Porval se mi pes..špatná reakce co dělat příště?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2017 13:22
rosalic

XXX.XXX.46.21

Mám 40ti kilového křížence pitbull, staford.. Psa mám vycvičeného navolno ho pouštím s košíkem a používám elektronický obojek co se týče odvolání nebo jiných povelů mám psa zvládnutého.. Nevychází s cizími dominantními psi..Pokud k nám běží malý pes košík nechávám a druhého psa nějak odženu, odvedu..Ale teď k nám běžel pes tak o pár kilo lehčí než ten můj nějaké lovecké plemeno. Pán si svého psa nedokázal odvolat ani se za nim nerozběhl v tu chvíli když k nám běžel sem sundal košík a postavil se před svého..začali po sobě startovat a šli do sebe až v tu chvíli se majitel druhého psa rozeběhl a začal do mého psa kopat..ja držel jeho psa za obojek a chtěl sem aby ho chytl on abych mohl svého psa odvolat on do mého psa stačil asi ještě 3x kopnout pronést 150 různejch nadávek a pak teprve chytnul svého psa v tu chvíli si ho muj pes přestal v podstaté všimát a šel ke mě...rvačka skončila tak že ani jeden pes neměl žádné zranění a jediný kdo měl zranění byl majitel od druhého psa kdy mu jeden ze psu prokousl ruku když ji mezi ne strčil..Co děláte když se vám porvou psi ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2017 13:32

Sundat psovi náhubek, když vím, že se s některými psy nesnese, je donebevolající kravina.
Když se vám servou dva psi a jeden z nich MÁ náhubek, můžete v klidu odchytit druhýho psa, kterej náhubek nemá. Ten s náhubkem nikoho pokousat nemůže, takže se s trochou štěstí obejdete bez zranění (pokud se do vás neotočí ten bez náhubku).
Když se vám servou dva psi a oba jsou bez náhubku, je to o hubu, o ruce, prsty, cokoliv. A psí kousnutí se hojí dlouho.

Zde není na místě řešit, jestli za to může váš pes, ten druhý, nebo ten druhý majitel. Rvačkám se má předcházet. Jsou blbci, co si nechaj na volno puštěnýho agresivního psa - a pro takový případy nosí můj pes náhubek, protože ten k rvačkám svolný je a opravdu nemám zapotřebí šahat do rvačky neonáhubkovaných psů. Zatímco takhle mám aspoň šanci chytit útočníka a počkat, až si pro něj majitel dojde.

29.3.2017 15:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já bych asi taky náhubek sundala. Proč mám mít pokousaného psa? Ať má možnost se bránit, když ho já bránit nedokážu.

29.3.2017 15:31
bobina65

XXX.XXX.197.59

Největší blbost sundat náhubek. Aspoň má krytý čumák, který je nejvíc choulostivý.

29.3.2017 15:34

Zatím jsem měla vždycky štěstí, že když se pesani chytli, tak jsme každý popadl svého psa a prostě jsme je odtáhli...
Mám fenu, které by činilo potěšení na každého psího drzouna, který neví, jak se chovat k dámě, hupsnout...protože vím jakého mám psa, protože vím, že je mou povinností ochránit mojí čubu, ale stejně tak nechci aby se něco stalo druhému psovi, tak chodím opravdu s očima "na stopkách" a pokud bych viděla, že se k nám nějaký pes řítí, tak už bych řvala na majitele, ať si ho chytí, jinak pustím i svojí fenu...hodně psů taky nezaútočí tak přímočaře, když proti němu vyběhnete a zařvete nebo něco podobnýho...jestli sundat košík nebo nesundat toť otázka...pokud je šance, že jsem schopná druhého psa fyzicky nějak zvládnout, tak košík nesundám...spíš bych drapla útočícího psa a svýho s košíkem pustila, abych měla volné ruce a aby pesani nebyli tak blízko u sebe, když bych je držela oba...navíc mám v tom případě v ruce vodítko, což je výhoda, když by druhý pes např neměl obojek...a spíš ukočíruju na volno svého psa s košíkem než držet svého na vodítku a kolem na volno pobíhající útočník bez koše...ale to jsou jen teorie, záleží na konkrétní situaci...

29.3.2017 16:05
Lexaurin

XXX.XXX.144.241

bobina65 napsal(a):
Největší blbost sundat náhubek. Aspoň má krytý čumák, který je nejvíc choulostivý.

Čumák je nejvíc choulostivý? To jsem z toho jelen.

29.3.2017 16:53
davidka

XXX.XXX.14.251

sisi58 napsal(a):
Já bych asi taky náhubek sundala. Proč mám mít pokousaného psa? Ať má možnost se bránit, když ho já bránit nedokážu.

Čili proč mám mít pokousaného psa jen já, když mohou být pokousaní oba? To je mi fakt logika.

Proč jednoduše nechytit druhého psa, když je můžu nechat do sebe zakousnout navzájem, ať je s roztrhnutím víc práce, ať si i druhý majitel pořádně užije a je pokousaný.

Fakt je mi z toho zle, jak jsou lidi sobečtí. Nezastávám se těch, co mají agresory na volno, ale taky se může stát, že vám i dobře vychovaný pes uteče, utrhne se z vodítka. Navíc ten samotný pes za to většinou nemůže, vidím čím dál víc nesocializovaných psů, které majitelé nenechají zjistit, jak se mají chovat, když potají jiného psa.
Pes se nevychová sám, je to vina jeho majitele. Nevidím tedy důvod, proč trestat cizího psa, nechat ho pokousat. Máte si pak problém vyřídit s neohleduplným majitelem.

29.3.2017 17:08
rosalic

XXX.XXX.46.21

davidka napsal(a):
Čili proč mám mít pokousaného psa jen já, když mohou být pokousaní oba? To je mi fakt logika.

Proč jednoduše nechytit druhého psa, když je můžu nechat do sebe zakousnout navzájem, ať je s roztrhnutím víc práce, ať si i druhý majitel pořádně užije a je pokousaný.

Fakt je mi z toho zle, jak jsou lidi sobečtí. Nezastávám se těch, co mají agresory na volno, ale taky se může stát, že vám i dobře vychovaný pes uteče, utrhne se z vodítka. Navíc ten samotný pes za to většinou nemůže, vidím čím dál víc nesocializovaných psů, které majitelé nenechají zjistit, jak se mají chovat, když potají jiného psa.
Pes se nevychová sám, je to vina jeho majitele. Nevidím tedy důvod, proč trestat cizího psa, nechat ho pokousat. Máte si pak problém vyřídit s neohleduplným majitelem.

Já si právě myslím že sundání toho košíku byla z mé strany kravina protože psa tohohle typu nebylo těžké zvládnout..ale v případě že by se na nás řítil např rotvajler, vlčák tak košík sundám protože na toho bych nesáhl bez toho aniž bych ho znal a měl bych o svého psa v tomhle případě opravdu strach kdyby se nemohl bránit.. snažil sem se bránit oba psy což se naštěstí i povedlo jediný kdo byl pokousaný byl ten majitel ale může si za to konec konců sám..

29.3.2017 17:23

Sundání náhubku znamená, že bude víc pokousání, víc škody, nesmyslný zbytečný nebezpečí při odtrhávání psů. Jasně že není úplně bezpečný odchytávat agresora, ale to je teda radši necháte porvat, ať se aspoň dokoušou navzájem, případně ukousnou ruku tomu, kdo je bude chtít rozdělit? Jak říkám, za mě je to do nebe volající nesmyslnost.
Můj pes nosí náhubek jen kvůli takovým agresorům. Už jsem odchytávala i NO a díky náhubku na mým psovi jsem s tím neměla žádný větší problémy. A to mám 50kg i s postelí. Ano, do psů jako jsou středoasiati nebo nějaký větší bull typy bych se asi šáhnout bála, a proto se zásadně vyhýbám místům, kde se takoví zlí psi navolno vyskytují, pokud to vím.

Chápu pocit, že "se pejsek aspoň bude moct bránit", ale upřímně nevěřím tomu, že to udělá nějaký zásadní rozdíl v tom, jak to ten pes psychicky ponese. Rvačka jako rvačka, to, že se mohl bránit zubama, je vám k ničemu - váš pes se jen zase utvrdí v tom, že musí takové psy řešit. Jestli u toho poteče víc nebo míň krve, to může být mnohdy fakt jedno.
Nehledě na to, jaký náklady budou na případnou veterinu. Proto rvačkám co nejvíc předcházím, a když už se vyskytne neovladatelný agresor, snažím se ho co nejdřív odchytit, aby nedošlo ke zranění.

29.3.2017 17:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

davidka napsal(a):

Nejprve jsem já, pokud se zraním a budu na nemocenské, bude problém.
Pak je můj pes a pak ti ostatní.
Pokud k nám poběží malý pes, jsem schopná zakročit, aby neprudil. Ale pokud je pes stejně velký a nebo větší a já vím, že svého psa neubráním, nevidím důvod, proč by se nemohl bránit sám!?
To, že ten cizí, útočící pes má potroublého majitele neznamená, že si svého psa nechám pokousat cizím psem beztrestně. Když nic jiného, útočník zjistí, že se vyhlídnutá oběť brání.
Třeba tím zachráním nějaké staré paní jejího ratlíčka. Agresor bude vědět, že může narazit.
Máte stejný názor jako pí Merklová! Já odmítám tolerovat agresi a nevychovanost ať už z jakéhokoliv důvodu. Vždy se budu bránit.

kvido46

29.3.2017 18:02
kvido46

XXX.XXX.132.27

sisi58 napsal(a):
Nejprve jsem já, pokud se zraním a budu na nemocenské, bude problém.
Pak je můj pes a pak ti ostatní.
Pokud k nám poběží malý pes, jsem schopná zakročit, aby neprudil. Ale pokud je pes stejně velký a nebo větší a já vím, že svého psa neubráním, nevidím důvod, proč by se nemohl bránit sám!?
To, že ten cizí, útočící pes má potroublého majitele neznamená, že si svého psa nechám pokousat cizím psem beztrestně. Když nic jiného, útočník zjistí, že se vyhlídnutá oběť brání.
Třeba tím zachráním nějaké staré paní jejího ratlíčka. Agresor bude vědět, že může narazit.
Máte stejný názor jako pí Merklová! Já odmítám tolerovat agresi a nevychovanost ať už z jakéhokoliv důvodu. Vždy se budu bránit.

Což rvačka dvou velkých psů bez náhubku určitě vyřeší

29.3.2017 18:07

"To, že ten cizí, útočící pes má potroublého majitele neznamená, že si svého psa nechám pokousat cizím psem beztrestně. Když nic jiného, útočník zjistí, že se vyhlídnutá oběť brání. "

To je hezká teorie, ale myslím si, že většina psů útočí ze strachu nebo preventivně na základě špatných zkušeností. Mají za to, že nejlepší obranou je preventivní útok, a proto startují po psech, kteří jim připadají nebezpeční (často nejistí, špatně socializovaní psi, kteří se sami trochu bojí; dominance s tím nemá nic společnýho). Myslím, že pokud se takový pes porve s druhým psem a odnese si z toho zranění, následky na psychice můžou být ještě větší, agresor může poté startovat po psech ještě víc. To vámi zamýšlené "poučení se" tam nenastane. Pes nepřemýšlí jako člověk.

