Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

neverend

15.12.2020 14:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď zaplatím o 50 % víc soc., abych možná za 25 let dostala důchod stejný jako nezaměstnaní například?
Zdravotní chápu - teď víc jak kdy jindy, musíme si pomáhat.
Ale tohle asi nechápu.
Budou volby, důch. systém se změní ještě stokrát, to je zajímavý důvod - aby to bylo vyrovnané, tak platit víc.
Vrátí se systém z devadesátek, kdy byly nastřádané peníze na důchody, protože dřeli desetiletí.. a někdo ty peníze ukradl?
Jak to, že někdo, kdo nepracoval, bude mít stejný důchod jako ten, kdo pracoval, nebo se staral o blízké?
Důvod je, aby byly peníze na důchody pro OSVČ, tak ať si teď platí o polovinu víc,
ale
kolik tu bude těch OSVČ příští rok?
Od pátku opět zavřeno?
Sledujete to někdo, změnila se čísla, když byly hospody zavřené, když otevřely, když se školy otevřely, nebo to splývá, ví někdo, co na co mělo vliv?
Co ta děcka budou dělat od 18.12. do ledna a otevře se v lednu?

Orionko, slyšela jsem, že už jen spálení stojí od 9 tisíc výš, tak nevím, asi budou muset chodit po dvou.

Megi já už chápu jak zdravotní tak sociální.

Zaměstnavatel má povinnost odvádět za své zaměstnance sociální pojištění, které zahrnuje pojistné na nemocenské pojištění, pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. Sazby sociálního pojištění zaměstnance je 6,5 % , zaměstnavatele 25 %, celkem 31,5 % z hrubé mzdy. Pojištění se odvádí měsíčně.

Zaměstnavatel je povinen odvádět za zaměstnance zdravotní pojištění. Sazby zdravotního pojištění zaměstnavatele je 9 %, zaměstnanec hradí 4,5 %, celkem 13,5 % z hrubé mzdy. Pojištění se odvádí měsíčně.

Zaměstnavatel je povinen vypočíst zálohu na daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a tuto daň za zaměstnance odvést. Daň z příjmu činí 15%.

Prostě ani sociální ani zdravotní pojištění nemá se spravedlností nic společného. Ovšem jak se říká že zaměstnanec platí vyšší odvody než OSVČ tak to pravda není. Platí větší část totiž zase ten podnikatel a to v případě socky sakra větší. Holt už to tak je a jako OSVČ si musíte zkrátka sjednat penzijní tak jako třeba ve spojených státech. Jinak důchod strávíte pod mostem.😀 To byl žert. Jsem zavedl novinku: Budu označovat jednotlivé pasáže svého textu tak , aby bylo zřejmé kdy žertuji a kdy ne. Před hodinou jsem se vrátil s mamčou od lékaře kde nechala 1800 Kč za injekci do kolena. Ta co proplácí pojišťovna stojí za starou belu a ta co funguje se v lékárně platí plnou cenou. Toto nebyl žert.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2020 14:30

"Ale vzhledem k tomu, že u normálního léku trvá jeho vývoj až 15 let, tak mj. se stanovuje pozdní toxicita."

Když o tom přemýšlím, tak nejbezpečnější by mohla být vakcína čínská. Jestli je pravda, že to uteklo jim z laboratoře, tak mžná mají před zbytkem světa několikaletý náskok.
A i ti ostatní se museli viry zabývat dlouhodobě, to že po všech těch "chřipkách", ptačích a prasečích, dojde i na přemnožené lidi - to se očekává už dávno.

15.12.2020 14:30

K tématu, co kam platí zaměstnanec a živnostník a proč, je tohle pěkný video. Který je sice primárně o něčem jiným, ale podstatný tam vysvětluje dobře.
https://www.youtube.com/watch?v=2wmi-9J6em4&ab_channel=PavelL%C3%A1hner&fbclid=IwAR26sMxmAWP1NZzhZBAbVcqDDgSGB07dgiZEJ3LCcTkRVO9Wz9zYAZkZrrg

15.12.2020 14:32

Čím víc vydělám, tím vyšší platím odvody. Vtip je v tom, že důchodová reforma se teď projednává tak - všichni 10 tisíc, bez toho, aby museli jednou v životě makat, peníze navíc po zásluze.
Penzijní si tady platí hodně lidí, protože všichni víme, že ty peníze z odvodů zas někdo ukradne. Co nechápu - proč všichni stejně, proč ti, co nedělali/dost, budou mít stejně jako ti, co neleželi na pracáku,
a kde že na těch 10 litrů pro všechny vezmou? Od ledna o 15 % nahoru a za dva roky o 50 %. Tady je vezmou.
Stát za mě nemá rozhodovat, jestli platím soc., neplatím - nedostanu důchod, spořím si sama. Zdr. povinně ano, tam jde o život, to je dobrý systém, jsme v tom světový unikát, ten druhý unikát bych si teda ale odpustila. OSVČ jsou nezodpovědní, proto se to zvedá o 50 %.
OSVČ jsou nezodpovědní, do státní kasy nic nedávají, jezdí 2x ročně na Bahamy a dostávají teď 100% kompenzace!
Fakt mě zajímá, o co se to vláda snaží. Všichni už jsou rozeštvaní, ne? Na důchodce vytočení, na hospodské, hoteliéry,.. no asi koupím krávu, slepice, kukuřici a v příštím životě budu posl(r)anec.

Coming soon se všichni poperou.

15.12.2020 15:30
assil

XXX.XXX.122.3

Čím víc vydělám, tím vyšší platím odvody. Vtip je v tom, že důchodová reforma se teď projednává tak - všichni 10 tisíc, bez toho, aby museli jednou v životě makat, peníze navíc po zásluze.
Penzijní si tady platí hodně lidí, protože všichni víme, že ty peníze z odvodů zas někdo ukradne. Co nechápu - proč všichni stejně, proč ti, co nedělali/dost, budou mít stejně jako ti, co neleželi na pracáku,
a kde že na těch 10 litrů pro všechny vezmou? Od ledna o 15 % nahoru a za dva roky o 50 %. Tady je vezmou.
Stát za mě nemá rozhodovat, jestli platím soc., neplatím - nedostanu důchod, spořím si sama. Zdr. povinně ano, tam jde o život, to je dobrý systém, jsme v tom světový unikát, ten druhý unikát bych si teda ale odpustila. OSVČ jsou nezodpovědní, proto se to zvedá o 50 %.
OSVČ jsou nezodpovědní, do státní kasy nic nedávají, jezdí 2x ročně na Bahamy a dostávají teď 100% kompenzace!
Fakt mě zajímá, o co se to vláda snaží. Všichni už jsou rozeštvaní, ne? Na důchodce vytočení, na hospodské, hoteliéry,.. no asi koupím krávu, slepice, kukuřici a v příštím životě budu posl(r)anec.

Coming soon se všichni poperou.

No i ta nová reforma počítá s tím co je teď a to s navýšením důchodu za každý odpracovaný rok nad limit, a limit 25 let je fakt málo, takže se nikdo, kdo pracuje, nemusí bát, že by měl stejný důchod jako flákač.
A je to za A obrana před flákači, kteří zůstanou bez koruny a pak nám chodí krást naše majetky a za B příprava na nepodmíněný přjem, který dřív nebo pozdějc přijít musí.

15.12.2020 15:42

assil napsal(a):
No i ta nová reforma počítá s tím co je teď a to s navýšením důchodu za každý odpracovaný rok nad limit, a limit 25 let je fakt málo, takže se nikdo, kdo pracuje, nemusí bát, že by měl stejný důchod jako flákač.
A je to za A obrana před flákači, kteří zůstanou bez koruny a pak nám chodí krást naše majetky a za B příprava na nepodmíněný přjem, který dřív nebo pozdějc přijít musí.

Flákači dostanou 10 tisíc.
25 let je samozřejmě mimo, to by tady pak na ty důchody nikdo nedělal.

neverend

15.12.2020 16:00
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):

No nevím jestli by tu vlastně mohl někdo přežít s nějakým menším důchodem: Myšleno vážně. Co se tedy stane po reformě když by tedy "chronická netáhla" dostala nějaký přiměřený důchod jejich snaze? No sociálka jim to bude muset dorovnat. Vždyť ostatně nic jiného celý život nedělali: Myšleno vážně. On je problém zcela jinde a to podle mě v poměru platů zde průměrných k životnímu minimu a důchodům: Opět myšleno vážně. Takže řešení jedna: Snížit důchody= nemožné,protože mnoho mrtvých důchodců hlady. Řešení číslo dva: Snížit životní minimum a mzdu= nelze, protože opět hrozí úmrtí části obyvatelstva hlady a hlavně by došlo u dost podstatné části OSVČ ke snížení základu pro odvody právě sociálního a zdravotního pojištění. Čili zbývá řešení číslo tři: Významné zvýšení mezd a tomu odpovídající získání manipulačního prostoru pro ty důchody a podobně. Jenže to je zřejmě utopie, protože zkrátka toto není žádoucí a východ nemá jednoduše tu efektivitu práce a další prostředky k tomu potřebné v rukách: Myšleno vážně.
Zkrátka ať se nám to líbí nebo ne, jsme chudí jak kostelní myši v porovnání se západem a tak to bude třeba i za sto let, pokud nedojde k radikálním změnám. Myšleno bohužel taky vážně.

15.12.2020 16:02

tak taky tam ale pisi, ze 3/5 OSVC plati nejnizsi mozny zaklad, vykazuji nulu zisku, ci minimalni.
a kdyz jsou teda fakt na nule, z ceho si spori "jinak" na duchod?

odvracena tvar sede ekonomiky bez faktur a uctu, no...
nikdo te nule neveri - tak se to naridi.

15.12.2020 16:07

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak muj nevlastni otec v prubehu let vedl dve hospody. Na vesnici. Muzu vam rict ze vydelek pokryl provoz a jakz takz plat pro vypomoc. On nemit svoji práci byl by na nule. Kdyz byla parkrat do roka vetsi akce tak ta zaplatila tu vypomoc, zvelebeni atd. Věnovat se tomu vic jak po sve praci a o vikendech vydelalo by to i pro nej ale fakt ne na dovolenou na kanarech a novyho medaka.
Pripad dve. Mamka mela s kolegou nekolik let uspesnou kavárnu. Hlavne pro mamky s detma. Velka herna slusny sortiment. Venkovni posezeni a prostor na blbnutí. I pohlidali zdarma deti kdyz zensky musely na nakupy na urad apod. Lidi chodilo hafo, delalo se x akci, vymenny bazarky. Vsecko mozne. Delala jsem jim fb profily plakaty atd. Presto kavarna vydelala na splaceni půjček, vybavení apod. A pokryla jednu osobu (delala tam mamka se soucasnym pritelem) platem cca 12tis. Z pujcky se platil bar, chladaky, stolky zidle, prestavba prostor. Najem prostor, dale splatky vybaveni jako ntb kvuli ucetnictvi, kasa, kavovar... To ve vysledu hodi par set tisic. (jen kavovar se zakladnim prislusenstvim stal skoro sto a zdaleka to nebyla zadna echt spica)
Toliko k tomu jak maj vsici obri rezervy a jezdej medakama a litaj na kanary. Tohle je realita vetsiny.
Pripad tri. Soucasna vesnice. Mala krasna hospudka, skvele vari. Nebyt prostory provozovatelu kteri jsou navic v fuchodu uz by byli davno zkrachivali i se slavnou pomoci od vlady. A to tam delaj jen ve dvou a ve svym. Maj obycejny baracek, starsi auto. A nejvetsi odvaz je wellnes v cr. Toliko k super vydelkum.

Každý kdo začne v něčem "podnikat"- chce být finančně a pracovně soběstačný (být svým pánem a nemuset vstávat na píchačky...) by měl mít nějakou finanční rozvahu pro případy nouze (plán co a jak, když to nepůjde a jak dlouho se to dá takto udržet) nebo ještě jednu práci jinak je to holé šílenství a myslím, že i v některých případech je dobře , že museli takového podnikámí nechat nebo by uvedli svou rodinu -sebe do dluhů, myslím dluhy, které platíte do konce produktivního života a nic nemáte...Můj manžel to zkouše dvakrát, než pochopil, že se bude muset nechat zaměstnat....

15.12.2020 16:15

Přiznám, že nevím, jak je to teď, už nesleduju.
Ale před pár lety : Zedník na švarc systém "mám šikovnou účetní, jsem vždycky v mínusu a platím minimální ZP, sociální neplatím vůbec a daně taky ne". Bohužel vážně onemocněl, " beru 5 korun na den - z toho se žít nedá", ono ze sociálního se neplatí jen důchdy, ale také nemocenská. Zase bohužel, důchodu se nedožil.
Dlouhou dobu byli OSVČ časovaná bomba. Umřít hlady je v Evropě nikdo nechat nemůže.

15.12.2020 16:16

15.12.2020 16:19

Ale před pár lety : Zedník na švarc systém "mám šikovnou účetní, jsem vždycky v mínusu a platím minimální ZP, sociální neplatím vůbec a daně taky ne". Bohužel vážně onemocněl, " beru 5 korun na den - z toho se žít nedá", ono ze sociálního se neplatí jen důchdy, ale také nemocenská. Zase bohužel, důchodu se nedožil.
Dlouhou dobu byli OSVČ časovaná bomba. Umřít hlady je v Evropě nikdo nechat nemůže.

není možné neplatit SP. vždycky jsou tam minimální zálohy.

je možné tak maximálně neplatit nemocenskou. jsou to dvě různé věci.

neverend

15.12.2020 16:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Takových dnes je stále dost, ale tak oni si s tím hlavu lámat ani nemusí. To je právě to, že umřít hlady je v Evropě nikdo nechat nemůže: Myšleno trochu nadneseně. Teď takhle dopadl jeden nejmenovaný známý. Vážně onemocněl, ale nyní si už v uvozovkách užívá invalidního důchodu. Po celou dobu nemoci na sociálních dávkách. Nevím a je mi to vlastně jedno jako skoro každému. Starám se o sebe a svoji budoucnost. Za starost o druhé jsou tu jiní velmi dobře placení z našich kapes.🙂 Myšleno s mírným humorem.

15.12.2020 16:34

není možné neplatit SP. vždycky jsou tam minimální zálohy.

je možné tak maximálně neplatit nemocenskou. jsou to dvě různé věci.

Jenze drive to mozne bylo. A nekdy v 90ty letech? se platil zaklad asi 144kcs zdravotniho? , a osvc presne to same rikali - nikdo mi nebude narizovat, ze si musim platit na duchod. Jakym.pravem ?
Vykazu ztratu kazdy rok,
vydrbu se systemem, ted nebudu platit nic a na poslednich par let se necham zamestnat, budu mit vlastni a lepsi pojistku atd, atd.

No, a pak dosla do veku duchodu prvni vlna osvc z tech devadesatych let a nejednou duchod chteji a je nizsky a taky se to nelibi...

Jako ja neverim, ze se o nekoho stat postara, kazdy sam.musi.
Jen me pobavilo cist to same po 30ti letech co tehdy

15.12.2020 17:05

Tak ale přece není jen černá a bílá - vykážu ztrátu a milionáři.
Chápu, že jsou všichni s nervama v kýblu, virus, že jo, a tak,
většina říká, že živnost. jsou zloději, hmm,
ale netušila jsem, že je mezi lidmi tolik nenávisti. Ke svým.
Chtěla bych vědět, jestli mají nahoře spočítané, jestli ty skončené živnostníky poberou fabriky. Které nám nepatří :-)
No nic, konec OT.
Vtipně hore někdo říká, že čínská vakcína nejlepší, protože už roky mají klíč :-) to bylo v nějakém filmu, myslím. Ebola. Marburg. Freeman nebo někdo podobný tam hrál.

neverend

15.12.2020 17:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak ale přece není jen černá a bílá - vykážu ztrátu a milionáři.
Chápu, že jsou všichni s nervama v kýblu, virus, že jo, a tak,
většina říká, že živnost. jsou zloději, hmm,
ale netušila jsem, že je mezi lidmi tolik nenávisti. Ke svým.
Chtěla bych vědět, jestli mají nahoře spočítané, jestli ty skončené živnostníky poberou fabriky. Které nám nepatří :-)
No nic, konec OT.
Vtipně hore někdo říká, že čínská vakcína nejlepší, protože už roky mají klíč :-) to bylo v nějakém filmu, myslím. Ebola. Marburg. Freeman nebo někdo podobný tam hrál.

Megi obávám se že tohle zaměstnancům nikdy nevysvětlíte.🙂 Většina OSVČ nemá nárok na dovolenou, nemarodí prakticky vůbec a když už, tak neschopenka? Co to je? 🙂 Kdepak prázdniny jako učitelé třeba.😀 V nejhorších vedrech jsem se smažil na střeše. Nemůžu říct končím jdu jinam.🙂 Mám termíny a smlouvy. Třeba chcípni "hajzle", ale do 30 srpna to bude. Také celý koronavir jak na jaře, tak teď normálně fungujeme samozřejmě bez jakékoli státní podpory. Holt to jsou dva rozdílné světy a kdyby nám tedy náhodou někdo chtěl závidět, tak může přeci posílit naše řady. Postavte se na vlastní nohy a zkuste co skutečně sami dokážete. Já osobně bych Vám přál jen to nejlepší a samozřejmě úspěch. Vždyť všichni jsme Češi a teď kdy víc než před tím bychom se měli zlobit na "zloděje" co rozkradli majetek, vytunelovali fondy a stále vyvádí obrovské peníze mimo republiku. Když dovolíte považuji se za Čecha.

15.12.2020 18:00

Jenze drive to mozne bylo. A nekdy v 90ty letech? se platil zaklad asi 144kcs zdravotniho? , a osvc presne to same rikali - nikdo mi nebude narizovat, ze si musim platit na duchod. Jakym.pravem ?
Vykazu ztratu kazdy rok,
vydrbu se systemem, ted nebudu platit nic a na poslednich par let se necham zamestnat, budu mit vlastni a lepsi pojistku atd, atd.

No, a pak dosla do veku duchodu prvni vlna osvc z tech devadesatych let a nejednou duchod chteji a je nizsky a taky se to nelibi...

Jako ja neverim, ze se o nekoho stat postara, kazdy sam.musi.
Jen me pobavilo cist to same po 30ti letech co tehdy

Také takovou paní znám. Účtovala ji kolegyně. Myslely si jak dobře to umí ( ta účetní). Když pak šla paní do důchodu. ????? to není možné! To budu muset dělat do smrti.

15.12.2020 18:10

Megíí, myslím, že tady nikdo neříká, že OSVČ jsou zloději. Je to jako všude jinde.
Poctiví a flákači. A kolik jich je, kteří se ptají "A doklad potřebujete?" Většinou nepotřebuji, ale je to nepříjemné. Zase paní, co mě stříhá ( tedy kadeřnice :-)) ), ta mi vždycky doklad vypíše.
Je to přesně jako mezi chovateli, myslivci a zaměstnanci. Poctivci i mizerové. Bohužel, mám pocit, že důchodce nenávidí všichni napříč spektrem. A učitele. Dva měsíce prázdnin.

neverend

15.12.2020 18:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Megíí, myslím, že tady nikdo neříká, že OSVČ jsou zloději. Je to jako všude jinde.
Poctiví a flákači. A kolik jich je, kteří se ptají "A doklad potřebujete?" Většinou nepotřebuji, ale je to nepříjemné. Zase paní, co mě stříhá ( tedy kadeřnice :-)) ), ta mi vždycky doklad vypíše.
Je to přesně jako mezi chovateli, myslivci a zaměstnanci. Poctivci i mizerové. Bohužel, mám pocit, že důchodce nenávidí všichni napříč spektrem. A učitele. Dva měsíce prázdnin.

