Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2020 07:49

Tak kdo bude mít ten 5000. ?

31.12.2020 07:49

31.12.2020 09:50

fikovnice napsal(a):
Já nic online nekupuju, vyjma zvířecích věcí - žrádlo, pelechy, atp. No, ale holt "jiná doba - prodavač vyhazuje hosta!" Tak budu muset i já najet na online nákupy...

Proč ne, online nákupy? Já zase nakupuju online docela často. Oblečení běžně, mrazák pro psa, protože do našeho už se pes se svým masem nevlezl, tablet, noťas, povlečení( zrovna dnes si budu objednávat), přikrývky a mnoho dalšího. Dokonce i nábytek, sedačku, křeslo atd. Boty mám teda asi z eshopu jen dvoje, ale věděla jsem jaké vzít a OK. Co se týká zipů, tak galanterie otevřeno mají.Třeba zrovna v Jysku, jak tu někdo psal, bych si asi povlečení apod. nekoupila. Měla jsem odsud 2 polštáře z paměťové pěny a vůbec se nám na nich dobře nespalo, letěly do koše, škoda peněz, mají tam dost nekvalitní zboží. Já naopak nenávidím lítání po obchodech, jít nakoupit do kauflandu je pro mě stresující zážitek, nechápu lidi, když mají o víkendu volno a jedou v neděli na celý den do nákupního centra, tam si něco dají k jídlu místo oběda a celý den courají mezi regálama. Byla jsem tam párkrát, tak 2 hodiny, pro mě hrúza,děs.

31.12.2020 10:10

....tak kamarádka tězká diabetička s nalezem na srdci a plicich stravila s pozitivní známou nějakou tu dobu návstěvy a dnes ji vyšel negativní test....

31.12.2020 12:45
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč ne, online nákupy? Já zase nakupuju online docela často. Oblečení běžně, mrazák pro psa, protože do našeho už se pes se svým masem nevlezl, tablet, noťas, povlečení( zrovna dnes si budu objednávat), přikrývky a mnoho dalšího. Dokonce i nábytek, sedačku, křeslo atd. Boty mám teda asi z eshopu jen dvoje, ale věděla jsem jaké vzít a OK. Co se týká zipů, tak galanterie otevřeno mají.Třeba zrovna v Jysku, jak tu někdo psal, bych si asi povlečení apod. nekoupila. Měla jsem odsud 2 polštáře z paměťové pěny a vůbec se nám na nich dobře nespalo, letěly do koše, škoda peněz, mají tam dost nekvalitní zboží. Já naopak nenávidím lítání po obchodech, jít nakoupit do kauflandu je pro mě stresující zážitek, nechápu lidi, když mají o víkendu volno a jedou v neděli na celý den do nákupního centra, tam si něco dají k jídlu místo oběda a celý den courají mezi regálama. Byla jsem tam párkrát, tak 2 hodiny, pro mě hrúza,děs.

Aha, tak díky za info stran galantérií! Mmch. ten zip se právě týká mé jediné solidní zimní bundy. Bund mám asi 20, ale tato je nejteplejší a s kapucí, proto mě ten zip tak štve.
Jinak, jsem strašlivý konzervativec, nemám ani internetové bankovnictví, prostě jsem v tomto stará škola... Když to ale nepůjde jinak, holt budu muset přejít i já na online nakupování.

31.12.2020 12:46
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Tak kdo bude mít ten 5000. ?

Včera jsem nad tím přemýšlela a těšila se, že ten 5000. třeba vyjde na mě. Nevyšel. Nevadí!

31.12.2020 12:48
fikovnice

XXX.XXX.134.89

....tak kamarádka tězká diabetička s nalezem na srdci a plicich stravila s pozitivní známou nějakou tu dobu návstěvy a dnes ji vyšel negativní test....

Já jsem taky strávila nějaký čas s pozitivními, dokonce s nemocnými, a testy negativní. Nevíš, o jak dlouhý čas u Tvé kámošky šlo? U mě nejméně o hodinu...

31.12.2020 12:49

fikovnice napsal(a):
Já jsem taky strávila nějaký čas s pozitivními, dokonce s nemocnými, a testy negativní. Nevíš, o jak dlouhý čas u Tvé kámošky šlo? U mě nejméně o hodinu...

...cca 2 hodiny...

31.12.2020 12:51

Já Kaufland od tý doby, co tam měli neomalenou ochranku, nesnáším a nechodím tam.
A co se týká nákupních center, tak to samé, co vy. Vezmu, co potřebuju, a pryč. A pokud vlezu do jednoho obchodu s hadrama a nevyberu si, tak do druhýho už nejdu, prostě odejdu s nepořízenou, nemám na to nervy.

31.12.2020 12:53
fikovnice

XXX.XXX.134.89

...cca 2 hodiny...

Já asi taky ty cca 2 hoďky...postupně...u více pozitivních - jak se ukázalo ex post. Ale já si třeba dezinfikovala ruce, tuším jsem si s dotyčnými ruce nepodávala jako obvykle (šlo o mé příbuzné). A další kontakty byly s těmi mými studenty jak mi začali odpadávat. Ale ti měli respirátor, já "jen" roušku.
Jak už jsem mockrát psala, je to loterie a otázka, kdo si vytáhne toho Černýho Petra.

31.12.2020 12:54

fikovnice napsal(a):
Aha, tak díky za info stran galantérií! Mmch. ten zip se právě týká mé jediné solidní zimní bundy. Bund mám asi 20, ale tato je nejteplejší a s kapucí, proto mě ten zip tak štve.
Jinak, jsem strašlivý konzervativec, nemám ani internetové bankovnictví, prostě jsem v tomto stará škola... Když to ale nepůjde jinak, holt budu muset přejít i já na online nakupování.

Jani, je to jednoduchý, jen se nebát. Dnes už se nakupuje online velice rychle a pohodlně a pokud ti něco nesedí, vrácení má spousta int. obchodů zdarma.

31.12.2020 13:10
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Jani, je to jednoduchý, jen se nebát. Dnes už se nakupuje online velice rychle a pohodlně a pokud ti něco nesedí, vrácení má spousta int. obchodů zdarma.

Víš, já na ten svůj konzervatismus jednou dojedu, jsem v tomto fakt strašná!

31.12.2020 13:10

fikovnice napsal(a):

Taky jsem dost konzervativní, no int. bankovnictví sice mám, ale bundy jen 4, dvě pro sebe do práce, nákupy a 2 psí, které nosím se psem ven. Na co, tolik bund(20), vždyť to ani neunosíte, nejmilejší a nejvíc nošená bude u vás ta s tím rozbitým zipem, plníte si skříně zbytečnýma věcma. Já to nemám ráda, průběžně dělám pořádek ve skříních a oblečení, které jsem neměla více, než půl roku a déle na sobě, buď podaruju nebo bez lítosti vyhodím. U online nákupu dejte pozor odkud budete nakupovat a než něco koupíte, promyslete si, co vlastně chcete a jestli to opravdu potřebujete, pozor na reklamy.

31.12.2020 13:14
fikovnice

XXX.XXX.134.89

Taky jsem dost konzervativní, no int. bankovnictví sice mám, ale bundy jen 4, dvě pro sebe do práce, nákupy a 2 psí, které nosím se psem ven. Na co, tolik bund(20), vždyť to ani neunosíte, nejmilejší a nejvíc nošená bude u vás ta s tím rozbitým zipem, plníte si skříně zbytečnýma věcma. Já to nemám ráda, průběžně dělám pořádek ve skříních a oblečení, které jsem neměla více, než půl roku a déle na sobě, buď podaruju nebo bez lítosti vyhodím. U online nákupu dejte pozor odkud budete nakupovat a než něco koupíte, promyslete si, co vlastně chcete a jestli to opravdu potřebujete, pozor na reklamy.

No, to máte pravdu... Mám oblečení zbytečně moc, to já vím. Ale u mě jde spíš o to, že se neumím zbavovat starého oblečení. Respektive velmi ráda je rozdávám po známých, a rozdala jsem takto "tuny", ale když o něco není zájem, zůstane mi to - je mi líto to vyhodit. Ale chystám se na toto jako na jedno z prvních předsevzetí - vyprázdnit skříně - napytlovat a odvézt na charitu. Stejně musím, neb chci malovat a nikdo se mi s těžkými skříněmi nebude tahat...

31.12.2020 13:15
fikovnice

XXX.XXX.134.89

"bez lítosti vyhodím"...
To je právě to, co se musím naučit...
A máte samozřejmě pravdu, že v současnosti je/byla moje nejoblíbenější ta s tím rozbitým zipem - nosila jsem ji denně.

31.12.2020 13:33

fikovnice napsal(a):

Hele, internetové bankovnictví mám i já, a že jsem jinak 100 let za opicemi, nemaje FB ani chytrý telefon.

31.12.2020 13:37

fikovnice napsal(a):
No, to máte pravdu... Mám oblečení zbytečně moc, to já vím. Ale u mě jde spíš o to, že se neumím zbavovat starého oblečení. Respektive velmi ráda je rozdávám po známých, a rozdala jsem takto "tuny", ale když o něco není zájem, zůstane mi to - je mi líto to vyhodit. Ale chystám se na toto jako na jedno z prvních předsevzetí - vyprázdnit skříně - napytlovat a odvézt na charitu. Stejně musím, neb chci malovat a nikdo se mi s těžkými skříněmi nebude tahat...

Jo, taky jsem dávala oblečení do charity, bylo skoro nové, min. nošené. Vyhodit něco, co se nepoužívá, nejen oblečení, ale např. starou varnou konvici, starý lustr, vázu apod., na mě působí takovým uklidňujícím balzámem na duši, úplně se mi uleví, že prostě něco, co mě tak nějak dusilo zmizlo. Nesnáším zbytečné věci, které už nikdy nebudu používat. Uvidíte, jak se vám uleví, juknete do skříně a hele, tady je ale pořádek a žádný chaos, boží pocit. Můj manžel je pravý opak, já jak jdu přes jeho kůlnu na zahradu, tak trpím. Pro něho pořádek, pro mě bordel. X krát jsem mu říkala, ať si tam uklidí, vyhodí to a tamto, ne, to se může někdy hodit a hotovo. Škoda slov, tak trpím

31.12.2020 13:53

Hele, internetové bankovnictví mám i já, a že jsem jinak 100 let za opicemi, nemaje FB ani chytrý telefon.

Já jsem dostala chytrý telefon na Vánoce, takže teď se učím. Mám na to teď hodně času. Manžel byl zklamaný, že jsem z něj ani moc neměla radost. Spíš mně to teda vyrazilo dech, protože jsem měla za to, že to bez něj ještě nějaký ten rok vydržím.

31.12.2020 14:38

fikovnice napsal(a):
Já asi taky ty cca 2 hoďky...postupně...u více pozitivních - jak se ukázalo ex post. Ale já si třeba dezinfikovala ruce, tuším jsem si s dotyčnými ruce nepodávala jako obvykle (šlo o mé příbuzné). A další kontakty byly s těmi mými studenty jak mi začali odpadávat. Ale ti měli respirátor, já "jen" roušku.
Jak už jsem mockrát psala, je to loterie a otázka, kdo si vytáhne toho Černýho Petra.

...tak tyhle dvě byly bez ochrany...takže opravdu na koho ten černý Petr vyjde...

31.12.2020 14:40

Jo, taky jsem dávala oblečení do charity, bylo skoro nové, min. nošené. Vyhodit něco, co se nepoužívá, nejen oblečení, ale např. starou varnou konvici, starý lustr, vázu apod., na mě působí takovým uklidňujícím balzámem na duši, úplně se mi uleví, že prostě něco, co mě tak nějak dusilo zmizlo. Nesnáším zbytečné věci, které už nikdy nebudu používat. Uvidíte, jak se vám uleví, juknete do skříně a hele, tady je ale pořádek a žádný chaos, boží pocit. Můj manžel je pravý opak, já jak jdu přes jeho kůlnu na zahradu, tak trpím. Pro něho pořádek, pro mě bordel. X krát jsem mu říkala, ať si tam uklidí, vyhodí to a tamto, ne, to se může někdy hodit a hotovo. Škoda slov, tak trpím

...já takhle redukovala v první i druhé vlně corony, hodně se mi ulevo, v malém bytě minimum věcí, kdyby se se mnou cosi stalo, bude vše přehledné pro zbytek rodiny....

31.12.2020 15:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já ani nechápu, jak někdo má moc oblečení...I když si konečně koupím něco nového, nosím pak jen to jelikož, když už jsem si to koupila tak proto, že jsem to hodně chtěla nebo spíš hodně potřebovala...a zbytek visí zbytečně ve skříni. Roky jsem měla jen jednu zimní bundu. Pak dvě, prostože jedna se psy. Postupně nějaké dokoupila a letos jsem napočítala 4 zimní bundy + jeden prošívaný dlouhý kabát. 2 z toho jsou psí, i kabát. Taky kozačky. Celý život jsem měla jedny, letos jsem se rozšoupnula, na jaře koupila ve slevách a teď mám 5 x zimní boty. No na co nevím zima není a stejně nosím jedny psí a jedny slušňácké. Nerozsviním patery boty, abych to pořád musela čistit

31.12.2020 15:51

5x zimní boty? kam s tím a k čemu je to dobré?

moje staré zimní boty se rozlepily na konci jara, tak jsem je vyhodila a nové boty jsem si koupila v říjnu a to jsou moje jediné zimní boty, které zase budou sloužit dokud se nerozpadnou.

k psovi mám letité pohorky, už jsou hrozně ošmajdané a asi je čeká výměna, zase pár za pár.

pak mám jedny boty letní a jedny sandály a jedny lodičky božíhodové ty mi asi vydrží ještě hodně dlouho, nosím je tak 2x do roka.

31.12.2020 16:04

lesnížínka napsal(a):
Já ani nechápu, jak někdo má moc oblečení...I když si konečně koupím něco nového, nosím pak jen to jelikož, když už jsem si to koupila tak proto, že jsem to hodně chtěla nebo spíš hodně potřebovala...a zbytek visí zbytečně ve skříni. Roky jsem měla jen jednu zimní bundu. Pak dvě, prostože jedna se psy. Postupně nějaké dokoupila a letos jsem napočítala 4 zimní bundy + jeden prošívaný dlouhý kabát. 2 z toho jsou psí, i kabát. Taky kozačky. Celý život jsem měla jedny, letos jsem se rozšoupnula, na jaře koupila ve slevách a teď mám 5 x zimní boty. No na co nevím zima není a stejně nosím jedny psí a jedny slušňácké. Nerozsviním patery boty, abych to pořád musela čistit

Já to samé, mně by se to ani nevešlo do skříně. 😀
Zimní boty mám dvoje, jedny do města, jedny do přírody se psy, pak dvoje trekovky a dvoje holínky, ty teď užiju nejvíc. Zimní bundy dvě, jednu do města, jednu do přírody.

31.12.2020 18:33

Já jsem dostala chytrý telefon na Vánoce, takže teď se učím. Mám na to teď hodně času. Manžel byl zklamaný, že jsem z něj ani moc neměla radost. Spíš mně to teda vyrazilo dech, protože jsem měla za to, že to bez něj ještě nějaký ten rok vydržím.

Mně ho naštěstí nikdo pod stromeček nedal

31.12.2020 19:33
Dája6

XXX.XXX.43.8

Mně ho naštěstí nikdo pod stromeček nedal

Mě jo. Jak ráda bych se vrátila k obyč jen telefonovat a SMS. Tohle by mi stačilo. Jen můj, že nejsem fosil🦕, tak ať neblbnu a tak musím mít pomalu na tel. batoh.
Dája

31.12.2020 20:08

Dája6 napsal(a):
Mě jo. Jak ráda bych se vrátila k obyč jen telefonovat a SMS. Tohle by mi stačilo. Jen můj, že nejsem fosil🦕, tak ať neblbnu a tak musím mít pomalu na tel. batoh.
Dája

Přesně tak, ani do kapsy se to nevejde, ach jo.

31.12.2020 20:21
fikovnice

XXX.XXX.134.207

Jo jo, já s Vámi souhlasím, to je jen "něco" ve mně...
A jinak dobrý pocit, když vyhodím zbytečnost, tak ten já dobře znám. Jen - prostě do toho oblečení se pořád nějak ne a ne pustit. Ale pokud dojde na to malování, tak mě to skutečně donutí udělat pořádnou triáž!

31.12.2020 20:24
fikovnice

XXX.XXX.134.207

lesnížínka napsal(a):

No tak třeba bot mám naopak minimum...
A jinak já mám pocit, že jako dárky (narozky, svátek, Vánoce) dostávám v podstatě jen oblečení. Takže za to ani moc já sama nemůžu (to byl pokus svést vinu na někoho jiného ).

OT: Jak se daří Workovi?

31.12.2020 21:23

Jen počkejte, až si na chytrý telefon zvyknete! Budete se sama sobě divit, že jste byla spokojená s tím starým. Má to tak i moje mamka, která přešla na chytrý před pěti lety, v sedmdesáti. Na netu je každý den, má fb, využívå messenger, whatsapp, fotí, posílá fotky.

31.12.2020 21:51
Dája6

XXX.XXX.43.8

Jen počkejte, až si na chytrý telefon zvyknete! Budete se sama sobě divit, že jste byla spokojená s tím starým. Má to tak i moje mamka, která přešla na chytrý před pěti lety, v sedmdesáti. Na netu je každý den, má fb, využívå messenger, whatsapp, fotí, posílá fotky.

Ale na tyhle věcí mám tablet a notebook 💻k tomu foťák tak že tel. je pro mě jen doplněk. Já mám ráda na vše klid a před sebou velkou obrazovku 😜.
Dája

31.12.2020 22:04

Dája6 napsal(a):
Ale na tyhle věcí mám tablet a notebook 💻k tomu foťák tak že tel. je pro mě jen doplněk. Já mám ráda na vše klid a před sebou velkou obrazovku 😜.
Dája

Tak PC, NTB nebo tablet má asi většina zde diskutujících. Plus chytrý mobil. Mobil je ale nejvíc po ruce, pokud člověk nesedí u PC či jiného z vyjmenovaných zařízení.

31.12.2020 22:24

Dívat se na 10cm displej mě teda moc nebere.. on notebook se dá vzít do postele :-)
Všude se mnou chodí. Hodnej.
Megí má velký displej také radši, na telefonu
když jí pustím "volejte Cesara 911", tak hledá ty psy, štěká na mě, kde jako jsou a pak mě chce pokousat, protože jí cpu ten mini obraz pod nos, aby to pochopila, že to je v té krabičce, ale bere to, že si z ní jako utahuji, že pes má 15x10 a nemá nohy,
ale když to pustím na notebooku, tak se aspoň vteřinu do toho displeje dívá,
až pak jde hledat psa k oknu.
Musím pracovat na zachycení.

neverend

31.12.2020 23:23
neverend

XXX.XXX.213.247

V prodejně jsem jen řekl.. Chci něco velkého.😀😀😀

1.1.2021 08:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
No tak třeba bot mám naopak minimum...
A jinak já mám pocit, že jako dárky (narozky, svátek, Vánoce) dostávám v podstatě jen oblečení. Takže za to ani moc já sama nemůžu (to byl pokus svést vinu na někoho jiného ).

OT: Jak se daří Workovi?

Woruška včera skákal a řval na světýlka, jako každoročně, jen to pobíhání bylo jen pár metrů a dneska nevím, jestli se ještě pohne, ocáskem vrtí, ale z boudy neleze - nevadí, mrzne. Boty...právě se mi stalo, že se mi kozačky doslova rozpadly v jdene den a musela jsem si koupit narychlo první, co byly k dispozici(a líbili se mi, ale byly na můj vkus dost drahé) protože jsem byla najednou bez zimních bot. Takže teď jsem si nasyslila. Mám nízké, vysoké a černé na pohřby, které jinak asi nosit nebudu - černou nenosím.

