Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Garlix

30.3.2017 16:52
Garlix

XXX.XXX.237.133

Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo nevíte o prodeji lišek? (farma či soukromý chov)
Děkuji.

30.3.2017 16:57
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Proč?

Garlix

30.3.2017 17:18
Garlix

XXX.XXX.237.133

Tyjo, to je otázka, proč bych se asi mohla tak ptát...asi chci zasadit strom no..

30.3.2017 17:19
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Tak ho zasaďte a nechte volné zvíře běhat tam kde patří...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2017 17:49

polárka.15 napsal(a):
Proč?

Chce lišku kolem krku, to je jasný, ne?

Garlix

30.3.2017 17:50
Garlix

XXX.XXX.237.133

Naučte se prosím číst, píšu tu o odkupu lišky, né ulovení lišky, podle vás je liška zavřená v kleci jako volně běhající? wow.

30.3.2017 17:53

Odkup lišky - to může být za různým účelem...

Garlix

30.3.2017 17:53
Garlix

XXX.XXX.237.133

To, že jí chcete kolem krku vy, neznamená, že i ostatní.

30.3.2017 17:54

Garlix napsal(a):
To, že jí chcete kolem krku vy, neznamená, že i ostatní.

Já ji koupit nechci, to chcete vy.

Garlix

30.3.2017 17:55
Garlix

XXX.XXX.237.133

Ano, někdo si jí chce stáhnout a dát kolem krku, a pak jsou tu jiní, co chtěj dát volnost a šanci aspoň jednomu z těchto zvířat...

30.3.2017 17:59
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Garlix napsal(a):
Naučte se prosím číst, píšu tu o odkupu lišky, né ulovení lišky, podle vás je liška zavřená v kleci jako volně běhající? wow.

Vlastnit legálně lišku znamená papírů a papírů a souhlasů. Nikdo neřekl, že liška "liška zavřená v kleci jako volně běhající" ale znamená to, že liška nepatří do klece, ale do přírody! Stejně tak ji nemůže legálně množit.

30.3.2017 18:00
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Garlix napsal(a):
Ano, někdo si jí chce stáhnout a dát kolem krku, a pak jsou tu jiní, co chtěj dát volnost a šanci aspoň jednomu z těchto zvířat...

Dát volnost? Jak to myslíte?

Garlix

30.3.2017 18:05
Garlix

XXX.XXX.237.133

A kdo říkal, že jí budu zavírat do klece nebo tak? Hledám lišku, ze stejných důvodu jako vy si pořizujete psa. Buď si můžu koupit lišku nebo chcípne v množírně nebo jí myslivci zabijou po vynorování...nebo slepá liščata maj nějaké velké výběry jak žít?

30.3.2017 18:08
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Garlix napsal(a):
A kdo říkal, že jí budu zavírat do klece nebo tak? Hledám lišku, ze stejných důvodu jako vy si pořizujete psa. Buď si můžu koupit lišku nebo chcípne v množírně nebo jí myslivci zabijou po vynorování...nebo slepá liščata maj nějaké velké výběry jak žít?

Prosím? Mohl byste se začít normálně vyjadřovat? Vůbec nechápu Vaše myšlenkové pochody.

Garlix

30.3.2017 18:14
Garlix

XXX.XXX.237.133

Kdyby něco, tak "mohla". Nejspíš myslivosti vůbec nerozumíte nebo nevíte jak skončí liščata po vynorování, takže nemá asi cenu tohle dál rozebírat.

30.3.2017 18:18

Dát volnost? Koupíte lišku a pustíte ji do přírody?

Garlix

30.3.2017 18:20
Garlix

XXX.XXX.237.133

Ano, aby jí myslivci mohli odstřelit :) to dává rozum...

30.3.2017 18:21
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Garlix napsal(a):
Kdyby něco, tak "mohla". Nejspíš myslivosti vůbec nerozumíte nebo nevíte jak skončí liščata po vynorování, takže nemá asi cenu tohle dál rozebírat.

Pardon - mohla, moje chyba.

Právě že myslivosti rozumím až moc, ale nerozumím Vašim myšlenkovým pochodům.

30.3.2017 18:24

Garlix napsal(a):

Sama píšete - dát volnost... Tak co to podle vás znamená?

30.3.2017 20:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Taky si myslím, že zadavatelka myslí na odkoupení lišky z kožešinové farmy nebo odněkud, kde je liška jen v kleci. :).

30.3.2017 20:51
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Andrýsek3 napsal(a):
Taky si myslím, že zadavatelka myslí na odkoupení lišky z kožešinové farmy nebo odněkud, kde je liška jen v kleci. :).

A jak teda rozumíte slovům - dám ji svobodu a zároveň si ji pořídím jako psa? Z kožešinových farem, přitom vynorovaná liščata a množírny?

31.3.2017 08:40
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

polárka.15 napsal(a):
A jak teda rozumíte slovům - dám ji svobodu a zároveň si ji pořídím jako psa? Z kožešinových farem, přitom vynorovaná liščata a množírny?

Já tomu rozumím tak, že paní ji chce místo psa, jako domácího mazlíčka. Zachrání jednu dušičku z farmy. Pokud by to bylo od malýho liščete, tak by to mohlo fungovat.

31.3.2017 08:44

Garlix napsal(a):

Odkud jste? A co s liškou budete dělat? |Bude mít volieru?Docela dost toto zvíře smrdí a v bytě jí asi mít nebudete...

31.3.2017 08:58
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Huskyjanina napsal(a):
Já tomu rozumím tak, že paní ji chce místo psa, jako domácího mazlíčka. Zachrání jednu dušičku z farmy. Pokud by to bylo od malýho liščete, tak by to mohlo fungovat.

Jooo, kdyby to bylo tak jednoduché mít doma lišku...

31.3.2017 09:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.181

Jó obejvák, jó voliéra... to je to pravý pro lišku.

Počítám, že se zadavatelka už probudila ze sna...

31.3.2017 09:40
koňadra

XXX.XXX.128.31

Huskyjanina napsal(a):

Jen jestli si to zadavatel/ka nepředstavuje moc idealisticky!
Na chov lišky musí být povolení, které se vydává těm, kteří na to mají podmínky, tzn. voliéru příslušných rozměrů. Takže se nedá jen tak chovat v bytě. Pokud to však někdo riskne (bez povolení), je potřeba počítat s tím, že liška strašně smrdí, není zrovna vzor čistotnosti a v bytě nadělá neuvěřitelný binec.
Liška držená venku ve voliéře velmi snadno zdivočí.
Liška nikdy nebude chodit na veřejnosti jako pejsek. Ne, že by se nenaučila chodit na vodítku, ale většinou si půjde tam, kam chce ona. Navíc pokud bude potkávat psy, budou na ni v 90 % útočit a ona bude stále ve stresu.
Mít nějaké jiné zvíře než psa je teď nějaká móda. Nejsem tak úplně přesvědčená o tom, že je to pro to zvíře dobře.

Jinak by mne docela zajímalo co tím vlastně zadavatel/ka sleduje.
Píše: "Ano, někdo si jí chce stáhnout a dát kolem krku, a pak jsou tu jiní, co chtěj dát volnost a šanci aspoň jednomu z těchto zvířat..." Tak to je pěkná pitomost. Na farmách se většinou chová polární liška, nebo pesec a vypustit takovou lišku do naší přírody... no, myslivci za to určitě nepoděkují (našich lišek je tady totiž všude dost a dělají hodně velké škody) a první, který ji potká, ji zastřelí. Navíc tyto lišky jsou nepůvodní druh zvířete v naší přírodě a likvidaci takových druhů již dnes nařizuje zákon.

31.3.2017 10:10
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

koňadra napsal(a):
Jen jestli si to zadavatel/ka nepředstavuje moc idealisticky!
Na chov lišky musí být povolení, které se vydává těm, kteří na to mají podmínky, tzn. voliéru příslušných rozměrů. Takže se nedá jen tak chovat v bytě. Pokud to však někdo riskne (bez povolení), je potřeba počítat s tím, že liška strašně smrdí, není zrovna vzor čistotnosti a v bytě nadělá neuvěřitelný binec.
Liška držená venku ve voliéře velmi snadno zdivočí.
Liška nikdy nebude chodit na veřejnosti jako pejsek. Ne, že by se nenaučila chodit na vodítku, ale většinou si půjde tam, kam chce ona. Navíc pokud bude potkávat psy, budou na ni v 90 % útočit a ona bude stále ve stresu.
Mít nějaké jiné zvíře než psa je teď nějaká móda. Nejsem tak úplně přesvědčená o tom, že je to pro to zvíře dobře.

Jinak by mne docela zajímalo co tím vlastně zadavatel/ka sleduje.
Píše: "Ano, někdo si jí chce stáhnout a dát kolem krku, a pak jsou tu jiní, co chtěj dát volnost a šanci aspoň jednomu z těchto zvířat..." Tak to je pěkná pitomost. Na farmách se většinou chová polární liška, nebo pesec a vypustit takovou lišku do naší přírody... no, myslivci za to určitě nepoděkují (našich lišek je tady totiž všude dost a dělají hodně velké škody) a první, který ji potká, ji zastřelí. Navíc tyto lišky jsou nepůvodní druh zvířete v naší přírodě a likvidaci takových druhů již dnes nařizuje zákon.

Na fb jsou právě teď hodně častý videa s liškama, jako s domácíma mazlíkama...odtud asi vítr vane Ty lišky tam vpodstatě fungujou normálně jako psi, akorát venku jsou na stopovačce. Doma normálně lítaj v posteli, takže asi v domácí péči smrdět nebudou. Už moje děti mě dobře rok přemlouvaj, ať si pořídíme lišku, že jsou hrozně roztomilý...no já odolávám s tím, že ať přijdou s něčim jiným, co nám míň zkomplikuje život

31.3.2017 10:14
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Kam se poděl lidský rozum...

31.3.2017 10:40

polárka.15 napsal(a):

31.3.2017 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

polárka.15 napsal(a):
Jooo, kdyby to bylo tak jednoduché mít doma lišku...

Máte pravdu, nefunguje to. Na NETu je x videí blbů s liščatama a pak putuje liška do voliéry, v případě bytu, někam" do přírody a nazdar

31.3.2017 10:50
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ono plno lidí vám bude tvrdit, že např. fretka také nesmrdí - nechají jí vyoperovat pachové žlázy, skoro denně ji máchají v šampónu..., ale nemohu si pomoct, mně prostě smrdí. A to přesto, že fretky mám ráda. Měla jsem doma už kde jaké zvíře, fretek několik, několik lišek (takže vím, o čem mluvím). Ale nic z toho jsem neměla v bytě, všichni bydleli venku ve voliérách, v bytě chci žít jako člověk a ne jako prase. Do postele neberu ani psa, natož lišku.

