idnpoe

XXX.XXX.127.13
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jak se toto plemeno chová k cizím psům a lidem? Předem moc děkuji.
Bazz

XXX.XXX.34.58
Mám fenečku stafbulíka a opravdu většího miláčka jak k lidem tak ke všem psům neznám. Každého miluje, ovšem né každý miluje ji, ale to jí zatím nevadí, nikdy po nikom nevyjela, ale je jí právě rok takže uvidíme jak to bude později. Bazz.
Lexaurin
napsal(a):
Opravdu zalezi jen na socializaci? Nevim, nevim...
Stafbulíka sice nemám, avšak u nás na sídlišti jich pravidelně potkávám několik. Všichni se psy vycházejí naprosto bezproblémově, mohou s nimi volně běhat a hrát si. Ale možná jen mám štěstí na rozumné a schopné majitele.
balisek
napsal(a):
Stafbulíka sice nemám, avšak u nás na sídlišti jich pravidelně potkávám několik. Všichni se psy vycházejí naprosto bezproblémově, mohou s nimi volně běhat a hrát si. Ale možná jen mám štěstí na rozumné a schopné majitele.
Mozno skor stastie na jedincov ktori si nenesu predpoklady k agresivite.
Urcite je uz hromada stafbulikov ktori su priatelski a v pohode, ale stale je to bull a tak je namieste dokladny vyber rodicov. Ak budu obaja rodicia priatelski aj ku psom rovnakeho pohlavia, tak by to malo byt v pohode, ale ak jeden z rodicov bude agresor, tak to u stenata nemusi ani najlepsia socializacia zachranit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
idnpoe
napsal(a):
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jak se toto plemeno chová k cizím psům a lidem? Předem moc děkuji.
Všechno je jen o výchově, nic víc nic míň. Máme doma dvě feny pitbulla a agresivní nejsou, ani na lidi, ani na psy, od mala byly socializované s cizími psy a vybírala jsem opravdu psy klidné a mírné povahy. Protože pes je kámoš ne "žrádlo"
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všechno je jen o výchově, nic víc nic míň. Máme doma dvě feny pitbulla a agresivní nejsou, ani na lidi, ani na psy, od mala byly socializované s cizími psy a vybírala jsem opravdu psy klidné a mírné povahy. Protože pes je kámoš ne "žrádlo"
Můžu se zeptat, po jakých rodičích Vaše fenky jsou?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
umpa.lumpa
napsal(a):
Můžu se zeptat, po jakých rodičích Vaše fenky jsou?
Netuším, mám je obě z útulku jako nezvladatelné a agresivní, teda takto byly umístěny do útulku bývalými majiteli, jedna měla cca půl roku a druhá necelý rok, když byly označeny za agresivní. Přitom agresivní vůbec nebyly. Jediné co jim chybělo bylo respekt k člověku, samozřejmě i respekt ze strany člověka, a pohyb, hoooodně pohybu. Teď je starší Attile 9 let a Chiquitě 7 a nemám s nimi žádný problém a nikdy ani nebyl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Netuším, mám je obě z útulku jako nezvladatelné a agresivní, teda takto byly umístěny do útulku bývalými majiteli, jedna měla cca půl roku a druhá necelý rok, když byly označeny za agresivní. Přitom agresivní vůbec nebyly. Jediné co jim chybělo bylo respekt k člověku, samozřejmě i respekt ze strany člověka, a pohyb, hoooodně pohybu. Teď je starší Attile 9 let a Chiquitě 7 a nemám s nimi žádný problém a nikdy ani nebyl.
Promiňte, ale musím se smát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
napsal(a):
Promiňte, ale musím se smát
Čemu? Že jsem si vzala z útulku údajně problémové psy a vychovala jsem z nich poslušné psy?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čemu? Že jsem si vzala z útulku údajně problémové psy a vychovala jsem z nich poslušné psy?
Ne, zrovna tomuhle ne, to je záslužný čin. Jen tomu, co tvrdíte a příměr dáváte své psy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
napsal(a):
Ne, zrovna tomuhle ne, to je záslužný čin. Jen tomu, co tvrdíte a příměr dáváte své psy.
A vy si myslíte že chování psa není o postoji člověka a o výchově? Já se ráda přiučím a vyslechnu si názory jiných lidí, člověk se stále učí. Ale já jsem třeba přesvědčena o tom, že pokud má člověk vrozenou autoritu o psech něco ví, tím nemyslím knihy, ale od mala se mezi psy pohybuje a ví jak na výchovu, tak se ze psa stane pohodový parťák. A je jedno jestli to bude krysařík, staford nebo NO nebo nějaký kříženec.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy si myslíte že chování psa není o postoji člověka a o výchově? Já se ráda přiučím a vyslechnu si názory jiných lidí, člověk se stále učí. Ale já jsem třeba přesvědčena o tom, že pokud má člověk vrozenou autoritu o psech něco ví, tím nemyslím knihy, ale od mala se mezi psy pohybuje a ví jak na výchovu, tak se ze psa stane pohodový parťák. A je jedno jestli to bude krysařík, staford nebo NO nebo nějaký kříženec.
Vy tvrdíte, že všechno je o výchově, s tím s Vámi nesouhlsím, dále tvrdíte, že máte dvě feny APBT, máte k nim registraci?
Chcete mi tvrdit, že pokud o samotě necháte např. dvě cizí feny rtw a apbt, že spolu budou v klidu? S tím, že obě feny budou představitelkami svého plemene s danou povahou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
napsal(a):
Vy tvrdíte, že všechno je o výchově, s tím s Vámi nesouhlsím, dále tvrdíte, že máte dvě feny APBT, máte k nim registraci?
Chcete mi tvrdit, že pokud o samotě necháte např. dvě cizí feny rtw a apbt, že spolu budou v klidu? S tím, že obě feny budou představitelkami svého plemene s danou povahou.
Samozřejmě že k nim nemám registraci, vzala jsem je pod názvem "pitbull" i na veterině byly vedeny jako pitbull, jako mě je upřímně jedno, jestli jsou kříženci pitbulla a staforda, nebo pitbulla a stafbula. A myslím si, že pokud člověk nechá spolu dva vyrovnané psy kteří nejsou útoční tak by to v klidu být mělo. Jistě není chování psa 100% na výchově, jsou tací co se rodí s větší agresivitou, naopak zas co jsou submisivní, tak jako lidé, každý máme jinou povahu. Ale jsem přesvědčena o tom, že pokud chce mít člověk dobrého bezproblémového psa, tak to jde docílit výchovou, potlačovat od prvopočátku game třeba u toho APBT nebo cokoliv jiného co člověk nechce aby pes dělal. Lidi si musí být vědomi, že pracují s šelmou ale taky si člověk musí být vědom, že on je ten co ji musí umět ovládat a je za ni zodpovědný. A pokud má někdo agresivního psa, tak to není plemenem ale totálním selháním člověka a jeho (ne) výchovy.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě že k nim nemám registraci, vzala jsem je pod názvem "pitbull" i na veterině byly vedeny jako pitbull, jako mě je upřímně jedno, jestli jsou kříženci pitbulla a staforda, nebo pitbulla a stafbula. A myslím si, že pokud člověk nechá spolu dva vyrovnané psy kteří nejsou útoční tak by to v klidu být mělo. Jistě není chování psa 100% na výchově, jsou tací co se rodí s větší agresivitou, naopak zas co jsou submisivní, tak jako lidé, každý máme jinou povahu. Ale jsem přesvědčena o tom, že pokud chce mít člověk dobrého bezproblémového psa, tak to jde docílit výchovou, potlačovat od prvopočátku game třeba u toho APBT nebo cokoliv jiného co člověk nechce aby pes dělal. Lidi si musí být vědomi, že pracují s šelmou ale taky si člověk musí být vědom, že on je ten co ji musí umět ovládat a je za ni zodpovědný. A pokud má někdo agresivního psa, tak to není plemenem ale totálním selháním člověka a jeho (ne) výchovy.
Ve všem s Vámi souhlasím, ale s poslední větou ne. Otázka je, co si představujete pod pojmem agresivita. To, že se dva psi nebo feny porvou nesouvisí s výchovou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
napsal(a):
Ve všem s Vámi souhlasím, ale s poslední větou ne. Otázka je, co si představujete pod pojmem agresivita. To, že se dva psi nebo feny porvou nesouvisí s výchovou.
Pod pojmem agresivita u psů si představuji, že pes bezdůvodně napadá a snaží se pokousat jiné psy, lidi a ostatní zvířata. Mezi agresivitu neřadím obrana majitele, pozemku nebo zdraví/život onoho psa. A jinak stafbulíci se používají v Británii jako nany dog a myslím že k tomu jsou již po generace vedeni. Známý ho mají a je skvělý! S našima "holkama" si rád hraje když se potkáme, je to obrovský mazel. Do budoucna uvažuji taky o jeho pořízení, ale jak se znám, výběr psa nechám jako vždy na tom psovi před devíti lety jsem "pitbulla" rozhodně neplánovala, zvláště když u nás v rodině byli vždy boxeři.

