Nylonové výcvikové vodítko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2015 15:56

Přátelé, potřebuji poradit nylonove výcvikové vodítko ( asi stahovací ) proti tahání a hlavně jako výchova při socializaci psa. na rasu do 10 kg. Takové to co se dává téměř za uši, aby neutahovalo úplně krk ( problémy s dýcháním ) a přitom se nemohl vyvléci. To co používá nejlépe Millan Cesar téměř v každém svém díle..zde ho nemohu sehnat..jak jinak děkuji za radu.

10.9.2015 18:38
Clayton

XXX.XXX.104.9

Tak k Cesarovi Millanovi se raději nebudu vyjadřovat...Nicméně mám pocit, že máte na mysli polostahovací obojek.Ale ještě si neodpustím poznámku.Touto pomůckou psa neodnaučíte tahat, jenom zamezíte vyvléknutí a obojek je pevný-nemá zapínání.

10.9.2015 18:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

Clayton napsal(a):
Tak k Cesarovi Millanovi se raději nebudu vyjadřovat...Nicméně mám pocit, že máte na mysli polostahovací obojek.Ale ještě si neodpustím poznámku.Touto pomůckou psa neodnaučíte tahat, jenom zamezíte vyvléknutí a obojek je pevný-nemá zapínání.

Ještě odkaz
http://www.rogz.cz/obojky-pro-psy/?par=typ-obojku|polostahovaci.

10.9.2015 19:21
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přátelé, potřebuji poradit nylonove výcvikové vodítko ( asi stahovací ) proti tahání a hlavně jako výchova při socializaci psa. na rasu do 10 kg. Takové to co se dává téměř za uši, aby neutahovalo úplně krk ( problémy s dýcháním ) a přitom se nemohl vyvléci. To co používá nejlépe Millan Cesar téměř v každém svém díle..zde ho nemohu sehnat..jak jinak děkuji za radu.

To je dominant dog collar a je to pomůcka, která přímo ohrožuje psa na životě. Nikdy to na psa nedávejte a tomu "znalci" psí duše by to něml někdo omlátit o hlavu. Pracujte citem a na podobnými pomůckami. Vím, kdo to tady vyrábí, ale psát to sem nebudu, protože to jsou naprosto nezodpovědní lidé.

10.9.2015 20:02
anonymx

XXX.XXX.140.167

scylla napsal(a):
To je dominant dog collar a je to pomůcka, která přímo ohrožuje psa na životě. Nikdy to na psa nedávejte a tomu "znalci" psí duše by to něml někdo omlátit o hlavu. Pracujte citem a na podobnými pomůckami. Vím, kdo to tady vyrábí, ale psát to sem nebudu, protože to jsou naprosto nezodpovědní lidé.

Scylla-nechte uz toho. Sama vite, ze ublizit muzete jakymkoliv obojkem a budu-li stejny fanatik jako vy, tak reknu i "ohrozit na zivote". Je uplne jedno jestli psovi nasadite vypolstrovany, stahovaci nebo ostnac. Dulezity je druhy konec voditka.
a zadavatelce-voditko vam nepomuze. Jdete na cvicak nebo aspon do skolicky.

10.9.2015 20:03

Nevím proč bych to pejskovi nemohla dat, videla jsem s tim pracovat mnoho lidi i profesionalu a funguje to vyborne. Nekdo me ovsem upozornil, ze clovek jmenem scylla za hrubost povazuje i voditko a hracku a tak to ignoruji.

10.9.2015 20:05

Ano dekuji neco jako predvadeci...to je ono...samozrejme, ze mu s tim neublizim jak nekdo zde pise...

10.9.2015 20:06

Anonymx: vzdyt ano mam tu kristynu sedlakovou jak jsme si o ni psaly...a ta me neco takoveho doporucila...proto to shanim...

10.9.2015 22:00
Clayton

XXX.XXX.233.68

Tak cvičit psa na předváděcím vodítku si jaksi nedovedu představit... Leda na loveckém vodítku s moxonem, ale stejně na vodítku nezáleží.Důležitý je páneček.

10.9.2015 22:14

S myxonem mam take v zaloze..jde o to, že na normálním se vykroutil hlavou a utekl...proto shanim takove, aby se toto nestalo...no panecek je jedna vec, ovsem kde ja bydlim nikdo nema voditko ani sebou a psa 40 metru nekde ani nevi kde a piska a piska a pekjsek na nej vite co...takze nejlepsi je kombinace panicek, vycvik, voditko...

11.9.2015 06:44
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Scylla-nechte uz toho. Sama vite, ze ublizit muzete jakymkoliv obojkem a budu-li stejny fanatik jako vy, tak reknu i "ohrozit na zivote". Je uplne jedno jestli psovi nasadite vypolstrovany, stahovaci nebo ostnac. Dulezity je druhy konec voditka.
a zadavatelce-voditko vam nepomuze. Jdete na cvicak nebo aspon do skolicky.

Znáte trošku anatomii psa? Víte, kde to Millanovo udělátko drží tu nylonovou šňůru? Chápu, že výcvikáři berou do ruky leccos, ale tohle je větší svinstvo než ostnatý obojek. Laikům to do ruky nepatří a nepatří to do ruky vůbec nikomu. Není jedno, co psovi nasadíte, to je zásadní nesmysl. Jako kdybyste tvrdila, že je jedno, jestli si v autoškole poprvé sednete fo F1, škodovky nebo rozbitého trabanta.

11.9.2015 06:45
scylla

XXX.XXX.150.32

S myxonem mam take v zaloze..jde o to, že na normálním se vykroutil hlavou a utekl...proto shanim takove, aby se toto nestalo...no panecek je jedna vec, ovsem kde ja bydlim nikdo nema voditko ani sebou a psa 40 metru nekde ani nevi kde a piska a piska a pekjsek na nej vite co...takze nejlepsi je kombinace panicek, vycvik, voditko...

To není obojkem, že se vykroutil, to je prací s vodítkem a dá se tomu zabránit. Nechte si to někde ukázat.

11.9.2015 06:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Anonymx: vzdyt ano mam tu kristynu sedlakovou jak jsme si o ni psaly...a ta me neco takoveho doporucila...proto to shanim...

Proto jsem vám psala o ní a zbytečné hrubosti.

11.9.2015 06:50

Hlavně že se jedná o psa do 10 kg čili prcka a hlavně, že se řeší "výcvikové výchovné a všespásné" vodítko a ne způsob...

11.9.2015 07:28
scylla

XXX.XXX.150.32

No právě. Navíc by mě moc zajímalo, co s tím psem dělali, že se vyvlékl z vodítka. To udělá pes v panice nebo v sebeobraně.

11.9.2015 07:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Nejen.

13.9.2015 14:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Nevím proč bych to pejskovi nemohla dat, videla jsem s tim pracovat mnoho lidi i profesionalu a funguje to vyborne. Nekdo me ovsem upozornil, ze clovek jmenem scylla za hrubost povazuje i voditko a hracku a tak to ignoruji.

Dívala jste se také na F1 závody? Umíte tím pádem řídit formuli?

