Fifinka plešatí pokračování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2022 11:41

Tak jsem byla s Fifinkou na veterine a zkoumame, co to může být. Byly odebrány vzorky na plísně, dostala jsem bravecto a dva druhy speciálních šamponu a hypoalergenní granule royal canin a uvidíme, jestli to pomůže.

9.6.2022 15:36

9.6.2022 15:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak se snad zlepší.

No, prořídlé to má dost. Zkuste ještě ten salón, ať vám poradí a ukážou správnou údržbu srsti.

Ke granulím se nevyjadřuji, není to zrovna top značka.

Přidávala bych kvalitní oleje a Pangamin.

9.6.2022 16:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Na diety RC jsem četla kladné ohlasy ...

9.6.2022 17:57
fikovnice

XXX.XXX.20.198

rapotacka11 napsal(a):
Na diety RC jsem četla kladné ohlasy ...

Každopádně v tomto případě je veterinář zároveň i "dealer". Nemám to moc ráda...ale beru i jiné názory.

9.6.2022 18:06
janaa

XXX.XXX.174.173

fikovnice napsal(a):
Každopádně v tomto případě je veterinář zároveň i "dealer". Nemám to moc ráda...ale beru i jiné názory.

Tak ono co si budeme povídat, všechny vet diety hypoalergenní jsou sra.ky, a v zásadě je jedno,zda RC, Hills nebo co dalšího. Každopádně někdy je i těch diet třeba vyzkoušet víc,ať už proto,že to pes nežere nebo že nesedí. Naše vetka,když jsme řešily u buldočky šílený průjmy, nabrala konzervy snad od všech značek,co vet dietu vyrábí, a dovezla mi je,ať je vyzkouším a uvidím,co se osvědčí a čubina bude žrát

9.6.2022 18:46

Ono je to s Fifinkou strašně těžké, jelikož nežere vůbec žádné granule. Tak snad začne tyto. Vždy granule jí první den a další už je nechce. Já vyzkoušela snad 10 značek jen v superprémiové kvalitě, ale zatím by dala před granulí přednost suchemu rohlíku.

Taky vím, že to nebude ideální, protože ty granule voní jako podravka a i tak chutnají, jen nejsou slané.

9.6.2022 20:27
eli22

XXX.XXX.58.38

Tak jsem byla s Fifinkou na veterine a zkoumame, co to může být. Byly odebrány vzorky na plísně, dostala jsem bravecto a dva druhy speciálních šamponu a hypoalergenní granule royal canin a uvidíme, jestli to pomůže.

Krev jí brali a dělali jste různá vyšetření?

9.6.2022 22:12

eli22 napsal(a):
Krev jí brali a dělali jste různá vyšetření?

Zatím ne. Zatím se dělal seškrab na plísně a roztoče. Za 14 dní bude výsledek. Mezitím jsem dostala 2 druhy šamponu, kterýma ji budu každé 3 dny mýt. Podle toho, jak se drbe a plešatí to vypadá na potravinovou alergii, proto ty granule a když nezaberou, tak se bude odebírat krev a dělat testy na štítnou žlázu atd. U hormonální poruch prý není svědění a ona se chvílemi drbe jako o život. Dostala bravecto, aby se zabránilo napadení parazity.

10.6.2022 08:38
assil

XXX.XXX.121.3

Zatím ne. Zatím se dělal seškrab na plísně a roztoče. Za 14 dní bude výsledek. Mezitím jsem dostala 2 druhy šamponu, kterýma ji budu každé 3 dny mýt. Podle toho, jak se drbe a plešatí to vypadá na potravinovou alergii, proto ty granule a když nezaberou, tak se bude odebírat krev a dělat testy na štítnou žlázu atd. U hormonální poruch prý není svědění a ona se chvílemi drbe jako o život. Dostala bravecto, aby se zabránilo napadení parazity.

No jenže nejčastější potravinová alergie je na kuře a to nejspíš v těhle granulích je, ty jsou hypoalergenní tak akorát tím nápisem. Být vámi vykašlu se na granule a zkusím eliminační barf dietu.

10.6.2022 11:12
eli22

XXX.XXX.181.79

assil napsal(a):
No jenže nejčastější potravinová alergie je na kuře a to nejspíš v těhle granulích je, ty jsou hypoalergenní tak akorát tím nápisem. Být vámi vykašlu se na granule a zkusím eliminační barf dietu.