I}"Jistě není chování psa 100% na výchově, jsou tací co se rodí s větší agresivitou, naopak zas co jsou submisivní, tak jako lidé, každý máme jinou povahu"
ha, alespoň jiskra reality...
"pes bezdůvodně napadá..."
Bezdůvodně? Z pohledu koho? Toho psa asi ne, že...ale přesně to je podstatné, to, co se odehrává v hlavě onoho psa a ne kohokoliv jiného, že...
možná by nebylo špatné si přečíst tenhle článeček a trošku se zamyslet :
http://vycviky-berenika.webnode.cz/blog-navody-a-napady/dobre-vychovani-psi-a-ti-druzi/.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jak můžete tvrdit, že jsou to pitbullové? Protože jsou hladkosrsté a mají správně širokou hubu? Pardon ale...
Něco o povaze APBT zkuste hlásat až poté, co budete mít tu čest se skutečnými APBT.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Chytat za slovo umí každý, řeč pokud vím je zde o úplně jiném psu než je APBT. Takže raďte k tématu a nenavážejte se do druhých co píši v dobré víře. A pokud alespoň jeden z Vás co si mě tu snažíte marně podat, doma máte čistého APBT pošlete mi do zprávy svoji chovku nebo psa s chovky a pak se můžeme bavit o tom kdo co doma má, a o tom jaký ten pes je. Protože ohánět se tím, co se dočtu na net umí každý, poradit něco kloudného ne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chytat za slovo umí každý, řeč pokud vím je zde o úplně jiném psu než je APBT. Takže raďte k tématu a nenavážejte se do druhých co píši v dobré víře. A pokud alespoň jeden z Vás co si mě tu snažíte marně podat, doma máte čistého APBT pošlete mi do zprávy svoji chovku nebo psa s chovky a pak se můžeme bavit o tom kdo co doma má, a o tom jaký ten pes je. Protože ohánět se tím, co se dočtu na net umí každý, poradit něco kloudného ne.
To není dobrá víra, ale strašně dětinská naivita. Je hezké, že jste fenečky zachránila. Ale nepleťte jabka s hruškama a nemotejte APBT s jejich po generace šlechtěnou povahou s kříženečky, kteří mají s APBT možná tak ještě trochu podobný vzhled.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
umpa.lumpa
napsal(a):
To není dobrá víra, ale strašně dětinská naivita. Je hezké, že jste fenečky zachránila. Ale nepleťte jabka s hruškama a nemotejte APBT s jejich po generace šlechtěnou povahou s kříženečky, kteří mají s APBT možná tak ještě trochu podobný vzhled.
Díky lidem jako jste vy začnu svoje psy označovat za křížence stafordů, protože tyto řeči mi po tom za to opravdu nestojí.
V první řadě bych Vám chtěla poděkovat za všechny názory na tato plemena. Už hrozně dlouho přemýšlím nad pořízením si stafbulíka, ale ještě to hodně promýšlím, přečetla jsem si několik knížek (které čtu už asi od 12ti let) a včera jsem se rozhodla napsat sem, protože mi bylo jasné, že někdo, kdo stafbuly chová, se tu určitě najde. Teď mám v plánu chodit ještě na cvičák pro bull plemena a seznámit se s nimi v praxi a to by konečně rozhodlo, zda je to pro mě ideální plemeno, ale podle toho, co jsem četla, podle toho, co jste mi napsali, tomu jasně nasvědčuje, že tohle plemeno je pro mě naprosto ideální! :)
-
Hlavně se tu nehádejte. Důležité je, že paní dokázala z "agresivních a nezvladatelných" psů udělat hodné a bezproblémové psy, na plemeni přece vůbec nezáleží, i když to bude kříženec s největší pravděpodobností. Fenečky jsou teď šťastné, nejsou za mřížema a to je přece nejdůležitější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
idnpoe
napsal(a):
V první řadě bych Vám chtěla poděkovat za všechny názory na tato plemena. Už hrozně dlouho přemýšlím nad pořízením si stafbulíka, ale ještě to hodně promýšlím, přečetla jsem si několik knížek (které čtu už asi od 12ti let) a včera jsem se rozhodla napsat sem, protože mi bylo jasné, že někdo, kdo stafbuly chová, se tu určitě najde. Teď mám v plánu chodit ještě na cvičák pro bull plemena a seznámit se s nimi v praxi a to by konečně rozhodlo, zda je to pro mě ideální plemeno, ale podle toho, co jsem četla, podle toho, co jste mi napsali, tomu jasně nasvědčuje, že tohle plemeno je pro mě naprosto ideální! :)
-
Hlavně se tu nehádejte. Důležité je, že paní dokázala z "agresivních a nezvladatelných" psů udělat hodné a bezproblémové psy, na plemeni přece vůbec nezáleží, i když to bude kříženec s největší pravděpodobností. Fenečky jsou teď šťastné, nejsou za mřížema a to je přece nejdůležitější.
Přeji Vám mnoho krásných chvil se psím kamarádem! Protože pes je to nejlepší zvíře na světě!
Bazz

