Jaké jsou nejlepší granule pro psy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2019 08:18

Na jatkách to spařovali a když jsme to vezli tramvají, byl to docela zážitek ( pro ostatní cestující zvlášť ). Co bych za takové pěkné mulce dnes dala. Jatka zrušili a není kam.
Ještě perla : Tenkrát jeden čas rekonstruovali a neprodávali. Volala jsem si tam pro informaci a z jednoduchosti jsem se optala - "už zase prodáváte psí maso ?" - na druhém konci bylo zděšeně rozhořčené ticho a šepot - "nějaká ženská chce psí maso". Její kolegyně naštěstí byla v obraze - "to ona myslí maso pro psy".

23.1.2019 08:35

:-)
třeba https://www.masoksezrani.cz/hovezi-zvykacka-mulec-1-ks/
od podzimu máme na zahradě zahrabanou prasečí nožičku, tak su zvědavá, jestli se megí poblinká, až to sežere, ale asi ne
pes mrchožrout a to jen, když měl štěstí, a my mu dáváme každý den stejné granule :-)
proto už nemají tu trvanlivost 17 let

23.1.2019 08:41
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Šarina napsal(a):
přímo zelené ne, ale nazelenalé (a smrdělo to ukrutně)

Jsem chtěla napsat, že zelená jsem byla já - jak se mi dělalo špatně z toho puchu, když tatík zpařoval plíčky pro psa ve sklepě.

23.1.2019 09:59

https://www.masoksezrani.cz/hovezi-zvykacka-mulec-1-ks/
Bezva odkaz. Z jatek jsem jich sice měla za tu cenu kyblík, ale stejně dobrý !

18.2.2019 09:29
hojka1

XXX.XXX.101.45

My už druhý měsíc krmíme granulemi Brit premium by nature a velká spokojenost. Jsou to tyhle: https://www.propejska.cz/granule-pro-dospele-psy/brit-premium-by-nature-adult-s/

18.2.2019 09:38
saola

XXX.XXX.141.6

Ne, hojka1, tímhle šrotem nekrmíte, vy sem jen dáváte opakovaně tu přitroublou reklamu, protože jste zoufalec, který si nedokáže peníze vydělat jinak.

18.2.2019 10:00
Markéta80

XXX.XXX.176.1

hojka1 napsal(a):
My už druhý měsíc krmíme granulemi Brit premium by nature a velká spokojenost. Jsou to tyhle: https://www.propejska.cz/granule-pro-dospele-psy/brit-premium-by-nature-adult-s/

oves, pšenice, kukuřice to je fakt pro psa? Nespletli se a není to pro slepice?

5.3.2019 07:16

hojka1 napsal(a):

...tak maximálně slepice a i tam bych váhala.....

5.3.2019 07:17

....ale sama tomu nevěříte, že ne......

5.3.2019 10:01
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Kdybyste inzerovala ještě tak Brit Care ..... to není zase taková hrůza. Ale řadu Premium? To je vážně šrot.

Ale když se to vezme cenově, tak zase Brit Care kvalitově je o trochu níž než jiné značky za podobnou cenu. A když si člověk připlatí 200 Kč za velký pytel (12 kg), tak dosáhne i na značky určitě lepší úrovně, nakupuje-li v akcích (a kdo nenakupuje velké pytle v akcích, že?).

5.3.2019 10:09
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

To je smutné.

5.3.2019 11:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

piš si co chceš, ALE není to tak
jen to svědčí o tvé zabedněnosti

9.4.2019 23:16
Mukynda

XXX.XXX.168.147

Ahoj, máte někdo zkušenost s granulemi Beyond Simply 9? Zahlédl jsem je teď v Bille v tomto letáku https://www.letakomat.cz/billa/velky-letak-od-stredy-10-04-2019/ .. vypadají dobře, ale nikdo z mých známých pejskařů s nimi nemá zkušenost, tak nevím. Díky

9.4.2019 23:35
Markéta80

XXX.XXX.176.1

Mukynda napsal(a):
Ahoj, máte někdo zkušenost s granulemi Beyond Simply 9? Zahlédl jsem je teď v Bille v tomto letáku https://www.letakomat.cz/billa/velky-letak-od-stredy-10-04-2019/ .. vypadají dobře, ale nikdo z mých známých pejskařů s nimi nemá zkušenost, tak nevím. Díky

co na nich vypadá dobře? Snad ne to složení?

9.4.2019 23:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Markéta80 napsal(a):

Jehněčí (18,5 %), celozrnný ječmen(18 %), dehydratované kuřecí bílkoviny, ovesné kroupy, rýže, drůbeží tuk, dochucovací masové výtažky, dehydratované jehněčí bílkoviny (2 %), minerální látky, sušený špenát (0,5 %).
Obiloviny (51%)
Přírodní suroviny

pro slepice výborný, psovi to koupí jen vůl

10.4.2019 07:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Tak a už mne ten Brit s tou "nevtíravou" reklamou tak naštval, že jsem objednala Maxiultramixovi nově dospělácké od jiného výrobce. Už mých cca 1100 Kč měsíčně nedostanou! Třeba už nebude na výplatu jedné té nevtíravé tajtrdlíny!

Ono je to se zvířátky problém. Snažíte se jim dát to nejlepší a ona pak žerou věcí,co jsou fuj a jak na potvoru ne ty, co jsou, podle vás, pro ně správné.
Psa možná ještě ukecáte, pokud prolijete vývarem,či popatláte oblíbenou konzervou, ale kočka raději zdechne,než žrát, co jí neleze.

10.4.2019 08:27
Markéta80

XXX.XXX.176.1

jsou to marketovky no, tam nejde hledat ani slušný průměr....

10.4.2019 15:14
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

Markéta80 napsal(a):

Na složení se asi nedívala..
Pravděpodobně jen na obal a na cenu.
Je smutné, že tolik lidí dává zvířecím kamarádům jen marketovky..
Ti, co krmí marketovkama, tak je to vlastně, jako kdybyste se krmili brambůrkama...

10.4.2019 15:35
Markéta80

XXX.XXX.176.1

marketovka kvalitní nebude, navíc to ani není v přepočtu nic levného . I když proti klasickým 4%masa je tohle lepší a plno lidí na to skočí jak je to super

10.4.2019 23:33

Můj teď dostává za čištění zubů syrový kachní běhák. Neinformovaný granulář, který se řídí krásnými obrázky a nedokáže rozklíčovat složení (nebo je mu to vlastně fuk), si řekne fuj. Ano, je to v podstatě nehezký odpad, který na fotkách nenajdete, ale kéž by to bylo to nejméně přitažlivé, co končí v granulích. Venku mému psovi někdo nabídne nějakou supr trupr granulku nebo mňamku alias chemikův sen, ten znechuceně čuchne a nechá kolegovi. S pařátem rozjásaně odhopká, že přežil kartáček, a jde si tu nevábnou záležitost schroustnout. Téměř všechny ochucené věci jsou jedovaté, dostat do něj odčervovák u štěněte, popř. jednou Bravecto, to byla celodenní akce, při které do něj padlo pomalu kilo pochutin od jogurtu až po nějakou paštiku.

Vypadá to trochu OT, ale vlastně jsem tím chtěla říct, že než špatné keksy, tak radši semletý odpad s ořezy skoro za nula nula nic poprášený Roboranem.

11.4.2019 10:49
TyVed

XXX.XXX.1.213

lupus4 napsal(a):

Jehněčí (18,5 %), celozrnný ječmen(18 %), dehydratované kuřecí bílkoviny, ovesné kroupy, rýže, drůbeží tuk, dochucovací masové výtažky, dehydratované jehněčí bílkoviny (2 %), minerální látky, sušený špenát (0,5 %).
Obiloviny (51%)
Přírodní suroviny

pro slepice výborný, psovi to koupí jen vůl

Amen

30.4.2019 14:45
Benten

XXX.XXX.0.70

Na doporučení krmím BonaCibo Puppy a úplně v pohodě, rozežrala se mi "nežravka", která hned tak něco nesežrala a když, tak trochu

30.4.2019 23:14

Benten napsal(a):
Na doporučení krmím BonaCibo Puppy a úplně v pohodě, rozežrala se mi "nežravka", která hned tak něco nesežrala a když, tak trochu

Takovou s.rágoru? Tohle bych nedala ani největšímu nepříteli a navíc tak předraženou, že se nestydíte

30.4.2019 23:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takovou s.rágoru? Tohle bych nedala ani největšímu nepříteli a navíc tak předraženou, že se nestydíte

Možná bychom ty spamy od Šrotů měli hlásit.

Edit: Aha, tohle není ono, tohle je ještě horší.

1.5.2019 06:57
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.54.17

Možná bychom ty spamy od Šrotů měli hlásit.

Edit: Aha, tohle není ono, tohle je ještě horší.

Jo, jdem do toho. Vždycky je nahlásíme, protože tohle už je nemožné.

1.5.2019 07:03
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.54.17

Benten napsal(a):

Ono by to štěně jedlo, kdyby v minulosti nedostávalo jen oves a pšenici . V tom už doufám alespoň to 1 procento masa je. Nebo se snad pletu ?

1.5.2019 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Na složení se asi nedívala..
Pravděpodobně jen na obal a na cenu.
Je smutné, že tolik lidí dává zvířecím kamarádům jen marketovky..
Ti, co krmí marketovkama, tak je to vlastně, jako kdybyste se krmili brambůrkama...

Jojo a jsou lidi, kteří vám ještě řeknou, že ty marketovky prostě stačí. Protože všichni psi se jim na tom dožili hezkého věku a neměli problémy. A je pro ně naprosto nepochopitelné, jak může někdo kupovat pytel granulí za 1200, když oni ho mají za 200.... A že je to úplně něco jiného jim nevysvětlíte.

1.5.2019 10:43

marcelaamax napsal(a):
Jojo a jsou lidi, kteří vám ještě řeknou, že ty marketovky prostě stačí. Protože všichni psi se jim na tom dožili hezkého věku a neměli problémy. A je pro ně naprosto nepochopitelné, jak může někdo kupovat pytel granulí za 1200, když oni ho mají za 200.... A že je to úplně něco jiného jim nevysvětlíte.

Když jsem měla tu potvoru zrzavou na granulích, tak jsme měli pytel za dvojku. Zlaté maso za třetinu...

1.5.2019 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když jsem měla tu potvoru zrzavou na granulích, tak jsme měli pytel za dvojku. Zlaté maso za třetinu...

No vidíte a mě mají za blázna s pytlem za 1200 a vyloženě se mi vysmívají, proč tak zbytečně utrácím . Třeba strýc - BSP krmena celoživotně granulemi z Penny - dožila se téměř 13ti let. A teď štěně SAO - od mala na granulích z Penny - protože když se ta čuba předtím dožila takového věku, tak prostě granule nehrají žádnou roli.... No držím té SAO palce...

1.5.2019 11:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No vidíte a mě mají za blázna s pytlem za 1200 a vyloženě se mi vysmívají, proč tak zbytečně utrácím . Třeba strýc - BSP krmena celoživotně granulemi z Penny - dožila se téměř 13ti let. A teď štěně SAO - od mala na granulích z Penny - protože když se ta čuba předtím dožila takového věku, tak prostě granule nehrají žádnou roli.... No držím té SAO palce...

chudáci psi a ještě tak velcí.Ty barevné strašné granule To už snad lepší ten "šrot" než marketovky..............my šrot vozili do útulku.

1.5.2019 11:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
chudáci psi a ještě tak velcí.Ty barevné strašné granule To už snad lepší ten "šrot" než marketovky..............my šrot vozili do útulku.

No právě, při té velikosti a v růstu...no....

https://www.kosik.cz/produkt/102-propesko-for-vitality-and-active-life-kompletni-kr?gclid=Cj0KCQjwh6XmBRDRARIsAKNInDE5qovSSIzgJ93ceibrGZEmoRWW2c9lS0lLHhsP1MM7UBsBWK1_7LwaAvy7EALw_wcB myslím ,že jsou to tyhle granule...

No a oni to právě berou tak, že kde kdo BSP krmil opravdu drahými granulemi nebo masem a pes se dožil sotva 8mi let... A oni krmili tímto a fena se dožila 13ti... Takže tak...

1.5.2019 11:32
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.54.17

GAELLE napsal(a):

Šrot je stopro lepší. V útulku jsou tyhle granule v pohodě. Taky jsem občas koupila do útulku. Jenže když má někdo 1 psa... Panebože, tak zamyslete se nad sebou. Tak když ne kvalitní granule, tak barf. Maso od řezníka je levnější, než granule .

1.5.2019 11:37
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.54.17

marcelaamax napsal(a):

https://www.kosik.cz/produkt/102-propesko-for-vitality-and-active-life-kompletni-kr?gclid=Cj0KCQjwh6XmBRDRARIsAKNInDE5qovSSIzgJ93ceibrGZEmoRWW2c9lS0lLHhsP1MM7UBsBWK1_7LwaAvy7EALw_wcB myslím ,že jsou to tyhle granule...

No a oni to právě berou tak, že kde kdo BSP krmil opravdu drahými granulemi nebo masem a pes se dožil sotva 8mi let... A oni krmili tímto a fena se dožila 13ti... Takže tak...

No teda! Lepší lháře jsem ještě neviděla!

"Toto kompletní krmivo pro dospělé psy všech plemen je vyrobeno z chutného drůbežího a hovězího masa a je obohaceno o zeleninu a další zdraví prospěšné látky v přírodní formě pro pevné zdraví, lesklou a zdravou srst, zdravé zuby a kosti, ostrý zrak a dobré trávení."

Složení:
"Obiloviny, maso a výrobky živočišného původu (min. 4 % drůbeží ve světle hnědých granulích, min. 4 % hovězí v tmavě hnědých granulích), Vedlejší výrobky rostlinného původu (min. 0,2 % inulin), oleje a tuky, zelenina (min. 4 % hrášek v zelených granulích), minerální látky, omega 6 a 3 mastné kyseliny v optimálním poměru.
Výrobek obsahuje antioxidanty, barviva a konzervační látky."

Mňam, mňam. Tak kdo na to má chuť ?

1.5.2019 11:39
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

no to je teda logika. I když náš první pes nepoznal žádné granule ani veterináře a dožil se 17ti let. Tak že bychom to praktikovali znova na štěněti? Fakt NE

1.5.2019 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Šrot je stopro lepší. V útulku jsou tyhle granule v pohodě. Taky jsem občas koupila do útulku. Jenže když má někdo 1 psa... Panebože, tak zamyslete se nad sebou. Tak když ne kvalitní granule, tak barf. Maso od řezníka je levnější, než granule .

Panebože, tak zamyslete se nad sebou. Tak když ne kvalitní granule, tak barf

jenže tohle chápou lidi, kteří se o to alespoň trochu zajímají. Ale většina lidí, která má psa prostě proto, že pes na zahradu patří - tak ti neřeší absolutně co pes žere, jestli mu to sedí a jestli nemá průjem, nebo jestli má pěknou srst... A nechápou, proč by za granule měli dávat tolik, když ty za 200 pes v pohodě žere taky. Asi stejně jako někomu nevysvětlíte to, proč si nepořizovat psa bez PP, tak úplně stejně někdo nepochopí, proč by nemohl krmit granulemi za 200...

Stejně tak jako jsem se třeba kamarádce snažila poradit jiné granule - krmí pedigree - granule a kapsičky. A to má asi dvoukilového psa - takže to není kvůli penězům. Jenže on se po tom může utlouct a už psi před ním to měli rádi a v TV říkají jak je to kvalitní, známí tím krmí taky... A nakonec to uzavřela tím, že já se psy sportuji, takže ty asi potřebují speciální stravu, ale oni ho mají jen jako mazlíka, tudíž mu tohle prý stačí.... A kolikrát mi vypráví, jak udělá třeba tři bobky najednou -a ohromné na to jak je malý - a má z toho srandu. Už jsem vzdala vysvětlovat to, že to není v pořádku a je to právě stravou. Protože jim to nevadí - tak místo jednoho malého bobku seberou tři ohromné hromádky, no co... Psovi to prý taky nevadí..

1.5.2019 11:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No a když na to nemám tak si psa vůbec nepořizuju a ne ho krmit s*ačkama

1.5.2019 11:43
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.54.17

marcelaamax napsal(a):

jenže tohle chápou lidi, kteří se o to alespoň trochu zajímají. Ale většina lidí, která má psa prostě proto, že pes na zahradu patří - tak ti neřeší absolutně co pes žere, jestli mu to sedí a jestli nemá průjem, nebo jestli má pěknou srst... A nechápou, proč by za granule měli dávat tolik, když ty za 200 pes v pohodě žere taky. Asi stejně jako někomu nevysvětlíte to, proč si nepořizovat psa bez PP, tak úplně stejně někdo nepochopí, proč by nemohl krmit granulemi za 200...

Stejně tak jako jsem se třeba kamarádce snažila poradit jiné granule - krmí pedigree - granule a kapsičky. A to má asi dvoukilového psa - takže to není kvůli penězům. Jenže on se po tom může utlouct a už psi před ním to měli rádi a v TV říkají jak je to kvalitní, známí tím krmí taky... A nakonec to uzavřela tím, že já se psy sportuji, takže ty asi potřebují speciální stravu, ale oni ho mají jen jako mazlíka, tudíž mu tohle prý stačí.... A kolikrát mi vypráví, jak udělá třeba tři bobky najednou -a ohromné na to jak je malý - a má z toho srandu. Už jsem vzdala vysvětlovat to, že to není v pořádku a je to právě stravou. Protože jim to nevadí - tak místo jednoho malého bobku seberou tři ohromné hromádky, no co... Psovi to prý taky nevadí..

Já bych takovým lidem fakt zakázala koupě nebo adopci psů. Zakázala bych vyrábět nekvalitní granule a psi by se měli mnohem lépe..

