Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, prosim, jak se mam zachovat nebo jak mam potrestat psa pri střetnutí s jiným psem? Jakým způsobem docílím klidné procházky u nohy, bez toho, aniž by byl můj pes agresivni a utočil na sveho protovnika?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Když to tady tak pročítám, tak si furt dokola kladu otaázku:
Opravdu je nutné, aby KAŽDÝ vlastnil psa... ?!

Presne jsem cekala, ze se nejaky chytrak ozve. Nevim, jestli vas doma ucili cist, ale jsem si skoro na 100% jista, ze jsem se ptala na uplne neco jineho :).
napsal(a):
Dobrý den, prosim, jak se mam zachovat nebo jak mam potrestat psa pri střetnutí s jiným psem? Jakým způsobem docílím klidné procházky u nohy, bez toho, aniž by byl můj pes agresivni a utočil na sveho protovnika?
V prvé řadě potrestejte sebe - pes je z velké míry odrazem majitele.
Máme "bojového" dospělého psa z útulku...chodili jsme na cvičák. Jen blbec může říct, že tam psa nic nenaučili - protože se tam jedná hlavně o to, aby se člověk naučil, jak má cvičit psa on sám - v době, kdy jsou spolu a o socializaci - ta u Vás zřejmě vůbec neproběhla.
Může se zeptat, o jaké plemeno jde?

noemi
napsal(a):
V prvé řadě potrestejte sebe - pes je z velké míry odrazem majitele.
Máme "bojového" dospělého psa z útulku...chodili jsme na cvičák. Jen blbec může říct, že tam psa nic nenaučili - protože se tam jedná hlavně o to, aby se člověk naučil, jak má cvičit psa on sám - v době, kdy jsou spolu a o socializaci - ta u Vás zřejmě vůbec neproběhla.
Může se zeptat, o jaké plemeno jde?
Jde o plemeno Nemeckeho ovcaka a ne kazdy si muze dovolit chodit na cvicak.

Mno...
když máte nesocializovaného agresora a cvičák je nepřekonatelný problém, tak místo psovi nafackujte sobě.
jo, když budete psa v této situaci trestat, spojí si jaksi trest s přítomností psa a půjde po nich ještě víc. drobný detail, že?

napsal(a):
Na co potom máte ovčáka ? ovčák je pes který se hodí na cvičák. nemůžete si dovolit cvičák, proč, nemáte stovku týdně ?

Co bych si fackovala ty chytracko. Musis byt asi pekne zazobana, kdyz tohle pises.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když to tady tak pročítám, tak si furt dokola kladu otaázku:
Opravdu je nutné, aby KAŽDÝ vlastnil psa... ?!
Je, je. JE. Protože v každý debiln reklamě je co? Taťkaaa, mamkááá, holčičkááá, chlapeček a...pejsáček! Nedávno přidali i kočičkůůů!
Omlouvám se za emocionální výlev, ale jedu dneska na stejný vlně vnímání.Setkání s x trotlama kolem psů během 1,5 dne je vyčerpávající
Zadavatel:
1. evidentně neodhadnete zda pes opravdu útočí či si chce jen hrát, či kontaktovat jiného psa.
2. evidentně psa nezvládáte - na internetu to nepořešíte, budete tomu muset věnovat víc, než jen pročtení diskuze, budete se muset zvednout a věnovat tomu psu... ČAS. Tedy jít někam, kde vám poradí, protože vás uvidí. Vás, vašeho psa, jeho chování a hlavně vaše reakce. A podle toho vám budou schopní relevantně poradit a pomoci, Takhle nadálku to nejde. pes není TV, nemá ovladač.
Omlouvám se za strohost, ale takovýchto dotazů už bylo 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000. bohužel.

Ne nemam... a na cvicak se muze hodit... to muze i kdejaky jiny :).