XXX.XXX.178.61
Stafbulík je nejlepší psí kámoš, jen ta cena za štěňata 15 až 20 tisíc je prostě fakt darda. Na druhou stanu, když dostanete zdravého psa se super povahou a vhodnou výchovou to ještě doladíte, tak máte parťáka k nezaplacení. Je to plemeno chytré, učenlivé, laskavé a skladné. Naše fenka nás pořád baví a jí zase bavíme my.

"Důležité je, že paní dokázala z "agresivních a nezvladatelných" psů udělat hodné a bezproblémové psy"
Tohle mi připomnělo aktuálně běžící seriál s CM tuším na Prima zoom (či kde), kde převychovává "agresivní a nezvladatelné" psy - všichni psi v dílech, které jsem viděla, měli jediný problém - neschopné lidi, kteří nevedli, psy neučili a taky nerespektovali právě to plemeno, kdy byli psi frustrováni (jak velmi správně říká - či zní velmi správně český překlad) nedostatkem práce. Ti psi sami o sobě problémoví nebyli. A to je třeba rozlišit!
(A na druhou stranu, ono notoricky známé video s Huskym a jeho další pokračování - to byl problémový pes a toho taky nezvládl...)
V genech je vše (a nemůže být jinak, neboť jak vzniká nový živý tvor?!) i ta možnost a míra ovlivnění výchovou a samozřejmě záleží na plemeni, protože ta ovlivnitelnost, respektive ochota a schopnost se nechat vést člověkem, je dána i plemenem.
SBT