1.1.2021 10:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, to na tom budeme podobně. Taky nemám chytrej telefon, ani ne z důvodu, že bych se mu tolik bránila, ale proto, že ten hloupej pořád funguje a já mám zábrany zbavovat se funkčních věcí.
Nicméně už opravdu hodně potřebuju whatsapp, bez něj jsem mimo - v práci mají kolegyně skupinu beze mě - pořád jim vyhrožuju, že po Novým roce si ten telefon koupím a už mě nebudou moci ve skupině pomlouvat
Stejně tak jsem vyřazená z noseworkový skupiny...ale mám to podobně - vím, že ten telefon prostě potřebuju, je to nutnost, ale coby dárek pod stromečkem mě nepotěší, poněvadž mě čeká namáhání mozkových závitů a to bolí

1.1.2021 10:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo a k houbičkám na nádobí - u nás v Albertu už asi někdo řekl soudruhům, že udělali chybu, takže už jsou dostupné.

1.1.2021 10:49

whatsapp je i na PC, hangouts taky a spousta dalších
https://www.whatsapp.com/download/?lang=cs

1.1.2021 11:29

Dája6 napsal(a):
Dája

Mám doma podobnýho manžela.... taky mi ho asi před dvěma lety nadělil pod stromek a to i přesto, že ví, že mi tyhle telefony na běžný provoz nevyhovují.
No telefon se mi válí tady na okně, protože pořád používám ten tlačítkový....chytrej používám defakto jen jako foťák a teda přznám se, že ani takhle mi to moc nevyhovuje a uvažuju o tom, že se vrátím nazpět k digitálnímu foťáku.

Navíc bytostně nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí....když ví, že něco NECHCI a stejně mi to dá, protože je přesvědčenej, že si zvyknu a ještě budu ráda, že mi "otevřel oči".......no dovedete si představit, jak to vypadalo pod stromečkem.....na jednu stranu vím, že každý kdo dává dárky je dává s tím, aby tomu druhému udělal radost na druhou stranu jsem měla pěknej vztek.....

1.1.2021 12:03

tak mi si natvrdo "chytrouše" nedovolili pod stromeček dát (když jsme navíc zrušili dárky), ale jemně mi podstrčili starý synovy přítelkyně, ať si vyzkouším, jestli bych ho nervově zvládla.......

1.1.2021 12:34

Mám doma podobnýho manžela.... taky mi ho asi před dvěma lety nadělil pod stromek a to i přesto, že ví, že mi tyhle telefony na běžný provoz nevyhovují.
No telefon se mi válí tady na okně, protože pořád používám ten tlačítkový....chytrej používám defakto jen jako foťák a teda přznám se, že ani takhle mi to moc nevyhovuje a uvažuju o tom, že se vrátím nazpět k digitálnímu foťáku.

Navíc bytostně nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí....když ví, že něco NECHCI a stejně mi to dá, protože je přesvědčenej, že si zvyknu a ještě budu ráda, že mi "otevřel oči".......no dovedete si představit, jak to vypadalo pod stromečkem.....na jednu stranu vím, že každý kdo dává dárky je dává s tím, aby tomu druhému udělal radost na druhou stranu jsem měla pěknej vztek.....

Pod poslední odstavec se podepisuji.

1.1.2021 13:09

tak mi si natvrdo "chytrouše" nedovolili pod stromeček dát (když jsme navíc zrušili dárky), ale jemně mi podstrčili starý synovy přítelkyně, ať si vyzkouším, jestli bych ho nervově zvládla.......

No můj manžel je telefonový maniak a za mě jako za konzervu s tlačítkovým, se tak nějak stydí.

Vtipný bylo, když nám teď v práci měnili služební mobil...měli jsme tlačítkový a teď máme chytrý....tak mi volal do práce na služební, abych ho prý musela zvedat....on totiž doufá, že teprve teď zjistím, jaký je to žůžo dobrodrůžo.

No já se považuju za docela klidného člověka....Sára mě naučila a u Giny si taky nemůžu dovolit být prchlivá, ale chytrerýmu mobilu, který bych používala by hrozilo rozšlapání.

Já mám i tablet takovej ten kombinovanej s klávesnicí....prostě mi nevyhovují dotykové disleje, ale zato kombinace dotykáče s klávesnicí je super.

1.1.2021 13:16

whatsapp je i na PC, hangouts taky a spousta dalších
https://www.whatsapp.com/download/?lang=cs

tak si to zkuste stahnout do pc bez telefonu

1.1.2021 13:30
Terven

XXX.XXX.110.191

No můj manžel je telefonový maniak a za mě jako za konzervu s tlačítkovým, se tak nějak stydí.

Vtipný bylo, když nám teď v práci měnili služební mobil...měli jsme tlačítkový a teď máme chytrý....tak mi volal do práce na služební, abych ho prý musela zvedat....on totiž doufá, že teprve teď zjistím, jaký je to žůžo dobrodrůžo.

No já se považuju za docela klidného člověka....Sára mě naučila a u Giny si taky nemůžu dovolit být prchlivá, ale chytrerýmu mobilu, který bych používala by hrozilo rozšlapání.

Já mám i tablet takovej ten kombinovanej s klávesnicí....prostě mi nevyhovují dotykové disleje, ale zato kombinace dotykáče s klávesnicí je super.

Jo, tablet mám taky, dotykovej a jako nouzovka dobrý, když potřebuju být online. Ale písemně komunikuju jenom nejnutněji, strašně mně to dotykové psaní nevyhovuje, text mi trvá třikrát tak dlouho, pořád mažu, opravuju - na ještě menším mobilu si to vůbec neumím představit.
Na PC jsem jako doma, tablet mi vůbec nevyhovuje, věčně omylem něco stahuju, pořád mám pocit, že těch funkcí na něm ovládám minimum. Ale zatím jsem ho nerozšlapala, no...

neverend

1.1.2021 13:47
neverend

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/QugooaNRnsk

V telefonu lze mít dnes skoro vše. Umí mnoho věcí, ale zároveň je to také dokonalý nástroj ke krádeži identity, soukromí a svobody.

1.1.2021 13:52

tak si to zkuste stahnout do pc bez telefonu

Tak odsud teda, máte pravdu, je potřeba jednou naskenovat kód,
ale jde mít v pc Bluestacks..
Každopádně já třeba nevím, na co ta aplikace je :-) ale já toho nevím hodně..
Nenávidím techniku, dotyková zařízení, absolutně nechápu, jak někdo může napsat smysluplnou větu na displeji 10 cm a ještě ty věty skládat celý den a celou noc?
Jsem stará.

1.1.2021 13:56

Já měla taky tablet, některý aplikace prostě na PC nejedou, třeba Zásilkovna, ale v létě mně ho psi shodili ze stolu a rozbil se. Novej foťák jsem taky potřebovala, mám cca 12 let Olympus a pomalu odchází a fotky taky už nejsou nic moc. Takže na něco ten chytrý mobil určitě využiju, to zas jo.

1.1.2021 14:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Já měla taky tablet, některý aplikace prostě na PC nejedou, třeba Zásilkovna, ale v létě mně ho psi shodili ze stolu a rozbil se. Novej foťák jsem taky potřebovala, mám cca 12 let Olympus a pomalu odchází a fotky taky už nejsou nic moc. Takže na něco ten chytrý mobil určitě využiju, to zas jo.

No, právě...já mám digitální foťák Canon, už má léta a zjišťuju, že mnohem lepší a ostřejší fotky fotí dcera mobilem.

1.1.2021 14:51

neverend napsal(a):
https://youtu.be/QugooaNRnsk

V telefonu lze mít dnes skoro vše. Umí mnoho věcí, ale zároveň je to také dokonalý nástroj ke krádeži identity, soukromí a svobody.

Byli jsme na pivě ( v době, kdy se náhodou mohlo ). Ještě než jsme došli domů, měl kolega na svém chytrém telefonu otázku : "Jak se vám dnes v ....... líbilo, byli jste spokojeni? "
Chytrý telefon mi nesmí do baráku !

1.1.2021 14:57

Byli jsme na pivě ( v době, kdy se náhodou mohlo ). Ještě než jsme došli domů, měl kolega na svém chytrém telefonu otázku : "Jak se vám dnes v ....... líbilo, byli jste spokojeni? "
Chytrý telefon mi nesmí do baráku !

Jo, to mně taky vadí a hodně. Ale to máte úplně stejný, když platíte kartou. Já si na to tak zvykla, z pohodlnosti, že se to teď marně snažím odnaučit. A to stejný je to s googlem, ten nás sleduje na každým kroku a obávám se, že člověk už se tomu snad ani nemůže vyhnout.

1.1.2021 14:58

" za mě jako za konzervu s tlačítkovým, se tak nějak stydí".

Tak to já jsem byla na svou kultovní, asi 15 let starou, Nokii patřičně hrdá. Bohužel dosloužila a tak jsem pořídila jakýsi hybrid, sice má display, ale ovládá se tlačítky.
Nic moc a každou chvíli dobíjím, zatímco stařenku jsem dobíjela sem tam zhruba za 10 dní.

1.1.2021 15:00
fikovnice

XXX.XXX.135.148

Tak to já jsem byla na svou kultovní, asi 15 let starou, Nokii patřičně hrdá. Bohužel dosloužila a tak jsem pořídila jakýsi hybrid, sice má display, ale ovládá se tlačítky.
Nic moc a každou chvíli dobíjím, zatímco stařenku jsem dobíjela sem tam zhruba za 10 dní.

Tak moje teta má dodnes funkční nesmrtelnou Nokii 3310! Nejlepší telefon všech dob, co ten vydržel...

1.1.2021 15:12

fikovnice napsal(a):
Tak moje teta má dodnes funkční nesmrtelnou Nokii 3310! Nejlepší telefon všech dob, co ten vydržel...

Vydržel skoro všechno a kdyby fungoval, nikdy bych ho neodložila. Dělají teď nově "vylepšené", duální, ale určitě už to nebude On.
A to nemluvím o přehlednosti : kontaktů, zpráv, hovorů, kalendáře...... Prostě v jednoduchosti je krása.

1.1.2021 15:16
fikovnice

XXX.XXX.135.148

Vydržel skoro všechno a kdyby fungoval, nikdy bych ho neodložila. Dělají teď nově "vylepšené", duální, ale určitě už to nebude On.
A to nemluvím o přehlednosti : kontaktů, zpráv, hovorů, kalendáře...... Prostě v jednoduchosti je krása.

Jj, já jsem u svého chytrého telefonu za cca 4 roky vlastnictví neobjevila funkci Upomínky...

1.1.2021 15:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):

Konstruktéři této Nokie nepočítali s tím, že by na něj stoupnul kůň. Jako ještě žil, ale některá tlačítka nefungovala. Moc mě to mrzí. Mám teď jakýsi "chytrý" telefon. Je tak chytrý, že jen přihlášení si promýšlí stejnou dobu, než já ujdu 500 metrů.
Je ale pravda, že kdyby mě někdo přepadl, tak ho tím telefonem klidně umlátím, jak je festovní, je totiž outdoorový.

1.1.2021 15:40

Mně přijde zajímavé, že na chytrý mobilní telefon musím mít batoh :-)
Nebo že na výměnu baterie potřebuji fén, dva šroubováky, tyčku od nanuku, oboustrannou lepicí pásku, dvě hodiny a svatou trpělivost.
A že vydrží rok dva tři a konec. A když vydrží přístroj, systém bude zastaralý.
Vrchol ekologie, tenhleten vynález.

1.1.2021 15:47

fikovnice napsal(a):
Jj, já jsem u svého chytrého telefonu za cca 4 roky vlastnictví neobjevila funkci Upomínky...

Protože se jmenuje Úkoly :-)
Si dělám legraci. Nebo Kalendář. Nebo.. mám jednu ikonu, která má pod sebou úkoly, poznámky, hlasové úkoly, značky..v kalendáři také jdou dělat připomínky.. a v životě jsem z toho nepoužila ani nic.
Co to máte za blbý telefon?
Musíte se zeptat toho nenáviděného gůgla - android (číslo dosaďte, jaký máte) kde jsou upomínky?
A on Vám to řekne.
On ví vše.
Kromě toho, kdy tenhle vir odtáhne.

1.1.2021 15:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Moje tlačítková Nokie se nabíjela už každý den, mizla jí obrazovka apod. takže: pojď si vybrat nový mobil. O tom, že bych si pořídila chytrý, nemlže být řeč, to je do zahrady tůze nepraktická věc. Tenhle mi padá z kapsy kolikrát...nebudu si pořizovat ještě tašku na mobil. Takže jsem nakráčela do prodejny, že chci ten co mám, ale nový. Osazenstvo zamdlévalo ale pán:áno, máme, je trošku vylepšený. Můj muž: a kupuje to ještě někdo? ,,Ale ano, tak jeden za měsíc si nějaký důchodce koupí." Já nadšená, že mám stejný mobil (bílý...teď ještě ) doma do toho vlezu...a od té doby kurv.ju, protože on je sice tlačítkový, ale jinak ta grafika, ty funkce, či jak to nazvat, se nápadně podobají těm, co mají na chytrém telefonu a co tam bytostně nesnáším. Všechno překombinované. Smajlíky jen nějaké základní čurapáky podivné...zbytek si mám asi někde stáhnout, nejsem připojená, takže těžko. Ano, chytrý mužův starší mi tu taky pořád leží na stolku a jen s ním příležitostně fotím.

1.1.2021 15:53
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Si dělám legraci. Nebo Kalendář. Nebo.. mám jednu ikonu, která má pod sebou úkoly, poznámky, hlasové úkoly, značky..v kalendáři také jdou dělat připomínky.. a v životě jsem z toho nepoužila ani nic.
Musíte se zeptat toho nenáviděného gůgla - android (číslo dosaďte, jaký máte) kde jsou upomínky?
A on Vám to řekne.
On ví vše.

A nebo si je prostě stáhnout. Proto ten chytrý že jo 😄

1.1.2021 16:29

Nokia 3310 byla nej....donedávna používala moje mamka...a to nebyla zdaleka nová, byla taky letitá. Jednou za 3-4 roky se vyměnila baterie, aby zase vydržela týden.
Pak už teda na to špatně viděla, tak jsem jí pořídila takovej ten důchodcovskej s velkými písmeny.

Jinak myslím, že jsem taky kultovní s motorolou RAZR V8....tyhle telefony už používám léta letoucí a naprostá spokojenost, tak proč to měnit....dokud budou k mání.

1.1.2021 17:03

Nokia 3310 byla nej....donedávna používala moje mamka...a to nebyla zdaleka nová, byla taky letitá. Jednou za 3-4 roky se vyměnila baterie, aby zase vydržela týden.
Pak už teda na to špatně viděla, tak jsem jí pořídila takovej ten důchodcovskej s velkými písmeny.

Jinak myslím, že jsem taky kultovní s motorolou RAZR V8....tyhle telefony už používám léta letoucí a naprostá spokojenost, tak proč to měnit....dokud budou k mání.

Ale dyť to máte luxusní moderní V8 :-) moje matka furt V3, už je mají asi jen na aliexpress.
Mám 10 let starý mobil s tlačítky a je chytrý úplně nejvíc, vypne se, když chci mít klid (asi mu chcípá baterka) :-)

1.1.2021 17:08

Andrýsek3 napsal(a):
A nebo si je prostě stáhnout. Proto ten chytrý že jo 😄

Tak člověk očekává, že když to měla nokia 3310, tak model o 20 let a dvacet tisíc později to bude mít taky :-)
Zvlášť, když si můžete stahovat programy do myčky a pračky.
A do sušičky, aby se pak usušily.
Už jsem byla v pokušení koupit si místo chcíplé konvičky Xiaomi konvičku, to jí totiž můžete z mobilu zavolat, aby vařila na tuhle teplotu a prozvonila Vás, až dovaří.
Ale ještě počkám, až bude umět dojít do krámu pro kafe, namlít ho, uvařit a donést ke stolku.

1.1.2021 17:24

Ale dyť to máte luxusní moderní V8 :-) moje matka furt V3, už je mají asi jen na aliexpress.
Mám 10 let starý mobil s tlačítky a je chytrý úplně nejvíc, vypne se, když chci mít klid (asi mu chcípá baterka) :-)

No měla jsem i pár V3, ale teď tu poslední, co mi kupoval syn, tak přišel takovej bakeliiťák...po roce tomu odešel display..

1.1.2021 17:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak telefony probrány a teď zase k věci

1.1.2021 18:02

fikovnice napsal(a):

Jo jo, když jsem si kupovala svůj současný (tlačítkový) mobil, tak jsem odmávla všechny funkce, které mi úslužný prodavač nabízel. Jediné, co mě zajímalo - hlavně, aby to umělo upomínky!

1.1.2021 18:09

Přiznám se, že jsem stavem mobilů mezi místními diskutérkami překvapená. Vůbec by mě nenapadlo, že je vás tu tolik s "hloupým" telefonem, a vůbec jsem nečekala důvody, které tu padly. Čekala bych to jinde a ne na internetové diskuzi, a ne u lidí, kteří nejsou v seniorském věku.

1.1.2021 18:26

Přiznám se, že jsem stavem mobilů mezi místními diskutérkami překvapená. Vůbec by mě nenapadlo, že je vás tu tolik s "hloupým" telefonem, a vůbec jsem nečekala důvody, které tu padly. Čekala bych to jinde a ne na internetové diskuzi, a ne u lidí, kteří nejsou v seniorském věku.

Vyzkoušela jsem obé a hlavní důvod proč zůstávám u tlačítkového telefonu je, že pro to, co s telefonem dělám...telefonování a sms...je tlačítková telefon pro mě rychlejší a velmi pohodlně ho ovládám jednou rukou a prakticky poslepu, protože vím, kde je které tlačítko.
To samý u sms, rychleji prostě píšu na tlačítkovém, než na dotykové klávesnici.
Další důvod je skladnost...telefon je prostě malý.

A další důvod je, že funkce chytrého telefonu nevyužiju, defakto se pohybuju mezi pořítačem v práci a notebookem doma a obrazovka je prostě obrazovka....ještě nikdy jsem si neřekla "sakra, teď by se mi hodil chytrej telefon"

To asi není o tom, že bych byla až taková konzerva...naopak vše co mi ušetří šas kvituju s povděkem, nové technologie, které mi usnadní život příjmám s nadšením....viz scanery v Globusu, nemusím u kasy vyndavat zboží na pás a pak zase do vozíku, jakože juchůůů, to by mělo být všude.
Ale chytrý telefon pro můj styl života nemá žádná pozitiva a sociální jistoty, ba právě naopak.

Já zase třeba nepochopím, že někdo řekne, že díky tomu, že má tak chytrej telefon, tak nepotřebuje třeba noťas, protože jeho telefon všechno zvládne...já bych byla bez noťasu, jak bez ruky.

Edit:
ještě k těm scanerům v globusu....už si nemusíte brát scaner, můžete na to použít přes apku svůj chytrý telefon...ale upřímně, když si vezmu scaner, tak mám na něj na vozíku držák a beru ho do ruky jen ve chvíli, kdy chci načíst zboží....dělat tohle s chytrým telefonem mi přijde méně praktické, protože defakto celý nákup ho musím mít v ruce a nebo neustále tahat z kapsy a nebo kabelky.
Takže to, že chytrý telefon něco umí neznamená, že je to i praktické.