31.3.2017 10:56
polárka.15

XXX.XXX.45.253

lesnížínka napsal(a):
Máte pravdu, nefunguje to. Na NETu je x videí blbů s liščatama a pak putuje liška do voliéry, v případě bytu, někam" do přírody a nazdar

A pak se diví, že jim liška venku uteče a už se nevrátí. Proč by to dělala? V tom stavení z cihel a plotu není její domov, je to pořád divoké zvíře a patří do volné přírody. Nevím, proč si lidé neuvědomují, že je to svým způsobem týrání zvířat...

31.3.2017 10:57
Dasvo

XXX.XXX.101.12

S dovolením se to pro zadavatelku pokusím shrnout bez emocí:
Garlix, nedělejte to! nepochybuju o tom, že malé, roztomilé lišče dokážete sehnat - minimálně se dá jistě domluvit s myslivci a odkoupit nějakého toho vynorovaného chudáka. jenomže celá ta věc je nesmírně složitá.
Pominu fakt, že lišku jako „civil“ prostě chovat nesmíte, naše zákony to nedovolují. A nevěřte tomu, že se „to nějak udělá“. Neudělá!
největší problém je, že liška je stále divoké zvíře! není to domestikovaný a ovladatelný tvor jako psi. nemůžete s ní chodit ven jako se psem, nemůžete ji nechat samotnou doma jako psa, nemůžete s ní chodit na cvičák, na sporty... Co ta liška bude dělat? jakou jí dáte životní náplň? Divoké zvíře nebude šťastné jako mazlík zavřený v bytě! Ano, na videích se čas od času dá najít mazlící se liška, ale...
Lišky velmi smrdí. není pravda, že těch v domácí péči se to netýká! Dospělá (a dospívající) liška má velmi pronikavý, specifický, neodstranitelný pach. (Není to jako u fretek, že necháte odstranit žlázy a je vyhráno.) S dospělou liškou se v bytě prostě nedá vydržet. Pokud teda nejste dobytek, kterému nevadí, že mu to doma smrdí jak v pavilónu šelem a že ho opistili všichni přátelé, protože smrdět liškou budete po čase i Vy.
Jistě, liška se dá chovat venku v kleci. Ale proč byste to dělala? jsme zase u toho divokého nezkrotného tvora... Tohle je možná větší týrání než to, co dělají myslivci.
Moc prosím, nechtějte znásilňovat přirozenost divokého zvířete jen proto, že Vy sama jste přesvědčená, že to pro něj bude super!

31.3.2017 11:04
balisek

XXX.XXX.3.125

Ano, psa nebo kočku má kde kdo a liška je táááák roztomilá! Jenže to není a jen tak nebude domestikované zvíře!

Ve velkém se likvidují také divočáci. Když jsme tedy u toho "zahraňování", nechcete si kromě liščete pořídit domů také selátko?

31.3.2017 11:10
sufle

XXX.XXX.161.21

polárka.15 napsal(a):
A pak se diví, že jim liška venku uteče a už se nevrátí. Proč by to dělala? V tom stavení z cihel a plotu není její domov, je to pořád divoké zvíře a patří do volné přírody. Nevím, proč si lidé neuvědomují, že je to svým způsobem týrání zvířat...

Ne svým způsobem... Je to týrání.

jolyha

31.3.2017 11:18
jolyha

XXX.XXX.229.101

balisek napsal(a):
Ano, psa nebo kočku má kde kdo a liška je táááák roztomilá! Jenže to není a jen tak nebude domestikované zvíře!

Ve velkém se likvidují také divočáci. Když jsme tedy u toho "zahraňování", nechcete si kromě liščete pořídit domů také selátko?

Ještě taky medvídka mývala, v Japonsku to tak po shlédnutí kresleného seriálu udělaly spousty lidí... Poslední díl seriálu končil vypuštěním mývalíčka do přírody. Ti lidé to udělali stejně... Momentálně tam mají veliké problémy s přemnoženými mývaly, kteří nejsou původním druhem, likvidují na co příjdou a jsou opravdu problémem...

31.3.2017 11:22
polárka.15

XXX.XXX.45.253

jolyha napsal(a):
Ještě taky medvídka mývala, v Japonsku to tak po shlédnutí kresleného seriálu udělaly spousty lidí... Poslední díl seriálu končil vypuštěním mývalíčka do přírody. Ti lidé to udělali stejně... Momentálně tam mají veliké problémy s přemnoženými mývaly, kteří nejsou původním druhem, likvidují na co příjdou a jsou opravdu problémem...

A Harry Potter a sova? Lidi jsou fakt magoři

XXX189

31.3.2017 11:28
XXX189

XXX.XXX.89.103

Spolužaččini rodiče měli doma lišku. Byla ochočená, měli ji od malého liščete. Nevím, jestli byla v nějaké voliéře nebo mohla i ven. Akorát tedy musím podotknout, že oba dva rodiče jsou myslivci a žijí na vesnici...

31.3.2017 11:41

polárka.15 napsal(a):

Takovou ?

31.3.2017 13:02
konkon

XXX.XXX.150.103

Pridavam se... nemyslim si, ze by to nekdo myslel zle, ale fakt neni dobrej napad porizovat si lisku misto psa/kocky... vypadaji krasne, jsou fakt sladky, na ponufani, ale chtelo by to projet si nazory a videa lidi, co ji maji. Ona je to fakt hezka predstava, poridit si ji domu, ale realita je jina, nejde jen o to, ze smrdi, dela bordel jak svi*a a co se tyce aktivity ji nesrovnate s zadnym psem, ale nikdy ji nevychovate, na Vas by si zvykla, ale ke vsemu ostatnimu by byla hodne rezervovana, taky prostor, ktery byste ji musela poskytnout...obrovska venkovni voliera s pristupem dovnitr, fakt to neni sranda...

31.3.2017 13:27

Já bych taky chtěla lišku a prasátko...bohužel do paneláku ne. Měla jsem freťáky, začlo jednou, smrděl i vykastrovaný a vyžlázovaný, tak jsme koupili kámoše a šli spolu na zahradu do voliery, byla jsem tam prakticky denně, v zimě se dal jeden den ošidit, ale jinak ta zvířátka chtěla zábavu a ten první i muchlování, smrděli furt...z oblečení to bylo cítit.

31.3.2017 15:27
Katinec

XXX.XXX.73.206

Garlix - Zkuste se obrátit na majitele lišky Vixey. Ta byla zachráněna z kožešinové farmy. Věřím, že na všechny otázky vám Martin rád odpoví.
http://vixey.cz/
Je i zde na iFauně pod nickem Martin (najlvin).

31.3.2017 21:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takovou ?

Takovou, kvalita fotky bohužel, strašně se to mrská...

Neregistrovaný uživatel

1.4.2017 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Divoké nedomestikované zvíře byť s vtištěním na člověka nikdy není a nebude jako pes nebo kočka i kdyby se člověk přetrhnul. Natož pouze ochočené zvíře. S papírama to není zas tak náročné, pokud zvířeti zajistíte dostatečný a dobře zabezpečený prostor, tak vám to SVS schválí.
Mám ochočeného rysa a servala s vtištěním na člověka. Rys se dá od nás pohladit, ale jinak na nás kašle. Servalka se mazlí, přede u toho a kontakt má ráda, ale stejně to není takový jako u obyčejný kočky. Nenavazuje oční kontakt a žije jen tak vedle nás. Jejich chov je krásný pro toho koho uspokojuje tato zvířata pozorovat. Něco jako když vás naplňuje mít krásné obrazy. Pokud je vezmeme do bytu, tak je to chvíli legrace, ale pak máte docela dlouho co uklízet.
Na vanu s kočkolitem se chodit naučily obě kočky velice rychle. Myslím, že liška bude v tomhle ohledu náročnější, přeci jenom kočka má snahu výkaly zahrabávat.
Myslím, že s liškou to bude dost podobný ovšem s tím rozdílem, že zbudování voliéry bude ještě dražší, protože liška narozdíl od koček hrabe, noruje, tudíž povrchová voliéra asi nestačí.
Znám pána, který bydlí v obci Karlštejn hned u lesa, který vychoval od liščátka lišáka. Dal mu potom svobodu, ale lišák se stejně chodí ukazovat a hlavně se nabaštit. To je potom fajn, ale chce to mít ten barák téměř v lese a být smířena s tím, že se jednoho dne prostě neukáže.

2.4.2017 23:23

OFF TOPIC

a přiznejte se koho pod tím názvem napadly první houby. Hmmm. taková kulajda z lišek...

jolyha

3.4.2017 13:26
jolyha

XXX.XXX.229.101

OFF TOPIC

a přiznejte se koho pod tím názvem napadly první houby. Hmmm. taková kulajda z lišek...

Se teda přiznávám... bylo to to první, co mě při přečtení nadpisu napadlo, liška jako houba. Mňam. Naštěstí vloni jich bylo dost, zásoby v mrazáku už se ztenčily, ale ještě máme. Miluju je udělané na másle následně utopené v omáčce ke svíčkové. V tu chvíli maso vynechávám. Ale jsou k tomu místo knedlíků ideální domácí bramborové kroketky, pěkně nadýchané... mňam, asi budu večer vařit, naslintala jsem si do klávesnice.

3.4.2017 13:36

jolyha napsal(a):
Se teda přiznávám... bylo to to první, co mě při přečtení nadpisu napadlo, liška jako houba. Mňam. Naštěstí vloni jich bylo dost, zásoby v mrazáku už se ztenčily, ale ještě máme. Miluju je udělané na másle následně utopené v omáčce ke svíčkové. V tu chvíli maso vynechávám. Ale jsou k tomu místo knedlíků ideální domácí bramborové kroketky, pěkně nadýchané... mňam, asi budu večer vařit, naslintala jsem si do klávesnice.

Nemluvte o houbách, už mě svědí nožík...

Robin..P

19.9.2017 15:14
Robin..P

XXX.XXX.172.80

Dobrý den, úplně s Vámi nesouhlasím.
1. lišku legalizovat zle, stačí povolení a nahlášení.
2. Pokud někdou koupí lišku z chovu na kožešiny, rozhodně na tom bude lépe, než v tom chovu a později nějaké paničce na krku jako ozdoba.
3. pokuse lišče socializuje se psy, je reálná šance že se bude chovat podobně, jako psi.

Souhlasím v tom, že se liška nepodaří ochočit úplně. Pokud má někdo slepice nebo jinou drůbež, zřejmě o ni časem přijde. Lovecký pud liška nepopřete.