XXX.XXX.225.165
Nooo co jsem si procetla celou diskuzi tak tu vetsinou byli same nesmysli, u staffbulla zalezi predevsim na socializaci.Kdyz je pes socializovany tak je socializovany.Kdyz neni tak neni.Vetsinou se boji nebo je naopak dominantni az agresivni ale to v pripade kdy neni socializovany.
SBT
napsal(a):
Nooo co jsem si procetla celou diskuzi tak tu vetsinou byli same nesmysli, u staffbulla zalezi predevsim na socializaci.Kdyz je pes socializovany tak je socializovany.Kdyz neni tak neni.Vetsinou se boji nebo je naopak dominantni az agresivni ale to v pripade kdy neni socializovany.
Tak to je naprosto převratná věc - ta socializace! Nezáleží na ní tak nějak u jakéhokoli plemene?!

fikovnice
napsal(a):
Tak to je naprosto převratná věc - ta socializace! Nezáleží na ní tak nějak u jakéhokoli plemene?!
Ale v různé míře a ta obecně závisí i na plemeni.
SBT
napsal(a):
Dominance je vlastnost, povahový rys, se kterým se pes rodí nebo nerodí, se socializací nemá nic společného. To, že se špatně socializovaný pes může chovat k jiným psům agresivně také nemá s dominancí společného vůbec nic.
luuu

XXX.XXX.145.208
Děláte si tu už prdel? Někdo se zeptá na povahu stb a vy s etady začnete dohadovat o tom, když paní napsala, že má doma dvě apbt z útulku, že to apbt není, protože k ním nemá PP Mám pocit, že tady je jen banda tupých ovcí, nic víc. Není tady snad jediné téma, kde by jste normálně poradili, řekli svůj názor a zároven respektovali názory jiných. Vždy se musíte napadat, být arogantní, vysmívační...Jak trapné a ubohé.. Všichni jste tak chytří, že by jste nejradši dali psy do kotce a ještě s náhubky na 24/7 protoože co by kdyby náhodou nikdy nevíš a je to pes a má zuby!

luuu
napsal(a):
Děláte si tu už prdel? Někdo se zeptá na povahu stb a vy s etady začnete dohadovat o tom, když paní napsala, že má doma dvě apbt z útulku, že to apbt není, protože k ním nemá PP Mám pocit, že tady je jen banda tupých ovcí, nic víc. Není tady snad jediné téma, kde by jste normálně poradili, řekli svůj názor a zároven respektovali názory jiných. Vždy se musíte napadat, být arogantní, vysmívační...Jak trapné a ubohé.. Všichni jste tak chytří, že by jste nejradši dali psy do kotce a ještě s náhubky na 24/7 protoože co by kdyby náhodou nikdy nevíš a je to pes a má zuby!
Pes patří jedině na gauč a do postele...kotec fakt nemám
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A pokud má někdo agresivního psa, tak to není plemenem ale totálním selháním člověka a jeho (ne) výchovy.
Aha, tak ono vlastně vůbec nezáleží na nějakých vrozených vlastnostech, na povaze rodičů - prostě ať si vezmu jakéhokoli psa, tak s dobrou socializací bude kamarád se všemi psy? Začínám na tohle být už alergická. Pokud někdo chce psa do smečky, nebo na hromadné dovádění s jinými psy, může si vybrat plemeno k tomu vhodné.
Ano, najdou se bull psi, kteří vychází s ostatními v pohodě, ale podle mě je to spíš výjimka a ne pravidlo, a pokud takového psa mám, tak přece nebudu tvrdit, že je to vše jen o výchově a že takový prostě může být úplně každý pes.
Já teda nevím, ale můj pes i přes to, že byl jako štěně dost socializovaný, tak není zvědavý na všechny psy (samce) - udělala jsem tedy chybu ve výchově, kdyby jste ho vychovávala vy, určitě by takový nebyl? Jeho otec je úplně to samé, ale na tom vlastně nezáleží...
luuu
napsal(a):
Podle mě jsou tupé ovce ti, kteří papouškují množitelské označení plemene. Hlavně, že to má v očkovací průkazce! Tak to musí být jedině to plemeno! A oni to říkali! A veterinář taky říkal, že je naprosto nádherný a všechny ty papíráky by na výstavě porazil!
Smiřte se s tím, že se plemenná příslušnost dokladuje výhradně průkazem původu. A ne tím, co si kdo myslí.
luuu