1.5.2019 11:46
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

ach jo lidská blbost opravdu nemá hranic. Zrovna Purina a Pedigree nic moc. Ale ono to psům bohužel chutná a ta reklama je taky masivní. Navíc to prodávají třeba v drogerii takže ti starší lidi co nedojdou do nákupáků kupují to tam ve velkém..............no comment. A u malého psa vůbec nechápu proč mu nedopřejí něco lepšího - to přece při jeho velikosti je nezruinuje

1.5.2019 11:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
No a když na to nemám tak si psa vůbec nepořizuju a ne ho krmit s*ačkama

Jenže vysvětluj to těm lidem . 'Těm, kteří žijí pořád v tom, že pes patří ven k boudě a jednou denně se mu do misky nasypou kosti a zbytky od oběda, nebo pak teda ty makretovky - to si jako lidi myslí, že mu přilepšili. No a psi takhle žili roky a žije tak i teď - nemá problém, tak proč by měli něco měnit. To je asi jejich logika. Já už jsem se s takovými lidmi o tom úplně přestala bavit, protože se vždycky akorát rozčílím.

Nebo něco podobného minule - měli jsme takovou vesnickou akci a já jsem s sebou vzala Ejbí. Nejdřív to bylo venku, takže tam si pobíhala, bylo tam dost dětí tak byla jako v ráji. Pak jsme se k večeru přemístili dovnitř. A tam to začalo - jeden jí dával brambůrky, druhý by jí dával nějaké kořeněné klobásy, třetí kousek něčeho sladkého - upozornění ať jí to nedávají nestačilo (a to jako nejsem z těch, že by pes vyloženě nemohl nic, co jíme my - jasně, že občas kousek dostanou, ale vzhledem k tomu, kolik tam bylo lidí ,tak by to bylo ve velkém množství) a tak jsem si fenu posadila vedle sebe na židli a nechala jí tam. Po chvíli se fena "stočila" a odpočívala. A najednou jsem zase poslouchala, jak jsem na toho psa tvrdá, že musí ležet a že nemůže ani žrát to, co oni mu dávají, že psa zbytečně buzeruju atd.. . Protože jejich psi jsou na zahradě a nic nemusí - kdežto ti moji podle nich musí cvičit, musí sportovat a nemají takovou pohodu, že si můžou dělat co chtějí .

1.5.2019 12:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Jenže vysvětluj to těm lidem . 'Těm, kteří žijí pořád v tom, že pes patří ven k boudě a jednou denně se mu do misky nasypou kosti a zbytky od oběda, nebo pak teda ty makretovky - to si jako lidi myslí, že mu přilepšili. No a psi takhle žili roky a žije tak i teď - nemá problém, tak proč by měli něco měnit. To je asi jejich logika. Já už jsem se s takovými lidmi o tom úplně přestala bavit, protože se vždycky akorát rozčílím.

Nebo něco podobného minule - měli jsme takovou vesnickou akci a já jsem s sebou vzala Ejbí. Nejdřív to bylo venku, takže tam si pobíhala, bylo tam dost dětí tak byla jako v ráji. Pak jsme se k večeru přemístili dovnitř. A tam to začalo - jeden jí dával brambůrky, druhý by jí dával nějaké kořeněné klobásy, třetí kousek něčeho sladkého - upozornění ať jí to nedávají nestačilo (a to jako nejsem z těch, že by pes vyloženě nemohl nic, co jíme my - jasně, že občas kousek dostanou, ale vzhledem k tomu, kolik tam bylo lidí ,tak by to bylo ve velkém množství) a tak jsem si fenu posadila vedle sebe na židli a nechala jí tam. Po chvíli se fena "stočila" a odpočívala. A najednou jsem zase poslouchala, jak jsem na toho psa tvrdá, že musí ležet a že nemůže ani žrát to, co oni mu dávají, že psa zbytečně buzeruju atd.. . Protože jejich psi jsou na zahradě a nic nemusí - kdežto ti moji podle nich musí cvičit, musí sportovat a nemají takovou pohodu, že si můžou dělat co chtějí .

no jo to je pravda tyto doby si pamatuji, psi na řetězu uboudy, špinavý kastrolek nikdy nemytý se zbytky knedlíků a omáčky. Ale kolik let se tehdy ti psi dožívali? Dnes už to naštěstí moc vidět není. Také i ve městě bylo hafo různých vořechů volně pobíhajících a mezi sebou se pářících - jako děti jsme z toho měli srandu. Nikdo to tehdy neřešil. No doba se změnila naštěstí snad k lepšímu. Cvičili tehdy jen ovčáci a ostňák a cukání byla běžná metoda.
No a já osobně bych nechtěla aby mi psa někdo cpal něčím o čem nevím a co nechci. Jiné bylo když jsem dětátku dala do ruky pamlsek, pak psa přidržela a dětátko mu piškot dalo to je pak jiná. Kolikrát jsme cizím psům chtěli pamlsek (psí) dát a majitelé si to nepřáli tak jsme ho prostě nedali a dál to neřešili.
a tvoji psi jsou určitě šťastnější v tom režimu než jejich podvraťáci u boudy ale to je marná debata

1.5.2019 12:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
no jo to je pravda tyto doby si pamatuji, psi na řetězu uboudy, špinavý kastrolek nikdy nemytý se zbytky knedlíků a omáčky. Ale kolik let se tehdy ti psi dožívali? Dnes už to naštěstí moc vidět není. Také i ve městě bylo hafo různých vořechů volně pobíhajících a mezi sebou se pářících - jako děti jsme z toho měli srandu. Nikdo to tehdy neřešil. No doba se změnila naštěstí snad k lepšímu. Cvičili tehdy jen ovčáci a ostňák a cukání byla běžná metoda.
No a já osobně bych nechtěla aby mi psa někdo cpal něčím o čem nevím a co nechci. Jiné bylo když jsem dětátku dala do ruky pamlsek, pak psa přidržela a dětátko mu piškot dalo to je pak jiná. Kolikrát jsme cizím psům chtěli pamlsek (psí) dát a majitelé si to nepřáli tak jsme ho prostě nedali a dál to neřešili.
a tvoji psi jsou určitě šťastnější v tom režimu než jejich podvraťáci u boudy ale to je marná debata

špinavý kastrolek nikdy nemytý se zbytky knedlíků a omáčky.

Právě ta BSP celý život žrala ze staré rezavé nikdy nemyté pánve, vodu má ve starém zeleném kastrolu (zeleném od vody, s řasou), stejně tak jezevčice před ní a stejně tak nyní SAO - ani je nenapadlo pánev a kastrol umýt..

1.5.2019 13:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
špinavý kastrolek nikdy nemytý se zbytky knedlíků a omáčky.

Právě ta BSP celý život žrala ze staré rezavé nikdy nemyté pánve, vodu má ve starém zeleném kastrolu (zeleném od vody, s řasou), stejně tak jezevčice před ní a stejně tak nyní SAO - ani je nenapadlo pánev a kastrol umýt..

bohužel takových psů vídám více. Chudák pes veterináře !!! na zahradě, vylítaná cestička podél tújí u plotu, plot podhrabaný, miska špinavá a zelená voda v plechovém kybli. hračka žádná. A to je prosím veterinář !!! Chodím ho tam krmit a dávat pamlsky a div mi hlady nesežere ruku. A je to nádherný velký knírač pepř a sůl................tak co se pak divíme lidem na vesnici. Není dávno co naše známá měla na veliké zahradě dva voříšky ovšem každý byl na řetězu !!!! a ještě tak daleko aby ani k sobě nemohli. Zahradu by přece poničili. Jo a ten kastrůlek tam byl taky a je to tak dva roky. Naštěstí pro psy oba už umřeli. Dokonce jsem přemýšlela ač je to známá že týrání psů nahlásím..........

1.5.2019 13:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

No teda! Lepší lháře jsem ještě neviděla!

"Toto kompletní krmivo pro dospělé psy všech plemen je vyrobeno z chutného drůbežího a hovězího masa a je obohaceno o zeleninu a další zdraví prospěšné látky v přírodní formě pro pevné zdraví, lesklou a zdravou srst, zdravé zuby a kosti, ostrý zrak a dobré trávení."

Složení:
"Obiloviny, maso a výrobky živočišného původu (min. 4 % drůbeží ve světle hnědých granulích, min. 4 % hovězí v tmavě hnědých granulích), Vedlejší výrobky rostlinného původu (min. 0,2 % inulin), oleje a tuky, zelenina (min. 4 % hrášek v zelených granulích), minerální látky, omega 6 a 3 mastné kyseliny v optimálním poměru.
Výrobek obsahuje antioxidanty, barviva a konzervační látky."

Mňam, mňam. Tak kdo na to má chuť ?

No moment, z čeho jsou tedy ty granule vyrobené? Když masové složky je tam tak málo?

1.5.2019 13:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, ono pro spoustu lidí je pes opravdu "jen" pes, kterému stačí zahrada (někdy jen kotec) a jednou denně zbytky nebo levné granule. I když osobně nějak postrádám smysl v tom, si psa do takového režimu pořídit. Dneska prostě psa musí mít každý. Oni ti psi v režimu jen na zahradě kolikrát vypadají i šťastně, mě jako návštěvu přivítají, pak si jdou v klidu někam lehnout, občas za plotem zaštěkají a tak si žijou celý život. No, asi když nic jiného neznají, tak si na ten režim zvyknou. Ale já bych takto psa mít nemohla. Já psům věnuji veškerý volný čas (a že ho teď mám mraky ), jsou to pro mě členi rodiny, procházky a cvičení a sporty s nimi jsou pro mě koníčkem, zábavou a odreagováním. A takových je nás tady na fóru asi většina. Pro jiné lidi jsme často blázni - to, že jezdím se psy několikrát týdně na tréninky, to že chodíme denně na procházky, to že je mám vevnitř, že s nimi jezdíme na výlety - do zoo, do parků, zámků, po památkách - pro spoustu lidí je to prostě nepochopitelné. A někteří to berou vyloženě tak, jako že mě psi omezují - že nelétáme na dovolené k moři, že se nemůžu jen tak sbalit a někam jet bez psů, nebo třeba někde přespat, náhodně, narychlo... Mě to neomezuje, já těma psema žiju - a kdybych to tak neměla a psa bych si měla pořídit "jen" jako psa na zahradu - tak bych radši neměla žádného, protože bych v tom opravdu postrádala smysl...

1.5.2019 14:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No, ono pro spoustu lidí je pes opravdu "jen" pes, kterému stačí zahrada (někdy jen kotec) a jednou denně zbytky nebo levné granule. I když osobně nějak postrádám smysl v tom, si psa do takového režimu pořídit. Dneska prostě psa musí mít každý. Oni ti psi v režimu jen na zahradě kolikrát vypadají i šťastně, mě jako návštěvu přivítají, pak si jdou v klidu někam lehnout, občas za plotem zaštěkají a tak si žijou celý život. No, asi když nic jiného neznají, tak si na ten režim zvyknou. Ale já bych takto psa mít nemohla. Já psům věnuji veškerý volný čas (a že ho teď mám mraky ), jsou to pro mě členi rodiny, procházky a cvičení a sporty s nimi jsou pro mě koníčkem, zábavou a odreagováním. A takových je nás tady na fóru asi většina. Pro jiné lidi jsme často blázni - to, že jezdím se psy několikrát týdně na tréninky, to že chodíme denně na procházky, to že je mám vevnitř, že s nimi jezdíme na výlety - do zoo, do parků, zámků, po památkách - pro spoustu lidí je to prostě nepochopitelné. A někteří to berou vyloženě tak, jako že mě psi omezují - že nelétáme na dovolené k moři, že se nemůžu jen tak sbalit a někam jet bez psů, nebo třeba někde přespat, náhodně, narychlo... Mě to neomezuje, já těma psema žiju - a kdybych to tak neměla a psa bych si měla pořídit "jen" jako psa na zahradu - tak bych radši neměla žádného, protože bych v tom opravdu postrádala smysl...

měli jsme (a budeme) to mít stejně. Všude chodil a jezdil s námi akorát na ty sporty už jsme starý ale tak procházky a plavání a kolo snad budou stačit. A ten cvičák po letech zkusíme :) Pes jezdil s náma i na dovolené a když se holt na poslední chvíli nesehnalo nic k přespání tak jsme spali všichni 3 v autě a dokonce na úžasných místech kde by hotely a penziony nikdo nedovolil. A k moři se jistě s vychovanými psy dá jet nebo je na tu chvíli dát do hotelu pro psy. Pokud se psu nechci věnovat a mít ho jen jako zahradní doplněk tak na tržnicích prodávají sádrové. A o žrádle nemluvě - když vím že na něj nebudu mít peníze a budu kupovat 15kg za 200 tak si snad raděj psa nepořídím a chodím jen venčit ty nešťastné v útulku .....

1.5.2019 15:18
Markéta80

XXX.XXX.176.4

stačí mrknou jak to lidi kupují Oni to složení prostě nečtou, neřeší. je to pro psy tak ok a ty psy to žerou co jim taky zbývá. By mne zajímalo jak naše by na to koukaly To pak ti co chodí do zverimexu kde sice taky nekvalitní ale furt lepší ne 4% masa. A když to dají ještě do akce tak lidi berou po pytlech

1.5.2019 15:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Markéta80 napsal(a):
stačí mrknou jak to lidi kupují Oni to složení prostě nečtou, neřeší. je to pro psy tak ok a ty psy to žerou co jim taky zbývá. By mne zajímalo jak naše by na to koukaly To pak ti co chodí do zverimexu kde sice taky nekvalitní ale furt lepší ne 4% masa. A když to dají ještě do akce tak lidi berou po pytlech

Já myslim, ze by na to koukali asi dobře a smakovalo jim - ono ty marketovky asi bývají necim ochucené, protože uz jsem viděla par případů, kdy pes zvyklý na marketovky nad kvalitními granulemi ofrnoval. :-/

1.5.2019 15:29
Markéta80

XXX.XXX.176.4

marcelaamax napsal(a):
Já myslim, ze by na to koukali asi dobře a smakovalo jim - ono ty marketovky asi bývají necim ochucené, protože uz jsem viděla par případů, kdy pes zvyklý na marketovky nad kvalitními granulemi ofrnoval. :-/

ale ty následky , navíc jsou dost velké takže by je tady honily po podlaze . Ale 10kg pytel by jim vydržel určitě dlouho....

1.5.2019 15:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

bohužel je to tak. Přidávají tam ochucovadla a psům to šmakuje. Ale na druhou stranu my zdědili psa v 9ti do té doby žral jen granule z marketu a nejlevnější konzervy za 25 Kč kilo a dožil se 13ti. Kdyby se neotrávil tak myslím že by v pohodě těch 15-17let dal. My ho pak krmili už jinak samozřejmě :) Tak že by se potvrdila teorie těch příbuzných co měli berňáka a nyní sao?

1.5.2019 15:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

Pořád dokola jak u blbejch na dvorečku...
Způsob výroby - tepelná extruze prostě zničí veškeré "živiny" (i kdyby v surovinách čirou náhodou nějaké byly , jakože nejsou )
a je úplně jedno, jestli tam dají maso na bifteky( ale proč by ho tam dávali ), nebo kuřecí pařáty, prostě vznikne SPEČENINA čehosi, kterou v rámci "hry na zdravou výživu" nastříkají umělými premixy...+ trocha suprčupr reklamy a nemyslící to budou s vděkem kupovat a obchody se hýbat a o to jde především...
a řešit % "bizona, klokana, krokodýla...atd" je už úplně na palici, když ve finále jde stejně jen o jakýsi "seškvarek" kdo ví čeho
Čemu na tom furt nerozumíte ?

1.5.2019 16:59

GAELLE napsal(a):
bohužel je to tak. Přidávají tam ochucovadla a psům to šmakuje. Ale na druhou stranu my zdědili psa v 9ti do té doby žral jen granule z marketu a nejlevnější konzervy za 25 Kč kilo a dožil se 13ti. Kdyby se neotrávil tak myslím že by v pohodě těch 15-17let dal. My ho pak krmili už jinak samozřejmě :) Tak že by se potvrdila teorie těch příbuzných co měli berňáka a nyní sao?

No s těma ochucovadlama je to svatá pravda....můj afgán, který by se žádných granulí nedotknul ani hráběma, s úplným klidem vypucoval u známých misku Chappi....nevím jestli je to pořád stejné, protože granule nekupuju, ale dřív granule obsahovaly i část "měkkých" kousků a kupodivu to i vonělo...
Takže jsem našemu princátku koupila menší pytel a měl nasypáno nonstop v misce, aby-kdyby náhodou dostal hlaďánek, tak aby si mohl zobnout....no sice mu menší mistička vystačila tak na 3-4 dny , většinou si šel zobnou tak kolem jedný v noci, kdy už bylo nad slunce jasné, že už se žádný "lidský" jídlo podávat nebude.
Takže můj názor je, že levné granule psům opravdu chutnají....a myslím, že dodnes je hodně majitelů, kteří berou to, že to psovi chutná za bernou minci a tím posuzují kvalitu granulí.
Na druhou stranu, zaplať pánbůh za levný granule, viděla jsem v době předgranulové a možná se to děje ještě dnes, že byl pes krmen tvrdým chlebem namočeným ve vodě, zbytky pálivýho guláše s tvrdými rohlíky a pod.....to jsou marketovky ještě zlatý.

28.5.2019 23:30
Tereza90

XXX.XXX.39.3

Také dáváte někdo Brit Premium Sausage třeba jako pamlsek?

29.5.2019 00:06

Tereza90 napsal(a):

Nedávám jako pamlsek....krmím s tím s velkým sebezapřením párkrát v měsíci.....mám to za prvé jako železnou zásobu, když nestihnu uvařit nebo vyjímečně dojde maso...a za druhé, jak krmím málo vnitřností tak si myslím, že nějaký "eklhaft" psy nezabije......a tahle masovka od Brita mi smrdí míň než masovky jiných značek.......

Jako pamlsek bych dala raději sušený masíčko, sušený plíce nebo něco podobnýho.

