Krmili jsme našeho psa granulemi Eukanuba už od štěněčího věku, kdy začal kulhat na nohu.Po dlouhém vyšetření na veterinární klinice nám bylo vysvětleno, že se toto stalo v důsledku brzkého odstavení od matky a že by jsme mu měli dopřát granule této značky, což jsme samozřejmě udělali, jen v dospělosti jsme mu začali přilepšovat vařeným masem s rýží nebo těstovinami.Po celou dobu co ho měl teď manžel u sebe mu ale kupoval Darling a prý mu strašně chutnal.Mám teď pejska u sebe a chtěla bych pro něj kvalitní granule když už si na granule tak zvykl.Četla jsem tu, že nejvíc propagujete Brit Care nebo Acana.Jsem teď v rozpacích pro jaké se rozhodnout.Prosím neřešte kulhání našeho pejska a vysvětlení veterináře, ani mi neraďte abych mu dávala jen vařené či nevařené maso apod a prosím o neřešení mého vztahu s manželem.Jen se ptám na váš názor na nejlepší kvalitu granulí.Určitě sem chodí spoustu chovatelů, kteří i v tomto směru mají bohaté zkušenosti.Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brit a Nutram jsou vedle Edenu a ND úplný chudák.
Nejlepší z nejlevnějších : Markus Muhle ( 57kč ) Lukullus junior ( 65kč ) Profine energy kuře ( 50kč )
Jedny z nej ale vůbec nejsou drahé ( 81kč za kilo), protože dáte např. pro 25kg psa 200-300g na den.
N&D low grain kuře a treska.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
conaf
napsal(a):
Nejvíce masa např.: Eden, Acana, Orijen
Dobrý poměr cena/kvalita: Fitmin, Brit care, Ontario
Předražené a přitom kvalita nic moc: Barking Heads, Platinum.
Stejně to paní bude muset vyzkoušet. Když můj pes na návštěvě u známých sežral tři granulky Fitminu, tak blil. A to jinak sežere opravdu všechno v jakémkoli množství a OK. Jednou se obsloužil koláči a žrádlem pro slepice, stejně to snesl dobře, líp než Fitmin.

conaf
napsal(a):
Z Vašeho "dobrého poměru" pouze Brit Care, s "předraženými" nemáte pravdu, BH jsou kvalitní.

Někdy mi prdí i po Wolfsblutu, u různých příchutí.

pomeranc
napsal(a):
Jinak mu chutná, jaké granule mu mám koupit pak? Mají jen jeden druh.. čím to mám později nahradit?
A jsk je štěně staré? A plemeno?
pomeranc
napsal(a):
Když mi pes prdí po granulí, znamená to, že mu moc nesedí? Nebo je to normální? Ted máme
Wolf’s Mountain Junior Valley 12,5kg. Není to tak hrozné, jako po Fitminu ale stejně. Taky Vám prdí psy?
Občas je to určitě normální, pokud by pes začal najednou trpět na větry víc než obvykle, zbystřila bych. Může to být jen dočasné, po změně krmiva, než si trávicí trakt zvykne.
Pokud by pes prděl denně a hodně, brala bych to tak, že mu nesedí krmení.
Terven
napsal(a):
Občas je to určitě normální, pokud by pes začal najednou trpět na větry víc než obvykle, zbystřila bych. Může to být jen dočasné, po změně krmiva, než si trávicí trakt zvykne.
Pokud by pes prděl denně a hodně, brala bych to tak, že mu nesedí krmení.
No taky ještě počkám, tyto nové granule má týden.. po Fitminu prděl víc..

pomeranc
napsal(a):
Skoro 5 měsíců, Cane corso..S Váma se dobře kecá.. poradíte mi?
A no jó Můžete zkusit pro změnu Marpy http://www.granule.cz/granule-pro-psy/marp-natural-clean-water-12kg/ nebo Nutra Gold http://www.granule.cz/granule-pro-psy/nutra-gold-large-breed-puppy-15kg/

Wolf’s Mountain Junior Valley
nevím, zda hrách ve formě v jaké je v granulích nadýmá, nicméně pokud ano, tak v těchto granulích je ve složení uveden na 3. místě, přičemž na 1. místě je uvedeno "čerstvé" maso, které se nám po odečtení vody propadne do nepodstatna. Tudíž hrách bude významná složka...

pomeranc
napsal(a):
Skoro 5 měsíců, Cane corso..S Váma se dobře kecá.. poradíte mi?
Nebo i Doxneo jehněčí nebo kachní http://www.spokojenypes.cz/doxneo-2-lamb-12-kg/.
napsal(a):
Wolf’s Mountain Junior Valley
nevím, zda hrách ve formě v jaké je v granulích nadýmá, nicméně pokud ano, tak v těchto granulích je ve složení uveden na 3. místě, přičemž na 1. místě je uvedeno "čerstvé" maso, které se nám po odečtení vody propadne do nepodstatna. Tudíž hrách bude významná složka...
No to máte pravdu.. po hrachu prdí i lidi..
napsal(a):
A no jó Můžete zkusit pro změnu Marpy http://www.granule.cz/granule-pro-psy/marp-natural-clean-water-12kg/ nebo Nutra Gold http://www.granule.cz/granule-pro-psy/nutra-gold-large-breed-puppy-15kg/
Mrknu na to.. ještě jsem dostala domu nějaké vzorky, tak je otestuju..
napsal(a):
Nebo i Doxneo jehněčí nebo kachní http://www.spokojenypes.cz/doxneo-2-lamb-12-kg/.
Tam je taky ten hrách..

pomeranc
napsal(a):
Tam je taky ten hrách..
Tak zkuste nejdřív jako další pytel vzít třeba ty Marpy, tam hrách není a uvidíte, pokud by upouštěl dál, tak to hrachem nebude a vybrala bych nějaké, např jen s pár položkami a nekuřecím masem

No jo, to je v bezobilných..ještě je předtím sušené maso, ale prostě grain free hlouposti mají toho hrachu nebo čočky 20 a víc procent..
Hledala bych bramborové nebo normální nízkoobilninové.
Nutra.. moučky. Soli víc než ovoce.
Marp natural.. drůbeží tuk. Doxneo nemá žádné maso. Fuj. Takhle si kvalitu nepředstavuji.
Vsadím svou registraci na fauně, že ND codfish sednou.
Ale klidně s těmito chvíli vydržte, jak píše Terven, ono to fakt někdy trvá..
Purizon adult ryba, Simpsons puppy...furt se vejdete a jsou tam hlavně brambory.

Z lepších geanulí by šly ještě GO! Natural lososí http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/go-sensitivity-shine-salmon-11-4-kg/

napsal(a):
No jo, to je v bezobilných..ještě je předtím sušené maso, ale prostě grain free hlouposti mají toho hrachu nebo čočky 20 a víc procent..
Hledala bych bramborové nebo normální nízkoobilninové.
Nutra.. moučky. Soli víc než ovoce.
Marp natural.. drůbeží tuk. Doxneo nemá žádné maso. Fuj. Takhle si kvalitu nepředstavuji.
Vsadím svou registraci na fauně, že ND codfish sednou.
Ale klidně s těmito chvíli vydržte, jak píše Terven, ono to fakt někdy trvá..
Purizon adult ryba, Simpsons puppy...furt se vejdete a jsou tam hlavně brambory.
Mimo jiné, ty coldfish se chystám vyzkoušet

napsal(a):
Mimo jiné, ty coldfish se chystám vyzkoušet
Ikdyž mě lehce znejisťuje ten rybí olej, víte jaký je?

napsal(a):
Ikdyž mě lehce znejisťuje ten rybí olej, víte jaký je?
Vím na 100%, že je z Evropy a vyzkoušeno na citlivých psech - nedrbou se. Takoví ti s krátkými chlupy, což je aj moje, mívají trable s kožichem a kůží. Takže asi dobré.
GO! - zas moučka.

napsal(a):
Vím na 100%, že je z Evropy a vyzkoušeno na citlivých psech - nedrbou se. Takoví ti s krátkými chlupy, což je aj moje, mívají trable s kožichem a kůží. Takže asi dobré.
GO! - zas moučka.
odpověď hodna politika a jak zjistit, z jaké je ryby?

napsal(a):
Brit a Nutram jsou vedle Edenu a ND úplný chudák.
Nejlepší z nejlevnějších : Markus Muhle ( 57kč ) Lukullus junior ( 65kč ) Profine energy kuře ( 50kč )
Jedny z nej ale vůbec nejsou drahé ( 81kč za kilo), protože dáte např. pro 25kg psa 200-300g na den.
N&D low grain kuře a treska.
A co todle krmení?
http://www.aspiritpetfood.com/web/en/
Koupila jsem si malou mističku jako pamlsky, psina je nadšená, granulky jsou měkké, půjdu okouknout jestli mají něco většího...
PS: jak je to s obsahem soli v N&D...sůl tam je, ale nepíše se kolik mg/kg jako u ostatních prvků...

napsal(a):
Tak Farminy se zeptat, co
Píší, že olej je ze Skandinávie a všechny suroviny vhodné pro lidi.
Jsem jim napsala z jakých ryb, tož čekám.
Ale většina zdrojů mluví o nebezpečí Baltu a Sev. Ameriky, ohledně ryb, mouček a olejů a že je z makrel, sardinek a tak. Jasné ne, z tresky moc tuku nevyždímete
Tož jim napište ;-).
napsal(a):
A co todle krmení?
Koupila jsem si malou mističku jako pamlsky, psina je nadšená, granulky jsou měkké, půjdu okouknout jestli mají něco většího...
PS: jak je to s obsahem soli v N&D...sůl tam je, ale nepíše se kolik mg/kg jako u ostatních prvků...
Já to potřebuji česky, zas tak dobrá v Aj nejsem

napsal(a):
A co todle krmení?
Alpha spirit je kravina, vůbec se neví odkud je glycerin, třeba z ropy, si vyberte, nikdo na dotazy neodpovídá
v ND je mezi 0,3 a 0,2 % NaCl. Musíte zjistit obsah sodíku.
Sůl ve složení také není vše. Ochutnali jste někdy nějaké ? Slané jsou strašně ty, co mají "přírodní chuť" apod.
Hydrolyzáty..po tom procesu zůstane 16-20% soli.
Mám jedinou radu - granule, když už jimi chcete krmit, střídejte.

pomeranc
napsal(a):
Můžete mi prosím poslat celý název těch granulí ND? pro štěňata velkých plemen, díky..
ND jsou ve skutečnosti pro všecky.
Např. Starter mají chem. konzervaci..on je stejně nikdo nekupuje, protože právě dospělácké jsou vyhovující všem. Puppy zas docela dost bílkovin a někteří to nedávají fyzicky..takže adult.
Farmina N&D Low Grain adult codfish and orange. Mini malé granule, medium, maxi...
Co takhle mu dát slepici a brambory ?
napsal(a):
Alpha spirit je kravina, vůbec se neví odkud je glycerin, třeba z ropy, si vyberte, nikdo na dotazy neodpovídá
v ND je mezi 0,3 a 0,2 % NaCl. Musíte zjistit obsah sodíku.
Sůl ve složení také není vše. Ochutnali jste někdy nějaké ? Slané jsou strašně ty, co mají "přírodní chuť" apod.
Hydrolyzáty..po tom procesu zůstane 16-20% soli.
Mám jedinou radu - granule, když už jimi chcete krmit, střídejte.
ND Low Grain mám zatím vyzkoušené jehně+borůvka a kuře+granát. jablko.
Za mě spokojenost, za psa taky. V jiné diskuzi jsem je málem neprávem obvinila z objemných stolic, jsou v tom nevinně, nakonec to vypadá, že i koňské bobky jsou v tom nevinně.
Viníkem budou zbytky žrádla pro koně - obilí, müsli - kterého si feňule vypaběrkuje po zemi zřejmě víc než jsem předpokládala. Plus nějaké to tvrdé pečivo...
pomeranc
napsal(a):
Můžete mi prosím poslat celý název těch granulí ND? pro štěňata velkých plemen, díky..
Tady je celý sortiment
http://www.mujmazlik.cz/pro-pejsky/granule-pro-psy/nd-psi-granule
jsou toho dvě strany
pokud to má být pro štěňata velkých plemen, hledejte "puppy" a "maxi"

Hmm, hmmm, tak to mám rohlík dolů , a tak to voní rybama (only fish)...takže zůstanu u pamlsku, jede na to jako fretka.
Granule střídám, zrovna je čas na koupení něčeho nového, granule jen přikrmujem zatím kupuju jen malá balení(vyjma toho markuse toho mám 15kg, ale i toho si už schroupne-nechci být hnidopich, ale tam mi docela nesedí ta rašelina a ještě jiná"hlína"-za ty prachy kupovat zahradnický substrát ), v podstatě je má pořád k mámí...

Iliena
napsal(a):
Po kterých konkretně?
Teď konkrétně u Western cape, má i objemnější bobky.

Lorie161
napsal(a):
Megííí mi doporučila granule ND, momentálně krmím štěněčími máme grain free, ale pes neskutečně prdí a smrdí, no a teď otázka, může to být granulemi a nebo je to prostě jen prdící rasou (bostonek). Grancle hltá, nekouše, tudíž spolyká hodně vzduchu...
Low grain a dospělácké.

Terven
napsal(a):
ND Low Grain mám zatím vyzkoušené jehně+borůvka a kuře+granát. jablko.
Za mě spokojenost, za psa taky. V jiné diskuzi jsem je málem neprávem obvinila z objemných stolic, jsou v tom nevinně, nakonec to vypadá, že i koňské bobky jsou v tom nevinně.
Viníkem budou zbytky žrádla pro koně - obilí, müsli - kterého si feňule vypaběrkuje po zemi zřejmě víc než jsem předpokládala. Plus nějaké to tvrdé pečivo...
Psi prostě chcou obilí. To říkám furt
A co bramborové granule ?

Hele, lidi, ono to asi nesedne každému někomu sedí rýže, někde obilí, někde brambory.
Tak když tohle nejde, hledejte úplný opak.
A jsme zase u Wolfsblutu. Nebo jednoduchý Fish4dogs. Barking H. fusspot. Nebo rýžové BH. Když nejedou s 37% proteiny a 1,5% vlákniny, tak prostě musíte ubrat, vlákniny je to zas málo..
Když chce někdo luxusní granule za 80kč/kg, nemám nic lepšího než adult ND. Purizon adult ryba, Simpsons, Petkult,...jsou pod stovku. Wolfsblut některé se dají koupit kolem 110. Jsou rýžové i bramborové.

No vono to bude i o tom plemeni...
napsal(a):
Psi prostě chcou obilí. To říkám furt
A co bramborové granule ?
Určitě chcou, ale vocaď pocaď, když je ho moc, tak pak sedmikilový pes kadí jako doga
A já asi jiné granule nehledám, zatím...jen si ohlídám to bufetění po koních, oni občas drobí opravdu hodně
napsal(a):
Hele, lidi, ono to asi nesedne každému někomu sedí rýže, někde obilí, někde brambory.
Tak když tohle nejde, hledejte úplný opak.
A jsme zase u Wolfsblutu. Nebo jednoduchý Fish4dogs. Barking H. fusspot. Nebo rýžové BH. Když nejedou s 37% proteiny a 1,5% vlákniny, tak prostě musíte ubrat, vlákniny je to zas málo..
Když chce někdo luxusní granule za 80kč/kg, nemám nic lepšího než adult ND. Purizon adult ryba, Simpsons, Petkult,...jsou pod stovku. Wolfsblut některé se dají koupit kolem 110. Jsou rýžové i bramborové.
No právě, dostala sjme od chovatelky ND http://www.spokojenypes.cz/n-d-low-grain-dog-puppy-mini-chicken-pomegr-800g/ ale to co bylo během pár dní , vet mě řekl že v granulích to eni, prý infekci, břcho nafouklé jenže když se na dietě srovnala a měla sjme vrátit zpět granule tak do 2 dní z ní šla jen voda tak jsme si řekla že vysadim obilí a kuře, Wolfsblut sedí, kachní receptura ne průjem ale nic moc takže asi je problém celkově v drůbeži? ted měla rybu a vše ok, koza taky bez problémů.

