Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2022 15:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...ja ji četla a moc zajímavá.....dokonce ji tady kdysi někdo dal jako tip, tak jsem si ji tenkrát koupila....

Také jsem zde tuto kníhu vloni zmińovala.Mám obě,jsou opravdu čtivé a před paní smekám.Sama bych se takového psa neujala.

26.11.2022 16:05

Smekáte před paní, která si nesoudně a bez větších zkušeností vzala problémového psa a pak jí trvalo roky, než s ním mohla jakžtakž koexistovat v okolí ve veřejném prostoru?
Dnes vydává knihy kdekdo - četla jsem tu první, druhé čas už neobětuji.

"Zkušenou výcvikáčku" či "výcvikáře" si představuji rozhodně jinak než jako někoho, kdo svou "profesní pověst" založí na spolužití s jedním problémovým psem.

Ale laici ji vesměs obdivují - viz diskuze pod článkem na Novinkách.

26.11.2022 17:34

Také jsem zde tuto kníhu vloni zmińovala.Mám obě,jsou opravdu čtivé a před paní smekám.Sama bych se takového psa neujala.

...kouknu se v knihkupectví, tu první jsem přečetla snad za dva dny....

26.11.2022 21:44
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Smekáte před paní, která si nesoudně a bez větších zkušeností vzala problémového psa a pak jí trvalo roky, než s ním mohla jakžtakž koexistovat v okolí ve veřejném prostoru?
Dnes vydává knihy kdekdo - četla jsem tu první, druhé čas už neobětuji.

"Zkušenou výcvikáčku" či "výcvikáře" si představuji rozhodně jinak než jako někoho, kdo svou "profesní pověst" založí na spolužití s jedním problémovým psem.

Ale laici ji vesměs obdivují - viz diskuze pod článkem na Novinkách.

Je to kniha. To chce trochu nadhledu a odstupu.
Je to stejné jako u filmů nebo seriálů - kolik lidí obdivuje, co já vím, nějaké filmové osobnosti, třeba Terminátora? Každý druhý. Včetně mě.
Chtěli bychom ho skutečně potkat? Chtěli bychom ho mít doma? Závidíme mu něco? Ne.
Ale jako čtivo nebo film to může být dobré, dojemné, obdivuhodné. V té teoretické rovině to může fungovat.
A s tou paní z knihy to je stejné.
Lze obdivovat, že to paní v knize nevzdala, lze obdivovat, že nakonec něčeho dosáhla, lze obdivovat, kolik toho psu obětovala. To automaticky neznamená, že obdivujeme ji jako takovou - ostatně pochybuji, že se to tak skutečně stalo, je to tak bombasticky napsané, že tomu nevěřím. Ale můžu si z toho něco vzít.
Laici ji obdivují, protože tomu vesměs bezmezně věří a taky je to pro ně stejné jako pro mě výstup na Mount Everest - naprosto nepředstavitelné. Nikdo příčetný si tu knihu nepřečte a neřekne si, hele, já to chci udělat taky. Naopak si lidi řeknou, že to bylo o hubu a stáli u ní a toho psa všichni svatí.
Je to stejný respekt jako před olympijským vítězem - ano, dal do toho maximum, obětoval mnohem víc, než by kdokoli z mých známých obětoval, žil tím; ale to i spousta jeho konkurentů, a že vyhrál, není ani tak jeho zásluha jako spíš úkaz toho, že měl prostě štěstí. Když mezi prvním a druhým v cíli jsou centimetry a setiny vteřin, je to o štěstí. S tou knihou to je to samé, ta paní do toho dala všechno, obětovala víc, než by příčetný člověk obětoval, z poměrně mizerných podmínek vykřesala, co šlo, byla ke psu empatická, byla zabejčená; ale že to nakonec klaplo, není tak ani jejím přičiněním, opět je to o štěstí.

27.11.2022 08:49

Varaxi, těžko hledat nadhled, když se prvoplánovaně jedná o rádoby literaturu faktu a "reálný" popis, jak se může pracovat s velkým problémovým psem. O ničem jiném ta kniha není. To, co vytýkám, je právě ten předkládaný postup práce.
Nejde bohužel román ani o sci-fi - i když jsem si jista jako vy, že často je popis vybájen ku prospěchu autorky.

Považuji knihu za nebezpečnou v tom, že takový příběh laici obdivují - hollywoodské klišé, jak chudák zlý velký strádající pes nakonec ke štěstí přes obětavou ženštinu přišel.
Když ona to bez hlubších zkušeností a s vlastní zoufalou osobnostní labilitou dokázala, tak to přece dokážu taky a zachráním třeba jednou jinou psí dušičku. Když to bude fila, argentýna, pastevec nebo nějaký divný mix, tím lépe - možné uvažování laika
Jenže takhle se psi neopravují. Pracovat s takovým psem laik nemůže, nesmí, neměl by - nemá na to znalosti, vědomosti, teoretické, ani praktické.
Ta kniha čtenáři podsouvá ale pravý opak - we can

Představte si, že to napadne někoho z vašeho okolí, že ho budete roky se svým psem potkávat a nebudete vědět, za kterým rohem se taková úžasná dvojka vynoří. A když dojde k nehodě, stále si zachováte svůj nadhled?

27.11.2022 08:59

Tohle ale můžeme říct o hromadě médií. Horší než kniha je televize. Lidé moc nečtou, ale na video čumí furt. Kolikrát jsem si u spousty vysoce "odborných" videí řekla - bože, esi se podle toho fakt někdo řídí, tak radši ani nejdu ven.
A to jsou slavná jména. A když to v televizi nevadí, že se tím dá ohrozit, tak co.
Knížka je na déle, alespoň člověk nenabyde dojmu, že to jde za hodinu spravit.

27.11.2022 09:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Tohle ale můžeme říct o hromadě médií. Horší než kniha je televize. Lidé moc nečtou, ale na video čumí furt. Kolikrát jsem si u spousty vysoce "odborných" videí řekla - bože, esi se podle toho fakt někdo řídí, tak radši ani nejdu ven.
A to jsou slavná jména. A když to v televizi nevadí, že se tím dá ohrozit, tak co.
Knížka je na déle, alespoň člověk nenabyde dojmu, že to jde za hodinu spravit.

Osobně si myslím, že soudnýho člověka tohle naopak odradí. Nevěřím tomu, že to někdo vezme jako návod a rozhodne se podle toho zachraňovat agresivního psa.
Tohle nejsou záležitosti, který by člověk plánoval a šel do nich rozhodnutý. Buď psa najde na ulici, zdědí, zbyde mu po bývalém partnerovi, zkazí si ho sám anebo se ho prostě ujme netuše, co se v něm skrývá, jako se to stalo autorce. A pak teprve zjistí, že má problém.
Nikdy to nezačíná rozhodnutím adoptovat si agresivního asociálního psa a udělat z něj mazlíka.
A po přečtení knížky snad nikdo nemůže nabýt dojmu, že je to brnkačka a že to taky chce zkusit.
A jinak je kolem nás samozřejmě fůra demen.tů, kteří nezvladatelnými psy ohrožujou okolí i bez toho, že by četli Bude dobrej. Ale těm nehrozí, že by se něčím mohli inspirovat v knize

27.11.2022 10:05

Varaxi, těžko hledat nadhled, když se prvoplánovaně jedná o rádoby literaturu faktu a "reálný" popis, jak se může pracovat s velkým problémovým psem. O ničem jiném ta kniha není. To, co vytýkám, je právě ten předkládaný postup práce.
Nejde bohužel román ani o sci-fi - i když jsem si jista jako vy, že často je popis vybájen ku prospěchu autorky.

Považuji knihu za nebezpečnou v tom, že takový příběh laici obdivují - hollywoodské klišé, jak chudák zlý velký strádající pes nakonec ke štěstí přes obětavou ženštinu přišel.
Když ona to bez hlubších zkušeností a s vlastní zoufalou osobnostní labilitou dokázala, tak to přece dokážu taky a zachráním třeba jednou jinou psí dušičku. Když to bude fila, argentýna, pastevec nebo nějaký divný mix, tím lépe - možné uvažování laika
Jenže takhle se psi neopravují. Pracovat s takovým psem laik nemůže, nesmí, neměl by - nemá na to znalosti, vědomosti, teoretické, ani praktické.
Ta kniha čtenáři podsouvá ale pravý opak - we can

Představte si, že to napadne někoho z vašeho okolí, že ho budete roky se svým psem potkávat a nebudete vědět, za kterým rohem se taková úžasná dvojka vynoří. A když dojde k nehodě, stále si zachováte svůj nadhled?

.. pamatuji si jak jste už tenkrát byla velmi proti, když jsme se o knize bavily a já si ji chtěla koupit.....nakonec jste si ji přečetla také.....myslím si, že kdokoli kdo si ji přečetl a je při smyslech se v životě do ničeho takového nepustí...prostě pro mně je to odstrašující případ a varování se do jakékoli prevychovy takového psa pustit....

27.11.2022 10:24

Ano, byla jsem proti.
Jenže vy víte a jste "při smyslech", stejně jako většina zdejších přispívajících, kteří/které mají se psy něco odžito.
A pak jsou lidé, kteří - stejně jako autorka - mají zkušensotí hodně pomálu a přesto se rozhodou zachraňovat psa typu Diesel.
Jdou tedy do toho. Ale že budou mít stejně jako autorka sakra štěstí, na to spoléhat v reálném životě přece nelze.

27.11.2022 10:58

Ano, byla jsem proti.
Jenže vy víte a jste "při smyslech", stejně jako většina zdejších přispívajících, kteří/které mají se psy něco odžito.
A pak jsou lidé, kteří - stejně jako autorka - mají zkušensotí hodně pomálu a přesto se rozhodou zachraňovat psa typu Diesel.
Jdou tedy do toho. Ale že budou mít stejně jako autorka sakra štěstí, na to spoléhat v reálném životě přece nelze.

..no já nevím, ale ta kniha je podle mně napsaná opravdu dostatečně"odstrašujicim způsobem....

Neregistrovaný uživatel

2.12.2022 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.197

https://www.denik.cz/z_domova/utoky-psu-jan-hrusinsky.html

Jezis. Pes zakous kočku a co jako? Nemaj ji poustet litat venku kort starocha. Tohle se stávalo, stává a stávat bude dokud lidi nezačnou myslet mozkem a kočky si hlídat. Dodávám že mě takhle nechtic někam smečka vlitnout tak rozhodne neprelejzam plot kvůli kočce. Nevim co na ty zahradě je nebo neni a este bejt tahana za vloupani? Ne diky. Kdyby tam chlap vlez nebo i tak byl na dany zahrade treba lavkazan nekde neviden... Byla tehotna na kusy. A chlap od psu taky kdyby tam lez.

2.12.2022 13:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jezis. Pes zakous kočku a co jako? Nemaj ji poustet litat venku kort starocha. Tohle se stávalo, stává a stávat bude dokud lidi nezačnou myslet mozkem a kočky si hlídat. Dodávám že mě takhle nechtic někam smečka vlitnout tak rozhodne neprelejzam plot kvůli kočce. Nevim co na ty zahradě je nebo neni a este bejt tahana za vloupani? Ne diky. Kdyby tam chlap vlez nebo i tak byl na dany zahrade treba lavkazan nekde neviden... Byla tehotna na kusy. A chlap od psu taky kdyby tam lez.

Tak se nedozvídáme nic překvapivého,
Empatie nula jako vždy.
Až by rozjuchanej pes roztrhal papuchy, byli bychom někde jinde.

2.12.2022 13:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

https://www.ararauna.cz/2013/05/za-usmrceni-ochoceneho-papouska-skoncil-muz-na-pul-roku-za-mrizemi/

ježiš! Ubodal papouška a co jako? Neměla ho ta ženská chovat v bytě. Měla si ho líp hlídat, tohle se stávalo, stává a stávat bude.

Pozn. autorky - je to jen pro lepší pochopení osoby s absencí jakéhkoliv citu,, autorka sama tyto názory ve skutečnosti nesdílí.

2.12.2022 13:40

Já jsem to četla už dřív a přijde mně to napsaný hodně tendenčně. Na soc. sítích jsem teda příspěvek ani reakce nečetla. Rozhodně se nezastávám majitele psů, ale takhle je to dost nešťastně podaný a jen z jedné strany, nikdo jsme u toho nebyli. Ti psi přece vůbec nemuseli být bojovně naladění (ani tam nic nečtu o tom, jaká to vlastně byla rasa, a on hned plemena bojová), ale bylo jich víc víc a to už je prostě smečka.
Já, kdybych minulý měsíc nebyla na zahradě, když u nás byl na návštěvě sousedovic kocour, bych ho taky nezachránila, a žádný bojový plemeno nemám.

Jinak koukněte třeba na tento článek, tady kritizují i kočky:
https://www.denik.cz/zvireci-denik/utoku-psu-a-kocek-na-divoka-zvirata-pribyva.html

2.12.2022 14:01

Aha, no to mě nenapadlo.... Já to sem nedávala kvůli kočce, ale kvůli té statistice v rámečku. Přes 600 lidí v rukou doktorů za rok, to mi přijde jako nečekaně velké číslo. K tomu představa těch, co k lékaři nedorazí, no těch budou tisíce... přišlo mi zajímavé. Měla jsem k tomu hodit nějaký koment.

2.12.2022 14:06

Aha, no to mě nenapadlo.... Já to sem nedávala kvůli kočce, ale kvůli té statistice v rámečku. Přes 600 lidí v rukou doktorů za rok, to mi přijde jako nečekaně velké číslo. K tomu představa těch, co k lékaři nedorazí, no těch budou tisíce... přišlo mi zajímavé. Měla jsem k tomu hodit nějaký koment.

Tak to je hodně, popravdě rámečku jsem si nevšimla. Jako docela se divím, že se s tím pořád nic nedělá.

2.12.2022 15:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Přes 600 lidí v rukou doktorů za rok, to mi přijde jako nečekaně velké číslo.

mě zase k počtu psů jako hodně malé, vždyť při tom, kolik majitelů se chová ke psům jako idioti...

2.12.2022 15:10

lupus4 napsal(a):
Přes 600 lidí v rukou doktorů za rok, to mi přijde jako nečekaně velké číslo.

mě zase k počtu psů jako hodně malé, vždyť při tom, kolik majitelů se chová ke psům jako idioti...

A i lidi k lidem jako idioti.

2.12.2022 15:45

To je jako hodit na faunu prskavku! Nedávno to tu bylo ze všech stran.
A ta těhotná by zasloužila pár pohlavků......ti psi se mohli otočit proti ní ! Nechci být cynik, ale to se pan Hrušínský musí zviditelňovat přes kocoura?

2.12.2022 17:39

To je zase senzace! Kočka mimo pozemek majitele, psi mimo vliv majitele, zahrada s děravým plotem,... pisálci už nemají o čem psát? Nebo se musí pan Hrušínský zviditelňovat i tímto způsobem?
Taky bych nelezla co cizí zahrady a nepokoušela se zachránit kočku. S našimi psy, kavkazankami, rusandou, asi i se samojedem, bych to stejně nezvládla. Kočka by byla mrtvá dřív, než bych se vůbec do té zahrady nějak dostala. Ani kočku, kterou chytily kavkazanky na naší zahradě, nešlo nikdy zachránit. Byl to mžik. Byly ve špatnou dobu na špatném místě... stejně jako kocour Hrušínských. Může mi ho být líto, a taky je, ale to je tak všechno.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2022 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.197

Zrzavci napsal(a):
Tak se nedozvídáme nic překvapivého,
Empatie nula jako vždy.
Až by rozjuchanej pes roztrhal papuchy, byli bychom někde jinde.

Jenze papouchy mi neroztrha neb jsou ve voliere na mem pozemku. Kocka byla na cizim pozemku. Nemela tam co delat. Psi taky ne. Fifty Fifty

Neregistrovaný uživatel

2.12.2022 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.197

Jinak jo chudak kocka. Ale narovinu zastavam nazor ze kocky nejsou vip aby jako kedinej zbireci druh litaly bez dozoru a delaly co chtej a kde chtej. Jiny zvire jakykoli delat to samy je zle a majitel je v haji. Az to budou mit kocky stejne pak ano bude mi majitelu lito. Kdyby mu zakous kocku na pozemku majitele jo je to vul. Nestalo se. Za me hrusinskejch nejsou soudny staryho kocoura nechat litat venku a divit se ze ho neco sejme.