Orionko prosím Vás to s učeiteli byl jen příklad prosím. Jistě že ve skutečnosti jim tu práci nezávidím. Ostatně naše daňová poradkyně pracuje jako učitelka na střední odborné škole. Stačí když vypráví občas své zážitky. A závidět důchodcům? To snad nikdo nemyslí ani vážně. Vždyť budeme také jednou staří.🙂

15.12.2020 19:42

Máčkla jsem na odkaz "rezervace testu":
"Our services aren't available right now
We're working to restore all services as soon as possible. Please check back soon."

:-) hezky česky.

15.12.2020 19:48

Platit pouze zdravotní pojištění má v současnosti možnost jen OBZP.
Tam spadají zejména tyto osoby:

Žena v domácnosti, která osobně celodenně nepečuje minimálně o jedno dítě do 7 let nebo alespoň o dvě děti do 15 let, nepobírá žádný důchod z důchodového pojištění ani není v evidenci úřadu práce apod.,
mladý člověk, který studuje i po dovršení 26 let,
nezaměstnaná osoba nepřítomná v evidenci úřadu práce,
osoba, která pracuje na dohodu o provedení práce, ale měsíčně si nevydělá částku, která by založila účast na nemocenském pojištění, tj. částku přesahující 10 tisíc Kč.
nebo osoba s příjmy z nájmů svých nemovitostí

Tyto osoby nemají povinnost platit sociální pojištění vůbec, ale mohou se přihlásit k dobrovolným platbám aby jim vznikl nárok na státní důchod ( 35 odpracovaných let)

Neregistrovaný uživatel

15.12.2020 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

neverend napsal(a):
No nevím jestli by tu vlastně mohl někdo přežít s nějakým menším důchodem: Myšleno vážně. Co se tedy stane po reformě když by tedy "chronická netáhla" dostala nějaký přiměřený důchod jejich snaze? No sociálka jim to bude muset dorovnat. Vždyť ostatně nic jiného celý život nedělali: Myšleno vážně. On je problém zcela jinde a to podle mě v poměru platů zde průměrných k životnímu minimu a důchodům: Opět myšleno vážně. Takže řešení jedna: Snížit důchody= nemožné,protože mnoho mrtvých důchodců hlady. Řešení číslo dva: Snížit životní minimum a mzdu= nelze, protože opět hrozí úmrtí části obyvatelstva hlady a hlavně by došlo u dost podstatné části OSVČ ke snížení základu pro odvody právě sociálního a zdravotního pojištění. Čili zbývá řešení číslo tři: Významné zvýšení mezd a tomu odpovídající získání manipulačního prostoru pro ty důchody a podobně. Jenže to je zřejmě utopie, protože zkrátka toto není žádoucí a východ nemá jednoduše tu efektivitu práce a další prostředky k tomu potřebné v rukách: Myšleno vážně.
Zkrátka ať se nám to líbí nebo ne, jsme chudí jak kostelní myši v porovnání se západem a tak to bude třeba i za sto let, pokud nedojde k radikálním změnám. Myšleno bohužel taky vážně.

Umrel vam na staji kun na rejpance náladu nemas ale psat sem hovadiny jo? Ale ale

neverend

15.12.2020 22:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Umrel vam na staji kun na rejpance náladu nemas ale psat sem hovadiny jo? Ale ale

Jano prosím tě budeš tu plevelit vlákna ty? Uvědom si že naše spory nikoho nezajímají.

15.12.2020 22:38

Mě to zajímá, Jana je legrační a nejvíc legrační je, že je tu 125 Jan :-)
Tak já mám od pátku zase zákaz práce?
Já myslela, že dostali rozum, nebo že jen hospody..
A tak jsem ale blbá, jsem ty zprávy nemusela číst, že jo :-) :-)
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vyroba-paskvilu-pokracuje-vlada-necha-obchody-otevrene-ale-nedovoli-do-nich-chodit-40345337

neverend

15.12.2020 22:58
neverend

XXX.XXX.213.247

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vyroba-paskvilu-pokracuje-vlada-necha-obchody-otevrene-ale-nedovoli-do-nich-chodit-40345337

Megi a Vy nejste online obchod?

15.12.2020 23:15

Nejsem alza :-) Jsem normální obyčejný malinký servis, co mimochodem prodává přebytky, tak polovina jde poštou, polovina na místě. Místo má velkou výhodu.. no to je fuk.
To lidem odnesu na náves, no :-) Předávka jako kdysi na hlaváku, dej mi osm tisíc, tady máš nokii 3310.
No tak stejně jsem si chtěla udělat dovolenou. Ne, kecám, tento a příští týden se dá dostat nejvíc peněz.
Tak já teda jdu na dovolenou.
Oni to zítra beztak změní.
Dnes měli v krámě jen troje piškoty, to jsou vosí hnízda asi tak na jeden den pro mě,
to je špatné. Megí to taky moc chutná, no bohužel, v krámě nejsou piškoty. TO je tragédie.

neverend

16.12.2020 00:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Nejsem alza :-) Jsem normální obyčejný malinký servis, co mimochodem prodává přebytky, tak polovina jde poštou, polovina na místě. Místo má velkou výhodu.. no to je fuk.
To lidem odnesu na náves, no :-) Předávka jako kdysi na hlaváku, dej mi osm tisíc, tady máš nokii 3310.
No tak stejně jsem si chtěla udělat dovolenou. Ne, kecám, tento a příští týden se dá dostat nejvíc peněz.
Dnes měli v krámě jen troje piškoty, to jsou vosí hnízda asi tak na jeden den pro mě,
to je špatné. Megí to taky moc chutná, no bohužel, v krámě nejsou piškoty. TO je tragédie.

Tak to Vás chápu že teď před vánocemi je to nemilé. Hele ale ono není opravdu pořádně nic v obchodech. Vše nové ať již Grafiky či procesory jsou nedostupné. Myslím nové generace těchto komponentů. Ryzen 5000 nemožno sehnat téměř, Nvidia třítisícovková řada taktéž beznadějné, Radeon šestitisícovka taktéž nula v obchodech. PS5 scalpeři vyprodali kolem třiceti tisíc, Nový Xbox taktéž a zákazníci letos poprvé v historii budou mít buď prd pod stromečkem a nebo staré modely. Piškoty zatím tady ještě máme.🙂 Ty dávám papouškovi. Megi držím palce ať se Vám daří, ano? 🙂 A piškot hodně k tomu.😀

16.12.2020 07:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Zkuste se podívat do zveřáče po psích piškotech. Jsou nemlich to samé, snad jen mají méně cukru nebo co, to hravě doladíte ochucením krému.

16.12.2020 07:46

Piškotů je všude dost. Kaufland, Lidl, Tesco,... Vosí hnízda, tedy u nás říkáme úly, jsou stejně nejlepší ořechové - jen ořechy, cukr, bílek. A kokosové. A piškot jen jako podložka.

Mně se fakt líbí, jak se tu ( a nejen tu, ale obecně), řeší, že si OSVČ na sebe musí vydělat na rozdíl od zaměstnanců. Jenže i ten zaměstnanec si na sebe musí vydělat. A musí zaměstnavateli přinést minimálně tolik, kolik činí jeho superhrubá mzda, tedy hrubá mzda plus odvody zaměstnavatele, jak je tu vypsal neverend (drobná chybka, na sociální to není 25%, ale 24,8%). Pokud se zaměstnanec zaměstnavateli nevyplatí, má smůlu.

16.12.2020 08:01

Piškotů je všude dost. Kaufland, Lidl, Tesco,... Vosí hnízda, tedy u nás říkáme úly, jsou stejně nejlepší ořechové - jen ořechy, cukr, bílek. A kokosové. A piškot jen jako podložka.

Mně se fakt líbí, jak se tu ( a nejen tu, ale obecně), řeší, že si OSVČ na sebe musí vydělat na rozdíl od zaměstnanců. Jenže i ten zaměstnanec si na sebe musí vydělat. A musí zaměstnavateli přinést minimálně tolik, kolik činí jeho superhrubá mzda, tedy hrubá mzda plus odvody zaměstnavatele, jak je tu vypsal neverend (drobná chybka, na sociální to není 25%, ale 24,8%). Pokud se zaměstnanec zaměstnavateli nevyplatí, má smůlu.

Dobrý, ale zaměstnavateli jsme museli donést sakra víc než prostředky na mzdu. Přemýšlení bolí ( mě ), ale přece kdyby OSVČ bylo tak zatraceně nevýhodné, tak založím s.r.o., družstvo, nebo spolek. Úplně nejlepší je neziskovka.

16.12.2020 08:02

Já teda jakožto živnostník v podstatě celou dobu sním o tom, že zase jednou budu zaměstnaná, pěkně na 8h denně. A budu mít dovolenou a svátky a pracovní dobu a výplatu v nějaký daný výši, která nebude zásadně odvislá od toho, kolik práce/zákazníků se podařilo v to dané období sehnat.
Samozřejmě jsem OSVČ z nějakýho důvodu, kterej trvá. Ale o tom, že se vrátím ke klasice, prostě sním

16.12.2020 08:04

Tak být obyčejný malinký servis, tak bych se nějakým zavíráním na základě psa vůbec nezabývala. Asi jsem rebel. Nebo máte tak závistivé sousedy ? Že by zrovna k vám do pustin někdo poslal provokatéra ? Nesmysl. V nejhorším by si Megí smlsla.

16.12.2020 08:13

Dobrý, ale zaměstnavateli jsme museli donést sakra víc než prostředky na mzdu. Přemýšlení bolí ( mě ), ale přece kdyby OSVČ bylo tak zatraceně nevýhodné, tak založím s.r.o., družstvo, nebo spolek. Úplně nejlepší je neziskovka.

No jasně, že zaměstnavateli musí zaměstnanec donést sakra víc. Jen jsem vypsala to úplně nezbytné.

Kdyby bylo podnikání jako OSVČ tak nevýhodné, tak tak nikdo nepůsobí. Přesně jak píšete.

16.12.2020 08:17

Já teda jakožto živnostník v podstatě celou dobu sním o tom, že zase jednou budu zaměstnaná, pěkně na 8h denně. A budu mít dovolenou a svátky a pracovní dobu a výplatu v nějaký daný výši, která nebude zásadně odvislá od toho, kolik práce/zákazníků se podařilo v to dané období sehnat.
Samozřejmě jsem OSVČ z nějakýho důvodu, kterej trvá. Ale o tom, že se vrátím ke klasice, prostě sním

Jen jestli si zaměstnanecký poměr neidealizujete.
Když teda o tom, být zaměstnaná, sníte, tak proč neukončíte živnost a nenecháte se zaměstnat? Protože být OSVČ má pro vás pořád větší výhody než být zaměstnancem...

16.12.2020 08:33

Jak píše Balu - jen jestli si ten zaměstnanecký poměr neidealizujete. I když pravda - na leckteré radnici......
Mimochodem, četla jsem hrozné věci o telefonních centrech. Nepracoval jste tam někdo? Nějak si to neumím představit. Ale jsem ráda, že na ty obtěžující nabídky, různé až nejrůznější, odpovídám sice záporně a rozhodně, ale ne sprostě. Chudáci ženské, které tam musí dělat.

16.12.2020 08:58

Jak píše Balu - jen jestli si ten zaměstnanecký poměr neidealizujete. I když pravda - na leckteré radnici......
Mimochodem, četla jsem hrozné věci o telefonních centrech. Nepracoval jste tam někdo? Nějak si to neumím představit. Ale jsem ráda, že na ty obtěžující nabídky, různé až nejrůznější, odpovídám sice záporně a rozhodně, ale ne sprostě. Chudáci ženské, které tam musí dělat.

Pracovala tam kamarádka. Nedá se to dlouho vydržet. Proto je tam šílená fluktuace. Takové ty nevyžádané nabídky slušně - a rychle - odmítám.

16.12.2020 09:03

Jen jestli si zaměstnanecký poměr neidealizujete.
Když teda o tom, být zaměstnaná, sníte, tak proč neukončíte živnost a nenecháte se zaměstnat? Protože být OSVČ má pro vás pořád větší výhody než být zaměstnancem...

Byla jsem zaměstnaná mnoho let.
To, co teď dělám, se v mým místě a situaci dělá snáz jako OSVČ. Takže ano, nějakou výhodu to má. Ale to, že není dovolená a svátky atd, to je třeba dost velká nepříjemnost :)

16.12.2020 09:11

Byla jsem zaměstnaná mnoho let.
To, co teď dělám, se v mým místě a situaci dělá snáz jako OSVČ. Takže ano, nějakou výhodu to má. Ale to, že není dovolená a svátky atd, to je třeba dost velká nepříjemnost :)

OSVČ má velkou výhodu ( pro ukázněného ) v tom, že si práci řídí sám. Tak si ji přece řídí tak, aby o svátcích nedělal. Zatímco, když vám zaměstnavatel nařídí směnu.......Tak jdete třeba na Štědrý den.

16.12.2020 09:35

OSVČ má velkou výhodu ( pro ukázněného ) v tom, že si práci řídí sám. Tak si ji přece řídí tak, aby o svátcích nedělal. Zatímco, když vám zaměstnavatel nařídí směnu.......Tak jdete třeba na Štědrý den.

to přece záleží:) jsou osvč, kteří o štědrém dni pracují a osvč, kteří ne - a není to o ukázněnosti, ale o povaze práce

a stejně to mají zaměstnanci, když jste v nepřetržitém provozu, tak ano, může to vyjít i na štědrý den, v kanceláři se vám to nestane.

16.12.2020 09:39

K tématu, co kam platí zaměstnanec a živnostník a proč, je tohle pěkný video. Který je sice primárně o něčem jiným, ale podstatný tam vysvětluje dobře.
https://www.youtube.com/watch?v=2wmi-9J6em4&ab_channel=PavelL%C3%A1hner&fbclid=IwAR26sMxmAWP1NZzhZBAbVcqDDgSGB07dgiZEJ3LCcTkRVO9Wz9zYAZkZrrg

Tak jsem si to poslechla. Nejlepší způsob obživy - školit.....Zjednodušit, vložit do toho pár sprostých slov, pár narážek....
a mít za těch 20 minut ? cca 2.500,-- ?

16.12.2020 10:08

Tak jsem si to poslechla. Nejlepší způsob obživy - školit.....Zjednodušit, vložit do toho pár sprostých slov, pár narážek....
a mít za těch 20 minut ? cca 2.500,-- ?

Bingo, proč myslíte, že se dnes na všechno dělají kurzy a školení... 😁

16.12.2020 10:09

V ideálním případě :)

16.12.2020 10:54
assil

XXX.XXX.122.3

No obchody i služby zůstávají otevřené a myslím, že moc lidí, kteří by dodržovali omezení pohybu a do těch obchodů nechodili, zas tak moc nebude.

16.12.2020 11:16

" v kanceláři se vám to nestane". Nechci vám brát přesvědčení...ale záleží, je kancelář a kancelář.
A co se týče OSVČ - nenašla jsem vhodnější slovo, než ukázněnost. Opak by byla prokrastinace.
A netýká se to jen svátků. Prostě někdo nad sebou musí mít bič a práce jako OSVČ by nebyl schopný.

16.12.2020 11:20

Megíí musíte čerpat z jiných zdrojů, než z Novinek. Tam je spousta folklóru, který si do toho vloží novinář. Žádný zákaz vycházení nemáme.

16.12.2020 11:27
assil

XXX.XXX.122.3

Megíí musíte čerpat z jiných zdrojů, než z Novinek. Tam je spousta folklóru, který si do toho vloží novinář. Žádný zákaz vycházení nemáme.

Ale podstatné omezení jo.
https://covid.gov.cz/opatreni/pohyb-venku/narizeni-omezeni-pohybu

16.12.2020 12:04

Je tam výslovně zákaz kromě:
"cest nezbytně nutných k obstarávání základních životních potřeb (např. nákup potravin,
léků a zdravotnických prostředků, hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického
zboží, krmiv a dalších potřeb pro zvířata"

v pohodě, mám tu dva kilové sáčky granulí :-)

Došlo někomu, že to je úplně stejný zákaz jako na jaře a že ty živnostníky bude muset odškodnit ve 100% výši?

Takže místo zavření center nákazy opět likvidace malých.. na Vánoce.. u nás.. to dnes odvolají, ne? :-)

16.12.2020 12:42
assil

XXX.XXX.122.3

"cest nezbytně nutných k obstarávání základních životních potřeb (např. nákup potravin,
léků a zdravotnických prostředků, hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického

Došlo někomu, že to je úplně stejný zákaz jako na jaře a že ty živnostníky bude muset odškodnit ve 100% výši?

Takže místo zavření center nákazy opět likvidace malých.. na Vánoce.. u nás.. to dnes odvolají, ne? :-)

Vy jste to nepochopila, malé obchody a služby mají povoleno být otevřené, aby se jim nemusely vyplácet náhrady. To, že jim tam lidi nesmí chodit, je jiná věc. Na jaře mít otevřeno nesměli.
A kdyby policie chtěla nahnat bodíky, stačí se postavit před obchod s oblečením nebo botami a pokutovat každého kdo tam vleze.

16.12.2020 12:43

Supermarkety zavřít nemůžou. Nebylo by kde nakoupit, ty malé kšeftíky by nestačily. Ať není zavřené nic. A ať je to regulované jen počtem lidí, tak jak to je teď.

16.12.2020 13:59

Supermarkety zavřít nemůžou. Nebylo by kde nakoupit, ty malé kšeftíky by nestačily. Ať není zavřené nic. A ať je to regulované jen počtem lidí, tak jak to je teď.

Že jo :-) zavřený malý krámek, kde prodavačka hlídá, jestli má ten jeden člověk za hodinu roušku.. to tady někomu děsně vadí...furt mi to neleze do hlavy.

16.12.2020 14:00

assil napsal(a):
Vy jste to nepochopila, malé obchody a služby mají povoleno být otevřené, aby se jim nemusely vyplácet náhrady. To, že jim tam lidi nesmí chodit, je jiná věc. Na jaře mít otevřeno nesměli.
A kdyby policie chtěla nahnat bodíky, stačí se postavit před obchod s oblečením nebo botami a pokutovat každého kdo tam vleze.

To je jiná věc :-) tak je to v pohodě :-)
Ne, to nařízení je stejné.
Ale je fakt, že už to chápat nechci, chtěla bych si lehnout do Kosmonos nebo tak, ale musí mi tam povolit megínku.

16.12.2020 14:11

Která jsou navíc v 99 % na hou nou, aspoň u nás ve školství.

16.12.2020 14:16

Obchody jsou všechny otevřené a nakupovat se v nich smí. To jen ti joudové zapomněli opravit výjimky k zákazu vycházení. Jistě to zas poupraví dodatečně.

