Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
nevím, že někdo říkal, jak vlci táboří vedle baráku
monitoring všech vlků na horách je jednoduchý
hele, vlk je hezký, ale vytrháváte slovíčka, to nemá smysl
tetřívek psala, že tam lidi běžně potkávají vlky při procházkách a že jakýsi známý známýho prodává radši psy , než aby mu je sežrali vlci. V článku se zase píše, že se lidé začínají bát cituji:
ezávislý starosta Nové Pece na Prachaticku Martin Hrbek upozorňuje, že po tomto incidentu začínají mezi místními panovat obavy. Sám má s vlkem osobní zkušenost.
tím incidentem je míněno to, co se stalo při naháňce, při lovu, během kterého psi vběhli do prostoru, kde se v chroští, v lese zdržovala smečka vlků,ti se logicky bránili.
Je to tedy jiné, než jak to psala tetřívek a také jiné než jak je to podáváno v tendenčně psaném článku, kde je to podáváno tak, že vlci takto ohrožují lidi. pan starosta má OSOBNÍ zkušenost s vlkem, kterýho neviděl, našel jen jeho stopy.,V tom případku já , která našla vlčí houno a to je víc, než stopa, sem s vlkem kamarád. Vždyť je to celý zase záměrně psaný s jedním cílem, to nevidíte?
assil
napsal(a):
Že se vracím k tý zastřelený bordeře, není to náhodou tak, že ovčácký pes se nesmí zastřelit stejně jako lovecký? Takže jestli ta majitelka má PP, může se u soudu otočit i na tomto?
Jo, to je pravda, to v zákoně je. ale - zastřelil takhle stejnej magor psa , papírovýho ovčouna se spešl výcvikem a nějak nevím, ešivá se něco moc stalo. Jestli jo, a moc bych si to přála, jako v případu toho psa, co ho zmrzačil zcela nezletilej vnuk stejnýho týpka myslivce, jenž nechal svého vnuka po tom psu střílet, tak by to bylo fajn, ale ono se to pak už člověk nedozví, jak to dopadlo.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Toho chlapíka znám osobně, má pravdu.
Každopádně hobby pes nemá po lese co pobíhat mimo cestu a bytí poblíž svého pána.
No a u loveckého psa je to bohužel riziko podnikání. Střelbu na obranu svého loveckého psa AOPK, potažmo MZV v nejbližších letech rozhodně nepovolí.
Proč by nemohl pes běhat v lese mimo cestu? Stejně jako člověk může chodit mimo cesty. Ale musí být pod vlivem, dozorem, svého pána.

napsal(a):
Proč by nemohl pes běhat v lese mimo cestu? Stejně jako člověk může chodit mimo cesty. Ale musí být pod vlivem, dozorem, svého pána.
No vždyť jo:
...nemá po lese co pobíhat mimo cestu a bytí poblíž svého pána.
lupus4
napsal(a):
ovčácký se rozumí pes u ovcí
Jinak psa, za přesně daných podmínek, smí střelit jen mysl. stráž a hospodář, což ten blb nebyl ani jedno.
A ne kdejakej poloslepej jouda na posedu.
No jo, ale von poloslepej jouda to moc dobře ví, proto tvrdí, že střílel na lišku. To zase není špatnej kalkul, jak si nepřidělat další problém.
Zrzavci
napsal(a):
Jo, to je pravda, to v zákoně je. ale - zastřelil takhle stejnej magor psa , papírovýho ovčouna se spešl výcvikem a nějak nevím, ešivá se něco moc stalo. Jestli jo, a moc bych si to přála, jako v případu toho psa, co ho zmrzačil zcela nezletilej vnuk stejnýho týpka myslivce, jenž nechal svého vnuka po tom psu střílet, tak by to bylo fajn, ale ono se to pak už člověk nedozví, jak to dopadlo.
No jsem hledala jak to dopadlo a jsem našla tohle, asi jiný případ, ale taky výživný čtení a nakonec to skončilo víceméně bez trestu.
Odkaz odstraněn Adminem na žádost uživatelky.
assil
napsal(a):
No jsem hledala jak to dopadlo a jsem našla tohle, asi jiný případ, ale taky výživný čtení a nakonec to skončilo víceméně bez trestu.
Odkaz odstraněn Adminem na žádost uživatelky.
nejde mi to otevřít. To je ten dědek s tím pejskem co ochrnul, nebo ten služební ovčoun z mise?
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):

To je odkaz z nějakého pevného disku, nikoli link na internetovou stránku nebo na internetu uložený dokument, takže si to holt nikdo nepřečte...
napsal(a):
To je odkaz z nějakého pevného disku, nikoli link na internetovou stránku nebo na internetu uložený dokument, takže si to holt nikdo nepřečte...
Je to pdf, který se po kliku na webu hned stahne, je v něm rozsudek a odůvodnění týkající se zastřelení psa.

assil
napsal(a):
Je to pdf, který se po kliku na webu hned stahne, je v něm rozsudek a odůvodnění týkající se zastřelení psa.
Klikněte na adresu toho pdf ještě na té předchozí stránce pravým tlačítkem na myši a vyberte "kopírovat adresu odkazu" nebo tak nějak se to jmenuje A to sem pak vložte...
Našla jsem to podle čísla jednacího nebo co https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nsscr/10-as-402-2020-26
assil
napsal(a):
Našla jsem to podle čísla jednacího nebo co https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nsscr/10-as-402-2020-26
dík pročtu si, ale podle prvotního nahlídnutí to není ono, tam šlo opravdu o psa za dost peněz se spešl výcvikem. Taky si pamatuju kreténa, který střelil ovčouna na stopovačce
Ještě sem dám druhou stranu
https://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2000/Rijen---2000/Myslivci-a-pytlacici-psi
Přiznám se, že jsem nevěděla, že o výcvik psa v honitbě musím požádat. Respektive jsem myslela, že se to vztahuje na lovecký "neprofi" výcvik.

Zrzavci
napsal(a):
tetřívek psala, že tam lidi běžně potkávají vlky při procházkách a že jakýsi známý známýho prodává radši psy , než aby mu je sežrali vlci. V článku se zase píše, že se lidé začínají bát cituji:
ezávislý starosta Nové Pece na Prachaticku Martin Hrbek upozorňuje, že po tomto incidentu začínají mezi místními panovat obavy. Sám má s vlkem osobní zkušenost.
tím incidentem je míněno to, co se stalo při naháňce, při lovu, během kterého psi vběhli do prostoru, kde se v chroští, v lese zdržovala smečka vlků,ti se logicky bránili.
Je to tedy jiné, než jak to psala tetřívek a také jiné než jak je to podáváno v tendenčně psaném článku, kde je to podáváno tak, že vlci takto ohrožují lidi. pan starosta má OSOBNÍ zkušenost s vlkem, kterýho neviděl, našel jen jeho stopy.,V tom případku já , která našla vlčí houno a to je víc, než stopa, sem s vlkem kamarád. Vždyť je to celý zase záměrně psaný s jedním cílem, to nevidíte?
Záměr pisatele na objednávku je jasný - to jsem psala před pár hodinami.
Co říká tetřívek, mně je jedno.
Já reaguji na to, co je v článcích.
Tam mimochodem starosta říká, že vlk šel přes zahradu po stopách prasete.
Praparujete, no.
Není důvod se chodit bát do lesa ani kolem.
Vlk sem patří.
Řešit se bude, až jich bude fakt hodně, a za to se těžko zlobit, to se třeba stavme na hlavu.
Pisatel byl lhář a na objednávku. Podle mě. Protože jinak je to jen kr.tén.
To samé dělá DUHA.
Očekávám trestní oznámení pro týrání zvířat - neměl psa pod vlivem majitele
a nechal ho zemřít trýznivou smrtí.

Arbora
napsal(a):
To ilustračné video z výbehu pre vlkov v Srní, to pekne dotvára atmosféru ako sa vlci neboja
:-) jsou zvyklí https://www.youtube.com/watch?v=wTL1P1DLje8&ab_channel=BoBaKabike

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6066/pohyb-psu-v-lese-a-na-poli-z-pohledu-zakona-o-myslivosti-21/
Pročítat to nebudu.
Psala jste, že má pes chodit po cestě. To může platit v případě, že jde po cestě jeho psovod. Pokud já jako psovod půjdu lesem mimo cestu, půjde mimo cestu i můj pes.
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178
napsal(a):
Pročítat to nebudu.
Psala jste, že má pes chodit po cestě. To může platit v případě, že jde po cestě jeho psovod. Pokud já jako psovod půjdu lesem mimo cestu, půjde mimo cestu i můj pes.
Vzdělávat Vás nebudu, zdroj jsem Vám dodala.
Pokud mne hodláte chytat za slovo, tak si najděte prosím jiný objekt, toho se účastnit nebudu, nezlobte se.

JanaJanaJanaJana
napsal(a):
Vzdělávat Vás nebudu, zdroj jsem Vám dodala.
Pokud mne hodláte chytat za slovo, tak si najděte prosím jiný objekt, toho se účastnit nebudu, nezlobte se.
Někdy je důležité slovo, nebo jeho tvar.
Psů zabijí nebo zraní divočáci hodně. Ale na malého nebo velice hbitého psa typu lajky, kareláka většinou nemají akční rádius. Ale vlk je rychlejší a hbitější než pes. Potom je pes bez šance.
Před pár lety mi vyprávěl jeden myslivec ze Slovenska, že u nich nemůže jít nikdy sám do lesa. Musí vždy ve dvou. Kvůli medvědům. Jednou se jim stalo, že čekali na posedu na černou. A místo černé napočítali na louce pod posedem asi dvacet medvědů.
Rozhořčení nad neuklizenými psími exkrementy chápu, ale řešit to takto...? Můžou za to nezodpovědní páníci, a baba trestala psy...
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nebezpecne-navnady-na-psy-hrebiky-milin-pribram.A230308_120436_praha-zpravy_juan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.145
fikovnice
napsal(a):
Rozhořčení nad neuklizenými psími exkrementy chápu, ale řešit to takto...? Můžou za to nezodpovědní páníci, a baba trestala psy...
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nebezpecne-navnady-na-psy-hrebiky-milin-pribram.A230308_120436_praha-zpravy_juan
Je to hnus. Ale ruku na srdce. Kdyby lidi dali psům košíky nebo na ně koukali místo krafání nebo mobilu... Psi by nic nesežrali.
Zrzavci
napsal(a):
Ronja - jo, to je ono. Ale jak to dopadlo se šmejdem bohužel člověk neví, je to škoda, že se to neprezentuje, protože by si pak tihle týpci dali bacha. Předesílám, že neházím všechny do jednoho pytle, jsem si vědoma toho, že existují i normální.
Našla jsem k tomu jen tohle https://www.jihlavske-listy.cz/clanek11050-zastrelil-psa-dostal-dva-mesice.html?komentare=novy&reakce=36278
tady je to video střelby - "vidět lišku" může fakt jen debul
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/myslivec-pes-darkovice-opavsko-borderkolie-zastreleni.A230307_124010_ostrava-zpravy_jog#utm_content=trendingnews&utm_term=Myslivec%20zast%C5%99elil%20psa&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
assil
napsal(a):
Spíš blbost, spousta psů dovede žrát i přes košík a když návnada není vidět, sežere jí ve vteřině i pes jdoucí u nohy.
Tak úplná blbost to určitě není...
Bohužel u nás na minisídlišti vídám, a rozhodně ne málo, obzvlášť osoby ženského pohlaví, jak opravdu celou dobu "venčení" kafrají do telefonu a svému psu věnují pohled frekvencí jedenkrát za 5 - 10 minut.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to hnus. Ale ruku na srdce. Kdyby lidi dali psům košíky nebo na ně koukali místo krafání nebo mobilu... Psi by nic nesežrali.
Měla jsem Ratloraptora na krátkém vodítku a koukala jsem na něj. Při procházení po trávě mžikem něco sebral do huby. Hned jsem se sklonila, ven čouhal už jen ocásek pozůstatku řádně spláclé myši. Nestihla jsem ho zachytit. Celé to trvalo maximálně tři vteřiny. To jen k tomu, že nekoukat do mobilu nestačí, dokonce ani vodítko nemusí stačit.
lupus4
napsal(a):
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/myslivec-pes-darkovice-opavsko-borderkolie-zastreleni.A230307_124010_ostrava-zpravy_jog#utm_content=trendingnews&utm_term=Myslivec%20zast%C5%99elil%20psa&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Hmm, máš pravdu!
Já ten případ neznala, až tady jsem prolítla, co o tom píšete, a to je fakt děs!
napsal(a):
Měla jsem Ratloraptora na krátkém vodítku a koukala jsem na něj. Při procházení po trávě mžikem něco sebral do huby. Hned jsem se sklonila, ven čouhal už jen ocásek pozůstatku řádně spláclé myši. Nestihla jsem ho zachytit. Celé to trvalo maximálně tři vteřiny. To jen k tomu, že nekoukat do mobilu nestačí, dokonce ani vodítko nemusí stačit.
Ale ano, jenže smyslem toho příspěvku bylo, že když svého psa nesledujete téměř vůbec, tak je to riziko násobně větší...
Jinak Vám samozřejmě věřím.
V baráku jsme měli extrémně žravého foxla, a to snad byly milisekundy - a žral úúúplně všechno! Majitelé se věčně hrabali v jeho výkalech, ptž permanentně hledali, jestli z něj vyjde to, co zase sežral.
lupus4
napsal(a):
Nejen to, navíc zatím stromem už nebyla moc vidět a úplně mě jímá hrůza, že tam takhle mohlo stát dítě a čekat na toho psa. On klidně střelil psa do míst, kde si ani nebyl jistý, jestli tam nemůže být něco nebo někdo další.

Za zastřelení podobného psa se myslivcovi taky nic nestalo.
Oni dostávají tresty, až když zabijí osobu.
Byl zastřelený NO, soud uznal, že je to ovčák (mimochodem ten pes zdrhl, žádná vycházka, ale zákon neříká nic o tom, že ovčácký pes je pes jen u stáda ovcí, to ani náhodou, odstavec e je zcela jasný),
ale trest nedostal nikdo, protože žalovali špatný subjekt. A tady to taky nepůjde, protože je řadový myslivec.
Musela by škoda být velká + rozhodnout, že jiný trest kromě odnětí svobody není možný - nebo obecné ohrožení.
Ale je tomu tak večer v osm (je tma teď) při střelbě z posedu a lidé ani pes bez osvětlení, označení?
Podle mě ne.
Když se na to podíváte po pár dnech, s odstupem a bez emocí, jak se na to musí dívat nezávislé orgány... majitel psa tomu docela přispěl.
"rozhodnutí Nejvyššího soudu, jehož závěrem je
skutečnost, že jestliže člen mysliveckého sdružení zpozoruje za
snížené viditelnosti psa, který sedí v nepřehledném terénu, chová se
klidně, nehledá ani nepronásleduje zvěř ani se k ní neplíží, musí jej to
vést k úvaze, že v blízkosti může být člověk vedoucí psa"
To tady taky nebylo.
A pak je tu věc, že on sám dal novinářce záběry z kamery, kterými chtěl dokázat, že si myslel, že je to liška.
Kdyby chtěl zastřelit psa, tak záznam smaže a s tiskem se nebaví.
Jo, na záběrech není liška, to vidíme.
A vidíme i zbytek tak jasně?

