Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kč
Zrzavci
napsal(a):
To jo, a vůbec jí - teď bez legrácek - nezávidím pak odchod těch malejch housek do nových domovů - pokud teda nemá všechno zadaný mezi ty,které osobně zná. To bych nezvládla, žádnej by mi nebyl dost dobrej.
Ono by vás to v těch osmi týdnech přešlo A to říkám jako člověk,co každý štěně obrečí
janaa
napsal(a):
Ono by vás to v těch osmi týdnech přešlo A to říkám jako člověk,co každý štěně obrečí
ale jo, jasný, likvidační četa, haxny utahaný z vytírání, ohlodaná na krev........... ale ten strach! Koho neznám = nevěřim, že bude dostatečně vhodnej kandidát pro tu housku bezbrannou. Kdepak, to by nešlo. Leda by si je brali furt dokola nějak moji známý... těch ovšem není dostatek, když vezmu, že pižla má početný vrhání....... možná tak pro první vrhání bych těch devět lidí přesvědčila, ale pak už smolikof, zvostalo by mi to doma
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zrzavci
napsal(a):
To jo, a vůbec jí - teď bez legrácek - nezávidím pak odchod těch malejch housek do nových domovů - pokud teda nemá všechno zadaný mezi ty,které osobně zná. To bych nezvládla, žádnej by mi nebyl dost dobrej.
Přesně, proto nic neodchovávám a vyloženě šampiony nemám ,abych pomohla plemenu...musela bych si je totiž nechat. Neuměla bych je prostě prodat, stále by mi hlodalo, jak se to zvířátko má a co dělá, co papá....Protože nejlépe bych se samozřejmě postarala já, že.
U koně by to ještě šlo, ale nechat si 5 štěňat? (Naše byla z 8)
Jinak miminka ať se mají čile k světu a očekáváme fotodokumentaci...
marcelaamax
napsal(a):
Rodilo se včera, už odpoledne. Máme pět mimin, 3 holky a 2 kluci 😊.
...velikanánská gratulace..ať se daří mimčům I mamině...
Zrzavci
napsal(a):
Osobně, tohle přesně je důvod proč bych nemohla chovat. Vypiplat si svoje stekanky a doufat, že jsem jim vybrala ten správný domov..
Milá štěňátka, Vaše moravská teta Vám přeje hodně rozkousaných bot, mnoho a mnoho pohlazení od milých lidí a žádné alergie (máme psa prakticky alergického na maso, vím, o čem mluvím). Též přeji spoustu zážitků, kéž máte život naplněný radostí, štěstím a činností. Ať jsou budoucí majitelé stejně fajn, jako je jejich chovatelka.
A taky ať máte hlavu správně širokou, neb přes to zjevně nejede vlak. :)
Hrdé mamince gratuluji k tomu nejlepšímu počtu štěňátek. Pět štěňat je tak akorát, aby zaměstnala všechny tlapky a čumák k tomu; ocásek je volný, aby jím mohla vrtět radostí. Šest štěňat by už bylo moc, takhle si je lépe užije a bude mít alespoň chvílemi trochu klidu a pohody. :)
Chovatelce přeji samé skvělé zájemce a žádné komplikace. Ať jsou všichni zdraví, ať o těch špuntech dostáváte pravidelně zprávy, až se rozběhnou do světa, a ať jsou ty zprávy jen a jen pozitivní. Doufám, že budou mít plnohodnotný, naplněný život.
Všem vám hrozně moc děkuji .
Porod proběhl hladce a celkem i rychle, prvních pár hodin bylo všechno v pořádku, ale pak už ta péče feny tak hladce nešla, takže se starám já, a mám plné ruce práce. Nezbývá než doufat, že se to zlepší 🙏.
marcelaamax
napsal(a):
Porod proběhl hladce a celkem i rychle, prvních pár hodin bylo všechno v pořádku, ale pak už ta péče feny tak hladce nešla, takže se starám já, a mám plné ruce práce. Nezbývá než doufat, že se to zlepší 🙏.
Nádherní! Gratuluji!
marcelaamax
napsal(a):
moc držím palce, ať feňuli dojde, že je z ní maminka na plný úvazek. Mimíši jsou pěkní, tak snad se vše v dobré obrátí
marcelaamax
napsal(a):
Aco se děje? Nekojí,nemasíruje nebo jak? Nemá nějaký zdravotní problém?
marcelaamax
napsal(a):
Jediti! To jsou ale velkohousky! Přímo bagetky! Aspoň takhle na fotkách to vypadá, že jsou to všechno kusani. Mlíčnej bar ale dostupnej je, podle fotek, nebo ne? Držím palce, ať se hrdá matka brzo zapojí.
marcelaamax
napsal(a):
..to jsou nadherni puclici...držim palce ať je co nejdříve vše nej, nej . a ať v pohodě zvládáte..
napsal(a):
moc držím palce, ať feňuli dojde, že je z ní maminka na plný úvazek. Mimíši jsou pěkní, tak snad se vše v dobré obrátí
Chtěla jsem napsat defakto to samý....takže přeji totéž a gratuluju k mimíškům, ˇať prospívají a jsou zdraví
marcelaamax
napsal(a):
Rodilo se včera, už odpoledne. Máme pět mimin, 3 holky a 2 kluci 😊.
Ohromná a upřímná gratulaceee!!! 🌷🐾 Ať se mají miminečka k světu, nebryndají a hsou zdravá 💕 maminka je šikulka a panička rovněž! 👍 mám radost s Vámi!🙂
Na nějakých bulích stránkách (ABT) jsem se dočetla, že některé bulí matky jsou vůči štěňatům až agresivní, zakousnou celý vrh....
Nemáte to, že ne .. jen fenka byla unavená, tak si potřebuje oddechnout a pak se zapojí.
marcelaamax
napsal(a):
Božích pět dozlatova vypečených houstiček💕🐾 ať rostou a prospívají! 😭🤧 jsem z fotek úplně na kaši...
Mně fascinuje to štěndo se signálním růžovým čumáčkem 😁
Jsou nádherní, ať dělají jen radost a mamina se zas ujme péče 👍
GAELLE
napsal(a):
Jakou barvu měl pes? čekala jsem světlá a ona jsou všechna tmavá. Ať se všem daří a taky Ejbí ať je v pořádku.
jsou po tatínkovi - je červený
marcelaamax
napsal(a):
Jsou božííí. A to jedno má vypínač. Kdybych mohla, toho bych chtěla :-)
GAELLE
napsal(a):
Jakou barvu měl pes? čekala jsem světlá a ona jsou všechna tmavá. Ať se všem daří a taky Ejbí ať je v pořádku.
Třeba se ještě vybarví. Knírači se narodí černí a pepřovat začnou až kolem 2 měsíců.
Angl. setři třeba celí bílí a posleze vylezou šedé a černé flíčky, fleky a dobarví se do krásného grošovata. Jak je to u stafbulů nevím.
Gratuluji. A přeji plná bříška miminkům a spokojenou maminku. Snad se s tím srovná.
U basenjíků jsme nikdy nemuseli řešit, že by se máma nestarala (maximálně, že se mámě úplně nechtělo vylézt z vyhřáté postele ke štěníkům, ale když jí člověk "vykopal", tak už dobrý...), ale je mi jasný kolik to bude práce a vstávání...
Nejsem pravidelný přispěvatel, ale jen pravidelný čtenář a sledovala jsem to už od začátku.
Jinak mi pořád přijde zvláštní, jak vypadají štěňata různých plemen stejně pokud mají podobné zbarvení.
Náš basenji vrh z roku 2019. Vlevo Gimly a zbytek už nepoznám, ale byli tam Garp, Gentoo, Ginny a Gaia. Gaia zůstala u nás...
elisak
napsal(a):
Gratuluji. A přeji plná bříška miminkům a spokojenou maminku. Snad se s tím srovná.
U basenjíků jsme nikdy nemuseli řešit, že by se máma nestarala (maximálně, že se mámě úplně nechtělo vylézt z vyhřáté postele ke štěníkům, ale když jí člověk "vykopal", tak už dobrý...), ale je mi jasný kolik to bude práce a vstávání...
Nejsem pravidelný přispěvatel, ale jen pravidelný čtenář a sledovala jsem to už od začátku.
Jinak mi pořád přijde zvláštní, jak vypadají štěňata různých plemen stejně pokud mají podobné zbarvení.
Náš basenji vrh z roku 2019. Vlevo Gimly a zbytek už nepoznám, ale byli tam Garp, Gentoo, Ginny a Gaia. Gaia zůstala u nás...
To je nádhera 😍
napsal(a):
Třeba se ještě vybarví. Knírači se narodí černí a pepřovat začnou až kolem 2 měsíců.
Angl. setři třeba celí bílí a posleze vylezou šedé a černé flíčky, fleky a dobarví se do krásného grošovata. Jak je to u stafbulů nevím.
Jó...s tím vybarvováním je to fáákt super.
Když jsme brali Ginu, tak si říkám...pyrenejku bych chtěla celou bílou, ale co už, když nejsou čistě bílé, tak alespoň, že má ty fleky šedý, protože s těma hnědýma resp. rezavýma se mi nelíběj. Tak nevím, přesrstila ze štěněcí srsti a všechny šedý fleky měla hnědý a to až tak, že jsme jí pracovně říkali Stračeno. Ještěže to pyrenejcům časem vybledne a dneska vypadá na první pohled jako bílá.
Když jsme se rozhodli vzít si kavkazoidku, tak byly volný dvě fenky....šedá a hnědá...no podle povahy to člověk v pěti týdnech moc nedá, no tak výběr podle barvy....a volba byla jasná...hnědou nechci, beru šedou. Navíc má krásně tmavě šedou hlavu a to až tak, že má druhé jméno Darth Vader.....no a dneska mám doma svěrle hnědou fenu s tmavou maskou.
Jinak už se moc těším, až bude z prcků "Rychlá rota", jestli Marcelka bude stíhat dávat nějaký videíčka.
Snad se psí mamina chytne a s tou péčí začne alespoň pomáhat,
Stejně je to hrůza, jak ten čas letí...já mám Ejbí defakto pořád zafixovanou jako odrostlý štěně a ona už je z ní mamina.
napsal(a):
Jó...s tím vybarvováním je to fáákt super.
Když jsme brali Ginu, tak si říkám...pyrenejku bych chtěla celou bílou, ale co už, když nejsou čistě bílé, tak alespoň, že má ty fleky šedý, protože s těma hnědýma resp. rezavýma se mi nelíběj. Tak nevím, přesrstila ze štěněcí srsti a všechny šedý fleky měla hnědý a to až tak, že jsme jí pracovně říkali Stračeno. Ještěže to pyrenejcům časem vybledne a dneska vypadá na první pohled jako bílá.
Když jsme se rozhodli vzít si kavkazoidku, tak byly volný dvě fenky....šedá a hnědá...no podle povahy to člověk v pěti týdnech moc nedá, no tak výběr podle barvy....a volba byla jasná...hnědou nechci, beru šedou. Navíc má krásně tmavě šedou hlavu a to až tak, že má druhé jméno Darth Vader.....no a dneska mám doma svěrle hnědou fenu s tmavou maskou.
Jinak už se moc těším, až bude z prcků "Rychlá rota", jestli Marcelka bude stíhat dávat nějaký videíčka.
Snad se psí mamina chytne a s tou péčí začne alespoň pomáhat,
Stejně je to hrůza, jak ten čas letí...já mám Ejbí defakto pořád zafixovanou jako odrostlý štěně a ona už je z ní mamina.
U psů jde všechno rychleji. Bohužel, i to stáří přichází moc brzy. ( Tedy ne že by se to moje flákalo, bylo tu coby dup )
napsal(a):
U psů jde všechno rychleji. Bohužel, i to stáří přichází moc brzy. ( Tedy ne že by se to moje flákalo, bylo tu coby dup )
No to je fakt a čím jsem starší, tím to jde tak nějak rychleji.....než se rozkoukám, tak je měsíc v čudu, Než si oddechnu po vánocích, tak už jsou v dohledu další.
napsal(a):
Jj, akorát těch posledních pár let do důchodu se nějak fláká s tou rychlostí....už bych brala důchod i předčasný, abych si mohla užívat víc času se psem...no a s vnoučaty taky....říkávám Olivkovi, aby se šetřil, abych to stihla 🐾👍
Utíká to pejskům rychleji bohužel....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
... i svou dávku emocí
..ty jsou boží....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, chtěla jsem říct, že Varaxi je boží venčící a rozmazlovací teta, ale právě jsem si všimla, že nám chybí 2 štěňata a Maňásek (tervice)! 😱
Varaxi...?! 🧐😂
..to jste ji měla prosazovat včetně auta když odjizdela....nebýt tak daleko tak bych si také vyprosila nějakou tu návštěvu u vás....
Ta volánová halénečka přežila jámu lvovou?
Já jen, že Inspektor vyhrožuje ringáčem, a ono to jde i v božíhodovým
napsal(a):
..to jste ji měla prosazovat včetně auta když odjizdela....nebýt tak daleko tak bych si také vyprosila nějakou tu návštěvu u vás....
Mě to nenapadlo - když už měla ty dredy i 🌴, tak jsem myslela, že se jde vydávat za vnučku a loupit psy jinam🤔
napsal(a):
Tak to já ne....právě mám štěněcí zlobící stvoření doma.....ale zase takhle na fotkách to vypadá idylicky, že by si člověk řekl "já chci taky štěňátko".....člověk možná, mě se teď konečně podařilo uspat malou pyraňu(to tvrdý Y tam píšu záměrně, protože Jessie je tvrďák, tak tam nemlžu psát měkký i), nakonec jsem jí "uhladila bříško", ale ruce mi teda pokousat stihla
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mě to nenapadlo - když už měla ty dredy i 🌴, tak jsem myslela, že se jde vydávat za vnučku a loupit psy jinam🤔
..tak to vidíte, tak pro příště....ostrazitost musí být vnučka nevnucka, dredy nedredy.....
napsal(a):
Tak to já ne....právě mám štěněcí zlobící stvoření doma.....ale zase takhle na fotkách to vypadá idylicky, že by si člověk řekl "já chci taky štěňátko".....člověk možná, mě se teď konečně podařilo uspat malou pyraňu(to tvrdý Y tam píšu záměrně, protože Jessie je tvrďák, tak tam nemlžu psát měkký i), nakonec jsem jí "uhladila bříško", ale ruce mi teda pokousat stihla
Ale zase na druhou stranu, štěňata malin jsou malá kouzla a nebudu lhát, když jsem měla berbery dospělce a známá měla štěně maliňačky, tak jsem malou taky ňufala
napsal(a):
.já maliňácka měla, tak mam pro ně slabost stále....pravda když se k němu můj tati poprvé sklonil, že ho poňuňá, takřka mu prokousnul nos, ale jinak to byl úžasný pes.....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, chtěla jsem říct, že Varaxi je boží venčící a rozmazlovací teta, ale právě jsem si všimla, že nám chybí 2 štěňata a Maňásek (tervice)! 😱
Varaxi...?! 🧐😂
Já nic, já muzikant. :)
(Pšššt, štěňátka, ať si vás teta může nechat. Maňásku, miláčku, zlatíčko, teta ti ukáže, kde v lednici máme naložené vepřové a anglickou na gyros; pěkně papej a tichučko.)