29.3.2017 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"To, že ten cizí, útočící pes má potroublého majitele neznamená, že si svého psa nechám pokousat cizím psem beztrestně. Když nic jiného, útočník zjistí, že se vyhlídnutá oběť brání. "

To je hezká teorie, ale myslím si, že většina psů útočí ze strachu nebo preventivně na základě špatných zkušeností. Mají za to, že nejlepší obranou je preventivní útok, a proto startují po psech, kteří jim připadají nebezpeční (často nejistí, špatně socializovaní psi, kteří se sami trochu bojí; dominance s tím nemá nic společnýho). Myslím, že pokud se takový pes porve s druhým psem a odnese si z toho zranění, následky na psychice můžou být ještě větší, agresor může poté startovat po psech ještě víc. To vámi zamýšlené "poučení se" tam nenastane. Pes nepřemýšlí jako člověk.

To nejspíš ne, ale pokud je majitel blbec, který není schopen si vzít psa na vodítko, určitě nebude řešit, zda se jeho pes bojí nebo ne.
Takže žádný posun k lepšímu nenastane.
Prostě odmítám stát a koukat, jak cizí pes kouše do mého!

29.3.2017 18:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

kvido46 napsal(a):
Což rvačka dvou velkých psů bez náhubku určitě vyřeší

Nevyřeší. Ale já nebudu stát, jak tvrdé Y a koukat, jak mi agresor trhá psa, aniž se tento může bránit.
To tedy ne!

kvido46

29.3.2017 19:01
kvido46

XXX.XXX.132.27

sisi58 napsal(a):
Nevyřeší. Ale já nebudu stát, jak tvrdé Y a koukat, jak mi agresor trhá psa, aniž se tento může bránit.
To tedy ne!

Nebudete stát jako Y, ale dva velké psy bez náhubku nemáte šanci rozdělit.

29.3.2017 19:08

Jen k tomu sundavání náhubku - jak víte, že budete moci toho druhého psa odchytit? Když je menší, fajn, ale pes co váží skoro to co vy, nevíte jestli je agresivní jen na psy, nebo vyjede i po vás...
Už se mi to jednou stalo, přiřítila se k nám agresivní čuba, tak 40kg, já samozřejmě odvelela psy za mě, tu co je rváč dala na vodítko na krátko, a stoupla si před agresorku, protože většina pouličních psů si na člověka nedovolí. Dovolila, jediné štěstí bylo, že jsem měla všechny tři psy u sebe a seřadily se vedle mě, a na takovou přesilu už si netroufla. Být tam jen s jednou čubou a ještě onáhubkovanou, tak jsme nejspíš pokousané obě. Takže za mě pokud přibíhá agresivní cizí pes, náhubek sundavám. Můj pes je pro mě víc než cizí, jsem za něj zodpovědná, naučila jsem ho že mi má věřit. Nebudu ho zbytečně vystavovat nebezpečí protože chudák nevychovaný agresor.

29.3.2017 19:19
LájošM

XXX.XXX.14.251

Když ten koš nesundáte, můžete zavolat policii, náklady na ošetření vymáhat po majiteli psa bez náhubku. Když nebude mít koš nikdo, asi těžko budete dokazovat kdo koho napadl, jestli majitel druhého psa ho měl nebo neměl pod kontrolou.

I kdybyste z toho blba nic nevymohl, určitě si dá příště pozor, protože za ty opletačky to nestojí. Tím byste udělal víc dobrého, než nechat psy se porvat a tzv. nechat jednoho bránit se.

Pokud bych vyšel ze psí rvačky s pokousanýma rukama, to by byl takový šrumec, že by se ten druhý majitel vyhýbal našemu okolí ještě léta.

29.3.2017 19:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

LájošM napsal(a):
Když ten koš nesundáte, můžete zavolat policii, náklady na ošetření vymáhat po majiteli psa bez náhubku. Když nebude mít koš nikdo, asi těžko budete dokazovat kdo koho napadl, jestli majitel druhého psa ho měl nebo neměl pod kontrolou.

I kdybyste z toho blba nic nevymohl, určitě si dá příště pozor, protože za ty opletačky to nestojí. Tím byste udělal víc dobrého, než nechat psy se porvat a tzv. nechat jednoho bránit se.

Pokud bych vyšel ze psí rvačky s pokousanýma rukama, to by byl takový šrumec, že by se ten druhý majitel vyhýbal našemu okolí ještě léta.

Majitel agresora samozřejmě počká na místě, než naše polícia přijede. Zlatý voči.
A až budu mít zmrzačenou ruku/ce, bude mi prd platné, že bude šrumec. Známe české právo a spravedlnost.
A náhubek mému psu strhl ten druhý pes, to jste neviděl?

kvido46

29.3.2017 19:32
kvido46

XXX.XXX.132.27

sisi58 napsal(a):
Majitel agresora samozřejmě počká na místě, než naše polícia přijede. Zlatý voči.
A až budu mít zmrzačenou ruku/ce, bude mi prd platné, že bude šrumec. Známe české právo a spravedlnost.
A náhubek mému psu strhl ten druhý pes, to jste neviděl?

Je vidět, že máte fakt přehled

29.3.2017 19:35
dadu

XXX.XXX.61.94

Plně souhlasím se sisi58 a chingis.
LájošM - myslím, že nemáte pravdu v tom, že ten blb si dá příště pozor. Většinou to mají u zadele. Bohužel.

kvido46

29.3.2017 19:40
kvido46

XXX.XXX.132.27

Jen k tomu sundavání náhubku - jak víte, že budete moci toho druhého psa odchytit? Když je menší, fajn, ale pes co váží skoro to co vy, nevíte jestli je agresivní jen na psy, nebo vyjede i po vás...
Už se mi to jednou stalo, přiřítila se k nám agresivní čuba, tak 40kg, já samozřejmě odvelela psy za mě, tu co je rváč dala na vodítko na krátko, a stoupla si před agresorku, protože většina pouličních psů si na člověka nedovolí. Dovolila, jediné štěstí bylo, že jsem měla všechny tři psy u sebe a seřadily se vedle mě, a na takovou přesilu už si netroufla. Být tam jen s jednou čubou a ještě onáhubkovanou, tak jsme nejspíš pokousané obě. Takže za mě pokud přibíhá agresivní cizí pes, náhubek sundavám. Můj pes je pro mě víc než cizí, jsem za něj zodpovědná, naučila jsem ho že mi má věřit. Nebudu ho zbytečně vystavovat nebezpečí protože chudák nevychovaný agresor.

Pokud by se strhla opravdová mela, tak v rámci férového boje navolno a bez košů by se smečka vrhla na nejslabší článek, nemusí to znamenat, že by si vybrali jen cizího agresora.

29.3.2017 20:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

kvido46 napsal(a):
Je vidět, že máte fakt přehled

To jsou zkušenosti, mladý pane.
Stále doufám v nejlepší a počítám s nejhorším. Pokud bude vše, jak má být, budu ráda, pokud ne, nebudu překvapená.

kvido46

29.3.2017 20:20
kvido46

XXX.XXX.132.27

sisi58 napsal(a):
To jsou zkušenosti, mladý pane.
Stále doufám v nejlepší a počítám s nejhorším. Pokud bude vše, jak má být, budu ráda, pokud ne, nebudu překvapená.

Tak vás chci vidět / nebo spíše nechci/, jak budete reagovat, když sundáte svému psovi náhubek, aby se bránil, bude Vám ho rvát cizí pes pod sebou a doopravdy, vy budete stát jak Y, protože nebudete mít jak zasáhnout. Budete uhýbat zubům obou psů, protože jaksi ve rvačce nerozlišují, co je páníček a co soupeř...
A jak psal Lájoš M, žádnou náhradu nebudete mít šanci získat.

29.3.2017 20:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

kvido46 napsal(a):
Tak vás chci vidět / nebo spíše nechci/, jak budete reagovat, když sundáte svému psovi náhubek, aby se bránil, bude Vám ho rvát cizí pes pod sebou a doopravdy, vy budete stát jak Y, protože nebudete mít jak zasáhnout. Budete uhýbat zubům obou psů, protože jaksi ve rvačce nerozlišují, co je páníček a co soupeř...
A jak psal Lájoš M, žádnou náhradu nebudete mít šanci získat.

Zatímco když bude mít můj pes náhubek, zapojím se do rvačky, ve které mě pokouše pouze cizí pes. A nejen mě, ale i mého psa. Protože majitel agresora, který si neumí odvolat psa, se nepohrne, aby psy roztrhl, protože by ho v zápalu boje vlastní pes pokousal.
Když boj, tak rovné podmínky.
Náhradu stejně žádnou nedostanu, neboť majitel agresora zahne kramle a ke svému psu se nebude hlásit.
Lepší nápady nemáte?

29.3.2017 20:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

kvido46 napsal(a):
Pokud by se strhla opravdová mela, tak v rámci férového boje navolno a bez košů by se smečka vrhla na nejslabší článek, nemusí to znamenat, že by si vybrali jen cizího agresora.

Smečka?
Jeden pes bez majitele a já se svým psem, který si bohužel nechá od lidí líbit cokoli.

29.3.2017 20:35
dadu

XXX.XXX.61.94

sisi58 napsal(a):
Zatímco když bude mít můj pes náhubek, zapojím se do rvačky, ve které mě pokouše pouze cizí pes. A nejen mě, ale i mého psa. Protože majitel agresora, který si neumí odvolat psa, se nepohrne, aby psy roztrhl, protože by ho v zápalu boje vlastní pes pokousal.
Když boj, tak rovné podmínky.
Náhradu stejně žádnou nedostanu, neboť majitel agresora zahne kramle a ke svému psu se nebude hlásit.
Lepší nápady nemáte?

Jen souhlasím

kvido 46

29.3.2017 20:53
kvido 46

XXX.XXX.132.27

sisi58 napsal(a):
Smečka?
Jeden pes bez majitele a já se svým psem, který si bohužel nechá od lidí líbit cokoli.

To nebylo na vas.

29.3.2017 21:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tady všichni píší, že svému psu sundají náhubek, aby se mohl bránit. A co když ani nebude mít na to, aby toho cizího psa odrazil, ba právě naopak. Ten cizí pes ho prostě dorve aniž by se můj pes mohl, nebo chtěl bránit. Záleží na tom, kdo je silnější, kdo má více zkušeností z bitek, a to vždycky nemusí být zrovna můj pes. To, že nebude mít můj pes košík, věc prostě nevyřeší, ale zkomplikuje. Já bych tedy svému psu košík určitě nesundávala, měla bych větší prostor odchytit, odehnat cizího agresora. I kdyby se do mého psa zakousl, neměl by čas nadělat další škody. Kdo ale viděl dva rvoucí se psy, kteří se vzájemně rvou za čumáky, tak pochopí, že takové psy lze od sebe dostat jen velmi těžko a podaří se to většinou tehdy, když každý majitel odškrtí svého psa. V jedné osobě je to prakticky neproveditelné, zvláště, když jde o větší psy. A když se to podaří, druhý den mají oba psi hlavy jak bulteriér + tržné rány na hlavě, které se léčí nejméně týden.