I kdyby nedostal nižádný trest, tak by mu měli sebrat flintu, když je slepej, případně blbej. Paní zákaz chovu asi nedostane, ona nic neporušila, nikde není psáno, že má být pes označen. A mělo by se iniciovat přezkoušení všech myslivců s flintou ze zraku a mentálního stavu. Nemají mít od určitého věku nějaké pravidelné testy (přes zbroják) jako řidiči? Pakliže ne, tak zavést.
assil
napsal(a):
Spíš blbost, spousta psů dovede žrát i přes košík a když návnada není vidět, sežere jí ve vteřině i pes jdoucí u nohy.
No přesně - Tali by mohla vyprávět
Znala jsem akitu -pamatuješ na Fajkýše? a viděla na vlastní oči - psa jsem měla přímo u sebe - uďála s košíkem pink! a z huby už jí koukal jen ocásek, takže co je to kousek nehybnýho párku proti pohyblivý myši. nechápala jsem , jak to dokázala. Takže ano koš řeší, ale jaksi ne vždy. A by mě zajímalo, ešivá třeba ten strakatej jozefpčik a hejno jorků chodí od Hadimršky chodí ven všichni komlet s košíkem.
Zrzavci
napsal(a):
Znala jsem akitu -pamatuješ na Fajkýše? a viděla na vlastní oči - psa jsem měla přímo u sebe - uďála s košíkem pink! a z huby už jí koukal jen ocásek, takže co je to kousek nehybnýho párku proti pohyblivý myši. nechápala jsem , jak to dokázala. Takže ano koš řeší, ale jaksi ne vždy. A by mě zajímalo, ešivá třeba ten strakatej jozefpčik a hejno jorků chodí od Hadimršky chodí ven všichni komlet s košíkem.
Jj, však i mě to udělal, sice bez košíku, ale jde vedle mě po polní cestě, najednou skok do příkopu a má krtka. Člověk neudělá nic.
lupus4
napsal(a):
Pokud by to měl posoudit někdo s inteligencí vyšší, než kvíkvé šumící trávy, tak mu musí minimálně do doby rozsudku sebrat tu jeho puštičku, šmejdovi kreténskýmu. Střílí kam nevidi?????????????????????????????????????????????????????? Škoda, že se to nedá pojmout jako obecný ohrožení, idiot. A teď to nepíšu jako majitel psa, ale jako člověk, který tedy aby se bál, že když se půjde třeba vyčůrat, až bude na výletě, že nějakej takovejhle ychtil ho sejme, protože si ho splete s žirafou, nebo s čím. ach jo, jak to, že když tak špatně vidí, jak tvrdí, že mu tu zbraň neodebrali teda?? jak tooooooooooooooooooo! No jak to, žijem tam kde žijem, si odpovědět můžu sama.
napsal(a):
Záměr pisatele na objednávku je jasný - to jsem psala před pár hodinami.
Co říká tetřívek, mně je jedno.
Já reaguji na to, co je v článcích.
Tam mimochodem starosta říká, že vlk šel přes zahradu po stopách prasete.
Praparujete, no.
Není důvod se chodit bát do lesa ani kolem.
Vlk sem patří.
Řešit se bude, až jich bude fakt hodně, a za to se těžko zlobit, to se třeba stavme na hlavu.
Pisatel byl lhář a na objednávku. Podle mě. Protože jinak je to jen kr.tén.
To samé dělá DUHA.
Očekávám trestní oznámení pro týrání zvířat - neměl psa pod vlivem majitele
a nechal ho zemřít trýznivou smrtí.
No jenže já jsem právě původně reagovala na tetřívka , vy jste sem pak dávala ty články přece, kde se o tom psalo, tak jsem z nich vytáhla to podstatné - přece nebudu vypisovat všechno, ne? Se přiznám, že se trochu v těch reakcích, co píšete ztrácím.
napsal(a):
Za zastřelení podobného psa se myslivcovi taky nic nestalo.
Oni dostávají tresty, až když zabijí osobu.
Byl zastřelený NO, soud uznal, že je to ovčák (mimochodem ten pes zdrhl, žádná vycházka, ale zákon neříká nic o tom, že ovčácký pes je pes jen u stáda ovcí, to ani náhodou, odstavec e je zcela jasný),
ale trest nedostal nikdo, protože žalovali špatný subjekt. A tady to taky nepůjde, protože je řadový myslivec.
Musela by škoda být velká + rozhodnout, že jiný trest kromě odnětí svobody není možný - nebo obecné ohrožení.
Ale je tomu tak večer v osm (je tma teď) při střelbě z posedu a lidé ani pes bez osvětlení, označení?
Podle mě ne.
Když se na to podíváte po pár dnech, s odstupem a bez emocí, jak se na to musí dívat nezávislé orgány... majitel psa tomu docela přispěl.
"rozhodnutí Nejvyššího soudu, jehož závěrem je
skutečnost, že jestliže člen mysliveckého sdružení zpozoruje za
snížené viditelnosti psa, který sedí v nepřehledném terénu, chová se
klidně, nehledá ani nepronásleduje zvěř ani se k ní neplíží, musí jej to
vést k úvaze, že v blízkosti může být člověk vedoucí psa"
To tady taky nebylo.
A pak je tu věc, že on sám dal novinářce záběry z kamery, kterými chtěl dokázat, že si myslel, že je to liška.
Kdyby chtěl zastřelit psa, tak záznam smaže a s tiskem se nebaví.
Jo, na záběrech není liška, to vidíme.
A vidíme i zbytek tak jasně?
Taky to tak vidím.
V nějakým článku psali, že oni měli zaplé čelovky, pak je zhasli, protože bylo jasno a bylo vidět. Prý se bavili, smáli, on je neslyšel...neviděl. Viděl lišku. Taky může být.
Otázka, jestli by takovej člověk měl mít zbraň.
Otázka, proč nestřílel, když byla na tý louce, celou dobu jí měl zaměřenou a vystřelí u stromů. Nejsem odborník, jen mi to přijde, že když nevystřelil na louce, neměl střílet přes ty stromy.
Nešťastná souhra okolností. Už se v tom jen babrám.
Taky tu máme jednoho, ze kterýho jsem měla strach. Věkově podobně jako tenhle pán, možná + nějakej rok nahoru. Jednou jsem pro něj byla velkej hromosvod. Nějak jsem si to v hlavě přehodnotila, chováš se slušně, pes pod vlivem, zklidni se. Teď se to trochu vrací. Svítíme za dne barvama, chovám se v přirodě ohleduplně, víc asi udělat nejde.
Zrzavci
napsal(a):
Pokud by to měl posoudit někdo s inteligencí vyšší, než kvíkvé šumící trávy, tak mu musí minimálně do doby rozsudku sebrat tu jeho puštičku, šmejdovi kreténskýmu. Střílí kam nevidi?????????????????????????????????????????????????????? Škoda, že se to nedá pojmout jako obecný ohrožení, idiot. A teď to nepíšu jako majitel psa, ale jako člověk, který tedy aby se bál, že když se půjde třeba vyčůrat, až bude na výletě, že nějakej takovejhle ychtil ho sejme, protože si ho splete s žirafou, nebo s čím. ach jo, jak to, že když tak špatně vidí, jak tvrdí, že mu tu zbraň neodebrali teda?? jak tooooooooooooooooooo! No jak to, žijem tam kde žijem, si odpovědět můžu sama.
No jo, u nás kde se neodsoudí ani vážné trestné činy na lidech včetně dětí bychom chtěli moc, aby se odsoudilo nějaký zastřelení psa. To fakt nikoho u soudu netankuje. Dostane pokutu a náhradu škody a to bude všechno.
assil
napsal(a):
No jo, u nás kde se neodsoudí ani vážné trestné činy na lidech včetně dětí bychom chtěli moc, aby se odsoudilo nějaký zastřelení psa. To fakt nikoho u soudu netankuje. Dostane pokutu a náhradu škody a to bude všechno.
A dyk by takovým dementózovi mohli v pohodě přihodit k tý pokutě aspoň veřejný práce, sakra! ať ho vidí ostatní, ať má ostudu, celej kabát ať z ní má.
Mně fakt přijde, že je velká škoda, že ten kdo článek o takové skutečnosti napíše, to nedotáhne do konce, aby se posléze objevilo - ve stejným rozsahu, jako článek původní - tím myslím, ne délku článku, ale kam všude se to dostalo - i ukončení celýho případu, jak byl člověk odsouzen, zda tedy vůbec byl, že jo. Jestli mu zbraň odebrali, jestli ho myslivci vyšoupli ze svých řad a byl mu odebrán lístek........ a tak jako podobně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
Zrzavci
napsal(a):
Nechodí protože humusy ze země ne žerou a protože když se s nima jde ven věnujem se psům ne kámošům či mobilu. Jak prosté milý Watsone 😂😂😂
Zrzavci
napsal(a):
A dyk by takovým dementózovi mohli v pohodě přihodit k tý pokutě aspoň veřejný práce, sakra! ať ho vidí ostatní, ať má ostudu, celej kabát ať z ní má.
Mně fakt přijde, že je velká škoda, že ten kdo článek o takové skutečnosti napíše, to nedotáhne do konce, aby se posléze objevilo - ve stejným rozsahu, jako článek původní - tím myslím, ne délku článku, ale kam všude se to dostalo - i ukončení celýho případu, jak byl člověk odsouzen, zda tedy vůbec byl, že jo. Jestli mu zbraň odebrali, jestli ho myslivci vyšoupli ze svých řad a byl mu odebrán lístek........ a tak jako podobně.
Problém je v tom, že ten rozsudek padne za x měsíců a let, kdy už ani nikdo neví o co jde, muselo by se to komplet připomenout, no a psát, že dostal pokutu není zajímavý, nic víc se nestane, kdyby ho zavřeli, tak tipuju by o tom jako o raritě někdo napsal.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechodí protože humusy ze země ne žerou a protože když se s nima jde ven věnujem se psům ne kámošům či mobilu. Jak prosté milý Watsone 😂😂😂
No a proč to tedy tak hezky zevšeobecňujete milý Čůrloku Džounsne?
Kdyby lidi dali psům košíky
?????
Proč by měli lidi dávat psům košíky? Snad jedině ti, jejichž pes bufetí, ne? A i tak je to - jak vidno leckdy k ničemu, bohužel.
assil
napsal(a):
Problém je v tom, že ten rozsudek padne za x měsíců a let, kdy už ani nikdo neví o co jde, muselo by se to komplet připomenout, no a psát, že dostal pokutu není zajímavý, nic víc se nestane, kdyby ho zavřeli, tak tipuju by o tom jako o raritě někdo napsal.
Já vím, ale zase - když něco dělám, dělám to pořádně a můžu si to nechat stranou a aktualizovat si to, páč když řeknu A, je dobrý k tomu dodat i ta zbývající písmena. Jenže to už zase není o tom profesionálním přístupu. Tomu kdo to psal, na tom nezáleží, no
Zrzavci
napsal(a):
Já vím, ale zase - když něco dělám, dělám to pořádně a můžu si to nechat stranou a aktualizovat si to, páč když řeknu A, je dobrý k tomu dodat i ta zbývající písmena. Jenže to už zase není o tom profesionálním přístupu. Tomu kdo to psal, na tom nezáleží, no
Většina novinářů už dneska jen přebírá zprávy z agentury, co se neobjeví v nějaké tiskové agentuře, v žádným mainstreamovým médiu není. A hlavně to musí být zajímavý, aby lidi klikali. Pokuta pro většinu lidí nijak zajímavá není, bohužel. Ono obecně tohle zajímá tady nás, ale myslím, že většina lidí si řekne to je blbý zastřelený pes chudák a za 5 minut o tom neví.
assil
napsal(a):
Většina novinářů už dneska jen přebírá zprávy z agentury, co se neobjeví v nějaké tiskové agentuře, v žádným mainstreamovým médiu není. A hlavně to musí být zajímavý, aby lidi klikali. Pokuta pro většinu lidí nijak zajímavá není, bohužel. Ono obecně tohle zajímá tady nás, ale myslím, že většina lidí si řekne to je blbý zastřelený pes chudák a za 5 minut o tom neví.
Jo, bohužel novinařina již zesnula, dej jí pánbůh věčný nebe.
No jenže v populaci je na druhou stranu dost velký počet pejskařů, to by se mělo taky brát v potaz a to, že ty kauzy nejsou ojedinělý, je to furt dokola.
Ale jasně, nic převratnýho se nestane, to nelze očekávat.
Zrzavci
napsal(a):
Jo, bohužel novinařina již zesnula, dej jí pánbůh věčný nebe.
No jenže v populaci je na druhou stranu dost velký počet pejskařů, to by se mělo taky brát v potaz a to, že ty kauzy nejsou ojedinělý, je to furt dokola.
Ale jasně, nic převratnýho se nestane, to nelze očekávat.
No ale znáš to, dokud se to netýká přímé někoho, tak ho to nezajímá. Těch kauz je hodně a stejně tak i pořád znám dost lidí, kteří nemají problém s tím, že jim pes pobíhá bez dozoru někde daleko a ještě se chlubí tím, že mu koupili gps a můžou ho sledovat na telefonu.
assil
napsal(a):
No ale znáš to, dokud se to netýká přímé někoho, tak ho to nezajímá. Těch kauz je hodně a stejně tak i pořád znám dost lidí, kteří nemají problém s tím, že jim pes pobíhá bez dozoru někde daleko a ještě se chlubí tím, že mu koupili gps a můžou ho sledovat na telefonu.
Jo takový jsou nejlepší a nakopala bych jim zadek. Pamatuju si, když jsem o tom kdysi slyšela prvně -byl to náš italský kolega Lino Sgaramella z pobočky v Rusku (výborná kombinace, Ital v Rusku ). Vyprávěl mi, jak je to fajn. Měl pointru. Že už ji nikdy neztratí. No, možná v ruský tajze, ale tady se to bohužel pomalu stává normálním. :-(

Jj, máme to tu taky. Majitelka chornického zdrhače přijala opatření proti útěkům ve formě pořízení GPS na obojek.

To je jako bych si proti pádu letadla nasadila andělská křídla, co zbyla po Mikuláši :-D
Zrzavci
napsal(a):
Jo takový jsou nejlepší a nakopala bych jim zadek. Pamatuju si, když jsem o tom kdysi slyšela prvně -byl to náš italský kolega Lino Sgaramella z pobočky v Rusku (výborná kombinace, Ital v Rusku ). Vyprávěl mi, jak je to fajn. Měl pointru. Že už ji nikdy neztratí. No, možná v ruský tajze, ale tady se to bohužel pomalu stává normálním. :-(
V ruský tajze nepotřebujete české myslivce, mě by teda nedalo klidu, že tam jsou medvědi a vlci například. To je prostě úplně až jako někdy k smíchu. Já feně striktně zakázala odbočovat z cesty do houští, kvůli možnosti prasat, nikdy ji nemám nikde, kde bych na ni neviděla, a pak tady jsou takovíhle nejen italové v tajze, co si myslí, že GPS jim vše vyřeší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.221
Zrzavci
napsal(a):
No a proč to tedy tak hezky zevšeobecňujete milý Čůrloku Džounsne?
?????
Proč by měli lidi dávat psům košíky? Snad jedině ti, jejichž pes bufetí, ne? A i tak je to - jak vidno leckdy k ničemu, bohužel.
Aha slovíčkaříme. Takže ten člověk který nechce aby se jeho pes na procházkách trávil na něj musí dávat pozor, nebo koš, případně obojí. Už se chápeme? Nebo ho dokonale vycvičit. Fakt ti zo musím psát jak pro chovamve zvláštní školy protože si za každou cenu chceš rejpnout a hrát na chytráka?
Oukeeeej. Stojíš o to máš to mít.

Fakt ti zo musím psát jak pro chovamve zvláštní školy
Nezlobte se, ale tohle, takhle napsané, prostě... pobavilo
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha slovíčkaříme. Takže ten člověk který nechce aby se jeho pes na procházkách trávil na něj musí dávat pozor, nebo koš, případně obojí. Už se chápeme? Nebo ho dokonale vycvičit. Fakt ti zo musím psát jak pro chovamve zvláštní školy protože si za každou cenu chceš rejpnout a hrát na chytráka?
Oukeeeej. Stojíš o to máš to mít.
Já si na chytráka hrát nemusím
zní zcela jinak, než
Kdyby ti lidi dali psům košíky
Atheira
napsal(a):
V ruský tajze nepotřebujete české myslivce, mě by teda nedalo klidu, že tam jsou medvědi a vlci například. To je prostě úplně až jako někdy k smíchu. Já feně striktně zakázala odbočovat z cesty do houští, kvůli možnosti prasat, nikdy ji nemám nikde, kde bych na ni neviděla, a pak tady jsou takovíhle nejen italové v tajze, co si myslí, že GPS jim vše vyřeší.
Naši psi taky mají povel Cesta!. A je to i z důvodu toho, když procházíme terénem, kde je pak v sezóně vysoká tráva,nebo vojtěška nebo prostě vyšší porost, tak v době mláďat tam psy nepustím. Můžou tak být na volno, nemusím je vodit, jako někteří myslivci na šňůře, protože se drží tam, kde mají a nikoho neohrožují. A pak, bohužel, jak píšete, je sorta lidí, který to mají v hlavě posazený takhle. Pejsek se proběhne a neztratí...
Zrzavci
napsal(a):
Naši psi taky mají povel Cesta!. A je to i z důvodu toho, když procházíme terénem, kde je pak v sezóně vysoká tráva,nebo vojtěška nebo prostě vyšší porost, tak v době mláďat tam psy nepustím. Můžou tak být na volno, nemusím je vodit, jako někteří myslivci na šňůře, protože se drží tam, kde mají a nikoho neohrožují. A pak, bohužel, jak píšete, je sorta lidí, který to mají v hlavě posazený takhle. Pejsek se proběhne a neztratí...
Ano, my vlastně denně takhle chodíme kus po polňačce, kde je z obou stran pole a kromě loňského roku, kdy tam byla soja, je tam vždycky nějaká vysoká mrcha, většinou už ani není potřeba žádný povel, to ji spíš prudím, že půjde vpředu a ne někde za náma, to nemám ráda), drží se v takhle ohraničeném prostoru na cestě sama.
Předloni nám takhle na té cestě z pole po straně vypadla dvě liščata. To jsem se upřímně bála, že vyrazí a budu tam někde lítat v kukuřici za ní a hystericky ječet, lišky jsme ještě na blízko nepotkaly... A ono nic, jen se naježila a zacouvala si zpátky k nám, teda jako vrčela, ale celý to bylo jak kdyby říkala "připni mě, připni mě nebo se neudržim"
Právě ve 2020, když tam byla pšenice, se tam takhle ztratil jezevčík a už se nenašel. Zrovna ho majitelům hlídal soused, co má ohaře, tak lítali spolu, ale vrátil se jen ohař. Dovolená se zrušila, všichni se vrátili, pes se hledal, my ho taky po našich trasách hledali, protože jsme se často míjeli. Zrovna ten den jsem šla přesně naproti, kudy by býval běžel, kdyby odbočil zpět na trasu, co chodil denně. Ale frnknul do pole a už ho nikdo nikdy neviděl.
Pán chodil dlouho ty okruhy, co chodíval s ním, asi jestli ho někde nenajde, aspoň tělo možná? Chodí občas ještě teď, ale už ne s takovou frekvencí.
Hrozný je, že jsem pak v zimě (to bylo asi 4 měsíce po) šla po remízku kolem toho lesa mezi poli, kde nevede cesta a ležel tam utržený kus spodní čelisti, na kterém visel kus kůže a jako kdyby ucho a mělo to přesnou srst jako ten jezevčík a měla jsem hrozný dilema, jestli to říct, jestli bych jim tim spíš nezpůsobila po takové době ještě větší trápení, protože něco jinýho je najít celýho mrtvýho psa a něco jinýho kus něčeho, co ho připomíná, ale jistá si nejste.