Halenku jsem si schválně vzala, aby ji štěňátka roztrhala. Nemám ji ráda, je to křivý hadr a ještě k tomu průsvitný, koupila jsem to v nácti, když mi takové věci nevadily, nebo jsem je spíš ani neviděla. No nevyšlo to, ač teda někteří dotírali fakt hodně. Holt kvalitní vietnamská práce, fakt na ní není ani jedno uteklé oko, leda pár šmouh. Na druhou stranu, příteli natrhli riflové kraťasy a jedna malá příšerka se zakousla do lýtka. :)
Něco smysluplnějšího napíšu až zítra. Teď už švidrám z únavy. Já, vesnická holka, jsem strávila půlden v Brně - řeknu Vám, ifauňáci, to je tisíckrát horší než ti malí prevíti.
Jsem moc vděčná, že jsem si je mohla pomazlit a rozloučit se s nimi. Ať všechno dobře dopadne, jsou se svými novými majiteli spokojení a v pořádku k nim docestují, a vzájemně ať si přinášejí jen radost.
Tak konečně také zpráva od nás - můj chovatelský začátek nic moc, ale to zvládneme. Fenka se nestará, nejspíš má něco jako laktační psychózu. Už jsme si i zkusili krmení z lahviček protože fence došlo mléko. Prvních pár dní jsem byla opravdu vyčerpaná, fyzicky i psychicky, ale je to den ode dne lepší, štěnda vydrží o chvilku déle, mléko se zase tvoří, takže štěnda na kojení přikládáme a pod dozorem krmíme, masírování je čistě na nás. Mají se čile k světu, prospívají a přibírají.
marcelaamax
napsal(a):
Tak konečně také zpráva od nás - můj chovatelský začátek nic moc, ale to zvládneme. Fenka se nestará, nejspíš má něco jako laktační psychózu. Už jsme si i zkusili krmení z lahviček protože fence došlo mléko. Prvních pár dní jsem byla opravdu vyčerpaná, fyzicky i psychicky, ale je to den ode dne lepší, štěnda vydrží o chvilku déle, mléko se zase tvoří, takže štěnda na kojení přikládáme a pod dozorem krmíme, masírování je čistě na nás. Mají se čile k světu, prospívají a přibírají.
Ti jsou nádherní!!!!
To musí být záhul... držíme palce, ať je jen a jen lépe
marcelaamax
napsal(a):
Fufánci😍
Podobnou situaci s fenou zažila kamarádka. A štěňat piplala 12, masakr.
Ale jsou nádherný, ty vyplazený jazýčky
napsal(a):
Podobnou situaci s fenou zažila kamarádka. A štěňat piplala 12, masakr.
Ale jsou nádherný, ty vyplazený jazýčky
Já jich tak měla na flašce 11, když fena po zadržených 2 mrtvých štěňátech dostala horečku a přišla o mlíko (a pak mela atb, takže kojit nemohla)
Ale ona kromě krmení všechno ostatní obstarala, takže to nebylo tak hrozný a pak se i rozkojila.
Ono se do nezdá, ale člověk nakonec zjistí, že to samotné krmení není až taková hrůza, ale to masírování a zbytek je horší.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jich tak měla na flašce 11, když fena po zadržených 2 mrtvých štěňátech dostala horečku a přišla o mlíko (a pak mela atb, takže kojit nemohla)
Ale ona kromě krmení všechno ostatní obstarala, takže to nebylo tak hrozný a pak se i rozkojila.
Ono se do nezdá, ale člověk nakonec zjistí, že to samotné krmení není až taková hrůza, ale to masírování a zbytek je horší.
Přesně tak, to masírování a vyprazdňování je nejhorší. Jsem upřímně rada, že těch štěňat není víc, protože i takhle to dá dost zabrat.
marcelaamax
napsal(a):
..nadherni puclíčci, a Vy jste skvělá,zvladate úžasně, držím palce.....
marcelaamax
napsal(a):
Přesně tak, to masírování a vyprazdňování je nejhorší. Jsem upřímně rada, že těch štěňat není víc, protože i takhle to dá dost zabrat.
To je teda pech, že po takových pečlivých přípravách se vám to takhle zkomplikuje.
Snad se fena ještě vzpamatuje a vystřídá vás, držím palečky.
No bohužel i o tom je chov. Myslím, že o to víc si budu vážit toho, když nějaký budoucí vrh, pokud bude, bude bezproblémový (na Ejbince už chovat nebudu). No a beru to tak, že mohlo být hůř. Můžu děkovat, že Ejbi je fyzicky v pohodě, a že stenda prospívají.
Pavli, Cooper se na ně tváří líp jak Ejbina, ten by je poňuchňal, ale zatím je viděl jen přes dveře, nechci, aby ho z nich Ejbí cítila, aby se to ještě nezhoršilo.
marcelaamax
napsal(a):
Jéé, Marci, já vůbec netušila - OBROVSKÁ gratulace a ať mají prcci nádherný psí život!
marcelaamax
napsal(a):
No bohužel i o tom je chov. Myslím, že o to víc si budu vážit toho, když nějaký budoucí vrh, pokud bude, bude bezproblémový (na Ejbince už chovat nebudu). No a beru to tak, že mohlo být hůř. Můžu děkovat, že Ejbi je fyzicky v pohodě, a že stenda prospívají.
Pavli, Cooper se na ně tváří líp jak Ejbina, ten by je poňuchňal, ale zatím je viděl jen přes dveře, nechci, aby ho z nich Ejbí cítila, aby se to ještě nezhoršilo.
Počkej, to vlákno je hrozně dlouhé - Ejbí se nějak blbě stará?
fikovnice
napsal(a):
Počkej, to vlákno je hrozně dlouhé - Ejbí se nějak blbě stará?
Ejbi se nestará vůbec. Krmíme, kojime, pod dozorem. Vzhledem k tomu, že ji pár dní po porodu došlo i mléko, tak vet říkal, že má rozházené hormony a bude to nějaká laktacni psychóza nebo tak něco. Do 4 stenda vše v pohodě, starala se na jedničku, pak jakoby ji přeskočilo.
Další verze je ta, že si porodní bolesti nějak spojila s těmi popalenymi zády, a následně se štěňaty, ale to se mi nezdá.
No a pak je ještě ve hře to, že jak je na mě závislá, tak na štěňata žárlí.
Ale těžko říct. Ono je vidět, že chvílema by se starat chtěla, když knouraji, tak taky knoura, chce za nimi. Ale nějak ji to nejde. Škoda, že mi nemůže říct, co se děje.
marcelaamax
napsal(a):
Mají hezky napucnutý bříška ňuňánci krásný...😍držíme pěsti i tlapky✊🐾
Jste fakt dobrá Marci 👍
marcelaamax
napsal(a):
Ejbi se nestará vůbec. Krmíme, kojime, pod dozorem. Vzhledem k tomu, že ji pár dní po porodu došlo i mléko, tak vet říkal, že má rozházené hormony a bude to nějaká laktacni psychóza nebo tak něco. Do 4 stenda vše v pohodě, starala se na jedničku, pak jakoby ji přeskočilo.
Další verze je ta, že si porodní bolesti nějak spojila s těmi popalenymi zády, a následně se štěňaty, ale to se mi nezdá.
Ale těžko říct. Ono je vidět, že chvílema by se starat chtěla, když knouraji, tak taky knoura, chce za nimi. Ale nějak ji to nejde. Škoda, že mi nemůže říct, co se děje.
Ježkovy voči, tak to se tedy musíš ohánět! To musí být záhul, nevyspání a vůbec - nejen fyzicky, ale i psychicky. Moc na Tebe myslím a přeji sílu to zvládat! A nezapomínej také na odpočinek pro sebe!
marushka
napsal(a):
Já si teď moc nepamatuji, jak jsou staří, ale vydržte!! Kolem těch 14 dní věku už začínají vyměšovat sami a můžete i pomalu začít přikrmovat a hned to všechno půjde lépe. Držím palce!! Nevíte, jak se o štěňata starala Ejbina matka?
Děkuji moc, všem. Dneska jsou pěti denní. Upřímně už se fakt těším, až se začnou samy vymesovat, protože to masírování je fakt záhul.
Právě, že matka Ejbi je skvělá matka, jedna z nejlepších, jakou chovatelka měla. Její ségra se taky starala úžasně, a přijala i cizí stenda. Takže rodové to nebude.
marcelaamax
napsal(a):
Děkuji moc, všem. Dneska jsou pěti denní. Upřímně už se fakt těším, až se začnou samy vymesovat, protože to masírování je fakt záhul.
Právě, že matka Ejbi je skvělá matka, jedna z nejlepších, jakou chovatelka měla. Její ségra se taky starala úžasně, a přijala i cizí stenda. Takže rodové to nebude.
Marcelo, taková stará babská rada - napatlejte štěněti bříško pribiňákem, nebo medem, nebo jogurtem... Postě něčím, čemu fena neodolá. Držte štěně v dlaních a dejte feně olízat. Opakovaně, pomalu, bez nátlaku. Takové to: „Hele, koukni, co mám za mlsotu skvělou, výbornou. Táááák je hodná! Ukaž, já si taky líznu.“ Prostě divadlo, veskrze pozitivní a radostné. Musíte se naprosto uklidnit. Vy! Uvolnit, povolit ramena, vydechnout... Nesmíte být napjatá, musíte vytvořit co nejklidnější a nejlepší atmosféru. Chválit ji, furt a za sebemenší pokrok. Jsou to přece její nejkrásnější mimina a ona je Vaše nejmilovanější. Prvničky jsou někdy velké citlivky, obzvlášť takové ty závislačky na mamince. :-) Když ji budete „odstrkovat“, odcizí se jí nafurt.
Dasvo
napsal(a):
Marcelo, taková stará babská rada - napatlejte štěněti bříško pribiňákem, nebo medem, nebo jogurtem... Postě něčím, čemu fena neodolá. Držte štěně v dlaních a dejte feně olízat. Opakovaně, pomalu, bez nátlaku. Takové to: „Hele, koukni, co mám za mlsotu skvělou, výbornou. Táááák je hodná! Ukaž, já si taky líznu.“ Prostě divadlo, veskrze pozitivní a radostné. Musíte se naprosto uklidnit. Vy! Uvolnit, povolit ramena, vydechnout... Nesmíte být napjatá, musíte vytvořit co nejklidnější a nejlepší atmosféru. Chválit ji, furt a za sebemenší pokrok. Jsou to přece její nejkrásnější mimina a ona je Vaše nejmilovanější. Prvničky jsou někdy velké citlivky, obzvlášť takové ty závislačky na mamince. :-) Když ji budete „odstrkovat“, odcizí se jí nafurt.
Tuhle radu už jsem dostala, stejně tak jako opatlat trochu štěnda mazem z uší feny. Jenže u nás je problém ten, že fena po štěňatech pálí opravdu natvrdo. Nemůžu si dovolit ji podstrčit štěně až "k nosu", to by mohlo být po něm. Mezi tím 4 a 5 štěndem ji přeskočilo a vystartovala, chytla jsem ji jen tak tak... u kojení drží, leží na boku, ale musí se ji přidržovat hlava a hlídat. Po chvíli někdy začne vrčet. Pořád na ní mluvím jakože co blbne, že se nic neděje, jsou to její mimina, že v klidu. Klidným hlasem, nelituju. Když v klidu drží, tak občas pochválím. Ale moc změnu nevidím. Pokud před ní štěně dám, tak na něj kouká vyloženě ostražitě (fenu jistím vodítkem) a po chvíli je schopná po něm vyjet. Když po krmení dám štěnda do košíku, tak vyvádí a řve.
marcelaamax
napsal(a):
Tuhle radu už jsem dostala, stejně tak jako opatlat trochu štěnda mazem z uší feny. Jenže u nás je problém ten, že fena po štěňatech pálí opravdu natvrdo. Nemůžu si dovolit ji podstrčit štěně až "k nosu", to by mohlo být po něm. Mezi tím 4 a 5 štěndem ji přeskočilo a vystartovala, chytla jsem ji jen tak tak... u kojení drží, leží na boku, ale musí se ji přidržovat hlava a hlídat. Po chvíli někdy začne vrčet. Pořád na ní mluvím jakože co blbne, že se nic neděje, jsou to její mimina, že v klidu. Klidným hlasem, nelituju. Když v klidu drží, tak občas pochválím. Ale moc změnu nevidím. Pokud před ní štěně dám, tak na něj kouká vyloženě ostražitě (fenu jistím vodítkem) a po chvíli je schopná po něm vyjet. Když po krmení dám štěnda do košíku, tak vyvádí a řve.
Rozumím, tohle je bl.bé.
Něco podobného jsem zažil s jedináčkem po císaři. Fena ho taky chtěla zabít. Nakonec jsme ho odchovali na flašce, protože při kojení násilím držená fena měla „stresové“ mlíko a štěně hrůzostrašné průjmy.
Nehažte ale flintu do žita! Někdy se to skutečně časem upraví a fena se srovná. Držím palce a Vy vydržte!
Dasvo
napsal(a):
Rozumím, tohle je bl.bé.
Něco podobného jsem zažil s jedináčkem po císaři. Fena ho taky chtěla zabít. Nakonec jsme ho odchovali na flašce, protože při kojení násilím držená fena měla „stresové“ mlíko a štěně hrůzostrašné průjmy.
Nehažte ale flintu do žita! Někdy se to skutečně časem upraví a fena se srovná. Držím palce a Vy vydržte!
No štěnda zatím průjmy nemají, tak mléko snad ok. Ona je ze začátku v klidu, vypadá to, že se i těší. Není vyloženě držená násilím, lehne si k nim sama, já jen "jistím" hlavu. Když už začne být nervní tak končíme, a případně štěnda dokrmím lahví, ale většinou to stačí a stihnou se od ní napít do syta.
Jo, já pořád doufám, že se to třeba ještě srovná. Mě přijde, že ona teď absolutně neví co s tím... Pamatuji si, jak před časem plivala "cizímu" štěněti pamlsky, které jsem jí dala, a to že ona je hodně žravá, to jsem koukala, a říkala si, jaké má mateřské pudy, no a kde jsou ty mateřské pudy teď .
Edit.: jo ještě dodám, že jsem zkoušela každé štěně zvlášť, jestli ji třeba nevadí jedno konkrétní a nezpůsobuje to celé to jedno (že by bylo třeba nemocné), ale ne, chová se ke všem stejně.
Dasvo
napsal(a):
Rozumím, tohle je bl.bé.
A ta vaše fenka po císaři, přijala třeba potom později toho jedinacka, nebo vůbec?
Jo a děkuji
marcelaamax
napsal(a):
A ta vaše fenka po císaři, přijala třeba potom později toho jedinacka, nebo vůbec?
Jo a děkuji
Bohužel ho nepřijala nikdy.
Zkoušel jsem na ní další vrh a bylo to jak z učebnice - vzorná, milující, starostlivá matka. Jen ta kombinace prvnička a císař byla velký průšvih.
