Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to k zblití
Asi bych jí toho psa na místě sebrala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jééé to jsem viděla na FB to video...masakr, já nepochopím jak toto může doma někdo v klidu natáčet z okna jako...já vidět tohle, tak letím dolů, dám malýmu děcku facana až se vyfotí o zem a vleču ho za flígr dom a matce vynadám jak prase! a ještě zavolám policajty!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jééé to jsem viděla na FB to video...masakr, já nepochopím jak toto může doma někdo v klidu natáčet z okna jako...já vidět tohle, tak letím dolů, dám malýmu děcku facana až se vyfotí o zem a vleču ho za flígr dom a matce vynadám jak prase! a ještě zavolám policajty!
Udělala bych to podobně, až na toho facana, to bych nedala ani zdravému dítěti. Toho by zasloužili rodiče, ale ne nemocné dítě(pokud opravdu je, jak tvrdí rodiče), které si to neuvědomuje.

Autiska, neautiska, prostě parchant to je. Zasloužila by chytnout, přehnout přes koleno a seřezat a její rodiče taky.

Andrýsek3
napsal(a):
Jo to ji naučí...
Asi ty děti ve školce s MR, autismem nebo Downem taky začnu mlátit.
Týrají tam někoho?
napsal(a):
Týrají tam někoho?
Autista dokáže namlátit spolužákům, skočit pod auto, těžce mentálně retardovaný psovi klidně zakroutí krkem a tisíc dalších věcí. Děti s těmito poruchami si opravdu neuvědomují, co dělají. Zodpovědnost je na rodičích. Pokud mi dítě s poruchou zmlátí psa, opravdu nepomůže mu namlátit. Stejně jak píše ten psycholog, je možné, že dítě se takhle chová, z důvodu, že to holce dělají doma taky. Pokud si každý myslí, že dítě s poruchou osobnosti, chování, mentálním postižením apod. Napravíme mlácením, tak je mi to líto. Díky bohu, že už nejsme v době, kdy to tak bylo normální společně se zavíráním do ústavů. Samozřejmě pokud si matka nevymýšlí a dítě má opravdu autismus nebo má jen velice špatný vzor nebo poruchu chování v důsledku psychiatrického onemocnění, ani v tomto případě nemůžete tělesně trestat dítě, které za to prostě nemůže. Zodpovědnost je na rodičích a určitě by neměli nechávat dítě samotné se psem. Vina je na nich.

Andrýsek3
napsal(a):
Jo to ji naučí...
Asi ty děti ve školce s MR, autismem nebo Downem taky začnu mlátit.
Pokud je to zdravé dítě není o čem mluvit. Ale i pokud je nemocná a má žít v normálním světě, mezi normálními lidmi tak musí vědět kde jsou určité hranice. Ono to z některými stvořeními vždycky a všechno po dobrém nejde. Ted je malá a takhle se chová ke svému pejskovi, kdo přijde na řadu a co bude dělat až bude velká.
napsal(a):
Pokud je to zdravé dítě není o čem mluvit. Ale i pokud je nemocná a má žít v normálním světě, mezi normálními lidmi tak musí vědět kde jsou určité hranice. Ono to z některými stvořeními vždycky a všechno po dobrém nejde. Ted je malá a takhle se chová ke svému pejskovi, kdo přijde na řadu a co bude dělat až bude velká.
To, co píše rapotačka výše
Kdo ví o má dítě za diagnozu a pokud je holka nemocná tak nechápu že chodí sama venku, natož se psem. Tohle je jako vždy velké pochybení rodičů. taky máme doma autistu, těžkého autistu, ale na psa si max šáhne nebo ted se naučil vždy když nasypu do misky granule to dá na jejich místo . Klidně autistka být může ale jak je možné že neni pod dozorem dospělé osoby?

"musí vědět kde jsou určité hranice"
jenže oni nejsou SCHOPNI vědět !

Andrýsek3
napsal(a):
Autista dokáže namlátit spolužákům, skočit pod auto, těžce mentálně retardovaný psovi klidně zakroutí krkem a tisíc dalších věcí. Děti s těmito poruchami si opravdu neuvědomují, co dělají. Zodpovědnost je na rodičích. Pokud mi dítě s poruchou zmlátí psa, opravdu nepomůže mu namlátit. Stejně jak píše ten psycholog, je možné, že dítě se takhle chová, z důvodu, že to holce dělají doma taky. Pokud si každý myslí, že dítě s poruchou osobnosti, chování, mentálním postižením apod. Napravíme mlácením, tak je mi to líto. Díky bohu, že už nejsme v době, kdy to tak bylo normální společně se zavíráním do ústavů. Samozřejmě pokud si matka nevymýšlí a dítě má opravdu autismus nebo má jen velice špatný vzor nebo poruchu chování v důsledku psychiatrického onemocnění, ani v tomto případě nemůžete tělesně trestat dítě, které za to prostě nemůže. Zodpovědnost je na rodičích a určitě by neměli nechávat dítě samotné se psem. Vina je na nich.
Škoda že už nejsme v době kdy nebezpeční šílenci patřili do ústavů, bohužel. Pokud není tvor schopný normálního soužití a normálního chování neměl by mezi ostatními lidmi co dělat. Zajímali by mě jak by jste se na taové dívala kdyby ohrozili vaše příbuzné, vaše děti, vaše psy apod.
napsal(a):
Přesně jak psala hmn..ona neví! Pokud je těžký autista, může být přidružená MR nebo i porucha chování, vše je to v mozku. To dítě žádným mlácením nepřesvědčíte, že je to špatně. Má být pod dozorem rodičů, později pokud je takhle těžce nemocná bude docházet do denního stacionáře apod.. kde bude opět pod dozorem. Naopak dětem s poruchou chování ublížite ještě víc, budou dělat to samé zvířatům, dětem i sami sobě, protože rodiče nepochopí a to dítě mlátí taky. Pokud si rodiče neví rady měli by kontaktovat odborníka. Pak to může taky dopadnout jako s chlapcem, s kterým jsem se setkala (už 18 let), který šel po mámě s nožem (autismus, MR, psychiatrické onemocnění) doma ho bili, nezvládali, zanedbávali, ten kluk musí být pod dozorem a medikamenty.
Dost mě mrzí, že si o tolik starší lidé opravdu myslí toto.
napsal(a):
Škoda že už nejsme v době kdy nebezpeční šílenci patřili do ústavů, bohužel. Pokud není tvor schopný normálního soužití a normálního chování neměl by mezi ostatními lidmi co dělat. Zajímali by mě jak by jste se na taové dívala kdyby ohrozili vaše příbuzné, vaše děti, vaše psy apod.
Jak píši výše měli by být pod dozorem. Takové dítě může časem skončit v psychiatrické léčebně nebo ústavní péči, kde se však bude dbát na jeho zdravotní stav. Nechápu, jak dospělý člověk, tak starý, dokáže vůbec něco takového vypustit. Raději je postřílet rovnou ne?

Habe, jako vždy citlivá, empatická, lidská...
Andrýsek3
napsal(a):
Škoda, že nejsme v době, kdy se takoví zavírali do ústavů.
Oni mají svá práva, ostatní ne.
Normální děti se musí nechat mlátit od autisty nebo jiného retardovaného dítěte, protože to dítě za to nemůže. Všechny ve třídě zdržuje ve výuce. Má právo chodit mezi normální děti, ne? Jen zbytek třídy trpí a všichni ostatním dětem vysvětlují, jak ten jeden autista za to nemůže, ale má svá práva a tak se všichni ostatní musí přizpůsobit někomu, kdo ani nechápe, co se kolem něj děje. Krásná doba.
Dřív byli v ústavech, pod dozorem, měli své školy, kde si byli rovni, nikdo se jim neposmíval, byli v bezpečí a my také.
Andrýsek3
napsal(a):
Přesně jak psala hmn..ona neví! Pokud je těžký autista, může být přidružená MR nebo i porucha chování, vše je to v mozku. To dítě žádným mlácením nepřesvědčíte, že je to špatně. Má být pod dozorem rodičů, později pokud je takhle těžce nemocná bude docházet do denního stacionáře apod.. kde bude opět pod dozorem. Naopak dětem s poruchou chování ublížite ještě víc, budou dělat to samé zvířatům, dětem i sami sobě, protože rodiče nepochopí a to dítě mlátí taky. Pokud si rodiče neví rady měli by kontaktovat odborníka. Pak to může taky dopadnout jako s chlapcem, s kterým jsem se setkala (už 18 let), který šel po mámě s nožem (autismus, MR, psychiatrické onemocnění) doma ho bili, nezvládali, zanedbávali, ten kluk musí být pod dozorem a medikamenty.
Co neznáme, toho se bojíme a snažíme se to vyštípat popř. zrušit.
Jen poznáním, výchovou a zkušenostmi je možné vykořenit strach a zapojit tyto jiné lidi do běžné populace.
Fiona.Praha
napsal(a):
Normální děti se musí nechat mlátit od autisty nebo jiného retardovaného dítěte, protože to dítě za to nemůže. Všechny ve třídě zdržuje ve výuce. Má právo chodit mezi normální děti, ne? Jen zbytek třídy trpí a všichni ostatním dětem vysvětlují, jak ten jeden autista za to nemůže, ale má svá práva a tak se všichni ostatní musí přizpůsobit někomu, kdo ani nechápe, co se kolem něj děje. Krásná doba.
Dřív byli v ústavech, pod dozorem, měli své školy, kde si byli rovni, nikdo se jim neposmíval, byli v bezpečí a my také.
Dala jsi tomu korunu fiono.
Jsem proti inkluzi, to jen tak naoko. Nikdo netvrdí, že to dítě má někomu ubližovat, dítěti, psu apod. Má být pod dozorem rodičů !nebo odborníkům, aby nikomu neubližovalo! Ale mlátit je? Fakt ne.
To znamená, že ano to dítě za to nemůže, mohou za to rodiče!

Andrýsek3
napsal(a):
Jak píši výše měli by být pod dozorem. Takové dítě může časem skončit v psychiatrické léčebně nebo ústavní péči, kde se však bude dbát na jeho zdravotní stav. Nechápu, jak dospělý člověk, tak starý, dokáže vůbec něco takového vypustit. Raději je postřílet rovnou ne?
Možná právě pro to že jsem tak stará a s podobnými už jsem pár zkušeností měla. Kdysi vedle nás bydlel, nevím jestli autista protože tehdy se říkalo blázen, bála se ho celá vesnice, jeho rodiče ho nezvládali a došlo to až tak daleko že v nějakých 12 letech napadl paní sekerou. Teprve až potom skončil v ústavu. Vím i o dalších případech kdy pacient propuštěný s léčebny někoho napadl, zranil nebo zabil, však to vidíme a slyšíme denně. A všechno to u takových začínalo tím že utýrali kotě, štěně apod. Sama v rodině člověka s duševním onemocněním mám. Naštěstí není nebezpečná a nikdy neměla ani snahu být agresivní. Jinak jsem toho názoru že opravdu takoví lidé by měli být důsledně izolováni od normálních lidí a také toho názoru že lékař který takového pacienta mezi normální lidi propustí by měl být zodpovědný za jeho následné činy.
Ať holčina poruchu má, nebo nemá, je to jednoznačně vina rodičů... dle výpovědí jí už několikrát lidé říkali co mladá se psem vyvádí a ještě na ně byla agresiní. Pes by neměl NIKDY zůstat bez dozoru s malým dítětem a už vůbec ne s dítětem, které bohužel trpí takovou poruchou... Psa je mi šíleně líto, no obávám se, že s tím nikdo nic nezmůže... nakonec to odnese (jak komentáře pod článkem (na jiném serveru) žádají) osoba, která video natočila a zveřejnila... Smutný příběh. Matka je dle slov sousedů alkoholička, která na holku kašle. Ve finálě jen kvůli ní je na tom bitá i ta malá holka...
Andrýsek3
napsal(a):
"Doufám", že ten chlapec chodí po svobodě a tak nějak se doufá, že bere své prášky a chodí k doktorům a snad nikomu neublíží.

napsal(a):
Ano, jako vždy, prostě mám své názory a přiznávám je veřejně. Nejsem asi příliš citlivá jak píšete, prostě tak mě naučil život.