1.1.2021 18:37

Mám chytrý telefon s tlačítky, teda dva, jednomu je 11 let a druhému 8,
ten mladší má i dotykový displej (hned rozflákaný na poli se psem), ale zároveň má i tlačítka.
Do které kategorie spadám? :-)
Mám tam i word, ale stejně mě třeba ve vlaku ani nenapadne to zapínat, abych tam něco psala.. minipísmenka na lesklém displeji, moc zdravé mi to přijde.
Notebook váží 1,4kg, vydrží na baterii 10 hodin při obvyklé práci.. a má tlačítka :-)
Svítící!
Jo a ty moje telefony jsou tak chytré, že když mi někdo volá, tak ho slyším v tom notebooku :D
Ntb si vezmu s sebou, když tam plánuji pracovat. Jinak bych nejradši zahodila i telefon,
ale tak mám, no, ale jenom na to, aby mi někdo zavolal, a od té doby, co zrušili budky, tak 158..
Nikdy mě nenapadne venku vytáhnout telefon a jít na fb, jak lidé chodí celé dny s hlavou do mobilu.. chodím ven, abych si od toho odpočinula a mám psa, to je lepší koukat na psa.

Zpráva dne: řidiči ucpali Deštné v Orl. horách.
Co jste tam jeli dělat?

1.1.2021 18:39

to já teda chytrý telefon mám

používám volání, sms, hodiny, budík, baterku, foťák a waze.

na srandy jako internet, videa a podobně mám notebook. větší obrazovka a hlavně klávesnice

1.1.2021 18:43

to já teda chytrý telefon mám

používám volání, sms, hodiny, budík, baterku, foťák a waze.

na srandy jako internet, videa a podobně mám notebook. větší obrazovka a hlavně klávesnice

Tak pozor...baterka je teda jediná funkce, co je opravdu k nezaplacení a na tlačítkovém telefonu by bodla...

1.1.2021 18:48

Vyzkoušela jsem obé a hlavní důvod proč zůstávám u tlačítkového telefonu je, že pro to, co s telefonem dělám...telefonování a sms...je tlačítková telefon pro mě rychlejší a velmi pohodlně ho ovládám jednou rukou a prakticky poslepu, protože vím, kde je které tlačítko.
To samý u sms, rychleji prostě píšu na tlačítkovém, než na dotykové klávesnici.
Další důvod je skladnost...telefon je prostě malý.

A další důvod je, že funkce chytrého telefonu nevyužiju, defakto se pohybuju mezi pořítačem v práci a notebookem doma a obrazovka je prostě obrazovka....ještě nikdy jsem si neřekla "sakra, teď by se mi hodil chytrej telefon"

To asi není o tom, že bych byla až taková konzerva...naopak vše co mi ušetří šas kvituju s povděkem, nové technologie, které mi usnadní život příjmám s nadšením....viz scanery v Globusu, nemusím u kasy vyndavat zboží na pás a pak zase do vozíku, jakože juchůůů, to by mělo být všude.
Ale chytrý telefon pro můj styl života nemá žádná pozitiva a sociální jistoty, ba právě naopak.

Já zase třeba nepochopím, že někdo řekne, že díky tomu, že má tak chytrej telefon, tak nepotřebuje třeba noťas, protože jeho telefon všechno zvládne...já bych byla bez noťasu, jak bez ruky.

Edit:
ještě k těm scanerům v globusu....už si nemusíte brát scaner, můžete na to použít přes apku svůj chytrý telefon...ale upřímně, když si vezmu scaner, tak mám na něj na vozíku držák a beru ho do ruky jen ve chvíli, kdy chci načíst zboží....dělat tohle s chytrým telefonem mi přijde méně praktické, protože defakto celý nákup ho musím mít v ruce a nebo neustále tahat z kapsy a nebo kabelky.
Takže to, že chytrý telefon něco umí neznamená, že je to i praktické.

...ještě nikdy jsem si neřekla "sakra, teď by se mi hodil chytrej telefon"

Taky pracuji na NTB, další NTB mám doma, ale situace, kdy se mi hodilo, že si můžu vyhledat informace na netu přes mobil, bych nespočítala. Kdykoliv si cokoliv vyfotit v dobré kvalitě taky není k zahození (otvírací doba obchodu, stav elektroměru, něco zajímavého,...).
Neříkám, že je chytrý telefon univerzál na vše (viz vámi popsaná appka globusu), souhlasím s tím, že oproti tlačítkovému je velký a neskladný, ale pro mě jeho přednosti převyšují nedostatky.

1.1.2021 18:50

Tak pozor...baterka je teda jediná funkce, co je opravdu k nezaplacení a na tlačítkovém telefonu by bodla...

Já mám tlačítkový telefon s baterkou.

1.1.2021 18:55

Taky pracuji na NTB, další NTB mám doma, ale situace, kdy se mi hodilo, že si můžu vyhledat informace na netu přes mobil, bych nespočítala. Kdykoliv si cokoliv vyfotit v dobré kvalitě taky není k zahození (otvírací doba obchodu, stav elektroměru, něco zajímavého,...).
Neříkám, že je chytrý telefon univerzál na vše (viz vámi popsaná appka globusu), souhlasím s tím, že oproti tlačítkovému je velký a neskladný, ale pro mě jeho přednosti převyšují nedostatky.

O tom to prostě je.....an ne o tom, že je člověk konzerva, ale o tom, jestli nějaké zařízení a technologii využije....jestli mu usnadní každodenní život.
Třeba můj manžel dělá přes chytrý telefon defakto všechno a nechápe, že já bez něj můžu existovat, ale já žiju jinak a to co potřebuje on já nepotřebuju.

V kabelce často tahám i svůj chytrý telefon a to z jediného důvodu ...abych při každé příležitosti mohla eventuelně ukázat jakou mám doma pasteveckou krasavici....a ještě se mi fakt nestalo, že bych ho potřebovala vytáhnout kvůli něčemu jinému, všechno opravdu řeším přes počítač.

1.1.2021 19:02

Mně se třeba hodí, že teď budu mít všechno takzvaně v jednom...foťák, messenger a všechny aplikace, který jsem měla na tabletu. Ale rozhodně nebudu do toho krámu čumět furt jak jiní lidi, kteří se nějak zapomínají spolu bavit. Vidím to třeba v autobuse a nebo ve vlaku a to pípání mě dost rozčiluje. Koho to zajímá, že někdo zrovna musí hrát hru a musí to poslouchat celý vagón.

1.1.2021 19:11

Mně se třeba hodí, že teď budu mít všechno takzvaně v jednom...foťák, messenger a všechny aplikace, který jsem měla na tabletu. Ale rozhodně nebudu do toho krámu čumět furt jak jiní lidi, kteří se nějak zapomínají spolu bavit. Vidím to třeba v autobuse a nebo ve vlaku a to pípání mě dost rozčiluje. Koho to zajímá, že někdo zrovna musí hrát hru a musí to poslouchat celý vagón.

Nemusíte do toho furt čumět. 😉😀😀

Ad pískání, tedy zvuky mobilu - dají se vypnout.

Neregistrovaný uživatel

1.1.2021 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Ja byhc bez mobilu bejt nemohla. V oraci si na tom ctu knizky kdyz se nejede. Slouzi to jako kamera fotak. Na cestach na tom sleduju filmy,. Mam sice notas a přítel stolak ale nepotrebuju bejt na netu x hodin v kuse a kvuli tem par chvilkam jako mrknuti na ifaunu, projeti inzerce na hady, krafani s kamoskou prubezne kdyz mame ktera jak zrovna cas se mi nechce furt behat k pc nebo zabrat pulku stolku u gauce notasem. Nehlede na to ze kvuli haveti mi temer nonstop nekdo pise takze predstava pul dne u pc je desiva.
Takhle jdu cistit vezmu mobila do hadarny a pohoda atd.
Priznavam ze na kvalitni mobil si potrpim. A kvalitni pc. Tam ale nemam az tak silene naroky na vykon neb na tom obcas zahraju starší hru (na nove mam konzoli ps) nicmene mobil musi byt topka.
Co se tyce rozbitelnosti. Mela jsem ho cela leta u koni, ted u haveti hadu, v práci ho mam taky u sebe. Padali mi a doted pada furt, nespocitala bych kolikrat současnej odskakal po dlazdickach. Kolikrat byvalej slitnul u kone ktery ho prislap nebo nacut nebo jen spadl z vetsi vysky.
Prezili vsecky. Staci to ochranne sklo a armor (pozor ne army) obal z aliexpresu. Telefon je pak prakticky nesmrtelny.
Ten současný prezil i parminutove ozirani papousky.
Holt kazdy to mame jinak a dikybohu ze se da najit pro kazdeho vhodný přístroj 😊🙂

1.1.2021 19:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Včera jsem zjistila, že na něm mám taktéž baterku Zjistila jsem to, protože najednou svítil a trvalo asi 10 minut, než jsme přišli na to, čím se to vypíná. Teda muž, já jsem s tím po druhém pokusu švihnula, já na takové blbosti nemám nervy.

1.1.2021 19:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Já taky.

1.1.2021 20:00

Nemusíte do toho furt čumět. 😉😀😀

Ad pískání, tedy zvuky mobilu - dají se vypnout.

Já to vím, že se dají vypnout. Sama to vypnutý mám a na poslech hudby používám sluchátka. Jenže ve vlaku jezdí lidí, kterým je to fuk, že to někomu vadí. A je jich čím dál víc.

1.1.2021 20:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Nenápadně stočím řeč zpět ke koronaviru - je to k neuvěření, ale nemůžu nikde dohledat, kolik dnů zpátky hygienu zajímají vaše kontakty, jste-li covid pozitivní...

1.1.2021 20:12

Terven napsal(a):
Nenápadně stočím řeč zpět ke koronaviru - je to k neuvěření, ale nemůžu nikde dohledat, kolik dnů zpátky hygienu zajímají vaše kontakty, jste-li covid pozitivní...

Myslím, že 5, delší než 15 minut a z oka do oka.

1.1.2021 20:15

Terven napsal(a):

Pouhé dva dny, kontakt delší než 15 minut na vzdálenost kratší než 2 metry ....

1.1.2021 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Pouhé dva dny, kontakt delší než 15 minut na vzdálenost kratší než 2 metry ....

Tak to jsem si myslela, dík

1.1.2021 21:43

2 dny před vypuknutím příznaků

1.1.2021 21:44
GAELLE

XXX.XXX.66.235

u nás pes 99 bodů. Hezký nový rok všem.

1.1.2021 21:52
fikovnice

XXX.XXX.134.230

fikovnice napsal(a):

Edit: Mojí mamce tahle Nokia 3310 taky vydržela neskutečně dlouho, pak ji tuším "utopila". Tak jsem jí koupila 3410, funkce téměř totožné, designově jen malé změny, a přesto vydržela podstatně kratší dobu a byla víc poruchová! Prostě ta 3310 - tomu říkám fakt Vynález! I mně vydržela strašně dlouho, všichni ze mě prču, že proč mám jako pořád "cihlu", a já si stála za tím, že jej budu mít, dokud mi vydrží a bylo m i faaakt úplně šumák, nejsem cool a trendy ... A taky všechny ty, co přišly po Nokii, tak měly výdrž tak MAX. 4 - 5 let...

1.1.2021 21:56
fikovnice

XXX.XXX.134.230

A on Vám to řekne.
On ví vše.

Ale jo, "Megííí", jasně, že tam někde ty Upomínky - předpokládám - jsou. Ale já je prostě intuitivně hledala a nenašla...
Jo a jinak mám "Jágra" - HUAWEI, typ nevím Ypsilon 6 (? možná), ale já to fakt nějak neprožívám. Koupila jsem ten stejný, co si tehdy koupila kámoška a řekla mi, že je s ním spokojená. Abych si četla recenze a tak, to mě prostě u elektroniky nebaví. Vlastně to vždy dělám tak, že si pořídím něco, co má někdo z mých známých a vím, že kdyby to byl jo šmejd, tak že by mi to dotyčný řekl.

1.1.2021 21:57

GAELLE napsal(a):
u nás pes 99 bodů. Hezký nový rok všem.

Dneska ve zprávách říkali, že na Chomutovsku se virus šíří nejpomaleji z celé republiky. .....tak doufám, že to není způsobeno jen tím, že lidi nechodí na testy...

1.1.2021 21:58
fikovnice

XXX.XXX.134.230

lesnížínka napsal(a):
Moje tlačítková Nokie se nabíjela už každý den, mizla jí obrazovka apod. takže: pojď si vybrat nový mobil. O tom, že bych si pořídila chytrý, nemlže být řeč, to je do zahrady tůze nepraktická věc. Tenhle mi padá z kapsy kolikrát...nebudu si pořizovat ještě tašku na mobil. Takže jsem nakráčela do prodejny, že chci ten co mám, ale nový. Osazenstvo zamdlévalo ale pán:áno, máme, je trošku vylepšený. Můj muž: a kupuje to ještě někdo? ,,Ale ano, tak jeden za měsíc si nějaký důchodce koupí." Já nadšená, že mám stejný mobil (bílý...teď ještě ) doma do toho vlezu...a od té doby kurv.ju, protože on je sice tlačítkový, ale jinak ta grafika, ty funkce, či jak to nazvat, se nápadně podobají těm, co mají na chytrém telefonu a co tam bytostně nesnáším. Všechno překombinované. Smajlíky jen nějaké základní čurapáky podivné...zbytek si mám asi někde stáhnout, nejsem připojená, takže těžko. Ano, chytrý mužův starší mi tu taky pořád leží na stolku a jen s ním příležitostně fotím.

"čurapáky"...

1.1.2021 22:04
fikovnice

XXX.XXX.134.230

Souhlas, baterka svítí suprově, zrovna jsem před chvílí koukala, kde mám děravej výfuk u auta neb to vypadá, že jsem si auto schválně vytunila, aby "prdělo" jak F1! Teda svítí logicky, pokud mám nabitej dobře mobil. Jinak nabíjení - minimálně á 3 dny. Staré tlačítkové vydržely snad i víc než týden.

1.1.2021 22:12

Terven napsal(a):

Chtějí kontakty 5 dní zpětně od pozitivního testu. Na covid portálu se píše, že toto platí u bezpriznakovych osob, u lidí s příznaky by to mělo být zpětně až do -2 dne před začátkem příznaků.

1.1.2021 22:18

Dneska v noci umřel na covid manžel dceřiny kamarádky. Brali se na podzim, po pár měsících manželství je z ní vdova.
Bylo mu kolem 30. Ten virus je pěkná svině, lidi, opatrujte se a nepodceňujte ho.

1.1.2021 22:26

fikovnice napsal(a):
Edit: Mojí mamce tahle Nokia 3310 taky vydržela neskutečně dlouho, pak ji tuším "utopila". Tak jsem jí koupila 3410, funkce téměř totožné, designově jen malé změny, a přesto vydržela podstatně kratší dobu a byla víc poruchová! Prostě ta 3310 - tomu říkám fakt Vynález! I mně vydržela strašně dlouho, všichni ze mě prču, že proč mám jako pořád "cihlu", a já si stála za tím, že jej budu mít, dokud mi vydrží a bylo m i faaakt úplně šumák, nejsem cool a trendy ... A taky všechny ty, co přišly po Nokii, tak měly výdrž tak MAX. 4 - 5 let...

Já doteď měla jen Nokie, jen nemůžu dohledat číslo té poslední...podobná jako 230, ale menší display, na fotky to nebylo. Před 5 lety jsem s ní zmokla v šíleném lijáku cestou z Kašperku, už jsem si myslela, že umře, ale nakonec jsem ji vysušila a sloužila dál. Nesmrtelná babča.

1.1.2021 22:36

Dneska v noci umřel na covid manžel dceřiny kamarádky. Brali se na podzim, po pár měsících manželství je z ní vdova.
Bylo mu kolem 30. Ten virus je pěkná svině, lidi, opatrujte se a nepodceňujte ho.

Like není proto, že ten mladý muž zemřel. To je mi moc líto.
Je hrozně, jak je COVID nevyzpytatelný.

1.1.2021 22:36

no hustý. v případě potíží vám tedy odkazuji Noru a slepice

ale stejně tak člověka může zajet tatrovka, že.

neverend

1.1.2021 23:31
neverend

XXX.XXX.213.247

no hustý. v případě potíží vám tedy odkazuji Noru a slepice

ale stejně tak člověka může zajet tatrovka, že.

Jistě že ano, ale teď tě může zajet tatrovka a nebo tě zabít covid.🙂 Prostě teď je tam o jedno nebezpečí co dřív nebylo víc.

2.1.2021 00:13

neverend napsal(a):
Jistě že ano, ale teď tě může zajet tatrovka a nebo tě zabít covid.🙂 Prostě teď je tam o jedno nebezpečí co dřív nebylo víc.

Ba ne, přejetí tatrovkou můžete ovlivnit. Když nebudete potmě v černém na neosvětlené silnici, nebudete koukat do mobilu, ale na cestu a včas jí uhnete. To se nedá srovnávat. Virus je sviňa největší.

neverend

2.1.2021 00:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Ba ne, přejetí tatrovkou můžete ovlivnit. Když nebudete potmě v černém na neosvětlené silnici, nebudete koukat do mobilu, ale na cestu a včas jí uhnete. To se nedá srovnávat. Virus je sviňa největší.

Noo to ještě k tomu.🙂

2.1.2021 06:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jo jo, když jsem si kupovala svůj současný (tlačítkový) mobil, tak jsem odmávla všechny funkce, které mi úslužný prodavač nabízel. Jediné, co mě zajímalo - hlavně, aby to umělo upomínky!

Jaký tlačítkový telefon máte?

2.1.2021 08:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):

Tento můj nový nemá ty upomínky! Možná někde dobře schované, zatím jsem teda nic takového nenašla. S.re mě fakt hodně Já právě vůbec nepátrala po tom, co má či nemá, nevyptávala se, protože mě ani nenapadlo, že když vypadá takřka totožně, tak vevnitř bude úplně jiný No co už

Neregistrovaný uživatel

2.1.2021 10:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

lesnížínka napsal(a):
Tento můj nový nemá ty upomínky! Možná někde dobře schované, zatím jsem teda nic takového nenašla. S.re mě fakt hodně Já právě vůbec nepátrala po tom, co má či nemá, nevyptávala se, protože mě ani nenapadlo, že když vypadá takřka totožně, tak vevnitř bude úplně jiný No co už

Stopro tam jsou. Schované bud ve funkcich kalendare nebo poznámek. Doufám že nemáte samsunga. To jsou všeobecně na nastavení čehokoli nejpi tomejsi telefony.

2.1.2021 10:53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Stopro tam jsou. Schované bud ve funkcich kalendare nebo poznámek. Doufám že nemáte samsunga. To jsou všeobecně na nastavení čehokoli nejpi tomejsi telefony.

Mám samsung A50 a upomínky se nastavují přes kalendář. Jednoduše, intuitivně.

2.1.2021 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Nokii a teď koukám, že muž pod stromek hodil krabičku - 230.

2.1.2021 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Psala jsem někdy před skoro už 14dny myslím, že covid mají sousedé v ulici, mladí, staří se svýma nemocema naštěstí ne. Dneska jejich soused odnaproti sadil česnek, tak jsem se ho ptala, jak jsou tam na tom, že je u nich ticho, když jdu za psem...prý to chytil starý pán a leží se 40kama Tak to se bojím moc, má cukrovku, píchá si 5x denně, tlak a nevím co ještě

2.1.2021 10:58

lesnížínka napsal(a):
Nokii a teď koukám, že muž pod stromek hodil krabičku - 230.