Chápu i zadavatelku otázky. Liška je krásné zvíře, jasně v čich myslivce je to škodná a jako taková musí padnout. Jenže, kdo viděl lišku jak si hraje, a měl ji od mala, vidí v ní i něco jiného.

A ohledně lišek v přírodě? Letos jsem viděl cca 20 lišek přejetých na silnici. Lišek je buď hodně, nebo utíkají z lesů k lidským obydlí, kde se snaží něco urvat k žrádlu. Nevidím důvod, proč nedat lišce možnost žít s lidmi a mít péči, kterou v přírodě mít nebude. NA druhou stranu, pokud to chovatel nezvládne, odsoudí lišku ke smrti. Protože pokud ji později vypustí do přírody, ta se nebude bát lidí a potravu bude hledat u lidí. Ti ji označí za "divnou", tedy jako nakaženou vzteklinou, nebo jen jako škodnou, který jim chodí na slepice nebo žrát granule jejich psům.
Pokud to paní myslí vážně a je s tímto srozumněna, neodsuzoval bych ji. Popřeji jí hodně štěstí a pevné nervy a dobré sousedy.smajlík

19.9.2017 17:28
hunter

XXX.XXX.13.179

A ohledně lišek v přírodě? Letos jsem viděl cca 20 lišek přejetých na silnici. Lišek je buď hodně, nebo utíkají z lesů k lidským obydlí, kde se snaží něco urvat k žrádlu. Nevidím důvod, proč nedat lišce možnost žít s lidmi a mít péči, kterou v přírodě mít nebude.
- tohle je naprostá kravina. Prostě se nedá dát přímá souvislost do vztahu mezi usmrcenými zvířaty na silnicích a jejich stavů v přírodě. Např. pro naši honitbu by to znamenalo, že máme obrovské stavy srnčí a mufloní zvěře, vzhledem ke ztrátám na silnicích, avšak opak je pravdou. Jediné, co se z toho dá vyčíst je směr migrace...
Nejen lišky se stahují blíže k lidským obydlím, ale je to z důvodu snadného přístupu k potravě, než že by vyhledávali lidskou společnost. A žádný člověk naopak nedá lišce možnost žít jako v přírodě. Protože člověk lišku bude v jejím způsobu života jen omezovat. Ať si každý chovatel namlouvá, že to dělá pro lišky. Já v tom vidím jen další způsob jak vyčnívat z davu a mít netradiční roztomilé zvířátku.

4.2.2019 01:19
Joshio14

XXX.XXX.162.227

Dobrý den, taky bych si chtěl pořídit Lišku jako domácího mazlíčka. Pokud někdo ví, dejte mi prosim vědět. Negativní názory mě nezajímají.

4.2.2019 07:14
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Joshio14 napsal(a):
Dobrý den, taky bych si chtěl pořídit Lišku jako domácího mazlíčka. Pokud někdo ví, dejte mi prosim vědět. Negativní názory mě nezajímají.

Liška nebude NIKDY domácí mazlíček!

4.2.2019 07:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejsem si jistá, jestli se pozitivního názoru dočkáte. Vy jste asi koukal na videjka, že jo?!? Na všech videích s lištičkama(tak roztomiloučkýma ) jsou liščata. Jakmile liška dospěje, je po mazlíčkovi a jde přinejmenším do voliéry. Nedá se ochočit! Už i tady několik pokusů proběhlo(myslím v Čechách)

4.2.2019 07:49
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Přesně, to není domácí zvíře. Nehledě na potřebné povolení, které nedostane každý!

4.2.2019 08:13

Joshio14 napsal(a):

Nudíte se ? Kupte si medvídka mývala !

4.2.2019 09:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Nejsem si jistá, jestli se pozitivního názoru dočkáte. Vy jste asi koukal na videjka, že jo?!? Na všech videích s lištičkama(tak roztomiloučkýma ) jsou liščata. Jakmile liška dospěje, je po mazlíčkovi a jde přinejmenším do voliéry. Nedá se ochočit! Už i tady několik pokusů proběhlo(myslím v Čechách)

https://www.youtube.com/watch?v=-4b2OzBqEuc tohle není dospělá liška? Nepoznám to, ale jako mládě mi nepřijde a je docela ochočená.

https://www.youtube.com/watch?v=woVMjXgke0c a tady ještě u Krause

Určitě si nedokážu představit chovat lišku doma v bytě. Ale mít pro ní nějaký výběh venku, tak si myslím, že se asi ochočit dá. Viz. u toho Krause, pán říká, že je ve výběhu a navečer na 4-5 hodin ji pouští domů.

Neříkám, že by to byl ideální domácí mazlíček, ale pokud je to třeba lišče zachráněné, kterému umřela matka, tak tam už pak třeba ani nejde ji vypustit zpátky do přírody ne? A pokud od mala vyrůstá s lidmi, tak s tím asi až takový problém nemá, nebo to nevypadá. Přijde mi to podobné, jako když někdo chová třeba mývala.

4.2.2019 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A proč mývala jo a lišku ne? :-)

4.2.2019 09:41

marcelaamax napsal(a):

http://vyhlasto.cz/h/1h10/nudite-se-kupte-si-medvidka-myvala

4.2.2019 09:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):

Lidi jsou různě debilní ...

4.2.2019 09:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=-4b2OzBqEuc tohle není dospělá liška? Nepoznám to, ale jako mládě mi nepřijde a je docela ochočená.

Určitě si nedokážu představit chovat lišku doma v bytě. Ale mít pro ní nějaký výběh venku, tak si myslím, že se asi ochočit dá. Viz. u toho Krause, pán říká, že je ve výběhu a navečer na 4-5 hodin ji pouští domů.

Neříkám, že by to byl ideální domácí mazlíček, ale pokud je to třeba lišče zachráněné, kterému umřela matka, tak tam už pak třeba ani nejde ji vypustit zpátky do přírody ne? A pokud od mala vyrůstá s lidmi, tak s tím asi až takový problém nemá, nebo to nevypadá. Přijde mi to podobné, jako když někdo chová třeba mývala.

Tak zrovna u toho Krause je ta liška hodně vystresovaná

4.2.2019 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak zrovna u toho Krause je ta liška hodně vystresovaná

To jo, protože je tam mezi hodně lidma, v cizím prostředí, ale doma může být v pohodě.

4.2.2019 09:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

http://vyhlasto.cz/h/1h10/nudite-se-kupte-si-medvidka-myvala

Já vím, znám ;-) :-)

4.2.2019 10:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
To jo, protože je tam mezi hodně lidma, v cizím prostředí, ale doma může být v pohodě.

Oni jsou v pohodě jenom mezi lidma, se kterýma jsou odmalička. Už jen návštěva je stresuje.
Naše liška dávala z celého okruhu lidí jen mě, i když lidi znala odmalinka (cca do 3-4 měs. to neřešila, ale pak začala být na lidi plachá). Dokud nebyl na dvoře klid, tak nevylezla.

4.2.2019 10:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Oni jsou v pohodě jenom mezi lidma, se kterýma jsou odmalička. Už jen návštěva je stresuje.
Naše liška dávala z celého okruhu lidí jen mě, i když lidi znala odmalinka (cca do 3-4 měs. to neřešila, ale pak začala být na lidi plachá). Dokud nebyl na dvoře klid, tak nevylezla.

Jo, věřím. Jak jsem psala, nejsem zastáncem chovu lišky doma. Ale na druhou stranu když jde o opuštěné nebo zraněné mládě, tak si myslím, že to pro ni zas takový utrpení není. Když si zvykne od mala.

A co myslíte o tom prvním videu, co jsem posílala? To je teda ještě mládě?

4.2.2019 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):

Eliška podle mne dospělá liška není, ale takový odborník na lišky zase nejsem. A hlavně by mne zajímalo, co je s Eliškou teď po letech. Máte nějaké skvělé videjka 2018 třeba? Jestli bych měla mít lišku doma ve voliéře netuším, k čemu by mi to bylo. Nejsem tyran prostě.

4.2.2019 10:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Eliška podle mne dospělá liška není, ale takový odborník na lišky zase nejsem. A hlavně by mne zajímalo, co je s Eliškou teď po letech. Máte nějaké skvělé videjka 2018 třeba? Jestli bych měla mít lišku doma ve voliéře netuším, k čemu by mi to bylo. Nejsem tyran prostě.

Ale já mluvila o zachráněném mláděti, které by v přírodě umřelo. Jo já chápu, že vy byste ho asi umřít nechala, je to příroda. Já bych byla proto, aby si ho vzal někdo, u koho bude mít "normální" život. Zvykne si na výběh, na lidi, na psy....

Edit: samozřejmě někdo, kdo na to má prostory a a podmínky.

4.2.2019 10:31

Lidi jsou různě debilní ...

Proč hned debilní? Někdo cvičí psy, někdo chodí do kina.

4.2.2019 10:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=Rd1pd90SgM4

to je hustýýýýýý

4.2.2019 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Ale já mluvila o zachráněném mláděti, které by v přírodě umřelo. Jo já chápu, že vy byste ho asi umřít nechala, je to příroda. Já bych byla proto, aby si ho vzal někdo, u koho bude mít "normální" život. Zvykne si na výběh, na lidi, na psy....

Edit: samozřejmě někdo, kdo na to má prostory a a podmínky.

Ne, dala bych ho někam do záchrané stanice, odkud by mělo šanci dostat se zase do volné přírody. Normální život pro lišku rozhodně není mezi lidma a psy

4.2.2019 10:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

známý mého táty míval na dvoře lišku volně. Ale byl to lesník a myslivec. A už je to 40 let. Tehdy byly možná jiné zákony a předpisy. Možná ji zachránil z norování to už si nepamatuju

4.2.2019 10:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ne, dala bych ho někam do záchrané stanice, odkud by mělo šanci dostat se zase do volné přírody. Normální život pro lišku rozhodně není mezi lidma a psy

Já nevím, ale pokud od mala zná lidi a nic jiného tak bych prostě řekla, že si zvykne. Jo a jinak, v pár záchranných stanicích jsem byla (strejda je podporuje a dost se tím zabývá) a lišky tam mají dospělé - od mláďat, že není možné je pak vypustit zpátky do přírody. A nebo jsem teda byla zrovna v nějakých "blbých" stanicích.

4.2.2019 10:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
známý mého táty míval na dvoře lišku volně. Ale byl to lesník a myslivec. A už je to 40 let. Tehdy byly možná jiné zákony a předpisy. Možná ji zachránil z norování to už si nepamatuju

Stejně tak jako někdo má doma divočáka nebo srnce. Já nevím, ale logicky když srnce od mala krmím z lahve (když nemá rodiče) tak ho pak asi taky nemůžu vypustit zpátky do přírody když je zvyklý na lidi ne? Stejně tak liška.