XXX.XXX.145.208
Zajímavé je, že lidi, co mají psa bez PP, z útulku, adopotovaného, zachraněného apod. jsou většinou v pohodě, normálně se s nimi dá mluvit, na nic si nehrají. nepovyšují se... Svého psa mají rádi, protože je to kámoš a ne mašina na prachy! Kdežto lidi, co mají psy s PP, kupované za x tisíc, jsou arogantní, nadřazení, pes který nemá PP je obyč vořech, nejlepé by bylo, aby se k jejich psovi žádný jiný nepřibližíl, protože v něm vidí jen chodícíh x tisíc! Už mi to leze na nervy, není to tak u všech ale ve velké většině bohužel ano! A to, že v každé diskuzi se řeší PP, a jsou tam povětšinu arogantní příšpěvky už je taky dost přes čáru.. Děláte ze svých psů jen asociály, nejlépe je drilovat od 2 měsíců, at umí všechny povely HNED, když náhodou zatáhne nebo má radost, že potká druhého psa, chce si hrát tak je to spatně a je to nevychovaný zmetek...Nechápu pak na co máte ty psy, nojo nebo chápu NA PENÍZE Rádoby chovatelé!
impact
napsal(a):
Podle mě jsou tupé ovce ti, kteří papouškují množitelské označení plemene. Hlavně, že to má v očkovací průkazce! Tak to musí být jedině to plemeno! A oni to říkali! A veterinář taky říkal, že je naprosto nádherný a všechny ty papíráky by na výstavě porazil!
Smiřte se s tím, že se plemenná příslušnost dokladuje výhradně průkazem původu. A ne tím, co si kdo myslí.
Přesně tak. Mám křížence AST - otec čistokrevný (tedy s PP), matka kříženka - možná něco s pitbulem, ale těžko říct. Pes je atletičtější postavy a mnoho lidí mí říká, že mám krásného pitbula. Vždycky odpovídám že to není pitbul, ale kříženec. Brala jsem si ho jako křížence, tak proč tvrdit, že je to nějaké plemeno, i když tak možná vypadá. Nebudu ho vydávat za něco, co není.
luuu

XXX.XXX.145.208
Kdyby jste byli tak chytří a něco veděli o tomto plemenu, tak víte, že toto plemeno je snášenlivé a má velmi dobrý vztah jak k lidem tak ke zvířátům.
Ale je to BULL, takže automaticky zabiják a vrah Prosím, be¨ěžte si koupit plyšáky a nechytračte někde, kde o daném tématu víte možná tak velké h*vno.
luuu
napsal(a):
Zajímavé je, že lidi, co mají psa bez PP, z útulku, adopotovaného, zachraněného apod. jsou většinou v pohodě, normálně se s nimi dá mluvit, na nic si nehrají. nepovyšují se... Svého psa mají rádi, protože je to kámoš a ne mašina na prachy! Kdežto lidi, co mají psy s PP, kupované za x tisíc, jsou arogantní, nadřazení, pes který nemá PP je obyč vořech, nejlepé by bylo, aby se k jejich psovi žádný jiný nepřibližíl, protože v něm vidí jen chodícíh x tisíc! Už mi to leze na nervy, není to tak u všech ale ve velké většině bohužel ano! A to, že v každé diskuzi se řeší PP, a jsou tam povětšinu arogantní příšpěvky už je taky dost přes čáru.. Děláte ze svých psů jen asociály, nejlépe je drilovat od 2 měsíců, at umí všechny povely HNED, když náhodou zatáhne nebo má radost, že potká druhého psa, chce si hrát tak je to spatně a je to nevychovaný zmetek...Nechápu pak na co máte ty psy, nojo nebo chápu NA PENÍZE Rádoby chovatelé!
A myslíte si, že je to vážně jen o tom zda je pes s PP? Ne, není. Je to jen o lidech. Mám spousty kamarádů pejskařů - někteří mají psy s PP, jiní vořechy a nikdo z nich se nepovyšuje a podobně jak píšete vy.
A to PP se myslím začalo řešit proto, že paní psala, že má pitbuly a že vlastně každý pitbul s dobrou socializací může být kamarádský k psům, což je blbost.
Ne, neříkám drilovat psa od 2 měsíců - ale ano, vychovávám ho hrou od dvou měsíců. Je normální, že štěně zatáhne za jiným psem, - ale na co mu dělat v hlavě zmatek, nechávat ho to jako štěně dělat a pak to složitě odnaučovat? Není lepší prostě hned od začátku v pohodě formou hry nastavit nějaká pravidla a ukázat jak se má chovat? Pokud to někomu nevadí - je to jeho boj. Ale já nechci abych na pocházce vlála za každým psem, kterého uvidím, a tak psovi ukazuji jak se má chovat už jako štěněti, kdy to díky tomu jak je závislý jde snadno.
luuu