Atheira
napsal(a):
Ano, my vlastně denně takhle chodíme kus po polňačce, kde je z obou stran pole a kromě loňského roku, kdy tam byla soja, je tam vždycky nějaká vysoká mrcha, většinou už ani není potřeba žádný povel, to ji spíš prudím, že půjde vpředu a ne někde za náma, to nemám ráda), drží se v takhle ohraničeném prostoru na cestě sama.
Předloni nám takhle na té cestě z pole po straně vypadla dvě liščata. To jsem se upřímně bála, že vyrazí a budu tam někde lítat v kukuřici za ní a hystericky ječet, lišky jsme ještě na blízko nepotkaly... A ono nic, jen se naježila a zacouvala si zpátky k nám, teda jako vrčela, ale celý to bylo jak kdyby říkala "připni mě, připni mě nebo se neudržim"
Právě ve 2020, když tam byla pšenice, se tam takhle ztratil jezevčík a už se nenašel. Zrovna ho majitelům hlídal soused, co má ohaře, tak lítali spolu, ale vrátil se jen ohař. Dovolená se zrušila, všichni se vrátili, pes se hledal, my ho taky po našich trasách hledali, protože jsme se často míjeli. Zrovna ten den jsem šla přesně naproti, kudy by býval běžel, kdyby odbočil zpět na trasu, co chodil denně. Ale frnknul do pole a už ho nikdo nikdy neviděl.
Pán chodil dlouho ty okruhy, co chodíval s ním, asi jestli ho někde nenajde, aspoň tělo možná? Chodí občas ještě teď, ale už ne s takovou frekvencí.
Hrozný je, že jsem pak v zimě (to bylo asi 4 měsíce po) šla po remízku kolem toho lesa mezi poli, kde nevede cesta a ležel tam utržený kus spodní čelisti, na kterém visel kus kůže a jako kdyby ucho a mělo to přesnou srst jako ten jezevčík a měla jsem hrozný dilema, jestli to říct, jestli bych jim tim spíš nezpůsobila po takové době ještě větší trápení, protože něco jinýho je najít celýho mrtvýho psa a něco jinýho kus něčeho, co ho připomíná, ale jistá si nejste.
S největší pravděpodobností ho zlikvidovali divočáci.
Mě kdysi varoval myslivec z posedu ( málem jsem se počůrala, když se "z nebe" ozval hlas ) u cesty kolem pole, ať si psa hlídám, že v poli je cca 60 prasat a kdyby tam vletěl, nic z něj nezbyde ( byl to tedy lán kukuřice, ale proč by nebyli v pšenici ). Od té doby jsem si mezi sebou a kukuřicí dávala odstup.

Musím napsat, že u nás máme myslivce slušné. Nezastřelili mě, ani když jsem chodívala na jaře za šera pást kozy. Jen si stěžoval ve vsi : Čekám na posedu, něco šustí, zpozorním....a vyleze baba s kozama. A to jsem měla hnědé a tu si splést se srnkou by nebyl div. Ale ono je střílení srnek nějak víc omezené, nesmí se po setmění ( asi to neplatí celý rok, možná jen na jaře ).
napsal(a):
Mě kdysi varoval myslivec z posedu ( málem jsem se počůrala, když se "z nebe" ozval hlas ) u cesty kolem pole, ať si psa hlídám, že v poli je cca 60 prasat a kdyby tam vletěl, nic z něj nezbyde ( byl to tedy lán kukuřice, ale proč by nebyli v pšenici ). Od té doby jsem si mezi sebou a kukuřicí dávala odstup.
Já už do kukuřice ani vyčůrat!! Bojim bojim a to stejný s obilím, řepkou. Jak je to moc vysoký, může tam být cokoliv .
O Vánočkách jsme si udělali malovýlet po našich lesích a ledva tak do lesa vlezeme, kousek nad posedem, těsně, úplně ale fakt těsně vedle cesty v nízkým bukovým podrostu /tedy ještě s listím/ překvápko. Bubrdle stojí na kraji!! cesty, čučí do podrostu a říká jako správnej ohař "Heleee co to tam je?" myslela jsem původně, že tam leží balík sena-podle struktury, to bylo půl vteřiny, v tý další mi to došlo, a už jsem řvala jak prokopnutá "Prase, prase, utíkejte!" . Ještě, že se fakt babča jen koukala, nehla se, kdyby to byl pes, co tam vlítne, máme veselo.
napsal(a):
Musím napsat, že u nás máme myslivce slušné. Nezastřelili mě, ani když jsem chodívala na jaře za šera pást kozy. Jen si stěžoval ve vsi : Čekám na posedu, něco šustí, zpozorním....a vyleze baba s kozama. A to jsem měla hnědé a tu si splést se srnkou by nebyl div. Ale ono je střílení srnek nějak víc omezené, nesmí se po setmění ( asi to neplatí celý rok, možná jen na jaře ).
............a vyleze baba s kozama..........
Připomněla jste mi jednu čtenářskou příhodu z jakýhosi časopisu před sto lety, kde paní psala, že jeli kamsi s manželem, někde tuším v Beskydech? . On řídil, ona se kochá a pak praví "Ty jo taková zima a ta ženská má venku kozy!"...........brždění, smyk........ je vám jasný, že málem nabourali, páč pan řidič chtěl vidět ženskou co má venku kozy Stála tam paní a pásla stádečko.
napsal(a):
Taky si to myslíme. Oni dlouho žili v přesvědčení, že došel k místnímu hřbitovu, kde ho někdo naložil a odvezl. Někdo jim tuhle verzi snad řekl, že to viděl. Jako mohl, ale ti lidi asi prostě byli na výletě a naložili si vlastního jezevčíka.
Dlouho tu visely žádosti a prosby, aby ho vrátili, ale nevím, jestli tomu sami fakt věřili.
Jinak tady teď úřaduje celkem obrovská parta normálně po lese, potkala jsem je na procházce už několikrát, většinou z rána a třicet jsem napočítala, možná jich bylo i víc.

Ještě že nechodím se psem, ale s docela velkým koněm. Nikdy mě nenapadlo se prasat bát, taky jsme na louce potkali -náct kousků, jelo nás víc jezdců, a akorát jsme se radovali, že je vůbec vidíme
Pravda, se psem bych asi tak veselá nebyla. Ještě tak já pěšky, to oni vědí, že je nesním. Ale ten pes je vlk a vlk je hrozba, a co kdyby si pašíci řekli, že jim v teritoriu teda žádnej "vlk" běhat nebude...
napsal(a):
Ještě že nechodím se psem, ale s docela velkým koněm. Nikdy mě nenapadlo se prasat bát, taky jsme na louce potkali -náct kousků, jelo nás víc jezdců, a akorát jsme se radovali, že je vůbec vidíme
Pravda, se psem bych asi tak veselá nebyla. Ještě tak já pěšky, to oni vědí, že je nesním. Ale ten pes je vlk a vlk je hrozba, a co kdyby si pašíci řekli, že jim v teritoriu teda žádnej "vlk" běhat nebude...
Ona psa sama od sebe nenapadnou, když na ně pes nedělá nějaké výpady nebo do nich omylem nevlítne, když skočí do křoví, kde zrovna leží.
Tahle, co občas potkáme, bývají odhadem tak 15 - 20m od cesty a ryjou si tam. Já si jich nevšímám, fena si jich nevšímá, ona o nás ví a většinou se jen vzdálí nebo odejdou úplně. Ani já se psem se kolem nehrnu nijak zběsile, jdu v klidu, spíš se od nich taky snažím vzdálit, psa si připnu. Pořád to jsou normální zvířata, ne lidožravé šelmy. Taky nechtějí problémy.
Taky něchtějí mít problémy - no! snad jo, snad máte pravdu, to taky říká moje drahá polovina a zatím to u mně nepadlo na úrodnou půdu. vidim prase i v šupliku v nočním stolku
Jak tam ležel ten obří kus prasete v tom podrostu , tak jsem udělala asi to nejhorší co jsem mohla - řvát jak magor. Ale když já jsem si představila, jak nás požene a bábrdle stará, že by třeba neutíkla a........ no fuj, prostě bojim moc.
Zrzavci
napsal(a):
Taky něchtějí mít problémy - no! snad jo, snad máte pravdu, to taky říká moje drahá polovina a zatím to u mně nepadlo na úrodnou půdu. vidim prase i v šupliku v nočním stolku
Jak tam ležel ten obří kus prasete v tom podrostu , tak jsem udělala asi to nejhorší co jsem mohla - řvát jak magor. Ale když já jsem si představila, jak nás požene a bábrdle stará, že by třeba neutíkla a........ no fuj, prostě bojim moc.
Já taky už brala nohy na ramena. Bylo to před lety, měla jsem Laru ještě malinkou. Šli jsme ve více lidech s více psy a najednou nám do cesty přišla selátka. Chrochtala těma dětskýma hláskama, pyžamka. No sladký, jen si pohladit. Porozhlédla se kolem, všimla si nás, pokračovala přes cestu dál do houští.
Všichni hned jéééé, prasátka, šišlali i pánové. A najedou někdo řekl, a kde maj jako mámu?
Z houští se ozývalo praskání větviček a stejně, jak jsme nejdřív šišlali a rozplývali se, jsme hystericky zdrhli. To bylo tempo, že jsme byli všichni fialoví.
Ale jinak jako ryjící nebo opodál spící prase fakt nesní o tom, jak vás rozsápe i se psem, reagují tak, když se brání. Pokud jim nedáte pocit, že se proti vám mají bránit, zůstanete celá vy i psi.
lupus4
napsal(a):
omg jj, hysterie je přesně to, co při setkání "pomůže", jak psovi tak praseti
Možná kdybyste si to přečetl komplet, tak zjistíte, že o tom se tady ale právě mluví, že když jste v klidu a nic mu neděláte vy ani váš pes, tak to prase nemá vůbec zájem vám nic udělat...
Bohužel mám pocit, že média mají v tomhle zájem přesně opačný. Neustále budují dojem, že divočáci jsou vraždící mašiny a lidi se pak přirozeně bojí. Taky aby ne, když čtou, co čtou.

Tak víšjak, já bych se hystericky klepala, srdce by se hlásilo o napojení na stimulátor, smrtelný pot na zádech, za uchem, mezi půlkama (no, tam možná i horší věci).... ale zvenčí by to vypadalo jako normálka, nuda, nedělní procházka
Už mě pár lidí obvinilo z terminátorismu, když se dělo něco pozoruhodného, a já se tvářila nezaujatě. Ale být uvnitř mé hlavy, to by půlka z těch lidí odjela rovnou do sanatoria
lupus4
napsal(a):
omg jj, hysterie je přesně to, co při setkání "pomůže", jak psovi tak praseti
No já to vim, teda jako myslim si, že to vim, ale nevěřim sama sobě, prostě se o ty psy bojím. Takže ano hystérie trošánek. Ale to nevíte, ešivá von se nelekne stejně jako já. Spí si tam skorem na cestě, vy víte, že tam zrovinka tam v tomdle rajonu žije ooooolřbímí kŇour a tak se bojíte, že vás sežere i s babičkou. :D
Atheira - pyžamovou párty potkat nechci vůbec! To už by mi ani pemprzy nepomohly.
No a bohužel jak říkám, vím to že to nejni lidožravej léf z Keni, ale panika prostě, mozek rozumu nevěří.

Nám pes (kdysi) vletěl do malého remízku v louce. To byl fofr, jak byl zase venku! Prasatům stačilo, že se bleskem vzdálil. My byli v louce kousek za ním a prasátka ho rozhodně nepronásledovala.
Ten pes měl v přírodě zdravý reflex. Jindy jsme se v Jizerkách blížili ke kališti. Pes na stopovačce na pěšině přede mnou. Za křovím v kališti to mlasklo, zachrulo a pes jak had byl najednou zpátky a za mnou. Chytře jsme to vzdali a vrátili se na hlavní cestu. Nemusíme být všude a někdy je rozumné psa poslechnout.
Atheiro
tak já si dám závazek soc.prc, že až zase budu mít tendence se plašit, tak si vzpomenu na tohle
Tahle, co občas potkáme, bývají odhadem tak 15 - 20m od cesty a ryjou si tam. Já si jich nevšímám, fena si jich nevšímá, ona o nás ví a většinou se jen vzdálí nebo odejdou úplně. Ani já se psem se kolem nehrnu nijak zběsile, jdu v klidu, spíš se od nich taky snažím vzdálit, psa si připnu. Pořád to jsou normální zvířata, ne lidožravé šelmy. Taky nechtějí problém
Když přežila Atheira, tak my taky! Dík. Máte pravdu, no. Teď si to jen implantovat do makovice.
napsal(a):
Nám pes (kdysi) vletěl do malého remízku v louce. To byl fofr, jak byl zase venku! Prasatům stačilo, že se bleskem vzdálil. My byli v louce kousek za ním a prasátka ho rozhodně nepronásledovala.
Ten pes měl v přírodě zdravý reflex. Jindy jsme se v Jizerkách blížili ke kališti. Pes na stopovačce na pěšině přede mnou. Za křovím v kališti to mlasklo, zachrulo a pes jak had byl najednou zpátky a za mnou. Chytře jsme to vzdali a vrátili se na hlavní cestu. Nemusíme být všude a někdy je rozumné psa poslechnout.
Jednou nám přes cestu převáděla bachna mimina, třináct. Hleděla si svého a zatímco my ji nechali napokoji a počkali, až přejde, ona nás taky. Neměla důvod si je bránit
Nicméně potkat znovu jenom mladé a slyšet, jak si to paní matka razí jejich směrem a mít s sebou x psů, tak zdrhnu u dneska, protože mi to nepřijde jako ok situace. Co vám dovede udělat obyčejná kachna, když se nevhodně potkáte s jejími potomky... Nechci vysvětlovat bachně, že my nic, že mladá přišla k nám.
napsal(a):
Mám jedno úplně úžasný místo u nás, a musím bohužel míjet taky kaliště - zase úplně u cesty. A tak jak se blížíme - hovořím velmi kynologicky. Dávám povely, ohaři usedaj, jdou k noze, lehaj, zastavujou se........ že jako aby o mě věděla i ta prasata, co neexistujou. A v zimě, když venčím za tmy, zpívám koledy. Na Štědrej den, když nesu do lesa pro zvířata, můžou si šécky ty prasata , co mě celou dobu poslouchala , zazpívat pod smrkem u krmelce celou tu mou sadu koled

