Německý ovčák.

Prodám Německého ovčáka - Máme na prodej tmavě vlkošedou 11 měsíční fenku s...
17000 Kč
osobně zkušenosti nemám, ale jen můj dojem z prezentace
https://www.navaro-bohemia.cz/
"velkomnožka hrbáčů" točí abecedu jak posedlí...
...ani zadarmo
Uživatel s deaktivovaným účtem
A za rok 2020 jeden z chovných psů nakryl 9 fen, to je chlubeního
napsal(a):
To je špatně? Mně se líbí, že uvedli, které feny nakryl.
Můj dojem z prezentace CHS na netu je dobrý. Prostě je to profi chovka, netají se tím, mají uvedeno, o co se snaží, na fotkách jsou hezcí psi. Chce to chovku navštívit, mluvit s majitelem a pak si udělat celkový obrázek.
napsal(a):
tak to se radsi nekoukejte na dalsi statistiky NO.
Jsou preborníci, co maji 150 stenat za rok
napsal(a):
tak to se radsi nekoukejte na dalsi statistiky NO.
Jsou preborníci, co maji 150 stenat za rok
A to se dnes ještě prodá? Teda koukám, no.
napsal(a):
A to se dnes ještě prodá? Teda koukám, no.
jen v cr se rodi skoro 5tis stenat NO rocne, 70-90 fen se kryje mesicne
napsal(a):
Můj dojem z prezentace CHS na netu je dobrý. Prostě je to profi chovka, netají se tím, mají uvedeno, o co se snaží, na fotkách jsou hezcí psi. Chce to chovku navštívit, mluvit s majitelem a pak si udělat celkový obrázek.
Já na tom oceňuji to, že aspoň nelžou.
Ale jinak je to komerční rozmnožovací chov a o blaho těch tady určitě nepůjde, když je produkují především pro araby. Chovatelé, kterým na jejich odchovech záleží, do těchto zemí zvíře neprodají a dobře vědí proč.
napsal(a):
jen v cr se rodi skoro 5tis stenat NO rocne, 70-90 fen se kryje mesicne
Zrovna jsem pochopila proč patříme do klubu malopocetnych plemen.
Docela mazec ty čísla
janaa
napsal(a):
Myslím,že i mezi retrívry najdeš plemeníky,co kryjí 10 fen ročně i více, takže to pak přes 100 štěňat je,ani nemrkneš
Jj, to určitě. Labroše teda až tak moc nesleduju, ale občas to na mě na FB vykukuje a vidím chovky, který mají štěňata snad co 2 měsíce. Odchovají jedny a už se rodí další.
napsal(a):
Jj, to určitě. Labroše teda až tak moc nesleduju, ale občas to na mě na FB vykukuje a vidím chovky, který mají štěňata snad co 2 měsíce. Odchovají jedny a už se rodí další.
To jsou ještě troškaři,aby to neslo,musíš krýt aspoň dvě tři současně samozřejmě pro jejich blaho,protože ty štěnda nutně potřebují
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já na tom oceňuji to, že aspoň nelžou.
Ale jinak je to komerční rozmnožovací chov a o blaho těch tady určitě nepůjde, když je produkují především pro araby. Chovatelé, kterým na jejich odchovech záleží, do těchto zemí zvíře neprodají a dobře vědí proč.
Neříkám, že je to chovka, z které bych chtěla štěně. Ale zase mi to nepřipadá jako nějaká hrůza, z které by se štěně vzít nedalo.
napsal(a):
Neříkám, že je to chovka, z které bych chtěla štěně. Ale zase mi to nepřipadá jako nějaká hrůza, z které by se štěně vzít nedalo.
Tyhle velkochovy chovají psy na roštech jako prasata a o nějaké sociálizaci se jim může jen zdát, když mají třeba 4 vrhy zaráz. Určitě mají psy dobře živené, je tam v pořádku veterinární péče a prevence, ale chovají to bez emocí jako jakýkoliv dobytek - prostě fabrika na prachy.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tyhle velkochovy chovají psy na roštech jako prasata a o nějaké sociálizaci se jim může jen zdát, když mají třeba 4 vrhy zaráz. Určitě mají psy dobře živené, je tam v pořádku veterinární péče a prevence, ale chovají to bez emocí jako jakýkoliv dobytek - prostě fabrika na prachy.
A jak pak prodají štěňata, nesocializovaná?
napsal(a):
...A co s nimi ti Arabové dělají? K čemu jim jsou? Proč ty psy chtějí? Asiata s malinou, který natáčí superkůl videa, to chápu. Ne, že bych souhlasila, ale chápu. Ale Arabové? Já měla za to, že ti se se psy moc rádi nemají.
napsal(a):
Ano - oni tihle exterieroví NO jsou takoví troubové, které kam postavíte, tam je najdete, takže to u nich nějak extra nevadí. Lidí ani psů se nebojí, protože je znají a ti arabi je stejně šoupnou do psince a tam si ti psi žijí stejně monotónním životem, jako předtím tady.
A když se nahodou něco víc bojí, tak to zlikvidují (v ČR utratí, venku to vezmou trochu víc "nahrubo" 🤫)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.166
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ano - oni tihle exterieroví NO jsou takoví troubové, které kam postavíte, tam je najdete, takže to u nich nějak extra nevadí. Lidí ani psů se nebojí, protože je znají a ti arabi je stejně šoupnou do psince a tam si ti psi žijí stejně monotónním životem, jako předtím tady.
A když se nahodou něco víc bojí, tak to zlikvidují (v ČR utratí, venku to vezmou trochu víc "nahrubo" 🤫)
Tak ne ze by ta likvidace jebnutych ci vadnych jedincu byla na skodu. Znam chov koni kde to tak funguje a leta se drzi na top urovni. A jen proto ze chcipacek se vyradi a neprodava na zahradku na mazlika. Ono se s tim v par zemich nemazlej. A nutno uznat ze neco do sebe to ma.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ne ze by ta likvidace jebnutych ci vadnych jedincu byla na skodu. Znam chov koni kde to tak funguje a leta se drzi na top urovni. A jen proto ze chcipacek se vyradi a neprodava na zahradku na mazlika. Ono se s tim v par zemich nemazlej. A nutno uznat ze neco do sebe to ma.
Ono hodně záleží na kontextu té selekce - tady totiž ani náhodou nejde o tu zootechnickou selekci za účelem zkvalitnění chovu.
Tady je to trochu na úrovni chovu králíčků do zverimexu - chovatel namnoží určitý počet jedinců (co je neprodejné, to zlikviduje hned), část toho zdechne cestou, velká část pochcípe u nových majitelů a třeba 1/4 žije nějaký solidní život, který nevykazuje známky týrání....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ono hodně záleží na kontextu té selekce - tady totiž ani náhodou nejde o tu zootechnickou selekci za účelem zkvalitnění chovu.
Tady je to trochu na úrovni chovu králíčků do zverimexu - chovatel namnoží určitý počet jedinců (co je neprodejné, to zlikviduje hned), část toho zdechne cestou, velká část pochcípe u nových majitelů a třeba 1/4 žije nějaký solidní život, který nevykazuje známky týrání....
To je strašně nelogické. Přece když dotáhnu psa z ČR přes půl kontinentu, tak se postarám, aby mi nechcípl. I kdyby pro prachy - dá se na tom psu dál chovat.
Jako fakt, k čemu jim jsou? Zvlášť když to jsou Arabové, kteří nejsou proslulí nákloností ke zvířatům, která nežerou.
Asi jsem blbá, koneckonců jsem blond, jak víš , ale stejně mi to neleze do hlavy.
Varaxi
napsal(a):
To je strašně nelogické. Přece když dotáhnu psa z ČR přes půl kontinentu, tak se postarám, aby mi nechcípl. I kdyby pro prachy - dá se na tom psu dál chovat.
Jako fakt, k čemu jim jsou? Zvlášť když to jsou Arabové, kteří nejsou proslulí nákloností ke zvířatům, která nežerou.
Asi jsem blbá, koneckonců jsem blond, jak víš , ale stejně mi to neleze do hlavy.
Tento byznys funguje jinak - ti zakazníci z Asie, arabského poloostrova mají prachy, tak si ty psy koupí asi tak, jako u nás si lidi kupují iPhony. Prostě mají ty prachy, tak je utratí za "zábavu", za neco co je tam extra. Pro ně to není žádná srdcovka a člen rodin a když to má problém nebo jim to prostě zdechne, jako ten králík ze zveráku, tak to prostě zdechlo a pořídí se nový...
Navíc ty nákupy probíhají přes další firmy zabývající se obchodem se psy (překupníky). To není, že si nějaký ťaman nebo arab kupuje psa přímo od chovatele z Evropy.
Toto je poměrně výnosný a podnikatelsky "bezpečný" byznys, protože případná zpáteční letenka je dražší, než to samotné zvíře (nehrozí, že se chovateli vrátí - rovnou ho zabijí, neb je to levnější) a pak tam nemají žádné přísné podmínky chovnosti, jako v Evropě, takže co nejebnou lopatou, to tam jde do chovu...