Přesně, zkusila bych vařit nebo barf. A ty odběry bych spíš udělala hned.

10.6.2022 11:31
Huskyjanina

XXX.XXX.107.230

Tohle šílený drbání jsem měla u psa huskyho, ale teda takhle hodně neplešatěl. Stačilo přidat zinek a bylo po problému. Takže bych se vetovi zmínila o možnosti přidávat ten zinek :) My tomu našemu dávali Aptus Multidog senior

10.6.2022 12:41

My jsme právě doteď vařili vepřové a hovězí každý den a bylo to čím dál tím horší.

10.6.2022 12:46
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zkuste vyřadit to hovězí, to je velice častý alergen.
Zaveďte monodietu z masa, které nikdy nežral.
Zaveďte eliminační dietu.
Řešte problém s veterinářem.

10.6.2022 12:54

Varaxi napsal(a):
Zkuste vyřadit to hovězí, to je velice častý alergen.
Zaveďte monodietu z masa, které nikdy nežral.
Zaveďte eliminační dietu.
Řešte problém s veterinářem.

Však ano, řešila jsem u dvou zvěrolékařů a nasazený granule viz výše. Řekla bych, že jí to spíše dělá vepřové. Uvidíme, co bude dále.

10.6.2022 13:00

Fenka našeho školníka se drbala do krve, jak ji to svědilo. Kastrace pomohla.

10.6.2022 13:17

Fenka našeho školníka se drbala do krve, jak ji to svědilo. Kastrace pomohla.

Aby se nestal opak.

10.6.2022 13:27

Pes se klidně drbe, protože má nemocná játra.
To jen tak na okraj, že se teď vše rve na alergie.

Asi nejí samotné maso bez příloh a pamlsků, že?
A nikdo ji nekrmí bokem - ná, dej si kousek chleba s paštikou.

Je celá červená - kvasinky, nebo jen hodně železa atp. v potravě.

Vypadá strašně. Pardon. Ostříhala bych ji a dala dietu - rybu a vodu.
Bavlněné dupačky, tričko, koupel z dubové kůry.
Nechcete tam zánět. Ten pes trpí. Nesmí se drbat.
Mohl se jednoduše zkusit Apoquel. Lepší než šampony, co vysuší kůži a rozpraská...
A by se vidělo.
Musí si odpočinout - fyzicky i psychicky.
Jiné jídlo bez příloh a pamlsků, změna trasy vycházek, mimo ošetřené louky a pole,
umývat podle - suchá kůže/mastná/poraněná.

Bravecto pojistilo demodex a blechy.
Tak pak by to už mohlo být ok.

Deníček: co jedla, kde byla.

Myslete na to, že pes bolest dlouho skrývá.

10.6.2022 13:30

Ten zinek a např. omega 3 z moře ANO. Pomůže kůži, imunitě (druhá polovina imunity),
ale taky hledáme příčinu.

10.6.2022 14:20

Pes se klidně drbe, protože má nemocná játra.
To jen tak na okraj, že se teď vše rve na alergie.

Asi nejí samotné maso bez příloh a pamlsků, že?
A nikdo ji nekrmí bokem - ná, dej si kousek chleba s paštikou.

Je celá červená - kvasinky, nebo jen hodně železa atp. v potravě.

Vypadá strašně. Pardon. Ostříhala bych ji a dala dietu - rybu a vodu.
Bavlněné dupačky, tričko, koupel z dubové kůry.
Nechcete tam zánět. Ten pes trpí. Nesmí se drbat.
Mohl se jednoduše zkusit Apoquel. Lepší než šampony, co vysuší kůži a rozpraská...
A by se vidělo.
Musí si odpočinout - fyzicky i psychicky.
Jiné jídlo bez příloh a pamlsků, změna trasy vycházek, mimo ošetřené louky a pole,
umývat podle - suchá kůže/mastná/poraněná.

Bravecto pojistilo demodex a blechy.
Tak pak by to už mohlo být ok.

Deníček: co jedla, kde byla.

Myslete na to, že pes bolest dlouho skrývá.