Fiona.Praha
napsal(a):
"Doufám", že ten chlapec chodí po svobodě a tak nějak se doufá, že bere své prášky a chodí k doktorům a snad nikomu neublíží.
Nechodí, umřel v té léčebně. možnáse dá říct pro něj i pro okolí naštěstí.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ten chlapec je v ústavní péči, kde se bere ohled na jeho specifické potřeby a zdravotní stav, vzdělává se, je pod medikamenty, ven chodí společně s vychovatelem, pokud mu to jeho zdravotní stav dovolí, později bude nařízena psychiatrická léčba v psychiatrické léčebně.
Nechápu, an co reagujete. Děti tohoto typu musí být pod.dozorem rodičů nebo odborníků. Nikdo neříká, aby chodili sami někde po ulici, píši to už od začátku, že vina je na straně rodičů. Ale nesouhlasím s tím, že by se tohle dítě mělo zmlátit. Ono si to neuvědomuje.
Andrýsek3
napsal(a):
Jsem proti inkluzi, to jen tak naoko. Nikdo netvrdí, že to dítě má někomu ubližovat, dítěti, psu apod. Má být pod dozorem rodičů !nebo odborníkům, aby nikomu neubližovalo! Ale mlátit je? Fakt ne.
Souhlas.
Andrýsek3
napsal(a):
Milá zlatá, ani tykání nezmění můj názor.
Nelíbí se mi žít ve světě, kde stále víc lidí s psychickými problémy, díky kterým jsou nebezpeční sobě nebo okolí, volně chodí po svobodě, protože oni mají svá práva.
Jestli to nechápete, je mi Vás celkem líto.

sisi58
napsal(a):
Co neznáme, toho se bojíme a snažíme se to vyštípat popř. zrušit.
Jen poznáním, výchovou a zkušenostmi je možné vykořenit strach a zapojit tyto jiné lidi do běžné populace.
Jsou věci, které opravdu poznat nechci.
A není to o strachu, ale o zdravém rozumu. Nikdy se nepodaří tyto lidi zapojit do běžné populace, protože oni z ní vybočují. Někteří tak moc, že jsou svému okolí nebezpeční. Ale ta běžná populace holt má méně práv, než tito vybočující jedinci.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nelíbí se mi žít ve světě, kde stále víc lidí s psychickými problémy, díky kterým jsou nebezpeční sobě nebo okolí, volně chodí po svobodě, protože oni mají svá práva.
Ona mluví o mentálně postižených dětech. A to je rozdíl.
Fiona.Praha
napsal(a):
Problémem je, že by neměli být bez dozoru, jako tato holčička, to je vše. To, ale neznamená, že budeme lidi s jakoukoliv poruchou lynčovat. Ale Postaráme se o to, aby byli pod dozorem a bylo vyhověno jejich specifickým potřebám, dle jejich zdravotnímu stavu. To, že nejsou kvůli nezodpovědným a neschopným rodičům diagnostikovány a není o ně postaráno, tak jak by mělo. Je problem. Který, ale násilím na nemocných dětech nevyřešíme.
napsal(a):
Musím souhlasit. Nezřídka se v práci setkávám s různě nemocnými a postiženými lidmi. A velmi často ( i když se to tolik netýká autistů jako spíš mentálně postižených či jinak psychiatricky nemocných) vidím jak to dopadá. Rodiče se snaží vše zvládnout, ale děti je jednoho krásného dne přerostou a už je nezvládnou. Fyzicky napadají rodiče i další osoby v okolí. A dokud se opravdu nestane nějaký průšvih nikdo to neřeší. To je přeci špatně
Iliena
napsal(a):
Musím souhlasit. Nezřídka se v práci setkávám s různě nemocnými a postiženými lidmi. A velmi často ( i když se to tolik netýká autistů jako spíš mentálně postižených či jinak psychiatricky nemocných) vidím jak to dopadá. Rodiče se snaží vše zvládnout, ale děti je jednoho krásného dne přerostou a už je nezvládnou. Fyzicky napadají rodiče i další osoby v okolí. A dokud se opravdu nestane nějaký průšvih nikdo to neřeší. To je přeci špatně
Ano. A přesně u této "holčičiky", která si s požehnáním rodičů "vesele týrá psa", si nedovedu představit, co bude dělat v pubertě a v dospělosti.
napsal(a):
Jsou věci, které opravdu poznat nechci.
A není to o strachu, ale o zdravém rozumu. Nikdy se nepodaří tyto lidi zapojit do běžné populace, protože oni z ní vybočují. Někteří tak moc, že jsou svému okolí nebezpeční. Ale ta běžná populace holt má méně práv, než tito vybočující jedinci.
Buď jsem to špatně napsala, nebo jsem byla špatně pochopena.
Vezměte si děti s downovým syndromem. Jsou to veskrze šťastné děti, plné radosti a lásky. Dřív tyto děti byly separované a brané jako "obecní blb".
Dnes, protože je už lidé více znají, je tak většina populace vůbec nebere.
Tak nějak jsem to myslela i s autisty a jinými postiženými lidmi.
To, že někdo pustí vraha mezi lidi, že se kál a slíbil, že už to neudělá, bych nemíchala do diskuze o normálně duševně nemocných.
Zde je na místě povzdech o malých právech většiny.
rapotacka11
napsal(a):
Přeji, ať Vám to dlouho vydrží.
Jde to vydržet ?
I když člověk nevidí nejmenší zlepšení, žádný pokrok ?
Díky, to se musíte zeptat Gerhild, já jsem na začátku. Ale člověk k tomu musí mít vztah, nejde to dělat bez těch kladných emocí. A záleží s kým pracujete. Já bych třeba nezvládla LDN nebo psychiatrickou léčebnu. Školka, kde jsou lehce mentálně postižený, ADHD, autismus ano. Ty děti pokroky dělají a úžasné. Teď budu přes rok pracovat s nevidomým chlapečkem, tak se na to těším. Ve výchovným ústavu mě to taky bavilo, ale tam je potřeba prostě chlap.

sisi58
napsal(a):
Buď jsem to špatně napsala, nebo jsem byla špatně pochopena.
Vezměte si děti s downovým syndromem. Jsou to veskrze šťastné děti, plné radosti a lásky. Dřív tyto děti byly separované a brané jako "obecní blb".
Dnes, protože je už lidé více znají, je tak většina populace vůbec nebere.
Tak nějak jsem to myslela i s autisty a jinými postiženými lidmi.
To, že někdo pustí vraha mezi lidi, že se kál a slíbil, že už to neudělá, bych nemíchala do diskuze o normálně duševně nemocných.
Zde je na místě povzdech o malých právech většiny.
Aha, no, pochopila jsem malinko jinak.
Já jsem měla na mysli lidi, kteří jsou v důsledku své duševní nemoci zlí až nebezpeční okolí. A to nemusí být nijak moc těžce postižení. Bohužel znám jednu mladou ženu, v dětství ji adoptovali, ale tehdy adoptivním rodičům neřekli, že je nemocná. Projevilo se to později. Holka vyrostla a začala je bít. Kradla jim peníze, věci,... Došlo to tak daleko, že odmítli být dál její poručníci a nechtějí s ní mít nic společného. A to vyrůstala v láskyplném prostředí, byla vymodlené dítě...
napsal(a):
Až Vám takové pako jednoho dne bodne a zabije třeba Vaše dítě ve škole, jak už se to jednou koneckonců stalo, tak bych Vás ráda viděla...jak budete citlivá, empatická a lidská Vy... radši buďte citlivá a empatická k případným obětem, které střet s takovým bláznem odnesly bohužel životem...
Blázni patří do blazince. Toť můj názor...a myslete si co chcete.
Fiona.Praha
napsal(a):
Pěkně napsáno
marcelaamax
napsal(a):
Docela koukám, jak se to tady zvrtlo. Pokud zde někdo napíše, že lehce škubnul se psem na vodítku tak už je brán za největšího tyrana a neumí se psem komunikovat. Ale když je řeč o duševně nemocných dětech, tak byste je řezali od rána do večera
Neřezala bych, ale pokud se problém nedá žádným způsobem už změnit, tak bych zajistila a zabezpečila tak, aby to neohrožovalo ani jednu stranu. To platí o psech i o postižených dětech.
marcelaamax
napsal(a):
Docela koukám, jak se to tady zvrtlo. Pokud zde někdo napíše, že lehce škubnul se psem na vodítku tak už je brán za největšího tyrana a neumí se psem komunikovat. Ale když je řeč o duševně nemocných dětech, tak byste je řezali od rána do večera
Ale většina diskutujících nepsala nic o řezání od rána do večera. Vlastně to nepsal nikdo...
asurwic
napsal(a):
Na začátku diskuze ano (Attila8 + habe). Nevím, jestli tím bylo myšleno od rána do večera nebo třeba jen v konkrétní hodinu před snídaní ( ), ale i takové řešení zde zaznělo.
Jo souhlasím s Vámi, takové dítě by mělo být pod dozorem tak, aby k něčemu takovému nemohlo dojít. Ale já reagovala na to, jak zde některé psaly, že by za to dítěti namlátily.

asurwic
napsal(a):
Na začátku diskuze ano (Attila8 + habe). Nevím, jestli tím bylo myšleno od rána do večera nebo třeba jen v konkrétní hodinu před snídaní ( ), ale i takové řešení zde zaznělo.
Ale no tak...kdybyste viděla, jak nějaké děcko zacházi se psem tak, jak ta holčička, tak byste se možná taky neudržela. A vůbec byste nemusela v té chvíli vědět, že je postižená.
napsal(a):
Ale no tak...kdybyste viděla, jak nějaké děcko zacházi se psem tak, jak ta holčička, tak byste se možná taky neudržela. A vůbec byste nemusela v té chvíli vědět, že je postižená.
No možná bych se to holčice pokusila vysvětlit, ale rozhodně bych teda nešla a nezačala jí mlátit.
napsal(a):
Samozřejmě, že bych se neudržela a to ani kdybych s jistotou věděla, že to dítě "nemocné" je. Na to se znám až moc dobře a vím, jaké dělám občas scény.
Ale ano, máte pravdu - začátek jsem moc poctivě nečetla a tam také bylo psáno jen o této konkrétní situaci a ne všeobecně.
asurwic
napsal(a):
Samozřejmě, že bych se neudržela a to ani kdybych s jistotou věděla, že to dítě "nemocné" je. Na to se znám až moc dobře a vím, jaké dělám občas scény.
Ale ano, máte pravdu - začátek jsem moc poctivě nečetla a tam také bylo psáno jen o této konkrétní situaci a ne všeobecně.
Vy by jste začala mlátit cizí dítě, ať už teda zdravé natož nemocné?
Já bych ji ho vzala, aby nemohla mu dál ubližovat, volala policii.
Mlátit cizí děti se taky vymyká normálu. Hlavně když za to může očividně rodič.
napsal(a):
Bohužel se obávám, že by toho člověk moc dělat nemohl... Tedy za předpokladu, že by z toho nechtěl mít problémy. Někdo by to zahlédl a hned máte na krku pokus o ublížení na zdraví / napadení dítěte / sexuální obtěžování / pokus o krádež psa / pokus o únos dítěte... divili byste se co jsou někteří schopní z něčeho docela nevinného udělat za zmatky. A zkuste pak prokázat opak... V úvahu jako jediná relativně bezpečná možnsot by připadal tak maximálně slovní útok...
Andrýsek3
napsal(a):
Vy by jste začala mlátit cizí dítě, ať už teda zdravé natož nemocné?
Já bych ji ho vzala, aby nemohla mu dál ubližovat, volala policii.
Mlátit cizí děti se taky vymyká normálu. Hlavně když za to může očividně rodič.
Agresivnímu fakanovi bez dozoru, který ohrožuje okolí, klidně jednu střihnu. Chodím se smečkou psů, která mě bude natvrdo bránit, pokud mně "odchycené" dítě (byť omylem) při nějakém svém záchvatu praští.

asurwic
napsal(a):
Agresivnímu fakanovi bez dozoru, který ohrožuje okolí, klidně jednu střihnu. Chodím se smečkou psů, která mě bude natvrdo bránit, pokud mně "odchycené" dítě (byť omylem) při nějakém svém záchvatu praští.
Reakce mojí čuby by byla stejná, podle psa je útok jako útok, neřeší, že se jedná o dítě.
Fiona.Praha
napsal(a):
A ty děti, zůstanou snad dětmi napořád? Nebo z nich vyrostou mentálně postižení lidé?
Nebudete tvrdit, že z toho vyrostou, že ne?
A? To by jste je taky pozavírala? Potkávám chlapa s Downem ve stacionáři z něj udělali plnohodnotného občana, zvládá vše sám. Lehce MR mohou být i zde mezi námi, například.
Nečetla jsem celou diskusi, páč se mi z toho trochu ježí chlupy. Jsou tu samé baby, potencionální, či už matky a žádná empatie? Se nedivím, že to už dávno i se psy vypadá všelijak Ne, nejsem pro inkluzi a sama bych mentálně postižené dítě dala do ústavu. Je to i tím, že sama děti nikdy mít nebudu, páč je nemusím a nechci. Neznamená to ale, že jsem nějaká čarodějnice, co je peče Snažím se být milá, i když mne to někdy stojí dost námahy a přetvářky, jenže to dítě za to nemůže. Lidi, co si nechají doma a obětují se mentálně postiženému dítěti vůbec nechápu, protože ano, je to zmar a zmar. Bohužel. Mám tady jednu takovou sousedku, těžce postižený už dávno dospělý syn, rodiče přes 65 a jeho návaly vzteku už přestávají zvládat. Nakonec stejně skončí v ústavu a bude to pro něj o to horší, když doteď žil ve své rodině...
Aktevi

