Povinná registrace chovů s více než 5ti fenami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2016 20:19
impact

XXX.XXX.195.92

Ještě doladit to, aby tam spadali i lovečtí psi a bude to OK.

14.7.2016 20:24
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

To o té výslužce ze zabíjačky vítám

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2016 20:30

Tak se zas vlk nažral...
Dobře to autor zahrál, jitrnice a hned je ticho :D.

14.7.2016 20:35
bhk

XXX.XXX.210.254

impact napsal(a):

Státu se naopak nebudou muset hlásit například chovatelé služebních, vodících, asistenčních a loveckých psů nebo psů k odhalování výbušnin.

Doladit to chtít určitě bude.

Jen si neumím představit jak to bude v praxi fungovat.
Takže chovatel co má 5 fen je nahlásí - tzn.co? Že mu může kdykoliv přijít někdo /kdo? na kontrolu... A co dál? Za rok přijde znovu, aby si udělal čárku?

No bude to chtít doladit, myslím že množka se nahlásit nepůjde, že ano...

Já mám prostě dojem, že to bude tak trochu buzerace slušných chovatelů...

A mám prostě už tak trochu averzi k tomu někde někomu něco hlásit, když jsem "nic neprovedla"

Podotýkám, že 5 fen nemám aby si někdo nemyslel, že bych měla potřebu vyhnout se nějaké? kontrole...

Jo a hlavně - úspěšně přece můžu množit už na dvou fenách...

No já nevím no...

14.7.2016 20:42
impact

XXX.XXX.195.92

Já zas nechápu, proč by to mělo slušným chovatelům vadit. Stejně mají všechno registrovaný na ČMKU (potažmo FCI).

Těma loveckýma jsem myslela celou tu vyjmutou skupinu. Mělo by to platit pro všechny. Nemůžou z toho vyjmout tak množením oblíbené bígly a džekrasly. Jsou taky lovečtí a přesto jsou TOP v chlívech.

14.7.2016 20:44
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

bhk napsal(a):
Státu se naopak nebudou muset hlásit například chovatelé služebních, vodících, asistenčních a loveckých psů nebo psů k odhalování výbušnin.

Doladit to chtít určitě bude.

Jen si neumím představit jak to bude v praxi fungovat.
Takže chovatel co má 5 fen je nahlásí - tzn.co? Že mu může kdykoliv přijít někdo /kdo? na kontrolu... A co dál? Za rok přijde znovu, aby si udělal čárku?

No bude to chtít doladit, myslím že množka se nahlásit nepůjde, že ano...

Já mám prostě dojem, že to bude tak trochu buzerace slušných chovatelů...

A mám prostě už tak trochu averzi k tomu někde někomu něco hlásit, když jsem "nic neprovedla"

Podotýkám, že 5 fen nemám aby si někdo nemyslel, že bych měla potřebu vyhnout se nějaké? kontrole...

Jo a hlavně - úspěšně přece můžu množit už na dvou fenách...

No já nevím no...

Souhlasím,
Ono 5 fen má dnes kde kdo, aniž by na nich zrovna choval, zajímalo by mě jak by to vypadalo v praxi. Třeba někdo udá množku s 20ti psy, přijede kontrola a nemáš registrovaný chov ? Tak pokuta a registrovat a každý rok kontrolovat, takže snad by je to mohlo donutit mít alespoň trochu příznivé podmínky pro chov, a byli by někde registrovaní. Ovšem bojím se právě té buzerace slušných lidí-tamhle babka má 5 čivav! hele množírna! Udat a registrovat! A že na nich nechová ? nezájem, je to přece 5 fen !

14.7.2016 20:49
conie

XXX.XXX.206.202

impact napsal(a):
Já zas nechápu, proč by to mělo slušným chovatelům vadit. Stejně mají všechno registrovaný na ČMKU (potažmo FCI).

Těma loveckýma jsem myslela celou tu vyjmutou skupinu. Mělo by to platit pro všechny. Nemůžou z toho vyjmout tak množením oblíbené bígly a džekrasly. Jsou taky lovečtí a přesto jsou TOP v chlívech.

Tak tedy mně to vadí! Mám doma 5 svých fen - 11 let,2x 8 let,5 let a 8 měsíců, vše s PP,2 plemena. Takže v produktivním věku JEDNA FENA. A na co se tedy budu někde hlásit? Nikdy jsem neměla najednou víc jak 2 feny v produktivním věku, ale holt mám "množku", protože se nezbavuji důchodkyň, ale naopak se u nás dbá na to, aby svůj život dožily kvalitně tam, kde jsou zvyklé. Takže to vážně beru jako buzeraci pro slušné lidi, protože množitelé se nahlásit nepůjdou!

14.7.2016 20:51
impact

XXX.XXX.195.92

Mám pět fen a psa (za měsíc dva psy) - nechovám, ani chovat nebudu a nevadí mi to.

14.7.2016 20:54

A co když mě někdo napráská, že mám 5 fen, přijde kontrola a já jí řeknu, že jà mám jen jednu fenu a ostatní hlídám.?

14.7.2016 20:56
impact

XXX.XXX.195.92

A hlavně, kdo byl někdy v nějaké množírně osobně, kdo takovým psům pomáhal a reálně si uvědomuje, jaký problém množírny jsou, ten s tím fakt nemůže mít problém.

Jak jsem psala - stejně jsou všichni chovatelé registrovaní u ČMKU, se všemi chovnými jedinci, se všemi vrhy.

Stejně tak vítám povinnost registrace všech spolků. I když nám to přinese trochu více práce s oficiální registrací, tak si hlavně takový spolek nebude moct jen tak založit kdejaká pinda z Hornídolní, co si nastěhuje do baráku třicet starých psů, kteří tam pak žijí v hovnech. Hlavně že ona si na ně inkasuje peníze.

14.7.2016 20:58
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co když mě někdo napráská, že mám 5 fen, přijde kontrola a já jí řeknu, že jà mám jen jednu fenu a ostatní hlídám.?

Tj, o tom jsem se dneska bavila s reportérem. Ptal se mě, jestli vidím nějak reálně, že by to mohlo snížit počty psů v množírnách. Odpověděla jsem mu, že tak možná na rok či dva, protože pak si zlatej českej vychcanej člověk najde mezeru, jak to obejít.

No, koukám, že to nevydrželo ani půl dne.

14.7.2016 21:02
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

impact napsal(a):
A hlavně, kdo byl někdy v nějaké množírně osobně, kdo takovým psům pomáhal a reálně si uvědomuje, jaký problém množírny jsou, ten s tím fakt nemůže mít problém.

Jak jsem psala - stejně jsou všichni chovatelé registrovaní u ČMKU, se všemi chovnými jedinci, se všemi vrhy.

Stejně tak vítám povinnost registrace všech spolků. I když nám to přinese trochu více práce s oficiální registrací, tak si hlavně takový spolek nebude moct jen tak založit kdejaká pinda z Hornídolní, co si nastěhuje do baráku třicet starých psů, kteří tam pak žijí v hovnech. Hlavně že ona si na ně inkasuje peníze.

Chovatelé bez PP nejsou nikde registrovaní a ani "nechovatelé" tedy obyčejní majitelé psů (krom obcí). Taky jak vám přijde kontrola ze SVS je to celkem nepěkný šok
Ale povinnost registrací spolků se mi zamlouvá, u některých co pouze žebrají na srdcervoucích příbězích psů které "zachránili" je to víc než třeba.

14.7.2016 21:03

impact napsal(a):
Tj, o tom jsem se dneska bavila s reportérem. Ptal se mě, jestli vidím nějak reálně, že by to mohlo snížit počty psů v množírnách. Odpověděla jsem mu, že tak možná na rok či dva, protože pak si zlatej českej vychcanej člověk najde mezeru, jak to obejít.

ani půl dne.

bhk

XXX.XXX.210.254

impact napsal(a):
Mám pět fen a psa (za měsíc dva psy) - nechovám, ani chovat nebudu a nevadí mi to.

Stále víc si myslím, že to cajk není...
Já mám např psů 7 z toho 3 feny - takže hurá jsem z obliga?
Kdyby to mělo přinést jakýs takýs výsledek tak mě přece nemůžou vynechat - vždyt s tímto počtem můžu být množitel jedna radost...

Jak jsem psala výše - množit můžu na dvou fenách...

A ano vadilo by mě, kdyby k nám lezl na kontrolu kdovíjaký úředník..

Snaha asi hezká, ale doladit, doladit to chtít bude a jednoduché to rozhodně nebude.
Za sebe žádný nápad nemám - snad jen ty faktický množitele zavřít na pár let za týrání psů a ostatní by si snad dvakrát rozmysleli se do podobné činnosti pouštět+doživotní zákaz chovu psů.
Njn, ale co když přejde na kočky? Na těch se přece taky množí...