Štěněčí ND jsou celé blbě poskládané, nekupujte to.
Markéta80 - a kromě drůbeže se už v ničem neliší ?
Hlavně..když něco sedí,2,3 receptury, nezkouším jiné, protože 1) netrpělivost 2) chudák pes
Sedí sladké brambory a kachna, tak hledejte podobné, aj ať to má tolik tuku atd... granule jsou grilované slisované, složité jídlo. Pes s tím má spoustu práce. Sice si zvykne na vše..otázka je za jak dlouho.. ale proč.
Lorie161
napsal(a):
Mě se ty ND líbí moc, ale jako večer, když vám ten pes strčí zadek k hlavě a řachne si, tak to je síla, tak si říkám, jestli nemám další pytel zkusit spíš bezobilné a třeba jehněčí...A taky ne už mini, přeci jen to není čivava a ty granule jsou fakt malinké.
Máme mini pro sedmikilového psa, měnit velikost nebudu.
A dokonce i ty s trochou obilí - a pes neprdí prakticky vůbec. Asi to nebude ani tak o plemeni jako o jednotlivci, o jeho střevní flóře apod.
Je fakt, že já je krmím jen ráno, večer je barf.

Terven
napsal(a):
Máme mini pro sedmikilového psa, měnit velikost nebudu.
A dokonce i ty s trochou obilí - a pes neprdí prakticky vůbec. Asi to nebude ani tak o plemeni jako o jednotlivci, o jeho střevní flóře apod.
Je fakt, že já je krmím jen ráno, večer je barf.
Nesouhlasím, taky krmím granule jen 1x denně, ale rozdíl poznám hned.
napsal(a):
Hlavně..když něco sedí,2,3 receptury, nezkouším jiné, protože 1) netrpělivost 2) chudák pes
Sedí sladké brambory a kachna, tak hledejte podobné, aj ať to má tolik tuku atd... granule jsou grilované slisované, složité jídlo. Pes s tím má spoustu práce. Sice si zvykne na vše..otázka je za jak dlouho.. ale proč.
Tak to je pro mě celkem podstatná informace, co je v té štěněčí receptuře špatně? Takže místo bezobilné řady, koupit adult?
napsal(a):
Nesouhlasím, taky krmím granule jen 1x denně, ale rozdíl poznám hned.
A s čím konkrétně nesouhlasíte?
To, co píšete, potvrzuje mou doměnku, že je to o jednotlivci. Jiný pes by se stejným množstvím a značkou problém mít nemusel.
U mé feny by to možná bylo jinak, pokud by granulí žrala plnou denní dávku.
Ono u nadýmavých věcí je to vždy hlavně o množství. Pokud dám psu růžičku brokolice, nestane se nic, pokud mu dám těch růžiček deset, radši nemyslet
A nevylučuju, že stejně velkému psu, který je zvyklý, těch deset růžiček nezpůsobí žádný problém.
Pořád dokola, nelze zobecňovat.

Terven
napsal(a):
A s čím konkrétně nesouhlasíte?
To, co píšete, potvrzuje mou doměnku, že je to o jednotlivci. Jiný pes by se stejným množstvím a značkou problém mít nemusel.
U mé feny by to možná bylo jinak, pokud by granulí žrala plnou denní dávku.
Ono u nadýmavých věcí je to vždy hlavně o množství. Pokud dám psu růžičku brokolice, nestane se nic, pokud mu dám těch růžiček deset, radši nemyslet
A nevylučuju, že stejně velkému psu, který je zvyklý, těch deset růžiček nezpůsobí žádný problém.
Pořád dokola, nelze zobecňovat.
S tím, že je to o jeho střevní floře, moje čuba má perfektní zažívání, tohle jsou zatím jediné grsnule, kdy na vlastní oči vidím změnu k horšímu, tedy krom ucházení také objem výkalů, takže na vině je ono složení, je jiné než odtatní podobné receptury.
napsal(a):
Měla cold river, pacifik, kozu- tohle vše sedělo zcela bez problémů ale citlivá bude protže stačilo přidat vík krmiva a hned průjem tak zvedám hodně pomalinku. na je hodně žravá takže sežere vše, paní z Wolfsblutu řekla at nedávam jakoukoliv pernatou určitě do 6m a pak max zkusit od starší, té naopak kachna sedí nejlépe. a prý má zkusit koně. Budu max točit příchutě, prý klidně kupovat small takže bych pak brala velké balení a žraly by obě to samé
napsal(a):
S tím, že je to o jeho střevní floře, moje čuba má perfektní zažívání, tohle jsou zatím jediné grsnule, kdy na vlastní oči vidím změnu k horšímu, tedy krom ucházení také objem výkalů, takže na vině je ono složení, je jiné než odtatní podobné receptury.
Netvrdím, že vaše fena nemá perfektní zažívání, ale asi se shodneme, že má JINOU střevní flóru než třeba moje fena, prostě svou, originální
Je celkem běžné, že co dělá dobře jednomu, nemusí dělat dobře druhému a neznamená to, že by oba nemohli mít perfektní zažívání
Lorie161
napsal(a):
Mě se ty ND líbí moc, ale jako večer, když vám ten pes strčí zadek k hlavě a řachne si, tak to je síla, tak si říkám, jestli nemám další pytel zkusit spíš bezobilné a třeba jehněčí...A taky ne už mini, přeci jen to není čivava a ty granule jsou fakt malinké.
Moje fena taky po všem, v čem je obilí, neskutečně prdí... Stačil by i malinký pamlsek a záhy vypustí vražednej pšouk... nejlíp, když je u něčí hlavy.
Takže ty bezobilný určitě stojí za vyzkoušení.
Atheira
napsal(a):
Moje fena taky po všem, v čem je obilí, neskutečně prdí... Stačil by i malinký pamlsek a záhy vypustí vražednej pšouk... nejlíp, když je u něčí hlavy.
Takže ty bezobilný určitě stojí za vyzkoušení.
No právě..Většinou co takhle vím, prdí psi po obilovinách, proto chci zkusit bezobilnou řadu..Když prdí doma, tak to nějak přežiju, ale když lidi na mě koukají na cvičáku, tak je to trošku trapas..
Lorie161
napsal(a):
No právě..Většinou co takhle vím, prdí psi po obilovinách, proto chci zkusit bezobilnou řadu..Když prdí doma, tak to nějak přežiju, ale když lidi na mě koukají na cvičáku, tak je to trošku trapas..
Hlavně ono to i samo o sobě, když vynecháte to, jak je to nepříjemný vám a jak na vás lidi koukaj, neznačí nic dobrýho. Tomu psovi asi taky není úplně nejlíp, když dovede několikrát denně vykouzlit podobnou smršť.

Terven
napsal(a):
Netvrdím, že vaše fena nemá perfektní zažívání, ale asi se shodneme, že má JINOU střevní flóru než třeba moje fena, prostě svou, originální
Je celkem běžné, že co dělá dobře jednomu, nemusí dělat dobře druhému a neznamená to, že by oba nemohli mít perfektní zažívání
Nu, dobrá
Koukám, že je to oříšek, najít granule, které by seděli a mohly se taky střídat.. Mám pocit, že žádné na trhu nejsou 100% dobré, všude je něco.. Měla jsem pocit, že otestuju ND pro velký štěně, megíí zas psala, že nejsou ty štěněcí dobré.. ale asi je to také o tom, jak mu sednou, protože co pes to jiné zažívání.. Ale aspoň tam nemají ten hrášek..

pomeranc
napsal(a):
Koukám, že je to oříšek, najít granule, které by seděli a mohly se taky střídat.. Mám pocit, že žádné na trhu nejsou 100% dobré, všude je něco.. Měla jsem pocit, že otestuju ND pro velký štěně, megíí zas psala, že nejsou ty štěněcí dobré.. ale asi je to také o tom, jak mu sednou, protože co pes to jiné zažívání.. Ale aspoň tam nemají ten hrášek..
Neupínejte se na hrách, moje taky prdí, ale hrách v granulích nemá, může to být cokoliv

Lorie161
napsal(a):
Tak to je pro mě celkem podstatná informace, co je v té štěněčí receptuře špatně? Takže místo bezobilné řady, koupit adult?
Ale jsem si jistá, že odkaz jsem Vám poslala na adult ;-)
Štěněčí mají hodně proteinů, tuku, což každý nesnese, a málo vlákniny. Ten údaj docela sleduji, protože co se děje, když je vlákniny málo a když hodně ? Třeba opravdu nesednou ani jedny, zkuste tedy pravý opak - brambory.
Jinak úplně souhlasím s Terven.
A.
Jak se psík hýbe, jestli má klid po jídle, jaké dostává pamlsky, je po očkování, po nemoci, někde něco snědl a my si myslíme, že už ok, ale uvnitř to tak být nemusí..
Jinak, nesleduji nápis puppy nebo senior, ale energii. A pak je to fakt o každém tom psu..
Můžu akorát říct, které granule jsou dobré, ale dál..
Moje teorie zabíhají až k tomu, že nervní pán je nejhorší a na horách je mému psu lépe než v Praze.. no radši už jdu pryč
napsal(a):
Ale jsem si jistá, že odkaz jsem Vám poslala na adult ;-)
Štěněčí mají hodně proteinů, tuku, což každý nesnese, a málo vlákniny. Ten údaj docela sleduji, protože co se děje, když je vlákniny málo a když hodně ? Třeba opravdu nesednou ani jedny, zkuste tedy pravý opak - brambory.
Jinak úplně souhlasím s Terven.
A.
Jak se psík hýbe, jestli má klid po jídle, jaké dostává pamlsky, je po očkování, po nemoci, někde něco snědl a my si myslíme, že už ok, ale uvnitř to tak být nemusí..
Jinak, nesleduji nápis puppy nebo senior, ale energii. A pak je to fakt o každém tom psu..
Můžu akorát říct, které granule jsou dobré, ale dál..
Moje teorie zabíhají až k tomu, že nervní pán je nejhorší a na horách je mému psu lépe než v Praze.. no radši už jdu pryč
Jo odkaz jste určitě dala adult, ale nějak mi to nedošlo..
Takže znovu, když mají vysoký podíl proteinů, kolik procent je správný podíl proteinů pro štěně?
ND low grain puppy 35%
ND low grain adult 28%
ND grain free puppy 42%
ND grain free adult 37%
Takže kdybych chtěla zkusit bezobilné, procento proteinů je o dost větší, spíš bych teda psovi uškodila, než přilepšila?

Lorie161
napsal(a):
Jo odkaz jste určitě dala adult, ale nějak mi to nedošlo..
Takže znovu, když mají vysoký podíl proteinů, kolik procent je správný podíl proteinů pro štěně?
ND low grain puppy 35%
ND low grain adult 28%
ND grain free puppy 42%
ND grain free adult 37%
Takže kdybych chtěla zkusit bezobilné, procento proteinů je o dost větší, spíš bych teda psovi uškodila, než přilepšila?
Ale ono není "správný" podíl.
Můj pes nemá problém s takovou výší. Ale 1,5% vlákniny je málo. Normální je kolem 3%. Třeba Acana má aj 7 a to už psi také moc nedávají..
Někteří nesnesou tolik proteinu. Někteří zas tolik tuku.
"Norma" pro dospělé psy např. je 18% bílkovin. To by moje Megíí asi nepřežila..
Takže tabulky..orientačně.
Codfish adult 30% protein, tuk 18, vlák.2,9. To je pro štěně dostačující, pro dospělého též.
Jestli to neklapne ale tak do.. týdne.. nevím.. šla bych po něčem fakt jiném.
Třeba vadí jen to obilí.
napsal(a):
Ale ono není "správný" podíl.
Můj pes nemá problém s takovou výší. Ale 1,5% vlákniny je málo. Normální je kolem 3%. Třeba Acana má aj 7 a to už psi také moc nedávají..
Někteří nesnesou tolik proteinu. Někteří zas tolik tuku.
"Norma" pro dospělé psy např. je 18% bílkovin. To by moje Megíí asi nepřežila..
Takže tabulky..orientačně.
Codfish adult 30% protein, tuk 18, vlák.2,9. To je pro štěně dostačující, pro dospělého též.
Jestli to neklapne ale tak do.. týdne.. nevím.. šla bych po něčem fakt jiném.
Třeba vadí jen to obilí.
No v těch grain free je jí víc, ale experimentovat nechci, takže bych se možná přikláněla k tomu, že bych přešla na essential, ten má sladký brambor, ale kolik obsahuje vlákniny jsem nenašla...

Jinak.. já mít takový trabl s testováním granul, tak nekrmím žádné. Nebo zkusím maso ráno, granule večer. Nebo víc dávek. Ale jen na granulách psa nenechám. Zkusím týden a nazdar.
Ony zas tak vyvážené nejsou, jak se píše. Sice tam jsou nasypány vitamínky a bla bla, ale občas někomu ujede ruka a je tam moc, příště zas málo..jednou máte v balení 30 procent bílkovin a příště 28 nebo 33. Je to povolené.
Tak to neberte tak vážně. Furt je to hodně zpracované jídlo, hodně "spečené".
Jo. trochu jsme si ty psy už tak navykli..vypěstovali.. ale přece jen granule nejsou na světě tak dlouho..a ty dobré ještě méně
Granule se přejí. Změní recepturu a zapomenou nám to říct.
Víte jak se pes rozvalí u krbu, po spořádání krůty, usne, nic mu nechybí ? S granulou má práci.
Teď mi Megí s Mícou sežraly makrelu..a nečetly, kolik má tuku..nevybrali z toho kosti..a vypadají vyváženě.

Lorie161
napsal(a):
No v těch grain free je jí víc, ale experimentovat nechci, takže bych se možná přikláněla k tomu, že bych přešla na essential, ten má sladký brambor, ale kolik obsahuje vlákniny jsem nenašla...
Tu
http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/1330/essential-the-beginning-large-breed
3,5.
napsal(a):
Jinak.. já mít takový trabl s testováním granul, tak nekrmím žádné. Nebo zkusím maso ráno, granule večer. Nebo víc dávek. Ale jen na granulách psa nenechám. Zkusím týden a nazdar.
Ony zas tak vyvážené nejsou, jak se píše. Sice tam jsou nasypány vitamínky a bla bla, ale občas někomu ujede ruka a je tam moc, příště zas málo..jednou máte v balení 30 procent bílkovin a příště 28 nebo 33. Je to povolené.
Tak to neberte tak vážně. Furt je to hodně zpracované jídlo, hodně "spečené".
Jo. trochu jsme si ty psy už tak navykli..vypěstovali.. ale přece jen granule nejsou na světě tak dlouho..a ty dobré ještě méně
Granule se přejí. Změní recepturu a zapomenou nám to říct.
Víte jak se pes rozvalí u krbu, po spořádání krůty, usne, nic mu nechybí ? S granulou má práci.
Teď mi Megí s Mícou sežraly makrelu..a nečetly, kolik má tuku..nevybrali z toho kosti..a vypadají vyváženě.
Já občas maso dávám, ale mám mrazák narvaný našim jídlem, já prostě nemám místo na psí maso, sem tam nějaké kuřecí, jehněčí, krůtí a králičí najdu v mrazáku, takže je jasný, že pes dostane, ale převážně mám mrazák plný panenky :-D. Teď měla kuřecí krky a šmakovalo...
Přemýšlela jsem o tom barfu už namíchaným, kdy stačí jen rozmrazit, ale prostě nemám na to místo, navíc já to nedávám, mě se chce z toho zvracet..
Jinak mám 12kg pytel, zatím jsem granule neměnila a dokud je nesežere ani měnit nebudu, průjem nemá, roste krásně, jen si občas zaprdí, takže až dobere, zkusím jiný..
Jinak mi to připomnělo, že by dnes mohla dostat maso se zelenino..:-D.

Iliena
napsal(a):
Aha, pštros, toho mám pořád na seznamu plánovaných mas , chtěla jsem zkusit Wild duck, ale nevím z jakých důvodů tam nacpali kuřecí játra tak ty ani zkoušet nebudu.
Jsou kachní ve wild duck a dle mně je to kachní vývar
originál: Složení: kachní (44%) (z toho kachní maso 25%, sušené kachní maso 17%, kachní tuk 2%), brambor (24%), sladké brambory (19%), Entenjus, minerály, topinambury, cizrna, lněné semínko, rajčata, středomořské bylinky mix, , maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, kopřiva, pampeliška, ženšen, mannanoligosaccharides (Probiotické MOS) frukto ostružiny (Probiotické FOS), extrakt z juky.
napsal(a):
Jsou kachní ve wild duck a dle mně je to kachní vývar
originál: Složení: kachní (44%) (z toho kachní maso 25%, sušené kachní maso 17%, kachní tuk 2%), brambor (24%), sladké brambory (19%), Entenjus, minerály, topinambury, cizrna, lněné semínko, rajčata, středomořské bylinky mix, , maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, kopřiva, pampeliška, ženšen, mannanoligosaccharides (Probiotické MOS) frukto ostružiny (Probiotické FOS), extrakt z juky.
Ne-e, koukněte na složení tady: http://www.dog-gate.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wild-duck-15kg/ nebo i tady http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wild-duck-15kg/ je tam prostě kuřecí játra
A i kdyby šlo jen o chybu, jistotu už nemám a když mám alergika riskovat to nebudu.