Jsou v Kalendáři, ale omezení na 25 upomínek.
Menu > Kalendář.
Vyberte datum a zvolte možnost Volby > Přidat událost.
3. Zadejte název události.
4. Chcete-li nastavit čas........

2.1.2021 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsou v Kalendáři, ale omezení na 25 upomínek.
Menu > Kalendář.
Vyberte datum a zvolte možnost Volby > Přidat událost.
3. Zadejte název události.
4. Chcete-li nastavit čas........

Děkuju Megííí, akorát jsem to pomotala Upomínky jsem našla, ale já myslela úkoly. Tam jsem mívala piny a podobné věci, nastavovala se tam důležitost, bylo to myslím na rok a před vypršením doby to dávalo echo. Ale šlo hlavně o to, že jsem to měla jednoduše všechno na jednom místě, jako piny, blokace karet atd... To jsem zatím nenašla

2.1.2021 11:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak ja tedy "chytrý telefon" mám..

Taky jsem ho nepotřebovala a asi bych se bez něj obešla,. Nic extra na něm nevyrábím ... Je sice trochu větší, ale zase o dost tenčí, než tlačítkovy

- internet (kolikrát se mi hodilo mrknout někde mimo domov vyhledat info, nebo na dovoleny kam jiný přístroj nevozíme kouknout na tip na výlet nebo otevírací dobu, jízdní řád)

- nebo navigacka waze je výborna, když bloudime v lese :-)

- Foťák - bezkonkurenčně, Mužů vyfotit kdy chci co chci

- whatsap - rychle preposilani fotek , nebo ruzne skupiny přátel, děti mají školní , kam si posílají ukoly. Pan ucitel informace. Bez toho by jsme byli fakt mimo . Děti využívají volání přes whatsap

- fotky u kontaktu - to je moje, mam to rada ;-)

No a jinak moje mamka v 75ti letech si ho zamilovala. Ráda si čte informace na netu, něco vyhledává, na fb se letos přihlásila , fotí najde si spoustu informací 😊 a pro ni je super, když jim poslu fotky z dovci přes whatsap z dovci, to má ráda 😊 bude ji 78 a stale se něčemu učí, což je dobře , jen objednávat se přes net ještě nenaučila .vzdy jen vybere co by chtěla 😊 ted si tedy koupila velký notebook aby lépe viděla.

2.1.2021 11:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

RozaTonda-mopsi napsal(a):

Taky jsem ho nepotřebovala a asi bych se bez něj obešla,. Nic extra na něm nevyrábím ... Je sice trochu větší, ale zase o dost tenčí, než tlačítkovy

- internet (kolikrát se mi hodilo mrknout někde mimo domov vyhledat info, nebo na dovoleny kam jiný přístroj nevozíme kouknout na tip na výlet nebo otevírací dobu, jízdní řád)

- whatsap - rychle preposilani fotek , nebo ruzne skupiny přátel, děti mají školní , kam si posílají ukoly. Pan ucitel informace. Bez toho by jsme byli fakt mimo . Děti využívají volání přes whatsap

No a jinak moje mamka v 75ti letech si ho zamilovala. Ráda si čte informace na netu, něco vyhledává, na fb se letos přihlásila , fotí najde si spoustu informací 😊 a pro ni je super, když jim poslu fotky z dovci přes whatsap z dovci, to má ráda 😊 bude ji 78 a stale se něčemu učí, což je dobře , jen objednávat se přes net ještě nenaučila .vzdy jen vybere co by chtěla 😊 ted si tedy koupila velký notebook aby lépe viděla.

Maminka je super Mnohem lepší než já. Že je tenčí mi nijak nepomůže, když se mi nevejde do většiny kapes na letním oblečení(rozumněj teplákách na práci )

2.1.2021 12:46
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Maminka je super Mnohem lepší než já. Že je tenčí mi nijak nepomůže, když se mi nevejde do většiny kapes na letním oblečení(rozumněj teplákách na práci )

To nevím jestli je lepší , než vy ☺ prostě ji to baví

Já po kapsách toho moc nenosím .vadi mi to , jak to dělá boule😊
Do kapes u bundy nebo kabátu se vejde.
Jinak mám kabelku nebo batoh.

Už minule me napadlo co máte za povolání - tipovala jsem a tipuji ted znovu - zahradnice? 😏

2.1.2021 12:48

lesnížínka napsal(a):
Děkuju Megííí, akorát jsem to pomotala Upomínky jsem našla, ale já myslela úkoly. Tam jsem mívala piny a podobné věci, nastavovala se tam důležitost, bylo to myslím na rok a před vypršením doby to dávalo echo. Ale šlo hlavně o to, že jsem to měla jednoduše všechno na jednom místě, jako piny, blokace karet atd... To jsem zatím nenašla

Vy máte v telefonu piny?

2.1.2021 12:49

lesnížínka napsal(a):

Tak můj se vejde. Mám Xiaomi termín 6, je skladnější.

2.1.2021 12:51

V 78 letech? Tak to je fakt dobrá.

2.1.2021 13:02

sisi58 napsal(a):

Ha! Nokia, typ samozřejmě nevím (vždycky si vzpomenu na kamarádku, která přecházela z jedné SZŠ na jinou a na otázku, na jakém traktoru se na té původní učila jezdit, odpověděla - no, byl modrý ). Kupovala jsem ho před třemi, čtyřmi roky? Má právě tu baterku i foťák.

2.1.2021 13:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To nevím jestli je lepší , než vy ☺ prostě ji to baví

Já po kapsách toho moc nenosím .vadi mi to , jak to dělá boule😊
Do kapes u bundy nebo kabátu se vejde.
Jinak mám kabelku nebo batoh.

Už minule me napadlo co máte za povolání - tipovala jsem a tipuji ted znovu - zahradnice? 😏

Ano, tipujete správně, jen to není mé povolání, ale práce, koníček...Zpočátku to byl hlavně komíček, po 15letech už hlavně nutnost a práce, ta radost částečně vyprchá, když v jednom kuse nestíháte, protože to bych musela mít rukou jak střihoruký Edward
Takže nejde mít tašku na mobil, možná ledvinku ale v létě ve 30st. a výš, na sobě teda nesnesu nic navíc..Když si ho někam poblíž položím, za dvě hodiny zjistím, že pracuju o 100m dál a mobil neslyším.

2.1.2021 15:20

Vy máte v telefonu piny?

Je to pitomé, ale lepší než nalepené na kartě.

2.1.2021 15:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je to pitomé, ale lepší než nalepené na kartě.

Všichni koho znám, to tak mají...v mobilu. Prostě..je pořád po ruce. Kde jinde, kde je máte vy?

2.1.2021 15:32
Terven

XXX.XXX.103.178

Netreba to brat tak doslova, tatrovkou chtela bodlinka asi naznacit, ze nezavinene tragedie se bohuzel dejou a mladi lidi umirali necekane i pred covidem. Cimz virus nijak nezpochybnuju.

2.1.2021 15:32

lesnížínka napsal(a):
Všichni koho znám, to tak mají...v mobilu. Prostě..je pořád po ruce. Kde jinde, kde je máte vy?

V hlavě a pro jistotu v mobilu, ale zakódovaný v telefonním čísle.

2.1.2021 15:34
Terven

XXX.XXX.103.178

Chtějí kontakty 5 dní zpětně od pozitivního testu. Na covid portálu se píše, že toto platí u bezpriznakovych osob, u lidí s příznaky by to mělo být zpětně až do -2 dne před začátkem příznaků.

Mne vsichni rikali, ze po nich chteli kontakty dva dny zpet, mela jsem na mysli priznakove pozitivni.

2.1.2021 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V hlavě a pro jistotu v mobilu, ale zakódovaný v telefonním čísle.

V hlavě to bych neriskovala už vůbec, onehdá jsem si nemohla zaboha vybavit číslo domu...asi Alzheimer A vidíte...výhoda tlačítkového mobilu...kdo by ho kradnul!

marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Já teda piny v mobilu nemám a neznám nikoho, kdo by je tam měl .

Jediné místo, kde je mám napsané je papírek, který mám schovaný doma. Stejně tak jako všechna hesla atd.

Nevím kolik máte pinů? Já mám jeden jediný ke kreditní kartě a ten si pamatuji. Navíc teda poslední dobou ho používám jen velmi málo, protože mám kartu v telefonu a když platím tím, tak stačí můj otisk prstu a pin nepotřebuji. Používám jen při výběru hotovosti, a to taky moc často není, protože všechno, co lze, platím kartou .

Nemá to Android, myslím, na ifaunu odtamtud též neleze, to bude dobré :-)
Mám na kartě ne že nalepený pin, ale nakreslený. Nesmazatelnou fixou :-)
Ale zas neukládám kartu v nějakém eshopu a pokud se tam platba neověřuje přes sms, tak tam ani nenakoupím.
Ale je to fuk všecko, když někdo bude chtít, tak nás obere.
Jenže kdo by lez na prázdné účty?
:-)

2.1.2021 15:36
Terven

XXX.XXX.103.178

lesnížínka napsal(a):

V hlave. Neznam nikoho, kdo by je mel v mobilu.

2.1.2021 15:37

Počkejte a kolik těch pinů máte?

2.1.2021 15:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Já teda piny v mobilu nemám a neznám nikoho, kdo by je tam měl .

Jediné místo, kde je mám napsané je papírek, který mám schovaný doma. Stejně tak jako všechna hesla atd.

Nevím kolik máte pinů? Já mám jeden jediný ke kreditní kartě a ten si pamatuji. Navíc teda poslední dobou ho používám jen velmi málo, protože mám kartu v telefonu a když platím tím, tak stačí můj otisk prstu a pin nepotřebuji. Používám jen při výběru hotovosti, a to taky moc často není, protože všechno, co lze, platím kartou .

No já mám svoje nevím, asi 4, ale mám ještě dva mamčiny, k mobilu a kartě, protože peníze jí do bankomatu chodím vybírat já...

2.1.2021 15:42

lesnížínka napsal(a):
V hlavě to bych neriskovala už vůbec, onehdá jsem si nemohla zaboha vybavit číslo domu...asi Alzheimer A vidíte...výhoda tlačítkového mobilu...kdo by ho kradnul!

Až bude mít někdo v ruce vaši kabelku, v ní doklady, dva telefony ( soukr. a služební),
2 karty ( soukr. a služební ), klíče od bytu i firmy + klíče od auta, určitě ty telefony projede, jestli v nich PIN nejsou i když budou tlačítkové. Stalo se naší sekretářce. Naštěstí zloděj neměl tolik drzosti, aby autem z parkoviště odjel. A telefony projíždět nemusel, PINY měla napsané na kartách ( aby se jí to nepletlo ). Blondýna nebyla :-))

2.1.2021 15:43

Co mi lajkujete příspěvek, který chci dopsat :D
Mám pin jen jeden (debetní karta, kreditní neprovozuji).
No a ten mám napsaný na té kartě, protože si ho úspěšně nepamatuji, i když to rok trénuji.
Zvláštní je, že ta čísla karty a kód z druhé strany si pamatuji. 27 čísel?
A zas by mě nenapadlo nacpat si kartu do telefonu.

2.1.2021 15:48
Terven

XXX.XXX.103.178

No a ten mám napsaný na té kartě, protože si ho úspěšně nepamatuji, i když to rok trénuji.

Mne by nenapadlo napsat si PIN nikam. Ale kdyz uz, tak nekam na papirek, kterej mi nikdo neukradne... mobil mi prijde jako nejblbejsi varianta.

2.1.2021 15:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo pardon, mám taky debetní .

Nevím já ho mám (pin) už roky stejný, a nikdy se mi nestalo, že bych si nevzpomněla.

Telefon jsem za celá léta nikdy neztratila, a i kdybych ho ztratila, tak se do něj nikdo nedostane. Předpokládám, že můj otisk prstu nikdo nemá. Mám tam i nějaké limity, nad které tím zaplatit nejde (u větších částek to chce potom i PIN, který nikde v telefonu nemám).. Jo asi nějací vyloženě profíci se do telefonu dostanou, ale myslím si, že do té doby, než se profíci dostanou k mému telefonu, tak už ho budu mít dávno zablokovaný, a i tu kartu. Ale přiznám se, že to takhle mám hlavně kvůli své pohodlnosti - kartu už sebou skoro vůbec nenosím, nepotřebuji ji.

A pak taky, telefon je u mě první věc, kterou bych postrádala a u které bych si všimla, že jí nemám

2.1.2021 15:51

Když to tady tak čtu... připíjím na (kybernetickou) bezpečnost! :-))

2.1.2021 15:54

Terven napsal(a):
Mne by nenapadlo napsat si PIN nikam. Ale kdyz uz, tak nekam na papirek, kterej mi nikdo neukradne... mobil mi prijde jako nejblbejsi varianta.

Tak jestli odemyká telefon otiskem, obličejem,... tak to nevadí.
Ale chápu.
Mně třeba nikdo nic neukradne, protože nikam nechodím :-) a když, tak telefon i peněženka jsou v přední náprsní kapse.
Je pak otázka, jako u maminky lesnížínky, jestli na vsi vůbec potřebuji účet a tím řešit pin, co si nepamatuji .. a nejspíš dotovat banku tak jako zbytečně.
Ale stejně si myslím, že tlačítkový telefon moc zloděje nebere.
Když už se teda telefon ukrade a zloděj se do něj dostane, tak
co tam dnes o majiteli najde? Naprosto vše a to bude veliká legrace.

2.1.2021 15:54

Terven napsal(a):
Mne vsichni rikali, ze po nich chteli kontakty dva dny zpet, mela jsem na mysli priznakove pozitivni.

neverend

2.1.2021 15:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono je asi jedno kde máte a nemáte dnes pin. Karty umí přece platby i bez pinu.🙂 Nejraději mám hotovost. Kouknu a vím kolik mám. To byste nevěřili co lidi s kartama umí vytvářet u pokladen v obchoďácích.😀 Vím od mamči když občas vypráví. Jedna karta prázdná a k druhé si zákazník nepamatuje pin.😀 Pak když už se k tomu doberou, tak systém banky je přetížen a transakci zamítne.😀 Zlatý prachy v kapse. Ale tak důvod existence online plateb je snad každému jasný a nemá to nic společného s rychlostí a pohodlností.

2.1.2021 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak jestli odemyká telefon otiskem, obličejem,... tak to nevadí.
Ale chápu.
Mně třeba nikdo nic neukradne, protože nikam nechodím :-) a když, tak telefon i peněženka jsou v přední náprsní kapse.
Je pak otázka, jako u maminky lesnížínky, jestli na vsi vůbec potřebuji účet a tím řešit pin, co si nepamatuji .. a nejspíš dotovat banku tak jako zbytečně.
Ale stejně si myslím, že tlačítkový telefon moc zloděje nebere.
Když už se teda telefon ukrade a zloděj se do něj dostane, tak
co tam dnes o majiteli najde? Naprosto vše a to bude veliká legrace.

Mamce na účet chodil plat, teď jí tam roky chodí důchod. Jelikož nezamyká dveře od baráku je lepší taky to, že ten pin od karty nemá na ní, ani na papírku v peněžence ale mám ho já

2.1.2021 16:14
Terven

XXX.XXX.103.178

Jo jo, potrebovala jsem ujistit, nedarilo se mi to nikde ofiko dohledat.

2.1.2021 16:16
Terven

XXX.XXX.103.178

Když to tady tak čtu... připíjím na (kybernetickou) bezpečnost! :-))

Zejo... a nejlepsi je vypsat to vsecko verejne na net

2.1.2021 16:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale tak důvod existence online plateb je snad každému jasný a nemá to nic společného s rychlostí a pohodlností.

Je mi celkem jedno, jaký je důvod existence online plateb, ale pro mě jako pro nakupujícího to je o rychlosti a pohodlnosti

2.1.2021 16:26

Terven napsal(a):

Tak já v mobilu piny mám a ještě několik čísel...
vesměs si to pamatuju, ale někdy se mi stane, že mám okno, co okno...výkladní skříň.
Ale tváří se to jako normální telefonní číslo v kontaktech, kterých tam mám habakuk.
Jasně, že je blbost si napsat do telefonu :PIN kom.banka 1234

Jinak nejblbější variantu, co ale u, zejména starších zákaznic, vídám nezřídka...platební karta a na ní nalepený štítek s pinem, popř. papírek v peněžence, kde je napdáno PIN 1111.

2.1.2021 16:44

lesnížínka napsal(a):

Já v hlavě. Cca 5.

neverend

2.1.2021 16:52
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):
Ale tak důvod existence online plateb je snad každému jasný a nemá to nic společného s rychlostí a pohodlností.

Je mi celkem jedno, jaký je důvod existence online plateb, ale pro mě jako pro nakupujícího to je o rychlosti a pohodlnosti

Já mám holt jiné zkušenosti a ve frontě kdy je systém banky zatížen je požehnáním mít před sebou několik lidí s kartou. 🙂 Je fakt že peněženku nemohu přečerpat do mínusu.😀 Ovšem to je spíš výhoda. A vůbec, židi z bank mají dost a chudáček Meifi je krmit rozhodně nebude.😀

2.1.2021 16:54

neverend napsal(a):
Ono je asi jedno kde máte a nemáte dnes pin. Karty umí přece platby i bez pinu.🙂 Nejraději mám hotovost. Kouknu a vím kolik mám. To byste nevěřili co lidi s kartama umí vytvářet u pokladen v obchoďácích.😀 Vím od mamči když občas vypráví. Jedna karta prázdná a k druhé si zákazník nepamatuje pin.😀 Pak když už se k tomu doberou, tak systém banky je přetížen a transakci zamítne.😀 Zlatý prachy v kapse. Ale tak důvod existence online plateb je snad každému jasný a nemá to nic společného s rychlostí a pohodlností.

To přece ale záleží na tom, jak si to nastavíte. Většinou jsou platby bez PINu do částky 500 korun. Ale jde to zrušit. A pro online platby přes internet vám přijde kód na telefon.

2.1.2021 16:55

neverend napsal(a):
Já mám holt jiné zkušenosti a ve frontě kdy je systém banky zatížen je požehnáním mít před sebou několik lidí s kartou. 🙂 Je fakt že peněženku nemohu přečerpat do mínusu.😀 Ovšem to je spíš výhoda. A vůbec, židi z bank mají dost a chudáček Meifi je krmit rozhodně nebude.😀

Jenže pokud nejste živnostník, ale zaměstnanec, tak si moc vybírat nemůžete, výplata vám chodí na účet. A pak prostě PIN potřebujete, ať chcete nebo ne.

2.1.2021 16:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

neverend napsal(a):

Stalo se mi asi jednou, že byl nějaký problém s terminálem a nešlo na něm platit kartou.. A nikdy jsem na kartě nečerpala do minusu, ani nevím zde to jde. To přece neznamená, že když platím kartou, tak automaticky budu čerpat do minusu. I když platím kartou, tak mám přehled o tom, kolik mám peněz. To se mi snad víckrat stalo to, že předemnou ve frontě někdo platil hotovostí a prodavačka neměla na vrácení. Nebo takový ten otrávený výraz prodavačky, když ji někdo nákup za 50 Kč platí 1000...to už jsem taky viděla mockrát.

A jinak jsem celkem trpělivý člověk, ale pokud ve frontě někdo předemnou skládá větší částku v drobacich, tak bych byla radši, kdyby zaplatil kartou, a myslím, že prodavačka taky 😀.

Ale je fuk, každý na to máme jiný názor, to je v pořádku.

A jen tak pro zajímavost, je tu mezi námi nějaká prodavačka, která by nám řekla, jakou platbu preferuje? :)

Edit. : a vlastne to i trochu souvisí s tématem
, zrovna v době kovidu bylo/je obchodniky doporučováno platit bezkontaktně.

