Začátečník v chovu - výběr krycího psa, stanovení krycích dnů feny a tak dál

Stafordšírský bulteriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2021 11:43
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Varaxi napsal(a):
Přiznám se, že doteď jsem si myslela, že na té fotce jsou jen tři štěňata. Až teď vidím, že tam jsou všechna. :)

Jsou tam pěkně ty dvě schovaný.
Já zas hledala páté 😆

18.8.2021 11:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

marcelaamax napsal(a):
U nás dobrý, už jsme začali s příkrmy, a prodloužily se intervaly mezi krmením, takže už je to lepší. Navíc už s nimi začíná být fakt sranda. Fena se taky zlepšila, připadá mi, jakože teprve teď jí snad došlo, že jsou to psi, štěňata. Kojíme s košíkem, pro jistotu, a po kojení už občas i nějaké štěně v pohodě očuchá. Očuchává i vetbedku, na které leželi, a olizuje. Občas zajde k ohrádce a přes ohrádku je taky očuchává, už vůbec nevrčí a nestartuje, ale ani ji nějak extra nezajímají. Ta jistota už tam nebude a pustit ji mezi štěňata prostě nemůžu.

Marcel ,ta ohrádka je vystalana úplně stejně, jako měly moje děti :-)
Úplně mi to připomnělo tu dobu, mantinely a i ty kousatka tam měly :-)

Jen jsme měli že dřeva a pro tebe štěstí, že to netrvá u štěňátek tak dlouho :-)

Kolik je štěňátkům ? 3tydny ?

18.8.2021 14:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jo jo v neděli jin byly 3 týdny :-) . V příštím týdnu už se na ne přijedou podivat někteří noví majitelé 😪😀

20.8.2021 17:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Nevím, zda se mi nahraje video, pokud ano, tak to mluví za vše o situaci o nás, obrat o 180 stupňů 😊

Edit. : a ještě fotka se strejdou 🤣

20.8.2021 18:25
janaa

XXX.XXX.38.22

Prostě už jsou to psi a ne myši,co jí vlítly do baráku

20.8.2021 18:41
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

marcelaamax napsal(a):
Nevím, zda se mi nahraje video, pokud ano, tak to mluví za vše o situaci o nás, obrat o 180 stupňů 😊

Panečku, ta štěňátka rostou jako z vody ,👍
Vida jakou má z nich maminka radost

Strejda se tváří náležitě důležitě :-)

Neregistrovaný uživatel

20.8.2021 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13

marcelaamax napsal(a):

To je nadhera, hned je dnesni den hezci.
Uz to asi neni aktualni, ale nezkousela jste, jestli by strejda nepomohl s masirovanim, kdyz mama nefungovala?

20.8.2021 18:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je nadhera, hned je dnesni den hezci.
Uz to asi neni aktualni, ale nezkousela jste, jestli by strejda nepomohl s masirovanim, kdyz mama nefungovala?

Upřímně mě to napadlo, ale já tak nějak pořád dávala šanci fene, a bala jsem se, že jakmile je začnu takhle dávat psovi a ucítí ho z nich,, tak aby to nebylo ještě horší.

Neregistrovaný uživatel

20.8.2021 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13

marushka napsal(a):
Úplně nevím, jak si to představit.. mám sportovní psy - na závody psích spřežení. Většinou když někdo chce toto "plemeno" tak na závody a tam prostě to spoluvlastnictví moc nejde.. Naštěstí mám tu výhodu, že si mezi zájemci můžu fakt vybírat, tak doufám, že když budu vědět, že půjdou do dobrých domovů, tak to nějak ustojím.. Jinak mě ti psi sežerou 🤣

Ja o spoluvlastnictvi predbezne uvazuju, v mem pripade se jedna o mini americkeho ovcaka.
V podstate jde o to, ze chovatele chteji ty exterierove nadejna stenata zachovat pro chov a zaroven mit nad jejich pouzitim v chovu urcitou kontrolu. A doma samozrejme mohou mit jen urcity pocet psu, pokud se jim chteji patricne venovat.
Ja zase chci exterierove bezvadneho psa, ktery by mohl jit do chovu, pokud by na to 'mel'.
Takze pes by byl 'muj', bude u nas bydlet, v me rezii bude krmeni, veterinar, pripadne aktivity se psem (agility, nosework, paseni).
Chovatele by zaplatili zdravotni vysetreni, v jejich rezii by byly vystavy a chov. Jsou to opravdu chovatele, ne mnozitele, takze ten pocet potencialnich vrhu by byl omezeny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2021 19:14

marcelaamax napsal(a):

No tak hurá....šťastná psí rodinka, máma, děti a taťka...i když nevlastní
Mám radost, že se to takhle obrátilo

20.8.2021 19:51

marcelaamax napsal(a):

Asi měla laktační psychozu. Prý se to stává i u lidí :-))

20.8.2021 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Gratuluju
a fotka se strejdou je úžasná
Úplně OT - na mě teď tady pod diskuzí vyskočil článek o SBT a tam se píše, že "po dobití Velké Británie Římany...".....ještěže to nevidí Kometa

20.8.2021 21:07

Terven napsal(a):
Gratuluju
Úplně OT - na mě teď tady pod diskuzí vyskočil článek o SBT a tam se píše, že "po dobití Velké Británie Římany...".....ještěže to nevidí Kometa

Ještě že Před léty jsem na titulní stránce jednoho nejmenovaného časopisu viděla fotku, jak čmelák "opiluje" kytky - taky jsem to přežila

20.8.2021 21:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě že Před léty jsem na titulní stránce jednoho nejmenovaného časopisu viděla fotku, jak čmelák "opiluje" kytky - taky jsem to přežila

Přežití už je taky jediný, o co jde

Neregistrovaný uživatel

21.8.2021 02:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13

Uplne jsem si predstavila, jak cmelak piluje kytky (radsi dva cmelaci, na kazde strane pily jeden). Scenka jak z Ferdy Mravence (brouk Pytlik prihlizi).

21.8.2021 09:33

marcelaamax napsal(a):

Edit: ale ty cecíky, to je síla....

21.8.2021 11:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Hele ještě taková technická, je možný, ze jak se u feny změnil ten přístup ke štěňatům, že by najednou začala produkovat o dost více mléka? Hormony atd? Na začátku přišla o mléko, pak zase měla ale většinou ji totálně vycucali a musela jsem dokrmovat. Teď už jsem byla nachystaná, že je odstavim a fene zastavím laktaci, že to bude pro všechny jednodušší. Ještě, že jsem to neudelala, najednou má tolik mléka, že to najednou ani nevycucaji a když delší dobu nepijou, tak to z ní i kape.

21.8.2021 11:48

marcelaamax napsal(a):
Hele ještě taková technická, je možný, ze jak se u feny změnil ten přístup ke štěňatům, že by najednou začala produkovat o dost více mléka? Hormony atd? Na začátku přišla o mléko, pak zase měla ale většinou ji totálně vycucali a musela jsem dokrmovat. Teď už jsem byla nachystaná, že je odstavim a fene zastavím laktaci, že to bude pro všechny jednodušší. Ještě, že jsem to neudelala, najednou má tolik mléka, že to najednou ani nevycucaji a když delší dobu nepijou, tak to z ní i kape.

Jj, možný to, evidentně se ji srovnaly hormony.

1.9.2021 09:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Inspektor, prosím popřej za mě letadélku všechno nejlepší k dvouměsíčninám.
Teď mně došlo - Century si ta štěňata nadělila na Den dětí. :)

1.9.2021 09:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Varaxi napsal(a):
Inspektor, prosím popřej za mě letadélku všechno nejlepší k dvouměsíčninám.
Teď mně došlo - Century si ta štěňata nadělila na Den dětí. :)

Letadélko děkuje - už chodí sama nakupovat... 🛒

1.9.2021 09:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):

má svojí kreditku s omezeným výběrem? Víš jak, aby Tě to nepřišlo moc draho

1.9.2021 09:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Nemá, ale asi budu objednávat jen online a ona to bude jenom vyzvedávat, protože jsem sla pro 4 briťácký salámy na stopy a odešla jsem o litr lehčí 🤔

1.9.2021 09:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nemá, ale asi budu objednávat jen online a ona to bude jenom vyzvedávat, protože jsem sla pro 4 briťácký salámy na stopy a odešla jsem o litr lehčí 🤔

To je špatný, to je špatný, jak už se coby malá naučí "šopovat" (bože to je hrozný slovo ) , bé z ní šopahůlik a to je prokletí! Budeš mít doma asi tak milijardu plyšáků, přetahovadel, pešíčků, balonků...... a dalších x nepotřebných serepetiček. O pamlscích nemluvě a obojcích taky-pokud bude marnivá.

edit ty jo ale jak vona se tváří!!!!
(já ti záávidim malýho smrada! Taky by se mi líbilo mít malýho smrada, ale teď to k tomu není a pak jsem si řekla, že bude dědoušek, nebo bábrdle nějaká útulkovitý/á)

1.9.2021 09:59
Varaxi

XXX.XXX.150.244

No a?
Správný majitel je takový majitel, který vydělá víc peněz, než jeho štěně dokáže prošustrovat na pamlskách.
Správné štěně je takové štěně, které si takového majitele dokázalo najít (resp. se mu narodit).

1.9.2021 10:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Varaxi napsal(a):
No a?
Správný majitel je takový majitel, který vydělá víc peněz, než jeho štěně dokáže prošustrovat na pamlskách.
Správné štěně je takové štěně, které si takového majitele dokázalo najít (resp. se mu narodit).

Ty to umíš tak krásně a racionálně zdůvodnit 👍

1.9.2021 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ta je rozkošná

1.9.2021 10:21

Naprosto boží fotka s neodolatelně nevinným, až ublíženým pohledem. Jste mě zase dostala, Inspektore

1.9.2021 10:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ty to umíš tak krásně a racionálně zdůvodnit 👍

vzalas mi to z klábosnice

1.9.2021 11:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Naprosto boží fotka s neodolatelně nevinným, až ublíženým pohledem. Jste mě zase dostala, Inspektore

Je to malá manipulátorka😉

1.9.2021 12:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Je to malá manipulátorka😉

No a to si vem, že teď je to malá manipulátorka!! Co budeš proboha dělat, až vyroste a stane se z ní VELKÁ manipulátorka????

1.9.2021 12:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Zrzavci napsal(a):
No a to si vem, že teď je to malá manipulátorka!! Co budeš proboha dělat, až vyroste a stane se z ní VELKÁ manipulátorka????

To vám ji tady dám do střídavé péče 🤪

1.9.2021 12:12

Zabírám si sudé týdny, vánoce, jarní a podzimní prázdniny!

1.9.2021 12:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bude na to nějakej rozpis? Já abych do tý doby stihla zablokovat tu kartu

1.9.2021 12:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Výborně, takže jéžiška my řešit nemusíme, rodinnej rozpočet si zplundruje Espiro

1.9.2021 12:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Zrzavci napsal(a):
Bude na to nějakej rozpis? Já abych do tý doby stihla zablokovat tu kartu

Rozpis si děvčata udělejte, a nechte mi tam taky nějaký místo prosím 😉

1.9.2021 12:14
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jo ták, bude kolovat po fauně. :) To bude tedy řádně rozmazlené štěně!
Budeme se střídat podle délky dredů? Protože to jsem první na řadě. Vezmu ji do zoo a dinoparku (máme tam i na kopci hvězdárnu, to by se jí jako letadlu mohlo líbit, pohled na nebe, vítr v uších a tak) a dám si s ní zmrzku napůl. Budu určitě ta nejúžasnější teta.