Iliena
napsal(a):
Aha, pštros, toho mám pořád na seznamu plánovaných mas , chtěla jsem zkusit Wild duck, ale nevím z jakých důvodů tam nacpali kuřecí játra tak ty ani zkoušet nebudu.
Přesně, ta játra mě taky štvou
napsal(a):
Přesně, ta játra mě taky štvou
Přesně , ale ještě mám v plánu tyhle, protože králík jinak jo jo
http://www.dog-gate.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-jack-rabit-15kg/.

Iliena
napsal(a):
Ne-e, koukněte na složení tady: http://www.dog-gate.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wild-duck-15kg/ nebo i tady http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wild-duck-15kg/ je tam prostě kuřecí játra
A i kdyby šlo jen o chybu, jistotu už nemám a když mám alergika riskovat to nebudu.
Ale zase tady to má paní psané jako megiií http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/wild-duck/wild-duck-2kg.

Iliena
napsal(a):
Přesně , ale ještě mám v plánu tyhle, protože králík jinak jo jo
http://www.dog-gate.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-jack-rabit-15kg/.
Na ty se taky chystáme
napsal(a):
Ale zase tady to má paní psané jako megiií http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/wild-duck/wild-duck-2kg.
No a teď kde je pravda

Iliena
napsal(a):
No a teď kde je pravda
Snad na pytli Nechystá se je někdo koupit?
Lorie161
napsal(a):
Já občas maso dávám, ale mám mrazák narvaný našim jídlem, já prostě nemám místo na psí maso, sem tam nějaké kuřecí, jehněčí, krůtí a králičí najdu v mrazáku, takže je jasný, že pes dostane, ale převážně mám mrazák plný panenky :-D. Teď měla kuřecí krky a šmakovalo...
Přemýšlela jsem o tom barfu už namíchaným, kdy stačí jen rozmrazit, ale prostě nemám na to místo, navíc já to nedávám, mě se chce z toho zvracet..
Jinak mám 12kg pytel, zatím jsem granule neměnila a dokud je nesežere ani měnit nebudu, průjem nemá, roste krásně, jen si občas zaprdí, takže až dobere, zkusím jiný..
Jinak mi to připomnělo, že by dnes mohla dostat maso se zelenino..:-D.
s tím zvracením jste mi připomněla mě.
Předevčírem jsem psovi vařila králičí vývar s mrkví. V klidu jsem obrala stehno, lopatku, páteř, no a tak si hezky obírám tu králičí hlavu, když mi došlo, že mám malíček v očním důlku a z tlamy se plazí mrtvý jazyk a bylo, musel to doobrat přítel Jsem holt měkoň
Iliena
napsal(a):
s tím zvracením jste mi připomněla mě.
Předevčírem jsem psovi vařila králičí vývar s mrkví. V klidu jsem obrala stehno, lopatku, páteř, no a tak si hezky obírám tu králičí hlavu, když mi došlo, že mám malíček v očním důlku a z tlamy se plazí mrtvý jazyk a bylo, musel to doobrat přítel Jsem holt měkoň
To bych nedala, mě nevadí steak, který hodím na pánev, ale obírat maso a nebo chystat vnitřnosti... ...No připravovat to musí chlap, já na to nemám žaludek..
V sobotu jsme měli zabijačku, pes si pěkně hltal ocásek, no hodila jsem otočku..

Kuřecí játra tam prostě nejsou
pravdu má vždy jen orig. web
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-wild-duck-adult-trockenfutter.html.
Terven
napsal(a):
A víte, že ta flóra jde transplantovat a je to o určitého onemocnění život zachraňující výkon s vysokou bezpečností a extrémní úspěšností, přesto to lidi odmítají a přiklánějí se ke konvenční léčbě antibiotiky, která má v tom určitém stavu poměrně malou úspěšnost?
A u krav, to už vůbec neříkám.
Proto. Stoprocentně věřím, že Váš pes má úplně spešl ultrapremium high shine flóru

napsal(a):
Kuřecí játra tam prostě nejsou
pravdu má vždy jen orig. web
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-wild-duck-adult-trockenfutter.html.
Tzn že někteří jedinci neumí anglicky, navíc pan Radek neměl v receptuře Atlantic tuna vypsán ve složení lisosový vývar, tak jsem ho na to musela upozornit, byl rád a doplnil
Lorie161
napsal(a):
To bych nedala, mě nevadí steak, který hodím na pánev, ale obírat maso a nebo chystat vnitřnosti... ...No připravovat to musí chlap, já na to nemám žaludek..
V sobotu jsme měli zabijačku, pes si pěkně hltal ocásek, no hodila jsem otočku..
To vážně? A to nevíte, že to nejlepší maso je od kosti? ;-).
Lorie161
napsal(a):
Což normálně maso zvládnu, i na vnitřnosti jsem si zvykla, když to pytlíkuju a cpu psovi do mrazáku, akorát králičí plíce mi dělali trochu problém, ale dala jsem to no ten jazyk mě ale prostě nečekaně dostal

napsal(a):
Tzn že někteří jedinci neumí anglicky, navíc pan Radek neměl v receptuře Atlantic tuna vypsán ve složení lisosový vývar, tak jsem ho na to musela upozornit, byl rád a doplnil
No a já umím jen anglicky a kupuji německé a italské granule ;-)
neříkejte, že je trabl kliknout v chromu pravou myšou a dát "přeložit do češtiny" nebo translator nebo vůbec nevěřím, že někdo používá blbečka exlorera. Ten je úžasný na stáhnutí chromu

napsal(a):
No a já umím jen anglicky a kupuji německé a italské granule ;-)
neříkejte, že je trabl kliknout v chromu pravou myšou a dát "přeložit do češtiny" nebo translator nebo vůbec nevěřím, že někdo používá blbečka exlorera. Ten je úžasný na stáhnutí chromu
Nebo-li důvěřuj, ale prověřuj

tapina
napsal(a):
To vážně? A to nevíte, že to nejlepší maso je od kosti? ;-).
Tzv. steak od kosti čili oháňka a má to úplně blbou trvanlivost
do půl hodiny pryč.
Střevní jde a kožní ?
Markéta80
napsal(a):
Měla cold river, pacifik, kozu- tohle vše sedělo zcela bez problémů ale citlivá bude protže stačilo přidat vík krmiva a hned průjem tak zvedám hodně pomalinku. na je hodně žravá takže sežere vše, paní z Wolfsblutu řekla at nedávam jakoukoliv pernatou určitě do 6m a pak max zkusit od starší, té naopak kachna sedí nejlépe. a prý má zkusit koně. Budu max točit příchutě, prý klidně kupovat small takže bych pak brala velké balení a žraly by obě to samé
Podle vašeho výpisu mi spíš vychází, že nesnáší nabušené receptury. Samojed taky srajdil, když to bylo mastnější, tučnější - prostě s přemírou proteinů.
Iliena
napsal(a):
Což normálně maso zvládnu, i na vnitřnosti jsem si zvykla, když to pytlíkuju a cpu psovi do mrazáku, akorát králičí plíce mi dělali trochu problém, ale dala jsem to no ten jazyk mě ale prostě nečekaně dostal
Králíčí hlavy jsme jako děcka jedli z polívky jako největší pochoutku...to si utrhoval od huby děda. Pak, až jsme dostali rozum jsme je nechávali pejskovi, aby měl taky dobrotku. Teď sehnat psu králíčí hlavu je kunšt. Tchán je vyhazuje

Markéta80
napsal(a):
No mam tady pro starší kachnu ale small a jsou ve složení kuřecí játra , že by důvod proč malé nesedí? a kuřecí játra jsou napsané i ve složení v němčině
Aha To je ale bordel

napsal(a):
Aha To je ale bordel
Máte někdo odzkoušené http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/black-bird-adult/black-bird-adult-15kg jen u adult mají 500gr balení. jak velké jsou granule? Dělají i small ale ne 500gr balení. Ve složení nic kuřecího že bych vzala pro dospělou a malá ochutnala abych nevzala 2kg balení a malé to nesedlo a velká nechtěla

Markéta80
napsal(a):
Máte někdo odzkoušené http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/black-bird-adult/black-bird-adult-15kg jen u adult mají 500gr balení. jak velké jsou granule? Dělají i small ale ne 500gr balení. Ve složení nic kuřecího že bych vzala pro dospělou a malá ochutnala abych nevzala 2kg balení a malé to nesedlo a velká nechtěla
Adult foto
a puppy jsou o pár mm menší
fotky jsou všecky na wolfsblut.com.
napsal(a):
Adult foto
a puppy jsou o pár mm menší
fotky jsou všecky na wolfsblut.com.
Už jsem koukala ale beru adult většinou trojúhelníkový tvar ty by měly být menší. nejlepší by byly small, ty co jsem měla byly všechny fakt malé ale zase brát 2kg balení když je nemám odzkoušené...
Iveta364

XXX.XXX.107.212
Zdravím, děkuji za diskuzi. Co se týče granulí, koukněte se sem: https://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/POTREBY-PRO-PSY/KRMIVA-PRO-PSY/Purina-Proplan-Adult-Salmon-rice-15kg.html?force_sid=db20d519899579fe621b266f49783fca. Co na tyhle granule říkáte? Jsou dobré? Děkuji za názor.

Iveta364
napsal(a):
Zdravím, děkuji za diskuzi. Co se týče granulí, koukněte se sem: https://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/POTREBY-PRO-PSY/KRMIVA-PRO-PSY/Purina-Proplan-Adult-Salmon-rice-15kg.html?force_sid=db20d519899579fe621b266f49783fca. Co na tyhle granule říkáte? Jsou dobré? Děkuji za názor.
Nejsou, Pro Plan jsou nekvalitní

Iveta364
napsal(a):
U tohoto výrobce se ani nebavíme o (ne)kvalitě, ale o bezpečnosti krmiva. Pryč, co nejdál.

Markéta80
napsal(a):
Už jsem koukala ale beru adult většinou trojúhelníkový tvar ty by měly být menší. nejlepší by byly small, ty co jsem měla byly všechny fakt malé ale zase brát 2kg balení když je nemám odzkoušené...
Tak si kupte velbloudí :D Jsou 0,5kg. Nebo 2kg čehokoli a udělejte útulku druhé vánoce.
Nebo koukněte sem, pár malých balení tam je..třeba
https://www.propsyafretky.cz/p/wolfsblut/wolfsblut-adult/wolfsblut-jack-rabbit-500g
Anebo si to kupte u nich.
https://www.healthfood24.com/de/Trockenfutter-fuer-Hunde/Kleine-Rassen/Wolfsblut-Black-Bird-Small-Breed.
napsal(a):
Tak si kupte velbloudí :D Jsou 0,5kg. Nebo 2kg čehokoli a udělejte útulku druhé vánoce.
Nebo koukněte sem, pár malých balení tam je..třeba
https://www.propsyafretky.cz/p/wolfsblut/wolfsblut-adult/wolfsblut-jack-rabbit-500g
Anebo si to kupte u nich.
https://www.healthfood24.com/de/Trockenfutter-fuer-Hunde/Kleine-Rassen/Wolfsblut-Black-Bird-Small-Breed.
To je paráda že v Německu mají 500gr balení , asi vezmu small no a budu doufat , paní doporučila konské že jsou pro hodně citlivé králík starší moc nesedl a velblouda nežere ale kachna jí sedí krásně, oproti králíkovi šílený nepoměr co z ní venku vyleze .

napsal(a):
Dopita, Martin (Martin.Dopita@henryschein.cz)
RE: Farmina - information request
Dnes 24.1.2017,17:13:27
Komu: xxxxxxx@seznam.cz
Dobrý den.
Jedná se o olej ze sleďe mořského a je konzervovaný přírodními antioxidanty, což jsou extrakty bohaté na tokoferol.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Martin Dopita.

napsal(a):
Dopita, Martin (Martin.Dopita@henryschein.cz)
RE: Farmina - information request
Dnes 24.1.2017,17:13:27
Komu: xxxxxxx@seznam.cz
Dobrý den.
Jedná se o olej ze sleďe mořského a je konzervovaný přírodními antioxidanty, což jsou extrakty bohaté na tokoferol.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Martin Dopita.
Bezva, díky!
Stand01

XXX.XXX.171.130
napsal(a):
ND jsou ve skutečnosti pro všecky.
Např. Starter mají chem. konzervaci..on je stejně nikdo nekupuje, protože právě dospělácké jsou vyhovující všem. Puppy zas docela dost bílkovin a někteří to nedávají fyzicky..takže adult.
Farmina N&D Low Grain adult codfish and orange. Mini malé granule, medium, maxi...
Co takhle mu dát slepici a brambory ?
1. ND LG Starter chemické konzervanty neobsahuje. To, že ho nikdo nekupuje víte odkud?
2. Dezinformace o tom, že ND jsou ALS (platí pouze v US, kde platí pro krmiva jiné normy než normy platné v EU) a štěňatům se nedoporučují puppy receptury, pochází z jedné nejmenované skupiny na FB odkud evidentně tyto dezinformace čerpáte.
Příště si informace, nejlépe předtím než je zveřejníte, radši ověřte a to nejlépe přímo u výrobce. Tohle jsou drby typu jedna paní povídala.

Stand01
napsal(a):
1. ND LG Starter chemické konzervanty neobsahuje. To, že ho nikdo nekupuje víte odkud?
2. Dezinformace o tom, že ND jsou ALS (platí pouze v US, kde platí pro krmiva jiné normy než normy platné v EU) a štěňatům se nedoporučují puppy receptury, pochází z jedné nejmenované skupiny na FB odkud evidentně tyto dezinformace čerpáte.
Příště si informace, nejlépe předtím než je zveřejníte, radši ověřte a to nejlépe přímo u výrobce. Tohle jsou drby typu jedna paní povídala.
Drby z orig. webu Farminy - ND lg starter puppy:
živočišný tuk, monodicalcium fosfát, uhličitan vápenatý
AAFCO vychází z toho samého co EU a FEDIAF. NRC 2006. Přesně je to tak, v procentech v sušině (což si spočítáte online, cca je to o 2% víc, než se píše na obal v analýze)
AAFCO protein 22, tuk 8, Ca 1, P 0,8, Ca:P 1:1 pro rostoucí psy a reprodukce
FEDIAF protein 25, tuk 8,5, Ca 1, P 0,9, Ca:P 1:1 – 1.6:1, do 14 týdnů věku
FEDIAF protein 20, tuk 8,5, Ca 0,8 - 1, P 0,7, Ca:P 1:1 – 1.6:1 až 1.8:1 nad 14 t. věku
Pro dospělé:
AAFCO 18,5,0,6,0,5,1:1
FEDIAF 18,5,5,0,5,0,4,1:1 – 2:1
Co teda není ALS ?
Na FB nejsem, jsou tam zabednění, zaměňují výši proteinu za odpadní látky proteinu, prosazují ND, Timberwolf a netuší co je masová moučka.
Tady zas Orijen a Brit. Ale mě to moc nezajímá. ND jsou výborné. Jedny z nej. Ale puppy ne. Mně vadí zbytečné položky, ne bílkoviny.
Smiřte se s tím.
PS: krmím ND ;-).
Zdravím, v jiném vlákně mi nikdo neodpověděl, proto prosím ještě jednou o odpověď ( mohla by Megií )?
Prosím o porovnání granulek, nyní krmíme ND...chci, aby pejsci drželi váhu...a nepřibírali, teď v zimě spíš potřebují trochu ubrat...
Potřebuju ještě jedny na prostřídání s ND...
Artemis Fresh Mix Small Breed Adult 1,8 kg
Marp Holistic White Mix Small Breed 2 kg
Essential Foods Superior Living small breed 3 kg
Nutra Gold Indoor Dog Microbites
Děkuji Moc.

Nejvíce hubnoucí jsou Marp, pak Artemis, Essential, Nutra.
Vybrala bych Marp a Essen. kvůli čerstvému masu.
Jednoduše na to dojdete tak - ME. Využitelnost krmiva.
Marp 3550 kilokalorií v kilogramu granul. ND 3800 a více.
Takže buď snížíte dávku nebo vezmete třeba ty Marp.
Terven, tapina, co myslíte ?

