Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
"prymula bez roušky tomu nasadil korunu".
Prymula bez roušky je už taky úplně nesmyslná mantra. Vylezl na ulici, kde nebyla v okruhu x metrů ani noha. Na koho asi tak mohl prsknout. Navíc víme houby, jestli měl nebo neměl negativní test.
Jen všichni jak blbci opakují :" valezl na ulici bez roušky".
To už by mě spíš zajímal účel schůzky? Proč v utajení? Neměl o ní vědět Babiš? Nebo před kým byla utajovaná? To, že vylezl bez roušky - to je ten nejmenší problém.
A Blatný? ( Už ho Zeman jmenoval ? ) Proč dětský hematolog ? Možná proto, že na tenhle prokletý post v téhle pos....né době nikdo nechce ?
Proč to nevezme Flegr? Radši z poza rohu vydávat prognózy. A dělat si svou vědu.
Že opisují ze zahraničí? Roušky na jaře opisoval svět od nás ( a od Asie ). To bylo řevu, že jsou na nic.....A možná pravě ty nás na jaře ušetřily nejhoršího.
Proč to nevezme Flegr? Proč by to dělal?

"No a krámy - dle mého by bylo lepší provozní dobu natáhnout,aby tam bylo lidi co nejméně a v čase se roztahli"....
To má logiku. Ale třeba to nedělní uzavření směřuje k tomu, aby tam nejezdili a neshromažďovali se lidi z venkova. Nevím. Oni možná vědí. Možná by to měli líp vysvětlit.
Protože v Praze nemocnice kapacitu mají, někde bylo vyjmenováno, jaké mají ještě rezervy. Jak jsou na tom okresní, resp. krajské nemocnice?
Nechtěla bych se dožít toho, aby 50ti letou obézní prodavačku, která se nakazila v práci, odmítli kvůli 30ti letému, též obéznímu, "mladkovi", který se nakazil na Staromáku.

napsal(a):
Proč to nevezme Flegr? Proč by to dělal?
Však jo. Proč by to dělal? To je jen odpověď na to, proč Blatný. Když Flégr by byl určitě lepší.

petr008
napsal(a):
Nebylo by to poprvé. Víc jste zatím nedala.
Je zajímavé, jak je v některých lidech silná a neochvějná víra, že zrovna oni ví nejlíp, jak na to.

Atheira
napsal(a):
Nene! Distanční tělocvik?
Jasně. To už tu bylo. Děcka měla poslat video jak cvičí ve venkovní posilovně, běhají, skáčou, co já vím, co se do toho všechno počítalo. Chytrý telefon ( na který určitě natočí, když učitel zakopne ) má každý.
napsal(a):
Mě zákaz nočního vycházení taky nebere, v noci sedím u počítače, nebo jdu spát. Ale těžko budou vyhlašovat pro naši a vaši obec výjimku. A ve velkých městech to asi význam má. Však tu někdo psal, že i malý parčík žije chlastačkou. A pěkně všichni z jedné lahve, jsme mladí zdraví.....co nám se může. A že to pak doneseme do rodin? No a co? Však
Pospíšil také není nejstarší, nejdřív na K. mostě mával do kamery a pak fňukal na JIPU. A s ním Mirka a teď je zděšená.
Němcovou jo, ale Pospíšila jako příklad nedávejte, ten chytl kdo ví co a na kovid se to pak nejsnáze svádí.

Atheira
napsal(a):
Nene! Distanční tělocvik?
Taky jsem koukala. První úkol byl 30 minut běhu, posílá se to pak v nějaké aplikaci vyučujícímu. Splněno má být do konce měsíce. Další úkol přijde nejspíš, pokud se ta opatření prodlouží.

napsal(a):
Však jo. Proč by to dělal? To je jen odpověď na to, proč Blatný. Když Flégr by byl určitě lepší.
Jasně, chápu. Je to spíš jak Černý Petr.
napsal(a):
Je zajímavé, jak je v některých lidech silná a neochvějná víra, že zrovna oni ví nejlíp, jak na to.
Ještě zajímavější je, jak je v některých lidech zakořeněná snaha za každou cenu překrucovat skutečnost. Já jsem někde napsal, že vím nejlíp jak na to? Že o tom nevím. Ukažte mi to prosím. Vy jen potřebujete rýpat, to jste celá vy. Ale mně to nevadí, rád vám kdykoli dokážu, že plácáte blbosti .

petr008
napsal(a):
Vážený/vážená, kdybych nevěděl, jak se to má správně dělat, tak už dávno nechodím do práce a jsem někde zalezený nebo nakažený v nemocnici. Kdybych se spoléhal na vládní opatření, tak jsem už dávno bez práce a vyřizoval státní podporu. Nic z toho ale není, chodím do práce a ze svých nemalých daní platím tady ty pitchoviny, které jednou vymyslí tak, podruhé onak, aby je za chvíli hoši změnili na ještě horší. Takže buďte tak laskav a nepředhazujte mi zde hospodsé kecy. Každý normální vidí, že si to hoši šijí jen pro svoji politickou potřebu.
Co tady na Fauně, měl byste se angažovat někde výš, možná nejvýš. Protože nevím, kdo z těch nahoře by tu politickou potřebu neměl.
Politickou potřebu má i celá opozice,která řve a to bez jekékoliv odpovědnosti. To se jim to řve. V červnu - to nemyslíte vážně, nechat zavřené hranice, komunisti jedni, železná opona je zpátky....
V září - pustili jste lidi ven, dotáhli to z Chorvatska ( kde se chovali jako debilové ), zahájili jste školní rok......
V říjnu- nechcete pustit děti zpátky do škol, budeme mít nevzdělance, rodiče se zhroutí......
A starý Klaus, místo aby se styděl, tak " Ale já opravdu roušku nenosím a opravdu nosit nebudu"

petr008
napsal(a):
Němcovou jo, ale Pospíšila jako příklad nedávejte, ten chytl kdo ví co a na kovid se to pak nejsnáze svádí.
Já ho viděla v televizi, když vylezl z Motola. A dodal : Chřipečka to není.
napsal(a):
Co tady na Fauně, měl byste se angažovat někde výš, možná nejvýš. Protože nevím, kdo z těch nahoře by tu politickou potřebu neměl.
Politickou potřebu má i celá opozice,která řve a to bez jekékoliv odpovědnosti. To se jim to řve. V červnu - to nemyslíte vážně, nechat zavřené hranice, komunisti jedni, železná opona je zpátky....
V září - pustili jste lidi ven, dotáhli to z Chorvatska ( kde se chovali jako debilové ), zahájili jste školní rok......
V říjnu- nechcete pustit děti zpátky do škol, budeme mít nevzdělance, rodiče se zhroutí......
A starý Klaus, místo aby se styděl, tak " Ale já opravdu roušku nenosím a opravdu nosit nebudu"
Díky za důvěru, ale zklamu Vás. Já se naplno angažuju u našich koz, králíků, slepic, holubů a křepelek. V životě preferuji osobní zodpovědnost před dirigováním a řízením druhých a utopicky věřím, že tak svět změním více než, když bych obracel na "pravou víru" druhé.
Alespoň tak se mi to osvědčilo v praktickém životě. Na druhou stranu se nebojím pojmenovat blbost a říct, když je král nahý...
Ale díky, opravdu upřímně díky za důvěru.

napsal(a):
Horské sluníčko určitě pomůže, jen kde ho vzít. Snad jedině na nějaké půdě u babičky. Jeden čas to byl velký hit.
Pamatuji si to v nějakém zařízení, děcka měla svrab nebo co to bylo, no a napadlo mě už dávno, že to chci domů, to sluníčko, na roztoče a tak, ale lidé se o to v aukcích prali.. tak v zimě, když mrzne, dám matrace a peřinky ven. Pelech psí ne, psice spí samozřejmě v postýlce :-)
Petr koza - moc pěkná teorie o zvířecích koronavirech, obávám se, že těch několik kmenů nových, s tím má společného už pramálo, jako malá jsem byla hrozné prase, věčně mě hledali a já v korýtku u prasat, jedla jsem jim šrot a brambory s mlékem, nebo v kozím chlívku, fakt mi nikdo neutíral ručičky pampers ubrousky jak dnes, akorát tak ledová voda ze studny......no a loni před Vánoci jsem chytla takový hnus, že jsem si normálně přála, aby už bylo ráno (v noci jsem nemohla dýchat), nebo abych umřela. Já vím, to se nemá říkat, ale když se cítíte, že vám někdo plíce trhá z těla, tak .. no prostě i na prasátečko tohle může.
Nebo už jsem stará.

napsal(a):
Zajímavé čtení -
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pred-sto-lety-lidstvo-pandemii-ustalo-bez-vakciny-kdy-se-ale-konecne-pouci-126240#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=k0JWFxnEQ3C-202010271104&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Moje babička ustála v roce 1918 španělskou chřipku, třeba jsem po ní a covid taky zvládnu !
A víte, co jí postavilo na nohy ? Když přiběhla sousedka se slovy : Nestonejte, máme republiku !

napsal(a):
Moje babička ustála v roce 1918 španělskou chřipku, třeba jsem po ní a covid taky zvládnu !
A víte, co jí postavilo na nohy ? Když přiběhla sousedka se slovy : Nestonejte, máme republiku !
Kolik v té době babičce bylo?
ad náplavka, brát fotky jako důkaz, v dnešní době, je trochu mimo
https://hlidacipes.org/ondrej-neumann-kauza-naplavka-ty-davy-tam-musi-byt-jinak-se-do-redakce-nevracej/
třeba někoho bude zajímat i tohle https://www.google.com/covid19/mobility/

napsal(a):
Moji obojí prarodiče v té době žili a už to nebyli úplně malé děti. O španělské chřipce ale nikdy nemluvili. Stejně jako se nemluvilo o spoustě dalších věcí... A dávno se není koho zeptat.

napsal(a):
"No a krámy - dle mého by bylo lepší provozní dobu natáhnout,aby tam bylo lidi co nejméně a v čase se roztahli"....
To má logiku. Ale třeba to nedělní uzavření směřuje k tomu, aby tam nejezdili a neshromažďovali se lidi z venkova. Nevím. Oni možná vědí. Možná by to měli líp vysvětlit.
Protože v Praze nemocnice kapacitu mají, někde bylo vyjmenováno, jaké mají ještě rezervy. Jak jsou na tom okresní, resp. krajské nemocnice?
Nechtěla bych se dožít toho, aby 50ti letou obézní prodavačku, která se nakazila v práci, odmítli kvůli 30ti letému, též obéznímu, "mladkovi", který se nakazil na Staromáku.
Včera ředitel krajské (pod ní spadá i ta vedle) říkal lidem v rádiu "vzpamatujte se, debullové". Takhle přesně teda ne.
https://www.hlidacstatu.cz/kapacitanemocnic
Tohle je fakt špatné, všichni už mluví sprostě :D
S bezdomovci.. co by.. vážné do nemocnice, zbytek venku. Přece je nenaloží na tu loď v Praze, by tam byli jak v králíkárně namačkaní.. jednu dobu se mluvilo o dvou tisících lidí.
napsal(a):
Pamatuji si to v nějakém zařízení, děcka měla svrab nebo co to bylo, no a napadlo mě už dávno, že to chci domů, to sluníčko, na roztoče a tak, ale lidé se o to v aukcích prali.. tak v zimě, když mrzne, dám matrace a peřinky ven. Pelech psí ne, psice spí samozřejmě v postýlce :-)
Petr koza - moc pěkná teorie o zvířecích koronavirech, obávám se, že těch několik kmenů nových, s tím má společného už pramálo, jako malá jsem byla hrozné prase, věčně mě hledali a já v korýtku u prasat, jedla jsem jim šrot a brambory s mlékem, nebo v kozím chlívku, fakt mi nikdo neutíral ručičky pampers ubrousky jak dnes, akorát tak ledová voda ze studny......no a loni před Vánoci jsem chytla takový hnus, že jsem si normálně přála, aby už bylo ráno (v noci jsem nemohla dýchat), nebo abych umřela. Já vím, to se nemá říkat, ale když se cítíte, že vám někdo plíce trhá z těla, tak .. no prostě i na prasátečko tohle může.
Nebo už jsem stará.
Pramálo ale přece jen. Lepší něco než nic. Shodou okolností jsem loni zažil něco podobného a známí se mi posmívali - tak zdravě žije - to není možné - a už měsíc chrchlá jak tuberák. Jednou za čas něco takového prodělám a pak mám zase několik let pokoj i když lidé kolem lehají se sezónními chorobami.
Umunitní systém je FASCINUJÍCÍ svou podstatou i mechanismy.
PS: je to sice o bakteriích, ale tematicky souvisí
https://www.youtube.com/watch?v=vKfdo7i4wF4

Přes 3000 příspěvků jednoho vlákna.
Snad nepřijde třetí vlna, to už by ten rekord fakt nikdo nepřekonal.
napsal(a):
GALLE : "No na tu demonstraci se těším (v tv samozřejmě)".
Překvapila jste mě. Myslela jsem si, že jste celkem rozumný člověk. Pořád se tu řeší peníze. Když nic jiného - dovedete si představit, co to bude stát? Nebo máte pocit, že má policie zůstat zalezlá a nechat je řádit? Máte dojem, že pak by byly demonstrace pokojné? Nebyly, ti lidi ( nadupaní dobrým jídlem, posilněni alkoholem, neunaveni žádnou prací a nadupaní testosteronem ) se jdou vyřádit. Až by vám přešli přes zaparkované auto......asi byste se nechtěla dívat ani v televizi.
Byla to samozřejmě ironie.
Nakazí se zbytečně další fůra lidí a policistů včetně zranění.
Bude to stát daší prachy.
Nechápu proč vláda nezakázala už tu první na Staromáku. Na co tu potom máme nouzový stav?
A auto nemám a nikdy jsem neměla, nemám ani řidičák.
Bohužel už vidím na sociálních sítích jak se po včerejšku burcují i občané kteří o tom předtím neuvažovali.
Takže hlavně že se v noci nesmí ven.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.209
petr008
napsal(a):
Odborník zcela určitě nejsem, ale selský rozum mi říká, že jsou věci zbytné, méně zbytné a nezbytné. A nemusí být člověk odborník, aby na první dobrou pochopil, že postupovat se má v tomto pořadí. Tj. Stopnout sport, kulturu a blbosti, protože bez toho se přežít dá a docela dobře.
Bez hmotných zdrojů a pracovních návyků už moc nepřežijete, takže děcka ve školách a zaměstnání bych nechal až na konec.
A ve finále se nakazit musíme nakonec všichni, protože tak to příroda už s viry a epidemiemi evolučně naplánovala, jinak by tyto věci v přírodě ani nikdy nevznikly a to je také jejich poslání. Jiný význam nemají, víme?
Ano chraňme nejohroženější, ale ne kravinami, které nejsou nic jiného než politické zadání.
A ti zamestnani ze zbytnejch odboru co musi doma susit usta maj delat xo sedet pulroku ohladu protoze vy budete spokojena? Vsici se jinam neupichnou.
napsal(a):
No vidíte to, kdyby byla bývala sousedka ministryně zdravotnictví, tak už by měla padáka, protože porušila všechna možná dnešní protiepidemická pravidla, zejména co se týče kontaktu s nakaženým. A vsadím se, že pak určitě ani nešla do karantény, že??
napsal(a):
Flegr není sebevrah. Jasně řekl že do toho nejde.
Kdo by se v této době o to místo dral?
A Prymula bez roušky je to nejmenší. Totéž otevřená hospoda.
Důležitější je kdo všechno tam byl a hlavně O ČEM jednali proč to nemohlo být ve dne a na ministerstvu. To nikoho netrápí. Všichni řeší roušku v noci když opatření neplatilo a nikdo kolem něj nebyl. Osobně si myslím že to na něj "ušil" Babiš.
A kde se vzali novináři? Čekali jen tak v noci na Vyšehradě před ZAVŘENOU hospodou kdo z ní vyjde??
Už někdo viděl fotky ostatních lidí kteří se jednání zúčastnili?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ti zamestnani ze zbytnejch odboru co musi doma susit usta maj delat xo sedet pulroku ohladu protoze vy budete spokojena? Vsici se jinam neupichnou.
budou muset.
ono svět se holt mění a vyvíjí.
s tím se nic nenadělá.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1. jsem muš, tak mi nekomolte roda.
2. od představitelů tohoto státu už 30 let poslouchám, jak mám být pravicový a starat se sám o sebe, protože stát se o mě starat nebude, tak se tím snažím řídit a na případ, že budu jednou "zbytný" se připravit.
3. I kdyby se mi to nepovedlo, tak náš současný přepychový sociální systém nikoho nenechá doma sušit ústa hladem a pod., viz mnozí, co se mají bez práce lépe.
4. Pokud děláte ve zbytném oboru, tak přece jste do toho musel jít s vědomím, že váš obor je zbytný a z toho vyplývají rizika zbytného oboru.
A ještě se vrátím k občance a dokladům. Zažila jsem na horách v roce 1998 situaci kdy odmítli ošetřit našeho kuchaře který byl vypomáhat z boudy na špindlerovce (naprostý vrchol Krkonoš). Byla sněhová vánice, neprojela tehdy nahoru ani rolba. Ty doklady včetně zdravotní průkazky nechal tehdy nahoře. No a když jsem volala rychlou k matce která dostala doma mrtvici tak první nebylo matku vyšetřit ale musela jsem hledat její zdravotní průkazku. Psal se rok 2001. Třeba je to dnes už jinak. Ale já jako problémový člověk který má své alergie a reakce na léky u té kartičky přiložené (snad by se podívali) bez dokladů a mobilu s aplikací záchranka prostě nevycházím. Třikrát už jsem k jezeru rychlou volala - skok do vody (ochrnutí), epileptický záchvat, kolaps. Štěstí přeje připraveným. Hodně zdraví všem i vašim zvířatům.

GAELLE
napsal(a):
Flegr není sebevrah. Jasně řekl že do toho nejde.
Kdo by se v této době o to místo dral?
A Prymula bez roušky je to nejmenší. Totéž otevřená hospoda.
Důležitější je kdo všechno tam byl a hlavně O ČEM jednali proč to nemohlo být ve dne a na ministerstvu. To nikoho netrápí. Všichni řeší roušku v noci když opatření neplatilo a nikdo kolem něj nebyl. Osobně si myslím že to na něj "ušil" Babiš.
A kde se vzali novináři? Čekali jen tak v noci na Vyšehradě před ZAVŘENOU hospodou kdo z ní vyjde??
Už někdo viděl fotky ostatních lidí kteří se jednání zúčastnili?
Taky mi to přijde předem připravené za účelem vyšoupnout Prymulu. Asi se Babiš cítí ohrožen a nebylo by to poprvé, kdy Faltýnek vykonal "špinavou práci".
Už jsou založené petice pro setrvání Prymuly na postu ministra zdravotnictví:
https://www.petice.com/petice_za_setrvani_plk_prof_mudr_romana_prymuly_csc_phd_ve_funkci_ministra_zdravotnictvi_cr
https://www.petice.com/petice_proti_odvolani_ministra_romana_prymuly
napsal(a):
Taky mi to přijde předem připravené za účelem vyšoupnout Prymulu. Asi se Babiš cítí ohrožen a nebylo by to poprvé, kdy Faltýnek vykonal "špinavou práci".
Už jsou založené petice pro setrvání Prymuly na postu ministra zdravotnictví:
https://www.petice.com/petice_za_setrvani_plk_prof_mudr_romana_prymuly_csc_phd_ve_funkci_ministra_zdravotnictvi_cr
https://www.petice.com/petice_proti_odvolani_ministra_romana_prymuly
díky. sdílím dál na FB a Twittru. Lepšího odborníka v tuto chvíli myslím nemáme. On by zavedl určitě tvrdá opatření hned a včas. Divila jsem se že Babišovi ustoupil.
Kdo ho asi naprášil že je v té hospodě.
Na tajnou schůzku by přece nejel služebním autem s řidičem. Plukovník šachista voják a tak blbej? Něco mi v tom nehraje.
GAELLE
napsal(a):
díky. sdílím dál na FB a Twittru. Lepšího odborníka v tuto chvíli myslím nemáme. On by zavedl určitě tvrdá opatření hned a včas. Divila jsem se že Babišovi ustoupil.
Kdo ho asi naprášil že je v té hospodě.
Na tajnou schůzku by přece nejel služebním autem s řidičem. Plukovník šachista voják a tak blbej? Něco mi v tom nehraje.
Naprášil ho prej zaměstnanec hospody. A roušky venku už povinný byly a sám tam nebyl, byl tam jeho řidič, předpisově s rouškou. Osobně co slyším lidi víc štve, že se pro ně i přes zákaz otevřela hospoda než jestli měl roušku nebo ne.
Jestli to na něj Babiš ušil a on mu na tohle skočil, tak nevím, asi to pak není žádná bystrá hlava a na zvládnutí epidemie by to chtělo někoho chytřejšího.
assil
napsal(a):
Naprášil ho prej zaměstnanec hospody. A roušky venku už povinný byly a sám tam nebyl, byl tam jeho řidič, předpisově s rouškou. Osobně co slyším lidi víc štve, že se pro ně i přes zákaz otevřela hospoda než jestli měl roušku nebo ne.
Jestli to na něj Babiš ušil a on mu na tohle skočil, tak nevím, asi to pak není žádná bystrá hlava a na zvládnutí epidemie by to chtělo někoho chytřejšího.
Právě že nikdo neví. Jsou to pořád jen dohady. V této situaci nevím kdo se na post ministra pohrne.
Docela jsem brala Maďara ovšem do doby než řekl že si žijem nad poměry a tvítova z Chorvatska od moře jak máme zůstat doma. Pak se s nima stejně nepohodl a odešel.
Dobré názory má Omar Šerý, sleduhu ho na FB i TW.
Uvidíme. Rozhodně teď je to především na nás občanech.
Dohadujeme se o hovadiny. Při těchto počtech mezi námi určitě chodí tolik bezpříznakových nebo zatím bezpříznakových, že to už nepůjde žádnými restrikcemi zastavit.
Vyřadí nákupní den neděli, 2x víc se nakazí v sobotu, jak už jsem tady psal. Bude v kaufech narváno, těmi co přes týden nestíhají a nakupují o víkendu a že jich je.
Stačí, aby to z práce dotáhl jeden z rodiny a mají ho všichni. Jak chcete např. zajistit, aby při takovém počtu nakažených, každé takové nakažené rodině v domácí izolaci chodil dva týdny nakupovat někdo cizí? Od určitého počtu už to není možné.
Logicky to dopadne tak, že taková nakažená rodina stejně nakonec vyšle jednoho na tajňačku na nákup, protože to nejde ve skutečnosti ohlídat a tak se to bude šířit dokud nedosáhneme kýžené kolektivní imunity. Nebo si myslíte, že všechny v karanténě bude možné 14 dní zaopatřovat někým zdravým?
Na tohle se mělo myslet na jaře, když se "NEDOPORUČOVALO" jezdit na dovolenou do zahraničí. Kolik já jich znám ze svého okolí co najust jeli a ještě se tím chlubili.