Atheira
napsal(a):
Jednou nám přes cestu převáděla bachna mimina, třináct. Hleděla si svého a zatímco my ji nechali napokoji a počkali, až přejde, ona nás taky. Neměla důvod si je bránit
Nicméně potkat znovu jenom mladé a slyšet, jak si to paní matka razí jejich směrem a mít s sebou x psů, tak zdrhnu u dneska, protože mi to nepřijde jako ok situace. Co vám dovede udělat obyčejná kachna, když se nevhodně potkáte s jejími potomky... Nechci vysvětlovat bachně, že my nic, že mladá přišla k nám.
S tím se dá jedině souhlasit. V jistých případech, kdo uteče, vyhraje.
Zrzavci
napsal(a):
No já to vim, teda jako myslim si, že to vim, ale nevěřim sama sobě, prostě se o ty psy bojím. Takže ano hystérie trošánek. Ale to nevíte, ešivá von se nelekne stejně jako já. Spí si tam skorem na cestě, vy víte, že tam zrovinka tam v tomdle rajonu žije ooooolřbímí kŇour a tak se bojíte, že vás sežere i s babičkou. :D
Atheira - pyžamovou párty potkat nechci vůbec! To už by mi ani pemprzy nepomohly.
No a bohužel jak říkám, vím to že to nejni lidožravej léf z Keni, ale panika prostě, mozek rozumu nevěří.
No ono je to taky tim, že mozek zas tak moc nečeká, že to prase je velký jako prase, takže se vyděsí a zpanikaří.
Prasata taky potkáváme úplně běžně, skoro každé venčení u přehrady. Tam jich je, fakt hodně (všude strašně moc rozryto).
Jednou jsme dokonce asi nějak zkřížili cestu nějakému většímu stádu, protože najednou všechno ztichlo, oba psi znejistěli, já stačila akorát říct: co je, kluci? když v tom najednou to bylo jak zemětřesení, vypadalo to, že popadají stromy, šílené dunění a praskot větví...a pak asi tak 10 metrů od nás ze stráně letěly prasata, v řadě za sebou, a ohromené úctě a respektu jsem jich napočítala asi 30 nebo 40. Ani jsme nedutali, než přeběhnou.
Mě teda fakt nikdy nenapadlo se bát, ale možná to přehodnotím. 🤣
Teď s klukama chodíme nad přehradu, kde je přenádherná příroda, lidmi nedotčená, strašně daleko od lidí a od civilizace...tam kdyby nás něco rozpáralo, tak nás už nikdy nikdo nenajde 🤣
Ouško4
napsal(a):
Prasata taky potkáváme úplně běžně, skoro každé venčení u přehrady. Tam jich je, fakt hodně (všude strašně moc rozryto).
Jednou jsme dokonce asi nějak zkřížili cestu nějakému většímu stádu, protože najednou všechno ztichlo, oba psi znejistěli, já stačila akorát říct: co je, kluci? když v tom najednou to bylo jak zemětřesení, vypadalo to, že popadají stromy, šílené dunění a praskot větví...a pak asi tak 10 metrů od nás ze stráně letěly prasata, v řadě za sebou, a ohromené úctě a respektu jsem jich napočítala asi 30 nebo 40. Ani jsme nedutali, než přeběhnou.
Teď s klukama chodíme nad přehradu, kde je přenádherná příroda, lidmi nedotčená, strašně daleko od lidí a od civilizace...tam kdyby nás něco rozpáralo, tak nás už nikdy nikdo nenajde 🤣
Větší hrozba než nějakých sto prasat jsou nakonec vždycky lidi. Takže jestli vás má v lese, u přehrady nebo někde jinde, něco rozpárat, tak vás i zakope, právě aby vás nikdo nenašel. 🤣🤣
Psiska i fotky máte krásné. Ten blíž ke kládě rozhodně moc dobře ví, že je moc ušlechtilá plíseň. 😁
Atheira
napsal(a):
Větší hrozba než nějakých sto prasat jsou nakonec vždycky lidi. Takže jestli vás má v lese, u přehrady nebo někde jinde, něco rozpárat, tak vás i zakope, právě aby vás nikdo nenašel. 🤣🤣
Psiska i fotky máte krásné. Ten blíž ke kládě rozhodně moc dobře ví, že je moc ušlechtilá plíseň. 😁
Děkujeme převelice, ten blíž ke kládě už je totiž Český národní šampion krásy. 🤣🤣(I'm sexy and I know it.)😁
Teď chodíme "po stopách orla mořského" (údajně byl tady v té oblasti viděn a je to velká vzácnost).
Zatím teda potkáváme furt jen prasata.
A posedy.
Myslivecký posedy.
To už jsem vám psala, že se mi už dvakrát zdálo o červeném zameřovači? 🥺
lupus4
napsal(a):
Děkujeme převelice, ten blíž ke kládě už je totiž Český národní šampion krásy. 🤣🤣(I'm sexy and I know it.)😁
To je sice hezký, ale jemu je to fuk ...
Už se klukům srovnalo zažívání ?
Musím zaklepat, že zatím dobrý.
Vlastně doteď nevím, co to bylo a proč nás to tak dlouho trápilo, ale snad už je to pryč.
No jo, pašíky taky občas potkáme. Z dálky je vídáme docela často. A jednou takhle cvičíme na louce těsně pod lesem a já pak zavelela, že domů zkratkou přes les. Vejdeme tam a už to jelo, jedno prase přes cestu, druhý, třetí...tak jsme pomalu, potichu vycouvali. Mohlo jich být tak dvacet. A nějakej rok předtím, jsme šli po cestě u louky, je u ní takovej svážek, tráva neposekaná, pes přede mnou najednou dělá oblouk, větří a kouká do tý trávy. Ozvalo se chrápání, ale pořádný. Pes se otočil a že jdeme zpět, tak jsem si řekla, že ví proč a šli jsme.
Četla jsem článek o prasatech a pán říkal, že v lese samozřejmě hulákat nemáme, ale třeba zlomit větvičku, aby ta zvířena o nás věděla. Tak chodím po lese a průběžně větvičky sbírám a lámu.
Se staženou prdelí, přátelé.
Ještě se snažím nahlas mluvit (lámat klacky nemám jak, potřebovala bych třetí a čtvrtou ruku).

Takových bubáků se každý divočák lekne. Co tam v té tmě děláte? Já myslela, že pátráte po orlech, ne po výrech :-)
Zrzavci
napsal(a):
Pyžamovou párty vedenou bachyní v klídku ve vesnici, kde mám chalupu, jsem potkala... Byla jsem v autě, jela jsem pomalu, byla už tma, vedle mě Floky... Mohl si hlavu a krk ukroutit, jak na ně čučel. Nicméně bachyňka prostě v klídku to své stádečko převedla...a já už nikdy v těch místech nepustila Flokyho na volno.
Ouško4
napsal(a):
Teď chodíme "po stopách orla mořského" (údajně byl tady v té oblasti viděn a je to velká vzácnost).
Zatím teda potkáváme furt jen prasata.
A posedy.
Myslivecký posedy.
To už jsem vám psala, že se mi už dvakrát zdálo o červeném zameřovači? 🥺
Já chápu, že je to hrozná věc, která se neměla stát, ale nemůžete medializované cizí neštěstí prožívat tak, že z toho máte noční můry Vždyť se toho děje tolik hrozného, že kdybyste takhle nespala ze všeho, tak byste nedělala nic jiného... A pravděpodobně ani nevylezla ven, protože lidem se už stalo snad všechno, co vás teď jen napadne. A přesto žijem, v klidu spíme a vylejzáme z domů.
Atheira
napsal(a):
Já chápu, že je to hrozná věc, která se neměla stát, ale nemůžete medializované cizí neštěstí prožívat tak, že z toho máte noční můry Vždyť se toho děje tolik hrozného, že kdybyste takhle nespala ze všeho, tak byste nedělala nic jiného... A pravděpodobně ani nevylezla ven, protože lidem se už stalo snad všechno, co vás teď jen napadne. A přesto žijem, v klidu spíme a vylejzáme z domů.
Já měla doslova noční můry o tom, že nejde otevřít okno... Ony ty sny nejsou vždycky to, čím se zdají být.
Jak začala válka (nebo spíš válečné zločiny, fuj), tak se mi zdálo o tom, že ti spadla atomová bomba na Prahu. A já seděla kus od Prahy na lavičce, koukala jsem na ten atomový hřib, a pamatuju si, že v tom snu mě víc než ta atomovka vadilo, že mám každou chvíli jít do práce. Co to asi vypovídá o tom, jak se mi v práci líbilo?
To, že se zdá o červeném zaměřovači, nemusí být nutně odkaz na myslivce (nebo vojáky, což by se taky celkem nabízelo), ale prostě to může být konkrétní znázornění obecného strachu z toho, že se stane něco svěřeným zvířatům, něco, na co nebude mít Oušková vliv, co nedokáže odvrátit.
A toho se bojíme víceméně všichni, nemoc, úraz, cokoli se může stát kdykoli. Jen to teď dostalo obrázek zaměřovače.
Nebo se Oušková bojí toho, že jí policejní lejzr změří rychlost. :D
fikovnice
napsal(a):
Pyžamovou párty vedenou bachyní v klídku ve vesnici, kde mám chalupu, jsem potkala... Byla jsem v autě, jela jsem pomalu, byla už tma, vedle mě Floky... Mohl si hlavu a krk ukroutit, jak na ně čučel. Nicméně bachyňka prostě v klídku to své stádečko převedla...a já už nikdy v těch místech nepustila Flokyho na volno.
Já zažila stádo prasat, patrně odrostlých selat. Nečekaně jsem na ně narazila na procházce a věřím, že v prvním okamžiku jsme měli všichni, já, pes i ta prasata, naprosto identický výraz překvapení. Pak se pes rozhodl, že se s novými známými pozdraví zblízka a prasata vzala kramle.
Varaxi
napsal(a):
Já měla doslova noční můry o tom, že nejde otevřít okno... Ony ty sny nejsou vždycky to, čím se zdají být.
Jak začala válka (nebo spíš válečné zločiny, fuj), tak se mi zdálo o tom, že ti spadla atomová bomba na Prahu. A já seděla kus od Prahy na lavičce, koukala jsem na ten atomový hřib, a pamatuju si, že v tom snu mě víc než ta atomovka vadilo, že mám každou chvíli jít do práce. Co to asi vypovídá o tom, jak se mi v práci líbilo?
To, že se zdá o červeném zaměřovači, nemusí být nutně odkaz na myslivce (nebo vojáky, což by se taky celkem nabízelo), ale prostě to může být konkrétní znázornění obecného strachu z toho, že se stane něco svěřeným zvířatům, něco, na co nebude mít Oušková vliv, co nedokáže odvrátit.
A toho se bojíme víceméně všichni, nemoc, úraz, cokoli se může stát kdykoli. Jen to teď dostalo obrázek zaměřovače.
Jestli se nepletu, tak Ouško odkazuje na tu reportáž, kde viděla to video se střelenou borderou.
Atheira
napsal(a):
Jestli se nepletu, tak Ouško odkazuje na tu reportáž, kde viděla to video se střelenou borderou.
Já to chápu, ale jestli se jí zdálo o červeném zaměřovači, nelze říci, že je to reakce na medializované cizí neštěstí. Možná to je reakce na to, že má o své psy starost, ale nemusí se podvědomě bát jen/přímo toho, že jí je zastřelí myslivec. Může se bát prostě toho, že se jim obecně něco špatného stane, a to se mohlo projevit konkrétním snem.
Nebo to mohlo znamenat taky cokoli jiného.
Nelze vypovídat význam snů - resp. lze, ale výlučně tím, komu se ten sen zdál.
Varaxi
napsal(a):
Já to chápu, ale jestli se jí zdálo o červeném zaměřovači, nelze říci, že je to reakce na medializované cizí neštěstí. Možná to je reakce na to, že má o své psy starost, ale nemusí se podvědomě bát jen/přímo toho, že jí je zastřelí myslivec. Může se bát prostě toho, že se jim obecně něco špatného stane, a to se mohlo projevit konkrétním snem.
Já vím, jak přibližně fungují sny. Ale z nějakého důvodu jsem to od ní pochopila tak, že naznačuje, že z toho má takové menší trauma, které se jí promítá i do spánku.
No, jak to je my dvě asi nevyřešíme, to ví jen ona. 😁
Varaxi
napsal(a):
Ano, třeba jungiánské výklady snů...to je něco!
Zažila jsem, možná v Brně nejznámější jungián - ten dokázal každičký sen rozebrat do sebemenšího detailu a najít tam to, na co ten sen poukazoval.
Varaxi
napsal(a):
Já zažila stádo prasat, patrně odrostlých selat. Nečekaně jsem na ně narazila na procházce a věřím, že v prvním okamžiku jsme měli všichni, já, pes i ta prasata, naprosto identický výraz překvapení. Pak se pes rozhodl, že se s novými známými pozdraví zblízka a prasata vzala kramle.
Fakt?
Ve mně bylo asi taky hlavně překvapení a byla jsem ráda, že jsem jela pomaličku, abych v klídku zastavila...a celé to procesí si v poklidu přešlo.
Určitý strach přišel až poté, když jsem si uvědomila, že přesně na tom místě jsem Flokyho pouštívala na volno.

mám recept na noční můry: být hooodně unavená
výkladům nevěřím, bez toho, aby se o člověku trochu něco vědělo, jsou to obecné nesmysly
pes ze spaní utíká, vrčí, mlaská, štěká, pije, z postele padne, pak si votvírá hubu na mě
podle mě znamení, že nemá pít
ale to řeknu a se vztekne

Já se ohledně zvířat bojím jenom lidí. Takže moje sny se točí zpravidla kolem toho, že tam "hospodařil" nějaký člověk. A kupodivu nejhorší na těch snech je ta bezmoc, že toho onoho johoho nemohu rozsápat vlastníma rukama na fidloprčičky....
Ouško4
napsal(a):
Se staženou prdelí, přátelé.
Ještě se snažím nahlas mluvit (lámat klacky nemám jak, potřebovala bych třetí a čtvrtou ruku).
Koledy, zpívejte koledy, na to ruce nepotřebujete.
Já si myslim, že zpěv - navíc správně podaný je účinnější, než větéfka. Ale podle mě není funkční ani jedno, však Aheira psala, že šli grupa lidí, psů, určitě se mezi sebou lidé bavili - neřvali, ale bavili, a stejně přišla prasečí přepadovka.
Varaxi
napsal(a):
Já bych si v tomhle případku troufla tvrdit shodně s Atheirou, že jo, že je to přesně ta obava, co ten sen ukazuje. Je to čerstvý, je toho všudo plno kolem nás pejskařů, probíráme to ze všech stran a obáváme se toho, abychom na takovýhodle kreténa nenarazili.
Mně tam děsí ten moment, že to hovado střílí fakt do toho křoví, ne v momentě, kdy tedy zvíře jasně vidí a není za překážkou, ale střílí do křoví, kde mohl stát člověk, ke kterému pes běžel. Moc , moc bych si přála, aby tohle policie zohlednila. Odhlédneme-li od toho neštěstí, které se stalo, tak tohle je na tom opravdu velmi varující.
Zrzavci
napsal(a):
Koledy, zpívejte koledy, na to ruce nepotřebujete.
Já si myslim, že zpěv - navíc správně podaný je účinnější, než větéfka. Ale podle mě není funkční ani jedno, však Aheira psala, že šli grupa lidí, psů, určitě se mezi sebou lidé bavili - neřvali, ale bavili, a stejně přišla prasečí přepadovka.
Jenže to byly mladé. Mláďata obecně asi moc rozumu nemají? Nebo se naopak zalekla a chtěla někam poodejít a namířila si to špatným směrem? Nevím, u mimin bych asi úplně velkou logiku nehledala.
Co se večerních pochodů týče, tak za mě je rozhodně lepší jít v klidu a v tichu, nikdo se pak po tmě neplaší. Samozřejmě prostě chodit jen po cestě a nelézt bůhví kam. Do čelovky mi v zimě běžně mrkaj očka a často i prasečí. Mi přijde, že i ti psi si líp zvykaj na zvířata, co neprchaj a hleděj si svýho.

napsal(a):
výkladům nevěřím, bez toho, aby se o člověku trochu něco vědělo, jsou to obecné nesmysly
pes ze spaní utíká, vrčí, mlaská, štěká, pije, z postele padne, pak si votvírá hubu na mě
A to já zase na sny věřím.
Ve smyslu, že si mi zdá o něčem, co jsem viděla nebo co mě trápí nebo co chce můj mozek vyřešit.
napsal(a):
Ve smyslu, že si mi zdá o něčem, co jsem viděla nebo co mě trápí nebo co chce můj mozek vyřešit.
Tak od tohohle se nám sny zdají, ne? Na to netřeba věřit. Je to mechanizmus, který máme právě proto, abychom si v hlavě nějak uklidili.
Jestli ona megi nechtěla říct, že nevěří na výklady takové to - padání zubů = smrt, svatba = smrt, kalná voda = zlé znamení... Vlastně tenhle folklor, co je založený na tom, jak člověka vyděsit k smrti.
Já si třeba broukám, broukám potichu, spíš jen v hlavě, protože slyšet se nahlas, je mi divný a pes by se furt otáčel, jestli jako po něm něco chci. Větvičky sice lámu, ale taky si myslím, že tím sice říkám, hele jsem tady zvířátka, ale čuníkovi ( myslím, že ne každýmu ) je to vcelku šumák, protože je to pořádná palice, případně je prostě doma, nebo prostě není blbej. Tudíž si řekne, že když chce z bodu A do bodu B, tak půjde do bodu B a nebude to brát přes bod C. To já když vidím čuníka, půjdu z bodu A potichu k bodu G, K, O..
.a po třech hodinách si zpocená sednu do křesla.

Atheira
napsal(a):
Tak od tohohle se nám sny zdají, ne? Na to netřeba věřit. Je to mechanizmus, který máme právě proto, abychom si v hlavě nějak uklidili.
Jestli ona megi nechtěla říct, že nevěří na výklady takové to - padání zubů = smrt, svatba = smrt, kalná voda = zlé znamení... Vlastně tenhle folklor, co je založený na tom, jak člověka vyděsit k smrti.
Tak na snář taky nevěřím.
napsal(a):
Tak na snář taky nevěřím.
Jinak jako určitě sny mají nějaký původ a důvod a něco o nás vypovídají. I o tom, co si třeba sami mnohdy neuvědomujeme. Bude v tom dávka psychologie. Určitě zajímavé, ale zatraceně složité a komplikované. Však spánek a sny ještě ani odborníci nemají úplně zmáknuté.
napsal(a):
Takových bubáků se každý divočák lekne. Co tam v té tmě děláte? Já myslela, že pátráte po orlech, ne po výrech :-)
To je naše večerní venčení před spaním.
Moji psi se bohužel na dvoře ani na zahradě nevyvenčí.
Stejně tak to neudělají ani na chodník nebo beton (že bych šla pod osvětlené lampy). Naše vesnice, byť je to na venkově, je neuvěřitelně odpornej betonovej špinavej zaplivanej lágr, kde najít kouska zelený trávy nemožno. (aniž by to byla něčí soukromá předzahrádka s pěstěným trávníkem, nebo skalka s kytkama, a ty obchcávat nechci).
Musela bych vyjít až na konec vesnice, na kus zaflusaného špinavého pole, a to je tak 20 minut chůze betonovým lágrem.
S oblibou říkám, že naše odporná vesnice je horší jak bydlet v centru Prahy nebo Brna...protože i tam se občas kus zeleně vyskytne. Tady ne.
Lidi tady teda psy běžně normálně venčí, obechcávají třeba popelnice nebo sloupy, jdou si tu svojí asfaltovou trasu, v lepším případě to, co po nich zůstává, seberou do pytlíku.
Já kluky vezmu a naložím do auta, do nejbližšího lesa je to 5 minut. Narozdíl od té hnusné vsi, jsou tady lesy nádherné, ale jen člověk musí popojet.
napsal(a):
Ono to tak opravdu je...
Kdysi jsem se právě výkladem snů zabývala, teda na poněkud laické nebo maximálně miniprofesionální úrovni.
Pak jsem si jednu dobu sny zapisovala. A snad 6x se tam opakovalo téma, že jsem něco ukradla...