Když ne na orig. webu, tak allaboutdogfood.co.uk mají dost informací.
Pak je na to ještě vzorec, jenže ono záleží i na způsobu zpracování atp., tudíž se ho nedržím. Počítá, že z tuku a bílkovin dostane pes nejvíc, jenže jak víme, rostlinné bílkoviny jsou tak trochu nanic..
ME (kcal/kg) = [(3,5 x hrubý protein) + (8,5 x hrubý tuk) + (3,5 x NFE)] x 10
ME (kJ/kg) = [(14,65 x hrubý protein) + (35,59 x hrubý tuk) + (14,65 x NFE)] x 10
NFE jsou sacharidy.
Na ty dojdete tak:
Pytel granul (100%) - protein - tuk - popel - vlhkost = NFE.
Jestli není uveden popel, počítám 8, vlhkost 10.

Tamariska
napsal(a):
Zdravím, v jiném vlákně mi nikdo neodpověděl, proto prosím ještě jednou o odpověď ( mohla by Megií )?
Prosím o porovnání granulek, nyní krmíme ND...chci, aby pejsci drželi váhu...a nepřibírali, teď v zimě spíš potřebují trochu ubrat...
Potřebuju ještě jedny na prostřídání s ND...
Artemis Fresh Mix Small Breed Adult 1,8 kg
Marp Holistic White Mix Small Breed 2 kg
Essential Foods Superior Living small breed 3 kg
Nutra Gold Indoor Dog Microbites
Děkuji Moc.
Ale odpověděl...
lesnížínka
napsal(a):
Podle vašeho výpisu mi spíš vychází, že nesnáší nabušené receptury. Samojed taky srajdil, když to bylo mastnější, tučnější - prostě s přemírou proteinů.
Až ted čtu odpověd. takže aby byl jen jeden druh masa? Nebo jiného výrobce, wolfblut má často víc druhů masa v jedné receptuře

Markéta80
napsal(a):
Až ted čtu odpověd. takže aby byl jen jeden druh masa? Nebo jiného výrobce, wolfblut má často víc druhů masa v jedné receptuře
Bavíme se pořád o WB ? I stejný tuk tam je, i trojúhelníčky Vám z toho nadělali
Blackbird + Wideplain small breed, Range lamb puppy, Wild duck puppy lb., Western cape, White cloud active.
napsal(a):
Bavíme se pořád o WB ? I stejný tuk tam je, i trojúhelníčky Vám z toho nadělali
Blackbird + Wideplain small breed, Range lamb puppy, Wild duck puppy lb., Western cape, White cloud active.
Reagovala jsme že by jí mohly vadit hodně nabušené receptury , jestli teda nezkusit zcela jinou značku kde je jen jeden druh. každopádně nemůže nic kde je kuře, ted měla průjem i když tam bylo jen 10 % kachny a kachní tuk- http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/hunters-pride.

Markéta80
napsal(a):
Reagovala jsme že by jí mohly vadit hodně nabušené receptury , jestli teda nezkusit zcela jinou značku kde je jen jeden druh. každopádně nemůže nic kde je kuře, ted měla průjem i když tam bylo jen 10 % kachny a kachní tuk- http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/hunters-pride.
Však výš máte jeden druh.
Hunters pride je míchanice. Nemusí to být kachnou.
Proč nezkusíte eliminačku ? Týden a máte klid.

Markéta80
napsal(a):
Takže zkusit jednodruhové ?
Především bych psa netestovala granulemi. Už je to docela dlouho.
Proč nejí maso ?
Na granulích nic nevyzkoušíte. Je tam moc složek.
Třeba vadí mrkev. Brambory. Moc tuku. To nejde. Zkuste jedno maso, ať víte aspoň něco. Pak přidat brambory nebo rýži.
A podle toho vybrat granule.
Co když vadí bylinky ? Nezjistíte z granul nic.
Můžete mi napsat váš názor na tyto granule?
Díky
http://www.mountfield.cz/starvita-pro-dospele-psy-jehne-zverina-12kg-2krm1063.

Nějaký i.d.ot tam dal
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dihydrogenfosfore%C4%8Dnan_sodn%C3%BD
a "antioxidanty, konzervanty", tak pak už není co názorovat.

Navíc jsou to v podstatě kuřecí granule - neidentifikovaná většina živočišné složky bude asi taky něco z kuřete.
Mají dobrou odpověď na dotaz, jestli obsah kuřete u "hypoalergenních" granulí není překlep - není. Bez obilí (bez lepku) hypoalergenní jsou.

Jasně, lepek, prevít
Naposledy jsem četla: alergie je přece jenom na kuřecí, na tuk nikdy, na hovězí, na rýži být nemůže co to je za blbost a "náš pes po jehněčích zvracel takže je alergický takže co mu mám dát kuřecí".
Takže ano, Starvita jsou hypoalergenní ;-)
Stejně jako všecky ostatní.
Hmmm zajímavé ten dotaz..on jí ale odpověděl správně. Nevyrobili monoproteinové, ale bezlepkové a dokonce vědí, že jde o bílkoviny, což paní netušila, protože řeší kuře/hypoalergenní.
Škoda, že jsou ty granule nanic.
Dobré granule jsou od Carnilove, Brit Care, Acana, Orijen, Applaws, Essential Foods, Markus Muhle a další. S kuřecím masem bývají levnější, hovězí a jehněčí jsou dražší. Carnilove nabízí také zvěřinu a cenově to jde. Na tomto odkaze si můžete např. vybrat a porovnat krmiva s vysokým obsahem masa: https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/tag/30avicemasa/ano
Jsou tam i dobré články o krmení a rady jak a čím krmit.
AmyOva
napsal(a):
Můžete mi napsat váš názor na tyto granule?
Díky
http://www.mountfield.cz/starvita-pro-dospele-psy-jehne-zverina-12kg-2krm1063.
Jsou průměrné kvality za dobrou cenu. Zde hodnocení různých granulí od Mountfieldu: https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/tag/znacka/mountfield.

maxj
napsal(a):
Dobré granule jsou od Carnilove, Brit Care, Acana, Orijen, Applaws, Essential Foods, Markus Muhle a další. S kuřecím masem bývají levnější, hovězí a jehněčí jsou dražší. Carnilove nabízí také zvěřinu a cenově to jde. Na tomto odkaze si můžete např. vybrat a porovnat krmiva s vysokým obsahem masa: https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/tag/30avicemasa/ano
Jsou tam i dobré články o krmení a rady jak a čím krmit.
Prosím, podle čeho hodnotíte granule ? Protože já to nechápu. Díky za vysvětlení.
Kde mají Carnilove divočinu ? Kančí moučka, jehněčí moučka, kuřecí játra, hydrolyzované škeble. Nevidím divočinu.
Acana nějaké 3% masa má, ok. Applaws nekvalitní tuk.
Cena vůbec není o druhu masa..

maxj
napsal(a):
Jsou průměrné kvality za dobrou cenu. Zde hodnocení různých granulí od Mountfieldu: https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/tag/znacka/mountfield.
Pravidlo 1: vyhýbat se špatné chemické konzervaci.
Navíc Mountfield porušil hned v prvním řádku jeden zákon, který je u granul dost důležitý.
"Maso" nejsou vnitřnosti, nemá to v té závorce co dělat. Správně by bylo
"Maso a výrobky živočišného původu". Zní jinak
1) nekvalitní granule
2) podvodníci
Máte v hodnoceních špatná složení. Acana cobb : chicken meal, turkey meal, herring meal... je moučka, ne maso.. to teda nevím na které louce v Kanadě běhá free-run cuře už obalené.. v Kentucky jo, to jo.
napsal(a):
Pravidlo 1: vyhýbat se špatné chemické konzervaci.
Navíc Mountfield porušil hned v prvním řádku jeden zákon, který je u granul dost důležitý.
"Maso" nejsou vnitřnosti, nemá to v té závorce co dělat. Správně by bylo
"Maso a výrobky živočišného původu". Zní jinak
1) nekvalitní granule
2) podvodníci
Máte v hodnoceních špatná složení. Acana cobb : chicken meal, turkey meal, herring meal... je moučka, ne maso.. to teda nevím na které louce v Kanadě běhá free-run cuře už obalené.. v Kentucky jo, to jo.
Asi jste se dívala někde jinde a ne u nás.
Pro objektivitu, toto je složení Mountfield Starvita pro dospělé psy - jehně, zvěřina:
maso (sušené kuřecí maso 17 %, čerstvé zvěřinové maso a vnitřnosti 15 % v čerstvém stavu, čerstvá vepřová játra 10 % v čerstvém stavu, sušené jehněčí maso 4 %, hydrolyzovaná vepřová játra 3,5 %)... viz odkaz:
https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/mountfield-starvita-pro-dospele-psy-jehne-zverina
A toto je složení Acana Dog Cob Chicken & Greens Heritage na stránkách výrobce: Fresh chicken meat (11%), chicken meal (10%), turkey meal (10%), red lentils, whole green peas (9%), field beans (8%), fresh chicken giblets (liver, heart, kidney) (6%), herring meal (5%), chicken fat (5%), green lentils (5%), whole yellow peas (4%), fresh whole eggs (4%), fresh whole flounder (4%)...
a toto na našich stránkách:
čerstvé kuřecí maso (11 %), dehydrované kuře (10 %), dehydrovaná krůta (10 %), červená čočka, celý zelený hrách (9 %), fazole (8 %), čerstvé kuřecí droby (játra, srdce, ledviny - celkem 6 %), dehydrovaný sleď (5 %), kuřecí tuk (5 %), zelená čočka (5 %), celý žlutý hrách (4 %), čerstvá celá vejce (4 %), čerstvý celý platýs (4 %)... viz:
https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/acana-dog-cobb-chicken-and-greens-heritage.
napsal(a):
Prosím, podle čeho hodnotíte granule ? Protože já to nechápu. Díky za vysvětlení.
Kde mají Carnilove divočinu ? Kančí moučka, jehněčí moučka, kuřecí játra, hydrolyzované škeble. Nevidím divočinu.
Acana nějaké 3% masa má, ok. Applaws nekvalitní tuk.
Cena vůbec není o druhu masa..
Jak hodnotíme krmiva pro psy naleznete zde:
https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/faktory-hodnoceni/jak-hodnotime-krmiva
A co se skrývá pod pojmem "masová moučka" je vysvětleno zde:
https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/posouzeni-surovin/maso-pro-psy
Divočák je volně žijící zvíře, my ho řadíme mezi zvěřinu. A je ho v granulích celkem dost - "kančí masová moučka (30%)", viz:
https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/carnilove-lamb-and-wild-boar-for-adult.
napsal(a):
Nějaký i.d.ot tam dal
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dihydrogenfosfore%C4%8Dnan_sodn%C3%BD
a "antioxidanty, konzervanty", tak pak už není co názorovat.
Fosforečnany sodné jsou éčka. Na stránkách "Zdravá potravina" má skóre škodlivosti 2 z 10. Možná proto jej nalezneme i v Sunaru - viz:
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E339
I přes jeho "nízkou škodlivost" je lépe se mu pokud možno vyhnout.

Vše-o-krmivech
napsal(a):
Asi jste se dívala někde jinde a ne u nás.
Pro objektivitu, toto je složení Mountfield Starvita pro dospělé psy - jehně, zvěřina:
maso (sušené kuřecí maso 17 %, čerstvé zvěřinové maso a vnitřnosti 15 % v čerstvém stavu, čerstvá vepřová játra 10 % v čerstvém stavu, sušené jehněčí maso 4 %, hydrolyzovaná vepřová játra 3,5 %)... viz odkaz:
https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/mountfield-starvita-pro-dospele-psy-jehne-zverina
A toto je složení Acana Dog Cob Chicken & Greens Heritage na stránkách výrobce: Fresh chicken meat (11%), chicken meal (10%), turkey meal (10%), red lentils, whole green peas (9%), field beans (8%), fresh chicken giblets (liver, heart, kidney) (6%), herring meal (5%), chicken fat (5%), green lentils (5%), whole yellow peas (4%), fresh whole eggs (4%), fresh whole flounder (4%)...
a toto na našich stránkách:
čerstvé kuřecí maso (11 %), dehydrované kuře (10 %), dehydrovaná krůta (10 %), červená čočka, celý zelený hrách (9 %), fazole (8 %), čerstvé kuřecí droby (játra, srdce, ledviny - celkem 6 %), dehydrovaný sleď (5 %), kuřecí tuk (5 %), zelená čočka (5 %), celý žlutý hrách (4 %), čerstvá celá vejce (4 %), čerstvý celý platýs (4 %)... viz:
https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/acana-dog-cobb-chicken-and-greens-heritage.
Vnitřnosti, játra, nepatří do masa. Nejsou maso. Kdyby chtěli napsat správně vše to, co je v závorce, napíše se "Maso a výrobky živočišného původu" a do závorky ostatní. "Vedlejší produkty živočišného původu " a závorka to samé. Nebo bez závorek.
Jiná možnost není. Rozhodně nemohou napsat maso a řadit tam vnitřnosti. Prostě ne.
Podle mě EU, UKZUZ a SVS mají větší pravdu než Mountfield
Ano, orig. složení jste našli, ale špatně přeložili.
Meal je moučka. Tedy označuje se tak moučka, je to "jídlo".
Maso je meat. Nebo mohou napsat lamb. To by bylo též maso. Ale meal ne.
Liver, kidney, to též není maso, ale vedlejší živ. produkty.
Acana cobb má nějakých 6% masa, pak nějaké moučky a pár vnitřností.

Vše-o-krmivech
napsal(a):
Jak hodnotíme krmiva pro psy naleznete zde:
https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/faktory-hodnoceni/jak-hodnotime-krmiva
A co se skrývá pod pojmem "masová moučka" je vysvětleno zde:
https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/posouzeni-surovin/maso-pro-psy
Divočák je volně žijící zvíře, my ho řadíme mezi zvěřinu. A je ho v granulích celkem dost - "kančí masová moučka (30%)", viz:
https://vse-o-krmivech.cz/recenze-krmiv-pro-psy/granule-pro-psy/carnilove-lamb-and-wild-boar-for-adult.
Divočák je zvěřina.. ale Carnilove žádnou zvěřinu neobsahují. Mají moučku z divočáka.
Co se skrývá pod pojmem moučka úplně náhodou vím. Vy na webu popisujete obecně moučku, jenže to zní jako by člověk kupoval bůček..hovězí moučku a maso píšete dokupy...a to prostě není pravda.
Moučka tepelně upravený a sušený produkt z celých nebo částí...nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, jakož i obsah žaludků a střev... Masová.
Drůbeží má jediný požadavek - bez peří.
A - bez pořádné chemické konzervace se neobejde. Tokoferoly tu nenajdete.
Fakt nepřekládejte meal jako dehydrované maso. Maso je nejlepší surovina v granulích, moučka pomalu nejhorší.

maxj
napsal(a):
Fosforečnany sodné jsou éčka. Na stránkách "Zdravá potravina" má skóre škodlivosti 2 z 10. Možná proto jej nalezneme i v Sunaru - viz:
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E339
I přes jeho "nízkou škodlivost" je lépe se mu pokud možno vyhnout.
Vím co to je, proto píšu "není co hodnotit" - zbytečné krmivo. Taveňák nedám ani nepříteli, škodlivost měřím na ANO NE
napsal(a):
Vnitřnosti, játra, nepatří do masa. Nejsou maso. Kdyby chtěli napsat správně vše to, co je v závorce, napíše se "Maso a výrobky živočišného původu" a do závorky ostatní. "Vedlejší produkty živočišného původu " a závorka to samé. Nebo bez závorek.
Jiná možnost není. Rozhodně nemohou napsat maso a řadit tam vnitřnosti. Prostě ne.
Podle mě EU, UKZUZ a SVS mají větší pravdu než Mountfield
Ano, orig. složení jste našli, ale špatně přeložili.
Meal je moučka. Tedy označuje se tak moučka, je to "jídlo".
Maso je meat. Nebo mohou napsat lamb. To by bylo též maso. Ale meal ne.
Liver, kidney, to též není maso, ale vedlejší živ. produkty.
Acana cobb má nějakých 6% masa, pak nějaké moučky a pár vnitřností.
My nic nepřekládáme. Naše zdroje jsou originální stránky výrobce:
https://acana.com/our-foods/heritage/cobb-chicken-greens/?lang=cs
Asi také víte, že i v případě používání čerstvého masa se toto při výrobě granulí kvůli dalšímu zpracování musí dehydrovat a pak pomlít, takže v konečném důsledku je i z něj masová moučka.
O označování surovin v deklaraci krmiv hovoří CODE OF GOOD LABELLING PRACTICE FOR PET FOOD. Je to docela dlouhé pojednání které přesně popisuje jak mohou výrobci deklarovat různé suroviny. To by vás mohlo zajímat.

