Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zajímalo by mě, jak je to s tím snižováním imunity v důsledku nošení roušek. Zdravotníci nosí roušky každou směnu, mnohdy celou. Mají sníženou imunitu? Jak to celý život vydrží? Jak to, že nepadají jak mouchy pro naprostou absenci imunity po určité době nošení?
nemyslím si že by rouška snižovala imunitu. Ale fakt je že se mi v ní blbě dýchá a to v ní nemusím pracovat. Stačí mi cesta vlakem a chvíle v obchodě. A chirurgové jsou zvyklí a taky u operací stojí na místě a sály mají klimatizaci. Neumím si představit v tom ztrávit směnu někde kde je těžká fyzická práce a neklimatizovaná hala či sklad.
GAELLE
napsal(a):
nemyslím si že by rouška snižovala imunitu. Ale fakt je že se mi v ní blbě dýchá a to v ní nemusím pracovat. Stačí mi cesta vlakem a chvíle v obchodě. A chirurgové jsou zvyklí a taky u operací stojí na místě a sály mají klimatizaci. Neumím si představit v tom ztrávit směnu někde kde je těžká fyzická práce a neklimatizovaná hala či sklad.
Asi tak...v určitých případech má opodstatnění - viz to zdravotnictví. Operace někdy trvají i celé hodiny, to je pravda, ale sály bývají klimatizované - a ten důvod k nošení roušky je nezpochybnitelný, takže to každý akceptuje. Celou směnu nonstop nosí roušku málokdo, i na odděleních s imunosupresivními pacienty personál má roušku pouze na styk s pacientem. Uznávám, že na jistých pracovištích je to náročnější,ale jak už jsem psala, má to opodstatnění a ti lidi si tu práci vybrali.
Poněkud jiný level je nutnost nosit roušky i při cestování, nakupování, ve škole, na úřadě, v zaměstnání- a to i při fyzické práci v teplém počasí ...to opravdu kondici dýchacích cest nepřidá. Mít dlouhodobě zakryté dýchací cesty a funět do vlhkého hadru v případě zdravých lidí bez příznaků onemocnění považuju za kontraproduktivní.

sisi58
napsal(a):
Co vám na tom přijde blbé? Já mám zase zkušenost, že babička byla mnohem svižnější,než vnučka. A vnučka nebyla tlustá. Vnučku jsem musela na koně vysadit,a škrábala se tam jak lemra, a babička nasedla, jak profík.
Třeba nejtěžší závod psích spřežení Iditarod vyhrál v roce 2013 třiapadesátiletý mašér Mitch Seavey. A to je 1600 km Aljaškou v zimě.
Takže starší lidé opravdu nemusí být na odpis.
Pustila jste si to video do konce? Podl toho, jak se tam na zemi svíjeli ti, co popadali, to asi chytrý nápad nebyl. S Iditarodem to nemá nic společného a těm strécům na kládě bude víc než 53.

"Mít dlouhodobě zakryté dýchací cesty a funět do vlhkého hadru v případě zdravých lidí bez příznaků onemocnění považuju za kontraproduktivní"
Když on je problém v tom, že docela dost lidí je roznašeč bezpříznakový. A pak jsem ráda, že když se mnou jede v tramvaji, funí si své viry do svého hadříku..

napsal(a):
Zajímalo by mě, jak je to s tím snižováním imunity v důsledku nošení roušek. Zdravotníci nosí roušky každou směnu, mnohdy celou. Mají sníženou imunitu? Jak to celý život vydrží? Jak to, že nepadají jak mouchy pro naprostou absenci imunity po určité době nošení?
Oni ji ale nenosí pořád, ne? Po směně ji sundají a venku ji taky nemají. Co tak vím, tak i názory zdravotníků samotných na nošení roušek se dost liší. Každopádně se to asi ukáže v nejbližší době, docela to začíná stoupat. A některé nemocnice přestaly brát jiné akutní případy kromě covidových.

GAELLE
napsal(a):
Chirurgové jsou zvyklí, i my si zvykneme. Operace, i když u ní zdravotníci stoji, patří mezi namáhavé a fyzicky náročné činnosti.
Mně se taky s rouškou špatné dýchá, tak používám šitou jednovrstvou, ve které je to lepší než v jednorázové.

Terven
napsal(a):
Asi tak...v určitých případech má opodstatnění - viz to zdravotnictví. Operace někdy trvají i celé hodiny, to je pravda, ale sály bývají klimatizované - a ten důvod k nošení roušky je nezpochybnitelný, takže to každý akceptuje. Celou směnu nonstop nosí roušku málokdo, i na odděleních s imunosupresivními pacienty personál má roušku pouze na styk s pacientem. Uznávám, že na jistých pracovištích je to náročnější,ale jak už jsem psala, má to opodstatnění a ti lidi si tu práci vybrali.
Poněkud jiný level je nutnost nosit roušky i při cestování, nakupování, ve škole, na úřadě, v zaměstnání- a to i při fyzické práci v teplém počasí ...to opravdu kondici dýchacích cest nepřidá. Mít dlouhodobě zakryté dýchací cesty a funět do vlhkého hadru v případě zdravých lidí bez příznaků onemocnění považuju za kontraproduktivní.
U nás ve firmě je na jaře musely nosit ženské na výrobní hale, kde je 40 stupňů. Každou hodinu musely mít 10 minut přestávku, nedá se to vydržet.
napsal(a):
"Mít dlouhodobě zakryté dýchací cesty a funět do vlhkého hadru v případě zdravých lidí bez příznaků onemocnění považuju za kontraproduktivní"
Když on je problém v tom, že docela dost lidí je roznašeč bezpříznakový. A pak jsem ráda, že když se mnou jede v tramvaji, funí si své viry do svého hadříku..
No jo, no, lidi jsou osídleni ledasčím,to je normální a přirozené. Možná byste se divila, na co vše byli pozitivní lidé, se kterými jste jezdila v MHD v době předcovidové. A že to umělo vyvolat smrtící komplikace stejně jako covid, tím si buďte jistá.
Jen holt tenkrát to nikdo moc neřešil- názornej příklad, co dokáže mediální masáž.

napsal(a):
Oni ji ale nenosí pořád, ne? Po směně ji sundají a venku ji taky nemají. Co tak vím, tak i názory zdravotníků samotných na nošení roušek se dost liší. Každopádně se to asi ukáže v nejbližší době, docela to začíná stoupat. A některé nemocnice přestaly brát jiné akutní případy kromě covidových.
Myslíte pořád 24 hodin? To ji přece nenosí nikdo. Tak v čem je rozdíl?

napsal(a):
U nás ve firmě je na jaře musely nosit ženské na výrobní hale, kde je 40 stupňů. Každou hodinu musely mít 10 minut přestávku, nedá se to vydržet.
Tak tam jsou diskutabilní pracovní podmínky, když je tam 40 stupňů. Chápu, že to je hrozné.
napsal(a):
Myslíte pořád 24 hodin? To ji přece nenosí nikdo. Tak v čem je rozdíl?
Rozdíl je v tom, že zdravotníci nosí roušku v práci, ale pak vylezou ven mezi davy do nákupáku, do vlaku atd. a posilujou imunitu. Dneska není kde posilovat. A že to snižuje imunitu, tomu věřím, já nebyla nemocná xx let, holt denně dlouhá doba v mhd dělala svoje a teď před pár týdny stačilo pár dní v davech ve vlaku a hned angína jak prase.
neverend

XXX.XXX.213.247
Nedělal bych z nošení roušek zase takovou tragédii. 🙂 Sádrokartonáři normálně pracují při broušení s respirátorem, často i truhláři když není možnost odsávání. A my roušku taky nebudeme nosit stále. Doma jí nenosí asi nikdo,že? S cestováním je tak jako tak ámen a holt omezení budou přicházet stále víc a víc. Koronavir je zřejmě velkou neznámou hlavně v budoucnu. A zatím slouží k řízenému poklesu spotřeby a ekonomického útlumu. Možná kvůli neudržitelnosti současného stavu a "rozvoje". Což ostatně bylo celkem očekávatelné a nějak se to lidem musí pomalu dávkovat. Aby je nekleplo.😀
Úplně vidím tu "snadnou" práci chirurga proti ostatním pracujícím... Zkuste si někde hodinu jenom držet háky, nebo mít na sobě 15 kilovou zástěru po dobu operace, kde se opakovaně snímkuje... Ale co, doktoři jsou zvyklí, nic to pro ně není... Pak nechápu, proč pro ostatní je taková tragédie mnohem menší zátěž - třeba sedět rouškou v autobuse.
napsal(a):
Pak je ještě otázkou, jak tu roušku nosí... Vídám to i ve zdravotnictví, že mají roušky pod nosem, nebo na bradě....

On je taky rozdíl, jak kde, ve městech je asi naprosto jiná situace než na vesnici, kde na naší ulici potkám maximálně souseda. Zatím je teda nařízeno ji nosit jen ve vnitřních prostorech, ale vzhledem k situaci očekávám, že se vrátí nařízení, která byla na jaře.
napsal(a):
Tak tam jsou diskutabilní pracovní podmínky, když je tam 40 stupňů. Chápu, že to je hrozné.
Tak u vás ve firmě 40 stupňů není, máme tam klimatizaci, ale přesto je to v roušce peklo. Vzhledem k tomu, že se za celou směnu celkem naběháte, taháte bedny... Prostě se zpotíte i bez roušky a s tou rouškou to je opravdu katastrofa. Nehledě na to, že tu roušku si pořád musíte na sobě rovnat a jelikož nemáte čas si každou chvíli sundávat rukavice, tak to prostě rovnáte špinavýma rukavicema, takže pak už ta rouška ztrácí smysl. No a taky máte celou směnu jednu...
Jinak teď při té "druhé vlně" už roušku v práci striktně mít nemusíme, naštěstí. Na pracovišti ji vůbec mít nemusíme, protože jsme víc jak 2 metry od sebe. Máme si jí brát v případě, že k nám jde jiná osoba. Takže roušky zavěšené nebo volně položené na hale, kde se práší a kterou si pak rychle nandám v rukavicích, ve kterých celý den dělám, jo to má smysl . Pak ji musíme mít cestou na jídelnu a kuřárnu, a když tam dorazíme, tak ji zase všichni sundáme... Takže asi tak.
neverend
napsal(a):
Nedělal bych z nošení roušek zase takovou tragédii. 🙂 Sádrokartonáři normálně pracují při broušení s respirátorem, často i truhláři když není možnost odsávání. A my roušku taky nebudeme nosit stále. Doma jí nenosí asi nikdo,že? S cestováním je tak jako tak ámen a holt omezení budou přicházet stále víc a víc. Koronavir je zřejmě velkou neznámou hlavně v budoucnu. A zatím slouží k řízenému poklesu spotřeby a ekonomického útlumu. Možná kvůli neudržitelnosti současného stavu a "rozvoje". Což ostatně bylo celkem očekávatelné a nějak se to lidem musí pomalu dávkovat. Aby je nekleplo.😀
No jo, když si lidé nedali říct po dobrém s Gretou, musel přijít bič.

Terven
napsal(a):
No jo, no, lidi jsou osídleni ledasčím,to je normální a přirozené. Možná byste se divila, na co vše byli pozitivní lidé, se kterými jste jezdila v MHD v době předcovidové. A že to umělo vyvolat smrtící komplikace stejně jako covid, tím si buďte jistá.
Jen holt tenkrát to nikdo moc neřešil- názornej příklad, co dokáže mediální masáž.
Na jednu stranu jsou ta média fakt.. no.. myslím, že tolik peněz nevydělala ani v době Black Thursday.........na druhou stranu je slušnost, když je někdo nakažlivý, aby do MHD nelez. Má zůstat doma. A pokud to jinak nejde, ať si pořídí alespoň kapesník. Taková základní to.. víte co. Na tohle lidé zde nejsou zvyklí. Chodí do práce nemocní, do hospody, vlak, park.. a přitom úplně stačí aspoň ten kapesník.
Nejsou zvyklí, proto se teď z roušky uvnitř v budovách mohou po..
Imunitu si udržím lehce.. denně jdu ven, kde nejsou auta, lidé, je tam klid, můj pes, kocour, nečtu zprávy a piju hrozně dobré kafe.
Nespravím se tím, že půjdu denně do osmi obchodů a dvou hospod. Nákup na netu nebo jednou za týden 14 dnů.. a tak jsme to dělali i předtím.
Nevím, jak je to jinde, ale tady ve vsi si nikdo nestěžuje, ale ve městě..krámy jsou nonstop narvané lidmi a nevím, co jim je, ale neustále kýchají a kašlou. Pak jdou na novinky a píší "nebudu nosit hadr na tlamě". No protože by to v těch padesáti krámech denně neudýchal.
Co jsem chtěla říct.. :-) že je mi tak nějak jedno, co to ten člověk kolem prská, jen ať si pořídí kapesník.
Mě nevadí, že si musím vzít do obchodu nebo na úřad roušku, nechodím tam denně, přežiju to...
Ale co mi třeba přijde vyloženě až směšné je to omezení akcí. Jakože akce, kde lidi sedí jsou ok, ale kde stojí tak už ne? To jakože v sedě to chytit nemůžu? Navíc ono vlastně sedět nemusíte, jen musíte míst místo k sezení... To fakt nějak nepobírám.

marcelaamax
napsal(a):
Mě nevadí, že si musím vzít do obchodu nebo na úřad roušku, nechodím tam denně, přežiju to...
Ale co mi třeba přijde vyloženě až směšné je to omezení akcí. Jakože akce, kde lidi sedí jsou ok, ale kde stojí tak už ne? To jakože v sedě to chytit nemůžu? Navíc ono vlastně sedět nemusíte, jen musíte míst místo k sezení... To fakt nějak nepobírám.
Nebo proč se na jaře zavíraly malé provozovny a supermarkety ne? To taky nepobírám, vždyť že se člověk nakazí ve velkém obchodě, je daleko pravděpodobnější, než v malém krámku.

napsal(a):
Nebo proč se na jaře zavíraly malé provozovny a supermarkety ne? To taky nepobírám, vždyť že se člověk nakazí ve velkém obchodě, je daleko pravděpodobnější, než v malém krámku.
Protože si mysleli, že ve velkém obchodě máte více místa na vyhnutí se spoluobčanům.
Že tím zruší 50 % živnostníků, to už samozřejmě.. A komu ty supermarkety patří..
Jo, rozdali osvč 500kč na den, ale neplánuje se to dál.. stejně jako se neplánuje řešit ošetřovné atd.. mimochodem osvč nemá nárok na ošetřovné, ani když si platím nemocenské poj. Tady bude ještě legrace.
napsal(a):
Neznám zdravotníka,který by měl roušku nonstop, když nejsou u pacientů,tak si jí sundavají. V čem je podle mě největší problém je fakt, že tím, že roušek je obecně málo, jednorázové se vždy používali opravdu jednorázově, dnes se šetří a nasazují opakovaně (te´d mluvím obecně,ne o zdravotnících) a to je větší mor než celej koronavirus. Nicméně upřímně já to dělám taky, protože roušku mám jen do krámu na deset minut jednou týdně a šlus
Ad korona a pejskařské téma - už jsem si na lednové krytí sehnala českého psa, jet krýt kamkoli jinam podle mě opět bude scifi.

napsal(a):
Protože si mysleli, že ve velkém obchodě máte více místa na vyhnutí se spoluobčanům.
Že tím zruší 50 % živnostníků, to už samozřejmě.. A komu ty supermarkety patří..
Jo, rozdali osvč 500kč na den, ale neplánuje se to dál.. stejně jako se neplánuje řešit ošetřovné atd.. mimochodem osvč nemá nárok na ošetřovné, ani když si platím nemocenské poj. Tady bude ještě legrace.
Jenže v těch supermarketech bylo tak narváno a kdepak nějaké odstupy u pokladny. Jako jasně, bylo to o tom, komu ty superhyper patří.

napsal(a):
Jenže v těch supermarketech bylo tak narváno a kdepak nějaké odstupy u pokladny. Jako jasně, bylo to o tom, komu ty superhyper patří.
A komu?

napsal(a):
A komu?
Resp. jde o to, komu strčit kolik, aby mohly tohle a tamto.
Nevidím jiný důvod, proč tohle zůstalo otevřené, když se tam všichni na sebe lepí, jak kdyby 14 dní nejedli, ale malý obchod se zavřel. Malý obchod, co se buduje léta a žije od "výplaty k výplatě" čau, tlapkej na pracák.

marcelaamax
napsal(a):
https://www.facebook.com/blueactionfigure/videos/10219286417965098
To je přesné. Kdybyste viděla, kolik lidí teď skupuje tahle balení po 100 - 1000 kusech. Kus 2kč (aliexpress ještě zlomek tohoto), tak proč se vyvařovat s látkovými..
Ale že to nemá "zdravotnickou" certifikaci, to už neva..
Hloupé je, že stát nezajistil (a mohl, vždy to jde, když se chce, už to testování za peníze je ubohé), abychom si mohli správné věci koupit za nějaké přijatelné koruny.. jakože nanovlákno se stříbrem je náš vynález, takové věci se vyrábí u nás, ale kus 150kč? Kdo má 3 děti ve školním věku, dělá teď co? Kupuje tyto modré.. po zemi válející se.. poplivané třeba, že.. roušky.
Tohle by chtělo pustit ve zprávách.. stokrát denně.
napsal(a):
Pustila jste si to video do konce? Podl toho, jak se tam na zemi svíjeli ti, co popadali, to asi chytrý nápad nebyl. S Iditarodem to nemá nic společného a těm strécům na kládě bude víc než 53.
Ok. Takže i vaši rodiče, potažmo otec či děd, je stéc,co by měl hezky sedět na lavečce v parku a točit mlýnek?!
Jakože starší 60 let už mají život za sebou a nemají se blbě snažit, si těch pár roků, než konečně umřou, zpestřit.
Odchodem do důchodu život nekončí. A práce NENÍ smyslem života. Je to prostředek, jak si vydělat peníze, za které si koupím nějaké to potěšení. Byť by to byla jen kytka či kniha.
Ti, kteří mají práci jako koníčka, to mají báječné, ale většina lidi to tak nemá.
Takže posuzovat, zda je senior blbý nebo ne, vám jistě nepřísluší.
I vy budete stará. To je jen spravedlivé.
Ten, co vyhrál závod psích spřežení, měl 53 roků. Ale závodu se účastní (i když nevyhrávají)i lidé, kteří by, podle vašeho měřítka, už dávno měli ležet na LDNce a čekat na smrt.

janaa
napsal(a):
Neznám zdravotníka,který by měl roušku nonstop, když nejsou u pacientů,tak si jí sundavají. V čem je podle mě největší problém je fakt, že tím, že roušek je obecně málo, jednorázové se vždy používali opravdu jednorázově, dnes se šetří a nasazují opakovaně (te´d mluvím obecně,ne o zdravotnících) a to je větší mor než celej koronavirus. Nicméně upřímně já to dělám taky, protože roušku mám jen do krámu na deset minut jednou týdně a šlus
Ad korona a pejskařské téma - už jsem si na lednové krytí sehnala českého psa, jet krýt kamkoli jinam podle mě opět bude scifi.
Roušek je už dost, a nikdo nikomu nebrání si ušít tolik, kolik potřebuje.
Já nevím, jak dlouho mají nasazenou roušku zdravotníci (velká diferenciace podle oborů) dnes a jak v minulosti před koronavirem, a jak to vychází v poměru k dnešní povinnosti nošení roušek v uzavřených objektech a prostředcích hromadné dopravy. Ale když to mohou a musí vydržet oni, tak to zvládnou i ostatní.
Jinak držím palce, ať krytí vyjde.

napsal(a):
To je přesné. Kdybyste viděla, kolik lidí teď skupuje tahle balení po 100 - 1000 kusech. Kus 2kč (aliexpress ještě zlomek tohoto), tak proč se vyvařovat s látkovými..
Ale že to nemá "zdravotnickou" certifikaci, to už neva..
Hloupé je, že stát nezajistil (a mohl, vždy to jde, když se chce, už to testování za peníze je ubohé), abychom si mohli správné věci koupit za nějaké přijatelné koruny.. jakože nanovlákno se stříbrem je náš vynález, takové věci se vyrábí u nás, ale kus 150kč? Kdo má 3 děti ve školním věku, dělá teď co? Kupuje tyto modré.. po zemi válející se.. poplivané třeba, že.. roušky.
Tohle by chtělo pustit ve zprávách.. stokrát denně.
Každého volba, co si koupí.
Stát nezajistil... a jak to měl udělat? Nařídit soukromé firmě, za kolik má prodávat?
Já považuji i to rozesílání roušek a respirátorů důchodcům za blbost. A kolik je s tím práce a ostudy. Stejně jako to rouškovné... Akorát postaví lidi v produktivním věku ještě víc proti důchodcům.

sisi58
napsal(a):
Ok. Takže i vaši rodiče, potažmo otec či děd, je stéc,co by měl hezky sedět na lavečce v parku a točit mlýnek?!
Jakože starší 60 let už mají život za sebou a nemají se blbě snažit, si těch pár roků, než konečně umřou, zpestřit.
Odchodem do důchodu život nekončí. A práce NENÍ smyslem života. Je to prostředek, jak si vydělat peníze, za které si koupím nějaké to potěšení. Byť by to byla jen kytka či kniha.
Ti, kteří mají práci jako koníčka, to mají báječné, ale většina lidi to tak nemá.
Takže posuzovat, zda je senior blbý nebo ne, vám jistě nepřísluší.
I vy budete stará. To je jen spravedlivé.
Ten, co vyhrál závod psích spřežení, měl 53 roků. Ale závodu se účastní (i když nevyhrávají)i lidé, kteří by, podle vašeho měřítka, už dávno měli ležet na LDNce a čekat na smrt.
Myslím si, že takhle se tady hádat je zbytečné. Spíš jde o to, že ti důchodci se mohli na té houpačce i zranit,, když vidíte, že někteří tam stáli o berlích. Jinak je určitě dobře se co nejdéle udržovat v kondici, pokud to tedy jde. A že bych to teda všem důchodcům přála.

napsal(a):
Stát nezajistil... a jak to měl udělat? Nařídit soukromé firmě, za kolik má prodávat?
Já považuji i to rozesílání roušek a respirátorů důchodcům za blbost. A kolik je s tím práce a ostudy. Stejně jako to rouškovné... Akorát postaví lidi v produktivním věku ještě víc proti důchodcům.
To si myslím taky, že udělali blbost. Navíc ty roušky můžou přijít úplně znehodnocené vzhledem k tomu, jak se to posílalo.
Jinak český člověk je velice vynalézavý, někteří lidi si šijí roušky dokonce ze záclon.

napsal(a):
Ano, naše zákony tohle umožňují a státy k tomu přistupují - nejdřív se prodává nám a pak teprve se nechá ambasáda Číny, aby posbírala respirátory a znovu nám je prodala. Nemusí se Vám to líbit, ale ano, dá se nařídit, za kolik a kdy a jestli vůbec se může co prodávat. Pak nedojde na to, co se dělo na jaře - kupovat tyhle poplivané roušky od původce viru. Jenže je to takové scifi.. stát by těm firmám musel zaplatit dobře, ne tak, aby pak chodil a vítězoslavně zabavoval sklady jako na jaře.. lidé se semkli, ale ve vládě levá neví, co dělá pravá, si akorát brojí proti sobě, to obyčejným lidem k ničemu nepomůže.. jenom se zesměšňují, ale opravdová pomoc nikde.
Roušky z pošty jsou v normálním igelitovém sáčku, stejně jako ji koupíte v lékárně, nikdo je z toho pytlíku nevybaluje, jen se vytáhnou jednotlivá balení z krabice.. my třeba poštu bereme desinfekcí a máme rukavice.
To rouškovné mělo připadnout lidem, kteří přišli o práci.. samozřejmě nechci nic proti důchodcům, ale o ty se neziskovky a dobrovolníci postarali, opravdu jsme vcelku hodní lidé, v pravý čas se lidé zvedli a šli starým lidem pomoct.. ale ti, co měli jedinou práci úklid v obchodě, který se musel zavřít a už neměl na to znovu otevřít.. jsou doma bez práce, s dětmi, .. a neziskovky jim dávají potravinové balíčky a pomáhají platit nájem. Tohle stát vůbec nevidí, nechce vidět, hlavně že naprosto k ničemu supermarket otevřený a důchodci bez rozdílu (proč ne ti, co mají podprůměrný důchod a doplácet jim musí úřad práce?) dostanou 5000, i když jakoby o nic nepřišli a většinou mají vše levnější, což ta uklízečka rozhodně nemá.
Ano, bude se na důchodce nadávat víc a můžou za to ti, co tady u poddaných v životě nebyli a rukama nedělali vůbec nic, ani jednou za život.. a že to nedali ze svého platu plného diet... bože.. oni bydlí zadarmo, jezdí zadarmo, telefonují zadarmo.. a ta uklízečka bez neziskovky zemře hlady.
Kdyby to nebylo tak smutné, tak je to k smíchu.
Je potřeba držet nad vodou malé lidi, kteří něco tvoří.. ne ty velké cizí.. co ještě ke všemu sídlí v daňovém ráji. Ale ne.. oni nám ještě vše zdraží, přece si peníze natisknu..
Já si koupila od provinční české farmičky sadbový česnek za tisícovku.
Víc ty malé lidi, co něco tvoří, podpořit nemůžu.
Vládu nezměním, roušky nezměním, koronavir nezměním...
Oba moji rodiče jsou důchodci, oba s těmi důchodovými příplatky nesouhlasí.
V podstatě mám čtyři možnosti: Buďto to budu ignorovat, nebo budu nadávat, nebo se tomu vysměju, nebo se rozpláču.
Nadávám a pláču nerada. Tak přemýšlím, jestli najdu sílu se tomu smát.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
No jo, když si lidé nedali říct po dobrém s Gretou, musel přijít bič.
Asi tak.😀 Ale jinak jsem opravdu zvědavý, co se z toho všeho nakonec vyklube. Ještě nikdy nic tak nezasáhlo ekonomiku v posledních letech jako "korčák" a teď ve své podstatě těsně před světovou krizí ve Wuchanu něco "uteklo".😀 Taková zajímavá náhoda. Ve své podstatě to zatím nebezpečné až tak není a přesto panická obranná reakce téměř všech států světa.🙂 Zřejmě nevíme vše co za tím vším stojí.
neverend

XXX.XXX.213.247
ainu
napsal(a):
Kdo nezná (svou) minulost, nemá budoucnost.
Tak začneme třeba základy latiny.
divide et impera
česky "rozděl a panuj" (latinsky divide et impera) vychází z poznání, že znesvářené a rozdělené skupině se vládne snáze než skupině semknuté a vnitřně jednotné.
Jojo,teď se právě rozděluje Bělorusko.🙂 Ukrajina nevyšla, tak zkusíme kousek vedle. Ovšem skutečný cíl je ještě kousek dál.😀 Západ osvobozuje východ aneb jak se dostat co nejblíž k Rusku.😀 Chudáci Ukrajinci a teď brzy i Bělorusové. A zase to bude jen zbytečné násilí a rozpolcená zem.🙁 Ať je Putin jaký chce, ale tohle si žádná velmoc nikdy nenechá líbit. To je jako kdyby si Rusové přijeli anektovat Mexico.😀 Myslím že USA by kvůli tomu klidně rozpoutalo WW3.

neverend
napsal(a):
Jojo,teď se právě rozděluje Bělorusko.🙂 Ukrajina nevyšla, tak zkusíme kousek vedle. Ovšem skutečný cíl je ještě kousek dál.😀 Západ osvobozuje východ aneb jak se dostat co nejblíž k Rusku.😀 Chudáci Ukrajinci a teď brzy i Bělorusové. A zase to bude jen zbytečné násilí a rozpolcená zem.🙁 Ať je Putin jaký chce, ale tohle si žádná velmoc nikdy nenechá líbit. To je jako kdyby si Rusové přijeli anektovat Mexico.😀 Myslím že USA by kvůli tomu klidně rozpoutalo WW3.
Ale tak to jste zklamal, čekala jsem, že napíšete rovnou, že tohle je Třetí válka.
Ainu to jistě myslela jinak.
Ale ani toho se nebojím, pořád trvám na svém - držíme spolu a o lidi se postaráme sami.
Jen nezapomínat a hezky pak spočítat, kdo říkal "babiš nařídil roušky" a "babiš nenařídil roušky", přičemž oba výroky jsou jako vždy špatně :-)
napsal(a):
Ale tak to jste zklamal, čekala jsem, že napíšete rovnou, že tohle je Třetí válka.
Ale ani toho se nebojím, pořád trvám na svém - držíme spolu a o lidi se postaráme sami.
Jen nezapomínat a hezky pak spočítat, kdo říkal "babiš nařídil roušky" a "babiš nenařídil roušky", přičemž oba výroky jsou jako vždy špatně :-)
Díky. Myslela jinak. Tohle se používalo už dlouho předtím, než ten citát vznikl...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Tohle se přeci netýká ani "naší" "Babišky" a ani jen ČR.🙂 To je celosvětové. Tohle fakt vláda ani politici nevyřeší. Když bude hůř, roušky budou a když bude lépe, roušky nebudou. Mě ale osobně jde stále o ty starší občany a proto roušku nosím i když ještě nemusím. Vím, není to spása světa, ale zatím mě nic lepšího nikdo nepředložil.🙂

neverend
napsal(a):
Tohle se přeci netýká ani "naší" "Babišky" a ani jen ČR.🙂 To je celosvětové. Tohle fakt vláda ani politici nevyřeší. Když bude hůř, roušky budou a když bude lépe, roušky nebudou. Mě ale osobně jde stále o ty starší občany a proto roušku nosím i když ještě nemusím. Vím, není to spása světa, ale zatím mě nic lepšího nikdo nepředložil.🙂
3. m.p. = mně.
My si to vždy vyřešíme sami, o to se nebojím :-)
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
3. m.p. = mně.
My si to vždy vyřešíme sami, o to se nebojím :-)
Pravopis to taky nevyřeší.😀 Bohužel jsem čestinu měl jen do čtvrté třídy.🙁
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
https://hlidacipes.org/psychologicky-pruvodce-cekanim-na-katastrofu-jak-zustat-pozitivni-i-ve-chvili-kdy-jiz-nelze-nic-delat/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk
počtěte si, aspon se pobavíte.
😀😀 Hezký.
neverend
napsal(a):
Ono hlavně Putina láká udělat si pozemní cestu ke Kaliningradu, takže prostě nic nového, jen boje o území. A samo západu se to nelíbí, protože další na řadě by byla Litva a pak homogenní Ruska až k Baltu.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Ono hlavně Putina láká udělat si pozemní cestu ke Kaliningradu, takže prostě nic nového, jen boje o území. A samo západu se to nelíbí, protože další na řadě by byla Litva a pak homogenní Ruska až k Baltu.
A totéž platí pro západ.🙂

neverend
napsal(a):
Pravopis to taky nevyřeší.😀 Bohužel jsem čestinu měl jen do čtvrté třídy.🙁
To bylo ve 4.třídě i v Hradci ;-)
Tak jsem se ze zpráv (to jsem ale kráva, že to vůbec čtu) dověděla, že jsme v rukou ministra zdravotnictví, protože není nouzový stav. Pravil červený svetr. Takže dnes směřovat nadávky na Vojtěcha. I když.. přemýšlím, jestli je vůbec ještě ministr.. to je hrozný zmatek, ta naše malinkatá zem :-)
K tomu západ, východ.. no, my jsme přesně uprostřed, takže až někdo z těch dvou prchlivců stiskne červené tlačítko, tak my se nestihneme ani nadechnout, tak co řešíme?
Jsme naprosto nesoběstačný, nechráněný, neustále v cizích rukou, zemička. Nemůžeme nic, musíme všecko, radši jdu hledat, kdo tu prodává hovězí, a naučit se ho sušit. To není panika, nevejde se do mrazáku. To jsou reálné starosti každého dne!
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To bylo ve 4.třídě i v Hradci ;-)
Tak jsem se ze zpráv (to jsem ale kráva, že to vůbec čtu) dověděla, že jsme v rukou ministra zdravotnictví, protože není nouzový stav. Pravil červený svetr. Takže dnes směřovat nadávky na Vojtěcha. I když.. přemýšlím, jestli je vůbec ještě ministr.. to je hrozný zmatek, ta naše malinkatá zem :-)
K tomu západ, východ.. no, my jsme přesně uprostřed, takže až někdo z těch dvou prchlivců stiskne červené tlačítko, tak my se nestihneme ani nadechnout, tak co řešíme?
Jsme naprosto nesoběstačný, nechráněný, neustále v cizích rukou, zemička. Nemůžeme nic, musíme všecko, radši jdu hledat, kdo tu prodává hovězí, a naučit se ho sušit. To není panika, nevejde se do mrazáku. To jsou reálné starosti každého dne!
To bylo i ve Hradci, ale pak jsem třicet let český jazyk neslyšel a nepoužíval.🙂 Tak mě omluvte s tou gramatikou občas. Ovšem když vidím kolikrát jak "przní" jazyk Český hlavně omladina, tak to jsem na tom ještě zlatě.😀
Moderní konflikt jak se dnes říká válce by se opravdu odehrával trochu jinak než přes červená tlačítka. A bohužel byste se fakt nadechnou stačila. Jednou k tomu dojde naprosto jistě. Konflikt ani ne tak o území, ale o zdroje kterých ubývá.
Jen pro info (text zkopirovan):
Rodičům přišla záchrana! Obálky s rouškami, které pro ně vybojoval projekt ANO a které pro ně hygienicky a sterilně zabalila Česká pošta.
Respirátor obsahuje falešnou CE známku (rozdíl mezi pravou evropskou CE známkou a falešnou China Export tady https://support.ce-check.eu/hc/en-us/articles/360008642600-How-To-Distinguish-A-Real-CE-Mark-From-A-Fake-Chinese-Export-Mark)
Respirátor splňuje EN ISO 14385. Což je kvalita ovzduší - Stacionární zdroje emisí - Stanovení celkových emisí As, Cd, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, Pb, Sb, Tl a V.
Správné EN ISO by mělo být 13485 - Systém řízeni kvality zdravotnických prostředků.
Rodiče děkují, ale toto si neobjednali. Kam to můžou vrátit?
Zdroj:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224520315734971&id=1220283958

neverend
napsal(a):
To bylo i ve Hradci, ale pak jsem třicet let český jazyk neslyšel a nepoužíval.🙂 Tak mě omluvte s tou gramatikou občas. Ovšem když vidím kolikrát jak "przní" jazyk Český hlavně omladina, tak to jsem na tom ještě zlatě.😀
Moderní konflikt jak se dnes říká válce by se opravdu odehrával trochu jinak než přes červená tlačítka. A bohužel byste se fakt nadechnou stačila. Jednou k tomu dojde naprosto jistě. Konflikt ani ne tak o území, ale o zdroje kterých ubývá.
Pokud je to tak, tak česky píšete velmi dobře.
ainu
napsal(a):
Jen pro info (text zkopirovan):
Rodičům přišla záchrana! Obálky s rouškami, které pro ně vybojoval projekt ANO a které pro ně hygienicky a sterilně zabalila Česká pošta.
Respirátor obsahuje falešnou CE známku (rozdíl mezi pravou evropskou CE známkou a falešnou China Export tady https://support.ce-check.eu/hc/en-us/articles/360008642600-How-To-Distinguish-A-Real-CE-Mark-From-A-Fake-Chinese-Export-Mark)
Respirátor splňuje EN ISO 14385. Což je kvalita ovzduší - Stacionární zdroje emisí - Stanovení celkových emisí As, Cd, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, Pb, Sb, Tl a V.
Správné EN ISO by mělo být 13485 - Systém řízeni kvality zdravotnických prostředků.
Rodiče děkují, ale toto si neobjednali. Kam to můžou vrátit?
Zdroj:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224520315734971&id=1220283958
Asi takto. Když někdo ty roušky nechce, používat je nemusí, ať je vyhodí do koše nebo dá sousedce a koupí si lepší. Nevím, do jakové míry musí stát chránit své občany, ale popravdě, ani o to nějak nestojím. Už nás jednou chránil, ostnatým drátem. Taky o to málokdo stál...Roušky jsme si našili, dodávali těm, kdo si našít nemohl. Stát k tomu nějak nikdo nepotřeboval..

lesnížínka
napsal(a):
Asi takto. Když někdo ty roušky nechce, používat je nemusí, ať je vyhodí do koše nebo dá sousedce a koupí si lepší. Nevím, do jakové míry musí stát chránit své občany, ale popravdě, ani o to nějak nestojím. Už nás jednou chránil, ostnatým drátem. Taky o to málokdo stál...Roušky jsme si našili, dodávali těm, kdo si našít nemohl. Stát k tomu nějak nikdo nepotřeboval..
Nejsou certifikované pro zdravotníky, to už jsme věděli .. já bych to ale použila, budu natírat plot. Jednou jsem to zkoušela bez šátku na hubě a .. nebyl to dobrý nápad :-)
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nakazene-koronavirem-budou-na-letisti-v-helsinkach-odhalovat-psi-40336880

Komentář k novému ministru, ne z mé hlavy, ale skoro :-)
"Roušky a respirátory od Prymulovi firmy bude možné po dobu dvou let zakoupit i na splátky. Střet zájů nehrozí, jelikož jsou firmy psané na Prymulovu dceru, přátelé."

Dasvo
napsal(a):
Tak třeba Unihobby, které se na jaře otevíralo jako jedno z prvních, patří velkému Babišovu kamarádovi. (Ale to jste opravdu jedna z mála těch, kteří to neví.)
Jestli to nebude tím, že je mi to tak nějak jedno. Neotvíraly se současně i Bauhausy a Hornbachy? Jaká je konspirační teorie - ty se svezly s Unihobby nebo...?

Hm, a ministrem je Prymula.

napsal(a):
Hm, a ministrem je Prymula.
A to je dobře, nebo špatně ?

napsal(a):
A to je dobře, nebo špatně ?
To kdybych věděla.
neverend

XXX.XXX.213.247
assil
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že Prymula si v červnu založil firmu na prodej roušek a respirátorů, tak je to špatně.
A sám je i šije.😀😀 Pak že na nás politici nemyslí,co? 😀

Jinak teda.. nevím. Tak rychle (sleduji to totiž pomalu) se to tam střídá, že ani nevím, kdo komu leze.. teda kam patří, takže nevím, jestli je tahle výměna manželek ok nebo ko. Pro nás poddané.
Ať je to ten nebo ten, .. :-) je potřeba, aby se přestali hádat jak malí kluci a alespoň v téhle šlamastyce táhli
za jeden provaz; dohodli se na jedněch pravidlech, co začnou platit za tři dny, aby měli všichni obyčejní lidé čas se nějak zařídit, a opravdu se to dodrželo.
A ne že jeden řekne, že v úterý je ošetřovné s dětmi do 25 let ve znamení blíženců, druhý poví "v sobotu o půlnoci nakupovat jen barvy laky v triku s dlouhým rukávem" a třetí: "tak to začne platit sedmého v sedm a rozpočítejte se a prvý nemusí mít roušku a druhý, jen když plave".
Na tohle není vhodná doba. Autíčka si rozdělili, tak ať se o velké přestávce dohodnou,
abychom ne že nezahltili nemocnice, ale léčebny pro choromyslné.

PumaCZ
napsal(a):
Ježiš, to jsou zas bláboly. A bezmozci tomu zas určitě věří..
:-) Mě zajímá, na co Rockefeller potřebuje něco ovládat, když mu všechny hlavní banky patří od počátku věků? Kdo má peníze, vyhrává volby a drží ovladač, to je snad jasné každému.
Ale hlavně chci vědět, na co mi je, že vím, kdo co způsobil,
když řešení nemají? Jako že se tím budu uklidňovat, že aspoň vím, komu nadávat?
Nejvíc mě pobavila naprosto zbytečná informace, že bylo předpovězeno, že přijde něco z Wuhanu.. no tak jistě, ono zas tolik laboratoří, které uchovávají podobné věci, na světě není :-) a už se párkrát stalo, vlastně se to děje docela pravidelně, .. mor v 15. století přišel také z Číny. Víc lidí, ..
Kdyby se chtěl někdo plašit ještě víc, tak jsou případy moru, ale zazdilo se to tímhle.
Vysvětlení toho všeho je i pro laika celkem jednoduché - virus chřipky hrozně rád mutuje, nikdo mu pomáhat nemusí.
Kvůli takovým blbým letáčkům teď lidé začnou odmítat očkování. Fakt vtipné.
Že nás to jako bude sledovat. Já nevím, no, každý, kdo má internet, telefon, platební kartu,... každý ten člověk je sledovaný už od dávno, tak vážně nevím, čeho chtěl autor letáčku docílit. Mohl by nám přinést nějaké jiné řešení. Už se nemůžu dočkat.
janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
:-) Mě zajímá, na co Rockefeller potřebuje něco ovládat, když mu všechny hlavní banky patří od počátku věků? Kdo má peníze, vyhrává volby a drží ovladač, to je snad jasné každému.
Ale hlavně chci vědět, na co mi je, že vím, kdo co způsobil,
když řešení nemají? Jako že se tím budu uklidňovat, že aspoň vím, komu nadávat?
Nejvíc mě pobavila naprosto zbytečná informace, že bylo předpovězeno, že přijde něco z Wuhanu.. no tak jistě, ono zas tolik laboratoří, které uchovávají podobné věci, na světě není :-) a už se párkrát stalo, vlastně se to děje docela pravidelně, .. mor v 15. století přišel také z Číny. Víc lidí, ..
Kdyby se chtěl někdo plašit ještě víc, tak jsou případy moru, ale zazdilo se to tímhle.
Vysvětlení toho všeho je i pro laika celkem jednoduché - virus chřipky hrozně rád mutuje, nikdo mu pomáhat nemusí.
Kvůli takovým blbým letáčkům teď lidé začnou odmítat očkování. Fakt vtipné.
Že nás to jako bude sledovat. Já nevím, no, každý, kdo má internet, telefon, platební kartu,... každý ten člověk je sledovaný už od dávno, tak vážně nevím, čeho chtěl autor letáčku docílit. Mohl by nám přinést nějaké jiné řešení. Už se nemůžu dočkat.
Neodmítají kvuli letáčku, rychlovakcínou se nechá oočkovat pouze blázen.
Pár let počkám, až budu riziková a co to udělá s těmi, kdo se neočkují teď.
Jinak souhlasím, nejsem koronoplaška, ale tomuto snad nemůže nikdo soudný věřit.
Jinak, v pubertě jsem četla předpovědi Baby Vangy, pro tento čas předpovědala nemoc, kdy během chvilky člověk zestárne o mnoho desítek let. Jsem si na to vzpomněla, když zavírali hranice, okorát nevím, jestli se nesekla, jestli jsme neomládli.
evasek

XXX.XXX.118.228
Lidi nepropadejte panice. To, co se teď děje je pouze pro vyvolání paniky a udržení strachu v lidech, aby s námi mohli manipulovat. Toto doporučuji přečíst!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Otevreny-dopis-belgickych-lekaru-a-zdravotniku-vsem-belgickym-mediim-a-uradum-640115

Zrušili nám všechny zkoušky. Že já se na to letos úplně nevysr.....

evasek
napsal(a):
Lidi nepropadejte panice. To, co se teď děje je pouze pro vyvolání paniky a udržení strachu v lidech, aby s námi mohli manipulovat. Toto doporučuji přečíst!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Otevreny-dopis-belgickych-lekaru-a-zdravotniku-vsem-belgickym-mediim-a-uradum-640115
Podobné prohlášení ( i když ne tak obsáhlé a odborné ) vydal Šmucler s Pirkem - takové dvě slavné osobnosti - bez ironie.
Doktoři z infekčních oddělení jim odpověděli : Ať přijdou odsloužit směnu na infekční oddělení ( všechny ochranné pomůcky dostanou ), že oni už padají na ústa.
A doporučení pro Šmuclera ať si dá spravit zuby od Pirka.

napsal(a):
Zrušili nám všechny zkoušky. Že já se na to letos úplně nevysr.....
Ale to vám nezrušila ani vláda ani hygienici. To mohl organizátor rozepsat po šesti lidech. ( Taková je moje představa, byla jsem jen na jedněch zkouškách norníků a tam by to rozepsat po těch šesti šlo a odpočinek a rozdělení pohárů v klubovně byste si odpustili )

napsal(a):
Ale to vám nezrušila ani vláda ani hygienici. To mohl organizátor rozepsat po šesti lidech. ( Taková je moje představa, byla jsem jen na jedněch zkouškách norníků a tam by to rozepsat po těch šesti šlo a odpočinek a rozdělení pohárů v klubovně byste si odpustili )
Jo, já vím, to byl spíš povzdech. Nejspíš to nijak udělat nešlo, bylo přihlášených hodně lidí a asi není jednoduchý si honitbu pronajmout na více víkendů, ale nevím. OVVR se nejspíš konat budou, tam se to nějak rozdělí.

napsal(a):
Jo, já vím, to byl spíš povzdech. Nejspíš to nijak udělat nešlo, bylo přihlášených hodně lidí a asi není jednoduchý si honitbu pronajmout na více víkendů, ale nevím. OVVR se nejspíš konat budou, tam se to nějak rozdělí.
Aspoň vylosovat 6 na ráno, 6 na odpoledne ? Ale nevím, norníci to mají jednodušší.
napsal(a):
Pokud nepočítám ovvr, které by tedy muselo být pro pět psů plus rozhodčí, tak na ostatních se ani s tím rozdělením prostě nikam nedostaneš. Pro lovecký zkoušky jsou nutný závodčí z místní honitby, střelci, pro každou skupinu musí být dva rozhodčí. Takže to šlo nějak tak,když to bylo do dvaceti lidí, pro šest (i pro těch deset) je to nereálný.
Sarah -mě to taky štve, neskromně říkám, že tentokrát jsem věřila, že si sáhneme na bednu na všestrankách. A s mlaďoškou jsem chtěla nominaci na příští rok na zpr. O nějakých bodech do pracovního poháru teď nemluvím

janaa
napsal(a):
Hele,ani tak,musí tam být rozhodčí, a střelec minimálně. Takže čtyři psi max
dle infa -na kyn. akce se bere jako stezejni pocet prihlasenych.
pripadne deleni do skupin se bere jako obchazeni narizeni -to jen tak btw.
napsal(a):
dle infa -na kyn. akce se bere jako stezejni pocet prihlasenych.
pripadne deleni do skupin se bere jako obchazeni narizeni -to jen tak btw.
No,jasný, to by se to muselo udělat jako samostatné zkoušky. Takové bylo i doporučení čmmj ve věci loveckých zkoušet, zorganizovat,pokud to jde, dvoje zkoušky, souběžně vedle sebe, bez toho, aby se lidi potkali. Ale to platilo do těch 20 lidí. Já v sobotu posuzovala na leskách, byly pro 12 psů. A i tak jsme to rozdělili na dvě skupiny (ale to je normální,na loveckých zkouškách je max psů pro skupinu šest) a tyhle dvě skupiny si mezi sebou otočily tak, že se lidi mezi sebou přes den nepotkali. Až u vyhlášení, s odstupama, ale tam jsme se do těch dvaceti vešli. Kdyby ale byly zkoušky vypsány pro víc psů a byly plné,tak by se musely rušit komplet. A teď už je to bezpředmětné

Mě to štve hlavně kvůli tomu, že teď je pes v zápřahu, intenzivně se cvičí, je defakto připravenej, i když nevím, jak by to samozřejmě dopadlo v terénu, protože to tam neznáme. Když je budeme dělat na jaře, můžu začít skoro od znova. Jako ten pes to nezapomene, to je jasný, ale vzhledem k tomu, že přes zimu se moc necvičí, tak to bude víceméně jen na tom, jak budeme moct my trénovat tady u nás. A to se ještě neví, jaká bude situace na jaře. Plánovat se prostě dnes nedá nic.

Plánovat se prostě dnes nedá nic
jsme na tom vsichni stejne
a psi-starnou
napsal(a):
Mě to štve hlavně kvůli tomu, že teď je pes v zápřahu, intenzivně se cvičí, je defakto připravenej, i když nevím, jak by to samozřejmě dopadlo v terénu, protože to tam neznáme. Když je budeme dělat na jaře, můžu začít skoro od znova. Jako ten pes to nezapomene, to je jasný, ale vzhledem k tomu, že přes zimu se moc necvičí, tak to bude víceméně jen na tom, jak budeme moct my trénovat tady u nás. A to se ještě neví, jaká bude situace na jaře. Plánovat se prostě dnes nedá nic.
Nj,neuděláme nic. Pro mě to na jaře bude úplně jinak, starší se chystám krýt, a v termínu,kdy mají být přeložené všestranky snad bude mít štěnda. No, mužskej říkal,at tam vezmu teda mlaďošku, jenže to nevím,kdy bych natrénovala, pokud od dubna budu mít doma štěňata, nebude čas intenzivně cvičit, a barvu apod. na zahradě nenacvičím.... a taky jí budou čerstvý dva roky,že Ale jak píšeš, teď plánovat,co bude na jaře, je vzhledem k situaci velkej vtip

napsal(a):
Plánovat se prostě dnes nedá nic
jsme na tom vsichni stejne
a psi-starnou
Teď ještě přemejšlím, kdo se o ně bude starat, až tady všichni lehneme. Dcera musí jít na testy, už se to objevilo v zaměstnání, kluk přijede z kolejí domů, už je zavřeli. Někteří lidi už jsou v karanténě i u nás ve firmě.

napsal(a):
Teď ještě přemejšlím, kdo se o ně bude starat, až tady všichni lehneme. Dcera musí jít na testy, už se to objevilo v zaměstnání, kluk přijede z kolejí domů, už je zavřeli. Někteří lidi už jsou v karanténě i u nás ve firmě.
Škoda, že vám pro lovecké psy nedali výjimku. Jednak je to venku a jak píšete počet zainteresovaných lidí, tak by se přece nemuseli celý den potkat. Střelec je určitě jinde než rozhodčí.....atd.
Jenže ti nahoře nemůžou znát všechny dopady ( i když sem tam někdo z nich třeba psa má ) a pro vás je to hodně nepříjemné, ale přece jen........, jak píšete, problémy ve školách a zaměstnání........

prosím nevíte někdo proč je tady ten horní panel tak veliký že z diskuze nevidím nic ale nápisy ifauna a vložte inzerát velké jako krávy?? nechce si dát ifauna inzerát?

lupus4
napsal(a):
blbá inovace
jo tak ono se tomu říká inovace :-) aha, já myslela sr.ačka
Antivirové centrum- blíže neurčená hornatá oblast Moravského Slovácka. Laborantka sleduje parametry procesu výroby vakcíny....

Poslouchala jsem ( nebo četla ? ) někoho chytrého o tom, že virus má lipidový obal a ten když se naruší, je po něm. Oni tam propagovali narušení lipidové vrstvy inhalací horkých par pod ručníkem. Usoudila jsem, že nejen teplo, ale i alkohol tuky rozpouští a tak po každém příchodu z venku kloktám vodkou - jen jako lék. Zatím tedy chlazenou, možná by byl grog účinější.
Virus se má zničit hned na vstupu do organismu, aby se do průdušek a plic vůbec nedostal.

napsal(a):
Poslouchala jsem ( nebo četla ? ) někoho chytrého o tom, že virus má lipidový obal a ten když se naruší, je po něm. Oni tam propagovali narušení lipidové vrstvy inhalací horkých par pod ručníkem. Usoudila jsem, že nejen teplo, ale i alkohol tuky rozpouští a tak po každém příchodu z venku kloktám vodkou - jen jako lék. Zatím tedy chlazenou, možná by byl grog účinější.
Virus se má zničit hned na vstupu do organismu, aby se do průdušek a plic vůbec nedostal.
Děkuji. A do očí si mám nalejt co? :-)
lupus4
napsal(a):
Antivirové centrum- blíže neurčená hornatá oblast Moravského Slovácka. Laborantka sleduje parametry procesu výroby vakcíny....
Tak teď jste mne normálně vyděsil, že je to (tedy byla) naše babča, nějaký ten měsíc před tím, než umřela. Musím to ukázat muži vsadím se, že si bude myslet, že je to ona. Ani já bych nepoznala, že není To, že ne, jsem poznala jen podle vybavení ,,kuchyně". Takové neměla.

napsal(a):
Děkuji. A do očí si mám nalejt co? :-)
Jestli musíte řešit i oči, pak jedině pod ten ručník. Při inhalaci oči nevynecháte. Jinak lyžařské nebo cyklistické brýle by to mohly jistit.

lesnížínka
napsal(a):
Normálně jsem přemýšlela, jestli to tak de.ilně mám jen já, když nikdo nic
Já (i jiní) si stěžovali už na drůbeži - jsem ještě na ifauně?

Tohle by přece nikdo normální neudělal. Je to virus.
Pro pejskaře - u každé fotečky je text. :)
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=205242304291154&id=100044161582920

Dotaz
napsal(a):
Pro pejskaře - u každé fotečky je text. :)
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=205242304291154&id=100044161582920
tak tohle fakt pobavilo :-D

napsal(a):
tak tohle fakt pobavilo :-D
Bavte se, ale neblbněte. Pospíšil se taky bavil ( třeba na Karlově mostě ) a když skončil na JIPU......řval na vládu, že brzy rozvolnila. Měla je rozehnat policie, když na mostě slavili ?
Btw : Kolik z nás bude mít takovou péči jako on ?

napsal(a):
Bavte se, ale neblbněte. Pospíšil se taky bavil ( třeba na Karlově mostě ) a když skončil na JIPU......řval na vládu, že brzy rozvolnila. Měla je rozehnat policie, když na mostě slavili ?
Btw : Kolik z nás bude mít takovou péči jako on ?
Myslím, že to stejně dostaneme všichni, postupně.
A děsí mě, jak se k sobě lidi začínají chovat.

napsal(a):
Mně s tím teď leží brácha a švagrová. Žádní mladíci, nic hezkého. Žádní starci nad hrobem. Celkem v kondici, hodně venku, za rok na kole několik tisíc km. A žádná rýmička.
Děkuju, nemusím mít ode všeho.
Myslim že to neni jako na jaře, kdyz se tu někdo ptal jestli znáte někoho kdo to má nebo na to umřel a že je to nafouknutá bublina.Teď už málo kdo řekne že ne, mě by na nemocné nestačily všechny prsty co mám. To že nosíme roušky a necouráme tam kam opravdu nemusíme, je asi to nejmenší co můžeme pro ostatní i sebe udělat.
napsal(a):
Hlavně aby na nás vyšlo místo v té polní nemocnici. A aby nás tam měl vůbec kdo ošetřovat. Začíná to teda fest houstnout. A bude hůř. Flegrovi se všichni posmívali ale ty čísla mu ku*va vycházejí. Bohužel

lupus4
napsal(a):
Jako jo, těch vtipů běhá dost, ale tomu, kdo s tím leží, moc do smíchu není.
GAELLE
napsal(a):
Hlavně aby na nás vyšlo místo v té polní nemocnici. A aby nás tam měl vůbec kdo ošetřovat. Začíná to teda fest houstnout. A bude hůř. Flegrovi se všichni posmívali ale ty čísla mu ku*va vycházejí. Bohužel
Kdo zná Flegra, ten se mu směje.
Ostatně i co se týče těch čísel, co mu údajně vycházejí, nemá v nich jasno ani on sám. To, co tvrdil, bylo jako věštění - koronavir nás všechny překvapí, budeme litovat, na podzim přituhne, bla bla bla. Byl by zázrak, kdyby v tomto neměl pravdu. Protože ho trochu znám, tak jsem se soustředila na to, co říkal. Teď tvrdí něco jiného než před měsícem a co před půl rokem zmiňoval mezi teoretickými možnostmi jako jednu z mnoha a náhodou mu to vyšlo, o tom tvrdí, že došlo na jeho slova. Ostatně v červenci taky tvrdil, že v září budou v ČR tisíce mrtvých, a nejsou, naštěstí.
Já neříkám, že koronavir není problém, to je a pořádný. Jen zrovna Flegra bych neposlouchala.

Kdo je Flegr?
Dnes jsem musela vyprovodit potencionální zákazníky.. přestává to být legrace.. jedou z jiného kraje, nemají u sebe roušky a hrnou se do baráku. Tento týden to bylo 12 lidí - cca každý třetí - které jsem musela trapně poprosit, aby si vzali ten hadr na hubu.
Jeden pán ráno říkal - a jaký vir? Žádný není!
Tak jsem mu řekla, ať počká u branky.. A trapně se tady cítím já, ne oni.
Ještě jsem vymyslela, že budu vše posílat poštou (kurýři tu naprosto nefungují),
tak přijdu tam a 4 lidé na 15 m2 a náhubky nikde,
a že by to teda potřebovali, ještě štěkali na poštmistrovou.
No nic, já jdu, zas sem někdo leze,
buďte zdrávi!

napsal(a):
Mně s tím teď leží brácha a švagrová. Žádní mladíci, nic hezkého. Žádní starci nad hrobem. Celkem v kondici, hodně venku, za rok na kole několik tisíc km. A žádná rýmička.
Děkuju, nemusím mít ode všeho.
Jsem to taky nemyslela tak, že bych to mít chtěla. Jen že když to teď vidím, tak prostě mám pocit, že nás to čeká všechny. A taky radši nikam nechodím, jen venčit.
neverend

XXX.XXX.213.247
Nechci nikoho strašit, ale na koních se mi ještě před rokem smáli když jsem říkal že rok 2020 bude neveselý a přijdou změny. Jsou tu.
neverend

XXX.XXX.213.247
Moyda
napsal(a):
Tak aspoň víme koho kamenovat .
Au. 😀😀

Moyda
napsal(a):
Myslim že to neni jako na jaře, kdyz se tu někdo ptal jestli znáte někoho kdo to má nebo na to umřel a že je to nafouknutá bublina.Teď už málo kdo řekne že ne, mě by na nemocné nestačily všechny prsty co mám. To že nosíme roušky a necouráme tam kam opravdu nemusíme, je asi to nejmenší co můžeme pro ostatní i sebe udělat.
Já zatím stále nikoho nemocného osobně neznám. Možná zatím.

Terven
napsal(a):
Kdo je Flegr?
To je ten, co vypadá jako starej Brůna z majora Zemana...biolog
To je dobré, toho také neznám :-) To vygůglím.
Mám už mrtvolku myši, donesl kocour, zítra dostane skalpelem ta myš. Zatím je v márnici - venku je 5 stupňů. A pak vyhraji to.. nic :-)

napsal(a):
To je dobré, toho také neznám :-) To vygůglím.
Mám už mrtvolku myši, donesl kocour, zítra dostane skalpelem ta myš. Zatím je v márnici - venku je 5 stupňů. A pak vyhraji to.. nic :-)
Starej Brůna - díl Studna. Docela hororózní, i když údajně to tak nemohlo být. A výhra nebude nic - třeba se to konečně rozsekne.

napsal(a):
Doktorka mé dcery řekla (v telefonu, přece tam nepolezu do města busem), že mám dítě teda nechat doma - nechodit do školy.
Nezeptala se ani na teplotu, ani .. ani nic. Ptala jsem se já. Jak dlouho ji nechat doma, jestli máme přijít, co jí můžu a nemůžu dát. Chodí to devítiletky, kam leze pomalu "okres", protože jinde mají jen 4 třídy.. no tak prý ať je doma, dokud bude mít kašel.
A to bylo celé.
Na léky mi neodpověděla vůbec, test "néé", tak jako že otravná moucha, dovolala jsem se na osmý pokus a na mail odpověď 0.
Různě lidé říkají, že kašel, teplota, únava, .. a doktoři už skoro řvou "na co testy na co chcete na testy".
Kamarádce přišla zpráva od hygieny - pane,... negativní.
Takže všecko ok :-)
napsal(a):
Jsem na tom stejně. Nikam nechodím, jediný, kdo to může dotáhnout je nějaká pracovní návštěva mého muže, páč z Uherského Hradiště Už jsem mu dala nůž na krk, že budou přicházet v rouškách. Ani ve vesnici žádné případy neznám. Já to chytit, je 100% po mě, protože problémy s dýcháním(průdušky, plíce nevím, ale v rodině máme hodně astma)mám už léta. No...mám závazek, že musím přežít Worušku, pak už je mi to jedno...
napsal(a):
Doktorka mé dcery řekla (v telefonu, přece tam nepolezu do města busem), že mám dítě teda nechat doma - nechodit do školy.
Nezeptala se ani na teplotu, ani .. ani nic. Ptala jsem se já. Jak dlouho ji nechat doma, jestli máme přijít, co jí můžu a nemůžu dát. Chodí to devítiletky, kam leze pomalu "okres", protože jinde mají jen 4 třídy.. no tak prý ať je doma, dokud bude mít kašel.
A to bylo celé.
Na léky mi neodpověděla vůbec, test "néé", tak jako že otravná moucha, dovolala jsem se na osmý pokus a na mail odpověď 0.
Různě lidé říkají, že kašel, teplota, únava, .. a doktoři už skoro řvou "na co testy na co chcete na testy".
Ale tak pochopte i ty doktory, co minutu telefon, do toho lidi v ordinaci, na které je třeba se soustředit, abyste jim chybou neublížil, za dveřmi jenomáci, pak vychovávejte čekárnu a lidi bez roušek, s rouškama po nosem, to je fakt na zbláznění.

Dotaz
napsal(a):
Ale tak pochopte i ty doktory, co minutu telefon, do toho lidi v ordinaci, na které je třeba se soustředit, abyste jim chybou neublížil, za dveřmi jenomáci, pak vychovávejte čekárnu a lidi bez roušek, s rouškama po nosem, to je fakt na zbláznění.
Můj praktik teď ordinuje jen na telefonu, lidi v ordinaci nemá. U vás je to jinak?

napsal(a):
A to bylo celé.
https://potuznik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757363
Tady popisuje lékař příznaky a průběh nemoci ve své rodině. Lék není, takže doktorka stejně nemůže nic moc dát. Postel a odpočívat. Jinak jedině hospitalizaci při těžkém průběhu.
V odkazu je zniňovaná velká dávka vitaminu C.
Já dělám v odborné ambulanci, ne u PL. Do jednoho pacienta zavolá 3-5 lidí, takže pokud chci dopsat diktovaný text (2-3 minuty času), musím často vyvěsit telefon. A pokud volám na obvod, nedovolám se. Shodou okolností u nás byla ve středu po pracovní době sestra z obvodu, ptala jsem se, jestli měli vyvěšeno, že se nemůžu 8x dovolat. Neměli, jen byla linka stále v permanenci. Na obvodě už bych se asi oběsila.
Jestli vás zajímají zkušenosti z obvodu, tak tady: https://www.facebook.com/groups/355901015079517/permalink/635911210411828
napsal(a):
Tady popisuje lékař příznaky a průběh nemoci ve své rodině. Lék není, takže doktorka stejně nemůže nic moc dát. Postel a odpočívat. Jinak jedině hospitalizaci při těžkém průběhu.
V odkazu je zniňovaná velká dávka vitaminu C.
Radaktor Hynek z CT popisuje svůj covid a od doktorky po telefonu dostal doporučení: pokud bude nutné, tak paralen, pokud bude nejhůř, tak rychlou...
napsal(a):
A to bylo celé.
Dětští doktoři mají v podstatě příkaz neposílat děti na testy, ale nechat je 10 dní doma.

assil
napsal(a):
Dětští doktoři mají v podstatě příkaz neposílat děti na testy, ale nechat je 10 dní doma.
Ono taky proč na test....Stát tam s nemocným dítětem hodinu, nebo dvě ve frontě.
Dozví se, že to covid je ( chovat se, jako by to covid byl, to může i bez testu ), kdyby to covid nebyl, je velká šance ho tam chytit.

"Kamarádce přišla zpráva od hygieny - pane,... negativní.
Takže všecko ok :-)"
Já tomu testování moc nerozumím. Ta vaše kamarádka - "převčírem" byla nagativní, ale dnes už to nemusí být pravda. Pošťourají ji ( odeberou vzorek ), od testování pojede autobusem domů a v tom voze na ni někdo kýchne......a už negativní být nemusí.

Znám spoustu pozitivních a já čekám doma jestli taky náhodou nejsem....

Tak já znám rodinu, kde covid nejprve ve škole chytila od spolužačky sedmnáctiletá dcera, od ní otec, pak matka. Jediný patnáctiletý syn to nechytil. Průběh měla dcera lehký, matka těžší, otec ještě víc. Zvládli to doma, ale bylo to prý náročné.
V Brně funguje rezervační systém pro testy na covid. Takže žádné fronty. Výsledky jsou cca do 24 hodin, i když to může být až do 48 hodin.
neverend

XXX.XXX.213.247
Jediné co můžeme dělat je čekat, nosit roušku, nekouřit, nechlastat a dbát na příjem vitamínů a dalších prvků. Nic víc asi nejde dělat. V nejhorším na podzim prodám kravku a na jaře už nezaseju.😀😀

Mě třeba překvapuje, že ještě je v suáčích pečivo volně ku hrabání. jednu dobu ( před 10ti lety?) smělo být v samoškách volně přístupné jen balené pečivo, ostatní za pultem. A pak se to rozvolňovalo a rozvolňovalo a teď pandemie a do pečiva může kýchat kdekdo.

napsal(a):
Mě třeba překvapuje, že ještě je v suáčích pečivo volně ku hrabání. jednu dobu ( před 10ti lety?) smělo být v samoškách volně přístupné jen balené pečivo, ostatní za pultem. A pak se to rozvolňovalo a rozvolňovalo a teď pandemie a do pečiva může kýchat kdekdo.
az budete premierem a vlastnit sit pekaren, taky si budete jista, ze na rohliku se covid neudrzi

napsal(a):
az budete premierem a vlastnit sit pekaren, taky si budete jista, ze na rohliku se covid neudrzi
Tím spíš by měli obchodníci s jeho zbožím zacházet slušně, né? Protože já si tedy nebalený rohlík koupím leda u nás v krámku, kde mi ho pěkně podá paní prodavačka v roušce.

napsal(a):
Tím spíš by měli obchodníci s jeho zbožím zacházet slušně, né? Protože já si tedy nebalený rohlík koupím leda u nás v krámku, kde mi ho pěkně podá paní prodavačka v roušce.
Rohlíky nechávám zamrazit, snad by to mělo pomoct zničit nějaké ty viry. Já teda pečivo nejím, takže občas si, kdo má zájem, vytáhne z mrazáku.

Udivuje mě, kolik lidí jí na ulici, ve vlaku......Špinavýma rukama, kterými osahali kdeco.

napsal(a):
Udivuje mě, kolik lidí jí na ulici, ve vlaku......Špinavýma rukama, kterými osahali kdeco.
Vy nemáte v době koronaviru svou osobní kapesní desinfekci?
Já se teda přiznám, že všechno dodržuju, nezlehčuju, že jsou lidi, co fakt mají smůlu a jsou na tom bídně. Zatím nikoho takového ale neznám, a to to kolem mě už měli fakt v podstatě všichni (proletělo to tady i celou vesnicí) a nejhorší průběh byly dva dny zvýšené teploty, rýma a bolesti hlavy... takže se to u nich ničím nelišilo od běžného nachcípání. Byli tu experti, co by o tom normálně asi ani nevěděli, takže karanténu trávili tím, že natírali plot a překopávali kompost a tak... A jsem teda ráda, že nikoho, koho znám, žádný horší průběh nepotkal...
Ale přes to všechno...
Mě teda baví ty vtipy, co se kolem tak rojí. Navzájem si posíláme, kdo co zrovna našel... A co vlastně. Stejně tu situaci nijak jinak už neovlivním. Tak se z toho přece nepodělám. A rohlíky teda kupuju. Ale u nás v krámě na vesnici, v supermarketu se k tomu úplně nemám ani bez pandemie.

k těm rohlíkům.... mě víc irituje jak se pečivo přepravuje, v bednáh po zemi vláčených přes celej krám až k místu , občas to stojí v pekárně na rampě, kde je samozřejmě plno ptáků...za mých mladých let to stávalo i ráno spolu s vejcema a mlékem před krámem. A že já ty čerstvé rohlíky miluju.
Edit: co je jiného rohlík ze supermarketu nez z krámku na vsi, vláčený prachem byly oba.
napsal(a):
k těm rohlíkům.... mě víc irituje jak se pečivo přepravuje, v bednáh po zemi vláčených přes celej krám až k místu , občas to stojí v pekárně na rampě, kde je samozřejmě plno ptáků...za mých mladých let to stávalo i ráno spolu s vejcema a mlékem před krámem. A že já ty čerstvé rohlíky miluju.
Edit: co je jiného rohlík ze supermarketu nez z krámku na vsi, vláčený prachem byly oba.
No, ale na vsi na něj naprskalo mnohem min lidi a prodavačka si tam taky líp ohlida takový ty lidi, co je rádi matlaj v packách než si vyberou, který se jim líbí a nedělá jim potíž ty omatlaný házet zpět.

Atheira
napsal(a):
No, ale na vsi na něj naprskalo mnohem min lidi a prodavačka si tam taky líp ohlida takový ty lidi, co je rádi matlaj v packách než si vyberou, který se jim líbí a nedělá jim potíž ty omatlaný házet zpět.
jo to mi taky vadí a nemám zábrany takové lidi v obchodě dost nahlas pokárat, v supermarketech je teď přes pečivo plexisklo, je to pro mě lepší varianta , než když byly rohlíy napytlíkované, viděla jsem starého pána(nevím zda zaměstnanec supermarketu) jak je pytlíkuje a má roušku jen přes hubu a nos mu čouhá, to je taky kapitola pro mě sama pro sebe- je to jako by chlap chodil s trenkama pod ...a měl ho hozenýho přes trenky, tak mi to připadá, sori.prostě zakrtý nos a ústa....
Edit: to otlapkávání rohlíků staršími spoluobčany nesnáším z důvodu jejich osobní hygieny a specifických nozokomiálních nákaz.
napsal(a):
jo to mi taky vadí a nemám zábrany takové lidi v obchodě dost nahlas pokárat, v supermarketech je teď přes pečivo plexisklo, je to pro mě lepší varianta , než když byly rohlíy napytlíkované, viděla jsem starého pána(nevím zda zaměstnanec supermarketu) jak je pytlíkuje a má roušku jen přes hubu a nos mu čouhá, to je taky kapitola pro mě sama pro sebe- je to jako by chlap chodil s trenkama pod ...a měl ho hozenýho přes trenky, tak mi to připadá, sori.prostě zakrtý nos a ústa....
Edit: to otlapkávání rohlíků staršími spoluobčany nesnáším z důvodu jejich osobní hygieny a specifických nozokomiálních nákaz.
Já když mám náladu a mám po ruce někoho, s kým o tom diskutovat, tak tyhle nosály kolikrát už nahlas komentuju "další pinďour na výletě..."

Někde psali, že zkoušeli nikotin a že to snad i něco dělalo.. náplasti. I když ona to mohla být náplast na to, jak mlátili hlavou o stůl.
Na testy se objednává, nikde žádné fronty, ano, vtipné bylo, že ta kamarádka dostala od hygieny zprávu, která nebyla určená jí, ale nějakému pánovi.
Neřekla o 10 dnech, neřekla, kolik čeho můžu děcku dát, kam jet, když, nebo prostě jednoduše "tři dny už je moc, udělejte to a to".. vyvěšený tel. nemá, má tam sestru.. a jinak teda klidně může jít dělat jinou práci, já ji k tomuhle nenutím .. kdybych věděla vše, co ví dr., tak jsem dr. a nemusím se jí ptát :-)
Já mám velké pochopení pro všechny lidi, i ty neochotné a líné, i pro zlé, vždy bráním všecko možné, i jak se tu nadává na veterináře.....ale jsou věci, přes které nejede vlak.....je rozdíl dítě a dospělý.. a když jí jednou za rok zavolám, abych nebyla jako ti blázni, co tam courají, mluvím rychle, abych nezdržovala, vysypu zásadní informace hned, protože je mi jasné, že musí volat spousta lidí a že už to třeba není zábavné......tak mi může na naprosto jednoduchou otázku z jejího oboru odpovědět. Naše veterinářky mají narváno, totálně, chudáci, normálně makají. Takže asi začneme chodit k nim. Ne, v nouzi chodíme k mému obvodnímu, on má rozum, lezou k němu i ne jeho pacienti a on nikoho nevyhodí.. léky mi prodal a poradil. Taky normálně maká. A když jde po vsi, tak lidé ho furt otravují a on se stejně se všemi zastaví a pomůže.
No a teď za to stěžování si dostanu určitě kašel. Tak..
Rohlíky máme ve všech třech krámech balené, celou dobu, bez přestávky. Ale jsou teda jiné, nejsou to ty s antivirem.
Něco pozitivního.. když je denně 10 tisíc pozitivních, což je naše okresní město, tak do měsíce to proletí a bude už jen normální chřipka a angína.
A také věřím tomu, že bude bílá zima. Hrozně se těším, až megí potáhne sáně. Na nich budu sedět, chudák pes, a pojedeme pro rohlíky.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/video-uzdraveny-ctvrtnicek-poslal-vzkaz-klausovi-a-smuclerovi-124533

napsal(a):
Vy nemáte v době koronaviru svou osobní kapesní desinfekci?
Mám, trvale v kapse, ale víte jak je hořká, když je na rohlíku?
Už jste koukli na podrobnou mapku obcí? U nás, za posledních 7dní/3 případy, vedle 1. Přes kopec, v malé obci 6 - ti jedou na rekord v co do počtu na 100 000. Včera jsem byla v Pekárně, měla jsem se zeptat, kdo to teda má(v Pekárně se ví všechno ) aby člověk věděl, kterým jejich příbuzným se má radši vyhnout

napsal(a):
Mám, trvale v kapse, ale víte jak je hořká, když je na rohlíku?
No jo, to nesmíte mít hlad jako vlčák a jíst s nezaschlou desinfekcí na rukou, dejte jí čas zapůsobit a uschnout.....

lesnížínka
napsal(a):
Už jste koukli na podrobnou mapku obcí? U nás, za posledních 7dní/3 případy, vedle 1. Přes kopec, v malé obci 6 - ti jedou na rekord v co do počtu na 100 000. Včera jsem byla v Pekárně, měla jsem se zeptat, kdo to teda má(v Pekárně se ví všechno ) aby člověk věděl, kterým jejich příbuzným se má radši vyhnout
Kde tu mapu najdu? Já teda v rámci zachování duševního zdraví radši nekoukám na zprávy, ale ta mapa by mě zajímala jen tak pro info, abych věděla, jak moc se to rozlejzá tady u nás.

napsal(a):
Kde tu mapu najdu? Já teda v rámci zachování duševního zdraví radši nekoukám na zprávy, ale ta mapa by mě zajímala jen tak pro info, abych věděla, jak moc se to rozlejzá tady u nás.
na Seznamu :
eznamzpravy.cz/clanek/unikatni-mapa-vsech-obci-v-cesku-kde-se-prave-ted-siri-koronavirus-124624#dop_ab_variant=0&dop_req_id=0iOmbxk9sdp-202010161059&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
napsal(a):
na Seznamu :
eznamzpravy.cz/clanek/unikatni-mapa-vsech-obci-v-cesku-kde-se-prave-ted-siri-koronavirus-124624#dop_ab_variant=0&dop_req_id=0iOmbxk9sdp-202010161059&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Tak, tak. Teď volala mamka, že jí brácha z Prahy poslal SMSku: U vás jsou tři případy, vedle(v připojené obci) jeden, tak si na ně dávej pozor! Mamka: to je tele, a jak já mám vědět, kdo to je? Jsem jí říkala.: běž se zeptat do Pekárny, tam ví všechno Nejdu, leje tam...

napsal(a):
No jo, to nesmíte mít hlad jako vlčák a jíst s nezaschlou desinfekcí na rukou, dejte jí čas zapůsobit a uschnout.....
Prosím, já jsem tu desinfekci, takové ty gely v plastové lahvičce, nepochopila. Naleju gel na ruce, rozpatlám špínu a nechám uschnout?
Podle té mapy máme případů: 0.
Tady totiž nikdo na testy nechodí a s horečkami leží doma. Pěstuje se tu česnek, tak třeba.. Hodně špatné to bylo v zimě, ale to jsme pro to neměli jméno. Tak snad už to brzy odtáhne odevšad.
Dnes mají všichni roušky, jeden pán se dokonce pro hadřík vrátil do auta, když viděl, že já mám. Jsem hezky pravila - dobrýýýý den. A se zarazil a mazal pro roušku. Pozitivní motivace.

napsal(a):
na Seznamu :
Děkuju, tak u nás stále nula.
Dnes jsem přikoupila slivovici.

napsal(a):
Děkuju, tak u nás stále nula.
Dnes jsem přikoupila slivovici.
Nechci vám brát iluze, ale to je jen přírůstek za posledních 7 dní. Navíc je dost těch, kteří svoji nemoc nikam nehlásí - když nepotřebují nemocenskou.
Ale zas ty starší nákazy už můžou být vyléčené.

https://cdn.lbryplayer.xyz/content/claims/dr-cowan-5g-koronavirus/af5a8a49ea50dce463fd57a0d8829eb8a4d80ed1/stream%C2%A
Zní to velice odborně, ale není to blábol ?
Kamarádka je pozitivní, prý silné bolesti hlavy, horečky, ošklivý kašel, krvavé skvrny v krku, ztráta chuti a čichu. Prý ale už je to mnohem lepší, nejhorší to bylo pár dní zpět. Nezlehčuji, nebojím se, že se nakazím, bojím se kolapsu nemocnic, a to, že je v podstatě už téměř nevyhnutelný. Vadí mi lidé, kteří to zlehčují, nerespektují (i když zmatená a dost pomalá) nařízení a jdou protestovat na staromak, těm bych úplně odepřela základní lékařskou péči, když covidu nevěří a ten problém nevidí, tak ať nezahlcují systém. Roušku nosím na veřejnosti všude. Buďte zdraví.

Jako příživa Pospíšil. V létě se producýroval na kilometrovém rautu na Karlově mostě - "žádná pandemie, my cheme svobodu", teď ho dávali v Motole na JIPU dohromady a teď fňuká "není to chřipečka".
Kždý bez roušky by si měl uvědomit, že může nakazit v obchodě ( na poště, v busu ) doktora ( nebo jeho rodinného příslušníka ) a až bude ve špitále potřebovat péči, ten doktor tam bude chybět.

napsal(a):
Prosím, já jsem tu desinfekci, takové ty gely v plastové lahvičce, nepochopila. Naleju gel na ruce, rozpatlám špínu a nechám uschnout?
Podle té mapy máme případů: 0.
Tady totiž nikdo na testy nechodí a s horečkami leží doma. Pěstuje se tu česnek, tak třeba.. Hodně špatné to bylo v zimě, ale to jsme pro to neměli jméno. Tak snad už to brzy odtáhne odevšad.
Dnes mají všichni roušky, jeden pán se dokonce pro hadřík vrátil do auta, když viděl, že já mám. Jsem hezky pravila - dobrýýýý den. A se zarazil a mazal pro roušku. Pozitivní motivace.
Prodávám ve stánku, mám ceduli "K okýnku jen s rouškou". Stojí tam rodinka, roušku nikdo. Nic, žádná moje reakce.Asi nic nechtějí, jen č... - koukají. Až pak paní říká " Hele, ona to okýnko neotevře, dokud si tu roušku nenasadíš" Přesně tak milá paní.
Prý se má každý starat o sebe - tak zní zákon našeho nového světa. Tak se starám.
A starejte se o sebe, nikdo se o vás nepostará, nejste Pospíšil.

Andrýsek3
napsal(a):
Kamarádka je pozitivní, prý silné bolesti hlavy, horečky, ošklivý kašel, krvavé skvrny v krku, ztráta chuti a čichu. Prý ale už je to mnohem lepší, nejhorší to bylo pár dní zpět. Nezlehčuji, nebojím se, že se nakazím, bojím se kolapsu nemocnic, a to, že je v podstatě už téměř nevyhnutelný. Vadí mi lidé, kteří to zlehčují, nerespektují (i když zmatená a dost pomalá) nařízení a jdou protestovat na staromak, těm bych úplně odepřela základní lékařskou péči, když covidu nevěří a ten problém nevidí, tak ať nezahlcují systém. Roušku nosím na veřejnosti všude. Buďte zdraví.
Sežeňte si respirátor, chrání víc a líp. Hůř se v něm dýchá, ale v silně exponovaných prostředích se to dá vydržet.
napsal(a):
Sežeňte si respirátor, chrání víc a líp. Hůř se v něm dýchá, ale v silně exponovaných prostředích se to dá vydržet.
Ten chrání jen mě a ne ostatní nebo se pletu? Myslím, že když se nakazím já, tak se zas tak moc nestane, ale nerada bych to každý den v MHD plivala na ostatní (staré, nemocné). Jedině si dát respirátor, a na to roušku, ale to už jako astmatik asi neudýchám, když nosím látkové roušky. Do školky jsme měli dostat 10 respirátorů na hlavu, zatím nic. 🤷♀️

"Vadí mi lidé, kteří to zlehčují, nerespektují........"
A přitom nakonec oni budou mít tu péči nejlepší. Pro ně se místo na JIPU najde i kdyby měli "Vendulu šoupnout na chodbu".

Btw : Fíkovnice se nikomu neozvala ?

Andrýsek3
napsal(a):
Ten chrání jen mě a ne ostatní nebo se pletu? Myslím, že když se nakazím já, tak se zas tak moc nestane, ale nerada bych to každý den v MHD plivala na ostatní (staré, nemocné). Jedině si dát respirátor, a na to roušku, ale to už jako astmatik asi neudýchám, když nosím látkové roušky. Do školky jsme měli dostat 10 respirátorů na hlavu, zatím nic. 🤷♀️
Pletete si druhy respirátorů. Jeden typ má výdechový ventil, přes ten byste musela mít roušku. Ale jsou i respirátory bez výdechového ventilu, ty chrání obousměrně (vás před okolím i okolí před vámi).
Andrýsek3
napsal(a):
Souhlas s těma debílkama...
Na druhou stranu mě docela štvou i tací, co celý den nedělají nic jinýho, než že na sociální sítě píšou
"je to hrozné, bude hůř, není to rýmička" a ten samý den večer přidají aktuální čísla, která stejně vidíme všichni, když otevřeme internet a dopíšou tam něco podobnýho na ten způsob, co psali už ráno.
Vadí mi to z toho důvodu, že tyhlety kecy ještě nikomu nepomohly. Ignoranty v podstatě nikam neposunou, hysterky v hysterii ještě podpoří a zbytek lidí otravujou.
Asi to někomu bude znít necitlivě, ovšem nemyslím to tak... Jen si prostě myslím, že by si lidi v aktuální situaci měli uvědomit, že jsme mohli dopadnout podstatně hůř a to, že covid není až tak nebezpečný, jak by mohl být (i s přihlédnutím k tomu, že teda u některých lidí má těžký průběh, to nepopírám), není samozřejmost, ale docela ještě štěstí.

Jen výňatek z článku,odkaz dole.Možná,že to mnohé a mnozí z vás také pamatují.
V roce 1995 tady byla epidemie sezónní chřipky, kde jsme zaznamenali exces, tedy nárůst úmrtí celkový o téměř 6 tisíc případů, čili to byla, myslím si velká epidemie zapříčiněná tehdy virem H3N2,“ řekl v roce 2013 tehdejší hlavní hygienik České republiky Vladimír Valenta.
https://www.jenzeny.cz/zdravi-a-krasa/chripkova-epidemie-v-roce-1995-zasahla-cele-cesko-mela-tisice-obeti-a-zavrela-skoly?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=yBYvnnRVhJU-202010151344&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
napsal(a):
Jen výňatek z článku,odkaz dole.Možná,že to mnohé a mnozí z vás také pamatují.
V roce 1995 tady byla epidemie sezónní chřipky, kde jsme zaznamenali exces, tedy nárůst úmrtí celkový o téměř 6 tisíc případů, čili to byla, myslím si velká epidemie zapříčiněná tehdy virem H3N2,“ řekl v roce 2013 tehdejší hlavní hygienik České republiky Vladimír Valenta.
https://www.jenzeny.cz/zdravi-a-krasa/chripkova-epidemie-v-roce-1995-zasahla-cele-cesko-mela-tisice-obeti-a-zavrela-skoly?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=yBYvnnRVhJU-202010151344&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Já si právě ten rok vůbec žádnou chřipku nevybavuju. A to jsem pracovala na horách v hotelové recepci. Určitě bych si vzpomněla že lidi rušili pobyty nebo se nakazil personál. Hotel byl pro 600 osob a personálu hafo.
lesnížínka
napsal(a):
Ne. No popravdě mě taky napadlo, jestli neleží v nemocnici...
psala jsem jí sz přesně před měsícem 15,9. a doted ji ani neotevřela.............. a to jsme původně byly na říjen domluvené že se sejdem v Brně v říjnu. To ještě nikdo nevěděl jak se situace zas zhorší. Mám o ni obavy

lesnížínka
napsal(a):
Kde to žijete, když slivovici kupujete?
No, bohužel se nám letos asi jako jediným neurodilo. Přitom broskve jsme měli a taková zima tu je, dnes 3 stupně. Z léta to skočilo rovnou do zimy.

GAELLE
napsal(a):
Já si právě ten rok vůbec žádnou chřipku nevybavuju. A to jsem pracovala na horách v hotelové recepci. Určitě bych si vzpomněla že lidi rušili pobyty nebo se nakazil personál. Hotel byl pro 600 osob a personálu hafo.
Pamatuji se,že byly děti doma ze školy a já měla 40 horečky a zápal plic a byla 3 měsíce na neschopence.

napsal(a):
Pamatuji se,že byly děti doma ze školy a já měla 40 horečky a zápal plic a byla 3 měsíce na neschopence.
My měli tenkrát chřipkové prázdniny, nejen ten rok, pamatuji. Ale nebylo to tak, že preventivně.. i když.. prostě hodně chybějících dětí, tak se zbytek poslal domů - vždy tak týden. Většinou to dopadlo tak, že jsme měli delší podzimní prázdniny. Mám pocit, že jsme snad byli pak i očkováni, ale nevím jistě.
Vypadá to dnes, že jsme si nějak zvykli nebo co, určitě to není jako v té době, kdy tento "nový" vir fakt kosil..nějak se to zprasilo - ptačí a lidská, už nevím.
A pak spadne netopýr do prasečího korýtka a máme tohle.

Tak ač s urputným kašlem a dušností, bolestí celého těla již 4 den, jsem negativní, Už po třetí.

GAELLE
napsal(a):
takže obyčejná chřipka?
asi jo, ale kyž se staráte o kovid nemocné, nepředpokládala by jste "jen virozu".
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jaroslav-flegr-evolucni-biolog-nakazeni-hospitalizovani-covid-19-ladislav-dusek.A201016_103123_domaci_wass
Tak tady máte Flegra a jeho prognozy. Bohužel se bojím že má pravdu. Tak Bodlinko šup šup na Bulovku učit se ovládat Corovent
neverend

XXX.XXX.213.247
GAELLE
napsal(a):
psala jsem jí sz přesně před měsícem 15,9. a doted ji ani neotevřela.............. a to jsme původně byly na říjen domluvené že se sejdem v Brně v říjnu. To ještě nikdo nevěděl jak se situace zas zhorší. Mám o ni obavy
Držíme palce snad doufám všichni ať je v pořádku. 😐 Ono vlastně popravdě tady ty lidi už člověk považuje za ne zcela cizí a samozřejmě všem přeji ať se jim cokoli zlého vyhne.

GAELLE
napsal(a):
aha to jsem nevěděla. Máte asi dobrou imunitu. Tak se držte !!
se spíš bojím, že ty stanové testy nejsou 100%, kolegyně je na tom stejně, chcípe doma a je negativní....

napsal(a):
asi jo, ale kyž se staráte o kovid nemocné, nepředpokládala by jste "jen virozu".
No a já Vám přeji, ať jste z toho brzy venku.
Ale těm testům už nějak nevěřím, když už se několikrát stalo, že laborky blbly se systémem a čísly, a taky se párkrát sekly s tím, komu jakou zprávu posílají. Ty testy prý nejsou zas nějak ultra kvalitní a řeší se, jakou nálož ten testovaný člověk má? Nebo tak něco. Tak či tak, člověk má zůstat doma a nepřijímat návštěvy. A pít ten čaj s citronem, ze kterého mám každoročně kašel větší :-)
Hodně sil!

GAELLE
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jaroslav-flegr-evolucni-biolog-nakazeni-hospitalizovani-covid-19-ladislav-dusek.A201016_103123_domaci_wass
Tak tady máte Flegra a jeho prognozy. Bohužel se bojím že má pravdu. Tak Bodlinko šup šup na Bulovku učit se ovládat Corovent
To je případ :-) Když jsem si říkala v létě, kdy se lidé začali chovat jak utržení ze řetězu, že to takhle nějak bude, co dostanu, Nobelovku? Piškotek. já vim.
Testy (neověřovala jsem nic)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jak-se-od-sebe-lisi-testy-na-covid-19-a-proc-neni-mozne-vzdy-pouzit-rychlotesty-103162
napsal(a):
Tak ale...víme, že šťárat v krku i jinde jde důkladně i méně důkladně, žejo
Já to tvrdím furt, že výsledek těch odběrů mj. závisí na tom, kdo a jak poctivě to dělá.
GAELLE
napsal(a):
Když se s ni stykate, nevíte o ni nic víc, kde pracuje, bydli ? Taky mi zde chybí 😕
Myslím, že i kdyby to bylo jen trochu možné, tak by se ozvala.
😓
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Když se s ni stykate, nevíte o ni nic víc, kde pracuje, bydli ? Taky mi zde chybí 😕
Myslím, že i kdyby to bylo jen trochu možné, tak by se ozvala.
😓
Píšeme si jen zde na fauně. Vím jen jméno (ne příjmení) a profesi a Brno.
Ale zkusím zapátrat.
Mělo to být naše první setkání naživo. Už dávno neřešíme jen zvířátka. Já už nemám psa a ona má pokud vím jen kočky a vestaje víkendového.
Snad se mi podaří zjistit co se děje.
Možná by mohla něco vědět Marcela ta si s ní taky psala ohledně opařené Ejbí.
Ke coroně - ta se kolem nás točila už na jaře. Ted je tu znovu - u jedne mládši paní a pak u sousedky. Kamarádky me tchyně 😕 u manžela dva případy v práci. Ti mladí a středního věku - fakt jen ztráta čichu, max teplota 2-3 dny. Do 2 tydnu zpět v práci.
Jináč lékaři jedou u nás normálně, ordinuji. Nevím opravdu o jediné ordinaci, kde by bylo zavřeno ! Jen chtějí předem zavolat , na prevenci objednat. Taťka byl (sice po přeložení, kvůli organizaci) teď i se šedým zákalem . Aspoň člověk nikde nečeká ;-*
Co vím , na testy se nečekaji tady fronty. též vše funguje na objednání.
Věřme, že opatření zaberou a do 2-3 týdnů se všem trochu uleví. Taky jsem četla, že tento rok bude opravdu pro lidstvo náročný, ale příští by měl postupně přinést klid a vyrovnanost. !
Tak si toto často opakuji a držím se ještě při smyslech :-)

napsal(a):
se spíš bojím, že ty stanové testy nejsou 100%, kolegyně je na tom stejně, chcípe doma a je negativní....
Už jsem to jednou dávala :
Ten doktor byl také negativní, přestože dcera pozitivní, a byl na tom skoror hůř než ona. Popisuje po dnech.
GAELLE
napsal(a):
Ale zkusím zapátrat.
Mělo to být naše první setkání naživo. Už dávno neřešíme jen zvířátka. Já už nemám psa a ona má pokud vím jen kočky a vestaje víkendového.
Možná v te práci by se dalo něco sehnat ? Brno , byla to nějaka univerzita ...? Určíte podle věci , co o ni víte se dopatrate
Třeba když každý napíše co si o ni vybaví, přijdeme na to, jak pomocí ;-)
Je to na ni opravdu dlouho a hlavně ta SZ neotevřena mi přijde podezřelá
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Možná v te práci by se dalo něco sehnat ? Brno , byla to nějaka univerzita ...? Určíte podle věci , co o ni víte se dopatrate
Univerzita? Já žiju v tom, že fikovnice je lékařka.

Ví někdo alespoň, jak se jmenuje příjmením? Nemusí to sdělovat, stačí ano.
Já vím jen, že se tu dávaly dohromady Jany a že byla mezi nimi.
Ještě mě napadá, jestli ji nezná někdo z koček.
Atheira
napsal(a):
Univerzita? Já žiju v tom, že fikovnice je lékařka.
No ja myslím, že někde na fakultě mediciny v Brně. Ale nejsem si jista.
Jen vím, že se jmenuje opravdu Jana
Což ke žalostne malo
Ale pokud víte Orionko profesi , dalo by se napsat na ty pracoviště. Kdyby jste chtěla pomoct, dejte vědět.
Zkusím mrknout do jejich diskuzí a kdyžtak bych vám napsala.
Ti příjmení by bylo super ! Možná někdo , kdo je tu x let jako ona bude vědět 😊
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Což ke žalostne malo
Ale pokud víte Orionko profesi , dalo by se napsat na ty pracoviště. Kdyby jste chtěla pomoct, dejte vědět.
Ano je Jana a je lékařka (lidí ne zvířat).

fikovnice je lékařka, ale ne v praxi, nýbrž učí.
Na fb bude ve skupině nenávidímeifaunufans nebo jak to je, ne?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Což ke žalostne malo
Profesi nevím, jen tipuji : Přednáší některý z biologických oborů v Brně, asi na Masarykově univerzitě, psávala o studentech. Ale stejně to může být SZŠ, vyšší odborná. Ani nevím, co v Brně je. Asi všechno.
Nevím, jestli to byla ona, kdo zmiňoval, že veterinární farmacie přešla z VFU na Masarykovu.

https://is.muni.cz/lide/?ag=os&search=mudr.+jana&searchid=mudr.+jana
mudr. jana a určitě VŠ, jiná v Brně asi není? a bude to lékařská nebo farmaceutická fakulta
na farmaceutické mi to našlo třeba jen tohle:
https://is.muni.cz/osoba/245391 to je veterinářka.. dole se to dá třídit
tak to můžete zkusit - jméno a fb, rajče,.. podle foto koček a psa
omluva za špatný návod - pokud je doktor farmacie, pak je možný titul rndr. i mgr. i pharmdr, liší se rokem studia
a fikovnici není méně než mně
konec hlášení

Terven
napsal(a):
Tak ale...víme, že šťárat v krku i jinde jde důkladně i méně důkladně, žejo
Já to tvrdím furt, že výsledek těch odběrů mj. závisí na tom, kdo a jak poctivě to dělá.
vždycky to bylo poctivě, někdy vás to "bolí" od kořenu nosu až za čelem....vletí vám slzy do očí a máte pocit na pšíknutí, prostě vám vysmejčí fňák až do krku.

napsal(a):
Už jsem to jednou dávala :
Ten doktor byl také negativní, přestože dcera pozitivní, a byl na tom skoror hůř než ona. Popisuje po dnech.
mě vytřeli v neděli, negativní,po mojí noční v po zjištěni pozitivní s kterýma jsem přišla do styku-s respirátorem(těch pozitivních bylo v tom týdnu víc, ale v neděli já z výtěru negativní), příznaky v úterý-už jsem nenastoupila do práce, došla jsem tam, ale úplně vyřízená(šílená dušnost, bolest hlavy, počínající kašel-který mě rthal vnitřnosti dalších pár dní) a šla hned domu, únava-prakticky jen ležíte, ani vám nevadí že už i smrdíte, prostě se nehnete....další výtěr ve čtvrtek, negativní.....asi už mají na tržnici jen negativní .... asi mi sliznice obsadil jiný vir . Kolegyně to má taky tak, negativní, negativní...a je taky skoro na lopatě. Jiné pozitivní kolegyně trpí třeba jen v uvozovkách bolestí hlavy, jiné mají jen teplotu a jsou unavené, klasika, ztráta čichu.
napsal(a):
mudr. jana a určitě VŠ, jiná v Brně asi není? a bude to lékařská nebo farmaceutická fakulta
omluva za špatný návod - pokud je doktor farmacie, pak je možný titul rndr. i mgr. i pharmdr, liší se rokem studia
konec hlášení
👍
k věku tipla bych 50+ 😊
Vám tedy samozrejme 25 😃
To ja detektiv - vyštrachala jsem celou ZS kvůli srazu 😀
A az se tu Fikovnice jednou objevi - tak bude koukat co jsme na ni všechno našli a zveřejnili 😲
Písnu na ty kočky.
napsal(a):
mě vytřeli v neděli, negativní,po mojí noční v po zjištěni pozitivní s kterýma jsem přišla do styku-s respirátorem(těch pozitivních bylo v tom týdnu víc, ale v neděli já z výtěru negativní), příznaky v úterý-už jsem nenastoupila do práce, došla jsem tam, ale úplně vyřízená(šílená dušnost, bolest hlavy, počínající kašel-který mě rthal vnitřnosti dalších pár dní) a šla hned domu, únava-prakticky jen ležíte, ani vám nevadí že už i smrdíte, prostě se nehnete....další výtěr ve čtvrtek, negativní.....asi už mají na tržnici jen negativní .... asi mi sliznice obsadil jiný vir . Kolegyně to má taky tak, negativní, negativní...a je taky skoro na lopatě. Jiné pozitivní kolegyně trpí třeba jen v uvozovkách bolestí hlavy, jiné mají jen teplotu a jsou unavené, klasika, ztráta čichu.
Moje sestřenka mela podobne priznaky, co vy . Jelikož byla ve styku s kamarádkou, která byla pozitivní - začala panikařit, že má určíte covid. Než se dostala na test (cca 3-4 dny) začala mít to samé její dcera.
Doktor tvrdil 99% covid.
Testy negativní - tak pry chřipka .
Lidi co s covidem znám - všichni minimalni příznaky.
Krome 2 z jara. Ti byli na dychaku a starý pan zemřel.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
👍
k věku tipla bych 50+ 😊
Vám tedy samozrejme 25 😃
To ja detektiv - vyštrachala jsem celou ZS kvůli srazu 😀
A az se tu Fikovnice jednou objevi - tak bude koukat co jsme na ni všechno našli a zveřejnili 😲
Písnu na ty kočky.
Nemusíte. Jsme i tu a nevíme víc A až se tu Janinka zjeví, tak nám dá čočku, co se v ní šťouráme...doufám

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Moje sestřenka mela podobne priznaky, co vy . Jelikož byla ve styku s kamarádkou, která byla pozitivní - začala panikařit, že má určíte covid. Než se dostala na test (cca 3-4 dny) začala mít to samé její dcera.
Doktor tvrdil 99% covid.
Testy negativní - tak pry chřipka .
Lidi co s covidem znám - všichni minimalni příznaky.
Krome 2 z jara. Ti byli na dychaku a starý pan zemřel.
Já ale jednoho nepotkala...a byla jsem v přímém kontaktu několikrat týdně, manipulovala jsem s těmi lidmi, dost dlouhou dobu před mými příznaky....nebylo pochyb že to nemám/nemáme, když začnete chcípat...no tak podle testu nemám.
napsal(a):
Já ale jednoho nepotkala...a byla jsem v přímém kontaktu několikrat týdně, manipulovala jsem s těmi lidmi, dost dlouhou dobu před mými příznaky....nebylo pochyb že to nemám/nemáme, když začnete chcípat...no tak podle testu nemám.
Já vím , že jste nepotkala jednoho. Věřme, ze ochranné prostředky fungují
Popis výteru nosu me úplně zmrazil 😐
Pokud můžete povědět pohledem zúčastněné osoby - jak to u vás v nemocnici vypadá, stači kapacita ? Jak jsou na tom lidé, kteří potřebují zdravotní péči v nemocnici?
Jinak vám přeji, ať jste brzy fit a situace se brzy ustáli...
napsal(a):
Tak buďte ráda že nemáte. Ono se prý i na klasickou chřipku dá zemřít. Nevím tedy v jakém věku. Rozhodně co vím že přechozená poškozuje taky srdce jako covid.
Já chřipku ani angínu v životě neměla a doufám že to tak i zůstane.
Držte se a ať je vám brzy líp

Nám to vlítlo do důchoďáku, na ty lidi musíte šahnou několikrát za den, přebalit, obléct, nakrmit, posadit, odvést....
Postřehy: při první vlně nám nikoho akutně! záchranka na opakované volání do špitálu neodvezla-klient zemřel za několi hodin-asi kardiopulmonární selhání, embolie plic, rozhodla to lékařka záchranky a to jsme byli prostí nákazy...teď vozí i s nákazou, sem tam....posílat personál z negativního oddělení na pozitivní je přece chujovina, dalo by se to ošéfovat i jinak....no a teď to má celej barák.
edit: já si i volala na cévní s tou dušností, jestli si mám zobnout léky proti srážlivosti, měla jsem loni trombozu, prej ne.... jenže teď se nikam k doktorovi nedostanete, obvoďák vás neposlechne....
napsal(a):
Nám to vlítlo do důchoďáku, na ty lidi musíte šahnou několikrát za den, přebalit, obléct, nakrmit, posadit, odvést....
Postřehy: při první vlně nám nikoho akutně! záchranka na opakované volání do špitálu neodvezla-klient zemřel za několi hodin-asi kardiopulmonární selhání, embolie plic, rozhodla to lékařka záchranky a to jsme byli prostí nákazy...teď vozí i s nákazou, sem tam....posílat personál z negativního oddělení na pozitivní je přece chujovina, dalo by se to ošéfovat i jinak....no a teď to má celej barák.
edit: já si i volala na cévní s tou dušností, jestli si mám zobnout léky proti srážlivosti, měla jsem loni trombozu, prej ne.... jenže teď se nikam k doktorovi nedostanete, obvoďák vás neposlechne....
To je mi líto. Musí to být strašný v těch důchoďákách i bez covidu.
zažila jsem jen LDN a stačilo.
Určitě pořiďte respirátory. No a pro staroušky je to bohužel důchodová reforma.
Spousta se jich toho slavného 5tis. příspěvku nedožije
Co armáda? Asi už taky neví kam dřív skočit

GAELLE
napsal(a):
já pacienty s koronavirem léčím vitamíny a když to nestačí, tak dislokace vazu
GAELLE
napsal(a):
Ale zkusím zapátrat.
Bohužel o "fikovnici" také nic nevím . Párkrát jsme si něco napsali, radila mi ohledně toho opaření. Musím teda říct, že zprávy nečetla úplně hned, někdy to trvalo. Ale když jste byli na něčem domluvené, tak je to divné .
A ke koroně - už znám dost případů, osobně. Máme to i v práci, v okolních vesnicích, u vzdálených příbuzných..
Jinak známá měla jasné příznaky, a bylo ji tak zle, že musela večer na pohotovost. Poslali ji na testy, druhý den výsledky - negativní. To bylo ve čtvrtek. Bylo jí řečeno, že v pondělí musí na testy znovu, protože ve čtvrtek to bylo asi brzy .

GAELLE
napsal(a):
To je mi líto. Musí to být strašný v těch důchoďákách i bez covidu.
zažila jsem jen LDN a stačilo.
Určitě pořiďte respirátory. No a pro staroušky je to bohužel důchodová reforma.
Spousta se jich toho slavného 5tis. příspěvku nedožije
Co armáda? Asi už taky neví kam dřív skočit
Nemáme náhodou armádu v Mali?

Na jaře jsem kdesi četla, že pejskaři jsou vůči tomuto viru odolnější, co si o tom myslíte?

My máme nějakou armádu? Jeden včera říkal, že akorát trotlovali na hranicích a pak běhali 5 km v plné polní, ale do domova důchodců je neposlali.
Lékaři bez hranic je neziskovka a ani ne česká, mají svoje mise, které neskončily.
Kde je nějaký krizový plán? Ty v téhle situaci vezmeš tohle a uděláš tohle.
Nic. Pomoc čekej na konci své paže. Jako vždy. Jen aby si to někdo nevyložil tak, že na tom konci budou vidle.
A už zase trapná pětistovka pro zavřené podnikatele, mně to nezaplatí ani bydlení, proč se tihle lidé nepošlou tam, kde je potřeba pomoct, a nezaplatí se jim normálně jako za práci? Všichni budou zavření doma, vojáci pobíhat po lese, a ti, co rozhodují o tom, kdo může na vážnou operaci a kdo to ještě chvíli vydrží, se cpou stejky a létají po dovolených a vůbec netuší, co způsobují v podzámčí..
Proč se o vše mají starat neziskovky, copak ony si ty peníze na benzin tisknou?
Jenom se blbě kecá, jaká jsou čísla, ale práce stojí. Stavbou polní nemocnice se jen vše zdrží, běžné nemocnice nemají lidi, tak kdo bude makat tady? Kdo kdy postaví, proč už nestojí a kdo tam bude pracovat? Ti nemocní lékaři? Medici, co by v ruce neměli mít ani jehlu, budou obsluhovat přístroje, které .. složili se na ně obyčejní lidé a vláda je ani nechce.
Včera rádio vystrašilo celý kraj - není plazma. No není, protože některé firmy za ni lidem platí a česká zem ne.
Všecko tam nahoře bych propleskla. Těmi zmatky a nic neděláním jen lidi naštvali, už tady zas nikdo roušku nemá, jako na protest.
Jako ale jsem nevěděla, kolik konspirátorů je kolem mě, dokud nepřišel tenhle koronavir, kolik lidí už věří tomu, že je to nástroj k ovládání lidu. No to neznáte tenhle národ, to se zapře a just si roušku nedá. Potřebujeme krále Miroslava nebo toho pána ze Sůl nad zlato nebo tak něco :-) Ti umí vyblekotat povely jasně a dokonce v souvislé větě!
Kde je "ten dělá to a ten zas tohle"?

napsal(a):
konec hlášení
Prošťárala jsem celé tohle vlákno a k možnosti identifikace fikovnice jsem našla toto:
- 4.2.měla přednášku pro budoucí zdravotníky, sháněla epidemiologická data ke covidu
- sdílí kancelář s kolegyní a píše, že "vzhledem k mému působišti by fakt mohli u nás zavést home office...
- mají v práci hygienickou smyčku se suchou sprchou...
- její šéfka je prim. onkologie v jednom z nejhlavnějších onkol. center...
- fíkovnice bydlí v Brně ve 12ti patrovém paneláku
- Blansko = my = moje rodina. Dotyčná si nemohla nechat ujít lyžovačku v Itálii... (to se týká případu z jara, kdy nakažená žena z Blanska nedodržela karanténu a zkolabovala v Brně na ulici) - https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=koronavirus+%C5%BEena+zkolabovala+v+Brn%C4%9B
- její sestřenice je lékařka na ARO (psala přednostka, nevím, co tím myslela)
- pracuje na uviverzitě (MU?)... několikrát týdně u nás zasedá krizový štáb, několikrát týdně dopis od děkana, ev. od rektora, máme telemosty, probíhá E-výuka - kdy se snažíme o jednotný styl výuky.
- na jejím pracovišti probíhá/halo klinické hodnocení léku na COVID.
- bývalá kolegyně je nyní lékařkou Centra pro léčbu bolesti
- posteskla si nad svým akademickým platem, léčba kocoura stála celý její měsíční příjem
- z dalších sdílených informací vyplývá, že pravděpodobně pracuje na postu odborného asistenta
Jo a ještě někde zmiňovala povinnou maturitu z matematiky na matematicky zaměřeném gymplu - to se změnilo po revoluci, takže maturovala před rokem 1989.

napsal(a):
Na jaře jsem kdesi četla, že pejskaři jsou vůči tomuto viru odolnější, co si o tom myslíte?
U SARS tomu tak prý bylo (dle nějaké studie)

napsal(a):
Prošťárala jsem celé tohle vlákno a k možnosti identifikace fikovnice jsem našla toto:
- 4.2.měla přednášku pro budoucí zdravotníky, sháněla epidemiologická data ke covidu
- sdílí kancelář s kolegyní a píše, že "vzhledem k mému působišti by fakt mohli u nás zavést home office...
- mají v práci hygienickou smyčku se suchou sprchou...
- její šéfka je prim. onkologie v jednom z nejhlavnějších onkol. center...
- fíkovnice bydlí v Brně ve 12ti patrovém paneláku
- Blansko = my = moje rodina. Dotyčná si nemohla nechat ujít lyžovačku v Itálii... (to se týká případu z jara, kdy nakažená žena z Blanska nedodržela karanténu a zkolabovala v Brně na ulici) - https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=koronavirus+%C5%BEena+zkolabovala+v+Brn%C4%9B
- její sestřenice je lékařka na ARO (psala přednostka, nevím, co tím myslela)
- pracuje na uviverzitě (MU?)... několikrát týdně u nás zasedá krizový štáb, několikrát týdně dopis od děkana, ev. od rektora, máme telemosty, probíhá E-výuka - kdy se snažíme o jednotný styl výuky.
- na jejím pracovišti probíhá/halo klinické hodnocení léku na COVID.
- bývalá kolegyně je nyní lékařkou Centra pro léčbu bolesti
- posteskla si nad svým akademickým platem, léčba kocoura stála celý její měsíční příjem
- z dalších sdílených informací vyplývá, že pravděpodobně pracuje na postu odborného asistenta
Jo a ještě někde zmiňovala povinnou maturitu z matematiky na matematicky zaměřeném gymplu - to se změnilo po revoluci, takže maturovala před rokem 1989.
Já prošla všechny s titulem mudr. a všechny jsou moc mladé nebo nejsou z Brna.
Co já vím, tak se prostě vždy za měsíc dva vrátí.
Můžete každé jméno z toho seznamu hodit do gůgla a uvidíte. Někdo z onkologie tam byl.

napsal(a):
Já prošla všechny s titulem mudr. a všechny jsou moc mladé nebo nejsou z Brna.
Co já vím, tak se prostě vždy za měsíc dva vrátí.
Můžete každé jméno z toho seznamu hodit do gůgla a uvidíte. Někdo z onkologie tam byl.
Možná nedělá přímo onkologii, její šéfová může zastávat 2 posty...

"My máme nějakou armádu?"
Dovedete si představit vládu, která by znovu zavedla povinnou vojenskou službu a poslala ty mamánky v 19. letech na vojnu. Vždyť jsou to ještě ve 26. děti a chlapci. Muži z nich totiž nikdy nebudou !

napsal(a):
Myslím si ( já tedy myslím málokdy ), že na tom něco je. Lidstvo ztrácí imunitu neustálým dezinfikováním všeho ( není vyprané, je i dezinfikované= hygienicky čisté ).
Imunitní systém se stává líným, zakrňuje, tak jako každý nepoužívaný orgán.( Proč se o cikáňatech říkalo, že jsou nejzdravější?).
A to u nás pejskařů rozhodně nehrozí. My máme imunitní systém stále trénován.

napsal(a):
Možná nedělá přímo onkologii, její šéfová může zastávat 2 posty...
profil máte v SZ - nejsou tam telefony a maily soukromé, ale myslím, že mail si doma přečte buď ona nebo vedoucí
napsal(a):
Myslím si ( já tedy myslím málokdy ), že na tom něco je. Lidstvo ztrácí imunitu neustálým dezinfikováním všeho ( není vyprané, je i dezinfikované= hygienicky čisté ).
Imunitní systém se stává líným, zakrňuje, tak jako každý nepoužívaný orgán.( Proč se o cikáňatech říkalo, že jsou nejzdravější?).
Souhlas. Ještě je další rozdíl ve způsobu života. Půl dne se hrabu v hlíně, v hnoji, olizuju se se psem a kočkama, pak prolezu les nebo hvozdy kolem vesnice, přejdu bosá přes potok, kde si máchnu i ruce a ač jsme pod kanalizací, pár přepadů z domů do něj přeci jen ještě jde. Tam ochutnám ostružinu, jahodu, malinu sousedům švestku všechno pochopitelně nemyté. Ruce si umyju, když náhodou dorazím domů Člověk bez psa, pracující v kanceláři, žijící ve městě v paneláku...no celodenní režim si dosaďte sami

napsal(a):
profil máte v SZ - nejsou tam telefony a maily soukromé, ale myslím, že mail si doma přečte buď ona nebo vedoucí
Děkuji, dospěla jsem s dopomocí ke stejné osobě chvíli před vámi a pár lidem rozeslala odkaz v SZ. Kontaktování ale přenechám uživatelkám, které si s ní píšou pravidelněji, ať ten email nezahltíme.
napsal(a):
Děkuji, dospěla jsem s dopomocí ke stejné osobě chvíli před vámi a pár lidem rozeslala odkaz v SZ. Kontaktování ale přenechám uživatelkám, které si s ní píšou pravidelněji, ať ten email nezahltíme.
Holky jste borci 👍 svou funkci detektiva pokládám - bych se tak rychle nedopátrala - jestli vůbec 😁
Nechame to na Orionce (pokud bude chtit), která s ni mela sraz domluveny .?
Ať mail nezahlti parta ženskejch z fauny 🐴

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Holky jste borci 👍 svou funkci detektiva pokládám - bych se tak rychle nedopátrala - jestli vůbec 😁
Nechame to na Orionce (pokud bude chtit), která s ni mela sraz domluveny .?
Ať mail nezahlti parta ženskejch z fauny 🐴
To byla Gaelle, ne Orionka...

napsal(a):
Fakt jste ji našly? To tedy čumím, co všechno počítač - a pilný uživatel -nesvede.

napsal(a):
jo rikalo se to. ale ted uz se zaviraji veteriny, neb nema kdo slouzit.
napsal(a):
To máte pravdu ! Vše netrénované zakrňuje a ochabuje. Myslím, že alergie, které má dnes skoro každý kamarad mých děti jsou nemoce moderního světa.
Já si třeba nepamatuji, že by někdo měl v mém dětském věku s tímto problémy. Stejně tak je dnes každé druhé dítě u nás ve škole s diagnózou - hyperaktivní 😕
Verim, že úzkostná čistota dobra není .
Takže další Velké plus pro život se zvířátky 😊
K tem cikáňatům - můj táta vzešel z podobného prostředí - barák 1+1 bez vody, 6 deti . Koupali se 1x týdne v neckách ... čistotu si umite asi představit.. Pro me hrůza představa , on bych řekla celý dospelý život právě proto na sebe tak moc dbal, když mohl 😉.. ale ten základ imunity mu asi zůstal ... protoze snad nikdy neměl chřipku, nachlazení, nastydnuti nebo rýmu s kašlem
Ve středu mu bude 80 let a kdyby nemel Parkinsona byl by celkem fit.

a to se tady někteří děsíte nebalených rohlíků......

napsal(a):
jo rikalo se to. ale ted uz se zaviraji veteriny, neb nema kdo slouzit.
ale ne kvůli tomu, že by veterináři byli nemocní. jen prostě většina veterinářů jsou ženy v reproduktivním věku, a když jsou zavřené ty školy...
neverend

XXX.XXX.231.71
https://youtu.be/dX6J6FUcvgc
Zaručeně sterilní. 😀

neverend
napsal(a):
https://youtu.be/dX6J6FUcvgc
Zaručeně sterilní. 😀
Rouška nemusí být sterilní - nejsem chirurg. Roušká má zabránit mnou prskané kapénkové infekci, přistát na nose spolucestujícího v autobuse.
Respirátor zabrání i kapénkové infekci spolucestujícího přistát na nose mém.
Ne asi 100%, ale každá kapka, která padne vedle, je dobrá.
Než si ji navlékne chirurg, tak asi projde sterilizátorem.
Navíc nikdo vás nenutí používat jednorázové, profesionálně ušité. Mám několik roušek, co jsem si ušila, vyperu, sterilizuju žehličkou, používám opakovaně, nikde nepohazuju. Je to na každém z nás, jak se bude chovat.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak jsem popleta 😊
Ale i tak super... Snad dá Gaelle brzy vedet 👍
Tak milé osazenstvo Ir.Ma je fakt dobrá
Ale já jsem taky dobrá. Dopátrala jsem i číslo mobilu.
Poslala sms - ALE BOHUŽEL ODPOVĚD ŽÁDNÁ !!!!
Fakt ale je jak píše Marcela že ona nikdy na zprávy neodepisovala hned ale vždy až za pár dní. No ovšem ta moje sz zůstala neotevřená déle než měsíc. Sraz byl domluvený ještě v létě teď na říjen (nikdo netušil že bude znovu nouzák).
Tak snad je v pořádku a jen nemá chuť a náladu komunikovat. Je také možné že třeba vypomáhá někde v nemocnici (fyzicky asi ne) a pak padne za vlast.
Doufejme že se to objasní a hlavně bude to mít DOBRÝ KONEC.
Děkuji všem za zájem o ni.
neverend

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Rouška nemusí být sterilní - nejsem chirurg. Roušká má zabránit mnou prskané kapénkové infekci, přistát na nose spolucestujícího v autobuse.
Navíc nikdo vás nenutí používat jednorázové, profesionálně ušité. Mám několik roušek, co jsem si ušila, vyperu, sterilizuju žehličkou, používám opakovaně, nikde nepohazuju. Je to na každém z nás, jak se bude chovat.
No ale válet to po zemi asi není taky zcela "košér".😀 Ono spíš jde o takovou tu lidskou naivitu, kde lidi zapomínají na ten lidský faktor. Ani testům bych tak stoprocentně nevěřil.. Jsou to jen lidi a co si "odškrtne" to nemusí dělat. Např. moje praktická lékařka nevěří vyšetření na Mělníku a poslala moji mamču do Prahy. Zřejmě se už stalo že Mělník negativní a Praha pozitivní.😀

neverend
napsal(a):
No ale válet to po zemi asi není taky zcela "košér".😀 Ono spíš jde o takovou tu lidskou naivitu, kde lidi zapomínají na ten lidský faktor. Ani testům bych tak stoprocentně nevěřil.. Jsou to jen lidi a co si "odškrtne" to nemusí dělat. Např. moje praktická lékařka nevěří vyšetření na Mělníku a poslala moji mamču do Prahy. Zřejmě se už stalo že Mělník negativní a Praha pozitivní.😀
Tohle video už jsem viděla dřív a je mně fuk, jestli jednorázovky, které se prodávají u nás, byly vyrobeny stejně, já taky používám jen šité roušky. Mně vadí, že se všude válí a vůbec, je to prostě odpad navíc.

Andrýsek3
napsal(a):
Já jen přidám další informaci tento rok je fikovnici 49 let, jste ji trošku přidali :P. Doufám, že je v pořádku, myslím, že většina zde ví o jejich vážných zdravotních potížích. 🍀
To odpovídá. Kvůli povinné maturitě z matiky musí být ročník 1971 a níže. Dále psala, že v době černobylské havárie (1986) byla ještě na základce, což zase vychází na ročníky 1971 a výše, pokud nastoupila na ZŠ v 6 letech. Tehdy byla základní škola na 8 let.
Z obojího vyplývá, že musí být ročník 1971.

Takové mládě :-)). Stejně jste cifršpioni :-)). Omlouvá nás jedině to, že to podnikáme z důvodů starosti o ni.

A když se vrátím k rouškám : To máme za to, že u nás je každý vysokoškolák. Ještě tak mačkat knoflíky u linky, ze které to leze samo. Ale sednout ke stroji a šít.......
A mnoho dalších profesí. Kdyby tu nepracovali Ukrajinci a Poláci, tek leckde nejezdí tramvaje, nikdo neumyje vlaky ani nemocným zadečky.
Když nasednu po šesté ranní do tramvaje, tak radši neotevřu pusu. Asi bych tam byla jediná, kdo mluví česky. Jinak je to směsice slovanských jazyků - těch, co jedou do práce.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A když se vrátím k rouškám : To máme za to, že u nás je každý vysokoškolák. Ještě tak mačkat knoflíky u linky, ze které to leze samo. Ale sednout ke stroji a šít.......
A mnoho dalších profesí. Kdyby tu nepracovali Ukrajinci a Poláci, tek leckde nejezdí tramvaje, nikdo neumyje vlaky ani nemocným zadečky.
Když nasednu po šesté ranní do tramvaje, tak radši neotevřu pusu. Asi bych tam byla jediná, kdo mluví česky. Jinak je to směsice slovanských jazyků - těch, co jedou do práce.
Od práce bolí "klepeta".😀 Bohužel teď už budeme svědky kam tato "pseudovzdělanost" a papírové království povede.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Z naší ifaunové konverzace jsem měla pocit, že se jedná o VŠV.
GAELLE
napsal(a):
Tak milé osazenstvo Ir.Ma je fakt dobrá
Ale já jsem taky dobrá. Dopátrala jsem i číslo mobilu.
Poslala sms - ALE BOHUŽEL ODPOVĚD ŽÁDNÁ !!!!
Fakt ale je jak píše Marcela že ona nikdy na zprávy neodepisovala hned ale vždy až za pár dní. No ovšem ta moje sz zůstala neotevřená déle než měsíc. Sraz byl domluvený ještě v létě teď na říjen (nikdo netušil že bude znovu nouzák).
Tak snad je v pořádku a jen nemá chuť a náladu komunikovat. Je také možné že třeba vypomáhá někde v nemocnici (fyzicky asi ne) a pak padne za vlast.
Doufejme že se to objasní a hlavně bude to mít DOBRÝ KONEC.
Děkuji všem za zájem o ni.
Tak to dobra jste ! Jak jste se k němu dopátrala ?
Jináč opravdu co se dokáže vypátrat 😉
Ale to , že neodpověděla na sms, když ví , že o ni mate starost je divné. Neznam fikovnici osobně, ale působí na me svedomite. A tohle mi k ni nesedi .
Stejně tak, že se tu neukázala Dobře měsíc, dva ?
Pokud nezareaguje počkejte par dni a pak bych napsala na její pracoviště . Tam budou vědět , kdyby se ji něco stalo ..
A čočku dostane ona - ze se tu o ni strachujeme 😕
Andrýsek3
napsal(a):
Já jen přidám další informaci tento rok je fikovnici 49 let, jste ji trošku přidali :P. Doufám, že je v pořádku, myslím, že většina zde ví o jejich vážných zdravotních potížích. 🍀
No to přidali ... ale psala, že je stara ! A ona je o 6 let starší než ja - tož to je stáří ?😉
Dokonce je mladší, než můj bracha. Který je rok 1970 a furt si pripadame mladě 😍
napsal(a):
Tak, tak.
My máme nakoupeno xxx látkových. Koupila jsem aspoň nějaké vesele, ať nam to v nich sluši 😉
Vyperu, vyvařím, dam Hezky ven uschnout 😊
Kdyby měly deti ve skole používat rousky - jednorazovky to by se nam pěkně prodražilo. A hlavně - když vidím, jak se vali nechutně roušky po zemi venku a u obchodu 😦 a taky vím, že lidi ty jednorazovky používají několik týdnů , aby ušetřili .... To si radši vezmu tu látkovou a vím, že si ji vyperu a dam zpět čistou na pusu

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak, tak.
My máme nakoupeno xxx látkových. Koupila jsem aspoň nějaké vesele, ať nam to v nich sluši 😉
Vyperu, vyvařím, dam Hezky ven uschnout 😊
Kdyby měly deti ve skole používat rousky - jednorazovky to by se nam pěkně prodražilo. A hlavně - když vidím, jak se vali nechutně roušky po zemi venku a u obchodu 😦 a taky vím, že lidi ty jednorazovky používají několik týdnů , aby ušetřili .... To si radši vezmu tu látkovou a vím, že si ji vyperu a dam zpět čistou na pusu
Ale ta ochrana nositele je v látkové roušce menší, než v dobře používané jednorázové. To byste v ní musela mít vložený filtr.
My to kombinujeme, do rizikovějších míst nosíme jednorázovky, jinak látkové, nebo látkové s filtrem.
napsal(a):
Ale ta ochrana nositele je v látkové roušce menší, než v dobře používané jednorázové. To byste v ní musela mít vložený filtr.
My to kombinujeme, do rizikovějších míst nosíme jednorázovky, jinak látkové, nebo látkové s filtrem.
Asi určíte máte pravdu.
Ale věřím, že i tato dvouvrstva něco zachyti.
Děti si x krát denně ve škole sundavaly, nandavaly
Jsem radši když mají 3 čiste latkové, ktere si behem dne vymeni a daji použite do pytliku,. Přeci jen 2 deti a kdyby měly poživat fakt tak jak se mají, tak se nedoplatime 😕 to by bylo x rousek za den.
A to jednorazove vyhazování se mi nelíbi. To je tolik materiálu , tolik odpadu.
No, snad nebudu litovat
Ale třeba když jdou rodiče k lékaři, tak ti mají respiratory.