Edit: a mimochodem zrovna ta Eliška a to video je ze záchranné stanice.

http://www.parazoo.cz/cs/1609-liska-obecna - má zraněnou tlapku, proto se už nemůže vrátit zpátky do přírody.

4.2.2019 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Shlédla jsem mraky dokumentů o divokých zvířatech, které lidé vypiplali od mala a všude bylo řečeno, že jakmile zvíře dospěje, ,,probudí se volání divočiny" a je po srandě. Většinou s opatrností dá svého adoptivního rodiče, ale pro ostatní lidi je o to nebezpečnější, protože se jich nebojí. Problém je v tom, že ,,rodiče" začne brát jako sexuálního partnera. Nevím, jestli pán má medvěda či medvědici, ale pokus o páření by nemusel pán přežít

4.2.2019 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Stejně tak jako někdo má doma divočáka nebo srnce. Já nevím, ale logicky když srnce od mala krmím z lahve (když nemá rodiče) tak ho pak asi taky nemůžu vypustit zpátky do přírody když je zvyklý na lidi ne? Stejně tak liška - to by jste koukala, kolik jich takových nakonec vypuštěno je. Viz můj příspěvek předtím.

4.2.2019 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A nám zase ve všech záchranný stanicích tvrdili, že jejich hlavním posláním je vrátit co nejvíce zvířat do volné přírody, to je pravda. Ale, že zejména u savců, které mají od úplně malých mláďat to bývá často nemožné z důvodu, že si vytvoří fixaci na člověka a v přírodě by to pro ně bylo nebezpečné.

Většinou s opatrností dá svého adoptivního rodiče, ale pro ostatní lidi je o to nebezpečnější, protože se jich nebojí. - a to je právě ono, nemůže se do přírody vypustit zvíře, který má vztah k lidem a nebojí se, ne?

4.2.2019 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
A nám zase ve všech záchranný stanicích tvrdili, že jejich hlavním posláním je vrátit co nejvíce zvířat do volné přírody, to je pravda. Ale, že zejména u savců, které mají od úplně malých mláďat to bývá často nemožné z důvodu, že si vytvoří fixaci na člověka a v přírodě by to pro ně bylo nebezpečné.

Většinou s opatrností dá svého adoptivního rodiče, ale pro ostatní lidi je o to nebezpečnější, protože se jich nebojí. - a to je právě ono, nemůže se do přírody vypustit zvíře, který má vztah k lidem a nebojí se, ne?

Samozřejmě, ale to mluvíme pořád o zachráněných zraněných zvířatech. Tam se nic jiného prostě dělat nedá, jak je někde umístit, kde dožijí. Zvířata jen odchovaná, se přece profesionálně odchovávají tak, aby si na člověka vazbu neudělala a mohla se vypustit. A rozhodně neodsoudím divoké zvíře na doživotní pobyt ve voliéře jen proto, že jsem si usmyslela, že budu mít netradičního mazlíčka. Denně tady někdo píše: moje štěňátko mne strašně kouše a bla, bla. A co teprve liščátko Ještě tady nepadlo, že dospělá liška neskutečně smrdí.

4.2.2019 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.253.195

lesnížínka napsal(a):
Samozřejmě, ale to mluvíme pořád o zachráněných zraněných zvířatech. Tam se nic jiného prostě dělat nedá, jak je někde umístit, kde dožijí. Zvířata jen odchovaná, se přece profesionálně odchovávají tak, aby si na člověka vazbu neudělala a mohla se vypustit. A rozhodně neodsoudím divoké zvíře na doživotní pobyt ve voliéře jen proto, že jsem si usmyslela, že budu mít netradičního mazlíčka. Denně tady někdo píše: moje štěňátko mne strašně kouše a bla, bla. A co teprve liščátko Ještě tady nepadlo, že dospělá liška neskutečně smrdí.

Jo tak to souhlasím. Neco jineho je pořídit si lišku prostě jen proto, ze ji chci a neco jineho je se ujmout lišky, která uz se nemůže vrátit do prirody :-). Ja bych teda nechtěla ani jednu 😁

4.2.2019 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Jo tak to souhlasím. Neco jineho je pořídit si lišku prostě jen proto, ze ji chci a neco jineho je se ujmout lišky, která uz se nemůže vrátit do prirody :-). Ja bych teda nechtěla ani jednu 😁

Jilikož mi chodí téměř denně po zahradě, tak já ji vlastně mám Vybírá kompostér. Měla tudy trasu, když tu ještě nestál náš dům(samozřejmě nevím, jestli je to pořád tatéž, nebo ty trasy mají všechny lišky stejné?) Nezabránili jí ani ploty, ani dva velcí psi. Sice jako přes pozemek (zhora dolů) jak byla zvyklá chodit už nechodí, jde podél plotu, ale neopomene vlézt dovnitř a vybrat si něco na kompostu. Pochodí tam vzadu(možná hledá zajdu, který chodí taky často ) a zase vyleze ven...a jde sousedům na drůbež ana králíky, nebo na kachny na potoce.

4.2.2019 11:33
marcelaamax

XXX.XXX.253.195

lesnížínka napsal(a):
Jilikož mi chodí téměř denně po zahradě, tak já ji vlastně mám Vybírá kompostér. Měla tudy trasu, když tu ještě nestál náš dům(samozřejmě nevím, jestli je to pořád tatéž, nebo ty trasy mají všechny lišky stejné?) Nezabránili jí ani ploty, ani dva velcí psi. Sice jako přes pozemek (zhora dolů) jak byla zvyklá chodit už nechodí, jde podél plotu, ale neopomene vlézt dovnitř a vybrat si něco na kompostu. Pochodí tam vzadu(možná hledá zajdu, který chodí taky často ) a zase vyleze ven...a jde sousedům na drůbež ana králíky, nebo na kachny na potoce.

A co na to pes? 😁

4.2.2019 11:39

rysa zavřete, tygra, lva, pštrosa, pumu, servala, všecko, chovné kocoury s plínkou do cely aniž by za celý život viděli denní světlo, ale na lišku nám nesahejte :-)

4.2.2019 13:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To Marcelaamax:
To si asi člověk musí zažít, aby pochopil. Jako pokud bude mít někdo velikou expozici s liškami (jako např. v ZOO), tak tam to zvíře může nějakým stylem fungovat, a může se zdát být i v pohodě, ale liška v nějaké voliéře je vyloženě chudák - věřte, ze vim, o čem mluvím, protože naše lišče bylo taky zachráněné, a vize rodiny byla, že už u nás zůstane. Kdybyste ale viděla v jakém permanentním stresu ve voliéře byla, tak byste se na to taky nemohla dívat.
To, že se doma odchované lišče nenaučí lovit je blbost - pokud ho pustíte v létě, nebo zavčas na podzim kdy je všude plno myší, ptáčata apod. tak se rozloví naprosto s přehledem. Instinkty u divokých zvířat jsou tak silné, že je zvíře odchované na flašce neztratí.

Pokud někdo lišče odchová, měl by to udělat s cílem vrátit ho zpět do přírody, kam patří, a ne ho zavřít do klece, a honit si tim ego.

4.2.2019 14:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):

https://www.facebook.com/vseomoskve/videos/586541955115758/UzpfSTEwMDAwMTI2MDI4MTQyNzoyMTM5MDkwODcyODA5NTY4/

Tady je taky vidět, jak je ta chudera liška vystresovaná - ta slečna musí hodně zakomplexovaná, když si honí ego tímhle způsobem

To, že to na první pohled pro laika vypadá, že je liška v pohodě, ještě neznamená, že tomu tak je - když vystresované zvíře nemá kam utéct (což na špagátě nemá), tak akorát přejde do tzv. ochranného útlumu, takže se jen na nic nezmůže, ale v pohodě rozhodně není

4.2.2019 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rysa zavřete, tygra, lva, pštrosa, pumu, servala, všecko, chovné kocoury s plínkou do cely aniž by za celý život viděli denní světlo, ale na lišku nám nesahejte :-)

Kdo, proč? Já nemám doma žádné zvíře(krom koček a psa a i ti mají maximum volnosti) Chtěla jsem si zřídit akvárko s pralesničkama, strašně se mi líbí. Ale prostě to troskotá na tom, že bych měla výčitky, zavřít je tam, i když by bylo obrovské

4.2.2019 15:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

???
Domestikace domácích zvířat trvala stovky let, tohle prostě nejde přeskočit, a myslet si že když mládě volně žijícího druhu odchovám na flašce, tak je z něj najednou domácí mazlíček!

4.2.2019 15:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To Marcelaamax:
To si asi člověk musí zažít, aby pochopil. Jako pokud bude mít někdo velikou expozici s liškami (jako např. v ZOO), tak tam to zvíře může nějakým stylem fungovat, a může se zdát být i v pohodě, ale liška v nějaké voliéře je vyloženě chudák - věřte, ze vim, o čem mluvím, protože naše lišče bylo taky zachráněné, a vize rodiny byla, že už u nás zůstane. Kdybyste ale viděla v jakém permanentním stresu ve voliéře byla, tak byste se na to taky nemohla dívat.
To, že se doma odchované lišče nenaučí lovit je blbost - pokud ho pustíte v létě, nebo zavčas na podzim kdy je všude plno myší, ptáčata apod. tak se rozloví naprosto s přehledem. Instinkty u divokých zvířat jsou tak silné, že je zvíře odchované na flašce neztratí.

Pokud někdo lišče odchová, měl by to udělat s cílem vrátit ho zpět do přírody, kam patří, a ne ho zavřít do klece, a honit si tim ego.

Jo já do toho tak nevidím. Co jsem viděla lišky v těch stanicích tak nevypadali stresovaně. Ale je pravda, že tam měli fakt dost velký a asi vhodný výběh.

