Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2015 15:07
Monika333

XXX.XXX.49.24

Ahoj, neznáte nějakou fintu jak odpudit psa který nám stále leze na zahradu za hárající fenou? Mám jí kvůli tomu zavřenou doma ale on je neustále před dveřma a dokonce nám na ně i hrabe. Upozorňuji že jde o yorkšíra takže rady typu..zabezpečtě si plot určitě ne..máme dobrý plot ;) A nebojí se ani našeho velkého psa, kterého jsem na něj pustila...je to dobrák takže mu neublížil ale myslela jsem že by ho aspoň zahnal :-D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2015 15:09

Monika333 napsal(a):
Ahoj, neznáte nějakou fintu jak odpudit psa který nám stále leze na zahradu za hárající fenou? Mám jí kvůli tomu zavřenou doma ale on je neustále před dveřma a dokonce nám na ně i hrabe. Upozorňuji že jde o yorkšíra takže rady typu..zabezpečtě si plot určitě ne..máme dobrý plot ;) A nebojí se ani našeho velkého psa, kterého jsem na něj pustila...je to dobrák takže mu neublížil ale myslela jsem že by ho aspoň zahnal :-D.

Tak to potom nechápu, když máte dobrý plot, kudy se tam ten jorkšír dostane.

7.3.2015 15:12
Monika333

XXX.XXX.49.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to potom nechápu, když máte dobrý plot, kudy se tam ten jorkšír dostane.

No zkrátka dostane i sebemenší skulinkou a nebo přes sousedy :) Zkrátka je tu.

7.3.2015 16:29
Abies

XXX.XXX.89.52

Monika333 napsal(a):
No zkrátka dostane i sebemenší skulinkou a nebo přes sousedy :) Zkrátka je tu.

A víte komu patří? Jestli ano tak jim ho doneste domů a postrašte je něčím hrozným co mu uděláte jestliže k vám ještě jednou vleze. Snad si ho pak už ohlídají
K nám do zahrady se cizí pes nedostane, ale jeden u nás vytrvale štěkal a kňučel za brankou, když fena hárala. Jeho panička dělala že o tom neví a snad ho ani nehledala. Když už to bylo několikátý den, vylila jsem na něj přes branku kýbl vody.
Jak byl mokrý a hrabal u branky, ještě se skvěle obalil bahnem a od té doby už ho jeho panička v době hárání mé feny nepustí z vodítka. smajlík smajlík

7.3.2015 16:35
Monika333

XXX.XXX.49.24

Abies napsal(a):
A víte komu patří? Jestli ano tak jim ho doneste domů a postrašte je něčím hrozným co mu uděláte jestliže k vám ještě jednou vleze. Snad si ho pak už ohlídají
K nám do zahrady se cizí pes nedostane, ale jeden u nás vytrvale štěkal a kňučel za brankou, když fena hárala. Jeho panička dělala že o tom neví a snad ho ani nehledala. Když už to bylo několikátý den, vylila jsem na něj přes branku kýbl vody.
Jak byl mokrý a hrabal u branky, ještě se skvěle obalil bahnem a od té doby už ho jeho panička v době hárání mé feny nepustí z vodítka. smajlík smajlík

Ano, vím komu patří ale má zřejmě podobnou paničku jako ve vašem případě :/ S tou vodou to určitě stojí za zkoušku ;) Už mám u dveří připravenou plnou nádobu ;) Kýbl raději ne...abych ho v jeho případě neutopila :-D.

7.3.2015 21:34
mishule

XXX.XXX.193.30

Známe se osvědčilo povyhrožování paničce psa, že toho jejího dotěru odveze do útulku nebo zavolá MP na odchyt a panička bude platit nehorázné poplatky za vyzvednutí. Druhý den byl pes zavřený doma za bránou a nehnul se odtamtud ještě týden. :).

8.3.2015 01:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Monika333 napsal(a):
Ano, vím komu patří ale má zřejmě podobnou paničku jako ve vašem případě :/ S tou vodou to určitě stojí za zkoušku ;) Už mám u dveří připravenou plnou nádobu ;) Kýbl raději ne...abych ho v jeho případě neutopila :-D.

Tak s tím kýblem jste mě dostala!

8.3.2015 16:02
Monika333

XXX.XXX.49.24

Děkuji všem za rady ;) Zkusila jsem vše...vylila jsem na něj nakonec celou konev, tak chvíli odběhl, ale za chvíli se vrátil jak bumerank a přenocoval nalíplej na našich dveřích...došla jsem si tedy za jeho paničkou a náležitě jí domluvila ;) Dneska je klid :) Díky :).

8.3.2015 16:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Monika333 napsal(a):
Děkuji všem za rady ;) Zkusila jsem vše...vylila jsem na něj nakonec celou konev, tak chvíli odběhl, ale za chvíli se vrátil jak bumerank a přenocoval nalíplej na našich dveřích...došla jsem si tedy za jeho paničkou a náležitě jí domluvila ;) Dneska je klid :) Díky :).

No ale s tou konví jste teda trošku zariskovala - že jej utopíte!

8.3.2015 16:08
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Možná by pomohlo držet fenu přes hárání doma a také nechodit s ní na procházky kolem plotů možných nápadníků, pokud je to možné.

8.3.2015 16:27
imattree

XXX.XXX.109.4

Řešíme stejný problém, také se nám už nápadníci slízají a nic na ně nefunguje

Jinak k těm procházkám, pokud bydlíte uprostřed zástavby a okolo vás mají lidé i feny i psy (Včetně vás), tak je to nemožné a navíc to nemění nic na tom, že by si měl každý svého psa hlídat a zabezpečit si ho před utíkáním. A i přesto se snažíme chodit stále stejné trasy, abychom pejskům cestičku nerozšiřovali a nepůsobili zbytečné problémy.

