Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2022 17:40

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/tri-psy-kvuli-spatnem-stavu-utratili-otocili-to-proti-mne-haji-se-chovatelka-u-soudu-40387287

Na fb skupina Šarpej v nouzi jsou fotografie... a je to katastrofa... ČMKU před rokem rozhodla, že dokud nebudou psi v dobrém stavu, tak má zákaz chovu a zápisu štěňat, ale že by jí to zakázali do smrti? To mě překvapilo. Je tam mastocytom, plešatí psi, ledviny na hadry, psi ve sklepě...

16.2.2022 07:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/tri-psy-kvuli-spatnem-stavu-utratili-otocili-to-proti-mne-haji-se-chovatelka-u-soudu-40387287

Na fb skupina Šarpej v nouzi jsou fotografie... a je to katastrofa... ČMKU před rokem rozhodla, že dokud nebudou psi v dobrém stavu, tak má zákaz chovu a zápisu štěňat, ale že by jí to zakázali do smrti? To mě překvapilo. Je tam mastocytom, plešatí psi, ledviny na hadry, psi ve sklepě...

A ženská se ještě hájí, že to nezvládala. Ti lidi dnes nemají žádnou sebereflexi.

16.2.2022 07:34

Rozhovor s chovatelkou z roku 2018... jak se to může za pár let posunout...

https://www.ecanis.cz/clanky/laska-z-obrazku-vydrzela-tricet-let-_617.html

16.2.2022 07:58

jak se to může za pár let posunout...

takhle, ale bohuzel, konci mnoho lidi kolem psu.
na zacatku byly ty nejlepsi umysly - a pak se to vymkne.

hromadeni psu

16.2.2022 08:35

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/704185/rok-natvrdo-za-ksefty-s-umirajicimi-stenaty-soud-zprisnil-tyrance-brixove-trest.html?fbclid=IwAR3LVTgW5tKaaHJ5AmVa9lb9YgkYuwHGBIa_xMbUG1RhhXjQlzGJUy2suIM

To je strašné.

16.2.2022 09:15

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/704185/rok-natvrdo-za-ksefty-s-umirajicimi-stenaty-soud-zprisnil-tyrance-brixove-trest.html?fbclid=IwAR3LVTgW5tKaaHJ5AmVa9lb9YgkYuwHGBIa_xMbUG1RhhXjQlzGJUy2suIM

Fakt je mi moc líto, žr si někdo udělá byznys na trpících zvířatech, na to už musí mít kurňa žaludek.
A dokud budou lidi, co při koupi čtěněte nepřemýšlejí, tsk se to bude dít stále.
Nepodmíněný tresty jsou super, ale osvěta by se do lidí měla rvát pod tlakem.
I když mi někdy přijdou lidi úplně natvrdlý....v televizi ukážou nešťastníka, co se napálil a má za drahé peníze v lepším případě zdravého křížence, místo čistokrevného psa, v horším případě nemocné a nebo uhynulé štěně a oni si řeknou...no to je hrozný, psa z množírny bych si nekoupil a pak jdou a vysolí tisíce za zaručeně čistokrevného frbulíka v barvě modré, kterého si převezmou v načančaném obývýku...to už víme, že na benzínové pumpě předání dělat nemáme....maminku nevidí, ale to jen proto, že chovatelka s ní musela zrovna jak na potvoru na veterinu...štěňata jsou sice bez PP, ale proto, že se jedná o nadbytečné štěně, proto, že nás nebaví jezdit na výstavy....prostě blá blá blá ...
Je až neuvěřitelné jaká je naivita lidí při kupování štěněte, ale když si jdou koupit ruční mixer za pár stovek, tak to sjedou internet odshora dolů.

16.2.2022 09:27
Joohana

XXX.XXX.157.168

Fakt je mi moc líto, žr si někdo udělá byznys na trpících zvířatech, na to už musí mít kurňa žaludek.
A dokud budou lidi, co při koupi čtěněte nepřemýšlejí, tsk se to bude dít stále.
Nepodmíněný tresty jsou super, ale osvěta by se do lidí měla rvát pod tlakem.
I když mi někdy přijdou lidi úplně natvrdlý....v televizi ukážou nešťastníka, co se napálil a má za drahé peníze v lepším případě zdravého křížence, místo čistokrevného psa, v horším případě nemocné a nebo uhynulé štěně a oni si řeknou...no to je hrozný, psa z množírny bych si nekoupil a pak jdou a vysolí tisíce za zaručeně čistokrevného frbulíka v barvě modré, kterého si převezmou v načančaném obývýku...to už víme, že na benzínové pumpě předání dělat nemáme....maminku nevidí, ale to jen proto, že chovatelka s ní musela zrovna jak na potvoru na veterinu...štěňata jsou sice bez PP, ale proto, že se jedná o nadbytečné štěně, proto, že nás nebaví jezdit na výstavy....prostě blá blá blá ...
Je až neuvěřitelné jaká je naivita lidí při kupování štěněte, ale když si jdou koupit ruční mixer za pár stovek, tak to sjedou internet odshora dolů.

To teď moje kamarádka pořídila štěně...Vysvětlovala jsem, dokonce jsem našla dva vrhy s volnými štěňaty, cenově tam byl rozdíl jen 6 tisíc. A co myslíte ? Má psa bez PP. Koupila ho z dvorkového odchovu, "z množky bych si psa nikdy nevzala, tohle byli slušní lidi".

16.2.2022 09:31

Já se s tím setkávám dnes a denně....má papírový rodiče, nevím, proč nedostal taky PP a my ho stejně nepotřebujeme, na výstavy jezdit nechceme, chceme mazlíka.

16.2.2022 09:57

Joohana napsal(a):
To teď moje kamarádka pořídila štěně...Vysvětlovala jsem, dokonce jsem našla dva vrhy s volnými štěňaty, cenově tam byl rozdíl jen 6 tisíc. A co myslíte ? Má psa bez PP. Koupila ho z dvorkového odchovu, "z množky bych si psa nikdy nevzala, tohle byli slušní lidi".

No ono si lidi totiž představují, že koupě psa z množírny znamená, že je vezmou do temného sklepa a tam z klece vytáhnou špinavé štěně......

Tak jasně dá se koupit pes čistokrevný, který není z množky...majitel má psa a fenu stejného plemene a neuhlídá to, tak co už, topit štěňata nebude a tak to odchová...nemělo by se to stávat ale stane se. Ale jak já cizí člověk poznám, že inzerované štěně je tento případ, že uvádění rodiče s PP jsou skutečnými rodiči štěňat.

Já sama jsem čistokrevného psa bez PP měla.....měla jsem i ty "dvorkové nehody", ale vždycky jsem VĚDĚLA, co kupuju a od koho.

Nicméně se těm nákupům štěňat z množek a nebo z bez PP chovů...nebudu tomu říkat klasická množírna, prostě Asta musí mít nutně štěňata, alespoň jednou za život...nedivím.
Když jsme se rozhodli, že Gině koupíme jako parťáka berňuchu, tak já seděla na internetu a studovala rodokmeny, dohledávala informace o chovkách, jejich odchovech a délce dožití jejich seniorů a tak dále, tak manžel projížděl inzeráty a říkal, proč to dělám, proč kupovat psa třeba za 30 tsíc, když tady je nabízejí za 14 tisíc a když já na to...no ty určitě nejsou s papírama, tak on jo jo a já kouknu na inzerát a říkám...rodiče jsou s PP a on, tak to je to samý, takže štěňata taky mají PP...takže jsem vysvětlovala, jak je to s uchovněním a jak jsou na tom berňuchové se zdravím, že se musí vybírat a i tak je to sázka do loterie a výsledek??
Já v tom nevidím žádný rozdíl, ty štěňata vypadají stejně, ti rodiče na fotkách se mi líbí a ušetřili bysme hromadu peněz, stejně nechceš jezdit na výstavy.......
No a když si vezmu, že takoví myslitelé jsou v rodině oba dva.....

Edit: a to nemluvím o tom, že jsme přemýšleli o psím chlapečkovi z Jizerských hor, kousek od místa odkud máme Ginu, což nakonec nevyšlo, protože to bylo hodně nahonem a nemohla jsem si vzít dovolenou, což mě mrzí, protože byl po feně z chovky, kterou jsem měla vybranou jako top a manžel mi říká...a nemohla by ses s ní domluvit, že by nám štěně přivezli třeba na půl cesty

16.2.2022 10:05

Tak těm šarpejům PP moc nepomohlo, že jo. Byla to poradkyně chovu nebo tak něco.
Dostala od klubu pokutu. Šla pod jiný klub.
Už před lety si od ní spolek vzal psy v nejhorším stavu a ona dál chovala na zbytku, jezdila po výstavách, dělala hlavní rozhodčí...
To mi někdo teda řekněte, když jí dal jeden klub pokutu, proč ten druhý nebyl upozorněn od vyššího levelu klubu, tedy té národní org.? Oni nejsou nějak propojení, nekomunikují spolu? A pak vidíte ty fotografie a příběhy majitelů těch štěňat, jak mají dokola ty stejné nemoci a i umírají, musí se uspávat... a ta org. dá zákaz, ale jen na tyhle psy, takže paní kráva si může koupit jiné a jede se dál?
To není jen hromadění psů, to je normální čistokrevný podvodník, od jiných množek se liší jen tím, že očkování má propadlé jen pět let, aspoň nějaké, že jo, a že těch několik dost vrhů ročně asi nejspíš daní, jinak rozdíl nula.
Tak bych řekla, že je tady psů dost na to, aby se tihle dobytci nechávali fungovat a aby jeden klub tohle a druhý ji přijal, co to je? To je celý na xxx.

16.2.2022 10:11

A pak tomu dá korunu soud, co dá hyeně Brixové zákaz chovu na 5 let a té druhé hyeně na 3 roky, rok natvrdo je hezký, to jo, uznávám, konečně něco /za smrt 21 psů a dalších kolik hodně týraných + vše načerno asi?/, takže za 6 měsíců je venku a za pár let začne se psy znovu. A ještě to ty soudy řešily 4 roky nebo kolik.

16.2.2022 10:26
assil

XXX.XXX.121.3

A pak tomu dá korunu soud, co dá hyeně Brixové zákaz chovu na 5 let a té druhé hyeně na 3 roky, rok natvrdo je hezký, to jo, uznávám, konečně něco /za smrt 21 psů a dalších kolik hodně týraných + vše načerno asi?/, takže za 6 měsíců je venku a za pár let začne se psy znovu. A ještě to ty soudy řešily 4 roky nebo kolik.

Jestli seděla chvíli ve vazbě, tak i dřív než za půl roku. Jako natvrdo dobrý, ale reálně celkově nic moc.

16.2.2022 10:29

assil napsal(a):
Jestli seděla chvíli ve vazbě, tak i dřív než za půl roku. Jako natvrdo dobrý, ale reálně celkově nic moc.

Asi ani neseděla, v odkaze, co dávala petrahei, má v ruce telefon, že si tam jako přišla poslechnout rozsudek... v případech týrání zvířat atp. se do vazby asi lidé nedávají.
Teď byl nějaký případ ... jo, ten chlap, co poslal buloidního psa na člověka, tak toho do vazby vzali, ale to je jako použití zbraně, tam to je jasné.

16.2.2022 10:50
assil

XXX.XXX.121.3

Asi ani neseděla, v odkaze, co dávala petrahei, má v ruce telefon, že si tam jako přišla poslechnout rozsudek... v případech týrání zvířat atp. se do vazby asi lidé nedávají.
Teď byl nějaký případ ... jo, ten chlap, co poslal buloidního psa na člověka, tak toho do vazby vzali, ale to je jako použití zbraně, tam to je jasné.

No oni můžou vzít do vazby člověk třeba zkraje a pak ho pustit když už mají dost důkazů, takže k soudu jde z domu, takže těžko říct.

16.2.2022 11:37
arosek

XXX.XXX.130.20

Já se s tím setkávám dnes a denně....má papírový rodiče, nevím, proč nedostal taky PP a my ho stejně nepotřebujeme, na výstavy jezdit nechceme, chceme mazlíka.

Jo a pak volaji a pisi chovatelum s PP a zadaji o rady a pomoc, kdyz se neco pos... :(
Ja se teda snazim vzdycky pomoc, pac je mi ve finale lito psa, ale uz si neodpoustim takove to nezne rypnuti na tema chovatelsky servis

17.2.2022 12:21

molok napsal(a):
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/asistencni-zachranarsky-pes-postizene-dite-terapie-psem.A220214_130851_hobby-mazlicci_mce

Viděla jsem to jako dokument tuším na Proma ZOOM v úterý, teď z hlavy nevím, jak se to jmenovalo, něco o psích povláních.

17.2.2022 12:25

Viděla jsem to jako dokument tuším na Proma ZOOM v úterý, teď z hlavy nevím, jak se to jmenovalo, něco o psích povláních.

Jedinečná psí povolání - Prima ZOOM

17.2.2022 12:27

Jo to bylo ono....dost jsem čuměla, že i dogy jsou používány jako asistenti a holčičce to evidentně prospělo.

17.2.2022 12:52

Jo to bylo ono....dost jsem čuměla, že i dogy jsou používány jako asistenti a holčičce to evidentně prospělo.

v Americe se dogy jako asistenční používají relativně často - jsou klidné, většinou umí být něžné, jsou nad věcí, nic je nerozhází, dají se snadno vycvičit a nepotřebují opakovací dril... a hlavně jsou silné, vysoké. Třeba někteří vozíčkáři je používají jako "pohonnou jednotku" nebo jako "zvedák" při přesedání. Prostě se pověsí za krk velepsa a on jim pomůže s přesunem... Dosáhne vysoko, otevřít jakékoli dveře není problém. Bohužel - limituje je krátký pracovní čas... jsou krátkověké

17.2.2022 14:02

"Pohonnou jednotku" jsem viděla včera. Byl to NO a vezl do kopce vozíčkářku. Klusal moc pěkně...

19.2.2022 06:58
Mí

XXX.XXX.69.70

Taky jsem se dívala, ale co mně dorazilo, byla zmínka o tom,že v USA ročně utratí více než 3 miliony útulkových psů...

19.2.2022 08:53

Mí napsal(a):
Taky jsem se dívala, ale co mně dorazilo, byla zmínka o tom,že v USA ročně utratí více než 3 miliony útulkových psů...

No jo, hodně Američanů = hodně nechtěných psů v útulcích.

22.2.2022 15:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-u-prahy-uvizl-na-zeleznicnim-prejezdu-k-nestesti-chybelo-jen-par-sekund-40387963#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=Hr6CCRfo1Vg-202202221433&dop_id=40387963&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz - Worka mi jako puberťák utekl se stopovačkou k zarostlé trati, neviděla jsem přes keře vůbec, jestli je na trati, nebo někdo kolem. Bylo půl metru sněhu tehdy, šňůra se mi zpod nohy vysmekla, když zmerčil srnu a vypálil. Měla jsem málem infarkt, když projel vlak. Hlavou mi běžel scénář, jak je zasenutý ve výkybkách, které v těch místech jsou. Řvala jsem tak, že mě muselo být slyšet po celé vsi. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se na stopovačku z vysoka..

16.3.2022 20:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Dogas napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/tibetska-doga-trhala-zenu-na-liberecku-40390545#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_id=40390545&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Majiteli bych napařila trest, že by se nevzpamatoval...ale to se asi nestane

18.3.2022 18:54

Tak výsledek je podmínka 2 měsíce? A zákaz chovu na legračních 5 let.
Poradkyně chovu, která i přes týrání chovala dál, přes chov nemocných, furt dál, ta, co měla jít příkladem...
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/tri-zanedbane-sarpeje-museli-utratit-chovatelka-dostala-podminku-40390935

3.5.2022 13:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

BlueBee napsal(a):
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/male-stene-pomahalo-sazet-brambory-40395681

:-))

a ten obří kráter, co si k tomu vyrobil

3.5.2022 23:43
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Zrzavci napsal(a):
a ten obří kráter, co si k tomu vyrobil

BOCák příbuzných prý na zahradě hloubí zásadně jen "hroby"...

4.5.2022 00:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

fikovnice napsal(a):
BOCák příbuzných prý na zahradě hloubí zásadně jen "hroby"...

Můj pes číslo dvě, co se kamarádil s obří fenou novofundlaňdana, tak ta k nám prišla na zahradu a začala kopat kráter, tak jsme pustili našeho ven a makali na tom spolu. Jáma jako na stromek a když jsme to řekli sousedům, tak oni na to, že mají takovou jam plnou zahradu a asi to na ty stromky využijí .

