Uživatel s deaktivovaným účtem

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
petr008 - BALU, ale důchodkyně myslím určitě není
zato moji rodiče jsou a tu almužničku důchodovou si určitě za 45 let v pracovním procesu zaslouží.
Jen ho nechte při tom
Na takové příspěvky je lepší nereagovat.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
petr008 - BALU, ale důchodkyně myslím určitě není
zato moji rodiče jsou a tu almužničku důchodovou si určitě za 45 let v pracovním procesu zaslouží.
No přesně. Moje mamka dělala těch 40let rukama: v pálenici to znamenalo navážet si uhlí, přikládat pod kotle. Shazovat celé kamiony přepravek s hroznama - rukama. O práci ve vinohradech možná někdo představu má, ale nebylo to tak, jak je to dneska. V zimě stříhat vinohrady: vyvezli je tam do maringotky, bez elektriky, venku -10, přišly na oběd zmrzlé jak cibule a ukusovaly zmrzlý chleba se slaninou, protože v té maringotce byla teplota stejná a čaje se nenapily, protože zmrznul. V létě do řepy. Po revoluci to krachlo, takže do továrny nahazovat cívky na stroje, 1,5tuny denně přes ruky. Vím co to bylo, tři roky jsem tam taky byla. Nevím, v kolika výrobách je v dnešní době ještě taková dřina, ale ve většině, už stejně Češi nepracují. Ten, kdo seděl celý život na zadku v teplém kanclu, šel tehdy do důchodu s 12tisíci, mamka s devíti. Těch 12,5 má teď, po 10letech valorizací. Jo, ohromně si vyskakuje, jí jak bezdomovec, jen aby ušetřila, kdyby se jí na baráku něco pokazilo..
neverend

XXX.XXX.213.247
Ještě tak závidět důchodcům jejich zasloužený důchod. To by nám půlka populace umřela na přepracování hned při startu.😀 Si pamatuji sousedy mé babičky když vyprávěli jak chodili do práce pěšky v zimě v létě a to skoro deset kilometrů. By nám dneska umřela omladina už po cestě do práce.😀

"To se vám to mudruje o snižování platů, když vám babiš s hamtáčkem přihodí každou chvíli k důchodu 5 litříků".
Váš výraz "každou chvíli" se dá vykládat dvojsmyslně. a) Buď . "už, už to bude".
A nebo,b) před Vánoci jednou, před Velikonocemi podruhé, na prázdniny potřetí. Prostě "každou chvíli". Jen a) je správně, jestli toSenát neshodí ze stolu.
A víte proč to tak je? Protože Babiš je lišák podšitý. Protože je to nejjednodušší, nemusí rozhodovat komu ano, komu ne. Prostě všem. A ještě si přičte body. A kde myslíte, že ty peníze skončí? Myslíte si, že je babička promlsá v cukrárně a dědeček prolije hrdlem, když dcera nebude mít zaplacený nájem, velká vnoučata školné a malá nebudou mít zimní botičky?
Jednak posbírá body, za druhé nemusí třídit adresáty a za třetí - ty peníze pomůžou tam, kde bude opravdu potřeba.
P.S. Jak to vlastně má Babiš ? A co důchodci ve Sněmovně a v Senátu.....?
Důchodcům nezávidím, a jejich penze jim přeji. Současní důchodci snad ještě patří mezi generace, které si důchod zaslouží.
Ale napsal jsem to schválně - jisté dámě s nickem BALU. Aby se dotyčná třeba zamyslela (pokud je vůbec schopná nějaké sebereflexe) jestli je fér ukazovat prstem na druhé, čím tady perlí sama...
V jednom příspěvku osočuje druhého z nadutosti a v dalším se projeví její neomylné - já bych - já, já... Následně si vybere, komu by snížila plat a o kolik...
A když jí dotyčný odpoví ironickým příspěvkem, kde ji usvědčí z její vlastní nabubřelosti a dotyčné dojdou argumenty, tak se uchýlí k osvědčenému "... na takový příspěvek nemá cenu reagovat..."
Mám chuť reagovat já na milostivou BALU, jistým citátem Jana Wericha, ale obavám se, že by ho dotyčná stejně nepochopila...
napsal(a):
Tady se ale řešilo, že každý učitel tu distanční výuku řeší jinak. Někdo maká víc, než před koronou, protože se snaží děti nadále kvalitně vzdělávat. Před těmito učiteli smekám, protože si dovedu představit, co je za tím práce na přípravách, aby online hodina proběhla maximálně efektivně.
Pak je ale druhá skupina, která jen zadá úkoly a termín, do kdy to mají děti odevzdat. Měli jsme to tak loni, dcera v 5. třídě. Vždycky jen stránky v pracovním sešitě, vypracovat a vybraná cvičení vyfotit a odeslat ke kontrole. ŽÁDNÝ výklad, jen úkoly. Kolik času asi tak paní učitelce zabrala taková "výuka"? 2 hodiny v pondělí na zadání úkolů a dejme tomu 4 hodiny v pátek na kontrolu nafocených úkolů (a to jsem možná velkorysá). A za tento objem práce 100% platu...
Jistě, ale tak je to asi v každé profesi, nemyslíte? Mně zase vadí, že si tady jedna dotyčná "chytrá" vybere z těch profesí právě učitele, kterým by hned formou "...já bych..." snižovala platy. Prostě, mi přijde, že má z nějakého důvodu potřebu do někoho kopat... To je celé.

S náma čechama je to hrozný...když je nejhůř, tak se asi umíme semknout, myslím, že to i na jaře bylo vidět, ta snaha ochránit se navzájem, ale jakmile opadne ten první šok a nic dalšího se neděje, tak se začneme rozhlížet, jestli na tom někdo náhodou není líp než my........
Moje dcera je doma na překážkách, firma jim platí 100% průměrného platu...chtěla bych já dělat to co ona...nee...takže mám v omezením režimu odpracováno cca půlku za normální plat a zbytek 60%.
Jsou na tom lidi ještě hůř než já a jsou lidi, co jsou na tom líp......
Upřímně jsem ráda, že jsem zaměstnanec a ne podnikatel, resp. že nepodnikám v oboru, kterého se to bytostně dotýká.
A ještě něco.....nemusím sedět půl měsíce na zadeli doma, můžu si najít brigádu, ale zase částečný příjem neohrožuje mojí existenci...zaplatím vše co mám a hlady neumřu a na nějaký lítání po brigádách jsem líná. Pokud by mi peníze chyběly, tak bych si nějakou brigádu našla.....
Můžu jsem zdravá a když by na to přišlo, tak se nebojím ani fyzické práce, ale jsou lidi, co třeba kvůli zdraví nemůžou a to je horší.
dsj
napsal(a):
Assil, já mám na výsledky vědeckých výzkumů vědců ze Singapuru a amerických vědců ten nejlepší názor, v Blesku je nikdy nevynechám. Jen si říkám jestli o těch výsledcích vědí i na MZČR, když po druhém pozitivním testu přišla kolegovy SMS s pokyny ať zůstane doma v karanténě... třeba už nový ministr pracuje na aktualizaci pokynů, snad to stihne sdělit národu i s nezbytnou tiskovkou
Ale jistěže o tom vědí, už dávno a proto taky stáhli karanténu na 10 dní.
Jinak všechno se dá dohledat na strákácch MZ.
https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/ministerstvo-zdravotnictvi-aktualizovalo-algoritmus-k-ukonceni-karanteny/
napsal(a):
S náma čechama je to hrozný...když je nejhůř, tak se asi umíme semknout, myslím, že to i na jaře bylo vidět, ta snaha ochránit se navzájem, ale jakmile opadne ten první šok a nic dalšího se neděje, tak se začneme rozhlížet, jestli na tom někdo náhodou není líp než my........
Moje dcera je doma na překážkách, firma jim platí 100% průměrného platu...chtěla bych já dělat to co ona...nee...takže mám v omezením režimu odpracováno cca půlku za normální plat a zbytek 60%.
Jsou na tom lidi ještě hůř než já a jsou lidi, co jsou na tom líp......
Upřímně jsem ráda, že jsem zaměstnanec a ne podnikatel, resp. že nepodnikám v oboru, kterého se to bytostně dotýká.
A ještě něco.....nemusím sedět půl měsíce na zadeli doma, můžu si najít brigádu, ale zase částečný příjem neohrožuje mojí existenci...zaplatím vše co mám a hlady neumřu a na nějaký lítání po brigádách jsem líná. Pokud by mi peníze chyběly, tak bych si nějakou brigádu našla.....
Můžu jsem zdravá a když by na to přišlo, tak se nebojím ani fyzické práce, ale jsou lidi, co třeba kvůli zdraví nemůžou a to je horší.
Pravda, pravda, u nás na Moravě sa říká: Závisť, to je sviňa. A není divu, že to samé dvakrát platí o těch, co závidíja .

Petr008: tak nám vysvětlete, když se v oboru "učitel" vyznáte, jak to je, že někde je výuka on-line a jinde jen e- mail. A kdo to má na starosti , ředitel školy, ministr školství, je to ve všech okresech a krajích stejné, máte děti na takové výuce?
Já již ne, ale známá má přesně ten typ- zadat jen úkoly....druhá třída.
Máme na takové výuce 3 děti a máme se co ohánět. Pro online výuku jsou daná pravidla MŠ. Dle těchto pravidel, není zadání úkolů mailem online výukou, takže online znamená skutečný kontakt učitele přes mediální zařízení. Na jaře to bylo něco jiného, nikdo na to nebyl připravený a proto to probíhalo, jak probíhalo. Te´d už je to něco jiného a školy musí zajistit skutečnou výuku. Můjnázor bude asi opačný než má zde většina. Mně paradoxně vyhovovalo zadání učiva mailem a děcka jsme si to na jaře naučili doma lépe jak ve škole. Nyní přes média mi to příjde až kontraproduktivní, protože taková výuka je nesmírně omezená a ve výsledku, si to děcka stejně musíme naučit sami. Takže se modlíme, aby to už skončilo a děti se vrátily do škol. Ale nenapadlo by mě znevažovat práci učitelů a hlásat tady přiblblé kecy o tom, že by se jim měl krátit plat. Jsou to hovadiny hodné svých autorů.
Já bych k tomu jen napsala, že by nám ještě nemělo otrnout... I když jsou čísla dva dny lepší a počet hospitalizovaných klesl, jsou nemocnice (lépe řečeno vím o jedné okresní nemoci, aby mě zas někdo neosočoval, že generalizuji ), kde právě teď došly ventilátory a doktoři jsou vyčerpaní a v situaci triáže... Další dvě spádové nemocnice jsou na tom totiž podobně, ne-li stejně.
Možná k distanční výuce něco také napíšu - později.
petr008
napsal(a):
Máme na takové výuce 3 děti a máme se co ohánět. Pro online výuku jsou daná pravidla MŠ. Dle těchto pravidel, není zadání úkolů mailem online výukou, takže online znamená skutečný kontakt učitele přes mediální zařízení. Na jaře to bylo něco jiného, nikdo na to nebyl připravený a proto to probíhalo, jak probíhalo. Te´d už je to něco jiného a školy musí zajistit skutečnou výuku. Můjnázor bude asi opačný než má zde většina. Mně paradoxně vyhovovalo zadání učiva mailem a děcka jsme si to na jaře naučili doma lépe jak ve škole. Nyní přes média mi to příjde až kontraproduktivní, protože taková výuka je nesmírně omezená a ve výsledku, si to děcka stejně musíme naučit sami. Takže se modlíme, aby to už skončilo a děti se vrátily do škol. Ale nenapadlo by mě znevažovat práci učitelů a hlásat tady přiblblé kecy o tom, že by se jim měl krátit plat. Jsou to hovadiny hodné svých autorů.
na naší bývalé škole jedou pořád systémem zadat úkoly... hotovo. online výuka 000... jedná se o malou školu, myslím, že na to nemají kapacitu a vybavení... stejně tak Balu si posteskla, že tak jedou na škole její vnučky.... i nyní.
já jsem tedy ráda, že děti už jedou pravou distančku. vyhovuje to jim i nám. výklady učitelů jsou srovnatelné s výukou ve škole. nevidíme v tom rozdíl... dovysvětlení minimální, ale možná to bude i věkem dětí.
ale jasně, každému vyhovuje něco jiného.. držme si palce, není nad reálnou školu s režimem, kolektivem. nejvíce chybí nyní kroužky, sport a kolektiv...
myslím, že v předchozích příspěvcích šlo spíše o porovnání ... jak se dá stejná práce, dělat různě co do kvality i přípravy i času... což samozřejmě jde ve všech profesích... a taky to tak chodí, lidé jsou různí... to, že si pak nezaslouží svůj plat je též jen povzdech... a opět to neplatí jen o učitelích. je to všude, jen zde se ně vzala v souvislosti s koronou lupa

Ale podle mě to nebyly "přiblblé kecy" jen povzdech, že rodiče, ač za to také nemůžou, jsou doma na 60% a i de fakto zastupují toho učitele(opravdu ne všude je výuka i při druhé vlně on-line! ) který také za to sice nemůže, ale jeho povinnosti skončily u e-mailu.(ne každý rodič má na to vysvětlit látku, moje děti mě doteďka parodují a to si myslím, že jsem jim to vysvětovala tzv. pro blbé) a to má teda pak volno nebo má vycházky jako na nemocenské(vtip) nebo je ve škole a pak jde domu? nebo je to výhoda státního zaměstnance?
Třeba vojáci, jsou také doma na houmofisu za 100%, když nebudou v zaměstnání, ekonomika se nezhroutí a kasárna nespadnou(záměrně nepíšu v práci) také nespravedlnost-z úst vojáka.
fikovnice
napsal(a):
Já bych k tomu jen napsala, že by nám ještě nemělo otrnout... I když jsou čísla dva dny lepší a počet hospitalizovaných klesl, jsou nemocnice (lépe řečeno vím o jedné okresní nemoci, aby mě zas někdo neosočoval, že generalizuji ), kde právě teď došly ventilátory a doktoři jsou vyčerpaní a v situaci triáže... Další dvě spádové nemocnice jsou na tom totiž podobně, ne-li stejně.
Možná k distanční výuce něco také napíšu - později.
Počty hospitalizovaných i mrtvých naopak budou stoupat. Stále je 14 dní zpoždění. A ty čísla za tento týden bych nebrala jako relevantní - prázdniny, svátek atd.
A též vím o nemocnici kde ventilátory docházejí.
Navíc jistě potvrdíš že 1/2 těch co se na něj dostanou nepřežije.
Bylo by dobrý letos přemýšlet zda nakupovat na vánoce dárky nebo mít vánoce s rodiči a prarodiči. A to říká ten kdo nic z uvedeného řešit nemusí.
Nevím, jestli už to někdo psal, ale jsem to nezachytila. Počty mrtvých jsou u nás pořád hodně vysoké, třeba vzhledem k Německu. Čím to? Počtem nakažených v pečovákách? Nebo? Mluví se o tom, že je o pacienty v nemocnicích postaráno dobře, že se dělá co jde, ale když vidím ta čísla mladých mrtvých(na Slovensku je denně dávali - žena 68let, muž 75let, muž 45let....) tak trochu pochybnosti mám.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
😊
stejně, tak Vaše ubírání důchodcům vyznělo jako závist ... a věřím, že jste to tak nemyslel.
Vždyť je to úplně stejne .
Právě proto jsem to napsal, aby se někteří zdejší důchodci chytli za nos a přestali mektat o ubírání na platu druhým... Pochopila jste to správně
lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jestli už to někdo psal, ale jsem to nezachytila. Počty mrtvých jsou u nás pořád hodně vysoké, třeba vzhledem k Německu. Čím to? Počtem nakažených v pečovákách? Nebo? Mluví se o tom, že je o pacienty v nemocnicích postaráno dobře, že se dělá co jde, ale když vidím ta čísla mladých mrtvých(na Slovensku je denně dávali - žena 68let, muž 75let, muž 45let....) tak trochu pochybnosti mám.
Tak dodám sama k sobě: pusťte si včerejších 168h....muž mi říkal, že to bylo zrovna k tématu(jsem to zaspala) https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/220452801101101/

GAELLE
napsal(a):
Počty hospitalizovaných i mrtvých naopak budou stoupat. Stále je 14 dní zpoždění. A ty čísla za tento týden bych nebrala jako relevantní - prázdniny, svátek atd.
Bylo by dobrý letos přemýšlet zda nakupovat na vánoce dárky nebo mít vánoce s rodiči a prarodiči. A to říká ten kdo nic z uvedeného řešit nemusí.
Včera jsme si to zrovna s maminkou říkaly, že se nakupování dárků změní. Buď objednat v e-shopu, nebo dát peníze, ať si každý koupí co chce.

napsal(a):
Včera jsme si to zrovna s maminkou říkaly, že se nakupování dárků změní. Buď objednat v e-shopu, nebo dát peníze, ať si každý koupí co chce.
Já vždy dětem kupovala poukazy na víkendový pobyty. Dostanu na to v práci kredity a sama nikam jezdit nechci. Jen si říkám, jestli za této situace něco takového vůbec kupovat. Letos stihla dcera dárek z loňska v Tatrách jen tak tak. Ale mám obavy, aby to i s tuzemskem dopadlo.
GAELLE
napsal(a):
Čísla klesají, protože co tak vidím v rodině a kolem, tak kdo může - má mírnější příznaky a možnost HO - tak na testy nejde.

napsal(a):
Já vždy dětem kupovala poukazy na víkendový pobyty. Dostanu na to v práci kredity a sama nikam jezdit nechci. Jen si říkám, jestli za této situace něco takového vůbec kupovat. Letos stihla dcera dárek z loňska v Tatrách jen tak tak. Ale mám obavy, aby to i s tuzemskem dopadlo.
My jsme loni dali mamince let balónem. Lítá ráda. Ale vzhledem k situaci v letošním roce bylo letů tak málo, že to nevyšlo. Platnost poukazu jí slíbili prodloužit. A uvidíme, co bude v příštím roce.
assil
napsal(a):
Čísla klesají, protože co tak vidím v rodině a kolem, tak kdo může - má mírnější příznaky a možnost HO - tak na testy nejde.
Ano je to tak. Osobně si myslím že čísla uváděná na Seznamu a jinde vynásobit nejméně dvěma. Možná tak počty zemřelých budou odpovídat.
A taky hodně lidí opravdu omezilo courání venku a vidím že jede někdo sám na kole a má roušku. Po setmění máme město duchů. Ani pejskaře moc nepotkávám.