8.3.2015 16:38
Monika333

XXX.XXX.49.24

ať žijou psi napsal(a):
Možná by pomohlo držet fenu přes hárání doma a také nechodit s ní na procházky kolem plotů možných nápadníků, pokud je to možné.

Držím jí doma a na procházky v této době nechodíme...ovšem vyčůrat se musí ( venčim pouze u nás na zahradě ;) ).

8.3.2015 17:35
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

imattree napsal(a):
Řešíme stejný problém, také se nám už nápadníci slízají a nic na ně nefunguje

Jinak k těm procházkám, pokud bydlíte uprostřed zástavby a okolo vás mají lidé i feny i psy (Včetně vás), tak je to nemožné a navíc to nemění nic na tom, že by si měl každý svého psa hlídat a zabezpečit si ho před utíkáním. A i přesto se snažíme chodit stále stejné trasy, abychom pejskům cestičku nerozšiřovali a nepůsobili zbytečné problémy.

Mám psy i feny, feny ty tři dny v půl roce venčím v noci a velmi brzy ráno a velmi opatrně, ony je to totiž i starost majitelů fen, aby se k nim psi neslejzali, a musím říci, že nemám problém. Možná to je také tím, že mám i samce a to si pozemek zajistí sami.

8.3.2015 19:32
Abies

XXX.XXX.89.52

Monika333 napsal(a):
Držím jí doma a na procházky v této době nechodíme...ovšem vyčůrat se musí ( venčim pouze u nás na zahradě ;) ).

Není důvod v době hárání držet fenu doma a nedovolit jí procházku na kterou je zvyklá. Přece nebudete fenku trestat za to, že hárá. Je to přirozený proces. A nesmět jí pustit do vlastní zahrady, to už je vážně trochu moc. smajlík

Nežijeme přece v Kaokolandu kde žena která má měsíčky musí odejít z vesnice, protože je považována za nečistou a vrátit se až po skončení. smajlík

Já fenu normálně venčím stejně jak je zvyklá, jen jí nepouštím z vodítka. Je povinností majitele psa, aby si ho v té době ohlídal. Jsou bohužel i bezohlední co nechávají své neposlušné psy běhat volně a s těmi pak jsou potíže...

Hlavně že jste se nevyžádaného nápadníka zbavila a držím palce ať už se nevrátí... smajlík

8.3.2015 23:08
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

No promiňte, povinnost hlídat mají jen majitelé psů? hlavní tíže starostí o háravku přece leží na jejím majiteli, psi budou pořád zavření doma, aby náhodou nějaká fena v okolí nehárala? nechápu.

9.3.2015 07:13
kalliope

XXX.XXX.10.112

ať žijou psi napsal(a):
No promiňte, povinnost hlídat mají jen majitelé psů? hlavní tíže starostí o háravku přece leží na jejím majiteli, psi budou pořád zavření doma, aby náhodou nějaká fena v okolí nehárala? nechápu.

Asi jste příspěvek zcela nepochopila. Majitelé psů si mají své psy hlídat (bez ohledu na pohlaví či aktuální fyziologický stav). Mám psy i feny. Když fena ještě hárala tak jsem byla ostražitá a nikdy nedošlo k nakrytí (vlastním psem), ale ti otrapové co nás pronásledovali, to bylo o nervy. V době hárání jsem fenu taktéž z vodítka nepouštěla, ale nechápu proč bych měla trpět cizí psy na naší zahradě, nota bene, když nám na 4 místech totálně zničili plot, takže nás to ve finále ještě stálo peníze. Proto si KAŽDÝ má hlídat SVÉHO psa. Nechápu jak je možné že někomu zmizne pes a je mu to je naprosto u zádele.

9.3.2015 07:35
papuchalk

XXX.XXX.96.38

ať žijou psi napsal(a):

Každý majitel má mít svého psa pod kontrolou. Tedy pokud zdrhá, má být na vodítku, pokud zdrhá ze zahrady, má být zavřený doma a/nebo má majitel udělat lepší plot. Bez ohledu na to, jestli jde o psa, fenu nehárající, fenu hárající...
Postoj, že háravka nemá vylézt z baráku a venčit se má snad doma na plínečku, aby náááhodou nějakému nevychovanému psu nezavoněla, tedy opravdu nechápu. Zajímavé je, že třeba v agility běžně na tréninky i závody háravky chodí a nikomu to nevadí, naopak - je to skvělá příležitost, jak potrénovat soustředění a poslušnost kolem tak běžného životního jevu, jako jsou háravky.

9.3.2015 09:09
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

papuchalk napsal(a):
Každý majitel má mít svého psa pod kontrolou. Tedy pokud zdrhá, má být na vodítku, pokud zdrhá ze zahrady, má být zavřený doma a/nebo má majitel udělat lepší plot. Bez ohledu na to, jestli jde o psa, fenu nehárající, fenu hárající...
Postoj, že háravka nemá vylézt z baráku a venčit se má snad doma na plínečku, aby náááhodou nějakému nevychovanému psu nezavoněla, tedy opravdu nechápu. Zajímavé je, že třeba v agility běžně na tréninky i závody háravky chodí a nikomu to nevadí, naopak - je to skvělá příležitost, jak potrénovat soustředění a poslušnost kolem tak běžného životního jevu, jako jsou háravky.