assil
napsal(a):
Ať už to bylo, jak chtělo, z principu věci se toho zase tolik nestalo, co by zasluhovalo takový humbuk. Nikdo nejsme bez chybičky. Když na jaře neměl na jednání roušku Hamáček a spol., nadělili si dobrovolnou pokutu a jelo se dál.
A je kolem toho moc podivných náhod.
- schůzka svolaná narychlo, přemlouvání od Faltýnka
- náhodou tam před zavřenou hospodou sedí reportér Blesku s foťákem
- na zveřejněných fotkách nejsou další účastníci schůzky
- přehnaně rychlá a razantní reakce premiéra (želízko se kuje, dokud je horké)
A k tomuhle:
"Jestli to na něj Babiš ušil a on mu na tohle skočil, tak nevím, asi to pak není žádná bystrá hlava a na zvládnutí epidemie by to chtělo někoho chytřejšího."
Hodně dělá to, že Prymula není apriori politik. K tomu je potřeba připočíst únavu, stres. Pořádná efektivní opatření udělat nemůže kvůli ekonomice, lidi na něj nadávají, teď vylezlo na povrch, že už musí mít 14 dní ochranku a je vyhrožováno i jeho rodině... To není o bystrosti, nechtěla bych být v jeho kůži.
napsal(a):
Ať už to bylo, jak chtělo, z principu věci se toho zase tolik nestalo, co by zasluhovalo takový humbuk. Nikdo nejsme bez chybičky. Když na jaře neměl na jednání roušku Hamáček a spol., nadělili si dobrovolnou pokutu a jelo se dál.
A k tomuhle:
"Jestli to na něj Babiš ušil a on mu na tohle skočil, tak nevím, asi to pak není žádná bystrá hlava a na zvládnutí epidemie by to chtělo někoho chytřejšího."
Hodně dělá to, že Prymula není apriori politik. K tomu je potřeba připočíst únavu, stres. Pořádná efektivní opatření udělat nemůže kvůli ekonomice, lidi na něj nadávají, teď vylezlo na povrch, že už musí mít 14 dní ochranku a je vyhrožováno i jeho rodině... To není o bystrosti, nechtěla bych být v jeho kůži.
Přesně. Celé to divně smrdí "šméčkem"
A dětský hematolog ten nás fakt vytrhne. Já už nemůžu.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
A k tomuhle:
Prymula se na ministerstvu pohybuje už dost dlouho na to aby věděl jak to chodí.
Sám není úplně svatý, viz kauza jeho+dcery, prověrku také nemá z nějakého důvodu.
Po té,co mnoho lidí jeho restrikce připravili o výdělky a poslali jejich životy do šípku, musí čekat, že bude potřeba ochranka.
Pokud skočil na takovýto špek, tak je to opravdu hloupost a nemá na tak vysokém postu co dělat.
On ho Babiš potopil rychle, ale na druhou stranu ho nechal v týmu.Nakonec z toho vyvázl dobře a ještě může poslat nějakou malou domu, když nebude tak na očích.
Já bych se vůbec nedivila, kdyby na té schůzce byl i Babiš.
Nebo kdyby Babiš nakonec dělal Faltýnkovi jen bílého koně a ten nejvyšší mafián byl Faltýnek.
Je to jedno, celá ta grupa jeden mafián vedle druhého, včetně Prymuly.
A mě pobavilo:
Ministr zdravotnictví porušuje karanténu. Dokážete si představit, že by třeba premiér kradl a podváděl?!

napsal(a):
Kolik v té době babičce bylo?
To neumím spočítat, ale měla v té době 8 dětí.

napsal(a):
Babička nebo prababička? Mé babičce bylo v roce 1918 8 let a dědečkovi 12...

napsal(a):
Babička nebo prababička? Mé babičce bylo v roce 1918 8 let a dědečkovi 12...
Nějaké pra sem nebo tam, není to jedno. Já jen, že snad mám tuhý kořínek.

GAELLE
napsal(a):
A ještě se vrátím k občance a dokladům. Zažila jsem na horách v roce 1998 situaci kdy odmítli ošetřit našeho kuchaře který byl vypomáhat z boudy na špindlerovce (naprostý vrchol Krkonoš). Byla sněhová vánice, neprojela tehdy nahoru ani rolba. Ty doklady včetně zdravotní průkazky nechal tehdy nahoře. No a když jsem volala rychlou k matce která dostala doma mrtvici tak první nebylo matku vyšetřit ale musela jsem hledat její zdravotní průkazku. Psal se rok 2001. Třeba je to dnes už jinak. Ale já jako problémový člověk který má své alergie a reakce na léky u té kartičky přiložené (snad by se podívali) bez dokladů a mobilu s aplikací záchranka prostě nevycházím. Třikrát už jsem k jezeru rychlou volala - skok do vody (ochrnutí), epileptický záchvat, kolaps. Štěstí přeje připraveným. Hodně zdraví všem i vašim zvířatům.
Obávám se, že to není jinak - s tou průkazkou pojišťovny.

napsal(a):
Ptala jsem se proto, že to kosilo střední lidi, ne malé a staré, což mi přijde hodně zajímavé. Útok na ty, co by měli být nejodolnější.

napsal(a):
Ptala jsem se proto, že to kosilo střední lidi, ne malé a staré, což mi přijde hodně zajímavé. Útok na ty, co by měli být nejodolnější.
protože španělská chřipka uměla krásnou cytokinovou bouři a tu lze vyvolat snáze u těch, co mají imunitní systém silný.

GAELLE
napsal(a):
a jak je na tom tento moribundus : ?
spíš ne. respektive, ano, u dětí, ale ne zase nějak hrozivě často.

napsal(a):
Tak teď jsem z toho jelen. To byla babička přesně ta střední generace. A imunitu tedy měla slabou, když se uzdravila? A já myslela, že silnou, tak zas nic.

napsal(a):
Tak teď jsem z toho jelen. To byla babička přesně ta střední generace. A imunitu tedy měla slabou, když se uzdravila? A já myslela, že silnou, tak zas nic.
patofyziologie nemocí je málokdy tak jednoduchá :)

Ajo vlastně, zapomněla jsem (nemám se dívat na tolik dokumentů, mi to splývá, mám to místo večerníčku) - přehnaná reakce imunitního systému, nedobrý systém nemůže odpovídat. Mně to přijde hrozivě zajímavé, jak přišla z Číny nemoc, která kosila ty, co byli v té době nejvíc potřební. Spousta jich umřela v První válce a pak přišlo tohle - stejná cílovka.
Prostě divné :-)
A na "stoleté" výročí tohle.

napsal(a):
Cytokinová bouře může být pro organismus až moc - proto třeba coronavirus lépe zvládnou lidi na kortikoidech nebo při chemoterapii (s potlačenou imunitou) - je to tak, bodlinko?

Varaxi
napsal(a):
A to řekl Voldemort, když jeho jméno nemůžete vyslovit/napsat?
Já se o politiku nezajímám a odkaz v práci nerozkliknu, takže fakt nevím, na co narážíte.
Píšu zprostředkované zkušenosti jednoho konkrétního člověka. Jestli to platilo třeba v Moskvě a jinde ne, to neposoudím, ale jestli Vás bude něco konkrétního zajímat, můžu se přeptat.
V pohodě, pointou bylo, že Rusko to taky nezvládá, navzdory možným brutálním opatřením.
Jinak Voldemort je víceméně odpovídající (kouzlo nechtěného), ale mělo to být toto:
https://www.databazeknih.cz/knihy/o-cem-snim-kdyz-nahodou-spim-348858

"Vyřadí nákupní den neděli, 2x víc se nakazí v sobotu, jak už jsem tady psal. Bude v kaufech narváno, těmi co přes týden nestíhají a nakupují o víkendu a že jich je."
Vy to vidíte jenom z pozice nakupujícího. Podívejte se na to z pozice prodavaček a pokladních. Ty mladé jsou často doma s prvostupňovými dětmi. Některé v karanténě, mladé i staré. Nevím o jaké počty jde. Ale třeba je v tom i tenhle důvod. Táhnou to zbývající, mnhdy padesátnice a i důchodkyně. Nepadají už na hubu? Nevím. A mají tam sedět do 21.,22. hodin, kdyby náhodou někoho napadlo dojít si pro....cokoliv. Může to počkat do rána.
Léta letoucí měly obchody otevřeno v sobotu do 12. a v neděli zavřeno. A už jsem to tu psala, v některém zahraničí to tak mají dosud. To jen u nás musíme být tak rozcapení ?
Nakupují o víkendu....Protože nestíhají ? Nebo protože si neumí zorganizovat lepší program ?

napsal(a):
"Vyřadí nákupní den neděli, 2x víc se nakazí v sobotu, jak už jsem tady psal. Bude v kaufech narváno, těmi co přes týden nestíhají a nakupují o víkendu a že jich je."
Vy to vidíte jenom z pozice nakupujícího. Podívejte se na to z pozice prodavaček a pokladních. Ty mladé jsou často doma s prvostupňovými dětmi. Některé v karanténě, mladé i staré. Nevím o jaké počty jde. Ale třeba je v tom i tenhle důvod. Táhnou to zbývající, mnhdy padesátnice a i důchodkyně. Nepadají už na hubu? Nevím. A mají tam sedět do 21.,22. hodin, kdyby náhodou někoho napadlo dojít si pro....cokoliv. Může to počkat do rána.
Léta letoucí měly obchody otevřeno v sobotu do 12. a v neděli zavřeno. A už jsem to tu psala, v některém zahraničí to tak mají dosud. To jen u nás musíme být tak rozcapení ?
Nakupují o víkendu....Protože nestíhají ? Nebo protože si neumí zorganizovat lepší program ?
Tak zrovna v posledních týdnech jsem chodila nakupovat cíleně v neděli před polednem, abych se vyhnula davům. Teď budu muset vysledovat jiný vhodný den a čas, ale věřím, že se najde.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Na druhou stranu, obchoďáky teď musí odmítat brigádníky.
Není problém za mladé prodavačky najít náhradu.
Obchoďáky totiž nejsou zamědělci, kteří brigádníky nemají a je to logické.
Zdejší diskutérky si totiž neuvědomují, že práce vzemědělství je fyzicky náročná, sami zemědělci říkají, že Češi ji nezvládají. Pro Čechy to znamená cestovat dost velké dálky cestovat za prací, sady totiž nejsou všude, cestovat se už nevyplatí popřípadě jsou lidi prospěšnější rodině doma sic bez pěněz.
Obchoďáky nabízejí různé zkrácené směny a jsou v místě bydliště, což se v době, kdy jsou doma děti a je potřeba řešit jejich školní výuku počítá jako velký benefit.
My jsem teda divný a chudý kraj, prodavačky se v místním Kaufu nestřídaj, naopak na jejich místo je tlačenka, je to totiž jedno z lépe placených míst.
Zkrácení prodejní doby také nechápu a to jezdím nakupovat ze zásady max jednou týdně, ve všední den a dopoledne. Logika říká, že by se doba právě měla prodlužovat. Však fronty před uřady s omezenou uřední dobou ukazují dnes a denně.
neverend

XXX.XXX.213.247
V kontrastu s realitou zní tady ta diskuse spíš úsměvně než nějak vážně. Dnes kdybych to počítal, tak těch přestupků bylo na stovky jen v mém okolí.🙂 I hřiště u nás bylo celkem plné maminek s dětmi. Samozřejmě bez roušek a bez odstupů. Jinak samozřejmě mnoho lidí musí do práce a vlastně se teď ukazuje které profese jsou důležité a které až zase tolik ne.🙂 I to připitomělé EET je najednou zbytečná zátěž ? Ještě na jaře to prý nikoho nezatíží jestli si dobře pamatuji na ty "blemci" v televizi.😀 Teď už nebude čas na blbosti a věnovat úsilí se bude muset důležitým věcem.
janae1

XXX.XXX.160.6
neverend
napsal(a):
V kontrastu s realitou zní tady ta diskuse spíš úsměvně než nějak vážně. Dnes kdybych to počítal, tak těch přestupků bylo na stovky jen v mém okolí.🙂 I hřiště u nás bylo celkem plné maminek s dětmi. Samozřejmě bez roušek a bez odstupů. Jinak samozřejmě mnoho lidí musí do práce a vlastně se teď ukazuje které profese jsou důležité a které až zase tolik ne.🙂 I to připitomělé EET je najednou zbytečná zátěž ? Ještě na jaře to prý nikoho nezatíží jestli si dobře pamatuji na ty "blemci" v televizi.😀 Teď už nebude čas na blbosti a věnovat úsilí se bude muset důležitým věcem.
EET není přítěž pro živnostníky, je to opruz, ale v dusledku je to jedno kliknutí navíc, je to zátěž pro státní kasu.
Vždyť to bylo první, co v rámci ušetření zrušili.
Někde jsem četla porovnání, vybralo se přesně o 1,5 procenta na daních více než bez EET, ale projekt byl mega drahý, je potřeba mnoho uředníků + slavná státní tombola, kterou někdo také musí spravovat a projekt na ní také stál mnoho miliard.
Popravdě, tím, že živnostníkům jako úlevu zrušili EET mě spíše urazilo. Jak píši, je to jedno kliknutí myší a ostatním tak dali najevo, teď živnostníci můžou krást.
Dámy jsou celkově dost mimo tou pomocí pro živnostníky. Mluví se o ní televizi, ale ve skutečnosti je minimální. Nelze ji kombinovat, můžete si vybrat pouze jednu podporu, která vlastně nic neřeší. Pokud platíte nájem, máte uvěry či zaměstnance, jste nahraný.
Dle mého ty kecy o podpoře živnostníků slouží spíše k rozdělení společnosti, použíl to už Paroubek svého času a funguje to stále.

Podpora hlavně ještě není schválená. Ještě dva podpisy to nemá. A to už jsou některé obory zavřené více jak měsíc. Ještě to neplatí, takže se to může změnit, případně neplatit vůbec v žádné podobě.
Např. nájemné a pro zaměstnance kombinovat lze, ....ale už to není tak "bez důkazu".
https://www.mfcr.cz/cs/o-ministerstvu/sluzby-verejnosti/komunikace-s-verejnosti/casto-kladene-otazky/kompenzacni-bonus-podzim-2020-nejcastejs-39799
Zapomněli na pár oborů, prostě s nimi nepočítají, nedostanou nic.
A ta neděle a večery, za to nedostane nikdo nic. Smůla.
Ne, samozřejmě ti velcí si odškodnění pak vysoudí.
Podle mě - jak se omezí pohyb a otevírací doba, měli by platit jak mourovatí.
Tady se zapomíná na to, že od poloviny září jsou omezení, ale odvody se platit musí.
Než se to spustí, pracuji načerno. Teda až nebudu mít kašel. Fakt nemůžu nikomu vysvětlit, že v 20.01 už sem nesmí, a v neděli, kdy sem leze lidí nejvíc.. no já prostě vydělávám na tom, že spravím a předám všechno hned, do druhého dne, a že jsem tady pořád, což ostatní nedělají. A když si to zkazím jednou, už se to pamatuje. Mám něco bokem, jasně, ale ne na to, abych dotovala chyby vlády.
Zavřete a zaplaťte, nebo držte ústa a nezavírejte nic. Maloobchod. Jak kdyby to byl virus, to slovo.
A abych teda nebrečela jen nad sebou :-) Hamáček zabil tu superhrubou mzdu s menší daní :-)
Jak si hrál na hrdinu v červeném svetru :-) a teď pod tmou a rámusem té největší bouře.. parchant jeden.

lupus4
napsal(a):
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/rychlejsi-a-levnejsi-testy-ze-slin-uz-v-cesku-jsou-stat-je-nevyuziva-40340133?fbclid=IwAR2i4aLEUPbtXZ7RZldCzXoPJlEItFDRmOurECKVTrhqKvDh_rKx4T65Tcc#utm_source=facebook&utm_medium=sharebt&utm_campaign=web
Výsledek u LAMP bude stejný jako z doposud šmahem prováděných PCR testů - tedy pouze ano/ne, což je v reálu v podstatě k ničemu a nevypovídá to o rizikovosti pozitivně testovaného z hlediska možné infekčnosti pro ostatní.
Jojo, vím, že tady to moc nikoho nezajímá, že pozitivně testovaný nerovná se nemocný a ani infekční.
A otázky za zlatého bludišťáka:
Proč se MZ poměrně urputně brání pustit do rybníčku další druh testů?
Pokud se ve firmách zavedou povinné testy zaměstnaců, kdo je bude hradit - firmy, které mají momentálně i tak těžké období, nebo zdravotní pojišťovny?
A ještě něco k tomu třídění pacientů, když bude nejhůř, jak tady výše padlo - ono už to leckde existuje od jara (v civilizovaných zemích, které považují za samozřejmé být připravené na všechny varianty). Nicméně si rozhodně nemyslím, že by to u nás bylo v režimu buď 30letý demostrant ze Staromáku nebo 55letá kórpulentní vesničanka (ta kritéria jsou opravdu o něčem jiném):
https://echo24.cz/a/SxGsR/selekce-nemocnych-ve-svycarsku-rozhodli-kdo-mozna-prezije-a-kdo-ne

A poměrně dobrá zpráva pro všechny, kdo doklady s sebou prostě nenosí:
https://echo24.cz/a/Sdqac/policie-resi-co-se-zakazem-vychazeni-lide-se-nicim-prokazovat-nemusi-rikaji-odbornici
Takže se vlastně toho moc nemění.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/onkologicke-operace-odkladame-intenzivni-pece-nestaci-rika-sef-nemocnice-126414#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=jzoBUENoy5F-202010280821&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Je tam i video, pusťte si ho. Ten doktor sotva kouká na oči. A je tam i pár slov o třídění.

Ano, vyčlenili pro pacienty další lůžka a prostory.
K poznámce - ten doktor sotva kouká na oči - je poměrně těžce nemocný a na vozíku, a v současnosti toho na něm jako generálním řediteli leží hodně. Takových lidí je ale taky hodně. A co s tím byste udělala vy, orionko?

napsal(a):
Ano, vyčlenili pro pacienty další lůžka a prostory.
K poznámce - ten doktor sotva kouká na oči - je poměrně těžce nemocný a na vozíku, a v současnosti toho na něm jako generálním řediteli leží hodně. Takových lidí je ale taky hodně. A co s tím byste udělala vy, orionko?
Já můžu udělat jediné : Nevykřikovat, že jsou nemocnice poloprázdné, podřídit se všem doporučením ohledně roušek, vycházení, pobytu a nepyskovat kvůli každé blbosti, která mě omezuje.
Kdybych byla mladší, bezdětná a po covidu, určitě bych šla darovat plazmu. V mém věku už by mě nechtěli ani na brigádu.

Kdyby tak stát ta data veřejně pouštěl, to by byla úleva pro všechny, ale alespoň jakástakás vlaštovka:
https://texty.hlidacstatu.cz/prvni-shrnuti-dataset-covid-19/
např. že každý cca druhý test je testem již pozitivního pacienta, atd. atd., ach jo...tak jen houšť s těmi opatřeními, ještě je co zakázat.
orionka: a důchod vám chodí, že jo'? to se to pak podřizuje, když si nemusíte na chleba vydělat.