Vše-o-krmivech
napsal(a):
My nic nepřekládáme. Naše zdroje jsou originální stránky výrobce:
https://acana.com/our-foods/heritage/cobb-chicken-greens/?lang=cs
Asi také víte, že i v případě používání čerstvého masa se toto při výrobě granulí kvůli dalšímu zpracování musí dehydrovat a pak pomlít, takže v konečném důsledku je i z něj masová moučka.
O označování surovin v deklaraci krmiv hovoří CODE OF GOOD LABELLING PRACTICE FOR PET FOOD. Je to docela dlouhé pojednání které přesně popisuje jak mohou výrobci deklarovat různé suroviny. To by vás mohlo zajímat.
MEAL = moučka
MEAT = maso
Čerstvé maso se usuší a vznikne sušené maso. Do granulí se umele.
Část nebo celé zvíře se uvaří, pomele, usuší a vznikne moučka. Přihodí se antioxidanty a narve se do bigbagu.
Je to tak těžké pochopit ? Vážně to není jako hladká mouka na koláč..
Doporučení FEDIAF jste četli, tak se jimi také ale musíte řídit. A to zas ale jen evropská krmiva, za oceánem F nikoho nezajímá.
Kdepak se tam píše, že moučka je maso, játra jsou maso ?
Tohle je moučka..bod 9 a dál.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A31998L0067
A pojem "maso" tam ani nenajdete.
Ale tady ano..str.5. Dokonce je definováno kolik tuku a pojivové tkáně.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2001L0101:20021127:CS:PDF
Vidíte tam něco o vaření, tlaku, kostech ?
Moučka má předepsanou dobu, teplotu varu a tlak. Protože je to hrozný produkt, který musí projít.. zkraťme si to na "varem".
Maso nemusí. To je divné, ne
Kde se píše, že maso se značí jako moučka ? Co je hovězí přední u řezníka ? Moučka ?
Značení moučky, vedlejších produktů jako jsou játra, masa, závorek,...
Skupina živ. produktů se nejmenuje maso, ale takto:
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050263.html
V té slavné publikaci F to máte na straně 60, bod 6.2. Přece.
Prostě nemáte všechny informace, ok. Ale překladač jste použít mohli.
Sorry no.
Já se na ty moučkové nesmysly prostě nemůžu koukat. Thermox RC Liquid,...
Na co to jako je ? K čemu je to dobré ?

Úplně jednoduše - zkopíruji větu z těch F doporučení a Vy se zamyslete, jestli se tam hovoří o 4 jídlech za den nebo 4x masu za den.
"It increases with diets rich in protein and is greater in dogs fed
four meals per day than in dogs fed once daily (NRC 2006a)."
Jestli nic neprodáváte a jen hodnotíte, pak přece nemáte důvod neříct vše. A budete skoro jediní v ČR ;-).
napsal(a):
Úplně jednoduše - zkopíruji větu z těch F doporučení a Vy se zamyslete, jestli se tam hovoří o 4 jídlech za den nebo 4x masu za den.
"It increases with diets rich in protein and is greater in dogs fed
four meals per day than in dogs fed once daily (NRC 2006a)."
Jestli nic neprodáváte a jen hodnotíte, pak přece nemáte důvod neříct vše. A budete skoro jediní v ČR ;-).
Prosím, můžeš sem dát celý odstavec tady toho posledního, nebo odkaz. Nějak jsem se v tom ztratila...

tapina
napsal(a):
Prosím, můžeš sem dát celý odstavec tady toho posledního, nebo odkaz. Nějak jsem se v tom ztratila...
Jenom říkám, že si slovo meal blbě vyložili, přeložili.. tak jestli to všechno fakt četli, nerozumím vůbec..
Věta je z str.45.. o potřebě kalorií, jako nesouvisí s tímhle tady..
http://www.nutricao.vet.br/pdfs/FEDIAF_Nutritional_Guidelines_-_final_version_6-09-11.pdf
Nebo teda meal je pro všechny maso, jenom já jsem letadlo.
Malé vodítko...
zkopírováno "z koček"
Objektivní je cca tohle:
Maso, ne moučka.
Nápisy "obsahuje antioxidanty povolené EU" - nebrat. Fosfáty patří do pracích prášků (a ještě těch neschopných ), ne do krmiva.
Čerstvé maso si vydělte třemi a pokud nezbyde aspoň třetina, tak nekrmit. Kočku, výrobce. Slušných je dost. Nebo přihodit pstruha.
Moučka a neurčité tuky (drůbeží, živočišný) jsou konzervovány strašně, znáte určitě BHT, tak to je něco podobného.
Nápisy 70% masa jsou nesmysl. Superpremium atp. stejně tak.
Potravinová kvalita je +. Essential, Wildcat, Canagan, Meowing, ... ND zas udali původ surovin.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QMJow44Kv_VhvLvEcxlhvcR6w14Ll8B0f1HrDYNl2Mc/edit#gid=0.
notregistered

XXX.XXX.211.111
VeselaD
napsal(a):
Vybrat granule je skutečná fuška. Na co vše si dávat pozor. A jaký je vlastně rozdíl mezi masem, masovou moučkou, dehydrovaným masem a sušeným masem?
Je to úplně hrozně jednoduché.
https://www.ulozto.cz/!QPEqdvWiEudr/granule-navod-rtf
Vysvětlení zhruba tu
https://www.ulozto.cz/!OOUistj5GBll/o-granulich-rtf
A pak se můžeme plácat v přílohách a doplňcích.. o chelátech je to pravda napůl, brambory jsou lepší než luštěniny.. a to je tak vše
notregistered
napsal(a):
Je to úplně hrozně jednoduché.
https://www.ulozto.cz/!QPEqdvWiEudr/granule-navod-rtf
Vysvětlení zhruba tu
https://www.ulozto.cz/!OOUistj5GBll/o-granulich-rtf
A pak se můžeme plácat v přílohách a doplňcích.. o chelátech je to pravda napůl, brambory jsou lepší než luštěniny.. a to je tak vše
Díky, už tomu rozumím líp. Jenom mi nejde do hlavy, že předpisy pro potraviny pro lidy platí pro psí krmiva. A škoda, že o sušeném mase tam ni nebylo.
notregistered

XXX.XXX.211.212
VeselaD
napsal(a):
Díky, už tomu rozumím líp. Jenom mi nejde do hlavy, že předpisy pro potraviny pro lidy platí pro psí krmiva. A škoda, že o sušeném mase tam ni nebylo.
Nenene, to nejsou předpisy pro lidi. Jen o tom mase. A dalších potravinách pro lidi.
A spolu s tím, jak výrobci mohou popisovat krmiva, složky, to dohromady dáte No.. je v tom trochu zmatek, uznávám
U krmiv je moučka (vžp), vnitřnosti (vžp), divně vypadající kusy ; vše z výroby co se pro lidi nesmí použít (vžp).
Pro lidi je maso. Výrobci granulí někteří též používají maso. Ale když už teda píší maso, musí to splnit co eu nakázala.
Když se něco jmenuje jen maso, je to prostě pro lidi. Sušené maso je pořád pro lidi, jen usušené. Třeba Jerky s indiánem na obale známe.
Ale vše ostatní jsou vlastně vedlejší živočišné produkty kategorie III, včetně pro lidi vhodného
separátu. U toho jsem se zasekla, co to jako je, že se v krmivech nikdy neobjevil.
No protože nemusí. Separát není maso, tudíž se v krmivech označí jako "maso a výrobky..." nebo "vedlejší živ....".
Takže. Cokoli, co není přímo masem, je vžp.
Proč výrobci krmiv píší maso ? Protože ti někteří používají maso, a označení "vedlejší produkty" vypadá dosti blbě, jen by si škodili.
Ale může se to tak psát. V granulích je možnost psát celou skupinu či jen přímo surovinu.
Když se do toho moc začtete, začne se plést.. ale vezměte to tak..
brambory se pro nás i pro prase jmenují stejně a jsou to ty boule z pole, když se k nim někdo přidá mléko, sůl a máslo, tak snad i pak dobrovolně umyju nádobí.
notregistered
napsal(a):
Nenene, to nejsou předpisy pro lidi. Jen o tom mase. A dalších potravinách pro lidi.
A spolu s tím, jak výrobci mohou popisovat krmiva, složky, to dohromady dáte No.. je v tom trochu zmatek, uznávám
U krmiv je moučka (vžp), vnitřnosti (vžp), divně vypadající kusy ; vše z výroby co se pro lidi nesmí použít (vžp).
Pro lidi je maso. Výrobci granulí někteří též používají maso. Ale když už teda píší maso, musí to splnit co eu nakázala.
Když se něco jmenuje jen maso, je to prostě pro lidi. Sušené maso je pořád pro lidi, jen usušené. Třeba Jerky s indiánem na obale známe.
Ale vše ostatní jsou vlastně vedlejší živočišné produkty kategorie III, včetně pro lidi vhodného
separátu. U toho jsem se zasekla, co to jako je, že se v krmivech nikdy neobjevil.
No protože nemusí. Separát není maso, tudíž se v krmivech označí jako "maso a výrobky..." nebo "vedlejší živ....".
Takže. Cokoli, co není přímo masem, je vžp.
Proč výrobci krmiv píší maso ? Protože ti někteří používají maso, a označení "vedlejší produkty" vypadá dosti blbě, jen by si škodili.
Ale může se to tak psát. V granulích je možnost psát celou skupinu či jen přímo surovinu.
Když se do toho moc začtete, začne se plést.. ale vezměte to tak..
brambory se pro nás i pro prase jmenují stejně a jsou to ty boule z pole, když se k nim někdo přidá mléko, sůl a máslo, tak snad i pak dobrovolně umyju nádobí.
Takže, když je v krmivu uvedeno sušené nebo dehydrované maso tak to je maso, nebo jak v paragrafu vyhlášky uvedeno kosterní maso?
notregistered

XXX.XXX.211.166
VeselaD
napsal(a):
Takže, když je v krmivu uvedeno sušené nebo dehydrované maso tak to je maso, nebo jak v paragrafu vyhlášky uvedeno kosterní maso?
Maso je jen to, co se píše v odkaze. Svalovina savců..a... jen do nějaké výše tuku...
Prostě maso je to, co je kus masa za pultem u řezníka. Ne zrovna kuchyňská úprava, na to jsou zas jiné normy.. ale pro představu nám to stačí.
Doprovází ho teda nějaká ta kůže a tak, steak to není. Ale jak už by to byla játra nebo vepřové kůže, musí se to tak psát, nejsou masem.
Mrkněte na konzervu pro lidi. Ani sádlo, ani kůže není masem. Vepřový bok ano.
notregistered
napsal(a):
Maso je jen to, co se píše v odkaze. Svalovina savců..a... jen do nějaké výše tuku...
Prostě maso je to, co je kus masa za pultem u řezníka. Ne zrovna kuchyňská úprava, na to jsou zas jiné normy.. ale pro představu nám to stačí.
Doprovází ho teda nějaká ta kůže a tak, steak to není. Ale jak už by to byla játra nebo vepřové kůže, musí se to tak psát, nejsou masem.
Mrkněte na konzervu pro lidi. Ani sádlo, ani kůže není masem. Vepřový bok ano.
Takže dehydrované maso není stejné jako masová moučka?
notregistered

XXX.XXX.211.81
VeselaD
napsal(a):
Takže dehydrované maso není stejné jako masová moučka?
Ne, ale výrobci se nám to, dokonce veřejně, snaží namluvit.
Moučka - tepelná úprava, sušení a mletí těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů, nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří...
Drůbeží moučka - nesmí obsahovat peří.
Maso - kosterní svalstvo savců a ptáků uznaných za vhodné k lidské spotřebě, s přirozeně
obsaženou nebo přilehlou tkání...
Pes má rád celé prase, nejen svalovinu, samozřejmě, o to nejde. Ať si klidně používají separát.
Problém je v konzervaci mouček. Je to naprosto zbytečný produkt.
Výmluva ohledně proteinů (že moučka je koncentrát s přes 50% proteinů) je totálně trapná.
Sušené maso má totiž stejně tolik.
eukanuba
napsal(a):
Krmili jsme našeho psa granulemi Eukanuba už od štěněčího věku, kdy začal kulhat na nohu.Po dlouhém vyšetření na veterinární klinice nám bylo vysvětleno, že se toto stalo v důsledku brzkého odstavení od matky a že by jsme mu měli dopřát granule této značky, což jsme samozřejmě udělali, jen v dospělosti jsme mu začali přilepšovat vařeným masem s rýží nebo těstovinami.Po celou dobu co ho měl teď manžel u sebe mu ale kupoval Darling a prý mu strašně chutnal.Mám teď pejska u sebe a chtěla bych pro něj kvalitní granule když už si na granule tak zvykl.Četla jsem tu, že nejvíc propagujete Brit Care nebo Acana.Jsem teď v rozpacích pro jaké se rozhodnout.Prosím neřešte kulhání našeho pejska a vysvětlení veterináře, ani mi neraďte abych mu dávala jen vařené či nevařené maso apod a prosím o neřešení mého vztahu s manželem.Jen se ptám na váš názor na nejlepší kvalitu granulí.Určitě sem chodí spoustu chovatelů, kteří i v tomto směru mají bohaté zkušenosti.Děkuji
S Acanou zkušenosti nemám, ale s Brit Care ano a jsem spokojená. Mají velký výběr variant, takže fakt můžete vybrat na míru vašemu psovi. Navíc jsou bezobilné, takže další plus.
milovnikpsu

XXX.XXX.221.68
Zase někdo neví co je dehydrované maso. Psát, že masová moučka je trapná a sušené maso má totiž stejně tolik, znamená, že o tom moc neví. Problém je v množství, které by pes musel zkonzumovat od toho či onoho druhu, aby dostal stejné množství proteinů. Dehydrované maso je maso zbavené vody. Do granulovaných suchých krmiv se přidává rozemleté (tedy jako moučka). Velmi přibližně lze říci, že pokud je uvedeno např.38 % dehydrovaného masa tak čerstvého je to cca 66 % a na výrobu 1 kg granulí se použije cca 1,2 kg čerstvého masa. Je to množství masa, ale proteinů je z toho méně. Brit Care je střední třída (spíše nižší), cenově je trochu výše, ale je to ještě přijatelné. Pokud by někdo chtěl velmi kvalitní krmivo, tak by se musel pohlédnout po jiném.
notregistered

XXX.XXX.211.24
milovnikpsu
napsal(a):
Zase někdo neví co je dehydrované maso. Psát, že masová moučka je trapná a sušené maso má totiž stejně tolik, znamená, že o tom moc neví. Problém je v množství, které by pes musel zkonzumovat od toho či onoho druhu, aby dostal stejné množství proteinů. Dehydrované maso je maso zbavené vody. Do granulovaných suchých krmiv se přidává rozemleté (tedy jako moučka). Velmi přibližně lze říci, že pokud je uvedeno např.38 % dehydrovaného masa tak čerstvého je to cca 66 % a na výrobu 1 kg granulí se použije cca 1,2 kg čerstvého masa. Je to množství masa, ale proteinů je z toho méně. Brit Care je střední třída (spíše nižší), cenově je trochu výše, ale je to ještě přijatelné. Pokud by někdo chtěl velmi kvalitní krmivo, tak by se musel pohlédnout po jiném.
Kolik proteinů má sušené maso ? 50%.
Kolik má masová moučka ? 50%.
Sušené maso se konzervuje thermox rc ?
Nemusí se konzervovat. Nemusí projít teplotou přes 120°C.
O to jde. Ne o mouku, písek nebo sirup.
Výrobce si maso usuší, namele a narve do extrudéru. Má sušené maso, které vypadá skoro jako mouka.
Moučku koupí konzervovanou a narve do extrudéru. Má masovou moučku.
Takže problém bude spíše v tom, že tady se nebavíme o mouce na buchty, ale o krmivářské surovině.
Navíc,50% proteinů se týká jen moučky masové.
Ostatní žádné požadavky nemají.
Počty jsou mi povědomé... Fitmin ?
Koho zajímá, kolik čerstvého masa se muselo použít ?
Mě zajímá kolik je v granulích ve výsledku a jak se která surovina konzervovala.
Hlavně že furt bubák BHT, ale shit moučka je ok.
Hehe.
milovnikpsu
napsal(a):
Tak už konečně vím více co je dehydrované maso.
Ještě by mě zajímalo jak víte, že cca 38% dehydrovaného masa odpovídá cca 66% syrového masa. A také jestli je rozdíl mezi dehydrovaným a sušeným masem.
notregistered