Jako do krve se nikdy naštěstí nedrbala. Nemá nikde žádné boláky. Jak je hodně červená? Takovou barvu srsti má od štěněte.

Nikdy nedostává od stolu a ani pamlsky už tak půl roku neměla. Jen občas kost na kousání. Kolem pole také nechodime, spíše kolem vody. Ráda je stále v pohybu. Je jí jeden rok.
Strava bývala až doteď vařené vnitřnosti vepřové nebo hovězí maso s rýží, občas ovesné vločky, ale přílohu si prý můžu sníst sama. Tak jedla víceméně maso nebo se dojídala občas prémiovými granulemi lisovanými za studena.

10.6.2022 15:47

10.6.2022 21:54

Jako do krve se nikdy naštěstí nedrbala. Nemá nikde žádné boláky. Jak je hodně červená? Takovou barvu srsti má od štěněte.

Nikdy nedostává od stolu a ani pamlsky už tak půl roku neměla. Jen občas kost na kousání. Kolem pole také nechodime, spíše kolem vody. Ráda je stále v pohybu. Je jí jeden rok.
Strava bývala až doteď vařené vnitřnosti vepřové nebo hovězí maso s rýží, občas ovesné vločky, ale přílohu si prý můžu sníst sama. Tak jedla víceméně maso nebo se dojídala občas prémiovými granulemi lisovanými za studena.

Pokud do ní budete chtít dostat přílohu, tak z vařeného masa s redukovaným vývarem rozmixujete řidší paštiku a to prostě nedá. Př. rozmačkané brambory s paštičkou vypitvat jednoduše nejdou. BTW, rýže už je docela běžný alergen. V případě eliminačky bych jako první sacharidovou složku přidala dýni nebo batáty.

Jinak u masa je nejjistější a cenově nejpřijatelnější asi konina, u kozího seženete i kosti na žužlání...

10.6.2022 23:02

Já bych nečekala dva týdny, nechala bych Fifince nabrat krev na důkladný rozbor hned. Tedy po víkendu. Tedy v pondělí po tomto víkendu.

11.6.2022 08:06

Děkuji všem za rady. Brzy se ozvu a budu informovat o vývoji situace. Hned jak budu něco vědět.

11.6.2022 08:09

Já bych nečekala dva týdny, nechala bych Fifince nabrat krev na důkladný rozbor hned. Tedy po víkendu. Tedy v pondělí po tomto víkendu.

Přesně tak. Nechápu, proč krev nevzali hned. Možná proto, aby mohli prodat dietu a 2 druhy šampónů?

11.6.2022 10:21
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Podle toho, jak se drbe a plešatí ...

Nevyléčí, ale tlumí svědivost
např. koupel - oplach v odvaru řepíku.

11.6.2022 10:35

Přesně tak. Nechápu, proč krev nevzali hned. Možná proto, aby mohli prodat dietu a 2 druhy šampónů?

Je to možné, ale pokud vím tak se jedná v Písku o nejlepšího veterináře, který mi mnohokrát vyloženě zachránil zvíře. Třeba předchozího pejska malém zabili zcela chybnou léčbou na jedné veterině, na druhé tomu nasadili korunu a až tento lékař mu pomohl. Bez jeho pomoci by se Beruška nedožila 17 let, ale odešla by již ve 13 letech.

11.6.2022 10:46

Nebo se pan doktor snaží napřed vyloučit nejpravděpodobnější zdravotní problém a pak se případně věnovat těm méněpravděpodobnějším. Také asi zohledňuje to,že jsem studentka žijící s prarodiči a minulý měsíc jsem dala asi 10 000 za léčbu kočičky Jůlinky, která také stále probíhá a Bohuželnezabrala tak, jak bychomsi přáli. Měla obrovský polyp v uchu, chronickou rýmu a zánět v obou uších. Momentálně je bez rýmy, ale zánět se vrazil do druhého ucha, kde se začíná tvořit také polyp. Kočičce byly v dubnu 3 roky. Druhá kočička musí jíst jiné krmivo, jelikož má od dvou let paradontozu a nyní veb4 letech má málo zubů.
Momentálně jsem se vydala z veškerých úspor.