13.9.2015 14:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Kšíry !
A za radu se má poděkovat né trapně, "hrdě ignorovat".

Neregistrovaný uživatel

13.9.2015 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

rapotacka11 napsal(a):
Kšíry !
A za radu se má poděkovat né trapně, "hrdě ignorovat".

Proti tahání kšíry? To asi né...

13.9.2015 17:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

To asi jó.
Přečtěte si 6 témat od spodu.
https://www.ifauna.cz/profil/janickaberuska/kdediskutuje.

Naučit "u nohy" jde s normálními pomůckami a s trpělivostí.
Nemusí se vymýšlet nesmyslné pomůcky. (škrtidla).

13.9.2015 17:52

Rapotacka: Komu bych tady prosim vas dekovala jste vadna ne! Ja slusne pozadala a tady je kazdej chytrej jak nechci rici co tak si poucujte nekoho jineho! Ja na tomto serveru na vas vite co...

13.9.2015 17:59
Clayton

XXX.XXX.104.9

Podle toho, co čtu v profilu bych také obojek v tomto případě nedoporučovala.Pes sotva dýchá už tak.

Neregistrovaný uživatel

13.9.2015 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

rapotacka11 napsal(a):
To asi jó.

Ach tak...
Moje chyba.
Tím pádem, za mě rovněž kšíry...

13.9.2015 19:05
shavoid

XXX.XXX.152.1

rapotacka11 napsal(a):
To asi jó.

Samozřejmě, jde to. Ale pochopte, že vás to bude stát spousty práce se psem, důslednosti a bezbřehé trpělivosti! Ale se škrťákem od krotitele divoké zvěře to půjde jak po másle, proč bychom se měli proboha zamýšlet nad tím, co jsme my lidé udělali chybně, že s námi pes nechce spolupracovat? To jste tu asi všichni nějaký vadný, né?

14.9.2015 07:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Rapotacka: Komu bych tady prosim vas dekovala jste vadna ne! Ja slusne pozadala a tady je kazdej chytrej jak nechci rici co tak si poucujte nekoho jineho! Ja na tomto serveru na vas vite co...

Ono to chce se trošku zamyslet. Někdo neumí pracovat s normálním obojkem, malý, lehce díky tomu zvladatelný pes s tím člověkem nechce spolupracovat a vykroutí se mu z obojku. Ten člověk pochopitelně hledá radu a pomoc, protože jí potřebuje. Narazí na výcvikářku, kterou ani nenapadne toho člověka nebo jeho psa něco učit, řešit problém a někam je posunout, ale rovnou poradí pomůcku, která ohrožuje psa na životě - pro rýpaly - najděte si obrázek anatomie psího krku a podívejte se, kde je ta tenká nylonová šňůra u této pomůcky - a je to. Majitel stále neumí pracovat se psem ani s vodítkem, ale dostal do ruky něco, čím psa donutí. Majitel je tak naivní nebo mu nezáleží na tom, že se nic nenaučí a nezáleží mu ani na psovi, že si to neuvědomuje a touto cestou půjde. Dobré rady ignoruje a uráží ostatní, další výcvikář ho v tom podporuje. Řešení problému žádné.

14.9.2015 08:40
anonymx

XXX.XXX.27.66

Když Scyllo vy to pořád tlačíte do extrému. Přece to že nasadím psovi EO, ostnáč nebo výstavní vodítko neznamená, že ho na tom budu týrat! Je to pojistka.
NIKDO dnes už necvičí donucením, protože v dnešní zfanatizované době by prostě už neměl šanci. To, že použije jakoukoliv pomůcku z něj nedělá tyrana. Všechno je to o rukách a hlavně hlavě.
Jo a ještě, já používám řetízkový obojek (stahovák), zapnutý na nestahování a jedna moje čuba se z něj vyvlékla jako štěně během setiny vteřiny kdykoliv chtěla odměnu... Chudinka, to asi ta panika nebo že by sebeobrana?

14.9.2015 12:58

JaničkoBeruško, jste nevychovaý spratek. ( Pokud je vám víc než 15, tak ještě silně infantilní ).

14.9.2015 13:25
scylla

XXX.XXX.150.32

JaničkoBeruško, jste nevychovaý spratek. ( Pokud je vám víc než 15, tak ještě silně infantilní ).

Http://www.skatomatics.com/vycvik-psa-obojek/.

Aby bylo každému jasné, o jaké prasečině se to bavíme, tak je to ten červený s nylonovou šňůrou protaženou horním patrem toho udělátka. Každý, kdo má základní povědomí o anatomii psa ví, proč to ohrožuje psa na životě.

14.9.2015 13:28
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Když Scyllo vy to pořád tlačíte do extrému. Přece to že nasadím psovi EO, ostnáč nebo výstavní vodítko neznamená, že ho na tom budu týrat! Je to pojistka.
NIKDO dnes už necvičí donucením, protože v dnešní zfanatizované době by prostě už neměl šanci. To, že použije jakoukoliv pomůcku z něj nedělá tyrana. Všechno je to o rukách a hlavně hlavě.
Jo a ještě, já používám řetízkový obojek (stahovák), zapnutý na nestahování a jedna moje čuba se z něj vyvlékla jako štěně během setiny vteřiny kdykoliv chtěla odměnu... Chudinka, to asi ta panika nebo že by sebeobrana?

No a je to tady, nejde to ani se stahovákem a obhahujete to millanovo udělátko? Od kdy patří na štěně stahovák? Jak se vám může pes opakovaně vyvléknout? Ano, máte pravdu, je to v rukách.

Platí jedno zlaté pravidlo - kdo umí, takové věci nepotřebuje a kdo neumí, neměl by je brát do ruky. Mimo slušný komentář stojí výcvikář, který místo aby naučil, doporučuje tyto pomůcky. Psí koučka nezklamala moje očekávání. Přeji vám více štěstí při výběru výcvikáře.

14.9.2015 14:38
anonymx

XXX.XXX.227.206

A jeste mi ukazte kdo "umi". Kdysi jste par prikladu uvedla, ale ty fakt nepovazuju za ty "co umi" na rozdil od Sedlakovych.

14.9.2015 16:07

scylla napsal(a):
Http://www.skatomatics.com/vycvik-psa-obojek/.

Aby bylo každému jasné, o jaké prasečině se to bavíme, tak je to ten červený s nylonovou šňůrou protaženou horním patrem toho udělátka. Každý, kdo má základní povědomí o anatomii psa ví, proč to ohrožuje psa na životě.

No to je teda prasečina! Lidi, co neumí zvládnout psa na obyčejném obojku či obyčejném stahováku, by psa mít neměli. Ostnáče, EO, tato prasečina, halti, to je jen pro pohodlí "milujících" páníků.

14.9.2015 16:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

Off topic-Teď jsem se dívala na videa s Cesarem a tou ''pomůckou'' a narazila jsem na video, kde Cesara účelově tahá pitbull na bruslích na STAHOVÁKU.Dost hnusné.Stahovák slouží přeci k tomu, aby obojek psu byl nepříjemný a on tak netahal...Chudák pes.
https://youtu.be/t6jM2Z4fjTM.