XXX.XXX.211.116
VeselaD
napsal(a):
Tak už konečně vím více co je dehydrované maso.
Ještě by mě zajímalo jak víte, že cca 38% dehydrovaného masa odpovídá cca 66% syrového masa. A také jestli je rozdíl mezi dehydrovaným a sušeným masem.
Až se dovíte, prosím, napište mi, já na to pořád nemohu přijít, a to jsem měla z matiky jedničku
sušené maso má zde tedy poloviční mokrost oproti syrovému. Prostě GULÁŠ
Nedávno jsem viděla u granulí NUTRA NUGGETS Large Breed Adult v deklaraci "Kuřecí moučka (dehydrované kuřecí maso)" a znova jsem ztracená. Tak je masová moučka dehydrované maso a je dehydrované maso sušené maso? Zní to tak nějak stejně. Jaké jsou v tom rozdíly? Kolik masa tedy obsahují?
notregistered

XXX.XXX.211.117
VeselaD
napsal(a):
Nedávno jsem viděla u granulí NUTRA NUGGETS Large Breed Adult v deklaraci "Kuřecí moučka (dehydrované kuřecí maso)" a znova jsem ztracená. Tak je masová moučka dehydrované maso a je dehydrované maso sušené maso? Zní to tak nějak stejně. Jaké jsou v tom rozdíly? Kolik masa tedy obsahují?
Ale to byl cz překlad, ne ?
Za české popisky, překlad, má odpovědnost dovozce.
Správné složení se dovíte na originálním webu výrobce a v jejich domácí řeči.
"Chicken meal, brewers dried rice, barley, brown rice, rice bran, chicken fat, dried plain beet pulp, chicken digest, fish meal, linseed, glucosamine hydrochloride (0.03%) and chondroitin sulphate (0.01%)."
Kuřecí moučka, pivovarská rýže, ječmen, hnědá rýže, rýžové otruby, kuřecí tuk, řepné řízky, kuřecí příchuť, rybí moučka, lněné semínko, glukosamin a chondroitin sulfát.
notregistered

XXX.XXX.211.117
Http://krmivo-nutranuggets.cz/our-brand/nutra-nuggets/large-breed-adult-dog/
tak zrovna tady je vše správně, až na "kuřecí vnitřnosti", protože chicken digest může být.. úplně cokoli.. maggi...ale nekácím se z toho
složení v obchodech neberte vážně.
Elmo

XXX.XXX.11.1
conaf
napsal(a):
Platinum nám vyhovuje, psum dávám jako pamlsek a maji i lepší srst a zuby.
notregistered

XXX.XXX.211.191
Fine
napsal(a):
Co říkáte na granule Carneeval?
Klon Barking Heads, stejné suroviny, stejná továrna. Jedny z nejlepších.
Majka149

XXX.XXX.168.46
Skvělé jsou granule Brit. Ty chutnají našemu pesanovi - https://www.zooo.cz/brit-premium-puppies-15-kg-P7107/.
Co říkáte na OptimaNova, přesněji na tyto https://www.juko-krmiva.cz/optimanova-dog-adult-mini-sensit-gf-salmon-8kg-z-ean11721-skupS_500.php a tyto https://www.juko-krmiva.cz/optimanova-dog-adult-mini-digest-gf-rabbit-8kg-z-ean11718-skupS_500.php
Nejsou pro mé psy, ale pro sousedčina křížence špice a já se v tom úplně nevyznám.
wofwof

XXX.XXX.211.59
Lososová moučka, oleje a tuky, bílkoviny z bramborových hlíz, králičí moučka, změkčovač vody,2x sůl

tielpe
napsal(a):
Nějaké cenově podobné ale s lepším složením můžete doporučit?
A tak potřebujete speciálně nějaké maso, brambory, něco vadí, co nemůžete ?
Optimanova tyto jsou teda extra drahé a vůbec na to složení.140kč za kilo.
Lepších je hodně, tak upřesněte požadavky.
oblaček

XXX.XXX.221.68
Není nad to amatérsky a stále dokola řešit granule a nic o tom nevědět. Aspoň se pobavte.

oblaček
napsal(a):
Není nad to amatérsky a stále dokola řešit granule a nic o tom nevědět. Aspoň se pobavte.
Čekám pořád na sluníčko, až nás přijde poučit.
Jako, je to od Vás fakt hnusné, že se o vědění nepodělíte.
oblaček

XXX.XXX.221.68
Prosím Vás o co se chcete podělit, když to bohužel bohužel bohužel nikoho nezajímá a stále jsou to ty samé diskuse. Nikdo se nesnaží si o tom něco nastudovat. Vy sama se považujete za odbornici, tak proč zde něco uvádět, když vy to ihned budete vyvracet a tvrdit opak. Vedete i diskusi na https://vse-o-krmivech.cz/forum, kde jste stále v opozici. I když musím přiznat, že v některých věcech lze s tím co uvádíte souhlasit. U nás se v poslední době roztrhl pytel s odborníky na krmiva a výživu psů.

oblaček
napsal(a):
Prosím Vás o co se chcete podělit, když to bohužel bohužel bohužel nikoho nezajímá a stále jsou to ty samé diskuse. Nikdo se nesnaží si o tom něco nastudovat. Vy sama se považujete za odbornici, tak proč zde něco uvádět, když vy to ihned budete vyvracet a tvrdit opak. Vedete i diskusi na https://vse-o-krmivech.cz/forum, kde jste stále v opozici. I když musím přiznat, že v některých věcech lze s tím co uvádíte souhlasit. U nás se v poslední době roztrhl pytel s odborníky na krmiva a výživu psů.
Tu diskuzi, co kdosi promazal, takže nedává smysl, jo, ta byla dobrá, zůstaly tam nesmysly a to dobré je fuč, samo, kouzlo
ehm já odborník
fakt dík.. ani teda žádného odborníka na výživu neznám, jediné, co dělám - hledám nejmenší zlo
já jenom probírám fakta, která jsou volně dostupná na internetech
přečetla jsem si je, protřídila.. a nikdo mi nic moc nevyvrátil, nebo aspoň ne s nějakou oporou v čemkoli
takže ano, souhlasím, že se nikdo moc nesnaží si něco nastudovat.. ale určitě je lépe než před 5 lety, to musíte uznat
ale proč chodíte po diskuzích a říkáte jak tomu nikdo nerozumí a když se zeptám jak to tedy je správně, neodpovíte
ale jo, modeliku, dáváte jim tam pěkně zabrat, výsledek furt 0, škoda, nepřístupný je akorát ten web, ne já, pár dobrých postřehů jste měl, akorát tady jste neodpověděl na nic, jen, že jsme blbí
tak děkuju
ps: pytel se neroztrhl, akorát to všichni po sobě kopírují.. asi tak jako já z různých zdrojů, ne ?
pps: koukám, že stále stejné.. jehně není alergen.. omývat heřmánkem..

Mimochodem, to o glykemickým indexu, co se granulí týká, je nepravdivé, co musí být deklarováno také..vzdávám to mě fakt nebaví, když mi někdo tvrdí opak a ani neví odkud ten argument sebral, takže si to nemůžu přečíst, přemýšlet nad tím, nic...
četl jste jak to je, jaký GI mají suroviny v extrudovaných granulích ?
málokdo si jakási data dá do souvislostí, dopadá to pak asi tak jako "obiloviny vs. luštěniny".. co si z toho mám vzít, nevím, na otázku antinutričních látek jsem doteď nedostala odpověď, můj koment s vysvětlením smazán, takže to jen vyvolalo další otázky - jedna z nich je, co prodávají ?
v souvislostech je problém
ne v nastudování si nějakých čísel.
oblaček

XXX.XXX.221.68
Tak nějak Vaši odpovědi nerozumím, je mírně nesrozumitelná. Odpovídáte hned několika aktérům. ale nečte se vše a tak se neví komu to patří. Já osobně po diskusích nechodím neb nemám čas. Je to jen záležitost, kdy mi členové spolku (cvičíme psy) pošlou odkaz na něco co si mám přečíst, tak se na to občas mrknu (viz ten odkaz, kde je Vaše diskuse s redakcí). Krmiva nás samozřejmě zajímají, ale bohužel čteme stále to stejné - proto ta poznámka.

No, za to, že autoři webu neumí opisovat, já nemohu
čas nemáte, tak není docela plýtváním, psát - děláte to blbě - a nic nevysvětlit, nepomoct lidem ?
na propagaci knihy o amerických krmivech si čas najdete vždy
já mám času..mohu na jakékoli otázky odpovídat pořád dokola, jsem ráda, když se něčí pes nají lépe ;-).

Radanos
napsal(a):
Dobrý den, granule jsme zatím kupovali jen v supermarketu. Tam mají ale většinou jen omezený výběr. Tak mě napadlo, že bych objednala z netu velká baleí a bude chvíli klid. Zaujala mě nabídka granulí bardog. Vaše zkušenosti?
Oproti granulím z marketu jsou bardog o něco kvalitnější, ne však o moc, tedy ta prémiová řada. Záleží kolik chcete do krmení investovat? Super prémiová řada je o trošku lepší, ale v obou případech obsahují z "masa" pouze kuřecí moučku , chtělo by to prostřídávat s jinými granulemi s jiným druhem masa a vůbec složením.

Radanos
napsal(a):
Děkuji moc za info. Já s tímto počítám. No, jinak já jsem rovnou uvažoval nad tou prémiovou řadou, ale pokud je ta super premium lepší, zkusím tu...
Z této řady v úvahu připadají tyhle jehněčí
https://www.granulebardog.cz/p/lamb-rice-super-premium-24-14-15-kg střídat můžete s Best choice, např rybíhttps://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/best-choice-fish-a-rice-20-kg/
popř s Flatazorem https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/flatazor-prestige-sensitive-15kg/
popř s Petkultem https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/?stranka=1&filter_51=1054&filter_9=0&filter_10=0&filter_13=0&filter_12=0&filter_11=0&filter_50=0&filter_105=0&filter_14=0&filter_52=0&filter_193=0&filter_104=0
popř s Kočka není pes https://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/granule/kocka-neni-pes-dogs-love-adult-maxi-10kg/

radanos, kolik měsíčně ty supermarketové stály ?
labrador 5 let má 30 - 35 kilo ?
Nativia stojí kolem 900kč 15kg, Pedygrý 570kč 15kg a oboje mají uvedené dávkování stejné jako mnohem vydatnější N&D (Farmina),
které stojí 1050kč 12kg.
Což je samozřejmě nesmysl, když jedny mají bílkovin 30 procent a druhé 21..
N&D by měl dostat mezi 380 a 450 gramy, ale myslím, že to ani nesní, záleží co dělá celý den.
Vychází to cca pytel na měsíc.
A nesrovnatelné kvalitou se supermarketem nebo Britem, Nativií a podobně.
Petkult jsou podobné, také kvalitní, dávkování cca stejné, rozdíl je tu v rýži, jestli ji má rád. N&D low grain mají špaldu a oves.
Na nižší ceny se dostanete ve spoustě eshopech při koupi dvou balení + denně tisíc a jedna akce..
A ještě je tu možnost krmit kuřaty, kupuji kolem 40kč/kg celé nebo součástky 20kč max v krámě pro lidi - a nevařím.
K zamyšlení:
Čímpak budete krmit psy za 20, 30 let?
Udržitelné zemědělství začíná být bez radikální změny pouhou fikcí.
Cituji:
.......V našich končinách by to znamenalo, že velkou plochu na talíři by představovaly ředkve, kapusta, zelí, dýně, tykve, okurky, cibule, mrkev, řepa a celer. Proso, pšenice, žito, ječmen, oves a kukuřice by nám zůstaly, ale brambory jen poskrovnu. Zpestření by zajišťovala jablka, hrušky, třešně, ořechy a plody broskvoní. Slavnostní tabule by ve větší míře zdobily jahody, dřín a moruše a vrátila se pochoutka v podobě vodních ořechů (plody kotvice). O něco víc by mělo být ryb, ale jen tolik, kolik dovolí udržitelné plundrování oceánů. S masem to v globálu vypadá špatně, nejspíš tak jednou týdně a ještě nastavované proteiny ze sóji, čočky, hrachu a fazolí. Žel na zajištění nutričních potřeb by padly i všechny švestky, takže k zahánění nadýmání, místo slivovice, přijde na řadu Espumisan......
Celý odkaz zde:
http://www.osel.cz/10184-trend-v-zemedelstvi-je-neudrzitelny-a-je-v-rozporu-se-zdravou-vyzivou.html
Možná je opravdu rozumné intenzivně trénovat carnivorové mazlíčky na hrách a soju, vypadá to tedy, že zarytí krmiči granulí vlastně nejsou lenoši, ale pokrokoví vizionáři.

už několikrát vyzkoušené .. a vlastně.. raw barf sójový nápoj to je teď in přece
krmivo pro psy se vždy dělalo z toho, čeho byl přebytek
a lidé takové suroviny nemohli jíst - např. kukuřice ve skladech po povodních (skončilo velkým skandálem teprve před 10 lety)
ona jsou zvířata naopak zvyklá, je to vidět na každém druhém psu např., jak nemůže syrové maso
a vlastně nevím o době v známé historii psů po našem boku, kdy by se rvali masíčkem (až na ty monarchů a lovecké bohatých, a i tam mám nejistotu, stájníci jim to beztak sežrali)
byly to obilné kaše, zbytky, kosti, a co si kdo nalovil při hlídání obydlí a dobytka
až na konci 19. století se vyrobilo jídlo pro psy typu maso + vejce + olej + ale většina obsahu byla opět obilí.. maso tam bylo z koně nebo zbytky drůbeže, ale jen maličko
přišla válka a všecko se muselo dát armádě, takže nastoupila sója... a tak dál .. za těch sto let už jsou psi velmi zvyklí
tady na horách se zelí s brambory jedlo celou zimu, vejce, jitrnice, uzené, chleba a špek a mléko, a skončit to může leda Krakonoš (v Praze nevím), takže nic, protože by musel sníst Sójku

Megí - vy mě vždycky dostanete. Pamatuju, jak na vsi ( já jen o prázdninách ) dostával pes - NO - patku chleba v syrovátce ( tedy, když jsme tam byli, tak i knedlíky s omáčkou a bábovku ) a když si konečně ulovil slepici ( cizí ), tak mu ji domácí sebrali, udělali na paprice ( sobě, ne jemu ) a on dostal kosti.
Dnes prokrmím zvířatům víc než co sním já ( je fakt, že oni jsou dva - psice a kocour ).