4.5.2022 17:22

Nám vzniká na zahradě hřiště na minigolf😂

8.5.2022 15:08

Ach jo, už zase útok na dítě
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pes-pokousal-trilete-dite-v-kempu-na-benesovsku-40396278#source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Vážné poranění hlavy ......snad z toho holčička vyvázne bez vážnějších následků.....

V článku není uvedeno za jakých okolností k tomu došlo, ale doprčic, kolik už bylo pokousání, protože majitel nehlídá svého psa a případně rodiče své dítě.

8.5.2022 15:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Trapné zákony, nechutné tresty.

8.5.2022 16:15

https://cnn.iprima.cz/muz-vencil-psa-ktery-vazne-zranil-maleho-chlapce-misto-vezeni-dostal-od-soudu-podminku-106473

Tohle nechápu...i když vezmu v potaz, že se stane souhra nešťastných náhod, že pes pokouše dítě a že majitel dostane podmíněný trest s tím, že tedy bude dítěti přisouzeno odškodné.....tady mě tak napadá, že by mělo být povinné nějaké pojištění za škody způsobené psem, něco jako povinné ručení, protože můžete vysoudit miliony a když je dotyčný nemá??.....ale tenhle chlap prostě utekl, nepomohl, nevolal záchranku...utekl.....neměla by to být přitěžující okolnost??

8.5.2022 16:21
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Prostě s větším psem, nemají lézt ven
mezi lidi bez koše.
A rodiče jsou taky ...
Ohledně zvířat je obecně negramotnost.
A u dětí ? Jak jen to říct ...

8.5.2022 16:52

Tohle nechápu...i když vezmu v potaz, že se stane souhra nešťastných náhod, že pes pokouše dítě a že majitel dostane podmíněný trest s tím, že tedy bude dítěti přisouzeno odškodné.....tady mě tak napadá, že by mělo být povinné nějaké pojištění za škody způsobené psem, něco jako povinné ručení, protože můžete vysoudit miliony a když je dotyčný nemá??.....ale tenhle chlap prostě utekl, nepomohl, nevolal záchranku...utekl.....neměla by to být přitěžující okolnost??

Pojištění odpovědnosti za zvíře existuje, já mám takto pojištěného koně.

8.5.2022 17:16

Pojištění odpovědnosti za zvíře existuje, já mám takto pojištěného koně.

Mělo by to povinné, tak jsem to myslela.

8.5.2022 17:17

rapotacka11 napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/pes-zranil-trilete-dite-v-kempu-cil-na-sazave-policie-patra-po-psovi-i-majiteli-107372

tak na Sázavě byla dneska klubovka pořádaná Klubem chovatelů šarplaninců, krašáků a tornjaků

8.5.2022 17:22
lesnížínka

XXX.XXX.10.199

tak na Sázavě byla dneska klubovka pořádaná Klubem chovatelů šarplaninců, krašáků a tornjaků

To dost vysvětluje, i to vážné zranění, se divím, že jí tu hlavu ,,nerozlousknul"

8.5.2022 18:42

Je to malé dítě, hlavu ve výšce psí tlamy, stačí, aby pes zavadil špičákem,
a je z toho obrovské, život ohrožující tržné zranění; nemusel udělat nic jiného.

Proti pojistce teda protestuji. Protože soudce neumí dát normální trest, i když je jasné,
že pachatel z místa činu utekl v tak šílené situaci, kdy jde dítěti o život,
přihlásil se až po zveřejnění kamerového záznamu v televizi, a ještě celou dobu
tvrdil, že nic neudělal, že to není jeho pes (tohle před zákonem neobstojí) a bla bla,
tak soudce dá ubohou podmínku, protože je srab (nebo podplacený),
dyť jsme všichni podepsali petici, aby se tresty zvýšily, a ony se zvýšily až na 6 let,
ale nikdo je neudělí,
proto já budu platit drahou pojistku?

Když máme tolik zákonů a vyhlášek, proč nikdo nevymáhá jejich dodržování?
Protože musím sedět na služebně, chlastat kafe a cpát se koblihami?
Tak to není můj problém, můj pes je hodný.

8.5.2022 19:26

Vůbec nevíme jak to bylo, jak se to seběhlo, jestli děcko nenaběhlo přímo k psovi. Nevíme, jestli to byl pes vystavovaných plemen. Policie to vyšetřuje...

8.5.2022 19:34

Mělo by to povinné, tak jsem to myslela.

Jo, špatně jsem si to přečetla. Není to špatný nápad.

8.5.2022 19:59
elisak

XXX.XXX.194.232

Prý nikdo nic neviděl. Holčička přišla za tatínkem z roztrženým obličejem. To aspoň říkali ve zprávách. Přijde mi to divný. Nemělo by takhle malý dítě být pod dohledem?

8.5.2022 20:01

elisak napsal(a):
Prý nikdo nic neviděl. Holčička přišla za tatínkem z roztrženým obličejem. To aspoň říkali ve zprávách. Přijde mi to divný. Nemělo by takhle malý dítě být pod dohledem?

Mělo, kor na takové akci...

8.5.2022 21:22
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Je to malé dítě, hlavu ve výšce psí tlamy, stačí, aby pes zavadil špičákem,
a je z toho obrovské, život ohrožující tržné zranění; nemusel udělat nic jiného.

Proti pojistce teda protestuji. Protože soudce neumí dát normální trest, i když je jasné,
že pachatel z místa činu utekl v tak šílené situaci, kdy jde dítěti o život,
přihlásil se až po zveřejnění kamerového záznamu v televizi, a ještě celou dobu
tvrdil, že nic neudělal, že to není jeho pes (tohle před zákonem neobstojí) a bla bla,
tak soudce dá ubohou podmínku, protože je srab (nebo podplacený),
dyť jsme všichni podepsali petici, aby se tresty zvýšily, a ony se zvýšily až na 6 let,
ale nikdo je neudělí,
proto já budu platit drahou pojistku?

Když máme tolik zákonů a vyhlášek, proč nikdo nevymáhá jejich dodržování?
Protože musím sedět na služebně, chlastat kafe a cpát se koblihami?
Tak to není můj problém, můj pes je hodný.

Ta pojistka vůbec drahá neni. Já platím nějak kolem 1100 ročně a škoda by měla být do 10 milionů.

8.5.2022 22:06

Huskyjanina napsal(a):
Ta pojistka vůbec drahá neni. Já platím nějak kolem 1100 ročně a škoda by měla být do 10 milionů.

Nahlédla jsem jen do jedné smlouvy a tam stojí:
nevztahuje se na - způsobenou úmyslně nebo hrubou nedbalostí.

Když jsem se v pojišťovně na takové případy ptala - pes bez vodítka a košíku na místě, kde to dovoleno není - všichni házeli významné pohledy, ale nikdo ani necek. Bez odpovědi. Plus zdravotní pojišťovna mi může dát zacvakat léčení toho napadeného.

8.5.2022 22:24

Huskyjanina napsal(a):

Tak ono to není jen o tom, že můj pes někoho pokouše....může se stát, i když by nemělo, že se mi pes vysmekne a způsobí dopravní nehodu nebo se připlete do cesty cyklistovi.
Jako zatím se mi za celých víc jak třicet let...musím zaťukat...nestalo nic, že by můj pes někomu způsobil újmu, ale....nikdy nežíkej nikdy a při mým štěstí, když bych neměla psy pojištěné, tak zrovna, až by se něco stalo, tak by to byl pěkně drahej mazec.
A jak píšete, taková finanční raketa to zase není, obzvlášť v poměru k tomu, co za psy měsíčně utratím....to třeba pipety na klíšťata, to je jiná sranda.

Jinak teda, jak bylo psáno výše, nevíme, co se stalo, jak to bylo....pokud teda pes nepřiběhl a nevrhnul se na děcko, tak mě teda taky udivuje, jak rodiče hlídají svoje mrňavé děti. A to nemusí být pokousání psem, třeba jen kolik bylo případů, že se děcko utopilo v zahradním jezírku.
No a pokud to bylo na takové akci, tak si dítě hlídám dvojnásob. Ono co si budem, aniž bych teď svalovala všechnu vinu na rodiče. To můžete stát, psa vedle sebe na vodítku, přibatolí se děcko, zakopne, upadne blbě na psa, ten se lekne, ožene...tlamajznu má v úrovni dětského obličejíčku a nešěstí je na světě. Opravdu to mohla být hodně blbá náhoda, nehoda....jediné, co mě na tom udivuje, že psali, že majitel utekl i se psem, jestli je to pravda, tak to je pěkná sviňárna,

Nejvíc mě na tom štvou dvě věci, že zase na nezodpovědnost dospělých ať už majitele psa, rodičů a nebo kombinací obou, doplatilo děcko. A pak, že zase všichni majitelé psů budou házeni do jednoho pytle a všichnu psi budou některými označováni za děckožrouty, divé nebezpečné šelmy.

Říkám Ginušce....no holka, jestli to s těma útokama na lidi, děti, půjde takhle dál, tak za chvíli děvče nevylezeš ven bez náhubku" a ona říká.."a jak budu potom dětičkám dávat něžné pusinky,,"..."no nebudeš, protože už nám žádná mamina děcko na pomazlení nepůjčí".

8.5.2022 22:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Mělo, kor na takové akci...

Na takové akci a ještě u vody nechat tříleté dítě bez dozoru, taky to dítě nemuselo přijít vůbec a mohli ho začít hledat, že se jim utopilo.

9.5.2022 08:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No už jsem tu kdysi psala, o akci bullů, kde jsou psi v klecích v autech, nebo v klecích u chatek. Chodily tam dvě malé děti, jedno fakt hodně malé, a hlídalo ho dítě cca 5-6 let. No a to starší dítě zvedalo to mladší ke každému kufru, tahalo ke každé kleci a vybízelo, ať si psy přes klec hladí. Kde byli v tu dobu rodiče netuším, ale děti se tam pohybovaly samy dost dlouho.... Navíc jsme je teda upozorňovali (a spousta dalších lidí), že tohle se nedělá, že nemůžou hladit cizí psy bez dozoru páníčka, a ještě v autě, starší děcko vždycky sklopilo hlavu a odešlo, a za chvíli byli u jiného auta.

9.5.2022 08:38

marcelaamax: a to bych v tu chvíli už byla na recepci, děcka odevzdala a nechala rodičům vzkaz, že děti se ohrožovaly na životě, a jestli ještě jednou je uvidím někde po kempu samotné, že zavolám rovnou policii Nechápu. Když na to nemám čas a nechci se tím zabývat, tak si to sakra nepořizuju.

9.5.2022 08:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

marcelaamax: a to bych v tu chvíli už byla na recepci, děcka odevzdala a nechala rodičům vzkaz, že děti se ohrožovaly na životě, a jestli ještě jednou je uvidím někde po kempu samotné, že zavolám rovnou policii Nechápu. Když na to nemám čas a nechci se tím zabývat, tak si to sakra nepořizuju.

Jo, ono se to tam řešilo, rodiče se hledali a myslím, že i našli. Ale asi jim to přišlo v pořádku, protože za pár hodin, a druhý den ,tam děcka takhle chodila zase.

Já si myslím, že to byla jedna z rodin, která se také účastnila a také má bully.... Ale ono je sakra rozdíl, jestli toho bulla hladím když jde na vodítku s páníčkem a nebo když je sám v kleci/autě a třeba hlídá....

9.5.2022 09:03

marcelaamax napsal(a):
Jo, ono se to tam řešilo, rodiče se hledali a myslím, že i našli. Ale asi jim to přišlo v pořádku, protože za pár hodin, a druhý den ,tam děcka takhle chodila zase.

Já si myslím, že to byla jedna z rodin, která se také účastnila a také má bully.... Ale ono je sakra rozdíl, jestli toho bulla hladím když jde na vodítku s páníčkem a nebo když je sám v kleci/autě a třeba hlídá....

No právě. Bych ty děti vodila rodičům furt (no, dvakrát. Pak už rovnou PČR) a vyhrožovala. Přece já nepůjdu do vězení (a si pište, že já bych podmínku nedostala, páč se považuji za slušného člověka, tak na mně by si udělali exemplární příklad) proto, že někdo má pocit, že je oukej nechat malé děti otravovat cizí psy.

Tuplem nechává rozum stát, když jsou to lidi od psů, lidi, kteří mají mít představu, co ten pes dovede, a co to znamená, když je na místečku, kde má mít svatý pokoj.

Děti bez dozoru u koní řeším rychle a rázně. Nebo to za mě rychle a rázně řeší koně... Lidi jsou idioti. Ještě si zaťukám na hlavu, když jsou to naprostí laici. Ale taky se mi stane, že mi za ohradu vysadí minidítě lidi od koní. "My se koní nebojíme, my chodíme jezdit." - "No, milý pane, voni se vás taky nebojej, to mi můžete věřit." A pak kůň odchází s dítětem v hubě a pán jen co se děje. A já to mám řešit?! To mě dokáže vytočit.

9.5.2022 09:44
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

V "oděvech" je nechala lítat po obchodě, pod ramínkama, shazovaly
šaty, halenky, máma v rauši nad hadrama ...
Kdyby naprosto nehlídané děti, někdo odvedl-odlákal,
to by se ta ... divila.

9.5.2022 09:56

No právě. Bych ty děti vodila rodičům furt (no, dvakrát. Pak už rovnou PČR) a vyhrožovala. Přece já nepůjdu do vězení (a si pište, že já bych podmínku nedostala, páč se považuji za slušného člověka, tak na mně by si udělali exemplární příklad) proto, že někdo má pocit, že je oukej nechat malé děti otravovat cizí psy.

Tuplem nechává rozum stát, když jsou to lidi od psů, lidi, kteří mají mít představu, co ten pes dovede, a co to znamená, když je na místečku, kde má mít svatý pokoj.

Děti bez dozoru u koní řeším rychle a rázně. Nebo to za mě rychle a rázně řeší koně... Lidi jsou idioti. Ještě si zaťukám na hlavu, když jsou to naprostí laici. Ale taky se mi stane, že mi za ohradu vysadí minidítě lidi od koní. "My se koní nebojíme, my chodíme jezdit." - "No, milý pane, voni se vás taky nebojej, to mi můžete věřit." A pak kůň odchází s dítětem v hubě a pán jen co se děje. A já to mám řešit?! To mě dokáže vytočit.

Jo jo. Lidi u koní... Taky jsem byla označena za hovězí dobytek, když jsem mamince slušně vysvětlila, že fakt není dobrý nápad vjet s dítětem ve sportovním kočárku přímo do výběhu a rozdávat tam rohlíky.

9.5.2022 10:22

rapotacka11 napsal(a):
V "oděvech" je nechala lítat po obchodě, pod ramínkama, shazovaly
šaty, halenky, máma v rauši nad hadrama ...
Kdyby naprosto nehlídané děti, někdo odvedl-odlákal,
to by se ta ... divila.

U nás na krámě se kolikrát stane, že rodičové prohlížejí koberce, děcka lítají po celém krámě, lezou na co se dá a taky občas vyběhnou ze dveří. My máme před dveřmi chodník a pak hned parkoviště. Při představě, že nějaké děcko vyběhne mezi auty nějakému řidiči pod kola, protože ho nebude vidět, se mi dělá mdlo. Tak pro děcko běžím, odvádím ho rodičům s tím, že vyběhlo ven z obchodu. Oni dítěti řeknou, že se to nedělá, ale za chvíli běží dítě zase ven.

Nevím, nepovažuju se za nějakou úzkostlivou matku, pokud zhodnotím, že prostor je bezpečný, tak nemusím být tak ostražitá, ale jsou zase prostředí, kde naopak musím hlídat jako ostříž, prostě mít dítě pořád v merku a jsou prostředí, kde se prostě dítě ode mne nebo z mnou vymezeného prostoru nehne a fertig.

9.5.2022 10:50

Na to je dobrý vodítko s amortizerem.

9.5.2022 11:05

Mně to hodně připomnělo ty případy, kdy si rodiče děcko nehlídali a ono jim vypadlo z vlaku. Pak se soudili s ČD a tehdy jsem soucítila s průvodčí a vlakvedoucí, které musely běhat po soudech a hájit se. Mě by hanba fackovala vinit z toho někoho jiného. A ještě ty komenty pod články...prý rodiče nemůžou být všude atd. No, nemůžou, ale pak je to jejich chyba a jejich zodpovědnost.

9.5.2022 11:23

Na to je dobrý vodítko s amortizerem.