2.1.2021 17:06

Já hotovost v podstatě nepoužívám. Platím kartou. A už moc dlouho jsem nebyla svědkem nějakých problémů u pokladny - že by někdo měl při placení kartou. No a v dnešní covid době je placení kartou i bezpečnější z hlediska možnosti nákazy.

2.1.2021 17:11

Jeden pán měl u sebe málo hotovosti, tak převod z telefonu,
ověření obličeje, zvyk že jo mobil před hubu.. rouška nebyla rozpoznána :-)

neverend

2.1.2021 17:16
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):
Stalo se mi asi jednou, že byl nějaký problém s terminálem a nešlo na něm platit kartou.. A nikdy jsem na kartě nečerpala do minusu, ani nevím zde to jde. To přece neznamená, že když platím kartou, tak automaticky budu čerpat do minusu. I když platím kartou, tak mám přehled o tom, kolik mám peněz. To se mi snad víckrat stalo to, že předemnou ve frontě někdo platil hotovostí a prodavačka neměla na vrácení. Nebo takový ten otrávený výraz prodavačky, když ji někdo nákup za 50 Kč platí 1000...to už jsem taky viděla mockrát.

A jinak jsem celkem trpělivý člověk, ale pokud ve frontě někdo předemnou skládá větší částku v drobacich, tak bych byla radši, kdyby zaplatil kartou, a myslím, že prodavačka taky 😀.

A jen tak pro zajímavost, je tu mezi námi nějaká prodavačka, která by nám řekla, jakou platbu preferuje? :)

Mě se to stalo naposled..Dnes v Tescu u trafiky.😀 Jen dvoje cigára pro drahou polovičku a ejhle? Kartářka v marném boji s terminálem předemnou.😀 Naproti tomu já připraven s dvěstědvaceti korunami k rychlé akci. Dobrý den, dvoje PS-ka. Děkuji, nashledanou.😀 Právě jsme se nad tou rychlostí trochu pousmáli s paní co tam prodává. Zase na druhou stranu já nerad zdržuji ostatní. Proto vždy již předem vše nachystané a nelovím prachy nebo karty až když jsem vyzván k platbě. Pak to je rychlost přímo vteřinová.😀 Maximální ohleduplnost ke svému okolí jsou i takové drobnosti jako toto.

2.1.2021 17:18

marcelaamax napsal(a):

Nejsem zrovna prodavačka, ale prodávám. Dost dlouho jsme "bojovali" za terminál a možnost plateb kartou. Rozhodně preferuji platbu kartou. Už proto, že když na vás při vracení současně mluví 3 lidi, nemůžete se splést. O vracení drobných na 2000,-- a placení cizinci ani nemluvím.
I já v obchodě radši platím kartou. Sáhnu do kapsy, plácnu na terminál a jdu. Nemusím lovit peněženku, která se mi do kapsy nevejde, nemusím ukládat vrácené peníze......
Do mínusu na účtu nikdy nejdu, ani nevím, jestli mám kartu, kterou to jde. Uvítala jsem, že u plateb do 500,-- nemusím zadávat PIN, i když ne vždy je to pravda.
Sem tam se i moji zákazníci nechají zaskočit žádostí banky o PIN a hádají se.
Teď v době virusa je to úplně jasné. Jak sáhnu na peníze, letím se umýt......

2.1.2021 17:21

A pak je tu malý obchodník, který musí za ty platby kartou platit.
Mohli to zrušit v tomto období.

2.1.2021 17:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

neverend napsal(a):
Mě se to stalo naposled..Dnes v Tescu u trafiky.😀 Jen dvoje cigára pro drahou polovičku a ejhle? Kartářka v marném boji s terminálem předemnou.😀 Naproti tomu já připraven s dvěstědvaceti korunami k rychlé akci. Dobrý den, dvoje PS-ka. Děkuji, nashledanou.😀 Právě jsme se nad tou rychlostí trochu pousmáli s paní co tam prodává. Zase na druhou stranu já nerad zdržuji ostatní. Proto vždy již předem vše nachystané a nelovím prachy nebo karty až když jsem vyzván k platbě. Pak to je rychlost přímo vteřinová.😀 Maximální ohleduplnost ke svému okolí jsou i takové drobnosti jako toto.

No tak já zase přiložím telefon, který už mám připravený v ruce, přiložím prst a do pár vteřin je hotovo .

Mě se zase nedávno stalo v Lidlu, že pán platil cca 900 kč a ptal se, zda to může dát v drobných. Prodavačka, že samozřejmě. To ale asi netušila, jak moc drobné myslí . Pán vytáhl jakýsi látkový pytlík, a začal jí to tam dávat v pětikorunách. Prostě jí tam naházel pětikoruny, a ona počítala. Pán byl starší, klepali se mu ruce a pár pětikorun mu tam ze země sbírali lidi okolo, a podávali. Z pětikorun dali dohromady 400 kč, pak začal lovit peněženku v tašce a dávat bankovky. Ale chápu to, že starší lidé kartu prostě nemají...

2.1.2021 17:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo oni někde taky mají příplatek za platbu kartou. U nás ve vedlejším městě v jedné malé trafice to tak je. Nejsem si teď jistá, ale myslím, že jsou to 2% platby.

2.1.2021 17:24

Jo, to mělo být zrušeno už dávno - nebo spíš to nemělo být vůbec zavedeno.

2.1.2021 17:25

Protože jsou banky vyděrači !! On za ně platí každý, ale malého obchodníka to víc bolí. Tak dejte na terminal nálepku "porucha, čekám na banku až opraví" - a jste z toho venku ! Tedy, že zrovna vy si neporadíte ?!

2.1.2021 17:35

neverend napsal(a):

Jenže právě platit hotovostí, když si nejdřív musíte peníze vybrat, je dost problém. Bankomat vám vyplivne většinou dvoutisícovky a s těma jaksi jít do trafiky nejde. Často ani jinam. A já fakt nemám čas chodit si to třeba ještě na poštu nebo do banky k přepážce měnit. V tom případě je platba kartou fakt pohodlnější A že by se sekl terminál v obchodě, se mně už dlouho nestalo. Věšinou lidi už nemají na účtu peníze.

2.1.2021 17:37

Nejsem zrovna prodavačka, ale prodávám. Dost dlouho jsme "bojovali" za terminál a možnost plateb kartou. Rozhodně preferuji platbu kartou. Už proto, že když na vás při vracení současně mluví 3 lidi, nemůžete se splést. O vracení drobných na 2000,-- a placení cizinci ani nemluvím.
I já v obchodě radši platím kartou. Sáhnu do kapsy, plácnu na terminál a jdu. Nemusím lovit peněženku, která se mi do kapsy nevejde, nemusím ukládat vrácené peníze......
Do mínusu na účtu nikdy nejdu, ani nevím, jestli mám kartu, kterou to jde. Uvítala jsem, že u plateb do 500,-- nemusím zadávat PIN, i když ne vždy je to pravda.
Sem tam se i moji zákazníci nechají zaskočit žádostí banky o PIN a hádají se.
Teď v době virusa je to úplně jasné. Jak sáhnu na peníze, letím se umýt......

Abyste mohla jít do mínusu, musíte mít podle mě vyřízený kontokorent, jinak to nejde.

neverend

2.1.2021 17:38
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):
No tak já zase přiložím telefon, který už mám připravený v ruce, přiložím prst a do pár vteřin je hotovo .

Mě se zase nedávno stalo v Lidlu, že pán platil cca 900 kč a ptal se, zda to může dát v drobných. Prodavačka, že samozřejmě. To ale asi netušila, jak moc drobné myslí . Pán vytáhl jakýsi látkový pytlík, a začal jí to tam dávat v pětikorunách. Prostě jí tam naházel pětikoruny, a ona počítala. Pán byl starší, klepali se mu ruce a pár pětikorun mu tam ze země sbírali lidi okolo, a podávali. Z pětikorun dali dohromady 400 kč, pak začal lovit peněženku v tašce a dávat bankovky. Ale chápu to, že starší lidé kartu prostě nemají...

Tak to je taky radost.😀😀 Ono s tím mobilem to také má své mouchy.🙂 Ono mu to taky kolikrát trvá a pokladní musí kolikrát volat ty lidi zpět, protože platba buď neproběhla či ještě neproběhla. Víte v tomhle jsem informován spíš z té druhé strany když mamča pracuje v Tescu jako pokladní. Kdyby vše opravdu fungovalo jak má, tak prosím, ale často se právě tak neděje. Samoobslužné pokladny, karty a vše si teď užili v plné síle před vánoci.😐 Zatíženost sítě, odmítnuté platby a mnoho dalších problémů. Jinak mě teď není jasné proč by měla být hotovost méně bezpečná vzhledem ke covidu, než karty? Vždyť ten terminál je taky ošmudlaný od kde koho?🙂

2.1.2021 17:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

neverend napsal(a):
Tak to je taky radost.😀😀 Ono s tím mobilem to také má své mouchy.🙂 Ono mu to taky kolikrát trvá a pokladní musí kolikrát volat ty lidi zpět, protože platba buď neproběhla či ještě neproběhla. Víte v tomhle jsem informován spíš z té druhé strany když mamča pracuje v Tescu jako pokladní. Kdyby vše opravdu fungovalo jak má, tak prosím, ale často se právě tak neděje. Samoobslužné pokladny, karty a vše si teď užili v plné síle před vánoci.😐 Zatíženost sítě, odmítnuté platby a mnoho dalších problémů. Jinak mě teď není jasné proč by měla být hotovost méně bezpečná vzhledem ke covidu, než karty? Vždyť ten terminál je taky ošmudlaný od kde koho?🙂

Tak to se mi opravdu ještě nestalo, že by mě někdo volal zpátky, vždy čekám, až prodavac řekne, že je platba v pořádku, a vzdycky je to hned. Stejně tak mi hlásí mobil, že platba proběhla.

Tak hotovost je teď méně bezpečná zejména pro ty prodavače, kteří denně musejí vzít x osmudlanych bankovek a mincí. A ošmudlany terminál? Nevím, já se ho ani nedotknu, jen prilozim telefon, PIN nezadávám.

neverend

2.1.2021 17:58
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):
Tak to se mi opravdu ještě nestalo, že by mě někdo volal zpátky, vždy čekám, až prodavac řekne, že je platba v pořádku, a vzdycky je to hned. Stejně tak mi hlásí mobil, že platba proběhla.

Tak hotovost je teď méně bezpečná zejména pro ty prodavače, kteří denně musejí vzít x osmudlanych bankovek a mincí. A ošmudlany terminál? Nevím, já se ho ani nedotknu, jen prilozim telefon, PIN nezadávám.

Tak to nevím proč tam všichni předemnou ťlapkají na ten terminál.😀 Každý ať si platí jak mu vyhovuje, ale já mám výborné zkušenosti právě s hotovostí. Kolikrát jsem na hotovost dostal i lepší cenu. Tak není se čemu divit když by jinak obchodník odevzdal ty tři procenta bance za mou platbu kartou.🙂 Pak mi zbydou i poplatky co by jinak požrala banka.😀 Snad na mě zase nikdo nebude zlý kvůli té fotce.😀😀

2.1.2021 18:06

"Ale chápu to, že starší lidé kartu prostě nemají"...

Ale tak oni třeba i kartu mají, ale také střádají do džbánečku. Někdo každou 5,--, někdo jen nové zlaťáky = 20,-- A nejen staříci !
No a pak na dovolenou ( před Vánoci ) ten džbáneček vysype ( prasátko rozbije ) a .....je radost to počítat.
Zase prodavačka má povinnost vzít ( tuším ) 20 kusů od jedné mince, takže pak už je to její dobrá vůle.

2.1.2021 18:25

Protože jsou banky vyděrači !! On za ně platí každý, ale malého obchodníka to víc bolí. Tak dejte na terminal nálepku "porucha, čekám na banku až opraví" - a jste z toho venku ! Tedy, že zrovna vy si neporadíte ?!

Já to nemám, nebudu odevzdávat třeba 5 %, když to je právě můj výdělek :D
Jen mě to tak napadlo, že všichni chtějí platit kartou, i kurýři to píší v sms,
a.. a pak přijede a říká - nemám terminál :-)

neverend

2.1.2021 18:33
neverend

XXX.XXX.213.247

Já to nemám, nebudu odevzdávat třeba 5 %, když to je právě můj výdělek :D
Jen mě to tak napadlo, že všichni chtějí platit kartou, i kurýři to píší v sms,
a.. a pak přijede a říká - nemám terminál :-)

No o to se musí zdražit to zboží pro koncového zákazníka.🙂 Čili lidem se dá pocit že platí kartou zdarma a banka se stejně nažere. 😀 V konečném důsledku to nakonec zaplatí zase ti koncoví zákazníci, kteří ale mají pocit že to mají zdarma.🙂 Lidi se nesnažte nikdy pochopit a raději je oškubejte dřív než někdo jiný a na Vás už nezbyde.😀😀 Ježiš to je strašné životní moto,co? 😀

2.1.2021 18:36

Mně se hotovost líbí. Zvlášť, když je jí hodně. Teda paní poštmistrová, tam peníze nosím, denně nadává, že mám zmačkané peníze, tak já říkám - vydřené :-)

2.1.2021 18:39

Minus je virus, kašlete na to.

2.1.2021 18:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
No o to se musí zdražit to zboží pro koncového zákazníka.🙂 Čili lidem se dá pocit že platí kartou zdarma a banka se stejně nažere. 😀 V konečném důsledku to nakonec zaplatí zase ti koncoví zákazníci, kteří ale mají pocit že to mají zdarma.🙂 Lidi se nesnažte nikdy pochopit a raději je oškubejte dřív než někdo jiný a na Vás už nezbyde.😀😀 Ježiš to je strašné životní moto,co? 😀

Pořád tu mluvíte o hotovosti...vy nemáte účet? Snad ani neznám nikoho, kdo nemá (jasně, běžně s lidma o tom nemluvím, myslím rodinu, přátele) Taky mám dost hotovosti, protože v malých krámcích(pekárna, řezník apod.) se u nás platí hotově. Ale když jedu do města, mám hotovost jen,,pro jistotu" a platím kartou. Jasně, že pro noviny bych si s kartou nešla

neverend

2.1.2021 19:18
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Pořád tu mluvíte o hotovosti...vy nemáte účet? Snad ani neznám nikoho, kdo nemá (jasně, běžně s lidma o tom nemluvím, myslím rodinu, přátele) Taky mám dost hotovosti, protože v malých krámcích(pekárna, řezník apod.) se u nás platí hotově. Ale když jedu do města, mám hotovost jen,,pro jistotu" a platím kartou. Jasně, že pro noviny bych si s kartou nešla

Já nemám věcí co jiní považují za nezbytné.😀 Po pravdě vše co mě nějak svazuje nemusím. Karty a online platby jsou zkrátka pod plnou kontrolou a to se mi nelíbí. Ti nahoře si užívají akcií na doručitele, pochybné digitální měny si ještě zavedou a u mě budou zvědaví na každý haléř kterým jsem kde zaplatil? 😀 Notabene nepotřebuji to k ničemu rozumnému. Zní to možná divně, ale tohle je také součást svobody. Člověk není neomylný a může se stát chyba. Možná by se i hodilo, aby třeba nevyšlo najevo kde člověk přímo v nějaký čas byl. Ouha, Vy jste platila kartou v místním obchodě? Prostě život může připravit mnoho situací a nikdy není dobré mít nad sebou velkého bratra se stoprocentní kontrolou.🙂 Zvláště když velký bratr káže vodu a sám pije víno.

2.1.2021 19:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
Já nemám věcí co jiní považují za nezbytné.😀 Po pravdě vše co mě nějak svazuje nemusím. Karty a online platby jsou zkrátka pod plnou kontrolou a to se mi nelíbí. Ti nahoře si užívají akcií na doručitele, pochybné digitální měny si ještě zavedou a u mě budou zvědaví na každý haléř kterým jsem kde zaplatil? 😀 Notabene nepotřebuji to k ničemu rozumnému. Zní to možná divně, ale tohle je také součást svobody. Člověk není neomylný a může se stát chyba. Možná by se i hodilo, aby třeba nevyšlo najevo kde člověk přímo v nějaký čas byl. Ouha, Vy jste platila kartou v místním obchodě? Prostě život může připravit mnoho situací a nikdy není dobré mít nad sebou velkého bratra se stoprocentní kontrolou.🙂 Zvláště když velký bratr káže vodu a sám pije víno.

Aha...já myslela, že máte firmu. Jste tedy zaměstnanec. Tak to ano, to asi nemusíte mít účet. To si ty prachy cpete do strožochu, pod koberec, mezi prádlo? Samozřejmě to je jen řečnická otázka Tak ale zase...co vás dneska nesvazuje, takřka všechno. Nemusíte mít televizi, znám x lidí co ji nemá a neustále to předhazuje...a v čem je rozdíl, když stráví hodiny na NETu?? Však tam nemusí čumět na Barandov

2.1.2021 19:34

neverend napsal(a):

Ono to může být i naopak. Ve městě přejelo modré auto kočku a ejhle, já jsem to být nemohla, platila jsem tou dobou v místním krámku kartou :-))

neverend

2.1.2021 19:44
neverend

XXX.XXX.213.247

Ono to může být i naopak. Ve městě přejelo modré auto kočku a ejhle, já jsem to být nemohla, platila jsem tou dobou v místním krámku kartou :-))

Já taky ne, protože jsem tam nebyl.😀 Ale o Vás už vědí že jste tam byla určitě.

Lesnížínka: Mám firmu a ta samozřejmě účet má. Jinak právě že už je toho celkem dost co lidi svazuje a tak se snažím aby toho nebylo ještě víc.🙂

2.1.2021 19:53

neverend napsal(a):
Tak to nevím proč tam všichni předemnou ťlapkají na ten terminál.😀 Každý ať si platí jak mu vyhovuje, ale já mám výborné zkušenosti právě s hotovostí. Kolikrát jsem na hotovost dostal i lepší cenu. Tak není se čemu divit když by jinak obchodník odevzdal ty tři procenta bance za mou platbu kartou.🙂 Pak mi zbydou i poplatky co by jinak požrala banka.😀 Snad na mě zase nikdo nebude zlý kvůli té fotce.😀😀

...tak jste se konečně dočkal....

2.1.2021 20:06

neverend napsal(a):

Máte mobil na smlouvu? Máte internet? Tak bacha na velkého bratra!

2.1.2021 20:15

Tak já teda účet i internetový bankovnictví mám, ale i tak využívám spíš hotovost.
Prostě se mi líp hospodaří s penězma....když si dám do peněženky v pondělí třeba dva tisíce, tak v pátek vidím, jak jsem utrácela-neutrácela, když platím kartou, tak to pípnu tuhle a támhle a onde...přijde mi, že jsem nic nekupovala a peníze lítaj.

Je teda fakt, že pokud kupuju něco za malý obnost a náhodou mám u sebe jenom velkou bankovku, tak to kartou pípnu.

Z bankomatu vybírám v drobných...dvoustovky, pětistovky, pár tisícikorun, abych neměla jenom dvoulitry.

A hlavně už se mi několikrát stalo, že jsem někam přišla a nefungoval erminál, jednou jsem měla i problém s kartou, tak hotovost je taková jistota.

neverend

2.1.2021 20:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak já teda účet i internetový bankovnictví mám, ale i tak využívám spíš hotovost.
Prostě se mi líp hospodaří s penězma....když si dám do peněženky v pondělí třeba dva tisíce, tak v pátek vidím, jak jsem utrácela-neutrácela, když platím kartou, tak to pípnu tuhle a támhle a onde...přijde mi, že jsem nic nekupovala a peníze lítaj.