Já hlavně nevěřím univerzálnosti a těm, co si za takové hlouposti nechají platit, nakonec i sektu na tom vystaví.
Je takových lidí hodně a jsou desítky milionů lidí, co jsou tam lapeni.
Sny jsou složené z: co jsme prožili teď nedávno + dávno + to, co se v různých náboženstvích a vědách nazývá nevědomím.
A tu poslední část se pak výložič snů a psycholog, terapeut atp. snaží rozluštit a tím člověku pomoct.
A pokud mě vidí poprvé v životě, nemá vůbec tušení... akorát kecá. No. Tak pardon.
Také se říkalo, že když se něco zdá 3x, že se to fakt stane :-)
Ale já nemyslím nějaké sektářsko-snářské výklady.
"A tu poslední část se pak výložič snů a psycholog, terapeut atp. snaží rozluštit a tím člověku pomoct."
Pokud to je někdo, kdo tomu rozumí, tak já toto považuji za užitečné.
Ale jasně, je každého věc, jestli to pro někoho je důležité nebo není. Nikomu neberu, pokud jej to neoslovuje.
fikovnice
napsal(a):
Fakt?
Ve mně bylo asi taky hlavně překvapení a byla jsem ráda, že jsem jela pomaličku, abych v klídku zastavila...a celé to procesí si v poklidu přešlo.
Určitý strach přišel až poté, když jsem si uvědomila, že přesně na tom místě jsem Flokyho pouštívala na volno.
Ona to byla opravdu nejspíš odrostlá selata, co zrovna opustila mamina. Tak byla asi vyplašenější.

Ouško, zas tak hnusná není, jsou i horší K přehradě po svých, nebo přesunem?
Ke snům - já zas slyšela, že když se zdá o padajících zubech, někdo blízký zemře. Fuj, hnusný výklad a ač nejsem pověrčivá, tak když jsem podobný sen měla, nebylo mi pak moc dobře.
napsal(a):
Axi míval sny, že u toho třepal a hýbal ušima. Podle mě se mu zdálo, že mu do uší vlezla moucha. :D
napsal(a):
Ke snům - já zas slyšela, že když se zdá o padajících zubech, někdo blízký zemře. Fuj, hnusný výklad a ač nejsem pověrčivá, tak když jsem podobný sen měla, nebylo mi pak moc dobře.
Teď nám všem budou ve snech padat zuby, jak se tu o tom bavíme.

fikovnice
napsal(a):
Ale já nemyslím nějaké sektářsko-snářské výklady.
"A tu poslední část se pak výložič snů a psycholog, terapeut atp. snaží rozluštit a tím člověku pomoct."
Pokud to je někdo, kdo tomu rozumí, tak já toto považuji za užitečné.
Ale jasně, je každého věc, jestli to pro někoho je důležité nebo není. Nikomu neberu, pokud jej to neoslovuje.
Ale na tom byl asi důležitý ten poslední řádek, který jste ignorovala.

Sny o padajících zubech mívám neskutečně živé. V takovém snu se strašně trápím, že jako co teď, když mi vypadaly všechny? Občas se zuby uvolní, občas se drolí, no fuj. Tohle jsou horší sny, než když mě honí vlkodlak.
napsal(a):
Já hlavně nevěřím univerzálnosti a těm, co si za takové hlouposti nechají platit, nakonec i sektu na tom vystaví.
Je takových lidí hodně a jsou desítky milionů lidí, co jsou tam lapeni.
Sny jsou složené z: co jsme prožili teď nedávno + dávno + to, co se v různých náboženstvích a vědách nazývá nevědomím.
A tu poslední část se pak výložič snů a psycholog, terapeut atp. snaží rozluštit a tím člověku pomoct.
A pokud mě vidí poprvé v životě, nemá vůbec tušení... akorát kecá. No. Tak pardon.
Také se říkalo, že když se něco zdá 3x, že se to fakt stane :-)
Nene, tak to není - když někdo někde poprvé přespává a něco se mu zdá, tak se to stane. Aspoň tak se to traduje u nás.
Mně se takhle při prvním přespávání u kamarádky zdálo, že oživla kostra mamuta v muzeu. Tak do Anthroposu občas zavítám a čekám, ale zatím nic.
napsal(a):
Sny o padajících zubech mívám neskutečně živé. V takovém snu se strašně trápím, že jako co teď, když mi vypadaly všechny? Občas se zuby uvolní, občas se drolí, no fuj. Tohle jsou horší sny, než když mě honí vlkodlak.
To se mi zdálo taky jednou, že mi vypadl zub. Já ho držela v ruce a najednou byl obrovský, přes celou dlaň, měl očička a pusinku a usmál se na mě, zamával mi a utekl za závěs. Já ho pak hledala, ale asi vyskočil oknem.
Dlouho jsem si pak přála plyšový zub, ale nedostala jsem ho.

Varaxi
napsal(a):
Nene, tak to není - když někdo někde poprvé přespává a něco se mu zdá, tak se to stane. Aspoň tak se to traduje u nás.
Mně se takhle při prvním přespávání u kamarádky zdálo, že oživla kostra mamuta v muzeu. Tak do Anthroposu občas zavítám a čekám, ale zatím nic.
se mi zdálo na dnes, že pracuji, záhonky a tak... a co myslíte, od rána jsem unavená a makat se mi nechce!
:-)
napsal(a):
No, to jsou ale ty snářské výklady...a přesně toto říkávala moje máma. Teda měla i mírnější verzi ;-), že buď někdo umře nebo aspoň onemocní.
A mně se tyto sny zdají (i třeba, že se mi viklá zub a vypadne, atp.) a pak onemocním (samozřejmě ne vždy). Podle mě tím, že znám tady ten snářský výklad, tak mi to pronikne z vědomí do nevědomí... Každopádně zajímavé...
Jsou věci mezi nebem a zemí...
Moje kamarádka má manžela - mírného podivína. Jeho bratr je ale extrémní podivín. Prakticky téměř uzavřený před společností, žije s rodiči, teda teď už jen s matkou. Oba bráchové mají IQ nejm. 160 (nemyslím dohromady, ale každý zvlášť ). No a manžel kamarádky je vášnivý cyklista. Jednou se nějak nevracel v domluvený čas a najednou, prý zničehonic, ten jeho bratr začal úplně šílet. Dospělý chlap a brečel, kvílel, prý nebyl k uklidnění a jen z něj dostali:"Mirkovi se stala hrozná nehoda!" Moje kamarádka jej uklidňovala, že se prostě občas opozdí - ono ani nešlo o nějakou velkou časovou prodlevu. Nicméně čas nabíhal a nabíhal...a Mirek v té době už ležel s velmi těžkým zraněním a v bezvědomí na ARO.
Říkala jsem to pak jedné psycholožce, vůbec nebyla překvapená... Jen se mě zeptala, zda nejsou dvojčata. No, nejsou, ale napojeni na sebe vzájemně jsou fest.

napsal(a):
se mi zdálo na dnes, že pracuji, záhonky a tak... a co myslíte, od rána jsem unavená a makat se mi nechce!
Jo, noční šichty. To známe.

Varaxi
napsal(a):
Ona to byla opravdu nejspíš odrostlá selata, co zrovna opustila mamina. Tak byla asi vyplašenější.
Máma bachyně selata neopouští. Vodí s pyžamáky i lončáky. I když přijdou mrňata o mámu, přidruží se k bachyni jiné. To jste potkali nějakou chásku neuvedenou. :-))
napsal(a):
Přesně, tak to máme stejný opakující se sen...
Nejvíc, že se mi ulomí, vypadne, vyviklá...brrr!
napsal(a):
Máma bachyně selata neopouští. Vodí s pyžamáky i lončáky. I když přijdou mrňata o mámu, přidruží se k bachyni jiné. To jste potkali nějakou chásku neuvedenou. :-))
Já to říkám pořád, že prasata jsou jak lidi. Je jich všude plno, kudy projdou, tam to zničej, sežerou všechno, co jima projde a čím dál víc se jich do třiceti nepustí mámy.

Ouško4
napsal(a):
To je naše večerní venčení před spaním.
Moji psi se bohužel na dvoře ani na zahradě nevyvenčí.
Stejně tak to neudělají ani na chodník nebo beton (že bych šla pod osvětlené lampy). Naše vesnice, byť je to na venkově, je neuvěřitelně odpornej betonovej špinavej zaplivanej lágr, kde najít kouska zelený trávy nemožno. (aniž by to byla něčí soukromá předzahrádka s pěstěným trávníkem, nebo skalka s kytkama, a ty obchcávat nechci).
Musela bych vyjít až na konec vesnice, na kus zaflusaného špinavého pole, a to je tak 20 minut chůze betonovým lágrem.
S oblibou říkám, že naše odporná vesnice je horší jak bydlet v centru Prahy nebo Brna...protože i tam se občas kus zeleně vyskytne. Tady ne.
Lidi tady teda psy běžně normálně venčí, obechcávají třeba popelnice nebo sloupy, jdou si tu svojí asfaltovou trasu, v lepším případě to, co po nich zůstává, seberou do pytlíku.
Já kluky vezmu a naložím do auta, do nejbližšího lesa je to 5 minut. Narozdíl od té hnusné vsi, jsou tady lesy nádherné, ale jen člověk musí popojet.
Co je to za zabetonovanou vesnici? Nemusíte odpovídat, pokud nechcete.

Já mám takovou představu, že jak mi budou ty zuby postupně vypadávat, tak si je nechám rovnou nahrazovat vrtanými do čelisti. Tak mě představa padajícího zubu nějak ani nevyvádí z míry asi. O zubech se mi teda ještě nezdálo.
A kupodivu, ač to je pro mě velký děs, ani o nemoci z ozáření.
napsal(a):
Taková jedna malá, hnusná, na Vysočině 🤣
Odpornější místo neznám. Pro člověka, co je duší jako já - prostě já miluju přírodu, ticho, louky, les. Nesnáším lidi a zástavbu.
Máme tady velice pěknou stáj se zázemím pro koně, bohužel poslední možnost dostat se alespoň relativně "do terénu" zničili vyasfaltováním cesty k lesu, jakože cyklostezka. Což je odpornej betonovej pruh táhnoucí se od vsi k lesu, lemovaný z každé strany polem, a bordelem od lidí, co tudy prochází.
Strašně jsem doufala, že se mi odtud jednou podaří odstěhovat, ale bohužel to vypadá, že ne.
Omlouvám se za OT.

napsal(a):
Mě by zas zajímala ta přehrada. Jsme my to baby zvědavé:-)

Ouško4
napsal(a):
Odpornější místo neznám. Pro člověka, co je duší jako já - prostě já miluju přírodu, ticho, louky, les. Nesnáším lidi a zástavbu.
Máme tady velice pěknou stáj se zázemím pro koně, bohužel poslední možnost dostat se alespoň relativně "do terénu" zničili vyasfaltováním cesty k lesu, jakože cyklostezka. Což je odpornej betonovej pruh táhnoucí se od vsi k lesu, lemovaný z každé strany polem, a bordelem od lidí, co tudy prochází.
Strašně jsem doufala, že se mi odtud jednou podaří odstěhovat, ale bohužel to vypadá, že ne.
Omlouvám se za OT.
No jo, to je ten boom asfaltovaných cyklostezek.
Zlaté Zaliny. Taky se tady staví a lidi přibývají, ale pořád je tady příroda a klid. Stačí přejít silnici.

napsal(a):
Já mám takovou představu, že jak mi budou ty zuby postupně vypadávat, tak si je nechám rovnou nahrazovat vrtanými do čelisti. Tak mě představa padajícího zubu nějak ani nevyvádí z míry asi. O zubech se mi teda ještě nezdálo.
No jo, ale víte, co to stojí?
A vy máte taky za zadkem Temelín?

Vím, co to stojí. Radši zuby, než auto. No a doufám, že v té době už nebudu sponzorovat koně Za jeden zub jsem si k vánocům koupila sedlo....
Tož na Temelín jsem koukala z okna pár let (nesnáším placatou krajinu), a jsem věru ráda, že tady máme za zadkem "jen" Turów. Ten vybouchnout může taky, a do vzduchu pošle taky leccos, ale člověk neumře na ozáření, jen na postupnou kumulativní otravu (ta mi nevadí, pokud bude vypadávat jen tolik zubů, abych stihla financovat šroubování nových).
Ouško4
napsal(a):
Omlouvám se za OT.
Jo jo, cyklostezky a dráhy pro in-line brusle, to je mor
V Plasích je (spíš teda byla) taková romantická cesta podél řeky lemovaná obříma smrkama. Stín, zeleň...je to kus mýho dětství, prakticky jsem tam vyrostla.
Před pár lety smrky šly do kopru a město podél řeky vybudovalo asfaltovou dráhu pro in-line brusle.
Jako - já tak nějak chápu, i když mě to drásá, že je nutno stavět další a další domy a další dopravní stavby.
Ale tu snahu udělat z přírody zábavní park, tu nepochopím nikdy.
Terven
napsal(a):
Jo jo, cyklostezky a dráhy pro in-line brusle, to je mor
V Plasích je (spíš teda byla) taková romantická cesta podél řeky lemovaná obříma smrkama. Stín, zeleň...je to kus mýho dětství, prakticky jsem tam vyrostla.
Před pár lety smrky šly do kopru a město podél řeky vybudovalo asfaltovou dráhu pro in-line brusle.
Jako - já tak nějak chápu, i když mě to drásá, že je nutno stavět další a další domy a další dopravní stavby.
Ale tu snahu udělat z přírody zábavní park, tu nepochopím nikdy.
Věřím. Ani nevíš jak. U nás je to stejný.
Já tady v té vodporné vsi vyrostla a ještě přírodu pamatuju...a postupně jsem byla svědkem, jak se rozrůstá.
To, čemu jsme jako děti říkali "za humnama" se rozprodalo na parcely a vyrostla tam "nová čtvrť".
Místní podnikatel opravil ruinu zámku na luxusní wellness.
Davy, ale fakt procesí lidí (i cizích) korzujících nám za barákem po té betonové cyklostezce. Bordel od nich takovej, že i když se každoročně dělaj akce typu "Čistá Vysočina" a dobrovolníci ten brajgl po nich z tý škarpy podél silnice sbírají (a že toho jsou tuny v pytlech), během pár dní je to tam znova.
To, co posbírám já, že už se na to nemůžu dívat, ani nepočítám.
Nedávno někdo vyhodil přímo do lesa hajzlík. Jakože tu bílou věc, na čem se sedí, celou tu keramickou mísu. Jako takový memento okolo prvního pěknýho stromu uprostřed džungle hnusnýho betonu. Nenávidím lidi, fakt.
Teď jsme tam měli ještě jedno takový pole k silnici. Už je taky rozparcelovaný a vyrůstá tam ještě další čtvrť.
Člověk by brečel, kdyby to něčemu pomohlo.

Ouško, sdílím vaše rozhořčení, co umějí lidi, to zůstává jednomu rozum stát (a to by člověk řekl, že se rozum zastavil zrovna těm, co to provedli).
Zrzavci
napsal(a):
Já bych si v tomhle případku troufla tvrdit shodně s Atheirou, že jo, že je to přesně ta obava, co ten sen ukazuje. Je to čerstvý, je toho všudo plno kolem nás pejskařů, probíráme to ze všech stran a obáváme se toho, abychom na takovýhodle kreténa nenarazili.
Mně tam děsí ten moment, že to hovado střílí fakt do toho křoví, ne v momentě, kdy tedy zvíře jasně vidí a není za překážkou, ale střílí do křoví, kde mohl stát člověk, ke kterému pes běžel. Moc , moc bych si přála, aby tohle policie zohlednila. Odhlédneme-li od toho neštěstí, které se stalo, tak tohle je na tom opravdu velmi varující.
V našem případě by tam s největší pravděpodobností stálo naše dítě. Když se nám Malina vzdálí, tak moje dítě jí jde naproti. Myslím, že by pak musel zastřelit i mě.
Mě by zajímalo, jak je to se zbrojním pasem u myslivců. Chodí se na nějaké přezkoušení, nejen střelba, zrak? Jestli ano, asi by to měli ještě zpřísnit.
napsal(a):
Aha, zajímavý. Mně se zdálo o padajících zubech a zrovna u mě se to vyplnilo.
Trickyvoo
napsal(a):
V našem případě by tam s největší pravděpodobností stálo naše dítě. Když se nám Malina vzdálí, tak moje dítě jí jde naproti. Myslím, že by pak musel zastřelit i mě.
Mě by zajímalo, jak je to se zbrojním pasem u myslivců. Chodí se na nějaké přezkoušení, nejen střelba, zrak? Jestli ano, asi by to měli ještě zpřísnit.
Právě že žádné takové přezkoušení ZATÍM není, protože kdyby bylo, půlka těch dědků 80+ by v žádném případě neprošla kompetentností nosit střelnou zbraň.