Bylo by méně zákazů, kdyby lidi respektovali důsledně ta, která už jsou. A je úplně jedno, jestli je nařídí Prymula, Blatný, Fiala........Nebo kdo by to tu měl řídit? Nebo snad nikdo?

napsal(a):
Kdyby tak stát ta data veřejně pouštěl, to by byla úleva pro všechny, ale alespoň jakástakás vlaštovka:
https://texty.hlidacstatu.cz/prvni-shrnuti-dataset-covid-19/
např. že každý cca druhý test je testem již pozitivního pacienta, atd. atd., ach jo...tak jen houšť s těmi opatřeními, ještě je co zakázat.
orionka: a důchod vám chodí, že jo'? to se to pak podřizuje, když si nemusíte na chleba vydělat.
Chodí, taky jsem na něj pracovala a odváděla dobu, o které se vám ani nezdá. Teď jste mi hnula opravdu žlučí. Kdyby Klaus nerozpustil 300 miliard, které byly nastřádané v 90. letech na důchodovém účtu, který byl oddělený od státního rozpočtu a následně je ve státním rozpočtu nerozpustil, ale byly řádně úročené.......A třeba byly použité na vaše bezplatné vzdělávání. Tak se laskavě přestaňte do důchodců navážet ! Nikdo nám nic zadarmo nedává !
Jo a taky mi ještě chodí plat, protože i v důchodu pracuju. On totiž ten vyčítaný důchod je takový zázrak, že by psice žrala rohlíky a já ten vyčítaný chleba.
Povedla jste se.
napsal(a):
Chodí, taky jsem na něj pracovala a odváděla dobu, o které se vám ani nezdá. Teď jste mi hnula opravdu žlučí. Kdyby Klaus nerozpustil 300 miliard, které byly nastřádané v 90. letech na důchodovém účtu, který byl oddělený od státního rozpočtu a následně je ve státním rozpočtu nerozpustil, ale byly řádně úročené.......A třeba byly použité na vaše bezplatné vzdělávání. Tak se laskavě přestaňte do důchodců navážet ! Nikdo nám nic zadarmo nedává !
Jo a taky mi ještě chodí plat, protože i v důchodu pracuju. On totiž ten vyčítaný důchod je takový zázrak, že by psice žrala rohlíky a já ten vyčítaný chleba.
Povedla jste se.
Můj invalidní důchod činí cca 1/3 uváděného průměrného důchodu.
Makala jsem celý život a docela tvrdě.
Nejlepší roky a výdělky v letech 77-85 se mi na důchod nezapočítají až dosáhnu na starobní.
A zákazy a příkazy mne serou zrovna stejně jako mladé a všechny ostatní.
Jen jsme se vrátili do doby před rokem 89. Ale aspoň máme jistotu že to není navěky jak se Sovětským Svazem.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Povedla jste se.
Orionko, zapomínáte, že duchod je věc solidární.
Sice jste pracovala, ale neodváděla jste na svůj důchod, na váš důchod teď odvádějí dnešní pracující.
Na bezplatné vzdělání možná použity byly, ale vzdělání slouží k další práci, práce přínáší mzdu či zisk a z toho se odvádí daně, z daní se mimo jiné platí důchody, jak invalidní tak starobní.
Ono od duchodců a státních zaměstnanců jsou pak rady o uskromění a nenažranosti a netvoření rezerv jsou poněkud hraběcí.
Notabene když se kvuli různým důchodcům zatavil stát a mnoho lidí přišlo o živobytí.
Ano, vím že ve vážném stavu může být i mlady a zdravý člověk a může zemřít, ale ruku na srdce, nebude jich tolik, aby kolabovaly nemocnice.

Tak tak, orionko, váš důchod jste si neplatila vy za ty roky, kdy jste pracovala - to jste naopak vy platila důchod těm, co byli v důchodu tehdy.
O principu důchodového systému v ČR se děti učí ve škole - vás to minulo?
Dnes vám ten důchod platí ti, kteří pracují. A pokud pracovat nebudou dlouhodobě jaksi moci, ve státní kase mnoho nezbude, takže je možné, že dnešní suma, která vám jako důchod chodí, se výrazně scvrkne tak, že nebudete řešit, zda pes bude jíst suché rohlíky, ale spíše kdy sníst toho psa.
A mimochodem, pokud jste důchodce, tedy riziková skupina, a ještě někam couráte za prací (pokud tedy nesedíte na HO anepracujete alespoň trochu hlavou - nicméně to bych dle projevu netipla), tak jste de*il, tedy někdo, kdo má IQ v pásmu 50 až 69. No, pokud ano, možná se cítíte v dobré společnosti.

napsal(a):
Tak tak, orionko, váš důchod jste si neplatila vy za ty roky, kdy jste pracovala - to jste naopak vy platila důchod těm, co byli v důchodu tehdy.
Dnes vám ten důchod platí ti, kteří pracují. A pokud pracovat nebudou dlouhodobě jaksi moci, ve státní kase mnoho nezbude, takže je možné, že dnešní suma, která vám jako důchod chodí, se výrazně scvrkne tak, že nebudete řešit, zda pes bude jíst suché rohlíky, ale spíše kdy sníst toho psa.
A mimochodem, pokud jste důchodce, tedy riziková skupina, a ještě někam couráte za prací (pokud tedy nesedíte na HO anepracujete alespoň trochu hlavou - nicméně to bych dle projevu netipla), tak jste de*il, tedy někdo, kdo má IQ v pásmu 50 až 69. No, pokud ano, možná se cítíte v dobré společnosti.
Vy si musíte sedět na vedení. Nebo ležet, ne?
Někteří důchodci do práce musí, jinak nežerou, dokážete tuhle jednoduchou věc pochopit?
Je mi jedno, kdo kdy dělá na důchod, ti dnešní důchodci makali, až se z nich kouřilo, mají dostat tolik, aby do práce nemuseli snad, ne? Tohle mi nepřijde normální.
Peníze na důchody, ano, byl to Klaus a spol., na to lidé zapomněli a dokonce ho zvolili prezidentem. Tohle a ještě jedna maličkost byly největší tunel v historii lidstva.
Zas nedělejte, že se dnes hodně lidí předře, nemusí, stát je k nezaměstnaným dosti štědrý. Ale k důchodcům ani moc ne, není to trošičku blbé?
Dnešní důchodci do práce museli, my dnes nemusíme, a kdybych jako podnikatel chtěla, tak na daních a odvodech (kromě zdrav.) neodvedu nic, což hodně lidí dělá,
neříkejte mi, že my dnes děláme na důchodce, je povinnost státu se o ně postarat a ne je nechat žrát plesnivý chleba.
Hlavně je potřeba se podívat, kdo tu opravdu na ty důchody pracuje, kdepak platí, když vůbec platí.. asi si taky dám sídlo na Maltu.
No nic.. důchodci tehdy vytvořili nějaké peníze, které nějakým zázrakem přes noc zmizely. Dnes mají sedět doma a čekat, jestli my vyděláme dost :-) A k doktorovi chodíte, děti učí kdo, úřady,... to jsou samí důchodci :-) Vždyť mladí nic takového dělat nechtějí! Ne a ne a ne.
Jak se počítá důchod? Kolik kdo vydělával.. asi se jim to popletlo z kčs na kč, no, to nic.
Nevím, co bude teď, ale odvody na jaře platil stát, takže můžete být v klidu, že na důchody kvůli uzavření nebude. Nebude leda v případě, že to zas někdo ukradne :-)

No a jinak.. je to celé blbost :-)
https://eurozpravy.cz/domaci/duchody/220199-odkud-jsou-penize-pro-duchodce-urady-priznaly-desivou-vec/
napsal(a):
Vás bych v reálu opravdu potkat nikdy nechtěla.
Vy nemáte rodiče a prarodiče?
A jinak - v těch nemocnicích neumírají jen důchodci a ta opatření určitě nejsou jen kvůli důchodcům.
A když pozoruju přístup těch mladších k práci a odvodům tak vy opravdu se nejspíš žádného důchodu nedočkáte. Závist?
neverend

XXX.XXX.213.247
janae1
napsal(a):
EET není přítěž pro živnostníky, je to opruz, ale v dusledku je to jedno kliknutí navíc, je to zátěž pro státní kasu.
Vždyť to bylo první, co v rámci ušetření zrušili.
Někde jsem četla porovnání, vybralo se přesně o 1,5 procenta na daních více než bez EET, ale projekt byl mega drahý, je potřeba mnoho uředníků + slavná státní tombola, kterou někdo také musí spravovat a projekt na ní také stál mnoho miliard.
Popravdě, tím, že živnostníkům jako úlevu zrušili EET mě spíše urazilo. Jak píši, je to jedno kliknutí myší a ostatním tak dali najevo, teď živnostníci můžou krást.
Dámy jsou celkově dost mimo tou pomocí pro živnostníky. Mluví se o ní televizi, ale ve skutečnosti je minimální. Nelze ji kombinovat, můžete si vybrat pouze jednu podporu, která vlastně nic neřeší. Pokud platíte nájem, máte uvěry či zaměstnance, jste nahraný.
Dle mého ty kecy o podpoře živnostníků slouží spíše k rozdělení společnosti, použíl to už Paroubek svého času a funguje to stále.
Jasan a teď budou muset podnikatelé co už si pokladnu koupili,koupit možná novou.😀 Vy jste nečetla o změně zabezpečení? Jedno kliknutí myší to možná je když vše funguje. Znám spousty řemeslníků staršího data výroby a těm musím já ze své dobré vůle vše pomoci. Jinak to těžce zaplatí a potažmo koncový zákazník. Ono totiž každé zařízení potřebuje servis a ten právě není nic tak levného. Smysl EET je pro mně vlastně skrytý. Jaký význam to má? Já klidně můžu dělat u někoho bez faktury a EET mi v tom rozhodně nezabrání. Vždyť tam odesílám stejně jen částku. Ta je přeci na faktuře i dodacím listu. Čili když nenapíšu fakturu, je EET k ničemu a když jí napíšu, tak je zase zbytečné jako zdvojená evidence něčeho co stejně je již jednou na papíře. To k tomu ještě připočítáme kontrolní hlášení a už mám chuť ty lemry líný nahnat něco užitečného dělat.😀

Panebože. Stáhnu si aplikaci pro win, android nebo iOS zdarma, od finančáku dostanu v obálce kód, ten zadám na daň. portálu, stáhnu si certifikát a aplikaci ukážu cestu, kde mám cerif. uložený. Spousta účetních programů, které jsou též zdarma, umí odesílat eet jedním kliknutím. Na telefonu, tabletu, ... to jde také.
Smysl to má mít takový, že co přijmu v hotovosti - a to je to kouzlo - to musím kliknout "odeslat do eet". To je celé. Nepotřebuji kromě telefonu/tabletu/pc/mac a netu vůbec nic.
A co je bezva, že ani tohle není povinné (teď teda jsou odložené i další vlny atd.), stačí mít očíslované papírové doklady z finanč.
Dokonce to ani nemusím evidovat hned, je na to skoro týden pro ty, kteří pracují mimo provozovnu.
Pak si taky může koupit pokladnu a vejde se do toho, co proplácí stát.
O2 mi nabízeli dotykovou bezdr. pokl. s integr. tiskárnou + má sim na net. Koupím, servis je jejich problém po dobu záruky a pak už to stát zruší úplně.
Týká se to jen peněz v hotovosti, takže pokud mi někdo posílá peníze na účet, nebo dobírkou, .... neklikám nic.
Samozřejmě podvodníci neevidují nic, s eet, nebo bez, jenže když přijde kontrola, která se tváří jako obyč. zákazník, a nedám účtenku s číslem, tak to mám hooooodně drahé. Tudíž ti, co se bojí, nebo jsou poctiví, evidují.
Hrozný problém
To je stejné jako s množírnami, čipy, přiznání deseti vrhů ročně a tak. Dodržování karantény, nošení roušek, ... nekrást, nepodvádět, nevraždit,... no má to smysl tohleto?

K těm důchodcům, to mě fakt může vytočit, oni už mají odmakáno! Ale my asi teď děláme hodně blbě, když
v roce 2017 byl každý dvanáctý senior pod hranicí chudoby a o dva roky později už to je každý sedmý!
Tady něco nesedí :-) ale je to spíše k pláči.
Jo, jo, rozdělme se, hádejme se, to nám hrozně pomůže. Ještě že jsou ty neziskovky a potravinové banky.
Mimochodem - potr. banka je prázdná.
napsal(a):
Co se týká děcek, tak jsem taky zvědavá, jak to dopadne. Mladej musel opustit koleje, ale platit je musíme pořád, přednášky probíhají přes Teams, laboratoře se samozřejmě nekonají vůbec. I tělocvik probíhá distančně.
My stále učíme i prezenčně. Respektive hybridně - prezenčně a kdo je pozitivní či v karanténě, tak distančně (také na Teamsech).
GAELLE
napsal(a):
Právě že nikdo neví. Jsou to pořád jen dohady. V této situaci nevím kdo se na post ministra pohrne.
Docela jsem brala Maďara ovšem do doby než řekl že si žijem nad poměry a tvítova z Chorvatska od moře jak máme zůstat doma. Pak se s nima stejně nepohodl a odešel.
Dobré názory má Omar Šerý, sleduhu ho na FB i TW.
Uvidíme. Rozhodně teď je to především na nás občanech.
Omar by podle mě tento post nevzal... Teda modlím se, aby jej nevzal, kdyby mu byl někdy nabídnut... Je to sebevražedný post!
napsal(a):
Výsledek u LAMP bude stejný jako z doposud šmahem prováděných PCR testů - tedy pouze ano/ne, což je v reálu v podstatě k ničemu a nevypovídá to o rizikovosti pozitivně testovaného z hlediska možné infekčnosti pro ostatní.
Jojo, vím, že tady to moc nikoho nezajímá, že pozitivně testovaný nerovná se nemocný a ani infekční.
A otázky za zlatého bludišťáka:
Proč se MZ poměrně urputně brání pustit do rybníčku další druh testů?
Pokud se ve firmách zavedou povinné testy zaměstnaců, kdo je bude hradit - firmy, které mají momentálně i tak těžké období, nebo zdravotní pojišťovny?
A ještě něco k tomu třídění pacientů, když bude nejhůř, jak tady výše padlo - ono už to leckde existuje od jara (v civilizovaných zemích, které považují za samozřejmé být připravené na všechny varianty). Nicméně si rozhodně nemyslím, že by to u nás bylo v režimu buď 30letý demostrant ze Staromáku nebo 55letá kórpulentní vesničanka (ta kritéria jsou opravdu o něčem jiném):
https://echo24.cz/a/SxGsR/selekce-nemocnych-ve-svycarsku-rozhodli-kdo-mozna-prezije-a-kdo-ne
Pořád mi to vrtá hlavou...
Jste "Saola", jen s novým nickem?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Panebože. Stáhnu si aplikaci pro win, android nebo iOS zdarma, od finančáku dostanu v obálce kód, ten zadám na daň. portálu, stáhnu si certifikát a aplikaci ukážu cestu, kde mám cerif. uložený. Spousta účetních programů, které jsou též zdarma, umí odesílat eet jedním kliknutím. Na telefonu, tabletu, ... to jde také.
Smysl to má mít takový, že co přijmu v hotovosti - a to je to kouzlo - to musím kliknout "odeslat do eet". To je celé. Nepotřebuji kromě telefonu/tabletu/pc/mac a netu vůbec nic.
A co je bezva, že ani tohle není povinné (teď teda jsou odložené i další vlny atd.), stačí mít očíslované papírové doklady z finanč.
Dokonce to ani nemusím evidovat hned, je na to skoro týden pro ty, kteří pracují mimo provozovnu.
Pak si taky může koupit pokladnu a vejde se do toho, co proplácí stát.
O2 mi nabízeli dotykovou bezdr. pokl. s integr. tiskárnou + má sim na net. Koupím, servis je jejich problém po dobu záruky a pak už to stát zruší úplně.
Týká se to jen peněz v hotovosti, takže pokud mi někdo posílá peníze na účet, nebo dobírkou, .... neklikám nic.
Samozřejmě podvodníci neevidují nic, s eet, nebo bez, jenže když přijde kontrola, která se tváří jako obyč. zákazník, a nedám účtenku s číslem, tak to mám hooooodně drahé. Tudíž ti, co se bojí, nebo jsou poctiví, evidují.
Hrozný problém
To je stejné jako s množírnami, čipy, přiznání deseti vrhů ročně a tak. Dodržování karantény, nošení roušek, ... nekrást, nepodvádět, nevraždit,... no má to smysl tohleto?
Megi zase perlí.😀😀 Tak za prvé: Říkám lidi staršího data výroby! Potkala jste někdy takové? Ti samozřejmě vědí co to je android Oreo a teď napjatě očekávají Ryzen 3 procesor a jen se neumí rozhodnout, jestli k tomu B550 či snad X570?.😀 Chápete o kom mluvím? Oni mají tlačítkový mobil a tím pro ně svět IT končí. Za druhé: Není pravda že ty apky jsou zdarma. Koukněte na GP a mrkněte jak skvěle fungují "ty zdarma". Notabene většina má jen omezenou dobu funkčnosti zdarma a pak hezky platíme paušál.🙂 Taky se stalo nejednou, že chlápek v domnění funkčnosti měsíc podle apky odesílal platby a ve skutečnosti neodesílal nic. Jenže to je na pokutu a ne malou. Za třetí: Kontrolovat mě skrytě může přijít kdokoli i teď bez EET. Účtenku (fakturu) musí dostat a to bez ohledu na EET. Nevím jestli mě dobře chápete či možná nechcete chápat, ale mě jde o to, že bychom takhle mohli nakonec být jak večerníčci rozhazující tisíc papírů kolem sebe a k tomu měli až tři úředníky za prdelkou co s námi budou i spát asi? Smím se zeptat na Vaši obživu a zhruba roční obrat? Naše firma s bratrem na půl zhruba 7 až 9 miliónů ročně. Nekradu, tak proč bych to neřekl. A ano občas lidem udělám něco bez faktury a i s menším ziskem. A mě bytostně vadí např.matce samoživitelce s napjatým rozpočtem muset vystavovat účtenku a v podstatě by mi v budoucnu nic jiného nezbylo. Vždyť bych se stydět musel skoro to utrhnout dětem od pusy. 😒 Jenže já budu za toho špatného a ne ten dem*nt Babiš.😠 Tak ať jde tyhle lidi podojit on a ne já.
fikovnice
napsal(a):
Omar by podle mě tento post nevzal... Teda modlím se, aby jej nevzal, kdyby mu byl někdy nabídnut... Je to sebevražedný post!
S tím souhlasím. V této době naprosto pro každého kdo by to vzal.
Uvidíme co ten nový ministr a jak dlouho mu to vydrží když na Andyho ani plukovník nestačil.
Tak jako tak jsme v pr*eli od známého z nemocnice chodí příšerné zprávy. A bude hůř.

Nekradu, ale občas udělám něco bez faktury a i s menším ziskem :-) :-) :-) :-) Nekradu :-) :-) neverend, prosím, už konec, na d.portálu si platby kontroluji, jako je mi líto, ale jestli se někdo ani neumí přihlásit, tak bohužel, nemůže podnikat, jinak je pořád možnost pokladny proplacené státem a kdo má obrat pár milionů, tak si snad může dovolit zavolat technikovi z O2, který je v záruce zdarma ještě k tomu........
A jo, dělám i věci bokem, ale za domácí vajíčka třeba nebo zdarma. Oni to s eet mysleli jako že dobře, aby byla kontrola, ona ta účtenka není jako účtenka, to já tady klidně můžu nějaký doklad zahodit .. č.43 např. a napsat dalšímu č.43.. ale tím, že se odešle, je tam už č.43 evidované.. evidované..evidované.. no a taky ho můžu z toho portálu smazat :D a jde to zas jednoduše jedním kliknutím a napsáním nuly v aplikaci, kterou mám zdarma už víc jak rok a dala jsem ji všem starším ročníkům....
Hodně papíru vyplácá ten, co eet právě nemá, ten má ty papírové doklady, a pokladna s tiskem kapesní má velmi velký papír.. jako busjízdenka..
Od Nového roku bude paušál, doporučuji to rozdělit a není co řešit, žádné eet a další výhody.
Konec nesmyslů, vše jde, když se chce.
Kdo Vám brání mít smluvní ceny.. Já prostě některým lidem neúčtuji vše, klasicky materiál a práci ne, co je na tom? Nebo stačí říct - pošli mi to na účet. Nic víc.
Mně se zdá, že tady něco nehraje, no ale radši už jdu.
Do mého ročního obratu nikomu nic není, kromě potomka, psa a kocoura, těm kupuji papání a hračky a asi úplně blbě, protože furt něco prej nemaj, furt stížnosti. Buď je to tím, že nerozeznám obrat od zisku, nebo jsou rozmazlení. Nejsou :-)
Tak mě napadá, jestli místo těch čínských nekvalitních špinavých roušek nemohli rozdat paralen?

