Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 21:50
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
dneska už jste nacista ani nevíte jak, takže bych ty nálepky vůbec neřešila

i když moje oblíbená je transfobie.

to je když si dovolíte nahlas říct, že člověk je gonochorista a pohlaví je vrozené a neměnné.

Jako pardon...ale nasralo mě to tak, že to prostě řeším!

67 pohlaví nebo kolik jich má být je uhozené stejně jako hláška "Megííí".

3.1.2021 21:54
fikovnice

XXX.XXX.134.178

dneska už jste nacista ani nevíte jak, takže bych ty nálepky vůbec neřešila

i když moje oblíbená je transfobie.

to je když si dovolíte nahlas říct, že člověk je gonochorista a pohlaví je vrozené a neměnné.

Ještě snad poznámka: moje bývalá kolegyně je transsexuál(ka) - vlastně nevím jaký rod použít... Byla muž...a je žena. Přátelíme se, a vím, že nic z toho, co podstoupila, nepodstoupila z plezíru. A když jsem si představovala její život do jejích cca 25 let, neuměla jsem si to vlastně představit... Tak tomuto věřím - že existuje porucha, kdy se člověk narodí v nesprávném těle! Ale samozřejmě v tom dalším s Vámi plně souhlasím! Narodí se dítě a rodiče je budou vychovávat jako sexuálně neutrální a milý hoch či dívka si má v 18 určit, co že to vlastně je?!? Chudáci tyto děti...

3.1.2021 22:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Ještě snad poznámka: moje bývalá kolegyně je transsexuál(ka) - vlastně nevím jaký rod použít... Byla muž...a je žena. Přátelíme se, a vím, že nic z toho, co podstoupila, nepodstoupila z plezíru. A když jsem si představovala její život do jejích cca 25 let, neuměla jsem si to vlastně představit... Tak tomuto věřím - že existuje porucha, kdy se člověk narodí v nesprávném těle! Ale samozřejmě v tom dalším s Vámi plně souhlasím! Narodí se dítě a rodiče je budou vychovávat jako sexuálně neutrální a milý hoch či dívka si má v 18 určit, co že to vlastně je?!? Chudáci tyto děti...

Tak já myslím, že hoch nebo dívka to bude vědět mnohem dřív, než v 18, většinou tomu puberta dá jasný obrys. Vlastní zkušenost. Asi chtěl taťka spíš kluka a taky mi bylo nejspíš naděleno víc testosteronu, než je u holek běžné. Byla jsem chlupatá od děcka jak opičátko, u blond chlupů to ale není tak hrozné Cítila jsem se jak kluk, chovala jak kluk, myslela jak kluk, kamarádila jen s klukama, ba jim šéfovala, žádný si netroufnul mi odporovat, protože jak víme, kluci jsou vývojově trochu zpět. Jenže jak se blížila puberta, najednou jsem se chtěla líbit, byla jsem věčně do nějakého kluka zamilovaná, už to nebylo to správné kamarádství. Stačilo rozjet hormony a bylo to o něčem jiném. Pravda, myšlení už mi to úplně nepřeprogramovalo, pořád raděj mluvím s chlapama, než ženskýma, všichni sousedi od 10 do 80 jsou kamarádi

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2021 22:17

lesnížínka napsal(a):
Tak já myslím, že hoch nebo dívka to bude vědět mnohem dřív, než v 18, většinou tomu puberta dá jasný obrys. Vlastní zkušenost. Asi chtěl taťka spíš kluka a taky mi bylo nejspíš naděleno víc testosteronu, než je u holek běžné. Byla jsem chlupatá od děcka jak opičátko, u blond chlupů to ale není tak hrozné Cítila jsem se jak kluk, chovala jak kluk, myslela jak kluk, kamarádila jen s klukama, ba jim šéfovala, žádný si netroufnul mi odporovat, protože jak víme, kluci jsou vývojově trochu zpět. Jenže jak se blížila puberta, najednou jsem se chtěla líbit, byla jsem věčně do nějakého kluka zamilovaná, už to nebylo to správné kamarádství. Stačilo rozjet hormony a bylo to o něčem jiném. Pravda, myšlení už mi to úplně nepřeprogramovalo, pořád raděj mluvím s chlapama, než ženskýma, všichni sousedi od 10 do 80 jsou kamarádi

no, a dneska aby se člověk bál, že ho ještě před pubertou přeoperujou na kluka, když se přece chová jako kluk a hraje si s klučičíma hračkama

a pak se všichni diví, že tihle trans mají obrovský podíl sebevražd

já jsem třeba určitě translenochod. ale stejně mě společnost pořád nutí chodit do práce a tak

3.1.2021 22:19

fikovnice napsal(a):
A PROSÍM zkuste mě přesvědčit o tom, že Cigáni řvoucí na moji mámu. zatímco ji okrádají:"Ty bílá svině a Ty bílá čubko!" a dále UK žijící v cizí zemi přivlastňující si neoprávněně CIZÍ mobil, není rasismus!!!
Tohle jste přehnala tak, že je mi z toho, co jste napsala na blití!!!
Vaši averzi vůči mně sice nechápu, ale akceptuju, nicméně obviňování z rasismu si líbit nenechám, to fakt ne!

Jaká averze, neblbněte. Proč se čílíte, je to jen upřesnění - xenofobie je strach z neznámého.
Ukrajinec kradoucí v cizí zemi není rasismus. Bylo by hanobení rasy a národa, kdybychom řekli, že ukrajinci jsou zloději.
Byla jsem dlouho, dlouho tolerantní, nesnáším, když se ubližuje slabším, pomlouvá, posmívá se,.. ale vše má své meze a teď zkrátka určité lidi nenávidím. Lidově bych se mohla označit za rasistu, jak se tu říká.
Ale netřískám je a neřvu na ně na ulici, takže mě nemohou zavřít a napařit k tomu to hanobení.
Rasismus je pouhé dělení na rasy, to ještě není projev, který je veřejně vážně špatný, druhá věc je, že se tady dost bere jako "nadávka", ale není,
vezměme to střízlivě - pokud vyřknu takové dělení, určitě to není xenofobie a také nepáchám nic špatného.
To, co řvali ti černí, to už je hanobení rasy, lidově řečeno rasismus, to je něco jiného, rozhodně trestné a lze říct, že jsou to rasisti. Když řeknu - černí - dělím rasy a ničeho se nedopouštím, to opravdu jen tady se bere takto špatně.
Jo, říct nacista, tak to už je blbé, ale to já neřeknu. Leda na něj pustím psa, to jo.

3.1.2021 22:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Asi ten rasisimus máme nějak zakódovaný a i když nechcem, čas od času vypluje. Nemyslím si, že jsem rasista, měla jsem dva kamarády poloviční cikány, chodila k nám stará cikánka, byla trochu na hlavu, nečesaná, nemytá a když jí babča nadávala, ať se sebere a jde domů, já jsem jí jako 3.leté děcko prý říkala: babičko, ale nebuď na ni zlá, ty taky budeš jednou taková stará, smradlavá a ošklivá babička...Mamka se dodnes směje, že já jsem vždycky tíhnula k takovým lidem na okraji společnosti...jak by se dnes vznosně řeklo. Taková samaritánka jsem vždycky byla a přitom říká, že mě to cíleně nikdo neučil. Třeba naše babča, která mě víceméně vychovávala, nebyla zrovna moc snášenlivý a tolerantní jedinec No a teď, když je nějaký případ nevím, třeba jak ty bandy mladých mor....přepadávají staré lidi a děcka, okrádají...tak taky budu takhle nadávat a vlastně házet všechny do jednoho pytle, i když dobře vím, že nejsou všichni takoví, třeba u nás je většina slušných a pracujících.

3.1.2021 22:44
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Jaká averze, neblbněte. Proč se čílíte, je to jen upřesnění - xenofobie je strach z neznámého.
Ukrajinec kradoucí v cizí zemi není rasismus. Bylo by hanobení rasy a národa, kdybychom řekli, že ukrajinci jsou zloději.
Byla jsem dlouho, dlouho tolerantní, nesnáším, když se ubližuje slabším, pomlouvá, posmívá se,.. ale vše má své meze a teď zkrátka určité lidi nenávidím. Lidově bych se mohla označit za rasistu, jak se tu říká.
Ale netřískám je a neřvu na ně na ulici, takže mě nemohou zavřít a napařit k tomu to hanobení.
Rasismus je pouhé dělení na rasy, to ještě není projev, který je veřejně vážně špatný, druhá věc je, že se tady dost bere jako "nadávka", ale není,
vezměme to střízlivě - pokud vyřknu takové dělení, určitě to není xenofobie a také nepáchám nic špatného.
To, co řvali ti černí, to už je hanobení rasy, lidově řečeno rasismus, to je něco jiného, rozhodně trestné a lze říct, že jsou to rasisti. Když řeknu - černí - dělím rasy a ničeho se nedopouštím, to opravdu jen tady se bere takto špatně.
Jo, říct nacista, tak to už je blbé, ale to já neřeknu. Leda na něj pustím psa, to jo.

Já se za rasistku nepovažuji, pokud Vy ano, je to Vaše věc.
Mám-li k tomu prostředky, VŽDY se zastávám slabších nebo těch, kteří jsou napadáni těmi, kteří nejsou v právu. Nejvíc vysazená jsem na urážky a ubližování starším ročníkům. Ale obecně na nespravedlnost. Ale to je fuk, to je zase moje věc a můj boj.
Mým nahlížením na věc rasistka rozhodně nejsem a vyplacení 2000,- Kč Ukrajincům za svůj vlastní mobil považuji za moji nebetyčnou hloupost, avšak na hony vzdálenou rasismu!!!

Oproti tomu okradení mojí mámy Cikány při jejich souběžném pořvávání výše uvedených nadávek, za rasismus považuji. U jedné krádeže jsem byla přítomna, a přestože jsem byla za mámu na ně strašně naštvaná, tak jsem na ně nepořvávala ani nic sprostého ani rasistického. A nebylo to z důvodu strachu - stalo se to na nejrušnější brněnské ulici.

3.1.2021 23:11

Rasista věří, že lidé, příslušníci etnika, rasy, vypadají a se chovají tak nějak stejně.
Nenávist je zhruba rozdíl mezi xenofobií a rasismem. Pak tady máme etnocentrismus a dalších milion odnoží.
Ale jak to je doopravdy? Co člověka napadne, když se řekne Cigán? U nás je to prostě hned synonymem problému. Proč, když mluvím o nějakém neutrálním zážitku, použiji termín "chlap", ale v případě negativního řeknu "černoch"?
Podle mě je to jistá míra pudu sebezáchovy plynoucí ze zkušenosti. Xenofobie je z nezkušenosti. Proč bych se měla bát, že je naproti několik občanů Ukrajiny? Copak je to záruka problémů; bojím se stejně, když se jedná o několik občanů ČR?
Není proč se čílit, určitá míra je v každém člověku, který od narození nežije v izolaci.

Na nejrušnější ulici.. a kamery tam jsou, nebo zůstali nepotrestáni?

4.1.2021 00:02
fikovnice

XXX.XXX.134.178

A tento příspěvek (níže)? Ten je xenofobní nebo rasistický? Anebo ani jedno z toho?
To nic, to jen tak srovnávám s mými obavami vlézt do baráku plného Ukrajinců (kteří mimochodem ten barák totálně zdevastovali a téměř každou noc dělají bordel po celém okolí).
"Největším nebezpečím pro svět jsou právě USA. To oni vedou neustále války po celém světě. To oni útočí, kde je napadne, vraždí státníky své i cizí. jejich zlovolná výkonná moc vraždí vlastní občany......Děkuju pěkně za takovou ochranu. Rozlézají se po celém světě, rádi by i k nám. Doufám, že se toho nedožiju. Každá cizí armáda na území jiného státu je nežádoucí, protože všechny se chovají nadřazeně a jako........nemám slovo, nechci urazit nevinné zvíře."

neverend

4.1.2021 00:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Byl by rasismus třeba kdybych si přál aby první člověk na Marsu byl cikán? Vždyť tak významnou úlohu v dějinách lidstva a já bych jí svěřil těm utlačovaným a opovrhovaným.😀 A potom bych za ním poslal i jeho rodinu a pak další a další.😀 Dokud by tam nebyli všichni. 😀 A pak bych zrušil lety na Mars úplně.😀 Vlastně by to ani už nešlo, protože by nám byl Mars již ukraden.😀

neverend

4.1.2021 02:19
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
A tento příspěvek (níže)? Ten je xenofobní nebo rasistický? Anebo ani jedno z toho?
To nic, to jen tak srovnávám s mými obavami vlézt do baráku plného Ukrajinců (kteří mimochodem ten barák totálně zdevastovali a téměř každou noc dělají bordel po celém okolí).
"Největším nebezpečím pro svět jsou právě USA. To oni vedou neustále války po celém světě. To oni útočí, kde je napadne, vraždí státníky své i cizí. jejich zlovolná výkonná moc vraždí vlastní občany......Děkuju pěkně za takovou ochranu. Rozlézají se po celém světě, rádi by i k nám. Doufám, že se toho nedožiju. Každá cizí armáda na území jiného státu je nežádoucí, protože všechny se chovají nadřazeně a jako........nemám slovo, nechci urazit nevinné zvíře."

Až tohle si myslíte? 😒 To mě dost mrzí, ale samozřejmě názor respektuji.

4.1.2021 07:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na druhou stranu to je situace, co se následně v každé generaci opakuje....moje mamka "hlavně mi nedávejte žádný dárky...kupte si radši něco sami"....dárky už teda kupuju ty, co mi následně nemůže vrátit, takže už žádné sprcháče, šampony, krémy apod....to mi vždycky mezi něco strčí, protože je to pro ní škoda....

No a teď se mi dcera ptala, co chci k narozkám a já na to "prosim tě, nic mi nekupuj, kup si radši něco pro sebe"........finančně je na tom fakt dobře o dost líp než já. ale mě přijde tak nějak zbytečný, aby za mě utrácela k narozkám....a ona, ale ty mi k narozkám dáváš...a já...ale ty jsi moje dcera ....a ona...ale ty jsi moje matka...
kdeže už jsem to slyšela???

No nakonec jsme se dohodly, že mi přispěje na Ginin postroj a novou stopovačku...že je Gina i její, tak to nějak psychocky unesu

Já ráda dostávám dárky. Nejde mi ani tak o cenu, ale o to překvapení, protože to, co potřebuji, si koupit můžu sama.
A přijde mi protivné, když mě někdo CHCE obdarovat, dělat scény, že je to pro mě škoda. Není.

4.1.2021 08:16

neverend napsal(a):
Byl by rasismus třeba kdybych si přál aby první člověk na Marsu byl cikán? Vždyť tak významnou úlohu v dějinách lidstva a já bych jí svěřil těm utlačovaným a opovrhovaným.😀 A potom bych za ním poslal i jeho rodinu a pak další a další.😀 Dokud by tam nebyli všichni. 😀 A pak bych zrušil lety na Mars úplně.😀 Vlastně by to ani už nešlo, protože by nám byl Mars již ukraden.😀

4.1.2021 08:25

fikovnice napsal(a):

Já teda nevím, co je největším nebezpečím pro svět, ale myslím, že USA ne. Pro Evropu, pro nás, je největším nebezpečím islám. Zdá se to možná přitažené za vlasy, protože u nás naštěstí je jen zlomek počtu muslimů co v posledních cca 8 - 10 letech přimigrovali do Evropy. A před tou vlnou migrace u nás bylo usazen jen mizivý počet muslimů. Máme štěstí, že pro ně nejsme zemí zaslíbenou.

4.1.2021 08:37
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ono je to těžké. Pro někoho to je USA, pro někoho islám (to jako fakt? Fanatismus, islámisty, to chápu, ale islám jako takový? Vždyť to je stejné, jako by největší problém byl hinduismus nebo víra v léčivou moc kamenů), pro někoho Čína, Rusko, Severní Korea... Těch států je nepočítaně.
Já myslím, že největším protivníkem si jsme my sami.

4.1.2021 08:39

fikovnice napsal(a):
Já se za rasistku nepovažuji, pokud Vy ano, je to Vaše věc.
Mám-li k tomu prostředky, VŽDY se zastávám slabších nebo těch, kteří jsou napadáni těmi, kteří nejsou v právu. Nejvíc vysazená jsem na urážky a ubližování starším ročníkům. Ale obecně na nespravedlnost. Ale to je fuk, to je zase moje věc a můj boj.
Mým nahlížením na věc rasistka rozhodně nejsem a vyplacení 2000,- Kč Ukrajincům za svůj vlastní mobil považuji za moji nebetyčnou hloupost, avšak na hony vzdálenou rasismu!!!

Oproti tomu okradení mojí mámy Cikány při jejich souběžném pořvávání výše uvedených nadávek, za rasismus považuji. U jedné krádeže jsem byla přítomna, a přestože jsem byla za mámu na ně strašně naštvaná, tak jsem na ně nepořvávala ani nic sprostého ani rasistického. A nebylo to z důvodu strachu - stalo se to na nejrušnější brněnské ulici.

Fíkovnice, chudák Megíí, to jsem vyvolala já svou otázkou o xenofobii. Megíí jen chtěla vaše pocity upřesnit. Ani jedna jsme to nemyslely jako útok na vaši osobu. šak znáte Megíí, samá sranda. (Já mám zatím štěstí, s Ukrajibci nemám mnoho špatných zkušeností. U jedné profesorky matematiky kopali kanalizaci, moc si ji chválili, byla na ně hodná. Posléze u svačiny zjistila, že jeden je kolega matematik z Kijeva. )

4.1.2021 15:07
fikovnice

XXX.XXX.134.44

neverend napsal(a):
Až tohle si myslíte? 😒 To mě dost mrzí, ale samozřejmě názor respektuji.

Je to citace, nikoli můj názor, myslela jsem, že si to pamatujete.

4.1.2021 15:23
fikovnice

XXX.XXX.134.44

Fíkovnice, chudák Megíí, to jsem vyvolala já svou otázkou o xenofobii. Megíí jen chtěla vaše pocity upřesnit. Ani jedna jsme to nemyslely jako útok na vaši osobu. šak znáte Megíí, samá sranda. (Já mám zatím štěstí, s Ukrajibci nemám mnoho špatných zkušeností. U jedné profesorky matematiky kopali kanalizaci, moc si ji chválili, byla na ně hodná. Posléze u svačiny zjistila, že jeden je kolega matematik z Kijeva. )

Ano, "Orionko", nebudu lhát, že mě to zasáhlo...a citelně. Žiju poctivě, nevyvolávám konflikty s NIKÝM, a vždy se budu rvát za spravedlnost a altruismus... A nepřeji si, aby mě kdokoli obviňoval z rasismu; věta, že bych se podruhé bála vejít do RD (doupěte) plného UK, spustila to, že jsem byla obviněna z rasismu...? Myslíte si, že mi tam fakt nic nehrozilo? A myslíte si, že kdyby ten RD obývali čeští zedníci a pracanti na těch nejnižších pozicích (kopáči apod. - čímž proti těmto profesím ale nic nemám, jde mi o chování těch lidí) nevalné pověsti, že bych se bála méně? Ne, bála bych se stejně. Moje "vtrhnutí" tam způsobilo, jak jsem již psala, vyplavení adrenalinu z toho, že mám svůj mobil na dosah a že také do druhého dne již může být prodán do zastavárny... Podruhé bych tak už nejednala a věřím, že nejsem sama, kdo by měl obavy o své zdraví nebo že bude přinejmenším slovně napaden.
Ostatně napsala jsem Vám k tomu večer SZ...