Asi jste četl jiný než můj příspěvek, já s háravkou chodím, ale snažím se tak, abychom, se psům vyhnuli - takže to je špatně? budeme tedy pokračovat ve svém běžném programu a psi v okolí i s majiteli ať se jdou bodnout? ať si je hlídají?

a jinak, ony jsou háravky a háravky, nebezpečí je asi jen dva, tři, čtyři dny. a to s nimi na nějaké akce chodí opravdu jen kaskadér.

9.3.2015 09:19
pidla

XXX.XXX.106.11

ať žijou psi napsal(a):
Asi jste četl jiný než můj příspěvek, já s háravkou chodím, ale snažím se tak, abychom, se psům vyhnuli - takže to je špatně? budeme tedy pokračovat ve svém běžném programu a psi v okolí i s majiteli ať se jdou bodnout? ať si je hlídají?

a jinak, ony jsou háravky a háravky, nebezpečí je asi jen dva, tři, čtyři dny. a to s nimi na nějaké akce chodí opravdu jen kaskadér.

Tak samozřejmě že člověk nepůjde venčit háravku do parku v hodinu, kdy je tam milijón psů navolno. Ale zase nevidím důvod chodit kanálama, procházkovat výhradně ve dvě ráno a tak. Prostě potřebuju vyvenčit, tak jdu. A psi ať se jdou opravdu bodnout i s majiteli - pokud nemá majitel psa kolem háravek ovladatelného, má ho mít na vodítku.
Agility běžně běhají háravky a klidně i v krycích dnech. Pokud s tím má některý ze soutěžících psů problém, je to problém jeho, ne té háravky. Je to jen a pouze o poslušnosti psa a motivaci ke spolupráci.
Podotýkám, že mám i psa, a to poměrně hodně "nadrženého". Ovladatelnost v přítomnosti háravek je prostě věc, na které odmalinka cíleně pracujeme, stejně jako ovladatelnost u běžící srnky nebo třeba mísy buřtů.

9.3.2015 09:38
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Pokud vím, na výstavy háravky nesmějí, čím to? navíc net je plný smutných příspěvků majitelů psa, které háravka rozhodila tak, jak jim to příroda, která má a měla by mít stále nad člověkem vrch, Já považuji nutkavou potřebu jít s háravkou mezi psy za snahu prudit.

9.3.2015 09:53
pidla

XXX.XXX.106.11

ať žijou psi napsal(a):
Pokud vím, na výstavy háravky nesmějí, čím to? navíc net je plný smutných příspěvků majitelů psa, které háravka rozhodila tak, jak jim to příroda, která má a měla by mít stále nad člověkem vrch, Já považuji nutkavou potřebu jít s háravkou mezi psy za snahu prudit.

Na výstavy v ČR háravky nesmějí, ale už se diskutuje o změně těchto pravidel. V mnoha zemích je vystavování háravky normálně povolené.

Jinak samozřejmě že je to příroda. Honit srnku nebo kočku je taky příroda. Pokud pes dělá jen to, co mu velí příroda, tak je nevychovaný. A nemám nutkavou potřebu chodit s háravkou mezi psy, nechodím s háravkou do přepseného lesoparku, ale do lesa, ale na druhou stranu vyvenčit ji minimálně třikrát denně musím, plínečku nevedeme a bydlíme na sídlišti, takže vyhnout se psům jaksi není úplně reálné. Plazit se kanálama kvůli lidem, kteří nejsou ochotní svého psa vychovat nebo si ho připnout na vodítko, fakt nehodlám. A jinak z pruzení a záměrného provokování jsem byla majiteli neposlušných psů několikrát nařčena i v momentě, kdy už byla moje fenka vykastrovaná. Podotýkám, že byla u nohy a prudila jen tím, že je to fena a existuje. Někteří lidi by si asi představovali, že by se kolem jejich úžasných pejsků vůbec neměly v okruhu dvou kilometrů vyskytovat žádné feny, hárající ani nehárající, a pokud možno ani žádní psi, protože jim to strašně narušuje jinak perfektní poslušnost!

9.3.2015 11:00
Monika333

XXX.XXX.49.24

Abies napsal(a):
Není důvod v době hárání držet fenu doma a nedovolit jí procházku na kterou je zvyklá. Přece nebudete fenku trestat za to, že hárá. Je to přirozený proces. A nesmět jí pustit do vlastní zahrady, to už je vážně trochu moc. smajlík

Nežijeme přece v Kaokolandu kde žena která má měsíčky musí odejít z vesnice, protože je považována za nečistou a vrátit se až po skončení. smajlík

Já fenu normálně venčím stejně jak je zvyklá, jen jí nepouštím z vodítka. Je povinností majitele psa, aby si ho v té době ohlídal. Jsou bohužel i bezohlední co nechávají své neposlušné psy běhat volně a s těmi pak jsou potíže...

Hlavně že jste se nevyžádaného nápadníka zbavila a držím palce ať už se nevrátí... smajlík

Samozřejmě že neni úplně izolovaná od procházek...jen je zvyklá chodit na volno, tak to má omezené úplně. Spíš že nejsem v klidu když jí chci pustit na zahradu...takže v tom je teď také dost omezená...chodí jen na chvíli a nebo semnou. Zbavila jsem se yorka a hnedle tu včera otravoval starý, hluchý a vzteklý jezevčík...byla jsem zrovna se psy na zahradě a on si tam vklídku vykopal díru aby tam mohl prolézt i přes to že náš velký pes se mohl za plotem zbláznit...jezevčík prolezl a šel v pohodičce za fenou a kdybych si velkého psa neodvolala tak by ho zakousl...zajímalo by mě...na koho by to pak bylo... :-/.