Myslím, že ta mapa (nebo tu někdo u nás něco roznáší) je hrozivá.. pár nakažených a dnes už měli kolemjdoucí respirátory a jinak liduprázdno.
Ale na Repty žádost se upravil titulek úmrtí na
"úmrtí s nákazou". Hustě, snad ti mrtví vidí rozdíl.

fikovnice
napsal(a):
Pořád mi to vrtá hlavou...
Jste "Saola", jen s novým nickem?
Ne Saola byla sice exot ( pro některé její názory ), ale nebyla spratek.

R-R. No, pokud ano, možná se cítíte v dobré společnosti.
Ještě že tu nejste sama. S vámi bych se rozhodně v dobré společnosti necítila !
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nekradu, ale občas udělám něco bez faktury a i s menším ziskem :-) :-) :-) :-) Nekradu :-) :-) neverend, prosím, už konec, na d.portálu si platby kontroluji, jako je mi líto, ale jestli se někdo ani neumí přihlásit, tak bohužel, nemůže podnikat, jinak je pořád možnost pokladny proplacené státem a kdo má obrat pár milionů, tak si snad může dovolit zavolat technikovi z O2, který je v záruce zdarma ještě k tomu........
A jo, dělám i věci bokem, ale za domácí vajíčka třeba nebo zdarma. Oni to s eet mysleli jako že dobře, aby byla kontrola, ona ta účtenka není jako účtenka, to já tady klidně můžu nějaký doklad zahodit .. č.43 např. a napsat dalšímu č.43.. ale tím, že se odešle, je tam už č.43 evidované.. evidované..evidované.. no a taky ho můžu z toho portálu smazat :D a jde to zas jednoduše jedním kliknutím a napsáním nuly v aplikaci, kterou mám zdarma už víc jak rok a dala jsem ji všem starším ročníkům....
Hodně papíru vyplácá ten, co eet právě nemá, ten má ty papírové doklady, a pokladna s tiskem kapesní má velmi velký papír.. jako busjízdenka..
Od Nového roku bude paušál, doporučuji to rozdělit a není co řešit, žádné eet a další výhody.
Konec nesmyslů, vše jde, když se chce.
Kdo Vám brání mít smluvní ceny.. Já prostě některým lidem neúčtuji vše, klasicky materiál a práci ne, co je na tom? Nebo stačí říct - pošli mi to na účet. Nic víc.
Mně se zdá, že tady něco nehraje, no ale radši už jdu.
Do mého ročního obratu nikomu nic není, kromě potomka, psa a kocoura, těm kupuji papání a hračky a asi úplně blbě, protože furt něco prej nemaj, furt stížnosti. Buď je to tím, že nerozeznám obrat od zisku, nebo jsou rozmazlení. Nejsou :-)
Tak mě napadá, jestli místo těch čínských nekvalitních špinavých roušek nemohli rozdat paralen?
Megi Vy se mi snad zdáte? 😀 Sdělte mi prosím jak a co EET zkontroluje? Zkontroluje jen že proběhla platba v hotovosti a nic víc. Čím tedy zabrání daňovému úniku? Dále prosím proč by dobrý tesař např. měl končit kvůli tomu že si nerozumí s IT? Víte jak je málo lidí na práci a řemeslníků zvlášť? No nevíte jak je vidět. A teď už ani cizinci.😀
Megi jako Vy nemůžete nic z daňového portálu smazat, jen můžete danou platbu stornovat a ta bude uvedena jako záporná. Nic nezmizí zkrátka. A pro Vás to třeba není při těch vajíčkách takový problém😀, ale třeba eshop, kterému se stává běžně že zákazníci nevyzvednou dobírku a nebo vrací zboží ve čtrnáctidenní lhůtě s tím bude mít opět celkem dost starostí a administrativy.
Smluvní cenu mám u každé zakázky. Vždy to začne nabídkou s předběžnou cenou a popisem zakázky, pak objednávkou a nakonec faktura s dodákem. Můžete mi říct co na tom vylepší EET? Jaký přínos to bude mít? Jen další kus papíru vyleze z tiskárny? A na co? Uvědomte si že za výběrem daní stál takový růst v minulých letech, že by bylo zvláštní kdyby se nevybralo víc než před tím. Teď bude teprve veselo a uvidíte ten propad i se slavným EET které na to nebude mít žádný vliv.

neverend: vy jste fakt hloupý nebo to jen děláte, aby byla legrace? Není legrace, zdržujete, vše si můžete na d.p. přečíst, nebo si to nechat vysvětlit na fú. Jaký další papír, tiskne se jen jedna účtenka a ta dostane takové dlouhatánské číslo a to tam právě vypíše ta aplikace, nikdo se s ničím dalším dělat nemusí. Vymýšlíte si, jaké navýšení ceny, ale není žádné, kromě internetu, a i to se dá řešit tak, že budu mít papíry předem tisknuté, označené a nikam je internetovat nebudu. Eshop to má ještě lepší, vůbec papíry plácat nemusí, dělám to stejně, částka minus při vrácení nebo omylu, dobropis, účtenka do mailu. Šetřím stromy. Dobrý, co :-)
Jaký propad uvidím.. žádný.. s eet se vybralo ve skutečnosti méně, než kdyby se na to vykašlali, což už psala výše janae, směšné procento a půl oproti šíleným nákladům státu, ale určitě nejde o to, že podnikatel chudák, protože musí kliknout na "odeslat do eet", toť vše, end, drahé to bylo a také to skončí, vyhodili plno korun a proto
teď na koronu posílají čínskou roušku a ne třeba paralen a respirátor.

napsal(a):
R-R. No, pokud ano, možná se cítíte v dobré společnosti.
Ještě že tu nejste sama. S vámi bych se rozhodně v dobré společnosti necítila !
Já to pochopila jinak, ale radši asi nebudu říkat jak. Nebo jo.
Asi že ti drzí důchodci, co si dovolují pracovat dál, tlapkají po městě cestou do práce?
Jsou dvě možnosti - buď je ten diskutér totálně blbý, nebo má radost z toho, že jsme totálně blbí, protože si myslíme, že je jen totálně blbý a ne zlý, a diskutujeme s ním, což ho podpoří pokračovat v příspěvcích čím dál blbějších, čímž má větší radost.
Nevím, jestli to není definice trolla, ale mně to připomíná blbce.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
neverend: vy jste fakt hloupý nebo to jen děláte, aby byla legrace? Není legrace, zdržujete, vše si můžete na d.p. přečíst, nebo si to nechat vysvětlit na fú. Jaký další papír, tiskne se jen jedna účtenka a ta dostane takové dlouhatánské číslo a to tam právě vypíše ta aplikace, nikdo se s ničím dalším dělat nemusí. Vymýšlíte si, jaké navýšení ceny, ale není žádné, kromě internetu, a i to se dá řešit tak, že budu mít papíry předem tisknuté, označené a nikam je internetovat nebudu. Eshop to má ještě lepší, vůbec papíry plácat nemusí, dělám to stejně, částka minus při vrácení nebo omylu, dobropis, účtenka do mailu. Šetřím stromy. Dobrý, co :-)
Jaký propad uvidím.. žádný.. s eet se vybralo ve skutečnosti méně, než kdyby se na to vykašlali, což už psala výše janae, směšné procento a půl oproti šíleným nákladům státu, ale určitě nejde o to, že podnikatel chudák, protože musí kliknout na "odeslat do eet", toť vše, end, drahé to bylo a také to skončí, vyhodili plno korun a proto
teď na koronu posílají čínskou roušku a ne třeba paralen a respirátor.
Vy mi taky připadáte jak "bulhar".😀 Ještě jednou a pomalu,ano? Papír navíc je ta účtenka která dřív vůbec nemusela být. Rozumíte mi? NEMUSELA být. Já už nevím jak zřetelněji to vysvětlit.😀 A teď se dostáváme k tomu jádru věci, tak pozorně čtěte,jů? K čemu to je dobré? Myslím užitečné? Vůbec nejde o to ne jedno (ony jsou tam ve skutečnosti dvě) číslo,ale o důvod proč? Z jakého důvodu? Vždyť stejně zákazník dostane účet či fakturu,tak proč další papír a administrativu? Ono totiž celý daňový portál zase platíme my jako občané a ty lidi navíc co to spravují zase platíme my. Čili můžete mi vysvětlit ten přínos za ty peníze?
Lesy nešetříte ani náhodou, protože ten zákazník udělá co až mu dorazí od Vás ty papíry elektronicky? Ano vytiskne si je a to vůbec nemluvím o úřadech co všechno kvůli tomu budou evidovat a tisknout na papír.Případně i digitálně uchovají,ale to si snad nemyslíte že je bez energie že ne? Megi,je to hloupost a přemýšlejte trochu dál než jen u svých pár papírků. Když EET nebude, nebudou ani účtenky,ani ti úředníci navíc.

Už dávno nepodnikám, tak se k EET vyjadřovat nebudu, ale dělám v prodejně a dělala jsem i před EET a co se týče spotřeby papíru, tak u nás žádná změna...vždycky jsme dávali účtenky všem zákazníkům....a z mého pohledu jediný rozdíl je, že účtenka je delší o to číslo....na faktuře tam se to vejde do standardního formátu faktury.......
Když EET nebude, nebudou ani účtenky,ani ti úředníci navíc.
no k tomu jen jediné....něco prodám - udělám bez papíru tzv. do šuplíčku, něco proženu pokladnou....nejsem svatá nebudu soudit, nikomu se nechce platit nic navíc, když nemusí, no a nejhůř jsou na tom pak prostě ti poctivý "blbci", co přiznají všechno..

Sardullah Účtenku (jakýkoli správně vyplněný doklad o zakoupení) poctivý podnikatel vydává od roku 1992 automaticky a na vyžádání povinně. A kdo by mi ji nedal, tak tam nenakupuji. V civilizovaných zemích je to takový zvyk :-) A nikdo nenařídil, že to musí mít papírovou podobu, a ne, netisknu si papíry z eshopů od ničeho od hrnce po myčku, fakt ne, ale asi jsem teda jediná :-)
Jaký má mít eet přínos? Žádný přínos nemá, ale to jsme zjistili už tak v roce 2017, ne? :-) Ale se tady mluvilo o zátěži.. tak tam také nic, furt jedno kliknutí navíc, v případě storna klik a minus čísílko. Hrůza, otrava, bordel, konec, apokalypsa :-)
Však už tomu bude brzy konec.
Všemu :-)
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Sardullah Účtenku (jakýkoli správně vyplněný doklad o zakoupení) poctivý podnikatel vydává od roku 1992 automaticky a na vyžádání povinně. A kdo by mi ji nedal, tak tam nenakupuji. V civilizovaných zemích je to takový zvyk :-) A nikdo nenařídil, že to musí mít papírovou podobu, a ne, netisknu si papíry z eshopů od ničeho od hrnce po myčku, fakt ne, ale asi jsem teda jediná :-)
Jaký má mít eet přínos? Žádný přínos nemá, ale to jsme zjistili už tak v roce 2017, ne? :-) Ale se tady mluvilo o zátěži.. tak tam také nic, furt jedno kliknutí navíc, v případě storna klik a minus čísílko. Hrůza, otrava, bordel, konec, apokalypsa :-)
Přesně, pro živnostníky jeden klik.
ALe zas si pamatuji naší paniku, když jsme před pár lety EET zaváděli, navíc hrozili likvidační pokuty, také jsme měli chuť se vším seknout.
V poslední vlně kromě jiného mělo EET padnou na zemědělce, jednoho máme v rodině, rovnou řekl, že se na drobný prodej vykašle, že bude rovnou prodávat ve velkém a na fakturu.
A to je celkem mlady člověk.
Ti starší to zabalí asi uplně, stejně jako to část lidí zabalila v předchozích EET vlnách, bojí se toho.
Nicméně stále nechápu, jaká uleva je zrušení EET během korony.
A náš účetní program to zrušení také nepobral a stále na mě bliká červené upozornění o neodeslání, tak odesílam, abych program hodila do uklidňující modré barvy.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak teď už jsme na půl cesty z Bulharska do Prahy.😀 Už Vám rozumím. Já si tedy faktury tisknu, protože bych pak ani nevěděl kde jsem co koupil a hlavně materiál a nářadí jde samozřejmě do účetnictví.
Megi ta zátěž je a ne že ne. Kolik Vám je jestli se smím zeptat? Ti lidé starších ročníků fakt už nejsou zvědaví na další administrativu a myslíte že mají někoho kdo jim s tím pomůže? Znovu Vám opakuji, že tito lidé mají většinou mobil buď z třetihor či tlačítkový pro seniory.🙂 Tak pro ně je to nákup mobilu s kterým neumí, tiskárna a teď někoho kdo jim to zprovozní. Prostě starosti na víc a výdaje také. Zkrátka mě je milejší zedník co umí řemeslo a je BFU, než sice digitální odborník, ale nahodit zeď neumí.😀Tak ještě prosím ten název apky zdarma pro EET a už jsem spokojen.😀
neverend

XXX.XXX.213.247
janae1
napsal(a):
ALe zas si pamatuji naší paniku, když jsme před pár lety EET zaváděli, navíc hrozili likvidační pokuty, také jsme měli chuť se vším seknout.
V poslední vlně kromě jiného mělo EET padnou na zemědělce, jednoho máme v rodině, rovnou řekl, že se na drobný prodej vykašle, že bude rovnou prodávat ve velkém a na fakturu.
Ti starší to zabalí asi uplně, stejně jako to část lidí zabalila v předchozích EET vlnách, bojí se toho.
A náš účetní program to zrušení také nepobral a stále na mě bliká červené upozornění o neodeslání, tak odesílam, abych program hodila do uklidňující modré barvy.
Nám takhle skončila praktická lékařka a šla do důchodu. Tedy ne kvůli EET, ale elektronickým receptům a vůbec počítačům.😒 Hodně dobrá lékařka na Mělníku a skvělý diagnostik, ale bohužel je pryč. To pometlo digitální co to vzalo po ní od té utekla už polovina pacientů, ale mají to vše digitálně.😀 Ono si stačí občas přečíst pár střípků kolem aktualizací od MS a hned je Vám jasné čeho se mi lidi co si s počítači tykáme bojí. Ráno modrá smrt po večerní aktualizaci "Widlí" o které ani nevíte a nejde zakázat a co teď? To je právě to o čem se v TV nemluví a předpokládá se že vše funguje jak má. To je ovšem jistá cesta do pekel u elektroniky obzvlášť.

napsal(a):
Trocha pokory by vám neškodila. Ale to je pro vás nejspíš sprosté slovo.

janae1
napsal(a):
Pozastavení EET do je výhradně a čistě jen populistický krok na získání jakýchsi alespoň trochu plusových bodů. Pro ty, co EET již mají, je momentálně jeho provoz nestojí nic, jen tu barvu z tiskárny na tisk kódu. Takže nula. Proč by to rušili? Aby na ně pak někdo v budoucnu, až bude klid a čas probrat se vším zpětně, "zaklekl"?
A vůbec teď zavádět EET pro další skupiny? To chce odvahu - a kde ji teď vzít, že?

napsal(a):
Trocha pokory by vám neškodila. Ale to je pro vás nejspíš sprosté slovo.
Pokora není vůbec sprosté slovo, ale každý by se měl zamyslet před tím, než vyřkne jednoznačné soudy coby kdyby, protože není na světě sám, a - pokud tedy mluvíme o orionce - někdo na její důchod fakt vydělávat musí, a pokud ona souhlasí s tím, aby ten někdo vydělávat nesměl, protože přece takové opatření je potřebné na záchranu všech (nevím, kde na to přišla, navíc sama jako riziková skupina za prací možná courá), tak - jemně řečeno - nedomýšlí do všech konců a nebude to tedy jaksi nejostřejší tužka v penálu. Ale to je její věc.
Co je na mém výkladu důchodového systému špatně? Je placen z pojištění a daní, takže z toho lze odvodit, kdo to ve finále platí.

Varaxi
napsal(a):
Není.
Saola byla hubatá a kontroverzní, ale nebyla blbá.
a sprostá a hulvát
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Pozastavení EET do je výhradně a čistě jen populistický krok na získání jakýchsi alespoň trochu plusových bodů. Pro ty, co EET již mají, je momentálně jeho provoz nestojí nic, jen tu barvu z tiskárny na tisk kódu. Takže nula. Proč by to rušili? Aby na ně pak někdo v budoucnu, až bude klid a čas probrat se vším zpětně, "zaklekl"?
A vůbec teď zavádět EET pro další skupiny? To chce odvahu - a kde ji teď vzít, že?
Jistě, vše je zdarma jako v komunismu.😀😀 Tohle je stejné jako říct že u auta když už ho mám jsou náklady akorát benzín či nafta. A pak si takoví lidé berou úvěr když na ně v servisu bafnou cenu.😀 Nejpozději na konci prvního čtvrtletí roku 2021 přestane být systémem EET podporován šifrovací protokol TLS verze 1.1 a vybrané šifry z protokolu TLS 1.2. Co to znamená? Jen takovou maličkost, že se starou pokladnou si můžete vytřít víte co a koupit novou. Tedy může podporovat nové TLS i ta stará, ale nemusí.🙂 Takhle to totiž chodí u těch elektronických nesmyslů pořád dokola. MS podělá aktualizaci a kdo bude volat servis a platit? Ano správná odpověď je Vy.😀

EET a pomáhájící smysluplná opatření proti covidu jsou zastavené do roku 2023.
Tak šup jiné téma.
"Bohužel bude skutečně třeba zpřísnit některá opatření.V současnosti se jedná o omezení výtahových zařízeních v budovách pro osoby mladší 65 let, jelikož tato zařízení byla identifikována jako významná ohniska nákazy. Chtěli bychom je ponechat pouze pro osoby starší a nemohoucí."
"Jednou z možností je také vypínaní pouličního osvětlení po 19h kromě silničních komunikací, což by motivovalo lidi spíše zůstavat doma."
Blatný
:-)

napsal(a):
Tak šup jiné téma.
"Bohužel bude skutečně třeba zpřísnit některá opatření.V současnosti se jedná o omezení výtahových zařízeních v budovách pro osoby mladší 65 let, jelikož tato zařízení byla identifikována jako významná ohniska nákazy. Chtěli bychom je ponechat pouze pro osoby starší a nemohoucí."
"Jednou z možností je také vypínaní pouličního osvětlení po 19h kromě silničních komunikací, což by motivovalo lidi spíše zůstavat doma."
Blatný
Počkat, to je oficiální vyjádření nového ministra zdravotnictví nebo vtip? Nestíhám.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tak šup jiné téma.
Blatný
To zase zatíží chirurgie .😀😀 Po tmě se u nás většina netrefí na místní můstek.😀
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Počkat, to je oficiální vyjádření nového ministra zdravotnictví nebo vtip? Nestíhám.
Vtip, ale s naším ministerstvem nikdy nevíte.
napsal(a):
Tak šup jiné téma.
Blatný
No, na našem konci žádné veřejné osvětlení nemáme, takže mi to žíly netrhá, to se naučíte Navíc je velký měsíc

Narazila jsem na zajímavou simulaci šíření covidu v místnostech v závislosti na aplikovaných opatřeních. Zaujalo mě to, tak dávám k dispozici.
https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a-class-how-the-coronavirus-is-spread-through-the-air.html?ssm=TW_CC

lupus4
napsal(a):
sorry za OT, ale musím
Asi se vymykám, neptala jsem se na nic, byla jsem ráda, že jsem se ho zbavila.