1.9.2021 12:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Aha, to už začalo? Jsem pozdě? Sakra!
Tak já zabírám víkendy.

1.9.2021 12:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Jo ták, bude kolovat po fauně. :) To bude tedy řádně rozmazlené štěně!
Budeme se střídat podle délky dredů? Protože to jsem první na řadě. Vezmu ji do zoo a dinoparku (máme tam i na kopci hvězdárnu, to by se jí jako letadlu mohlo líbit, pohled na nebe, vítr v uších a tak) a dám si s ní zmrzku napůl. Budu určitě ta nejúžasnější teta.

Škudlile. Já psům kupuju jejich vlastní zmrzku.

1.9.2021 12:16

Zrzavci napsal(a):
Výborně, takže jéžiška my řešit nemusíme, rodinnej rozpočet si zplundruje Espiro

Jasně, nou problémo. Zahrnu ji vysokoenergetickými dárečky a pak slavnostně předám nadupanou lokomotivu na víkend Varaxi

1.9.2021 12:17
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Rozpis si děvčata udělejte, a nechte mi tam taky nějaký místo prosím 😉

Myslím, že zatím je volno každou dvacátou sedmou středu, pakliže není zrovna sudá, není úplněk a nerojí se motýli, a to od 2:20 do 3:15 hodin. Stačí?

1.9.2021 12:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jasně, nou problémo. Zahrnu ji vysokoenergetickými dárečky a pak slavnostně předám nadupanou lokomotivu na víkend Varaxi

tomu řikám stratégie Zabírám si lichý pondělky. To bude snad aspoň trochu a přibližně utavená. Stačej mi ti dva energetici doma. Vlastně tři, zapomněla jsem na ten kočičí výsadek

1.9.2021 12:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Myslím, že zatím je volno každou dvacátou sedmou středu, pakliže není zrovna sudá, není úplněk a nerojí se motýli, a to od 2:20 do 3:15 hodin. Stačí?

od 2:20 do 3:15 se zase rojej můry, to taky není ideální termín.

1.9.2021 12:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A mě by se hodila už teď, na zabavení štěňátek

Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
Škudlile. Já psům kupuju jejich vlastní zmrzku.

Tak to jste mě dostala. Já celou nesním, tak ji musím sdílet. Myslíte, že by slečna Letadlová dala jednu a půl?
Nebo nanuka, no. Míšu s višněmi by mohla mít ráda, tu čokoládu jí z toho klidně oloupu. :)

espiro, beru. Podzim klepe na dveře, slečna Letadlová určitě ještě nepouštěla draky. Tak si slepím draka a připoutám se k němu, jí dám do zubů špagát a bude si mě pouštět. Problém nevidím. :)

Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
A mě by se hodila už teď, na zabavení štěňátek

tak marcela to rozštípla. Nejdřív ale zablokovat účet, kartu a tak jako podobně.

1.9.2021 12:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Zrzavci napsal(a):

tak marcela to rozštípla. Nejdřív ale zablokovat účet, kartu a tak jako podobně.

Já bych si měla kartu zablokovat i kvůli sobě , včera jsem vyrazila do takového velkého zveráku, že dokoupím něco málo štěndům do balíčků... Jela jsem až k autu s velkým nákupním košíkem (plným samozřejmě )

1.9.2021 12:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To jo, k pěti torpédům přidat šesté, to je geniální tah! :)
Ještě se těch pět malých tlapkáčů naučí ten kukuč, vyjednávání příchutí s prodejcem a množství pamlsků s majitelem, a marcelaamax nezbyde, než prodat veškeré movité i nemovité majetky, aby štěňata uživila.

1.9.2021 12:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Já bych si měla kartu zablokovat i kvůli sobě , včera jsem vyrazila do takového velkého zveráku, že dokoupím něco málo štěndům do balíčků... Jela jsem až k autu s velkým nákupním košíkem (plným samozřejmě )

něco málo... a auto lehlo na podvozek

Ale rozumím tomu, je to taková radost. Přeju ať jdou prckové ke stejně střihlým novým páníčkům.

1.9.2021 12:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
To jo, k pěti torpédům přidat šesté, to je geniální tah! :)
Ještě se těch pět malých tlapkáčů naučí ten kukuč, vyjednávání příchutí s prodejcem a množství pamlsků s majitelem, a marcelaamax nezbyde, než prodat veškeré movité i nemovité majetky, aby štěňata uživila.

dyk už nemá co prodávat,podle toho co píše, takže cajk

1.9.2021 12:35
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
dyk už nemá co prodávat,podle toho co píše, takže cajk

Jakej cajk?! Si vezme hypotéku a bude. Přece není v lidských silách odolat tomu čumáčku výš, ne v šestinásobném vydání.
To nejde. To je fyziologicky nemožné.

1.9.2021 12:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Jakej cajk?! Si vezme hypotéku a bude. Přece není v lidských silách odolat tomu čumáčku výš, ne v šestinásobném vydání.
To nejde. To je fyziologicky nemožné.

Jde - může bejt zásadová a nerozmazlovat a místo toho jí třeba zazpívat

1.9.2021 12:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
Jde - může bejt zásadová a nerozmazlovat a místo toho jí třeba zazpívat

Tak to je na mě neaplikovatelné; já, kdybych zazpívala, tak mi ta štěňata sama začnou nosit své pamlsky, abych žrala a aspoň na chvíli sklapla. :)
Ale tak výchovné to taky je, to je fakt.

1.9.2021 12:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Tak to je na mě neaplikovatelné; já, kdybych zazpívala, tak mi ta štěňata sama začnou nosit své pamlsky, abych žrala a aspoň na chvíli sklapla. :)
Ale tak výchovné to taky je, to je fakt.

Já bych měla rázem po štěňatech, utekla by. Ale vy už jste spolu se slečnou Akvaristkou zpívaly, ne? Nějakej ten duet do operety, soudě podle ohozu.

1.9.2021 13:54

...před takovým pohledem ztrácím zdravý rozum a na co si to packou ukáže, to taky dostane....

1.9.2021 13:56

..hele ta třetí fotka je jak reklama na granule Brit

1.9.2021 13:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..hele ta třetí fotka je jak reklama na granule Brit

Nějak tu díru v rozpočtu zacpat musí (Ještě, že jsem tak daleko)

1.9.2021 14:05

Tak koukám, že je tady pomalu pranice o slečnu Letadlovou, tak jsem ráda, že teda nemám zájem, i když malé maliny teda žeru, že mám jednu trampelínu doma. Do zveráče jí teda v rámci socializace beru, to se mi na ní vždycky sesypou prodavačky, protože ona je strašně kontaktní a milé a mazlivé štěňátko.

Nicméně, jak psala Marcela....na zabavení Jessiny by se mi jedna divoška hodila, že bych si dala jeden den s Ginou volníko, tak kdyby na kartě zbylo nějaké prázdné okno, tak se hlásím...vánoce teda nechci, to mě stačí zruinovat ty psice, co mám doma a do zveráče s ní chodit taky nebudu, stačí, kolik si toho nakoupí Jessina, když tam vleze a už takhle mám problém si štěňátko odvest, protože je středobodem zájmu prodavaček, což si ta malá potvora užívá...kdybych měla takové roztomilosti dvě, tak už by mě snad nepustily ani dom.

1.9.2021 14:12

Zrzavci napsal(a):
Nějak tu díru v rozpočtu zacpat musí (Ještě, že jsem tak daleko)

.že jo

1.9.2021 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

.že jo

Počkejte za půl roku, to budou dělat reklamu na nejnovější ringáčovej ohoz.

1.9.2021 14:29
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
Já bych měla rázem po štěňatech, utekla by. Ale vy už jste spolu se slečnou Akvaristkou zpívaly, ne? Nějakej ten duet do operety, soudě podle ohozu.

Ale my jsme zpívaly po psím, to je něco jiného. To prostě vydáváte zvuky jako Uauuuúuau-au-au-au-aúúúúúúú. To je pohoda, na to hudební sluch netřeba. :)
A taky jsem ji učila abecedu. Jestli se ještě uvidíme, naučím ji Pythagorovu větu. :)

1.9.2021 14:38

Zrzavci napsal(a):

1.9.2021 14:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Ale my jsme zpívaly po psím, to je něco jiného. To prostě vydáváte zvuky jako Uauuuúuau-au-au-au-aúúúúúúú. To je pohoda, na to hudební sluch netřeba. :)
A taky jsem ji učila abecedu. Jestli se ještě uvidíme, naučím ji Pythagorovu větu. :)

Takhle já právě zpívám běžně. Jinak mám ovšem zpěv jako zbraň hromadného ničení a nebo okamžitou brzdu. Když mi třeba drahá půle odmítá cestou někde zastavit, abych mohla na toaletu a argumentuje tím, že když jsem před chvílí zahlídla to rozkošný štěně, tak jsem si na záchod ani nevzpomněla, začnu zpívat. Tálinskej rybník. Tam se ani nemusím snažit, je to falešně od prvního okamžiku. Zastaví doslova na pětniku, i kdybychm byli na D1 u Humpolce.

Pythagorova věta se jí bude hodit, protože až půjde zakousnout fižiranta, obratem si vypočítá obsah čtverců nad přeponou a hned bude vědít, kam má utikat!

1.9.2021 14:44

A co by na to Váš pan Pes? 😀 Mm, jak se daří?

1.9.2021 15:24

A co by na to Váš pan Pes? 😀 Mm, jak se daří?

Taky by mě zajímalo, jak by reagoval. Obecně ignoruje podkolenní psy. Tedy psy, kteří nedosahují alespoň výšky po kolena dospělého člověka. Takže by asi přišlo na to, jak velká by Letadlová byla v moment návštěvy.

A na druhou otázku odpovídám - držíme se zuby nehty. Nif mof, ale pořád to jde

1.9.2021 15:34

Taky by mě zajímalo, jak by reagoval. Obecně ignoruje podkolenní psy. Tedy psy, kteří nedosahují alespoň výšky po kolena dospělého člověka. Takže by asi přišlo na to, jak velká by Letadlová byla v moment návštěvy.

A na druhou otázku odpovídám - držíme se zuby nehty. Nif mof, ale pořád to jde

Tak pajáda ☺🐾👍🍀

Oliver si své krátké nožky kompenzuje výškovými skoky, že mi vždycky div nedá rovnou pusu 😘 takže nás by si Pan Pes všimnul 😀
Letadlová 🐾 povyroste brzo....nemá ona náhodou růst 1mm/za hodinu? 😀😀

1.9.2021 18:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Teda holky, dobře jste to tady rozjely👍😂

2.9.2021 00:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Zrzavci napsal(a):

To už dělají 😉

2.9.2021 07:19

Áááááá..... už je to zase pryč......

2.9.2021 07:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Áááááá..... už je to zase pryč......

Lepší...?

2.9.2021 07:43

To se nedá jen tak smazat. Vidím dítě překousnutý vejpůl.