2.12.2022 18:15

Jinak jo chudak kocka. Ale narovinu zastavam nazor ze kocky nejsou vip aby jako kedinej zbireci druh litaly bez dozoru a delaly co chtej a kde chtej. Jiny zvire jakykoli delat to samy je zle a majitel je v haji. Az to budou mit kocky stejne pak ano bude mi majitelu lito. Kdyby mu zakous kocku na pozemku majitele jo je to vul. Nestalo se. Za me hrusinskejch nejsou soudny staryho kocoura nechat litat venku a divit se ze ho neco sejme.

Tak kocoura, který je zvyklý chodit ven, doma těžko udržíte. Nekastrovaný chodil domů orvaný a když zestárnul, tak jednoho dne odešel a nepřišel. Nemyslím, že pes, spíš ho dobil mladý kocour.
Teď mám kastrovaného, drží se víc na našem, ale doma ho neudržím. Ze psů má respekt, k silnici nechodí, ale když jednou nepřijde......u venkovního kocoura se s tím musí počítat. Kdyby to u Hrušínských neviděli ( náhodou ), taky by věděli houby.

2.12.2022 21:39
fikovnice

XXX.XXX.63.160

Mimo to, že s Tebou nesouhlasím stran způsobu podání té události, tak kouzlo nechtěného: "Byla těhotná na kusy."

Edit: Máš nápad, jak si mají lidi, především na vesnicích, kočky hlídat? Pořád kočky plní roli myšilovek a přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy viděla voliéru pro kočky. Vlastně jo - u chovatelky mé Elsy, jenže ta měla ve voliérách kočky s PP, na chov, na výstavy...
Některé situace asi nemají řešení, respektive dobrá řešení. Takže ano, kočky budou nadále umírat i tím, že je zabije pes...jenže Jani, Ty to píšeš tak, jako že je to skoro dobře. A jinak proč to sdělil Hrušínský médiím, netuším.

2.12.2022 23:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ještě jste tu zapomněly rozebírat, že dětem Kluse kočka zabila kuře...
taky "nevídaná věc"...

3.12.2022 10:48

Terven napsal(a):
Tohle je teda noční můra...
https://www.krimi-plzen.cz/a/smecka-psu-v-plzni-zautocila-na-muze-s-kocarem/

Toho majitele ( ty majitele ) zavřít až bude.......Doufám, že už mu psy nikdy nevrátí - to je to nejmenší, co můžou dělat a hned. Tu smečku je potřeba "rozprášit" k různým majitelům, pak by asi byla šance.
https://www.youtube.com/watch?v=lGYK0_FQhKQ

Proti 4 psům nemá nikdo šanci. On tam říká psa nezvedat do náruče, ale na zemi by ten prcek neměl šanci.
Dnes už se asi beze zbraně ( silný pepřák ) se nedá vylézt ven.

3.12.2022 14:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Toho majitele ( ty majitele ) zavřít až bude.......Doufám, že už mu psy nikdy nevrátí - to je to nejmenší, co můžou dělat a hned. Tu smečku je potřeba "rozprášit" k různým majitelům, pak by asi byla šance.

Proti 4 psům nemá nikdo šanci. On tam říká psa nezvedat do náruče, ale na zemi by ten prcek neměl šanci.

Údajně majitelé jsou bezdomovci, na těch si nikdo nic nevezme. Jediná naděje mi svítá, že už jim psy z útulku možná nevrátí. Nejsem si jistá, jak to chodí, ale k vydání jsou asi třeba doklady a asi i peníze...to bych řekla, že u nich nehrozí.

3.12.2022 14:26
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Taky myslím, že mu tím zachránil život. Kdo z nás by dokázal přihlížet, jak mu jiný pes zabíjí psa. U prvního psa jsem to zažila několikrát. Tím že chodil navolno, tak se zachránil útěkem. No ale napadli mi ho dva psi před barákem, tak to jsem mezi ně vlítla. Taky jsem moc nepřemýšlela, co se může stát mně.

3.12.2022 14:28

Terven napsal(a):
Údajně majitelé jsou bezdomovci, na těch si nikdo nic nevezme. Jediná naděje mi svítá, že už jim psy z útulku možná nevrátí. Nejsem si jistá, jak to chodí, ale k vydání jsou asi třeba doklady a asi i peníze...to bych řekla, že u nich nehrozí.

Asi máte pravdu. Ale v normální společnosti - státě by šli k soudu, odsouzeni, pracovat do vězení a splatit škodu. Možná by jim bylo, líp než pod mostem.
Když psy rozdělí, budou asi i umístitelní.

3.12.2022 14:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Taky myslím, že mu tím zachránil život. Kdo z nás by dokázal přihlížet, jak mu jiný pes zabíjí psa. U prvního psa jsem to zažila několikrát. Tím že chodil navolno, tak se zachránil útěkem. No ale napadli mi ho dva psi před barákem, tak to jsem mezi ně vlítla. Taky jsem moc nepřemýšlela, co se může stát mně.

Je to takový diskutabilní. Taky jsem zastánce zvedání, i když na tom, co říká pán od stafordů na videu, taky něco je. Mám na mysli to, že při pokračujícím útoku svýho psa nejspíš stejně pustíte.
Psala to jedna ženská v komentářch na fb - taky zvedla yorka do náruče a když jí NO začal útočit na obličej, instiktivně ho pustila a začala se chránit.
Ale pořád si myslím, že šance na záchranu je při zvednutí do náruče vyšší. Protože zdaleka ne každej útočící pes má takovej tah na bránu, že pokračuje i proti člověku. A můžete získat trochu času, než se dostaví majitel, je-li nějakej.
Já jsem jednou Vikinu zvedla a dobře jsem udělala. Přesně už si detaily situace nevybavím, po takových stresových situacích mívám výmaz paměti a nejsem schopná popsat, jak se to vlastně seběhlo. Ale určitě dorazila zděšená majitelka (došlo k přetržení pásky flexi vodítka) a útočící fenu si zpacifikovala.
A už jsem slyšela i názor, se kterým se ztotožňuju - že když utržíte nějakej ten kousanec na ruce, za život vašeho psa vám to stojí. A hlavně - postih pro majitele může být úplně o něčem jiným, pokud pes pokouše člověka.

3.12.2022 15:33

Terven napsal(a):
Je to takový diskutabilní. Taky jsem zastánce zvedání, i když na tom, co říká pán od stafordů na videu, taky něco je. Mám na mysli to, že při pokračujícím útoku svýho psa nejspíš stejně pustíte.
Psala to jedna ženská v komentářch na fb - taky zvedla yorka do náruče a když jí NO začal útočit na obličej, instiktivně ho pustila a začala se chránit.
Ale pořád si myslím, že šance na záchranu je při zvednutí do náruče vyšší. Protože zdaleka ne každej útočící pes má takovej tah na bránu, že pokračuje i proti člověku. A můžete získat trochu času, než se dostaví majitel, je-li nějakej.
Já jsem jednou Vikinu zvedla a dobře jsem udělala. Přesně už si detaily situace nevybavím, po takových stresových situacích mívám výmaz paměti a nejsem schopná popsat, jak se to vlastně seběhlo. Ale určitě dorazila zděšená majitelka (došlo k přetržení pásky flexi vodítka) a útočící fenu si zpacifikovala.
A už jsem slyšela i názor, se kterým se ztotožňuju - že když utržíte nějakej ten kousanec na ruce, za život vašeho psa vám to stojí. A hlavně - postih pro majitele může být úplně o něčem jiným, pokud pes pokouše člověka.

..už jsem tu ten příběh psala několikrát, ale kdybych tehdy motýla nevyškubla na voditku nahoru, buloidni sousedům pes by ho na zemi dodělal...

3.12.2022 15:43
Terven

XXX.XXX.110.191

..už jsem tu ten příběh psala několikrát, ale kdybych tehdy motýla nevyškubla na voditku nahoru, buloidni sousedům pes by ho na zemi dodělal...

No, právě...
Pán na videu je v tomhle nekompromisní, ale spoustě malých psů už to zachránilo život. Asi je třeba posuzovat podle situace. Pokud je majitel agresora na dohled a je šance, že v řádu sekund bude u vás, pak není co řešit.
Pokud si větší pes jenom chce schladit žáhu na prckovi, ale není to echt zabiják, pak taky ne.
Pokud vás ohrožuje velkej zuřivej pes (nebo dokonce víc psů) a majitel široko daleko nikde, pak je to otázka...nedovedu předem odhadnout, co bych udělala.
Ještě mě na tom videu zaujalo a nechápu, proč paralyzér lze použít až na zakousnutýho psa.
Zajímalo by mě, jak je to myšleno. Samozřejmě bych neměla v plánu posílat rovnou výboj každýmu bezprizornímu otravovi, kterej krouží okolo.
Ale pokud zle doráží na mýho psa, tak proč ne? Proč bych měla čekat na zákus?
Anebo pokud se k nám řítí a vím, že v minulosti už útočil...

3.12.2022 15:53

Terven napsal(a):
No, právě...
Pán na videu je v tomhle nekompromisní, ale spoustě malých psů už to zachránilo život. Asi je třeba posuzovat podle situace. Pokud je majitel agresora na dohled a je šance, že v řádu sekund bude u vás, pak není co řešit.
Pokud si větší pes jenom chce schladit žáhu na prckovi, ale není to echt zabiják, pak taky ne.
Pokud vás ohrožuje velkej zuřivej pes (nebo dokonce víc psů) a majitel široko daleko nikde, pak je to otázka...nedovedu předem odhadnout, co bych udělala.
Ještě mě na tom videu zaujalo a nechápu, proč paralyzér lze použít až na zakousnutýho psa.
Zajímalo by mě, jak je to myšleno. Samozřejmě bych neměla v plánu posílat rovnou výboj každýmu bezprizornímu otravovi, kterej krouží okolo.
Ale pokud zle doráží na mýho psa, tak proč ne? Proč bych měla čekat na zákus?
Anebo pokud se k nám řítí a vím, že v minulosti už útočil...

..no já si myslím, že v té náručí pořád šanci má, mohu ho někam vysadit, přitlačit se s nim ke zdi a podobně, ale na těmi nemusím mít šanci pro něj sáhnout, většinou si ho ten větší pes nahrne pod sebe, orostě z toho bych se asi zbláznila....v tomhle má asi malý pes jedinou šanci.....

3.12.2022 16:22

Asi protože dokud se nezakousne, je to taková mela a pohyb a skákání, že nemáte moc šanci se trefit do útočníka a ne do svého psa, nebo své nohy. Nebylo to myšlkeno tak, že byste měla do poslední chvíle útočníka šetřit. Však tam říká, že výboj psa nepoškodí trvale.
Já bych k tomu ještě v případě malého psa a známého prostředí přidala - hoďte psíka za plot, pokud tam nějaký je.
Jednou mi psa fenu ohrožovaly dvě NO, matka a dcera ( dávno dospělá) - v lesíku. Nacpala jsem psici za sebe do křoví, aby mě nemohly obejít a řvala-tenkrát i sprostě. A hlubokým "mužským" hlasem. Odtáhly.
Tak když za sebou něco máte, psa tam strčte. Pes je za vámi schovaný, máte krytá záda a můžete na psa řvát, dupat, kopat.......máte před sebou namévrovací prostor.
A když v tom prostoru ukořistíte klacek, o to líp.
Už jsem tu kdysi psala o našem setkání s ridgebaky. 5 jich revírovalo v louce kolem cesty ( měl jich celkem 8, všechny najednou je nebral ). Vedle cesty plot zarostlý v křoví. Zase jsem fenu vrazila do křoví za sebe a koukala tu útočící zastrašit dřív, než se seběhne zbytek. A řvala sem jak protržená. Majitel se objevil a když začal utíkat na druhou stranu a pokřikem "běžíme domů", feny ho následovaly.

3.12.2022 17:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Asi protože dokud se nezakousne, je to taková mela a pohyb a skákání, že nemáte moc šanci se trefit do útočníka a ne do svého psa, nebo své nohy. Nebylo to myšlkeno tak, že byste měla do poslední chvíle útočníka šetřit. Však tam říká, že výboj psa nepoškodí trvale.
Já bych k tomu ještě v případě malého psa a známého prostředí přidala - hoďte psíka za plot, pokud tam nějaký je.
Jednou mi psa fenu ohrožovaly dvě NO, matka a dcera ( dávno dospělá) - v lesíku. Nacpala jsem psici za sebe do křoví, aby mě nemohly obejít a řvala-tenkrát i sprostě. A hlubokým "mužským" hlasem. Odtáhly.
Tak když za sebou něco máte, psa tam strčte. Pes je za vámi schovaný, máte krytá záda a můžete na psa řvát, dupat, kopat.......máte před sebou namévrovací prostor.
A když v tom prostoru ukořistíte klacek, o to líp.
Už jsem tu kdysi psala o našem setkání s ridgebaky. 5 jich revírovalo v louce kolem cesty ( měl jich celkem 8, všechny najednou je nebral ). Vedle cesty plot zarostlý v křoví. Zase jsem fenu vrazila do křoví za sebe a koukala tu útočící zastrašit dřív, než se seběhne zbytek. A řvala sem jak protržená. Majitel se objevil a když začal utíkat na druhou stranu a pokřikem "běžíme domů", feny ho následovaly.

To si nemyslím, že je to myšleno tak, že bude mela a dokud se nezakousne, nemám šanci se trefit. Resp. já možná nemám, ale s pepřákem by to bylo stejný a ten naopak doporučuje s tím, že ho lze použít i když se pes teprve blíží.
Vrtá mi to v hlavě.

3.12.2022 18:58

Terven napsal(a):
To si nemyslím, že je to myšleno tak, že bude mela a dokud se nezakousne, nemám šanci se trefit. Resp. já možná nemám, ale s pepřákem by to bylo stejný a ten naopak doporučuje s tím, že ho lze použít i když se pes teprve blíží.
Vrtá mi to v hlavě.

On myslel pepřovou střelu, ne ten pepřák, co zasáhne vašeho psa, vás a možná i agresora.
Agresor běží proti vám, je oproti vašemu psu podstatně větší, podle řeči těla odhadnete, že dobré hrací úmysly nemá a když je na dostřel ( cca 2 m - ? ) napálíte mu to do nosu.
Nevím, neznám pepřovou střelu, ale představuju si to jako ucelený proud a ne ten sprej, co před vámi vytvoří obláček a van vám ho foukne do očí. S tím zkušenost mám-špatnou a ani u toho nebyl agresor. Jen jsem byla blbá.

3.12.2022 19:19
Terven

XXX.XXX.103.178

On myslel pepřovou střelu, ne ten pepřák, co zasáhne vašeho psa, vás a možná i agresora.
Agresor běží proti vám, je oproti vašemu psu podstatně větší, podle řeči těla odhadnete, že dobré hrací úmysly nemá a když je na dostřel ( cca 2 m - ? ) napálíte mu to do nosu.
Nevím, neznám pepřovou střelu, ale představuju si to jako ucelený proud a ne ten sprej, co před vámi vytvoří obláček a van vám ho foukne do očí. S tím zkušenost mám-špatnou a ani u toho nebyl agresor. Jen jsem byla blbá.

Jo, jasný, vím, že myslel pepřovou střelu, i to říkal...ale furt mi to nevysvětluje, proč pepřák jo a paralyzér až po zákusu.
Budu se ho muset zeptat

3.12.2022 19:45

Terven napsal(a):
Jo, jasný, vím, že myslel pepřovou střelu, i to říkal...ale furt mi to nevysvětluje, proč pepřák jo a paralyzér až po zákusu.
Budu se ho muset zeptat

Protože paralyzérem na psa na 2 m nedosáhnete.

3.12.2022 19:59
Terven

XXX.XXX.103.178

Protože paralyzérem na psa na 2 m nedosáhnete.

Zřejmě to bude ten dúvod. Zmátla mě ta zmínka o nutnosti zákusu...
Paralyzér se používá i v sebeobraně nejenom proti psům...tam taky není nutno čekat na zákus 😆 aspoň doufám

3.12.2022 21:25

Terven napsal(a):
Zřejmě to bude ten dúvod. Zmátla mě ta zmínka o nutnosti zákusu...
Paralyzér se používá i v sebeobraně nejenom proti psům...tam taky není nutno čekat na zákus 😆 aspoň doufám

I v takovém případě bych volila pepřovou střelu, přece jen udržet si jistou vzdálenost......nejsem žádný Rambo a čím dál, tím líp.
Ještě bych dodala - s pepřovým sprejem je potřeba dát taky pozor na odraz. Tak jsem to schytala já sama od sebe. Cizí pes mi chodil drápat okno a protože je chaloupka chatrná, bála jsem se, že ho vysklí. Nápad postříkat okna pepřákem zabral, jen jsem to při akci chytla já. Pes se pak držel od okna dál.