16.12.2020 15:00

Cituji přímo nařízení vlády :

provoz v provozovnách maloobchodního prodeje a prodeje a poskytování služeb tak, že
provozovatel dodržuje následující pravidla:
a) v provozovně nepřipustí přítomnost více zákazníků, než je 1 zákazník na 15 m2
prodejní plochy; v případě provozovny s prodejní plochou menší než 15 m2 se toto
omezení nevztahuje na dítě mladší 15 let doprovázející zákazníka a na doprovod
zákazníka, který je držitelem průkazu osoby se zdravotním postižením; v případě
ostatních provozoven se toto omezení nevztahuje na dítě mladší 6 let doprovázející
zákazníka,
b) aktivně brání tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou
2 metry, nejde-li o osoby ze společné domácnosti,
c) zajistí řízení front čekajících zákazníků, a to jak uvnitř, tak před provozovnou,
zejména za pomoci označení prostoru pro čekání a umístění značek pro minimální
rozestupy mezi zákazníky (minimální rozestupy 2 metry), přičemž zákazník, který je
držitelem průkazu osoby se zdravotním postižením, má právo přednostního nákupu,
d) umístí dezinfekční prostředky u často dotýkaných předmětů (především kliky,
zábradlí, nákupní vozíky) tak, aby byly k dispozici pro zaměstnance i zákazníky
provozoven a mohly být využívány k pravidelné dezinfekci,
e) zajistí informování zákazníků o výše uvedených pravidlech, a to zejména
prostřednictvím informačních plakátů u vstupu a v provozovně, popřípadě sdělováním
pravidel reproduktory v provozovně,
f) provozovatel zajistí maximální možnou cirkulaci vzduchu s nasáváním venkovního
vzduchu (větrání nebo klimatizace) bez recirkulace vzduchu v objektu,
g) jsou zakázány propagační aktivity v prodejnách, u nichž je přítomna fyzická osoba
zajišťující jejich průběh,
h) v případě osoby, která veze kočárek s dítětem, nesmí provozovatel vyžadovat, aby
pro nákup používala nákupní vozík, a dítě v kočárku se nezapočítá do celkového
dovoleného počtu osob na prodejní plochu,
s tím, že prodejní plochou se rozumí část provozovny, která je určena pro prodej
a vystavení zboží.

16.12.2020 15:05

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/12/Krizov%C3%A9-opat%C5%99en%C3%AD-o-omezen%C3%AD-voln%C3%A9ho-pohybu-osob-%C4%8D.-1334-od-18.-do-23.-prosince-2020.pdf

I. zakazuje volný pohyb osob na území celé České republiky v době od 23:00 hod. do 04:59
Jenom nečtěte novinářský folklór.

Po 23. hodině snad k Megí nikdo nakupovat nepůjde.

16.12.2020 15:14

Orionka: ale to jsou podmínky pro ty, které jsou otevřené. V nařízení výš vidíte, že obchody mohou být otevřené všechny,
ale lidé nesmí jít nikam jinam, než co je životně důležité - to jsou lékárny, potreviny a pro zvířata, drogerie, pomoc bližnímu atp. =
obchod otevřený, ale lidé tam nesmí.

Takže zůstanu venku, řeknu - podejte mi televizi - prodavač donese ven a jdu domů.
Vlastně to také ne, protože to není životně důležitá cesta :D

WHO řekla, že očkovaný člověk neznamená neorouškovaný člověk, protože se neví, jestli očkování funguje.
Nevím, odkud to mám.

K těm obchodům.. jeden český eshop spletl objednávku, poslal něco jiného, chápu, ok, pošlu zpět.. no tak prý nepošlu, napsali mail za 3 dny, že je to mrzí, jo, mě taky, má to 30 kg, tak jak to vlastně pošlu.. ať si to prý nechám a dají mi 20 % slevu, kterou dodnes nemám, dík. Tak takhle kdyby to vedli všichni, tak se otevírat nemusí, no :-)
Polskoneměcký eshop spletl objednávku, v zásilce chyběla jedna z pěti věcí, napsala jsem jim, nechtěli ani foto, nic, za 20 minut odpověď:
"Sorry......it will be delivered between 3-5 working days. I am sorry for the inconvenience. I wish you a nice day, stay safe 🙂"

Stay safe :)

16.12.2020 15:16

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/12/Krizov%C3%A9-opat%C5%99en%C3%AD-o-omezen%C3%AD-voln%C3%A9ho-pohybu-osob-%C4%8D.-1334-od-18.-do-23.-prosince-2020.pdf

I. zakazuje volný pohyb osob na území celé České republiky v době od 23:00 hod. do 04:59
Jenom nečtěte novinářský folklór.

Po 23. hodině snad k Megí nikdo nakupovat nepůjde.

Vynechala jste druhou část - II. zakazuje: od 05:00 hod. do 22:59 - to je to, o čem mluvím já.

mimochodem se tam zakazuje v noci i venčení psů - max 500 m od domu

16.12.2020 15:17
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Takže zůstanu venku, řeknu - podejte mi televizi - prodavač donese ven a jdu domů.

Tak řekněte, že Vám ten prodavač vyhrožoval smrtí, když tu televizi nekoupíte. A můžete si ji koupit. :)
Pro prodejce je životně důležité prodávat, to je jak cesta do zaměstnání, ten je krytý.

16.12.2020 15:18

Orionka: ale to jsou podmínky pro ty, které jsou otevřené. V nařízení výš vidíte, že obchody mohou být otevřené všechny,
ale lidé nesmí jít nikam jinam, než co je životně důležité - to jsou lékárny, potreviny a pro zvířata, drogerie, pomoc bližnímu atp. =
obchod otevřený, ale lidé tam nesmí.

WHO řekla, že očkovaný člověk neznamená neorouškovaný člověk, protože se neví, jestli očkování funguje.
Nevím, odkud to mám.

K těm obchodům.. jeden český eshop spletl objednávku, poslal něco jiného, chápu, ok, pošlu zpět.. no tak prý nepošlu, napsali mail za 3 dny, že je to mrzí, jo, mě taky, má to 30 kg, tak jak to vlastně pošlu.. ať si to prý nechám a dají mi 20 % slevu, kterou dodnes nemám, dík. Tak takhle kdyby to vedli všichni, tak se otevírat nemusí, no :-)
Polskoneměcký eshop spletl objednávku, v zásilce chyběla jedna z pěti věcí, napsala jsem jim, nechtěli ani foto, nic, za 20 minut odpověď:
"Sorry......it will be delivered between 3-5 working days. I am sorry for the inconvenience. I wish you a nice day, stay safe 🙂"

Stay safe :)

Nějak nevidím, že lidi nesmí ven.

neverend

16.12.2020 15:18
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě napadla taková hloupost a určitě to není možné, ale nejde jim o peníze třeba? 😀 Samozřejmě ještě větší hloupost je že by od toho školení třeba nebolely tolik ručičky? 😀 Zatím co jsme byli na školení, tak většinou tu máš prachy a tady je razítko.😀 Neuvěřitelné jakou schopnost ten člověk má. Okamžitě i já se cítil nějak jako víc než obyč. živnostník.😀 Takový "pan Lorenc" co cihlu do ruky nevezme, ale jinak je to fachman.

16.12.2020 15:29

Nějak nevidím, že lidi nesmí ven.

Vidím. Odstavec II a má milion vyjímek, včetně cest za výkonem podnikatelské činnosti. Finanční i poštovní služby jsou ve výjimce taky.
Já jsem si z toho tedy to, že nesmím do obchodu nevybrala. Jednak je v závorce např. a vyjmenováno a zadruhé pro každého je životně důležité něco jiného, takže pokud je obchod otevřený a já tam potřebuju nakoupit, tak tam půjdu.
Příklad : Kdyby mi kleknul počítač, určitě budu shánět, kde mi ho opraví, protože plkat na ifauně je pro mě životně důležité, zvláště poté, co nás zavřou a budu celý den doma :-))

16.12.2020 15:33

neverend napsal(a):
Mě napadla taková hloupost a určitě to není možné, ale nejde jim o peníze třeba? 😀 Samozřejmě ještě větší hloupost je že by od toho školení třeba nebolely tolik ručičky? 😀 Zatím co jsme byli na školení, tak většinou tu máš prachy a tady je razítko.😀 Neuvěřitelné jakou schopnost ten člověk má. Okamžitě i já se cítil nějak jako víc než obyč. živnostník.😀 Takový "pan Lorenc" co cihlu do ruky nevezme, ale jinak je to fachman.

Pusťte si to video, ten člověk nemá ani razítko, dokonce nemá ani jméno. Těm "dětem" - představuji si, že jsou to studenti a on nějaký externista, je představen jako "jezevec" !
Jestli si to platí přítomní, nebo jestli ho platí škola (!) - nakonec obojí je donebes volající.

16.12.2020 15:35

Varaxi napsal(a):

Tak řekněte, že Vám ten prodavač vyhrožoval smrtí, když tu televizi nekoupíte. A můžete si ji koupit. :)
Pro prodejce je životně důležité prodávat, to je jak cesta do zaměstnání, ten je krytý.

výborně, máte i s orionkou jedničku s hvězdičkou,
teď ještě ty vosí hnízda kde vezmu
.. cukrárně na návsi totiž také spletli objednávku, dostali nějaké žárovky nebo co

16.12.2020 15:45

výborně, máte i s orionkou jedničku s hvězdičkou,
teď ještě ty vosí hnízda kde vezmu
.. cukrárně na návsi totiž také spletli objednávku, dostali nějaké žárovky nebo co

Chce to jen trochu fantazie. Holt se vydáte za životně důležitými potravinami do nejližšího supáče. Jestli je vám to proti mysli, uděláte obal ořechový a přilepíte na linecké kolečko, které si upečete z mouky, másla a cukru. ( 3,2,1) Ty suroviny snad mají i u vás na vsi. U nás tedy jo a to máme jen jeden krámek. O cukrárně na návsi si můžu nechat zdát. Nemáme ani tu náves.

( On první příznak coronaviru je prý zmatenost. Snad by se tím daly vysvětlit všechny popletené dodávky. Měli jsme objednaných 5 rodinných kalendářů. Přišly 4 a jeden cizí.)

16.12.2020 15:58

Pusťte si to video, ten člověk nemá ani razítko, dokonce nemá ani jméno. Těm "dětem" - představuji si, že jsou to studenti a on nějaký externista, je představen jako "jezevec" !
Jestli si to platí přítomní, nebo jestli ho platí škola (!) - nakonec obojí je donebes volající.

Jméno se dá vygooglit asi na dvě kliknutí a co to bylo za akci také na dvě kliknutí. A myslím, že tady by ty celkem čtyři kliknutí stály za to :)

neverend

16.12.2020 16:01
neverend

XXX.XXX.213.247

Jaké video? 🙂 Já reagoval tak nějak všeobecně na ty školitele dnešní doby a nečetl jsem v jaké souvislosti to původně bylo.

16.12.2020 16:03

Jméno se dá vygooglit asi na dvě kliknutí a co to bylo za akci také na dvě kliknutí. A myslím, že tady by ty celkem čtyři kliknutí stály za to :)

Protože nikdy nic takového nebudu (už) potřebovat, tak mě ten "šašek" zas tak moc nezajímá. Jedině, že by to byl "něčí" syn. A ani pak vlastně ne, protože....co s tím?

Neregistrovaný uživatel

16.12.2020 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.89

Co je na tomhle pravdy? Jestli byt jen pulka tak potes koste.

neverend

16.12.2020 17:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo už jsem to našel.😂 Mladí by měli dřív než se budou starat o to co za práci dostanou, co oni jsou schopni nabídnout. Hele tady fakt perlí o sto šest.😀😀

https://youtu.be/dfUqpNcvcag

neverend

16.12.2020 17:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Očkovat se nechá asi jen "kaskadér". Slovensko zavírá komplet vše v podstatě a je jen otázkou času kdy to dorazí sem. Nakonec možná bude očkování povinné pokud se situace zhorší nad únosnou mez. Tak s předstihem jedu zítra nakoupit nějaké zásoby a asi se přesunu trochu mimo civilizaci.

16.12.2020 17:52

Ale tak to video od jezevce je o tom, že ve větším městě jsou možná nějaké velké firmy a ty vám možná nabídnou práci za 700 na hodinu, což je jinde celodenní plat :D
A že teda nemají být blbí a ty peníze chtít. Všichni ale nežijí v Brně a v Praze a myslím, že naše společnosti si na americké způsoby sice ráda hraje, ale zralá na to není.
No jo, tak zpátky na zem, někdy dělám hodiny a hodiny zadarmo, protože řeším problém.. a někdy přijde někdo, kdo rychlou práci ocení a dá mi litr navíc.
Pokud nedělám manažera, který je placený za objem jako třeba kolik smluv uzavře,
tak reálně má osvč nic moc. Když jede poctivě :-)
A ta práce s lidmi? A proč asi neustále žeru sladké?
Protože nechlastám :D
Pravdou je, že máme téměř všude platy podhodnocené na to, kolik stojí bydlení, energie, telefon,.. kdybych byla mladá a bezdětná a bezpsová, tak tu nepracuji.
Mohla jsem se lépe učit, já se neučila vůbec, moje vina, ale dnes to právě není ani moc o počtu titulů, ale o známostech
a americkém způsobu umět se prodat.
A na to já kašlu. Já budu dál oživovat mrtvé věci, protože mi to dává smysl.

16.12.2020 18:06

Kdo je Maia Maria Špaček ?

16.12.2020 18:12

Kdo je Maia Maria Špaček ?

http://www.astrolife.cz/?p=47547

16.12.2020 18:13

To moc nevypadá na seriozní web...

16.12.2020 18:29

Takové weby nečtu, očkováním se nezabývám. Nevyhrnuji nohavice, brod je ještě daleko.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2020 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

To moc nevypadá na seriozní web...

Netvrdim ze je to kvalitni a relevantni.
Ale ani nemuzete vyloucit ze se podobny sracky dit nemuzou. Blbych 40tisic testovanych a jen urcite vybrane skupinky zdaleka ne komplexni vzorek populace. Zadny info neni o vsem se mlzi. Ucinost ae meni kazdou chvili jak dlouho vydrzi se nevi dotedka. Ze se objevujou anafylakticky soky uz aspon prosaklo verejne.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2020 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Ale ani nemuzete vyloucit ze se podobny sracky dit nemuzou. Blbych 40tisic testovanych a jen urcite vybrane skupinky zdaleka ne komplexni vzorek populace. Zadny info neni o vsem se mlzi. Ucinost ae meni kazdou chvili jak dlouho vydrzi se nevi dotedka. Ze se objevujou anafylakticky soky uz aspon prosaklo verejne.

A co se tyce tehotnejch tam by to i sedelo ne? Ja si to pichnout nenecham ani za zlaty prase

Neregistrovaný uživatel

16.12.2020 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

neverend napsal(a):
Očkovat se nechá asi jen "kaskadér". Slovensko zavírá komplet vše v podstatě a je jen otázkou času kdy to dorazí sem. Nakonec možná bude očkování povinné pokud se situace zhorší nad únosnou mez. Tak s předstihem jedu zítra nakoupit nějaké zásoby a asi se přesunu trochu mimo civilizaci.

Zmiz. Nezapomen vzit kone, pritelkyni a starickou maminku a jit oplakavat toho mrtvyho. Aspon bude chvili klid.

16.12.2020 20:23

anafylaxe je obecný riziko úplně každý vakcinace.

a nejen.

16.12.2020 20:29

a ten canc o placentě je hoax. nebo spíš záměrně vypuštěná falešná informace, ne omyl.

placenta a ten koronavirový spike spolu nemají nic společného a když už nic jinýho mrna vakcíny mají výhodu v tom, že opravdu obsahují jen ten antigen, který obsahovat mají.

16.12.2020 20:59

neverend

16.12.2020 22:31
neverend

XXX.XXX.213.247

a ten canc o placentě je hoax. nebo spíš záměrně vypuštěná falešná informace, ne omyl.

placenta a ten koronavirový spike spolu nemají nic společného a když už nic jinýho mrna vakcíny mají výhodu v tom, že opravdu obsahují jen ten antigen, který obsahovat mají.

Tak ono není divu že je to canc když zdrojem je skoro čarodějnické doupě.😀😀

17.12.2020 03:19
fikovnice

XXX.XXX.55.2

"Ale vzhledem k tomu, že u normálního léku trvá jeho vývoj až 15 let, tak mj. se stanovuje pozdní toxicita."

Když o tom přemýšlím, tak nejbezpečnější by mohla být vakcína čínská. Jestli je pravda, že to uteklo jim z laboratoře, tak mžná mají před zbytkem světa několikaletý náskok.
A i ti ostatní se museli viry zabývat dlouhodobě, to že po všech těch "chřipkách", ptačích a prasečích, dojde i na přemnožené lidi - to se očekává už dávno.

No ale já si teda nemyslím, že jim utekla před několika lety. To by se provalilo dřív...
Jinak musím souhlasit s "Bodlinkou" - největší problém budou alergické, nedejbože anafylaktické reakce. A pak je tu otázka účinnosti těch vakcín... Názor neměním, očkovat se dobrovolně nenechám...

17.12.2020 03:25
fikovnice

XXX.XXX.55.2

neverend napsal(a):
Megi obávám se že tohle zaměstnancům nikdy nevysvětlíte.🙂 Většina OSVČ nemá nárok na dovolenou, nemarodí prakticky vůbec a když už, tak neschopenka? Co to je? 🙂 Kdepak prázdniny jako učitelé třeba.😀 V nejhorších vedrech jsem se smažil na střeše. Nemůžu říct končím jdu jinam.🙂 Mám termíny a smlouvy. Třeba chcípni "hajzle", ale do 30 srpna to bude. Také celý koronavir jak na jaře, tak teď normálně fungujeme samozřejmě bez jakékoli státní podpory. Holt to jsou dva rozdílné světy a kdyby nám tedy náhodou někdo chtěl závidět, tak může přeci posílit naše řady. Postavte se na vlastní nohy a zkuste co skutečně sami dokážete. Já osobně bych Vám přál jen to nejlepší a samozřejmě úspěch. Vždyť všichni jsme Češi a teď kdy víc než před tím bychom se měli zlobit na "zloděje" co rozkradli majetek, vytunelovali fondy a stále vyvádí obrovské peníze mimo republiku. Když dovolíte považuji se za Čecha.

"Kdepak prázdniny jako učitelé třeba..."

"Neverende", toto je asi jediná výhoda pedagogů!!! A navíc např. na VŠ sice máte 8 týdnů dovolené, ale když nemáte studentstvo, tak musíte pracovat vědecky a publikačně. Já např. už tak děsně padám na hubu, že to nejde dál...a jelikož máme zakázáno si tu dovolenou převádět do př. roku, tak holt makám více než 12h denně v době své dovolené.

Radím Vám, neberte si pedagogy do úst.

17.12.2020 03:28
fikovnice

XXX.XXX.55.2

Podepisuji plně, z mého pohledu hlavně ty dvě poslední věty! Vysvětluji to v příspěvku výše. Jinak mít hybridní výuku je asi to největší zlo, co nás potkalo. Mít studenty prezenčně, a dalších třeba 5-6 na TEAMSech distančně. Zlatá prezenční výuka a zlatý "můj" typ VŠ, kdy my celou dobu učíme prezenčně (máme výjimku z vládního nařízení).