Tentokrát se nám miláčkové moc nevydařili, ale snažíme se jim poskytnout veškerou péči. Přinejhorším si vezmu úvěr, ale trpět nenechám nikoho. To ještě ve volném čase vypomaham opuštěným zvířatům.

11.6.2022 11:03
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Dneska úvěr?
Peníze vydávejte jen ty, které si vyděláte.
Celý svět nespasíte,
utrpení a bída tady je a bude.
Mít zvíře stojí hodně i když je zdravé.
Pořizujte si je až budete ve všem soběstačná.

11.6.2022 11:16

Teď se situace zlepší. Jdu za 14 dni na brigádu.
Já právě měla kočičky a pejska od dětství a jelikož nemám přítele ani kamarády lidské, tak jsou to mí jediní. Mám je jako svoje děti. Samozřejmě jsme to hradili převážně z peněz, který jsem si nasetrila z brigád a hlavně z dárků k narozeninám a vánocům. Já nic nepotřebuji, raději obdarovavam ostatní, ale občas si také něco koupím. Ostatní se hradilo z důchodu, jen se hodně zdražilo a je to znát, tak si hold nekupujeme tak dobré jídlo. Nakupuji hlavně ve slevách, vím že je hrozné si vzít úvěr. Spíše bych si půjčila od někoho z rodiny, i když vlastně moje rodina je víceméně babička a děda, u nichž bydlím od miminka a kteří mě měli v pěstounské péči, ale letos nám to zkoncilo. Předemnou je poslední rok školy a kdyby bylo nejhůř, tak se na ní vykaslu, ačkoliv je to můj sen. Opravdu jsem si nechtěla stěžovat, i když to tak možná vyznělo. Situace se brzy zlepší a svým miláčkům vždy dám to nejlepší, i kdyby bych sama měla jíst suchý rohlíky s vodou.

11.6.2022 12:16
rapotacka11

XXX.XXX.224.45

Vykašlat se na školu je stejný jako vzít si úvěr.

NEEXISTUJE !
To je konečná.
Žádný výmluvy na fin. situaci
i když může být zoufalá.
Škola je minimum jak ze srabu ven.
Veškerý čas a síly vrhnout na školu.
Bez školy
pomocné práce,
dřina zpola zdarma
Tím se člověk neuživí.

11.6.2022 12:19

určitě školu dostudovat - i babička s dědou budou mít radost a báječný pocit, že to zvládli.

11.6.2022 13:16

Teď se situace zlepší. Jdu za 14 dni na brigádu.
Já právě měla kočičky a pejska od dětství a jelikož nemám přítele ani kamarády lidské, tak jsou to mí jediní. Mám je jako svoje děti. Samozřejmě jsme to hradili převážně z peněz, který jsem si nasetrila z brigád a hlavně z dárků k narozeninám a vánocům. Já nic nepotřebuji, raději obdarovavam ostatní, ale občas si také něco koupím. Ostatní se hradilo z důchodu, jen se hodně zdražilo a je to znát, tak si hold nekupujeme tak dobré jídlo. Nakupuji hlavně ve slevách, vím že je hrozné si vzít úvěr. Spíše bych si půjčila od někoho z rodiny, i když vlastně moje rodina je víceméně babička a děda, u nichž bydlím od miminka a kteří mě měli v pěstounské péči, ale letos nám to zkoncilo. Předemnou je poslední rok školy a kdyby bylo nejhůř, tak se na ní vykaslu, ačkoliv je to můj sen. Opravdu jsem si nechtěla stěžovat, i když to tak možná vyznělo. Situace se brzy zlepší a svým miláčkům vždy dám to nejlepší, i kdyby bych sama měla jíst suchý rohlíky s vodou.

Viz výše. Školu dodělat! Není čas na hrdinství.

11.6.2022 19:46

Děkuji, také vím, že tu VŠ potřebuji. Bez ní bych musela dělat něco úplně jiného a já jsem himanitně a hlavně umělecky založená.

11.6.2022 22:47

Děkuji, také vím, že tu VŠ potřebuji. Bez ní bych musela dělat něco úplně jiného a já jsem himanitně a hlavně umělecky založená.