4.2.2019 16:09

lupus4 napsal(a):

https://www.facebook.com/vseomoskve/videos/586541955115758/UzpfSTEwMDAwMTI2MDI4MTQyNzoyMTM5MDkwODcyODA5NTY4/

Dřív takhle vozili puberťáci volně za krkem, v kapuci a pod. barevné potkany. Ale kdo ví, co k tomu slečnu v Moskvě vedlo. Tvářila se dostatečně důležitě :-))

4.2.2019 17:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dřív takhle vozili puberťáci volně za krkem, v kapuci a pod. barevné potkany. Ale kdo ví, co k tomu slečnu v Moskvě vedlo. Tvářila se dostatečně důležitě :-))

jj, starší dcera byla taky takhle chvíli "postižená " samozřejmě to musela být mutace husky

4.2.2019 17:35

???
Domestikace domácích zvířat trvala stovky let, tohle prostě nejde přeskočit, a myslet si že když mládě volně žijícího druhu odchovám na flašce, tak je z něj najednou domácí mazlíček!

no já nic nepřeskakuji, ale řekněte, proč lev bydlí u baráku v legračním výběhu a liška nemůže ?
bohužel na to stačí povolení že jako mám ten výběh.... a nebo takhle
https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/cyklista-lvice-zraneni-napadeni-prochazka-zdechov.A180612_153549_zlin-zpravy_pp

4.2.2019 17:38

tak přece je to známka snobovosti, liška, klokan, bílý tygr, fotbalový tým, zámek.... - čím víc mám, tím víc musím ukázat něco extra, co vy ostatní nemáte... koupím labutě, sifón a vás všecky si koupim :-)

4.2.2019 18:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

no já nic nepřeskakuji, ale řekněte, proč lev bydlí u baráku v legračním výběhu a liška nemůže ?
bohužel na to stačí povolení že jako mám ten výběh.... a nebo takhle
https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/cyklista-lvice-zraneni-napadeni-prochazka-zdechov.A180612_153549_zlin-zpravy_pp

To, že někdo něco dělá ještě neznamená, že je to normální, zvíře je spokojené, a je potřeba to kopírovat.
Známá měla v paneláku na balkoně SAO, a pes to taky přežil - znamená to, že je SAO vhodný na sídliště do 2+1?!

4.2.2019 19:49

lesnížínka napsal(a):
Shlédla jsem mraky dokumentů o divokých zvířatech, které lidé vypiplali od mala a všude bylo řečeno, že jakmile zvíře dospěje, ,,probudí se volání divočiny" a je po srandě. Většinou s opatrností dá svého adoptivního rodiče, ale pro ostatní lidi je o to nebezpečnější, protože se jich nebojí. Problém je v tom, že ,,rodiče" začne brát jako sexuálního partnera. Nevím, jestli pán má medvěda či medvědici, ale pokus o páření by nemusel pán přežít

Po srandě není jen u opravdu divokých zvířat. Můj byl jako štěňátko takový nohsled, do půl roku poslouchal jako perfektně vycvičený pes, do roka jako slušně vychovaný, pak se to postupně zhoršovalo. A bum, ve dvou letech typická povaha.

4.2.2019 20:14
Dasvo

XXX.XXX.250.72

lesnížínka napsal(a):
Kdo, proč? Já nemám doma žádné zvíře(krom koček a psa a i ti mají maximum volnosti) Chtěla jsem si zřídit akvárko s pralesničkama, strašně se mi líbí. Ale prostě to troskotá na tom, že bych měla výčitky, zavřít je tam, i když by bylo obrovské

Já po pralesničkách taky dlouho toužil, pak si je ale pořídil kamarád. Ty mrchy jsou tak příšerně hlučné... Ještě štěstí, že jsem to nestihnul, rodina by mě vystěhovala i s nimi. :-) :-)

4.2.2019 22:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dasvo napsal(a):
Já po pralesničkách taky dlouho toužil, pak si je ale pořídil kamarád. Ty mrchy jsou tak příšerně hlučné... Ještě štěstí, že jsem to nestihnul, rodina by mě vystěhovala i s nimi. :-) :-)

To je druhá věc...muž by mne asi taky vystěhoval Sice se mu taky líbí, ale stačí žáby v jezeře pod oknem...vlastně brblá celé léto(ale má je rád ) a nemůže otevřít celé léto okno Já jsem nahluchlá a spím, i když mi řve telka, venku se čerti žení a já mám otevřené okno. Mě by to nevadilo. A to kvákání se mi právě líbí

5.2.2019 08:59

lesnížínka napsal(a):
To je druhá věc...muž by mne asi taky vystěhoval Sice se mu taky líbí, ale stačí žáby v jezeře pod oknem...vlastně brblá celé léto(ale má je rád ) a nemůže otevřít celé léto okno Já jsem nahluchlá a spím, i když mi řve telka, venku se čerti žení a já mám otevřené okno. Mě by to nevadilo. A to kvákání se mi právě líbí

to mi připomělo film Na samotě u lesa...
"Víte někde ty žáby tak nepříjemě kvákaj, ale tady dělaj jenou u u u.....vejš Radime"

5.2.2019 10:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

to mi připomělo film Na samotě u lesa...
"Víte někde ty žáby tak nepříjemě kvákaj, ale tady dělaj jenou u u u.....vejš Radime"

5.2.2019 23:06

......zajímavá stránka www.vixey.cz

5.2.2019 23:15

......zajímavá stránka www.vixey.cz

Až na to, že ji krmí s.rágorami typu Whiskas, tak je to vskutku zajímavé čtení.

5.2.2019 23:23

...no jo no.......ale je nádherná.........

5.2.2019 23:53

...no jo no.......ale je nádherná.........

No jo no, já jen, že, kdyby se chtěl někdo tou stravou u lišky inspirovat, tak, že to není úplně vhodná inspirace.

6.2.2019 07:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A je tam někde, co je s liškou dnes? Nechce se mi to celé číst..

6.2.2019 08:38

lesnížínka napsal(a):
A je tam někde, co je s liškou dnes? Nechce se mi to celé číst..

To nevím, v návštěvní knize někomu odepisuje, že se liška má dobře, bude jí 10let a že nějaká videa natočí později.

6.2.2019 08:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Lišku má od roku 2009 a taky je video z roku 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=L6gAIl2m_AI

6.2.2019 08:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

https://www.youtube.com/watch?v=T3SmG_LDth4 Tady ještě jedno novější z vánoc.

6.2.2019 13:11

To nechceš.....

6.2.2019 16:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To nevím, v návštěvní knize někomu odepisuje, že se liška má dobře, bude jí 10let a že nějaká videa natočí později.

Aha, díky holky. Je pěkná, trdlo asi stejné, jako Woriček ...koukaje na to rozbalování dárků, to u nás vždycky probíhalo podobně.

7.2.2019 08:04
polárka.15

XXX.XXX.45.253

marcelaamax napsal(a):

Tak zrovna Mína měla rozum, a je doma

7.2.2019 16:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale ale, to nabádáte pomalu k trestné činnosti
mývalové jako invazní druh jsou "v klatbě", nesmí se množit , prodávat atd...

PS. za Pepina to neplatilo

7.2.2019 19:44

Když nabádám, tak nabádám :
Volá chlap na policii : Mám v kuchyni hada !
Policista : Jste členem Dětí Země? Hnutí Duha? Jiné ekologické organisace? Ne?
Tak ho vemte lopatou po hlavě a neotravujte!

Lvíče

5.8.2019 16:17
Lvíče

XXX.XXX.20.133

Chtěla bych si koupit lvíče🦁

5.8.2019 16:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lvíče napsal(a):

Teď jsem viděla hezký v Globusu, ale jinak Sparkys, Bambule atd.

… a mají tam hezký i jiný plyšový zvířátka!

zachrannastanicelipec

21.11.2019 23:01
zachrannastanicelipec

XXX.XXX.2.134

Ahoj, bylu to probíráno video o lišce Elišce. Video má pokračování, ale už to není tak veselé, jako to první, když byla do půl roku stará.

http://naturetv.cz/episode/eliska/

Chov lišky obecně nedoporučuji. Občas ze záchranné stanice je možné lišku ubytovat, když není možné ji vrátit do přírody a tam asi jiná šance není, než se o ni dobře postarat. Ale je to liška, není to pes, není to kočka. Kdo neví co znamená liška, určitě bude zklamaný a liška také. Doporučuji několikrát navštívt chovatele nějaké lišky a udělat si obrázek, co to zanmená. Ve videích u Krause nebo v metru mi také přijdou dost vyděšené. Tohle pro lišku prostě z podstaty není.

Jinak při venčení volně se liška dospělá liška hodně toulá, je zvědavá a tak třeba v 9 z 10 případů se někde zmrzačí nebo zahyne (samozřejmě vlivem působení člověka). Chtělo by to nějakou pěknou samotu a přátelské myslivce v okolí, tam by to snad fungovalo.

23.11.2019 09:56
tero

XXX.XXX.236.95

marcelaamax napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=T3SmG_LDth4 Tady ještě jedno novější z vánoc.

Chuděra... hledá něco na zub a ono samé hračky...

23.11.2019 09:58
tero

XXX.XXX.236.95

Lišku kdysi ( určitě i dnes) choval kde jaký myslivec k účelu norování.Bylo mi jich vždy moc líto.
V bytě vám ale dokáže udělat pěknou paseku...

FlowerTheCat

13.4.2020 11:20
FlowerTheCat

XXX.XXX.173.130

Tak chce ji sníst víš co, hej nevím kolik ti je ale na chovu lišek není nic zlého 😪

Zastance

5.5.2020 15:50
Zastance

XXX.XXX.163.173

Liška sice patří do přírody ale liška zachráněna z Kožešinové farmy se bude mít daleko lépe někde u člověka takovou lišku není možné vypustit o přírody, liška je velmi chytrá a muže mít člověka ráda, ale bude se více zajímat sama sebe a nemusí zcela poslouchat, obecně nás zákon dovoluje horší věci, například ty kožešinové farmy fuuuuj. Liska je něco mezi psem a kočkou, ale je daleko inteligentnejsi než pes.
Liška umí dokonce prist. Přes noc voliera a přes den, pokud tedy jste doma tak volný vybeh s plotem, musíte ale počítat s tím ze příliš zařízení psi jsou příliš hloupí a na lišku budou možná útočit například na procházce na ulici.

Zastance

5.5.2020 16:11
Zastance

XXX.XXX.163.173

Ještě jenom doplním ze myslivci jsou ... Norovani je nejnechutnejsi a nejhorší způsob lovu kdy dochází k brutalnimu zabijeni lišek a především liscat, které to však nemají ihned jak se říká za sebou Myslivci je pouze odhchiti a pak používají jako živě cíle při trénování psu tohle je fakt hnusny chování a proto jsem za umožnění chování lisek doma, lišky budou mít kvalitnější život než někde kde je akorát lidi mučí. V tom se mi Česko opravdu hnusí. a jen kdyby měl někdo připomínky ze je lišek hodně. Tak ministerstvo vydalo příkaz na zredukovani lisek o polovinu do roku 2030. Takže chováním lišku zachránit.

6.5.2020 19:31
tero

XXX.XXX.237.174

Lvíče napsal(a):

A já fenka...