14.9.2015 16:57
Mamutka

XXX.XXX.166.31

To ale není stahovák.

14.9.2015 17:02
Clayton

XXX.XXX.104.9

Mamutka napsal(a):
To ale není stahovák.

Vidím jednořadý řetěz... Tahá se přeci zásadně na postroji, jinak psovi poškodíte průdušnici.

14.9.2015 17:05
Mamutka

XXX.XXX.166.31

O postroji jste ale nepsala, napsala jste, že je to stahovák, ale na videu je krásně vidět, že na obojku je pojistka, aby se nestahoval.

14.9.2015 17:22
Clayton

XXX.XXX.104.9

Mamutka napsal(a):
O postroji jste ale nepsala, napsala jste, že je to stahovák, ale na videu je krásně vidět, že na obojku je pojistka, aby se nestahoval.

No ještě řekněte, že nevadí, když pes účelově tahá na tenkém řetězu, který má na krku.Moc pohodlné...Je úplně jedno, že nestahuje.Psa to stejně bolí.Na žádném obojku se netahá.O kovovém to platí dvojnásob.Jmenuje se VÝCVIKOVÝ!

14.9.2015 17:28
Mamutka

XXX.XXX.166.31

To neříkám, ale reaguji na Váš hysterický příspěvek. Nepište, že používá stahovák, když to není pravda.

14.9.2015 17:49
anonymx

XXX.XXX.227.206

Proboha vas prosim prestante hystercit.
1) pes na obojku a Caesar na bruslich - jede po rovine a tedy pes fakt nemusi tahnout zadnou vahu.
2) jestli se domnivate, ze sebemensi zatahnuti na kovovem obojku psa boli, tak si prosim poridte radeji plysaka.
Na takovem obojku psi cvici. Stopuji, kousou, atd.
Prestante ze psu delat choulostive chudinky.

14.9.2015 18:10

anonymx napsal(a):
1) pes na obojku a Caesar na bruslich - jede po rovine a tedy pes fakt nemusi tahnout zadnou vahu.
2) jestli se domnivate, ze sebemensi zatahnuti na kovovem obojku psa boli, tak si prosim poridte radeji plysaka.

Jestli provozuji se psem nějakou činnost pro radost, měl by při ní i on mít pohodu. Tu mu řetězový obojek asi neposkytuje, už proto, že ho tahá za chlupy, když se zachytávají mezi oka.
Pevný kožený, nebo nylonový obojek je pohodlnější a správně nasazený i bezpečnější.
( sama píšete, jak se vám pes z řetízkáče dokáže vyvléknout ).
Když pes půjde pracovat, musí určitou míru nepohodlí snést, ale když se jde páník bavit, měli by mít pohodu oba. To snad není hysterie.

14.9.2015 18:44
anonymx

XXX.XXX.227.206

Jestli provozuji se psem nějakou činnost pro radost, měl by při ní i on mít pohodu. Tu mu řetězový obojek asi neposkytuje, už proto, že ho tahá za chlupy, když se zachytávají mezi oka.
Pevný kožený, nebo nylonový obojek je pohodlnější a správně nasazený i bezpečnější.
( sama píšete, jak se vám pes z řetízkáče dokáže vyvléknout ).
Když pes půjde pracovat, musí určitou míru nepohodlí snést, ale když se jde páník bavit, měli by mít pohodu oba. To snad není hysterie.

Nevim jak pro vas, ale pro.mne a.moje.psy je zabava vycvik. Kovovy obojek je.jediny povoleny jako vystroj psa. Nevim jestli jste nekdy.takovy obojek videla, nevim jak by mohl psa tahat za chlupy? a vzhledem k jeho vaze o nem pes ani nevi. Pes se mi z nej vyvlekl jako mlady a hlavne proto, ze vzhledem k rustu ho mel trosku vetsi.
A absolutne nechapu vasi predposledni vetu. Pes kdyz jde pracovat musi mit prece absolutni pohodu. Naopak v treninku. Tezko na cvicisti, lehko na bojisti.

14.9.2015 19:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.7

Pokud by táhnutí na obojku bylo pro psa tak nepříjemný, tak nebude tolik lidí řešit, že jim pes na vodítku táhne. Jinak člověk na kolečkových bruslích na asfaltu nemá žádný odpor. Ten pes ani neví, že něco táhne.

14.9.2015 19:39
Clayton

XXX.XXX.104.9

Na širokém koženém obojku bych to ještě dokázala pochopit, ale když vidím stahovák, představuju si ty dlouhé diskuse o tom, co se doporučuje za pomůcky, aby pes NETAHAL na vodítku.Vždycky je to stahovák zapnutý na nestahování a krátké vodítko.

14.9.2015 19:48
anonymx

XXX.XXX.227.206

A vite proc? Jen to kratke voditko urcite nee. A nezaponente ze je rozdil.ucit psa netahat s chodit u nohy.

15.9.2015 06:43

"Na takovem obojku psi cvici. Stopuji, kousou"
"Kovovy obojek je.jediny povoleny jako vystroj psa. "
Ano, na zkouškách a závodech, přičemž na stopě může být na stopovacím postroji. Už jste někdy viděla psa na zkouškách či závodech konat obranu na vodítku? A fakt, že jsou na řetízkáči psi cvičeni znamená, že jim ten obojek nemůže ublížit?

"Pokud by táhnutí na obojku bylo pro psa tak nepříjemný, tak nebude tolik lidí řešit, že jim pes na vodítku táhne"
tak tohle je ale tak "srandovní" argument...motivovaný pes bude dělat to co chce i přes bolest, přes zranění a třeba do sebezničení (zrovna u bull- doslova). A krom toho platí zákon akce a reakce.

15.9.2015 07:00
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

To snad ani není pravda. Když jsem měla pár přednášek pro lidi, kteří zastávají tyto názory, začínám vždy tím, že je požádám, aby sami sobě rukou zatlačili na spodná stranu krku v místě ohryzku nebo trochu výš a sdělili své pocity. Většinou byly velmi negativní. A když někdo napíše, že po rovině pes nemusí táhnout a že zatáhnutí za škrťák psa nebolí, je to zbytečné komentovat.

15.9.2015 09:33
anonymx

XXX.XXX.27.66

Scylla- přestaňte, to už vážně přeháníte. To už je demagogie a jestli na přednáškách předvádíte takové divadýlko, tak bych chtěla vidět účastníky.
Krk člověka a psa je tak odlišný, že argumentovat tímhle je dost mimo.
A se tady ani nezmínil o zatáhnutí za "škrťák".
Jestli by tedy nebylo lepší psům vůbec nedávat obojky, on totiž i ten popruh tlačí.

Neregistrovaný uživatel

15.9.2015 09:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Já žasnu! Taková hysterie, kvůli pár gramům kovu? Ty brďo!