Je teda fakt, že pokud kupuju něco za malý obnost a náhodou mám u sebe jenom velkou bankovku, tak to kartou pípnu.

Z bankomatu vybírám v drobných...dvoustovky, pětistovky, pár tisícikorun, abych neměla jenom dvoulitry.

A hlavně už se mi několikrát stalo, že jsem někam přišla a nefungoval erminál, jednou jsem měla i problém s kartou, tak hotovost je taková jistota.

Tak Sardulah, přesně o to mi jde. Možnost volby. 🙂 Jenže ono se už chystá pomalu zrušení hotovosti a to mi vadí. Jen tele nepochopí proč to asi tak vehementně chtějí a soustředěně masírují veřejnost o výhodách v covid epidemii a další výhody v podobě dárečků při platbách kartou například.🙂 Přitom jde samozřejmě zase jen o dohled a přehled o veškerých našich činnostech. Jinak pro ostatní: Mobil nemám na smlouvu a internet v mobilu také ne. Vlastně ani ta wifi nemá se mnou nic společného.😀

2.1.2021 20:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Abyste mohla jít do mínusu, musíte mít podle mě vyřízený kontokorent, jinak to nejde.

To jsem chtěla napsat - nesouvisí to s kartou, ale s nastavením účtu.

2.1.2021 21:07

Terven napsal(a):
To jsem chtěla napsat - nesouvisí to s kartou, ale s nastavením účtu.

Nepotřebuji to, nikdy bych do mínusu nešla, nespatíte včas a jsou z toho vysoké úroky.
Nemusím mít ode všeho. Ještě tohle hlídat.

2.1.2021 21:09

neverend napsal(a):
Tak Sardulah, přesně o to mi jde. Možnost volby. 🙂 Jenže ono se už chystá pomalu zrušení hotovosti a to mi vadí. Jen tele nepochopí proč to asi tak vehementně chtějí a soustředěně masírují veřejnost o výhodách v covid epidemii a další výhody v podobě dárečků při platbách kartou například.🙂 Přitom jde samozřejmě zase jen o dohled a přehled o veškerých našich činnostech. Jinak pro ostatní: Mobil nemám na smlouvu a internet v mobilu také ne. Vlastně ani ta wifi nemá se mnou nic společného.😀

Jsem v klidu, zrušení hotovosti se nebojím. Ani ve světě, kde jsou "hodně před námi" k něčemu takovému nedošlo.
A jestli někdo ví, že jsem u nás v krámku utratila 15,60, ať mu zdraví slouží.

2.1.2021 21:14

neverend napsal(a):

Kdo to vehementně chce? Kdo vás masíruje?

Nehltáte příliš konspirační teorie? Nebo netrpíte nějakým stihomamem?

2.1.2021 21:20

Jsem v klidu, zrušení hotovosti se nebojím. Ani ve světě, kde jsou "hodně před námi" k něčemu takovému nedošlo.
A jestli někdo ví, že jsem u nás v krámku utratila 15,60, ať mu zdraví slouží.

No tak tohle mě taky trápí nejmíň....kde jsem a za co platila.....

Mě by klidně mohli i odposlouchávat telefon a špízlovat sms, maily a pod....dotyčný špión by za chvíli umřel nudou a jestli někdo zjistí, že nakupuju nejčastěji penny, globus a zverex, tak budiž mu přáno...

neverend

2.1.2021 21:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Noo nějak Vám nerozumím, ale to je fuk. Časem pochopíte..🙂

2.1.2021 22:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No tak tohle mě taky trápí nejmíň....kde jsem a za co platila.....

Mě by klidně mohli i odposlouchávat telefon a špízlovat sms, maily a pod....dotyčný špión by za chvíli umřel nudou a jestli někdo zjistí, že nakupuju nejčastěji penny, globus a zverex, tak budiž mu přáno...

Přesně. Celý den v zahradě, teď spíš v baráku, ráno a večer obejdu kousek se psem, před rokem těch 6km lesem. Mobil mám prakticky na kontrolu a obveselování mamky, nákupy z 98% vyřizuje chlap. Ha, ha, docela bych někomu přála, aby byl na mě nasazenej

2.1.2021 23:07

lesnížínka napsal(a):
Přesně. Celý den v zahradě, teď spíš v baráku, ráno a večer obejdu kousek se psem, před rokem těch 6km lesem. Mobil mám prakticky na kontrolu a obveselování mamky, nákupy z 98% vyřizuje chlap. Ha, ha, docela bych někomu přála, aby byl na mě nasazenej

Mám to podobně, ať si to velký bratr užije. To mě spíš otravují reklamy. Kouknu na boty ( pilu, krmení....dosaď, co chceš ), už to mám dávno doma a ještě pořád se mi na to zjevuje reklama. Jsou děsně nedokonalí. To nejsou schopni vidět, že už věc mám a nabízet něco lepšího ?
A nejvíc mě naštve, když mi na Seznamu napíšou : Zde je výběr článků pro vás.....A vyberou mi samé kraviny !

2.1.2021 23:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám to podobně, ať si to velký bratr užije. To mě spíš otravují reklamy. Kouknu na boty ( pilu, krmení....dosaď, co chceš ), už to mám dávno doma a ještě pořád se mi na to zjevuje reklama. Jsou děsně nedokonalí. To nejsou schopni vidět, že už věc mám a nabízet něco lepšího ?
A nejvíc mě naštve, když mi na Seznamu napíšou : Zde je výběr článků pro vás.....A vyberou mi samé kraviny !

houby víte, co vás vlastně zajímá

2.1.2021 23:48
fikovnice

XXX.XXX.134.144

Tak tlačítkovej telefon jsem onehdá našla před barákem, když jsem venčila kocoura! Koukám a říkám se, že támhle snad někdo vyhodil ovladač od TV. Tak jdu blíž a on normálně funkční mobil. Nevím, zda jsem udělala dobře, ale prostě jsem vlezla do kontaktů. Bylo tam tuším "děda" a pak mě zaujalo "Vláďa" a to číslo. Bylo mi povědomé. No jasně - můj kámoš a šlo o telefon jeho staré matky od nás z domu. Co mě moc nepotěšilo, bylo to, že se mi nedostalo ani poděkování. Asi jsem fakt příliš stará škola. A tím poděkováním mám na mysli slovo DĚKUJI, ne žádné dary.

neverend

3.1.2021 00:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Umělá inteligence je schopna sama sebe učit. Nabývá neskutečného výkonu. 🙂 I v telefonu již mnoho z nás nosí čip právě specializovaný na umělou inteligenci, biometrické skeny a mnoho dalších celkem dost nebezpečných funkcí. Google, amazon a další již mají prakticky hotové a funkční prototypy čipů pro čtení myšlenek. Ono já přemýšlím vždy mírně dál než většina prý "normálních " lidí a proto si dovedu představit totální totalitu jakou svět nikdy nezažil.😐 Dovedu si představit když se tahle technologie a vůbec dnes běžné možnosti dostanou do rukou diktátora. Stal by se neohroženým pánem všech a Vy nebo já bychom nemohli zhola nic dělat. Jakýkoli byť jen pokus o odpor by byl eliminován hned v zárodku. Systém by věděl zkrátka o všem všechno. Kdysi to možná znělo jako sci-fi, ale dnes a v blízké budoucnosti se obávám o to aby se to nestalo realitou. Vlastně dnes již celkem renomovaní a obecně uznávaní jedinci v oblasti "codingu" se shlukují do různých skupin, které se snaží kolikrát tyto mocné nástroje buď omezovat, či jejich vliv ničit. A myslet si že systém co tu dnes máme je tak demokratický patří do říše spíš přání než reality. Ostatně dá se očekávat že již tento rok začne být bouřlivý. Tak první zkouška přijde velmi brzy. Tam dojde možná k prvnímu využití těchto technologií v jiném zájmu.

3.1.2021 08:05

fikovnice napsal(a):
Tak tlačítkovej telefon jsem onehdá našla před barákem, když jsem venčila kocoura! Koukám a říkám se, že támhle snad někdo vyhodil ovladač od TV. Tak jdu blíž a on normálně funkční mobil. Nevím, zda jsem udělala dobře, ale prostě jsem vlezla do kontaktů. Bylo tam tuším "děda" a pak mě zaujalo "Vláďa" a to číslo. Bylo mi povědomé. No jasně - můj kámoš a šlo o telefon jeho staré matky od nás z domu. Co mě moc nepotěšilo, bylo to, že se mi nedostalo ani poděkování. Asi jsem fakt příliš stará škola. A tím poděkováním mám na mysli slovo DĚKUJI, ne žádné dary.

Ještě, že to od "našich" dětí slyším, když teda byly chvíli ve škole. A pokaždé si říkám - je to skoro neuvěřitelné, ale slušnost ještě nevymřela.

3.1.2021 08:35

neverend napsal(a):
Umělá inteligence je schopna sama sebe učit. Nabývá neskutečného výkonu. 🙂 I v telefonu již mnoho z nás nosí čip právě specializovaný na umělou inteligenci, biometrické skeny a mnoho dalších celkem dost nebezpečných funkcí. Google, amazon a další již mají prakticky hotové a funkční prototypy čipů pro čtení myšlenek. Ono já přemýšlím vždy mírně dál než většina prý "normálních " lidí a proto si dovedu představit totální totalitu jakou svět nikdy nezažil.😐 Dovedu si představit když se tahle technologie a vůbec dnes běžné možnosti dostanou do rukou diktátora. Stal by se neohroženým pánem všech a Vy nebo já bychom nemohli zhola nic dělat. Jakýkoli byť jen pokus o odpor by byl eliminován hned v zárodku. Systém by věděl zkrátka o všem všechno. Kdysi to možná znělo jako sci-fi, ale dnes a v blízké budoucnosti se obávám o to aby se to nestalo realitou. Vlastně dnes již celkem renomovaní a obecně uznávaní jedinci v oblasti "codingu" se shlukují do různých skupin, které se snaží kolikrát tyto mocné nástroje buď omezovat, či jejich vliv ničit. A myslet si že systém co tu dnes máme je tak demokratický patří do říše spíš přání než reality. Ostatně dá se očekávat že již tento rok začne být bouřlivý. Tak první zkouška přijde velmi brzy. Tam dojde možná k prvnímu využití těchto technologií v jiném zájmu.

No vidíte, aspoň v něčem mám výhodu. Já se toho nedožiju.
A co se demokracie a svobody týče - dávno věřím Černému Tulipánovi :
Svoboda je kost hozená lidu, aby si na ní vylámal zuby.
A když to půjde dál dnešním tempem, tak další generace budou tak blbé a tupé, že na ně chytré technologie nebudou třeba.

3.1.2021 09:07
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

No já koukám, kam jste se to dostali...😮
Já teda fandím pokroku, bez dotykáče ani ránu, používám ho pořád a na všechno, noťas mám už jen na netflix, nedávno ještě na seminárky. Platím jen platební kartou v mobilu, je to rychlé a bezpečné (že mi chybí mobil si všimnu nejpozději do půl hodiny a kartu bych zablokovala). Na dotykáč se naučila moje mamka úplně v pohodě, babička s dědou už je mají od minulého roku taky, a baví je to, jen táta vzdoruje, dostal ho v práci a nejradši by ho vyhodil z okna. Každý podle svého, ale netvrďte mi tady, že je rychlé psát na tlačítkovém? Vše na ifaunu píšu na mobilu a je to fofr. 😃 Velkého bratra se nebojím, ví o mě už stejně vše, nepotřebuji byt ke všemu ještě paranoidní.

3.1.2021 09:11

čipy na čtení myšlenek, to už je na odbornou pomoc, ne?

3.1.2021 09:18

Čipy jsou ve vakcíně. A ještě se párují s čipem vašeho psa.

3.1.2021 11:09

Andrýsek3 napsal(a):
Já teda fandím pokroku, bez dotykáče ani ránu, používám ho pořád a na všechno, noťas mám už jen na netflix, nedávno ještě na seminárky. Platím jen platební kartou v mobilu, je to rychlé a bezpečné (že mi chybí mobil si všimnu nejpozději do půl hodiny a kartu bych zablokovala). Na dotykáč se naučila moje mamka úplně v pohodě, babička s dědou už je mají od minulého roku taky, a baví je to, jen táta vzdoruje, dostal ho v práci a nejradši by ho vyhodil z okna. Každý podle svého, ale netvrďte mi tady, že je rychlé psát na tlačítkovém? Vše na ifaunu píšu na mobilu a je to fofr. 😃 Velkého bratra se nebojím, ví o mě už stejně vše, nepotřebuji byt ke všemu ještě paranoidní.

No asi takhle....je to asi o zvyku. Moje kolegyně má samozřejmě chytrý telefon a jako pracovní mobil jsme měli ten nejobyčejnější tlačítkový a když měla napsat někomu sms, tak raději zvedla telefon a zavolala, protože s tím měla problém.

Já obecně píšu rychleji na tlačítkovém hlavně bez T9 ta mi nevyhovovala nikdy....ale tak to je asi spíš o praxi...kolik toho napíšu na tlačítkovém a kolik na dotykáči.
Pokud mi někdo napíše a já mu odepíšu a on mi opět napíše, tak zvednu telefon a volám, protože si dopisovat nehodlám........

Mám kamarádku, co si neustále s někým píše, já to nesnáším....jasně někdy, když vím, že dotyčný nemůže zvedat telefon a nebo, když posílám jen nějaké info...nebo s dotyčným nechci mluvit, tak píšu, ale jinak preferuju rozhovor.

Kdybych měla psát na faunu z mobilu....jakéhokoliv, tak tady nejsem.....

Já prostě potřebuju velkou klábosnici i u noťasu mě štve, že jsem nepřemýšlela, když jsem si ho pořizovala a že nemá i numerickou klávesnici.

PS: a nějaký velký bratr??...stačí když bude chodit sem na faunu a bude o mě vědět úplně všechno

3.1.2021 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):

3.1.2021 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No vidíte, aspoň v něčem mám výhodu. Já se toho nedožiju.
A co se demokracie a svobody týče - dávno věřím Černému Tulipánovi :
Svoboda je kost hozená lidu, aby si na ní vylámal zuby.
A když to půjde dál dnešním tempem, tak další generace budou tak blbé a tupé, že na ně chytré technologie nebudou třeba.

Přesně

3.1.2021 11:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě, že to od "našich" dětí slyším, když teda byly chvíli ve škole. A pokaždé si říkám - je to skoro neuvěřitelné, ale slušnost ještě nevymřela.

Ani u nás holky, alepoň u většiny Měla jsem období, kdy jsem ztrácela telefon pořád. Věděla jsem cca kde...jak jsem šla se psy. Jsem se tam vydala a mobil nenašla. Byla jsem na sebe naštvaná a smutná a říkala si, že snad ho někdo vrátí. Za chvíli mi volala mamka, že tam přišly nějaké slečny, že našli mobil a podle kontaktů poznali, že je to asi můj. Jen je teda zmátlo, kdo je Miška (to je přezdívka mého muže ale on mě má v mobilu jako kozlíka ) Výhoda vesnice, kde se většina lidí zná, ví kdo jsou příbuzní A myslím, že by se prostě většině eklovalo používat mobil člověka, kterého celkem dobře znáte...

3.1.2021 12:13

lesnížínka napsal(a):
Ani u nás holky, alepoň u většiny Měla jsem období, kdy jsem ztrácela telefon pořád. Věděla jsem cca kde...jak jsem šla se psy. Jsem se tam vydala a mobil nenašla. Byla jsem na sebe naštvaná a smutná a říkala si, že snad ho někdo vrátí. Za chvíli mi volala mamka, že tam přišly nějaké slečny, že našli mobil a podle kontaktů poznali, že je to asi můj. Jen je teda zmátlo, kdo je Miška (to je přezdívka mého muže ale on mě má v mobilu jako kozlíka ) Výhoda vesnice, kde se většina lidí zná, ví kdo jsou příbuzní A myslím, že by se prostě většině eklovalo používat mobil člověka, kterého celkem dobře znáte...

Mně by se eklovalo používat mobil i člověka, kterého neznám. Prostě je to pro mě osobní věc, jako je třeba hřeben, manikůra nebo holítko. To jsou věci, který nejsem ochotna půjčovat nikomu. I když v nedávné době jsem byla donucená některé tyto věci půjčit, ale tím spíš už nikdy.

3.1.2021 12:33
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

lesnížínka napsal(a):

Copak žínko? 😃

neverend

3.1.2021 13:03
neverend

XXX.XXX.231.71

čipy na čtení myšlenek, to už je na odbornou pomoc, ne?

Nevím kdo by měl hledat odbornou pomoc,ale tohle je celkem známá věc a veřejně dostupná. Stačí jen zadat do google "čtení myšlenek google amazon" a dozvíš se víc.🙂

3.1.2021 13:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
Copak žínko? 😃

To bylo na tu poslední větu, se omlouvám necitovala jsem

3.1.2021 13:12

neverend napsal(a):
Nevím kdo by měl hledat odbornou pomoc,ale tohle je celkem známá věc a veřejně dostupná. Stačí jen zadat do google "čtení myšlenek google amazon" a dozvíš se víc.🙂

no nene

a ocet na chemtrails

fungují proti čipům na čtení myšlenek alobalové čepice?

3.1.2021 13:14

no nene

a ocet na chemtrails

Tak teď jsem si poprskala monitor

3.1.2021 13:21

To maj lidi z těch moderních technologií, asistentů Siri, Alexa a podobně, to si člověk pak myslí,
že s ním ta krabička fakt rozmlouvá, beztak si je už někdo vzal za manželky.
https://www.letemsvetemapplem.eu/2016/11/06/31-nejvtipnejsich-odpovedi-od-siri/

3.1.2021 13:24

neverend napsal(a):

Hele, už i Masaryk věděl, že ne všechno, co se píše na internetu, je pravda.

neverend

3.1.2021 13:36
neverend

XXX.XXX.231.71

Tak teď jsem si poprskala monitor

Já taky.😀😀😀 Ovšem on Vás ten smích brzy přejde. Já si poradím s tím aby mě elektronika příliš neobtěžovala, ale Vy neznalí věcí? Pozoruji jak se lidem moc zamlouvá když je začne tato technika hlídat v zaměstnání například. Můj známí pracuje u rozvoďáků a to si nedovedete představit jak ten je již hlídaný z dispečinku. Nehne se z místa, všechna zdržení dokumentuje a nejlépe komplet přenos všech úkonů které prováděl.🙂 Na kávu může zapomenout. Já vím, tady na diskuzi budou všichni hrozně zodpovědní zaměstnanci pracující na sto procent bez jakékoli pauzy.😀 O tomhle přeci mluvím, elektronika Vám slouží, ale je schopna Vás stoprocentně kontrolovat. A neuděláte nic. Podívejte na situaci dnes s covidem? Zavedou nouzový stav a Vy můžete co? A to je jen začátek. Opravdu víte na sto procent kde se vzal covid? Znáte opravdu všechny důvody k těm omezením? Problémem mnoha lidí je že věří všemu co jim šikovně nakvákají.😀 Neříkám že vše bude zneužito co se týká například NPU, ale možnosti v tomto směru jsou přímo děsivé. Notabene o tomhle přeci mluvilo mnoho daleko významnějších lidí než je moje maličkost.🙂

3.1.2021 13:45

o my ubozí neznalí věci prostě musíme mít práci s normálním šéfem

3.1.2021 13:46

O čem?