17.12.2020 03:38
fikovnice

XXX.XXX.55.2

Trochu otočím téma: kdo hodláte podstoupit včera spuštěné antigenní testování plně hrazené ZP?

17.12.2020 07:11

fikovnice napsal(a):
Trochu otočím téma: kdo hodláte podstoupit včera spuštěné antigenní testování plně hrazené ZP?

Klidně bych podstoupila, ale je tam nával. Byla jsem před časem i na PCR testu. Proč se ptáte?

17.12.2020 07:33

fikovnice napsal(a):

"Neverende", toto je asi jediná výhoda pedagogů!!! A navíc např. na VŠ sice máte 8 týdnů dovolené, ale když nemáte studentstvo, tak musíte pracovat vědecky a publikačně. Já např. už tak děsně padám na hubu, že to nejde dál...a jelikož máme zakázáno si tu dovolenou převádět do př. roku, tak holt makám více než 12h denně v době své dovolené.

Vím, že to vidíte jinak, optikou vysokoškolského pedagoga. Já zase optikou laika - babičky druháčka. Nedá se dost dobře srovnávat vysokoškolský profesor, v podstatě vědecký pracovník, který vzdělává dospělé lidi, kteří mají zájem o obor, o předmět, a učitele na základce. A taky - je pedagog a pedagog. Jsou učitelé dobří a špatní. Akorát já (my) máme štěstí spíš na ty druhé. Nemám ráda glorifikaci učitelů, dělají pouze svou práci. Kvalita té práce je exaktně obtížně měřitelná a rozptyl je obrovský. Bohužel.

17.12.2020 08:27

Vím, že to vidíte jinak, optikou vysokoškolského pedagoga. Já zase optikou laika - babičky druháčka. Nedá se dost dobře srovnávat vysokoškolský profesor, v podstatě vědecký pracovník, který vzdělává dospělé lidi, kteří mají zájem o obor, o předmět, a učitele na základce. A taky - je pedagog a pedagog. Jsou učitelé dobří a špatní. Akorát já (my) máme štěstí spíš na ty druhé. Nemám ráda glorifikaci učitelů, dělají pouze svou práci. Kvalita té práce je exaktně obtížně měřitelná a rozptyl je obrovský. Bohužel.

Stejně jako u doktorů nebo instalatérů. Prostě je to o lidech.

17.12.2020 08:32

Samozřejmě. Proto nemám ráda tu glorifikaci.

17.12.2020 08:32

Samozřejmě. Proto nemám ráda tu glorifikaci.

To se shodneme.

17.12.2020 08:33
fikovnice

XXX.XXX.55.29

Klidně bych podstoupila, ale je tam nával. Byla jsem před časem i na PCR testu. Proč se ptáte?

Protože to velmi zvažuji. Já už byla na PCR testu 2x...2x negativní.
Včera mi začali odpadat studenti jeden za druhým, do noci asi 6 telefonátů, tak jsem narychlo dala zrovna u této skup. výuku online, ale odpol. musím prezenčně. A opět mi úplně třeští hlava... Tak by mě i zajímalo, jak dlouho po rizik. kontaktu má smysl na ten test jít...?

17.12.2020 08:34
fikovnice

XXX.XXX.55.29

fikovnice napsal(a):
Včera mi začali odpadat studenti jeden za druhým, do noci asi 6 telefonátů, tak jsem narychlo dala zrovna u této skup. výuku online, ale odpol. musím prezenčně. A opět mi úplně třeští hlava... Tak by mě i zajímalo, jak dlouho po rizik. kontaktu má smysl na ten test jít...?

Edit: Já zrovna tady tu skup., co mi odpadá, učila od pondělí - středy, vždy tříhodinovka. Neměla jsem respirátor (nemůžu v něm dejchat), "jen" roušku...

17.12.2020 08:40
fikovnice

XXX.XXX.55.29

No to ano, to s Vámi souhlasím... Dokonce mi vadí, že všichni učitelé si postupem času vyžebrali zvýšení platu, jen na nás se to nikdy nevztahovalo. O mé almužně jsem Vám asi psala soukromě. Kdyby moji studenti nebyli moji dobíječi baterek, tak tuto charitu už dávno nedělám! To bych snad šla dělat třeba i farmac. reprezentanta, který má o řád vyšší plat a fakt tam působí na těch postech de.enti! Ale je fakt, že já bych žádný produkt neudala, nemám na to povahu...

Jinak glorifikovat je asi třeba vždy jen ty kvalitní lidi z oboru, ať už je to pedagog, doktor nebo třeba tesař...

17.12.2020 08:41
fikovnice

XXX.XXX.55.29

Jéé, koukám, že píšete úúúplně to stejné, co já ! A to jsem si Váš příspěvek přečetla až ex post!

17.12.2020 08:43
fikovnice

XXX.XXX.55.29

Ještě tady k tomuto: moji současní studenti mi poslali link na brněnská odběr. místa, kde je ještě volno...no, zvážím to ještě dle svého zdr. stavu...

17.12.2020 09:48

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/ja-to-nezakazuju-ale-povolit-to-zase-taky-nemuzu-vladni-opatreni-tercem-vtipu-40345423

"šťastný Nový lock" :-)

Nejlepší je ten Glum.

17.12.2020 10:38
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):

5 dní a víc.
Já na antigenní test nejdu, nevidím v tom smysl když se můžu klidně nakazit hodinu potom. Smysl vidím, když se někdo nechá testovat že potřebuje jít navštívit staré rodiče atd., ale testování jen tak mi připadá nesmyslný.

17.12.2020 10:44

Připadalo by mi to lehce smysluplný právě před návštěvou rodiny. Ale to by museli začít testovat o 1-2 týdny dřív, páč teď jsou první volný termíny stejně až po svátcích, takže mně to je na nic :)

17.12.2020 12:10

fikovnice napsal(a):

Naše rodina se testovat jde. Chceme strávit Vánoce s maminkou, aby nebyla první Vánoce po smrti táty sama. Takže jsem v posledním týdnu vyvíjela maximální úsilí, abych sehnala místo na testech na 23.12., pro sichra mám koupenou testovací sadu i doma, postupnení těžký, měla bych to zvládnout provést.

Jenže jak na potvoru v sobotu onemocněla dceřina učitelka zpěvu ze ZUŠ, dneska jde na PCR test, tak doufám, že to nebude covid. Protože jestli ano, veškeré úsilí a plány na Vánoce s mamkou jsou v tahu. Dcera s ní byla v bezrouškovém dlouhém kontaktu ve středu a pak ještě v pátek, tedy 1 a 3 dny před nástupem příznaků
Tak nám držte palce, ať má úča "jenom" chřipku.

17.12.2020 12:13

už to "spravili", ale ten fracek se ani neumí za svou chybu omluvit
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vlada-upravila-usneseni-ktere-nedovolilo-chodit-lidem-do-otevrenych-obchodu-40345518
edit.: arogantní fracek

17.12.2020 12:18

fikovnice napsal(a):

Studovala jsem si to. Antigenní test (kvalitní) by měl zachytit pozitivitu od 4. dne nákazy, nejspolehlivější je 5-7 den nákazy, pak už to zase klesá, 8. den asi ano, 9. den už je s otazníkem. To jsou zprůměrovaná data, bude asi záležet i na průběhu.

A že jste to vy, tady máte vodítko pro výběr testů:
https://antigentest.bfarm.de/ords/antigen/r/antigentests-auf-sars-cov-2/liste-der-antigentests?session=9491621852983&tz=1:00

neverend

17.12.2020 12:34
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):

A všichni jsou takový jako Vy?🙂 Notabene rozdíl mezi výukou na VŠ a ZŠ je značný. Momentálně jsem strýčkem 6ti dětí a tedy jako promiňte Fíkovnice, ale učitelka pošle zadání mailem a rodiče snažte se? Jedna z mých kamarádek již psala učiteli a dodnes bez odpovědi. Distanční výuku sice také provozují, ale pokud si potom s dítětem sednete k látce tak jako to třeba se to dělalo dřív, tak zjistíte že vlastně můžete vesele začít znovu vyučovat Vy. Nedávno jsem si procvičil periodickou soustavu prvků.😀 Pro krista boha jak tohle dítě může mít dvojku? Vždyť je dutej jak stoletá vrba.😀 Promiňte, ale za tyhle výkony bych ve své době ve škole dostal kouli a doma po tlamě.

17.12.2020 13:26

fikovnice napsal(a):

ne, nemusite.
tohle opravdu spada do kategorie, ze je treba si prezencni vyuku odpustit

17.12.2020 14:28
fikovnice

XXX.XXX.55.48

ne, nemusite.
tohle opravdu spada do kategorie, ze je treba si prezencni vyuku odpustit

Mám se nechat vyhodit? Máme to befelem z vedení...

17.12.2020 14:35
fikovnice

XXX.XXX.55.48

neverend napsal(a):
A všichni jsou takový jako Vy?🙂 Notabene rozdíl mezi výukou na VŠ a ZŠ je značný. Momentálně jsem strýčkem 6ti dětí a tedy jako promiňte Fíkovnice, ale učitelka pošle zadání mailem a rodiče snažte se? Jedna z mých kamarádek již psala učiteli a dodnes bez odpovědi. Distanční výuku sice také provozují, ale pokud si potom s dítětem sednete k látce tak jako to třeba se to dělalo dřív, tak zjistíte že vlastně můžete vesele začít znovu vyučovat Vy. Nedávno jsem si procvičil periodickou soustavu prvků.😀 Pro krista boha jak tohle dítě může mít dvojku? Vždyť je dutej jak stoletá vrba.😀 Promiňte, ale za tyhle výkony bych ve své době ve škole dostal kouli a doma po tlamě.

Tak pokud učitelka pošle pouze zadání mailem a to je její veškerá prac. činnost, tak je potřeba ji řádně proplesknout!
Já opravdu nevím, z které do které...

neverend

17.12.2020 17:32
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Tak pokud učitelka pošle pouze zadání mailem a to je její veškerá prac. činnost, tak je potřeba ji řádně proplesknout!
Já opravdu nevím, z které do které...

Jste fajn dáma a dovedete brát mírnou kritiku s nadhledem a humorem. Výborně a mnoho lidí by si z Vás mělo vzít příklad.🙂 Víc k tomu nemám a Vás se samozřejmě má zkušenost s učiteli v žádném případě nevztahuje.🙂

17.12.2020 20:33

Studovala jsem si to. Antigenní test (kvalitní) by měl zachytit pozitivitu od 4. dne nákazy, nejspolehlivější je 5-7 den nákazy, pak už to zase klesá, 8. den asi ano, 9. den už je s otazníkem. To jsou zprůměrovaná data, bude asi záležet i na průběhu.

A že jste to vy, tady máte vodítko pro výběr testů:
https://antigentest.bfarm.de/ords/antigen/r/antigentests-auf-sars-cov-2/liste-der-antigentests?session=9491621852983&tz=1:00

Ještě doplnění:
https://www.idnes.cz/technet/veda/antigenni-testy-presnost-vysvetleni.A201126_161323_veda_mla

17.12.2020 21:13

Učitel na základce má hodně těžkou pozici. Docela přeju rodičům, ať si to se svými vejlupky zkusí.
Zvlášť těm, kteří se zeptají dítěte " co to po tobě zas ta kráva chce?" a ani se u toho nečervenají.
Fíkovnice učí dospělé lidi, kteří vědí, co chtějí ( aspoň většina a podle toho se chovají ) i když i tam je úpadek asi hodně vidět.
S puberťákama na ZŠ je hodně těžší pořízení !
( Tím nechci vůbec Fíkovnici shazovat a tvrdit snad, že má v práci lehára )

17.12.2020 21:52

Takže situace u nás. Paní učitelka dnes testy, vyšly pozitivní. Objednala jsem dceru hned na zítřek, bude to 7. den od rizikového kontaktu, nejvyšší čas pro testování.

Ad trasování - po učitelce chtěli nahlásit kontakty 5 dní zpětně ode dne testu. To jest od soboty, kdy už jí ovšem bylo zle a ležela. Tedy pro "trasování" výtěžnost jediný kontakt - manžel. Ten už má příznaky také a testoval se dnes také, pozitivní.
Dcera byla v rizikovém kontaktu s učitelkou v pátek, t.j. den před vypuknutím nemoci. To je prý člověk nejvíc infekční...
Protože se jednalo o zkoušku pěveckého sboru, zpívalo se zplna hrdla bez roušek. ZUŠky mají ve zpěvu výjimku. Rozdělení do skupinek po 10, takže prý bezpečné. Jenže ty skupinky měly něco společného - nakaženou paní učitelku.

Když to shrnu suma sumárum:
Kvůli opožděně dělanému testu "vypadlo" ze systému cca 45-50 děcek, které se učitelce v to odpoledne prostřídaly ve výuce. Nikdo o nich neví. Děti často nemají příznaky. Je před Vánocemi a jistě všichni pojedou navštívit prarodiče...

Pak se to nemá šířit populací, když je to takhle blbě nastavené. V lednu "to bouchne".

A to paní učitelka neměla v úmyslu kohokoliv zamlčovat, jen to nikoho nezajímalo.

17.12.2020 23:30

fikovnice napsal(a):
Mám se nechat vyhodit? Máme to befelem z vedení...

kdyz si tohle prectu zrovna od vas, napada me jedine -vsechno je fakt asi zbytecne...

18.12.2020 01:13
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Na test bych nešla. Jsou nespolehlivé. A vysoká pravděpodobnost nakazit se ve frontě. Navíc k čemu je komu že je právě teď negativní a nakazí se třeba v MHD už cestou domů? To by týden nesměl nikam jít a s nikým se vidět aby mohl navštívit rodiče a prarodiče. Asi se potřebují těch testů zbavit.
Jo a očkovat se taky nenechám. Už byly alergické reakce i anafylaktické šoky. Takže já se svou alergií na léky ani omylem.

18.12.2020 06:48

Je to marný, je to marný.
Děti nechodí do školy ( nebo sporadicky a za zvýšeného úsilí všech ), ale přitom zpívají, trampolínují a s testováním je to prapodivné.
Když se chtěly rodiny scházet, měli rodiče omezit aktivity dětí na minimum - do školy a domů - a ještě by tam bylo riziko. Blbá situace !
Nějak mi připadá, že končí sranda. Zrušit Vánoce?

18.12.2020 09:25

Je to marný, je to marný.
Děti nechodí do školy ( nebo sporadicky a za zvýšeného úsilí všech ), ale přitom zpívají, trampolínují a s testováním je to prapodivné.
Když se chtěly rodiny scházet, měli rodiče omezit aktivity dětí na minimum - do školy a domů - a ještě by tam bylo riziko. Blbá situace !
Nějak mi připadá, že končí sranda. Zrušit Vánoce?

Jenže i ZUŠka je škola, není to běžný kroužek, jak je dítě přihlášené, má povinou docházku a musí být z něčeho klasifiováno. Všechny ostatní kroužky jsme zrušili a z toho zpěvu jsem ji doteď omlouvala. Pustila jsem ji na zkoušku sboru POPRVÉ od září, protože už mi to bylo blbé, že tam letos ještě nebyla. Ostatní děti tam chodí pravidelně (pokud je to povoleno) a prozatím k žádné nákaze nedošlo...

Smůla jako prase. To víte, že si nadávám, že jsem ji tam poslala, váhala jsem do poslední minuty před odchodem

Dnes je dcera 7. den od kontaktu, zatím stále bez příznaků, za chvíli jde na test. Tak je stále naděje, že to nechytla, stála na kraji u okna. Večer napíšu, jak to dopadlo.

18.12.2020 09:43

GAELLE napsal(a):
Na test bych nešla. Jsou nespolehlivé. A vysoká pravděpodobnost nakazit se ve frontě. Navíc k čemu je komu že je právě teď negativní a nakazí se třeba v MHD už cestou domů? To by týden nesměl nikam jít a s nikým se vidět aby mohl navštívit rodiče a prarodiče. Asi se potřebují těch testů zbavit.
Jo a očkovat se taky nenechám. Už byly alergické reakce i anafylaktické šoky. Takže já se svou alergií na léky ani omylem.

Navíc k čemu je komu že je právě teď negativní a nakazí se třeba v MHD už cestou domů? To by týden nesměl nikam jít a s nikým se vidět aby mohl navštívit rodiče a prarodiče.

Přesně takhle jsme to měli vymyšlené. 19.-23. doma v dobrovolné karanténě, 23.12. antigenní test a v případě negativity odjezd za maminkou na 2 dny a pak zase zpátky.

Teď je náš plán v ohrožení, viz výše.

18.12.2020 10:10

Myslíte, že nějaké trasování tady ještě funguje, nebo někdy fungovalo?
Vždyť už první nakažený o kontaktech lhal, další se projeli skrz krajské město MHD, hygiena si pletla telefonní čísla nebo ji kontakty nezajímaly, dr. nechtěli posílat na testy,
a co mi říkají lidé ze škol - makat, žádnej kašel nemáš!
Odteď už budu každý den dělat test, protože jsem někdy potkala někoho nakaženého, a kdo nepotkal.. protože test včera má dnešní hodnotu 0.
NULA. N U L A.

18.12.2020 10:17

Co když antig. test zachytí jiný koronavir, jsme všichni pozitivní?
Dám k tomu smajlíčka, pozitivního.
:-)

18.12.2020 10:28

Co když antig. test zachytí jiný koronavir, jsme všichni pozitivní?
Dám k tomu smajlíčka, pozitivního.
:-)

Neměl by. Specifita.

A pořád lepší 70-90% šance záchytu, než se na to vykašlat úplně.

18.12.2020 13:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Navíc k čemu je komu že je právě teď negativní a nakazí se třeba v MHD už cestou domů? To by týden nesměl nikam jít a s nikým se vidět aby mohl navštívit rodiče a prarodiče.

Přesně takhle jsme to měli vymyšlené. 19.-23. doma v dobrovolné karanténě, 23.12. antigenní test a v případě negativity odjezd za maminkou na 2 dny a pak zase zpátky.

Teď je náš plán v ohrožení, viz výše.

V tomto případě ano. Tak jděte ven na procházku v respirátorech a večeře a další holt každý doma. To přežijete. Vánoce neslavím, 20 let jsem sama a žiju. Člověk si zvykne na vše. Jiná možnost stejně není.
Všem přeji zdraví a užívejte si rodiny které máte.

18.12.2020 13:40

GAELLE napsal(a):
V tomto případě ano. Tak jděte ven na procházku v respirátorech a večeře a další holt každý doma. To přežijete. Vánoce neslavím, 20 let jsem sama a žiju. Člověk si zvykne na vše. Jiná možnost stejně není.
Všem přeji zdraví a užívejte si rodiny které máte.

Nápad pěkný, ale dělí nás 350km. Takže pouze odpolední návštěva je nemožná, potřebujeme aspoň jednou přespat. Hotely jsou zavřené...
Proto ta, pro někoho až přemrštěná, opatrnost. I tak počítáme s nošením roušek ve společných prostorách domu. Už jsme to tak řešili na podzim, spát naštěstí můžeme v podkroví, kam mamka v době naší přítomnosti nemusí vůbec chodit.