GAELLE
napsal(a):
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/103715/trestne-stihany-estebaku-odstup-vyzyval-nedavno-babise-ted-se-lekar-blatny-stal-jeho-ministrem.html
A co je na tom k nepochopení?
Blatný se stal ministrem zdravotnictví. Ve smyslu vládnoucí koalice apolitický (není voličem žádné ze stran vládnoucí koalice), dokonce kritik Babiše, nastoupil na post, který ve vládě spravuje Hnutí ANO.
Nic složitého (i když, jak pro koho asi).
Snad tedy dodrží slovo a bude se rozhodovat na základě dat, a bude taky kriticky hodnotit jejich váhu.
A z trochu odlišného soudku - krásný rozhovor:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-neni-to-nejhorsi-co-lidstvo-kdy-potka-rika-sef-covid-centra-126147#dop_ab_variant=0&dop_req_id=U0BhLxylPLG-202010300800&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Fíkovnice : Vy znáte doktora Flegra osobně ?

napsal(a):
Asi se vymykám, neptala jsem se na nic, byla jsem ráda, že jsem se ho zbavila.
OT: no a co třeba, když na otázky nic neřeknou a pořád bydlí doma....se slovy, jestli si myslíte, že já se z tohodle bytu hnu, tak to jste na omylu...

napsal(a):
OT: no a co třeba, když na otázky nic neřeknou a pořád bydlí doma....se slovy, jestli si myslíte, že já se z tohodle bytu hnu, tak to jste na omylu...
To je potom blbá situace. To mě naštěstí nepotkalo. Asi bych to řešila nekompromisně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.246

napsal(a):
Sestry kamarádka vyřešila takto - každý den v šest ráno vlítla do pokoje, otevřela dokořán okna za zvolání "Vstáváme!" Ale prý to trvalo půl roku, než se děti odstěhovaly.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo tohle je teda zuzo. Vivat korona komedii.
Nějak nechápu. Nemocnice a zvlášť některé hlásí přeplněné kapacity, jsou plné korona pacientů. Nevím, s čím tam rodička přišla, ale třeba ji nechtějí táhnout dovnitř, když by tam mohla právě covid chytit. Jistě, mohl tam být stan, ale je také možné, že ta, co tam něco vyšetřuje, je možná kamarádka, kterou ona rodička poprosila o konzultaci. A ještě se vrátím na začátek....až se systém zhroutí(i když všichni doufáme, že se tak nestane) může se stát, že rodit bude někde v tělocvičně...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
lesnížínka
napsal(a):
Nějak nechápu. Nemocnice a zvlášť některé hlásí přeplněné kapacity, jsou plné korona pacientů. Nevím, s čím tam rodička přišla, ale třeba ji nechtějí táhnout dovnitř, když by tam mohla právě covid chytit. Jistě, mohl tam být stan, ale je také možné, že ta, co tam něco vyšetřuje, je možná kamarádka, kterou ona rodička poprosila o konzultaci. A ještě se vrátím na začátek....až se systém zhroutí(i když všichni doufáme, že se tak nestane) může se stát, že rodit bude někde v tělocvičně...
Ukazte mi jedinou preplnenou nemocnici a snad na oddeleni mimin a porodni nikdo normalni nebude cpat covidaky ne? Nehlede na to ze na vysetreni nechodite na luzkovy a le do ordinace s cekarnou takze tohle je kapičku tezce mimo
janae1

XXX.XXX.160.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ukazte mi jedinou preplnenou nemocnici a snad na oddeleni mimin a porodni nikdo normalni nebude cpat covidaky ne? Nehlede na to ze na vysetreni nechodite na luzkovy a le do ordinace s cekarnou takze tohle je kapičku tezce mimo
Můj doktor tvrdí, že mezi rodičkama je až 50% pozitivních ma koronavirus, což je nadsazené, ale v porodnici bude pár rodiček s koronou.
Tak třeba je ta dotyčná pozitivní?
Pani vypadá už v pokročilém stádiu těhotenství, to těhotné přecházejí od svých gynekologů do poraden do nemocnic. Hádám, že k tomu možná potřebují test na koronu a třeba stála venku proto?
Sice to nevysvětluje proč obnažili břicho, ale třeba čeká na test, možná je pozitivní a měla pocit, že necítí mimino a zdravotník poslouchal ozvy.....
Je to nějaké divné.

napsal(a):
Sestry kamarádka vyřešila takto - každý den v šest ráno vlítla do pokoje, otevřela dokořán okna za zvolání "Vstáváme!" Ale prý to trvalo půl roku, než se děti odstěhovaly.
Myslím, že není od věci i chytit za límec a ven.
U nás doma je tak nějak samozřejmý, že mladí chtějí bydlet sami, mít vlastní bydlení, prostě osamostatnit se se vším všudy. Ty vztahy jsou pak naprosto o něčem jiným. Pak je ale samozřejmě naprostá katastrofa, když se máte starat o nemocnýho rodiče a on vám začne mluvit do všeho, jak kdyby vám bylo 12 a nebydlela jste ve svým.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
janae1
napsal(a):
Můj doktor tvrdí, že mezi rodičkama je až 50% pozitivních ma koronavirus, což je nadsazené, ale v porodnici bude pár rodiček s koronou.
Tak třeba je ta dotyčná pozitivní?
Pani vypadá už v pokročilém stádiu těhotenství, to těhotné přecházejí od svých gynekologů do poraden do nemocnic. Hádám, že k tomu možná potřebují test na koronu a třeba stála venku proto?
Sice to nevysvětluje proč obnažili břicho, ale třeba čeká na test, možná je pozitivní a měla pocit, že necítí mimino a zdravotník poslouchal ozvy.....
Je to nějaké divné.
Ja teda nechodila do poradny do nemocnice ani tesne pred porodem. Az do konce ke svymu doktorovi a pak proste sanitka a hura porod.
Ze je pozitivnich 50%rodicek? To se vi jako odkud?
janae1

XXX.XXX.160.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja teda nechodila do poradny do nemocnice ani tesne pred porodem. Az do konce ke svymu doktorovi a pak proste sanitka a hura porod.
Ze je pozitivnich 50%rodicek? To se vi jako odkud?
Je to porodník, tak asi z praxe. Dle mého přeháněl, aby mě uklidnil, že i když budu pozitivní, nic se neděje. ALe i tak procento pozitivních mezi těhotnými bude velký, už je kvuli tomu, že se testují pomalu všechny, zachytí se jich většina, i bez příznakové.
Vlastně je to dobrá zpráva, promořenost veliká a nekonají se tisíce mrtvých denně.
Nevím, kdy jste rodila, ale já už před 15 lety chodila poslední měsíc do poradny do nemocnice. A stále to platí. Vždyť běžný gynekolog nenatočí ani monitor.
A neznám těhotnou, která by jela do porodnice až na porod.
Vždyť se neustále omílá, že v Praze se těhotné do porodnic registrují už pomalu v prvním trimestru, jinak v poradnách a na sálech není místo.
A neexistuje se neregistrovat, genekolog vás nechce a asi žádná si netroufne být posledních měsíc bez kontrol.

fff. jestli není lepší nikam nelézt a držet se hesla co šlo dovnitř půjde i ven
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
A pak ze doktori maj s covidem pravdu a je to hnus a vsecko ostatni zuzovy. Vsak to rikaj a pisou ne? To mudi bejt pravda 🤮
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A pak ze doktori maj s covidem pravdu a je to hnus a vsecko ostatni zuzovy. Vsak to rikaj a pisou ne? To mudi bejt pravda 🤮
Příspěvek už zmizel, asi si ta prostoduchá osoba uvědomila, co píše..
Doporučuji podat stížnost na nemocnici skrz to otřesné chování, ale ono to nakonec asi tak žhavé nebude, že.. Ale zas ji 10 z 10ti popíračů dá lajk.
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Ne ne, "Orionko". To jsem asi ani nikde nepsala, ne? Spíše znám Blatného, ale ne nějak extra moc...
Včera jsem se od otce po telefonu dozvěděl že zná z dob minulých Prymulu. Byl jako posluchač tehdy v Hradci na VLVDU. Prý schopný student, ale jako člověk nic moc. No on to řekl trochu jinak, ale to veřejně nebudu reprodukovat. 😀
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
fff. jestli není lepší nikam nelézt a držet se hesla co šlo dovnitř půjde i ven
Ale až to pujde ven, bude to mít přes tři kila, dovnitř do bylo to zdaleka menší.

janae1
napsal(a):
Ale až to pujde ven, bude to mít přes tři kila, dovnitř do bylo to zdaleka menší.
“Vejdi a neuškoď!”
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
Kdykoli kdokoli kamkolov napise jak je covid strasnej věřite tomu. Ale kdykoli kdokoli kamkoli napise zkusenosti opacne popirate to jak kecaj lzou vymejsli si apod. Trošku dvoji metr ne? Koukam ze lidi jsou tezce jebnuty uz i tady.
Netvrdim ze covid neni ale tvrdim ze to ani z ctvrtiny neni tak silena hrozba jak tu kazdej tvrdi. To za prve. A za druhe tvrdim ze vetsina tech narizeni vlady je naprosto nesmyslna. Zatim tu nikdo nepodal zadnej dukaz ue bych se pletla. Jen spoustu smyslenek jak znamej znamyho.... Asi jako ten fake o hadech. Ale znama mela krajtu a ta si ji fakt premerovala ze ji zblajzne! Takze stejna duveryhodnost.

fikovnice
napsal(a):
Ne ne, "Orionko". To jsem asi ani nikde nepsala, ne? Spíše znám Blatného, ale ne nějak extra moc...
Když to po sobě čtu, možná to znělo agresivně. Nebylo to tak myšlené. Jen jsem byla zvědavá, co by o něm řekl někdo, kdo ho zná. Když jste z "podobného oboru".
Na pohled vypadá jako Fantomas - skoro. Na poslech jako odborník. Tak jsem jen chtěla slyšet - číst další názor na něj. I ty negativní jsou - jako na každého.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdykoli kdokoli kamkolov napise jak je covid strasnej věřite tomu. Ale kdykoli kdokoli kamkoli napise zkusenosti opacne popirate to jak kecaj lzou vymejsli si apod. Trošku dvoji metr ne? Koukam ze lidi jsou tezce jebnuty uz i tady.
Netvrdim ze covid neni ale tvrdim ze to ani z ctvrtiny neni tak silena hrozba jak tu kazdej tvrdi. To za prve. A za druhe tvrdim ze vetsina tech narizeni vlady je naprosto nesmyslna. Zatim tu nikdo nepodal zadnej dukaz ue bych se pletla. Jen spoustu smyslenek jak znamej znamyho.... Asi jako ten fake o hadech. Ale znama mela krajtu a ta si ji fakt premerovala ze ji zblajzne! Takze stejna duveryhodnost.
Já naopak jsem otevřená mnoha věcem, neposlouchám jen jednu stranu, ale i tu druhou. Ale poslouchám to ze zdrojů, které mi přijdou důvěryhodné, opravdu ne z facebookove skupiny popíračů. Jako omluvám se, ale tam je stejný výkvět jako na těch demonstracích, ještě vidle do ruk vám chybí. Taky mi vadí vládní opatření, myslím, že jsou zmatená, a celkově jsem proti vládě, která tam momentálně je, ale to neznamená, že přestanu věřit číslům, datům a odborným článkům.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jano lidi vždy věří tomu čemu chtějí věřit. Jestli si paní vymýšlí či nikoli je vlastně jedno. K čemu to je? Když vyjdu ven, tak vládní nařízení působí spíš komicky než vážně. To jsou stovky lidí které vidím je porušovat. Já tedy osobně covid považuji za prostředek k jiným cílům, ale mohu se mýlit.
napsal(a):
Když to po sobě čtu, možná to znělo agresivně. Nebylo to tak myšlené. Jen jsem byla zvědavá, co by o něm řekl někdo, kdo ho zná. Když jste z "podobného oboru".
Na pohled vypadá jako Fantomas - skoro. Na poslech jako odborník. Tak jsem jen chtěla slyšet - číst další názor na něj. I ty negativní jsou - jako na každého.
Ne ne, já to tedy vůbec nevzala, že byste mi psala jakkoli agresivně (snad jste to ani nemyslela nijak útočně). Mně jako Fantomas spíš přišel Prymula. Flégr mi připomíná Brůnu ze Studny (jako mnoha dalším lidem), ale nesoudím dle vzhledu, navíc je to kočkař...
Jinak, i kdyby na MZ seděl Bůh, tak bude kritizovaný... I když je pravda, že to jak Blatný interpretoval číslo R ve sněmovně a posléze i na tiskovce, mě poněkud překvapilo.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, jak to mají ostatní.....možná se budu opakovat...bez ohledu na covid a na to, které informace jsou pravdivé a které ne...
Osobně znám pouze jednu rodinu, kde covid měli...a ano dalo by se říct, že chřipečka, akorát jeden člen rodiny na tom byl hůř, sice to nakonec nebylo na hospitalizaci, ale už by to nechtěl nikdy zažít........to asi k tomu "jedna paní povídala a známej známýho atd"
A teď bych ráda řekla...opět...že mám starou maminku a syna s hodně špatnou imunitou a minimálně tyto dvě osoby se snažím chránit....pokud je chřipková epidemie, tak je moc mezi lidi nepouštím, sama se snažím nenakazit a některé roky je ta chřipajzna tak rozlezlá, že bych klidně i uvítala to nošení roušek, kdyby si je alespoň ti nemocní, co chodí mezi lidi šoupli na ústa.
Z tohoto pohledu je pro mě covid stejný jako chřipka.
Co vidím já jako dost podstatný rozdíl...teda nejsem odborník, tak spíš si to myslím, než abych to věděla natuty..je, že chřipka tuším neprobíhá nepříznakově a mám šanci nemocného člověka identifikovat, chovat se při styku s ním opatrněji, u nemocného covidem to tak být nemusí.
A druhá věc, kde vidím rozdíl je v tom, že se plní nemocnice a teď to nepíšu z pohledu toho, že se bojím, že budu mít covid, budu potřebovat plicní ventilátor a nezbude na mě, ale třeba odklady plánovaných operací, které nejsou urgentní....a takového člověka znám taky osobně a jasně v ohrožení života není, ale na operaci taky nečekala jen tak z plezíru, takže moc příjemný to není.
Nevím jaká je situace ve všech nemocnicích, ale osobně (ne známý mého známého) znám medika, který v nemocnici pomáhá a nebudu tady řešit, s čím tam kdo leží a jak to funguje a jestli mají plno, ale co se týče personálního pokrytí péče, tak to mají zdravotníci fakt náročné.
Takovou situaci opravdu při chřipkové epidemii nepamatuju....a to že jsem měla hodně známých i mezi sestřičkami, takže by se to ke mě asi doneslo.
A co mi nejvíc vadí na "brblalech"...nadávání na naší vládu, že dělá to a ono a ve své podstatě, že účel je někomu zničit existenci...ale tohle se neděje jen u nás...
A kdo si teda myslí, že covid je velká a nafouknutá bublina, která vyvolává hysterii....tak běžte a přihlašte se jako dobrovolníci do nemocnic, možná pak budete vidět tuhle "bublinu" i z jiného pohledu než to, co do nás valí média a uděláte si obrázek sami.
Leithian: já ještě bych se chtěla zeptat, co za důkaz vám chybí? Máte čísla nakažených, zemřelích z celého světa, máte fotky přeplněných nemocnic (Itálie), mrtvých těl (USA), máte grafy, procenta zemřelých za určitě období v rámci let (Belgie), studie, milion příspěvků na fb (když ho máte tak v oblibě) jaké důkazy byste tak chtěla?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
Andrýsek3
napsal(a):
Já naopak jsem otevřená mnoha věcem, neposlouchám jen jednu stranu, ale i tu druhou. Ale poslouchám to ze zdrojů, které mi přijdou důvěryhodné, opravdu ne z facebookove skupiny popíračů. Jako omluvám se, ale tam je stejný výkvět jako na těch demonstracích, ještě vidle do ruk vám chybí. Taky mi vadí vládní opatření, myslím, že jsou zmatená, a celkově jsem proti vládě, která tam momentálně je, ale to neznamená, že přestanu věřit číslům, datům a odborným článkům.
Cislum kde se zemreli s covidem uvadej ze zemreli na covid? Cislum kde se ve vysledku ukaze ze pacienti v nemocnicich tam vubec byt nemusi z 90%? Cislum ktera popiraj ze důležité operace se odkladaj protoze v tuto chvili akutne neohrozujou zivot? Ja jsem rada ze muj tata prodelal obe mrtvicky jeste pred corina krizi stejne jako operaci kycle. Byt to ted nechaj ho doma v bokestech na tunach prasku temer nechodiciho.

Cituji sardullah, protože to řekla za mě -
A kdo si teda myslí, že covid je velká a nafouknutá bublina, která vyvolává hysterii....tak běžte a přihlašte se jako dobrovolníci do nemocnic, možná pak budete vidět tuhle "bublinu" i z jiného pohledu než to, co do nás valí média a uděláte si obrázek sami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
napsal(a):
Nevím, jak to mají ostatní.....možná se budu opakovat...bez ohledu na covid a na to, které informace jsou pravdivé a které ne...
Osobně znám pouze jednu rodinu, kde covid měli...a ano dalo by se říct, že chřipečka, akorát jeden člen rodiny na tom byl hůř, sice to nakonec nebylo na hospitalizaci, ale už by to nechtěl nikdy zažít........to asi k tomu "jedna paní povídala a známej známýho atd"
A teď bych ráda řekla...opět...že mám starou maminku a syna s hodně špatnou imunitou a minimálně tyto dvě osoby se snažím chránit....pokud je chřipková epidemie, tak je moc mezi lidi nepouštím, sama se snažím nenakazit a některé roky je ta chřipajzna tak rozlezlá, že bych klidně i uvítala to nošení roušek, kdyby si je alespoň ti nemocní, co chodí mezi lidi šoupli na ústa.
Z tohoto pohledu je pro mě covid stejný jako chřipka.
Co vidím já jako dost podstatný rozdíl...teda nejsem odborník, tak spíš si to myslím, než abych to věděla natuty..je, že chřipka tuším neprobíhá nepříznakově a mám šanci nemocného člověka identifikovat, chovat se při styku s ním opatrněji, u nemocného covidem to tak být nemusí.
A druhá věc, kde vidím rozdíl je v tom, že se plní nemocnice a teď to nepíšu z pohledu toho, že se bojím, že budu mít covid, budu potřebovat plicní ventilátor a nezbude na mě, ale třeba odklady plánovaných operací, které nejsou urgentní....a takového člověka znám taky osobně a jasně v ohrožení života není, ale na operaci taky nečekala jen tak z plezíru, takže moc příjemný to není.
Nevím jaká je situace ve všech nemocnicích, ale osobně (ne známý mého známého) znám medika, který v nemocnici pomáhá a nebudu tady řešit, s čím tam kdo leží a jak to funguje a jestli mají plno, ale co se týče personálního pokrytí péče, tak to mají zdravotníci fakt náročné.
Takovou situaci opravdu při chřipkové epidemii nepamatuju....a to že jsem měla hodně známých i mezi sestřičkami, takže by se to ke mě asi doneslo.
A co mi nejvíc vadí na "brblalech"...nadávání na naší vládu, že dělá to a ono a ve své podstatě, že účel je někomu zničit existenci...ale tohle se neděje jen u nás...
Ja bych rada. Ale nechtej ty bez zdravotniho vzdelani a i kdyby chteli svoji práci mam a ta me jinak nepusti. Takze bohužel nemuzu. A vypoved kvuli par mesicum almuzny fakt nedam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja bych rada. Ale nechtej ty bez zdravotniho vzdelani a i kdyby chteli svoji práci mam a ta me jinak nepusti. Takze bohužel nemuzu. A vypoved kvuli par mesicum almuzny fakt nedam.
Nevim jak to maj ostatní ale tahnu hypoteku, dve stovky zvirat a dite. Takze ne. Nemuzu si platove dovolot spadnout o pulku 😁 ovsem pokud me tu nekdo zadotuje milerada si v praci vezmu neplaceny volno a do ty nemocnice klidne půjdu utirat covidakum na ventilatoru zadky.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevim jak to maj ostatní ale tahnu hypoteku, dve stovky zvirat a dite. Takze ne. Nemuzu si platove dovolot spadnout o pulku 😁 ovsem pokud me tu nekdo zadotuje milerada si v praci vezmu neplaceny volno a do ty nemocnice klidne půjdu utirat covidakum na ventilatoru zadky.
No, když to čtu, je vlastně dobře, že na covidovém oddělení pracovat nebudete. Tam jsou potřeba ochotní empatičtí lidé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
napsal(a):
No, když to čtu, je vlastně dobře, že na covidovém oddělení pracovat nebudete. Tam jsou potřeba ochotní empatičtí lidé.
Svoji empatii smeruju jinam nez na hejno strachy poprdenejch lidi kteri si radši nechaji kakat na hlavu nez aby se zamysleli a neco delali. Treba na záchranu zvířátek ktery nikdo nechce. Ted me treba ceka soud. Dik snaze pomoct skupine par desitek plazu.
Jinak jestli vy si myslite ze soucasna situace se da tahnout roky neb covid fakt nezmizí hned tak jste blazni. Az tu budem chcipat hlady nebude hej ani vam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
A jestli je pro vas zivot sedeni foma na zadku přemýšleni co si muzete dovolit sníst a co ne a klepani se x mesicu. Ne pro me to zivot není. Mezi nama. Mrknete do statistik úmrtí za posledni leta a na letosek. Von to zas tak rozdil nebude ze?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jestli je pro vas zivot sedeni foma na zadku přemýšleni co si muzete dovolit sníst a co ne a klepani se x mesicu. Ne pro me to zivot není. Mezi nama. Mrknete do statistik úmrtí za posledni leta a na letosek. Von to zas tak rozdil nebude ze?
Ježíši to jsou kecy toto, to se fakt nedá. Prarodiče žili ve válce, rodiče za komoušů kdy měli jen dřinu a prd, mamka nedostala po taťkovi ani důchod, protože si jaksi dovolil umřít tak brzo. V dnešní době se má pracující jak prase ve rži a ne, že ne. Hlady fakt neumírá a myslím, že dlouho nebude. Ono by to většině české populaci ani neuškodilo...včetně mě. Trochu pokory by to chtělo...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plus za tu almužnu...
Doktoři, sestry, sanitáři...fakt nejsou dobře zaplacení za to, že již od března - jen s malou přestávkou o prázdninách - dennodenně makají v atombordelu až do padnutí na hubu. A v tom igelitu nemůžou pít, jíst, jít na WC - xy hodin.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Svoji empatii smeruju jinam nez na hejno strachy poprdenejch lidi kteri si radši nechaji kakat na hlavu nez aby se zamysleli a neco delali. Treba na záchranu zvířátek ktery nikdo nechce. Ted me treba ceka soud. Dik snaze pomoct skupine par desitek plazu.
Jinak jestli vy si myslite ze soucasna situace se da tahnout roky neb covid fakt nezmizí hned tak jste blazni. Az tu budem chcipat hlady nebude hej ani vam.
Ježkovy voči, "Leithian" - nechci být na Vás útočná...ale psala jsem to sem cca před týdnem. Sestřenice je primářka na ARO. Má plné oddělení COVIDových pacientů. Souhrn služby: příjem tří lidí - ročník 65 (muž), 65 (žena) a 75. Ti nar. 65 už tu nejsou, žena zemřela v horizontu desítek minut. Nové příjmy o víkendu: roč. 80, 58.
A ti lidi vyjma jednoho byli/jsou bez komorbidit!!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty statistiky jsou častý argument popíračů. Ale říjen tam ještě není a do konce roku zbývají další dva měsíce.
Jinak to, že situace zničí mnoho malých podnikatelů, je samozřejmě smutné... Ale co chcete dělat??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
fikovnice
napsal(a):
Ježkovy voči, "Leithian" - nechci být na Vás útočná...ale psala jsem to sem cca před týdnem. Sestřenice je primářka na ARO. Má plné oddělení COVIDových pacientů. Souhrn služby: příjem tří lidí - ročník 65 (muž), 65 (žena) a 75. Ti nar. 65 už tu nejsou, žena zemřela v horizontu desítek minut. Nové příjmy o víkendu: roč. 80, 58.
A ti lidi vyjma jednoho byli/jsou bez komorbidit!!!
Aha takze dle jedne doktorky soudim ze vsude umiraj na oddeleni po desitkach
Delate jak kdyby nikdo neumrel treba kvůli chřipce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, nesoudím dle "jedné doktorky". Např. ta zemřelá žena k nim byla přeložena z ARO jiné nemocnice, protože tam již pro ni neměli místo.
A znovu říkám - vadí mi, že restrikce možná zničí platově (i jinak) např. podnikatele, ale co tedy chcete dělat...???
Já např. jsem neskutečně nasr... na Číňany - protože od začátku jsem přesvědčená, že ten virus jim unikl z labiny a ono se ukazuje, že je to pravda. Ale co už s tím teď....
Jaké Vy tedy navrhujete řešení současné situace?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
OK, tak to sem teda vkopíruju - včera jsem byla na testu (už podruhé, poprvé v červenci), jsem momentálně nemocná + anamn. jsem se setkala se členy rodiny, kteří byli na testu v úterý - 3 lidi pozitivní - vím, byla to moje obrovská blbost to setkání, ale nechci to dál komentovat:
Metoda: Pro detekci RNA viru SARS-CoV-2 byla využita vysoce citlivá RealTime PCR metoda zaměřená na souběžné testování tří cílů v genomu viru. Celý proces izolace a detekce virové nukleové kyseliny je sledován interní kontrolou.
Metodika odběru a zpracování vzorku vyvinutá společností Elisabeth Pharmacon zajišťuje více než 10x citlivější detekci viru SARS-CoV-2 než jsou běžně používané metody.
Výsledek testuSARS-CoV-2: Negativní
Interpretace výsledku testu: V testovaném vzorku nebyl nalezen virus SARS-CoV-2.
Výsledek analýzy je platný pouze pro den, ve kterém byl proveden odběr vzorku.
V Brně dne: 30. 10. 2020
Zprávu vyhotovil/a: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.
Laboratoře:ELISABETH PHARMACON, spol. s r.o.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak za prvé...někde už mám pocit, že nabírají lidi bez zdravotnického vzdělání, protože je potřeba dělat i nekvalifikovanou práci okolo.
A za druhé, to nebylo myšleno tak, že všeho nechte, vykašlete se na svojí práci a běžte dělat samaritánku, ale spíš, že tam by lidi jako vy třeba viděli věc v reálu, bez těch zpochybňovaných a možná sporných čísel a statistik...bez dohodování kolik liddí umřelo s covidem, kolik na covid a kolik by jich umřelo stejně na něco jiného.
Možná, kdybyste pracovala ve zdravotnictví, tak budete mluvit jinak, ale to je vaše věc, každý máme právo na svůj názor.
ToŤ vše......