Varaxi
napsal(a):
Takže bezcitnost a lhostejnost. No jo, ten motiv mi byl u živých tvorů vždycky vzdálený.
Takto se z ČR vyváží do Číny, Indie, Indonésie apod. i celé vrhy - jsou "chovky" co produkují štěňata už jen za tímto účelem, je to humus🤮.
V těch střediscích, odkud psy pak rozvážejí zákazníkům mají v halách kenelky se psama na patra na paletách a Destou vyváží celou tu paletu ven na venčení..., tam se s temi psy zachází tak, ze si to my vůbec neumíme představit!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Takto se z ČR vyváží do Číny, Indie, Indonésie apod. i celé vrhy - jsou "chovky" co produkují štěňata už jen za tímto účelem, je to humus🤮.
V těch střediscích, odkud psy pak rozvážejí zákazníkům mají v halách kenelky se psama na patra na paletách a Destou vyváží celou tu paletu ven na venčení..., tam se s temi psy zachází tak, ze si to my vůbec neumíme představit!
Fakt dobrý čtení na dobrou noc.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Dost drsné. Zajímalo by mě jak se ti lidi dívají na nás, na lidi co mají psy jako cleny rodiny.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je strašné. Nevěděla jsem, že se něco takového děje.
Taky se přidám. Pišišvorce i když ji neznám, věřím každé slovo, co tady napsala. Tu chovku taky neznám, nijak se nezajímám, ale. Z vlastní zkušenosti. Když mi před 10 lety zemřela moje top fenka N.O. v 5 letech, byla jsem z toho moc špatná, těžko jsem to nesla, pořád v slzách, v práci, doma, udělala jsem takový špatný kup ve stresu a bez přemýšlení. Koupila jsem štěně z podobné chovky, ne této, ale podobné. Že to bude dlouhosrstek, mě trklo asi za 14 dní, co jsme měli štěně doma( dnes už bych to poznala i v 9 týdnech) chovatelka se ani nezmínila o tom, že v každém vrhu ta fena měla třeba 2-3 dlouhosrstky, přitom oba rodiče byli krátkosrstí, ale to by bylo to nejmenší. Až postupem času, jsem se dozvídala dost ošklivé věci na tu chovku. S chovatelkou v kontaktu nejsme, byli jsme snad do roka, posílala jsem jí fotky a info, jak štěně roste, jak se má atd...ona mě jen stále přemlouvala ať jezdíme na výstavy, že mi psa předvede, prostě aby byla vidět. I když jsem jí tenkrát řekla, že výstavy nijak nemusím. Bylo tam několik vrhů ročně, ti psi znali jen výstavní kruh, nic víc. Jo, a webové stránky to jo, to měli taky super. Exterieráka už opravdu nikdy více, jsou přesně takoví, jak píše pišišvor. Je to líný, na práci to není, je to takový pes trouba. Na krásu kašlu, fena mi nesedí už od začátku, ale tak už ji máme 10 let, (divím se, že se dožila), tak jsem si hold zvykla. Takže, zadavatelko, já bych už z takové chovky štěndo nevzala i kdyby mi ještě k tomu zaplatili. Asi by jste později litovala. A mimochodem, pro Vricedo, to je váš pes v profilovce? Jestli ano, tak krásný.
To mě zaujalo. NO lempl a trouba, kam ho postavíš, tam najdeš. Něco pro mě. Jsou tihle psi nějak zdravotně průměr plemene? Máte o tom info? Díky
napsal(a):
To mě zaujalo. NO lempl a trouba, kam ho postavíš, tam najdeš. Něco pro mě. Jsou tihle psi nějak zdravotně průměr plemene? Máte o tom info? Díky
Mám výstaváka a tohle o něm teda vážně neplatí, ba naopak :D Neustále se mu musí vymýšlet práce, jinak si ji vymyslí sám a líbit se Vám to nebude :) To platí i na procházky - musí makat i na nich, žádné kochání se přírodou, ale neustálé vymýšlení, jak psa na procházce zabavit, aby nevymýšlel kraviny sám :)
Ke zdraví - můj dvou a půl letý pes je aktuálně po 8 operacích - střevní invaginace (málem nám umřel), prostata (v ani ne roce), OCD ramene, DLK, kryptorchid, k tomu nervák a labil (opravdu ne jednoduchý pes na běžné soužití)
Ano, můj předchozí NO byl úžasný, na základě zkušeností s ním jsem vychvalovala NO do nebes a doporučovala i začátečníkům, ale po zkušenosti s aktuálním pesanem už bych byla opatrná.
A ano, je s PP, s chovatelkou jsem byla v kontaktu cca rok, vše vypadalo pohádkově, pedigree vypadalo zdravotně krásně, přesto jsme měli smůlu a to i na chovatelku, která je naprostá píp - možno dohledat celou story přes můj profil, napsáno tu o tom bylo hodně.
Jj, já se jen tak ptala. Kdyby náhodou. Tušila jsem... díky za info oběma
Daduuu
XXX.XXX.104.234
CHS Navaro Bohemia rozhodně nedoporučuji. Máme od p. Kasla velmi nemocného psa, kterého mu někdo vrátil a on nám ho znovu přeprodal jako 4 měsíčního ikdyž vědomě věděl o jeho zdravotních problémech. Pejsek má těžkou dysplazii 4. Stupně na kyčlích, dále dysplazii ledvin a epilepsii. Pan Kasl je po krk v exekucích, proto vrácení peněz nelze. Ale co je na CHS nejhorší, jsou praktiky s veterinářem p. Váchou, na kterého jsme podávali stížnosti. Davá razítka p. Kaslovi bez provedení veterinárních úkonů. Lze si jen domnívat, jak zdraví opravdu jsou uchovnění psi.
Děkuju tady ,,odborníkům'' na chov německého ovčáka v Česku za smysluplné odpovědi.
Tak a teď něco na vysvětlení .
To že většina štěňat z mého chovu jde do Egypta nebo SAE je z důvodu že můj odchov se prezentuje na světových výstavách na předních místech proto tyto zájemci o štěňata mají zájem . Pravidelně jezdím do těchto zemí a musím Vás všechny ujistit že takový luxus mým štěňatům nikdo v České republice nemůže nabídnou. Od klimatizovaných místnosti , bazénu, velkých výběhu nonstop veterinární péče atd. Tyto štěňata si kupují pouze hodně zámožný majitelé a všichni mají luxusní podmínky pro další život.
Jestli má někdo problém že máme více chovných fen které jsou zdravé mají zkoušky, bonitace a štěňata mají jednou za rok tak to obnáší placení dvou zaměstnanců kteří se o vše starají. Od nakrytí feny po porod socializaci a tak mají 24 hodinový servis.
Za další, některé chovné feny nejsou v našem držení pouze majitelé mají vrh na naší chovatelskou stanici.
To že můj pes Chrius Navaro Bohemia byl za rok 2020 2021 nejvíc využit na krytí v ČR tak asi z toho důvodu že ten pes byl třetí nejlepší na světě za rok 2019 ve 20 měsících věku měl zkoušku IPO3 a je zdravej . Ono těch ten by bylo víc ale ne na každou fenu jsem ho taky pustil.😃 V Německu psi stejný kvality mají i 40 krytí za rok.
Až v této diskuzi, lidi pod fake profily s německým ovčákem něco dokážou a budou reprezentovat Českou republiku tak můžou něco komentovat . Já nikomu nelezu do ....
a nenechám se nikým vydírat.Jestli je někdo nespokojený má svoje představy o chovu německého ovčáka tak nám to může ukázat jaká je správná cesta.
Daduuu
napsal(a):
CHS Navaro Bohemia rozhodně nedoporučuji. Máme od p. Kasla velmi nemocného psa, kterého mu někdo vrátil a on nám ho znovu přeprodal jako 4 měsíčního ikdyž vědomě věděl o jeho zdravotních problémech. Pejsek má těžkou dysplazii 4. Stupně na kyčlích, dále dysplazii ledvin a epilepsii. Pan Kasl je po krk v exekucích, proto vrácení peněz nelze. Ale co je na CHS nejhorší, jsou praktiky s veterinářem p. Váchou, na kterého jsme podávali stížnosti. Davá razítka p. Kaslovi bez provedení veterinárních úkonů. Lze si jen domnívat, jak zdraví opravdu jsou uchovnění psi.