Ale průkaz má platnost 5; 10 let, pak musí být zdr. způsobilost, skupina C (a další kromě D) musí na prohlídku po deseti letech. K dr. Ale odborné znalosti se už nedokládají.

Ouško4
napsal(a):
Právě že žádné takové přezkoušení ZATÍM není, protože kdyby bylo, půlka těch dědků 80+ by v žádném případě neprošla kompetentností nosit střelnou zbraň.
Nevím, kde nosí zbraň myslivci 80+. V naší vsi myslivci 80+ suší seno a lov nechávají těm mladším. A mladí se s nimi o úlovky poctivě dělí.
A když jim do čekané vyleze baba s kozama, přežije a dokonce i ty kozy.

napsal(a):
https://zoom.iprima.cz/zajimavosti/zmutovani-psi-z-cernobylu-206555#/ecdd8e9dc06ffebd8c290a494e37ec7d
Teda čeština v tom článku taky dostává pěkně na pr.del.

Někde bylo, že mu je 74, nebo jsem si to vymyslela. Myslivec je 50 let.
Ale mně nepřipadá jako ti hajzlíci, co chodí a vyhrožují pejskařům. Vypadá, že fakt věřil tomu, že střílí na lišku...
Mně je psa líto.
Ale takhle bez světla bych nikam nešla. Mně se nic nestalo, tak se mi to lehčeji vymýšlí.
Ti psi z Černobylu se dožívají v průměru pěti let. Je to zajímavé, kolik jich tam je
a pět let mi nepřijde málo na to, co se stalo. Najdu si nějaké dokumenty s podrobnostmi. Má někdo?

napsal(a):
Ale mně nepřipadá jako ti hajzlíci, co chodí a vyhrožují pejskařům. Vypadá, že fakt věřil tomu, že střílí na lišku...
Mně je psa líto.
Ale takhle bez světla bych nikam nešla. Mně se nic nestalo, tak se mi to lehčeji vymýšlí.
Ti psi z Černobylu se dožívají v průměru pěti let. Je to zajímavé, kolik jich tam je
a pět let mi nepřijde málo na to, co se stalo. Najdu si nějaké dokumenty s podrobnostmi. Má někdo?
Tak někdy je myslivost limitovaná - vylezu na posed x nevylezu na posed. Já zatím vylezu, ale jen za účelem zírání do kraje. Flintu nemám a ani bych nechtěla.

napsal(a):
Teda čeština v tom článku taky dostává pěkně na pr.del.
Já to vzala ob deset řádků, tak nevím, ale všude vidím "ale", což mě rozčiluje.

napsal(a):
Já to vzala ob deset řádků, tak nevím, ale všude vidím "ale", což mě rozčiluje.
Namátkou: páří se s normálními psi (!), našlo by se toho určitě víc. Novináři, no.

napsal(a):
Mně je psa líto.
U nás máme sice ne cyklostezku, ale turistickou pěší cestu, kam taky chodí hodně pejskařů, a tohleto by si teda u nás žádnej myslivec nedovolil, to jsem si jistá. Takže já se potmě chodit na procházku nebojím. A v zimě to opravdu jinak než potmě nejde. Přijdu z práce, je tma a psům nemůžu říct Hele je tma, nikam nejdeme. Prostě si uděláme aspoň kolečko přes lom, to je cca 1,5 km. V lomu se v létě normálně stanuje, lidi grilují a opikaji špekáčky. Jo, a lišku už jsem viděla i z okna naproti přes cestu na louce. Myslivec bydlí naproti mě a teda fakt ho nenapadlo po ní střílet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26
napsal(a):
Mně je psa líto.
Hele ja jiná zvířata nevím ale koně to snášejí snad líp jak psi. A nějaký druh hrabošů už je snad víceméně imunní vůči radiaci po 25 generacích. Bohužel už ten článek asi nenajdu
napsal(a):
Mně je psa líto.
Nepřipadá, ale údajně zrovna tento opakovaně lidem vyhrožoval.
Každopádně se tady střetly dva diametrálně odlišný světy.
Tu kauzu sleduju poměrně pečlivě už od začátku a ten starej myslivec kdesi řekl cosi ve smyslu "vždyť jsem jenom zabil zvíře a oni mi teď vyhrožujou, že se bojím vyjít z baráku".
On to totiž nechápe - je ze skupiny lidí, pro něž má zvíře jenom užitkovou, případně žádnou hodnotu.
Že existuje někdo, kdo má psa jako člena rodiny, jako dítě, je pro něj naprostý sci-fi, hlava mu to nepobírá.
Kdyby zastřelil psa člověku podobnýho ražení, jako je on sám, vyřešili by to v hospodě jedním zaplaceným panákem.

napsal(a):
U nás máme sice ne cyklostezku, ale turistickou pěší cestu, kam taky chodí hodně pejskařů, a tohleto by si teda u nás žádnej myslivec nedovolil, to jsem si jistá. Takže já se potmě chodit na procházku nebojím. A v zimě to opravdu jinak než potmě nejde. Přijdu z práce, je tma a psům nemůžu říct Hele je tma, nikam nejdeme. Prostě si uděláme aspoň kolečko přes lom, to je cca 1,5 km. V lomu se v létě normálně stanuje, lidi grilují a opikaji špekáčky. Jo, a lišku už jsem viděla i z okna naproti přes cestu na louce. Myslivec bydlí naproti mě a teda fakt ho nenapadlo po ní střílet.
On taky myslivec nesmí střílet všude. Nějaká míra je na vzdálenost od stavení, nemůže střílet "do volného prostoru". Proto lezou na posed, aby stříleli proti zemi ( ne doslova ), nebo by měli mít protisvah, aby jim náboj nedoletěl až, až........až tam, kam nedohlídnou. On náboj z kulovnice doletí ....hodně daleko.
Ten z posedu u cyklostezky asi porušil kdeco.
( Když jsme u té lišky - dávno, dávno ve vedlejší honitbě zastřelil myslivec kolegovi jezevčíka. Právě se hájil, že myslel, že je to liška. Druhý mu vzal flintu, přerazil mu ji o strom " já myslel, že je to klacek, taky ti nic jinýho než klacek do pazour nepatří"

napsal(a):
On taky myslivec nesmí střílet všude. Nějaká míra je na vzdálenost od stavení, nemůže střílet "do volného prostoru". Proto lezou na posed, aby stříleli proti zemi ( ne doslova ), nebo by měli mít protisvah, aby jim náboj nedoletěl až, až........až tam, kam nedohlídnou. On náboj z kulovnice doletí ....hodně daleko.
( Když jsme u té lišky - dávno, dávno ve vedlejší honitbě zastřelil myslivec kolegovi jezevčíka. Právě se hájil, že myslel, že je to liška. Druhý mu vzal flintu, přerazil mu ji o strom " já myslel, že je to klacek, taky ti nic jinýho než klacek do pazour nepatří"
Já vím, jak daleko může dostřelit kulovnice, je to až 6 km.
napsal(a):
Jé, já jsem Vás úplně přehlídla.
No, možná jim máma uhynula nebo tak, nevím. Ta prasata skutečně byla o chlup menší (cca pár cm nad Axiho, tj. tak maximálně 60 cm), než jsou dospělá prasata, a byla vlastně velmi plachá. Potkávala jsem divoká dospělá prasata, bývají vyšší a utíká jen samotné prase. Když jsou ve skupině, důstojně odkráčejí plavným krokem pryč.
Mámu se selaty jsem vlastně nikdy na vlastní oči neviděla, i když je běžně potkávám - bývají v poli kukuřice a cesta vede kolem dokola. Máma vždycky kvikne a odvede si je hlouběji do pole, slyším jen dupání.
napsal(a):
O tom je jakási studie, že když na něco myslíme, mozek vlastně tu činnost reálně simuluje. Lidi, kteří myslí na pohyb a cvičení, skutečně pálí více kalorií a jejich svaly méně atrofují.
Takže jste vlastně celou noc makala. Máte nárok na odpočinek.
Varaxi
napsal(a):
O tom je jakási studie, že když na něco myslíme, mozek vlastně tu činnost reálně simuluje. Lidi, kteří myslí na pohyb a cvičení, skutečně pálí více kalorií a jejich svaly méně atrofují.
Ježíš, to si teď pokaždý u chipsů budu představovat, že cvičím a budou úplně zadarmo! 😂

Atheira
napsal(a):
Ježíš, to si teď pokaždý u chipsů budu představovat, že cvičím a budou úplně zadarmo! 😂
No tak to já si spíš budu při cvičení představovat, že ležím a žeru brambůrky
napsal(a):
Tak já už o jeden přišla chybou dr., a další se mi zlomil, když jsem pojídala tatarák s topinkami.
Také bych si je nechala nahradit implantáty, jenže to už je pálka přes 30 tis. Kč jeden. Takže ten ulomený jsem dr. ukecala, aby ještě dostavěl. Ale jeden, a bohužel stěžejní dolní šestku, nemám.
Varaxi
napsal(a):
Fakt???
Nemáš odkaz?
Zajímám se např. o reward pathway, tak jestli by to fungovalo i takto?
napsal(a):
No právě kvůli tomu, že posed je určený primárně pro střelbu, mě tady překvapilo, jak je blízko u tý cyklostezky.

assil
napsal(a):
No právě kvůli tomu, že posed je určený primárně pro střelbu, mě tady překvapilo, jak je blízko u tý cyklostezky.
kolik znate posedu mimo cesty?
podle me jsou snad jen u cest...a krev na cestach, primo pod posedem - vidam pomerne casto.

assil
napsal(a):
Beztak to byla normální polní cesta, ale po padesáti letech soužití s kolem ji prohlásili za právoplatnou
cyklostezku.

napsal(a):
podle me jsou snad jen u cest...a krev na cestach, primo pod posedem - vidam pomerne casto.
U nás je jich tedy většina, naopak si teď nevybavuji posed, který by byl přímo u cesty (ale vím o dvou u již zaniklých cest). A vím o několika pár desítek metrů od krmelce. Ale my jsme chudý kraj. :-) Ani myslivce jsem na těch posedech nikdy neviděla, ač střelba je slyšet často.

napsal(a):
U nás je jich tedy většina, naopak si teď nevybavuji posed, který by byl přímo u cesty (ale vím o dvou u již zaniklých cest). A vím o několika pár desítek metrů od krmelce. Ale my jsme chudý kraj. :-) Ani myslivce jsem na těch posedech nikdy neviděla, ač střelba je slyšet často.
Zrovna vcera, kdyz jsem slapala stopu na poli pod posedem, jsem o tom premyslela, ze kolik znam posedu, kam se neda primo zajet autem a moc me jich nenapadlo.
Tohle bylo typicke umisteni: cesta mezi poli -btw. turistická cesta znacena - a u te cesty, na kraji pole - posed.

napsal(a):
Zrovna vcera, kdyz jsem slapala stopu na poli pod posedem, jsem o tom premyslela, ze kolik znam posedu, kam se neda primo zajet autem a moc me jich nenapadlo.
Tohle bylo typicke umisteni: cesta mezi poli -btw. turistická cesta znacena - a u te cesty, na kraji pole - posed.
Tak ono k zajetí autem cestu nepotřebujete, to je jen nedostatek fantazie - zrovna minulý týden jsem viděla, jak traktorem vytahovali dodávku, která zapadla do bahna na podmáčené louce (žádná cesta tam široko daleko není a je tam takové to bahno, co se do něj přicucnou holinky, nerada tam chodím i pěšky).
Já jsem to viděla, určitě je to (většinově) typické umístění.

napsal(a):
Já dost. Vlastně většinu. Co znám z turistiky a z vyjižděk na koni.
napsal(a):
Tak ono k zajetí autem cestu nepotřebujete, to je jen nedostatek fantazie - zrovna minulý týden jsem viděla, jak traktorem vytahovali dodávku, která zapadla do bahna na podmáčené louce (žádná cesta tam široko daleko není a je tam takové to bahno, co se do něj přicucnou holinky, nerada tam chodím i pěšky).
Já jsem to viděla, určitě je to (většinově) typické umístění.
To totiž teď dělají navigace. Potutelně nabídnou lepší cestu a když sednete na lep, tradá, pošlou vás na pole. Stalo se mi to zrovna předminulý týden. Nechtělo se mi věřit, že tam fakt cesta není, proč by mě to posílalo. Když auto začalo po blátě klouzat, probrala jsem se a otočila to a jela zpět. Jen lidi z té poslední chalupy, kde jsem jim to rozryla jako traktorem, se pak asi nestačili divit, kterému jejich sousedovi hráblo. Nikdy mě navigace takhle nesmyslně neposlala. Asi zkoušela, jestli už by nebyl problém mě poslat ze srázu dolů.
Já vám říkám, umělá inteligence to tady už začíná brát do svých rukou .

jsou třeba staré nebo nekvalitní mapy v tom, jedna appka je skvělá, protože do ní lidé live hlásí situaci
jenže
nás furt posílá od našeho baráku do městečka tady přes kopec, asi je do něj zamilovaná,
protože ať jedeme do Phy, Brna, Liberce, nebo jen do lidlu, který je od nás a toho městečka na druhou stranu, ona velí do onoho městečka nejdřív :-)

assil
napsal(a):
Ten posed je pravděpodobně určený ke střelbě na druhou stranu, kde budou pole, louky. Určitě ne směrem k cestě, i kdyby to byla polňačka. Ten střelec je prostě magor, kterému zbraň nepatří do ruky a myslivecké sdružení by se ho mělo zbavit ( hned a mimo rámec vyšetřování).

napsal(a):
I u nás jsou posedy mimo cesty.
napsal(a):
jsou třeba staré nebo nekvalitní mapy v tom, jedna appka je skvělá, protože do ní lidé live hlásí situaci
jenže
nás furt posílá od našeho baráku do městečka tady přes kopec, asi je do něj zamilovaná,
protože ať jedeme do Phy, Brna, Liberce, nebo jen do lidlu, který je od nás a toho městečka na druhou stranu, ona velí do onoho městečka nejdřív :-)
U nás to některý navigace berou asi přes PSČ, protože mi máme poštu v jiné obci než pod kterou spadáme a když se do některých navigací zadá poštovní adresa, tak to žene do obce s poštou, což pak poznám nového řidiče u kdejakého PPL neb skončí tam a pak volá.
Tak trochu odskočím. Taky k vážnýmu tématu:
https://www.lidovky.cz/domov/pozar-kuncice-pes-husky-sporak-hasici-trutnovsko.A230314_114420_ln_domov_atv
moje noční můra, na kterou ne každý, kdo má psa v místech kuchyně pomyslí. My tak máme provizorně v současnosti psy taky a má drahá polovina naprosto nechápala (což zase nechápu já, když zná naši Tali), proč tak úpěnlivě vždycky zapínám na sporáku dětskou pojistku. Že co jako by se mohlo stát..... jako by jí neznal, můru flekatou.
Zrzavci
napsal(a):
Tak trochu odskočím. Taky k vážnýmu tématu:
https://www.lidovky.cz/domov/pozar-kuncice-pes-husky-sporak-hasici-trutnovsko.A230314_114420_ln_domov_atv
moje noční můra, na kterou ne každý, kdo má psa v místech kuchyně pomyslí. My tak máme provizorně v současnosti psy taky a má drahá polovina naprosto nechápala (což zase nechápu já, když zná naši Tali), proč tak úpěnlivě vždycky zapínám na sporáku dětskou pojistku. Že co jako by se mohlo stát..... jako by jí neznal, můru flekatou.
No tohle u nás s plynovým sporákem naštěstí nehrozí neb tam se musí to kolečko zamáčknout a ještě pak s tím otočit. Ale u těch moderních dotykových displejů je to asi jiný.