9.3.2015 11:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

Na to žádná finta není. Budete si muset fenu v době hárání bedlivě hlídat a mít ji zavřenou doma a vypouštet ji vyvenčit jen pod stálým dozorem. V době hárání, pokud nemáte bytelný a vysoký plot ( což asi nemáte ) jiná možnost není.

9.3.2015 11:13
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ať žijí psi vám ještě může navrhnout jako její zaručenou, fintu, preventivní kastraci...

9.3.2015 17:06
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

pidla napsal(a):
Na výstavy v ČR háravky nesmějí, ale už se diskutuje o změně těchto pravidel. V mnoha zemích je vystavování háravky normálně povolené.

Jinak samozřejmě že je to příroda. Honit srnku nebo kočku je taky příroda. Pokud pes dělá jen to, co mu velí příroda, tak je nevychovaný. A nemám nutkavou potřebu chodit s háravkou mezi psy, nechodím s háravkou do přepseného lesoparku, ale do lesa, ale na druhou stranu vyvenčit ji minimálně třikrát denně musím, plínečku nevedeme a bydlíme na sídlišti, takže vyhnout se psům jaksi není úplně reálné. Plazit se kanálama kvůli lidem, kteří nejsou ochotní svého psa vychovat nebo si ho připnout na vodítko, fakt nehodlám. A jinak z pruzení a záměrného provokování jsem byla majiteli neposlušných psů několikrát nařčena i v momentě, kdy už byla moje fenka vykastrovaná. Podotýkám, že byla u nohy a prudila jen tím, že je to fena a existuje. Někteří lidi by si asi představovali, že by se kolem jejich úžasných pejsků vůbec neměly v okruhu dvou kilometrů vyskytovat žádné feny, hárající ani nehárající, a pokud možno ani žádní psi, protože jim to strašně narušuje jinak perfektní poslušnost!

Pokud pes reaguje na háravku ( a dokonce i když fena) není nevychovaný, jen má zachovány instinkty. a je to tedy v pořádku. není ubožejšího pohledu než na psa, který kryje na povel s pohledem upřeným na člověka a strachem v očích.

Jistě uznáte, že je mnohem jednodušší držet háravku stranou od ostatních psů, než aby majitelé psů ty své nikdy nesměli pustit proběhnout, protože se pořád v takové koncentraci psů nějaká fena hárá. Já jsem to aspoň tak dělala a konflikty jsem neměla ani já a ani moje feny.

a diskutování, to ještě nic neznamená...

9.3.2015 17:27
pidla

XXX.XXX.106.11

ať žijou psi napsal(a):
Pokud pes reaguje na háravku ( a dokonce i když fena) není nevychovaný, jen má zachovány instinkty. a je to tedy v pořádku. není ubožejšího pohledu než na psa, který kryje na povel s pohledem upřeným na člověka a strachem v očích.

Jistě uznáte, že je mnohem jednodušší držet háravku stranou od ostatních psů, než aby majitelé psů ty své nikdy nesměli pustit proběhnout, protože se pořád v takové koncentraci psů nějaká fena hárá. Já jsem to aspoň tak dělala a konflikty jsem neměla ani já a ani moje feny.

No jestli pro vás to, že pes má přivolání a poslušnost, znamená, že nemá instinkty a kryje jen na povel, tak je to dost smutný. Evidentně jste v životě neviděla vychovaného psa, který má normální sexuální pud a na háravku normálně reaguje, přesto neovladatelně nenakrývá všechno, co vidí; který má vysoký lovecký pud, přesto nelítá po lese nekontrolovaně a nestrhává zvěř a na honu sedí u nohy, dokud není poslaný; který má vysoký kořistnický pud, přesto neskočí pro míček pod auto, ale zastaví se na krajnici apod. Ovladatelnost neznamená ubití instinktů, jen to, že jsou pod kontrolou. Znám vícero krycích psů, kryjí naprosto přirozeně stylem "vypustíme psa s fenou na zahradu a chvilku počkáme" a přesto jsou v přítomnosti háravky poslušní a ovladatelní. Divné, co? Někteří lidi mají totiž psy i vychované.

Fakt nehodlám háravku držet dvakrát ročně měsíc v bytě a venčit ji na balkoně jen proto, aby se vaši nevychovaní neovladatelní pejskové mohli proběhnout

9.3.2015 18:27
imattree

XXX.XXX.109.4

ať žijou psi napsal(a):

Ano, taky neprocházím celou vesnici jen proto, aby všichni věděli, že naše zrovna hárá, ale na louku s ní snad jít můžu běžně ne? Je to jen tam a zpět, podle vás se buďto proběhne fena a psi ne, nebo se proběhnou psi, ale fena, ovšem nemělo by to být tak, že se proběhnou jedni, pak druzí, potom zase první, atd. a vše by mělo být v pohodě, tj. neotravované a neomezované feny, nepobláznění a neomezovaní psi?

9.3.2015 20:49
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Nevím co bylo na mém příspěvku nesrozumitelného - fena se omezuje jen několik dní v roce, protože fen je dostatek, znamenalo by to, že psi se budou omezovat stále, vždy nějaká fena hárá, je tedy jednodušší a schůdnější po těch asi šest dní v roce venčit fenu tak, aby k sobě nepřitahovala psy, aby se jim vyhnula, i když kdyby bylo po jejím, patrně by za nimi zvesela vyrazila. Nebo myslíte, že by měly být stanoveny hodiny pro venčení háravek a pak těch dalších? Nebo budete obesílat majitele psů v okolí s upozorněním, kdy se zrovna vy háráte? nějak tomu nerozumím.
Genderová práva fen jsou takto zajištěna v plné míře, feny je nutno při hárání omezovat, jinak budou mít štěňátka...