29.5.2019 08:46
Terven

XXX.XXX.110.147

Tereza90 napsal(a):

Nahlášeno

29.5.2019 09:15

Napadá vás někoho tip na přijatelné granule v cenové relaci do cca 50-60Kč/kg? Pro psa od známých, místo marketovek. Dražší si nemůžou dovolit a masem určitě krmit nebudou.

29.5.2019 09:21

Napadá vás někoho tip na přijatelné granule v cenové relaci do cca 50-60Kč/kg? Pro psa od známých, místo marketovek. Dražší si nemůžou dovolit a masem určitě krmit nebudou.

"Přijatelné" z pohledu ostatních tady na ifauně asi nebudou, ale já jsem s tím krmila: https://krmivo-psy.heureka.cz/nuova-fattoria-stone-crick-19-kg/#
Měla jsem s tím nejlepší výsledky v kategoriích "pes nežravec to žere a dlouhodobě vypadá dobře" + "hromádka není obřích rozměrů a dá se sebrat do sáčku a vyhodit", a to i v konkurenci nejrůznějších superprémiovek.

29.5.2019 09:27

29.5.2019 09:30

"Přijatelné" z pohledu ostatních tady na ifauně asi nebudou, ale já jsem s tím krmila: https://krmivo-psy.heureka.cz/nuova-fattoria-stone-crick-19-kg/#
Měla jsem s tím nejlepší výsledky v kategoriích "pes nežravec to žere a dlouhodobě vypadá dobře" + "hromádka není obřích rozměrů a dá se sebrat do sáčku a vyhodit", a to i v konkurenci nejrůznějších superprémiovek.

Zapomněla jsem dodat, že pejsek je starší a kastrovaný, s menší možností pohybu (majitelé důchodci s pohybovými problémy). Byly by tedy lepší granule s nižším obsahem sacharidů. Už teď má pes nadváhu

To už je skoro scifi, co?

29.5.2019 09:34
Terven

XXX.XXX.110.147

Zapomněla jsem dodat, že pejsek je starší a kastrovaný, s menší možností pohybu (majitelé důchodci s pohybovými problémy). Byly by tedy lepší granule s nižším obsahem sacharidů. Už teď má pes nadváhu

To už je skoro scifi, co?

Petkult je pro ně taky moc drahej?
https://www.petkult.eu/katalog-petkult/?categories=1
To by byla za mě ještě taková přijatelná ekonomická varianta, maso to vidělo, není v tom kukuřice...

29.5.2019 09:35

A koukám, že tohle je taky cenově zajímavý: https://www.nativia-pet.cz/cs/eshop/kompletni-krmivo-pro-psy/kocka-neni-pes/pro-dospele-psy/dog-s-love-adult-10kg

Jo, tyhle se mi zamlouvají víc, ukládám si.
Ještě počkám, jestli někoho nenapadne další varianta a koupím jim pytel na vyzkoušení.

29.5.2019 09:41

Terven napsal(a):
Petkult je pro ně taky moc drahej?
https://www.petkult.eu/katalog-petkult/?categories=1
To by byla za mě ještě taková přijatelná ekonomická varianta, maso to vidělo, není v tom kukuřice...

To už je moc drahé. Pes dostává ke granulím občas odkrojky z masa a chrupavky, tak trochu menší obsah masa nevadí.
Proč vlastně vadí kukuřice?

29.5.2019 09:45

To už je moc drahé. Pes dostává ke granulím občas odkrojky z masa a chrupavky, tak trochu menší obsah masa nevadí.

Kukuřice je dost sacharidová složka.
Mrkněte sem, i dietní granule se dají najít za rozumnou cenu: https://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/dieta?gclid=CjwKCAjw27jnBRBuEiwAdjQXDOcLJvD7tvlkEETW2fVTdUddtzKB9JdC-x8F0-u5UT8aX_YI2wtZRxoCGe4QAvD_BwE#Granule

29.5.2019 09:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Kukuřice v malém množství asi nevadí, ale když píšete, že pejsek je starší a kastrovaný, tak čím míň sacharidů, tím líp. V levných granulích bývá kukuřice hnedle víc než masa, to už je blbě, je to pak spíš předražené krmení pro slepice.
Edit. - jinak ano, jak píše keriton - moc škrobu, horší stravitelnost

29.5.2019 10:01

Kukuřice je dost sacharidová složka.
Mrkněte sem, i dietní granule se dají najít za rozumnou cenu: https://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/dieta?gclid=CjwKCAjw27jnBRBuEiwAdjQXDOcLJvD7tvlkEETW2fVTdUddtzKB9JdC-x8F0-u5UT8aX_YI2wtZRxoCGe4QAvD_BwE#Granule

Proč do všech lightek a senior receptur cpou tolik sacharidů? Vždyť právě z toho psi tloustnou, ne?

29.5.2019 10:03

Terven napsal(a):
Kukuřice v malém množství asi nevadí, ale když píšete, že pejsek je starší a kastrovaný, tak čím míň sacharidů, tím líp. V levných granulích bývá kukuřice hnedle víc než masa, to už je blbě, je to pak spíš předražené krmení pro slepice.
Edit. - jinak ano, jak píše keriton - moc škrobu, horší stravitelnost

Jo, taky si právě myslím, že kastrát s nadváhou by měl mít ve žrádle méně sacharidů. Místo toho se v senior a light recepturách ubírá tuk...

29.5.2019 10:04
Terven

XXX.XXX.110.147

Proč do všech lightek a senior receptur cpou tolik sacharidů? Vždyť právě z toho psi tloustnou, ne?

Právě proto bych se kategoriím "light" a "senior" vyhejbala obloukem a krmila bych odpovídající množství (čili nižší) kvalitních granulí anebo bych vybrala méně tučné kvalitní granule dle složení.

29.5.2019 10:10

Terven napsal(a):
Právě proto bych se kategoriím "light" a "senior" vyhejbala obloukem a krmila bych odpovídající množství (čili nižší) kvalitních granulí anebo bych vybrala méně tučné kvalitní granule dle složení.

To je fakt. Asi ty "light" nálepky jsou spíš na oblbnutí zákazníka "hele není v tom tolik masa a tuku, takže vám s tím pes určitě zhubne, mrk mrk".
Jsem to nikdy nemusela řešit, já a pes jsme stejnýho ražení, nepřibereme z ničeho.

29.5.2019 10:30

To je fakt. Asi ty "light" nálepky jsou spíš na oblbnutí zákazníka "hele není v tom tolik masa a tuku, takže vám s tím pes určitě zhubne, mrk mrk".
Jsem to nikdy nemusela řešit, já a pes jsme stejnýho ražení, nepřibereme z ničeho.

Tak to vám závidím, mně se k jídlu jen přivonět a už mám kilo navíc

29.5.2019 10:33

nemají light a senior granule víc vlákniny, než ty ostatní?
proto se nepřibírá, ale je to fakt trapné krmení

tyhle jsou asi nejlevnější z dobrých, otázka je, jestli to bude žrát
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle

málo sacharidů mají granule od 1200 za pytel (N&D, Petkult) 12kg
ale dáte jich poloviční množství, než nějakých happy dog fuj
nuova fattoria = BHA, BHT

Trainer prodává 20kg pytle cca 1200 a takových je.. ale co z toho bude ten pes mít..

29.5.2019 10:42

nemají light a senior granule víc vlákniny, než ty ostatní?
proto se nepřibírá, ale je to fakt trapné krmení

tyhle jsou asi nejlevnější z dobrých, otázka je, jestli to bude žrát
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle

málo sacharidů mají granule od 1200 za pytel (N&D, Petkult) 12kg
ale dáte jich poloviční množství, než nějakých happy dog fuj
nuova fattoria = BHA, BHT

Trainer prodává 20kg pytle cca 1200 a takových je.. ale co z toho bude ten pes mít..

Nejsou ty MM tvrdé? Yoggies jsou taky zastudena lisované a to by psí senior asi nerozkousal.

100Kč/kg je prostě moc, to se leknou a zavrhnou hned

29.5.2019 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Včera jsme byli na veterině na testech - samík se mi nezdál, zadýchaný, unavený. Výsledek - je starý Vet mi řekl, že kdybych měla takové hodnoty krve jako on, mohla bych si gratulovat Jen...v séru měl vysoký obsah tukových molekul. Má dostávat dietnější krmení(přibral 3kg) Mě se zdá pořád strašně vychrtlý, doslova mu trčí všechny kosti - jenže on na svalech už v tomto věku nepřibere a jde mu to jen na sádlo. Prý co dostává a dát mu radši light granule. To jsem přešla mlčením a řekla, že mu radši seberu vepřové a nebude dostávat smetánku k snídani. Má dostávat nejlíp hovězí kližku, prý i na pohybový aparát je skvělá. To už mne samotnou napadlo a dostává ji půl roku(nastřídačku s vepřovým právě) Na zhubnutí mi chtěl vnutit carnitin, což jsem si nenechala, prostě upravím jídelníček.

29.5.2019 10:49

Nejsou ty MM tvrdé? Yoggies jsou taky zastudena lisované a to by psí senior asi nerozkousal.

granule jsou tvrdé
jako ti lidé
já se také bojím, i proto kupuji kuřecí součástky za 20
měkké granule jsou platinum, fuj, a pak se dělají placaté /purizon/ a ty jsou drahé
takže
buď jim vysvětlíte, že dražších granulí se dává méně, nebo bude jíst rýži s odkrojky masa, nebo propesko

jak je velký ten bernardýn :-) ?

29.5.2019 10:59

granule jsou tvrdé
jako ti lidé
já se také bojím, i proto kupuji kuřecí součástky za 20
měkké granule jsou platinum, fuj, a pak se dělají placaté /purizon/ a ty jsou drahé
takže
buď jim vysvětlíte, že dražších granulí se dává méně, nebo bude jíst rýži s odkrojky masa, nebo propesko

jak je velký ten bernardýn :-) ?

11kg i s nadváhou

29.5.2019 10:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Ale pod tu stovku - zkuste jim vysvětlit, že pak už jsou ty granule naopak děsně drahé na to, že je to vlastně pytel šrotu.
To už- jak píše megí- jsou lepší ty odkrojky a k tomu dát přílohu (rejži, vločky, brambor).
Těch dražších opravdu stačí míň. Zvlášť, když mu pak ještě přilepší něčím navíc.

29.5.2019 11:09
Terven

XXX.XXX.110.147

11kg i s nadváhou

Tak to je defakto malej pes, možná něco, jako mám já. To by jim kvalitní granule vydržely dlouho.

29.5.2019 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě k té dietě Muž říká: no to by mne zajímalo, kdo ještě krmí psa hovězí kližkou Já: ale jo, krmí, ti co krmí masem, určo i kližkou...jen spíš asi čivavu

29.5.2019 11:38

Terven napsal(a):
Tak to je defakto malej pes, možná něco, jako mám já. To by jim kvalitní granule vydržely dlouho.

No, on by měl mít v optimální kondici tak 9kg, ty 2kg jsou navíc. Jenže je zvyklý žrát objemově velké porce, obávám se, že by mu dávali stejné množství a vyšlo by to 1) draho a 2) pes by kynul ještě víc.

29.5.2019 11:39
Terven

XXX.XXX.110.147

lesnížínka napsal(a):
Ještě k té dietě Muž říká: no to by mne zajímalo, kdo ještě krmí psa hovězí kližkou Já: ale jo, krmí, ti co krmí masem, určo i kližkou...jen spíš asi čivavu

Tak asi já a čivava to není, spíš tak čtyři čivavy dohromady, a nemám problém koupit psovi jakýkoliv maso v kvalitě pro lidi...asi by muž koukal, co všechno náš pes žere
Ale je pravda, že my (lidi) maso skoro nejíme a vůbec zas ušetřím jinak, no...

29.5.2019 11:41

No, on by měl mít v optimální kondici tak 9kg, ty 2kg jsou navíc. Jenže je zvyklý žrát objemově velké porce, obávám se, že by mu dávali stejné množství a vyšlo by to 1) draho a 2) pes by kynul ještě víc.

A musí to být nutně kližka? Nemůžete si někde v řeznictví objednat hovězí ořez a domluvit se na větším podílu šlach míto loje?
U nás to v jednom řeznictví jde a za kilo chtějí závratných 30Kč.

29.5.2019 11:46
Markéta80

XXX.XXX.176.4

11kg i s nadváhou

tak ten toho moc nesní ne? Nepřepočítávat na kg ale krmnou dávku . Kolik toho má na měsíc?

29.5.2019 11:49

a já měla za to, že kližka je ořez, není jo? to je ten kus, co je pro psa nebo na guláš, na co jiného? :-)
psovi dám asi tak 0,5kg masa, ale samotná svalovina to být nemůže nebo špeky, takže něco k tomu ještě...
oháňka má vše a někde je to drahé, jsem viděla, tak tam já nechodím, jsem chudá
dostane hovězí tak za kilo, jako já
to ryby jsou o dost dražší, ještě že je nechce, ale kůži jo, jenom ale opečenou

granule - 12kg vydrží 25kg psovi 6 týdnů (akčnímu psovi, důchodec dostane méně)
Terven má pravdu, bude to mít hrozně dlouho

vždy koukám, když lidé řeknou - no propesko stojí tolik a tolik.. a já - a jak dlouho máte těch 10kg? ... no tak 14 dní? asi...
oni to ani neví, protože prostě sypou, protože pes má hlad... tohle se musí zatrhnout, jinak fakt ať krmí brambory s trochou konzervy

29.5.2019 11:57

a já měla za to, že kližka je ořez, není jo? to je ten kus, co je pro psa nebo na guláš, na co jiného? :-)
psovi dám asi tak 0,5kg masa, ale samotná svalovina to být nemůže nebo špeky, takže něco k tomu ještě...
oháňka má vše a někde je to drahé, jsem viděla, tak tam já nechodím, jsem chudá
dostane hovězí tak za kilo, jako já
to ryby jsou o dost dražší, ještě že je nechce, ale kůži jo, jenom ale opečenou

granule - 12kg vydrží 25kg psovi 6 týdnů (akčnímu psovi, důchodec dostane méně)
Terven má pravdu, bude to mít hrozně dlouho

vždy koukám, když lidé řeknou - no propesko stojí tolik a tolik.. a já - a jak dlouho máte těch 10kg? ... no tak 14 dní? asi...
oni to ani neví, protože prostě sypou, protože pes má hlad... tohle se musí zatrhnout, jinak fakt ať krmí brambory s trochou konzervy

Okraj kližky už patří do ořezu, ale horní část, kde je víc svaloviny, jde normálně na lidskou spotřebu. A guláš je z ní nejlepší!

Já to s těmi granulemi chápu, ale někomu to prostě nevysvětlíte.

29.5.2019 12:03

Okraj kližky už patří do ořezu, ale horní část, kde je víc svaloviny, jde normálně na lidskou spotřebu. A guláš je z ní nejlepší!

věřím, ale já na to nemám čas, nemám služebnou, tak to jí pes
ale stejně víc kupuji ocásek.. no nic, za chvíli nám přijde někdo vynadat :-)
já prostě pro psa jakoby nic nekupuji, dostává to stejné, co já, nepřijde mi to drahé
maso je vlastně nejlevnější hodnotná potravina dnes, to chleba je nechutně drahý a zelenina.. ta zelenina mi vadí dost teda .. paprika je dražší, než to hovězí

29.5.2019 12:18
Terven

XXX.XXX.110.147

Já to chápu, no...ale řekla bych, že levný granule jsou mj. příčinou, proč je vidět tolik obézních a nepěkně vypadajících psů v majetku seniorů a různých nepejskařů, kteří nevědí a neřeší.
Ti psi mají většinou málo pohybu, oni jej ani víc nevyžadujou, k tomu plnou misku těch granul, často ad libitum, plus přilepšení od stolu páníčků.
V přírodě není neexistuje, že by zvířecí senior byl tlustější než mladé zvíře, u domácích mazlíčků je to běžná věc.

29.5.2019 13:13

Znáte někdo tyto? Ty by se možná daly, ne? S občasným přidáním masa...

https://www.granulebardog.cz/p/lamb-rice-super-premium-24-14-15-kg#86

29.5.2019 13:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

lisované za studena Top Meat 70 (výrobce Bardog) cena cca 100,-/kg

Složení: Masový podíl 70% (Kuřecí maso 31%, Jehněčí maso 16%, losos 11%, králičí maso 9%, vepřové maso 3%), bílá rýže mletá 18%, bramborové vločky, rýžové klíčky, olivový olej, červená řepa, mrkev a petržel, zelený čaj, minerály a vitamíny, lecitin 5%, L-karnitin, inulin, taurin, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, probiotika, lososový olej, omega 3 a 6 mastné kyseliny v optimálním poměru 5:1. FOS.

to maso je prý sušené, takže na kg sušeného potřebují skoro 5 kg čerstvého + všechno ostatní a všichni vydělají ,
tak ať počítám, jak počítám - je to ASI ZÁZRAK ....Babiš by měl jít k nim do učení (nebo holt zase super suroviny za 5kč/kg)

Proč lidé stále nechápou, že za tuhle cenu NEMŮŽE být v amarounech NIC KVALITNÍHO ?

29.5.2019 14:22

lupus4 napsal(a):
lisované za studena Top Meat 70 (výrobce Bardog) cena cca 100,-/kg

Složení: Masový podíl 70% (Kuřecí maso 31%, Jehněčí maso 16%, losos 11%, králičí maso 9%, vepřové maso 3%), bílá rýže mletá 18%, bramborové vločky, rýžové klíčky, olivový olej, červená řepa, mrkev a petržel, zelený čaj, minerály a vitamíny, lecitin 5%, L-karnitin, inulin, taurin, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, probiotika, lososový olej, omega 3 a 6 mastné kyseliny v optimálním poměru 5:1. FOS.

to maso je prý sušené, takže na kg sušeného potřebují skoro 5 kg čerstvého + všechno ostatní a všichni vydělají ,
tak ať počítám, jak počítám - je to ASI ZÁZRAK ....Babiš by měl jít k nim do učení (nebo holt zase super suroviny za 5kč/kg)

Proč lidé stále nechápou, že za tuhle cenu NEMŮŽE být v amarounech NIC KVALITNÍHO ?