Nepoužívám jiné obojky, než kovové velkooké. Štěnda (maj u nás do cca půl roku nyloňáky), pak rovněž dostávaj kováky. Mám a vždy jsem měla dlouhosrstá psiska. Nyloňáky i kožené obojky mi vždy na psovi udělali kornout (srst na krku v místě obojku byla vždy poškozená - a také o zhruba půlku kratší než všude jinde.), což na výstavě byla fakt lábuš! Kovové obojky srst neničí (mluvím o velkookých kovávách) a ani se chlupy do obojku nijak nemotají. Nikdy moji psiska nikdy neměla poškozené obratle, míchu, krkavici nebo krky obecně.

A to, jestli pes tahá na vodítku je přece vina majitele, nikoliv obojku! Pes, pokud je nevychovaný, bude táhnout na nyloňáku, na koženým obojku i na kšírách a i na spásné haltině! Fakt to nemá co dělat s tím, jaký druh obojku daný člověk používá.

A co se týká výstavních vodítek, objela jsme už mraky výstav, a asi jsem slepá, ale žádné vyvěšování na výstavních vodítkách se fakt nekoná...

Ublížit se dá kteroukoliv pomůckou, když s ní člověk neumí pracovat...

15.9.2015 09:44
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Scylla- přestaňte, to už vážně přeháníte. To už je demagogie a jestli na přednáškách předvádíte takové divadýlko, tak bych chtěla vidět účastníky.
Krk člověka a psa je tak odlišný, že argumentovat tímhle je dost mimo.
A se tady ani nezmínil o zatáhnutí za "škrťák".
Jestli by tedy nebylo lepší psům vůbec nedávat obojky, on totiž i ten popruh tlačí.

Já bych zase chtěla vidět zkušeného výcvikáře, jak se tady prezentujete, kterému se pes opakovaně vyvlékne z vodítka a který dokáže tvrdit, že zatáhnutí za obojek na spodní polovině krku psa nebolí.

15.9.2015 09:59

"Taková hysterie, kvůli pár gramům kovu? "
mám ráda ty úžasné směry, do kterých se debaty zavádí...Wulfina, nikdo snad nežasne nad pár gramy kovu, ty by samy o sobě snad nevadily, i když kupříkladu oběma mým dlouhosrstým psům srst cukají. Jde o jiné působení na krk psa při tahu - úzký řetízkáč x široký kožený x jiné je i látkový...a zároveň umístění onoho místa tahu (obojku)...rozdíl, jestli mi na nohu šlápne baba obutá ve sportovní obuvi x ve střevíci na širokém podpatku x lodičce na jehle...to je fyzika.

15.9.2015 11:23
anonymx

XXX.XXX.27.66

scylla napsal(a):
Já bych zase chtěla vidět zkušeného výcvikáře, jak se tady prezentujete, kterému se pes opakovaně vyvlékne z vodítka a který dokáže tvrdit, že zatáhnutí za obojek na spodní polovině krku psa nebolí.

Jak jsem už psala, psisko se mi vyvléklo když byla mladá a obojek byl trochu větší než měl být. Jaksi se vyrábějí s rozdílem 5 cm a nějak jsme se do prodávaných velikostí chvilku netrefili.
A o zatáhnutí a jak to pes vnímá, bychom mohly diskutovat donekonečna. Pokud budeme mluvit o psech větších a pracovních, tak pokud mu bude vadit jakékoliv zatáhnutí, tak takového psa jsem ještě neviděla. Nebudeme mluvit o extrémech jako jsou toy psi a psi týraní nebo nějak zdravotně hendikepovaní.
A uvádět, že ho to dokonce bolí, je opravdu šílenost.
hmn- asi máte špatné obojky, pokud použijete ty s dlouhými oky tak právě naopak, absolutně neničí srst na rozdíl od jakýchkoliv jiných obojků. Navíc nejsou tak úzké. Asi by to chtělo se trochu informovat o čem se diskutuje.
Tahle debata je už trošku přes...
My co cvičíme a používáme stahovací obojky - naši psi netahají a obojky mají spíš "pro parádu".
A když už zatáhnou, atˇ už na stopě nebo na obranách, tak jim to v žádném případě nevadí a navíc asi umíme pracovat s vodítkem tak, aby nedošlo k trhnutí.
Jen mi nejde do hlavy proč vidím tolik psů, kteří vlečou své majitele a je jim úplně jedno co mají na krku když je to tolik bolí...

15.9.2015 14:57
Clayton

XXX.XXX.104.9

anonymx napsal(a):
Jak jsem už psala, psisko se mi vyvléklo když byla mladá a obojek byl trochu větší než měl být. Jaksi se vyrábějí s rozdílem 5 cm a nějak jsme se do prodávaných velikostí chvilku netrefili.
A o zatáhnutí a jak to pes vnímá, bychom mohly diskutovat donekonečna. Pokud budeme mluvit o psech větších a pracovních, tak pokud mu bude vadit jakékoliv zatáhnutí, tak takového psa jsem ještě neviděla. Nebudeme mluvit o extrémech jako jsou toy psi a psi týraní nebo nějak zdravotně hendikepovaní.
hmn- asi máte špatné obojky, pokud použijete ty s dlouhými oky tak právě naopak, absolutně neničí srst na rozdíl od jakýchkoliv jiných obojků. Navíc nejsou tak úzké. Asi by to chtělo se trochu informovat o čem se diskutuje.
My co cvičíme a používáme stahovací obojky - naši psi netahají a obojky mají spíš "pro parádu".
A když už zatáhnou, atˇ už na stopě nebo na obranách, tak jim to v žádném případě nevadí a navíc asi umíme pracovat s vodítkem tak, aby nedošlo k trhnutí.
Jen mi nejde do hlavy proč vidím tolik psů, kteří vlečou své majitele a je jim úplně jedno co mají na krku když je to tolik bolí...

Ale tady je právě ten rozdíl, že výcvikáři chtějí, aby jim pes NETAHAL.S tím souhlasím.Ale Cesar se za psa účelově zapřáhnul a PODPOROVAL HO V TAHU! To je ten hnus...

15.9.2015 15:14
scylla

XXX.XXX.150.32

"Taková hysterie, kvůli pár gramům kovu? "
mám ráda ty úžasné směry, do kterých se debaty zavádí...Wulfina, nikdo snad nežasne nad pár gramy kovu, ty by samy o sobě snad nevadily, i když kupříkladu oběma mým dlouhosrstým psům srst cukají. Jde o jiné působení na krk psa při tahu - úzký řetízkáč x široký kožený x jiné je i látkový...a zároveň umístění onoho místa tahu (obojku)...rozdíl, jestli mi na nohu šlápne baba obutá ve sportovní obuvi x ve střevíci na širokém podpatku x lodičce na jehle...to je fyzika.

15.9.2015 15:16
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Klasická cvičákovská argumentace. Přitom stačí sledovat mnoho cvičákovců, jak škubou se psem a ani o tom nevědí. Navíc jsem nepsala o jakémkoli zatáhnutí. A bavíme se tady o úzké nylonové šňůře těsně psovi za ušima a druhý konec drží někdo, kdo neumí ani s normálním obojkem a s vodítkem a ještě mu to doporučila "koučka". V tom je ten největší problém.

