Dobrý den myslíte že je lepší krmit psa granulemi nebo masem?
Ještě mě napadlo že bych ráno dávala granule a večer maso, ale slyšela jsem že granule a maso se prej nemaj dávat dohromady tak nevím
značka granulí:.
Pro mě osobně je přirozenější dát psovi maso, než nasypat granule, taky je ale občas dám. Pokud je pes jen na granulích, myslím, že je dobré mu to zpestřit. Na druhou stranu, pokud se přirozená strava nevyváží, může napáchat více škody, než užitku a v kvalitních granulích je vše, co pes potřebuje. Ve skupině Barfovaní na FB je hodně lidí, kteří kombinují maso i granule, většinou 1 davka granule a druhá maso, ne úplně dohromady v jedné dávce. Záleží jak to bude vyhovovat psovi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kombinujeme a taky v pohodě.

My už taky kombinujeme
Dneska makrelky
Kombinuji a v pohode.
Mimochodem jsem nasla toto video :
https://www.youtube.com/watch?v=i8g0OIiqcCA.

Lexaurin
napsal(a):
Kombinuji a v pohode.
Mimochodem jsem nasla toto video :
https://www.youtube.com/watch?v=i8g0OIiqcCA.
A?
A ted hruuuuza
https://youtu.be/u8qz9tSG8Aw.

Moc hezké. Informační hodnota 0.
Nebylo to 6, ale 32 milionů dolarů, detail.
Kdo to byl ?
Co máme dělat ?
Jak se 4-D výrobkům vyhnout ?
Mlít dokola hesla, ale proč to hlásám, to je fuk, hlavně jsem in.
Ne, jsou i výrobci, kteří mají jen potravinovou kvalitu.
Ale ještě občas podvádí. Jako Blue buffalo. Diamond, Purina, furt něco.
Vyhněte se všem USA výrobcům, kteří nemají prohlášení - neděláme z 4-D materiálu.
V USA mají trošičku problém s legálností - nelegálností použití té nechutné kategorie na krmivo, protože jeden zákon to dovoluje, druhý zakazuje nebo co.
Rozhodnout se má příští rok.
Co se tak na to vykašlat a kupovat odsud.
Slyšel někdo o nějakém velkém odvolání výrobků evropského výrobce ?
Ani ne.
Naši hovawartku Agnes jsem, zblblá reklamou, osm let krmila výhradně granulemi. Až do letošního března, kdy jí byl diagnostikován mastocytom. Operace proběhla. V březnu jsme také pořídili hovawartí mimino Citu. Po prostudování, co může vyvolat mastocytom a další hnusné choroby, jsem se rozhodla změnit naprosto krmení. Nejprve jsem načerpala teorii kde se dalo. I na Barfování i jinde na netu. Měla jsem strach, zda dokážu krmit přirozeně. Tedy hlavně hovawartí štěndo. Ale vydržela jsem. Od dubna krmím naprosto různorodě. Někdy vařím, maso, vnitřnosti, příloha, zelenina. Jindy syrové maso s kostmi. Kuřecí, králíka, jehněčí, hovězí. Dávám i syrová vejce, jogurt, tvaroh, rybičky. Občas i granule a sem tam masové psí salámy. Množství jídla jsem taky vychytala poměrně rychle. Něco jsem vyčetla, neco praxe. Vždyť jsem vychovala dva syny, oba vyrostli a jsou dospělí a zdraví. Obě feny jsou naprosto v pohodě. Citka krásně vyrostla, má předpisovou výšku i váhu, nádhernou srst i kondici. Agnes je zatím zdráva, od operace uběhlo 6 měsíců, recidivu zatím nepozoruji. Je v pořádku po všech stránkách. Cena krmiva je stejná jako kvalitní granule. Vy byste se chtěli živit granulemi? Já tedy ne Dnes nechápu, jak jsem se mohla devět let nechat oblbovat, že pro psa jsou granule nejlepší. Ne, nejlepší jsou pro páníčky a pro výrobce granulí.

JanaKostelec
napsal(a):
Naši hovawartku Agnes jsem, zblblá reklamou, osm let krmila výhradně granulemi. Až do letošního března, kdy jí byl diagnostikován mastocytom. Operace proběhla. V březnu jsme také pořídili hovawartí mimino Citu. Po prostudování, co může vyvolat mastocytom a další hnusné choroby, jsem se rozhodla změnit naprosto krmení. Nejprve jsem načerpala teorii kde se dalo. I na Barfování i jinde na netu. Měla jsem strach, zda dokážu krmit přirozeně. Tedy hlavně hovawartí štěndo. Ale vydržela jsem. Od dubna krmím naprosto různorodě. Někdy vařím, maso, vnitřnosti, příloha, zelenina. Jindy syrové maso s kostmi. Kuřecí, králíka, jehněčí, hovězí. Dávám i syrová vejce, jogurt, tvaroh, rybičky. Občas i granule a sem tam masové psí salámy. Množství jídla jsem taky vychytala poměrně rychle. Něco jsem vyčetla, neco praxe. Vždyť jsem vychovala dva syny, oba vyrostli a jsou dospělí a zdraví. Obě feny jsou naprosto v pohodě. Citka krásně vyrostla, má předpisovou výšku i váhu, nádhernou srst i kondici. Agnes je zatím zdráva, od operace uběhlo 6 měsíců, recidivu zatím nepozoruji. Je v pořádku po všech stránkách. Cena krmiva je stejná jako kvalitní granule. Vy byste se chtěli živit granulemi? Já tedy ne Dnes nechápu, jak jsem se mohla devět let nechat oblbovat, že pro psa jsou granule nejlepší. Ne, nejlepší jsou pro páníčky a pro výrobce granulí.
A moc dobře jste udělala. Já jsem se o přirozenou výživu začala zajímat po roce, co moje fena vyrostla na granulích, načetla jsem všady možně, sháněla informace, kde se dalo, no a začla jsem taky krmit přirozeně a už bych neměnila.4 roky je moje fena na mase a max. jí to svědčí. Vaše poslední věta je velmi pravdivá. Já si nedovedu ani představit, že bych jí dávala celý život jen granule.

napsal(a):
A moc dobře jste udělala. Já jsem se o přirozenou výživu začala zajímat po roce, co moje fena vyrostla na granulích, načetla jsem všady možně, sháněla informace, kde se dalo, no a začla jsem taky krmit přirozeně a už bych neměnila.4 roky je moje fena na mase a max. jí to svědčí. Vaše poslední věta je velmi pravdivá. Já si nedovedu ani představit, že bych jí dávala celý život jen granule.
Já jsem sice přirozenou stravu pamlskovala, ale úplně jsem na ní dočasně přešla až ve chvíli, kdy mi došlo, že aktuální granule nesedí, potřebovala jsem čas na prostudování a výběr a nechtěla jsem z chudáka dělat pokusného králíka s tím, že mu dám nějaké granule "na blind". Na granule jsme se sice vrátili, ale jen částečně. A pohoda.

JanaKostelec
napsal(a):
Taky jsem měla zatmění, ale naštěstí už je to pryč...u mě toto období trvalo asi 4,5 roku...
Bála jsem se, že nebudu mít vyvážené krmné dávky a aby měli pesani dost tohodle a tamtoho, přišlo mi to jako alchymie, ale pak jsem si řekla, že všechny pesany před tím jsem taky nekrmila granulemi a byli v pohodě...dnes jsem ráda, že jsem to udělala a popravdě si neumím představit, že bych psovi ještě někdy granule dala i když nemám problém, že by něco nejedli...

Ano a závidím mu :D.
Vm že se hodně ptám ale nevím co si mám vybrat
mám psa celoročně na zahradě v kotci masem krmíím asi 2 tydny ale vařeným(tata má kralíky ale měli něco tak sme je dali psovi)dnes večer budu objednávat maso a přemyšlím jestli mu to dávat vařené aby to měl teplý a trošku ho to zahřálo a nebo syrový?
my name is ...
napsal(a):
Vm že se hodně ptám ale nevím co si mám vybrat
mám psa celoročně na zahradě v kotci masem krmíím asi 2 tydny ale vařeným(tata má kralíky ale měli něco tak sme je dali psovi)dnes večer budu objednávat maso a přemyšlím jestli mu to dávat vařené aby to měl teplý a trošku ho to zahřálo a nebo syrový?
Pevně doufám, že ti králíci byli ještě živí, když jste se rozhodli je použít jako krmení pro psa. Alespoň, že jste je uvařili, když byli nemocní.
Také mám dvě hovawartky celoročně venku, tedy ne v kotci, domů chodí, když se nám chce :). Syrová jim dávám kuřata, jakékoliv maso s kostí, např. tedy žebra, kosti z masem z vykostěných králíků, vepřové nožky, hlavy pstruhů maj rády. Kuřata kupuji celá chlazená, čtvrku kuřete na jedno jídlo při krmení dvakrát denně. Nebo kupuji skelety i s křídly, pak dám celý skelet. Srdce hovězí i vepřové maj také rády syrové. Vnitřnosti syrové nesežerou a také nic kachního. Obecně se tedy nedoporučuje vařit kosti. Kosti se krmí vždy s masem a vždy syrové. Vnitřnosti a maso bez kosti vařím jen chvilku, ne jako pro lidi. Vyndám, nadrobno pokrájím, ve vývaru povařím rýži či kolínka nebo ovesné vločky. Nastrouhám nahrubo mrkev či pokrájím jinou zeleninu, např. salát, kopřivy, cokoliv. Přidám roboran, nasušené najemno rozdrcené skořápky nebo jiné přídavky pro psy. Vše smíchám. Krmím dvakrát denně. Při váze mých fen půl kila vařené směsi na jedno jídlo. Někdy dám ráno granule a večer maso. Nebo na jedno jídlo olejovky a vejce i se skořápkou a jogurt bílý. Také krmím tvaroh sem tam. Také používám občas Chejn. To pak dávám každé holce půl štangle na jedno jídlo při krmení dvakrát denně.
Nemyslím si, že pes, který žije venku potřebuje teplé jídlo. Ale na druhou stranu není nic špatného na tom, mu ho dát.
Za rozumné považuji krmit různorodě, ze zdravým selským rozumem, a hlavně se z toho nezbláznit Moje feny vypadají skvěle, jsou veselé, stolice výborná Váha mladé City je předpisová, je jí deset měsíců. Je čistokrevná, tak sleduji tabulky :).