Lucie321

3.6.2020 01:58
Lucie321

XXX.XXX.168.37

Zajímalo by mne, proč když se dotazujici na něco ptá, ať tady nebo kdekoli jinde, je ihned za b.l.b.a a musí se sejít alespoň dva chytraci, kteří jej musí napadat? Proč sakra každý má zapotrebi odpovídat na něco, na co se nikdo neptal?

3.6.2020 07:59
tero

XXX.XXX.237.96

Zastance napsal(a):
Ještě jenom doplním ze myslivci jsou ... Norovani je nejnechutnejsi a nejhorší způsob lovu kdy dochází k brutalnimu zabijeni lišek a především liscat, které to však nemají ihned jak se říká za sebou Myslivci je pouze odhchiti a pak používají jako živě cíle při trénování psu tohle je fakt hnusny chování a proto jsem za umožnění chování lisek doma, lišky budou mít kvalitnější život než někde kde je akorát lidi mučí. V tom se mi Česko opravdu hnusí. a jen kdyby měl někdo připomínky ze je lišek hodně. Tak ministerstvo vydalo příkaz na zredukovani lisek o polovinu do roku 2030. Takže chováním lišku zachránit.

Naivita a utopie.

Neřeš

19.6.2020 08:59
Neřeš

XXX.XXX.227.70

polárka.15 napsal(a):
Tak ho zasaďte a nechte volné zvíře běhat tam kde patří...

Retarde, pochcanej sluníčkář

App

27.8.2020 19:58
App

XXX.XXX.109.128

Kouknete do USA, UK nebo třeba Nizozemska. Většina komentujících tu je 40+ že? Bohužel doba se už posunula a liška doma je úplně normální. Kouknete se na Facebook či Instagram naleznete spoustu profilu a skupin. Určitě se shodneme ze je lepší ji mít doma než ji nechat zabit myslivcem(Teď mám na mysli ty osiřelá mláďata) pokud ji totiž doma mate tak ji vypustit zpět samozřejmě nelze. Pokud umíte anglicky dočtete se všechno potřebné k chovu a budete spokojeni vy i vaše liška. Ze základu je to především povolení a vhodné prostory. Spousta lidi vás tu proste zhejtí, ale věřte ze na západě je to zcela normální a co víc liška je jeden z nejpopulárnějších domácích mazlíčků (Z predátorů) Tak pokud si myslíte ze její náročnou povahu zvládnete tak jdete do toho. Pozor jen na to ze si to nelze rozmyslet tak hlavně pročtěte všechna negativa

27.8.2020 20:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.128

App napsal(a):
Kouknete do USA, UK nebo třeba Nizozemska. Většina komentujících tu je 40+ že? Bohužel doba se už posunula a liška doma je úplně normální. Kouknete se na Facebook či Instagram naleznete spoustu profilu a skupin. Určitě se shodneme ze je lepší ji mít doma než ji nechat zabit myslivcem(Teď mám na mysli ty osiřelá mláďata) pokud ji totiž doma mate tak ji vypustit zpět samozřejmě nelze. Pokud umíte anglicky dočtete se všechno potřebné k chovu a budete spokojeni vy i vaše liška. Ze základu je to především povolení a vhodné prostory. Spousta lidi vás tu proste zhejtí, ale věřte ze na západě je to zcela normální a co víc liška je jeden z nejpopulárnějších domácích mazlíčků (Z predátorů) Tak pokud si myslíte ze její náročnou povahu zvládnete tak jdete do toho. Pozor jen na to ze si to nelze rozmyslet tak hlavně pročtěte všechna negativa

To může napsat jen někdo, kdo zná lišku jen z obrázku nebo ZOO.
Lostomiloucká videa na fb s liščaty jsou sice hrozně in, ale dospělá liška neuvěřitelně smrdí, všechno značkuje, a je s ní celkově dost těžké pořízení - kdo nezažil, ten to nepochopí.

27.8.2020 20:53

App napsal(a):

Víte, jak roztomiloučká jsou selátka divočáků? Ona vlastně všechna mláďátka jsou roztomiloučká, ale všechny doma mít nemůžete.
Výcvik norníků na živých liškách v umělé noře, kde dojde ke kontaktu a zakousnutí je už hodně let zakázaný. I zkoušky norníků v umělé noře probíhají tak, že liška je za přepážkou a klidně si tam usne, než se všichni psi vystřídají a pak ti poslední nevědí proč se mají na to tiché zvíře vztekat.

27.8.2020 21:26
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

App
- na západě je to zcela normální
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

- tam je toho dnes "normálního" víc,
nám 40+
sem jejich móresy netahejte.

Útulky jsou plné.

27.8.2020 21:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
App
- na západě je to zcela normální
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

- tam je toho dnes "normálního" víc,
nám 40+
sem jejich móresy netahejte.

Útulky jsou plné.

A ještě se začnou plnit liškama

27.8.2020 21:48

lesnížínka napsal(a):
A ještě se začnou plnit liškama

https://www.toprecepty.cz/recept/53656-paprika-plnena-liskami/

27.8.2020 22:08

V USA atp. se lišky kastrují. Dtto fenek. Kvůli pachu, agresi, značkování. Paka jako u psů. Proto tolik obrázků spokojených majitelů. Ale najděte fotoalbum jedince, kterého má někdo od narození 10 - 14 let :-) Teda myslím, že ty farmové tak dlouho žijí.
Ve skutečnosti je to tak, že je velká spotřeba, nikdo to dlouho nevydrží. Také možná proto, že je potřeba povolení a že když nemáte, tak lišku zabaví a utratí. Není liška jako liška.. a kde seberu tu osiřelou, jsem v lese neviděla ani tu na omáčku.. On totiž málokdo má 7000 dolarů na lišku potomka chovu Beljajeva, pravděpodobně už ani žádní nežijí, pokud to vůbec nebylo vymyšlené - měla to být zvířata z farmy na kožešiny, což já považuji za nesmysl, aby ta zvěř nebyla kastrovaná. Ale tak v Rusku je možné vše.
Ale co je docela překážka - ani se neví, čím je očkovat a čím léčit. Někde jsem viděla zmínku o velmi častém odčervení.
Podle mě je to pes úplně k ničemu.

27.8.2020 22:39

App napsal(a):

Tak zrovna v USA odstraňují psům hlasivky (aby neštěkali) a kočkám amputují poslední články prstů (aby neškrábaly). To jako vzor fakt nevidím.

28.8.2020 10:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tyjo, jako je mi 20+ a Ameriku vidím v mnohém spíš jako vzor naprosté demence. To nebude o věku, to je o mentální výbavě a taky o smyslu pro zodpovědnost.
Liška je zvíře, se kterým naprostá většina těch influencerů z internetu nevydrží. Většina z nich totiž ani není schopná zodpovědně chovat společenské plemeno psa, natož zvíře, které se s provozem běžného psíka nedá srovnávat.
To máte - bum, fotka nebo video s liščátkem, za chvíli napráskaných tisíc videí, liščete s plyšákem. Bum, lišče na procházce. Psího pubescenta nebo nezajímavýho dospělce dáte do útulku. Kde končí ty lišky? Doma u těch internetových hvězdiček totiž mnohdy už fakt nebývají.

Takže ne - mít doma lišku fakt není ani v dnešní době normální. Jen se o to někteří bezmozci snaží, aby byli zajímaví. Ale silně na to nestačí, ale nemají dostatečnou kapacitu na to, aby si to uvědomili včas.

Ok

24.10.2020 12:24
Ok

XXX.XXX.226.248

Ty co to tu hejtí tak nikdy ani lišku neznají a pouze odhadují jaký je s ni život a nebo jsou to myslivci který ji jej zavřou do klece. Pravda je jiná - s liskou se dá úspěšně zit doma a nebo venku ve velké prostorné voliéře. Pokud se k ni chováte hezky tak liška bude spokojena, znám více lidi především zahraničních kteří lišku úspěšně mají a mužů vám potvrdit ze ve stresu opravdu nejsou :). Pořízení lišky vyzaduje dlouhou studii o jejím chování a rozhodne se s někým nejdříve potkejte kdo už ji má. Kdo to neví tak liška je poměrně hodně cítit, ale když jste s ni delší dobu v kontaktu tak to nevnímáte - je cítit zhruba jako marihuanova farma :D. Rozhodne to vyžaduje dlouhou přípravu alespoň 1 rok a nějaký základní kapitál alespoň 50 tisíc abyste vše pořídili. Dobře je zařízení výběhu, nebo chodit alespoň 2x denně na procházky do přírody.
Povolení není těžké sehnat.
Více tipů naleznete na facebookovych skupinách : Foxes for pets s 8,5 tisíci členy, nebo pet fox owners s 6,5 tisíci členy, hodně tipu taky dává fb stránka Save a fox a pěkné fotky ig stránka Marley cub fox. Nesledujete Juniper Fox je příliš mediální a na liskach vydělává a je to ta stránka která způsobuje ze lidi lišky koupi bez uvážení a také vznikají lidi kteří ji úzkostně brání jak jsou super. Lišky jsou zajímavá zvířata, vyžadují speciální lidi které lišky proste duševně naplní a rozhodne nejsou pro většinu lidi vhodná.....

24.10.2020 14:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ok napsal(a):
Ty co to tu hejtí tak nikdy ani lišku neznají a pouze odhadují jaký je s ni život a nebo jsou to myslivci který ji jej zavřou do klece. Pravda je jiná - s liskou se dá úspěšně zit doma a nebo venku ve velké prostorné voliéře. Pokud se k ni chováte hezky tak liška bude spokojena, znám více lidi především zahraničních kteří lišku úspěšně mají a mužů vám potvrdit ze ve stresu opravdu nejsou :). Pořízení lišky vyzaduje dlouhou studii o jejím chování a rozhodne se s někým nejdříve potkejte kdo už ji má. Kdo to neví tak liška je poměrně hodně cítit, ale když jste s ni delší dobu v kontaktu tak to nevnímáte - je cítit zhruba jako marihuanova farma :D. Rozhodne to vyžaduje dlouhou přípravu alespoň 1 rok a nějaký základní kapitál alespoň 50 tisíc abyste vše pořídili. Dobře je zařízení výběhu, nebo chodit alespoň 2x denně na procházky do přírody.
Více tipů naleznete na facebookovych skupinách : Foxes for pets s 8,5 tisíci členy, nebo pet fox owners s 6,5 tisíci členy, hodně tipu taky dává fb stránka Save a fox a pěkné fotky ig stránka Marley cub fox. Nesledujete Juniper Fox je příliš mediální a na liskach vydělává a je to ta stránka která způsobuje ze lidi lišky koupi bez uvážení a také vznikají lidi kteří ji úzkostně brání jak jsou super. Lišky jsou zajímavá zvířata, vyžadují speciální lidi které lišky proste duševně naplní a rozhodne nejsou pro většinu lidi vhodná.....

