Uživatel s deaktivovaným účtem

...vcera v podvecer jsme na prochajde potkali zenskou, ktera fakt surove zacala mlatit svyho psa za to, ze "tahal".
My sli po chodniku, pani vylezala schody z podchodu. Najednou slysim rev "co delas, kam me tahnes". Kouknu dolu a zenska s nejakym loveckym strakacem. Bacila ho az to zadunelo, tak jsem zpozornela, ale prd jsem videla, tak jsme sli kousek dal - na takovy mostek od kud je na ty schody videt. Zenska vylezla chody a porad psovi nadavala a nahore se do nej pustila rukou.
Neverila jsem vlastnim ocim. Dala mu min. pet-sest ran. Tak jsem na ni zarvala, at prestane toho psa rezat, nebo ze na ni skocim - pani nevedela od kud to jde (byla uz skoro tma) takze prestala a mazala pryc.
Ja cucela taky jak pero z gauce. Tohle jsem tady jeste nezazila.
Co v takovy chvili delat?
BTW. pani neni z okoli, nezman ji ani psa... Hnus.
Možná bych si zkusila s paní promluvit v klidu-nevíte co mají za sebou, takže vyhrožovat jí psychologem MOŽNÁ není úplně na místě. Vzala jsem si 5ti letýho psa z útulku, co tam byl už parkrát vrácen předchozíma majitelama, protože je pokousal. Byl to dominantní křízenec piťáka. Ze začátku venku při sebemenším cuknutí vodítkem, mi vyjel po krku. Kdybych s ním jednala v rukavičkách, tak by dřív nebo později sežral mě nebo by ho utratili po vrácení do útulku. Takže bylo potřeba si vyjasnit pozici ve smečce a to klidně i venku, prostě pokaždé, když ho napadlo to na mě zkusit. Pro moje i pro jeho dobro. A věřte, že doma když se rozhodl, že mě nepustí do kuchyně tak mi šlo vážně při nejmenším o ruce. Po roce poslouchal na slovo a byl s náma ještě krasných pár let. Neříkám, že je to případ i této paní, ale po této zkušenosti, kdy na mě lidi pokřikovali na ulici protože netušili co je zatím, se na to dokážu podívat i z druhé strany. Je možné, že když ho napravila ohledně tahání tak vycenil, ale to už z dálky nebylo vidět. Prostě bych si s ní zkusila nejdřív popovídat. Pokud, ale paní jen neví co se psem. tak to řeší bezhlavým mlácením, tak bych ju vážně odkázala někam na cvičák.

VENULEE
napsal(a):
Příště bych využila sílu internetu. Natočit a někam sdílet. Díky tomu se často stane že díky sdílení ji někdo pozná a dá se něco delat...
Toto nie je správne riešenie.
Najvhodnejšie by bolo jej povedať, že to nie je vhodné-možno mala napr. blbý deň -neospravedlňuje ju to ale aj tak...

Mám kamaráda, co je na tohle - bití psů vysloveně alergickej....takže pokud něco takového vidí, tak to jde okamžitě řešit.....většinou to skončí "výhružkou" že jestli dotyčný psa nenechá, tak mu půjde jednu plesknout s dodatkem, že pokud to uvidí ještě jednou, tak mu půjde ihned ukázat jaký to je.....zatím "musel dotyčnýmu plesknout" jen jednou......jako když někdo kope do středního pudla, tak to určo není proto, že pes by mu šel po krku....
Taky mám někdy "blbej den" a když se to sejde a blbej den mají i pesani, tak je to taky náročný, přesto by mě ani nenapadlo, abych psa fyzicky trestala......když jsem hodně naprdlá, tak se taky někdy neudržím a zadunim "nes.r mě a koukej se srovnat", to stačí k tomu, aby pes věděl, že přestřelil........
Musím říct, že já jsem se s takových chováním ještě osobně nesetkala.....spíš vidím opak, pes by potřeboval korekci (tím nemyslím bití) a páník buď nereaguje vůbec nebo se snaží, ale nepadá to na úrodnou půdu, což teda vždycky spíš u pidi plemen.

NeniVolnyLogin
napsal(a):
Možná bych si zkusila s paní promluvit v klidu-nevíte co mají za sebou, takže vyhrožovat jí psychologem MOŽNÁ není úplně na místě. Vzala jsem si 5ti letýho psa z útulku, co tam byl už parkrát vrácen předchozíma majitelama, protože je pokousal. Byl to dominantní křízenec piťáka. Ze začátku venku při sebemenším cuknutí vodítkem, mi vyjel po krku. Kdybych s ním jednala v rukavičkách, tak by dřív nebo později sežral mě nebo by ho utratili po vrácení do útulku. Takže bylo potřeba si vyjasnit pozici ve smečce a to klidně i venku, prostě pokaždé, když ho napadlo to na mě zkusit. Pro moje i pro jeho dobro. A věřte, že doma když se rozhodl, že mě nepustí do kuchyně tak mi šlo vážně při nejmenším o ruce. Po roce poslouchal na slovo a byl s náma ještě krasných pár let. Neříkám, že je to případ i této paní, ale po této zkušenosti, kdy na mě lidi pokřikovali na ulici protože netušili co je zatím, se na to dokážu podívat i z druhé strany. Je možné, že když ho napravila ohledně tahání tak vycenil, ale to už z dálky nebylo vidět. Prostě bych si s ní zkusila nejdřív popovídat. Pokud, ale paní jen neví co se psem. tak to řeší bezhlavým mlácením, tak bych ju vážně odkázala někam na cvičák.
to jako vazne myslite -tohle cele?

NeniVolnyLogin
napsal(a):
co se vám na tom nelíbí?
Obhajovat zbiti psa nejakym budovanim postavenim ve smecce je - neobhajitelne.
A ani srdceryvna omacka kolem o tom, jak jste ho asi zachranila před utracenim - na tom nic nezmeni.
napsal(a):
Obhajovat zbiti psa nejakym budovanim postavenim ve smecce je - neobhajitelne.
A ani srdceryvna omacka kolem o tom, jak jste ho asi zachranila před utracenim - na tom nic nezmeni.
Já ale nenapsala nic o tom, že je v pořádku psa mlátit hlava nehlava. Já psala o tom, že pokud pes vyjede tak je potřeba si sjednat pořádek a to lze samozřejmě i jinak než bitím. Pes po ní mohl cvakat a jen to bylo zrovna ve stínu a pisatelka dotazu to neviděla, takže neviděla důvod proč po něm křičí. Třeba jí pes vyjíždí po všech členech domácnosti i po dětech. Třeba je v zácviku, na cvičáku jí poradili nejaké věci, jí se nedaří a prostě jí ujely nervy, ale už tím že chodí na cvičáky se s tím snaží něco dělat. Podle mě pokud člověk netuší, proč paní z původního dotazu děla co dělá, něměl by ji nikdo soudit. Je lepší si s dotyčným člověkem nejdřív promluvit něž po něm začít pokřikovat (jako vámi zmiňovaný známý), začít vyhrožovat že ho/ji zmátím taky nebo ho točit někam na internet. To že člověku pod emocema v tu chvíli pes do ruky nepatří je jedna věc, ale neznáte jeji situaci, takže se mi nelíbí někoho odsuzovat a nevědět nic.

Ze začátku venku při sebemenším cuknutí vodítkem, mi vyjel po krku. Kdybych s ním jednala v rukavičkách, tak by dřív nebo později sežral mě nebo by ho utratili po vrácení do útulku. Takže bylo potřeba si vyjasnit pozici ve smečce a to klidně i venku, prostě pokaždé, když ho napadlo to na mě zkusit.
ne v rukavičkách
vyjasnit pozice ve smečce
jak?
Například přes povelovou techniku-vyjedeš po mě=jede povelovka třeba 40min intenzivně s vyžadováním přesnosti a rychlosti dosedání atp. Žádný pes není hloupý a rychle si spojí, že takové chování znamená cvičení. Vyjíždíš po mě tak já po tobě na oplátku vyžaduju práci, kde já přikazuju a jakožto vůdce smečky na to mám plné právo. Není to o tom psa bít, u některých ras s tímhle ani nepochodíte. Ale dostat mu do hlavy, že takhle opravdu ne. Zasahovat mu do soukromí, nárokovat si všechny hračky, pelechy, začít cvičit třeba ve tři ráno. O schvalování kopání do psa ode mě nepadlo ani slovo. Proto jsem i na konci svého příspěvku psala, že pokud paní v hlavním příspěvku neví co dělá, pak je na místě poslat ji do rukou zkušenějších na nějaký cvičák.