Takže do svých psů zas tak neinvestujete
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Ahojte barfaři, chci se zeptat, jaký mají vaši hafani po barfu "hovina?" já jsem s barfem začala a napřed měli úplně tvrdý bílý bobky a tak jsem vyřadila od masa přílohy "těstoviny, ryžu" a dala jen maso, zeleninu, ovoce ale to zas mají tenký řidší hovíša, tak jak krmíte přesně vy? díky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojte barfaři, chci se zeptat, jaký mají vaši hafani po barfu "hovina?" já jsem s barfem začala a napřed měli úplně tvrdý bílý bobky a tak jsem vyřadila od masa přílohy "těstoviny, ryžu" a dala jen maso, zeleninu, ovoce ale to zas mají tenký řidší hovíša, tak jak krmíte přesně vy? díky.
Pokud měli tvrdé a bílé, tak dáváte moc kostí, chce to ubrat poměr a dát víc masa. Já dávm.casto mletiny se zeleninou, nebo prostě maso, ovozel a vločky a další dávka třeba skelet. A bobky pidi 2x denně, pokud mi přijdou moc tvrdé, uberu kosti, nebo přimýchám. třeba maso nebo vločky.

JanaKostelec
napsal(a):
Pokud to byla reakce na mne, prosím, rozviňte, co tím myslíte?
Nelíbí se mi v jídelníčku Vašich fen pár věcí, a to: těstoviny, Roboran, Chejn, toho Pošváře Vám prominu...
Co ještě dodáváte do krmné dávky a jak často?
napsal(a):
Nelíbí se mi v jídelníčku Vašich fen pár věcí, a to: těstoviny, Roboran, Chejn, toho Pošváře Vám prominu...
Co ještě dodáváte do krmné dávky a jak často?
Napsala jsem pravdivě čím krmím naše dvě feny. Těstoviny mají tak dva dny za měsíc, rýži dva dny, vločky čtyři dny. Chejn mají sem tam na snídani, stejně jako granule. Roboran je pro mne ok, Pošvář je výrobce masa, které přeprodávají téměř všichni prodejci barfu. Moje feny mají dohromady 74 kilo. Tedy jako průměrný dospělý člověk. Já vážím 59, manžel 90 . I pro nás dokážu zajistit vhodnou potravu.
Dále moje feny mají k dispozici různé ovoce dle chuti, máme veliký sad a zahradu. Zeleninu najemno přidávám do směsi i když vím, že jí mnoho nestráví. Také chováme ovce a králíky, takže mají i toto luxusní bio maso. Maso, které jim chutná syrové takové i syrové zkrmuji. Vnitřnosti přijmou jen povařené. Kosti se rozhodně nevaří.
Ohledně stolice mám stejné zkušenosti jako Andryseeek3, zkušenosti mám stejné.
Byla byste tak laskava a popsala složení krmné dávky vašeho psa, jakou chováte rasu a velikost?
Naty1
napsal(a):
Https://www.zena.cz/zdravi/granule-skodi-psum-i-kockam-vite-jak-se-delaji/r~i:article:806562/.
Autor výrobě krmiv rozumím jak koza petrželi. Hlavní surovinou pro výrobku krmiv jsou suché složky složek - masové a rostlinné moučky. Masová moučka se vyrábí zahříváním masové mletiny na min.133 C za vysokého tlaku (min.3 bary) po dobu cca 20 minut. Takže kecy o jakýchsi kotlech, ve kterých se dny a týdny vaří šlichta, jsou zcela mimo.
Stejně tak zavádějící jsou i další informace.
"Už loni musel tentýž výrobce založit fond ve výši téměř šesti milionů dolarů na odškodnění majitelů psů, jejichž miláčci po tomto krmení onemocněli. Americký úřad pro kontrolu léčiv zároveň potvrdil, že žrádlo a pamlsky způsobily více než 1000 případů smrti a dalších téměř 5 000 vážných chorob: vnitřní krvácení, dysfunkce a selhání ledvin, močové kameny, zvracení, bolest žaludku, průjmy, dehydratace, ubývání na váze, záchvaty a jaterní selhání. Časté jsou také alergie a astma. Tyto nemoci, často způsobené nepřirozeným způsobem, jímž své zvířecí přátele krmíme, jim zřejmě významně zkracuje život."
Jednalo se dobrovolný fond společnosti Purina hodnotě 6,5 mil. USD, který nemá nic společného s krmivy. Týkal se kauzy s tzv. Jerky pamlsky dováženými z Číny, která probíhala v USA mezi lety 2007 - 2015. Tyto pamlsky obsahovali rezidua antibiotik a antivirotik. S jejich konzumací je spojováno s 6,200 případů onemocnění psů (z toho 1.140 skončilo smrtí),26 koček a 3 lidí. Tento počet se netýká pouze pamlsků prodávaných pod značkou Purina, ale všech čínských pamlsků dovezených v uvedeném období. Obsažené látky jsou spojovány s vyšší incidencí Fanconiho syndromu (onemocnění ledvin).

JanaKostelec
napsal(a):
Napsala jsem pravdivě čím krmím naše dvě feny. Těstoviny mají tak dva dny za měsíc, rýži dva dny, vločky čtyři dny. Chejn mají sem tam na snídani, stejně jako granule. Roboran je pro mne ok, Pošvář je výrobce masa, které přeprodávají téměř všichni prodejci barfu. Moje feny mají dohromady 74 kilo. Tedy jako průměrný dospělý člověk. Já vážím 59, manžel 90 . I pro nás dokážu zajistit vhodnou potravu.
Dále moje feny mají k dispozici různé ovoce dle chuti, máme veliký sad a zahradu. Zeleninu najemno přidávám do směsi i když vím, že jí mnoho nestráví. Také chováme ovce a králíky, takže mají i toto luxusní bio maso. Maso, které jim chutná syrové takové i syrové zkrmuji. Vnitřnosti přijmou jen povařené. Kosti se rozhodně nevaří.
Ohledně stolice mám stejné zkušenosti jako Andryseeek3, zkušenosti mám stejné.
Byla byste tak laskava a popsala složení krmné dávky vašeho psa, jakou chováte rasu a velikost?
Já se do Vás nechci navážet, ale nepřemýšlela jste někdy o tom, že byste mohla ty psy krmit kvalitněji a lépe, když žijí jen "pár" let? Asi ne. Proč nekrmíte více druhů příloh? Víte, co je Chejn zač? Na značku granulí se ani neptám Roboran je pro Vás ok, a co Vaše feny? Proč je rvete zbytečnou chemimí? Ano, Pošvář je výrobce masa, ale jaké kvality? To je Vám evidentně šumàk. Myslíte si, že neznám míry a váhy HW?
Ohledně vlastní produkce, to nemá smysl probírat
O krmení kostí mne nemusí informovat
napsal(a):
Já se do Vás nechci navážet, ale nepřemýšlela jste někdy o tom, že byste mohla ty psy krmit kvalitněji a lépe, když žijí jen "pár" let? Asi ne. Proč nekrmíte více druhů příloh? Víte, co je Chejn zač? Na značku granulí se ani neptám Roboran je pro Vás ok, a co Vaše feny? Proč je rvete zbytečnou chemimí? Ano, Pošvář je výrobce masa, ale jaké kvality? To je Vám evidentně šumàk. Myslíte si, že neznám míry a váhy HW?
Ohledně vlastní produkce, to nemá smysl probírat
O krmení kostí mne nemusí informovat
Píšete, že se do mě nechcete navážet, ale víte o čem přemýšlím, zda vím co je co zač, že je rvu chemií, co je a není mi jedno. Moje produkce nemá cenu probírat.
Nečtu jediný smysluplný argument, tedy mám na mysli konkrétní informaci. Prosila jsem vás o uvedení vhodné krmné dávky, tedy co je dle vás vhodné. Nic takového jste nenapsala. O krmení kostí jsem neinformovala vás. Příspěvky čte jistě i někdo jiný. Konstruktivní debata mi chybí.
my name is ...
napsal(a):
Dobrý den myslíte že je lepší krmit psa granulemi nebo masem?
Ještě mě napadlo že bych ráno dávala granule a večer maso, ale slyšela jsem že granule a maso se prej nemaj dávat dohromady tak nevím
značka granulí:.
Můj pes měl po syrovém travicí problémy tak mu vařím. Když mu dám granule s vařeným nebo ráno granule a večer mu uvařím tak vše v pohodě ale u syrového jakmile snedl něco jiného hned měl průjem..ale to má každý pes jinak..jinak tahle znacka obsahuje hodně proteinu mam pocit i kdyz není jen živočišný a s masem by to mohla být pak velká zatěž na organismus k masu bych volila granule s nizsím procentem proteinu..
JanaKostelec
napsal(a):
Píšete, že se do mě nechcete navážet, ale víte o čem přemýšlím, zda vím co je co zač, že je rvu chemií, co je a není mi jedno. Moje produkce nemá cenu probírat.
Nečtu jediný smysluplný argument, tedy mám na mysli konkrétní informaci. Prosila jsem vás o uvedení vhodné krmné dávky, tedy co je dle vás vhodné. Nic takového jste nenapsala. O krmení kostí jsem neinformovala vás. Příspěvky čte jistě i někdo jiný. Konstruktivní debata mi chybí.
Podle toho, co čtu, myslím, že by se leckdo mohl poučit o krmení psů od vás a ne naopak a že si vaše feny žerou královsky. Vlastní produkce masa je pro mě zn. ideál a to i pro lidi. Maso od Pošváře - pokud senzoricky vyhovuje, tak není co řešit, víc nevyřešíte. Téměř na každého dodavatele masa pro psy už jsem na fb zaznamenala nějakou stížnost...prostě ať každý bere, odkud mu to vyhovuje. Je mi jasné, že dva velké psy nelze živit kupovaným masem v kvalitě pro lidi.
Strava vašich fen mi přijde pestrá, myslím, že pes může být zdráv i bez exotických příloh a x druhů bylin a koření. Čímž netvrdím, že mu to škodí, pokud mám, klidně dám.
A pokud psi nepotřebují nabrat anebo dodat energii, přílohy není nutné dávat vůbec.
Z vašeho jídelníčku bych vyškrtla jen ten Chejn...a o granulích se blíže nezmiňujete, tak nevím, ale za mě
Lidi, lidi. Doufám, že se stejně starostlivě staráte o to, co jí vaše děti, či členové rodiny. Snažím se tu pročítat co můžu o krmení psů, ale vždy je pro některé vše špatně. Granule fuj. Když se vaří, tak se vaří špatně. Když se nevaří, tak se vařit má, no prostě chudáci psi, ať se cpou, čím se cpou. Připadá mi, Rájka999, že musíte mít psa, jak říkal můj děda, gypsového, protože pro Vás není nic dobře, tudíž pes nemůže žrát nic I mě by zajímalo, co je tedy naprosto správně, tedy, čím a jak krmíte vy, abychom si to všichni na našich dvorcích či v bytech sjednotili a všichni psi už byli napořád šťastni.
Terven děkuji, goldysek děkuji a i jsem se zasmála Právě jsem se zrovna chtěla zeptat, kde tedy chovatelé, kteří krmí maso, nakupují.
Já, když jdu nakupovat jídlo pro nás, kouknu, co je za kuřecí chlazené v přijatelné akci. Dále v řeznictví kupuji žebra s masem hovězí, vepřové jen občas. Vnitřnosti mám na mysli srdce. Nožičky tedy kupuji vepřové. Pokud porážíme jehněčí(stáří kolem deseti měsíců) uvařím i plíce a veškeré vnitřnosti. Jehněčí kosti s masem krmím syrové.
Pošvář má prodejnu v Táboře a my bydlíme 15 km od Tábora. Zajdu tam tedy tak jednou měsíčně a nakoupím do mrazáku hovězí maso od něj. Také má luxusní ovesné vločky za 17 Kč kg.
Pokud bych krmila jen kuřecí z obchodu i to by cenově šlo. Kuře stojí 59 Kč kg i méně. A kilo masa je pro hovawarta na den dost si myslím. Ale přijde mi to jednostranné. Hovězí bych tedy v lidské kvalitě nenakupovala, to se přiznám. Cena mi přijde vysoká. U nás sedlák prodává 150 Kč kg, tedy pro dva psy by to bylo jen maso za 300 denně. To je devět tisíc za měsíc. Na to tedy nemám.
Granule, pokud je dostanou, tak dvakrát týdně na snídani, vždy, když odjedu do práce. Nyní máme Brit.
Ještě se vrátím k Chejnu a i tedy ke granulím Brit. Pokud bych chtěla psy krmit výlučně či i jen převážně granulemi a psími salámy, rozhodně by to nebyla tato krmiva. Ale to já nedělám. Takže na občasném podání nevidím nic špatného. Ani moje strava není den za dnem a hodinu za hodinou naprosto předpisová, navíc předpisy co jíst a jak se velice liší a mění rychleji než počasí :).Často z extrému do extrému. Proto se snažím využívat zdravý rozum. Ovoce a veškerou zeleninu včetně brambor si pěstujeme. :).