XXX.XXX.243.228
Nechcem si predstavit co momentalne tomu psovi doma robia ! Matka urcite tu soplkandu uz vencit neposiela...
Ja som tiez parkrat oktikla vonku decka co vencili a pritom doslova tyrali psa...z vedlajsiehomvchodu asi 7 rocna šťanda zakazdym ked vencila sklabala so psom, bila ho po hlave a pod. Zoparkrat som ju okrikla a pogedala ze jej psa zoberiem ak to este raz uvidim...
Alebo chalan vencil maleho psa a vonku bolo 35 stupnov a presne obed...utekal s nim hore a dole, priviazal o strom na priame slnko a isiel sa hojdat, potom sa vozil na bicykli a psa tahal za sebou v tom teple...tak som ho zavolala, vysvetlila ze ako je psovi teplo a toto sa nesmie, na koniec som skrikla, ze mu psa zoberiem ako ho vonku uvidim tyrat ho v tom teple.
Andrýsek3
napsal(a):
A? To by jste je taky pozavírala? Potkávám chlapa s Downem ve stacionáři z něj udělali plnohodnotného občana, zvládá vše sám. Lehce MR mohou být i zde mezi námi, například.
Co je špatného na tom, že nebezpeční sobě a hlavně okolí jsou někde pod dozorem?
Proč se mají zdraví lidé bát, že vedle nich v MHD/škole/krámě/ulici/bytě není někdo, kdo má "papíry na hlavu" a pod kabátem nůž?
Chápu, že Vy díky nim budete mít zaměstnání, ale to nic nemění na tom, že já je ve svém okolí nechci a myslím si, že by měli být pod dozorem.
Jo a ještě dodám, že je těžko srovnávat různé diagnozy. ADHD je víceméně na tu facku plno jiných dy..cokoliv, z člověka blba nedělá, ale pak jsou různá postižení mozku, tu už jmenovaný autismus, downův atd. kdy člověk není schopen za své chování zodpovídat a na to má určené a zodpovídající opatrovníky.
Fiona.Praha
napsal(a):
Co je špatného na tom, že nebezpeční sobě a hlavně okolí jsou někde pod dozorem?
Proč se mají zdraví lidé bát, že vedle nich v MHD/škole/krámě/ulici/bytě není někdo, kdo má "papíry na hlavu" a pod kabátem nůž?
Chápu, že Vy díky nim budete mít zaměstnání, ale to nic nemění na tom, že já je ve svém okolí nechci a myslím si, že by měli být pod dozorem.
Takže každý MP je nebezpečný? Každý postižený je nebezpečný, i tělesně? Máte na to zvláštní metr.
A opravdu to neříkám, kvůli tomu, že budu mít díky nim práci. Člověk k tomu může mít vztah víte. Ano, ti co jsou nebezpečný ostatním by měli být pod dozorem, ale i ti co mají ADHD, mentální retardace, Downův syndrom, fakt ne.
Aktevi
napsal(a):
Nechcem si predstavit co momentalne tomu psovi doma robia ! Matka urcite tu soplkandu uz vencit neposiela...
Ja som tiez parkrat oktikla vonku decka co vencili a pritom doslova tyrali psa...z vedlajsiehomvchodu asi 7 rocna šťanda zakazdym ked vencila sklabala so psom, bila ho po hlave a pod. Zoparkrat som ju okrikla a pogedala ze jej psa zoberiem ak to este raz uvidim...
Alebo chalan vencil maleho psa a vonku bolo 35 stupnov a presne obed...utekal s nim hore a dole, priviazal o strom na priame slnko a isiel sa hojdat, potom sa vozil na bicykli a psa tahal za sebou v tom teple...tak som ho zavolala, vysvetlila ze ako je psovi teplo a toto sa nesmie, na koniec som skrikla, ze mu psa zoberiem ako ho vonku uvidim tyrat ho v tom teple.
A to je přesně to, proč tady šílím při dotazech: jakého pejska k dítěti toho a toho věku... A nechápu zde kované pejskařky, které s klidem řeknou, že jejich děti jsou se psem v pohodě a je to idylka. Protože člověk, opravdový pejskař, se na tohle tady ptát nebude. To jdou lidi, co si momentálně myslí, že prostě koupit děcku pejska je super a pes jim je ukradený. Já bych svého psa(své rasy psů) nikdy nikomu nedoporučila. Prostě nesnesu pomyšlení, že by někde trpěli, ať už zacházením, či spíše nezájmem, v kotci...
Andrýsek3
napsal(a):
Takže každý MP je nebezpečný? Každý postižený je nebezpečný, i tělesně? Máte na to zvláštní metr.
A opravdu to neříkám, kvůli tomu, že budu mít díky nim práci. Člověk k tomu může mít vztah víte. Ano, ti co jsou nebezpečný ostatním by měli být pod dozorem, ale i ti co mají ADHD, mentální retardace, Downův syndrom, fakt ne.
Proč motáte psychicky a fyzicky postižené? Máte jasno, jaký je v tom rozdíl?
Každý nebezpečný, málo nebo hodně mentálně retardovaný, by měl být pod dozorem. I Down může být nebezpečný.
Nevidím důvod, proč by měli ohrožovat zbytek zdravé populace. Myslete si o tom, co chcete.
Fiona.Praha
napsal(a):
Kdyby měl být pod dozorem každý, kdo je potencionálně nebezpečný, museli bychom si vlézt za mříže jaksi všichni :) Nikdo na sto procent nevíme, zda nám nesepne v hlavě nebo z nás za určitých okolností nevybublá něco ne moc civilizovaného. Vezměte si jen, čeho jsou lidi schopní za volantem - a to je většina z nich ze zdravé populace a musela na to skládat zkoušky.
Pokud se někdo projeví nebezpečně, mělo by to mít důsledky, s tím souhlasím - ať už diagnózu má nebo ne. Spousta mentálně postižených či duševně nemocných je schopná relativně běžného života, sebeobsluhy, práce, cestování... nebo je aspoň neškodná. Třeba do určitého okamžiku, ale to byl jeden zcela duševně zdravý pán v domě, kde jsem kdysi bydlela, taky - než ubodal manželku v záchvatu vzteku.
marcelaamax
napsal(a):
Ono obecně je to tady s tou empatií zvláštně rozdělené. Už jsem to zaznamenala v mnoha diskusích, že děti jsou odporná sběř, kterou jak neřežete devítiocasou kočkou, zanedbáváte své povinnosti k budoucnosti národa, ale pokud okřiknete psa, musíte být neprodleně lynčováni na nejbližší lípě.
Nebiju ani dítě, ani psa, zatím jim vždycky stačilo to vysvětlit nebo nežádoucímu chování zabránit. Svoje chování malé dítě ani pes nedokáží korigovat, je potřeba, aby nad nimi bděl někdo zodpovědný. I když asi jsem to zanedbala taky - včera mě zarazil podezřelý klid, tak jsem to šla zkontrolovat. Kocour shodil z vršku skříně, kam se nedostala ani dcera, ani pes, krabici s lineckými košíčky, aby mohli debužírovat všichni tři
Gerhild
napsal(a):
Kdyby měl být pod dozorem každý, kdo je potencionálně nebezpečný, museli bychom si vlézt za mříže jaksi všichni :) Nikdo na sto procent nevíme, zda nám nesepne v hlavě nebo z nás za určitých okolností nevybublá něco ne moc civilizovaného. Vezměte si jen, čeho jsou lidi schopní za volantem - a to je většina z nich ze zdravé populace a musela na to skládat zkoušky.
Pokud se někdo projeví nebezpečně, mělo by to mít důsledky, s tím souhlasím - ať už diagnózu má nebo ne. Spousta mentálně postižených či duševně nemocných je schopná relativně běžného života, sebeobsluhy, práce, cestování... nebo je aspoň neškodná. Třeba do určitého okamžiku, ale to byl jeden zcela duševně zdravý pán v domě, kde jsem kdysi bydlela, taky - než ubodal manželku v záchvatu vzteku.
Že někomu "prdne v kouli" se asi neodhalí, dokud mu neprdne, protože nechodíme na preventivní testy.
Proč ti, o kterých se to ví, běhají po svobodě a doufá se, že jsou zodpovědní, berou prášky a budou chodit na kontroly? Proč mezi nimi máme žít?
Fiona.Praha
napsal(a):
Proč motáte psychicky a fyzicky postižené? Máte jasno, jaký je v tom rozdíl?
Každý nebezpečný, málo nebo hodně mentálně retardovaný, by měl být pod dozorem. I Down může být nebezpečný.
Nevidím důvod, proč by měli ohrožovat zbytek zdravé populace. Myslete si o tom, co chcete.
Tak ještě, že to nezávisí na vás.

Http://www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=754
se všema s nima za mříže, do ústavu!
Kladivo na čarodějnice žije!
Vzhledem k tomu, že počet "normálních" lidí, kteří týrají zvířata, nebo vraždí lidi, je mnohem vyšší, než počet stejně nebezpečných jedinců s mentálním postižením, tak bysme se měli raději do ústavu zavřít všichni, ne?
Z některých tady mi je vážně špatně. O autismu vědí úplný kulový, ale hlavně že by je všechny zavřeli do ústavu. Nikdy jsem nevěřila tomu, že je společnost stále plná předsudkům vůči těmto lidem, ale normálně nestačím zírat, kolik hloupých lidí mezi námi je.
Samozřejmě, že nebezpeční jedinci by měli být pod dozorem, ovšem ani omylem to nejde tvrdit o všech mentálně postižených. Stejně tak jako každý autista není geniální Rain Man, tak každý z nich bez citu netočí psem na vodítku..
Fiona.Praha
napsal(a):
Že někomu "prdne v kouli" se asi neodhalí, dokud mu neprdne, protože nechodíme na preventivní testy.
Proč ti, o kterých se to ví, běhají po svobodě a doufá se, že jsou zodpovědní, berou prášky a budou chodit na kontroly? Proč mezi nimi máme žít?
S tím bych i souhlasila - bavíme-li se o prokazatelně nebezpečných jedincích. Jenže to je otázka na naši vládu a celkovou reformu zdravotnictví. Psychiatrie je dlouhodobě zoufale podfinancovaná oblast, u které kolikrát žasnu, že ještě funguje aspoň tak, jak funguje. Také bych byla, v případě výše zmiňovaných, pro dohled, důslednou medikaci a kontrolu, jak v zájmu dotyčných, tak jejich okolí. Takhle jsme bohužel dosáhli toho, co bylo už předtím dlouholetým problémem na Západě - totiž že psychicky nemocní, neschopní se o sebe postarat, tvoří docela velké procento bezdomovců.
A co se týče těch ostatních, tak kupříkladu... znám moc prima paní, mámu od tří dětí, která trpí schizofrenií a nic na ní nepoznáte. Znám kluka s autismem, co umí vyrábět nádherné věci z proutí a hlíny. Znám dalšího s lehkým mentálním postižením, co bydlí s maminkou, pracuje v pekárně a má voříška, kterého našel opuštěného a moc hezky se o něj stará. Při pomyšlení, že by tyhle lidi někdo preventivně někam zavřel, mi přiznávám není moc dobře. Vždyť by mohlo potkat i naše děti, příbuzné, přátele...
napsal(a):
Http://www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=754
se všema s nima za mříže, do ústavu!
Kladivo na čarodějnice žije!
Jojo taky by ten milý pán co si ke mně chodí kupovat rohlíky, vždy pozdraví, poděkuje, byl asi moc rád, kdyby ho nacpali do ústavu jako potenciálně nebezpečného, má Down. Dokáže si dojet do města autobusem, nakoupit, sebeobsluhu, dojede si do stacionáře, kde se baví se "svými", ale i třeba oblíbenými vychovateli. Jen mu to sebrat! To by se bez něj žilo, jen by mě neměl, kdo vykouzlit úsměv na rtech, potom jak se vše úžasně naučil.
TerezV
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že počet "normálních" lidí, kteří týrají zvířata, nebo vraždí lidi, je mnohem vyšší, než počet stejně nebezpečných jedinců s mentálním postižením, tak bysme se měli raději do ústavu zavřít všichni, ne?
Z některých tady mi je vážně špatně. O autismu vědí úplný kulový, ale hlavně že by je všechny zavřeli do ústavu. Nikdy jsem nevěřila tomu, že je společnost stále plná předsudkům vůči těmto lidem, ale normálně nestačím zírat, kolik hloupých lidí mezi námi je.
Samozřejmě, že nebezpeční jedinci by měli být pod dozorem, ovšem ani omylem to nejde tvrdit o všech mentálně postižených. Stejně tak jako každý autista není geniální Rain Man, tak každý z nich bez citu netočí psem na vodítku..
U mentální retardace je škála tak veliká, že bychom museli zavírat i pomalejší děti ve škole, které dodělají jen tak tak základku. Prostě nevědí nic, jen je izolovat, hlavně, aby ty jejich "divný obličeje" neviděli.

Že už by se ho zbavovali?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/69213292/Shiba-inu-krizenec.php.

Tak omyl, pardon.
napsal(a):
Že už by se ho zbavovali?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/69213292/Shiba-inu-krizenec.php.
To je jasné. Nejde mu urvat hlavička, když se s ním točí na vodítku, tak je hold k ničemu a musí pryč.
Ne, to co jste našla bude jeho nějaký příbuzný - tomu nestojí uši a má delší čumáček.