Psovi treba ukázať ako sa má správať-ale nie surovým bitím-vyhrážanie psychológom, zverejňovaním na internete atď. je úplná blbosť-buď ste sa mali s tou ženou porozprávať o tom, že psy sa nebijú alebo odísť.
sardullah-a Váš príspevok je tiež nevhodný, že kamarát musel niekomu "plesnout"- nech si rieši svoje veci a nie veci cudzích.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
NeniVolnyLogin
napsal(a):
Například přes povelovou techniku-vyjedeš po mě=jede povelovka třeba 40min intenzivně s vyžadováním přesnosti a rychlosti dosedání atp. Žádný pes není hloupý a rychle si spojí, že takové chování znamená cvičení. Vyjíždíš po mě tak já po tobě na oplátku vyžaduju práci, kde já přikazuju a jakožto vůdce smečky na to mám plné právo. Není to o tom psa bít, u některých ras s tímhle ani nepochodíte. Ale dostat mu do hlavy, že takhle opravdu ne. Zasahovat mu do soukromí, nárokovat si všechny hračky, pelechy, začít cvičit třeba ve tři ráno. O schvalování kopání do psa ode mě nepadlo ani slovo. Proto jsem i na konci svého příspěvku psala, že pokud paní v hlavním příspěvku neví co dělá, pak je na místě poslat ji do rukou zkušenějších na nějaký cvičák.
Cvičení jako trest? To správný opravdu není! Fakt si myslíte, že po 40 minutách buzerace na poslušnosti pes ví za co to má? To snad ne!
Přijde mi legrační, jak některé maminky udělí dvou letému dítěti fylozoficko-psychologickou přednášku o tom, proč se toto nedělá. Dítě tomu vůbec nerozumí, ale zato by perfektně rozumělo plesknutí přes zadek. Mělo by jasno, žádný zmatek a je to rychlý a efektivní.
To samé je se zvířetem (každým). Akce - reakce - rychlá, jasná, zvířeti srozumitelná. Přesně tak jako se chovají psi mezi sebou. Když se na některého jedince ve smečce vyvíjí soustavný nátlak jde skoro vždy o šikanu slabšího a bez zásahu člověka to může skončit i zabitím. Myslím, že zmiňovaný postup bude pes brát právě jako onu šikanu, nikoliv jako korekci výše postaveného jedince.
Rozlišovala bych mlácení zvířete a jasný rychlý PŘIMĚŘENÝ fyzický trest.
Podle mého názoru mnoho z vás psy strašně polidšťuje, pes je na mentální úrovni opravdu malého dítěte a podle toho je potřeba s ním jednat. Milovat ho, být spravedlivý, ale nastavit jasné mantinely, a když vybočuje, tak je jen v jeho zájmu srozumitelný trest.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Cvičení jako trest? To správný opravdu není! Fakt si myslíte, že po 40 minutách buzerace na poslušnosti pes ví za co to má? To snad ne!
Přijde mi legrační, jak některé maminky udělí dvou letému dítěti fylozoficko-psychologickou přednášku o tom, proč se toto nedělá. Dítě tomu vůbec nerozumí, ale zato by perfektně rozumělo plesknutí přes zadek. Mělo by jasno, žádný zmatek a je to rychlý a efektivní.
To samé je se zvířetem (každým). Akce - reakce - rychlá, jasná, zvířeti srozumitelná. Přesně tak jako se chovají psi mezi sebou. Když se na některého jedince ve smečce vyvíjí soustavný nátlak jde skoro vždy o šikanu slabšího a bez zásahu člověka to může skončit i zabitím. Myslím, že zmiňovaný postup bude pes brát právě jako onu šikanu, nikoliv jako korekci výše postaveného jedince.
Rozlišovala bych mlácení zvířete a jasný rychlý PŘIMĚŘENÝ fyzický trest.
Podle mého názoru mnoho z vás psy strašně polidšťuje, pes je na mentální úrovni opravdu malého dítěte a podle toho je potřeba s ním jednat. Milovat ho, být spravedlivý, ale nastavit jasné mantinely, a když vybočuje, tak je jen v jeho zájmu srozumitelný trest.
Ve smečce si přece vůdce taky vyžaduje podřazenost ostatních jedinců a žádný z nich to nebere jako šikanu. A není to podřazenost jednorázová, ale trvající po celou dobu (včetně půl hodiny u jídla, dvou hodin na lovu, 3 týdnů hárání, prostě neustále). Neexistuje aby si některý z mých psů vyskočil na fenu během hárání-níže postavení se prostě nerozmnožují a kdyby se to řešilo jednározovým ,,plesknutím přes zadek" tak to efektivní nebude. A právě za určitý čas vyžadování nějaké práce od psa si uvědomí, že člověk je ten kdo je výš, kdo velí, a pes je ten co následuje. Po čase až se tato hierarchie ustálí už může být řeč o spolupráci namísto o práci. Mluvíte o polidšťování psů, ale právě šikana a buzerace je lidký výraz. Smečka se dobrovolně nepřipraví o schopného jedince-vždyť by se sama oslabila. Naopak je mentálně uzpůsobena k tomu aby následovala jednoho silnějšího jedince a něco jako šikana zvířecí mysl opravdu nezná.
Navíc jsou plemena jako třeba Bully Cutta nebo Cao de Castro u kterých s ,,rychle, jasne" opravdu nepochodíte. Prostě se k nim dokážete dostat jen přes mentalitu, protože fyzicky je nezlomí ani 100kg chlap. A pokud Vás nebudou považovat za přinejmenším sobě rovného a nebudou mít zrovna náladu spolupracovat tak vám nebude stačit ani železná tyč. Naopak když vztáhnete ruku na citlivějšího psa tak se uzavře a práce, kterou jste dosud odvedli na poslušnosti, socializaci,... příjde vniveč, protože k vám ztratí důvěru. Přes mentalitu přizpůsobenou každému jedinci zvlášť dosáhnete mnohem lepších výsledků než přez fyzický střet. Poslušnost jsme jeli proto, že pes měl pracovní vlohy a tenhle způsob je pro něj přirozenost. Od chrta bych té drilové poslušnosti moc nedostala, takže by se jelo na kolo/běhat s tím že pes netahá, ale následuje mě (vůdce).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Věřte mi, že psi se dovedou nesmírně šikanovat. Ve smečce je skoro vždy nějaký omega jedinec, otloukánek, které ho drží ostatní neustále pod tlakem. Bez zásahu člověka se z něj stává neurotické vyděšené zvíře. V krajním případě ho i zabijou. V podstatě bez důvodu. Šikana slabšího, něčím se většinou lišícího jedince je u psů stejná zábava jako u dětí. Docela hnus!
Jedinci s dobrým postavením se nešikanují, ale rázně jeden druhého "napomene", když některý přestřelí. Právě třeba jak píšete o tom naskakování na fenku, která bude hárat. Výše postavený pes toho druhého doslova srazí dolů a je to vyřešený. Když ne, tak to zopakuje atd. Ale víc toho druhého nikdo neustrkává. Tedy nevyhazuje ho z jeho místa, nevyhazuje ho od vody, nebere mu pořád jeho klacky atd. To při šikaně ano. Já si myslím, že si spousta lidí nadělá ze psů neurotiky právě takovými postupy, jaké popisujete vy. Jednoduše proto, že to právě je šikana, tento systematický nátlak. Tedy to co popisujete - braní hraček, buzení ve tři ráno, čtyřicetiminutová poslušnost atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
On vám to strašně málo kdo přizná, protože je to jakési tabu, ale každý kdo drží větší množství psů a nechá je utvořit smečku (tedy nedrží je odděleně v kotcích, nebo pokojích), tak zjistí, že psi nejsou tak "čisté nevinné dušičky" jak mnozí milovníci psů tvrdí a budou se s vámi hádat do krve, že to tak je. Jsou to prostě psi, zvířata, a mají svoje vzorce chování. Týká se to i malých společenských plemen. Nejlepší škola je chování ve smečce pozorovat. Velice dobré je taky přečíst knihy Eberharda Trumlera, který perfektně chování psů ve smečkách popisuje.
Nikdo nedrží psa od vody a svoje hračky samozřejmě mají, ale když chci tak si je nárokuju já-jsem vůdce a pes mi prostě musí uhnout a toho peška mi přenechat. Otloukánek ve smečce je buď fyzicky slabý jedinec nebo narušuje hierarchii smečky. Od přírody v zájmu jejich přežití se snaží takového jedince buď odehnat nebo zabít-je to hladový krk, který ničím pozitivním nepřispívá. Není to svévolná šikana...
Čím více lidí, tím více názorů a to je v pořádku. Já si zastávám svůj názor, že je lepší postupovat pomaleji a soustavně, než si vyříkat vše najednou fyzicky. Možná je to tím, že jsem přišla do styku se psama, na které bych opravdu fyzicky ani zdaleka neměla a to nejsem žádný pírko co se zlomí ve větru. Pro mě vyhrát jeden boj neznamená vyhrát válku (obrazně řečeno-žádný slovíčkaření prosím).
Na dovětek: svě psy nedržím v klecích, knížky o nich moc nečtu-lepší je strávit 20 let ve společnosti smečky než se to snažit vyčíst. Pro mě je praxe prostě přínosnější
Váš názor respektuju a stím že to nejsou nevinné dušičky souhlasím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
NeniVolnyLogin - ještě mám na vás dotaz - jak píšete s tím chrtem. Jak dosáhnete toho, aby vás pes netáhl na kole, když táhnout chce a má fyzicky na to? Jak mu to vymluvíte a vysvětlíte, že vás má následovat? Myslím, že mi odpovíte, že když pes začne táhnout, tak zastavíte. Mně tahle metoda nikdy nezafungovala, akorát jsem pořád stála. Poraďíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Taky žiju 20 let s velkou smečkou, máte pravdu, že to je nejlepší škola, ale ty knížky jsou opravdu fajn.
Navíc psané čtivou formoua a skutečným uznávaným odborníkem.
Já mám zkušenost, že často šikanují ne fyzicky slabší jedince, ale psychicky slabší jedince. Fyzická síla a velikost hraje menší roli. Taky rozlišují příbuznost a plemeno. Když zařazuji do smečky nepříbuzného psa jiného plemene, než jsou zvyklí, bývá ze začátku problém.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
NeniVolnyLogin - ještě mám na vás dotaz - jak píšete s tím chrtem. Jak dosáhnete toho, aby vás pes netáhl na kole, když táhnout chce a má fyzicky na to? Jak mu to vymluvíte a vysvětlíte, že vás má následovat? Myslím, že mi odpovíte, že když pes začne táhnout, tak zastavíte. Mně tahle metoda nikdy nezafungovala, akorát jsem pořád stála. Poraďíte?
S jizdou na kole jsem zacinala az zvladali chuzi u nohy i za behu bez nejakyho lumpaceni. Nasadila jsem tahaci postroj, dostali zavazi a sli jsme behat, tak nejak sami si spojili ze postroj znamena ze dostanou do tela a drzeli se u nohy. Pak jen bez zavazi ho dostavaji i na kolo a netahnou me. Vetsinou chodime do lesa takze jsou na volno ale troufam si rict, ze pred predni kolo se nedostane zadnej z nich. Bala bych se, ze se o ne prizabiju. Ted kdyz si bereme do docasky dalsiho tak uz ho vetsinou smecka sama usmernuje.

dominantní kříženec piťáka se nechal povelovat 40 minut ? nebo to byl kříženec bully cuta, tam kde žije, se používá čistě k výdělku v aréně.. portugalského pastevce tady také nikdo nepřevychová, protože jen trouba by ho sem vůbec vozil, prostě se zastřelí v lese..
nebo který pes byl tak psychicky chudák, že "chovateli" neurval hlavu a nechal po sobě šlapat 40 minut ?
víte jak dlouhých je 5 minut pro normálního psa, natož labilního či agresivního ?