29.3.2017 21:32

koňadra napsal(a):
Tady všichni píší, že svému psu sundají náhubek, aby se mohl bránit. A co když ani nebude mít na to, aby toho cizího psa odrazil, ba právě naopak. Ten cizí pes ho prostě dorve aniž by se můj pes mohl, nebo chtěl bránit. Záleží na tom, kdo je silnější, kdo má více zkušeností z bitek, a to vždycky nemusí být zrovna můj pes. To, že nebude mít můj pes košík, věc prostě nevyřeší, ale zkomplikuje. Já bych tedy svému psu košík určitě nesundávala, měla bych větší prostor odchytit, odehnat cizího agresora. I kdyby se do mého psa zakousl, neměl by čas nadělat další škody. Kdo ale viděl dva rvoucí se psy, kteří se vzájemně rvou za čumáky, tak pochopí, že takové psy lze od sebe dostat jen velmi těžko a podaří se to většinou tehdy, když každý majitel odškrtí svého psa. V jedné osobě je to prakticky neproveditelné, zvláště, když jde o větší psy. A když se to podaří, druhý den mají oba psi hlavy jak bulteriér + tržné rány na hlavě, které se léčí nejméně týden.

Takže tím, že nechám svému psu náhubek, tak mu seberu možnost se aspoň nějak bránit? To je přece nelogické. A vy těžko odeženete velkého psa rozhodnutého se s tím vaším porvat... Roztrhnout psy musí mnimálně dva lidé...

29.3.2017 21:46
koldy

XXX.XXX.97.52

Tak jako nevím proč bych si měl psy nechat dorvat od nějakého agrasevniho čokla. Hlavně, že můj pes bude mít košík a bude pokousán a útočník bude v klidu jak pes tak majitel a příště ho bude mít stejnak na volno a nic se nezmění.
U nás máme taky takového experta, baba má pitbula, pes agresivní jak prase, baba ho skoro nevenčí a když ho tak je to fakt sranda. Pes s eo, stejnak ženskou za sebou vláčí jak kdyby dělal puling, totiž paní má 50 kg i s postelí. Mají neviditelný plot, psovi je to jedno, naštěstí je moc nepotkávám. Pokud ano a vrhne se na nás pouštím oba psy a je mi jedno jak ten čokl dopadne. Hodně lidem se tu oddechne.

29.3.2017 21:52
koňadra

XXX.XXX.128.31

Takže tím, že nechám svému psu náhubek, tak mu seberu možnost se aspoň nějak bránit? To je přece nelogické. A vy těžko odeženete velkého psa rozhodnutého se s tím vaším porvat... Roztrhnout psy musí mnimálně dva lidé...

A kde máte jistotu, že se váš pes vůbec bude bránit? Když na něj nastoupí nějaký rváč, který ví, jak uchopit, tak váš pes třeba nebude mít ani šanci.
Roztrhnout dva psy se musí tehdy, když právě mají možnost se do sebe vzájemně zakousnout, tzn. když jsou oba bez košíku. Pokud můj pes košík mít bude a cizí pes se mu někam zakousne, tak prostě odškrtím toho cizího psa (pokud to není třeba kavkazan, na něj by asi moje fyzické síly nestačily). Pokud jsou ale dva psi zakousnuti do sebe vzájemně, tak je prostě od sebe jeden člověk nedostane.

29.3.2017 21:54
Mamutka

XXX.XXX.166.1

Čím se zlepší obrana mého psa, když mu sundám náhubek?

29.3.2017 22:04
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

koňadra napsal(a):

Na puštění psa funguje kroucení varlat. Tahání zakouslých psů za obojek podporuje agresivitu.

29.3.2017 22:13
dadu

XXX.XXX.61.94

Mamutka napsal(a):

Přece tím, že může taky kousnout...

29.3.2017 22:14
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

jahodapavel napsal(a):
Na puštění psa funguje kroucení varlat. Tahání zakouslých psů za obojek podporuje agresivitu.

A co kdyz jde o feny?

29.3.2017 22:15
dadu

XXX.XXX.61.94

jahodapavel napsal(a):

Upřímně řečeno, neumím si představit, že tahám cizího psa třeba kavkaze, nebo RTW za varlata...

29.3.2017 22:17
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ubrat kyslik nebo, jak provedla jedna drobna rozhodci na vystave- prst do zadku ( mam z knihy).

29.3.2017 22:27

koňadra napsal(a):

Viděla jsem, fena erdel se mi poprala s jinou nenáviděnou fenou kavkazáka...páník kavkazačky v obchodě, já před obchodem, kavkazka se utrhla z úvazku...ty se tak leta nenáviděly, že si to teď šly prostě vyříkat, takže jsem se ani nesnažila se stavět před mojí fenu, ani to nešlo, jen jsem pustila vodítko...po pár minutách psí rvačky už byly feny do sebe jen zakouslé na hlavách, já na pokraji sil, jak jsem se je snažila rozehnat- lidi, co přijížděli k obchodu raději nevystupovali z aut, kavkazka držela mojí přes půl hlavy, já seděla na kavkazce a držela jí za tváře aby nepopocvakla a snažila se jí mého psa vyklepat z huby- nešlo to, a protože už jen opravdu byly do sebe zakouslé, šla jsem do obchodu pro páníka kavkazky (znali jsme se) a pak až ve dvou jsme je od sebe dostali...

29.3.2017 22:33
Mamutka

XXX.XXX.166.1

dadu napsal(a):
Přece tím, že může taky kousnout...

Takže já psovi sundám náhubek a vlastně mu tím jako říkám, tak Bobíku a teď se pěkně servi a pokousej toho cizího hafana víc než on tebe. To je slušná obrana

29.3.2017 22:41
dadu

XXX.XXX.61.94

Pokud nejsem schopná ho ubránit já, tak mu aspoň dám šanci se bránit. Jak by se líbilo vám, kdyby jste měla svázané ruce a někdo s rukama volnýma by se s váma šel prát?

29.3.2017 22:47

Jinak moje reakce na volného psa, když běží na mojeho- vždycky jsem měla pokousaného psa víc ( dva případy-ridžbečka a berňák) když jsem měla psa na vodítku a instinktivně jsem si psa tahala k sobě, aby těm útočícím neublížila, kouslá jsem byla i já do nohy od ridžbečky...
Tak nějak mi potom připadalo, že jsem psa "zradila" tím, jak jsem ho omezovala a ona to odnesla...

29.3.2017 23:06
Mamutka

XXX.XXX.166.1

dadu napsal(a):
Pokud nejsem schopná ho ubránit já, tak mu aspoň dám šanci se bránit. Jak by se líbilo vám, kdyby jste měla svázané ruce a někdo s rukama volnýma by se s váma šel prát?

Jsem schopná svého psa bránit. Obávala bych se toho, že když psa nechám rvát se jednou, bude se to napříště opakovat.

29.3.2017 23:22

koňadra napsal(a):
A kde máte jistotu, že se váš pes vůbec bude bránit? Když na něj nastoupí nějaký rváč, který ví, jak uchopit, tak váš pes třeba nebude mít ani šanci.
Roztrhnout dva psy se musí tehdy, když právě mají možnost se do sebe vzájemně zakousnout, tzn. když jsou oba bez košíku. Pokud můj pes košík mít bude a cizí pes se mu někam zakousne, tak prostě odškrtím toho cizího psa (pokud to není třeba kavkazan, na něj by asi moje fyzické síly nestačily). Pokud jsou ale dva psi zakousnuti do sebe vzájemně, tak je prostě od sebe jeden člověk nedostane.

Protože je to normální pes. A pokud ho někdo napadne, bude se bránit. To je normální reakce. Nebo co by měl podle vás dělat? Začít zpívat aby se agresor lekl?

29.3.2017 23:23

Mamutka napsal(a):
Jsem schopná svého psa bránit. Obávala bych se toho, že když psa nechám rvát se jednou, bude se to napříště opakovat.

Opravdu jste schopná svého psa ubránit? Sotva...

30.3.2017 06:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Protože je to normální pes. A pokud ho někdo napadne, bude se bránit. To je normální reakce. Nebo co by měl podle vás dělat? Začít zpívat aby se agresor lekl?

Víte, mám celý život smečku fen. Někdy se ne každá s každou snese. A bitek jsem zažila nespočet, vždy jsem byla na blízku, samotné je spolu nenechávám. A proto píši to, co píši. Obyčejně to končí tak, že jedna fena leží na zádech a ostatní ji rvou. Ona se sice snaží taky kousat, ale je to asi tak jako plivnutí do moře, kdybych nezasáhla, byla by hodně potrhaná a mrtvá.

Pro dadu:
"Pokud nejsem schopná ho ubránit já, tak mu aspoň dám šanci se bránit. Jak by se líbilo vám, kdyby jste měla svázané ruce a někdo s rukama volnýma by se s váma šel prát?"
Neposuzujte psa jako člověka. Něco jiného je, když se potkají dva bezprizorní psi na ulici, ale něco jiného je, když já mám svého psa na vodítku a u nohy. To je moje povinnost toho psa ubránit. Pokud vím, že potkávám takového nezodpovědného člověka s nebezpečným psem, pořídím si nějaký paralyzér. Ale kvůli tomu, že nějaký pes napadne mého psa, nebudu z něj také vychovávat rváče.

30.3.2017 06:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Opravdu jste schopná svého psa ubránit? Sotva...

Pro sotva? Když mi šla po psovi po operaci argentina, zrychtovala jsem jí tak, že se bála se k nám od té doby přiblížit. Není to dobře, ale měla jsem o svého sotva se hýbajícího psa takový strach a na majitele té argentiny - našeho souseda - takový vztek, že to odnesl chudák pes, ale pomohlo to.

30.3.2017 07:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Mamutka napsal(a):

No, pokud jste takový "King", že zvládnete cizího nasr*ného kavkaza, nebo RTW, tak to potom klobouk dolů... Pokud bych měla malého psa, tak ho samozřejmě bránit budu, ale mám i právě zmiňovaného RTW. Psy chovám už šestadvacet let (šarplanin, čivava, ... ) a asi mám štěstí, páč jsem se zatím (a doufám, že to tak i zůstane) do ostrého střetu psů nedostala.

Janae

30.3.2017 07:42
Janae

XXX.XXX.160.254

scylla napsal(a):
Pro sotva? Když mi šla po psovi po operaci argentina, zrychtovala jsem jí tak, že se bála se k nám od té doby přiblížit. Není to dobře, ale měla jsem o svého sotva se hýbajícího psa takový strach a na majitele té argentiny - našeho souseda - takový vztek, že to odnesl chudák pes, ale pomohlo to.

A jak se zrychtuje argentina?
To bych potřebovala umět. Dost často se nám po vsi navolno pohybuje vzteklá fena vlčáka, utočí na psy. Já mám jasno, kdyby jsem ji potkala s naším psem, pouštím psa a nebudu se jim do toho motat. Je mi jasné, že můj pes z toho vyjde vítězně, ale bohužel vzhledem k jeho zdravotnímu stavu to bude jeho poslední zápas.
Manžel by mezi ně vlítnul, se strašným řevem by je rozkopnul, využil by chvilku překvapení a odtrhl by je od sebe, fenu by nejspíš domlátil klackem. Zatím mu to vždy fungovalo, já na to nemám koule.

Nějaká rada pro člověka, který mezi psy nevlítne? Jak zamezit rvačce dřív než k ní dojde?Pepřák se mi zdá přehnaný a asi bych ho neuměla použít.