Edit: Ale vůči romské menšině kvůli tomu, co udělali mojí mámě, cítím dost značné naštvání, a tam si mě třeba nazvěte i xenofobkou (nepopírám, že jsou slušní Cikáni, ale veškerá moje osobní setkání s nimi končila krádežemi nebo loupežemi). To, že mě kdysi dva Cikáni (jejich férovka!) přepadli, když jsem jim já koza nabídla na jejich žebrání nějaké drobné, jsem sem už tuším psala. Víte, jak to dopadlo? Jeden z nich mě chytil do tzv. kravaty a snažil se mě škrtit, druhý mě šacoval... Pokud byste měla takovéto zkušenosti (o mojí mámě nemluvě) a pořád byste toto etnikum měla ráda, tak před Vámi smekám!
Po tom všem po letech jednoho z těch dvou, co mě přepadli, chytli a já jako přepadená jsem musela k soudu. Cikán se mi omluvil a já jeho omluvu ještě v soudní síni přijala. To, zda jeho omluva byla upřímná, se nedozví asi nikdo.

4.1.2021 15:27
fikovnice

XXX.XXX.134.44

Já teda nevím, co je největším nebezpečím pro svět, ale myslím, že USA ne. Pro Evropu, pro nás, je největším nebezpečím islám. Zdá se to možná přitažené za vlasy, protože u nás naštěstí je jen zlomek počtu muslimů co v posledních cca 8 - 10 letech přimigrovali do Evropy. A před tou vlnou migrace u nás bylo usazen jen mizivý počet muslimů. Máme štěstí, že pro ně nejsme zemí zaslíbenou.

Já mám vlastně podobný názor jako Vy, "Balu". Bojím se islamistických radikálů. K USA jsem se vyjadřovala asi tak o 500 příspěvků dříve . Zde to, co jsem "napsala" o USA je citace a věřím, že autorka ví, že cituji zrovna ji.

neverend

4.1.2021 15:39
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
Je to citace, nikoli můj názor, myslela jsem, že si to pamatujete.

Já o tom přemýšlel celé dopoledne.😀 Tak to jsem rád že je to takhle.🙂

4.1.2021 15:40
fikovnice

XXX.XXX.134.44

neverend napsal(a):
Já o tom přemýšlel celé dopoledne.😀 Tak to jsem rád že je to takhle.🙂

4.1.2021 16:01
rapotacka11

XXX.XXX.232.250

Varaxi napsal(a):
Ono je to těžké. Pro někoho to je USA, pro někoho islám (to jako fakt? Fanatismus, islámisty, to chápu, ale islám jako takový? Vždyť to je stejné, jako by největší problém byl hinduismus nebo víra v léčivou moc kamenů), pro někoho Čína, Rusko, Severní Korea... Těch států je nepočítaně.

Islám je trochu jiný.
https://www.youtube.com/watch?v=SO5_QQVYlpA

neverend

4.1.2021 16:08
neverend

XXX.XXX.213.247

Já se dnes v práci dostal samozřejmě na téma Římanů se spolupracovníky. Jeden ze starších se rozpovídal o tehdejších (kolem šedesátých let minulého století) zážitcích s Římskou menšinou. Jim tam tehdy nastěhovali do vesnice dvě rodiny. Tehdy se v dobách té nesvobody ještě mohlo normálně říkat cikán.🙂 Po nějaké době se tedy Římané( dřív cikáni) rozkoukali a začali zkrátka v obci dělat bordel. Samozřejmě i věci se začali lidem ztrácet. Jednoho večera pohár trpělivosti přetekl a lidé z té vsi se proměnili zřejmě v odnož Ku-klux-klanu. Asi dvacet lidí vtrhlo do domu kde bydleli a normálně holemi to mlátili hlava nehlava. Co uteklo oknem dostalo venku hned lopatou. Jenže jak už to bývá, dav neznal hranic a jednoho ze zmíněných cikánů nakonec pověsili na strom za nohu a polili ho benzínem. Naštěstí nikdo buď neměl sirky a nebo nebyl schopen škrtnout. Je ale pravdou, že od té doby se nic ve vsi neztratilo a celkové soužití s cikány bylo bezproblémové. Tolik jsem se dozvěděl od pamětníka. Jo a taky mi říkal že měli v pracovní partě chlapa co se jmenoval Husák.😀 Čili beztrestně veřejně mohli pokřikovat "Husáku, ty ču*áku".😀😀

4.1.2021 16:12

Varaxi napsal(a):

islám jako takový je problém. člověk, který věří v léčivou moc kamenů, zároveň nevěří tomu, že je potřeba to zařídit tak, aby v tu moc věřili všichni a to všemi dostupnými prostředky.

islamismus je islám. v podstatě jedinej muslim, kterej je v pohodě, je ten, kterej tomu vlastně moc nevěří. jakmile to někdo bere vážně, tak integrální součástí té víry jsou věci neslučitelné se západní civilizací či s ateismem.

4.1.2021 16:13
fikovnice

XXX.XXX.134.44

neverend napsal(a):
Já se dnes v práci dostal samozřejmě na téma Římanů se spolupracovníky. Jeden ze starších se rozpovídal o tehdejších (kolem šedesátých let minulého století) zážitcích s Římskou menšinou. Jim tam tehdy nastěhovali do vesnice dvě rodiny. Tehdy se v dobách té nesvobody ještě mohlo normálně říkat cikán.🙂 Po nějaké době se tedy Římané( dřív cikáni) rozkoukali a začali zkrátka v obci dělat bordel. Samozřejmě i věci se začali lidem ztrácet. Jednoho večera pohár trpělivosti přetekl a lidé z té vsi se proměnili zřejmě v odnož Ku-klux-klanu. Asi dvacet lidí vtrhlo do domu kde bydleli a normálně holemi to mlátili hlava nehlava. Co uteklo oknem dostalo venku hned lopatou. Jenže jak už to bývá, dav neznal hranic a jednoho ze zmíněných cikánů nakonec pověsili na strom za nohu a polili ho benzínem. Naštěstí nikdo buď neměl sirky a nebo nebyl schopen škrtnout. Je ale pravdou, že od té doby se nic ve vsi neztratilo a celkové soužití s cikány bylo bezproblémové. Tolik jsem se dozvěděl od pamětníka. Jo a taky mi říkal že měli v pracovní partě chlapa co se jmenoval Husák.😀 Čili beztrestně veřejně mohli pokřikovat "Husáku, ty ču*áku".😀😀

"...jednoho ze zmíněných cikánů nakonec pověsili na strom za nohu a polili ho benzínem."

No, ale kdyby ho zapálili, tak by to podle mě ani nebyl rasismus, nýbrž barbarství. Smrt upálením je popisována jako jedna z nejbolestivějších .

4.1.2021 16:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nějaké rodiny byly za komančů asi nastěhovány téměř do každé vesnice. Měli jsme tu ty, co tu tak nějak žili odnepaměti a ty, co sem nastěhovali nevím odkud. Nikdy žádný problém, všichni se integrovali, chodili do prácem promíchali se manželstvíma s majoritou a měli normální slušné, vychované děti, chodí do práce, mají hezké domy...Problém začíná být až tady porevoluční generací, protože ta přece nemusí nic...jenže tam to není o barvě pleti. Zrovna před dvěma dny mi posílala kámoška scan z FB, kde se dohadujou se sousedy v ulici, děcka od 10 výš a jejich rodičové...nikdo z nich není Rom, přesto totální katastrofa

4.1.2021 16:34
Varaxi

XXX.XXX.1.226

rapotacka11 napsal(a):
Islám je trochu jiný.
https://www.youtube.com/watch?v=SO5_QQVYlpA

Rozdíl je v tom, že je víc zneužívaný radikály. Ale jinak je to náboženství jako každé jiné.
Já četla výňatky z Koránu z roku 1860 nebo tak nějak - světe div se, nebylo tam nic o vyvražďování lidí, o násilném vymáhání víry v islám, o nějaké nadřazenosti muslimů jiným věřícím, mužů ženám. Naopak toto všechno tam bylo odsuzováno jako muslima nehodné, muslim měl jít ostatním příkladem - a i dospělý muslim měl poslouchat maminku. :)
Islám, ten normální islám, je o tom, že muslim má živit rodinu, muslimka se o rodinu starat; muslimka nemá nosit klapavé střevíce; muslim má pro svou rodinu zemřít, je-li to nutné.
Zahalení žen tam není nijak specifikováno, prostě je to tak, že ta žena má být zahalená „adekvátně“.
Sporné body jsem tam vyčetla dva úzce související - za prvé definici člověka jako věřícího (nejsem křtěná, hinduista, buddhista ani nic takového, tak dle muslimské definice nejsem člověk) a za druhé ten stejný problém, který mají všechna světová náboženství. Je to starobylá instituce, tudíž zoufale nemoderní.

Šíření islámu násilím, dohodnuté manželství dětí, obřízky dívek a podobná zvěrstva, to dělají lidi z jiných důvodů, než že by věřili v islám.
Jít se s bombou vyhodit do nákupního centra je nemuslimské, protože muslim by si musel předem ověřit, že tam není nikdo nějakého náboženského vyznání. Jediný křtěný člověk - a je vrah dle Koránu stejně jako podle našeho práva.
Tady se taky pořádaly ve jménu víry hony na čarodějnice... Zneužít se dá všechno, prostě se ten obsah knihy trochu upraví, aby to sedělo daným zájmům, a je to. Co je třeba, je osvěta a trochu rozumu a citu, ne vzdání se víry jako takové.
Jinými slovy je to o lidech. Jako všechno.

4.1.2021 16:50

Fíkovnice, jistě, že jsem svůj citát poznala. A stojím si za ním. Však se podívejte, co se tam děje teď. A oni chtějí vyvážet demokracii do světa.
Vím, jak se žilo v Lybii, než tam rozpoutali válku, vím, jak se žilo v Sýrii.
Ne. opravdu tu nechci ani USA radar. ani USA armádu. Však se podívejte, kam až se nacpali k hranicím Ruska! O co se to snaží? Bránit nás? Ha, ha. Nebo vyprovokovat Rusko? Proč nikomu nevadil Jelcin? Protože jim servíroval Rusko na podnose!
To bychom měli vyřízený svět.
A teď ještě Čechy. Největším nebezpečím pro Čechy jsou Češi sami, ti hladoví po penězích, po majetku....Ti kteří prodají tu pozemky na stavbu arabské vesnice, tu byty ve Varech, v Praze. A pak se ti ostatní diví....Že jsou Teplice plné Arabů, že je Praha plná Rusů. Protože by někteří prodali i vlastní babičku. Howg.

Megíí :P.S. A odpor k Ukrajincům snad nemůže být rasizmus ( od slova rasa ), když jsou to Evropani, jako my.

4.1.2021 16:53

Fíkovnice, jistě, že jsem svůj citát poznala. A stojím si za ním. Však se podívejte, co se tam děje teď. A oni chtějí vyvážet demokracii do světa.
Vím, jak se žilo v Lybii, než tam rozpoutali válku, vím, jak se žilo v Sýrii.
Ne. opravdu tu nechci ani USA radar. ani USA armádu. Však se podívejte, kam až se nacpali k hranicím Ruska! O co se to snaží? Bránit nás? Ha, ha. Nebo vyprovokovat Rusko? Proč nikomu nevadil Jelcin? Protože jim servíroval Rusko na podnose!
To bychom měli vyřízený svět.
A teď ještě Čechy. Největším nebezpečím pro Čechy jsou Češi sami, ti hladoví po penězích, po majetku....Ti kteří prodají tu pozemky na stavbu arabské vesnice, tu byty ve Varech, v Praze. A pak se ti ostatní diví....Že jsou Teplice plné Arabů, že je Praha plná Rusů. Protože by někteří prodali i vlastní babičku. Howg.

Megíí :P.S. A odpor k Ukrajincům snad nemůže být rasizmus ( od slova rasa ), když jsou to Evropani, jako my.

Ok, to PS je dobré :-) už mlčím :-) :-)

4.1.2021 17:06

Varaxi to říká správně, je náboženství a je extremismus. Jenže my už to tak nějak bereme, že je mezi nimi rovnítko. Muslim = problém. Cigán = problém. Atp.
Myslím, že tahle debata už tu proběhla, máme tu muslimy z doby zdrhání z Jugoslávie, osobně znám několik srbských muslimů, kdyby mi to neřekli, tak to nevím.
Je to druhé nejrozšířenější náboženství, dělené na dvě hlavní větve /wiki říká tři, neznám/, ale koho by to napadlo, když prostě islám = problém.
Strašnou náhodou mají ty knížky strašně podobné - křesťanství, judaismus, islám.
Problém je, když to chytne fanatické obrysy.
Když se taková Bible např. začne probírat vážně a podrobně, též dost překvapí.

4.1.2021 17:06

neverend napsal(a):

Lidi toho nakecaj ! Počítejte. Kolik bylo tomu vašemu spolupracovníkovi v 60. letech? Ono to strašně utíká ! Možná tahal kačera a historkou ho strašila chůva.

neverend

4.1.2021 17:26
neverend

XXX.XXX.231.71

Lidi toho nakecaj ! Počítejte. Kolik bylo tomu vašemu spolupracovníkovi v 60. letech? Ono to strašně utíká ! Možná tahal kačera a historkou ho strašila chůva.

Já říkám starší kolega a ono je mu jednasedumdesát. 😀 Ale kondičně je na tom lépe než hodně padesátníků. Je jasné že on se toho v deseti asi neúčastnil.🙂 Ovšem jeho bratr a otec ano. I předseda tehdejšího JZD.😀

4.1.2021 17:52

Varaxi to říká správně, je náboženství a je extremismus. Jenže my už to tak nějak bereme, že je mezi nimi rovnítko. Muslim = problém. Cigán = problém. Atp.
Myslím, že tahle debata už tu proběhla, máme tu muslimy z doby zdrhání z Jugoslávie, osobně znám několik srbských muslimů, kdyby mi to neřekli, tak to nevím.
Je to druhé nejrozšířenější náboženství, dělené na dvě hlavní větve /wiki říká tři, neznám/, ale koho by to napadlo, když prostě islám = problém.
Strašnou náhodou mají ty knížky strašně podobné - křesťanství, judaismus, islám.
Problém je, když to chytne fanatické obrysy.
Když se taková Bible např. začne probírat vážně a podrobně, též dost překvapí.

však lidi, kteří berou bibli doslova, jsou taky nebezpeční. ale je jích o hodně míň než muslimů.

další obrovský rozdíl je v tom, že podle islámu je korán doslovné slovo boží, neměnné a pravdivé za všech okolností. takže žádné vybírání pěkných kousků podle okolností.

četla jsem to celé, ne jen nějaké výňatky, doporučuju. k tomu je nutný ještě mohamedův životopis a hadísy. a pak dává smysl i ten magor, co se odpálí v supermarketu. ono totiž ten jejich mohamed, kdyby měl výbušniny a ne jen bandu lupičů s chladnými zbraněmi...

neverend

4.1.2021 18:19
neverend

XXX.XXX.231.71

Náboženství je jak Sparta se Slávií.😀 Odděleně zvládnutelní, ale dohromady nastane velká mela.😀 Proč ne Islám do Evropy? Protože je jich mnohem víc než nás a náboženství spojuje. Co spojuje Vás? Nic.Notabene oni nás všechny považují za křesťany. Francie a Německo si je tam natahala a teď nevědí co s tím. Občas tam někomu uříznou hlavu a Francouzi zapálí svíčky. Nic víc.. Tohle může rozhodnout o osudu celé Evropy.😒 Patříme mezi nejbezpečnější země světa.. No to to teda v tom světě musí vypadat, co? 😀

4.1.2021 22:10

však lidi, kteří berou bibli doslova, jsou taky nebezpeční. ale je jích o hodně míň než muslimů.

další obrovský rozdíl je v tom, že podle islámu je korán doslovné slovo boží, neměnné a pravdivé za všech okolností. takže žádné vybírání pěkných kousků podle okolností.

četla jsem to celé, ne jen nějaké výňatky, doporučuju. k tomu je nutný ještě mohamedův životopis a hadísy. a pak dává smysl i ten magor, co se odpálí v supermarketu. ono totiž ten jejich mohamed, kdyby měl výbušniny a ne jen bandu lupičů s chladnými zbraněmi...

To mě zajímá. Beru Bibli vážně, čím konkrétně jsem nebezpečná?

4.1.2021 22:14

vážně jako na český poměry vážně,

nebo vážně jako upřímně věřím, že zeměplacka je 6 tisíc let stará, evoluce neexistuje a Noe jen zapomněl naložit i dinosaury?

4.1.2021 22:14

Nesmíte brát každé slovo tak doslova :-)
Oni křesťané také ale nejsou žádní svatoušci, se podívejte, kam zahnali Ilumináty, musí být teď tajní.

4.1.2021 22:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

nebo vážně jako upřímně věřím, že zeměplacka je 6 tisíc let stará, evoluce neexistuje a Noe jen zapomněl naložit i dinosaury?

4.1.2021 22:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

mě jako malýho kluka už tenkrát zarazilo, že Adam a Eva měli dva syny a ti si vzali ženy z jiných národů

4.1.2021 22:51

lupus4 napsal(a):
mě jako malýho kluka už tenkrát zarazilo, že Adam a Eva měli dva syny a ti si vzali ženy z jiných národů

adam a eva měli tři syny. jeden zavraždil toho druhýho a dál už se nemnožil (teda podle jiných pohádek je otcem všech upírů, ale to se asi nepočítá) a ten třetí.... no v podstatě jsou dvě možnosti. buď se sestrami nebo s matkou.

4.1.2021 22:53
Moyda

XXX.XXX.147.89

Nesmíte brát každé slovo tak doslova :-)
Oni křesťané také ale nejsou žádní svatoušci, se podívejte, kam zahnali Ilumináty, musí být teď tajní.

Nebo se stačí podívat k naším severním sousedům co se tam děje.

4.1.2021 22:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

adam a eva měli tři syny. jeden zavraždil toho druhýho a dál už se nemnožil (teda podle jiných pohádek je otcem všech upírů, ale to se asi nepočítá) a ten třetí.... no v podstatě jsou dvě možnosti. buď se sestrami nebo s matkou.

tak já taky myslel Kaina a Šéta (když Abel to měl za sebou)

4.1.2021 23:09

To je to braní doslova. V každém dalším příběhu, kromě začátku Genesis, je, že kolem byla spousta lidí. Tam nikdo neříká, že existovali jen Adam a Eva, ale že Adam a Eva měli tři syny a tři dcery (které zde známe jménem).
Můžeme narazit na pasáže, kde Bůh nabádá k vraždě, ač ta je smrtelným hříchem.
1) je to vyprávění a autor .. no nic, já nic nenapsala..
2) nebyla to výzva k zabití, ale k tomu najít sílu a nenechat se sežrat nenávistí k jinému národu

A o těchto závěrech se debatuje, co byly ty příběhy vyprávěny, sepsány, opsány, překládány.

4.1.2021 23:24

no a v tomhle má právě islám hroznou smůlu v tom, že celej korán je "mohamed šel do jeskyně a tam mu pánbůh něco nadiktoval" takže celej korán je neměnný slovo boží.

a jediná normální osoba v celým tom vyprávění je Aiša. mohamedova oblíbená žena (měl jich asi miliardu), vzal si jí v šesti letech ale čekal nedočkavě aspoň do devíti let. jemu bylo asi padesát, ale nebyl to pedofil, prorok může.

no každopádně od Aiši se zachovaly takové poznámky jako že je divné, že ten prorok jde do té jeskyně a tam mu ten pánbůh řekne přesně to, co prorok potřeboval, aby mu řekl

a taky nechala sežrat ty zvlášť hnusný verše kozou.

4.1.2021 23:44

Moyda napsal(a):
Nebo se stačí podívat k naším severním sousedům co se tam děje.

Promiňte, já nevím, ke kterým sousedům, ale jsou tam schovaní ti Ilumináti? :-)
Ne, fakt nevím nic, nemám tv a zprávy se snažím nečíst, ale tuším.