goldysek
napsal(a):
Lidi, lidi. Doufám, že se stejně starostlivě staráte o to, co jí vaše děti, či členové rodiny. Snažím se tu pročítat co můžu o krmení psů, ale vždy je pro některé vše špatně. Granule fuj. Když se vaří, tak se vaří špatně. Když se nevaří, tak se vařit má, no prostě chudáci psi, ať se cpou, čím se cpou. Připadá mi, Rájka999, že musíte mít psa, jak říkal můj děda, gypsového, protože pro Vás není nic dobře, tudíž pes nemůže žrát nic I mě by zajímalo, co je tedy naprosto správně, tedy, čím a jak krmíte vy, abychom si to všichni na našich dvorcích či v bytech sjednotili a všichni psi už byli napořád šťastni.
Ano goldysek, plně s vámi souhlasím, nechcu se tady hádat, nemám to ráda, proto sem ani moc nepíšu. Je fakt, že se rájka do Jana kostelec tak trochu naváží, připadá mi, že jen rájka tu krmí nejlíp. Janokostelec, myslím, že vaše krmení, je naprosto v pohodě. Roboran neznám, nepoužívám, CHejn nevím co to je, je fakt, že Pošvář je humus, ale plno lidí s ním krmí trvale, vy to vyrovnáte domácími produkty, takže pro mě je to krmení úplně v poho. Krmte podle vlastního rozumu a kondice vašich psů. Ono totiž většina krmného masa je mňamka, vetamixem počínaje, pošvářem konče.

napsal(a):
Ano goldysek, plně s vámi souhlasím, nechcu se tady hádat, nemám to ráda, proto sem ani moc nepíšu. Je fakt, že se rájka do Jana kostelec tak trochu naváží, připadá mi, že jen rájka tu krmí nejlíp. Janokostelec, myslím, že vaše krmení, je naprosto v pohodě. Roboran neznám, nepoužívám, CHejn nevím co to je, je fakt, že Pošvář je humus, ale plno lidí s ním krmí trvale, vy to vyrovnáte domácími produkty, takže pro mě je to krmení úplně v poho. Krmte podle vlastního rozumu a kondice vašich psů. Ono totiž většina krmného masa je mňamka, vetamixem počínaje, pošvářem konče.
Pustila, ale jen lehce a rozhodně nekrmím nejlíp jen já, jen nemám ráda alibismus, spíše jsem doufala, že JanaKostelec krmí nesprávně z důvodu neznalosti a ono ne, zase za to může pohodlí a finance.
Pro JanayKostelec, momentálně mám jen rotvajlerku, pětiletou, alergičku; mimo ni krmím-dokrmujete ještě minimálně 7 psů na vlastní náklady a nikomu z těch "cizích" bych nekoupila to, co popisujete Vy, mně totiž není jedno, co ti psi žerou.
napsal(a):
Chejn=http://chejn-krmiva.cz/firma/onas.php. S tím masem pro psy od jakéhokoliv výrobce jistě máte pravdu. Není to maso pro lidi. To by nestálo tolik kolik stojí. To je jasné. Ale ani nejkvalitnější granule neobsahují maso v pravém slova smyslu. Není to možné. Nikdo by na tom nevydělal. Vyrábí se z masokostní moučky. A jak se vyrábí masokostní moučka je lehce dohledatelné. Tedy toto je můj názor. A taky se nerada hádám :), to nic neřeší. Hledám zkušenosti jiných, abych se poučila pro dobro vlastních milovaných čubin.

goldysek
napsal(a):
To víte, že jo, já mám psa z gipsu a to jen kvůli tomu, že se snažím a nekrmím svého psa nekvalitním žrádlem. Jděte k šípku A není pravda, že pro mě není nic dobré.
A zrovna Vám a Janě z Kostelce to nenapíšu, čím krmím, jelikož Vás nezajímá podstata věci, ale jen to, abyste si obhájily krmení s.račkami

JanaKostelec
napsal(a):
Chejn=http://chejn-krmiva.cz/firma/onas.php. S tím masem pro psy od jakéhokoliv výrobce jistě máte pravdu. Není to maso pro lidi. To by nestálo tolik kolik stojí. To je jasné. Ale ani nejkvalitnější granule neobsahují maso v pravém slova smyslu. Není to možné. Nikdo by na tom nevydělal. Vyrábí se z masokostní moučky. A jak se vyrábí masokostní moučka je lehce dohledatelné. Tedy toto je můj názor. A taky se nerada hádám :), to nic neřeší. Hledám zkušenosti jiných, abych se poučila pro dobro vlastních milovaných čubin.
No, tak teď jste to zabila, masokostní moučka
Edit. Doufám, že přijde Megííí.
napsal(a):
Pustila, ale jen lehce a rozhodně nekrmím nejlíp jen já, jen nemám ráda alibismus, spíše jsem doufala, že JanaKostelec krmí nesprávně z důvodu neznalosti a ono ne, zase za to může pohodlí a finance.
Pro JanayKostelec, momentálně mám jen rotvajlerku, pětiletou, alergičku; mimo ni krmím-dokrmujete ještě minimálně 7 psů na vlastní náklady a nikomu z těch "cizích" bych nekoupila to, co popisujete Vy, mně totiž není jedno, co ti psi žerou.
Opakovaně prosím o uvedení složení krmné dávky vašeho psa a tedy i těch sedmi cizích. Jaké maso jim dáváte, jaké přílohy, zeleninu, ovoce, vitamíny. V jakém množství. Jinak vaše příspěvky nemají smysl. Opravdu se ráda poučím, pročtu zkušenosti jiných. Kde tedy kupujete maso? Jaké druhy? Jaké doplňky a druh krmiva pro alergičku? Na co je váš pes alergický? Děkuji.

JanaKostelec
napsal(a):
Ano, krmné maso a masokostní moučka=kvalita a cena. O výrobě není třeba diskutovat, naprostý souhlas. Ale teď už musím jít ven, za chvíli je tma.
napsal(a):
To víte, že jo, já mám psa z gipsu a to jen kvůli tomu, že se snažím a nekrmím svého psa nekvalitním žrádlem. Jděte k šípku A není pravda, že pro mě není nic dobré.
A zrovna Vám a Janě z Kostelce to nenapíšu, čím krmím, jelikož Vás nezajímá podstata věci, ale jen to, abyste si obhájily krmení s.račkami
Tak možná jste nepochopila podstatu věci. Já si skutečně myslím, že své psy krmím dobře. Jsou zdravé, vypadají výborně, veškeré exkrementy i jejich kondice jsou skvělé. Starší je devět let, mladší deset měsíců. Opravdu mě tedy zajímá, čím krmíte vy, čím bych mohla vylepšit své krmení. Nechodím sem se hádat, ale hledám nové informace. Že tedy množství financí mám sama sebou stanovené to je pravda. Ale to se týká vlastně všech oblastí života naší rodiny. Naše zdroje nejsou neomezené. Vycházím z poměru cena kvalita.
Pokud sem nechcete psát jak krmíte svého psa, je to čistě vaše věc, a, po pravdě, je mi to lhostejné. Nejste pro mě žádný přínos v diskuzi a ani pro mé psy, když tajíte dobré informace, které by jim život ještě vylepšily.