Jenže vy smetete ze stolu cokoliv. Chápete, že někdo prostě chce krmit granulemi?
Tak se aspoň snažím poradit v rámci daných parametrů (v tomto případě je zadání granule do 60Kč/kg).

29.5.2019 14:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jenže vy smetete ze stolu cokoliv. Chápete, že někdo prostě chce krmit granulemi?
Tak se aspoň snažím poradit v rámci daných parametrů (v tomto případě je zadání granule do 60Kč/kg).

Krmte si co chcete, ptala jste se na názor, ...ten máte, že odmítáte logické argumenty je váš problém, ne můj.

...v rámci daných parametrů...

... kvalitu prostě NENAJDETE

29.5.2019 15:00

lupus4 napsal(a):
Krmte si co chcete, ptala jste se na názor, ...ten máte, že odmítáte logické argumenty je váš problém, ne můj.

...v rámci daných parametrů...

... kvalitu prostě NENAJDETE

A čtete vůbec, co je napsáno výše? Já si krmím, co chci, a mám v tom poměrně jasno.

Radu hledám pro důchodce se starším pejskem, co momentálně krmí marketovkama. Více viz výše...

29.5.2019 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To s tím množstvím(levné-drahé) je pravda. Mamka feňuli, o víc jak polovinu lehčí než můj pes, nasype do misky stejné množství marketovek. Nevím, jak žravý pes, ale můj se nikdy netvářil, že by chtěl přidat, spíš většinou nedojídá. Včera měl tu kližku a asi 5 kostiček(cca 100g) a trochu zeleniny přinesl muž domů. Prej: to ti posílá zpátky, že už nemůže

29.5.2019 16:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):
Tak asi já a čivava to není, spíš tak čtyři čivavy dohromady, a nemám problém koupit psovi jakýkoliv maso v kvalitě pro lidi...asi by muž koukal, co všechno náš pes žere
Ale je pravda, že my (lidi) maso skoro nejíme a vůbec zas ušetřím jinak, no...

Tak on taky...předevčírem měl klokana. Jen se muži zdálo směšné, že máme psu dávat kližku. Říkal: jóó kližku? Nóó bodejď, taky bych si dal, klidně i častěji A třeba moje máma si hovězí nikdy nekoupí, ani pro sebe, má malý důchod, nemá na tak drahé maso. Koupí si 8 kuřecích křidýlek, upeče a s rýží je jí 4dny Samozřejmě jí občas nějaké maso přihraju, jako minule právě tu kližku. Udělala gulášek, ano...bráchovi, když přijeli z Prahy

29.5.2019 16:16

Znáte někdo tyto? Ty by se možná daly, ne? S občasným přidáním masa...

https://www.granulebardog.cz/p/lamb-rice-super-premium-24-14-15-kg#86

Jsou tvrde a mym psum nechutnali. horko-tezko dozrali mensi pytel ( ale jim nechutna skoro nic .)

Nemate nekoho pobliz, kdo objednava od farminy ND - na chovku?
jejich eko adultky vychazi 50,-Kc/1kg , adult GF 67,-/1kg

29.5.2019 16:20

lesnížínka napsal(a):
To s tím množstvím(levné-drahé) je pravda. Mamka feňuli, o víc jak polovinu lehčí než můj pes, nasype do misky stejné množství marketovek. Nevím, jak žravý pes, ale můj se nikdy netvářil, že by chtěl přidat, spíš většinou nedojídá. Včera měl tu kližku a asi 5 kostiček(cca 100g) a trochu zeleniny přinesl muž domů. Prej: to ti posílá zpátky, že už nemůže

o s tím množstvím(levné-drahé) je pravda.

ano i ne.
napr. ty seniorky jsou nacpane vlakninou, aby pes mel pocit sytosti.
ono mu davat jen hrsticku nadupanych grancli a radovat se, ze to dokonce i vychazi levneji - neni pro to zvire vzdycky vyhra.

29.5.2019 16:46

v krmivech je udávaná nestravitelná vláknina
musí se to psát, je to nevyužitelná část krmiva
má jednu hloupou vlastnost, která pro seniory není vůbec výhodná
většina lidí, co nejí normálně, ale živí se kytkami, vypadá velmi bledě - nevyužívá vitaminy, minerály
to dělá vláknina

méně pohyblivým pomáhá v tom, že tolik z potravy nevyužijí, ta vláknina tomu brání, a teda pomáhá v hubnutí, a také v tom, že potravu posune směrem ven

takže - pes hubne na light granulích, i protože vláknina dodá pocit sytosti, ale hubne se úplně na špatných místech
kdyby jedl pšeničné otruby, tak vlastně vyhladoví
ale bude hubený, což byl účel

Bardog žádné sušené maso nemá. To je v Markus M. a to je vážně kvalitní krmivo, tedy ne pro každého psa, a zas tvrdé. A opravdu, měkké granule nejsou. Pro staré psy by šly ty placaté - tenké.
Chovatelské balení je dobrý nápad, jen to chce granule, které jsou měkčí.. nebo polévat vývarem.. a to už zas bude jednodušší kolínka s mletým.

29.5.2019 16:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Chápu, že někdo chce krmit granulemi, proto taky píšu o granulích.
Ale v rámci daných parametrů (do 60 Kč/kg) nemůžete čekat, že vám někdo poradí kvalitu, protože tam prostě žádná nemůže být.
Pokud by to byl pes, na kterém by mi záleželo, tak bych mu prostě lepší granule přinesla darem.

29.5.2019 16:57

lesnížínka napsal(a):

Kliškou teda nekrmím moc často....ale kdybych musela...kdyby to bylo potřeba, tak klidně budu žrát suchej chleba a psovi budu podávat hovězí zadní

Ale jo, občas klišku krmím, u nás v krámě zlevňujou balíčkový maso, co už se mu blíží konec spotřeby o 30%, tak když na to narazím, tak to pejsům koupím.

29.5.2019 17:03

Kliškou teda nekrmím moc často....ale kdybych musela...kdyby to bylo potřeba, tak klidně budu žrát suchej chleba a psovi budu podávat hovězí zadní

Ale jo, občas klišku krmím, u nás v krámě zlevňujou balíčkový maso, co už se mu blíží konec spotřeby o 30%, tak když na to narazím, tak to pejsům koupím.

ale Vy máte berbery, to je bezedné plemeno
tam by šlo vydělávat jen čistě na pejsky.. no a co :-)

proboha kolik ta kližka stojí, že se z toho tady kácíme?
stovku tady..

29.5.2019 17:06

"kdyby to bylo potřeba, tak klidně budu žrát suchej chleba a psovi budu podávat hovězí zadní"
teda, dobrovolně žrát čistej sacharid s nulovou výživnou hodnotou... :P

29.5.2019 17:19

stovku tady..

Zrovna mi na ni (kližku) sjely oči, když jsem před chvílí kupovala psům kuřecí kostry.
149Kč/kg, to je dost...

Z kila navařím guláš pro rodinu na 2 dny, oba psi by to měli taky na 2 dny. Rodina je mi bližší.

Ale navařila jsem jim psí ovsoto (rizoto z ovesných vloček), z hovězího ořezu a k tomu jsem jim rozvoněla na pánvi ty kuřecí kostry. To bylo slastné křoupáníčko, olizovali se až za ušima a teď slastně chrní

29.5.2019 17:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

podívejte jak by vám cenově vyšlo třeba

https://www.barf.cz/ čili pro 10kg psa
1. BARF - JÍDELNÍČEK MINI BEZ KAROTENU (cca 5 kg)

1 x BARF - KACHNÍ - VEPŘOVÝ KOMPLET BEZ ZELENINY 0,4 kg
1 x BARF - KACHNÍ MLSKA BEZ KAROTENU 0,4 kg
1 x BARF - KRŮTÍ MLSKA BEZ KAROTENU 0,4 kg
1 x BARF - KUŘECÍ MLSKA BEZ KAROTENU 0,4 kg
2 x ČESKÝ KAPR 0,4 kg
3 x HOVĚZÍ MASO BEZ KOSTI 0,4 kg
2 x HOVĚZÍ MASO S CHRUPAVKOU A KOLAGENEM 0,4 kg
1 x VEPŘOVÉ KOSTI MIX (cena za kilo) 0,3 kg
3 x VEPŘOVÉ MASO S CHRUPAVKOU A KOLAGENEM 0,4 kg

Pro 10 kg psa je tento balíček dávka na 16 - 25 dní. (DENNÍ DÁVKA 200 - 300 g) za 629 Kč

29.5.2019 17:28

hm to je dost ..

tohle je celé blbost - psovi bude nejlépe, když dostane právě něco jako ty kostry
ale nevypadá to moderně barfově :-)

29.5.2019 17:29

to někde stojí hovězí kližka fakt jenom 100,- Kč ?!

29.5.2019 17:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

Pro 10 kg psa je tento balíček dávka na 16 - 25 dní. (DENNÍ DÁVKA 200 - 300 g) za 629 Kč

vychází to na 25,- až 39,- Kč/den

tj, 800 - 1200/ měsíc
no a když si zvykne to dělat sama, tak min 1/3 ušetří

29.5.2019 17:37

lupus4 napsal(a):

vychází to na 25,- až 39,- Kč/den

tj, 800 - 1200/ měsíc
no a když si zvykne to dělat sama, tak min 1/3 ušetří

Jako odpověď na otázku "sháním granule lepší než marketovky v ceně 50-60 Kč / kilo" mi to přijde trochu mimo...
Když starý lidi krmí psovi propesko a nehodlají nic extra změnit, asi psovi bude pořád o něco líp s těma trochu lepšíma granulema než dožít na propesku.

29.5.2019 17:39

lupus4 napsal(a):

2 x ČESKÝ KAPR 0,4 kg

Já vím, že to vychází levněji než kvalitní granule, sama u svých psů kombinuji maso a granule. Dnešní "vaření" mě vyšlo na surovinách 60Kč a kdybych nepřidávala granule, vystačilo by jim to oběma na 4 dny.

1kg hovězího ořezu
1kg kuřecích koster
200g ovesných vloček
2 větší mrkve
trochu salátu
divoké byliny (stačí se ohnout na procházce)

29.5.2019 17:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jako odpověď na otázku "sháním granule lepší než marketovky v ceně 50-60 Kč / kilo" mi to přijde trochu mimo...
Když starý lidi krmí psovi propesko a nehodlají nic extra změnit, asi psovi bude pořád o něco líp s těma trochu lepšíma granulema než dožít na propesku.

když u 60Kč amarounů/kg prokrmí denně 20cku tak ten bůra je snad nepoloží

29.5.2019 17:52

lupus4 napsal(a):
když u 60Kč amarounů/kg prokrmí denně 20cku tak ten bůra je snad nepoloží

Jenže tady jde o to, že nechtějí přemýšlet, kolik čeho psovi dát, skladovat to, vařit (syrové by nežral)... Chtějí jednoduchost - nasypat odměrku granulí + přilepšit něčím, co je po ruce - odřezky masa, zbytek jogurtu, trochu vývaru, chrupavky z kuřete od oběda...

Až vám bude 75, možná pochopíte, jak těžko člověk přijímá změny.

29.5.2019 18:12

stovku tady..

Tak za stovečku jsem jí teda už léta páně neviděla...
No a já se kácím...cena za kilo cca 150,- x 30 dní v měsíci a jsem na krásných 4500,- za měsíc....a to je jenom maso, kde mám křídla, zeleninu, nějakou tu vnitřnost, přílohu, snídaně, svačinky.....no už teď jak jsem to spočítala, tak jsem se skácela

29.5.2019 22:58

Tak za stovečku jsem jí teda už léta páně neviděla...
No a já se kácím...cena za kilo cca 150,- x 30 dní v měsíci a jsem na krásných 4500,- za měsíc....a to je jenom maso, kde mám křídla, zeleninu, nějakou tu vnitřnost, přílohu, snídaně, svačinky.....no už teď jak jsem to spočítala, tak jsem se skácela

:-) ale krmit hovězí kližkou přece nejde, je to jen sval a tuk, to psovi nesvědčí :-)
léta páně.. no já nevím, oni to tu prodávají a ne z polska, tu cestu masa z kravína lze sledovat.. a vyplácí se jim to.. znáte to - kdo chce moc, nemá nic a nemusí pršet..
ten krám je věčně narvaný a když tam nejdu v deset dopoledne, tak nic nemám

však albert nebo někdo podobný prodává zadní za 169 nebo tak nějak a to je i běžná cena tady.....kdyžtak makro atp. .....no ale roštěnou to krmit fakt nebudu..

kdybychom zas měli deset psů, nebo dva berbery, to úplně stačí, tak to budou jatka
doslova :-)
svačinky .. he my máme jednu svačinku.. celý den svačíme.. já mám chleba - pes má chleba
a když se tu postaví pes a dva kocouři, tak já hubnu, oni všechno potřebují
nejsou tak zlí, jak to vypadá, oni se se mnou i rozdělí.. třeba ráno - rybí granule? ty si nech

tak.. ještě pořád si nemůžu dovolit krmit jehňátky a lososem, ale ta zvěř prostě jí se mnou, tak nevím, jak to mám počítat
vadí mi, že mi berou sušenky, to jim počítám

30.5.2019 07:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

K večeři kližku, ke snídani kuřecí krky a nebo vepřové chrupky či žebra, cca 27Kč/kilo? a těch kostí dostane max půl kila. Naštěstí u nás jídlo nikdo nepřepočítává, ani naše, ani psí. Kdyby mi muž spočítal, co nasuším ještě masa, frolíky a piškoty a to roznosím psím kámošům, tak by ho kleplo

30.5.2019 07:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zdá se, že člověk, který krmí granulemi si psa nezaslouží.
Co ovšem bude s těmi všemi pejsky od majitelů, kteří nekrmí masem? Nejspíš je lepší jejich utrpení ukončit a to rychle. Trápit psy tím, že žerou granule? To je nepřípustné! To je nejspíš horší,než vypalovat pralesy či pěstovat řepku.

30.5.2019 08:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):
Zdá se, že člověk, který krmí granulemi si psa nezaslouží.
Co ovšem bude s těmi všemi pejsky od majitelů, kteří nekrmí masem? Nejspíš je lepší jejich utrpení ukončit a to rychle. Trápit psy tím, že žerou granule? To je nepřípustné! To je nejspíš horší,než vypalovat pralesy či pěstovat řepku.

Nejsem zásadně proti krmení granulema, taky jimi částečně krmím. Spíš se tady pořád dokola vysvětluje, že to není nic extra a pro psa prospěšné a to si opravdu myslím i já. Nemůžu se zbavit dojmu, že pokud chci pro psa fakt jen to nejlepší - tak mu dám to maso, což mi nevymluvíte, že není pro psa přirozená strava. Granule jsou jen náhražka a rozhodně pohodlí pro páníčka, se psem to nemá co dělat. Můj si místo masa, vybere raděj granule. Asi jak děcko. Místo masa, radši hranolky s kečupem. Je už starý, už ho nezměním, ale u dalších psů to vemu za jiný konec, budou od mala dostávat maso a ty granule spíš jako mls.

30.5.2019 08:04

Spíš se tady pořád dokola vysvětluje,

no prave -vysvětluje se porad dokola - i když se na to vůbec nikdo nepta

30.5.2019 08:14

co je na tom k smíchu
je to něčí víra
prostě někdo věří tomu a tomu, tak krmí tím
a někdo zas něčím jiným
a všichni jsou přesvědčeni o své pravdě

ale nejlepší je, když tomu naprosto nerozumíte, říkáte, jak milujete svého psa, ale dáte mu téměř cokoli k jídlu, protože "je to vlastně jedno"
v překladu "vím o tom nic, ale pes žije a něco dělá, jsem super"

no a to je většina chovatelů, výcvikářů, snobů, ignorantů, pejskařů

30.5.2019 08:28

ale nejlepší je, když tomu naprosto nerozumíte, říkáte, jak milujete svého psa, ale dáte mu téměř cokoli k jídlu, protože "je to vlastně jedno"

takze zase - "vysvětlovat porad dokola"? ?

ale mate pravdu, uz to není ani k smichu.

30.5.2019 08:33

takze zase - "vysvětlovat porad dokola"? ?

ale mate pravdu, uz to není ani k smichu.

vysmívá se tu na střídačku granulář barfaři a obráceně, a to mi k smíchu je velmi
mně je jedno, co ten pes dostává, nesmí mu to ale ubližovat, nesmí mít hlad
mně tu vadí to zesměšňování
argumenty nemá ani jedna strana, jen do sebe uboze rýpete

30.5.2019 08:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vysmívá se tu na střídačku granulář barfaři a obráceně, a to mi k smíchu je velmi
mně je jedno, co ten pes dostává, nesmí mu to ale ubližovat, nesmí mít hlad
mně tu vadí to zesměšňování
argumenty nemá ani jedna strana, jen do sebe uboze rýpete

Ne, já to vidím jinak. Vysmívají se tu pouze barfaři granulářům . Protože granuláři respektují to, že někdo krmí jinak, barfaři (jejich většina) nikoli...

(Tím nemyslím zrovna vás, vy jste z těch, kteří se vyznají v granulích a když se někdo zeptá na granule, tak poradíte granule....)

Edit.: prostě jsem si nevšimla, že by někdo kdo krmí granulema hanil toho, kdo krmí masem a rýpal do něho. Ale naopak je to tady pořád.

30.5.2019 09:08

marcelaamax napsal(a):
Ne, já to vidím jinak. Vysmívají se tu pouze barfaři granulářům . Protože granuláři respektují to, že někdo krmí jinak, barfaři (jejich většina) nikoli...

(Tím nemyslím zrovna vás, vy jste z těch, kteří se vyznají v granulích a když se někdo zeptá na granule, tak poradíte granule....)

Edit.: prostě jsem si nevšimla, že by někdo kdo krmí granulema hanil toho, kdo krmí masem a rýpal do něho. Ale naopak je to tady pořád.