A paní doktorka se probudila 😁 už jste k nám poslala dost kontrol a nikdo nic nezjistil vše je u nás v pořádku . Vy tomu vůbec nerozumíte psa jsem si sama zničila ( krmením pohybem atd )a jen nás pomlouváte. Žádný můj pes nemá udělané rtg kyčlí u pana doktora Váchy a to asi proto že nemá ani rtg 😄😄😄 všichni moji chovný psi mají rtg MVDr Decker a nebo v Německu . Vaše stále komentáře mě vážně baví 😁😁😁 90% štěňat je zamluveno už při krytí tak tyto pomluvy a lži mě vůbec neohrozí. Tak ať se daří stejně si myslím že se jednou potkáme a vše si vysvětlíme .😃😃😃
Ano, já mám a velmi dobrou. Mám od p.Kasla fenku NO. Teď konkrétně ji bude zítra 11 měsíců, fena je zdravá, žádné problémy nemá, nekulhá a pracuje. Když jsme si byli pro fenku p.Kasl nám všechno ukázal, vysvětlil a dovolil nám nahlédnout dovnitř domu a ke psům, vše na co jsme se zeptali tak nám zodpověděl bez jakýchkoliv problémů. Dokonce jsem od začátku s chovatelem v kontaktu, a pokud potřebuji pomůže a vysvětlí. A to že nějaká slečna si koupí štěně a bude ho přetěžovat fyzicky, je jasné že štěně pak bude mít problémy s klouby. A nehledě na to že NO na kyčle, lokty hodně trpí, a pokud nebude mít klidné dopívání kdy jsou kosti držený šlachy atd... je jasné že pes bude mít veliké problémy. P.Kasl má odchovy po celé zemi, jezdí na celosvětové závody, o své psi se stará perfektně (jinak by nedosáhl nikdy na takové výsledky) a psi má opravdu krásný. Je jasné že bude mít prodej i do cizích zemí a nejen v česku. Pokud se podíváte na FB p.Kasla uvidíte odchovy a všechny fotky psů, výsledky, štěňata dává tam, pokud chcete vědět více napište mu a domluvte se sním. Samozřejmě je důležité i názory od ostatních, ale pomlouvat chovatele úplně všude, jen proto že pes má špatné klouby a majitelka si za to může sama, není hezké.
Můj názor je na tuto chovku je velmi dobrý.
Já teda mám jiné plemeno, i když taky větší, a zajímalo by mě, jak je možný, že cituju: Pejsek má těžkou dysplazii 4. Stupně na kyčlích, dále dysplazii ledvin a epilepsii.
A může si za to slečna přetěžováním psa?
konkrétně na dysplazii kyčlí za to může z velké části člověk přetěžováním šteněte. A ledviny nemusí být ani dědičné, Vám také mohou odejít ledviny a nemusíte to mít dědičné. Co se týče epilepsie, tak ta je dědičná, ale u tohoto plemene se testy nedělají, a pokud jsou oba rodiče zdraví, a žadné z jejich předešlých vrhů nic takového neprokázali, je možné toto spojení opakovat. Stát se se psem může cokoliv, nejdříve ale je potřeba si zjistit informace a řešit je, a né se uchytit na jednu osobu, co háže na chovatele špínu a dělat to samé. Chovatel nemůže tušit že pes bude mít takový problém, když jsou rodiče zdraví a štěně do 7 týdnu je zcela zdravé a nejeví známky nějaké nemoci. A pokud vím, chovatel má všechny podmínky uvedeny ve smlouvě
Tereza KC
napsal(a):
konkrétně na dysplazii kyčlí za to může z velké části člověk přetěžováním šteněte. A ledviny nemusí být ani dědičné, Vám také mohou odejít ledviny a nemusíte to mít dědičné. Co se týče epilepsie, tak ta je dědičná, ale u tohoto plemene se testy nedělají, a pokud jsou oba rodiče zdraví, a žadné z jejich předešlých vrhů nic takového neprokázali, je možné toto spojení opakovat. Stát se se psem může cokoliv, nejdříve ale je potřeba si zjistit informace a řešit je, a né se uchytit na jednu osobu, co háže na chovatele špínu a dělat to samé. Chovatel nemůže tušit že pes bude mít takový problém, když jsou rodiče zdraví a štěně do 7 týdnu je zcela zdravé a nejeví známky nějaké nemoci. A pokud vím, chovatel má všechny podmínky uvedeny ve smlouvě
Vy máte nějaký nový výzkum ohledně DKK a dědičnosti, dtto epilepsie?
Pokud jeden z rodičů předává vysokou laxitu, jste jednou nohou v pytli. Tohle se totiž prokazuje skrz distrakční index; PennHip. A kdo to dělá?
Nejtěžší stupeň postižení kvůli výživě a pohybu? To mi nikdo nenamluví.
Ví tady někdo, jak se liší cena rtg pro chovnost a DI?
Tereza KC
napsal(a):
Já teda nevím, že bych v příspěvku na někoho házela špínu, ale nezlobte se na mě, kyčle čtverky si uhnat sám je přece nesmysl. To je to samé, jako tvrdit, že klešťový skus si pes udělal sám přetahováním nebo kousáním. V tom se tedy neshodneme. Samozřejmě rodiče můžou být zdraví, to se prostě v chovu občas stane, že klouby vyletí. Ale je fér to přiznat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.47.242
PumaCZ
napsal(a):
Mám výstaváka a tohle o něm teda vážně neplatí, ba naopak :D Neustále se mu musí vymýšlet práce, jinak si ji vymyslí sám a líbit se Vám to nebude :) To platí i na procházky - musí makat i na nich, žádné kochání se přírodou, ale neustálé vymýšlení, jak psa na procházce zabavit, aby nevymýšlel kraviny sám :)
Ke zdraví - můj dvou a půl letý pes je aktuálně po 8 operacích - střevní invaginace (málem nám umřel), prostata (v ani ne roce), OCD ramene, DLK, kryptorchid, k tomu nervák a labil (opravdu ne jednoduchý pes na běžné soužití)
Ano, můj předchozí NO byl úžasný, na základě zkušeností s ním jsem vychvalovala NO do nebes a doporučovala i začátečníkům, ale po zkušenosti s aktuálním pesanem už bych byla opatrná.
A ano, je s PP, s chovatelkou jsem byla v kontaktu cca rok, vše vypadalo pohádkově, pedigree vypadalo zdravotně krásně, přesto jsme měli smůlu a to i na chovatelku, která je naprostá píp - možno dohledat celou story přes můj profil, napsáno tu o tom bylo hodně.
Tam byla chyba uz to ze byly dve stenata a tp kedno horsi jste si vy zamilovala. Nedala ste na rpzumne rady a pritahla ho domu. No tak to mate. Nic proti. Pamatuji si jak se to resilo. Jasne az tyhle silenosti necekal nikdo ale perspektivnejsi ve vsehc smerwch bylo to druhe kdyz uz. Ne ne ja chci tohle chci chci chci. Tak si ted nestezujte.
Nrhlede na to ze vystavaka si vezme jen de Bil. Protozr vzit vystavaka a pak brevet co vsecko ma za zdravotní prusery. Holka sorry ale tohle bylo mimo
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tam byla chyba uz to ze byly dve stenata a tp kedno horsi jste si vy zamilovala. Nedala ste na rpzumne rady a pritahla ho domu. No tak to mate. Nic proti. Pamatuji si jak se to resilo. Jasne az tyhle silenosti necekal nikdo ale perspektivnejsi ve vsehc smerwch bylo to druhe kdyz uz. Ne ne ja chci tohle chci chci chci. Tak si ted nestezujte.
Nrhlede na to ze vystavaka si vezme jen de Bil. Protozr vzit vystavaka a pak brevet co vsecko ma za zdravotní prusery. Holka sorry ale tohle bylo mimo
Očividně nepamatujete, nebo si to pletete s něčím jiným :)
Ano, byla dvě štěňata, jedno hezčí, ale ne horší nebo lepší. A vybrala jsem si to "hezčí" :P Až při odběru se začalo vše vybarvovat - kryptorchid, vytáčel nohu. A v pěti měsících invaginace atd.
A už vůbec si tu nestěžuji a nebrečím, jen píšu svou zkušenost :P
A náhodou na výstaváka (až na to zdraví :D), je hodně dobrej - skoro rovná záda, krásný pohyb, maká, krásně kouše, .. Inspektorka může potvrdit :)
PumaCZ
napsal(a):
Ano, byla dvě štěňata, jedno hezčí, ale ne horší nebo lepší. A vybrala jsem si to "hezčí" :P Až při odběru se začalo vše vybarvovat - kryptorchid, vytáčel nohu. A v pěti měsících invaginace atd.
A náhodou na výstaváka (až na to zdraví :D), je hodně dobrej - skoro rovná záda, krásný pohyb, maká, krásně kouše, .. Inspektorka může potvrdit :)
Dobrý den 😜,
Vám a vašemu kulíšku držíme deset prstů a osum tlapek👍.
Dája
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.97.88
PumaCZ
napsal(a):
No ori odberu. A stejne se vzal. Nevratil. Ale to je fuk. Psovi nepreju nic zleho naopak. At uz ma klid od vsech pruseru a vam taky. Jen jsem poukazala na to ze jste nebyla uplne objektivni tehdy.