Mohu poprosit, vzpomněla byste si na název toho dokumentu o zápasech?

5.1.2021 08:28
assil

XXX.XXX.122.3

lupus4 napsal(a):

Ty jiné národy byly nejspíš z prvního manželství, ale holt první Adamova žena nebyla taková puťka jako Eva, takže špatný příklad pro mládež, tak bylo lepší o ní pomlčet.

5.1.2021 09:01
Moyda

XXX.XXX.147.89

Promiňte, já nevím, ke kterým sousedům, ale jsou tam schovaní ti Ilumináti? :-)
Ne, fakt nevím nic, nemám tv a zprávy se snažím nečíst, ale tuším.

Mohu poprosit, vzpomněla byste si na název toho dokumentu o zápasech?

Myslela jsem Polsko které je silně katolické a církev se snaží ho vrátit několik století zpět.
Ten dokument bohužel nevím je to několik let, bylo to na NG. Bylo tam asi třicet psů na řetězech, chudáci byli šílení radostí že si jich někdo všímá. Krásní ( když si odmyslíte ty jizvy ), lezli lidem málem po hlavě jen je někdo pohladil. Smutné bylo, že je museli všechny utratit, protože mimo řetěz nebyli schopni normálně fungovat.

5.1.2021 09:33

Podle mě, jakožto člověka, který taky bere Bibli vážně, je nebezpečná asi stejně jako jakákoliv jiná věc, kterou někdo použije k získání moci ... :)

5.1.2021 10:04
assil

XXX.XXX.122.3

Dnes odpolko tisková konference, ruší se počítání nakažených v návaznosti na pes, takže počítám, že brzy bude u nás epidemie zrušena.

5.1.2021 10:09

assil napsal(a):
Dnes odpolko tisková konference, ruší se počítání nakažených v návaznosti na pes, takže počítám, že brzy bude u nás epidemie zrušena.

Tak to je skvělá zpráva!

5.1.2021 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moyda napsal(a):
Myslela jsem Polsko které je silně katolické a církev se snaží ho vrátit několik století zpět.
Ten dokument bohužel nevím je to několik let, bylo to na NG. Bylo tam asi třicet psů na řetězech, chudáci byli šílení radostí že si jich někdo všímá. Krásní ( když si odmyslíte ty jizvy ), lezli lidem málem po hlavě jen je někdo pohladil. Smutné bylo, že je museli všechny utratit, protože mimo řetěz nebyli schopni normálně fungovat.

Škoda, taky by mě ten dokument zajímal. Megí kdyby náhodou jste na něj přišla, dejte vědět

chudáci byli šílení radostí že si jich někdo všímá. Krásní ( když si odmyslíte ty jizvy ), lezli lidem málem po hlavě jen je někdo pohladil

Tak úplně přesně stejně se chová chudák moje fena . Taky šílí radostí, když si jí někdo všimne a jakmile už ji někdo i pohladí, tak lidem leze taky až na hlavu . Jen ty jizvy jí chybí, ale ty vykompenzuje pes - dvě rvačky a párkrát kočka - a má z toho zjizvenou celou hlavu, bohužel mu tam v tmavé srsti v místě jizev narostla světlá srst, takže je to dost vidět . Ne to samozřejmě berte s nadhledem, s humorem. To jen k tomu, že pes šílí radostí z každého člověka a leze mu na hlavu neznamená, že je nějak zanedbávaný. Ale jinak samozřejmě věřím, že ti psi zanedbaní byli .

5.1.2021 11:30

Nenašla. Pravděpodobně to bude Philly Undercover: Fight Night, ale nikde není.
NG asi nemá ani archiv, tak nevím. Na youtube jsou nějaké ukázky. A pak Prima měla dokument "Ohrožené druhy" (2005), též nenalezeno. Jsem k ničemu :-)
Polsko a jejich pedofilní církev (a to je všude, asi virus), si říkám - co ten biskup, kardinál (hlavouni to kryli),.. představuje? Tak jako podlomení víry.

5.1.2021 11:35

A jsem se dívala na bonus pro OSVČ a další, je tam formulář do 23.1.2021 (ještě že ne do 2058, že), takže počítají s tím, že do toho data, minimálně, potrvá, teď už ne pes, ale kočka? Když je to pro kočku.

5.1.2021 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nenašla. Pravděpodobně to bude Philly Undercover: Fight Night, ale nikde není.
NG asi nemá ani archiv, tak nevím. Na youtube jsou nějaké ukázky. A pak Prima měla dokument "Ohrožené druhy" (2005), též nenalezeno. Jsem k ničemu :-)
Polsko a jejich pedofilní církev (a to je všude, asi virus), si říkám - co ten biskup, kardinál (hlavouni to kryli),.. představuje? Tak jako podlomení víry.

Tohle ani nepřipomínejte...pedofilní kněží A co si tak jiného člověk může myslet o chlapovi, který se dobrovolně vzdá sexu? Někdo věří tomu, že je to normální chlap? Ne, nemám nic proti LGBT komunitě, fandím jim. Ale zneužívání ať už kohokoliv a krytí toho, to je hnus největšího kalibru, stejně jako týrání...což ono to vlastně je. A tak, když jsem někdy musela do kostela(pohřby příbuzných) dívala jsem se vždycky na kněžího s nedůvěrou...až odporem a myšlenkou: ty mi hlavně nevykládej, jak se mám ku.va chovat

5.1.2021 12:08

žínko vyvole Jste to trochu dokonila

neverend

5.1.2021 16:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Já zažil žehnání dělu.😀😀😀 Z toho plyne jasně že náboženství je vykládáno "někým" a slouží k ovládání a prosazování momentálních zájmů určité skupiny lidí.🙂 Dnes na to budeme mít Apple a Android. Víra má mnoho podob a provedení. Všichni mají ale jedno společné. Pasou ovečky.😀

5.1.2021 17:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
Já zažil žehnání dělu.😀😀😀 Z toho plyne jasně že náboženství je vykládáno "někým" a slouží k ovládání a prosazování momentálních zájmů určité skupiny lidí.🙂 Dnes na to budeme mít Apple a Android. Víra má mnoho podob a provedení. Všichni mají ale jedno společné. Pasou ovečky.😀

Jako-že i bordera v tom jede?!?

5.1.2021 18:00

Ajaj, už je to tady.

https://cnn.iprima.cz/osetrovatelka-nahle-zemrela-po-ockovani-proti-covidu-urady-cekaji-na-vysledek-pitvy-16458?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=qcGjCNJyJou-202101051632&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Mám ráda konspirační teorie. Vymyslím jich hrozně moc, člověk by se až styděl (já ne).
Ale tohle, to je taková volovina, i na mě!

5.1.2021 18:13
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já četla taky Korán, tuším rok vydání 2005. Bylo to slovensky a bylo tam něco jiného než v tom starém.
To je to, co je problém. Možná je oficiálně neměnný, ale prakticky se mění. A to umožňuje ovládat masy.
Bible je taky jiná v různých stoletích, v různých zemích i v různých církvích. Akorát tu Bibli už nikdo nebere doslovně, i věřící chápou, že „mluví“ v podobenstvích.

5.1.2021 18:33

Mám ráda konspirační teorie. Vymyslím jich hrozně moc, člověk by se až styděl (já ne).

Jasně, že příčina úmrtí mohla a pravděpodobně byla úplně jiná. To Ajaj jsem myslela jako že je to voda na mlýn odpíračů...

5.1.2021 18:34

já mám třeba z jehel takovou hrůzu, že by mi možná hrozil úhyn i po injekcí fýzáku

5.1.2021 18:39

Jsou to strašné knížky :-)
Mnohoženství ve Starém zákoně, v Novém zrušená, co mám tedy brát vážně, jen půl knížky? Mormoni si tohle vybrali, že je ok. Takže dnes jsou Mormoni špatní. Jehovisti zas moc neberou Nový zákon, tak to mají oni špatně? Ateista to má dobře?
Občas v knize narazím na chybu, filmy též nemají moc dobrý dabing,
ale tady tohle "ztraceno v překladu" je celkem na houby.
Každopádně v cizí zemi musím dodržovat pravidla té země. A nelíbí se mi, jak se některé země pletou do všech ostatních. Každý ať se stará o sebe. Jenže když tam někde mají moc ropy.. to dřív se řeklo
"ve jménu víry", na co se vymlouvá dnes?
Příběhy z Bible jsou docela zajímavé, ale zas tak vážně to brát nemůžu, když se to přepisovalo opisovalo poztrácelo (mnohdy schválně viz pár evangelií)..
Na odpálení návsi plné lidí ale žádnou knížku nepotřebuji.

5.1.2021 18:39

já mám třeba z jehel takovou hrůzu, že by mi možná hrozil úhyn i po injekcí fýzáku

No, já nechápu, proč dnes v odpoledních zprávách ukazovali ty injekce na očkování, byly obrovské. Třeba jsou na něco jiného, ale mě to teda vystrašilo dost.

5.1.2021 18:42

Ani sama to nedáte? Zašijete si ruku a injekci si nedáte? A psovi?
Mně vadí, když se něco dělá mému psovi. U cizích neva, ale jak se jehla zabodla do nohy mého psa.. a přitom očkování mi nevadí.

No, já nechápu, proč dnes v odpoledních zprávách ukazovali ty injekce na očkování, byly obrovské. Třeba jsou na něco jiného, ale mě to teda vystrašilo dost.

To je na čip.

A viděla jste někdy jehlu na odběr při darování krve? To není jehla, to už je regulérní trubka.

5.1.2021 18:43

Ani sama to nedáte? Zašijete si ruku a injekci si nedáte? A psovi?
Mně vadí, když se něco dělá mému psovi. U cizích neva, ale jak se jehla zabodla do nohy mého psa.. a přitom očkování mi nevadí.

psovi cokoliv :D

a injekci jsem si nikdy nepíchala. asi ne. vždyť to štípe, tlačí, bolí, kouše a pálí

šití nebolí

možná bych si dokázala sama odebrat krev, třeba ze sapheny

5.1.2021 18:45

psovi cokoliv :D

a injekci jsem si nikdy nepíchala. asi ne. vždyť to štípe, tlačí, bolí, kouše a pálí

šití nebolí

možná bych si dokázala sama odebrat krev, třeba ze sapheny

Tak to je Vám u očkování docela k ničemu :-)

5.1.2021 18:47

To je na čip.

To by teda musel být čip jak kráva.

5.1.2021 18:48

Tak to je Vám u očkování docela k ničemu :-)

to bohužel.

budu muset počkat, až budou i lidské vakcíny proti koronaviróze do pitné vody, jako u drůbeže.

5.1.2021 18:49

ale já si myslím, že jsem koronu měla a to ještě dřív, než to bylo cool, protože to divný nachlazení, co jsem si minulý rok v prosinci přivezla z mezinárodního kongresu bylo fakt divný

a čich a chuť jsem neměla celé vánoce

5.1.2021 18:50

A viděla jste někdy jehlu na odběr při darování krve? To není jehla, to už je regulérní trubka.

Ne, neviděla, já darovat nemůžu.
A popravdě stačilo mně teď v prosinci, že mně brali krev asi 5x na rozbor a v druhé ruce jsem měla 5 dní kapačku. Navíc se nemohli trefit, takže jsem měla rozpíchané ruce jak řešeto.

5.1.2021 18:55

Třeba to byla otrava alkoholem.

5.1.2021 18:59

Tady je fotka přímo z očkování a nic obrovského nevidím.

5.1.2021 19:02

Tak to v tv vypadalo větší, takhle to vypadá docela v pohodě, i když proti chřipce byla určitě menší.

5.1.2021 19:22

Tak to v tv vypadalo větší, takhle to vypadá docela v pohodě, i když proti chřipce byla určitě menší.

Tak to moje máma, když vidí v televizi ty jehly, tak prohlásila, že na žádný očkování nejde....ona a jehly, to je kapitola sama pro sebe...

Takže já, její dítě, jí musím říkat, že to jen štípne, že na tetanu taky byla a nic hroznýho to nebylo a že jí budu držet za ruku a pak jí koupím dortík...

5.1.2021 19:25

Tak to moje máma, když vidí v televizi ty jehly, tak prohlásila, že na žádný očkování nejde....ona a jehly, to je kapitola sama pro sebe...

Takže já, její dítě, jí musím říkat, že to jen štípne, že na tetanu taky byla a nic hroznýho to nebylo a že jí budu držet za ruku a pak jí koupím dortík...

Určitě bych to taky přežila, kdybych se na to nedívala. To mně nedělá dobře, kdysi na střední jsem se takhle složila při očkování proti žloutence, takže už to neriskuju na to koukat.

5.1.2021 19:27

jo, jen štípne, jo? to se jen tak říká, takovej kec, aby se člověk nechal nachytat na vidinu toho dortíku

5.1.2021 19:32

jo, jen štípne, jo? to se jen tak říká, takovej kec, aby se člověk nechal nachytat na vidinu toho dortíku

Bodlinko, ještě že to nečte moje mamka....člověk jí zpracovává a pak přijde někdo, kdo tvrdí tohle...

Navíc mamka zvládla operaci šedýho zákalu...věděli jste, že se to nedělá pod narkózou, že se to jen umrtví a pak se vám šťouraj v oku a vy na to musíte koukat??....no tak jestli mě tohle potká, tak asi budu do smrti slepá...a když šla na tohle, tak nějaký očkování není bobřík odvahy, ale něco, co absolutně nestojí za řeč...

Kdyby to šlo, tak jí to klidně bodnu sama...

5.1.2021 19:39

Není to tak strašné. Jo, má trochu větší průměr a vpich je bolestivější, ale nic dramatického.

5.1.2021 19:43

Nový plán očkovací - "zbylá" veřejnost se nestihne letos.
Tak se asi těch jehel nemusíte/me bát.
Důvody jsou, že se neví (jasně, hehe), kdo to bude rozvážet, kdo to bude očkovat, kde,.. ono se neví.
Jak to, že jen tady se neví nic. Jestli už mají připravený tunel (mají), tak to nemusí prodlužovat, jen aby to vypadalo, přece.

5.1.2021 20:36

Vůbec to nebolí. Dávala jsem krev 14 let.

5.1.2021 20:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Byla by jste tak laskavá a nedávala takové hrůzy ještě sem jako směju se, ale dívat se v dnešní době na zprávy pro člověka, který se bojí jehel, je fakt utrpení. Takřka celé zprávy čumím do země. Mamce tohle nevadí, ale velikosti jehly se taky divila a říkala, že vždycky se očkovalo zešika, jen takřka pod kůži a teď tam do ramene zavalí jehlu jak kráva. Prý: když je někdo tlustý a má tam sádla, ruku jak já nohu, tak je do čeho to vrazit, ale mě tu ruku sakra propíchne skrz. To mi stačí, tento popis na to, aby mi to točilo žaludkem jak na řetízkáči, už i teď mi začíná rajtovat

5.1.2021 21:04

Vůbec to nebolí. Dávala jsem krev 14 let.

Však já jsem dávala taky, proto vím, jak je ta jehla tlustá.

6.1.2021 07:52
fikovnice

XXX.XXX.135.222

To je zvláštní, jak jsou strachy různé... Já bych se snad i nechala zaživa řezat, jen nemuset podstoupit celkovou anestézii. Netuším proč, ale mám z ní děs!

6.1.2021 07:55
fikovnice

XXX.XXX.135.222

Nový plán očkovací - "zbylá" veřejnost se nestihne letos.
Tak se asi těch jehel nemusíte/me bát.
Důvody jsou, že se neví (jasně, hehe), kdo to bude rozvážet, kdo to bude očkovat, kde,.. ono se neví.
Jak to, že jen tady se neví nic. Jestli už mají připravený tunel (mají), tak to nemusí prodlužovat, jen aby to vypadalo, přece.

Co je divný, tak to je to, že v guidelines uváděný Isoprinosine pro léčbu pacientů s Covidem má zrovna v době příprav na očkování a v začátcích očkování takové výpadky, že se téměř nedá sehnat. Já jej mám, ale v podstatě jako "podpultovku". To mi na tom všem přijde značně podezřelé.

6.1.2021 08:41

fikovnice napsal(a):
Co je divný, tak to je to, že v guidelines uváděný Isoprinosine pro léčbu pacientů s Covidem má zrovna v době příprav na očkování a v začátcích očkování takové výpadky, že se téměř nedá sehnat. Já jej mám, ale v podstatě jako "podpultovku". To mi na tom všem přijde značně podezřelé.

Dá se tam koupit v PL s receptem. Možná si ho prostě nechali pro sebe, jestli byl tady, tak si ho tady nechali pro vyvolené.
Když trochu odbočím od léku - strategické věci si stát má hlídat, nechat "u sebe". Jak už jsem trapně myslela na začátku - vyrábíme ochranné prostředky, ale měli jsme nedostatek. A železnice. Furt se s tím nemohu smířit, že mám k dispozici pouze vlak, který nemá stůl, roletu, otevírací okno, nepohodlné sedačky a málo místa,
že se mi tam nevejde pes. A tak si říkám, no co, dostanu se do okresního města, přestoupím na klasiku. No houby, široko daleko nula cz vlaků. Nic, legrace..
Ale s těmi léky to být může - v době krize si tento schovám pro své občany, ani nemusím být sobec, třeba se ho tolik nevyrábí.
A co patent, jak je dlouho na světě, nevyrábí ho nikdo jiný a není nic podobného?

6.1.2021 09:11

fikovnice napsal(a):
To je zvláštní, jak jsou strachy různé... Já bych se snad i nechala zaživa řezat, jen nemuset podstoupit celkovou anestézii. Netuším proč, ale mám z ní děs!

To já ne, jsem posera a nesnáším bolest!

6.1.2021 09:29

fikovnice napsal(a):

Ta informace, že by mohl být dobrý, je dost stará. A tak ho lidi nasyslili. Možná jiné státy přestaly vyvážet a jestli tu má někdo jen trochu rozumu, tak ten zbytek stáhli do nemocnic.
A nevím, jestli něco z farmat. podniků je tu ještě naše. Možná se u nás vyrábía majitel podniku si ho vozí "domů".

6.1.2021 10:18

fikovnice napsal(a):

No, taky mně občas víc vyhovuje epidurál, kdy o všem vím, ale tehdy to vůbec nebolelo. Teď naposled jsem měla pocit, že se udusím, takže to uspání jsem uvítala, ono s vývodem ze žaludku se fakt blbě dejchá.

6.1.2021 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Isop...psal kámoš z Bulharska, že v pohodě v lékárnách koupí, i bez receptu, tam se všichni zbláznili a začali vykupovat ivermectin. Může mi někdo vysvětlit, jak tohle funguje proti covidu??

Bolest mi nevadí, jen pokud si ji způsobuju sama neb vím, kolik snesu, že jo? Takže klidně si vyrýpu sklo či třísku z nohy, když to nejde, klidně to trochu říznu žiletkou. Jehlu vrazím do díry, která už tam prostě je (po té třísce, že? ) Ale nepíchla bych ji jen tak do masa. Při té představě ji nedokážu vzít ani do ruky. Když jsme museli dát injekci kocourovi, nesehnali jsme nikoho, kdo by to zvládnul píchnout, takže muž se nakonec rozhodnul, že mu to píchne sám. Že...podej mi to. Mě se tak klepali ruce, že mi asi třikrát spadla, než jsem s ní za ním přišla...pak jsem utekla.

6.1.2021 11:52
assil

XXX.XXX.122.3

lesnížínka napsal(a):
Isop...psal kámoš z Bulharska, že v pohodě v lékárnách koupí, i bez receptu, tam se všichni zbláznili a začali vykupovat ivermectin. Může mi někdo vysvětlit, jak tohle funguje proti covidu??