9.3.2015 20:52
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

pidla napsal(a):
No jestli pro vás to, že pes má přivolání a poslušnost, znamená, že nemá instinkty a kryje jen na povel, tak je to dost smutný. Evidentně jste v životě neviděla vychovaného psa, který má normální sexuální pud a na háravku normálně reaguje, přesto neovladatelně nenakrývá všechno, co vidí; který má vysoký lovecký pud, přesto nelítá po lese nekontrolovaně a nestrhává zvěř a na honu sedí u nohy, dokud není poslaný; který má vysoký kořistnický pud, přesto neskočí pro míček pod auto, ale zastaví se na krajnici apod. Ovladatelnost neznamená ubití instinktů, jen to, že jsou pod kontrolou. Znám vícero krycích psů, kryjí naprosto přirozeně stylem "vypustíme psa s fenou na zahradu a chvilku počkáme" a přesto jsou v přítomnosti háravky poslušní a ovladatelní. Divné, co? Někteří lidi mají totiž psy i vychované.

Fakt nehodlám háravku držet dvakrát ročně měsíc v bytě a venčit ji na balkoně jen proto, aby se vaši nevychovaní neovladatelní pejskové mohli proběhnout

Pidlo, aspoň mne prosím vynechte ze svých scestných názorů na to, jak a proč má vypadat vychovaný pes. Jistě jste již pochopila, co si o tom myslím, potažmo i o vás, jako pejskařce, díky.

Je mi divné, že vy, tak zkušená, nevíte, že není třeba držet fenu měsíc v bytě, kromě tří, dvou nebo čtyř dní si každá z nich svou nedotčenost ohlídá sama.

9.3.2015 21:00
papuchalk

XXX.XXX.96.38

ať žijou psi napsal(a):
Pidlo, aspoň mne prosím vynechte ze svých scestných názorů na to, jak a proč má vypadat vychovaný pes. Jistě jste již pochopila, co si o tom myslím, potažmo i o vás, jako pejskařce, díky.

Je mi divné, že vy, tak zkušená, nevíte, že není třeba držet fenu měsíc v bytě, kromě tří, dvou nebo čtyř dní si každá z nich svou nedotčenost ohlídá sama.

Ohlídá sama? Vám přijde naprosto normální, že háravou fenu obtěžují cizí psi a ona je musí odhánět? Musím souhlasit s pidlou, máte nevychované psy.

9.3.2015 21:04
papuchalk

XXX.XXX.96.38

ať žijou psi napsal(a):
Nevím co bylo na mém příspěvku nesrozumitelného - fena se omezuje jen několik dní v roce, protože fen je dostatek, znamenalo by to, že psi se budou omezovat stále, vždy nějaká fena hárá, je tedy jednodušší a schůdnější po těch asi šest dní v roce venčit fenu tak, aby k sobě nepřitahovala psy, aby se jim vyhnula, i když kdyby bylo po jejím, patrně by za nimi zvesela vyrazila. Nebo myslíte, že by měly být stanoveny hodiny pro venčení háravek a pak těch dalších? Nebo budete obesílat majitele psů v okolí s upozorněním, kdy se zrovna vy háráte? nějak tomu nerozumím.
Genderová práva fen jsou takto zajištěna v plné míře, feny je nutno při hárání omezovat, jinak budou mít štěňátka...

Čemu nerozumíte? Pokud je pes neovladatelný, má být na vodítku, tečka. To se týká všech - jak fen v nejlepším, tak psů, kteří nemají kolem háravek (či neháravek, psů, štěňat, lidí, koček, koní, srnek...) ovladatelnost. To není omezování, to je normální mezilidská slušnost.

bilusik

XXX.XXX.168.4

ať žijou psi napsal(a):

Jasně, všichni tě budou vynechávat a chodit okolo tebe po špičkách, jen ty budeš všechny svými názory otravovat, budeš napadat jejich příspěvky a vnucovat jim svoje zcestné a mnohdy hloupé názory. Možná se budeš divit, ale bude muset držet fenu minimálně 3 týdny v bytě a venčit jí jen pod dozorem, když mají chatrný plot. Píšeš totální blbosti.

bilusik

XXX.XXX.168.4

papuchalk napsal(a):
Čemu nerozumíte? Pokud je pes neovladatelný, má být na vodítku, tečka. To se týká všech - jak fen v nejlepším, tak psů, kteří nemají kolem háravek (či neháravek, psů, štěňat, lidí, koček, koní, srnek...) ovladatelnost. To není omezování, to je normální mezilidská slušnost.

9.3.2015 21:13
imattree

XXX.XXX.109.4

ať žijou psi napsal(a):

Ohlídá sama? Opravdu? To nechci vidět tu hromadu nervozních fen už jen od prvopočátku hárání nevrlých na všechno a všechny. A co když to bude strakáčka a požene se na ni mastif, nebo čivava a strakáč, nehledě na to, že valit za sebou 6 sexuchtivých "Don Juanů" z procházky taky není nic příjemného.