30.3.2017 07:47

Hmm, má křížence RTW a nevím, proč bych ho neměla bránit. Silnější článek smečky má chránit slabší články. A já jsem ten silnější a udělám, co bude v mých silách, abych svýho psa ochránila. Pokud někdo svýho psa nechrání, nemůže se pak divit, že mu pes začne startovat po psech, protože co jinýho mu bude zbývat, že... A neříkám, že bych šla do kavkazáka nebo naštvanýho bul psa. Takový se prostě snažím vůbec nepotkávat, pokud to jde. Ale čapnout NO nebo nějakýho lovečáka a počkat, až si pro něj majitel dojde, to zvládnu i já. Mnohem hůř se mi teda odchytávají mají ratlíci, protože jsou hrozně rychlí a malí.

30.3.2017 07:49

Janae napsal(a):
A jak se zrychtuje argentina?
To bych potřebovala umět. Dost často se nám po vsi navolno pohybuje vzteklá fena vlčáka, utočí na psy. Já mám jasno, kdyby jsem ji potkala s naším psem, pouštím psa a nebudu se jim do toho motat. Je mi jasné, že můj pes z toho vyjde vítězně, ale bohužel vzhledem k jeho zdravotnímu stavu to bude jeho poslední zápas.
Manžel by mezi ně vlítnul, se strašným řevem by je rozkopnul, využil by chvilku překvapení a odtrhl by je od sebe, fenu by nejspíš domlátil klackem. Zatím mu to vždy fungovalo, já na to nemám koule.

Nějaká rada pro člověka, který mezi psy nevlítne? Jak zamezit rvačce dřív než k ní dojde?Pepřák se mi zdá přehnaný a asi bych ho neuměla použít.

Já bydlet někde, kde se dost často pohybuje na volno nějaký zlý pes, udělala bych všechno proto, aby se tam nepohyboval. Mluvit s majitelem, zkusit policii (s tím, že fena ohrožuje lidi), úřady, cokoliv.

30.3.2017 07:51

scylla napsal(a):

To byla nějaká nemocná zesláblá argentina?

30.3.2017 07:56
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

"Silnější článek člověk, slabší článek pes"..., není to trochu složitější? Vždyť psi jsou vyuzivani k hlidani, ochraně stad, vyreseni nepritele, boj s divočákem, nornici resi lisku v nore...atd atp, opravdu je, člověk vždy ten silnější článek?

30.3.2017 07:57
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Sundat košík...jojo, aneb, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Dát možnost se zakousnout oběma psům je největší kravina, pokud je na to člověk sám. Svého psa bránim a všema silama zabraňuju rvačce. Pokud už se to přesto stane, tak pokud agresor jen lítá kolem a chňape, tak odkopnu, švihnu vodítkem přes palici. Pokud se zakousne, tak zase jen řešim agresora...hodim smyčku na krk a přidusim, až pustí. Pes opravdu nebude mít náladu kousnout vás, bude rád, že lape po dechu. V týhle jeho slabý chvilce ho odkopu pryč. Pokud bych sundala košík svýmu psovi, tak řešim dva psy zakouslý do sebe a nevim koho přiškrtit dřív, nehledě na to, že jak se psi rvou navzájem, tak ta bolest je ještě víc podporuje do boje. Takže to, co bych s košíkem vyřešila za pár minut s minimálním zraněním, bych bez košíku řešila třeba čtvrt hodiny s dost dorvanejma psama...ale tak, hlavně, že měl šanci se bránit.

30.3.2017 08:02

Lexaurin napsal(a):
"Silnější článek člověk, slabší článek pes"..., není to trochu složitější? Vždyť psi jsou vyuzivani k hlidani, ochraně stad, vyreseni nepritele, boj s divočákem, nornici resi lisku v nore...atd atp, opravdu je, člověk vždy ten silnější článek?

A kdo z dnešních "běžných pejskařů" má psa, kterej sebevědomě a beze strachu hlídá, chrání stádo, bojuje s divočákem? Jasně, kdo má, ten ať nechá psa řešit, co pes vyřešit zvládne. Já mám ve svým pejskařským okolí 99% psů, který mají roli mazlíčků, společníků, parťáků, v horším případě nahrazují dítě (případně se tak s nima zachází). Takoví psi fakt nemají na to, aby svýho pána bránili, a to včetně mýho psa, kterej je tak trochu posera, a jeho rolí není a nikdy nemělo být chránit mě (ačkoliv se s ním cítím bezpečně, protože je drsného vzhledu - ale to je vše).

30.3.2017 08:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nečetla jsem celé, ale velkým plemenům a typu bull, bych košík nesundala, z důvodů jak píše třeba Huskyjanina. A trochu bych se bála i toho, že sundání košíku je pro psa povel: teď běž a vyřeš to. Alespoň pokud jsem viděla, se tak trénují pracovní plemena.

30.3.2017 08:13

A kdo z dnešních "běžných pejskařů" má psa, kterej sebevědomě a beze strachu hlídá, chrání stádo, bojuje s divočákem? Jasně, kdo má, ten ať nechá psa řešit, co pes vyřešit zvládne. Já mám ve svým pejskařským okolí 99% psů, který mají roli mazlíčků, společníků, parťáků, v horším případě nahrazují dítě (případně se tak s nima zachází). Takoví psi fakt nemají na to, aby svýho pána bránili, a to včetně mýho psa, kterej je tak trochu posera, a jeho rolí není a nikdy nemělo být chránit mě (ačkoliv se s ním cítím bezpečně, protože je drsného vzhledu - ale to je vše).

A kde je chyba, že se role psů tak posunula? Že čím dál častěji nahrazují různým pipinám dítě a je s nimi taky tak zacházeno? Že si páry nejprve pořídí psa na zkoušku jestli zvládnou dítě? Proč je čím dál víc bázlivých psů?
Jedním z úkolů psa je být společníkem svým lidem, ale krom společenských plemen by měli mít ještě jiné úkoly, takové, které odpovídají jejich určení - hlídání, obrana a ochrana, lov, prostě práci, ke které byli vyšlechtěni... nebo aspoň nějakou práci...

30.3.2017 08:13
Atheira

XXX.XXX.240.170

Moc to zjednodušujete. Samozřejmě, že nějaký malý pinďa, jehož nejhorší zločin je, že zabil botu, si neporadí ani se středně velkým voříškem, natož když po něm vlítne třeba RTW... Lepší, když bude v takové situaci posera než aby dělal ramena a obrovi šel ještě naproti.
Na hlídání, ochranu stád a dohledávání zvěře (Jako pardon, ale ŽÁDNÝ pes nebojuje s divočákem, to by rychle skončil rozpáraný) byla šlechtěna některá určitá plemena. Neznamená to, že takový je každý pes. Jsou totiž taky psi, co byli odjakživa šlechtěni proto, aby dřepěli pánečkovi na klíně (když to přeženu).
Navíc se tu nebavíme o nutnosti bránit pána, ale o rvačce pes x pes. V takovém případě by měl člověk svého psa bránit stejně jako by se o to snažil pes v situaci, kdy mu po člověku půjde člověk...

30.3.2017 08:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mamutka napsal(a):

Tím, že se může bránit. S košíkem to jde těžko. Může být, že agresor je agresivní ze zbabělosti a pokud od mého psa dostane kousanec uteče. Nebo ne, to nevím. Ale při mé velikosti a věku už svého psa nedokážu aktivně bránit, takže bude mít možnost se bez náhubku ohradit proti útoku sám.
Já už opravdu odmítám být sluníčková vůči agresívnímu okolí. Na hrubý pytel hrubá záplata.

30.3.2017 08:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

koňadra napsal(a):

Ano, můj pes by se aktivně bránil.
Žil bohužel nějakou dobu jako bezďák a má některé návyky z té doby. Mimo jiné aktivní obranu. Do civilizace je to nepřípustné, ale na přežití žádoucí.

30.3.2017 08:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mamutka napsal(a):
Takže já psovi sundám náhubek a vlastně mu tím jako říkám, tak Bobíku a teď se pěkně servi a pokousej toho cizího hafana víc než on tebe. To je slušná obrana

Nikoli, já svému psu sundám náhubek proto, aby ho neměl na hubě. Nikdy nesundávám svému psu náhubek s povelem: "Vem si ho!".

30.3.2017 08:33

Psovi sundám náhubek, aby neměl před agresorem handicap a mohl se bránit.

30.3.2017 08:33
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Atheira napsal(a):
Moc to zjednodušujete. Samozřejmě, že nějaký malý pinďa, jehož nejhorší zločin je, že zabil botu, si neporadí ani se středně velkým voříškem, natož když po něm vlítne třeba RTW... Lepší, když bude v takové situaci posera než aby dělal ramena a obrovi šel ještě naproti.
Na hlídání, ochranu stád a dohledávání zvěře (Jako pardon, ale ŽÁDNÝ pes nebojuje s divočákem, to by rychle skončil rozpáraný) byla šlechtěna některá určitá plemena. Neznamená to, že takový je každý pes. Jsou totiž taky psi, co byli odjakživa šlechtěni proto, aby dřepěli pánečkovi na klíně (když to přeženu).
Navíc se tu nebavíme o nutnosti bránit pána, ale o rvačce pes x pes. V takovém případě by měl člověk svého psa bránit stejně jako by se o to snažil pes v situaci, kdy mu po člověku půjde člověk...

No ja na Animal prave viděla dokument, kde smečku psu vyuzivali k lovu divocaku- tvrdí psi, tvrdí lidi. Nekteri psi zle potrhani- ty, rovnou majitelecna miste zasili! a ano, někteří to neprezili.
A i boj pes x pes, ma mnoho duvodu. Moje fena kupříkladu chrání me, a když do našeho prostoru prileti pes, kterého vyhodnoti jako nebezpečného, resi to.

30.3.2017 08:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mamutka napsal(a):

Vy jste fakt humoristka nebo jste ještě nepotkali opravdu agresivního psa.
Neumím si představit, jak se ženská dokáže popasovat s 60 kg rozzuřeným psem (ale i menším). Ten pes má zuby a je plný adrenalinu. To není kombinace pro boj zblízka. Nemáte prostě nárok. A ještě situaci zhoršíte tím, že příště už bude pes vědět, že vyhraje i nad člověkem, což je pro něj konečná. V důsledku budete tím, kdo pošle tohoto psa pod uspávací injekci, z důvodu agresivity vůči člověku.
Zatím co, když se poperou psi, nikdo to nebere jako útok na nikoho. Prostě se dva psi poprali, hotovo. Psi to prostě občas dělají.Tečka.

30.3.2017 08:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

koňadra napsal(a):
Víte, mám celý život smečku fen. Někdy se ne každá s každou snese. A bitek jsem zažila nespočet, vždy jsem byla na blízku, samotné je spolu nenechávám. A proto píši to, co píši. Obyčejně to končí tak, že jedna fena leží na zádech a ostatní ji rvou. Ona se sice snaží taky kousat, ale je to asi tak jako plivnutí do moře, kdybych nezasáhla, byla by hodně potrhaná a mrtvá.