Bolest mi nevadí, jen pokud si ji způsobuju sama neb vím, kolik snesu, že jo? Takže klidně si vyrýpu sklo či třísku z nohy, když to nejde, klidně to trochu říznu žiletkou. Jehlu vrazím do díry, která už tam prostě je (po té třísce, že? ) Ale nepíchla bych ji jen tak do masa. Při té představě ji nedokážu vzít ani do ruky. Když jsme museli dát injekci kocourovi, nesehnali jsme nikoho, kdo by to zvládnul píchnout, takže muž se nakonec rozhodnul, že mu to píchne sám. Že...podej mi to. Mě se tak klepali ruce, že mi asi třikrát spadla, než jsem s ní za ním přišla...pak jsem utekla.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3072702-lek-proti-vsim-nici-koronavirus-do-48-hodin-zatim-ale-jen-v-laboratori

6.1.2021 12:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):

Ono asi taky dost záleží na tom, co člověk zažil, a jaké má zkušenosti.

Já mám s lokálním umrtvení zkušenosti špatné, vždycky jsem i přes umrtvení cítila bolest, a bylo mi nepříjemné prostě u toho být při smyslech. Naopak ta celková anestezie mi vyhovovala víc, i přesto, že mi pak pár dní trvalo, než jsem se srovnala 😀. A ono asi záleží i na typu operace, zákroku..

6.1.2021 12:57

Ta informace, že by mohl být dobrý, je dost stará. A tak ho lidi nasyslili. Možná jiné státy přestaly vyvážet a jestli tu má někdo jen trochu rozumu, tak ten zbytek stáhli do nemocnic.
A nevím, jestli něco z farmat. podniků je tu ještě naše. Možná se u nás vyrábía majitel podniku si ho vozí "domů".

Dělá se v Portugalsku; nebo "značka" je jejich.
Není to lék, jen jaksi burcuje imunitu. Tak asi udržovat se v plné síle, jezte jabka, mně nechutnají a mám po nich strašný hlad.
Ivermectin - na to pozor, pokud je člověk plemene kolie, Ivermectin nejíst!

6.1.2021 14:26
fikovnice

XXX.XXX.135.187

Dá se tam koupit v PL s receptem. Možná si ho prostě nechali pro sebe, jestli byl tady, tak si ho tady nechali pro vyvolené.
Když trochu odbočím od léku - strategické věci si stát má hlídat, nechat "u sebe". Jak už jsem trapně myslela na začátku - vyrábíme ochranné prostředky, ale měli jsme nedostatek. A železnice. Furt se s tím nemohu smířit, že mám k dispozici pouze vlak, který nemá stůl, roletu, otevírací okno, nepohodlné sedačky a málo místa,
že se mi tam nevejde pes. A tak si říkám, no co, dostanu se do okresního města, přestoupím na klasiku. No houby, široko daleko nula cz vlaků. Nic, legrace..
Ale s těmi léky to být může - v době krize si tento schovám pro své občany, ani nemusím být sobec, třeba se ho tolik nevyrábí.
A co patent, jak je dlouho na světě, nevyrábí ho nikdo jiný a není nic podobného?

Nee, Isoprinosine je jen jeden. A dle mých info, v tom fakt "něco" je. Zmizí strategický lék zrovna když má přijít na trh očkování. Četla jsem si, že je opravdu mezi léky první volby pro terapii COVID. Lékárny mají prý jakési přídělové systémy, kterým nejen, že nerozumím já, ale neuměla mi je vysvětlit ani vedoucí lékárny. Já mám Isoprinosine dlouho, roky, na úplně jiný problém... No, a najednou zmizí, fakt mám info, že za tím něco je. Ale neříkám, že to info je pravdivé, já fakt nevím. Mmch. teď, když už vakcína je, tak se Isoprinosine dá sporadicky sehnat. I bez známostí. Zvláštní...

6.1.2021 14:28
fikovnice

XXX.XXX.135.187

Není to lék, jen jaksi burcuje imunitu. Tak asi udržovat se v plné síle, jezte jabka, mně nechutnají a mám po nich strašný hlad.

Ale status léku má (jinak by nebyl na recept). Spíš bych řekla, že mechanismus účinku je nespecifický, kdežto třeba antivirotika působí většinou cíleně.

6.1.2021 14:29
fikovnice

XXX.XXX.135.187

Jo, a já když sním 3 jablka, tak mám úplně jiný problém!

6.1.2021 14:31
fikovnice

XXX.XXX.135.187

To já ne, jsem posera a nesnáším bolest!

To se tak nedá říct. Já žiju fakt s krutými bolestmi už 20 let. Ale zase jsem posera, co se té celkové anestézie týká. Nevím proč, ale už jen ta představa mě děsí... A Vy jste třeba zas odvážná stran té CA...

Neregistrovaný uživatel

6.1.2021 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

fikovnice napsal(a):

Ja byla v narkoze trikrat. Po ty posledni me doktor malem zabil kdyz zjistil ze s holkou z pokoje sme ihned po probrani(vzbudily jsme se cca stejne) sme zamirily do nemocnicniho bufetu pro namky a limcy a hned to do sebe zacly ladovat 🤣
Narkoza probirani vse supr. Jediny co nesnasim kdyz mi davali "frtana" jak tomu rikali nez se slo na sal. To jsem mela vzdycky pocit ze se udusim.

6.1.2021 15:28
fikovnice

XXX.XXX.135.187

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja byla v narkoze trikrat. Po ty posledni me doktor malem zabil kdyz zjistil ze s holkou z pokoje sme ihned po probrani(vzbudily jsme se cca stejne) sme zamirily do nemocnicniho bufetu pro namky a limcy a hned to do sebe zacly ladovat 🤣
Narkoza probirani vse supr. Jediny co nesnasim kdyz mi davali "frtana" jak tomu rikali nez se slo na sal. To jsem mela vzdycky pocit ze se udusim.

No, já mám takový ten jen v některých článcích tradovaný, ale zato pravdivý a fakt strašný zážitek. Árař nějak rychle ubral anestetikum, ale myorelaxace zůstala! Takže probuzení do PLNÉHO vědomí, bez možnosti...NIC! Nejen, že nemůžete ani mrknout okem, ale nemůžete dýchat... Děs, hrůza, nikomu toto nepřeji! Taky kolem mě začaly fofry, když to áraři došlo. A mmch. takto se dříve "ethanazovala" zvířata!!! A majitel si myslel, jak jeho miláček krásně usnul. A on se zadusil zaživa, aniž by brvou hnul!

Možná budu zase bloknutá kvůli množství příspěvků , proto to píšu sem:"Leithian", všimla jste si toho, že jsem Vás zmiňovala ve vlákně "Halóóó!", zda byste se nevyjádřila k tomu údajnému uštknutí chřestýšem...???

6.1.2021 15:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak jen za mne, hada nikdo neviděl, ale byl to "chřestýš" - typický výplod investigativního novináře z "Blesku" co nepozná už. hladkou od zmije, nebo korálovku od korálovce
antiséra mají omezenou platnost , a tutově "antichřestýší" u nás ani nemají

k fotce, všimněte si , že mají kresby "husky"

6.1.2021 16:33
fikovnice

XXX.XXX.135.187

lupus4 napsal(a):
tak jen za mne, hada nikdo neviděl, ale byl to "chřestýš" - typický výplod investigativního novináře z "Blesku" co nepozná už. hladkou od zmije, nebo korálovku od korálovce

Jo, já s Tebou souhlasím, však jsem to taky do toho vlákna psala, že jde podle mě o blbost!!!

Teď k tématu: právě jsem se dočetla, že jsme první na (celém!) světě, co do počtu nových případů (na 100tis. obyvatel). Konečně jsme v něčem první! Ne, chci napsat něco jiného. V článku (iDNES) také bylo, že onemocnělo od března 777000 lidí. Takže přes tři čtvrtě milionu. Říká se, že odhad je, že nákazu (bezpříznakově nebo s mírnými příznaky) prodělal až desetinásobek oficiálních čísel. Ale to už jsme kurňa na skoro 8mio. lidí. Tak jak je to možné??? Kde se pořád berou tak vysoká čísla nově nakažených? Jde tedy o druhoinfekce, nebo dokonce i vícenásobné infekce?

6.1.2021 16:35
fikovnice

XXX.XXX.135.187

lupus4 napsal(a):

K "uštknutí": Mám pocit, že jako první to napsal právě iHEUTE... Ale zase je pravda, že jednak Blesk nečtu a druhak iDNES je vlastně taky bulvár!

6.1.2021 16:37

fikovnice napsal(a):
Jo, já s Tebou souhlasím, však jsem to taky do toho vlákna psala, že jde podle mě o blbost!!!

Teď k tématu: právě jsem se dočetla, že jsme první na (celém!) světě, co do počtu nových případů (na 100tis. obyvatel). Konečně jsme v něčem první! Ne, chci napsat něco jiného. V článku (iDNES) také bylo, že onemocnělo od března 777000 lidí. Takže přes tři čtvrtě milionu. Říká se, že odhad je, že nákazu (bezpříznakově nebo s mírnými příznaky) prodělal až desetinásobek oficiálních čísel. Ale to už jsme kurňa na skoro 8mio. lidí. Tak jak je to možné??? Kde se pořád berou tak vysoká čísla nově nakažených? Jde tedy o druhoinfekce, nebo dokonce i vícenásobné infekce?

Desetinásobek mi přijde moc. Spíše třeba 1-2x tolik, než jsou oficiální čísla, a to už je pak reálné. Lidí, co to ještě neměli, je pořád dost.

6.1.2021 16:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Lidí, co to ještě neměli, je pořád dost.

a nebo měli a ani netuší

neverend

6.1.2021 16:46
neverend

XXX.XXX.213.247

Zaručené proticovidové opatření..😀😀😀😀 Vzadu ta malá tečka je vrátný z Černobylu.😀😀

6.1.2021 16:58

fikovnice napsal(a):
K "uštknutí": Mám pocit, že jako první to napsal právě iHEUTE... Ale zase je pravda, že jednak Blesk nečtu a druhak iDNES je vlastně taky bulvár!

Je to bulvár, psali to i na novinkách, a to je ještě větší bulvár. :-) Ale pořád to dost lidí v mým okolí bere za seriózní tiskovinu.

6.1.2021 17:44

Ani se mi to nechce poslouchat. Přijde mi, že po boji je každý generálem. Proč nezavedli v USA v první vlně, když jsme viděli ty zoufalé záběry z ulic ? Trasování a volně dostupné PCR testy ? Neomezený počet zdravotníků, kteří je budou provádět ? Nebo má na mysli, že si je bude dělat každý v koupelně, jako těhotenský? Když jsme na jaře šili roušky, to bylo řevu, že je to nesmysl.......

neverend

6.1.2021 17:45
neverend

XXX.XXX.213.247

Pro někoho to snad je překvapením? Nás čekají věci lidi zlatí.😒 Nejen covid..

6.1.2021 17:50

Ani se mi to nechce poslouchat. Přijde mi, že po boji je každý generálem. Proč nezavedli v USA v první vlně, když jsme viděli ty zoufalé záběry z ulic ? Trasování a volně dostupné PCR testy ? Neomezený počet zdravotníků, kteří je budou provádět ? Nebo má na mysli, že si je bude dělat každý v koupelně, jako těhotenský? Když jsme na jaře šili roušky, to bylo řevu, že je to nesmysl.......

To je docela škoda, protože ten člověk mluví fakt zajímavě. A konkrétně.

6.1.2021 18:21

V čem mu věřím, to je hned v titulku - že přijdou další epidemie. Na něco to změkčilé lidstvo dojet.

6.1.2021 18:31

Moc zajímavý rozhovor!

https://www.televizeseznam.cz/video/prostor-x/imunolog-vlada-jde-nejhorsi-cestou-covid-se-vrati-i-pres-ockovani-prijdou-i-daleko-horsi-epidemie-64124537?dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&dop_req_id=FkJHXXRLxpa-202101061450&utm_campaign=_var&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nemám chuť to poslouchat, je to 50 minut... Vrtá mi hlavou ale, proč americkým vědcům nepopřáli sluchu v USA?

6.1.2021 18:44

Nemám chuť to poslouchat, je to 50 minut... Vrtá mi hlavou ale, proč americkým vědcům nepopřáli sluchu v USA?

Protože Donald...

Neregistrovaný uživatel

6.1.2021 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

fikovnice napsal(a):
No, já mám takový ten jen v některých článcích tradovaný, ale zato pravdivý a fakt strašný zážitek. Árař nějak rychle ubral anestetikum, ale myorelaxace zůstala! Takže probuzení do PLNÉHO vědomí, bez možnosti...NIC! Nejen, že nemůžete ani mrknout okem, ale nemůžete dýchat... Děs, hrůza, nikomu toto nepřeji! Taky kolem mě začaly fofry, když to áraři došlo. A mmch. takto se dříve "ethanazovala" zvířata!!! A majitel si myslel, jak jeho miláček krásně usnul. A on se zadusil zaživa, aniž by brvou hnul!

Možná budu zase bloknutá kvůli množství příspěvků , proto to píšu sem:"Leithian", všimla jste si toho, že jsem Vás zmiňovala ve vlákně "Halóóó!", zda byste se nevyjádřila k tomu údajnému uštknutí chřestýšem...???

To sem přehlédla. Od zacatku jako hadarska komunita sdilime nazor ze zo je blbost. Jednak nelze urcit jen podle dírek v tele druh a zejmena. Byla li by ustknuta fakt by ji druhy den nepustili domu. Maly dite a 2m chrestys tam uz by to i o twn zivot bylo. Hlavne od zacatku se psaly ptakoviny. Ze prej holce dali protijed (blbost dava se az kdyz clovek umira vicemene) pak ze to byl chrestys podle direk pak ze z jedu z krve a samy blaboly.
Co se tyce teplot ano nase zmije a par severoamerickych jedaku by to prezilo ale ne v takovym stavu aby byli schopni lezt a kousat.
Vysledek? Holka se nabodla na rozpleteny konce plotu. Co se nasli vedle mista cinu.
Neverim ze ji kousnul jakykoli had natoz chrestys. Je to hovadina od zacatku

6.1.2021 18:50

Jestli to je fakt malá holka (je aspoň tohle pravda?), kdo ví, co se tam stalo,
a dítě tímhle říká zcela něco jiného.

6.1.2021 18:51

Protože Donald...

Ka če rov jak hu ri kán k nám už míííříí ka čer hů hů :-)

6.1.2021 18:57

Jestli to je fakt malá holka (je aspoň tohle pravda?), kdo ví, co se tam stalo,
a dítě tímhle říká zcela něco jiného.

No pokud to dítě tvrdí, že ty díry v botě jsou od hada a had ho nekousnul, teda nejsem žádnej specialista na hady, ale myslím, že na něj venku bylo docela chladno...tak děcko dělalo něco co nemělo, mělo zakázaný a pak se bálo, že dostane na zadel a mohlo si vymyslet velkýho hada....

6.1.2021 19:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No pokud to dítě tvrdí, že ty díry v botě jsou od hada a had ho nekousnul, teda nejsem žádnej specialista na hady, ale myslím, že na něj venku bylo docela chladno...tak děcko dělalo něco co nemělo, mělo zakázaný a pak se bálo, že dostane na zadel a mohlo si vymyslet velkýho hada....

A kde to dítě tvrdilo, že ty díry jsou od hada? . Jsem to nikde nezaznamenala.

6.1.2021 19:17

Jasné. Můj bratr ve čtyřech letech .. vzal si na sebe růžové šatičky mé sestry a své gumáčky, přistavil stoličku k oknu a odešel do sousední vsi na smetiště.
Hledala ho ves, VB, hajní a armáda. Začalo se stmívat, všichni se sešli na poradu pod kravínem.. a od kravína z kopečka cupitá pako s úlovkem - žebřiňák.
Ptali se ho - kdes byl?
V Rakousku.
A to ses sám nebál, co kdybys potkal vlka?
Tak bych ho hodil do jámy!

Po hubě nedostal a tak to také dopadlo - ani vajíčka si uvařit neumí.

6.1.2021 19:27

marcelaamax napsal(a):
A kde to dítě tvrdilo, že ty díry jsou od hada? . Jsem to nikde nezaznamenala.

Tvrdí to sdělovací prostředky, ale kdovíco je pravda.

6.1.2021 19:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tvrdí to sdělovací prostředky, ale kdovíco je pravda.

Aha, tak to jo. Já četla jen jeden článek a tam nebylo nic o tom, že by dítě hada vidělo, nebo že by tvrdilo, že to byl had. Ale víc článků jsem nečetla. A teď jsem si nějaký našla, a tam se píše o 8mi leté, měla jsem za to, že to měla být 6ti letá... No, kdoví...

6.1.2021 19:32

Děti mají velkou fantazii. Viděla hada v televizi a teď může být skálopevně přesvědčená, že ji kousnul.
Synek, když mu byly 4, vyprávěl, jak na zahradě školky přistálo letadlo a odvezlo je na výlet a zpátky. Taky si to nedal vymluvit - že to není možné.

6.1.2021 19:33

No tak kde se to vzalo...to jako první, co mě napadne, když přijde dítě v zimě s dírama v botě, tak že je to od hada....psali, že je to snad šestileté dítě a když to vezmu podle sebe, kdyby se mi v šesti někdo zeptal "Janičko, to tě kousnul had??"...no tak přeci vím, že ne, tak jim to řeknu.

Ta zpráva je celá prapodivná.

6.1.2021 19:34

Třeba redaktor zrovinka četl Annu Bolavou. :-)

6.1.2021 19:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jenstejn-had-herpetolog-hnizdil_2101061628_pj

„Byl jsem až na tom inkriminovaném místě, kde se to mělo stát. Našel jsem tam dole rozpletený plot,“ řekl Radiožurnálu herpetolog Hnízdil. „Byly tam dva ostré konce, což by klidně mohlo být to, jak se to stalo.“

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/had-hadi-kousknuti-ustknuti-jenstejn-divka-stredocesky-kraj-plaz-zraneni-policie_2101061309_gak

Sama holčička podle ní s jistotou neuvedla, že by hada viděla.

Vycházeli jsme z toho, co říkal lékař, který se díval na tu ránu,“

třeba podle těchto zpráv holčička žádného hada neviděla... spíš se řídili tím, co řekli lékaři...

A ono to vůbec mohlo být úplně jinak. Tenkrát když se u nás stala ta tragédie, kdy psi zabili dítě, tak kolovalo po internetu taky spousta blbostí, které vůbec nebyly pravda.

neverend

6.1.2021 19:50
neverend

XXX.XXX.213.247

Malá andulka přijde do kuchyně za maminkou a povídá: Maminko, včera v noci mě v pokojíčku znásilnil kozel. Maminka: Prosím tě kde by se tady vzal kozel? A dědeček u stolu si hladí "kozí" bradku se slovy: Kozel povídáš...😀😀

6.1.2021 23:21

lesnížínka napsal(a):
Byla by jste tak laskavá a nedávala takové hrůzy ještě sem jako směju se, ale dívat se v dnešní době na zprávy pro člověka, který se bojí jehel, je fakt utrpení. Takřka celé zprávy čumím do země. Mamce tohle nevadí, ale velikosti jehly se taky divila a říkala, že vždycky se očkovalo zešika, jen takřka pod kůži a teď tam do ramene zavalí jehlu jak kráva. Prý: když je někdo tlustý a má tam sádla, ruku jak já nohu, tak je do čeho to vrazit, ale mě tu ruku sakra propíchne skrz. To mi stačí, tento popis na to, aby mi to točilo žaludkem jak na řetízkáči, už i teď mi začíná rajtovat

S těma jehlama na tom jsme úplně stejně, taky celé zprávy čumím do země,jak to vidím, furt píchance do ramen, dělá se mi mdlo,ale doopravdy, cítím se tak nějak slabo a nebo odcházím. Jediná, která mi nevadí, je u zubaře, jako vrtat zub bez injekce, pro mě nepředstavitelné utrpení. A jak píše Balu, že braní krve nebolí, tak já při jehle do žíly omdlévám, musím ležet na lehátku a je mi mdlo a ten vpich mě právě moc bolí. Co se týká narkozy byla jsem celkem 3x a naprostá pohoda, jak jsem se probudila tak OK do té doby, než jsem zjistila, že mám v žíle kapačku, tak jsem šla opět do mdlob. Na moje prosby, aby mi to sestra vytáhla nic nepomohlo. No a večer přišla s jehlou injekcí proti bolesti, tu jsem striktně odmítla, že raději, ať mě bolí ta sešitá rána po té operaci, než dát zase bodanec jehlou.