Pro mamku to budou první Vánoce bez táty, samotnou ji nechat nechceme. Ale máme v záloze bráchu, který kdyžtak překope svoje vánoční plány a zastoupí nás.

neverend

18.12.2020 14:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono na covidu se najdou i pozitivní věci. Třeba ani válka nebude, planetě se ulehčí vzhledem ke snížení produkce a snížení nesmyslné dopravy. Všechno má své pro a proti. Vím, je to vůči lidem kruté, ale my se k planetě také chovali krutě. A vůbec ke všemu co nám muselo ustupovat. Lidstvo může klidně vymřít komplet a život na planetě půjde vesele dál. Možná i lépe. To jsem Vás zase potěšil teď před vánocemi ,co? 😀

18.12.2020 15:12
assil

XXX.XXX.122.3

neverend napsal(a):
Ono na covidu se najdou i pozitivní věci. Třeba ani válka nebude, planetě se ulehčí vzhledem ke snížení produkce a snížení nesmyslné dopravy. Všechno má své pro a proti. Vím, je to vůči lidem kruté, ale my se k planetě také chovali krutě. A vůbec ke všemu co nám muselo ustupovat. Lidstvo může klidně vymřít komplet a život na planetě půjde vesele dál. Možná i lépe. To jsem Vás zase potěšil teď před vánocemi ,co? 😀

Mě na tom baví to, kolik dřív bylo lidí, kteří byli schopní říkat, jak je lidstvo děsný a lidi by měli vymřít, protože planeta se musí zachránit atd. a teď, když k tomu tak trochu dochází, tak dělaj všechno proto, aby se to nestalo. A když jim to člověk připomene, tak vyletěj jak čertík z krabičky, protože samozřejmě mysleli, že má umřít někdo jinej.

18.12.2020 15:27

neverend napsal(a):

To se ví dávno. Už před dvaceti lety říkal můj otec : "Svět se řítí do ďáblovy řiti". A dvanáctiletý synovec mu odpovídal : "Stejně lidstvo vyhyne, jako vyhynuli brontosauři"

neverend

18.12.2020 17:10
neverend

XXX.XXX.213.247

assil napsal(a):
Mě na tom baví to, kolik dřív bylo lidí, kteří byli schopní říkat, jak je lidstvo děsný a lidi by měli vymřít, protože planeta se musí zachránit atd. a teď, když k tomu tak trochu dochází, tak dělaj všechno proto, aby se to nestalo. A když jim to člověk připomene, tak vyletěj jak čertík z krabičky, protože samozřejmě mysleli, že má umřít někdo jinej.

To je jasný, lidi vždycky řeší až když je nebezpečí bezprostředně ohrožuje. Jak říkám, lidstvo je vedeno a nechává se vést. Vše co vybočuje ze standardu a nebo co by ten standard narušovalo je smeteno ze stolu. Ani je nenapadne přemýšlet co za důsledky to v dlouhodobém horizontu může mít. Nedávno jsem o tom viděl celkem zajímavý dokument, myslím o tom konzumu a je celkem jasně spočítáno že snad jedna pětina lidstva může žít takový život. Tak to už jsme dávno za hranicí nějaké delší udržitelnosti. Vládám příliš nevěřím, nejsem tak naivní a mám vlastní zkušenosti s tím jak a co lidem správně vysvětlit. My lidé jsme bohužel snadno obnovitelný zdroj. Po WW2 byla tuším na světě miliarda a něco lidí. Čili za necelé století jsme zvládli šestkrát se pomnožit.😀 Teď když si vezmete jakou spotřebu a potřeby má dnešní člověk ve srovnání s tím po válce.. Se divím že jsme to ještě vydrželi tak dlouho.

18.12.2020 17:46

assil napsal(a):

Asi to napíšu hnusně, ale lidi si prostě odvykli umírat. Délka dožití se hodně prodloužila, žijeme v klídku bez válek a hladu. Na FB v hodnocení nemocnice, kde jsem teď utekla hrobníkovi z lopaty, píše kdosi, že ji nedoporučuje, protože mu tam zabili 85 letého tatínka. Ztráta blízkého je určitě pro každého těžká, ale nejsme přece nesmrtelní a doktor není Bůh.
Samozřejmě jsem na tom stejně, mně se teda umírat taky nechtělo.

neverend

18.12.2020 18:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Asi to napíšu hnusně, ale lidi si prostě odvykli umírat. Délka dožití se hodně prodloužila, žijeme v klídku bez válek a hladu. Na FB v hodnocení nemocnice, kde jsem teď utekla hrobníkovi z lopaty, píše kdosi, že ji nedoporučuje, protože mu tam zabili 85 letého tatínka. Ztráta blízkého je určitě pro každého těžká, ale nejsme přece nesmrtelní a doktor není Bůh.
Samozřejmě jsem na tom stejně, mně se teda umírat taky nechtělo.

Však oni si zase zvyknou.😀 Ne, ono by ani nemuseli tak umírat, jako se spíš umírnit. No ale když se podíváte jak jim doslova "jebe" jen chvilku nemůžou na hory a v létě do Řecka, tak se obávám že za pár let budou umírat opravdu hromadně. Rozpad EU bych viděl dva až tři roky. Pak nástup v některých zemích buď nacionalistyckých skupin či rovnou neonacistů.

18.12.2020 19:30
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Takže situace u nás. Paní učitelka dnes testy, vyšly pozitivní. Objednala jsem dceru hned na zítřek, bude to 7. den od rizikového kontaktu, nejvyšší čas pro testování.

Ad trasování - po učitelce chtěli nahlásit kontakty 5 dní zpětně ode dne testu. To jest od soboty, kdy už jí ovšem bylo zle a ležela. Tedy pro "trasování" výtěžnost jediný kontakt - manžel. Ten už má příznaky také a testoval se dnes také, pozitivní.
Dcera byla v rizikovém kontaktu s učitelkou v pátek, t.j. den před vypuknutím nemoci. To je prý člověk nejvíc infekční...
Protože se jednalo o zkoušku pěveckého sboru, zpívalo se zplna hrdla bez roušek. ZUŠky mají ve zpěvu výjimku. Rozdělení do skupinek po 10, takže prý bezpečné. Jenže ty skupinky měly něco společného - nakaženou paní učitelku.

Když to shrnu suma sumárum:
Kvůli opožděně dělanému testu "vypadlo" ze systému cca 45-50 děcek, které se učitelce v to odpoledne prostřídaly ve výuce. Nikdo o nich neví. Děti často nemají příznaky. Je před Vánocemi a jistě všichni pojedou navštívit prarodiče...

Pak se to nemá šířit populací, když je to takhle blbě nastavené. V lednu "to bouchne".

A to paní učitelka neměla v úmyslu kohokoliv zamlčovat, jen to nikoho nezajímalo.

jak jsem psala, u nás na hygieně chtěli kontakt 2 dny zpět !!! tchyně byla s pozitivní kamarádkou 4 dny před,,,, a taky už nikoho nezajímala :-(

je to celé divně nastavené, zbytečné, unáhlené rozvolnění a jedeme zase znova tam, kde jsme byli v říjnu...

jinač testovat se nejdeme - pro mě to smysl nedává... je to dobré pro někoho, kdo své blízké, staré nebo ohrožené vidí jednou za ... nebo ted před vánoci nárazově ... a jak někdo psal, nakazit se můžete během hodiny po testu někde jinde...

já jsem u svých rodičů určitě 3x týdně, potřebují pomoc - takže bych musela na test každý den... snažíme se chovat max opatrně, pokud by někdo měl jakýkoliv příznak, samozřejmě tam nejde - ale to děláme už roky...

Pro moje rodiče je milionkrát horší nebýt s námi v každodenním kontaktu.. nenavštívit je celý tenhle rok - tak už tu nebudou - zemřeli by steskem, hlady,...

takže mi nezbývá opravdu nic jiného, než se modlit, že jim nic nezavlečeme - případně, že to u nich nebude dramatické

18.12.2020 20:13

RozaTonda-mopsi napsal(a):
jak jsem psala, u nás na hygieně chtěli kontakt 2 dny zpět !!! tchyně byla s pozitivní kamarádkou 4 dny před,,,, a taky už nikoho nezajímala :-(

je to celé divně nastavené, zbytečné, unáhlené rozvolnění a jedeme zase znova tam, kde jsme byli v říjnu...

jinač testovat se nejdeme - pro mě to smysl nedává... je to dobré pro někoho, kdo své blízké, staré nebo ohrožené vidí jednou za ... nebo ted před vánoci nárazově ... a jak někdo psal, nakazit se můžete během hodiny po testu někde jinde...

já jsem u svých rodičů určitě 3x týdně, potřebují pomoc - takže bych musela na test každý den... snažíme se chovat max opatrně, pokud by někdo měl jakýkoliv příznak, samozřejmě tam nejde - ale to děláme už roky...

Pro moje rodiče je milionkrát horší nebýt s námi v každodenním kontaktu.. nenavštívit je celý tenhle rok - tak už tu nebudou - zemřeli by steskem, hlady,...

takže mi nezbývá opravdu nic jiného, než se modlit, že jim nic nezavlečeme - případně, že to u nich nebude dramatické

Jenže pro to trasování existují pravidla:

18.12.2020 20:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Neměl by. Specifita.

A pořád lepší 70-90% šance záchytu, než se na to vykašlat úplně.

Antigenní test může zachytit jiný koronavir.
Zrovna dneska jsme se v práci bavili, že ty antigenní testy možná napáchají víc škody než užitku - lidi získají negativním testem falešný pocit bezpečí a vyrazí na návštěvy, přitom ten výsledek je aktuální jenom ve chvíli odběru, nakazit se mohou už cestou domů.

18.12.2020 20:31
fikovnice

XXX.XXX.55.135

neverend napsal(a):
Jste fajn dáma a dovedete brát mírnou kritiku s nadhledem a humorem. Výborně a mnoho lidí by si z Vás mělo vzít příklad.🙂 Víc k tomu nemám a Vás se samozřejmě má zkušenost s učiteli v žádném případě nevztahuje.🙂

Díky moc "Neverende".
Víte, dnes jsem bulela jak želva - odešla mi skupina studentů, které jsem měla neskutečně moc ráda a dle jejich slov i oni mně. Prostě už si u mě odstážovali a já už je "jen" odzkouším. Strašně mě dojali, opravdu neuvěřitelně moc, bude se mi po nich stýskat...

Ale musím dodat, že kdybyste viděl moji výplatní pásku, asi byste padl do mdlob! Je to smutné, je to nespravedlivé, ale to je asi tak vše, co k tomu mohu říct a co s tím udělat.

A Vám děkuji za hezká slova!

18.12.2020 20:37
fikovnice

XXX.XXX.55.135

Učitel na základce má hodně těžkou pozici. Docela přeju rodičům, ať si to se svými vejlupky zkusí.
Zvlášť těm, kteří se zeptají dítěte " co to po tobě zas ta kráva chce?" a ani se u toho nečervenají.
Fíkovnice učí dospělé lidi, kteří vědí, co chtějí ( aspoň většina a podle toho se chovají ) i když i tam je úpadek asi hodně vidět.
S puberťákama na ZŠ je hodně těžší pořízení !
( Tím nechci vůbec Fíkovnici shazovat a tvrdit snad, že má v práci lehára )

"Orionko", na stejném místě působím 25 let - uff, to je děs!!!! A vnímám, jak se generace mých studentů mění, chtějí stále víc - to, že po mně chtějí MOJE vypracované přednášky, je jen minimum. A ono fakt to zpracovat mi zabere i řádově týdny - mám na mysli jedno jediné téma. Takže vím, že studentstvo je teď víc jak bych to řekla - asi požadovačné. Ale jak píšu v příspěvku výše, když se sejde fajn skupina, tak mě tak neskutečně nabijí pozitivní energií, že je to nepopsatelné... Třeba teď - částečně už jsem snad fakt na tu hubu padla a částečně se cítím tak, jak se asi cítí lidi po pervitinu!

Víte, já jsem nedirektivní typ. Snažím se být se studenty "kamarádka", respektive já se o to nesnažím - je to moje povaha, i když jsem už jiná generace. A ono se to vyplácí, a hodně... Ale samozřejmě netuším, zda bych s tímto mým přístupem pochodila třeba na 2. stupni ZŠ.

A pak si také myslím, že pedagogem se člověk asi musí narodit. Podle mě se nedá naučit dobře učit...

18.12.2020 20:40
fikovnice

XXX.XXX.55.135

kdyz si tohle prectu zrovna od vas, napada me jedine -vsechno je fakt asi zbytecne...

Nerozumím Vám a obávám se, že Vy nerozumíte mně...

Víte, jak se vyhodnocuje rizikový kontakt? Víte třeba to, že jsem volala na Hygienu? Víte, jaké poměry panují u nás na ústavu? Nevíte...a přesto mě kritizujete. No, co už...

18.12.2020 20:41

Jenže pro to trasování existují pravidla:

Chtěla jsem napsat něco podobného. Že si do toho každá hygiena, doktor.....vnáší svůj folklór. A ještě další si do toho vsouvají neukáznění jedinci : "Cože? tys pozitivní? Ne abys nahlásil, že jsme byli spolu, já v žádné karanténě sedět nebudu a do mozku se nenechám šťourat. Já nic nechytnu."....
A k tomu ještě courají ti pozitivní, kterým není vyloženě blbě.
A pak se chovají divně někteří doktoři. Známý : Bylo mu několik dní blbě - dost. Vydal se k doktorce, napsala mu antibiotika. Na co? Nevěděl. Ale na test ho neposlala. Teprve rodina ho donutila nechat si napsat žádanku. Docela dlouho vzdoroval...." kdyby to bylo nutné, tak by mě poslala". Je pozitivní.

18.12.2020 20:50
fikovnice

XXX.XXX.55.135

Ještě dodatek: Budoucí lékaře nelze učit distančně. Nebo jinak - lze. Ale pak se děsím toho, že mě tito doktoří budou léčit. Zameškali už jarní semestr, i proto byla dána výjimka z vládního nařízení pro Lékařské fakulty - které jako jediné CELOU podzimní dobu učí prezenčně. A přesto tu obavu, že se do praxe dostanou doktoři, kteří studovali distančně (I ten jeden semestr je hodně! A nedejbože, jestli se to třeba znovu vrátí!), slýchám v poslední době z mnoha stran! Jak se mají např. budoucí zubaři naučit distančně vrtat zuby? Berte to, prosím, že Vám teď nechci psát nijak konfrontačně, ale opravdu jsou věci, které se distančně naučit nedají.

18.12.2020 20:52
fikovnice

XXX.XXX.55.135

Terven napsal(a):
Zrovna dneska jsme se v práci bavili, že ty antigenní testy možná napáchají víc škody než užitku - lidi získají negativním testem falešný pocit bezpečí a vyrazí na návštěvy, přitom ten výsledek je aktuální jenom ve chvíli odběru, nakazit se mohou už cestou domů.

Máte pravdu, ale trochu podobně to platí i pro PCR testy...

18.12.2020 20:53

Terven napsal(a):

S tím zachycením jiného koronaviru nevím, měla jsem za to, že ne.

Ale co se týče falešného pocitu bezpečí, tam hodně záleží na načasování. I kdyby se člověk nakazil ve frontě na test, nebude ihned nakažlivý pro druhé. To až tak od čtvrtého dne nákazy.

18.12.2020 20:58

Lin. rovnice o dvou nezn. Učitel se ptá - kdo tomu nerozumí
a 6 z 13 kusů "já"
a pan učitel na to "jak tomu nemůžete rozumět?"
a k tomu přidal sprosté slovo.
No tak samozřejmě čí dítě muselo říct - co nám nadáváte, vždyť jsme nebyli půl roku ve škole.
A má poznámku. A píše mi to z telefonu, který ve škole vůbec "není".

Jsem ráda, že budou tři (nebo kolik) týdnů doma, mohu ty rovnice vysvětlit sama
mezi tím, kdy dodělávám čtvrté vosí hnízdo a kdy padám na hubu z práce a nedostatku spánku, za tolik dní bych si na tu látku mohla vzpomenout, matně si vybavuji nějakou dosazovací metodu, x cukru děleno y másla krát vaječňák nepij to nepij to
ještě že mě megí domů táhne, sice po bahně..

18.12.2020 21:02
fikovnice

XXX.XXX.55.135

a 6 z 13 kusů "já"
No tak samozřejmě čí dítě muselo říct - co nám nadáváte, vždyť jsme nebyli půl roku ve škole.

mezi tím, kdy dodělávám čtvrté vosí hnízdo a kdy padám na hubu z práce a nedostatku spánku, za tolik dní bych si na tu látku mohla vzpomenout, matně si vybavuji nějakou dosazovací metodu, x cukru děleno y másla krát vaječňák nepij to nepij to

18.12.2020 21:14

a 6 z 13 kusů "já"

Já letos objevuju kouzlo doučování. Jakože doučuju dětičky. Tak se kouknu, co dělají ve škole, a podobný věci s nima pak dle potřeby cvičím.
Nedávno mi konečně došlo, že to vůbec nechápou. To, co v tý škole dělají a mají probrané. Já naivka Ta radost potom, když jsme to vzali z gruntu, vysvětlili, a najednou dítě chápe.

Ale jinak můj muž je učitel, takže to vnímám hodně i z tý druhý strany. Velmi ho moje naivita pobavila.

18.12.2020 21:14

fikovnice napsal(a):

No, počkejte, teď jsem si vzpomněla, že tam jsou nějaké zlomky.
A koeficient. A tohle slovo mě děsí.
Megí přišla, olízala propisku z půl stránky, dítě to chtělo zachránit, ale megí o večeři nechtěla přijít, tak si to pojistila zoubky, dítě zatáhlo a je z toho cár, končíme, do bakalářů napíšu tuší: úkol sežrán dvěma neznámými, 7.1.2028 pokračujte na str. 2, děkuji.

neverend

18.12.2020 21:46
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Díky moc "Neverende".
Víte, dnes jsem bulela jak želva - odešla mi skupina studentů, které jsem měla neskutečně moc ráda a dle jejich slov i oni mně. Prostě už si u mě odstážovali a já už je "jen" odzkouším. Strašně mě dojali, opravdu neuvěřitelně moc, bude se mi po nich stýskat...

Ale musím dodat, že kdybyste viděl moji výplatní pásku, asi byste padl do mdlob! Je to smutné, je to nespravedlivé, ale to je asi tak vše, co k tomu mohu říct a co s tím udělat.

A Vám děkuji za hezká slova!

To se ani nedivím že Vás zrovna mají tak rádi.🙂 My jsme se o Vás tady taky báli když jste se tu déle neúčastnila.🙂 Víte právě proto jsem šel dělat něco úplně jiného než jsem původně vystudoval. V podstatě i dnes jsem v oboru naprosto odlišném od původního vzdělání. Prostě prachy a zabezpečení. Teď je nedostatek řemesel, tak řemeslo. IT obor půjde do kytek, je totálně přeplněn a je mylná představa že tam se vydělají peníze. Programátor je člověk v práci ne osm hodin, ale stále k dispozici a ve spánku přemýšlí co zítra provede s tou funkcí co vrací špatnou hodnotu ukazatele.🙂 Kolem pět a třiceti mu zákonitě "je*ne" a z jeho práce se má dobře někdo jiný. Ve skutečnosti s takovým nasazením by na tom byl lépe platově i obyč. tesař.