Pořád je to málo, ještě bych to zpřísnila. Mám psa zaregistrovaného jako chovného, přihlášeného na MČ... Taky mi to nepřijde jako "buzerace". Když bych měla 5 fen, tak bych s tím neměla problém - no bóže, něco zase vyplním a odešlu.

14.7.2016 21:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):

Mám další "prima nápad".
Manželka má 4 fenky, manžel má 4 fenky, dcera má 4 fenky, syn má 4 fenky, babička má 4 fenky a dědeček pro změnu 5 psů.
Takže registrovat asi nebude nikdo nic, ne?

14.7.2016 21:14
conie

XXX.XXX.206.202

Pořád je to málo, ještě bych to zpřísnila. Mám psa zaregistrovaného jako chovného, přihlášeného na MČ... Taky mi to nepřijde jako "buzerace". Když bych měla 5 fen, tak bych s tím neměla problém - no bóže, něco zase vyplním a odešlu.

Ale proč? Právě ta lhostejnost lidí k tomu, že se stále zvyšuje buzerace ze strany administrativy, to mi přijde jako docela hrůzné. Vždyť přece i dnes jsou možnosti, jak zatočit s množírnami - zákon na ochranu zvířat - jen to chtít uplatňovat důsledně a taky důsledně trestat. Není potřeba vymýšlet další buzerační předpisy. Nebo si vážně myslíte, že množitelé se honem honem nahlásí i s pravdivým počtem fen? A případná kontrola u nich - tak ta je přece možná i dnes. Není potřeba otravovat slušné lidi, nejde jen o papír, ale o princip.

Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

5 vykastrovaných útulkaček je taky chov, který je třeba nahlásit?

To jsou prima zákony

Terven

XXX.XXX.110.147

Fiona.Praha napsal(a):
Mám další "prima nápad".
Manželka má 4 fenky, manžel má 4 fenky, dcera má 4 fenky, syn má 4 fenky, babička má 4 fenky a dědeček pro změnu 5 psů.

Zlatej českej mozeček

14.7.2016 21:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Terven napsal(a):
Zlatej českej mozeček

Realita, bohužel

14.7.2016 21:16
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

conie napsal(a):
Ale proč? Právě ta lhostejnost lidí k tomu, že se stále zvyšuje buzerace ze strany administrativy, to mi přijde jako docela hrůzné. Vždyť přece i dnes jsou možnosti, jak zatočit s množírnami - zákon na ochranu zvířat - jen to chtít uplatňovat důsledně a taky důsledně trestat. Není potřeba vymýšlet další buzerační předpisy. Nebo si vážně myslíte, že množitelé se honem honem nahlásí i s pravdivým počtem fen? A případná kontrola u nich - tak ta je přece možná i dnes. Není potřeba otravovat slušné lidi, nejde jen o papír, ale o princip.

Při té kontrole SVS navíc stačí jen když zvířata nejsou zrovna ve stra*kach a mají trochu granulí a vody a vše je OK

14.7.2016 21:31
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
5 vykastrovaných útulkaček je taky chov, který je třeba nahlásit?

To jsou prima zákony

Super - vždyť vlastně z mých 5 fen jsou ty 3 starší kastrované! A jasně, jak tu někdo psal, s nadšením vyplním hromadu papírů, zaplatím nějaký registrační poplatek a pak budu se slavobránou vítat kontroly, protože kontrolovat normální slušné lidi je přeci jednoduché a vykázat se to dá stejně jako kdekoliv jinde!

14.7.2016 21:33
Terven

XXX.XXX.110.147

conie napsal(a):

Přesně to si myslím...než vymýšlet další a další nařízení a předpisy, stačilo by raději důsledně kontrolovat dodržování těch stávajících. Jenomže je to pracnější.

14.7.2016 21:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Super - vždyť vlastně z mých 5 fen jsou ty 3 starší kastrované! A jasně, jak tu někdo psal, s nadšením vyplním hromadu papírů, zaplatím nějaký registrační poplatek a pak budu se slavobránou vítat kontroly, protože kontrolovat normální slušné lidi je přeci jednoduché a vykázat se to dá stejně jako kdekoliv jinde!

No a až odejdou fenky za duhový most, budete hlásit úbytek. Pak si pořídíte další fenky jen do počtu 4, tak budete hlásit, že už nejste chovem. Nebo budete hlásit, že jste minichovem (do 5 fenek) Pak najdete nějakou fenku na ulici a lítáte v tom zase Jediná možnost je modlit se, aby nalezenec byl pes

Uááááááááááááá a vznikne nový úřad - chci tam jít pracovat.

14.7.2016 21:44
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
No a až odejdou fenky za duhový most, budete hlásit úbytek. Pak si pořídíte další fenky jen do počtu 4, tak budete hlásit, že už nejste chovem. Nebo budete hlásit, že jste minichovem (do 5 fenek) Pak najdete nějakou fenku na ulici a lítáte v tom zase Jediná možnost je modlit se, aby nalezenec byl pes

Uááááááááááááá a vznikne nový úřad - chci tam jít pracovat.

A tak nezaložíme ten úřad preventivně společně? EU nás určitě zasponzoruje!

14.7.2016 21:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
A tak nezaložíme ten úřad preventivně společně? EU nás určitě zasponzoruje!

Jdu do toho a je mi jedno jestli budu ředitelka nebo skoroředitelka

Když "uchopíme zákon pevně do ruky", tak možná i vymyslíme, jak vyřešit množírny v rámci zákona

Máte nějaké zkušenosti se zakládáním a registrací úřadů? A žádostí o dotaci?

14.7.2016 21:52
bilusik

XXX.XXX.168.4

impact napsal(a):

Tak zase na silnou mysliveckou loby a jejich psy by se nevztahovalo ? Tak to je zase špatný paskvil.

14.7.2016 21:55
awake

XXX.XXX.115.226

Impact
-
Nechápu proč bych měla být někým hlídaná a kontrolovaná jen pro to, že mám doma 5 fen (naštěstí já mám již jen dvě) na kterých ani nechovám.

14.7.2016 21:56
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
Jdu do toho a je mi jedno jestli budu ředitelka nebo skoroředitelka

Když "uchopíme zákon pevně do ruky", tak možná i vymyslíme, jak vyřešit množírny v rámci zákona

Máte nějaké zkušenosti se zakládáním a registrací úřadů? A žádostí o dotaci?

Žádosti o dotace zvládám (v našem školství nutnost), zkušenost mám i se zakládáním spolku, to by se snad od úřadu nemělo moc lišit, že? Aspoň v našem Kocourkově.

14.7.2016 21:56

conie napsal(a):

Slušní lidé jsou otravováni ve všech sférách. Mám tolik "buzerace" (nejen) okolo podnikání, že mi tohle přijde jako trivialita a jestli novela jako nástroj pomůže zachránit jednoho jediného psa, tak už to má smysl.

A jak jsem psala, zpřísnila bych vlastnictví psů po všech stránkách a zvýšila kontrolu a sankce. Počínaje dodržováním povinnosti přihlášení psů na obci, čímž to začíná. Naše MČ např. příští rok vydá na sáčky a úklid cca 12 milionů a vybere asi 800 tisíc. A to se částka v rozpočtu oproti minulým rokům dost snížila.

14.7.2016 21:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Žádosti o dotace zvládám (v našem školství nutnost), zkušenost mám i se zakládáním spolku, to by se snad od úřadu nemělo moc lišit, že? Aspoň v našem Kocourkově.

Kdy to rozjedeme?

14.7.2016 21:57
bilusik

XXX.XXX.168.4

awake napsal(a):
Impact
-
Nechápu proč bych měla být někým hlídaná a kontrolovaná jen pro to, že mám doma 5 fen (naštěstí já mám již jen dvě) na kterých ani nechovám.

Přesně, takže někdo může mít doma 30 psů služebního nebo loveckého plemene (podle toho jejich nového paskvlu) - vysloveně třeba množárna pro zisk těchto plemen, a jiný bude muset nahlásit 5 nebo 6 čivav ? Tak s tím nesouhlasím, buď všichni nebo nikdo.

14.7.2016 21:58
impact

XXX.XXX.17.44

awake napsal(a):
Impact
-

Já taky nechápu, proč mě policie při kontrole prudí foukáním do alkotestru, když nikdy neřídím opilá. Jak si to můžou vůbec dovolit!

14.7.2016 22:00
bilusik

XXX.XXX.168.4

impact napsal(a):
Já taky nechápu, proč mě policie při kontrole prudí foukáním do alkotestru, když nikdy neřídím opilá. Jak si to můžou vůbec dovolit!

Ale to foukáme všichni bez vyjíek, když nás zastaví policie, ale proč opět dělat pro určité skupiny nesmyslné vyjímky.