XXX.XXX.145.208
Já neříkám, že všichni, kdo mají psa s PP se chovají nadřazeně, taky znám hodně lidí, kteří jsou naprosto v pohodě a nějaký PP vůbec neřeší. Ale jen co tady čtu, tak to ve mně bublá, v každém (skoro) tématu se to schoulí k tomu PP..Příspěvky jsou arogantní, jen samý výsměch, chytračení, nerespektují názor druhých..
Já taky neříkám nechávat štěně at si dělá co chce, nevychovávat ho, neučit ho základním povalům. To vůbec ne, ale zase je to stěně, mimino, co si chce hrát, tak mám nějaké pochopení, A ano, mám psa, co má taky radost, když vidí druhého psa. Pokud vidím, že majitel je fajn, tak jdeme k němu, pokud ne, tak má smůlu. Přece chodíme na procházky pro radost, uvolnění a né aby šel celou dobu u nohu, nemohl si k ničemu čuchnout, očuchat se s jiným psem apod..
Prostě mi příjde, že je strašně moc lidí, co jsou šíleně upjatí a tady obzvlášt. Do toho se mísí i arogance a netolerance a já šílím. Asi to tady není pro mě.
luuu
napsal(a):
Já neříkám, že všichni, kdo mají psa s PP se chovají nadřazeně, taky znám hodně lidí, kteří jsou naprosto v pohodě a nějaký PP vůbec neřeší. Ale jen co tady čtu, tak to ve mně bublá, v každém (skoro) tématu se to schoulí k tomu PP..Příspěvky jsou arogantní, jen samý výsměch, chytračení, nerespektují názor druhých..
Já taky neříkám nechávat štěně at si dělá co chce, nevychovávat ho, neučit ho základním povalům. To vůbec ne, ale zase je to stěně, mimino, co si chce hrát, tak mám nějaké pochopení, A ano, mám psa, co má taky radost, když vidí druhého psa. Pokud vidím, že majitel je fajn, tak jdeme k němu, pokud ne, tak má smůlu. Přece chodíme na procházky pro radost, uvolnění a né aby šel celou dobu u nohu, nemohl si k ničemu čuchnout, očuchat se s jiným psem apod..
Prostě mi příjde, že je strašně moc lidí, co jsou šíleně upjatí a tady obzvlášt. Do toho se mísí i arogance a netolerance a já šílím. Asi to tady není pro mě.
S tím souhlasím. Ale kde vidíte, že tady někdo psal, že pes musí jít celou procházku u nohy, nemůže si k ničemu čuchnout, a nemůže se očuchat s jiným psem? To tady přece nikdo netvrdí.
Pokud vidím, že majitel je fajn, tak jdeme k němu, pokud ne, tak má smůlu.
Jo proč ne. Ale můžu přece psa naučit, že se nepůjde ke každému psovi, a když se k němu půjde tak v klidu, až po tom co se uklidní a to ho učím od štěněte. Jinak teda nevím jak je myšleno to : "pokud vidím, že majitel je fajn" - jestli jsem dobře pochopila, tak asi záleží na tom, jak se pes snese s ostatními psy. On majitel může být fajn, ale pes nemusí být na každého psa zvědavý

"On majitel může být fajn, ale pes nemusí být na každého psa zvědavý "
Jsi mi to i z huby vzala ...jako majitel jsem příznivě nakloněna jedné každé chlupatině, leč můj pes je absolutně a zcela opačného názoru...a pak že prý "jaký majitel, takový pes"...
napsal(a):
"On majitel může být fajn, ale pes nemusí být na každého psa zvědavý "
Jsi mi to i z huby vzala ...jako majitel jsem příznivě nakloněna jedné každé chlupatině, leč můj pes je absolutně a zcela opačného názoru...a pak že prý "jaký majitel, takový pes"...
Jo mám to podobně . No jo, asi jsme podcenili výchovu a socializaci
luuu

XXX.XXX.145.208
marcelaamax
napsal(a):
S tím souhlasím. Ale kde vidíte, že tady někdo psal, že pes musí jít celou procházku u nohy, nemůže si k ničemu čuchnout, a nemůže se očuchat s jiným psem? To tady přece nikdo netvrdí.
Pokud vidím, že majitel je fajn, tak jdeme k němu, pokud ne, tak má smůlu.
Jo proč ne. Ale můžu přece psa naučit, že se nepůjde ke každému psovi, a když se k němu půjde tak v klidu, až po tom co se uklidní a to ho učím od štěněte. Jinak teda nevím jak je myšleno to : "pokud vidím, že majitel je fajn" - jestli jsem dobře pochopila, tak asi záleží na tom, jak se pes snese s ostatními psy. On majitel může být fajn, ale pes nemusí být na každého psa zvědavý
Nevím jeslti to bylo zrovna tady, ale tak nějak jsem psala pocity z celého diskuzního fóra ifauny,
Samozřejmě, že nehodnotím podle mých sympatií, ale vždy se zeptám, nebo naopak sám majitel se kolikrát ptal.
Ono většinou se psi při dobré socializaci snesou s ostatními, minimálně s opačným pohlavím, ale samozřejmě jsou vyjímky, kdy to dané plemeno má ve své povaze přímo nesnášenlivost. Např. zminovaný apbt. Ale není pravda, že všichni zástupce bull plemen jsou agresivní a nesnášenliví, na to jsem přímo alergická. Např. stafbull nebo i bulík jsou snášenliví, jakákoliv agrese je u nich odchylka. Samozřejmě u těch s PP.

luuu
napsal(a):
Měla jsem psa bez PP, psa s PP ze špičkového chovu, teď mám křížence, tak do jaké kategorie se mám zařadit? ...
Myslím, že rozumný pejskař nechce po svém dvouměsíčním štěněti, aby všechno zvládlo.
Ale bohužel s tím učením "na ostatní psy" je to pravda...mám dva psy přes padesát kilo každý a garantuju vám, že kdybych jim jako štěňatům tolerovala nějaké tahání...kamkoliv...tak mě dnes odtáhnou, kam si vzpomenou a fyzicky bych nebyla schopná je ukočírovat...prostě učit se to musí už od mala...
Pokud se nějaký pes k nám rozběhl, když jsem měla afgána s PP, tak žádný problém (pokud by to nebyl ze strany druhého psa útok), afgán miloval všechny zvířata pod sluncem, ale když se nějaký pes rozběhne k mým "vořechům" tak už to problém být může, protože fena, až na pár vyjímek, není na žádného psa zvědavá

marcelaamax
napsal(a):
Jo mám to podobně . No jo, asi jsme podcenili výchovu a socializaci
Socializovala jsem urputně, ale fena se v osmi měsících rozhodla, že se můžu s celou socializací krajcvajc a rozhodla se nebýt sluníčkář... ...pes sluníčkář je, ale je to neohrabaný buldozer, takže pustit ho třeba k yorkovi je zhola nemožné...
napsal(a):
Socializovala jsem urputně, ale fena se v osmi měsících rozhodla, že se můžu s celou socializací krajcvajc a rozhodla se nebýt sluníčkář... ...pes sluníčkář je, ale je to neohrabaný buldozer, takže pustit ho třeba k yorkovi je zhola nemožné...
No tak u nás není problém s fenami, některý pes mu také sedne, ale to vidím už na první pohled, který sedne a který ne.