Kocourek šel v noci vařit, jen prošel po desce, trefil se pacičkami přesně na ON a pak asi dupal a bylo tam 180° a hrnec. Kdyby tam nebyl hrnec, tak se to samo vypne po pár vteřinách. Viděla jsem to, hned jsem si namalovala černočerný návrh scénáře.
Pokud je možnost vytáhnout ze zástrčky nebo vypnout vypínačem na stěně, nespoléhejte se na elektroniku dotykového hloupého stroje.
assil
napsal(a):
No tohle u nás s plynovým sporákem naštěstí nehrozí neb tam se musí to kolečko zamáčknout a ještě pak s tím otočit. Ale u těch moderních dotykových displejů je to asi jiný.
Já jsem s tou naší exprtkou zažila to, že byla schopná otočit, protože tam vyskočila, i takový ten obyč knoflík na el. sporáku
Začala s tím po tom, co jsme se přestěhovali. Všechno, co se naučila v Prahé - neběhat po lince, nekrást z linky, ze stolu, v novým domově padlo, takže kdyby náhodou momentálně zase s něčím podobným přišla, a fakt šla zkoumat na ten sporák.... bylo by to hned. Nebo resp. hned asi ne, ale ne nemožný, protože jak má velký tlapajzny a kdyby tam šátrala, není to nereálný, že to koza pitomá zapne.
napsal(a):
Kocourek šel v noci vařit, jen prošel po desce, trefil se pacičkami přesně na ON a pak asi dupal a bylo tam 180° a hrnec. Kdyby tam nebyl hrnec, tak se to samo vypne po pár vteřinách. Viděla jsem to, hned jsem si namalovala černočerný návrh scénáře.
Pokud je možnost vytáhnout ze zástrčky nebo vypnout vypínačem na stěně, nespoléhejte se na elektroniku dotykového hloupého stroje.
No přesně. Fuj hrůza.
Dávám tedy aspoň tu dětskou pojistku - vidíte, kocór mě nenapadl a ten dostává taky v novým prostoru výživný nápady. Oni to tam v tom novým vůbec fšicí rozbalili ve velkým
Pojistka se musí držet nějakou dobu, když se má deaktivovat, tak snad!!!

Zrzavci
napsal(a):
No přesně. Fuj hrůza.
Dávám tedy aspoň tu dětskou pojistku - vidíte, kocór mě nenapadl a ten dostává taky v novým prostoru výživný nápady. Oni to tam v tom novým vůbec fšicí rozbalili ve velkým
Pojistka se musí držet nějakou dobu, když se má deaktivovat, tak snad!!!
Sáře se svého času nějak povedlo zapnout i s tou dětskou pojistkou a to s tím kolikrát bojuju já....
Desku mám napojenou na jistič v kuchyni a naučila jsem se to sichrovat ještě přepnutím toho jističe.
Dneska mám pesany, co na linku ani kamna nelezou, ale tenhle zvyk mi zůstal.
assil
napsal(a):
https://kladensky.denik.cz/zpravy_region/psi-na-vrakovisti-nejsou-podle-setreni-veterinarni-spravy-tyrani-20230313.html?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Se divím, že tam vůbec dojeli, když jsem přesně tenhle úřad kontaktovala, bylo mi řečeno, že úvaz na řetězu není týrání, psi mají boudy (ovšem v jakém stavu, to už jaksi nezajímá) a fertig.
napsal(a):
Sáře se svého času nějak povedlo zapnout i s tou dětskou pojistkou a to s tím kolikrát bojuju já....
Desku mám napojenou na jistič v kuchyni a naučila jsem se to sichrovat ještě přepnutím toho jističe.
Dneska mám pesany, co na linku ani kamna nelezou, ale tenhle zvyk mi zůstal.
No já měla do přestěhování se taky psYY(opraveno), co na linku ani kamna nelezou, nebo někteří už nelezou. Ale nějak asi platí heslo nová doba, nový zvyky. Neudělala jste mi radost teda :-(

Zrzavci
napsal(a):
No já měla do přestěhování se taky psYY(opraveno), co na linku ani kamna nelezou, nebo někteří už nelezou. Ale nějak asi platí heslo nová doba, nový zvyky. Neudělala jste mi radost teda :-(
A tak Sára byla na takový věci extrémně šikovná...nicméně v tomto případě to musela být kurňa náhoda. Kamna přes dětskou pojistku je potřeba na dotykový desce "zmáčknout" ON, potom současně PLUS u pravé přední plotny, současně s MÍNUSEM pro všechny a pak vybrat plotýnku a tam následně naklikat do plusu, aby začala hřát a ještě se musíte vejít do určitého časového limitu.
Já to kolikrát zapínám na dvakrát, když to nestihnu v tom časovém intervalu, který na to deska poskytuje.
Naštěstí jsem byla doma a slyšela, jak na ty kamna hupsla...resp. na kamnech byla pánev plná oleje..takže jsem slyšela zvuky, jak konzumovala ten olej. Od té doby to vypínám i jističem.
Manžel teda hudrá, protože tím jističem vypnu samo domo i světelnou indikaci, že ta která plotna je po vaření ještě teplá, ale tak nějak se cítím lépe, když to mám vypnutý takhle. Poněvadž i já si kolikrát na desku, když nevařím, položím mísu s masem na rozmražení apod.

Tohle teda není o psech, ale...
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-zakroutil-koteti-krkem-hrozi-mu-az-sestilete-vezeni-40425799#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tak to jsem na to potrestání takového psychopata a sadisty fakty zvědavá...

Zrzavci
napsal(a):
Se divím, že tam vůbec dojeli, když jsem přesně tenhle úřad kontaktovala, bylo mi řečeno, že úvaz na řetězu není týrání, psi mají boudy (ovšem v jakém stavu, to už jaksi nezajímá) a fertig.
Nebojte, mlýny melou, oni ho Brňáci za ty pity seřežou a bude. Jsou toho plný noviny. Je to síť.

Na FB se stále případ zastřelené fenky hojně probírá, stanovisko J. Pospíšila.
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spanelsko-ma-zakon-o-zvirecich-mazliccich-stanovuje-i-testy-pred-porizenim-psa?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR1N7OboCzPXVoy_v2meLtK8xlMdUvTsdZQgt3m7w01ZIbdLBre2wYInkFQ#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Jednou z nejdůležitějších novinek je zákaz prodeje psů, koček či fretek v obchodech. Kdo si bude chtít takového mazlíčka pořídit, může ho buď adoptovat z útulku, nebo koupit od chovatele zapsaného v oficiálním registru. Milovníci psů budou muset před jejich pořízením vyplnit on-line test, který prověří jejich znalosti o chovu psů, včetně pravidel veterinárních či legislativních.
takže dál budou věšet chrty, kreteni
lupus4
napsal(a):
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spanelsko-ma-zakon-o-zvirecich-mazliccich-stanovuje-i-testy-pred-porizenim-psa?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR1N7OboCzPXVoy_v2meLtK8xlMdUvTsdZQgt3m7w01ZIbdLBre2wYInkFQ#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Jednou z nejdůležitějších novinek je zákaz prodeje psů, koček či fretek v obchodech. Kdo si bude chtít takového mazlíčka pořídit, může ho buď adoptovat z útulku, nebo koupit od chovatele zapsaného v oficiálním registru. Milovníci psů budou muset před jejich pořízením vyplnit on-line test, který prověří jejich znalosti o chovu psů, včetně pravidel veterinárních či legislativních.
takže dál budou věšet chrty, kreteni
Působí to na mě dost děsivě.
Kdo asi může být ten chovatel zapsaný v oficiálním registru?
Jako jen psi s PP?

Doron
napsal(a):
Působí to na mě dost děsivě.
Kdo asi může být ten chovatel zapsaný v oficiálním registru?
Jako jen psi s PP?
Nečetla jsem to, ale podle mě prodávat zvířata ve zveracich je zhovadilost. Samozřejmě test je zase naopak kravina.

Doron
napsal(a):
Tak si to přečtěte celý, není to dlouhý.
Četla. Něco by mně asi vůbec nevadilo. 🤷
Tak tetkon nevím, kde byl ten článek o tom člověku, co ho napadl vlk. :-)
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/na-miste-udajneho-incidentu-s-vlkem-jsme-pritomnost-vlci-smecky-nezjistili-informuje-aopk
stalo se to v sobotu, nebo v neděli..... smečka vlků.... pán s malý psem.... napadl je vlk.........stopy žádný, napadený je neustále u lékaře........ asi mu operujou oči, řekla bych.....se přiznám, že Karkulku mám radši.

Zrzavci
napsal(a):
Tak tetkon nevím, kde byl ten článek o tom člověku, co ho napadl vlk. :-)
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/na-miste-udajneho-incidentu-s-vlkem-jsme-pritomnost-vlci-smecky-nezjistili-informuje-aopk
stalo se to v sobotu, nebo v neděli..... smečka vlků.... pán s malý psem.... napadl je vlk.........stopy žádný, napadený je neustále u lékaře........ asi mu operujou oči, řekla bych.....se přiznám, že Karkulku mám radši.
A četla jste, jak ochranáři říkali, že smečku znají a nic takového nikdy neudělala?
Jednoduše ochránci lžou.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zautocil-vlk-na-cloveka-incident-z-krusnych-hor-proveri-i-policie-40425850
Jsou to jejich vlastní slova.
Podívejte se, o kolika smečkách a jedincích ví, co řekli před 14 dny, co po "útoku". Jak se jim hodí.
Že si vymýšlí i "napadení", není pochyb.
Ale tak jako...
Skutečnost:
"V této oblasti smečku monitorujeme několik let a dodneška jsme žádné problematické jednání nezaznamenali,“ uvedl Miroslav Kutal, koordinátor projektu Šelmy z hnutí Duha."
Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/vlk-clovek-krusne-hory-utok-pes-zraneni-ochranci-policie.A230314_151650_usti-zpravy_grr
napsal(a):
A četla jste, jak ochranáři říkali, že smečku znají a nic takového nikdy neudělala?
Jednoduše ochránci lžou.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zautocil-vlk-na-cloveka-incident-z-krusnych-hor-proveri-i-policie-40425850
Jsou to jejich vlastní slova.
Podívejte se, o kolika smečkách a jedincích ví, co řekli před 14 dny, co po "útoku". Jak se jim hodí.
Že si vymýšlí i "napadení", není pochyb.
Ale tak jako...
Skutečnost:
"V této oblasti smečku monitorujeme několik let a dodneška jsme žádné problematické jednání nezaznamenali,“ uvedl Miroslav Kutal, koordinátor projektu Šelmy z hnutí Duha."
Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/vlk-clovek-krusne-hory-utok-pes-zraneni-ochranci-policie.A230314_151650_usti-zpravy_grr
No to že monitorujou smečku přece ale je logický. Že ji znají. co je na tom lživýho? Oni nepopřeli počet pěti kusů - třeba proto, že prostě nemohli mít jistotu, zda se k nim na chvíli nepřipojili mladí , nebo co. Vědí, že tam jsou dva nastálo, ty mají zmonitorované, vědí jak se chovají, že nedělají problémy. Nechtěli třeba popřít hned z první to, co říkal napadený člověk , nicméně jim to přijde krapítek podivný - mně osobně přitažený za vlasy, nedovedu si představit, že na mě se psem napochoduje tedy vlk, který se oddělí od smečky a já půjdu do dřepu a budu ho plašit klackem, jako Pepa Abrhám tu zmiji ve Svatební cestě do Jiljí. Ne, budu řvát, dupat, budu velká, abych útočníka odradila. Nebudu dělat dřepy.

Zrzavci
napsal(a):
No to že monitorujou smečku přece ale je logický. Že ji znají. co je na tom lživýho? Oni nepopřeli počet pěti kusů - třeba proto, že prostě nemohli mít jistotu, zda se k nim na chvíli nepřipojili mladí , nebo co. Vědí, že tam jsou dva nastálo, ty mají zmonitorované, vědí jak se chovají, že nedělají problémy. Nechtěli třeba popřít hned z první to, co říkal napadený člověk , nicméně jim to přijde krapítek podivný - mně osobně přitažený za vlasy, nedovedu si představit, že na mě se psem napochoduje tedy vlk, který se oddělí od smečky a já půjdu do dřepu a budu ho plašit klackem, jako Pepa Abrhám tu zmiji ve Svatební cestě do Jiljí. Ne, budu řvát, dupat, budu velká, abych útočníka odradila. Nebudu dělat dřepy.
Ta zpráva, co linkujete, říká, že tam vlci nejsou.
Jiná zpráva říká, že jsou.
To je celé.
napsal(a):
Ta zpráva, co linkujete, říká, že tam vlci nejsou.
Jiná zpráva říká, že jsou.
To je celé.
říkají, že jsou tam dva, ne že tam žádní nejsou
Nedaleko od místa, kde mělo k incidentu dojít, v oblasti Menhartického vrchu, probíhal počátkem března pravidelný monitoring velkých šelem. V té době tu ležela souvislá sněhová pokrývka – a ani tehdy zde nebyly nalezeny žádné vlčí stopy či jiné pobytové znaky, které by přítomnost vlků dokládaly. Podle pracovníků Městských lesů Chomutov, s nimiž je pravidelně výskyt vlků v oblasti Hory Svatého Šebestiána konzultován, se zde od podzimu žádná větší vlčí smečka nezdržuje. Byli tu pozorováni nepravidelně maximálně dva jedinci.
Caty
napsal(a):
" A četla jste, jak ochranáři říkali, že smečku znají a nic takového nikdy neudělala? "
Takový tichý chlapec to byl, vždy slušně pozdravil
Já jsem dneska nějaká echtgold zabržděná. Trvalo mi to celou tu dobu, od momentu, kdy se tu příspěvek objevil, až doteď, než mi dokapalo z mozkovny do paty a zpátky, o čem to je. Je to se mnou špatný.
Caty
napsal(a):
" A četla jste, jak ochranáři říkali, že smečku znají a nic takového nikdy neudělala? "
Takový tichý chlapec to byl, vždy slušně pozdravil
Nechápu, proč sáhodlouze řešíte zelenýho mužika, co se škrábl větví a ve snaze být "hrdinou", rozjel další propagandu proti vlkům...
a zcela pomíjíte přímo nádhernou komunikaci mezi vlky a psem (pastevcem), která prokazuje vysokou inteligenci všech zúčastněných ...
lupus4
napsal(a):
Nechápu, proč sáhodlouze řešíte zelenýho mužika, co se škrábl větví a ve snaze být "hrdinou", rozjel další propagandu proti vlkům...
a zcela pomíjíte přímo nádhernou komunikaci mezi vlky a psem (pastevcem), která prokazuje vysokou inteligenci všech zúčastněných ...
Je to úžasný, tohle by měli pustit jako odpověď na to debilitní ruský vídejo, kde člověk-haj**zl jeden nechal psa venku uvázanýho a vlci ho zabili, aby se mohlo ukazovat, jaký hrozný to zvíře je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.118
Zrzavci
napsal(a):
Je to úžasný, tohle by měli pustit jako odpověď na to debilitní ruský vídejo, kde člověk-haj**zl jeden nechal psa venku uvázanýho a vlci ho zabili, aby se mohlo ukazovat, jaký hrozný to zvíře je.
Jistě tohle dělají jen v Rusku že. 😂😂😂

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
lupus4
napsal(a):
https://www.facebook.com/1292284165/videos/1636114680144775
k tomu patří
https://www.ildolomiti.it/ambiente/2023/comportamenti-ribaltati-maremmani-fronteggiano-un-branco-di-8-lupi-video-ma-non-per-proteggere-un-gregge-sono-stati-scacciati-per-due-volte
Tý jo, tak to bylo suprové video.
Poměrně nedávno dávali dokomunet na čt, kde se právě zabývali návratem vlků do naší krajiny a ptali se našich sousedů, kde jsou vlci běžnější. V podstě z toho vyplývalo, že se lidi vlků nebojí a že je potřeba si lépe zabezpečit svá stáda. Byl tam Čech, který říkal, jak mu vlci potrhali ovci, tak si pozemek obehnal elektrickým ohradníkem a od té doby nic.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
?????
To jako je co? Takováhle reakce? Kterak to má souviset s tím co je psáno výše?
Tohle bylo konkrétní video z Ruska, natočené na území Ruska. Tečka.Používané řetězovými emaily k tomu, aby se strašili lidi a argumentovalo se proti vlčím bestiím. Tečka Máte nějaký problémek? Evidentně ano. S chápáním textu minimálně.
edit - Leithan - nedělejte to, zbytečně si uškodíte, nemáte na to,víte? Já mám na Vás pifku, pro Vaše nehezký chování a budu si Vás tady vodit jako na špagátku, nedělejte si to horší, než už to máte, protože na tohle fakt nemáte.
Trickyvoo
napsal(a):
Tý jo, tak to bylo suprové video.
Poměrně nedávno dávali dokomunet na čt, kde se právě zabývali návratem vlků do naší krajiny a ptali se našich sousedů, kde jsou vlci běžnější. V podstě z toho vyplývalo, že se lidi vlků nebojí a že je potřeba si lépe zabezpečit svá stáda. Byl tam Čech, který říkal, jak mu vlci potrhali ovci, tak si pozemek obehnal elektrickým ohradníkem a od té doby nic.
No jo, a pak jsou dokumenty, kde chrlí ten matla z Broumovska, se svým kámošem ohea a síru, jak jsou ty vlci bestiální a pozabíjej všechny ve svým okolí a už nikdo nikdy nesmí do lesa.
Já naprosto chápu, že je člověk od svých ovcí a jiných zvířat naštvanej a vytočenej, protože bych byla taky, byla by to moje zvířata, měla bych je ráda. Jenže - evidentně to jde jinde, proč to nejde na Broumovsku? Byli jsme desetiletí zvyklý, že krajina je naše a můžem si to tady hezky zaprděně chovat ty zvířata, a pěstovat je jak kytky a mít to bez komplikací. Jenže dřív to takhle nebylo a taky to šlo. Proč to nejde nyní?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.168
Zrzavci
napsal(a):
?????
To jako je co? Takováhle reakce? Kterak to má souviset s tím co je psáno výše?
Tohle bylo konkrétní video z Ruska, natočené na území Ruska. Tečka.Používané řetězovými emaily k tomu, aby se strašili lidi a argumentovalo se proti vlčím bestiím. Tečka Máte nějaký problémek? Evidentně ano. S chápáním textu minimálně.
edit - Leithan - nedělejte to, zbytečně si uškodíte, nemáte na to,víte? Já mám na Vás pifku, pro Vaše nehezký chování a budu si Vás tady vodit jako na špagátku, nedělejte si to horší, než už to máte, protože na tohle fakt nemáte.
Tomu se říká být zralej na chocholouška😂😂😂 vodit na špagátku? Sorry nejsem pejsek a už vůbec ne ten co skáče jak páníček píská. Smůla. Pár zdejších lidí by si to ale mohlo připomenout 😉
Zrzavci
napsal(a):
No jo, a pak jsou dokumenty, kde chrlí ten matla z Broumovska, se svým kámošem ohea a síru, jak jsou ty vlci bestiální a pozabíjej všechny ve svým okolí a už nikdo nikdy nesmí do lesa.
Já naprosto chápu, že je člověk od svých ovcí a jiných zvířat naštvanej a vytočenej, protože bych byla taky, byla by to moje zvířata, měla bych je ráda. Jenže - evidentně to jde jinde, proč to nejde na Broumovsku? Byli jsme desetiletí zvyklý, že krajina je naše a můžem si to tady hezky zaprděně chovat ty zvířata, a pěstovat je jak kytky a mít to bez komplikací. Jenže dřív to takhle nebylo a taky to šlo. Proč to nejde nyní?
Protože nemusí? Osobně třeba taky v tom nevidím moc smysl, bez vlků to tu fungovalo v pohodě 100 let, tak by klidně mohlo i dál. Taky dřív tu bylo mnohem míň lidí a menší zástavba, mě to přijde trochu ujetý se tu pokoušet navracet nějakou středověkou krajinu. V dnešních podmínkách je to nereálný a jen jsou z toho zbytečný konflikty.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tomu se říká být zralej na chocholouška😂😂😂 vodit na špagátku? Sorry nejsem pejsek a už vůbec ne ten co skáče jak páníček píská. Smůla. Pár zdejších lidí by si to ale mohlo připomenout 😉
No to sice pejsek nejste, to byste na tom byla i inteligenčně a empaticky zcela jinak, leč na špagátku si Vás díky Vašemu tynteligentnímu projevu budu vodit s prstem v nose, kdy se mi zamane. Jak je ostatně vidno z toho, že i nyní reagujete úplně nesmyslně a nechápete souvislosti.

Myslím, že na vovcích je toho dost...
Tady třeba je obří stádo, které nikam zavřít nemůžete a elektrikou taky ne, máme
v ČR volný průchod krajinou, navíc spásání nepřístupných míst je ta správná ochrana přírody. A co průchod jiné zvěře. Ochránit můžete svoje stádečko, co máte u baráku nebo úplně bokem turistických tras.
"Naštěstí" se tu hromadně staví, takže divoká zvěř, dokud bude divoká, se moc blízko nedostane - u mě.
Pokud na těch místech nežijete, tak prostě nevíte a je zbytečné se dohadovat.
Někteří ochránci jsou fakt směšní, jak si myslí, že navrátili něco do přírody... ta zvěř se sem stěhuje, protože jinde nemá dost místa.
Všichni chceme krásná divoká zvířátka v přírodě. Vypatlaných je mezi námi lidmi jen pár jedinců.
Tak třeba teď kvůli těm mediálním nesmyslům začnou pejskaři večer chodit osvětlení
anebo nás vůbec všecky osvítí.
napsal(a):
Myslím, že na vovcích je toho dost...
Tady třeba je obří stádo, které nikam zavřít nemůžete a elektrikou taky ne, máme
v ČR volný průchod krajinou, navíc spásání nepřístupných míst je ta správná ochrana přírody. A co průchod jiné zvěře. Ochránit můžete svoje stádečko, co máte u baráku nebo úplně bokem turistických tras.
"Naštěstí" se tu hromadně staví, takže divoká zvěř, dokud bude divoká, se moc blízko nedostane - u mě.
Pokud na těch místech nežijete, tak prostě nevíte a je zbytečné se dohadovat.
Někteří ochránci jsou fakt směšní, jak si myslí, že navrátili něco do přírody... ta zvěř se sem stěhuje, protože jinde nemá dost místa.
Všichni chceme krásná divoká zvířátka v přírodě. Vypatlaných je mezi námi lidmi jen pár jedinců.
Tak třeba teď kvůli těm mediálním nesmyslům začnou pejskaři večer chodit osvětlení
anebo nás vůbec všecky osvítí.
Megí - slyšela jste někdy mluvit toho pána?
Mám známýho, má ovce. Na samotě, obklopený lesama, civilizace nikde, svoje ovce má rád, bojí se o ně, protože vlci jsou tam , rys taky. Ale nechová se jako tenhle jedinec, abych byla slušná. Volný průchod krajinou je jedna věc, ohrada - bezpečná jak pro zvířata uvnitř, tak pro lidi venku, je nutností a nikdo to nebude nikdy zpochybňovat. Taky nepolezete na obří pastvinu za mým domem, kde je obří stádo sko´táků. Prostě to obejdete. Takže, když si budu chtít zabezpečit svoje zvířata, mám možnost to udělat. A ne pindat.

Zrzavci
napsal(a):
Megí - slyšela jste někdy mluvit toho pána?
Mám známýho, má ovce. Na samotě, obklopený lesama, civilizace nikde, svoje ovce má rád, bojí se o ně, protože vlci jsou tam , rys taky. Ale nechová se jako tenhle jedinec, abych byla slušná. Volný průchod krajinou je jedna věc, ohrada - bezpečná jak pro zvířata uvnitř, tak pro lidi venku, je nutností a nikdo to nebude nikdy zpochybňovat. Taky nepolezete na obří pastvinu za mým domem, kde je obří stádo sko´táků. Prostě to obejdete. Takže, když si budu chtít zabezpečit svoje zvířata, mám možnost to udělat. A ne pindat.
Nejdřív byli všici rádi, že tu máme tak krásné zvíře. Pak se nějak to zvíře moc přiblížilo a zabilo něco, tak teda se udělá ohrada... a ono se to úřadům nelíbí :D Jasně že nelíbí, tyhle věci jdou různě proti sobě, cca to přirovnám k fialovému třípatrovému domu uprostřed roubenek - přeháním.
Kdyby to šlo jinak, tak nedostávají odškodnění. Stát si je vědom, že vše dohromady prostě nejde.
Tak se nečílte, je to zbytečné. Nebojte, nikdo nebude vlky hubit nějak hromadně nebo jen tak pro zábavu. Vyloučit se to samozřejmě nedá. Všimli jste si někdo, kolik orlů mořských zahynulo kvůli člověku za jediný rok?
assil
napsal(a):
Protože nemusí? Osobně třeba taky v tom nevidím moc smysl, bez vlků to tu fungovalo v pohodě 100 let, tak by klidně mohlo i dál. Taky dřív tu bylo mnohem míň lidí a menší zástavba, mě to přijde trochu ujetý se tu pokoušet navracet nějakou středověkou krajinu. V dnešních podmínkách je to nereálný a jen jsou z toho zbytečný konflikty.
Ale nikdo se přece nepokouší, ta zvířata se sem vrací,nikdo je sem nevodí. Jen je nikdo nevraždí a neuspořádává na ně hony jak na čarodějnice, kdy se kůže vykupovaly, zvířata se chytala do pastí, mučila se.
A bez vlků to tady moc nefungovalo a nefunguje. Přemnožená zvěř je dostatečným důkazem. Vždycky, vždycky, když jeden článek vypadne, někde se to zobrazí. A to může vypadnout i ten nejmenší. Naruší se rovnováha. Jen člověk to nevidí. Nebo vidět nechce, protože mu to nevyhovuje, jeho způsobu života. Zplundrovali jsme už absolutně všechno.

Video Maremmů je zajímavé. Všichni se tam chovají jako psi.
Psi si chodí k vlkům pro jídlo :-) Vymyšlené to mají dobře, šikovní psi :D To je divočina.
napsal(a):
Nejdřív byli všici rádi, že tu máme tak krásné zvíře. Pak se nějak to zvíře moc přiblížilo a zabilo něco, tak teda se udělá ohrada... a ono se to úřadům nelíbí :D Jasně že nelíbí, tyhle věci jdou různě proti sobě, cca to přirovnám k fialovému třípatrovému domu uprostřed roubenek - přeháním.
Kdyby to šlo jinak, tak nedostávají odškodnění. Stát si je vědom, že vše dohromady prostě nejde.
Tak se nečílte, je to zbytečné. Nebojte, nikdo nebude vlky hubit nějak hromadně nebo jen tak pro zábavu. Vyloučit se to samozřejmě nedá. Všimli jste si někdo, kolik orlů mořských zahynulo kvůli člověku za jediný rok?
No jasně, že všimli. Já se nečílím, ba dokonce je mi jasné - překvapivě - že nějaká regulace bude muset být, protože ano, krajina se proměnila. Ale ten člověk - teď si nevzpomenu jak se jmenuje - řve jak prokopnutej od momentu, kdy tehdy někdo zahlédl stín vlka /vím přenáhím/. každopádně ten konkrétní člověk, který miluje ´ťuťuňuňu svoje ovečky je pak na jatka vozí tak nechutným způsobem, že byste mu zpřerážela hnáty.
Naopak si vážím toho maníka, co prostě pořídil psy, a to psy rasy takové, aby nezamordovali každýho, kdo půjde po cestě tři kilometry daleko a udělal opatření, která mu zajistí to, že ovce budou chráněný. Jde to jinde, onomu jedinci v Broumovsku evidentně ne.
assil
napsal(a):
Bohužel je vidět , že buď máte málo informací, nebo....
Osobně třeba taky v tom nevidím moc smysl, bez vlků to tu fungovalo v pohodě 100 let, tak by klidně mohlo i dál
právě, že nefungovalo....
Spárkaté, včetně černé zvěře se sem "vejde" přes milion ks a pár vlků, co jen tím, že je "rozhejbou" zabrání miliardovým škodám na porostech hrozně vadí ? Zkuste někdy vyrazit mimo cyklostezky do mladého lesa a uvidíte kolik stromů je poškozeno
výtluky, což je vstupní brána pro "brouka" ...atd ...atd...
Oni vadí jen "zeleným mužikům" (tak označuji "neinformované"(v rámci korektnosti) , pro které se nehodí slovo myslivec - od slova myslet) , protože "žerou to samé co oni" a líným "ovčákům" , co se nechtějí starat o své svěřence, tak jak je potřeba, neb byli zvyklí prdnout ovce někam k lesu a kontrolovat je jednou za týden...
Ouško4
napsal(a):
Máte krásné kluky

Zrzavci
napsal(a):
No jasně, že všimli. Já se nečílím, ba dokonce je mi jasné - překvapivě - že nějaká regulace bude muset být, protože ano, krajina se proměnila. Ale ten člověk - teď si nevzpomenu jak se jmenuje - řve jak prokopnutej od momentu, kdy tehdy někdo zahlédl stín vlka /vím přenáhím/. každopádně ten konkrétní člověk, který miluje ´ťuťuňuňu svoje ovečky je pak na jatka vozí tak nechutným způsobem, že byste mu zpřerážela hnáty.
Naopak si vážím toho maníka, co prostě pořídil psy, a to psy rasy takové, aby nezamordovali každýho, kdo půjde po cestě tři kilometry daleko a udělal opatření, která mu zajistí to, že ovce budou chráněný. Jde to jinde, onomu jedinci v Broumovsku evidentně ne.
Ale tak on měl vovce taky zabezpečené a proti vlkovi neříkal nic, neměl s ním problém. Jenže pak to přestalo stačit. Jo, někde to nejde, ale ne kvůli majiteli vovcí, ale nesmyslům úředním. A vlk na prasata kašle. To se musí řešit jinak.
Končím vo vovcích a vlcích
napsal(a):
Ale tak on měl vovce taky zabezpečené a proti vlkovi neříkal nic, neměl s ním problém. Jenže pak to přestalo stačit. Jo, někde to nejde, ale ne kvůli majiteli vovcí, ale nesmyslům úředním. A vlk na prasata kašle. To se musí řešit jinak.
Končím vo vovcích a vlcích
Jasný, já taky, páč to stejně člověk nepořeší.
edit - moment! S vlkem ešče končit nemožeme - nevíme, kterej ukousnul ruku tomu pánovi s klacíkem ve dřepu!

A že vim, kterej to je

Zrzavci
napsal(a):
Jasný, já taky, páč to stejně člověk nepořeší.
edit - moment! S vlkem ešče končit nemožeme - nevíme, kterej ukousnul ruku tomu pánovi s klacíkem ve dřepu!
To se nedovíme. A mě to třeba ůbec nezajímá :-) Spousta lidí se chce jen zviditelnit. Když nahlédnu na tvytr, tak normálně nestíhám, nechápu, kde jsme ztratili soudnost?
Kdysi tu běhala smečka čs vlčáků. Utekla majiteli. Povídalo se, že je i jedl, dokonce snad prodával...
A např. tu jednu vlčici, co zastřelili, protože si mysleli, že má vzteklinu, no tak neměla, byla prostě jiná, protože ji do lesa asi někdo pustil/utekla. Nepochybuji, že se budou objevovat hybridi a utečenci z domácích chovů a že většina lidí vlka nepozná a že si hodně lidí vymýšlí úplně.
To je lidské plemeno.
napsal(a):
To se nedovíme. A mě to třeba ůbec nezajímá :-) Spousta lidí se chce jen zviditelnit. Když nahlédnu na tvytr, tak normálně nestíhám, nechápu, kde jsme ztratili soudnost?
Kdysi tu běhala smečka čs vlčáků. Utekla majiteli. Povídalo se, že je i jedl, dokonce snad prodával...
A např. tu jednu vlčici, co zastřelili, protože si mysleli, že má vzteklinu, no tak neměla, byla prostě jiná, protože ji do lesa asi někdo pustil/utekla. Nepochybuji, že se budou objevovat hybridi a utečenci z domácích chovů a že většina lidí vlka nepozná a že si hodně lidí vymýšlí úplně.
To je lidské plemeno.
No a mě by to zrovinka zajímalo, kdo je ten chudák s ukousnutou rukou až k zadnici, co se ubránil klacíkem. Takovou pohádku by měli zfilmovat, ne vo Karkulce, ale todle.
Tvytr nekoukám. Nekoumám ani fakbůk, přijde mi to celý jetý a k jedinýmu účelu. Takže prt.
Jo, tak jako jsou lidi schopni pustit želvu, co si přivezli vod móřa, pustěj klidně cokoliv. Amerikáni aligátoří, tak my vlcí. Jsme debilitní tvoři, kterým mozek choří. Tak co už.

Zrzavci
napsal(a):
Já mu řikám uřvanec. A tomu jeho kámošovi uplakánek.
Myslela jsem ten druh, jehož by škoda nebyla a jeho nepřítomnost by jen prospěla

napsal(a):
Myslela jsem ten druh, jehož by škoda nebyla a jeho nepřítomnost by jen prospěla
Tak to určitě ne, se dělám se pstruhem k vobědu!

napsal(a):
Tak to určitě ne, se dělám se pstruhem k vobědu!
Já myslím, že by se našel i druh, který by ocenil, že toho pstruha k obědu nemá kdo zblajznout
lupus4
napsal(a):
Bohužel je vidět , že buď máte málo informací, nebo....
Osobně třeba taky v tom nevidím moc smysl, bez vlků to tu fungovalo v pohodě 100 let, tak by klidně mohlo i dál
právě, že nefungovalo....
Spárkaté, včetně černé zvěře se sem "vejde" přes milion ks a pár vlků, co jen tím, že je "rozhejbou" zabrání miliardovým škodám na porostech hrozně vadí ? Zkuste někdy vyrazit mimo cyklostezky do mladého lesa a uvidíte kolik stromů je poškozeno
výtluky, což je vstupní brána pro "brouka" ...atd ...atd...
Oni vadí jen "zeleným mužikům" (tak označuji "neinformované"(v rámci korektnosti) , pro které se nehodí slovo myslivec - od slova myslet) , protože "žerou to samé co oni" a líným "ovčákům" , co se nechtějí starat o své svěřence, tak jak je potřeba, neb byli zvyklí prdnout ovce někam k lesu a kontrolovat je jednou za týden...
Cyklostezky nemáme a do lesa chodím často a největší bordel a poškození stromů je tam od lidí.
Srnky a prasata jsou přemnožený a tak nějak je mi jedno kdo je likviduje, akorát myslím, že myslivci jsou v tom efektivnější. A vlci akorát zbytečně rozhádávaj lidi.

"A vlci akorát zbytečně rozhádávaj lidi."
to myslivci také......