Nevim, co vam je jasne.. ja jen odpovidam, tak ja mi odpovidate vy.

karel212
napsal(a):
Místo, aby jste té holce pomohli, tak máte akorát blbé kecy. Nevidíte do její situace třeba má psy ráda a chce jednoho mít, ale nemůže jsi dovolit cvičák, tak proto se ptá vás, aby jste jí poradili jak na to má jít a né mít kecy okolo.
A co jí máme poradit? vzít klacek a zládovat psa nebo co jako chce slyšet? radíme jí at jde na cvičák, at jí někdo kdo psům rozumí vysvětlí jak má se psem zacházet. My toho psa nevidíme, co jí teda máme radit ?
Trnky

XXX.XXX.32.134
karel212
napsal(a):
Místo, aby jste té holce pomohli, tak máte akorát blbé kecy. Nevidíte do její situace třeba má psy ráda a chce jednoho mít, ale nemůže jsi dovolit cvičák, tak proto se ptá vás, aby jste jí poradili jak na to má jít a né mít kecy okolo.
Já mám taky psy ráda a chtěla bych jednoho mít, ale protože na to teď nemám a nejsem sobecká kráva, tak žádnýho nemám.
Když nemá stovku týdně na cvičák (ale na to mít internet už penízky jsou), tak jsem opravdu zvědavá, kde vezme prachy na veterinu, když bude potřebovat. To prostě nepochopím.

Jak ma pes chodit u nohy vim, ale jak ho zvladat v tezsich situacich nevim, kdyz jsem se v ni ocitla prave poprve!

Šarina
napsal(a):
No, na to je ten cvičák, právě... z toho, že byste si o psech něco přečetla, vás moc nepodezírám...
No, na co je cvicak vim i bez vas, ale hold musim setrit kazdou korunu a navic cvicak neni nutnosti. Ja vas take nepodeziram, za byste o psech neco vedela.

napsal(a):
Psa netrestat v pravém slova smyslu, musíte se naučit s ním komunikovat. Je to o komplexním přístupu, bez znalosti psa, vás i podmínek, ve kterých pes žije, v podstatě poradit nelze, tak se nerozčilujte. NO není komplikované plemeno (pokud se jedná skutečně o NO), je to pracovní pes, tak by to jít mělo. Jak bylo zmíněno - cvičák. Virtuálně to budete řešit těžko.

napsal(a):
Psa netrestat v pravém slova smyslu, musíte se naučit s ním komunikovat. Je to o komplexním přístupu, bez znalosti psa, vás i podmínek, ve kterých pes žije, v podstatě poradit nelze, tak se nerozčilujte. NO není komplikované plemeno (pokud se jedná skutečně o NO), je to pracovní pes, tak by to jít mělo. Jak bylo zmíněno - cvičák. Virtuálně to budete řešit těžko.
Dekuji, konecne napsal rozumny clovek. Nejradsi bych se vam tu rozpovidala vic do detailu, abyste mi rozumnela, ale popravde cist si to tu pak od tech chytraku...
napsal(a):
No, na co je cvicak vim i bez vas, ale hold musim setrit kazdou korunu a navic cvicak neni nutnosti. Ja vas take nepodeziram, za byste o psech neco vedela.
Pokud pro vás není cvičák nutností, tak proč hledáte (základní) rady tady?
PS: hold není holt, na to bacha.
PPS: jestli já vím něco o psech, není otázkou této diskuze. Já se na rozdíl od vás na nic neptala.
napsal(a):
Obecná rada je - odvést pozornost svého psa jiným směrem - u NO, který pracuje rád, by to neměl být problém. Tzn. - blíží se k Vám cizí pes (předpoklad je že na vodítku ) a vy dáte povel-sedni, lehni atd (za předpokladu, že to umí - pokud ne-musíte naučit) a poté zapracujte na povelu klid - takže pes Vám sedí, chválíte -přidáte povel třeba ten klid - druhý pes projde -pochvala...K tomu dojdete, chce to trpělivost ovšem v žádném případě ne trest
Váš dotaz je takový nijaký tak se nedivte, že lidi reagují jak reagují..
Později jste psala, že se to vlastně stalo poprvé, kdy Váš pes vyletěl..
Přibližte co se stalo...
napsal(a):
Psa není třeba trestat, je potřeba ho něco učit a pak to pes bude dělat. Procházky u nohy jsou na nic, u nohy se chodí na cvičáku, nena procházce.
Pokud váš pes útočí, najděte důvod - je to strach a odhánění zdroje strachu, je to špatná socializace, je to šikana? Ten důvod odstraňte a věřte tomu, že tresty to nepůjde a bude vyřešeno.