asurwic
napsal(a):
To je jasné. Nejde mu urvat hlavička, když se s ním točí na vodítku, tak je hold k ničemu a musí pryč.
Ne, to co jste našla bude jeho nějaký příbuzný - tomu nestojí uši a má delší čumáček.
Jj, koukám, ale trocha podoby tam je
lesnížínka
napsal(a):
Jo a ještě dodám, že je těžko srovnávat různé diagnozy. ADHD je víceméně na tu facku plno jiných dy..cokoliv, z člověka blba nedělá, ale pak jsou různá postižení mozku, tu už jmenovaný autismus, downův atd. kdy člověk není schopen za své chování zodpovídat a na to má určené a zodpovídající opatrovníky.
Trošku mimo téma - ADHD není postižení mozku? Já měla za to že ano.
Andrýsek3
napsal(a):
Ano. Děkuji, strašně mě ta práce naplňuje. A bohužel tyto názory jsou pro mě nepochopitelné.
OT: To jsem ráda, že ještě se setkám s nadšením, po mnoha letech práce v našem speciálním školství už nějak postrádám ideály zavalena papíry a nesmyslnými požadavky, kdy děti jsou až na posledním místě.
Fiona.Praha
napsal(a):
Asi jsem neměla tohle téma před vánoci vůbec otevírat. Tolik zloby a netolerance v jediném příspěvku...asi nemáte v rodině autistické dítě ani dítě s Downovým syndromem, tipuji?
Já jsem naopak ráda, že doba, kdy se "divní lidé" izolovali od "normálního" zbytku populace, už je pryč.
Pokud někdy někdo mlátil moje děti, byly to pouze jiné zdravé děti. V jiném příspěvku píšete, že i Down může být nebezpečný. Bezpochyby, ale to může být kterýkoli člověk "bez diagnózy".
Raději si ani nepředstavuju, jak byste chtěla určovat hranice, které dítě ještě ponechat v rodině a které už raději šoupnout do ústavu.
Ono je mimo jiné známo, že láskyplné domácí prostředí leckdy udělá zázrak i v téměř beznadějném případě, zatímco ústav je ústav. A ti divní nebezpeční lidé, kterými vy se cítíte ohrožovaná, také mají své potřeby, touhy, city...a práva.
Terven
napsal(a):
Asi jsem neměla tohle téma před vánoci vůbec otevírat. Tolik zloby a netolerance v jediném příspěvku...asi nemáte v rodině autistické dítě ani dítě s Downovým syndromem, tipuji?
Já jsem naopak ráda, že doba, kdy se "divní lidé" izolovali od "normálního" zbytku populace, už je pryč.
Pokud někdy někdo mlátil moje děti, byly to pouze jiné zdravé děti. V jiném příspěvku píšete, že i Down může být nebezpečný. Bezpochyby, ale to může být kterýkoli člověk "bez diagnózy".
Raději si ani nepředstavuju, jak byste chtěla určovat hranice, které dítě ještě ponechat v rodině a které už raději šoupnout do ústavu.
Ono je mimo jiné známo, že láskyplné domácí prostředí leckdy udělá zázrak i v téměř beznadějném případě, zatímco ústav je ústav. A ti divní nebezpeční lidé, kterými vy se cítíte ohrožovaná, také mají své potřeby, touhy, city...a práva.
Představujte nebo nepředstavujte si co chcete.
Nebudu se omlouvat za svůj názor a právo na své bezpečí.
Ti nebezpeční lidé jenom v poslední době vzali život dvěma nevinným lidem, kteří měli taky své potřeby, touhy, city, práva a rodiny, kterým teď chybí. Pro připomenutí jde o studenta střední školy a ženu z Tesca. Ten kluk z USA s psychickými problémy sem přiletěl a během pár dní zabil 4 lidi. O všech 3 se vědělo, že nejsou psychicky v pořádku. Kdyby byli pod dozorem, nemuselo zbytečně zemřít 6 nevinných lidí.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ti nebezpeční lidé jenom v poslední době vzali život dvěma nevinným lidem, kteří měli taky své potřeby, touhy, city, práva a rodiny, kterým teď chybí. Pro připomenutí jde o studenta střední školy a ženu z Tesca. Ten kluk z USA s psychickými problémy sem přiletěl a během pár dní zabil 4 lidi. O všech 3 se vědělo, že nejsou psychicky v pořádku. Kdyby byli pod dozorem, nemuselo zbytečně zemřít 6 nevinných lidí.
Je to sice tragédie, ale pokud ti lidé vraždili poprvé, je to těžké. Nemohou být zavření preventivně všichni, co nejsou psychicky v pořádku. Koneckonců i někteří zdraví... potenciálním vrahem je každý z nás.
Mimochodem, riziko, že zemřete při dopravní nehodě je mnohonásobně vyšší než že vás zastřelí vyšinutý psychopat. Možná zakázat auta?
Terven
napsal(a):
Je to sice tragédie, ale pokud ti lidé vraždili poprvé, je to těžké. Nemohou být zavření preventivně všichni, co nejsou psychicky v pořádku. Koneckonců i někteří zdraví... potenciálním vrahem je každý z nás.
Mimochodem, riziko, že zemřete při dopravní nehodě je mnohonásobně vyšší než že vás zastřelí vyšinutý psychopat. Možná zakázat auta?
Aha, takže vraždili poprvé, tak teprve teď budou v ústavu, kde se bude každý rok řešit, jestli už se "nevyléčili". A za mříže jako každý jiný nepůjdou, protože oni jsou nemocní, oni nejsou zodpovědní za své činy a oni za to nemůžou.
Klidně můžete mít názor, že by se měla zakázat auta.
Já svůj určitě měnit nebudu.
Fiona.Praha
napsal(a):
Aha, takže vraždili poprvé, tak teprve teď budou v ústavu, kde se bude každý rok řešit, jestli už se "nevyléčili". A za mříže jako každý jiný nepůjdou, protože oni jsou nemocní, oni nejsou zodpovědní za své činy a oni za to nemůžou.
Klidně můžete mít názor, že by se měla zakázat auta.
Já svůj určitě měnit nebudu.
Trochu zvláštně jste můj příspěvek pochopila - myslela jsem to tak, že těžko mohli být zavřeni PŘED vraždou, pokud do té doby nikomu neublížili. Psala jste, že se o nich vědělo, že nejsou psychicky v pořádku - taklových lidí je...a všechny je tedy preventivně pozavírat?
Co bude s vrahy PO vraždě už rozvádět nechci vůbec.

Terven
napsal(a):
Trochu zvláštně jste můj příspěvek pochopila - myslela jsem to tak, že těžko mohli být zavřeni PŘED vraždou, pokud do té doby nikomu neublížili. Psala jste, že se o nich vědělo, že nejsou psychicky v pořádku - taklových lidí je...a všechny je tedy preventivně pozavírat?
ale to přeci všichni víme, to, co by si zasloužili.
Terven
napsal(a):
Uzavřela bych to tím, že konkrétně všichni 3 se nějakým způsobem "léčili". Kdyby se léčili v ústavu, tak jak to bývalo, mohlo nyní žít o 6 lidí víc.
O té ze Žďáru se psalo, že někde pořezala učitelku, která se ubránila. Útočnice se léčila a byla propuštěna.
O té z Tesca psali, že má schizofrenii a je ve fázi přeměny pohlaví a cca 14 dní předtím škrtila nějakou holku někde na záchodě. Ta musela být pod dohledem psychologů, psychiatrů, sexuologů a kdoví jakých lékařů a...v Tescu v pravé poledne, po propuštění z blázince, vzala vystavený nůž a ubodala bezbrannou cizí ženu.
No a o tom klukovi se psalo, že se léčil doma s psychickými problémy a rodiče ho sem poslali na zotavenou - odměnil se příbuzným, že je zabil.
Http://www.uzis.cz/cz/mkn/F00-F99.html
Tady to máte černé na bílém, vše psychické poruchy od deprese, přes nespavost nebo neúspěšnost ve škole.. Bylo by dobrý si to nejdřív nastudovat.

Myslím si, že správný není ani jeden extrém.
Na jedné straně zavírání všech tělesně i duševně postižených a lidí s psychiatrickou diagnózou do ústavů.
Na druhé straně nechat všechno běhat bez dozoru po venku, aby nááhodou nebyl nějaký agresivní magor omezován na svých právech.
Andrýsek3
napsal(a):
Tady to máte černé na bílém, vše psychické poruchy od deprese, přes nespavost nebo neúspěšnost ve škole.. Bylo by dobrý si to nejdřív nastudovat.
Je, super, děkuju, tohle jsem dlouho hledala.

No tak tady se ani rozčilovat nebudu.
napsal(a):
Myslím si, že správný není ani jeden extrém.
Na jedné straně zavírání všech tělesně i duševně postižených a lidí s psychiatrickou diagnózou do ústavů.
Na druhé straně nechat všechno běhat bez dozoru po venku, aby nááhodou nebyl nějaký agresivní magor omezován na svých právech.
TerezV
napsal(a):
Fiona.Praha
napsal(a):
Stále si zde nejen Vy pletete pojmy a dojmy.
Něco jiného je člověk s mentální poruchou a je zcela něco jiného člověk s psychickou poruchou !
Ten druhý případ - máte pravdu - by měl být bedlivě sledován. Ale to nejsou mentálně postižení lidé!
Fiona.Praha
napsal(a):
Uzavřela bych to tím, že konkrétně všichni 3 se nějakým způsobem "léčili". Kdyby se léčili v ústavu, tak jak to bývalo, mohlo nyní žít o 6 lidí víc.
O té ze Žďáru se psalo, že někde pořezala učitelku, která se ubránila. Útočnice se léčila a byla propuštěna.
O té z Tesca psali, že má schizofrenii a je ve fázi přeměny pohlaví a cca 14 dní předtím škrtila nějakou holku někde na záchodě. Ta musela být pod dohledem psychologů, psychiatrů, sexuologů a kdoví jakých lékařů a...v Tescu v pravé poledne, po propuštění z blázince, vzala vystavený nůž a ubodala bezbrannou cizí ženu.
No a o tom klukovi se psalo, že se léčil doma s psychickými problémy a rodiče ho sem poslali na zotavenou - odměnil se příbuzným, že je zabil.
No, ale to plačete na špatném hrobě.
Ani jeden z nich neměl mentální poruchu!
Pochopte ten rozdíl
Pokud chcete na někoho tlačit, někoho vinit.. myslím, že víte kam se obrátit.

Andrýsek3
napsal(a):
Vyznavačismus CM tam je taky? Vždyť se ta dívčina chovala přesně dle jeho příkladu, beztak jí ten pes odmlouval...
"Znovu napíšu, že je mě z Vás většiny lidí špatně"
já zvracela už včera

bhk
napsal(a):
No, ale to plačete na špatném hrobě.
Ani jeden z nich neměl mentální poruchu!
Pochopte ten rozdíl
Pokud chcete na někoho tlačit, někoho vinit.. myslím, že víte kam se obrátit.
Sice neměli mentální poruchu, ale už jednou něco udělali a takoví lidé už by se nikdy neměli podívat na svět jinak než přes mříže nějakého ústavu. Ti s mentální poruchou, všichni sice nejsou stejní, ale jakmile by se u některého projevila agresivita měl by být také v ústavu. Andrýsek si zatím idealizuje svoje budoucí zaměstnání, ale chtěla bych s ní mluvit tak za deset, dvacet let až bude mít zkušenosti s prací s takovými lidmi. U nás je takový ústav, a všichni chovanci nejsou jen milí neškodní. Až jí tam takovýhle dementík občas přiškrtí nebo jí bude chtít znásilnit, bude mluvit jinak. Ty ošetřovatelky to vážně nemají lehké. NIkde sem nepsala jak to tady zveličujete že by se nemocní a postižení měli zabíjet, pouze to že toho holčičího spratka by bylo na místě v daném okamžiku seřezat, úplně normálním způsobem, jako to normální rodič v takovém případě udělá. A dále také to co už tu psali někteří přede mnou, že nechci aby se normální lidé museli bát o svoje děti a o svůj život, protože jem oderní začlenit do společnosti kdejakého magora.
bhk
napsal(a):
Před časem se nějaká diskuze dala stejným směrem jak zde.
Znovu napíšu, že je mě z Vás většiny lidí špatně.
Dnes mě překvapují nové "jména" od, kterých bych to nečekala
Absolutně nesdílím názor - že co je nemocný, postižený či jinak omezený - je třeba zabít.
Fakt hnus.
Nikoho neobhajuji, mám na věc svůj názor, ale každý nazor tu jitří situaci, proto mlčím.
Jen jedno, už je tolik věcí, ze kterých jde na člověka strach, že není divu, že i normální, slušný člověk se dnes bojí. A něčeho víc, než jiného. Někdo hadů, někdo pavouků, někdo psů(jakékoliv velikosti) a někdo bláznů.
Nemyslím že kvůli tomu, že fiona chce takové "lidi" jako ženská v Tesku, či ten bratranec, zavřít do blázince, je špatný člověk. Jen se víc bojí těchto, než třeba zuřivého psa.
Pokud máte čas, koukněte se. Nejen lidé se bojí.
https://www.youtube.com/watch?v=b9Pt2qgSqJw.
napsal(a):
Sice neměli mentální poruchu, ale už jednou něco udělali a takoví lidé už by se nikdy neměli podívat na svět jinak než přes mříže nějakého ústavu. Ti s mentální poruchou, všichni sice nejsou stejní, ale jakmile by se u některého projevila agresivita měl by být také v ústavu. Andrýsek si zatím idealizuje svoje budoucí zaměstnání, ale chtěla bych s ní mluvit tak za deset, dvacet let až bude mít zkušenosti s prací s takovými lidmi. U nás je takový ústav, a všichni chovanci nejsou jen milí neškodní. Až jí tam takovýhle dementík občas přiškrtí nebo jí bude chtít znásilnit, bude mluvit jinak. Ty ošetřovatelky to vážně nemají lehké. NIkde sem nepsala jak to tady zveličujete že by se nemocní a postižení měli zabíjet, pouze to že toho holčičího spratka by bylo na místě v daném okamžiku seřezat, úplně normálním způsobem, jako to normální rodič v takovém případě udělá. A dále také to co už tu psali někteří přede mnou, že nechci aby se normální lidé museli bát o svoje děti a o svůj život, protože jem oderní začlenit do společnosti kdejakého magora.
Habe sorry, ale vy jste úplně mimo.
Nikdo tu netvrdil ten druhý extrém, a to, že by se lidé s těžkými poruchami chování a emocí neměli dávat do nařízené ústavní péče. Sama jsem na začátku psala, že dítě na videu musí být pod dozorem rodičů nebo odborníků, což platí i ostatních vážných poruchám chování - tyto děti se umisťují do dětského domova se školou nebo výchovných ústavů. Kde však nejsou izolováni, ale vzdělávají se, vychovávají se a je jim umožněna aktivita, i na veřejnosti, ale pod dohledem + je hlídán jejich zdravotní stav.
To co tady padalo z úst včera, z čehož zvracíl ještě teď je to, zavírat bez výjimky všechny psychicky postižené
(výčet jsem dávala nahoře) kam patří nespavost, lehká mentální retardace (tento člověk je pouze pomalý ve škole, jinak je potkávate na ulici apod. ) až po těžké poruchy chování, kteří jsou nebezpeční svému okolí. Ovšem o tom,.Kdo bude umístěn do ústavní péče rozhoduje SOUD.
Za další, buďte tak hodní a přečtěte si co je psychické postižení, co vše tam patří, uvědomte si, kdo ti lidé jsou (například jen pomalejší soused, nebo geniální vysokoškolák s Aspergerem) všechny je izolovat? Při projevu agresivity? Jsou nebezpeční i tzv. Normální lidé, kteří zabíjejí mnohem častěji, než již diagnostikovaní, proto bychom vás při náznaku agresivity měli zavřít? Každému může jak se říká rupnout v bedně.
Za další přečíst co je speciální pedagogika a čím se zabývá! To bude moje práce, ne ošetřovatel nebo co jste to tam patlala. Idealizuji? Víme co vše je předmětem speciální pedagogiky? Myslím, že v tom máte dost guláš. Zabývá se dětmi, dospělými i seniory se specifickou vzdělávací potřebou. To znamená i extrémně nadané dítě, dítě tělesně, sluchově, zrakově postižené, děti s psychickým postižením nebo dítě s poruchou chování a emocí. Od poradny přes školku, školu, poradnu až po výchovný, diagnostický ústav. Vím, co od této práce čekat- budu tyhle děti, pro vás póvl, vychovávat s učit. Bez násilí, bez seřezání, budeme je postupně integrovat do běžného života ať už s dozorem nebo v případě například Downova syndromu do běžného života. Jsou Vánoce podívejte se kolem sebe, co vůbec říkáte, kolik lidí má poruchu, kteroukoliv, může to postihnout vaše děti, vnučky, vás ( taková stařrcká demence je sviňa - mění chování, prožívání i emoce a klidně můžete někoho zabít). Netušila jsem jaké názory na postižené lidi se tu objeví a jak strašně netolerantní lidé tady jsou. Jinak opět jsem proti inkluzi, ale ne proti integraci, není správné někoho někam zavírat pokud není nebezpečný ( pokud není pod dozorem člověk nemocný a nebezpečný za to může soud, diagnostika popř. Rodina v případě holčičky), ale preventivní zavírání všech, co nejsou ztotožnění s normálem je opravdu přístup tak někde ještě ve Spartě, nebo mi to připomíná ještě něco bližšího.