15.9.2015 20:01
anonymx

XXX.XXX.140.196

Uprimne receno, nevim kdy jste naposledy videla nekoho na cvicaku, ale uz par let se de facto poslusnost cvici bez voditka.
A jestlize doporucila tzv. Vystavni voditko ( asi urcite), tak ani s 20ti kilovym prckem na nem neskubnete tak aby to bylo psovi na skodu a tesne za usima moc skutecne nedrzi prave proto, ze smycka je natolik volna, ze okamzite povoli.
Clayton - a co.je na tom tak hnusneho? Hnus je, kdyz za sebou vlece majitele kam ho napadne.

15.9.2015 20:44
anonymx

XXX.XXX.140.196

Clayton napsal(a):
Ale tady je právě ten rozdíl, že výcvikáři chtějí, aby jim pes NETAHAL.S tím souhlasím.Ale Cesar se za psa účelově zapřáhnul a PODPOROVAL HO V TAHU! To je ten hnus...

Ale omyl, vycvikari chteji aby je pes "tahnul" na stope a na obranach a to nejsme na asfaltu a brusle nenosime.

15.9.2015 21:53
Clayton

XXX.XXX.104.9

No ale na stopy a obrany se používá široký kožený obojek, nebo se mýlím?Stahovák se používá pouze, aby pes pustil rukáv, nikoliv když vyštěkává.

15.9.2015 22:08
anonymx

XXX.XXX.140.196

Mylite se, kovovy stahovaci obojek. Na stopy je povolen postroj, ale pouziva ho malokdo. Ns nacvik obran postroj jen pokud je to potreba u stenat a poustecky se uci take uplne jinak.

16.9.2015 06:41

"A o zatáhnutí a jak to pes vnímá, bychom mohly diskutovat donekonečna"
to určitě, jenom tady nebyla ani tak řeč o vnímání psa, ale o účinku tahu obojku/ů na krk psa, to je kapku rozdíl...A pokud byste četla příspěvky, tak o tom vnímání píšu výše.

"hmn- asi máte špatné obojky, pokud použijete ty s dlouhými oky tak právě naopak, absolutně neničí srst na rozdíl od jakýchkoliv jiných obojků. Navíc nejsou tak úzké. Asi by to chtělo se trochu informovat o čem se diskutuje."
Jsem určitě ráda, že mě někdo poučí, sice s tím máte nějaký ten rok zpoždění, ale co...Nejsou úzké? No ono jde o plochu, pokud chápete, ale to fakt jsou základy fyziky ze základní školy, tak to byste snad mohla dát, ne?

"Mylite se, kovovy stahovaci obojek"
ještě jednou - tento obojek je povinný pouze na zkoušky/závody a tam se fakt obrana na vodítku nedělá. V tréninku si každý může používat co chce.

16.9.2015 09:05
anonymx

XXX.XXX.27.66

"A o zatáhnutí a jak to pes vnímá, bychom mohly diskutovat donekonečna"
to určitě, jenom tady nebyla ani tak řeč o vnímání psa, ale o účinku tahu obojku/ů na krk psa, to je kapku rozdíl...A pokud byste četla příspěvky, tak o tom vnímání píšu výše.

"hmn- asi máte špatné obojky, pokud použijete ty s dlouhými oky tak právě naopak, absolutně neničí srst na rozdíl od jakýchkoliv jiných obojků. Navíc nejsou tak úzké. Asi by to chtělo se trochu informovat o čem se diskutuje."
Jsem určitě ráda, že mě někdo poučí, sice s tím máte nějaký ten rok zpoždění, ale co...Nejsou úzké? No ono jde o plochu, pokud chápete, ale to fakt jsou základy fyziky ze základní školy, tak to byste snad mohla dát, ne?

"Mylite se, kovovy stahovaci obojek"
ještě jednou - tento obojek je povinný pouze na zkoušky/závody a tam se fakt obrana na vodítku nedělá. V tréninku si každý může používat co chce.

Obojek je široký 2cm, což opravdu není tak tenké, Obrany na vodítku se provádí dle NZŘ. Kovový obojek s dlouhými oky je povinný tak 4 roky, takže asi moc let zpoždění nemám.
V tréninku dost dobře nemůžete používat co chcete, protože pes na to musí být zvyklý a nelze cokoliv cvičit s jinou výstrojí a pak mu jen na akci nasadit něco jiného.

16.9.2015 10:55

"Obojek je široký 2cm, což opravdu není tak tenké"
aha, takže řetízkový obojek přiléhá ke krku psa PLOCHOU šířky 2 cm?

"Obrany na vodítku se provádí dle NZŘ."
Fakt? Obrany? Nebo jenom nástup na výchozí bod a po ukončení obran příchod k rozhodčímu...

"Kovový obojek s dlouhými oky je povinný tak 4 roky"
citujte prosím tu část MZŘ či NZŘ, která předepisuje velikost ok, děkuji

"takže asi moc let zpoždění nemám."
zpoždění máte s mým poučením

"V tréninku dost dobře nemůžete používat co chcete, protože pes na to musí být zvyklý a nelze cokoliv cvičit s jinou výstrojí a pak mu jen na akci nasadit něco jiného"
Kvalitnímu psu je to šumák, ten jde bránit a neřeší náhrdelník.

16.9.2015 11:26
anonymx

XXX.XXX.27.66

"Obojek je široký 2cm, což opravdu není tak tenké"
aha, takže řetízkový obojek přiléhá ke krku psa PLOCHOU šířky 2 cm?

"Obrany na vodítku se provádí dle NZŘ."
Fakt? Obrany? Nebo jenom nástup na výchozí bod a po ukončení obran příchod k rozhodčímu...

"Kovový obojek s dlouhými oky je povinný tak 4 roky"
citujte prosím tu část MZŘ či NZŘ, která předepisuje velikost ok, děkuji

"takže asi moc let zpoždění nemám."
zpoždění máte s mým poučením

"V tréninku dost dobře nemůžete používat co chcete, protože pes na to musí být zvyklý a nelze cokoliv cvičit s jinou výstrojí a pak mu jen na akci nasadit něco jiného"
Kvalitnímu psu je to šumák, ten jde bránit a neřeší náhrdelník.

Ano.
Ano, nástup a ukončení a ZM, ZVV 1 přidržujete za obojek.
Řád ochrany zvířat při zkouškách a svodech.
Vy jste toho asi moc nenacvičil(a). Kvalitní pes si okamžitě vytvoří návyk, takže to opravdu není možné. Schválně, proč asi se chodí od štěněte na stopu na stopovačce a každý psovod má před stopou svůj "rituál"? Zkuste kousat pořád na postroji a pak jednou nastoupit na obranu bez něj...