NeniVolnyLogin
napsal(a):
Ano krizenec pitaka. Za 5 min denne psa moc nenaucite. I veskere cvicaky mate nejmin na hodinu, pes ve sluzbe pracuje hodiny v kuse..Vas prispevek nedava smysl
sorry, no, já si myslím, že takhle to není.. tedy, mně se bití rukou nebo čímkoli jiným nelíbí, jasně, ale vsadím makový závin, že bez fyzického kontaktu by byl sežraný páníček nebo cokoli, co jde okolo
za 5 minut denně jsem psa naučila, že vybíhání za předmětem, jídlem, srnou, zajícem, kočkou, je až po mém povelu
ne že nesmí do své misky bez dovolení, ale když něco letí, není to tu kvůli naší zlaté megí
a na cvičáku jsem nikdy necvičila a psa mám celkem rozmazleného a jsem fakt poleno
začne se 5 minutami a končí se hodinou, která ale nevypadá jako povel za povelem, to vážně ne
spíše pár povelů, proběhnout se, povely, míček.. skok daleký i vysoký.. povely.. legrace..
já se tady toho chytla, protože něco s pitem, a já prostě vím, že tihle psi na to kašlou
a zvlášť kříženci nemají problém tu nevyběhanou energii otočit proti člověku
nejsou to ovčáci
což samozřejmě neznamená, že nezvládnou nějaké ty zkoušky, vůbec ne
ale ..
pes ve službě na to cvičil, prošel výcvikem fyzickým i "psychickým".. a hodiny vkuse nepracuje - neplní jeden povel za druhým pod takovým nátlakem - je to pro něj práce, jeho "život" .. hasič nebo záchranář u lidí také nemůže být každý..
práce je u psa to, co k životu potřebuje
některý hlídá zahradu, některý hlídá paničku a proto tahá a řve na vše okolo, některý má jako zaměstnání oběhnout ves a vše zkontrolovat
i můj legračně cvičený pes má denně práci
takhle - já Vám jako rozumím, jak to myslíte, ale nefunguje to
krvežíznivého psa prostě přitáhnu na krku, čímkoli, co je po ruce.. když jste dost rychlí, tak rukama za hlavu no a co
a řvu ? no a
takového psa musíte vytrhnout z toho šíleného stavu
a to povelováním nejde
takový agresivní blázen totiž absolutně neslyší
tohle kouzlo zrušíte jedině fyzickým vytržením
sezením se neuklidní
ano, cvičení pak, jasně, dobré
ale doopravdy, až po čem ?

bohužel často (no ale co je nečasto) vídám, že se volá na psa, on nepřijde a když teda na páníčkův vkus za moc dlouho, dostane vodítkem nebo proutkem
labrador v kolejích, utíkal z lesa, přejezd už cinkal, pán ho stihl spráskat
ten pes stál v kolejích a byl bit vodítkem, chápete, ten chlap psa neodvedl stranou, nepřipl na vodítko a neseřezal ho až pak
prostě si musel dokázat tu převahu hned
ale já je ještě určitě potkám a pustím megí
ne, to se nedělá, řezat řezače
a kdo se umí v tu chvíli ovládnout a říct, hele, nejsi náhodou chudáček, nechceš kapesník ?
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
"I veskere cvicaky mate nejmin na hodinu" .... jojo ..... 15 minut cvičení .... 15 minut poslouchání výcvikáře, co všechno psovi mrvíte .... a 30 minut okukování ostatních a lelkování a tlachání u lávky.
To jste narazila na spatny cvicak, pokud si zaplatite cvicaky jen pro vasi smecku vypada to jinak.
napsal(a):
sorry, no, já si myslím, že takhle to není.. tedy, mně se bití rukou nebo čímkoli jiným nelíbí, jasně, ale vsadím makový závin, že bez fyzického kontaktu by byl sežraný páníček nebo cokoli, co jde okolo
za 5 minut denně jsem psa naučila, že vybíhání za předmětem, jídlem, srnou, zajícem, kočkou, je až po mém povelu
ne že nesmí do své misky bez dovolení, ale když něco letí, není to tu kvůli naší zlaté megí
a na cvičáku jsem nikdy necvičila a psa mám celkem rozmazleného a jsem fakt poleno
začne se 5 minutami a končí se hodinou, která ale nevypadá jako povel za povelem, to vážně ne
spíše pár povelů, proběhnout se, povely, míček.. skok daleký i vysoký.. povely.. legrace..
já se tady toho chytla, protože něco s pitem, a já prostě vím, že tihle psi na to kašlou
a zvlášť kříženci nemají problém tu nevyběhanou energii otočit proti člověku
nejsou to ovčáci
což samozřejmě neznamená, že nezvládnou nějaké ty zkoušky, vůbec ne
ale ..
pes ve službě na to cvičil, prošel výcvikem fyzickým i "psychickým".. a hodiny vkuse nepracuje - neplní jeden povel za druhým pod takovým nátlakem - je to pro něj práce, jeho "život" .. hasič nebo záchranář u lidí také nemůže být každý..
práce je u psa to, co k životu potřebuje
některý hlídá zahradu, některý hlídá paničku a proto tahá a řve na vše okolo, některý má jako zaměstnání oběhnout ves a vše zkontrolovat
i můj legračně cvičený pes má denně práci
takhle - já Vám jako rozumím, jak to myslíte, ale nefunguje to
krvežíznivého psa prostě přitáhnu na krku, čímkoli, co je po ruce.. když jste dost rychlí, tak rukama za hlavu no a co
a řvu ? no a
takového psa musíte vytrhnout z toho šíleného stavu
a to povelováním nejde
takový agresivní blázen totiž absolutně neslyší
tohle kouzlo zrušíte jedině fyzickým vytržením
sezením se neuklidní
ano, cvičení pak, jasně, dobré
ale doopravdy, až po čem ?
Rvanim na psa niceho nedocilite, stejne tak jako mlaceni pitaka, kterej ma prah bolesti tak posunutej ze by to stejne nejspis nepocitil. Kdyz ale vypnete emoce a razne ho posadite k noze s takovym pocitem ze je vam pes uplne jedno, tak rychle vyciti ze je neco jinak. Do te doby na nej lidi jen rvali a on moc dobre vedel cim koho nastve, kdyz pracujete bez negativnich emoci tak si je pes nejistej, zpozorni, neco je jinak. Verte mi ze to funguje moc dobre. Neni jedina cesta „fyzicke vytrzeni”. A to ze se mu lide nevenovali od mala tak meli z nej udelalo docasne nezvladatelneho psa, ne vsak agresivniho blazna jak pisete. Jen ho nikdo neucil jak se chovat a co se po nem chce

NeniVolnyLogin
napsal(a):
Rvanim na psa niceho nedocilite, stejne tak jako mlaceni pitaka, kterej ma prah bolesti tak posunutej ze by to stejne nejspis nepocitil. Kdyz ale vypnete emoce a razne ho posadite k noze s takovym pocitem ze je vam pes uplne jedno, tak rychle vyciti ze je neco jinak. Do te doby na nej lidi jen rvali a on moc dobre vedel cim koho nastve, kdyz pracujete bez negativnich emoci tak si je pes nejistej, zpozorni, neco je jinak. Verte mi ze to funguje moc dobre. Neni jedina cesta „fyzicke vytrzeni”. A to ze se mu lide nevenovali od mala tak meli z nej udelalo docasne nezvladatelneho psa, ne vsak agresivniho blazna jak pisete. Jen ho nikdo neucil jak se chovat a co se po nem chce
Práh bolesti, myslíte, že fakt existuje ? Představte si špičkového sportovce nebo člověka ve smrtelném nebezpečí.
V tu chvíli bolest necítí. Je to takový obranně akční mechanismus.
Jestli mluvíte o psu, kterého stačí posadit, pak určitě nemyslíte psa, který šel po krku.
To byl jen pes, který neznal povely. A práh bolesti posunutý neměl, protože to špatné cuknutí vodítkem cítil velmi dobře, ne ? Ten vytrhnout vodítkem nepotřeboval.
Jestli se ale bavíme o případu v úvodu, kdy nevíme, co pes udělal, než dostal pár facek, a teorie je, že paní chtěl sníst, tak tam ten povel bude opravdu na houby.
Když je pes jen neznalý soužití s člověkem, tak s ním neškubu, ale nechám vyběhat a učím jeden spolehlivý povel. Cvičení je radost, pes jej má rád, takže pokud je vztah mezi člověkem a psem zdravý, bude mít ze 40 minutového cvičení radost a ne trest, jak bylo zamýšleno.
Ale i tak si myslím, že tak dlouho žádný pes necvičí. Sedni lehni čekej lehni.
A v okamžiku, kdy mezi to zařadím běh, plavání, aport, tak už to není ten "trest" , ale úplná legrace.
Promiňte, já to nějak nedokážu rozkódovat, asi to myslíte jinak. Určitě.
Máte zajímavé názory. Nemyslím to zle.
Pes člověka nechodí vytáčet.
Rozesmívat ano.