Daduuuu
XXX.XXX.114.11
V každé CHS se občas může narodit nemocný pes. Poté bude kupující požadovat zpět peníze a u této CHS žádné peníze zpět nikdy neuvidíte. P. Kasl má miliónové exekuce. Také proto ani on sám štěňata prodávat nesmí, proto veškeré inzeráty přidává jeho přítelkyně. Celá aktivita CHS je mimo zákon.
A péče o štěňata úděsná, žádný vzorek granulí s sebou ( p. Kasl sotva má peníze na žrádlo), psi se narodí a už mají dopředu razítka v očkovácích aniž by viděli očkování či od červení.
Stále je mi záhadou, že tuto papírovou množku mu stále nezavřeli.
Daduuuu
napsal(a):
V každé CHS se občas může narodit nemocný pes. Poté bude kupující požadovat zpět peníze a u této CHS žádné peníze zpět nikdy neuvidíte. P. Kasl má miliónové exekuce. Také proto ani on sám štěňata prodávat nesmí, proto veškeré inzeráty přidává jeho přítelkyně. Celá aktivita CHS je mimo zákon.
A péče o štěňata úděsná, žádný vzorek granulí s sebou ( p. Kasl sotva má peníze na žrádlo), psi se narodí a už mají dopředu razítka v očkovácích aniž by viděli očkování či od červení.
Stále je mi záhadou, že tuto papírovou množku mu stále nezavřeli.
vy jste vážně ubohá 😁😁😁 tak proč jste si toho psa odvezla a následně mě na Facebooku doporučovala ????
Zde je výsledek veterinární kontroly která nás navštívila na základě Vašeho udání . 😄😄😄.
Zde přikládám kopie rodokmenu rodičů psa Novákové Stozskove která zde lživě uvádí že rodiče jejího štěněte mají udělané RTG u MVDr Vácha (který je náš veterinář pouze na očkování a základní péči ) tento veterinář nemá ani Rtg a žádný můj chovný jedinec nemá udělané u tohoto veterináře. Oba rodiče mají HD ED vyhodnoceno v Německu a vše bez dysplazie. To je vše co mohu já jako chovatel udělat, to že si někdo potom štěně zničí nepřetržitě pohybem , překrmováním, pohybu po dlažbě a schodech , hrou s dospělým psem atd, já jako chovatel neovlivnim. Každý dostane určité rady a ani v tomto případě když štěně v den odběru bylo staré cca 3,5 měsíce já ani nikdo jiný nepozná postižení dysplazie. Pejsek byl naprosto zdravý a neměl žádný pohybový problém.
Zde jen přikládám konverzaci mezi mnou jako chovatelem a majitelkou psa Dagmar Nováková Sztockova o všem si každý může udělat svůj úsudek
Uvádíte že Váš pes má vrozenou vadu ledvin a Epilepsii a zde píšete toto 😃😃😃
Ještě sem přidám konverzaci jak mi paní doktorka uháněla aby měla z mojí chovky štěně a nakonec jsem množírna 😄😄😄 Já jsem za tu dobu ve se v tom pohybují zažil už hodně ale určitě se nenechám někým vydírat. Podobná diskuze byla před rokem i na Facebooku ale tam paní doktorka neměla šanci,všechny její příspěvky byli odstraněny.
Navaro Bohemia
napsal(a):
Zde jen přikládám konverzaci mezi mnou jako chovatelem a majitelkou psa Dagmar Nováková Sztockova o všem si každý může udělat svůj úsudek
Je mi Váš spor a novými majiteli v podstatě úplně jedno, neznám nikoho a v NOčkách se neorientuju.
Ale na tohle je potřeba mít sakra pevný nervy. Vědomě ho přežírají, ještě ho krmí zbytkama jak prase, honěj ho jak zdutou kozu a pak se diví.
impact
napsal(a):
Je mi Váš spor a novými majiteli v podstatě úplně jedno, neznám nikoho a v NOčkách se neorientuju.
Ale na tohle je potřeba mít sakra pevný nervy. Vědomě ho přežírají, ještě ho krmí zbytkama jak prase, honěj ho jak zdutou kozu a pak se diví.
Já už se musím nějak bránit , když paní doktorka pošle na veterinární správu udání že mám doma 60 psů po 4 v kotci atd . Po výsledku kontroly ji předseda komise zavolá a řekne že je vše v pořádku a že byli překvapeni jak je vše profesionální tak mu ona na to odpoví ,,to jsem ráda ,, 😃😃😃 myslím že paní doktorka není normální a sama potřebuje od kolegy psychiatrickou pomoc.
Však v těch zprávách chovatel píše, že i pes od něj, co byl krmen konzervami z penny, supr
...... že nemá být na volno a pak vemte klacek at ho honi at pak necumi na cvicaku
.....a že lidi co nemaj zvirata zavreny maj vetsi psy
.... a ta paní na to píše, že je to dobře, že chtějí velkého
.....a na to je chovatelova reakce: hodně lidí mají moje psi na volno a když jsem na rtg tak jsou ok já zatím žádný velký problém neměl
Podle mě je nový majitel absolutní začátečník, který potřeboval vysvětlit přesněji co a jak.
A stále si nemohu nechat namluvit, že z krmení a pohybu - bez genetického podkladu - je nejtěžší stupeň DKK.
V kolika měsících byla zjištěna? Děláte, jako by ten pes byl přejídán a trolil 50 km denně dva roky, ale ono mu bylo teprve pár měsíců.
napsal(a):
Však v těch zprávách chovatel píše, že i pes od něj, co byl krmen konzervami z penny, supr
...... že nemá být na volno a pak vemte klacek at ho honi at pak necumi na cvicaku
.....a že lidi co nemaj zvirata zavreny maj vetsi psy
.... a ta paní na to píše, že je to dobře, že chtějí velkého
.....a na to je chovatelova reakce: hodně lidí mají moje psi na volno a když jsem na rtg tak jsou ok já zatím žádný velký problém neměl
Podle mě je nový majitel absolutní začátečník, který potřeboval vysvětlit přesněji co a jak.
A stále si nemohu nechat namluvit, že z krmení a pohybu - bez genetického podkladu - je nejtěžší stupeň DKK.
V kolika měsících byla zjištěna? Děláte, jako by ten pes byl přejídán a trolil 50 km denně dva roky, ale ono mu bylo teprve pár měsíců.
První co jsem majitelce nabídl když jsem viděl ten snímek (i když já jako chovatel to neberu za mojí vinu protože rodiče jsou čistý a bylo to opakovane kryti a z prvního vrhu byli tři štěňata které jsem si nechal, fena a pes HD ED normal a druhý pes HD Fast normal Ed Normal.) ale přesto mi bylo psa líto nabídl zdarma jiné štěně po jiném otci a jiné matce. Abych někomu vracel peníze a člověk mě třeba v budoucnu dál vydíral že něco zveřejní určitě není můj styl.
Navaro Bohemia
napsal(a):
První co jsem majitelce nabídl když jsem viděl ten snímek (i když já jako chovatel to neberu za mojí vinu protože rodiče jsou čistý a bylo to opakovane kryti a z prvního vrhu byli tři štěňata které jsem si nechal, fena a pes HD ED normal a druhý pes HD Fast normal Ed Normal.) ale přesto mi bylo psa líto nabídl zdarma jiné štěně po jiném otci a jiné matce. Abych někomu vracel peníze a člověk mě třeba v budoucnu dál vydíral že něco zveřejní určitě není můj styl.
Vy ale nerozhodujete o tom, jaké řešení reklamace si kupující zvolí.
Dělá se buď odstoupení - vrátí se zboží a peníze, oprava, nebo sleva. A volí si kupující.
Měli jste se dohodnout na slevě.
Ale to vůbec není debata o vině. To je diskuze o odpovědnosti. Kdo odpovídá za vadné štěně? Do půl roku chovatel prokazuje, že problém byl zapříčeněn majiteli. Od půl roku majitel prokazuje, že problém byl zapříčeněn chovatelem.
Nemám sílu to tu číst, ale pokud má rok staré štěně čtverky klouby, tak to prostě vinou majitelky být nemůže. Oproti tomu ani zdraví rodiče nezaručují, že některému štěněti klouby nevyskočí; to se může stát.
Takže za mě a čistě subjektivně - Vaše vina to není, ale odpovědnost ano.
Nastudujte si Občanský zákoník. Víc se k tomu říct nedá.
napsal(a):
Vy ale nerozhodujete o tom, jaké řešení reklamace si kupující zvolí.
Dělá se buď odstoupení - vrátí se zboží a peníze, oprava, nebo sleva. A volí si kupující.
Měli jste se dohodnout na slevě.