fikovnice
napsal(a):
Ty statistiky jsou častý argument popíračů. Ale říjen tam ještě není a do konce roku zbývají další dva měsíce.
Jinak to, že situace zničí mnoho malých podnikatelů, je samozřejmě smutné... Ale co chcete dělat??
Pokud dokážete porovnat pár čísel, tak by vám mělo být poměrně jasné, že na to, aby se úmrtí na covid/s covidem výrazněji propsala do statistiky úmrtí v ČR, musely by být denní počty dlouhodobě přes hranici 300 lidí - na to to zatím opravdu nevypadá, tedy pokud pomineme Flegrovy vize, kde když nevyšla příliš maximalisticky druhá vlna (už měly být na každém rohu ty mrazáky, u nás ve městě zatím nic), už plánuje před vánoci třetí.
Mnoho kritiků se opírá o Pirka či Šmuclera, co že si vůbec dovolují se vyjadřovat, když nejsou hygienici, epidemiolové, a vůbec, ale katastrofickým vizím parazitologa naslouchá uhranutě celý národ, asi aby se mohl víc tetelit hrůzou. To moc nechápu.
Nepopírám, že ještě dost lidí v souvislosti s covidem zemře, při masivním šíření v domovech důchodců a sociálních zařízeních nelze bohužel nic jiného očekávat, když doteď mimo 5 jednorázových roušek a 1 respirátoru pro seniory pro ně nebo zdravotně ohrožené nikdo nic neudělal.
fikovnice
napsal(a):
OK, tak to sem teda vkopíruju - včera jsem byla na testu (už podruhé, poprvé v červenci), jsem momentálně nemocná + anamn. jsem se setkala se členy rodiny, kteří byli na testu v úterý - 3 lidi pozitivní - vím, byla to moje obrovská blbost to setkání, ale nechci to dál komentovat:
Metoda: Pro detekci RNA viru SARS-CoV-2 byla využita vysoce citlivá RealTime PCR metoda zaměřená na souběžné testování tří cílů v genomu viru. Celý proces izolace a detekce virové nukleové kyseliny je sledován interní kontrolou.
Metodika odběru a zpracování vzorku vyvinutá společností Elisabeth Pharmacon zajišťuje více než 10x citlivější detekci viru SARS-CoV-2 než jsou běžně používané metody.
Výsledek testuSARS-CoV-2: Negativní
Interpretace výsledku testu: V testovaném vzorku nebyl nalezen virus SARS-CoV-2.
Výsledek analýzy je platný pouze pro den, ve kterém byl proveden odběr vzorku.
V Brně dne: 30. 10. 2020
Zprávu vyhotovil/a: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.
Laboratoře:ELISABETH PHARMACON, spol. s r.o.
Edit: Dala jsem to sem kvůli metodice testu v dané laboratoři, ne kvůli mým osobním zdr. problémům.
Tak ono se stačí podívat na Švédsko.
Švédsko zaznamenalo rekord v počtu úmrtí, za první polovinu letošního roku tam zemřelo celkem 51 405 lidí, což je nejvíc od roku 1869, kdy zemi sužoval hladomor.
Článek
V období od ledna do července tohoto roku ve Švédsku zemřelo o 6500 lidí více než ve stejném období v loňském roce. Číslo se přiblížilo rekordu z roku 1869, kdy tam zemřelo 55 341 lidí.

Andrýsek3
napsal(a):
Kristepane, dejte pokoj s tím facebookem. Když už, tak dejte nějaké normální zdroje, jak vás pak má někdo brát vážně?
Pokud vám dělá problém pochopit psaný text, možná bude pro vás jednodušší si originál rozhovoru s poslechnout
https://www.youtube.com/watch?v=AeAYyzIJoO4

fikovnice
napsal(a):
Ještě že jsme tady většina ženskejch. Říct mužskýmu, že "to, co šlo dovnitř, bylo menší velikosti", tak nás ukamenují...
A jste si jistá, že jste tu hlášku pochopila správně? Jestli ta věcička menší velikosti neměla být spíš spermie...

assil
napsal(a):
Tak ono se stačí podívat na Švédsko.
Švédsko zaznamenalo rekord v počtu úmrtí, za první polovinu letošního roku tam zemřelo celkem 51 405 lidí, což je nejvíc od roku 1869, kdy zemi sužoval hladomor.
Článek
V období od ledna do července tohoto roku ve Švédsku zemřelo o 6500 lidí více než ve stejném období v loňském roce. Číslo se přiblížilo rekordu z roku 1869, kdy tam zemřelo 55 341 lidí.
Já bych se přeci jen raději dívala na ČR, se Švédskem mnoho společného nemáme, co se týče statistik.
napsal(a):
Pokud dokážete porovnat pár čísel, tak by vám mělo být poměrně jasné, že na to, aby se úmrtí na covid/s covidem výrazněji propsala do statistiky úmrtí v ČR, musely by být denní počty dlouhodobě přes hranici 300 lidí - na to to zatím opravdu nevypadá, tedy pokud pomineme Flegrovy vize, kde když nevyšla příliš maximalisticky druhá vlna (už měly být na každém rohu ty mrazáky, u nás ve městě zatím nic), už plánuje před vánoci třetí.
Mnoho kritiků se opírá o Pirka či Šmuclera, co že si vůbec dovolují se vyjadřovat, když nejsou hygienici, epidemiolové, a vůbec, ale katastrofickým vizím parazitologa naslouchá uhranutě celý národ, asi aby se mohl víc tetelit hrůzou. To moc nechápu.
Nepopírám, že ještě dost lidí v souvislosti s covidem zemře, při masivním šíření v domovech důchodců a sociálních zařízeních nelze bohužel nic jiného očekávat, když doteď mimo 5 jednorázových roušek a 1 respirátoru pro seniory pro ně nebo zdravotně ohrožené nikdo nic neudělal.
Nejsem fanatický příznivce ani jednoho z Vámi popisovaných táborů...
Ale mám info z "první linie" - ARO jedné okresní nemocnice - viz výše.
A ptám se i Vás (myslím si, že Vy jste z oboru nebo jste aspoň dle Vašich příspěvků vzdělaná v dané problematice - nemyslím to nikterak ironicky) - co tedy dělat v současné situaci? Jaký by byl Váš návrh řešení? Co je z vládních opatření špatně?

fikovnice
napsal(a):
Nejsem fanatický příznivce ani jednoho z Vámi popisovaných táborů...
Ale mám info z "první linie" - ARO jedné okresní nemocnice - viz výše.
A ptám se i Vás (myslím si, že Vy jste z oboru nebo jste aspoň dle Vašich příspěvků vzdělaná v dané problematice - nemyslím to nikterak ironicky) - co tedy dělat v současné situaci? Jaký by byl Váš návrh řešení? Co je z vládních opatření špatně?
Viz můj příspěvek v této diskuzi z 24.10.2020 09:49. Ani po dalších šesti dnech bych nic zásadně neměnila

napsal(a):
Je to smutné, ale tu vámi nastřelenou hranici 300 úmrtí denně v nejbližších týdnech pravděpodobně pokoříme. Již teď kvůli covidu umírá kolem 150 lidí denně, a to jsou lidé, kteří se nakazili cca před 3-4 týdny. Tedy v době, kdy se denní přírůstky nově diagnostikovaných pohybovaly kolem 3000 denně a procento pozitivity provedených testů kolem 15%. Až začnou umírat lidé nakažení v posledních 2 týdnech (nárůsty 15000 denně, pozitivita přes 30%), tak tu Flégrovu vizi uvidíte v reálu!
A pokud by, nedejbože, zkolabovalo zdravotnictví...

https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrel-byvaly-moderator-prima-varecky-daniel-kopal-mel-koronavirus
Nechtěla jsem to sem dávat, byl to sympatický klučina. Možná se někomu bude zdát ve 49 letech na smrt už docela starý.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrel-byvaly-moderator-prima-varecky-daniel-kopal-mel-koronavirus
Nechtěla jsem to sem dávat, byl to sympatický klučina. Možná se někomu bude zdát ve 49 letech na smrt už docela starý.
A to jste se nepodivila, že jsou asi 20-30 let staré fotky, že nikde na internetu neseženete jiné?
Tenhle klučina byl morbidně obézní, měl silnou cukrovku a astma.
Já nepatřím ani k jedné skupině, ale takové články jsou celkem podpásovka.
Mě děsí, jak jsou media Babišovi na ruku. V letě a ještě v září,kdy už bylo jasné, že korona přijde, se dle medií a Babiše nic nedělo, media bagatelizovala.
Dnes media zas neskutečně děsí, dávají do eteru takové články, kdy řeknou A a neřeknou B.
Pak se divíme, že lidi nemají střízlivý pohled, že jsou buď odmítači nebo hysteráci, vlastně hysterický jsou obě skupiny.
Můj pohled je takový, že korona tu bude, očkování nevím, moc nevěřím, třeba jo.
Je potřeba se naučit nějak s koronou žít a věčné roušky a distanc není řešení.
Je potřeba nějak řešit zdravotnictví, akorát nevím jak. Možná vychytat léčbu.

janae1
napsal(a):
A to jste se nepodivila, že jsou asi 20-30 let staré fotky, že nikde na internetu neseženete jiné?
Tenhle klučina byl morbidně obézní, měl silnou cukrovku a astma.
Já nepatřím ani k jedné skupině, ale takové články jsou celkem podpásovka.
Mě děsí, jak jsou media Babišovi na ruku. V letě a ještě v září,kdy už bylo jasné, že korona přijde, se dle medií a Babiše nic nedělo, media bagatelizovala.
Dnes media zas neskutečně děsí, dávají do eteru takové články, kdy řeknou A a neřeknou B.
Pak se divíme, že lidi nemají střízlivý pohled, že jsou buď odmítači nebo hysteráci, vlastně hysterický jsou obě skupiny.
Můj pohled je takový, že korona tu bude, očkování nevím, moc nevěřím, třeba jo.
Je potřeba se naučit nějak s koronou žít a věčné roušky a distanc není řešení.
Je potřeba nějak řešit zdravotnictví, akorát nevím jak. Možná vychytat léčbu.
Přesně to jsem čekala : Měl cukrovku. Vím, že měl cukrovku a taky vím, že dnes cukrovka není problém, se kterým by se nedal vést plnohodnotný život. A taky vím, že fotky jsou staré.

"Mě děsí, jak jsou media Babišovi na ruku".
Tady je citát z článku Mudr. Bláhy ( je i tady někde výš ), co se médií týče :
"Takže i my jsme si mohli dělat vlastní odhady jen na základě informací z médií, kde se to ale také hemží experty exhibicionisty na obou krajích spektra.
Musím říct, že toto médiím neodpustím. Vláda situaci nezvládá, ale média neustálým rozdmýcháváním hysterie nesou stejnou vinu. To média stvořila popírače covidu-19 i zavírače všeho".
Zajímalo by mě, kde podle vás jdou média Babišovi na ruku.

Nevím, proč bych měla věřit Haně Zelené a ne J. Flegrovi. Nevěřím ani jednomu. A považuju je za ty exhibionisty, každého na jednom kraji spektra.
neverend

XXX.XXX.213.247
Nevím přesně jaký má covid příznaky, ale jsou teď ty lidi nějaký jiný.😀😀😀
V mém okolí už covid pár lidí mělo. nejhorší průběh měl kolega z práce, týden horečky nad 39, na RTG mírné poškození plic, špatně se mu dýchalo (popisoval to že se nemohl dodechnout), zhubnul nevím kolik ale hodně, po týdnu horeček byl tak zesláblý, že nemohl pořádně jíst, dva dny do sebe dostal jen nutridrinky. V práci jsme všichni kdo s ním byli v kontaktu dostali povelem jít na testy, díkybohu všichni jsme negativní, i jeho rodina. Co mě dost překvapilo, že dostal instrukce že po 10dnech karantény může do práce a nemusí na test. Firma po něm ale negativní test chtěla a vyšel mu znovu pozitivní. Takže kdyby poslechl ofic nařízení, tak přijde do práce pozitivní a roznese to dál.
Další v mém okolí měli covid 2 v rodině děvčata která mi chodila jezdit - u těch to chytla celá rodina, popisovali mi že měli horečky kolem 37 pár dní, trochu kašel, ztrátu chuti a čichu, spíš jako lehčí chřipka. Také dostali nařízeno 10dní doma, také žádný test aby se potvrdilo že jsou negativní. Já jsem se s nimi po zkušenosti z práce dohodla, že můžou začít jezdit až mi ukáží negativní test, nebo po novém roce. I když si myslím, že mám šanci patřit mezi skupinu s lehkým průběhem nechci to riskovat.
Z pohledu lidí, který už covid měli, nebo ho prodělali s lehkými příznaky, a kterých už v mém okolí pár je, docela chápu, že vnímají celou mediální masáž a paniku dost nafouklou, mají už větší strach jak zaplatí nájem, než že umřou na covid.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Přesně to jsem čekala : Měl cukrovku. Vím, že měl cukrovku a taky vím, že dnes cukrovka není problém, se kterým by se nedal vést plnohodnotný život. A taky vím, že fotky jsou staré.
Vynechala jste další dvě nemoci, velkou obezitu a astma.
Moje teta byla podobně nemocná, zemřela na sepsi organismu při růži (erysipel) v 60 letech, růže je dobře léčitelná choroba, nebývá vážná, ovšem v kombinaci s cukrovkou už vážná být může.
Bohužel, pro lidi takové diagnozy se dožívají nižšího věku a mnoho běžných nemocí je pro ně smrtelných.Stačí se podívat mezi slavné, kolika let se dožili lidi se souhrnem podobných nemocí,samozřejmě dlouholeté výjimky určitě jsou.
A ano, media jsou Babišovi na ruku, před volbama se nic nedělo, vše růžové nebo spíš 50 odstínů oranžové, a dnes media zas straší apokalypsou.
Střední cesta žádná.
Zas ne nadarmo Bureš tolik medií vlastní a ČT si pojistil radou vlastních lidí, že.

napsal(a):
Nevím, proč bych měla věřit Haně Zelené a ne J. Flegrovi. Nevěřím ani jednomu. A považuju je za ty exhibionisty, každého na jednom kraji spektra.
Ve svém požehnaném věku nevíte, proč byste měla ve věci viru věřit renomované viroložce, která problematiku polopaticky, jasně a srozumitelně veřejně vysvětluje?
Hrdě takový myšlenkový "handicap" přiznáte na veřejné diskuzi?
Ale nebojte, ještě jeden školní rok distančního vzdělávání pro školou povinné (ZŠ) i nepovinné (SŠ, VŠ), a bude v budoucnu v populaci takových de*ilů, jako by je shazovali
Jen prostě ne každý takovou budoucnost vítá.

napsal(a):
Co si myslíte o tomto?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dalsi-objev-potvrzuje-ze-rizikovost-koronaviru-zavisi-na-krevni-skupine-108919
Myslím si, že zatím nevědí nic, nicméně vzhledem k tomu, že v ČR je nejběžnější krevní skupina A, jistě se mnozí začnou ještě více bát.
Doporučuji takové bláboly pustit z hlavy.

napsal(a):
Ve svém požehnaném věku nevíte, proč byste měla ve věci viru věřit renomované viroložce, která problematiku polopaticky, jasně a srozumitelně veřejně vysvětluje?
Ale nebojte, ještě jeden školní rok distančního vzdělávání pro školou povinné (ZŠ) i nepovinné (SŠ, VŠ), a bude v budoucnu v populaci takových de*ilů, jako by je shazovali
:-((

napsal(a):
Myslím si, že zatím nevědí nic, nicméně vzhledem k tomu, že v ČR je nejběžnější krevní skupina A, jistě se mnozí začnou ještě více bát.
Doporučuji takové bláboly pustit z hlavy.
Celá rodina máme SK. 0, dcera byla v zaměstnání ve styku s nakaženými, byla na 2 testech, oba negativní, nemá ani žádné potíže. Proto si myslím, že to zas až takovej blábol nebude.