Já už jsem si včera říkala, že mi to trochu připomíná vegany.

Nejhorší je, že nevyžádané rady až lehce fanatického charakteru, člověka vedou spíš do opozice, než k přemýšlení.

30.5.2019 09:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

co je na tom k smíchu
je to něčí víra
prostě někdo věří tomu a tomu, tak krmí tím
a někdo zas něčím jiným
a všichni jsou přesvědčeni o své pravdě

v překladu "vím o tom nic, ale pes žije a něco dělá, jsem super"

no a to je většina chovatelů, výcvikářů, snobů, ignorantů, pejskařů

No tak zastřelit místo psů majitele?!
Je krásné,že psům přejete dobré jídlo. Oceňuji. Ovšem vy to majitelům nenavrhnete, vy jim to vnucujete vrchem spodem.
Krmte své psy tím, co považujete za vhodné, pokud se někdo zeptá na alternativy krmení, máte volné pole působnosti. Ovšem pokud se někdo ptá na kvalitní granule, nadávat mu hned od počátku,že svého psa zabíjí?
Vy ty lidi vlastně odrazujete. Jste trochu jako církev, která tvrdila indiánům, že bez Boha nemohou žít.

30.5.2019 12:53

marcelaamax napsal(a):

Ještěže nejsem ani granulář, ani barfař

Defakto jsem totálně mimo obě kategorie, takže krmím ze všech nejhůř......myslím za dnešní psí (i lidskou) snídani - míchaná vajíčka se slaninou a včerejší snídani - vánočka s bílým kafíčkem (meltou), by se na mě mohly sesypat obě kategorie....včetně veganů, protože jsem všechno jedla taky

30.5.2019 13:01

Defakto jsem totálně mimo obě kategorie, takže krmím ze všech nejhůř......myslím za dnešní psí (i lidskou) snídani - míchaná vajíčka se slaninou a včerejší snídani - vánočka s bílým kafíčkem (meltou), by se na mě mohly sesypat obě kategorie....včetně veganů, protože jsem všechno jedla taky

Tak hlavně mě leká ten přísun soli psům, ale to bude tím že mám ledvináře :P

30.5.2019 16:13

Nebojte.....pesům nesolím, dělám jim vajíčka extra a té slaniny tam něměly hory spíš na ovonění.,.....ale je pravda, že ten chlebík s máslem a medem....nebo se sýrem...nebo s paštikou nebo žervé posnídají......ale většinou je to spíš nějakej jogurtík....sladký dostávají spíš vyjímečně a i to jim třeba upeču extra o hodně méně sladkou bábovku s ovesnými vločkami a nebo palačinky (taky s vločkami) a tvaroh oslazený trochou medu a dotuněný žloudkem.
Ale je pravda, že ty snídaně zas až tak neřeším....hlavně u nás se takhle snídalo se psy vždycky a nikdy nikdo problémy s ledvinami neměl.

30.5.2019 17:54

Nebojte.....pesům nesolím, dělám jim vajíčka extra a té slaniny tam něměly hory spíš na ovonění.,.....ale je pravda, že ten chlebík s máslem a medem....nebo se sýrem...nebo s paštikou nebo žervé posnídají......ale většinou je to spíš nějakej jogurtík....sladký dostávají spíš vyjímečně a i to jim třeba upeču extra o hodně méně sladkou bábovku s ovesnými vločkami a nebo palačinky (taky s vločkami) a tvaroh oslazený trochou medu a dotuněný žloudkem.
Ale je pravda, že ty snídaně zas až tak neřeším....hlavně u nás se takhle snídalo se psy vždycky a nikdy nikdo problémy s ledvinami neměl.

U vás je psí nebe, ne?

30.5.2019 18:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jste vlastně taková psí smečka.
I já bych psovi ráda dala to, co jím já, jenže by se mi pokakinkal a navíc může žrát jen pár jídel, které mu nedělají zle.
On ale vůbec nechce ani od stolu,ani z ruky. Mám dojem, že ten,u koho bydlel před námi (jacka sebrali lidé potlučeného v příkopě, je z útulku) ho velmi šikanoval,ne-li bil. Proti fence,taktéž CHP, je velmi bojácný, okamžitě se choulí,ustupuje a lehá na záda, pokud má dojem, že je něco špatně.
Zdá se, že nesměl nic dělat. Někteří lidé jsou divní. Nic sprostého nemůžu napsat, nepustí mě to tu.

30.5.2019 19:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo takhle nějak se chová i tátova Amy - bála se cokoli sama udělat. Ustupovala, krčila se, ukazovala bříško. Stačilo jen trochu zvýšit hlas (ne na ní) a už byla na zádech. Pamlsky z ruky taky nechtěla. Prvních pár dní nechtěla moc žrát celkově. Teď už je to teda mnohem lepší, už ji nevadí ani prudší pohyby - teda od táty a od blízkých lidí co vídá často, od ostatních pořád. A pořád je problém ten zvýšený hlas -a to opravdu nemusí být nějaké ječení, řvaní, stačí říct třeba vnukovi něco důrazněji a fena hned lehá. K cizímu člověku vůbec nejde, pamlsek si od něho nevezme ani náhodou - což je tak nějak i výhoda. Bylo těžké s ní i nějak manipulovat , doteď se nenechá chytit za obojek, a když ji chcete třeba po procházce prohlédnout jestli nemá klíště, nebo ji vzít do náruče a dát do auta, tak okamžitě zase lehá... Ale tak je u táty poměrně krátce, věřím, že se to ještě trochu zlepší.

30.5.2019 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To se bojím taky, přesto mu nějakou tu slaninu také dávám, rohlík...Jen, když se nad tím zamyslím, taky to bude asi kec s tou solí. Náš starý pes žil na lidském jídle, žádné granule, žádný barf. Maso z polévky i s tou polívkou a nudlema, klidně do toho ještě knedlík, všechny kosti zhrnuté z talířů vařené, pečené, nikdo to neřešil, byli jsme rádi, že má pes kosti. Naše rodina jídlo solí, a rozhodně ne málo. Takže všechno, všechno do mrti solené. Dožil se 17. Psi před ním, krmení stejně 15(větší psi) tak mi to vysvětlete?? Já vím, není to z vaší hlavy, jen prostě něco bude jinak...

30.5.2019 20:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Jo takhle nějak se chová i tátova Amy - bála se cokoli sama udělat. Ustupovala, krčila se, ukazovala bříško. Stačilo jen trochu zvýšit hlas (ne na ní) a už byla na zádech. Pamlsky z ruky taky nechtěla. Prvních pár dní nechtěla moc žrát celkově. Teď už je to teda mnohem lepší, už ji nevadí ani prudší pohyby - teda od táty a od blízkých lidí co vídá často, od ostatních pořád. A pořád je problém ten zvýšený hlas -a to opravdu nemusí být nějaké ječení, řvaní, stačí říct třeba vnukovi něco důrazněji a fena hned lehá. K cizímu člověku vůbec nejde, pamlsek si od něho nevezme ani náhodou - což je tak nějak i výhoda. Bylo těžké s ní i nějak manipulovat , doteď se nenechá chytit za obojek, a když ji chcete třeba po procházce prohlédnout jestli nemá klíště, nebo ji vzít do náruče a dát do auta, tak okamžitě zase lehá... Ale tak je u táty poměrně krátce, věřím, že se to ještě trochu zlepší.

Jako byste popisovala Jacka. Jak někdo může zvířatům takto ubližovat?

30.5.2019 20:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
To se bojím taky, přesto mu nějakou tu slaninu také dávám, rohlík...Jen, když se nad tím zamyslím, taky to bude asi kec s tou solí. Náš starý pes žil na lidském jídle, žádné granule, žádný barf. Maso z polévky i s tou polívkou a nudlema, klidně do toho ještě knedlík, všechny kosti zhrnuté z talířů vařené, pečené, nikdo to neřešil, byli jsme rádi, že má pes kosti. Naše rodina jídlo solí, a rozhodně ne málo. Takže všechno, všechno do mrti solené. Dožil se 17. Psi před ním, krmení stejně 15(větší psi) tak mi to vysvětlete?? Já vím, není to z vaší hlavy, jen prostě něco bude jinak...

Takhle nějak byla krmena i BSP v rodině, dožila se 13ti let, což je na BSP hodně. A do poslední chvíle byla v pohodě a vitální.

Jinak já psům taky občas dám kus rohlíku, tvrdý chleba, salám, slaninu, na cvičení celkem často používám Eidam, ve kterém je taky sůl.

30.5.2019 20:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
Jako byste popisovala Jacka. Jak někdo může zvířatům takto ubližovat?

Taky to nechápu . Ale tak hlavně, že teď už je jim dobře. I když vím, že je spousta dalších psů, kteří si něco podobného zrovna zažívají, ani na to nechci myslet..

Ale ještě musím říct (omlouvám se, že mimo téma), že zase je krásný pozorovat to, jak má Amy radost z "normálních" věcí. Pro naše psy je normální jít ven, být v trávě, být prostě jen tak venku. Pro ni to normální nebylo. Byla ve městě zavřená v bytě (podle mě dokonce i v kleci) a venčit se chodila na beton a kousek trávy na sídlišti. Nikam jinam se nedostala, protože by se sní majitel musel tahat přes celé město, dle něj. A teď je na ní vidět, jak si opravdu užívá pohyb, vzduch, jen tak si lehne do trávy, "nasává" a tváří se fakt šťastně. Nebo i to mazlení jak si užívá.

30.5.2019 20:21

U vás je psí nebe, ne?

No asi ju....kolegové z práce mi říkají, že by chtěli být pes u mě doma, že by klidně běhali po dvoře a štěkali, když se o ně budu takhle starat .
Ale zase na druhou stranu jsem asi ohledně psů totál ulítlá......uvědomuju si, že něco už asi není úplně normální, ale nemůžu si pomoct

30.5.2019 20:26

sisi58 napsal(a):
Jste vlastně taková psí smečka.
I já bych psovi ráda dala to, co jím já, jenže by se mi pokakinkal a navíc může žrát jen pár jídel, které mu nedělají zle.
On ale vůbec nechce ani od stolu,ani z ruky. Mám dojem, že ten,u koho bydlel před námi (jacka sebrali lidé potlučeného v příkopě, je z útulku) ho velmi šikanoval,ne-li bil. Proti fence,taktéž CHP, je velmi bojácný, okamžitě se choulí,ustupuje a lehá na záda, pokud má dojem, že je něco špatně.
Zdá se, že nesměl nic dělat. Někteří lidé jsou divní. Nic sprostého nemůžu napsat, nepustí mě to tu.

No to je mi líto....ono zrazená psí dušička se napravuje těžko.

30.5.2019 21:36

lesnížínka napsal(a):

tak mi to vysvětlete??

a vy neznate lidi, co pili a kourili a dozili se stovky?

31.5.2019 07:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

tak mi to vysvětlete??

a vy neznate lidi, co pili a kourili a dozili se stovky?

Osobně ne, ale slyšela jsem o tom Ale to jsou lidi(teda s tím kouřením nevím) kteří pili tak, že si dali štamprličku po ránu, nebo sklenku vína k večeři. Prostě to nepřeháněli. Ale ti naši psi toho měli moc, teď myslím té soli a to pořád. Ne jednou za čas, ne trošku denně. Možná pomáhalo to, že se nepřežírali. Jídla moc nebylo a někdy třeba jen mléko s rohlíkem.

31.5.2019 07:43

lesnížínka napsal(a):
Osobně ne, ale slyšela jsem o tom Ale to jsou lidi(teda s tím kouřením nevím) kteří pili tak, že si dali štamprličku po ránu, nebo sklenku vína k večeři. Prostě to nepřeháněli. Ale ti naši psi toho měli moc, teď myslím té soli a to pořád. Ne jednou za čas, ne trošku denně. Možná pomáhalo to, že se nepřežírali. Jídla moc nebylo a někdy třeba jen mléko s rohlíkem.

Chrťák jedl lidskou stravu....sice moc nesolím už kvůli dětem, ale celý život jedl solená jídla, nevařila jsem mu extra......a ledviny ok, zatímco třeba jiný pes, který lidské jídlo neviděl ani z rychlíku, popř. dostal sem tam kousíček může mít s ledvinama problém.

Asi jsem v tomhle trochu lehkomyslná, protože jsem s tím nikdy neměla problém...jasně řeším přísun soli psům resp. jim jídlo rozhodně nesolím, pokud to jde, tak i to "lidské" jídlo jim udělám extra bez soli, na druhou stranu běžně jedí pečivo, sýr, šunku a tam ta sůl prostě je.

3.7.2019 10:00
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.0.1

Jen tak pro zajímavost.......

https://www.ctidoma.cz/osobnosti/2019-07-02-miliardar-z-krmiva-pro-domaci-mazlicky-rodinna-firma-se-stala-predni-svetovou?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Proč panebože?! Proč nemůžou takovéhle hnusy zakázat?! Ten výrobce Šrotu už to lidem fakt vnucuje. Milióny mu nestačí a lidé ho ještě podporují.... Proč raději nepodporujete výrobce kvalitních granulí. Je to dobré jak pro vaše zvířata, tak pro výrobce kvalitních granulí. A běžte už všichni s těma šroťáckýma granule A do pr*ele .

3.7.2019 11:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jen tak pro zajímavost.......

https://www.ctidoma.cz/osobnosti/2019-07-02-miliardar-z-krmiva-pro-domaci-mazlicky-rodinna-firma-se-stala-predni-svetovou?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Proč panebože?! Proč nemůžou takovéhle hnusy zakázat?! Ten výrobce Šrotu už to lidem fakt vnucuje. Milióny mu nestačí a lidé ho ještě podporují.... Proč raději nepodporujete výrobce kvalitních granulí. Je to dobré jak pro vaše zvířata, tak pro výrobce kvalitních granulí. A běžte už všichni s těma šroťáckýma granule A do pr*ele .

Jak můžete být tak ošklivá na firmu,která vyrábí krmiva pro domácí mazlíčky s láskou?!
https://krmivo-brit.cz/cs/profil-spolecnosti

3.7.2019 13:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

použity jen "čerstvé" suroviny - tj asi čerstvě konzervovanou namletou moučku

3.7.2019 13:49

hmmmmmnnnn......tak moji pesani dneska nebudou mít večeři připravenou s láskou, ráno jsem z mrazáku vyndala kuře, večer každej dostane půlku (pes kupodivu na "starý kolena" začal syrový kuřecí jíst) a ať se staraj.....normální psí macecha jsem, měla bych se stydět

3.7.2019 14:20
Sjussi

XXX.XXX.192.2

3.7.2019 15:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Sjussi napsal(a):
Můžu poprosit o názor na tyto granule?
https://www.petshopik.cz/calibra/calibra-dog-new-premium-puppy-junior-12kg/

Složení:

Kuře 40 % (kuřecí maso 25 %, kuřecí moučka 15 %), kukuřice, pšenice, oves, kuřecí tuk (konzervovaný přírodními tokoferoly), sušená jablka, pivovarské kvasnice, hydrolyzovaná kuřecí játra, lososový olej (2 %), mrkev (1 %), hrášek (1 %), petržel (0,5 %), extrakt ze slávky zelenoústé (zdroj glukosaminu 260 mg/kg), mannan-oligosacharidy (160 mg/kg), kořen čekanky (zdroj fructo-oligosacharidu 80 mg/kg), extrakt z juky (70 mg/kg), β-glucany (50 mg/kg).

popřemýšlejte

55Kč/kg - je mínus

- 21% DPH , zbývá 45kč/kg
- min 20% marže obchodníka tj. 9 Kč, zbývá 36/kg
- min. profit výrobce 30% tj, 11Kč, zbývá 25kg/kg
- obal, náklady na výrobu - fabrika, platy, energie..., distribuci, reklamu atd.atp. - min.50%, a to jsem optimista takže
ZBÝVÁ na SUROVINY 12Kč/kg co tam asi tak může bejt dobrýho,
Co asi tak za tuhle cenu lze pořídit? Jedině takový odpad, který už opravdu, ale opravdu nelze zpeněžit jinde a jinak...+ způsob výroby

to i na kilo obyč. rohlíků jsou náklady vyšší a prodá se při 2,50Kč/ks za 58 Kč /kg a jsou bez pytle a nevozí je daleko

3.7.2019 16:37
Sjussi

XXX.XXX.192.2

lupus4 napsal(a):
Složení:

Kuře 40 % (kuřecí maso 25 %, kuřecí moučka 15 %), kukuřice, pšenice, oves, kuřecí tuk (konzervovaný přírodními tokoferoly), sušená jablka, pivovarské kvasnice, hydrolyzovaná kuřecí játra, lososový olej (2 %), mrkev (1 %), hrášek (1 %), petržel (0,5 %), extrakt ze slávky zelenoústé (zdroj glukosaminu 260 mg/kg), mannan-oligosacharidy (160 mg/kg), kořen čekanky (zdroj fructo-oligosacharidu 80 mg/kg), extrakt z juky (70 mg/kg), β-glucany (50 mg/kg).

popřemýšlejte

55Kč/kg - je mínus

- 21% DPH , zbývá 45kč/kg
- min 20% marže obchodníka tj. 9 Kč, zbývá 36/kg
- min. profit výrobce 30% tj, 11Kč, zbývá 25kg/kg
- obal, náklady na výrobu - fabrika, platy, energie..., distribuci, reklamu atd.atp. - min.50%, a to jsem optimista takže
ZBÝVÁ na SUROVINY 12Kč/kg co tam asi tak může bejt dobrýho,
Co asi tak za tuhle cenu lze pořídit? Jedině takový odpad, který už opravdu, ale opravdu nelze zpeněžit jinde a jinak...+ způsob výroby

to i na kilo obyč. rohlíků jsou náklady vyšší a prodá se při 2,50Kč/ks za 58 Kč /kg a jsou bez pytle a nevozí je daleko

A můžete mi prosím doporučit nějaké lepší??