a razne ho posadite k noze s takovym pocitem ze je vam pes uplne jedno
a když si pes rázně nesedne?
když si nesedne vůbec?
nebo se dokonce ohradí?
pak je postup jaký?
edit: "I veskere cvicaky mate nejmin na hodinu"
teda nevím nevím jak je to myšleno, ale pokud tak (dle reakce výše uvedené), že pes hodinu cvičí, tak by to byl asi ten nejhorší cvičák na světě.......

nebojíte se syndromu vyhoření ?
hmn, jak se to teda řeší u pastevce ?

ale co vlastně?
NeniVolnyLogin
napsal(a):
A k čemu je vůbec na světě ve veejném prostoru takový pes, kterým tady argumentujete a omlouváte brutální bití při jeho nápravě? K čemu je zkažený kříženec pita, který se - dle vašich příspěvků - několikrát vrátil do útulku, než potkal vás, spasitelku Johanku z Arku?
Pes, kterého jste popsala, je na finální injekci u veterináře adept jak vyšitý, a nikoho soudného by ani nepadlo takové zvíře zachraňovat a vracet mezi lidi, protože pes, kterého by jen nikdo neučil, jak se má mezi lidmi chovat, takhle nereaguje ani omylem.
Ještě jsem neslyšela (tedy samozřejmě slyšela, ale v reálu nepotkala), a nikdy mě ani nenapadlo byť jen vteřinu věřit, že brutálním výcvikem se z jakéhokoliv zvířete (koně, psa apod.) stane spolehlivé a charakterní zvíře. Takže vaší pohádce o napraveném kříženci pita do úrovně bezproblémového mazlíčka díky bití, tvrdému nastavování mantinelů a do úmoru drilujícímu cvičení nevěřím.
Mám osobní zkušenost se psem, který se choval tak, že představoval riziko pro kohokoliv, kdo by s ním chtěl běžně manipulovat, upravovat srst nebo důsledně trvat na provedení povelu, který pes dostal (a znal). Nešlo o "bojové" plemeno, přesto jeho 15 kg a zuřivá zloba rozhodně pro zasmání nebyly. Šel po 14 dnech z domu tam, odkud přišel, znovu pak někoho pokousal a skončil jako tulák, protože se mu podařilo utéct. Už naštěstí nežije. Pokud by to bylo na mě, na tu injekci bych ho s klidným svědomím odvezla, ale bohužel nebyl můj.
Že vnitřní běsy psovoda a jeho rozjitřené emoce do jakékoliv práce se psem a zvířaty obecně nepatří, o tom žádná. To je samozřejmě pravda. Na druhou stranu, zvlášť nejistý, frustrovaný majitel, který někdy má pocit, že navdory tomu, že zkusil všechno možné (zvlášť dnes tolik oblíbené pozitifní postupy s vyloučením jakýchkoliv negativních povelů, cha cha), aby pes poslouchal a dělal co má, může reagovat jako ta "psycho žena" z prvního příspěvku diskuze. Všichni se tady pohoršují, že bít psa je špatné, to jistě je, i když přesnější by bylo říct v tomto případě, že bití psa není úspěšnou cestou ke zlepšení jeho projevu a reakcí.
Ale co my víme, jak situace skutečně probíhala - třeba měla majitelka nějaký zdravotní problém, pes ji po schodech táhl tempem, které jí způsobovalo bolest, nereagoval na povely....nevíme o tom prostě nic.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten dotaz není směřován na mne, ale přesto se vyjádřím, třeba to bude někomu k užitku:
Pokud pes na vodítku nežádoucím způsobem táhne, nepovažuji zastavení za vhodné a účinné. Ale mnoho lidí ano, setkala jsem se s tím i u zkušených cvičitelů a vychovávačů, jen to z mého pohledu dlouho trvá. Dávám přednost tomu naučit psa reagovat na tlak povolením, tj. neopírat se do obojku a díky tomu netahat za vodítko. Takže jestliže táhne, znepříjemním mu tah, jakmile povolí, povolím hned vodítko a chválím.
Vždy to pochopí poměrně rychle.
Přijde mi to i z pohledu psa logičtější než se jen zastavit - těch okolních vjemů při pouhém zastavení se je tam tolik, že pes si to rozhodně jako jasný pokyn k netahání rozklíčuje výrazně pomaleji než můj běžný postup.

napsal(a):
ale co vlastně?
když si to nechce sednout :-)
ještě mě zajímá, jak vypadá nárokování si všech hraček
možná mě i víc zajímá to nárokování pelechů
když my pelechy nemáme, mám postel 200x90 a tam je pes a dva kocouři.. znamená to, že mě potrestali, degradovali ? :-)
já si furt myslím, že ty věci jsou nás všech, akorát shnilé maso vyhrabané na zahradě je jen jejich
a tohle "dnes spíš na dlažbě, protože jsi neposlušný" není normální
je to lámání, je to hnusné, k ničemu, a výsledek nebude trvalý
ale nejvíce je to hnusné
a ještě k tomu to stejně nechápe
sorry, že jsem toho naškrábala tolik
zlomený pes
napsal(a):
Mám kamaráda, co je na tohle - bití psů vysloveně alergickej....takže pokud něco takového vidí, tak to jde okamžitě řešit.....většinou to skončí "výhružkou" že jestli dotyčný psa nenechá, tak mu půjde jednu plesknout s dodatkem, že pokud to uvidí ještě jednou, tak mu půjde ihned ukázat jaký to je.....zatím "musel dotyčnýmu plesknout" jen jednou......jako když někdo kope do středního pudla, tak to určo není proto, že pes by mu šel po krku....
Taky mám někdy "blbej den" a když se to sejde a blbej den mají i pesani, tak je to taky náročný, přesto by mě ani nenapadlo, abych psa fyzicky trestala......když jsem hodně naprdlá, tak se taky někdy neudržím a zadunim "nes.r mě a koukej se srovnat", to stačí k tomu, aby pes věděl, že přestřelil........
Musím říct, že já jsem se s takových chováním ještě osobně nesetkala.....spíš vidím opak, pes by potřeboval korekci (tím nemyslím bití) a páník buď nereaguje vůbec nebo se snaží, ale nepadá to na úrodnou půdu, což teda vždycky spíš u pidi plemen.
Mám kamaráda, co je na tohle - bití psů vysloveně alergickej....takže pokud něco takového vidí, tak to jde okamžitě řešit.....většinou to skončí "výhružkou" že jestli dotyčný psa nenechá, tak mu půjde jednu plesknout s dodatkem, že pokud to uvidí ještě jednou, tak mu půjde ihned ukázat jaký to je.....zatím "musel dotyčnýmu plesknout" jen jednou......
Napadat lidi (i verbálně) může jen totální primitiv, a když se potkají 2 magoři, je to vždycky o průser. Až ten druhý jednou vyndá teleskop, nebo Glocka, bude to večer na Nově.

pan Brouček
napsal(a):
Mám kamaráda, co je na tohle - bití psů vysloveně alergickej....takže pokud něco takového vidí, tak to jde okamžitě řešit.....většinou to skončí "výhružkou" že jestli dotyčný psa nenechá, tak mu půjde jednu plesknout s dodatkem, že pokud to uvidí ještě jednou, tak mu půjde ihned ukázat jaký to je.....zatím "musel dotyčnýmu plesknout" jen jednou......
Napadat lidi (i verbálně) může jen totální primitiv, a když se potkají 2 magoři, je to vždycky o průser. Až ten druhý jednou vyndá teleskop, nebo Glocka, bude to večer na Nově.
Tak to určitě.......když to vezmu rozumově nezbývá než souhlasit, ale moje emotivní a citová stránka tomu tleská, když se někdo zastane slabšího, bezbranného. Jen bych chtěla podotknout, že známý je možná primitiv, ale stejně jako se zastane psa, tak je ochotný pomoct důchodkyni, kterou se snažila obrat parta mladých romů, bez ohledu na to, že by to mohlo být nebezpečný, někdo by možná dělal, že to raději nevidí.........zastane se kluka na vozíčku, když ho šikanujou děti...........prostě pokud někdo slabší pomoc potřebuje, tak do toho jde a já doufám, že pokud se mi stane a budu potřebovat pomoc někoho kolemjdoucího, tak že někdo s takovou povahou půjde okolo.... že když budu volat o pomoc, tak že mi na pomoc někdo přijde....
Jojo, proslulé férovky jistého etnika typu tobě je třicet, nás je třicet....
Zastat se slabšího nebo pomoct starému člověku je snad pořád ještě normální a slušné, ne? Tedy doufám, dnes jsem ještě na ulici nevyšla.
Na to nepotřebuju Supermana. který chodí světem a vyhrožuje, že pokud to dotyčný udělá ještě jednou, tak ho zbije Nicméně kapitán Karotka by se jistě i na této planetě do každého města hodil a byl vítán.
Ale chápu, jak to asi myslíte, sardullah, jen to prostě v nudném každodenním žití není tak černobílé.

počkej počkej, tohle už je vytváření sekundárního problému k tomu primárnímu.........

napsal(a):
počkej počkej, tohle už je vytváření sekundárního problému k tomu primárnímu.........
jo, jo, to máš pravdu :-)
tak - řeknu SEDNI
a on nic
tak co mám dělat ?

tak teď už to mám zcela zagulášované.....
NeniVolnyLogin
napsal(a):
To jste narazila na spatny cvicak, pokud si zaplatite cvicaky jen pro vasi smecku vypada to jinak.
.... no jestli jedete hodinu celou smečku s tím, že psy střídáte a necháváte je "trochu" odpočinout .... to by časově i odpovídalo těm 15 minutám (nevím jak velkou smečku máte). Ale jinak bych vás jako výcvikář hnala sviňským krokem z placu, kdybyste tam hodinu drilovala psa povelama. Sama intenzivně cvičím skoro každý den (příprava na zkoušky), pracuju si cizími psy a hlavně se dívám na ostatní a učím se z toho. Hlavně na to, jak si zbytečně zkazí psa tímhle přístupem ..... hodina cvičení. Kdy vás uvidíme na mistráku IPO?