Já to kdysi dávnou viděla v reálu. Tatínek měl kolem pasu lanko a k němu přicvaknuté dítko. Jenže dneska by na něj volali sociálku. Možná si někdo pamatuje, jak takhle před pár lety málem zlynčovali babičku, která měla svého vnuka na obojku a vodítku. Protože chlapeček si očividně chtěl hrát na pejska. Dokonce jako občurával kandelábry.

9.5.2022 11:31

Já to kdysi dávnou viděla v reálu. Tatínek měl kolem pasu lanko a k němu přicvaknuté dítko. Jenže dneska by na něj volali sociálku. Možná si někdo pamatuje, jak takhle před pár lety málem zlynčovali babičku, která měla svého vnuka na obojku a vodítku. Protože chlapeček si očividně chtěl hrát na pejska. Dokonce jako občurával kandelábry.

Musíte dát samozřejmě postroj. Viděla jsem to asi tři roky zpět a byli to teda cizinci. Ale v zimě, když má dítě rukavice, to my měli provlečené rukávy, tak za ten provázek za krkem jsem to musela nejednou přitáhnout od silnice.
https://www.nejbaby.cz/p/clippasafe-voditko-pro-dite/beruska/

9.5.2022 12:50

Jo, ale takhle nakrátko, to by si to dítě nemohlo jít ani očuchat stromky a obrubník... Postrojek dobré, ale k němu pořádnou stopovačku, ať se taky trochu proběhne. A jen usměrňovat, když potřebuji vytáhnout zpod autobusu a tak....

9.5.2022 13:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mně to hodně připomnělo ty případy, kdy si rodiče děcko nehlídali a ono jim vypadlo z vlaku. Pak se soudili s ČD a tehdy jsem soucítila s průvodčí a vlakvedoucí, které musely běhat po soudech a hájit se. Mě by hanba fackovala vinit z toho někoho jiného. A ještě ty komenty pod články...prý rodiče nemůžou být všude atd. No, nemůžou, ale pak je to jejich chyba a jejich zodpovědnost.

Tak hlavně ve vlaku ani rodiče nemusí být všude. Ve vlaku maj děti sedět na zadku a pohybovat se za dozoru rodiče tak max na záchod a pak se jim určitě nic nestane.
To je věčná vlaková hrůza, která se děje nejvíc v létě: "vyrazili jsme na výlet, tak se z nás všichni pose.te"

9.5.2022 14:24

Jo, ale takhle nakrátko, to by si to dítě nemohlo jít ani očuchat stromky a obrubník... Postrojek dobré, ale k němu pořádnou stopovačku, ať se taky trochu proběhne. A jen usměrňovat, když potřebuji vytáhnout zpod autobusu a tak....

Nejlepší na děcko je flexina...

9.5.2022 14:46

Atheira napsal(a):
Tak hlavně ve vlaku ani rodiče nemusí být všude. Ve vlaku maj děti sedět na zadku a pohybovat se za dozoru rodiče tak max na záchod a pak se jim určitě nic nestane.
To je věčná vlaková hrůza, která se děje nejvíc v létě: "vyrazili jsme na výlet, tak se z nás všichni pose.te"

Tyjo, nevím, jak vypadají záchody ve vlacích aktuálně, ale za dob, kdy jsem dojížděla na studia, se báli na záchody i otrlí bezdomáči. Tak nevím
Nebylo zřídkavé, že nikoli pouze záchodovou mísou, ale prosím i podlahou bylo místy vidět na koleje

9.5.2022 14:50
Atheira

XXX.XXX.165.176

Tyjo, nevím, jak vypadají záchody ve vlacích aktuálně, ale za dob, kdy jsem dojížděla na studia, se báli na záchody i otrlí bezdomáči. Tak nevím
Nebylo zřídkavé, že nikoli pouze záchodovou mísou, ale prosím i podlahou bylo místy vidět na koleje

Tak to je v mnoha vlacích pořád. U těch novějších tedy ne, ale pochybuju, že zminěné dítě propadlo záchodem.

9.5.2022 16:27
lesnížínka

XXX.XXX.11.210

Atheira napsal(a):
Tak to je v mnoha vlacích pořád. U těch novějších tedy ne, ale pochybuju, že zminěné dítě propadlo záchodem.

Bylo to nějak tak, že matka šla na záchod a dítě se údajně opřelo o dveře, které povolily, protože nebyly dobře zajištěné. Normálně by si matka dítě vzala na WC sebou, alespoň za nás se to tak dělalo...na všech WC.

9.5.2022 17:43

lesnížínka napsal(a):
Bylo to nějak tak, že matka šla na záchod a dítě se údajně opřelo o dveře, které povolily, protože nebyly dobře zajištěné. Normálně by si matka dítě vzala na WC sebou, alespoň za nás se to tak dělalo...na všech WC.

Ona snad měla s sebou 2 děti. S jedním byla na WC a druhé nechala na chodbičce přede dveřmi.
Ale hlavně tím vlakem s nimi jel i otec, který zůstal sedět sám v kupé, místo aby ohlídal to druhé dítě, které se s mámou a sourozencem do malé kabinky WC nevešlo.
To mi hlava nebere...

9.5.2022 18:03
impact

XXX.XXX.34.45

Trefa.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-hleda-psa-ktery-v-kempu-pokousal-trilete-dite-bylo-jich-tam-na-150-40396391

9.5.2022 18:39

impact napsal(a):
Trefa.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-hleda-psa-ktery-v-kempu-pokousal-trilete-dite-bylo-jich-tam-na-150-40396391

No takže to vypadá jako totální selhání rodičů....pochybuju, že v tomto obsazení kempu někdo nechal bezprizorně pobíhat svého pastevce, který se zuřivě zaútočil na malé dítě,
Chudák holčička, tak zbytečná bolest, tak zbytečné trauma.

9.5.2022 18:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jo ono to dodnes není v některých vlacích lepší. Takže u nás často probíhají rozhovory typu:
"Mami, mně se chce čůrat"
"Vážně? A tady? Nevydržíš to ještě?" a když se mi to nepovede usmlouvat, vezmu teda dítě na záchod a tam desinfikuji, prkýnko, dítě, dám ubrousky, zase desinfikuji dítě a těším se domů, kde to dítě pořádně vydrbu

9.5.2022 19:12
janaa

XXX.XXX.174.216

No takže to vypadá jako totální selhání rodičů....pochybuju, že v tomto obsazení kempu někdo nechal bezprizorně pobíhat svého pastevce, který se zuřivě zaútočil na malé dítě,
Chudák holčička, tak zbytečná bolest, tak zbytečné trauma.

Hele,já kdysi zažila oblastní výstavu,při které byla klubovka ruských pastevců. A co jsem tam viděla,to mi hlava nebrala. Psi přivázaní u pidi stromečků, ohrožující všechny v okruhu xx metrů,kam dosáhli (klika,že ty stromy nevyrvali),majitelé někde v prčicích klidně půl hodiny. Psi jen na vodítkách,bez košů,přitom agresivní jak sviň... Takže jasný, nechat tam pobíhat děcko,ještě když vím,že jsou okolo psi je totál nezdopovědnost, ale po téhle zkušenosti bych se ani nedivila,kdyby děcko šlo někde po cestičce, a tam na něj vystartoval čokl (nevím,píšu teoreticky,nikdo z nás tam nebyl)

9.5.2022 19:49

Já si ještě pamatuju, jak jsem s dětma na Velikonoce objížděla všechny příbuzný a ty starý vlaky občas měly dveře, který se úplně zavřít ani nedaly.

9.5.2022 20:49

janaa napsal(a):
Hele,já kdysi zažila oblastní výstavu,při které byla klubovka ruských pastevců. A co jsem tam viděla,to mi hlava nebrala. Psi přivázaní u pidi stromečků, ohrožující všechny v okruhu xx metrů,kam dosáhli (klika,že ty stromy nevyrvali),majitelé někde v prčicích klidně půl hodiny. Psi jen na vodítkách,bez košů,přitom agresivní jak sviň... Takže jasný, nechat tam pobíhat děcko,ještě když vím,že jsou okolo psi je totál nezdopovědnost, ale po téhle zkušenosti bych se ani nedivila,kdyby děcko šlo někde po cestičce, a tam na něj vystartoval čokl (nevím,píšu teoreticky,nikdo z nás tam nebyl)

Jo jasně...i to je možný, ale zase...tříletý dítě samo na cestičce??
Tříletý dítě je prostě hodně malý a nemá z toho rozum. Navíc pokud tam třeba taky byli s pastevcem a dítě s takovým psem žije, tak víme, že pastevci povětšinou svoje dítě milují láskou obrovitánskou a děcko z toho nemá rozum...může si myslet, že když jejich méďa je hodnej, tak všichni psí méďové jsou zlatíčka

Neříkám, třeba je opravdu na vině majitel psa, ale z popisu článku mi prostě spíš přijde, že se dítě bez dozoru nešťastně přimotalo k nějakému pesovi a bohužel to dopadlo, jak to dopadlo....tragicky.

9.5.2022 21:41
lenocka

XXX.XXX.47.47

Rozebírá se to na FB, psala paní, která prý holčičce poskytovala první pomoc a psala i to, že se ví, co to bylo za psa a že to byla nešťastná náhoda. Média opět zkreslují.. 😕

9.5.2022 21:50

Prolítla jsem diskuzi u článku a ...samozřejmě nevím, jestli je to pravda...že dítě nebylo pokousané, ale drápnuté. Kdyby to byla pravda, tak je to teda snad ještě horší...pes mohl být "hodný" a jen podat pac a pěkně přitom dítěti zrychtovat obličej...třeba.

9.5.2022 21:52

janaa napsal(a):

Ono je i divné, že se neví, který pes zaútočil. Přece tam všude muselo být i mraky lidí, někdo to napadení snad viděl.

9.5.2022 22:04

Z článku na CNN Prima News:

"Vyšetřovatelům práci stěžuje to, že se v kempu konala výstava pasteveckých psů. Na místě tak byly desítky zvířat z celé republiky. „Nebylo to na výstavě, ale mimo. Nikdo neví, jaký pes to byl, ani co se stalo. Nejhorší je, že se ani neví, jestli to byly zuby nebo packa. To nejsou žádní magoři, jsou to pastevečtí psi,“ vysvětlila předsedkyně klubu chovatelů Dagmar Cestrová.

V celém případu je řada nejasností. Policisté zatím neví, jaký pes holčičce ublížil, ani to, jak se neštěstí odehrálo a co mu předcházelo. „Tady bylo fakt moc uvázaných psů. V oblasti chatky, kde se to stalo, jich mohlo být osm až deset. Všichni byli přivázaní. Neřeknu vám, jak měli dlouhá vodítka, ale prostě ta holčička tam vběhla. Myslím si, že to byla otázka pár vteřin,“ řekla Kuchlerová."

9.5.2022 22:14
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Já zas viděla , na výstavě, sedět chlapíka v takovém jako polostanu
a u něj 2 greyové.
Kolem šla nějaká "milovnice" = dospělá baba ťuťuňuňu, strčila tam
hlavu a psa měla ve vteřině v obličeji, div nepřišla o nos. Krev tekla.

9.5.2022 22:40

janaa napsal(a):

Mám v živé paměti národku v Bolce, to je už hódně moc let. Někdo tam uvázal kavkazáka či podobné hovedo pod hlasatelský stožár, sice měl košík, ale prostor před wc, halou a občerstvením se velmi rychle vylidnil. procházející vystavovatelé to brali se psy radši přes dráhu.
Neštěstí s tou holčičkou, hlavně ať je v pořádku. Rodiče asi musí mlátit hlavou o zem, že si dítě nehlídali více.

9.5.2022 22:55
lesnížínka

XXX.XXX.11.210

Složitě se vyšetřuje, který to byl pes. A není to jedno? Dítě si měli hlídat rodiče a můžou být rádi, že se jí vlastně zase tolik nestalo, jak se to zveličilo. Pes dostane důtku?

9.5.2022 23:33

lesnížínka napsal(a):
Složitě se vyšetřuje, který to byl pes. A není to jedno? Dítě si měli hlídat rodiče a můžou být rádi, že se jí vlastně zase tolik nestalo, jak se to zveličilo. Pes dostane důtku?

Stalo. Holčička měla dle svědkyně odtrženou tvář, to se bez viditelných trvalých následků asi neobejde.

Neregistrovaný uživatel

9.5.2022 23:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.119

Stalo. Holčička měla dle svědkyně odtrženou tvář, to se bez viditelných trvalých následků asi neobejde.

Kde se to píše? Ne články z novinek a primy kde si každej navymejsli.

10.5.2022 00:08

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Ve zprávách v TV byl rozhovor s provozovatelkou kempu, říkala to i přímo na kameru.

10.5.2022 00:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zas pro škrábanec by neletěla helikoptéra a nevezla do Motolu, to by asi zvládla i bližší nemocnice či pohotovost.
Následky asi budou, ale zase žije, mohlo to dopadnout i hůře.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2022 00:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.119

Ve zprávách v TV byl rozhovor s provozovatelkou kempu, říkala to i přímo na kameru.

Ja si nedokazu predstavit jak pes vicemene urve diteti oblicej a to pak bezi pres kus kempu za rodici a cestou si ho nikdo nevsimne. Rodiče měli dítě hlidat. Je tam rybník či co ne? Co kdyby tam spadlo a utopilo se? Takhle je "jen" pokousany psem. Žije.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2022 00:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.119

lenocka napsal(a):
Rozebírá se to na FB, psala paní, která prý holčičce poskytovala první pomoc a psala i to, že se ví, co to bylo za psa a že to byla nešťastná náhoda. Média opět zkreslují.. 😕

Kde prosím?

10.5.2022 00:28

Ja si nedokazu predstavit jak pes vicemene urve diteti oblicej a to pak bezi pres kus kempu za rodici a cestou si ho nikdo nevsimne. Rodiče měli dítě hlidat. Je tam rybník či co ne? Co kdyby tam spadlo a utopilo se? Takhle je "jen" pokousany psem. Žije.

To dělá adrenalin. Asi neběžela přes půl kempu, ale pár (desítek) metrů. Pak už ji nesl tatínek v náručí a sháněl pomoc.

10.5.2022 07:31

Mně jako malé (překvapivě tříleté) vlčák strhnul přesně packou kus tváře. Mám jizvu, ale skoro neviditelnou. Byli jsme na nějaké návštěvě a já jak nesnáším lidi, tak jsem si zůstala cvrnkat na zahradě před domem s kaštanama. No a pejsek z vedlejší zahrady, která měla díry v pletivu, byl zvědavý, co si to tam žužlám, tak se přišel podívat. No a já milovnice všeho živého jsem ho prý vzala kolem krku, jakože méďa, a vlčák řekl "prosím néé, to mi není příjemnéé", a odstrčil se packou, a už to bylo. Naducané tříleté dítě ještě nedrží moc integritu, takže obličejík na dva kusy jako prd Taky se jelo do Motola (bylo to v Pze v nějaké vilové čtvrti).

Pejsek byl nebohý vyjukaný nejspíš, určitě na něj křičeli.

No a já si to nepamatuju a nekritickou láskou ke všemu živému trpím dodnes Třeba to takové trauma nebude

10.5.2022 08:59

Je to nehoda. A nestesti.
ano, melo se predvidat, melo se dite lepe -ale -nehody se stavaji

nicmene, jsme na psim webu - tak zpatky ke psum se vratim.
jak probehlo par tech reportazi -tak to tam bylo videt. Stredoasiat na klubovce - tj. mezi psy, lidmi - a na postroji ?
Vam to prijde OK?

10.5.2022 09:59

Tak to nevím, jestli je ok. Možná počítají, že na takové akci jsou jen lidé, kteří ví, jak se mají chovat. (No tak teď už víme, že neví.) A asi si myslí, že pes ten strom nevyvrátí. Nevím, jak moc se perou mezi sebou, esi se rozčilují, když jich je víc vedle sebe. Já totiž předpokládám, že pes je nějak přiměřeně normální; když jdu se svým psem na vodítku, tak se mi nevrhá po lidech a psech, je ale fakt, že to je pod dozorem. Ale u toho úvazu bych na to moc nespoléhala a samozřejmě postroj je bezva na tah.
Po bitvě je každej chytrej, že jo, ale mít tolik zvířat a přístup veřejnosti/dětí, tak jsou psi pod dozorem, vlastně nevím, proč vůbec od nich lidé odcházejí; nedaj je na chvilku (WC) do auta... tak snad je neuvazovali k 5 cm stromkům.