9.3.2015 21:15
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

papuchalk napsal(a):

Asi diskutujete v jiné diskuzi patrně nějaké o neovladatelkých psech, já diskutuju v té o nesoudných majitelích háravých fen, kteří mají za to, že jsou se svou háravkou v plodných dnech mezi psi - samci a jejich majiteli vítáni. Tedy nikoliv o neovladatelných psech, ale o neslušných majitelích.

9.3.2015 21:16
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

bilusik napsal(a):

Bilusiku, neznám tě, ale dovedu si tě přesně představit, zakomplexovaný neumětel se čtyřmi tématy, které bude omílat, dokud bude živ - je mi líto, ale s blbci jsem domluvila.

9.3.2015 21:21
bilusik

XXX.XXX.168.4

ať žijou psi napsal(a):
Bilusiku, neznám tě, ale dovedu si tě přesně představit, zakomplexovaný neumětel se čtyřmi tématy, které bude omílat, dokud bude živ - je mi líto, ale s blbci jsem domluvila.

To píšeš asi o sobě podle rčení - podle sebe soudím tebe. Nejvíce zakomplexovaná tu budeš asi ty sama. A největší a nejhádavější blbec v diskuzích vyhráváš zase první cenu ty.

9.3.2015 21:34
papuchalk

XXX.XXX.96.38

ať žijou psi napsal(a):
Asi diskutujete v jiné diskuzi patrně nějaké o neovladatelkých psech, já diskutuju v té o nesoudných majitelích háravých fen, kteří mají za to, že jsou se svou háravkou v plodných dnech mezi psi - samci a jejich majiteli vítáni. Tedy nikoliv o neovladatelných psech, ale o neslušných majitelích.

Mám dva psy-samce a přítomnost háravek vždy velmi vítám - je to skvělá příležitost, jak procvičit ovladatelnost i v náročnější situaci.

Pes, který nemá ovladatelnost kolem háravky, ji nemá nikdy - bez ohledu na to, zda je fena v plodných dnech, na konci hárání, či čtrnáct dní po hárání, kdy fena ještě voní. Fenu v plodných dnech rozezná jen zkušený krycí pes, a ani ten ne vždycky - většina psů s normálním sexuálním pudem chce fenu "ojet" bez ohledu na fázi hárání. Takže vaše rada "nechodit ven ty kritické tři dny" je nesmysl - za prvé krycí dny netrvají tři dny, ale u některých fen třeba i deset dní, a za druhé pokud je pes neovladatelný úchylák, tak úchylačí a obtěžuje bez ohledu na to, v jaké fázi hárání či dokonce nehárání fena je. A že se má fena bránit sama? Chci vidět takovou čivavu, jak se brání pěti nadrženým NO...

Takže znovu pro méně chápavé: pokud někdo nemá psy ovladatelné natolik, aby neobtěžovali okolí, má je mít na vodítku. Háravé feny, kočky ani srnky se jim vyhýbat opravdu nebudou.

9.3.2015 21:59
hellen

XXX.XXX.252.11

Moje fena je při hárání naprosto bezproblémová. O psy nemá zájem, ignoruje je, nebo před nimi utíká. Dokonce se mi někdy zdá, že v tomto období reaguje na povely lépe než normálně, takže nemáme problém chodit na vodítku i bez.
Pokud by fena utíkala za psy, provokovala, nastavovala se, měla bych důvod vodit ji nakrátko a psům se vyhýbat, ale takto? Dotěrné psy zkrátka ignorujeme a pokud si je majitel neumí odvolat, je to jeho problém. Nevidím důvod, proč bychom se my měly nějak omezovat.

10.3.2015 03:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ať žijou psi napsal(a):

A to jde "krýt na povel"?
Přeneseno do humánní oblasti byste tímto tvrzením zřejmě udělala převratné zjištění ohledně erektilní dysfunkce (poruchy erekce)! Kolik mužů by asi zajásalo, že dostanou od manželky (milenky, milence,...) povel a už TO jde!

10.3.2015 05:51
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Papuchalk - moje šestadvacetiletá zkušenost života se psy i fenami v jedné rodině jak v době hárání tak i bez něj, života v bytě a na sídlišti, kde je psů jako psů mi říká něco jiného, psi dobře poznají, a to i nezkušení, jak to s fenou vypadá, samozřejmě, nezkušení mají snahu ji prověřit.NENASKAKUJÍ a kdyby si to dovolili, fena je zpraží. V kritické dny je to jinak a tyto dny trvají dva, tři nebo čtyři dny. s jinými postřehy jsem se nesetkala ani u sebe a ani u jiných majitelů psů. samozřejmě, že fena mlže vonět i v případě onemocnění, pak to ale nemá s háráním nic společného.

vaše tvrzení o ovládání psa v přítomnosti feny v plodných dnech celkem koliduje se známými příhodami o tom, co vše pes dovede podstoupit, aby se dostal k feně a já si velmi gratuluju k tomu, že žádný z mých psů až dosud nikdy nedal přednost povelu před háravkou, zejména vlastní.

fíkovnice - ano, lze to, pokud jste se s tím nikdy nesetkala, buďte ráda, pes má jiný penis a s jinými výhodami (kost) nežli člověk, dovede s ním manipulovat díky tomu i bez pohlavního vzrušení jak si všimne většina majitelů psů například tehdy, když je pes přehřátý.

hellen - pokud máte podobný přístup - jdu já a vše ostatní je mi jedno, jsem ráda, že u nás nebydlíte. Jestliže vaše fena nijak nereaguje na přítomnost psů ani v době ovulace, a reakce může být rozličná, ale v každém případě zájem, pak na ní nechovejte.

