Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak ohňostroje na Silvestra ( fakt to není levná záležitost ) a nakonec i ožárovičkované domy od Mikuláše dosud, nesvědčí o tom, že by mezi lidmi byla bída.
A ty davy na horách zrovna taky ne. A to bulení po puštění vleků. ( Nejsem moc v obraze, ale kolik stojí jednodenní permice va vlek ? 500,--, či 800,-- ? Krát 4 pro rodinu. To asi nesvědčí o veliké bídě.
Stále se létá ( za určitých podmínek ) do "teplých krajů". A pořád lidi létají. Bída?

Tedy místo covidu jsem čekal spíš válku..
Já se teda za paranoidní nepoažuju, ale válka mě taky napadla...možná ne teď hned, ale ještě za mého života.
Protože mi přijde, že už se máme všichni hodně dlouho hodně dobře (a nemyslím, že jsme všichni milionáři) a lidi zpohodlněli a hlavně začali se nudit a vymejšlet bejkárny.
Jinak si myslím, že nějaká hospodářská krize by určitě přišla i bez covidu.

Lidi jsou chamtiví, chtiví, líní, bez ochoty se omezit. A to nemylím omezit v základních životních potřebách. Nejsou ochotni omezit ani zábavu. A to je ten problém. Ať už s covidem nebo se životním prostředím.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/scitame-obeti-lhostejnosti-zni-z-pretizenych-nemocnic-na-ostravsku-136776#dop_ab_variant=0&dop_req_id=8cEGm0k9Y7Y-202101091242&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
( To není konspirace, to je skutečnost )
A kam povezou večer úrazy z hor ?

napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/scitame-obeti-lhostejnosti-zni-z-pretizenych-nemocnic-na-ostravsku-136776#dop_ab_variant=0&dop_req_id=8cEGm0k9Y7Y-202101091242&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
( To není konspirace, to je skutečnost )
A kam povezou večer úrazy z hor ?
Jsme zvyklí, že někdo se postará :-) Máme fakt jeden z nejlepších zdr. systémů na světě. Ošetří mě, nakrmí mě, co bych se omezovala.
Kam je povezou, s tím není problém, přece jsme si vybavili pronajatou polňačku (26 milionů, i když Kelner nabízel O2 arénu zdarma).
Jen jsme ji nevybavili personálem :-)
Ještě jsou tu kláštery. Se teď mohou církve předvést. Ale zas proč to všechno házet na mimostátní org., jako loňský rok byly hromady dobrovolníků z řad studentů, násilně nezaměstnaných lidí, neziskovek a tak.
Víte co.. až se tě zima zeptá..

Terven
napsal(a):
Ano, zafungovala, ale podstatné je to "než se to rozvolnilo".
Kdyby se rozvolnilo později, rozjelo by se to později. Fakt si někdo myslí, že kdyby se to na jaře škrtilo o měsíc dýl, mohli jsme z toho být už venku?
To bychom asi byli mezi okolními státy rarita.
Říkali nám tenkrát, že jsme Černý Petr Evropy, ale momentálně, jak vidno, jsou na tom všichni podobně, i když na jaře nerozvolnili tak rychle.
Přesně tak, virus tu je a bude. To by nás všechny museli zavřít doma už napořád.

napsal(a):
Lidi jsou chamtiví, chtiví, líní, bez ochoty se omezit. A to nemylím omezit v základních životních potřebách. Nejsou ochotni omezit ani zábavu. A to je ten problém. Ať už s covidem nebo se životním prostředím.
Svatá pravda

" Fakt si někdo myslí, že kdyby se to na jaře škrtilo o měsíc dýl, mohli jsme z toho být už venku?"
"venku"?
jak- venku.....
jaký je hlavní cíl opatření, neboli sociálního distancování?
"Říkali nám tenkrát, že jsme Černý Petr Evropy, ale momentálně, jak vidno, jsou na tom všichni podobně, i když na jaře nerozvolnili tak rychle."
ale však jsme pořád premianti, co se týká počtu nakažených na něco obyvatel
Pořád tu padají otázky typu, proč pořád blbá omezení, když to nefunguje atd...Proč? Fakt chcete vědět proč? No nejspíš aby tu nenastalo to,,peklo na zemi", kdy se bude v nemocnici rozhodovat pohledem a dle občanky, koho ještě budem zachraňovat a koho necháme na chodbě bez pomoci umřít, kdy se budou lidi místo kremací házet někde do hromadných hrobů...Mě je to jedno, už budu mrtvá, ale zažít to u svých blízkých nechci..
napsal(a):
" Fakt si někdo myslí, že kdyby se to na jaře škrtilo o měsíc dýl, mohli jsme z toho být už venku?"
"venku"?
jak- venku.....
"Říkali nám tenkrát, že jsme Černý Petr Evropy, ale momentálně, jak vidno, jsou na tom všichni podobně, i když na jaře nerozvolnili tak rychle."
ale však jsme pořád premianti, co se týká počtu nakažených na něco obyvatel
držet nákazu na uzdě, aby se nezahlcovaly nemocnice- to jsem psala výše
jenomže to nespraví jeden super přísný lockdown, jak někteří stále opakují....dost často zaznívá, že než dlouhý pomalý přiškrcování, mělo se to jednou zavřít pořádně natvrdo a byli bychom z toho venku...no, nebyli

"Jen jsme ji nevybavili personálem :-)"
Megíí, vemte chlup na dlani, když tam není. Někde v citovaném článku se dozvíte kolik doktorů a sester chybí v kamenných nemocnicích.

"dost často zaznívá, že než dlouhý pomalý přiškrcování, mělo se to jednou zavřít pořádně natvrdo a byli bychom z toho venku...no, nebyli "
nebyli je založeno na čem?

No nebyli, ale v tomto stavu nevíme, co funguje a co ne,
něco je povolené na tři dny a už je to viník většího počtu nakažených.
Víc nakažených je z jednoho důvodu - má to ten, co to ještě neměl.
Ale to také není úplně nej řešení, protože by nás taky mohlo umřít hodně, nakazit se hodně naráz, to zas ty nemocnice.. proto ta opatření, ale tahle jsou blbá, nemohu si pomoct.
Myslím, že když budou izolovaní ti, co jsou nejrizikovější, tak zbytek může normálně pracovat, chodit do školy, lyžovat.
Logicky - proč nejedou horská střediska. Protože tam chodí hodně důchodců?
Protože ze sjezdovky půjdu k babičce a nakazím ji.
A když půjdu do Tesca a pak k babičce, tak ji nenakazím.
Logika jak kráva.
Nehraji na délku kontaktu. Aerosol existuje. V zimě je normálně v prostoru, na povrchu, kapénku snad každý zná, nakažlivost obyčejné A žloutenky také, jednu dobu to bylo na každém úchytu v MHD.
Omatlám polovinu zboží v regálech.. prodavačka jede dvanáctou hodinu, dyť ona to tam předává. Museli by se často převlékat, měnit rukavice,.. neviděla jsem žádné rukavice.
Nebo ne? Když ne, tak není důvod zavírat sjezdovky, malé obchody, ..
Já vidím jednu věc - lidé z lidlu nesou tři věci. Fakt museli jít do krámu pro tři věci, do krámu, kde projde 5 tisíc lidí za den? Desinfekci jsem cítila loni na jaře. Od té doby nic. Naopak je tam méně zaměstnanců (nejsou, nebo je šetří, kdyby někdo odpadl), jak by to stíhali?
No nic, jdu se přestat rouhat, nebo mě stihne trest.

lesnížínka
napsal(a):
Na zkušenostech těch, co to zkusili.
Ale on to nikdo moc nezkusil, až na nějaké malé oblasti - Izrael a tam si vakcíny nakoupili rychle a hodně rychle stíhají další věci.
Pak ve VB byl přísný lock v určitých částech, také jim tam bylo docela dobře, než
někdo dotáhl víc nakažlivějšího mutanta.
A když se to ví měsíc, proč se cestuje .. proč se cestuje zbytečně?
Já jen tady přidám nějaký poznatky k prodělanému kovidu. Už jsem z toho po víc jak 13ti dnech od testu venku. Řešilo se tu nakažení v rámci rodiny, tak stejně jako jsem tu dávala příklad s kolegyní, tak i u nás to bylo podobné. 4 lidi v domácnosti ve 3+1 a nikdo jiný to ode mě nechytil. Já chytila od babičky, která měla stejný mírný průběh jak já, po hodině ve stejné místnosti, 3 metry od sebe. Bratr, který seděl vedle ní, a byl u ní víc než jednou nechytil. Děda pozitivni, ale bez příznaků. K babičce to s největší pravděpodobností dotáhla malá bezpřiznakova vnučka ze školy, následně pár dní po babičce a mně, lehla celá jejich rodina.
No, zatím je to fakt chvíle a doufám, že se to zlepší, ale všímám si, že mi nefungují plíce, tak jako předtím. Při námaze se mnohem rychleji zadýchám, než dřív. A včera večer jsem měla vodní dýmku 🤫 a natahnu do sebe tak o 3/4 min než před kovidem, a opravdu téměř nic. Dala jsem si párkrát, a nechala to být. Já vím, že to není úplně nejlepší nápad hned po prodělaném covidu, ale co už. Tak jsem zvědavá, jestli to je jen dočasné nebo to tak bude i později..
napsal(a):
"dost často zaznívá, že než dlouhý pomalý přiškrcování, mělo se to jednou zavřít pořádně natvrdo a byli bychom z toho venku...no, nebyli "
nebyli je založeno na čem?
To je založeno na poznatcích o šíření virů. Už na začátku epidemie někteří odborníci konstatovali, že je naivní si myslet, že před virem se lze schovat, vytěsnit ho z našeho prostředí apod.
I když zalezeme do nor, utěsníme je a vylezeme až za měsíc, to utěsnění bude nedokonalé, bude mít skuliny, které umožní viru přežívat a šířit se. Už jenom díky zdravotníkům a jiným profesím, které ven prostě budou muset.
Takže následek zalezení do nor může být maximálně dočasné potlačení epidemie, oddechový čas ...po nějakém čase rozvolnění by tu bylo zas až do dalšího zanorování.
Fakt si myslíte, že po extra přísném locdownu bychom teď mohli být za vodou, ostrůvek bez covidu, zatímco v sousedním Německu je 30 tisíc nakažených za den?
napsal(a):
Ale on to nikdo moc nezkusil, až na nějaké malé oblasti - Izrael a tam si vakcíny nakoupili rychle a hodně rychle stíhají další věci.
Pak ve VB byl přísný lock v určitých částech, také jim tam bylo docela dobře, než
někdo dotáhl víc nakažlivějšího mutanta.
A když se to ví měsíc, proč se cestuje .. proč se cestuje zbytečně?
Ne, já myslela nechat to tak, volné promořování, jako zkusili na začátku Británie a Švédsko. Nevyšlo to, začala jim letět nahoru úmrtnost a zahltily se nemocnice.

lesnížínka
napsal(a):
Na zkušenostech těch, co to zkusili.
a který stát to zkusil?
a jak to dopadlo?
čísla?
Nově u nás: tchýně byla ve středu u zubařky. V pátek volá zubařka, že sestra jí lehla s covidem. To nebylo upozornění, varování, to bylo info, proč nemůže vzít muže, kterého bolí zub. Žádná hygiena tchýni nekontaktovala přesto, že kontakt byl velmi těsný(no jako u zubaře) a přesto, že zjistit, s kým byla sestřička u zubaře v kontaktu, není minimálně z poloviny žádný problém, když má seznam pacientů...Teď budem čekat, že rouška, rukavice, snad pomohly..

"Fakt si myslíte, že po extra přísném locdownu bychom teď mohli být za vodou, ostrůvek bez covidu, zatímco v sousedním Německu je 30 tisíc nakažených za den?"
terven, fakt tuto otázku myslíš vážně?
ve sledu debaty?
Německo - 30000 za den - cca 83 mil. obyvatel
ČR - 17000 za den - necelých 11 mil. obyv.
................
napsal(a):
"Fakt si myslíte, že po extra přísném locdownu bychom teď mohli být za vodou, ostrůvek bez covidu, zatímco v sousedním Německu je 30 tisíc nakažených za den?"
terven, fakt tuto otázku myslíš vážně?
ve sledu debaty?
Německo - 30000 za den - cca 83 mil. obyvatel
ČR - 17000 za den - necelých 11 mil. obyv.
................
Jo, myslím to vážně. Špatně pochopeno z vaší strany- nesrovnávám v žádným případě počty nakažených v ostatních státech, takže ty přepočty na obyvatele jsou zbytečný.
Jen prostě konstatuju, že těžko bychom tu šťastně žili bez covidu, zatímco v sousedních zemích by vesele řádil. Prostě jsem tím chtěla říct, že 30 000 nakažených za den - i s ohledem na počet obyvatel Německa- je slušně rozjetá epidemie
Mimochodem, tady je takovej statistickej článeček - jak vidno, rozdíly mezi jednotlivými státy jsou, ale žádná velká hitparáda to není nikde.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesko-pocet-nakazenych-evropa-svet-nejhorsi-koronavirus-covid-19-smrt.A210104_123134_domaci_vlc

já už to vůbec, ale vůbec, ale vůbec neřeším
prostě si to každý vyzkouší a co umře, to umře. nepředstírejme, že to bude jinak
ale jedna pozitivní věc v tom je - konečně se podaří sehnat ošetřovatelky k drůbeži. už chodí životopisy od lidí z hospod a hotelů.

lesnížínka
napsal(a):
Nově u nás: tchýně byla ve středu u zubařky. V pátek volá zubařka, že sestra jí lehla s covidem. To nebylo upozornění, varování, to bylo info, proč nemůže vzít muže, kterého bolí zub. Žádná hygiena tchýni nekontaktovala přesto, že kontakt byl velmi těsný(no jako u zubaře) a přesto, že zjistit, s kým byla sestřička u zubaře v kontaktu, není minimálně z poloviny žádný problém, když má seznam pacientů...Teď budem čekat, že rouška, rukavice, snad pomohly..
Bylo povinností sestřičky ( zubařky ) nahlásit kontakty. Asi to neudělala. Je s podivem.
https://video.aktualne.cz/dvtv/hel-cekaji-nas-tezke-tri-mesice-deje-se-nedeklarovane-promor/r~57a651824ecf11eb9d74ac1f6b220ee8/
Vyslechla jsem celé...kdo má chuť a čas, doporučuji.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vlade-nazvdory-obri-blesi-trhy-v-praze-otevrely-136866
Něco tam říká, že farmářské jsou zakázané a trhy ne. A pravidla jsou tady
https://covid.gov.cz/opatreni/maloobchod-sluzby/narizeni-pravidla-trhu
Nechápu. Místo, kde probíhá tržení, není tržiště? Žárovka je mléko?
Musím říct, že jsem z toho jelen.

whasabi
napsal(a):
Já třeba ty sjezdovky taky chápu, i touhu vypadnout někam, a když to nejde nikam jinam, tak aspoň na hory.
Ovšem z hlediska té přírody je to celkem mazec, tolik odpadků, poničených stromů, ohrad a tak tady nikdy nebylo, jako ten poslední rok. Já jako obyvatelka malé beskydské obce jsem se nikdy nebála třeba chodit v noci ven. Tedy nebála lidí, jelen už mě prohnal. Teď se tady k večeru sjíždějí party vandalů a lezou do hor, posilnění alkoholem, zjevně s cílem se vyřádit.
A z hlediska čistě pandemického třeba nechápu ty obrovské skupiny, co teď vídám. Klidně třicet lidí pohromadě, s dětmi, se psy. Minule mi to nedalo a zeptala jsem se jedné "účastnice zájezdu", co že jich je tolik. Tak prej přes Facebook se pořádají akce, že jako někdo vyhlásí akci a oni se domluví a jedou, no. Takže se sejdou úplně cizí lidi z celého kraje a jedou spolu vejletit, super. Jo a 16. 1. už se prý plánuje velká akce na Kralický Sněžník, kdybych se jako chtěla přidat
No, a v tom je ten problém, proč ani přísná opatření nezabírají. Pak může jen hlupák tvrdit, že je to opatřeními... Není. Je to těmi dobráky, co koukají, jak všechno ošulit, aby se náhodou nemuseli omezovat. Že tím omezují a hlavně ohrožují ostatní, je jim u pr... (víte, čeho).
Edit: Připojuji odkaz na rozhovor.
https://cnn.iprima.cz/v-lednu-se-nakazi-milion-lidi-vlada-nebere-situaci-vazne-tvrdi-matematik-levinsky-16708

Terven
napsal(a):
držet nákazu na uzdě, aby se nezahlcovaly nemocnice- to jsem psala výše
jenomže to nespraví jeden super přísný lockdown, jak někteří stále opakují....dost často zaznívá, že než dlouhý pomalý přiškrcování, mělo se to jednou zavřít pořádně natvrdo a byli bychom z toho venku...no, nebyli
Jenže ten krátký přísný lockdown by umožnil výrazně srazit rychlost šíření. Pak by stačilo motivovat lidi k testování a hlášení kontaktů a už by bylo reálné držet epidemii na uzdě trasováním. Do očkování bychom to už nějak doklepali.
Takhle musíme mít opatření plošně a už jsme z toho všichni unavení. Ti méně vytrvalí jedinci už na to kašlou... a dál už se to tady řešilo.
Ve výsledku tím jen navyšujeme počty vážně nemocných a mrtvých, ekonomice to taky nesvědčí.

fikovnice
napsal(a):
https://video.aktualne.cz/dvtv/hel-cekaji-nas-tezke-tri-mesice-deje-se-nedeklarovane-promor/r~57a651824ecf11eb9d74ac1f6b220ee8/
Vyslechla jsem celé...kdo má chuť a čas, doporučuji.
Už jsem to doporučovala před pár dny. Taky se mi ten rozhovor líbil.

napsal(a):
Dobrý, že?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vlade-nazvdory-obri-blesi-trhy-v-praze-otevrely-136866
Proč jim někdo neřekne, že ochcávají jen sami sebe???

lesnížínka
napsal(a):
Třeba proto, že v Praze je nemocnic dostatek?
Když si vytáhnou Černého Petra, je jim nemocnice k prdu.
Už jsem zmiňovala úmrtí manžela kamarádky mojí dcery. Byl rizikový (nadváha, cukrovka), ale mladý. Taky myslel, že v případě nákazy asi bude muset do nemocnice, ale když se tam dostane, tak to bude v pohodě. Nebylo. Hospitalizace 5. den od začátku nemoci, a pak už den po dni vyšší podpora dýchání, ventilace, ECMO, exitus. Umřel 9. den nemoci, tak rychlý sešup to byl.
Měl maximální možnou péči ve velké nemocnici se zkušenostmi, to se nepoštěstí každému, přesto už není mezi živými.
Jo, a tu nemoc dostal "pod stromeček", přesně 24.12.
napsal(a):
Když si vytáhnou Černého Petra, je jim nemocnice k prdu.
Už jsem zmiňovala úmrtí manžela kamarádky mojí dcery. Byl rizikový (nadváha, cukrovka), ale mladý. Taky myslel, že v případě nákazy asi bude muset do nemocnice, ale když se tam dostane, tak to bude v pohodě. Nebylo. Hospitalizace 5. den od začátku nemoci, a pak už den po dni vyšší podpora dýchání, ventilace, ECMO, exitus. Umřel 9. den nemoci, tak rychlý sešup to byl.
Měl maximální možnou péči ve velké nemocnici se zkušenostmi, to se nepoštěstí každému, přesto už není mezi živými.
Jo, a tu nemoc dostal "pod stromeček", přesně 24.12.
To je mi moc líto Já jsem dneska dostala dobrou zprávu, starý pan soused je prý snad z nejhoršího venku. Měl oboustranný zápal plic a je ještě v nemocnici, ale už lepší.