Čajda
napsal(a):
No ale o tom to je Pokud řeknete SEDNI a on nic, tak je problém úplně jinde, než v sezení
Mám pastevce
Nemusí být pastevec....řeknu "sedni" pes stojí s nepřítomným výrazem (někdy nám připadá, že je momentálně mentálně mimo) a asi vysílá požadavek do dlouhodobé paměti nebo se nad něčím hluboce zamyslel.....takže změna taktiky "miláčku, udělej hačánky".....opět prodleva (reflexní oblouk máme hooodně dlouhý) a pes nakonec usedá..... ...naštěstí povel sedni není ten nejdůležitější na světě a nepoužívám moc často.

Diky vsem za nazory.
Mate pravdu, muj postup byl zbytecne zbrkly a jiste pani na tele i dusi zanechal hluboke sramy (dyt kdo vi jaky mela den...). Musim se ji za to "verbalni napadnuti" hluboce omluvit.
Dekuji, ze jste my otevreli oci. Priste budu obezretnejsi a v pravou chvili zacnu nevidet/neslyset. City stranou.
Snad ji jeste potkam...
Viktorko, vaše ironie není ne místě.
Doporučuji vám nejprve zapřemýšlet nad vaším chováním při celém incidentu. Dokážu pochopit, že vás to lidsky pohoršilo, ale řvaním na dotyčnou nedocílíte ničeho dobrého - jen toho, že se sebere a odejde (v lepším případě), nebo vám příště jednu vrazí. Takže se ptám - máte odvahu jen na někoho hulákat nebo jste v případě potřeby ochotná poprat se s dotyčnou za nebití psa? Dost o tom pochybuji.
Chovejte se jako dáma, zamyslete se za domácí úkol nad celou situací a zvažte, co by v takovém případě pomohlo mnohem lépe než vaše hulákání.
Hezký den.

však ona chtěla, aby toho psa přestali řezat. A to se stalo. Všecky do jedné tady bych vás chtěla v té situaci vidět.
Klasicky česky "ježiš támhle někoho vraždí.. jdeme radši domů". To udělá 99% lidí.
Takhle byl zachráněn pes i majitelka. Takový řev může zafungovat jako probuzení, podobně jako facka.
Jen dovětek "nebo na ni skočim" se mohl vynechat, to hezké nebylo.

saola
napsal(a):
Viktorko, vaše ironie není ne místě.
Doporučuji vám nejprve zapřemýšlet nad vaším chováním při celém incidentu. Dokážu pochopit, že vás to lidsky pohoršilo, ale řvaním na dotyčnou nedocílíte ničeho dobrého - jen toho, že se sebere a odejde (v lepším případě), nebo vám příště jednu vrazí. Takže se ptám - máte odvahu jen na někoho hulákat nebo jste v případě potřeby ochotná poprat se s dotyčnou za nebití psa? Dost o tom pochybuji.
Chovejte se jako dáma, zamyslete se za domácí úkol nad celou situací a zvažte, co by v takovém případě pomohlo mnohem lépe než vaše hulákání.
Hezký den.
Moje odpoved nebyla zcela ironicka.
Vazne beru v potaz to, ze jsem byla svedkem jen urcite casti pribehu…. A doufam, ze jen nejakeho chvilkoveho zkratu.
Nicmene "video" toho, co jsem si nechtic do mozku nahrala, tam bohuzel stale mam a budu mit kdo vi jak dlouho.
Nebojte se - ze bych se nad tim celym vyjevem nezamyslela uz x-krat.
Kdybych to dokazala jen tak vypudit z hlavy - psat na ifaunu o tom nebudu.
Stejne tak jako o zadost - "jak reagovat" - pro priste… Ackoli uprimne doufam, ze uz nikdy nic podobneho nezaziju.
Jak pise megi-the-dog opravdu jsem si v tu chvili prala jedine - aby pani prestala psa mlatit.
Zahucela jsem to, co jsem zahucela, bo mi to po uplnym zmrazeni tela i mozku vypadlo z ust jako prvni (vencila jsem sve psy a "... nebo na tebe skocim" je proste vyraz, ktery pouzivam… - a prave tady se chytam za nos, to asi nikdo "mimo smecku" nechape…). To jsem rikat nemela - nemusela. Chyba.
Kdybych o tom mohla pul hodiny premyslet, jiste bych dosla k necemu sofistikovanejsimu.
Takze opet dotaz - "jak reagovat"?
Natocit to - asi ucinnne (misto na FB bych ukazala MP…), ale v šeru z toho tezko neco bude (navic na to nebyl v te rychlosti cas ani myslenka…) a video proste nemam. Jit za pani a vlidne si s ni promluvit - s dvema psy na vodaku prijit k tretimu, kterej prave dostal hustou nakladacku za to, ze je "neovladatelnej"? Pardon, ale bezpecnost a pohoda mych psu je priorita…(jsem sobecka?).
Takze porad nevim.
Poradi saola?
Mimochodem. Vase "poprat se" - jde zcela mimo muj ramec. Vubec nechapu, co je tim mysleno?

napsal(a):
Moje odpoved nebyla zcela ironicka.
Vazne beru v potaz to, ze jsem byla svedkem jen urcite casti pribehu…. A doufam, ze jen nejakeho chvilkoveho zkratu.
Nicmene "video" toho, co jsem si nechtic do mozku nahrala, tam bohuzel stale mam a budu mit kdo vi jak dlouho.
Nebojte se - ze bych se nad tim celym vyjevem nezamyslela uz x-krat.
Kdybych to dokazala jen tak vypudit z hlavy - psat na ifaunu o tom nebudu.
Stejne tak jako o zadost - "jak reagovat" - pro priste… Ackoli uprimne doufam, ze uz nikdy nic podobneho nezaziju.
Jak pise megi-the-dog opravdu jsem si v tu chvili prala jedine - aby pani prestala psa mlatit.
Zahucela jsem to, co jsem zahucela, bo mi to po uplnym zmrazeni tela i mozku vypadlo z ust jako prvni (vencila jsem sve psy a "... nebo na tebe skocim" je proste vyraz, ktery pouzivam… - a prave tady se chytam za nos, to asi nikdo "mimo smecku" nechape…). To jsem rikat nemela - nemusela. Chyba.
Kdybych o tom mohla pul hodiny premyslet, jiste bych dosla k necemu sofistikovanejsimu.
Takze opet dotaz - "jak reagovat"?
Natocit to - asi ucinnne (misto na FB bych ukazala MP…), ale v šeru z toho tezko neco bude (navic na to nebyl v te rychlosti cas ani myslenka…) a video proste nemam. Jit za pani a vlidne si s ni promluvit - s dvema psy na vodaku prijit k tretimu, kterej prave dostal hustou nakladacku za to, ze je "neovladatelnej"? Pardon, ale bezpecnost a pohoda mych psu je priorita…(jsem sobecka?).
Takze porad nevim.
Poradi saola?
Mimochodem. Vase "poprat se" - jde zcela mimo muj ramec. Vubec nechapu, co je tim mysleno?
Nikdy jsem nebyla svědkem toho, že by někdo svého psa fyzicky napadl....ale mnohokrát, když člověk reagoval velmi podrážděně, když pes někam zatáhl (většinou spolu s neadekvátním škubnutím vodítka a zařváním na psa) a co mám takovým lidem říct...neřvěte na psa, to je vaše chyba, že vás takhle vláčí.....znám to z vlastní zkušenosti, jdu si, pohodička a najednou pes něco ucítí v chroští metr od nás a nutně si to musí jít očuchat.......když to zatáhnutí není tak hrozný tak se jen zeptám "kam táhneš??"pokud je to zatáhnutí hodně razantní, tak se taky ohradím "hej, co je??" a nasadím trochu hrozivý tón......pro psa upozornění, že přestřelil, ale nekrčí se, nestáhne ocas mezi nohy, "neschová" uši....nelehne si a neukazuje mi břicho, jak to občas člověk vídá u některých psů, když majitel na svého psa zařve.....vypadá to, že na mě ani nereaguje, prostě se jen "srovná" do latě.
Když nebudu brát v potaz totální psí bázlivky a cíti, na které člověk víc nahlas promluví a už se krčí, tak se zamýšlím nad tím, co vede psa k takovému omluvnému chování....ví pes, že by mohl být fyzicky potrestán?? a proto se snaží "omluvit, jak to jde?? Chápu, že někteří psi potřebují "tvrdší ruku", ale tu já si představuju jako maximální důslednost a ne fyzický trest..........někdy mi přijde, že si lidi myslí, že pes je genius a povelům rozumí od narození a tudíž každé neposlechnutí je schválnost a vůbec neberou v potaz, že psa je potřeba vše naučit a pracovat s ním, aby z něj byl příjemný parťák na procházky.......já když mám se psem nějaký problém, tak nemám vzteka na psa, ale na sebe....si tak max můžu říct "no holka, něco si podělala a teď se ti to vrátilo, jak bumerang"
Nicméně jsem taky horká hlava......a moje "mateřské psí city" mi velí zastat se němé tváře......no a pak bych se max mohla zastydět, když bych zjistila, že psa vede "babička", která ho venčí mladejm, který ho ani nevychovali ani na něj nemaj čas.........
Viktorko, je těžké se k tomu vyjadřovat, když jsem to neviděla. Vycházím z toho co jste popsala - tedy jak se chovala paní a jak jste se chovala vy.
Pokud se z vlastního rozhodnotí zapojíte do nějaké situace tím, že jako první (byť slovně hulákáním) napadnete důstojnost toho druhého a navíc to doprovodíte výhružkou, že když toho nenechá, tak po něm skočíte, je to samozřejmě z hlediska konstruktivního řešení k ničemu, hloupé a špatné, protože jakákoliv další komunikace mezi vámi a tím druhým se už bude odvíjet jen v duchu toho, že on bude svou důstojnost a "právo" zuřivě obhajovat.
Houknout na někoho funguje možná na dítě nebo na zvíře, ale nemusí to rozhodně fungovat na neznámého dospělého člověka, o kterém nevíte vůbec nic. Takže netušíte, jestli není pod vlivem, naštvaný, rozhozený, psychicky nemocný apod., a jestli ho primárně nevyprovokujete k okamžitému útoku na vás nebo jestli ho svým vstupem do situace nepovzbudíte, aby ve své činnosti, která se vám nelíbí, naopak dál s větší intenzitou nepokračoval.
Tak se tedy ptám, zda jste se opravdu důkladně zamyslela nad tím, co můžete svým houkáním na lidi a vyhrožováním způsobit? A ajk to jako pomůže tomu bitému psovi? V tomhle případě jste měla kliku, paní toho nechala a odešla, ale jak jste psovi a jeho majitelce pomohla do budoucna? Odpověď je vůbec nijak, protože netušíte, proč ho bila. A co byste dělala, kdyby paní neodešla, ale svou agresivitu obrátila proti vám? Utekla byste? Nebo byste se poprala?