3.7.2019 17:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

Veškeré granule vyrobené tepelnou extruzí jsou nanic, neboť už způsob výroby neumožňuje nic jiného, než jako výsledek - spečeninu "čehosi" postříkanou umělými vitamíny.
Teoreticky by měli být "jakžtakž" akceptovatelné granule lisované za studena. Nesleduju co kde kdo, protože krmím masem a vycházi to nejen top pro psy, ale i finančně daleko lépe než "jakésičuprsupr" srágory.

neb jak tu kdysi napsala saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.)Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
masem se nerozumí jen svalovina, ale i kosti, např celé skelety, krky atd.

Samozřejmě , že psi i na humus granulích přežijí, co jim taky zbývá, že?
Jen mne vždy zarazí, jak každý chce pro psa jen to "nejlepší" a pak do něj rve chemické srágory. Třeba vám pomůže v rozhodování i názor MVDr.

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
Co máte za psa ? A kolik jste ochotna utratit za jeho papuhamu ?

3.7.2019 17:12
Sjussi

XXX.XXX.192.2

lupus4 napsal(a):
Veškeré granule vyrobené tepelnou extruzí jsou nanic, neboť už způsob výroby neumožňuje nic jiného, než jako výsledek - spečeninu "čehosi" postříkanou umělými vitamíny.
Teoreticky by měli být "jakžtakž" akceptovatelné granule lisované za studena. Nesleduju co kde kdo, protože krmím masem a vycházi to nejen top pro psy, ale i finančně daleko lépe než "jakésičuprsupr" srágory.

neb jak tu kdysi napsala saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.)Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
masem se nerozumí jen svalovina, ale i kosti, např celé skelety, krky atd.

Samozřejmě , že psi i na humus granulích přežijí, co jim taky zbývá, že?
Jen mne vždy zarazí, jak každý chce pro psa jen to "nejlepší" a pak do něj rve chemické srágory. Třeba vám pomůže v rozhodování i názor MVDr.

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
Co máte za psa ? A kolik jste ochotna utratit za jeho papuhamu ?

Děkuji za informace. Pojedeme si za týden pro křížence labradora. Tak se rozhlizim kde, co, jak

4.7.2019 19:37
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.26.7

sisi58 napsal(a):
Jak můžete být tak ošklivá na firmu,která vyrábí krmiva pro domácí mazlíčky s láskou?!
https://krmivo-brit.cz/cs/profil-spolecnosti

Téda!!!! Pan podnikatel je pěkně prolhaný

4.7.2019 19:44
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.26.7

Sjussi napsal(a):
Děkuji za informace. Pojedeme si za týden pro křížence labradora. Tak se rozhlizim kde, co, jak

Kříženec labradora! To není tak veliké. To není doga. To nesežere tolik. Prostě zajděte k řezníkovi, nakupte kuřecí krky, prsa a nevím, co všechno. Vyjde vás to levněji, než granule. Granule jsou nejlepší na cestování. Přečtěte si něco o barfování. Nebojte, není to tak složité, jak se zdá. Prostě mu do misky hodíte každý den něco jiného. Třeba dneska měl pes na veču kuřecí maso, kosti, řepu a trochu bílého jogurtu.

4.7.2019 20:29

Kříženec labradora! To není tak veliké. To není doga. To nesežere tolik. Prostě zajděte k řezníkovi, nakupte kuřecí krky, prsa a nevím, co všechno. Vyjde vás to levněji, než granule. Granule jsou nejlepší na cestování. Přečtěte si něco o barfování. Nebojte, není to tak složité, jak se zdá. Prostě mu do misky hodíte každý den něco jiného. Třeba dneska měl pes na veču kuřecí maso, kosti, řepu a trochu bílého jogurtu.

Pokud radíte:”Kupte kuřecí krky, prsa a nevím, co všechno”, tak raději neraďte

4.7.2019 20:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

A hlavně doufejte, že budete mít psa masožravce bez alergie na kde co.

5.7.2019 07:25

lupus4 napsal(a):

2 x ČESKÝ KAPR 0,4 kg

Kupovat "průmyslový" barf je pro stařenku docela nesmysl. A granulemi ti lidé krmí, protože je jim léta vtloukáno do hlavy, že pes nesmí stravu pro lidi.
Přitom ta důchodkyně pravděpodobně denně vaří. Když psovi oddělí od jejich jídla, bude to sice "hřích", ale vhodnější než ty marketové granule.

5.7.2019 08:21

Kupovat "průmyslový" barf je pro stařenku docela nesmysl. A granulemi ti lidé krmí, protože je jim léta vtloukáno do hlavy, že pes nesmí stravu pro lidi.
Přitom ta důchodkyně pravděpodobně denně vaří. Když psovi oddělí od jejich jídla, bude to sice "hřích", ale vhodnější než ty marketové granule.

Kupovat "průmyslový" barf je pro stařenku docela nesmysl.

a tohle je skoro jako obchod s obalovym materiálem a ne kupovani krmeni pro psa

5.7.2019 08:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

osobní cenzor se probudil, sice pozdě , ale přece

teď se diskutovalo s novou potenciální majitelkou Suisi, o konkrétní značce, takže vytahovat měsíce starou odpověď na něco úplně jiného je fakt "k věci"
nějak mi uniká smysl

asi vliv slunce

5.7.2019 08:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kupovat "průmyslový" barf je pro stařenku docela nesmysl.

a tohle je skoro jako obchod s obalovym materiálem a ne kupovani krmeni pro psa

tak to souhlasím, přínos vidím v tom, že kdo se sám bojí sestavit krmnou dávku, tak po obdržení "balíčku" si řekne, no ty voe, za ty prachy si to nakoupím klidně sám a mám toho 2x tolik

5.7.2019 10:11

lupus4 napsal(a):
osobní cenzor se probudil, sice pozdě , ale přece

teď se diskutovalo s novou potenciální majitelkou Suisi, o konkrétní značce, takže vytahovat měsíce starou odpověď na něco úplně jiného je fakt "k věci"
nějak mi uniká smysl

asi vliv slunce

Nejsem žádný osobní cenzor, jen jsem nedočetla diskuzi do konce. A ať je to, pro koho je, tak zrovna barf.cz je předražený nesmysl pro lenochy a pro ty, co nevědí, co s penězi.
P.S. u nás je zataženo.

19.10.2019 19:44
Marfusa

XXX.XXX.39.20

Ahoj jaké kupujete krmivo pro pejska?

21.10.2019 20:21
azrael

XXX.XXX.39.20

Dříve jsem krmil našeho pejska granulemi,ale teď už mu kupuji jenom konzervy a nebo salámky.

22.10.2019 17:19
Marfusa

XXX.XXX.39.20

A co mu kupuješ za konzervy?

Janae1

22.10.2019 17:57
Janae1

XXX.XXX.160.6

Marfusa napsal(a):
A co mu kupuješ za konzervy?

Tady někdo trpí schizofrenií a povídá si sám se sebou.

A jaké konzervy kupuje druhá mysl?
No to je jednoduché, kupuje Brit, protože to by nikdo normální nekoupil.
A jenom Brit je takový blivajz, že potřebuje takto trapnou reklamu.

22.10.2019 21:13
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Janae1 napsal(a):
Tady někdo trpí schizofrenií a povídá si sám se sebou.

A jaké konzervy kupuje druhá mysl?
No to je jednoduché, kupuje Brit, protože to by nikdo normální nekoupil.
A jenom Brit je takový blivajz, že potřebuje takto trapnou reklamu.

To je síla, že dotyčný ani neregistruje, že se zobrazuje konec IP adresy!

27.10.2019 20:02
Erik123

XXX.XXX.100.253

Já mám velice dobré zkušenosti se značkou Brit.Řekl bych,že je to dobré krmivo.Můj pejsek je má rád.

27.10.2019 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Erik123 napsal(a):
Já mám velice dobré zkušenosti se značkou Brit.Řekl bych,že je to dobré krmivo.Můj pejsek je má rád.

A papal ten pejsek někdy i něco jiného?

27.10.2019 20:29
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Erik123 napsal(a):

jistě, co mu také zbývá a zrovna taková náhod že zase brit

28.10.2019 20:41
tichustka

XXX.XXX.126.100

Tipů na super granule je tu spousta, hlavně vybírat pečlivě aby bylo spoustu masa. Já ke granulím kupuji ještě konzervy a salámy pro zpestření.

Maulgar

24.3.2021 08:40
Maulgar

XXX.XXX.56.58

Jaký máte názor na tyto granule? https://grancann.cz/#home

24.3.2021 09:45

Maulgar napsal(a):
Jaký máte názor na tyto granule? https://grancann.cz/#home

Předražený šmejd.

24.3.2021 13:31
Šarina

XXX.XXX.243.72

Šarina napsal(a):
přímo zelené ne, ale nazelenalé (a smrdělo to ukrutně)

Bylo to hnusné, oslizlé, nazelenalé, spíše do běla... dodnes si pamatuju ten smrad.
Ale pravděpodobně to byla kvalitnější/přirozenější výživa, než jsou dneska ty pestrobarevné voňavé pytle.

13.4.2021 16:15

Nechci zakládat novou diskuzi...

asi už jsem se tady\ zmínila, že mi můj důchodce skoro nic nechce jíst a když už do něj něco dostanu, tak jen malou porcičku....dneska už jsem byla zoufalá, protože včera snědl jenom pár piškotů a tak jsem mu nasypala do misky granule, co jsme kupovali Ginuše, než přejdeme na maso a světe div se zpucnul celou mističku a k obědu taky.

Jako můj názor na granule zůstává stejný, je to hnusanec a je toho kusanec, ale účel světí prostředky a dědek prostě něco jíst musí....(to bude voda na manželův mlýn..."já ti říkal, že máš krmit psy granulema" )

A teď poraďte...grancle už doma nemám...ty co jsem mu dosypala, tak byly Fitmin nebo Royal Canin....měla jsem to nasypané v dóze, tak netuším.
V granulích se nevyznám....nepotřebuju nic echt nabušenýho a taky to asi nemusí být topten kvalita, ale něco, co psům prostě chutná.....předpokládám, že to není na věky věkův, že se časem vrátíme zpátky k masu, tak ideálně něco, co se prodává v menších baleních......
Projíždím stránky našeho zooshopu, ale tak nějak nevím, co vzít

vidím tam z toho, co si nemyslim, že je úplná katastrofa
Yoggies Active - Kachna a zvěřina....ale nevím, jestli jsou chutné???

a pak se ztrácím...vidím nějaký Ontario

a pak Taste of the Wild High Prairie ...pečený bizon a zvěřina...

máte někdo zkušenost, jak to psům šmakuje, vím, že každý pes je jiný, ale třeba...

13.4.2021 16:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

asi už jsem se tady\ zmínila, že mi můj důchodce skoro nic nechce jíst a když už do něj něco dostanu, tak jen malou porcičku....dneska už jsem byla zoufalá, protože včera snědl jenom pár piškotů a tak jsem mu nasypala do misky granule, co jsme kupovali Ginuše, než přejdeme na maso a světe div se zpucnul celou mističku a k obědu taky.

Jako můj názor na granule zůstává stejný, je to hnusanec a je toho kusanec, ale účel světí prostředky a dědek prostě něco jíst musí....(to bude voda na manželův mlýn..."já ti říkal, že máš krmit psy granulema" )

A teď poraďte...grancle už doma nemám...ty co jsem mu dosypala, tak byly Fitmin nebo Royal Canin....měla jsem to nasypané v dóze, tak netuším.
V granulích se nevyznám....nepotřebuju nic echt nabušenýho a taky to asi nemusí být topten kvalita, ale něco, co psům prostě chutná.....předpokládám, že to není na věky věkův, že se časem vrátíme zpátky k masu, tak ideálně něco, co se prodává v menších baleních......

máte někdo zkušenost, jak to psům šmakuje, vím, že každý pes je jiný, ale třeba...

Moje rada: kup mu to, co mu chutnalo (jo vlastně nevíš, co to bylo ) protože na něm už nic nepokazíš a bylo by škoda, kdyby jsi v dobré víře koupila něco top a nechtěl to. Roalky jedl 11let náš kocour Leonek a dle veta, tak zdravého 11letého briťáka ještě neviděl. Všechny rozbory mu vyšly super. A to ten kocour, možná krom nějaké myši občas, nikdy nic jiného nejedl

13.4.2021 16:23

Zkoušela jsem Taste of the Wild teď nedávno, ale jehněčí, a dobrý, jelo jim to. Už to ale brát nebudu, protože my potřebujeme granule s obilovinama a v těchto granclích nejsou.

Taky bych asi koupila to, co mu nejvíc chutná, jak píše žínka. Hlavně, že chce v tomto věku vůbec něco sníst, to je nejdůležitější, podle mě.

13.4.2021 16:25

lesnížínka napsal(a):
Moje rada: kup mu to, co mu chutnalo (jo vlastně nevíš, co to bylo ) protože na něm už nic nepokazíš a bylo by škoda, kdyby jsi v dobré víře koupila něco top a nechtěl to. Roalky jedl 11let náš kocour Leonek a dle veta, tak zdravého 11letého briťáka ještě neviděl. Všechny rozbory mu vyšly super. A to ten kocour, možná krom nějaké myši občas, nikdy nic jiného nejedl

No mě fakty jde o to dostat do něj nějaký jídlo a cokoliv s chutí sní, tak se prostě počítá....

Taky právě něco, co vidím v malých baleních, protože nevím jestli to vůbec bude jíst a jak dlouho tím budu krmit....co zbyde tak nemám strach nebo kdyby to nejedl vůbec dám kamarádovi pro psa...

13.4.2021 16:27

Zkoušela jsem Taste of the Wild teď nedávno, ale jehněčí, a dobrý, jelo jim to. Už to ale brát nebudu, protože my potřebujeme granule s obilovinama a v těchto granclích nejsou.

Taky bych asi koupila to, co mu nejvíc chutná, jak píše žínka. Hlavně, že chce v tomto věku vůbec něco sníst, to je nejdůležitější, podle mě.

No možná se zeptám prodavaček...granule jsou takový malý kroužky, bude to asi něco pro štěnda a mám pocit, že spíš ten Fitmin, myslím že RC jsou normální granulky ne kroužky.

13.4.2021 16:29
janaa

XXX.XXX.10.173

No možná se zeptám prodavaček...granule jsou takový malý kroužky, bude to asi něco pro štěnda a mám pocit, že spíš ten Fitmin, myslím že RC jsou normální granulky ne kroužky.

tohle? https://www.fitmin.cz/p/fitmin-dog-maxi-junior-15-kg

13.4.2021 16:30
janaa

XXX.XXX.10.173

Jinak bych spíš koupila několik různých kilovek, protože si myslím,že tohle bude takováta žravost alá něco novýho,to neznám,to je zajímavý a za týden, zase tohle,to nechci ale třeba ne

13.4.2021 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No mě fakty jde o to dostat do něj nějaký jídlo a cokoliv s chutí sní, tak se prostě počítá....

Taky právě něco, co vidím v malých baleních, protože nevím jestli to vůbec bude jíst a jak dlouho tím budu krmit....co zbyde tak nemám strach nebo kdyby to nejedl vůbec dám kamarádovi pro psa...

No právě, s tím mám velmi bohaté zkušenosti - i s tím, že ohrne nos nad masem a zbouchá misku granulí. A to dost často. Mě z toho právě vychází to, že potřebuje mnohem míň masa, než si myslíme a dá přednost granulím, kde ho určitě není tolik (i když píšou, kolik ho tam je )

13.4.2021 16:39

lesnížínka napsal(a):
No právě, s tím mám velmi bohaté zkušenosti - i s tím, že ohrne nos nad masem a zbouchá misku granulí. A to dost často. Mě z toho právě vychází to, že potřebuje mnohem míň masa, než si myslíme a dá přednost granulím, kde ho určitě není tolik (i když píšou, kolik ho tam je )

N já si spíš myslím, že možná opravdu efekt jak píše janaa....něco nového, neznámého ....
asi fakt vezmu 2-3 kilový pytlíky něčeho a uvidíme..

13.4.2021 16:41

janaa napsal(a):
tohle? https://www.fitmin.cz/p/fitmin-dog-maxi-junior-15-kg

nějakej modrej obal ty fitminy měli, ale nejsem si jistá, že to vypadalo takhle....prostě vezmu pytlík fitminů, jedno to taste a klidně i nějaký royalky a uvidíme.

13.4.2021 16:42
janaa

XXX.XXX.10.173

nějakej modrej obal ty fitminy měli, ale nejsem si jistá, že to vypadalo takhle....prostě vezmu pytlík fitminů, jedno to taste a klidně i nějaký royalky a uvidíme.

No,že to jsou kroužky

13.4.2021 16:55

Teoreticky by to šlo zařídit i rychleji a bez vyhazování 3kilových pytlů.. zvěrokruh a
nevím, jak se jmenují ty zverimexy, co jsou v kauflandu a podobně.. prodávají i dobré granule a mají vzorky a půl a kilové balení
jako Canagan, vonět by mu mohly i Trainer a N&D.
Nevím, jestli šel po vůni, mastnotě, nebo to naopak vadilo a proto chtěl piškoty?
Tak Trainer jsou suché, N&D čím víc mini a kuřecí, tím mastnější, Canagan něco mezi.
Je úplně jedno, jaké granule koupíte, to mě jen tak napadlo, že se to dá koupit hned a že nejsou nejhnusnější, ale je to fuk, ať jí, co mu chutná.
A konzervu by nechtěl? Nebo teplé jídlo?
Pokud venku nejí myši, začala bych se obávat .. sice nevím, co s tím, kromě toho, že bych řvala na veterináře, ať něco vymyslí, ale jak tak obrovský pes může fungovat na piškotech a .. nebolí ho břicho? Třeba nechce jíst složité věci, protože by ho to bolelo, někde něco šprajclé..
edit.: ještě zuby mě napadly, on dotek studeného masa musí být nanic, nevím.. pije dost?

13.4.2021 17:08

..když jsem motýla krmiva granulemi plus masové konzervy, tak motylovi moc chutnalo Taste of the High Prairie...ale je fakt, ze on splivne cokoli....