:-) a já mám kocoury dva.. zas ale se dobře hubne :-)
nejvíc se zvěř najedla vždy u zabíjačky
jinak dostali mléko s pečivem, kosti a zbytky
u nás se později teda chov bral trošku vážněji - nebo nevím čím to bylo - takže se kupovaly hromady zbytků kuřat, krav a tak, těstoviny, rýže, brambory a vařilo se většinou
klasicky maso pro lidi si pamatuji na návsi tu dodávku s okýnkem a frontu.. no já vlastně nevím, kde to všici stíhali shánět, i ty zbytky.. a je fakt, že čím blíže dnešku, tím víc psů jsme měli
ale myslím, že moc lidí vyloženě maso psům opravdu nedávalo.. kočkám už vůbec, ty si naloví.. jo, naloví, a stejně čekají na MOJI večeři
když se to vrátí do fronty, tak se nic moc nestane, zvěř je zvyklá..ale hlavně aby nám ifaunu nezrušili, myslím ty internety (abychom se měli odkud dovědět, že krmíme blbě)
Však to říkám pořád. Tady na vesnici sme ještě i my vyrůstali na systému maso max.2x týdně. A to jsme měli prasata, slepice, králíky, někdy husy a kachny. Že by dostával pes maso bylo takřka nemyslitelné, maximálně to z vývaru a to jsme si ho my děcka vyloženě utrhnuli od huby(já králíčí hlavu nechám Lesaně) Pes se nažral nějakého,,masa"(třeba králíčí packy a uši) jen když se něco zabíjelo. Pak tahal vnitřnosti, co děda zakopal do hnoje. Žádný z našich psů se nedožil míň než 15 let. Možná nakonec vůbec nejde o tu kvalitu, ale hlavně o tu kvantitu, respective střídmost. Té knedle ve vývaru, se pravda zrovna s chutí nepřecpal

KatuleS
napsal(a):
Nejlepší jsou podle mě ty značky Brit, alespoň co vím, tak ty žerou psi jak ode mě, tak od známých nejraději
Tak tohle je pro mě už dost brutální antireklama....jak proti granulím Brit nic nemám (sama jsem jimi krmila), tak teď začínám být na tuto značku alergická

Aneta82
napsal(a):
My teda krmíme taky Britem, konkrétndě Brit Care Endurance.
Nechci být nespravedlivá a podezřívavá....ale to vypadá jako profil založený účelně opět k propagaci granulí Brit.....
Prosím....už néééé....už dost, za mě je to pro Brit medvědí služba
Dneska jsem si v levných knihách zakoupila knihu "Kočky by kupovaly myši" s poddtitulem Černá kniha o krmivech pro zvířata. Autor H.U. Grimm. A v tiráži je napsáno: "Tuto knihu by si měl přečíst každý zodpovědný přítel zvířat, který klade důraz na zdravou výživu". Tak jsem zvědavá, co se dozvím, ale tuším, že nic pozitivního, když jsme jenom zahlédla větu, že do misek zvířat se dostávají i kaly z odpadních vod...... Cena 19 Kč (z původních 138 Kč), asi 230 stran.

tato kniha ale pojednává o amerických krmivech, kde jsou podobné suroviny zákony dovoleny
u nás se do krmiv nic takového nedává
kromě nespecifikovaných vedlejších produktů, které mohou obsahovat i odpadky z kuchyně letadla
jinak nic
napsal(a):
tato kniha ale pojednává o amerických krmivech, kde jsou podobné suroviny zákony dovoleny
kromě nespecifikovaných vedlejších produktů, které mohou obsahovat i odpadky z kuchyně letadla
jinak nic
Aha, díky za vysvětlení, které mě trochu potěšilo. Ale přečtu ji.
Dobrý den, radanos. Supermarketové granule určitě nebrat. Teda pokud svému pejskovi nechcete dávat pouhá 3 procenta masa viz článek https://www.aaagranule.cz/clanky-2/kdo-setri--ma-za-tri--opravdu--aneb-trochu-matematiky/
PS: ještě počkejte co na to megi-the-dog

tak to je parádní článeček, asi je začnu psát také, dík za radu
používáte divný tón psaní, taková antireklama
to složení je úplně jinak..pedygrý říká, že použili nějaké věci z živočichů a z toho v růžových granulích je aspoň 4% z drůbeže a zbytek se neví
brit care maso neviděl a zbytek ? kde jsou ta čísla ?
"Fresh salmon and trout, sweet potato, dried herring,peas, dried salmon, fresh whole egg, fresh herring & season’s fish, salmon oil, linseed, lucerne sprout,salmon stock, potato,.."
"Deboned chicken, deboned turkey, atlantic flounder, whole eggs, whole atlantic mackerel, chicken liver, turkey liver, chicken heart, turkey heart, whole atlantic herring, dehydrated chicken, dehydrated turkey,.."
ty řeči, co jsou kdekoli jinde než ve složení, jsou prostě lži
když dám od každého druhu "masa" 4% a ostatních surovin 3%, tak to napíšu dvoje granule naráz - Pedygrý a Orijen
dobrý ne :-)
o čísla tolik nejde, spíše se vyhnout barvičkám, anitoxidantům špatným a podobně
můžete někdo zkusit kód 18PLB1-PLGC-ZPGL v jistém německém eshopu ? sídlí v Mnichově a nemají divné řeči na megi :-)
(platí na krmivo a pamlsky jejich exkluzivních značek)
no a napište, jestli to fungovalo
no a když jsme u těch reklam..
https://www.zooexpert.eu/akce/

...moc prosím už nám tu hujovinu zvanou BRIT nenabízejte......pokud čtete reakce a to by jste měl/la respektive měli všichni, co nám to tu neustále podstrkujete, tak už by jste dávno pochopil/la nebo pochopili, že už jste s tím pro smích, a že tohle opravdu NIKDO, ale NIKDO nekupuje a kupovat nebude.........
Já jsem pro naše štěně objednala Simpsons premium puppy a za tři měsíce jich zbaštila asi 10 dkg. Tak nějak intuitivně jsem dospěla k vaření a masu. Mimochodem, zdá se mi, že poslední dobou psi v mém okolí dost odcházejí na selhání ledvin, zajímalo by mě, jestli na to nemají vliv i granule, protože málokdo je tak řeší, jako třeba zde v diskuzi.

napsal(a):
...moc prosím už nám tu hujovinu zvanou BRIT nenabízejte......pokud čtete reakce a to by jste měl/la respektive měli všichni, co nám to tu neustále podstrkujete, tak už by jste dávno pochopil/la nebo pochopili, že už jste s tím pro smích, a že tohle opravdu NIKDO, ale NIKDO nekupuje a kupovat nebude.........
...moc se omlouvám, nějak jsem se netrefila - je to pro ANETU82

mají na to vliv granule
a další jedy
víc aut, víc skládek, elektráren,..pes toho musí víc dýchat.....játra a ledviny tělo zbavují škodlivin - přebytků a zplodin
https://www.wikiskripta.eu/w/Funkce_ledvin
špatná strava:
https://www.wikiskripta.eu/w/Funkce_jater
říká se, že dříve na tyto nemoci psi neumírali; nechodilo se tolik k veterináři, takže se o tom nevědělo
ale není divné, že člověk žije čím dál déle kvůli dostupné a pokročilé medicíně, ale pes je na tom čím dál tím hůř ?
napsal(a):
mají na to vliv granule
a další jedy
víc aut, víc skládek, elektráren,..pes toho musí víc dýchat.....játra a ledviny tělo zbavují škodlivin - přebytků a zplodin
https://www.wikiskripta.eu/w/Funkce_ledvin
špatná strava:
https://www.wikiskripta.eu/w/Funkce_jater
říká se, že dříve na tyto nemoci psi neumírali; nechodilo se tolik k veterináři, takže se o tom nevědělo
ale není divné, že člověk žije čím dál déle kvůli dostupné a pokročilé medicíně, ale pes je na tom čím dál tím hůř ?
To, co popisujete,nemá špatný vliv jen na pejsky(jiná zvířata), ale bohužel i na lidi a v té nejdůležitější věci pro člověka. Rozmnožování. Když jsem byla před 38 lety těhotná, pamatuji se, že u nás se mluvilo o jedné paní, co byla na udržování kvůli rizikovému těhotenství. Jedna paní! z těch všech těhulek, co jsme tam zrovna byly.
Teď není rizikové těhotenství nic vyjímečneho. Bohužel. A to jsou léky na kde jaké šílené nemoci k dispozici. Někde je vážně zakopaný pes.
napsal(a):
Přišla jsem se původně jen inspirovat granulema, každopádně tady podle mě trošku nespravedlivě osočujete Brit - slečna jejich granule nenabízela, naopak zmiňovala jiné značky. Očividně propaguje spíš nějaký eshop s produkty pro psy - hádám reedog? :)
hanelbi
napsal(a):
Přišla jsem se původně jen inspirovat granulema, každopádně tady podle mě trošku nespravedlivě osočujete Brit - slečna jejich granule nenabízela, naopak zmiňovala jiné značky. Očividně propaguje spíš nějaký eshop s produkty pro psy - hádám reedog? :)
Jo, tahle jo...ale ono je tu těch slečen víc

hojka a spol., proč nenapíšete pořádnou review, ať se něco dovíme, jaké jsou ty nové fresh granule, jak se liší od staré receptury, jací psi se tím krmí, v jakém režimu, spotřeba, ....... ? konzervy mono protein, odkud je maso z tuňáka 3/4 konzervy za 40kč ? já že bych tam zašla pro večeři....něco informací, hodnota, ať se mohu rozmyslet, já su váha, víte :-)
to jsou úplně nanic reklamní agenti, hned by letěli :-)

Terven
napsal(a):
Jo, tahle jo...ale ono je tu těch slečen víc
stádo :-) ale mně už to vážně vrtá hlavou, jaktože takový obr jako Vafo.. dokonce o nich ví weby jako petfoodindustry a allaboutdogfood, vozí žrádlo do celého světa.. a dělá tohle ?
jo a reklamu musím přidat..
https://www.zoohit.cz/supershop/akce/akce/adventni_kalendar_2018/708652

hanelbi
napsal(a):
..ale já se omluvila, že to byla reakce na někoho jiného........
napsal(a):
stádo :-) ale mně už to vážně vrtá hlavou, jaktože takový obr jako Vafo.. dokonce o nich ví weby jako petfoodindustry a allaboutdogfood, vozí žrádlo do celého světa.. a dělá tohle ?
jo a reklamu musím přidat..
https://www.zoohit.cz/supershop/akce/akce/adventni_kalendar_2018/708652
Taky mě to vrtá, na rozdíl od odkazů na různé rodinné nebo málo prosperující eshopíky
Na koních (a asi i jiných fórech) je to samé v bleděmodrém - kdosi tam průběžně cpe rádoby nenápadnou reklamu na krmivo Energys De Heus, což určitě není žádná extra kvalita ani špička mezi krmivy, ale je to mezinárodní firma, u které by mě nenapadlo, že může potřebovat tohle.
Tak jestli jim nějaký expert přes reklamu vědecky dokázal, že to má smysl ? ...možná má smysl i klik na odkaz "...to se schválně podívám, co si na just nikdy nekoupím."

Terven
napsal(a):
Taky mě to vrtá, na rozdíl od odkazů na různé rodinné nebo málo prosperující eshopíky
Na koních (a asi i jiných fórech) je to samé v bleděmodrém - kdosi tam průběžně cpe rádoby nenápadnou reklamu na krmivo Energys De Heus, což určitě není žádná extra kvalita ani špička mezi krmivy, ale je to mezinárodní firma, u které by mě nenapadlo, že může potřebovat tohle.
Tak jestli jim nějaký expert přes reklamu vědecky dokázal, že to má smysl ? ...možná má smysl i klik na odkaz "...to se schválně podívám, co si na just nikdy nekoupím."
na kočkách jsou také, ještě že už tam skoro nikdo nechodí :-)
no však, antireklama a za klik jsou peníze
třeba to prodají Pučálkům nebo těm druhým, co dělají Carneeval, já už to nevydržím, asi se jich půjdu zeptat do té poradny (nepůjdu, chcou moc údajů)
jako ale vážně vážné, na všech fórech světa je tohle zakázané a hned smazané a tady vítáno ?

dělaly se testy nebo tak něco ?
nejlepší je dát jeden druh masa - králičí .. a týden, a bez pamlsků (zas jen ten králík) a voda
pak uvidíte, že králík je ok, přidáte brambory na kaši, pes ok = zůstanete u masa nebo koupíte králičí granule (wolfsblut jack a trainer fitness)
když ne ok, dáte rybu... a zas týden třeba.....rybích granul je spousta, vybírejte jen ty bez kuřecího tuku
mělo by se čekat tak dva měsíce, než se tělo srovná a nebude útočit i na to, co alergen není
takhle jako kouzlo to nefunguje, že koupím jiné granule... protože granule jsou z dvaceti surovin, tak není možné vysledovat, která z těch ingrediencí dělá trable
ale ta masová jednoproteinová dieta není složitá, králičí díly na polévku nejsou drahé, jen je potřeba hlídat všecky členy domácnosti, aby psu nic nedali, jen ten jeden druh masa
napsal(a):
jinak nic
Tak čtu tu knížku a musím toho nechat, protože pokud je to jen z jedné třetiny pravda (co vše se do granulí dává a co vše - jaká onemocnění to způsobuje), tak už bych nepoužila granule žádné byť v minimálním množství. A moc nevěřím tomu, že u nás tomu je extrémně jinak. Ale to samé je asi i s jídlem lidským. Nicméně knihu odkládám, nemám na to nervy.

eli22
napsal(a):
Tak čtu tu knížku a musím toho nechat, protože pokud je to jen z jedné třetiny pravda (co vše se do granulí dává a co vše - jaká onemocnění to způsobuje), tak už bych nepoužila granule žádné byť v minimálním množství. A moc nevěřím tomu, že u nás tomu je extrémně jinak. Ale to samé je asi i s jídlem lidským. Nicméně knihu odkládám, nemám na to nervy.
:-) myslím, že od doby sepsání té knihy se ale i něco změnilo, zas taková hrůza to není, tuším barviva některá se zakázala i v usa, ale pořád je to (až na čínu) nejhorší producent krmiv
třeba jedna zajímavost - ethoxyquin - v eu už nadobro zakázaný, ale rybí produkty mají nařízeno, že se musí ošetřit už na vodě, na souš rybí věci nesmí jen tak
stejně tak u nás, jestli výrobce koupí moučku s ethox., ve složení tohle slůvko nenajdeme
takže když už, kupuji evropská krmiva (já tedy pro legraci i ta jiná, abych viděla, co to je za .. smrad..) a jak vidím jednu divnou věc (moučka, masový protein,..), nekrmím tím
u nás se také dějí věci, jasně, však i v jídle pro lidi se občas najde ošklivost, je na to systém rychlého varování... a tak jsem to asi tři dny sledovala a problémy jsou jen např. v kuřecí moučce hovězí protein
a zas, značí to, že se kontroly dějí, což v usa.. no.. dějí, ale většinou až po obřím průšvihu, a u nás se přejetí mývali do krmiv dávat nesmí, máme jiný systém
tak si myslím, že když zůstanu u používání mého semaforu.. nestane se z mého psa hovězí :-)

není tam "sněd sem granule co mám dělat" ale :-)
https://cilichili.cz/blog/jak-odpovidala-tisnova-linka-psu/
napsal(a):
:-) myslím, že od doby sepsání té knihy se ale i něco změnilo, zas taková hrůza to není, tuším barviva některá se zakázala i v usa, ale pořád je to (až na čínu) nejhorší producent krmiv
třeba jedna zajímavost - ethoxyquin - v eu už nadobro zakázaný, ale rybí produkty mají nařízeno, že se musí ošetřit už na vodě, na souš rybí věci nesmí jen tak
stejně tak u nás, jestli výrobce koupí moučku s ethox., ve složení tohle slůvko nenajdeme
takže když už, kupuji evropská krmiva (já tedy pro legraci i ta jiná, abych viděla, co to je za .. smrad..) a jak vidím jednu divnou věc (moučka, masový protein,..), nekrmím tím
u nás se také dějí věci, jasně, však i v jídle pro lidi se občas najde ošklivost, je na to systém rychlého varování... a tak jsem to asi tři dny sledovala a problémy jsou jen např. v kuřecí moučce hovězí protein
a zas, značí to, že se kontroly dějí, což v usa.. no.. dějí, ale většinou až po obřím průšvihu, a u nás se přejetí mývali do krmiv dávat nesmí, máme jiný systém
tak si myslím, že když zůstanu u používání mého semaforu.. nestane se z mého psa hovězí :-)
Díky. No já jsem k tomu pořád tak nějak skeptická. Zajímavé je, že jsem měla spoustu pejsků, v podstatě všichni odešli stářím a tak nějak jsem výživu moc neřešila. Až teď s novým štěnětem jsem skoro hysterická co se týče všeho. Samozřejmě trochu přeháním, ale možná to je i tím, že jsem si vědoma, že to může být můj poslední chovanec. . No všechno je jinak, než jsem očekávala, jak chováním, tak baštěním (leží mi tu bezobilné granule a malá chodí vymetat okolí klecí a voliér ). Naši psy byli vždy až moc socializovaní, teď mám zatím asociála (i když rodina říká "svůj k svému" - možná na tom něco bude ), ale pracujeme na zlepšení, ... Abych se teda vrátila k tématu. Známý má středního křížence, granule kupuje 10 kg za dvě stovky, psovi je 12 let, nikdy nemarodil a chová se jako štěně. Takže těžko hodnotit.