Trnky
napsal(a):
Já mám taky psy ráda a chtěla bych jednoho mít, ale protože na to teď nemám a nejsem sobecká kráva, tak žádnýho nemám.
Když nemá stovku týdně na cvičák (ale na to mít internet už penízky jsou), tak jsem opravdu zvědavá, kde vezme prachy na veterinu, když bude potřebovat. To prostě nepochopím.

bhk
napsal(a):
Obecná rada je - odvést pozornost svého psa jiným směrem - u NO, který pracuje rád, by to neměl být problém. Tzn. - blíží se k Vám cizí pes (předpoklad je že na vodítku ) a vy dáte povel-sedni, lehni atd (za předpokladu, že to umí - pokud ne-musíte naučit) a poté zapracujte na povelu klid - takže pes Vám sedí, chválíte -přidáte povel třeba ten klid - druhý pes projde -pochvala...K tomu dojdete, chce to trpělivost ovšem v žádném případě ne trest
Váš dotaz je takový nijaký tak se nedivte, že lidi reagují jak reagují..
Později jste psala, že se to vlastně stalo poprvé, kdy Váš pes vyletěl..
Přibližte co se stalo...
Jen bych doplnila...s povelem klid souhlas...jen ho nejdřív zkoušejte když bude cizí pes dál ne hned na úzkém chodníčku, pro psa by to bylo těžší a nemusel by to ze začátku vydržet...mám feňuli takovou potvoru, za normální situace jen při chůzi řeknu nesmíš, aby věděla, že má v klidu projít, ale pokud není zbytí, místo a procházející pes je třeba i na volno a blafe, tak zastavím fenu posadím a stoupnu si tak, abych byla mezi oběma psy, opět s povelem nesmíš...počkáme až druhý pes projde...
Nevím jak chodíte venčit, ale možná by pomohlo, kdyby jste našli nějakého psího kolegu, který je v klidu a alespoň občas šli s ním...
A také je otázkou jestli takhle vyjíždí na všechny psy nebo jen na nějaké, např. moje fena si klidně procházejícího psa nevšímá, ale běda, když druhý pes na nás už z dálky blafe a snaží se k nám dostat...to už jí pak musím korigovat...
ad cvičák...není to tak dlouho, co jsem s fenou měla podobný problém po incidentu s jinou fenou, bohužel cvičák nepomohl, fena moc dobře ví, že je na cvičáku a bez mrknutí oka projde kordonem štěkajících psů...mine se s dalším psem tváří v tvář...ale vyjdete na ulici, kde je reálný život a ona se chová úplně jinak...tím nezatracuji cvičáky, jen jsem chtěla říct, že ne vždy to pomůže.
napsal(a):
Tak sakryš - si snad pořídím psa, protože se mu chci věnovat a počítám s výdaji (od pytlíků na hovínka, vodítko, po výcvik, výlety, veterináře po spoustu nutných i rozmarných výdajů apod.).
Nejsem rýpal, který si léčí komplexy na netu, ale dotazy a příspěvky tohoto typu mě fakt točí .
karel212
napsal(a):
Když si nemůže dovolit cvičák a o psech evidentně nic neví, proč si pořizuje NO? Stačilo by nějaké menší společenské plemeno, které se dá vychovat snáze.