14.7.2016 22:01
conie

XXX.XXX.206.202

Slušní lidé jsou otravováni ve všech sférách. Mám tolik "buzerace" (nejen) okolo podnikání, že mi tohle přijde jako trivialita a jestli novela jako nástroj pomůže zachránit jednoho jediného psa, tak už to má smysl.

A jak jsem psala, zpřísnila bych vlastnictví psů po všech stránkách a zvýšila kontrolu a sankce. Počínaje dodržováním povinnosti přihlášení psů na obci, čímž to začíná. Naše MČ např. příští rok vydá na sáčky a úklid cca 12 milionů a vybere asi 800 tisíc. A to se částka v rozpočtu oproti minulým rokům dost snížila.

Nezlobte se, ale to vaše MČ nakupuje sáčky z Marsu? Bohužel, nelze věřit všemu, co se nám snaží nakukat.

14.7.2016 22:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

"Buzerace" stojí za to, i kdyby zachránila jednoho jediného psa?
Od čeho ho zachrání, resp. jak ho zachrání? Že si někdo klidně registruje chov na nějakém úřadu a bude množit dál?

14.7.2016 22:02
conie

XXX.XXX.206.202

impact napsal(a):

Tak to mícháte jablka s banány, ne?

14.7.2016 22:05
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
Od čeho ho zachrání, resp. jak ho zachrání? Že si někdo klidně registruje chov na nějakém úřadu a bude množit dál?

Ale nezaregistruje, to je právě to. Zase jen povinnosti pro ty poctivé, ti ostatní se na to vykašlou. A co se bude dít? NIC, stejně jako nyní, kdy je v rámci zákona, možné množitele stíhat a potrestat, ale prostě se do toho nikomu nechce, protože co kdyby ten množitel měl dobře postavené známé nebo hooodně peněz na "dobré" právníky?

14.7.2016 22:06
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
Kdy to rozjedeme?

Co nejdříve, než nám ten kšeft někdo vyfoukne! Musíme se řídit příkladem našich politických elit!

14.7.2016 22:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Ale nezaregistruje, to je právě to. Zase jen povinnosti pro ty poctivé, ti ostatní se na to vykašlou. A co se bude dít? NIC, stejně jako nyní, kdy je v rámci zákona, možné množitele stíhat a potrestat, ale prostě se do toho nikomu nechce, protože co kdyby ten množitel měl dobře postavené známé nebo hooodně peněz na "dobré" právníky?

Ale i kdyby se náhodou množitel zaregistroval, tak co z toho plyne? Bude registrovaný a dál?
Nikdo mu nedokáže, že množí.
Takže k čemu to je?

14.7.2016 22:12
conie

XXX.XXX.206.202

Fiona.Praha napsal(a):
Ale i kdyby se náhodou množitel zaregistroval, tak co z toho plyne? Bude registrovaný a dál?
Takže k čemu to je?

Jo jo, přesně k tomu...

14.7.2016 22:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Co nejdříve, než nám ten kšeft někdo vyfoukne! Musíme se řídit příkladem našich politických elit!

Jsem si ten blábol přečetla ještě jednou a pořádně (jestli mi třeba neunikla nějaká myšlenka - neunikla ), ale hlásit se to bude Veterinární správě.
Takže jsme s novým vlastním úřadem v zadeli

14.7.2016 22:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Jo jo, přesně k tomu...

Co z toho plyne? Nemít víc jak 4 fenky. Pokud ano - přerozdělit na rodinu.

14.7.2016 22:23

Fiona.Praha napsal(a):

Protože když si někdo zaregistruje "chov", potažmo 5 a více fen, tak taky za ně bude muset platit, protože budou muset být přihlášené a očipované a následně se jich nebude moci jen tak zbavit. Kdesi jsem zachytila diskuzi o tom, že si někdo nechá ty feny 4 (byl to množitel, co na nonstop produkci štěňat neviděl nic špatného), tzn. feny "navíc" by možná jinak měly normální život někde jinde a svým způsobem by je to zachránilo.

Jinak za mě povinná registrace každého psa s přísnou kontrolou a sankcemi s tím, že pokud někdo koupí štěně bez smlouvy po neregistrované feně, tak za to pak zaplatí raketu taky - samozřejmě vyjma prokazatelně zachráněných psů. Absolutně nereálná situace, ale s dosavadní benevolencí v chovu zvířat se to u psů těžko zlepší. Věřím, že lidé, kteří kdy psům v nouzi pomáhali, mě pochopí.

14.7.2016 22:24

Ani se mi to nechce číst celé. Vztáhnu to na hospodářská zvířata. Registrace povinná od jednoho ( respektive dvou - jedna koza, ovce se chovat nesmí ) kusu. Koupila jsem kozy, zaregistrovala se a ke kozám se chovala tak, jako bych registrovaná nebyla = dobře. Ale mohla se mi ohlásit kontrola, kdyby se ohlásila, přijala bych ji, frťana bych jim asi nenabídla ( jezdí autem ), lahodné kozí mlíko ano. Pak bych jim dala pac a pusu a nazdar. Proč by to takhle nemohlo fungovat u psů ? Na neregistrovaný chov by byla páka - nejsi zaregistrovaný - zaplatíš - citelnou pokut ( u koz tuším hrozba 50.000, - za neregistrovaný chov ).
Normální člověk dodrží, registruje = nic se neděje.

14.7.2016 22:25
lev

XXX.XXX.253.186

Zase to odnese jen slušný a poctivý chovatel. Jo a ČMKU na svém novém webu zveřejnila k CHS i nejen jméno majitele, ale i města. Takže budou mít finančáky pré...a ostatní instituce také...mají to podané na stříbrném podnosu. A než zkontrolují poctivce, tak na množky nezbyde čas...a jsme kdeeeeee ?

14.7.2016 22:27

Ani se mi to nechce číst celé. Vztáhnu to na hospodářská zvířata. Registrace povinná od jednoho ( respektive dvou - jedna koza, ovce se chovat nesmí ) kusu. Koupila jsem kozy, zaregistrovala se a ke kozám se chovala tak, jako bych registrovaná nebyla = dobře. Ale mohla se mi ohlásit kontrola, kdyby se ohlásila, přijala bych ji, frťana bych jim asi nenabídla ( jezdí autem ), lahodné kozí mlíko ano. Pak bych jim dala pac a pusu a nazdar. Proč by to takhle nemohlo fungovat u psů ? Na neregistrovaný chov by byla páka - nejsi zaregistrovaný - zaplatíš - citelnou pokut ( u koz tuším hrozba 50.000, - za neregistrovaný chov ).

Asi tak.

14.7.2016 22:32

Fiona.Praha napsal(a):
Takže k čemu to je?

Bude muset hlásit narozená, prodaná štěňata. Na rozdíl od koz, nebude hlásit domácí porážku, takže z těch prodaných bude muset zaplatit daň.
Btw : Nedivím se, že je u nás tolik podvodníků, když pár slušných lidí dokáže za pár hodin vymyslet tolik kliček na obejití nově vzniklého zákona.

14.7.2016 22:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Protože když si někdo zaregistruje "chov", potažmo 5 a více fen, tak taky za ně bude muset platit, protože budou muset být přihlášené a očipované a následně se jich nebude moci jen tak zbavit. Kdesi jsem zachytila diskuzi o tom, že si někdo nechá ty feny 4 (byl to množitel, co na nonstop produkci štěňat neviděl nic špatného), tzn. feny "navíc" by možná jinak měly normální život někde jinde a svým způsobem by je to zachránilo.

Jinak za mě povinná registrace každého psa s přísnou kontrolou a sankcemi s tím, že pokud někdo koupí štěně bez smlouvy po neregistrované feně, tak za to pak zaplatí raketu taky - samozřejmě vyjma prokazatelně zachráněných psů. Absolutně nereálná situace, ale s dosavadní benevolencí v chovu zvířat se to u psů těžko zlepší. Věřím, že lidé, kteří kdy psům v nouzi pomáhali, mě pochopí.

Už jsem to kdysi na nějaké diskusi psala - přenést zodpovědnost na kupujícího.

Nepsalo se v článku o návrhu zákona o tom, že by se musely fenky čipovat a platit za ně, jen registrovat chov. Množitel zaregistruje chov a bude množit klidně dál.

No nic, nebudu to řešit, tohle množírny nevyřeší, já snad nikdy nebudu mít víc jak 4 fenky, takže mi to vlastně může být jedno.

14.7.2016 22:34

Bude muset hlásit narozená, prodaná štěňata. Na rozdíl od koz, nebude hlásit domácí porážku, takže z těch prodaných bude muset zaplatit daň.
Btw : Nedivím se, že je u nás tolik podvodníků, když pár slušných lidí dokáže za pár hodin vymyslet tolik kliček na obejití nově vzniklého zákona.

Hlavně za ten čas, který diskuzi věnovali, by smečku fen zaregistrovali xkrát. ;).