eli22
napsal(a):
Díky. No já jsem k tomu pořád tak nějak skeptická. Zajímavé je, že jsem měla spoustu pejsků, v podstatě všichni odešli stářím a tak nějak jsem výživu moc neřešila. Až teď s novým štěnětem jsem skoro hysterická co se týče všeho. Samozřejmě trochu přeháním, ale možná to je i tím, že jsem si vědoma, že to může být můj poslední chovanec. . No všechno je jinak, než jsem očekávala, jak chováním, tak baštěním (leží mi tu bezobilné granule a malá chodí vymetat okolí klecí a voliér ). Naši psy byli vždy až moc socializovaní, teď mám zatím asociála (i když rodina říká "svůj k svému" - možná na tom něco bude ), ale pracujeme na zlepšení, ... Abych se teda vrátila k tématu. Známý má středního křížence, granule kupuje 10 kg za dvě stovky, psovi je 12 let, nikdy nemarodil a chová se jako štěně. Takže těžko hodnotit.
genetika také přece
však oni počítají s tím, že pes nežije tak dlouho, aby nám to včas docvaklo
také jsem u posledního štěňátka nějak začla "blbnout", až asi za půl roku zpět na zem (různé zkoušení a zkoumání, fakt jak blbá) - nakonec maso a granule jako zásoba cukru (a s obilím :-) )
svůj k svému :-) to se nepovede každému ;-)
napsal(a):
genetika také přece
však oni počítají s tím, že pes nežije tak dlouho, aby nám to včas docvaklo
také jsem u posledního štěňátka nějak začla "blbnout", až asi za půl roku zpět na zem (různé zkoušení a zkoumání, fakt jak blbá) - nakonec maso a granule jako zásoba cukru (a s obilím :-) )
svůj k svému :-) to se nepovede každému ;-)

Já krmím Acana nebo Orijen.Můžu doporučit
lupus4
napsal(a):
povídat si sama se sebou
že se na to holky už nevyfláknete, fakt vás baví doporučovat humus ?
Ze ta reklama už je fakt trapná, s tim se neda nez souhlasit.
Ale opravdu jsou brit care humus? Krmila jsem tim dříve retrívra, který mel zažívací problémy a vyzkoušeli jsme toho fakt dost a az tyto granule sedly. Psa, kterého mam teď jsem tim krmila cca dva roky - pevné malé bobky, krásná lesklá srst. Seděly mu. Ale po dvou letech po nich zacal prdet, prý nějaká změna ve složení, tak jsme presli na jiné. Ale predtim se me opravdu lidi na potkani ptali, čím krmim, ze ma tak krásně lesklou srst.
Jeste u retrívra jsem se snažila zkoušet ty nej granule, s největším obsahem masa atd. Ale když mi pak nekdo s podobnym problemem doporučil ty brit care a oni fakt sedly, tak jsem si rekla, že se u psu budu řídit tim, jak jim granule sedí a ne tim, jestli jsou nejlepší. A psů, kterým brit care sedí znam zrovna hodně.
Ale chápu, ze nekdo bude řešit složení do posledního dorbecku. Ja uz ne, neřeším to az tak ani u sveho jídla, nebudu to resit u psu. Tedy pokud to psům sedí. Ale zas to neberte tak, ze kdyz budou psovi sedet granule z Penny, tak ze budu krmit tim.
marcelaamax
napsal(a):
Ze ta reklama už je fakt trapná, s tim se neda nez souhlasit.
Ale opravdu jsou brit care humus? Krmila jsem tim dříve retrívra, který mel zažívací problémy a vyzkoušeli jsme toho fakt dost a az tyto granule sedly. Psa, kterého mam teď jsem tim krmila cca dva roky - pevné malé bobky, krásná lesklá srst. Seděly mu. Ale po dvou letech po nich zacal prdet, prý nějaká změna ve složení, tak jsme presli na jiné. Ale predtim se me opravdu lidi na potkani ptali, čím krmim, ze ma tak krásně lesklou srst.
Jeste u retrívra jsem se snažila zkoušet ty nej granule, s největším obsahem masa atd. Ale když mi pak nekdo s podobnym problemem doporučil ty brit care a oni fakt sedly, tak jsem si rekla, že se u psu budu řídit tim, jak jim granule sedí a ne tim, jestli jsou nejlepší. A psů, kterým brit care sedí znam zrovna hodně.
Ale chápu, ze nekdo bude řešit složení do posledního dorbecku. Ja uz ne, neřeším to az tak ani u sveho jídla, nebudu to resit u psu. Tedy pokud to psům sedí. Ale zas to neberte tak, ze kdyz budou psovi sedet granule z Penny, tak ze budu krmit tim.
Nejsou. Ale aby to někdo nebral jako reklamu!
Já krmila Brit Care Losos a brambor puppy a junior .... páč po všech lepších značkách měl maxipes zažívací problémy. Prostě takovej ten případ, kdy víc prospívá na šrotu. Semtam mu hodím kus syrového kuřete, odřezky hovězího, vepřového. Má rád vařené vnitřnosti jako odměnu (ale nepřeháním to). Asi má dobré zažívání, moc z něj na konci nevypadne. Ale zase půlku denní dávky zkrmím v pohybu. Nebarfuji, nemám na to prostory a nervy. Čivavák i kocour jsou ledvináři - nevydržela bych ty jejich smutný pohledy.

Brit jsem teď vzala pro útulkáče, že bych si je nechala?

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Jo. Můžete přikusovat u telky.
Místo chipsu
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Nejsou. Ale aby to někdo nebral jako reklamu!
Já krmila Brit Care Losos a brambor puppy a junior .... páč po všech lepších značkách měl maxipes zažívací problémy. Prostě takovej ten případ, kdy víc prospívá na šrotu. Semtam mu hodím kus syrového kuřete, odřezky hovězího, vepřového. Má rád vařené vnitřnosti jako odměnu (ale nepřeháním to). Asi má dobré zažívání, moc z něj na konci nevypadne. Ale zase půlku denní dávky zkrmím v pohybu. Nebarfuji, nemám na to prostory a nervy. Čivavák i kocour jsou ledvináři - nevydržela bych ty jejich smutný pohledy.
No ale taky píšete, ze spíše prospívá na šrotu 🤔 takze je brit care šrot? 😁 Me nepřijdou tak špatné. Ne každý si může dovolit granule 12 kg za 2000. A i takové jsme zkoušeli a nesedly.
Ja ted budu měnit štěněti granule a vůbec nevim po cem sáhnout 🤔
marcelaamax
napsal(a):
No ale taky píšete, ze spíše prospívá na šrotu 🤔 takze je brit care šrot? 😁 Me nepřijdou tak špatné. Ne každý si může dovolit granule 12 kg za 2000. A i takové jsme zkoušeli a nesedly.
Ja ted budu měnit štěněti granule a vůbec nevim po cem sáhnout 🤔
Já nejsem žádný odborník, hodně jsem se orientovala podle toho, co kde píšou - i tady na ifauně. No a podle toho, to zase takový průšvih není, ale zase ne žádná hitparáda. Třeba podle recenzí (rozbor látek v krmivu) vychází o dost lépe N&D a přitom je jenom cca o 100 Kč dražší - když kouká člověk po akcích. Na Brit Care mi pes vyrostl. To že je hubenďour šlachovitý je spíš pohybem. Panostitidu měl, ale to prý stejně vetové neví z čeho to je. Je bez prošlapů, alergií a celkově je dost vitální. Ale zase mi nesnesl od Brit Care jehně s rýží pro juniory. Takže ono to asi fakt je spíš o tom kterém jedinci. Když si vezmu, že boxéři mi vyrostli na zbytkách ze školní jídelny, těstovinách, výsekovém mase a pak na prapůvodním Delicanu a Chicopee .... a dožili se 13 a víc let.
Podívej te se na mne - já nakrmím celou rodinou hovězím gulášem a sama jím jenom suchý rohlíky a mlíkokafe - a jaká jsem pěkná, relativně zdravá a vitální! Ve čtyřiceti ještě rodím!
Já už řeším adult, ale kdybyste uvažovala od těch N&D pro štěněta, tak ty ne. Psali to tady na ifauně, že jsou mizerný a já se můžu přidat, taky jsem je zkoušela a maxipes, když byl ještě minipes, měl taky s nimi problém. Ale myslím, že tu meggííí psala, že se dají zkrmit ty pro dospělé, že jsou vhodné i pro štěňata.
Mému psu ve štěněcím věku nesedly ani Taste of the Wild. A na vzorek od Wolfsblutu se šklebil ..... fakt byl i pro mne dost převoněný - asi bylinkama.
No chce si to ty diskuze prolézt.
Ja koukam na Wolf's mountain - na doporuceni kamarádky, tak možná zkusím to.
Jinak uz jsem to tu někde psala, v rodině mame 13ti letou fenu BSP krmenou celý zivot granulemi z Penny a korenenymi zbytky a vařenými kostmi, rohlíky, chlebem. A reknu vám upřímně, ze jsem dlouho neviděla 13ti leteho psa v tak dobrém vitálním stavu, a uz vůbec ne BSP 😁.
marcelaamax
napsal(a):
Ja koukam na Wolf's mountain - na doporuceni kamarádky, tak možná zkusím to.
Jinak uz jsem to tu někde psala, v rodině mame 13ti letou fenu BSP krmenou celý zivot granulemi z Penny a korenenymi zbytky a vařenými kostmi, rohlíky, chlebem. A reknu vám upřímně, ze jsem dlouho neviděla 13ti leteho psa v tak dobrém vitálním stavu, a uz vůbec ne BSP 😁.
Sem se taky zapřísáhla, že další pes už bude krmený jako ti bývalí, tedy masem a zbytky. Všichni do jednoho byli zdraví a umřeli stářím. Tohle jsou první psi, kteří vyrostli na granulích a stojí to za ho.no
lesnížínka
napsal(a):
Sem se taky zapřísáhla, že další pes už bude krmený jako ti bývalí, tedy masem a zbytky. Všichni do jednoho byli zdraví a umřeli stářím. Tohle jsou první psi, kteří vyrostli na granulích a stojí to za ho.no
No jo, ale ona je krmená z největší části těmi Penny granulemi a zbytky dostává fakt občas. Jinak teda jakékoli vařené kosti dostává pořád, a do toho zbytek kořeněné omáčky, knedlík, teď na vánoce třeba bramborový salát - fakt všechno.

by mě zajímalo, za jak dlouho ty vkladače reklam vyhodí z práce :D
zkrmit můžete všecko, rohlík, bůček, n&d, taste of čehokoli, ale musí to psu stačit, vyhovovat a nepoškozovat ... když vezmu dospělácké pro štěně, tak si jen spočítám potřebné kalorie (a ještě na to použiju online kalkulačku :-) ), a stejně k tomu házím skelety, křídla atp. .. můžu ještě hrozně řešit kolik je tam Ca a P a Mg, jenomže oni si do granulí mohou sypat asi tak jako v Byl jednou jeden král..
panostitida je z - rychlý růst, nedostatečná nebo nevhodná výživa, nevhodný ne/pohyb
proč sedí "šrot".. no protože někteří psi mají rádi obilí víc a někteří vůbec
když dáte granule s hromadou masa, tak tam jsou jistojistě brambory, a přitom ten pes chce spíš rohlík
schválně porovnejte, co jste zkoušeli... značkové granule s kupou masa a s brambory nebo s rýží ? a ten šrot, sedly granule s rýží ? kolik to mělo tuku, vlákniny ? a tak
čím rychlejší spalování (skoro bych řekla i čím menší zvířátko), tím menší a méně složitá příloha (výplň granulí) .. žádná věda ;-)
napsal(a):
by mě zajímalo, za jak dlouho ty vkladače reklam vyhodí z práce :D
zkrmit můžete všecko, rohlík, bůček, n&d, taste of čehokoli, ale musí to psu stačit, vyhovovat a nepoškozovat ... když vezmu dospělácké pro štěně, tak si jen spočítám potřebné kalorie (a ještě na to použiju online kalkulačku :-) ), a stejně k tomu házím skelety, křídla atp. .. můžu ještě hrozně řešit kolik je tam Ca a P a Mg, jenomže oni si do granulí mohou sypat asi tak jako v Byl jednou jeden král..
panostitida je z - rychlý růst, nedostatečná nebo nevhodná výživa, nevhodný ne/pohyb
proč sedí "šrot".. no protože někteří psi mají rádi obilí víc a někteří vůbec
když dáte granule s hromadou masa, tak tam jsou jistojistě brambory, a přitom ten pes chce spíš rohlík
schválně porovnejte, co jste zkoušeli... značkové granule s kupou masa a s brambory nebo s rýží ? a ten šrot, sedly granule s rýží ? kolik to mělo tuku, vlákniny ? a tak
čím rychlejší spalování (skoro bych řekla i čím menší zvířátko), tím menší a méně složitá příloha (výplň granulí) .. žádná věda ;-)
Nevím jestli je to na mě - to at porovnám co kolik čeho mělo. Jestli jo - tak já se upřímně ve složení granulích nevyznám a vždy vybírám podle diskuzí nebo na doporučení od známých pejskařů. Když kupuji jídlo sobě, tak také nezkoumám etikety kolik čeho jaká potravina obsahuje, a nebudu to dělat ani u žrádla pro psy. Nekupuji úplně nejlevnější granule, hledám nějakou zlatou střední cestu a pokud mi na tom pes prospívá, tak prostě neřeším jestli to má v sobě rýži nebo brambory.

marcelaamax
napsal(a):
Nevím jestli je to na mě - to at porovnám co kolik čeho mělo. Jestli jo - tak já se upřímně ve složení granulích nevyznám a vždy vybírám podle diskuzí nebo na doporučení od známých pejskařů. Když kupuji jídlo sobě, tak také nezkoumám etikety kolik čeho jaká potravina obsahuje, a nebudu to dělat ani u žrádla pro psy. Nekupuji úplně nejlevnější granule, hledám nějakou zlatou střední cestu a pokud mi na tom pes prospívá, tak prostě neřeším jestli to má v sobě rýži nebo brambory.
není to o penězích, mám teď doma nějaké za 52/kg, ale když mému psu nesedne kukuřice a dvacet procent tuku, tak budu muset pořídit něco s brambory a poloviční porcí tuku + nepodpořím některé výrobky, to je celé
napsal(a):
není to o penězích, mám teď doma nějaké za 52/kg, ale když mému psu nesedne kukuřice a dvacet procent tuku, tak budu muset pořídit něco s brambory a poloviční porcí tuku + nepodpořím některé výrobky, to je celé
Jo však v pohodě. Já jen píši, jak to mám já.
A můžu se zeptat co je to za značku ty granule za 52/kg? Jestli to není tajné

marcelaamax
napsal(a):
Jo však v pohodě. Já jen píši, jak to mám já.
A můžu se zeptat co je to za značku ty granule za 52/kg? Jestli to není tajné
však jen píši, že to není špatně kvůli "značkovým" granulím, ale jen nešťastně zvoleným "značkovým" granulím ;-)
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle
lisované krmivo, které nechutná každému psu, tvrdé podlouhlé patvary, používám to jako přílohu
napsal(a):
však jen píši, že to není špatně kvůli "značkovým" granulím, ale jen nešťastně zvoleným "značkovým" granulím ;-)
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle
lisované krmivo, které nechutná každému psu, tvrdé podlouhlé patvary, používám to jako přílohu
my dávali yoggies a kapsičky Pedigree,občas mleté maso, kuřecí kostry. Někdy těstoviny,někdy rýži s masem. Zeleninu ani ovoce pes nežral. srst měl krásnou, bobky také a dožil se 13ti . Vážil úměrně své postavě a byl akční až až
Dobrý den, máte nějaké zkušenosti se značkou Barking? V tomto žebříčku https://www.arecenze.cz/krmiva-pro-psy/ mají celkem hojné umístění, ale jinak jsem o nich nikdy nic neslyšel. Je to relevatní nebo blbost. Děkuji

Cutarinek
napsal(a):
Dobrý den, máte nějaké zkušenosti se značkou Barking? V tomto žebříčku https://www.arecenze.cz/krmiva-pro-psy/ mají celkem hojné umístění, ale jinak jsem o nich nikdy nic neslyšel. Je to relevatní nebo blbost. Děkuji
Barking heads jsou dosti kvalitní, klidně jimi krmte.

musíte si občas aspoň změnit nick
brit care nejlepší a pak ty psy musíte ládovat canvit chondro ?
díky za upozornění, ráno na hromadném venčení to vyhlásím, ať už brit care nekupují nebo se jim rozlámou psi

Kdybyste viděly, čím jsme krmili psy, když jsme chodili pro maso do "rasovny" na jatka....Chlupaté dobytčí mulce byly to nejlepší. K tomu nejvíc ovesné vločky, těstoviny, zeleninu, roboran. (Jo a vařili jsme to v noci a doufali, že ta "vůně" sousedy nevzbudí.
Pes se dožil bez měsíce 17ti let.

však to je samý protein a tuk, mulec, k ovsu super :-)
bylo to aspoň zelené ?