Tohle mě taky vytáčí, protože zajít se psem párkrát na cvičák a nechat si poradit jak naučit základy aby se s níma dalo normálně žít je ta nejmenší položka. Zajímalo by mě co ten pes žere, jestli je očkovaný a co bude následovat až onemocní a bude potřebovat veterináře.
napsal(a):
Jen bych doplnila...s povelem klid souhlas...jen ho nejdřív zkoušejte když bude cizí pes dál ne hned na úzkém chodníčku, pro psa by to bylo těžší a nemusel by to ze začátku vydržet...mám feňuli takovou potvoru, za normální situace jen při chůzi řeknu nesmíš, aby věděla, že má v klidu projít, ale pokud není zbytí, místo a procházející pes je třeba i na volno a blafe, tak zastavím fenu posadím a stoupnu si tak, abych byla mezi oběma psy, opět s povelem nesmíš...počkáme až druhý pes projde...
Nevím jak chodíte venčit, ale možná by pomohlo, kdyby jste našli nějakého psího kolegu, který je v klidu a alespoň občas šli s ním...
A také je otázkou jestli takhle vyjíždí na všechny psy nebo jen na nějaké, např. moje fena si klidně procházejícího psa nevšímá, ale běda, když druhý pes na nás už z dálky blafe a snaží se k nám dostat...to už jí pak musím korigovat...
ad cvičák...není to tak dlouho, co jsem s fenou měla podobný problém po incidentu s jinou fenou, bohužel cvičák nepomohl, fena moc dobře ví, že je na cvičáku a bez mrknutí oka projde kordonem štěkajících psů...mine se s dalším psem tváří v tvář...ale vyjdete na ulici, kde je reálný život a ona se chová úplně jinak...tím nezatracuji cvičáky, jen jsem chtěla říct, že ne vždy to pomůže.
Jestli by nepomohlo i mimo cvičák použít povel a vysvětlit jí, že se poslouchá všude...
napsal(a):
Tohle mě taky vytáčí, protože zajít se psem párkrát na cvičák a nechat si poradit jak naučit základy aby se s níma dalo normálně žít je ta nejmenší položka. Zajímalo by mě co ten pes žere, jestli je očkovaný a co bude následovat až onemocní a bude potřebovat veterináře.
Kvůli tomu nemusí chodit na cvičák, to zvládne ten, kdo chce a přemýšlí u toho, sám doma.
SimbaSimba

XXX.XXX.115.30
scylla
napsal(a):
Kvůli tomu nemusí chodit na cvičák, to zvládne ten, kdo chce a přemýšlí u toho, sám doma.
Nechci být zlá, ale zas kdyby věděla, jak na to, tak se neptá JAK PSA TRESTAT.

scylla
napsal(a):
Kdyby přemýšlela tak se nebude ptát, a divila by jste se kolik jinak úplně normálních lidí neví jak zacházet se psem, třeba i v dobré výře dělsjí totální blbiny. Ono je to jinak u nás pro které je pes samozřejmost protože jsme s nima od miminka vyrostli a jiné u lidí kteří si ve dvaceti, třiceti i víc obstarají prvního, ale znají psy tak maximálně z toho že je občas pohladili na ulici.