JanaKostelec
napsal(a):
Tak možná jste nepochopila podstatu věci. Já si skutečně myslím, že své psy krmím dobře. Jsou zdravé, vypadají výborně, veškeré exkrementy i jejich kondice jsou skvělé. Starší je devět let, mladší deset měsíců. Opravdu mě tedy zajímá, čím krmíte vy, čím bych mohla vylepšit své krmení. Nechodím sem se hádat, ale hledám nové informace. Že tedy množství financí mám sama sebou stanovené to je pravda. Ale to se týká vlastně všech oblastí života naší rodiny. Naše zdroje nejsou neomezené. Vycházím z poměru cena kvalita.
Pokud sem nechcete psát jak krmíte svého psa, je to čistě vaše věc, a, po pravdě, je mi to lhostejné. Nejste pro mě žádný přínos v diskuzi a ani pro mé psy, když tajíte dobré informace, které by jim život ještě vylepšily.
Pokud máte opravdu zájem, tak Vám mohu poslat do zpráv podrobné informace. Není to ale na dva řádky, takže spíše až zítra.
napsal(a):
Díky za poslání správným směrem, já už letos na šípek po okolních mezích byla a mám na zimu pro zvířata sklizeno
Mě velmi zajímá podstata věci, tj. návod na správné krmení, ale ještě jsem se k ní z vašich příspěvků nedobrala... Jen plivat po všech okolo, ale pro blaho všech psů na světě, o které Vám očividně hodně jde - nic, jen si držet své jedinečné a jedinné správné know-how pod pokličkou.
Přijde mi to jako takové dejavu za školky- Heč, já vím tajemství, ale nikomu ho nepovím, abyste kolem mě hopsali a vzhlíželi ke mě jako k bohu
Ale ono je to asi stejné napříč druhy, koňaři se mezi sebou též pomlouvají, ve stylu - jen já se o své koně starám nejlíp, krmím je nejlíp, u mě se mají nejlíp a všichni ostatní to dělají úplně blbě a jejich koně jsou týraní chudáci.

goldysek
napsal(a):
Díky za poslání správným směrem, já už letos na šípek po okolních mezích byla a mám na zimu pro zvířata sklizeno
Mě velmi zajímá podstata věci, tj. návod na správné krmení, ale ještě jsem se k ní z vašich příspěvků nedobrala... Jen plivat po všech okolo, ale pro blaho všech psů na světě, o které Vám očividně hodně jde - nic, jen si držet své jedinečné a jedinné správné know-how pod pokličkou.
Přijde mi to jako takové dejavu za školky- Heč, já vím tajemství, ale nikomu ho nepovím, abyste kolem mě hopsali a vzhlíželi ke mě jako k bohu
Ale ono je to asi stejné napříč druhy, koňaři se mezi sebou též pomlouvají, ve stylu - jen já se o své koně starám nejlíp, krmím je nejlíp, u mě se mají nejlíp a všichni ostatní to dělají úplně blbě a jejich koně jsou týraní chudáci.
nejste sama, taky už mám nasušeno
A jinak se velmi pletete.
napsal(a):
Pokud máte opravdu zájem, tak Vám mohu poslat do zpráv podrobné informace. Není to ale na dva řádky, takže spíše až zítra.
Najednou mě napadlo, zda si správně rozumíme. Můj názor na výživu, ať už lidskou či psí, je jednoznačný. Naše rodina, včetně psů, konzumuje přirozenou potravu. Tedy stravu připravenou ze základních čerstvých, nanejvýše sušených či mražených, složek. Zavařuji okurky, fazolky a vyrábím džem. Přednost dávám tomu, co pěstujeme či chováme. Roboran přidávám občas, jako si i já občas dám céčko či shitake. Věřím, že dokážeme zdravě žít přirozeně. Není třeba, tedy dle mne, kupovat jakékoliv doplňky či náhražky, ať jsou sebevíce drahé či kvalitní. Přirozenou stravu, zas dle mne, nenahradí. Radši než vydělávání peněz na náhražky a doplňky věnuji čas na pěstování ovoce a zeleniny a chov ovcí, králíků a slepic. A potravu připravuji pro nás i naše psy. Za náhražky považuji i granulovanou stravu.
napsal(a):
Po celý svůj život jsem tak trochu ujetá přes výživu, takže se snažím svou rodinu i svého psa a koně krmit jak nejlépe jsem schopná. Přičemž mám jistý ideál, kterému se snažím přiblížit, někdy se mi to daří víc někdy méně, ale dělám, co je v mých možnostech a schopnostech.
Podobně jako Jana Kostelec preferuju čerstvou a přirozenou stravu, navíc se ještě snažím, aby byla pokudmožno sezónní a lokální. Takže psovi raději českou slepici či králíka než maso, které putovalo přes půl světa, i když možná s nálepkou Bio. Raději českou mrkev a brmbory než zeleninu, která přicestovala bůhvíodkud v kamiónu.
A ne vždy se mi to daří, protože nemohu svůj život zasvětit jen zajištění top stravy pro psa (koně, lidi), musím také se psem na dlouhé vycházky a na cvičák, musím si s ním hrát a mazlit, udržovat mu srst a málem bych zapomněla, že také chodím do práce, mám rodinu a domácnost - a přátele, které nechci zanedbávat.
Přiznám se, překvapila mě útočnost vašich příspěvků reagujících na Janu Kostelec, mimo jiné i proto, že ona stále, i po vašich útocích, komunikuje slušně. A na stravě jejích psů opravdu neshledávám žádnou zásadní chybu, já bych jen nedávala ten Chejn. A přiznám se, že 2x v týdnu granule Brit a zbytek čerstvá strava včetně domácího masa, ovoce a zeleniny, to je pro mě o dost lepší varianta než ultraprémiové granule jako jediné krmení.

Terven
napsal(a):
Po celý svůj život jsem tak trochu ujetá přes výživu, takže se snažím svou rodinu i svého psa a koně krmit jak nejlépe jsem schopná. Přičemž mám jistý ideál, kterému se snažím přiblížit, někdy se mi to daří víc někdy méně, ale dělám, co je v mých možnostech a schopnostech.
Podobně jako Jana Kostelec preferuju čerstvou a přirozenou stravu, navíc se ještě snažím, aby byla pokudmožno sezónní a lokální. Takže psovi raději českou slepici či králíka než maso, které putovalo přes půl světa, i když možná s nálepkou Bio. Raději českou mrkev a brmbory než zeleninu, která přicestovala bůhvíodkud v kamiónu.
A ne vždy se mi to daří, protože nemohu svůj život zasvětit jen zajištění top stravy pro psa (koně, lidi), musím také se psem na dlouhé vycházky a na cvičák, musím si s ním hrát a mazlit, udržovat mu srst a málem bych zapomněla, že také chodím do práce, mám rodinu a domácnost - a přátele, které nechci zanedbávat.
Přiznám se, překvapila mě útočnost vašich příspěvků reagujících na Janu Kostelec, mimo jiné i proto, že ona stále, i po vašich útocích, komunikuje slušně. A na stravě jejích psů opravdu neshledávám žádnou zásadní chybu, já bych jen nedávala ten Chejn. A přiznám se, že 2x v týdnu granule Brit a zbytek čerstvá strava včetně domácího masa, ovoce a zeleniny, to je pro mě o dost lepší varianta než ultraprémiové granule jako jediné krmení.
Každému to někdy ujede, tímto se Vám Jano z Kostelce omlouvám, neměla jsem po Vás rak vystartovat, byla jsem jak fena, ještě jednou promiňte.R.

JanoKostelec, víte co? Sama jste zákeřná jak fena, pojďte mi říct svůj domnělý názor sem

hle, schizofrenní rájka...?!...zajímavý vývoj... chybí smajlíci.

napsal(a):
hle, schizofrenní rájka...?!...zajímavý vývoj... chybí smajlíci.
Já jsem naprosto v pořádku, děkuji za zájem, to jen po tom, co jsem se Janě z Kostelce veřejně omluvila, mě do zpráv obvinila, že jsem prodejce nějakých drahých doplňků a snad i geanulí a že mám mraky profilů a že manipuluji s diskuzí
napsal(a):
Já jsem naprosto v pořádku, děkuji za zájem, to jen po tom, co jsem se Janě z Kostelce veřejně omluvila, mě do zpráv obvinila, že jsem prodejce nějakých drahých doplňků a snad i geanulí a že mám mraky profilů a že manipuluji s diskuzí
Pokud se mýlím, velice se omlouvám, také veřejně. Tímto s touto diskuzí končím, není co se týče krmení už nijak přínosná. Všem přeji pěkný večer.

JanaKostelec
napsal(a):
Pokud se mýlím, velice se omlouvám, také veřejně. Tímto s touto diskuzí končím, není co se týče krmení už nijak přínosná. Všem přeji pěkný večer.
To jste teda dost přestřelila!
Vám přeji ať máte večer jaký chcete.

Terven
napsal(a):
No jo, no...kdo seje vítr, sklidí bouři.
Já se s Vámi opravdu nechci dohadovat. Holt každý má jiné stsndardy krmení psů.