14.7.2016 22:36
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Mno když k nám poprvé přijela kontrola (mám reg.hospodářství) to byla komedie Já se tak klepala že sem jim nic nemohla podepsat, naštěstí všechno tam vyřizoval přítel a ač jsem neměla co skrývat připadala jsem si stejně podezřele provinile asi jako drogový dealer při policejní razii, z těch nervů jsem byla týden před tím na prášky a výsledek byl jenom chybný odpis 2ks a jedna ovce se ztracenou náušnicí, jinak podmínky OK, jen já jsem se z toho málem zhroutila Nervák no...

14.7.2016 22:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kde je napsáno, že bude muset hlásit štěňata? Je tam o registraci chovu, když má někdo 5 a více fen (takže i těch kastrovaných útulkaček)

Vy se divíte? Jak lehké by ho bylo obejít. A když se množitel vyprdne na přihlášení chovu, asi mu nehrozí žádný trest? Proč by se teda registroval?

Prostě Kocourkov, líbivý výkřik do tmy.

14.7.2016 22:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Mno když k nám poprvé přijela kontrola (mám reg.hospodářství) to byla komedie Já se tak klepala že sem jim nic nemohla podepsat, naštěstí všechno tam vyřizoval přítel a ač jsem neměla co skrývat připadala jsem si stejně podezřele provinile asi jako drogový dealer při policejní razii, z těch nervů jsem byla týden před tím na prášky a výsledek byl jenom chybný odpis 2ks a jedna ovce se ztracenou náušnicí, jinak podmínky OK, jen já jsem se z toho málem zhroutila Nervák no...

Oni se hlásí dopředu?
Tak to je vyloženě přepadová hloubková kontrola

No a takové poctivky jako Vy pro klid v duši mají své feny i psy dávno registrované na městských a obecních úřadech a platí poplatky za to, že si mohou dovolit živit jednoho nebo více psů.

14.7.2016 22:50
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Fiona.Praha napsal(a):
Oni se hlásí dopředu?
Tak to je vyloženě přepadová hloubková kontrola

No a takové poctivky jako Vy pro klid v duši mají své feny i psy dávno registrované na městských a obecních úřadech a platí poplatky za to, že si mohou dovolit živit jednoho nebo více psů.

Většinou jo, jestli na vás mají kontakt což většinou mají, tak brnknou ať jste doma, ale slyšela jsem i o přepadovkách, no to by mě asi rovnou odvezli...

15.7.2016 00:13
koně

XXX.XXX.205.252

Fiona.Praha napsal(a):
Mám další "prima nápad".

Tohle bylo první, co mě po letmém přečtení napadlo.
A jsem zvědavá, když porazíme tele, kdo nám bude přímo koukat do úst.Aby ho konzumovali pouze členové domácnosti, a v žádném případě kamarád od vedle.
Zas plácnutí do tmy.Ale ti co to vymýšleli na tom strávili určitě spoustu, námi placeného, času.

15.7.2016 07:27

Fiona.Praha napsal(a):
Kde je napsáno, že bude muset hlásit štěňata? Je tam o registraci chovu, když má někdo 5 a více fen (takže i těch kastrovaných útulkaček)

Vy se divíte? Jak lehké by ho bylo obejít. A když se množitel vyprdne na přihlášení chovu, asi mu nehrozí žádný trest? Proč by se teda registroval?

Prostě Kocourkov, líbivý výkřik do tmy.

U koz dostanete s potvrzením registrace stájový deník, tak musíte vést o každém narozeném kůzleti informace ( rodiče, datum narození, číslo známky, převod jinam, o každém hlášení dostanete výpis...atd ). Vím, že to nefunguje 100%, ale určitě to zlepší přehled, dá další páku do ruky a znepříjemní život množitelům. Jedině tam možná mohli nechat vyjímku, že se netýká chovu s PP. Tam už registrace je a bude duplicitní.

15.7.2016 08:19
ivulka2

XXX.XXX.155.174

U koz dostanete s potvrzením registrace stájový deník, tak musíte vést o každém narozeném kůzleti informace ( rodiče, datum narození, číslo známky, převod jinam, o každém hlášení dostanete výpis...atd ). Vím, že to nefunguje 100%, ale určitě to zlepší přehled, dá další páku do ruky a znepříjemní život množitelům. Jedině tam možná mohli nechat vyjímku, že se netýká chovu s PP. Tam už registrace je a bude duplicitní.

Registrace... u koz je par chovatelu a neregistruje to SVS ale plemenáři což je něco jiného..chovatelu psu je asi více a SVS je zašívárna neschopných a postarších veterinářu to chcu vidět jak budou registrovat, kontrolovat, jedine co z toho zustane budou nějaké poplatky které se postupně dotknou všech chovatelu...at už s pp nebo bez pp akorát s tím že už jednou registrovaní pp budou platit znovu...

15.7.2016 08:47
aneleh

XXX.XXX.128.47

To je zase jednou pecka, fakt...
Mám osm psů, všechny čipované, zaplacený poplatek za ně, chovatelskou stanici pod FCI... A teď abych čekala, kdy na mě dorazí nějaká kontrola bůhvíkoho, kdo psa viděl jen z rychlíku? Nedejbůh někoho, ke komu se moji psi hned nevrhnou vítat, protože jsou rezervovaní a drží si od cizích odstup a oni z toho usoudí, že je tluču nebo podobnou jetelinu - zkušenost kamarádky s kontrolou SVS...
Přece nikdo nemůže čekat, že tahle novela vyřeší množky, proboha... napíšou si psy na příbuzný, v hlášenej den kontroly je odvezou jinam... Jak prokážete vlastnictví psa bez PP?
My chovatelé jsme zapsaní v petpasech, v PP, máme webovky, na kterých svoje psy s láskou a pýchou prezentujeme - a díky tomu všemu jsme snadno dohledatelní nejen pro FÚ, ale i ostatní organizace, včetně SVS.
Ale množka? Psi zavření bůhvíkde, SVS nahlásí termín kontroly, přijede a psi? Nikde... nebo si tam ten dotyčnej nechá tři? Aby to nevypadalo vyloženě blbě...
Smutné je, že všechny tyhle kontroly vždycky odnese ten "poctivej blbec" a ne ten, který by si to zasloužil :(.

15.7.2016 08:55
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

A překupníci se tomu můžou jen smát

15.7.2016 08:56
vava69

XXX.XXX.136.28

Fiona.Praha napsal(a):
Realita, bohužel

Ano, realita. Trochu jinak - při přihlášení psů na úřadě mi sama úřednice poradila, ať toho dalšího napíšu na manžela, že bude platit jako za prvního psa, ne zvýšenou cenu za druhého.

15.7.2016 09:02
ivulka2

XXX.XXX.155.174

aneleh napsal(a):
To je zase jednou pecka, fakt...
Mám osm psů, všechny čipované, zaplacený poplatek za ně, chovatelskou stanici pod FCI... A teď abych čekala, kdy na mě dorazí nějaká kontrola bůhvíkoho, kdo psa viděl jen z rychlíku? Nedejbůh někoho, ke komu se moji psi hned nevrhnou vítat, protože jsou rezervovaní a drží si od cizích odstup a oni z toho usoudí, že je tluču nebo podobnou jetelinu - zkušenost kamarádky s kontrolou SVS...
Přece nikdo nemůže čekat, že tahle novela vyřeší množky, proboha... napíšou si psy na příbuzný, v hlášenej den kontroly je odvezou jinam... Jak prokážete vlastnictví psa bez PP?
My chovatelé jsme zapsaní v petpasech, v PP, máme webovky, na kterých svoje psy s láskou a pýchou prezentujeme - a díky tomu všemu jsme snadno dohledatelní nejen pro FÚ, ale i ostatní organizace, včetně SVS.
Ale množka? Psi zavření bůhvíkde, SVS nahlásí termín kontroly, přijede a psi? Nikde... nebo si tam ten dotyčnej nechá tři? Aby to nevypadalo vyloženě blbě...
Smutné je, že všechny tyhle kontroly vždycky odnese ten "poctivej blbec" a ne ten, který by si to zasloužil :(.

Jsem vet.technik a pracuji v zemědělství takže s SVS mam zkušenosti a vím že to je banda uředníku co neví ani kde ma kráva či pes ocas a to co jdou kontrolovat znaji většinou jen z těch podkladu co k tomu dostanou a o chovu zvířat mnohdy nemají ani paru.SVS nema lidi ani prostředky na kontrolu a hlídání...

15.7.2016 10:12
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

impact napsal(a):

No a zapomnělas na tu skutečnost, že dobře baba bude mít pět fen a ty pojedou nonstop. Dalších pět si nahlásí na kámošku...známou... Množení to definititně nezastaví. Tím nechci říct, že nevítám počin to zastavit. jen jak píšeš - českej xindl to zas obejde.