GAELLE
napsal(a):
Ano je to tak. Osobně si myslím že čísla uváděná na Seznamu a jinde vynásobit nejméně dvěma. Možná tak počty zemřelých budou odpovídat.
A taky hodně lidí opravdu omezilo courání venku a vidím že jede někdo sám na kole a má roušku. Po setmění máme město duchů. Ani pejskaře moc nepotkávám.
Fakt? U nás od rána v Lidlu narváno, to nikdy nebývalo, dřív byla vždy jedna strana parkoviště úplně prázdná. Na venčení venku potkáváme daleko víc lidí než dřív. Jen teda včera byla mlha, to jsme nikoho nepotkali, ale možná jsme ho spíš neviděli, tady bylo úplný mlíko.
napsal(a):
Fakt? U nás od rána v Lidlu narváno, to nikdy nebývalo, dřív byla vždy jedna strana parkoviště úplně prázdná. Na venčení venku potkáváme daleko víc lidí než dřív. Jen teda včera byla mlha, to jsme nikoho nepotkali, ale možná jsme ho spíš neviděli, tady bylo úplný mlíko.
však já nemluvím o krámech. Tam je narváno každý den a každou hodinu. Mluvím o procházce po setmění ve špatném počasí jako bylo třeba včera.
Já ráda chodím v noci a s tím je teď utrum. Ale ona je tam už vlastně od 17 :(

assil
napsal(a):
A jak pozná, že má kovida nebo jinou virozu? což v říjnu-listopadu není vyjímka...

napsal(a):
A jak pozná, že má kovida nebo jinou virozu? což v říjnu-listopadu není vyjímka...
Nemusí poznat, jestli mají covida nebo jinou virozu. Obojí se léčí stejně. Když jsou zodpovědní a chovají se tak, jako by to covid byl.......To je vynechají všechny kontakty s lidmi a drží se v přísné karanteně. Ono jim ani nic jiného nezbývá, jak je jim b.lbě.
Největším nebezpečím jsou bezpříznakoví infekční jedinci. S těmi se nic dělat nedá. Nebo dá ?

GAELLE
napsal(a):
však já nemluvím o krámech. Tam je narváno každý den a každou hodinu. Mluvím o procházce po setmění ve špatném počasí jako bylo třeba včera.
Já ráda chodím v noci a s tím je teď utrum. Ale ona je tam už vlastně od 17 :(
Jo, takhle. Tak to jsem špatně pochopila. Já ve tmě nechodím, jen vypustím psy na zahradu. U nás je osvětlení jen na hlavní ulici, musela bych s baterkou, ale i s ní blbě vidím. Naposled jsem běhala po pastvinách potmě, když se nám jedna fena zaběhla. To už je dávno.

napsal(a):
Nemusí poznat, jestli mají covida nebo jinou virozu. Obojí se léčí stejně. Když jsou zodpovědní a chovají se tak, jako by to covid byl.......To je vynechají všechny kontakty s lidmi a drží se v přísné karanteně. Ono jim ani nic jiného nezbývá, jak je jim b.lbě.
Největším nebezpečím jsou bezpříznakoví infekční jedinci. S těmi se nic dělat nedá. Nebo dá ?
A pak asi takoví, jak je ten "kamarád" v článku, ad vylež se a nenech se testovat.

Jsem nedopsala edit, teda dopsala ale už nestihla vložit- myslím, že číslo kleslo omezením hromadných akcí a.t.d.(no žrádelní krámy čechům zavřít nemůžou, to by byla revoluce)
Jasně, že spousta lidí na to dlabe, zodpovědnost na straně jedné a dyť vlastně to nemám potvrzené a zas tak blbě mi není- třeba známá....má příznaky, oficiálně v kontaktu s kovid pozitivními..., jde na test a odtud rovnou do krámu- no na zabití.....vyšla pozitivní. Pokud je někomu blbě, nemá lehký průběh...myslím, že v budoucnu může mít další obtíže, které již nebude spojovat s kovidem.
Ta infekčnost je ještě pře příznaky a pak se snižuje, on nějaký ten příznak třeba proběhne, ale koho dneska nebolí občas hlava nebo za očima, nepokašle si, při fyzické námaze nezadýchá....
třeba jít na test už toho důvodu, že s kým jsem se potkal, než mi ještě začalo být blbě, toho jsem mohl nakazit. nebo se od něj nakazit.
napsal(a):
Tak nepozná se to, ale zas má člověk tušení, ono mít pár dní horečky s kašlem bez rýmy a dalších normálně virózních příznaků zas tak úplně běžný není a chřipková sezóna ještě není. A dost lidí má tu ztrátu čichu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
Tak na slovensku z 3milionu a neco necelych 39tis pozitivnich. Ne nemocnych! Pozitivnich. Vysmech. U nas to bude stejny. A to ze lidi umiraj? Jasne ale uz se nerekne ze unrel na infarkt nebo rakovinu ale mel covida tak umřel na nej. Ble

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak na slovensku z 3milionu a neco necelych 39tis pozitivnich. Ne nemocnych! Pozitivnich. Vysmech. U nas to bude stejny. A to ze lidi umiraj? Jasne ale uz se nerekne ze unrel na infarkt nebo rakovinu ale mel covida tak umřel na nej. Ble
Dneska v krámě, stojím za ženskou-asi už důchodkyně 60-70 let, šik, žádná stařenka (nic proti nim nemám :-)) čekám až si vybere pečivo...nejdřív osahává rukavice asi se jí to rozleželo a rukavice opouští a sahá na pečivo, zda je měkké rukou, otáčím se na manžela a pravím, viděl jsi to? paní se otočila a kouká...my odcházíme....
Tak si myslím, že by jste už konečně měla někoho takového potkat....a tochu se poválet v peřinách.
Momentálně jsem na nemocenské, ale jinak pracuju v DS a nakažený byl asi skoro celý barák-6. pater , nic dramatického, povětšinou lehký průběh, ale už to začalo-umírání s kovidem(všichni víme že i když jsou důchodci většinou polymorbidní bylo to v důsledku nákazy). Myslím, že kdyby ti lidé tou nákazou neprošli, žili by dál, sice nikdo neví jak dlouho, ale tolik úmrtí by jistě nebylo. Že to byli něčí rodiče, příbuzní vám jistě nemusím připomínat.....
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trochu sobec,ne? Chápeš o koho tady jde? Právě o ty nemocné a starší. A to jako máme tedy dělat co podle tebe? Vykašlat se na ně a dát volný průběh? Notabene teď koukám na TV a výsledky teprve budou zveřejněny. Jako také mi omezení není nikterak příjemné, ale sorry, lidských životů jsem si nepřestal vážit a zatím se nám děje akorát "prd". Co ti chybí? Nevím,ptám se?

rapotacka11
napsal(a):
Já od jara dávám veškeré kupované pečivo
do rozpálené trouby.
Možná je to blbost, ale zvykla jsem si na to .
Vídám tam (u pečiva) různá individua
a "všelijaké" prodavačky (ne všechny).
Proč ne? Není to nic proti ničemu.
neverend
napsal(a):
Trochu sobec,ne? Chápeš o koho tady jde? Právě o ty nemocné a starší. A to jako máme tedy dělat co podle tebe? Vykašlat se na ně a dát volný průběh? Notabene teď koukám na TV a výsledky teprve budou zveřejněny. Jako také mi omezení není nikterak příjemné, ale sorry, lidských životů jsem si nepřestal vážit a zatím se nám děje akorát "prd". Co ti chybí? Nevím,ptám se?
Nemyslím si, že by si přispěvatelka nevážila lidských životů, ani si nemyslím, že by byla sobec. Ani si nemyslím, že je v pořádku někomu tykat na potkání. Věc názoru .
Ptáte se co máme dělat? Vy dělejte, co vám zodpovědnost káže, ale např. v Rusku udělali nejdřív to, že dali zákaz vycházení těm nejohroženějším (seniorům, vážně nemocným a těhotným). Aby ostatní, kteří na to běžně neumírají mohli normálně fungovat.
Jenže to je Rusko a tím pádem všechno špatně, i ty jejich 2 vakcíny jsou jedovaté a třeba to apriori poplivat a pošlapat.
Tak já se ptám, proč se neizolovali ti nejohroženější a nebylo o ně postaráno tak, aby nestrádali a počkalo se na nějakou bezpečnou vakcínu (samozřejmě západní, jak jinak). Vyšlo by to mnohem levněji a byla by větší šance, že to přežijí.
Ostatní obyvatelstvo mohlo fungovat dál. Ano nakazili bychom se postupně všichni, k čemuž nakonec stejně dojde. Už teď hygiena nestíhá obvolávat pozitivní. Už teď se ten systém hroutí a hlavně s každým dnem ve svém okolí vidím, jak na všechna ta opatření lidi začínají čím dál víc kašlat a stávají se čím dál otrlejšími. Nebudu uvádět příklady, ale musíte to vidět i vy, pokud nejste slepá. Lidi už toho mají tak akorát dost a je to šaškárna, jak se střídají ministři a každý vymýšlí, jen aby ukázal, že něco vymyslel...

napsal(a):
Proč ne? Není to nic proti ničemu.
Rohlíky v troubě ztvrdnou.
Ale s chlebem dělám totéž a rohlíky kupuju maximálně v malém pekařství s pultovým prodejem.

plošné testovaní: u nás v DS již dávno probíhá- personál pravidelně od srpna (z krve i z nosu) , všichni klienti již v říjnu 2x + i personál....

Kamarádovi umřel kolega z práce, 39 let, nic mu nebylo, byl jen tlustej.

napsal(a):
Rohlíky v troubě ztvrdnou.
Ale s chlebem dělám totéž a rohlíky kupuju maximálně v malém pekařství s pultovým prodejem.
A já myslela, že naopak budou křupavé. Ale nevím - pečivo kupuju málo, neb bezlepkové je drahé.

napsal(a):
A já myslela, že naopak budou křupavé. Ale nevím - pečivo kupuju málo, neb bezlepkové je drahé.
Hned po vytažení budou křupavé, ale jak to pak vychladne, ztvrdnou.
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Nemyslím si, že by si přispěvatelka nevážila lidských životů, ani si nemyslím, že by byla sobec. Ani si nemyslím, že je v pořádku někomu tykat na potkání. Věc názoru .
Ptáte se co máme dělat? Vy dělejte, co vám zodpovědnost káže, ale např. v Rusku udělali nejdřív to, že dali zákaz vycházení těm nejohroženějším (seniorům, vážně nemocným a těhotným). Aby ostatní, kteří na to běžně neumírají mohli normálně fungovat.
Jenže to je Rusko a tím pádem všechno špatně, i ty jejich 2 vakcíny jsou jedovaté a třeba to apriori poplivat a pošlapat.
Tak já se ptám, proč se neizolovali ti nejohroženější a nebylo o ně postaráno tak, aby nestrádali a počkalo se na nějakou bezpečnou vakcínu (samozřejmě západní, jak jinak). Vyšlo by to mnohem levněji a byla by větší šance, že to přežijí.
Ostatní obyvatelstvo mohlo fungovat dál. Ano nakazili bychom se postupně všichni, k čemuž nakonec stejně dojde. Už teď hygiena nestíhá obvolávat pozitivní. Už teď se ten systém hroutí a hlavně s každým dnem ve svém okolí vidím, jak na všechna ta opatření lidi začínají čím dál víc kašlat a stávají se čím dál otrlejšími. Nebudu uvádět příklady, ale musíte to vidět i vy, pokud nejste slepá. Lidi už toho mají tak akorát dost a je to šaškárna, jak se střídají ministři a každý vymýšlí, jen aby ukázal, že něco vymyslel...
My už si dávno na koních s Janou tykali, tak proto. Jsou to dnes již roky a notabene si myslím, že je to takové víc "přátelštější". Moc na ty romány nejsem,tak jen krátce. Nikdo z nás tu není kompetentní odborník na epidemiologii ani nejsme nikdo zodpovědný za krizové situace. Dále nemáme žádnou moc nic měnit a ani rozhodovat. Dále mohlo by se asi stát, že bychom se nakazili příliš hromadně a velkých počtech. Co potom? Zaručíte potom péči pro potřebné i v takovém množství? Že má někdo něčeho dost je sice smutné, ale víme tedy jistě co by se dělo při uvolnění? Myslím že na jaře jsme se dostatečně poučili jak si virus zase pěkně dotáhnout zpět. Zkrátka já bych to nechal na odbornících a ti ať se hlavně koukají dohodnout a nelezou na veřejnost dřív, než to skonzultují s ostatními v oboru. Co je mi jako občanovi po tom, jak jeden vyleze s názorem že vidí menší riziko než druhý? Ať s tím jde za odborníky z oboru a ne tlachat někde na netu. Zdá se mi to dost neprofesionální a až hloupé.🙂
neverend
napsal(a):
My už si dávno na koních s Janou tykali, tak proto. Jsou to dnes již roky a notabene si myslím, že je to takové víc "přátelštější". Moc na ty romány nejsem,tak jen krátce. Nikdo z nás tu není kompetentní odborník na epidemiologii ani nejsme nikdo zodpovědný za krizové situace. Dále nemáme žádnou moc nic měnit a ani rozhodovat. Dále mohlo by se asi stát, že bychom se nakazili příliš hromadně a velkých počtech. Co potom? Zaručíte potom péči pro potřebné i v takovém množství? Že má někdo něčeho dost je sice smutné, ale víme tedy jistě co by se dělo při uvolnění? Myslím že na jaře jsme se dostatečně poučili jak si virus zase pěkně dotáhnout zpět. Zkrátka já bych to nechal na odbornících a ti ať se hlavně koukají dohodnout a nelezou na veřejnost dřív, než to skonzultují s ostatními v oboru. Co je mi jako občanovi po tom, jak jeden vyleze s názorem že vidí menší riziko než druhý? Ať s tím jde za odborníky z oboru a ne tlachat někde na netu. Zdá se mi to dost neprofesionální a až hloupé.🙂
Dobře, dobře, jistě máte pravdu, ale mně přijde, že ti tzv. "odborníci" zkrátka dělají na politickou objednávku nebo pod politickým tlakem a odsí..ráme to zase jenom my, kteří musíme se všemi omezeními makat Corona-necorona.
Viz. Prýmula. Co myslíte, zapíná si Prýmula pás, když leze do auta nebo ne? Já myslím, že jo, protože ví, že mu to může zachránit život. Proč myslíte, že se vykašlal na nějakou roušku, když se domníval, že ho nikdo nevidí?

napsal(a):
Hned po vytažení budou křupavé, ale jak to pak vychladne, ztvrdnou.
Já bych (a kdysi jsem) konzumovala hned po vytažení. To jde, ne?

petr008
napsal(a):
Dobře, dobře, jistě máte pravdu, ale mně přijde, že ti tzv. "odborníci" zkrátka dělají na politickou objednávku nebo pod politickým tlakem a odsí..ráme to zase jenom my, kteří musíme se všemi omezeními makat Corona-necorona.
Viz. Prýmula. Co myslíte, zapíná si Prýmula pás, když leze do auta nebo ne? Já myslím, že jo, protože ví, že mu to může zachránit život. Proč myslíte, že se vykašlal na nějakou roušku, když se domníval, že ho nikdo nevidí?
Nevím. Já roušku nosím kvůli jiným, ne kvůli sobě.

napsal(a):
Já bych (a kdysi jsem) konzumovala hned po vytažení. To jde, ne?
Jasně, rozpékali jsme starší "gumové" rohlíky zase dokřupava. Jen se to po takovéhle sterilizaci už nedá skladovat, musí se sníst hned.
Chlebu to nevadí, ten ožehnu, nechám vychladnout a normálně skladujeme a jíme průběžně.

napsal(a):
Jasně, rozpékali jsme starší "gumové" rohlíky zase dokřupava. Jen se to po takovéhle sterilizaci už nedá skladovat, musí se sníst hned.
Chlebu to nevadí, ten ožehnu, nechám vychladnout a normálně skladujeme a jíme průběžně.
Jasně, sníst hned!
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Já taky makám a ani na jaře to nebylo jinak. Moje mamča pracující důchodce v Tescu mi teď když jsem jí vezl domů říkala,že jim došly kondolence.😒 To se nikdy nestalo v historii jejího působení ve zmiňovaném "ústavu". Taky by ráda už tu roušku sundala, ale prý už si celkem zvykla. O Prymulovi vím jen co mi říkal otec když byl bývalý ministr posluchačem ve výzkumném vojenském ústavu v HK. 🙂 Na politické scéně asi slušné lidi marně hledat. Jeden krade, druhý chlastá a další lže. Nejhorší že si akorát vyměňují pozice a lidi chodí volit stále to stejné s jiným názvem.😀 Nikdy by se tam nedostal člověk, co by opravdu chtěl něco změnit. Vláda koná, opozice kritizuje. Celkově se nic nezmění ať je tam kdokoli.
napsal(a):
Nevím. Já roušku nosím kvůli jiným, ne kvůli sobě.
Jistě, ale napsal jsem to proto, že je do očí bijící, že si i ti nejvyšší "odborníci" myslí své a dělají po svém, ale nás poddané zatíží vším možným i nemožným, protože mají takové politické zadání. Řečeno tedy polopaticky, vadí mi, že z nás (za notné pomoci médií) dělají blbce a spoléhají, že stádo nakonec (jako vždy) snese všechno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
neverend
napsal(a):
Ale ti sami by umreli i na chripku! Nebo spis s chripkou a presto je pred ni nikdo hystericky nechrání a chránit nebude krom. Beznejch zjevnejch nelezte s horeckama k nim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
neverend
napsal(a):
Me vadi ze chripka a jiny hnusy se neresej. Jako fakt ai nekdo mysli ze je unosny a realny v tomhle stavu prezivat dalsich x let nez se promorime dostatecne pomalu? Virus zmizi az nebude koho nakazit. Vakciny na to trvale nejsou a hned tak nebudou. Aby se to zrušilo timhle. Spanelska chripka taky musela probehnout celosvětově aby ji to zatlo tipec. Veskery snahy evidentne k hovnu.

petr008
napsal(a):
Jistě, ale napsal jsem to proto, že je do očí bijící, že si i ti nejvyšší "odborníci" myslí své a dělají po svém, ale nás poddané zatíží vším možným i nemožným, protože mají takové politické zadání. Řečeno tedy polopaticky, vadí mi, že z nás (za notné pomoci médií) dělají blbce a spoléhají, že stádo nakonec (jako vždy) snese všechno.
Ano, tomu rozumím. Taky mě to štve - osobně - poctivě jsme nosili roušky a stejně nám školu zavřeli. Jak k tomu přijdou maturanti? Neměli konec třetího ročníku a teď nemají začátek čtvrtého - distanční výuka to fakt nezachrání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
petr008
napsal(a):
Je toho dost. Kdyz to reknu blbe obchod s tera zvířaty a chovy to temer úplně stoplo. Napriklad. Ja v oraci rousku mam do kramu taky nosim. Dela se mi z ni vyarzka, blbe se dejcha, pytle pod ocima jak kdybych nespala mesic v kuse. V práci na konci smeny bolest hlavy, závratě. Tak doufam ze az to tam se mnou svihne vy vitaci vsech nemoznejch deb ilnich a neuzitecnejch opatreni bez kecu mi budete platit pobyt v nemocnici. A pak byste se taky mohli slozit na nekoho kdo mi po dobu pobytu v nemocnici obstara zver a zaplati za me hypoteku. To jen tak na okraj. Kdo nemaka fyzicky v prostorach s prapodivnym vetranim ala. Klasicla fabrik hala vi prd o tom jak krasny a snadny je s tim behat.
Presto to dodržuju a jen se modlim at se nestane pruser. Dalsich x mesicu na praskach proti bolestem hlavy fakt nedam.
neverend
napsal(a):
Já taky makám a ani na jaře to nebylo jinak. Moje mamča pracující důchodce v Tescu mi teď když jsem jí vezl domů říkala,že jim došly kondolence.😒 To se nikdy nestalo v historii jejího působení ve zmiňovaném "ústavu". Taky by ráda už tu roušku sundala, ale prý už si celkem zvykla. O Prymulovi vím jen co mi říkal otec když byl bývalý ministr posluchačem ve výzkumném vojenském ústavu v HK. 🙂 Na politické scéně asi slušné lidi marně hledat. Jeden krade, druhý chlastá a další lže. Nejhorší že si akorát vyměňují pozice a lidi chodí volit stále to stejné s jiným názvem.😀 Nikdy by se tam nedostal člověk, co by opravdu chtěl něco změnit. Vláda koná, opozice kritizuje. Celkově se nic nezmění ať je tam kdokoli.
Já jsem před 8 lety věřil, že se změní. Přiznám se, že věřím stále, ale se.ou mě ti opozičníci, kteří začnou hystericky vřeštět, ať se už udělá cokoliv, všecko špatně. A vláda na to reaguje, tak jak reaguje, protože už je z opozice taky připo....
Minule jsem slyšel toho Pekarovou a z těch žgryndů se mi udělalo skutečně nevolno. Kdyby jenom vzezření, ale ono to má i tykvoidní IQ... Podobně Rakušan a spol. Ze všeho nejvíc nesnáším pokrytce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
A jinak. Ziju v domácnosti s osobou jejiz plice jedou na cca 40%. Uz nekolik let se musi hlidat i před chripkou a beznejma virozama. Přesto nepanikari a nevysiluje jako pulka z vas tady. A to vi sakra dobre co by ho mohlo cekat a co mu hrozi i s tou pito mou chripkou. A slepe neobdovuje veskery nab lbly rozhodnuti mocipanu který z vic jak 80% jsou bud k prdu nebo nedavaj smysl vubec.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jinak. Ziju v domácnosti s osobou jejiz plice jedou na cca 40%. Uz nekolik let se musi hlidat i před chripkou a beznejma virozama. Přesto nepanikari a nevysiluje jako pulka z vas tady. A to vi sakra dobre co by ho mohlo cekat a co mu hrozi i s tou pito mou chripkou. A slepe neobdovuje veskery nab lbly rozhodnuti mocipanu který z vic jak 80% jsou bud k prdu nebo nedavaj smysl vubec.
Vy jste snad začala i chlastat.....

petr008
napsal(a):
A co hulíte vy ?
píchám si....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.222
napsal(a):
Vy jste snad začala i chlastat.....
Ne jen nemagorim jako vetsina a odmitam si nechat bezduvodne kalet na hlavu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda nikdy jsem si to nemyslela, že to tady někdy někomu napíšu....ale běžte už s tím tak nějak do zadele.
Upřímně, kdybych si mohla nakoupit dost trojkovejch respirátorů, tak ať si klidně všichni roušky sundaj a nenosej.
Pokud bych měla na to, abych účinně mohla chránit sebe potažmo moje blízké, tak je mi šumák, jestli se budeme romořovat nekonečně dlouho, aby se nezahltil zdravotní systém a nebo všichni najednou.
A zatímco mi přijde, že my, kteří teda slepě dodržujeme nařízení a snažíme se alespoň v mezích normy ochránit sebe, na co navazuje ochrana našich blízkých, tak to bereme tak nějak věcně, tak jediná kdo tady vyšiluje jste vy....s tou vaší hypotékou, protože my ostatní máme život jak peříčko a vy jste jediný chudák, který tady musí přesvědčovat bandu hysterickejch ženskejch (jestli jsou mezi námi hysterkami i pánové, tak samozřejmě i je), že žádná opatření nemají smysl....
No tak fajn...tak si je nedodržujte, já jsem ovce, já je dodržovat budu...
A stejně tak jako vám je nakonec jedno kolik lidí se nakazí a kolik jich umře s covidem....resp. jestli se nakazím já osobně a kdyby to mělo pro nějakého člena rodiny tragické následky, tak mě je upřímně jedno jestli vy zaplatíte hypotéku nebo jestli se nakazí váš člen rodiny....

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne jen nemagorim jako vetsina a odmitam si nechat bezduvodne kalet na hlavu.
nikdo zde nemagoří, ale taky závažnost nákazy nepopírá a nebagatelizuje, tak jako vy. (kolik má kdo zvířat na krku a v jakých podmínkách a jak ho sejří jeho práce si každý musí ošéfovat s vlastním svědomím)

petr008
napsal(a):
Právě teď? Tak to nebudu rušit. Pozdravujte "doktora" .
myslím, že by vám prospěla studená sprcha a froté ručník....
napsal(a):
Teda nikdy jsem si to nemyslela, že to tady někdy někomu napíšu....ale běžte už s tím tak nějak do zadele.
Upřímně, kdybych si mohla nakoupit dost trojkovejch respirátorů, tak ať si klidně všichni roušky sundaj a nenosej.
Pokud bych měla na to, abych účinně mohla chránit sebe potažmo moje blízké, tak je mi šumák, jestli se budeme romořovat nekonečně dlouho, aby se nezahltil zdravotní systém a nebo všichni najednou.
A zatímco mi přijde, že my, kteří teda slepě dodržujeme nařízení a snažíme se alespoň v mezích normy ochránit sebe, na co navazuje ochrana našich blízkých, tak to bereme tak nějak věcně, tak jediná kdo tady vyšiluje jste vy....s tou vaší hypotékou, protože my ostatní máme život jak peříčko a vy jste jediný chudák, který tady musí přesvědčovat bandu hysterickejch ženskejch (jestli jsou mezi námi hysterkami i pánové, tak samozřejmě i je), že žádná opatření nemají smysl....
No tak fajn...tak si je nedodržujte, já jsem ovce, já je dodržovat budu...
A stejně tak jako vám je nakonec jedno kolik lidí se nakazí a kolik jich umře s covidem....resp. jestli se nakazím já osobně a kdyby to mělo pro nějakého člena rodiny tragické následky, tak mě je upřímně jedno jestli vy zaplatíte hypotéku nebo jestli se nakazí váš člen rodiny....
Tak, když už někoho chcete posílat do pr.ele, tak si nejdřív pořádně přečtěte, do dotyčná psala. Nějaké nošení roušek tady nikdo nezpochybňuje.
Lidi štve, že jsou omezováni v práci a normálním fungování, zajišťení potřeb pro rodinu, děti atd. LIdi štve, že nám tzv. odborníci servírují místo skutečných opatření paskvily, které odporují logice. Např. zrušení možnosti nákupu v neděli. A co když přes týden dělám a nestíhám nakupovat?
Splnilo se přesně to, co se předpovídalo - v sobotu v kšeftech narváno.... Člověk by myslel, že to snad ti pitomci dělají tak blbě naschvál, aby se nakazilo co nejvíc lidí, staří pomřeli a měli vyřešenou důchodovou reformu. Anebo jsou ti "odborníci fakt tak blbí? Jsou to fakt jen blbci s tituly?
Tady fakt platí to pořekadlo, že nejhorší ze všeho je študovaný blb, to je pak paseka...
Lidi štve, že na nás hrají habaďůru - tím je myšleno to kálení na hlavu. A pak ty kreatury člověk vidí a slyší ve zprávách a je to na pěst.

petr008
napsal(a):
Tak, když už někoho chcete posílat do pr.ele, tak si nejdřív pořádně přečtěte, do dotyčná psala. Nějaké nošení roušek tady nikdo nezpochybňuje.
Lidi štve, že jsou omezováni v práci a normálním fungování, zajišťení potřeb pro rodinu, děti atd. LIdi štve, že nám tzv. odborníci servírují místo skutečných opatření paskvily, které odporují logice. Např. zrušení možnosti nákupu v neděli. A co když přes týden dělám a nestíhám nakupovat?
Splnilo se přesně to, co se předpovídalo - v sobotu v kšeftech narváno.... Člověk by myslel, že to snad ti pitomci dělají tak blbě naschvál, aby se nakazilo co nejvíc lidí, staří pomřeli a měli vyřešenou důchodovou reformu. Anebo jsou ti "odborníci fakt tak blbí? Jsou to fakt jen blbci s tituly?
Tady fakt platí to pořekadlo, že nejhorší ze všeho je študovaný blb, to je pak paseka...
Lidi štve, že na nás hrají habaďůru - tím je myšleno to kálení na hlavu. A pak ty kreatury člověk vidí a slyší ve zprávách a je to na pěst.
No to mě neštve nic...já s výplatou docela dost spadnu a manžel pracuje na hotelu, tak hádejte jaké tam jsou kšefty i když mají otevřeno, omezený provoz a k tomu adekvátně platové ohodnocení.....příbuzní mají hospodu....
Nemyslím, že já bych zrovna byla příklad toho, že se mě opatření netýkají...snad jen ta škola, protože už nemám děti školou povinné.
Taky chápu, že když někdo pracuje od pondělka do soboty od rána do večera, tak ty zavřené krámy v neděli je katastrofa.....ne teď jsem ironická, tohle taky nevidím jako dobrý tah, protože ty lidi se tam prostě nacpou v sobotu.
Ale promiňte, pokud někdo napíše, že se tady kvůli covidu vyšiluje, tak si fakt dovolím poslat ho do zadele, protože naopak dotyčný vyšiluje na opačné straně "barikády"
Na zprávy o covidu nekoukám...prokrafu to tady na fauně
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Já jsem před 8 lety věřil, že se změní. Přiznám se, že věřím stále, ale se.ou mě ti opozičníci, kteří začnou hystericky vřeštět, ať se už udělá cokoliv, všecko špatně. A vláda na to reaguje, tak jak reaguje, protože už je z opozice taky připo....
Minule jsem slyšel toho Pekarovou a z těch žgryndů se mi udělalo skutečně nevolno. Kdyby jenom vzezření, ale ono to má i tykvoidní IQ... Podobně Rakušan a spol. Ze všeho nejvíc nesnáším pokrytce.
Politikům nevěřit nikdy. V podstatě jsou to herci. Akorát nehrají pro nás, ale hrají si s námi.🙂 Teď je zase moderní být hnutí a miliardáři chodí do politiky. Svoboda a demokracie? Nechápu co je tím myšleno. Vždyť ani bránit svůj majetek se tady musí člověk bát. Demokracie v rukách čí? Měl by někdo nový šanci vůbec proti těm zakořeněncům něco změnit? Absolutně ne a buď se přizpůsobí či skončí. Nikdo z nás by ani na kampaň peníze neměl samostatně. Sponzoři? Kteří? Ti co tohle berou jako investici? Budou jí chtít zpět v podobě prosazování svých zájmů vaší novou nadšenou stranou. Marná snaha a bez peněz nejde ani uvažovat o něčem takovém. Prostě buď potáhnete s tou sebrankou tam nebo si nechte jen vlhké sny. Politika je prodloužená ruka byznysu a vždy bude.

petr008
napsal(a):
Představte si, že i v těch kšeftech jsou za kasama lidi a ne roboti, s kolika lidma se oni denně setkají, kolik jich marodí a kolik jich to táhne s přesčasama.... dát jim volno je dobrý nápad. představte si, že někdo dělá přes týden a i o víkendu, stihne on nakoupit? Narváno v kšeftech je proto, protože jsme češi, asi by jsme hlady za jeden den pošli....kdyby byl každý schopný pochopit, proč se ta opatření dělají a nevymýšlel konspirační teorie jistě by to klapalo lépe.víme.?
neverend

XXX.XXX.213.247
Ještě před rokem jsem tak nějak přemýšlel co s tou přemnoženou lidskou rasou udělají. Válka či nemoci? Tak zřejmě máme jasno. Pokud to není jen předehra ovšem. Podle mě se ve Wuchanu celkem zasnažili a jen tak nás ta potvůrka neopustí. Ví tedy už někdo v co může ta breberka zmutovat? Ví to někdo i ze zdejších lékařů a odborníků? Jestli ano, tak já poslouchám a budu odpovědi archivovat. Nic jako myslím a dá se předpokládat mě nezajímá. Chci slyšet jasnou odpověď a záruku. Troufnete si někdo?

rapotacka11
napsal(a):
Já od jara dávám veškeré kupované pečivo
do rozpálené trouby.
Možná je to blbost, ale zvykla jsem si na to .
Vídám tam (u pečiva) různá individua
a "všelijaké" prodavačky (ne všechny).
Mně se to kupované pečivo vždycky “trochu” eklovalo, tak jsem si pro klid v duši potykala s kynutým těstem a peču doma. Chleby, rohlíky, housky, bagety, bulky na burgery... A máme doma klid.

napsal(a):
Mně se to kupované pečivo vždycky “trochu” eklovalo, tak jsem si pro klid v duši potykala s kynutým těstem a peču doma. Chleby, rohlíky, housky, bagety, bulky na burgery... A máme doma klid.
No manžel taky něco dneska žblebtal o tom, že bychom si mohli péct chleba a pečivo....no tak jsem mu řekla, že dobrovolnosti se meze nekladou.
Ono totiž to jeho "mohli bychom" znamená, že to ve finále dělám já.
Dřív jsem pekla chleba....ale když jsem napekla ráno, tak do večera vše snědeno...to bych musela péct asi ve velkém, aby to vycházelo alespoň na pečení "obden"

U nás není tak velká spotřeba, vlastně docela často dělám teplé večeře (někdy jen polévku, langoše, quiche - něco malého), tak to celkem jde. A je pravda, že to šidívám mrazákem - co se nesní čerstvé, ukládám.

Hlavně by měl někdo zakázat, aby o problematice kázala média. Dále každému, kdo se v těch médiích prohlásí za odborníka, zejména renomovaného.
Každý, kdo se za odborníka pokládá, měl by jít do nějaké vládní komise, tam by si měli sednout a společně hledat řešení.
A každého, kdo by sám sebe vyhlásil za odborníka, by měli utnout.
A to aspoň v celé Unii, když už ne celosvětově.
Kdo je renomovanější - Flegr, nebo Zelená ? Každý totiž prohlašuje něco jiného, dá se říct pravý opak. Využijí k tomu podřadná až bulvární media a pak se přitrouble diví, že ti "poctiví" novináři vytrhli jejich slova ze souvislostí a v podstatě rozhovor s nimi zneužili. Museli ho nutně poskytovat? Hlavně toužili se zviditelnit.

napsal(a):
Představte si, že i v těch kšeftech jsou za kasama lidi a ne roboti, s kolika lidma se oni denně setkají, kolik jich marodí a kolik jich to táhne s přesčasama.... dát jim volno je dobrý nápad. představte si, že někdo dělá přes týden a i o víkendu, stihne on nakoupit? Narváno v kšeftech je proto, protože jsme češi, asi by jsme hlady za jeden den pošli....kdyby byl každý schopný pochopit, proč se ta opatření dělají a nevymýšlel konspirační teorie jistě by to klapalo lépe.víme.?
Kdyby v těch obchodech byli lidi....Ale ony jsou tam ženské, často důchodové ženské. I v době předcovidové se na ochodních centrech skvěly nápisy "Hledáme". A nenalézali. Teď ubyly ty nemocné, ubyly ty, které jsou s dětmi na OČR, ubyly ty v karanténě. A ten zbytek táhne celý týden - v rouškách, s vysokou virovou náloží denně. Myslíte si, že jim uleví zaměstnavatel? A brigádníků se asi taky moc nehrne, radši budou řvát na náměstí a zatěžovat zdravotní systém.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Hlavně by měl někdo zakázat, aby o problematice kázala média. Dále každému, kdo se v těch médiích prohlásí za odborníka, zejména renomovaného.
Každý, kdo se za odborníka pokládá, měl by jít do nějaké vládní komise, tam by si měli sednout a společně hledat řešení.
A každého, kdo by sám sebe vyhlásil za odborníka, by měli utnout.
A to aspoň v celé Unii, když už ne celosvětově.
Kdo je renomovanější - Flegr, nebo Zelená ? Každý totiž prohlašuje něco jiného, dá se říct pravý opak. Využijí k tomu podřadná až bulvární media a pak se přitrouble diví, že ti "poctiví" novináři vytrhli jejich slova ze souvislostí a v podstatě rozhovor s nimi zneužili. Museli ho nutně poskytovat? Hlavně toužili se zviditelnit.
Naprosto souhlasím Orionko. Přesně takhle totiž vzniká ten zmatek. Odborníci by měli oponovat odborníkům když mají jiný pohled na věc. Ne oni vlezou do televize a hlavně že je senzace. A co se jim stane když něco pohnojí? Nic. Takové nepodložené výkřiky bych trestal.

napsal(a):
Kdyby v těch obchodech byli lidi....Ale ony jsou tam ženské, často důchodové ženské. I v době předcovidové se na ochodních centrech skvěly nápisy "Hledáme". A nenalézali. Teď ubyly ty nemocné, ubyly ty, které jsou s dětmi na OČR, ubyly ty v karanténě. A ten zbytek táhne celý týden - v rouškách, s vysokou virovou náloží denně. Myslíte si, že jim uleví zaměstnavatel? A brigádníků se asi taky moc nehrne, radši budou řvát na náměstí a zatěžovat zdravotní systém.
no a napsala jsem něco špatně? myslím, že zaměstnavatel jim teď ulevil na státní svátek , kdy si myslím, mělo být otevříno , ale bylo zavřeno-alespoň u nás, jestli se pletu tak pardon (kauf, hypka) u nás jsou za kasama většinou teď brigádníci- studenti, zkrátka mládež ..
Já nic nerozporuju, zavřený krám mi nevadí-naučila jsem se heslo, co nemám to nepotřebuju(většinou si to říkám v autě, když jedem na dovolenou)- , myslím, že i většina domácností by uvařila z toho , co mají doma, tak se divím, proč mi kladete otázku...
leithian - myslím, že jedinej kdo tu magoři jste vy. Si po sobe přečtěte par příspěvků 😃
Jestli vás šlehne infarkt, tak to nebude z roušky , ale z vaši neutěšené psychiky . Stejně tak bolesti hlavy vám nejspíš způsobuje vaše vyšilováni . Když zbrzdite, uleví se vám ☺
Roušku v práci nosíme nejspíš všichni, nejste jedina. O peníze jsme přišli taky víceméně všichni. Můj muž je třeba na 40%
A pokud se Vam něco nelíbi, běžte to řešit na vládu .my tady s tím nic neuděláme ..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
leithian - myslím, že jedinej kdo tu magoři jste vy. Si po sobe přečtěte par příspěvků 😃
Jestli vás šlehne infarkt, tak to nebude z roušky , ale z vaši neutěšené psychiky . Stejně tak bolesti hlavy vám nejspíš způsobuje vaše vyšilováni . Když zbrzdite, uleví se vám ☺
Roušku v práci nosíme nejspíš všichni, nejste jedina. O peníze jsme přišli taky víceméně všichni. Můj muž je třeba na 40%
A pokud se Vam něco nelíbi, běžte to řešit na vládu .my tady s tím nic neuděláme ..
Holka ja sem v klidu. Jen me prekvapuje jak je z toho kazdej tady podelanej az za usima. Rousky me sejrej od zacatku kdy se vedelo prd a bylo to nutny. Ale dejme tomu ze tohle opatreni jako jedno z mala nasi vlady i chapu. Az to nepujde holt budu doma marodit nebo si hodim paragraf. Byt samozivitelka ma i svy vyhody.
Co se tyce rousek. Kdo z vas s ni ioravdu fyzicky maka v uzavrenym prostoru s bidnym vetranim? Hmm?
Jinak magorite tu vy ostatni. Hysterie jak kdyby covid byl superchripka od Stephena Kinga ze svědectví. Co budete dělat až tu bude takovej hnus když ted vysilujete takto jsem fakt zvedava.

napsal(a):
no a napsala jsem něco špatně? myslím, že zaměstnavatel jim teď ulevil na státní svátek , kdy si myslím, mělo být otevříno , ale bylo zavřeno-alespoň u nás, jestli se pletu tak pardon (kauf, hypka) u nás jsou za kasama většinou teď brigádníci- studenti, zkrátka mládež ..
Já nic nerozporuju, zavřený krám mi nevadí-naučila jsem se heslo, co nemám to nepotřebuju(většinou si to říkám v autě, když jedem na dovolenou)- , myslím, že i většina domácností by uvařila z toho , co mají doma, tak se divím, proč mi kladete otázku...
Ne nenapsala jste nic špatně, já s vámi souhlasil, neodporovala jsem vám. Ta otázka s tí zaměstnavatelem byla do pléna. Vás jsem chtěla podpořit.
neverend
napsal(a):
Ještě před rokem jsem tak nějak přemýšlel co s tou přemnoženou lidskou rasou udělají. Válka či nemoci? Tak zřejmě máme jasno. Pokud to není jen předehra ovšem. Podle mě se ve Wuchanu celkem zasnažili a jen tak nás ta potvůrka neopustí. Ví tedy už někdo v co může ta breberka zmutovat? Ví to někdo i ze zdejších lékařů a odborníků? Jestli ano, tak já poslouchám a budu odpovědi archivovat. Nic jako myslím a dá se předpokládat mě nezajímá. Chci slyšet jasnou odpověď a záruku. Troufnete si někdo?
"Nic jako myslím a dá se předpokládat mě nezajímá. Chci slyšet jasnou odpověď a záruku."
"Neverende", tak teď jste mě pobavil! Vy si vážně myslíte, že Vám v současné době dá někdo nějakou záruku toho, jak se virus bude chovat dál?!? Vždyť takto obecně nefunguje ani medicína, každý z nás jsme jiný, každý jsme jinak vybaven pro boj s tou či onou nemocí. A stran nového viru to platí nejméně stonásobně - ta variabilita... A pokud Vám někdo něco ZARUČENĚ řekne a slíbí, tak od něj prchejte, velmi pravděpodobně lže!
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
"Nic jako myslím a dá se předpokládat mě nezajímá. Chci slyšet jasnou odpověď a záruku."
"Neverende", tak teď jste mě pobavil! Vy si vážně myslíte, že Vám v současné době dá někdo nějakou záruku toho, jak se virus bude chovat dál?!? Vždyť takto obecně nefunguje ani medicína, každý z nás jsme jiný, každý jsme jinak vybaven pro boj s tou či onou nemocí. A stran nového viru to platí nejméně stonásobně - ta variabilita... A pokud Vám někdo něco ZARUČENĚ řekne a slíbí, tak od něj prchejte, velmi pravděpodobně lže!
No samozřejmě že to bylo myšleno spíš obrazně, ale všimněte si kolik lidí ví co máme dělat?😀 Že by stačilo jen izolovat starší a nemocné? My ostatní už se asi vidíme na horách nebo v létě u moře.😀 Proto se ptám co tedy o koronaviru víme s jistotou. Jistě že téměř nic, ale mluvíme o opatřeních jako snad zbytečných?🙂 Tak víme něco nebo jen myslíme? Takhle Hitler taky tvrdil i s generalitou že do konce léta jsou z Ruska doma.😀 Nakonec vlastně ano, ale o čtyři roky později a v zádech s dvacetinásobnou přesilou nepřátel.😀 Takhle může dopadnout to "myslel jsem". Sice jsem "elektrikář" co rozumí všemu dle Megi, ale teď jí jistě potěším když řeknu, že virům tak možná těm digitálním.😀
Na druhou stranu zase chápu moc dobře lidi co mají rodinu, hypotéky a třeba i jiné dluhy, že stoupá nervozita. Já ani nikdo zde jim nepomůže a do jistě míry snad pomůže stát. Život je plný překvapení a jistě pamatujete všichni jak se Andrej chlubil ekonomickým růstem ještě před minulými vánocemi. Můžete si půjčovat na cokoli a vše bez obav zvládnete díky růstu... Smutné téma a nevím jak těm lidem bude stát pomáhat.. Nevím už z čeho totiž.
neverend
napsal(a):
No samozřejmě že to bylo myšleno spíš obrazně, ale všimněte si kolik lidí ví co máme dělat?😀 Že by stačilo jen izolovat starší a nemocné? My ostatní už se asi vidíme na horách nebo v létě u moře.😀 Proto se ptám co tedy o koronaviru víme s jistotou. Jistě že téměř nic, ale mluvíme o opatřeních jako snad zbytečných?🙂 Tak víme něco nebo jen myslíme? Takhle Hitler taky tvrdil i s generalitou že do konce léta jsou z Ruska doma.😀 Nakonec vlastně ano, ale o čtyři roky později a v zádech s dvacetinásobnou přesilou nepřátel.😀 Takhle může dopadnout to "myslel jsem". Sice jsem "elektrikář" co rozumí všemu dle Megi, ale teď jí jistě potěším když řeknu, že virům tak možná těm digitálním.😀
Na druhou stranu zase chápu moc dobře lidi co mají rodinu, hypotéky a třeba i jiné dluhy, že stoupá nervozita. Já ani nikdo zde jim nepomůže a do jistě míry snad pomůže stát. Život je plný překvapení a jistě pamatujete všichni jak se Andrej chlubil ekonomickým růstem ještě před minulými vánocemi. Můžete si půjčovat na cokoli a vše bez obav zvládnete díky růstu... Smutné téma a nevím jak těm lidem bude stát pomáhat.. Nevím už z čeho totiž.
"Na druhou stranu zase chápu moc dobře lidi co mají rodinu, hypotéky a třeba i jiné dluhy, že stoupá nervozita."
Mohla bych napsat, že se mě to netýká...ale myslím, že celkem mám rozvinuté sociální cítění , a tak se snažím vidět problém vždy ze všech stran. A kolikrát jsem třeba zde již smazala napsaný příspěvek s tím, že jsem si vnitřně vynadala, abych nebyla tak radikální... Takže ano, já chápu třeba i "Leithian", jen kdyby ona nepsala občas s takovou neúctou k těm starým a potřebným a nezlehčovala celou situaci ("Leithian", pokud Vám křivdím, už teď se omlouvám). Chápu, že lidi, kteří jsou závislí na podnikání, které jim teď stát zakázal, možná zkrachují...a je mi jich nesmírně líto. A to nepíšu jako frázi.
Jen si pořád říkám, že demokracie se pozná dle toho, jak chrání nejslabší, tj. děti a staré. Na děti - vypadá to - COVID moc neútočí, ale staří to odnášejí (i když na árech a jipkách leží i mladí, bez komorbidit - a nepíšu teď zdaleka jen o mojí zkušenosti, už to tu napsala i řada z vás - že znáte někoho středního věku, kdo buď umřel nebo měl těžký průběh....a to je další průser - že dlouhodobé následky prodělaného COVIDu zatím neznáme. Říkala jsem si milionkrát, jestli by nebylo lepší jej prodělat a mít třeba klid...a dospěla jsem k závěru, že ne. Nechci. Ono to asi časem stejně postihne každého z nás, ale pokud to bude možné, budu chránit sebe i ostatní (aktuálně spíše sebe, když mám negativní test)).

never OT: dle toho jak pořád používáte příměr z II. světové a "vůdce" vám dává směr myšlenek....a podle vtipu: co dělal za války tvůj děda? byl elektrikář...a jak to víš? podle těch blesků na čepici...
Jsem si to nějak nemohla odpustit
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
"Na druhou stranu zase chápu moc dobře lidi co mají rodinu, hypotéky a třeba i jiné dluhy, že stoupá nervozita."
Mohla bych napsat, že se mě to netýká...ale myslím, že celkem mám rozvinuté sociální cítění , a tak se snažím vidět problém vždy ze všech stran. A kolikrát jsem třeba zde již smazala napsaný příspěvek s tím, že jsem si vnitřně vynadala, abych nebyla tak radikální... Takže ano, já chápu třeba i "Leithian", jen kdyby ona nepsala občas s takovou neúctou k těm starým a potřebným a nezlehčovala celou situaci ("Leithian", pokud Vám křivdím, už teď se omlouvám). Chápu, že lidi, kteří jsou závislí na podnikání, které jim teď stát zakázal, možná zkrachují...a je mi jich nesmírně líto. A to nepíšu jako frázi.
Jen si pořád říkám, že demokracie se pozná dle toho, jak chrání nejslabší, tj. děti a staré. Na děti - vypadá to - COVID moc neútočí, ale staří to odnášejí (i když na árech a jipkách leží i mladí, bez komorbidit - a nepíšu teď zdaleka jen o mojí zkušenosti, už to tu napsala i řada z vás - že znáte někoho středního věku, kdo buď umřel nebo měl těžký průběh....a to je další průser - že dlouhodobé následky prodělaného COVIDu zatím neznáme. Říkala jsem si milionkrát, jestli by nebylo lepší jej prodělat a mít třeba klid...a dospěla jsem k závěru, že ne. Nechci. Ono to asi časem stejně postihne každého z nás, ale pokud to bude možné, budu chránit sebe i ostatní (aktuálně spíše sebe, když mám negativní test)).
Tohle mi právě "doteklo" včera večer s Janou. Dnes se za ty reakce stydím.😒 Na tohle je internetová diskuze na nic. Vidět ten problém ze všech stran je velice obtížné a ani nechcete a někoho se můžete dotknout. Já např. Janu chápu a chránit bude sebe a své děti jako první. To asi každý. Ježiš a já jí napíšu že jí prd chybí.😮 Nejhorší je že tohle bych nikdy v reálu nikomu neřekl. Zase na druhou stranu mám rodiče ve věku ne zrovna bezpečném z hlediska nákazy a přítelkyně nemá od dětství dýchací plně v pořádku. Nezdá se to, ale taky nejsem zcela v klidu a byl bych rád za dodržování opatření a ne je předčasně rušit.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
never OT: dle toho jak pořád používáte příměr z II. světové a "vůdce" vám dává směr myšlenek....a podle vtipu: co dělal za války tvůj děda? byl elektrikář...a jak to víš? podle těch blesků na čepici...
Jsem si to nějak nemohla odpustit
Ve skutečnosti můj dědeček zahynul v koncentračním táboře.😒 Spadl ze strážní věže.😀😀😀
Verun díky za zlepšení nálady. 🙂 Jen jestli to zase ostatní nebudou brát nějak vážně. Pro jistotu: Můj dědeček nebyl dozorcem v koncentračním táboře.🙂

No vážení nevím jak to máte vy, ale tento způsob roku zdá se mi poněkud nešťastným..
U mě co se letos pohlo podělat, tak se podělalo...a celej covid tomu nasadil korunu.
No jak se říká...plány se plánujou a blázni se radujou.
No ono prostě nemusí být pořád posvícení....loni to bylo na pohodu a člověk se tak nějak uchlácholí jako proč by to takhle nemohlo být pořád...no tak to ta pohodička moc dlouho nevydržela
assil
napsal(a):
Jak to napsat. Můj aktuální zážitek. Od minulého pondělí jsem nemocná. Nejlépe můj stav vystihuje slovo "trochu". Trochu mě bolí hlava, trochu kašlu, trochu mě bolí v krku, trochu je mi na zvracení.Trochu jsem dušná. A mám trochu zvýšenou teplotu. Plus nechutenství. Každá ta věc samotná nic neznamená. Dohromady je to odporné.
A teď, proč to píšu.
Po 10 dnech a na nátlak rodiny, jsem volala obvodní. Popsala jsem, co mi je. Jasně, má směrnice, jak postupovat. ALE. Poslala mi na kašel Erecept, nějaké prášky. Ale bez Covid testu se na mě prostě nekoukne a léčit mě nebude. Dnes je středa. Za normálního stavu bych v tuto chvíli už polykala pilule a do týdne byla na nohách.
Ale teď je to tak, že test až v pátek. Pak do 48 hodin výsledky a ordinace obvodní je až v pondělí odpoledne.To je ode dneška 6 dní.
A to vlastně vůbec nevím, pokud budu pozitivní, jestli mě tedy vůbec bude na něco léčit nebo budeme čekat, jestli to dám, či ne.
Vlastně takto můžu klidně odpadnout na něco jiného, ale budu ve statistice "s Covidem".

sisi58
napsal(a):
Jak to napsat. Můj aktuální zážitek. Od minulého pondělí jsem nemocná. Nejlépe můj stav vystihuje slovo "trochu". Trochu mě bolí hlava, trochu kašlu, trochu mě bolí v krku, trochu je mi na zvracení.Trochu jsem dušná. A mám trochu zvýšenou teplotu. Plus nechutenství. Každá ta věc samotná nic neznamená. Dohromady je to odporné.
A teď, proč to píšu.
Po 10 dnech a na nátlak rodiny, jsem volala obvodní. Popsala jsem, co mi je. Jasně, má směrnice, jak postupovat. ALE. Poslala mi na kašel Erecept, nějaké prášky. Ale bez Covid testu se na mě prostě nekoukne a léčit mě nebude. Dnes je středa. Za normálního stavu bych v tuto chvíli už polykala pilule a do týdne byla na nohách.
Ale teď je to tak, že test až v pátek. Pak do 48 hodin výsledky a ordinace obvodní je až v pondělí odpoledne.To je ode dneška 6 dní.
A to vlastně vůbec nevím, pokud budu pozitivní, jestli mě tedy vůbec bude na něco léčit nebo budeme čekat, jestli to dám, či ne.
Vlastně takto můžu klidně odpadnout na něco jiného, ale budu ve statistice "s Covidem".
To fakt blbé. A jak je to s tím testem? Budete si ho muset platit sama?

sisi58
napsal(a):
Paní, co mi volala, o penězích nemluvila. Jeví se mi to tak, že s žádankou to bude na pojišťovnu.
Aspoň že tak. 6 dní mi přijde fakt hodně. Asi nezbude, než se léčit běžně dostupnými léčivy. Přeju, ať jste brzo v pohodě a ať to není ten haj@l.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
sisi58
napsal(a):
Paní, co mi volala, o penězích nemluvila. Jeví se mi to tak, že s žádankou to bude na pojišťovnu.
Kdyz vam to naridi doktor neplatíte nic. Objednani skoro není třeba. Ja se objednavala na drive in v budejkach a vetsina lidi tam byla neobjednana. Cekacka x hodin. Celkem snad 80 aut a rychlost prvni 4 hodiny provotu tri auta celkem. Pak se to hlo a slo to rychle. (pak jak se vytvarej ty sileny prehlceny odberny mista ze) Takže tohle bych az tak nehrotila. Jen bacha kam doktor poslal hlasenku. Kdyz na jedno odberny jinde to neudelaj. Nebo jo ale bude v tom bordel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyz vam to naridi doktor neplatíte nic. Objednani skoro není třeba. Ja se objednavala na drive in v budejkach a vetsina lidi tam byla neobjednana. Cekacka x hodin. Celkem snad 80 aut a rychlost prvni 4 hodiny provotu tri auta celkem. Pak se to hlo a slo to rychle. (pak jak se vytvarej ty sileny prehlceny odberny mista ze) Takže tohle bych az tak nehrotila. Jen bacha kam doktor poslal hlasenku. Kdyz na jedno odberny jinde to neudelaj. Nebo jo ale bude v tom bordel
"Jen bacha kam doktor poslal hlasenku. Kdyz na jedno odberny jinde to neudelaj. Nebo jo ale bude v tom bordel "
Tohle je dezinformace. Doktor zadává žádanku do systému a je úplně jedno, na které odběrové místo se objednáte. Spáruje se to na základě vašeho rodného čísla.

sisi58
napsal(a):
A teď, proč to píšu.
Pro příště - my teď každé respirační onemocnění řešíme tak, že když to trvá déle než 3 dny, rovnou se objednáváme na testy. Ale jen 1 z rodiny, ten, u kterého to začalo. Odběr se stihne ještě při příznacích a pokud by se potvrdil covid, šel by pak na testy i zbytek rodiny. Do doby, než známe výsledek testu, se pro jistotu chováme, jako by to covid byl.
napsal(a):
Pro příště - my teď každé respirační onemocnění řešíme tak, že když to trvá déle než 3 dny, rovnou se objednáváme na testy. Ale jen 1 z rodiny, ten, u kterého to začalo. Odběr se stihne ještě při příznacích a pokud by se potvrdil covid, šel by pak na testy i zbytek rodiny. Do doby, než známe výsledek testu, se pro jistotu chováme, jako by to covid byl.
Začalo to celé jako migréna, kterou trpím roky. Hlava a rozhoupaný žaludek. Ostatní se plíživě přidalo.
Je jasné, že toho mají zdravotníci až nad hlavu. Otravovat někoho s nějakým nachlazením mi přišlo nepatřičné.
Ale dosud jsem nikdy nemarodila déle,než tak cca 5 dní a navíc, vždycky mi znovu začalo chutnat. Tentokrát ne. Musím se nutit.
Nejsem nikomu ničím povinná, mohu být doma, jak dlouho chci, jakože nechci. Zjistila jsem,že doma nemám žádný pohodlný sedací nábytek. Nic!
Vzhledem k tomu, že jsem doma od 26.10., tak mám vlastně už po karanténě. A teď tedy, pokud bude zítřejší test pozitivní, budu v další karanténě,či co?
A co mě právě nejvíc štve, že můžu mít běžnou, léčitelnou nemoc + Covid, a neštěkne po mě ani pes, neboť VŠE JE COVID !
Jo a Paralen mi na nic nezabírá, ještě tak Acylpyrin na teplotu. Ovšem jak dlouho ho můžu brát?
Je to celé postavené na hlavu. Navíc mě napadlo, že si lidi tu sanitku nevolají ani tak proto, aby byli v nemocnici, ale spíš proto, aby si jich někdo vůbec VŠIML!

sisi58
napsal(a):
Začalo to celé jako migréna, kterou trpím roky. Hlava a rozhoupaný žaludek. Ostatní se plíživě přidalo.
Je jasné, že toho mají zdravotníci až nad hlavu. Otravovat někoho s nějakým nachlazením mi přišlo nepatřičné.
Ale dosud jsem nikdy nemarodila déle,než tak cca 5 dní a navíc, vždycky mi znovu začalo chutnat. Tentokrát ne. Musím se nutit.
Nejsem nikomu ničím povinná, mohu být doma, jak dlouho chci, jakože nechci. Zjistila jsem,že doma nemám žádný pohodlný sedací nábytek. Nic!
Vzhledem k tomu, že jsem doma od 26.10., tak mám vlastně už po karanténě. A teď tedy, pokud bude zítřejší test pozitivní, budu v další karanténě,či co?
A co mě právě nejvíc štve, že můžu mít běžnou, léčitelnou nemoc + Covid, a neštěkne po mě ani pes, neboť VŠE JE COVID !
Jo a Paralen mi na nic nezabírá, ještě tak Acylpyrin na teplotu. Ovšem jak dlouho ho můžu brát?
Je to celé postavené na hlavu. Navíc mě napadlo, že si lidi tu sanitku nevolají ani tak proto, aby byli v nemocnici, ale spíš proto, aby si jich někdo vůbec VŠIML!
Chápu vás, za normálních okolností taky kvůli nachlazení k doktorovi neběháme, teď je ale doba covidová, tak jsme se přizpůsobili. Snažili jsme se to vymyslet tak, abychom co nejdříve věděli, co jsme to zase chytli, a přitom jsme zbytečně nezatížili systém. Proto na test vysíláme jen 1 člena rodiny.
Takto zpravidla do týdne víme, s čím máme tu čest. Pokud by to byl covid, můžeme obratem informovat naše kontakty (kterých ale máme minimum, protože se snažíme izolovat). Navíc, jak sama píšete, od pozitivního testu má být člověk v karanténě minimálně 10 dní, takže při dlouhém otálení s testem si zbytečně prodlužujete i povinnou karanténu.
A s tím voláním sanitky - bez vážných příznaků žádnou sanitku ani nepošlou. To si protřídí dispečink.
napsal(a):
Chápu vás, za normálních okolností taky kvůli nachlazení k doktorovi neběháme, teď je ale doba covidová, tak jsme se přizpůsobili. Snažili jsme se to vymyslet tak, abychom co nejdříve věděli, co jsme to zase chytli, a přitom jsme zbytečně nezatížili systém. Proto na test vysíláme jen 1 člena rodiny.
Takto zpravidla do týdne víme, s čím máme tu čest. Pokud by to byl covid, můžeme obratem informovat naše kontakty (kterých ale máme minimum, protože se snažíme izolovat). Navíc, jak sama píšete, od pozitivního testu má být člověk v karanténě minimálně 10 dní, takže při dlouhém otálení s testem si zbytečně prodlužujete i povinnou karanténu.
A s tím voláním sanitky - bez vážných příznaků žádnou sanitku ani nepošlou. To si protřídí dispečink.
S těmi sanitkami. Nechci vám brát iluze. Mluvila jsem s bratrem, který jezdí se sanitou ve FN Olomouc. Nikdo si nelajzne, sanitu neposlat. Opravdu je to o osobní zodpovědnosti jednoho každého z nás.
Sanitu si zbytečně lidi volali vždycky, ale v tuto dobu by měl být její zbytečný výjezd trestný. Přinejmenším pokutovatelný.

sisi58
napsal(a):
S těmi sanitkami. Nechci vám brát iluze. Mluvila jsem s bratrem, který jezdí se sanitou ve FN Olomouc. Nikdo si nelajzne, sanitu neposlat. Opravdu je to o osobní zodpovědnosti jednoho každého z nás.
Sanitu si zbytečně lidi volali vždycky, ale v tuto dobu by měl být její zbytečný výjezd trestný. Přinejmenším pokutovatelný.
To ale museli při volání lhát, ne?

Sisi : hele já si taky myslela, že mám jistě kovida....a to zjištění po testech že nemám....myslela jsem si: no nic, pujdu do práce, asi jiná virozka...ale bylo mi stále divně, dušnost,stálý suchý kašel, pak už i bolest v žebrech- myslela jsem si, že jsem si "skřípla" nervík jak se nekontrolovně zakašlávám.....no jelikož nepotvzen kovid, šla jsem za koněm, tam jsem se tak zadýchala při běžné činnosti až do hyperventilace- strašný stav, což už nebylo normální....no sebrala jsem odvahu a šla na ten urgent, taky jsem tam nechtěla otravovat jen s kašlem a zátěžovou dušností. no a hele....embolie, oboustranná, plicní infarkt, plicní a žilní hypertenze, akutní cor pulnonale..... pěkně jsem si koledovala. ...
Je pravda, že žádný doktor vás v téhle době vidět nechce, s odvoďákem jsem jen telefonovala, zkoušela jsem i na cévní- ta embolie mě napadla, ale příznaky nebyly dost náhlé a nebyla přítomna tromboza(ona ve finále byla, ale bolela jako bolavé koleno!), nějaká stupňující dušnost(od počátku října), ale pro jistotu vás odkážou při trvajících potížích na urgent, jelikož mě bolelo i v průběhu měsíce i v krku a trochu mi nesouhlasil tlak, volala jsem na kardio (měla jsem podezření na hemofila).. ..taky, objednat nebo při obtížích na urgent....
Takže na nic nečekejte a běžte někam (u nás urgentní příjem), kde vás kompletně vyšetří...
napsal(a):
To ale museli při volání lhát, ne?
Víte, jaký jsem měla problém, vylíčit své obvodní pravdivě, co mi je? A to jsem se lhát vůbec nepokoušela.
Tak jak by mohli na dispečinku záchranek vědět, co a kdo říká pravdivě?! Ono ani tak nejde o ten výjezd i když taky. Ale o to desinfikování sanitky a všeho okolo, když tedy někoho převezete. Podle bratra to trvá cca 4 hodiny. A je fuk, zda převezou infikovaného, nebo někoho, kdo má zaražené větry. A v tu dobu může ta sanitka chybět pro člověka, co ji opravdu potřebuje.
Opravdu si myslím, že by měla být nějaká pokuta, za nesmyslný výjezd.
napsal(a):
Sisi : hele já si taky myslela, že mám jistě kovida....a to zjištění po testech že nemám....myslela jsem si: no nic, pujdu do práce, asi jiná virozka...ale bylo mi stále divně, dušnost,stálý suchý kašel, pak už i bolest v žebrech- myslela jsem si, že jsem si "skřípla" nervík jak se nekontrolovně zakašlávám.....no jelikož nepotvzen kovid, šla jsem za koněm, tam jsem se tak zadýchala při běžné činnosti až do hyperventilace- strašný stav, což už nebylo normální....no sebrala jsem odvahu a šla na ten urgent, taky jsem tam nechtěla otravovat jen s kašlem a zátěžovou dušností. no a hele....embolie, oboustranná, plicní infarkt, plicní a žilní hypertenze, akutní cor pulnonale..... pěkně jsem si koledovala. ...
Je pravda, že žádný doktor vás v téhle době vidět nechce, s odvoďákem jsem jen telefonovala, zkoušela jsem i na cévní- ta embolie mě napadla, ale příznaky nebyly dost náhlé a nebyla přítomna tromboza(ona ve finále byla, ale bolela jako bolavé koleno!), nějaká stupňující dušnost(od počátku října), ale pro jistotu vás odkážou při trvajících potížích na urgent, jelikož mě bolelo i v průběhu měsíce i v krku a trochu mi nesouhlasil tlak, volala jsem na kardio (měla jsem podezření na hemofila).. ..taky, objednat nebo při obtížích na urgent....
Takže na nic nečekejte a běžte někam (u nás urgentní příjem), kde vás kompletně vyšetří...
Ještě Vy strašte! O tom, co píšete snad ani nemám potuchy, že existuje.
Zítra tedy ten test, pak výsledky. A v to pondělí, pokud nebude znát nějaké zlepšení, Covid neCovid budu opravdu chtít vyšetřit. Ať vím, co mi to je a můžu se tomu postavit čelem. Zatím setrvávám ve stavu jakéhosi přežívání. A není o co stát.
lesnížínka
napsal(a):
Při onemocnění srdce a cév, se doporučuje jako prevence acylpyrin denně. Takže ho klidně berte. U covidu to platí dvojnásob, může vám zachránit život. Napadlo mě už dávno, proč to, vzhledem k tomu nálezu na cévách nedoporučují? Tuším včera se to doporučení už objevilo
Tak ten beru už přes týden, kvůli každovečerní zvýšené teplotě.
Připadám si jak za komančů. To si všichni všechno opravovali sami. Tak teď se budeme sami i léčit.
neverend

XXX.XXX.213.247
Realita je trochu jiná než v TV,co? Můj známí před týdnem odvezen do nemocnice s opravdu vysokým tlakem. Sotva půlka vyšetření a už je zase doma.😒 Čím to je nikdo nezjistil a prostě není akutní a už mazal domů. Jeho doktorka neordinuje a má pokoj děvče zlatý. Krása střídá nádheru.😀 Sisi je mi samozřejmě moc líto, ale není to koukám nic tak neobvyklého.😒

"Realita je trochu jiná než v TV,co? Můj známí před týdnem odvezen do nemocnice s opravdu vysokým tlakem. Sotva půlka vyšetření a už je zase doma.😒 Čím to je nikdo nezjistil a prostě není akutní a už mazal domů"
no nevím nevím
tohle byla realita už před covidem
po vyšetřeních se chodí až poté, odešle praktický lékař
neverend
napsal(a):
Realita je trochu jiná než v TV,co? Můj známí před týdnem odvezen do nemocnice s opravdu vysokým tlakem. Sotva půlka vyšetření a už je zase doma.😒 Čím to je nikdo nezjistil a prostě není akutní a už mazal domů. Jeho doktorka neordinuje a má pokoj děvče zlatý. Krása střídá nádheru.😀 Sisi je mi samozřejmě moc líto, ale není to koukám nic tak neobvyklého.😒
Předpokládám, že dostal léky či doporučení k obvoďačce, která následně píše žádanku ke kardiologovi. Tak to funguje u nás. To je zvláštní, u nás je 75letý obvoďák, který tam je jen silou vůle už ale pořád normálně ordinuje. Nevěděla bych to, ale dnes tam byl brácha.

lesnížínka
napsal(a):
Při onemocnění srdce a cév, se doporučuje jako prevence acylpyrin denně. Takže ho klidně berte. U covidu to platí dvojnásob, může vám zachránit život. Napadlo mě už dávno, proč to, vzhledem k tomu nálezu na cévách nedoporučují? Tuším včera se to doporučení už objevilo
To mi ušlo. Jaké doporučení? Prevence trombóz?

lesnížínka
napsal(a):
Ale 100mg godasal, stacyl.....

lesnížínka
napsal(a):
Nerozumím Proč ,,ale"? To je snad jedno, jak se to jmenuje, jde o účinnou látku, takže stačí obyčejný acylpyrin. Kometo, ano, prevence trombóz z poškozených cév.
protože běžmě prodávaný acylpyrin je 500miligramový...........takto nebo tolik se na "ředění" krve nepoužívá....
sisi58
napsal(a):
A teď, proč to píšu.
"Sisi", Vy jste z Brna, ne? Já měla test objednaný ještě týž den, co jsem obdržela žádanku a výsledky do druhého dne, cca do 18hod od testu. Kdyžtak písněte SZ v případě zájmu. Držím Vám pěsti!
napsal(a):
"Jen bacha kam doktor poslal hlasenku. Kdyz na jedno odberny jinde to neudelaj. Nebo jo ale bude v tom bordel "
Tohle je dezinformace. Doktor zadává žádanku do systému a je úplně jedno, na které odběrové místo se objednáte. Spáruje se to na základě vašeho rodného čísla.
Ano, takto to skutečně funguje...
jen bacha při online přihlašování a zadání nějakého chybného údaje může systém žádanku "sežrat", prostě se zruší a nelze obnovit. Byla jsem takto varována přímo "mým" odběrným místem.

fikovnice
napsal(a):
"Sisi", Vy jste z Brna, ne? Já měla test objednaný ještě týž den, co jsem obdržela žádanku a výsledky do druhého dne, cca do 18hod od testu. Kdyžtak písněte SZ v případě zájmu. Držím Vám pěsti!
Moje sestra žije v Brně a čekala na test 5 dní (včetně víkendu). A to byl její přítel, se kterým žije v jednom bytě, pozitivně testován.
Takže i v rámci jednoho města je ten přístup zdá se různý.
napsal(a):
protože běžmě prodávaný acylpyrin je 500miligramový...........takto nebo tolik se na "ředění" krve nepoužívá....
Ano, antiagregačně působí kyselina acetylsalicylová jen v dávce 50 - 325mg/den, doporučení je 100mg denně. Ale necpala bych se tím, dokud bych neměla potvrzení, že je to pro mě indikované (např. při fisce síní).
Ono zase nejde o lék bez nežádoucích účinků (jako ostatně má kterýkoli jiný lék).
napsal(a):
Moje sestra žije v Brně a čekala na test 5 dní (včetně víkendu). A to byl její přítel, se kterým žije v jednom bytě, pozitivně testován.
Takže i v rámci jednoho města je ten přístup zdá se různý.
A jak je to možné? Kdy to bylo? Byla samoplátce? Mně nabídli test za 6 dní. To jsem odmítla a prošla jsem všechna odběrová místa a našla volno hned ten den u jedné labiny.
fikovnice
napsal(a):
A jak je to možné? Kdy to bylo? Byla samoplátce? Mně nabídli test za 6 dní. To jsem odmítla a prošla jsem všechna odběrová místa a našla volno hned ten den u jedné labiny.
Edit: Tak jsem se teď hned koukla a ta "moje" labina má volné kapacity i dnes - lze si i vybrat čas, tak nevím...

fikovnice
napsal(a):
Edit: Tak jsem se teď hned koukla a ta "moje" labina má volné kapacity i dnes - lze si i vybrat čas, tak nevím...
Tak napište, která to je, mohlo by se to Brňákům hodit.
napsal(a):
Jo, aha, já léky neberu, takže nevím to dávkování, ale už za mých mladých let se doporučovala polovina acylpyrynu denně, jako prevence právě. Kolika mg byl taky netuším. Mamka má x let po operaci fibrilace síní, ale občas má stavy, kdy jí vyskočí tlak(jinak má nízký) tak jí vždycky říkám: vzala sis acylpyrin? 100x jsem ti říkala, když ti není dobře a nejsi si jistá z čeho, vem si acylpyrin a pak to řeš dál. Ale je to jak když hrach na stěnu háže...A nebo mi řekne: já jsem si vzala růžovou pilulu...což mě jde šlak trefit, protože mi na to ještě řekne, že je to jedno

fikovnice
napsal(a):
Bylo to minulý týden. Tedy na testu byla minulé úterý, přičemž její partner měl pozitivní výsledek od středy předchozího týdne. Bez žádanky, kterou jí doktorka odmítla vystavit, protože neměla příznaky.
Edit: Nutno říct, že se asi nepídila po volných místech a smířila se s určeným.
lesnížínka
napsal(a):
Jo, aha, já léky neberu, takže nevím to dávkování, ale už za mých mladých let se doporučovala polovina acylpyrynu denně, jako prevence právě. Kolika mg byl taky netuším. Mamka má x let po operaci fibrilace síní, ale občas má stavy, kdy jí vyskočí tlak(jinak má nízký) tak jí vždycky říkám: vzala sis acylpyrin? 100x jsem ti říkala, když ti není dobře a nejsi si jistá z čeho, vem si acylpyrin a pak to řeš dál. Ale je to jak když hrach na stěnu háže...A nebo mi řekne: já jsem si vzala růžovou pilulu...což mě jde šlak trefit, protože mi na to ještě řekne, že je to jedno
Při FiSce se nasazuje. 100mg denně...
napsal(a):
Bylo to minulý týden. Tedy na testu byla minulé úterý, přičemž její partner měl pozitivní výsledek od středy předchozího týdne. Bez žádanky, kterou jí doktorka odmítla vystavit, protože neměla příznaky.
Edit: Nutno říct, že se asi nepídila po volných místech a smířila se s určeným.
Aha. Mně moje dr. dala volnou ruku, ale ne z nějaké dobré vůle, byla ráda, že si to sama zařídím...

rapotacka11
napsal(a):
.A nebo mi řekne: já jsem si vzala růžovou pilulu...
...což mě jde šlak trefit, protože mi na to ještě řekne, že je to jedno
Taky si myslím, že je to fuk ...
Vždyť je tam jiná účinná látka!
rapotacka11
napsal(a):
Tak to rozhodně není! https://www.ikem.cz/cs/leciva-zblizka-kyselina-acetylsalicylova/a-1876/

fikovnice
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/dansko-covid-koronavirus-norci-pohyb-obyvatelstva-omezeni.A201105_204055_zahranicni_baky
Jinak toto jste zaznamenali?
Zaznamenala jsem to. Ale nějak si nejsem jistá, jestli je mi víc líto, že ty norky vybíjejí, nebo toho, že se chudáci takhle ve velkém chovají v klecích.
A docela by mě zajímalo, jestli ta verze koronaviru, kterou norci šíří, zmutovala v nich, nebo u lidí a norci to následně chytli...
napsal(a):
Zaznamenala jsem to. Ale nějak si nejsem jistá, jestli je mi víc líto, že ty norky vybíjejí, nebo toho, že se chudáci takhle ve velkém chovají v klecích.
A docela by mě zajímalo, jestli ta verze koronaviru, kterou norci šíří, zmutovala v nich, nebo u lidí a norci to následně chytli...
Zachytila a ze stejného důvodu jako vy, jsem to ani radši neotevírala...nemusím vidět všechno
fikovnice
napsal(a):
Ne,ne. Z Jeseníku. Syn je z Brna, byl si na testech, ale z krve. On bude mít výsledky v pondělí. Mě se prý ozvou.
Takže jsem se právě vrátila "z Hradu". Ne, vážně. Objednaná na 10 hod,přede mnou 12 lidí. V 10:15 už jsem byla venku.
Obdivuhodná rychlost.
Co mě zarazilo, že nechtěji žádný průkaz, jen jméno.
A k tomu odběru. Tak dámy, z krku to ještě šlo, i když se člověku nadavuje. Ale z nosu je to ohavná obludnost. Pořád to cítím, i po hodině. Kdybych byla slepička, chodím dokola kolem, své nosní dírky. Ale je to rychlé.
Takže teď budu čekat, co bude.
Četla jsem nějaké návody, jak dál postupovat. Jako středoškolák bych měla psanému slovu rozumět. Buď už nejsem středoškolák nebo ty návody píše nějaký trotl.

sisi58
napsal(a):
Ne,ne. Z Jeseníku. Syn je z Brna, byl si na testech, ale z krve. On bude mít výsledky v pondělí. Mě se prý ozvou.
Takže jsem se právě vrátila "z Hradu". Ne, vážně. Objednaná na 10 hod,přede mnou 12 lidí. V 10:15 už jsem byla venku.
Obdivuhodná rychlost.
A k tomu odběru. Tak dámy, z krku to ještě šlo, i když se člověku nadavuje. Ale z nosu je to ohavná obludnost. Pořád to cítím, i po hodině. Kdybych byla slepička, chodím dokola kolem, své nosní dírky. Ale je to rychlé.
Četla jsem nějaké návody, jak dál postupovat. Jako středoškolák bych měla psanému slovu rozumět. Buď už nejsem středoškolák nebo ty návody píše nějaký trotl.
Na testu na COVID jsem byla před měsícem. Přímo před odběrem chtěli OP. Předali mi vytisknuté poučení a ještě ústně jsme si odsouhlasili rodné číslo. Výtěr z krku ani z nosu nebolí, je jen nepříjemný. Ale nic extra. Já jsem měla štěstí, že akorát zavedli elektronické objednávání, protože jsem se dva dny nemohla dovolat na odběrné místo, na kterém jsem se domluvila se svou lékařkou. I tak měli termín až na středu, a já jsem měla jít dle své lékařky v pondělí. Nakonec jsem se ještě zaregistrovala jinde, kde bylo v pondělí volno, a původní termín jsem zrušila. Žádanka byla v systému a mohly si na ni sáhnout oba subjekty. Stalo se v Brně.
dotaz na fíkovnici : synek (MUDr.) už covida měl -( 1 den teplotu, 2 dny šoufl, ztráta čichu a chuti...10 dnů doma a už zase maká 12tky ) na dotaz co říká na ISOPRINOSINE
- že s tím osobně nemá zkušenost, ale kdybych cítil, že na mne něco leze, tak si to klidně můžu vzít..
Co ty na to ?
Možná by to pomohlo i některým zde
PS. už desítky let jsem nevzal do huby žádný prášek, ani ten acylpirin
lupus4
napsal(a):
dotaz na fíkovnici : synek (MUDr.) už covida měl -( 1 den teplotu, 2 dny šoufl, ztráta čichu a chuti...10 dnů doma a už zase maká 12tky ) na dotaz co říká na ISOPRINOSINE
- že s tím osobně nemá zkušenost, ale kdybych cítil, že na mne něco leze, tak si to klidně můžu vzít..
Co ty na to ?
Šmarjá, četla jsem příbalový leták, to je teda dryják to fakt jen v případě, že bych měla ten covid. Jo, pomoct by to na něj mohlo.
sisi58
napsal(a):
Obdivuhodná rychlost.
Držím pěsti!
Ale můžu Vám říct, že pro mě odběr z nosu brnkačka, ale z krku jsem fakt myslela, že se tam regulérně poblij... Asi každý to snášíme jinak. A ten můj "odběratel" byl jo pečlivý! Fakt jsem se tam dávila, že musel na chvíli počkat.
Jinak červencový odběr byl JEN z nosu - té různé metodologii nějak nerozumím.

lupus4
napsal(a):
Co ty na to ?
A kde se to dá koupit? Asi jen na předpis, že?
napsal(a):
Na testu na COVID jsem byla před měsícem. Přímo před odběrem chtěli OP. Předali mi vytisknuté poučení a ještě ústně jsme si odsouhlasili rodné číslo. Výtěr z krku ani z nosu nebolí, je jen nepříjemný. Ale nic extra. Já jsem měla štěstí, že akorát zavedli elektronické objednávání, protože jsem se dva dny nemohla dovolat na odběrné místo, na kterém jsem se domluvila se svou lékařkou. I tak měli termín až na středu, a já jsem měla jít dle své lékařky v pondělí. Nakonec jsem se ještě zaregistrovala jinde, kde bylo v pondělí volno, a původní termín jsem zrušila. Žádanka byla v systému a mohly si na ni sáhnout oba subjekty. Stalo se v Brně.
Já si fakt myslím, že strašně moc záleží na stylu odběru. Mám po 6 laparotomiích, snímky páteře jsem sem kdysi dávala, bolest je moje souputnice. Odběr z nosu pro mě OK. Ale ten krk byl fakt odporný a i bolestivý.
Jinak OP po mně nechtěli ani jednou, vše šlo jak na drátkách... Při prvním odběru jsem musela dát heslo, které po mně chtěli, aby mi telef. sdělili výsledek. Odběr minulý týden - bez hesla a výsledek mi poslali do nahlášeného mailu...
Přemýšlím, zda vůbec po mně při odběru chtěli RČ, šlo to tam tak rychle, že fakt nevím. V tomto to měli zorganizované dobře, žádné shlukování, objednávali přesně na MINUTU - já byla tuším objednaná na 15.57h a nesměla jsem přijít ani později, ale ani dřív. Venku před odběrovým stanem byli dva poskoci v atombordelu a ti to tam řídili - organizace fakt byla super!
lupus4
napsal(a):
Co ty na to ?
ISOPRINOSINE je naprosto super lék, "bohužel" jej objevili už i ve špitálech, dávají jej i na ARO! Což je vlastně dobře! Takže jej momentálně asi NIKDE neseženeš, já to zkoušela i u distributorů a nic . Měla jsem pár posledních tablet a ty jsem právě jedla, když mi bylo tak zle - a ještě jsem neznala výsledek testu. Takže určitě můžu doporučit Tobě, i všem zde - není to žádný dryják, imunomodulans/imunostimulans. Jo, ale vlastně jeden zádrhel - i pokud byste jej sehnali, jeho výdej je vázán na recept.
Já jej mám zarezervovaný - už nejm. 14 dní - a z lékárny se nikdo neozývá, takže předpokládám, že stále není...
lesnížínka
napsal(a):
Šmarjá, četla jsem příbalový leták, to je teda dryják to fakt jen v případě, že bych měla ten covid. Jo, pomoct by to na něj mohlo.
Ne ne, fakt to není dryják . Do příbaláku se prostě dá vše, co se kdy vyskytlo - je to ochrana firmy, někdy některým lidem (se sklonem k hypochondrii) i radívám příbaláky nečíst, nebo max. jen ty důležité pasáže - dávkování, apod.
napsal(a):
A kde se to dá koupit? Asi jen na předpis, že?
jj, na předpis a stojí jen kol 60,-Kč já jen že
https://www.info-koronavirus.cz/isoprinosine-a-koronavirus/
že se plukovníkovi "nehodil" do mnohamilionových "záchraných" plánů mi přijde jako významné plus + , nejsem chemik, tož se ptám
fikovnice
napsal(a):
ISOPRINOSINE je naprosto super lék, "bohužel" jej objevili už i ve špitálech, dávají jej i na ARO! Což je vlastně dobře! Takže jej momentálně asi NIKDE neseženeš, já to zkoušela i u distributorů a nic . Měla jsem pár posledních tablet a ty jsem právě jedla, když mi bylo tak zle - a ještě jsem neznala výsledek testu. Takže určitě můžu doporučit Tobě, i všem zde - není to žádný dryják, imunomodulans/imunostimulans. Jo, ale vlastně jeden zádrhel - i pokud byste jej sehnali, jeho výdej je vázán na recept.
Já jej mám zarezervovaný - už nejm. 14 dní - a z lékárny se nikdo neozývá, takže předpokládám, že stále není...
díky za odpověď
lupus4
napsal(a):
Co ty na to ?
Jinak milý vlku , já ISOPRINOSINE příležitostně užívám už asi 20 nebo 30 let. Tzn., že jde o poměrně starý lék, a to moje "příležitostné" užívání znamená, že si jej vezmu, když na mě leze nějaká fakt hnusná viróza s vysokými horečkami nebo nějaký rozsáhlý opar třeba (jednou jsem zažila opar fakt přes půl tváře a už to zažít nechci , dr. se tehdy dokonce spletli a mysleli si, že jde o pásák). Tj. max. jednou za rok či dva pár tbl. A snad vždycky mi buď úplně stopnul nemoc nebo ji aspoň zmírnil. Já jej prostě uznávám hodně...
Ale jak jsem psala, teď asi sehnat nepůjde + je na rp.
lupus4
napsal(a):
jj, na předpis a stojí jen kol 60,-Kč já jen že
https://www.info-koronavirus.cz/isoprinosine-a-koronavirus/
že se plukovníkovi "nehodil" do mnohamilionových "záchraných" plánů mi přijde jako významné plus + , nejsem chemik, tož se ptám
Právě, přijde mi zvláštní, že už řádově týdny jej špitály dávají těžkým pacientům, ale na veřejnost info o tomto léku moc nepronikla. Možná tedy až nyní...
Lol, tak toto (níže) jsem sem musela dát. Teda mít v devadesáti takovou žízeň na pivko (nebo snad na něco tvrdšího?) a hlavně zvládnout v tom věku a jako ženská vloupání sekerou, to chce jistou dávku uznání! Nebo možná ne uznání, ale určité "závisti", co někdo zvládne v 90 letech a jako ženská!
"Bezmála devadesátiletá žena, která se na konci října vloupala sekerou do restaurace v Ostravě, tvrdí, že si na svůj čin nepamatuje."
Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vloupani-stari-sekera-vysetrovani-posudek.A201106_104119_ostrava-zpravy_woj

A co samotný inosin?
Sportovci to žerou kvůli kyslíku.

fikovnice
napsal(a):
Super , to má teď cenu téměř zlata!
Když ho berete při virozach, nasazujete ho postupně, nebo rovnou v maximálních dávkách? A byla by kontraindikací nějaká autoimunitní choroba?
Shodou okolností ho mám též doma, dostal ho syn. Tak tady ten zbytek schraňují, kdyby náhodou, ale při své hypofunkci ŠŽ a astmatu si nejsem jistá, jestli bych ho mohla zobat i já.
napsal(a):
Když ho berete při virozach, nasazujete ho postupně, nebo rovnou v maximálních dávkách? A byla by kontraindikací nějaká autoimunitní choroba?
Shodou okolností ho mám též doma, dostal ho syn. Tak tady ten zbytek schraňují, kdyby náhodou, ale při své hypofunkci ŠŽ a astmatu si nejsem jistá, jestli bych ho mohla zobat i já.
Ano, jako KI jsou skutečně uváděna autoimunitní onemocnění. Jenže hypofunkci štítky má dnes snad 50% populace. Bála bych se jen při závažnějších autoimunit. onemocněních (např. IBD).
Nooo, stran dávkování - já jsem ten případ "Kovářova kobyla chodí bosa", já se totiž asi ani nikdy na ty maximálky nedostanu. Mám pocit, že si nasazuji tak trochu homeopatickou dávku , ale skutečně to funguje. Teda u mě.
napsal(a):
Jo až teď čtu ještě i o astmatu...
Moje rada je nadále lék schraňovat a kdyby Vám bylo fakt zle, tak bych do toho šla... Ale berte to, prosím, jako "klasickou internetovou radu", velmi nerada bych Vám způsobila nějaké problémy. Takže můj názor: ano, já bych do toho šla, ale být Vámi kdyby bylo potřeba, ještě bych se poradila třeba s praktičkou. Pokud máte dobrou/dobrého...
napsal(a):
Btw, i já mám hypothyreózu na autoimunitním podkladě.

napsal(a):
Při astmatu a virózách nebo virovém zápalu plic (obecně, s koronavirem nemám zkušenosti) je supr Spiropent (tablety). Kdybyste náhodou neznala, dávám tip. :-) Já jej užívám v kombinaci s preventivními dávkami Ventolinu, když jsem nemocná.

napsal(a):
Při astmatu a virózách nebo virovém zápalu plic (obecně, s koronavirem nemám zkušenosti) je supr Spiropent (tablety). Kdybyste náhodou neznala, dávám tip. :-) Já jej užívám v kombinaci s preventivními dávkami Ventolinu, když jsem nemocná.
Neznám, díky za tip. Je to volně prodejné, nebo na předpis? Ventolin mám.

Já googlim, ale nikde to nemají. Jedině obejít lékárny.
napsal(a):
Koukám na to - to je beta 2 - sympatomimetikum, tj. lék z úplně stejné skupiny jako je Ventolin.

fikovnice
napsal(a):
Koukám na to - to je beta 2 - sympatomimetikum, tj. lék z úplně stejné skupiny jako je Ventolin.
Jo, už jsem našla, že v případě nedostupnosti na trhu je ho možné Ventolinem nahradit...

fikovnice
napsal(a):
Já to nikdy nestudovala, dávala mi to lékařka vždy takto v kombinaci a vždy mi to pomohlo. Oboje na předpis.
Prognóza Covid-20:
https://www.youtube.com/watch?v=v03FHy2KJDs&list=RD6suLAUpAPio&index=2
neverend

XXX.XXX.213.247
Petr008 😀😀😀😀😂😂😂 Covid sem, Covid tam, všude kam se podívám.😀
rapotacka11
napsal(a):
Nechci nic zlehčovat, ale teď to na mně vyskočilo.
https://zivotvcesku.cz/muz-v-cervene-mikine-jan-hamacek-porazil-koronavirus-pomohla-mu-ruzova-pilulka/
Ve víně je pravda, nebo ne ?
https://www.youtube.com/watch?v=hNz6qJ5h1S0&feature=emb_rel_end
petr008
napsal(a):
Ve víně je pravda, nebo ne ?
https://www.youtube.com/watch?v=hNz6qJ5h1S0&feature=emb_rel_end
To je ko.ot!!! Smutný je, že když vylezla řidička ze své kukaně, tak ostatní mlčeli a nepomohli jí! Pár facek by to vyřešilo. Je ožralej, tak by jej možná přeprala i ženská.

Neřešte blbosti a raději trénujte na třetí vlnu.
https://www.facebook.com/watch/?v=1304344653091334
V Plzni za 10 minut odbaví 16 lidí, termín hned druhý den, nebo i ten samý. Kapacita 1500 lidí denně, teď stačí jet na 50%. Byla jsem tam max 2 minuty, chtěli jen rodné číslo. První nosní dírku jsem cítila dost nepříjemně, ale mohla jsem si za to sama - ksichtila jsem se u toho. Když mi řekla, ať úplně povolím nos, tak to bylo úplně v klidu.
My tedy na podporu imunity užíváme betaglukan (Mycomedica má nejsilnější). Efekt to vždy mělo. Jen se nesmí i autoimunit.

fikovnice
napsal(a):
To je ko.ot!!! Smutný je, že když vylezla řidička ze své kukaně, tak ostatní mlčeli a nepomohli jí! Pár facek by to vyřešilo. Je ožralej, tak by jej možná přeprala i ženská.
To mě nejvíc štve. Pár facek by to vyřešilo a pořádný výprask by ho vyléčil líp, než pokuta. Jenže - dokud řidičku nenapadl, nemohli mu cestující dát po hubě. To by pak byli za napadení popotahováni oni. Asi ho nemohla vzít za flígr a vyrazit ani ta řidička, ještě by upadl a udělal si bebí. Zpacifikovat by ho mohla, až pokud by ji napadl. A bohužel mu nemohli nějakou vrazit ani ti policisté. Napíšou mu pokutu, kterou on stejně nikdy nezaplatí. Jsem jednoznačně pro fyzické tresty, hned a na místě.

Jedna furt říká kxkxt a druhá by dementy retardovaný nevychovaný fackovala,
ty vxle kam sme to došli
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To mě nejvíc štve. Pár facek by to vyřešilo a pořádný výprask by ho vyléčil líp, než pokuta. Jenže - dokud řidičku nenapadl, nemohli mu cestující dát po hubě. To by pak byli za napadení popotahováni oni. Asi ho nemohla vzít za flígr a vyrazit ani ta řidička, ještě by upadl a udělal si bebí. Zpacifikovat by ho mohla, až pokud by ji napadl. A bohužel mu nemohli nějakou vrazit ani ti policisté. Napíšou mu pokutu, kterou on stejně nikdy nezaplatí. Jsem jednoznačně pro fyzické tresty, hned a na místě.
Takový člověk co nectí práva druhých, by je samozřejmě měl pozbýt také. A lidi jsou ustrašený až za ušima jak se něco děje. Holt máme co jsme chtěli. Špatně vyložené pojmy svoboda a demokracie.
neverend
napsal(a):
Takový člověk co nectí práva druhých, by je samozřejmě měl pozbýt také. A lidi jsou ustrašený až za ušima jak se něco děje. Holt máme co jsme chtěli. Špatně vyložené pojmy svoboda a demokracie.
To ovšem hlásáte na špatném místě.
Neumím si představit, že bychom některá z nás tady, někoho pacifikovaly. A to ani se psem za zády.
Ještě ke koronaviru.
Včera večer mi přišla sms, že jsem pozitivní. A následně kód k vyplnění dotazníku https://covidlab.cz/
Práce na 5 minut, neboť jsem od 26.10. stále doma.
Teď budu čekat, kdo zavolá a co bude chtít.
Pozitivní je, že mi zase chutná jídlo.
Negativní, že budu zřejmě sedět další týden doma. Ale já se stejně na nějaké pobíhání necítím. Jen návštěva na odběrovém místě mi dala zabrat.
Jen mě mrzí, že budu sedět doma, když je tak krásně.

sisi58
napsal(a):
Ještě ke koronaviru.
Včera večer mi přišla sms, že jsem pozitivní. A následně kód k vyplnění dotazníku https://covidlab.cz/
Práce na 5 minut, neboť jsem od 26.10. stále doma.
Teď budu čekat, kdo zavolá a co bude chtít.
Pozitivní je, že mi zase chutná jídlo.
Negativní, že budu zřejmě sedět další týden doma. Ale já se stejně na nějaké pobíhání necítím. Jen návštěva na odběrovém místě mi dala zabrat.
Jen mě mrzí, že budu sedět doma, když je tak krásně.
Nestihla jsem přečíst všechno, možná jsem to přehlídla, ale víte, kde a případně od koho jste se nakazila?
napsal(a):
Máme dobré zákony ......
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
To myslíte vážně?
Pokud vím, pár policejních facek za nenošení roušek už padlo, naštěstí padli i ti policajti.
Jsem ráda, že nikdo nemůže nikoho jen tak fackovat.
Mimochodem, v tomto týdnu jsem zaslechla zprávu, že se policistům povedlo objevit a rozpustit nelegální učebnu první třídy někde ve stodole. No, to jsme to dopracovali, být policajtem znamená mít dobrý žaludek, protože já bych se na jejich místě tímto úspěchem nechlubila, já bych nad sebou zvracela.

janae1
napsal(a):
To myslíte vážně?
Pokud vím, pár policejních facek za nenošení roušek už padlo, naštěstí padli i ti policajti.
Mimochodem, v tomto týdnu jsem zaslechla zprávu, že se policistům povedlo objevit a rozpustit nelegální učebnu první třídy někde ve stodole. No, to jsme to dopracovali, být policajtem znamená mít dobrý žaludek, protože já bych se na jejich místě tímto úspěchem nechlubila, já bych nad sebou zvracela.
:D objevit a rozpustit nelegální učebnu první třídy někde ve stodole
Zdrojem byl Divoký kačer, což jsou sranda zprávy pro pobavení. Snad jste to nebrala vážně
Já jsem se u toho docela nařehtala...
Pro ostatní:
https://www.reflex.cz/clanek/divoky-kacer/103804/na-olomoucku-policie-rozprasila-nepovolene-vyucovani-prvnacku-ve-stodole-ilegalnich-uceben-pribyva.html
Výňatek:
„Mohu potvrdit, že v úterý v dopoledních hodinách zasahovala policejní jednotka na Olomoucku, kde v jedné zastrčené stodole probíhalo ilegální vyučování prvňáčků. Nejednalo se o žádnou online výuku, nýbrž takzvanou kontaktní. To znamená, že v jedné místnosti byl nejen osobně kantor, ale i patnáct nezletilých, které dotyčný vyučoval matematiku,“ přiblížil zásah těžkooděnců na Olomoucku proti ilegální učebně mluvčí policie Jiří Soukolík.
„Několik policejních hlídek objekt obklíčilo. Nasazen byl i policejní vrtulník a na okolních budovách situaci jistili policejní odstřelovači. Akce proběhla velmi rychle. Zatemněnými okny policisté prohodili dovnitř granáty se slzným plynem, načež jednotka vyrazila boční dveře a vnikla do objektu.
Přistižený kantor, který zrovna na tabuli napsal, že tři jablíčka plus čtyři jablíčka je sedm jablíček, byl na místě pro výstrahu střelen do stehna, neboť nebylo jisté, zda nemá někde u sebe ukazovátko, kterým by mohl klást odpor. Policie posléze přítomné šesti- a sedmileté studenty legitimovala, přičemž se ukázalo, že nejen že nemají žádné osobní doklady, ale navíc někteří žáci kousali a plakali. Situace byla nepřehledná a pro spoustu zasahujících policistů stresující, pročež byl na místo ještě přivolán policejní psycholog,“ dodal policejní mluvčí Jiří Soukolík.
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
To ovšem hlásáte na špatném místě.
Neumím si představit, že bychom některá z nás tady, někoho pacifikovaly. A to ani se psem za zády.
Mě ta žena přišla odvážnější než ti muži v tom videu.😀 Ženy na ifauně se nezdají, ale mě chtěli odpravit na jatkách když jsme měli tehdy vášnivou diskuzi nad tématem jatek a koní.😀 Tak jsem předpokládal že jeden opilec by je nepřekvapil.😀
neverend
napsal(a):
Mě ta žena přišla odvážnější než ti muži v tom videu.😀 Ženy na ifauně se nezdají, ale mě chtěli odpravit na jatkách když jsme měli tehdy vášnivou diskuzi nad tématem jatek a koní.😀 Tak jsem předpokládal že jeden opilec by je nepřekvapil.😀
Vy máte něco proti koňskému masu? Chutná podobně jako hovězí nebo psí. Zkrátka je to dobré maso, záleží samozřejmě na kuchyňské úpravě, ale nemám rád, když se opovrhuje nějakým masem jen proto, že je z koně nebo ze psa.
Copak to nejsou také zvířata jako každá jiná? Za svých studentských let jsem si v krámě pravidelně kupoval koňské klobásy a koňský salám a doteď na ně nedám dopustit. Vždycky jsem se těšil na Velkou pardubickou, protože pak ho prodávali 14 dní na slevě. Bohužel jsem je od té doby už nikde nesehnal.

neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Vy máte něco proti koňskému masu? Chutná podobně jako hovězí nebo psí. Zkrátka je to dobré maso, záleží samozřejmě na kuchyňské úpravě, ale nemám rád, když se opovrhuje nějakým masem jen proto, že je z koně nebo ze psa.
Copak to nejsou také zvířata jako každá jiná? Za svých studentských let jsem si v krámě pravidelně kupoval koňské klobásy a koňský salám a doteď na ně nedám dopustit. Vždycky jsem se těšil na Velkou pardubickou, protože pak ho prodávali 14 dní na slevě. Bohužel jsem je od té doby už nikde nesehnal.
Popravdě tady na netu mi to nevadí. Tady se toho namluví.😀
janae1
napsal(a):
To myslíte vážně?
To byl humor. I když až po ten výstřel do stehna učitele, to vážně vypadalo jako pravda.

Na našeho asijského dobrodince dnes zavolali Policii.
Protože měl otevřeno.
Dostane likvidační pokutu a bude vymalováno.
A on měl otevřeno tak chytře - lidé mi řekli, že má zhasnuto a zamčeno, že mám zaklepat a něco mi prodá. No tak doprodával.
A já asi taky. Dnes jsem musela říct 4 lidem (tj. třeba 5 tisíc pryč), že z nařízení nezřízené vlády bohužel až zítra.. samozřejmě polovina jde jinam,
kde se nebojí udání :-)
Sisi, to bude dobré, říkejte si, že je to chřipka, to je lepší.
Ať jste brzo OK!

sisi58
napsal(a):
Myslím, že vím, ale jistotu samozřejmě nemám. Dle paní z hygieny není vůbec složité, se nakazit.
Tak ať jste brzo v pohodě.
Takže rouška až tak nepomáhá?
napsal(a):
Tak ať jste brzo v pohodě.
Takže rouška až tak nepomáhá?

rapotacka11
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/expert-o-aerosolu-pokud-ma-nekdo-v-tramvaji-covid-nadychaji-se-ho-vsichni-125245?fbclid=IwAR1dhGg7DFYmaocDIVrUhj-khNHCwcJn1SrTb6kMIhz5A5W5MayK5fDV7QQ#dop_ab_variant=0&dop_req_id=i7K6mJTggqP-202010210831&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jo, to jsem právě už četla. Jenže různých odborníků se teď vyrojilo mraky.
Pro jistotu do MHD nepolezu. :-)

Aerosol - zima - pravda.
Roušky by docela pomohly proti tomu nejhoršímu. Kdyby je lidé měli. Nevím, jak jinde, u nás jsou lidé na práci z celé republiky a nikdo roušku nemá, jediný, kdo je zvládá vyhazovat - konzum na návsi. A k nám vždy někdo jde a řekne - mám si vzít roušku? Já ji u sebe nemám.
A to sem jede třeba 80 km a ví, že asi ne na trhy.
Na jaře to hezky všecko fungovalo, teď pošťák roušku nemá, lidé v centru také ne,
achjo.. aerosol zima stojí to ve vzduchu, to se netýká jen tramvaje, prostě zima - vypaří se voda a poletuje to okolo.. představte si mlhu, to je stejné..
- mlha = aerosol = méně vody = delší dobu vydrží stát ve vzduchu, protože je to lehčí
- když k tomu přidáte vodu, dostanete vyšší váhu a padá to k zemi - máte déšť nebo kapénky
už mě to nebaví, viděla jsem vlak, totálně zaplivaný, neumyto tak rok, hnus.

napsal(a):
Na našeho asijského dobrodince dnes zavolali Policii.
Protože měl otevřeno.
Dostane likvidační pokutu a bude vymalováno.
A on měl otevřeno tak chytře - lidé mi řekli, že má zhasnuto a zamčeno, že mám zaklepat a něco mi prodá. No tak doprodával.
A já asi taky. Dnes jsem musela říct 4 lidem (tj. třeba 5 tisíc pryč), že z nařízení nezřízené vlády bohužel až zítra.. samozřejmě polovina jde jinam,
kde se nebojí udání :-)
Sisi, to bude dobré, říkejte si, že je to chřipka, to je lepší.
Ať jste brzo OK!
Proč by musel mít asijský dobrodinec zavřeno? Náš vesnický krámek má otevřeno normálně, svítí a nezamyká, jen pivaře z lavičky vyhnali.
Protože včera neděle byla ?

napsal(a):
Proč by musel mít asijský dobrodinec zavřeno? Náš vesnický krámek má otevřeno normálně, svítí a nezamyká, jen pivaře z lavičky vyhnali.
Protože včera neděle byla ?
protoze - nedele?

sisi58
napsal(a):
To byl humor. I když až po ten výstřel do stehna učitele, to vážně vypadalo jako pravda.
To fakt někdo může věřit těžkooděncům, vrtulníku a slzáku kolem stodoly ? Takové manévry nebyly ani po objevení varny v našich garážích.
fikovnice
napsal(a):
Taky se přidávám s přáním brzké úzdravy, "Sisi" .
Děkuji všem za přání brzkého uzdravení. Byla bych moc ráda, kdyby to už přešlo.
Nejhůř mi bylo první 3-4 dny. Pak už lépe. Ale to lépe trvá už skoro 14 dní. Jsou to takové vlny. Jeden den je to lepší, druhý den nechci vstát z postele.
Ale díky Bohu za ty dary, že nemusím do nemocnice. Ťuk, ťuk.

sisi58
napsal(a):
Nevím, vážně.
Jinak nechodíme doma s rouškou.
My doma taky ne, já myslela, že doma jste se nenakazila, myslela jsem třeba MHD nebo nákupák....
napsal(a):
To fakt někdo může věřit těžkooděncům, vrtulníku a slzáku kolem stodoly ? Takové manévry nebyly ani po objevení varny v našich garážích.
Asi tak. Čtete článek, divíte se, ale ne moc. Když může dát strážník někomu facku, že nemá roušku, tak proč ne těžkooděnci. Trochu mě zarazil ten vrtulník a u té střelby do nohy jsem začala zjišťovat, kdo to napsal.
Věřte, že jsou lidi ochotní věřit tomu nejhoršímu.
Kdy někdo naposledy v televizi vystoupil s nějakým smysluplným projevem, který nebagatelizoval Covid, ale zároveň mluvil rozumně a se znalostí problému.
Neinformovanost, neznalost, strach. Velké zlo.
Třeba toto: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covid-zahltil-krematorium-v-ostrave-spousti-venkovni-mrazaky-na-mrtve-128704#dop_ab_variant=0&dop_req_id=AGN9ogZuGz8-202011091048&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Nejde totiž o nadměrné množství zemřelých. Jde o to, že nejsou směrnice pro ukládání do hrobu pro zemřelé na Covid. Takže se všichni spalují. Proto je problém.

Jediná obrana je nekoukat na tv, nečíst všechny články a ty přečtené přebírat v hlavě, co z toho se mě týká a co ne. A úplně nejhorší je, když se čtou jen titulky. A ještě k tomu v rychlosti a pak z toho jsou holinky místo hodinek. Co nemůžu ovlivnit, tím se nezabývám ( nebo zabývám výjimečně ), je mi úplně fuk, kdo vyhrál v USA volby.
Jinak vám též přeju brzké uzdravení. Prošel si tím brácha se švagrovou a už jsou relativně v pořádku, po měsíci jim zbývá brzká únava, ale už chodí i na procházky.
Psi a Covid. Neumím si představit,
jestli to vůbec může fungovat? https://www.facebook.com/137067469008/posts/10159338708089009/

sisi58
napsal(a):
Nejhůř mi bylo první 3-4 dny. Pak už lépe. Ale to lépe trvá už skoro 14 dní. Jsou to takové vlny. Jeden den je to lepší, druhý den nechci vstát z postele.
Přeji brzkého uzdravení ale pokud budete mít jen malou pochybnost, do nemocnice bych se vydala- obvzlášť pokud neudýcháte horizontálu nebo budete velmi unavená a usínat vsedě.......prý pokud ztratíte čich a chuť bývá průběh mírnější.
neverend

XXX.XXX.213.247
Také se přidávám k přání brzkého uzdravení Sisi.🙂

sisi58
napsal(a):
....moc držím palce aby už bylo jen lépe...
Je fajn vědět, že si mohou lidé navzájem přát i dobré. A to i v této nešťastné době.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Protože čtu jen nadpisy, popravdě mě už covid štve, kolem mě ho maj snad všichni a všichni bezpříznakový, tak ho vynechávám, ono to nějak dopadne. Hlavně ať už otevřou školy.
Ale jo, přiznávám ulet......
Ale zas je to menší ulet než si přád fyzické tresty.......

janae1
napsal(a):
Protože čtu jen nadpisy, popravdě mě už covid štve, kolem mě ho maj snad všichni a všichni bezpříznakový, tak ho vynechávám, ono to nějak dopadne. Hlavně ať už otevřou školy.
Ale jo, přiznávám ulet......
Ale zas je to menší ulet než si přád fyzické tresty.......
Dobře mířená po hubě lepší než 150x domluva.
napsal(a):
Dobře mířená po hubě lepší než 150x domluva.
Šlajfujte, šlajfujte, ve Skotsku už pro rodiče uzákonili zákaz jakýchkoliv fyzických trestů při výchově dětí, aby prý měly děti rovná práva jako dospělí, zařadili se tak mezi civilizované země, které už toto zavedeno mají (Švédsko, norsko).
Nic nepomohlo, že dle průzkumů byla většina obyvatel Skotska proti... Zkrátka si to menšina a neziskovky prosadili a je to. A basta.
Takže si milostivá zvykejte, že budete 150 x domlouvat, vysvětlovat, prostě nebudete dělat nic jiného (pokud tedy budete muset někoho vychovávat), protože děti mají času dost...
No co k tomu říci? Kdypak to jen asi dorazí k nám?
To víte, že dorazí, protože práce neschopných privilegovaných B.L.B.Ů. schopných uplatnit se za pěkné peníze pouze v neziskovkách bude jen přibývat.
A státy si je štědře podporují, aby se trumfly, kterýže si pěstuje větší demokracii. Pro oba subjekty je to velmi výhodné, protože neziskovky pomalu, ale jistě pomáhají sešněrovat stádo, které se pak lépe manipuluje a ovládá.
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Šlajfujte, šlajfujte, ve Skotsku už pro rodiče uzákonili zákaz jakýchkoliv fyzických trestů při výchově dětí, aby prý měly děti rovná práva jako dospělí, zařadili se tak mezi civilizované země, které už toto zavedeno mají (Švédsko, norsko).
Nic nepomohlo, že dle průzkumů byla většina obyvatel Skotska proti... Zkrátka si to menšina a neziskovky prosadili a je to. A basta.
Takže si milostivá zvykejte, že budete 150 x domlouvat, vysvětlovat, prostě nebudete dělat nic jiného (pokud tedy budete muset někoho vychovávat), protože děti mají času dost...
No co k tomu říci? Kdypak to jen asi dorazí k nám?
To víte, že dorazí, protože práce neschopných privilegovaných B.L.B.Ů. schopných uplatnit se za pěkné peníze pouze v neziskovkách bude jen přibývat.
A státy si je štědře podporují, aby se trumfly, kterýže si pěstuje větší demokracii. Pro oba subjekty je to velmi výhodné, protože neziskovky pomalu, ale jistě pomáhají sešněrovat stádo, které se pak lépe manipuluje a ovládá.
Bohužel v tomhle má Petr pravdu. Rodiče budou chodit k psychologovi a dítě se jim bude smát do ksichtu a oběd jim zase hodí na koberec se slovy že tohle žrát nebude.
janae1

XXX.XXX.160.6
Možná tak u vlastního dítěte nebo psa, ale i tam je to sporné a dá se bez toho obejít.
Dobu, kdy nás policajti mlátili už jsme měli.
neverend

XXX.XXX.213.247
A jak by to zase někteří potřebovali znovu.😀 Takový fotbalový fanoušci třeba.. Musí být moc krásný zážitek se mezi ně dostat třeba ve vlaku. Sparta,Sparta a sakra on to je Baník.😀 Přeji moc štěstí v následující diskuzi s nimi.😀 A co ten ožrala v tom autobuse minule zde probíraný? Nebo třeba čtyři takový ať je zábava,ne? Ten by potřeboval "vumla" jak sůl. Mele kraviny o svobodě a už by jí držel přes hubu.

Dotaz
napsal(a):
Psi a Covid. Neumím si představit,
jestli to vůbec může fungovat? https://www.facebook.com/137067469008/posts/10159338708089009/
Funguje, dokonce mají vyšší spolehlivost než testy - až 94 %. Zkoušeli to někde na severu a teď v ČR. U psů to není zas tak neobvyklé, rozpoznají nádorové onemocnění, umí upozornit cukrovkáře
nebo na nadcházející epileptický záchvat, říká se jim signální psi. Je to zajímavé. Ten člověk je asi jinak cítit, možná pot, nebo něco slyší, kdo ví, ani jsem po podrobnostech nikdy nepátrala,
protože se mi zdá úplně jasné a pravda nejvyšší, prostě to psi umí :)
neverend
napsal(a):
Bohužel v tomhle má Petr pravdu. Rodiče budou chodit k psychologovi a dítě se jim bude smát do ksichtu a oběd jim zase hodí na koberec se slovy že tohle žrát nebude.
Nejzajímavější pro mě na tom je, že ve státech, kde mají toto uzákoněno zvládají rodiče vychovat za celý život průměrně 1 potomka. Na víc už jednoduše nezbývá sil, času ani prostředků. V Norsku pak doplňují stavy obyvatelstva legálními krádežemi dětí gastarbeiterů a přistěhovalců z východních postkomunistických zemí.
Toto je počátek konce evropské civilizace. Nějaký koronavirus je ve svých důsledcích oproti tomuto sebedestrukčnímu vývoji evropských států naprosto bezvýznamná, malicherná prkotina.
A není na to zapotřebí žádná vysoká matematika.
Umělé znemožnění vychovat více než 1 dítě už dávno vede ke stárnutí a vymírání evropské populace.
Ti kteří k nám proudí z jihu, vytvářejí uzavřené komunity ve kterých nějakými evropskými zákony z vysoka pohrdají. Profitují z obchodu s drogami a zbraněmi, množí se téměř exponenciálně a jejich výchovou je to, co se v Evropě stává běžnou realitou...
Je to jen otázka času, ničeho jiného než času. Netřeba žádného terorismu, stačí jen čekat, žít ze štědrého sociálního systému hostitelské země, dělat si své ilegální kšefty a množit se....
Co mě osobně na tom štve je, že neziskovky, které toto zaštiťují (a z toho profitují) jsou státem placeny proti mé vůli z mých daní. Takže já chodím do práce, abych toto platil. Není to k uzoufání?

Ano, je to katastrofa, chudák Petr od koz :-)
Tu je k vyhledávání nemocných ještě jedna věc - bakterie. Něco mezi nebem a zemí.
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/jak-psi-vycmuchaji-cukrovku-a-rakovinu/
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Nejzajímavější pro mě na tom je, že ve státech, kde mají toto uzákoněno zvládají rodiče vychovat za celý život průměrně 1 potomka. Na víc už jednoduše nezbývá sil, času ani prostředků. V Norsku pak doplňují stavy obyvatelstva legálními krádežemi dětí gastarbeiterů a přistěhovalců z východních postkomunistických zemí.
Toto je počátek konce evropské civilizace. Nějaký koronavirus je ve svých důsledcích oproti tomuto sebedestrukčnímu vývoji evropských států naprosto bezvýznamná, malicherná prkotina.
A není na to zapotřebí žádná vysoká matematika.
Umělé znemožnění vychovat více než 1 dítě už dávno vede ke stárnutí a vymírání evropské populace.
Ti kteří k nám proudí z jihu, vytvářejí uzavřené komunity ve kterých nějakými evropskými zákony z vysoka pohrdají. Profitují z obchodu s drogami a zbraněmi, množí se téměř exponenciálně a jejich výchovou je to, co se v Evropě stává běžnou realitou...
Je to jen otázka času, ničeho jiného než času. Netřeba žádného terorismu, stačí jen čekat, žít ze štědrého sociálního systému hostitelské země, dělat si své ilegální kšefty a množit se....
Co mě osobně na tom štve je, že neziskovky, které toto zaštiťují (a z toho profitují) jsou státem placeny proti mé vůli z mých daní. Takže já chodím do práce, abych toto platil. Není to k uzoufání?
To je právě na té svobodě to nejlepší. Můžeme svobodně chodit do práce a platit i to nechceme. 😀 Raději to tady nebudeme rozebírat, protože většina to zde nepochopí. Ti budou reagovat jako vždy až na následky. Což je pozdě. Rakousko je teď "zděšeno" jak se tohle mohlo stát? Vidíte jak je stádečko hloupoučké? Dělají jak kdyby se to stalo poprvé. Víc o tom nemá cenu diskutovat a Megi berte jako já s nadhledem.🙂 Ona není zlá, jen trochu rypadlo.😀
Ale tak já se zas tak snadno neurážím, zas tak ješitný snad nejsem. Jen jsem se tak doma na home office zamyslel, když teď budu do rána sedět nad papíry, jak je to všechno smysluplné, hmm, hmm, hmm, že?
Pardon, vypůjčil jsem si jeden hlubukomyslný citát jistého světoznámého humanisty, ale já se polepším a do zítřka se už žádného filosofování nedopustím. Vzhůru do práce!
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Ale tak já se zas tak snadno neurážím, zas tak ješitný snad nejsem. Jen jsem se tak doma na home office zamyslel, když teď budu do rána sedět nad papíry, jak je to všechno smysluplné, hmm, hmm, hmm, že?
Pardon, vypůjčil jsem si jeden hlubukomyslný citát jistého světoznámého humanisty, ale já se polepším a do zítřka se už žádného filosofování nedopustím. Vzhůru do práce!
Tak ať se dílo daří. Mě bylo home office zamítnuto po pokusech stěhovat hoblovku do obýváku. 😀

K odlehčení:
Stěžuje si kamarád kamarádovi po tajné noční pařbě: "To jsi mi teda včera moc nepomoh s tou tvojí radou, ať si na cestu domů vezmu plyšovýho psa. Teď místo pokuty 10000Kč budu platit 5x tolik, protože neměl čip!"
sisi58
napsal(a):
Je fajn vědět, že si mohou lidé navzájem přát i dobré. A to i v této nešťastné době.
Hlavně v teto době je třeba byt obklopen těmito lidmi
Dodává to energii do žil 😊
Třeba moje kamarádka ... 3x v týdnu mi pise jak je ji na h...o z tech TV zpráv a den co den tu depresi do sebe nasává 😔
My od dob co se narodily dětičky koukáme radši na večernícka a i ted, kdy mu odrostly si radši zapaříme hru 😊
Takže i má maličkost vám přeje na dálku uzdravení 🌹
petr008
napsal(a):
Píši, či volám si se synem. Jen tak, mezi řečí, se zmínil, že za minulý měsíc mu z platu strhl stát na odvodech 48000,- peněz. Kampak asi poputují?

sisi58
napsal(a):
Píši, či volám si se synem. Jen tak, mezi řečí, se zmínil, že za minulý měsíc mu z platu strhl stát na odvodech 48000,- peněz. Kampak asi poputují?
Koukala jsem....ke mně na konto teda nepřišly
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
To se vymyslí projekt, půlka se toho prohází administrativou, něco malá domů a zbytek uvidíme v televizi "na vlastní oči" v kauze "jak přijít k penězům a moc se nenadřít". Já když Zuko na vlastní oči viděl jaká šaškárna je dotace na hřiště, šly na mě mrákoty.😒 Kytičky těm "dětem" musíte malovat jako ozdobu každé stránky. Nakonec se obec rozhodla pro samofinancování. Totiž vyšlo to levněji než s dotací. Zvláštní, že? Důvod je jednoduchý. Moc příživníků a firmy se všemi certifikáty jsou sakra drahé. Nakonec by cena byla asi 750 000 a co by vytvořili? Jeden domeček z oloupaného Akátu, skluzavku taktéž a lano pro šplh zavěšené ze strany a prostor vysipaný štěrkem. Toť vše. Ovšem certifikáty všude kam se podíváte.😀 A že jim čumí šrouby z obrysu u minulé "zakázky" nikomu nevadí. Nakonec jsme to se starostou poskládali sami a celkem za 240000 korun českých. Čtrnáct dní výroba, pak srovnání terénu a montáž do betonových patek. Takže i kdyby obec tu šedesáti procentní dotaci dostala, pořád by byla dražší. Nemluvím o tom, že nejdřív realizace a až potom je dotace přiznána a vyplacena. Když se tedy něco pokazí, platí to obec celé a má smůlu. A to se vyplatí, ne? 😀

napsal(a):
Koukala jsem....ke mně na konto teda nepřišly

neverend
napsal(a):
To se vymyslí projekt, půlka se toho prohází administrativou, něco malá domů a zbytek uvidíme v televizi "na vlastní oči" v kauze "jak přijít k penězům a moc se nenadřít". Já když Zuko na vlastní oči viděl jaká šaškárna je dotace na hřiště, šly na mě mrákoty.😒 Kytičky těm "dětem" musíte malovat jako ozdobu každé stránky. Nakonec se obec rozhodla pro samofinancování. Totiž vyšlo to levněji než s dotací. Zvláštní, že? Důvod je jednoduchý. Moc příživníků a firmy se všemi certifikáty jsou sakra drahé. Nakonec by cena byla asi 750 000 a co by vytvořili? Jeden domeček z oloupaného Akátu, skluzavku taktéž a lano pro šplh zavěšené ze strany a prostor vysipaný štěrkem. Toť vše. Ovšem certifikáty všude kam se podíváte.😀 A že jim čumí šrouby z obrysu u minulé "zakázky" nikomu nevadí. Nakonec jsme to se starostou poskládali sami a celkem za 240000 korun českých. Čtrnáct dní výroba, pak srovnání terénu a montáž do betonových patek. Takže i kdyby obec tu šedesáti procentní dotaci dostala, pořád by byla dražší. Nemluvím o tom, že nejdřív realizace a až potom je dotace přiznána a vyplacena. Když se tedy něco pokazí, platí to obec celé a má smůlu. A to se vyplatí, ne? 😀
Na Vlastní oči už se nevysílá, zrušili to.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Na Vlastní oči už se nevysílá, zrušili to.
Jen obrazně řečeno a sypat je tvrdé y, než to někoho pohorší.😀 Holt už to neopravím.🙂
napsal(a):
Ano, je to katastrofa, chudák Petr od koz :-)
Tu je k vyhledávání nemocných ještě jedna věc - bakterie. Něco mezi nebem a zemí.
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/jak-psi-vycmuchaji-cukrovku-a-rakovinu/
Tak cukrovku cítíte taky, závan acetonu, pes to samozřejmě ucítí mnohem dříve. Močovou infekci po čichu taky lze zaznamenat atd. Nějaká zdravotní sestra pozná po čichu tuším parkinsoniky. Epileptický záchvat pes taky zaregistruje dřív. Vegetariána po čichu poznáte, plíseň na nohou taktéž , i kdybyste nechtěla. Problém se žaludkem to je občas opravdu smrad, jen člověk otevře pusu. To všechno tak nějak jde. Ale jak pes pozná, že jde o covid a ne o chřipku či jinou infekci, to je mi záhadou.

Dotaz
napsal(a):
Tak cukrovku cítíte taky, závan acetonu, pes to samozřejmě ucítí mnohem dříve. Močovou infekci po čichu taky lze zaznamenat atd. Nějaká zdravotní sestra pozná po čichu tuším parkinsoniky. Epileptický záchvat pes taky zaregistruje dřív. Vegetariána po čichu poznáte, plíseň na nohou taktéž , i kdybyste nechtěla. Problém se žaludkem to je občas opravdu smrad, jen člověk otevře pusu. To všechno tak nějak jde. Ale jak pes pozná, že jde o covid a ne o chřipku či jinou infekci, to je mi záhadou.
Myslím, že stejně, jako se naučí rozeznat kokain od heroinu; neřekne, že to není to a to, ale řekne, že to je TO, naučí se podle vzorku zachytit přesně tu látku, jinou nezahlásí.

co my víme. koronavirus asi smrdí víc do zelena a chřipka je spíš fialovomodrá.

Oni neví, jak pes takové zázraky dělá přesně, ale vycvičit na jakýkoli pach jde asi docela dobře.
Je to zajímavé s tou chřipkou, asi byste jim měla napsat, aby to zkusili, jestli je to nenapadlo :-) Snad je to napadlo, ukázat různé, aby si ověřili, že pes označuje výhradně covid. Ale tak ty věci by měly mít prostě jiný pach, nejsou stejného složení,
zas ale netuším, jestli i pot bude mít jiné složení.
Myslím, že dost pomáhá Jacobsonův orgán.
Když se potkají dva psi samci na 10 metrů, tak mají jen pár informací, ale
jakmile přijdou blíž, nasají nosem víc a najednou je to - aha, samec, 18 měsíců, má blbou náladu a ještě blbší plány - a rafnou se.
Je to ta věc, co mají ženy funkčnější než muži, psi lepší a hadi nejlepší.
Není to jen čich, je to i chuť - nosem oboje naráz.
sisi58
napsal(a):
"Sisi", můj strýc už je nemocný nejm. 3 týdny a strašně hubne - nemá chuť k jídlu. Ale předpokládám, že on je jiná věková kategorie... Mladí byli vyléčení do cca 10 dní. Ale lehla teda vlastně cca čtvrtina rodiny...