Asi máte pravdu já nejsem advokát ale to by nám za chvilku mohli majitelé reklamovat křivý ocas, spadlé ucho , chybějící zub atd . Znám několik chovatelů co raději vrátili peníze aby je nikdo veřejně nepomlouval a aby měli klid. V dnešní době si každý myslí že za vše může chovatel ale nikdo z nás nemůže vědět co že štěněte vyroste. Za 17 let co se v tom pohybují a zvířata z mého chovu co jsem si nechal a nebo koupil od štěněte od jiných chovatelů, tak z cca 50 kusů jsem jen jednou měl rtg kyčlí 2-2 tak 5x 1-1 jinak vše bylo negativní. Vůbec pro mě není důležité jestli rodiče jsou negativní protože i negativní rodiče dají pozitivního potomka. Štěňata krmím jak masem tak granulemi ale stále sledují rychlost růstu a podle toho omezím bílkoviny. Další důležity faktor je pro mě pohyb a zátěž a to také každému říkám . Jsou majitelé co mají i třeba třetího psa z mojí ch.st. a mají čisté rtg . Mám na to svůj názor a rady od špičkových německých chovatelů a tak to dělám a dělat budu. Jestli moje rady někdo ignoruje to není můj problém.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ori odberu. A stejne se vzal. Nevratil. Ale to je fuk. Psovi nepreju nic zleho naopak. At uz ma klid od vsech pruseru a vam taky. Jen jsem poukazala na to ze jste nebyla uplne objektivni tehdy.
Při odběru už byl zaplacený, jela jsem si pro něj 5 hodin, na místě mě chovatelka utvrzovala v tom, že nohu nevytáčí a že kulka sleze. Navíc jsem na štěně čekala rok, měla perfektní podmínky (škola 1x týdně, kdy měl přítel home office). Noha nakonec nic nebyla, kulka se odoperovala a o ostatních problémech nemohl mít človvěk tušení.
Takže asi tak.
Navaro Bohemia
napsal(a):
Asi máte pravdu já nejsem advokát ale to by nám za chvilku mohli majitelé reklamovat křivý ocas, spadlé ucho , chybějící zub atd . Znám několik chovatelů co raději vrátili peníze aby je nikdo veřejně nepomlouval a aby měli klid. V dnešní době si každý myslí že za vše může chovatel ale nikdo z nás nemůže vědět co že štěněte vyroste. Za 17 let co se v tom pohybují a zvířata z mého chovu co jsem si nechal a nebo koupil od štěněte od jiných chovatelů, tak z cca 50 kusů jsem jen jednou měl rtg kyčlí 2-2 tak 5x 1-1 jinak vše bylo negativní. Vůbec pro mě není důležité jestli rodiče jsou negativní protože i negativní rodiče dají pozitivního potomka. Štěňata krmím jak masem tak granulemi ale stále sledují rychlost růstu a podle toho omezím bílkoviny. Další důležity faktor je pro mě pohyb a zátěž a to také každému říkám . Jsou majitelé co mají i třeba třetího psa z mojí ch.st. a mají čisté rtg . Mám na to svůj názor a rady od špičkových německých chovatelů a tak to dělám a dělat budu. Jestli moje rady někdo ignoruje to není můj problém.
Vy se hlavně nejdřív chovejte jako chovatel profesionál, jak se sám nazýváte, tedy podnikatel. Tím hned přijdete na to, že máte nějaké obchodní podmínky /kde je máte, na webu ne, posíláte je lidem mailem?/, nějakou odpovědnost, prostě povinnosti.
Protože aby dlouholetý chovatel /s několika vrhy ročně/ nevěděl, jak se řeší reklamace, odstoupení od KS a jaká práva má kupující, mi teda normální nepřijde.
Tam jsou takové malé legrace jako třeba: nepoučím spotřebitele o právu na odstoupení, tak ta lhůta začne běžet, až to udělám.
Nevim nevim, tohle je trochu divočina. Chov zvířat je normální živnost.
Epilepsie a další, to jsou věci, které jsou různého původu, ale často rodinné, tzn. tady se to vyskytuje... ale těžko z chovu odstraňuje, když toho není tolik.
Ale ty nohy jsou úplně jednoduché - dědičné je totiž to, co se nevyšetřuje. To je celá záhada "po čistých rodičích". Oni to prostě přenáší. Tečka.
Nebavíme se o svrabu, zas z toho není potřeba dělat tohle, prostě se zachovám správně - nabídnu zajímavou slevu, vrácení psa a kupní ceny, výměnu za jiného, zákazník si vybere, vyřízeno. Také si o tom vést normální záznamy a ne chat z fb.
A ta paní, co chce něco reklamovat: Vy si to také představujete jak Hurvajs, takhle by to nešlo, nemůžete si chtít nechat zboží i peníze.
Druhá tečka.
Hezkej den!
napsal(a):
Vy se hlavně nejdřív chovejte jako chovatel profesionál, jak se sám nazýváte, tedy podnikatel. Tím hned přijdete na to, že máte nějaké obchodní podmínky /kde je máte, na webu ne, posíláte je lidem mailem?/, nějakou odpovědnost, prostě povinnosti.
Protože aby dlouholetý chovatel /s několika vrhy ročně/ nevěděl, jak se řeší reklamace, odstoupení od KS a jaká práva má kupující, mi teda normální nepřijde.
Tam jsou takové malé legrace jako třeba: nepoučím spotřebitele o právu na odstoupení, tak ta lhůta začne běžet, až to udělám.
Nevim nevim, tohle je trochu divočina. Chov zvířat je normální živnost.
Epilepsie a další, to jsou věci, které jsou různého původu, ale často rodinné, tzn. tady se to vyskytuje... ale těžko z chovu odstraňuje, když toho není tolik.
Ale ty nohy jsou úplně jednoduché - dědičné je totiž to, co se nevyšetřuje. To je celá záhada "po čistých rodičích". Oni to prostě přenáší. Tečka.
Nebavíme se o svrabu, zas z toho není potřeba dělat tohle, prostě se zachovám správně - nabídnu zajímavou slevu, vrácení psa a kupní ceny, výměnu za jiného, zákazník si vybere, vyřízeno. Také si o tom vést normální záznamy a ne chat z fb.
A ta paní, co chce něco reklamovat: Vy si to také představujete jak Hurvajs, takhle by to nešlo, nemůžete si chtít nechat zboží i peníze.
Druhá tečka.
Hezkej den!
Já jsem právě nikdy žádnou reklamaci neřešil před 8, lety umřela 7mesicní fena z mého chovu na vrozenou vadu srdce a majitelka hned z dalšího vrhu dostala další fenku zdarma, kterou uchovnila má ji ve svém chovu. Nikdo mi ale nevyhrozoval že mě bude někde špinit apod.
Navaro Bohemia
napsal(a):
Já jsem právě nikdy žádnou reklamaci neřešil před 8, lety umřela 7mesicní fena z mého chovu na vrozenou vadu srdce a majitelka hned z dalšího vrhu dostala další fenku zdarma, kterou uchovnila má ji ve svém chovu. Nikdo mi ale nevyhrozoval že mě bude někde špinit apod.
Nastudujte si ten OZ. Nejen že Vaše vědomosti budou chránit jak Vás, tak kupujícího, ale hlavně ochrání ty psy.
Jen malá technická poznámka spíš obecně a hypoteticky: pokud by se narodilo štěně, které by za optimálních podmínek ve vývinu mělo v dospělosti DKK 1/1. Ale v reálu mělo odchov právě s překrmováním, nevhodným krmením a častým lezením do 3 patra (je to v komunikaci zmíněno!) atd., opravdu není možné, aby to ve finále skončilo tím stupněm 4/4?
lenocka
napsal(a):
Jen malá technická poznámka spíš obecně a hypoteticky: pokud by se narodilo štěně, které by za optimálních podmínek ve vývinu mělo v dospělosti DKK 1/1. Ale v reálu mělo odchov právě s překrmováním, nevhodným krmením a častým lezením do 3 patra (je to v komunikaci zmíněno!) atd., opravdu není možné, aby to ve finále skončilo tím stupněm 4/4?
já si nechal doma sestru a ta má Rtg čisté a už má zkoušku ZVV1 druhá sestra šla někam do paneláku jak jsem se nakonec dozvěděl a má 1-1 Třetí sestra je v Dubaji a je také čistá. Potom byl ještě jeden pes paní mi poslala snímky já tam nic hrozného nevidel ale oficiálně posouzeny nebyli. Tak z toho vrhu je problém pouze zde .
lenocka
napsal(a):
DKK 1/1 je pozitivní nález. Tj. ne zdravý pes.
Jo, na DKK má vliv genetika a prostředí. Ale geneticky nezatížený pes může mít DKK snad jen úrazem. To by neměl nález na obou nohách.
Třeba mě někdo, kdo ví víc, opraví.
Proto je logická sleva, protože je téměř jisté, že se na tom podílely oba faktory, tj. genetika i prostředí, a tím pádem oba lidé, tj. majitel i chovatel, nesou odpovědnost. Do jaké míry kdo nese odpovědnost, to asi nerozsekne ani nejgeniálnější veterinář.