2.9.2021 07:44

Mnohem lepší
Vzájemná socializace, že? Ovšem té paní se moc nelíbí, zdá se.

2.9.2021 07:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Mnohem lepší
Vzájemná socializace, že? Ovšem té paní se moc nelíbí, zdá se.

Paní hlídá jejich psa.
Oni už nekoušou jen tak do lidí - to hrozný období už je naštěstí pryč. 👍

2.9.2021 07:50

A já si říkala, co je tam vepředu tak fascinujícího, že psina civí a víceméně ignoruje hladící dítka.

2.9.2021 09:06

To už dělají 😉

Druhé foto - neinspirovali se u psa baskervilského?

2.9.2021 09:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

Já úplně nevím s čím jsou šmrncnutí - tohle vypadá jako svišť 🐿️

2.9.2021 09:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

... ale tady zase jako pštros 🤔

2.9.2021 09:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

To už dělají 😉

Po ránu si připadám úplně stejně jako ten figurant, akorát bez obleku . To jsou nejvíc naspeedovaný a jakmile je vypustím ven, tak mám problém udělat krok, protože na mě visí

2.9.2021 09:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jsou boží , kolik jim je?

2.9.2021 09:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To už dělají 😉

No joo, jasně, to je ale takový dětský vošmrdlávání, ale až se pustí na ringáčový molo, to bé teprvá zábavička

2.9.2021 09:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

svišť, pštos, baskervil - můžete vyrazit po zemích českých jako pojízdnej cirkus

2.9.2021 10:24
Evv

XXX.XXX.108.153

Ja o spoluvlastnictvi predbezne uvazuju, v mem pripade se jedna o mini americkeho ovcaka.
V podstate jde o to, ze chovatele chteji ty exterierove nadejna stenata zachovat pro chov a zaroven mit nad jejich pouzitim v chovu urcitou kontrolu. A doma samozrejme mohou mit jen urcity pocet psu, pokud se jim chteji patricne venovat.
Ja zase chci exterierove bezvadneho psa, ktery by mohl jit do chovu, pokud by na to 'mel'.
Takze pes by byl 'muj', bude u nas bydlet, v me rezii bude krmeni, veterinar, pripadne aktivity se psem (agility, nosework, paseni).
Chovatele by zaplatili zdravotni vysetreni, v jejich rezii by byly vystavy a chov. Jsou to opravdu chovatele, ne mnozitele, takze ten pocet potencialnich vrhu by byl omezeny.

Můžu se zeptat jaká chs?

2.9.2021 10:42

..surikaty....

2.9.2021 10:52

..surikaty....

Přesně! Taky tam vidím spíš surikatu.

2.9.2021 11:51

Tak teď jsem se fakt zasmála....super momentka

2.9.2021 11:57

A nebo klokan 😃

2.9.2021 13:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.47.13

marcelaamax napsal(a):
Jsou boží , kolik jim je?

Včera 3 měs.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2021 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13

Evv napsal(a):
Můžu se zeptat jaká chs?

Ja jsem v USA. Puvodne mi padl do oka tenhle kennel
https://www.facebook.com/WyomingAussies74Ranch/
ale je to od nas moc daleko, tak jsem je ani nekontaktovala. Ale pak jsem zjistila, ze 'spolupracuji' s kennelem asi hodinu od nas. Ale zatim jsem nekontaktovala ani je, protoze mame tri psy a na ctvrteho ani kapacity ani energii, takze je to budoucnost tak vzdalena, ze se mozna ani nerealizuje.

Neregistrovaný uživatel

2.9.2021 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13

marcelaamax napsal(a):
Po ránu si připadám úplně stejně jako ten figurant, akorát bez obleku . To jsou nejvíc naspeedovaný a jakmile je vypustím ven, tak mám problém udělat krok, protože na mě visí

Marcelo, fotky bychom prosily (teda verim, ze nemluvim jen za sebe, ale i za vetsinu zdejsiho damskeho obsazenstva).

2.9.2021 16:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Marcelo, fotky bychom prosily (teda verim, ze nemluvim jen za sebe, ale i za vetsinu zdejsiho damskeho obsazenstva).

pár aktuálních

2.9.2021 17:23

marcelaamax napsal(a):
pár aktuálních

No já se tady rozplývám ...favorit "nejkrásnější štěně roku" je štěně na fotce číslo 3.
Jinak na prvním snímku, tak to je určitě kandidát na nejhodnějšího roztomilouše pod sluncem...to určitě ani kousat neumí

Edit: až půjdou k novým páníčkům, tak to snad obrečím s vámi...holt jednou to jsou fauňácká štěňata, tak se pokládám za internetovou tetu

2.9.2021 17:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak ta na první fotce je kandidát na největší torpédo roku, přesně kopie moji feny když byla štěně. Těžkej suverén, umí se pěkně vztekat a je nejvíc "dravá". Ta mi většinou visí na nohavici jako první. Ale panici s ní chtějí dělat bull sporty, takže na to super 😊.

Nejhodnější je fenka na fotce 6 a 7, to je mazel :)

2.9.2021 18:38

marcelaamax napsal(a):
pár aktuálních

..ja chci toho prvního mimiska.....

2.9.2021 18:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Věřte mi, že nechcete . Narodila se jako první, největší, od začátku nejprůbojnější a to jí také zůstalo, spíš to pořád roste. Je zákeřná, extrémně kousavá, všechno trhající, sebevědomá. Věřím, že z ní jednou bude super fena, ale coby se štěndem si s ní páníčci užijí . Ale zase s ní rozhodně bude sranda, to jo .

Edit.: jsem tu kdysi psala, že až si budu pořizovat další fenu, tak budu muset vybírat dle povahy, vzhledem k tomu, že už jednu fenu mám. A tohle je přesně ten typ feny, kterou bych si nechat nemohla, protože je povahově celá maminka .

2.9.2021 18:47
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Mně se taky líbí štěně na fotce 3 s tím bílým kolem čumáčku.

2.9.2021 19:04

Fifánci jsou nádherní 😘
A Vy jste Marcelo statečná, je to určitě děsnej záhul 🌷

2.9.2021 19:21

Mně se líbí ti s tmavou maskou.

2.9.2021 20:28

marcelaamax napsal(a):
Věřte mi, že nechcete . Narodila se jako první, největší, od začátku nejprůbojnější a to jí také zůstalo, spíš to pořád roste. Je zákeřná, extrémně kousavá, všechno trhající, sebevědomá. Věřím, že z ní jednou bude super fena, ale coby se štěndem si s ní páníčci užijí . Ale zase s ní rozhodně bude sranda, to jo .

Edit.: jsem tu kdysi psala, že až si budu pořizovat další fenu, tak budu muset vybírat dle povahy, vzhledem k tomu, že už jednu fenu mám. A tohle je přesně ten typ feny, kterou bych si nechat nemohla, protože je povahově celá maminka .

No a pak že agresivní štěňata neexistují

2.9.2021 20:33
Terven

XXX.XXX.110.191

Foto 6 a 7 bych brala

2.9.2021 20:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.159

Já taky.

2.9.2021 21:38

marcelaamax napsal(a):
pár aktuálních

To jsou ňufáčci!

2.9.2021 22:36

Krásní štěníci, já bych brala to hnědé s tmavou maskou bez bílého fleku 6,7

Neregistrovaný uživatel

2.9.2021 23:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13

Ja si nemuzu dovolit zadneho mimiska, ale svrbi me prsty, jak moc chci poskrabat brisko.
A uplne citim tu stenatkovou vuni.

Dik za fotky Marcelo

2.9.2021 23:34

Ja si nemuzu dovolit zadneho mimiska, ale svrbi me prsty, jak moc chci poskrabat brisko.
A uplne citim tu stenatkovou vuni.

Dik za fotky Marcelo

..ona ta štěňata voní úžasně...

3.9.2021 07:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..ona ta štěňata voní úžasně...

JO! to se dá normálně fetovat ta vůně. Když jsem měla svýho prvního vižlík chodil se mnou do práce už od štěněte. A tam při jednom venčení v areálu za mnou doslova přiběhl maník, až jsem se lekla, že ouhyl a asi to na mě bylo vidět, ujišťoval mě, že se nemusím bát, že jen se přišel zeptat, jesli by si nemohl poňuńat a hlavně přivonět, že doma mu žena psa nedovolí a jemu se stejská :-) . Poskytla jsem mu tu zrzavou housku k dispozci, aby si zafetoval

3.9.2021 07:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
pár aktuálních

aaaaaaach, to je nálož! Pupiky malinkýý a madáme na tý první fotce teda evidentně klame tělem - jako že já sem lenoch pohodář a polštář je můj nejvícpřítel. A prtky, trhač je to! Krásná banda banditů to je.

16.9.2021 19:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Poslední společná fotka našich "mimin", achjo, tak hrozně to uteklo a dnes první fenka odjela do svého nového domova . Loučení bylo hrozný, a to odjela teprve první, na mě to nějak doléhá, při představě, že odjedou všichni. No, ale i o tom to je, věřím, že se bude mít krásně.

16.9.2021 20:21
janaa

XXX.XXX.42.147

Nj,i to k tomu patří,já každý štěně obrečím tak krásný život mrňousům

16.9.2021 20:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

janaa napsal(a):
Nj,i to k tomu patří,já každý štěně obrečím tak krásný život mrňousům

Děkuju 😊.

No nemysli si, já jsem taky brečela. Šla jsem je doprovodit k auta a to už se mi valily slzy do očí, rozloučili jsme se, rychle jsem zdrhala domů a tam jsem začala řvát 🙈.

Ale zase musím říct, že na jednu stranu je to hrozně smutný, protože vám odjíždí vaše vypiplany štěňátko, ale na stranu druhou vidíte, jak strašně šťastní jsou ti noví majitelé a vzpomenete si, jakou radost jste měli vy, když jste si odváželi svoje štěně , to je zase takový hezký😊.

16.9.2021 20:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pro odlehčení (pokud se to načte) 😉

Video se zpracovává...

16.9.2021 20:27
janaa

XXX.XXX.42.147

marcelaamax napsal(a):
Děkuju 😊.

No nemysli si, já jsem taky brečela. Šla jsem je doprovodit k auta a to už se mi valily slzy do očí, rozloučili jsme se, rychle jsem zdrhala domů a tam jsem začala řvát 🙈.

Ale zase musím říct, že na jednu stranu je to hrozně smutný, protože vám odjíždí vaše vypiplany štěňátko, ale na stranu druhou vidíte, jak strašně šťastní jsou ti noví majitelé a vzpomenete si, jakou radost jste měli vy, když jste si odváželi svoje štěně , to je zase takový hezký😊.

Přesně,já jsem statečná dokud jim ho nedávám do auta to už bulím a zdrhám a to mi vždycky zůstane štěně doma,vůbec si neumím představit,že bych dala poslední a najednou nic

16.9.2021 21:32

Hodně štěstí a dlouhý život jim přeju, prckům.

17.9.2021 09:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Děkuju 😊.

Marcelooo jsou nádherný a věřím, že to musí být děsnej vnitřní boj. Takže závidím a nezávidím :-)

Neregistrovaný uživatel

17.9.2021 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.40

Marcelo, preju vam do budoucna hlavne dobre vztahy a souzneni s novymi majiteli. Rozrusta se vam sirsi rodina, tak at jsou z toho sama pozitiva

17.9.2021 22:18

Marcelo, preju vam do budoucna hlavne dobre vztahy a souzneni s novymi majiteli. Rozrusta se vam sirsi rodina, tak at jsou z toho sama pozitiva

Krásně napsáno a já se k tomuto připojuji 🐾🌷
Ať je vše zalité sluncem a pupíci jsou zdraví a šťastní ve svých nových domovech...🌞

24.9.2021 06:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ať nezapadneme - náš dorost🤪

24.9.2021 07:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

No teda, pózování modelek. :)
To jsou zubiska, ušiska, tlapiska a očiska. Takhle to vypadá, že maminka byla vlkodlak a tatínek netopýr.
Netopýrodláčata. :)

24.9.2021 07:14
24.9.2021 07:22
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vždyť nastavují bříška a usmívají se, chtějí jen pohladit a pomuchlat. Za to nemůžou, že mají trochu moc zubů a děsivý pohled maniakálního šílence. Jsem si jistá, že to jsou hodní mírumilovní andílci s chlupama.
Takle soudit na základě vzhledu, teda espiro...

24.9.2021 07:22

😃 nápadná podoba s Inspektorovic 👍
A jak se máte u Vás?

24.9.2021 07:36

No je to, Varaxi, máte pravdu. Povrchně a jednoduše soudím podle vzhledu, hamba mi. Jenže víte co, nastartovanou motorovku si taky nepůjdu pohladit po liště jenom proto, že hezky chladí a vlastně je to pomocník.

Ale jinak, raptor je moje nejoblíbeněšjí neexistující zvíře, tož to by mě mohlo drobet omlouvat, ne?
Jinak je dorost fakt boží, vypadají, jako by právě slyšely (jsou to obě holky?) boží vtip a mohly se z něj potrhat.

Vahine, jde to, ale dře to. Právě ládujeme ATB na masivní zánět močáku. V ostatních ohledech je to jakž takž přijatelné. Takže jako vždy - nestěžuju si

24.9.2021 07:43

No je to, Varaxi, máte pravdu. Povrchně a jednoduše soudím podle vzhledu, hamba mi. Jenže víte co, nastartovanou motorovku si taky nepůjdu pohladit po liště jenom proto, že hezky chladí a vlastně je to pomocník.

Ale jinak, raptor je moje nejoblíbeněšjí neexistující zvíře, tož to by mě mohlo drobet omlouvat, ne?
Jinak je dorost fakt boží, vypadají, jako by právě slyšely (jsou to obě holky?) boží vtip a mohly se z něj potrhat.

Vahine, jde to, ale dře to. Právě ládujeme ATB na masivní zánět močáku. V ostatních ohledech je to jakž takž přijatelné. Takže jako vždy - nestěžuju si

Espiro, zkuste lichořeřišnici pro psy a kočky, už jsem to tu zmiňovala a dávala sem obrázek, je to přírodní ATB a je to dobré právě na močák a psincák...mrkněte na recenze....objednávám na krmimkvalitně.cz, ale třeba najdete lepší stránky, kdybyste byla pro...obrázek Vám pošlu do SZ

24.9.2021 09:11
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Teď jste na to kápla, maminka nebyla vlkodlak, ale hyena chechtavá. :)

Nádherná štěňátka to jsou. Já bych je muclinkala, až by mi vyrazili zuby. :)

24.9.2021 09:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):
Vždyť nastavují bříška a usmívají se, chtějí jen pohladit a pomuchlat. Za to nemůžou, že mají trochu moc zubů a děsivý pohled maniakálního šílence. Jsem si jistá, že to jsou hodní mírumilovní andílci s chlupama.
Takle soudit na základě vzhledu, teda espiro...

Ony jsou fakt hodný, mazlivý a pořád se smějí - do lidí už vůbec nekoušou a je s nimi legrace. Teď už je jde vzít kamkoliv.
Jen do baráku smí po jedné a jen když jsou unavený, protože jinak je to tady apokalypsa a nic není na svém místě (třeba tuhle jsem potkala akvarijní šneky v posteli apod.).
A to je nespustím z očí - oni stihnou přemístit najednou 6 věci z různých koutů jinam a já zaregistruju tak 4 z nich a ten zbytek se jen divím, kdy to stihly 😂
Jako, fakt si neumím představit barák po navratu z práce, kdyby byly doma😱

Na ně ty jejich jména fakt sedí 😂

24.9.2021 09:57
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ony jsou fakt hodný, mazlivý a pořád se smějí - do lidí už vůbec nekoušou a je s nimi legrace. Teď už je jde vzít kamkoliv.
Jen do baráku smí po jedné a jen když jsou unavený, protože jinak je to tady apokalypsa a nic není na svém místě (třeba tuhle jsem potkala akvarijní šneky v posteli apod.).
A to je nespustím z očí - oni stihnou přemístit najednou 6 věci z různých koutů jinam a já zaregistruju tak 4 z nich a ten zbytek se jen divím, kdy to stihly 😂

Na ně ty jejich jména fakt sedí 😂

Jsi odvážná a sebevědomá žena, která nezná hranic. Zkus to a pak poreferuj.

Škoda, že už nemáš barzoje, šla bych si je na víkend půjčit. Dnes ráno jsem si na ně vzpomněla, když jsem zjistila, že nám cizí kočky ohlodaly na verandě půl kila sýra. Myslíš, že by na odstrašování koček šly použít i ty líbezné čumáčky z fotky?

24.9.2021 10:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):

Jsi odvážná a sebevědomá žena, která nezná hranic. Zkus to a pak poreferuj.

Škoda, že už nemáš barzoje, šla bych si je na víkend půjčit. Dnes ráno jsem si na ně vzpomněla, když jsem zjistila, že nám cizí kočky ohlodaly na verandě půl kila sýra. Myslíš, že by na odstrašování koček šly použít i ty líbezné čumáčky z fotky?

Ty jsi škůdce! 😂

Za barzojkama jedu v neděli - taky už mi moc chybí ty jejich sosáčky a chlupy.
Jak teď nebyly vystavy a nejezdili k nám aspoň na návštěvy, tak mám absťák😉

24.9.2021 10:45

Inspektorko, měla jsem za to, že si necháváte jen jednoho anděla. Japato, že jsou nakonec anděloidky dvě?

24.9.2021 10:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.194

Inspektorko, měla jsem za to, že si necháváte jen jednoho anděla. Japato, že jsou nakonec anděloidky dvě?

Ta druhá měla po neděli letět do USA, ale zase jsou problémy s letenkama, takže se uvidí. Zatím se mi to docela hodí že jsou dvě, protože ta moje není venku sama (dokud není v imunitě proti tetanu, tak si ji nemůžu brát do práce, když přezubuje)

24.9.2021 10:52

Jo tááák, a já už vás podezírala z masochismu. A ono je to zatím jen dočasné.
Víte co, vyprdněte se na Jůesej a pošlete mi ji na Vysočinu. Když říkáte, jak je hodná, tak já to risknu

24.9.2021 10:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.194

Jo tááák, a já už vás podezírala z masochismu. A ono je to zatím jen dočasné.
Víte co, vyprdněte se na Jůesej a pošlete mi ji na Vysočinu. Když říkáte, jak je hodná, tak já to risknu

Neříkejte dvakrát - zrovna dneska na Vysočinu jedu😂

Hodný fakt jsou - mají to v hlavách úžasně srovnaný.

24.9.2021 11:00

Jů, a berete andělata na výlet? Tak se stavte na kafe, Pan Pes vás ocení a dívčiny bude náležitě ignorovat, slibuju.

24.9.2021 11:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.194

Jů, a berete andělata na výlet? Tak se stavte na kafe, Pan Pes vás ocení a dívčiny bude náležitě ignorovat, slibuju.

Jedu na trenink a vezmu asi jen jednu - mám jen 3 psí místa v autě a nechce se mi brát vozík kvůli jednomu. Pan Pes by z nich byl asi na mrtvici

24.9.2021 11:11

Jedu na trenink a vezmu asi jen jednu - mám jen 3 psí místa v autě a nechce se mi brát vozík kvůli jednomu. Pan Pes by z nich byl asi na mrtvici

Hm, to by asi rozhodně byl. Páč podezírám vaše svěřenkyně, že by je aristokratická ignorace nikterak neodradila

24.9.2021 11:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.194

Hm, to by asi rozhodně byl. Páč podezírám vaše svěřenkyně, že by je aristokratická ignorace nikterak neodradila

Oni psy, co neprojeví zájem neprudí - jsou vychovaný od starých psů, ale asi by se mu nelíbilo, že jsou na vás furt namotaný a je jich všude plno.

24.9.2021 11:20

Oni psy, co neprojeví zájem neprudí - jsou vychovaný od starých psů, ale asi by se mu nelíbilo, že jsou na vás furt namotaný a je jich všude plno.

To je boží představa. Pro mě, ne pro Pana Psa.
Jako musím říct, že to štěněcí hemžení mi občas fakt chybí. Vy máte aspoň pravidelný přísun, i když jednou za čas, ale pořád častěji, než majitel jednoho zvířete. Notabene majitel důchodce U nás je teď nejprudší pohyb naše "votočka" při česání

Hemžuchy bych ráda pomuchlala. Kdy že plánujete vrhat další andělata?

24.9.2021 11:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.194

To je boží představa. Pro mě, ne pro Pana Psa.
Jako musím říct, že to štěněcí hemžení mi občas fakt chybí. Vy máte aspoň pravidelný přísun, i když jednou za čas, ale pořád častěji, než majitel jednoho zvířete. Notabene majitel důchodce U nás je teď nejprudší pohyb naše "votočka" při česání

Hemžuchy bych ráda pomuchlala. Kdy že plánujete vrhat další andělata?

Půjčím Vám jednu na víkend 😉

Vrhat budeme zase až za dlouho - maminka má výcvikový resty, který kvůli covidu a mateřství nestihla, takze tak za 2 roky.

24.9.2021 11:32
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Neříkejte dvakrát - zrovna dneska na Vysočinu jedu😂

Hodný fakt jsou - mají to v hlavách úžasně srovnaný.

Které dvě to jsou? Žlutá letadlová je jasná, ale která je ta druhá?
Ach jaj, takové dvě radosti v kožíšku! Krásné jsou ty fotky a popisy. Nutně potřebuju štěňátko. Fakt nutně.

24.9.2021 11:33
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Půjčím Vám jednu na víkend 😉

Vrhat budeme zase až za dlouho - maminka má výcvikový resty, který kvůli covidu a mateřství nestihla, takze tak za 2 roky.

Já si vezmu druhou, ať máš klid. Budou husí slavnosti, tam by se jí líbilo.

24.9.2021 11:42

Varaxi napsal(a):

Tam vezměte i Megí, ta je na ty husy. 😅

24.9.2021 11:43

Jinak vám, ať už Marcele nebo Inspektorce, všechna ta štěňátka v dobrém závidím, hned bych nějaké pomazlila. ❤️

24.9.2021 11:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.40.194

Varaxi napsal(a):
Které dvě to jsou? Žlutá letadlová je jasná, ale která je ta druhá?
Ach jaj, takové dvě radosti v kožíšku! Krásné jsou ty fotky a popisy. Nutně potřebuju štěňátko. Fakt nutně.

Letadlo a Šedá (ta s bílým znakem) .

24.9.2021 12:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Letadlo a Šedá (ta s bílým znakem) .

Aha, to je ta, co natrhla příteli kaťata. :) Šedá a Červená, to bylo bezva kombo. Ty byly s náma na procházce spolu, jestli se nepletu.

24.9.2021 12:17

Ještě k tý fotce, kde Varaxi konstatovala maniakální pohled. Já tomu říkám jednoduše "šílený voko".

24.9.2021 12:57

Snad zatím stačí aspoň na dálku...

24.9.2021 13:02

Jů, hubeňouři
Mám slabost pro chrtí svoření a tihle jsou boží.

24.9.2021 14:25

Akvarijní šneci v posteli.....ti psíci mají úžasný smysl pro detail.

24.9.2021 14:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Varaxi napsal(a):

A že ne? 🤪

Neregistrovaný uživatel

24.9.2021 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.249

Akvarijní šneci v posteli.....ti psíci mají úžasný smysl pro detail.

Ale jak se tam dostali? Nemohla by to Inspektor detailneji rozvest?
Jinak me ceka nekolik bezesnych noci, jak si budu nad tou zahadou lamat hlavu

24.9.2021 21:30

Vidim to na ilegalni vylov

Neregistrovaný uživatel

24.9.2021 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.249

Vidim to na ilegalni vylov

Tak kdyby to pohazeli kolem akvarka, tak to beru, ale oni je opatrne pretransportovali do postele?
Ale teda jestli je akvarko u postele, tak je ta postel vlastne 'kolem akvarka', tak to jo

24.9.2021 23:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Akvárko je k posteli přes celý pokoj, ale ti šneci byli prostě nějací rychlí🤔

... nebo jim někdo s tím přesunem pomohl🤫

26.9.2021 11:27
fikovnice

XXX.XXX.132.161

Terven napsal(a):
Gratuluju

...já jsem na to stejně alergická jako "Kometa"...

26.9.2021 11:32
fikovnice

XXX.XXX.132.161

marcelaamax napsal(a):
Poslední společná fotka našich "mimin", achjo, tak hrozně to uteklo a dnes první fenka odjela do svého nového domova . Loučení bylo hrozný, a to odjela teprve první, na mě to nějak doléhá, při představě, že odjedou všichni. No, ale i o tom to je, věřím, že se bude mít krásně.

Marci, nějakou dobu jsem zde nebyla. Kolik mrňousů je už v nových domovech? A...taky bych to vždy obrečela při předání novému majiteli, vždyť jsi je do slova a do písmene vypiplala Ty!

26.9.2021 11:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

fikovnice napsal(a):
Marci, nějakou dobu jsem zde nebyla. Kolik mrňousů je už v nových domovech? A...taky bych to vždy obrečela při předání novému majiteli, vždyť jsi je do slova a do písmene vypiplala Ty!

Už máme doma poslední fenku a brzy i ta odjede do nového domova.

26.9.2021 11:50

ta fotka by zasloužila na plakát

26.9.2021 11:50
fikovnice

XXX.XXX.132.161

marcelaamax napsal(a):

Jejda, tak to teda šíleně uteklo...
A dříve jsi psala, že kvůli poporodnímu chování Ejbí už na ní chovat nebudeš, že?

26.9.2021 12:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

fikovnice napsal(a):
Jejda, tak to teda šíleně uteklo...
A dříve jsi psala, že kvůli poporodnímu chování Ejbí už na ní chovat nebudeš, že?

Jo jo, přesně tak. Jak se potom srovnala, tak mi spoustu lidí říkalo, že by to ještě zkusili, že většinou takový problém mají prvnicky a druhý vrh bývá už v pohodě. Ale samozřejmě mi to nikdo nezaručí, a pořád by to bylo s rizikem, že to dopadne zase stejně.. Chtěla jsem si z toho dalšího vrhu po ní nechat štěně...

26.9.2021 13:10

marcelaamax napsal(a):
Jo jo, přesně tak. Jak se potom srovnala, tak mi spoustu lidí říkalo, že by to ještě zkusili, že většinou takový problém mají prvnicky a druhý vrh bývá už v pohodě. Ale samozřejmě mi to nikdo nezaručí, a pořád by to bylo s rizikem, že to dopadne zase stejně.. Chtěla jsem si z toho dalšího vrhu po ní nechat štěně...

Chápu. Já bych se na to několikrát vyspala a pak možná... Ale nebyla jsem ve vaší kůži a situaci, tudíž se mi to hezky teoretizuje.

26.9.2021 13:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No, pokud bych se rozhodla, že ji ještě jednou nechám nakrýt, tak by to bylo až tak za dva roky, ale zatím fakt nevím.

A ještě mám dotaz na Vás, co jste si nechávali štěně po své feně a zároveň máte i porovnání toho, když jste si k dospělým psům pořídili štěně jinde. Mě totiž přijde, že ta malá, co mám teď ještě doma, se hrozně rychle učí od mámy, fakt neskutečně. Prostě třeba na procházkách, přivolání, ale i třeba sedni nebo lehni. A pak tak celkově další věci. I chování venku, když je tam něco nového, co nezná - hrozně odkoukává chování od mámy, a mě tím pádem přijde, že to pak musí být mnohem jednodušší (ale samozřejmě bych to nepodceňovala). Když jsem si dovezla štěně ke psovi, tak se taky učila od něho, ale řekla bych, že ne tolik, protože ho asi tak neznala? Zajímá mě, jestli je to fakt tím, že je to matka a dcera, nebo jestli je to třeba jedincem.

26.9.2021 15:10
Dája6

XXX.XXX.2.105

Dobrý den,
podle mě je to o tom, že štěně a dospělý pes.
Když jsem si dovezla k steršímu psu štěně, vždy štěně se přidružilo ke staršímu psu a vše se od něho učilo a to doslova. Jen nevím jak jeto u feneček, já měla vždy jen kulíšky.
Dája

26.9.2021 19:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.57

marcelaamax napsal(a):
No, pokud bych se rozhodla, že ji ještě jednou nechám nakrýt, tak by to bylo až tak za dva roky, ale zatím fakt nevím.

A ještě mám dotaz na Vás, co jste si nechávali štěně po své feně a zároveň máte i porovnání toho, když jste si k dospělým psům pořídili štěně jinde. Mě totiž přijde, že ta malá, co mám teď ještě doma, se hrozně rychle učí od mámy, fakt neskutečně. Prostě třeba na procházkách, přivolání, ale i třeba sedni nebo lehni. A pak tak celkově další věci. I chování venku, když je tam něco nového, co nezná - hrozně odkoukává chování od mámy, a mě tím pádem přijde, že to pak musí být mnohem jednodušší (ale samozřejmě bych to nepodceňovala). Když jsem si dovezla štěně ke psovi, tak se taky učila od něho, ale řekla bych, že ne tolik, protože ho asi tak neznala? Zajímá mě, jestli je to fakt tím, že je to matka a dcera, nebo jestli je to třeba jedincem.

Štěně vyrustající v rodinné smečce (pokud je ta smečka normální) na ni má mnohem hlubší a přirozenější vazbu, než štěně co přišlo odjinud jako "přivandrovalec".
Ta komunikace, ochrana smečky i hierarchie je tam přirozená, ne uměle vytvořená - je to jiný.

26.9.2021 19:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Štěně vyrustající v rodinné smečce (pokud je ta smečka normální) na ni má mnohem hlubší a přirozenější vazbu, než štěně co přišlo odjinud jako "přivandrovalec".
Ta komunikace, ochrana smečky i hierarchie je tam přirozená, ne uměle vytvořená - je to jiný.

Díky, tak nějak jsem si to myslela. A asi to tak bude i přesto, jaké jsme měli začátky. Jo a hlubší vazba - to je přesné. Celkově mi přijde, že i pes to bere jinak, než když jsem mu domu dovezla "cizí" štěně.

26.9.2021 19:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.57

marcelaamax napsal(a):
Díky, tak nějak jsem si to myslela. A asi to tak bude i přesto, jaké jsme měli začátky. Jo a hlubší vazba - to je přesné. Celkově mi přijde, že i pes to bere jinak, než když jsem mu domu dovezla "cizí" štěně.

I to štěně má ke svým lidem hlubší vztah než koupené štěně.
Aspoň to u svých odchovů pozoruju (z každého vrhu zůstala nějaká štěňata doma), že i ta jejich výchova je taková jednodušší a štěně to mé vedení a učení přijímá jako samozřejmé a vůbec nepremýšlí, že by to šlo ochcat. Nebo když vidí, že se v nějakých naročnějších situacích chovám přirozeně, tak jsou úplně v pohodě - automaticky přebírají vzorce chování...

27.9.2021 20:49
GAELLE

XXX.XXX.66.235

marcelaamax napsal(a):

Krásná fotka. A Cooper je stejně nej

27.9.2021 22:37
fikovnice

XXX.XXX.133.194

GAELLE napsal(a):
Krásná fotka. A Cooper je stejně nej

Máme stejné preference! Cooper alias Saurus se mi také strašně moc líbí!

28.9.2021 22:57

marcelaamax napsal(a):

Zůstával nám doma ( kdysi ) pes po naší feně. Vždycky poslouchal líp ji než mě. Když se někde zapomněl, stačilo říct "zavolej si ho" a když štěkla, letěl, že se mohl přetrhnout.
Až v podstatě dávno dospělý, když zjistil, že mu někdy "radí" proti poslušnosti, tak protestoval. Asi tak " hele, nech si to, já pak dostanu" :-).
To, jak se mi všichni smáli, když odhozený aport nesl feně, která byla na druhém konci placu, místo mně, která jsem od něj byla 10 m......to už jsem tu asi psala.

29.9.2021 06:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.14

Zůstával nám doma ( kdysi ) pes po naší feně. Vždycky poslouchal líp ji než mě. Když se někde zapomněl, stačilo říct "zavolej si ho" a když štěkla, letěl, že se mohl přetrhnout.
Až v podstatě dávno dospělý, když zjistil, že mu někdy "radí" proti poslušnosti, tak protestoval. Asi tak " hele, nech si to, já pak dostanu" :-).
To, jak se mi všichni smáli, když odhozený aport nesl feně, která byla na druhém konci placu, místo mně, která jsem od něj byla 10 m......to už jsem tu asi psala.

Proto štěňata zhruba do roka s jejich mámou zásadně nevenčím. Pokud po těch psech člověk v budoucnu něco chce, tak je potřeba jim "přestřihnout tu pupeční šňůru" zavčas, aby se nafixovali na člověka a ne na psy. Vezmu je třeba jednou za den ven s jiným psem, ale spíš s klukem nebo starou čubou - s někým, kdo je sice fajn, ale lidská mamka je víc.
Doma jsou všichni pohromadě, tam mi to nevadí.

29.9.2021 07:34

Proto štěňata zhruba do roka s jejich mámou zásadně nevenčím. Pokud po těch psech člověk v budoucnu něco chce, tak je potřeba jim "přestřihnout tu pupeční šňůru" zavčas, aby se nafixovali na člověka a ne na psy. Vezmu je třeba jednou za den ven s jiným psem, ale spíš s klukem nebo starou čubou - s někým, kdo je sice fajn, ale lidská mamka je víc.
Doma jsou všichni pohromadě, tam mi to nevadí.

To je určitě rozumné. Ale tolik času jsem zase neměla. Zas tak moc mi to nevadilo, chtěla jsem po nich vlastně jen bezproblémové soužití. Velký problém nastal, když fena umřela a pes nedovedl být sám.

29.9.2021 09:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

To je prdík roztomilej. Je tak supr, když ščenda můžou být v "rodině" . I když to není táta, jako táta, je tam ten péf samec prostě stejně důležitej, jako lidskej táta. Já jsem byla hrozně ráda, že Rumíček měl kolem sebe nejem mámu a sourozence, ale taky právě "strejdu" a tetu. Teta foxlice byla březí skoromatka, tak občas protivná, takže měl možnost se učit komunikovat a strýček Gábinka malý smrady strašlivě rozmazloval a věnoval se jim jak náhradní máma. Bylo skvělý tohle pozorovat.

29.9.2021 09:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je určitě rozumné. Ale tolik času jsem zase neměla. Zas tak moc mi to nevadilo, chtěla jsem po nich vlastně jen bezproblémové soužití. Velký problém nastal, když fena umřela a pes nedovedl být sám.

Já se přiznám, že taky dělím. Ať je to malý štěně, nebo nějakej přišlík, tak právě pro tu navázanost na sebe praktikuju oddělený venčení. Je to i o tom, že má člověk prostor zaměřit se na toho, koho učí a pak naopak se zase věnovat tomu, kdo už je vyškolenej :-) .

29.9.2021 09:47
janaa

XXX.XXX.41.11

No, a já to dělám přesně naopak

29.9.2021 10:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janaa napsal(a):
No, a já to dělám přesně naopak

U vás je to jiné - tam pracuje pes hlavně ve vlohách a dělá přirozenou činnost.
U nás dělá pes naprosto nepřirozené "nesmysly" ve kterých plně musí spolupracovat s člověkem.

29.9.2021 11:13

Zrzavci napsal(a):
Já se přiznám, že taky dělím. Ať je to malý štěně, nebo nějakej přišlík, tak právě pro tu navázanost na sebe praktikuju oddělený venčení. Je to i o tom, že má člověk prostor zaměřit se na toho, koho učí a pak naopak se zase věnovat tomu, kdo už je vyškolenej :-) .

I přes to, že rostl s fenou, tak to byl závislák nejzávislákovatější. Víc už to snad ani nemůže být :-)).

29.9.2021 11:27
janaa

XXX.XXX.41.11

U vás je to jiné - tam pracuje pes hlavně ve vlohách a dělá přirozenou činnost.
U nás dělá pes naprosto nepřirozené "nesmysly" ve kterých plně musí spolupracovat s člověkem.

Však ano,já to chápu já naopak využívám toho,že štěně dospělé čuby vezmou do každého bordelu,učí ho sledovat stopy atd. A hlavně, jakmile začne štěndo aportovat, tak je pro něj top zábava právě aport,a ten mu poskytne jen člověk

29.9.2021 11:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

I přes to, že rostl s fenou, tak to byl závislák nejzávislákovatější. Víc už to snad ani nemůže být :-)).

Jo to je supr, je to i vidět, z toho co píšete - viz. " hele, nech si to, já pak dostanu" :-). , ale třebas Rumíček byl takovej samostatnější hošíček a já chtěla, aby se na mě jednak navázal hodně a druhak, aby se rozhodl sám a neřídil se tím, jestli jeho chůvička jde a nebo nejde. Šla vždycky, ale mě šlo o to, že jsem právě viděla, jak by se řídil podle ní. Když přišla Bubi jako dospělá, potřebovala jsem vybudovat extra silný vztah a to stejný s Taliprdem, která je vůbec kapitola sama pro sebe. Takže mně osobně se právě osvědčuje to, zařadit do denního programu v hlavním vysílání, samostatný fungování jen se mnou. Jinak ne, to je jasný. Ale v těch začátcích jo.

7.10.2021 11:32
eli22

XXX.XXX.58.55

marcelaamax napsal(a):
Ejbi se nestará vůbec. Krmíme, kojime, pod dozorem. Vzhledem k tomu, že ji pár dní po porodu došlo i mléko, tak vet říkal, že má rozházené hormony a bude to nějaká laktacni psychóza nebo tak něco. Do 4 stenda vše v pohodě, starala se na jedničku, pak jakoby ji přeskočilo.

Další verze je ta, že si porodní bolesti nějak spojila s těmi popalenymi zády, a následně se štěňaty, ale to se mi nezdá.

No a pak je ještě ve hře to, že jak je na mě závislá, tak na štěňata žárlí.

Ale těžko říct. Ono je vidět, že chvílema by se starat chtěla, když knouraji, tak taky knoura, chce za nimi. Ale nějak ji to nejde. Škoda, že mi nemůže říct, co se děje.

Zdravím Vás, tak u nás se stalo úplně, ale úplně to samé, jen s malou odchylkou. Fenka se starala velmi dobře do 14 dnů štěňat. Pak začala ochabovat a teď na ně skoro kašle a přesně, když kňourají, tak k nim jde a kňourá taky, jako že by k nim šla, ale něco jí brání.Když je krmím, tak kouká, co a jak a čeká, co na ní zbude. A je to taky na mě strašný závislák a jemná povaha a zdá se mi pořád hrozně unavená. JInak před týdnem prošla různým vyšetřením, a vše ok. Tak myslíte, že taky nějaká laktační psychóza? Nestihla jsem přečíst Váš další průběh, zlepšilo se Vám to ve finále, nebo zůstalo? Díky moc za rady (i od ostatních), jsem z toho rozhozená.

7.10.2021 12:44

eli22 napsal(a):
Zdravím Vás, tak u nás se stalo úplně, ale úplně to samé, jen s malou odchylkou. Fenka se starala velmi dobře do 14 dnů štěňat. Pak začala ochabovat a teď na ně skoro kašle a přesně, když kňourají, tak k nim jde a kňourá taky, jako že by k nim šla, ale něco jí brání.Když je krmím, tak kouká, co a jak a čeká, co na ní zbude. A je to taky na mě strašný závislák a jemná povaha a zdá se mi pořád hrozně unavená. JInak před týdnem prošla různým vyšetřením, a vše ok. Tak myslíte, že taky nějaká laktační psychóza? Nestihla jsem přečíst Váš další průběh, zlepšilo se Vám to ve finále, nebo zůstalo? Díky moc za rady (i od ostatních), jsem z toho rozhozená.

Jé to je kupa :-) Proč je tamten hnědý?
Ta ovečka má být z čeho unavená, dyť jich je hromada a obrovských, ona bude mít hlad, ne.

7.10.2021 12:46
janaa

XXX.XXX.40.57

A proč je krmíte? Má málo mlíka? Čistí je nebo už se nestará vůbec? Jí,pije?

7.10.2021 12:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):

A má dost mléka?

7.10.2021 12:59
eli22

XXX.XXX.58.55

A má dost mléka?

Ano, mléko má. Ale zdá se mi, že si s nimi jakoby neví rady. Přitom těch 14 dnů zcela vzorná matka, čistila vzorně. Pak měla nějakou virozu, zvracela, škrundala, měla trochu průjem, taky jsem to trochu přikládala tomu, jak polykala jejich výměšky, ale to trvalo tak jeden dva dny a pak ok. Chtěla bych poradit, jestli jí mám ke kojení nutit násilím ona to udělá, protože je poslušná, ale jestli je to dobře, nevím.

7.10.2021 13:01

neprisla ta "viroza" po odcerveni stenat?

7.10.2021 13:01
eli22

XXX.XXX.58.55

Jé to je kupa :-) Proč je tamten hnědý?
Ta ovečka má být z čeho unavená, dyť jich je hromada a obrovských, ona bude mít hlad, ne.

Ne, nemá hlad, to určitě ne. Jí, pije,.... hnědý je trv. liver, tedy játrová barva, ostatní budou modří.

7.10.2021 13:02
eli22

XXX.XXX.58.55

neprisla ta "viroza" po odcerveni stenat?

Nene, to ne.

7.10.2021 13:03
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
A proč je krmíte? Má málo mlíka? Čistí je nebo už se nestará vůbec? Jí,pije?

Protože si jich nevšímá, oni už sami čůrají a kadějí.

7.10.2021 13:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):
Ano, mléko má. Ale zdá se mi, že si s nimi jakoby neví rady. Přitom těch 14 dnů zcela vzorná matka, čistila vzorně. Pak měla nějakou virozu, zvracela, škrundala, měla trochu průjem, taky jsem to trochu přikládala tomu, jak polykala jejich výměšky, ale to trvalo tak jeden dva dny a pak ok. Chtěla bych poradit, jestli jí mám ke kojení nutit násilím ona to udělá, protože je poslušná, ale jestli je to dobře, nevím.

Zkuste ji nenutit ke kojení násilím, ale třeba ji u toho prokrmujte něčím dobrým, ať to pro ni není nepříjemné.

7.10.2021 13:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):
Protože si jich nevšímá, oni už sami čůrají a kadějí.

A nebolí ji vemínko, popř. nemá už zánět, když nekojí?

7.10.2021 13:10
eli22

XXX.XXX.58.55

A nebolí ji vemínko, popř. nemá už zánět, když nekojí?

Ale to já zase dbám na to, aby se to nestalo, když leží u mě, což je poořád, tak jí postupně přikládám štěnda, po jednom, po dvou, protože když se na ní sesypou všechny, tak je to neúnosný, já bych to taky nedala. To klidně budu dělat dál, když mi to tady schválíte.

7.10.2021 13:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):
Ale to já zase dbám na to, aby se to nestalo, když leží u mě, což je poořád, tak jí postupně přikládám štěnda, po jednom, po dvou, protože když se na ní sesypou všechny, tak je to neúnosný, já bych to taky nedala. To klidně budu dělat dál, když mi to tady schválíte.

Jj, tak to tak dělejte.
Už mají prcci zuby? To jí taky může vadit, jestli je citlivější.

7.10.2021 13:32
eli22

XXX.XXX.58.55

Jj, tak to tak dělejte.
Už mají prcci zuby? To jí taky může vadit, jestli je citlivější.

Teď jsem jí přemluvila, je u nich, ale evidentně jen kvůli mě. Taky je to naprd takhle, protože ty kiloví habáni nepustí ty menší a s fenkou všichni mrskají ze strany na stranu. Zuby ještě nemají, ale spoň jsem nezaznamenala. Tak já to budu zkoušet takhle.

7.10.2021 13:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):
Teď jsem jí přemluvila, je u nich, ale evidentně jen kvůli mě. Taky je to naprd takhle, protože ty kiloví habáni nepustí ty menší a s fenkou všichni mrskají ze strany na stranu. Zuby ještě nemají, ale spoň jsem nezaznamenala. Tak já to budu zkoušet takhle.

Tak ty velý nechte pít až po těch menších, ať mají šanci to dohnat.

7.10.2021 13:41
eli22

XXX.XXX.58.55

Tak ty velý nechte pít až po těch menších, ať mají šanci to dohnat.

Dobře.

7.10.2021 14:53
janaa

XXX.XXX.40.57

Určitě přikládejte nejdřív menší štěňata, a až budou nakrmení,tak teprve ta silná. A prcci přibírají v pořádku?
A čím krmíte fenu? Maso?

7.10.2021 15:05

Je toho na ní moc - těch štěňat. Ona ví, že se postaráte a ráda vám to přenechá. Nebýt vaší péče ( kdyby se štěňata narodila někde pod vývratem, nebo v rouře ), tak by přežila 3,4 (?). Fena by si je protřídila a nejslabší by zlikvidovala nebo opustila. Má vás a tak zůstanou všechna, ale díky vaší péči - o fenu i o štěňata.
V poslední době jsou nepřiměřeně početné vrhy, které všeobecně přežívají jen díky péči chovatelů. Proto už není počet štěňat ve vrhu omezen ( 5 ).
Když dočtete příběh marcelaamax do konce, dočtete se, že fena se se štěňaty sžila, později, když už šlo i o hru a dovádění.
Přeju ať to všechno zvládnete a ať to má dobrý konec po všech stránkách. Štěňata jsou krásná !

7.10.2021 15:59
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
Určitě přikládejte nejdřív menší štěňata, a až budou nakrmení,tak teprve ta silná. A prcci přibírají v pořádku?
A čím krmíte fenu? Maso?

Krmím pestře, hovězí vařené, syrové, kuřecí, krůtí, vločky, batátová kaše se zeleninou, křepelčí vajíčka, vývary Lučina, teď i kozí kaši, co mám připravenou pro malé,.. atd. Kdyby přesto kdykoli chtěla, má tu granule Lukullus hovězí s rybou, ale to jen kdyby, teď už objednávám podruhé Aptus... Takže to si myslím, že je v pořádku.

7.10.2021 16:02
eli22

XXX.XXX.58.55

Je toho na ní moc - těch štěňat. Ona ví, že se postaráte a ráda vám to přenechá. Nebýt vaší péče ( kdyby se štěňata narodila někde pod vývratem, nebo v rouře ), tak by přežila 3,4 (?). Fena by si je protřídila a nejslabší by zlikvidovala nebo opustila. Má vás a tak zůstanou všechna, ale díky vaší péči - o fenu i o štěňata.
V poslední době jsou nepřiměřeně početné vrhy, které všeobecně přežívají jen díky péči chovatelů. Proto už není počet štěňat ve vrhu omezen ( 5 ).
Když dočtete příběh marcelaamax do konce, dočtete se, že fena se se štěňaty sžila, později, když už šlo i o hru a dovádění.
Přeju ať to všechno zvládnete a ať to má dobrý konec po všech stránkách. Štěňata jsou krásná !

Ano, je to přesně tak, když knouraj , jde k nim a taky kňourá a otáčí se na mě s pohledem, "tak prosím něco dělej". Tak dělám, ona se spoléhá. Třeba si to sedne, budu ji trochu přemlouvat, ne nutit a dávat postupně .

7.10.2021 16:11
janaa

XXX.XXX.40.57

A nějaký doplňky?
Nebála bych se přidávat med,glukopur,škvarky apod.,prostě rychlý cukry a pak i tuk. Osobně bych se hlavně obávala té únavy, a pokud je to fakt hodně,ještě bych jí nechala pro svůj klid vzít jednou krev. Nikdy jsem feny, i s početnými vrhy, nijak výrazně unavené neměla

7.10.2021 16:49
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
A nějaký doplňky?
Nebála bych se přidávat med,glukopur,škvarky apod.,prostě rychlý cukry a pak i tuk. Osobně bych se hlavně obávala té únavy, a pokud je to fakt hodně,ještě bych jí nechala pro svůj klid vzít jednou krev. Nikdy jsem feny, i s početnými vrhy, nijak výrazně unavené neměla

Dávám vápník, glukopur, pangamin, .. vývar z morkové kosti, škvarky mě nenapadly, zkusím, díky. Tu krev zvážím, ale celkové vyšetření měla před týdnem a nic zvláštního, vše ok.

7.10.2021 17:03
janaa

XXX.XXX.40.57

eli22 napsal(a):
Dávám vápník, glukopur, pangamin, .. vývar z morkové kosti, škvarky mě nenapadly, zkusím, díky. Tu krev zvážím, ale celkové vyšetření měla před týdnem a nic zvláštního, vše ok.

A před tím týdnem už byla unavená a přestávala se starat?

7.10.2021 18:26
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
A před tím týdnem už byla unavená a přestávala se starat?

Ne,starala se normálně, až po té viroze, nebo co to bylo, prostě zvracela stále dokola a cítila jsem v těch zvratkách štěněčí hovínka, měla trochu průjem. Na veterině jí udělali vyšetření, břicho, krev a vše ok. Doslala injekce na uklidnění žaludku, druhý den ještě jednou dvě, den měla dietní jídlo (kuřecí rýže, batáty), pak se vše vrátilo do normálu, myslím její zdravotní stav, kromě ale těch štěnat. Vlastě ještě když jí bylo blbě, tak je kojila. Teď jim je 22 dní a dva dny už se nestará, jen odpočívá. Občas je zkontroluje, když kvičí, kňourá taky a chce, abych něco udělala. Ale když leží na posteli a přiložím je, moc neprotestuje. Tak to zkusím tak. Ona nikdy nebyla zvyklá v nějakém pelíšku, tak možná jí vadí i ten pelech.

7.10.2021 18:31
janaa

XXX.XXX.40.57

Tak to už jim nejsou dva,ale tři týdny,tak to už se tak starat nemusí. Já vždycky dělala víc příkrmu a fena se těšila,že na ní zbyde btw ale to se mi nezdá,že jste psala,že ještě nemají zuby? A venku normálně lítá?

7.10.2021 18:34
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
Tak to už jim nejsou dva,ale tři týdny,tak to už se tak starat nemusí. Já vždycky dělala víc příkrmu a fena se těšila,že na ní zbyde btw ale to se mi nezdá,že jste psala,že ještě nemají zuby? A venku normálně lítá?

Tak ona se taky těší, že zbude, venku je ok, ne že by vyloženě lítala, ale běhá Ty zuby tedy zkontroluji, ale myslím, že ne. Ano, 3 týdny.

7.10.2021 18:38
janaa

XXX.XXX.40.57

Tak to už je dobrý, přikrmovala bych a k ceckům dávala jen ty nejmenší. A fenu hlídat,kdyby se zdálo,že únava přetrvává,tak bych jí pro jistotu ten KO udělala. A pokud tedy přestane kojit, tak ty nakopáváky už nejsou potřeba,ať pak zbytečně není jak koule

7.10.2021 18:38

Krásné bedličky! :-) Třítýdenní štěňata přikrmujete čím? V tomhle věku už lze najet na škrábané syrové libové hovězí, telecí atd, fena už nemusí tolik kojit, natož štěnda feně přikládat.

7.10.2021 19:07
eli22

XXX.XXX.58.55

Krásné bedličky! :-) Třítýdenní štěňata přikrmujete čím? V tomhle věku už lze najet na škrábané syrové libové hovězí, telecí atd, fena už nemusí tolik kojit, natož štěnda feně přikládat.

Začala jsem štěněčí mléko, a když to dobře snášeli, tak teď řidkou rýžovou kaši s kozím mlékem z flašky, ale berou ji i ze lžičky, zkouším ale pomalu, zatím jen párkrát líznout, co to s nimi udělá, zdá se, že jsou spokojený. Tu kaši bych ještě pár dní nechala, a pak bych zkusila to maso. Může být mleté?

7.10.2021 19:53

Flaška v tomhle věku už není třeba, klidně jim to dávejte do mističek. Budou potom srandovně upatlaní, nicméně spokojení. Nebo do jedné velké, chovatelské, ať se trošku snaží. Rýžová kaše nevím, to jsem nikdy štěndům nedávala. Já začínala vždy na příkrmu mléko pro štěňata a do toho něco. Klidně to maso, ano, mleté může být, jen pak ještě řádně rozšmrdlat vidličkou, aby to bylo co nejjemnější kaše. A měla byste si být jistá kvalitou, že jde o namleté libové, ne nějaké flaxy a tučnosti.

7.10.2021 19:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.69

janaa napsal(a):

Přesně proto jsem se ptala - 3 tydenní štěňata už zuby mají.

7.10.2021 20:01
janaa

XXX.XXX.40.57

Přesně proto jsem se ptala - 3 tydenní štěňata už zuby mají.

Já to blbě přečetla,myslela jsem nejdřív,že jim je 14dní. Ve třech týdnech by to teda bylo fakt podivný

7.10.2021 20:19
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
Já to blbě přečetla,myslela jsem nejdřív,že jim je 14dní. Ve třech týdnech by to teda bylo fakt podivný

Ne,opravdu je prořezané ještě nemají, mají zatím jen nateklé hrbolky, ale na pohmat nejsou prořezané.

7.10.2021 20:23
janaa

XXX.XXX.40.57

eli22 napsal(a):
Ne,opravdu je prořezané ještě nemají, mají zatím jen nateklé hrbolky, ale na pohmat nejsou prořezané.

Tak to teda čumím já vždycky ve třech týdnech už měla řezáky u štěňat venku. Třeba ne všechny,ale z větší části

7.10.2021 20:29
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
Tak to teda čumím já vždycky ve třech týdnech už měla řezáky u štěňat venku. Třeba ne všechny,ale z větší části

Možná to není pravidlo, četla jsem, e se prořezávají mezi 3 -4 týdnem, tak snad nebudu mít bezzubáky.

7.10.2021 20:32
janaa

XXX.XXX.40.57

eli22 napsal(a):
Možná to není pravidlo, četla jsem, e se prořezávají mezi 3 -4 týdnem, tak snad nebudu mít bezzubáky.

To určitě ne,zvlášť když už ty hrbolky cítíte. Možná se to liší i podle plemen,ale u labíků jsem prostě ve třech týdnů už měla zubatce a jak vidno, inspektor u malin taky

7.10.2021 20:33
eli22

XXX.XXX.58.55

janaa napsal(a):
To určitě ne,zvlášť když už ty hrbolky cítíte. Možná se to liší i podle plemen,ale u labíků jsem prostě ve třech týdnů už měla zubatce a jak vidno, inspektor u malin taky

Hm, tak teď mám ještě nervy ze zubů, ke všemu tomu . Ach jo. Ale díky!

7.10.2021 20:43
janaa

XXX.XXX.40.57

eli22 napsal(a):
Hm, tak teď mám ještě nervy ze zubů, ke všemu tomu . Ach jo. Ale díky!