Neklesejte na mysli. I na jídle se dá ušetřit luxusně. Halušky se zelím, nemusí být slanina, stačí vlastnoručně udělané škvarky a na sádle. A třeba takové lokše se dají naplnit čímkoliv. Co dům dá, sezónní suroviny. Nebo kuře na paprice + přidáte skelety, mraky cibule za pár korun a máte kotel úžasné omáčky na cokoliv. Doporučuji ty halušky. Stačí vařit doma a s rozmyslem. Já nijak extra šetřit nemusím, ale živím se vlastně velmi ekonomicky. Protože proč? Protože ta historická kuchyně "obyčejného lidu" je děsně dobrá!

22.6.2022 17:19

Dnes byla Fifinka na kontrole a plísně jsou pozitivní. Houba vyrostla, tak pokračujeme v koupání v šampónech. Také je výrazné zlepšení drbání a trápení, tak pokračujeme v krmení krmivem, neboť je to prý s největší pravděpodobností opravdu alergie a tím se snižuje imunita, tak proto ty plísně.

22.6.2022 17:22

22.6.2022 17:43

Dnes byla Fifinka na kontrole a plísně jsou pozitivní. Houba vyrostla, tak pokračujeme v koupání v šampónech. Také je výrazné zlepšení drbání a trápení, tak pokračujeme v krmení krmivem, neboť je to prý s největší pravděpodobností opravdu alergie a tím se snižuje imunita, tak proto ty plísně.

To je dobře, že se to zlepšuje. Trochu bych jí ostříhala, ne úplně nakrátko, aby se nespálila na sluníčku, ale tak na polovinu délky chlupů. Bude to lépe vypadat a líp se vám bude umývat i sušit (nenechávejte jí po koupeli mokrou, vlhké teplé prostředí nahrává plísním).

22.6.2022 19:14

Jestli tomu dobře rozumím, tak má plíseň i potravinovou alergii?

23.6.2022 09:24

Jestli tomu dobře rozumím, tak má plíseň i potravinovou alergii?

Ano, prý plíseň nebývá jediný problém a alergie oslabuje imunitu, a tak se snadno pejsek snadno nakazí.

23.6.2022 09:51

Co koupat v chytré houbě?

23.6.2022 12:00
eli22

XXX.XXX.58.38

Je to možné, ale pokud vím tak se jedná v Písku o nejlepšího veterináře, který mi mnohokrát vyloženě zachránil zvíře. Třeba předchozího pejska malém zabili zcela chybnou léčbou na jedné veterině, na druhé tomu nasadili korunu a až tento lékař mu pomohl. Bez jeho pomoci by se Beruška nedožila 17 let, ale odešla by již ve 13 letech.

Mírák nebo Jih? Nebo kde?

23.6.2022 14:30

eli22 napsal(a):
Mírák nebo Jih? Nebo kde?

Chodím na veterina Bohemia a také k panu Vláškovi. S Mírákem nemám dobré zkušenosti pokud se jedná o závažnější problém.

6.7.2022 14:15

Jsme po další kontrole a zatím je svědění tak o polovinu lepší, ale že by se osrsťovala nám zatím nepřipadá. Pokračujeme ve stejné léčbě a za 7 10 dní máme další kontrolu, kdy bude v případě malého progresu k lepšímu odebrana krev na štítnou žlázu. Jen nás zaráží, že kromě drbání a prořídlé srsti nemá žádné obtíže.

6.7.2022 14:16

Jsme po další kontrole a zatím je svědění tak o polovinu lepší, ale že by se osrsťovala nám zatím nepřipadá. Pokračujeme ve stejné léčbě a za 7 10 dní máme další kontrolu, kdy bude v případě malého progresu k lepšímu odebrana krev na štítnou žlázu. Jen nás zaráží, že kromě drbání a prořídlé srsti nemá žádné obtíže.

Proč tu krev nenabrali hned?

6.7.2022 14:19

Krev nenabrqli proto, že se stav opět o něco zlepšil a panu doktorovi to na štítnou žlázu nepřipadá. Nevykazuje žádný symptom kromě proridle srsti, která by u tohoto onemocnění neměla svedit, jen vypadávat a také vzhledem k věku.

6.7.2022 14:21

6.7.2022 14:23

Krev nenabrqli proto, že se stav opět o něco zlepšil a panu doktorovi to na štítnou žlázu nepřipadá. Nevykazuje žádný symptom kromě proridle srsti, která by u tohoto onemocnění neměla svedit, jen vypadávat a také vzhledem k věku.