Megí, která seřvala oba, má pravdu. :)
Navaro Bohemia
napsal(a):
já si nechal doma sestru a ta má Rtg čisté a už má zkoušku ZVV1 druhá sestra šla někam do paneláku jak jsem se nakonec dozvěděl a má 1-1 Třetí sestra je v Dubaji a je také čistá. Potom byl ještě jeden pes paní mi poslala snímky já tam nic hrozného nevidel ale oficiálně posouzeny nebyli. Tak z toho vrhu je problém pouze zde .
Nojo, to je genetika. Z deseti sourozenců po zdravých rodičích se může narodit jeden jediný postižený. Tak to prostě funguje.
Neříkám, že se nesnažíte; neříkám, že je to Vaše vina. Já Vás neznám, jako chovatele Vás soudit nemůžu.
Nastudujte si příčiny DKK, sáhněte si do svědomí, jestli jste je opravdu všechny eliminoval, a pak podle toho čestně jednejte.
Varaxi
napsal(a):
Jo, na DKK má vliv genetika a prostředí. Ale geneticky nezatížený pes může mít DKK snad jen úrazem. To by neměl nález na obou nohách.
Proto je logická sleva, protože je téměř jisté, že se na tom podílely oba faktory, tj. genetika i prostředí, a tím pádem oba lidé, tj. majitel i chovatel, nesou odpovědnost. Do jaké míry kdo nese odpovědnost, to asi nerozsekne ani nejgeniálnější veterinář.
“Ale geneticky nezatížený pes může mít DKK snad jen úrazem. “
To vážně? Bez ironie. Vážně štěně bez genetického zatížení s prasáckým managementem nebude mít v dospělosti ŽÁDNÝ nález?? Opět čisté teoreticky, pouze zvědavost. Nechce se mi tomu věřit..
Varaxi
napsal(a):
Có, já jenom dělám tečky :D
Když oni v FCI řeší ten jeden snímek skrz OFA systém, jestli jsem to pochopila.
A na tu dědičnou vadu, abychom našli tu volnost, jsou potřeba 3 snímky a počítání, ta metoda PennHip.
No a FCI (ani AKC) tohle neuznává; nevyžaduje.
Takže pokud nechcete utratit hodně peněz, nezjistíte to.
Koukala jsem na nějaké online psy (pit), co mají ten lepší test (a výsledky dobré), a oni ale pak neprodávají štěně za obvyklou cenu.
Je otázka, zda jsou lidé ochotni to zaplatit. On NO je asi nejlevnější pes.
Ještě Vám sem hodím jeden příklad 😁
Roční pes po stejných rodičích jako z toho vrhu ale o dva roky starší byl snímkován Leden 2019 v roce u MVDr Decker a poslání na vyhodnocení k MVDr Snášil výsledek O-O. Ten samý snímkem byl poslán za měsíc do Německa a přišlo kyčle Fast normal (1-1) a lokty normal (O-O) .
Tento pes se stal v září 2019 třetí nejlepší dospívající pes na světové výstavě v Německu a bylo nám nařízeno udělat kontrolní RTG na lékařské fakultě a tyto snímky poslat na německý klub.(toto nařízení museli absolvovat také ostatní majitelé psů fen v první pětce ve všech třídách ale fakulta byla možnost volby)
Domluvil jsem si termín na fakultě v Brně a za přítomnosti třech profesorů a několika mediků byl pes znova snímkován. Vyjádření lékařů mě překvapilo podle nich pes má dysplazii 3-3 . Zde nešlo o posouzení ale pouze o zaslání nových snímků tak aby profesor v Německu který vyhodnocoval snímky z ledna 2019 mohl potvrdit že snímky jsou stejné a nebyl udělaný žádný podvod. ( Takový pes má hodnotu kolem 500000,- Kč) Profesoři na fakultě pouze udělali kontrolu čipu a psa a vše potvrdili razítky a podpisem .( Šlo jen o to že takové kapacity určitě nikdo nepodplati). Z Německa za měsíc přišlo že pes má potvrzené rtg a jeho místo na výstavě se mu přiznává.
To píšu jen proto že každý veterinář může mít jiný pohled na posouzení dysplazie a hlavně na fakultě pes po uspání ležel úplně volně s drobnou fixací, nikdo ho nedržel vše jsem pouze sledoval.
Jsem teď nemocný tak můžu trávit čas tady 😄
lenocka
napsal(a):
“Ale geneticky nezatížený pes může mít DKK snad jen úrazem. “
To vážně? Bez ironie. Vážně štěně bez genetického zatížení s prasáckým managementem nebude mít v dospělosti ŽÁDNÝ nález?? Opět čisté teoreticky, pouze zvědavost. Nechce se mi tomu věřit..
Já žiju v tom, že ano. Ale věnovala jsem se tomu naposledy před téměř třemi lety. Minimálně, možná to je i déle.
Možná někdo zjistil neco nového nebo zjistil, že předchozí zjištění nejsou pravdivá. Proto jsem tam psala Třeba mě někdo, kdo ví víc, opraví.
Oni nějak testovali, jestli lze DKK vyvolat. A ukázalo se, že u většiny testovaných psů se jim to nepovedlo. Z toho byl vyvozen závěr, že u geneticky zatíženého psa DKK vyvolat/zhoršit lze, u zdravého ne.
Je to vlastně stejné jak u torze žaludku.
Navaro Bohemia
napsal(a):
Ještě Vám sem hodím jeden příklad 😁
Roční pes po stejných rodičích jako z toho vrhu ale o dva roky starší byl snímkován Leden 2019 v roce u MVDr Decker a poslání na vyhodnocení k MVDr Snášil výsledek O-O. Ten samý snímkem byl poslán za měsíc do Německa a přišlo kyčle Fast normal (1-1) a lokty normal (O-O) .
Tento pes se stal v září 2019 třetí nejlepší dospívající pes na světové výstavě v Německu a bylo nám nařízeno udělat kontrolní RTG na lékařské fakultě a tyto snímky poslat na německý klub.(toto nařízení museli absolvovat také ostatní majitelé psů fen v první pětce ve všech třídách ale fakulta byla možnost volby)
Domluvil jsem si termín na fakultě v Brně a za přítomnosti třech profesorů a několika mediků byl pes znova snímkován. Vyjádření lékařů mě překvapilo podle nich pes má dysplazii 3-3 . Zde nešlo o posouzení ale pouze o zaslání nových snímků tak aby profesor v Německu který vyhodnocoval snímky z ledna 2019 mohl potvrdit že snímky jsou stejné a nebyl udělaný žádný podvod. ( Takový pes má hodnotu kolem 500000,- Kč) Profesoři na fakultě pouze udělali kontrolu čipu a psa a vše potvrdili razítky a podpisem .( Šlo jen o to že takové kapacity určitě nikdo nepodplati). Z Německa za měsíc přišlo že pes má potvrzené rtg a jeho místo na výstavě se mu přiznává.
To píšu jen proto že každý veterinář může mít jiný pohled na posouzení dysplazie a hlavně na fakultě pes po uspání ležel úplně volně s drobnou fixací, nikdo ho nedržel vše jsem pouze sledoval.
Jsem teď nemocný tak můžu trávit čas tady 😄
Já tomu houby rozumím, ale že Češi jsou přísnější a výsledek testů z Německa je prakticky vždycky lepší, než by byl tady, jsem slyšela už asi tak stokrát.
Kdybych vybírala psa, taky se mrknu, kde a kdo klouby hodnotil. A hodnotitelům z Německa vždycky jeden stupeň přidám.
To máte jak ve škole - za stejný výkon dostanete u jedné učitelky jedničku, kdežto u druhé s bídou dvojku.
A druhá věc - na RTG se dá ten pes taky nastavit tak, aby bylo vidět víc nebo míň. Někdo to moc neumí, tak k tomu může dojít omylem, někdo tak dokáže zkreslovat úmyslně.
Chci vidět výkon. Pokud pes v deseti letech bez léků lítá po cvičišti, tak mu odpustím jakékoli rentgeny. Pokud dvouletý šmajdá, je mi srdečně jedno, jaké zdravotní výsledky oficiálně má.
Edit: A brzo se uzdravte.
děkuji 😄 Tento pes za minulé dva roky nakryl asi 35 fen jak z Čech tak s ciziny. Mám doma jeho tři dcery po třech matkách dvakrát HdEd normal a jednou HD Fast normal.
Srpen 2020 tento pes nakryl mojí fenu s HD normal a Ed Fast normal po roce jsem dělali rtg u čtyřech potomků a to Waila Wally Wargas v mém držení a Wesley je u přátel a všichni mají z Německa HD ED normal. 👍👍👍
Jestli jsou nějaké průzkumy a lékařské práce na toto téma tak já si o tom myslím své, každý vždy hledá nějaký důvod proč jeho štěně má dysplazii a udělat viníka z chovatele je smutné.