Aby to k něčemu bylo, nemůžete dělat závěry na své jedné rodině či malém vzorku, což 750 000 lidí je.
Další věc je, že existují další desítky krevních typů, když už tedy mluvíme jen o té krvi.
Informace, jako v článku z odkazu, jsou takové vyzobávání bez širší souvislosti a těžko pak hodnotit, zda je vliv takového jevu na pandemii statisticky významný nebo ne.
Já se článku jen dozvěděla, že díky tomu, že mám A (Rh+), tak mám o 50% větší šanci na těžký průběh na přístrojích. S takovýmhle psaním ať jdou novináři do háje
Na genetice je bohužel smolné to, že pokud zapadnete do rizikové skupiny (tím nemyslím, že se tak stane, když to nějaký pisálek v honbě za senzací napíše na Seznamu), tak nemáte možnost to jakkoliv ovlivnit vlastním rozhodnutím či stylem života, a jen se utrápíte stresem.

napsal(a):
Aby to k něčemu bylo, nemůžete dělat závěry na své jedné rodině či malém vzorku, což 750 000 lidí je.
Další věc je, že existují další desítky krevních typů, když už tedy mluvíme jen o té krvi.
Informace, jako v článku z odkazu, jsou takové vyzobávání bez širší souvislosti a těžko pak hodnotit, zda je vliv takového jevu na pandemii statisticky významný nebo ne.
Já se článku jen dozvěděla, že díky tomu, že mám A (Rh+), tak mám o 50% větší šanci na těžký průběh na přístrojích. S takovýmhle psaním ať jdou novináři do háje
Na genetice je bohužel smolné to, že pokud zapadnete do rizikové skupiny (tím nemyslím, že se tak stane, když to nějaký pisálek v honbě za senzací napíše na Seznamu), tak nemáte možnost to jakkoliv ovlivnit vlastním rozhodnutím či stylem života, a jen se utrápíte stresem.
No on toto neuvádí jen Seznam.
https://sciencemag.cz/znovu-koronavirus-a-krevni-skupiny/
A nakonec pokud je toto zpochybnitelne, tak je pak samozřejmě zpochybnitelne úplně všechno, i vámi uváděné informace.
Jinak já ve stresu nejsem vůbec.
janae1
napsal(a):
Vynechala jste další dvě nemoci, velkou obezitu a astma.
Moje teta byla podobně nemocná, zemřela na sepsi organismu při růži (erysipel) v 60 letech, růže je dobře léčitelná choroba, nebývá vážná, ovšem v kombinaci s cukrovkou už vážná být může.
Bohužel, pro lidi takové diagnozy se dožívají nižšího věku a mnoho běžných nemocí je pro ně smrtelných.Stačí se podívat mezi slavné, kolika let se dožili lidi se souhrnem podobných nemocí,samozřejmě dlouholeté výjimky určitě jsou.
A ano, media jsou Babišovi na ruku, před volbama se nic nedělo, vše růžové nebo spíš 50 odstínů oranžové, a dnes media zas straší apokalypsou.
Střední cesta žádná.
Zas ne nadarmo Bureš tolik medií vlastní a ČT si pojistil radou vlastních lidí, že.
Trošku vás poopravím. Lidé s cukrovkou jsou náchylnější na onemocnění růží, ale nemá to nic společného s tím, že je zabije. Růže je bakteriální onemocnění a také se tak léčí, tedy ATB. Riziková není cukrovka, ale starší člověk a oslabený organizmus. I u lidí bez cukrovky je nebezpečné, když se bakterie dostanou do krevního řečiště.
napsal(a):
"Repto", prosím, chovejte se slušně. Měla jsem pocit, že jsme zde kolektiv lidí, kteří sice jsou různého názorového spektra, ale dokážeme si své názory obhajovat slušně a se ctí. Já Vás o to opravdu prosím - abyste nepsala takto urážlivě a s despektem.
Tady máte druhý pohled na věc, ohledně té fotky těhotné, co se tu sdilela. 🙄
neverend

XXX.XXX.213.247
Konspirátoři budou dál konspirovat a popírači dál popírat.😀 Ve výsledku to ale ničemu nepomůže. Jinak u nás ve vesnici máme čtyři lidi pozitivní. Tak s konečnou platností mohu potvrdit že Covid opravdu existuje. Jeden bohužel s vážným průběhem v Praze a nijak jinak nemocný nikdy nebyl. Věk 42 let.
neverend
napsal(a):
Konspirátoři budou dál konspirovat a popírači dál popírat.😀 Ve výsledku to ale ničemu nepomůže. Jinak u nás ve vesnici máme čtyři lidi pozitivní. Tak s konečnou platností mohu potvrdit že Covid opravdu existuje. Jeden bohužel s vážným průběhem v Praze a nijak jinak nemocný nikdy nebyl. Věk 42 let.
No já jsem dnes dostala zprávu, že jeden z rodiny je U svaté Anny v umělém spánku, stav velmi vážný, 62let. Dalšího z dědiny odvezly před dvěma dny, dusil se. 55let. Jak je na tom ještě nevím
https://www.mix24.cz/o-vanocich-bude-kazdy-znat-nekoho-kdo-zemrel-na-koronavirus-rika-neurobiolog-omar-sery-pocet-obeti-rychle-stoupa/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=458101&dop_req_id=gSTy86mP8tG-202010311857&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Můj kamarád v nemocnici na kyslíku dusil se doma. 50 let - sportovec, žádné další nemoci. Rodina též pozitivní zatím bez větších problémů.
janae1

XXX.XXX.160.6
lesnížínka
napsal(a):
No já jsem dnes dostala zprávu, že jeden z rodiny je U svaté Anny v umělém spánku, stav velmi vážný, 62let. Dalšího z dědiny odvezly před dvěma dny, dusil se. 55let. Jak je na tom ještě nevím
U nás teda malé městečko, asi 5tis obyvatel, momentálně oficiálně 90 nakažených, neoficiálně víc, lidi se netestují. Od léta tu běží ohnisko, musím zaklepat na dřevo, všichni bezpříznakový nebo velmi mírné příznaky. Všichni zde už mají z korony srandu, různě se handluje s trasováním "opovaž se mě nahlásit" "nahlaš mě, potřebuji zůstat chvilku doma".
dsj
napsal(a):
V mém okolí už covid pár lidí mělo. nejhorší průběh měl kolega z práce, týden horečky nad 39, na RTG mírné poškození plic, špatně se mu dýchalo (popisoval to že se nemohl dodechnout), zhubnul nevím kolik ale hodně, po týdnu horeček byl tak zesláblý, že nemohl pořádně jíst, dva dny do sebe dostal jen nutridrinky. V práci jsme všichni kdo s ním byli v kontaktu dostali povelem jít na testy, díkybohu všichni jsme negativní, i jeho rodina. Co mě dost překvapilo, že dostal instrukce že po 10dnech karantény může do práce a nemusí na test. Firma po něm ale negativní test chtěla a vyšel mu znovu pozitivní. Takže kdyby poslechl ofic nařízení, tak přijde do práce pozitivní a roznese to dál.
Další v mém okolí měli covid 2 v rodině děvčata která mi chodila jezdit - u těch to chytla celá rodina, popisovali mi že měli horečky kolem 37 pár dní, trochu kašel, ztrátu chuti a čichu, spíš jako lehčí chřipka. Také dostali nařízeno 10dní doma, také žádný test aby se potvrdilo že jsou negativní. Já jsem se s nimi po zkušenosti z práce dohodla, že můžou začít jezdit až mi ukáží negativní test, nebo po novém roce. I když si myslím, že mám šanci patřit mezi skupinu s lehkým průběhem nechci to riskovat.
Z pohledu lidí, který už covid měli, nebo ho prodělali s lehkými příznaky, a kterých už v mém okolí pár je, docela chápu, že vnímají celou mediální masáž a paniku dost nafouklou, mají už větší strach jak zaplatí nájem, než že umřou na covid.
Pozitivním se druhý test už nedělá, protože pozitivní test budou mít ještě dlouho, ale infekční už nejsou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
assil
napsal(a):
Pozitivním se druhý test už nedělá, protože pozitivní test budou mít ještě dlouho, ale infekční už nejsou.
A kdyz se nevi kdy kdo se nakazil a vyleze pozitivni je dle vaseho psani jasne ze uz davno infekcni nejspis neni. Bezpriznakove pripady
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kdyz se nevi kdy kdo se nakazil a vyleze pozitivni je dle vaseho psani jasne ze uz davno infekcni nejspis neni. Bezpriznakove pripady
Jasné ne, mohl se někdo nakazit pár dní před testem, proto karanténa pro jistotu všechny byť někteří již pravděpodobně infekční nejsou.
Nakažená osoba je infekční pro lidi kolem sebe přibližně dva dny předtím, než se u ní samotné projeví symptomy nákazy, zjistili vědci ze Singapuru. Pro okolí pak zůstává nakažlivá dalších sedm až deset dnů.
Důležité však podle vědců je, že po 11. dnu od prvních projevů choroby covid-19 již nehrozí přenos nákazy na další osobu.
Pozitivní testy některých lidí po dvou týdnech znamenají prý jen to, že má člověk v těle ještě určité pozůstatky viru, ty už ale nemohou nikoho v okolí infikovat.
assil
napsal(a):
Jasné ne, mohl se někdo nakazit pár dní před testem, proto karanténa pro jistotu všechny byť někteří již pravděpodobně infekční nejsou.
Nakažená osoba je infekční pro lidi kolem sebe přibližně dva dny předtím, než se u ní samotné projeví symptomy nákazy, zjistili vědci ze Singapuru. Pro okolí pak zůstává nakažlivá dalších sedm až deset dnů.
Důležité však podle vědců je, že po 11. dnu od prvních projevů choroby covid-19 již nehrozí přenos nákazy na další osobu.
Pozitivní testy některých lidí po dvou týdnech znamenají prý jen to, že má člověk v těle ještě určité pozůstatky viru, ty už ale nemohou nikoho v okolí infikovat.
Assil, já mám na výsledky vědeckých výzkumů vědců ze Singapuru a amerických vědců ten nejlepší názor, v Blesku je nikdy nevynechám. Jen si říkám jestli o těch výsledcích vědí i na MZČR, když po druhém pozitivním testu přišla kolegovy SMS s pokyny ať zůstane doma v karanténě... třeba už nový ministr pracuje na aktualizaci pokynů, snad to stihne sdělit národu i s nezbytnou tiskovkou

Dneska jsem si chvilku povídala s mladými - synem, snachou a vnučkou. Řeč přišla i na školu, na to, jak to zvládají a jak je řešena u vnučky distanční výuka. Vnučka je ve druhé třídě. Distanční výuka spočívá v tom, že jednou týdně učitel rozešle mailem rodičům úkoly. Splnění odešlou rodiče opět mailem. Žádná výuka pomocí vzdáleného připojení, i když většina dětí ve třídě má tablet nebo noťas, a těm, kdo nemají, nabídla škola zapůjčení NTB. Úkolů je poměrně dost, pochopitelně, vždyť rodiče musí nahradit učitele, který má na výuku ve škole denně 4 vyučovací hodiny. Syn ani snacha nejsou na OČR, protože si nemohou dovolit být tak dlouho mimo pracovní proces. Syn mívá ranní a odpolední, snacha si pracovní dobu do určité míry přizpůsobuje, i přesto bývá vnučka nepravidelně pár hodin doma sama. Oba rodiče mají osmihodinovou pracovní dobu a po jejím skončení musí jeden z nich na další směnu, tentokrát v roli učitele. Zadarmo. Kdyby byl jeden z nich na OČR, tak by byl za 70% denního vyměřovacího základu doma.
V prudkém kontrastu je oproti tomu učitel, který je doma za 100% platu za zcela minimální pracovní výkon. Proč není doma též za 70%? Jeho výkon na home office rozhodně není stoprocentní. Proč se nediferencuje a nepřihlíží k výkonu učitelů individuálně? Proč se nezohledňuje, jestli učitel maká se žáky denně přes vzdálené připojení, nebo jestli jen pošle jednou týdně čísla stránek v učebnici, kam mají rodiče s dítětem dojít?
Štve mě to. Asi o to víc, že nějaké učitelky znám osobně a popsaný systém na prvním stupni ZŠ není žádná výjimka.

napsal(a):
Dneska jsem si chvilku povídala s mladými - synem, snachou a vnučkou. Řeč přišla i na školu, na to, jak to zvládají a jak je řešena u vnučky distanční výuka. Vnučka je ve druhé třídě. Distanční výuka spočívá v tom, že jednou týdně učitel rozešle mailem rodičům úkoly. Splnění odešlou rodiče opět mailem. Žádná výuka pomocí vzdáleného připojení, i když většina dětí ve třídě má tablet nebo noťas, a těm, kdo nemají, nabídla škola zapůjčení NTB. Úkolů je poměrně dost, pochopitelně, vždyť rodiče musí nahradit učitele, který má na výuku ve škole denně 4 vyučovací hodiny. Syn ani snacha nejsou na OČR, protože si nemohou dovolit být tak dlouho mimo pracovní proces. Syn mívá ranní a odpolední, snacha si pracovní dobu do určité míry přizpůsobuje, i přesto bývá vnučka nepravidelně pár hodin doma sama. Oba rodiče mají osmihodinovou pracovní dobu a po jejím skončení musí jeden z nich na další směnu, tentokrát v roli učitele. Zadarmo. Kdyby byl jeden z nich na OČR, tak by byl za 70% denního vyměřovacího základu doma.
V prudkém kontrastu je oproti tomu učitel, který je doma za 100% platu za zcela minimální pracovní výkon. Proč není doma též za 70%? Jeho výkon na home office rozhodně není stoprocentní. Proč se nediferencuje a nepřihlíží k výkonu učitelů individuálně? Proč se nezohledňuje, jestli učitel maká se žáky denně přes vzdálené připojení, nebo jestli jen pošle jednou týdně čísla stránek v učebnici, kam mají rodiče s dítětem dojít?
Štve mě to. Asi o to víc, že nějaké učitelky znám osobně a popsaný systém na prvním stupni ZŠ není žádná výjimka.
Tak já musím říct, že rodiče v této době uzavření škol lituju...už to bylo na jaře a teď znovu.
Ke všem těm starostem přibude "domácí škola" a nejde jen o psaní úkolů, ale musí to to dítě i naučit a pokud nemají alespoň nějakou distanční výuku, tak je to na rodičích......ono když je asi člověk s dětmi doma, tak se to dá, pokud rodič učivu porozumí a je schopný to dítě naučit.
Ale při představě, že chodím normálně do práce, z práce letim nakoupit, musím se postarat o večeři, pofackovat domácnost a nejen udělat úkoly s dětmi, ale i je to naučit. Taky vymyslet nějakou další činnost pro děti, aby mi celej den nedřepěly u počítače.....
No nevim, jestli už bych nezobala nějaký hopsinky na uklidnění.
Jedině komu to přeju jsou lidi, co provozujou výchovu ala "dítě si může dělat co chce, protože takhle se mu rozvíjí osobnost a ono si na to musí přijít samo, že je to špatné", což v praxi, kterou následně vidím já, je to nevychovanej spratek, kterej kdyby mohl, tak se houpe u nás na krámě na zářivkách...rodiče buď nereagují vůbec a nebo jejich upozornění směrem k potomkovi, aby toho nechal má stejný účinek, jako pověstný hrách, který se hází na stěnu a pokud je člověk slušně požádá, aby si dítě usměrnili, tak je to příjmáno s velkou nevolí a "majitel" takového děcka se kolikrát i urazí......
Tak doufám, že tiito rodiče jsou stále o své výchově přesvědčeni a že si plody své výchovy pořádně užívají
Ostatním rodičům fakt přeju, aby se vše co nejdřív normalizovalo a děti mohly začít chodit do škol.

Přiznám se, že jsem moc ráda, že toto už nemusím řešit. Protože bych to nezvládala, ani náhodou. Mám co dělat, abych při homeoffice stihla domácí práce a péči o psy. Ono se to totiž nezdá, ale HO je náročnější v tom, že všichni si myslí, že pracujete až do večera. Kdežto když fyzicky odejdete z práce, tak vás už nikdo neotravuje. Já mám naštěstí aspoň šéfa, se kterým mám domluvený, že se budu psům věnovat po poledni a pak se k práci vrátím, abychom nemuseli cvičit a venčit za tmy. Ale manželův vedoucí je schopen rozesílat pracovní emaily i v 1 hodinu v noci. Každopádně ale přes to všechno jsem ráda, že práci pořád máme, i když výplaty kvůli některým dnům, kdy musíme mít povinně 60%, klesly. Jsou na tom lidi ale daleko hůř. Buď jsou úplně doma, protože živnost museli zavřít, nebo jako zaměstnanci třeba restaurace berou 60% celý měsíc, a to v tom lepším případě.
Jinak nejmladší kluk je v prvním ročníku na VŠ a přednášky probíhají přes Teams každý den, ve čtvrtek skoro až do večera. Takže tam to vidím tak, že opravdu se učí. Jen teda teď nemají laboratoře. Ale učení na VŠ už je o něčem jiným, tam už já jako rodič nic řešit nemusím.

napsal(a):
Dobrý nápad, ale podle mě nerealizovatelný. Ono už tak je těžké i při prezenční výuce objektivně hodnotit práci učitele - podle počtu jedniček, pětek? Ano, jsou hospitace, tam se na obzvlášť křiklavé případy přijde. A teď - to by si asi museli stěžovat rodiče, že takhle si to nepředstavují.

napsal(a):
Dobrý nápad, ale podle mě nerealizovatelný. Ono už tak je těžké i při prezenční výuce objektivně hodnotit práci učitele - podle počtu jedniček, pětek? Ano, jsou hospitace, tam se na obzvlášť křiklavé případy přijde. A teď - to by si asi museli stěžovat rodiče, že takhle si to nepředstavují.
Naopak. Právě teď je přece možné rozlišit učitele, kteří jen jednou za týden rozešlou úkoly, od těch, kteří denně s dětmi pracují přes vzdálené připojení. A tedy opravdu denně makají, byť jen jednu či dvě hodiny...
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ono existuje i doporučení ministerstva školství, které říká, že online výuka pro 1-3 třídu není uplně vhodná.
Můj prvňák má výuku 30 minut denně, jsou rozdělené do skupin po 4 dětech a stejně to nedávaj. Takto malé děti neudrží online pozornost, jsou roztěkané, učit tak nejde. Ta půlhodina je o tom, že učitelka se snaží vydolovat z dětí, jestli zvládají a děti se překřikují a chtějí učitelce ukazovat pejsky a kočičky.
Od toho je právě OČR, aby rodiče zvládali.
Já budu momentálně ten vámi nenáviděný učitel, specky se taky zavírají, tzn, že zůstávám doma. S tím, že rodičům budu posílat, co mají s dětmi doma dělat, přibližně 2x týdně, protože nehodlám rodiče přetěžovat. Vím, že to je jiné, než u běžných dětí, ale právě že proto nemohou mít online výuku. No a kdybych spadla na 60%, tak je to pro mě taky existenčně neúnosné, zaplatila bych z toho tak nájem, takže jsem ráda za svých 100%. V běžných školách znám učitele, co mají naopak mnohem více práce, než pokud by chodili do školy. 🤷♀️ Na jaře jsem během karantény ještě fungovala jako dobrovolník, uvidíme jak dlouho to bude trvat, případně bych šla znovu.

janae1
napsal(a):
Ono existuje i doporučení ministerstva školství, které říká, že online výuka pro 1-3 třídu není uplně vhodná.
Můj prvňák má výuku 30 minut denně, jsou rozdělené do skupin po 4 dětech a stejně to nedávaj. Takto malé děti neudrží online pozornost, jsou roztěkané, učit tak nejde. Ta půlhodina je o tom, že učitelka se snaží vydolovat z dětí, jestli zvládají a děti se překřikují a chtějí učitelce ukazovat pejsky a kočičky.
No, OČR je hlavně na to, aby nebyly děti samy doma a rodič měl tuto dobu omluvenou. Ale jestliže je OČR na to, aby rodiče suplovali učitele, měli by být taky za to zaplacení. To je samozřejmě utopie. Ale určitě by učitelé, kteří neučí, neměli pobírat sto procent platu. Kdo z jiných profesí bere sto procent platu či mzdy, aniž by pracoval?

Andrýsek3
napsal(a):
Já budu momentálně ten vámi nenáviděný učitel, specky se taky zavírají, tzn, že zůstávám doma. S tím, že rodičům budu posílat, co mají s dětmi doma dělat, přibližně 2x týdně, protože nehodlám rodiče přetěžovat. Vím, že to je jiné, než u běžných dětí, ale právě že proto nemohou mít online výuku. No a kdybych spadla na 60%, tak je to pro mě taky existenčně neúnosné, zaplatila bych z toho tak nájem, takže jsem ráda za svých 100%. V běžných školách znám učitele, co mají naopak mnohem více práce, než pokud by chodili do školy. 🤷♀️ Na jaře jsem během karantény ještě fungovala jako dobrovolník, uvidíme jak dlouho to bude trvat, případně bych šla znovu.
Ano, takhle to má víc lidí. Spořící účty vybílený a sotva přežívají. My doma museli hodně věcí omezit, ale pořád to jde. Psi to samozřejmě vůbec nepoznají.
V této souvislosti bych jen chtěla zmínit lidi, kteří až hystericky řvou, aby se sedělo doma, vadí jim zedníci bez roušek, lidi v supermarketech označují za sobce, přitom oni sami se nijak omezovat nechtějí, protože doma se rekonstruuje kuchyňská linka, je třeba peněz na vánoční dárky v podobě iPhonu a podobně. To není nic proti nikomu tady, s tím jsem se setkala na soc. sítích. A ne, nezávidím, mám jiný priority, jen se prostě tak nějak nabízí otázka, kdo je v této době sobec. Ukázalo se, že někteří přátelé a kamarádi už mými přáteli nejsou.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
No, OČR je hlavně na to, aby nebyly děti samy doma a rodič měl tuto dobu omluvenou. Ale jestliže je OČR na to, aby rodiče suplovali učitele, měli by být taky za to zaplacení. To je samozřejmě utopie. Ale určitě by učitelé, kteří neučí, neměli pobírat sto procent platu. Kdo z jiných profesí bere sto procent platu či mzdy, aniž by pracoval?
Já musím napsat, že loni naši učitelé fakt nefungovali, většina se jich ani neozvala.
Letos fungují na jedničku, ovšem dětem základy z loňska chybí, máme osmáka a třeba francouštinu ho nedoučím, neumím ani slovo a dítěti to pokazí celý život, nedostane se na střední. Tak mám také na učitele pifku. Doučování nemůžu sehnat a dítě se akorát naučilo francouštinu nesnášet.
ALe tady bych učitelce moc nevyčítala, učit prvňáky distančně prostě moc nefunguje, musí se zapojit rodiče. Však oni se rodiče zapojují i u prezenční výuky, nejde to nechat jen na škole. Naše učitelka má více práce než při běžné výuce. Kdyby bylo dítě nemocné, také ho budou muset doučit doma.
Ale máte pravdu nespravedlivé to je, na druhou stranu, 60% platu je daleko víc, než dostanou v náhradách OSVČ, kterým to tu bylo vyčítáno.
Mě na tom celém šokuje, že školky můžou být normálně otevřené, dle Plagy jsou školky důležité pro vývoj dětí. DLe něho jsou školky důležitější než první třída a druhá třída.