Pro dadu:
"Pokud nejsem schopná ho ubránit já, tak mu aspoň dám šanci se bránit. Jak by se líbilo vám, kdyby jste měla svázané ruce a někdo s rukama volnýma by se s váma šel prát?"
Neposuzujte psa jako člověka. Něco jiného je, když se potkají dva bezprizorní psi na ulici, ale něco jiného je, když já mám svého psa na vodítku a u nohy. To je moje povinnost toho psa ubránit. Pokud vím, že potkávám takového nezodpovědného člověka s nebezpečným psem, pořídím si nějaký paralyzér. Ale kvůli tomu, že nějaký pes napadne mého psa, nebudu z něj také vychovávat rváče.

Nevychováváte rváče. Jen narovnáte podmínky. A třeba se zkušenost s obranou bude hodit vašemu psu někdy příště. Nemůžete vědět, do jaké situace se může dostat.
Může vám utéci a ve volnosti ji napadne druhý pes, co pak? Když ji vy nebudete bránit. Půjde na policii? Ne, bude se bránit a bude to umět. Bude mít zkušenost. Je to kruci pes, ne vaše dítě. Nemusíte ho zachraňovat i za cenu života.

30.3.2017 08:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Atheira napsal(a):

Už jsem to tu psala.
Neumím si představit, jak se ženská dokáže popasovat s 60 kg rozzuřeným psem (ale i menším). Ten pes má zuby a je plný adrenalinu. To není kombinace pro boj zblízka. Nemáte prostě nárok. A ještě situaci zhoršíte tím, že příště už bude ten pes vědět, že vyhraje i nad člověkem, což je pro něj konečná. V důsledku budete tím, kdo pošle tohoto psa pod uspávací injekci, z důvodu agresivity vůči člověku.
Zatím co, když se poperou psi, nikdo to nebere jako útok na nikoho. Prostě se dva psi poprali, hotovo. Psi to prostě občas dělají.Tečka.

30.3.2017 08:59
inusanka

XXX.XXX.98.58

Už dlouhá léta mám obří psy. První NF byl z útulku a dost nesnášenlivý. Venku chodil s košem a i tak dokázal druhého psa dostat pod sebe. Ano, má na krku hřívu a možnost poranění opravdu minimální, nejvíc to vždycky odnesou pysky. Nikdy mne ani nenapadlo, abych mu ten košík sundala, protože ubránit se zvládne i bez možností kousat.
Současná fena je dominantní a není sice agresivní, ale chytá na první dobrou. Košík nemá, ale tu zase dávám na vodítko. Stalo se nám i že jsme potkaly uteklou fenku ČV, která agresivní je a naši nesnáší a kupodivu stačilo na ni opravdu silným hlasem zařvat a nepřiblížila se k nám.

30.3.2017 09:07
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Lexaurin napsal(a):
No ja na Animal prave viděla dokument, kde smečku psu vyuzivali k lovu divocaku- tvrdí psi, tvrdí lidi. Nekteri psi zle potrhani- ty, rovnou majitelecna miste zasili! a ano, někteří to neprezili.
A i boj pes x pes, ma mnoho duvodu. Moje fena kupříkladu chrání me, a když do našeho prostoru prileti pes, kterého vyhodnoti jako nebezpečného, resi to.

Samozřejmě, že jsou psi, kteří dokážou zadržet divoké prase, že s ním bojují. A žijou. Nejen v dokumentech z jižní Ameriky, ale i u nás. smajlík V původním příspěvku to ale bylo myšleno asi trochu jinak.

30.3.2017 09:12
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Dasvo napsal(a):
Samozřejmě, že jsou psi, kteří dokážou zadržet divoké prase, že s ním bojují. A žijou. Nejen v dokumentech z jižní Ameriky, ale i u nás. smajlík V původním příspěvku to ale bylo myšleno asi trochu jinak.

Reaguji na Altheiru, která psala, ze" žádný pes nebojuje s divočákem".

30.3.2017 09:23
Atheira

XXX.XXX.240.170

Lexaurin napsal(a):

Tak běžně se lovečáci necvičí tak, aby útočili na divočáka, ale tak, aby tu svou práci taky přežili. Něco takovýho může udělat jen blázen, ale nepřu se s váma, že to tak někde není.

30.3.2017 10:03

lesnížínka napsal(a):
Nečetla jsem celé, ale velkým plemenům a typu bull, bych košík nesundala, z důvodů jak píše třeba Huskyjanina. A trochu bych se bála i toho, že sundání košíku je pro psa povel: teď běž a vyřeš to. Alespoň pokud jsem viděla, se tak trénují pracovní plemena.

Tak zrovna u nás - Tori je taky "bull", už dospěla, do agresora se zakousne strategicky do krku či hlavy kolem ucha. Agresor kousnout nemůže, bull nepustí, rvačka vyřešena jen s přidušeným bullem a pohmožděninou na krku agresora. Jen protože je rváč, tak ji tu možnost radši nedám, ale rozhodně ji nenechám náhubek, aby ji agresor mohl dorvat jak chtěl v případě, že mě se nebude dařit ho s pokousanýma rukama chytit. Ne každý pes jen chňape nebo se zakousne a nechá se škrtit. Také je varianta že se zakousne, pustí, zakousne, pustí, jedno jestli do psa nebo do vás, cokoliv se přiblíží, kousne, a bude rychlejší než vy.

Já už moc neváhám využít Čertice, pokud je agresor v jejích schopnostech. Kdybych to udělala hned u prvního konfliktu s pitbulkou co pokousala Tori, nemusela mít prokousnutý loket, nemusela jsem tři měsíce chodit naší ulicí s očima i vzadu. Nakonec jí stejně Čertice sejmula, dvakrát pročísla kožich žiletkami co má místo zubů, a byl klid. Majitelé jí buď od té doby drželi doma, nebo se tak nanicovatého pitbula zbavili.
Co bych dělala s agresorem nad její možnosti nevím, ale co nepřepere ona, nepřeperu ani já, pořád nemám důvod jí ten náhubek nesundat. Ano, přiznávám že je výhoda když je pes pacifista se silnými ochranářskými pudy. Anděla bych do rvačky nepustila přesně z toho důvodu co někdo podotknul výše, je to oportunista co se přidá na stranu silnějšího.

30.3.2017 10:13
lavacca

XXX.XXX.218.25

Chodím ven bežně s ovčandou, které ten košík nosím sebou a v případě, ze by na nas letěl pes, tak ji ten košík nandam a stoupnou si před ni. Nosím vždy s sebou vodítko navíc, na většinu psu stačí zarvat. Jiné připadne pretahnout vodítkem, kolikrát stačí tim vodítkem švihnout do vzduchu a už se klidi.

Pokud jdu se 2 ovčáky, tak maji kosiky po celou procházku a opět platí, ze je aktivně budu bránit. Ideál je někam přivázat k nejbližšímu stromu ( chodíme hodně do lesa a polnackami, kde jsou podél cest jabloně, apod.), aby mel člověk volné ruce na agresora. Málokterý pes, který zjisti, ze se jen tak nedáte, pujde do rvačky. A kdyby, tak ho od svých psu krasne odsrtim i v jedné osobě. Ale zakousnute psy do sebe odtrhnout leda 2 lidi, což musíte mít do party jaksi někoho dalšího... navíc takového, který se nebojí sáhnout na vlastního psa / a ze takových "mistrů" je/.

Takže za me osobně sundat košík = nesmysl.

PS: Měly jsme feny, které po sobě šly a s 50 kily jsem neměla problém odtahnout za kůži na zádech fenu 65 kilo, takže věřte, ze v tu chvíli napadeni ma člověk takovou páru, ze se až diví, ze to zvládl. Ale adrenalin a strach o psa dělají fakt hooodne.

Janae

30.3.2017 10:14
Janae

XXX.XXX.160.254

Tak zrovna u nás - Tori je taky "bull", už dospěla, do agresora se zakousne strategicky do krku či hlavy kolem ucha. Agresor kousnout nemůže, bull nepustí, rvačka vyřešena jen s přidušeným bullem a pohmožděninou na krku agresora. Jen protože je rváč, tak ji tu možnost radši nedám, ale rozhodně ji nenechám náhubek, aby ji agresor mohl dorvat jak chtěl v případě, že mě se nebude dařit ho s pokousanýma rukama chytit. Ne každý pes jen chňape nebo se zakousne a nechá se škrtit. Také je varianta že se zakousne, pustí, zakousne, pustí, jedno jestli do psa nebo do vás, cokoliv se přiblíží, kousne, a bude rychlejší než vy.

Já už moc neváhám využít Čertice, pokud je agresor v jejích schopnostech. Kdybych to udělala hned u prvního konfliktu s pitbulkou co pokousala Tori, nemusela mít prokousnutý loket, nemusela jsem tři měsíce chodit naší ulicí s očima i vzadu. Nakonec jí stejně Čertice sejmula, dvakrát pročísla kožich žiletkami co má místo zubů, a byl klid. Majitelé jí buď od té doby drželi doma, nebo se tak nanicovatého pitbula zbavili.
Co bych dělala s agresorem nad její možnosti nevím, ale co nepřepere ona, nepřeperu ani já, pořád nemám důvod jí ten náhubek nesundat. Ano, přiznávám že je výhoda když je pes pacifista se silnými ochranářskými pudy. Anděla bych do rvačky nepustila přesně z toho důvodu co někdo podotknul výše, je to oportunista co se přidá na stranu silnějšího.

Já si dovolím s tímto nesouhlasit:
"do agresora se zakousne strategicky do krku či hlavy kolem ucha. Agresor kousnout nemůže, bull nepustí, rvačka vyřešena jen s přidušeným bullem a pohmožděninou na krku agresora."

Máme HW, dost dominantního, nesnáší velké a dominantní psy. S bull plemenem se serval několikrát a vždy z toho vyšel vítězně. Má velký límec chlupů kolem krku, bull pes se nezakousne přímo do krku, ale zuby mu sjedou do límce, v tu chvíli má HW navrch a bull pes prohrává a vždy bylo štěstí, že u toho byl manžel, který je dokázal zvládnout. Kdybych u toho byla sama, tak to jeden pes asi odnese životem a HW by to nebyl.

Než se do mě pustíte, tak podotýkám, že náš pes byl vždy na vodítku.

30.3.2017 10:20

Mě by jen zajímalo, jestli jste se vy, co zastáváte variantu "necháme pejska, aby se bránil", už někdy snažili resocializovat psa, který preventivně startuje po psech :)
Případně jestli se vám to úspěšně podařilo, jakože jste fakt měli psa, co jde aktivně do jiných psů, a postupně jste dokázali dosáhnout toho, že už do psů nestartuje a zvládne je obejít v klidu.
Protože to je něco, na čem pracuju už několik let (a stačilo, že mi do mýho posery s nedostatečnou socializací skočil jeden nebo dva agresoři, kdysi dávno, krátce poté, co jsem si psa přivedla z útulku - a můj pes tehdy náhubek nenosil, takže se tedy podle vás mohl krásně bránit) a připadá mi, že kdybych k tomu přistupovala takhle, budeme totálně v háji já i pes.

Tady vůbec nejde o nějaký sluníčkový bránění těch agresorů, aby se jim teda nic nestalo. Tady jde o celkový přístup k problému, pochopení, proč to ten pes dělá a jak přemýšlí. Kdybych dopustila, že jakýkoliv psův konflikt bude trvat jen o vteřiny déle, než je nezbytně nutné (což rozhodně sundání náhubku způsobí), budeme zpátky tam, kde jsme byli, nebo ještě hůř.