10.5.2022 10:05

v tech reportazich ty psi vodili na postroji, ne ze tak byli uvazani.

za me - zpacifikovat psa na postroji a na voditku je cca pul metru rozdil u vychovaneho psa. presne ten pul metr, kdy pes dosahne kam nemel.

10.5.2022 10:11

za me - zpacifikovat psa na postroji a na voditku je cca pul metru rozdil u vychovaneho psa. presne ten pul metr, kdy pes dosahne kam nemel.

A nemáte prosím odkaz na nějaké ty reportáže? Chtěla bych se na to mrknout a nějak to nemůžu najít.

10.5.2022 10:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Souhlasím, mít psa tohoto charakteru na postroji je vyloženě úlet. Nemyslím tím charakterem nic špatného, jen to, že ti psi se rozhodují jinak, než plemena běžná, jinak vyhodnocují situace a majitel by měl být dostatečně erudovanej, aby věděl, co má v obojku.

10.5.2022 10:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak to nevím, jestli je ok. Možná počítají, že na takové akci jsou jen lidé, kteří ví, jak se mají chovat. (No tak teď už víme, že neví.) A asi si myslí, že pes ten strom nevyvrátí. Nevím, jak moc se perou mezi sebou, esi se rozčilují, když jich je víc vedle sebe. Já totiž předpokládám, že pes je nějak přiměřeně normální; když jdu se svým psem na vodítku, tak se mi nevrhá po lidech a psech, je ale fakt, že to je pod dozorem. Ale u toho úvazu bych na to moc nespoléhala a samozřejmě postroj je bezva na tah.
Po bitvě je každej chytrej, že jo, ale mít tolik zvířat a přístup veřejnosti/dětí, tak jsou psi pod dozorem, vlastně nevím, proč vůbec od nich lidé odcházejí; nedaj je na chvilku (WC) do auta... tak snad je neuvazovali k 5 cm stromkům.

Nejsou to kytičkový pejsci, který se mají hromadně rádi, jsou to osobnosti a co jsem tak viděla na výstavě u kruhu....... :-) . Na druhou stranu, jo viděla jsem pastevce na hromadný psí akci pochodovací, nebo na psím táboře, ale nikdo z jejich majitelů je neměl na postroji. A jo - přijde mi divný, pokud by na takovou akci měla přístup veřejnost, ale nemusela, mohlo to být dítě některého z majitelů?

10.5.2022 10:17

pokud by na takovou akci měla přístup veřejnost

proc by nemela mit?
vystava je verejna akce.

10.5.2022 10:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

pokud by na takovou akci měla přístup veřejnost

proc by nemela mit?
vystava je verejna akce.

A jo! pravda, já nevím proč jsem si udělala v hlavě to, že to byl tábor nějakej.

Tábor kam jsem jezdívala byl taky ve veřejným kempu, ale přiznám se, že jako organizátor takový akce bych byla klidnější, kdyby při koncentraci těchle pastevců, byl kemp jen náš. Já jsem hroznej preventista :D a jsem si vědomá toho, že lidi nepřemýšlí - a to ani na jedný straně barikády.

10.5.2022 10:54
lenocka

XXX.XXX.47.47

Kde prosím?

už jsem to nenašla a všechny sdílený reportáže jsou na FB bez komentářů, to vypadá jak kdyby to někdo cíleně vymazal…

10.5.2022 11:11

Byla to akce Klubu šarplaninců, krašáků (https://www.sarplaninec-club-cz.cz/), a byla třídenní. V rámci akce se konala mimo jiné výstava, v tom kempu. Z klubových plemen tam byli šarplaninci a tornjaci. Výstava byla veřejná, na ni mohl jako divák přijít každý, tak jako na každou jinou výstavu. Chtěla jsem se tam jet podívat, ale shodou okolností mi to nevyšlo.

10.5.2022 11:33
impact

XXX.XXX.34.45

lenocka napsal(a):
už jsem to nenašla a všechny sdílený reportáže jsou na FB bez komentářů, to vypadá jak kdyby to někdo cíleně vymazal…

To může být práce policie. Zpravidla nechtějí, aby lidi do ukončení vyšetřování "veřejně vypovídali".

Neregistrovaný uživatel

10.5.2022 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

Jezis byla tam i reka nebo rybník ci co ne. Dítě melo este kliku ze kdyz na nej rodice házeli bobek jen ho vzal pes zubem nebo packou a nezahucelo do vody a neskoncilo utopeny.

10.5.2022 13:16
assil

XXX.XXX.121.3

Já teda vůbec nechápu, proč hledají toho psa, budou popotahovat majitele za nic, tohle je evidentně vina rodičů, nechat tříletý dítě bez dozoru kdekoliv je totální nezodpovědnost a takhle někde v přítomnosti xx velkých psů fakt na kriminál.

10.5.2022 13:57

Třeba to nebude taková hrůza....ono když z tváře teče hodně krev a je to rozšklebený, tak to může vypadat víc strašidelně....sama vím, jak to vypadalo, když mi Jessina rozřízla zubem tvář...krve jak z vola, tvář rozřízlá brutálně...a dětšké tělíčko se bude hojit rychleji než u mě...paní v letech.
No a snad to nezanechá ani psychické následky..

10.5.2022 14:01
impact

XXX.XXX.34.45

assil napsal(a):
Já teda vůbec nechápu, proč hledají toho psa, budou popotahovat majitele za nic, tohle je evidentně vina rodičů, nechat tříletý dítě bez dozoru kdekoliv je totální nezodpovědnost a takhle někde v přítomnosti xx velkých psů fakt na kriminál.

Obávám se, že takto to nefunguje a problém z nezabezpečeného psa bude mít majitel.

Dost možná hledají i doklad o vzteklině.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2022 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

impact napsal(a):
Obávám se, že takto to nefunguje a problém z nezabezpečeného psa bude mít majitel.

Tak vystava je jen pro radne ockovane psy ne? Jednoduchy
Staci od poradatele seznam psu a cauves. Vsici ockovani a pohoda.

10.5.2022 14:09

"Dost možná hledají i doklad o vzteklině."

Taky myslím, že jde A) o zjištění okolní, za kterých k tomu došlo a B) o kontrolu vakcinace psa proti vzteklině a vyšetření u veta, jinak bude muset holčička podstoupit ještě očkování.

10.5.2022 14:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):

Ale je to stejný, jako kdyby nedávali pozor a dítě spadlo do bazénu a tam se utopilo. Je to nesmyslný. Přece nemůžu nechat dítě bezprizorný v cizím prostředí, v blízkosti vody, navíc, když je tam habakůk obřích čoklů. To udělá jen pomatenec.
Je ovšem pravda, že jedna matka v naší rodině na mě na svatbě koukala jak na trotla, když jsem jí tlačila, že holky nemůže nechat lítat po prostoru, když pár metrů od nás je bazén a ani jedna prťavka neumí plavat. Musela jsem začít být hodně nepříjemná a navíc se vytasit se zážitkem, kdy chlapeček, kterýho jsem znala a byl z okruhu velmi blízkých známých se bohužel přesně takhle utopil. Lidi nepřemýšlí.
Já vím, že máš pravdu, ale je to chyba především rodičů.A to neříkám, jkao majitel psů, ale jako člověk, který si je vědom toho, že děti vymyslí neskutečný věci. |S kliem by mohl mít člověk psa s košem, uvázanýho na verandě svojí chaty, dítě by přišlo až tam, sundalo koš a tadáá.

10.5.2022 14:12

Tak vystava je jen pro radne ockovane psy ne? Jednoduchy
Staci od poradatele seznam psu a cauves. Vsici ockovani a pohoda.

Mohl to být i jiný pes, zatím se neví, jak k tomu došlo.

10.5.2022 14:26

Zajímalo by mne, jestli odebrali z poraněného dítěte DNA a budou pak následně zjišťovat, který pes to byl....

10.5.2022 14:42

Zrzavci - to dítě ani nemusí sundat koš, stačí, že se pes ožene po mouše a dítě letí, a jestli letí z půlmetrové verandy po schodech, tak z toho může být i s košem pěkná veselice. Naše se vždycky koš snažila v prvních chvílích sundat o cokoli, takže být v dosahu dítě obličejem ve výši její hlavy, tak ten drátěný koš orve dítěti o xift. Kdyby se trefila, jedno vočičko by nezůstalo suchý...

10.5.2022 14:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak to je jasný, stačí když člověk koupí jednu náhubkem do holení kosti.

10.5.2022 15:00

Spíše tedy zatím asi chyba rodičů:
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/sazava-kemp-pokousane-dite-vrtulnik.A220508_112804_praha-zpravy_bse

Diskuzi pod článkem ale doporučuji v rámci zachování duševního zdraví nečíst.

10.5.2022 15:37

Já musím říct, že stále častěji vnímám...jak to napsat...kult dítěte.

Dítě si může dělat cokoliv (teda ne samozřejmě všechny děti) a ostatní to nejenže musí snášet, ale MUSÍ být tolerantní a mít pochopení a nejlépe ještě musí dávat pozor, aby se dítěti, jehož matka si myslí, že když si sedne s kamarádkami a jejich dětmi na kafíčko do restaurace, tak že mají volníko a že je fajn, že děcka lítaj po place, protože alespoň neotravují......na upozornění, že tam číšníci nosí horké nápoje a že už chybělo málo, když děcko do číšníka z poza rohu vyběhlo a vrazilo, aby neskončilo opařené, se ještě cítí dotčeně.
A bohužel to samé je s těmi psy.......s čoklem, který nemiluje děti a nenechá se od nich hladit a je schopen kousnout, když ho bude cizí dítě tahat za ocas a dloubat do očí, tak s takovým čoklem nemáte na veřejnosti co dělat.

Jasně, že my majitelé psů jsme za svoje psy odpovědní a měli bychom mít svoje psy zabezpečené, ale stejně tak existuje něco jako zodpovědnost rodičů za svoje děti, tak to teda alespoň vidím já jako matka.

Ono když se pak něco mému dítěti stane a nedejbože to nejhorší, tak už nepomůže to, že jako matka budu říkat, že já sice dítě zrovna na očích neměla, ale všicni ti lidi se psy se neměli od svých psů hnout na krok a tím by tomu zabránili....pak už je totiž naprosto jedno, kdo za to může, nemůže, do jaké míry co kdo zavinil, nezavinil, koho a jak potrestají, nepotrestají.......

10.5.2022 15:40

Dítě si může dělat cokoliv (teda ne samozřejmě všechny děti) a ostatní to nejenže musí snášet, ale MUSÍ být tolerantní a mít pochopení a nejlépe ještě musí dávat pozor, aby se dítěti, jehož matka si myslí, že když si sedne s kamarádkami a jejich dětmi na kafíčko do restaurace, tak že mají volníko a že je fajn, že děcka lítaj po place, protože alespoň neotravují......na upozornění, že tam číšníci nosí horké nápoje a že už chybělo málo, když děcko do číšníka z poza rohu vyběhlo a vrazilo, aby neskončilo opařené, se ještě cítí dotčeně.
A bohužel to samé je s těmi psy.......s čoklem, který nemiluje děti a nenechá se od nich hladit a je schopen kousnout, když ho bude cizí dítě tahat za ocas a dloubat do očí, tak s takovým čoklem nemáte na veřejnosti co dělat.

Jasně, že my majitelé psů jsme za svoje psy odpovědní a měli bychom mít svoje psy zabezpečené, ale stejně tak existuje něco jako zodpovědnost rodičů za svoje děti, tak to teda alespoň vidím já jako matka.

Ono když se pak něco mému dítěti stane a nedejbože to nejhorší, tak už nepomůže to, že jako matka budu říkat, že já sice dítě zrovna na očích neměla, ale všicni ti lidi se psy se neměli od svých psů hnout na krok a tím by tomu zabránili....pak už je totiž naprosto jedno, kdo za to může, nemůže, do jaké míry co kdo zavinil, nezavinil, koho a jak potrestají, nepotrestají.......

Podepisuji 👍

10.5.2022 15:47
assil

XXX.XXX.121.3

Není to jedno, protože to odskáče majitel psa, který měl psa nejspíše přivázaného neboli zabezpečeného, pochybuju, že tam nějaký pastevec chodil na volno bez dozoru. Precedens už je, bylo to před pár lety, kdy měl chlap psa u sebe na dece na vodítku u vody a kolemjdoucí dítě se na něj vrhlo a pes ho pokousal. Chlap byl odsouzenej s tím, že pes nebyl zabezpečený, protože kdyby byl, nemohl by kousnout. Je to celý postavený na hlavu. Že vyzkoumají DNA bych se nedivila, to bylo myslím teď nedávno jak pes sousedů zabil ženskou na zahradě, že to potvrzovali DNA.
Některý matky jsou děs běs, jako majitel pro děti přitažlivých psů řeším skoro pokaždý když jsme ve městě, že se mi na psa vrhne nějaký malý dítě a když se ohradím, tak to je fakt uražený oheň na střeše skoro vždy.

10.5.2022 15:50

assil napsal(a):
Není to jedno, protože to odskáče majitel psa, který měl psa nejspíše přivázaného neboli zabezpečeného, pochybuju, že tam nějaký pastevec chodil na volno bez dozoru. Precedens už je, bylo to před pár lety, kdy měl chlap psa u sebe na dece na vodítku u vody a kolemjdoucí dítě se na něj vrhlo a pes ho pokousal. Chlap byl odsouzenej s tím, že pes nebyl zabezpečený, protože kdyby byl, nemohl by kousnout. Je to celý postavený na hlavu. Že vyzkoumají DNA bych se nedivila, to bylo myslím teď nedávno jak pes sousedů zabil ženskou na zahradě, že to potvrzovali DNA.
Některý matky jsou děs běs, jako majitel pro děti přitažlivých psů řeším skoro pokaždý když jsme ve městě, že se mi na psa vrhne nějaký malý dítě a když se ohradím, tak to je fakt uražený oheň na střeše skoro vždy.

Měla jsem za to, že na veřejných prostranstvích se za zabezpečeného psa bere pes na vodítku nebo s košem...
V dopravě vodítko + koš.

10.5.2022 15:52

S tou DNA to neklapne, protože to neuměj. U toho vlčáka od sousedů se nic neprokázalo. Aby se prokázalo třeba plemeno, musí mít laborka (internet) databázi toho plemene. Nebo aby měli co srovnávat, odebrat vzorek všem +
nesmí být kontaminovaný vzorek od toho napadeného - a to je nemožné.
Každý by to smetl ze stolu - byla tam spousta psů a samozřejmě nikdo vzorek odborně neodebral.

10.5.2022 15:57

Měla jsem za to, že na veřejných prostranstvích se za zabezpečeného psa bere pes na vodítku nebo s košem...
V dopravě vodítko + koš.

Kde je to takhle napsané?

Nevíte někdo, jestli je tohle platné? Myslela jsem, že vyhláška nemůže být nad zákon:
https://www.klatovy.cz/mukt/fr.asp?tab=mukt&id=593&burl=

10.5.2022 16:48

Spíše tedy zatím asi chyba rodičů:
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/sazava-kemp-pokousane-dite-vrtulnik.A220508_112804_praha-zpravy_bse

Diskuzi pod článkem ale doporučuji v rámci zachování duševního zdraví nečíst.

Přečetla jsem a je mi z toho smutno......chápu ty emoce, chápu, že mezi pejskaři jsou také ignoranti, ale narazila jsem snad na dva normální komenty, které poukazovali na to, že nevíme, jak se to stalo.....jinak samej smrandlavej čoklistán

Navíc, jak jsem si myslela, opět diskuze o zákazu bojových plemen a to tam měli spicha pastevci.

10.5.2022 19:31

S tou DNA to neklapne, protože to neuměj. U toho vlčáka od sousedů se nic neprokázalo. Aby se prokázalo třeba plemeno, musí mít laborka (internet) databázi toho plemene. Nebo aby měli co srovnávat, odebrat vzorek všem +
nesmí být kontaminovaný vzorek od toho napadeného - a to je nemožné.
Každý by to smetl ze stolu - byla tam spousta psů a samozřejmě nikdo vzorek odborně neodebral.

Ale přece neřešíme plemeno, tady řešíme míru pravděpodobnosti shody vzorku z dítěte (pokud ho dokázali vůbec odebrat) se vzorky podezřelých (čtyřnohých pastevců). Plemeno vzal čert....na to se nehraje.
Na druhou stranu - při finančních možnostech PČR a množství čtyřpackových podezřelých to je spíš sci-fi....