napsal(a):
Kdyby přemýšlela tak se nebude ptát, a divila by jste se kolik jinak úplně normálních lidí neví jak zacházet se psem, třeba i v dobré výře dělsjí totální blbiny. Ono je to jinak u nás pro které je pes samozřejmost protože jsme s nima od miminka vyrostli a jiné u lidí kteří si ve dvaceti, třiceti i víc obstarají prvního, ale znají psy tak maximálně z toho že je občas pohladili na ulici.
to sem deb. l, ne výře a víře sem chtěla napsat, ale jinak sem snad normální
napsal(a):
Otázka, jak docílit "klidné procházky se psem u nohy" znamená jediné: tazatel je začátečník, který neví vůbec nic. Kombinace s dospívajícím či dospělým ovčounem a odmítáním návštěvy cvičáku fakt supr výchozí situace. To musí být dvojka.
Jak tady chcete virtuálníma konkrétníma radama nějak účinně pomoct? Budete vymýšlet miliony situací, miliony reakcí, miliony možností, miliony rad? Budete ztrácet svůj čas, čas, který byste mohla věnovat svým vlastním psům do slečny, která sama nechce investovat nic a navíc tady vystupuje tímhle způsobem?
napsal(a):
Velmi často se setkávám s tím, že v dobré víře jsou na cvičák, tam jim nalejou do hlavy ty totálí blbiny a pak se do dává těžko dohromady.
scylla
napsal(a):
Velmi často se setkávám s tím, že v dobré víře jsou na cvičák, tam jim nalejou do hlavy ty totálí blbiny a pak se do dává těžko dohromady.
Ano, i to se muze obcas stat. Ale ani nahodou to neni pravidlo. Na blba narazite vsude. Vseobecne pokud zacatecnik nechce vrazet penize (nemale) do soukromych skolicek a treneru *a ze je mezi nimi odborníků jak šafránu), tak cvicak je nejlepsi volba.
noemi
napsal(a):
Tak sakryš - si snad pořídím psa, protože se mu chci věnovat a počítám s výdaji (od pytlíků na hovínka, vodítko, po výcvik, výlety, veterináře po spoustu nutných i rozmarných výdajů apod.).
Nejsem rýpal, který si léčí komplexy na netu, ale dotazy a příspěvky tohoto typu mě fakt točí .
Asi tak...
Nedostává-li se stovka týdně, co když si pes třeba zlomí nohu? Zafixují mu ji doma klackem a leukoplastí? Co když onemocní vážně nebo chronicky, bude muset brát léky...atd...?!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
...ne kazdy si muze dovolit chodit na cvicak.
Tak hlavně, že každej si může dovolit psa!
Nevim, jak kde jinde, ale jaký stovky korun týdně?
Na cvičáku platím jednorázový roční poplatek 1000 Kč (za klasický výcvik - což ti úplně stačí). Ten, kdo chce chodit jen sem tam, platí měsíčně 200 Kč. Tak jakých hafo stovek týdně?
"Nadstavbu" si platí každý sám (nikdo nikoho nenutí, aby se zúčastňoval) - zvlášť se platí obrany, výcvik stop, agility, atd...
Nebo... najdi někoho, kdo se zabývá výcvikem psů a cvič u něj, ale neptej se na takovou blbinu po písmenkách... Jak trestat psa - pes se trestá podle situace, neexistuje jednolitý návod na to, jak psa potrestat, pokud vystartuje po psovi!
Dřepnu di knihovny nebo k netu a pročítej jak se vůbec k psovi chovat, jak pes myslím, jak se pes učí, atd, pak najdi někoho, kdo ti pomůže v reálu né po písmenkách..
scylla
napsal(a):
To může být samozřejmě pravda. jak jsme si už psaly vedle - není každý odborník, kdo se tak tváří, že.
No, nám se na radu toho (dle mého názoru) správného odborníka povedlo vyklidnit psa do té míry, že si dcera nedávno mezi ty dva psy stoupla - prostě jim zahradila cestu, a psi se rozešli každý na jinou stranu a ta naše už neměla snahu vyvolávat spor, protože jí napoprvé docvaklo, že by opět byla odsunuta.
Samozřejmě pokud se jedná o cizí agresivní psy, je to už horší. Tady už se svojí radou pomoct neumím.
RomčaJelča
napsal(a):
Sardullah:
tak zastavím fenu posadím a stoupnu si tak, abych byla mezi oběma psy, opět s povelem nesmíš...počkáme až druhý pes projde...
PŘESNĚ!
Takhle nám to taky bylo doporučeno.
Jen pro zajímavost - JAK přesně se postavit, k někomu zády nebo bokem? Pokud zády, tak kterému psovi se event. dívat do očí?

fikovnice
napsal(a):
Jen pro zajímavost - JAK přesně se postavit, k někomu zády nebo bokem? Pokud zády, tak kterému psovi se event. dívat do očí?
Já stojím tak, že fenu mám u nohy (dále od procházejícího psa)...tak abych měla přehled, abych viděla jak reaguje procházející pes...

anonymx
napsal(a):
Jestli by nepomohlo i mimo cvičák použít povel a vysvětlit jí, že se poslouchá všude...
No nejsme typický nevychovanec...vyjíždění po psech jsem musela řešit až ve feniných sedmi letech, kdy nám bohužel ruplo oko u obojku a feňule se chytla s fenou staforda...holky si naštěstí neublížily, i tak to byl trapas, nikdy předtím se mi to nestalo a pak začala mít fena aktivní problém se psy, myslela jsem, že nám cvičák pomůže...zkoušeli jsme i modelové situace venku, bohužel bez většího efektu...trvalo to dost dlouho než jsme opět nacvičili "ignoraci" a dlouho jsem nemohla chodit s oběma psy najednou...teď už je to zase v pohodě, ale byla to fuška a běh na dlouhou trať...jen jsem prostě chtěla říct, že cvičák není zárukou toho, že se pes bude chovat vzorně i v reálném životě...ono zkorigovat těžkýho psa, který se pověsí na vodítko a neslyší, nevidí není sranda(a to jako základní pravidlo u mě je, že pes nesmí tahat na vodítku ani to nepomáhalo)...nám obnova povelu "klid" trvala cc čtyři měsíce a podotýkám se psem, který zná tento povel od malička...