"Ti s mentální poruchou, všichni sice nejsou stejní, ale jakmile by se u některého projevila agresivita měl by být také v ústavu. "
A "zdraví" lidé u kterých se projeví agresivita, u těch je to v pořádku, protože ubližují a vraždí zcela svéprávně? A kde přesně byste udělala tu lajnu - když pětiletý klouček s lehkou MR dostane záchvat vzteku, taky by měl preventivně dostat doživotí? Pořád jsou to lidi a i u nich platí presumpce neviny. Jestli jsou společnosti tak nebezpeční, že by měli žít zcela odděleni od ostatních lidí, to musí posoudit odborníci, ne xenofóbní laik.
Andrýsku, nebuďte z toho smutná, lidi jsou takoví. Kdybyste viděla, co je už ve zdravých dětech, a rozhodně to není o tom, jestli je někdo mlátí nebo nemlátí. Je spousta dětí bez bazální úcty k životu a zdraví. Protože nemají příklad. Když se podíváte na dospělé, je vám jasné proč.
Mě to taky celkem furt drží, chovat se slušně a doufat, že i odpověď bude podobná.
tapina
napsal(a):
Andrýsku, nebuďte z toho smutná, lidi jsou takoví. Kdybyste viděla, co je už ve zdravých dětech, a rozhodně to není o tom, jestli je někdo mlátí nebo nemlátí. Je spousta dětí bez bazální úcty k životu a zdraví. Protože nemají příklad. Když se podíváte na dospělé, je vám jasné proč.
Mě to taky celkem furt drží, chovat se slušně a doufat, že i odpověď bude podobná.
Každý dobrý skutek, bude po zásluze potrestán!
A věřte nebo ne, je to tak.
sisi58
napsal(a):
Každý dobrý skutek, bude po zásluze potrestán!
A věřte nebo ne, je to tak.
He he tak to si poznamenám. Zajímavé, že mi to ještě nikdo neřekl do očí
Ale jo, spoustu krát se něco takového událo. Jenomže, byl ten původní skutek dobrý?
Asi tak.
Něco ovlivnit jde, něco ne a co není v mé moci, nad tím se nevztekám. Co jen trochu je, tak mi věřte, že dost často a hodně.
napsal(a):
"Ti s mentální poruchou, všichni sice nejsou stejní, ale jakmile by se u některého projevila agresivita měl by být také v ústavu. "
A "zdraví" lidé u kterých se projeví agresivita, u těch je to v pořádku, protože ubližují a vraždí zcela svéprávně? A kde přesně byste udělala tu lajnu - když pětiletý klouček s lehkou MR dostane záchvat vzteku, taky by měl preventivně dostat doživotí? Pořád jsou to lidi a i u nich platí presumpce neviny. Jestli jsou společnosti tak nebezpeční, že by měli žít zcela odděleni od ostatních lidí, to musí posoudit odborníci, ne xenofóbní laik.
Jo a hlavně ta svéprávnost. Pokud je dospěly svepravny, zodpovida za svoje činy. Je trestne stihatelny. Nesvéprávný potřebuje dohled, opatrovníka, potažmo ustav. Zodpovednost na nem neni. Deti jsou nesvepravne v podstatě všechny, proto za ne zodpovida zákonný zástupce. A to není vždy rodič. Deti se vyvyjeji, pokud jsou nemocné, vyviji se i jejich nemoc.A to muze byt různou formou- mohou se lepšit, horsit, stagnovat. Je to velice slozite téma. Podívejte se na tu autistku co vymyslela humanni jatka. Zni to hrozne, ale přestože milovala krávy, věděla, ze musí jít na smrt, snažila se jim alespoň cestu zajistit nestresovou. Vse je individuelni.
Gerhild
napsal(a):
S tím bych i souhlasila - bavíme-li se o prokazatelně nebezpečných jedincích. Jenže to je otázka na naši vládu a celkovou reformu zdravotnictví. Psychiatrie je dlouhodobě zoufale podfinancovaná oblast, u které kolikrát žasnu, že ještě funguje aspoň tak, jak funguje. Také bych byla, v případě výše zmiňovaných, pro dohled, důslednou medikaci a kontrolu, jak v zájmu dotyčných, tak jejich okolí. Takhle jsme bohužel dosáhli toho, co bylo už předtím dlouholetým problémem na Západě - totiž že psychicky nemocní, neschopní se o sebe postarat, tvoří docela velké procento bezdomovců.
A co se týče těch ostatních, tak kupříkladu... znám moc prima paní, mámu od tří dětí, která trpí schizofrenií a nic na ní nepoznáte. Znám kluka s autismem, co umí vyrábět nádherné věci z proutí a hlíny. Znám dalšího s lehkým mentálním postižením, co bydlí s maminkou, pracuje v pekárně a má voříška, kterého našel opuštěného a moc hezky se o něj stará. Při pomyšlení, že by tyhle lidi někdo preventivně někam zavřel, mi přiznávám není moc dobře. Vždyť by mohlo potkat i naše děti, příbuzné, přátele...
Celé se to tu smotalo dohromady a vygradovalo do extrémů. Myslím, že Gerhild to napsala naprosto přesně. Je třeba neházet všechny do jednoho pytle, dělat rozdíly...
Lidi přestaňte se už hádat, stejně tu nic nevyřešíme ani diskuzí nikoho nespasíme. Pozítří jsou Vánoce, pojďte radši připravit dárky a překvapení pro naše pejsky
Lexaurin
napsal(a):
Jo a hlavně ta svéprávnost. Pokud je dospěly svepravny, zodpovida za svoje činy. Je trestne stihatelny. Nesvéprávný potřebuje dohled, opatrovníka, potažmo ustav. Zodpovednost na nem neni. Deti jsou nesvepravne v podstatě všechny, proto za ne zodpovida zákonný zástupce. A to není vždy rodič. Deti se vyvyjeji, pokud jsou nemocné, vyviji se i jejich nemoc.A to muze byt různou formou- mohou se lepšit, horsit, stagnovat. Je to velice slozite téma. Podívejte se na tu autistku co vymyslela humanni jatka. Zni to hrozne, ale přestože milovala krávy, věděla, ze musí jít na smrt, snažila se jim alespoň cestu zajistit nestresovou. Vse je individuelni.
Svéprávný a nesvéprávný.
Dneska to tak není.
Dnes je zbavený způsobilosti k právním úkonům (a to i s tím, k jakým).
Děti nejsou nesvéprávné, mají sice zákonného zástupce, ale i tak mají svá práva a k jejich názoru se přihlíží dle jejich věku a mentální a emocionální vyspělosti.
Tolik dle zákona a úmluvy o právech dítěte.
NIkde sem nepsala jak to tady zveličujete že by se nemocní a postižení měli zabíjet, pouze to že toho holčičího spratka by bylo na místě v daném okamžiku seřezat, úplně normálním způsobem, jako to normální rodič v takovém případě udělá.
Ještě k tomuhle, jak píše habe - seřezání by neřešilo nic ani u zdravé holčičky, u holčičky s postižením už vůbec. Když už teda řezat, tak toho, kdo agresivnímu autistovi ponechá živé zvíře bez dozoru.
Jinak pohnutky k řezání chápu, taky bych je v takovém případě měla, ale to jsou emoce - fakt je ten, že krom toho, že si řezající parádně uleví, je to spíš kontraproduktivní.
Pokud zavzpomínám na sporadické výprasky ze svého dětství, zřetelně si vybavuju, že v momentě "řezání" jsem tretajícího z celého srdce nenáviděla. Rozhodně jsem neměla touhu příště nedělat to, zač jsem byla trestána, nýbrž dělat to tak, aby to nikdo neviděl.
Tak to chodí s tresty u dětí i zvířat a je to důvod, proč jako výchovný prostředek fungují podstatně míň než pochvala. Dítěti aspoň můžete říct, zač ho řežete, zvíře to v drtivé většině případů neví - to už není k tématu, ale jen na okraj.
tapina
napsal(a):
Svéprávný a nesvéprávný.
Dneska to tak není.
Dnes je zbavený způsobilosti k právním úkonům (a to i s tím, k jakým).
Děti nejsou nesvéprávné, mají sice zákonného zástupce, ale i tak mají svá práva a k jejich názoru se přihlíží dle jejich věku a mentální a emocionální vyspělosti.
Tolik dle zákona a úmluvy o právech dítěte.
Možná jsem to blbe napsala, ale podstata je podobna. Sva prava deti samozrejme maj.
A ještě me napada- inteligence naroda je hodnocena, mimo jine, podle toho, jak je schopen se postarat o sve seniory, hendikepované, nemocné.
Lexaurin
napsal(a):
Možná jsem to blbe napsala, ale podstata je podobna. Sva prava deti samozrejme maj.
A ještě me napada- inteligence naroda je hodnocena, mimo jine, podle toho, jak je schopen se postarat o sve seniory, hendikepované, nemocné.
Inteligenci bych v tomto případě nahradila kvalitou, tedy kvalitou zákonů, kvalitou výchovy, kvalitou vzdělání.
Jen stát, dodržující dobré zákony, starající se o výchovu a vzdělání nejen mladých lidí, je schopen se postarat o své slabé a nemocné. A lidem to nepřijde divné a nebrblají, kam se strkají peníze.
Jde o hodnoty duševní, nikoli o hodnoty materiální.
Což je v předvánočním čase věc velmi aktuální.
Terven
napsal(a):
NIkde sem nepsala jak to tady zveličujete že by se nemocní a postižení měli zabíjet, pouze to že toho holčičího spratka by bylo na místě v daném okamžiku seřezat, úplně normálním způsobem, jako to normální rodič v takovém případě udělá.
Ještě k tomuhle, jak píše habe - seřezání by neřešilo nic ani u zdravé holčičky, u holčičky s postižením už vůbec. Když už teda řezat, tak toho, kdo agresivnímu autistovi ponechá živé zvíře bez dozoru.
Jinak pohnutky k řezání chápu, taky bych je v takovém případě měla, ale to jsou emoce - fakt je ten, že krom toho, že si řezající parádně uleví, je to spíš kontraproduktivní.
Pokud zavzpomínám na sporadické výprasky ze svého dětství, zřetelně si vybavuju, že v momentě "řezání" jsem tretajícího z celého srdce nenáviděla. Rozhodně jsem neměla touhu příště nedělat to, zač jsem byla trestána, nýbrž dělat to tak, aby to nikdo neviděl.
Tak to chodí s tresty u dětí i zvířat a je to důvod, proč jako výchovný prostředek fungují podstatně míň než pochvala. Dítěti aspoň můžete říct, zač ho řežete, zvíře to v drtivé většině případů neví - to už není k tématu, ale jen na okraj.
To nejsou emoce, ale logika. V situaci, kdy už jeden ubližuje druhému (ač se to možná mnohým nebude líbit, já v tomto hafana a dítě nerozlišuji) není fyzické zasáhnutí určené k tomu, aby agresora něčemu naučilo, ale k tomu, aby se zabránilo co možná nejrychleji danému jednání.
Když uvidím psa bez dozoru, jak napadá dítě, tak to také nenechám být a nepůjdu hledat majitele, který by si zasloužil přes hubu, ale raději psa jakkoliv "zneškodním", abych přitom co nejméně ublížila oběti, sobě a nemusela do toho zapojovat svou čtyřnohou smečku. To samé platí naopak, pokud se dítě (byť nevědomě) pokouší zabít hafana.
asurwic
napsal(a):
To nejsou emoce, ale logika. V situaci, kdy už jeden ubližuje druhému (ač se to možná mnohým nebude líbit, já v tomto hafana a dítě nerozlišuji) není fyzické zasáhnutí určené k tomu, aby agresora něčemu naučilo, ale k tomu, aby se zabránilo co možná nejrychleji danému jednání.
Když uvidím psa bez dozoru, jak napadá dítě, tak to také nenechám být a nepůjdu hledat majitele, který by si zasloužil přes hubu, ale raději psa jakkoliv "zneškodním", abych přitom co nejméně ublížila oběti, sobě a nemusela do toho zapojovat svou čtyřnohou smečku. To samé platí naopak, pokud se dítě (byť nevědomě) pokouší zabít hafana.
Souhlasím, ale píšem každá o něčem jiném. Vy píšete o přerušení nevhodného chování - to je jasné, že nepočká, i když jestli to udělat seřezáním, je otázka...on člověk dost často řeže, i když je chování dávno přerušeno.
Kdysi v mládí na letním táboře jsem byla svědkem, jak kluk při střelbě ze vzduchovky úmyslně zastřelil ptáčka, který usedl na lapač. V tu chvíli jsem viděla rudě a měla jsem chuť to dítě zabít. To rozhodně byly emoce, přerušovat už nebylo co, pták byl mrtev.
Terven
napsal(a):
Jo přesně.
V některých ohledech je to celkem paralelní se zvířátky. Chudáka týraného pejska, bude snaha resocializace, dát mu důvěru, aby poslouchal, neublížil sobě ani svému okolí. Koukněte, jak si tady lidi radí, i když je třeba pes potencionálně nebezpečný. Který není? Kdo není?
Podle mě, spousta i poměrně hodně hendikepovaným je možná pod dozorem ve společnosti existovat. Pak je teda nějaké malé procento poruch osobnosti, ale to je něco jiného, už.
Nerada bych se nějak už víc rozepisovala o své práci, fakt nemám tolik zkušeností, vidím to i po víc letech tak nějak hodně idealisticky, jako Andrýsek.
2 příklady z mnoha. Slečna, střední mentální retardace, dítě alkoholiků, "nikomu by neublížila", co vadilo, takový obrovský a nepřekonatelný strach, že v ten okamžik byla někdo jiný, běhala, strkala do lidí okolo, tak že prý většinou ji nějak přeprali, pak že teda chvilkami zvracela, ale tak nějak se udělalo, co bylo potřeba. Dneska běžně dochází sama, bez doprovodu, bez medikace, zvládla i poměrně hodně náročné věci. Slušné jednání s člověkem.
Mladý muž,120kg, střední (?) mr, porucha chování, nemůže chodit bez dozoru, ve stresu verbální agrese, nadprahové podněty fyzická agrese. Neovládaná sexualita. Na vyšetření docházel silně medikovaný. Nebyl schopen ošetření. Nyní na vyšetření dochází jen s běžnou medikací, zvládá krátká ošetření. Zvládl i náročnější zákrok, ale s neúměrně zvýšenými časovými nároky. Chová se celkem slušně. Tolerujeme jeho způsoby vyjadřování. Dělame z toho legraci, s ním. Jednáme s ním slušně, on se snaží, prý se k nám těší. K nám se skoro nikdo netěší
Jsou to jen příklady z mnoha, samozřejmě, bude i dost lidí, kteří se nikdy nezlepší. Ale myslím si, že, třeba i to, že tím, že se v práci takhle snažíme, pomáháme společnosti mimo jiné tím, že jsme ušetřili nějaké peníze, když už nic, co by bylo uznatelné.
No pochopitelně to dělám nejvíc kvůli sobě, stejně jako lidi, co zachraňují psy, kočky a uprchlíky. Když vídím své stejně staré kolegy, jak jsou z té práce otrávení a to povětšinou maj trochu jinou klientelu, něco na tom bude.
Hezké svátky všem, udělejte si ten svůj svět nejkrásnější, co dokážete, otevřete svá srdce a buďte šťastní. Ať vám vaše fauna dělá jen radost. Nikdy nezklame - to není přání - to je jisté.
Terven
napsal(a):
Také je mi špatně z té omezenosti a nesnášenlivosti některých zde přispívajících.
Pes zabije dítě, potrestáme majitele a pejska převychováme. Nemocné dítě ublíží jinému, dítě seřežeme a zavřeme ho do ústavu. Jaký nepoměr.
Asi je to tím, že na zvířecích diskuzích bývají často lidé, kteří mají prostě více empatie ke zvířatům než k lidem nebo jsou tu také super matky, kterým by se nikdy nic nemohlo stát, protože mají super vychované a zdravé děti.
Doba nedávno minulá, kdy se všichni (mentálně i psychicky nemocní) házeli do jednoho pytle a hromadně zavírali v ústavech je naštěstí pryč. Máme v rodině také chlapečka s "diagnozou" a když si představím, jak se s těmito dětmi zacházelo třeba před 30ti lety, je mi z toho špatně.
Samozřejmě mi vadí neschopnost systému separovat těžce psychicky narušené lidi, kteří jsou nebezpeční pro své okolí (viz. ty dva případy, které se zde zmínily), ale takový odpor ke všem lidem a dětem s "nějakou mentální či psychickou" diagnozou... hrůza. Bohužel to pramení hlavně z velké omezenosti a neznalosti.
Syna (14) mé kamarádky nedávno na ulici zmlátili dva kluci, prostě šli okolo a natáhli mu jednu, on spadl, párkrát ho kopli a pokračovali. Jsou vyšetřovaní na svobodě. Z takových lidí mám největší strach já.
Andrýsek3
napsal(a):
Habe sorry, ale vy jste úplně mimo.
Nikdo tu netvrdil ten druhý extrém, a to, že by se lidé s těžkými poruchami chování a emocí neměli dávat do nařízené ústavní péče. Sama jsem na začátku psala, že dítě na videu musí být pod dozorem rodičů nebo odborníků, což platí i ostatních vážných poruchám chování - tyto děti se umisťují do dětského domova se školou nebo výchovných ústavů. Kde však nejsou izolováni, ale vzdělávají se, vychovávají se a je jim umožněna aktivita, i na veřejnosti, ale pod dohledem + je hlídán jejich zdravotní stav.
To co tady padalo z úst včera, z čehož zvracíl ještě teď je to, zavírat bez výjimky všechny psychicky postižené
(výčet jsem dávala nahoře) kam patří nespavost, lehká mentální retardace (tento člověk je pouze pomalý ve škole, jinak je potkávate na ulici apod. ) až po těžké poruchy chování, kteří jsou nebezpeční svému okolí. Ovšem o tom,.Kdo bude umístěn do ústavní péče rozhoduje SOUD.
Za další, buďte tak hodní a přečtěte si co je psychické postižení, co vše tam patří, uvědomte si, kdo ti lidé jsou (například jen pomalejší soused, nebo geniální vysokoškolák s Aspergerem) všechny je izolovat? Při projevu agresivity? Jsou nebezpeční i tzv. Normální lidé, kteří zabíjejí mnohem častěji, než již diagnostikovaní, proto bychom vás při náznaku agresivity měli zavřít? Každému může jak se říká rupnout v bedně.
Za další přečíst co je speciální pedagogika a čím se zabývá! To bude moje práce, ne ošetřovatel nebo co jste to tam patlala. Idealizuji? Víme co vše je předmětem speciální pedagogiky? Myslím, že v tom máte dost guláš. Zabývá se dětmi, dospělými i seniory se specifickou vzdělávací potřebou. To znamená i extrémně nadané dítě, dítě tělesně, sluchově, zrakově postižené, děti s psychickým postižením nebo dítě s poruchou chování a emocí. Od poradny přes školku, školu, poradnu až po výchovný, diagnostický ústav. Vím, co od této práce čekat- budu tyhle děti, pro vás póvl, vychovávat s učit. Bez násilí, bez seřezání, budeme je postupně integrovat do běžného života ať už s dozorem nebo v případě například Downova syndromu do běžného života. Jsou Vánoce podívejte se kolem sebe, co vůbec říkáte, kolik lidí má poruchu, kteroukoliv, může to postihnout vaše děti, vnučky, vás ( taková stařrcká demence je sviňa - mění chování, prožívání i emoce a klidně můžete někoho zabít). Netušila jsem jaké názory na postižené lidi se tu objeví a jak strašně netolerantní lidé tady jsou. Jinak opět jsem proti inkluzi, ale ne proti integraci, není správné někoho někam zavírat pokud není nebezpečný ( pokud není pod dozorem člověk nemocný a nebezpečný za to může soud, diagnostika popř. Rodina v případě holčičky), ale preventivní zavírání všech, co nejsou ztotožnění s normálem je opravdu přístup tak někde ještě ve Spartě, nebo mi to připomíná ještě něco bližšího.
To už jsme viděli, koho soud nechal běhat na svobodě...a jak to dopadlo...proč se uz do pr... nezastanete těch oběti a jejich pozůstalých... Soudy a a potažmo i takové jako jste Vy, bych do blazince zavřela s nima...pak by měl aspoň normální člověk klid a nemusel se bát o sebe a děti. A nepřeju Vám, aby jste někde na takový agresivni pako na svobodě narazila..bohužel vím o čem mluvim. Taky chudinka retard..rozbije na co přijde, napadá všechny kolem a protože je dospělý, pudy se ozvaly, tak pomalu poskákal svou mámu...a tohle se má integrovat?..se proberte. Je to časovaná bomba.
Cat cat
napsal(a):
To už jsme viděli, koho soud nechal běhat na svobodě...a jak to dopadlo...proč se uz do pr... nezastanete těch oběti a jejich pozůstalých... Soudy a a potažmo i takové jako jste Vy, bych do blazince zavřela s nima...pak by měl aspoň normální člověk klid a nemusel se bát o sebe a děti. A nepřeju Vám, aby jste někde na takový agresivni pako na svobodě narazila..bohužel vím o čem mluvim. Taky chudinka retard..rozbije na co přijde, napadá všechny kolem a protože je dospělý, pudy se ozvaly, tak pomalu poskákal svou mámu...a tohle se má integrovat?..se proberte. Je to časovaná bomba.
Probrat by jste se měla vy a nebo si přečíst rovnou začátek toho slohu co jsem psala. "Lidé s těžkou poruchou chování musí být pod dozorem, tudíž ústavní výchova". Ke zbytku opravdu nemam, co říct. Ani nechci, je mi vás líto.