13.4.2021 17:19

Teoreticky by to šlo zařídit i rychleji a bez vyhazování 3kilových pytlů.. zvěrokruh a
nevím, jak se jmenují ty zverimexy, co jsou v kauflandu a podobně.. prodávají i dobré granule a mají vzorky a půl a kilové balení
jako Canagan, vonět by mu mohly i Trainer a N&D.
Nevím, jestli šel po vůni, mastnotě, nebo to naopak vadilo a proto chtěl piškoty?
Tak Trainer jsou suché, N&D čím víc mini a kuřecí, tím mastnější, Canagan něco mezi.
Je úplně jedno, jaké granule koupíte, to mě jen tak napadlo, že se to dá koupit hned a že nejsou nejhnusnější, ale je to fuk, ať jí, co mu chutná.
A konzervu by nechtěl? Nebo teplé jídlo?
Pokud venku nejí myši, začala bych se obávat .. sice nevím, co s tím, kromě toho, že bych řvala na veterináře, ať něco vymyslí, ale jak tak obrovský pes může fungovat na piškotech a .. nebolí ho břicho? Třeba nechce jíst složité věci, protože by ho to bolelo, někde něco šprajclé..
edit.: ještě zuby mě napadly, on dotek studeného masa musí být nanic, nevím.. pije dost?

Zítra jedeme k vetovi na ten rentgen, takže určitě budu řešit i to jídlo....zatím mi nepřijde, že by to bylo tak akutní, abychom jeli ihned, normálně do něj něco dostanu....vyměšování...ráno trošku průjem, večer měkčí bobek.
Pije normálně.

Jinak mimo granulí zkouším všecko....minule snědl hovězí polívku, včera jsem mu udělala kuřecí a nechtěl....konzervy od Falca si můžeme sežrat tak asi my lidi...ani Gina je nežere, přitom ty měl rád.
Většinou si dá říct, sice ho krmím jak dítě, ale nají se....sice ne tolik jako předtím, ale něco sní.

Zuby má v pořádku...pití hlídám, to je ok....studený jídlo nedávám, buď pokojová teplota a nebo vlažné.

13.4.2021 17:51

Royal starter jsou taky krouzky.

a ze nepotrebujete nic nabuseneho - jestli nezere, tak nabusenych grancli mu bude stacit hrsticka, dozere se rohlikama a piskotama v nejhorsim -ale zaklad do sebe dostane.
plus to byvaji mastnejsi tj. i chutnejsi granule.

a jen takovy tip - kdyz je nejhur a potrebuju rychlou energii -davam steneci mleko.

13.4.2021 21:32

Tak něco trochu pozobal koupila jsem taste a fitmin a namíchala to, nesnědl to najednou, a ne žádnou hromadu, ale na 3x si uzobnul, průjem večer neměl, pil normálně......uvidíme zítra na veterině....

13.4.2021 21:40

Zkuste kapsičky pro kočky- ty dražší konzervičky, mlíčko pro kočky..
kroužky Chikopee granule byly mastné jako prase.....
extra granule ZiwiPeak
a nebo prostě mu dejte to co jíte vy...

13.4.2021 22:15
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Zkus Yoggies jehněčí. Našemu po otravě chutnaly a neměl po nich problémy.

13.4.2021 22:19

Zkuste kapsičky pro kočky- ty dražší konzervičky, mlíčko pro kočky..
kroužky Chikopee granule byly mastné jako prase.....
extra granule ZiwiPeak

No uvidíme....zítra veterina...možná jsem naivní, ale prostě doufám, že objeví nějaký problém, dají nám prášky a pes se zlepší.
V opačném případě máme dost problém.

nabízím mu od všeho, co jím já....jsem chronický krmič a psi vždycky jedli defakto se mnou, pokud to bylo jídlo alespoň trochu vhodné...

Holky díky za tipy....držte nám palce, ať na tý veterině dopadneme dobře, což znamená nějaký problém se kterým jde něco dělat...

13.4.2021 22:59

Sardullah, myslím na vás (👩‍🦳🐕) a držím palce.

13.4.2021 23:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

No uvidíme....zítra veterina...možná jsem naivní, ale prostě doufám, že objeví nějaký problém, dají nám prášky a pes se zlepší.

nabízím mu od všeho, co jím já....jsem chronický krmič a psi vždycky jedli defakto se mnou, pokud to bylo jídlo alespoň trochu vhodné...

Holky díky za tipy....držte nám palce, ať na tý veterině dopadneme dobře, což znamená nějaký problém se kterým jde něco dělat...

Držím pěsti Mimíškovi

14.4.2021 02:05

Držím palce, dej hned vědět

19.4.2021 11:52

Brit premium mému psu vyhovuje.Občas to změním,ale zase se vrátím po čase k osvědčenému.

19.4.2021 13:09

..držím palce....

20.4.2021 22:06
fikovnice

XXX.XXX.134.96

Jani, tak co? Jak jste dopadli u veta?

20.4.2021 22:47

fikovnice napsal(a):

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3551780/zapal-plic-zkusenosti?from-list=1#a3816895

20.4.2021 23:22

stovku tady..

U nás klíža u řezníka je za 160kč/1kg, ale pupek je za stovku i gulášek z toho jde(mají to označené jako hovězí kostky na guláš)....a to je libové maso, takže dám pár kostiček ke skeletům...

21.4.2021 09:04

fikovnice napsal(a):

Janinko, vypadá to lépe....teď už teda nechodíme na injekce, ale bereme antibiotika v tabletách.
Jack docela hezky papká a i s tím dýcháním to vypadá podstatně lépe.
Tak snad to bude dobrý

Domča412

1.5.2021 23:42
Domča412

XXX.XXX.168.147

My kupujeme značku Yoggies, kterou jsme objevili přes tyto stránky - https://kupli.cz/ :) Složení mají na jedničku, velký podíl masa a prakticky žádné obilniny. Náš pes po nich nemá žádné potíže s vyprazdňováním a navíc mu i dost chutnají :)

4.7.2021 12:14
Stelar

XXX.XXX.32.26

KatuleS napsal(a):
Nejlepší jsou podle mě ty značky Brit, alespoň co vím, tak ty žerou psi jak ode mě, tak od známých nejraději

Nevím jestli jsou nejlepší. To asi úplně ne, ale v poměru "cena/výkon" si určitě nevedou špatně a také patří u nás asi k nejprodávanějším - viz. https://www.vyber-si.cz/nejlepsi-granule-pro-psy-recenze/ . Osobně našemu Cane corso dopřáváme Eukanubu a max.spokojenost. Je to takový náš lvíček :-)

siette

22.7.2021 16:26
siette

XXX.XXX.62.170

Ahoj,
můj děda má ani ne 3 letého asi 4-5 kg rádoby jorka. Pes nic nedělá, jen leží, případně vyštěkává na sousedy na zahradě. Krmí ho tesco granulema značky brunos, co stojí 17 kč/kg a obsahují 0,5 % hovězího a 0,5 % drůbežího. Sám mu lepší granule nekoupí, ale jeho přístup je takový, že co je levné nebo zdarma, to je dobré. Navrhovala jsem i že mu barf nabalíčkuju do mrazáku, když už odebírám maso pro svoje obludy, ale i to je moc práce. Musí se to rozmrazit.

Tak jsem se rozhodla, že mu ty lepší granule koupím sama. Na toho psa už se nedá koukat. Navíc děda je takový škudlil, že když mu je koupíme sami a ještě nakecáme jak byly levné, tak nás nakonec poplácá, jak dobře jsme udělali.

Pes na svůj věk strašný. Srst matná, horší se mu zuby, problémy se žlázkama, něco olízne venku a hned je mu blbě. Dále se pes "záhadně" drbe. Marketovky za to "určitě nemůžou", ale 100% to jsou určitě nějaká svinstva z pole. Ehm to by ten pes musel nejdřív chodit na to pole. . Děda už je hodně starý pán, tak si do ničeho nenechá kecat, nicméně bych chtěla, aby ten pes byl zdravý. A až jednou budeme přebírat péči o psa, tak bych byla nerada, kdyby první veterinární úkon byl T61. Toť můj povzdech, ale teď k věci.

Sama se v granulích neorientuju a potřebovala bych poradit jaké vybrat. Cena není limit, ale jsou tu určitá specifika. Ten pes potřebuje malé jemné granule, které jsou měkčí. Jakmile je to tvrdší, tak frfňá. Jestli je to rozmazlením, zubama, nežravostí nebo hnusnými granulemi si netroufnu říct. A ideálně, kdyby byly bez pšenice a drůbeže, mám solidní podezření na alergii na nějaké z těch svinstev.

Díky moc

Marwa

5.11.2021 07:23
Marwa

XXX.XXX.47.18

Dobrý den, doufám, že za to nedostanu bídu, ale stejně se zeptám - budu přecházet ze štěněcích granulí Acana Dog Heritage Puppy Junior na "dospělácké" a chtěl bych poradit - mám psa SBT, věk 16 měsíců, váha cca 18,5 kg, vyšší pohybová aktivita (pravidelně běháme v postroji v tahu, kolo, ...) a k tomu bych chtěl poradit jaké granule a zároveň i prosím PROČ (cenu neřeším, nechci předražený blivajs, chci zdravého psa). Mockrát děkuji

5.11.2021 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Marwa napsal(a):
Dobrý den, doufám, že za to nedostanu bídu, ale stejně se zeptám - budu přecházet ze štěněcích granulí Acana Dog Heritage Puppy Junior na "dospělácké" a chtěl bych poradit - mám psa SBT, věk 16 měsíců, váha cca 18,5 kg, vyšší pohybová aktivita (pravidelně běháme v postroji v tahu, kolo, ...) a k tomu bych chtěl poradit jaké granule a zároveň i prosím PROČ (cenu neřeším, nechci předražený blivajs, chci zdravého psa). Mockrát děkuji

Takže dám svoji zkušenost, nečetla jsem zpětně, možná už jsem to sem psala. Psi mi od štěnda průjmovali, pořád jsme měnili granule, no zlepšení žádné. Pomohla až rada - přejdi na maso. K masu jsem ale chtěla i granule, protože to byli nimry, tak aby měli alespoň ty granule. Tehdy se objevily na trhu Wolfsblut, velká chvála od sestřenky, která jima začala krmit, tak jsem vyzkoušela. Vůbec první granule, co šli psi žrát ochotně a narozdíl od jiných, se jim průjmy nevrátily. Má xy příchutí, ano, jsou drahé, ale pro mě je rozhodující, že pes je i po 12letech žere a je OK. Měníme osvědčené příchutě protože vím, že třeba ty z rýží neměly až takový ohlas

5.11.2021 11:53

Má xy příchutí, ano, jsou drahé, ale pro mě je rozhodující, že pes je i po 12letech žere a je OK. Měníme osvědčené příchutě protože vím, že třeba ty z rýží neměly až takový ohlas{/i

jen tak btw. akorat hledam neco kolem grancli a slozeni WB se teda velmi zasadne v case menilo...

pred 11 lety - proso, ryze, oves a ted? brambory ? ale porad stejny nazev
konkretne Wolfsblut Blue Mountain jsem dohledavala

5.11.2021 12:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Má xy příchutí, ano, jsou drahé, ale pro mě je rozhodující, že pes je i po 12letech žere a je OK. Měníme osvědčené příchutě protože vím, že třeba ty z rýží neměly až takový ohlas{/i

jen tak btw. akorat hledam neco kolem grancli a slozeni WB se teda velmi zasadne v case menilo...

pred 11 lety - proso, ryze, oves a ted? brambory ? ale porad stejny nazev
konkretne Wolfsblut Blue Mountain jsem dohledavala

Neřeším. Nemám alergika, takže kupuju jen podle toho, co mu chutná. Brambory, sladké brambory a dýně ano, rýže ne. Pohanku taky ne, z prosa taky nikdy nebyl nadšený(jako k příloze k masu) Blue Mountain jsme zpočátku brali hodně, jako TOP, ale složení už si nepamatuju a teď už ho neberem. Nemá rád v misce ryby, takže teď má nový pytel Wild Pacific, se kterým pravděpodobně(vzhledem ke spotřebě) dožije. Poslední dobou jsme měli Hunters pride a Grey peak.

5.11.2021 12:23

Nemůže za to třeba výroba v Anglii? A názvy se blbě vymýšlí :-)
Vývoj, no. Jestli čtu, co kupuju..

5.11.2021 13:23

tak jak to ctu -ty receptury se menily v prubehu doby stale a porad
maso i prilohy...

to pak ani treba menit prichute -staci kupovat jednu a pes stejne zere pokazde neco jineho

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Tujíček

5.3.2022 06:30
Tujíček

XXX.XXX.214.85

Dobrý den. Můžu se zeptat na váš názor na granule yoggies. Za pár týdnů budu mít štěně trpasličího pudla a pořád jsem se nerozhodla čím krmit. Na trhu je toho tolik 🤦🏼‍♀️.

5.3.2022 08:30
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tujíček napsal(a):
Dobrý den. Můžu se zeptat na váš názor na granule yoggies. Za pár týdnů budu mít štěně trpasličího pudla a pořád jsem se nerozhodla čím krmit. Na trhu je toho tolik 🤦🏼‍♀️.

jestli nejste trol, tak zkuste pochopit, že přirozené je krmit přirozeně
http://www.manwe.eu/index.php/uvod

5.3.2022 09:42

Tujíček napsal(a):

Krmím tak nějak vším,maso syrové,vařené ,přilohy,ale někdy i granule.Yoggies jsem koupila několik příchutí,příhohu k masu a pamlsky.Naštěstí jen vzorky.Pes nežral ani jedno,ale třeba psovi syna chutnaly.Budete si muset vyzkoušet, co psovi sedne a bude chutnat.Samozřejmě maso je nejlepší.

5.3.2022 10:17

Krmím tak nějak vším,maso syrové,vařené ,přilohy,ale někdy i granule.Yoggies jsem koupila několik příchutí,příhohu k masu a pamlsky.Naštěstí jen vzorky.Pes nežral ani jedno,ale třeba psovi syna chutnaly.Budete si muset vyzkoušet, co psovi sedne a bude chutnat.Samozřejmě maso je nejlepší.

S granulemi moc neporadím, já jsem člověk "protigranulový" a granulemi nekrmím, ale.....vzhledem k tomu, že mám pyrenejku nežravku, tak máme grancle nonstop nasypané, prostě když ta moje hvězda večer nechce jíst, tak si nedělám hlavu...bude mít hlad, no tak si zobne grancle.
Nespotřebuju toho moc asi 4 kila měsíčně, možná ani to ne, někdy mám 2 kila na 3 týdny a je to pro dva psy.

Zkoušeli jsme Yoggies jako dle mého nejmenší zlo, ale pyrenejka se toho vůbec nedotkla.
Teď aktuálně máme Taste of the Wild pro štěňata a nechci tím říct "tohle jsou nej granule, krmte těmito", protože u nás je na prvním místě, jestli to feně chutná.

Takže souhlas s tím, co píše jiva, chce to vyzkoušet, koupit menší balení. Taky co psu bude sedět. A samozřejmě přirozená strava je nej.
Lidi se často honí za tím, v kterých granulích je kolik masa a ve finále ty grancle stojí tolik, že když koupím kilo opravdickýho masa, tak to vyjde i levněji.

5.3.2022 10:31

S granulemi moc neporadím, já jsem člověk "protigranulový" a granulemi nekrmím, ale.....vzhledem k tomu, že mám pyrenejku nežravku, tak máme grancle nonstop nasypané, prostě když ta moje hvězda večer nechce jíst, tak si nedělám hlavu...bude mít hlad, no tak si zobne grancle.
Nespotřebuju toho moc asi 4 kila měsíčně, možná ani to ne, někdy mám 2 kila na 3 týdny a je to pro dva psy.

Zkoušeli jsme Yoggies jako dle mého nejmenší zlo, ale pyrenejka se toho vůbec nedotkla.
Teď aktuálně máme Taste of the Wild pro štěňata a nechci tím říct "tohle jsou nej granule, krmte těmito", protože u nás je na prvním místě, jestli to feně chutná.

Takže souhlas s tím, co píše jiva, chce to vyzkoušet, koupit menší balení. Taky co psu bude sedět. A samozřejmě přirozená strava je nej.
Lidi se často honí za tím, v kterých granulích je kolik masa a ve finále ty grancle stojí tolik, že když koupím kilo opravdickýho masa, tak to vyjde i levněji.

Také těch granulí moc nezkrmím.Jen když nemám rozmražené maso nebo ho krmí manžel.Vyzkoušeli jsme několi značek i Taste,ale nakonec mu nejvíce chutnají a i vyhovují Petkult.Je to o jedincích.

5.3.2022 10:46

Také těch granulí moc nezkrmím.Jen když nemám rozmražené maso nebo ho krmí manžel.Vyzkoušeli jsme několi značek i Taste,ale nakonec mu nejvíce chutnají a i vyhovují Petkult.Je to o jedincích.

U afgána jsem měla to samý, taky měl grancle nasypané, k dispozici...u něho dokonce prošly jedině Chappi....myslím, že z důvodu, že ty levné marketovky můžou být něčím ochucené, navoněné, aby psům chutnaly.

5.3.2022 14:15

Tujíček napsal(a):

A co třeba barf a jeho kombinace? Pro trpaslíka to nevidím jako logistický problém. Já takhle krmím 2 kocoury - maso, vnitřnosti, vajíčko, granule, konzervy...

5.3.2022 15:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

stačí, když si "tým" pravdivě zodpoví otázku :

Myslíte si, že pes, který po sebemenší změně potravy, zejména

těch "suprčuprgranulívekterejchjefšechnotakbáječněvyvážený"

má zažívací a střevní potíže, je v pořádku ?