Andrýsek3
napsal(a):
Chápu, je sakra rozdíl brát 100 nebo 60 %. Ale fakt vám připadá v pořádku brát 100% aniž byste odvedla k tomu adekvátní práci? Kdybyste měla zaměstnance, který pracuje ani ne z poloviny, platila byste mu sto procent mzdy či platu? Ti rodiče, kteří jsou s dětmi na OČR za 70 %, jinou možnost nemají. Taky by radši byli doma za plný plat. A ještě dělají práci za učitele a zcela zdarma.

napsal(a):
Naopak. Právě teď je přece možné rozlišit učitele, kteří jen jednou za týden rozešlou úkoly, od těch, kteří denně s dětmi pracují přes vzdálené připojení. A tedy opravdu denně makají, byť jen jednu či dvě hodiny...
To by vedení muselo kontrolovat jeden každý počítač svých zaměstnanců. I ty domácí. No, asi by to šlo.
napsal(a):
Chápu, je sakra rozdíl brát 100 nebo 60 %. Ale fakt vám připadá v pořádku brát 100% aniž byste odvedla k tomu adekvátní práci? Kdybyste měla zaměstnance, který pracuje ani ne z poloviny, platila byste mu sto procent mzdy či platu? Ti rodiče, kteří jsou s dětmi na OČR za 70 %, jinou možnost nemají. Taky by radši byli doma za plný plat. A ještě dělají práci za učitele a zcela zdarma.
Tak v pořádku asi ne, já pracuji ráda, ale tak nic s tím neudělám, a kdyby mi dal teď někdo vybrat, jestli si nechám svých 100 nebo padnu na 60, tak si necham sobecky svých 100. Myslím, že by to udělal každý tady. Taky není asi spravedlivé, že mám 3 měsíce placených prázdnin, ale tak tuhle práci jsem si vybrala a studovala na ni několik let, abych ji měla se všemi svými výhodami a nevýhodami. 🤷♀️ Můžete podat návrh vládě, když se vám to nelíbí.
Jasně, každý to vidí ze sve pozice. Andrýsku ja Dobre a pohodové ucitele, rozhodne obdivuji. Je to důležitá a narocna profese. Vám jsem psala v týdnu , že obdivuji, byt ve specialce !
Dle.mého - Učitel by za 70% existenčně nezvládal - chápu - ale on ani ten rodič za 70% zvládat financemi nemusí, když je na OČR , taky musí platit a z něčeho žít
Moje deti byly na jaře v 5. Třídě - škola učila distanční výuku stylem jak popisuje Balu. V neděli večer hromada úkolů, hromada učiva a hromada zápisků. Tlačili jsme to před sebou, v neděli večer hrůza co nás zase čeká 😑 .kopírovala,scenovala, tiskla v práci za deti x věci . Na AJ jsme museli deti vozit na soukromku (500,-/hod :-( i když se člověk snaží , nezná Všechno, naučit to neumím, AJ jsem se nikdy neučila. I učitele mají svůj obor a fyzikar třeba neučí ČJ.
Nyní deti jsou v 6. Třídě. Už v Jine škole a distanční výuka luxus 💖 každý den 3 hodiny - opravdu 3 hodiny VÝUKY, jako ve škole! Je to opravdu nepopsatelny rozdíl a obrovska úleva . Zde věřím, si učitele svůj plat zaslouží 👍 na rodiče pak už zbývá klasická pomoc s úkolem, vyzkoušeni a třeba dovysvětlení , jako v běžném školnim roce
Takže jako ve všem , vše jde dělat dobře a pořadne a taky to jde delat na prd.
Situace je složita teď asi pro každého, každý v něčem trati a má min , než obvykle. Ale hlavně , aby jsme vyhráli a dalo se zase žít ... vypadá, že nemocných začíná maličko ubývat,zase bude líp ☺

Andrýsek3
napsal(a):
Tak v pořádku asi ne, já pracuji ráda, ale tak nic s tím neudělám, a kdyby mi dal teď někdo vybrat, jestli si nechám svých 100 nebo padnu na 60, tak si necham sobecky svých 100. Myslím, že by to udělal každý tady. Taky není asi spravedlivé, že mám 3 měsíce placených prázdnin, ale tak tuhle práci jsem si vybrala a studovala na ni několik let, abych ji měla se všemi svými výhodami a nevýhodami. 🤷♀️ Můžete podat návrh vládě, když se vám to nelíbí.
Vy si ty prázdniny sakra zasloužíte!

janae1
napsal(a):
Teď jste mi připomněla tuhle story, co mi přišla do mailu. Doporučuji přečíst a přeji pěknou zábavu

napsal(a):
To by vedení muselo kontrolovat jeden každý počítač svých zaměstnanců. I ty domácí. No, asi by to šlo.
Chcete říct, že vedení školy nemá vůbec páru o tom, jak v době uzavření škol učitelé děti vzdělávání?

napsal(a):
Tak hlavně těm učitelům, co se výuce věnují jen zadáváním a kontrolováním úkolů, zbývá spousta času, ve kterém by si k těm 60% platu v pohodě mohli přivydělat někde na brigádě...

napsal(a):
Chcete říct, že vedení školy nemá vůbec páru o tom, jak v době uzavření škol učitelé děti vzdělávání?
Uklepla jsem se - poslední slovo má být "vzdělávání.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Jasně, každý to vidí ze sve pozice. Andrýsku ja Dobre a pohodové ucitele, rozhodne obdivuji. Je to důležitá a narocna profese. Vám jsem psala v týdnu , že obdivuji, byt ve specialce !
Dle.mého - Učitel by za 70% existenčně nezvládal - chápu - ale on ani ten rodič za 70% zvládat financemi nemusí, když je na OČR , taky musí platit a z něčeho žít
Moje deti byly na jaře v 5. Třídě - škola učila distanční výuku stylem jak popisuje Balu. V neděli večer hromada úkolů, hromada učiva a hromada zápisků. Tlačili jsme to před sebou, v neděli večer hrůza co nás zase čeká 😑 .kopírovala,scenovala, tiskla v práci za deti x věci . Na AJ jsme museli deti vozit na soukromku (500,-/hod :-( i když se člověk snaží , nezná Všechno, naučit to neumím, AJ jsem se nikdy neučila. I učitele mají svůj obor a fyzikar třeba neučí ČJ.
Nyní deti jsou v 6. Třídě. Už v Jine škole a distanční výuka luxus 💖 každý den 3 hodiny - opravdu 3 hodiny VÝUKY, jako ve škole! Je to opravdu nepopsatelny rozdíl a obrovska úleva . Zde věřím, si učitele svůj plat zaslouží 👍 na rodiče pak už zbývá klasická pomoc s úkolem, vyzkoušeni a třeba dovysvětlení , jako v běžném školnim roce
Takže jako ve všem , vše jde dělat dobře a pořadne a taky to jde delat na prd.
Situace je složita teď asi pro každého, každý v něčem trati a má min , než obvykle. Ale hlavně , aby jsme vyhráli a dalo se zase žít ... vypadá, že nemocných začíná maličko ubývat,zase bude líp ☺
Začínám mít ppocit, že naše děti chodí do stejné třídy. Odkud jste? Měli a máme to úplně stejně, jako vy. Na jaře děs, teď paráda distanční výuka. Dokonce při rozjezdu denně až do večera fungoval pan zástupce na telefonu jako technická podporarodičům, co to s počítačem moc neumí. Teď už se to zaběhlo a paráda!

napsal(a):
Uklepla jsem se - poslední slovo má být "vzdělávání.
Tak ještě jednou- vzdělávají.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Začínám mít ppocit, že naše děti chodí do stejné třídy. Odkud jste? Měli a máme to úplně stejně, jako vy. Na jaře děs, teď paráda distanční výuka. Dokonce při rozjezdu denně až do večera fungoval pan zástupce na telefonu jako technická podporarodičům, co to s počítačem moc neumí. Teď už se to zaběhlo a paráda!
Já i moje děti si myslíme, že by u druhého stupně měla zůstat částečná distanční výuka napořád.
Hlavní předměty ve škole a různé výchovy přes počítač.
Děti se tak naučí samostatné práci, naučí se práci si rozvrhnout a nebudou trávit tolik času ve škole.
Přibylo jim mnoho hodin, po loňské koroně i nějaká "výchova ku zdraví", myslím, že není důvod, aby děti kvuli tomu vysedávali dvakrát týdně v lavici.
Také musím naše učitele pochválit, neučí se vedlejší předměty, ale u hlavních jedou dle rozvrhu a učí vlastně celé dopoledne.

Jako smutná skutečnost mi připadá to, jak 70% je považováno pro učitele za málo a zkomplikovalo by mu to život, ale zapomíná se, že učitelé zdaleka nejsou nejhůře placenou profesní skupinou. A přesto mnoho rodičů musí být s dětmi na OČR na těch 70%, a ještě musí suplovat práci učitele. Krom toho, v mnoha odvětvích se plošně snižují mzdy, ruší se zaměstnanecké benefity, a nebo lidé rovnou přicházejí o práci.
napsal(a):
Jako smutná skutečnost mi připadá to, jak 70% je považováno pro učitele za málo a zkomplikovalo by mu to život, ale zapomíná se, že učitelé zdaleka nejsou nejhůře placenou profesní skupinou. A přesto mnoho rodičů musí být s dětmi na OČR na těch 70%, a ještě musí suplovat práci učitele. Krom toho, v mnoha odvětvích se plošně snižují mzdy, ruší se zaměstnanecké benefity, a nebo lidé rovnou přicházejí o práci.
Kde furt berete těch 70%? To mají lidi s OČR, všem mým známým, kteří museli přestat pracovat kvůli koronaviru dali 60%. Já bych těch 70 asi taky neměla. Tak mě by to prostě život zkomplikovalo, někomu třeba ne, moje kolegyně už je dobrovolně víc jak měsíc na OČR a jí to nic nekomplikuje, má manžela s dobrou prací. To je přece děsně individuální, někdo kdo vlastní restauraci taky bude mít pravděpodobně jiné příjmy, které může teď během výpadku využít, nebo taky ne. Neříkám, že jsme nejhůře placené, ale taky to není žádná hitparáda, jak si kde kdo mysli (já si osobně nestezuju, za tu pracovní dobu a prázdniny je to v pohodě), ale jsem sama, což je vždy prostě dražší, a vím, že by mi to hodně ublížilo, kdybych spadla na 60%. Musela bych si najít brigádu.

Andrýsek3
napsal(a):
Kde furt berete těch 70%? To mají lidi s OČR, všem mým známým, kteří museli přestat pracovat kvůli koronaviru dali 60%. Já bych těch 70 asi taky neměla. Tak mě by to prostě život zkomplikovalo, někomu třeba ne, moje kolegyně už je dobrovolně víc jak měsíc na OČR a jí to nic nekomplikuje, má manžela s dobrou prací. To je přece děsně individuální, někdo kdo vlastní restauraci taky bude mít pravděpodobně jiné příjmy, které může teď během výpadku využít, nebo taky ne. Neříkám, že jsme nejhůře placené, ale taky to není žádná hitparáda, jak si kde kdo mysli (já si osobně nestezuju, za tu pracovní dobu a prázdniny je to v pohodě), ale jsem sama, což je vždy prostě dražší, a vím, že by mi to hodně ublížilo, kdybych spadla na 60%. Musela bych si najít brigádu.
70% proto, že to platí pro OČR. Tak bych stejné procento dala i nepracujicim učitelům. Vy píšete, že pracujete dva dny v týdnu. Další tři dny můžete na brigádu. Rodič na OČR nemůže. A ano, vím, že překážky v práci jsou placeny 60%.
napsal(a):
70% proto, že to platí pro OČR. Tak bych stejné procento dala i nepracujicim učitelům. Vy píšete, že pracujete dva dny v týdnu. Další tři dny můžete na brigádu. Rodič na OČR nemůže. A ano, vím, že překážky v práci jsou placeny 60%.
Tak je ten život prostě nespravedlivý no. Kdybych měla děti a byla učitel, co má celé dopoledne online výuku, tak bych na tom byla stejně jako ostatní rodiče. Já je nemám a mám děti, které online výuku nezvládnou, takže jim pošlu materiály. A jsem ráda za svých 100%. Jaký si to uděláš, takový to máš. Taky jsem mohla být podnikatel a válet se teď na Bahamách, nebo být samoživitelka s třema dětma, a nemít co do pusy.
A jak jsem psala, tak na jaře jsem ve volném čase dobrovolničila místo, abych si vydělala peníze navíc na brigádě.
neverend

XXX.XXX.213.247
Občas jezdím ke kamarádce učitelce a jako podle toho co vypráví občas, je to celkem řehole. Vůbec to učitelům nezávidím se muset zlobit s těma rozmazlenejma parchantama občas. Když to synáčkovi nejde, tak za to může učitel. 😀 Nebo rovnou celá škola. Já bych to nemohl dělat. Leda možná jako Igor Hnízdo. 😀

O jakých 60 % mluvíte? Jsou programy Antivirus a bla bla a zaměstnanci dostávají 80 a 100 % (uzavření provozovny) mzdy.
Firmy do 50 zaměst. mají odpuštěné odvody.
Ošetřovné je v případě, že je víc jak třetina zaměstnanců kvůli dětem doma - 100 %.
Omezení poptávky služeb, zboží,.... 60 %.
Háček je v tom - probrat se těmi programy a reagovat rychle - vyplácí se za uplynulý měsíc; zaměstnavatel musí dát výplatu a pak žádat.
Andrysek, nechte to, on to stejně nikdo kromě pedagogů nechápe :-)
A chci hrozně vidět ty přijímačky na střední.

Pro ty nejmilejší odsud mám super věc:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/mapa-chcete-pomoci-prinasime-prehled-nemocnic-ktere-shaneji-dobrovolniky-40340912
napsal(a):
Pro ty nejmilejší odsud mám super věc:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/mapa-chcete-pomoci-prinasime-prehled-nemocnic-ktere-shaneji-dobrovolniky-40340912
Já už právě hledala a všude to vypadá jakože chtějí mediky. Já mám sice střední zdravku, ale umím prd, tak nevím, jestli by mě chtěli. 😃🤔 Ale na jaře jsem hlídala děti, chodila na nákupy přes masaryčku.

Já to vidím ze všech stran : Gymnazistky : Online výuka několikrát denně, úkoly - jedna zvládá levou zadní, ta druhá pomalejší pečlivější - do večera. Naštěstí mají doma dost prostoru i techniky. Nedovedu si to představit v paneláku, jeden děcák, jeden počítač a 3 děti :-(( - třeba.
Prvňák, kterého mají učit rodiče doma. Neměl by to být problém . jenže : On nechce ! Dětičky, které mohly doma všechno, nemusely nic ( však oni ho ve škole srovnají ) a najednou by měly něco dělat na přání, či dokonce příkaz ?
Učitelka na 2. stupni základky ( iniciativní - až ty ostatní otravuje ), už před zavřením chystala škola distanční výuku, všechny děti dostaly mailové schránky spec. pro školu, včetně hesel, aby do nich mohlo dítě i učitel - už to se rodičům nelíbilo - co má učitel lézt dítěti do mailu - byť školního. Naučit některé učitelky pracovat s počítači tak, aby online výuku zvládaly. ( Včera školila kolegyni celé odpoledne ). Vypracovat dětem materiály, s kterými budou doma pracovat a které budou odesílat, tak aby to mělo nějaký přínos a pak přečíst 200 mailů od žáků. Zlatá doba, kdy učila od 8-14. hod.
A vysokoškolák - škola je založena silně na praktické části, těžko "učit" online. Tam se uvažovalo o tom, že jim ročník zruší a studium bude o rok delší.
Nejlíp se mají skutečně důchodci. Tedy ti, kterým nebyly předhozeny děti - od prvňáků po puberťáky.

napsal(a):
Nevím, byla to úvaha.

napsal(a):
Má páru. Ale je to tak jako všude. "Ryba smrdí od hlavy". Tam, kde ředitelka nestojí za nic ( nevím, proč takové ředitelky ještě jsou, na žádné "knížce" už dnes nezáleží - ale třeba je doba Covidová prověří ), tak tam asi distanční výuka za moc stát nebude.
Píšu o té jedné nadšené iniciativní učitelce. Kolegyně (některé ) jí mají plné zuby a ředitelka ji snáší více méně se skřípěním.

Andrýsek3
napsal(a):
Já to samozřejmě vidím a jsem opravdu momentálně vděčná za to, že jsem státní zaměstnanec a korona se mě vlastně "netýká" (snižováním platu, vyhazov) a je mi líto lidi, co to štěstí nemají. Ale to je tak vše, co s tím můžu dělat.
Tak já myslím, že každý svého štěstí strůjcem....tuhle profesi mohlo zvolit asi vícero z nás.
Já bych to nedělala ani za zlatý prase a neuvažovala bych o tomhle povolání ani kdyby učitelé měli 100 tis. měsíčně.
Na druhou stranu ti, kteří si vybrali toto povolání, tak věděli, jaké jsou ve školství platy.
V každém případě, Andrejko, já smekám klobouk před lidmi jako ty, kteří navíc pracují s dětmi, které mají nějaký handikap....
Andrýsek3
napsal(a):
Já to samozřejmě vidím a jsem opravdu momentálně vděčná za to, že jsem státní zaměstnanec a korona se mě vlastně "netýká" (snižováním platu, vyhazov) a je mi líto lidi, co to štěstí nemají. Ale to je tak vše, co s tím můžu dělat.
Když si to člověk udělá tak, že je spokojeny muže si gratulovat 😊 a budiž mu to přáno ❤
Každý jsme si mohli jít vystudovat to co Vy a jít učit 😀
Užijte oddech od dětiček (slintavych na to nezapomenu ) 😉

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ir.ma jsme ze severu Čech ☺
Tak nic, my z východu. Ale na severu jsem se narodila (Žatec).
napsal(a):
A nebylo by nejlepší, než si hojit komplexy na učitelské profesi, skrouhnout důchody důchodcům, co říkáte? Minule jste mě tu osočovala, že dělám chytrého, ale najednou se tu navážíte do učitelů a děláte z nich bezmála parazity. Víte vůbec, co to obnáší? Nevíte, sedíte doma v důchodě, berete penzi, která vám dovoluje vysedávat permanentně na netu a trousit zde svá moudra. To se vám to mudruje o snižování platů, když vám babiš s hamtáčkem přihodí každou chvíli k důchodu 5 litříků. To se nám to netuje, když nám takhle přihazují za nic, což?
Milá paní, když o distanční výuce a o tom, co obnáší nic nevíte, buďte tak laskava a nemudrujte tady, nebudete pak za hloupou před těmi, kteří s tím mají co do činění a vědí, na rozdíl od vás, která bije.
PS: vaše ...já bych..., mluví za vše .

Tady se ale řešilo, že každý učitel tu distanční výuku řeší jinak. Někdo maká víc, než před koronou, protože se snaží děti nadále kvalitně vzdělávat. Před těmito učiteli smekám, protože si dovedu představit, co je za tím práce na přípravách, aby online hodina proběhla maximálně efektivně.
Pak je ale druhá skupina, která jen zadá úkoly a termín, do kdy to mají děti odevzdat. Měli jsme to tak loni, dcera v 5. třídě. Vždycky jen stránky v pracovním sešitě, vypracovat a vybraná cvičení vyfotit a odeslat ke kontrole. ŽÁDNÝ výklad, jen úkoly. Kolik času asi tak paní učitelce zabrala taková "výuka"? 2 hodiny v pondělí na zadání úkolů a dejme tomu 4 hodiny v pátek na kontrolu nafocených úkolů (a to jsem možná velkorysá). A za tento objem práce 100% platu...