10.5.2022 21:31

Ale přece neřešíme plemeno, tady řešíme míru pravděpodobnosti shody vzorku z dítěte (pokud ho dokázali vůbec odebrat) se vzorky podezřelých (čtyřnohých pastevců). Plemeno vzal čert....na to se nehraje.
Na druhou stranu - při finančních možnostech PČR a množství čtyřpackových podezřelých to je spíš sci-fi....

Ona to umí asi jen jedna laborka a snad by si nikdo nedovolil... stojí to pár korun. A kdyby náhodou (ale spíše ne), důkaz je nepřípustný.
A to jsem si jednou myslela, že píšu srozumitelně! :D

No a náhodou někdo neví, od kdy je v moci nějaké vesničky zakázat jen určitému plemenu chodit volně a/nebo bez náhubku? Myslela jsem, že mám úpal, ale ne,
a vůbec se poslední rok dějí divné věci, samé hnusné. A soudce z případu "petřín" je k.kot.
To je vše.

10.5.2022 21:46

Ona to umí asi jen jedna laborka a snad by si nikdo nedovolil... stojí to pár korun. A kdyby náhodou (ale spíše ne), důkaz je nepřípustný.

No a náhodou někdo neví, od kdy je v moci nějaké vesničky zakázat jen určitému plemenu chodit volně a/nebo bez náhubku? Myslela jsem, že mám úpal, ale ne,
a vůbec se poslední rok dějí divné věci, samé hnusné. A soudce z případu "petřín" je k.kot.
To je vše.

od kdy je v moci nějaké vesničky zakázat jen určitému plemenu chodit volně a/nebo bez náhubku?

muzou a deje se to.
Volny pohyb psu neridi zadny zakon a spada to pod obce a jejich vyhlasky.
Pred par lety to resili v mem rodnem meste a odpurci neuspeli -a tak tam maji taky seznam plemen, co se musi pohybovat jen s kosikem na voditlku.

pro me je spis problem, ze kdyz v tom meste ziju - vim to.
Ale co navstevnici?
Cestuji po cele republice se psy...

10.5.2022 22:02

To je vše.

Megi, bohužel, tuhle moc dává vesničce zákon o obcích. Dovoluje vyhláškou upravit místní záležitosti veřejného pořádku.
A pokud v té vísce dospěli k závěru, že bullové žerou lidi a bullové jsou narušitelé veřejného pořádku, pak je výsledkem taková vyhláška, jako jste postovala. A je jich v republice dost.

10.5.2022 22:06
assil

XXX.XXX.121.3

V dopravě vodítko + koš.

Ani omylem. Rozsudek:
Vlastník, případně ten, komu vlastník psa svěří, je povinen psa zajistit takovým způsobem, aby zabezpečil ochranu okolí, zejména ostatních osob. Pokud však neprovede potřebná opatření, kterými by minimalizoval možné nevhodné či škodlivé chování psa a případné negativní následky takového chování, lze konstatovat, že nezabezpečil ochranu ostatních osob, ačkoliv mohl předpokládat, že pes může vlivem konkrétních okolností změnit své chování a být dokonce útočný a agresivní.
Majitel či chovatel zvířete by měl předpokládat, že může dojít k nepřiměřenému a nebezpečnému chování zvířete, a měl by být na takovou situaci připraven tak, aby ji zvládl. Pokud se totiž někdo rozhodne k chovu zvířete, je třeba, aby se seznámil se vším, co s chovem souvisí, a je povinen se vždy postarat o to, aby předcházel možné škodě způsobené zvířetem a plnil tak svou prevenční povinnost danou zákonem. Obsah prevenční povinnosti přitom úzce souvisí také s místem, kde se chovatel se zvířetem nachází, neboť odlišné povinnosti budou chovatele stíhat při jejich pobytu na místě, na němž přímo nehrozí vznik škody na zdraví či na majetku třetích osob s ohledem na všechny předvídatelné okolnosti, oproti místu, kde například zvýšený výskyt a pohyb osob možnost vzniku škody podstatně zvyšuje, a proto je nezbytné psa zabezpečit i za pomoci prostředků, jež b y jinak situace nevyžadovala.
V konkrétní situaci posuzovaného případu s přihlédnutím ke všem v řízení zjištěným okolnostem se dalo objektivně předpokládat nebezpečí vzniku škody při možném kontaktu psa s dětmi hrajícími se v blízkém okolí, jejichž pohyb nelze dopředu předvídat. Pes žalovaného sice ležel na dece v jeho bezprostřední blízkosti a byl plně pod jeho kontrolou, avšak nelze přehlédnout, že se žalovaný vypravil se psem na veřejné místo, využívané za teplých dnů jako pláž u Slapské přehrady, kde se nacházelo za příznivého počasí velké množství lidí, což ve svém důsledku klade vyšší nároky na splnění prevenční povinnosti žalovaného, který na takovém místě musí dbát zvýšené opatrnosti a obezřetnosti. Z tohoto důvodu je také nutné dovodit povinnost žalovaného zabránit možnému kontaktu jeho psa s další osobou na takto frekventovaném místě. Samotná skutečnost, že pes bez náhubku a vodítka ležel na dece se svým pánem, evidentně nebyla dostatečným opatřením k zabránění vzniku škody na zdraví dítěte při kontaktu se psem. S ohledem na okolnosti vzniku škody na zdraví žalobkyně nelze příčinu jejího zranění označit za náhodu, k jejímuž naplnění sám žalovaný nepřispěl. Není proto správný závěr odvolacího soudu (i soudu prvního stupně), že žalovaným svým jednáním (ani opomenutím) vůbec neporušil § 415 obč. zák. a že tak nebyly naplněny předpoklady jeho odpovědnosti za škodu podle § 420 odst. 1 obč. zák. S odvolacím soudem se lze ztotožnit potud, že matka poškozené spoluzpůsobila vzniklou škodu, neboť zanedbala řádný dohled nad dcerou, a že příčiny vzniku škody na zdraví žalobkyně v podstatné míře spočívají v chování poškozené a její matky.

10.5.2022 22:11
assil

XXX.XXX.121.3

Megi, bohužel, tuhle moc dává vesničce zákon o obcích. Dovoluje vyhláškou upravit místní záležitosti veřejného pořádku.
A pokud v té vísce dospěli k závěru, že bullové žerou lidi a bullové jsou narušitelé veřejného pořádku, pak je výsledkem taková vyhláška, jako jste postovala. A je jich v republice dost.

Podobnou vyhlášku jsme měli taky a nové zastupitelstvo jí zrušilo, prý to konzultovali s právníkem a prej plemeno je nedokazatelný a kříženec už vůbec. Pokud by obec chtěla pokutovat porušení vyhlášky, musela by dokázat, že jde o vyjmenované plemeno nebo jeho křížence, což, když to majitel nepřizná, jaksi nejde.

10.5.2022 22:18

assil napsal(a):
Podobnou vyhlášku jsme měli taky a nové zastupitelstvo jí zrušilo, prý to konzultovali s právníkem a prej plemeno je nedokazatelný a kříženec už vůbec. Pokud by obec chtěla pokutovat porušení vyhlášky, musela by dokázat, že jde o vyjmenované plemeno nebo jeho křížence, což, když to majitel nepřizná, jaksi nejde.

Tak já se vyjadřovala k její zákonnosti. Praktická proveditelnost je pak samozřejmě víc než problematická, o tom žádná.

10.5.2022 22:53

Tak já se vyjadřovala k její zákonnosti. Praktická proveditelnost je pak samozřejmě víc než problematická, o tom žádná.

Já to chápu špatně :-) právní výklad mluví o psech, myslím, že nikoho nenapadlo, že by se to dělilo na plemena, mysleli na obecním úřadě taky na to, že mají dodržet bezpečné výběhy nedaleko bydliště? Pochybuji. Jak mohli dát do vyhlášky pojem, který neexistuje; zákon jej nezná, vlastně ho nikdo nezná. A když už vymysleli bojová plemena, asi že se perou nebo co, tak jim pořídili zvláštní výběh - pro dva třeba?
Když jsou ti psi nebezpeční lidem a jiným psům, tak přece musí mít zvláštní výběh :-)
Vyhláška - má to být přiměřené a "málo omezující", což mi náhubek teda fakt nepřijde.
A fakt je vtipné, že někde nejde "jen" o vymyšlená bojová plemena, ale v Říčanech mají dokonce 42 plemen - důvod jak kráva - "velký pes"
https://www.kuryr-ricany.cz/clanek/reakce-na-novou-vyhlasku-mesta-o-verejnem-poradku
Já se snad asi fakt odstěhuju.

10.5.2022 23:00

Ricany jsou to me rodne mesto
ono nastesti tyhle vyhlasky jsou aktualni vzdycky pred volbama a pak je zase klid

10.5.2022 23:32

:-) :-) u nás je zákaz - a to sme na vsi - bez vodítka nikam nejdeš. Jako nikam. Ale nemáme žádný výběh. Takže to nikdo nedodržuje. No tak jsem ráda, že někde je šlechta debullní eště víc :-)

10.5.2022 23:40

u nas to same - na voditku povinne po vyjmenovanych ulicich - a v seznamu jsou vsechny ulice :-)
bez vybehu ( ale tam bych stejne nechodila) a ve vsi nevencim uz roky.
takze me to vlastne neomezuje.

Ricanska vyhlaska je vseobecne znama. Byl kolem toho velky humbuk.
ale nezmenili ji.
a v podstate se to nijak nevymaha. musela jsem se kouknout, jestli to jeste vubec plati.

11.5.2022 08:14

Francie má zákon - a popis psů I. a II. kategorie je zajímavý... Pro jistotu povezu s sebou kopii PP, neb si nejsem jistá, jestli nedorostlé štěně dogy by nesplňovalo popis nepovoleného jedince...

https://agriculture.gouv.fr/sites/minagri/files/documents/pdf/Circulations_transfrontaliere_-Tableau_recapitulatif_Chiens_dangereux-english_cle03bf3e.pdf

11.5.2022 09:09

Jsem to akorat chtela psat.
Ze nase obecni vyhlasky jsou jeste vyhra proto tomu, co se deje v jinych zemych.
A ano, Francie je velmi strlktni.

Omezuje se vsude a nejen kvuli nebezpecnosti.
Viz. co se ted deje v nemecku se vsemi pp psy na vystavach

11.5.2022 11:51

Jsem to akorat chtela psat.
Ze nase obecni vyhlasky jsou jeste vyhra proto tomu, co se deje v jinych zemych.
A ano, Francie je velmi strlktni.

Omezuje se vsude a nejen kvuli nebezpecnosti.

Vůbec nevím, můžete být konkrétní, prosím?

11.5.2022 11:58

Mě by tedy také s dovolením zajímalo, co se děje v DE s PP psy na výstavách?

11.5.2022 12:21
elisak

XXX.XXX.194.232

Mě by tedy také s dovolením zajímalo, co se děje v DE s PP psy na výstavách?

Já něco zaslechla, že nesmí být zavření v klecích. Což mi přijde jako naprostý nesmysl...

Neregistrovaný uživatel

11.5.2022 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

elisak napsal(a):
Já něco zaslechla, že nesmí být zavření v klecích. Což mi přijde jako naprostý nesmysl...

Německo je jebnuty, Francie stejně. Pruserys migrantama a řešej kraviny se zvířaty. A to buďte rádi že máte psy. Co dokázali obě země za kok otiny se tera zvěří to byste nechápali

11.5.2022 13:07

elisak napsal(a):

Jako že ani v kenelce?

11.5.2022 13:07
elisak

XXX.XXX.194.232

Německo je jebnuty, Francie stejně. Pruserys migrantama a řešej kraviny se zvířaty. A to buďte rádi že máte psy. Co dokázali obě země za kok otiny se tera zvěří to byste nechápali

Tak ja tera zvirata mám, tak vím. Dřív sem jezdila i Hamm.

11.5.2022 13:10
elisak

XXX.XXX.194.232

Jako že ani v kenelce?

Myslím, že ani tak, prý je to hrozný týrání, mít pejsky zavřený.
Aspoň jsme se o tom bavili na klubovce

11.5.2022 13:19

Ano, kenelky jsou ale jen spicka ledovce.
Pes smi byt jen v otevrene kenelce, nesmite ji na vystave zavrit.

Cele to zacalo pred par mesici, novelou jejich zakona o ochrane zvirat.
Resi se vycvik psu, sport, vystavy.
Ve zkratce - pp chov je tyrani chovem. Takze zavedli opatreni.
Kazde plemeno ma seznam povinnych testu, bez kterych nesmi na vystavu.
Napr. DKK s vysledkem do B plati pro vsechna plemena. Labrousove tusim maji 14 povinny testu...
Nektera plemena uplne vyloucili z ucasti na akcich. Nahace. Kokrspanel nesmi ani na souteze - ma dle nich moc dlouhe usi..

Atd. Je to absurdistan.
A jak uz to byva - kdo nesoutezi, nevystavuje nemusi nic. Chov bPP ma v DE zelenou bez omezeni...

11.5.2022 13:28

Napr. DKK s vysledkem do B plati pro vsechna plemena. Labrousove tusim maji 14 povinny testu...
Nektera plemena uplne vyloucili z ucasti na akcich. Nahace. Kokrspanel nesmi ani na souteze - ma dle nich moc dlouhe usi..

Atd. Je to absurdistan.
A jak uz to byva - kdo nesoutezi, nevystavuje nemusi nic. Chov bPP ma v DE zelenou bez omezeni...

Jako já vítám každou snahu o zlepšení života zvířat, ale zrovna tohle mi přijde teda kontraproduktivní. To se na to chovatelé s PP vykašlou a začne kvést chov bez PP a co si budem, tam už není jistota absolutně ničeho.

11.5.2022 13:30
elisak

XXX.XXX.194.232

Atd. Je to absurdistan.

Hledám a zatím nenacházím. Je o tom někde něco v EN? Zajímá mě, co tam vymysleli u basenji.
Tohle vypadá dost absurdně. Našemu klubu trvalo přes rok a půl, než se povedlo zatrhnout PP chov jedný profláknutý množce. A tam se děje tohle...

11.5.2022 13:40

Když nebudou mít nutnou výstavu k uchovnění, tak můžou chovat dál, to není na tom státu (kromě věku atp.).

A pořád si myslím, že obec na tohle pravomoc nemá. Jako kdyby zakázali krávu fialovou, ale béžovou mít můžu :D Bojový vemeno. Budu chtít ukázat v encyklopedii a českém slovníku to plemeno a výraz, jsem zvědavá.

11.5.2022 13:50

https://youtu.be/vel7axGDmsE

Největší bratránek Yodyho....💕

11.5.2022 13:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atd. Je to absurdistan.

Chov bPP ma v DE zelenou bez omezeni...

to je už záměr tohle, to není možný.

proč proboha kokr - historický plemeno nemůže na výstavu????? Jako že opravdu, opravdu?? nenene, že ne?
A jak ho uchovněj?? Však se dodnes používá jako lovečák, pomoooooooooooct.

11.5.2022 14:02

elisak napsal(a):
Hledám a zatím nenacházím. Je o tom někde něco v EN? Zajímá mě, co tam vymysleli u basenji.
Tohle vypadá dost absurdně. Našemu klubu trvalo přes rok a půl, než se povedlo zatrhnout PP chov jedný profláknutý množce. A tam se děje tohle...

ted byla vystava v Erfurtu, tak se to dost resilo.
v ang.info je problemek, ale da se najit

kompletni seznam se porad meni -na kazdou vystavu, pro kazdou spolkovou zemi muze byt jiny.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2913482988943280&id=1575262362765356&m_entstream_source=timeline

merle barva je uplne vyloucena z vystav...

Neregistrovaný uživatel

11.5.2022 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

elisak napsal(a):
Tak ja tera zvirata mám, tak vím. Dřív sem jezdila i Hamm.

Jo jak nebyl hamm a celej ho obsancovali policajtama aby si tam lidi nemohli prijet predat zvirata a zatykalo se.... Ve francii novy ustanoveni co se tyce papiru par dni ored burzou. Nedali vedet nikam a zahranicnim vystavovatelum zabavili stovky zvirat ktery hromadne nacpali do jalysi karanteny a pak to pro jistotu utichlo... A další a další... Je to hnuj

11.5.2022 15:13
assil

XXX.XXX.121.3

Tak ono se to netýká jen PP, něco vymysleli na všechny
https://www.expaturm.com/german-lifestyle/new-rules-for-dog-%E2%80%8B%E2%80%8Bowners/

11.5.2022 15:38
Ouško4

XXX.XXX.8.30

ted byla vystava v Erfurtu, tak se to dost resilo.
v ang.info je problemek, ale da se najit

kompletni seznam se porad meni -na kazdou vystavu, pro kazdou spolkovou zemi muze byt jiny.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2913482988943280&id=1575262362765356&m_entstream_source=timeline

merle barva je uplne vyloucena z vystav...