anonymx
napsal(a):
Zrejme vsichni delate tu samou chybu. Resite situaci az když nastane. Vy tomu musíte předcházet a tak by vam neruplo ocko a nemusela byste mit problem zkorigovat psa. Proste reagovat jeste driv nez pes "pojme myslenku".
Vím, že to byla moje chyba, to že mi rupne oko od obojku jsem měla předpokládat, to že by fena mohla skočit na jinou vím, korekce byla...bohužel si holky nějak nesedly a hupsly na sebe...
Řešení takové situace než nastane je jasné...sedět na pr..eli doma nebo chodit kanálama, nejsem bez chyby a ani moji pesani ne...věřte, že myšlenku psa předvídám dopředu..měla jsem chrta, když bych nebyla v myšlence krok před psem, tak bych ho nezastavila, takže jsem věděla moc dobře že jsou si feny nesympatické od pohledu, také proto jsem povelovala dopředu i tak se stalo.
No jsem prostě hrozná...člověk jáko já by vůbec psa mít neměl
Ale jinak děkuji za radu...

anonymx
napsal(a):
Doma sedet nemusite jen tomu proste nerozumim. Vite ze feny se nemusi a presto k tomu došlo. Proc jste je tedy k sobe poustela kdyz korekce nefungovala? Ano, nahoda je blbec, ale vy jste predem vedela, ze muze byt prusvih. To je podstatna chyba a zbytecna.
Fenu jsme viděli poprvé, vynořili se zpoza rohu pár metrů před námi, nebylo místo na vyhnutí, takže jsem svojí fenu usadila a s povelem "klid" čekala až projdou...vždy před tím bez problémů, kdyby mě byť jen napadlo jak to dopadne, tak se radši s fenou otočím a půjdu prostě jinam, prostě souhra okolností, nevím, co si představujete, kdybych měla psy nezvladatelné, tak bych s nima nemohla nikam jít, protože kdyby chtěli, tak mě odtáhnou kam si vzpomenout...a jak už jsem uvedla, tohle se mi stalo poprvé, když bylo feně šest let...
nebudu se tady obhajovat a říkat, že to chyba nebyla, byla to moje chyba a veliká, která se již nebude opakovat...ale děkuji, že jsem na to byla upozorněna...
Nebudu tady opravdu řešit - co by- kdyby, stalo se, zapracovali jsme, udělali opatření, aby se neopakovalo a víc už pro to udělat opravdu nemohu...tím bych to uzavřela, fertig.
anonymx
napsal(a):
Aha, takze fakt nahoda. Ale psala jste, ze se feny nemusi a ja blbe usoudila, ze se znaly. Jen jeste. Dokud byly nekvalitni obojky a voditka tak v pripade nemoznosti vyhnout se tesnejsimu kontaktu s neznamym psem jsem vse jistila smyckou z voditka.
Možná to blbě chápu, ale jak by pomohla smyčka z vodítka, když "Sardullah" se přetrhlo oko na obojku. Ale asi to fakt blbě chápu já - to byste mi musela přesněji popsat jak jste to jištění myslela.

anonymx
napsal(a):
Aha, takze fakt nahoda. Ale psala jste, ze se feny nemusi a ja blbe usoudila, ze se znaly. Jen jeste. Dokud byly nekvalitni obojky a voditka tak v pripade nemoznosti vyhnout se tesnejsimu kontaktu s neznamym psem jsem vse jistila smyckou z voditka.
Ne myslela jsem to tak, že moje fena obecně feny...nemusí...
s obojkemto byla vysloveně smůla, normálně používám řetízek, ale feňule měla trošičku problém s dýcháním, tak jsme koupili širokej koženej a vypadal hodně bytelně...no asi vada materiálu nebo chyba výroby, prostě to povolilo, dnes již má na krku obojky dva a na obou připnutou karabinu vodítka, kdyby náhodou povolilo očko, tak zůstane připnutá na "škrťáku"...