15.7.2016 10:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

Zrzavci napsal(a):
No a zapomnělas na tu skutečnost, že dobře baba bude mít pět fen a ty pojedou nonstop. Dalších pět si nahlásí na kámošku...známou... Množení to definititně nezastaví. Tím nechci říct, že nevítám počin to zastavit. jen jak píšeš - českej xindl to zas obejde.

Ještě jednodušší je mít na sebe hlášené 4 feny,4 třeba na přítele,4 na kámošku co nic nechová - a vlastně máte svoje jen 4 feny a nemusíte nic nikam hlásit - je to paskvil, který se dá lehce obejít ať už v chovu s PP a ještě lehčeji v množení bezpapíráků. A jiné chovky třeba s PP služebních plemen a loveckých plemen budou mít třeba 15 nebo 20 fen a budou množit také pořád dokola - a ti nemusí hlásit nic, i když jsou to velké chovky - množárny, třeba s dvaceti a více fenami a psy, neboť mají vyjímku na služební a lovecká plemena - to je fakt pěkný nesmysl.

15.7.2016 11:12
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Zajímalo by mě jak by byla v praxi ta výjimka, např. když někdo chová dejme tomu labradory jako vodící psy, musí na to mít nějaký papír ? nebo stačí že je to takové plemeno ?

15.7.2016 11:29
brebera

XXX.XXX.31.114

Mně by se to líbilo, kdyby to bylo už id jednoho psa - jakéhokoli pohlaví, bez výjimek. To by možná mělo smysl i s ohledem na útulky.

Jinak nevíte někde, kde by se dal sehnat komplet návrh novely?
Mě by konkrétně zajímalo, jestli je tam kromě dolní věkové hranice i hranice horní.
Jestli se počítávají kastrované feny - což by neměly.
Jestli se to váže na majitele nebo adresu.

Jinak feny mám,2 mladé a kastrovanou babču.

15.7.2016 11:44
impact

XXX.XXX.54.225

Zrzavci napsal(a):

Otázka je, kolik kámošek v dnešní době třeba sežene.. V době, kdy se o množení mluví čím dál víc..

Ale mě jsou všechny tyhle prognózy a konspirační teorie de facto jedno. Mě to nezatíží, ač mám více fen a mám i soukromý útulek a budeme muset dořešit administrativu. Vítám totiž jakoukoliv aktivitu směrem k minimalizaci množíren. Pokud by s tím šlo ruku v ruce povinné čipování a placení poplatků za psy, bylo by to ještě lepší.

15.7.2016 11:50
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

brebera napsal(a):
Mně by se to líbilo, kdyby to bylo už id jednoho psa - jakéhokoli pohlaví, bez výjimek. To by možná mělo smysl i s ohledem na útulky.

Mě by konkrétně zajímalo, jestli je tam kromě dolní věkové hranice i hranice horní.

No a jak poznají že je fena kastrovaná ? (teda pokud jí nezůstane přímo viditelná jizva, často se stává u nalezených fenek, že poznají kastrovanou fenu až na sále při její další kastraci)
takže další, už 3. "supr" způsob jak to obejít (jestli by do toho kastráty nepočítali), stačí kdyby množák řekl že má všechny psy kastrované.

15.7.2016 12:04

brebera napsal(a):

Https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNA3RH367W.

15.7.2016 14:58
brebera

XXX.XXX.31.114

Tak jsem o tom přečetla, co se dalo a nechápu, jak to může fungovat, když tam nebude trvalá a jednoznačná identifikace.

15.7.2016 18:08
awake

XXX.XXX.115.226

Taky nechápu k čemu to vlastně vůbec bude. Jak mi někdo dokáže kolik mám psů? Když nahlásím 5 fen budu muset každý rok dokládat jestli jsem na nich odchovala nějaký vrh? Když napíši že jsem neodchovala nic, bude mi někdo dokazovat že jsem skutečně nějaký vrh odchovala? A když odchovám vrh tak co? Co se stane?

Když budeme mít v jednom baráku jedna rodina 5 fen budu někde muset dokládat kdo je jejich majitel, nebo se to prostě bude brát jako množírna?

Takže závěr je pro mě takový. Každý z rodiny bude mít 4 feny bez PP (nemusí se nikde nic hlásit) to je dejme tomu 16 fen na rodinu a budou se na nich mrskat 2x ročně štěňata bez PP a bez jakékoliv identifikace (jako je tomu nyní). Člověk co bude mít doma 5 fen (kastrovaných, starých, křížených) a neodchová jediný vrh bude buzerován a kontrolován a hlídá zda neodchová třeba jedno štěně za rok

16.7.2016 21:54
bhk

XXX.XXX.210.65

Https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNA3RH367W.

Pro jistotu:
§ 4 Odstavec (3) návrhu:
„Chovatel, který chová 5 a více psů samičího pohlaví starších 12 měsíců, je povinen tuto skutečnost oznámit krajské veterinární správě Státní veterinární správy nebo Městské veterinární správě Státní veterinární správy (dále jen „krajská veterinární správa“) nejpozději do 7 dnů ode dne, kdy počet chovaných psů samičího pohlaví starších 12 měsíců dosáhl 5 a více chovaných zvířat; tato povinnost se nevztahuje na osobu, jejíž oznamovací povinnost upravuje jiný právní předpis9), a na osobu, jejíž právo nebo povinnost držet, cvičit nebo používat psa stanoví jiný právní předpis, zejména na chovatele služebních psů, psů se zvláštním výcvikem, vodících psů, asistenčních psů, psů určených k odhalování výbušnin, a loveckých psů. V oznámení chovatel uvede počet chovaných zvířat a místo jejich chovu. Za chovatele tvořící domácnost může oznamovací povinnost splnit jeden z nich.“.

16.7.2016 22:19
hunter

XXX.XXX.168.162

impact napsal(a):

Proč ? Zákon nařizuje držet lovecké psy pro výkon práva myslivosti.
Možná to jen špatně chápete, to se nevztahuje na všechna lovecká plemena psů, ale pouze na lovecké psy.
zákon o myslivosti: Loveckým psem se rozumí pes loveckého plemene uznaného Mezinárodní kynologickou federací (FCI) s průkazem původu, který složil příslušnou zkoušku z výkonu. Potvrzení o složené zkoušce vystavené jejím pořadatelem je veřejnou listinou.
I když nic to nemění na tom, že to je zase jen bič na poctivé lidi. Občas by bylo lepší, kdyby fakt nic nedělali. Reálně to nikoho nezasáhne.

17.7.2016 01:30
impact

XXX.XXX.54.225

hunter napsal(a):
Proč ? Zákon nařizuje držet lovecké psy pro výkon práva myslivosti.
Možná to jen špatně chápete, to se nevztahuje na všechna lovecká plemena psů, ale pouze na lovecké psy.
zákon o myslivosti: Loveckým psem se rozumí pes loveckého plemene uznaného Mezinárodní kynologickou federací (FCI) s průkazem původu, který složil příslušnou zkoušku z výkonu. Potvrzení o složené zkoušce vystavené jejím pořadatelem je veřejnou listinou.
I když nic to nemění na tom, že to je zase jen bič na poctivé lidi. Občas by bylo lepší, kdyby fakt nic nedělali. Reálně to nikoho nezasáhne.

Pravda, výňatek mysliveckého zákona a přímou definici loveckého psa jsem nevěděla. Jen ve mě nastalo trochu zděšení, že kdejaká množka řekne, že chová russell teriéry nebo bígly a tím pádem se to na ni nebude vztahovat.

17.7.2016 11:26
awake

XXX.XXX.115.226

"Za chovatele tvořící domácnost může oznamovací povinnost splnit jeden z nich.“
Chápu to dobře že když bude v jedné domácnosti (v jednom rodinném domě) 5 a více fen více majitelů je již potřeba feny hlásit? Takže když jsme v jednom domě 3 majitelé kteří mají dohromady zatím 4 feny (další, tedy tu pátou opět plánuji po tom, co mi minulý rok jedna fenečka zemřela) už jsme množka a budeme všichni 3 hlídáni a kontrolováni? No to mi ti příbuzní pěkně poděkuji až si tu další fenu pořídím.

17.7.2016 11:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

awake napsal(a):
"Za chovatele tvořící domácnost může oznamovací povinnost splnit jeden z nich.“
Chápu to dobře že když bude v jedné domácnosti (v jednom rodinném domě) 5 a více fen více majitelů je již potřeba feny hlásit? Takže když jsme v jednom domě 3 majitelé kteří mají dohromady zatím 4 feny (další, tedy tu pátou opět plánuji po tom, co mi minulý rok jedna fenečka zemřela) už jsme množka a budeme všichni 3 hlídáni a kontrolováni? No to mi ti příbuzní pěkně poděkuji až si tu další fenu pořídím.

MŮŽE, ale nemusí.