Tak ještě jednou: k čemu mi bude liška ve voliéře na zahradě? Abych všem ukazovala, že mám lišku? Jasně, do roka mám tu roztomilou lištičku doma a pak bude x let hnít ve voliéře. Super život, hlavně tu lidem nabásněte, jak je to úžasné. Máte ji?

Neregistrovaný uživatel

24.10.2020 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

lesnížínka napsal(a):
Tak ještě jednou: k čemu mi bude liška ve voliéře na zahradě? Abych všem ukazovala, že mám lišku? Jasně, do roka mám tu roztomilou lištičku doma a pak bude x let hnít ve voliéře. Super život, hlavně tu lidem nabásněte, jak je to úžasné. Máte ji?

No a? Kdyz neldo chova doma tygra, pumu. Jinej jako ja obri nebo jedovatý hady tak proc sakra ne lisku?

24.10.2020 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No a? Kdyz neldo chova doma tygra, pumu. Jinej jako ja obri nebo jedovatý hady tak proc sakra ne lisku?

Ale nemusím s tím souhlasit, viďte?

Neregistrovaný uživatel

24.10.2020 16:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229

lesnížínka napsal(a):
Ale nemusím s tím souhlasit, viďte?

Nemusíte ale pokud mam na zajisteni vhodnych podminek proc ne. At si clovek kdyz na to ma hak financne tak i jinak poridi klidne slona nebo nosorozce. Ja v tom problem nevidim.
Popravde krom par velkych hadu hodlam poridit jeste male krokodyly (nejmensi druh kajmana) a to vlastne hned jak budou prebudovane prostory. Proc? Proste se mi libi, vim jak se o me starat a podminky i finance budou. Paradoxne je nekdy péče o exoty skoro levnejsi jak to co leckteri vyhazuji za psy a zbytecne (tuny pelisku doplnku a ptakovin a megapredrazeny granule i kdyz tady jsou lidi vetsinou v tomdle rozumny atd).

24.10.2020 16:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ok napsal(a):

Jee, tohle mi připomíná jeden vtip:

Studenti na koleji vymýšlí, jak si zajistit do budoucna dostatek jídla, a jeden říká: tak, co kdybysme si tady vykrmili prase - zbytky vezmeme z jídelny...
A další student na to: ale co ten smrad?
A další: si zvykne! 🤭

Ona je to totiž s tím smradem z lišky pravda - to je jak v pavilonu opic v zoologické, a to nepřeháním. To nikdo normální doma mít určitě nechce🤮

24.10.2020 16:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jee, tohle mi připomíná jeden vtip:

Studenti na koleji vymýšlí, jak si zajistit do budoucna dostatek jídla, a jeden říká: tak, co kdybysme si tady vykrmili prase - zbytky vezmeme z jídelny...
A další student na to: ale co ten smrad?
A další: si zvykne! 🤭

Ona je to totiž s tím smradem z lišky pravda - to je jak v pavilonu opic v zoologické, a to nepřeháním. To nikdo normální doma mít určitě nechce🤮

To jste cítila asi nějakou vadnou lišku Píše jako marjána a to bych neoznačila jako smrad ani já, nekuřák Možná je to ale jinak...po marjáně vám i liška voní? Nevím, tu zkušenost nemám

24.10.2020 16:30

lesnížínka napsal(a):
To jste cítila asi nějakou vadnou lišku Píše jako marjána a to bych neoznačila jako smrad ani já, nekuřák Možná je to ale jinak...po marjáně vám i liška voní? Nevím, tu zkušenost nemám

Asi OT -mně marjánka smrdí.

24.10.2020 16:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemusíte ale pokud mam na zajisteni vhodnych podminek proc ne. At si clovek kdyz na to ma hak financne tak i jinak poridi klidne slona nebo nosorozce. Ja v tom problem nevidim.
Popravde krom par velkych hadu hodlam poridit jeste male krokodyly (nejmensi druh kajmana) a to vlastne hned jak budou prebudovane prostory. Proc? Proste se mi libi, vim jak se o me starat a podminky i finance budou. Paradoxne je nekdy péče o exoty skoro levnejsi jak to co leckteri vyhazuji za psy a zbytecne (tuny pelisku doplnku a ptakovin a megapredrazeny granule i kdyz tady jsou lidi vetsinou v tomdle rozumny atd).

Nemám ráda nic v kleci. Chtěla jsem si pořídit pralesničky ne proto, že jsem na ně odborník, ale fakt jenom proto, že se mi líbí a připadnou mi krásné. Jenže jsem si to už x krát rozmyslela, i když si myslím, že žabka ve velkém terárku trpět nijak nebude, ale mám z toho prostě divný pocit. A ano, myslím si, že hadi a s prominutím podobná havěť, zase na tom volném pohybu nijak zvlášť nebazíruje, pohybují se snad jen proto, aby se nažrali. I když to asi i ta liška ale ta přece jen toho pohybu k dobrému fungování těla bude potřebovat asi víc.

24.10.2020 16:33

lesnížínka napsal(a):
Nemám ráda nic v kleci. Chtěla jsem si pořídit pralesničky ne proto, že jsem na ně odborník, ale fakt jenom proto, že se mi líbí a připadnou mi krásné. Jenže jsem si to už x krát rozmyslela, i když si myslím, že žabka ve velkém terárku trpět nijak nebude, ale mám z toho prostě divný pocit. A ano, myslím si, že hadi a s prominutím podobná havěť, zase na tom volném pohybu nijak zvlášť nebazíruje, pohybují se snad jen proto, aby se nažrali. I když to asi i ta liška ale ta přece jen toho pohybu k dobrému fungování těla bude potřebovat asi víc.

Taky si myslím.

24.10.2020 16:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

A proč ano?
Pes je na lidech závislý, kočka už méně, ale i ta. Ovšem liška z člověka žádný užitek nemá. A mít doma něco jen kvůli tomu, že to chci? Velmi sobecké.

24.10.2020 16:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):

No, anebo si nejdřív musíte zahulit, a pak vám ta liška přestane smrdět🤪

24.10.2020 16:42

Jako já chápu, že si někdo řene "tý jo, liška se mi moc líbí a chtěl bych jí", má na to podmínky, postaví velkou voliéru nebo výběh, ví do čeho jde......a taky určitě existujou lišky, které nelze vypustit do volné přírody......tak proč ne.

Ale myslím, že většina těchto lidí, co lišku chtějí, je těch, co se jim liška líbí a chtějí doma raritku a upřímně si myslím, že jejich představa je, že z lišky bude domácí mazlík a že bude fungovat ve stejném režimu jako třeba pes a liška tak nakonec nefunguje a ani nechci pomyslet, kde ta roztomilá a ochočená liščata, která se stanou přítěží, končí.

24.10.2020 16:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když jsem u koní, necítím jak voní (pro někoho smrdí), a když přijedu domů, říkají mi, že jsem cítit koňmi. A jak je cítit třeba bunda od koní, to poznám až po delší době doma.
Třeba je to s liškou taky tak.

24.10.2020 16:43

To bude ono!

24.10.2020 16:49

sisi58 napsal(a):
Když jsem u koní, necítím jak voní (pro někoho smrdí), a když přijedu domů, říkají mi, že jsem cítit koňmi. A jak je cítit třeba bunda od koní, to poznám až po delší době doma.

Třeba jo, já koně z věcí, z rukou nebo i ze vzduchu cítím hned, ale pro mě je to taky vůně.

24.10.2020 16:59

sisi58 napsal(a):

Lišky jsou cítit velmi intenzivně (a nepříjemně). Chodívala jsem kolem liščí farmy...

24.10.2020 17:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):

Taky bych řekla, že to tak bude. Kamarádka měla fretku, oni ji doma necítili, já už ve dveřích. Pokud jsem ji měla na sobě, nebo ji hladila, tak jsem to cítila fakt hodně i po tom, co jsem přišla domů. Stačilo u nich chvilku pobýt, a prádlo šlo rovnou do pračky, bylo to cítit i z toho, i když jsem na fretku ten den třeba ani nesahala.

Fretka má opravdu specifický a silný pach a myslím si, že ta liška na tom bude podobně. Jiná kamarádka má v baráku tři kočky, psa, morčata, králíky, pavouky, činčily, nějaký ptáky, gekončíky, strašilky, šváby a nevím co všechno ještě, a dle mě to není cítit tak, jako jedna fretka .

24.10.2020 17:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):

Já to necítím u koní, ale jakmile sednu do auta, tak to cítím hned

24.10.2020 17:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já to necítím u koní, ale jakmile sednu do auta, tak to cítím hned

Jezdím na kole, auta nemajíc, takže až doma, v uzavřeném prostoru. Ale naši si už zvykli, takže nehudrají.

24.10.2020 17:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Jezdím na kole, auta nemajíc, takže až doma, v uzavřeném prostoru. Ale naši si už zvykli, takže nehudrají.

No, ja donedávna přemýšlela, proč furt cítím koně, i když jsem vykoupaná a čistě oblečená, a pakmi došlo , že mi smrdí telefon

24.10.2020 21:21
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ono nejde o to, chovat lišky v optimální voliéře. To je v pohodě. Ono jde o to, že si někdo myslí, že nejlepší je chovat lišky v obýváku.
Když si přečtěte, které zvíře se nejlépe ochočí, pak je to nosál. Viz filmu z džungle, kde suplují domácí mazlíčky. Zažila jsem, není to pravda. Haha, je to děs, stále se jedná o divoké zvíře, ale kdo nevyzkoušel, nepochopí, o to go.

Ok

12.11.2020 10:32
Ok

XXX.XXX.245.223

Můžete s tím nesouhlasit, ale liška se fakt špatně mít nemusí. Doma lze mít trvale pouze zhruba 1 ze tři lišek, ostatní se na domácí život nenaučí. Venku je vhodná voliéra alespoň 100m čtvrtečních.

12.11.2020 13:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

juhaj napsal(a):
Ono nejde o to, chovat lišky v optimální voliéře. To je v pohodě. Ono jde o to, že si někdo myslí, že nejlepší je chovat lišky v obýváku.
Když si přečtěte, které zvíře se nejlépe ochočí, pak je to nosál. Viz filmu z džungle, kde suplují domácí mazlíčky. Zažila jsem, není to pravda. Haha, je to děs, stále se jedná o divoké zvíře, ale kdo nevyzkoušel, nepochopí, o to go.