Navaro Bohemia
napsal(a):
děkuji 😄 Tento pes za minulé dva roky nakryl asi 35 fen jak z Čech tak s ciziny. Mám doma jeho tři dcery po třech matkách dvakrát HdEd normal a jednou HD Fast normal.
Srpen 2020 tento pes nakryl mojí fenu s HD normal a Ed Fast normal po roce jsem dělali rtg u čtyřech potomků a to Waila Wally Wargas v mém držení a Wesley je u přátel a všichni mají z Německa HD ED normal. 👍👍👍
Jestli jsou nějaké průzkumy a lékařské práce na toto téma tak já si o tom myslím své, každý vždy hledá nějaký důvod proč jeho štěně má dysplazii a udělat viníka z chovatele je smutné.
Počkat. Pes má od českých lékařů diagnostikováno 3/3 a vy s ním krejete?
Huskyjanina
napsal(a):
Počkat. Pes má od českých lékařů diagnostikováno 3/3 a vy s ním krejete?
Jestli to chápu správně, tak oficiálně má ten pes 1/1. Neoficiálně 3/3.
A jestli se s ním kryje, se neví - toto je jiný pes než ten, kterého řeší zadavatelka. Je to pravý bratr.
Roční pes po stejných rodičích jako z toho vrhu ale o dva roky starší
Varaxi
napsal(a):
A jestli se s ním kryje, se neví - toto je jiný pes než ten, kterého řeší zadavatelka. Je to pravý bratr.
Ale kryje se s ním.
Zadavatel píše: Tento pes za minulé dva roky nakryl asi 35 fen jak z Čech tak s ciziny.
Varaxi
napsal(a):
Ne pes má z Čech oficiálně kyčle a lokty čisté pouze z Německa kyčle 1-1 Fast normal . Ty trojky byla jen představa profesorů z lékařské fakulty v Brně
Navaro Bohemia
napsal(a):
Ne pes má z Čech oficiálně kyčle a lokty čisté pouze z Německa kyčle 1-1 Fast normal . Ty trojky byla jen představa profesorů z lékařské fakulty v Brně
Promiňte - opravdu lékařské fakulty? Humánní medicíny? Nebo z VFU?
Esi to chápu s tím Německem, tam je 1/1 a u nás by to bylo 2/2?
Ale u nás to uznali za nuly - oficiálně.
Když se ale říká, že v Něm. nejsou tak přísní, pak beru, že nuly tam být nemohly.
Je to tak, nebo jsem jelen?
napsal(a):
Ale kryje se s ním.
Zadavatel píše: Tento pes za minulé dva roky nakryl asi 35 fen jak z Čech tak s ciziny.
Vidíte, máte lepší oči než já.
No každopádně pokud má pravý bratr žijící v kvalitních podmínkách nález, tak je genetická zátěž téměř jistá i u jeho sourozenců.
A pokud máte genetickou zátěž danou, tak už nikdy nikdo neurčí, do jaké míry se nemoc rozvine jen vlivem genetiky a do jaké míry za to může prostředí.
janaa
napsal(a):
Posuzovat DKK bez flexe,to si tedy nedovedu představit vždyť tam je to vytažení kyčlí základ
Já jsem pochopila, že to RTG v ČR bylo jen a pouze proto, aby se potvrdilo, že ty předchozí snímky v Německu nejsou podvrh, jiného psa apod. Že tady je vyhodnocovat ani neměli. Kdo ví, jak to probíhalo.
Ale jako - nechápu to jako celek taky.
napsal(a):
Esi to chápu s tím Německem, tam je 1/1 a u nás by to bylo 2/2?
Ale u nás to uznali za nuly - oficiálně.
Když se ale říká, že v Něm. nejsou tak přísní, pak beru, že nuly tam být nemohly.
Je to tak, nebo jsem jelen?
V Čechách je čistý oficiálně
Varaxi
napsal(a):
Já jsem pochopila, že to RTG v ČR bylo jen a pouze proto, aby se potvrdilo, že ty předchozí snímky v Německu nejsou podvrh, jiného psa apod. Že tady je vyhodnocovat ani neměli. Kdo ví, jak to probíhalo.
Ale jako - nechápu to jako celek taky.
Ano přesně tak protože se dělá hodně podvodu po celým světě proto se u nejlepších 5 psů a fen dělá tato kontrola.
V Německu každý chovný pes myslím po nakrytí asi 30 fen musí udělat to samé jinak přijde o chovnosti
Navaro Bohemia
napsal(a):
Ano přesně tak protože se dělá hodně podvodu po celým světě proto se u nejlepších 5 psů a fen dělá tato kontrola.
V Německu každý chovný pes myslím po nakrytí asi 30 fen musí udělat to samé jinak přijde o chovnosti
Ale však v Německu máte fast normal, to přece není čistý pes. V roce. Co o něm píšete nahoře.
Tam přece časem může být z jedničky dvojka a u nás - logicky, protože jsme přísní - trojky.
Znám chovatele co má kamaráda dobrého veterináře a s jednou fenou k němu jezdí asi tři roky na RTG ale pokaždé na rodokmen jiné feny. Potom si lidé koupí štěně a můžou se zase vést nějaký spekulace kde se stala chyba. 😃 Všude je samý podvod v Čechách jsou rozhodčí co napíšou za 20000 Kč zkoušku do chovu a další a další co bych mohl jmenovat.
napsal(a):
Ale však v Německu máte fast normal, to přece není čistý pes. V roce. Co o něm píšete nahoře.
Tam přece časem může být z jedničky dvojka a u nás - logicky, protože jsme přísní - trojky.
Ano v Německu neni čistý ale když z jednoho vrhu jsou 4 potomci čistý tak vůbec neřeším jestli pes má z Německa Fast. Tam dostanete Fast i za morgany který v Čechách MVDr Snášil tolik neřeší.
Vrrrgrrr
XXX.XXX.57.49
Necetla jsem celou diskusi, na to nemam cas a uprimne ani chut, ale na puvodni dotaz odpovidam nasledujici:
Mame hafana z CHS Navaro Bohemia a jsme spokojeni. Pes je zdravy, vesely a jiz spousta lidi nam ho pochvalila. CHS jsme jiz mnohokrat navstivili a muzu Vam s cistym svedomim rict, ze psi maji celodenni peci a rozhodne nikomu nejsou jedno, jak v diskusi zaznelo :). Jako zacatecnikum nam bylo poskytnuto mnoho rad do zacatku a i nadale jsme v kontaktu, kdy se o naseho psa CHS zajima a je ochotna a napomocna poradit, ci pomoct. Napr. kdyz jsme jeli na dovolenou, tak jsme se domluvili, ze nam psa pohlidaji prave oni a bylo videt, ze pes je tam spoko. Nas pes mel oproti ostatnim kudrnatejsi srst a prave chovatel odhalil pricinu, kterou byly granule. Zmenili jsme je a srst je ok. Nase zkusenost tak je rozhodne pozitivni.
Vrrrgrrr
napsal(a):
Necetla jsem celou diskusi, na to nemam cas a uprimne ani chut, ale na puvodni dotaz odpovidam nasledujici:
Mame hafana z CHS Navaro Bohemia a jsme spokojeni. Pes je zdravy, vesely a jiz spousta lidi nam ho pochvalila. CHS jsme jiz mnohokrat navstivili a muzu Vam s cistym svedomim rict, ze psi maji celodenni peci a rozhodne nikomu nejsou jedno, jak v diskusi zaznelo :). Jako zacatecnikum nam bylo poskytnuto mnoho rad do zacatku a i nadale jsme v kontaktu, kdy se o naseho psa CHS zajima a je ochotna a napomocna poradit, ci pomoct. Napr. kdyz jsme jeli na dovolenou, tak jsme se domluvili, ze nam psa pohlidaji prave oni a bylo videt, ze pes je tam spoko. Nas pes mel oproti ostatnim kudrnatejsi srst a prave chovatel odhalil pricinu, kterou byly granule. Zmenili jsme je a srst je ok. Nase zkusenost tak je rozhodne pozitivni.
Prosimvás a co to bylo za granule, já bych chtěla, aby měla megý kudrnaté vlasy.
Děkuji!
Vrrrgrrr
XXX.XXX.59.13
Nevim, zda reaguji dobre, ale granule to byly natural trainer oranzove s ananasem :)
Vrrrgrrr
napsal(a):
Nevim, zda reaguji dobre, ale granule to byly natural trainer oranzove s ananasem :)
A které jsou ty nové?
napsal(a):
Prosimvás a co to bylo za granule, já bych chtěla, aby měla megý kudrnaté vlasy.
Děkuji!
Tak až bude kudrnatá, tak poprosím foto....určitě to bude raritka jediná na celém světíčku
Vrrrgrrr
napsal(a):
Já tomu nerozumím. Pes byl kudrnatější po granulích? Takže místo chození ke kadeřnici můžu pojídat psí granule? Třeba to vyjde levněji.
napsal(a):
Já tomu nerozumím. Pes byl kudrnatější po granulích? Takže místo chození ke kadeřnici můžu pojídat psí granule? Třeba to vyjde levněji.