11.12.2022 20:28
fikovnice

XXX.XXX.60.218

impact napsal(a):
Tpč to je zase kekel...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-videoreportaze-vzal-kotata-do-kotelny-a-uhodil-s-nimi-o-zem-utulek-obvinuji-z-tyrani-220940

No tak můj Fido měl skončit jako otop. Dotyčná opravdu chtěla koťata hodit do kamen.
Mě už asi nepřekvapí nic, i když krutost lidí je zřejmě bezmezná.

11.12.2022 20:28
fikovnice

XXX.XXX.60.218

impact napsal(a):
Tpč to je zase kekel...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-videoreportaze-vzal-kotata-do-kotelny-a-uhodil-s-nimi-o-zem-utulek-obvinuji-z-tyrani-220940

Btw, co je to za výraz kekel?

12.12.2022 08:49
impact

XXX.XXX.17.89

fikovnice napsal(a):
Btw, co je to za výraz kekel?

Hnus, humus, fujtajbl.

12.12.2022 10:01

impact napsal(a):
Hnus, humus, fujtajbl.

Něco jako chucpe :-))

Neregistrovaný uživatel

12.12.2022 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Kocek je proste moc a nikdo to nechce. Tuny kotat v inzerci nonstop. Utulky pretekaji. Popravde co cekate? Zr se nebude likvidovat? Ono kdyby se nezachranovalo vsechno... No bude hůř. A nejen u koček.

12.12.2022 14:02

Kocek je proste moc a nikdo to nechce. Tuny kotat v inzerci nonstop. Utulky pretekaji. Popravde co cekate? Zr se nebude likvidovat? Ono kdyby se nezachranovalo vsechno... No bude hůř. A nejen u koček.

A proč by se to nemohlo likvidovat nějak lidsky.

12.12.2022 14:59

A proč by se to nemohlo likvidovat nějak lidsky.

Budu za hnusa, ale slepému kotěti křápnout hlavičkou o schod je velice rychlé, rozhodně lepší, než koťata topit - to je prasárna, která pořád přetrvává.

12.12.2022 16:19
impact

XXX.XXX.17.89

Budu za hnusa, ale slepému kotěti křápnout hlavičkou o schod je velice rychlé, rozhodně lepší, než koťata topit - to je prasárna, která pořád přetrvává.

Což ale pořád nemění nic na faktu, že by pro lidi z útulků mělo být jaksi standardem, že ke zvířeti zavolají veterináře a humánně ho utratí. A ne, že s nim jebnou o zem. Takový člověk nemá podle mého názoru na postu vedoucího útulku co dělat. Bez ohledu na to, že burani koťata i v dnešní době topí. 🤷🏻‍♀️

12.12.2022 16:36
fikovnice

XXX.XXX.62.142

Něco jako chucpe :-))

12.12.2022 16:37
fikovnice

XXX.XXX.62.142

impact napsal(a):
Což ale pořád nemění nic na faktu, že by pro lidi z útulků mělo být jaksi standardem, že ke zvířeti zavolají veterináře a humánně ho utratí. A ne, že s nim jebnou o zem. Takový člověk nemá podle mého názoru na postu vedoucího útulku co dělat. Bez ohledu na to, že burani koťata i v dnešní době topí. 🤷🏻‍♀️

Viz výše...nejen topí, ale dokonce JIMI topí v kamnech!!!

12.12.2022 16:59

fikovnice napsal(a):

A velebnosti jdu blejt....

13.12.2022 11:11

fikovnice napsal(a):

..ježíš proč jsem to četla, chce se mi zvracet....

13.12.2022 13:13

..ježíš proč jsem to četla, chce se mi zvracet....

A proto takové odkazy zásadně nerozklikávám.

13.12.2022 13:22

..ja reagovala na fikovnici s usmrcení v kamnech, na netu jsem tenhle členek ani pak zde pŕekopirovany nečetla, jen ta reakce dikovnice....

14.12.2022 06:15

..ja reagovala na fikovnici s usmrcení v kamnech, na netu jsem tenhle členek ani pak zde pŕekopirovany nečetla, jen ta reakce dikovnice....

Já doufám, že nešlo o usmrcení, ale zatopení kadáverem (však kremace) Číst to ovšem také nehodlám.

14.12.2022 07:41

Já doufám, že nešlo o usmrcení, ale zatopení kadáverem (však kremace) Číst to ovšem také nehodlám.

..ja nevím, ale mělo se jednat o kotě které má fikovnice...

14.12.2022 09:00

aha

14.12.2022 14:05
fikovnice

XXX.XXX.60.144

To nebyl odkaz. Před touto ohavností byl zachráněn Fido. Můj kocour, kocour mého života.

14.12.2022 14:06
fikovnice

XXX.XXX.60.144

Jde o Fida...
Možná, jak si vybral všechny hrůzy světa jako kotě, stal se z něj napůl člověk.

14.12.2022 14:12

fikovnice napsal(a):
Jde o Fida...
Možná, jak si vybral všechny hrůzy světa jako kotě, stal se z něj napůl člověk.

...je to hrůza a děs ale u tebe se má jak v kočičím ráji....

14.12.2022 14:17
fikovnice

XXX.XXX.60.144

...je to hrůza a děs ale u tebe se má jak v kočičím ráji....

Děkuji Evi!

14.12.2022 14:19
fikovnice

XXX.XXX.60.144

Ne, měli tam skončit živí!
Byli zachráněni depozitářkou a z Fida se stala moje nejbližší bytost.

15.12.2022 08:57

15.12.2022 09:17

to nene

15.12.2022 09:26

Autorka je absolventkou zvláštní školy? To je tragédie po všech stránkách...

15.12.2022 11:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Autorka je absolventkou zvláštní školy? To je tragédie po všech stránkách...

Obávám se, že ne...on ten psanej projev národa s postupem let došel újmy.
Moje máma byla učitelka češtiny, nosívala si domů slohový práce. Pamatuju se, že mě bavilo je číst a opravovat s ní. A tak, jak tenkrát psávali čtyřkaři, dneska píše 80% lidí, aspoň podle toho, co čtu na fb.
Stupidní dotazy, nesrozumitelně formulované, interpunkce nic, velká písmena nic, o pravopisu ani nemluvím. Rozkliknu si profil, očekávám od pohledu negramota a ejhle...ona je to matka od dětí, do které by to nikdo neřekl.
Mám mimochodem několik známých, o kterých vím, že jsou to chytrý lidi, někteří mají i VŠ titul, pokud s nimi jednáte naživo, projev mají inteligentní...no a když píšou...děs běs.
Budu si muset zvyknout, je jiná doba...oni zas ovládají věci, u kterých já si ani neškrtnu

15.12.2022 11:54

Ona se totiž od dob zavedení esemesek bere ta elektronická komunikace za neformální. Tuplem na telefonu. Ještě na počítači na klávesnici, protože se to dnes učí ve škole, se ti lidé mohou snažit (automatika psaní na stroji), ale na telefonu je to pracnější, a volí cestu nejmenšího odporu. Na telefonu také píšu bez diakritiky. A nedělám mezery za interpunkcí.

15.12.2022 12:17

Ona se totiž od dob zavedení esemesek bere ta elektronická komunikace za neformální. Tuplem na telefonu. Ještě na počítači na klávesnici, protože se to dnes učí ve škole, se ti lidé mohou snažit (automatika psaní na stroji), ale na telefonu je to pracnější, a volí cestu nejmenšího odporu. Na telefonu také píšu bez diakritiky. A nedělám mezery za interpunkcí.

Vždyť se to tak nedá číst...

15.12.2022 12:19

Terven napsal(a):
Obávám se, že ne...on ten psanej projev národa s postupem let došel újmy.
Moje máma byla učitelka češtiny, nosívala si domů slohový práce. Pamatuju se, že mě bavilo je číst a opravovat s ní. A tak, jak tenkrát psávali čtyřkaři, dneska píše 80% lidí, aspoň podle toho, co čtu na fb.
Stupidní dotazy, nesrozumitelně formulované, interpunkce nic, velká písmena nic, o pravopisu ani nemluvím. Rozkliknu si profil, očekávám od pohledu negramota a ejhle...ona je to matka od dětí, do které by to nikdo neřekl.
Mám mimochodem několik známých, o kterých vím, že jsou to chytrý lidi, někteří mají i VŠ titul, pokud s nimi jednáte naživo, projev mají inteligentní...no a když píšou...děs běs.
Budu si muset zvyknout, je jiná doba...oni zas ovládají věci, u kterých já si ani neškrtnu

Vy ale máte na mysli odborné znalosti, kdežto pravopis je základní vzdělání. A to je obrovský rozdíl, to nelze srovnávat.

15.12.2022 12:24

Vždyť se to tak nedá číst...

Tak já taky na tom telefonu takto nepíšu romány na diskusi, ale sms o třech holých větách Pokud potřebuji napsat něco, co má dávat smysl nezasvěcenému, tak samozřejmě i tu smsku napíšu jako člověk.

15.12.2022 12:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Vy ale máte na mysli odborné znalosti, kdežto pravopis je základní vzdělání. A to je obrovský rozdíl, to nelze srovnávat.

Nemám na mysli odborné znalosti...bavíme se o psaným projevu.
Píšu, že katastrofální psanej projev mají dneska i inteligentní lidi, často s VŠ titulem, do kterých byste to podle jejich mluveného projevu a vystupování nikdy neřekla.
To dřív nebylo. Prostě psanej projev obecně došel újmy.

15.12.2022 12:34

Tak já taky na tom telefonu takto nepíšu romány na diskusi, ale sms o třech holých větách Pokud potřebuji napsat něco, co má dávat smysl nezasvěcenému, tak samozřejmě i tu smsku napíšu jako člověk.

Nevím proč psát jak hotentot i kdyby to byla jen dvě slova. Můžete si říct, že jsem stará a nerozumím tomu, ale s diakritikou a gramaticky správně píšou sms i moji synové, kterým je přes třicet, i neteř, které je přes dvacet. Je to pro ně samozřejmé, stejně jako pro mě.

15.12.2022 12:40

Terven napsal(a):
Nemám na mysli odborné znalosti...bavíme se o psaným projevu.
Píšu, že katastrofální psanej projev mají dneska i inteligentní lidi, často s VŠ titulem, do kterých byste to podle jejich mluveného projevu a vystupování nikdy neřekla.
To dřív nebylo. Prostě psanej projev obecně došel újmy.

Reagovala jsem na tuto vaši větu - Budu si muset zvyknout, je jiná doba...oni zas ovládají věci, u kterých já si ani neškrtnu
Zde srovnáváte pravopis, či chcete-li písemný projev, s něčím, co oni ovládají a vy ne, tudíž asi s něčím odborným... nebylo to specifikováno...

15.12.2022 12:52

Nevím proč psát jak hotentot i kdyby to byla jen dvě slova. Můžete si říct, že jsem stará a nerozumím tomu, ale s diakritikou a gramaticky správně píšou sms i moji synové, kterým je přes třicet, i neteř, které je přes dvacet. Je to pro ně samozřejmé, stejně jako pro mě.

Když jsem byl omezená počtem úhozů v SMSce, tak to někdy také bylo.......Ale to už snad teď nikdo není. A také jsem zjistila, že jsem psala na telefonu poctivě háčky a adresátovi to přišlo bez nich. Ale to už je taky možná historie.
A pak pisu na klavesnici bez nich cekam, ze mi to doplni - opraví :-))

15.12.2022 12:58

Však se můžete podívat, jaké chyby mají v textech renomované sdělovací prostředky, a hned jsme doma.
Čím dál častěji se setkávám s absolutní ignorací vztahů mezi řídícím a závislým větným členem. Příklad: "zbytek lidí se rozcházeli" - tady to praští do očí, ale třeba ve větě "Lidé na náměstí spolu diskutovali do pozdních večerních hodin, zbytek lidí, kteří zůstávali i po mši, se rozcházeli s prvními hvězdami."

Neregistrovaný uživatel

15.12.2022 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.60

Jezis. Uz zase další vlákno zaprasený diskuzí o pravopisu? Založte si na to holky jedno spešl... Nemusí to být nutně všude

15.12.2022 13:05

Však se můžete podívat, jaké chyby mají v textech renomované sdělovací prostředky, a hned jsme doma.
Čím dál častěji se setkávám s absolutní ignorací vztahů mezi řídícím a závislým větným členem. Příklad: "zbytek lidí se rozcházeli" - tady to praští do očí, ale třeba ve větě "Lidé na náměstí spolu diskutovali do pozdních večerních hodin, zbytek lidí, kteří zůstávali i po mši, se rozcházeli s prvními hvězdami."

Které jsou ty renomované sdělovací prostředky? Dávno neplatí, že novinář má vystudovanou žurnalistiku... Já jsem si dlouho zcela naivně myslela, že když se někdo uchází o místo redaktora, reportéra, nebo jak se ty pozice jmenují, musí mít brilantní češtinu. Čím dál víc mám dojem, že opak je pravdou. Štve mě degradace jazyka, a právě sdělovací prostředky vysílají jasný signál, že není třeba se pravopisem trápit.

15.12.2022 13:07

Jezis. Uz zase další vlákno zaprasený diskuzí o pravopisu? Založte si na to holky jedno spešl... Nemusí to být nutně všude

Když ono to vždycky vyplyne z nějakého příspěvku...

15.12.2022 18:43

Které jsou ty renomované sdělovací prostředky? Dávno neplatí, že novinář má vystudovanou žurnalistiku... Já jsem si dlouho zcela naivně myslela, že když se někdo uchází o místo redaktora, reportéra, nebo jak se ty pozice jmenují, musí mít brilantní češtinu. Čím dál víc mám dojem, že opak je pravdou. Štve mě degradace jazyka, a právě sdělovací prostředky vysílají jasný signál, že není třeba se pravopisem trápit.

Kolikrát svůj článek tvoří ze zkopírovaných částí a pak tam jsou extra nesmysly.

Prý Musk ke Twitru přistoupil pod heslem "tady se bude makat" a čistí to tam od lenochů.
Všimněte si - píšu "prý" - ne, nejsme kámoši a nesvěřuje se mi. :-))

16.12.2022 03:11
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Když jsem byl omezená počtem úhozů v SMSce, tak to někdy také bylo.......Ale to už snad teď nikdo není. A také jsem zjistila, že jsem psala na telefonu poctivě háčky a adresátovi to přišlo bez nich. Ale to už je taky možná historie.
A pak pisu na klavesnici bez nich cekam, ze mi to doplni - opraví :-))

No kdyby to přišlo bez háčku, to by ještě šlo, ale ono stačilo, že měl někdo jiný typ telefonu a měl místo písmen s háčky třeba čtverečky a podobně, takže do sms jsem háčky nepsala. Já bych řekla, že se do těch zpráv dost odráží, že to lidi kolikrát píšou za pochodu.
To ale nebude problém dotyčné, kde je už pozdě na interpunkci, protože pes bude rodit každým dnem .

16.12.2022 12:38
assil

XXX.XXX.121.3

Kolikrát svůj článek tvoří ze zkopírovaných částí a pak tam jsou extra nesmysly.

Prý Musk ke Twitru přistoupil pod heslem "tady se bude makat" a čistí to tam od lenochů.
Všimněte si - píšu "prý" - ne, nejsme kámoši a nesvěřuje se mi. :-))

Nečistí to od lenochů, ale od lidí, kteří nechtějí makat 24/7
https://forbes.cz/elon-musk-nastehoval-do-sidla-twitteru-loznice-pro-tvrde-pracuji-zamestnance/

16.12.2022 12:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Bude produktivní jako Baťa.

16.12.2022 19:07

rapotacka11 napsal(a):
Bude produktivní jako Baťa.

BAta zavedl 8mi hodinovou pracovni dobu

17.12.2022 19:23
fikovnice

XXX.XXX.61.25

Kéž by aspoň ti psi/psy zde byli psáni pravopisně správně.
Bolí mě oči z vět typu:"Mám dva psi."

18.12.2022 23:26

Už to z něj leze, se přiznal ke spoluúčasti, určitě se nic nestane :-) https://www.idnes.cz/brno/zpravy/chovatel-psi-pitbul-tyrani-kontrola.A221202_694988_brno-zpravy_mos1?

19.12.2022 09:58
assil

XXX.XXX.121.3

Už to z něj leze, se přiznal ke spoluúčasti, určitě se nic nestane :-) https://www.idnes.cz/brno/zpravy/chovatel-psi-pitbul-tyrani-kontrola.A221202_694988_brno-zpravy_mos1?

A ještě si v tom článku protiřečí. Veřejně přizná, že má psy na nelegální zápasy a je to do pohůdky, prostě česká klasika.
A ti novináři dneska jsou teda taky k smíchu, zajedou se tam podívat, jistě ohlášeně a to je vše, že by jako vyslídili ty zápasy a udělali pořádnou reportáž, to už je moc práce.

16.1.2023 10:51

BlueBee napsal(a):
https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-zahrada-vedci-zjistili-ktere-psi-plemeno-je-nejchytrejsi-mate-ho-doma-40419770#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To je zase nadpis. Kdyby napsali, že malina nejlíp uspěla ze 13 plemen, tak už by to tak senzačně neznělo.

16.1.2023 13:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

ochota poslouchat a vyhovět člověku nemá s inteligencí NIC společného...
"vědci" na 3 věci

16.1.2023 14:51
assil

XXX.XXX.225.195

lupus4 napsal(a):
"vědci" na 3 věci

Jo a proto taky lapina skončila poslední, protože proč se dobejvat do krabičky s jídlem když za a páníček mě nenechá umřít hlady a doteď každej den nějaký jídlo bylo a tak bude i nadále a za b kdyby bylo jo nejhůř, venku za plotem jsou slepice, který už jsem okusil, chutnaj dobře a zabít no problem, případně nějaká myš se vždycky najde.

16.1.2023 14:56

To je zase nadpis. Kdyby napsali, že malina nejlíp uspěla ze 13 plemen, tak už by to tak senzačně neznělo.

no pozor
hovawart jako třetí po malině a bordeře, to už skoro senzačně zní

16.1.2023 14:57
assil

XXX.XXX.225.195

no pozor
hovawart jako třetí po malině a bordeře, to už skoro senzačně zní

Ale nezapomenout, že to jsou finští hovawarti, zocelení severskou zimou a tedy inteligentní.

16.1.2023 16:30

BlueBee napsal(a):
https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-zahrada-vedci-zjistili-ktere-psi-plemeno-je-nejchytrejsi-mate-ho-doma-40419770#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Takové testy jsou naprosto irelevantní....jakože už vidím mojí pyrenejkuč jak ochotně řeší jakýkoliv problém, aby se dostala k něčemu k snědku .,.cha cha cha.

Ale tak všichni víme, že si to maliny zaslouží, protože inteligentní jsou. Já byla dneska ve zveráči a tam jsem se s miminkem tohoto superinteligentního plemene poňufala a pak spokojeně odjela za svými "hloupými psy"....

16.1.2023 20:40
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
"vědci" na 3 věci

No, právě...
V jakýmsi testu pracovní inteligence skončil jezevčík až kolem 130. místa a o inteligenci jezevčíků asi nikdo nepochybuje.
Já mám doma jenom půl jezevčíka a občas na ty myšlenkový pochody zírám v úžasu.

16.1.2023 20:55

lupus4 napsal(a):
"vědci" na 3 věci

zalezi na tom, CO merite.
u psu se bezne "meri" 3 typy -instinktivni, adaptivni a pracovni /socialni.
takze ne, vedci nebyli tak uplne mimo...

16.1.2023 22:20

zalezi na tom, CO merite.
u psu se bezne "meri" 3 typy -instinktivni, adaptivni a pracovni /socialni.
takze ne, vedci nebyli tak uplne mimo...

Zajímavý je, že tak nějak nikdy nenarazím na žádný žebříček, kde je na nějakém předním místě pastevec

No nebo asi se ani nedivím, když tak koukám na Ginu, tak její inteligence je asi neměřitelná resp. tak nějak si neumím představit, jak jí změřit....už vidím vědce, jak říkají "tak slečno Gino, jak byste řešila tento problém" a Gina leží a šetří energii a kouká úplně někam jinam...

17.1.2023 08:58
aluska

XXX.XXX.197.205

Terven napsal(a):
No, právě...
V jakýmsi testu pracovní inteligence skončil jezevčík až kolem 130. místa a o inteligenci jezevčíků asi nikdo nepochybuje.
Já mám doma jenom půl jezevčíka a občas na ty myšlenkový pochody zírám v úžasu.

Tak o tom žádná, vždyť je šlechtěnej k tomu, aby se na lovu sám rozhodoval, co udělat. Pána sebou nemá když vyhání zvěř, hlásí stopu nebo noruje

17.1.2023 13:55

Tak u nás by v teste inteligencie určite vyhral kocúr Zistil ako sa dajú otvoriť dvere - skočím zo zábradlia na kľučku .. Museli sme pritiahnuť pánty, aby sa dvere neotvorili len týmto činom. Keď sa chce náš pes dostať dnu ide k balkónovým dverám a zaškrabe - kocúr krásne opakuje .. Spolupráca ako že keď pes sedí a "žobre" od paničky orezky tak si sadne predsa aj on - no nedajte im keď sú taký vychovaní ... Kocúra to nik neučil - iba odkukal. Na zavolanie behá spoľahlivo aj z poľa. Ja nie som "mačkár" ale tohoto chytrolína by som nedala za nič na svete a že ho už pár ľudí pýtalo. Pritom to je iba dedinský nájdenec, ktorý mal byť iba na dvor a do chlieva na myši. Myši nám chytá tiež a pekne sa chodí popýšiť a ponúkne aj nás

21.1.2023 06:55
Dája6

XXX.XXX.236.92

tetrivek napsal(a):
https://www.denik.cz/ze_sveta/musheri-psi-sprezeni-beh-do-nome-aljaska-1925-mraz-omrzliny-serum-zaskrt-smrt.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=883711&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Dobrý den,
článek nádhera i slza ukápla. Děkuji.
Dája

21.1.2023 12:25
tetrivek

XXX.XXX.235.238

Ten vůdčí pes, mi připadá jako karelák. Mě moc připomíná naší Dorinku ruskoevropskou lajku. Ale kdoví jaká to byla plemena.

21.1.2023 17:13
fikovnice

XXX.XXX.61.75

Tak u nás by v teste inteligencie určite vyhral kocúr Zistil ako sa dajú otvoriť dvere - skočím zo zábradlia na kľučku .. Museli sme pritiahnuť pánty, aby sa dvere neotvorili len týmto činom. Keď sa chce náš pes dostať dnu ide k balkónovým dverám a zaškrabe - kocúr krásne opakuje .. Spolupráca ako že keď pes sedí a "žobre" od paničky orezky tak si sadne predsa aj on - no nedajte im keď sú taký vychovaní ... Kocúra to nik neučil - iba odkukal. Na zavolanie behá spoľahlivo aj z poľa. Ja nie som "mačkár" ale tohoto chytrolína by som nedala za nič na svete a že ho už pár ľudí pýtalo. Pritom to je iba dedinský nájdenec, ktorý mal byť iba na dvor a do chlieva na myši. Myši nám chytá tiež a pekne sa chodí popýšiť a ponúkne aj nás

My měli kdysi kocoura, který s námi normálně chodil na výlety, do lesa na houby, když se šlo pracovat na vzdálené pole, tak také šel s námi - tam si lehl a třeba půl dne tam byl s námi. Jak se šlo domů, tak se sebral a šel zase s námi. Byl jako pes.

21.1.2023 17:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

tetrivek napsal(a):
Ten vůdčí pes, mi připadá jako karelák. Mě moc připomíná naší Dorinku ruskoevropskou lajku. Ale kdoví jaká to byla plemena.

Seppala choval na původních sib.husky od Čukčů (dovezených kol 1908) jestli v tom byli pak přimíchaní i indiánští psi a v jaké míře těžko říct...
Ale berou je jako základ pro chov a pozdější uznání SH v USA a pak i FCI¨
William Goosak z Ruska přihlásil v roce 1909 deset huskyů na závod psích spřežení na Aljašce, kde jeho psi okamžitě způsobili velký rozruch a nadšení. V přibližně stejném období se do USA dostali další huskyové se Skotem Foxem Ramsayem a o několik let později přivezl zástupce plemene do Ameriky dobrodruh Olaf Swenson.
V roce 1930 byl americkým chovatelským klubem oficiálně přijat standard plemene. O devět let později bylo plemeno uznáno také v Kanadě.

11.2.2023 02:05

12.2.2023 18:20

To musí být radost mít tohke za sousedku.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/489412-nezvladatelna-psi-smecka-zautocila-na-holcicku-majitelku-setri-policie

Dlouhodobé problémy...a evidentně se nic neděje, nikdo nekoná...no a teď má nějaká holčička přeci jen škrábanec a roztrhlou bundu, takže se vlastně nic nestalo a jede se dál.
Prostě pro mě je to opět potvrzení toho, že zákony, vyhlášky a podobně jsou tady jen pro slušný lidi...

17.2.2023 23:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zajímavý je, že tak nějak nikdy nenarazím na žádný žebříček, kde je na nějakém předním místě pastevec

No nebo asi se ani nedivím, když tak koukám na Ginu, tak její inteligence je asi neměřitelná resp. tak nějak si neumím představit, jak jí změřit....už vidím vědce, jak říkají "tak slečno Gino, jak byste řešila tento problém" a Gina leží a šetří energii a kouká úplně někam jinam...

.už vidím vědce, jak říkají "tak slečno Gino, jak byste řešila tento problém" a Gina leží a šetří energii a kouká úplně někam jinam...

Však to je taky řešení, ona prostě problém nemá. Ať to řeší ten, kdo ten problém má .

18.2.2023 11:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.90

Terven napsal(a):
To jsem byla já
Vyšel i 2. díl, tuším, že se jmenuje Je dobrej. Knížky to jsou poněkud kontroverzní. Přiznám se, že jsem nesouhlasila zdaleka se vším, co jsem četla. Ale na druhou stranu, já bych se k takovýmu psu ani nepřiblížila, natož abych si ho vzala domů. A klobouk dolů, co ta dáma s ním dokázala, to je výsledek, kterej se počítá.

Četla jsem Bude dobrej.., netušila jsem, že je to druhý díl něčeho.
Je to pecka.
S něčím jsem souhlasila, s jiným nesouhlasila, ale klobouček za to, že si psa vzala a nevzdala to. Nevím, co v něm viděla osudového, ale bylo to tak.
Určitě stojí za přečtení.

18.2.2023 12:21

To snad ani není možné, že "to" žije mezi námi

https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/ceska-lipa-utyrany-pes.A230217_133123_liberec-zpravy_jape?utm_campaign=abtest205_redesign_feedu_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Odkaz ani nebudu rozklikávat...jak vidím, že je tam napsáno "utýraný pes", tak už se mi dělá šoufl...

18.2.2023 12:26

Trickyvoo napsal(a):
.už vidím vědce, jak říkají "tak slečno Gino, jak byste řešila tento problém" a Gina leží a šetří energii a kouká úplně někam jinam...

Však to je taky řešení, ona prostě problém nemá. Ať to řeší ten, kdo ten problém má .

A tak ona by určitě neřešila to, jak odněkud dostat nějaké jídlo...to je naopak můj každodenní problém, jak do Giny nějaké jídlo dostat. Opět jsme se vrátily k našemu původnímu schematu a opět prostě večeři krmim z ruky...a když je dobrá konstalace hvězd a nejsou žádný érekce na slunci, tak do ní nacpu půl kila masa..to je tak naše maximum.

To by musel být nějaký konstruktivní problém..např. že se její lidskou ovečku pokusí sežrat zlý vlk...

18.2.2023 15:43

Odkaz ani nebudu rozklikávat...jak vidím, že je tam napsáno "utýraný pes", tak už se mi dělá šoufl...

Mám to stejně. Takové odkazy nerozklikávám.

Pikaluna

19.2.2023 11:51
Pikaluna

XXX.XXX.52.88

A co teprve včera ten hodinu plavající plavbul v Šampionech na Primě? Věříte tomu, že to fakt při své konstituci dal?

19.2.2023 15:55

Pikaluna napsal(a):
A co teprve včera ten hodinu plavající plavbul v Šampionech na Primě? Věříte tomu, že to fakt při své konstituci dal?

Máte odkaz?
Můj pés plaval hodně dlouho, daleko, bez tréninku. Protože jsme šli mezi vesnicemi stezkou, která lemovala potok/strouhu, a Megy je hroch... musela tam skočit, jenže stěny kolmé, místy betonové, nebylo kudy vylézt, tak plavala a plavala, není tlustík, ale už jí asi docházelo, že tohle u psů nebude normální, magorek. Ve třech měsících jsem ji našla v bazénu - polovypuštěném zahradním.

5.3.2023 00:38
Trickyvoo

XXX.XXX.232.126

Trickyvoo napsal(a):
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/hlavni-nadrazi-prednadrazi-brno-velky-pes-ohrozeni-pokousani-zraneni.A230303_113620_brno-zpravy_azu

Na té zprávě mě docela pobavilo, že pes zalehl, když policista vytáhl zbraň.

5.3.2023 08:42

Trickyvoo napsal(a):
Na té zprávě mě docela pobavilo, že pes zalehl, když policista vytáhl zbraň.

Třeba má zkušenost. Ale ta ženská byla fakt bl.bá. Když se ožeru jako hovado, tak si přece s sebou neberu psa a hlavně nespím na zastávce, ale jedu se vyspat domů.

5.3.2023 08:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Asi byla doma=bezďák?

5.3.2023 09:00

rapotacka11 napsal(a):
Asi byla doma=bezďák?

I to je možný, zrovna jsem tento týden četla, jak je to v prostoru nádraží v Brně pořád v tomto směru přímo katatrofální a policie se radši nezapojuje, aby prý nebyla za rasisty. Po pravdě, já jsem v těchto místech i po letech hodně opatrná, před asi 13 lety mně tady při nástupu do tramvaje ukradli z batohu peněženku, byla v ní teda jen občanka a platební karta, a radši se tady zbytečně dlouho nezdržuju, pokud vůbec.

5.3.2023 10:18

I to je možný, zrovna jsem tento týden četla, jak je to v prostoru nádraží v Brně pořád v tomto směru přímo katatrofální a policie se radši nezapojuje, aby prý nebyla za rasisty. Po pravdě, já jsem v těchto místech i po letech hodně opatrná, před asi 13 lety mně tady při nástupu do tramvaje ukradli z batohu peněženku, byla v ní teda jen občanka a platební karta, a radši se tady zbytečně dlouho nezdržuju, pokud vůbec.

My venkovani jsme takoví důvěřiví :-)). Jenou jsem šla po nádraží v Brně s peněženkou v ruce ( abych si koupila lístek na dopravu ). Kamarád, který mi přišel na proti se zhrozil : "Ty jsi se zbláznila? V minutě o ni přijdeš a nic s tím neuděláš". Zlatý náš vidlákov.

5.3.2023 10:20

My venkovani jsme takoví důvěřiví :-)). Jenou jsem šla po nádraží v Brně s peněženkou v ruce ( abych si koupila lístek na dopravu ). Kamarád, který mi přišel na proti se zhrozil : "Ty jsi se zbláznila? V minutě o ni přijdeš a nic s tím neuděláš". Zlatý náš vidlákov.

Ano, na to jsem taky už byla upozorněna, peněženku v ruce nikdy.

6.3.2023 17:51

Rronjabutterfly napsal(a):
https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000036049/myslivec-zastrelil-v-darkovicich-u-cyklostezky-psa-ktereho-vencila-majitelka-tvrdi-ze-strilel-na-lisku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Hned bych volala policii, ať mu dají dýchnout. Střílet u lidí a na černobílou lišku?

6.3.2023 18:03

Hned bych volala policii, ať mu dají dýchnout. Střílet u lidí a na černobílou lišku?

Volali policii.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02pQhDXEtQU6S5CZAzyLaymkw2g2rW6to3cxkNgfqTX1DLtSr7dm6Kikcns5vLSb8bl&id=100002468277821

6.3.2023 18:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

v téhle situaci bych asi už čekal na soud za těžké ublížení na zdraví

6.3.2023 18:23
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

lupus4 napsal(a):
v téhle situaci bych asi už čekal na soud za těžké ublížení na zdraví

Asi by nás bylo víc.

6.3.2023 18:38

https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000036049/myslivec-zastrelil-v-darkovicich-u-cyklostezky-psa-ktereho-vencila-majitelka-tvrdi-ze-strilel-na-lisku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Hele a to se jako smí střílet po...i kdyby to nakrásně byla liška...jakože mám u posedu lidi a střílím na zvíře kousek od nich??...To, že si na tak krátkou vzdálenost splete psa s liškou, který má úplně jiné proporce a je černobílý, to snad raději nekomentuju, takovému člověku zbraň do ruky nepatří, když střílí na všechno, co se hne.

6.3.2023 18:40

Asi by nás bylo víc.