Je to možná překvapující zvlášť u mě , ale co to zase chtěli kupovat do armády? Teď vrtulníky za 14 miliard? Ani nevím jestli to už podepsali, ale škoda mluvit. A vysokoškolský učitel zřejmě bude učit ze zábavy a lásky ke studentům. 😒

18.12.2020 21:59
fikovnice

XXX.XXX.55.135

neverend napsal(a):
To se ani nedivím že Vás zrovna mají tak rádi.🙂 My jsme se o Vás tady taky báli když jste se tu déle neúčastnila.🙂 Víte právě proto jsem šel dělat něco úplně jiného než jsem původně vystudoval. V podstatě i dnes jsem v oboru naprosto odlišném od původního vzdělání. Prostě prachy a zabezpečení. Teď je nedostatek řemesel, tak řemeslo. IT obor půjde do kytek, je totálně přeplněn a je mylná představa že tam se vydělají peníze. Programátor je člověk v práci ne osm hodin, ale stále k dispozici a ve spánku přemýšlí co zítra provede s tou funkcí co vrací špatnou hodnotu ukazatele.🙂 Kolem pět a třiceti mu zákonitě "je*ne" a z jeho práce se má dobře někdo jiný. Ve skutečnosti s takovým nasazením by na tom byl lépe platově i obyč. tesař.

Je to možná překvapující zvlášť u mě , ale co to zase chtěli kupovat do armády? Teď vrtulníky za 14 miliard? Ani nevím jestli to už podepsali, ale škoda mluvit. A vysokoškolský učitel zřejmě bude učit ze zábavy a lásky ke studentům. 😒

18.12.2020 22:09
fikovnice

XXX.XXX.55.135

neverend napsal(a):

Jinak ano, řemeslo má zlaté dno a myslím, že nejlíp jsou dnes snad placení řemeslníci (samozřejmě ne všichni). Jen mě někdy štve, že jsou si své určité výjimečnosti značně vědomi a dost nedodržují slovo. Viz domluva třeba teď u sousedky - měla domluvené nějaké tesaře a měli přijít v 8 ráno. No a přišli nějak asi ve 14.30h a pobyli hodinu a že jako pokračování příště...

A já si zas volala instalatéry kvůli tomu, že mi "odešlo" na baterii takové to přepínaní vodovodu umyvadlo/vana. Takže přijeli 4 chlapi, koukli na to, to přepínadlo odjeli zakoupit do Bauhausu vzdáleného asi 50 - 100m ode mě. Vrátili se, výměna jim zabrala - když hodně - tak asi 3 minuty. No a cena? 1100,- Kč, s tím, že to přepínadlo stálo asi dvě nebo tři stovky. No, myslela jsem, že mě budou vomejvat. Hned jsem volala jejich šéfovi, ale tak ten si to hezky okecal, že jako benzín, a že jich u mě bylo víc a on že je musí všechny řádně zaplatit... Poučení pro příště - nikoho nevolat a naučit se alespoň devateru řemesel a co možná nejvíc poopravovat sama či s pomocí přátel. Ostatně u auta už to tak trochu praktikuji - viz v jiném vlákně zmíněn můj poklepový systém - tj. svítí kontrolka, zabuším do palubovky a kontrolka zhasne! No problem!

A to stejné máte třeba s nouzovým otevřením bytu. Jelikož jsem hlava děravá, tak už 3x jsem si byt zabouchla. A nouzové otevření bytu trvající cca 30 sec mě stálo vždy přes 1000,- Kč. Ale tak zas nechci být nějak negativistická - tady to zabouchnutí bytu jde na vrub mé tuposti, tak nechť za to platím!

neverend

18.12.2020 22:32
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Jinak ano, řemeslo má zlaté dno a myslím, že nejlíp jsou dnes snad placení řemeslníci (samozřejmě ne všichni). Jen mě někdy štve, že jsou si své určité výjimečnosti značně vědomi a dost nedodržují slovo. Viz domluva třeba teď u sousedky - měla domluvené nějaké tesaře a měli přijít v 8 ráno. No a přišli nějak asi ve 14.30h a pobyli hodinu a že jako pokračování příště...

A já si zas volala instalatéry kvůli tomu, že mi "odešlo" na baterii takové to přepínaní vodovodu umyvadlo/vana. Takže přijeli 4 chlapi, koukli na to, to přepínadlo odjeli zakoupit do Bauhausu vzdáleného asi 50 - 100m ode mě. Vrátili se, výměna jim zabrala - když hodně - tak asi 3 minuty. No a cena? 1100,- Kč, s tím, že to přepínadlo stálo asi dvě nebo tři stovky. No, myslela jsem, že mě budou vomejvat. Hned jsem volala jejich šéfovi, ale tak ten si to hezky okecal, že jako benzín, a že jich u mě bylo víc a on že je musí všechny řádně zaplatit... Poučení pro příště - nikoho nevolat a naučit se alespoň devateru řemesel a co možná nejvíc poopravovat sama či s pomocí přátel. Ostatně u auta už to tak trochu praktikuji - viz v jiném vlákně zmíněn můj poklepový systém - tj. svítí kontrolka, zabuším do palubovky a kontrolka zhasne! No problem!

A to stejné máte třeba s nouzovým otevřením bytu. Jelikož jsem hlava děravá, tak už 3x jsem si byt zabouchla. A nouzové otevření bytu trvající cca 30 sec mě stálo vždy přes 1000,- Kč. Ale tak zas nechci být nějak negativistická - tady to zabouchnutí bytu jde na vrub mé tuposti, tak nechť za to platím!

Takové věci dělám v rámci sousedské výpomoci za kafe.😀😀 Tady na vsi už jsme ale taky vlastně jediní kdo má nářadí dá se říct na vše a nehledáme v tom příležitost zbohatnout.😀 Ovšem to jsou místní z vesnice a okolí. Tedy občas se stane že v sobotu večer místo návštěvy divadla letujeme měděné trubky u topení.😀 Odjížděli jsme v půl dvanácté v noci.😀

19.12.2020 07:24

Když píšete o tom nářadí : Přišel mi na závadu přívodu k WC (ještě v paneláku ) instalatér. V ruce diplomatku jak agent s teplou vodou. Paninko, tak jdu na tu vodu, ale potřebuju nářadí. Ode mne?
No, ženská, to nemáte doma aspoň hasák? Co to je? To snad není možné. Tak to si musím pro vercajk, přijedu odpoledne. Tak nám zabrala oprava jednoho přívodu celý den. Cenu už si nepamatuju.

19.12.2020 07:28
fikovnice

XXX.XXX.55.4

neverend napsal(a):
Takové věci dělám v rámci sousedské výpomoci za kafe.😀😀 Tady na vsi už jsme ale taky vlastně jediní kdo má nářadí dá se říct na vše a nehledáme v tom příležitost zbohatnout.😀 Ovšem to jsou místní z vesnice a okolí. Tedy občas se stane že v sobotu večer místo návštěvy divadla letujeme měděné trubky u topení.😀 Odjížděli jsme v půl dvanácté v noci.😀

No, na vesnici jsou tyto věci jinak, znám to z chalupy. Ale ve velkém městě, když neznáte nikoho manuálně zručného a šikovného, tak je to na prd.

19.12.2020 07:34
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Když píšete o tom nářadí : Přišel mi na závadu přívodu k WC (ještě v paneláku ) instalatér. V ruce diplomatku jak agent s teplou vodou. Paninko, tak jdu na tu vodu, ale potřebuju nářadí. Ode mne?
No, ženská, to nemáte doma aspoň hasák? Co to je? To snad není možné. Tak to si musím pro vercajk, přijedu odpoledne. Tak nám zabrala oprava jednoho přívodu celý den. Cenu už si nepamatuju.

Hmmm, to mi připomnělo stříhání mých vlasů asi před 3 týdny. Domluva, že mě nabarví i ostříhá známá - u mé tety na vesnici. Tak přišla, začalo to tím, že já jsem si koupila barvu a Hana (ta barvička a stříhačka) na tetu, ať jí půjčí nějakou misku na rozmíchání barvy. Pak nějakou štětku, pak ručníky, šampón, to vše bych chápala. Ale když mělo přijít na stříhání, tak Hana na tetu:"Paní XY, máte tady nějaké nůžky?" Začalo se mi dělat značně nevolno . Teta po chvíli hledání našla takové fakt obří nůžky (podobné zahradním!), tupé jak psí prd..! Zkušenost k nezaplacení! Minulý týden jsem vlítla do kadeřnictví, jak je otevřeli, a kadeřnice se jen děsila a ukazovala mi zub vedle zubu. Pevně doufám, že kadeřnictví už teda nezavřou!!!

19.12.2020 09:32
fikovnice

XXX.XXX.55.139

Myslíte, že nějaké trasování tady ještě funguje, nebo někdy fungovalo?
Vždyť už první nakažený o kontaktech lhal, další se projeli skrz krajské město MHD, hygiena si pletla telefonní čísla nebo ji kontakty nezajímaly, dr. nechtěli posílat na testy,
a co mi říkají lidé ze škol - makat, žádnej kašel nemáš!
Odteď už budu každý den dělat test, protože jsem někdy potkala někoho nakaženého, a kdo nepotkal.. protože test včera má dnešní hodnotu 0.
NULA. N U L A.

Odpověď: Myslím si, že trasování nefunguje prakticky vůbec a mám pochyby, zda kdy nějak fungovalo... Když jsem se neplánovaně a nechtěně sešla se členy rodiny, kteří mi asi 3 dny poté volali, že mají COVID (a nejen pozitivita, ale i výrazné příznaky), tak jsem se nechala pak otestovat - vyšla jsem negativně a to jsem sem psala. Ale teprve teď se studenty jsem se o trasování bavila - divila jsem se totiž, proč mě Hygiena vůbec nekontaktovala. Studenti mi říkali, že mě zřejmě moje rodina nenahlásila. Tak jsem jim volala a všichni v údivu:"Ale nás nikdo z Hygieny nekontaktoval!"
No, a nová zkušenost - moji studenti vypomáhají, např. s odběry, a jedna z nich měla zájem právě o to podílet se na trasování - nabízela docela dost své volné časové kapacity. A prý jí na Hygieně sdělili, že o její pomoc nemají zájem, že není potřeba! Nechápu!

19.12.2020 10:14
fikovnice

XXX.XXX.55.139

Za pátek 8800 nových případů! Chtěla bych se zeptat - započítávají se i pozitivní zachycení antigenním testováním nebo jen PCR??? Určitě to někde uvedeno je, nicméně v článku, který jsem teď četla, tak ne.

19.12.2020 12:34
Andrýsek3

XXX.XXX.44.37

https://cnn.iprima.cz/po-ockovani-proti-covidu-zkolabovala-sestricka-v-primem-prenosu-vakcine-dal-duveruje-15568

Celkem blbá reklama pro vakcínu. 🙈 Jinak taky se nenechám očkovat, a to já mám být jako učitel někde v druhé vlně. Nemá to nic společného s videem nebo konspiračními teoriemi, už jsem tu několikrát psala, že covid beru vážně a doporučení (ač zmatená) dodržuji, tak vakcíně za tak krátkou dobu úplně nevěřím. A myslím, že pokud bych to dostala, tak to zvládnu i bez ní.

19.12.2020 12:41

fikovnice napsal(a):
Za pátek 8800 nových případů! Chtěla bych se zeptat - započítávají se i pozitivní zachycení antigenním testováním nebo jen PCR??? Určitě to někde uvedeno je, nicméně v článku, který jsem teď četla, tak ne.

Tak asi počítají, jinak by je nenabízeli, nebo co.. já nevim.. snažím se to nesledovat.
Akorát jsem zachytila zprávu, že nějaká soukromá laborka otestovala špatně, že ve skutečnosti byli lidé negativní.. to potvrzuji, lidé jsou negativní.. byla jsem dnes asi po měsíci dvou ve větším obchodě.. a už tam asi nikdy nepůjdu, nic tam nemají a málem jsem jednu vrazila ostraze,
protože moje dcera nevypadá jako moje dcera, tak místo pozdravu začal hulákat, že máme mít dva košíky, vrazil do mě a na dceru zařval "ven", tak povídám - synku, nesahej na mě, pozdrav a omluv se, jak tě to učila maminka, nebo volám měšťáky a až se bude dívat dostatečné množství lidí, dám ti pár facek - no neřek nic.
Před námi chlap bez roušky, vybírá si krabičky s čajem rukama, omatlává každé jablko, rozestupy hehe a jely dvě kasy z šesti.
Kdybych měla televizi, určitě vidím, že v krámech nic není, mohla jsem místo toho udělat páté vosí hnízdo,
ale tak taky zkušenost a měli tam toho lososa, co ho plánuji sežrat na den štědrosti, tak snad se toho dožiju, což sledování zpráv vylučuje,
musí to být ale super žrádlo, když jsem ho teď položila na linku, sedl si na něj Kocourek.

19.12.2020 12:52

Počty denního nárůstu nakažených = počet nakažených, které nahlásí KHS.

Co jsem pochopila, kdo má pozitivní antigenní test, musí jít na PCR. Tzn. dávalo by smyl, aby se tam počítaly jen PCR testy, kde je zřejmě (podle té logiky pozitivní antigenní test -> kontrola PCR) nižší podíl falešně pozitivních výsledků. Ale MVČR k tomuto detail u statistiky neuvádí (alespoň ne někde na první pohled viditelně).

19.12.2020 13:43

Co jsem pochopila, kdo má pozitivní antigenní test, musí jít na PCR. Tzn. dávalo by smyl, aby se tam počítaly jen PCR testy, kde je zřejmě (podle té logiky pozitivní antigenní test -> kontrola PCR) nižší podíl falešně pozitivních výsledků. Ale MVČR k tomuto detail u statistiky neuvádí (alespoň ne někde na první pohled viditelně).

Čímž říkají, že antigenní testy jsou k ničemu. Paráda!
Hitparáda!

19.12.2020 13:46

Nemají něco k té vakcíně, aby byl člověk jištěný? Jako se dává něco na ochranu žaludku (nevím, to jsem někde slyšela) spolu s léky, které ten žaludek asi .. nevím co :-)
Panáka, semtex, kafe? Pro mě se šlehačkou a dva cukry, prosím.

19.12.2020 13:59

Hitparáda!

nejsou k ničemu.

to je normální laboratoř, dělá se to tak u většiny infekčních nemocí. že máte nějaké jednoduché, dostupné testy a pak test konfirmační, což je většinou PCR.

19.12.2020 14:09

fikovnice napsal(a):

Četla jsem rozhovor s Duškem, a jsou to jenom PCR.

8800 pozitivních případů při necelých 32000 provedených testů. Jestli počítám spřávně, pokud by se testovalo kolem 45000/denně jako při té podzimní vlně, tak by těch pozitivních záchytů bylo za včerejšek 12375. Už to valí!

neverend

19.12.2020 14:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Hlavně to musí být kšeft ty testy,co? Tam bych hledal mnoho důvodů k různým podivnostem.

19.12.2020 14:52

Ale jedna věc by mě zajímala. Kolik lidí prodělalo covid teď v té podzimní vlně. Oficiálně bylo PCR testy zachyceno cca 600000 lidí.
Včera při tiskovce ukazovali data z antigenního testování. V období 4.-17.12. bylo provedeno 43822 testů, pozitivních vyšlo 2141 (4,89%). To mi přijde hrozně moc, vynásobeno republikou by to znamenalo, že v uplynulých 2 týdnech prodělalo covid dalších 513450 osob, jen malá část z nich se objevuje v těch konfirmačních PCR testech (jen těch zjistěných 2141).

Jestli nám to tady teď valí rychlostí 250000 osob týdně, v podzimní vlně to bylo ještě víc, to už za ten podzim vycházejí několikamilionové hodnoty, teoreticky by mohla mít protilátky už 1/4 národa... tak proč to doprčic už trochu nebrzdí samo???

Nebo počítám blbě?

19.12.2020 15:04

Hitparáda!

Raději jsem si to ověřila, a dezinformovala jsem Vás (vás). Uvádím na pravou míru: “V PŘÍPADĚ, ŽE NEMÁTE PŘÍZNAKY NEMOCI a máte pozitivní výsledek Ag testu, Vám byl (bude) proveden potvrzující PCR test.”

Zdroj: https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/12/AG-test-v%C3%BDsledky_POZ.pdf

19.12.2020 15:15

Ale jedna věc by mě zajímala. Kolik lidí prodělalo covid teď v té podzimní vlně. Oficiálně bylo PCR testy zachyceno cca 600000 lidí.
Včera při tiskovce ukazovali data z antigenního testování. V období 4.-17.12. bylo provedeno 43822 testů, pozitivních vyšlo 2141 (4,89%). To mi přijde hrozně moc, vynásobeno republikou by to znamenalo, že v uplynulých 2 týdnech prodělalo covid dalších 513450 osob, jen malá část z nich se objevuje v těch konfirmačních PCR testech (jen těch zjistěných 2141).

Jestli nám to tady teď valí rychlostí 250000 osob týdně, v podzimní vlně to bylo ještě víc, to už za ten podzim vycházejí několikamilionové hodnoty, teoreticky by mohla mít protilátky už 1/4 národa... tak proč to doprčic už trochu nebrzdí samo???

Nebo počítám blbě?

i teoretických 25% imunních je pořád příliš málo.

19.12.2020 21:52

Já bych se odreagovávala, ale máme ho doma! Dneska dorazil výsledek testu a dcera je pozitivní
Zatím jsme všichni bez příznaků.

19.12.2020 21:55

Já bych se odreagovávala, ale máme ho doma! Dneska dorazil výsledek testu a dcera je pozitivní

a proto je nejlepší se v tom nevrtat

19.12.2020 22:07

Tak to by měla jít na PCR - viz výše. Třeba ještě nebude tak zle...? 😔

19.12.2020 22:12

Tak to by měla jít na PCR - viz výše. Třeba ještě nebude tak zle...? 😔

To byly PCR

19.12.2020 22:13

To byly PCR

Aha. Tak to mě mrzí. :-(

neverend

19.12.2020 22:22
neverend

XXX.XXX.213.247

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3242782-jak-zmeni-vakciny-proti-covidu-svet-v-prvni-polovine-roku-2021

EU schválí až na konci roku? Jestli to tedy bude účinná vakcína, tak budeme značně pozadu a v nevýhodě.😒

19.12.2020 22:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To byly PCR

Takže vánoce s rodiči v p.či

19.12.2020 22:36

GAELLE napsal(a):
Takže vánoce s rodiči v p.či

Jojo, a to jsem tomu věnovala takovou pozornost. Jedna blbá chyba a je vymalováno.

Což o to, Vánoce s mamkou obstará brácha a my za ní můžeme přijet později, ale bojím se, abychom my doma neměli nějaký blbý průběh, není to "chřipečka".
Dcera bude asi dobrá, dnes 8. den od kontaktu a není jí vůbec nic. U nás se teprve ukáže

19.12.2020 23:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Jojo, a to jsem tomu věnovala takovou pozornost. Jedna blbá chyba a je vymalováno.