3.1.2021 13:51

neverend napsal(a):
Já taky.😀😀😀 Ovšem on Vás ten smích brzy přejde. Já si poradím s tím aby mě elektronika příliš neobtěžovala, ale Vy neznalí věcí? Pozoruji jak se lidem moc zamlouvá když je začne tato technika hlídat v zaměstnání například. Můj známí pracuje u rozvoďáků a to si nedovedete představit jak ten je již hlídaný z dispečinku. Nehne se z místa, všechna zdržení dokumentuje a nejlépe komplet přenos všech úkonů které prováděl.🙂 Na kávu může zapomenout. Já vím, tady na diskuzi budou všichni hrozně zodpovědní zaměstnanci pracující na sto procent bez jakékoli pauzy.😀 O tomhle přeci mluvím, elektronika Vám slouží, ale je schopna Vás stoprocentně kontrolovat. A neuděláte nic. Podívejte na situaci dnes s covidem? Zavedou nouzový stav a Vy můžete co? A to je jen začátek. Opravdu víte na sto procent kde se vzal covid? Znáte opravdu všechny důvody k těm omezením? Problémem mnoha lidí je že věří všemu co jim šikovně nakvákají.😀 Neříkám že vše bude zneužito co se týká například NPU, ale možnosti v tomto směru jsou přímo děsivé. Notabene o tomhle přeci mluvilo mnoho daleko významnějších lidí než je moje maličkost.🙂

Tak náklaďáky, autobusy a služební auta už hlídá elektronika dávno. A řidiči? Buď si zvykli, nebo se to naučili obejít a nebo mají šéfa "na háku", protože v jejich profesi pořád chybí lidi.

neverend

3.1.2021 13:54
neverend

XXX.XXX.231.71

To maj lidi z těch moderních technologií, asistentů Siri, Alexa a podobně, to si člověk pak myslí,
že s ním ta krabička fakt rozmlouvá, beztak si je už někdo vzal za manželky.
https://www.letemsvetemapplem.eu/2016/11/06/31-nejvtipnejsich-odpovedi-od-siri/

Ježiš Megi, Siri dávat za vzor umělé inteligence? 😀😀 To je přeci hračka pro děti a výkon např ANE v podstatě nevyužívá. Megi víte jaký výkon má tento čip?

M1 obsahuje nejnovější Neural Engine společnosti Apple s 16 jádrovým designem, který je schopen provádět až 11 miliard operací za vteřinu. Tento výkon se pak používá pro strojové učení, díky čemuž Apple tvrdí, že se jeho nové MacBooky a Mac mini dokáží učit mnohem lépe než jakékoli jiné počítače.

3.1.2021 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevered: covid...nevím, nouzový stav - pravé důvody...neznám a je mi líp. Než tady spřádat ty teorie o tom, kdo mě kde hlídá a sleduje...zblbnout můžu z tisíce věcí a reálných, fakt si s tímhle hlavinku lámat nebudu, protože ono to nějak dopadne a já určitě nejsem ten, co by to mohl nějak ovlivnit, takže co? Jsem naprosto v klidu

3.1.2021 15:08

11 bilionů. A je to kravina, protože vše v jednom - paměti, grafika, cpu, což zaručuje nula latenci, ale rychlý konec :D
Ale to je klasika Apple, vyrobit věci tak, aby se daly co nejméně opravit, upgradovat, vylepšit,.... takže si musím přístroj koupit nový. Samozřejmě aby mě někdo mohl sledovat, ta umělá inteligence :D musím si tu věc koupit :D Oni si tak hezky vychovávají trouby s alobalem, všichni.
Kdo používá internet, toho prostě sledují
a naprogramují mu mikrovlnku, aby vybouchla, a psa, aby jim sežral sousedy, domácí úkol,
a domácí štrůdl
a ten štrůdl, to by mě fakt naštvalo.

3.1.2021 15:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

11 bilionů. A je to kravina, protože vše v jednom - paměti, grafika, cpu, což zaručuje nula latenci, ale rychlý konec :D
Ale to je klasika Apple, vyrobit věci tak, aby se daly co nejméně opravit, upgradovat, vylepšit,.... takže si musím přístroj koupit nový. Samozřejmě aby mě někdo mohl sledovat, ta umělá inteligence :D musím si tu věc koupit :D Oni si tak hezky vychovávají trouby s alobalem, všichni.
a naprogramují mu mikrovlnku, aby vybouchla, a psa, aby jim sežral sousedy, domácí úkol,
a domácí štrůdl

No však jste na to kápla nový, protože tam dají zase nové a lepší čipy, taky jim to sledovací zařízení stárne...Jdu vyhodit odpadky na kompost. Mám to rovnou trochu rozprostřít, aby s tím probíráním se nima, neměli tolik práce? Já si blbec myslela, že nám to rozhrabává liška

neverend

3.1.2021 15:59
neverend

XXX.XXX.213.247

a domácí štrůdl

No, zatím jedenáct miliard, ale i to je již obrovské množství. Megi, Vy si z toho jen děláte legraci. 😀😀 Já to chápu, ale musím opravdu připomínat jak se mi na koních ještě před rokem smáli když jsem mluvil o roku 2020 jako o roce plných změn? Tak jak se na to díváte dnes? A leží třeba Vaše situace někomu v hlavě? Že Vás a mnohé další to může zlikvidovat? Neuvěřitelné ještě před rokem,co? A když jsem všechny varoval před změnou situace, vyhnout se zásadně zadlužování a mnoho dalších věcí? Smáli se tomu jako teď.Přitom to bylo evidentně jasné s krizí za dveřmi. A opět lidé přemýšlejí jen ve stávajících podmínkách a situaci. Ta se přeci bude jisto jistě měnit. Ano, řidiči náklaďáků jsou již hlídáni a protože jich je nedostatek, tak je to vyřešeno.😀😀 Můj bratránek je řidič kamionu a tedy lítá jak hadr na holi, protože právě ta technika toto umožňuje. Však vyčkejme a uvidíte za jak dlouho se tohle bude týkat všech. Mnoho lidí ve fabrikách by umřelo strachy jen při pomyšlení na to pracovní nasazení, které je tam standardem.🙂 Tak to se těšte, to čeká brzy všechny obory. Dřív to zkrátka nešlo tolik hlídat, ale dnes stoprocentně. I nás OSVČ si dobře dovedu představit pod dozorem. Samozřejmě je to snadné se současnou a budoucí technikou.

3.1.2021 16:27

neverend napsal(a):
No, zatím jedenáct miliard, ale i to je již obrovské množství. Megi, Vy si z toho jen děláte legraci. 😀😀 Já to chápu, ale musím opravdu připomínat jak se mi na koních ještě před rokem smáli když jsem mluvil o roku 2020 jako o roce plných změn? Tak jak se na to díváte dnes? A leží třeba Vaše situace někomu v hlavě? Že Vás a mnohé další to může zlikvidovat? Neuvěřitelné ještě před rokem,co? A když jsem všechny varoval před změnou situace, vyhnout se zásadně zadlužování a mnoho dalších věcí? Smáli se tomu jako teď.Přitom to bylo evidentně jasné s krizí za dveřmi. A opět lidé přemýšlejí jen ve stávajících podmínkách a situaci. Ta se přeci bude jisto jistě měnit. Ano, řidiči náklaďáků jsou již hlídáni a protože jich je nedostatek, tak je to vyřešeno.😀😀 Můj bratránek je řidič kamionu a tedy lítá jak hadr na holi, protože právě ta technika toto umožňuje. Však vyčkejme a uvidíte za jak dlouho se tohle bude týkat všech. Mnoho lidí ve fabrikách by umřelo strachy jen při pomyšlení na to pracovní nasazení, které je tam standardem.🙂 Tak to se těšte, to čeká brzy všechny obory. Dřív to zkrátka nešlo tolik hlídat, ale dnes stoprocentně. I nás OSVČ si dobře dovedu představit pod dozorem. Samozřejmě je to snadné se současnou a budoucí technikou.

Vás je tady s vašimi schopnostmi vyloženě škoda.

neverend

3.1.2021 16:32
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Nevered: covid...nevím, nouzový stav - pravé důvody...neznám a je mi líp. Než tady spřádat ty teorie o tom, kdo mě kde hlídá a sleduje...zblbnout můžu z tisíce věcí a reálných, fakt si s tímhle hlavinku lámat nebudu, protože ono to nějak dopadne a já určitě nejsem ten, co by to mohl nějak ovlivnit, takže co? Jsem naprosto v klidu

Mě přeci nejde o to abyste si s tím lámala hlavu.🙂 Jen je dobré si zkrátka uvědomit všechny možné důsledky. Já když mě to bude moc obtěžovat tak prostě odjedu pryč klidně i kousek mimo civilizaci. Prachy mám na tři životy dopředu.😀 Chci žít ve světě kde nebudu mít stále Krakonošovu sojku za zadkem. Vlastně proč to tady Čechům vyprávím, že? Vždyť právě Vy byste měli mít nejvíc zkušeností jak rychle a nečekaně se u Vás mění režimy a "vládci".😀 Tak si jen domyslete co by tato technologie umožňovala třeba Hitlerovi či komunistům.🙂 A že se to nemůže stát v dnešní době? Dovolte mi se zasmát.😀😀😀😃 To si mysleli vždy všichni i dřív.

3.1.2021 16:38

Tak já nevím. Sbohem a dík za ryby je můj normální pozdrav,
čemu se mám divit?
Tohle všechno je normální vývoj, zákon, všecka děcka to znají jako
Hrnečku, vař!

Ale my se nezlikvidujeme atomovkou, technologií,
ale sobeckostí, hamižností, lží a obyčejnou lidskou závistí.

3.1.2021 16:42

neverend napsal(a):
Mě přeci nejde o to abyste si s tím lámala hlavu.🙂 Jen je dobré si zkrátka uvědomit všechny možné důsledky. Já když mě to bude moc obtěžovat tak prostě odjedu pryč klidně i kousek mimo civilizaci. Prachy mám na tři životy dopředu.😀 Chci žít ve světě kde nebudu mít stále Krakonošovu sojku za zadkem. Vlastně proč to tady Čechům vyprávím, že? Vždyť právě Vy byste měli mít nejvíc zkušeností jak rychle a nečekaně se u Vás mění režimy a "vládci".😀 Tak si jen domyslete co by tato technologie umožňovala třeba Hitlerovi či komunistům.🙂 A že se to nemůže stát v dnešní době? Dovolte mi se zasmát.😀😀😀😃 To si mysleli vždy všichni i dřív.

....ale jděte, kdyby to tak opravdu bylo, tak tu pořád tak neonanu.jete.....

3.1.2021 16:46

neverend napsal(a):

Takže už zase nejste Čech?
A prachy máte na tři životy? A proč tedy vaše matka maká v tescu na kase? To si nemůžete utrhnout od huby, oželet prachy na jeden život a zajistit jí lepší život?
Rychle a nečekaně se mění režimy? Asi si naši (ne vaši) vlast pletete s nějakou jinou zemí.

neverend

3.1.2021 16:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Takže už zase nejste Čech?
A prachy máte na tři životy? A proč tedy vaše matka maká v tescu na kase? To si nemůžete utrhnout od huby, oželet prachy na jeden život a zajistit jí lepší život?
Rychle a nečekaně se mění režimy? Asi si naši (ne vaši) vlast pletete s nějakou jinou zemí.

To bych rád mamču přesvědčil aby se už na to vykašlala.😃 Ta je ve svém živlu a bohužel se jí tam líbí. Vlast si rozhodně nepletu.🙂 Otázka co pro Vás a pro mě znamená rychle.🙂

3.1.2021 17:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
To bych rád mamču přesvědčil aby se už na to vykašlala.😃 Ta je ve svém živlu a bohužel se jí tam líbí. Vlast si rozhodně nepletu.🙂 Otázka co pro Vás a pro mě znamená rychle.🙂

Tak tohle naprosto chápu, mamka je v důchodu s mizernýma prachama, ale nic nechce. Ještě, že jsou ty Vánoce a narozeniny, aby jí člověk koupil alespoň něco na pohodlnější život...

neverend

3.1.2021 17:24
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Tak tohle naprosto chápu, mamka je v důchodu s mizernýma prachama, ale nic nechce. Ještě, že jsou ty Vánoce a narozeniny, aby jí člověk koupil alespoň něco na pohodlnější život...

Tak vidím že nejsem sám.😃 Díky, to mě potěšilo. Vlastně ono člověk taky bydlí u koní kde se o luxusu nedá ani mluvit a že by mi něco chybělo? Občas mrkev, ale to rychle napravíme.😃 Tak pořád lepší než týden strávený v horách a nikdy nevíte kdy přiletí kulka či RPG. 😃😃 Nemyslím tím Krkonoše samozřejmě. Ale někdy je dobré prostě aby člověk zažil to dno, situace kdy jde o život a podobné události. Strašně to člověka vpraví do reality a začne si vážit i věcí, které ostatní považují za podřadné či samozřejmé.🙂

3.1.2021 17:25

lesnížínka napsal(a):

Někteří lidé by bez práce chřadli. No já mezi ně nepatřím :-)

3.1.2021 17:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já taky ne Tím ale myslím bez zaměstnání. Celý život jsem zvyklá pracovat fyzicky a když delší dobu nepracuju(jako třeba teď 14dní přes svátky) připadám si jak už mrtvá
Mamka to má jinak, na baráku, se zahradou (a ona to má všechno dvakrát, protože zdědila po babči) spíš nevíte co dřív. Někdy jí koupím maso, aby normálně jedla alespoň, ale to je pak dohadování, strkání za to peněz tajně do kapsy(a já jí je zase vyhazuju a ujíždím autem pryč ) prostě hrozné

3.1.2021 18:32
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Moje "děti" jsou také slušné a mám je ráda. Moc.
Tady u té famílie, co jsem jim našla ztracený mobil, mě fakt zarazilo, že mi nepoděkoval NIKDO!!! Že stará paní ne, OK, už je jí moc přes 80. Ale mladej, kterej si byl mobil u mě vyzvednout, tak ten se jen smál, jak je babi zapomnětlivá, a že jí asi vypadl z kapsy či co. A to mám nárok tuším na 10% z nálezného, což by možná vycházelo tak nějak na 10,- Kč! Ale mně šlo fakt o to poděkování - o to "blbý" jedno slovo!

3.1.2021 18:48

To já si i dokonce dovedu představit lepší práce než kasu v tescu, kde ji buzeruje šéf a hlídá elektronický náramek. Neverede, nenechte se vysmát!

3.1.2021 18:50

lesnížínka napsal(a):
Já taky ne Tím ale myslím bez zaměstnání. Celý život jsem zvyklá pracovat fyzicky a když delší dobu nepracuju(jako třeba teď 14dní přes svátky) připadám si jak už mrtvá
Mamka to má jinak, na baráku, se zahradou (a ona to má všechno dvakrát, protože zdědila po babči) spíš nevíte co dřív. Někdy jí koupím maso, aby normálně jedla alespoň, ale to je pak dohadování, strkání za to peněz tajně do kapsy(a já jí je zase vyhazuju a ujíždím autem pryč ) prostě hrozné

Možná kdybyste měla na tři životy dopředu, zaplatila byste jí zahradníka!

3.1.2021 18:54
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Mně by se eklovalo používat mobil i člověka, kterého neznám. Prostě je to pro mě osobní věc, jako je třeba hřeben, manikůra nebo holítko. To jsou věci, který nejsem ochotna půjčovat nikomu. I když v nedávné době jsem byla donucená některé tyto věci půjčit, ale tím spíš už nikdy.

Přesně. Ale hlavně je to o elementární slušnosti a uvědomění si toho, že je zrovna teď někdo nešťastnej (což předpokládám, že když najdu funkční mobil v trávě, tak nebyl zařazen do odpadu). Jinak já si tady ten svůj "chytrej" telefon vypátrala sama a sama jsem ji jej vykoupila, když jsem jej ztratila! Je to dost šílená historka: Jak chodím občas v noci s tím nejstarším kocourem ven, tak tam sedám na rantlu od paneláku a přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta. No, a jednou jsem se vrátila bez mobilu, zjištěno až ráno... Tak jsem hned začala jednat, ptž mi nějak docvaklo, že já hlava zapomnětlivá jej nechala ležet venku. Takže opět šup na kamery, a sledování. No, a kolem 5.h ranní vidím dva Ukroše, jak mobil zvedli ze země a PŘÍMO pod kamerou jej ještě otevřeli (mám jej v obalu jako miniknížku). Důkaz jasný. Soused od kamer mi řekl, že jde o Ukroše z blízkého RD a že se vsadí, že nejmíň celej týden chodí v jedněch hadrech. Tak já telefonovala na cajty, tam jsem vše vylíčila, že mám důkazní materiál a že jde jen o to poslat cajty do toho RD, ale co nejrychleji, než mobil skončí v zastavárně. Stalo se to v pátek. A víte, co mi ten bodrý muž odpověděl:"Že tam ve středu vyšle hlídku!!!" Myslela jsem, že se mi něco stane, adrenalin v krvi na stonásobných hodnotách. A v té chvíli člověk nemyslí, ale prostě jedná (až ex post si uvědomí, jak třeba riskoval). Sebrala jsem prvního chlapa z tamní ulice, vylíčila mu situaci a šli jsme spolu zazvonit na ten RD. No, samozřejmě otevřel jeden z těch dvou - a fakt měl stejné oblečení, podle toho jsem jej poznala! A já hned:"Vy jste mi včera vzali můj mobil. Ale máte smůlu, vzali jste jej přímo pod kamerama, tak když mi jej vrátíte, tak já vám dám dva litry za to!" (koza blbá jsem byla). No, chvilka zdráhání, pak delší chvíle, jak se ukázalo, chtěli jej používat, tak už tam měli svoji SIMku, poté donešení mého mobilu a já splnila, co jsem slíbila, tj. 2000,- Kč za vlastní mobil. Brala jsem to, že jsem chybovala já... Jenže asi za týden se ozvali cajti, a že když jsem to jednou nahlásila, že to musí řešit. ZA TÝDEN!!! Tak jsem řekla, že nic řešit nechci a cajt, že mi zajistí vrácení těch peněz a do půl hoďky, že na mě Ukroš bude zvonit i s těma penězma. Na to jsem řekla, že o to nestojím, že možná už ví, jak se jmenuju, ale jednak nechci, aby věděli, kde přesně bydlím a druhak já jsem jim dala SLIB a peníze jim dala DOBROVOLNĚ. Cajt se mi strašně omlouval za kolegu, co chtěl poslat hlídku za týden, mně ale v té chvíli šlo jen o to dál to nerozmazávat. Jednak denně jezdím autem, které mi parkuje na parkovišti blízko toho RD. Druhak každou noc chodí můj kocour ven. A vím já, co by ty UK napadlo třeba kocourovi udělat...? No, a za další asi měsíc opět telefonát, že se mám dostavit na místní oddělení cajtů podepsat jakejsi protokol, tak jsem tam zajela a ukázalo se, že poliši fakt ty UK skřípli a pozvali si je a mně policajti řekli, že jde o t.č. přivlastnění si cizí věci. Ve finále jsem byla pak naštvaná nejen na sebe, ale i na policajty!!!
Ale je fakt, že vlézt do RD plného UK - to je tady místní neštěstí - původní majitelé dříve nádherný barák začali pronajímat Ukrošům; no tak vlézt tam, kde jich je odhadem tak 20 - 30, byla ode mě blbost. Jenže já měla v hlavě fakt zatmění a jen jsem viděla ten mobil a že je asi na dosah...

3.1.2021 19:00

"tak vlézt tam, kde jich je odhadem tak 20 - 30, byla ode mě blbost."