To asi znamená, že když má jeden chovatel (manželka) 5 fen a druhý chovatel (manžel, dítě, rodič) taky 5 fen a tvoří spolu domácnost, může to jeden z nich oznámit za oba. Jen nevím, jestli je to myšleno - máme 10 fen nebo já mám 5 a manžel taky 5 fen.

Je to teprve návrh, docela taková patlanice o ničem, tak bych se nestresovala předčasně a možná zbytečně.
Jak se říká - nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko

17.7.2016 12:05
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Takže kdybych měla ku příkladu 3 psy a nastěhovala k sobě spolubydlícího s 2 psy (všechno fenky) Měli bychom společně množku. Ježiši za takové blbosti dostávají páni politici plat ?

17.7.2016 12:23
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Po prázdninách se čeští politici pustí do roky odkládaného problému s množírnami zvířat.
Vláda chce ustanovit povinnou registraci chovů i pro lidi, kteří psy oficiálně nemnoží kvůli podnikání.
Opoziční poslanci zase připravují přísnou vyhlášku, v jakých podmínkách lze zvířata chovat.

http://archiv.ihned.cz/c1-65367850-politici-vytahli-do-boje-proti-mnozirnam-psu.

17.7.2016 12:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Takže kdybych měla ku příkladu 3 psy a nastěhovala k sobě spolubydlícího s 2 psy (všechno fenky) Měli bychom společně množku. Ježiši za takové blbosti dostávají páni politici plat ?

Nemotejte ten "krásný" návrh těch kompetentních pánů

Pro jistotu:
§ 4 Odstavec (3) návrhu:
Chovatel, který chová 5 a více psů samičího pohlaví starších 12 měsíců, je povinen tuto skutečnost oznámit krajské veterinární správě Státní veterinární správy nebo Městské veterinární správě Státní veterinární správy (dále jen „krajská veterinární správa“) nejpozději do 7 dnů ode dne, kdy počet chovaných psů samičího pohlaví starších 12 měsíců dosáhl 5 a více chovaných zvířat; tato povinnost se nevztahuje na osobu, jejíž oznamovací povinnost upravuje jiný právní předpis), a na osobu, jejíž právo nebo povinnost držet, cvičit nebo používat psa stanoví jiný právní předpis, zejména na chovatele služebních psů, psů se zvláštním výcvikem, vodících psů, asistenčních psů, psů určených k odhalování výbušnin, a loveckých psů. V oznámení chovatel uvede počet chovaných zvířat a místo jejich chovu. Za chovatele tvořící domácnost může oznamovací povinnost splnit jeden z nich.“.

Každý jsme sám za sebe, zatím. Proto v rodinném baráku může být několik samostatných domácností a každý chovatel (tedy člen) v domácnosti může mít 4 feny bez oznámení. Tak jsem to teda pochopila.

17.7.2016 12:39
impact

XXX.XXX.195.92

Sam 90210 napsal(a):

By mě zajímalo, kde kdo vytáhl, že jak máte 5+ fen, jste automaticky množka a půjde po vás KVS. Co to vládne za kolektivní paranoiu?

17.7.2016 12:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Po prázdninách se čeští politici pustí do roky odkládaného problému s množírnami zvířat.
Vláda chce ustanovit povinnou registraci chovů i pro lidi, kteří psy oficiálně nemnoží kvůli podnikání.
Opoziční poslanci zase připravují přísnou vyhlášku, v jakých podmínkách lze zvířata chovat.

http://archiv.ihned.cz/c1-65367850-politici-vytahli-do-boje-proti-mnozirnam-psu.

Ani to nechci číst, ale podle mne není možné omezit registraci chovu počtem fen, ale nějak lépe to formulovat.
Něco v tom, že je potřeba registrovat zvířata, která nejsou registrována u ČMKU a ČMMJ, která byla pořízena účelem jejich reprodukce. Nebo pořízena bez toho účelu, ale časem se to stalo.
Takže i všechny IBC, UCI a podobné...(patřili by tam třeba i Biewři a podobná nová žádaná plemena)
Pojem reprodukce by bylo také potřeba definovat - takže vrh štěňat u jedné feny častěji než jednou za cca 5 (?) let?
Musela by tam být i uvedena sankce pro veterináře, že nenahlásil nebo pro obec, že věděla, neřešila. Event. pro kupujícího, že má psa a neví odkud...

To, ale to je spíš utopie, než reálné řešení.

Vymyslela bych ho hned a za menší plat.

17.7.2016 12:47
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

impact napsal(a):
By mě zajímalo, kde kdo vytáhl, že jak máte 5+ fen, jste automaticky množka a půjde po vás KVS. Co to vládne za kolektivní paranoiu?

"Zarazíme neetický obchod se zvířaty, který provází jejich utrpení. Každý, kdo bude chovat více než pět fen starších jednoho roku, bude mít zároveň povinnost nahlásit to úředním veterinářům, "

Nikde nikdo z pánu politiků nekvákl, že chovatelů 5 fen, kteří na nich nechovají se to týkat nebude, čili 5 fen - udá mě můj milý soused sledující zákony, půjde po mě KVS.

"Úřady tak podle něj získají lepší přehled, kdo všechno zvířata chová, a budou je moci snáze zkontrolovat." - čili mě zaregistruji jako množitele/chovatele

Aby mě někdo nepovažoval za množku že se tak starám, mám 1 psa, ale co já vím co bude za 3 roky, jestli nebudu mít 5 nebo 10 psů...

17.7.2016 16:55
impact

XXX.XXX.195.92

Sam 90210 napsal(a):
"Zarazíme neetický obchod se zvířaty, který provází jejich utrpení. Každý, kdo bude chovat více než pět fen starších jednoho roku, bude mít zároveň povinnost nahlásit to úředním veterinářům, "

Nikde nikdo z pánu politiků nekvákl, že chovatelů 5 fen, kteří na nich nechovají se to týkat nebude, čili 5 fen - udá mě můj milý soused sledující zákony, půjde po mě KVS.

"Úřady tak podle něj získají lepší přehled, kdo všechno zvířata chová, a budou je moci snáze zkontrolovat." - čili mě zaregistruji jako množitele/chovatele

Aby mě někdo nepovažoval za množku že se tak starám, mám 1 psa, ale co já vím co bude za 3 roky, jestli nebudu mít 5 nebo 10 psů...

Dík. Jen jsem se utvrdila v tom, že je to paranoia.

17.7.2016 17:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Dík. Jen jsem se utvrdila v tom, že je to paranoia.

Sorry, ale neumíte číst?

Pro jistotu:
§ 4 Odstavec (3) návrhu:
„Chovatel, který chová 5 a více psů samičího pohlaví starších 12 měsíců, je povinen tuto skutečnost oznámit krajské veterinární správě Státní veterinární správy nebo Městské veterinární správě Státní veterinární správy (dále jen „krajská veterinární správa“) nejpozději do 7 dnů ode dne, kdy počet chovaných psů samičího pohlaví starších 12 měsíců dosáhl 5 a více chovaných zvířat; tato povinnost se nevztahuje na osobu, jejíž oznamovací povinnost upravuje jiný právní předpis), a na osobu, jejíž právo nebo povinnost držet, cvičit nebo používat psa stanoví jiný právní předpis, zejména na chovatele služebních psů, psů se zvláštním výcvikem, vodících psů, asistenčních psů, psů určených k odhalování výbušnin, a loveckých psů. V oznámení chovatel uvede počet chovaných zvířat a místo jejich chovu. Za chovatele tvořící domácnost může oznamovací povinnost splnit jeden z nich.“.

17.7.2016 17:22
impact

XXX.XXX.195.92

Fiona.Praha napsal(a):
Sorry, ale neumíte číst?

Pro jistotu:
§ 4 Odstavec (3) návrhu:
„Chovatel, který chová 5 a více psů samičího pohlaví starších 12 měsíců, je povinen tuto skutečnost oznámit krajské veterinární správě Státní veterinární správy nebo Městské veterinární správě Státní veterinární správy (dále jen „krajská veterinární správa“) nejpozději do 7 dnů ode dne, kdy počet chovaných psů samičího pohlaví starších 12 měsíců dosáhl 5 a více chovaných zvířat; tato povinnost se nevztahuje na osobu, jejíž oznamovací povinnost upravuje jiný právní předpis), a na osobu, jejíž právo nebo povinnost držet, cvičit nebo používat psa stanoví jiný právní předpis, zejména na chovatele služebních psů, psů se zvláštním výcvikem, vodících psů, asistenčních psů, psů určených k odhalování výbušnin, a loveckých psů. V oznámení chovatel uvede počet chovaných zvířat a místo jejich chovu. Za chovatele tvořící domácnost může oznamovací povinnost splnit jeden z nich.“.

Ano Fionko, umím číst. A pokud byste si přečetla můj dotaz, tak mne zajímalo, kdo šíří tu poplašnou zprávu, že každý, kdo má víc jak pět fen, bude automaticky považován za množírnu. To prostě je paranoia, nemůžu si pomoct. Hromadná iFaunová panika o tom, jak za nimi bude běhat KVS a kontrolovat každý fení prdnutí, jestli to náhodou není porod.

17.7.2016 17:29
koňadra

XXX.XXX.128.31

impact napsal(a):
Ano Fionko, umím číst. A pokud byste si přečetla můj dotaz, tak mne zajímalo, kdo šíří tu poplašnou zprávu, že každý, kdo má víc jak pět fen, bude automaticky považován za množírnu. To prostě je paranoia, nemůžu si pomoct. Hromadná iFaunová panika o tom, jak za nimi bude běhat KVS a kontrolovat každý fení prdnutí, jestli to náhodou není porod.

Přesně tak. Přijde mě to také jako dělání z komára velblouda. Ten zákon je sice od počátku kra.vina, jako ostatně mnohé zákony, co naši poslanci vyplodí, ale nemyslím si, že by cílem bylo šikanovat každého, kdo má 5 a více fen. Spíše jde o to, aby byla nějaká evidence. Asi jako náš stát chce mít přehled o tom, kdo má více jak 1 ovci, kozu, krávu... a také studnu. Možná, že není cílem tohoto zákona ani tak potírání množek (na to jsou stejně krátcí, píši tady stále dokola, že jediná obrana je NEKUPOVAT) jako mít přehled (co ti naši občané vlastně vlastní). Vůbec se nebudu divit, když vzápětí bude následovat novela.

17.7.2016 17:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):

To vyplynulo z toho článku, že návrh tohohle zákona je namířen proti množírnám opatřením, že kdo bude mít víc než 5 fen musí se registrovat a bude kontrolován, jestli není množírna.

"Stát se také snaží účinněji zasáhnout i proti množírnám psů, kde zvířata často žijí ve špatných podmínkách. „Novelou zarazíme neetický obchod se zvířaty provázený jejich utrpením, tedy množírny psů. Každý, kdo bude chovat více než pět fenek, bude mít zároveň povinnost nahlásit to veterinární správě. Tím získáme lepší přehled, jak kdo se zvířaty zachází, “ uvedl Jurečka."
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/stat-dohledne-na-zvirata-v-utulcich-legalizuje-i-vysluzku-ze-zabijacky-135-/domaci.aspx?c=A160711_102134_domaci_kop

Pro mne je to jenom mediální humbuk o ničem, v září budou poslanci pokračovat ve vylepšování.

17.7.2016 17:54
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Nesouhlasit s něčím znamená paranoiu ?
Spíš mi přijde že vymysleli něco, jen aby nám zavřeli hubu, před volbami se to může hodit Znění zákona je jedna věc jak to bude vypadat v praxi druhá, ale o tom tady můžeme jen diskutovat, tohle už poslanci schválili, v září mají projednávat podmínky chovu nebo co.

17.7.2016 18:03

koňadra napsal(a):
Přesně tak. Přijde mě to také jako dělání z komára velblouda. Ten zákon je sice od počátku kra.vina, jako ostatně mnohé zákony, co naši poslanci vyplodí, ale nemyslím si, že by cílem bylo šikanovat každého, kdo má 5 a více fen. Spíše jde o to, aby byla nějaká evidence. Asi jako náš stát chce mít přehled o tom, kdo má více jak 1 ovci, kozu, krávu... a také studnu. Možná, že není cílem tohoto zákona ani tak potírání množek (na to jsou stejně krátcí, píši tady stále dokola, že jediná obrana je NEKUPOVAT) jako mít přehled (co ti naši občané vlastně vlastní). Vůbec se nebudu divit, když vzápětí bude následovat novela.

Jo, mít přehled, co občané vlastně vlastní... a ta představa vás nechává zcela klidnou?

proč to ten stát potřebuje vědět, hmm? že by třeba, aby to všechno zdanil, zreguloval, případně vyvlastnil?

17.7.2016 18:12
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jo, mít přehled, co občané vlastně vlastní... a ta představa vás nechává zcela klidnou?

proč to ten stát potřebuje vědět, hmm? že by třeba, aby to všechno zdanil, zreguloval, případně vyvlastnil?

Přesně proto. Jak budou ve státním rozpočtu docházet peníze, zdaní se kde co. Představa mne nenechává klidnou, ale co s tím chcete dělat? Já čekám, kdy budou občané podávat hlášení kolik mají na dvorku slepic a kolikrát do hodiny se nadýchnou.

17.7.2016 18:18

koňadra napsal(a):
Přesně proto. Jak budou ve státním rozpočtu docházet peníze, zdaní se kde co. Představa mne nenechává klidnou, ale co s tím chcete dělat? Já čekám, kdy budou občané podávat hlášení kolik mají na dvorku slepic a kolikrát do hodiny se nadýchnou.

No, být v klidu s tím, že se s tím nedá nic dělat. dle mého názoru není správný způsob "boje".

17.7.2016 18:25
impact

XXX.XXX.54.225

Vyvlastnil? A to není paranoia?

17.7.2016 18:34
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

impact napsal(a):
Vyvlastnil? A to není paranoia?

A nejste už taky trochu paranoidní z toho jak jsou všichni kolem paranoidní ?

17.7.2016 18:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
A nejste už taky trochu paranoidní z toho jak jsou všichni kolem paranoidní ?

17.7.2016 19:41
conie

XXX.XXX.206.202

Mám dojem, že se to tu zvrhlo někam jinam. Pro mě jednoduše - co je komu do toho, kolik vlastním psů/fen, pokud je mám na obci přihlášené a navíc všechny jsou s PP a tudíž jednoduše dohledatelné. Odmítám jakoukoliv další registraci, nejsem kriminálník, aby mě někdo neustále kontroloval a snad chtěl i případně vstupovat na můj pozemek - v tom případě smůla, hlídají mi ho pastevci - neukecatelní a neúplatní. Snad stále platí podle našich zákonů presumpce neviny! Byla bych jednoznačně pro to, aby se seriózní chovatelé a jejich příznivci slyšitelně ozvali, vždyť "zákonodárce" si volíme a jsou placeni i z našich daní! Nemusíme si přece nechat všechno líbit.

17.7.2016 20:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

conie napsal(a):
Mám dojem, že se to tu zvrhlo někam jinam. Pro mě jednoduše - co je komu do toho, kolik vlastním psů/fen, pokud je mám na obci přihlášené a navíc všechny jsou s PP a tudíž jednoduše dohledatelné. Odmítám jakoukoliv další registraci, nejsem kriminálník, aby mě někdo neustále kontroloval a snad chtěl i případně vstupovat na můj pozemek - v tom případě smůla, hlídají mi ho pastevci - neukecatelní a neúplatní. Snad stále platí podle našich zákonů presumpce neviny! Byla bych jednoznačně pro to, aby se seriózní chovatelé a jejich příznivci slyšitelně ozvali, vždyť "zákonodárce" si volíme a jsou placeni i z našich daní! Nemusíme si přece nechat všechno líbit.

Tak všem trošku zasvěceným a maličko myslícím musí být jasné, že "tohle" problém množírny a výkup nevyřeší. Pokud by to zůstalo v tomhle znění (jako hotový výtvor), tak stačí "vlastnit" jen 4 fenky na osobu.

17.7.2016 20:25
bhk

XXX.XXX.210.61

Hlas lidu, hlas Boží - neříká se to tak ?
Tak asi přepošlu p.Jurečkovi odkaz na tuto diskuzi, aby byl tak trochu v obraze

17.7.2016 20:31
bhk

XXX.XXX.210.61

Jo a mimo jiné, by p. Jurečka mohl vysvětlit jak je to vlastně myšleno s tím zákazem chození do lesů pod pokutou až 30tis.
Dočetla jsem se, že to má platit snad jen v době honů - no jinde jsem se zas dočetla, že toto bude zcela v rukou myslivců...
Zkrátka všude čtu dost protichůdná vyjádření a tak vlastně nevím nic...

17.7.2016 20:48
bhk

XXX.XXX.210.61

bhk napsal(a):
Jo a mimo jiné, by p. Jurečka mohl vysvětlit jak je to vlastně myšleno s tím zákazem chození do lesů pod pokutou až 30tis.
Dočetla jsem se, že to má platit snad jen v době honů - no jinde jsem se zas dočetla, že toto bude zcela v rukou myslivců...
Zkrátka všude čtu dost protichůdná vyjádření a tak vlastně nevím nic...

Jedno z vyjádření...

Zákaz nebo omezení vstupu není žádný naschvál, kterým by chtěli úřednici šikanovat návštěvníky lesů a krajiny obecně. Tato omezení se používají jen ve velmi výjimečných případech a musí být odůvodněná. Slouží totiž k ochraně života a zdraví houbařů a výletníků, ale také k ochraně zvěře. Omezení nebo zákaz může vydat obec s rozšířenou působností pro jednu honitbu nebo její část například v době lovů, aby při něm nebyli turisté zraněni. Opatření může platit v některých specifických lokalitách také v době, kdy zvěř hnízdí nebo odchová mladé, aby je lidé neplašili a zbytečně tím nezpůsobili smrt mláďat.