Ještě, mi měli možnost postavit celkem velkou voliéru a chodil na vodítku na procházky, to zas uměl. Ale třeba zoo tyhle zvířata nevezme a co s tou liškou, třeba, když nemáte prostor na stavbu voliéry?

12.11.2020 16:22

Co liška ? Vydrýsek - to je teprv bomba. Nevíte, kde se dá sehnat? Potok máme.

Ok

12.11.2020 18:09
Ok

XXX.XXX.245.223

Vydra je chráněna a na její chov byste potřebovala výjimku ze zákona a to není zaplněný jednoduché. Lišku s povolením od KVS můžete chovat zcela legálně. :)

Ok

12.11.2020 18:31
Ok

XXX.XXX.245.223

A pro ty co si mysli ze tu básním jak jsou super, tak jste asi můj příspěvek nedočetl do konce, kde říkám ze liška není pro většinu lidi vhodná..

Poisonivy

12.12.2021 02:43
Poisonivy

XXX.XXX.92.113

Panebože lidi, vy jste byli v roce 2017fakt idioti, když jste si mysleli že zadavatel nechce lišku jako domácího mazlíčka? Doufám, že už jste v roce 2021 vzpamatovaní a jestli ne, tak je to vhodné předsevzetí do Nového roku

Katerat

7.11.2022 19:50
Katerat

XXX.XXX.9.34

Volnost tím, že si ji koupíte? Vy asi nejste normální… podporujete touhle blbosti akorát lidi, co je tyraji. Normální chovatel, nebo záchranná stanice totiž lišky neprodává, určitě ne obyčejným lidem.

Plameňák

9.11.2022 16:40
Plameňák

XXX.XXX.169.220

ahoj chci se zeptat jestli nekdo nevi kde sezenu samicku fenka uz sem prohledal kde co i na zahranicnich strankach a nikde ho nemuzu sehnat jako malej sem ho vzdy chtel a takhle bych chtel udelat alespon dceri radost ze bude mit malou lištičku predem dekuju za pomoc

9.11.2022 17:27
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Plameňák napsal(a):
ahoj chci se zeptat jestli nekdo nevi kde sezenu samicku fenka uz sem prohledal kde co i na zahranicnich strankach a nikde ho nemuzu sehnat jako malej sem ho vzdy chtel a takhle bych chtel udelat alespon dceri radost ze bude mit malou lištičku predem dekuju za pomoc

Toto lze dohledat zde na iFAUNĚ, tak si to prosím, důkladně přečtěte!!

"Fenek je zvíře s převážně noční aktivitou. Režim jde otočit, ale jen do jisté míry, ty vnitřní hodiny v sobě prostě mají. Takže aktivita - u nás zhruba od půl čtvrté ráno tak do osmi, pak nastává doba odpočinku. Ne, že by se ušatá slečna nebudila, ale vždycky jen na chvili. Večer začíná být aktivní okolo 18. - 19. hodiny, vrcholí to tak v 22 hod. Pak jde někdy spát, někdy blbne do půlnoci i déle. Nemyslím, že je to dobré jakkoli korigovat, příroda jim to tak zařídila.
Dále - je to liška, i když maličká. Tím pádem hyperaktivní a impulzívní tvoreček, který třikrát za hodinu předvede záchvat radosti, ale taky vás stejně často seřve a klidně kousne, pokud má pocit, že děláte něco špatně. Jakákoli výchova by byla spíše trápením.
S krmením není problém, baští vše od hmyzu přes maso a ovoce a zeleninu
Potřebuje místo, kde se ohřeje a hlavně sucho, jsou náchylní k respiračním chorobám.
Vzhledem ke své aktivitě fenek potřebuje veliký prostor a hodně podnětů, hračky atd. Pokud se bude nudit, najde si zábavu sám a dovede být dost destruktivní. Nemá-li možnost vyžití, bude nešťastný.
Vzhledem k tomu, že mám už pět měsíců fenka pozorovat opravdu z blízka, mám pocit, že pokud bude opravdu žít sám pouze s lidmi, nikdy nebude šťastný.
Potřebuje parťáka na hry stejně jako každé smečkové zvíře a i když se snažíme, nahradit mu ho nedokážeme, neb jsme denní tvorové. I naše slečna brzy změní působiště a dáme jí možnost života ve smečce. Máme ji strašně rádi a nebude to lehké, ale dělám to právě proto, že jí mám ráda.
Vím, že v některých zemích jsou fenci chováni jako domácí mazlíčci, ale je dobré si uvědomit, že se jedná v přírodě o ohrožený druh a rozhodně nejsou na světě pro naši zábavu..."

Plameňák

9.11.2022 18:21
Plameňák

XXX.XXX.169.220

fikovnice napsal(a):
Toto lze dohledat zde na iFAUNĚ, tak si to prosím, důkladně přečtěte!!

"Fenek je zvíře s převážně noční aktivitou. Režim jde otočit, ale jen do jisté míry, ty vnitřní hodiny v sobě prostě mají. Takže aktivita - u nás zhruba od půl čtvrté ráno tak do osmi, pak nastává doba odpočinku. Ne, že by se ušatá slečna nebudila, ale vždycky jen na chvili. Večer začíná být aktivní okolo 18. - 19. hodiny, vrcholí to tak v 22 hod. Pak jde někdy spát, někdy blbne do půlnoci i déle. Nemyslím, že je to dobré jakkoli korigovat, příroda jim to tak zařídila.
Dále - je to liška, i když maličká. Tím pádem hyperaktivní a impulzívní tvoreček, který třikrát za hodinu předvede záchvat radosti, ale taky vás stejně často seřve a klidně kousne, pokud má pocit, že děláte něco špatně. Jakákoli výchova by byla spíše trápením.
S krmením není problém, baští vše od hmyzu přes maso a ovoce a zeleninu
Potřebuje místo, kde se ohřeje a hlavně sucho, jsou náchylní k respiračním chorobám.
Vzhledem ke své aktivitě fenek potřebuje veliký prostor a hodně podnětů, hračky atd. Pokud se bude nudit, najde si zábavu sám a dovede být dost destruktivní. Nemá-li možnost vyžití, bude nešťastný.
Vzhledem k tomu, že mám už pět měsíců fenka pozorovat opravdu z blízka, mám pocit, že pokud bude opravdu žít sám pouze s lidmi, nikdy nebude šťastný.
Potřebuje parťáka na hry stejně jako každé smečkové zvíře a i když se snažíme, nahradit mu ho nedokážeme, neb jsme denní tvorové. I naše slečna brzy změní působiště a dáme jí možnost života ve smečce. Máme ji strašně rádi a nebude to lehké, ale dělám to právě proto, že jí mám ráda.
Vím, že v některých zemích jsou fenci chováni jako domácí mazlíčci, ale je dobré si uvědomit, že se jedná v přírodě o ohrožený druh a rozhodně nejsou na světě pro naši zábavu..."

strasne moooc dekuju nektere informace byli dost doluzite alespon uz vim uplne vse a hlavne se mi to bude hodit kdyz je dceri teprve rok tak porostou spolu od malicka

9.11.2022 18:29
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Plameňák napsal(a):
strasne moooc dekuju nektere informace byli dost doluzite alespon uz vim uplne vse a hlavne se mi to bude hodit kdyz je dceri teprve rok tak porostou spolu od malicka

I Vy trolle...

9.11.2022 18:30

Plameňák napsal(a):

Troll? K roční dcerce pořídit fenka? Který potřebuje společníka svého druhu. Nebo mi něco uniklo?

9.11.2022 18:30
fikovnice

XXX.XXX.61.248

Troll? K roční dcerce pořídit fenka? Který potřebuje společníka svého druhu. Nebo mi něco uniklo?

Pán si evidentně dělá divnou legraci...

9.11.2022 18:36

fikovnice napsal(a):
Pán si evidentně dělá divnou legraci...

Nebo je to dítě. Minimálně duchem.

9.11.2022 20:45

I kdyby to myslel vážně, až zjistí cenu v eurech, asi ho přejdou chutě ..

10.11.2022 09:04

Nedávno se mi dostala do ruky povídka Kudu větevnice. O mláděti kuny. Asi rok věrná společnice, než odešla za hlasem přírody. Hezké čtení. A hezké zážitky s ní autor měl. Lepší než liška a fenek. Ale v myslivně, ne v paneláku.
My jsme měli v paneláku lasičku, volně bez klece. Nebylo to horší než morče nebo potkan.

10.11.2022 09:15

Nedávno se mi dostala do ruky povídka Kudu větevnice. O mláděti kuny. Asi rok věrná společnice, než odešla za hlasem přírody. Hezké čtení. A hezké zážitky s ní autor měl. Lepší než liška a fenek. Ale v myslivně, ne v paneláku.
My jsme měli v paneláku lasičku, volně bez klece. Nebylo to horší než morče nebo potkan.

..krásná kniha mého dětství Jasná voda vůkol Gavin Maxwell...o vydře...

10.11.2022 10:04

Jak se k vám dostala?

10.11.2022 10:08

Našli jsme přejetou lasičku, která přenášela slepé mládě. Byla to veliká hlava a červíček. Mysleli jsme, že je chromé, ale bylo jen malé a ještě nechodící. Nakonec jsme ho vypiplali.

10.11.2022 10:11

Našli jsme přejetou lasičku, která přenášela slepé mládě. Byla to veliká hlava a červíček. Mysleli jsme, že je chromé, ale bylo jen malé a ještě nechodící. Nakonec jsme ho vypiplali.

Jakým mlékem? Pro štěňata nebo koťata? Jak často jste krmili? A masírovali jste bříško? A jak drželi v teple? Musela to být strašná piplačka.

10.11.2022 10:17

Tatra mlíkem obohaceným o žloutek, později ochucené masem, spíš krví. Psal se rok 1986.... ve městě byl jeden zverimex-rybicky a myši. Pro štěňata přišlo později, pro koťata.....Každé 3 hodiny, ve dne i v noci.

10.11.2022 10:19

Tatra mlíkem obohaceným o žloutek, později ochucené masem, spíš krví. Psal se rok 1986.... ve městě byl jeden zverimex-rybicky a myši. Pro štěňata přišlo později, pro koťata.....Každé 3 hodiny, ve dne i v noci.

Klasika - to nás učili na škole, ve stejné době (pamatuji si Černobyl, byla jsem ve třeťáku) - mlíko, smetana, tatra, žloutek.

10.11.2022 10:24

Měli jsme dobrou průpravu pro odchov štěňat v roce 92. Ani tehdy jsme ještě mlíko pro štěňata nesehnali.
Štěňata byla větší, ale zas jich bylo 7 :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík