Dotaz
napsal(a):
Tak cukrovku cítíte taky, závan acetonu, pes to samozřejmě ucítí mnohem dříve. Močovou infekci po čichu taky lze zaznamenat atd. Nějaká zdravotní sestra pozná po čichu tuším parkinsoniky. Epileptický záchvat pes taky zaregistruje dřív. Vegetariána po čichu poznáte, plíseň na nohou taktéž , i kdybyste nechtěla. Problém se žaludkem to je občas opravdu smrad, jen člověk otevře pusu. To všechno tak nějak jde. Ale jak pes pozná, že jde o covid a ne o chřipku či jinou infekci, to je mi záhadou.
Po čichu Parkinsona? To se mi moc nezdá, nemáte odkaz?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Myslím, že stejně, jako se naučí rozeznat kokain od heroinu; neřekne, že to není to a to, ale řekne, že to je TO, naučí se podle vzorku zachytit přesně tu látku, jinou nezahlásí.
Ale je to zvláštní...k pervitinu jsem čichala (opakovaně) a nic jsem necítila ! Notabene, pokud je droga v krystalické formě.
napsal(a):
Přeji brzkého uzdravení ale pokud budete mít jen malou pochybnost, do nemocnice bych se vydala- obvzlášť pokud neudýcháte horizontálu nebo budete velmi unavená a usínat vsedě.......prý pokud ztratíte čich a chuť bývá průběh mírnější.
Bohužel nemohu potvrdit - ale nemám samozřejmě dostatečný vzorek lidí.

fikovnice
napsal(a):
Ale je to zvláštní...k pervitinu jsem čichala (opakovaně) a nic jsem necítila ! Notabene, pokud je droga v krystalické formě.
Protože asi možná pravděpodobně nejste pes :-)
Jo, někde v Rusku (nevím přesně) kdysi křížili psy a šakaly (to taky nevím přesně, možná kojoty nebo lišky), aby měli na tuhle práci lepší "psy" - lepší čich a tak.
fikovnice
napsal(a):
"Sisi", můj strýc už je nemocný nejm. 3 týdny a strašně hubne - nemá chuť k jídlu. Ale předpokládám, že on je jiná věková kategorie... Mladí byli vyléčení do cca 10 dní. Ale lehla teda vlastně cca čtvrtina rodiny...
Dnes je to 16 den. Přetrvává kašel, tlak na prsou a celková slabost. Už tedy dokážu něco sníst bez toho, že by se mi zvedal žaludek. Co je hrozně divné, že nemůžu jíst chleba. Maso ano, ovoce také i zavařeniny a polévky. Coca.cola má úplně jinou chuť a nechutná mi, ač jsem jí dřív mohla vypít litry.
Další zajímavá věc je ta, že 16.11. mi končí karanténa, ať už mi bude dobře nebo ne. A další test taky nebude.
Nabízí se myšlenka, jak je to vlastně celé vymyšlené, testy, karantény, izolace a tak.

Jo, tak jsem chtěla říct, že by je mohli použít na covid.
Tak mě to napadlo pozdě, no.
:-)
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-rusku-cvici-psy-krizene-se-sakalem-na-covid-19
By se hodilo. Couráš po supermarketu a pliveš do rohlíků - Alíku, kousni ho.

sisi58
napsal(a):
Dnes je to 16 den. Přetrvává kašel, tlak na prsou a celková slabost. Už tedy dokážu něco sníst bez toho, že by se mi zvedal žaludek. Co je hrozně divné, že nemůžu jíst chleba. Maso ano, ovoce také i zavařeniny a polévky. Coca.cola má úplně jinou chuť a nechutná mi, ač jsem jí dřív mohla vypít litry.
Další zajímavá věc je ta, že 16.11. mi končí karanténa, ať už mi bude dobře nebo ne. A další test taky nebude.
Nabízí se myšlenka, jak je to vlastně celé vymyšlené, testy, karantény, izolace a tak.
Druhý test se nedělá už děsně dlouho, proto se to tady možná tak pohnojilo. Mně řekla dětská dr., abych, až nebude mít dítě kašel, ho poslala do školy.
Víte co, Cola není zdravá a chléb také nic moc :-)
sisi58
napsal(a):
Já myslela, že lidem s příznakam končí karanténa až když jsou 4 dny bez příznaků.
assil
napsal(a):
Já myslela, že lidem s příznakam končí karanténa až když jsou 4 dny bez příznaků.
To vychází zhruba na jeden den před kremací.
https://www.pohrebnictvi-zakon.cz/33/pohrebnictvi-v-pandemii-covid-19-uniqueidmRRWSbk196FNf8-jVUh4EtrrJ3eeaqQINQ_LhWje7OKcY86wRgdYOw/
fikovnice
napsal(a):
Po čichu Parkinsona? To se mi moc nezdá, nemáte odkaz?
https://www.stoplusjednicka.cz/dulezity-prulom-vedci-konecne-popsali-specifickou-vuni-parkinsonovy-choroby
https://www.stoplusjednicka.cz/jak-poznat-parkinsonovou-chorobou-britka-umi-nemoc-rozpoznat-svym-cichem.

sisi58
napsal(a):
je to vymyšlené tak, že se od stolu vymyslelo, do kdy je člověk infekční.
protože když dělaly testy, tak zjistili, že spoustu lidí je pozitivních pekelně dlouho, ale od stolu se rozhodlo, že to určitě nic neznamená.
to, že třeba taková kočka se střevním koronavirem může být bez příznaků a infekční rok a že slepičí koronavirus se znovu vylučuje při stresu,
to radši všichni předstírají, že neexistuje.
napsal(a):
protože když dělaly testy, tak zjistili, že spoustu lidí je pozitivních pekelně dlouho, ale od stolu se rozhodlo, že to určitě nic neznamená.
to, že třeba taková kočka se střevním koronavirem může být bez příznaků a infekční rok a že slepičí koronavirus se znovu vylučuje při stresu,
A víte, že mě něco takového taky napadlo?
Dostanete pokutu 10000,- za nenošení roušky venku na ulici, ale já už klidně v úterý můžu mezi lidi. I když mi vážně není dobře. Ovšem pokud bude pozitivní manžel, byl na testech včera, tak ten, ač bez příznaků, bude v karanténě do příštího čtvrtka. Přestože je se mnou v bytě celou dobu.
Vážně už nemůže někdo znalý sednout a vymyslet to pořádně? Nevěřím, že ta nemoc hned tak zmizí. Už by bylo načase přestat používat nějaká provizoria.

assil
napsal(a):
Tak a nebo mají negativní test.....
napsal(a):
Takže bych měl být vlastně správně celý život mrtvý nebo alespoň v karanténě, protože jsem od malička mezi všemi možnými zvířaty a bezpochyby prolezený všemi možnými koronaviry...
Se snad na stará kolena začnu bát.

petr008
napsal(a):
Takže bych měl být vlastně správně celý život mrtvý nebo alespoň v karanténě, protože jsem od malička mezi všemi možnými zvířaty a bezpochyby prolezený všemi možnými koronaviry...
Proč byste se měl bát? Spíš naopak, třeba jste díky tomu odolnější.

sisi58
napsal(a):
Dostanete pokutu 10000,- za nenošení roušky venku na ulici, ale já už klidně v úterý můžu mezi lidi. I když mi vážně není dobře. Ovšem pokud bude pozitivní manžel, byl na testech včera, tak ten, ač bez příznaků, bude v karanténě do příštího čtvrtka. Přestože je se mnou v bytě celou dobu.
Vážně už nemůže někdo znalý sednout a vymyslet to pořádně? Nevěřím, že ta nemoc hned tak zmizí. Už by bylo načase přestat používat nějaká provizoria.
ale já už klidně v úterý můžu mezi lidi. I když mi vážně není dobře.
Ale vy nemůžete mezi lidi, dokud budou přetrvávat příznaky. Jedinou výjimku má ztráta chuti a čichu. Takže chrhlající prosím mezi lidi nelezte a zavolejte PL, ať vám prodlouží neschopenku.

petr008
napsal(a):
čeho bát?
jakože chytnete koronavirus od kočky nebo od prasete nebo od slepice? ale no tak.
napsal(a):
čeho bát?
jakože chytnete koronavirus od kočky nebo od prasete nebo od slepice? ale no tak.
Když to mohlo přeskočit z netopýra nebo luskůna, proč by to nemohlo přeskočit ze slépky na mňa???
Od zitřka nosíja moje slépky růšky povinně.
A jestli nééé, krůtím krkem. Howg.
napsal(a):
ale já už klidně v úterý můžu mezi lidi. I když mi vážně není dobře.
Ale vy nemůžete mezi lidi, dokud budou přetrvávat příznaky. Jedinou výjimku má ztráta chuti a čichu. Takže chrhlající prosím mezi lidi nelezte a zavolejte PL, ať vám prodlouží neschopenku.
Jsem důchodce, takže bez neschopenky. A pokud mi nebude dobře, nikam nepolezu. Nejsem hazardér.
petr008
napsal(a):
Když to mohlo přeskočit z netopýra nebo luskůna, proč by to nemohlo přeskočit ze slépky na mňa???
Od zitřka nosíja moje slépky růšky povinně.
A jestli nééé, krůtím krkem. Howg.
Nebylo by jednodušší, než týrat slepičky, vzít si respirátor? Vy jste sám, slepiček je více.
A co se týká těch zvířecích bacilonosičů. Tak tomu moc nevěřím.
sisi58
napsal(a):
Objevila jsem článek, ve kterém infektolog Ladislav Machala vysvětluje, proč je Covid horší sfiňa, než chřipka. A docela rozumně. Má to hlavu i patu.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-cem-je-covid-horsi-nez-chripka-lekar-vysvetlil-co-dela-s-cevami-129160#dop_ab_variant=0&dop_req_id=UD9OlSegHen-202011111904&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mě spíš šokovala ta zpráva o norcích. Jednak proto, že to chytli od ošetřovatelů ( jestli je to pravda-novinový papír snese všechno ) a ještě víc proto, že jsem myslela, že norkovým kožichům už odzvonilo a že norci v klecích jsou minulost. A najednou 17 milionů norků v klecích :-((.

napsal(a):
Mě spíš šokovala ta zpráva o norcích. Jednak proto, že to chytli od ošetřovatelů ( jestli je to pravda-novinový papír snese všechno ) a ještě víc proto, že jsem myslela, že norkovým kožichům už odzvonilo a že norci v klecích jsou minulost. A najednou 17 milionů norků v klecích :-((.
jak, odzvonilo?
ochranářská lobby si vynutila zavření kožešinových farem v čr. pouze v čr.

a ano, chytli to od ošetřovatelů. mezi norky je to nemoc s vysokou mortalitou.

Možná je lepší, že zemřeli takto. Teď se jich amíci budou bát (bylo to ale tento týden i někde v Evropě?) a přestanou je chovat. Jenže.. norkový olej.. přemýšlela jsem, jak se z norka dostává olej.. citrón.

Proč by to nešlo ze zvířat na člověka, já myslela, že ty chřipky, co jsou teď, jsou od zvířat, nebo teda nějaké pomíchané zmutované - od prasat a ptáků? Koronavir to neumí? Ale norek se nakazil od člověka, takže jednosměrně to jde, na člověka už ne?
Dá se čekat, že další v pořadí jsou nějaké jiné šelmy, jako třeba pes?
V rádiu je furt reklama na očkování Prevenar 13. Je dobrý nápad se nechat očkovat v době covidové? Není to oslabující? A asi by nějaká hromada očkování proti covidu neochránila, co :-) myslím proti zápalu plic nebo tak něco.

napsal(a):
Proč by to nešlo ze zvířat na člověka, já myslela, že ty chřipky, co jsou teď, jsou od zvířat, nebo teda nějaké pomíchané zmutované - od prasat a ptáků? Koronavir to neumí? Ale norek se nakazil od člověka, takže jednosměrně to jde, na člověka už ne?
Dá se čekat, že další v pořadí jsou nějaké jiné šelmy, jako třeba pes?
V rádiu je furt reklama na očkování Prevenar 13. Je dobrý nápad se nechat očkovat v době covidové? Není to oslabující? A asi by nějaká hromada očkování proti covidu neochránila, co :-) myslím proti zápalu plic nebo tak něco.
Prevenar 13 je proti pneumokokům, ne? A to jsou bakterie. To bude těžko působit proti virům. Ale nejsem doktor.

napsal(a):
Prevenar 13 je proti pneumokokům, ne? A to jsou bakterie. To bude těžko působit proti virům. Ale nejsem doktor.
Ano, oni říkají jako že proti zápalu plic způsobenému tímto,
ale tak mě napadlo, jestli je teď vhodná doba se nechat očkovat na cokoli.

"Ale norek se nakazil od člověka, takže jednosměrně to jde, na člověka už ne?"
Když si přečtete ten článek celý, tak zmutovaný virus už se od norka zpátky na lidi přestěhoval.
Asi je chytrý a vyhledává nejvíc nahloučené a přitom oslabené organismy. A tam se mu daří.
Na něco to přemnožené lidstvo vyhynout musí. Jen to nemusí být už pozítří.

Jen to nemusí být už pozítří. pátek 13.
Ale nééé, všecko špatně, byli myšleni norci - jakože norci. Znáte to, pořekadlo "pije jak Dán". Takže né norci, ale norci. Ti to mezi sebou chytnou jedna dvě.
Co mě na tom zaráží, že je tam mají v klecích a přistoupili k tak radikálnímu kroku, jako je jejich vybíjení.
Tomu se říká řešení "der Fuhrer", ale asi to funguje. Konec konců, když se to tak vezme, rozumný krok. Což tak zavést u nás, ale to by tady musel být někdo s gulama . Třeba by to platilo nejen na norky, ale i na fretky...
neverend

XXX.XXX.213.247
https://www.lidovky.cz/domov/rodi-se-nebyvale-silny-konflikt-svet-se-ocitl-v-prvni-fazi-3-svetove-valky-varuji-armadni-spioni.A201110_144708_ln_domov_tmr
Aby jsme se Petře nedočkali dřív než myslíte.
napsal(a):
Ano, oni říkají jako že proti zápalu plic způsobenému tímto,
ale tak mě napadlo, jestli je teď vhodná doba se nechat očkovat na cokoli.
Máma se tím nechala očkovat v září a teď už třetí týden marodí se zápalem plic a nadává jak špaček, jak byla blbá a že to má určitě z toho. Pravda je, že zvláštní to je.
petr008
napsal(a):
Ale nééé, všecko špatně, byli myšleni norci - jakože norci. Znáte to, pořekadlo "pije jak Dán". Takže né norci, ale norci. Ti to mezi sebou chytnou jedna dvě.
Co mě na tom zaráží, že je tam mají v klecích a přistoupili k tak radikálnímu kroku, jako je jejich vybíjení.
Tomu se říká řešení "der Fuhrer", ale asi to funguje. Konec konců, když se to tak vezme, rozumný krok. Což tak zavést u nás, ale to by tady musel být někdo s gulama . Třeba by to platilo nejen na norky, ale i na fretky...
Vybíjejí je, protože Dánsko příští rok s chovem norků končí, takže prostě jen dělají to co chtěli, jen o trochu dřív.
neverend
napsal(a):
https://www.lidovky.cz/domov/rodi-se-nebyvale-silny-konflikt-svet-se-ocitl-v-prvni-fazi-3-svetove-valky-varuji-armadni-spioni.A201110_144708_ln_domov_tmr
Aby jsme se Petře nedočkali dřív než myslíte.
A proto jsem nikdy neměl choutky žít někde v USA, Canada, England, Deu... a podobné velmoci a impéria a tvořím si své místečko pod sluncem tady v naší malé, bezvýznamné Bohemii, mezi kozami slépkami, králíky, holuby a křepelkami.
A když se mi náhodou, nedopatřením (chvilkově) zachce trochu té exotiky, vyjdu si na dvůr, kde mají děcka pštrosa .
assil
napsal(a):
Máma se tím nechala očkovat v září a teď už třetí týden marodí se zápalem plic a nadává jak špaček, jak byla blbá a že to má určitě z toho. Pravda je, že zvláštní to je.
Bakterií, které způsobují zápal plic je více druhů. Takže může být očkovaná proti jedné skupině a nemocná jiným typem.
neverend

XXX.XXX.213.247
No tak, to se přece nesmí říkat.😀😀😀 Už zase nesmíme..
https://youtu.be/nu9Khec5OCQ
To by se dnes "po*rali" tohle pustit do televize.😀
Něco málo k trasování.
Manželovi přišla sms, že je také pozitivní. Protože jsem vyplňovala report na covidlab.cz, jak sobě, tak manželovi, mluvila jsem s paní z hygieny já. Paní příjemná, co věděla pověděla.
Co mě ovšem velmi zarazilo a na co paní velmi žehrala bylo, že se jim nespárují manželé. Stejné jméno, stejné bydliště. Musela mě hledat ručně! Jinak by mi znovu a zbytečně volala. Nejsem žádný počítačový mág, jen pouhý uživatel, ale opravdu se nenašel nikdo, kdo by jim tuhle věc do toho systému, zadal?

sisi58
napsal(a):
Něco málo k trasování.
Manželovi přišla sms, že je také pozitivní. Protože jsem vyplňovala report na covidlab.cz, jak sobě, tak manželovi, mluvila jsem s paní z hygieny já. Paní příjemná, co věděla pověděla.
Co mě ovšem velmi zarazilo a na co paní velmi žehrala bylo, že se jim nespárují manželé. Stejné jméno, stejné bydliště. Musela mě hledat ručně! Jinak by mi znovu a zbytečně volala. Nejsem žádný počítačový mág, jen pouhý uživatel, ale opravdu se nenašel nikdo, kdo by jim tuhle věc do toho systému, zadal?
Možná je to záměr, třeba kvůli párům, co se rozešli a ještě mají oficiálně stejné trvalé bydliště. Nebo rodinní příslušníci, třeba naše dcera, ač provdaná, má zatím trvalé bydliště psané u nás kvůli majiteli bytu, který mají pronajatý.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dnes jsem byl dodržovat rozestupy v Tescu.😀😀 Jestli tam někdo byl pozitivní, tak to jsme v tom všichni.😀
neverend
napsal(a):
Dnes jsem byl dodržovat rozestupy v Tescu.😀😀 Jestli tam někdo byl pozitivní, tak to jsme v tom všichni.😀
Všichni už na to sejou. Už mají dost každodenní masáže a nesmyslných opatření ze všech stran a chtějí žít.
Když jsem tu 27.10. psal, že ten nárust bude pokračovat ještě týden, pak to bude kulminovat a pak počty začnou klesat, tak jsem byl za blba a mimo mísu a abych šel radit odborníkům a podobné kecy.
Tak si to ti chytráci, co mi to psali můžou o tři stránky zpátky klidně dohledat. A to jsem k tomu neměl ani matematické modely o které se opírají naši přední "prognostici".
Vadí mi to strašení ze všech stran a hysterie okolo toho. Většina lidí co si tím prošli a nemají něco s hercnou, tlakem, cukrovku nebo nejsou tlustí jak vepři vědí, že to je infekce, která se dá zvládnout i bez uměle vytvářené hysterie.
neverend

XXX.XXX.213.247
petr008
napsal(a):
Všichni už na to sejou. Už mají dost každodenní masáže a nesmyslných opatření ze všech stran a chtějí žít.
Když jsem tu 27.10. psal, že ten nárust bude pokračovat ještě týden, pak to bude kulminovat a pak počty začnou klesat, tak jsem byl za blba a mimo mísu a abych šel radit odborníkům a podobné kecy.
Tak si to ti chytráci, co mi to psali můžou o tři stránky zpátky klidně dohledat. A to jsem k tomu neměl ani matematické modely o které se opírají naši přední "prognostici".
Vadí mi to strašení ze všech stran a hysterie okolo toho. Většina lidí co si tím prošli a nemají něco s hercnou, tlakem, cukrovku nebo nejsou tlustí jak vepři vědí, že to je infekce, která se dá zvládnout i bez uměle vytvářené hysterie.
Jo kašlou na to všichni celkem vesele.😀 Nemožné dodržet rozestup.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.70
neverend
napsal(a):
Jo kašlou na to všichni celkem vesele.😀 Nemožné dodržet rozestup.
Asi tak nak. Ja si zitra jedu pro novy havetacky. A sr át na drát :-)
petr008
napsal(a):
Napadlo mě, že Corona vlastně zesiluje problémy, které lidé mají.
Mívám migrény a odjakživa jsem byla "slabá na plíce". První půlku doby nemoci, mě stále pobolívala hlava. A doteď sípu, tlačí mě na prsou a pokašlávám.
Představa, že mám nějakou vážnou nemoc a tenhle virus mi ji umocní, je dost příšerná.
neverend

XXX.XXX.213.247
lupus4
napsal(a):
https://www.facebook.com/1610397525941323/videos/932539707279011
😀😀😀 Super kousek.😀😀
petr008
napsal(a):
"Většina lidí co si tím prošli a nemají něco s hercnou, tlakem, cukrovku nebo nejsou tlustí jak vepři vědí, že to je infekce, která se dá zvládnout i bez uměle vytvářené hysterie."
Toto prostě a jednoduše není pravda! A také to naleznete v některém z mých příspěvků dříve! Štve mě fanatismus, ať už je z jakékoli strany - lidi, kteří by nejraději sami chodili v atombordelu, aby se nenakazili nebo se zakutali někam na rok do katakomb a na druhou stranu mě štvou zlehčovači! Byl jste se podívat v některém ze špitálů, kde hledají/hledali pomoc??? Asi byste se té skladbě pacientů podivil...
sisi58
napsal(a):
Mívám migrény a odjakživa jsem byla "slabá na plíce". První půlku doby nemoci, mě stále pobolívala hlava. A doteď sípu, tlačí mě na prsou a pokašlávám.
Představa, že mám nějakou vážnou nemoc a tenhle virus mi ji umocní, je dost příšerná.
Tak on utekl celkem blbej virus, no. Je sice primárně respirační, ale receptory pro něj jsou v mnoha orgánech. Proto ta velká variabilita příznaků...
Já si asi před týdnem byla jistá, že mám COVID. Jednak jsem se setkala se členy rodiny, kteří mi dva dny poté zavolali, že mají potvrzený COVID. Ale hlavně mě začala tak nepředstavitelně šíleně bolet hlava, že to byla asi největší bolest v mém životě. Trvalo to cca 10 dní, pak už jsem i zvracela, nemohla jsem skoro měnit polohu, aby se mi nenavalilo na zvracení, už v cca 4h ráno mě ta bolest budila ze spánku. Vyvrcholilo to jakýmsi záchvatem, kdy mi škubaly svaly na obličeji + parestézie (nepříjemné pocity na kůži na obličeji). No, přiznám, že pak už jsem měla hooodně černé scénaře, kdy COVID byl ten nejmírnější.
Zkrátím to: šla jsem k zubaři. Od zaří horní sedmička "čekala na kanálky", byla ošetřená a uzavřená jen provizorně. Po otevření zubu se rozhostil puch , že jsem se fakt málem pozvracela. Dr. zub dva dny čistil a teď před pár dny definitivně vyplnil kanálky a udělal dostavbu. Cenová pálka šílená, ještě tam dlužím 7 tis. Kč (a to ani nepíšu, kolik jsem už zaplatila). Ale jednalo se o pulpitidu, periodontitidu, prostě zánět přešel i na kost a zasáhl i nervy - od toho ty strašlivé bolesti a pak i fascikulace (svalové záškuby). A já tu už poněkolikáté smekám před mým zubařem, který se mi tři dny věnoval, poslední ošetření trvalo 2.5hod a zdá se, že skutečně ty strašné bolesti byly od zubu. Teda snažím se tomu věřit, hlava ještě bolí, ale je to nesrovnatelné s tím 10denním utrpením.

fikovnice
napsal(a):
Tak on utekl celkem blbej virus, no. Je sice primárně respirační, ale receptory pro něj jsou v mnoha orgánech. Proto ta velká variabilita příznaků...
Já si asi před týdnem byla jistá, že mám COVID. Jednak jsem se setkala se členy rodiny, kteří mi dva dny poté zavolali, že mají potvrzený COVID. Ale hlavně mě začala tak nepředstavitelně šíleně bolet hlava, že to byla asi největší bolest v mém životě. Trvalo to cca 10 dní, pak už jsem i zvracela, nemohla jsem skoro měnit polohu, aby se mi nenavalilo na zvracení, už v cca 4h ráno mě ta bolest budila ze spánku. Vyvrcholilo to jakýmsi záchvatem, kdy mi škubaly svaly na obličeji + parestézie (nepříjemné pocity na kůži na obličeji). No, přiznám, že pak už jsem měla hooodně černé scénaře, kdy COVID byl ten nejmírnější.
Zkrátím to: šla jsem k zubaři. Od zaří horní sedmička "čekala na kanálky", byla ošetřená a uzavřená jen provizorně. Po otevření zubu se rozhostil puch , že jsem se fakt málem pozvracela. Dr. zub dva dny čistil a teď před pár dny definitivně vyplnil kanálky a udělal dostavbu. Cenová pálka šílená, ještě tam dlužím 7 tis. Kč (a to ani nepíšu, kolik jsem už zaplatila). Ale jednalo se o pulpitidu, periodontitidu, prostě zánět přešel i na kost a zasáhl i nervy - od toho ty strašlivé bolesti a pak i fascikulace (svalové záškuby). A já tu už poněkolikáté smekám před mým zubařem, který se mi tři dny věnoval, poslední ošetření trvalo 2.5hod a zdá se, že skutečně ty strašné bolesti byly od zubu. Teda snažím se tomu věřit, hlava ještě bolí, ale je to nesrovnatelné s tím 10denním utrpením.
..to je mi moc lito, uz bude urcitě jen dobre...

fikovnice
napsal(a):
Děkuji moc Evi!
Možná tušíš, jaké myšlenky se mi už honily hlavou (mmch. znala jsi Báru Rektorovou - Sushiqueen?)...
Teď je situace opravdu nesrovnatelně lepší.
....nevím, teď mi to nic neříká....to jsem moc ráda....mně chytnul teď zub, ze mi naběhla i krcni uzlina, ale s tím tvym naprostá prkotina....
napsal(a):
....nevím, teď mi to nic neříká....to jsem moc ráda....mně chytnul teď zub, ze mi naběhla i krcni uzlina, ale s tím tvym naprostá prkotina....
No, také to není žádná sranda... Moc držím pěsti, ať je lépe . Bára Rektorová byla poměrně známá, ale onemocněla glioblastomem multiforme a ten prostě přežít nejde... Je to cca rok, co odešla - máma od dvou dětí, bylo jí kolem 38 let (už si to přesně nepamatuji) .
Jo, a jestli můžu radit, nenechávej to s tím zubem, ono to vypadá, že třeba dlouho nic a pak nastanou takové lapálie jako se staly mně. A třeba ve městě, kde bydlí moji příbuzní, KOMPLET VŠICHNI zubaři vyjma jednoho (a to je právě můj příbuzný) zavřeli ordinace a už měsíce vůbec neordinují... O to víc si vážím mého dr.!
sisi58
napsal(a):
Někde jsem četla ( nemohu to bohužel najít),
že je po této nemoci
žádoucí kyslíková terapie.

fikovnice
napsal(a):
No, také to není žádná sranda... Moc držím pěsti, ať je lépe . Bára Rektorová byla poměrně známá, ale onemocněla glioblastomem multiforme a ten prostě přežít nejde... Je to cca rok, co odešla - máma od dvou dětí, bylo jí kolem 38 let (už si to přesně nepamatuji) .
Jo, a jestli můžu radit, nenechávej to s tím zubem, ono to vypadá, že třeba dlouho nic a pak nastanou takové lapálie jako se staly mně. A třeba ve městě, kde bydlí moji příbuzní, KOMPLET VŠICHNI zubaři vyjma jednoho (a to je právě můj příbuzný) zavřeli ordinace a už měsíce vůbec neordinují... O to víc si vážím mého dr.!
...no mně hned diky krvi jde vše podivnym směrem, k zubaři jdu příští tyden....děkuju....
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
V Jeseníku doslova "chcípl pes", jediné, co tu ještě je, je čisté ovzduší. Tak snad, až zase budu chodit mezi lidi, mi to čerstvé povětří pomůže.
A nezapomínejte na vitamíny a bude to možná znít divně, ale i vit. D. Normálně rybí tuk a vůbec nejsou potřeba žádné tablety a podobně. Nedostatkem trpí hodně lidí a přitom je to velmi důležitý vitamín.🙂 A hlavně ať už je Vám jen lépe a lépe Sisi.
neverend
napsal(a):
A nezapomínejte na vitamíny a bude to možná znít divně, ale i vit. D. Normálně rybí tuk a vůbec nejsou potřeba žádné tablety a podobně. Nedostatkem trpí hodně lidí a přitom je to velmi důležitý vitamín.🙂 A hlavně ať už je Vám jen lépe a lépe Sisi.
To nezní divně...vitamín D je vykoupen už ve většině lékáren .

fikovnice
napsal(a):
...a přitom se jím dá "krásně" předávkovat!
jo jo, jsou země, kde je cholekalciferol normálně registrovanou účinnou látkou rodenticidů

napsal(a):
jo jo, jsou země, kde je cholekalciferol normálně registrovanou účinnou látkou rodenticidů
A teď prosím česky :-))

napsal(a):
A teď prosím česky :-))
vitamín D můžete použít jako jed na krysy a funguje to
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak to snad ví každý že se s Déčkem dá předávkovat, ale zase jeho nedostatek je také špatně.🙂

sisi58
napsal(a):
Pokud budu konečně zase na sluníčku, předávkování nehrozí.
V zimě je vám sluníčko naprd. Leda, že byste odletěla někam na jih.
Dost lidí to neví, ale vitamin D se ze sluníčka tvoří v naší zeměpisné šířce jen od dubna do září. Souvisí to s úhlem, pod kterým vstupuje sluneční světlo do atmosféry.

Jo, irma, a to jsem nedávno někde četla, že pes má chodit na sluníčko kvůli D,
nějaký vysoce odborný web o psech a krmivech nebo co to bylo,
ale .. pes si žádný D ze sluníčka netvoří :-)
Nebude tak zle.. D je do zásoby, časy křivice a rybího tuku ve škole jsou pryč.
To, co se dodává uměle, se musí jíst pravidelně. Kdo jí vejce, mléko, občas nějakou tu tučnou rybu .. to žeru furt, protože megí říkala, že tuňák je hnusnej.. se nemusí bát.
A vůbec.. pejskaři jsou venku furt, ne.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Dost lidí to neví, ale vitamin D se ze sluníčka tvoří v naší zeměpisné šířce jen od dubna do září. Souvisí to s úhlem, pod kterým vstupuje sluneční světlo do atmosféry.
Ano, přesně tohle mi říkal otec včera při náhodném tématu imunita a vit. D. Dokonce jen pokud je Váš stín kratší než Vaše postava se vitamín D může "tvořit". Čili kolem poledne. Prý kolem 70 procent populace trpí jeho nedostatkem.

pes se slunce vitamín D netvoří, má ho z potravy.
takže jezme jako psi a nedostatek nehrozí.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
pes se slunce vitamín D netvoří, má ho z potravy.
takže jezme jako psi a nedostatek nehrozí.
Tak to bych asi nedal dneska to slepičí "ho*no".😀😀

neverend
napsal(a):
Tak to bych asi nedal dneska to slepičí "ho*no".😀😀
Víte kolik děti na vsi na nich "vyrostlo"? Na těch slepičincích.

neverend
napsal(a):
Ano, přesně tohle mi říkal otec včera při náhodném tématu imunita a vit. D. Dokonce jen pokud je Váš stín kratší než Vaše postava se vitamín D může "tvořit". Čili kolem poledne. Prý kolem 70 procent populace trpí jeho nedostatkem.
A ještě nesmíte být napatlaný opalovacím krémem.
Takže to jde všechno proti doporučením dermatologů. Na sluníčko přes poledne a bez opalováku. To bude možná důvod, proč ho máme skoro všichni málo.

Skóre - kdo má menšího psa, bude mít kratší vycházky.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/jak-budou-vypadat-opatreni-podle-rizikoveho-skore-pes-40342240

Složitý a dobrý (?). Jen jestli to dostatečně vysvětlil soudcům z Prahy, aby mu to neshodili ze stolu.
A víte vůbec vy chytráci, že nadbytek vitaminu D je daleko nebezpečnější než jeho nedostatek? V lékárnách nemůže být vykoupený, jak tu psal někdo výše, protože Déčko je jen na předpis, takže si ho volně nemůžete koupit. Další nesmysl je, že se tvoří jen od dubna do září. Vůbec to nesouvisí s úhlem dopadu paprsků, ale s intenzitou UV. Malá intenzita - malá tvorba, větší intenzita - větší tvorba. Víte vůbec, že pro nás středoevropany stačí v létě krátký rukáv a to co pochytá kůže na obličeji ke zcela dostatečnému pokrytí potřeby?
Zase se tu vymyslel lék na koronavirus a-la tetka Peléščena.
Už tomu chybí jen kozí bobky, jelení chlupy a kůzelné pcháčí trhané v pátek 13. o půlnoci na kerchově z hrobu oběšenca .
Á to máme zrovna dneska pátek 13., takže tetky a babky, rychlo sehnat hromničku a hybaj na kerchov, ať to stihnete natrhat a posbírat k tomu čerstvé páteční kozí bobky...
Když tak dodám, ale nebude to zadarmo, ty páteční majů obzvlášt magicků moc - po které ženy mládnů a stávajů sa chutnějšíma...
Ale co bych vypisovál, celý návod na tů protikoronavirovů medecínu naleznete zde:
https://www.youtube.com/watch?v=0XdbDVvhQXQ
Takový su dobrák, že vám poradím aj zadarmo.

"Déčko je jen na předpis, takže si ho volně nemůžete koupit".
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Nutricius+Vitam%C3%ADn+D3+EXTRA+2500+IU+90+tablet
napsal(a):
"Déčko je jen na předpis, takže si ho volně nemůžete koupit".
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Nutricius+Vitam%C3%ADn+D3+EXTRA+2500+IU+90+tablet
To je předražený naředěný čajíček oproti účinným dávkám, které předepisuje lékař v případě potřeby. Výrobce těchto doplňků za drahý peníz prodávají tabletky s takovým množstvím a dávkováním, aby se nedalo předávkovat. Ale daleko větší množství získáte konzumací vaječného žloutku, mléka nebo jater.
Vámi uvedné "patáky" jsou vyhozené peníze za 0,00 nic .
napsal(a):
No a taková pěkná kombinace vitamín A+D to je ještě vyšší level. Dovedu si představit, že jsou lidi, kteří se ládují vitamíny v megadávkách v domnění, že je to tak dobře...a přitom ta mnou uvedená kombinace může udělat až fatální intoxikaci.
fikovnice
napsal(a):
No a taková pěkná kombinace vitamín A+D to je ještě vyšší level. Dovedu si představit, že jsou lidi, kteří se ládují vitamíny v megadávkách v domnění, že je to tak dobře...a přitom ta mnou uvedená kombinace může udělat až fatální intoxikaci.
Dlouhodobější předávkování vit. D může způsobit kornatění cév a infarkty/mrtvice i u dětí.
napsal(a):
Stydím se, ale toto jsem tedy nevěděla... Každý den se člověk dozvídá něco nového!
Handi

XXX.XXX.62.170
Na předpis není. Z mé zkušenosti dnes cpou vitamín D i tam kde není potřeba - obohacené potraviny. Nicméně sama ho suplementuju, protože po jednoduchém zkouknutí tabulek a toho co jím jsem zjistila, že ho běžně sním jen zlomek a o denním světle nemůže být řeč. Takže pokud to někdo má podobně jako já a užívá ho dle doporučeného dávkování, navíc bere v potaz aktuální stravu, tak bych takový problém zase neviděla. Až tak jednoduché to s tím předávkováním není. Sama za sebe můžu říct, že mezi zimou s nebo bez doplňku vnímám citelný rozdíl.
napsal(a):
Jo, irma, a to jsem nedávno někde četla, že pes má chodit na sluníčko kvůli D,
nějaký vysoce odborný web o psech a krmivech nebo co to bylo,
ale .. pes si žádný D ze sluníčka netvoří :-)
Nebude tak zle.. D je do zásoby, časy křivice a rybího tuku ve škole jsou pryč.
To, co se dodává uměle, se musí jíst pravidelně. Kdo jí vejce, mléko, občas nějakou tu tučnou rybu .. to žeru furt, protože megí říkala, že tuňák je hnusnej.. se nemusí bát.
A vůbec.. pejskaři jsou venku furt, ne.
A jestlipak jste tu někdo, kdo to zažil - že byl krmen rybím tukem z takových želatinových kapslí? Naši mi to z nich vymačkávali na lžičku. Fuuuj, to byl teda blivajs, nechápu, že jsem to vždy nějak zvládla a neotočila si žaludek!
Handi
napsal(a):
Na předpis není. Z mé zkušenosti dnes cpou vitamín D i tam kde není potřeba - obohacené potraviny. Nicméně sama ho suplementuju, protože po jednoduchém zkouknutí tabulek a toho co jím jsem zjistila, že ho běžně sním jen zlomek a o denním světle nemůže být řeč. Takže pokud to někdo má podobně jako já a užívá ho dle doporučeného dávkování, navíc bere v potaz aktuální stravu, tak bych takový problém zase neviděla. Až tak jednoduché to s tím předávkováním není. Sama za sebe můžu říct, že mezi zimou s nebo bez doplňku vnímám citelný rozdíl.
Rozmlouvat Vám to nebudu. Až budete mít 50 a více a doktor bude ordinovat různé dietní omezení kvůli vysokému cholesterolu a kornatění cév a budou se hledat příčiny ve složení stravy, tak si vzpomeňte a sdělte mu, že jste v mládí suplementovala. Třeba se přijde na to, kde je zakopaný pes.
Handi
napsal(a):
Byl v minulosti na rp. - Vitamín AD. To, co se prodává volně, má většinou statut potravinového doplňku a nedá se tím skutečně tak snadno předávkovat, protože je ho tam podstatně méně...než bylo třeba v tom zmiňovaném ádéčku.
fikovnice
napsal(a):
A co teprve ochutnávat týden zdechlou rybu? Ale třeba by v sobě ještě nějaký to déčko měla!
To víte, že mít bude. Týden, to je ještě jedlá, kór v tomto ročním období.
Ale to je právě ono, že v normální stravě je vitaminů (rozpustných v tucích - tedy těch u kterých hrozí možnost předávkování) dostatek. Jen se musí vědět co jíst, anebo nebýt líný si to vyhledat.
Ale už jsme tak hloupí, že jim "žereme" hlavně reklamy na ty ošizené potravinové doplňky a živíme tyhle švinl-kšefty s placebem a lidskou neznalostí.
petr008
napsal(a):
A víte vůbec vy chytráci, že nadbytek vitaminu D je daleko nebezpečnější než jeho nedostatek? V lékárnách nemůže být vykoupený, jak tu psal někdo výše, protože Déčko je jen na předpis, takže si ho volně nemůžete koupit. Další nesmysl je, že se tvoří jen od dubna do září. Vůbec to nesouvisí s úhlem dopadu paprsků, ale s intenzitou UV. Malá intenzita - malá tvorba, větší intenzita - větší tvorba. Víte vůbec, že pro nás středoevropany stačí v létě krátký rukáv a to co pochytá kůže na obličeji ke zcela dostatečnému pokrytí potřeby?
Zase se tu vymyslel lék na koronavirus a-la tetka Peléščena.
Už tomu chybí jen kozí bobky, jelení chlupy a kůzelné pcháčí trhané v pátek 13. o půlnoci na kerchově z hrobu oběšenca .
Á to máme zrovna dneska pátek 13., takže tetky a babky, rychlo sehnat hromničku a hybaj na kerchov, ať to stihnete natrhat a posbírat k tomu čerstvé páteční kozí bobky...
Když tak dodám, ale nebude to zadarmo, ty páteční majů obzvlášt magicků moc - po které ženy mládnů a stávajů sa chutnějšíma...
Ale co bych vypisovál, celý návod na tů protikoronavirovů medecínu naleznete zde:
https://www.youtube.com/watch?v=0XdbDVvhQXQ
Takový su dobrák, že vám poradím aj zadarmo.
" V lékárnách nemůže být vykoupený, jak tu psal někdo výše, protože Déčko je jen na předpis, takže si ho volně nemůžete koupit."
Tak o tom jsem psala já a rozhodně to nesmysl není. Jak už je zde psáno, jednak se dá D koupit volně - samozřejmě podstatně nižší síla. A druhak - z lékáren zmizel/mizí Isoprinosine a i ten vitamín D. Oba jsou na předpis (u déčka mám na mysli to "pravé" déčko, tedy silnější), o Isoprinosinu jsme se tu bavili před pár dny. Spoustu balení si stáhly nemocnice, a pak taky - řada lidí si prostě u svého dr. ten recept vydyndá... Ohledně Isoprinosinu jsem včera učinila v lékárně asi třetí pokus - a opět stejná info - stále není ani u distributorů.
Na tekutý rybí tuk si vzpomínám. Byl to strašný blivajz a nutili to do nás když jsme byli děti
Jinak vitamíny nekupuju ani žádné léky neužívám.
Na to kolik mi je jsem nikdy neměla angínu ani chřipku. Tlak mám nízký, cholesterol i cukr 4. Na mně doktoři ani lékárny teda nevydělají vůbec nic
petr008
napsal(a):
To víte, že mít bude. Týden, to je ještě jedlá, kór v tomto ročním období.
Ale to je právě ono, že v normální stravě je vitaminů (rozpustných v tucích - tedy těch u kterých hrozí možnost předávkování) dostatek. Jen se musí vědět co jíst, anebo nebýt líný si to vyhledat.
Ale už jsme tak hloupí, že jim "žereme" hlavně reklamy na ty ošizené potravinové doplňky a živíme tyhle švinl-kšefty s placebem a lidskou neznalostí.
No, s potravinovými doplňky s Vámi plně souhlasím!
A co je blbý, tak to je to, že si je často kupují senioři a firmy je prodávají za nehorázné peníze! A regulace a kontrola? Mnohem mnohem méně snadná než u "normálních" léků...
GAELLE
napsal(a):
Na tekutý rybí tuk si vzpomínám. Byl to strašný blivajz a nutili to do nás když jsme byli děti
Jinak vitamíny nekupuju ani žádné léky neužívám.
Na to kolik mi je jsem nikdy neměla angínu ani chřipku. Tlak mám nízký, cholesterol i cukr 4. Na mně doktoři ani lékárny teda nevydělají vůbec nic
Tý brďo, tak to tiše závidím - že máš tak suprové hodnoty .
A blivajs to byl, že? Já snad jak o tom teď píšeme, začala tu odpornou pachuť cítit v puse!
Handi1

XXX.XXX.62.170
petr008
napsal(a):
Rozmlouvat Vám to nebudu. Až budete mít 50 a více a doktor bude ordinovat různé dietní omezení kvůli vysokému cholesterolu a kornatění cév a budou se hledat příčiny ve složení stravy, tak si vzpomeňte a sdělte mu, že jste v mládí suplementovala. Třeba se přijde na to, kde je zakopaný pes.
V padesáti mi to ordinovat nebude, protože mi jí naordinoval z úplně jných důvodů už teď. (genetické dispozice jsou svině i když dodržujete dobrou životosprávu) A jelikož s omezením na velké skupiny potravin toho zas tolik vyčarovat nelze, tak ten vysoký tlak asi risknu.

mimina Vigantol( a želvy ), důchodci Calcichew.....

fikovnice
napsal(a):
Tý brďo, tak to tiše závidím - že máš tak suprové hodnoty .
A blivajs to byl, že? Já snad jak o tom teď píšeme, začala tu odpornou pachuť cítit v puse!
Z kapsle a blivajz?
Z lahvičky a celou lžíci. Je to snad moje jediná vzpomínka na školku ( vlastně ještě jedna - to jsem utekla ), jsem zapasovaná za WC mísou, učitelka mě rve ven a druhá stojí se lžící rybího tuku. Jestli to do mě dostaly, to už nevím.
napsal(a):
Z kapsle a blivajz?
Z lahvičky a celou lžíci. Je to snad moje jediná vzpomínka na školku ( vlastně ještě jedna - to jsem utekla ), jsem zapasovaná za WC mísou, učitelka mě rve ven a druhá stojí se lžící rybího tuku. Jestli to do mě dostaly, to už nevím.
Přesně tak. žádná kapsle ale skleněná lahvička a polévková lžíce. Obracím se i dnes při té vzpomínce. Školku jsem naštěstí nezažila

napsal(a):
Z kapsle a blivajz?
myslím, že jsme ho dostávali v jeslích, pamatuju si sestřičky- klasický úbor, já dobrovolně a kdo ne tak šup do jídla (velká hnědá flaška to byla?) no ryby nebo rybičky-olejovky mi nikdy nevadily...
fikovnice
napsal(a):
A jestlipak jste tu někdo, kdo to zažil - že byl krmen rybím tukem z takových želatinových kapslí? Naši mi to z nich vymačkávali na lžičku. Fuuuj, to byl teda blivajs, nechápu, že jsem to vždy nějak zvládla a neotočila si žaludek!
Já je jím i teď - ale v těch kapslích. :) A k tomu Vigantol :D
neverend

XXX.XXX.213.247
https://koronavirus.mzcr.cz/nezapominejte-na-vitamin-d-ktery-podporuje-imunitu/
Tady je to snad vysvětleno dost jasně. Jinak rybí tuk v kapslích užívám již dvacet let. Ne nějak pravidelně, ale dalo by se říct v množství větším než malém.😀 A zdraví ? Když koukám na vrstevníky tak si kolikrát říkám jaké to mám štěstí v životě a děkuji za to.🙂 Jenže to už máme asi v rodině a mamča dodnes "řádí" v Tescu jako pokladní ve skoro sedmdesáti letech.
napsal(a):
myslím, že jsme ho dostávali v jeslích, pamatuju si sestřičky- klasický úbor, já dobrovolně a kdo ne tak šup do jídla (velká hnědá flaška to byla?) no ryby nebo rybičky-olejovky mi nikdy nevadily...
jo tak jesle .............tam jsem ztrávila asi dva dny. Nechtěla jsem jíst ani když mne připoutali řetízkem k takovému barovému stolečku. Takže pak už jen babička a pak jsem to ráda vracela když byla nemocná ona a jezdila jsem ji krmit a cvičit s ní ačkoliv jsem byla pořád dítě. Rybičky ráda nemám, ryby jen koupené syrové čerstvé.
Handi1
napsal(a):
V padesáti mi to ordinovat nebude, protože mi jí naordinoval z úplně jných důvodů už teď. (genetické dispozice jsou svině i když dodržujete dobrou životosprávu) A jelikož s omezením na velké skupiny potravin toho zas tolik vyčarovat nelze, tak ten vysoký tlak asi risknu.
Rozumím, jak to myslíte. Problém je v tom, že D funguje stejně jako hormon - řídí vstřebávání a ukládání Ca2+ v organismu. Při vyšších dávkách způsobuje ukládání Ca2+solí do stěn cév, které tím kornatějí. Tak jsem to myslel. Blbé je, že ty soli z těch cév už nedostanete.
napsal(a):
Z kapsle a blivajz?
No jo, jenže to byla taková obrkapsle (úplně ji mám před očima) a z té se to vymačkávalo na lžíci. Takže vlastně jsem si "užívala" stejně jako Vy.

fikovnice
napsal(a):
No jo, jenže to byla taková obrkapsle (úplně ji mám před očima) a z té se to vymačkávalo na lžíci. Takže vlastně jsem si "užívala" stejně jako Vy.
Taky si to pamatuju, velká hnědá kapsle, ze které se to vymačkávalo. Materiál byl jen obal, nějaký plast asi, žádná želatina.

To do mě začala cpát máma rybí tuk, když mi diagnostikovali skoliózu páteře a ortoped jí to doporučil, vyhrožoval, že bych mohla jít do škrobáku.
Takže pěkně na lžíci....já to zajídala jogurtem, jednou jogurt nebyl a to jsem se fakt poblila......do té doby jsme jedla prakticky všechny ryby, od té doby je mi z ryb na zvracení, tak max tresku a to jí ještě předtím máchám v mlíce.
Nakonec se mi páteř srovnala asi tím, že jsem začala jezdit na koni...krásné držení těla na na kontrolách u doktora to bylo lepší a lepší...
A nej bylo, když jsem pak jako dospělá byla na návštěvě u kamarádky a ta si utrhla kousek rohlíku, na to si nalila rybí tuk a snědla to...mě málem vypadly oči a ona prej...to je tak dobrý, chceš taky??....a velebnosti, jdu blejt.
neverend

XXX.XXX.213.247
Rybí tuk je skvělá věc. Sice chuť nic moc, ale i třeba ve sportovní výživě má nepostradatelné místo.

napsal(a):
Taky si to pamatuju, velká hnědá kapsle, ze které se to vymačkávalo. Materiál byl jen obal, nějaký plast asi, žádná želatina.
Tak ty pamatuju taky, podobně bylo balené lepidlo na duše.:-))
napsal(a):
Myslíte? Tak to už si nepamatuju. Já mám pocit, že barva byla výrazně tmavězelená, možná byly různé...ale nerozporuji, že to byl plast. Jen vím, že to naši vymačkávali - brrrr, ještě teď se otřásám při té vzpomínce!
napsal(a):
Tak ty pamatuju taky, podobně bylo balené lepidlo na duše.:-))
Fakt? Tak to lepidlo si už teda nepamatuju...
Jen mám pocit, že jsem snad seděla tátovi na klíně, ten mě držel, protože jinak bych našim tu lžičku rukama vylila a mamka mi to na té lžíci dávala. Takže to bylo takové domácí násilí na dítěti!
Dříve toho násilí bývalo.
Ve školce : Než jsme začaly jíst polívku, učitelka nám dala na lžíci
rybí tuk. (občas)
Když byl někdo poněkud živější, šel do kouta,
když mělo být ticho a někdo povídal dál,
dostal náplast na pusu.
Poslouchat jsme musely.
Mně tam vadil ten rybí tuk a nejvíc polední klid.
Nikdy jsem nespala a bylo to dlouhé.
rapotacka11
napsal(a):
Dříve toho násilí bývalo.
Ve školce : Než jsme začaly jíst polívku, učitelka nám dala na lžíci
rybí tuk. (občas)
Když byl někdo poněkud živější, šel do kouta,
když mělo být ticho a někdo povídal dál,
dostal náplast na pusu.
Poslouchat jsme musely.
Mně tam vadil ten rybí tuk a nejvíc polední klid.
Nikdy jsem nespala a bylo to dlouhé.
Tak na odpolední spaní ve školce mám vzpomínku dodnes. Byla tam lehátka naňahňaná ve třech řadách a v každé řadě byla ta lehátka hodně blízko sebe. Vedle mě lehával klučík jménem Luděk. A když už se mi náhodou podařilo usnout, tak mě vzbudil kopanec - tenhleten klučík byl z doma zvyklej spávat s rodiči v posteli a ke mně na to lehátko si aspoň vrazil vždy nohu pod moji deku!
Jo a přelepení pusy náplastí jsem zažila ve špitále, naštěstí ne na vlastní kůži. Byla jsem po své asi nejtěžší operaci, na JIPce. Potřebovala jsem se nutně vyspat, jenže to fakt nešlo. Měli tam chlápka v jakémsi delirku, navíc byl agresívní, verbálně, pak i útočil na sestru, bral jí nůžky z rukou, fakt to tam bylo téměř o ústa. V jednu chvíli té sestře došla trpělivost a se slovy, že já mám po těžké operaci a měla bych se aspoň trochu prospat a ne poslouchat jeho vyřvávání, tomu chlápkovi zalepila pusu! No, stejně jsem neusnula ani na minutu - a to jsem byla po celkem dlouhé narkóze.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tou dobou jsem byl ještě na houbách.😀 Mé paměti sahají tak od roku 1985 až 1989. U nás ve škole vařili velmi dobře. I pověstná koprovka byla poživatelná.🙂 Ve školce mě spíš byl problém vzbudit než že bych měl potíže s usínáním. To ostatně dodnes. 😀 A trenér juda mi utkvěl dodnes v paměti. To byl takový ten typ člověka sice přísný, ale vždy spravedlivý. Běda tomu kdo dělal "kraviny".😀 Ke kruhům a provazem přes zadek proběhla odměna za "chování".😀 Takový rychlokurz psychologie s mimořádným a dlouho trvajícím účinkem. Dnes když kouknu občas na TV a je tam nějaký moderní film jakože z té doby, tak to spíš působí komicky až propagadysticky než by to odráželo tehdejší realitu.😀
Šmarjá, jak vás tu tak čtu...jako dítě jsem byla u doktora maximálně s nějakou horečkou z nachlazení a to jen proto, že nešlo jen tak nechat děcko doma, aby to vyleželo. Nikdy jsem nebrala žádné léky krom acylpyrinu na tu horečku a už vůbec nic takového jako rybí tuk. Byla jsem zdravé dítě a přišlo mi to jako normální. Až od muže jsem se dozvěděla, že pořád marodil s angínama a musel na mandle. Pro mě bylo divné i to.
To lepidlo na gumy si pamatuju, protože děda jezdil do práce na kole vlastně...všichni jezdili všude na kole Ze školky si nepamatuju vůbec nic, moc si toho nepamatuju ani ze školy, moje mysl asi nepříjemné věci vytěsňuje v rámci zachování duševního zdraví

Tak jsme dnes s 15ti letou holčinou dělali inventuru prezidentů. A tak jsme narazili na toto pěkné video. Někdy bývalo i veselo :-))
https://www.youtube.com/watch?v=zpe4T0lXZcE

lesnížínka
napsal(a):
Šmarjá, jak vás tu tak čtu...jako dítě jsem byla u doktora maximálně s nějakou horečkou z nachlazení a to jen proto, že nešlo jen tak nechat děcko doma, aby to vyleželo. Nikdy jsem nebrala žádné léky krom acylpyrinu na tu horečku a už vůbec nic takového jako rybí tuk. Byla jsem zdravé dítě a přišlo mi to jako normální. Až od muže jsem se dozvěděla, že pořád marodil s angínama a musel na mandle. Pro mě bylo divné i to.
To lepidlo na gumy si pamatuju, protože děda jezdil do práce na kole vlastně...všichni jezdili všude na kole Ze školky si nepamatuju vůbec nic, moc si toho nepamatuju ani ze školy, moje mysl asi nepříjemné věci vytěsňuje v rámci zachování duševního zdraví
U nás to bylo naopak, já byla u doktora taky pečená vařená, měla jsem snad všechny dětský nemoci, spálu taky. Manžel nic, ale tam to bylo spíš tím, že rodiče to neřešili. A podle toho to jeho zdraví taky dnes vypadá.
napsal(a):
U nás to bylo naopak, já byla u doktora taky pečená vařená, měla jsem snad všechny dětský nemoci, spálu taky. Manžel nic, ale tam to bylo spíš tím, že rodiče to neřešili. A podle toho to jeho zdraví taky dnes vypadá.
Tak u nás se nemoci taky nějak neřešily, protože nějak nebylo co, nepamatuju si, že by někomu, krom naší babči, něco bylo. Babča byla typický hypochondr, ta měla všechno ale dožila se 91.
Dechové cvičení
https://www.facebook.com/taaarak/videos/10157419434887058
napsal(a):
To do mě začala cpát máma rybí tuk, když mi diagnostikovali skoliózu páteře a ortoped jí to doporučil, vyhrožoval, že bych mohla jít do škrobáku.
Takže pěkně na lžíci....já to zajídala jogurtem, jednou jogurt nebyl a to jsem se fakt poblila......do té doby jsme jedla prakticky všechny ryby, od té doby je mi z ryb na zvracení, tak max tresku a to jí ještě předtím máchám v mlíce.
Nakonec se mi páteř srovnala asi tím, že jsem začala jezdit na koni...krásné držení těla na na kontrolách u doktora to bylo lepší a lepší...
A nej bylo, když jsem pak jako dospělá byla na návštěvě u kamarádky a ta si utrhla kousek rohlíku, na to si nalila rybí tuk a snědla to...mě málem vypadly oči a ona prej...to je tak dobrý, chceš taky??....a velebnosti, jdu blejt.
Jsem ráda, že nejsem jediná, komu rybí tuk chutná.
Tresčí játra ve vlastním oleji, mňam!
I ten rybí tuk z lahvičky mi chutnal.

Varaxi
napsal(a):
Jsem ráda, že nejsem jediná, komu rybí tuk chutná.
Tresčí játra ve vlastním oleji, mňam!
I ten rybí tuk z lahvičky mi chutnal.
Mám to stejně. I když dneska by mi ten rybí tuk asi nechutnal. Ale tresčí játra si čas od času koupím a moc si pochutnám.

Tak něco na odlehčení.
Přání od Pepy Fouska
V lese řádí kůrovec
všude samá souška.
Ve městech zas viróza
je to těžká zkouška.
Až u ohně či u piva
budem sedět v kroužku,
vzpomeneme s nostalgií,
kdo jakou měl roušku.
Byly různých velikostí,
měly hezké vzory,
v ulicích jsme potkávali
maskované tvory .
Jeden jí měl ze šátku,
druhý z dámské vložky,
tak jak nám to nařídily
bezpečnostní složky.
Snad to nějak překonáme,
do kremace nejdeme,
určitě se s kamarády
zase všichni sejdeme.
Ať každému pěkný úsměv
zase zdobí líce,
hlavně aby všechno přežil
a měl zdravé plíce.
Zdraví to Vám nenahradí
seberyzí zlaťák,
nutnou dávku optimismu
Vám přeje váš parťák.
Pepa
Dotaz
napsal(a):
https://www.stoplusjednicka.cz/dulezity-prulom-vedci-konecne-popsali-specifickou-vuni-parkinsonovy-choroby
https://www.stoplusjednicka.cz/jak-poznat-parkinsonovou-chorobou-britka-umi-nemoc-rozpoznat-svym-cichem.
100+1 si pamatuju z detstvi, segra odebirala a ja jsem hltala zajimavosti. Nedavno jsem koukla na jejich web a on se z toho stal lifestyle magazin...
Zpravy vubec nectu, jen Science Daily, segment Dogs, FB a IG pouzivam vicemene uz jen pracovne a na zkouknuti The dog trainers academy a Canine research studies. Radio BBC6, doporucuji. TV nemam uz cca 16 let, nebavi mne. Ale zitra kouknu na CT2 v 8 vecer, je tam Pamet naroda.
Znami reknou, co je potreba dodrzovat v aktualni situaci (Praha, no...) a vic vedet nepotrebuji. A je klid.
A prave jsem se dozvedela, ze Musk, ktery z nudy vystreluje bordel do vesmiru, je pry vizionar. Tak to hodne pobavilo
ainu
napsal(a):
100+1 si pamatuju z detstvi, segra odebirala a ja jsem hltala zajimavosti. Nedavno jsem koukla na jejich web a on se z toho stal lifestyle magazin...
Zpravy vubec nectu, jen Science Daily, segment Dogs, FB a IG pouzivam vicemene uz jen pracovne a na zkouknuti The dog trainers academy a Canine research studies. Radio BBC6, doporucuji. TV nemam uz cca 16 let, nebavi mne. Ale zitra kouknu na CT2 v 8 vecer, je tam Pamet naroda.
Znami reknou, co je potreba dodrzovat v aktualni situaci (Praha, no...) a vic vedet nepotrebuji. A je klid.
A prave jsem se dozvedela, ze Musk, ktery z nudy vystreluje bordel do vesmiru, je pry vizionar. Tak to hodne pobavilo
A taky říkal, že má zřejmě C19.

Plošné testování na SK.
https://www.youtube.com/watch?v=NCOuyK-AEe8
neverend

XXX.XXX.213.247
Koronavirus je sice věc nepříjemná, ale vždycky si člověk musí uvědomit že může být daleko hůř. V kontextu to pak vypadá karanténa a vládní omezení jako naprosto krásný a bezstarostný podzim.
https://youtu.be/HjlahuHaSP0

rapotacka11
napsal(a):
https://www.extralife.cz/trendy/spatny-vyber-mazlicka-spanelsti-vedci-tvrdi-ze-covid-19-ohrozuje-hlavne-pejskare_53559.html
https://www.facebook.com/marketplace/item/842287196592044
v průběhu uzavření Španělska, tedy v období od března až do května
Myslím, že toto bude jeden z klíčových údajů, měli uzávěru a venčení bylo jednou z mála povolených věcí.
Dámy, s jednou z vás jsem teď prostřednictvím SZ řešila kadeřníka... Jak to děláte vy? Řada z vás je tu mladých, tak asi nemusíte řešit odrostlé šediny. Ale co třeba stříhání? Přijde mi fakt padlé na hlavu, jestli je pravda, že psí salóny jsou otevřené a kadeřnictví ne. Vždyť by šlo udělat objednávkový systém a uvnitř by vždy byla jen jedna zákaznice/zákazník, kteří by přišli na čas. Venku by se nikdo nehromadil, maximálně, pokud by nastal nějaký časový skluz, ale ten by asi nemusel být nějak dramatický.
fikovnice
napsal(a):
Dámy, s jednou z vás jsem teď prostřednictvím SZ řešila kadeřníka... Jak to děláte vy? Řada z vás je tu mladých, tak asi nemusíte řešit odrostlé šediny. Ale co třeba stříhání? Přijde mi fakt padlé na hlavu, jestli je pravda, že psí salóny jsou otevřené a kadeřnictví ne. Vždyť by šlo udělat objednávkový systém a uvnitř by vždy byla jen jedna zákaznice/zákazník, kteří by přišli na čas. Venku by se nikdo nehromadil, maximálně, pokud by nastal nějaký časový skluz, ale ten by asi nemusel být nějak dramatický.
Já se i normálně objednávám na čas a málokdy je tam současně 2 a více žen. Dvě kadeřnice. Barvu neřeším, šediny nemám takže 3 cm odrosty tmavěhnědé z platinové blond. Kamarád říkal že prý je to teď v módě. A konečky jsem si ostříhala sama. Akorát vzadu nic moc. Psa jsem stříhala strojkem (psím) to trvalo přes 2 hodiny. A přítele strojkem (lidským) to tak 30 minut. Na jaře jsem se obarvila barvou z drogerie a zničila si vlasy takže to fakt nikomu nedoporučím. Snad to brzy otevřou a to zas bude nával že to vyjde nejdřív po novém roce.

fikovnice
napsal(a):
barvu kupuju v obchodě a stříhání, nůžky na pitvu slepic, zrcadlo v ženské šatně na drůbežárně a je to :D

fikovnice
napsal(a):
Mám polodlouhé sestříhané vlasy s ofinou, takže zastřihuju ofinu, zbytek se rovnoměrně prodlužuje. Šediny mám, řeším to drogérkovými přelivy. Napatlu nejdřív jen na šedivé odrosty, po 15 minutách roztáhnu na celou délku vlasů. Tím se šedivé odrosty zamaskují, zbytek vlasů se natónuje do stejného odstínu. Přitom to neničí vlasy jako permanentní barva a postupně se to vymývá, takže až se otevřou salóny, bez problémů to kadeřnice přebarví.
Nejlíp mi na šedivkách drží Schwarzkopf Palette Color Shampoo, jen doporučuji u hnědých barev kupovat o něco světlejší odstíny, než plánujete výsledek. Zhruba o stupeň. A nepřekračovat dobu barvení.
Zbytek rodiny stříhám já, koupila jsem si nejlevnější kadeřnické nůžky pro domácí použití, doporučuji, je to úplně o něčem jiném, než nůžky na papír. https://bonky.cz/p/sada-profesionalnich-kadernickych-nuzek-julia/?gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8WkNoEUKKR8WAKD1WN_hgDFT5LAX5wp7MPP_9aTEFsg6w13mt0C4OAaArb9EALw_wcB

GAELLE
napsal(a):
Já se i normálně objednávám na čas a málokdy je tam současně 2 a více žen. Dvě kadeřnice. Barvu neřeším, šediny nemám takže 3 cm odrosty tmavěhnědé z platinové blond. Kamarád říkal že prý je to teď v módě. A konečky jsem si ostříhala sama. Akorát vzadu nic moc. Psa jsem stříhala strojkem (psím) to trvalo přes 2 hodiny. A přítele strojkem (lidským) to tak 30 minut. Na jaře jsem se obarvila barvou z drogerie a zničila si vlasy takže to fakt nikomu nedoporučím. Snad to brzy otevřou a to zas bude nával že to vyjde nejdřív po novém roce.
A jakou barvou jste si zničila vlasy? Protože já ty odrosty už nedávám, tak zvažuju koupit barvu od Loreal, ale tmavší, protože se chci vrátit ke své původní barvě. Šediny taky skoro nemám, ale mám ty vlasy už takové vícebarevné, tak bych to chtěla sjednotit.
Jinak vlasy mám delší, takže pořád v culíku a když to chci zkrátit, tak ustřihnu kus culíku, jinak to teď nejde, doma mě nikdo neostříhá.

napsal(a):
A jakou barvou jste si zničila vlasy? Protože já ty odrosty už nedávám, tak zvažuju koupit barvu od Loreal, ale tmavší, protože se chci vrátit ke své původní barvě. Šediny taky skoro nemám, ale mám ty vlasy už takové vícebarevné, tak bych to chtěla sjednotit.
Jinak vlasy mám delší, takže pořád v culíku a když to chci zkrátit, tak ustřihnu kus culíku, jinak to teď nejde, doma mě nikdo neostříhá.
Na sjednocení stačí ten přeliv. U permanentní barvy, pokud netrefíte přesně svůj odstín, vyrobíte další linii odrostů.
Pokud ale chcete vysloveně permanentní barvu, slyšela jsem hodně chvály na tuto https://www.dm.cz/garnier-olia-umeni-barveni-vlasu-505650
napsal(a):
Syoss i Loreal. Zesvětlení o 9 odstínů, krabičky jsem bohužel vyhodila takže přesné označení nevím. Ale předesílám že mám jemné vlasy a u kadeřnice musí vždy nejdřív odbarvit a teprve pak dává barvu. Vlasy mám středně hnědé. U normálních barev je asi Loreal nejlepší nebo Wella. Ale to zesvětlení musí fakt dělat kadeřnice zvlášť když je to o tolik odstínů.
napsal(a):
Mám polodlouhé sestříhané vlasy s ofinou, takže zastřihuju ofinu, zbytek se rovnoměrně prodlužuje. Šediny mám, řeším to drogérkovými přelivy. Napatlu nejdřív jen na šedivé odrosty, po 15 minutách roztáhnu na celou délku vlasů. Tím se šedivé odrosty zamaskují, zbytek vlasů se natónuje do stejného odstínu. Přitom to neničí vlasy jako permanentní barva a postupně se to vymývá, takže až se otevřou salóny, bez problémů to kadeřnice přebarví.
Nejlíp mi na šedivkách drží Schwarzkopf Palette Color Shampoo, jen doporučuji u hnědých barev kupovat o něco světlejší odstíny, než plánujete výsledek. Zhruba o stupeň. A nepřekračovat dobu barvení.
Zbytek rodiny stříhám já, koupila jsem si nejlevnější kadeřnické nůžky pro domácí použití, doporučuji, je to úplně o něčem jiném, než nůžky na papír. https://bonky.cz/p/sada-profesionalnich-kadernickych-nuzek-julia/?gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8WkNoEUKKR8WAKD1WN_hgDFT5LAX5wp7MPP_9aTEFsg6w13mt0C4OAaArb9EALw_wcB
to nebudou kadeřnické nůžky 2 kusy za 200
Já mám rádobykadeřnické asi za 500. Jinak pravé profi nůžky to jsou tisíce.
Nůžkama na papír se vlasy roztřepí a zničí.
napsal(a):
Já měla teď barvu Garnier a OK.
GAELLE
napsal(a):
Moje vlasy tohle asi neslyšely.
Šmrdlám si je nůžkama na papír každých čtrnáct dnů v délce, která mi vyhovuje (přesto jsou i tak pořád pomalu ale jistě delší a delší :D), protože jinak bych - bez toho pravidelného stříhání, už vymetala cestičky kudy chodím... a roztřepené a zničené je nemám.
GAELLE
napsal(a):
No, já normálně chodím do řetězce Klier a tam objednávací systém nemají. Ale tak by ho holt zavedli, za mě by to takto klidně šlo...
A mimochodem, zajímalo by mě, jak si vedou soukromé kadeřnice třeba na vesnicích, co ještě třeba musí platit drahý pronájem prostor... V té "naší" vesnici se kadeřnice (na niž teď myslím) bojí chodit i stříhat ke klientkám domů. Ale má manžela, který ji finančně podrží. Kdo tady tu finanční podporu nemá, tak toho je mi nesmírně líto!

nůžkama na papír to jde akorát blbě a člověk má tu ofinu pak křivou. ty nůžky na slepice jsou v tomhle dokonalé, ostré.

fikovnice
napsal(a):
Nůžky na slepice....nechcete vložit foto? Já se tu chechtám!
normální chirurgické rovné, hrotnato-tupé. asi 16 cm.
Atheira
napsal(a):
Šmrdlám si je nůžkama na papír každých čtrnáct dnů v délce, která mi vyhovuje (přesto jsou i tak pořád pomalu ale jistě delší a delší :D), protože jinak bych - bez toho pravidelného stříhání, už vymetala cestičky kudy chodím... a roztřepené a zničené je nemám.
tak to budte ráda. máte zřejmě kvalitní a nebarvené vlasy.

fikovnice
napsal(a):
No je pravda, že jedny chirurgické mám doma také... Stříhám s nimi kdeco a mám pocit, že se snad vůbec netupí .
Mě dostalo to, že jde o "nůžky na slepice"!
no, jsou to nůžky na slepice, no. to je jejich běžná práce.
ale vlasy stříhají taky.
GAELLE
napsal(a):
tak to budte ráda. máte zřejmě kvalitní a nebarvené vlasy.
Obarvila jsem je celé jen jednou, na konci základky. Na červeno a na truc milé máti u kadeřnice nechala ještě přes metr vlasů... Později už jsem byla decentnější. Podbarvení na malinově růžovou. Ten odstín byl ale opravdu boží, na ten ráda vzpomínám. Chodila jsem si to nechávat dobarvovat, ale bylo to potřeba taak často. Tolik času jsem tomu obětovat nechtěla a moje kapesné plakalo!

GAELLE
napsal(a):
Syoss i Loreal. Zesvětlení o 9 odstínů, krabičky jsem bohužel vyhodila takže přesné označení nevím. Ale předesílám že mám jemné vlasy a u kadeřnice musí vždy nejdřív odbarvit a teprve pak dává barvu. Vlasy mám středně hnědé. U normálních barev je asi Loreal nejlepší nebo Wella. Ale to zesvětlení musí fakt dělat kadeřnice zvlášť když je to o tolik odstínů.
To máte hodně zesvětlene, to bych si taky doma dělat netroufla. Já se v létě nějak nechala zlákat na blond, použila jsem teda přírodní barvu Hairwonder, ale chytlo to hrozně do žluta, neslušelo mně to a chemii jsem na to nechtěla dávat. Takže se vracím ke své barvě a už nebudu experimentovat.

napsal(a):
Na sjednocení stačí ten přeliv. U permanentní barvy, pokud netrefíte přesně svůj odstín, vyrobíte další linii odrostů.
Pokud ale chcete vysloveně permanentní barvu, slyšela jsem hodně chvály na tuto https://www.dm.cz/garnier-olia-umeni-barveni-vlasu-505650
Děkuju, asi ji teda zkusím. Koukala jsem na ni, ale bez zkušeností někoho jiného jsem neměla odvahu. Ony kadeřnice to domácí barvení moc nedoporučují, že to fakt ničí vlasy.
napsal(a):
To máte hodně zesvětlene, to bych si taky doma dělat netroufla. Já se v létě nějak nechala zlákat na blond, použila jsem teda přírodní barvu Hairwonder, ale chytlo to hrozně do žluta, neslušelo mně to a chemii jsem na to nechtěla dávat. Takže se vracím ke své barvě a už nebudu experimentovat.
A tak jestli se vracíte k tmavší, nepřemýšlela jste o henně? To je taky přírodní alternativa. Sestra se tím už roky barví a je ohromně spokojená.

Atheira
napsal(a):
A tak jestli se vracíte k tmavší, nepřemýšlela jste o henně? To je taky přírodní alternativa. Sestra se tím už roky barví a je ohromně spokojená.
Já taky, jsem spokojená s tou z Lush (ale šediny nezakryje - když na nich henna chytne, tak jsou většinou v trochu jiném odstínu, je to takové “melírované”). Jen je potřeba vědět, že se nesmí kombinovat s chemickými barvami, protože potom henna chytne zeleně. Měl by tam být odstup alespoň šest týdnů.
napsal(a):
Já taky, jsem spokojená s tou z Lush (ale šediny nezakryje - když na nich henna chytne, tak jsou většinou v trochu jiném odstínu, je to takové “melírované”). Jen je potřeba vědět, že se nesmí kombinovat s chemickými barvami, protože potom henna chytne zeleně. Měl by tam být odstup alespoň šest týdnů.
Třeba konkrétně mojí ségře nedržela každá ani bez šedin. Musela si taky najít osvědčené.
Ale i když pak už měla svoje zajeté, dostala doporučení na tuhle https://www.nuspring.cz/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-tmave-hneda-4317.html?artnr=4317&sizenr=4317&gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8WodL3-JpbTOxKkGC939UCAfxOwbQHcofLXLReHdbdF4qr2KyJtvGgaAvkZEALw_wcB právě od paní, co tím barví i šediny a už ji doporučují úplně všude a všem, že je prý nejlepší.
Já to z vlastní zkušenosti říct sice nemůžu, takže jen tlumočím, co říkají, ale prý i ty šediny tahle doopravdy dá.
Edit: teď koukám, že kecám, hledala jsem hennu téhle značky a našla něco jinýho... No, každopádně... i tohle by asi mohla být možnost. Co se Khadi kosmetiky týče, tak za mě z toho, co jsem vyzkoušela,

Atheira
napsal(a):
Možná je teď ta pravá doba ji vyzkoušet, když se moc nechodí ven. :-)
Jsem se toho vždycky bála, co mi to na té hlavě udělá a neměla jsem nikdy odvahu.

napsal(a):
Jsem se toho vždycky bála, co mi to na té hlavě udělá a neměla jsem nikdy odvahu.
Já ji před mnoha léty používala. Neudělala žádnou katastrofu, ale taky nepřekryla šediny. Ale možná záleží i na vlasech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107
Atheira
napsal(a):
Třeba konkrétně mojí ségře nedržela každá ani bez šedin. Musela si taky najít osvědčené.
Ale i když pak už měla svoje zajeté, dostala doporučení na tuhle https://www.nuspring.cz/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-tmave-hneda-4317.html?artnr=4317&sizenr=4317&gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8WodL3-JpbTOxKkGC939UCAfxOwbQHcofLXLReHdbdF4qr2KyJtvGgaAvkZEALw_wcB právě od paní, co tím barví i šediny a už ji doporučují úplně všude a všem, že je prý nejlepší.
Já to z vlastní zkušenosti říct sice nemůžu, takže jen tlumočím, co říkají, ale prý i ty šediny tahle doopravdy dá.
Edit: teď koukám, že kecám, hledala jsem hennu téhle značky a našla něco jinýho... No, každopádně... i tohle by asi mohla být možnost. Co se Khadi kosmetiky týče, tak za mě z toho, co jsem vyzkoušela,
Vsecko co se bezne kupuje v drogerkach je smejd. Aby to fungovalo vsem davaj tam x procent neceho ted bych kecala jestli peroxidu ci ceho. 12-15% klidne. Kadernice ty samy barvy delaj treva jen s 3-5% proto uz se srackama z krámu fakt nebarvim a prestala jsem i ppuzivat bezne dostupne sampony. Nedam dopustit na specialy od kadernic ktery sice litr stoji ctyri kila ale vydrzi mi rok skoro. K ni jdu na strih a barvu dvakrat do roka a drzi to a staci bohate 😉

Z hodně krátkých vlasů jsem si nechala narůst dlouhé- prostě změna , chci mít i jiné fotky, už druhý rok, takže každoměsíční lítání k holičovi(mě stačil pánský na sucho) mi odpadlo, tak na jaře a teď při druhé vlně mi nic nechybí , nebarvím neb i ve věku 47, kdy už jsou šediny běžné je nemám..... to byl taky důvod, nechat si narůst naposled zase vlasy, že nešedivím...jenže jsem se asi tím rouhala(že nešedivím) a udělaly se mi dvě plešky(jedna viditelně vzadu na konci pěšinky, no hned strašný stres..... ale již vše zažehnáno, vlasy rostou jako když je pohnojím a to hnojím o sto šest...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vsecko co se bezne kupuje v drogerkach je smejd. Aby to fungovalo vsem davaj tam x procent neceho ted bych kecala jestli peroxidu ci ceho. 12-15% klidne. Kadernice ty samy barvy delaj treva jen s 3-5% proto uz se srackama z krámu fakt nebarvim a prestala jsem i ppuzivat bezne dostupne sampony. Nedam dopustit na specialy od kadernic ktery sice litr stoji ctyri kila ale vydrzi mi rok skoro. K ni jdu na strih a barvu dvakrat do roka a drzi to a staci bohate 😉
Asi dík za info, ale pro mě absolutně k nepotřebě a zcela mimo to, o čem píšu.
Já bych si třeba na vlasy nekydla žádnou chemickou srajdu, ať už třeba speciální profi řadu.
Roky jsem si barvila vlasy sama doma. Nejdříve obyč barvami z drogérky, později jsem si začala objednávat barvy z netu, ale takové, které byly dostupné všem (ne pro profesionální kadeřnice), nevím, zda byly lepší, ale pro mě lepší odstín, hodně zářivé . Jednou za hodně dlouhou dobu jsem akorát zašla na zastřihnutí konečků.
Pak jsem se jednou nechala obarvit u kadeřnice, která mi slibovala ještě výraznější barvu, ale že mě bude muset nejdříve odbarvit, aby to lépe chytlo, prý má "šetrný" odbarvovač. No barva chytla krásně, ale vlasy v prd.... Měla jsem vlasy pomalu po zadek a pak mi postupně začaly padat chuchvalce vlasů a skončila jsem s vlasama kousek pod ramena, které byly jako chemlon, vata... V ten okamžik jsem po druhé navštívila kadeřnici, tentokrát proto, aby mi vlasy vzala hodně na krátko, protože ty už by se neuzdravily.
No a zároveň jsem se od té doby začala barvit jen Hennou (ne z drogerky, ale kvalitní z netu). Vlasy začali růst, daly se do kupy. Zrovna dneska jsem si po dlouhé době (myslím, že víc jak po roce) obarvila vlasy chemickou barvou - ale to jen proto, že ta henna vám nezaručí stejnou barvu po celé hlavě, a já už to měla dost odlišné, tak jen abych to zase trochu sjednotila, no a při té příležitosti si zase chvíli užila výraznější barvy , teď zase minimálně rok nechci vidět chemickou barvu, ale jen Hennu.
Jo a k šedinám - mám je cca od 19ti let, a to docela dost
A co se stříhání týče - konečky si stříhám doma, podle nějakého videa "jednorožce" z youtube
Jo a k Henně - používala jsem dlouho Khadí, byla dobrá ale měla jsem suché vlasy, ale mám je suché i normálně. Pak jsem přešla na Voono, to samé, jen se mi víc líbil odstín barvy. Nakonec používám Cultivators nebo tak nějak a je to lepší. Nejdříve jsem používala klasickou Hennu, bezbarvou. Později barvy Cooper, wine red, krom toho přidávám červenou papriku a zalévám ibiškovým čajem a dávám trošku jablečného octa, aby to bylo více do červena. Šediny mi spolehlivě překryly všechny uvedené značky.

marcelaamax
napsal(a):
Roky jsem si barvila vlasy sama doma. Nejdříve obyč barvami z drogérky, později jsem si začala objednávat barvy z netu, ale takové, které byly dostupné všem (ne pro profesionální kadeřnice), nevím, zda byly lepší, ale pro mě lepší odstín, hodně zářivé . Jednou za hodně dlouhou dobu jsem akorát zašla na zastřihnutí konečků.
Pak jsem se jednou nechala obarvit u kadeřnice, která mi slibovala ještě výraznější barvu, ale že mě bude muset nejdříve odbarvit, aby to lépe chytlo, prý má "šetrný" odbarvovač. No barva chytla krásně, ale vlasy v prd.... Měla jsem vlasy pomalu po zadek a pak mi postupně začaly padat chuchvalce vlasů a skončila jsem s vlasama kousek pod ramena, které byly jako chemlon, vata... V ten okamžik jsem po druhé navštívila kadeřnici, tentokrát proto, aby mi vlasy vzala hodně na krátko, protože ty už by se neuzdravily.
No a zároveň jsem se od té doby začala barvit jen Hennou (ne z drogerky, ale kvalitní z netu). Vlasy začali růst, daly se do kupy. Zrovna dneska jsem si po dlouhé době (myslím, že víc jak po roce) obarvila vlasy chemickou barvou - ale to jen proto, že ta henna vám nezaručí stejnou barvu po celé hlavě, a já už to měla dost odlišné, tak jen abych to zase trochu sjednotila, no a při té příležitosti si zase chvíli užila výraznější barvy , teď zase minimálně rok nechci vidět chemickou barvu, ale jen Hennu.
A co se stříhání týče - konečky si stříhám doma, podle nějakého videa "jednorožce" z youtube
Jo a k Henně - používala jsem dlouho Khadí, byla dobrá ale měla jsem suché vlasy, ale mám je suché i normálně. Pak jsem přešla na Voono, to samé, jen se mi víc líbil odstín barvy. Nakonec používám Cultivators nebo tak nějak a je to lepší. Nejdříve jsem používala klasickou Hennu, bezbarvou. Později barvy Cooper, wine red, krom toho přidávám červenou papriku a zalévám ibiškovým čajem a dávám trošku jablečného octa, aby to bylo více do červena. Šediny mi spolehlivě překryly všechny uvedené značky.
A jakou hennu teda poradíte? Už jsem se rozhodla, že teda do toho půjdu.
napsal(a):
A jakou hennu teda poradíte? Už jsem se rozhodla, že teda do toho půjdu.
Já jsem třeba mezi Khadí a Voono neviděla rozdíl. Jen Voono nabízí odstín Wine red, který Khadí nemá. Jinak bych řekla, že byly srovnatelné a obě dobré :-) . Jen prostě já mám hrozně suché vlasy i normálně a přišlo mi, že tohle mi je ještě vysoušelo. I přesto, že používám různé přírodní kůry a masky a tak. Ta Cultivator asi tak nevysouší, ale pokud nemáte problém se suchými vlasy, tak bych šla klidně do Khadí nebo Voono.
https://www.liftea.cz/kosmetika/pece-o-vlasy/prirodni-barvy-na-vlasy/cultivator-100-prirodni-barva-na-vlasy-14-wine?gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8VSotWVUaX7-miARlI8Sjpi57Ta8QCpxDWEKou5SYMTlxU-Ef9IYiIaAhA-EALw_wcB
Já aktuálně používám tuhle.
Jsem na FB ve skupině Barvíme se Hennou (nebo tak nějak) a každý tam má oblíbenou jinou značku, takže je to asi dost individuální a chce to zkoušet :-) .
Jo, jen se připravte na to, že ze začátku vám to bude na vlasech hrozně smrdět , no smrdět, není to sice chemie, ale ucítíte něco jako mokré seno , ještě pár dní po nabarvení, ale dá se to. A když už budete barvit Hennou, tak se i doporučuje rovnou používat přírodní šampony a kondicionéry.
Strašně rychle mi rostou vlasy. Přibarvování odrostů jsem musela dělat snad pořád. Tak jsem se na to před 10 roky vykašlala a mám takovou barvu vlasů, za jakou bývalá kolegyně v práci, platila kadeřnici 600,- za jednu úpravu.
Při minulé vlně C19 jsem stihla kadeřnici den před zavřením a teď na podzim jsem vběhla do holičství a paní mi to sestřihla, jak to šlo, abych nevypadala jak mukl.
No nemám já to štěstí?
Napsala jsem příspěvek a kouknu na FB a co nevidím?!
https://www.gr7.cz/?utm_source=facebook&utm_medium=propagace_webu&fbclid=IwAR3atgCWNhQ2lSc-XM4qAcKkQWIWM2uEYR7qsJ5zFH9PLLqGqQZQdLJD2xA

marcelaamax
napsal(a):
Já jsem třeba mezi Khadí a Voono neviděla rozdíl. Jen Voono nabízí odstín Wine red, který Khadí nemá. Jinak bych řekla, že byly srovnatelné a obě dobré :-) . Jen prostě já mám hrozně suché vlasy i normálně a přišlo mi, že tohle mi je ještě vysoušelo. I přesto, že používám různé přírodní kůry a masky a tak. Ta Cultivator asi tak nevysouší, ale pokud nemáte problém se suchými vlasy, tak bych šla klidně do Khadí nebo Voono.
https://www.liftea.cz/kosmetika/pece-o-vlasy/prirodni-barvy-na-vlasy/cultivator-100-prirodni-barva-na-vlasy-14-wine?gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8VSotWVUaX7-miARlI8Sjpi57Ta8QCpxDWEKou5SYMTlxU-Ef9IYiIaAhA-EALw_wcB
Já aktuálně používám tuhle.
Jsem na FB ve skupině Barvíme se Hennou (nebo tak nějak) a každý tam má oblíbenou jinou značku, takže je to asi dost individuální a chce to zkoušet :-) .
Jo, jen se připravte na to, že ze začátku vám to bude na vlasech hrozně smrdět , no smrdět, není to sice chemie, ale ucítíte něco jako mokré seno , ještě pár dní po nabarvení, ale dá se to. A když už budete barvit Hennou, tak se i doporučuje rovnou používat přírodní šampony a kondicionéry.
Já používám právě jen přírodní šampony a kondicionery, už asi 3 roky. Akorát jednou za čas změním značku. Teď v zimě by možná ani to vysušení hennou nemuselo vadit, dost se mně mastí vlasy. Přitom v létě je mám spíš suché a občas se mně dělají i lupy. Ale ty právě ty přírodní šampony to hodně eliminovaly.

GAELLE
napsal(a):
Proto píšu pro domácí použití, na občasné stříhání super. Když přišly, byly ostré jak břitva, omylem jsem si s nimi "uřízla" pramen vlasů, o který jsem jen zavadila.

fikovnice
napsal(a):
A nevíte, je tedy pravda, že psí salóny jsou otevřené? Tuším tím argumentoval někdo v poslanecké sněmovně... Ale nikdy jsme s našimi vestaji v psím salónu nebyli a ani to neplánujeme! Jen mě to zajímá, protože pokud je to pravda, tak je fakt nesmyslné, že kadeřnictví jsou zavřená.
Jsou otevřené, ale smí tam jen pes bez páníčka.

Atheira
napsal(a):
To bude zřejmě tím, že máte hodne kvalitní vlasy a stříháte je extrémě často. Ty nůžky na papír vlas sežvejknou a poškodí, ale viditělně se to roztřepí až po nějaké době. U vás to evidentně nestíhají.
Neměřila jste někdy, jak rychle vám to roste?
napsal(a):
To bude zřejmě tím, že máte hodne kvalitní vlasy a stříháte je extrémě často. Ty nůžky na papír vlas sežvejknou a poškodí, ale viditělně se to roztřepí až po nějaké době. U vás to evidentně nestíhají.
Já teda teď co si stříhám vlasy podle toho jednorožce, cca ten rok, tak to taky stříhám nůžkami na papír a taky se mi nezdá, že bych po tom měla zničené vlasy. A to já opravdu hodně kvalitní vlasy nemám . Předtím jsem to měla fakt jak vatu, bála jsem se že mi to vypadá všechno, po tom co jsem to dala na krátko, stříhala nůžkami na papír a barvila hennou, se vlasy dost zlepšily a jsou zase jako dřív

napsal(a):
Já používám právě jen přírodní šampony a kondicionery, už asi 3 roky. Akorát jednou za čas změním značku. Teď v zimě by možná ani to vysušení hennou nemuselo vadit, dost se mně mastí vlasy. Přitom v létě je mám spíš suché a občas se mně dělají i lupy. Ale ty právě ty přírodní šampony to hodně eliminovaly.
Osobně nemám zkušenost, že by henna vysušovala, spíše naopak, vlasy se “obalí”, nevím, jak to lépe napsat. Když se podíváte na složení té mé, tak významnou část tvoří kakaové máslo. :-)
https://cz.lush.com/products/henna-barvy-na-vlasy/henna-brun
Edit: Vy jste mě tady tak navnadily, že si asi zítra hodím na hlavu červenou.
napsal(a):
Osobně nemám zkušenost, že by henna vysušovala, spíše naopak, vlasy se “obalí”, nevím, jak to lépe napsat. Když se podíváte na složení té mé, tak významnou část tvoří kakaové máslo. :-)
https://cz.lush.com/products/henna-barvy-na-vlasy/henna-brun
Edit: Vy jste mě tady tak navnadily, že si asi zítra hodím na hlavu červenou.
No, já jsem to vysušování řešila už na skupině ve FB a teda dost ženských mi tam psalo ,že má stejný problém. Ale ono to ve skutečnosti není vysušování jako takové, ono se teprve po tom co nepoužíváte chemii pořádně projeví to, jaké máte vlasy, a já je mám suché . Jenže dokud jsem používala chemii, tak ta to maskovala a na první pohled se zdálo, že mám krásné zdravé vlasy (až do toho incidentu u kadeřnice).
Jinak Lush mám už dlouho v plánu vyzkoušet, jen se bojím té přípravy, strouháte ji?

marcelaamax
napsal(a):
No, já jsem to vysušování řešila už na skupině ve FB a teda dost ženských mi tam psalo ,že má stejný problém. Ale ono to ve skutečnosti není vysušování jako takové, ono se teprve po tom co nepoužíváte chemii pořádně projeví to, jaké máte vlasy, a já je mám suché . Jenže dokud jsem používala chemii, tak ta to maskovala a na první pohled se zdálo, že mám krásné zdravé vlasy (až do toho incidentu u kadeřnice).
Jinak Lush mám už dlouho v plánu vyzkoušet, jen se bojím té přípravy, strouháte ji?
To máte asi pravdu, ale přiznám se, že já mám po této henně na pohled mnohem kvalitnější vlasy než běžně. Na druhou stranu, mám vlasy v takovém “normálním” stavu, nepoškozené. Největší efekt jsem u sebe viděla u čokoládové, červené a kaštanové. Případně dělám experimenty, kdy ty odstíny v různém poměru míchám. Nemile mě překvapila pouze černá (noir), od které jsem očekávala temně hnědou, a ona potvora mi ztmavila vlasy sotva o odstín, vůbec mi to nechytlo.
Já ji strouhám na jemné straně struhadla, a pak rozmíchám v teplé vodě (tak teplé, jak snesu na hlavě - čím víc, tím líp) na kaši, od oka. Aby to šlo napatlat, ale zároveň to úplně nestékalo. A pak si to před zrcadlem na namočené vlasy nanesu na vlasy. Nedělám to dokonale, protože si na to pak dávám jednorázovou koupací čepici a ručník, takže jak je to v teple, to máslo a oleje povolí a drobné nedokonalosti při nanášení zmizí. Nechávám si to na hlavě o hodně déle oproti návodu - optimální je (pro mě) cca patnáct hodin, ale to se mi obvykle nepoštěstí, takže většinou si to smyju po devíti hodinách. Normálně šamponem ve vaně (v předklonu nad vanou si opatrně sundám tu čepici, abych neměla špinavou celou koupelnu), myju alespoň dvakrát (dokud se nepřestane dělat zelená pěna). Trvá cca den, než se barva ustálí - odstín se může trochu změnit.
Jinak nanáším to v chirurgických rukavicích a beru si nějaké staré oblečení, protože když se ušpiní, špatně se pere. Kůži kolem linie vlasů ničím nemažu, nikdy mi žádné šmouhy nezůstaly. Připravte se na charakteristickou vůni (někomu to nevoní).

sisi58
napsal(a):
Napsala jsem příspěvek a kouknu na FB a co nevidím?!
https://www.gr7.cz/?utm_source=facebook&utm_medium=propagace_webu&fbclid=IwAR3atgCWNhQ2lSc-XM4qAcKkQWIWM2uEYR7qsJ5zFH9PLLqGqQZQdLJD2xA
To je dobrá blbost. Do již odrostlých šedivých vlasů podle mě nemá melanin jak vlézt, i když by se skutečně začal tvořit. Takže jejich slibovanému efektu do týdne poněkud nevěřím. A tomu chlapovi to slušelo víc před než po!
Jdu rozmíchat přeliv, už to mám taky odrostlé a v tmavých vlasech ty šedivky přímo svítí
JJ "vůni" znám, přes rok se tím barvím , já se ptala jen na tu konkrétní značku, protože ta je jako jediná vcelku a strouhá se :-)
Jinak postupuji při barvení podobně, akorát jsem začala směs míchat den dopředu, do druhého dne nechám odstát a pak nanáším studené. Ale to jen proto, že jsem vykoumala, že pak je barva víc do červena.

napsal(a):
To máte asi pravdu, ale přiznám se, že já mám po této henně na pohled mnohem kvalitnější vlasy než běžně. Na druhou stranu, mám vlasy v takovém “normálním” stavu, nepoškozené. Největší efekt jsem u sebe viděla u čokoládové, červené a kaštanové. Případně dělám experimenty, kdy ty odstíny v různém poměru míchám. Nemile mě překvapila pouze černá (noir), od které jsem očekávala temně hnědou, a ona potvora mi ztmavila vlasy sotva o odstín, vůbec mi to nechytlo.
Já ji strouhám na jemné straně struhadla, a pak rozmíchám v teplé vodě (tak teplé, jak snesu na hlavě - čím víc, tím líp) na kaši, od oka. Aby to šlo napatlat, ale zároveň to úplně nestékalo. A pak si to před zrcadlem na namočené vlasy nanesu na vlasy. Nedělám to dokonale, protože si na to pak dávám jednorázovou koupací čepici a ručník, takže jak je to v teple, to máslo a oleje povolí a drobné nedokonalosti při nanášení zmizí. Nechávám si to na hlavě o hodně déle oproti návodu - optimální je (pro mě) cca patnáct hodin, ale to se mi obvykle nepoštěstí, takže většinou si to smyju po devíti hodinách. Normálně šamponem ve vaně (v předklonu nad vanou si opatrně sundám tu čepici, abych neměla špinavou celou koupelnu), myju alespoň dvakrát (dokud se nepřestane dělat zelená pěna). Trvá cca den, než se barva ustálí - odstín se může trochu změnit.
Jinak nanáším to v chirurgických rukavicích a beru si nějaké staré oblečení, protože když se ušpiní, špatně se pere. Kůži kolem linie vlasů ničím nemažu, nikdy mi žádné šmouhy nezůstaly. Připravte se na charakteristickou vůni (někomu to nevoní).
Umí henna i studenou hnědou?
Myslela jsem, že má vždycky teplé odstíny a vy píšete i o čokoládové...
https://www.khadi.cz/cz/page/0/vzornik-rostlinnych-barev-na-vlasy-khadi.html?detail=2513
https://www.khadi.cz/cz/page/2505/ukazky-barveni.html
Mrkněte třeba tady. Ona vyloženě henna, bez ničeho, vám barvu vlasů ani moc nezmění. Myslím, že tmavou barvu vůbec. Maximálně trošku odlesk do zrz... Ale pak jsou henny s různými "přísadami", které už barvu můžou změnit. Jo jen bych asi upozornila, že pokud si dáte nějakou tmavší hennu, tak už to pak hennou nikdy nestáhnete na svetlejší. A celkově prostě henna (ani ta s přísadama) vám vlasy nezesvětlí.

napsal(a):
Viz Marcela + každému to chytne trochu jinak. Čokoládovou jsem mínila tuto: https://cz.lush.com/products/henna-barvy-na-vlasy/henna-brun
A tady vidíte, jak různě to lidem chytá: https://www.google.com/search?q=lush+brun+before+after&client=safari&hl=cs-cz&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTpaKB65XtAhUGxoUKHS-pDhIQ_AUoAXoECCQQAQ&biw=375&bih=553
Je potřeba přijmout fakt, že s hennou bude výsledek vždycky do jisté míry překvapení.

marcelaamax
napsal(a):
https://www.khadi.cz/cz/page/0/vzornik-rostlinnych-barev-na-vlasy-khadi.html?detail=2513
https://www.khadi.cz/cz/page/2505/ukazky-barveni.html
Mrkněte třeba tady. Ona vyloženě henna, bez ničeho, vám barvu vlasů ani moc nezmění. Myslím, že tmavou barvu vůbec. Maximálně trošku odlesk do zrz... Ale pak jsou henny s různými "přísadami", které už barvu můžou změnit. Jo jen bych asi upozornila, že pokud si dáte nějakou tmavší hennu, tak už to pak hennou nikdy nestáhnete na svetlejší. A celkově prostě henna (ani ta s přísadama) vám vlasy nezesvětlí.
Tmavě hnědé nepřebarví, ale ty šedivé ano.
Ale koukám, že šedivé se barví dvoufázově. Tak nevím, bojím se, že by to nedopadlo a pak to 6 týdnů nepůjde ničím překrýt.
napsal(a):
Ale koukám, že šedivé se barví dvoufázově. Tak nevím, bojím se, že by to nedopadlo a pak to 6 týdnů nepůjde ničím překrýt.
Niky jsem to dvoufázově nebarvila, barvím to klasicky jako normální barvu, nejdřív to napatlám ke kořínkům, pak jedu celé prameny... A šediny mi to zakryje. Je ale pravda, že na ty šediny barva chytá trochu jinak a máte to pak takové jako promelírované, je to vidět hodně zblízka, jinak bych neřekla.
No ale pokud dáte nějakou hodně světlou, tak bych se právě bála, že na šedinách bude fakt úplně svítit a zbytek zůstane tmavý.

marcelaamax
napsal(a):
Niky jsem to dvoufázově nebarvila, barvím to klasicky jako normální barvu, nejdřív to napatlám ke kořínkům, pak jedu celé prameny... A šediny mi to zakryje. Je ale pravda, že na ty šediny barva chytá trochu jinak a máte to pak takové jako promelírované, je to vidět hodně zblízka, jinak bych neřekla.
No ale pokud dáte nějakou hodně světlou, tak bych se právě bála, že na šedinách bude fakt úplně svítit a zbytek zůstane tmavý.
Díky, ráda bych to někdy vyzkoušela, ale zatím nemám odvahu exerimentovat. Asi si to nechám na léto, aspoň s tím nezadělám půl baráku
napsal(a):
Ano, teď je doba na experimentování. Já šla také do barvy, které bych se za normálních okolností poněkud bála!
marcelaamax
napsal(a):
Marci a jakou řadu/značku barvy sis objednávala po netu?

fikovnice
napsal(a):
Ano, teď je doba na experimentování. Já šla také do barvy, které bych se za normálních okolností poněkud bála!
A jak to dopadlo? Já mám teď na hlavě napatlanou svojí nudnou středně hnědou, za chvíli jdu smývat

barvím khadí, šediny obarví, i když světleji, ale nedělám ono dvoufázové barvení šedin.
fajn je popelavě hnědá (nevím zda by to splňovalo "studeně hnědá"? ono podstatná bude barva vlasů, ta ovlivňuje výsledek)

napsal(a):
barvím khadí, šediny obarví, i když světleji, ale nedělám ono dvoufázové barvení šedin.
fajn je popelavě hnědá (nevím zda by to splňovalo "studeně hnědá"? ono podstatná bude barva vlasů, ta ovlivňuje výsledek)
Mám svoji barvu právě studenou středně hnědou, ale taky už výrazněji šedivím. Na jaře jsem díky koroně přešla na domácí barvení přelivem, zjistila jsem, že to na překrytí šedin stačí. Teď postupně zesvětluji použité odstíny, napadlo mě, že by z toho časem mohl vzniknout přirozený melír tón v tónu.
Pokud by se s henou dalo docílit téhož, bylo by to fajn. Té chemie je kolem nás i tak dost, tak proč si další patlat na hlavu, kdyby existovala vyhovující alternativa.
Ještě mám otázku - někdo tady zmiňoval, že henna vysušuje vlasy. Nekrepatí to potom? Moje vlasy k tomu mají sklony. Teď jsem konečně našla, co na ně funguje, tak abych si to zase nerozhodila.
napsal(a):
Jenom ten jeden rok, kdy jsem se v červenci nechala ostříhat na délku lehce nad ramena, jsem mohla porovnat asi největší rozdíl, že za rok tou samou dobou jsem měla vlasy pod půlku zad, jak kdybych neostříhala takový obrovský kus docela nedávno.
Vlastně, čím je to delší, tím to roste pomaleji, ale každé ty dva týdny vždycky aspoň 5cm vezmu a na délce to ve výsledku nepoznám.
I z toho důvodu jsem nikdy vlasy vlastně pravidelně nebarvila (až na tu snahu s tou barvou ve spodní části vlasů, ale i to nešlo, protože třeba culíky a tak, tam to bylo vidět), protože jsem nebyla schopná nějakým způsobem zvládnout ty odrosty.
Ale jako s tou kvalitou nevím... třeba moje kamarádky jsou všechny tmavovlasé a mají vlasy úplně jiné. Silnější. Já mám oproti nim o dost jemnější. Třeba i moje ségra je tmavovlasá a ta má hustý, pevný, ale zároveň takový hrozně neposedný a třapatý... jako děti jsme jí říkaly Hagrid.
Nemyslím si, že bych měla vlasy až tak kvalitní, ale asi máte pravdu, že se jenom nestíhají zničit.
edit: ještě toto:Ještě mám otázku - někdo tady zmiňoval, že henna vysušuje vlasy. Nekrepatí to potom? Moje vlasy k tomu mají sklony. Teď jsem konečně našla, co na ně funguje, tak abych si to zase nerozhodila.
Třeba právě ta moje sestra, co jsem tu psala o jejích vlasech, kterým jsme taky rádi říkali chapadla nebo hřebíky :D, tak právě jedině po henně od Khadí konkrétně je zas měla takové lepší, lesklejší a ne tak tvrdé.

marcelaamax
napsal(a):
Teda já musím říct, že docela koukám kolik lidí tu používá hennu . Protože v běžném životě znám jen jednu kamarádku, která to doporučila mě a pak jednu, které jsem to zase doporučila já. Jinak nikoho .
Oni všichni používají ty chemikálie, hlavně ti starší. Tchýně dopadla tak, že z těch chemických skoro oplešatěla a dnes je radši dobrovolně šedivá.

Atheira
napsal(a):
Jenom ten jeden rok, kdy jsem se v červenci nechala ostříhat na délku lehce nad ramena, jsem mohla porovnat asi největší rozdíl, že za rok tou samou dobou jsem měla vlasy pod půlku zad, jak kdybych neostříhala takový obrovský kus docela nedávno.
Vlastně, čím je to delší, tím to roste pomaleji, ale každé ty dva týdny vždycky aspoň 5cm vezmu a na délce to ve výsledku nepoznám.
I z toho důvodu jsem nikdy vlasy vlastně pravidelně nebarvila (až na tu snahu s tou barvou ve spodní části vlasů, ale i to nešlo, protože třeba culíky a tak, tam to bylo vidět), protože jsem nebyla schopná nějakým způsobem zvládnout ty odrosty.
Ale jako s tou kvalitou nevím... třeba moje kamarádky jsou všechny tmavovlasé a mají vlasy úplně jiné. Silnější. Já mám oproti nim o dost jemnější. Třeba i moje ségra je tmavovlasá a ta má hustý, pevný, ale zároveň takový hrozně neposedný a třapatý... jako děti jsme jí říkaly Hagrid.
Nemyslím si, že bych měla vlasy až tak kvalitní, ale asi máte pravdu, že se jenom nestíhají zničit.
edit: ještě toto:Ještě mám otázku - někdo tady zmiňoval, že henna vysušuje vlasy. Nekrepatí to potom? Moje vlasy k tomu mají sklony. Teď jsem konečně našla, co na ně funguje, tak abych si to zase nerozhodila.
Třeba právě ta moje sestra, co jsem tu psala o jejích vlasech, kterým jsme taky rádi říkali chapadla nebo hřebíky :D, tak právě jedině po henně od Khadí konkrétně je zas měla takové lepší, lesklejší a ne tak tvrdé.
To si děláte srandu, ne? Fakt stříháte každých 14 dní 5cm? To by bylo 10cm za měsíc! Nemělo to být každé 2 měsíce místo týdnů? Normální rychlost růstu vlasů je cca 1-1,5cm za měsíc. Těch 10cm je straaašně moc
Jestli to tak je, tak chápu, že to nebarvíte, to by se nedalo udržovat. Ale mohla byste to pěstovat a sklízet po 30cm na paruky pro onkoláčky.
napsal(a):
To si děláte srandu, ne? Fakt stříháte každých 14 dní 5cm? To by bylo 10cm za měsíc! Nemělo to být každé 2 měsíce místo týdnů? Normální rychlost růstu vlasů je cca 1-1,5cm za měsíc. Těch 10cm je straaašně moc
Jestli to tak je, tak chápu, že to nebarvíte, to by se nedalo udržovat. Ale mohla byste to pěstovat a sklízet po 30cm na paruky pro onkoláčky.
Jo, přesně to mě překvapilo až šokovalo, tiše závidím!
napsal(a):
Někdy pět, někdy tři cenťáky, neměřím to, beru to tak od oka, takže je to někdy méně, ale pod tři nikdy, někdy více, zhruba těch pět. Opravdu stříhám každé dva týdny. Občas na to kašlu a zapomenu, uvědomím si to až ve chvíli, kdy si do kalhot oblíkám i vlasy nebo si je přisednu a tak. Tak to pak zkracuju o víc. Ono se řekne pěstovat, ale přes určitou délku prostě nejde jít. V létě kvůli vedru, v zimě proto, že se to pak všude motá. Ježiš, co já už umím účesů s copama i poslepu.
Ale asi to mám v rodině, moje teta a prababička frčely s vlasama úplně stejně. Akorát teda byly od přírody černovlasé.
Já jsem takhle na paruku dávala právě tehdy, kdy jsem se nechala ostříhat úplně na krátko. To jsme se domluvily s kadeřnicí, že fakt dáme rovnou ten metr a ten půjde na paruku a zbytek už se pak došmiká, jak bude potřeba.
Já na kadeřníka nějak prdím i za normálního stavu. Barvit nepotřebuju (je mi 30), jednou v životě jsem měla melír, jinak nic. Na stříhání chodim cca každých 6-12 měsíců, po stříhání délka tak pod ramena.
Loni jsem se byla v květnu, pak až těsně před 2. zavedením roušek, takže nakonci srpna. Takže do dalšího stříhání času dost...
Vím, že by to chtělo častějc, tak po 4 měsících se mi začnou třepit konečky, ale nějak na to prdím...
napsal(a):
Oni všichni používají ty chemikálie, hlavně ti starší. Tchýně dopadla tak, že z těch chemických skoro oplešatěla a dnes je radši dobrovolně šedivá.
Já teda taky používám chemikálie...ale zas ne nějak extrémně často a vlasy mi to nezničilo (možná "zatím").
napsal(a):
Mám svoji barvu právě studenou středně hnědou, ale taky už výrazněji šedivím. Na jaře jsem díky koroně přešla na domácí barvení přelivem, zjistila jsem, že to na překrytí šedin stačí. Teď postupně zesvětluji použité odstíny, napadlo mě, že by z toho časem mohl vzniknout přirozený melír tón v tónu.
Pokud by se s henou dalo docílit téhož, bylo by to fajn. Té chemie je kolem nás i tak dost, tak proč si další patlat na hlavu, kdyby existovala vyhovující alternativa.
Ještě mám otázku - někdo tady zmiňoval, že henna vysušuje vlasy. Nekrepatí to potom? Moje vlasy k tomu mají sklony. Teď jsem konečně našla, co na ně funguje, tak abych si to zase nerozhodila.
No mě po tom právě i krepately, ale teď už je to lepší.
Jestli teď používáte chemické barvy a šampony, tak počítejte, že ze začátku se tak kvalita bude zdát horší. Teda já to tak měla a co jsem četla, tak nejsem jediná. Protože vlasům najednou bude chybět ta chemie, na kterou byly zvyklé a která ten vlas dělá hezčí, zdravější, ale jen na pohled. Ty vlasy se jakoby začnou uzdravovat, i když to na pohled může vypadat přesně naopak.
Po prvním barvení hennou jsem měla co dělat, abych vlasy vůbec rozcesala. A ještě nějakou dobu pak byly hrozbě tvrdé. Henna se má smivat jen vodou, bez šamponu a kondicioneru. Já teda tohle nedodrzuju a nakonec na chvíli kondicioner dávám, protože jinak mám stále problémy a rozcesanim.

Atheira
napsal(a):
Někdy pět, někdy tři cenťáky, neměřím to, beru to tak od oka, takže je to někdy méně, ale pod tři nikdy, někdy více, zhruba těch pět. Opravdu stříhám každé dva týdny. Občas na to kašlu a zapomenu, uvědomím si to až ve chvíli, kdy si do kalhot oblíkám i vlasy nebo si je přisednu a tak. Tak to pak zkracuju o víc. Ono se řekne pěstovat, ale přes určitou délku prostě nejde jít. V létě kvůli vedru, v zimě proto, že se to pak všude motá. Ježiš, co já už umím účesů s copama i poslepu.
Ale asi to mám v rodině, moje teta a prababička frčely s vlasama úplně stejně. Akorát teda byly od přírody černovlasé.
Já jsem takhle na paruku dávala právě tehdy, kdy jsem se nechala ostříhat úplně na krátko. To jsme se domluvily s kadeřnicí, že fakt dáme rovnou ten metr a ten půjde na paruku a zbytek už se pak došmiká, jak bude potřeba.
A já jsem si doteď myslela, že se svýma 3cm/měsíc jsem exot. Fíkovnice, nezáviďte ani tiše, protože i při mé rychlosti růstu zo znamená dobarvovat odrosty max. co 3 týdny.

marcelaamax
napsal(a):
No mě po tom právě i krepately, ale teď už je to lepší.
Jestli teď používáte chemické barvy a šampony, tak počítejte, že ze začátku se tak kvalita bude zdát horší. Teda já to tak měla a co jsem četla, tak nejsem jediná. Protože vlasům najednou bude chybět ta chemie, na kterou byly zvyklé a která ten vlas dělá hezčí, zdravější, ale jen na pohled. Ty vlasy se jakoby začnou uzdravovat, i když to na pohled může vypadat přesně naopak.
Po prvním barvení hennou jsem měla co dělat, abych vlasy vůbec rozcesala. A ještě nějakou dobu pak byly hrozbě tvrdé. Henna se má smivat jen vodou, bez šamponu a kondicioneru. Já teda tohle nedodrzuju a nakonec na chvíli kondicioner dávám, protože jinak mám stále problémy a rozcesanim.
Ajaj, tak to nevím, jestli se odvážím... Jsem ráda, že moje vlasy konečně vypadají jako vlasy
napsal(a):
A já jsem si doteď myslela, že se svýma 3cm/měsíc jsem exot. Fíkovnice, nezáviďte ani tiše, protože i při mé rychlosti růstu zo znamená dobarvovat odrosty max. co 3 týdny.
Hlavně největší prekérka je to, že když už máte dlouhé vlasy, je nesmírně těžké je střihnout nějak víc. Čím delší, tím těžší to je. Prostě je nechcete dát.
Takže pak je jediná možnost šmrdlat po malinkých kousíčkách, se kterými loučení není tak těžké.

napsal(a):
Samotná henna ne, pro studený odstín se přidává indigo. Používala jsem zlatou hnědou od Khadi a byla z ní v reálu studená tmavě hnědá. Pokud u tmavých odstínů nabarvíte šedé odrosty jednofázově než barva tzn. dozraje, což je až 48 hodin mohou být odrosty dozelena. Každému to ale chytá jinak. Je dobré před první aplikací nastudovat, třeba na natubea.cz, https://www.natubea.cz/jak-zacit/henna-a-ostatni-rostlinne-barvy/ tam to nebo na Facebooku je možné najít inspiraci na skupině noo po (bez šampónu) ať nejste zklamané. Jinak já barvila hendigem rok, už jsem nechtěla používat chemii, no a před třemi týdny jsem se rozhodla ke konečnému řešení, přiznat barvu a jít do šedivých. A tak jsem to z vlasů pod lopatky vzala doma nůžkami a strojkem na cca. 1,5cm. Úleva a pohodlí neskutečné a svoboda rozhodnutí super. Je mi opravdu fajn, což jsem po celoživotně dlouhých vlasech neočekávala.

fikovnice
napsal(a):
Já teda taky používám chemikálie...ale zas ne nějak extrémně často a vlasy mi to nezničilo (možná "zatím").
Každej to asi snáší jinak, tchýně je navíc astmatik, takže možná má i tu pokožku citlivější.

napsal(a):
a nebo se na to člověk může víteco. mám normálně takovou tu tmavou myšinu, když mám náladu, hodím na to zrzavou a když to odroste, tak to ladí k Noře, takže cajk.

Se jdu podívat, co tu smolíte 300 příspěvků,
a Vy si tu barvíte vlasy.
Jednou jsem psovi nabarvila tři pruhy, jakože značkový pes,
ale neslušelo mu to.
napsal(a):
Ne ne, já musím závidět , a víte proč? Nikdy jsem se nedočkala dlouhých vlasů. Jako nejdelší jsem nosila mikádo, culíky jen jako malá holčinka. A přitom odrosty musím taky řešit často, protože mně vlasy rostou hodně rychle na temeni hlavy, boky a ofina, ale vzadu ne! Potřebovala bych je nějak přesadit!
napsal(a):
Se jdu podívat, co tu smolíte 300 příspěvků,
a Vy si tu barvíte vlasy.
Jednou jsem psovi nabarvila tři pruhy, jakože značkový pes,
ale neslušelo mu to.
To by bylo zajímavé vyzkoušet všemožné kombinace pruhů - modrobíločervená třeba jako státnický pes, ale nepoplést to, aby to nebyl ruský pes...

Byla to henna. Dětský den, uprostřed stáda popatlaných obličejíčků
bojový pes s modrými třemi pruhy na boku, hned si to pán i s psovodem fotografoval do novin,
osmkrát, přestože jsem mu řekla "ještě jednu skleničku a máš po foťáku".
Od toho dne nebo tak nějak nepiji, ten pes vypadal strašně.

fikovnice
napsal(a):
Vracím se asi o 300 příspěvků zpět . Pokouší se o mě nějaké nachlazení, ale hlavně se mi "vyrábí" opar . A já mívám obropary, bohužel. Tak jsem nasadila Isoprinosine (ze starých zásob) a vypadá to, že aspoň to rozlezení oparu po gesichtu jsem zažehnala. Ťukám na dřevo...
To se dělá z horečky taky.. kdybyste si dala denně panáka slivovice, tak Vám nic není, doporučují 4 z V4 :-)

fikovnice
napsal(a):
To by bylo zajímavé vyzkoušet všemožné kombinace pruhů - modrobíločervená třeba jako státnický pes, ale nepoplést to, aby to nebyl ruský pes...
Je bílá, to svádí..
Bych chtěla na výlet do GB, ale zákaz, potřebovala bych z ní bišonka nebo tak něco.

napsal(a):
Je bílá, to svádí..
Bych chtěla na výlet do GB, ale zákaz, potřebovala bych z ní bišonka nebo tak něco.
paruku pro psa a je to, ne? obarvit na bílo a je z ní čuvač.
jsem vždycky chtěla, akorát Nora má takovou lví paruku pořád, takže efekt nula

napsal(a):
paruku pro psa a je to, ne? obarvit na bílo a je z ní čuvač.
jsem vždycky chtěla, akorát Nora má takovou lví paruku pořád, takže efekt nula
:-) Ještě mi někdo musí přepsat to plemeno v pase :-) Já mám pocit, že Vy máte razítko s KVL číslem :D
Co se stalo Reptovi, snad nemá chřipečku?

napsal(a):
Šátkem nebo čepicí :-))

napsal(a):
Díky, ráda bych to někdy vyzkoušela, ale zatím nemám odvahu exerimentovat. Asi si to nechám na léto, aspoň s tím nezadělám půl baráku
A v létě se to dá v nejhorším ostříhat :-))

fikovnice
napsal(a):
Vracím se asi o 300 příspěvků zpět . Pokouší se o mě nějaké nachlazení, ale hlavně se mi "vyrábí" opar . A já mívám obropary, bohužel. Tak jsem nasadila Isoprinosine (ze starých zásob) a vypadá to, že aspoň to rozlezení oparu po gesichtu jsem zažehnala. Ťukám na dřevo...
A teď mi řekněte, nikdy jsem snad neměla opar, můžu i hubičkovat manžela s oparem a nic....můžu mít nějakou imunitu z neštovic? měla jsem je dohromady s impetigem, byla jsem zmalovaná jako šašek...bílo fialově...
\Edit: ještě nechcete si ten Iso...schovat a koupit si...
https://ceskarna.net/acyclovir

napsal(a):
A teď mi řekněte, nikdy jsem snad neměla opar, můžu i hubičkovat manžela s oparem a nic....můžu mít nějakou imunitu z neštovic? měla jsem je dohromady s impetigem, byla jsem zmalovaná jako šašek...bílo fialově...
Tomu nevěřím.. ale můžete být zvyklá? Možná jste proti tomu odolná, někteří lidé nikdy nic takového nechytí. Tak zas máte něco jiného, no, impetigo, abyste neměla nic strašně běžného :-)
Jsem nezvyklá a nikdy si nezvyknu - jakmile mi bratr, kdokoli, sebere hrnek, stačí jednou, tak za pár hodin mám opar. Říkám tomu alergie.
Na návštěvy :-)
napsal(a):
Ten já mám - klasika Herpesin nebo originál Zovirax. Stran Isoprinosinu je to nějaké divné - nikde nejde sehnat - dala jsem dotaz do snad dvaceti lékáren a prý je nějaký "přídělový systém", až tedy obnoví distribuci. A ve dvacáteprvní lékárně mi řekli, že mi vydají Isoprinosinů kolik budu chtít. Prostě nechápu...
Jinak neštovice jsou vyvolávány stejným virem jako pásový opar. Pokud jste v dětství neštovice prodělala, tak virus přežívá v nervových gangliích a při nějakém oslabení např. se "zaktivuje" a vyvolá pásák.
Jinak ty viry (herpes simplex a herpes zoster) jsou si podobné, to jo. Ale nemyslím, že Vás chrání imunita z prodělaných neštovic. Mimochodem i já je měla, ale až někdy ve svých 16 letech na gymplu. Spolužáci ze mě měli bžundu, že jako teenager mám nemoc obvykle batolecího věku .
Nad návrhem "Megíí" stran slivky budu uvažovat , asi by se u mě doma něco našlo, možná meruňka, ale to by nemělo být na závadu!
Tak se přiznám proděla jsem si koronavirus. Jsem diabetik, plus mám jiné přidružené nemoci a hubená taky nejsem. Mám asi štěstí protože jediný příznak, který jsem měla byla naprostá ztráta chuti a čichu. Nejdříve jsme si myslela, že mám asi nastydlé dutiny, samozřejmě chodím bez čepice. Tak jsem měla pocit na rýmu.
Byl to divný pocit kolem nás vozily valníky hnoje a já nic necítila. Kydala jsem králíkům a taky nic, až mě to štvalo. Asi po čtrnácti dnech se mi smysly vrátili. Doma to ode mě nikdo nechytil. Karanténu jsme dodrželi. Sterilní prostředí doma nemáme.
Užívali jsme si to jako o Vánocích. Máme uklizenou zahradu, pole i louku. Psi a ostatní zvířata si to užila. Sice jsme nemohli na procházky ale cvičit a hrát jsme si mohli. Šestičlenná smečka i spolu.
Jen to sem píšu abyste se nebáli. Vím u někoho to není tak lehké. Ale asi nemá cenu se zbytečně nervovat. Prostě se tomu těžko lze ubránit, když chodíte do práce. Izolovaně sice bydlíme, ale jinak to nejde.
Rozumím, je to strašné. Kolik lidí zbytečně zemře. Také máme známé kteří na jaře zemřeli, ale bohužel ne kvůli koronaviru. Měli zdravotní problémy a z nemocnice je doslova poslali domů a stopli léčbu. Protože se čekalo na nával pacientů s koronavirem. Samozřejmě nařízení dodržujeme a proto jsme šli hned do izolace a na testy. Bojím se abych někoho nenakazila. Roušky nosíme a dezinfekci používáme. Vím můžu se nakazit znovu a nedopadne to dobře. Ale snažím se na to nemyslet. Více mi vadí, že hodně lidí je bez příznakových, má lehčí průběh a neřeší to.

tetrivek
napsal(a):
Tak se přiznám proděla jsem si koronavirus. Jsem diabetik, plus mám jiné přidružené nemoci a hubená taky nejsem. Mám asi štěstí protože jediný příznak, který jsem měla byla naprostá ztráta chuti a čichu. Nejdříve jsme si myslela, že mám asi nastydlé dutiny, samozřejmě chodím bez čepice. Tak jsem měla pocit na rýmu.
Byl to divný pocit kolem nás vozily valníky hnoje a já nic necítila. Kydala jsem králíkům a taky nic, až mě to štvalo. Asi po čtrnácti dnech se mi smysly vrátili. Doma to ode mě nikdo nechytil. Karanténu jsme dodrželi. Sterilní prostředí doma nemáme.
Užívali jsme si to jako o Vánocích. Máme uklizenou zahradu, pole i louku. Psi a ostatní zvířata si to užila. Sice jsme nemohli na procházky ale cvičit a hrát jsme si mohli. Šestičlenná smečka i spolu.
Jen to sem píšu abyste se nebáli. Vím u někoho to není tak lehké. Ale asi nemá cenu se zbytečně nervovat. Prostě se tomu těžko lze ubránit, když chodíte do práce. Izolovaně sice bydlíme, ale jinak to nejde.
Měla jste pozitivní test?

eni
napsal(a):
No, já bych to tak nezlehčovala...minulý týden umřel na covid náš známý, 59 let, zdravý, žádné nemoce neměl...
Zajímalo by mě, proč někdo má lehký průběh a někdo naopak umře, když nemá žádné jiné zdravotní problémy. Neberte to jako rýpání nebo útok, já nejsem žádný popírač, ale prostě jako spousta dalších lidí nevím a nevyznám se v tom. A ráda bych věděla, na co se případně připravit, čeho se vyvarovat.

tetrivek
napsal(a):
Ano. Ostatní členové rodiny plus ti se kterými jsem se setkala, byli negativní.
Díky za info. A gratuluji k lehkému průběhu. Měla jste štěstí.

napsal(a):
Zajímalo by mě, proč někdo má lehký průběh a někdo naopak umře, když nemá žádné jiné zdravotní problémy. Neberte to jako rýpání nebo útok, já nejsem žádný popírač, ale prostě jako spousta dalších lidí nevím a nevyznám se v tom. A ráda bych věděla, na co se případně připravit, čeho se vyvarovat.
To asi neví nikdo...

napsal(a):
to by zajímalo asi všechny.
ale neví se to.stejně jako není jasný, proč je někdo superpřenašeč a jiný ne, nebo proč je jeden dlouhodobý vylučovatel a druhý ne.
výslednice interakce mezi virem a hostitelem je ovlivňována obrovským množstvím vlivů. můžou se tak maximálně identifikovat rizikové faktory.
Nejhorší je na tom to, že nevím kde jsem se nakazila. Před nákazou. Chodit se nemůže nikam myslím restaurace. U nás maximálně dvakrát týdně nákup v marketu. A to mám dvě desinfekce v kabelce, v autě. Gumové rukavice, jednorázovou roušku, kterou hned vyhazuju. Doma už od jara používám desinfekci anticovid na vše co lze plus sanytol. Mýdlo protex tekuté i tuhé...

napsal(a):
To asi neví nikdo...
Ví se aspoň to, že záleží na virové náloži ( tak tomu říkají ), kterou "chytíte", jinak - které jste vystavena.
To je (asi tak ): Když pojedete 10 minut tramjají, budete mít respirátor a pojede s vámi nemosný, který bude mít roušku.....
Oproti stejná situace, ale pojedete s tím dotyčným 5 hodin v rychlíku. Obdoba : nakažený bude mít roušku, nebo bude prskat kolem sebe bez roušky.
Včera jsem narazila na internetu na rozhovor s tvůrcem PSA ( nepamatuju si jméno ), vysvětloval to celkem jasně a srozumitelně. Včetně toho, že do PSA, tak jak je sestaven, by se nemělo zasahovat z politických a lobbistických důvodů.

tetrivek
napsal(a):
Nejhorší je na tom to, že nevím kde jsem se nakazila. Před nákazou. Chodit se nemůže nikam myslím restaurace. U nás maximálně dvakrát týdně nákup v marketu. A to mám dvě desinfekce v kabelce, v autě. Gumové rukavice, jednorázovou roušku, kterou hned vyhazuju. Doma už od jara používám desinfekci anticovid na vše co lze plus sanytol. Mýdlo protex tekuté i tuhé...
Pak je možná toto důvodem lehkého průběhu. Díky svojí opatrnosti jste snížila počáteční nálož viru.
A díky zvýšené hygieně jste ani nenakazila ostatní členy rodiny.

Tak je to Jan Kulveit a ta doporučení jsou cca ve druhé půlce toho článku ( jinak je staršího data ) :
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vedec-z-oxfordu-zavirat-lidi-a-obchody-netreba-druha-vlna-se-da-zvladnout-119600

napsal(a):
Pak je možná toto důvodem lehkého průběhu. Díky svojí opatrnosti jste snížila počáteční nálož viru.
A díky zvýšené hygieně jste ani nenakazila ostatní členy rodiny.
Myslím si totéž. Je vidět, že cosi dodržovat má smysl.

napsal(a):
To asi neví nikdo...
Ale od jara by přece aspoň něco málo už mohli vědět. Mě to hrozně stresuje todleto, nic se neví, objevují se různé spekulace, jeden odborník řekne to, druhej zase něco jinýho. Pak se zákonitě objevují různý konspirační teorie. Je to prostě na palici.

napsal(a):
Ví se aspoň to, že záleží na virové náloži ( tak tomu říkají ), kterou "chytíte", jinak - které jste vystavena.
To je (asi tak ): Když pojedete 10 minut tramjají, budete mít respirátor a pojede s vámi nemosný, který bude mít roušku.....
Oproti stejná situace, ale pojedete s tím dotyčným 5 hodin v rychlíku. Obdoba : nakažený bude mít roušku, nebo bude prskat kolem sebe bez roušky.
Včera jsem narazila na internetu na rozhovor s tvůrcem PSA ( nepamatuju si jméno ), vysvětloval to celkem jasně a srozumitelně. Včetně toho, že do PSA, tak jak je sestaven, by se nemělo zasahovat z politických a lobbistických důvodů.
Nemáte prosím odkaz?
Ale já jsem se od ostatních členů rodiny neizolovala. Kdo by vařil, uklízel, pral a krmil zvířectvo(ještě učil dítě) . Manžel si nadělal dřevo a práce kolem domu. Já jsem si stihla umýt okna a trochu poklidit. Jsme typický vesničani. Zdravou stravu nedodržujeme, necvičíme. V létě sušíme seno. Teď mám konečně celkem shrabané listí. Škoda že pejsci nemohli do lesa. Jagové přišli o naháňku a ohaři o hon na bažanty. Vitamíny neužívám. Jo někdy jsem unavená, ale nevím jestli z cukrovky nebo štítné žlázy.

Obchody s oblečením zůstávají zavřené, s botami také,
ale se zbraněmi otevírají.
:-)
Obhajoba bude: chybělo mi nakupování.

tetrivek
napsal(a):
To je jasný, může za to ta rouška :
https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817
Někdo se holt zabíjí lžící, někdo tím, že si své životní prostředí udezinfikuje k smrti.
Mýdlo Protex zahoďte obloukem, anticovid a sanytol na plochy v domácnosti taktéž - zaděláváte si do budoucna na velký zdravotní malér, ale kdo chce kam....
Pro inspiraci - na úklid stačí voda a mikrovlákno, semtam běžný čistič (jo a autorka taky hezky jednoduše vaří ):
https://www.youtube.com/watch?v=yenfkbkBNhM
Akorát na ten covid pořád nesmíte myslet.
To že občas něco otřu tímto a ruce si umyju tamtím. Si doma opravdu sterilní prostředí neudělám. Ani nemám čas a chuť pořád lítat s hadrem. Prostě občas něco otřu jen pro ten pocit. A desinfekci na ruce používám od synova narození. Vždy se mi příčilo že třeba vyndám psovi z mordy bažanta a pak tou rukou podám mimču dudlík.

Normální smrtelníci používají mezi chcíplým bažantem a dudlíkem živého mimča mýdlo...
Video je ukázka úklidu 1x týdně, nikoliv denně.
Vy jste psala, že doma od jara sanytol, anticovid, protex, gumové rukavice venku a tak - to je samozřejmě hloupost.
Tak to by mě taky zajímalo a taky mě to dost stresuje, nicméně stresem si jen ubližujeme..na druhou stranu - dnes jsem potkala kamarádku, ta také prodělala covid a měla lehký průběh..to ovšem neznamená, že jsem se této potvory přestala bát..asi záleží na celkové imunitě a na množství viru, to se aspoň tedy říká a věřím tomu..jsem opatrná, ale zase se nemůžu úplně izolovat od rodiny, malých vnoučat, které chodí do školky a jak je známo, děti bývají bez příznaků...
Ono když se chcete venku věnovat psům a mít sebou spící dítě v kočárku, tak těžko sebou budu mít mýdlo a teplou vodu. Jo jednou se mi stalo při normální procházce s čuvačem, že se mi ten prasopes vyválel v lidském h... u. Naštěstí dítě spalo. Tak jednou rukou kočár, druhou psa a upalovala jsem asi kilometr domů. A hned nasadila gum. rukavice koupala psa myla obojek, vodítko. Naštěstí dítě se vzbudilo, když bylo povšem.

tetrivek
napsal(a):
To že občas něco otřu tímto a ruce si umyju tamtím. Si doma opravdu sterilní prostředí neudělám. Ani nemám čas a chuť pořád lítat s hadrem. Prostě občas něco otřu jen pro ten pocit. A desinfekci na ruce používám od synova narození. Vždy se mi příčilo že třeba vyndám psovi z mordy bažanta a pak tou rukou podám mimču dudlík.
Nedejte se. Vzhledem k tomu, že jste prodělala s lehkým průběhem a rodinu nenakazila, asi to děláte dobře. A sterilního prostředí bych se na vesnici mezi "hnojem" a zvířaty opravdu nebála.

napsal(a):
Nedejte se. Vzhledem k tomu, že jste prodělala s lehkým průběhem a rodinu nenakazila, asi to děláte dobře. A sterilního prostředí bych se na vesnici mezi "hnojem" a zvířaty opravdu nebála.
Navíc Repta je zdejší...no repta brepta
napsal(a):
Obrovskou roli podle mě hraje virová nálož - když na Vás prskne někdo jednou, můžete onemocnět třeba i bezpříznakově, anebo i neonemocnět. Ale když na Vás bude prskat někdo dva dny v kuse, tak si myslím, že je jistota, že onemocníte, navíc těžším průběhem. Takové jsou moje informace. Jinak já byla v kontaktu se třemi příbuznými, kteří mi 3 dny nato volali, že mají COVID - už jsem to tu sem psala. Ale na návštěvě u nich jsem byla něco přes hodinu, i uvnitř jsem měla roušku a vydezinfikovala jsem si u nich ruce. A můj test byl negativní...i když tedy zle mi bylo strašlivě, ale to asi všechno bylo od toho zubu a zánětu kosti a nervu.