fikovnice
napsal(a):
Možná to blbě chápu, ale jak by pomohla smyčka z vodítka, když "Sardullah" se přetrhlo oko na obojku. Ale asi to fakt blbě chápu já - to byste mi musela přesněji popsat jak jste to jištění myslela.
No že uděláte smyčku z vodítka...vlastně takovej škrťák a navléknete psovi, jako další obojek, kterým si to posichrujete...jako kdybyste obojek neměla, jen vodítko a potřebovala psa přesto vést.
anonymx
napsal(a):
Zrejme vsichni delate tu samou chybu. Resite situaci az když nastane. Vy tomu musíte předcházet a tak by vam neruplo ocko a nemusela byste mit problem zkorigovat psa. Proste reagovat jeste driv nez pes "pojme myslenku".
A ještě jedna poznámka. Chápu, že Vy jste odbornice, to jsem za ty roky na iFAUNĚ pochopila. Ale myslím, že většina z nás máme pejskaření jako koníčka, respektive já jsem dokonce víc kočkařka než pejskařka. Chci tím říct, že podle mě nikdo na světě není neomylný. VŽDY člověk může udělat chybu...
Víte, co se stalo nám s minulým pesanem - voříškem? Moje teta s ním šla na vycházku, podotýkám, že pes mohl vážit kolem 10kg, a byl téměř asexuální (bohužel měl závislost na míčku). Zpoza zatáčky se na vycházce proti nim vyřídil hajz.l (nemám pro něj jiné pojmenování) s harájící fenou RR a psem RR. Ten jakmile zmerčil našeho psa, byl u něho - mžik, sekunda. Podotýkám - všichni navolno - teta to tak předtím dělala 7 let - bez jakéhokoli problému, protože pes nebyl útěkář, byl závislák - i na lidech a vždy se držel těsně u nohy. Takže samec RR vmžiku čelistmi stiskl hrudník našeho psa - bylo to prý úděsné. Teta jej chtěla vzít do náruče, to nestihla, ještě že - jinak by asi byla porafaná taky... Dodatek - diletanti z VFU v BRně i po RTG usoudili, že pes měl štěstí. No to "štěstí" vypadalo tak, že 3 dny umíral, já sháněla jiného veta, ten přijel domů - další diletant - dál nemám sílu to popisovat. Chlap se nepřišel tetě ani omluvit! Já za ním přijela, chtěla jsem mu vše vyčíst a...rozbrečela jsem se.
napsal(a):
No že uděláte smyčku z vodítka...vlastně takovej škrťák a navléknete psovi, jako další obojek, kterým si to posichrujete...jako kdybyste obojek neměla, jen vodítko a potřebovala psa přesto vést.
...ale to přece musí fakt toho psa škrtit, nebo to zas blbě chápu?

fikovnice
napsal(a):
...ale to přece musí fakt toho psa škrtit, nebo to zas blbě chápu?
No ono to máte jako se škrťákem...když pes netáhne, tak se neškrtí, když zatáhne tak jo...samozřejmě, že ho smyčka přiškrtí, navíc mi to přijde i nebezpečné, když je špatný typ vodítka může se zadrhnout a zůstat stažené...ale možná jen také špatně radu chápu.
napsal(a):
No ono to máte jako se škrťákem...když pes netáhne, tak se neškrtí, když zatáhne tak jo...samozřejmě, že ho smyčka přiškrtí, navíc mi to přijde i nebezpečné, když je špatný typ vodítka může se zadrhnout a zůstat stažené...ale možná jen také špatně radu chápu.
Chápete naprosto správně.