16.9.2015 11:52

anonymx napsal(a):
Ano.
Ano, nástup a ukončení a ZM, ZVV 1 přidržujete za obojek.
Řád ochrany zvířat při zkouškách a svodech.
Vy jste toho asi moc nenacvičil(a). Kvalitní pes si okamžitě vytvoří návyk, takže to opravdu není možné. Schválně, proč asi se chodí od štěněte na stopu na stopovačce a každý psovod má před stopou svůj "rituál"? Zkuste kousat pořád na postroji a pak jednou nastoupit na obranu bez něj...

A když půjdete se psem, někdo vás napadne (já vím, kdo by si troufl, když vidí psa, ale teoreticky), tak vás pes nebude bránit, protože nemá na sobě postroj na obranu?

16.9.2015 11:56
anonymx

XXX.XXX.27.66

A když půjdete se psem, někdo vás napadne (já vím, kdo by si troufl, když vidí psa, ale teoreticky), tak vás pes nebude bránit, protože nemá na sobě postroj na obranu?

Znáte platné zákony?
Kdyby mě někdo napadl a pes mě bránil, tak jdu akorát tak do kriminálu já.
Použití psa při obraně musí být adekvátní útoku, pes je posuzován jako zbraň.
A nebavíme se tady o eventuálním napadení, ale o výcviku. To je něco naprosto odlišného a nesrovnatelného.
Výcvik psa je sport.

16.9.2015 12:10

" Kvalitní pes si okamžitě vytvoří návyk, takže to opravdu není možné."
zopakuji svůj výše uvedený komentář k obojku na obranách : Kvalitnímu psu je to šumák, ten jde bránit a neřeší náhrdelník...

"Schválně, proč asi se chodí od štěněte na stopu na stopovačce a každý psovod má před stopou svůj "rituál"? "
Schválně, neliší se kapku stopa od obrany? Neliší se jedním - kvalitnímu stopaři, který má zájem o stopu, je šumák, jaký má kolem krku náhrdelník...

16.9.2015 12:15

Takže se necháte zmlátit a okrást, protože máte strach použít psa na svou obranu, abyste neporušil/neporušila zákon?
Výcvik psa je sice sport, ale co s vycvičeným psem, když cvičí jen za předepsaných podmínek?

16.9.2015 12:20
anonymx

XXX.XXX.27.66

Hmn-vy jste toho asi moc nenacvičil(a).
Víte, na obranách pes nejde "bránit", jde provést sportovní disciplinu. Zrovna tak na stopách a poslušnosti. A protože je to sportovní disciplína, tak je rozhodující předvést co nejlepší výkon a ne jen prolézt s odřenýma ušima. A aby sportovní dvojice předvedla to nejlepší, musí k tomu mít určité podmínky.

16.9.2015 12:37

Asi určitě se budeme rozcházet v chápání výcviku. Já jsem nikdy necvičila a nebudu cvičit pro samotný výcvik, pro sport. Nemám ambice mít ze psa robota, který strojově přesně předsedá a řadí se, při chůzi u nohy vyvrací hlavu a nevidí kam jde, nechci klauna, který obíhá na hřišti makety a figurant je kámoš,... Mně se líbí výcvik pro praxi. Mám ráda psy, kteří dokážou bránit, hlídat, aniž by je to někdo musel učit. A s těmi plemeny se zase nijak extra necvičí. Pojem výcviku, kam se posunul za posledních 25 - 30 let, se mi nelíbí.

16.9.2015 12:38

OT : A jé, už zase tady máme sportovní povinný mustr.
No představte si, že dokonce i mezi NO se najdou opravdoví obranáři a na stopách opravdoví stopaři, kteří mají zájem o věc a nejdou jenom předvést nějakou vizuální spartakiádu. A představte si, že se najdou i psovodi, kteří to neberou jako infantilní zábavu, ale jako prověrku vloh a pudů tak, jak to bylo vždy myšleno a za jakým účelem vlastně celá ona "sportovní" kynologie vznikla.

A nebyla náhodou řeč o obojcích a tahu...?

16.9.2015 13:28
koňadra

XXX.XXX.128.31

OT : A jé, už zase tady máme sportovní povinný mustr.
No představte si, že dokonce i mezi NO se najdou opravdoví obranáři a na stopách opravdoví stopaři, kteří mají zájem o věc a nejdou jenom předvést nějakou vizuální spartakiádu. A představte si, že se najdou i psovodi, kteří to neberou jako infantilní zábavu, ale jako prověrku vloh a pudů tak, jak to bylo vždy myšleno a za jakým účelem vlastně celá ona "sportovní" kynologie vznikla.

A nebyla náhodou řeč o obojcích a tahu...?

Tohle je zase diskuse! Napadlo mne přesně to, co anonymx:
"Jen mi nejde do hlavy proč vidím tolik psů, kteří vlečou své majitele a je jim úplně jedno co mají na krku když je to tolik bolí... ". Prostě mnozí tady fakt dělají ze psů úplné chudáky.

16.9.2015 13:40

koňadra napsal(a):
Tohle je zase diskuse! Napadlo mne přesně to, co anonymx:
"Jen mi nejde do hlavy proč vidím tolik psů, kteří vlečou své majitele a je jim úplně jedno co mají na krku když je to tolik bolí... ". Prostě mnozí tady fakt dělají ze psů úplné chudáky.

Včera ráno jsem k tomu napsala : "motivovaný pes bude dělat to co chce i přes bolest, přes zranění a třeba do sebezničení "

a dneska ráno : "to určitě, jenom tady nebyla ani tak řeč o vnímání psa, ale o účinku tahu obojku/ů na krk psa, to je kapku rozdíl..."

ale jinak to neva...

16.9.2015 16:25
anonymx

XXX.XXX.140.196

No ja jsem za 45 let nevidela psa, ktery by se kvuli tomu co chce kvuli obojku sebeposkodil. Scylla predvadi pusobeni obojku na lidskem krku, coz je ponekud mimo. Psi krk je dost osvaleny a kozni osrsteny zahyb take vetsine lidi chybi. Ja ucim lidi skubat voditkem tak, ze si obojek navleknou na zapesti a zatim i ti nejvetsi fanatici uznali, ze je to fakt neskodne.
a docela rada bych vedela jak se pozna opravdovy stopar a obranar? To jako ti sportovci nemaji zajem "o vec"?
Mozna by jste se mohla podivat na videa treba Jozky Adamuscina nebo Jitky Duffkove (o sezemickych ani nemluve) na MS a zrejme poprve v zivote uvidite opravdove obranare.

16.9.2015 18:16
scylla

XXX.XXX.203.100

anonymx napsal(a):
No ja jsem za 45 let nevidela psa, ktery by se kvuli tomu co chce kvuli obojku sebeposkodil. Scylla predvadi pusobeni obojku na lidskem krku, coz je ponekud mimo. Psi krk je dost osvaleny a kozni osrsteny zahyb take vetsine lidi chybi. Ja ucim lidi skubat voditkem tak, ze si obojek navleknou na zapesti a zatim i ti nejvetsi fanatici uznali, ze je to fakt neskodne.
a docela rada bych vedela jak se pozna opravdovy stopar a obranar? To jako ti sportovci nemaji zajem "o vec"?
Mozna by jste se mohla podivat na videa treba Jozky Adamuscina nebo Jitky Duffkove (o sezemickych ani nemluve) na MS a zrejme poprve v zivote uvidite opravdove obranare.