Věřím, že Vaše fenka to nakonec dá! Že to je jen nějaký přechodný psychický blok.
Fena po císaři a fena, co rodila přirozeně a odmítá štěňata a je na ně agresivní je rozdíl, myslím, že ve druhém případě se jedná o povahový rys, což se i dědí...psala jsem to výše, bohužel u bulíků to není nic vyjímečného. Chovatelka vaší feny o ničem takovém nikdy neslyšela? Ale jak píšou ostatní, vše se ještě může v dobré obrátit, ale já si spíš myslím, že ne.
Marcelo optejte se na sourozence feny, jestli jste s majiteli ve spojení nebo je můžete dohledat, zda nějaká její sestra už má taky štěňata a jak se chová...
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/1580/poporodni-problemy-fen/
napsal(a):
Fena po císaři a fena, co rodila přirozeně a odmítá štěňata a je na ně agresivní je rozdíl, myslím, že ve druhém případě se jedná o povahový rys, což se i dědí...psala jsem to výše, bohužel u bulíků to není nic vyjímečného. Chovatelka vaší feny o ničem takovém nikdy neslyšela? Ale jak píšou ostatní, vše se ještě může v dobré obrátit, ale já si spíš myslím, že ne.
Marcelo optejte se na sourozence feny, jestli jste s majiteli ve spojení nebo je můžete dohledat, zda nějaká její sestra už má taky štěňata a jak se chová...
To už víme:
Pokud to je genetické (třeba po prabábě se může vyštěpit cokoli), tak je to fakt smůla. :/
napsal(a):
Tohle všechno je bohužel pravda, ale pochybuju, že někdo ze zainteresovaných řekne pravdu. Ono se o takových věcech mezi chovateli nemluví a když už se najde někdo, kdo problém přizná, tak se hned dostane v té komunitě na černou listinu, protože jim kazí "renomé" 🙄
Varaxi
napsal(a):
To už víme:
Pokud to je genetické (třeba po prabábě se může vyštěpit cokoli), tak je to fakt smůla. :/
Já to taky četla, ale chovatel (s prominutím) mi může nakukat cokoliv.... nebo by o tomto problému v plemeni mohl něco víc Marcele sdělit, jistě o tom již alespoň slyšela.
odkaz co jsem dala taky beru trochu s rezervou, ale je to tam, že u těchto plemen toto existuje.
napsal(a):
Psala jsem to už výše - matka mojí feny je nejlepší matkou, jakou kdy chovatelka měla, stará se skvěle. To samé její sestra ze stejného vrhu, ta přijala i cizí štěňata. Chovatelka s tím osobní zkušenosti nemá, všechny její feny byly dobré matky. O tom, že by se fena od začátku nestarala a byla agresivní, tak o tom slyšela. Ale o tom, že by se prvních pár hodin starala na jedničku a pak bum a obrat o 180 stupňů, tak o tom ne.
Nepřijde mi to jako genetické. A není to vyloženě, že by je za každou cenu chtěla zabít, ona je chce i kojit, na to se kolikrát vyloženě těší. Kdyz se jdeme venčit tak venku pobíhá, štěňata hledá, a hned se žene ke dveřím a chce k nim, v tu chvíli se tváří v pohodě, přátelsky. Já si myslím, že se to v ní ta
k nějak pere a ona nevím co s tím. Chvíli se chce starat, pak obrat. Myslím, že to bude tema hormonama, o čemž svědčí i to, že se jí pár dní po porodu přestalo tvořit mléko.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tohle všechno je bohužel pravda, ale pochybuju, že někdo ze zainteresovaných řekne pravdu. Ono se o takových věcech mezi chovateli nemluví a když už se najde někdo, kdo problém přizná, tak se hned dostane v té komunitě na černou listinu, protože jim kazí "renomé" 🙄
Tak tou matkou a sestrou jsem si jistá na sto procent. Mám mraky videí a fotek, jak se od porodu až, po odchod do nových domovů staraly 😉. Osobně jsem tam byla ve 4 týdnech, a pak při odběru..
Navíc ještě dodám, že chovatelka mi s celým tímto problémem hodně pomáhá a řeší to se mnou, jsme denně v kontaktu. A i ona sama mj schválila to, že už na fene nechci chovat, vidí to stejně. A stejně tak, že s touto situací jsou obeznámeni všichni zájemci o štěně. Takže ji opravdu nejde o nějaké tutlání.
marcelaamax
napsal(a):
Tak tou matkou a sestrou jsem si jistá na sto procent. Mám mraky videí a fotek, jak se od porodu až, po odchod do nových domovů staraly 😉. Osobně jsem tam byla ve 4 týdnech, a pak při odběru..
Navíc ještě dodám, že chovatelka mi s celým tímto problémem hodně pomáhá a řeší to se mnou, jsme denně v kontaktu. A i ona sama mj schválila to, že už na fene nechci chovat, vidí to stejně. A stejně tak, že s touto situací jsou obeznámeni všichni zájemci o štěně. Takže ji opravdu nejde o nějaké tutlání.
👍
Varaxi
napsal(a):
Nepochybuju, že to je pravda; ale snad by chovatelka na přímý dotaz nelhala a netvrdila, že matka Ejbí byla báječná máma, kdyby to tak nebylo.
Nebo jsem moc naivní, i to je možné.
Ale jo, on když se člověk pohybuje mezi chovateli tak ví, jak to chodí. A je pravda, že někteří chovatelé jsou opravdu schopni tutlat kde co... Jen aby si nepoškodili pověst.
Ale náš případ to není. Chovatelka s námi prožívala vlastně celou březost, celý porod ,večer po porodu hned obvolavala známé a zjišťovala, co by mohlo pomoci. Denodenně se zajímá, a ne jen aby se neřeklo, opravdu to prožívá. Je to jedna z osob, která mě v těch prvních nejhorších dnech povzbuzovala a hnala dál. Do toho pořád vymýšlela, co by se ještě mohlo zkusit, pořád na náš myslí a drží palce. Hrozně si ji vážím a jsem ji za všechno vděčná.
Varaxi
napsal(a):
Nepochybuju, že to je pravda; ale snad by chovatelka na přímý dotaz nelhala a netvrdila, že matka Ejbí byla báječná máma, kdyby to tak nebylo.
Nebo jsem moc naivní, i to je možné.
I když ctím Dr. House a stejně jako on tvrdím: "Všichni lžou", tak zrovna u této chovatelky si fakt nemyslím, že by to Marcele zapřela..
Ještě takový jeden můj poznatek cca měsíc starý.. Byla jsem pomáhat rodit u kamarádky a fenka se po porodu občas začala chovat agresivně.. Naštěstí jsme hned poznaly v čem je problém, respektive, jak to vyřešit.. Kamarádka u štěňat prostě furt seděla a feně do toho zasahovala a pravděpodobně fenka, která je na paničku strašně fixována asi jakoby paničku chránila.. nebo aspoň tak jsme si to vysvětlovaly. Donutila jsem kamarádku jít se mnou s ostatními psy na tři hodinky pryč a po návratu naprostá idylka.. Kamarádka začala fence mnohem víc věřit a od té doby je vše ok..
Samozřejmě vůbec ve vašem případě nedoporučuji nechat fenku i štěňata samotné, protože by to mohlo mít fatální následky, ale spíš mě napadlo, jestli ten spouštěč agresivity nemohl být podobný. Že prostě fenka jakoby chrání paničku před štěňaty.. Možná je to nesmysl, jen mě to tak napadlo..
marcelaamax
napsal(a):
No štěnda zatím průjmy nemají, tak mléko snad ok. Ona je ze začátku v klidu, vypadá to, že se i těší. Není vyloženě držená násilím, lehne si k nim sama, já jen "jistím" hlavu. Když už začne být nervní tak končíme, a případně štěnda dokrmím lahví, ale většinou to stačí a stihnou se od ní napít do syta.
Jo, já pořád doufám, že se to třeba ještě srovná. Mě přijde, že ona teď absolutně neví co s tím... Pamatuji si, jak před časem plivala "cizímu" štěněti pamlsky, které jsem jí dala, a to že ona je hodně žravá, to jsem koukala, a říkala si, jaké má mateřské pudy, no a kde jsou ty mateřské pudy teď .
Edit.: jo ještě dodám, že jsem zkoušela každé štěně zvlášť, jestli ji třeba nevadí jedno konkrétní a nezpůsobuje to celé to jedno (že by bylo třeba nemocné), ale ne, chová se ke všem stejně.
Hele zkoušeli jste, že by jistil fenu přítel? aby jste tam nebyla...maruška taky píše, že by to mohlo být z fixace feny na majitele...vy už jste to taky zmínila.
V tomhle asi bude kus pravdy. A jak píše Verun, možná je nesvá z vaší přítomnosti. Přece jen cítí, že jste nervozní, neví proč, neví, co vy po ní chcete. A neví, jestli poslouchat přírodu nebo vás. Je zvyklá poslouchat vás.
Jenže nechat to teď na ní - to je odbrovský risk, který by asi nedopadl dobře.
A možná jí i chybí parťák pes.
marushka
napsal(a):
Ještě takový jeden můj poznatek cca měsíc starý.. Byla jsem pomáhat rodit u kamarádky a fenka se po porodu občas začala chovat agresivně.. Naštěstí jsme hned poznaly v čem je problém, respektive, jak to vyřešit.. Kamarádka u štěňat prostě furt seděla a feně do toho zasahovala a pravděpodobně fenka, která je na paničku strašně fixována asi jakoby paničku chránila.. nebo aspoň tak jsme si to vysvětlovaly. Donutila jsem kamarádku jít se mnou s ostatními psy na tři hodinky pryč a po návratu naprostá idylka.. Kamarádka začala fence mnohem víc věřit a od té doby je vše ok..
Samozřejmě vůbec ve vašem případě nedoporučuji nechat fenku i štěňata samotné, protože by to mohlo mít fatální následky, ale spíš mě napadlo, jestli ten spouštěč agresivity nemohl být podobný. Že prostě fenka jakoby chrání paničku před štěňaty.. Možná je to nesmysl, jen mě to tak napadlo..
Já jsem se jí do toho u porodu zas tak nemotala, zvládala to sama. Neseděla jsem pořád u štěňat, nechala jsem fenu s nima v klidu.
Hele mě to taky někdy přijde, že jakoby chrání mě před štěňaty, nebo že na ně žárlí. To hlavně když dám třeba štěně ven, fena ho pozoruje, dobrý, a jakmile já ho vezmu nebo na něj sáhnu, tak řve. Ale ne na mě, ale na štěně.
Jinak taky jsme si říkali, že prostě třeba kdybychom nechali fenu se štěňaty samotnou, bez nějakého omezování, jištění, tak se třeba zase srovná a chytne, jenže je jasný, že takový risk si dovolit nemůžeme.
Ale zase nevím, protože fenu "jistil" i přítel, jednou v noci krmil i sám, abych se trochu vyspala, a bylo to úplně to samé. A to on je v tomhle flegmouš, a je fakt v klidu. Já se samozřejmě taky snažím být v klidu, a teď už snad i jsem, ze začátku to bylo horší, do toho to totální vyčerpání...
Jinak se psem je fena v kontaktu na zahradě, očuchá ho, pozdraví a chce zase domů.
Ještě další věc je ta, že si myslím, že feně vadí vodítko. Ono ji totiž vadí i v kontaktu s cizími psy. Na volno dobrý, na vodítku nemá prostor a vadí jí to. Jenže to je bludný kruh, bez vodítka nebo nějakého přidržování to nejde.
Edit.: mě na to stejně nejvíc překvapuje ten zvrat. Prostě porod dobrý, vyndávala štěnda z obalů, překousla si šňůru, hned olizovala, šla za prvním štěndem do bedny (rodila vedle na pelechu), tam ležela, nechala je pít, u toho je občas olizovala, vypadala uvolněně a spokojeně. A pak bum....
marcelaamax
napsal(a):
Já jsem se jí do toho u porodu zas tak nemotala, zvládala to sama. Neseděla jsem pořád u štěňat, nechala jsem fenu s nima v klidu.
Hele mě to taky někdy přijde, že jakoby chrání mě před štěňaty, nebo že na ně žárlí. To hlavně když dám třeba štěně ven, fena ho pozoruje, dobrý, a jakmile já ho vezmu nebo na něj sáhnu, tak řve. Ale ne na mě, ale na štěně.
Jinak taky jsme si říkali, že prostě třeba kdybychom nechali fenu se štěňaty samotnou, bez nějakého omezování, jištění, tak se třeba zase srovná a chytne, jenže je jasný, že takový risk si dovolit nemůžeme.
Ale zase nevím, protože fenu "jistil" i přítel, jednou v noci krmil i sám, abych se trochu vyspala, a bylo to úplně to samé. A to on je v tomhle flegmouš, a je fakt v klidu. Já se samozřejmě taky snažím být v klidu, a teď už snad i jsem, ze začátku to bylo horší, do toho to totální vyčerpání...
Jinak se psem je fena v kontaktu na zahradě, očuchá ho, pozdraví a chce zase domů.
Ještě další věc je ta, že si myslím, že feně vadí vodítko. Ono ji totiž vadí i v kontaktu s cizími psy. Na volno dobrý, na vodítku nemá prostor a vadí jí to. Jenže to je bludný kruh, bez vodítka nebo nějakého přidržování to nejde.
Edit.: mě na to stejně nejvíc překvapuje ten zvrat. Prostě porod dobrý, vyndávala štěnda z obalů, překousla si šňůru, hned olizovala, šla za prvním štěndem do bedny (rodila vedle na pelechu), tam ležela, nechala je pít, u toho je občas olizovala, vypadala uvolněně a spokojeně. A pak bum....
A nevzpomeneš si, jestli se u toho konkrétního štěnda něco nestalo? Mám na mysli, jak najednou změnila své chování? Nebo v okolí jestli se něco nestalo? Třeba i nějaká maličkost...?
fikovnice
napsal(a):
A nevzpomeneš si, jestli se u toho konkrétního štěnda něco nestalo? Mám na mysli, jak najednou změnila své chování? Nebo v okolí jestli se něco nestalo? Třeba i nějaká maličkost...?
Hele nad tím jsem přemýšlela dlouho, a fakt nevím. Ono to asi ani nebylo mirene přímo na konkrétní štěně, ale tak nějak na všechny. Pak jsem ji vzala stranou, po chvíli začala tlačit další štěně, sežrala placentu a pak už hned na to další vrcela.
marcelaamax
napsal(a):
Hele nad tím jsem přemýšlela dlouho, a fakt nevím. Ono to asi ani nebylo mirene přímo na konkrétní štěně, ale tak nějak na všechny. Pak jsem ji vzala stranou, po chvíli začala tlačit další štěně, sežrala placentu a pak už hned na to další vrcela.
Marcel ,
Moc gratuluji ke štěňátkům!!! Jsou úžasná ❤️
Třeba už to bylo na fenulku prostě jen moc, bolest, únava, nová situace, stres a nevi co s tím ...
Je to nová zkušenost pro vás obě . Hlavně, že to zvládáte a štěňátka rostou. Každým dnem budou soběstačnější a vám se uleví.