30.3.2017 10:32

Si nemyslím, že se to dá jakkoliv paušalizovat...

Záleží na psu (povaha a to i v souvislosti s plemenem, fyzická síla, velikost, hmotnost), na útočníkovi (čímž nemyslím oštěkávače ale psa, který skutečně jde až do fyzického napadení), na člověku...

30.3.2017 11:03

Janae napsal(a):
Já si dovolím s tímto nesouhlasit:
"do agresora se zakousne strategicky do krku či hlavy kolem ucha. Agresor kousnout nemůže, bull nepustí, rvačka vyřešena jen s přidušeným bullem a pohmožděninou na krku agresora."

Máme HW, dost dominantního, nesnáší velké a dominantní psy. S bull plemenem se serval několikrát a vždy z toho vyšel vítězně. Má velký límec chlupů kolem krku, bull pes se nezakousne přímo do krku, ale zuby mu sjedou do límce, v tu chvíli má HW navrch a bull pes prohrává a vždy bylo štěstí, že u toho byl manžel, který je dokázal zvládnout. Kdybych u toho byla sama, tak to jeden pes asi odnese životem a HW by to nebyl.

Než se do mě pustíte, tak podotýkám, že náš pes byl vždy na vodítku.

Tak já netvrdím, že se tak stane vždy. S hodně chlupatou kočičkou Tori prohrála na plný čáře. Ale v obecné rovině, pořád nevidím důvod náhubek nesundat. Pokud si s agresorem poradím já, k psovi se nedostane, pokud ne, jsem za ten sundaný náhubek ráda. Stejně to každý hodnotí podle uplně jiných situací, jiných psů.

Kdyby po nás šel HW agresivní i proti mě, tak jsem v háji. To asi pustím Tori i Čerta a budu se modlit aby mě vyhodnotili jako nejslabší článek smečky a šly mě bránit.

30.3.2017 11:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

Huskyjanina napsal(a):
Sundat košík...jojo, aneb, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Dát možnost se zakousnout oběma psům je největší kravina, pokud je na to člověk sám. Svého psa bránim a všema silama zabraňuju rvačce. Pokud už se to přesto stane, tak pokud agresor jen lítá kolem a chňape, tak odkopnu, švihnu vodítkem přes palici. Pokud se zakousne, tak zase jen řešim agresora...hodim smyčku na krk a přidusim, až pustí. Pes opravdu nebude mít náladu kousnout vás, bude rád, že lape po dechu. V týhle jeho slabý chvilce ho odkopu pryč. Pokud bych sundala košík svýmu psovi, tak řešim dva psy zakouslý do sebe a nevim koho přiškrtit dřív, nehledě na to, že jak se psi rvou navzájem, tak ta bolest je ještě víc podporuje do boje. Takže to, co bych s košíkem vyřešila za pár minut s minimálním zraněním, bych bez košíku řešila třeba čtvrt hodiny s dost dorvanejma psama...ale tak, hlavně, že měl šanci se bránit.

Přesně tak to je! Nejde přece o nějaké "narovnávání podmínek", nejde o to, aby můj pes měl "šanci" se bránit, že někdo chce chránit svého agresora (můj pes třeba vůbec nebude agresivní, agresivní bude ten, který toho mého napadne).
Prostě z této diskuse vidím, že mnoho lidí není schopno vůbec svého psa bránit a myslí si, že si to ten jejich pes vyřeší sám. Že zrovna ten jejich pes bude ten King, co pobije všechny ostatní. Možná by koukali, až by jejich pes skončil pod nějakým agresorem v submisivní pozici, ze strachu by do něj sice byl někde zakousnutý, ale ten agresor by z něho rval kůži. Jak by potom dostali oba psy od sebe (v jednom člověku, mnohdy majitel toho agresora je nepoužitelný, nebo to vůbec řešit nechce), to bych fakt chtěla vidět.
Tady přece jde hlavně o to, aby se dva psi neměli šanci do sebe vzájemně zakousnout, protože jednoho zakousnutýho psa od druhého odškrtím vždycky, ale dva ne.

30.3.2017 11:48
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já bydlet někde, kde se dost často pohybuje na volno nějaký zlý pes, udělala bych všechno proto, aby se tam nepohyboval. Mluvit s majitelem, zkusit policii (s tím, že fena ohrožuje lidi), úřady, cokoliv.

Zkoušela jsem, nevyšlo to.Ani u majitele, ani u policie ba ani na úřadech. Bohužel, to je realita v ČR.

30.3.2017 12:16
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

dadu napsal(a):
Upřímně řečeno, neumím si představit, že tahám cizího psa třeba kavkaze, nebo RTW za varlata...

Ne tahat, kroutit.

30.3.2017 12:21

S tím sundáním košíku je to logické...pes se může bránit, ale právě proto že mám zkušenost s tím, že oddělit dva do sebe zakousnuté velké psy, když vám nikdo nepomůže nemusí být v mých silách, tak bych koš opravdu mému psovi nesundala (i když mi instinkt říká, že bych měla, že potom budem na cizího agresora dva, tak rozum radí nedělat to)...moji psi vždycky nosili ostnáč (ostny ven), nevím zda by to pomohlo, ale měla jsem takový pocit, že tím mají lépe ochráněný krk...já nosím pepřák, ani tedy ne apriori kvůli psům, ale použít bych ho zkusila...zatím na nás nikdy nevyběhl načuřený RTW, bull, kavkazák nebo něco podobnýho a ti "útočníci" co to zkusili by to v případě, že bych nechala fenu, ať to vyřeší, ošklivě odskákali, což si myslím, že je zbytečné, když se to dá vyřešit jinak...
V každým případě, to co popsal zadavatel, že útočník byl nějaké lovecké plemeno, to bych o sundání košíku ani neuvažovala...myslím, že toto bych zvládla vyřešit sama, aniž bych nechala svého psa, aby to řešil...někdo už výše psal, že by svého psa přivázal, v tomto případě naprosto ideální řešení, pokud je tam ta možnost a nemyslím si, že by to můj pes bral jako zradu, vždyť by viděl, že já bojuju, že já ho bránim...

Janae

30.3.2017 12:37
Janae

XXX.XXX.160.254

koňadra napsal(a):
Přesně tak to je! Nejde přece o nějaké "narovnávání podmínek", nejde o to, aby můj pes měl "šanci" se bránit, že někdo chce chránit svého agresora (můj pes třeba vůbec nebude agresivní, agresivní bude ten, který toho mého napadne).
Prostě z této diskuse vidím, že mnoho lidí není schopno vůbec svého psa bránit a myslí si, že si to ten jejich pes vyřeší sám. Že zrovna ten jejich pes bude ten King, co pobije všechny ostatní. Možná by koukali, až by jejich pes skončil pod nějakým agresorem v submisivní pozici, ze strachu by do něj sice byl někde zakousnutý, ale ten agresor by z něho rval kůži. Jak by potom dostali oba psy od sebe (v jednom člověku, mnohdy majitel toho agresora je nepoužitelný, nebo to vůbec řešit nechce), to bych fakt chtěla vidět.
Tady přece jde hlavně o to, aby se dva psi neměli šanci do sebe vzájemně zakousnout, protože jednoho zakousnutýho psa od druhého odškrtím vždycky, ale dva ne.

Jasně, že vždy je riziko, že můj pes skončí zakousnutý. On by teda nejspíš vyhrál, dokázal by se vyburcovat a bránil by hlavně mě, ale v jeho věku a zdravotním stavu by se rána nedočkal.

Jenže ještě tu nebylo vysvětleno jak přesně má laik bránit psa. Tahat agresora za varlata nebo strkat mu prst do zadku je pro mě dost mimo. Psů se celkově bojím a vstupovat mezi rozvášněné psy nebudu. Nosit sebou na každou procházku pepřák je dost paranoidní, navíc ve vsi o pár barácích i podivné. Jako nejbezpečnější se mi jeví pustit psa a čekat co bude.

Já mám psa na vodítku, mám ověřeno, že ho dokáži i rozzuřeného na vodítku zvládnout, minimálně udržet a odtáhnout. I kdyby agresor skončil zakousnutý a to spíš ne, tak mám svědomí čisté. Pokud skončí zraněný můj pes, padá vina na majitele agresora.

MMCH zakladatelka psala pouze to, že se na ně řítil lovecký pes, ne že se chtěl rvát, třeba to bylo odrostlé štěně nebo se pes chtěl jen kamarádit...

30.3.2017 12:47

"Jenže ještě tu nebylo vysvětleno jak přesně má laik bránit psa"

třeba (a autor není nezkušený plkal, naopak):
https://www.pesweb.cz/cz/1452.jak-ochranit-sveho-psa-pred-napadenim-jinym-psem.

30.3.2017 12:47

Janae napsal(a):
Jasně, že vždy je riziko, že můj pes skončí zakousnutý. On by teda nejspíš vyhrál, dokázal by se vyburcovat a bránil by hlavně mě, ale v jeho věku a zdravotním stavu by se rána nedočkal.

Jenže ještě tu nebylo vysvětleno jak přesně má laik bránit psa. Tahat agresora za varlata nebo strkat mu prst do zadku je pro mě dost mimo. Psů se celkově bojím a vstupovat mezi rozvášněné psy nebudu. Nosit sebou na každou procházku pepřák je dost paranoidní, navíc ve vsi o pár barácích i podivné. Jako nejbezpečnější se mi jeví pustit psa a čekat co bude.

Já mám psa na vodítku, mám ověřeno, že ho dokáži i rozzuřeného na vodítku zvládnout, minimálně udržet a odtáhnout. I kdyby agresor skončil zakousnutý a to spíš ne, tak mám svědomí čisté. Pokud skončí zraněný můj pes, padá vina na majitele agresora.

MMCH zakladatelka psala pouze to, že se na ně řítil lovecký pes, ne že se chtěl rvát, třeba to bylo odrostlé štěně nebo se pes chtěl jen kamarádit...

"Jenže ještě tu nebylo vysvětleno jak přesně má laik bránit psa."
To bude tím, že na to neexistuje návod, kterej by se dal použít na všechny situace.
Já to dělám tak, že držím svýho psa (s náhubkem), dokaď nepřijde druhej pes až k nám (páč jinak mu půjde můj pes naproti a tím už pak budu daleko). Pak svýho psa pustím a čapnu toho druhýho za první část psa, která mi přijde pod ruku. Ideální ja samozřejmě chytit ho tak, aby se nemohl otočit do mě, ale pokaď to je v rychlosti a psi se různě točí okolo, není čas to moc řešit. Pak tedy již držím agresora, kterej se dál snaží jít po mým psovi. Můj pes se chce taky rvát, takže na něj řvu, aby vypadnul, což už jako povel zná a furt mě poslechne snáze než ten cizí pes. Takže se mi zhruba podaří udržet psy od sebe, útočníka ručně, svýho psa povelem. A tam už pak může nastat, že i ten agresor vidí, že nikdo nikoho vraždit nebude, a sám se začne uklidňovat.
Ale to je jen jeden scénář pro případ, že ten útočník to nemyslí zas tak vážně a vlastně si jde preventivně vyřešit psa, kterej mu připadá nebezpečnej. Může to prostě proběhnout i jinak, líp, hůř...
Kdo má psa víc v pohodě, může ho odložit povelem za sebe a má lepší prostor řešit útočníka.

jolyha

30.3.2017 12:57
jolyha

XXX.XXX.229.101

A kde je chyba, že se role psů tak posunula? Že čím dál častěji nahrazují různým pipinám dítě a je s nimi taky tak zacházeno? Že si páry nejprve pořídí psa na zkoušku jestli zvládnou dítě? Proč je čím dál víc bázlivých psů?
Jedním z úkolů psa je být společníkem svým lidem, ale krom společenských plemen by měli mít ještě jiné úkoly, takové, které odpovídají jejich určení - hlídání, obrana a ochrana, lov, prostě práci, ke které byli vyšlechtěni... nebo aspoň nějakou práci...