Ty trhy mě zarazily ne proto, že bych si myslela, že se tam nakazí spousta lidí. Tam přece není rozdíl oproti supermarketu, spíše výhoda otevřeného prostranství, čerstvého vzduchu (pořád s příměsí covidu, ale to je i v penny), ale ta
bezohlednost, to dupání nožičkou "já budu mít otevřeno a budu a budu", když ostatní to pochopili a netrhovcují,
a přitom jim o živobytí zas tak nejde, přebytečné věci se dají prodat na fb a spoustě inz. serverech, doručovatelské služby jedou,
tak mi to přijde jen jako výsměch, pokus o spuštění laviny, i si myslím, že pořadatel to nevymyslel sám, zas tolik IQ nepobral. Je to nějaké podrývání, rytí.
neverend

XXX.XXX.213.247
Právě tohle by jsme si my řekněme méně ohrožení měli uvědomit. Nejsme tu sami a naše pohodlí a zábava přeci snad stojí za život lidský,ne? Pochopím práci a ostatní nutnosti, ale zábavu ne. Také jsem jezdil vždy různě ke známým na kávu a podobně, ale teď rozhodně ne. Nejde se vyhnout kontaktu zcela, samozřejmě. A zábava? To fakt jsou lidi už takový omezenci, že nenajdou zábavu pro sebe a děti jinde než v Aquaparku a nebo na horách? Podle mě je to již stejně mrtvé odvětví a zkrátka tahle etapa končí. Svět se zvětší s mnoho z toho na co jsme byli zvyklí již nebude dostupné. Cestovní ruch prostě skončí. Je neudržitelný jak kvůli covidu tak i kvůli plýtvání energií a dalšími zdroji. Zkrátka změny o kterých se mluví již patnáct let jsou tu a muselo to jednou přijít.

Kopíruji sem k zamyšlení zajímavý postřeh z jiné diskuze:
Vypadá to, že ta nová mutace se již mnohem snáz chytá i dětí, zároveň však zdůrazňuji, že zatím je potvrzeno rychlejší šíření, nikoli závažnost nemoci, kterou virus způsobí.
Ale zatímco doposud děti přenášely, ale méně než dospělí, tak s novou mutací by v tom již nemusel být rozdíl a virus by se tedy masivně šířil i mezi dětmi. Jenže ty nikdo netestuje! Mnohdy ani v případě, že jsou ve stejné domácnosti s nakaženým. Je pak otázkou, kdo virus do rodiny zavlekl, klidně to mohlo být bezpříznakové školkové dítě.
Ostatně, jedna malá školka, zavřeli kvůli pozitivitě dvou dětí, obě symptomatické. Osobě děti od začátku pandemie považuji za vysoce rizikové co do šíření viru.
I Flegr kdysi psal, a přiznám, že mu věřím, vyzná se v tom, jak se viry vyvíjejí, jak vlastně "myslí", že pokud mu odřízneš cestu k dospělé populace, začne se specializovat na děti, což se vlastně nyní děje. Strategie viru je šířit se, přežije jen ta mutace, která je schopná se šířit. Dětem se testy dělají výjimečně, takže šíření po nich a z nich na dospělou populaci je velmi výhodné. Ale opět zdůrazňuji, že to neznamená, že by ten virus byl nebezpečnější ve smyslu průběhu nemoci, zatím.
Pokud je malá dostupnost hostitelů, menší možnost přenosu, selektují se mutace, které jsou mírnější, čím méně virus ovlivní hostitele, tím snáz se roznáší, protože o něm hostitel neví. Pokud hned po nákaze ulehneš, logicky už nenakazíš tolik lidí, i proto se chřipka nešíří tak masivně jako covid. Spíš jsou ohniska, která postupně vyhasínají.
Pokud má virus volnou cestu naivní populací, je mu vlastně fuk, jestli hostitele oddělá, tj. mohou se vyselektovat agresivnější formy:-( I proto je důležité šíření viru zpomalovat. To si lidi neuvědomují.
Je potřeba si uvědomit, že vše živé (dejme tomu i ten virus, byť je vlastně neživí:-) má jedinou strategii, tj. množit se šířit se! Z toho je nutné vycházet, tj. pochopit chování virů. Je jasné, že nemutují schválně, ale že ty náhodné mutace mohou dostat charakter, který vira upřednostní v šíření, tím vytlačí ostatní mutace, protože je rychlejší a obsadí více hostitelů.

napsal(a):
Proč jim někdo neřekne, že ochcávají jen sami sebe???
Blbýmu to lze říct jedině pendrekem.

se spíš nakazíte v tescu než venku na trzích
burza v kroměříži taky byla

upřímně,
lidský doktoři jsou rozmazlení, smrt chápou jako selhání a pak se hroutí jakmile nemůžou na každého hodit maximum možností současné medicíny, ať to stojí co to stojí.
a ne vždy je to ku prospěchu pacienta
pokud mám věkovou kategorii, o které vím, že pokud potřebuje ventilátor, stejně 90% pacientů umírá, tak prostě nemá a nikdy nemělo smysl je tam strkat a když už teda lidský doktoři nemůžou vitamín T, tak mají určitě něco podobného.

napsal(a):
se spíš nakazíte v tescu než venku na trzích
burza v kroměříži taky byla
Pro bodlinka:
souhlas a navazuji na naši komunikaci loni na podzim - prý nejmíň třista mrtvých denně na konci roku a apokalypsa...no, zatím ne.
bodlinko, naštěstí to nevyšlo (a ani dál nevyjde)
Ale na psaní katastrofických scénářů jsou tu jiné a furt stejné expertky, že jo, orionko, ir.mo s bohem Flegrem např. (že si ten jede v rámci covidového roku svůj vlastní výzkum chování lidí překvapí asi málokoho) apod. Nezměnilo se nic.
Srovnávat čísla v ČR s jinými zeměmi je čirá nesoudnost - víte snad, kde jinde šmahem dělají plošné antigenní testy, které u nás ohýbají statistiky a posouvají nás na world winner pozice? Ale proč ne, že jo, je to zlatá žíla pro všechny zájmově zainteresované (myslím tím peníze, nikoliv hemeroidy).
Ale možná je to děsivé, že ano? Vypadá to, že loni umřelo cca o 10 až 12k lidí víc než obvykle (percentuelně cca o 10 až 12%). Těším se, až budou zveřejněna data (snad alespoň i nějak osekaná) ohledně příčin úmrtí. Možná to bude nakonec docela překvápko - osobně sázím hlavně na zanedbanou prevenci a nedostatečně poskytovanou zdravotní péči (vzhledem k probíhajícímu onemocnění daného pacienta - onko, geriatrie, interna apod.) než na zaříkadlo covid.
Je 10 000 mrtvých nad obvyklý průměr moc nebo málo? Osobně myslím, že málo, ale lze vůbec odpovědět prostým málo/hodně?
Abych jen nerýpala - v diskuzi několikrát padlo, že dotyčný/dotyčná přesně ví, od koho se nakazil/a nebo koho nakazil/la - můžete mi, prosím, objasnit, jak to ten dotyčný/á tak jistě ví?
Děkuji za kvalifikované odpovědi.

napsal(a):
upřímně,
lidský doktoři jsou rozmazlení, smrt chápou jako selhání a pak se hroutí jakmile nemůžou na každého hodit maximum možností současné medicíny, ať to stojí co to stojí.
pokud mám věkovou kategorii, o které vím, že pokud potřebuje ventilátor, stejně 90% pacientů umírá, tak prostě nemá a nikdy nemělo smysl je tam strkat a když už teda lidský doktoři nemůžou vitamín T, tak mají určitě něco podobného.
S tím budete v pohodě jen do té doby, než ten, kterého nenapojili, bude váš blízký.

napsal(a):
S tím budete v pohodě jen do té doby, než ten, kterého nenapojili, bude váš blízký.
i kdyby to byl blízký, tak ta procenta pořád platí. takže ne, budu s tím v pohodě i tak, stejně jako jsem si tyhle procenta připomněla když jsem si utrácela svýho předchozího psa.
prostě v určitý chvíli je ten blízký už vlastně mrtvý a cokoliv jinýho je jen zoufalá snaha si to nepřiznat.

napsal(a):
i kdyby to byl blízký, tak ta procenta pořád platí. takže ne, budu s tím v pohodě i tak, stejně jako jsem si tyhle procenta připomněla když jsem si utrácela svýho předchozího psa.
prostě v určitý chvíli je ten blízký už vlastně mrtvý a cokoliv jinýho je jen zoufalá snaha si to nepřiznat.
Asi jste ještě dost mladá, nebo možná tak otrlá, ale já nechci zažít chvíli, kdy se dozvím, že moji mamku nenapojli jen proto, že je stará a "vlastně mrtvá". Pane jo, od vás jsem takový názor nečekala, fakt. Až je mi z toho špatně.

napsal(a):
Asi jste ještě dost mladá, nebo možná tak otrlá, ale já nechci zažít chvíli, kdy se dozvím, že moji mamku nenapojli jen proto, že je stará a "vlastně mrtvá". Pane jo, od vás jsem takový názor nečekala, fakt. Až je mi z toho špatně.
pokud je ta prognóza prostě nepříznivá, tak je nepříznivá. to není nic o otrlosti, ale prostě takový je život.
moje mamka je mimochodem člověk, co dlouhodobě tvrdí, že by se na přístroje nenechala napojit nikdy a za žádnou cenu. prostě že buď je schopná samostatnýho žití a nebo holt umře, no.
napsal(a):
Balu, podstatný je ten bodlinky poslední odstavec - píše o seniorech dejme tomu 80+ , tam je smutným faktem, že napojení na ventilátor je téměř vždy konečná.
Kupodivu v minulosti to lidi celkem dobře chápali, přáli si hlavně umřít doma mezi svými. Ti kterých se to týká, si to většinou přejou dodnes - nechtějí špitál a přístroje, chtějí rodinu.
Bohužel, společnost je v současné době nastavena na "poručíme větru, dešti...", smrt je něco nepřípustného, proti čemu je nutno bojovat všemi prostředky a za každou cenu.

není to o tom, že by ty staré nechtěli napojit protože jsou staří, ale protože je spočítáno, že stejně naprostá většina z nich nepřežije.

Terven
napsal(a):
Balu, podstatný je ten bodlinky poslední odstavec - píše o seniorech dejme tomu 80+ , tam je smutným faktem, že napojení na ventilátor je téměř vždy konečná.
Kupodivu v minulosti to lidi celkem dobře chápali, přáli si hlavně umřít doma mezi svými. Ti kterých se to týká, si to většinou přejou dodnes - nechtějí špitál a přístroje, chtějí rodinu.
Bohužel, společnost je v současné době nastavena na "poručíme větru, dešti...", smrt je něco nepřípustného, proti čemu je nutno bojovat všemi prostředky a za každou cenu.
tak tak. takový dusící se 85 letý člověk s covidem nepotřebuje ventilátor. potřebuje svoje blízké a nějaký veselý léky.
napsal(a):
Možná to nevíte, ale pokud máte maminku ve věkové kategorii 80+, tak napojení na přístroje téměř jistě znamená prodlužování utrpení. Ani ne tak jejího, ona o tom vědět nebude, ale spíš vašeho a ostatních blízkých.

Takhle museli volit na jaře v Itálii. Jestli vám to všem připadá v pořádku, tak mě ne. Jsem naštvaná na idioty, díky kterým se ten covid šíří, a díky nimž musejí zdravotníci volit, komu dopřejí luxus napojení na plicní ventilaci. Pokud jste někdy zažili, jaké to je, že nemůžete dýchat, tak víte, že je to strašné. Já jsem to zažila, doslova jsem utekla hrobníkovi z lopaty a následky budu mít do konce života. A pokud má člověk umřít, tak by měl umřít aspoň tak, aby u toho netrpěl. A to znamená, mimo jiné, aby se nedusil.
neverend

XXX.XXX.213.247
Čili není důvodu dodržovat nic, protože v podstatě všichni jednou zemřou. Ovšem až se to dotkne třeba Bodlinky, myslím že názor rychle změní. Něco zvládat profesně u cizích lidí a pak u blízkých je moc velký rozdíl. A vědět po netu kdo a komu prodlužuje utrpení je již docela troufalost. Ježiš ještě že tohle nejsou lékaři.

Takže. Kolik máme obyvatel, postelí, kolik ventilátorů a lidí schopných toto obsluhovat?
Když se to podělá, a to se podělá, bude se volit mezi starším a mladším, mladším a mladším s osmi dalšími chorobami přitěžujícími tomuto stavu atp.
Tak to je. Lékař přísahal pomoc, ale tisícovky větráků nemá, a i kdyby, nemá sedm rukou.
A volit se bude. Protože lidé protestují. A protestují proto, že opatření jsou zmatkovitá
a debilní, nemáme silného vůdce, který by aspoň pořádně mluvil, když nic nedělal,
nemáme víru, plán, strategii, nemáme, o koho se opřít. Nevidíme jasné světlo na konci tunelu, proto na to každý druhý kašle a proto budeme kašlat všichni, a to doslova.
Jo, řekla jsem přisprostlé slovo.
Mám mezi známými rodinu, která si na živo prožila příběh filmu Je to i můj život (ne knihy, tam umře úplně jiná osoba). Prostě jednoho dne byla pětileté dívence diagnostikována rakovina. Pravděpodobnost přežití méně než pět procent. V podstatě jediná šance byla experimentální léčba.
Matka, lékařka, původně chtěla dceru domů, aby si užila, co jde. Otec byl proti, nechtěl si připustit, že jeho malé nevinné dítě může umřít. Tak bojovali. Bojovali vším, co měli. Dítě se stěhovalo z jedné nemocnice do druhé, prakticky procestovalo Evropu, aniž by z ní vidělo něco víc než bílé stěny nemocničních pokojů. Neustálé odběry, neustálé kapačky, procedury. A pak, po několika letech, malá umřela.
Rodiče to naprosto pochopitelně neunesli. Matka si doteď vyčítá, že dceru donutila tohleto podstoupit.
Pamatuju si, jak moje babička říkala, že nechtěla dvě děti, že chtěla jen jedno. Ale měla dvě, protože si říkala, že když jedno umře, zůstane jí alespoň druhé. Kolik lidí si teď pořizuje dítě s tím, že možná umře?
Dřív se novopečeným matkám nosily dárky pro dítě do kouta. Teď se dítě oslavuje, má kompletně vybavený pokojíček (jako ne ty praktické nutné věci, ale fakt komplet všechno), ještě než se narodí. Nikdo si nechce připustit, že to třeba nedopadne dobře. A to narození je prakticky jedno z nejnebezpečnějších okamžiků života.
Je to tak, ze společnosti se vytratila tvrdost a smrt je pomalu sprosté slovo nebo něco, co se děje jen ve filmech. Z mé třídy (32 lidí) už dva umřeli, a to jsme letos třicátníci. Když to někde řeknu (a to to fakt nevyprávím na potkání), tak mi buďto odpoví, že jsem morbidní, moc koukám na Hru o trůny, nebo že takové smutné věci nechtějí poslouchat.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Takže. Kolik máme obyvatel, postelí, kolik ventilátorů a lidí schopných toto obsluhovat?
Když se to podělá, a to se podělá, bude se volit mezi starším a mladším, mladším a mladším s osmi dalšími chorobami přitěžujícími tomuto stavu atp.
Tak to je. Lékař přísahal pomoc, ale tisícovky větráků nemá, a i kdyby, nemá sedm rukou.
A volit se bude. Protože lidé protestují. A protestují proto, že opatření jsou zmatkovitá
a debilní, nemáme silného vůdce, který by aspoň pořádně mluvil, když nic nedělal,
nemáme víru, plán, strategii, nemáme, o koho se opřít. Nevidíme jasné světlo na konci tunelu, proto na to každý druhý kašle a proto budeme kašlat všichni, a to doslova.
Jo, řekla jsem přisprostlé slovo.
Jo a když jsem to říkal já že je tu bordel jak v tanku, tak jste se čepýřili.😀😀 Že už by lidi pomalu začínali zjišťovat co je důležité a jak jsme ve skutečnosti zranitelní? Plicní ventilaci měl tehdy jeden ze sousedů doma. Ta by se třeba také dala použít v případě nutnosti.
Mám mamku, které by těch 68 nikdo nehádal, je čilá, s ničím nemarodí(nechme bokem, že do rána může mít mrtvici...to každý z nás) Co když to dospěje do bodu, že se nebude rozhodovat, jestli ventilátor lidem 80+, ale už lidem 65+? Protože bude tolik nemocných 55-65, že nebude zdravotnictví stíhat?

Však se skoro nic neděje, ne?
Svědectví zdravotníků:
Jsem sestra, Plzeň, pracuji na “covidovém ARU” a máme plno stále, pořád se otevírají další a další covidová odd. Upřímně, nikdo z venku si nedokáže představit, co se teď ve většině nemocnic děje. Na našem odd je to půl na půl mrtvých a přeživších, nikdy jsme tolik mrtvých nezažili. Máme opravdu velký obrat pacientů a lůžko u nás leckdy ani “nevychladne” Za mně to tedy zveličování ze strany médií není a bohužel si myslím, že to hned tak neskončí. Opravdu jedeme na dřeň.
Pracuji v jedné z nemocnic v MS kraji a covidové jednotky už máme z interny, neurologie a gynekologie. Interní JIP a ARO máme také plné covid pozitivních pacientů. Chodí k nám pomáhat vojáci. Nejhorší na tom je, že má ARO malou kapacitu, můžou tam mít maximálně 6 pacientů a zbytek umírá na ostatních odděleních z důvodu nedostatku kapacity na ARO, jelikož potřebují intubaci, kterou udělají jen tam. Vždycky je mi smutno z toho, když mají ti pacienti v dokumentaci napsáno, že z důvodu zaplněné kapacity ARO neni možný překlad a pak zemřou 😕 Ti, co měli štěstí a na ARO se dostali, tak tam leží třeba od začátku prosince a nějak moc se nezlepšují a i když to bude znít hrozně, tak vlastně drží místo jiným 😔 Jinak u nás na oddělení jsme na jaře neměli ani jednoho covid pozitivního, na podzim byli maximálně 3 najednou a teď máme i 7 covid pozitivních pacientů najednou...takže ano, já ten nárůst určitě pociťuji.
Já mám bratra v pražské nemocnici a můžu potvrdit, že mají totálně plno a úmrtnost je taková, že jim přijíždějí sanitky s již mrtvými lidmi. Doslova nemají ani lůžko volné, a když jim někdo umře, tak aspoň můžou dát jeho lůžko někomu jinému (což se děje, protože jim umírá spousta lidí i hned druhý den, takže se to tam pořád točí). A mamka je sestra, co pracuje v soukromé nemocnici a momentálně je povolaná do fakultní nemocnice v HK, protože nejsou sestry.
Tak moje vlastní zkušenost je, že už není kam dávat mrtvé. Krizový štáb a nemocnice si volají navzájem, jestli nemají místo v mrazácích a místo prostě nikde není. U nás se i ruší "nepotřebná' oddělení, jen aby bylo místo pro covidaky. Takze třeba kamarádka cekala na operaci kolene pul roku, mela jit za mesic a operaci ji zrušili kvuli situaci. Současný stav fakt není pr.del ....
U nás teda na chodbách nikdo neleží, ale většinu času je plno a co se ráno propustí, to se na službě zpravidla zase ve zběsilém tempu zaplní, chybí hlavně intenzivní lůžka, takže se často musí překládat pacienti nedoléčení nebo se tam nedostanou takoví, kteří by třeba z pár dní na JIP mohli profitovat.
A centrální příjem je prý celkem horor, to ale nemám z vlastní zkušenosti, kolegovi tam přivezli do služby 6 sanitek najednou.
Stačí, nebo mám kopírovat dál?

"nemáme silného vůdce, který by aspoň pořádně mluvil, když nic nedělal ",
Prosím Megíí, nevolejte po silném vůdci. To už v historii bylo, mluvil pořádně, pak zfanatizoval davy......a víme jak to pokračovalo !

"nemáme víru, plán, strategii, nemáme, o koho se opřít ".
Megíí, že tohle napíšete zrovna vy, to mě překvapuje. " Pomoc hledej na konci své paže ( na konci svého ramene - se také říká )" Mark Twain.
O koho se chcete opřít ? Opřít se můžete jen o vlastní rozum. Bohužel, mnohým chybí, vám snad ne.

Divím se. Popírači snad nemají blízké. A nemyslím teď na dědečky a na babičky.
Už dávno neumírají jen starci nad hrobem. Divím se, že se nebojí, že nakazí své děti
( třeba už dospělé ), že nakazí vnoučata, která prodělají bezpříznakově a do konce života budou mít následky.
Že se nebojí, když nemocnice zkolabují, že pak nebude mít kdo zoperovat třeba pitomé slepé střevo, také o rodičky bych měla strach ......!
Ale jsou mezi námi jedinci, kteří si nemůžou odepřít koupi staré pokličky a před ambasádou USA řvou, že Trumpovi bylo ukřivděno !
Kolik už virologů, imunologů...atd. varovalo, vyzývalo.....a furt nic!
A pro reptu : Na Flégra jsem nikdy nesázela....už od jara o něm mám své informace.
napsal(a):
"nemáme víru, plán, strategii, nemáme, o koho se opřít ".
Megíí, že tohle napíšete zrovna vy, to mě překvapuje. " Pomoc hledej na konci své paže ( na konci svého ramene - se také říká )" Mark Twain.
O koho se chcete opřít ? Opřít se můžete jen o vlastní rozum. Bohužel, mnohým chybí, vám snad ne.
Ano, občas je nejjistější spolehnout se na sebe, ale megí možná chtěla říct, že v době pandemie by nějaká strategie a důvěryhodná řídící osobnost byla na místě. Místo toho máme chaos.

Terven
napsal(a):
Ano, občas je nejjistější spolehnout se na sebe, ale megí možná chtěla říct, že v době pandemie by nějaká strategie a důvěryhodná řídící osobnost byla na místě. Místo toho máme chaos.
Ale ten chaos vyvolávají média, popírači a opozice. Jinak by se dalo říct, každý kdo má do p. díru je chytrý jak rádio a ví jak by to mělo být.
Seřaďte si třeba hlášky Fialy od jara doteď. Nebo Pospíšila, ej chuchů, juchuchů a pak leží v nemocnici a fňuká - není to rýmička.
A tak postupně dosáhli společně toho, že společnost neposlouchá, nerespektuje nic a nikoho. A možná si mnou ruce, čím hůř, tím líp - jim se patřičné péče dostane!

Terven
napsal(a):
Jinak ještě dodám : Vy někde vidíte důvěryhodnou osobnost ? Sem s ní !
Terven
napsal(a):
Ano, s tím všichni souhlasíme, ale jak píše už Orionka...kde ho vzít. A je to všude, nikdo to moc nezvládá, ani Němci a to už je co říct, prostě se balancuje mezi větším a menším zlem, vidí, že lidi už toho mají plné zuby a kašlou na to, pak ty volby, že jo...

Adolf byl sjetej. Dodnes moc nechápu, že nikomu nepřišlo divný, že je načernalej a pravděpodobně čtvrtinový Žid, ale káže vybít černý a Židy. Asi to tu bylo rozpadlé a velká bída, když nejlepší, co lidi napadlo, poslouchat lháře, nevím, co jim slíbil, ale něco určitě. Tak by bylo lepší, aby se u nás začalo dít něco smysluplného, aby toho stavu teď někdo nevyužil a nedopadlo to podobně jako s Ádou.
Pomoc hledej na konci své paže - to si právě asi řekli ti vlekaři, hospodští a tak. Řekli jsme si to na jaře, když jsme si ty roušky ušili sami. O nákupy, zábavu a léky seniorům se postarali také sami obyčejní lidé. O naplnění potravinové banky taktéž. Kdo dal chudým dětem počítače, aby se mohli připojit k výuce?
Před rokem jsme neměli strategii, nemáme ji ani teď a to už je na pováženou.
Nikdo neřekne - hele, lidi, vydržte tuhle hrůzu měsíc dva, dorazí vakcína, nevíme jistě v kolik hodin, ale dorazí, my mezitím poskládáme distribuční trasy, vozový a personální park, proškolíme, zatím máme tohle a tohle, a když to vydržíte teď, v létě bude všecko v pohodě.
Ne, akorát se nadává - lidi, vy nic nedodržujete.
Bla bla. Chaos, nejistota.
Hlavně ať lidé nehledají pomoc na konci své paže. Víme, jak si lidé umí pomoct. Obchody se zbraněmi jsou otevřené.
Takže někdo by to měl uklidnit. Po roce už by to teda chtělo.
Zesměšňováním obyvatel, vyhrožováním, lhaním, pohledy do země?
Pozitivkou!
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Tak prý na horách spousta penzionů ubytovává načerno a jsou plné. Myslím, že minimálně do jara máme vystaráno. Ad sjezdovky, jak tu někdo psal, ano do přírody maj lidi chodit, ale ne na přeplněné sjezdovky, jak jsou přeplněné se zeptejte někoho kdo tam byl.
Ano je to tak. Několik lidí od nás z vesnice tam bylo. A proč to neříct na rivinu chlastali jak protržený.

neverend
napsal(a):
Ano je to tak. Několik lidí od nás z vesnice tam bylo. A proč to neříct na rivinu chlastali jak protržený.
Nakonec, co by ne? Loď se potápí a na palubě se tančí.
neverend
napsal(a):
Na druhou stranu, u nás v lese normálně nepotkám ani nohu a na jaře to bylo strašný, všude lidi, člověk neušel ani 100 m aby někoho nepotkal a teď jsou asi všichni na horách a tady opět ticho a klid celou procházku.

Načerno? Nejsou to náhodou služební cesty? Máme u nás při každé chalupě dvě tři cizí auta, to je takový plný malý penzion, ne? Ale kdo by je hlídal. Dnes jsem venčila s deseti lidmi, co tam dojeli sáňkovat, asi že hory měly plno :-) Megí z toho byla totálně zmatená, já se dusila bez roušky, tolik aut, fuj.
Jo, na sjezdovkách je to vidět, ale že v každé garáži, sklepě a obýváku se slejzají tlupy..
Každý den poslouchám v rádiu reklamu - Svijany - plechovkový pivo u Franty doma.
Nevydá účtenku, nevezme si na místě peníze = neprovozuje hospodu.
To se blbě hlídá. Ale na sjezdovce lidé svítí, bílý sníh.. tak když nemáme na co se spolehnout (kromě své paže s vidlemi), tak aspoň ať máme na co nadávat, na něco určitého se nadává lépe.
Ne do jara, ale minimálně do léta příštího roku, takový je plán a rychleji to prý nejde (ještě není domluveno, kdo kolik dostane bokem za pětiminutovou práci na seznamu očkovacích center a tak podobně) -
- dokud nebudeme promořeni, oočkováni, nebo mrtví.
neverend

XXX.XXX.213.247
Řemen by fungoval, ale to zase je prý násilí.😀

Varaxi
napsal(a):
Mám mezi známými rodinu, která si na živo prožila příběh filmu Je to i můj život (ne knihy, tam umře úplně jiná osoba). Prostě jednoho dne byla pětileté dívence diagnostikována rakovina. Pravděpodobnost přežití méně než pět procent. V podstatě jediná šance byla experimentální léčba.
Matka, lékařka, původně chtěla dceru domů, aby si užila, co jde. Otec byl proti, nechtěl si připustit, že jeho malé nevinné dítě může umřít. Tak bojovali. Bojovali vším, co měli. Dítě se stěhovalo z jedné nemocnice do druhé, prakticky procestovalo Evropu, aniž by z ní vidělo něco víc než bílé stěny nemocničních pokojů. Neustálé odběry, neustálé kapačky, procedury. A pak, po několika letech, malá umřela.
Rodiče to naprosto pochopitelně neunesli. Matka si doteď vyčítá, že dceru donutila tohleto podstoupit.
Pamatuju si, jak moje babička říkala, že nechtěla dvě děti, že chtěla jen jedno. Ale měla dvě, protože si říkala, že když jedno umře, zůstane jí alespoň druhé. Kolik lidí si teď pořizuje dítě s tím, že možná umře?
Dřív se novopečeným matkám nosily dárky pro dítě do kouta. Teď se dítě oslavuje, má kompletně vybavený pokojíček (jako ne ty praktické nutné věci, ale fakt komplet všechno), ještě než se narodí. Nikdo si nechce připustit, že to třeba nedopadne dobře. A to narození je prakticky jedno z nejnebezpečnějších okamžiků života.
Je to tak, ze společnosti se vytratila tvrdost a smrt je pomalu sprosté slovo nebo něco, co se děje jen ve filmech. Z mé třídy (32 lidí) už dva umřeli, a to jsme letos třicátníci. Když to někde řeknu (a to to fakt nevyprávím na potkání), tak mi buďto odpoví, že jsem morbidní, moc koukám na Hru o trůny, nebo že takové smutné věci nechtějí poslouchat.
Amen

neverend
napsal(a):
A o tom jsem před pár dny právě uvažoval tady s Vámi na Ifauně. Samozřejmě že mohou a klidně si nás ty "štěnice" co nosíme v kapse pohlídají. Stále si nejsem zcela jistý, ale covid čím dál víc vypadá jako nástroj či prostředek k dokončení určitých záměrů. Strašně se v posledních desetiletích mění svět a systém celého "vedení". Kapitalismus je téměř vzpomínkou a možná si to ani neuvědomujeme, ale přerod za běhu je také možný. V co? To se opravdu zatím neodvažuji hádat. Rozhodně ale svoboda asi končí.
Svoboda není v dualitě.
Nejde zvenčí. Nemáte co ztratit.
To o čem mluvíte je pocit nároku.
Všechno se v čase mění a to, že jsme svědkem změny toho, na co jsme byli zvyklí, je třeba brát jako přirozenost a ne se zahltit strachem a někdy až nerozumným úsilím zvrátit vše, co se nám nelíbí. Všechno se časem unaví.
A nelze mít vše pod kontrolou

napsal(a):
Mám stejný názor.

napsal(a):
Mám stejný názor. A jsem starší než bodlinka. Upřímně, můj otec má 90 let a myslím, že prožil hezký a plnohodnotný život. A jak ho znám, vzdal by se svého ventilátoru pro někoho mladšího.

lesnížínka
napsal(a):
Mám mamku, které by těch 68 nikdo nehádal, je čilá, s ničím nemarodí(nechme bokem, že do rána může mít mrtvici...to každý z nás) Co když to dospěje do bodu, že se nebude rozhodovat, jestli ventilátor lidem 80+, ale už lidem 65+? Protože bude tolik nemocných 55-65, že nebude zdravotnictví stíhat?
ale pozor.
to, co jsem napsala výše, to není problém věku, jakože jsi už stařena, tak smůla
je to věc prognózy. 80+ s oboustranným zápalem plic, který vyžaduje ventilátor, vám na tom ventilátoru umře. skoro a naprosto vždycky, takže to děláte jen pro pozůstalé a proto, aby vás nikdo nemohl z ničeho obvinit.
u jiných věkových kategorií je to rozhodování jiné a takový 65 letý může mít větší šanci než 40 letý těžce obézní, ale tam už je to méně jednoznačné a rozhodovalo by se to o hodně hůř.

rapotacka11
napsal(a):
Äspoň kdyby dali ten umělý spánek ....
to určitě dávaj
ale to je tak všechno, co má smysl.

Upřímně, můj otec má 90 let a myslím, že prožil hezký a plnohodnotný život. A jak ho znám, vzdal by se svého ventilátoru pro někoho mladšího.
Myslela jsem, že se snažíme chovat ohleduplně a zodpovědně právě proto, aby se ten člověk 90 let toho ventilátoru vzdávat nemusel, protože pro všechny, kdo je potřebují bude ventilátorů dost.
Lidi, co se prsí jakože nám se nic nestane a je to chřipečka a když to bude muset být, tak holt umřu, musí tam každej, by si měli uvědomit, že ani žádný covid s těžkým průběhem mít nemusí, že když budou nemocnice zahlceny a něco se stane...třeba autonehoda vícero aut, kde ude vícero vážně zraněných a nebude místo pro všechny na speciálních lůžkách a to se pak bude řešit jak?? en-ten-týky-dva-špalíky
A když už na všechno budeme kašlat, tak prosím zkusme se chovat zodpovědně alespoň kvůli našim zdravotníkům, kteří to opravdu nemají jednoduché...polních nemocnic můžeme postavit kolik chceme, můžeme je vybavit ventilátory, aby jich bylo moc moc moc moc, to všechno se dá nakoupit za peníze, ale kdo se tam bude o nemocné starat.
Myslela jsem, že se snažíme chovat ohleduplně a zodpovědně právě proto, aby se ten člověk 90 let toho ventilátoru vzdávat nemusel, protože pro všechny, kdo je potřebují bude ventilátorů dost.
To se mi nezdá úplně přesné...spíš se snažíme chovat ohleduplně, aby se nezahltila nemocniční péče a lidi neumírali na to, na co by jinak umřít nemuseli. Anebo proto, abychom neohrozili nákazou ty, u kterých by mohla mít závažný průběh.
Co se týče těch devadesátiletých, líp než bodlinka bych to nenapsala. Opravdu to není o věku a o tom, že už jsou staří, tak nemají nárok.
je to věc prognózy. 80+ s oboustranným zápalem plic, který vyžaduje ventilátor, vám na tom ventilátoru umře. skoro a naprosto vždycky, takže to děláte jen pro pozůstalé a proto, aby vás nikdo nemohl z ničeho obvinit.

"A když už na všechno budeme kašlat, tak prosím zkusme se chovat zodpovědně alespoň kvůli našim zdravotníkům, kteří to opravdu nemají jednoduché...polních nemocnic můžeme postavit kolik chceme, můžeme je vybavit ventilátory, aby jich bylo moc moc moc moc, to všechno se dá nakoupit za peníze, ale kdo se tam bude o nemocné starat."
Toto do kamene tesat. Nebo do palice těm, kteří si pořád myslí, že jich se to týkat nemůže !

"Anebo proto, abychom neohrozili nákazou ty, u kterých by mohla mít závažný průběh".
A jak je poznáte? Myslíte, že ta sestra v nemocnici, která s těmi nemocnými musíbýt den co den, bude mít vždycky lehký průběh ?
Zaregistrovali jste tu 30tiletou zdravou sestřičku z Jihlavy, která zemřela? Na cvid, ne s covidem ! Doma holčičku prvňačku ! Té holčičce běžte vypravovat......

Ono to opravdu není jen o těch stracích a tlusťoších, kteří stejně mají smrt na jazyku, jen ji vyplivnout.
napsal(a):
"Anebo proto, abychom neohrozili nákazou ty, u kterých by mohla mít závažný průběh".
A jak je poznáte? Myslíte, že ta sestra v nemocnici, která s těmi nemocnými musíbýt den co den, bude mít vždycky lehký průběh ?
Zaregistrovali jste tu 30tiletou zdravou sestřičku z Jihlavy, která zemřela? Na cvid, ne s covidem ! Doma holčičku prvňačku ! Té holčičce běžte vypravovat......
Chováme se zodpovědně, abychom nákazou neohrozili ty, u kterých by mohla mít závažný průběh.
Já nevím, jestli rozumíte tomu, co jsem napsala...je třeba se kvůli takovým lidem chovat zodpovědně a dodržovat opatření (ta, co dávají smysl). Na to netřeba ty lidi poznávat. Stačí být kvůli nim zodpovědný.
Nevím, co bych té holčičce měla běžet vypravovat, pokud to bylo na mě.

Terven
napsal(a):
To se mi nezdá úplně přesné...spíš se snažíme chovat ohleduplně, aby se nezahltila nemocniční péče a lidi neumírali na to, na co by jinak umřít nemuseli. Anebo proto, abychom neohrozili nákazou ty, u kterých by mohla mít závažný průběh.
Co se týče těch devadesátiletých, líp než bodlinka bych to nenapsala. Opravdu to není o věku a o tom, že už jsou staří, tak nemají nárok.
je to věc prognózy. 80+ s oboustranným zápalem plic, který vyžaduje ventilátor,
Nejsem doktor, ale z tohoto mám dojem, že pokud to stav vyžaduje, tak tam ten ventilátor s něčím pomáhá...s dýcháním??
A jak teda ten dotyčný umírá, když není napojen na ventilátor?? Asi stejným způsobem, pak tedy nechápu, proč se teda na ten ventilátor ti staří lidi dávají, když umřou skoro všichni, tak to ani nemusíme zkoušet.

napsal(a):
je to věc prognózy. 80+ s oboustranným zápalem plic, který vyžaduje ventilátor,
Nejsem doktor, ale z tohoto mám dojem, že pokud to stav vyžaduje, tak tam ten ventilátor s něčím pomáhá...s dýcháním??
A jak teda ten dotyčný umírá, když není napojen na ventilátor?? Asi stejným způsobem, pak tedy nechápu, proč se teda na ten ventilátor ti staří lidi dávají, když umřou skoro všichni, tak to ani nemusíme zkoušet.
to je právě to, že v lidský medicíně je smrt jakože ultimátní selhání, takže se prostě lidí léčí i když je stav beznadějný a všichni to vědí.
Ještě jinak. Mám strejdu, je mu 83, je to vysoký štíhlý člověk celý život, nikdy nebyl v nemocnici ani nijak nemocný. Teď ho začíná bolet kyčel, to bude muset nějakou dobu počkat. Takže je kategorie 80+ a covid ho klidně může zkosit tak, že ventilátor potřebovat bude. Jenže ho dostane mladý tlusťoch s cukrovkou, protože nikdo nebude ve stavu, o kterém se celou dobu bavíme hledat karty pacientů a pátrat po tom, jak moc jsou či nejsou nemocní..
napsal(a):
Už jsem to doporučovala před pár dny. Taky se mi ten rozhovor líbil.
Aha. To jsem si nevšimla. Rozumný člověk. A věřím mu (i když jsou v tom rozhovoru místa, která jsou pro mě trochu sporná). Znám jej dobře osobně.
Mmch. teď (tedy cca před 14 dny) Covid chytil od své matky, za níž přicestoval z USA.
lesnížínka
napsal(a):
Ještě jinak. Mám strejdu, je mu 83, je to vysoký štíhlý člověk celý život, nikdy nebyl v nemocnici ani nijak nemocný. Teď ho začíná bolet kyčel, to bude muset nějakou dobu počkat. Takže je kategorie 80+ a covid ho klidně může zkosit tak, že ventilátor potřebovat bude. Jenže ho dostane mladý tlusťoch s cukrovkou, protože nikdo nebude ve stavu, o kterém se celou dobu bavíme hledat karty pacientů a pátrat po tom, jak moc jsou či nejsou nemocní..
To nechápu, s těma kartama...fakt si myslíte, že už je to tak, že se ve špitálech nikdo nezaobírá anamnézou a dokumentací?
Karty hospitalizovaných pacientů netřeba nikde složitě hledat, ty jsou prostě na příslušném oddělení k dispozici, každej pacient má svou složku - říká se tomu chorobopis
Že by se ošetřovali no name lidi z ulice, aniž by o nich někdo něco zjišťoval, to fakt ne
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Svoboda není v dualitě.
Nejde zvenčí. Nemáte co ztratit.
To o čem mluvíte je pocit nároku.
Všechno se v čase mění a to, že jsme svědkem změny toho, na co jsme byli zvyklí, je třeba brát jako přirozenost a ne se zahltit strachem a někdy až nerozumným úsilím zvrátit vše, co se nám nelíbí. Všechno se časem unaví.
A nelze mít vše pod kontrolou
Jenže to nikdy nevíte.🙂 Před nástupem Hitlera se také svět jen díval a utěšoval se že se "unaví".
Terven
napsal(a):
Možná to nevíte, ale pokud máte maminku ve věkové kategorii 80+, tak napojení na přístroje téměř jistě znamená prodlužování utrpení. Ani ne tak jejího, ona o tom vědět nebude, ale spíš vašeho a ostatních blízkých.
Podle mě je to sporné...
Člověk na UPV je zároveň sedován a nedusí se...a tedy netrpí. Můj známý se propracoval k nejtěžšímu stadiu CHOPN, umírání bylo strašné - jeho poslední řádově měsíce - jen doma a na kyslíku. Rodině se podařilo sehnat právě pro ty poslední dny místo na ARO, umřel na ventilátoru a sedován. Dávno před dobou koronavirovou. Dnes by ty nejhorší poslední dny umíral doma a strašným způsobem.
Já s Vámi souhlasím v tom, že tito lidi jsou pak už neodpojitelní. Ale stran způsobu odchodu z tohoto světa je smrt na UPV v analgosedaci velmi velmi milosrdná. A to píšu po nejen výše uvedené zkušenosti.
napsal(a):
Adolf byl sjetej. Dodnes moc nechápu, že nikomu nepřišlo divný, že je načernalej a pravděpodobně čtvrtinový Žid, ale káže vybít černý a Židy. Asi to tu bylo rozpadlé a velká bída, když nejlepší, co lidi napadlo, poslouchat lháře, nevím, co jim slíbil, ale něco určitě. Tak by bylo lepší, aby se u nás začalo dít něco smysluplného, aby toho stavu teď někdo nevyužil a nedopadlo to podobně jako s Ádou.
Pomoc hledej na konci své paže - to si právě asi řekli ti vlekaři, hospodští a tak. Řekli jsme si to na jaře, když jsme si ty roušky ušili sami. O nákupy, zábavu a léky seniorům se postarali také sami obyčejní lidé. O naplnění potravinové banky taktéž. Kdo dal chudým dětem počítače, aby se mohli připojit k výuce?
Před rokem jsme neměli strategii, nemáme ji ani teď a to už je na pováženou.
Nikdo neřekne - hele, lidi, vydržte tuhle hrůzu měsíc dva, dorazí vakcína, nevíme jistě v kolik hodin, ale dorazí, my mezitím poskládáme distribuční trasy, vozový a personální park, proškolíme, zatím máme tohle a tohle, a když to vydržíte teď, v létě bude všecko v pohodě.
Ne, akorát se nadává - lidi, vy nic nedodržujete.
Bla bla. Chaos, nejistota.
Hlavně ať lidé nehledají pomoc na konci své paže. Víme, jak si lidé umí pomoct. Obchody se zbraněmi jsou otevřené.
Takže někdo by to měl uklidnit. Po roce už by to teda chtělo.
Zesměšňováním obyvatel, vyhrožováním, lhaním, pohledy do země?
Pozitivkou!
"Nikdo neřekne - hele, lidi, vydržte tuhle hrůzu měsíc dva, dorazí vakcína, nevíme jistě v kolik hodin, ale dorazí, my mezitím poskládáme distribuční trasy, vozový a personální park, proškolíme, zatím máme tohle a tohle, a když to vydržíte teď, v létě bude všecko v pohodě."
Ale jo, řekne. Třeba prof. Hel, na jehož rozhovor jsem dávala odkaz. Říká vydržet do března. Já nevím, třeba nemá pravdu, třeba to bude jinak. Ale věřím mu víc než politikům a je škoda, že toho mediálního prostoru nedostávají takovíto lidé více.
Terven
napsal(a):
To nechápu, s těma kartama...fakt si myslíte, že už je to tak, že se ve špitálech nikdo nezaobírá anamnézou a dokumentací?
Karty hospitalizovaných pacientů netřeba nikde složitě hledat, ty jsou prostě na příslušném oddělení k dispozici, každej pacient má svou složku - říká se tomu chorobopis
Že by se ošetřovali no name lidi z ulice, aniž by o nich někdo něco zjišťoval, to fakt ne
Já nevím, nikdy jsem v nemocnici nebyla - kde se v nemocnici vezme moje karta? Když teď mě tam odvezou s covidem? Kde se tam vezme karta 80letého strejdy, když tam nikdy nebyl, i když k obvoďákovi asi občas s něčím jde na nějaké kontroly. Já mluvím ale o fázi, které se bojíme, že může nastat, kdy nebudou vědět kam dřív skočit a koho dřív ošetřovat, respective už neošetřovat. Hele, 80.letý stařec, tak toho na ventilátor vůbec nepřipojujte...
napsal(a):
upřímně,
"...a když už teda lidský doktoři nemůžou vitamín T, tak mají určitě něco podobného."
Tak přejde se na bazál, to je asi známá věc. Pak je to otázka dní.
neverend

XXX.XXX.231.71
Přísahám a volám Apollóna lékaře a Asklépia a Hygieiu a Panakeiu a všechny bohy a bohyně za svědky, že budu tuto smlouvu a přísahu dle svých možností a dle svého svědomí dodržovat.
Toho, kdo mě naučil umění lékařskému, budu si vážit jako svých rodičů a budu ho ze svého zajištění podporovat. Když se dostane do nouze, dám mu ze svého, stejně jako i jeho potomkům dám a budou pro mne jako moji bratři. Pokud po znalosti tohoto umění (lékařského) zatouží, budu je vyučovat zdarma a bez smlouvy. Seznámím své syny a syny svého učitele a všechny ustanovené a na lékařský mrav přísahající s předpisy, přednáškami a se všemi ostatními radami. Jinak však s nimi neseznámím nikoho dalšího.
Lékařské úkony budu konat v zájmu a ve prospěch nemocného, dle svých schopností a svého úsudku. Vystříhám se všeho, co by bylo ke škodě a co by nebylo správné.
Nepodám nikomu smrtící prostředek, ani kdyby mne o to kdokoli požádal, a nikomu také nebudu radit (jak zemřít). Žádné ženě nedám prostředek k vyhnání plodu.
Svůj život uchovám v čistotě a bohabojnosti, stejně tak i své lékařské umění. Nebudu (lidské tělo) řezat, ani ty, co trpí kameny, a tento zákrok přenechám mužům, kteří takovéto řemeslo provádějí.
Do všech domů, kam vstoupím, budu vstupovat ve prospěch nemocného, zbaven každého vědomého bezpráví a každého zlého činu. Zvláště se vystříhám pohlavního zneužití žen i mužů, svobodných i otroků. Cokoli, co při léčbě i mimo svou praxi ve styku s lidmi uvidím a uslyším, co se nesmí sdělit, to zamlčím a uchovám v tajnosti.
Když tuto přísahu dodržím a neporuším, nechť ve svém životě i ve svém umění skromně dopředu postoupím. Tak získám si vážnost všech lidí po všechny ty časy. Když ale zákazy přestoupím a přísahu poruším, nechť stane se pravý opak.
Ať je to z dnešního pohledu působí nereálně, stále je to přísaha.🙂

fikovnice
napsal(a):
Aha. To jsem si nevšimla. Rozumný člověk. A věřím mu (i když jsou v tom rozhovoru místa, která jsou pro mě trochu sporná). Znám jej dobře osobně.
Mmch. teď (tedy cca před 14 dny) Covid chytil od své matky, za níž přicestoval z USA.
Teď koukám, že jsem dávala odkaz na rozhovor v jiném studiu. Se stejným člověkem. Tam svoji zkušenost s covidem přímo popisoval.
https://www.televizeseznam.cz/video/prostor-x/imunolog-vlada-jde-nejhorsi-cestou-covid-se-vrati-i-pres-ockovani-prijdou-i-daleko-horsi-epidemie-64124537?dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&dop_req_id=FkJHXXRLxpa-202101061450&utm_campaign=_var&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
napsal(a):
Teď koukám, že jsem dávala odkaz na rozhovor v jiném studiu. Se stejným člověkem. Tam svoji zkušenost s covidem přímo popisoval.
https://www.televizeseznam.cz/video/prostor-x/imunolog-vlada-jde-nejhorsi-cestou-covid-se-vrati-i-pres-ockovani-prijdou-i-daleko-horsi-epidemie-64124537?dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&dop_req_id=FkJHXXRLxpa-202101061450&utm_campaign=_var&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Super, kouknu na to, díky za odkaz!
Ještě jedna věc k těm protichůdným názorům zde: umřít doma se dá různými způsoby. Asi každý by chtěl umřít doma. Ale k tomu je potřeba přidat to za b) - t.j. umřít humánně. A prostě ne, není pravda, že dnes nikdo nemusí umírat v bolestech a za jiného utrpení. To jsou jen chlácholivé řeči. Takže raději než se doma např. udusit - a zažívat to utrpení třeba týdny, tak raději v tom špitále na ventilátoru. A to je to, co se bude muset asi řešit - pro koho ten větrák bude a pro koho už ne.

fikovnice
napsal(a):
"Nikdo neřekne - hele, lidi, vydržte tuhle hrůzu měsíc dva, dorazí vakcína, nevíme jistě v kolik hodin, ale dorazí, my mezitím poskládáme distribuční trasy, vozový a personální park, proškolíme, zatím máme tohle a tohle, a když to vydržíte teď, v létě bude všecko v pohodě."
Ale jo, řekne. Třeba prof. Hel, na jehož rozhovor jsem dávala odkaz. Říká vydržet do března. Já nevím, třeba nemá pravdu, třeba to bude jinak. Ale věřím mu víc než politikům a je škoda, že toho mediálního prostoru nedostávají takovíto lidé více.
Neviděla jsem rozhovor, nemám moc čas, třeba můžete dát výtah.
Co bude v březnu? Budeme promořeni? Potřebujeme alespoň 30% proočkovanost, význam má 70 %. Je možné, že oteplení to trochu zbrzdí, nevím, to zas ale bude, že se v roušce v horku nedá..
Vtip je v tom, že my ty dávky nemáme a v březnu ani mít nebudeme.
Naposledy Blatný říkal, že neví.
A kdo to má vědět?
Tak z mého pohledu obyčejného člověka, laika, je tohle docela katastrofa.
Ať mu alespoň seženou poradce, který mu řekne, co kdy má na veřejnosti říkat.

lesnížínka
napsal(a):
Ne
pokud vašeho strejdu skosí covid tak, že bude potřebovat ventilátor, tak to bude jeho konec i s ventilátorem
už to chápete? prostě v té věkové kategorii přežít ventilátor je stejné jako vyléčit se z rakoviny slinivky nebo přežít pád z 20. patra
ano, jsou tací, ale je to v kategorii zázrak

fikovnice
napsal(a):
Podle mě je to sporné...
Člověk na UPV je zároveň sedován a nedusí se...a tedy netrpí. Můj známý se propracoval k nejtěžšímu stadiu CHOPN, umírání bylo strašné - jeho poslední řádově měsíce - jen doma a na kyslíku. Rodině se podařilo sehnat právě pro ty poslední dny místo na ARO, umřel na ventilátoru a sedován. Dávno před dobou koronavirovou. Dnes by ty nejhorší poslední dny umíral doma a strašným způsobem.
Já s Vámi souhlasím v tom, že tito lidi jsou pak už neodpojitelní. Ale stran způsobu odchodu z tohoto světa je smrt na UPV v analgosedaci velmi velmi milosrdná. A to píšu po nejen výše uvedené zkušenosti.
tak pokud to bereme tak, že ten člověk je na tom ventilátoru jen kvůli tý analgosedaci, tak v té chvíli opravdu zabírá postel člověku, kterému ten ventilátor může fakt zachránit život
mi neříkejte, že toho dotyčnýho nemůžou přispat na normálním lůžku
fakt ještě že jsem veterinář a můžu infaustního pacienta prostě poslat na druhou stranu bez těch vopiček kolem

mmch najděte si úmrtnost pacientů s covidem na ventilátoru bez ohledu na věk
jako žádná pecka to není a ventilátor je spíš takovej předstupeň smrti
napsal(a):
mmch najděte si úmrtnost pacientů s covidem na ventilátoru bez ohledu na věk
jako žádná pecka to není a ventilátor je spíš takovej předstupeň smrti
Tak zrovna nedávno někde bylo, že u nás v nemocnicích na covid umírá mnohem víc lidí než v jiných zemích..přepočteno na počty pacientů. Asi je někde chybka...bych řekla. Hlavně, že se pořád plácáme po ramenou, jak skvělé zdravotnictví máme. Opravila bych...měli jsme kdysi, teď už to tak docela neplatí a do velké ři.i se to řítí i bez covidu
napsal(a):
Neviděla jsem rozhovor, nemám moc čas, třeba můžete dát výtah.
Co bude v březnu? Budeme promořeni? Potřebujeme alespoň 30% proočkovanost, význam má 70 %. Je možné, že oteplení to trochu zbrzdí, nevím, to zas ale bude, že se v roušce v horku nedá..
Vtip je v tom, že my ty dávky nemáme a v březnu ani mít nebudeme.
Naposledy Blatný říkal, že neví.
A kdo to má vědět?
Tak z mého pohledu obyčejného člověka, laika, je tohle docela katastrofa.
Ať mu alespoň seženou poradce, který mu řekne, co kdy má na veřejnosti říkat.
Jj, mluvil o tom promoření - že tímto tempem se dosáhne dostatečného promoření. Navíc jak píšete - pak změna počasí, viru se bude hůř dařit. Plus říkal, že druhoinfekce budou, ale neměly by mít až tak strašný průběh. Zajímavé bylo zmínění chřipky v souvislosti s tím, že nošením roušek si nevytváříme přirozenou imunitu jako v minulosti, takže doporučuje i očkování proti chřipce - ohroženým skupinám alespoň.
lesnížínka
napsal(a):
Tak zrovna nedávno někde bylo, že u nás v nemocnicích na covid umírá mnohem víc lidí než v jiných zemích..přepočteno na počty pacientů. Asi je někde chybka...bych řekla. Hlavně, že se pořád plácáme po ramenou, jak skvělé zdravotnictví máme. Opravila bych...měli jsme kdysi, teď už to tak docela neplatí a do velké ři.i se to řítí i bez covidu
Tak my máme velmi solidární zdravotní systém, o jakém se třeba Amíkům může jen zdát... A myslím, že i celkem špičkové profíky. A nemyslím si, že bez Covidu by se naše zdravotnictví nějak hroutilo - na to jsi přišla jak?
Trochu na odlehčení z jiného soudku. Na nějakém bulváru bylo, jak Muž roku? se blbě cítil, šel na testy a zjistili mu, že má tak nízko hormony a testosteron a spermiogram totálně v pr..., že mu diagnostikovali neplodnost. Změnil přístup k životu, šel do klidu a zázrak...už je v pořádku Ale byl z toho zdrcený. Četla jsem to muži, ať se taky zasměje a ten mi říká: co že mu měřili - hladiny hormonů a to a támhleto? Tak to měl jít do nemocnice k nám, tady by mu nezměřili a nezjistili nic...a mohl si ty nervy ušetřit
napsal(a):
tak pokud to bereme tak, že ten člověk je na tom ventilátoru jen kvůli tý analgosedaci, tak v té chvíli opravdu zabírá postel člověku, kterému ten ventilátor může fakt zachránit život
mi neříkejte, že toho dotyčnýho nemůžou přispat na normálním lůžku
fakt ještě že jsem veterinář a můžu infaustního pacienta prostě poslat na druhou stranu bez těch vopiček kolem
Nee, fakt na standardním lůžku nemůžou dát analgosedaci. Maximálně mu šupnou na noc tabletu Neurolu, Lexaurinu, apod.
A stran zabírání lůžka - jako jo, máte v podstatě pravdu...ale tím se prostě fakt dostáváme na hranu etiky - koho ano a koho ne. Ale jak jsem psala, je-li prognóza infaustní, tak se ten pacient "stáhne na bazál" (zní to hnusně, ale je to tak - prostě se neléčí, nedialyzuje, atd.; dá se na fýzák s glukózou) a je to otázka většinou několika dní. Pro mě nicméně - toto je pak milosrdná smrt. Tak se to děje, když není zdravotnictví v krizi. Teď jsme na hranici toho, co jste tu tuším jako první kdysi psala Vy - triáž, koho na ten větrák dát a koho ne.
A napsala bych to naopak než Vy - je na analgosedaci kvůli větráku.

no, z mýho pohledu
dusí se, všichni vědí, že umře. na tvrdo ho teda utratit nemůžu, ale tím pádem na nějaký extra super monitoring anestezie se můžu vykašlat, vždyť ho stejně nehodlám resuscitovat. tak mu prostě frknu do kapačky fentanyl midazolam a nazdar, ne?
a na větrák dám dusícího, u kterýho je rozumná šance, že to třeba rozchodí

ale ono k tomu humánní medicína časem dojde
léčit za každou cenu mělo smysl v době, kdy se toho zase nedalo dělat tolik a ta léčba byla kolikrát spíš o ošetřovatelství
dnes už to leckde přesáhlo jakýkoliv rozumný hranice a člověka je opravdu možné léčbou mučit roky, než navzdory všemu konečně umře.

fikovnice
napsal(a):
Nee, fakt na standardním lůžku nemůžou dát analgosedaci. Maximálně mu šupnou na noc tabletu Neurolu, Lexaurinu, apod.
A stran zabírání lůžka - jako jo, máte v podstatě pravdu...ale tím se prostě fakt dostáváme na hranu etiky - koho ano a koho ne. Ale jak jsem psala, je-li prognóza infaustní, tak se ten pacient "stáhne na bazál" (zní to hnusně, ale je to tak - prostě se neléčí, nedialyzuje, atd.; dá se na fýzák s glukózou) a je to otázka většinou několika dní. Pro mě nicméně - toto je pak milosrdná smrt. Tak se to děje, když není zdravotnictví v krizi. Teď jsme na hranici toho, co jste tu tuším jako první kdysi psala Vy - triáž, koho na ten větrák dát a koho ne.
A napsala bych to naopak než Vy - je na analgosedaci kvůli větráku.
Mám trochu ošemetnou otázku, ale vrtá mi to v hlavě. Na jaře jsi psala jako "zajímavost", že člověk na ECMO nemá pulz. Podle čeho se tedy pozná, že umřel? Mozková smrt asi ne, mozek by měl mít kyslíku dost.

napsal(a):
Mám trochu ošemetnou otázku, ale vrtá mi to v hlavě. Na jaře jsi psala jako "zajímavost", že člověk na ECMO nemá pulz. Podle čeho se tedy pozná, že umřel? Mozková smrt asi ne, mozek by měl mít kyslíku dost.
dycky se řeší mozková smrt
ono to EMCO neumí zázraky a je možný i na něm odejít na nedostatek kyslíku. ono je to pak takové celkové zhroucení, acidóza kvůli hromadění kyseliny mléčné a vůbec kompenzační mechanismy těla se zhroutí a je to. Patofyziologie není jen o jedné věci.

napsal(a):
dycky se řeší mozková smrt
ono to EMCO neumí zázraky a je možný i na něm odejít na nedostatek kyslíku. ono je to pak takové celkové zhroucení, acidóza kvůli hromadění kyseliny mléčné a vůbec kompenzační mechanismy těla se zhroutí a je to. Patofyziologie není jen o jedné věci.
Díky za vysvětlení. Takže rozvrat vnitřního prostředí?

fikovnice
napsal(a):
Ještě jedna věc k těm protichůdným názorům zde: umřít doma se dá různými způsoby. Asi každý by chtěl umřít doma. Ale k tomu je potřeba přidat to za b) - t.j. umřít humánně. A prostě ne, není pravda, že dnes nikdo nemusí umírat v bolestech a za jiného utrpení. To jsou jen chlácholivé řeči. Takže raději než se doma např. udusit - a zažívat to utrpení třeba týdny, tak raději v tom špitále na ventilátoru. A to je to, co se bude muset asi řešit - pro koho ten větrák bude a pro koho už ne.
Jasně. Máma dávno před covidem umřela doma, rakovina slinivky. Díky tomu, že táta vyboxoval morfiové infúze.
napsal(a):
Jasně. Máma dávno před covidem umřela doma, rakovina slinivky. Díky tomu, že táta vyboxoval morfiové infúze.
To je mi moc líto tuhle diagnozu asi nechce slyšet nikdo...a je toho nějak moc poslední dobou A to jsem se tu chtěla od včera zeptat, jak je to s lidma, kteří si přejí umřit doma, viz.včerejší film na HBO. Amerika. Paní zřejmě raka plic(či mety, ale to je jedno, silně se dusila, i přes tu mašinu na kyslík doma. U nás se vždycky říká: už ho dali domů umřít, má velké bolesti, lepí si morfinové náplasti. Tak jsem si říkala, proč ta paní, když se dusí, vypadala, že i ty bolesti má hrozné...proč se nepoblepí všema náplastěma, co dostala a neukončí to, než takto umírat?!? Vyzkoušeno to nemám, ale myslím si, že taková smrt je mnohem příjemnější, než ta udušením, o tom ostatním radši ani neuvažuju...viz vaše maminka
lesnížínka
napsal(a):
Já nevím, nikdy jsem v nemocnici nebyla - kde se v nemocnici vezme moje karta? Když teď mě tam odvezou s covidem? Kde se tam vezme karta 80letého strejdy, když tam nikdy nebyl, i když k obvoďákovi asi občas s něčím jde na nějaké kontroly. Já mluvím ale o fázi, které se bojíme, že může nastat, kdy nebudou vědět kam dřív skočit a koho dřív ošetřovat, respective už neošetřovat. Hele, 80.letý stařec, tak toho na ventilátor vůbec nepřipojujte...
Kde se vezme...no, pokud je tam někdo prvně, vystaví se. Ale hlavně se při každým příjmu do špitálu odebírá anamnéza, bez toho to nejde. Vyptají se na operace, úrazy, choroby, užívané léky, vyptají se na rodinu. Pokud jde o někoho méně příčetného, vyzpovídá se doprovod. Udělá se základní vstupní vyšetření, před operací i předoperační - náběry, EKG, interní, někdy i RTG plic...bez toho anesteziolog člověka neuspí, zejména ne staršího.
Pokud jde o nějakou akutku - bouračku, třeba - dodělává se to různě za pochodu. Ale určitě má každej hospitalizovanej pacient svou složku dokumentace. Takovou mizérii, kdy by se od tohoto upustilo, si ani neumím představit a neočekávám, že by k tomu došlo.
No ale, kdyby přece, tak v takové době by kyčel holt musela počkat a nebyla by jediná.
Terven
napsal(a):
Kde se vezme...no, pokud je tam někdo prvně, vystaví se. Ale hlavně se při každým příjmu do špitálu odebírá anamnéza, bez toho to nejde. Vyptají se na operace, úrazy, choroby, užívané léky, vyptají se na rodinu. Pokud jde o někoho méně příčetného, vyzpovídá se doprovod. Udělá se základní vstupní vyšetření, před operací i předoperační - náběry, EKG, interní, někdy i RTG plic...bez toho anesteziolog člověka neuspí, zejména ne staršího.
Pokud jde o nějakou akutku - bouračku, třeba - dodělává se to různě za pochodu. Ale určitě má každej hospitalizovanej pacient svou složku dokumentace. Takovou mizérii, kdy by se od tohoto upustilo, si ani neumím představit a neočekávám, že by k tomu došlo.
No ale, kdyby přece, tak v takové době by kyčel holt musela počkat a nebyla by jediná.
Když se někdo přijímá do nemocnice třeba se žlučníkovým záchvatem, tak se mu v nemocnici tvoří karta podle toho, co ví a na co si vzpomene? No potěš koště A proč se jako nevyžádá dokumentace alespoň od obvoďáka? Co tam asi tak ty lidi můžou nažbleptat, když většina absolutně netuší, co je co?
A zpět k tomu, co jsme rozebírali: když takového pacienta s těžkým covidem, 40ky horečky přiveze do nemocnice rychlík, nemá doprovod. Nemusí být ve stavu a pravděpodobně s oboustraným zápalem plic a potřebou ventilátoru nebude při smyslech, aby povyprávěl, s čím se léčí, či neléčí. A nad ním se stojí a rozhoduje, jestli ho na ten ventilátor dají, když je to dědek nad 80. Doteď nikdy nemocný.

lesnížínka
napsal(a):
Když se někdo přijímá do nemocnice třeba se žlučníkovým záchvatem, tak se mu v nemocnici tvoří karta podle toho, co ví a na co si vzpomene? No potěš koště A proč se jako nevyžádá dokumentace alespoň od obvoďáka? Co tam asi tak ty lidi můžou nažbleptat, když většina absolutně netuší, co je co?
A zpět k tomu, co jsme rozebírali: když takového pacienta s těžkým covidem, 40ky horečky přiveze do nemocnice rychlík, nemá doprovod. Nemusí být ve stavu a pravděpodobně s oboustraným zápalem plic a potřebou ventilátoru nebude při smyslech, aby povyprávěl, s čím se léčí, či neléčí. A nad ním se stojí a rozhoduje, jestli ho na ten ventilátor dají, když je to dědek nad 80. Doteď nikdy nemocný.
I kdyby byl nemocný. Nevím, jestli se už počítače propojily, ale před šesti lety jsem musela znovu odrecitovat anamnézu, i když mě přesunuli ve stejné nemocnici o patro výš.
lesnížínka
napsal(a):
Však jsem to psala - a akutních záležitostí se to doplňuje za pochodu, podle stavu, to jinak nejde. Případně za pomoci doprovodu, pokud tam je.
Nebo jak byste to jinak chtěla dělat?
Dokumentace od obvoďáka nebo jiných specialistů se někdy i vyžádá, ale to nejde hned - buď donese někdo z rodiny lékařské zprávy nebo se tomu obvoďákovi zavolá, ovšem to jde v jeho pracovní době, ne v noci.
Pokud někoho přiveze rychlá v těžkým stavu, přijímá se na emergency, kde mu zajistí životní funkce i bez odebrání anamnézy. To zatím stále funguje a dělá se vše pro to, aby to fungovalo dál.
Tak budeme doufat.
napsal(a):
ale ono k tomu humánní medicína časem dojde
léčit za každou cenu mělo smysl v době, kdy se toho zase nedalo dělat tolik a ta léčba byla kolikrát spíš o ošetřovatelství
dnes už to leckde přesáhlo jakýkoliv rozumný hranice a člověka je opravdu možné léčbou mučit roky, než navzdory všemu konečně umře.
Nevím, nakolik je Vám nebo ostatním zde znám případ Terri Schiavo... Případ, který byl neskutečně medializován, se stal již v roce 1990 v USA - mladá žena doma upadla do bezvědomí a jelikož jí nebyla poskytnuta zavčas pomoc, dostala se do vegetativního stavu (jinými slovy mozková kůra byla nevratně zničena). A pak se z toho staly až nechutné soudní tahanice, které se táhly až do roku 2005 (!!!), kdy hlavním sporem bylo, zda ji přestat krmit sondou. Neustále se opakující odvolání - jednou její manžel, podruhé její rodiče (manžel chtěl odpojení od výživy, rodiče chtěli dceru udržovat). 15 let!!!
Zde jeden odkaz stran náhledu na tu situaci z pohledu etiky:
http://bioetika.cz/clanky/2003-4-sdeleni.pdf
Jinak na Youtube je asi tak "milión" videí s Terri - např. jak se usmívá, když jí pouští muziku - viz odkaz. Sice chápu, že když rodiče viděli na její tváři nějaké "emoce", tak to pro ně muselo být těžké... Ale podle mě šlo opravdu o vegetativní stav (ten případ jsem si fakt kdysi hodně sestudovávala) a byla bych ASI na straně manžela.
https://www.youtube.com/watch?v=H6cqstIkN24
Nicméně zároveň si nemyslím, že byla mučena (i když i to je ošemetné - jak člověk ve vegetativním stavu vnímá dyskomfort), spíš ta medializace musela být dost šílená pro rodinu. No, a právě si myslím, že rozumnej doktor neudělá to, co píšete - "léčbou mučit roky, než navzdory všemu konečně umře."
Přesně naopak - hlavně u onko onemocnění je dnes racionálnější pohled než dřív - je snaha zajistit kvalitní paliativní péči a nenabízet další léčbu. ALE - bohužel i ta paliativní medicína neumí pořád ještě zbavit v někt. případech utrpení, možná se málo dělá právě ta tzv. "terminální analgosedace", kdy se počítá s tím, že se pacient už nebude budit. Ale to už jsem psala dřív.
napsal(a):
No...a bylo vlastně štěstí, že ten morfin fungoval! Ono navyšovat se donekonečna nedá... Já měla pro tátu doma snad všechny opioidy, pro všechny možné přívodní cesty a nefungovalo téměř nic - neskutečné utrpení v dennodenním přímém přenosu! Přiznávám, že jsem se v tom období párkrát opravdu opila téměř do němoty a myslím, že i máma.

fikovnice
napsal(a):
No...a bylo vlastně štěstí, že ten morfin fungoval! Ono navyšovat se donekonečna nedá... Já měla pro tátu doma snad všechny opioidy, pro všechny možné přívodní cesty a nefungovalo téměř nic - neskutečné utrpení v dennodenním přímém přenosu! Přiznávám, že jsem se v tom období párkrát opravdu opila téměř do němoty a myslím, že i máma.
no a proto člověk musí mít celý život doma ve skříni thiopental pro strýčka příhodu. funguje spolehlivě i když je roky prošlý.
napsal(a):
Díky za vysvětlení. Takže rozvrat vnitřního prostředí?
No, MOS - multiorgánové selhání...takže ano, dá se to nazvat rozvratem vnitřního prostředí. A tím multiorgánovým selháním se myslí, že postupně začnou selhávat ledviny, játra, ale třeba také střeva, atd. ECMO "jen" zajišťuje okysličování krve vně organismu. Ale jinak je to teda metoda nesmírně riziková a trpí v podstatě všechny stěžejní orgány. Teď jsem se na to nedívala, ale před pár lety byla mortalita šíleně vysoká a samozřejmě přímo úměrná délce strávené na ECMO.
A jak píše "Bodlinka", mozková smrt se řeší.
napsal(a):
no a proto člověk musí mít celý život doma ve skříni thiopental pro strýčka příhodu. funguje spolehlivě i když je roky prošlý.
Asi takto: Kdybych mohla vrátit čas, asi bych se dopustila t.č. Ostatně těch opioidů bylo doma fakt hodně. I když to nejde dohromady s mým vnitřním nastavením, tak podruhé bych už mého nejbližšího člověka prostě NEMOHLA takto nechat trpět...
Jj, také mám doma barbituráty....
Tak teď jsem si přečetla a vyslechla, co Klaus vynášel za moudra na Staromáku a tomu člověku asi definitivně hráblo!!!
Jednak říct, že vakcína nefunguje, to je ignorantství. A druhak cituji z diskuze na iDNESu, co mě fakt pobavilo:
"Vláda postrádá politické osobnosti, které by se dokázaly postavit této politice. Tito lidé jsou tady, na Staroměstském náměstí,“ ocenil demonstranty.
...takže Klaus takhle naplno poukáže na sebe a Vy mu to celé pokazíte frází "ocenil demonstranty"...
Ač považuji mnohé restrikce za velmi nerozumné, a to je mírně řečeno, tak tato Klausova exhibiční řeč mi fakt připadla jako od těžce senilního člověka. Pokud náhodou Covid chytí a bude mít ve svém věku těžký průběh, tak doufám, že nebude zatěžovat zdravotní systém a bude se léčit doma!

fikovnice
napsal(a):
Asi takto: Kdybych mohla vrátit čas, asi bych se dopustila t.č. Ostatně těch opioidů bylo doma fakt hodně. I když to nejde dohromady s mým vnitřním nastavením, tak podruhé bych už mého nejbližšího člověka prostě NEMOHLA takto nechat trpět...
Jj, také mám doma barbituráty....
Já to ve finále nakonec nemusela řešit. Byla jsem 400 km daleko a prostě selhání srdce. Ale chápu.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tady už se páchají sebevraždy..😀😀😀 A odešel mi ventilátor.😠 Tedy ne plicní, ale ve zdroji u PC. 😀😀
neverend

XXX.XXX.213.247
Rentes
napsal(a):
Teda koukám, že tady začíná být veselo
To mají z toho že pořád čtou ty "kraviny".😀😀😀

neverend
napsal(a):
Jenže to nikdy nevíte.🙂 Před nástupem Hitlera se také svět jen díval a utěšoval se že se "unaví".
I on se časem unavil... A předvídaví nebyli slyšeni, musela přijít zkušenost...
Co tedy navrhujete k řešení změn?
Vzhůru do kapitolu?
A popravdě, přijdou mi úsměvné řeči o tom, co a jak bude se světem a jak štěstí přeje připraveným.
Podívejte, můžete od rána do večera v hlavě nebo na diskuzích řešit, co bude a která teorie je ta pravdivá, hrát si na kněžnu Libuši, no takhle drzou koronu byste před rokem asi těžko tipoval a respirátor pro strýčka kovida v té době v lékárničce neměl. Můžete vymyslet cokoli ve strachu o sebe, blízké, majetek a zajišťováním strávit celý život a nakonec může být všechno jinak..Můžete i popustit uzdu a představit si umělou inteligenci jak zpracovává shromážděná uživatelská data a vytváří model, jak nejlépe zmanipulovat lidi pro osobní potřebu megalomanů. A že ona umí být kreativní. Myslíte, že ji trumfnete? Ne. Budete poslouchat a ještě si myslet, že jste svobodný. Co pro to uděláte v reálu? Preventivně odpojíte počítač od sítě? Zahodíte chytrý mobil? Budete platit jen hotovostí? A až přijde plošně virtuální měna, tak se povezete.
Není lepší strach pustit a přijmout to, že svět stále mění, že tu jsou hospodářské změny, klimatické změny, viry a vše, co je s nimi spojené a s osobní zodpovědností chránit sebe i druhé, ale zároveň přijmout i vědomí, že nemůžete mít pod kontrolou všechno, udržet stávající a za všechno být zodpovědný? Vždyť takhle se vystupňuje jen strach a stres a spoustě lidí z toho za chvíli hrábne. Nemluvě o vlivu na imunitní systém.
V reálu to stejně půjde jen tak, jak na to svět bude připravený.
napsal(a):
Vzhůru do kapitolu?
A popravdě, přijdou mi úsměvné řeči o tom, co a jak bude se světem a jak štěstí přeje připraveným.
Podívejte, můžete od rána do večera v hlavě nebo na diskuzích řešit, co bude a která teorie je ta pravdivá, hrát si na kněžnu Libuši, no takhle drzou koronu byste před rokem asi těžko tipoval a respirátor pro strýčka kovida v té době v lékárničce neměl. Můžete vymyslet cokoli ve strachu o sebe, blízké, majetek a zajišťováním strávit celý život a nakonec může být všechno jinak..Můžete i popustit uzdu a představit si umělou inteligenci jak zpracovává shromážděná uživatelská data a vytváří model, jak nejlépe zmanipulovat lidi pro osobní potřebu megalomanů. A že ona umí být kreativní. Myslíte, že ji trumfnete? Ne. Budete poslouchat a ještě si myslet, že jste svobodný. Co pro to uděláte v reálu? Preventivně odpojíte počítač od sítě? Zahodíte chytrý mobil? Budete platit jen hotovostí? A až přijde plošně virtuální měna, tak se povezete.
Není lepší strach pustit a přijmout to, že svět stále mění, že tu jsou hospodářské změny, klimatické změny, viry a vše, co je s nimi spojené a s osobní zodpovědností chránit sebe i druhé, ale zároveň přijmout i vědomí, že nemůžete mít pod kontrolou všechno, udržet stávající a za všechno být zodpovědný? Vždyť takhle se vystupňuje jen strach a stres a spoustě lidí z toho za chvíli hrábne. Nemluvě o vlivu na imunitní systém.
Svatá pravda! Myslím, že do jisté míry by se opravdu mělo připustit, že vše člověk kontrolovat nemůže a zásadně ovlivnit už vůbec ne!
fikovnice
napsal(a):
Svatá pravda! Myslím, že do jisté míry by se opravdu mělo připustit, že vše člověk kontrolovat nemůže a zásadně ovlivnit už vůbec ne!
No nevím, já jsem třeba ráda, že při nástupu Hitlera ne všichni takhle složili krovky s tím, že svět se mění a co už a platilo a pořád platí, že štěstí přeje připraveným. A spousta věcí ovlivnit jde. Fatalismus prostě není pro každého.

assil
napsal(a):
No nevím, já jsem třeba ráda, že při nástupu Hitlera ne všichni takhle složili krovky s tím, že svět se mění a co už a platilo a pořád platí, že štěstí přeje připraveným. A spousta věcí ovlivnit jde. Fatalismus prostě není pro každého.
A nejnebezpečnější je fanatismus. Podívejte se na některé fotky z pražských demonstrací. Fanatismus ( zvláť u žen ) v přímém přenosu.
A když jste zmínili Hitlera - podívejte se na staré fotky z jeho nástupu k moci a na ty ženské - fanatismus z nich stříká.
Edit : Už ta citace nejde zrušit. Chtěla jsem na assil navázat, ne s ní polemizovat.
(aby nedošlo k nedorozuměmí )

A pak je z toho také někde občanská válka.
Přijde mi divné někoho pokutovat a někomu nerozpustit demonstraci s tisícovkami lidí, kteří samozřejmě přece nebudou nic dodržovat.
Dostali všichni demonstranti včetně Klause pokutu?
Jako vždy srabi, vybít si frustraci ze své neschopnosti na malých.
Je vidět, že vážně nejde o hájení práv, ale spíše o to si někde vybít baterky, když se nemůže na fotbal. Protože poslouchat, fanaticky, člověka, který to tady rozkradl a nemá ani tolik slušnosti, aby měl aspoň hadr na hubě..
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Vzhůru do kapitolu?
K unavení Hitlera byla ale potřeba obrovská spousta životů.😒 Vždyť právě ten Kapitol je zářným příkladem jak stádo slepě následuje vůdce v dobách kdy jim teče do bot. To bylo vždy startovní metou pro změny a je jedno jestli mluvíme o Hitlerovi či třeba o Leninovi.
Myslím že indicií je celkem dost k "náhledu" možných změn ve světě. Jasný že po lidech nic nechci a ani neočekávám. Ti se vždy jen povezou a dokud plamen hřeje a světlo svítí, tak proč zaobírat hlavu svou starostmi které je zatím nepálí.🙂 Víte ono vlastně již delší dobu celkem slušné množství lidí bojuje proti digitálnímu "teroru" a dalším vymoženostem systému.🙂 Vždyť kdo upozornil na XBO a jeho schopnost dívat se k Vám do obyváku i při vypnuté konzoli? Kdo dává za "uši" FB? Mimochodem vliv má tak značný, že může zablokovat i prezidenta USA.🙂 Lidi nerozumí technologiím které používají, neznají princip a pokud budu důsledný, tak ani odborník sám není nikdy schopen obsáhnout tuto problematiku. Na to musí být mnohem víc lidí. Mimochodem víte že internet který považujete za obrovský je ve skutečnosti jen pár procent? Chrání Vás systém aby se pro Vás stal neviditelný ten obsah který není vhodný. Tam zjistíte kde se berou zbraně pro určité skupiny lidí, drogy a zde jsou úniky vládních dokumentů velmocí beroucích dech. Tam se schází hackerská špička k diskuzi, miliony účtů k FB i s hesly a mnohé další. Mnoho lidí se tímto způsobem snaží poukázat na nebezpečí skrývající tyto technologie. Tolik asi k tomu co někteří již dávno dělají a tak se mě dál neptejte co s tím dělat. Rozhodně nestrkat hlavu dobrovolně do toho obojku. Bude Vás to časem moc mrzet.🙂

neverend
napsal(a):
K unavení Hitlera byla ale potřeba obrovská spousta životů.😒 Vždyť právě ten Kapitol je zářným příkladem jak stádo slepě následuje vůdce v dobách kdy jim teče do bot. To bylo vždy startovní metou pro změny a je jedno jestli mluvíme o Hitlerovi či třeba o Leninovi.
Myslím že indicií je celkem dost k "náhledu" možných změn ve světě. Jasný že po lidech nic nechci a ani neočekávám. Ti se vždy jen povezou a dokud plamen hřeje a světlo svítí, tak proč zaobírat hlavu svou starostmi které je zatím nepálí.🙂 Víte ono vlastně již delší dobu celkem slušné množství lidí bojuje proti digitálnímu "teroru" a dalším vymoženostem systému.🙂 Vždyť kdo upozornil na XBO a jeho schopnost dívat se k Vám do obyváku i při vypnuté konzoli? Kdo dává za "uši" FB? Mimochodem vliv má tak značný, že může zablokovat i prezidenta USA.🙂 Lidi nerozumí technologiím které používají, neznají princip a pokud budu důsledný, tak ani odborník sám není nikdy schopen obsáhnout tuto problematiku. Na to musí být mnohem víc lidí. Mimochodem víte že internet který považujete za obrovský je ve skutečnosti jen pár procent? Chrání Vás systém aby se pro Vás stal neviditelný ten obsah který není vhodný. Tam zjistíte kde se berou zbraně pro určité skupiny lidí, drogy a zde jsou úniky vládních dokumentů velmocí beroucích dech. Tam se schází hackerská špička k diskuzi, miliony účtů k FB i s hesly a mnohé další. Mnoho lidí se tímto způsobem snaží poukázat na nebezpečí skrývající tyto technologie. Tolik asi k tomu co někteří již dávno dělají a tak se mě dál neptejte co s tím dělat. Rozhodně nestrkat hlavu dobrovolně do toho obojku. Bude Vás to časem moc mrzet.🙂
Neverende asi jste v tomhle směru optimista a já pesimista. Nejsem ajťák, ale surface deep dark web, tor znám a vím, jak fungují.
Sběr dat probíhá na všech frontách a běžní uživatelé o tom nemají ani potuchy, natož aby něco řešili a popravdě ani to není mnohdy v jejich možnostech. Ale co vše utíká přes špatně zabezpečené mobily, počítače, firmwary... a kam se to dostává..Naposledy mě překvapil zyxel s obrovskou chybou
https://m.zive.cz/zyxel-ma-v-zarizenich-nepochopitelnou-diru-sit-je-kvuli-ni-napadnutelna-i-zvenci/a-207750
Nabízí se otázka, jestli to jsou chyby nebo záměr? Dá se to 100%uhlídat? Mě vychází, že ne.
Klobouk dolů před lidmi, kteří na tyhle bezpečnostní díry upozorní.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Neverende asi jste v tomhle směru optimista a já pesimista. Nejsem ajťák, ale surface deep dark web, tor znám a vím, jak fungují.
Sběr dat probíhá na všech frontách a běžní uživatelé o tom nemají ani potuchy, natož aby něco řešili a popravdě ani to není mnohdy v jejich možnostech. Ale co vše utíká přes špatně zabezpečené mobily, počítače, firmwary... a kam se to dostává..Naposledy mě překvapil zyxel s obrovskou chybou
https://m.zive.cz/zyxel-ma-v-zarizenich-nepochopitelnou-diru-sit-je-kvuli-ni-napadnutelna-i-zvenci/a-207750
Nabízí se otázka, jestli to jsou chyby nebo záměr? Dá se to 100%uhlídat? Mě vychází, že ne.
Klobouk dolů před lidmi, kteří na tyhle bezpečnostní díry upozorní.
Kudy myslíte že by se tam mohla dostat NSA? 😀 Ne, vážně. Každý procesor má seznam "errata". To je seznam zdokumentovaných chyb výrobcem. Některé se odstraní až v další revizi, jiné pomocí microcode a některé jedině softwarově až třeba na úrovni OS. Zranitelnosti jsou u všech čipů a jde vždy jen o informace kdo se k nim dostane dřív. Naproti tomu ovšem v různých případech jsou tyto informace vyneseny zevnitř společností jejich zaměstnanci. Prostě "cracker" zaměstnaný v bance na úrovni bezpečnosti není až tak neobvyklá situace. 🙂 Není to dlouho co jistý bankovní dům zaměstnával skoro celou "grupu" s názvem 3M.😀 Na druhou stranu FB zase na bezpečnost kašle a miliony účtů i s hesly se povalovali na serveru ve formě prostého textu.😀 Padnou všechny ochrany a to i tak dokonalé jako je třeba Denuovo. Časem nás čeká nemilá věc a to ta, že většina výkonu bude spotřebována na ochranu.

neverend
napsal(a):
Kudy myslíte že by se tam mohla dostat NSA? 😀 Ne, vážně. Každý procesor má seznam "errata". To je seznam zdokumentovaných chyb výrobcem. Některé se odstraní až v další revizi, jiné pomocí microcode a některé jedině softwarově až třeba na úrovni OS. Zranitelnosti jsou u všech čipů a jde vždy jen o informace kdo se k nim dostane dřív. Naproti tomu ovšem v různých případech jsou tyto informace vyneseny zevnitř společností jejich zaměstnanci. Prostě "cracker" zaměstnaný v bance na úrovni bezpečnosti není až tak neobvyklá situace. 🙂 Není to dlouho co jistý bankovní dům zaměstnával skoro celou "grupu" s názvem 3M.😀 Na druhou stranu FB zase na bezpečnost kašle a miliony účtů i s hesly se povalovali na serveru ve formě prostého textu.😀 Padnou všechny ochrany a to i tak dokonalé jako je třeba Denuovo. Časem nás čeká nemilá věc a to ta, že většina výkonu bude spotřebována na ochranu.
Ale kuš s NSA😀. Držím se při zemi.
Prohloubil jste moje přesvědčení, že všechno je jak ementál 🙃
neverend

XXX.XXX.255.9
napsal(a):
Ale kuš s NSA😀. Držím se při zemi.
Prohloubil jste moje přesvědčení, že všechno je jak ementál 🙃
Na večerní čtení..😀
https://www.michalspacek.cz/ceske-weby-v-databazi-uniklych-hesel-collection-1-a-dalsich

Rozloha 78.866 km2
Rozloha 449.964 km2
tam nemají problém s odstupy
neverend

XXX.XXX.213.247
Ježiš já myslel že je to hokej.😀😀
lupus4
napsal(a):
mno, sice z 18.11. ale
No Švédsko se ukáže až teď, doteď neměla vláda pravomoc nic nařizovat jako u nás, ale teď už obrátili a myslím, že nebude dlouho trvat a omezení taky vyhlásí, jinak by si ten zákon neschvalovali.
https://www.dw.com/en/coronavirus-swedens-new-covid-lockdown-law-takes-effect/a-56185101
neverend

XXX.XXX.213.247
Dnes jsem zaslechl v TV, že prý se na západě mnohem méně testuje než u nás. Čili možná jsou to neporovnatelná čísla.

Vtípky, vtípky. Očkování ochrání před těžkým průběhem. I přes očkování to lze chytit, jen je tam to významné ALE. Nechcípnu na to.
Takže se uleví zdravotníkům a nemocnicím s přílivem těžkých případů. Snad. Postupně. Časem. Těším se, až na mě přijde řada na očkování, si počkám nejspíš na podzim.

lupus4
napsal(a):
Očkování ochrání před těžkým průběhem.
a to víte, nebo si jen myslíte ? (dejte relevantní studii)
relevantní studie jsou ty, kreré jsou výstupem klinických testů
vočkovaný měli statisticky nižší výskyt klinického onemocnění koronavirem, asi o 95%
ale googlete si to sám
jinak vakcín, které chrání jen proti těžkému průběhu je spoustu, až mi připadá, že cokoliv jinýho je šťastná výjimka. akorát v tom případě se nedají použít k eradikaci nákazy, takže zase zbývá jen tak starý a spolehlivý stamping out.
lupus
Dobrý den,
lupus ( neserte mě už v dobrém slova smyslů), já měla před očima a v postely člověka co měl jo šíleneho covida a to můžu opravdu říct, že manžel není jako rýmyčka a položí ho to. Můj je držák a opravdu měla jsem o něho strach jen aby nemusel do nemocnice, na 80% měl těžší průběh. Vy děla jsem co to sním udělalo a děla, já opravdu jen jako rýmyčka tak, že jako prd -prd nic. Do teď má následky co už mluví, že je to brnkačka. Dělá na covidu a jako sranda to fakt není.
Já osobně nejsem člověk co by byl bez mozku, ale takový ti co fak si dělají prdlajs, co nosí žlutou hvězdu, co si mysli, že jich se to netýká, tak takové bych opravdu nahnala do nemocnic aspoň na týden pomáhat.
Když Vám napíšu, že třeba v jednom domově s 200 klientů během měsíce mi umřelo okolo 50 a 150 bylo nakaženo tak to asi není taková sranda.
Jo a pokud bude možno budu mezi prvníma stát na očkováni.Pokud přežiji popíšu jak je mi .
Dája
Dája6
napsal(a):
lupus
Dobrý den,
lupus ( neserte mě už v dobrém slova smyslů), já měla před očima a v postely člověka co měl jo šíleneho covida a to můžu opravdu říct, že manžel není jako rýmyčka a položí ho to. Můj je držák a opravdu měla jsem o něho strach jen aby nemusel do nemocnice, na 80% měl těžší průběh. Vy děla jsem co to sním udělalo a děla, já opravdu jen jako rýmyčka tak, že jako prd -prd nic. Do teď má následky co už mluví, že je to brnkačka. Dělá na covidu a jako sranda to fakt není.
Já osobně nejsem člověk co by byl bez mozku, ale takový ti co fak si dělají prdlajs, co nosí žlutou hvězdu, co si mysli, že jich se to netýká, tak takové bych opravdu nahnala do nemocnic aspoň na týden pomáhat.
Když Vám napíšu, že třeba v jednom domově s 200 klientů během měsíce mi umřelo okolo 50 a 150 bylo nakaženo tak to asi není taková sranda.
Jo a pokud bude možno budu mezi prvníma stát na očkováni.Pokud přežiji popíšu jak je mi .
Dája
Jenže lupus má pravdu, ty vakcíny samozřejme na to nejsou testovaný, při těch testech očkované nenakazili po naočkování covidem, aby zjistili, co to udělá. Je to jen odhad z toho, že po vakcíně mají protilátky (a to nikdo neví na jak dlouho). Stejně tak jako je odhad, že u části lidí to spustí nějakou autoimunitní chorobu. Kdo má pravdu se dozvíme až časem.

Zaráží mě :
Demonstranti žádají otevření hospod, fitcenter, bazénů, vleků......
Kdo tam bude chodit, když všichni jsou bez peněz? Nějak mi to hlava nebere?
Jedině, že by to vytrhli důchodci, kterým běží důchod stále a jsou jednou nohou v hrobě ( to je vtip - tedy pokus )
Ti, co ještě mají práci, by měli spíš myslet na horší časy a posilovat třeba na větvi v lese na vzduchu, než v zaprděném fitku.

assil
napsal(a):
Jenže lupus má pravdu, ty vakcíny samozřejme na to nejsou testovaný, při těch testech očkované nenakazili po naočkování covidem, aby zjistili, co to udělá. Je to jen odhad z toho, že po vakcíně mají protilátky (a to nikdo neví na jak dlouho). Stejně tak jako je odhad, že u části lidí to spustí nějakou autoimunitní chorobu. Kdo má pravdu se dozvíme až časem.
Jo, a ještě to očkování způsobuje autismus, jak je častým argumentem odpůrců povinných očkování, chemickou kastraci, lobotomii a horečku omladnic.

assil
napsal(a):
Dneska ráno mluvil v televizi imunolog, profesor na UK. Jméno si samozřejmě nepamatuju, na to jsem tupá. Nicméně, řekl, že je mírný optimista, co se týče dalšího vývoje. Že člověk, který covid prodělal, je s vysokou pravděpodobností pro své okolí bezpečný, virus nevylučuje. Očkovaný člověk chrání sebe, průběh nemoci by u něj měl být mnohem mírnější (takže nejspíš neskončí v nemocnici), ale může zůstat přenašečem. A tak mě napadlo - k čemu bude hypotetický covid pas, když můžu být nakažlivá?

Poslechněte si Klause, jak hřímal na Staromáku, že očkování nesmí být povinné. Zatím je nedostupné a on už má starosti. A to stádo na náměstí ( většina mu neřekne jinak než "tuneldědek"...atd, atd ) mu najednou tleská a jásá. Dokonce "Vašek na Hrad" tam hysterické ženy provlávají.
A nejlepší bylo jeho prohlášení, že ani vláda, ani opozice, " jen tady na náměstí jsou skuteční politici" - K pláči, nebo k smíchu ?

napsal(a):
Zaráží mě :
Jedině, že by to vytrhli důchodci, kterým běží důchod stále a jsou jednou nohou v hrobě ( to je vtip - tedy pokus )
Ti, co ještě mají práci, by měli spíš myslet na horší časy a posilovat třeba na větvi v lese na vzduchu, než v zaprděném fitku.
Všichni bez peněz nejsou. Jsou firmy, kterých se současná situace negativně nedotýká, takže ani zaměstnanců. Jsou firmy, kterým kompenzuje 100% mezd stát... Zaměstnanci, kteří jsou nuceně doma (ne na home office), mohou jít na brigádu tam, kde je lidí nedostatek - jako pomocný personál do nemocnic, důchoďáků, supermarketů, atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123
napsal(a):
Všichni bez peněz nejsou. Jsou firmy, kterých se současná situace negativně nedotýká, takže ani zaměstnanců. Jsou firmy, kterým kompenzuje 100% mezd stát... Zaměstnanci, kteří jsou nuceně doma (ne na home office), mohou jít na brigádu tam, kde je lidí nedostatek - jako pomocný personál do nemocnic, důchoďáků, supermarketů, atd.
Supermarkety delaj poradniky a nemocnice nechtej lidi bez zdravotnickyho vzdelani. To jen tak na okraj.
napsal(a):
Jo, a ještě to očkování způsobuje autismus, jak je častým argumentem odpůrců povinných očkování, chemickou kastraci, lobotomii a horečku omladnic.
Jasně, a taky vám píchnou čip, jako nejlepší argumentace je fakt těmahle extrémníma názorama. Zkuste si o tom něco zjistit než něco takového napíšete.
napsal(a):
Dneska ráno mluvil v televizi imunolog, profesor na UK. Jméno si samozřejmě nepamatuju, na to jsem tupá. Nicméně, řekl, že je mírný optimista, co se týče dalšího vývoje. Že člověk, který covid prodělal, je s vysokou pravděpodobností pro své okolí bezpečný, virus nevylučuje. Očkovaný člověk chrání sebe, průběh nemoci by u něj měl být mnohem mírnější (takže nejspíš neskončí v nemocnici), ale může zůstat přenašečem. A tak mě napadlo - k čemu bude hypotetický covid pas, když můžu být nakažlivá?
Covid pas bude samozřejmě k ničemu, ale jako první krůček se hodí.

assil
napsal(a):
Jasně, a taky vám píchnou čip, jako nejlepší argumentace je fakt těmahle extrémníma názorama. Zkuste si o tom něco zjistit než něco takového napíšete.
No já se očkování nebojím a čekám na to, kdy se budu moct jít očkovat.
neverend
napsal(a):
Dnes jsem zaslechl v TV, že prý se na západě mnohem méně testuje než u nás. Čili možná jsou to neporovnatelná čísla.
Tady jsou statistiky, vpravo přepočet, je vidět, že spousta zemí testuje víc než my. No a některé míň.
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Supermarkety delaj poradniky a nemocnice nechtej lidi bez zdravotnickyho vzdelani. To jen tak na okraj.
Aha, no tak to já mám zastaralé informace.

assil
napsal(a):
Jo, ten čip. Tak ten prý dávají při PCR testu. Říkala to Ilona Czáková...
assil
napsal(a):
Tady jsou statistiky, vpravo přepočet, je vidět, že spousta zemí testuje víc než my. No a některé míň.
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Teď na to koukám, jde to klikem i seřadit ten sloupeček testu na milion, takže je pak pěkně vidět, kdo je nad námi.

napsal(a):
Jo, ten čip. Tak ten prý dávají při PCR testu. Říkala to Ilona Czáková...
A helemese, tak to už mám 2, nebudou se navzájem rušit? A nebo jsem dvojitý agent???

napsal(a):
Zaráží mě :
Lidí nejsou zdaleka bez peněz, normálně se lítá na dovolenou do Thajska a podobně. Na Silvestra to taky nebylo vidět, že by byla nouze.
Já budu ráda, když budu letos moct absolvovat se psy to, co mě baví.
Jinak co se týká očkování, vy byste fakt chtěli, aby to bylo povinný? To je otázka pro všechny. Vy byste se nechtěli rozhodnout sami, jestli jo nebo ne? Přece nemusím dopřávat sluchu nějakým konspiracím, ale pokud sama vím, že mám na očkování třeba proti chřipce špatnou reakci, tak si to aspoň rozmyslím, jestli do toho půjdu nebo ne.

Jak je to s těmi úmrtími na covid a s covidem - první vlaštovka, no konečně:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/covid-priciny-umrti-uzis-smrt-demografie_2101040600_jab
Zaplať pánbůh za data......možná bude zas o kousek těžší lámat se v hysterickém oblouku a prolévat ČR dezinfekcí.
Začíná to naopak vypadat spíš tak, že jsme best in covid hlavně proto, že navzdory úúúžasnému a špičkovému (haha) zdravotnictví jsou jednotliví občané a tím i populace v nepoměrně horším zdravotním stavu než civilizovaná Evropa - otázka je proč?
Zlatého Bludišťáka vítězi se správnou odpovědí - ale ono to není tak těžké, že?

napsal(a):
Lidí nejsou zdaleka bez peněz, normálně se lítá na dovolenou do Thajska a podobně. Na Silvestra to taky nebylo vidět, že by byla nouze.
Já budu ráda, když budu letos moct absolvovat se psy to, co mě baví.
Jinak co se týká očkování, vy byste fakt chtěli, aby to bylo povinný? To je otázka pro všechny. Vy byste se nechtěli rozhodnout sami, jestli jo nebo ne? Přece nemusím dopřávat sluchu nějakým konspiracím, ale pokud sama vím, že mám na očkování třeba proti chřipce špatnou reakci, tak si to aspoň rozmyslím, jestli do toho půjdu nebo ne.
Nemyslím si, že by očkování proti covid mělo být povinné. Ale myslím si, že by se mělo očkovat co nejvíc lidí. Chápu obavy někoho, kdo měl reakci na očkování proti chřipce. Ten by měl vhodnost očkování probrat se svým lékařem.

ale prd
podstatná otázka je - zemřeli by dotyční s chronickými nemocemi v tom stejném čase i bez covidu?
Tak koukám v Řecku musí být povolení i na venčení psa.
Citace z rozhovoru s Češkou žijící v Řecku:
Opuštění domova? Pouze s povolením - u občanů formou sms. Nejdříve musíte zadat jeden z šesti důvodů - nákup, úřady, procházka se psem, cvičení v okolí domu, pomoc starým a nemohoucím lidem, udání jména a bydliště. Odjet pak můžete až potom, co vám přijde sms.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/cestovani/aktuality/za-nenoseni-rousky-v-recku-dostanete-pokutu-skoro-8-tisic-korun-restrikce-tu-jsou-velmi-prisne-rika.A210107_124553_aktuality_ape
napsal(a):
ale prd
podstatná otázka je - zemřeli by dotyční s chronickými nemocemi v tom stejném čase i bez covidu?
No, to je ta otázka.
Jestli se mám ptát zemřeli by dotyční s chronickými nemocemi v tom stejném čase i bez covidu? nebo spíš zemřeli by dotyční s covidem v tom stejném čase i bez chronických nemocí?
Prostě se to neví. Někdo se přiklání k tomu názoru, jiný k jinému, další tvrdí, že je to individuální, ještě další, že zemřeli na chronickou nemoc, ale covid jim život zkrátil o dvacet let, ale jistě se to neví.
To je jak dotaz, co bylo dřív, vejce, nebo slepice?
Varaxi
napsal(a):
No, to je ta otázka.
Jestli se mám ptát zemřeli by dotyční s chronickými nemocemi v tom stejném čase i bez covidu? nebo spíš zemřeli by dotyční s covidem v tom stejném čase i bez chronických nemocí?
Prostě se to neví. Někdo se přiklání k tomu názoru, jiný k jinému, další tvrdí, že je to individuální, ještě další, že zemřeli na chronickou nemoc, ale covid jim život zkrátil o dvacet let, ale jistě se to neví.
To je jak dotaz, co bylo dřív, vejce, nebo slepice?
Nečetla jsem tu statistiku o kolik, ale pokud je to vyskočeno řádově oproti letům předešlým, tak je to jasné, ne? Že by se rozhodli všichni chronicky nemocní umřít zrovna v roce 2020? Možná aby se to příbuzným líp pamatovalo...
rapotacka11
napsal(a):
Docela ráda bych znala názory DOKTOREK na očkování proti
PNEUMONII
Moje dr. mi to nutí, já to nechci. Očkování proti chřipce jsem opravdu
hnusně odmarodila. Bojím se napsat, ((abych něco nepřivolala)
že absolutně nemarodím, nezakašlu, nezasmrkám.
Nikam nelezu, tak snad ...
No moje máma, která normálně skoro nemarodí, se nechala na radu doktorky očkovat koncem září a celý říjen promarodila s fakt hnusným zápalem plic, covid negativní. Na takový náhody moc nevěřím.

assil
napsal(a):
To jste ani podle té horečky omladnic nepochopila, že je to ironie?

napsal(a):
I ta lobotomie mohla napovědět...
rapotacka11
napsal(a):
PNEUMONII
Však to je to samé, co se očkujou malá děcka na pneumokoky. Nevím, my jsme se jako děcka ničím takovým neočkovaly a žijem Já teda ne, na tohle bych se nikdy očkovat nenechala, přijde mi to zbvytečné zasahování do mé obranyschopnosti, se kterou jsem zatím spokojená. No viry...to je trochu horší, trpím trochu na opary, na afty, teď dlouho klid..takže antivirová ochrana tam třeba tak dobrá nebude no co už. Nakazila mě mamka už jako mimino, ta je spíš div, když opar nemá. Zajímavé je, že jí se všechny nemoci transformujou do toho oparu...a jinak vůbec nemocná nebývá. Naposled byla, když mi bylo nějakých 12let
napsal(a):
Ani ne, u ironie bych očekávala smajlík. A podobných argumentů jsem už několik slyšela ve zcela vážném tónu, možná ne horečku omladnic, ale ze stejného ranku neplodnost a potraty, takže se to pak těžko odhaduje bez smajlíku, co kdo myslí vážně.
assil
napsal(a):
Ani ne, u ironie bych očekávala smajlík. A podobných argumentů jsem už několik slyšela ve zcela vážném tónu, možná ne horečku omladnic, ale ze stejného ranku neplodnost a potraty, takže se to pak těžko odhaduje bez smajlíku, co kdo myslí vážně.
Vlezla jste mi do opravy překlepu Jinak...určitě to byla ironie, někdo moc smajlíků nedává.

assil
napsal(a):
Nezlobte se na mě - ale horečka omladnic? A lobotomie? (lobotomie je chirurgický zákrok na mozku - zakázaný)
Myslela jsem, že každý pochopil, že je to ironie.
napsal(a):
Nezlobte se na mě - ale horečka omladnic? A lobotomie? (lobotomie je chirurgický zákrok na mozku - zakázaný)
Myslela jsem, že každý pochopil, že je to ironie.
Nepotkala jste nikdy člověka, který myslí vážně ty čipy u testů? Já jo. Takže já už věřím, že lidi věří čemukoliv, takže by mě nepřekvapila ani lobotomie, čímž stejně asi většina lidí myslí spíš zblbnutí než chirugický řez.

assil
napsal(a):
Nepotkala jste nikdy člověka, který myslí vážně ty čipy u testů? Já jo. Takže já už věřím, že lidi věří čemukoliv, takže by mě nepřekvapila ani lobotomie, čímž stejně asi většina lidí myslí spíš zblbnutí než chirugický řez.
Nepotkala. Živého ne. Ale na netu spoustu. Lobotomie je pro mě chirurgický zákrok, jednoznačně. A horečku omladnic jsem přidala, aby ta absurdita byla ještě víc zdůrazněna.

napsal(a):
Nepotkala. Živého ne. Ale na netu spoustu. Lobotomie je pro mě chirurgický zákrok, jednoznačně. A horečku omladnic jsem přidala, aby ta absurdita byla ještě víc zdůrazněna.
A stejně to nepomohlo.
lupus ( neserte mě už v dobrém slova smyslů), já měla před očima a v postely člověka co měl jo šíleneho covida a to můžu opravdu říct, že manžel není jako rýmyčka a položí ho to.
zdravím dáju
ale já přece nikde nepopírám, že u někoho je průběh horší
ty první 3 okýnka "vtipu" nejsou vtip , ale holá fakta...
výstupní studie (co jsem viděl) byly jen na pár stovkách ...ale hlavně nikdo neví (ani nemůže) co to "udělá" dál....
To se budou miliardy lidí očkovat co půl roku ? (tomu řikám kšeft )
Kdyby firmy nedali "naději" na snadný průběh, čím by to jinak obhájily, když první 3 okýnka vtipu platí 100% ?
Proč kupovat vakcinu, co potřebuje uchovávat v - 80°C ? Když souběžně už "jsou" další do "normálnějších" podmínek ?
Mě to prostě nesedí...
"covid pasy" tj tvl,pomalu jak výjezdní doložka...
PS. jo synek mi potvrdil, že na jaře pacienti z ventilátorů většinou jeli domů,
teď už víc jak 50% "jede do Pelhřima"
neverend

XXX.XXX.213.247
lupus4
napsal(a):
lupus ( neserte mě už v dobrém slova smyslů), já měla před očima a v postely člověka co měl jo šíleneho covida a to můžu opravdu říct, že manžel není jako rýmyčka a položí ho to.
zdravím dáju
výstupní studie (co jsem viděl) byly jen na pár stovkách ...ale hlavně nikdo neví (ani nemůže) co to "udělá" dál....
Kdyby firmy nedali "naději" na snadný průběh, čím by to jinak obhájily, když první 3 okýnka vtipu platí 100% ?
Proč kupovat vakcinu, co potřebuje uchovávat v - 80°C ? Když souběžně už "jsou" další do "normálnějších" podmínek ?
Mě to prostě nesedí...
Slyšela jsem nedávno rozhovor s nějakým virologem a ten říkal, že když se viru zabrání se volně šířit lockdownem, tak buď se přenese na jiný přenašeče (viz nová mutace, která napadá děti) a nebo začne být agresivnější, protože ten princip snadného šíření přenosem tam chybí. Možná na tom něco bude.

assil
napsal(a):
Slyšela jsem nedávno rozhovor s nějakým virologem a ten říkal, že když se viru zabrání se volně šířit lockdownem, tak buď se přenese na jiný přenašeče (viz nová mutace, která napadá děti) a nebo začne být agresivnější, protože ten princip snadného šíření přenosem tam chybí. Možná na tom něco bude.
Nakažlivější, ne agresivnější, to by si zabil i ty hostitele, co mu k šíření zbyly.
Takže potřebuje být nakažlivější a co nejméně agresivní, aby se mohl šířit dál.
neverend

XXX.XXX.213.247
Když ono je to dnes dost těžké. Jeden vědátor vyleze se svým názorem a za chvíli jiný nesouhlasí. Víte co z toho plyne, Že vědí kulové, akorát se snaží zviditelnit. Můj tatík je celkem vzdělaný v oblasti biologie a zabýval se téměř celý profesní život okolo biologických zbraní. Ten je z těch výlevů na netu téměř nešťastný. Ono když on ví že nikdo zatím nic pořádného neví a v podstatě jsou to pouze subjektivní názory daného člověka. Vakcína rozhodně není vyzkoušená tak jak by měla, ale na druhou stranu prý tento typ vakcín není novinkou. Výzkum probíhal již dlouho před covid nákazou.Tam je bohužel nový ten Sars-Cov. Ten prý ale stejně brzy doplní Sars-Cov3 a potom brutální ptačí chřipka hlavně v rozvojových zemích s minimální 30 procentní smrtností. Tak nevím, ale on si každý tak hezky střílí své scénáře a ve skutečnosti klinicky toho moc ověřeno asi není.

Tak dost vynálezů vzniklo stylem pokus-omyl. Chybí nám Jára C., aby svou vhodnou, vhodně načasovanou poznámkou poradil.
assil
napsal(a):
No tak ale neblbněte - já píšu, že ne vše může člověk ovlivnit... Hitlera bych do toho vůbec nemíchala! Asi jej jako první zmínil "Neverend" (tipuju), ale prostě proti přírodě (Bohu, Vesmíru - nechť si to každý nazve jak je mu libo) je člověk pořád prťavej a nezmůže zkrátka všechno! Tady tento koronavirus zdaleka není nějak extra smrtící virus, opravdu zdaleka ne, a položil celý svět! A to není fatalismus, to je realita!
neverend
napsal(a):
Tak ta čísla podle mne fakt nemají extra vypovídající hodnotu. Psala to tu i "Repta" a v tomto se k ní přikláním. I PCR testy mají chybovost, rozhodovat může technologie odběru biologického materiálu, a další faktory (třeba i ty politické).
lupus4
napsal(a):
zdravím dáju
Mě to prostě nesedí...
Potvrzuji ten poslední řádek, smutné...
rapotacka11
napsal(a):
PNEUMONII
Napíšu Vám milá paní M. svůj názor: Pneumokoků (typů) je kolem stovky. Pravdou je, že ve vakcíně jich je tuším 13 a jsou to ty nejběžnější typy, způsobující navíc závažné infekce. Ale z toho počtu je jasné, že úplně proti všem nechrání. Výhodou je určitě to, že se nemusí přeočkovávat.
ALE - já bych do toho nešla, nicméně berte to, prosím, opravdu jako můj subjektivní názor. Jinak virové pneumonie právě probíhají často pod jiným klinickým obrazem než ty bakteriální (tj. třeba pneumokoková pneumonie), RTG obraz je jiný, léčba je jiná (léčba virové pneumonie je logicky obtížnější), atd.
Na závěr zajímavost - já sama jsem prodělala za život cca 6 těžkých septických stavů, z jednoho jsem se mátořila řádově měsíce. No a otec mé kamarádky ve věku asi 88 let onemocněl pneumonií s 40 horečkami (volali mi, že děda má nějaký Parkinsonský záchvat; když mi to popsali, bylo mi jasné, že se klepe u septické horečky - to je totiž opravdu tak, že vibrujete i s celou postelí), byl přijat do špitálu, kde způsobili fatální chyby u obou mých rodičů...a asi po 5 dnech jej propustili na velmi dobré cestě k úzdravě, což se opravdu brzy stalo.
Tak udělejte dobré rozhodnutí , ono mimochodem toto očkování se doporučuje ohroženým skupinám, kam bych já zařadila seniora, ale s nějakými komorbiditami. Jste-li zdravá, s ničím se neléčíte...no, můj názor jsem Vám napsala.
fikovnice
napsal(a):
No tak ale neblbněte - já píšu, že ne vše může člověk ovlivnit... Hitlera bych do toho vůbec nemíchala! Asi jej jako první zmínil "Neverend" (tipuju), ale prostě proti přírodě (Bohu, Vesmíru - nechť si to každý nazve jak je mu libo) je člověk pořád prťavej a nezmůže zkrátka všechno! Tady tento koronavirus zdaleka není nějak extra smrtící virus, opravdu zdaleka ne, a položil celý svět! A to není fatalismus, to je realita!
On ten svět nepoložil ten virus, není nijak extra nebezpečný v porovnání s jinými, ale naše zhýčkanost a strach ze smrti, kdyby ten virus přišel před sto lety, tak holt by pár lidí pomřelo, nikdo by nic neřešil, lidi na to byli zvyklí a život by šel dál.

Tak před 100 lety byla třeba kojenecká úmrtnost cca 160/1000, to by se nám dnes asi nelíbilo. Stejně tak jsou zbytečná některá úmrtí na virus. A už se to zdaleka netýká jen nemohoucích starců s dalšími chorobami.
Je zvláštní, že chovat se ke psům tak jako před 100 lety ( řetěz, špinavý hrnec, chleba v syrovátce ), to každého pobouří......

Ke koronaviru: jsem naočkovaná-Pfizer, bolí mě zatím jen ruka, když do zítra neupadne, napíšu další příznak, pokud se objeví....

napsal(a):
Ke koronaviru: jsem naočkovaná-Pfizer, bolí mě zatím jen ruka, když do zítra neupadne, napíšu další příznak, pokud se objeví....
Držím palce !!!
napsal(a):
Dobré ránko 😜
ano prosím pište. Jsem zvědavá, mě 3měsíce nebudou očkovat i když už jsem se pídila protože jsem měla covid. Musím počkat, tak mě zajímají jaké jsou reakce. Děkuji.
Dája
napsal(a):
Paráda, první statečná 💖
Ja chci zaregistrovat taťku (80+)
toho 15.1.- včera jsem hledala, kde se to na netu dá, ale nenašla jsem... hledám blbe nebo to ještě není ?
.

Jsme očkovaní v práci....
Po ránu mě ruka při pohybu bolí méně, ale vstávala jsem s bolestí hlavy...
Edit: ale muže mě bolet, protože jsem nemohla spát na oblébené straně, kvůli ruce, a prostě se moje hlava špatně vyspala....
Tak té bolesti hlavy se já opravdu bojím protože mám už tak dvě bolesti a to od krční páteře a migrény. Když se mi tyto dvě bolesti setkají tak to je fičák, záchvat jak blázen, hodinu trpím než mi zaberou léky a teď jak často slyším, že nastupuje u očkováni bolest hlavy, tak říkám, že třetí už nedám.
Doufám, že ta hlava u mě nebude, jinak se ničeho neobávám.
Dája
napsal(a):
Tak před 100 lety byla třeba kojenecká úmrtnost cca 160/1000, to by se nám dnes asi nelíbilo. Stejně tak jsou zbytečná některá úmrtí na virus. A už se to zdaleka netýká jen nemohoucích starců s dalšími chorobami.
Je zvláštní, že chovat se ke psům tak jako před 100 lety ( řetěz, špinavý hrnec, chleba v syrovátce ), to každého pobouří......
Assil to napsala jako konstatování a má pravdu a možná ani nemyslela, že to bylo prima a chtěla by se do té doby vrátit.
Výzkum v medicíně jde kupředu, dnes se narodí děti, které by se před sto lety nikdy nenarodily, přežijou děti, které by nepřežily. Léčíme choroby v té době neléčitelné, lidé, kteří byli tenkrát odsouzeni k smrti, dnes žijí někdy i plnohodnotný život.
Samozřejmě, že každý, má-li volbu, vybere si zdraví a život, nikoli nemoc a smrt.
Nemění to ale nic na tom, že jako lidstvo jdeme proti přírodě, žijeme na dluh a za každé naše vítězství nad přírodou zaplatíme daň. Možná ne bezprostředně a možná souvislost nebude úplně zřejmá, ale zaplatíme. A coby lidská civilizace už jsme jaksi za bodem zlomu, žijeme neudržitelným způsobem.
Poznámka o chování ke psům mi přijde mírně mimo mísu. Způsob života a normy chování se mění, vyvíjí se poznání - dnes už taky nepořádáme veřejné popravy na náměstí, zuby netrhají kováři, ale zubaři...je jiná doba, změnil se způsob života. Nevidím jedinej důvod, proč se ke zvířatům chovat jako před sto lety...resp. není nutné všechno měnit z principu, ale že každého pobouří špatné chování ke zvířatům, to bych řekla, že je v pořádku.
Terven
napsal(a):
Assil to napsala jako konstatování a má pravdu a možná ani nemyslela, že to bylo prima a chtěla by se do té doby vrátit.
Výzkum v medicíně jde kupředu, dnes se narodí děti, které by se před sto lety nikdy nenarodily, přežijou děti, které by nepřežily. Léčíme choroby v té době neléčitelné, lidé, kteří byli tenkrát odsouzeni k smrti, dnes žijí někdy i plnohodnotný život.
Samozřejmě, že každý, má-li volbu, vybere si zdraví a život, nikoli nemoc a smrt.
Nemění to ale nic na tom, že jako lidstvo jdeme proti přírodě, žijeme na dluh a za každé naše vítězství nad přírodou zaplatíme daň. Možná ne bezprostředně a možná souvislost nebude úplně zřejmá, ale zaplatíme. A coby lidská civilizace už jsme jaksi za bodem zlomu, žijeme neudržitelným způsobem.
Poznámka o chování ke psům mi přijde mírně mimo mísu. Způsob života a normy chování se mění, vyvíjí se poznání - dnes už taky nepořádáme veřejné popravy na náměstí, zuby netrhají kováři, ale zubaři...je jiná doba, změnil se způsob života. Nevidím jedinej důvod, proč se ke zvířatům chovat jako před sto lety...resp. není nutné všechno měnit z principu, ale že každého pobouří špatné chování ke zvířatům, to bych řekla, že je v pořádku.
"Dnes se narodí děti, které by se před 100 lety nenarodily..."
To je to, o čem nejsem přesvědčená, že je správně. Teda ono se to děje hlavně v Americe. Ale nechat narodit dítě prakticky bez mozku nebo s těžkou mikrocefalií, nechat je živořit ROKY (!!!) a brát za to nemalé peníze, to je dle mě vysoce nehumánní! A takových případů je plnej YouTube, napadá mě namátkou Jaxon Buell alias "Strong". Co ten musel vytrpět, to je člověku až zle. A zdaleka to není nejhorší známý případ.
fikovnice
napsal(a):
"Dnes se narodí děti, které by se před 100 lety nenarodily..."
To je to, o čem nejsem přesvědčená, že je správně. Teda ono se to děje hlavně v Americe. Ale nechat narodit dítě prakticky bez mozku nebo s těžkou mikrocefalií, nechat je živořit ROKY (!!!) a brát za to nemalé peníze, to je dle mě vysoce nehumánní! A takových případů je plnej YouTube, napadá mě namátkou Jaxon Buell alias "Strong". Co ten musel vytrpět, to je člověku až zle. A zdaleka to není nejhorší známý případ.
Měla jsem na mysli spíš děti z umělého oplodnění nebo děti nemocných matek, které by tenkrát neotěhotněly.
Co se týče těžkých vad (dítě bez mozku apod.) tak tam bych řekla, že je to naopak - ty se před sto lety rodily víc, protože vady nešlo odhalit předem.
Terven
napsal(a):
Měla jsem na mysli spíš děti z umělého oplodnění nebo děti nemocných matek, které by tenkrát neotěhotněly.
Co se týče těžkých vad (dítě bez mozku apod.) tak tam bych řekla, že je to naopak - ty se před sto lety rodily víc, protože vady nešlo odhalit předem.
To možná ano, ale určitě během krátké doby po porodu zemřely.
Jinak samozřejmě to moje výše, jak napsala Terven, bylo konstatování. Dřív umřela půlka dětí a půlka žen v produktivním věku, takže pár úmrtí na covid by fakt nejspíš nikdo neřešil.
Terven
napsal(a):
No, já s Vámi souhlasím v té první větě. Ve druhé asi ne - opravdu obzvláště v USA, respektive v silně křesťansky založených rodinách nechají dítě narodit i po sdělení fatální diagnózy. Těch případů je moc. Na můj vkus moc. A ty děti přežívají. Nežijí, jen přežívají.
assil
napsal(a):
Jinak samozřejmě to moje výše, jak napsala Terven, bylo konstatování. Dřív umřela půlka dětí a půlka žen v produktivním věku, takže pár úmrtí na covid by fakt nejspíš nikdo neřešil.
No ale to jsme v určité shodě a na začátku naší diskuze. Vždyť já jsem psala jako první, že bychom měli přijmout fakt, že se nemůžeme - lidstvo - postavit úplně všemu, co pro nás příroda vymyslí. Koronavirus opravdu není až tak závažný, jak je často medializovaný. Prorokovány jsou mnohem těžší epidemie, to pak asi bude opravdu masakr.

assil
napsal(a):
Ale španělskou chřipku "někdo řešil". V rámci tehdejších možností se lidi chránili. Nosili se roušky. A protože zdravotnictví nebylo na dnešní úrovni, umírala spousta lidí. Celosvětově cca 50 milionů (odhady se různí, od 17 do 100 milionů). O očkování si tehdejší lidé mohli nechat leda zdát.

fikovnice
napsal(a):
No, já s Vámi souhlasím v té první větě. Ve druhé asi ne - opravdu obzvláště v USA, respektive v silně křesťansky založených rodinách nechají dítě narodit i po sdělení fatální diagnózy. Těch případů je moc. Na můj vkus moc. A ty děti přežívají. Nežijí, jen přežívají.
...v silně křesťansky založených rodinách nechají dítě narodit i po sdělení fatální diagnózy.
Stejně jako u nás.
napsal(a):
Ale španělskou chřipku "někdo řešil". V rámci tehdejších možností se lidi chránili. Nosili se roušky. A protože zdravotnictví nebylo na dnešní úrovni, umírala spousta lidí. Celosvětově cca 50 milionů (odhady se různí, od 17 do 100 milionů). O očkování si tehdejší lidé mohli nechat leda zdát.
Smrtnost španělské chřipky byla mnohem vyšší než u covidu, to se zdravotnictvím neokecá, když navíc chřipku neumíme léčit ani dnes a španělská chřipka zabíjela převážně mladé zdravé lidi. To byl prostě jiný level, takže lidi dělali co mohli, což byly akorát tak ty roušky, i když tipuju, že to bylo možná tak někde ve městec v davech, ale jinak ne.

No, hlavně by před 100 lety tolik lidí na covid neumřelo.
Ze závěrů studie, na kterou jsem výše dala odkaz, plyne, že většina z těch zemřelých, zahrnutých do úmrtí na/s covidem, měla doprovodná onemocnění typu diabetes 2. typu, hypertenze, kardiovaskulární onemocnění, obezita apod., což jsou typická civilizační onemocnění, jdoucí ruku v ruce se špatným životním stylem (jak se říká, je to volitelný doplněk toho, jak člověk žije - navíc na západ od nás lidé opravdeu více dbají na zdraví a optimální zdravotní stav, my jsme v tomhle spíš pořád zaostalý východ)). Nic z toho by vás před 100 lety moc nepotkalo, stejně jako tak často zhoubné nádory či duševní onemocnění - taková četnost jako dnes prostě nebyla.
Byla samozřejmě nižší hustota obyvatelstva, horší hygienické podmínky, nižší průměrná délka života, atd. atd., nicméně covid by opravdu nikdo neřešil, byla by to prostě chřipečka....to, že někoho bolí hlava, je unavený, dušný či ztratil čich a chuť, by určitě společnost nepoložilo. Ono taky než by to sem z China došlo, to by to trvalo....
Těch 64% zemřelých s přidruženými diagnozami oproti 27% pouze s covidem poměrně jasně naznačuje dvě věci:
- naše společnost je navzdory "špičkovému" zdravotnictví, prevenci, osvětě a internetu prolezlá chorobami skrz na skrz (proč - to je otázka)
- pokud si výše uvedené volitelné doplňky díky nezdravému životnímu stylu a nepéči o vlastní zdraví pořídíte, smiřte se vy i vaši příbuzní a blízcí s tím, že holt umíráte dřív, kdykoliv je k tomu příležitost (nová epidemie, nečekaná zátěž apod.) a ufňukaně to neberte jako nespravedlnost.
napsal(a):
...v silně křesťansky založených rodinách nechají dítě narodit i po sdělení fatální diagnózy.
Stejně jako u nás.
No to máte "Balu" samozřejmě pravdu...je možné, že USA tak bijí do očí, že jsou x-násobně větší a Amíci mají potřebu vše sdílet na soc. sítích! Což je další věc, kterou neuznávám! Kdyby to postižené dítě mohlo normálně myslet a mluvit, nemyslím si, že by bylo nadšené z exhibování jeho rodičů a vystavování postiženého dítěte na oči milionům lidí.

Západ jako kdo? USA nejtlustější. Z Číny sem přišel mor, španělská chřipka i tohle.
Proč přišli. Protože migrace. Proč neřešili.. řešili by, neměli léky. To jsou věci.
Pokrok nezastavíš.
Zkosilo to i mladé a zdravé, i sportovce, žádné že bečka,
ale my si musíme vždy vše odůvodnit, přirozeně hledám přirozené vysvětlení, někdo nepřirozené, každý z jiného důvodu, buď zesměšnit ostatní diskutéry, vypadat chytře, nezbláznit se, uklidnit se,...... jenže jediné, co se ví na 100 %, je, že tahle věcička si nevybírá.
Zajímavý poznatek mám - kdo furt mluví o tom, že lidstvo je prolezlé nemocemi, protože tlusté, toho v dětství týrali hladem a nese si to celý život. Jsou na to terapie.
napsal(a):
No, hlavně by před 100 lety tolik lidí na covid neumřelo.
Ze závěrů studie, na kterou jsem výše dala odkaz, plyne, že většina z těch zemřelých, zahrnutých do úmrtí na/s covidem, měla doprovodná onemocnění typu diabetes 2. typu, hypertenze, kardiovaskulární onemocnění, obezita apod., což jsou typická civilizační onemocnění, jdoucí ruku v ruce se špatným životním stylem (jak se říká, je to volitelný doplněk toho, jak člověk žije - navíc na západ od nás lidé opravdeu více dbají na zdraví a optimální zdravotní stav, my jsme v tomhle spíš pořád zaostalý východ)). Nic z toho by vás před 100 lety moc nepotkalo, stejně jako tak často zhoubné nádory či duševní onemocnění - taková četnost jako dnes prostě nebyla.
Byla samozřejmě nižší hustota obyvatelstva, horší hygienické podmínky, nižší průměrná délka života, atd. atd., nicméně covid by opravdu nikdo neřešil, byla by to prostě chřipečka....to, že někoho bolí hlava, je unavený, dušný či ztratil čich a chuť, by určitě společnost nepoložilo. Ono taky než by to sem z China došlo, to by to trvalo....
Těch 64% zemřelých s přidruženými diagnozami oproti 27% pouze s covidem poměrně jasně naznačuje dvě věci:
- naše společnost je navzdory "špičkovému" zdravotnictví, prevenci, osvětě a internetu prolezlá chorobami skrz na skrz (proč - to je otázka)
- pokud si výše uvedené volitelné doplňky díky nezdravému životnímu stylu a nepéči o vlastní zdraví pořídíte, smiřte se vy i vaši příbuzní a blízcí s tím, že holt umíráte dřív, kdykoliv je k tomu příležitost (nová epidemie, nečekaná zátěž apod.) a ufňukaně to neberte jako nespravedlnost.
Jen si dovolím oponovat - já a věřím, že většina zdejších zde, to nebere jako nespravedlnost. Přišla epidemie, přišla... Dalo se to vlastně očekávat.
napsal(a):
Západ jako kdo? USA nejtlustější. Z Číny sem přišel mor, španělská chřipka i tohle.
Proč přišli. Protože migrace. Proč neřešili.. řešili by, neměli léky. To jsou věci.
Pokrok nezastavíš.
Zkosilo to i mladé a zdravé, i sportovce, žádné že bečka,
ale my si musíme vždy vše odůvodnit, přirozeně hledám přirozené vysvětlení, někdo nepřirozené, každý z jiného důvodu, buď zesměšnit ostatní diskutéry, vypadat chytře, nezbláznit se, uklidnit se,...... jenže jediné, co se ví na 100 %, je, že tahle věcička si nevybírá.
Zajímavý poznatek mám - kdo furt mluví o tom, že lidstvo je prolezlé nemocemi, protože tlusté, toho v dětství týrali hladem a nese si to celý život. Jsou na to terapie.
"Megííí", ale "nezbláznit se a uklidnit se" - to je podle mě ta správná medicína. Ne hysterčit. Toť můj názor.
napsal(a):
Tak španělská chřipka byla asi trošku silnější káva...

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Paráda, první statečná 💖
Ja chci zaregistrovat taťku (80+)
toho 15.1.- včera jsem hledala, kde se to na netu dá, ale nenašla jsem... hledám blbe nebo to ještě není ?
.
Registrační systém ještě v provozu není. Spouštět se bude až 15.1.
Odkaz na centrální registr např. tady:
https://m.mb-net.cz/seniori-nad-80-let-se-od-patku-mohou-zaregistrovat-na-ockovani-proti-covidu-19/d-73644
neverend

XXX.XXX.213.247
A vždyť nám většině zatím nic neschází.🙂 Jíst je co a teplo je celkem i venku.🙂 Jen ignorant si asi mohl myslet, že stávající stav vydrží navždy. A že to nebude trvat sto let bylo zřejmé již také. Vím, nevoní nikomu změny směřující k chudnutí a omezením. Člověk se na tohle připravoval již posledních skoro dvacet let. Boj s přírodou zákonitě prohrajeme a výsměch některých jedinců kolem globálního oteplování a podobných varovných signálů si jistě pamatujeme. Čína a Indie s jejím počtem obyvatel byla obrovská chyba uvést je na cestu stejného konzumu jaký do té doby neznali. Jenže moc a kapitál s jeho diktátem je neúprosný. Lidem se nabulíkuje vše možné aby se cítili dobře a zatím se likviduje planeta o stošest.
fikovnice
napsal(a):
Tak teď jsem si přečetla a vyslechla, co Klaus vynášel za moudra na Staromáku a tomu člověku asi definitivně hráblo!!!
Jednak říct, že vakcína nefunguje, to je ignorantství. A druhak cituji z diskuze na iDNESu, co mě fakt pobavilo:
"Vláda postrádá politické osobnosti, které by se dokázaly postavit této politice. Tito lidé jsou tady, na Staroměstském náměstí,“ ocenil demonstranty.
...takže Klaus takhle naplno poukáže na sebe a Vy mu to celé pokazíte frází "ocenil demonstranty"...
Ač považuji mnohé restrikce za velmi nerozumné, a to je mírně řečeno, tak tato Klausova exhibiční řeč mi fakt připadla jako od těžce senilního člověka. Pokud náhodou Covid chytí a bude mít ve svém věku těžký průběh, tak doufám, že nebude zatěžovat zdravotní systém a bude se léčit doma!
Tento člověk bude mít, jako bývalý prezident, k dispozici štáb odborníků, kteří se mu budou věnovat.
Ne vaší 80 leté babičce, která celý život pracovala, ale jemu.
Taktéž je u něj úsměvné, když za nenošení roušky zaplatí pokutu, v promile jeho příjmu.
To se mu to vykřikuje.
Místo aby si hrál s vnoučaty, exhibuje na náměstí. Chudák starý.
sisi58
napsal(a):
Tento člověk bude mít, jako bývalý prezident, k dispozici štáb odborníků, kteří se mu budou věnovat.
Ne vaší 80 leté babičce, která celý život pracovala, ale jemu.
Taktéž je u něj úsměvné, když za nenošení roušky zaplatí pokutu, v promile jeho příjmu.
To se mu to vykřikuje.
Místo aby si hrál s vnoučaty, exhibuje na náměstí. Chudák starý.
Jj! A jako bonus jsem četla, že si poseděl hoďku a čtvrt v restauraci. Dle manažera té restaurace tam tu hodinu a čtvrt dřepěl na WC!!!

fikovnice
napsal(a):
Jj! A jako bonus jsem četla, že si poseděl hoďku a čtvrt v restauraci. Dle manažera té restaurace tam tu hodinu a čtvrt dřepěl na WC!!!
Podělal se.
neverend

XXX.XXX.213.247
Klause myslíte tohohle podvodníka a kmotra po roce 1989?
https://youtu.be/1Q2cdV0vV2Q

Vynikajícně. Vakcíny v ha .. v kanclu, pásky pryč, svoboda, svoboda.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/velke-obchody-vyuzily-nejasnosti-pasky-kolem-zakazaneho-zbozi-mizi-137417
Blatný má "respirátor" pod nosem. Tiskovka.

Ten pán nosí respirátor jako kokos celou dobu, každou tiskovku.

napsal(a):
Ten pán nosí respirátor jako kokos celou dobu, každou tiskovku.
Jak to? Prymula za to vylitej a tady to neva? No co tohle je za příklad občanům?
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Jak to? Prymula za to vylitej a tady to neva? No co tohle je za příklad občanům?
Nemyslíte že by Prymula třeba byl někomu nepohodlným a rouška se stala jen záminkou? Že ne..😀 Politiky odjakživa vnímám jako druh divadelníků a herců. Je to takové kočovné divadlo které ne že by se moc měnilo, ale mění se obsazení osob hrajících různé "funkce". 😀 Ovšem osazenstvo divadla je stále stejné. Výborné platové podmínky, do práce se chodí jak se mi chce, za nic ve skutečnosti nemám zodpovědnost a dokonce imunitu proti zákonům které sám vymýšlím pro ty chudáky občany. Bodejť by se jim odtamtud chtělo, že? 😀

Prymula tam klíďo moh zůstat. Aspoň je z oboru. Jenže to by zas "dcera má fabriku na roušky" bla bla. Ale dyť ten stát je strašně malinký, když budu chtít, na každého něco najdu. Tahleta loutka je totální výsměch všem obyčejným lidem. On si předvolá ředitele SZÚ? A kdo mu ty vakcíny přidělil, kdo je přímo nad tím ústavem, na koho bychom to tak hodili.. to bude zas "řekni, kdo ti to řekl, nestyď se". Si popletli ústavy.
Takhle live v televizi, bože, jsem ráda, že jsou to obličejové roušky.

Jestli považujete za největší Prymulův problém v jakékoliv veřejné funkci jeho dceru s dotací na firmu alá malá domů, tak si doplňte vzdělání....když už jsou ty internety, je snadné ledacos dohledat.
Blatný a rouška či respirátor - no, ono člověka časem ledacos unaví, zvlášť když je funkčnost vééélmi diskutabilné...aspoň se už nepřetvařuje, no.
To jako opravdu tady někdo věří (a že tady leckdo věří lecčemu ), že to ty figurky mají na tlamičkách celé dny?

To víš že ne, Repto, ta země je malinká, každý má něco, Klaus byl dokonce prezident, jen několik málo let po nejslavnějším tunelu v historii lidstva, sklízíme za to dosud a už se z toho také nikdy nevyhrabeme,
ale pokud něco lidu přikáži a platí to pro všechny, tak se v přímém přenosu neproducíruji takhle. Nebo teda pro ministra to neplatí? Pro koho ještě? Pro mě teda také ne. Unavuje mě to. Tečka.
neverend
napsal(a):
A vždyť nám většině zatím nic neschází.🙂 Jíst je co a teplo je celkem i venku.🙂 Jen ignorant si asi mohl myslet, že stávající stav vydrží navždy. A že to nebude trvat sto let bylo zřejmé již také. Vím, nevoní nikomu změny směřující k chudnutí a omezením. Člověk se na tohle připravoval již posledních skoro dvacet let. Boj s přírodou zákonitě prohrajeme a výsměch některých jedinců kolem globálního oteplování a podobných varovných signálů si jistě pamatujeme. Čína a Indie s jejím počtem obyvatel byla obrovská chyba uvést je na cestu stejného konzumu jaký do té doby neznali. Jenže moc a kapitál s jeho diktátem je neúprosný. Lidem se nabulíkuje vše možné aby se cítili dobře a zatím se likviduje planeta o stošest.
A kdy to nastane ???
Já se na nic tedy 20 let nepřipravovala.
Snažím se sama za sebe žít slušně a zodpovědně k sobe, k lidem, zvířatům i přírodě.. a to se snažím vštěpit svým dětem.
Na druhou stranu jsem vděčná za pokrok, který se udělal ve vědě a zdravotnictvi...
Simpsonovi - natočeno před 10! lety
https://www.email.cz/download/k/Y_Odbsq2UL1b3COogh-7kP3qBYxYl0rERRYXWvj8mPR4evce3GlJQA-ikeSbrh3wFrqp_Js/Simpsonovi_2010.mp4
snad vám to půjde
neverend

XXX.XXX.213.247
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
A kdy to nastane ???
Já se na nic tedy 20 let nepřipravovala.
Snažím se sama za sebe žít slušně a zodpovědně k sobe, k lidem, zvířatům i přírodě.. a to se snažím vštěpit svým dětem.
Na druhou stranu jsem vděčná za pokrok, který se udělal ve vědě a zdravotnictvi...
Zbytečná snaha.. Evropa je jen kapkou v moři proti gigantům jako Čína, Indie a třeba i USA. Ti to dorazí za nás úplně v pohodě. Notabene vždyť se tam v podstatě vyrábí téměř vše i pro nás. Zjednodušeně řečeno, bordel jsme přesunuli tam a tady jsme zelení jak rákosníček.😀 Kdy nastane co? Vždyť už je to tady.😀

lupus4
napsal(a):
Simpsonovi - natočeno před 10! lety
https://www.email.cz/download/k/Y_Odbsq2UL1b3COogh-7kP3qBYxYl0rERRYXWvj8mPR4evce3GlJQA-ikeSbrh3wFrqp_Js/Simpsonovi_2010.mp4
snad vám to půjde
Nepůjde, to bude Vaše pošta :-)
https://www.youtube.com/watch?v=f10wDzVpHWk&ab_channel=TheSimpsonsCzech
https://www.youtube.com/watch?v=qCROthiX4S8&ab_channel=soma

lupus4
napsal(a):
jj, je to to první
Myslím, že jsou stejná, nejlepší je kočka v sáčku :-) akorát to delší má scénu navíc - kdo to objednal.
Určitě jim ale změnili jména!
neverend
napsal(a):
Zbytečná snaha.. Evropa je jen kapkou v moři proti gigantům jako Čína, Indie a třeba i USA. Ti to dorazí za nás úplně v pohodě. Notabene vždyť se tam v podstatě vyrábí téměř vše i pro nás. Zjednodušeně řečeno, bordel jsme přesunuli tam a tady jsme zelení jak rákosníček.😀 Kdy nastane co? Vždyť už je to tady.😀
A není to marná snaha ! Aspoň pro můj dobrý pocit 😊 pocit marnosti je totiz strašný a ten si připouštět fakt neni dobre
No kdy nastane - "Konec stávajícího stavu" ?
Nebo myslite, že uz nastal jako příchodem korony? 😀