Hlavně to chce dobrého právníka, dotlačit myslivce k soudu, obecné ohrožení, psychická újma atd. Hlavně musí přijít o zbroják. Příště by si mohl splést s liškou dtě na odrážedle, kdyby mělo chlupatou čepičku.

6.3.2023 19:01

Hlavně to chce dobrého právníka, dotlačit myslivce k soudu, obecné ohrožení, psychická újma atd. Hlavně musí přijít o zbroják. Příště by si mohl splést s liškou dtě na odrážedle, kdyby mělo chlupatou čepičku.

Jo, to dítě s chlupatou čepicí mě taky napadlo a hlavně takhle kousek od cyklostezky...co kdyby majitelé psa sebou měli i děti a co kdyby ty děti vyběhly za tím psem...fuj, ani se mi nechce domýšlet.

6.3.2023 19:19
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Jo, to dítě s chlupatou čepicí mě taky napadlo a hlavně takhle kousek od cyklostezky...co kdyby majitelé psa sebou měli i děti a co kdyby ty děti vyběhly za tím psem...fuj, ani se mi nechce domýšlet.

Přesně tak by se na to měli dívat i ti, co to řeší - budou řešit. I MS, takovej člověk je hrozba a kazí pověst těch slušných.

6.3.2023 19:25

Hele a to se jako smí střílet po...i kdyby to nakrásně byla liška...jakože mám u posedu lidi a střílím na zvíře kousek od nich??...To, že si na tak krátkou vzdálenost splete psa s liškou, který má úplně jiné proporce a je černobílý, to snad raději nekomentuju, takovému člověku zbraň do ruky nepatří, když střílí na všechno, co se hne.

On si samozřejmě psa s liškou nespletl, to jsou jenom kecy, on si chtěl vystřelit na psa.

6.3.2023 19:33

Myslíte toto,to je pěkná prasárna.
Pokud vím tak podle zákona myslivec může zastřelit psa minimálně dvě stě metrů od obydlí a jen v případě, že pronásleduje zvěř a nejde o lovecké plemeno. Střílet navíc může pouze myslivecká stráž. Myslím,že se to nezměnilo.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-myslivec-zastrelil-zene-behem-prochazky-psa-podle-policie-nejspis-prestupek-227160#dop_ab_variant=891010&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest217_krokovy_redesign_feedu_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

6.3.2023 20:00
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

On si samozřejmě psa s liškou nespletl, to jsou jenom kecy, on si chtěl vystřelit na psa.

To je podle mě jasné a nejspíš věděl i o těch lidech. Prostě se pes trochu vzdálil, byl na volno, tak ho odpráskl. Měla jsem kolegyni v práci, která měla pocit, že je tohle oprávněný. Její manžel nimrod prý střílí psy, když jsou na volno.
Pán jen asi nečekal, že z toho bude taková aféra.

6.3.2023 20:12

Trickyvoo napsal(a):
To je podle mě jasné a nejspíš věděl i o těch lidech. Prostě se pes trochu vzdálil, byl na volno, tak ho odpráskl. Měla jsem kolegyni v práci, která měla pocit, že je tohle oprávněný. Její manžel nimrod prý střílí psy, když jsou na volno.
Pán jen asi nečekal, že z toho bude taková aféra.

Jo, pán to jistě nečekal. No, stát se to mě nebo mým synům, tak pan střelec asi utrpí nějakou újmu na zdraví. Takže měl štěstí.

6.3.2023 20:23

Ne, neměl štěstí, protože schopný právník to dotáhne na trestný čin ( tedy jsem lajk, možná naivní ), ale už podle výše škody, která se může vyšplhat hodně vysoko. Navíc při střelbě porušil snad všechno, co se dá. Ještě ta pitomá výmluva - prý na lišku. To je - vůbec nevěděl na co střílí.

6.3.2023 20:30

No, a pak se divíme, že takovej chlap zastřelí turistu ve spacáku. Porušil základní pravidlo zacházení se zbraní.

6.3.2023 21:09
fikovnice

XXX.XXX.60.10

Ano, i já tam byla okradena lidmi snědší pleti...a děje se to pořád.
Stejně jako bezdomovectví tamtéž, takže ta paní klidně mohla být homelessačka.

7.3.2023 07:03

Joo, když dědkovi zmizí pes na čtvrt hodiny z dohledu, aby mohl rabovat v přilehlém polesí, tak se dědek nesmí divit. Jestlipak by dělal humbuk, kdyby mu psa potrhal divočák nebo jelen... Vina jednoznačně na majiteli a "kdo" to způsobil, to je úúplně jedno.

7.3.2023 08:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Myslíte toto,to je pěkná prasárna.
Pokud vím tak podle zákona myslivec může zastřelit psa minimálně dvě stě metrů od obydlí a jen v případě, že pronásleduje zvěř a nejde o lovecké plemeno. Střílet navíc může pouze myslivecká stráž. Myslím,že se to nezměnilo.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-myslivec-zastrelil-zene-behem-prochazky-psa-podle-policie-nejspis-prestupek-227160#dop_ab_variant=891010&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest217_krokovy_redesign_feedu_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Já si říkám, že nic nevíme, známe verzi paní. Jak to bylo opravdu zatím nikdo nepotvrdil. A protože tady v okolí máme, co máme, jsem už ohledně podobných sdělení velmi skeptická.
On je pes na volno pod vlivem psovoda a pes pobíhající volně kdovíkde. Řada lidí vůbec nezná rozdíl. A myslí si, že když se ten pes za deset, dvacet minut, půl hodiny vrátí, tak že si po lesích a polích může běhat jak chce, jsou přece na procházce, to je v pořádku, jejich pejsek se jen vyběhá... Co když to byla známá firma? Víme to? I to, jak daleko byl vlastně ten posed, jak daleko je od něj ta stezka, kde stáli lidi... v podobných situacích si lidi, zvlášť pokud ví, že nebylo všechno úplně správně, rádi vymýšlí.

7.3.2023 08:48

Atheira napsal(a):
Já si říkám, že nic nevíme, známe verzi paní. Jak to bylo opravdu zatím nikdo nepotvrdil. A protože tady v okolí máme, co máme, jsem už ohledně podobných sdělení velmi skeptická.
On je pes na volno pod vlivem psovoda a pes pobíhající volně kdovíkde. Řada lidí vůbec nezná rozdíl. A myslí si, že když se ten pes za deset, dvacet minut, půl hodiny vrátí, tak že si po lesích a polích může běhat jak chce, jsou přece na procházce, to je v pořádku, jejich pejsek se jen vyběhá... Co když to byla známá firma? Víme to? I to, jak daleko byl vlastně ten posed, jak daleko je od něj ta stezka, kde stáli lidi... v podobných situacích si lidi, zvlášť pokud ví, že nebylo všechno úplně správně, rádi vymýšlí.

Ale to by potom myslivec řekl, ten pes tu opakovaně honil....a pochopitelně střílel hospodář.
Když se podíváte na mapu na cyklostezku z Darkovic, tak na obě strany je do dalšího sídla, co by kamenem dohodil. Směrem na Hatě jsou cestou další domy. Pochybuju, že dodržel vzdálenost od obydleného stavení.....
A jestli fakt řekl, že střílel na černobílou lišku....
Snad to rozplete policie (dýchal na alkohol?) a rozsoudí soud.

7.3.2023 08:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ale to by potom myslivec řekl, ten pes tu opakovaně honil....a pochopitelně střílel hospodář.
Když se podíváte na mapu na cyklostezku z Darkovic, tak na obě strany je do dalšího sídla, co by kamenem dohodil. Směrem na Hatě jsou cestou další domy. Pochybuju, že dodržel vzdálenost od obydleného stavení.....
A jestli fakt řekl, že střílel na černobílou lišku....
Snad to rozplete policie (dýchal na alkohol?) a rozsoudí soud.

Pokud vím, tak psali, že dýchnout mu dali. Na mapy jsem nekoukala, ale jak říkám, mám tendenci už být skeptická, protože známe lidi a jejich venčení psů. Nicméně na jakékoli závěry si zrovna v tomhle fakt netroufám.

7.3.2023 09:20

a to vono se nepočítá od stavení, ale od oplocení, je-li

zajímavé je, jak to každé noviny otiskly jinak, jak to popisuje majitelka jinak někomu jinému
což ale tak bývá, za rok to bude také jiné
pes byl nějaký vycvičený, se píše na fb, pobíhal kolem lidí
měl béžovou vestu nebo co to tam psali
a kaluž krve 2 m od stezky

zamete se to jako vždy

asi budeme na pole a luka chodit se zapnutou kamerou v telefonu

7.3.2023 09:57

Atheira napsal(a):

Moje řeč. Taky tu mám případy, kdy je mi líto spíš náhodných kolemjdoucích a řidičů, který pes volným pobíháním ohrožuje, a to už se jeho lidi většinou nedozví.

7.3.2023 10:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Moje řeč. Taky tu mám případy, kdy je mi líto spíš náhodných kolemjdoucích a řidičů, který pes volným pobíháním ohrožuje, a to už se jeho lidi většinou nedozví.

Hlavně na mě teď vyskočil článek, kde je to napsané tak, že myslivec fenu střelil na kraji té stezky hned pod posedem a ta fena umírala majitelce v náručí. Na takovouhle vzdálenost, že ještě chvíli žila? Jako asi to není nemožné, ale čím víc článků na to temá vylejzá, tím víc je to celý nějaký zmotaný.

7.3.2023 10:31
impact

XXX.XXX.26.187

Atheira napsal(a):
Hlavně na mě teď vyskočil článek, kde je to napsané tak, že myslivec fenu střelil na kraji té stezky hned pod posedem a ta fena umírala majitelce v náručí. Na takovouhle vzdálenost, že ještě chvíli žila? Jako asi to není nemožné, ale čím víc článků na to temá vylejzá, tím víc je to celý nějaký zmotaný.

V jedné reportáži myslivec poskytl záznam z dalekohledu a tam ta fena moc nevypadá, že by šla těsně u majitelů. Spíš ji blbě trefil a ještě doběhla k nim. On i ten adrenalin udělá hodně. I když má postřelený vážné zranění, tak tělo jede.

7.3.2023 10:31
impact

XXX.XXX.26.187

rapotacka11 napsal(a):
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-vlk-opet-zautocil-v-beskydech-rozsapal-psa-40424944#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Spousta myslivců na FB tvrdí, že je to stopa i práce rysa.

7.3.2023 10:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

impact napsal(a):
V jedné reportáži myslivec poskytl záznam z dalekohledu a tam ta fena moc nevypadá, že by šla těsně u majitelů. Spíš ji blbě trefil a ještě doběhla k nim. On i ten adrenalin udělá hodně. I když má postřelený vážné zranění, tak tělo jede.

Jako přesně tohle si myslím já, že byla trefená z mnohem větší dálky a ještě se k nim vrátila. Ale kdyby to schytala na té stezce hned pod posedem, tak pochybuju, že by se ještě hejbala.

7.3.2023 11:27

Tady je.
https://cnn.iprima.cz/videa/cnnzvirata/myslivec-zastrelil-psa-na-cyklostezce

Nezlobte se, ale pokud si není jistý, na co střílí, a je nedoslýchavý, že si teda nevšim lidí,
tak....

Chodím po takových lukách skoro denně a tohle nějak nechci, aby bylo schválené.

7.3.2023 11:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady je.

Nezlobte se, ale pokud si není jistý, na co střílí, a je nedoslýchavý, že si teda nevšim lidí,
tak....

To rozhodně. Však je to jedna ze zásad - když nevím, na co střílím, tak na to nestřílím. Já bych si z toho záběru teda spíš než lišku byla nejistá, jestli nevidím prase. Ale jistá bych si teda rozhodně nebyla.
Nicméně přesně z tohohle důvodu se v podvečer hodně zdráhám, kde fenu pustit...zvlášť když vím, že ty posedy tam jsou. I na dlouhé šňůře mi takhle kolem luk za soumraku fena svítí jak kolotoč.

7.3.2023 11:42
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

https://www.google.com/amp/s/www.pravniprostor.cz/clanky/trestni-pravo/zastreleni-psa-myslivcem-z-pohledu-trestniho-prava%3famp=1

No tak na psa mám reflexní šňůry, postroj taky svítí na dálku a ač to není moje barva, tak taky svítím v oranžové.

Jo, taky tu máme experty, co se domnívali, že pes může být 100m od majitele. A já si před lety taky musela vyndat hlavu z...a začít makat.
Já chápu, že je spousta pejskařů na pěst a pokutu by zasloužili! Bohužel někdy blbost majitelů odnese ten pes....ale omylem? Jak já ovlivním omyl. Hnusná představa.

7.3.2023 11:46
impact

XXX.XXX.26.187

Tady je.

tak....

Jejda já tím ale nechtěla v žádném případě říct, že tam fena neměla běhat nebo že měl právo ji picnout. Jen jsem konstatovala, že to zřejmě neproběhlo dva metry od cyklostezky.

7.3.2023 11:47

Atheira napsal(a):
To rozhodně. Však je to jedna ze zásad - když nevím, na co střílím, tak na to nestřílím. Já bych si z toho záběru teda spíš než lišku byla nejistá, jestli nevidím prase. Ale jistá bych si teda rozhodně nebyla.
Nicméně přesně z tohohle důvodu se v podvečer hodně zdráhám, kde fenu pustit...zvlášť když vím, že ty posedy tam jsou. I na dlouhé šňůře mi takhle kolem luk za soumraku fena svítí jak kolotoč.

No počkejte, ten typický pohyb běžícího psa :-) divočák :-) ale jako jo, je to veliké a chundelaté s velkou hlavou a tak, zatímco liška je taková jako úzká nic.
Já tam vidím typického psa. Po mém - vlčák :D
Taky nechodíme, když dobře nevidím, bojím. A už jsme i za bílého dne párkrát utekly z lesa a okolí, protože se tam nějak moc střílelo :D

7.3.2023 11:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

No počkejte, ten typický pohyb běžícího psa :-) divočák :-) ale jako jo, je to veliké a chundelaté s velkou hlavou a tak, zatímco liška je taková jako úzká nic.
Já tam vidím typického psa. Po mém - vlčák :D
Taky nechodíme, když dobře nevidím, bojím. A už jsme i za bílého dne párkrát utekly z lesa a okolí, protože se tam nějak moc střílelo :D

Hony se běžně hlásí. Ale lidi o nich většinou netuší. Nám se to řekne, protože máme v rodině myslivce - jakože nechoďte tam a tam, tehdy a tehdy, ale že by to bylo někde vyvěšené a označené? Nevšimla jsem si. Na úřadě příslušné obce to info ale mají, jenže to by znamenalo, že tam v sezoně budete pořád volat?

Já tam právě podle toho běhu v jednu chvíli úplně vidím běžící prase. Tady jich potkáváme požehnaně a když letí v poli po nerovném terénu, prostě mi přijde ten pohyb fakt prasečí. Ona když ta prasátka běží, tak se tak jako natřásaj, zvlášť když je vidíte zepředu, přijde mi to podobné jako ten pohyb na videu, jako vážně, nedělám si srandu. Černá bývají taky velmi hojně. Liška by mě nenapadla, ale čuník rozhodně.

7.3.2023 11:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

impact napsal(a):
Jejda já tím ale nechtěla v žádném případě říct, že tam fena neměla běhat nebo že měl právo ji picnout. Jen jsem konstatovala, že to zřejmě neproběhlo dva metry od cyklostezky.

Jako právo zastřelit ji rozhodně neměl, ale ruku na srdce. Takhle v přítmí, nijak neoznačená... jako úplně tam takhle vzdálená od majitelů v poli běhat nemusela.

7.3.2023 13:40
impact

XXX.XXX.26.187

Atheira napsal(a):
Jako právo zastřelit ji rozhodně neměl, ale ruku na srdce. Takhle v přítmí, nijak neoznačená... jako úplně tam takhle vzdálená od majitelů v poli běhat nemusela.

No já bych tak psa nenechala. Naši psi mají povoleno chodit pouze po cestě. 🤷🏼‍♀️

7.3.2023 14:35

Atheira napsal(a):

...fena svítí jak kolotoč...

Aby byla viditelnějším terčem?

7.3.2023 14:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

i kdyby byla na louce, NIC nehonila a byla pod "vlivem"
a nebyl stráž ani hospodář, takže by měl mít hooodně velkýho "smolíka"

na rozdíl od toho blba, co se mu pes "normálně někde flákal 20 min" a nevěděl kde je a co dělá...tak zase " hon na vlky"

7.3.2023 15:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

...fena svítí jak kolotoč...

Aby byla viditelnějším terčem?

Jo, jasně, vy žijete v tom, že každej cíleně střílí po psech.

7.3.2023 15:16

Jsem se chtěla zeptat, v souvislosti s tím zabitým borderákem - opravdu to nevím a fakt nevrtám, jen se ptám znalých: Jsou pro myslivce, kteří prostě courají se psem lesem, jiné podmínky pro volný pohyb psů v honitbě, než pro běžného venčiče?

7.3.2023 15:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jsem se chtěla zeptat, v souvislosti s tím zabitým borderákem - opravdu to nevím a fakt nevrtám, jen se ptám znalých: Jsou pro myslivce, kteří prostě courají se psem lesem, jiné podmínky pro volný pohyb psů v honitbě, než pro běžného venčiče?

Řada z nich, těch nadutějších, si to myslí, ale ne.

7.3.2023 15:34

To chce asi přečíst zákon o myslivosti. Nebo tak nějak se jmenuje. Nevím.
Ale pes myslivce by měl být něco jako pes služební, záchranářský, ne?
Tzn. nebude na vodítku, bude docela - na náš vkus - daleko od pána.
Chtělo by to ale nějaké pořádné označení, aby psék nebyl zastřelen. I když... ach jo.
Lovecký pes se nesmí picnout.
U nohy páníkovi určitě nechodí. To by toho moc nechytili, leda rýmu.
Tamten teda mohl být myslivec, jo, mě to napadlo, že pes měl GPS.

7.3.2023 15:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Chtělo by to ale nějaké pořádné označení, aby psék nebyl zastřelen. I když... ach jo.

Když ten myslivec nevykonává v lese nic a jde se jen jako normální člověk projít, tak jeho pes fakt není žádnej VIP.

7.3.2023 15:44

Atheira napsal(a):
Když ten myslivec nevykonává v lese nic a jde se jen jako normální člověk projít, tak jeho pes fakt není žádnej VIP.

Hm, nevím.
Psi jsou přece rozděleni na lovecké, služební atp. Je dovolen výcvik, ale musí se dohodnout s hospodářem. Myslím, že lovecký pes prostě chodí po lese.

Nesmí nám picnout psa, který se na naše volání vrací. To je taky zajímavé.
Představuji si to tak, že když myslivec vidí psa, který běží děsně rychle, že by si myslivec mohl myslet, že štve zvěř, tak by mohl tím dalekohledem hnout před psa a hledat tu zvěř.
Pak by ho picnout moh, když teda to splňuje i další podmínky.

7.3.2023 15:49

To je pravda.

Ale pokud nechává myslivec pobíhat psa mimo svůj vliv, přijímá tím i odpovědnost za to, že se psovi může něco stát - to k tomu "sežrání" psa "vlkama".

7.3.2023 15:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Hm, nevím.
Psi jsou přece rozděleni na lovecké, služební atp. Je dovolen výcvik, ale musí se dohodnout s hospodářem. Myslím, že lovecký pes prostě chodí po lese.

Nesmí nám picnout psa, který se na naše volání vrací. To je taky zajímavé.
Představuji si to tak, že když myslivec vidí psa, který běží děsně rychle, že by si myslivec mohl myslet, že štve zvěř, tak by mohl tím dalekohledem hnout před psa a hledat tu zvěř.
Pak by ho picnout moh, když teda to splňuje i další podmínky.

Jenomže celý tohle picání je (dobře, mělo by být) omezeno tím, že myslivec si nesmí myslet, myslivec si musí být jist.
Jasně, že to pokulhává. Jako všechno, abychom tady nebyli zas zaujatí jen vůči myslivcům.

7.3.2023 15:52

To je pravda.

Ale pokud nechává myslivec pobíhat psa mimo svůj vliv, přijímá tím i odpovědnost za to, že se psovi může něco stát - to k tomu "sežrání" psa "vlkama".

Tak to je jasné. Psa mi může napadnout cokoli. Třeba rys! Nevím, co dělá rys. Ale je moc hezký.
Jak jsme někde v lese, na poli a tak, tak já volám hlasitě na Megy nebo mávnu. Přeslechnout by to myslivka neměl a překouknout taky ne. Tak kdyby se pak vymlouval, tak ho najdete za kůlnou v hygienické hloubce.

7.3.2023 16:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak to je jasné. Psa mi může napadnout cokoli. Třeba rys! Nevím, co dělá rys. Ale je moc hezký.
Jak jsme někde v lese, na poli a tak, tak já volám hlasitě na Megy nebo mávnu. Přeslechnout by to myslivka neměl a překouknout taky ne. Tak kdyby se pak vymlouval, tak ho najdete za kůlnou v hygienické hloubce.

A víte, že třeba takové dýně prý dobře snesou rozkládající se tělo? Takže pod kompost a na to dýně, všichni budou obdivovat vaši úrodu, shánět myslivce, ale nikoho nenapadne, že pěstuje dýně. Jíst je nemusíte, ale vydlabat na Halloween se vždycky daj a udělaj parádu.

7.3.2023 16:05

fialová tečka - střelená kolie. v kroužku posed, zelená tečka majitelé.

7.3.2023 16:06

Atheira napsal(a):
A víte, že třeba takové dýně prý dobře snesou rozkládající se tělo? Takže pod kompost a na to dýně, všichni budou obdivovat vaši úrodu, shánět myslivce, ale nikoho nenapadne, že pěstuje dýně. Jíst je nemusíte, ale vydlabat na Halloween se vždycky daj a udělaj parádu.

Slyšela jsem :) sardullah má mrtvých myslivců... teda dýní

7.3.2023 16:08

fialová tečka - střelená kolie. v kroužku posed, zelená tečka majitelé.

Nechápu. Tam to schytala, nebo padla k zemi? Střílel přes stromy? Ale výhled měl volný.

7.3.2023 16:11

Nechápu. Tam to schytala, nebo padla k zemi? Střílel přes stromy? Ale výhled měl volný.

tam uhynula. je to dva metry od cesty, pro zájemce je tam údajně pořád kolo krve. podle množství krve moc daleko uběhnout nemohla. po zásahu kulovou zbraní.

7.3.2023 17:13
Ouško4

XXX.XXX.8.30

tam uhynula. je to dva metry od cesty, pro zájemce je tam údajně pořád kolo krve. podle množství krve moc daleko uběhnout nemohla. po zásahu kulovou zbraní.

Úplně omylem jsem teď viděla záznam z dalekohledu toho myslivce.
Kdo to chcete vidět, je to myslím na Seznamu, nebo někde na těch novinkách.

Pes padl na místě jak podťatej hned po výstřelu, a už fakt nikam nepopoběhl.
😥

7.3.2023 17:21
impact

XXX.XXX.26.187

Ouško4 napsal(a):
Úplně omylem jsem teď viděla záznam z dalekohledu toho myslivce.
Kdo to chcete vidět, je to myslím na Seznamu, nebo někde na těch novinkách.

Pes padl na místě jak podťatej hned po výstřelu, a už fakt nikam nepopoběhl.
😥

Tvl já to viděla někde tuším na Polaru a tam teda nebyli dem enti a nechali to useknutý, takže konec nebyl vidět. To je brutál... On těm lidem opravdu mohl klidně ustřelit hlavu.

7.3.2023 17:25

Slyšela jsem :) sardullah má mrtvých myslivců... teda dýní

Tak to se musím ohradit...u nás je myslivec něco jako paní Colombová. Jako fakty chodím nejčastěji venčit na louky, které jsou lemované lesním nebo stromovým porostem...jen na "malém okruhu" jsou 3 posedy...ale myslivce jsem tam v životě nepotkala. Courám po lese a nic. Obecně musím říct, že si vlastně nepamatuju, že bych u nás někdy nějakýho myslivce viděla.
Za velkýho šera už se v přírodě necourám neb můj strach z prasat divokých a bez Sáry a Jess i z případných bubáků mně velí chodit tam, kde je veřejné osvětlení, takže se couráme ve dne a já doufám, že si nás nikdo nesplete...no Ginu tak max s malým ledním medvědem, ale snad ani lední medvědy nesmí myslivci střílet, když je vede medvědář na vodítku a u Matese zase dbám na to, aby neodbíhal daleko, ale on se stejně drží u nás.

A jako jinak...co mě opustil pes baskervillský a zabiják draků v jedné osobě pracovním jménem Sára, tak odpadla starost kam s mrtvolami a dýně fakty pěstovat nemohu, protože moje další fena ...Gina...není zabiják draků, ale zahradník a všechny kulturní rostliny (mimo stromů a vzrostlých keřů) vyrve i s kořeny a přitáhne do obýváku. Za ty téměř 3 roky, co jí máme se ze zahrady stala pustina a doma vždycky zpíváme "šel zahradník do zahrady s motykou, s motykou, vykopal tam rozmarýnu velikou, velikou...."...teda pardon vlastně dýni velikou.

Ale tak to byla taková vsuvka...když tak koukám na tu fotku...pořád se nemohu zbavit myšlenky...co kdyby se psem pobíhalo malé dítě??

7.3.2023 17:27
Ouško4

XXX.XXX.8.30

impact napsal(a):
Tvl já to viděla někde tuším na Polaru a tam teda nebyli dem enti a nechali to useknutý, takže konec nebyl vidět. To je brutál... On těm lidem opravdu mohl klidně ustřelit hlavu.

Je to na I-dnesu, bohužel já jsem teď ve stáji a z mobilu neumím hodit odkaz.

Z toho červenýho zaměřovače nebudu spát. A dneska večer přiobjednám ještě růžovej a modrej světélkující obojek (kluci už mají zelený) sice po setmění je z vodítka nepouštím, ale když vidím, čeho jsou ty starý nahluchlý poloslepý dědci na posedu schopný, tak už bych se fakt nevidila, že by mi někdo byl schopen odprásknout psa i na vodítku, protože by si myslel, že třeba střílí na hyenu nebo na šakala (pokus o vtip, v téhle situaci spíš z bezmocnosti) ... 😥🥺

7.3.2023 18:05

On se ten pes opravdu vracel k té holce

7.3.2023 18:13
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Chudák nešťastná, co zatím čtu a vidím, tak rozhodně nebyl důvod ji střelit.

7.3.2023 18:21
Caty

XXX.XXX.51.50

Obou těch psů mi je moc líto. Fascinuje mě ale, jak pes po tmě omylem zastřelený myslivcem je tragédie, zatímco pes za bílého dne zabitý vlkem je naprosto v pořádku.

7.3.2023 18:28
impact

XXX.XXX.26.187

Caty napsal(a):
Obou těch psů mi je moc líto. Fascinuje mě ale, jak pes po tmě omylem zastřelený myslivcem je tragédie, zatímco pes za bílého dne zabitý vlkem je naprosto v pořádku.

Opravdu nevidíte rozdíl mezi psem, který se pohybuje u cyklostezky v blízkosti majitele a psem, kterého myslivec pouští do lesa a nechá ho svévolně běhat, kde se mu zachce a v akčním rádiusu x stovek metrů?

Každej, kdo vypustí psa do lesa a dělej si, co chceš, prostě musí počítat s tím, že se mu pes nevrátí. Kolik takových psů zabili divočáci, kolik jich přejel vlak?

O tom, že polovina myslivců tvrdí, že to byl nejspíš rys, ani nemluvě.

7.3.2023 18:32
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Caty napsal(a):

A jak víte, že je to v pořádku?

Že se tu píše zrovna o tomhle?

No já nevím co za zvíře zabilo toho psa.
Za mě pes zaplatil životem kvůli nezodpovědnosti majitele. Když by mu ho teď cosi nezadávilo, tak ho mohl rozpárat divočák, přejet auto...případně on mohl nasekat dost škody v přírodě. Patří mu to? Ne. Majiteli patří pokuta.

A podle mě je rozdíl, že jsem dutá a nechám si zmrzačit zvíře, a že někdo, kdo nemá oprávnění mi psa zastřelí a ještě v podmínkách, kdy mohl ohrozit třeba i mě.

7.3.2023 18:33

Caty napsal(a):

ten "vlčí" byl pes, co prostě volně někde běhal po lese. v podstatě to je "v pořádku" jen proto, že majitel je myslivec. což teda nechápu, že u něho najednou pes mimo vlivu vedoucího v honitbě nevadí, ani v březnu na horách, kdy má mít zvěř přece klid.

prostě takovej pes tam může zařvat a je celkem jedno, jestli si ho podá prase, někam spadne, zajede ho vlak nebo zahluší jiná šelma.

7.3.2023 18:36

Ouško4 napsal(a):

Z toho červenýho zaměřovače nebudu spát. A dneska večer přiobjednám ještě růžovej a modrej světélkující obojek (kluci už mají zelený) sice po setmění je z vodítka nepouštím, ale když vidím, čeho jsou ty starý nahluchlý poloslepý dědci na posedu schopný, tak už bych se fakt nevidila, že by mi někdo byl schopen odprásknout psa i na vodítku, protože by si myslel, že třeba střílí na hyenu nebo na šakala (pokus o vtip, v téhle situaci spíš z bezmocnosti) ... 😥🥺

na fb myslivost jsou k tomu fajn příběhy, třeba o myslivcovi, co střelil vlčáka na stopovačce, co zrovna jel na stopě ostrej zásah a na druhým konci tý stopovačky byl policajt.

prostě pokud narazíte na senila s kulovnicí, tak vás zastřelí i se psem i kdyby měl navlečený obojky všech barev.

7.3.2023 18:45

Caty napsal(a):

Ani jedno není v pořádku a já ani nejsem ochránce vlků, kteří by už třeba nevešli, na některých místech.
Tam je válka o tohle.
V případě myslivce máme přirozeně emoce hlubší, protože to není příroda jako ten vlk. Nebo autonehoda, kde nebyla překročena povolená rychlost.
A ve tmě svého psa nepustím, protože si myslím, že ho někdo sežere nebo zastřelí.

7.3.2023 18:45

na fb myslivost jsou k tomu fajn příběhy, třeba o myslivcovi, co střelil vlčáka na stopovačce, co zrovna jel na stopě ostrej zásah a na druhým konci tý stopovačky byl policajt.

prostě pokud narazíte na senila s kulovnicí, tak vás zastřelí i se psem i kdyby měl navlečený obojky všech barev.

Tak ono se občas zvládnou střelit i mezi sebou.
Smutný je, že si myslím, že je spoustu slušných myslivců, kteří se o zvěř starají..prostě, že myslivost není jen o tom nutně něco střelit a samozřejmě pak je tendence házet všechny do jednoho pytle.
Asi tak jako, když pejskař ignorant a hovado kazí pověst slušným a zodpovědným pejskařům...

7.3.2023 18:49

Atheira napsal(a):
Jo, jasně, vy žijete v tom, že každej cíleně střílí po psech.

Ale kdepak. Vás fakt nenapadlo, že je tak pes lepším terčem pro toho, kdo si chce mermomocí vystřelit a moc nepřemýšlí o následcích?

7.3.2023 18:50

Smutný je, že si myslím, že je spoustu slušných myslivců, kteří se o zvěř starají..prostě, že myslivost není jen o tom nutně něco střelit a samozřejmě pak je tendence házet všechny do jednoho pytle.
Asi tak jako, když pejskař ignorant a hovado kazí pověst slušným a zodpovědným pejskařům...

Jenže myslivec má dost nebezpečné zbraně. Pejskař je jen dobytek :D nebo má bojového psa a tak podobně, před kterým ale máte šanci.
Proto se musí myslivcům už konečně říct, že takhle teda ne.

7.3.2023 19:02
Atheira

XXX.XXX.38.131

Ale kdepak. Vás fakt nenapadlo, že je tak pes lepším terčem pro toho, kdo si chce mermomocí vystřelit a moc nepřemýšlí o následcích?

Dovolím si tvrdit, že takový hovada tady nemáme. Nicméně, jasně, když někdo bude chtít, tak by ji líp viděl. Ale to by pak teda sejmul i mě nebo další lidi, co by šli s námi. Ve tmě má nějakou bludičku vždycky i minimálně jeden z nás a střílet na psa ve tmě, který se pohybuje na 5m a neustále kolem lidí, good luck, no, to by si šel sednou do chládku asi.
Já to označení ve tmě beru jako samozřejmost, na silnici i mimo ni. Tady je to celkem běžný a lidi, co potkávám pravidelně, tak hlavně v zimních měsících fungují taky. Z dálky se už poznáme, vidíme, že tam někdo je... Minimálně se dá těžko vymluvit na to, že po té polňačce šla skupina prasat, která na sobě měla barevný světýlka... 🤷🏼‍♀️

7.3.2023 20:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ouško4 napsal(a):

Já si kolikrát říkám, že mi jednou nějakej zastřelí psa na vodítku, protože ten tenký špagátek není na dálku vidět a máme ho poměrně dlouhý. Já teda vždycky jsem nervní, když vidím posed. Sice věřím, že těhle magorů není zas tak moc, ale zrovna v našem okolí vím o dvou, co střílí na všechno a pak se teda teprve jdou podívat, co zastřelili.

7.3.2023 21:05
Terven

XXX.XXX.103.178

Caty napsal(a):

Ale tak....to já dovedu pochopit. Líto je mi samozřejmě obou psů.
Ale ten potrhaný vlkem byl poměrně dlouho mimo vliv a dohled majitele, tudíž majitel si to de fakto zavinil sám a šlo tomu zabránit.
Lidi pochopitelně víc šokuje případ s borderkou, protože tam se majitelka nijak neprovinila a prakticky proti tomu neexistuje obrana, člověk se musí jenom modlit.
Oproti tomu, pokud dám psu v lese na 10- 20 minut rozchod, musím počítat se vším.

7.3.2023 22:12
tetrivek

XXX.XXX.235.158

Nerada bych přišla o naše psí miláčky. Máme lovečáky. Slyšela jsem jak na podzim fenku jagteriéra na naháňce zabil vlk. Stalo se to u Prachatic. Nechápu kam dnešní svět spěje. Ano vlk je krásný, ale nevím jestli je rozumné ho navracet do dnešní hustě obydlené krajiny.

Neregistrovaný uživatel

7.3.2023 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

tetrivek napsal(a):
Nerada bych přišla o naše psí miláčky. Máme lovečáky. Slyšela jsem jak na podzim fenku jagteriéra na naháňce zabil vlk. Stalo se to u Prachatic. Nechápu kam dnešní svět spěje. Ano vlk je krásný, ale nevím jestli je rozumné ho navracet do dnešní hustě obydlené krajiny.

Stačí nebejt vůl a ne nechavat psy kilometr od sebe a je klid.

7.3.2023 22:19
Caty

XXX.XXX.51.50

Ten borderáček dělal v lese svojí práci, byl ve dne 200m od majitele. Borderka byla pouštěná navolno v noci pod posedem, kolik metrů od majitele nevím. Jasně, dědek bude potrestaný a oprávněně, porušil zákon. Vlk ne. Borderka se mohla venčit jinde, lovecký pes těžko může pracovat jinde než v lese.

7.3.2023 22:21

Caty napsal(a):
Ten borderáček dělal v lese svojí práci, byl ve dne 200m od majitele. Borderka byla pouštěná navolno v noci pod posedem, kolik metrů od majitele nevím. Jasně, dědek bude potrestaný a oprávněně, porušil zákon. Vlk ne. Borderka se mohla venčit jinde, lovecký pes těžko může pracovat jinde než v lese.

co konkrétně za práci dělá border teriér, co si jen tak běhá lesem, dle majitele běžně 20 minut někde?

7.3.2023 22:31

Border teriér je norník. Takže zrovna v tu dobu asi v lese nepracoval.

7.3.2023 22:32
Caty

XXX.XXX.51.50

co konkrétně za práci dělá border teriér, co si jen tak běhá lesem, dle majitele běžně 20 minut někde?

Vyhledává, slídí, má pod 50 cm, takže může i nahánět, co je na tom divného?

7.3.2023 22:38

Caty napsal(a):
Vyhledává, slídí, má pod 50 cm, takže může i nahánět, co je na tom divného?

co nahání, když není hon? co vyhledává, jak je užitečný, když běhá někde v křáku a majitel ví, kde ho má, jen podle gps?

7.3.2023 22:44
Caty

XXX.XXX.51.50

co nahání, když není hon? co vyhledává, jak je užitečný, když běhá někde v křáku a majitel ví, kde ho má, jen podle gps?

Individualni lov? Nejsem myslivec, hon je společná akce, nevím, jak se správně říká tomu, když někdo loví sám. Měl ho od sebe 200m, nebyl někde kdoví kde . Mám retrívra a i při standardním nácviků vlečky na zkoušky na něj nevidím.

7.3.2023 23:03
impact

XXX.XXX.26.187

Caty napsal(a):

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Za mrtvého borderáčka. Spoko? 😘

7.3.2023 23:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ten borderáček dělal v lese svojí práci, byl ve dne 200m od majitele

no , to tedy nedělal, prostě lítal po lese
individuální lov je čekaná nebo šoulačka, teď mohl tak max šoulat na černou nebo na lišku , ALE ani při ní nelítá pes 200m daleko - tam je mu ho.no platnej

pesanovi to samozřejmě nepřeju, ale na vině je majitel a rozhodně ne predátor¨
(ať už rys nebo vlk)

7.3.2023 23:55
Terven

XXX.XXX.103.178

Caty napsal(a):

Navolno v noci pod posedem?
Trochu vás poopravím - v osm hodin večer dva metry od cyklostezky.
Kde se měla venčit jinde a proč?
Edit. to místo události jsem viděla na videozáznamu a nevidím jedinej důvod proč by měl být problém jít tam se psem.

8.3.2023 07:04

Víte co. Když se tu bavíme o loveckém pudu, tak mi vždy někdo řekne, že s loveckým psem jdete do lesa tak, že plus knížka, pařez a termoska.
Snažila jsem se zjistit, jestli ten pes umí přijít aspoň na troubení na roh, ne, ti psi prostě odejdou a někdy přijdou.
Tak proč tohle na člověka, který tam měl loveckého psa.
On brojí proti vlkům, to se mi taky nelíbí, navíc použít jako argument psa.
Ale běžně je lovecký pes půl hodiny pryč úplně normální.
(mně to normální nepřišlo, ale vyvedli jste mne z omylu)

8.3.2023 07:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Víte co. Když se tu bavíme o loveckém pudu, tak mi vždy někdo řekne, že s loveckým psem jdete do lesa tak, že plus knížka, pařez a termoska.
Snažila jsem se zjistit, jestli ten pes umí přijít aspoň na troubení na roh, ne, ti psi prostě odejdou a někdy přijdou.
Tak proč tohle na člověka, který tam měl loveckého psa.
On brojí proti vlkům, to se mi taky nelíbí, navíc použít jako argument psa.
Ale běžně je lovecký pes půl hodiny pryč úplně normální.
(mně to normální nepřišlo, ale vyvedli jste mne z omylu)

Mně nepřišlo normální, že se praktikující lovečáci takto samovenčí po lese i mimo práci.
Ale bylo mi tu vysvětleno, že jsou cvičeni na samostatnou práci v terénu, tudíž se po nich při běžným venčení nemůže chtít striktní poslušnost 🙈🙈

8.3.2023 07:41
impact

XXX.XXX.26.187

Mě to přijde úplně normální - pro psy myslivců. Nenormální mi přijde ten hon na čarodějnice, že o psa přišel.

8.3.2023 08:22
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

O loveckých psech vím nula nula nic. Když u nás potkám myslivce se psem, tak ho má na vodítku.
Beru to tak, že pokud mám psa z dohledu někde v lese, tak se něco může stát.
Nemusí to být ani napadení zvířetem, třeba "jen" napíchnutí na klacek.

Známí přišli o psa, srazil jim ho vlak...prostě jim zdrhnul a už nebyl. Je to smutný a mohli za to oni. Neměl přivolání, nebyl na vodítku.
Jiným se zas právě pes na klacek napíchnul.

Je fakt, že bych psa měla ve tmě na vodítku a osvětlenýho, osvětlená bych byla i já, tak to prostě mám. Takže snad bych jen nějakýho myslivce naštvala, že mu kazím čekanou. Mě tak trochu vyděsila představa, že omyl. A když jsem pak pročítala některý články, tak třeba, že někdo sejmul psa pár metrů od majitele.
Jsem si myslela, že ti zastřelení psi jsou ty případy, kdy teda bez majitele dělaj v přírodě bordel.

Mě mrzí, že v diskuzích pod články se jede - zelený vrazi X máte mít psa na vodítku. Že se možná na jedný i druhý straně zvedne taková ta vlna - jdi do pr...X ty jdi do pr... a že to budou odnášet i ti slušní a hlavně zvířata, co za blbost lidí nemůžou.

8.3.2023 08:38
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Mě by čistě ze zvědavosti zajímalo:

Volně vypuštěný lovecký pes, "samostatně pracující" 200 i více metrů od psovoda, rámcově desítky minut bez jakéhokoli kontroly nebo korekce asi úplně nebude v módu "mír a láska všem, které potkám"...ten pes nevysiluje svou přítomností po zimě zesláblé srnky? nevadí na jaře nové narozeným mláďatům? ten pes nestresuje březí samice před porody?
Fakt nevím, vysvětlete mi to.

8.3.2023 08:42

Samozřejmě to vadí. Podle mě má i myslivecký pes být ovladatelný, já vždy čumím, co majitelům přijde normální, spíše neslyšeli o tom, že by to šlo jinak.

Myslím, že to psal někdo na objednávku, aby se už něco začalo dít,
jenže to psal někdo, kdo je dost hloupý.
Pes za tu dobu proběhl les, potkal jiného psa a bylo.
Jestli ten pes existuje teda.

Protože popisuje vlka, kterého ale neměl na tu vzdálenost vidět.

Takže je to celé lež.

8.3.2023 10:28
impact

XXX.XXX.195.92

Ouško4 napsal(a):
Mě by čistě ze zvědavosti zajímalo:

Volně vypuštěný lovecký pes, "samostatně pracující" 200 i více metrů od psovoda, rámcově desítky minut bez jakéhokoli kontroly nebo korekce asi úplně nebude v módu "mír a láska všem, které potkám"...ten pes nevysiluje svou přítomností po zimě zesláblé srnky? nevadí na jaře nové narozeným mláďatům? ten pes nestresuje březí samice před porody?
Fakt nevím, vysvětlete mi to.

Samozřejmě, že jim myslivecký pes nevadí. Oni si totiž řeknou hele, von tu přece pracuje a klidně se dál pasou, případně lží pod stromem a kochají se sluníčkem.

8.3.2023 10:41

Kdyby aspoň člověk VĚDĚL, že zrovna ti bouchači v jeho okolí jsou ti slušní a rozumní.
Ale evidentně na takového omezence můžete narazit i někde, kde se pohybujete běžně, neřku-li celý život.

Už hodně let jezdím na koni i po večerech a po nocích, a dost mě zmáhá představa, že mi ho někdo pod zadkem sejme (nebo třeba mě na něm, že, ale tak to by byla menší škoda). Takže svítím já, a svítí i kůň, kdybych nedejbože spadla, a on šel domů sám, aby byl označený, svítíme nejen reflex ale i blikačky, a to dost ostré blikačky, aby nemohlo dojít k mýlce.

No ale blikačka a reflexka nejsou neprůstřelné, bohužel.
Vůbec nevím, co bych dělala...

8.3.2023 10:48
tetrivek

XXX.XXX.2.120

Lovecký pes např. bordík jde po čerstvé stopě. A myslím že do dvaceti minut se vrací k pánovi. Jedna disciplína na zkouškách.

8.3.2023 10:50

A když půjdu po lese (po cestě podél lesa) s háravou fenou, tak mi takovýhle myslivecky zrovna pracující pes tu fenu nebude obtěžovat?

8.3.2023 10:52

Kdyby aspoň člověk VĚDĚL, že zrovna ti bouchači v jeho okolí jsou ti slušní a rozumní.
Ale evidentně na takového omezence můžete narazit i někde, kde se pohybujete běžně, neřku-li celý život.

Už hodně let jezdím na koni i po večerech a po nocích, a dost mě zmáhá představa, že mi ho někdo pod zadkem sejme (nebo třeba mě na něm, že, ale tak to by byla menší škoda). Takže svítím já, a svítí i kůň, kdybych nedejbože spadla, a on šel domů sám, aby byl označený, svítíme nejen reflex ale i blikačky, a to dost ostré blikačky, aby nemohlo dojít k mýlce.

No ale blikačka a reflexka nejsou neprůstřelné, bohužel.
Vůbec nevím, co bych dělala...

My na podzim ven radši nejezdili... Rybníky, kachny...

8.3.2023 11:00
tetrivek

XXX.XXX.2.120

A když půjdu po lese (po cestě podél lesa) s háravou fenou, tak mi takovýhle myslivecky zrovna pracující pes tu fenu nebude obtěžovat?

Tak to se stát může. Protože přírodě páníček neporučí. Trénujeme většinou daleko od civilizace. Ale psy potkáme taky. Naši jsou bezkonfliktní, jinak by nemohli na naháňce a honu fungovat. Máme feny.

8.3.2023 11:02

Myslím, že vyloučit se to nedá.
By se měl snažit každý majitel i neloveckého psa, aby byl zvyklý... kdyžtak zkusit pískat.

Kolikrát já už musela zrušit vycházku s Megy, když se k nám přidal svobodný pes.
Bohužel není jiná možnost... musím psa nacpat na druhý konec vodítka, jít prostředkem mezi psy a dovést uprchlíka domů a mám po vycházce a další už nestíhám, protože zpět do práce.
A tohle je měsíc.

A když jsem tuhle předávala utečeného kelpii, chudák malej, pán říkal - on se k vám přidal, on mi utek.
Ten pán šel domů a psa tam nechal.

Pejskaři obecně jsou ubožáci, myslivci k nim patří.

8.3.2023 11:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

tetrivek napsal(a):
Lovecký pes např. bordík jde po čerstvé stopě. A myslím že do dvaceti minut se vrací k pánovi. Jedna disciplína na zkouškách.

To ale neznamená, že si tak bude lítat kdykoli a libovolně i v době mláďat .

Podobný "venčič" je vidět i u Boubína. Přijede autem k lesu - vypustí fenu jagteriéra,
ta zmizí v lese. On si sedne do auta a hulí a čeká až se poloschvácená fena vrátí.
Trvá to i přes hodinu i dvě. Že honí a plaší vše na km daleko je mu evidentně šumák.
Až mu ji jednou sejme prase, či se někde napíchne a nepřijde, tak bude vědět taky kulový...a klidně může tvrdit, že ji sejmul třeba orel

8.3.2023 11:29
tetrivek

XXX.XXX.2.120

Jenže ten pes ví že se musí vrátit. A to co nejdříve, nejdéle myslím do těch dvaceti minut. A před cvičením je dostatečně vyběhaný. A teď jen pracuje. Té fence jagteriéra se to stalo na naháňce. Prý tam vlci nemají plachost a běžně je potkávají lidé na procházkach. A místní se bojí o děti. Ano fenka naháněla zvěř na naháňce. Vyběhla z křoví a před očima páníčka a ostatních přihlížejících. Za ní vyběhl vlk a zabil jí....
Nezastávám se myslivců.,kteří bezdůvodně střílí do všeho co se hýbe, včetně psů.

8.3.2023 11:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

tetrivek napsal(a):
Jenže ten pes ví že se musí vrátit. A to co nejdříve, nejdéle myslím do těch dvaceti minut. A před cvičením je dostatečně vyběhaný. A teď jen pracuje. Té fence jagteriéra se to stalo na naháňce. Prý tam vlci nemají plachost a běžně je potkávají lidé na procházkach. A místní se bojí o děti. Ano fenka naháněla zvěř na naháňce. Vyběhla z křoví a před očima páníčka a ostatních přihlížejících. Za ní vyběhl vlk a zabil jí....
Nezastávám se myslivců.,kteří bezdůvodně střílí do všeho co se hýbe, včetně psů.

Já se do debaty radši nechci zapojovat. Jen se zeptám, Tetřívku - vy jste u toho byla? Jak tam byl ten vlk a zabil psa před očima páníčků a ostatních přihlížejících? Vy osobně?

edit jo aha - už to vidím - je tam slůvko Prý. Tak to mi asi stačí, abych si představila, jak tam ti vlci hromadně korzujou za bílého dne a zabíjí psy na potkání. Pardon, pardon. Už zase odcházím.

8.3.2023 12:06
tetrivek

XXX.XXX.2.120

Řekl nám to jeden rodinný přítel. Prý místní starosta a místní jsou dost nešťastný. Osobně jsme u toho nebyli. Nevěřila jsem tomu, když asi před dvěma lety nám jeden chovatel jadteriérů nabízel špičkové už dospělé jagy. Že prý lidi tam kde se to stalo tomu bordíkovi. Raději psy nabízí, než je nechat zabít vlky. Jo chápu jaga a tihle malý teriéři jsou trošku svéhlavý. Ale bát se je mít, protože s nimi nemůžete dělat práci pro kterou byli vyšlechtěni jo strašný....
Pardon píšu narychlo z mobilu, za případné chyby a hrubky se omlouvám, nejsem zdatný češtinář...