Kde je ta chyba? Víceméně v našich zákonech. Pes v dnešní době určený na hlídání majetku nebo obranu - to si koledujete rovnou o kriminál. I když vám zloděj vleze na zahradu a pes ho sejme, bolestné a odškodné budete platit vy jemu - vždyť on tam přece nešel krást, jen se potřeboval vyčůrat/ podívat se co to tam kvete za kytičku/ spadl mu za plot kapesník nebo cokoliv jiného... a ten ošklivý pejsek ho napadl a pokousal. To aby pes měl ještě na krku kameru, zloděje zadržel až ve chvíli kdy odnáší svůj lup a je evidentní, že šel krást, pes ho musí jen zadržet - ne ho kousnout, a ještě ideálně musí umět zavolat policii... já tedy psa, co by toto dokázal fakt neznám - a to ani před lety, pokud psi k tomuto účelu ještě teoreticky použiti být mohli. Takže chyba je v našich zákonodárcích, v tom, že na váš pozemek může i přes oplocení v podstatě zcela beztrestně vlézt naprosto kdokoliv a nedej bože když mu pes něco udělá...

30.3.2017 13:18

jolyha napsal(a):
Kde je ta chyba? Víceméně v našich zákonech. Pes v dnešní době určený na hlídání majetku nebo obranu - to si koledujete rovnou o kriminál. I když vám zloděj vleze na zahradu a pes ho sejme, bolestné a odškodné budete platit vy jemu - vždyť on tam přece nešel krást, jen se potřeboval vyčůrat/ podívat se co to tam kvete za kytičku/ spadl mu za plot kapesník nebo cokoliv jiného... a ten ošklivý pejsek ho napadl a pokousal. To aby pes měl ještě na krku kameru, zloděje zadržel až ve chvíli kdy odnáší svůj lup a je evidentní, že šel krást, pes ho musí jen zadržet - ne ho kousnout, a ještě ideálně musí umět zavolat policii... já tedy psa, co by toto dokázal fakt neznám - a to ani před lety, pokud psi k tomuto účelu ještě teoreticky použiti být mohli. Takže chyba je v našich zákonodárcích, v tom, že na váš pozemek může i přes oplocení v podstatě zcela beztrestně vlézt naprosto kdokoliv a nedej bože když mu pes něco udělá...

Ale houby! Pokud překoná kdokoliv překážku, a tou plot je, tak vlezl někam, kde neměl co dělat a jakýkoliv důvod vymyslí, ten dobrý právník vyvrátí.

jolyha

30.3.2017 13:19
jolyha

XXX.XXX.229.101

Ale houby! Pokud překoná kdokoliv překážku, a tou plot je, tak vlezl někam, kde neměl co dělat a jakýkoliv důvod vymyslí, ten dobrý právník vyvrátí.

Když myslíte... já sama vím právě ze zkušeností toho právníka (kamaráda), že tomu tak často není.

30.3.2017 13:21

jolyha napsal(a):
Když myslíte... já sama vím právě ze zkušeností toho právníka (kamaráda), že tomu tak často není.

Nebojím se. Psa máme právě proto, aby hlídal a případně zasáhl.

30.3.2017 15:07
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Nebojím se. Psa máme právě proto, aby hlídal a případně zasáhl.

Pokud někoho u vás pokouše, tak good luck

30.3.2017 15:40
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Lexaurin napsal(a):

A já jsem Vás podpořil. smajlík

30.3.2017 15:41
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Atheira napsal(a):
Tak běžně se lovečáci necvičí tak, aby útočili na divočáka, ale tak, aby tu svou práci taky přežili. Něco takovýho může udělat jen blázen, ale nepřu se s váma, že to tak někde není.

No, možná byste se divila! I u nás se cvičí psi tak, aby chodili do kontaktu. netvrdím, že je to pravidlo, ale není to vůbec vzácné!

kvido46

30.3.2017 16:33
kvido46

XXX.XXX.130.132

koňadra napsal(a):

Pro dadu:

Tato diskuze se dělí na dva tábory - pár lidí, včetně Vás Koňadro, kteří ví o čem to je. Mají smečku psů a rvačky už zažili doopravdy.
A druhá část, teoretikové, kteří pravou rvačku ještě nezažili, by sundávala košík, samozřejmě jen v případě, že jejich pes je větší a má relativní šanci vyhrát.
Prý dát mu šanci... Ono poslat NO proti kavkazákovi, ať si to férově vyřídí je asi nesmysl... a jistota přinejmenším dorvaného psa.
Každý rozumný člověk ví, že dva velké psy bez náhubku od sebe sám neodtrhne a musí udělat vše pro to, aby ke střetu nedošlo a bránit sebe i psa za každou cenu.
Takže nesundává náhubek, psa dá za sebe a aktivně zakročí tím, co má po ruce...

30.3.2017 16:39

"psa dá za sebe"
tak tenhle moment mě tady už dlouho fascinuje...dá tu věc za sebe a ona tam počká...

mimochodem, rvačky uvnitř smečky a útok zvenku nejsou totéž.

kvido46

30.3.2017 16:44
kvido46

XXX.XXX.130.132

"psa dá za sebe"
tak tenhle moment mě tady už dlouho fascinuje...dá tu věc za sebe a ona tam počká...

Třeba poslušnost? Váš pes nezná povel zůstaň ?

30.3.2017 16:56

kvido46 napsal(a):
Třeba poslušnost? Váš pes nezná povel zůstaň ?

Hezký

dám svému pastevci povel "zůstaň", on si hačne na prdýlku a bude v klidu sledovat, jak mě žere cizí útočník

inovátorská myšlenka, měl bys podat návrh na radikální změnu x standardů, přepis software plemen...

30.3.2017 16:58

Hezký

dám svému pastevci povel "zůstaň", on si hačne na prdýlku a bude v klidu sledovat, jak mě žere cizí útočník

inovátorská myšlenka, měl bys podat návrh na radikální změnu x standardů, přepis software plemen...

30.3.2017 17:01
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Mám sice zdánlivě stejný názor jako kvido, ale zcela opačný! Ano jsou tu dva tábory - teoretikové a praktici. teoretikové tvrdí něco o dávání za sebe, přivazování ke stromu, upovelování...
Opravdu bych chtěl v reálu vidět, jak táhnete ke stromu psa, na kterém visí jiný pes (případně jak ho tam táhnete, když ten druhý k vám cíleně, s agresí, míří), jak upovelujete psa, který vidí rudě a je v totálním rvačkovém rauši (kdy nevidí, neslyší), protože do něj agresivně vandruje cizí pes, jak dáváte psa za sebe a on tam jak hňup zůstane, když vy budete ječet na blížícího se agresora... Buď máte psy z jiné planety, nebo jste dokonalí výcvikáři, nebo jen teoretizujete. NIC z výše zmíněného v reálné situaci nepoužijete, protože to prostě buď nestihnete, nebo je to nereálné.
Zažil jsem rvaček několik, různých velikostí psů, i rvačky fen. Strkání prstů do zadku a tahání za koule jsou skvělé prostředky, ovšem pouze v případě, že je po ruce druhý člověk, který ví, jak se musí v takové situaci zachovat.
A ano, taky bych sundal náhubek.

30.3.2017 17:02

Taky mne tohle fascinuje -
"psa dá za sebe"

Pes není věc, aby se koukal, jak se žene útočník na jeho pána, když pes sám je za ním. Úplně si představuju kavkaze nebo černého rusa, jak v klidu čeká a jak kouká, jak se jeho pán snaží odehnat útočícího psa stejné velikostní a váhové kategorie... je to poněkud podivná pohádka.

30.3.2017 17:41

To je zajímavé, jak se vesměs zastánci sundávání náhubku vrhli na čtyři slova z celý diskuze a dělaj z toho kovbojku :) Jestli jste ještě nikdy neviděli psa, kterej je tak vychovanej a tak poslušnej, že zůstane v odložení, zatímco jeho páníček jde řešit druhýho psa, pak máte docela rezervy v tom, co lze v pejskařině vidět :) Řekla bych, že většina psů tohle nezvládne nebo spíš nemá až takovou výchovu a takovou poslušnost, ale to neznamená, že neexistují.
Ale tak můj pes mezi ně nepatří, a přesto jsem si zatím vždy dokázala s potenciální rvačkou poradit, aniž bych psovi sundala náhubek a nechala ho, aby se bránil sám.

30.3.2017 17:45
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Dasvo napsal(a):
Mám sice zdánlivě stejný názor jako kvido, ale zcela opačný! Ano jsou tu dva tábory - teoretikové a praktici. teoretikové tvrdí něco o dávání za sebe, přivazování ke stromu, upovelování...
Opravdu bych chtěl v reálu vidět, jak táhnete ke stromu psa, na kterém visí jiný pes (případně jak ho tam táhnete, když ten druhý k vám cíleně, s agresí, míří), jak upovelujete psa, který vidí rudě a je v totálním rvačkovém rauši (kdy nevidí, neslyší), protože do něj agresivně vandruje cizí pes, jak dáváte psa za sebe a on tam jak hňup zůstane, když vy budete ječet na blížícího se agresora... Buď máte psy z jiné planety, nebo jste dokonalí výcvikáři, nebo jen teoretizujete. NIC z výše zmíněného v reálné situaci nepoužijete, protože to prostě buď nestihnete, nebo je to nereálné.
Zažil jsem rvaček několik, různých velikostí psů, i rvačky fen. Strkání prstů do zadku a tahání za koule jsou skvělé prostředky, ovšem pouze v případě, že je po ruce druhý člověk, který ví, jak se musí v takové situaci zachovat.
A ano, taky bych sundal náhubek.

No jelikož moji psi dobře vědí, že není radno se plést do problémů, který řešim já, tak mají skvěle naučenej povel "vypadni" a "neřeš to" takže opravdu pokud na nás letí agresor, tak jsou za mnou. Můj pes navíc i neřeší nějaký smetáky, který mu třeba visí na límci, pokud je pes velkej a napadá ze strachu, tak ani to neřeší...a pokud cítí nebezpečí, tak se staví, ale na to stačej ty dva povely...takže pokud máte svý psy zvládnutý, tak vám stačí se soustředit na agresora a ne ještě navíc na svýho nevychovanýho psa.