10.3.2015 06:17
scylla

XXX.XXX.150.32

Vy necháváte otravovat háravku od psů a necháte jí, aby je sama odháněla? To bych čubině nikdy neudělala.

10.3.2015 06:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ať žijou psi napsal(a):
Papuchalk - moje šestadvacetiletá zkušenost života se psy i fenami v jedné rodině jak v době hárání tak i bez něj, života v bytě a na sídlišti, kde je psů jako psů mi říká něco jiného, psi dobře poznají, a to i nezkušení, jak to s fenou vypadá, samozřejmě, nezkušení mají snahu ji prověřit.NENASKAKUJÍ a kdyby si to dovolili, fena je zpraží. V kritické dny je to jinak a tyto dny trvají dva, tři nebo čtyři dny. s jinými postřehy jsem se nesetkala ani u sebe a ani u jiných majitelů psů. samozřejmě, že fena mlže vonět i v případě onemocnění, pak to ale nemá s háráním nic společného.

vaše tvrzení o ovládání psa v přítomnosti feny v plodných dnech celkem koliduje se známými příhodami o tom, co vše pes dovede podstoupit, aby se dostal k feně a já si velmi gratuluju k tomu, že žádný z mých psů až dosud nikdy nedal přednost povelu před háravkou, zejména vlastní.

fíkovnice - ano, lze to, pokud jste se s tím nikdy nesetkala, buďte ráda, pes má jiný penis a s jinými výhodami (kost) nežli člověk, dovede s ním manipulovat díky tomu i bez pohlavního vzrušení jak si všimne většina majitelů psů například tehdy, když je pes přehřátý.

hellen - pokud máte podobný přístup - jdu já a vše ostatní je mi jedno, jsem ráda, že u nás nebydlíte. Jestliže vaše fena nijak nereaguje na přítomnost psů ani v době ovulace, a reakce může být rozličná, ale v každém případě zájem, pak na ní nechovejte.

"fíkovnice - ano, lze to, pokud jste se s tím nikdy nesetkala, buďte ráda, pes má jiný penis a s jinými výhodami (kost) nežli člověk, dovede s ním manipulovat díky tomu i bez pohlavního vzrušení jak si všimne většina majitelů psů například tehdy, když je pes přehřátý."

OK, děkuji za vysvětlení!

10.3.2015 07:18
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
Vy necháváte otravovat háravku od psů a necháte jí, aby je sama odháněla? To bych čubině nikdy neudělala.

Ano, a bavíme se obě, musím ale říci, že před plodnými dny to není nijak slavné s tím obtěžování, spíše jen toužebné pohledy, čuchání ke značkám a pokusy očuchnout vulvu a snahy stopovat, rozhodně žádné nálety - říkám mimo plodné dny v nic je to jinak.
Musím vás dorazit - nechávám svého psa, aby spolu byli až do plodných dnů - a jen ji kontroluje. pak samozřejmě šílí. u nás přesně tři dny. a uhlídá si i jeho a v podstatě i v plodných dnech. a dělám to, jak léta jdou už čtvrté fence k všeobecné spokojenosti.

10.3.2015 07:56
kalliope

XXX.XXX.10.112

scylla napsal(a):

ať žijou psi nemohla mít nikdy fenu bez ohledu na to co zde uvádí, protože kdyby měla, tak tady nepíše ty nesmysly, neboť podle její logiky pes prostě pozná "nejlepší dny". Kde se teda berou potom ty desítky nevychovaných psů, kteří fenu obtěžují, naskakují na ni a jsou leckdy až tak brutálně chtiví, že člověk má co dělat, aby uchránil "počestnost" své feny, a to přes to, že má už týden po hárání

Asi máme holt každý jiné zkušenosti. Můj pes u háravek teda ovladatelný fakt nebyl, no tak chodil na vodítku, v té době jsem fenu ještě neměla (byl to vůbec můj první pes a navíc rotvík!), ale díky bohu jsem měla natolik zdravého rozumu, že neschopnost vychovat svého psa u háravky jsem nesváděla na majitele hárajících fen, ale spíš jsem byla naštvaná na sebe a pak přeneseně na něj . Asi jsem holt divná.

10.3.2015 08:21
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

kalliope napsal(a):
ať žijou psi nemohla mít nikdy fenu bez ohledu na to co zde uvádí, protože kdyby měla, tak tady nepíše ty nesmysly, neboť podle její logiky pes prostě pozná "nejlepší dny". Kde se teda berou potom ty desítky nevychovaných psů, kteří fenu obtěžují, naskakují na ni a jsou leckdy až tak brutálně chtiví, že člověk má co dělat, aby uchránil "počestnost" své feny, a to přes to, že má už týden po hárání

Asi máme holt každý jiné zkušenosti. Můj pes u háravek teda ovladatelný fakt nebyl, no tak chodil na vodítku, v té době jsem fenu ještě neměla (byl to vůbec můj první pes a navíc rotvík!), ale díky bohu jsem měla natolik zdravého rozumu, že neschopnost vychovat svého psa u háravky jsem nesváděla na majitele hárajících fen, ale spíš jsem byla naštvaná na sebe a pak přeneseně na něj . Asi jsem holt divná.

Souhlasím.

10.3.2015 09:48
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

kalliope napsal(a):

Asi jo, protože nejen že jsem měla a mám fenu i psa dohromady, včetně doby hárání, ale měla jsem současně v bytě i dva takové páry - a žádný problém nebyl. a ano, pes pozná plodné dny, nejlépe samozřejmě ten, který je s fenou denně, ale poznají to po ověření i cizí psi a poznají to i z chování feny, protože fena je zpravidla (pokud není nějaký abnormální velikostní rozdíl), dokáže ukáznit sama, nechtěné nápadníky, moje feny to dokázaly všechny.