To není důvod

7.10.2021 20:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.69

janaa napsal(a):

Jj, u nás taky tak

7.10.2021 20:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.69

Pro odlehčení - 🐖 ukradlo Děsíkovi kost

7.10.2021 20:54
janaa

XXX.XXX.40.57

Ty vole

7.10.2021 21:15

Prasátko bude asi brzo potrestáno

7.10.2021 22:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Prasátko bude asi brzo potrestáno

Prasátko je kamarád, kteryho akorát opakovaně zahrábávají a exhumují, ale nesmí ho potkat velkej strejda - to je hračkovrah 😱

8.10.2021 09:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Neneeee, ten výraz strašlivýho životního zoufalství, hůř už je na tom je Mr. Bean

8.10.2021 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zrzavci napsal(a):
Neneeee, ten výraz strašlivýho životního zoufalství, hůř už je na tom je Mr. Bean

Teď jsi to zabila 😂😂😂👍

8.10.2021 09:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Teď jsi to zabila 😂😂😂👍

No ale tak............tvl ten výraz! Dyk to mluví za všechno. Uvažovala bych o změně jména.Ne svýho teda

edit hele jako , kdyby tam místo prasete ležel medvídek..........tak budu na vážkách, kdo to tam vlastně je

8.10.2021 14:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.69

Zrzavci napsal(a):
No ale tak............tvl ten výraz! Dyk to mluví za všechno. Uvažovala bych o změně jména.Ne svýho teda

edit hele jako , kdyby tam místo prasete ležel medvídek..........tak budu na vážkách, kdo to tam vlastně je

Mr. Beana už jsem měla ve svém prvním vrhu, který jsem odchovala na jinou CHS😇

8.10.2021 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mr. Beana už jsem měla ve svém prvním vrhu, který jsem odchovala na jinou CHS😇

a pak, že nevstoupíš dvakrát do téže řeky

Hele a nechceš z toho udělat plakát a nabízet to do nějakých těch center proti deprézi? myslím, že bys na tom vydělala majlant jáááá chci plakát Mr. Beana s vepřem!

8.10.2021 14:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zrzavci napsal(a):

Hele a nechceš z toho udělat plakát a nabízet to do nějakých těch center proti deprézi? myslím, že bys na tom vydělala majlant jáááá chci plakát Mr. Beana s vepřem!

Dneska jdu do zveráku - jestli budou mít 🐻, tak jí ho extra kvůli tobě koupím 😉

8.10.2021 14:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zrzavci napsal(a):

Ona je celá antidepresívní.
Jsem sem chtěla dát fotku, kde hrdě stojí, aby bylo jasný, že není žádný trdlo, ale pak jsem koukla na výraz a tam se taky tváří jako Mr. Bean😂

8.10.2021 14:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak prasátko zemřelo v boji o kost (to je pro Espiro, aby nepodlehla roztomilosti a nezačala potřebovat maliňáka😉)

Neregistrovaný uživatel

8.10.2021 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.66

Tak prasátko zemřelo v boji o kost (to je pro Espiro, aby nepodlehla roztomilosti a nezačala potřebovat maliňáka😉)

Ale neumrelo, vzdyt je cele. Jen si hovi s nohama nahoru a chce poskrabat brisko.

Potrebuju malinaka

11.10.2021 11:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ona je celá antidepresívní.
Jsem sem chtěla dát fotku, kde hrdě stojí, aby bylo jasný, že není žádný trdlo, ale pak jsem koukla na výraz a tam se taky tváří jako Mr. Bean😂

No ale to je logický! Páč ona je celej Mr. Bean prostě. Já si představuju fíka, co to s ním jednou udělá, až bude úplně veliká a poběží na něj., jako že třeba na zkouškách............ Mr. Bean a zákus do plnejch

11.10.2021 11:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

a tady taky Bean prostě.

11.10.2021 11:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.61.216

A tady taky? Byla se podívat na závodech. 🤔

11.10.2021 11:39

Nevinné žoužlení kosti mě nemůže odradit!
Tsss, mě podceňujete!

Na mě zabírají fotky plné zubů, šílených okálů, roztrhaných hadrů, nešťastných lidí a ták.

Na těchto, i dalších, je maliňátko božanský

EDIT: Ale po bližším zkoumání fotky, kterak je vepřuněk hrdlen psicí, dodávám, že je ta fotka strašidelná. Prosím, všimněte si, jak ten vepřuněk ječí bolestí a děsem

11.10.2021 12:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A tady taky? Byla se podívat na závodech. 🤔

tjo-vona si to Mrs. Bean i jako režíruje? Vona dělá řežižérku? Jako že Felinijová nějaká budoucí? Nafštěvuje školičku pro budoucí řežižérky?

11.10.2021 13:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zrzavci napsal(a):
tjo-vona si to Mrs. Bean i jako režíruje? Vona dělá řežižérku? Jako že Felinijová nějaká budoucí? Nafštěvuje školičku pro budoucí řežižérky?

Režisérka to vona je😂

11.10.2021 13:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nevinné žoužlení kosti mě nemůže odradit!
Tsss, mě podceňujete!

Na mě zabírají fotky plné zubů, šílených okálů, roztrhaných hadrů, nešťastných lidí a ták.

Na těchto, i dalších, je maliňátko božanský

EDIT: Ale po bližším zkoumání fotky, kterak je vepřuněk hrdlen psicí, dodávám, že je ta fotka strašidelná. Prosím, všimněte si, jak ten vepřuněk ječí bolestí a děsem

Tak to my už nemáme - teď už chápe a ctí nějaká pravidla (moje i smečky), takže je to příjemně temperamentní ftěňátto s vytříbeným smyslem pro humor.

Jako, nerada to říkám, ale přesně takové štěně potřebujete 🤫

11.10.2021 16:20
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já taky, já taky potřebuju přesně takové štěňátko!

(Abych se neozvala, že.)

11.10.2021 16:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.15

Varaxi napsal(a):
Já taky, já taky potřebuju přesně takové štěňátko!

(Abych se neozvala, že.)

😂👍

11.10.2021 16:34
11.10.2021 16:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.15

Tsss

Hujer se hlásí 😂

11.10.2021 22:06

Tak teď jsem se holky fááákt od srdce zasmála

Manžel mi říkal "hele, je ti jasný, že oni tě nevidí, jak se směješ".... "no nevidí, ale já jim to napíšu, aby věděli"

11.10.2021 22:13

Tak teď jsem se holky fááákt od srdce zasmála

Manžel mi říkal "hele, je ti jasný, že oni tě nevidí, jak se směješ".... "no nevidí, ale já jim to napíšu, aby věděli"

😆😂😁 dost dobrýý...

12.10.2021 12:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Režisérka to vona je😂

Jo, to je mi jasný, že čéku zrežíruje den, ani se nepostačí divit ... nicméně... popravdě, v podstatě se ani na tý sesli netváří nějak výrazně inteligencí zasažená a na tý druhý fotce, to už mluví samo za sebe

12.10.2021 13:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zrzavci napsal(a):
Jo, to je mi jasný, že čéku zrežíruje den, ani se nepostačí divit ... nicméně... popravdě, v podstatě se ani na tý sesli netváří nějak výrazně inteligencí zasažená a na tý druhý fotce, to už mluví samo za sebe

Já ti asi dám na víkend - ona ti ukáže, jak je zasažená inteligencí 😂

12.10.2021 13:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já ti asi dám na víkend - ona ti ukáže, jak je zasažená inteligencí 😂

já si to, myslím, umím představit v živejch barvách. Myslím, že ohaři by skončili s mokrým hadrem na hlavě

17.10.2021 16:11
eli22

XXX.XXX.181.79

Zdravím a vracím se k mému problému. Připomenu, fenka, 6 štěňat, do 14 dnů jejich věku se starala vzorně, potom začala zvracet (1 den), vypadalo to jako viróza, a pak o malé nejevila moc zájem, i když je cca 2 x denně kojila. Postupně se to zlepšovalo, a přesně jak psala Marcelka, začala o štěńata jevit zájem. Kojení jí hodně decimuje kvůli drápkům a zoubkům, naví je drobná a když k ní pustím všech šest cvaldů, kouká jí jen hlava, chudákovi, tak volila variantu "dovoz polopevné stravy". To znamená fenka se nažere a běží ke štěňatům vyvrhnout potravu. No snad už jsme jí vysvětila, že netřeba, že mají jídla dost.

17.10.2021 16:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

...fenka se nažere a běží ke štěňatům vyvrhnout potravu. No snad už jsme jí vysvětila, že netřeba, že mají jídla dost.

buďte ráda, že má zdravé instinkty (pro mne u "ovečky" docela překvapení )

klidně ji nechte a po vyvrhnutí ji nakrmte znova a pak oddělte alespoň na půl hod...
už by si to pak měla v sobě "nechat"

17.10.2021 17:30
eli22

XXX.XXX.181.79

lupus4 napsal(a):
...fenka se nažere a běží ke štěňatům vyvrhnout potravu. No snad už jsme jí vysvětila, že netřeba, že mají jídla dost.

buďte ráda, že má zdravé instinkty (pro mne u "ovečky" docela překvapení )

klidně ji nechte a po vyvrhnutí ji nakrmte znova a pak oddělte alespoň na půl hod...
už by si to pak měla v sobě "nechat"

Zdravím, . No mě nejde ani tak o fenku, dávám jí často a pestrou stravu, jako o štěňata, protože doposud jim dávám kozí kaši s rozmělněným syrovým hovězím. Fenka vyvrhuje za prvé úplně jiné složení potravy (kuřecí srdíčka, atd.) a za druhé, jsou to relativně větší kusy. Takže mám obavu, aby štěňatům nebylo blbě z té náhlé změny. Je jim jeden měsíc.

17.10.2021 17:33
eli22

XXX.XXX.181.79

Ještě vysvětlení : Kozí kaše je rýžová kaše s kozím mlékem.

17.10.2021 17:56

eli22 napsal(a):
Zdravím, . No mě nejde ani tak o fenku, dávám jí často a pestrou stravu, jako o štěňata, protože doposud jim dávám kozí kaši s rozmělněným syrovým hovězím. Fenka vyvrhuje za prvé úplně jiné složení potravy (kuřecí srdíčka, atd.) a za druhé, jsou to relativně větší kusy. Takže mám obavu, aby štěňatům nebylo blbě z té náhlé změny. Je jim jeden měsíc.

Začněte krmit štěňata i něčím jiným, měsíční pupíci jsou už malé piraně, které mohou ožužlávat kuřecí skelety, požírat na drobno nakrájená kuřecí srdce a mnoho dalších věcí. Bezva, že fenka vyvrhuje, sama asi ví, co její mláďata potřebují. Začněte štěňatům rozšiřovat jídelníček postupně, nebude to pak náhlá změna.

17.10.2021 17:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

na kozí kaši se vykašlete, krmte mletý MASO - se srdíčkem si snadno poradí , Kolik jim je ? rozemelte krky, skelety, hovězí atd...tam je Ca dost
chcete-li , pocukrujte Sunarem...
Mléčné výrobky mají také vysoký obsah vápníku, ale také hodně fosforu a proto nejsou vhodné jako náhrada zdroje vápníku ve stravě. Mléčné výrobky v krmné dávce počítáme jako maso, nikoli jako kosti....

17.10.2021 18:11
eli22

XXX.XXX.181.79

Ještě jim dávám rýžovou kaši bezmléčnou. Dobře tedy, postupně budu přecházet ,jak radíte. Ještě možná hloupý dotaz, ale doteď měly (oslovuji je "ženy") dostatek tekutin ve stravě, s vodou jako takovou do styku nepřišly. Pokud přejdu na masovou stravu + přílohy, tak ji musím už dávat, i když občas ještě pijí od fenky (střídám je, hlavně přikládám ty menší), takže voda může být normálně nebo převařená, případně ochucená (Glukopur)?

17.10.2021 18:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

H2O - normál jako fena

Přidejte reakci

Přidat smajlík