30.3.2017 18:23
Santinan

XXX.XXX.94.248

"psa dá za sebe"

Rvacky uvnitr smecky nejsou zadna hitparada a mate pravdu nejsou stejne, jsou mnohdy horsi nez ty venku... Ale jinak psovi nikdy nesundam kosik kdyz vidim ze k nam bezi pes a madam ma kosik na cumaku.. Pokud nema, ma povel sedni a musi mi sedet mezi rozkrocenyma nohama dokud opruz neodejde proto aby na nej nevyletela a nebylo zle a hlavne proto abych ho mohla kopnout jakmile prijde moc blizko.. Je mi jedno jak velkej nebo malej je ten co se mi ceni na cubu, kopacku dostane kdyz si ho majitel neodvola.. A souhlasim s ostatnimi ze muj pes s kosem a cizi pes bez je proste jednodussi na roztrhnuti od sebe nez oba bez a vy ostatni, pes se celkem dobre umi ohnat i kosikem kdyz je situace vyhrocena.. Navic mam-li psa s kosikem tak pri pripadnem volani policie mam vyhodu-pess byl na voditku a na hube mel kosik tudiz maximalne zabezpecen..
A ze si to nechate psy mezi sebou vyrikat? No tak to uz by u nas skoro zadnej pes nezustal nebot madam se opravdu rvat umi, bohuzel...

30.3.2017 19:08
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Kdyz uz jsme u tech rvaček- divala jsem se na Zoltana, vlciho muze, ktery ma smecku vlku a na zaklade prirozenych instinktu je vyuziva k filmovani scen s vlky. Kdyz se mu vlci rvali-a to nejsou zadni bisonci, fakt nadherna velka zvirata, proste k nim sel, chytl na kuzi na krku a pritiskl je k zemi. Zadne na zada, proste je naprosto v klidu pridrzel u zeme. Pustili.

30.3.2017 19:12

Já bych to shrnula...my co už jsme rvačku nebo několik rvaček nebo náběhů na rvačku zažili se asi shodnem na tom, že není univerzální rada, jak se zachovat...to záleží na mnoha okolnostech...kde se to stane, jaký je útočník, jakého mám psa já, jak se chová majitel druhého psa, jak je situace vyhrocená atd atd...nedá se to paušalizovat, za mě tedy pravidlo číslo jedna je nehysterčit, nespoléhat na majitele druhého psa (když si aktivně odchytne svého, tak je to super) a pokud to lze, tak zabránit psům ve fyzickém kontaktu nebo tento kontakt minimalizovat...

30.3.2017 19:15
scylla

XXX.XXX.150.32

To by bylo pravděpodobné v právním státě, ale ne tady.

30.3.2017 19:29

"To je zajímavé, jak se vesměs zastánci sundávání náhubku vrhli na čtyři slova z celý diskuze a dělaj z toho kovbojku"
proč jako kovbojku? Jak JENOM čtyři slova - ono se totiž jedná o poněkud klíčový moment...

"přesto jsem si zatím vždy dokázala s potenciální rvačkou poradit, "
jak "potencionální"...rvačka buď je, nebo není!
Rvačka není nějaký oštěkávač, ale jasný útok s kontaktem/zákusem!

30.3.2017 20:09

Lexaurin napsal(a):
Ubrat kyslik nebo, jak provedla jedna drobna rozhodci na vystave- prst do zadku ( mam z knihy).

Další důvod pro předci kupírovali ocasy. I když za ocas se zas dá pes odtáhnout.

30.3.2017 20:14

jahodapavel napsal(a):
Ne tahat, kroutit.

Ale to musíte mít hodně rychlou reakci. Zkusila jsem jednou, když boxer držel jiného psa za ucho a hrozilo, že mu ho urve. Boxer mi šel po ruce okamžitě, naštěstí i já byla dost rychlá. Ucho bylo zachráněno.
Jinak - oba byli bez koše a pes držený za ucho taky nebyl žádný neviňátko...a nebyl schopen ničeho. Majitel boxera v nedohlednu.

kvido46

30.3.2017 20:23
kvido46

XXX.XXX.130.132

Hezký

Jasně, pastevec nemusí být ovladatelný, že? Klidně mu můžete sundat koš, ono mu přece nic nehrozí. Je velký, má hustou srst a každého přepere, typická póza arogantního majitele obr- psa.

Kdyby to bylo naopak a vy jste měl jiné, menší plemeno, které by se dostalo do sporu s cizím pastevcem, asi by jste mluvil a jednal jinak.

30.3.2017 20:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dobrý právník je velké plus, ale musíte mít k tomu ještě normálně myslícího soudce. Ano, už jsou precedenty, kdy soudce odsoudil zloděje. Nikoli tedy majitele psa, který chránil majetek za plotem, ve vlastní zahradě.

30.3.2017 20:34

kvido46 napsal(a):
Jasně, pastevec nemusí být ovladatelný, že? Klidně mu můžete sundat koš, ono mu přece nic nehrozí. Je velký, má hustou srst a každého přepere, typická póza arogantního majitele obr- psa.

Kdyby to bylo naopak a vy jste měl jiné, menší plemeno, které by se dostalo do sporu s cizím pastevcem, asi by jste mluvil a jednal jinak.

Kvido, ty jsi tady nějak vyčetl, jak řeším konfliktní situace?! No schválně, cituj, by mě zajímalo...

30.3.2017 20:41

Zrzavci napsal(a):
Zkoušela jsem, nevyšlo to.Ani u majitele, ani u policie ba ani na úřadech. Bohužel, to je realita v ČR.

To co napíšu je hodně hnusný, ale...za těch podmínek, jak je popisujete, bych se postarala, aby byl pes zlikvidován. A doufala, že až si magor soused pořídí dalšího, bude to jiné plemeno a snášenlivější pes.
Ale žít ve strachu, že mi pes nějakého magora potrhá psa nebo děti a ne náhodou, ale pravidlem...

30.3.2017 22:26
Mamutka

XXX.XXX.166.17

dadu napsal(a):
No, pokud jste takový "King", že zvládnete cizího nasr*ného kavkaza, nebo RTW, tak to potom klobouk dolů... Pokud bych měla malého psa, tak ho samozřejmě bránit budu, ale mám i právě zmiňovaného RTW. Psy chovám už šestadvacet let (šarplanin, čivava, ... ) a asi mám štěstí, páč jsem se zatím (a doufám, že to tak i zůstane) do ostrého střetu psů nedostala.

Nejsem king a nasr*ného kavkaza jsem zatím neřešila, ale u pár ostrých střetů už jsem byla. Můj názor je ten, že si nemůžu dovolit, abych psa nechala řešit nějaký střety, když je se mnou. Protože pokud ho párkrát nechám nás "bránit", pak pes po čase tuhle "obranu" dotáhne k dokonalosti tím, že začne útočit jako první. Protože když zaútočí první bude mít výhodu. A to mi promiňte, ale takovýho psího rapla já mít nechci.

31.3.2017 00:33

Mamutka napsal(a):
Nejsem king a nasr*ného kavkaza jsem zatím neřešila, ale u pár ostrých střetů už jsem byla. Můj názor je ten, že si nemůžu dovolit, abych psa nechala řešit nějaký střety, když je se mnou. Protože pokud ho párkrát nechám nás "bránit", pak pes po čase tuhle "obranu" dotáhne k dokonalosti tím, že začne útočit jako první. Protože když zaútočí první bude mít výhodu. A to mi promiňte, ale takovýho psího rapla já mít nechci.

Není to pravidlo( alespoň ne u mne se to nestalo), že pes, který je schopen opětovat ostrý střet, bude v budoucnu konfliktní. Nemyslím, si, že primárně psi se do sebe zakousnou, z důvodu, že brání svého majitele, je to věc jen těch dvou(pokud tedy pes vyloženě neútočí na člověka), co si ujasňují, jak to mezi nima bude nebo opravdu chtějí jednoho eliminovat, to je jiná. Ujasňovačku si asi každý zažil, to si myslím, že i byl případ zadavatele...
Pokud má pes dostatek kontaktů se svým druhem a umí se v psí společnosti chovat, má pohodového páníka nezačne vámi popisovanou obranu provozovat. každý máme jiné plemeno se svými charakteristikami a asi se na jednotném názoru neshodnem.

Accuracy

31.3.2017 06:48
Accuracy

XXX.XXX.1.187

U nás na vesnici měli brazilskou filu Maxe. Na něho se volá Maxi, na našeho Axiho Axi, těm psům to splývalo. Když jsme je na vycházce potkali, nemohla jsem si Axiho zavolat, aniž by nepřiběhl Max. A samozřejmě se ti dva neměli rádi. Navzdory tomu se nikdy neservali. Vždycky jsme to nějak zvládli.
Přesto jsem se naučila nosit pepřák, později taser. Teď už to nenosím, náš pes je už starší a nějaký štěkající zmítající se šílenec pro něj nedí důvod k tomu, aby se znepokojoval. A Max už nežije. Ale fakt je, že v okamžiku, kdy se na Vašeho labradora řítí fila, máte prostě dvě možnosti: Nějak ty psy ukecat, aby se neservali, nebo použít nějakou nesmrtící zbraň, která psa prostě vyřadí.
Nicméně sundat nebo nesundat košík Vám neporadím, náš čumák ani Max ho nikdy neměli.

31.3.2017 08:15

Ono to tady skončilo u kavkazanů a jiných obr psů. Když se perou medvědi, asi je to prů.ser. Ale většinou se jedná o menší psy. U zadavatele bull a lovecké plemeno. A tam bych souhlasila s koňadrou a pod.

31.3.2017 08:19

..."Přesto jsem se naučila nosit pepřák, později taser"...
Tak bych se zeptala, jestli jste pepřák někdy použila, jak a jaký to mělo výsledek.
Pepřák nosím ( hlavně na výlety do cizího prostředí, kde nikdy nevím, co mě čeká - a těch překvapení nemilých už bylo dost - ve vsích hlavně psi, kteří si chodí okolo baráku a majitelé nikde ), zatím jsem ho nepoužila a nějak si myslím, že by mi moc platný nebyl.

31.3.2017 08:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pepřák bych nepoužila, vždy totiž záleží na směru větru kam pepř zanese - třeba i do očí mého psa nebo mne. Neumím si představit, jak v krizové situaci zjišťuji nejprve směr větru. Já bych vsadila na nějaký elektrický paralyzér.

31.3.2017 08:30

koňadra napsal(a):
Pepřák bych nepoužila, vždy totiž záleží na směru větru kam pepř zanese - třeba i do očí mého psa nebo mne. Neumím si představit, jak v krizové situaci zjišťuji nejprve směr větru. Já bych vsadila na nějaký elektrický paralyzér.

Tak nějak si to taky myslím. Tak jsem chtěla vědět, jaké následky případné použití pepřáku má. Když do mého psa bude zakouslý útočník, použiju pepřák, pravděpodobně zasáhnu i svého psa. Ale zas zasažený lepší než zakouslý.
Zatím jsme vždy "vyklidili pole".

31.3.2017 19:43
Santinan

XXX.XXX.183.86

V pripade pepraku bych asi uplne nevolila klasicky sprej ale spise jetku..clovek s ni musi trochu umet ale zas pak nezalezi na smeru vetru, protoze jetku to jej tak nefoukne na vas.. U psu jsem peprak jeste pouzit nemusela takze ucinek a funkcnost na psi agresory nepotvrdim..

Přidejte reakci

Přidat smajlík