Což o to, Vánoce s mamkou obstará brácha a my za ní můžeme přijet později, ale bojím se, abychom my doma neměli nějaký blbý průběh, není to "chřipečka".
Dcera bude asi dobrá, dnes 8. den od kontaktu a není jí vůbec nic. U nás se teprve ukáže

Kde se nakazila tušíte ? Kolik jí je? Takže bez testu by se to ani nezjistilo. A takových mezi námi běhá hafo..............Držím pěsti ať jste všichni bez příznaků nebo lehký průběh. Mamča to holt bude muset zvládnout. Ještě že je ten brácha. Držte se.
Jinak mého kamaráda nakazil syn, všichni v jedné domácnosti, jeho manželka to nechytla vůbec. Divná nemoc.

19.12.2020 23:06

Dnes jsem mluvila s chovatelkou od svojí poslední fenky, nakazila se ve školní jídelně, pracuje tam. Zřejmě se to teď momentálně nejvíc šíří mezi mládeží....

19.12.2020 23:14
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Dnes jsem mluvila s chovatelkou od svojí poslední fenky, nakazila se ve školní jídelně, pracuje tam. Zřejmě se to teď momentálně nejvíc šíří mezi mládeží....

Zcela jistě. Navíc mládež si je jistá že nebudou mít těžký průběh a proto na opatření většinou kašlou.

19.12.2020 23:24

GAELLE napsal(a):
Kde se nakazila tušíte ? Kolik jí je? Takže bez testu by se to ani nezjistilo. A takových mezi námi běhá hafo..............Držím pěsti ať jste všichni bez příznaků nebo lehký průběh. Mamča to holt bude muset zvládnout. Ještě že je ten brácha. Držte se.
Jinak mého kamaráda nakazil syn, všichni v jedné domácnosti, jeho manželka to nechytla vůbec. Divná nemoc.

Psala jsem to tady předevčírem.
Takže zkráceně pro vás - dceři je 11, zpívá v pěveckém sboru při ZUŠ. Zpěv je velké riziko, proto jsem ji letos od září omlouvala. Pak to bylo chvíli zakázané, po přechodu do PSA 3 zase povolené pro skupinky po 10. Podlehla jsem tlaku, že ZUŠ je škola a ne holubník a že by se tam dcera měla aspoň párkrát do pololetí ukázat, že jich bude maximálně 10. Ostatní děcka chodily celou dobu, nic se nedělo, tak jsem povolila v ostražitosti a pustila ji. Poprvé v tomto školním roce a váhala jsem do poslední minuty. Měla jsem si stát za svým názorem a nenechat se zviklat.
Druhý den sbormistryně lehla, ve čtvrtek měla pozitivní testy na covid.

Povedlo se mi sehnat pro dceru termín hned na pátek, dneska přišel výsledek. Pozitivní. Prostě smůla.

neverend

19.12.2020 23:47
neverend

XXX.XXX.213.247

Ir.mo samozřejmě držíme palce všichni ať je průběh co nejmírnější. Skutečně moc moc držíme pěsti Vám všem doma. Tedy snad mohu mluvit za všechny tady.🙂

20.12.2020 00:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Psala jsem to tady předevčírem.
Takže zkráceně pro vás - dceři je 11, zpívá v pěveckém sboru při ZUŠ. Zpěv je velké riziko, proto jsem ji letos od září omlouvala. Pak to bylo chvíli zakázané, po přechodu do PSA 3 zase povolené pro skupinky po 10. Podlehla jsem tlaku, že ZUŠ je škola a ne holubník a že by se tam dcera měla aspoň párkrát do pololetí ukázat, že jich bude maximálně 10. Ostatní děcka chodily celou dobu, nic se nedělo, tak jsem povolila v ostražitosti a pustila ji. Poprvé v tomto školním roce a váhala jsem do poslední minuty. Měla jsem si stát za svým názorem a nenechat se zviklat.
Druhý den sbormistryně lehla, ve čtvrtek měla pozitivní testy na covid.

Povedlo se mi sehnat pro dceru termín hned na pátek, dneska přišel výsledek. Pozitivní. Prostě smůla.

Sakra to je teda fakt hodně velká smůla. A zvláště teď před svátky kdy jste plánovali návštěvu maminky. Tak se držte a třeba zůstane jen u dcery. Znám takových rodin víc kde to měl jeden a zbytek nic. Ozvěte se pak jak jste dopadli.

20.12.2020 03:56
fikovnice

XXX.XXX.55.130

No, jenže úplně to neplatí. Jak mi ten jeden večer volal jeden student za druhým, že jsou pozitivní - antigenním testem, tak posléze když jsem se jich ptala, co bude dál, tak mi tvrdili, že se ještě rozhodnou, zda to nechají zkonfirmovat PCR testem. A ne že by museli. Nikdo je k ničemu nenutil, žádná další doporučení. Je to volajaké čudné...

20.12.2020 03:58
fikovnice

XXX.XXX.55.130

Četla jsem rozhovor s Duškem, a jsou to jenom PCR.

8800 pozitivních případů při necelých 32000 provedených testů. Jestli počítám spřávně, pokud by se testovalo kolem 45000/denně jako při té podzimní vlně, tak by těch pozitivních záchytů bylo za včerejšek 12375. Už to valí!

A k čemu teda ty antigenní testy jsou??

20.12.2020 03:59
fikovnice

XXX.XXX.55.130

Nebo počítám blbě?

Dle mě proto, že protilátky u někoho drží třeba jen dva měsíce. Plus virus mutuje...

20.12.2020 04:02
fikovnice

XXX.XXX.55.130

Raději jsem si to ověřila, a dezinformovala jsem Vás (vás). Uvádím na pravou míru: “V PŘÍPADĚ, ŽE NEMÁTE PŘÍZNAKY NEMOCI a máte pozitivní výsledek Ag testu, Vám byl (bude) proveden potvrzující PCR test.”

Zdroj: https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/12/AG-test-v%C3%BDsledky_POZ.pdf

No ale to fakt neplatí nějak globálně - aspoň teda vím o dvou odběrných místech v Brně, kde dotyční pozitivní na konfirmační test nebyli odeslaní ani nedostali žádné další doporučení.

20.12.2020 04:02
fikovnice

XXX.XXX.55.130

Trochu se odreagujte od covidu. Tak prý československý vlkodav...

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/smecka-psu-roztrhala-zenu-v-turine-40345751#dop_ab_variant=0&dop_req_id=i9D9jtQ4WFX-202012191819&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Teda tomu říkám odreagování...

20.12.2020 04:04
fikovnice

XXX.XXX.55.130

GAELLE napsal(a):

Je to jak ruská ruleta!!!

20.12.2020 05:43
Dája6

XXX.XXX.236.239

Dobrý den 😜
hlásím, že i já mám bacila. Mám ho od manžela který dělá v nemocnici, pracoviště má covidové. Ulehl v pondělí v úterý test a je pozitivní, má průběh dost zlý, chytnul asi dost velkou nálož. Všechny příznaky má jen chuť a čich zůstal. Manžel je typ který opravdu dbal, aby nic nikde nedostal a byl tak urputný až mi lezl stím na nervy a máto.
Já teda v karanténě, v pátek test a taky mám bacila, průběh u mě asi takový, že kdyby manžel neuleh tak ani nevím, že jsem něco chytla. Prostě jsem bezpřiznaková, pokud něco tak fakt jen lehká chřipečka a manžel to obsral na celé čáře a on byl co je ten pedant a nic nepomohlo.
Já jsem od sedmého měsíce co čtrnáct dnů testována ohledně canisek a mám za sebou 12testů a 12 je pozitivní. Jak vidím jaký má průběh nemoc u manžela tak tam se obávam následků do budoucna, obavdva máme šedesát let.
Vánoce už neřeším, mám je tak nějak na háků 😷🎄
Dája

20.12.2020 07:44
fikovnice

XXX.XXX.55.3

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😜
hlásím, že i já mám bacila. Mám ho od manžela který dělá v nemocnici, pracoviště má covidové. Ulehl v pondělí v úterý test a je pozitivní, má průběh dost zlý, chytnul asi dost velkou nálož. Všechny příznaky má jen chuť a čich zůstal. Manžel je typ který opravdu dbal, aby nic nikde nedostal a byl tak urputný až mi lezl stím na nervy a máto.
Já teda v karanténě, v pátek test a taky mám bacila, průběh u mě asi takový, že kdyby manžel neuleh tak ani nevím, že jsem něco chytla. Prostě jsem bezpřiznaková, pokud něco tak fakt jen lehká chřipečka a manžel to obsral na celé čáře a on byl co je ten pedant a nic nepomohlo.
Já jsem od sedmého měsíce co čtrnáct dnů testována ohledně canisek a mám za sebou 12testů a 12 je pozitivní. Jak vidím jaký má průběh nemoc u manžela tak tam se obávam následků do budoucna, obavdva máme šedesát let.
Dája

Jejda, "Dájo", moc přeji, ať to zvládnete, opatrujte se a na Vánoce fakt kašlete! Držím urputně pěsti!

20.12.2020 08:13

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😜
Dája

Držím moc všechny pěsti, aby jste to oba zvládli. Taky jsme na tohle dost opatrní a bojíme se, nakoupit chodím max 2x týdně, co nejméně mezi lidi, zato každý den se psem do přírody kde nikdo není. Hlavně, aby jste se z toho dostali bez následků.

20.12.2020 08:18

fikovnice napsal(a):
No, jenže úplně to neplatí. Jak mi ten jeden večer volal jeden student za druhým, že jsou pozitivní - antigenním testem, tak posléze když jsem se jich ptala, co bude dál, tak mi tvrdili, že se ještě rozhodnou, zda to nechají zkonfirmovat PCR testem. A ne že by museli. Nikdo je k ničemu nenutil, žádná další doporučení. Je to volajaké čudné...

A to v televizi říkali, že po pozitivním antigenním testu následuje PCR. Takže kecali?

20.12.2020 08:18

Držte se!

20.12.2020 08:23

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😜
Dája

Taky se držte.

20.12.2020 08:27
Dája6

XXX.XXX.236.239

Holky dělají 😍,
já jak já, ale můj to opsere určitě. Pokud leží dobrý, ale jakmile zajde jen na WC těžce dýchá. Nevím co je pravdy na tom, že kdo má krevní skupinu 0 málehký průběh, skupina A má těžký průběh a u nás se to potvrdilo.
Dája

20.12.2020 09:43

GAELLE napsal(a):
Sakra to je teda fakt hodně velká smůla. A zvláště teď před svátky kdy jste plánovali návštěvu maminky. Tak se držte a třeba zůstane jen u dcery. Znám takových rodin víc kde to měl jeden a zbytek nic. Ozvěte se pak jak jste dopadli.

Kéž by. Děláme pro to doma maximum, měli jsme na podzim už 2x planý poplach, tak to máme natrénované. Hned, jak jsme se dozvěděli, že učitelce není dobře, začala dcera nosit doma ve společných prostorách roušku. Od zjištění, že má učitelka covid už tu roušku nosíme všichni. Myjeme ruce, dezinfikujeme povrchy, zrušila jsem společný ručník u umyvadla na utírání rukou. Víc se v běhu rodiny dělat nedá.

20.12.2020 09:56

A to v televizi říkali, že po pozitivním antigenním testu následuje PCR. Takže kecali?

To je jen půlka informace. Po pozitivním testu U BEZPŘÍZNAKOVÉHO pacienta se dělá konfirmační PCR, u příznakových netřeba.

20.12.2020 09:58

...na Vánoce fakt kašlete!

To byl vtip, nebo kouzlo nechtěného? Protože nejspíš kašlat budou, manžel už kašle...

Dájo, držte se oba a pište, jak se to vyvíjí. Taky budu informovat. U nás zatím bez příznaků, test máme objednaný na středu.

20.12.2020 10:26

Dája6 napsal(a):
Holky dělají 😍,
já jak já, ale můj to opsere určitě. Pokud leží dobrý, ale jakmile zajde jen na WC těžce dýchá. Nevím co je pravdy na tom, že kdo má krevní skupinu 0 málehký průběh, skupina A má těžký průběh a u nás se to potvrdilo.
Dája

Já se na to kdesi ptala a bylo mně řečeno, ať se falešně neutěšuju. U nás mám 0 já a všechny děti, manžel neví. Dcera pracuje v KB, kde už to několik lidí taky mělo, dcera nic.

20.12.2020 10:31
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Já Vám nevím... Dle mých studentů je to na jejich uvážení...

20.12.2020 10:34
fikovnice

XXX.XXX.55.132

...na Vánoce fakt kašlete!

To byl vtip, nebo kouzlo nechtěného? Protože nejspíš kašlat budou, manžel už kašle...

Dájo, držte se oba a pište, jak se to vyvíjí. Taky budu informovat. U nás zatím bez příznaků, test máme objednaný na středu.

Uvědomila jsem si to pak...až ex post. Ještě jsem to mohla editovat, ale nechala jsem to. Já vím, že to není sranda, ale musíme si nechat prostor i pro trochu humoru, byť černého... (opět "vtip"? - teď se mi zase zasocioval černý kašel!).

20.12.2020 10:35
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Dája6 napsal(a):
Holky dělají 😍,
Dája

Toto je stopro hoax!!!

A jinak asi máte zapnuté automatické opravy....mělo být asi "Holky děkuji,...."???

20.12.2020 10:37
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Dája6 napsal(a):
Holky dělají 😍,
Dája

Jo, a ve vašem věku u Vašeho manžela NENECHTE tu dušnost dlouho!!! Kdyby se to nelepšilo tak do dvou dnů, tak bohužel do špitálu. Moc na Vás myslím, virus si nevybírá - sama toho tolik děláte pro nemocné lidi!

20.12.2020 11:10
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Jinak teda dle příspěvků zde i dle mého studentstva + situace u příbuzných na venkově (jejich sousedů ze všech stran) tu máme asi už tu avizovanou 3. vlnu . I když ono je to v podstatě jedno, jestli "jen" pokračuje druhá nebo už nastoupila třetí. Každopádně po jakémsi světlu na konci tunelu zas výrazné zhoršení. Já osobně to dávám do souvislosti s návratem dětí do škol a s tím, že dost lidí se vrátilo z home officu do normálního prac. režimu. Určtě nevidím souvislost třeba s otevřením hospod. Oni je totiž otevřeli a už asi za 3 dny začal ten obrovský opětovný nárůst. Od návratu dětí do škol to tehdy bylo nějak přes dva týdny... Jenže co dál??? Přece děti nebudou chodit do škol jen sezónně, a to jen duben - červen! Je mi děcek líto, třeba prvňáci, druháci, ale i poslední ročníky (maturanti, apod.) - to pro ně byl děsný rok. A ne, nemyslím si, že všechny děti uvítaly, že nemusí do škol. Vždyť potřebují přinejmenším socializaci - zrovna tak, jak to tu radíme u štěníků, koťat a jiných zvířecích mláďat!

20.12.2020 11:12

mně už je to úplně jedno. co jinýho se dá dělat než prostě žít dál a pak se po roce dvou spočítáme, kdo chybí.

20.12.2020 11:19
fikovnice

XXX.XXX.55.132

mně už je to úplně jedno. co jinýho se dá dělat než prostě žít dál a pak se po roce dvou spočítáme, kdo chybí.

No, já si to taky tak nějak myslím...jenže restrikce! V pátek jsem obdržela třetí podzimní telefonát, že mi ruší třídenní pobyt v penziónu! Měla jsem jet s kámoškou - mají tam bazén, vířivku, masážní křesla - člověk se tam zas až tak s moc lidmi nepotkává - např. ten bazén má rezervační systém a je jen vždy pro toho dotyčného (nebo dvojici či trojici, co jsou tam spolu). Prostě klasickej wellness... Potřetí zrušený! A to mi ještě paní řekla, že v po bude zasedat vláda, která stopro opatření a nouzák prodlouží, tak ať prý čekám telefonát i kvůli Silvestrovskému pobytu...to jsem tam také měla a chtěla jet. Ono se to možná nezdá, ale pro samotné lidi je tento styl života opravdu pohroma!

20.12.2020 11:23
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Ještě jedno edit: "po roce po dvou"...bojím se a říkám to už dlouho, že ten virus tu už bude napořád. A opakovala bych se, kdybych napsala, že změnit styl života tak výrazně, jak se to teď děje, je prostě taky velmi velmi nedobré (eufemisticky řečeno). Je to totálně začarovaný kruh. A otazníkem jsou pro mě ty různé průběhy + to, že to třeba nechytí jeden člen rodiny ze 4, kde se nedělala žádná protiepidemická opatření (píšu o mé tetě, která 14 dní sdílela lože a vůbec domácnost s 24hod denně chrmlajícím manželem) - prostě fakt podivná ruská ruleta!!!

20.12.2020 11:26

různé průběhy, to je asi normál u infekčních nemocí. jen velice málo jich má morbiditu 100%. prostě je možné z různých důvodů na straně patogena i hostitele, aby kontakt nevedl k přenosu.

20.12.2020 11:26
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Dája6 napsal(a):
Holky dělají 😍,
Dája

Jéé, a teď koukám - Vy máte asi dnes svátek, ne? Pokud ano, tak přeji vše nej, respektive, co jiného přát, než brzkou úzdravu Vám a manželovi!

20.12.2020 11:29
fikovnice

XXX.XXX.55.132

různé průběhy, to je asi normál u infekčních nemocí. jen velice málo jich má morbiditu 100%. prostě je možné z různých důvodů na straně patogena i hostitele, aby kontakt nevedl k přenosu.

Nevím, zrovna případ mé tety je pro mě tímto způsobem nevysvětlitelný. Tetě je 78 let, má komorbidity, hubená také není. Mám teda takovou svoji tajnou hypotézu, proč to nechytla , ale i ta pitomá chřipka, když člověka sklátí, tak obvykle všichni mají velmi podobný průběh se stejnými symptomy.

Možná zde je to tedy tím, že receptory pro koronavirus jsou všude možně, ale třeba ta moje příbuzná je pro mě do značné míry záhadou...

20.12.2020 11:46
Dája6

XXX.XXX.236.239

Jééé děkují za přáníčko, ale jmeniny nemám já jsem Darina ( vůbec se mi nelíbí, mamka se mi pomstila).

Manželova dušnost poooomaličku ustupuje. Doktorce má volat 28.12 co a jak, pokud nepoleví dušnost a únava dokopu ho aspoň na rentgen ( to bude boj). Já když uvažuji odkdy asi manželovy začaly nějaké příznaky ( ale ještě nic moc) tak už od 11.12 jsme uzavřeni oba dva. Dnes se ho ptám jak je, tvrdí že fajn, ale hluchá nejsem.
Já jsem v naprostém pořádku, nosím FFP2 i na venčeni s pejsky ( ani venku ráno okolo 4hod. nesundám), já byla už i tak za divnou protože stále chodím všude v FFP2 a tady v paneláku nikdo nic nedodržuje, ničeho se nechytám, vše dezinfikují, honem pejsci ven a šup dovnitř. Lituji jen toho, že jsem manžela neodvezla na chalupu do Jeseníku, samota a super vzduch.

Ano mám automatickou opravu a je to někdy masakr
Dája.