Fíkovnice, tak u vás mě taková xenofobie překvapuje !

3.1.2021 19:06

lesnížínka napsal(a):

Jako to jsme na tom podobně....mamka mi neustále něco strká...tu koupí cukr, že ho měli v akci, támhle běží Gině pro kuřecí kostry, protože jsem se zmínila, že dneska je u Nováka neměli a Gina by bez nich samozřejmě umřela hlady....když jí to chci zaplatit, tak to je z toho pomalu hádka....tak si řeknu fajn a když jedu nakoupit, tak jí něco koupim já a zase se hadrkujeme....když jdu u ní na záchod, tak si sebou beru bundu i kabelku, aby mi to někam nezastrčila...

A když jí řeknu...prosim tě, ty mi furt něco kupuješ, tak její argument je "ale ty jsi moje dcera" a já na to "ty jsi moje matka" ....
A když jí koupím něco dražšího, tak lžu jako když tiskne...televize stála 2000,-, protože je bez krabice....zimní boty byly za 500,- apod. jestli to následně někde vykládá, tak si lidi musí říkat, že takový štěstí na slevy, too snad ani není možný.
A zároveň tajím svoje výdaje....protože by mi zase chtěla strkat peníze.

Ale nejsme v tom sami, kolikrát to vidím u zákaznoc, přijde maminka v důchodovém věku s dospělou dcerou a dohady jsou úplně stejné....prostě je to taková kategorie maminek....

3.1.2021 19:09
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Já se k tomu přiznávám "Orionko". Nevím, kde žijete, ale moji velmi starou a invalidní mámu přepadla naše menšina 3x a 3x ji okradli!!! Plus jí u toho velmi sprostě nadávali... A mě se snažil právě UK okrást v MHD - já kabelku na rameni, naštěstí jsem si ji fakt hlídala dobře, takže jsem snahu o otevření zipu zaznamenala. A také jsem byla počastována nadávkami, když jsem se ohradila. Akorát že v ukrajinštině. Takto: jsou národy, které mám ráda, ale když vás OPAKOVANĚ zasáhne nějaká nepříjemnost v souvislosti s některým národem nebo národn. menšinou, tak bych asi fakt musela být svatá....abych nepředpokládala, že se ti UK v tom RD budou vzpěčovat. A mimochodem i oni mi začali nadávat, co že je křivě obviňuji, až věta o kamerách je totálně dostala...

3.1.2021 19:13
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Edit: Stejně mluvil i ten cajt, co to pak vyšetřoval. Jestli si uvědomuju, že mě taky mohli vtáhnout dovnitř a tam mi dát nakládačku. No, to už mi tedy přišlo přitažené za vlasy...ale narovinu napíšu, že kdyby se taková situace ještě někdy opakovala, tak bych tam asi už dobrovolně nevlezla - i kdybych důkazů měla sebevíc. Mmch. o jejich morálce svědčí to, že mobil nevrátili ani nezašli na Policii, nýbrž si tam dali svoji SIMku a plánovali jej normálně dál používat. A to mám na úvodní stránce takové to upozornění: V případě nálezu tohoto mobilu, mě, prosím, kontakujte na mailu....xxx.

3.1.2021 19:17

Jen si dovolím upřesnit - to není xenofobie, nýbrž rasismus.
Je to o zkušenostech.

3.1.2021 19:33

Dnes jsem přemýšlela o tom, že když vezmu v potaz, co svede obyčejnej PC prográmek na zpracování fotek, připadá mi úplně logický a reálný, že to tady všechno řídí ilumináti skrz čipy ve vakcíně a testech na covid....

3.1.2021 19:34

Jako to jsme na tom podobně....mamka mi neustále něco strká...tu koupí cukr, že ho měli v akci, támhle běží Gině pro kuřecí kostry, protože jsem se zmínila, že dneska je u Nováka neměli a Gina by bez nich samozřejmě umřela hlady....když jí to chci zaplatit, tak to je z toho pomalu hádka....tak si řeknu fajn a když jedu nakoupit, tak jí něco koupim já a zase se hadrkujeme....když jdu u ní na záchod, tak si sebou beru bundu i kabelku, aby mi to někam nezastrčila...

A když jí řeknu...prosim tě, ty mi furt něco kupuješ, tak její argument je "ale ty jsi moje dcera" a já na to "ty jsi moje matka" ....
A když jí koupím něco dražšího, tak lžu jako když tiskne...televize stála 2000,-, protože je bez krabice....zimní boty byly za 500,- apod. jestli to následně někde vykládá, tak si lidi musí říkat, že takový štěstí na slevy, too snad ani není možný.

Ale nejsme v tom sami, kolikrát to vidím u zákaznoc, přijde maminka v důchodovém věku s dospělou dcerou a dohady jsou úplně stejné....prostě je to taková kategorie maminek....

To je jak u nás...

3.1.2021 19:38

lesnížínka napsal(a):

Na to strkání peněz do kapsy jsem vymyslela fígl. Nakoupím a řeknu si jen o cca 2/3 částky. Mamka je spokojená, že jsem si nákup nechala zaplatit, já zas, že jsem jí trochu přilepšila.

3.1.2021 19:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To já si i dokonce dovedu představit lepší práce než kasu v tescu, kde ji buzeruje šéf a hlídá elektronický náramek. Neverede, nenechte se vysmát!

Tak bacha, mám kámošku, která taky pracuje za pokladnou a chodí tam ráda, baví ji to s lidma prostě, má tam své zákazníky, kteří ji maké také rádi, pochválí ji jak je milá a šikovná a ji to nabíjí...je tak spokojená. S covidem, je to horší, má nemocné plíce, takže to vzdala a byla několik měsíců doma, ale stejně už nevydržela a vrátila se tam. A pozor, má normálně manžela, děti, vnuky, není to žádná ,,chuděra stará panna" - aby nedošlo k mýlce P.S. dokonce by ani pracovat nemusela, je zajištěná.

3.1.2021 19:43
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

Irma
Taky jsem to tak dělala.

3.1.2021 19:45

To je jak u nás...

Na druhou stranu to je situace, co se následně v každé generaci opakuje....moje mamka "hlavně mi nedávejte žádný dárky...kupte si radši něco sami"....dárky už teda kupuju ty, co mi následně nemůže vrátit, takže už žádné sprcháče, šampony, krémy apod....to mi vždycky mezi něco strčí, protože je to pro ní škoda....

No a teď se mi dcera ptala, co chci k narozkám a já na to "prosim tě, nic mi nekupuj, kup si radši něco pro sebe"........finančně je na tom fakt dobře o dost líp než já. ale mě přijde tak nějak zbytečný, aby za mě utrácela k narozkám....a ona, ale ty mi k narozkám dáváš...a já...ale ty jsi moje dcera ....a ona...ale ty jsi moje matka...
kdeže už jsem to slyšela???

No nakonec jsme se dohodly, že mi přispěje na Ginin postroj a novou stopovačku...že je Gina i její, tak to nějak psychocky unesu

3.1.2021 19:46

fikovnice napsal(a):
Přesně. Ale hlavně je to o elementární slušnosti a uvědomění si toho, že je zrovna teď někdo nešťastnej (což předpokládám, že když najdu funkční mobil v trávě, tak nebyl zařazen do odpadu). Jinak já si tady ten svůj "chytrej" telefon vypátrala sama a sama jsem ji jej vykoupila, když jsem jej ztratila! Je to dost šílená historka: Jak chodím občas v noci s tím nejstarším kocourem ven, tak tam sedám na rantlu od paneláku a přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta. No, a jednou jsem se vrátila bez mobilu, zjištěno až ráno... Tak jsem hned začala jednat, ptž mi nějak docvaklo, že já hlava zapomnětlivá jej nechala ležet venku. Takže opět šup na kamery, a sledování. No, a kolem 5.h ranní vidím dva Ukroše, jak mobil zvedli ze země a PŘÍMO pod kamerou jej ještě otevřeli (mám jej v obalu jako miniknížku). Důkaz jasný. Soused od kamer mi řekl, že jde o Ukroše z blízkého RD a že se vsadí, že nejmíň celej týden chodí v jedněch hadrech. Tak já telefonovala na cajty, tam jsem vše vylíčila, že mám důkazní materiál a že jde jen o to poslat cajty do toho RD, ale co nejrychleji, než mobil skončí v zastavárně. Stalo se to v pátek. A víte, co mi ten bodrý muž odpověděl:"Že tam ve středu vyšle hlídku!!!" Myslela jsem, že se mi něco stane, adrenalin v krvi na stonásobných hodnotách. A v té chvíli člověk nemyslí, ale prostě jedná (až ex post si uvědomí, jak třeba riskoval). Sebrala jsem prvního chlapa z tamní ulice, vylíčila mu situaci a šli jsme spolu zazvonit na ten RD. No, samozřejmě otevřel jeden z těch dvou - a fakt měl stejné oblečení, podle toho jsem jej poznala! A já hned:"Vy jste mi včera vzali můj mobil. Ale máte smůlu, vzali jste jej přímo pod kamerama, tak když mi jej vrátíte, tak já vám dám dva litry za to!" (koza blbá jsem byla). No, chvilka zdráhání, pak delší chvíle, jak se ukázalo, chtěli jej používat, tak už tam měli svoji SIMku, poté donešení mého mobilu a já splnila, co jsem slíbila, tj. 2000,- Kč za vlastní mobil. Brala jsem to, že jsem chybovala já... Jenže asi za týden se ozvali cajti, a že když jsem to jednou nahlásila, že to musí řešit. ZA TÝDEN!!! Tak jsem řekla, že nic řešit nechci a cajt, že mi zajistí vrácení těch peněz a do půl hoďky, že na mě Ukroš bude zvonit i s těma penězma. Na to jsem řekla, že o to nestojím, že možná už ví, jak se jmenuju, ale jednak nechci, aby věděli, kde přesně bydlím a druhak já jsem jim dala SLIB a peníze jim dala DOBROVOLNĚ. Cajt se mi strašně omlouval za kolegu, co chtěl poslat hlídku za týden, mně ale v té chvíli šlo jen o to dál to nerozmazávat. Jednak denně jezdím autem, které mi parkuje na parkovišti blízko toho RD. Druhak každou noc chodí můj kocour ven. A vím já, co by ty UK napadlo třeba kocourovi udělat...? No, a za další asi měsíc opět telefonát, že se mám dostavit na místní oddělení cajtů podepsat jakejsi protokol, tak jsem tam zajela a ukázalo se, že poliši fakt ty UK skřípli a pozvali si je a mně policajti řekli, že jde o t.č. přivlastnění si cizí věci. Ve finále jsem byla pak naštvaná nejen na sebe, ale i na policajty!!!
Ale je fakt, že vlézt do RD plného UK - to je tady místní neštěstí - původní majitelé dříve nádherný barák začali pronajímat Ukrošům; no tak vlézt tam, kde jich je odhadem tak 20 - 30, byla ode mě blbost. Jenže já měla v hlavě fakt zatmění a jen jsem viděla ten mobil a že je asi na dosah...

To je jak z nějaký gangsterky.

3.1.2021 19:47

Na to strkání peněz do kapsy jsem vymyslela fígl. Nakoupím a řeknu si jen o cca 2/3 částky. Mamka je spokojená, že jsem si nákup nechala zaplatit, já zas, že jsem jí trochu přilepšila.

No tak to mi neprojde, máma má přehled, co kolik stojí a umí si to spočítat...

3.1.2021 19:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jo, taky to tak dělám...ono to s nima jinak nejde. Problém trochu je, že není žádná senilní babča, takže má přehled o tom, co kolik stojí...narozdíl ode mě. Takže u nás to spíš vypadá takhle: a kolik ti teda dlužím, máš lístek? Kolik to stálo? A já: ježíš lístky neberu, já nevím, asi tak nějak dvě stovky. A ona: dvě stovky stálo jen to maso a co ta drogerie, počkej já to sečtu a jak jde pro kalkulačku zdrhám Pak mi ještě nadává do telefonu, že jsem blbá a proč jsem ujela...

3.1.2021 19:49

Já naopak tohle neznám. Ale ani nechci. Bylo by to na dlouhý vysvětlování, ale prostě chci si žít svůj vlastní život a ne aby mně do něho kvůli vděčnosti někdo kecal.

3.1.2021 19:57

Já naopak tohle neznám. Ale ani nechci. Bylo by to na dlouhý vysvětlování, ale prostě chci si žít svůj vlastní život a ne aby mně do něho kvůli vděčnosti někdo kecal.

úplně si nejsem jistá, jak to myslíte, ale u mě teda o žádnou vděčnost nejde....řekla bych, že spíš jde o to, že jak já tak mamka se snažíme té druhé přilepšit.

A co se života týče, tak mě teda mamka do života nekecala nikdy.....a já mamce?? Jo na jaře dostala kvůli covidu zaracha, teď už jí doma neudržím, ale naučila jsem jí, že jednou týdně jezdíme na velký nákup a pak nemusí alespoň tolik lozit po krámech.

Ale vím, že co se té vděčnosti a následná snaha o kecání do žvota týče, tak takové případy jsou.....

Ono když třeba vidíte maminku, co jde se svým mladým synem a jeho přítelkyní koupit mladým koberec do společného bydlení....mladým se líbí šedý a mamince fialový...např...a maminka řekne, že koberec jim zaplatí, ale jen ten, co se líbí jí.......tak to řeknu na rovinu, že bych se šprajcla a radši chodila po udusané hlíně.

3.1.2021 20:03

úplně si nejsem jistá, jak to myslíte, ale u mě teda o žádnou vděčnost nejde....řekla bych, že spíš jde o to, že jak já tak mamka se snažíme té druhé přilepšit.

A co se života týče, tak mě teda mamka do života nekecala nikdy.....a já mamce?? Jo na jaře dostala kvůli covidu zaracha, teď už jí doma neudržím, ale naučila jsem jí, že jednou týdně jezdíme na velký nákup a pak nemusí alespoň tolik lozit po krámech.

Ale vím, že co se té vděčnosti a následná snaha o kecání do žvota týče, tak takové případy jsou.....

Ono když třeba vidíte maminku, co jde se svým mladým synem a jeho přítelkyní koupit mladým koberec do společného bydlení....mladým se líbí šedý a mamince fialový...např...a maminka řekne, že koberec jim zaplatí, ale jen ten, co se líbí jí.......tak to řeknu na rovinu, že bych se šprajcla a radši chodila po udusané hlíně.

Napíšu to takhle: máte pěkný vztah. Já to víc rozebírat nechci, stydím se za to a je mně to líto.

neverend

3.1.2021 20:03
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
Tak bacha, mám kámošku, která taky pracuje za pokladnou a chodí tam ráda, baví ji to s lidma prostě, má tam své zákazníky, kteří ji maké také rádi, pochválí ji jak je milá a šikovná a ji to nabíjí...je tak spokojená. S covidem, je to horší, má nemocné plíce, takže to vzdala a byla několik měsíců doma, ale stejně už nevydržela a vrátila se tam. A pozor, má normálně manžela, děti, vnuky, není to žádná ,,chuděra stará panna" - aby nedošlo k mýlce P.S. dokonce by ani pracovat nemusela, je zajištěná.

Jj. Normálně lidi tvoří frontu u mamčiny pokladny.😃 Ono jí to jde rychle a nečumí na ně jak sůva z nudlí.😃 Fakt jí nosí zákazníci i dárky za ten přístup.🙂 A slavné Tesco je odměnilo celými 2500 Kč na vánoce k výplatě.Nerad bych polemizoval o důležitosti kohokoli v této době, ale bez těchto lidí by národ chcípnul hladem a na covid.

3.1.2021 20:04

No tak to mi neprojde, máma má přehled, co kolik stojí a umí si to spočítat...

No, ono to funguje líp u větších nákupů. Jestli to stálo 1200 nebo 1800 už od oka neodhadne

3.1.2021 20:06

Asi máte nějaké špatné zkušenosti. Ale my to máme s mamkou asi tak, jak popsala sardullah. Do života si nekecáme, respektive řekneme si, když s něčím, s nějakým krokem té druhé, nesouhlasíme. Ale rozhodně za sebe vzájemně nerozhodujeme. Mám to tak i se syny. Akorát s mamkou si vzájemně víc nakupujeme, podle situace.

3.1.2021 20:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, ono to funguje líp u větších nákupů. Jestli to stálo 1200 nebo 1800 už od oka neodhadne

Tak že by si nechávala dělat velký nákup...tak to ani omylem. To si nakupuje sama, co ona chce, já jsem jen řidič. Jako jo, jistě přijde ta doba, ale zatím ani omylem.

3.1.2021 20:12

Napíšu to takhle: máte pěkný vztah. Já to víc rozebírat nechci, stydím se za to a je mně to líto.

Nerozebírejte...ale stydět se určitě nemusíte.
Je mi to taky líto, každému bych přála maminku jako mám já.

3.1.2021 20:14

Tak to neklapne....nákup za tolik peněz, to neměla snad nikdy...teď naposled utratila asi 800,- a to fakty měla asi na šest dní.....tak to pouhým okem vidím i já

3.1.2021 20:16

Asi máte nějaké špatné zkušenosti. Ale my to máme s mamkou asi tak, jak popsala sardullah. Do života si nekecáme, respektive řekneme si, když s něčím, s nějakým krokem té druhé, nesouhlasíme. Ale rozhodně za sebe vzájemně nerozhodujeme. Mám to tak i se syny. Akorát s mamkou si vzájemně víc nakupujeme, podle situace.

Závidím, v dobrém.
S dětmi mám pěkný vztah.

3.1.2021 20:47

neverend napsal(a):
Jj. Normálně lidi tvoří frontu u mamčiny pokladny.😃 Ono jí to jde rychle a nečumí na ně jak sůva z nudlí.😃 Fakt jí nosí zákazníci i dárky za ten přístup.🙂 A slavné Tesco je odměnilo celými 2500 Kč na vánoce k výplatě.Nerad bych polemizoval o důležitosti kohokoli v této době, ale bez těchto lidí by národ chcípnul hladem a na covid.

Já jsem rozhodně nechtěla polemizovat o důležitosti tohoto povolání ( mé oblíbené rčení je : Kdyby nebyli pekaři, tak všichni, včetně těch důležitých, chcípnem hlady ), spíš to, že je to hodně nepříjemné povolání a hodně z těch ženských, kdyby nemusely.....

3.1.2021 21:44
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Je to o zkušenostech.

NE, toto NENÍ rasismus!!!
A hádat se s Vámi budu, co mi budou síly stačit!!! Rasismus je, když moji starou invalidní mámu okradou Cikáni a řvou na ni:"Ty bílá svině!"
Dost jste mi "Megííí" zvedla mandle, ba přímo jste mě nas.ala!!!!

3.1.2021 21:48

dneska už jste nacista ani nevíte jak, takže bych ty nálepky vůbec neřešila

i když moje oblíbená je transfobie.

to je když si dovolíte nahlas říct, že člověk je gonochorista a pohlaví je vrozené a neměnné.

3.1.2021 21:48
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Je to o zkušenostech.

A PROSÍM zkuste mě přesvědčit o tom, že Cigáni řvoucí na moji mámu. zatímco ji okrádají:"Ty bílá svině a Ty bílá čubko!" a dále UK žijící v cizí zemi přivlastňující si neoprávněně CIZÍ mobil, není rasismus!!!
Tohle jste přehnala tak, že je mi z toho, co jste napsala na blití!!!
Vaši averzi vůči mně sice nechápu, ale akceptuju, nicméně obviňování z rasismu si líbit nenechám, to fakt ne!

Přidejte reakci

Přidat smajlík