Cat cat
napsal(a):
Co mi to jenom evokuje...taková lehká psychopatie?
Andrýsek3
napsal(a):
Probrat by jste se měla vy a nebo si přečíst rovnou začátek toho slohu co jsem psala. "Lidé s těžkou poruchou chování musí být pod dozorem, tudíž ústavní výchova". Ke zbytku opravdu nemam, co říct. Ani nechci, je mi vás líto.
Hlavně klid, nedostatek inteligence do určité úrovně, chabé EQ, nedostatek slušného vychování a taktu - to je v populaci odchylka, ale téměř už v rámci normy. I takoví lidé jsou lidé ;-).
tapina
napsal(a):
Hlavně klid, nedostatek inteligence do určité úrovně, chabé EQ, nedostatek slušného vychování a taktu - to je v populaci odchylka, ale téměř už v rámci normy. I takoví lidé jsou lidé ;-).
Vždyť já vím, ještě naprostá zaslepenost, neodbornost a neporozumění psanému textu dělá své.
Andrýsek3
napsal(a):
Vždyť já vím, ještě naprostá zaslepenost, neodbornost a neporozumění psanému textu dělá své.
No jo no, to už je jen výsledek toho, co píšu.
Eště že ten text je psaný a může si to každý číst dle svého tempa, opakovaně, net má, tak si najít mraky informací, než něco odpoví... Ale na co. Vždyť je to úplně jednoduché a jasné.
Kdybyste to vyprávěla, sotva půlka udrží pozornost. Dostanou asistenta? Nedostanou. Ještě nezapomenout na závist.
No a (ne)odbornost. Já jsem v tom taky jen poučený laik a musím spoléhat na odborníky, že to vymyslí a taky v tom, že se nedají
Pomáhají vám Vaše zvířata v práci?
tapina
napsal(a):
No jo no, to už je jen výsledek toho, co píšu.
Eště že ten text je psaný a může si to každý číst dle svého tempa, opakovaně, net má, tak si najít mraky informací, než něco odpoví... Ale na co. Vždyť je to úplně jednoduché a jasné.
Kdybyste to vyprávěla, sotva půlka udrží pozornost. Dostanou asistenta? Nedostanou. Ještě nezapomenout na závist.
No a (ne)odbornost. Já jsem v tom taky jen poučený laik a musím spoléhat na odborníky, že to vymyslí a taky v tom, že se nedají
Pomáhají vám Vaše zvířata v práci?
Zatím nee, já hlavně stále studuju, ještě chvilku budu. Ale až se Barney uklidní, chtěla bych udělat canisterapeuticke zkoušky. Za rok bych chtěla začít pracovat ve škole (na intru) na střední škole pro tělesně postižené, kde jsem byla před měsícem na praxi. Tam by se to hodilo a využilo. :).
Andrýsek3
napsal(a):
Zatím nee, já hlavně stále studuju, ještě chvilku budu. Ale až se Barney uklidní, chtěla bych udělat canisterapeuticke zkoušky. Za rok bych chtěla začít pracovat ve škole (na intru) na střední škole pro tělesně postižené, kde jsem byla před měsícem na praxi. Tam by se to hodilo a využilo. :).
Kde jste si vybrala ty zkoušky dělat? A už docházíte na kurz? Jak se na to Barney kouká? Zkoušela jste to tak nějak "neoficiálně"?
Naše teda je strašně hodná, ke starým i dětem vyklidněná tak nějak přirozeně. Od mala. Tak jakoby pojme ty lidi, zvířata, mezi které je uvedena, chová se k nim hezky a vstřícně, ale po chvíli je začne hlídat, další už tam nechce.
Podle mě se docela pomíjí kočky, pravda, asi míň než psů jich bude mít ty vhodné vlastnosti. Ale co jsem měla starou kočku, ta v tom byla skvělá - podpora jemné motoriky u starých lidí i dětí, byla na kočku strašný klaun a držák. Taky kočka hřeje víc než pes :+).
tapina
napsal(a):
Kde jste si vybrala ty zkoušky dělat? A už docházíte na kurz? Jak se na to Barney kouká? Zkoušela jste to tak nějak "neoficiálně"?
Naše teda je strašně hodná, ke starým i dětem vyklidněná tak nějak přirozeně. Od mala. Tak jakoby pojme ty lidi, zvířata, mezi které je uvedena, chová se k nim hezky a vstřícně, ale po chvíli je začne hlídat, další už tam nechce.
Podle mě se docela pomíjí kočky, pravda, asi míň než psů jich bude mít ty vhodné vlastnosti. Ale co jsem měla starou kočku, ta v tom byla skvělá - podpora jemné motoriky u starých lidí i dětí, byla na kočku strašný klaun a držák. Taky kočka hřeje víc než pes :+).
No já myslela že to ani nepůjde, protože je dost divoký a nemazlivy. Ale u dětí je úplně úžasný, je citlivý, nechá se tahat, vůbec mu nevadí pokud je na něj nalepených více dětí, tahání apod. Neřeší vůbec. Nezkoušíme to teda ještě s žádnou organizací, ale teď s postiženými lidmi zrovna downy. No tak u těch se přilepil na nohu, nechal se drbat, to že má občas tendenci vyskočit, tak tady ani náhodou, držel jak přibitý a nechal se drbat. Kočičkovi jsou teď 3,5 měsíce, takže tam ještě nevím, ale myslím, že už teď je to mazel. Celkově je to spíše takový jen nápad, zatím.
Já letos už nebalím nic
No, taky mám takové různé nápady. Podle mě, tak kočka, krom toho, aby byla mazlivá, musí být lidem hodně otevřená.
Nezapomenu, jak naší měli takhle kolem vánoc pozvaného nějakého specialistu a hosty - ochutnávka vín. Kočka to nemohla snést, aby byla mimo společnost. Řekli, prý ona se jen podívá a zas půjde. Všechno zkontrolovala, u každého chvilku seděla a pak zjistila, že nejdůležitější je asi ten pán s tím kufříkem. Když "převaloval víno na patře", mlaskala, když mluvil o jiskření, tak mňoukla. Vydržela to s nimi celou dobu.
Pak když měli lešení na baráku, chodila strašit dělníky - přišla k nim potichu zezadu a strašně nahlas řekla MŇAU.
Jezdila vlakem, koukala z okna, znala zastávky. Nechala se tahat od dětí. Starý pán jí krmil buchtami a podával jí omylem i nepoživatelné věci, párátko třeba, ona si to vždycky vzala a nenápadně zahodila. Nemocný chlapeček na ni vřískal a ona se o něj otírala. On jí chňapal po ocase a ona vždy ucukla, jak to kočky umí a drkla ho hlavou.
Měla ráda vánoce, cukroví víc než kapra, pentličky a zvonečky. Koledy.
Bylo na ní strašně vidět, jak chce být s lidmi, i když jí tolik ublížili. Měla plný kožich broků a měla být utracena, protože přírůstek v rodině, a v náhradní rodině se nechovala dobře.
tapina
napsal(a):
Já letos už nebalím nic
No, taky mám takové různé nápady. Podle mě, tak kočka, krom toho, aby byla mazlivá, musí být lidem hodně otevřená.
Nezapomenu, jak naší měli takhle kolem vánoc pozvaného nějakého specialistu a hosty - ochutnávka vín. Kočka to nemohla snést, aby byla mimo společnost. Řekli, prý ona se jen podívá a zas půjde. Všechno zkontrolovala, u každého chvilku seděla a pak zjistila, že nejdůležitější je asi ten pán s tím kufříkem. Když "převaloval víno na patře", mlaskala, když mluvil o jiskření, tak mňoukla. Vydržela to s nimi celou dobu.
Pak když měli lešení na baráku, chodila strašit dělníky - přišla k nim potichu zezadu a strašně nahlas řekla MŇAU.
Jezdila vlakem, koukala z okna, znala zastávky. Nechala se tahat od dětí. Starý pán jí krmil buchtami a podával jí omylem i nepoživatelné věci, párátko třeba, ona si to vždycky vzala a nenápadně zahodila. Nemocný chlapeček na ni vřískal a ona se o něj otírala. On jí chňapal po ocase a ona vždy ucukla, jak to kočky umí a drkla ho hlavou.
Měla ráda vánoce, cukroví víc než kapra, pentličky a zvonečky. Koledy.
Bylo na ní strašně vidět, jak chce být s lidmi, i když jí tolik ublížili. Měla plný kožich broků a měla být utracena, protože přírůstek v rodině, a v náhradní rodině se nechovala dobře.
Ani si to u kočky neumím představit.
Uvidíme až vyroste, u nás doma je pořád někdo nový, přítelovi kamarádi, moje kamarádky, rodina, sem tam nějaká party, stejně jako pes to malý nijak neřeší. Že začátku je nedůvěřivý, ale pak už v pohodě. To samé cestování.
Nikdy jsem kočku nechtěla, teď jsem za toho našeho raubíře moc ráda. A přítel taky, ten ho miluje, hlavně protože se nemusí venčit a rád spí.