Já bych se ještě zamyslela nad tím, jak by mohl reagovat ten pes, pokud by řvaní považoval za verbální útok, ať už na paničku nebo na sebe.
V rukou ženské, která ho nezvládá.
To, že se pes nechá bít od majitelky neznamená, že na sebe nechá řvát cizího člověka.
A pak bych ještě řekla, že ono je bít a "bít".

Dodám : Znala jsem kdysi člověka. Měl novofundláka - a chlastal. Pes na něj čekal před hospodou ( móda brát psy dovnitř, přišla až později ), pán, vyšel, kopl do psa, ten vstal a poslušně ho odvedl domů.
Kdyby někdo začal řvát, že takhle tedy ne, šel by to řešit pes.

napsal(a):
Dodám : Znala jsem kdysi člověka. Měl novofundláka - a chlastal. Pes na něj čekal před hospodou ( móda brát psy dovnitř, přišla až později ), pán, vyšel, kopl do psa, ten vstal a poslušně ho odvedl domů.
Kdyby někdo začal řvát, že takhle tedy ne, šel by to řešit pes.
Někteří psy mají bohužel tu vlastnost, že i pána, který se k nim nechová hezky, bezvýhradně milují (někdo možná řekne, že polidšťuju, ale já to láskou klidně nazvu).....a ta láska pak, si myslím, chrání páníčka před tím, aby se pes ohradil proti fyzickému násilí (to by bylo asi jinak pokousanejch lidí) a ještě budou takovýho ksindla bránit do roztrhání těla............bohužel psa, před takovým majitelem nechrání nic, protože člověk je schopný ubližovat někdy i hodně i tomu koho má rád, koho dle svých měřítek miluje, natož tvoru, kterého bere jako JEN JAKO ZVÍŘE.....jako svůj majetek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Neřekla bych, že - NĚKTEŘÍ psi, mají tu vlastnost, že milují svého pána i když se ten k němu nechová hezky - jak píše Sardullah - mají jí VŠICHNI psi. Pes "miluje" jinak, než člověk. Je to ve skutečnosti závislost na rodiči (člověku), který ho živí a poskytuje mu místo k žití. Neřeší, že se k němu třeba jeho člověk chová hnusně, protože si to ani neuvědomuje, nemá to s čím srovnávat. Nevidí, že sousedovic Amina se má úžasně. Bere prostě život takový jaký je.
A ještě k tomu násilí na psech - jistě mlátit se zvíře nemá, ale lidi to často přehánějí. Několikrát už jsem se stala terčem slovního útoku a jedna moje kolegyně i fyzického útoku od chlapa ("ochránce zvířat") jen proto, že jsme se psem ve městě cvičili. "Ubohý pes, nemůže projevit svojí přitozenost, děláte z něj stroj, není to přirozený, že si nemůže čuchat a hrát si s pejskama, chudák musí sloužit nějakým kriplům apod."
Pamatuji si i jednu scénu ze cvičáků, kdy bylo při neupolechnutí povelu s NO škubnuto na řetízkovém obojku (dle mého názoru přiměřeně) a jedna "ochánkyně" přehodila kolegyni smyčku kolem krku a začala s ní rycat, prý aby věděla jaké to je!
Lidi někdy přehánějí!

saola
napsal(a):
Viktorko, je těžké se k tomu vyjadřovat, když jsem to neviděla. Vycházím z toho co jste popsala - tedy jak se chovala paní a jak jste se chovala vy.
Pokud se z vlastního rozhodnotí zapojíte do nějaké situace tím, že jako první (byť slovně hulákáním) napadnete důstojnost toho druhého a navíc to doprovodíte výhružkou, že když toho nenechá, tak po něm skočíte, je to samozřejmě z hlediska konstruktivního řešení k ničemu, hloupé a špatné, protože jakákoliv další komunikace mezi vámi a tím druhým se už bude odvíjet jen v duchu toho, že on bude svou důstojnost a "právo" zuřivě obhajovat.
Houknout na někoho funguje možná na dítě nebo na zvíře, ale nemusí to rozhodně fungovat na neznámého dospělého člověka, o kterém nevíte vůbec nic. Takže netušíte, jestli není pod vlivem, naštvaný, rozhozený, psychicky nemocný apod., a jestli ho primárně nevyprovokujete k okamžitému útoku na vás nebo jestli ho svým vstupem do situace nepovzbudíte, aby ve své činnosti, která se vám nelíbí, naopak dál s větší intenzitou nepokračoval.
Tak se tedy ptám, zda jste se opravdu důkladně zamyslela nad tím, co můžete svým houkáním na lidi a vyhrožováním způsobit? A ajk to jako pomůže tomu bitému psovi? V tomhle případě jste měla kliku, paní toho nechala a odešla, ale jak jste psovi a jeho majitelce pomohla do budoucna? Odpověď je vůbec nijak, protože netušíte, proč ho bila. A co byste dělala, kdyby paní neodešla, ale svou agresivitu obrátila proti vám? Utekla byste? Nebo byste se poprala?
...Vase povaha bude zvlastni.
Chcete diskutovat z pozice "vzdy ta korektni", ale nejste schopna (ochotna) spravne opsat ani "nick"?
Nechcete se vyjadrovat k necemu co jste nevidela, ale stale se k tomu vyjadrujete.
Nicmene - jak jsem snad celkem jasne popsala vyse. V zivote se stanou veci, kdy clovek neni schopen premyslet dva, tri kroky dopredu... Jedna instiktivne - takze ne nejlepe.
Na to, co delat (pro priste lepe) se tady ptam od zacatku. Odpoved napr. od Vas zatim stale zadna.
...a k tomu dale. Jasne - je rozdil ve vychove, ve sklubnuti....a i v biti a mlaceni. Ale predstavte si, ze vidite, ze psa nekdo opravdu reze tak, az vas to zarazi (a to jsem zvykla z Andela od fetaku vidat ledasco...).