Jojo, tohle mi hlava vůbec nebere, zakázali vystavování konkrétní barvě, bez ohledu na reálné zdraví ( nemoci, které se nevážou primárně ke zbarvení, jako např. u kolií MDR1, DM, CEA, PRA,... kde je úplně jedno, jakou má pes barvu), takže se jim podařil nepochopitelný paradox, že zdravý, otestovaný merle pes, který má čistou genetiku, na výstavu do Německa nemůže ...zatímco tricolor nebo sable, i když bude genetikou pozitivní nebo přenašeč, na výstavu může.
To je úplně na hlavu.

11.5.2022 17:03

assil napsal(a):
Tak ono se to netýká jen PP, něco vymysleli na všechny
https://www.expaturm.com/german-lifestyle/new-rules-for-dog-%E2%80%8B%E2%80%8Bowners/

Tohle je ale přece dobré. Platit to u nás, tak máme ne přes 2 miliony psů, ale tak sto tisíc :-)
Jsou to úplně normální podmínky, které by měl člověk tak nějak dodržovat sám od sebe.

11.5.2022 17:20

Problem je, jak vypada vymahani tohohle neskodne zneni zakona v praxi...

11.5.2022 22:23
assil

XXX.XXX.121.3

Problem je, jak vypada vymahani tohohle neskodne zneni zakona v praxi...

To se asi uvidí časem. Co tak píšou Němci, obávají se hlavně udání sousedů.

11.5.2022 22:26
assil

XXX.XXX.121.3

Tohle je ale přece dobré. Platit to u nás, tak máme ne přes 2 miliony psů, ale tak sto tisíc :-)
Jsou to úplně normální podmínky, které by měl člověk tak nějak dodržovat sám od sebe.

No znám třeba i lidi, u který se má pes super a i tak ho třeba ve velkých mrazech mají naučeno na kotelnu nebo garáž, kde není okno.
Asi je to i o úhlu pohledu, mě třeba ta omezení na výstavách nijak nevadí a myslím, že to věci taky neuškodí, ale spíš pomůže a kdyby to bylo u nás, tak za mě taky super.

12.5.2022 08:12

"Asi je to i o úhlu pohledu, mě třeba ta omezení na výstavách nijak nevadí a myslím, že to věci taky neuškodí,"

Tak me vadi absurdni narizeni obecne, i kdyz se me treba zrovna ted, v tuto chvili netykaji.
Historie uz mockrat ukazala, kam vede lhostejnost...

Jen jeden priklad z mnoha - v DE je kokrik, co chucha sportovni stopy na urovni MS. Kdo nekdy se psem pracoval tusi, co je za tim prace... Od letoska nesmi - nekdo usoudil, ze kokr jako plemeno - ma moc dlouhe usi. Nesmi dal soutezit.

12.5.2022 08:35

V CZ máme taky vynikající zákonodárce, kteří umějí věci absolutně bez znalosti reálu slušně pohnojit.

12.5.2022 09:14

"Asi je to i o úhlu pohledu, mě třeba ta omezení na výstavách nijak nevadí a myslím, že to věci taky neuškodí,"

Tak me vadi absurdni narizeni obecne, i kdyz se me treba zrovna ted, v tuto chvili netykaji.

Jen jeden priklad z mnoha - v DE je kokrik, co chucha sportovni stopy na urovni MS. Kdo nekdy se psem pracoval tusi, co je za tim prace... Od letoska nesmi - nekdo usoudil, ze kokr jako plemeno - ma moc dlouhe usi. Nesmi dal soutezit.

12.5.2022 09:19

Když nebudou mít nutnou výstavu k uchovnění, tak můžou chovat dál, to není na tom státu (kromě věku atp.).

A pořád si myslím, že obec na tohle pravomoc nemá. Jako kdyby zakázali krávu fialovou, ale béžovou mít můžu :D Bojový vemeno. Budu chtít ukázat v encyklopedii a českém slovníku to plemeno a výraz, jsem zvědavá.

Megí, tu pravomoc obec vážně má. Každá vyhláška obce prochází kontrolou zákonnosti ministerstva vnitra.

12.5.2022 09:35

Šílená, neuvěřitelná, jsou ta nařízení. Jako by Němci ztratili zdravý rozum. A dojde to i sem... bohužel. Tak jako všechno.

12.5.2022 09:47
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Megí, tu pravomoc obec vážně má. Každá vyhláška obce prochází kontrolou zákonnosti ministerstva vnitra.

Já k tomu našla toto (ale je to už staršího data): https://eagri.cz/public/web/file/1673/Psi_nahubky.pdf
Tváří se to jako dokument Ministerstva zemědělství.
Asi k tomu víš víc, já tam vytučnila (a pak i podtrhla), co mi přišlo důležité. Podle toho by tedy pravdu měla "Megi" - viz doporučení nosit náhubek konkrétním jedincům, nikoli FCI plemenům...?

Obec může obecně závaznou vyhláškou upravit pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezit prostory pro volné pobíhání psů (§ 24 odst. 2 zákona na ochranu zvířat). V takové vyhlášce může být také obsažena povinnost opatřit psa náhubkem.
Není nám známo, že by existoval seznam psů, pro které je používání náhubků
nevhodné. Podobný seznam rozhodně není stanoven žádným právním předpisem. Metodický pokyn k této otázce rovněž nebyl zpracován. Zpracování takového seznamu není plánováno, neboť podle našeho názoru není možné takový seznam vytvořit.

Podrobněji viz níže.
Doporučujeme uložit obecnou povinnost nasadit každému psovi náhubek pouze
v určitých případech, jedná se např. o místa s velkou koncentrací lidí nebo zvířat nebo s možností vzniku stresujících faktorů, a v ostatních případech doporučujeme ponechat použití náhubku na rozhodnutí chovatele.
Doporučujeme, aby z povinnosti nosit náhubek byli vyňati ti psi, u nichž dle potvrzení veterinárního lékaře může v důsledku použití náhubku dojít k poškození zdraví a zdravotním problémům.

Některá krátkolebá plemena psů (buldog, boxer atp.), která mají sama o sobě potíže s dýcháním, mohou nasazení náhubku hůře snášet, ale nedá se říci, že by existovalo plemeno, u něhož je nošení náhubku nemožné. U psíků typu čivava nebo ratlík nečiní přiměřený náhubek potíže. Doporučujeme proto, aby se výjimka z povinnosti nosit náhubek vztahovala pouze na konkrétní jedince s ohledem na jejich zdravotní stav a nikoli na určitá plemena psů. Formálně by bylo i obtížné stanovit, jak se bude vztahovat povinnost na křížence.
(Za představitele plemene podle FCI nejsou považováni vzhledem a dalšími znaky shodní jedinci, kteří však nemají průkaz původu.)
Nelze přijmout hledisko velikosti psa jako kritérium pro uložení povinnosti nosit
náhubek. Není pravda, že malí psi nekoušou nebo z jejich strany hrozí nižší riziko napadení člověka. Naopak je nutné zohlednit poměr velikosti útočícího psa a napadeného člověka, tedy zda se jedná o dospělou osobu či o dítě. I malý pes může způsobit malému dítěti závažná zranění, a to závažnější než velký pes dospělému člověku. Dle našeho názoru není vhodné formulovat povinnosti pouze se zřetelem na dospělé osoby.
Nicméně striktní požadavek, aby každý pes měl na veřejném prostranství nasazen
náhubek, nepodporujeme. Zda a kdy nasadit svému psovi náhubek, by mělo být především na zvážení chovatele, který své zvíře zná a je za ně plně zodpovědný.

12.5.2022 10:08

Jani, všimni si výrazů jako "doporučujeme, mělo by být, nedá se říci, není nám známo". tohle je jen vyjádření, naprosto nezávazné pro kohokoliv.

Faktem prostě je, že obec může koše nařídit, může omezit konkrétní plemena nebo jejich křížence a děje se to.

Druhým faktem pak je, že taková vyhláška je paskvil, v reálu jen velmi obtížně vymahatelný paskvil. Nicméně paskvil zákonný.

Já souhlasím, že je to blbost, že určit, zda je tenhle psík křížencem "bojových" plemen prostě nejde. Ale Megí se ptala, jestli tohle obec může. A já říkám, že může.

12.5.2022 10:15
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Jani, všimni si výrazů jako "doporučujeme, mělo by být, nedá se říci, není nám známo". tohle je jen vyjádření, naprosto nezávazné pro kohokoliv.

Faktem prostě je, že obec může koše nařídit, může omezit konkrétní plemena nebo jejich křížence a děje se to.

Druhým faktem pak je, že taková vyhláška je paskvil, v reálu jen velmi obtížně vymahatelný paskvil. Nicméně paskvil zákonný.

Já souhlasím, že je to blbost, že určit, zda je tenhle psík křížencem "bojových" plemen prostě nejde. Ale Megí se ptala, jestli tohle obec může. A já říkám, že může.

Jj, děkuji.
Jen mě zaujalo, že to má tu hlavičku MZeměd. Je to prostě jakési "vyjádření", ani jsem moc nepochopila k čemu (pravda je, že jsem po tom až tak nepátrala :-)).

Ale pak je fakt tristní, když jsou vydávány prakticky nevymahatelné vyhlášky.
A co tedy, když na tom třeba starosta obce bude trvat? Majitel mu řekne, ať mu prokáže, že má skutečně určité konkrétní plemeno? A v tom případě může majitel třeba zatajit, že má psa daného plemene s PP?

Prostě si to neumím představit jak by to pak v praxi bylo.

12.5.2022 10:22

fikovnice napsal(a):
Jj, děkuji.
Jen mě zaujalo, že to má tu hlavičku MZeměd. Je to prostě jakési "vyjádření", ani jsem moc nepochopila k čemu (pravda je, že jsem po tom až tak nepátrala :-)).

Ale pak je fakt tristní, když jsou vydávány prakticky nevymahatelné vyhlášky.
A co tedy, když na tom třeba starosta obce bude trvat? Majitel mu řekne, ať mu prokáže, že má skutečně určité konkrétní plemeno? A v tom případě může majitel třeba zatajit, že má psa daného plemene s PP?

Prostě si to neumím představit jak by to pak v praxi bylo.

No tak praxe by byla poměrně zajímavá. Vlastně jsi ti přesně popsala. Starosta bude hučet, že má bojovýho psa, majitel řekne, že nemá a tím to asi tak nějak skončí Neumím si to představit zrovna tak, jako ty.

12.5.2022 10:31
fikovnice

XXX.XXX.135.110

No tak praxe by byla poměrně zajímavá. Vlastně jsi ti přesně popsala. Starosta bude hučet, že má bojovýho psa, majitel řekne, že nemá a tím to asi tak nějak skončí Neumím si to představit zrovna tak, jako ty.

Právě...
K čemu jsou pak vydávány takové paskvilové vyhlášky...
A to si dovedu představit to rokování a zasedání a nevím co ještě, než se taková "vyhláška" schválí.

12.5.2022 10:33
assil

XXX.XXX.121.3

Ono nevím jak jinde, ale u nás a v okolí jsou tyhle vyhlášky spíš jen jako pojistka na problémové jedince a jinak se to moc neřeší.

12.5.2022 10:34

fikovnice napsal(a):
Právě...
K čemu jsou pak vydávány takové paskvilové vyhlášky...
A to si dovedu představit to rokování a zasedání a nevím co ještě, než se taková "vyhláška" schválí.

To by mě, Jani, taky zajímalo. Protože u nás je v obecní vyhlášce třeba zakázáno pracovat v neděli s hllučným zařízení....např. sekat trávu, řezat dřevo atd. a stejně to lidi dělají.

12.5.2022 10:35
assil

XXX.XXX.121.3

To nejde o to, že mě se to netýká, já obecně považuju výstavy za zlo, které dostalo plemena tam, kde dneska jsou a díky čemu jsou pak i ta absurdní omezení, které zmiňujete. Samo to s kokrem atd., s tím nesouhlasím, prostě minimálně by se to nemělo týkat již žijících psů, psala jsem, že souhlasím s tím omezením na výstavách, protože čím víc se výstavy omezí, tím za mě líp.

12.5.2022 10:40

To by mě, Jani, taky zajímalo. Protože u nás je v obecní vyhlášce třeba zakázáno pracovat v neděli s hllučným zařízení....např. sekat trávu, řezat dřevo atd. a stejně to lidi dělají.

Tohle je podle mě ta největší krávovina, která se dá vyhláškou nařídit/zakázat. U nás to taky bylo na stole a zvedla se taková vlna nevole, že si to rychle rozmysleli.

Jako s vymáháním takové vyhlášky je to opět naprosto marné. Si představ, že budeš v neděli řezat dříví a u vrat ti zazvoní aktivní měšťák s tím, že porušuješ vyhlášku. Řekneš mu, že ji neporušuješ, žádné dříví neřežeš. Oni se budou chtít jít kouknout k tobě na dvůr, což jim samozřejmě nedovolíš. Tak tě oznámí na úřad, že jsi řezala dříví v neděli a ty jim řekneš, že jsi ho neřezala ty. Zeptají se kdo, ty odpovíš, že člen rodiny. Zeptají se který a ty odmítneš vypovídat, páč osoba blízká. Tečka kytečka. Řízení skončeno.

12.5.2022 10:50
fikovnice

XXX.XXX.135.110

To je pravda, u mě na chalupě v obci je to nejspíš stejné.
Kdysi dávno, když jsme tam začali chalupařit, tak nám tehdy už velmi starý soused řekl, že je "zvykem" tam v neděli nedělat hlučné práce - bylo to víceméně kvůli "svěcení dne odpočinku" a kvůli tomu, že na vesnici bylo/je více věřících.
Btw, v paneláku máme na 4 měsíce o zábavu postaráno - dělají nám nové výtahy. Neskutečně hlučné a prašné práce, začali tento týden a po pár dnech mám kočky úplně vystresované - jakmile se teda ozve sbíječka. Práce se konají každý den od 7 do 19h, v sobotu do 16h, neděle nic. Ale i tak...
Měli jsme dosud dva výtahy - jeden do sudých pater a druhý do lichých. Teď se v každém patře dělá stanice, tedy díra, pro dva výtahy! Jednak si představuji, jak to třeba naruší nosnost těch středových panelů a druhak mi to přijde a b s o l u t n ě zbytečné - následovat bude maximální vytížení obou výtahů a vyšší spotřeba energie, ptž si lidé logicky v každém patře přivolají oba výtahy, pokud budou volné. Vůbec si nepamatuji, kdy se to na schůzi schvalovalo a sousedka též ne. A to na schůze celkem chodíme. Jiný soused mi kvůli tomu i telefonoval - že dal dotaz dané firmě. Tak spekulujeme, co je to za "zakázku"...

12.5.2022 10:50

espiro, kde je specifikováno, co je bojové plemeno?
Vyhláška musí respektovat zákon na ochr. zvířat; pokud je můj pes ve stresu z náhubku, nebude jej nosit.
Doporučení a právní výklad neberu jako stejné, vůbec, ale když už někdo zmíní FCI, tak já nemám takového psa
a nevím, že by ČR povolovala držení/pohyb jen těchto psů. Chorvatsko třeba ano a pak bych chápala, že obce to následují.
Nikde nevidím, že by se v zákonech mluvilo o plemenu, výšce, hmotnosti.
Je to v tom zákonu o obcích? Nebo je tam jen "pes"?
Protože tohle je to, co mi vadí. Ne že pes a náhubek, ale plemeno a náhubek.

Naštěstí v Klatovech jsou tak tupí, že ani neví, co je pitbullteriér, a že Pit-bull neexistuje, není to žádné plemeno.

Nevěřím, že toto prošlo nějakou kontrolou.

Pit-bull, Bandog, Americký staffordshírský teriér, Staffordshírský bullteriér, Tosa-inu, Alano, Americký buldog, Bullmastif, Bullterrier, Cane corso, Argentinská doga, Bordeauxská doga, Brazilská fila, Mastiff, Španělský mastin, Perro de Presa Canario, Perro de Presa Malorquin, Rotvajler.

Několik z těchto plemen neexistuje.