Masokostní moučka fakt ne.
Moučka ano. Hodíte mrtvolku do mlýnku, vaříte, seberete tuk (a prodáte jej.. do granulí, logické, že), vaříte, vaříte, mlýnek, sušíte, přihodíte BHT, BHA, BTHQ, Ethoxyquin, prodáte do granulí.
Kupující dá klidně za kilo takové tragédie 150Kč.
No a my, co nežereme polévku z kostky, kupujeme granule z čerstvým a sušeným masem.
Zákeřná jak fena :D :D
Pak jsem zapomněla o co tu jde.
Asi o nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ale mě jako začínajícího barfaře by to ale oprvadu zajímalo, jak vypadá krmení vašeho psa...mám taky fenku co má špatný, citlivý žaludek...a chtěla bych se dozvědět něco nového, třeba jsem začala špatně a nevím o tom...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
tapina
napsal(a):
Možná že by i bylo fajn, kdybychom tu napsali, kdo čím krmí a proč a aniž bychom to brali osobně, vzájemně si to zkritizovali. Jana šla z kůží na trh. Já napíšu odpoledne. Kdo ještě?
Klidně já, já jsem staršný majitel, vyloženě dělám na svých psech pokusy...byly na granulích několik let, a to od zanček eukanuba cca před 9 lety až po calibru, Bosh, Eminenet, Fit min...prostě většinou pytel cca do 800Kč, pak jsem teda po x letech začala vařit, takže vše možné maso, kože, šlachy, uvařila + příloha (rýža, krmné těstoviny, vločky, brambory) no a teď teda kupuju poslední 3 týdný z "maso pro psy" sirové maso a jedou teď na mase se zeleninou, ovocem, vejci...jen tápu jestli jim mám přidávat k tomu nějaké oleje, vitamíny, nebo já nevím, tápu v tom, proto bych byla ráda, kdyby zkušení barfaři napsali čím krmí a co vše do misky dají. nejlépe kdyby mohli, tak jsem napsali jídelníček svých psů na pár dní, abych se mohla něčeho chytit, vím že je toho plný net, ale radši se podívám na to čím opravdu někdo krmí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Klidně já, já jsem staršný majitel, vyloženě dělám na svých psech pokusy...byly na granulích několik let, a to od zanček eukanuba cca před 9 lety až po calibru, Bosh, Eminenet, Fit min...prostě většinou pytel cca do 800Kč, pak jsem teda po x letech začala vařit, takže vše možné maso, kože, šlachy, uvařila + příloha (rýža, krmné těstoviny, vločky, brambory) no a teď teda kupuju poslední 3 týdný z "maso pro psy" sirové maso a jedou teď na mase se zeleninou, ovocem, vejci...jen tápu jestli jim mám přidávat k tomu nějaké oleje, vitamíny, nebo já nevím, tápu v tom, proto bych byla ráda, kdyby zkušení barfaři napsali čím krmí a co vše do misky dají. nejlépe kdyby mohli, tak jsem napsali jídelníček svých psů na pár dní, abych se mohla něčeho chytit, vím že je toho plný net, ale radši se podívám na to čím opravdu někdo krmí.
Strašný majitel jsem já, krmím, co mi přijde pod ruku, moc nic neřeším s tím, že maso(s kostma) je pro psa ten základ, moc zeleniny nedávám, má pak průjem, takže po letech, kdy jsem do dávky dávala x druhů zeleniny, ovoce, bylinky, jsem to omezila v krmné dávce na jednu-dvě byliny a jeden-dva druhy zeleniny. Tvaroh nemá rád, dokonce ani vajíčko mu moc nejede, místo oleje někdy hrst semen. Nepřidávám žádné doplňky, neb jsem zásadně proti i u lidí. Je to pes, ne stroj na zpracování vitamínů a minerálů..Jo...a klidně mu smíchám zbytky naší pečené krůty se zbytkem rýže...je to třeba jen jednou za měsíc. Fakt to nehrotím. Já bych taky neměla sladké a žeru ho furt
Zapomněla jsem dodat, že někdy má druhé jídlo Wolfsbluty, protože mu chutnají víc, než to maso...
My jsme krmili do 8mi měsíců TOTW (předtím vetem doporučené Hills) a pak ještě asi měsíc Fitminem, pak jsme přešli na syrovou stravu, pes už granule nechtěl a já už dřív byla přesvědčená, že začneme krmit masem, ale až tak v roce. Nakonec to vyšlo dřív.
Pes dostával hovězí ořez z jatek (20kč/kg) nádhera, ještě kuřecí maso a ryby, bohužel nám stále přetrvávaly záněty uší, ke kterým se přidaly boláky na břiše a bylo vystaráno, alergie na hovězí, kuřecí už taky moc Nedávám, ale myslím, že to bude hlavně hovězím. Teď krmíme z dopsimisky kachnou, zvěřinou, lososem, a občas kuřecí zkusíme, zatím reakce nebyla. Kachna bych řekla, že začíná být problém, stejně jako byla krůta
Teď začínáme krmit králíka. Dostává často mletiny (bohužel), ale i skelety nebo čisté maso. Do ní přidávám zeleninu - kedlubna, mrkev, salát, okurka podle toho co je, přílohy dávám občas, vločky, jáhly, když zbyde, tak brambory, rýže, ale to opravdu minimálně. Přidávám různě Lososový olej, lňený olej, olivový olej, kelpu, biotin, a to je asi vše.

A víte co, děvčata, nechte mě už být.
První psisko, vořech Alda, kterého jsem si pořídila jako prvního nesnesl žádné granule, absolutně nic (teda až teď mi celkem zvládl klokaní wolfsbluty), ve zverimexu mi nacpali modrý brit a pak už jsme postupovali přes nutram, essential, grain free acanu až jsme se přes tyhle kruté pokusy na psovi dostali na maso, kde mu kromě tučnějších věcí a vnitřností nedělá problém absolutně nic :). No a bordera a štěně průjmy nemají, ti žerou všechno.
Dávám kusové maso - telecí, kuřecí, kachní, hovězí, králičí, jehněčí, různé druhy ryb, atd., hrubomleté ořezy s kostmi, chrupavkami a menším podílem vnitřností, druhým dvoum psům někdy trochu přidám, teď třeba měli kachní jatýrka. Pak různé masité kosti - krky, křídla, skelety, jehněčí žebra, králičí hřbety, hlavy, nohy ze všeho možného. Někdy hodím i celé zvíže, třeba teď měli kohoutky od známého, který rušil chov, minule jehněčí nohy od souseda, který zase rušil stádo.
Zeleninu dávám tak, že nakoupím různé saláty ve slevě (rukolu, špenát, listové saláty, atd.), kořenovku (mrkev, řepa, atd.), hodím do mixéru a zbytky zamrazím na horší časy. Dávám ještě dýně, fenykl, čekanku, sladké brambory, normální brambory, jablíčka, hrušky, banán,. Z příloh pak pohanku, bulgur, vločky se sušenou zeleninou, klíčky, minimálně dávám rýži, většinou celozrnnou.
Oleje střídám, teď tu mám lososák a ostropestřec, dávám i lněný, či konopný, popř. oliváč co máme doma my lidi. Dávám i řasy, bylinné směsi, kvasnice, kloubní výživu (jsou v zátěži).
No a když není čas, tak tu mám granule (pro dva psy, co jsou ok, Alda má falco konzervy) - Brit care, ale ještě jsem neměla tu odvahu to otevřít, mám jim vzít něco lepšího? Co myslíte?

tapina
napsal(a):
Možná že by i bylo fajn, kdybychom tu napsali, kdo čím krmí a proč a aniž bychom to brali osobně, vzájemně si to zkritizovali. Jana šla z kůží na trh. Já napíšu odpoledne. Kdo ještě?
Aj já musím ?
shavoid
napsal(a):
První psisko, vořech Alda, kterého jsem si pořídila jako prvního nesnesl žádné granule, absolutně nic (teda až teď mi celkem zvládl klokaní wolfsbluty), ve zverimexu mi nacpali modrý brit a pak už jsme postupovali přes nutram, essential, grain free acanu až jsme se přes tyhle kruté pokusy na psovi dostali na maso, kde mu kromě tučnějších věcí a vnitřností nedělá problém absolutně nic :). No a bordera a štěně průjmy nemají, ti žerou všechno.
Dávám kusové maso - telecí, kuřecí, kachní, hovězí, králičí, jehněčí, různé druhy ryb, atd., hrubomleté ořezy s kostmi, chrupavkami a menším podílem vnitřností, druhým dvoum psům někdy trochu přidám, teď třeba měli kachní jatýrka. Pak různé masité kosti - krky, křídla, skelety, jehněčí žebra, králičí hřbety, hlavy, nohy ze všeho možného. Někdy hodím i celé zvíže, třeba teď měli kohoutky od známého, který rušil chov, minule jehněčí nohy od souseda, který zase rušil stádo.
Zeleninu dávám tak, že nakoupím různé saláty ve slevě (rukolu, špenát, listové saláty, atd.), kořenovku (mrkev, řepa, atd.), hodím do mixéru a zbytky zamrazím na horší časy. Dávám ještě dýně, fenykl, čekanku, sladké brambory, normální brambory, jablíčka, hrušky, banán,. Z příloh pak pohanku, bulgur, vločky se sušenou zeleninou, klíčky, minimálně dávám rýži, většinou celozrnnou.
Oleje střídám, teď tu mám lososák a ostropestřec, dávám i lněný, či konopný, popř. oliváč co máme doma my lidi. Dávám i řasy, bylinné směsi, kvasnice, kloubní výživu (jsou v zátěži).
No a když není čas, tak tu mám granule (pro dva psy, co jsou ok, Alda má falco konzervy) - Brit care, ale ještě jsem neměla tu odvahu to otevřít, mám jim vzít něco lepšího? Co myslíte?
U nás všichni psi také BARFují, jen můj alergický retrívr snese jedině Brity - BARF či jiné granule (TOW, Wolfsblut, Annamaet, Essencial, Farm Fresh, Acana, Orijen...) nebo konzervy vždy znamenají průjem nebo vyrážku. Takže i když si nemyslím, že Brit jsou to nejkvalitnější krmivo, nedám na něj dopustit.
asurwic
napsal(a):
U nás všichni psi také BARFují, jen můj alergický retrívr snese jedině Brity - BARF či jiné granule (TOW, Wolfsblut, Annamaet, Essencial, Farm Fresh, Acana, Orijen...) nebo konzervy vždy znamenají průjem nebo vyrážku. Takže i když si nemyslím, že Brit jsou to nejkvalitnější krmivo, nedám na něj dopustit.
No já to právě dostala darem. Buď to střelím a vezmu něco lepšího nebo přivřu oči a zkrmím to. Právě nevím jestli při krmení masem potřebují nějak moc nabušené granule.

shavoid
napsal(a):
No já to právě dostala darem. Buď to střelím a vezmu něco lepšího nebo přivřu oči a zkrmím to. Právě nevím jestli při krmení masem potřebují nějak moc nabušené granule.
Ale vůbec. Jen se vyhnout těm nejhorším.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Andrýsek3
napsal(a):
My jsme krmili do 8mi měsíců TOTW (předtím vetem doporučené Hills) a pak ještě asi měsíc Fitminem, pak jsme přešli na syrovou stravu, pes už granule nechtěl a já už dřív byla přesvědčená, že začneme krmit masem, ale až tak v roce. Nakonec to vyšlo dřív.
Pes dostával hovězí ořez z jatek (20kč/kg) nádhera, ještě kuřecí maso a ryby, bohužel nám stále přetrvávaly záněty uší, ke kterým se přidaly boláky na břiše a bylo vystaráno, alergie na hovězí, kuřecí už taky moc Nedávám, ale myslím, že to bude hlavně hovězím. Teď krmíme z dopsimisky kachnou, zvěřinou, lososem, a občas kuřecí zkusíme, zatím reakce nebyla. Kachna bych řekla, že začíná být problém, stejně jako byla krůta
Teď začínáme krmit králíka. Dostává často mletiny (bohužel), ale i skelety nebo čisté maso. Do ní přidávám zeleninu - kedlubna, mrkev, salát, okurka podle toho co je, přílohy dávám občas, vločky, jáhly, když zbyde, tak brambory, rýže, ale to opravdu minimálně. Přidávám různě Lososový olej, lňený olej, olivový olej, kelpu, biotin, a to je asi vše.
Attila má posledních 14 dní zánět ucha! ale dala jsem jim zatím jen kuřecí, kachní, krůtí a rybu! že by ten zánět byl z masa?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Andrýsek3
napsal(a):
Díky za tvůj příspěvek! dnes jedu k vetovi s Attilou aby udělal vyšetření na alergii na jídlo!myslela jsem že jí nafoukalo do ucha!

shavoid
napsal(a):
Já jim chtěla původně vzít Lukullus, nebo Barking heads. Nechci výživu u štěněte nějak podcenit.
Ale jinak jedí maso. Takže se z nějakých čísílek na sáčku granulí nic moc nestane.
BC nekomentuji, nemám je ráda pro neprůhlednost, jedovaté ale nejsou.
Když chce někdo granule na každý den, je třeba na to trochu koukat.
Stejně jako se díváte kolik masa, kostí, příloh.
Ale na pár dní v měsíci..vyhněte se těm z reklam a chemii.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jakl se vůbec dělá vyšetření na potravinovou alergii u psa? z krve?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jakl se vůbec dělá vyšetření na potravinovou alergii u psa? z krve?
Ano. A je to drahé a ne obzvlášť průkazné.
Dejte jeden druh masa + 0 věcí okolo a budete vědět.
Ale třeba to z jídla vůbec není.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ano. A je to drahé a ne obzvlášť průkazné.
Dejte jeden druh masa + 0 věcí okolo a budete vědět.
Ale třeba to z jídla vůbec není.
Ona před měsícem kulhala, na rtg a utz nic jsme nenašli, bolely ju prsty na nohou, veta nakonec řekl, že to bude nejspíš zánět okolo nehtu někde u toho lůžka, tam to měla na pohmat citlivé, dostala ATB plus nějaké prášky proti zánětu a otoku a jak dobrala ty ATb tak se jí rozjel zánět ucha...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ona před měsícem kulhala, na rtg a utz nic jsme nenašli, bolely ju prsty na nohou, veta nakonec řekl, že to bude nejspíš zánět okolo nehtu někde u toho lůžka, tam to měla na pohmat citlivé, dostala ATB plus nějaké prášky proti zánětu a otoku a jak dobrala ty ATb tak se jí rozjel zánět ucha...
U nás ty záněty uší trvaly rok, zkuste léčit kapkami. My ani Atb nikdy nedostali a třeba to bude dobrý, pokud to zase přeleze někam jinam šla bych do jednoho druhu masa.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To muze byt snizena imunita po tech ATB, kdyz to nastalo po jejich vysazeni, dala bych probiotika.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spíš to vypadá na nějaké autoimunitní onemocnění než na potravní alergii. Dělali psovi kompletní krevní testy?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Lexaurin
napsal(a):
To muze byt snizena imunita po tech ATB, kdyz to nastalo po jejich vysazeni, dala bych probiotika.
Probiotika pro děti baštila jak brala ty ATB právě protože vím jaká je to citlivka na žaludek atd..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
balisek
napsal(a):
Spíš to vypadá na nějaké autoimunitní onemocnění než na potravní alergii. Dělali psovi kompletní krevní testy?
Hned po ATB jsem dělala krevní testy na klasiku, takové to vyšetřní, játra atd...a vše má naprosto v pořádku na to že je jí 9 let (dvakrát operace žaludku, kastrace...kožní problémy, demodex,...).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Andrýsek3
napsal(a):
U nás ty záněty uší trvaly rok, zkuste léčit kapkami. My ani Atb nikdy nedostali a třeba to bude dobrý, pokud to zase přeleze někam jinam šla bych do jednoho druhu masa.
Kapky do uší má, ATB brala jen na tu packu, do toho ucha má jen kapky, v těch kapkách je přímo antibiotikum, nevím ale název, jsem v práci
Já krmím ráno granule (střídám kvalitní i méně kvalitní značky) a večer maso a vnitřnosti, většinou mletiny s kostma, chrupavkama, nebo celé kuře atd. přílohy nedávám, jelikož náš pes má sklony k tloustnutí - nemá tolik pohybu a zeleninu také nedávám, protože mu nechutná. Už asi 14 dní začíná mít problémy s kůží, jeden hot spot na ocase, který se zhojil a teď mezi lopatkama, který se pořád zvětšuje. Už mi to docela dělá starosti, myslíte, že by se mohlo jednat o potravinovou alergii? Pes si hodně líže i packy a vykusuje srst, to už ale dělá delší dobu někdy víc, někdy míň. Ty hotspoty začly až tak 14 dní zpět.

JanulaM
napsal(a):
Já krmím ráno granule (střídám kvalitní i méně kvalitní značky) a večer maso a vnitřnosti, většinou mletiny s kostma, chrupavkama, nebo celé kuře atd. přílohy nedávám, jelikož náš pes má sklony k tloustnutí - nemá tolik pohybu a zeleninu také nedávám, protože mu nechutná. Už asi 14 dní začíná mít problémy s kůží, jeden hot spot na ocase, který se zhojil a teď mezi lopatkama, který se pořád zvětšuje. Už mi to docela dělá starosti, myslíte, že by se mohlo jednat o potravinovou alergii? Pes si hodně líže i packy a vykusuje srst, to už ale dělá delší dobu někdy víc, někdy míň. Ty hotspoty začly až tak 14 dní zpět.
No..vypadá to tak. Co jsou kvalitní a méně kvalitní ?
Hotspot není z jídla.
Ale ten zbytek ano, nejspíše.
Tedy minimálně můžete ovlivnit jídlo. To je dobré, ne.
napsal(a):
No..vypadá to tak. Co jsou kvalitní a méně kvalitní ?
Hotspot není z jídla.
Ale ten zbytek ano, nejspíše.
Tedy minimálně můžete ovlivnit jídlo. To je dobré, ne.
Hot-spot není z jídla? Cože?
Je to normální možný projev potravinové alergie - mému psovi také vždy hotspoťák "vyraší", když někde sní něco, na co je alergický. Naposled vyloudil od vodáků sušenku a pak jsem mu musela vystříhat celý krk a vytírat hnis pár týdnů.

asurwic
napsal(a):
Hot-spot není z jídla? Cože?
Je to normální možný projev potravinové alergie - mému psovi také vždy hotspoťák "vyraší", když někde sní něco, na co je alergický. Naposled vyloudil od vodáků sušenku a pak jsem mu musela vystříhat celý krk a vytírat hnis pár týdnů.
Hm. Ne. Z jídla se stalo něco jiného a to se zapařilo. Zhorklo. Zhotovalo. Hot spot.

asurwic
napsal(a):
Hot-spot nemusí být vždy zapařením. Sám osobě je projevem alergie jako zánět, který "vystoupal" na povrch v místě nejslabší kůže.
A proto se tomu říká hot.
Mezi vyvolávající příčiny těchto nepříjemných pocitů patří alergie na bleší kousnutí, reakce na jiný bodavý hmyz, zevní parazité (například klíšťata), problémy s paraanálními váčky, cizí tělesa (trny, osiny, semena...), povrchová poranění (pokousání), zplstnatělá srst, drobné nečistoty, povrchová poranění, zánět zevního zvukovodu, koupání psa, kontaktní dráždivé látky. V důsledku až maniakální traumatizace postiženého místa dochází během několika minut až hodin k tvorbě zarudlého, mokvavého ložiska bez srsti, které je silně svědivé.
Onemocnění většinou vzniká v teplém a vlhkém letním počasí, kdy nedochází ke správné ventilaci kůže. Komplikujícím faktorem je špatně udržovaná zplstnatělá srst. Pokud není léčba rychle zahájena, proces se rychle šíří a onemocnění se může dostat i do chlupových folikulů, případně ještě hlouběji.
Tak já píšu, jak jsem slíbila.
Fenka, kříženec,4 roky. Teď konečně od léta se zdá v kondici, stabilizovaná a hodně nabrala. Když byla malá, dostávala takovou běžnou stravu - něco syrové, něco vařené, běžná masa a vnitřnosti, kuřecí, vepřové, krůtí, kapr, hovězí, z normálního obchodu. Granule - doplněk - měla Winnerplus, pak Acana. Pak asi v 1/2-3/4 roce hodně onemocněla, bylo problém zvládnout to onemocnění a navíc od té doby se jí rozjelo něco jako alergie. Chvíli to bylo lepší, když žrala "jedovaté" HA granule. Pak se vše vrátilo daleko hůř.
Od loňska v létě, kdy byla úplně po všech stránkách vyšetřena, byl poslední pokus s granulemi - Annamaet, od té doby baštila ryby, králíka, postupně jsme přidávali, že teď může skoro všechno. Hlavně ale pořád má toho králíka a ryby. Z lidských obchodů. Přílohy moc ne, hlavně řepa, občas brambor, dýně, koř. zelenina, málo těstoviny. Vůbec ne rýže. Doplňky Phytovet, tresčí olej, silimarin. Něco se zinkem a msm. Teď měla něco na klouby. Doplňky vybírám bez plniv a konzervantů. Granule fish4dogs. Ve výběru wolfsblut. Málo.
Má teda nějaké léky a určitý režim, ale vypadá to, že to nabírá správný směr. Chutná jídla, je spokojená.
Mám ještě starého kocoura - od včerejška je z něj úplný barfař. Včera poprvé zchroupal kost vcelku - kuřecí křídlo. Kocoura teda celkem hodně krmím granulemi, protože jinak nechtěl nikdy nic s kostmi, ani podrcenými. Teď má granule ferringa kachna. Jako malý měl opakovaně operace močových cest, byla tam vrozená vada a pak následky první operace, myslela jsem, že se nedožije žádného normálního věku. Co jsme skončili veterinární granule, problém se ani jednou neopakoval. Teď na stará kolena, vloni, si obrazil ledviny, čural několik dní krev, ale vše se spravilo.
Myslím, že krmení je hodně, snažím se. Furt něco sleduju, i tu. Protože mě to baví, protože chci aby se měli dobře. Koníček.
Barf bohužel taky může způsobit agresivitu, příkladem toho je moje dvouměsíční kotě, které na mě dnes kvůli syrovemu masu brutálně zaútočilo, nebojí se napadnout ani mého přítele nebo vzít skelet našemu 30kg psu. Je jen otázkou čas, kdy nás kvůli flákotě sežere.
Andrýsek3
napsal(a):
Barf bohužel taky může způsobit agresivitu, příkladem toho je moje dvouměsíční kotě, které na mě dnes kvůli syrovemu masu brutálně zaútočilo, nebojí se napadnout ani mého přítele nebo vzít skelet našemu 30kg psu. Je jen otázkou čas, kdy nás kvůli flákotě sežere.
Na té fotce vypadá, že už to plánuje, jak si na Vás pochutná.
Andrýsek3
napsal(a):
Doporučuji zvětšit hlavně večerní dávku. Třeba celé holoubě. Nebo pustit kocoura ven. Nechci Vás strašit, ale moje kolegyně spí zásadně s hlavou pod polštářem a i tak se jednou probudila se zaťatým drápem v pěšince. Pak ji kocour zahnal do koupelny a... Ještě že stihla zavřít dveře a přisunout skříňku
Ale za to mohly Active granule, vlastně
S kočkami je legrace, směju se u Vašeho příspěvku.
tapina
napsal(a):
Doporučuji zvětšit hlavně večerní dávku. Třeba celé holoubě. Nebo pustit kocoura ven. Nechci Vás strašit, ale moje kolegyně spí zásadně s hlavou pod polštářem a i tak se jednou probudila se zaťatým drápem v pěšince. Pak ji kocour zahnal do koupelny a... Ještě že stihla zavřít dveře a přisunout skříňku
Ale za to mohly Active granule, vlastně
S kočkami je legrace, směju se u Vašeho příspěvku.
už přítel sváří klec, prostě už by to nemuselo dopadnout dobře. Před chvílí si pochutnal na psovi, už to přesahuje všechny hranice a toho malého tygra nezvládáme, taky bych mohla být na řadě já. Takhle bohužel dopadá barf.
POZOR následují fotografie jsou velice brutální.
Andrýsek3
napsal(a):
už přítel sváří klec, prostě už by to nemuselo dopadnout dobře. Před chvílí si pochutnal na psovi, už to přesahuje všechny hranice a toho malého tygra nezvládáme, taky bych mohla být na řadě já. Takhle bohužel dopadá barf.
Klec radši ne, to víte, dětičky, prstíčky. Dvojité plexisklo A minimálně dva ohradníky. Stejnak myslím, že směr k obytné části bude muset být stěna plná, protože různé paranormální schopnosti jako telekineze. No a ten pohled. Kdo by vydržel ten pohled.
tapina
napsal(a):
Klec radši ne, to víte, dětičky, prstíčky. Dvojité plexisklo A minimálně dva ohradníky. Stejnak myslím, že směr k obytné části bude muset být stěna plná, protože různé paranormální schopnosti jako telekineze. No a ten pohled. Kdo by vydržel ten pohled.
Máte samozřejmě pravdu. A už bude dostávat jen Whiskas! Snad zkrotne.
Andrýsek3
napsal(a):
Máte samozřejmě pravdu. A už bude dostávat jen Whiskas! Snad zkrotne.
Ty brďo jen to ne! Jste neviděla, co dělá ta pruhovaná kočka v reklamě?! No oni to i v televizi vysílájí, a stejnak, někteří lidi si nedají říct a nedají.
Jako, vám to teďka přijde roztomilé, jenomže

Kdyby někoho zajímalo, čím jsem krmila a krmím psa a kočku, tak to sem napíšu, ale určitě nezajímá, tak to sem nenapíšu.
Míca teď pije z psí misky. Bojím se.
Andrýsek3
napsal(a):
Jak si vítězně sedí a pohledem říká: "Příště jsi na řadě ty". Ani za zamčenými dveřmi bych nespala. To taková kočka... ona se totiž umí zkapalnit a proleze pak všude. Ani mezera pode dveřmi by mu nedělala problém. Proleze i klíčovou dírkou!
A jakmile jednou ochutná lidský maso...
Atheira
napsal(a):
Jak si vítězně sedí a pohledem říká: "Příště jsi na řadě ty". Ani za zamčenými dveřmi bych nespala. To taková kočka... ona se totiž umí zkapalnit a proleze pak všude. Ani mezera pode dveřmi by mu nedělala problém. Proleze i klíčovou dírkou!
A jakmile jednou ochutná lidský maso...
Mi ani neříkej Takže jestli se zitra neprobudim a nenapíšu na faunu, tak je to jasný. A teď do toho ten Whiskas ještě a už si myslí, že je krvelačnej rys (nebo co to bylo za čičmunda tam).
napsal(a):
Kdyby někoho zajímalo, čím jsem krmila a krmím psa a kočku, tak to sem napíšu, ale určitě nezajímá, tak to sem nenapíšu.
Míca teď pije z psí misky. Bojím se.
Mě by to zajímalo.
Já to tady sice píšu furt dokola a už je to asi nuda, ale přidám se - ráno granule Petkult mini adult. Chutnají, ale dle mého to není pravé ořechové - hovínka jsou luxusní, ale je jich moc. Na zkoušku mám objednané N&D jehněčí+borůvky. Zatím nedorazily. Zbylé dávky jsou syrové maso - převážně marketové kuře -křídla, krky, hřbety, srdce, žaludky, játra, dále kachna - krky, žaludky, křídla, játra, hovězí, krůtí, sem tam ryba, králičí z nějakého důvodu syrové nepozře, takže krátce vařím.
K masu nejčastěji strouhaná mrkev, různé zelené lupeny, podrcené tak najemno, jak dokážu, občas vařený brambor, někdy řepa či jiná vařená zelenina, někdy žloutek. Přílohy málokdy - spařené vločky, rýže, jáhly, konopné semínko.
Sporadicky mléčné výrobky - jogurt, cottage, k tomu banán, jablko, med či co dům dá.
Pamlsky sušené minicokoliv od Mapes+ granule Petkult. Dvě tablety Pangaminu denně.
Taky mě to baví
Děkuji všem za tipy, čím by to mohlo být. Z granulí krmím Wolfsbluty a někdy, když chci ulevit peněžence i něco levnějšího TOW a teď Joseru, no doufám, že se do mě taky nepustíte, ano vím, není to nic, moc, ale psovi to až doteďka sedělo. Tak zkusím teď krmit jen kvalitní Wolfsbluty bez drůbežího a uvidím. Taky mi připadá ta potravinová alergie jako nejpravděpodobnější, ale proč se to objevilo až teď? Doteďka mi trávil všechno ok. Žádné blechy ani jiné breberky nemá. Nekoupal se, nezapařil. Co by ho mohlo dráždit mě taky nenapadá. Zajdu k vetovi se zeptat.
JanulaM
napsal(a):
Děkuji všem za tipy, čím by to mohlo být. Z granulí krmím Wolfsbluty a někdy, když chci ulevit peněžence i něco levnějšího TOW a teď Joseru, no doufám, že se do mě taky nepustíte, ano vím, není to nic, moc, ale psovi to až doteďka sedělo. Tak zkusím teď krmit jen kvalitní Wolfsbluty bez drůbežího a uvidím. Taky mi připadá ta potravinová alergie jako nejpravděpodobnější, ale proč se to objevilo až teď? Doteďka mi trávil všechno ok. Žádné blechy ani jiné breberky nemá. Nekoupal se, nezapařil. Co by ho mohlo dráždit mě taky nenapadá. Zajdu k vetovi se zeptat.
Alergie se může objevit kdykoliv a na cokoliv, ale určitě nechte i zkontrolovat vetem atd. Ale krmení je lehce ovlivnitelné a psa nijak nezatěžuje, než například časté brání Atb, což jsem viděla u někoho na fb, zkoušeli vse možné a nemožné a krmili obilím, kuřecím tukem apod. Wolfsblut jsou určitě dobrá volba.