Andrýsek3
napsal(a):
Teď balíme dárky.
Bárnyho to nějak zmohlo
Andrýsek3
napsal(a):
Teď balíme dárky.
Krásný, hodný a vychovaný.
Já dnes dobalila poslední věci pro příbuzné a Trish mi jako vždy a se vším pomáhal. Olízal všechen balící papír, podával mi popisovací fix, mírně zoubky upravoval mašičky, každý dárek zkontroloval a lahev vína chtěl rovnou otevřít. Jestli bude mít takovou iniciativu i zítra při zabíjení a porcování kaprů, tak asi budeme hlady a uvidíme zlaté prasátko.
asurwic
napsal(a):
Krásný, hodný a vychovaný.
Já dnes dobalila poslední věci pro příbuzné a Trish mi jako vždy a se vším pomáhal. Olízal všechen balící papír, podával mi popisovací fix, mírně zoubky upravoval mašičky, každý dárek zkontroloval a lahev vína chtěl rovnou otevřít. Jestli bude mít takovou iniciativu i zítra při zabíjení a porcování kaprů, tak asi budeme hlady a uvidíme zlaté prasátko.
Krásnej to on je, ale ten zbytek nevím nevím. Nee, občas pošlapali papír a malý kotě mi prostě chtělo sežrat ruce, když jsem se snažila balit. Barney pak ale ukradnul stuhu a s jeho kočičím pomocníkem, který si z toho udělal bezva hračku, mi jí schovávali po bytě. Ale už minulý rok Barney jako půl roční mimi hezky ležel u balení dárků.
Včera mi ten můj potvorák málem skočil do kádě s kapry, kolem kterých jsme na náměstí procházeli.
Andrýsek3
napsal(a):
Milá dámo, jestli neumite číst, tak zde bylo reagovano pouze na rozhodnutí soudu...bavíme se tady stále o dítěti, které mlátí se psem jak zběsilé...tak mi tady nepapouškujte vaše naučené fráze ze školy a nepleťte tady stařeckou demenci... myslim, že s těmito bláboly byste u pozůstalých, těch zbytečně zabitých lidi vašimi integrovanými svěřenci asi moc neuspěla. Teorie je jedna věc a praxe druhá.
A litovat mě nemusíte, takových ochránců lidských bláznů maji v Německu taky dost..a jak dopadli, co? Nějak se jim ta integrace taky vymkla z rukou. Prostě jsou věci neřešitelné...až dostudujete a něco dokážete, tak mi můj názor můžete klidně vyvrátit.

Andrýsek3
napsal(a):
Co ti budu povídat, vánoční shon, já bych si taky zdřímla.
No stres...dárky objednány přes net, doma jsem rozstříkla trochu leštěnky, aby bylo cítit, že jsem opravdu dělala VELKEJ vánoční úklid , chlapi stejně poznaj kulový ...dnes ráno než jsem jela do práce, tak jsem spáchala nákup jídla...zítra už jen kávička s kámoškou, návštěva u mamky, vyrobím bramborovej salát, pobalim dárky a pak už hurá, Štědrej den...pohádky a gaučink s pesany (ráno uděláme delší prochajdu po lese, pak si dáme kakaíčko a vánočku a budem si užívat...miluju vánoce
Cat cat
napsal(a):
Milá dámo, jestli neumite číst, tak zde bylo reagovano pouze na rozhodnutí soudu...bavíme se tady stále o dítěti, které mlátí se psem jak zběsilé...tak mi tady nepapouškujte vaše naučené fráze ze školy a nepleťte tady stařeckou demenci... myslim, že s těmito bláboly byste u pozůstalých, těch zbytečně zabitých lidi vašimi integrovanými svěřenci asi moc neuspěla. Teorie je jedna věc a praxe druhá.
A litovat mě nemusíte, takových ochránců lidských bláznů maji v Německu taky dost..a jak dopadli, co? Nějak se jim ta integrace taky vymkla z rukou. Prostě jsou věci neřešitelné...až dostudujete a něco dokážete, tak mi můj názor můžete klidně vyvrátit.
když už neumíte číst, tak si zkuste napsat transparent a běžte si stoupnout třeba na Václavák. Třeba vám dá celý národ za pravdu.
A už neotravujte, když v tom máte guláš, ještě k tomu já s vámi vlastně souhlasím. Ty lidé měli být pod dohledem. Běžte si stěžovat na ten soud nebo psychiatrům, nebo můžete vystudovat práva, stát se po letech praxe soudcem a bude to na Vás. Co vám brání? Inteligence. Zásadní problém.
Veselé Vánoce "dámo".
Andrýsek3
napsal(a):
když už neumíte číst, tak si zkuste napsat transparent a běžte si stoupnout třeba na Václavák. Třeba vám dá celý národ za pravdu.
A už neotravujte, když v tom máte guláš, ještě k tomu já s vámi vlastně souhlasím. Ty lidé měli být pod dohledem. Běžte si stěžovat na ten soud nebo psychiatrům, nebo můžete vystudovat práva, stát se po letech praxe soudcem a bude to na Vás. Co vám brání? Inteligence. Zásadní problém.
Veselé Vánoce "dámo".
No vidíte, tak jsme došli ke zdárnému konci...a to bylo keců...neohanějte se inteligencí..zrovna Vy, ne... Dojdou argumenty a už je tady každý psychopat a chybí mu inteligence...děvče, preju Ti do života štěstí a teď běž s pejskem balit dárečky...
napsal(a):
No stres...dárky objednány přes net, doma jsem rozstříkla trochu leštěnky, aby bylo cítit, že jsem opravdu dělala VELKEJ vánoční úklid , chlapi stejně poznaj kulový ...dnes ráno než jsem jela do práce, tak jsem spáchala nákup jídla...zítra už jen kávička s kámoškou, návštěva u mamky, vyrobím bramborovej salát, pobalim dárky a pak už hurá, Štědrej den...pohádky a gaučink s pesany (ráno uděláme delší prochajdu po lese, pak si dáme kakaíčko a vánočku a budem si užívat...miluju vánoce
Já taky, žádné stresy. U nás se péct nedá, máme mini linku a troubu úplně na nic. Takze to odpadá (cukroví somrujeme v rodině, mrzí mě ale že nepeču), dárečky jsme nakoupili jen takové ty každoroční zbytečnosti, na rodičích jsme si dali záležet to zase jo. My jsme na štědrý den nasáčkovaný u našich, celá naše 4 členná rodina. Máma z toho má infarkt už teď. "Milovník zvířat". Dnes byl malý kocourek na zkoušku u našich. Byl nezvyklé hodnej, tak dostal propustku. Aspoň bude veselo, bez zvířátek jsem slavila 19 Vánoc, teď už si to nenechám vzít. Mamince samozřejmě pomáhám. Také miluju Vánoce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Doufám jen že jim ho seberou a pokud ne, možná to tý krávě co si říká matka té holky dojde až pes bude větší a jednoho krásnýho dne za tohle milé dítko přinejmenším pokouše...