Předpokládám, že myslí takovou tu nepěkně zvlněnou srst, která je občas vidět u dlouhosrstých plemen - NO, GR a jiných.
Terven
napsal(a):
Předpokládám, že myslí takovou tu nepěkně zvlněnou srst, která je občas vidět u dlouhosrstých plemen - NO, GR a jiných.
Já krmím všechny stejně a řekla bych spíš, že ti kudrnáči to mají vrozený, než že je to granulema. Psovi vždycky na výstavu musím srst rovnat, feny ji mají rovnou.
1) je to vrozené, ví se, jaký gen za to může
2) dlouhosrstí psi mají někdy jako štěňata vlnky, které v dospělosti zmizí, nebo zůstane malinká třeba za ušima nebo na bocích, nohách
A pak je tu hromada "potních" pachových žláz, které třeba na zádi dělají takový jako vosk... na venkovních kotcových psech je to hodně vidět... dokážu si představit, že nevyčesaný pes bude zkudrnatělý... a u prvního shození kožichu to bude podobné.
Ale je mi to líto, chtěla jsem ty granule.
napsal(a):
1) je to vrozené, ví se, jaký gen za to může
2) dlouhosrstí psi mají někdy jako štěňata vlnky, které v dospělosti zmizí, nebo zůstane malinká třeba za ušima nebo na bocích, nohách
A pak je tu hromada "potních" pachových žláz, které třeba na zádi dělají takový jako vosk... na venkovních kotcových psech je to hodně vidět... dokážu si představit, že nevyčesaný pes bude zkudrnatělý... a u prvního shození kožichu to bude podobné.
Ale je mi to líto, chtěla jsem ty granule.
Nejsou to spíš mazové žlázy?
Terven
napsal(a):
Ale to není kvůli granulím. Nebo ano?
napsal(a):
Nejsou to spíš mazové žlázy?
Pachové mazové :-) oni je psi nepoužívají na pocení/ochlazení, ale na značení.
Ale k té srsti... nemění se štěněčí srst kolem půl roka? Nevím, protože dlouhosrsté/podsadové psy nevedu.
napsal(a):
Pachové mazové :-) oni je psi nepoužívají na pocení/ochlazení, ale na značení.
Ale k té srsti... nemění se štěněčí srst kolem půl roka? Nevím, protože dlouhosrsté/podsadové psy nevedu.
Já myslela, že pachové žlázy mají psi jenom kolem řitního otvoru (ale možná jsou i jinde na těle). A že ke značkování používají moč. Že se psi nepotí tak jako my nebo koně, vím.
napsal(a):
Já myslela, že pachové žlázy mají psi jenom kolem řitního otvoru (ale možná jsou i jinde na těle). A že ke značkování používají moč. Že se psi nepotí tak jako my nebo koně, vím.
Nene, mají spoustu značkovacích nástrojů různě po těle. Víte, jak pes zahrabává experimenty... na tlapkách totiž má taky tyhle nástroje :-)
Co jsem nevěděla, wiki tvrdí, že jich tam je na 1 cm2 až 500.
Psí tlapička je teda sprchovací hlavice.
napsal(a):
Já krmím všechny stejně a řekla bych spíš, že ti kudrnáči to mají vrozený, než že je to granulema. Psovi vždycky na výstavu musím srst rovnat, feny ji mají rovnou.
Jasný...já nespekuluju, čím to je, jen jsem chtěla vysvětlit, co těma kudrlinama asi bylo myšleno.
A možná má pravdu megi s tím voskem, protože ta srst krom toho, že je zvlněná, bývá i mastná.
napsal(a):
Nene, mají spoustu značkovacích nástrojů různě po těle. Víte, jak pes zahrabává experimenty... na tlapkách totiž má taky tyhle nástroje :-)
Co jsem nevěděla, wiki tvrdí, že jich tam je na 1 cm2 až 500.
Psí tlapička je teda sprchovací hlavice.
Chytré knihy uvádějí, že ve škáře chodidlových polštářků jsou potní žlázy, které mají protiskluzový význam. Ale třeba je všechno jinak.
napsal(a):
Chytré knihy uvádějí, že ve škáře chodidlových polštářků jsou potní žlázy, které mají protiskluzový význam. Ale třeba je všechno jinak.
Ano, tam jsou i potní ve smyslu potu, jinak mazové i potní jsou všude u chlupů, maz je ta mastnota. Mazové jsou z boku a potní mimo - v kůži - ale jako potní fungují ty potní jen na tlapkách. A pak jsou ale podle některých zdrojů ty potní (nebo mazové :D) nabité značkami - někdo říkal, že feromony - na různých částech asi víc. Teoreticky... prakticky to tak bude, oni tak k sobě psi docela lezou. Uvádí se, že je to na plecích, krku, za ušima, slabinách... mapu nemám a to mě rozčiluje, co když si to všichni vymysleli. Ale ono je to i vidět - na konci zádě a začátku ocasu u tmavého psa není problém to vystopovat. A oni fakt k sobě tak i čuchají.
napsal(a):
Ano, tam jsou i potní ve smyslu potu, jinak mazové i potní jsou všude u chlupů, maz je ta mastnota. Mazové jsou z boku a potní mimo - v kůži - ale jako potní fungují ty potní jen na tlapkách. A pak jsou ale podle některých zdrojů ty potní (nebo mazové :D) nabité značkami - někdo říkal, že feromony - na různých částech asi víc. Teoreticky... prakticky to tak bude, oni tak k sobě psi docela lezou. Uvádí se, že je to na plecích, krku, za ušima, slabinách... mapu nemám a to mě rozčiluje, co když si to všichni vymysleli. Ale ono je to i vidět - na konci zádě a začátku ocasu u tmavého psa není problém to vystopovat. A oni fakt k sobě tak i čuchají.
Mě to zajímá, protože to tak děti učím a mě to taky tak učili - žlázy mazové u každého chlupu (kromě prasat), ty produkují maz k ochraně srsti a kůže před vlhkem, to je jasné. A pak jsou klubíčkové - buď klasicky potní jenom na ochlazování u lidí (nebo na tu přilnavost u zvířat?) nebo aromatické kvůli komunikaci, případně termoregulaci (kůň, skot, prase). Takže mě to taky rozčiluje, protože safra, jak to vlastně je?
napsal(a):
Mě to zajímá, protože to tak děti učím a mě to taky tak učili - žlázy mazové u každého chlupu (kromě prasat), ty produkují maz k ochraně srsti a kůže před vlhkem, to je jasné. A pak jsou klubíčkové - buď klasicky potní jenom na ochlazování u lidí (nebo na tu přilnavost u zvířat?) nebo aromatické kvůli komunikaci, případně termoregulaci (kůň, skot, prase). Takže mě to taky rozčiluje, protože safra, jak to vlastně je?
Klubíčkově vypadají obě :D Podle všeho to vypadá, že feromony z potních žláz.
https://dogdiscoveries.com/curiosity/dogs-release-pheromones
https://www.petmd.com/dog/conditions/cancer/c_multi_adenocarcinoma_skin
https://www.vetwest.com.au/pet-library/skin-the-difference-between-canine-and-human-skin
Ty granule mě ale zajímají furt... čím musím psa nacpat, aby měl kudrnatou srst.
Eoli
XXX.XXX.11.109
Já tomu sice houby co rozumím a jak to bylo ví pouze chovatel a majitelka psa, ale z mého pohledu mi nepřijde úplně fér posílat po x měsících na chovatele udání,kontroly a špinit ho všude možně když z výsledku kontroly je jasné že péče o psy je zajištěňá a chovatel se o ně stará, kdyby ne tak si to štěně přece neberu,nebo tu kontrolu pošlu hned a ne až po takové době ze msty.Když se nemůžete domluvit tak si to řešte s právníky a u soudu místo takového házení špíny
napsal(a):
Klubíčkově vypadají obě :D Podle všeho to vypadá, že feromony z potních žláz.
https://dogdiscoveries.com/curiosity/dogs-release-pheromones
https://www.petmd.com/dog/conditions/cancer/c_multi_adenocarcinoma_skin
https://www.vetwest.com.au/pet-library/skin-the-difference-between-canine-and-human-skin
Ty granule mě ale zajímají furt... čím musím psa nacpat, aby měl kudrnatou srst.
Děkuji. Vytisknu a proštuduji. Aspoň potrénuji angličtinu.
Mám od pana Kasla úžasného, dnes již tříletého, psa (Pedro) a nedám na kvalitu chovu Navaro Bohemia dopustit. Pes naprosto zdravý, společenský, aktivní a neúnavný. Jeho exteriér je opravdu top, stejně jako jednání při výběru a koupi štěněte. Pes byl perfektně socializovaný.