Slyšela jsem ze směru, kde je tv - pozitivní motivace.
Už jsem myslela, že fauna tv. A on to Brit lec bajt. Zmotivoval mě vypnout tv a nic si nekoupit.
Tak. Megí se chystala na moje rizoto. To teda ne, moji večeři ne. Jdu nasypat tresčí ND - správnou výživu.
Megí divně hledí. Jí až pod pohrůžkou, že to dám Míce - Mícoo, čiči čičíí pojď.. Míco ?!
Míca stojí na stole a žere mi rizoto.
Tak nějak takhle to je.
Terven
napsal(a):
Mě by to zajímalo.
Já to tady sice píšu furt dokola a už je to asi nuda, ale přidám se - ráno granule Petkult mini adult. Chutnají, ale dle mého to není pravé ořechové - hovínka jsou luxusní, ale je jich moc. Na zkoušku mám objednané N&D jehněčí+borůvky. Zatím nedorazily. Zbylé dávky jsou syrové maso - převážně marketové kuře -křídla, krky, hřbety, srdce, žaludky, játra, dále kachna - krky, žaludky, křídla, játra, hovězí, krůtí, sem tam ryba, králičí z nějakého důvodu syrové nepozře, takže krátce vařím.
K masu nejčastěji strouhaná mrkev, různé zelené lupeny, podrcené tak najemno, jak dokážu, občas vařený brambor, někdy řepa či jiná vařená zelenina, někdy žloutek. Přílohy málokdy - spařené vločky, rýže, jáhly, konopné semínko.
Sporadicky mléčné výrobky - jogurt, cottage, k tomu banán, jablko, med či co dům dá.
Pamlsky sušené minicokoliv od Mapes+ granule Petkult. Dvě tablety Pangaminu denně.
Taky mě to baví
Mohu se zeptat, s těmi hovínky, moc, jako moc často nebo moc objemné? Mám podobnou zkušenost. I když se to všude tvrdí obráceně, tak mám ještě dojem, že granule projdou strašně rychle. Ne že by nějaký problém, ale když budou granule 2* denně, bude na každé z 5 venčení na velkou, když normální jídlo, tak vařené +- skoro stejně krát, akorát ne tak objemné, když syrové a třeba trochu zeleniny, tak 2* Ale spousta lidí mi říká obráceně, že právě krmí granulemi, kvůli tomu, že jsou ve městě, aby bylo spolehnutí na malou stolici.

Granule Wolfsblut, Marp Holistic, Barking Heads bezobilné. Barfácké dávky (jak se mi to hodí, nic pravidelného, někdy má víc dávek v granulích, jindy třeba jen na snídani) hlavně kachní, krůtí, zřídka kuře - křídla, stehna s kostí, samo s kůží, srdce, žaludky, králík, vepřové spíš kýta nebo kotleta taky s kostí. Jde hlavně o to, co jím zrovna já, podělím se. Přílohy brambory, dýně, někdy batáty, rýže méně. Strouhaná mrkev, okurka, řepa, ředkvička, kedlubna, jablko... Často z toho matlám saláty se lžičkou jogurtu a bylinkami. Sem tam jako lahůdku vytáhnu z mrazáku nějakou tu grundli. Jako pamlsky doma sušené maso a co se zrovna namane u vaření (bez koření, bez soli), na kelímky od bílého jogurtu má rezervaci. Mohl by se konečně naučit umýt si pak hlavu, je pak zmatlaný až za ušima. Ještě mám namražený zredukovaný nesolený kuřecí vývar jen tak na pití, kostku zaliju trochou vařící vody.

tapina
napsal(a):
Mohu se zeptat, s těmi hovínky, moc, jako moc často nebo moc objemné? Mám podobnou zkušenost. I když se to všude tvrdí obráceně, tak mám ještě dojem, že granule projdou strašně rychle. Ne že by nějaký problém, ale když budou granule 2* denně, bude na každé z 5 venčení na velkou, když normální jídlo, tak vařené +- skoro stejně krát, akorát ne tak objemné, když syrové a třeba trochu zeleniny, tak 2* Ale spousta lidí mi říká obráceně, že právě krmí granulemi, kvůli tomu, že jsou ve městě, aby bylo spolehnutí na malou stolici.
Po granulích mi pes bobkuje tak nějak normálně, co se týče množství, po syrovém skoro vůbec. A neznám nikoho, kdo by to měl naopak.

tapina
napsal(a):
Zajímá. U poradců nejvíc zajímá, protože to jistě maj nejlépe
Tak se zeptej nějakého poradce a napiš to sem, mě to také zajímá :-p
Kdysi, při 8-12 psech, byl na zahradě kotel, tam se naházely slepice bez hlav a bez peří, kusy krav a prasat, brambory nebo rýže, rozlilo se do misek a hotovo.
Pak se někdo pomátl a dotáhl pytle nějakých divných slisovaných kuliček, že prý vyvážená strava.
Jenže. Pibulíci najednou ošklivý kožich a tak. Že má pytel granulí nějaké složení, jsem netušila a proč by pro psy vyráběli něco špatného.
Návrat na kotel a ok.
Teď co mám vlastní psy - u prvního Proplan, aby měl pejsek vše. Jo, nepoučitelná.
Delikan. To proto, že jsem zjistila, že "maso na prvním místě".
Promiň, Pse.
A když už čtu to složení a máme ten internet..zjistila jsem, že chudákovi cpu pěkný hnus, někde u řešení páté ingredience mě začla bolet hlava, tak jsem mu dala maso a něco k tomu.
Megí - zkouška Brit, říkala, že ne. Tak ne. Maso. O granulích jsem si dočetla co se dalo..granule se hodí, na cesty nebo tak..nebo když je někdo líný jako já..našla jsem něco neškodného s nějakým snesitelným množstvím masa - dostala Markus Muhle, Lukullus a ND. Někdy. Povětšinou jí maso, někdy něco mletého, někdy něco celého i s chlupy. Zeleninu, ovoce. Nic na to nesypu. Beztak bych to nevyvážila.. nebo hůř - vyvážila. A to už tu bylo.
Nevypadá zle, ten pes. Krásná srst, tříděný odpad, energie na rozdávání. Tak nějak se to říká, ne.
Míca jí úplně to samé + myši a podobné věci (bydlí venku), také jsem jí chudákovi ze začátku dávala nějaké granule s kočkou na obrázku. A určitě to mělo i nápis junior bytová cat.
Promiň, Míco.
Ještě oba strávníci zkoušeli pár kg Petkult, říkali, že ok. Ale jsme měli všude rýži, tak ty ND teď, pro změnu.
Tedy od chvíle, co vím, co v těch sáčcích je, kupuji to lepší a chodím na faunu to všem říkat. Abyste věděli.
Ještě jsem to říkala na fb - granuláři - vyhazov.
Vet radí - vyhazov již brzy.
Tady máte smůlu ;-).

Hernajs, že já na ty Granuláře tak prdím, mohla jsem identifikovat megííí, příp. podpořit. A u Veterinářů jsou toho takové mraky, že tam to rozklíčovat prostě nejde.

"Žádné blechy ani jiné breberky nemá"
Janula, jsi si jistá? Kdy byl pes naposled ošetřen? To, že žádné nevidíš nic neznamená. A hot spot jako přehnaná reakce na bleší kousnutí je snad nejtypičtější případ.
tapina
napsal(a):
S hovínky je to tak, že se mi to zdá až po tom Petkultu. Když teda nepočítám prvních pár dní doma, kdy žrala Eminent od chovatelky - to byly fakt hromady.
Pak jsme přešli na barf + Marp holistic, později štěněčí BH, bobky byly úsporné, určitě ne při každém venčení.
Až teď na tom Petkultu zas - zdá se mi toho o dost víc, kadí 3-4x denně, konzistence ale úplně v pohodě.
S tím spolehnutím na stolici u granulářů - to jsem slyšela taky, ale tím se asi myslí konzistence. Prostě stále stejné granule - stále stejné uni bobky. Na čerstvé stravě to přece jen může kolísat, já třeba dodnes játra krmím jen když mám volno, pro jistotu .

Tapino, tak ten pes je asi vlk.
Aj špaldové jsou tak blbě ?
My zvyknutí na lisované a maso, ty extrudované také nejsou nej.
Anebo nám ti psi fakt říkají, že steak je prostě steak.
napsal(a):
"Žádné blechy ani jiné breberky nemá"
Janula, jsi si jistá? Kdy byl pes naposled ošetřen? To, že žádné nevidíš nic neznamená. A hot spot jako přehnaná reakce na bleší kousnutí je snad nejtypičtější případ.
Do cca října měl obojek foresto, teď nemá nic. Pořádně ho prohlédnu. Kdyby to blechy byly, můžu mu něco dát - spot on asi těžko když tam má ten hot spot, takže obojek? A ještě jsem zapomněla, že začal stasně smrdět. Byli jsme dva měsíce u mamky, ona má taky psa a od té doby se mi zdá, že nějak víc smrdí psinou. Může to taky být blechami?
JanulaM
napsal(a):
Do cca října měl obojek foresto, teď nemá nic. Pořádně ho prohlédnu. Kdyby to blechy byly, můžu mu něco dát - spot on asi těžko když tam má ten hot spot, takže obojek? A ještě jsem zapomněla, že začal stasně smrdět. Byli jsme dva měsíce u mamky, ona má taky psa a od té doby se mi zdá, že nějak víc smrdí psinou. Může to taky být blechami?
Nechci vůbec strašit, ale můj pes(byť berňák, kteří s tím často mívají problémy) v životě hot spot neměl a udělal se mu naprosto děsný ve chvíli, kdy mu začala odcházet játra...Nechte pro jistotu udělat rozbory(i když nám po tom prvním řekli, že něco tam je, ale nic závažného to neukazuje) Za necelé dva měsíce léčby nevísečeho - co se rozjelo...umřel
lesnížínka
napsal(a):
Nechci vůbec strašit, ale můj pes(byť berňák, kteří s tím často mívají problémy) v životě hot spot neměl a udělal se mu naprosto děsný ve chvíli, kdy mu začala odcházet játra...Nechte pro jistotu udělat rozbory(i když nám po tom prvním řekli, že něco tam je, ale nic závažného to neukazuje) Za necelé dva měsíce léčby nevísečeho - co se rozjelo...umřel
Šmarjá nestrašte, psa jsem prohlédla a vypadá to asi jak psala hmn na ty blechy, po těle má pár zanícených pupínků a kolem dokola zarudlý flek, pokud si to rozškrábe vznikne hot-spot. Jsem fakt překvapená, pes na blechy nikdy netrpěl, nebo jsme si toho nikdy nevšimli, kočka s náma žije v bytě a je v pohodě, u nás taky žádné blechy. Zkusím koupit antiparaz. obojek a uvidím, myslíte, že ho můžu nasadit, když má ten hot-spot nebo raději počkat? Když budu čekat, může se stát, že bude mít stále nějaký hot-spot, těch boláků má na těle dost.