Ještě chybí argument, že pes má jinde práh bolesti a cvičákovské postupy budou snad konečně úplné.

16.9.2015 19:23
anonymx

XXX.XXX.238.29

Scylla- priznala jste v zivote ze nekdy o necem moc nevite nebo ze tomu moc nerozumite? Chapu ze pracujete se psy, kteri jsou tak odlisni od tech nasich, ze uz to vic ani nejde. Chapu, ze jste poznala davno prekonanane vycvikove metody. A chapu ze vas soucasna sportovni kynologie nezajima. Ale nechapu vasi fanatickou omezenost.

17.9.2015 08:55
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

anonymx napsal(a):

Já se jenom zeptám na tohle:

Ja ucim lidi skubat voditkem tak, ze si obojek navleknou na zapesti

nebylo by - vzhledem k tomu, že se jedná o živého tvora, bez ohledu na to kolik bolesti vydrží, vnímá unese.a ne o špalek dřeva... - učit ty lidi se psem fungovat? Skutečně fungovat?

17.9.2015 09:08
anonymx

XXX.XXX.27.66

Zrzavci napsal(a):
Já se jenom zeptám na tohle:

Ja ucim lidi skubat voditkem tak, ze si obojek navleknou na zapesti

nebylo by - vzhledem k tomu, že se jedná o živého tvora, bez ohledu na to kolik bolesti vydrží, vnímá unese.a ne o špalek dřeva... - učit ty lidi se psem fungovat? Skutečně fungovat?

Vážená, to je samozřejmě to první co se učí, ale nezapomínejte, že často nepřijdou lidi se štěňátkem, ale s totálně nevychovaným odrostlým psem jen proto., že už mají velké problémy a tady už je potřeba občas korekce. Nehledě na to, že mají problém psa zvládnout fyzicky, natož psychicky. A pokud pes na majitele totálně kašle, tak je to běh na dlouhou trať a nějak fungovat v běžném životě musí.

17.9.2015 09:44
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

anonymx napsal(a):
Vážená, to je samozřejmě to první co se učí, ale nezapomínejte, že často nepřijdou lidi se štěňátkem, ale s totálně nevychovaným odrostlým psem jen proto., že už mají velké problémy a tady už je potřeba občas korekce. Nehledě na to, že mají problém psa zvládnout fyzicky, natož psychicky. A pokud pes na majitele totálně kašle, tak je to běh na dlouhou trať a nějak fungovat v běžném životě musí.

A jak asi fungovali doposud? Když je pes velký, tak asi do té doby nějak fungovat museli. Tak by se to tu chvíli, než se se psem naučí fungovat správně, už nezbláznilo. To se na mne nezlobte.Je to jen o tom, že se hledají zkratky, nejrychlejší cesty. Ne ty nejlepší cesty.. Pořád, pořád bychom měli mít na mysli to, že máme v rukou živého tvora, který jaksi nerozumí našemu lidskému chápání světa a my po něm chceme věci PRO PSA TOTÁLNĚ NEPŘIROZENÉHO a měli bychom tedy toho psa k tomu, co požadujeme, dovést nějakou lepší formou, než je škubání. Ale... vy jste to zmiňovala i u toho sportovního výcviku, ne? Tam už vůbec nevidím důvod pro to takhle se k živému tvorovi chovat.

17.9.2015 09:58
anonymx

XXX.XXX.27.66

Achjo, Samozřejmě, že se hledají rychlé cesty, protože většinou jde už o život a nebezpečí porvaných psů, eventuálně lidí je aktuální.
Jaksi je nutné rozlišovat kdo a s jakým psem přijde. Pokud se štěnětem a začíná, tak je to v pohodě. Pokud už je hodně pokaženého, tak je to cesta samozřejmě jiná a záleží na psovi a schopnostech majitele. Příprava na sportovní kariéru je tak specifická, že se obvykle laiků netýká.

17.9.2015 10:07

"Samozřejmě, že se hledají rychlé cesty, protože většinou jde už o život a nebezpečí porvaných psů, eventuálně lidí je aktuální. "
a ta rychlá je bezpodmínečně ta restriktivní?

"a docela rada bych vedela jak se pozna opravdovy stopar a obranar?"
to je smutné, že to za ta léta praxe neznáte. Sice se budu opakovat, ostatním rychleji chápajícím se omlouvám - takovému psu je jedno, co má kolem krku, neb má eminentní zájem o činnost samu a takovou blbinou se nenechá rozhodit.
A tím poukazem na psy J.A., tím chcete říct co - že to jsou ti co mají na obraně 99b. a zároveň jsou schopni kousat jenom na řetízkáči? Nebo naopak jsou schopni kousat třeba v kravatě? Nebo co...

17.9.2015 10:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

anonymx napsal(a):
Achjo, Samozřejmě, že se hledají rychlé cesty, protože většinou jde už o život a nebezpečí porvaných psů, eventuálně lidí je aktuální.
Jaksi je nutné rozlišovat kdo a s jakým psem přijde. Pokud se štěnětem a začíná, tak je to v pohodě. Pokud už je hodně pokaženého, tak je to cesta samozřejmě jiná a záleží na psovi a schopnostech majitele. Příprava na sportovní kariéru je tak specifická, že se obvykle laiků netýká.

Ad rychlé cesty - no, pokud to někdo neřešitl doposud, tak pokud mu to ten profeionál dobře vysvětlí - a to by měl, když je profeionál a jde mu v prvé řadě o psa samotného - tak by to měl ještě chvilku vydržet, i tak to se škubáním nepůjde obratem, ne? smajlík - zvlášť, když si tedy přišel pro radu na cvičák, tak to asi řešit chce.. Pak by mu měl ten cvičák poradit dobře. Dobře ve smyslu dobře pro toho psa.

ad porvaní psi - promiňte a co košík? Pak k porvaným psům nedojde.

Nezlobte se na mne, je to o tom, zda tu cestu hledat chci. Nebo jestli nechci přestat používat zkratky.

ad sportovní kynologie - a on je rozdíl, jestli se psem škube laik, nebo profesionál? Mám teď na mysli škubnutí obecně (ne to, že laik může psu ublížit víc, než nelaik smajlík ) Proč je nutno se psem škubati ve sportovní kynologii? neměl by ten pes mít naučenou skvělou poslušnost a ovladatelnost? pak není škubáního zapotřebí. Protože pes je ovladatelný a motivovaný.

17.9.2015 10:54
anonymx

XXX.XXX.27.66

Vy toho asi taky o realitě a výcviku moc nevíte. Ideály jsou krásné, ale v běžném životě není nic ani černé ani bílé. Profesionál může vysvětlovat jak chce, ale lidi jsou různí. A jsoiu i případy, kdy blaho psa zdaleka není na prvním místě.
Asi byste nevěřila, ale často ani košík nic nevyřeší, oni si ho docela dobře dovedou sundat a mimo to lidská hloupost (jdu jen na minutu, tak na co košík...) a přece mu nebudu dávat ten ošklivý košík...
Prostě realita je, že občas se zkratkám nevyhnete.
Samozřejmě že je obrovský rozdíl v tom, jak koriguje psa profík. On se ten pes tu skvělou poslušnost musí naučit a jestli jen ťuknu vodítkem...
Pes je ovladatelný a motivovaný... to jsou pojmy, které jsou poněkud neslučitelné, pokud potřebujete psa s obrovskou motivací, tedy obrovský náboj a zároveň přesnost je to docela dřina.

17.9.2015 11:01
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

anonymx napsal(a):
Vy toho asi taky o realitě a výcviku moc nevíte. Ideály jsou krásné, ale v běžném životě není nic ani černé ani bílé. Profesionál může vysvětlovat jak chce, ale lidi jsou různí. A jsoiu i případy, kdy blaho psa zdaleka není na prvním místě.
Asi byste nevěřila, ale často ani košík nic nevyřeší, oni si ho docela dobře dovedou sundat a mimo to lidská hloupost (jdu jen na minutu, tak na co košík...) a přece mu nebudu dávat ten ošklivý košík...
Prostě realita je, že občas se zkratkám nevyhnete.
Samozřejmě že je obrovský rozdíl v tom, jak koriguje psa profík. On se ten pes tu skvělou poslušnost musí naučit a jestli jen ťuknu vodítkem...
Pes je ovladatelný a motivovaný... to jsou pojmy, které jsou poněkud neslučitelné, pokud potřebujete psa s obrovskou motivací, tedy obrovský náboj a zároveň přesnost je to docela dřina.

Ano dřina to je, leč není nutno, pokud budu postupovat správně a TRPĚLIVĚ - pak se psem škubat.
Ale tak ono se to snad časem změní, ten náhled na zacházení s živými tvory. Naštěstí se dnes už lidi učí na to nahlížet i jinak, než ze svého lidského pohledu, kdy první roli hraje lidské já a já chci.

17.9.2015 11:43
anonymx

XXX.XXX.27.66

"Samozřejmě, že se hledají rychlé cesty, protože většinou jde už o život a nebezpečí porvaných psů, eventuálně lidí je aktuální. "
a ta rychlá je bezpodmínečně ta restriktivní?

"a docela rada bych vedela jak se pozna opravdovy stopar a obranar?"
to je smutné, že to za ta léta praxe neznáte. Sice se budu opakovat, ostatním rychleji chápajícím se omlouvám - takovému psu je jedno, co má kolem krku, neb má eminentní zájem o činnost samu a takovou blbinou se nenechá rozhodit.
A tím poukazem na psy J.A., tím chcete říct co - že to jsou ti co mají na obraně 99b. a zároveň jsou schopni kousat jenom na řetízkáči? Nebo naopak jsou schopni kousat třeba v kravatě? Nebo co...

Někdy ano, právě v takových případech jediná možná, ale samozřejmě ne vždy.
Tak nezlobte se, ale vy opravdu asi výcviku moc nerozumíte, to že má pes o něco zájem, zdaleka nesvědčí o tom, že je "opravdový" stopař nebo obranář.
Stopař, tzv. "čistý" se rodí snad jeden z tisíce a to je ještě potřeba ho naučit stopovat.. A to, že pes letí po stopě, aby doběhl k misce z něj stopaře neudělá., ale takovému je opravdu jedno co má na krku. Opravdový stopař se musí před stopou nesmírně koncentrovat a aby toho byl schopen, musí mít svůj "rituál".
Právě tak obranář, zájem o činnost je houby platná, když pes nedokáže pevný a plný zákus, obrovskou bojovnost a ještě dokonalou ovladatelnost. A zase platí to samé, pes se musí plně koncentrovat a pokud mu najednou na krk dáte "kravatu", tak odkouše a slušně, ale prostě nebude to maximum, protože "něco" bude jinak a pes to pozná velmi dobře.

17.9.2015 13:15

Anonymx - každý, kdo vám oponuje, tak výcviku moc nerozumí? Zajímavý názor...

17.9.2015 13:38

Se mi už moc nechce reagovat, neb je to pořád a pořád dokola...
Anonymx, mícháte jabka a hrušky a jste zcela mimo předmět tohoto vlákna - za prvé termín "opravdový" jsem použila já a tedy musíte pro tuto debatu a v reakcích na mě brát mou definici. Je to definice v kontextu s tímto tématem, respektive posunem k řetízkovému obojku, nutnosti jeho používání a hlavně jeho účinky při tahu na krk psa. Nemá to nic společného s tzv. čistým stopařem a ani ne s rituálem. A stejně tak to nemá nic společného s plným zákusem atd...obecně s technikou provádění čehokoliv. Opět se mi nutně vkrádá myšlenka, jak je to s těmi NO...mimochodem, jak takový "borec", kterého rozhodí "něco" jinak, rozchodí třeba jiný cvičák, jiného rozhodčího, jiného figuranta... . A nevadí Vám, jako zastánkyni čistě sportovního rázu kynologie (se přeci nekouše na zlobu...), že oné obrovské bojovnosti pes bez zloby asi nedosáhne?

17.9.2015 14:20
anonymx

XXX.XXX.238.29

Hmn - ano ujeli jsme od tematu.
ale kdyz uz vas to zajima-prostredi a vse okolo je takovym psum ukradene, zrovna jako lidi okolo, protoze jsou jaksi koncentrovani na psovoda a praci jako takovou. Proste zkuste dat Boltovi na zavod jine tretry. Zabehne jiste skvele, ale nebude to ono.
A k obranam- kdo vam nakukal, ze se nekouse na zlobu? Kouse, ale jinak nez driv. Ale to se tezko vysvetluje. V podstate se nerozviji agresivita vuci cloveku jako takovemu.

17.9.2015 14:31

anonymx napsal(a):
Hmn - ano ujeli jsme od tematu.
ale kdyz uz vas to zajima-prostredi a vse okolo je takovym psum ukradene, zrovna jako lidi okolo, protoze jsou jaksi koncentrovani na psovoda a praci jako takovou. Proste zkuste dat Boltovi na zavod jine tretry. Zabehne jiste skvele, ale nebude to ono.
A k obranam- kdo vam nakukal, ze se nekouse na zlobu? Kouse, ale jinak nez driv. Ale to se tezko vysvetluje. V podstate se nerozviji agresivita vuci cloveku jako takovemu.

To s tou zlobou mě zajímá, jak to bylo myšleno?

17.9.2015 15:38
anonymx

XXX.XXX.238.29

Nevim jestli to popisu srozumitelne. Obrany jsou postaveny na koristnickem pudu a ne na obrannem. Ale ten koristnicky musi byt maximum s davkou agrese. Napr. pri vystekani musi pes stekat opravdu intenzivne, s dravosti, nestaci nejak nafat. Na rukavu pes musi bojovat, zastavit figuranta a ne jen viset.

Přidejte reakci

Přidat smajlík