Zákaz nebo omezení vydává obec s rozšířenou působností poté, co posoudí oprávněnost žádosti uživatele honitby, což je například místní myslivecké sdružení. Pokud opatření vydá, může platit jen na omezenou část honitby, na určitou roční dobu nebo na některé dny či hodiny v týdnu. Nařízení může mít například i takovou podobu, že pouze nařizuje návštěvníkům nepouštět se mimo vyznačené turistické trasy. Na vlastníky, nájemce, případně pachtýře honebních pozemků se opatření samozřejmě nevztahuje, ti mohou dál v lese vykonávat hospodářskou činnost.

Proti vydání opatření může kdokoliv podat do 30 dní odůvodněné námitky. V praxi platí, že informaci o zákazu nebo omezení vyvěsí uživatel honitby na cedule na stezkách u vstupu do lesa, aby byli všichni upozorněni, jaká pravidla v honitbě platí. Tak to funguje léta, na tom není nic nového.

Důležité je uvědomit si, že v České republice je přibližně 5 800 honiteb, ročně se vydá zákazů nebo omezení vstupu jen pro maximálně pár desítek z nich. Takže na houby a výlet do lesa můžete bez obav vyrazit. Samozřejmě, s nutnou dávkou opatrnosti a ohleduplnosti, jak by se měl každý člověk v přírodě chovat.

Marian Jurečka
ministr zemědělství.

17.7.2016 21:18
brebera

XXX.XXX.31.114

Jak je to vlastně s kontrolami v obytné částí domu? Teoreticky když bychom se rozrostli na 5 fen, což jen tak bvv nehrozí, a někdo na KVS se rozhodl, že třeba dojde přeměnit gauč, jestli vyhovuje podmínkám chovu, platí nedotknutelnost obydlí?

17.7.2016 21:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

brebera napsal(a):
Jak je to vlastně s kontrolami v obytné částí domu? Teoreticky když bychom se rozrostli na 5 fen, což jen tak bvv nehrozí, a někdo na KVS se rozhodl, že třeba dojde přeměnit gauč, jestli vyhovuje podmínkám chovu, platí nedotknutelnost obydlí?

Nepitvat
Gauč nikdo určitě přeměřovat nepůjde.

17.7.2016 21:32
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Fiona.Praha napsal(a):
Nepitvat
Gauč nikdo určitě přeměřovat nepůjde.

Tak postel no taky mě to zajímá, myslím že bez policie mi do domu nikdo nemůže, můj dům můj hrad.

17.7.2016 21:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Tak postel no taky mě to zajímá, myslím že bez policie mi do domu nikdo nemůže, můj dům můj hrad.

Už se v tom fakt moc šťouráte.
Zatím je to návrh a Vy už máte strach, že Vám někdo bude kontrolovat, jestli nemáte zaprané povlečení .

17.7.2016 21:36
brebera

XXX.XXX.31.114

Sam 90210 napsal(a):

Je to fakt celé dost vtipné

17.7.2016 21:44
conie

XXX.XXX.206.202

Jenomže v tomto státě to může dojít až do absurdních konců - kontrol všeho možného, ale dle platných zvyklostí hlavně tam, kde to dá nejmíň práce. Tedy u slušných a zákonů dbalých lidí. Nemyslím, že potřebujeme další svobodu omezující zákony, stačilo by jen plně uplatnit ty již platné, nebát se a trvat na dodržování zákonů a dalších platných předpisů. I z jiných oblastí vím, že zákony i předpisy máme, jen chybí vůle a (s prominutím) "koule" na jejich důsledné uplatňování! Jako občané se prostě musíme ozvat, vždyť demokracie je "vláda lidu" a to se již dost často zapomíná! Vážně mi vadí nechat si diktovat nesmyslná omezení "seshora".

17.7.2016 22:01

conie napsal(a):
Jenomže v tomto státě to může dojít až do absurdních konců - kontrol všeho možného, ale dle platných zvyklostí hlavně tam, kde to dá nejmíň práce. Tedy u slušných a zákonů dbalých lidí. Nemyslím, že potřebujeme další svobodu omezující zákony, stačilo by jen plně uplatnit ty již platné, nebát se a trvat na dodržování zákonů a dalších platných předpisů. I z jiných oblastí vím, že zákony i předpisy máme, jen chybí vůle a (s prominutím) "koule" na jejich důsledné uplatňování! Jako občané se prostě musíme ozvat, vždyť demokracie je "vláda lidu" a to se již dost často zapomíná! Vážně mi vadí nechat si diktovat nesmyslná omezení "seshora".

Přesně tak. Hlavně registrace jen určité situace v chovu je prostě neuhlídatelný nesmysl. Registrovat všechny psy a povinné označení - čip, tetování. Většina měst už svůj registr má, stačí doplnit a sjednotit, ne vytvářet další. Za vrh bez PP poplatek, pokuta za koupi/prodej štěněte od neregistrovaných jedinců, funguje to tak u jiných zvířat, jde jen o to že na takovou přísnost nemají naši zákonodárci "koule", přesně jak píšete.

jolyha

19.7.2016 15:40
jolyha

XXX.XXX.229.101

Přesně tak. Hlavně registrace jen určité situace v chovu je prostě neuhlídatelný nesmysl. Registrovat všechny psy a povinné označení - čip, tetování. Většina měst už svůj registr má, stačí doplnit a sjednotit, ne vytvářet další. Za vrh bez PP poplatek, pokuta za koupi/prodej štěněte od neregistrovaných jedinců, funguje to tak u jiných zvířat, jde jen o to že na takovou přísnost nemají naši zákonodárci "koule", přesně jak píšete.

Nechci se nijak moc navážet, ale kde se platí u jiných zvířat poplatek za "vrh bez PP" ? Pokud vím, u ovcí a koz má být užíván plemenný beran nebo kozel. Pokud všek člověk nemá hospodářství v kontrole užitkovosti, nikde nevykazuje a ani nemusí vykazovat kdo je otcem mláďat a matka může být jakákoliv kříženka čehokoliv - a to zcela oficielně. Takže tohle je zrovna trochu mimo, sama ovce a kozy "bez PP" odchovávám již hafo let, protože prostě máme užitkové křížence. Stejně tak u králíků, slepic, kachen atd. Proti povinnému čipování bych nebyla, ale odchovům bez PP tím nezabráníte ani omylem. A jinak ještě dotaz - to PP si v podstatě může vystavit každý, kdo má doma tiskárnu. Stát nemůže určit, že jedině psi chovaní pod FCI mají ten "správný" PP a všichni ostatní jsou tudíž bezpapíráci. To by šlo o monopol a pokud vím, to si stát opravdu dovolit dost dobře nemůže. Takže pokud si pak nějaká babča na vsi nechá vytisknout lejstro, že otec je vořech Alánek z Horních Kotěhůlek a maminkou kříženka z Malé psí boudy. A je z obliga, protože původ mají napsaný...

19.7.2016 16:00
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

jolyha napsal(a):
Nechci se nijak moc navážet, ale kde se platí u jiných zvířat poplatek za "vrh bez PP" ? Pokud vím, u ovcí a koz má být užíván plemenný beran nebo kozel. Pokud všek člověk nemá hospodářství v kontrole užitkovosti, nikde nevykazuje a ani nemusí vykazovat kdo je otcem mláďat a matka může být jakákoliv kříženka čehokoliv - a to zcela oficielně. Takže tohle je zrovna trochu mimo, sama ovce a kozy "bez PP" odchovávám již hafo let, protože prostě máme užitkové křížence. Stejně tak u králíků, slepic, kachen atd. Proti povinnému čipování bych nebyla, ale odchovům bez PP tím nezabráníte ani omylem. A jinak ještě dotaz - to PP si v podstatě může vystavit každý, kdo má doma tiskárnu. Stát nemůže určit, že jedině psi chovaní pod FCI mají ten "správný" PP a všichni ostatní jsou tudíž bezpapíráci. To by šlo o monopol a pokud vím, to si stát opravdu dovolit dost dobře nemůže. Takže pokud si pak nějaká babča na vsi nechá vytisknout lejstro, že otec je vořech Alánek z Horních Kotěhůlek a maminkou kříženka z Malé psí boudy. A je z obliga, protože původ mají napsaný...

Souhlasím, s tím PP to takhle funguje v Polsku, je tam zakázáno chovat psy bez PP, tak tam vzniklo hafo spolků, že se v tom nikdo nevyzná a PP si od nejrůznějších organizací tisknou doma.

10.12.2016 12:39

Aaaa Míla čte faunu !

Přidejte reakci

Přidat smajlík