Nicmene kamarad mi uz doporucil reseni, ktere je velice rozumne.
Do tmavych rán i veceru brat s sebou na vychazky i halogen baterku.
Na "neplechy" staci posvitit a ti co delaji co nemaji - toho udajne pod kuzelem svetla nechaji... (a ano, jde opet jen od vytrzeni z danne cinnosti. Doma, nebo za rohem v tom pak muzou vesele pokracovat...).
Zkusenosti?
To je jistě skvělá rada....a poradil vám kamarád, co dělat v případě, když ten někdo, na koho svítíte halogenem a houkáte, se obrátí proti vám? Třeba včetně jeho psa? Půjdete se poprat?
A co ve dne? Spokojíte se jen s houkáním (baterka je asi dost k ničemu)?
Žádný z diskutujících situaci neviděl, přesto zde diskutují, jen mé příspěvky se vám , Viktorko, výrazně nelíbí - nicméně vycházejí z reálného života. To není jak v hollywoodském filmu a vy nejste 007. Takže podstata dotazu, který vám pokládám, a na který jste stále neodpověděla, je - když se proti vám ten, na koho houkáte a oslňujete ho baterkou, otočí a zaútočí na vás, spolu se svým psem, co uděláte?
Ten pes to v takové situace nebere tak, že cizí člověk se ho jde zastat, když je bit, ale že navíc v tu chvíli, kdy je s ním jeho majitel nespokojený a dává to bitím najevo, ještě na ně agresivně huláká nějaký cizák. Je poměrně dost psů, kteří tuto situaci vyřeší tak, že pokud jejich majitel jen trochu naznačí ohrazení se vůči vám, půjdou do konfliktu. A pak vás žádná baterka nezachrání...
On je instinkt a instinkt - pokud se tady oháníte instinktivním jednáním, když jste svědkem napadení slabšího, měla byste mít - když už jste se rozhodla řešit takovou situaci agresivním hulákáním a výhružkami - taky instinktivní dovednosti sebeobrany nebo rychlého útěku - tedy nějaký rozumný výcvik.
Máte něco takového?
Váš styl chodit světem a hulákat na lidi považuji za nešťastný. Pro toho bitého psa nezměníte nic (oproti alespoň pokusu z vaší strany o rozumnou domluvu), a v tom lepším případě se vám osobně nic nestane.
Kdysi jsem potkal cca 15 - 17 dívčinu se 3měs štěndem AM , děvče mělo flexinu a prut a kdykoli štěndo zatáhlo a chtělo si něco očuchat, ho vzala prutem přes zadek se slohy "co sem ti říkala" . S úsměvem jsem ji pochválil štěně, zeptal se odkud ho má atd... (bylo od známého). Pak jsem ji poprosil, zda by mi proutek nepůjčila... Půjčila . Celkem silně jsem ji proutkem vzal přes zadek, zůstala stát jako opařená..."Bolí, viď ? A to mimino to bolí úplně stejně..." kámoš po mé zprávě si do 2 dnů vzal štěně zpět a čubinka se u něho ve smečce dožila krásných 13 let.
Celý život nesnesla u někoho klacek v ruce...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
saola
napsal(a):
To je jistě skvělá rada....a poradil vám kamarád, co dělat v případě, když ten někdo, na koho svítíte halogenem a houkáte, se obrátí proti vám? Třeba včetně jeho psa? Půjdete se poprat?
Žádný z diskutujících situaci neviděl, přesto zde diskutují, jen mé příspěvky se vám , Viktorko, výrazně nelíbí - nicméně vycházejí z reálného života. To není jak v hollywoodském filmu a vy nejste 007. Takže podstata dotazu, který vám pokládám, a na který jste stále neodpověděla, je - když se proti vám ten, na koho houkáte a oslňujete ho baterkou, otočí a zaútočí na vás, spolu se svým psem, co uděláte?
Ten pes to v takové situace nebere tak, že cizí člověk se ho jde zastat, když je bit, ale že navíc v tu chvíli, kdy je s ním jeho majitel nespokojený a dává to bitím najevo, ještě na ně agresivně huláká nějaký cizák. Je poměrně dost psů, kteří tuto situaci vyřeší tak, že pokud jejich majitel jen trochu naznačí ohrazení se vůči vám, půjdou do konfliktu. A pak vás žádná baterka nezachrání...
On je instinkt a instinkt - pokud se tady oháníte instinktivním jednáním, když jste svědkem napadení slabšího, měla byste mít - když už jste se rozhodla řešit takovou situaci agresivním hulákáním a výhružkami - taky instinktivní dovednosti sebeobrany nebo rychlého útěku - tedy nějaký rozumný výcvik.
Máte něco takového?
Váš styl chodit světem a hulákat na lidi považuji za nešťastný. Pro toho bitého psa nezměníte nic (oproti alespoň pokusu z vaší strany o rozumnou domluvu), a v tom lepším případě se vám osobně nic nestane.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Victoria, choďte na psychologickou terapii, nebo brzy špatně skončíte!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
lupus4
napsal(a):
Kdysi jsem potkal cca 15 - 17 dívčinu se 3měs štěndem AM , děvče mělo flexinu a prut a kdykoli štěndo zatáhlo a chtělo si něco očuchat, ho vzala prutem přes zadek se slohy "co sem ti říkala" . S úsměvem jsem ji pochválil štěně, zeptal se odkud ho má atd... (bylo od známého). Pak jsem ji poprosil, zda by mi proutek nepůjčila... Půjčila . Celkem silně jsem ji proutkem vzal přes zadek, zůstala stát jako opařená..."Bolí, viď ? A to mimino to bolí úplně stejně..." kámoš po mé zprávě si do 2 dnů vzal štěně zpět a čubinka se u něho ve smečce dožila krásných 13 let.
Jak si to vůbec můžete dovolit řezat cizí lidi na ulici? Víte, že je to trestný čin?
Pokud je zvíře týrané je to taky trestný čin a podle toho se to má řešit! Vy normálně berete právo do svých rukou! Nejste vůbec lepší, než ten člověk co proutkem švihá psa!
Já někdy fakt čumím, co to chodí po ulici mezi námi!
lupus4
napsal(a):
Co to znamená "vzal štěně zpět"? Jak se to dělá?

nestačim se divit jací jsou pejskaři dokonalí lidé
ale jenom na ifauně
jste všici virtuální nebo jak je to možné ?
a já blbá chodim ven a reaguju jako člověk - občas s chybami
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Taky prosím o odpověď na tuto otázku! Moc by mi to pomohlo. Rada, jak se dělá vzít si psa zpátky, když mám pocit, že u toho komu jsem ho prodala se nemá dobře. Bude to rada k nezaplacení.
Asi mi něco v zákonech uteklo a je to škoda!

tak ona se holka asi těžko mohla bránit, chudák, dostala nařezáno, místo promluvy s nějakým příbuzným "dospělým"
prodat psa takhle mladé osobě je vážně bezva nápad, boží chovatel s absolutně nevymahatelným plněním smlouvy
podmínky užívání si klást u prodeje nemůže
celé toto vlákno je jak dnešní můj dnešní neuskutečněný nákup granulí
soutěž: do políčka na slevový kód vložte název národního českého plemene, jen podstatné jméno bez háčků a čárek
já napsala "hyena"
"vložený kód je nesprávný"
???!!!

jojo, lhostejnost je přeci ta nejlepčejší reakce....
victoria, to ještě nevíš?
no a co kdyby tam zrovna přistáli ufoni, a co kdyby za onou paní šel medvěd, a cokdyby.....to nemáš plán, jaká že bude optimální reakce?
přeci.....
napsal(a):
tak ona se holka asi těžko mohla bránit, chudák, dostala nařezáno, místo promluvy s nějakým příbuzným "dospělým"
prodat psa takhle mladé osobě je vážně bezva nápad, boží chovatel s absolutně nevymahatelným plněním smlouvy
podmínky užívání si klást u prodeje nemůže
celé toto vlákno je jak dnešní můj dnešní neuskutečněný nákup granulí
soutěž: do políčka na slevový kód vložte název národního českého plemene, jen podstatné jméno bez háčků a čárek
já napsala "hyena"
"vložený kód je nesprávný"
???!!!
megoušku, ty vaše bulíky ....už je mám zase na nose (jak praví klasik)....
Předestíráte posloupnost jevů,kterou jste si vymyslela. Pokud chcete takto fabulovat, není problém, ale výpovědní hodnotu to nemá žádnou.
Klidně to mohlo být tak, jak lupus4 popsal, štěně mohli zaplatit rodiče, ale nikdo z rodiny pro štěně nijak neplanul, takže po důrazné intervenci chovatele se zvíře mohlo vrátit zpět, co vy víte, dávám jen příklad....možností je mnoho.
Před třinácti, patnácti lety bylo mnoho věcí jinak, i v mezilidských vztazích a výchově dětí.
PS: vy kupujete granule?

jé Vy mi dnes vykáte :-) :-)
kupuji všecky granule, které jsou na trhu, chcete nějaké poslat ? jakoukoli značku, řekněte si ;-)
Victoria zahulákala a má si hledat terapeuta, lupus4 zflákal ženskou a to je v pořádku :-) :-)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky prosím o odpověď na tuto otázku! Moc by mi to pomohlo. Rada, jak se dělá vzít si psa zpátky, když mám pocit, že u toho komu jsem ho prodala se nemá dobře. Bude to rada k nezaplacení.
Asi mi něco v zákonech uteklo a je to škoda!
milá zlatá, to štěně koupila matka oné holčině jako kompenzaci "za proběhlý rozvod" holčina naslibovala všemožné aktivity...
po 3 týdnech domácí demolice se ovšem "vyčerpala" a dopadlo to jak to dopadlo , ještě byli rádi, že jí mohli vrátit...
Po pár letech jsme se potkávali - ona s kočárem a pudlem NAVOLNO , zdravili a poklábosili a byla naprosto v poho a sama uznala, že se chovala jako jitka...
Jak si to vůbec můžete dovolit řezat cizí lidi na ulici? Víte, že je to trestný čin?
jednak to byla jen jedna "pomlázková" , nebylo to v žádném vzteku a jednak to holčině evidentně došlo, což je lepší než 99 teoretických rad...
když bude na ulici někdo mlátit ženskou, dítě či zvíře tak mě to halt nenechává v klidu ...asi jsem divnej,
jinak jste docela komisní

Jen napíšu příklad, jak se bere štěně zpátky : Po dlouhém přemlouvání prodali chovatelé štěně novofundláka do Prahy. Při náhodné cestě se na něj s radostí zašli podívat. Když viděli, že žije v suterénní komoře, vodu má v kompotové misce a stejnou misku má na žrádlo, položili na stůl peníze ( včetně drobných, co shledali po kapsách, aby to dalo cenu ), štěně vzali a šli.

saola
napsal(a):
Máte něco takového?
Ajaj. Proti diskusi nemam vubec nic - jen se ohrazuji proti Vasemu oslovovani a podivuji se nad konstrukcemi, ktere vytvarite.
Agresivne na nikoho nehulakam, nikomu nevyhrozuji a nikoho neosilnuji.
Pokud na mne nekdo zautoci, prip. postve psa - rada Vas o vysledku budu infomovat.
Zajímavé je, že tazatelka smí reagovat neadekvátně, protože "jednala instinktivně", zatímco ta paní ne? Podle popisu to vidím podobně, jako někdo výše - pes táhnul, paní tempo nezvládala, mohl jí takhle vláčet celý den, tak holt po něm vyjela.. Ano, asi přehnaně a může to být její chyba, že ho nemá vychovaného, ale taky to mohl být pes dětí, kterého jen hlídá, mohla ho mít krátce z útulku atd.
Rozumná reakce by spíš byla třeba upoutat pozornost paní dotazem, zda nepotřebuje pomoc, což jí nejspíš vykolejí a psa mlátit přestane, než po ní hned vystartovat. To člověka akorát vytočí a pokud psa opravdu bije běžně, pravděpodobně si na něm vyleje vztek hned za rohem...

jazzinka
napsal(a):
Zajímavé je, že tazatelka smí reagovat neadekvátně, protože "jednala instinktivně", zatímco ta paní ne? Podle popisu to vidím podobně, jako někdo výše - pes táhnul, paní tempo nezvládala, mohl jí takhle vláčet celý den, tak holt po něm vyjela.. Ano, asi přehnaně a může to být její chyba, že ho nemá vychovaného, ale taky to mohl být pes dětí, kterého jen hlídá, mohla ho mít krátce z útulku atd.
Rozumná reakce by spíš byla třeba upoutat pozornost paní dotazem, zda nepotřebuje pomoc, což jí nejspíš vykolejí a psa mlátit přestane, než po ní hned vystartovat. To člověka akorát vytočí a pokud psa opravdu bije běžně, pravděpodobně si na něm vyleje vztek hned za rohem...
... "reagovat neadekvatne"? Subjektivni pocit.
Dle meho zcela adekvatne. Ale slo to lip. Jiste. Jen se porad ptam jak? Domluvou na 150 metru?
Hodte mi sem paragraf, ktery jsem porusila.
A pak si proctete ten o tyrani zvirat...
Kdyz to prenesu na silnici - tak nekomu s blbym dnem a psem z utulku od deti v kufru co vyvadi je dovoleno projet obci 150km/h? A pokud na nej nekdo blikne, ze je magor, tak je ten co blika za toho co reaguje neadekvatne?
Pokud ano, tak aha...
Victoria, ptala jste se, co v takové chvíli dělat. Já Vám odpověděla. Ano, každý situaci subjektivně vnímá jinak. Pokud svoje jednání posuzujete jako správné, pak nevím, na co se ptáte? (byť jste sama výš napsala, že "skočím po tobě" používáte na psy - 150 m na dálku doskočíte?)
Znaky TČ podle mě jednání paní nenaplnilo (surové a trýznivé jednání na veřejnosti),pokud se domníváte, že ano, nic Vám nebrání podat trestní oznámení, s trochou štěstí bude podchod na nějaké kameře.
PS: K bliknutí - aby to odpovídalo Vašemu příměru, bylo by právě to bliknutí "domluva". Vašemu jednání by spíš odpovídalo, kdybyste ho na semaforu dojela a ječela na něj z okýnka...

pokud se domníváte, že ano, nic Vám nebrání podat trestní oznámení, s trochou štěstí bude podchod na nějaké kameře.
fakt boží rada, ta v tom aktuálním čase psu pomůže, ale fakt že jo......krom té reálnosti....
na hysterické mlácení psa je zařvání zcela adekvátní reakce.......zákon akce a reakce
K bliknutí - aby to odpovídalo Vašemu příměru, bylo by právě to bliknutí "domluva".
fakt myslíš?!
napsal(a):
Jen napíšu příklad, jak se bere štěně zpátky : Po dlouhém přemlouvání prodali chovatelé štěně novofundláka do Prahy. Při náhodné cestě se na něj s radostí zašli podívat. Když viděli, že žije v suterénní komoře, vodu má v kompotové misce a stejnou misku má na žrádlo, položili na stůl peníze ( včetně drobných, co shledali po kapsách, aby to dalo cenu ), štěně vzali a šli.
Tomu se ale neříká "vzít si štěně zpět", ale trestný čin krádeže, v případě použití násilí, či pohrůžkou jeho použití, jde dokonce o loupež. To se tady bere jako standard?
To totiž je úplně jiný level, než hysterka pořvávající někde v parku na kolemjdoucí.

pan Brouček
napsal(a):
Tomu se ale neříká "vzít si štěně zpět", ale trestný čin krádeže, v případě použití násilí, či pohrůžkou jeho použití, jde dokonce o loupež. To se tady bere jako standard?
To totiž je úplně jiný level, než hysterka pořvávající někde v parku na kolemjdoucí.
Vrátil jim peníze, takže to krádež nebyla.

pan Brouček
napsal(a):
Nebyla to ani krádež, natož loupež. Majitel byl přítomen. Byl to jen nátlak, pod kterým štěně předali a dostali zpět kupní cenu.

pan Brouček
napsal(a):
Nevím jestli standard, ale rozhodně nejjednodušší ( a možná jediná ) cesta k záchraně toho štěněte. Než by něco vyřešili zákonnou cestou, bylo by štěně při takové životosprávě nenávratně poškozené.
A protože majitelé ani necekli, natož aby si někde stěžovali...…...věděli moc dobře...….
Z hlediska zákona je to úplně to samé, jako když někoho potkám na ulici, vezmu mu psa, a vedle něj pohodím 20 000,- Kč. Místo psa dosaď kolo, zlatý řetízek, lyže, bundu ...
Ten nový majitel je vlastníkem, a má svá práva. Nehledě na to, že pes má v zákoně, oproti jiným věcem, zvláštní ochranu.

Sám jste to napsal : Nehledě na to, že pes má v zákoně, oproti jiným věcem, zvláštní ochranu.
Právě proto majitelé dobře věděli, že nejsou v právu !
napsal(a):
...vcera v podvecer jsme na prochajde potkali zenskou, ktera fakt surove zacala mlatit svyho psa za to, ze "tahal".
My sli po chodniku, pani vylezala schody z podchodu. Najednou slysim rev "co delas, kam me tahnes". Kouknu dolu a zenska s nejakym loveckym strakacem. Bacila ho az to zadunelo, tak jsem zpozornela, ale prd jsem videla, tak jsme sli kousek dal - na takovy mostek od kud je na ty schody videt. Zenska vylezla chody a porad psovi nadavala a nahore se do nej pustila rukou.
Neverila jsem vlastnim ocim. Dala mu min. pet-sest ran. Tak jsem na ni zarvala, at prestane toho psa rezat, nebo ze na ni skocim - pani nevedela od kud to jde (byla uz skoro tma) takze prestala a mazala pryc.
Ja cucela taky jak pero z gauce. Tohle jsem tady jeste nezazila.
Co v takovy chvili delat?
BTW. pani neni z okoli, nezman ji ani psa... Hnus.
Co v takových situacích dělat?
Nic :-D Teda jo, můžete si zkusit jít při podobném incidentu s dotyčným promluvit, ale silně pochybuji o nějakém úspěchu.
Taky se mi nelíbí fyzické tresty na psech, nelíbí se mi ani seřezání nebo sprosté nadávání malým dětem, nelíbí se mi, když opilej chlap řve urážky na svojí partnerku apod. - přesto, pokud to nepřekračuje nějakou mez násilí, s tím člověk moc nenadělá.
Pokud se ženská chová k pejskovi tímhle stylem, tak s tím těžko přestane, max. si začne dávat bacha. Z popisu to vypadá, že jí ujely nervy, je to hnusný, ale tak to prostě je. Není to vyloženě týrání, ale psi a děti hold někdy odnášejí frustraci dospělých :-(
Já myslím, že jste zareagovala podle svého svědomí nejlíp, dala paní najevo, že to je přes čáru, ale víc asi neuděláte.

Trestné oznámenie? A to už za čo?
Jednoducho sa to stalo ale na trest. oznámenie to teda nie je....

Pro ty co to zajima... Mame zde rozuzleni pribehu.
Pejsek prirazen k majiteli.
Majitel byl par tydnu nemocen. Venceni, nakupy, uklid atd. mu obstaravala jim placena agentura, ktera mu poslala slecnu/pani o ktere jsem psala na zacatku.
Jejiho - tedy - min. "nestandartiho pristupu" pri venceni si vsimlo nastesti vice lidi a jak to tak byva - po psi komunite se to rozkriklo... A sousede pana informovali.
Pan se slecnou/zenou nebyl udajne spokojen celkove, ale informace o biti (tahani, smykani) psa ho vyburcovali ke stiznosti k agenture.
Co napsat zaverem? Snad slecna/pani priste neprijde "pomahat" k Vam....

napsal(a):
Pro ty co to zajima... Mame zde rozuzleni pribehu.
Pejsek prirazen k majiteli.
Majitel byl par tydnu nemocen. Venceni, nakupy, uklid atd. mu obstaravala jim placena agentura, ktera mu poslala slecnu/pani o ktere jsem psala na zacatku.
Jejiho - tedy - min. "nestandartiho pristupu" pri venceni si vsimlo nastesti vice lidi a jak to tak byva - po psi komunite se to rozkriklo... A sousede pana informovali.
Pan se slecnou/zenou nebyl udajne spokojen celkove, ale informace o biti (tahani, smykani) psa ho vyburcovali ke stiznosti k agenture.
Co napsat zaverem? Snad slecna/pani priste neprijde "pomahat" k Vam....
diky za tuhle zpětnou vazbu!