20.12.2020 11:49
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Fííha, tak teď jsem našla, co jsem o COVIDu povídala letos na konci ledna. V něčem jsem se trefila, ale v něčem jsem byla vedle jak ta jedle...
Teda nevím, jestli se to zobrazí - vykopírovala jsem to z ppt a uložila jako gif.

20.12.2020 11:51
fikovnice

XXX.XXX.55.132

Hlavně poslední bod:"Globální pandemie je nepravděpodobná, ale možná!"

20.12.2020 13:10

.....moje dcera s pacienty pozitovními na covid pracuje a já celou tu dobu šilim hrůzou.....

neverend

20.12.2020 13:30
neverend

XXX.XXX.231.71

Pokladní v obchoďákách jsou na tom asi stejně. Tam ani nevíte kdo je možná pozitivní a chrání Vás kus plastové hmoty. 😒

20.12.2020 13:35

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😜
Dája

...držte se ...

20.12.2020 17:22

Hlásím další "pozitivní" zkušenost.
Dnes jsme měli jet k rodičům na návštěvu, dva dny zpět na manžela sedla lehká rýmička, dutiny, oslabení čichu a chuti. Takže jsme honem našli, kde by měli volnej termín na antigenní testy, aby to bylo co nejblíž (= 50 km) a co nejdřív. A je pozitivní. Obratem udělali PCR testy, taky pozitivní.

Tak aspoň v našem případě ty veřejný testy posloužily správně, že rodiče nenakazíme....

Váhám, jestli se snažit o nějakou domácí izolaci. Mně nic není, předpokládám, že mě hygiena na testy pošle. V 2+kk mi izolace přijde trochu zbytečná. Ještě to budeme promýšlet.

20.12.2020 17:34
Dája6

XXX.XXX.236.239

Keriton izolace v bytě je na nic a už jste stejně v tom. Musela byste být Superman abyste bacila nechytla i když zázraky se dějí. Na testy půjdete určitě. Promýšlet nemusíte nic jen se řiďte selským rozumem a hlavně nikam necourejte, ze psem ven a roušku k tomu a šup domů 😷, držte se.
Dája

20.12.2020 17:35
Andrýsek3

XXX.XXX.25.12

Jen přidám svou zkušenost, dcera od kolegyne (11 let) byla pozitivní, zbytek rodiny (5 dalších členů) nebyl nikdo.

20.12.2020 17:45

Andrýsek3 napsal(a):
Jen přidám svou zkušenost, dcera od kolegyne (11 let) byla pozitivní, zbytek rodiny (5 dalších členů) nebyl nikdo.

A pak se v tom vyznejte!

neverend

20.12.2020 18:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Podle toho co mi říkal otec včera, tak záleží jaký "bambula" na ten PCR test odebírá vzorky. Prostě není výtěr jako výtěr. Vzorek se musí vzít pořádně bez ohledu na pacientovo pohodlí. Zkrátka to nepříjemné bude. Mimochodem v Británii už mají nový "model covidu". Tak teď jestli vůbec vakcíny vyrobené budou fungovat.

20.12.2020 18:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):

Mám podobnou zkušenost - kamarádka s kamarádem (pár, který spolu žije v jednom baráku) měli úplně na chlup stejné příznaky. Šli na testy - ona pozitivní, on ne. Což teda bylo taky celkem divný. A co mi přišlo ještě divnější bylo to, že jí byla nařízena karanténa, ale jemu vůbec. On kdyby chtěl, tak mohl normálně chodit do práce a mezi lidi, a přitom být v jednom baráku s pozitivní osobou (doma žádnou izolaci neřešili, leželi spolu). On teda dodržel těch 14 dní a byl doma taky.

Pak jsme to měli v rodině - a tam byli pozitivní všichni 4 členi domácnosti, tři lehký průběh, jedna těžší.

A kolegyně z práce byla na testech potom, co měla příznaky - negativní, ale musela za asi 4 dny na testy znovu - to samo o sobě už mi přijde docela nedůvěryhodné. Nakonec teda i druhý test negativní.

Já nevím, ale tak nějak začínám pochybovat, jestli jsou ty testy stoprocentní? Nebo jestli třeba není možné, že je někdo udělá špatně? Nebo někde něco prohodí?

20.12.2020 19:11
Andrýsek3

XXX.XXX.25.12

Na Slovensku taky "lehce" přehnané.. Někdo ze Slovenska může potvrdit, že to tak opravdu je?

20.12.2020 19:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky přicházím s troškou do mlýna. Sestřenka: před týdnem v sobotu ráno se probudila s bolestí svalů, hlavně na nohách, přemýšlela, co kde dělala, ale přišla jí ta bolest až zvláštní, prý ji úplně,,táhly svaly" - skoro jako při křeči. Večer dostala vysokou horečku, kterou měla i další den. Srážela to paralenem, pondělí už skoro dobrý. V neděli ji taky začalo bolet za očima, nemohla se očí ani chytit. A kůže na zádech. Až poslední příznak byla ztráta čichu, takže v pondělí jí už bylo jasné co má a jela na test - pozivní(nevím jakový typ) Zbytek rodiny na testy nejel, tj,ani 7letá dcera, ani muž a také je denně s mámou, taťkou a sestrou...ti taky na testy nejeli a nikdo to po nich nechtěl, žádná hygiena je nekontaktovala. Když tam volali a ptali se, jestli se mají testovat...prý: jak je to dlouho, 6 dní? Tak to už nemá cenu, to už by jste byli nemocní. Nikdo není. Nikdo nebyl v karanténě!

20.12.2020 19:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):
Na Slovensku taky "lehce" přehnané.. Někdo ze Slovenska může potvrdit, že to tak opravdu je?

Proč to tam mají psaný česky?
Edit...zvětšila jsem si to ...tak nic

20.12.2020 20:19

Lidi, budu teda OT, ale je to normální, že 9 dní po operaci nemám hlad a nic mně nechutná?

20.12.2020 20:33
Terven

XXX.XXX.110.191

Lidi, budu teda OT, ale je to normální, že 9 dní po operaci nemám hlad a nic mně nechutná?

Já nechci být indiskrétní, ale ono hodně záleží, po jaké operaci

20.12.2020 20:36

Terven napsal(a):
Já nechci být indiskrétní, ale ono hodně záleží, po jaké operaci

Srůsty ve střevech.
Zatím do sebe dostanu jen dětšké příkrmy, ale nechci na nich být doživotně.

20.12.2020 20:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No a nemůže to být ještě po narkóze?

Já jsem byla dvakrát na operaci v narkóze, obě operace se týkaly ramene. Nepamatuji si kolik dní po to přesně trvalo, ale taky jsem neměla hlad a neměla jsem na nic chuť, a moc jsem nejedla, ještě nějakou dobu po operaci. Ale ono to bylo taky tím, že mě to rameno po operacích šíleně bolelo a tak nějak celkově mi z toho nebylo dobře.

20.12.2020 20:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Srůsty ve střevech.
Zatím do sebe dostanu jen dětšké příkrmy, ale nechci na nich být doživotně.

Aha, tak to u vás bude asi úplně jiný případ

20.12.2020 20:39

marcelaamax napsal(a):
Aha, tak to u vás bude asi úplně jiný případ

No, bolí mě všechno a ku@evsky, ale manžel mně tvrdí, že to mám od dlouhého ležení v posteli.

20.12.2020 20:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, bolí mě všechno a ku@evsky, ale manžel mně tvrdí, že to mám od dlouhého ležení v posteli.

No, tak mě osobně po té narkóze bolelo tělo taky dost dlouho. Připadala jsem si, jakodyby mě někdo v tom spánku zmlátil . Fakt mě bolel celý člověk, krom toho ramene.

20.12.2020 20:46

marcelaamax napsal(a):
No, tak mě osobně po té narkóze bolelo tělo taky dost dlouho. Připadala jsem si, jakodyby mě někdo v tom spánku zmlátil . Fakt mě bolel celý člověk, krom toho ramene.

Díky, asi potřebuju ujistit, že to snad zase bude v pohodě, neb už propadám malomyslnosti. Čert vem úklid a vaření či pečení, ale nemůžu se věnovat psům, to mě nejvíc žere.

20.12.2020 20:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Díky, asi potřebuju ujistit, že to snad zase bude v pohodě, neb už propadám malomyslnosti. Čert vem úklid a vaření či pečení, ale nemůžu se věnovat psům, to mě nejvíc žere.

Tak v tomhle případě to asi bude normální, chce to čas.

20.12.2020 21:14

Andrýsek3 napsal(a):

Tak tohle jsem si přečetla moooc ráda!

20.12.2020 21:51
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nemusi to nikdo jiný od dcery ani chytit !
Moje kamarádka byla pozitivní minuly měsíc - nenakazila ani manžela ani jedno z deti ... Což je snad v jedné domácnosti k neuvěření.

Nakazila "jen" svoji mamku , která bydli pod nima . Naštěstí maminka i když stara a nemocna - neměla absolutne žádný příznak . Kdyby nešla preventivne na test , ani by to nevěděla !

Vám držím palce, určitě to bude v pohodě a nic si nevýčitejte - to přeci není v lidských silách uhlídat ! ❤

20.12.2020 22:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):

Odpověď slovenské kámošky, jestli to fakt takhle mají a proč kopíruju: Oficialne preto aby to nebolo nefer voci ostatnym obchodom.ktore zavreli kvoli korone

20.12.2020 22:39
assil

XXX.XXX.122.3

lesnížínka napsal(a):
Odpověď slovenské kámošky, jestli to fakt takhle mají a proč kopíruju: Oficialne preto aby to nebolo nefer voci ostatnym obchodom.ktore zavreli kvoli korone

Ono to je i v jiných zemích, že se smí prodávat jen jídlo, smysl je, aby se lidi v obchodech moc nezdržovali.

20.12.2020 22:40
assil

XXX.XXX.122.3

marcelaamax napsal(a):
Mám podobnou zkušenost - kamarádka s kamarádem (pár, který spolu žije v jednom baráku) měli úplně na chlup stejné příznaky. Šli na testy - ona pozitivní, on ne. Což teda bylo taky celkem divný. A co mi přišlo ještě divnější bylo to, že jí byla nařízena karanténa, ale jemu vůbec. On kdyby chtěl, tak mohl normálně chodit do práce a mezi lidi, a přitom být v jednom baráku s pozitivní osobou (doma žádnou izolaci neřešili, leželi spolu). On teda dodržel těch 14 dní a byl doma taky.

Pak jsme to měli v rodině - a tam byli pozitivní všichni 4 členi domácnosti, tři lehký průběh, jedna těžší.

A kolegyně z práce byla na testech potom, co měla příznaky - negativní, ale musela za asi 4 dny na testy znovu - to samo o sobě už mi přijde docela nedůvěryhodné. Nakonec teda i druhý test negativní.

Já nevím, ale tak nějak začínám pochybovat, jestli jsou ty testy stoprocentní? Nebo jestli třeba není možné, že je někdo udělá špatně? Nebo někde něco prohodí?

Žádný test není stoprocentní, i PCR testy mají několikaprocentní chybovost.

20.12.2020 23:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

assil napsal(a):
Ono to je i v jiných zemích, že se smí prodávat jen jídlo, smysl je, aby se lidi v obchodech moc nezdržovali.

Já jsem to právě viděla...tuším v Rakousku, v nějaké reportáži. Tak jsem si říkala, jestli někdo neudělal fotomontáž

21.12.2020 06:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dája6 napsal(a):
Holky dělají 😍,
Dája

Manželův obvodní lékař by mu mohl na to něco dát.Já jsem si požádala, a doktorka mi dala ATB. Pomohly. A co mi pomohlo ještě, byl jitrocelový sirup.
Než pochvátá do nemocnice, pokud by se začal dusit, zkuste ještě léčit doma. Držím manželovi pěsti.

21.12.2020 06:12
Dája6

XXX.XXX.236.239

Dobré ránko, hlášení koronavirus 😷
manžel tvrdí, že už je mu lépe, ale nesmí nic dělat jen projít s postele k PC a naspět, tehdy se ani neúnavný a může říct, že je hepi. Pro mě je důležité, že se nejhorší a pomaličku je mu lépe. Snad se to neobrátí.
Já jsem fakt fit, uklízím, vařím, nic necítím.
Psalo se tady o trasování, volala nám oběma hygiena u manžela byla dost důkladná u mě povrchní. Na testy nás oba poslala doktorka, hygiena se jen ujišťovala kdo to byl.
Jo a ještě můj hned dostal antibiotika a na kašel Tusin k tomu Paralen, já nic, já mám samoléčbu 😜. Už jsem domluvena na caniskách příští rok, že si mě všude otestují za což jsem ráda, bojím se o ty moje klienty.
Dája

21.12.2020 06:15
Dája6

XXX.XXX.236.239

Jeeee Sisi děkuji akurát jsem se rozepsala👍.
Dája

21.12.2020 07:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko, hlášení koronavirus 😷
manžel tvrdí, že už je mu lépe, ale nesmí nic dělat jen projít s postele k PC a naspět, tehdy se ani neúnavný a může říct, že je hepi. Pro mě je důležité, že se nejhorší a pomaličku je mu lépe. Snad se to neobrátí.
Já jsem fakt fit, uklízím, vařím, nic necítím.
Psalo se tady o trasování, volala nám oběma hygiena u manžela byla dost důkladná u mě povrchní. Na testy nás oba poslala doktorka, hygiena se jen ujišťovala kdo to byl.
Jo a ještě můj hned dostal antibiotika a na kašel Tusin k tomu Paralen, já nic, já mám samoléčbu 😜. Už jsem domluvena na caniskách příští rok, že si mě všude otestují za což jsem ráda, bojím se o ty moje klienty.
Dája

Tak to je dobře, že to spěje k lepšímu, držím palce, ať se z toho brzy vykřeše ...z ohavy

Sousedky dítě ho má, psala jsem jí, jestli jsou oni v pořádku, jestli ho chytili od něj a odpověděla mi: jo, máme ten hrozný covid, nikomu nic není, jen já mám rýmu a sedíme doma. Všechno je to jedna velká blbost. Není jí ani 40. Psala jsem jí, ať je ráda, že to tak je. Naštvala mě...kamarádka přišla o manžela

21.12.2020 08:37

lesnížínka napsal(a):
Tak to je dobře, že to spěje k lepšímu, držím palce, ať se z toho brzy vykřeše ...z ohavy

Sousedky dítě ho má, psala jsem jí, jestli jsou oni v pořádku, jestli ho chytili od něj a odpověděla mi: jo, máme ten hrozný covid, nikomu nic není, jen já mám rýmu a sedíme doma. Všechno je to jedna velká blbost. Není jí ani 40. Psala jsem jí, ať je ráda, že to tak je. Naštvala mě...kamarádka přišla o manžela

Já jsem se včera dozvěděla, že holčička z 1. třídy ( spolužačka vnučky ) přišla o maminku - zdravotní sestru.
Zůstal jí tatínek a babička. Malou vnučkou to docela otřáslo.( "A to už teď nemá žádnou maminku ?" )
Ono dokud se to netkne osobně, tak je to blbost a rýmička.

21.12.2020 08:57

lesnížínka napsal(a):

Sytý hladovému nevěří.
Tahle nemoc není spravedlivá, někdo si jí ani nevšimne, někdo má rýmu.... a dalšího to zabije!
Ono se to těžko chápe někomu, kdo tím proklouzl bezbolestně. Má holt nasazené růžové brýle.
Možná by mohla zvážit pomoc v nemocnici, za chvíli bude potřeba každá ruka a to, že už to prodělala a nebojí se, je výhodou.

21.12.2020 09:16

Terven napsal(a):
Tak v tomhle případě to asi bude normální, chce to čas.

Já to říkám už dávno: Všechno má svůj čas a nic vám neuteče. Naopak můžete něco zbytečně uchvátat a budete se trápit s komplikacemi dvakrát tak dlouho. Jsem po šesti operacích (a čeká mě sedmá), tak si troufám posoudit.

21.12.2020 09:26

Já to říkám už dávno: Všechno má svůj čas a nic vám neuteče. Naopak můžete něco zbytečně uchvátat a budete se trápit s komplikacemi dvakrát tak dlouho. Jsem po šesti operacích (a čeká mě sedmá), tak si troufám posoudit.

A to všechno v břiše?
To je hrozné, držím vám palce, ať to dobře dopadne.

21.12.2020 09:32

A to všechno v břiše?

Děkuji. Ne ne. Ono to zní hrozně, ale není. Tak různě - vybočený palec, zlomená noha, žlučník, ploténka...V červenci mě čeká meniskus.

21.12.2020 10:26
fikovnice

XXX.XXX.135.250

A to všechno v břiše?

Já 6 břišních operací....

21.12.2020 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Sytý hladovému nevěří.
Tahle nemoc není spravedlivá, někdo si jí ani nevšimne, někdo má rýmu.... a dalšího to zabije!
Ono se to těžko chápe někomu, kdo tím proklouzl bezbolestně. Má holt nasazené růžové brýle.
Možná by mohla zvážit pomoc v nemocnici, za chvíli bude potřeba každá ruka a to, že už to prodělala a nebojí se, je výhodou.

Má něco s ledvinama..

21.12.2020 11:49

fikovnice napsal(a):

Fikovnice, a co myslíte, ty srůsty, může se to opakovat, že? Mám hrůzu z toho, že mně třeba to střevo může prasknout.

21.12.2020 15:39

fikovnice napsal(a):

To já jsem proti tomu břídil.

21.12.2020 16:35

Hlásím, že máme za sebou další bezpříznakový den, tak pořád ještě doufám...

Dneska jsem absolvovala telefonát s paní hygieničkou, tak chudák málem spadla ze židle, když slyšela, že na Zušce se vesele zpívá a hraje na dechové nástroje. Prý je to zakázané.
Co jsem se po tom teď pídila, PES pro školství to má pro 3. stupeň rizika popsané dosti šalamounsky. Některé Zušky to pochopili tak, že zpěv NE, některé se zaštítili tou výjimkou, viz obrázek.

Jen já jsem ted zase ten poctivec, co všechno nahlásil a nyní bude za bonzáka, protože se školou to teď zřejmě bude řešit KHS.

21.12.2020 17:09

Dneska jsem absolvovala telefonát s paní hygieničkou, tak chudák málem spadla ze židle, když slyšela, že na Zušce se vesele zpívá a hraje na dechové nástroje. Prý je to zakázané.
Co jsem se po tom teď pídila, PES pro školství to má pro 3. stupeň rizika popsané dosti šalamounsky. Některé Zušky to pochopili tak, že zpěv NE, některé se zaštítili tou výjimkou, viz obrázek.

Jen já jsem ted zase ten poctivec, co všechno nahlásil a nyní bude za bonzáka, protože se školou to teď zřejmě bude řešit KHS.

Upřímně řečeno, vyznat se v tom, co smíme a co ne, je fakt na palici, zvlášť když to není napsaný jasně....

U nás taky zatím dobrý, už jsme vyhrabali švihadlo.... vypadnout na dva týdny z běhacího tréninku je protivný, budeme muset cvičit doma :)

21.12.2020 17:18

Jsem zapomněla vložit ten obrázek...

Přidejte reakci

Přidat smajlík