napsal(a):
No, sardullah, vzhledem k tomu, že přeci platí "jaký pán takový pes", máš jasnou diagnózu - schizofrenik jako vyšitý...vítej do klubu
luuu

XXX.XXX.145.208
napsal(a):
Měla jsem psa bez PP, psa s PP ze špičkového chovu, teď mám křížence, tak do jaké kategorie se mám zařadit? ...
Myslím, že rozumný pejskař nechce po svém dvouměsíčním štěněti, aby všechno zvládlo.
Ale bohužel s tím učením "na ostatní psy" je to pravda...mám dva psy přes padesát kilo každý a garantuju vám, že kdybych jim jako štěňatům tolerovala nějaké tahání...kamkoliv...tak mě dnes odtáhnou, kam si vzpomenou a fyzicky bych nebyla schopná je ukočírovat...prostě učit se to musí už od mala...
Pokud se nějaký pes k nám rozběhl, když jsem měla afgána s PP, tak žádný problém (pokud by to nebyl ze strany druhého psa útok), afgán miloval všechny zvířata pod sluncem, ale když se nějaký pes rozběhne k mým "vořechům" tak už to problém být může, protože fena, až na pár vyjímek, není na žádného psa zvědavá
Tak já sama mám psa s PP i bPP, takže taky nevím, kde bych se měla zařadit. Šlo mi o to, že ve skoro každé diskusi, se to schýlilo právě k tomu, s PP a bPP´´. Jasně, je to o tom zdravém rozumu, ale právě mi příjde, že ho má jen málo lidí Tak nějak to tady ze mě vyletělo, pročítala jsem si více diskuzí a tam bylo nesmyslů, až se mi chtělo brečet
Takových rozumných normálních majitelů jako vy, je asi málo.
Já neříkám, že své psy nechávám vyrůst jak kůl v plotě, ale akceptuju, že to jsou štěnata, takže po nich nepožaduju 1000000000% poslušnost.

napsal(a):
No, sardullah, vzhledem k tomu, že přeci platí "jaký pán takový pes", máš jasnou diagnózu - schizofrenik jako vyšitý...vítej do klubu

luuu
napsal(a):
Tak já sama mám psa s PP i bPP, takže taky nevím, kde bych se měla zařadit. Šlo mi o to, že ve skoro každé diskusi, se to schýlilo právě k tomu, s PP a bPP´´. Jasně, je to o tom zdravém rozumu, ale právě mi příjde, že ho má jen málo lidí Tak nějak to tady ze mě vyletělo, pročítala jsem si více diskuzí a tam bylo nesmyslů, až se mi chtělo brečet
Takových rozumných normálních majitelů jako vy, je asi málo.
Já neříkám, že své psy nechávám vyrůst jak kůl v plotě, ale akceptuju, že to jsou štěnata, takže po nich nepožaduju 1000000000% poslušnost.
S PP a bez PP je velké téma, ale na rovinu od cizího bych si takového psa nepořídila, moje ovčanda bez PP, od známých..otec chovný, fena neuchovněna(přerostlá o pět cenťáků), oba rodiče zkoušky z výkonu, oba z pracovních chovů, oba zdraví, rodiče vynikající povahy, "chovatelé" vlastnili oba rodiče-neuhlídali
Současní "vořeši" od naší dobré známé...otec chovný bernardýn, matka chovná BSP, také neuhlídáno...
Takže i když beru psa bez PP, tak rodiče řeším...povahově a zdravotně...
Nepožaduju 100% poslušnost ani po svých dospělých psech (s chrtem je to dokonce nemožné), ale jsou věci přes které vlak nejede...např.
-netahat na vodítku
-neskákat např. při vítání
to už opravdu štěně učím od prvního dne...