6.1.2021 23:27

Ne, neviděla, já darovat nemůžu.
A popravdě stačilo mně teď v prosinci, že mně brali krev asi 5x na rozbor a v druhé ruce jsem měla 5 dní kapačku. Navíc se nemohli trefit, takže jsem měla rozpíchané ruce jak řešeto.

O pane bože, to by byl můj konec, z toho bych se vzpamatovávala hodně dlouho

neverend

7.1.2021 01:49
neverend

XXX.XXX.213.247

Toho se člověk nesmí tak bát..🙂 Vždyť to nic není. Při odběru krve jsem nikdy ani nic necítil a u zubaře také ne. Je to spíš takové nepříjemné, ale bolest tedy fakt vypadá jinak. Naše zubní na mě koukala jak z jara, že nechci injekci. Prý chlapi jsou víc ustrašený než ženy.😀 Dnes prý skoro každý hned "hlavně mi dejte injekci".😀 Je tedy pravda, že jak jsem na půl vegetarián, tak mám jednu plombu za celý život.

7.1.2021 07:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

neverend napsal(a):
Toho se člověk nesmí tak bát..🙂 Vždyť to nic není. Při odběru krve jsem nikdy ani nic necítil a u zubaře také ne. Je to spíš takové nepříjemné, ale bolest tedy fakt vypadá jinak. Naše zubní na mě koukala jak z jara, že nechci injekci. Prý chlapi jsou víc ustrašený než ženy.😀 Dnes prý skoro každý hned "hlavně mi dejte injekci".😀 Je tedy pravda, že jak jsem na půl vegetarián, tak mám jednu plombu za celý život.

To vás poopravím - vegetariánství a zuby spolu nemají nic společného, zřejmě jde spíš o to, jak tělo dokáže ty živiny využít, ať už pocházejí z čehokoliv. Sestřenka je vegetariánka cca od 17let. Do 27 neměla jedinou plombu, kdežto my ostatní všechny zuby. Teď je jí 40 a už nás dohnala Takže její zuby tak krásně nezformovalo vegetariánství, ale spíš dětsví. Co si pamatuju, pila tak litr mléka denně - jako děcko a myslím, že ho pije ještě teď...musím se zeptat
U zubaře mi injekce nevadí, stejně mám celou dobu zavřené oči. Teda nepříjemná ta injekce je, ale nepředstavuju si, že je to injekce Zubařka mi ji nenabízí, ona ví, že to většinou dám bez ní. Prostě jen další s nepříjemných úkonů, kterých je tam až až

7.1.2021 08:35
Andrýsek3

XXX.XXX.25.155

Co je napůl vegetariánství? 🙈

7.1.2021 08:41

Andrýsek3 napsal(a):

Pokrytectví?

7.1.2021 09:15

Andrýsek3 napsal(a):

Normálka, na půlce talíře máte steak a na druhé půlce zeleninový salát.

7.1.2021 09:24
assil

XXX.XXX.122.3

Normálka, na půlce talíře máte steak a na druhé půlce zeleninový salát.

Ale tak třeba já maso moc nemusím, jím v podstatě jen kuře a ryby, z ostatního se mi navaluje, takže oproti ostatní, kteří se ládujou stejkama, vepřovýma řízkama, guláškem a uzeným bych taky asi mohla říct, že jsem napůl vegetarián.

7.1.2021 09:47

assil napsal(a):
Ale tak třeba já maso moc nemusím, jím v podstatě jen kuře a ryby, z ostatního se mi navaluje, takže oproti ostatní, kteří se ládujou stejkama, vepřovýma řízkama, guláškem a uzeným bych taky asi mohla říct, že jsem napůl vegetarián.

To je jak napůl alkoholik, protože vypijete polovinu toho, co ostatní...

7.1.2021 09:50

To je jak napůl alkoholik, protože vypijete polovinu toho, co ostatní...

Ale kdepak, to jste špatně pochopila. Napůl alkoholik pije vinný střik, rum s colou, vodku s džusem...

7.1.2021 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Většina vegetariánů nejí maso, jí živočišné produkty(vajíčka, mléko, sýry) a jí ryby. Vegetariánka nejsem, ale řeči o tom, že tohle je pokrytectví mi teda vadí. Je vegetariánka, protože jí vadí zabíjení určitých zvířat, schrnula bych to hlavně na savce. Ještěrku by možná snědla Já maso jím, ale jen to od zvířete, které neznám a kdybych si hp na to měla zabít, nikdy bych maso do huby nevzala. To klidně nazvěte pokrytectvím. Jo, taky jsem pokrytec, že jsem ráda, že někdo lítá do vesmíru a potápí se v ponorce, protože já bych nešla, páč bych se strachy posr...Jsem ráda, že to někdo udělá za mě a ráda pro sebe využiju třeba něco z těch objevů...

7.1.2021 10:22

Já maso jím, ale jen to od zvířete, které neznám a kdybych si hp na to měla zabít, nikdy bych maso do huby nevzala.

Já to mám skoro opačně. Lepší jíst maso zvířete, které se u mě mělo jak v bavlnce, bylo rychle a bezbolestně střeleno, než maso zvířete, které vyrostlo na práškách někde na roštech a vraždili ho na jatkách bůhví jak.

7.1.2021 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já maso jím, ale jen to od zvířete, které neznám a kdybych si hp na to měla zabít, nikdy bych maso do huby nevzala.

Já to mám skoro opačně. Lepší jíst maso zvířete, které se u mě mělo jak v bavlnce, bylo rychle a bezbolestně střeleno, než maso zvířete, které vyrostlo na práškách někde na roštech a vraždili ho na jatkách bůhví jak.

Chápu, to je dobrý přístup, ba lepší, ale já se třesu už teď, jen na to pomyslím

7.1.2021 10:31

lesnížínka napsal(a):
Většina vegetariánů nejí maso, jí živočišné produkty(vajíčka, mléko, sýry) a jí ryby. Vegetariánka nejsem, ale řeči o tom, že tohle je pokrytectví mi teda vadí. Je vegetariánka, protože jí vadí zabíjení určitých zvířat, schrnula bych to hlavně na savce. Ještěrku by možná snědla Já maso jím, ale jen to od zvířete, které neznám a kdybych si hp na to měla zabít, nikdy bych maso do huby nevzala. To klidně nazvěte pokrytectvím. Jo, taky jsem pokrytec, že jsem ráda, že někdo lítá do vesmíru a potápí se v ponorce, protože já bych nešla, páč bych se strachy posr...Jsem ráda, že to někdo udělá za mě a ráda pro sebe využiju třeba něco z těch objevů...

Jaký je rozdíl mezi zabitím savce, ptáka a ryby? Jako že vadí zabití prasete, ale nevadí zabití kuřete? Kapra? To je pokrytectví, podle mě.

7.1.2021 10:32

Většina vegetariánů nejí maso, jí živočišné produkty(vajíčka, mléko, sýry) a jí ryby.

Oxymoron.
Už to slovo "většina" a o rybím mase pomlčím. Tohle prostě není definice vegetariánství, ale řekněme omezení konzumace masa.

7.1.2021 10:32
Andrýsek3

XXX.XXX.25.155

lesnížínka napsal(a):

Neznám moc vegetariánů, co by jedlo ryby. Samozřejmě to je na každém, ale pokud nejím maso z přesvědčení, tak nejím ani ryby, ani občas kuřecí apod. Proto mi moc nedává smysl napůl vegetarián, když vegetariánství znamená maso nejíst, jak bych ho mohla jist napůl a být vegetarián. Ale určitě je chvályhodné jakékoliv omezení. Já maso jím, z 90% taky jen ryby a drůbež, ale neopovážila bych se nazvat napůl vegetariánem. 😃
Edit: mám takovou vtipnou kolegyni, která pořád hlásá jaká je vegetariánka, kvůli zvířátkům, a že jim nechce ubližovat. Ale ji ryby a občas kuřecí, a když v jídelně udělají dobrý masový koule, tak ty taky vlastně sní a parky jsou občas taky v pohodě... 🙈😃

7.1.2021 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
Neznám moc vegetariánů, co by jedlo ryby. Samozřejmě to je na každém, ale pokud nejím maso z přesvědčení, tak nejím ani ryby, ani občas kuřecí apod. Proto mi moc nedává smysl napůl vegetarián, když vegetariánství znamená maso nejíst, jak bych ho mohla jist napůl a být vegetarián. Ale určitě je chvályhodné jakékoliv omezení. Já maso jím, z 90% taky jen ryby a drůbež, ale neopovážila bych se nazvat napůl vegetariánem. 😃
Edit: mám takovou vtipnou kolegyni, která pořád hlásá jaká je vegetariánka, kvůli zvířátkům, a že jim nechce ubližovat. Ale ji ryby a občas kuřecí, a když v jídelně udělají dobrý masový koule, tak ty taky vlastně sní a parky jsou občas taky v pohodě... 🙈😃

I naše tradice přece vznikly z toho, že např. na Vánoce v den půstu, se nemělo jíst maso, tak se jedlo co? Kapr Ano, pojem vegetariánství nikdo neznal a nepoužíval, to jen na vysvětlení, že i hodně vegetariánů nejí maso teplokrevných živočichů, ale ryby ano. Já bych nejedla ani ryby, nevidím v tom rozdíl, pokud bych nejedla maso kvůli zabíjení zvířat.
P.S. termín napůl vegetarián existuje, viz.poslední odstavec https://cs.wikipedia.org/wiki/Vegetari%C3%A1nstv%C3%AD

7.1.2021 10:52

lesnížínka napsal(a):
I naše tradice přece vznikly z toho, že např. na Vánoce v den půstu, se nemělo jíst maso, tak se jedlo co? Kapr Ano, pojem vegetariánství nikdo neznal a nepoužíval, to jen na vysvětlení, že i hodně vegetariánů nejí maso teplokrevných živočichů, ale ryby ano. Já bych nejedla ani ryby, nevidím v tom rozdíl, pokud bych nejedla maso kvůli zabíjení zvířat.
P.S. termín napůl vegetarián existuje, viz.poslední odstavec https://cs.wikipedia.org/wiki/Vegetari%C3%A1nstv%C3%AD

Ale to s bílým masem, rybou, nemá nic společného - kapr se začal jíst, protože ho měli bohatí, úplně obyčejná česká závist - já chci taky. S rozmachem rybníkářství si kapra mohl pak dovolit každý. Copak jsme papali v 19. století? Jsme byli vegetariáni, že :-)

7.1.2021 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale to s bílým masem, rybou, nemá nic společného - kapr se začal jíst, protože ho měli bohatí, úplně obyčejná česká závist - já chci taky. S rozmachem rybníkářství si kapra mohl pak dovolit každý. Copak jsme papali v 19. století? Jsme byli vegetariáni, že :-)

Ryba v křesťanství patřila(patří) mezi postní jídla, takže možná, že v Čechách jedli lidi kapra ze závisti ale na Moravě proto, že se mohl jíst, i když byl půst.

7.1.2021 11:07
Andrýsek3

XXX.XXX.25.155

lesnížínka napsal(a):

Je, a nakonec tam je toto: "Hovorové využívání asociací mezi těmito životosprávami a vegetariánstvím vedlo různé vegetariánské skupiny jako například Vegetariánskou společnost ke konstatování, že strava obsahující tyto složky není vegetariánská, protože ryby a ptáci jsou také živočichové."

7.1.2021 11:10

lesnížínka napsal(a):
Ryba v křesťanství patřila(patří) mezi postní jídla, takže možná, že v Čechách jedli lidi kapra ze závisti ale na Moravě proto, že se mohl jíst, i když byl půst.

Protestuji. Možná si to tam vymyslel někdo v Hodoníně, když došel hodonínský salám.
Půst na Štědrý den je jen "pověra", tradice. Další půst je před Velikonocemi, středa a pátek, žádný kapr, .. to, co se o ČR píše ve wiki, je teda dost šílenost, ale církve jsme tu již probrali, prostě bordel, uznávám, ale stejně se týká jen Velkého pátku.

7.1.2021 11:12
assil

XXX.XXX.122.3

Andrýsek3 napsal(a):
Je, a nakonec tam je toto: "Hovorové využívání asociací mezi těmito životosprávami a vegetariánstvím vedlo různé vegetariánské skupiny jako například Vegetariánskou společnost ke konstatování, že strava obsahující tyto složky není vegetariánská, protože ryby a ptáci jsou také živočichové."

No však polovegetarián není vegetarián.
No na základě debaty googlim historii kapra a je to docela zajímavý, co se tady všechno člověk nedozví.

7.1.2021 11:17

No já koukám, co na rybu říká farářka - prý to bylo jídlo chudých. Tak určitě. Pytláků leda. A koho chytili, tomu usekli ruku, takže pak nebylo čím pytlačit a ryby zůstaly zas jen bohatým.
Ale zas pravdu dí o tom, že nejde o rybu, divočáka, kuře,... ale o upření si toho, co není nezbytné - přinést oběť. Jako že mně seberte oříškovou čokoládu.
Nedělejte to, nedopadlo by to dobře.

7.1.2021 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Protestuji. Možná si to tam vymyslel někdo v Hodoníně, když došel hodonínský salám.
Půst na Štědrý den je jen "pověra", tradice. Další půst je před Velikonocemi, středa a pátek, žádný kapr, .. to, co se o ČR píše ve wiki, je teda dost šílenost, ale církve jsme tu již probrali, prostě bordel, uznávám, ale stejně se týká jen Velkého pátku.

Megííí můžete to okecávat jak chcete vyrostla jsem v silně křesťanské rodině, takže vím, že ryba je pro křesťany postní jídlo. Nemusí být pro vás, není ani pro mě. Můžem si o tom myslet co chceme.

7.1.2021 12:11
Moyda

XXX.XXX.147.89

lesnížínka napsal(a):
Megííí můžete to okecávat jak chcete vyrostla jsem v silně křesťanské rodině, takže vím, že ryba je pro křesťany postní jídlo. Nemusí být pro vás, není ani pro mě. Můžem si o tom myslet co chceme.

Problém je že křesťanství si pravidla a víceméně všechno, během doby upravoval jak se jim to hodilo.

7.1.2021 12:12

lesnížínka napsal(a):

Pro katolíky - ty české - je ryba povolené maso na Velký pátek. A tím to končí. Nemá to s kaprem a ostatními půsty nic společného.
Než se kapr stal tolik dostupným, jedla se bezmasá jídla. Bych tam umřela hlady. Ale zas kdyby bylo dost cukroví.. já to neokecávám, já mám prachprostou pravdu.

7.1.2021 12:16

7.1.2021 12:27

Jsem si vyguglila toto: pollo-vegetariáni nejedí červené maso, vegetariáni nejedí žádné maso, ale jiné živočišné produkty ano, vegani nejedí žádné živočišné produkty.

7.1.2021 12:29
assil

XXX.XXX.122.3

A tak se nehádejte, máte pravdu obě.
Kapr byl jídlo chudých, pak bohatých a pak zase chudých.
A postní jídlo, ale to tipuju mohla být jakákoliv ryba.
https://www.rflktr.cz/zajimavosti/historie/chutna-kapr-vime-vsichni-znate-historii

7.1.2021 12:32

Nicméně k tématu - antigenní testy budou i po 15. lednu, tak jsem se hned zapsala, až pojedeme navštívit rodiče

7.1.2021 12:47
assil

XXX.XXX.122.3

Nicméně k tématu - antigenní testy budou i po 15. lednu, tak jsem se hned zapsala, až pojedeme navštívit rodiče

Jestli pojedete, Blatný už hrozí další zpřísněním a o inspiraci pokukuje u sousedů. Zatím to bylo, že co řekli, že by mohlo nastat, tak nastalo.

7.1.2021 13:16

assil napsal(a):
Jestli pojedete, Blatný už hrozí další zpřísněním a o inspiraci pokukuje u sousedů. Zatím to bylo, že co řekli, že by mohlo nastat, tak nastalo.

Myslíte, že by se zavedl zákaz vzdálení se od bydliště třeba na 15 km nebo tak něco? V praxi vymahatelnost nereálná, řekla bych.

7.1.2021 13:16

assil napsal(a):

Máte pravdu, to reálně hrozí.

7.1.2021 13:30
assil

XXX.XXX.122.3

Myslíte, že by se zavedl zákaz vzdálení se od bydliště třeba na 15 km nebo tak něco? V praxi vymahatelnost nereálná, řekla bych.

Něco takového, Němci někde nesmí dál ani do obchodu, tak jen můžu doufat, že by u nás nedali míň km, to bych se nedostala ani pro jídlo.
Vymahatelnost samozřejmě jako u všeho ostatního, pár chycených by to odskákalo.

7.1.2021 13:43

já mám 15 km tak možná svojí nejbližší drůbežárnu. vzdušnou čarou je blíž, musí se objíždět kopec. ale v té drůbežárně mě potřebují jednou za tři neděle, všechny ostatní štace jsou dál, takže to by asi neklaplo.

holt bych musela jezdil pod rouškou tmy po okreskách.

7.1.2021 13:47

assil napsal(a):
Něco takového, Němci někde nesmí dál ani do obchodu, tak jen můžu doufat, že by u nás nedali míň km, to bych se nedostala ani pro jídlo.

Vemte si, kolik lidí bydlí v místě trvalého pobytu? 60 - 70%? Jen tipuji, netuším reálná čísla.

Trvalý pobyt nemusí být nutně bydliště a mraky lidí např. mají trvalý pobyt v Brně a bydliště v Praze. Jenže bydliště se povinně neeviduje a jak tedy může kdokoliv říct, že jsem dál od bydliště, než v souladu s omezeními smím? A dobře víme, že tenhle argument použije každý, koho by nedej bože na cestách chtěl někdo kontrolovat, jestli není moc daleko od bydliště.

7.1.2021 13:48

já mám 15 km tak možná svojí nejbližší drůbežárnu. vzdušnou čarou je blíž, musí se objíždět kopec. ale v té drůbežárně mě potřebují jednou za tři neděle, všechny ostatní štace jsou dál, takže to by asi neklaplo.

Klid, on by ten zákaz měl stejně tři prdele výjimek, jako vždy. A výkon povolání by ve výjimce určitě byl.

7.1.2021 13:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vemte si, kolik lidí bydlí v místě trvalého pobytu? 60 - 70%? Jen tipuji, netuším reálná čísla.

Trvalý pobyt nemusí být nutně bydliště a mraky lidí např. mají trvalý pobyt v Brně a bydliště v Praze. Jenže bydliště se povinně neeviduje a jak tedy může kdokoliv říct, že jsem dál od bydliště, než v souladu s omezeními smím? A dobře víme, že tenhle argument použije každý, koho by nedej bože na cestách chtěl někdo kontrolovat, jestli není moc daleko od bydliště.

Jo, jo, trvalý pobyt mám 60km od bydliště..

7.1.2021 14:02

Klid, on by ten zákaz měl stejně tři prdele výjimek, jako vždy. A výkon povolání by ve výjimce určitě byl.

no tak já nikam jinam nejezdím:D teda taky, ale většina nesouvisejících věcí se dá zařídit cestou z nebo do nějakého střediska, takže naprostá většina mých cest je služební

7.1.2021 14:15

Ale nebuďte z případných negativních výsledků moc rozjuchaní, ty "státní" antigenní testy nemají zrovna moc velkou přesnost. Takže i tak raději s respirátorem, pokud jsou rodiče rizikoví.