8.3.2023 12:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tetřívku - a že toho nejsou plný noviny, to Vám nepřijde divný? Když se tam běžně potkávají procházkující lidé s vlky, běžně jsou tam psi pro vlky na jídelníčku............. Minimálně ten mudrlant z Broumovska by se toho chytil jak exkrement košile. Ešče zbývá to, aby se tam běžně vlci chodili do vesnice pářit s háravejma fenama, nebo aby vlčice, co hárá si zaběhla pro ženicha do vesnice.

8.3.2023 12:19
tetrivek

XXX.XXX.2.120

Taky jsem tomu s těma jagama nevěřila, byli to chovní psi. Myslím že ze zahraničí. V novinách a na netu není vše. S páníčkem fenky se zná přítel. Když mi to vyprávěl bylo to pro mě scifi. Ale teď už vím že se to stát může. Vlci se množí, mladí osidlují nová území a Prachatice máme celkem nedaleko. Dneska je hlavní že se navracíme k přírodě a necháme tady žít vlky v pro ně nevyhovujících podmínkách.

8.3.2023 12:24
tetrivek

XXX.XXX.2.120

Už mě napadá jen že by to nebyli vlci, ale kříženci čsv a vypouštěli by je tu nějací sluníčkový lidi. Ale to už je asi hodně přehnaný. Přeci správný vlk, by žil, tiše nenápadně a měl by velikou plachost. Takže bych viděla v lese max stopy. Na poznávání stop, jsem složila zkoušku. Ale vlka jsme tam neměli.

8.3.2023 12:27

Bohužel není jiná možnost... musím psa nacpat na druhý konec vodítka, jít prostředkem mezi psy a dovést uprchlíka domů a mám po vycházce a další už nestíhám

Tohle já právě až moc dobře znám... U nás na vsi spousta těch vořechů, ale po těch často stačilo hodit štěrk. Malamuta jsem vodila domů, no a když jsem nevěděla, čí to velké je, šlo to se mnou na vodítku a čuba běhala na volno, co už, pod panelákem jsem vobšourníka odepla a zapadly jsme.

To by byla sranda, kdybych takhle odvedla službukonajícího teriéra nebo ohaře To by myslivec na GPS jen mrkal!

8.3.2023 12:34
tetrivek

XXX.XXX.2.120

Nás taky minule obtěžoval v lese, při nácviku barvy nevychovaný čuvač, byl to pes. A to jsme měli jezevčici na šňůře. Asi nespolečenský, páníček ho měl navolno. Pes neměl přivolání. A na vodítku ho sotva držel. A prostě se chtěl prát i s fenou. Taky tu běhá po okolí am. pit. Pořád utíká. Takže jakéhokoliv psa můžu potkat kdekoliv.

8.3.2023 12:39

Jo, mě to jen zajímalo, jestli to mají nějako odkloněné a nebo jsou schopní tu práci opustit a jít na rande :-) Nic proti, to jen že když ten myslivec teda pustí psa z dosahu, tak holt může čekat cokoli, a samozřejmě pracovní psy postihují různé patálie spojené s jejich výkonem, to tak už holt je.

Ten vlk z té naháňky pak odkráčel po svých?

8.3.2023 12:42

Mi přijde, že vlkům se daří velmi dobře, a nebuďme zabednění, zvířata se oprsknou stejně jak lidé, liška ve městě tlapká, medvěd to má taky na háku a prasata divoká, víme.
http://www.mapa.selmy.cz/cs?layers=101
Před rokem 24 smeček, v polovině štěkanátka.

hehe, to je dobrý, Buggyra, pak to natočte a pošlete sem :D to mě vůbec nezajímá, čí to je pes, to už se ví, minule jsem tak řvala na jednoho,
co tady očůral komplet kůlnu, záhony, keře, plot, ... to už bylo asi postopadesáté, no takže teď to slyšeli všici... a taky sem řvala, že eště jednou, tak ho zabiju

8.3.2023 12:46
tetrivek

XXX.XXX.2.120

To jsem se ptala a prý ano, není to lovná zvěř. Je zákonem chráněný, může mít čip atd. Tohle střílet si nikdo netroufne.

8.3.2023 12:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

tetrivek napsal(a):
Taky jsem tomu s těma jagama nevěřila, byli to chovní psi. Myslím že ze zahraničí. V novinách a na netu není vše. S páníčkem fenky se zná přítel. Když mi to vyprávěl bylo to pro mě scifi. Ale teď už vím že se to stát může. Vlci se množí, mladí osidlují nová území a Prachatice máme celkem nedaleko. Dneska je hlavní že se navracíme k přírodě a necháme tady žít vlky v pro ně nevyhovujících podmínkách.

Tetřívku - ano v novinách a na netu není vše, leč.....lze jen těžko uvěřit, že by si tuhle příležitost nezveřejnit, jak nebezpečný ti vlci jsou, když je může karkulka potkat za bílého dne a on ji může slupnout jako nejednoho toho loveckýho psa! , že by si to nechali ujít odpůrci vlků v krajině. Takovouhle patronu!! Prosim Vás. Uvažujte věcně.
Laická veřejnost těžko rozpozná sarloose, čévéčko od vlka a stejně tak, bohužel, nejeden myslivec. Zvlášť když jsou mezi nimi jedinci, kteří si pletou lišku a psa

Jezdíme roky na dovču, kterou trávíme v lesích Novohradský hor a okolí, tedy taky ne tak daleko od Prachatic. A trávíme to převážně mimo dosah civilizace. Jediný, co jsme za ty roky potkali byl vlčí trus a zvratky. Ani nás, ani naše psy - lovecké, žádný vlk doposud nekontaktoval. A ani v Beskydech, kde jsou zabydlení mnohem déle a mnohem víc. Stejně tak na Kokořínsku, taky prt. Lužky taky nic. Není to trošku divné?

8.3.2023 12:51

mi přijde divné, jak víte, čí bobky a blinkání to bylo
sorry, to se nedalo :D

kříženci tu nejsou, nebo byl jeden? už nevím, ale co je na tom divného? jakmile se druh otrká a začne se rozšiřovat,
dojde k tomu
nic zvláštního
támhle žijí kojopsi a tak

jag https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/smecka-vlku-pri-nahance-roztrhala-loveckeho-psa-lide-se-pry-bat-nemusi-20211209.html

jiný případ
"Vlčice, která zaútočila na malého psíka rasy Phalène a následně vběhla do nedaleké restaurace, byla kvůli podezření na vzteklinu utracena. Z pitvy pak vyšly najevo doklady o jejím předchozím pravděpodobném držení v zajetí."

taky dobrý

8.3.2023 13:00
impact

XXX.XXX.40.22

tetrivek napsal(a):
To jsem se ptala a prý ano, není to lovná zvěř. Je zákonem chráněný, může mít čip atd. Tohle střílet si nikdo netroufne.

Jakože si nikdo z myslivců netroufne zastřelit vlka?

Caty

XXX.XXX.46.169

"Ochránce přírody Tomáš Krajča nepovažuje fakt, že vlk zakousne psa, za nic neobvyklého. „V této oblasti se s rizikem musí počítat. Majitel loveckého psa však může od státu žádat odškodné,“ uvedl Krajča."

Prostě si zvykneme.

Zrzavci

XXX.XXX.226.6

mi přijde divné, jak víte, čí bobky a blinkání to bylo
sorry, to se nedalo :D

kříženci tu nejsou, nebo byl jeden? už nevím, ale co je na tom divného? jakmile se druh otrká a začne se rozšiřovat,
dojde k tomu
nic zvláštního
támhle žijí kojopsi a tak

jag https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/smecka-vlku-pri-nahance-roztrhala-loveckeho-psa-lide-se-pry-bat-nemusi-20211209.html

jiný případ
"Vlčice, která zaútočila na malého psíka rasy Phalène a následně vběhla do nedaleké restaurace, byla kvůli podezření na vzteklinu utracena. Z pitvy pak vyšly najevo doklady o jejím předchozím pravděpodobném držení v zajetí."

taky dobrý

čekala jsem dotaz, sválně jsem to nenapsala.
Byl to bobek plný zvířecí srsti - z divočáka, plus kosti, to stejné zvratky o kus dál. To byla první indicie.
Druhá indicie bylo chování feny -Taliprda, která je sice tupohlávek, ale v určitým směru senzitivní - chovala se tak, že jsme se jí smáli, že se bojí, že jí to houno napadne. Stejně se choval můj první ohař, když se kdysi setkal s vlčicí /skutečnou, ne čsv, až najdu mohu fotograficky zdokumentovat, že si tu nevymýšlím/, stav pro mě do té doby neznáme obezřetnosti.
No a třetí a hlavní indicíí bylo zdokumentování onoho houna a zvratků a jejich odeslání vlčím hlídkám pro potvrzení, že náš ohad byl správný. A byl.

edit - jo ta vlčice se nepotulovala jen tak jako krajinou, překvapivě žila v Prahé - u nás v bývalém bydlišti je chovají Anderlovi.

8.3.2023 13:04

Já tady v Jizerkách s koněm věčně někde zakopaná v hlubokém lese taky ještě žádného vlka neviděla. Ale včera jsme vyplašili z různých míst asi deset kusů srnčí. A vlky tu prokazatelně máme (chodí nám až do výběhu ke koním).

JanaJanaJanaJana

8.3.2023 13:10
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Caty napsal(a):
"Ochránce přírody Tomáš Krajča nepovažuje fakt, že vlk zakousne psa, za nic neobvyklého. „V této oblasti se s rizikem musí počítat. Majitel loveckého psa však může od státu žádat odškodné,“ uvedl Krajča."

Prostě si zvykneme.

Toho chlapíka znám osobně, má pravdu.
Každopádně hobby pes nemá po lese co pobíhat mimo cestu a bytí poblíž svého pána.
No a u loveckého psa je to bohužel riziko podnikání. Střelbu na obranu svého loveckého psa AOPK, potažmo MZV v nejbližších letech rozhodně nepovolí.

8.3.2023 13:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je tedy velmi zajímavý článek:

Kdyby to byl divoký vlk, ti panicky prchají. Tihle tu nemají žádného predátora a když budou takto krotcí, může se stát, co se stává: napadení člověka psem,“

co to tam ten pán říká? Tak to nakonec nebyl divoký vlk? Byl nějaký krotký? Krotký vlk? A jakýho predátora má mít vlk, který sám je na vrcholu pyramidy? A může se stát, že jak říká člověka napadne pes, takže ne vlk?

8.3.2023 13:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

ten článek v klatovském deníku se mi neotevře - nicméně- když se dívám na to prostřední video, to barevné, tak nějak mám pochybnost o tom, zda jde opravdu o dva vlky. Možná špatnou pochybnost, to je jasný, ale vlk má dle mě trošku jiný tvar hlavy, aspoň z toho vzorku, co jsem mohla porovnat osobně - čsv vs. vlk. Neříkám, že musím mít nutně pravdu.Člověk to zvíře nevidí pořádně, je tma... ale tak mi to přišlo.

8.3.2023 13:16

Zrzavci napsal(a):
To je tedy velmi zajímavý článek:

Kdyby to byl divoký vlk, ti panicky prchají. Tihle tu nemají žádného predátora a když budou takto krotcí, může se stát, co se stává: napadení člověka psem,“

co to tam ten pán říká? Tak to nakonec nebyl divoký vlk? Byl nějaký krotký? Krotký vlk? A jakýho predátora má mít vlk, který sám je na vrcholu pyramidy? A může se stát, že jak říká člověka napadne pes, takže ne vlk?

Byla tam smečka (8 vlků, nebojte, oni to mají zmapované přes DNA, o této smečce ale nevěděli, jen o páru) a nějak se psů a lidí nebála, no.
Tak tady? https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/vlci-lipno-smecka-nahanka-lovecky-pes-ohrozeni-hledani-reseni-obavy_2201101001_pik

8.3.2023 13:22
Terven

XXX.XXX.20.63

Caty napsal(a):

Prostě si zvykneme.

A kdo si zvykat nechce, bude mít psa trvale pod kontrolou.
Mimochodem, zabití psa prasetem je x násobně častější.

8.3.2023 13:26
Arbora

XXX.XXX.134.90

https://radiozurnal.rozhlas.cz/vlci-na-sumave-zadavili-loveckeho-psa-nejsme-na-ne-zvykli-vice-nez-sto-let-utoky-8657001

To ilustračné video z výbehu pre vlkov v Srní, to pekne dotvára atmosféru ako sa vlci neboja

8.3.2023 13:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Byla tam smečka (8 vlků, nebojte, oni to mají zmapované přes DNA, o této smečce ale nevěděli, jen o páru) a nějak se psů a lidí nebála, no.
Tak tady? https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/vlci-lipno-smecka-nahanka-lovecky-pes-ohrozeni-hledani-reseni-obavy_2201101001_pik

Nevím no, že by vlci bivakovali - že procházejí, to ano - , ale že by měli ležení, někde těsně v blízkosti lidských obydlí... trošku přitažené za vlasy. Ano v tom lese se pohybují, žijí, loví, bydlí. Kdyby ti psi nevlítli do mlází nebude nikdo vědět, že tam ti vlci momentálně jsou. A ostatně to dokazuje i fakt, že píšete, že ani o smečce nevěděli :-), tak to moc nekoresponduje s tím, že je tam lidé běžně při procházkách potkávají, nebo mají nějaký divný monitoring.Pořád to není o tom , jak to bylo podáváno, že vlci lidi ohrožují, na to jsem tam nikde nenarazila. Jen na psy, kteří během lovu v lítli do mlází a vlci se , zcela pochopitelně bránili. To nikdo nevidí? Ti vlci neútočili, jak je podsouváno. Byli v křoví, nevyběhli na lidi, ani na psy, byli tam, kdyby prošli nebudou tušit ani v nejmenším, že mají vedle sebe osm vlků. Bránili se tomu, že tam vběhli psi, to je přeci logické. Mozek, chce to používat mozek. Nebyl to útok, karkulka se nekoná.
Kdyby v tom chroští byla prasata, průběh by byl dost podobný a to chudák jagouš mohl umřít taky.

8.3.2023 13:48
Caty

XXX.XXX.46.169

Terven napsal(a):
A kdo si zvykat nechce, bude mít psa trvale pod kontrolou.
Mimochodem, zabití psa prasetem je x násobně častější.

Ne pod kontrolou, na vodítku, píše ten pan ochranář.
A těch prasat je pořád ještě x násobně víc. A nikdo neví, co s nimi. Takže zatím po sídlištích chodí jen prasata, vlci teprve budou :-)

8.3.2023 13:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Caty napsal(a):
Ne pod kontrolou, na vodítku, píše ten pan ochranář.
A těch prasat je pořád ještě x násobně víc. A nikdo neví, co s nimi. Takže zatím po sídlištích chodí jen prasata, vlci teprve budou :-)

A nikdo neví co s nimi. Enem ten vlk, co - jak říká pan starosta v tom článku, přišel po stopě toho prasete.

8.3.2023 13:53
tetrivek

XXX.XXX.2.120

impact napsal(a):
Jakože si nikdo z myslivců netroufne zastřelit vlka?

Normální myslivec. Ne. To by byl blázen. Takový jako myslivec možná jo, ale takové neznám.

8.3.2023 13:54

v Jizerkách jsme vlky nepotkali. Jen jednou s největší pravděpodobností stopy a trus (poslední sníh poblíž Quarré). Zato před rokem (jeden z posledních výletů s Nightem) jsme potkali velkéhovlka uprostřed Lužek. Byl sám, prošel nám přes cestu tam a po chvíli zase zpátky - pohyboval se nesmírně tiše a Night dělal, že tam vlastně ten divný pes vůbec není. Za strany vlka žádný strach, ale ani žádné "prsení se". Pocit jsme měli úžasní - prostě vzácné setkání - žádný pocit strachu - spíš úcty k té šelmě. Foto nic moc - ale je...

8.3.2023 13:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo a to stejný - ten pes u Jablůnkova, jako něm pán nevěděl celejch dvacet minut. Ví kulový, co proběhlo, ví kulový, ešivá to byl vlk, ale hlavně jedem karkulku. Když nevím, kde čokla mám, musím počítat se vším. třeba i s tím, že můj pes narazí cestou třebas i na jinýho čokla, co se takhle toulá a ten ho sejme, páč bude větší. Nevím-li, kde mám psa, mám to blbý.

8.3.2023 14:12

nevím, že někdo říkal, jak vlci táboří vedle baráku
monitoring všech vlků na horách je jednoduchý
hele, vlk je hezký, ale vytrháváte slovíčka, to nemá smysl

Přidejte reakci

Přidat smajlík