Tak se taky nakonec vyjádřím k tématu...nebudu řešit, jestli se dá ovlivnit chování autistické dívenky, nemám s tím zkušenost a myslím, že každý autista může být trošku jiný, ale rodiče určitě ví čeho je jejich dcera "schopná", takže svěřit takovému dítěti bez dozoru živou bytost je podle mě vrchol ignorance...
Viděla jsem i reportáž, kde sousedi, kteří dívenku s pejskem potkávají tvrdí, že je na pejska hodná. Tak jen doufám, že tyto situace se nedějí často a že se po této reportáži budou rodiče víc snažit "ochránit" psa před takovým zacházením.
By mě zajímalo, co by rodiče dělali, kdyby pes svojí malou velitelku za takové chování, pořádně pokousal...to by to asi řešili...

napsal(a):
Tak se taky nakonec vyjádřím k tématu...nebudu řešit, jestli se dá ovlivnit chování autistické dívenky, nemám s tím zkušenost a myslím, že každý autista může být trošku jiný, ale rodiče určitě ví čeho je jejich dcera "schopná", takže svěřit takovému dítěti bez dozoru živou bytost je podle mě vrchol ignorance...
Viděla jsem i reportáž, kde sousedi, kteří dívenku s pejskem potkávají tvrdí, že je na pejska hodná. Tak jen doufám, že tyto situace se nedějí často a že se po této reportáži budou rodiče víc snažit "ochránit" psa před takovým zacházením.
By mě zajímalo, co by rodiče dělali, kdyby pes svojí malou velitelku za takové chování, pořádně pokousal...to by to asi řešili...
Tedy, tedy, koukám, co se to tu děje ! Nezvládla jsem přečíst všechno, ale dost na to, abych se nestačila divit. Kolik "hrdinek" by seřezalo cizí dítě, ať už zdravé, nebo ment. postižené ( zvlášť když jsou obklopené smečkou, či aspoň psem, který by je bránil ( ) A až Sard...si všimla toho, že to dítě bude co nevidět pokousané v obličeji.
Jinak jen dodám ( spec. pro Fionu ), že na pražské prest. škole zcela nementálně postižení inteligentní pacholci utýrali profesorku - jako stará ženská bych je také nechtěla potkat na ulici ! Nejvyšší čas žádat pro ně ústavní výchovu ! Vždyť jim je teprve ( nebo už ?) 16, co budou dělat až budou dospělí ?
Znám člověka, který napomenul 4 bílé, malé ( asi 8mi leté chlapečky ), kteří močili v chodbě, ať koukají mazat ven. Ten, co byl nejblíž ho vzal prutem přes obličej. Pán málem přišel o oko, chodil s krvavým šrámem. Ani jeden z kluků nebyl MP.
Mám psát dál?
Pracuji ve společnosti, která zaměstnává MP dospělé. Všichni pracují, jsou slušní, nikoho neohrožují...Škoda, že je už jako děti nezavřeli do ústavů.
Názory některých "citlivých" "nicků" mě hodně překvapily.
Ještě poslední : Není z Brna ? Možná sbírala rady u Zelníčka.
Tam dámy napřete svoji pozornost !
jolyha

XXX.XXX.229.101
Já se jen divím, že ta holčina je ještě vcelku. Ten psík musí mít neskutečnou trpělivost. Video je sice nic moc, ale pesan vypadá na shiba inu. Znám jich osobně cca 10 a nevím ani o jednom, který by připustil to, aby se k němu člověk takhle choval. Jako štěně - budiž. Ale když dospějí, ani jeden z těch co znám, by si takové zacházení líbit nenechal. Jsou vychovaní, na shiby až překvapivě dobře. Socializovaní, hlazení většina z nich miluje i od cizích. Ale jak by s nimi byť i vlastní páneček zkusil provádět něco takového, líbit by si to nenechali. Takže to vypadá, že ten pesan je ještě nedospělý jedinec. Pokud s ním ale ta malá slečinka něco podobného bude provádět dál, pravděpodobně to pro ni nedopadne dobře. Nepřála bych to ani jí, ani tomu psovi. Dívčinu by sešívali a měla by památku navždy, pesana by pravděpodobně nechali utratit, když jsou tak "citlivá rodina" v ohledu k potřebám svých členů. Ach jo, lepší na to nekoukat. Rodiče té dívčinky ztřískat na jednu hromadu, ne tu holčinu - ať už má nějaké postižení nebo ne. Tady jsou jasně na vině lidé, kteří za ni zodpovídají.
Téma je sice již trochu vyčpělé, ale nedá mi to nepřispět. Přidám na danou problematiku svůj pohled - právě ten pohled toho narušeného jedince, dítěte, které se je schopné se tak bezcitně zachovat ke psovi - dítě ani rodinu na videu neznám, jde o pohled z čistě subjektivního hlediska a pravděpodobně mne za něco takového i někteří odsoudí, ale takový už je život. Koneckonců já se svými problémy v běžném životě nijak netajím a pár mě neznámých tváří za monitory už mne nerozhází.
Sama mám jednu z těch mírnějších forem autismu, mezi jejíž přidružené znaky patří nejen deprese, úzkosti, panické ataky, ale v mém případě bohužel i těžké agresivní záchvaty (ač tedy "relevatní" zdroj blesku tvrdí něco jiného, u celkem malé populace autistů jsou agresivní projevy zaznamenány), které mi mé okolí rozhodně nepomáhalo eliminovat. Nikdy jsem mezi vrstevníky neměla přátele - sice mi říkali, že jsem jejich "nejlepší kamarádka" (a já opravdu myslela, že jsem i když jsem ležela na zemi a nechávala do sebe kopat, nebo jsem v lednu stála nahá v potoce, protože mi řekli, že to nařídil pan ředitel) Ve škole tvrdá šikana a doma si na mě matka vybíjela svůj nešťastný osud tím, že mne tvrdě trestala i za ty nejmenší prohřešky - když jsem měla záchvat, odrazilo ho tím, že mě zbila ještě víc. A já jsem v jejich očích hřešila neustále. Mé záchvaty se stupňovaly a když mne matka v 11 opustila a vydala se za lepším životem beze mě, úplně vyvrcholily. Z ostatních dospělých mi nikdo nikdy nepomohl - každý říkal, jak by mě mlátil, do jakého by mě dali ústavu a já nerozuměla tomu, proč se mé převzaté vzory z domova setkávají s takovou nelibostí. Ač to některým vyzní naprosto absurdně, po x letech už "rozumím" i těm matkám, které v afektu zabíjí třeba dítě - dlouhodobá frustrace z čehokoliv (a to ani nemusíte být na spektru) vás kompletně zničí, násilí pouze budí další násilí. Spouštěče vzteku se v tom nejhorším případě stanou naprosto neregulovatelné, podvědomí si tak nějak "dělá co chce".
Zrovna já jsem ten "šťastný" případ. Jsem na dlouhodobé medikaci a daří se mi celkem obstojně fungovat bez ataků. Psy jsem tedy nikdy netýrala, mé záchvaty šly jiným směrem. Mám prokazatelně změřený inteligenční koeficient na 138, vlastní živnost a vysokou školu.
To shavoid
Přeji Vám spokojenost a hezký život.
Vy jste zřejmě ta, která hledá způsoby, jak to udělat, a nehledá důvody, proč to nejde.
Pokud se dva rovnocenní jedinci dobijí do krve, nechává mě to chladnou.
Ale násilí na bezbranných a slabých, mě hrozně rozčiluje. Pokud mohu pomohu, ale toho násilí je na světě tak strašně moc.

sisi58
napsal(a):
To shavoid
Přeji Vám spokojenost a hezký život.
Vy jste zřejmě ta, která hledá způsoby, jak to udělat, a nehledá důvody, proč to nejde.
Pokud se dva rovnocenní jedinci dobijí do krve, nechává mě to chladnou.
Ale násilí na bezbranných a slabých, mě hrozně rozčiluje. Pokud mohu pomohu, ale toho násilí je na světě tak strašně moc.
To video jsem taky viděla. Jednak k tomu chci napsat, že ta holčina to své chování nemá pravděpodobně ze své hlavy, že ho někde viděla, že někoho napodobuje, že v každém případě by se měli lustrovat dospělí v jejím okolí.
A pak jen podotknout, že i ona je ta bezbranná a slabá - a co vy víte, co je na ní pácháno !
A ještě od věci : Ze zkušennosti vím, že je spousta rodin, zcela spořádaných na venek, vzdělaní rodiče - a pácháno na dětech psychické
násilí docela těžkého kalibru.
To shavoid : Přeji hodně štěstí v životě i s pejsky ! A už jen samé dobré dny !

shavoid
napsal(a):
Téma je sice již trochu vyčpělé, ale nedá mi to nepřispět. Přidám na danou problematiku svůj pohled - právě ten pohled toho narušeného jedince, dítěte, které se je schopné se tak bezcitně zachovat ke psovi - dítě ani rodinu na videu neznám, jde o pohled z čistě subjektivního hlediska a pravděpodobně mne za něco takového i někteří odsoudí, ale takový už je život. Koneckonců já se svými problémy v běžném životě nijak netajím a pár mě neznámých tváří za monitory už mne nerozhází.
Sama mám jednu z těch mírnějších forem autismu, mezi jejíž přidružené znaky patří nejen deprese, úzkosti, panické ataky, ale v mém případě bohužel i těžké agresivní záchvaty (ač tedy "relevatní" zdroj blesku tvrdí něco jiného, u celkem malé populace autistů jsou agresivní projevy zaznamenány), které mi mé okolí rozhodně nepomáhalo eliminovat. Nikdy jsem mezi vrstevníky neměla přátele - sice mi říkali, že jsem jejich "nejlepší kamarádka" (a já opravdu myslela, že jsem i když jsem ležela na zemi a nechávala do sebe kopat, nebo jsem v lednu stála nahá v potoce, protože mi řekli, že to nařídil pan ředitel) Ve škole tvrdá šikana a doma si na mě matka vybíjela svůj nešťastný osud tím, že mne tvrdě trestala i za ty nejmenší prohřešky - když jsem měla záchvat, odrazilo ho tím, že mě zbila ještě víc. A já jsem v jejich očích hřešila neustále. Mé záchvaty se stupňovaly a když mne matka v 11 opustila a vydala se za lepším životem beze mě, úplně vyvrcholily. Z ostatních dospělých mi nikdo nikdy nepomohl - každý říkal, jak by mě mlátil, do jakého by mě dali ústavu a já nerozuměla tomu, proč se mé převzaté vzory z domova setkávají s takovou nelibostí. Ač to některým vyzní naprosto absurdně, po x letech už "rozumím" i těm matkám, které v afektu zabíjí třeba dítě - dlouhodobá frustrace z čehokoliv (a to ani nemusíte být na spektru) vás kompletně zničí, násilí pouze budí další násilí. Spouštěče vzteku se v tom nejhorším případě stanou naprosto neregulovatelné, podvědomí si tak nějak "dělá co chce".
Zrovna já jsem ten "šťastný" případ. Jsem na dlouhodobé medikaci a daří se mi celkem obstojně fungovat bez ataků. Psy jsem tedy nikdy netýrala, mé záchvaty šly jiným směrem. Mám prokazatelně změřený inteligenční koeficient na 138, vlastní živnost a vysokou školu.
Jsem zdravá...byla jsem ta, které se říká "oblíbená v kolektivu" i když mi to dalo celkem práci, jsem velký introvert a musela jsem se hodně snažit, překonat sama sebe, abych neseděla zavřená doma, co by mi vyhovovalo nejvíc...patřila jsem vždycky do toho "zdravého jádra třídy"...vyrůstala jsem obklopena milující rodinou a vychovávána mojí zlatou maminkou, která by za mě dýchala, kdyby bylo potřeba a i když jsme trochu bojovali s financemi a nemohla jsem mít třeba všechno, co měly ostatní děti, tak bych svoje dětství za nic na světě nevyměnila...o to víc je mi líto dětí, které takovou lásku nepoznaly, je mi líto dětí na kterých jsou páchány křivdy, které jsou vychovávány příliš tvrdě, které zažijí ten pocit, že jsou rodičům na obtíž...
Neměla jsem jako dospělá život jako peříčko, ale dodnes stále čerpám energii z dětství a samozřejmě z mých psů...
Chtěla bych vám popřát, aby pro vás už byl život co nejlaskavější, protože vy si to zasloužíte
Děkuji za milé odpovědi :). Konečně jsem se prokousala celou diskuzí a ještě dodám jednu věc : Podle mě je důležité si říct, jestli má ten jedinec stále schopnost sebereflexe, jestli si uvědomuje, že to co se stalo v ataku je špatné a někomu to ublížilo, tohle si třeba autisté na mírnější straně spektra uvědomují, jeden kluk, co je na trvalé medikaci v ústavu (ale jinak je s ním i docela řeč) má takový "trik", kdy se při blížícím záchvatu jde zavřít do svého pokoje, kde ho vychovatel zamkne - někomu, kdo to nezažil se to těžko vysvětluje, i normální, velmi inteligentní člověk se v tu chvíli promění v neovladatelné monstrum, kdyby měl epileptický záchvat nikdo by se nad tím nepozastavil a každý by ho litoval a nabízel mu pomocnou ruku. Přitom tyhle ataky jsou stejně tak nekontrolovatelné (když se nepracuje už s malým dítětem) jako kdyby byly fyziologického původu.
Život si zkrátka nevybírá a ten kdo si stále uvědomuje co je špatně a co ne, má právo být mezi ostatními lidmi a nebýt separován od společnosti, kterou právě potřebuje k tomu, aby se odrazil od svých chyb a šel dál. A právě slova empatie a pomocná ruka, to udělá v tu chvíli mnohem víc než další rány a násilí.
Ještě jeden příklad ze života: jednou jsem viděla malého kluka, jak mu utekl pes - on ho chytil a začal ho řezat. V první chvíli mě to naštvalo, tak jsem řekla " Hej, co to jako děláš?", děcko zkamenělo a bylo vidět, že čeká co bude dál. V tu chvíli jsem si vzpomněla na knížky od pozitivním posilování a došlo mi, že pokud mu teď vynadám, tak tím určitě neposílím jeho správné chování ke psovi, spíš by to pak dělal někde v lese, kde ho nikdo neuvidí.
Tak jsem vyndala s kapsy sáček s pamlsky a chvíli jsme si klukem hráli na přivolání pejska, hladil ho dával mu pamlsky. Pak jen řekl, " Když mě táta taky nafackuje, když něco provedu, já jsem jen nevěděl jak mu to mám říct". Jen malé zamyšlení nakonec.
Děcko, co řeže může být nakonec úplně v pořádku - jenom neví, jak mu dát najevo chybu, z domova je zvyklé, že za chybu přichází trest. V případě psa tresty nepomáhají a dítě tak musí logicky vyvinout větší tlak.
Danecek999

XXX.XXX.142.18
Dobrý den, nevíte někdo prosím co mám dělat s pejskem až mi umře? veterinář mi ho už chtěl uspat, ale já si ho nechám dožít doma, jsem z České Lípy...

Danecek999
napsal(a):
Dobrý den, nevíte někdo prosím co mám dělat s pejskem až mi umře? veterinář mi ho už chtěl uspat, ale já si ho nechám dožít doma, jsem z České Lípy...
Pohřbít nebo se domluvit na veterině, že tam následně pejska odvezete a zaplatíte poplatek...

Pokud jsi z České Lípy tak se můžeš domluvit zde www.krematoriumzviratcl.cz.