7.1.2021 14:34

Ale nebuďte z případných negativních výsledků moc rozjuchaní, ty "státní" antigenní testy nemají zrovna moc velkou přesnost. Takže i tak raději s respirátorem, pokud jsou rodiče rizikoví.

Amen. Naprosto čerstvá zkušenost. Kolegyně šla kvůli příznakům na antigenní testy. Negativní výsledek, příznaky stále řádné a zhoršující se. Obratem odeslána na PCR a co myslíte? Měla ho tam.

7.1.2021 15:07

Amen. Naprosto čerstvá zkušenost. Kolegyně šla kvůli příznakům na antigenní testy. Negativní výsledek, příznaky stále řádné a zhoršující se. Obratem odeslána na PCR a co myslíte? Měla ho tam.

Já jsem v éteru zachytila informaci, že kvalitní a správně provedený antigenní test má přesnost kolem 90%, ale ty co stát ve velkém nakoupil a teď potřebuje udat veřejnosti, jsou s přesností pod 50%. To už si fakt můžete hodit korunou!!!

7.1.2021 15:22
assil

XXX.XXX.122.3

Já jsem v éteru zachytila informaci, že kvalitní a správně provedený antigenní test má přesnost kolem 90%, ale ty co stát ve velkém nakoupil a teď potřebuje udat veřejnosti, jsou s přesností pod 50%. To už si fakt můžete hodit korunou!!!

Já četla přesnost 70%, proto se ti pozitivní posílají ještě na PCR. S negativníma děj se vůle boží. I PCR má chybovost asi 10% prej. Takže tu klidně může pobíhat docela dost negativních nemocnejch. Moje máma měla typický příznaky covidu a PCR negativní.

neverend

7.1.2021 15:58
neverend

XXX.XXX.213.247

lesnížínka napsal(a):
To vás poopravím - vegetariánství a zuby spolu nemají nic společného, zřejmě jde spíš o to, jak tělo dokáže ty živiny využít, ať už pocházejí z čehokoliv. Sestřenka je vegetariánka cca od 17let. Do 27 neměla jedinou plombu, kdežto my ostatní všechny zuby. Teď je jí 40 a už nás dohnala Takže její zuby tak krásně nezformovalo vegetariánství, ale spíš dětsví. Co si pamatuju, pila tak litr mléka denně - jako děcko a myslím, že ho pije ještě teď...musím se zeptat
U zubaře mi injekce nevadí, stejně mám celou dobu zavřené oči. Teda nepříjemná ta injekce je, ale nepředstavuju si, že je to injekce Zubařka mi ji nenabízí, ona ví, že to většinou dám bez ní. Prostě jen další s nepříjemných úkonů, kterých je tam až až

Jsem zase našel ten správný termín,co? 😀😀 Polovegetarián. Víte, mě vždy zajímá a zajímalo co funguje na mě a ne na ostatní.🙂 Prostě mi to bylo doporučeno tehdy jak se zbavit překyselení organismu a tak jsem do toho šel. A už u toho zůstal.🙂 To je prostě každého věc a musí se to hlavně zkusit. Každopádně můj zdravotní stav šel rapidně nahoru a doktoři tehdy absolutně nepomohli.😒 Prý tímto problémem ale trpí drtivá většina obyvatel civilizovaného světa. Můj názor tedy nikdo nemůže změnit, protože jsem takhle spokojen a zdraví slouží po všech stránkách. Po kompletní prohlídce nenašel lékař prostě nic. I tlak je příkladný.🙂 A samozřejmě vyhovuje mi to i v kladném vztahu ke zvířatům.🙂 Nechci nikoho urážet samozřejmě, ale masožravec opravdu jde poznat po čuchu.🙂

7.1.2021 16:07

Dojezd do zaměstnání by asi nechai. Přece nenechají zdechnout slepice. Němci nějakých 15 km mají, ale asi mají výjimky.

7.1.2021 16:09

Dojezd do zaměstnání by asi nechai. Přece nenechají zdechnout slepice. Němci nějakých 15 km mají, ale asi mají výjimky.

na druhou stranu jako objížděč středisek jsem ideální roznašeč nákazy

7.1.2021 16:16

na druhou stranu jako objížděč středisek jsem ideální roznašeč nákazy

To sice jo. Ale to jsou průvodčí ve vlaku ( třeba ) taky. A to nejezdí na jedné trati, ale střídají je. Asi aby to neměli tak fádní.
Dezinfekce a rouška to jistí.
Zjistila jsem, že teď v zimě je to s rouškou horší, namočená natotata. Tak aspoň 2,3,4.....a měnit.

7.1.2021 16:18

Tak to je dost síla... Feriho web uvádí 81-98 % ...
Nicméně taky přemýšlím o tom, že posledně jsem čekala na výsledky 30 minut spolu s dalšíma asi 20 lidma, z nichž nejméně dva byli pozitivní (viděla jsem to pak v poznámkách u paní, co mi dávala můj výsledek). Sice jsme tam s těma lidma měli dost rozestupy a všichni v rouškách, ale taky si říkám, jestli je tohle vlastně rozumný...

7.1.2021 16:23

Tak to je dost síla... Feriho web uvádí 81-98 % ...
Nicméně taky přemýšlím o tom, že posledně jsem čekala na výsledky 30 minut spolu s dalšíma asi 20 lidma, z nichž nejméně dva byli pozitivní (viděla jsem to pak v poznámkách u paní, co mi dávala můj výsledek). Sice jsme tam s těma lidma měli dost rozestupy a všichni v rouškách, ale taky si říkám, jestli je tohle vlastně rozumný...

Takže na test přijdete negativní a odcházet můžete klidně nakažená. Skoro by možná bylo rozumnější jet bez testu a dodržet mytí, roušky, rozestupy, větrání.
A taky záleží hodně na tom, kde se běžně pohybujete. Jestli v místech potenciální nákazy.

7.1.2021 16:42

assil napsal(a):
Já četla přesnost 70%, proto se ti pozitivní posílají ještě na PCR. S negativníma děj se vůle boží. I PCR má chybovost asi 10% prej. Takže tu klidně může pobíhat docela dost negativních nemocnejch. Moje máma měla typický příznaky covidu a PCR negativní.

70% když se provádí v "ideálních" dnech nemoci. Při použití místo screeninku, jak to je nastaveno u nás, u nakaženého člověka před projevením příznaků, třena 3 den od nakažení - 30%. A pak všichni jupí s negativním testem (většinou pár dní starým) navšívit rodiče a prarodiče... Výsledek experimentu odstartoval po Novém roce a za týden ho uvidíme v podobě zahlcených nemocnic.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2021 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

assil napsal(a):

Na to se jim zvysoka vy. Neb mysi pro hady mam nejbliz 20 km a potkany skorem 30. Jestli daj min tak nas rat.

7.1.2021 17:16
fikovnice

XXX.XXX.133.155

Na to se jim zvysoka vy. Neb mysi pro hady mam nejbliz 20 km a potkany skorem 30. Jestli daj min tak nas rat.

Já myslím, že je to opravdu nevymahatelné... Nechci nikoho k ničemu navádět, ale Policii se dá říct kdeco - jako že kam zrovna musíte jet... A je to pravda. Vždyť moji příbuzní mají třeba nemocnici dál než je 15km.
Na stranu druhou nějaké objíždění třeba obchodů fakt není v tuto dobu dobré. A přesto to lidi před Vánocemi dělali...

7.1.2021 22:11
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že je to opravdu nevymahatelné... Nechci nikoho k ničemu navádět, ale Policii se dá říct kdeco - jako že kam zrovna musíte jet... A je to pravda. Vždyť moji příbuzní mají třeba nemocnici dál než je 15km.
Na stranu druhou nějaké objíždění třeba obchodů fakt není v tuto dobu dobré. A přesto to lidi před Vánocemi dělali...

Teď jsem četla, že v Paříži 20 km a dál jen s elektronickou potvrzenkou. V Izraeli kilometr a zákaz vstupovat do domů, kde člověk nebydlí. A zrušená MHD. Však oni si ti naši inspiraci najdou.

7.1.2021 22:15

assil napsal(a):
Teď jsem četla, že v Paříži 20 km a dál jen s elektronickou potvrzenkou. V Izraeli kilometr a zákaz vstupovat do domů, kde člověk nebydlí. A zrušená MHD. Však oni si ti naši inspiraci najdou.

Panebože, tak to už nás snad můžou všechny rovnou pozavírat do lochu, ne?

neverend

8.1.2021 00:12
neverend

XXX.XXX.213.247

A o tom jsem před pár dny právě uvažoval tady s Vámi na Ifauně. Samozřejmě že mohou a klidně si nás ty "štěnice" co nosíme v kapse pohlídají. Stále si nejsem zcela jistý, ale covid čím dál víc vypadá jako nástroj či prostředek k dokončení určitých záměrů. Strašně se v posledních desetiletích mění svět a systém celého "vedení". Kapitalismus je téměř vzpomínkou a možná si to ani neuvědomujeme, ale přerod za běhu je také možný. V co? To se opravdu zatím neodvažuji hádat. Rozhodně ale svoboda asi končí.

8.1.2021 07:27

Ať žije paranoia!

8.1.2021 07:33

Nevím, proč se furt děsíte dopředu. Nestahujte kalhoty, když je brod ještě daleko. Jestliže přijde zpřísnění v podobě omezení pohybu na nějak široký okruh, budeme si za to moct především sami svou neukázněností a kašláním na dosud stanovená pravidla. Není snad nikdo, komu by se omezení líbilo, ale snad sami vidíte, jak počet nakažených stoupá. Nemocnice jsou v některých regionech plné, někde je tolik mrtvých, že nestíhají krematoria. Zdravotníci padají na hubu.

8.1.2021 08:55

Každoročně dostáváme od zaměstnavatele bonus na dovolenou, cca 4 tis. Vždycky jsem si za to kupovala pobyt na Slevomatu. Letos váhám vůbec něco kupovat, aby to nepropadlo.

Jinak co se týká neukázněnosti, musely by se zavřít i fabriky a supermarkety, tam se to porušuje nejvíc. U nás teď umřel pracovník v mým věku, vysoký tlak, cukrovka, k doktorům zásadně nechodil, nic neléčil, našli ho mrtvýho doma.

8.1.2021 09:00

Nevím, proč se furt děsíte dopředu. Nestahujte kalhoty, když je brod ještě daleko. Jestliže přijde zpřísnění v podobě omezení pohybu na nějak široký okruh, budeme si za to moct především sami svou neukázněností a kašláním na dosud stanovená pravidla. Není snad nikdo, komu by se omezení líbilo, ale snad sami vidíte, jak počet nakažených stoupá. Nemocnice jsou v některých regionech plné, někde je tolik mrtvých, že nestíhají krematoria. Zdravotníci padají na hubu.

8.1.2021 09:11

„Ukazuje se, že vakcíny, které budeme používat, nemusí chránit proti vylučování viru beze zbytku. Člověk by měl být chráněn proti hospitalizaci, proti úmrtí, proti těžkým a středním formám, nebude ale zřejmě dokonale chráněn proti bezpříznakovým formám,“

Takže žádné "průkazky". "Jsem očkovaný, můžu všechno". V současné chvíli jsou na tom asi nejlépe ti, kteří prodělali s lehkým průběhem. Aspoň chvíli můžou být v klidu.

8.1.2021 09:18
assil

XXX.XXX.122.3

neverend napsal(a):
A o tom jsem před pár dny právě uvažoval tady s Vámi na Ifauně. Samozřejmě že mohou a klidně si nás ty "štěnice" co nosíme v kapse pohlídají. Stále si nejsem zcela jistý, ale covid čím dál víc vypadá jako nástroj či prostředek k dokončení určitých záměrů. Strašně se v posledních desetiletích mění svět a systém celého "vedení". Kapitalismus je téměř vzpomínkou a možná si to ani neuvědomujeme, ale přerod za běhu je také možný. V co? To se opravdu zatím neodvažuji hádat. Rozhodně ale svoboda asi končí.

EU teď v tichosti uzavřela smlouvu s Čínou. Jo, už před pár lety jsem si říkala, že EU se určitě ohromně líbí čínský sociální kredit a bude to chtít taky. Jen mi nebylo jasný, jak to tady prosaděj. No a ejhle, už tu máme první kolečko salámu, covid pas, nabalit na něj další kolečka nebude už až tak těžký.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2021 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Jakou neukaznenosti? Spis to co se deje je znakem toho ze vetsina opatreni stejne k hov inku. A bezpredmetna. Ne toho ze na to lidi masivne kaslou.

8.1.2021 16:33

Jakou neukaznenosti? Spis to co se deje je znakem toho ze vetsina opatreni stejne k hov inku. A bezpredmetna. Ne toho ze na to lidi masivne kaslou.

A já si myslim, že kdyby se lidi chovali s rozumem, tak jsme tady omezení v takové míře nemuseli mít.

Takže ano, já si taky myslím, že je to tím, že na to lidi z vysoka....
Myslím, že nejvíc nakažených není z obchodů, ale z bezrouškových kontaktů...viz silvestrovské oslavy, mládež ve skupinkách v parku, mládež scházející se v lese, aby trochu zapařili a pod. a pak se to roznese po rodinách, protože doma asi taky většina z nás s rouškou nebo s respirátorem nechodí.

8.1.2021 16:46

A já si myslim, že kdyby se lidi chovali s rozumem, tak jsme tady omezení v takové míře nemuseli mít.

Takže ano, já si taky myslím, že je to tím, že na to lidi z vysoka....
Myslím, že nejvíc nakažených není z obchodů, ale z bezrouškových kontaktů...viz silvestrovské oslavy, mládež ve skupinkách v parku, mládež scházející se v lese, aby trochu zapařili a pod. a pak se to roznese po rodinách, protože doma asi taky většina z nás s rouškou nebo s respirátorem nechodí.

Souhlasím.
+ hodně se toho natahalo před Vánoci že škol a školek, mladší děcka jsou většinou bezpříznaková, o svátcích to předali rodičům a prarodičům. Vím o několika případech z našeho okolí, co měli covidové Vánoce. Nám to taky donesla dcera ze Zušky a nebyla jediná, testy nakonec proběhly i u ostatních sboristů a nakažených bylo víc.

8.1.2021 16:55

Co si ale budeme povídat, ten koroňák už tady bude furt, jen tak neodejde. A podle všeho očkování moc nepomůže. Navíc podle známých informací bude očkovací látka pro nedůchodce k dispozici nejdřív snad v polovině roku. Do té doby to vypadá, že bude všechno zavřené, možná i déle. Už to bude skoro rok, s přestávkou v létě, co sedím doma. Jo, bojím se, nechodím ani do toho blbýho supermarketu. Ale tak nějak s nostalgií začínám vzpomínat na normální život, jestli vůbec ještě takovej bude. No, nejvíc si to asi užívají moji chlupáči, tolik času jsem pro ně dřív neměla. 🙂

8.1.2021 17:03

Souhlasím.
+ hodně se toho natahalo před Vánoci že škol a školek, mladší děcka jsou většinou bezpříznaková, o svátcích to předali rodičům a prarodičům. Vím o několika případech z našeho okolí, co měli covidové Vánoce. Nám to taky donesla dcera ze Zušky a nebyla jediná, testy nakonec proběhly i u ostatních sboristů a nakažených bylo víc.

Nejmladší kluk prvním rokem studuje VŠ, distanční výuka od začátku akadem. roku. Teď ho čekají zkoušky. Účastní se všech přednášek, ale stejně... nejsme prostě nikdo zvyklý na tento styl výuky, nikdo nevíme, jak to bude, jestli to vůbec lze zvládnout. Fakt bych nechtěla mít dítě na ZŠ a řešit další studium, asi už na to nemám věk.

8.1.2021 17:11

Nejmladší kluk prvním rokem studuje VŠ, distanční výuka od začátku akadem. roku. Teď ho čekají zkoušky. Účastní se všech přednášek, ale stejně... nejsme prostě nikdo zvyklý na tento styl výuky, nikdo nevíme, jak to bude, jestli to vůbec lze zvládnout. Fakt bych nechtěla mít dítě na ZŠ a řešit další studium, asi už na to nemám věk.

Tak já mám 3 děti a letošek jim zrovna vyšla kombinace závěrečného ročníku VŠ (dcera), první ročník VŠ (syn) a 6. třída, tedy první rok na druhém stupni ZŠ (dcera).
Ale nějak to dávají všichni 3, co jim taky zbývá, že?

neverend

8.1.2021 17:28
neverend

XXX.XXX.231.71

assil napsal(a):
EU teď v tichosti uzavřela smlouvu s Čínou. Jo, už před pár lety jsem si říkala, že EU se určitě ohromně líbí čínský sociální kredit a bude to chtít taky. Jen mi nebylo jasný, jak to tady prosaděj. No a ejhle, už tu máme první kolečko salámu, covid pas, nabalit na něj další kolečka nebude už až tak těžký.

Právě o tohle mi jde. Lidi pořád dokola covid, covid a vůbec nepřemýšlí co se děje možná ve skutečnosti. Ovšem jako u všeho, štěstí přeje připraveným.🙂

8.1.2021 17:43
elisak

XXX.XXX.194.232

My opatření dá se říct dodržujem. Obchody většina online, od začátku března homeoffice, v kanclu jsem se párkrát otočila pro stravenky. Jen teď jezdíme 1-2x týdně na rehábky se psem. Silvestr teda nějaký proběhl, ale jen s kolegy z práce, kteří jsou ve stejném režimu. Kdyby se mě hygiena ptala na kontakty tak hlásim, (kromě příele ve společný domácnosti) 0-1 kontakt, podle toho, kdy byla poslední rehábka.
Ale co mě už fakt vytáčí jsou ty obchody s oblečením a obuví, kdo vymyslel, že to nejsou nutný potřeby. Já fakt byla zvyklá fungovat ve stylu 1x zimní bunda, 1x kabát, 1x zimní boty, 1x botasky, 1x sandále, 2x džíny, pár triček. Na konci loňský zimy jsem vyhodila jak zimní bundu, tak zimní boty. A před uzávěrou nějak nestihla koupit. Takže teď venčím v letních botaskách (ty jsou super, krásně větraj a nepotí se v nich nohy, ale v zimě jsou dost naprd) a mikině. Už mě pár dní po ránu pobolíva v krku, ale myslím, že je to z toho prochladnutí venku. Dneska přes noc dost nasněžilo, takže ráno venčil přítel, který nějakou nepromokavou obuv našel. Takže jsem si zkusila objednat online aspoň zimní boty a modlím se, aby seděly, ale většinou mám s botama celkem problém. Zimní bundu si ale fakt netroufám koupit bez zkoušení....

8.1.2021 17:59

Tak já mám 3 děti a letošek jim zrovna vyšla kombinace závěrečného ročníku VŠ (dcera), první ročník VŠ (syn) a 6. třída, tedy první rok na druhém stupni ZŠ (dcera).
Ale nějak to dávají všichni 3, co jim taky zbývá, že?

Tak nezbývá jim nic jinýho, máte pravdu. A jak to mají se zkouškama? Hotovo nebo teprve je to čeká? Kluk má všechno průběžně leden a únor. Dle jeho informací z 200 studentů přednášky poslouchá tak třetina, na semináře se připojí tak 8 lidí. Tak buď si všechno nastudovali jinak, nebo se na to vyprdli předem. 😀

8.1.2021 18:02

elisak napsal(a):
My opatření dá se říct dodržujem. Obchody většina online, od začátku března homeoffice, v kanclu jsem se párkrát otočila pro stravenky. Jen teď jezdíme 1-2x týdně na rehábky se psem. Silvestr teda nějaký proběhl, ale jen s kolegy z práce, kteří jsou ve stejném režimu. Kdyby se mě hygiena ptala na kontakty tak hlásim, (kromě příele ve společný domácnosti) 0-1 kontakt, podle toho, kdy byla poslední rehábka.
Ale co mě už fakt vytáčí jsou ty obchody s oblečením a obuví, kdo vymyslel, že to nejsou nutný potřeby. Já fakt byla zvyklá fungovat ve stylu 1x zimní bunda, 1x kabát, 1x zimní boty, 1x botasky, 1x sandále, 2x džíny, pár triček. Na konci loňský zimy jsem vyhodila jak zimní bundu, tak zimní boty. A před uzávěrou nějak nestihla koupit. Takže teď venčím v letních botaskách (ty jsou super, krásně větraj a nepotí se v nich nohy, ale v zimě jsou dost naprd) a mikině. Už mě pár dní po ránu pobolíva v krku, ale myslím, že je to z toho prochladnutí venku. Dneska přes noc dost nasněžilo, takže ráno venčil přítel, který nějakou nepromokavou obuv našel. Takže jsem si zkusila objednat online aspoň zimní boty a modlím se, aby seděly, ale většinou mám s botama celkem problém. Zimní bundu si ale fakt netroufám koupit bez zkoušení....

Já všechno nakupuju přes eshopy, jen teď je problém s oblekem pro syna. Zkusila jsem Reserved, tak uvidíme. Jinak na bundy doporučuju Sportisimo, na boty Zalando.

8.1.2021 18:14

aboutyou.cz - vpravo je velikost a "průvodce velikostmi".
Je to vtipné, zeptá se vás i na oblíbené plemeno psa, značku hadrů, kterou běžně nosíte (velikosti můžete opsat a je to), co máte k večeři a jak vysoká je teta z osmého kolene, ale trefí se. Když to vyhovovat nebude, pošlou si kurýra, neplatíte nic, peníze vrací "hned".
edit.: koukám, že vrácení změnili na pobočku PPL, ale furt ok, podle mě

8.1.2021 18:43
elisak

XXX.XXX.194.232

Já všechno nakupuju přes eshopy, jen teď je problém s oblekem pro syna. Zkusila jsem Reserved, tak uvidíme. Jinak na bundy doporučuju Sportisimo, na boty Zalando.

Boty jsem zkusila objednat právě ve Sportisimu, měli být dneska, ale maj nějakej problém takže prý ke konci příštího týdne... Doufám že už nebude sněžit.

8.1.2021 18:47

Tak nezbývá jim nic jinýho, máte pravdu. A jak to mají se zkouškama? Hotovo nebo teprve je to čeká? Kluk má všechno průběžně leden a únor. Dle jeho informací z 200 studentů přednášky poslouchá tak třetina, na semináře se připojí tak 8 lidí. Tak buď si všechno nastudovali jinak, nebo se na to vyprdli předem. 😀

Zkoušky uvidím. Holka má ještě semestr, MUNI to celé posunula kvůli covidu.
Syn měl mít první zkoušku v tomto týdnu, ale vypustil ji. Je rizikový a škola neumožnila ani rizikovým distanční podobu zkoušky, prý čekají na povolení od ministerstva. Nechtěli jsme riskovat. Teď už prý dostali výjimku, tak snad další termíny proběhnou bez potíží online.
A s nejmladší dcerou jsme dneska dostaly za 1 z fyziky z magnetických vlastností látek, 15 bodů z 15 možných, heč.

8.1.2021 19:41
fikovnice

XXX.XXX.132.3

Co si ale budeme povídat, ten koroňák už tady bude furt, jen tak neodejde. A podle všeho očkování moc nepomůže. Navíc podle známých informací bude očkovací látka pro nedůchodce k dispozici nejdřív snad v polovině roku. Do té doby to vypadá, že bude všechno zavřené, možná i déle. Už to bude skoro rok, s přestávkou v létě, co sedím doma. Jo, bojím se, nechodím ani do toho blbýho supermarketu. Ale tak nějak s nostalgií začínám vzpomínat na normální život, jestli vůbec ještě takovej bude. No, nejvíc si to asi užívají moji chlupáči, tolik času jsem pro ně dřív neměla. 🙂

To je to... Plně s Tebou souhlasím, že život už nikdy nebude jako dřív. Moje kamarádka si kvůli tomu i poplakala. A pro osaměle žijící je současná situace opravdu hrozná.
Přesto nutnost opatření chápu, i když ne všech.

8.1.2021 19:45
fikovnice

XXX.XXX.132.3

Já jsem v tomto semestru poprvé zkoušela (předtermín) a "děcka" byly fakt hodně dobře naučený, ale to byli teď fakt premianti.
Uvidí se, co bude dál... Ale zase, jak už jsem psala, my jsme jediní z VŠ, co učíme prezenčně. Respektive hybridně - na TEAMSech jsou ti, co jsou v karanténě, zbytek prezenčně... Přednášky ale distančně.

8.1.2021 19:54

Jakožto dálkový student VŠ mohu říct, že mi chybí spolužáci a s distanční výukou jsem spokojená. Nám ve škole stejně nikdy žádné informace nedávali, takže to pokračuje, přednášky a výuka byla vždycky vesměs o ničem (až na vzácné výjimky) a to taky pokračuje, akorát si u toho člověk může uvařit, vyžehlit, uklidit atd... asi jsem si vybrala špatnou VŠ

8.1.2021 20:05

Mám stejný názor. Třeba v Německu - tam jsou a byli občané vždy disciplinovanější než u nás a přijde mi, že se potýkají se stejnými problémy.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2021 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Ja sem nas rana, chovatele tera a exotu to likviduje slusne kazdy s kym jsem mluvila kvůli vsem hovadinam likviduje nebo vyrazne redukuje chovy. Mohly vzniknout nove barvy mutace vse. Trd to většina rusi a chovy tezce stagnujou. Tezce. Ceny klesaj kdyz nekdo kupuje tak ichytl co to utejra atd. Jestli se to do roka nezlepsi bude tu hodne zle.
Jste tu pejskari. Jak by vam bylo kdyby z vaseho plemene vymizelo dik korone x linii a rodu? A tezce se zuzila chovna zakladna?
Ja přežívám v nezmenenym stavu jen dik tomu ze to furt mam jen pro radost a kazdej odchov co byl nebo snad bude je prijemny plus. A popravde jsem rada ze jsem parila jen tri velke samice, tmavkam se nezdarilo zatim dikybohu a u uzovek si to jeste sakra rozmyslim.

8.1.2021 20:11

Jakožto dálkový student VŠ mohu říct, že mi chybí spolužáci a s distanční výukou jsem spokojená. Nám ve škole stejně nikdy žádné informace nedávali, takže to pokračuje, přednášky a výuka byla vždycky vesměs o ničem (až na vzácné výjimky) a to taky pokračuje, akorát si u toho člověk může uvařit, vyžehlit, uklidit atd... asi jsem si vybrala špatnou VŠ

Asi jo Nevím, jakou školu studujete, ale naši bývalí čtvrťáci, co se dostali na VŠV, jsou dost nešťastní, protože ne všechno se dá nastudovat distančně - jako třeba anatomie nebo histologie. Nebo možná dá, že se to navrčí jako básničku, ale když si to nemůžou zkusit a osahat pod mikroskopem nebo na pitevně...

neverend

8.1.2021 20:16
neverend

XXX.XXX.213.247

Když oni na to opravdu dost kašlou.😒 Můj bratránek( ten exekutor) se vrátil z hor včera a dokonce syn mého spolupracovníka jede někam do severní Ameriky. A dalších mnoho lidí co buď znám já nebo známí mých známých taky celkem pendlují všude možně. Sakra to jim nestačí ty lesy tady třeba? To pořád musí courat? Bude se na mě asi mnoho lidí zlobit, ale já bych solil pokuty až by brečeli. Buď všichni nebo nikdo.

8.1.2021 20:29

Ja sem nas rana, chovatele tera a exotu to likviduje slusne kazdy s kym jsem mluvila kvůli vsem hovadinam likviduje nebo vyrazne redukuje chovy. Mohly vzniknout nove barvy mutace vse. Trd to většina rusi a chovy tezce stagnujou. Tezce. Ceny klesaj kdyz nekdo kupuje tak ichytl co to utejra atd. Jestli se to do roka nezlepsi bude tu hodne zle.
Jste tu pejskari. Jak by vam bylo kdyby z vaseho plemene vymizelo dik korone x linii a rodu? A tezce se zuzila chovna zakladna?
Ja přežívám v nezmenenym stavu jen dik tomu ze to furt mam jen pro radost a kazdej odchov co byl nebo snad bude je prijemny plus. A popravde jsem rada ze jsem parila jen tri velke samice, tmavkam se nezdarilo zatim dikybohu a u uzovek si to jeste sakra rozmyslim.

Nevim. Když chci nějaké zvíře, tak jdu k chovateli domů. Nebo nějaký kurýr. Někteří chovatelé dovezou domů.
Nebojte, tyhle nesmyslné uzávěry dlouho trvat nebudou, protože na to nebudou mít peníze. Vytisknout se nemohou, tak to nefunguje (oni to ještě neví). Dojde jim (všechno) brzy.
Dnes jsem někde zaregistrovala, že místo 80 tisíc dávek bude jen 20 t., další se neví a do 18 let nevhodné. Pokud by se mělo čekat na proočkování třeba poloviny obyvatel, uzávěra bude ještě rok a na to prostě nebudou mít prachy.
Sledování aktuální situace jsem vzdala, už se nad ničím nerozčiluji, šetřím energií.
Pes, koček, dítě, vycházky na louku, jednou za čas nutný nákup (dokud je z čeho).
Akorát teda nemám na co koukat, dokumenty na YT už jsem viděla všecky, filmy jsou na mě dlouhé a moc mě nebaví.
Je to složité, pro někoho, kdo nechová hady, pochopit, to se omlouvám, ale já vidím mrtvé myšičky :-) snažím se teda pochopit,
ale tady jde asi o to, aby se lidé začali nenávidět ještě víc, zájmové skupiny, třídy, vrstvy, jako by to snad ještě víc šlo? :-)
Ať to působí kdokoli, mně je to jedno, zítra po obědě jdu na louku se psem jako každý den. Ozonová díra prý také zavřela, takže zítra to
slunce vyleze stejně jako dnes, to je jisté.

8.1.2021 20:44

Mám otázku. Od pondělka ještě platí občanské průkazy nebo už jen certifikáty z testů?

8.1.2021 20:48

"Ať to působí kdokoli, mně je to jedno, zítra po obědě jdu na louku se psem jako každý den"

Megíí, vy mě děsíte ! Nic jsem neslyšela, nic jsem neviděla, nečetla - od zítřka se nesmí ven ?
Ještě že mě tu snad nikdo kontrolovat nebude ! Na louku, na pole, do lesa !

Naproti na chalupu přijeli včera Pražáci. To ještě mohli. Zítra už by to nešlo?

8.1.2021 20:50

"Ať to působí kdokoli, mně je to jedno, zítra po obědě jdu na louku se psem jako každý den"

Megíí, vy mě děsíte ! Nic jsem neslyšela, nic jsem neviděla, nečetla - od zítřka se nesmí ven ?
Ještě že mě tu snad nikdo kontrolovat nebude ! Na louku, na pole, do lesa !

Naproti na chalupu přijeli včera Pražáci. To ještě mohli. Zítra už by to nešlo?

Klid, nic se zatím nemění. Jen všechna stávající opatření se prodlužují do 22.1. (původně byla schválena do 10.1.)

8.1.2021 20:54
elisak

XXX.XXX.194.232

U psů je ta situace divná, aspoň u nás. Někteří, co chtěli krýt v zahraničí, se na to vyprdli a narychlo sháněli psa v čechách. Krytí bylo relativně dost, ale štěňat málo a zájem obrovský. Většina u nás měla zamluveno víc štěňat než se mohlo narodit ještě před krytím. A narodilo se hrozně moc fen, to potvrdil i veterinář, že se letos rodí samý fenky.

8.1.2021 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Co se týče možného omezení pohybu na 15 či kolik km od místa bydliště...asi si sedím na vedení, ale netuším, jak by toto mohlo být kontrolovatelné a případné postihy vymahatelné.
Dneska jsem se dozvěděla, že cosi jako přechodné bydliště už léta neexistuje.
Čili lidi, co mají trvalé bydliště v Brně a žijou v Praze mohou teoreticky být pokutováni x krát za den.
Anebo může říct každej "ale já tady bydlím - u přítelkyně, u přítele..." ....půjdou s ním domů a zkontrolujou to? Nebo jak?

8.1.2021 21:16

Mladej spolužáky vůbec nezná, neměl od začátku nikde možnost se s nimi potkat. Studuje na UPCE, laboratoře byly zrušený hned v září a od té doby nebyly. Jak se to bude hodnotit, vůbec netuším. Má rezervovaný koleje, protože co kdyby náhodou, nechceme je pustit, takže pořád platíme, ačkoliv je teď doma. Je tam sice nějaká sleva, ale nic moc. Teď od příštího týdne bude možnost na kolejích bydlet právě kvůli zkouškám, pak se zase bude muset vrátit.

8.1.2021 21:22

Terven napsal(a):
Co se týče možného omezení pohybu na 15 či kolik km od místa bydliště...asi si sedím na vedení, ale netuším, jak by toto mohlo být kontrolovatelné a případné postihy vymahatelné.
Čili lidi, co mají trvalé bydliště v Brně a žijou v Praze mohou teoreticky být pokutováni x krát za den.
Anebo může říct každej "ale já tady bydlím - u přítelkyně, u přítele..." ....půjdou s ním domů a zkontrolujou to? Nebo jak?

Nemusí ani žít mimo trvalé bydliště. Půl Liberce dojíždí do Ml. Bol. do Škodovky.

8.1.2021 21:24

Terven napsal(a):

Nikdo to kontrolovat nebude, nevěřím tomu. Na Silvestra se střílelo o půlnoci ostošest a žádná PČR vidět nikde nebyla. Na FB plno fotek, jak lidi trávili Silvestra v noci různě v přírodě, žádný problém. Nakonec ty fotky z jezer na Šumavě mluví taky jasně. Prostě zakáže se a nařídí plno věcí a lidi z toho mají akorát bžundu.

8.1.2021 21:33

"Prostě zakáže se a nařídí plno věcí a lidi z toho mají akorát bžundu".
A proto na to dojedeme všichni.

Dokud lidi nebudou myslet a myslet na ostatní, nezmůže nic ani svatý Petr.

A co jako by mohla vláda? V neděli to rozehnat vodními a gumovými ? Když lidem nestačí, že se chystá otevření polních nemocnic? Že krematoria nestíhají ?

Nikdo už se nemůže vymlouvat, že roušky nejsou. Že jsou nesmysl. Už je uznáno, že jsou tou nejjednodušší ochranou, jen je nosit a zacházet s nimi tak, jak se má. Návodů už je dost.
Že obtěžují, to je pravda. Buď nevidím přes zarosené brýle, nebo nevidím bez brýlí.

8.1.2021 21:35

Mladej spolužáky vůbec nezná, neměl od začátku nikde možnost se s nimi potkat. Studuje na UPCE, laboratoře byly zrušený hned v září a od té doby nebyly. Jak se to bude hodnotit, vůbec netuším. Má rezervovaný koleje, protože co kdyby náhodou, nechceme je pustit, takže pořád platíme, ačkoliv je teď doma. Je tam sice nějaká sleva, ale nic moc. Teď od příštího týdne bude možnost na kolejích bydlet právě kvůli zkouškám, pak se zase bude muset vrátit.

Taky platíme, dokonce privát, takže žádná sleva. Syn tam bydlel celých 10 dní, pak onemocněl a než se stihl uzdravit, přecházelo se na distanční výuku. Co se dá dělat, beru to tak, že jsme v rodinném rozpočtu počítali s tím, že ta částka bude odcházet... Ale možná trochu ušetříme za jídlo, když si teď hraju na menzu.

8.1.2021 21:35

POZOR !!

Dejte pozor na roušky, žerou lidi. Teď jsem jednu viděl na zemi a člověk nikde.

8.1.2021 21:49
elisak

XXX.XXX.194.232

No v roušce mi je blbě furt, jak jste mi v září tvrdili, že to musí být psychický. Ale zas jsem se tenkrát nezmínila, že se v ní při psí rehábce dost zadýchám a zapotím.
Roušky tam jsou vyžadovány a jak se báli, aby lidi dodržovali "čerstvost" roušky, tak si tam člověk musí vzít jejich novou jednorázovou. Terapeutky mají respirátory.
Beru to jako nutný zlo a holt jezdíme na psí rehábky ve 2, jen v týhle zimě přítel za tu hodinu ve stojícím autě celkem zmrzne, dovnitř smí jen jeden člověk se psem. Mě ten pes funguje líp. Ale zas hodinu jet po dálnici domů, když je mi blbě a motá se mi hlava, si moc netroufnu...

8.1.2021 21:59

elisak napsal(a):
No v roušce mi je blbě furt, jak jste mi v září tvrdili, že to musí být psychický. Ale zas jsem se tenkrát nezmínila, že se v ní při psí rehábce dost zadýchám a zapotím.
Roušky tam jsou vyžadovány a jak se báli, aby lidi dodržovali "čerstvost" roušky, tak si tam člověk musí vzít jejich novou jednorázovou. Terapeutky mají respirátory.
Beru to jako nutný zlo a holt jezdíme na psí rehábky ve 2, jen v týhle zimě přítel za tu hodinu ve stojícím autě celkem zmrzne, dovnitř smí jen jeden člověk se psem. Mě ten pes funguje líp. Ale zas hodinu jet po dálnici domů, když je mi blbě a motá se mi hlava, si moc netroufnu...

V autě nemusíte mít roušku...

8.1.2021 22:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemusí ani žít mimo trvalé bydliště. Půl Liberce dojíždí do Ml. Bol. do Škodovky.

Myslím, že na cesty do práce by byla výjimka.

8.1.2021 22:21
elisak

XXX.XXX.194.232

V autě nemusíte mít roušku...

To vím, spíš jde o to, že po tom co mám roušku tu cca hoďku, co jsem se psem na rehábce, je mi dalších pár hodin dost blbě a slušně se mi motá hlava. Je mi fakt na omdlení (už jsem párkrát zažila) a to na dálnici fakt nechci riskovat...

8.1.2021 22:21

"Prostě zakáže se a nařídí plno věcí a lidi z toho mají akorát bžundu".
A proto na to dojedeme všichni.

Dokud lidi nebudou myslet a myslet na ostatní, nezmůže nic ani svatý Petr.

A co jako by mohla vláda? V neděli to rozehnat vodními a gumovými ? Když lidem nestačí, že se chystá otevření polních nemocnic? Že krematoria nestíhají ?

Nikdo už se nemůže vymlouvat, že roušky nejsou. Že jsou nesmysl. Už je uznáno, že jsou tou nejjednodušší ochranou, jen je nosit a zacházet s nimi tak, jak se má. Návodů už je dost.
Že obtěžují, to je pravda. Buď nevidím přes zarosené brýle, nebo nevidím bez brýlí.

Od některých lidí byste asi chtěla moc, myslet. Nevěřím tomu, že se chytnou za nos a začnou všechno dodržovat. Spíš to bude horší.

8.1.2021 22:25

Od některých lidí byste asi chtěla moc, myslet. Nevěřím tomu, že se chytnou za nos a začnou všechno dodržovat. Spíš to bude horší.

Pak je druhá možnost. Začít bez pardonu pokutovat. Holt chytrému napověz, hloupého kopni.

8.1.2021 22:26

A co dál ? Má nastoupit ta výkonná moc ? Nebo se stát úplně rozpadne ? Protože stát, kde lidé nerespektují zákony, už není státem.