Ale z krve se dá zjistit, jestli se jedná o zánět, alergie, hormony... Mně to přijde jako naprostý základ diferenciální diagnostiky v případě, že mi pes plešatí.

6.7.2022 14:26

Ale z krve se dá zjistit, jestli se jedná o zánět, alergie, hormony... Mně to přijde jako naprostý základ diferenciální diagnostiky v případě, že mi pes plešatí.

Já Vám věřím a nevím, proč mu to nabídnuto nebylo. Jen vím, že lékař hovořil první bavstevu o jakémsi druhém a neprukaznem tedy nic nerikajicim testu na alergie. Je prý zbytečných a velmi chybovy, jedná se o ten, jenž by měl zjistul alergie na druhy masa.

Omlouvám se za chyby, ale píšu na telefonu a moc mi to nejde.

6.7.2022 14:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

panu doktorovi to na štítnou žlázu nepřipadá. Nevykazuje žádný symptom kromě proridle srsti, která by u tohoto onemocnění neměla svedit, jen vypadávat

Já jen k tomuhle - měla jsem psa, co měl problémy se štítnou žlázou. Začalo se to projevovat hrozným línáním, kvalita srsti se zhoršila, srst byla nehezká, matná, bez lesku, i na dotek ošklivá, a kůže byla suchá a šupinatá - což způsobovalo i svědění. Začínali se dělat hotspoty. Po zjištění, že jde o poruchu funkce štítné žlázy a nasazení léčby se toto všechno srovnalo.

6.7.2022 14:36

Já Vám věřím a nevím, proč mu to nabídnuto nebylo. Jen vím, že lékař hovořil první bavstevu o jakémsi druhém a neprukaznem tedy nic nerikajicim testu na alergie. Je prý zbytečných a velmi chybovy, jedná se o ten, jenž by měl zjistul alergie na druhy masa.

Omlouvám se za chyby, ale píšu na telefonu a moc mi to nejde.

Bavstevu je asi návštěvu. Ale odebrat krev a nechat udělat KO na neutrofily, eosinofily, hormony a tak bych prostě vyžadovala. (a uvažovala bych o změně veterináře). Aspoň byste se měli od čeho odpíchnout. Však si to stejně platíte, ne? Já nedávno taky dala 500 Kč za kocoura, protože jsem si chtěla ověřit, jak na tom jsou ledviny a slinivka (cukrovka).

6.7.2022 14:43

Bavstevu je asi návštěvu. Ale odebrat krev a nechat udělat KO na neutrofily, eosinofily, hormony a tak bych prostě vyžadovala. (a uvažovala bych o změně veterináře). Aspoň byste se měli od čeho odpíchnout. Však si to stejně platíte, ne? Já nedávno taky dala 500 Kč za kocoura, protože jsem si chtěla ověřit, jak na tom jsou ledviny a slinivka (cukrovka).

Já osobně už nevím, kam jít. Byla jsem u dvou. U pana doktora na Žižkovce a na veterine Bohemia. Jsem z Písku a s klinikou na jihu a na Míráku nemám nejlepší zkušenosti.

6.7.2022 15:07

Dnes

Já teda nevím, ale z té první fotky mi to přijde spíš horší než lepší 🙁

6.7.2022 15:20

6.7.2022 15:23
6.7.2022 15:38
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Tak jsem byla s Fifinkou na veterine a zkoumame, co to může být.

Není to nevhodným krmením, něco jí chybí?
Šampon jste zkusila na sobě?
Nevysouší moc?
Kdysi dávno nám dali na plíseň síru = sírovou koupel.
Zabralo to hned.

6.7.2022 15:58

rapotacka11 napsal(a):
Tak jsem byla s Fifinkou na veterine a zkoumame, co to může být.

Není to nevhodným krmením, něco jí chybí?
Šampon jste zkusila na sobě?
Nevysouší moc?
Kdysi dávno nám dali na plíseň síru = sírovou koupel.
Zabralo to hned.

Momentálně užívá jen royal canin annalergic. Šampon jsem na sobě nezkoušela, ale když jí koupu tak mi na rukou zůstává takový film, který odstraním mýdlem.