HelaKa

14.10.2022 17:55
HelaKa

XXX.XXX.227.146

Máte tu prosím vás někdo zkušenosti s granulema ze stránky www.marppetfood.cz? Jsou kvalitní? jde o marp granule. Děkuji

15.10.2022 02:41
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

HelaKa napsal(a):
Máte tu prosím vás někdo zkušenosti s granulema ze stránky www.marppetfood.cz? Jsou kvalitní? jde o marp granule. Děkuji

S obchodem zkušenost nemám, ale granule jsou kvalitní. Mé fence sice kdovíjak nechutnaly, ale nakonec je taky snědla. Mně osobně docela hezky voněly, tedy na granule. Kupte menší balení a vyzkoušejte, jak sednou.

25.11.2022 14:22
Janina_M

XXX.XXX.224.49

Taky kupuju granule a masové konzervy na marppetfood.cz. Líbí se mi, že jde o českou značku a fakt dbají na složení, které je jednoduché a funkční. No a našim psům vše od Marp jede.

25.11.2022 16:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

jj, naivita některých lidí je jedinou nadějí podobných produktů

25.11.2022 16:41
26.11.2022 04:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
jj, naivita některých lidí je jedinou nadějí podobných produktů

Tak samozřejmě, jsou to granule že? Nebo hodnotíte v porovnání s jinými granulemi? Myslíte, že je to opravdu taková hrůza? My lidi taky nejíme všechno čerstvé, sezóní, přírodní a taky se to dá. Malině to různě střídám a upřimně nevidím rozdíl, když koupím zdánlivě kvalitní granule nebo se u nás barfuje. Nepoznám žádný rozdíl v množství a kvalitě stolice. Malina jede pořád to své množství a tuhost. Nepozoruji nic na vitalitě, dobré náladě, ani srsti. Ten pes vypadá pořád tak nějak stejně, ale samozřejmě čerstvé maso jí zajímá nejvíc.

26.11.2022 10:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak to má Malina štěstí
vaše zkušenosti z držení a výživy 2 (3?) psů jsou určitě ohromující a samozřejmě máte
právo vyjádřit svůj názor,

ač touha se za každou cenu se vyjadřovat k něčemu, u čehož nedisponujete širší znalostí dané problematiky, je poněkud zavádějící .... (ale v tom nejste zdaleka sama)

26.11.2022 10:59

Trickyvoo napsal(a):
Tak samozřejmě, jsou to granule že? Nebo hodnotíte v porovnání s jinými granulemi? Myslíte, že je to opravdu taková hrůza? My lidi taky nejíme všechno čerstvé, sezóní, přírodní a taky se to dá. Malině to různě střídám a upřimně nevidím rozdíl, když koupím zdánlivě kvalitní granule nebo se u nás barfuje. Nepoznám žádný rozdíl v množství a kvalitě stolice. Malina jede pořád to své množství a tuhost. Nepozoruji nic na vitalitě, dobré náladě, ani srsti. Ten pes vypadá pořád tak nějak stejně, ale samozřejmě čerstvé maso jí zajímá nejvíc.

Já teda změnu v množství a kvalitě stolice poznám a hodně. Mám 4 psy, takže si asi každej dokáže představit ty hromady z granulí.

26.11.2022 11:06

Trickyvoo napsal(a):

..u motýla je rozdíl co se týče stolice veliký....po granulích hromady a poměrně často, tuhost pevná....po barfu někdy jenom dvakrát a mnohdy až v průběhu dne a množství opravdu malé, konzistence jak po čem, někdy řídká, někdy normální, pokud kuřecí krky, křídla a skelety,tak poměrně tvrdé bobky...

26.11.2022 11:20
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
tak to má Malina štěstí
vaše zkušenosti z držení a výživy 2 (3?) psů jsou určitě ohromující a samozřejmě máte

ač touha se za každou cenu se vyjadřovat k něčemu, u čehož nedisponujete širší znalostí dané problematiky, je poněkud zavádějící .... (ale v tom nejste zdaleka sama)

Napsala svou zkušenost se svým psem, svůj pohled na věc. Nikomu to nenutí, nevydává to za obecně platnou pravdu. Vyjadřuje svůj názor, stejně jako vy. Zatím tu nikdo nezavedl pravidlo, že by se to smělo až od určitého množství "odžitých" psů.
A ano, s touhou se vyjadřovat není sama, ale nemá k tomu zároveň i touhu urazit nebo zesměšnit, což je fajn bonus.

26.11.2022 11:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):

Podobně ostatní nade mnou, já vidím rozdíl hlavně v objemu stolic, někdy i v kvalitě.
Co se týče té dobré nálady nebo kvality srsti, obávám se, že to takhle nemůžete soudit. Když uvidíte venku dovádět děti, taky nepoznáte, které svačilo chipsy a které jogurt s ovocem.
Pokud děti nejsou obézní, nepoznáte, jestli jedí fast food nebo racionální domácí stravu.
Tohle všechno jsou věci, které se projeví až v delším časovém horizontu, v řádu let a u lidí možná i v řádu desítek let.

26.11.2022 13:43

Megy je úplně fuk, esi jí granule (ale nežere Pedigree), maso. Furt strašně pěknej pes :D a drzej.

Myslím, že až na některé doočíbijící případy (rozjeté nohy, žebřiňák, propadlý hřbet, šílené hromady odpadu, DCM a tak) nepoznáte na psovi nic
ani za deset let, vždyť na Royal jely/jedou chovky z celého světa, šampioni, ne.
Když dám Megy Royal - nedám, ale kdyby - bude úplně v pohodě, ale musím vybrat ty, co splňují její nutr. požadavky. Přece. To je celé.

26.11.2022 14:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

vždyť na Royal jely/jedou chovky z celého světa,

ani milion much mne nepřesvědčí, že je ho.vno pochoutka

jasně, že psi přežijí na lecčems...
jen nechápu pokrytectví lidí, co tvrdí, že chtějí pro svého psa to nej a pak ho narvou chem.srágorama - to je celý

26.11.2022 15:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
tak to má Malina štěstí

Tak místo odpovědi, že mám raději mlčet, napište názor odborníka na výživu. Vím, že máte nebo měl jste kvanta psů, jezdil jste se psím spřežením a nejspíš jste měl hodně přírodní plemena živená výhradně syrovým masem z vaší farmy.
Už mě kolikrát napadlo, jestli si náhodou z nějakých závodů nepamatujete kluka, co jezdil jako poslední s vořechy z útulku. Byl to můj kamarád. Často jsme ho u nás ve městě viděli trénovat.
Samozřejmě, že píši jen neodborné názory. Nezbývám se výzkumem výživy psa, nemám laboratoř a nezkoumám kvalitu ve své laboratoři toho, co Malina dostává. Zkoumám svou Malinu, už jen protože je to zvláštní pejsek. Zkoumám názory odborníků, laboratoří. Nakonec jsem se rozhodla pro mě pohodlnou střední cestou. Můj názor se vám samozřejmě líbit nemusí, ale i tak ho můžu mít.
Tohle tady jen diskusní fórum, nikomu netvrdím, že mám jedinou pravdu a rozsáhlé zkušenosti. Naopak většina tu asi ví, že mám třetího psa. Vás tohle prostě pohoršuje a teď si představte, že jsem dřív chodila na diskuzi o miminech a přitom mám jen jedno dítě. Jsem holt drzá jak lázeňská veverka.
Mimochodem v létě jste tu chyběl. Vznikaly tu různé vlákna o granulích a už mi to nějak chybělo, jak přijdete a napíšete něco jako amarouny jsou jen amarouny a podobně.

26.11.2022 15:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
vždyť na Royal jely/jedou chovky z celého světa,

ani milion much mne nepřesvědčí, že je ho.vno pochoutka

jasně, že psi přežijí na lecčems...
jen nechápu pokrytectví lidí, co tvrdí, že chtějí pro svého psa to nej a pak ho narvou chem.srágorama - to je celý

Jo asi jako matky, které tvrdí, že chtějí to nej pro své děti a pak jí placentu, i když vlastně neexistuje jediný důvod proč, by to mělo udělat něco zázračného. Činí tak je z víry, protože to dělají zvířata v přírodě.

26.11.2022 15:29
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Podobně ostatní nade mnou, já vidím rozdíl hlavně v objemu stolic, někdy i v kvalitě.
Co se týče té dobré nálady nebo kvality srsti, obávám se, že to takhle nemůžete soudit. Když uvidíte venku dovádět děti, taky nepoznáte, které svačilo chipsy a které jogurt s ovocem.
Pokud děti nejsou obézní, nepoznáte, jestli jedí fast food nebo racionální domácí stravu.
Tohle všechno jsou věci, které se projeví až v delším časovém horizontu, v řádu let a u lidí možná i v řádu desítek let.

Ovšem kéž by správná výživa byla zárukou zdraví a dlouhověkosti. Nemluvě o tom, že mnohdy lidi považují za s správnou výživu i nesmysly.

26.11.2022 15:33

Myslím, že nevíme, co jíme každý den v chlebu, v závodce, ve školce, restauraci... bychom velice koukali.
Granule jako jediné jídlo - to je smutné, jinak ale...

lupus4, co to bylo za granule, co jste krmil jako přílohu, a proč už nekrmíte?

26.11.2022 17:01

Trickyvoo napsal(a):
Jo asi jako matky, které tvrdí, že chtějí to nej pro své děti a pak jí placentu, i když vlastně neexistuje jediný důvod proč, by to mělo udělat něco zázračného. Činí tak je z víry, protože to dělají zvířata v přírodě.

Ale ono požírání placenty zvířaty má své důvody. Ne teda přímo zázračné.

26.11.2022 18:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ale ono požírání placenty zvířaty má své důvody. Ne teda přímo zázračné.

Tak u těch zvířat to chápu. Zrovna porodila, má čerstvé mláďatko. Osobně myslím, že ta placená je pro ně rychlý zdroj energie, který my ale můžeme dostat jiným způsobem. Prý také to dělají proto, aby zamaskovali, že se tu právě zrodilo mládě, což mi dává taky smysl. Považuji to za nesmysl u lidí.

26.11.2022 18:39
janaa

XXX.XXX.174.242

Trickyvoo napsal(a):
Tak u těch zvířat to chápu. Zrovna porodila, má čerstvé mláďatko. Osobně myslím, že ta placená je pro ně rychlý zdroj energie, který my ale můžeme dostat jiným způsobem. Prý také to dělají proto, aby zamaskovali, že se tu právě zrodilo mládě, což mi dává taky smysl. Považuji to za nesmysl u lidí.

Mimo jiné požírání placenty pomáhá nastartovat kojení. Proto i veti,kteří nedoporučují nechávat fenu sežrat všechny placenty (nesouhlasím), doporučí alespoň jednu dvě nechat ono v té přírodě nic není samoúčelné

26.11.2022 18:54

janaa napsal(a):
Mimo jiné požírání placenty pomáhá nastartovat kojení. Proto i veti,kteří nedoporučují nechávat fenu sežrat všechny placenty (nesouhlasím), doporučí alespoň jednu dvě nechat ono v té přírodě nic není samoúčelné

Mně fena sežrala všechny, to ani nešlo jí nějakou sebrat.

26.11.2022 19:01
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Ovšem kéž by správná výživa byla zárukou zdraví a dlouhověkosti. Nemluvě o tom, že mnohdy lidi považují za s správnou výživu i nesmysly.

To přece nikde nepíšu a ani nikdo netvrdí, že je zárukou dlouhověkosti. Jasně, že faktorů ve hře je víc - genetika, způsob života, prostředí...
Ale je to jedna z možností, jak delší život ve zdraví podpořit. Existujou nějaké studie - kdysi jsem se k tomu dobrala v rámci bakalářky - že způsob života (tj. strava, pohyb, minimum stresu apod.) má větší vliv než genetika a prostředí.
Samozřejmě, vždycky se následně vyrojí hlášky, že ten a ten nesportoval, cpal se bůčkem a kouřil dvě krabičky denně a dožil se devadesáti a i příklady opačný, jak zdravě žijící lidi předčasně umřeli.
Výjimky, co potvrzujou pravidlo, byly a budou. Většinou se jima ohánějí lidi, kteří si chtějí ospravedlnit svoje prohřešky proti životnímu stylu.
Takže, i když vím, že existujou psi, co se dožili s lesklou srstí šestnácti let na Pedigree, na těch svých to testovat nebudu.
Je mi jasný, že není v silách člověka ohlídat nežádoucí příměsi v surovinách - v obilí, ovoci, zelenině, mase. Ty tam prostě víc či méně budou. Ale pořád lepší, než se živit polotovary a průmyslově zpracovanou stravou, kde jsou navrch ještě mraky additiv a většina prospěšných látek je fuč.
Úplně to nehrotím, ani u lidí, ani u psů. Nějaký granule vždycky doma mám. Nepopírám, že někdy se hodí, ať už jako pamlsky nebo když jsme pár dnů mimo domov. Stejně tak konzervy.
Nikdy jsem netvrdila, že je to to nejlepší, co můžu psům dát. O kvalitě vstupních surovin si nedělám iluze. Ale nutriční požadavky to splní, psi se zasytí a chutná jim to. Pokud to není jejich jediná strava, proč ne?
S čím mám poněkud problém - a evidentně s tím má problém i dost psů - jsou kuřata z velkochovů.
Že lidi mnohdy považujou za správnou výživu nesmysly...tomu věřím, ale to je jejich problém. Že věci jdou dělat dobře i blbě, je známá věc.

26.11.2022 19:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

tricky máte SZ

26.11.2022 20:42

Trickyvoo napsal(a):

Shodneme se. Zvířata sežerou, aby zamaskovala + zdroj energie. Což člověk nepotřebuje.

26.11.2022 20:59

Shodneme se. Zvířata sežerou, aby zamaskovala + zdroj energie. Což člověk nepotřebuje.

fakt jste veterinarka? z ceho presne je ta energie?

z bilkovin je to dost nestastny doplnek.
Vitaminy, mineraly - Fe, hormony :-), bilkoviny + dalsi - to je slozeni placenty...
Plus odpadni latky - proto se omezuje

26.11.2022 21:04

Vitaminy, mineraly - Fe, hormony :-), bilkoviny + dalsi - to je slozeni placenty...

je to tkáň, tzn. jejím trávením vznikne energie. co v tom hledáte za fígl?

a odpadní látky tam nejsou. k čemu? zplodiny metabolismu z plodu se nemusí ukládat v placentě, když je přístup ke krvi matky, kde se to dá zahodit.

26.11.2022 21:09

Bílkoviny nejsou zdrojem energie?

Býložravci po porodu se můžou nakrmit trávou, ta je všude. Ale masožravci musí lovit a na to potřebují tu energii.

A ty odpadní látky by mě zajímaly.

26.11.2022 21:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Bílkoviny nejsou zdrojem energie?

Býložravci po porodu se můžou nakrmit trávou, ta je všude. Ale masožravci musí lovit a na to potřebují tu energii.

A ty odpadní látky by mě zajímaly.

Jenže býložravci ty placenty žerou taky...

26.11.2022 21:23

Terven napsal(a):
Jenže býložravci ty placenty žerou taky...

Však jo - z důvodů zamaskování a hormonů. I té energie. To je bonus. Proč jí plýtvat? Viz janaa a Trickyvoo.

26.11.2022 21:28

je to tkáň, tzn. jejím trávením vznikne energie. co v tom hledáte za fígl?

a odpadní látky tam nejsou. k čemu? zplodiny metabolismu z plodu se nemusí ukládat v placentě, když je přístup ke krvi matky, kde se to dá zahodit.

krom odpadu plodu - tak ne kazda placenta je v "idealni kondici", ze...
Travenim vznikne energie - tak jo, idealni zdroj energie to je - kdyz myslite.

26.11.2022 21:30

Však jo - z důvodů zamaskování a hormonů. I té energie. To je bonus. Proč jí plýtvat? Viz janaa a Trickyvoo.

protoze muze zpusobit - a zpusobuje - i problemy. A to i v idealnim stavu, natoz po mnoha hodinovem porodu

26.11.2022 21:40

Nemyslím já, ale příroda. Ta to má většinou dobře vymyšlené. Měla na to dost času.

26.11.2022 21:41

protoze muze zpusobit - a zpusobuje - i problemy. A to i v idealnim stavu, natoz po mnoha hodinovem porodu

Mnoha hodinový porod myslíte u koho? U feny? Tam placenty odcházejí průběžně, nejsou "staré".

26.11.2022 21:43

Jaké problémy máte na mysli, že se fena posejří, což je asi ideál, ať nemusí zbytečně tlačit ještě stolici? Nebo máte zkušenosti s jinými problémy?

26.11.2022 21:45

A odpad plodu tam není. Ten odchází pupeční tepnou do těla matky. A ta se s tím musí popasovat.

26.11.2022 21:50

Mnoha hodinový porod myslíte u koho? U feny? Tam placenty odcházejí průběžně, nejsou "staré".

jj. nic takoveho, jako zadrzena placenta neexistuje....

26.11.2022 21:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale no tak, dochází "argumenty" ?

26.11.2022 21:57

A tak zadržená placenta je něco jiného. Měla jsem na mysli porod fyziologický.

26.11.2022 22:00

Jaké problémy máte na mysli, že se fena posejří, což je asi ideál, ať nemusí zbytečně tlačit ještě stolici? Nebo máte zkušenosti s jinými problémy?

Normalne ma fena prujem PRED porodem, kdyz se na porod chysta. I zvraci PRED
Behem porodu a hlavne po porodu - prujem a zvraceni - uz tak zadouci neni.
V idealnim prubehu porodu - at si zere, co chce.
U dlouheho porodu, zvlast kdyz ty placenty uz nejsou OK - ji to moc pozitiv neprinese, kdyz sezere uplne vse.
Da se podporit i jinak.

26.11.2022 22:07

A tak zadržená placenta je něco jiného. Měla jsem na mysli porod fyziologický.

ne.
mela jste na mysli, ze ma doplnovat energii z neceho, co uplne neni vhodne na doplnovani energie.
aneb - pokud fena zere neco bilkovinneho - je to opravdu dobry, jediny zdroj - prave energie?

Slouzi k necemu jinemu - hormonalni podpora porodu + doplneni ztracenych latek

Přidejte reakci

Přidat smajlík