12.5.2022 10:57

fikovnice napsal(a):
To je pravda, u mě na chalupě v obci je to nejspíš stejné.
Kdysi dávno, když jsme tam začali chalupařit, tak nám tehdy už velmi starý soused řekl, že je "zvykem" tam v neděli nedělat hlučné práce - bylo to víceméně kvůli "svěcení dne odpočinku" a kvůli tomu, že na vesnici bylo/je více věřících.
Btw, v paneláku máme na 4 měsíce o zábavu postaráno - dělají nám nové výtahy. Neskutečně hlučné a prašné práce, začali tento týden a po pár dnech mám kočky úplně vystresované - jakmile se teda ozve sbíječka. Práce se konají každý den od 7 do 19h, v sobotu do 16h, neděle nic. Ale i tak...
Měli jsme dosud dva výtahy - jeden do sudých pater a druhý do lichých. Teď se v každém patře dělá stanice, tedy díra, pro dva výtahy! Jednak si představuji, jak to třeba naruší nosnost těch středových panelů a druhak mi to přijde a b s o l u t n ě zbytečné - následovat bude maximální vytížení obou výtahů a vyšší spotřeba energie, ptž si lidé logicky v každém patře přivolají oba výtahy, pokud budou volné. Vůbec si nepamatuji, kdy se to na schůzi schvalovalo a sousedka též ne. A to na schůze celkem chodíme. Jiný soused mi kvůli tomu i telefonoval - že dal dotaz dané firmě. Tak spekulujeme, co je to za "zakázku"...

Tak to tě fakt upřímně lituju, to musí být strašný. Já bydlela v paneláku před cca 18 lety asi celkem 16 let v kuse a teda nikdy jsem si na to nezvykla a šťastná jsem prchala pryč. Měla jsem pocit, že většina lidí omezuje nás, ale naopak my jsme doma skoro nic udělat nemohli. Nezapomenu na souseda pod náma, kterej k nám běhal pokaždé, když ročnímu klukovi něco spadlo na zem, a to jsme měli všude koberce. Přitom on sám měl děti pěkný sígry, kteří jednou i shodili lustr.

12.5.2022 10:57

Megí, jasně, že to definice bojového plemene neexistuje. Vůbec to označení je strašné a nemám ho ráda.
Pro tyhle účely pak obce k vyhláškám definují, co ony si představují pod tímto pojmem. A uvádějí ony seznamy plemen a jejich kříženců.

Pokud je váš pes ve stresu z nošení náhubku, pak bych si to nechala dát černé na bílém od veterináře a tím umlčela každého, kdo by vrčel po dodržování vyhlášky.

12.5.2022 10:58
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Tohle je podle mě ta největší krávovina, která se dá vyhláškou nařídit/zakázat. U nás to taky bylo na stole a zvedla se taková vlna nevole, že si to rychle rozmysleli.

Jako s vymáháním takové vyhlášky je to opět naprosto marné. Si představ, že budeš v neděli řezat dříví a u vrat ti zazvoní aktivní měšťák s tím, že porušuješ vyhlášku. Řekneš mu, že ji neporušuješ, žádné dříví neřežeš. Oni se budou chtít jít kouknout k tobě na dvůr, což jim samozřejmě nedovolíš. Tak tě oznámí na úřad, že jsi řezala dříví v neděli a ty jim řekneš, že jsi ho neřezala ty. Zeptají se kdo, ty odpovíš, že člen rodiny. Zeptají se který a ty odmítneš vypovídat, páč osoba blízká. Tečka kytečka. Řízení skončeno.

A kdyby čověk neměl žádnou osobu blízkou...? Já ani nevím, kdo to je osoba blízká...člen nejužší rodiny nebo širší rodiny, přítel/přítelkyně...když spolu žije třeba nesesdaný pár?
Se v tom zase patlám, co?

12.5.2022 11:01

Jen se patlej, kdo je připraven, není překvapen

Osoba blízká je příbuzný v řadě přímé, sourozenec a manžel nebo partner, jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké, pokud by újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá důvodně pociťovala jako újmu vlastní. Má se za to, že osobami blízkými jsou i osoby sešvagřené nebo osoby, které spolu trvale žijí.

12.5.2022 11:02

Megí, jasně, že to definice bojového plemene neexistuje. Vůbec to označení je strašné a nemám ho ráda.
Pro tyhle účely pak obce k vyhláškám definují, co ony si představují pod tímto pojmem. A uvádějí ony seznamy plemen a jejich kříženců.

Pokud je váš pes ve stresu z nošení náhubku, pak bych si to nechala dát černé na bílém od veterináře a tím umlčela každého, kdo by vrčel po dodržování vyhlášky.

Já nevím no. Chápu, že označit bojovým plemenem křížence je asi nesmysl, ale jak jinak označit ta plemena psů, která byla původně šlechtěna na psí zápasy? Je na to jiný termín? Protože já to třeba jako majitel jinýho typu plemene chápu takto a je mi jasný, že pokud se do mýho psa zakousne tento typ psa, tak to nebude vypadat tak, jak když se do něho zakousne třeba čivava nebo jork.

12.5.2022 11:04
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Tak to tě fakt upřímně lituju, to musí být strašný. Já bydlela v paneláku před cca 18 lety asi celkem 16 let v kuse a teda nikdy jsem si na to nezvykla a šťastná jsem prchala pryč. Měla jsem pocit, že většina lidí omezuje nás, ale naopak my jsme doma skoro nic udělat nemohli. Nezapomenu na souseda pod náma, kterej k nám běhal pokaždé, když ročnímu klukovi něco spadlo na zem, a to jsme měli všude koberce. Přitom on sám měl děti pěkný sígry, kteří jednou i shodili lustr.

Alenko, ani netušíš jaké sousedy mám já. A co mi vadí nejvíc, a není to asi legislativně řešitelné (třeba "Espiro" něco poradí...? ), že ze všech stran mám kuřáky. Otevřu balkón a za chvíli mám v bytě, jak kdyby se tam hulilo...a kouř jde i do nejvzdálenějšího pokoje.
No a ten současný bordel - to je fakt hrůza - já se po 3 dnech jejich práce cítím jak kdybych ji dělala já , ptž už se k ránu budím tím, že zas nastane ten extrémní hluk sbíječky a rány jak do megazvonu.

12.5.2022 11:04
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Jen se patlej, kdo je připraven, není překvapen

Osoba blízká je příbuzný v řadě přímé, sourozenec a manžel nebo partner, jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké, pokud by újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá důvodně pociťovala jako újmu vlastní. Má se za to, že osobami blízkými jsou i osoby sešvagřené nebo osoby, které spolu trvale žijí.

12.5.2022 11:08

fikovnice napsal(a):
Alenko, ani netušíš jaké sousedy mám já. A co mi vadí nejvíc, a není to asi legislativně řešitelné (třeba "Espiro" něco poradí...? ), že ze všech stran mám kuřáky. Otevřu balkón a za chvíli mám v bytě, jak kdyby se tam hulilo...a kouř jde i do nejvzdálenějšího pokoje.
No a ten současný bordel - to je fakt hrůza - já se po 3 dnech jejich práce cítím jak kdybych ji dělala já , ptž už se k ránu budím tím, že zas nastane ten extrémní hluk sbíječky a rány jak do megazvonu.

Poradí
Jedinou schůdnou cestou by bylo prosadit u společenství vlastníků zákaz kouření ve společných prostorech domu. Obecně se málo ví, že balkony jsou součástí společného prostoru domu a vlastně patří všem, jako třeba chodby. Jsou totiž součástí skeletu budovy, nikoliv bytu. Tudíž podléhají regulacím SVJ. A to může zakázat hulit i na nich.

Ale opět se dostáváme k té vymahatelnosti, no.

Druhou, neschůdnou a nesmyslnou cestou už je jen soud.

12.5.2022 11:11

Já nevím no. Chápu, že označit bojovým plemenem křížence je asi nesmysl, ale jak jinak označit ta plemena psů, která byla původně šlechtěna na psí zápasy? Je na to jiný termín? Protože já to třeba jako majitel jinýho typu plemene chápu takto a je mi jasný, že pokud se do mýho psa zakousne tento typ psa, tak to nebude vypadat tak, jak když se do něho zakousne třeba čivava nebo jork.

No Ali, tihle psi se na zápasy nešlechtí (oficiálně) už pěknou řádku let.
A mně prostě přijde, že těm psům to omílání "bojový pes" hrozně a neprávem kazí reputaci.
Je to jako by se o němcích automaticky pořád mluvilo jako o nacistech. Blbej příměr, ale tak to vidím.

12.5.2022 11:16
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Poradí
Jedinou schůdnou cestou by bylo prosadit u společenství vlastníků zákaz kouření ve společných prostorech domu. Obecně se málo ví, že balkony jsou součástí společného prostoru domu a vlastně patří všem, jako třeba chodby. Jsou totiž součástí skeletu budovy, nikoliv bytu. Tudíž podléhají regulacím SVJ. A to může zakázat hulit i na nich.

Ale opět se dostáváme k té vymahatelnosti, no.

Druhou, neschůdnou a nesmyslnou cestou už je jen soud.

No, já se ale možná blbě vyjádřila, jsou to lodžie - prostě není to vystrčené ven ze skeletu paneláku - jestli to teda píšu správně. Každopádně náš barák je taková sebranka, že vůbec nevěřím tomu, kdybych na schůzi něco takového navrhla, že by se tím vůbec kdo zabýval... Opravdu v současnosti naprostý otřes , polovina baráku je pronajímána - podivným individuím... Já vždy říkám, že než dojedu výtahem do 4. patra, mám v sobě dva jointy , a to mi jinak tráva voní...

12.5.2022 11:21

No Ali, tihle psi se na zápasy nešlechtí (oficiálně) už pěknou řádku let.
A mně prostě přijde, že těm psům to omílání "bojový pes" hrozně a neprávem kazí reputaci.
Je to jako by se o němcích automaticky pořád mluvilo jako o nacistech. Blbej příměr, ale tak to vidím.

Ano, já vím, že teď už se nešlechtí, ale byli na to původně šlechtěni a v jejich povaze to pořád je, ne? Nebo tomu špatně rozumím?
Já teda prozatím žádný problém neměla, ale vzhledem k tomu, že můj pes je blbec zvědavej a na každýho psa se musí aspoň podívat, tak prostě mám respekt. Zatím, co jsme potkali, tak to byly většinou fenky, takže v pohodě. Jo, větší problém je s NO, ale toho si zase ti majitelé většinou jsou vědomi a psa si hlídají.

12.5.2022 11:23

fikovnice napsal(a):

No, já se ale možná blbě vyjádřila, jsou to lodžie - prostě není to vystrčené ven ze skeletu paneláku - jestli to teda píšu správně. Každopádně náš barák je taková sebranka, že vůbec nevěřím tomu, kdybych na schůzi něco takového navrhla, že by se tím vůbec kdo zabýval... Opravdu v současnosti naprostý otřes , polovina baráku je pronajímána - podivným individuím... Já vždy říkám, že než dojedu výtahem do 4. patra, mám v sobě dva jointy , a to mi jinak tráva voní...

Pro lodžie platí stejná specifika, jako pro balkony, terasy nebo pavlače. Jde o součást společných prostor domu.

12.5.2022 11:27

Ano, já vím, že teď už se nešlechtí, ale byli na to původně šlechtěni a v jejich povaze to pořád je, ne? Nebo tomu špatně rozumím?
Já teda prozatím žádný problém neměla, ale vzhledem k tomu, že můj pes je blbec zvědavej a na každýho psa se musí aspoň podívat, tak prostě mám respekt. Zatím, co jsme potkali, tak to byly většinou fenky, takže v pohodě. Jo, větší problém je s NO, ale toho si zase ti majitelé většinou jsou vědomi a psa si hlídají.

Jasně, máš pravdu. Byli takto šlechtěni a asi všichni víme, jak jsou na tom se snášenlivostí k ostatním psům, zejména teda samci.

Je to asi jen můj pocit, ale vadí mi ten výraz "bojoví psi", protože jakoby účelně vyvolává strach a odpor. Já je prostě označuji za bully. Asi to taky není správně, takhle je všechny shrnout do jednoho chumlu a nazvat je bull, ale přijde mi to nějak lepší, než říct bojoví psi.

12.5.2022 11:28

fikovnice napsal(a):

A hlavně, i kdybyste to prosadila, tak můžou kouřit u otevřeného okna a je to pro vás prašť jak uhoď.

12.5.2022 11:32

Tak ti kuřáci jsou fakt jedlí, to můžu potvrdit. Ten vydechlý kouř je hnus blivný, a samozřejmě když to foukaj z okna (aby oni měli v bytečku útulno), tak to termika natáhne přímo do mého okna nad nimi. A pak vražda, vražda, vražda, a já vysmátá s krumpáčem za výběhem

No prostě mám otevřená okna přes den, když tam nejsem, oni zase nevydrží hulit 24/7, naštěstí. A když přijdu domů, tak to pozavírám. Protože oni taky přijdou z práce/z tahu, vytáhnou (kdyby cigáro, ale oni rovnou trávu) kuřivo a jdou otravovat život. Večer si mohu dovolit otevřít okno až fakt po desáté. Jinak riskuji usínání dušením.

12.5.2022 11:42
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Pro lodžie platí stejná specifika, jako pro balkony, terasy nebo pavlače. Jde o součást společných prostor domu.

Týýý brďo, tak toto jsem fakt dosud vůbec netušila a pochybuji, že to kdo tuší z mých sousedů! Takže kdo má na balkóně odkladiště, ten třeba zabordeluje společné prostory, že jo?

12.5.2022 11:44
fikovnice

XXX.XXX.135.110

A hlavně, i kdybyste to prosadila, tak můžou kouřit u otevřeného okna a je to pro vás prašť jak uhoď.

To máte pravdu "Balu", navíc jsou to takoví hulváti, že by se na vyhlášku zvysoka píp. No, pro mě prostě neřešitelná a dost blbá situace, o extrémním hluku sousedů zvrchu nemluvě.

12.5.2022 11:46
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Tak ti kuřáci jsou fakt jedlí, to můžu potvrdit. Ten vydechlý kouř je hnus blivný, a samozřejmě když to foukaj z okna (aby oni měli v bytečku útulno), tak to termika natáhne přímo do mého okna nad nimi. A pak vražda, vražda, vražda, a já vysmátá s krumpáčem za výběhem

No prostě mám otevřená okna přes den, když tam nejsem, oni zase nevydrží hulit 24/7, naštěstí. A když přijdu domů, tak to pozavírám. Protože oni taky přijdou z práce/z tahu, vytáhnou (kdyby cigáro, ale oni rovnou trávu) kuřivo a jdou otravovat život. Večer si mohu dovolit otevřít okno až fakt po desáté. Jinak riskuji usínání dušením.

Právě! Ti "moji" kuřáci kouří nejvíc večer!!! Přijdu z práce, v létě v bytě vedro na zdechnutí, otevřu balkón...a veškerej kouř a SMRAD se vcucne do celýho bytu.

12.5.2022 11:48

fikovnice napsal(a):
To máte pravdu "Balu", navíc jsou to takoví hulváti, že by se na vyhlášku zvysoka píp. No, pro mě prostě neřešitelná a dost blbá situace, o extrémním hluku sousedů zvrchu nemluvě.

Tohle je neřešitelné. Bezohlední sousedi leckdy bývají důvodem odstěhování. Jenže kam? Prodat byt a koupit jiný, kde může být stejný problém? Při jednání o koupi prodávající sotva řekne, že jsou sousedé nesnesitelní.

12.5.2022 12:07

fikovnice napsal(a):
Právě! Ti "moji" kuřáci kouří nejvíc večer!!! Přijdu z práce, v létě v bytě vedro na zdechnutí, otevřu balkón...a veškerej kouř a SMRAD se vcucne do celýho bytu.

Mám okna čistej jih. A radši se griluju než bych je otevřela. (balkon nemajíc)

12.5.2022 12:10

Tohle je neřešitelné. Bezohlední sousedi leckdy bývají důvodem odstěhování. Jenže kam? Prodat byt a koupit jiný, kde může být stejný problém? Při jednání o koupi prodávající sotva řekne, že jsou sousedé nesnesitelní.

Byt v prvním nebo posledním patře zaručuje jistotu alespoň jedné zabezpečené strany.

12.5.2022 12:10

fikovnice napsal(a):
Týýý brďo, tak toto jsem fakt dosud vůbec netušila a pochybuji, že to kdo tuší z mých sousedů! Takže kdo má na balkóně odkladiště, ten třeba zabordeluje společné prostory, že jo?

Tak jako ono se má za to, že ten balkon, když je přístupný jen z toho jednoho bytu, je výlučně užíván obyvateli toho bytu, logicky. Ale jako jo, bordelí se vám tam ve společném

12.5.2022 12:12
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Byt v prvním nebo posledním patře zaručuje jistotu alespoň jedné zabezpečené strany.

To jsem si taky říkala...jenže u nás musí být nahoře ještě větší vedro! Jsme vysokej panelák, a já právě grilování nesnáším , je to stupidně vyřešené - všechny okna na jednu stranu - západ, a balkón na jih!

12.5.2022 12:14
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Tak jako ono se má za to, že ten balkon, když je přístupný jen z toho jednoho bytu, je výlučně užíván obyvateli toho bytu, logicky. Ale jako jo, bordelí se vám tam ve společném

A co je společné, tak je všech, že jo?
Musím kouknout, co kdo na balkónech vystavuje. Anebo, když tam má někdo třeba křesílka a posezení, že bych cinkla, že si jdu vypít kafíčko do společných prostor!

12.5.2022 12:17

fikovnice napsal(a):
A co je společné, tak je všech, že jo?
Musím kouknout, co kdo na balkónech vystavuje. Anebo, když tam má někdo třeba křesílka a posezení, že bych cinkla, že si jdu vypít kafíčko do společných prostor!

Jako jóó, co je společné, je všech. Ale co je ve výlučném užívání, tam si na kafčo neskočíš Ale můžeš to zkusit: "Brej, ustupte dámo, jdu na odpolední kafe. Doufám, že máte ten balkon vytřenej, nehodlám si zaprasit ponožky".

12.5.2022 12:19

nebo taky ne?

https://www.tzb-info.cz/normy-a-pravni-predpisy-facility-management/15932-co-jsou-spolecne-casti-bytoveho-domu

12.5.2022 12:22

nebo taky ne?

https://www.tzb-info.cz/normy-a-pravni-predpisy-facility-management/15932-co-jsou-spolecne-casti-bytoveho-domu

No jo, vidíte. Na to jsem ouplně zapomněla. Já už toho občana beru tak automaticky, že občas zapomenu na toho předešlého

12.5.2022 12:23

fikovnice napsal(a):

Fikovnice, nejste v tom sama. Mě osobně tedy ještě více, než cigaretový kouř, vadí puch z marihuany, kterou soused "hulič" čadí na balkóně. A pak paní, která bydlí o patro výš a provozuje erotické služby, v létě u otevřeného okna, což je občas opravdu "zážitek"

12.5.2022 12:25
fikovnice

XXX.XXX.135.110

No jo, vidíte. Na to jsem ouplně zapomněla. Já už toho občana beru tak automaticky, že občas zapomenu na toho předešlého

Já si prvně taky říkala, že je to divný, co píšeš...ale naprosto Ti věřím, tak bys mě utáhla na vařenou nudli!

12.5.2022 12:26

Teda jak vás tu tak čtu (ne že bych to nevěděla), tak bydlení v bytovkách je občas opravdu očistec. Ne nadarmo se říká "Nejlepší soused je žádný soused". A proto mám v plánu se na stará kolena odstěhovat na samotu u lesa. Nejlépe v Orlických horách, konkrétně u Divoké Orlice, mezi Bartošovicemi a Orlickým Záhořím

Nalajnované to mám hezky.

12.5.2022 12:28
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Fikovnice, nejste v tom sama. Mě osobně tedy ještě více, než cigaretový kouř, vadí puch z marihuany, kterou soused "hulič" čadí na balkóně. A pak paní, která bydlí o patro výš a provozuje erotické služby, v létě u otevřeného okna, což je občas opravdu "zážitek"

Jj, máme to stejný!!!
O trávě píšu výše, no a o erotických hrátkách sousedů nade mnou jsem nepsala...ale když se sem dáma nastěhovala, chtěla jsem několik prvních nocí volat Policii - vypadalo to na brutální znásilnění - co se od nich zvrchu ozývalo!!! Sousedka nad nima, taková stará paní, tehdy povzdechla:"Mě by jenom zajímalo, co on tam s těma holkama dělá!" To netušila, že to dělá stále jedna a tatáž paní, co se následně přistěhovala...

12.5.2022 12:43

Teda jak vás tu tak čtu (ne že bych to nevěděla), tak bydlení v bytovkách je občas opravdu očistec. Ne nadarmo se říká "Nejlepší soused je žádný soused". A proto mám v plánu se na stará kolena odstěhovat na samotu u lesa. Nejlépe v Orlických horách, konkrétně u Divoké Orlice, mezi Bartošovicemi a Orlickým Záhořím

Jdu tomu naproti...zítra pátek třináctého, takže vsadím euromilióny a kdyby se zadařilo, tak tradá někam na samotu bez sousedů.

Pro jistotu bych koupila i pozemky okolo, aby někoho nenapadlo postavit si barák vedle mě

12.5.2022 12:47

Mluvíte mi z duše, Sardulíno. Až na to sázení, na to nejsem. Takže budu muset být skromnější, ještě tak dvacet let pracovat, než má kolena náležitě zestárnou a pak... budu snít dál

12.5.2022 12:53

No jo, jenže samoty u lesa brzy dojdou, chce tam totiž už móc lidí.

12.5.2022 12:55

No jo, jenže samoty u lesa brzy dojdou, chce tam totiž už móc lidí.

Já vím Utekla mi naprosto boží obří roubenka na polosamotě. No, utekla není ten správný výraz, prostě jsem neměla dostatek milionů

12.5.2022 13:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Mluvíte mi z duše, Sardulíno. Až na to sázení, na to nejsem. Takže budu muset být skromnější, ještě tak dvacet let pracovat, než má kolena náležitě zestárnou a pak... budu snít dál

Tak sázejte stromky, když nejste na tu Sazku. :)

12.5.2022 13:09

No tak já teda vím, že na takovou samotu už nemám šanci vydělat....nejsem nějak schopna si našetřit dostatek financí ani na důchod a i kdybych byla...tak za těch 20 let mi bude sedmdesát, tak to spíš vidím na pohodlnej byt s výtahem pěkně krám blízko, doktor blízko autobus blízko.

12.5.2022 13:13

Fuj, tak byt teda ne. Vy to tu nečtete?

Ne, ale teď vážně. Opravdu z celého srdce doufám, že život prožiju v domě. Že nebudu muset do bytu. Jsem ochotná vzít na milost nějaký pečovatelák, ale až budu naprosto hluchá

12.5.2022 13:14

fikovnice napsal(a):
To jsem si taky říkala...jenže u nás musí být nahoře ještě větší vedro! Jsme vysokej panelák, a já právě grilování nesnáším , je to stupidně vyřešené - všechny okna na jednu stranu - západ, a balkón na jih!

U nás bylo slušné grilčo - než se zateplilo. Teď už je to pohodička

12.5.2022 13:16
assil

XXX.XXX.121.3

No tak já teda vím, že na takovou samotu už nemám šanci vydělat....nejsem nějak schopna si našetřit dostatek financí ani na důchod a i kdybych byla...tak za těch 20 let mi bude sedmdesát, tak to spíš vidím na pohodlnej byt s výtahem pěkně krám blízko, doktor blízko autobus blízko.

Tak tak, polosamota u lesa je dobrá dokud je člověk mladej, starý ve valný míře ty samoty prodávají a stěhujou se do paneláku, protože když máte krám i doktora 20 km daleko, není to žádná sranda. Ale zas to už je většinou člověk i nahluchlej, tak třeba ani ten panelák nevadí.

12.5.2022 13:16

Šmarjá, od války, přes pavouky a hady, Zemana a Duku až k pečovateláku na starý kolena.

12.5.2022 13:18

Šmarjá, od války, přes pavouky a hady, Zemana a Duku až k pečovateláku na starý kolena.

Nené, to je koronáč. Tady je to od psů v médiích přes vyhlášky, balkony až po pečovatelák
Ale zajímavej vývoj diskuzí, což?

12.5.2022 13:29

Zaplať pán bůh za naši bytovku! Je nás tam pět rodin, omladina už vyrostla, takže žádná diskotéka ani marjánka se nekoná. Akorát soused o patro níž má venku obuv, ve které chodí k prasatům. Ale jsem na vesnici, že jo.

12.5.2022 13:31

Ne, ale teď vážně. Opravdu z celého srdce doufám, že život prožiju v domě. Že nebudu muset do bytu. Jsem ochotná vzít na milost nějaký pečovatelák, ale až budu naprosto hluchá

Bydlím v bytě, ne teda v panelovém, ale v cihlové bytovce, kde je 24 bytů ve dvou vchodech, na malém sídlišti na okraji Brna. Dům je bez výtahu a já bydlím až nahoře. To je asi jediná nevýhoda, protože sousedy mám fajn ze všech stran. Autobus má zastávku kousíček od domu, parkoviště je u domu. Akorát obchod tu není, donedávna byl, a stejně jsem tam nechodila - malý obchod, divný majitel, zboží bůhví jak staré, to radši supermarket.

12.5.2022 13:36

Tak já jsem vyrostla na vesnici ve velkém rodinném domě. Pak jsem si něco odbydlela v bytech. Praha, Brno, větší i malé město. A jako fakt to není nic pro mě. Jsem domkový typ, a to jsem přitom narazila vždy na byty, kde nebyl nějaký větší problém se sousedy.

Žiju v domě, mám naprosté soukromí, do zahrady mi nikdo nevidí, prostě si nemůžu stěžovat. A doufám, že to tak zůstane.

12.5.2022 14:49
fikovnice

XXX.XXX.135.110

Nejen hluchá, ale i slepá a se ztrátou čichu...
...což Ti samozřejmě nepřeju. Ale vím, jak některé pečovateláky vypadají.

12.5.2022 14:52
fikovnice

XXX.XXX.135.110

assil napsal(a):
Tak tak, polosamota u lesa je dobrá dokud je člověk mladej, starý ve valný míře ty samoty prodávají a stěhujou se do paneláku, protože když máte krám i doktora 20 km daleko, není to žádná sranda. Ale zas to už je většinou člověk i nahluchlej, tak třeba ani ten panelák nevadí.

Současná sbíječka by rozkmitala kladívko, třmínek a kovadlinku i těm totálně hluchým osobám...myslím, že 4 měsíce se to nedá regulérně vydržet.

12.5.2022 15:08

fikovnice napsal(a):
Současná sbíječka by rozkmitala kladívko, třmínek a kovadlinku i těm totálně hluchým osobám...myslím, že 4 měsíce se to nedá regulérně vydržet.

Zapomněla jste na os lenticulare.

12.5.2022 17:15

Tak já mám byt ve velmi dobré lokalitě. Teď tam teda bydlí mamka, pokud se dožije 100 let, tak tam v těch 70-ti letech budu bydlet s ní.
Je to ve středu města, ale klidná lokalita, kolem zeleň.
A vzhledem k tomu, že to je docela žádaná lokalita, tak kdo pronajímá, tak to nebude úplně za malý peníz a tudíž tam bydlí...alespoň prozatím vesměs slušní lidé. Minimálně u mamky v baráku ještě problém se sousedy nikdy nebyl. Teda když nebudu počítat souseda nad námi, co předloni manipuloval se zábavní pyrotechnikou a nějak mu to doma vybouchlo...ale ti už tam nebydlí.

13.5.2022 09:39

fikovnice napsal(a):
Jj, máme to stejný!!!
O trávě píšu výše, no a o erotických hrátkách sousedů nade mnou jsem nepsala...ale když se sem dáma nastěhovala, chtěla jsem několik prvních nocí volat Policii - vypadalo to na brutální znásilnění - co se od nich zvrchu ozývalo!!! Sousedka nad nima, taková stará paní, tehdy povzdechla:"Mě by jenom zajímalo, co on tam s těma holkama dělá!" To netušila, že to dělá stále jedna a tatáž paní, co se následně přistěhovala...

Já bych to hlavně do té paní vůbec neřekla, je to taková šedá myška nenápadná. A přitom dokáže rozpoutat s klienty hotové peklo

13.5.2022 15:04
fikovnice

XXX.XXX.134.157

Já bych to hlavně do té paní vůbec neřekla, je to taková šedá myška nenápadná. A přitom dokáže rozpoutat s klienty hotové peklo

Vidíte a némlich to stejný ta osoba nade mnou - taky šedá myška!

17.5.2022 11:03

Trickyvoo napsal(a):
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/stekot-psa-dovedl-zachranare-k-pohresovane-zene-40397217#source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest197_AAsid_test_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Takové zprávy se čtou s radostí

23.5.2022 13:58

„Z uzavřeného areálu uprchl šarplaninský pastevecký pes společně se psem rasy čivava, kteří pak na silnici společně napadli poškozenou projíždějící na jízdním kole,” popsala mluvčí.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/mohutny-pastevecky-pes-s-civavou-napadli-cyklistku-na-jindrichohradecku-40397868#source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

23.5.2022 14:00

Ta číva ho do toho určitě navezla!

23.5.2022 14:07

Já si to taky představila, malej kibic:

"Dělej, sundej ji, ty mi ji sundáš a já ji dorazím".

Ne, jako vážně, samozřejmě na tom nic k smíchu není a paní má rozhodně ošklivý zážitek. Jen ta kombinace těch plemen jitří mou představivost, jak ten útok vypadal.

Se ještě jednou omlouvám.

23.5.2022 14:15

Ne, jako vážně, samozřejmě na tom nic k smíchu není a paní má rozhodně ošklivý zážitek. Jen ta kombinace těch plemen jitří mou představivost, jak ten útok vypadal.

Pořád se usmívám, když si tu situaci představím - jak za kolem peláší šarplaninec a za ním tryskem čivava, možná přesvědčená, že je taky šarplaninec.

23.5.2022 14:17
impact

XXX.XXX.27.213

Já myslím, že číba zákeřně vběhla pod kolo, aby paní srazila a šarlpaninec ji měl dorazit. 🙈

23.5.2022 14:27

23.5.2022 14:56

Jako bych to viděla na vlastní oči 😂👍

24.5.2022 10:52

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/EssencialMenteoficial/videos/664108951424159

No prostě je jasný, kdo byl kápo...čivava zavelela a pastevec konal.

Vždycky jsem si myslela, že "normální" pastevec, který není na svém teritoriu...navíc bez pána, tak útočit nebude, proč taky a že by zaútočil pouze, když by se cítil v ohrožení.
Jenže co si budem...cyklista není chodec a spousta psů má tendence po cyklistech vyjíždět, honit je a pod. Když si představím, že jedu na kole a sejme mě takhle velký pes a ještě si do mě párkrát kousne

24.5.2022 15:13
24.5.2022 17:42
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Ruský válečný pes přešel k protistraně. Hledá nevybuchlé miny a učí se ukrajinsky😂👍

https://magazin.aktualne.cz/rusky-valecny-pes-presel-k-protistrane-hleda-nevybuchle-miny/r~b03aaf58da7b11ecbe29ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Šikula . To jsem vždycky chtěla - naučit psa povely v cizí řeči (treba FR) aby ho nikdo nemohl ovládat a odlákat.
Ruština a ukrajinština jsou dost podobné to psovi brzy půjde samo

26.5.2022 16:43

Jste někdo z okolí? Pomozte s pátráním...
„Můžete-li pomoci je vrátit zpátky Filípkovi, volejte prosím rodinu na telefonním čísle 733 745 982. Informaci o pohybu psů také můžete předat mimoňským strážníkům, kteří o případu rovněž vědí,”

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/postizenemu-chlapci-na-ceskolipsku-zmizely-asistencni-fenky-umi-predvidat-zachvaty-40398260#source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

27.5.2022 07:18

Pozor, zájemci o australáčka by měli zpozornět, ať nekoupí štěně z množky!

Směšné pokuty, z kterých si množitelka nic nedělá. A psi trpí dál...

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/713457/psi-mezi-harampadim-bez-moznosti-se-schovat-mnozitelka-porusuje-dal-zakony-pokutam-se-smeje.html?utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

27.5.2022 08:28
assil

XXX.XXX.121.3

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/713457/psi-mezi-harampadim-bez-moznosti-se-schovat-mnozitelka-porusuje-dal-zakony-pokutam-se-smeje.html?utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Lidem je to jedno, hlavně že je to štěně levný.

27.5.2022 08:59

Pokuty, které jí opakovaně vyměřuje, ale zjevně nestačí.

No to je přesně to o čem jsem onehdá psala...prd pokuty...vážená stáhněte si kaťata a pětadvacet rákoskou.

Pokutám se směje

No tak na to bych potom řekla jediné "Smích??....přejde.. "

Přidejte reakci

Přidat smajlík