6.7.2022 16:16
rapotacka11

XXX.XXX.224.93

Momentálně ...

Z čeho a proč to začalo...

6.7.2022 16:34

Já osobně už nevím, kam jít. Byla jsem u dvou. U pana doktora na Žižkovce a na veterine Bohemia. Jsem z Písku a s klinikou na jihu a na Míráku nemám nejlepší zkušenosti.

Můžu doporučit České Budějovice. Když tak SZ, když budete mít zájem.

6.7.2022 16:41

Kolik je Fifince let a čeho je to kříženec?

6.7.2022 16:55

Něco málo informací zde:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3949016/co-by-to-mohlo-byt-za-krizence

6.7.2022 17:38

Fifince je rok a má se jednat o křížence pudlíka a jrt.

6.7.2022 17:49

rapotacka11 napsal(a):
Momentálně ...

Z čeho a proč to začalo...

Dříve jedla vařené kuřecí, hovězí nebo vepřové (hlavně vnitřnosti) s rýží nebo brambory či ovesné vločky. Občas vajíčko.

6.7.2022 17:56

Takže už je dospělá.
Možná jsou to dvě věci dohromady - prostě vzhledem k nejasnému původu může mít v dospělosti řídkou srst přirozeně (buďme rádi, že má vůbec nějakou, jsou plemena jaksi více nahá), a samotné svědění s tím možná ani nesouvisí, je to třeba jen reakce na nějaké momentální podráždění (z vody, z polního postřiku, hmyzu apod.)

Možná je příspěvek o krmení formulován nešťastně, ale stavět krmnou dávku hlavně na vnitřnostech mi nepřijde optimální. To jen tak nepodstatně na okraj, když už teď má stejně amarouny....

6.7.2022 18:50

Takže už je dospělá.
Možná jsou to dvě věci dohromady - prostě vzhledem k nejasnému původu může mít v dospělosti řídkou srst přirozeně (buďme rádi, že má vůbec nějakou, jsou plemena jaksi více nahá), a samotné svědění s tím možná ani nesouvisí, je to třeba jen reakce na nějaké momentální podráždění (z vody, z polního postřiku, hmyzu apod.)

Možná je příspěvek o krmení formulován nešťastně, ale stavět krmnou dávku hlavně na vnitřnostech mi nepřijde optimální. To jen tak nepodstatně na okraj, když už teď má stejně amarouny....

Zřejmě jsem to špatně napsala, myslela jsem vepřové vnitřnosti, ale jinak měla kuřecí i krůtí prsa, křidélka, stehna a hovězí všechny části.

Její maminka byla velmi chlupatá a musí se několikrát ročně stříhat. Otec neznámý. Fenečku mám adoptovanou z depozita u Písku a má 3 sourozence, kteří mají srst normální. Maminky těchto krizencu pocházeli od jednoho staršího člověka, kde se nekontrolovane mnozili. Údajně měl 7 fén a zbytek psů.

6.7.2022 20:05

Tedy, když si srovnám fotky Fifinky z diskuze v květnu a nyní, je to dost velký propad i přes léčení šampónem a dietou. Najděte veterináře, který jí udělá pořádné krevní testy, ne jen na slinivku. Fenka prostě nevypadá zdravě, něco ji trápí!

6.7.2022 20:17

Tedy, když si srovnám fotky Fifinky z diskuze v květnu a nyní, je to dost velký propad i přes léčení šampónem a dietou. Najděte veterináře, který jí udělá pořádné krevní testy, ne jen na slinivku. Fenka prostě nevypadá zdravě, něco ji trápí!

Plešatět nám začala až v červnu a od 10.6. je na léčbě.

6.7.2022 20:25

Plešatět nám začala až v červnu a od 10.6. je na léčbě.

Viz plaka. Nevypadá dobře. Po skoro měsíci léčby. Já bych teda v klidu nebyla.

6.7.2022 20:26

Však ano, měsíc se nějak léčí. Že by došlo ke zlepšení? Nevypadá to, když se drbe pořád, ale jen zhruba o polovic méně. To není nic proti vám, ale poohlédla bych se po jiném vetovi, jak píší i nade mnou. A výše jsem se upsala já, nemyslela jsem slinivku, ale vyšetření štítné žlázy, že to je málo.

7.7.2022 06:21

V klidu rozhodně nejsem a snažím se hledat někoho jiného. Do Č.B. bych momentálně musela vlakem.

7.7.2022 06:49

Na těle se už nedrbe vůbec, ale jen okolo uší, krku a hlavy.

7.7.2022 11:21

Na těle se už nedrbe vůbec, ale jen okolo uší, krku a hlavy.

Rozhodnutí je na vás.

7.7.2022 12:05

Rozhodnutí je na vás.

Už jsme objednaní na odběr krve za pár dní.

7.7.2022 16:49
fikovnice

XXX.XXX.133.108

Už jsme objednaní na odběr krve za pár dní.

Tak pak písněte výsledky.
Držím pěsti!

18.7.2022 10:51

Tak výsledky testů jsou v pořádku. Drbání pozvolna ustupuje a připadá nám, že pomaličku obrůstá.

18.7.2022 14:57

Tak výsledky testů jsou v pořádku. Drbání pozvolna ustupuje a připadá nám, že pomaličku obrůstá.

Když myslíte...Co všechno se vyšetřilo?

18.7.2022 15:12
eli22

XXX.XXX.58.38

Taky by mě zajímalo, jaké testy se delaly.

18.7.2022 17:59

Z těch fotek toho není moc poznat.
Bylo by to jedině dobře, kdyby se stav upravil. Držím palce.

18.7.2022 19:15

Zjišťovala se funkce štítné žlázy, jater, sleziny a ledvin plus byla udělaná celková prohlídka.

18.7.2022 19:16

Dělal se nějaký krevní obraz, nevím přesně jaký a pak ta žláza a hormony.

18.7.2022 19:18

Zjišťovala se funkce štítné žlázy, jater, sleziny a ledvin plus byla udělaná celková prohlídka.

Funkce sleziny?

18.7.2022 19:22

Dělal se nějaký krevní obraz, nevím přesně jaký a pak ta žláza a hormony.

Krevní obraz, nevím přesně jaký a pak ta žláza a hormony... To je teda závěr. Výsledky by nebyly?

18.7.2022 19:24

Funkce sleziny?

Nebo jsem si to spletla se slezinou. Dělal se test na nějakou hormonální poruchu, která má plešatost jako příznak, ale jen pro jistotu, vlastně kvůli mě, aby se vyloučily všechny vážně nemoci.

18.7.2022 19:27

Krevní obraz, nevím přesně jaký a pak ta žláza a hormony... To je teda závěr. Výsledky by nebyly?

Výsledky teď u sebe nemám. Byl to základní krevní obraz, potom test na štítnou žlázu, zda není snížená nebo jinak postižená a pak na sydrom, který jsem chtěla nechat otestovat, ačkoliv ho mívají psí ve stáří nějak od cus.

18.7.2022 19:31

Nebo jsem si to spletla se slezinou. Dělal se test na nějakou hormonální poruchu, která má plešatost jako příznak, ale jen pro jistotu, vlastně kvůli mě, aby se vyloučily všechny vážně nemoci.

Se slezinou nebo slinivkou? Ale to je jedno, viz výše. Dělal se test na nějakou hormonální poruchu - jakou? (štítná žláza vyloučena? co Cushing?). Pro jistotu, aby se vyloučily vážné nemoci - jaké?

18.7.2022 19:44

Se slezinou nebo slinivkou? Ale to je jedno, viz výše. Dělal se test na nějakou hormonální poruchu - jakou? (štítná žláza vyloučena? co Cushing?). Pro jistotu, aby se vyloučily vážné nemoci - jaké?

Vyloučila se porucha jater, štítné žlázy a cusching.

18.7.2022 20:25
eli22

XXX.XXX.58.38

Testy na Cushing se musí dělat nějak opakovaně, ne? Aby se prokázal. Nebo se mýlím?

18.7.2022 20:29

eli22 napsal(a):
Testy na Cushing se musí dělat nějak opakovaně, ne? Aby se prokázal. Nebo se mýlím?

My ještě na nějaký test deme znovu za týden.

21.7.2022 12:46

My ještě na nějaký test deme znovu za týden.

Jaký nějaký?

Přidejte reakci

Přidat smajlík