Možná máte málo zkušeností a nevelký pozorovací talent nebo nevím čím to je, že zjevné věci nevnímáte.

Musím po "poučení" ze zdejší diskuze příště majitele háravek, kteří je vlečou na vodítku a volají - pozor, háráme se, - říci, aby se napříště už neunavovali, stačí mít v okolí vychované psy a fenky mohou brázdit okolí bez omezení.

10.3.2015 17:17

A jak byste chodila, kdyby vám psi sídlili pod okny? Názor majitelky byl ten, že pes doma (asi 1/2 km od nás) vyje a že by se nevyspala, majitele druhého psa - jo, vona vám hárá, tak tp ho doma neudržím. A psi se rvali nám pod okny. Nakonec jsem si to s majiteli vysvětlila - bylo u toho trochu křiku a pravda i výhrůžek, ale další 2 dny už byly dobré. ( Pak fena dohárala).

10.3.2015 17:38

ať žijou psi napsal(a):
Asi jo, protože nejen že jsem měla a mám fenu i psa dohromady, včetně doby hárání, ale měla jsem současně v bytě i dva takové páry - a žádný problém nebyl. a ano, pes pozná plodné dny, nejlépe samozřejmě ten, který je s fenou denně, ale poznají to po ověření i cizí psi a poznají to i z chování feny, protože fena je zpravidla (pokud není nějaký abnormální velikostní rozdíl), dokáže ukáznit sama, nechtěné nápadníky, moje feny to dokázaly všechny.

Možná máte málo zkušeností a nevelký pozorovací talent nebo nevím čím to je, že zjevné věci nevnímáte.

Musím po "poučení" ze zdejší diskuze příště majitele háravek, kteří je vlečou na vodítku a volají - pozor, háráme se, - říci, aby se napříště už neunavovali, stačí mít v okolí vychované psy a fenky mohou brázdit okolí bez omezení.

Souhlasím s vámi, že domácí pes pozná plodné dny feny a před tím a potom ji nechá na pokoji. Jen se mi nezdá, že by se fena nenechala nakrýt ve své plodné dny, pokud by, jak píšete, byli pohromadě. Pak by fena nebyla v pořádku.
Cizím psům ( některým) stačí, aby si čuchli k háravce a pak už obtěžují všechno, co má 4 nohy. Mladý pes uznávaného ( některými psáři ) psychologa a cvičitele, utíkal pravidelně za mojí starou, léta vykastrovanou fenou a naskakoval na ni až do odkopnutí.

10.3.2015 17:44
imattree

XXX.XXX.109.4

kalliope napsal(a):

Jsme podobně divní!

10.3.2015 20:28
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlasím s vámi, že domácí pes pozná plodné dny feny a před tím a potom ji nechá na pokoji. Jen se mi nezdá, že by se fena nenechala nakrýt ve své plodné dny, pokud by, jak píšete, byli pohromadě. Pak by fena nebyla v pořádku.
Cizím psům ( některým) stačí, aby si čuchli k háravce a pak už obtěžují všechno, co má 4 nohy. Mladý pes uznávaného ( některými psáři ) psychologa a cvičitele, utíkal pravidelně za mojí starou, léta vykastrovanou fenou a naskakoval na ni až do odkopnutí.

Nevím, jaké máte zkušenosti se psy, ale podle těch mých je největší problém, aby fena v plodné dny pustila svého psa, tedy domácího s nímž vyrůstala, bere spíše cizího a mnohé raději jiné plemeno než to vlastní - hlas přírody je jasný- míchejte se.

Tento jev, tedy nechuť k domácímu psu je přičítán instinktivní snaze zamezit příbuzenským spojením a nebyl pozorován jednou, takže když člověk chce nakrýt vlastním psem, může mít více potíží v nechuti feny, než když vybere cizího.

Psi samozřejmě podobné zábrany většinou nemaji. Některé feny své domácí psy zahánějí právě v plodné dny, mimo ně se nechají olízat a jejich přítomnost jim nevadí. Říkám některé, asi to chce, aby byli spolu odmalička a vnímali se jako rodina a možná ještě něco navíc, já jsem měla na podobné feny vždy štěstí a nakonec i na psa, který sestru nechal vždy na pokoji, když hárala a jiné feny vyhledával.

a kromě toho, pes i fena si vybírají, neberou každého jen proto, že obrazně řečeno nosí kalhoty...

Já nemám podobnou zkušenost, že by nás s fenkou výrazně obtěžovali na procházce cizí psi mimo plodné dny, zájem je, samozřejmě, ale přiměřený. Pod okna nám chodil jen jeden psí stařík. ale a to musím připomenout, v plodné dny jsme procházky s háravkou vždy omezili. chodívám po sídlišti třeba v ty tři ráno, vyhledávám místa, kam psi zase tak moc nechodí a nepouštím z vodítka, taky já volám - pozor, háráme se. takže mně se to osvědčilo, nečekám až si jiný vychová psa a snažím se sama zamezit škodám. ty tři dny za půl roku s každou mne nezabijí. Mimo plodné dny si to zatím každá z mých fenek dokázala vyřídit sama.

Znovu opakuji, psy mám v bytě, ne na zahradě a ne v kotci, možná to bude tím. kromě toho odevždy spoléhám na to, že podstatnou část problémů se psy, které je v životě potkat mohou, si vyřídí sami, jsou na to zvyklí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík