Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2016 16:07
aneleh

XXX.XXX.128.47

Dobrý den všem,

mám tentokrát trošku specifický dotaz :) Mohl by mi někdo poskytnout vzor nebo náhled knihy krytí? Pro náš klub je konečně třeba i tento dokument, nicméně je třeba ho vytvořit... Na netu jsem toho moc nenašla, proto prosím o info tady... Nebo postačí jen info ohledně toho, co by v takové knize krytí mělo být - představu mám - údaje o psovi na první straně, na každé další straně info o feně, kterou pes kryje, zabřezla, nezabřezla, počet štěńat, psů x fen, datum krytí, datum porodu...

Moc díky všem za ochotu :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 17:38

Co mám knihu krytí pro čuvače obsahuje:
1.strana údaje o psovi:
jméno
číslo zápisu
datum narození
otec
matka
datum uchovnění
kód
tituly

Další dvou strana údaje o krytí:
číslo krytí/číslo KL
datum krytí
jméno feny
číslo zápisu
datum narození
otec feny,
matka feny
datum uchovnění
kód
tituly
majitel feny
adresa
očekávané datum vrhu
skutečné datum vrhu
vrženo psů
vrženo fen
poplatek za krytí
zaplaceno dne
poznámka.

21.11.2016 17:46
aneleh

XXX.XXX.128.47

Moc děkuji za odpověď, to je super. Dám tomu tedy nějakou grafickou podobu a pošlu dál...

21.11.2016 17:47

Není zač.

21.11.2016 18:27
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není zač.

Zkuste ČKS ( www. kynologie.cz ), ti to posílají při přeregistraci feny, knihu krytí při přeregistraci psa.

21.11.2016 18:43
aneleh

XXX.XXX.128.47

jahodapavel napsal(a):
Zkuste ČKS ( www. kynologie.cz ), ti to posílají při přeregistraci feny, knihu krytí při přeregistraci psa.

Vím, ale našeho plemene se ČKS netýká... proto jsem chtěla poprosit ostatní chovatele...

21.11.2016 21:55
awake

XXX.XXX.115.224

Zkuste jim napsat. Třeba Vám ji prodají.
Mám jen knihy odchovů.

21.11.2016 22:05
awake

XXX.XXX.115.224

22.11.2016 13:39
aneleh

XXX.XXX.128.47

awake napsal(a):
Tak mám i knihu krytí

Děkuju moc :).

Neregistrovaný uživatel

22.11.2016 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):

Kniha krytí ani kniha odchovů už se neposílá (možná ještě u NO, ti mají všechno jinak).

23.11.2016 06:35
koňadra

XXX.XXX.92.35

Mám také jen knihu odchovů. Takovy sešit, do kterého píši ručně už přes 30 let. Píši tam jen jména rodičů (rodokmeny lze v případě potřeby dohledat v databázi klubu, ale nikdy jsem to stejně nepotřebovala), datum vrhu, jména štěňat a jejich tetovací číslo, nebo čip. V dalším šanonu zakládám postupně kupní smlouvy. Pokud se na mne obratí někdo, že našel psa ode mne, vždy ho dohledám.
Myslím si, že všechny tyto věci je mnohem lepší vést ručně v nějakém sešitě, jsou vždy po ruce. V PC to sice asi vypadá lépe, ale za ta léta bych už asi neměla žádné záznamy, pc občas zhavaruje (zásadně tehdy, když nemám aktuální zálohu), operační systémy se také mění a vůbec technologie jdou stále dopředu a ne vždy jsou kompatibilní. Ale obyčejný papír a tužka platí pořád.
Fascinuje mne, jak si i dnes můžeme přečíst knihy staré staletí, ale zajímalo by mne, co si budou číst prapravnuci po nás.

Přidejte reakci

Přidat smajlík