Smekam před vámi, že jste to napoprvé tak bravurně zvládla, já bych si s tím masírováním vůbec nevěda rady!
Tohle je proste zakon schvalnosti - cim vic se clovek snazi, stravi spoustu casu a energie pripravami, aby bylo vse perfektni, dopreje fence jen to nej nej, snazi se pripravit na vsechny mozne scenare, ale nakonec se stejne neco pose*e :((
A pak jsou tu lide, kterym je vse jedno, na fenu kaslou, ale vrh maji bezproblemovy..
Hrozny :(
Marcelo, preji hodne sil a energie a at uz se jen vse dari!
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-ustecku-radi-falesny-vnuk-seniorka-mu-poslala-40-tisic-40367851#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=NKHLrTE7vJl-202108020921&dop_id=40367851&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
... a na jižní Moravě řádí falešná vnučka🤫
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-ustecku-radi-falesny-vnuk-seniorka-mu-poslala-40-tisic-40367851#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=NKHLrTE7vJl-202108020921&dop_id=40367851&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
... a na jižní Moravě řádí falešná vnučka🤫
Já byla teď na Vysočině, na mě to nikdo hodit nemůže. :)
Jaké bylo loučení se štěňátkem? Já si to vůbec nedovedu představit. To je jak odvést novopečeného školáčka do první třídy, akorát že se už nikdy nevrátí.
Návštěva u vás byla jako wellnes pobyt - kadeřnice, co mi dělala dredy, byla nejnadanější vlasovou kosmetičkou, kterou jsem kdy měla. Vlasovému zábalu ze štěněčích slin se jen tak něco nevyrovná. Taky jsem dostala pleťovou masku z jistě velmi vyživujícího pastevního jílu. Aromaterapie s cannabis byla nadmíru očišťující. Věřím, že teď bych to dokázala vyčmuchat z cizího batohu i já. Při pohledu na ty fotky, cos sem dávala, vzpomínám na společné hry, vzájemné masáže a synchronizované vytí, co jsme spolu podnikali.
A nezanechalo to dojem jen ve mně. Přítel se ptal, jestli mu Šedá odpustí, že ji tak hrubě odstrčil. Na druhou stranu po pečlivém uvážení stáhl žalobu za kousnutí žirafou. Maminka říkala, že Maňásek je bezva, ale strašně teple jí dýchala na nohu. :)
Taková krásná štěňátka, co já si bez nich počnu. Asi budeš muset chovat až do smrti (do mé smrti, aby bylo jasno), abych měla za kým jezdit mazlinkat štěňátka.
Varaxi
napsal(a):
Já byla teď na Vysočině, na mě to nikdo hodit nemůže. :)
Jaké bylo loučení se štěňátkem? Já si to vůbec nedovedu představit. To je jak odvést novopečeného školáčka do první třídy, akorát že se už nikdy nevrátí.
Návštěva u vás byla jako wellnes pobyt - kadeřnice, co mi dělala dredy, byla nejnadanější vlasovou kosmetičkou, kterou jsem kdy měla. Vlasovému zábalu ze štěněčích slin se jen tak něco nevyrovná. Taky jsem dostala pleťovou masku z jistě velmi vyživujícího pastevního jílu. Aromaterapie s cannabis byla nadmíru očišťující. Věřím, že teď bych to dokázala vyčmuchat z cizího batohu i já. Při pohledu na ty fotky, cos sem dávala, vzpomínám na společné hry, vzájemné masáže a synchronizované vytí, co jsme spolu podnikali.
A nezanechalo to dojem jen ve mně. Přítel se ptal, jestli mu Šedá odpustí, že ji tak hrubě odstrčil. Na druhou stranu po pečlivém uvážení stáhl žalobu za kousnutí žirafou. Maminka říkala, že Maňásek je bezva, ale strašně teple jí dýchala na nohu. :)
Taková krásná štěňátka, co já si bez nich počnu. Asi budeš muset chovat až do smrti (do mé smrti, aby bylo jasno), abych měla za kým jezdit mazlinkat štěňátka.
Já nevím....já si vždycky pod pojmem štěně maliňáka vybavím podobná videa jako třeba...
https://www.youtube.com/watch?v=3IkTb4WgX6c
https://www.youtube.com/watch?v=hhQfDh9Sdbo&t=50s
Tak pak má samozřejmě člověk jako já respekt......stačí že na sobě tahám pověšený jedno štěně, natož takovou smečku.
napsal(a):
Já nevím....já si vždycky pod pojmem štěně maliňáka vybavím podobná videa jako třeba...
Tak pak má samozřejmě člověk jako já respekt......stačí že na sobě tahám pověšený jedno štěně, natož takovou smečku.
Ještě že se zakusují jen do výšky kolen že?
U nás pořád tak nějak při starém. Krmení je lepší, Ejbi už je u toho uvolněná, roztahuje se na záda a sama v klidu drzi. Jinak asi žádné změny.
Prckové prospívají, a už mají všichni přes dvojnásobek své porodní váhy :-) .
marcelaamax
napsal(a):
U nás pořád tak nějak při starém. Krmení je lepší, Ejbi už je u toho uvolněná, roztahuje se na záda a sama v klidu drzi. Jinak asi žádné změny.
Vím, že s nima máte hromadu práce, ale jsou to božani
napsal(a):
Povinné video pro všechny, kteří tady píšou "Pomoc, mám agresívní štěně!"
napsal(a):
Povinné video pro všechny, kteří tady píšou "Pomoc, mám agresívní štěně!"
Budu muset podobné odkazy naposílat i manželovi...dneska si holky hrály, malá rozdováděná a on..."hele já myslím, že máme problém....podívej, jak je malá na Ginu agresivní"......říkám, není agresivní, prostě štěně no a poslala jsem mu video, kde je moskevská strážní psice a morduje jí její tříměsíční syn.
No i tak jsem ho moc nepřesvědčila....prostě Jessina je evidentně agresivní a chce nám zakousnout Ginu.
A pak se divíme, co se tady množí za dotazy....můj manžel je člověk, který žije třicet let se psy....a nerozumí jim ani zbla...
marcelaamax
napsal(a):
Jo jo, všichni už jsou rezervovani, a ještě mám dost lidí "v záloze" (Kteří prosli výběrovým
řízením 🤭), kdyby se nám někdo na osobní návštěvě nelíbil.
Tak to na mě to s vypínačem nezbyde :-)) Krásně vyvalují napapané pupíky.
Ještě nám prozraďte jména.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Oni se tak chovají když jsou ještě pohromadě - to jsou fakt s prominutím kreténi a nedá se k nim jit, ale jak se začnou oddělovat, tak už se s nimi dá vyjit.
Já to spíš myslela na toho chlapa co je venčí. Kdyby vyskakovali a kousali výš mohlo by jeho nádobíčko přijít k úrazu
Pořád se mi moc líbí ale vím že si ho nikdy nepořídím
marcelaamax
napsal(a):
Jejda - plná náruč spokojených housek, co maj bříška jako bubínky - to jest krásný pohled a gratuluju k určitýmu zlepšení přístupu máteře( potichu gratuluju, aby se to nezakřiklo) . Evidentně jste jako náhradní máma dost šikovná :-)
marcelaamax
napsal(a):
..to jsou puclici nadherní...smekám před Vámi....
Ještě jednou všem moc děkuji . Jména jsou zatím v řešení, ještě to musím doladit.
A mám dotaz na chovatele a výběr nových páníčků - stalo se vám někdy, že by se vám zájemce moc líbil, všechno by vám přišlo naprosto skvělé, až byste si říkali, jestli to není nějaké podezřelé , a pak by zájemce pronesl jednu jedinou větu, která by vás úplně zarazila a změnila by celkově váš názor?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.183
marcelaamax
napsal(a):
Ještě jednou všem moc děkuji . Jména jsou zatím v řešení, ještě to musím doladit.
A mám dotaz na chovatele a výběr nových páníčků - stalo se vám někdy, že by se vám zájemce moc líbil, všechno by vám přišlo naprosto skvělé, až byste si říkali, jestli to není nějaké podezřelé , a pak by zájemce pronesl jednu jedinou větu, která by vás úplně zarazila a změnila by celkově váš názor?
Jo. Sice ne u psů ale ano. Co to bylo u vás?
rapotacka11
napsal(a):
Dejte na intuici.
Jo, intuicí se řídím.
Ale tady právě bylo všechno super, jen mě pak zarazila ta jedna věc, asi bych to přešla, kdyby to byl někdo nezkušený, ale zarazilo mě to o to víc od člověka, který má opravdu velké zkušenosti se psy.
No uvidím ještě jaký bude "osobní" dojem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo. Sice ne u psů ale ano. Co to bylo u vás?
Člověk, který má opravdu velké zkušenosti se psy, třeba 30 let se intenzivně psům věnuje, z toho 20 let i pracovně.. Výborné podmínky, se psem chce makat, ale zároveň to má být i člen rodiny... Fakt všechno ok, a pak se najednou zeptá, jestli by si štěně mohl odebrat v určité datum, kdy tomu štěněti nebudou ještě ani 4 týdny . Dobře, tak nejdřív jsem si myslela, že to nějak špatně spočítal, vysvětlila jsem, že takhle brzo si štěně opravdu vzít nemůže, on sice ok, že to chápe, ale nepřišlo mi, jakože by si něco blbě spočítal. Spíš jako že to myslel vážně. To, že si neuvědomil stáří štěňat přišlo až po tom, co jsem já dala najevo, že mě to dost zarazilo.
Jako možná fakt řeším prkotiny, ale opravdu mě to zarazilo.
marcelaamax
napsal(a):
Člověk, který má opravdu velké zkušenosti se psy, třeba 30 let se intenzivně psům věnuje, z toho 20 let i pracovně.. Výborné podmínky, se psem chce makat, ale zároveň to má být i člen rodiny... Fakt všechno ok, a pak se najednou zeptá, jestli by si štěně mohl odebrat v určité datum, kdy tomu štěněti nebudou ještě ani 4 týdny . Dobře, tak nejdřív jsem si myslela, že to nějak špatně spočítal, vysvětlila jsem, že takhle brzo si štěně opravdu vzít nemůže, on sice ok, že to chápe, ale nepřišlo mi, jakože by si něco blbě spočítal. Spíš jako že to myslel vážně. To, že si neuvědomil stáří štěňat přišlo až po tom, co jsem já dala najevo, že mě to dost zarazilo.
Jako možná fakt řeším prkotiny, ale opravdu mě to zarazilo.
Třeba se opravdu jenom přepočítal. Já se takhle na kočkách nemohla dopočítat, kdy se Bobči Max narodil. Ani na třetí pokus.
napsal(a):
Třeba se opravdu jenom přepočítal. Já se takhle na kočkách nemohla dopočítat, kdy se Bobči Max narodil. Ani na třetí pokus.
No já jsem si to nejdřív myslela, jenže když jsem vysvětlila , že to nejde (z důvodu stáří štěňat), tak na to reagoval tak, jakože škoda, ale že to chápe. Navíc jsme se zhruba na stejné datum domlouvali na osobní návštěvě, kdy mají být štěndům 4 týdny - to taky věděl. Stejně tak datum narození...
No a ono stačí jedna taková blbost, a už mi to začne všechno šrotovat a přemítám si v hlavě, jak na všechny otázky byla přesně taková odpověď, jakou bych nejradši slyšela, až mi to fakt přijde trochu divné .
Někdy se štěně a posléze pes má v normální rodině líp než u profesionála, který ho při prvním zádrhelu a nedodržení jeho představ o psu, nemilosrdně pošle dál - zbaví se ho.
( to je zas věta :-((, ale snad je to k pochopení )
napsal(a):
Někdy se štěně a posléze pes má v normální rodině líp než u profesionála, který ho při prvním zádrhelu a nedodržení jeho představ o psu, nemilosrdně pošle dál - zbaví se ho.
A co je normální rodina?
Ono v téhle rodině má být pes především člen rodiny (možná jsem se předtím špatně vyjádřila), a majitel s ním chce cvičit, na tom nic špatného nevidím. Nemá vyloženě přehnané představy - kdyby měl, tak si vybere štěně po rodičích se zkouškami, nebo jiné plemeno. Mimo to na tohle štěně (teda jako na štěně tohoto plemene) čekají skoro dva roky, protože feny v téhle barvě byly dost dopředu zamluvené... Když už to vypadalo nadějně, tak si nakonec jiná chovatelka fenu nechala. A pak narazili na chovku, kterou jim dlouholetý chovatel nedoporučil, tak hledali dál..
napsal(a):
Když to rozvedu : Kdysi ( je to hodně dávno ) si u nás zamluvila štěně osoba, která se v chovu a kynologii vůbec docela pohybovala. Celkem jsem to uvítala, když se štěně povede, bude s ním něco dělat, nebude to jen tak "bouďák". Nakonec jsem se dozvěděla, že navštívila chovky se stejně starými štěňaty a zamluvila si ve třech s tím, že až uvidí, tak dvě přeprodá. Štěně od nás neměla.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.183
marcelaamax
napsal(a):
No já jsem si to nejdřív myslela, jenže když jsem vysvětlila , že to nejde (z důvodu stáří štěňat), tak na to reagoval tak, jakože škoda, ale že to chápe. Navíc jsme se zhruba na stejné datum domlouvali na osobní návštěvě, kdy mají být štěndům 4 týdny - to taky věděl. Stejně tak datum narození...
No a ono stačí jedna taková blbost, a už mi to začne všechno šrotovat a přemítám si v hlavě, jak na všechny otázky byla přesně taková odpověď, jakou bych nejradši slyšela, až mi to fakt přijde trochu divné .
Kdyby nebyla vase stenata papirova reknu ze je chce podstrcit svoji fene. Vim o dvou bez pp no byt tata supersampion pracovni. Ktera byla procpana za papiraky. Pruser z toho co vim nikdy nebyl. Ale tohle ten pripad nebude.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyby nebyla vase stenata papirova reknu ze je chce podstrcit svoji fene. Vim o dvou bez pp no byt tata supersampion pracovni. Ktera byla procpana za papiraky. Pruser z toho co vim nikdy nebyl. Ale tohle ten pripad nebude.
Nene, to ne. Jinak jako on zájemce dost píše, přidal si mě na FB, chce posílat fotky. O štěndu mluví hezky, říká jak se všichni hrozně těší, jak se pes u nich bude mít dobře, že pro to udělá všechno. Že není problém aby kdykoli přijel psa ukázat, stejně tak, že můžeme kdykoli my tam... Když jsem mu psala, že ještě počkám na odpovědi od ostatních zájemců, tak psal, že bude čekat na zázrak, že už by opravdu moc chtěli, ale že to chápe a ať se ozvu. Potom byl opravdu nadšený a děkoval, když jsem mu napsala, ať se tedy na těch 4 týdnech přijedou podívat.
No, ono prostě uvidíme osobně. Blbě se to odhaduje takhle přes PC.
marcelaamax
napsal(a):
Nene, to ne. Jinak jako on zájemce dost píše, přidal si mě na FB, chce posílat fotky. O štěndu mluví hezky, říká jak se všichni hrozně těší, jak se pes u nich bude mít dobře, že pro to udělá všechno. Že není problém aby kdykoli přijel psa ukázat, stejně tak, že můžeme kdykoli my tam... Když jsem mu psala, že ještě počkám na odpovědi od ostatních zájemců, tak psal, že bude čekat na zázrak, že už by opravdu moc chtěli, ale že to chápe a ať se ozvu. Potom byl opravdu nadšený a děkoval, když jsem mu napsala, ať se tedy na těch 4 týdnech přijedou podívat.
Jen posečkejte, na mě je to až moc “medový”.
marcelaamax
napsal(a):
Se omlouvám...já jsem pověstná tím, že slyším trávu růst a občas to asi hraničí s paranoiou ale v tomhle případě by mi blikalo hodně varovných světýlek. Bohužel, někteří lidé jsou životem protřelí a umějí vzbudit dobrý dojem, přesně vědí, co říkat a kam cílit.
K člověku, který se psům věnuje takovou dobu, mi takovej projev nesedí...zavání mi to nějakou levotou, kšeftem. Ještě kdyby řekl v sedmi týdnech, pochopila bych...někteří staří praktici razí názor, že čím dřív, tím líp. Ale ne v necelých 4 týdnech- za tím bych fakt viděla levárnu. A pochybuju, že to špatně spočítal.
Vzpomněla jsem si, jak mluvila o nastávajících majitelích moje ségra - měla celkem asi 4 vrhy různých plemen. Dost často ti zájemci, kterým dávala štěně s ne úplně dobrým pocitem, se nakonec ukázali jako super majitelé. Komunikovali, posílali fotky, jezdili na návštěvy, byli z nich super páníci.
A někteří majitelé, kteří se před odběrem jevili jako ztělesněnej sen každýho chovatele, záhy přestali komunikovat, někde snad došlo i k brzkému prodeji psa dál.
Terven
napsal(a):
Se omlouvám...já jsem pověstná tím, že slyším trávu růst a občas to asi hraničí s paranoiou ale v tomhle případě by mi blikalo hodně varovných světýlek. Bohužel, někteří lidé jsou životem protřelí a umějí vzbudit dobrý dojem, přesně vědí, co říkat a kam cílit.
K člověku, který se psům věnuje takovou dobu, mi takovej projev nesedí...zavání mi to nějakou levotou, kšeftem. Ještě kdyby řekl v sedmi týdnech, pochopila bych...někteří staří praktici razí názor, že čím dřív, tím líp. Ale ne v necelých 4 týdnech- za tím bych fakt viděla levárnu. A pochybuju, že to špatně spočítal.
No já to mám podobně. Jak jsem psala, kdyby to byl "laik", tak bych to asi přešla, ale takhle mě to hodně překvapilo. A přesně jak píšete - přijde mi to, jakože přesně ví, co má říkat a kam cílit.
Když se zeptám, kolik hodin cca přibližně bude pes doma sám - hodně zájemců mi napsalo, že třeba 2 hodiny, než se jim prostřídají směny, nebo že dělají homeoffice, takže doma bude sám spíše výjimečně, ale někdy prostě jo, a i když oni budou na homeofficu, tak se psovi věnovat nebudou, maximálně vyvenčí. No a tady byla odpověď, že pes bude s páníčkem 24 hodin denně (může si ho brát do práce).... Nebo pak odpověď na to, kolik hodin si tak představuje, že se mu bude denně věnovat, opravdu aktivně - tak odpověď ostatních byla třeba tří hodinová procházka s nějakým programem, plus menší venčící procházky a o víkendech celodenní výlety, cvičák, sporty... odpověď tady byla 8 hodin denně aktivního věnování....
že by si blbě spočítal věk je mi taky divný, obzvlášť když jsme se na tu dobu domlouvali na osobní návštěvu ve 4 týdnech....
Jinak jo, i ostatní zájemci se samozřejmě těší, píšou, jak to u nás jde, jak se štěnda mají, nebo si ještě na něco vzpomněli a ptají se, to je ok. Na fb je mám všechny - některým jsem to sama navrhla, aby tam viděli fotky, a taky abych si je mohla "zčeknout" já
Jo a ještě - před nějakou dobou jsem projížděla inzerci a tento člověk tam měl inzerát, že shání fenu SBT červené barvy (dneska už tam inzerát není), což je taky trošku divné na člověka, který se mezi psy pohybuje, a nebo jsem divná já už . To teda bylo ještě předtím, než jsme byli v kontaktu spolu, to jsme ještě neměli štěňata... Ale utkvělo mi v paměti jméno a hlavně to, že se tam zmiňoval o práci se psema, což mi psal už v první větě, hned jsem si na ten inzerát vzpomněla.
Na druhou stranu na ten odběr pak napsal, že v pohodě, že si nějak neuvědomil ten věk.. Ale já si nemůžu pomoct, a přišlo mi to, jakože prostě zkoušel... Jo ale zase se odkazoval na jednoho hodně známého a dobrého chovatele, že ten mu doporučil náš vrh, a taky mu rozmluvil jinou CHS, která je profláklá. Jmenoval i vyloženě chovatelku, od které měl mít štěně ale nakonec si ho nechala...
A zase když přemýšlím, co by v tom mohlo být za levotu, za kšeft, tak mě nic moc nenapadá.
"Dost často ti zájemci, kterým dávala štěně s ne úplně dobrým pocitem, se nakonec ukázali jako super majitelé."
No já když jsem z někoho neměla dobrý pocit, tak jsem to odpiskala rovnou. Až na jednoho zájemce, kde mi neseděla jedna dost podstatná věc, tomu jsem dala šanci, aby přijel osobně. Bylo to krátce po potvrzení březosti, měl se přijet podívat ještě před narozenim štěňat a to se vyřešilo samo, protože v den, kdy měl dát dopředu vědět v kolik přijede, tak se ani neozval, takže tím to pro mě bylo uzavřené. Jinak z ostatních zájemců mám dobrý pocit (ještě teda uvidíme osobně), až z tohoto jednoho jsou ty pochybnosti. Pokud by se mi někdo z nich nezdál, tak si radši nechám štěňata doma dýl.
marcelaamax
napsal(a):
"Dost často ti zájemci, kterým dávala štěně s ne úplně dobrým pocitem, se nakonec ukázali jako super majitelé."
No já když jsem z někoho neměla dobrý pocit, tak jsem to odpiskala rovnou. Až na jednoho zájemce, kde mi neseděla jedna dost podstatná věc, tomu jsem dala šanci, aby přijel osobně. Bylo to krátce po potvrzení březosti, měl se přijet podívat ještě před narozenim štěňat a to se vyřešilo samo, protože v den, kdy měl dát dopředu vědět v kolik přijede, tak se ani neozval, takže tím to pro mě bylo uzavřené. Jinak z ostatních zájemců mám dobrý pocit (ještě teda uvidíme osobně), až z tohoto jednoho jsou ty pochybnosti. Pokud by se mi někdo z nich nezdál, tak si radši nechám štěňata doma dýl.
Napsala jsem to blbě, samozřejmě, že z nich nemohla mít špatnej pocit, to by jim neprodala štěně.
Ale prostě - z těch cca 6 nových majitelů se třeba 4 jevili naprosto skvěle a u těch zbývajících bylo nějaké malé "ale".
Prostě občas se stalo, že se to po odběru vyvrbilo přesně opačně - ti, ze kterých byla naprosto nadšená, zklamali.
anež234
XXX.XXX.18.86
Tak mě napadlo. Jak ceněná je tahle barva třeba v zahraničí? Jestli pán nechce někomu přeprodat psa nebo propašovat k jinému pp odchovu, a pak prodat. Jen teoretizuju. O tom, jak to v praxi funguje v chovu a kdy se co hlásí nic nevím.
A teda 4 týdny a sladké řečičky okolo od zkušeného smrdí snad ještě víc než od začátečníků. Dále, jaká rádoby výhoda může být z brzkého odběru? Zlomený pes? Agresivní labil? Pes který chytne separačku v minutu, kdy od něj odejdete? Další co mě částečně zaráží je i to, že to má být fena, v tomhle kontextu mě napadlo i nějaké to budoucí množeníčko?
Možná by stálo za to nějak kulantně napsat té druhé chovatelce, jestli pána zná a jestli štěndo opravdu zůstalo ze 100% doma jen kvůli chovatelce.
Asi moje hlava vymýšlí zbytečně černé scénáře, ale tohle jsou věci, které mě napadly v moment, kdy jsem to četla. Já bych tomuhle člověku asi věřit nemohla ani po dobré osobní návštěvě, protože bych se prostě bála co bude. A vaše doslova vlastnoručně vypiplaná štěnda si zaslouží pořádný domov, kde budou spokojená a vy nebudete muset trnout, co se semele. Přeji šťastnou ruku při výběru majitelů.
anež234
XXX.XXX.62.170
Tak mě napadla ještě další věc. Když mu byla rozmluvena "profláklá" chovka. Nebylo to rozmluvení spíš o tom, že si mysleli, že mu něco spíš projde u začínající chovatelky?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.75.71
"Jo ale zase se odkazoval na jednoho hodně známého a dobrého chovatele, že ten mu doporučil náš vrh, a taky mu rozmluvil jinou CHS, která je profláklá. Jmenoval i vyloženě chovatelku, od které měl mít štěně ale nakonec si ho nechala..."
Marcelo, zkusila jste kontakovat ty zminene chovatele a zeptat se jich, jak to bylo? Jaka je jejich verze kontaktu s dotycnym?
Marcelo - přidám se ke zdejšímu brainstormingu - pokud už to tu padlo, nebo už jste něco z toho udělala, tak nic, jsou to jen nápady:
Co na toho člověka říká chovatelka Vaší feňule? Zná ho, ví o něm?
Znají ho ostatní lidé plemene znalí, s kterými se stýkáte
Ptala jste se ho, co ho vede k odběru v takhle ranným a nesmyslným věku?
Mně by teda taky přišlo podivuhodný, že je všechno takhle ideální ???? . My ženský jsme hrozný s tímhle, jak za vším vidíme všechno, ale ..... ona intuice mívá pravdu. A jak tu bylo řečeno, zkusila bych vypátrat, jak to bylo u těch druhých dvou chovatelů, kde to pánovi nevyšlo. Třeba mu chuderovi křivdíme , ale........štěně je štěně a prostě, já nevím ideální svět neexistuje. Když to vezmu podle sebe, jak to bylo, když jsem si brala prvního ohaříka a měla ideální podmínky, tak ano, byl nedílnou součástí naší rodiny, mohl se mnou do práce, což bylo supr, ale - na druhou stranu, jsem s ním rozhodně nebyla a ani kvůli němu právě nechtěla být 24/24. Chtěla jsem , aby se naučil být doma a i jinde sám, aby se naučil odpočívat a ne, že budeme rajtovat 8 hodin denně...........to mi přijde takový nějak jako moc.
A jak moc známý v kynologii, je? Tvrdí to jen on,nebo opravdu je známý?
marcelaamax
napsal(a):
No já to mám podobně. Jak jsem psala, kdyby to byl "laik", tak bych to asi přešla, ale takhle mě to hodně překvapilo. A přesně jak píšete - přijde mi to, jakože přesně ví, co má říkat a kam cílit.
Když se zeptám, kolik hodin cca přibližně bude pes doma sám - hodně zájemců mi napsalo, že třeba 2 hodiny, než se jim prostřídají směny, nebo že dělají homeoffice, takže doma bude sám spíše výjimečně, ale někdy prostě jo, a i když oni budou na homeofficu, tak se psovi věnovat nebudou, maximálně vyvenčí. No a tady byla odpověď, že pes bude s páníčkem 24 hodin denně (může si ho brát do práce).... Nebo pak odpověď na to, kolik hodin si tak představuje, že se mu bude denně věnovat, opravdu aktivně - tak odpověď ostatních byla třeba tří hodinová procházka s nějakým programem, plus menší venčící procházky a o víkendech celodenní výlety, cvičák, sporty... odpověď tady byla 8 hodin denně aktivního věnování....
že by si blbě spočítal věk je mi taky divný, obzvlášť když jsme se na tu dobu domlouvali na osobní návštěvu ve 4 týdnech....
Jinak jo, i ostatní zájemci se samozřejmě těší, píšou, jak to u nás jde, jak se štěnda mají, nebo si ještě na něco vzpomněli a ptají se, to je ok. Na fb je mám všechny - některým jsem to sama navrhla, aby tam viděli fotky, a taky abych si je mohla "zčeknout" já
Jo a ještě - před nějakou dobou jsem projížděla inzerci a tento člověk tam měl inzerát, že shání fenu SBT červené barvy (dneska už tam inzerát není), což je taky trošku divné na člověka, který se mezi psy pohybuje, a nebo jsem divná já už . To teda bylo ještě předtím, než jsme byli v kontaktu spolu, to jsme ještě neměli štěňata... Ale utkvělo mi v paměti jméno a hlavně to, že se tam zmiňoval o práci se psema, což mi psal už v první větě, hned jsem si na ten inzerát vzpomněla.
Na druhou stranu na ten odběr pak napsal, že v pohodě, že si nějak neuvědomil ten věk.. Ale já si nemůžu pomoct, a přišlo mi to, jakože prostě zkoušel... Jo ale zase se odkazoval na jednoho hodně známého a dobrého chovatele, že ten mu doporučil náš vrh, a taky mu rozmluvil jinou CHS, která je profláklá. Jmenoval i vyloženě chovatelku, od které měl mít štěně ale nakonec si ho nechala...
A zase když přemýšlím, co by v tom mohlo být za levotu, za kšeft, tak mě nic moc nenapadá.
A ptala jste se, proč si chce brát měsíční štěně? Nebo mi to uniklo?
Mně by třeba přišlo ujetý, že někdo zásadně chce štěně nějaké barvy Ok, já se asi pohybuji v trochu jiné sortě lidí a možná je u stafbulíka barva důležitá, ale prostě, když tady v té mé bublině někdo vybírá štěně hlavně podle barvy, tak si pomyslím "panebože ".. Když si někdo vybere nějaký vrh a pak už má nějaké barevné preference v rámci narozených štěňat, tak to už pak beru.. Upřímně řečeno, chtě nechtě, mám to tak i já.. Ještě bych barvy pochopila u společenského plemene, ale stafbulík úplně společenské plemeno není ne? Nebo je výběr štěněte podle barvy normální i u třeba pracovních/sportovních plemen?
marushka
napsal(a):
Mně by třeba přišlo ujetý, že někdo zásadně chce štěně nějaké barvy Ok, já se asi pohybuji v trochu jiné sortě lidí a možná je u stafbulíka barva důležitá, ale prostě, když tady v té mé bublině někdo vybírá štěně hlavně podle barvy, tak si pomyslím "panebože ".. Když si někdo vybere nějaký vrh a pak už má nějaké barevné preference v rámci narozených štěňat, tak to už pak beru.. Upřímně řečeno, chtě nechtě, mám to tak i já.. Ještě bych barvy pochopila u společenského plemene, ale stafbulík úplně společenské plemeno není ne? Nebo je výběr štěněte podle barvy normální i u třeba pracovních/sportovních plemen?
Tak, každý preferuje nějakou barvu - mně se třeba líbí vlkošedí NO a maliny zase v mahagonové, ale aby to byl hlavní důvod pro to konkrétní štěně, tak to ne.
Pokud ale budu mít volbu mezi stejně kvalitními jedinci, tak sáhnu samozřejmě pi tom, co se mi líbí víc
tak já bych jiného HW než blonďáka nechtěla
a chovatelé také dlouho váhali, než mi na štěně HW kývli
a jak byl pak taťka chovatel rád
Chtěla jsem vlkodava, ale ne blonďáka. Šediváci se mi prostě líbí mnohem víc a proto jsem blond vrhy vyřazovala ze svého pátrání po štěněti.
A co když zájemce zkoušel Marcelu?
K té barvě - já si taky vybírala a měla jsem požadavek na barvu, a proč ne? . Klidně bych si počkala, kvůli barvě. Třeba černého SBT bych si prostě nevzala. Takže to s tou barvou celkem i chápu.
Chovatelka ho nezná, lidi od plemene ho taky moc znát nebudou, protože on to plemeno ještě neměl, měl pracovní psy. V kynologii taky známý není (alespoň myslím), ale dělal přes 20 let psovoda.
Jinak pán má na FB dost svých fotek (není to nějaký fake profil), takže za nikoho jiného se nejspíš vydávat nebude .
Proč si chce štěně odebrat tak brzy jsem se neptala, protože jsem reagovala tak, jakože ani náhodou, on že škoda, ale že chápe. No a pak když viděl, že mě to zarazilo, tak začalo, že si neuvědomil věk štěňat a že v pohodě....
No těch dvou chovatelů jsem se taky chtěla zeptat, pak jsem si zase říkala, že jsem paranoidní , možná to zkusím. Nicméně si myslím, že kdyby tam u nich bylo něco špatně, tak je nebude jmenovat.
Měl v přátelích i nějaké společné přátelé se mnou - tak těch jsem se ptala, jenže oni se moc neznají, viděli se někde na táboře, jedna známá mi říkala, že si nějakou dobu psali a že podle ní to je normální chlap... ale to je tak všechno, co jsem zjistila
Marcelo a co zapátrat mezi chovateli těch pracáků? Nešlo by to?. Přemýšlím teď nahlas - ešivá by třeba nebylo férový mu zavolat a říct, že máš pochybnosti právě ohledně toho odběru, že Tě to šokovalo a že bys chtěla vědět, proč to tak chtěl a nechat ho ať se rozpovídá a velmi dobře poslouchat, co se vine mezi řádky. A že - klidně bych se práskla, že seš paranoidní a že si nové majitele obecně lustruješ, tak mu chceš říct dopředu, že se na něj budeš poptávat. Tím, že nebude pochopitelně vědět kde a koho, to nemůže ovlivnit, ale bude o tom na férovku vědět. Pokud je normální, tak mu to bude fučík.
No, mně by to bylo taky divný, že se ve věku štěňat spletl.
Já se sice taky kdysi dávno ptala chovatelky, jestli by nebylo možný vzít si štěně dřív, ale to jsem byla neznalý začátečník a fakt jsem netušila, že to nejde. Byla jsem prostě mladá holka a štěněte jsem se nemohla dočkat.
Proč si chce štěně odebrat tak brzy jsem se neptala, protože jsem reagovala tak, jakože ani náhodou, on že škoda, ale že chápe. No a pak když viděl, že mě to zarazilo, tak začalo, že si neuvědomil věk štěňat a že v pohodě....
Tak takhle mi to nepřijde nic hrozného, třeba se prostě přepočítal, myslel si, že stěně už bude mít na nějakou akci třeba dovolenou a pak si uvědomil, že se seknul v datumu a vlastně stěněti budou teprve 4 týdny.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak takhle mi to nepřijde nic hrozného, třeba se prostě přepočítal, myslel si, že stěně už bude mít na nějakou akci třeba dovolenou a pak si uvědomil, že se seknul v datumu a vlastně stěněti budou teprve 4 týdny.
Možná máte pravdu, a je to úplně normální chlap, se skvělýma podmínkama, který se prostě přepočítal.
A já možná hledám problém tam, kde není. Ale nemůžu si pomoct a nemám z toho dobrý pocit.
Jakožto laik a navíc žena ( ) také dávám na intuici. A ta praví, že když je něco fakt až moc sluníčkový, je to podezřelý. A když je to moc sluníčkový a do toho podezřelá věta, taky by mi blikalo červený světýlko :)
Dám takovej triviální příklad z úplně jinýho odvětví - kdysi jsem pracovala v organizaci, která dělá takovou tu podporu školní docházky chudých dětí v Indii a podobných zemích. Fungovalo to tak, že se zveřejňovalo info o konkrétních dětech a lidi si mohli vybrat dítě, který chtěj podporovat. No a jakmile se někdo hlásil k takový podpoře dítěte se slovy "úplně jsem se do něj / ní zamiloval(a)", bylo na 95 % jasný, že s tím budou problémy a že ta podpora potrvá jen krátce, třeba pár měsíců. Nevím, jak to ty lidi dělali, ale fakt to takhle vycházelo.
Neignorovala bych nedobrý pocit. To se nevyplácí.
Asi bych kývla na návštěvu a zeptala se, proč si chtěl brát štěně ve 4 týdnech. Pěkně do očí, žádný telefon. Ona ta komunikace tváří v tvář je velmi důležitá a může dost prozradit.
mě by zajímalo, jakou má představu o té práci s tímto plemenem
pán od "pracáků"
rapotacka11
napsal(a):
A jeho rodina?
Má ženu a dítě... Psa chtějí všichni, bude to člen rodiny, ale hlavním páníčkem bude pán...
Hele já si teď ještě pročítám znovu celou tu konverzaci, a asi to fakt přeháním . Z toho textu je vidět, že pán má o fenu opravdu velký zájem, že čeká dlouho, že se těší. To jsme my ženský no, stačí jedna věta, a všechno zpětně začneme rozebírat a pitvat .
Jo a ještě, nevím co je na tom pravdy - ale prý chovatelé NO někdy dávají štěňata k odběru dřív ("načerno"), třeba i v 5ti týdnech? Nebo alespoň dřív to tak prý bylo... Tak možná proto ten brzký odběr?
marcelaamax
napsal(a):
Možná máte pravdu, a je to úplně normální chlap, se skvělýma podmínkama, který se prostě přepočítal.
A já možná hledám problém tam, kde není. Ale nemůžu si pomoct a nemám z toho dobrý pocit.
tohle je hodně důležitý, hooodně důležitý.
marcelaamax
napsal(a):
Má ženu a dítě... Psa chtějí všichni, bude to člen rodiny, ale hlavním páníčkem bude pán...
Hele já si teď ještě pročítám znovu celou tu konverzaci, a asi to fakt přeháním . Z toho textu je vidět, že pán má o fenu opravdu velký zájem, že čeká dlouho, že se těší. To jsme my ženský no, stačí jedna věta, a všechno zpětně začneme rozebírat a pitvat .
Jo a ještě, nevím co je na tom pravdy - ale prý chovatelé NO někdy dávají štěňata k odběru dřív ("načerno"), třeba i v 5ti týdnech? Nebo alespoň dřív to tak prý bylo... Tak možná proto ten brzký odběr?
Dřív se dávali dřív ČSV, ale co vím, už jim to taky zatrhli kvůli zákonu na ochranu zvířat.
Já teda nevím, pán se na štěně těší a přitom netuší, kdy mu přijde domů??
assil
napsal(a):
Dřív se dávali dřív ČSV, ale co vím, už jim to taky zatrhli kvůli zákonu na ochranu zvířat.
A nebo se těší tak moc, že ho chce co nejdřív?
No ono je to nezákonné, ale prý se to "načerno" někde ještě dělá... ale fakt nevím, co je na tom pravdy.
Ono taky někdy ten psaný projev dost klame, takže já asi počkám, jak se to bude jevit osobně. Nemá problém s tím přijet, klidně i vícekrát, a klidně i potom kdyby od nás měl štěně, tak přijet i s ním.
marcelaamax
napsal(a):
No ono je to nezákonné, ale prý se to "načerno" někde ještě dělá... ale fakt nevím, co je na tom pravdy.
Ono taky někdy ten psaný projev dost klame, takže já asi počkám, jak se to bude jevit osobně. Nemá problém s tím přijet, klidně i vícekrát, a klidně i potom kdyby od nás měl štěně, tak přijet i s ním.
Vím za poslední 2 roky o několika případech, kdy dal chovatel štěně dřív, pak to prasklo a měl problémy.
assil
napsal(a):
ČSV a tuším i pitíci, ale nebylo to podle mě takhle ve čtyřech týdnech - myslím. Jediný co mě napadá, že jako psovod doma nikdy štěně úplně malý neměl, že by mu bylo přidělováno, nebo jak jako, by člověk od psů dneska nevěděl, že osm je minimum?
Marcelo a on řekl vyloženě čtyři týdny a nebo řekl datum, kdy by si ho chtěl vzít. Páč ta první varianta mluví proti němu a pokud by napsal datum, tak to se švihnout mohl, pokud počítá třebas jako já
Bože to furt říkám, že mít ščenátka je peklo potom. Co matka, už se "pochlapila"? I když v tomto významu slovo pochlapila není vůbec právě žádoucí
marcelaamax
napsal(a):
Stalo se mi bohužel to, že naprosto ideální panička, s barákem, velkou zahradou a tunou času jen pro psa, trpěla maniodepresivními stavy, což jsme se bohužel dozvěděli až po dvou měsících od její 90ti leté matky, když dcerunku odvezli do blázince a ona našla její dům plný bezprizorních psů a koček...
Zrzavci
napsal(a):
ČSV a tuším i pitíci, ale nebylo to podle mě takhle ve čtyřech týdnech - myslím. Jediný co mě napadá, že jako psovod doma nikdy štěně úplně malý neměl, že by mu bylo přidělováno, nebo jak jako, by člověk od psů dneska nevěděl, že osm je minimum?
Marcelo a on řekl vyloženě čtyři týdny a nebo řekl datum, kdy by si ho chtěl vzít. Páč ta první varianta mluví proti němu a pokud by napsal datum, tak to se švihnout mohl, pokud počítá třebas jako já
Bože to furt říkám, že mít ščenátka je peklo potom. Co matka, už se "pochlapila"? I když v tomto významu slovo pochlapila není vůbec právě žádoucí
Neee, on napsal přímo datum, teda kolikátého srpna by by byl možný odběr, že pokud by bylo možné si fenečku odebrat v ten den, tak by to bylo super, ale že je to samozřejmě na mě. Já jsem mu napsala, že to štěňatům nebudou ještě ani 4 týdny, takže to opravdu ani náhodou, že k odběru budou cca o měsíc déle. On, že to chápe. A pak že se omlouvá, že si neuvědomil věk štěňat. Takže si možná prostě spletl srpen se zářím, jinak datum (den) by odpovídal cca
Co matka, už se "pochlapila"? I když v tomto významu slovo pochlapila není vůbec právě žádoucí
Hele matka už je u kojení naprosto uvolněná, rozvaluje se na záda, vypadá to ,že si to užívá. Kolem štěňat prochází v klidu, kouká na ně - tak nějak neutrálně. Jsme doma řešili, že si myslíme, že kdybychom ji k nim pustili a nikdo si jich nevšímal, tak že to na 90 % bude dobrý. Jenže za prvé tohle prostě nemůžeme jen tak zkusit, a za druhé i kdyby to bylo v pohodě, tak člověk neví, kdy jí zase hrábne. Uvidíme, jestli se to nějak třeba zlomí, až začnou štěnda běhat.
Atheira
napsal(a):
Hele a není třeba možné, že když tak dlouho shání, že si to mohl i splést v tom smyslu, že pomotal, na jak stará štěňata vlastně odpovídá?
Jakože třeba předtím než psal tobě, tak se ptal ještě jinde, kde už byla štěňata starší a nějak se mu to popletlo?
No vidíš to, to mě nenapadlo, je to možné.
marcelaamax
napsal(a):
No vidíš to, to mě nenapadlo, je to možné.
Taky mi to přijde jako pravděpodobné nebo prostě popletl datum. To se může stát. Viděla bych až by dojeli a na rovinu se zeptala, proč chtěl štěňátko tak brzy. Úplně bych ho kvůli tomu ještě nevyřazovala a počkala si na osobní dojem.
marcelaamax
napsal(a):
Neee, on napsal přímo datum, teda kolikátého srpna by by byl možný odběr, že pokud by bylo možné si fenečku odebrat v ten den, tak by to bylo super, ale že je to samozřejmě na mě. Já jsem mu napsala, že to štěňatům nebudou ještě ani 4 týdny, takže to opravdu ani náhodou, že k odběru budou cca o měsíc déle. On, že to chápe. A pak že se omlouvá, že si neuvědomil věk štěňat. Takže si možná prostě spletl srpen se zářím, jinak datum (den) by odpovídal cca
Co matka, už se "pochlapila"? I když v tomto významu slovo pochlapila není vůbec právě žádoucí
Hele matka už je u kojení naprosto uvolněná, rozvaluje se na záda, vypadá to ,že si to užívá. Kolem štěňat prochází v klidu, kouká na ně - tak nějak neutrálně. Jsme doma řešili, že si myslíme, že kdybychom ji k nim pustili a nikdo si jich nevšímal, tak že to na 90 % bude dobrý. Jenže za prvé tohle prostě nemůžeme jen tak zkusit, a za druhé i kdyby to bylo v pohodě, tak člověk neví, kdy jí zase hrábne. Uvidíme, jestli se to nějak třeba zlomí, až začnou štěnda běhat.
Hm - takhle napsaný, to vypadá, že by se seknout mohl. Jeeenže, hele já si myslím, že v tom bude teď mám na mysli tu intuici - ještě něco jinýho. že kdyby to býval napsal někdo jinej, vysvětlíte si to a nebudete se v tom nimrat. Asi bych hrozně pátrala a ptala se a vyptávala.
To je supr, že matka už je kojná v pohodičce. Naprosto chápu to rozhodnutí nenechat to na osudu, protože to by s pak člověk strašlivě vyčítal. Asi opravdu to byl ten tlak prvorodičky - ostatně však v přírodě a tím spíš i v zajetí to někdy matky prostě- zvláš´t poprvé nezvládnou. Hele naše známá kdysi, byla úplně vyřízená z toho, jak to dítě řve , jako magor furt a furt a k neutišení. A musela se prý ovládat, aby od něj prostě z toho bytu neodešla. Hrozně se za to na sebe zlobila, protože na miminko se těšila hrozně moc a tohle jí dalo ránu do vazu. V tuhle dobu si ty matky asi často projdou něčím, coooo může bejt pakárna a ony pak blbě zareagujou.
Zrzavci
napsal(a):
Hele lidi, to je úplná dedektývka todle pátrání, jak to ten člověk myslí. A dokud sem nedá Marcela rozřešení, budem se všichni v noci vodkopávat zvědavostí.
Každopádně Atheira má na to dobrý náhled, takhle to klidně může být. To je fakt.
. NO opravdu to může být takhle...
Mě se stalo něco podobného - psala jsem si několika zájemci najednou a chtěla jsem doporučit trenéra v dojezdové vzdálenosti - jenže se mi to pomotalo a napsala jsem to zájemci, který to měl opravdu hodně z ruky.
Si taky mohli říct, bože tak ji hrabe, si myslí, že budeme jezdit 300 km na trénink?
Já se do toho nechci moc montovat. Doufám, že opravdu měl zájemce v hlavě, kdy by mu vyhovoval odběr a neuvědomil si v tu chvíli kolik štěňatům je a že je to škoda, tak snad, že by se mu to hodilo dřív.
Jinak já teda nevím .......měsíční štěně?? To prostě není vůbec zralý stvoření.
My se byli na Jessinu kouknout, když jí bylo 5 týdnů a to je prostě ještě miminko, co má být u maminky. Proč by chtěl někdo měsíční štěndo?? Když nebudu brát v potaz nějaký nejalý kšeft....tak že třeba proto, že když si ho dopiplá sám, tak bude víc závislé na člověku?? A není to pak u tohodle plemene na škodu??
Osobně bych asi počkala na návštěvu, na ten dojem, co budu z člověka mít........
Upřímně na mě to přijde celý takový ideálně ideální.....zase na druhou stranu, když si vzpomenu, jak jsem v loni na jaře sháněla štěně a dopisovala si s několika chovkama, abych se vůbec dostala do pořadníku na nenarozené štěně, tak jsem mohla možná vypadat podobně "divně"...ženská, zkušenosti se psy 30 let, pes jako člen rodiny, sám pouze vyjímečně, vždycky je někdo doma a psům věnuju veškerý volný čas.......atd atd....
Znáte mě jaký romány jsou moje diskuzní příspěvky zde, tak kloubouk dolu před chovateli, kteří dočetli můj román do konce.
marcelaamax
napsal(a):
Čtu to nějak postupně, ale už nestíhám. Holky psaly názory na toho zájemce a většinu těch názorů sdílím i já. Varovné blikání v hlavě!
Ale napadlo mě, že dotyčný Tě možná sleduje i tady. Nemusí to nic znamenat, snad jen, že bude víc připravený na podrobnější proklepnutí.
fikovnice
napsal(a):
Vlastně kolikrát denně se ti prckové musí krmit?? Marcelka možná nemá čas odpovědět, ale ostatní zkušení...jak to je s frekvencí krmení (a následně masírování)?
Kdysi dávno jsem byla na dovolené u kamarádky, jejíž kříženka špice (dnes by kamarádka byla označená za množitelku, ale je to víc jak 30 let zpátky a nevěděly jsme to, co dneska) měla poporodní eklampsii a nemohla kojit. Vstávaly jsme na krmení a masírovaly na střídačku po třech hodinách.
fikovnice
napsal(a):
Vlastně kolikrát denně se ti prckové musí krmit?? Marcelka možná nemá čas odpovědět, ale ostatní zkušení...jak to je s frekvencí krmení (a následně masírování)?
První týden co dvě hodiny,další týden co tři hodiny, pak se intervaly můžou zvlášť v noci prodloužit,od dvou a půl týdne se dá začít přikrmovat
fikovnice
napsal(a):
To je šílenej záhul. Představuju si, že bych na toto zůstala sama a to snad jeden člověk ani nemůže dát.
No,když se dělá komplet všechno a je plnej vrh, tak se víceméně končí s posledním a může se začít s prvním. Dneska už jsou takový silikonový krmítka,že to aspoň tomu kojení pomůže,ale je to otročina strašlivá
Vychovala jsem jich 6 od druhého dne. Když fena trochu pozdravěla, tak i kojila, co se masírování týče, tak měla jedinou touhu - vytáhnout jim ten jeden steh, co měli na ocásku. Pod dohledem, protože štěňata nesměla k očistkům a ráně po operaci. Fenu jsme vytáhli "hrobníkovi z lopaty". Štěnda jsme krmili ředěným tatra mlíkem, kousek žloutku, kousek másla na vylepšení.
Jojo, jak už tu psala Jana - první týden každé dvě hodiny - a zrovna to vyšlo tak, že přítel měl noční, takže to jsem na to byla sama a opravdu jsem padala na hubu. Přes den přijeli kamarádi pomoct, alespoň na jedno krmení, ale v noci jsem to prostě musela dát. A nespala jsem vůbec, protože sice mám "jen" pět štěňat, ale s tím masírováním to vycházelo tak, že jsem skončila, a hned se mohlo jít znovu krmit. Další týden jsme to natáhli na 3 hodiny v noci. A teď už jedeme kolikrát i přes den 2,5-3 hodiny. Když fena neměla mléko a přišlo na lahvičky, tak jsem z toho byla úplně hotová, navíc to bylo v noci a já sama doma, ale nakonec jsem zjistila, že krmení lahvičkama opravdu není tak hrozné, nejhorší je to masírování a vyprazdňování.
Jinak ještě já mám lehké spaní, co se týče psů. Jakmile je nějaký pes v noci neklidný, tak já nespím. Takže já se prakticky nevyspím ani teď . I když už by se těch pár hodin v kuse spát dalo - tak nejdřív hrozně funěla fena (normální po porodu), no a teď když se sem tam mele v bedně štěně, nebo si kvíkne, tak já prostě nezaberu. Pokud má přítel volno, tak mě střídá - spí u štěňat a někdy i v noci nakrmí, a já se v jiné místnosti můžu v klidu vyspat. Ale to už zase nesouvisí s tím "umělým odchovem", to bych bylo stejné, i kdyby se fena starala.
No a už se u nás začínají otvírat očička, štěnda trénují chůzi (což jim ještě nejde), a v neděli nás čekání odčervování a stříhání drápků.
marcelaamax
napsal(a):
Jojo, jak už tu psala Jana - první týden každé dvě hodiny - a zrovna to vyšlo tak, že přítel měl noční, takže to jsem na to byla sama a opravdu jsem padala na hubu. Přes den přijeli kamarádi pomoct, alespoň na jedno krmení, ale v noci jsem to prostě musela dát. A nespala jsem vůbec, protože sice mám "jen" pět štěňat, ale s tím masírováním to vycházelo tak, že jsem skončila, a hned se mohlo jít znovu krmit. Další týden jsme to natáhli na 3 hodiny v noci. A teď už jedeme kolikrát i přes den 2,5-3 hodiny. Když fena neměla mléko a přišlo na lahvičky, tak jsem z toho byla úplně hotová, navíc to bylo v noci a já sama doma, ale nakonec jsem zjistila, že krmení lahvičkama opravdu není tak hrozné, nejhorší je to masírování a vyprazdňování.
Jinak ještě já mám lehké spaní, co se týče psů. Jakmile je nějaký pes v noci neklidný, tak já nespím. Takže já se prakticky nevyspím ani teď . I když už by se těch pár hodin v kuse spát dalo - tak nejdřív hrozně funěla fena (normální po porodu), no a teď když se sem tam mele v bedně štěně, nebo si kvíkne, tak já prostě nezaberu. Pokud má přítel volno, tak mě střídá - spí u štěňat a někdy i v noci nakrmí, a já se v jiné místnosti můžu v klidu vyspat. Ale to už zase nesouvisí s tím "umělým odchovem", to bych bylo stejné, i kdyby se fena starala.
No a už se u nás začínají otvírat očička, štěnda trénují chůzi (což jim ještě nejde), a v neděli nás čekání odčervování a stříhání drápků.
To máš asi "dovolenou" že? a co zbylé dny než půjdou z domu? Jinak máš můj obdiv a smekám
marcelaamax
napsal(a):
Marci, nechceš sem vložit video? Ať se pokocháme...
fikovnice
napsal(a):
No jo, je pravda, že na to asi padne komplet celá dovolená!
A když nebude stačit...já nevím, lze si vzít třeba neplacené volno? Existuje to ještě dnes?
U nás ve firmě to umožňují, ale musí se vyřešit platba zdravotního a sociálního pojištění. Pokud je to pár dní, zaplatí to firma, aby neměl zaměstnanec zbytečný komplikace. Ale fakt netuším, jak by to bylo v případě třeba měsíce....
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.183
fikovnice
napsal(a):
No jo, je pravda, že na to asi padne komplet celá dovolená!
A když nebude stačit...já nevím, lze si vzít třeba neplacené volno? Existuje to ještě dnes?
Ja v práci 2h před začátkem sichty oznamila ze mi rodi had a ze proste do práce nejdu dokud nevyleze vsecko. Uz si zvykli 😁😁😁 letos to byla psina jedinej porod. Dvoje vylezy z vajec. Ty rozikovy nejsou. Ovsem jestli klapne tahle sezona a z 13 samic porodi pulka😂😂😂 budu muset poridit hejno chytrých starych mobilu a nadelat z nich webkamerky.. Bude maso
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja v práci 2h před začátkem sichty oznamila ze mi rodi had a ze proste do práce nejdu dokud nevyleze vsecko. Uz si zvykli 😁😁😁 letos to byla psina jedinej porod. Dvoje vylezy z vajec. Ty rozikovy nejsou. Ovsem jestli klapne tahle sezona a z 13 samic porodi pulka😂😂😂 budu muset poridit hejno chytrých starych mobilu a nadelat z nich webkamerky.. Bude maso
To si vůbec neumím představit 😃 jako dítě jsem společně s mamkou asistovala několikrát porodům našich morčátek. Vzpomínám na detaily dodnes, fascinovalo mne to...dokážu si představit ledacos, ale starost o háďátka...neumím, ale zajímavé to určitě je 🙂 jste dobrá 👍a v práci jsou taky dobrý, když to projde s volnem😃
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.10.183
napsal(a):
To si vůbec neumím představit 😃 jako dítě jsem společně s mamkou asistovala několikrát porodům našich morčátek. Vzpomínám na detaily dodnes, fascinovalo mne to...dokážu si představit ledacos, ale starost o háďátka...neumím, ale zajímavé to určitě je 🙂 jste dobrá 👍a v práci jsou taky dobrý, když to projde s volnem😃
Tak rikam to s předstihem a zatim to vzdy slo. Uvidíme...
marcelaamax
napsal(a):
Naši vypiplaní puclíci
Ti jsou krásní, hlavně ten s tím žlutým obojkem.
Malí klustoprdi Jsou boží
marcelaamax
napsal(a):
Naši vypiplaní puclíci
..ty jsou boží!!!!!..Vy jste neuvěřitelná...hluboká poklona co jste jako prvorodicka dokázala....
napsal(a):
..ty jsou boží!!!!!..Vy jste neuvěřitelná...hluboká poklona co jste jako prvorodicka dokázala....
Jj, Marcelka bude úplně na dně se silami... Ale pak zas přijde loučení s prťaty a bude to také smutné...
Až budeš mít Marci čas, písni, co ten "podezřelý" zájemce o štěndo.
napsal(a):
Malí klustoprdi Jsou boží
Jééé, já jako dítě dlooouho také používala slovo "klustoprd"!
A onehdá v té jedné diskuzi ("Huskové") jsem zjistila, že máme stejný smysl humor. Vždy, když si vzpomenu na Váš příspěvek, že i já mám "jorskiri", event. "retrivri", ovšem "Sarah" nemá nic, dostanu záchvat smíchu.
Ali, promiň, to není nic na Tebe.
Ta se žlutým obojkem je fenka, moje oblíbená. Chvíli jsem dost přemýšlela, že zůstane doma, ale nakonec nezůstane. Myslím, že i Ejbí uvítá, když si pak od štěňat odpočine. Když ono to všechno tak nahrávalo do karet - 4 štěnda už byla zamluvená, a ona zbývala (teda jako ono šlo o pár hodin, možná minut, než se ozvali zájemci, ale prostě ti 4 byli zamluvení dřív). Tak jsem zkoušela na přítele, že to je znamení . Když už na ní zájemce byl, tak se z něho nakonec "vyklubal" ten, o kterém jsem tu psala. Nakonec to dopadlo tak, že jsem vybrala jiného zájemce, z těch co mi psali už dřív.
Takže zároveň odpověď na toho "podezřelého" zájemce - jedna dobrá duše odsud mi ho trochu proklepla (za což jí jsem fakt vděčná) a zjistila, že by s ním mohly být problémy. Což se mi svým způsobem i potvrdilo. Pár dní na to, co jsem mu napsala ,že mu štěně nedám, mi začal psát ne úplně slušně, a rozhodně ne na úrovni vyrovnaného dospělého člověka. Takže tuším, že nějaké problémy budou už teď, to si vyřeším, ale asi by se s ním dost blbě řešil nějaký případný problém se štěnětem.
fikovnice
napsal(a):
Jééé, já jako dítě dlooouho také používala slovo "klustoprd"!
A onehdá v té jedné diskuzi ("Huskové") jsem zjistila, že máme stejný smysl humor. Vždy, když si vzpomenu na Váš příspěvek, že i já mám "jorskiri", event. "retrivri", ovšem "Sarah" nemá nic, dostanu záchvat smíchu.
Ali, promiň, to není nic na Tebe.
Jo, používám výrazivo buď mého dětství, nebo výrazivo mého potěru. Tak jako tak, občas mluvím (a píšu) jako hotentot. A nejhorší na tom je, že schválně. No a pak se objeví perlorodka typu "jorskiri" a je vymalováno
Marcelo, takže podivín se nakonec odkopal? No vidíte, ještě že jste dala na dojem a pocit, neignorovala jste červené světýlko a nebudete mít čeho litovat.
Já mám přece zamluveného zeleného :-)). Doufám, že je to ten s vypínačem.
marcelaamax
napsal(a):
Ta se žlutým obojkem je fenka, moje oblíbená. Chvíli jsem dost přemýšlela, že zůstane doma, ale nakonec nezůstane. Myslím, že i Ejbí uvítá, když si pak od štěňat odpočine. Když ono to všechno tak nahrávalo do karet - 4 štěnda už byla zamluvená, a ona zbývala (teda jako ono šlo o pár hodin, možná minut, než se ozvali zájemci, ale prostě ti 4 byli zamluvení dřív). Tak jsem zkoušela na přítele, že to je znamení . Když už na ní zájemce byl, tak se z něho nakonec "vyklubal" ten, o kterém jsem tu psala. Nakonec to dopadlo tak, že jsem vybrala jiného zájemce, z těch co mi psali už dřív.
Takže zároveň odpověď na toho "podezřelého" zájemce - jedna dobrá duše odsud mi ho trochu proklepla (za což jí jsem fakt vděčná) a zjistila, že by s ním mohly být problémy. Což se mi svým způsobem i potvrdilo. Pár dní na to, co jsem mu napsala ,že mu štěně nedám, mi začal psát ne úplně slušně, a rozhodně ne na úrovni vyrovnaného dospělého člověka. Takže tuším, že nějaké problémy budou už teď, to si vyřeším, ale asi by se s ním dost blbě řešil nějaký případný problém se štěnětem.
Týýý brďo, no to teda čumím... Že Ti dotyčný píše nějak vulgárně či co. Pošli jej do háje. Zelenýho!
napsal(a):
Marcelo, takže podivín se nakonec odkopal? No vidíte, ještě že jste dala na dojem a pocit, neignorovala jste červené světýlko a nebudete mít čeho litovat.
Jojo, ona pak vyšla najevo ještě jedna věc, která se mi hodně nelíbila, to mi sám zájemce napsat, takže pak už jsem měla jasno.
napsal(a):
Já mám přece zamluveného zeleného :-)). Doufám, že je to ten s vypínačem.
Ten štěkanátek s vypínačem je i můj favorit. Doufala jsem, že si ho Marcelka nechá, abychom měli pravidelnou (a dlouhodobou!) dávku emocí. :-))
napsal(a):
Jo, používám výrazivo buď mého dětství, nebo výrazivo mého potěru. Tak jako tak, občas mluvím (a píšu) jako hotentot. A nejhorší na tom je, že schválně. No a pak se objeví perlorodka typu "jorskiri" a je vymalováno
...jenže tam byl ještě ten dovětek "kromě Sarah ovšem", a to mě nějak rozsekalo...
Plus pak nýmandi, co nemají huskové!
marcelaamax
napsal(a):
Super rozhodnutí, to ustojíte.
fikovnice
napsal(a):
...jenže tam byl ještě ten dovětek "kromě Sarah ovšem", a to mě nějak rozsekalo...
Plus pak nýmandi, co nemají huskové!
Tak Sarah byla jasná, ta měla nějaký "team křížených hnusáků", tam nebylo o čem
napsal(a):
No tak já dneska ráno koukala na nějaký starý díl pořadu prostřeno a tam jedna soutěžící říklala ajvaru "avatar", takže tím je to dané a už mu tak taky říkáme
fikovnice
napsal(a):
Jj, Marcelka bude úplně na dně se silami... Ale pak zas přijde loučení s prťaty a bude to také smutné...
Až budeš mít Marci čas, písni, co ten "podezřelý" zájemce o štěndo.
..to tedy, s prvními a takhle vypiplanymi...
Marcelko prckové jsou super a dokonce v mé nejoblíbenější a nejkrásnější barvě....
napsal(a):
No tak já dneska ráno koukala na nějaký starý díl pořadu prostřeno a tam jedna soutěžící říklala ajvaru "avatar", takže tím je to dané a už mu tak taky říkáme
Tak z prostřena jsem si odnesla několik výrazů, tam je to jedna perla vedle druhé. A pak se nemůžete divit, že když ke mně přijdete na návštěvu, nabídnu třebas kézekake
Holky to si pište, že je všechny obrečím. Už teď si říkám, jak to hrozně letí a je mi smutno, když si představím, že všichni odfrčí pryč. Ale věřím, že jsem vybrala ty nejlepší nové páníčky, u kterých se budou mít skvěle, budu od nich dostávat pravidelné info, a snad je někdy uvidím i na živo.
Na druhou stranu se pak všechno doma vrátí do normálu, ale i tak to bude bolet.
Krásný fotky, Marcelo.
Bozínkuju tady na monitor jako infantilní pablb
marcelaamax
napsal(a):
Holky to si pište, že je všechny obrečím. Už teď si říkám, jak to hrozně letí a je mi smutno, když si představím, že všichni odfrčí pryč. Ale věřím, že jsem vybrala ty nejlepší nové páníčky, u kterých se budou mít skvěle, budu od nich dostávat pravidelné info, a snad je někdy uvidím i na živo.
Já jsem kdysi od hodně zkušeného chovatele dostala radu : Sezvěte si všechny na jeden den, vražte každému jeho štěně a šmytec. To ubývání po jednom natažené na týden či dva, je k nepřečkání.
( U nás nakonec ten poslední zůstal - tebe už nikomu nedám )
marcelaamax
napsal(a):
..ty fotky a hlavně modelove/délky nemají chybu....ja tady nad nimi úplně slintam, něznim a vlhnu zrakem....jsou prostě úžasní...ale letí to tedy..nedávno fotka obr břicha jejich máti a ani jsme se nenadali a tohle požehnání...
napsal(a):
Já jsem kdysi od hodně zkušeného chovatele dostala radu : Sezvěte si všechny na jeden den, vražte každému jeho štěně a šmytec. To ubývání po jednom natažené na týden či dva, je k nepřečkání.
..kamarádka chovatelka jorků se odmítala s mimi zaobírat, musel její manžel a dcera....ona vše zařídila, poskytla servis, ale odmítala se mazlit, protože by neustálá to že jdou z domu ...
napsal(a):
Když já chci s majiteli nějakou dobu taky posedět, popovídat si a tak, takže to vidím tak na dva denně maximálně.
Pokud se to ještě nějak neprehoupne u feny, tak mi trochu i pomůže vidina toho, že alespoň jí se opravdu uleví.
"( U nás nakonec ten poslední zůstal - tebe už nikomu nedám ) " - to je super. Určitě by to bylo takhle veselejší, a opravdu hodně jsme to zvažovali, ale nakonec jsme se dohodli, že do toho nepůjdeme.
Omlouvám se, že takhle vpadám s dotazem, ale je to k tématu štěkanátek. O víkendu se jedeme podívat na naše vymodlené štěně, co se tak na první návštěvu vozí? S chovatelkou se neznáme, zatím kontakt jen po telefonu a mailu. Něco štěňátkům (bude jim necelých 5 týdnů)? Něco chovatelce? Zatím mě napadl jen pamlsek pro fenky (má 2 chovné feny) ....
napsal(a):
Krásný fotky, Marcelo.
Bozínkuju tady na monitor jako infantilní pablb
Já taky .
napsal(a):
Omlouvám se, že takhle vpadám s dotazem, ale je to k tématu štěkanátek. O víkendu se jedeme podívat na naše vymodlené štěně, co se tak na první návštěvu vozí? S chovatelkou se neznáme, zatím kontakt jen po telefonu a mailu. Něco štěňátkům (bude jim necelých 5 týdnů)? Něco chovatelce? Zatím mě napadl jen pamlsek pro fenky (má 2 chovné feny) ....
Kvalitní pamlsky, masové konzervy (Falco), kusové maso (krůtí, kachní a hovězí srdce), hračky.
napsal(a):
Zeptejte se, co by chtěla.
Já takhle jela za chovatelkou kavalírů a ta si přála utěrky nebo látkové plínky; krmivo nechtěla a štěňata si s tím pohrají stejně jak s drahou hračkou.
napsal(a):
Já vezla něco na regeneraci fence po porodu, myslím, že kril nebo pangamin. A pro chovatelku láhev vína a ořechy a fíky v dárkovém balení.
Varaxi
napsal(a):
Zeptejte se, co by chtěla.
Já takhle jela za chovatelkou kavalírů a ta si přála utěrky nebo látkové plínky; krmivo nechtěla a štěňata si s tím pohrají stejně jak s drahou hračkou.
Přesně tak! Emo, na rovinu se chovatelky zeptejte, co můžete přivézt. Někdo chce třeba starší deky a velké hadry (povlečení), jiný přivítá již zmíněné krmení nebo pamlsky, další zas hračky pro psí děcka... Plus můžete vzít lahev dobrého vína, tou nepokazíte nic. :-) Bl.bé je, když přivezete něco, co se nehodí.
marcelaamax
napsal(a):
Jojo, ona pak vyšla najevo ještě jedna věc, která se mi hodně nelíbila, to mi sám zájemce napsat, takže pak už jsem měla jasno.
Jen tak pro zajímavost: Lze sem napsat, co o tom dotyčném vyšlo najevo? Nechci jeho jméno ani nějaké indicie (kde bydlí, atd.), ale celkem by mě zajímalo, čím se odkopal.
Dasvo
napsal(a):
Přesně tak! Emo, na rovinu se chovatelky zeptejte, co můžete přivézt. Někdo chce třeba starší deky a velké hadry (povlečení), jiný přivítá již zmíněné krmení nebo pamlsky, další zas hračky pro psí děcka... Plus můžete vzít lahev dobrého vína, tou nepokazíte nic. :-) Bl.bé je, když přivezete něco, co se nehodí.
No jo, jak už jsem zde mnohokrát psala, Floček byl za láhev vína. Ale to je/byla poněkud jiná situace...
napsal(a):
A co teprve baketa... To je taky perla.
fikovnice
napsal(a):
"Dasvo", já to také velmi zvažovala... A buď Marcela vyhodnotí, že odpoví nebo ne. Prostě žádná křeč...ale tedy zvědavá na to jsem...
Šlo o to, že má doma ještě jednu starší fenu. Ptala jsem se, jestli počítá s tím, že se v dospělosti nemusejí snést, zda má možnost případně feny oddělovat a věnovat se individuálně. Odpověď byla, že by starší fenu v tom případě dal k rodině na zahradu, z bytu.
Což se mi opravdu nelíbí, a nerada bych, aby nějaké z "mých" štěňat skončilo na stáří vysoupnute u někoho na zahradě.
napsal(a):
A co teprve baketa... To je taky perla.
....jo pamatuju baketa byla dobrá
napsal(a):
....jo pamatuju baketa byla dobrá
Já viděla jen nějaký díl, a to ještě tak nějak rozkouskovaně, ale to byl tedy materiál, co za lidi se tam hlásili...
A snad tam kdysi byla i Iveta Bartošová a nemýlím-li se, vyhrála. A peníze, které vyhrála, ihned věnovala nějakému Děts. domovu - to bylo krásné gesto!
marcelaamax
napsal(a):
Šlo o to, že má doma ještě jednu starší fenu. Ptala jsem se, jestli počítá s tím, že se v dospělosti nemusejí snést, zda má možnost případně feny oddělovat a věnovat se individuálně. Odpověď byla, že by starší fenu v tom případě dal k rodině na zahradu, z bytu.
Což se mi opravdu nelíbí, a nerada bych, aby nějaké z "mých" štěňat skončilo na stáří vysoupnute u někoho na zahradě.
Marci a někdo odtud tedy pána znal? A promiň, jsem jak pavlačová drbna...
marcelaamax
napsal(a):
Tak takového zájemce ani nezvažovat. To radši nic, než tohle.
marcelaamax
napsal(a):
Naši vypiplaní puclíci
No ty jsou, jeden hezčí, než druhý. A té práce a nervů za tím! Máte můj obdiv🥰👍
marcelaamax
napsal(a):
Takovému člověku bych taky svoje štěně nedala....
marcelaamax
napsal(a):
Upřímně, měla jsem tenkrát trochu výčitky, že jsem vás zrazovala od toho pána...říkala jsem si, že jsem paranoidní baba a přidala jsem se k davu...tak jsem ráda, že se chlapec vybarvil včas.
Tudíž si asi můžete být jistá, že odběr v necelých čtyřech týdnech nebylo špatné počítání, ale záměr.
Jak vidno, na komunitu ifauny si hnedtak nikdo nepřijde, má oči a uši všude
Přeju, ať s tím psychopatem nemáte už žádné trable.
U nás dobrý, už jsme začali s příkrmy, a prodloužily se intervaly mezi krmením, takže už je to lepší. Navíc už s nimi začíná být fakt sranda. Fena se taky zlepšila, připadá mi, jakože teprve teď jí snad došlo, že jsou to psi, štěňata. Kojíme s košíkem, pro jistotu, a po kojení už občas i nějaké štěně v pohodě očuchá. Očuchává i vetbedku, na které leželi, a olizuje. Občas zajde k ohrádce a přes ohrádku je taky očuchává, už vůbec nevrčí a nestartuje, ale ani ji nějak extra nezajímají. Ta jistota už tam nebude a pustit ji mezi štěňata prostě nemůžu.
OT:kolik je feně let?
Marcelo a ostatní chovatelé.. obdivuji, že jste schopní prodat všechny štěňata a žádné si nenechat.. Já teď zas udělala šílenost. Vzala jsem si štěně po mém psovi 🙈. Zároveň už mám natolik rozplánovaný poslední vrh na mé feně, že se mi z toho nechce couvnout.. Mám dost lidí, kteří na štěně fakt čekají.. Jenže dalšího psa už fakt ani omylem mít nemůžu. Jsem zvědavá, jak tohle ustojím..
marushka
napsal(a):
Marcelo a ostatní chovatelé.. obdivuji, že jste schopní prodat všechny štěňata a žádné si nenechat.. Já teď zas udělala šílenost. Vzala jsem si štěně po mém psovi 🙈. Zároveň už mám natolik rozplánovaný poslední vrh na mé feně, že se mi z toho nechce couvnout.. Mám dost lidí, kteří na štěně fakt čekají.. Jenže dalšího psa už fakt ani omylem mít nemůžu. Jsem zvědavá, jak tohle ustojím..
No ono takhle - kdyby u nás probíhalo všechno normálně, tak bych si to štěně nejspíš nechala, přehodnotila jsem to vzhledem k těm okolnostem no.
marushka
napsal(a):
Mám stejný problém. Proto kryju feny jednou v životě a vím,že něco zůstane doma. Ještěže barák a zahrada jsou dost velký
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.127.163
marushka
napsal(a):
Marushko, a nevyresilo by to spoluvlastnictvi? Pokud si s nekym z tech zajemcu o stene fakt sednete, tak mozna?
Ja si umim predstavit par lidi, se kterymi bych do spoluvlastnictvi sla (a samozrejme s naprostou vetsinou ani omylem, a to se tyka i lidi, se kterymi jinak vychazim dobre - ale proste vim, ze by to nefungovalo, na takovou intimitu jako spoluvlastnictvi psa je potreba mnohem vic nez jen 'dobre vychazet').
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Marushko, a nevyresilo by to spoluvlastnictvi? Pokud si s nekym z tech zajemcu o stene fakt sednete, tak mozna?
Ja si umim predstavit par lidi, se kterymi bych do spoluvlastnictvi sla (a samozrejme s naprostou vetsinou ani omylem, a to se tyka i lidi, se kterymi jinak vychazim dobre - ale proste vim, ze by to nefungovalo, na takovou intimitu jako spoluvlastnictvi psa je potreba mnohem vic nez jen 'dobre vychazet').
Úplně nevím, jak si to představit.. mám sportovní psy - na závody psích spřežení. Většinou když někdo chce toto "plemeno" tak na závody a tam prostě to spoluvlastnictví moc nejde.. Naštěstí mám tu výhodu, že si mezi zájemci můžu fakt vybírat, tak doufám, že když budu vědět, že půjdou do dobrých domovů, tak to nějak ustojím.. Jinak mě ti psi sežerou 🤣
marcelaamax
napsal(a):
U nás dobrý, už jsme začali s příkrmy, a prodloužily se intervaly mezi krmením, takže už je to lepší. Navíc už s nimi začíná být fakt sranda. Fena se taky zlepšila, připadá mi, jakože teprve teď jí snad došlo, že jsou to psi, štěňata. Kojíme s košíkem, pro jistotu, a po kojení už občas i nějaké štěně v pohodě očuchá. Očuchává i vetbedku, na které leželi, a olizuje. Občas zajde k ohrádce a přes ohrádku je taky očuchává, už vůbec nevrčí a nestartuje, ale ani ji nějak extra nezajímají. Ta jistota už tam nebude a pustit ji mezi štěňata prostě nemůžu.
Přiznám se, že doteď jsem si myslela, že na té fotce jsou jen tři štěňata. Až teď vidím, že tam jsou všechna. :)