fikovnice
napsal(a):
A ještě jedna poznámka. Chápu, že Vy jste odbornice, to jsem za ty roky na iFAUNĚ pochopila. Ale myslím, že většina z nás máme pejskaření jako koníčka, respektive já jsem dokonce víc kočkařka než pejskařka. Chci tím říct, že podle mě nikdo na světě není neomylný. VŽDY člověk může udělat chybu...
Víte, co se stalo nám s minulým pesanem - voříškem? Moje teta s ním šla na vycházku, podotýkám, že pes mohl vážit kolem 10kg, a byl téměř asexuální (bohužel měl závislost na míčku). Zpoza zatáčky se na vycházce proti nim vyřídil hajz.l (nemám pro něj jiné pojmenování) s harájící fenou RR a psem RR. Ten jakmile zmerčil našeho psa, byl u něho - mžik, sekunda. Podotýkám - všichni navolno - teta to tak předtím dělala 7 let - bez jakéhokoli problému, protože pes nebyl útěkář, byl závislák - i na lidech a vždy se držel těsně u nohy. Takže samec RR vmžiku čelistmi stiskl hrudník našeho psa - bylo to prý úděsné. Teta jej chtěla vzít do náruče, to nestihla, ještě že - jinak by asi byla porafaná taky... Dodatek - diletanti z VFU v BRně i po RTG usoudili, že pes měl štěstí. No to "štěstí" vypadalo tak, že 3 dny umíral, já sháněla jiného veta, ten přijel domů - další diletant - dál nemám sílu to popisovat. Chlap se nepřišel tetě ani omluvit! Já za ním přijela, chtěla jsem mu vše vyčíst a...rozbrečela jsem se.
To je fakt smutný...nechápu, když už se toto přihodí, že to majitele "agresora" vůbec netankuje...i když vlastně v dnešní době ani nepřekvapuje
Ježíš to tady zase rozebíráte kraviny. Jak psa jistit vodítkem se kdysi normálně praktikovalo na cvičácích. Nevidím v tom žádné škrcení psa, ale opravdu jen pojistku pro případ, že by praskl obojek, karabina. I dnes to občas použiji, pokud chci mít jistotu, např. při míjení nějakého agresivního psa. Možná, že v nějakých starých knihách by se našla fotka jak to jištění vypadá, mám pocit, že si to většina z vás představuje úplně jinak než to anonymx myslí.
fikovnice
napsal(a):
Posílám objetí
To je strašný..., člověk není na smrt svého pejsánka připravený dopředu ( jak je tomu např. v případě stáří a nemoci) a je to psychicky hrozně náročné, rána pod pás se vším všudy, bezmoc a beznaděj. Když relativně zdravý a mladý pejsek musel předčasně odejít...
I taková" hovada" jsou mezi námi, povinně bych nakázala na takové psy náhubek, nebo je vodit na vodítku, ideálně obojí !
V poslední větě bych se zachovala stejně. :(.

koňadra
napsal(a):
Ježíš to tady zase rozebíráte kraviny. Jak psa jistit vodítkem se kdysi normálně praktikovalo na cvičácích. Nevidím v tom žádné škrcení psa, ale opravdu jen pojistku pro případ, že by praskl obojek, karabina. I dnes to občas použiji, pokud chci mít jistotu, např. při míjení nějakého agresivního psa. Možná, že v nějakých starých knihách by se našla fotka jak to jištění vypadá, mám pocit, že si to většina z vás představuje úplně jinak než to anonymx myslí.
No ono se to dřív opravdu praktikovalo běžně...každý na to má různý názor...je to jak se škrťákem...halti apod...na tom se lidi nikdy neshodnou, někdo prostě používá někdo ne...
anonymx
napsal(a):
Jezisikriste, proste se jen voditko hodi pod krk ne smycka. Jsem zvykla na velke a temperamentni psy a tohle je jisti, ruka se nemuze zkroutit do obojku a pes se ani eventualne nemuze vyvleknout pritom v pripade potreby staci jen pustit.
Přesně tak to chápu také. Vodítko se jen podhodí pod krkem, nedělá se žádná smyčka, pes se na tom nemůže uškrtit.

koňadra
napsal(a):
Přesně tak to chápu také. Vodítko se jen podhodí pod krkem, nedělá se žádná smyčka, pes se na tom nemůže uškrtit.
Tedy já jsem cvičákový diletant, ale tohle chápu a praktikuju taky - odjakživa a úplně běžně, když chci mít psa víc "nakrátko" a bezpečněji pod kontrolou. Žádná smyčka, žádné škrcení, jen vodítko spíš přes hrudník, než přes krk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
anonymx
napsal(a):
Jezisikriste, proste se jen voditko hodi pod krk ne smycka. Jsem zvykla na velke a temperamentni psy a tohle je jisti, ruka se nemuze zkroutit do obojku a pes se ani eventualne nemuze vyvleknout pritom v pripade potreby staci jen pustit.
Dyť jo, tak jistíme psy do těď...
Prostě se jen provlíkne vodítko pod krkem psa, žádná smyčka se nedělá...
Lidi, měli byste přestat koukat na horory...