8.1.2021 22:29

A co dál ? Má nastoupit ta výkonná moc ? Nebo se stát úplně rozpadne ? Protože stát, kde lidé nerespektují zákony, už není státem.

No, mě se neptejte, já všechno dodržuju. Ale někteří lidi evidentně ne, i kdybychom se na hlavu postavili. A něco se s tím asi dělat bude muset.

8.1.2021 22:37

No, mě se neptejte, já všechno dodržuju. Ale někteří lidi evidentně ne, i kdybychom se na hlavu postavili. A něco se s tím asi dělat bude muset.

To byla řečnická otázka.

8.1.2021 23:23
assil

XXX.XXX.122.3

A tak já myslím, že kdyby policie nastoupila na ty plné sjezdovky, hezky s tv kamerama a rozdala pár desetitisícových pokut lidem bez roušek a večer by se to ukázalo na nově, tak by druhý den byly sjezdovky prázdný. Je to jen o vůli a ta u naší vlády není.

8.1.2021 23:41
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
A tak já myslím, že kdyby policie nastoupila na ty plné sjezdovky, hezky s tv kamerama a rozdala pár desetitisícových pokut lidem bez roušek a večer by se to ukázalo na nově, tak by druhý den byly sjezdovky prázdný. Je to jen o vůli a ta u naší vlády není.

Jako fakt? Já lidem, co sáňkujou na sjezdovkách fandím. Pobyt venku na vzduchu posiluje imunitu, vycházky do přírody zakázané nejsou. Děti stejně ven musejí, nelze je držet doma zavřené rok.
Ačkoliv se zdá, že na sjezdovkách je hlava na hlavě, mezi cizími lidmi tam ty rozestupy jsou.
Nevěřím, že sjezdovky budou místem významného šíření viru. A vyrazit na hory a tam si nasadit roušku, to už je hodně na palici.
Pokud bych nedejbože měla nutkavou potřebu udávat, lidi venčící se v přírodě by to rozhodně nebyli.
Bylo by dobré konečně si uvědomit, že opatření tak docela nefungují. Virus se šíří bez ohledu na tvrdší či měkčí locdowny ve všech evropských státech zhruba stejně, křivky vypadají podobně.

8.1.2021 23:50
fikovnice

XXX.XXX.132.3

Terven napsal(a):
Jako fakt? Já lidem, co sáňkujou na sjezdovkách fandím. Pobyt venku na vzduchu posiluje imunitu, vycházky do přírody zakázané nejsou. Děti stejně ven musejí, nelze je držet doma zavřené rok.
Ačkoliv se zdá, že na sjezdovkách je hlava na hlavě, mezi cizími lidmi tam ty rozestupy jsou.
Nevěřím, že sjezdovky budou místem významného šíření viru. A vyrazit na hory a tam si nasadit roušku, to už je hodně na palici.
Pokud bych nedejbože měla nutkavou potřebu udávat, lidi venčící se v přírodě by to rozhodně nebyli.
Bylo by dobré konečně si uvědomit, že opatření tak docela nefungují. Virus se šíří bez ohledu na tvrdší či měkčí locdowny ve všech evropských státech zhruba stejně, křivky vypadají podobně.

Jo, sice jsem dala "Assil" hlas, ale asi máte pravdu. Navíc podle mě se to šíří v zaměstnání a na školách (ty jsou teda teď většinově zavřený) a následně v rodině. K přenosu je nutné být s infekčním člověkem nějakou dobu v kontaktu - nejméně 30min (i víc). A to se na sjezdovkách neděje a podle mě se to neděje ani v těch obchoďácích... Můj názor je, že ten virus už nikdy nezmizí a že očkování rozhodně není samospásné. Ale uznávám, že je to hodně patová situace. Ta krematoria už fakt nestíhají...

9.1.2021 00:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

a přitom tak jednoduché řešení

9.1.2021 00:44

https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/obrazem-protestujici-pred-americkou-ambasadou-podporovali-trumpa.1445b347/foto-4

Ale tady policie zasáhnout měla. Roušky, rozestupy ? Jasně, že se nejvíc lidí nakazí na pracovišti a v rodinách, když to tam takový dem. ent z "demonstrace" donese. A to demonstrovali proti výsledku voleb v USA !
Ale spolupracovníky nakazí v Čechách !

9.1.2021 01:03

Terven napsal(a):

Kdyby lidi mysleli a chovali se normálně a slušně, tak by při určitých opatřeních bylo možné pustit i vleky. Rozestupy dodržovat a roušky jen na parkovištích a přilehlém zázemí sjezdovky ( toalety, šatny ). Jenže když to vláda pustí, nechtěla bych vidět, co se na horách bude dít. Zvlášť teď, když nasněžilo. Lidi se pobijou ještě v autech, než tam vůbec dorazí.
Taky vlekaři na sáňkaře pěkně nadávají. Ničí sjezdovky a nic z nich nemají. A pak mag.oři. Chtěl sjet černou sjezdovku na "lopatě" a přizabil se.
Nemám strach z koronaviru. Mám strach z lidské hlouposti, tuposti, bezohlednosti, neukázněnosti, fanatismu, nenávisti.......

9.1.2021 08:55

No já si myslím, že to lyžování nechat mohli, kdyby se lidi chovali rozumně.....a nakonec lyžovačku zakázali, vleky stojí, vlekaři nemají tržby, ale sjezdovky jsou stejně plné........navíc si dovedu představit okolo ten bordel a kam ta hromada lidí chodí na záchod, tak to je asi všem jasné.

Prostě nevím jaký je rozdíl, co se případného přenosu viru týče, jestli jsou na sjezdovkách lyžaři nebo jestli se tam bobuje a sáňkuje. Vlastně asi vím, že pokud by vleky jeli, tak se vlekaři budou snažit hlídat lidi, aby lidi alespoň něco dodržovali, takhle to nehlídá nikdo.

Takže idea, zastavíme vleky, aby lidi nejezdili na lyžovačku a aby se omezily kontakty, nějak nevyšla.

A to je přesně příklad toho, jak se dá všechno nějak obcházet dle hesla, co není zakázáno, tak je dovoleno.

Jinak se lidi normálně stejně navštěvujou, na návštěvě nemají roušky. Narozeninový oslavy se na privátě stejně konají. Chlapi nechodí do hospod, ale udělali si soukromé hospůdky v garážích a pod.
Pokud vás vysloveně někdo neudá, tak byste museli mít sakra smůlu, aby vás někdo vyhmátnul.

Z mého pohledu je třeba zavření obchodů zbytečné, protože tam se dá pohlídat, aby lidi měli roušky a pokud je ještě navíc omezen počet nakupujících, tak si myslím, že je jedno, jestli jsou otevřené jen obchody s nezbytnostmi a nebo všechny.
Nebo třeba kadeřnictví....pouze kadeřnice a zákazník, když mají zakrytý tlamy, tak si nemyslím, že tady je hlavní zdroj nákazy.
A to říkám jako člověk, co jde do krámu v případě, že hrozí, že rodina umře hlady a ke kadeřníkovi nechodím.

Prostě na veřejnosti, kde je na každého vidět, jak se co dodržuje, je to myslím v poho, ale tam kde to vidět není, tam to ani nikdo pohlídat nemůže a tam se to myslím pak roznáší nejvíc.

Takže ještě jednou...jsem naštvaná na lidi, co se nechovají zodpovědně, co na všechno dlabou, protože hlavně díky takovým tady ty opatření jsou.
Na druhou stranu, když to vidím okolo, tak nejsme jediní, dlabe na to celá Evropa.

9.1.2021 10:24

Tak proč se řídit Evropou. Je to docela vidět na mimo Evropě - Izrael. Přísné uzavření, rychlé očkování, a ti, co nedodržují, ty to kosí velice - ultraortodoxní komunita.
Na jednu stranu se tam hraje o volby, ok, na druhou ale jsou připravení úplně jinak, hádka o sobotní klid zabrala jeden den a nikoho se ptát nemuseli, jakou vakcínu a kolik, že.
Nakažlivější mutace běhá Evropou, nemusela. Co teď. Všichni obyčejní lidé se schováme do sklepa a počkáme, až se EU domluví.
Není možné udržet roční uzávěru, nejsme laboratorní myši, proč nejde řádné uzavření na kratší dobu? Čím delší budou nesmyslné krátké a často měnící se zákazy, tím víc je lidé budou porušovat. Tohle vede do ..
My jsme za rok nebyli schopní připravit strategii? Pane bože, ještě že není čas na Třetí světovou.

9.1.2021 10:34
whasabi

XXX.XXX.91.226

Terven napsal(a):

Já třeba ty sjezdovky taky chápu, i touhu vypadnout někam, a když to nejde nikam jinam, tak aspoň na hory.
Ovšem z hlediska té přírody je to celkem mazec, tolik odpadků, poničených stromů, ohrad a tak tady nikdy nebylo, jako ten poslední rok. Já jako obyvatelka malé beskydské obce jsem se nikdy nebála třeba chodit v noci ven. Tedy nebála lidí, jelen už mě prohnal. Teď se tady k večeru sjíždějí party vandalů a lezou do hor, posilnění alkoholem, zjevně s cílem se vyřádit.
A z hlediska čistě pandemického třeba nechápu ty obrovské skupiny, co teď vídám. Klidně třicet lidí pohromadě, s dětmi, se psy. Minule mi to nedalo a zeptala jsem se jedné "účastnice zájezdu", co že jich je tolik. Tak prej přes Facebook se pořádají akce, že jako někdo vyhlásí akci a oni se domluví a jedou, no. Takže se sejdou úplně cizí lidi z celého kraje a jedou spolu vejletit, super. Jo a 16. 1. už se prý plánuje velká akce na Kralický Sněžník, kdybych se jako chtěla přidat

9.1.2021 11:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak proč se řídit Evropou. Je to docela vidět na mimo Evropě - Izrael. Přísné uzavření, rychlé očkování, a ti, co nedodržují, ty to kosí velice - ultraortodoxní komunita.
Na jednu stranu se tam hraje o volby, ok, na druhou ale jsou připravení úplně jinak, hádka o sobotní klid zabrala jeden den a nikoho se ptát nemuseli, jakou vakcínu a kolik, že.
Nakažlivější mutace běhá Evropou, nemusela. Co teď. Všichni obyčejní lidé se schováme do sklepa a počkáme, až se EU domluví.
Není možné udržet roční uzávěru, nejsme laboratorní myši, proč nejde řádné uzavření na kratší dobu? Čím delší budou nesmyslné krátké a často měnící se zákazy, tím víc je lidé budou porušovat. Tohle vede do ..
My jsme za rok nebyli schopní připravit strategii? Pane bože, ještě že není čas na Třetí světovou.

Řádné uzavření na kratší dobu? Já nevím...fakt jste přesvědčená, že když nás na tři neděle natvrdo zavřou, že nevystrčíme ani nos, že potom bude po viru?
Maximálně se zpomalí šíření a po opětovném rozvonění se to zas rozjede. Však se to říká už od začátku - nejde virus zastavit, jde o to, aby se nákaza držela na uzdě kvůli zahlcení nemocnic.
Takže těch přísných uzavření by stejně musela být celá série...dělat to takto dlouhodobě je nesmysl.
Pokud jste si všimli, v okolních státech (tuším Německo, Rakousko aj.) školy uzavřeli až dlouho po nás a nejsou na tom hůř.
A o čem se málo mluví - neustálými izolacemi a nošením roušek si bohužel ničíme imunitu a hlavně ji ničíme dětem. Spousta mých známých konstatuje, že od začátku koronaopatření prakticky neměli rýmu a jejich věčně marodící děti jsou už skoro rok bez respiračních infekcí. Na jednu stranu je to samozřejmě příjemné, ale dvousečná zbraň - leniví nám imunitní systém.

9.1.2021 11:07

"Bylo by dobré konečně si uvědomit, že opatření tak docela nefungují. Virus se šíří bez ohledu na tvrdší či měkčí locdowny ve všech evropských státech zhruba stejně, křivky vypadají podobně"
nemůžu až tak souhlasit
opatření na jaře zafungovala
než se "rozvolnilo"
a opatření musí mít z epi. hlediska smysl, což ne vždy mají a to nepřispívá k ochotě se jimi řídit, a obecně se chovat preventivně

9.1.2021 11:32

Žádná opatření nebudou mít smysl, když je lidi nebudou dodržovat a výkonná moc to bude přehlížet. ( viz včerejší Praha a příspěvek z Beskyd - jistěže můžou lidi chodit ven, na vzduch, ale musí se jich svolat 30, 50 ? A nejlíp se pak staví u babičky na oběd)

9.1.2021 11:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Kdyby lidi mysleli a chovali se normálně a slušně, tak by při určitých opatřeních bylo možné pustit i vleky. Rozestupy dodržovat a roušky jen na parkovištích a přilehlém zázemí sjezdovky ( toalety, šatny ). Jenže když to vláda pustí, nechtěla bych vidět, co se na horách bude dít. Zvlášť teď, když nasněžilo. Lidi se pobijou ještě v autech, než tam vůbec dorazí.
Taky vlekaři na sáňkaře pěkně nadávají. Ničí sjezdovky a nic z nich nemají. A pak mag.oři. Chtěl sjet černou sjezdovku na "lopatě" a přizabil se.
Nemám strach z koronaviru. Mám strach z lidské hlouposti, tuposti, bezohlednosti, neukázněnosti, fanatismu, nenávisti.......

Populace je bohužel taková, jaká je, to bylo i před covidem, s tím nic neuděláme. Je mezi námi spousta ignorantů, primitivů s nízkým IQ, asociálů apod.a je to plus mínus všude na světě, jak se říká "má to pánbůh všelijakou čeládku".
Podstatné je, jak se k těmto lidem postaví ten zbytek a to už všude na světě stejné není.
Že někdo chtěl sjet na lopatě černou sjezdovku je sice smutné, ale adepti na Darwinovu cenu byli a budou a nejde podle nic to nevypovídá o zbytku populace.
U nás je bohužel tendence všechno pojímat stylem "jeden za všechny, všichni za jednoho", prostě kolektivní vina a opatření nejsou cílená nýbrž plošná a to i mimo covid.

9.1.2021 11:43
Terven

XXX.XXX.110.191

"Bylo by dobré konečně si uvědomit, že opatření tak docela nefungují. Virus se šíří bez ohledu na tvrdší či měkčí locdowny ve všech evropských státech zhruba stejně, křivky vypadají podobně"
nemůžu až tak souhlasit
opatření na jaře zafungovala
než se "rozvolnilo"
a opatření musí mít z epi. hlediska smysl, což ne vždy mají a to nepřispívá k ochotě se jimi řídit, a obecně se chovat preventivně

Ano, zafungovala, ale podstatné je to "než se to rozvolnilo".
Kdyby se rozvolnilo později, rozjelo by se to později. Fakt si někdo myslí, že kdyby se to na jaře škrtilo o měsíc dýl, mohli jsme z toho být už venku?
To bychom asi byli mezi okolními státy rarita.
Říkali nám tenkrát, že jsme Černý Petr Evropy, ale momentálně, jak vidno, jsou na tom všichni podobně, i když na jaře nerozvolnili tak rychle.

9.1.2021 11:50

Po viru určitě nebude. Ale tahle opatření mi moc smysl nedávají. Rozvolnění v podání léta, co tu bylo, tak takhle určitě ne. Dám tomu 14 dní, tři týdny, v klidu si sedneme a vyhodnotíme, kde se to nejvíc po.. a kde to jde a podle toho zavírám, otevírám.
Sjezdovky, malé obchody,.. to je nesmysl, sjezdovka je sice narvaná, ale provozovatel si ve vlastním zájmu pohlídá, aby se tam lidé moc nesvlékali. Malý krámek, mnohokrát probíráno, ten si to pohlídá nejlépe.
Není možné držet opatření rok, koloběh peněz spadne. Kompenzace rok? Leda peníze tisknout. Nebo si půjčit od EU, od velmocí, díky, nechci.
Když všichni ví, že vir tu bude napořád, budou opatření napořád? To přece nejde.
Se školami je to špatné, děti jsou také přenašeči. A je u některých trvalý následek nemoci, ten je znám. A nemáme pro ně vakcínu (nevím, zda někdo jiný ano). Takže se musí proočkovat zbytek obyvatel, aby se mohly otevřít školy, jinak se to bude stále tahat mezi dětmi a rodiči. Šly by udělat menší skupiny, rozházet je po třídách, tělocvičnách, nevyužitých sportovních halách a tak podobně, pak ale správně řídit kontakty a dobu karantény, a ne jako v případě známé - nemocná ředitelka školy, kontakt - porada, hygiena rozhodla, že je to už dlouho, že to není kontakt, a myslela, že si to tam řeknou mezi sebou, bohužel to vyšlo těsně před svátky a dotyční prostě nevěděli, takže pěkně onávštěvovali celou republiku.
Bude tady vše zavřené do:
a) zbankrotujeme
b) bude proočkováno

Problém je, že je hodně zákazů, často se mění a mají tisíce výjimek. Někdo využije výjimky, někdo toho, co není zakázané; co není přesně vyjmenované = dovoleno.
Nejde to rok. Dva. Nejde. Podle mě je tu něco špatně vyhodnocováno.
Pes :-) Asi špatně zvolené plemeno.

9.1.2021 13:10

https://www.novinky.cz/domaci/diskuze/kvuli-navalu-bezkaru-policie-uzavrela-vsechny-prijezdove-cesty-do-bedrichova-40347343

Jak jsem psala, pobijou se ještě v autech.
A přitom u nás tak krásně, skoro dvě hodiny venku a ani noha ! Jen co sníh slehne a zfirnovatí, projedu si kolečko. Fakt je, že stopu mi tu nikdo udržovat nebude, jedině, že by vyjel chalupář na skútru.

9.1.2021 13:15

https://www.novinky.cz/domaci/diskuze/kvuli-navalu-bezkaru-policie-uzavrela-vsechny-prijezdove-cesty-do-bedrichova-40347343

Jak jsem psala, pobijou se ještě v autech.
A přitom u nás tak krásně, skoro dvě hodiny venku a ani noha ! Jen co sníh slehne a zfirnovatí, projedu si kolečko. Fakt je, že stopu mi tu nikdo udržovat nebude, jedině, že by vyjel chalupář na skútru.

U nás to samé, jen v dálce jsem viděla 2 lidi taky se psem, ale asi už se vraceli domů.

neverend

9.1.2021 13:24
neverend

XXX.XXX.231.71

Jsem celkem rád že jsem paranoidní. Tedy místo covidu jsem čekal spíš válku.. U reklam na šťastné "zadlužení" jsem se jen dobře bavil a nad úroky dvě procenta jsem dostával záchvaty smíchu.😀 Skoro to zní jako dobročinná organizace než banka. Bohužel lidé tomu věří a zavážou se na mnoho let dopředu. Jenže nikdo z té většiny si ani nedovedl představit, že nikdo neví co bude za rok natož za pět. Vždy jsem se snažil vyhnout všemu co by mě nějak vázalo do budoucna. I takový mobil nemám na smlouvu.🙂 Chápu, je to opatrnost asi přílišná, ale tak celkem jsem za to teď rád. Proto jsem také zásadně proti neustálému zvyšování mandatorních výdajů. Jasně, v době hojnosti to není problém to zaplatit, ale co v krizi? A myslíte že nám to někdo sníží. To se snad ještě nestalo, ale povinnost zůstává a nikoho nezajímá kde na to vezmete. Proto moc dobře chápu lidi co jsou již zatlačeni na pokraj existence.😒 Ovšem oni žijí jen dneškem a teď budou "kňučet".🙂 Ovšem pokud to nějak odezní, budou opět žít stejně nezodpovědně. Lítost si nechávám pro lidi jiného zrna.🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík