Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nám přišel loni podezřele velký přeplatek za nájem. A letos jsme měli všichni nedoplatky. Došlo k chybě při přechodu na jiný software.
Ježkovy voči, nestrašte. No, já byla fakt v šoku, kolik peněz mi mají převést na účet. Zatím tak tedy neučinili, takže kdoví jak to dopadne...

fikovnice
napsal(a):
Ježkovy voči, nestrašte. No, já byla fakt v šoku, kolik peněz mi mají převést na účet. Zatím tak tedy neučinili, takže kdoví jak to dopadne...
I kdyby učinili, uschovejte na horší časy.
MaIej

XXX.XXX.8.26
MaIej

XXX.XXX.8.26
bfgh

XXX.XXX.231.117
bhush

XXX.XXX.3.99
bhush

XXX.XXX.3.99
řekl slepý a šlápl do h*vna
bfgh

XXX.XXX.231.117
V Rusku v trestaneckém táboře na Sibiři se baví dva trestanci: „Za co jsi tu?”
„Já za rozkrádání státního majetku, a ty?”
„Já za lenost.”
„Co...???”
„To bylo tak... po letech jsem se sešel s Ivanem Ivanovičem... nu co, vodky jsme popili, vládu pohaněli a já tak ráno líně ležím a přemýšlím... mám ho jít udat, nemám ho jít udat... a Ivan Ivanovič nelenil...!!!”
napsal(a):
Já docela silně přemýšlím o ostrovu na chatu, když už jsme teda takhle mimo téma. Chatičku jsme odřízli loni na podzim, páč Bohemka. A potud nebylo třeba napojovat. Místa na aku je tam dost a dost. Pohánělo by to vlastně jen lednici, několikrát do roka bojler a fakt skoro nula světla.
Dá se celá ta fotovoltaika vypnout? Jakože když vím, že za měsíc půjdu na chatu přespat, tak bych si to zapla, aby to do těch baterek načepovalo nějakou tu šťávu. Případně prostě celou zimní sezonu by to bylo vypnutý. Vadí nějak těm panelům, že ta elektrika se nespotřebuje, tj. že prostě vypínačem vypnu obvod?
Jo, ničí to kontaky a tak, ty vypínače jsou tam jen pro případ požáru. Asi to vypínat jde, ale při zapnutí by to asi potřebovalo celkovou revizi a opravu.
ktrda

XXX.XXX.45.49
napsal(a):
megí, opravdu si myslíš, máš konkrétní čísla, že firmy zdražily o dotace?
Mně teda nedává smysl, proč by měly zdražovat zrovna o dotaci. Zdražení z důvodu inflace nebo enormního zájmu určitě.
https://www.youtube.com/watch?v=P5KebsrZjO0
ktrda
napsal(a):
Mně teda nedává smysl, proč by měly zdražovat zrovna o dotaci. Zdražení z důvodu inflace nebo enormního zájmu určitě.
https://www.youtube.com/watch?v=P5KebsrZjO0
Protože se to tak dělá, reálně ne úplně o celou dotaci, ale o část, na čemž pak vydělají oba, zákazník i prodávají. Dotace fakt nejsou jen prachy pro lidi.
ktrda

XXX.XXX.45.49
assil
napsal(a):
Protože se to tak dělá, reálně ne úplně o celou dotaci, ale o část, na čemž pak vydělají oba, zákazník i prodávají. Dotace fakt nejsou jen prachy pro lidi.
U kotlíkové dotace to tak bylo taky?

Hele... já jsem to nezkoumala dlouho... ale spolužák to dělá, prodává, instaluje... nabízel mi to před dvěma lety a teď prostě to má jinou cenovku, tak jsem si říkala, že nejsme kamarádi, ale je to tak všude, a i když Čína podražila a inflace je dvacet, tak není ok, že něco stálo 150 a teď 450. Jasně, poptávka... ale notak :-) A naftou to fakt nebude, protože když si díly koupím sama, tak jsem na stovce... ale bez dotace.
Vtip týdne beru jako nové ceníky eletryky, podle mě vtip roku... po zastropování je to 10,50.
Proč? Protože můžu. Stát (my) to zaplatí. A když občan nemá, tak jde na socku a zas to stát (my) zaplatí.
A to je prostě super kšeft. Vždy mě bavily konspiračky... a teď už to není paranoia... ale už se tomu opravdu jen směji, páč co jinýho :D
Janae.

XXX.XXX.160.6
ktrda
napsal(a):
Ano bylo, kupovali jsme automatický kotel bez dotací a platili jsme to samé, co se po pár měsících, kdy zavedli dotace, doplácelo k dotaci.
To samé fotovoltaika. Dopláceli jsme to samé, co otec za pár týdnů po navýšení dotace a to materiál ještě nepodražil, rozdíl fakt asi tří týdnů.
Stejně jako v zemědělství, když se vypíše dotace, automaticky se o dotace navýší cena stroje - vyzkoušeno na několika strojích, kupovaných v průběhu 15let.
Dotace akorát ohýbá cenu, ale bez dotace to také nejde, to by se musela dohodnout celá EU, že bez dotací.

Jsem se paranoidně podívala na zálohy a vypadá to, že na další období mám předepsané stejné jako na to minulé. Tak pohoda :-) A ještě mi přiznali jakousi kompenzačku od státu, tak to jsem hodně zvědavá, jestli se to fakt uplatní, protože to bych byla při příštím vyúčtování bohatá

napsal(a):
Jsem se paranoidně podívala na zálohy a vypadá to, že na další období mám předepsané stejné jako na to minulé. Tak pohoda :-) A ještě mi přiznali jakousi kompenzačku od státu, tak to jsem hodně zvědavá, jestli se to fakt uplatní, protože to bych byla při příštím vyúčtování bohatá
V. Tlustý v jednom rozhovoru naši společnost přirovnal k vlaku jedoucímu do tunelu.
Přední vagony už tam jsou a nastává zděšení, ty zadní ještě jedou na sluníčku a cestující se radují!

tunel, jo?
"Vážení věřící, z důvodu zdražování elektrické energie bude světlo na konci tunelu dočasně zhasnuté. Děkujeme za pochopení."
A fíci prý v rámci úspor budou používat místo paralyzérů kopřivy.

... "A fíci prý v rámci úspor budou používat místo paralyzérů kopřivy.... "
😂😂👍

"Mně teda nedává smysl, proč by měly zdražovat zrovna o dotaci. Zdražení z důvodu inflace nebo enormního zájmu určitě."
ano, takto ano
mě jen zajímalo, kde megí přišla k takovému tvrzení

napsal(a):
"Mně teda nedává smysl, proč by měly zdražovat zrovna o dotaci. Zdražení z důvodu inflace nebo enormního zájmu určitě."
ano, takto ano
mě jen zajímalo, kde megí přišla k takovému tvrzení
No z tabulek, grafů a ofic. zpráv to nemám, to máte pravdu.
Ale měla jsem takové podezření, že normální zdražení to není... a když mi bylo řečeno "no a co jako, tebe to bolet nebude"...
Já tu nikoho neobviňuji, podle mě je tohle běžné; využít, co jde.
Kopřiva mě rozsekala už ráno a furt se tomu směju a to už je kolik? Ale jsem si představila tu elitu národa, přesně panáčkovi sedne ta kopřiva do ruky, sluší, a taky si aspoň neublíží :-) tedy doufejme.

napsal(a):
V. Tlustý v jednom rozhovoru naši společnost přirovnal k vlaku jedoucímu do tunelu.
Přední vagony už tam jsou a nastává zděšení, ty zadní ještě jedou na sluníčku a cestující se radují!
Já to tak neprožívám. Ta přiznaná kompenzace od státu mi vtipně pokrývá půl roční spotřeby, nechápu, kdo přišel na to, že zrovna já si zasloužím kompenzaci. Ale jestli bude tak, tak nevadí, já zase pomáhám státu živit své dva důchodce (nepříbuzné), kteří obracejí každou korunu. Moji příbuzní prapředci státu už úslužně odlehčili svým skonem...
Neregistrovaný_uživateI

XXX.XXX.44.231
ktrda
napsal(a):
Stát uvolní určitý obnos na dotace pro určitý produkt, což je pro výrobce ta nejlepší reklama. Poptávka vzroste xykrát a tak podle zákonů trhu výrobky zdraží, protože jsou přehlcený = produkt na který je dotace vždy zákonitě zdraží. U kotlíkové dotace, pokud se nepletu, můžete získat kotel v hodnotě 100tisíc zaplacením pouhých 20 tisíc.
Ad soláry - není lepší na to koukat ne z hlediska vyplatí/nevyplatí, ale z hlediska - budu nezávislý/á . Jistě TP čerpadlo mi to pohánět nebude, ale lednici mi to udrží, zatopit můžu v kamnech a vodu holt ze studně na rumpálu, ale budu mít základ nějaký életrický, budu mít teplo a vodu.
Zrzavci
napsal(a):
Ad soláry - není lepší na to koukat ne z hlediska vyplatí/nevyplatí, ale z hlediska - budu nezávislý/á . Jistě TP čerpadlo mi to pohánět nebude, ale lednici mi to udrží, zatopit můžu v kamnech a vodu holt ze studně na rumpálu, ale budu mít základ nějaký életrický, budu mít teplo a vodu.
Ano, pokud máš prachy, tak toto je dobrý důvod. Prostě ale počítat s tím, že finančně se to nevyplatí a ty peníze se ti nikdy nevrátí. Jenže bohužel teď se to nutí i normálním lidem, kteří smrdí korunou s tím, že jako ušetří a tak.
assil
napsal(a):
Ano, pokud máš prachy, tak toto je dobrý důvod. Prostě ale počítat s tím, že finančně se to nevyplatí a ty peníze se ti nikdy nevrátí. Jenže bohužel teď se to nutí i normálním lidem, kteří smrdí korunou s tím, že jako ušetří a tak.
Jak nutí? Jo , člověk na to narazí úplně všude, ale nikdo nikoho přece nenutí. Od začátku je to o tom, že se to nevyplatí, ta návratnost tam podle mě není.

Zrzavci
napsal(a):
Jak nutí? Jo , člověk na to narazí úplně všude, ale nikdo nikoho přece nenutí. Od začátku je to o tom, že se to nevyplatí, ta návratnost tam podle mě není.
No, ta zvířata, která čekají v Turecku, až je leteckou službou budou moci poslat k novým majitelům, také nikdo nikomu nenutí Jen se to tiše nabízí na inzerci. Na rozdíl od jásavých reklam na soláry všude po internetech a po všech sloupích.
To pak jednoduchej člověk snadno podlehne...
MaIej

XXX.XXX.10.65
Zrzavci
napsal(a):
Je to všude s tím, že je to výhodné, píše se to v reklamách i článcích jak lidi ušetří atd., dohledat negativa dá docela práci, podle mě je to cílený a jako nucení nebo spíš vnucování mi to připadá. A holt hodně lidí se nachytá a časem na to finančně doplatí, což mi v týhle době nepřidá dobrý. Jako jo, není to nucení pod pohrůžkou násilí, ale tyhle reklamy fungujou úplně stejně dobře.

Zrzavci
napsal(a):
ale tak zase.....
neexistuje obecné vyplatí se x nevyplatí
je to ryze o individuální spotřebě, zvoleném systému, což souvisí s velikostí, sklonem a orientací střešních ploch, náklady na pořízení, náklady na energie a to nejen nyní, ale i v dalších letech - to někdo víte?!
i s dostupností energií.....
a pokud se vyplatí, tak právě díky dotacím
tohle se počítá....
napsal(a):
ale tak zase.....
neexistuje obecné vyplatí se x nevyplatí
je to ryze o individuální spotřebě, zvoleném systému, což souvisí s velikostí, sklonem a orientací střešních ploch, náklady na pořízení, náklady na energie a to nejen nyní, ale i v dalších letech - to někdo víte?!
i s dostupností energií.....
a pokud se vyplatí, tak právě díky dotacím
tohle se počítá....
U nás se to finančně nikdy nevyplatí, ani s dotacema neb o ty dotace je to dneska dražší, zákazník v podstatě platí furt stejně jako v době předdotační. Dostupnost energií, to je jiná, tu to někdy i řeší, ale stopro taky ne. Pokud má někdo prachy navíc ladem, tak se to asi hodí koupit, ale jinak ne.
No a větrné elektrárny jsou takové popelky https://www.mowea.world/de/

Když si budu umět za 5 let sama vyměnit střídač a sem tam něco a bude za nějakou normální cenu... a baterie nebude stát 100 tisíc, což si myslím, že bude, navíc potřebuji min. dvě, jinak to nemusím stavět... tak se to vyplatí!
Sklon střechy a zatížení se řeší konstrukcí, buď svařím, nebo koupím, prostě pár trubek.
Kdo to umí sestavit sám, tak se vejde do 100 tisíc na běžné věci, ne topení samozřejmě. A to už za to stojí. Ono to teda není těžké... taky se musí změnit pojistka na barák...
Zjistila jsem, že na to ty firmy nemusí mít nějak extra proškolené lidi... a to mě docela děsí :D takže bych to koupila sama a nechala zapojit osvědčeného naše el.
Jenže abych to měla na vaření vody na kafe, to je opravdu dost drahá legrace, a aby to bylo na vše, potřebuji mít v ruce 400 tisíc.
Drbu na to.
Za chvíli bude v dražbách tolik domů, že si nějaký nízkoenergetický vyhraju.
Hotovo.

"U nás se to finančně nikdy nevyplatí, ani s dotacema neb o ty dotace je to dneska dražší, zákazník v podstatě platí furt stejně jako v době předdotační"
opět
1. nějaká konkrétní čísla?
2. doba "předdotační" - asi bychom byli všichni rádi, kdyby, např., potraviny stály pořád stejně, že? energie, chemie, no prostě celý život.....takže pokud zákazník platí stejně jako v době předdotační, pak na tom hezky vydělal, ne?

napsal(a):
"U nás se to finančně nikdy nevyplatí, ani s dotacema neb o ty dotace je to dneska dražší, zákazník v podstatě platí furt stejně jako v době předdotační"
opět
1. nějaká konkrétní čísla?
2. doba "předdotační" - asi bychom byli všichni rádi, kdyby, např., potraviny stály pořád stejně, že? energie, chemie, no prostě celý život.....takže pokud zákazník platí stejně jako v době předdotační, pak na tom hezky vydělal, ne?
A kde se ty dotace berou? Pochybuji, že je to dárek od Ježíška.
Jak ten strop... oni si to od nás vezmou zpět, se nebojím :) A to je asi tak jediná jistota, co máme :D

Pokračování - anexe Kaliningradu 😂😂
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-zabava-graduje-americka-ambasada-nabidla-anektujicim-cechum-letadlovou-lod-karel-gott-40410649#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7muQTvMWsNa-202210051136&dop_id=40410649&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
napsal(a):
Pokračování - anexe Kaliningradu 😂😂
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-zabava-graduje-americka-ambasada-nabidla-anektujicim-cechum-letadlovou-lod-karel-gott-40410649#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7muQTvMWsNa-202210051136&dop_id=40410649&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tak to je skvělý Ostatně těch kaliningradských podpisů pod peticí je hodně, nesmíme to vzdát.

assil
napsal(a):
Tak to je skvělý Ostatně těch kaliningradských podpisů pod peticí je hodně, nesmíme to vzdát.
Jestli jste podepsala, máte nárok na 5m pláže 😁👍
Fforme

XXX.XXX.36.149
Fforme

XXX.XXX.36.149
Fforme

XXX.XXX.36.149
S oslavou anexe to zjevně nebylo až tak žhavé:DDD
https://twitter.com/nexta_tv/status/1577040673957900290
https://twitter.com/KralovecCzechia?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1577235330872508416%7Ctwgr%5E98dcc7d6fb15557de99d8117f3982b4432a6fd85%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.novinky.cz%2Fclanek%2Fkoktejl-zabava-graduje-americka-ambasada-nabidla-anektujicim-cechum-letadlovou-lod-karel-gott-40410649
---
Z Ruska uprchlo již na 700tisíc lidí:

assil
napsal(a):
Třída letadlových lodí je Karel. Gott, Kryl, Čapek, IV., Plíhal a upgradovaná sub-třída útočných&výsadkových lodí Jaromír Erben a Hynek Mácha.
A ponorky Krteček, Štaflík a Špagetka 😉🤭
Fforme

XXX.XXX.36.149
Pobavilo 😂😂 -
"Idiot, který se pustil do války s celým světem. Putina už otevřeně kritizují ruští váleční veteráni"
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-idiot-ktery-se-pustil-do-valky-s-celym-svetem-putina-uz-otevrene-kritizuji-rusti-valecni-veterani-40410683#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Fforme

XXX.XXX.36.149

napsal(a):
Já docela silně přemýšlím o ostrovu na chatu, když už jsme teda takhle mimo téma. Chatičku jsme odřízli loni na podzim, páč Bohemka. A potud nebylo třeba napojovat. Místa na aku je tam dost a dost. Pohánělo by to vlastně jen lednici, několikrát do roka bojler a fakt skoro nula světla.
Dá se celá ta fotovoltaika vypnout? Jakože když vím, že za měsíc půjdu na chatu přespat, tak bych si to zapla, aby to do těch baterek načepovalo nějakou tu šťávu. Případně prostě celou zimní sezonu by to bylo vypnutý. Vadí nějak těm panelům, že ta elektrika se nespotřebuje, tj. že prostě vypínačem vypnu obvod?
Ono se to vypne samo, když je kapacita baterie plná. A pokud nevybíjíte, protože tam nejste, tak to nejede. Něco málo spotřebuje měnič a regulátor. Ale dá se to i odpojit.
Pokud máte ostrov-pro vámi zmiňovanou potřebu by asi stačily panely 2x480Wp, jedna Lifepo baterie 200Ah, regulátor MPPT 150/60, měnič Phoenix 12/1200. Okolo 65tis.
V létě to dá denně až 10kW, zima 2-3kW.
Fforme

XXX.XXX.36.149
Fforme

XXX.XXX.36.149

Pokračování, pusťte si i videa 😂😂
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-treti-naloz-kralovce-boj-pokracuje-40410765#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=vWDnOMKcy0N-202210061420&dop_id=40410765&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Velmi zajímavé příspěvky tam
https://twitter.com/P_Fiala/status/1578026284227387398?s=20&t=JuXeDgEB3g47wkcVw0ui8w
Malej

XXX.XXX.33.227

Malej
napsal(a):
.
Moc jsem se pobavila!
MaIej

XXX.XXX.33.227
.
MaIej

XXX.XXX.33.227
Bfgh

XXX.XXX.231.117
rapotacka11
napsal(a):
https://www.pozitivnisvet.cz/studijni-obory-na-univerzite-palackeho-v-olomouci/
Chvíli jsem se smála, domnění, že je to vtip. Teď mi do pláče.

Bfgh
napsal(a):
Chvíli jsem se smála, domnění, že je to vtip. Teď mi do pláče.
z čeho? do pláče
Půlka z těch oborů je blbě napsaná, ale vlastně úplně normální (Katedry mediálních a kulturních studií a žurnalistiky - žurnalistika se normálně studuje a studovala; Katedra politologie a evropských studií - opět nevidím problém; Katedra přírodních věd v kinantropologii - v závislosti na tom, jak to studium bude reálně probíhat, to považuji za velice užitečný obor, je-li to tedy obor, protože obor s názvem „katedra“ mi zní hodně divně). Ta druhá půlka je divná, to ano. Ale mně ani tak nevadí ta studia jako ta další věta:
V největším (a jediném) učilišti na Vsetíně nepřijali letos do učebního oboru ZEDNÍK ani jednoho učně!!!
Toto je problém, ne to, že pár zpovykaných dětiček odejde studovat na centrum pro studium komiksu. (takový obor jsem ostatně na stránkách Univerzity Palackého v Olomouci ani nenašla. Dál jsem nepátrala, ale je možné, že se jedná o nějakou jinou olomouckou univerzitu, nějakou principiálně obskurní, kde se otevře deset oborů pro deset studentů a tím to hasne).
leakiII

XXX.XXX.6.19
UA (nejspíš) zaútočila na most v sobotu ráno kdy po mostě jede pár aut.
russ v pondělí ráno kolem 8 hodiny, kdy vodí rodiče děti do škol a školek vyšle na velká UA města polořízené rakety.

rapotacka11
napsal(a):
https://www.pozitivnisvet.cz/studijni-obory-na-univerzite-palackeho-v-olomouci/
Nepřekvapuje mne, že se smějete.
Odkaz na podivné občanské sdružení a bláboly z roku 2019 kohosi, kdo se neumí ani podepsat a jen nostalgicky vzpomíná, jak za komunistů bylo líp...
Nepsala jste to nakonec vy?
Škoda času na vaše odkazy vůbec klikat.
Janae.

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Nepřekvapuje mne, že se smějete.
Odkaz na podivné občanské sdružení a bláboly z roku 2019 kohosi, kdo se neumí ani podepsat a jen nostalgicky vzpomíná, jak za komunistů bylo líp...
Nepsala jste to nakonec vy?
Škoda času na vaše odkazy vůbec klikat.
Vtipný je už první povzdech, že na obor zedník se nehlásí učni.
Ruku na srdce, schválně kolik lidí zde by na zedníka svoje dítě přihlásilo?
Obor, který může dělat vlastně každý, nepotřebuje vyučení, stačí mu pracovat v partě, aby pochytil. Navíc dost fyzicky těžký obor, kde si huntuje zdraví a mizerně placený.
Kdybych pro své dítě hledala učňák, určitě by to nebyl zedník, ale tomu, kdo to sepsal ten canc v odkaze nikdo nebrání dítě na zedníka poslat.

Je snadný si ty studijní programy vyhledat a taky tam žádný komiksy a podobný zhovadilosti nevidím. Jinak politologie se studovala už daleko dřív, nejen v poslední době. Má ji vystudovanou i můj syn. Pravda, tehdy ještě nebyla genderová a podobná studia. Často musím jako rodič čelit podobným narážkám, ale byla to synova volba, směřoval k tomu už při studiu na gymnáziu, bavilo ho to a já, poučena přístupem svých rodičů k mému studiu, jsem to prostě nechala na něm, ať se rozhodne sám. Nutno dodat, že hned po maturitě se na ten obor nedostal, byl o to velký zájem, dostal se až další rok. Dnes dělá, co ho baví, a v oboru, který vystudoval, ale musel se odstěhovat do Prahy, pochopitelně, tady by se neuplatnil.
Mně bylo jako rodiči jedno, co bude dělat, na školu jsem ho netlačila. Kdyby chtěl dělat zedníka, prosím. Hlavní je, aby se uživil, a ne aby se flákal a využíval ještě ve 40 mamahotel.

Komiks vidím bez problém - viz odkaz, na takovém oboru nevidím na fildě nic špatného:
https://kmksz.upol.cz/veda-a-vyzkum/centrum-pro-studia-komiksu/
Komiks sám o sobě mi přijde jako jeden ze způsobů vyjádření příběhu, nic zvláštního na něm nevidím.
Pokud se může studovat drama, proč ne komiks?
A že v květnu 2019 někdo anonymně fňuká, že se do Vsetína na učiliště nepřihlásil žádný zájemce o profesi zedníka?...no, ti, co chtějí studovat na fildě, by na zedníka stejně nešli...tak o co vlastně autorovi a rapotačce jde?
Janae.
napsal(a):
Vtipný je už první povzdech, že na obor zedník se nehlásí učni.
Ruku na srdce, schválně kolik lidí zde by na zedníka svoje dítě přihlásilo?
Obor, který může dělat vlastně každý, nepotřebuje vyučení, stačí mu pracovat v partě, aby pochytil. Navíc dost fyzicky těžký obor, kde si huntuje zdraví a mizerně placený.
Kdybych pro své dítě hledala učňák, určitě by to nebyl zedník, ale tomu, kdo to sepsal ten canc v odkaze nikdo nebrání dítě na zedníka poslat.
Mizerně placený? Víte, co jsme platili zedníkovi? A bylo to tam rozepsané - materiál, cestovné, práce. A ta práce byla 420 Kč/hod.
Pravda, vystudovaný byl a zkušený taky. Ale já bych takovou práci za mizerně placenou neprohlásila.

Vy máte asi pocit, že práce za 420,-/hod je hodně. Ale on z toho má čistého s bídou 250,-/hod. Z toho dále musí poplatit ještě vlastní režii, tj. vše, co není zahrnuto v materiálu nebo cestovném. Dost možná nakupuje materiál na práci v době, kterou vám neúčtuje. Dále pracovní oblečení, amortizace vozu, nářadí, vzdělávání (každá firma má vlastní postupy práce s jejich materiály, ono se to nezdá, ale dneska si každý to školení na ty materiály vynutí, protože necertifikovanému neuzná reklamaci). Pak si možná platí účetní, možná nadstandardní sociální, aby neměl minimální důchod, no a jestli má doma ženu na rodičovské, tak se má takový zedníček sakra co ohánět. A až mu rupnou záda, musí mít finanční polštář, protože mu můžou záda rupnout taky v pětapadesáti.
420,-/hod je v dnešní době ještě levná OSVČ...
Moimir

XXX.XXX.180.197

Moimir

XXX.XXX.178.93
Hlavně ta vlevo dole:DD

Moimir
napsal(a):
To je borka:DDD
Dana Drábová #KeepCalmAndSmile
Danka je super, mám ji moc ráda, je to na chatě skorosousedka, chodí okolo na prochajdy

Boží. A tuze přesné
Tohle neomrzí 🤣
Jak to chodí na fórech nebo FB, když chceš s něčím poradit :D😀😀😀
SamJr: "Zdar, pomůže mě prosím někdo? Potřebuju prodlužit zahradní hadici, jak to nejlíp udělat?"
Pepazdepa: "A proč ji chceš prodlužovat?"
SamJr: "No ... protože je krátká?"
Přemek P: "Si radši rovnou kup pořádnou a nic neprodlužuj!"
SamJr: "A proč proboha? Chybí mi jen nějakých 5 metrů."
Pepazdepa: "No, ale hadice v jednom kuse je lepší!"
Růžička1: "Moje řeč!"
Laďa H: "Panebože, však jen chtěl vjedět jak prodloužit hadici!"
Pták L: "Nauč se nejdřív česki!"
SamJr: "Česky když už :lol:"
Pták L: "Takový mám nejradši, co přijdou prosit o radu a pak se se.rou do druhých! :("
KutilTim: "No jo, je to tu pořád horší. Já sem hadice prodlužoval ještě když ty jsi chodil čůrat na nočník, ty zobáku."
SamJr: "No tak mi snad můžeš říct, jak se to dělá nejlíp?"
Pták L: "Bych se na něho vykašlal na tvým místě."
Pepazdepa: "Ještě furt jsi nenapsal na co ju potřebuješ prodloužit a co s ní chceš dělat?"
SamJr: "No ... zalívat zahradu?"
Jezevec: "Ale co je to za zahradu?"
SamJr: "No ... normální zahrada, žádná plantáž."
PanHrábě: "Ale víš, že některým rostlinám moc vody škodí, že?"
Laďa H: "Ježíšikriste, vždyť chce jen prodloužit hadici! ;) "
Jezevec: "Ty se do toho nes.er idio.te! :evil: "
Laďa H: "Taky mě můžeš ty deb.ile! :evil: "
SamJr: "Tak pomůže mi tady někdo?"
Slivka: "Neotravuj, mam na práci lepší věci, než se s.rát s nějakýma blbýma otázkama začátečníků!"
SamJr: "Tak neodpovídej, ne?"
Slivka: "Aaaa, pan je nějakej chytrej :roll:"
SamJr: "Ale vůbec ne, dopr.dele, potřebuju jen prodloužit hadici!"
Pepazdepa: "No když jsem před cca 10 rokma prodloužil hadici, tak se do roka zase rozpojila, tak od té doby používám jen hadici v celku."
SamJr: "Jak jsi ji prodloužil?!"
Pepazdepa: "Spojkou?"
SamJr: "Takže jednoduše koupit spojku a kus hadice?"
JZahradníček: "Poslouchej, neotravuj tady a běž do OBI, ok ? :roll: "
SamJr: "No však jo, půjdu, ale chtěl jsem se nejdřív informovat, ne?"
Rambo: "To já zásadně zalívám konvou, je to nejlepší."
Chocholoušek: "Jo, ale kdysi byly konve, co něco vydržely, ne jak dneska se ti po pár měsících pos.erou, už to není to co bejvalo."
SamJr: "Takže mě nikdo nepoví jak to prodlužit? :cry: "
Rambo: "Kašli na to a vem konvu, aspoň budeš fit."
SamJr: "Jenže já mám v pr.deli kolena, nemůžu se tahat s plnýma konvama vody. :( "
Franta007: "Tak to seš tady chlape fakt špatně! :roll: "
Pták L: "Přesně!"
SamJr: "A to jako proč?"
Chocholoušek: "Protože tohle je zahradnický fórum a pokuď nezvládneš takovou triviální věc jako je nosit konve s vodou, zaregistruj se na fórum pro ortopedické problémy!"
Moimir

XXX.XXX.178.46
napsal(a):
Dámy jsou úžasné, že?
Sluší jim to
Ještě chybí Čaprdka:DD
Moimir

XXX.XXX.133.177
A tenhle klenot už jste viděli?? :DD
https://youtu.be/fc0nNQFhLSw
Cubista

XXX.XXX.122.51
Jak to chodí na forech, to je ale úplně a přesně přesný
Moje čtení, co zahání chmury, je toto
http://zenamusherova.blogspot.com/2018/11/malajska-jizda.html?_sm_au_=iVVs5bHnDHk7Wb6nqpT6vK7TWcsMt
Tohle taky pobavilo https://www.tydenikhrot.cz/clanek/papousci-kakadu-v-australii-bojuji-o-popelnice
Liyiska

XXX.XXX.122.51
Švejkovskej humor, v tom Češi vždycky excelovali.
assil
napsal(a):
http://zenamusherova.blogspot.com/2018/11/malajska-jizda.html?_sm_au_=iVVs5bHnDHk7Wb6nqpT6vK7TWcsMt
Velmi velmi děkuju, to si budu dávkovat mé představivosti to udělá velmi dobře poplákla jsem si velmi
Tohle mě teď pobavilo :D
https://i.redd.it/djat0u0moj361.jpg
assil
napsal(a):
No nic, Malina se přišla podívat, proč se tu sama v místnosti směju nahlas, fakt hezký .
sykora

XXX.XXX.9.65
Situace tak absurdní až je vtipná
https://twitter.com/DanielWZeman/status/1580283439252918272?t=6z4NYbV-KavFNA72WwEyOw&s=19
sykora

XXX.XXX.9.65
MaIej

XXX.XXX.43.239

Pořiďte zvířátkům teplomet
https://www.youtube.com/watch?v=rucqsNTm6Dk&t=20s

Já že normálně na vtípky nereaguju, ale tohle je smutná realita. Zjistila jsem to asi před čtyřmi lety, takže mi bylo 45 let a to jezdím v autě dnes a denně už od 20 let ...a pořád jsem se trapně snažila zapamatovat na které straně mám nádrž obzvlášť když jsme vyměnili auto a nebo jsem měla půjčené...
napsal(a):
Já že normálně na vtípky nereaguju, ale tohle je smutná realita. Zjistila jsem to asi před čtyřmi lety, takže mi bylo 45 let a to jezdím v autě dnes a denně už od 20 let ...a pořád jsem se trapně snažila zapamatovat na které straně mám nádrž obzvlášť když jsme vyměnili auto a nebo jsem měla půjčené...
Já už to někde četla, ale popravdě doteď jsem si nevšimla ani tý ikonky stojanu, natož nějaký šipky.
napsal(a):
Pozor, starší auta to nemají, tak se nepodceňujte, že jste si jako nevšimla dříve
Moje přibližovadlo r.v.2008 to nemá

Já mám nejmladší auto ´01 a taky nemá. Zato auto ´96 jo

bassrock
napsal(a):
Pozor, starší auta to nemají, tak se nepodceňujte, že jste si jako nevšimla dříve
Moje přibližovadlo r.v.2008 to nemá
Tak já to zjistila v době, kdy jsem měla kiu Carnival r.v.2006 - ta to měla, teď mám Kiu Sorento r.v. jak jinak opět 2006 a ta to má taky.....starší auto už asi kupovat nebudu, neboť už i moje současné Sorento má 16 let.

napsal(a):
Tak já doteď žádnou šipku na přístrojové desce nezaregistrovala...
A jezdím denně od cca 14 let (polňačky) , ofiko samozřejmě od 18...

fikovnice
napsal(a):
Tak já doteď žádnou šipku na přístrojové desce nezaregistrovala...
A jezdím denně od cca 14 let (polňačky) , ofiko samozřejmě od 18...
Já ji taky nemám. Jenom obrázek stojanu.

fikovnice
napsal(a):
Já ji možná mám...ale prostě jsem se o ni nezajímala.
Stejně mám pocit, že většina aut má palivovou nádrž vpravo, ne?
Myslím, že jo. Co si tak vybavuji.

fikovnice
napsal(a):
Já ji možná mám...ale prostě jsem se o ni nezajímala.
Stejně mám pocit, že většina aut má palivovou nádrž vpravo, ne?
No bohužel, když na to tak nějak poléháš nebo resp. jsi zvyklá, že tvoje soukromé auto jí má na určité straně a pak sedneš do služebáku, přijedeš k pumpě a ejhle...nádrž na druhé straně. No tak v první chvíli NO STRESS, natáhnu hadici...jenže jsi si umělkyně zaparkovala tak blbě, že hadice s pistolí nedosáhne...opět NO STRESS...sednu do auta a přistrčím si ho blíže...a ejhle, hadice tam stejně nedosáhne...takže znovu nasednutí do vozu a tentokrát couvačka a nájezd ke stojanu na správné straně...myslím, že na pumpě větší jelito asi neviděli....to mi bylo opravdu trapně...
Edit: jinak na pumpě vídám auta u obou stran stojanů a málokdo je ten, co přetahuje hadici, takže i auta s nádrží nalevo existují a není to úplně jedno auto ze 100

V klidu - já při prvním tankování služebního auta nenašel ani víčko od nádrže a volal jsem kolegovi, kdeže 😉

napsal(a):
V klidu - já při prvním tankování služebního auta nenašel ani víčko od nádrže a volal jsem kolegovi, kdeže 😉
tak to se mi ještě nepovedlo, ale když jsem si zakoupila alfu romeo gtv v nádherné žluté metalýze a poprvé s ní jela natankovat, tak jsem nenašla ten čudlík, co nádrž otevírá...po delší době hledání jsem od stojanu odjela, zaparkovala za pumpou a tam teda po detailním pátrání čudlík našla.,.takže kolečko a další slavnostní příjezd ke stojanu.,..no asi si tam museli taky ťukat na čelo
napsal(a):
Jako zrovna před 14 dny jsme pozorovali paní jak krouží kolem benzínky, protože nevěděla asi na které straně má nádrž. Já se pozastavila nad tím proč to dělá, když hadici kolem auta jsem natáhla i já v dobách, kdy mi bylo 18 let a vážila jsem 45 kilo a manžel na to odpověděl, že ano a navíc to zjistí aniž by vylezla z auta a prozradil mi to s tou šipkou .

A načerpat do kanystru jste zkoušely?

Trickyvoo
napsal(a):
Jako zrovna před 14 dny jsme pozorovali paní jak krouží kolem benzínky, protože nevěděla asi na které straně má nádrž. Já se pozastavila nad tím proč to dělá, když hadici kolem auta jsem natáhla i já v dobách, kdy mi bylo 18 let a vážila jsem 45 kilo a manžel na to odpověděl, že ano a navíc to zjistí aniž by vylezla z auta a prozradil mi to s tou šipkou .
Třeba nechtěla míchat starý a čerstvý benzín a chtěla ten starý vyjet. Nebo volala šéfovi, jestli naftu nebo benzín, když je teď benzín levnější.

Do kanystru beru běžně, potřebujeme do sekačky.

No teraz šípku mám - doteraz nebola. Ale po 20 rokoch jazdenia mi prezradila dcéra takú srandu, že ukazovateľ stavu paliva bol na prístrojovej doske na strane nádrže (teda aj keď nebola šípka tak podľa toho sa to dalo vedieť ☺). No človek sa učí celý život ...

napsal(a):
Do kanystru beru běžně, potřebujeme do sekačky.
Já teď už taky, ale poprvé s "těžkou" rukou jsem osprchovala sebe i stojan. I když - možná tam měli zvlášť velký tlak.

napsal(a):
tak to se mi ještě nepovedlo, ale když jsem si zakoupila alfu romeo gtv v nádherné žluté metalýze a poprvé s ní jela natankovat, tak jsem nenašla ten čudlík, co nádrž otevírá...po delší době hledání jsem od stojanu odjela, zaparkovala za pumpou a tam teda po detailním pátrání čudlík našla.,.takže kolečko a další slavnostní příjezd ke stojanu.,..no asi si tam museli taky ťukat na čelo
Ona dodávka to má ve sloupku vedle dveří, to jsem prostě nevěděl do té doby 😉
MaIej

XXX.XXX.43.232

K tankování - myslím, že nic nepřekoná blondýnu s Teslou.
https://www.youtube.com/watch?v=j52odgkRxDs

Kdo ty Broučky rozdával první den? Jsem si říkala, že kdosi udělá sféru ze všeho. Že by to opravdu nebyla náhoda?

fikovnice
napsal(a):
To je síla!
Chvilkami jsem přemýšlela, jestli ta scénka není domluvená!
Ale tohleto nedělají jen blondýny. Blbost si barvu vlasů nevybírá.
napsal(a):
K tankování - myslím, že nic nepřekoná blondýnu s Teslou.
https://www.youtube.com/watch?v=j52odgkRxDs
Hm, tak to jsem se svou storkou, kdy jsem tankovala do kanystru a pak chtěla natankovat ještě do auta a divila se, že mi to nejde , ještě v cajku teda. Mi to nikdo neřekl, že když tu pistoli dám do stojanu, už se to uzavře a musím to jít zaplatit a pak tankovat znovu . jsem tmavovláska
Tankování to kanystru je peklo! Dycky to pobryndám.

Zrzavci
napsal(a):
Hm, tak to jsem se svou storkou, kdy jsem tankovala do kanystru a pak chtěla natankovat ještě do auta a divila se, že mi to nejde , ještě v cajku teda. Mi to nikdo neřekl, že když tu pistoli dám do stojanu, už se to uzavře a musím to jít zaplatit a pak tankovat znovu . jsem tmavovláska
Teda ještě že jste to tady napsala, já to taky nevím, do kanystru jsem ještě nikdy netankovala, zatím jsem to nepotřebovala, vždycky mně to někdo přivezl, ale na jaře do sekačky už si budu muset zajet.
Zrzavci
napsal(a):
Někdy ani ne do stojanu, u nás jeden čas měli, že se muselo jít zaplatit každé zastavení pistole, jinak už to pak neteklo, takže stačilo přendat z auta do kanystru nebo z kanystru do kanystru, zrovna v té době jsem brala do auta a do třech kanystrů. Pěkné to bylo.
Pak když jsem tam byla zas s kanystrama za půl roku, tak už to bylo zrušený, mám dojem, že to placení na xkrát se jim nakonec taky moc nelíbilo.
assil
napsal(a):
Někdy ani ne do stojanu, u nás jeden čas měli, že se muselo jít zaplatit každé zastavení pistole, jinak už to pak neteklo, takže stačilo přendat z auta do kanystru nebo z kanystru do kanystru, zrovna v té době jsem brala do auta a do třech kanystrů. Pěkné to bylo.
Pak když jsem tam byla zas s kanystrama za půl roku, tak už to bylo zrušený, mám dojem, že to placení na xkrát se jim nakonec taky moc nelíbilo.
Asi kvůli neplatičům to měli? To by mě fakt bavilo, takhle to mám dycinky jak dedektýfku - kam se na mě hrabe bloncka s Teslou
Zrzavci
napsal(a):
Asi kvůli neplatičům to měli? To by mě fakt bavilo, takhle to mám dycinky jak dedektýfku - kam se na mě hrabe bloncka s Teslou
Netuším proč, protože přece ať tankuješ jednou nebo do tří kanystrů, tak pořád to na tom stojanu je zaznamenáno, netuším, jak by se to dalo obejít a něco neplatit. Každopádně letět 4x zaplatit dovnitř bylo fakt něco a navíc to zdržuje, že jo, takže fronta ke stojanu, ve který si všichni museli myslet, že jsem se zbláznila, protože pochybuju, že by někoho napadlo, že tam mají vymyšlenou takovouhle blbost.
assil
napsal(a):
Netuším proč, protože přece ať tankuješ jednou nebo do tří kanystrů, tak pořád to na tom stojanu je zaznamenáno, netuším, jak by se to dalo obejít a něco neplatit. Každopádně letět 4x zaplatit dovnitř bylo fakt něco a navíc to zdržuje, že jo, takže fronta ke stojanu, ve který si všichni museli myslet, že jsem se zbláznila, protože pochybuju, že by někoho napadlo, že tam mají vymyšlenou takovouhle blbost.
Jojo, zdržuje to pěkně, mně stačil ten jeden kanystr. Naštěstí za mnou stál tolerantní pán, pak jsme se oba tlemili, protože já se mu podala - zcela pravdivě - jako neschopná osoba, která se teprvá v tom čepování zavádí Měl pochopení a trpělivě počkal. Nebýt jeho a toho, že mi to řekl, možná se tam hmoždím s tou "nefunkční" pistolí ešče tetkon.
assil
napsal(a):
Každé zastavení pistole?? To si nedovedu představit. Tankuju na zarovnanou částku peněz a když se blížím k oné částce, tak abych ji nepřestřelila a trefila se přesně, tak pistoli zastavuji (i opakovaně).

fikovnice
napsal(a):
Každé zastavení pistole?? To si nedovedu představit. Tankuju na zarovnanou částku peněz a když se blížím k oné částce, tak abych ji nepřestřelila a trefila se přesně, tak pistoli zastavuji (i opakovaně).
Jo, taky mě to napadlo, tankuju stejně, akorát ne na peníze ale přesně na litry.

Je tu někdo z Litoměřic?
Dnes vám někdo konečně přemaloval rudoarmějce na základě nejnovějších aktuálně dostupných informací.
Fajn smysl pro humor.

Vandalismus jako každý jiný. Jestli tam pomník nechtějí ať si prosadí jeho odstranění. Měli na to 30, 20 let, případně 8 let, či měsíců.
Neregistrovaný_uživateI

XXX.XXX.43.99
fikovnice
napsal(a):
Jo, taky jsem na to koukala, jako vždycky natankovala jsem do auta, přendala pistoli do kanystru a nic, tak jsem šla dovnitř a tam mi to paní vysvětlila, musíte zaplatit a můžete dále tankovat, takže 3 kanystry další 3 placení, děsný to bylo. Naštěstí jen jednou.

Zrzavci
napsal(a):
ABY OBČAN DRAZE PLATIL,
PŮL VEJPLATY NA TOM TRATIL
MEZI LIDEM PENĚZ DOST,
SLIBUJ, AŤ NEMAJÍ ZLOST.
napsal(a):
MEZI LIDEM PENĚZ DOST,
SLIBUJ, AŤ NEMAJÍ ZLOST.
ZATÍM EŠČE NAKUPUJÍ,
ZÁSOBY SI BUDUJÍ
Z LESA STROMY MIZÍ ŠMAHEM
SOUTĚŽÍ SE KDO VÍC MÁ POLEN
ZIMA PRÝ MÁ KRUTÁ BÝTI
BUDEM TEDY U KAMEN DLÍTI.
KORONÁČ NÁS POŠLE DOMŮ
SUCHOU HOUSKU DÁME K TOMU.
Nu, myslím, že Kája Borofskej by se bavil

Taky už stejně jako TMBK odpočítáváte hodiny a nemůžete se dočkat letošní důstojné oslavy státního svátku?

assil
napsal(a):
Němci mají pomníky rudoarmejců?
Předpokládám, že ve východním si socialističtí chlapci pár monumentů neodpustili.
Ha, jsem k tomu i cosi našla https://denikn.cz/195228/nemci-pozlacuji-stalinovy-citaty-k-peci-o-pomniky-je-vaze-smlouva-i-snaha-neskryvat-temnou-minulost/
Brzo budu v médiích, že jsem zavraždila svého nejmilovanějšího kocoura.
Na dnes jsem usnula nějak tvrdě, a neslyšela jsem typický zvuk trhajícího se papíru.
Další věci v háji, účtenka, kterou jsem potřebovala, rozšklubaná. Zajímavé je, že nakonec si zamňaučet uměl a to mě vzbudilo. A byl vypuštěn ven. Ale to on ne, on napřed musí rozervat důležitá lejstra. Já je snad budu muset přitloukat na strop...a i tam by dosáhl z kočičího stromu!