..."Šlo mi o to, že ve skoro každé diskusi, se to schýlilo právě k tomu, s PP a bPP´´."...
Tak ono řešení PP a bez PP má v mnoha případech opodstatnění.
Např. Frbullkovi nestojí ouška...bez PP, co je přikříženo ( mops ? jezevčík ? kokršpaněl ? atd. )
Podobné to může být s některým onemocněním. PP x bez PP - zdravotní testy.
A nakonec i povahy. Je jasné, že se liší i v rámci plemene jedinec od jedince ( navíc někteří "chovatelé" popisují své odchovy jako anděly ať se jedná o jekékoliv plemeno ), ale řece jen každé plemeno ( nebo skupina plemen ) jisté plemenné povahové vlastnosti nese.
Takže mnohdy pro odhad důvodu "vady" psa, je PP dost důležitý.
napsal(a):
Přidávám se do klubu jediný rozdíl, že moje fena se na to vybodla až asi v 15ti měsících . Cizí feny nesnese vůbec a na psy, kteří si s ní chtějí hrát má velmi přísná kritéria. Moc by mě zajimalo jaké to jsou, protože za posledního čtvrt roku prošli sítem pouze 3 .
Ale včera mě pobavila, potkáváme teď 3měsíční fenečku, tu toleruje, ale drží si od ní odstup. Potkali jsme se na louce, moje fenka koukala někam do dáli na vlak a nevšimla si, že ta malá zalezla přímo pod ní pod břicho. Když se ta moje koukla pod sebe a zjistila to, vyskočila metr do vzduchu stejně jako kočka když se lekne a ještě ten její výraz typu "dejte ode mě tu malou věc co nejdál"
luuu
napsal(a):
To je teda pěkná hloupost. Zachránila jsem xy desítek bezpapíráků a kříženců a přesto budu vždy podporovat kupování psů výhradně s PP a z kvalitních chovatelských stanic. Nebo možná právě proto. Znám x stovek majitelů adoptovaných či zachráněných psů a nikdo z nich by si bezpapíráka, co se vydává za plemeno, nekoupil. Protože si díky svému adopčňáčkovi uvědomují, že všichni ti s láskou namnožení bezpapíráci stejně pochází jenom od hloupých množitelů.
luuu

XXX.XXX.145.208
Tak já znám zase dost množíren vydávájící se za chs...Takže ono ani ten PP není záruka zdraví, nemnožení apod. Chce to používat zdravý rozum

Iliena
napsal(a):
Přidávám se do klubu jediný rozdíl, že moje fena se na to vybodla až asi v 15ti měsících . Cizí feny nesnese vůbec a na psy, kteří si s ní chtějí hrát má velmi přísná kritéria. Moc by mě zajimalo jaké to jsou, protože za posledního čtvrt roku prošli sítem pouze 3 .
Ale včera mě pobavila, potkáváme teď 3měsíční fenečku, tu toleruje, ale drží si od ní odstup. Potkali jsme se na louce, moje fenka koukala někam do dáli na vlak a nevšimla si, že ta malá zalezla přímo pod ní pod břicho. Když se ta moje koukla pod sebe a zjistila to, vyskočila metr do vzduchu stejně jako kočka když se lekne a ještě ten její výraz typu "dejte ode mě tu malou věc co nejdál"
No já bych se taky lekla...
Jinak já už jí pouštim jen s jedním beardedkóliákem, lítaly spolu už jako štěňata a občas jsme ho kamarádce hlídali, tak ho asi počítá do smečky a jedním stafíkem, kterej je tak úžasně splachovací, že když ho fena usměrní, tak si to nebere osobně...prostě šťastný to pes se stále dobrou náladou...snese pouze dvě feny a to tak, že dělá, že je nevidí, ani je nepozdraví, když se potkáme...
Jinak jí už s nikým ani neseznamuju, je to potvora a je schopná vystartovat z naprostýho klidu bez varování, pokud se jí něco nelíbí...a protože to je pěkná semetrika, tak se jí něco nelíbí pořád, zatím žádnýmu psovi neublížila, ale párkrát předvedla divadlo, za který by se nemusel stydět ani vlkodlak v hororu...
Tak prostě chodíme po lese sami a máme klid, tím, že mám psy dva, tak nemám špatný svědomí, že nemáme skoro žádnýho psího kámoše
SBT

XXX.XXX.225.165
Na socializaci zalezi potrebuje ji kazdy pes, ne jen bull plemena jen jsem zduraznila ze u bull plemen je obzvast dulezita..nic vic, nic min nechci se zde dohadovat.
SBT
napsal(a):
Na socializaci zalezi potrebuje ji kazdy pes, ne jen bull plemena jen jsem zduraznila ze u bull plemen je obzvast dulezita..nic vic, nic min nechci se zde dohadovat.
Ano, také si myslím, že socializace všeobecně je důležitá. Ale na druhou stranu - pokud to ten pes v sobě prostě má, tak ani socializace nepomůže.
Ač nerada, přirovnala bych to k dětem, některé jsou od malička kamarádi s ostatními, vyhledávají jejich kontakt, rády si hrají. Jiné jsou spíše introvertní, raději si zalezou do kouta a hrají si sami. Tam bych určitě děti brala co nejvíce mezi jiné děti, ale některým dětem to pomůže a jiné zůstanou introverti celý život. Lidi jsou různí.
Stejně tak psi. Znám spoustu psů (teď nehledě na plemeno) které páníci od malinka výborně socializovali a přesto nejsou zvědavý na každého psa, někteří nesnesou žádné psy nebo jen minimum. Na druhou stranu znám i dost psů, kteří vyrůstali na dvorku, socializace žádná a jsou se psy naprosto v pohodě a žádný jim nevadí.
To jen trochu k zamyšlení...
SBT

XXX.XXX.225.165
Ano je pravda ze nekdy ani socializace nepomuze (nehlede na plemeno) a proste jine psy nesnesou nebo jen opacne pohlavi to je pak o necem jinem kdyz je pes od malicka socializovan.