Nevím, jestli to patří zrovna sem, ale celkem mě to pobavilo 😉
https://twitter.com/TheShortBear/status/1584522073946607616?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1584522073946607616%7Ctwgr%5Ec3f61c30a0c6b75d16c04ef175285e50719f159c%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.wn24.cz%2Fevropa-ma-nyni-tolik-prirodniho-plynu-ze-jeho-ceny-klesly-pod-nulu%2F
fikovnice
napsal(a):
Brzo budu v médiích, že jsem zavraždila svého nejmilovanějšího kocoura.
Na dnes jsem usnula nějak tvrdě, a neslyšela jsem typický zvuk trhajícího se papíru.
Další věci v háji, účtenka, kterou jsem potřebovala, rozšklubaná. Zajímavé je, že nakonec si zamňaučet uměl a to mě vzbudilo. A byl vypuštěn ven. Ale to on ne, on napřed musí rozervat důležitá lejstra. Já je snad budu muset přitloukat na strop...a i tam by dosáhl z kočičího stromu!
No nám zas Malina všechno žvejká, tak máme ty plastové uzavíratelné krabice. Na čem nám záleží, tak buď dáme někam, kam nedosáhne a nebo dobře zavřeme do té krabice. I když je možné, že jednou rozkouše i tu krabici, ale kočka snad plastovou krabici neporazí....
Zrzavci
napsal(a):
ZATÍM EŠČE NAKUPUJÍ,
ZÁSOBY SI BUDUJÍ
ZIMA PRÝ MÁ KRUTÁ BÝTI
KORONÁČ NÁS POŠLE DOMŮ
Nechoď, Vašku, s pány na led (nebo na plyn? ),
mnohý příklad známe,
že pán sklouzne
a sedlák si za něj nohy zláme.
KHB
Zrzavci
napsal(a):
ZATÍM EŠČE NAKUPUJÍ,
ZÁSOBY SI BUDUJÍ
ZIMA PRÝ MÁ KRUTÁ BÝTI
KORONÁČ NÁS POŠLE DOMŮ
SUCHÁ HOUSKA NENÍ ŠPATNÁ,
ZAPLATÍ JI LÁHEV VRATNÁ.
AŤ JE KLIDNĚ ZIMA KRUTÁ,
SUCHÝ ROHLÍK DOBŘE CHUTNÁ.
KDYŽ NÁM PŘECE BUDE ZIMA,
ZAHŘEJE NÁS SPRÁVNÉ KLIMA.
TUR DOMÁCÍ NEVYBÍJET,
JEJICH PRDY OCHRÁNÍ SVĚT.
DO KAŽDÉ RODINY JEDNU KRAVKU, NEBO BÝČKA,
OSVĚTLENÍ ZAJISTÍ NEJEDNA SVÍČKA,
DO KAMEN NEHODÍ SE NI PET LÁHEV ANI CVIČKA!
PĚKNĚ V TEPLE STŘÁDAT VÍČKA - DOBRÝ POCIT NÁS PAK HÝČKÁ...
HEZKÝ PROGRAM NA ZIMU,
NENÍ TŘEBA PEŘINU!
nebo můžeme všichni do Afriky jít
na zimu - budeme mít teplo a klid
zavřou se továrny a školy
politici dostanou úkoly
vše doma pohlídat
vždyť bude každý rád
když zůstanou v zemi
dělají jen problémy
a zatím nám v Africe
dobře bude velice
jíst banány a pít kávu
udržovat si postavu
na safari či u moře
oblečení budem spoře
Ospravedlňujem sa za moju češtinu - určite sú tam chyby
Semirah
napsal(a):
nebo můžeme všichni do Afriky jít
na zimu - budeme mít teplo a klid
zavřou se továrny a školy
politici dostanou úkoly
vše doma pohlídat
vždyť bude každý rád
když zůstanou v zemi
dělají jen problémy
a zatím nám v Africe
dobře bude velice
jíst banány a pít kávu
udržovat si postavu
na safari či u moře
oblečení budem spoře
Ospravedlňujem sa za moju češtinu - určite sú tam chyby
Kongo - země zaslíbená,
to bude fajn dovolená!
Opálení tuze budem,
někdo v černém, jiný v rudém.
A imigranty z Afriky
zaměstnaj tu fabriky.
My se dáme na fíky (),
však nezapomínejme na psíky!
Ty si vezmem s sebou, to je jasné,
tuto šanci nepropásnem,
leonbergří rasa
bude naše spása.
Čekají nás zebry, lvi a sloni,
vidím živě, jak mě honí!
Bude aspoň dobrá bžunda,
netřeba tam svetr, bunda.
Ty ať po večerech Pekarová splétá,
budou se jí hodit dlouhá léta.
A my budem za vodou,
se lvem v zádech s pohodou!

napsal(a):
Jakkoli Rusovi nefandím, tak tohle je teda totální ubohost 🤨🙄
Který chudák to tam dal? My máme fakt deme... debully tam nahoře... super vzor a vážně je proč si jich vážit.
Co se stane, když začnu rozvěšovat takové obrázky s Fialou, Rakušanem, ...? To bude asi nebezpečné vyhrožování a půjdu bručet, že :)
Ale to mě teda ještě nenapadlo, přát někomu smrt. Zajímavé. Díky za obrázek,
myslím, že už u mě nemají kam klesnout.

napsal(a):
Jakkoli Rusovi nefandím, tak tohle je teda totální ubohost 🤨🙄
To není ubohost, to je hanobení státního symbolu, vlajky ČR a je to trestný čin.
( Pamatujete na tykadla a autobusáka, který za ně byl odsouzen?) Dělat legraci z MPA je postižitelné a hanobení vlajky ne? Je to protiústavní, na vyvěšování státní vlajky máme přesný zákon.

napsal(a):
Který chudák to tam dal? My máme fakt deme... debully tam nahoře... super vzor a vážně je proč si jich vážit.
Co se stane, když začnu rozvěšovat takové obrázky s Fialou, Rakušanem, ...? To bude asi nebezpečné vyhrožování a půjdu bručet, že :)
Ale to mě teda ještě nenapadlo, přát někomu smrt. Zajímavé. Díky za obrázek,
myslím, že už u mě nemají kam klesnout.
Visí to na ministerstvu vnitra, tak to asi vyvěsil Rakušan. Tedy on po těch oknech nelezl, on jenom vysvětlil, jak je to fajn.

napsal(a):
Visí to na ministerstvu vnitra, tak to asi vyvěsil Rakušan. Tedy on po těch oknech nelezl, on jenom vysvětlil, jak je to fajn.
Už to vidim. Takže vnitro může dělat toto. Hm, zajímavé. Takže my už jsme bezprávní stát.
A to Pekarová nakázala takové krátké rukávy? A jenom jeden?!

Obrátíme list : Na Google článek: Nejnebezpečnější psí plemena současnosti - co slovo, to perla.
Jonáš Jenšovský.

napsal(a):
Obrátíme list : Na Google článek: Nejnebezpečnější psí plemena současnosti - co slovo, to perla.
Jonáš Jenšovský.
Nevím, esi se smát nebo co :D
Článek jen přeložil... a uboze... ani korektor tamtudy neprošel.
Pit bull. Nějaké nové plemeno, co má 80 liber.
A to nikomu nevadí, že je to americký žebříček? Tam je jakýkoli pes nějaké plemeno, co zní dobře.
Husky :D
Článek je jen reklama, Jonáš ubožák a amíci... eh
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0379073820304540

napsal(a):
Nevím, esi se smát nebo co :D
Článek jen přeložil... a uboze... ani korektor tamtudy neprošel.
Pit bull. Nějaké nové plemeno, co má 80 liber.
A to nikomu nevadí, že je to americký žebříček? Tam je jakýkoli pes nějaké plemeno, co zní dobře.
Husky :D
Článek je jen reklama, Jonáš ubožák a amíci... eh
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0379073820304540
Já se nad jeho blbostí docela bavila. Netušila jsem, že to vezmete vážně.

napsal(a):
Já se nad jeho blbostí docela bavila. Netušila jsem, že to vezmete vážně.
Bavím se!
Hele :)
https://fb.watch/guwXMJ8g5q/
Kancelářské židle, zřejmě příprava pro budoucnost, pak se to jen přiklopí.
https://www.designboom.com/design/concept-coffin-office-chair-design-09-13-2022/
asi distanční výuka
aneb jak by řekli cimrmanologové : ten chlapec má talent
https://www.facebook.com/100005964391117/videos/1494255310783268
Luktuma

XXX.XXX.169.31
lupus4
napsal(a):
asi distanční výuka
aneb jak by řekli cimrmanologové : ten chlapec má talent
https://www.facebook.com/100005964391117/videos/1494255310783268
Chudáček vždyť toje celej Otík. https://m.youtube.com/watch?v=NV9X9vmzfqo
MaIej

XXX.XXX.38.84
Asi zářný příklad toho, jak vám řetězec drobných nehod zničí celý život
https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/pozar-penny-market-chodov-obvineni-dobiti-telefon.A221109_121626_vary-zpravy_ba

assil
napsal(a):
Asi zářný příklad toho, jak vám řetězec drobných nehod zničí celý život
https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/pozar-penny-market-chodov-obvineni-dobiti-telefon.A221109_121626_vary-zpravy_ba
A nebo že krást se hrubě nevyplácí.

Transparentní účet jednoho z kandidátů na prezidenta
https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/123-8794230217
Lidi ho prostě milují

napsal(a):
Transparentní účet jednoho z kandidátů na prezidenta
https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/123-8794230217
Lidi ho prostě milují
Moc humorné to není. Ale každý se směje něčemu jinému. Já třeba tomu, že P.P. řídila nejdřív KGB, pak pro změnu CIA.
Možná byl Babišovi řídícím důstojníkem :-))

assil
napsal(a):
Ne, to jsou veřejný nabíječky, jsou i v obchoďácích, vlacích, kinech a vlastně všude.
Nemyslím, že šlo o místo k nabíjení telefonů, které popisujete. Šlo o zásuvku v horní části přístřešku na košíky, ke které se musel drápat tak, že na ty košíky lezl, aby na ni dosáhl. To mi moc nezní, jako veřejné nabíjecí místo

Zase - měl kliku, že mu mezi vozíky zapadl jen mobil. Taky tam mohl zapadnout on, přizabít se a následně uhořet.
napsal(a):
Nemyslím, že šlo o místo k nabíjení telefonů, které popisujete. Šlo o zásuvku v horní části přístřešku na košíky, ke které se musel drápat tak, že na ty košíky lezl, aby na ni dosáhl. To mi moc nezní, jako veřejné nabíjecí místo
Tak to nevím, já to pochopila jako nabíječku, ani mě nenapadlo, že by někde v přístřešku na košíky bylo volně nějaká obyč zásuvka.

assil
napsal(a):
Tak to nevím, já to pochopila jako nabíječku, ani mě nenapadlo, že by někde v přístřešku na košíky bylo volně nějaká obyč zásuvka.
Se mi musím podívat, až půjdu zase do Penny. Nikdy jsem se po zásuvce nepídila. A málokdy i po košíku - nosím si vlastní tašku.
napsal(a):
Se mi musím podívat, až půjdu zase do Penny. Nikdy jsem se po zásuvce nepídila. A málokdy i po košíku - nosím si vlastní tašku.
Ale jo, teď koukám na víc těch zpráv a fakt někde je, že vylezl na košíky. Mě třeba i zarazil ten plast na košíku, to u nás nikde není, jen kovové.

assil
napsal(a):
Ale jo, teď koukám na víc těch zpráv a fakt někde je, že vylezl na košíky. Mě třeba i zarazil ten plast na košíku, to u nás nikde není, jen kovové.
Mám pocit, že v Merkury mají (měli) košíky plastové. Taky se podívám.

Varaxi
napsal(a):
Já se přestěhovala někam blíž k Vám, ne? Na přelomu ledna a února zabíjíme prase, tak Vám pár skleniček nachystám a přivezu, jestli chcete.
Nálepku si ale budete muset sehnat sama.
Vy budete zabíjet prase? To už je dnes rarita a vzpomínky na dětství.
MaIej

XXX.XXX.10.237

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.245
MaIej

XXX.XXX.10.202

Hlavní dezinformátor promluvil ! :
https://www.youtube.com/watch?v=NLetw0XGylg
naidka

XXX.XXX.9.82
Když se snažíte usnout, ale sousedi nad vámi pořádají rodinnou schůzi
https://youtu.be/AxSWVkPfVc8
naidka

XXX.XXX.9.82
Celej tenhle trupka kanál
https://www.youtube.com/watch?v=5z6S_g8gCTc
Peluska

XXX.XXX.6.11
MaIej

XXX.XXX.32.237
MaIej

XXX.XXX.34.152
icp

XXX.XXX.40.198
rapotacka11
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=nxWVtuLrcC0
Když on je to s nárůstem aut a nedostatkem parkovacích míst velký problém. My máme např. před panelákem parkoviště, které nestačí ani zdaleka dvěma panelákům, u nichž parkoviště stojí. No, a znám zpaměti už mnoho RZ aut, která v pondělí ráno přijedou, zapíchnou to u nás a koncem týdne odjedou, anebo v lepším případě odjedou večer. Nemáme ještě modré zóny, a tím pádem řada lidí, kteří do Brna dojíždí jen za prací, svoje auto prostě odloží na našem parkovišti...a já, když se vracím mnohdy večer, tak prostě místo nemám.
Už jsem přemýšlela o pronájmu parkovacího stání na rok, ale ani nevím, zda to jde a pokud ano, bude to asi fest drahé.

Parkovací místa nejsou v žádném velkém městě, proto jsem z videa pochopila, že zástupci jednotlivých částí Prahy usilují o to, aby při nové výstavbě developeři počítali s tím, že garáže "zakopou", protože na povrchu už jaksi není místo pro další auta.
A někteří jim jdou na ruku ( proč asi ) a tvrdí, že majitelé nových bytů mít auta nebudou :-)) a trh to vyřeší - nasadí na parkování takové ceny.......
Tak se Fíkovnice modlete, aby nebyli tak "chytří" i v Brně.

Pardon, nevšimla jsem si, že jsem v humorném vlákně, tohle moc velká sranda není.

Bude to lepší ? :
Morris Schwartz leží na smrtelné posteli, nadešla jeho poslední hodinka.
Na pokoji je zdravotní sestra, jeho žena, dcera a dva synové.
Morris si je vědom svého konce, a tak říká:
,,Bernie, ty si vezmi domy na Beverly Hills...",,
,,Sybille, ty budeš mít apartmány na Los Angeles Plaza..."
,,Hymie, ty převezmi kanceláře v centru...",,
,,Sáro, má drahá ženo, Tobě zůstanou všechny činžáky v centru..."
Zdravotní sestra je naprosto ohromená, a když Morris vydechne naposledy, řekne manželce :,,Paní Schwartzová, váš manžel musel opravdu tvrdě pracovat, aby nahromadil všechny ty nemovitosti ."
,,Prosím Vás jaké nemovitosti? ... To nám rozdělil rozvážkové trasy s novinami,"
napsal(a):
Parkovací místa nejsou v žádném velkém městě, proto jsem z videa pochopila, že zástupci jednotlivých částí Prahy usilují o to, aby při nové výstavbě developeři počítali s tím, že garáže "zakopou", protože na povrchu už jaksi není místo pro další auta.
A někteří jim jdou na ruku ( proč asi ) a tvrdí, že majitelé nových bytů mít auta nebudou :-)) a trh to vyřeší - nasadí na parkování takové ceny.......
Já jsem pochopila, že při nové výstavbě bytů,
nechtějí dělat žádné, tedy ani podzemní garáže.
Asi vědí, že nebudou třeba.
A humorné mi to přišlo hodně.
To si zvolili,
radostně a dobrovolně.
Neverbální signály v "obličeji" nezachytili a tak ...
A tyto typy je vysílaj
a jsou ták čitelní.
napsal(a):
No, to máte pravdu "Orionko". Ach jo... A já mám navíc pořád ještě i to staré auto...teda tím nezavazím, to mám v garáži.
Jinak ale nepředpokládám, že ten náš plácek/parkoviště bude placený (možná v daleké budoucnosti). Stojí zde od mého narození, jen holt těch aut přibývá... A my - rezidenti - se těšíme, až modré zóny doputují i na toto místo. Zapomněla jsem napsat, že jsem na relativní periferii Brna, ale s dobrou dostupností MHD. Proto lidi z okolí Brna auto zapíchnou u nás a do práce jedou "šalinó"...