Cane Corso 3 měs. štěně - zkušenosti s kupírováním uší

Cane Corso
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2019 14:37
Bery32

XXX.XXX.129.32

Dobrý den, předem se omlouvám za toto téma, vím že to má dvě strany názorů, po přečtení veškerých diskuzí a článků na toto téma, mám na to svůj názor. Nicméně, kupírování uší jsem konzultoval se svým veterinářem, který v minulosti kupíroval zcela běžně a to i plemena jakožto Dobrman, Německá doga. Zajímal mě jeho názor, uvedl mi veškerá rizika s tím spojené, narkóza s tím spojené věci jakožto možnost výskytu epilepsie, cca 10 ti denní hojení atd. dále uvedl, že nikdy v minulosti, když to ještě šlo nekupíroval CC, takže mi jakožto další riziko uvedl, že se může stát že ouška nezvedne a nebo jen třeba jedno. Nechci se tu pouštět do debaty co se týče týrání atd. jen mě zajímají Vaše zkušenosti s kupírováním štěněte na 3 měsících a pokud možno plemena CC / zda se někomu stalo, že by pejsek ouška nepostavil. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2019 14:57

corso psům se uši nestaví, jen ořezavájí
jestli nemáte typ úzký svalnatý pes s hlavou jako doga, tak to nedělejte, bude vypadat jak trouba
typ široký neřezat (tomu už stejně nic nepomůže)

2.2.2019 16:57
vendul

XXX.XXX.15.34

první foto pár týdnů po kupiraci... druhá ... 15mesíců ... kupirované už 4 CC, nikdy se nestalo, že by se uši nepostavily. Ani lepit jsme nemuseli... stačí dobře krmit... a v tuto chvíli se chystáme na další kupiraci naši nejmladší

2.2.2019 17:17
Bery32

XXX.XXX.129.32

Vendul, máte je přesně nakupirovane jak se mi líbí, no taky si osobně myslím že si je postaví,jen mě zajímalo zda na 3 měsících to je ještě ok a zda je nějaký pejsek nepostavil.

2.2.2019 17:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Bery32 napsal(a):
Vendul, máte je přesně nakupirovane jak se mi líbí, no taky si osobně myslím že si je postaví,jen mě zajímalo zda na 3 měsících to je ještě ok a zda je nějaký pejsek nepostavil.

Ale nekupírovanému CC se uši nepostaví, ani se postavit nemají.

2.2.2019 17:30
Bery32

XXX.XXX.129.32

marcelaamax napsal(a):
Ale nekupírovanému CC se uši nepostaví, ani se postavit nemají.

Já vám rozumím, jsme téměř na 3 měsíci tak přemýšlím o kupyrovani uší. Jen jsem dostal trochu obavy o tom postavení uši co říkal veterinář.

2.2.2019 17:38
vendul

XXX.XXX.15.34

Fena mela pri kupiraci mozna i malicko vic nez 3m

2.2.2019 17:41
vendul

XXX.XXX.15.34

Kazdopadne ucho nemate idealne nesene a bude hur....za me kupirovat, ale zkuseny vet, at nezaplacete!

2.2.2019 22:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

FCI – Standard č. 343 / 17.12. 2015 :
Uši: Trojúhelníkové, svislé, střední velikosti. Se širokou základnou, nasazené vysoko nad jařmovými oblouky. Nekupírují se.

ve svém prvním vlákně píšete, že jste dostal štěně z ch.s., naivně jsem se domníval , že je s PP.
Nějak nechápu vaše myslenkové pochody...řezat jen proto, že se vám to "líbí"...chudák pes, blbý krmení, zacházení a teď "geniální nápad"

2.2.2019 22:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lupus4 napsal(a):
Uši: Trojúhelníkové, svislé, střední velikosti. Se širokou základnou, nasazené vysoko nad jařmovými oblouky. Nekupírují se.

ve svém prvním vlákně píšete, že jste dostal štěně z ch.s., naivně jsem se domníval , že je s PP.
Nějak nechápu vaše myslenkové pochody...řezat jen proto, že se vám to "líbí"...chudák pes, blbý krmení, zacházení a teď "geniální nápad"

já myslela že je u nás zákaz..............? a nebo se tento zákaz vztahuje jen na výstavy ? ptám se asi blbě ale my měli vždy jen velké vořechy (kdysi za socíku NO)

2.2.2019 22:23

GAELLE napsal(a):
já myslela že je u nás zákaz..............? a nebo se tento zákaz vztahuje jen na výstavy ? ptám se asi blbě ale my měli vždy jen velké vořechy (kdysi za socíku NO)

Nekupíruje se u nás, jinde ano, na výstavy jinde (pod fci) normálně může.

2.2.2019 22:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nekupíruje se u nás, jinde ano, na výstavy jinde (pod fci) normálně může.

děkuji

2.2.2019 22:26

GAELLE napsal(a):

no jasný že je u nás zákaz.

stejně jako je zakázáno krást a vraždit a stejně se krade a vraždí.

3.2.2019 00:09
Bery32

XXX.XXX.83.41

lupus4 napsal(a):

Ano pes je s PP a z chovné stanice a blbé krmení? Co je špatného že psa skrmuji hlavně masem ke kterému přidávám kosti, zeleninu, ovoce a na chuť někdy přimíchám kvalitní granule, tvaroh vejce. Proto jsem vytvářel první téma, chtěl jsem si ujasnit krmení. A to že mám rozdílný názor na uši než vy neznamená že s ním špatně zacházím, jak jsem již uvedl nechci se tady hádat proč kupírovat či nekupirovat od toho jsou tady jiné diskuze.

3.2.2019 00:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak s krmením jste si zřejmě poradit nechal, hurá.(napřed jste nevěděl ani jaké grancle krmíte)

Informujte se v klubu, zda vám zbonitují psa narozeného v ČR, českého majitele...jinak s kupírákem nesmíte na jakékoli veřejné akce i třeba jen na dogtrekking...aby vás tahle nevratná pitomost nakonec nemrzela.
Místo o řádnou socializaci a výchovu se staráte o blbosti...
Připravujete ho o důležitý komunikační prostředek...
Co je krásnýho na tom, že psovi prší do hlavy ?

3.2.2019 01:11
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Ohledně omezení ..... nemusí vás vzít ani na některý cvičák (zažila jsem i se mi doneslo). Ne jenom na zkoušky, ale i na jakýkoliv výcvik. Vyjma potvrzeného lékařského zákroku z důvodů zdravotních.

3.2.2019 02:43
Bery32

XXX.XXX.55.192

lupus4 napsal(a):
Tak s krmením jste si zřejmě poradit nechal, hurá.(napřed jste nevěděl ani jaké grancle krmíte)

Informujte se v klubu, zda vám zbonitují psa narozeného v ČR, českého majitele...jinak s kupírákem nesmíte na jakékoli veřejné akce i třeba jen na dogtrekking...aby vás tahle nevratná pitomost nakonec nemrzela.
Místo o řádnou socializaci a výchovu se staráte o blbosti...
Připravujete ho o důležitý komunikační prostředek...
Co je krásnýho na tom, že psovi prší do hlavy ?

Vy mě sledujete že jste si tak jistý, že pejska nesocialuzuji či nedbám na výchovu? Jinak už několikrát jsem tu napsal že tohle téma tu nechci řešit, je to věc názoru, pro váš klid na srdíčku vám přeji abyste příště toto téma vůbec neotevíral a budete mít klid. O kupírování ocasu tu není napsaná ani čárka, tak nevím který jiný komunikační prostředek myslíte. To že se nezúčastním žádných výstav, táborů či dokonce cvičáků jsem si vědom, nikdy jsem neměl pejska na tyto věci, ale vždy jsem ho bral jakožto kamaráda, kterému jsem se věnoval jen jak to bylo možné. Jak říkám chápu že jste tohodle odpůrce, ale spíše bych "hejtoval" pejskare kteří krmí například pouze granulemi, mají pejska jen uvázaného na řetězu, bijí pejska a další věci o kterých víme že jsou daleko horší než to že někdo je zastáncem původního vzhledu plemene, které již stovky let mohlo být takto "vyšlechtěno" a teď to najednou v některých zemích nelze.

3.2.2019 07:14
bobina65

XXX.XXX.124.148

Mně se také německá doga líbila s kupírovanýma ušima. Kupírovalo se až od třech měsíců.Naše doga.

3.2.2019 08:11

Nebudu s vámi řešit, jestli kupírovat nebo ne. Ale.....kdo bude kupírovat. Váš veterinář se na to zjevně necítí. A aby vám ho okupíroval nějaký jouda....uši neslušely, bylo každé jiné...atp. To je lepší mít psa nekupírovaného.
On ani před zákazem nekupíroval každý veterinář, a z těch, co kupírovali, nekupíroval každý dobře. Musí zhodnotit plemeno, nasazení uší, tvar hlavy, sílu chrupavek. Je otázka, kolik veterinářů to v Čechách, ještě 25 let po zákazu, umí.
( A jen tak mimochodem - uši jsou pro psa velice důležitý komunikační prostředek, navíc s množstvím akupunkturních bodů )

3.2.2019 08:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale vždy jsem ho bral jakožto kamaráda, kterému jsem se věnoval jen jak to bylo možné. J
a proto mu naprosto bez důvodu uříznu uši ...

3.2.2019 08:59
bobina65

XXX.XXX.124.148

Možná lepší než uříznout koule.

3.2.2019 09:03

bobina65 napsal(a):
Možná lepší než uříznout koule.

...čímž se může za čas pokračovat........

3.2.2019 09:07
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

...čímž se může za čas pokračovat........

.... až ho nevezme nikdo do výcviku aby mu pomohl zklidnit pubertoidního hormóna ....

3.2.2019 09:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě se teda kupírovaní psi také líbí, ale už jenom z toho důvodu, že pes pak nemůže na žádné akce bych takového psa nechtěla.

3.2.2019 09:13

No, když vidím, jaké má pejsek uši, tak se ani nedivím, že ho chce majitel nechat kupírovat. Měl by to ale provádět veterinář, který má s kupírováním CC zkušenosti a jehož "práci" lze vidět. Takže asi někde v zahraničí, kde není zákaz kupírování... Kontakt a doporučení na šikovného veta by bylo snad možné získat přes zahraniční klub CC...

3.2.2019 09:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Takové krátké uši se postaví vždycky, ale jak už tu psala spousta lidí - než blbě okupírovanýho psa, tak raději vůbec, protože to v ČR už umí málokdo (a ten se s cizím člověkem o takovém zákroku nebude ani bavit, ne tak aby ho provedl), a co vidívám teď kupírované psy, tak mají uši hrozně zpizděné ... 🤮

Já jsem zastáncem kupírování, ale než se dívat třeba 12 let na zohyzděného psa od nějakýho místního "umělce", tak raději nic!

3.2.2019 09:21

Ruzena_Ruzova napsal(a):
.... až ho nevezme nikdo do výcviku aby mu pomohl zklidnit pubertoidního hormóna ....

3.2.2019 09:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):

Ne, ten zákaz se vztahuje jako vždy jen na majitele psů s PP, se kterými chce majitel něco dělat - bezpapíráků můžete mít kupírovaných kolik chcete, a nikdo Vám nic nemůže ... , jako ve všem

3.2.2019 09:30
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Mě spíš trochu překvapuje, že zadavatel jsem dá veřejně dotaz na činnost, která je u nás zakázaná zákonem a pak se diví, že mu sem píší negativní příspěvky. Proč se neptá někde kde CC řeší. Nebo si nenajde nějakého kupírovného jedince, který je veřejně prezentován a jeho majitele se nezeptá, kde byli kupírovat atd.

3.2.2019 09:31

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ne, ten zákaz se vztahuje jako vždy jen na majitele psů s PP, se kterými chce majitel něco dělat - bezpapíráků můžete mít kupírovaných kolik chcete, a nikdo Vám nic nemůže ... , jako ve všem

Ano, je to šikana a trest za to, že člověk nepodporuje množitele bezpapíráků.

3.2.2019 09:36

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Mě spíš trochu překvapuje, že zadavatel jsem dá veřejně dotaz na činnost, která je u nás zakázaná zákonem a pak se diví, že mu sem píší negativní příspěvky. Proč se neptá někde kde CC řeší. Nebo si nenajde nějakého kupírovného jedince, který je veřejně prezentován a jeho majitele se nezeptá, kde byli kupírovat atd.

Vzhledem k tomu, že se veterinář který kupíruje, dopouští nezákonného jednání (nevím - je to trestný čin nebo přestupek? asi trestný čin), tak i kdybych měla psa kupírovaného a obrátil se na mě někdo cizí, byť majitel stejného plemene, se žádostí, ať mu sdělím, kdo mi psa kupíroval, neřekla bych to. Chránila bych svého veta...

3.2.2019 10:02

Tak já nevim, jestli se z toho kupírování nedělá moc velký drámo, za mých mladých let se kupírovalo vícero plemen, mám pocit, že to měly i ve standardu a že se nekupírované uši považovali za vadu, já osobně jsem nezažila psa, co by s tím měl následně problém při komunikaci s ostatními psy, naopak bych řekla, že dřív snad byli psi víc socializovaní než dnes, protože nejen, že volný pohyb psů nebyl vyhláškami tak omezován, ale lidi byli rádi, že se jejich pes vylítal s ostatníma.....a jen velmi vzácně se objevoval potížista, kterého nešlo pustit z vodítka mezi ostatní psy. Tak nějak se nekladl důraz na to, aby si pes ostatních psů nevšímal....prostě byl to pes, tak si ostatních psů všímal......byla to taková větší pohodička....
Taky jsem třeba u nás neviděla psa u kterého by veterinář kupírování zmrvil, ale samozřejmě vetové dřív měli v tomto praxi, protože psů se kupírovalo docela dost a samozřejmě mezi pejskaři se vědělo, kdo to umí nejlíp......chápu, že to je zákrok, že je to "kosmetická" úprava, já osobně bych štěndo kupírovat nenechala.......na druhou stranu bych si určo nekoupila třeba dobrmana (tam je to teda už i o tom, kam plemeno dospělo), protože se mi prostě nekupírovanej nelíbí........u německý dogy je to snesitelné, ale taky se mi líbily víc s ušiskama nahoru....o boxerech ani nemluvím, ti mi přijdou, že se změnili celkově........

3.2.2019 10:06
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Vzhledem k tomu, že se veterinář který kupíruje, dopouští nezákonného jednání (nevím - je to trestný čin nebo přestupek? asi trestný čin), tak i kdybych měla psa kupírovaného a obrátil se na mě někdo cizí, byť majitel stejného plemene, se žádostí, ať mu sdělím, kdo mi psa kupíroval, neřekla bych to. Chránila bych svého veta...

To ano, ale zase neříkejte mi, že by se nedostal na tajný klubík "Ucho pryč"? Tajnoklubíku v jiných oborech.

3.2.2019 10:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak já nevim, jestli se z toho kupírování nedělá moc velký drámo, za mých mladých let se kupírovalo vícero plemen, mám pocit, že to měly i ve standardu a že se nekupírované uši považovali za vadu, já osobně jsem nezažila psa, co by s tím měl následně problém při komunikaci s ostatními psy, naopak bych řekla, že dřív snad byli psi víc socializovaní než dnes, protože nejen, že volný pohyb psů nebyl vyhláškami tak omezován, ale lidi byli rádi, že se jejich pes vylítal s ostatníma.....a jen velmi vzácně se objevoval potížista, kterého nešlo pustit z vodítka mezi ostatní psy. Tak nějak se nekladl důraz na to, aby si pes ostatních psů nevšímal....prostě byl to pes, tak si ostatních psů všímal......byla to taková větší pohodička....
Taky jsem třeba u nás neviděla psa u kterého by veterinář kupírování zmrvil, ale samozřejmě vetové dřív měli v tomto praxi, protože psů se kupírovalo docela dost a samozřejmě mezi pejskaři se vědělo, kdo to umí nejlíp......chápu, že to je zákrok, že je to "kosmetická" úprava, já osobně bych štěndo kupírovat nenechala.......na druhou stranu bych si určo nekoupila třeba dobrmana (tam je to teda už i o tom, kam plemeno dospělo), protože se mi prostě nekupírovanej nelíbí........u německý dogy je to snesitelné, ale taky se mi líbily víc s ušiskama nahoru....o boxerech ani nemluvím, ti mi přijdou, že se změnili celkově........

Tak zrovna sprasených kupírovaných dobrmanů a kníračů bylo dřív vidět docela dost, ale často to nebylo vinou veterináře, ale nezkušeného majitele, co neuměl uši správně vylepit.

3.2.2019 10:23

Tak zrovna sprasených kupírovaných dobrmanů a kníračů bylo dřív vidět docela dost, ale často to nebylo vinou veterináře, ale nezkušeného majitele, co neuměl uši správně vylepit.

Tak u nás byli ti majitelé asi šikovnější :-) nebo si nechali od někoho dobře poradit, ale mám jen "lokální" přehled.......

3.2.2019 10:25
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Jojo. S boxérama jsme jezdili za boxéřím kupírovačem. A na svodech se to dost probíralo, že víc jak polovina má špatně podlepované uši nebo zanedbali krmení. A to nemuseli být jenom uši. Znala jsem hodně případů i špatně kupírovaných ocasů .... moc na krátko, moc na dlouho. U těch krátkých občas i s komplikací, že se jim trhala kůže pod ocasem - nad řitním otvorem.

A s tou socializací dříve .... já bych to tak růžově neviděla. Na cvičáku se nesocializovalo, tam se prostě pes naučil, že si nemá ostatních všímat - a taky se nám často stalo, že se to servalo, že jsem nevěděli kam dřív sáhnout. Já jsem z městské části plné rodinných domů a tam se nám to právě taky rvalo o sto šest. Psi ze zahrad moc na procházky nechodili. Nejvíc socializovaní byli útěkáři. Ale nebylo to tak dramatické, protože právě na ty procházky moc psů nechodilo a u těch, kterých to bylo potřeba (bytoví psi), těch moc nebylo.

3.2.2019 10:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pamatuji si blbě kupírovanou dobrmanku. Veterinář jí uřízl uši moc, a ještě každé trochu jinak. Vypadalo to hrozně. Chudák měla ještě k tomu moc krátký ocásek. Veterinář byl patlal. Měl "štěstí", že nešlo o výstavního jedince.

3.2.2019 10:30

Tak u nás byli ti majitelé asi šikovnější :-) nebo si nechali od někoho dobře poradit, ale mám jen "lokální" přehled.......

Nic ve zlém, ale třeba jste si jen nevšimla, že tomu psu uši nesluší.
Třeba fenám se dělaly jiné uši než psům. Záleželo i na velikosti psa a tvaru hlavy. To nebylo jen o tom, jestli se uši zahojily nebo ne. Zahojily se všechny, jen někdy bylo třeba každé jiné.

3.2.2019 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
ale vždy jsem ho bral jakožto kamaráda, kterému jsem se věnoval jen jak to bylo možné. J
a proto mu naprosto bez důvodu uříznu uši ...

Nad tímto jsem se pozastavila taktéž. Hmm a že si pán ty uši nenechá kupírovat taky, když se mu to tak líbí? Pro mne je to naprosto nesmyslný a zbytečný zákrok a aspoň někdo měl rozum a tohle zakázal. To by se taky mohlo stát, že jak přišli do módy zmrzačení plahočící se NO, tak by se mohli někomu začít líbit třeba psi třínozí, protože to přece tak zajímavě vypadá....

3.2.2019 10:49

lesnížínka napsal(a):
Nad tímto jsem se pozastavila taktéž. Hmm a že si pán ty uši nenechá kupírovat taky, když se mu to tak líbí? Pro mne je to naprosto nesmyslný a zbytečný zákrok a aspoň někdo měl rozum a tohle zakázal. To by se taky mohlo stát, že jak přišli do módy zmrzačení plahočící se NO, tak by se mohli někomu začít líbit třeba psi třínozí, protože to přece tak zajímavě vypadá....

...no ono už stačí krátkonohé kočky.........

3.2.2019 10:50

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Jojo. S boxérama jsme jezdili za boxéřím kupírovačem. A na svodech se to dost probíralo, že víc jak polovina má špatně podlepované uši nebo zanedbali krmení. A to nemuseli být jenom uši. Znala jsem hodně případů i špatně kupírovaných ocasů .... moc na krátko, moc na dlouho. U těch krátkých občas i s komplikací, že se jim trhala kůže pod ocasem - nad řitním otvorem.

A s tou socializací dříve .... já bych to tak růžově neviděla. Na cvičáku se nesocializovalo, tam se prostě pes naučil, že si nemá ostatních všímat - a taky se nám často stalo, že se to servalo, že jsem nevěděli kam dřív sáhnout. Já jsem z městské části plné rodinných domů a tam se nám to právě taky rvalo o sto šest. Psi ze zahrad moc na procházky nechodili. Nejvíc socializovaní byli útěkáři. Ale nebylo to tak dramatické, protože právě na ty procházky moc psů nechodilo a u těch, kterých to bylo potřeba (bytoví psi), těch moc nebylo.

No já jsem holka ze sídliště....sídlištní "smečky" fungovali na jedničku ( u nás) a i když jsem pořídila ovčandu (no už to bude skoro 30 let), tak na prochajdě, když jsme někoho potkali, tak se psi přidrželi, houkli jsme na sebe pes-fena?? a jen v případě dvou fen se k tomu přistupovalo opatrněji, prostě když jsme potkali psa, tak moje srdce zaplesalo, poběhání s psím parťákem bylo příjemný zpestření....dneska??, psy okamžitě na vodítko a projít bez povšimnutí....teď myslím cizí psy, ne ty které známe, tam člověk samozřejmě ví, jak jsou na tom psi se vzájemnými sympatiemi.
Na cvičák jsem teda nechodila, ale hodně jsem venčila s majiteli "vlčáků", dřív byl takovej pes v každé druhé zahradě a ano, občas se do sebe psi pustili, z ničehož nic, pohodička a najednou na sebe hupsli...no tak se na ně houklo, když nic, tak jsme tam naběhli, každý si drapnul svého psa, nechali se zklidnit a když se "uvolnili", tak se zase vypustilo na volno....nikdo z takového incidentu nedělal drámo, ve většině případů si pesani nezkřivili ani chlup, i když "rvačka" vypadala strašidelně.....a psy, kteří by rvačku mysleli smrtelně vážně, ty člověk poznal na první pohled, chodili nonstop s košem.........koš=pes kouše, pozor......

3.2.2019 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No já jsem holka ze sídliště....sídlištní "smečky" fungovali na jedničku ( u nás) a i když jsem pořídila ovčandu (no už to bude skoro 30 let), tak na prochajdě, když jsme někoho potkali, tak se psi přidrželi, houkli jsme na sebe pes-fena?? a jen v případě dvou fen se k tomu přistupovalo opatrněji, prostě když jsme potkali psa, tak moje srdce zaplesalo, poběhání s psím parťákem bylo příjemný zpestření....dneska??, psy okamžitě na vodítko a projít bez povšimnutí....teď myslím cizí psy, ne ty které známe, tam člověk samozřejmě ví, jak jsou na tom psi se vzájemnými sympatiemi.
Na cvičák jsem teda nechodila, ale hodně jsem venčila s majiteli "vlčáků", dřív byl takovej pes v každé druhé zahradě a ano, občas se do sebe psi pustili, z ničehož nic, pohodička a najednou na sebe hupsli...no tak se na ně houklo, když nic, tak jsme tam naběhli, každý si drapnul svého psa, nechali se zklidnit a když se "uvolnili", tak se zase vypustilo na volno....nikdo z takového incidentu nedělal drámo, ve většině případů si pesani nezkřivili ani chlup, i když "rvačka" vypadala strašidelně.....a psy, kteří by rvačku mysleli smrtelně vážně, ty člověk poznal na první pohled, chodili nonstop s košem.........koš=pes kouše, pozor......

U nás to naštěstí ještě takhle funguje...

3.2.2019 10:57

Nic ve zlém, ale třeba jste si jen nevšimla, že tomu psu uši nesluší.
Třeba fenám se dělaly jiné uši než psům. Záleželo i na velikosti psa a tvaru hlavy. To nebylo jen o tom, jestli se uši zahojily nebo ne. Zahojily se všechny, jen někdy bylo třeba každé jiné.

Jó tak všechno je možný, nejsem expert, do by očí mě trklo opravdu jen to, když pes byl kupírovaný....jak to nazvat..."divně"...nevím, jak to popsat...tak nějak jinak než ostatní jedinci tohodle plemene.......nebo každé ucho jiné, ale kdyby to bylo "téměř neznatelně", tak bych to asi taky nepoznala.....resp. kupírované uši jsem neměla ve zvyku prohlížet detailně, takže jen ten běžný pohled laika...

3.2.2019 10:57

lesnížínka napsal(a):
U nás to naštěstí ještě takhle funguje...

Šťastná to žena...

3.2.2019 10:58

...no ono už stačí krátkonohé kočky.........

Krátkonohý kočky???....to fakt existuje?...si to budu muset vygůglit.....

3.2.2019 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bohužel ano, taky hnus...kočka co se skoro plazí

3.2.2019 11:03

....."ve většině případů si pesani nezkřivili ani chlup, i když "rvačka" vypadala strašidelně".....
Také ty doby pamatuju. Můj pes měl kamaráda, když jsme se potkali, tak véééliká "rvačka". Kolemjdoucí nás obcházeli velikým obloukem, aby nebyli od krve, která z nich musela přece každým okamžikem začít stříkat a ťukali si na hlavu, že my se vedle klidně bavíme. Nikdy neměli ani škrábaneček.

3.2.2019 11:09
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

....."ve většině případů si pesani nezkřivili ani chlup, i když "rvačka" vypadala strašidelně".....
Také ty doby pamatuju. Můj pes měl kamaráda, když jsme se potkali, tak véééliká "rvačka". Kolemjdoucí nás obcházeli velikým obloukem, aby nebyli od krve, která z nich musela přece každým okamžikem začít stříkat a ťukali si na hlavu, že my se vedle klidně bavíme. Nikdy neměli ani škrábaneček.

Já tomu říkám prsaření. U boxérů úplně běžná část hry. Nebo se šermují pyskama.

3.2.2019 11:15

Ruzena_Ruzova napsal(a):

Jo, jo. Ten náš kamarád byl boxer. A taky se boxeři mydlili nohama. To jsem snad u jiných psů neviděla.

3.2.2019 11:19

a že na ty chovatele někdo nezařve - týráte zvířata !
nic
ale uříznutí kusu boltce hrozně vadí
cane corso vypadá hrozně s prostěradly místo uší.. přemýšlím, co mi to plemeno připomíná a nemohu na to přijít :-)
https://cz.depositphotos.com/189164260/stock-photo-cane-corso-undocked-cane-corso.html

https://i.pinimg.com/originals/db/e9/dd/dbe9ddea1d7d7d780d34d309c88d22db.jpg

3.2.2019 11:24

"koš=pes kouše, pozor...... " ???
Do světa psů jsem začala pronikat před cca 40 lety. Postupně jsem chodila venčit dva NO. Nikdy by mě nenapadlo je pustit na volno bez náhubku. Pak, to mi bylo 14, jsem si mohla pořídit svého psa. Taky nikdy nechodil bez náhubku. Ani jeden ze psů nebyl rváč. Pokud jsme se potkali venku se psem, ujasnili jsme si s jeho majitelem jestli je spolu pustíme, a když jsme se dohodli, nechali jsme je navolno s náhubky. I kdyby se servali, tak by se zas tak moc nestalo.
Jak už jsem psala mnohokrát na různých diskuzích zde, naučila jsem všechny své psy (i samojeda), že náhubek rovná se procházka, stejně jako obojek a vodítko.

3.2.2019 11:26

..jo a na kočičí diskuzi ji zcela vážně jedna sháněla....

3.2.2019 11:32

....Munchkin....

3.2.2019 11:39
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já mám asi jednodušší život v tom, že mně jde při výběru psa v první řadě o povahu a pak řeším velikost ..... jestli se mi líbí vizážově je až na posledním místě. Vzhledem k tomu, že vždycky mám ve smečce jednoho "no tak já si ho nechám" (teď třeba Maxiultramix) tak dobře vím - že na vzhledu nezáleží! Krása psa se skrývá uvnitř! Nebuďme povrchní! Fousatýho jsem taky nikdy neměla a nikdy nepreferovala - a tak jezdím nasávat krásu strapáčů. A už jsem minule málem odjela se střední kníračkou.

3.2.2019 11:41

Ruzena_Ruzova napsal(a):

No nejčastěji skočily feny bez varování po psovi....asi nebyl dost galantní, blbě si k ní čmuchnul a bylo to......a nebo se pohašteřili psi kluci.......kupodivu nepamatuju, že by se nám servaly dvě feny....ale je fakt, že se k sobě pouštěli jenom fenky o kterých jsme věděly, že se snesou.....tam pokud už nastal nějakej konflikt, tak potom ta dominantní, většinou ta starší na mladou vystartovala a s patřičným slovním doprovodem obsahujícím nějaké ty výhružky jí odehnala........naštěstí jsem opravdu nikdy nezažila situaci, kdy by se servaly 2 feny a obě by to myslely navážno....fuj, ani si to nechci představovat.....

3.2.2019 11:46

....Munchkin....

tak jsem to zkoukla....to teda čumim......

3.2.2019 11:52

tak jsem to zkoukla....to teda čumim......

.....je......

3.2.2019 12:12

Do světa psů jsem začala pronikat před cca 40 lety. Postupně jsem chodila venčit dva NO. Nikdy by mě nenapadlo je pustit na volno bez náhubku. Pak, to mi bylo 14, jsem si mohla pořídit svého psa. Taky nikdy nechodil bez náhubku. Ani jeden ze psů nebyl rváč. Pokud jsme se potkali venku se psem, ujasnili jsme si s jeho majitelem jestli je spolu pustíme, a když jsme se dohodli, nechali jsme je navolno s náhubky. I kdyby se servali, tak by se zas tak moc nestalo.
Jak už jsem psala mnohokrát na různých diskuzích zde, naučila jsem všechny své psy (i samojeda), že náhubek rovná se procházka, stejně jako obojek a vodítko.

Všichni moji psi "umí" nosit košík....už jenom třeba kvůli potřebě použít veřejnou dopravu....ale klidně řeknu, že moje současná fena je jediná, která má venku koš trvale, ale má ho prostě proto, že je taková jaká je, nevím, proč by měl mít venku košík třeba můj hodný pes, teda samozřejmě pokud by to někde nebylo nařízeno,.......který by se max bránil, kdyby ho někdo napadnul-možná ani to ne......

3.2.2019 12:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Na samojeda? Ani si nejsem jistá, jestli jsem kdy v životě viděla samojeda s košíkem. Popravdě, pokud bych nutně musela cestovat busem či vlakem, pokud by mi nedovolili vzít ho tam bez koše...nejela bych. Ale nejsem z města, takže u mne by to byla velká vyjímka.

3.2.2019 13:20

lesnížínka napsal(a):
Na samojeda? Ani si nejsem jistá, jestli jsem kdy v životě viděla samojeda s košíkem. Popravdě, pokud bych nutně musela cestovat busem či vlakem, pokud by mi nedovolili vzít ho tam bez koše...nejela bych. Ale nejsem z města, takže u mne by to byla velká vyjímka.

Musíte se na to dívat z pohledu přepravcu. Oni nemůžou vědět, jak moc je ten nebo onen pes hodný, navíc v případě nehody nebo kdyby se vám nedejbože něco stalo, je pro "cizí" lépe manipulovatelny s košíkem než bez.
Osobně to považuji za součást základních dovedností, umět nosit košík, obojek a vodítko.

3.2.2019 13:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Taky nejsem z města, ale na výlety vlakem běžně jezdíme. Já bych si zase nedovolila se ptát, jestli vůbec můžu jet bez koše. Nesundám ho psovi ani po tom, co mi to sám nabídne průvodčí. A dávám ho i štěněti a ani tomu ho nesundám. Ne z toho důvodu, že by někomu něco udělali, ale protože je to prostě v tom přepravním řádu. Berte to z pohledu lidí, kteří nejsou pejskaři, bojí se psů, nemají rádi psy - ti pak budou akorát nadávat a stěžovat si, a já už se jim nedivím. Kdyby to bral každý tak, že jeho pes nekouše tak pojede vlakem bez náhubku , tak nakonec zakážou psy ve vlaku úplně. Tohle fakt nepochopím. Myslet jen na sebe (svého psa), aby chudáček nemusel mít chvíli košík a přitom úplně kašlat na všechny okolo... přijde mi to dost sobecký...

3.2.2019 13:26

Jo, jo. Ten náš kamarád byl boxer. A taky se boxeři mydlili nohama. To jsem snad u jiných psů neviděla.

Kvůli tomu mydlení nohama se snad boxer nazývá boxer, ne?

3.2.2019 13:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Musíte se na to dívat z pohledu přepravcu. Oni nemůžou vědět, jak moc je ten nebo onen pes hodný, navíc v případě nehody nebo kdyby se vám nedejbože něco stalo, je pro "cizí" lépe manipulovatelny s košíkem než bez.
Osobně to považuji za součást základních dovedností, umět nosit košík, obojek a vodítko.

Samozřejmě to chápu, z pohledu přepravce. Však taky netvrdím, že mi to musí povolit! Jen, že já bych pak prostě nejela. Normálně všude cestujem autem. Ale se mi stalo, že jsem zakufrovala na výletě a šla úplně jinam, než jsem byla s mužem domluvená, že nás cestou od někud vyzvedne. Tak jsem mu volala, že jestli psa budou už bolet nohy, zkusím si stopnout autobusáka, jestli nás veme. Tady mám samozřejmě výhodu, že nás znají. Ne, že bych s nima někdy se psem jela, ale prostě se tu známe. Ale kdyby mi řekl: sorry nesmím, tak prostě přes to nejde vlak a chápu to.
navíc v případě nehody nebo kdyby se vám nedejbože něco stalo, je pro "cizí" lépe manipulovatelny s košíkem než bez. - kdyby se nám stala nehoda, taky košík v autě mít nebude, nemá tam ani obojek. Nerad cestuje, bývalo mu blbě, je mu horko, nenechávám mu ho.

3.2.2019 13:51

Kvůli tomu mydlení nohama se snad boxer nazývá boxer, ne?

A nedomnívá se spousta lidí, že kvůli tomu, že dostal jednu dobře mířenou pěstí po hubě?

3.2.2019 13:55

lesnížínka napsal(a):
Samozřejmě to chápu, z pohledu přepravce. Však taky netvrdím, že mi to musí povolit! Jen, že já bych pak prostě nejela. Normálně všude cestujem autem. Ale se mi stalo, že jsem zakufrovala na výletě a šla úplně jinam, než jsem byla s mužem domluvená, že nás cestou od někud vyzvedne. Tak jsem mu volala, že jestli psa budou už bolet nohy, zkusím si stopnout autobusáka, jestli nás veme. Tady mám samozřejmě výhodu, že nás znají. Ne, že bych s nima někdy se psem jela, ale prostě se tu známe. Ale kdyby mi řekl: sorry nesmím, tak prostě přes to nejde vlak a chápu to.
navíc v případě nehody nebo kdyby se vám nedejbože něco stalo, je pro "cizí" lépe manipulovatelny s košíkem než bez. - kdyby se nám stala nehoda, taky košík v autě mít nebude, nemá tam ani obojek. Nerad cestuje, bývalo mu blbě, je mu horko, nenechávám mu ho.

Já myslela spíš nehodu vlaku/autobusu. Ono zajištěny by měl být pes i při přepravě v osobaku, ale to už je o něčem jiném.

3.2.2019 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já myslela spíš nehodu vlaku/autobusu. Ono zajištěny by měl být pes i při přepravě v osobaku, ale to už je o něčem jiném.

Ano, vím, že jste to tak myslela jen mne napadlo, že i při nehodě našeho auta, by to bylo podobné.

3.2.2019 13:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A nedomnívá se spousta lidí, že kvůli tomu, že dostal jednu dobře mířenou pěstí po hubě?

A já teď dumala, proč vlastně boxer Asi máte pravdu

3.2.2019 14:38

lesnížínka napsal(a):

Docela krátkozraké... Samozřejmě, že by vám nedovolili vzít psa bez náhubku do veřejné dopravy.
Proč ne samojed s náhubkem? Je to pes jako každý jiný, a nikdo nikdy nemůže stoprocentně tvrdit, že za žádné situace nekousne, i kdyby nechtěně. Vůbec nechápu, proč někteří lidé odmítají psa naučit nosit náhubek a odmítají mu ho dávat.
Jinak i za socáče, když jsem se psy začínala, v Brně platila vyhláška o volném pohybu psů, podmínkou byl náhubek. Krom toho, já náhubek beru jako svoji pojistku.

3.2.2019 14:58

náhodou se hodí, když pes umí jezdit veřejnou dopravou a nosit u toho koš. nikdy nevíte, kdy se něco takového bude hodit, budete bez auta a psa bude potřeba někam převést a co pak, když ho nenarvete do busu nebo do vlaku?

a zrovna na samojeda přece nemůže být problém koupit košík. jo, to Noroun, kterýmu je malej její třetí koš...

3.2.2019 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Docela krátkozraké... - proč? myslím, že to mám celekm zajištěné, sama mám auto, mám muže s autem, mám příbuzné s auty, myslím, že kdybych jó sakra musela někam jet, veřejnou dopravu použít vůbec nemusím. Ale určitě se hodí naučit psy všechno možné, ale prostě košík u nás nikdo nevyžaduje a hromadnou dopravou jsem zatím neměla potřebu s nima jezdit a už mít nebudu. Prostě na samojeda košík mi přijde naprosto zbytečný, neřekla bych, že v tomto je to pes, jako každý jiný, protože samojed má přímo ve standardu plemene, že kousnout nesmí. Nikdy jsem u něj ani žádnou agresi vůči lidem nezaznamenala.

3.2.2019 15:32

my jdeme pro pátý, snad konečný

furt to brno, no, jsou tam lidé zvyklí už sto let, ale já mít auto, tak nepotřebujeme košík
nikdy na nic..do brna se mi fakt nechce, a když jsem říkala veterinářce, jestli mám dát megí košík, když jí bude šít nohu, pravila "proč" :-)

3.2.2019 15:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

my jdeme pro pátý, snad konečný

furt to brno, no, jsou tam lidé zvyklí už sto let, ale já mít auto, tak nepotřebujeme košík
nikdy na nic..do brna se mi fakt nechce, a když jsem říkala veterinářce, jestli mám dát megí košík, když jí bude šít nohu, pravila "proč" :-)

No přesně.. nikdy jsem prostě neměla potřebu použít košík, tak mne ani nenapadlo je na něj psy učit.

3.2.2019 15:44

lesnížínka napsal(a):
No přesně.. nikdy jsem prostě neměla potřebu použít košík, tak mne ani nenapadlo je na něj psy učit.

a řidič busu mi řekl - ježišmarjá takovej malej pes sundejte mu to !
a už 4 lidé ve městech řekli - neměl by ten pes mít náhubek ?
jednomu jsem řekla, ať si vypláchne hubu
a to ještě není megínek kupírováček, pak by tu velice vzrostla spotřeba toaletního papíru a chlastu
lesnížínka, buďte ráda, že nikam nechodíte :-)

3.2.2019 15:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Docela krátkozraké... - proč? myslím, že to mám celekm zajištěné, sama mám auto, mám muže s autem, mám příbuzné s auty, myslím, že kdybych jó sakra musela někam jet, veřejnou dopravu použít vůbec nemusím. Ale určitě se hodí naučit psy všechno možné, ale prostě košík u nás nikdo nevyžaduje a hromadnou dopravou jsem zatím neměla potřebu s nima jezdit a už mít nebudu. Prostě na samojeda košík mi přijde naprosto zbytečný, neřekla bych, že v tomto je to pes, jako každý jiný, protože samojed má přímo ve standardu plemene, že kousnout nesmí. Nikdy jsem u něj ani žádnou agresi vůči lidem nezaznamenala.

Tak pitbul má ve standardu taky, že nesmí být agresivní vůči lidem, a taky není. Ale jak by se asi lidi tvářili na pity ve vlacích bez náhubků? Nikdo neví, jak se pes zachová při nehodě - nebo ono stačí kdyby na něho ve vlaku třeba někdo upadnul. Si myslím, že i sebehodnější pes v takových situacích může jednat tak, že tím způsobí zranění - i kdyby nechtěně, jen se ohnal a může zubem škrábnout nebo cokoli.

Prostě na samojeda košík mi přijde naprosto zbytečný, neřekla bych, že v tomto je to pes, jako každý jiný
a já bych právě řekla že jo. I čivava by ve vlaku měla mít náhubek, pokud není v přepravce. Přece to nebudeme rozdělovat podle toho, co má pes ve standardu ne? Ve vlaku a MHD musí mít košík každý pes.

Mě jde taky o to, dělat dobrou pověst pejskařům, když vidím, jak někdo jezdí se psem v MHD bez koše a nebo psa nechává sedět na sedačce, tak ses fakt nedivím tomu, že spousta lidí na pejskaře nadává.

3.2.2019 17:00

Naši používají nohy pořád. Už když si hrají, což ale každý pes nepochopí jako srandu, když mu ten můj ubalí takovou, že vezme druhou o barák.

K zadavateli - taky jsem měla psa vždycky jako kamaráda, i současného. Nechtěla jsem uchovňovat, vystavovat, ani sportovat. Uchovnila jsem, vystavovala a teď sportuje, protože ho to ultra baví. A mě taky, nakoupila jsem výbavu a začala jsem jezdit pod stan na závody. S partou pecka. Kleplo by mě, kdybych se psem provedla nějakou hovadinu a nemohla nic. Což tedy ale nehrozí, ty naše vořechy člověk nikdy neprznil ani chovem, natož aby jim něco řezal.

3.2.2019 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Tak pitbul má ve standardu taky, že nesmí být agresivní vůči lidem, a taky není. Ale jak by se asi lidi tvářili na pity ve vlacích bez náhubků? Nikdo neví, jak se pes zachová při nehodě - nebo ono stačí kdyby na něho ve vlaku třeba někdo upadnul. Si myslím, že i sebehodnější pes v takových situacích může jednat tak, že tím způsobí zranění - i kdyby nechtěně, jen se ohnal a může zubem škrábnout nebo cokoli.

Prostě na samojeda košík mi přijde naprosto zbytečný, neřekla bych, že v tomto je to pes, jako každý jiný
a já bych právě řekla že jo. I čivava by ve vlaku měla mít náhubek, pokud není v přepravce. Přece to nebudeme rozdělovat podle toho, co má pes ve standardu ne? Ve vlaku a MHD musí mít košík každý pes.

Mě jde taky o to, dělat dobrou pověst pejskařům, když vidím, jak někdo jezdí se psem v MHD bez koše a nebo psa nechává sedět na sedačce, tak ses fakt nedivím tomu, že spousta lidí na pejskaře nadává.

Ale jasně, vždyť nepíšu, že hodlám nedodržovat nějaká pravidla. Nesmí se jet se psem bez koše - nejedu. Rozhodně nejsem z těch, co vykřikují: jste všichni blbci, když nepustíte mého hodného pejska bez koše do vlaku. Pokud by mi to dovolili, tak jedu. Rozhodně nehodlám se svým psem někoho obtěžovat. Když mi někdo řekne, že se ho bojí, lifruju psa od něj pryč. I když většina lidí volá: my se ho bojíme. Na moje: jéé, to fakt nemusíte, on lidi miluje, ho pak nadšeně všichni drbou. A tady jen taková poznámka. Kdyby měl koš myslím si, že bych je prostě k tomu vůbec nepřesvědčila. Ano, na lidi a to i na mne, takový pes dobře nepůsobí. Můžu vědět, že ten koš v busu mít musí, ale asi bych se ani já, nepokoušela ho pohladit.

3.2.2019 18:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Naši používají nohy pořád. Už když si hrají, což ale každý pes nepochopí jako srandu, když mu ten můj ubalí takovou, že vezme druhou o barák.

K zadavateli - taky jsem měla psa vždycky jako kamaráda, i současného. Nechtěla jsem uchovňovat, vystavovat, ani sportovat. Uchovnila jsem, vystavovala a teď sportuje, protože ho to ultra baví. A mě taky, nakoupila jsem výbavu a začala jsem jezdit pod stan na závody. S partou pecka. Kleplo by mě, kdybych se psem provedla nějakou hovadinu a nemohla nic. Což tedy ale nehrozí, ty naše vořechy člověk nikdy neprznil ani chovem, natož aby jim něco řezal.

Můžu se zeptat, v čem sportujete? Coursing? :-)

3.2.2019 18:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Je sranda, že pes určitě neřeší, jak vypadá jeho pán. Je mu úplně fuk, jestli je hubenej , tlustej, jaký má (nemá) uši, zda koktá, ráčkuje, zda je chytrej nebo hloupej... Rozhodující je Jen jeho chování k němu...zda soužití je na pohodu, nebo jen strach a stres...
Ale JEN BLBÁ LIDSKÁ JEŠITNOST...rozhodne zda něco "kamarádovi" ufiknem nebo ne - to je hoooodně smutný.

K zadavateli : proč to vůbec chcete ? Myslíte, že budete (zdánlivě) větší "drsoň" s ořezaným psem? Nebudete...

3.2.2019 19:16
Bery32

XXX.XXX.189.204

lupus4 napsal(a):
Je sranda, že pes určitě neřeší, jak vypadá jeho pán. Je mu úplně fuk, jestli je hubenej , tlustej, jaký má (nemá) uši, zda koktá, ráčkuje, zda je chytrej nebo hloupej... Rozhodující je Jen jeho chování k němu...zda soužití je na pohodu, nebo jen strach a stres...
Ale JEN BLBÁ LIDSKÁ JEŠITNOST...rozhodne zda něco "kamarádovi" ufiknem nebo ne - to je hoooodně smutný.

K zadavateli : proč to vůbec chcete ? Myslíte, že budete (zdánlivě) větší "drsoň" s ořezaným psem? Nebudete...

Nemá cenu se konkrétně o této věci bavit s vámi. Máte na to svůj názor jako já. Neustále máte semnou problém, takže mě prostě ignorujte a já budu ignorovat vás. Ke kupírování zatím nedošlo a zřejmě ani nedojde, takže tak.

3.2.2019 19:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

zřejmě ani nedojde

no hurá

3.2.2019 20:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Bery32 napsal(a):
Nemá cenu se konkrétně o této věci bavit s vámi. Máte na to svůj názor jako já. Neustále máte semnou problém, takže mě prostě ignorujte a já budu ignorovat vás. Ke kupírování zatím nedošlo a zřejmě ani nedojde, takže tak.

také se přimlouvám nechat psa tak jak ho příroda stvořila

3.2.2019 21:55

marcelaamax napsal(a):
Můžu se zeptat, v čem sportujete? Coursing? :-)

Jj, čirá radost ze života. Víkendy trénink, což ho ale moc neunaví. Už se těším na závody se stanem, to je pak pondělí takový klídek...

12.2.2019 23:27

čtu si právě návrh novely zákona 246/1992

Zakazuje se dovoz, přeprava nebo přemístění zvířete, na kterém byl
proveden zákrok uvedený v § 4 odst. 1 písm. g), ze zahraničí na území České republiky.
Toto ustanovení se vztahuje na nově narozená zvířata

12.2.2019 23:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

čtu si právě návrh novely zákona 246/1992

Zakazuje se dovoz, přeprava nebo přemístění zvířete, na kterém byl
proveden zákrok uvedený v § 4 odst. 1 písm. g), ze zahraničí na území České republiky.
Toto ustanovení se vztahuje na nově narozená zvířata

Akorát ten návrh nezakazuje držení takových zvířat, takže se zase týká jen psů s PP, kde je prokazatelný věk a původ.

13.2.2019 07:56

Takže zase budou řešit blbosti, místo aby se zaměřili na skutečné týrání. A nejvíc se vyznamenal Benda ( Mareček ), že prý 8 let horní sazba je moc.

13.2.2019 17:32
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Bery32 napsal(a):
Dobrý den, předem se omlouvám za toto téma, vím že to má dvě strany názorů, po přečtení veškerých diskuzí a článků na toto téma, mám na to svůj názor. Nicméně, kupírování uší jsem konzultoval se svým veterinářem, který v minulosti kupíroval zcela běžně a to i plemena jakožto Dobrman, Německá doga. Zajímal mě jeho názor, uvedl mi veškerá rizika s tím spojené, narkóza s tím spojené věci jakožto možnost výskytu epilepsie, cca 10 ti denní hojení atd. dále uvedl, že nikdy v minulosti, když to ještě šlo nekupíroval CC, takže mi jakožto další riziko uvedl, že se může stát že ouška nezvedne a nebo jen třeba jedno. Nechci se tu pouštět do debaty co se týče týrání atd. jen mě zajímají Vaše zkušenosti s kupírováním štěněte na 3 měsících a pokud možno plemena CC / zda se někomu stalo, že by pejsek ouška nepostavil. Děkuji

je to stejně hloupý dotaz, jako byste se zeptal -.chci jezdit opilý, co myslíte, co bych měl pít a čím zajídat,. aby to na mně nebylo poznat. Nebo chci znásilňovat děti... jak na to?:

a veterinář, který vám dal tak blbou radu, ten, ať si o tom milá balu myslí cokoliv, rozhodně nezasluhuje žádné "chráním svého veterináře", ale pár facek, neboť je jasné, že pro pár kaček udělá cokoliv. Jako by lékař poradil, jak se rychle zbavit babičky. je to neprofesionální a nechutné.

ostatně teď jsem měla co do do činění s několika veteriáři a konstatuji - kam se hrabou na ty staré, nedokážou řádně diagnostikovat a pes, který měl mít jen drobné potíže, byl do rána mrtev.

13.2.2019 19:36

prázdniny napsal(a):
je to stejně hloupý dotaz, jako byste se zeptal -.chci jezdit opilý, co myslíte, co bych měl pít a čím zajídat,. aby to na mně nebylo poznat. Nebo chci znásilňovat děti... jak na to?:

a veterinář, který vám dal tak blbou radu, ten, ať si o tom milá balu myslí cokoliv, rozhodně nezasluhuje žádné "chráním svého veterináře", ale pár facek, neboť je jasné, že pro pár kaček udělá cokoliv. Jako by lékař poradil, jak se rychle zbavit babičky. je to neprofesionální a nechutné.

ostatně teď jsem měla co do do činění s několika veteriáři a konstatuji - kam se hrabou na ty staré, nedokážou řádně diagnostikovat a pes, který měl mít jen drobné potíže, byl do rána mrtev.

Tak si to tak neberte...

Jinak já mám na rozdíl od vás asi štěstí na výborné veterináře, jak na našeho "dvorního", tak na VFU.

14.2.2019 08:41
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Tak si to tak neberte...

Jinak já mám na rozdíl od vás asi štěstí na výborné veterináře, jak na našeho "dvorního", tak na VFU.

ano, že mám slušné veterináře jsi si donedávna myslela taky, po tom fiasku jsem si vypsala zvířata a výsleky léčby a zjistila, že nemám, možná jednou zjistíte totéž.Jo, očkování a odčervení, v tom je na ně spolehnutí.

VFU taky využiju,, ale nárůst cen, který tamn proběhl a probíhá stále, je v podstatě neuplatitelný. Někdy v polovině devadesátých let jsem tam byla dvakrát s fenkou na ultrazvuku, poprvé cena 80 Kč, podruhé 800 Kč v rozmezí asi 14 dnů.

Pokud vám váš veterinář radí kupírování, není to dobrý veterinář. na tom si trvám, dodržování zákona ve zdravotnictví lidském i zvířecím je podle mne mimořádně důležité.- a navíc to ukazuje na špatný poměr ke zvířatům .

14.2.2019 13:04

prázdniny napsal(a):
ano, že mám slušné veterináře jsi si donedávna myslela taky, po tom fiasku jsem si vypsala zvířata a výsleky léčby a zjistila, že nemám, možná jednou zjistíte totéž.Jo, očkování a odčervení, v tom je na ně spolehnutí.

VFU taky využiju,, ale nárůst cen, který tamn proběhl a probíhá stále, je v podstatě neuplatitelný. Někdy v polovině devadesátých let jsem tam byla dvakrát s fenkou na ultrazvuku, poprvé cena 80 Kč, podruhé 800 Kč v rozmezí asi 14 dnů.

Pokud vám váš veterinář radí kupírování, není to dobrý veterinář. na tom si trvám, dodržování zákona ve zdravotnictví lidském i zvířecím je podle mne mimořádně důležité.- a navíc to ukazuje na špatný poměr ke zvířatům .

Nejste trošku zmatená? Mně veterinář neradil kupírování, já jsem se svým vetem o tom neměla důvod mluvit.

Na VFU jsem nebyla léta. Čas strašně letí. Současná kavkazanka je naštěstí zdravá a tak jezdíme jen jednou ročně na očkování k našemu "dvornímu" vetovi. A jsme tam fakt spokojení. Přístup, léčba, finance, to vše nám vyhovuje. Už jsme u něj víc jak dvacet let...

14.2.2019 14:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

prázdniny napsal(a):

To, co píšete o cenách za sono na VFU jsou kraviny - nikdy jsem tam to neplatila víc, nez 300 KČ (naposledy cca před 3 měsíci), a 80 Kč tam nebyla cena sona ani před 25 lety.
Chodím tam s celou smečkou velkých psů, a nějaký rapidní nárůst cen nepozoruju.

15.2.2019 09:58
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Nejste trošku zmatená? Mně veterinář neradil kupírování, já jsem se svým vetem o tom neměla důvod mluvit.

Na VFU jsem nebyla léta. Čas strašně letí. Současná kavkazanka je naštěstí zdravá a tak jezdíme jen jednou ročně na očkování k našemu "dvornímu" vetovi. A jsme tam fakt spokojení. Přístup, léčba, finance, to vše nám vyhovuje. Už jsme u něj víc jak dvacet let...

promiňte, skutečně jsem přehlídla nick. O VFU jsta začala ale sama. jinak, taky jsem byla spokojena, dokud jsem potřebovala jen očkování.....taky jsem chodila léta k jednomu, který již zemřel a teď chodím jinam,, jak říkám, očkování a odčervení jim jde skvěle....

15.2.2019 16:05

prázdniny napsal(a):
promiňte, skutečně jsem přehlídla nick. O VFU jsta začala ale sama. jinak, taky jsem byla spokojena, dokud jsem potřebovala jen očkování.....taky jsem chodila léta k jednomu, který již zemřel a teď chodím jinam,, jak říkám, očkování a odčervení jim jde skvěle....

Jenže my jsme na VFU vždy šli s nějakým větším problémem, který se nedal řešit u našeho věta... Ne s běžnou "údržbou" typu očkování.

16.2.2019 08:33
prázdniny

XXX.XXX.236.4

no i já jsem tam chodila s velkými problémy, protože ale nebydlím v sousedství, vezla jsem postupně dva psy s torzí zjištěnou v podstatě okamžitě po vzniku, a zemřeli mi v autě při cestě tam, Veterináři v okolí nejen že nejsou s to tento akutní stav řešit a to ani, když jich je několik přítomno, ale ani nejsou s to ulevit psi od bolesti a tlaku vypuštěním vzduchu z břicha, dokonce mi jeden sdělil, že mu končí pracovní doba.

kromě toho, tak skutečně strašně podražilo toto pracoviště,že se stalo mnohým finančně nedostupným, aniž by došlo ke změně poskytovaných služeb.

Takže poněkud nechápu vaši námitku. Ne každý bydli vedle VFU, mnozí k ní mají třeba i stovky km.... a veterináři, kteří vylezou z fakulty, vezmou si půjčky a koupí rentgen, nejsou s to poskytnout nejen špičkovou, ale ani standardní péči, nemají se totiž od koho učit, ale jejich vystupování je suverénní

16.2.2019 09:07

prázdniny napsal(a):
no i já jsem tam chodila s velkými problémy, protože ale nebydlím v sousedství, vezla jsem postupně dva psy s torzí zjištěnou v podstatě okamžitě po vzniku, a zemřeli mi v autě při cestě tam, Veterináři v okolí nejen že nejsou s to tento akutní stav řešit a to ani, když jich je několik přítomno, ale ani nejsou s to ulevit psi od bolesti a tlaku vypuštěním vzduchu z břicha, dokonce mi jeden sdělil, že mu končí pracovní doba.

kromě toho, tak skutečně strašně podražilo toto pracoviště,že se stalo mnohým finančně nedostupným, aniž by došlo ke změně poskytovaných služeb.

Takže poněkud nechápu vaši námitku. Ne každý bydli vedle VFU, mnozí k ní mají třeba i stovky km.... a veterináři, kteří vylezou z fakulty, vezmou si půjčky a koupí rentgen, nejsou s to poskytnout nejen špičkovou, ale ani standardní péči, nemají se totiž od koho učit, ale jejich vystupování je suverénní

K té torzi - jste poněkud nespravedlivá nebo si to představujete jednodušeji, než je skutečnost. Znám veta, který také svého psa nedovezl na VFU na operační sál. Byl to vet pracující naVFU, ale bydlící mimo Brno. Myslíte, že si nechal umřít psa schválně?

Vy nechápete a já vás též nechápu. Když nejste spokojená se svým vetem, tak máte dvě možnosti - první, že si najdete jiného. Druhá, když to není technicky možné, tak se smířit s tím, co máte. Je to blbé, ale je to tak. Nijak jinak to nevyřešíte, tedy, pokud se nepřestěhujete do místa, kde je vyhovující vet.

16.2.2019 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když to tady čtu, obecně ve všem tématech - to je to opravdu s veterináři tak složité? Já mám teda asi velké štěstí, ale náš vet je úplně super. Zvedne mi telefon téměř vždy i mimo ordinační hodiny, několikrát už jsem tam mimo ordinační hodiny byla, byl schopný mi za psem jezdit bez problému domů, telefon zvedá i večer. A když si neví rady, nemá čas,nebo je to něco složitějšího tak vždy doporučí nějakého kolegu, případně mě k němu i objednával, aby to bylo dřív.

Já si myslela, že takhle je to normální a mělo by to tak být. Teda možná až na ten telefon mimo ordinační hodiny - to bych chápala i kdyby nezvedal. Ale evidentně je teda spíš štěstí na takového veta narazit.

16.2.2019 09:28

Prázdniny :..."a veterináři, kteří vylezou z fakulty, vezmou si půjčky a koupí rentgen".....
Ono to zas tak jednoduché není, veterinář není pekař.

17.2.2019 09:19
prázdniny

XXX.XXX.236.4

K té torzi - jste poněkud nespravedlivá nebo si to představujete jednodušeji, než je skutečnost. Znám veta, který také svého psa nedovezl na VFU na operační sál. Byl to vet pracující naVFU, ale bydlící mimo Brno. Myslíte, že si nechal umřít psa schválně?

Vy nechápete a já vás též nechápu. Když nejste spokojená se svým vetem, tak máte dvě možnosti - první, že si najdete jiného. Druhá, když to není technicky možné, tak se smířit s tím, co máte. Je to blbé, ale je to tak. Nijak jinak to nevyřešíte, tedy, pokud se nepřestěhujete do místa, kde je vyhovující vet.

nevím, jak si to představuju jednodušeji, můj známý veterinář, bohužel ordinující asi 100 km ode mne sice připustil, že by si s torzí neporadil, pokud by neměl asistenta, ale současně dodal, že by trokarem vypustil vzduch z žaludku a tím ulevil tepnám a žilám, protože to patrně bylo srdce, které zabilo mé psy. Měla bych větší šanci je dovézt živé, bohužel, ten můj vet (už tam nechodím), tomu končila pracovní doba.

objela jsem veterináře ve vzdálenosti 50 km, jsou ze tří okresů, a nenašla jsem rozdílu, profesní vzdělávání po fakultě je jasně nedostaztečné a chybí praxe v zaběhlé veterinární praxi nebo v nemocnici.

ano, nejsem spokojena s tím, jací veterináři si otevírají praxe, jak málo toho vědí.

17.2.2019 09:22
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Prázdniny :..."a veterináři, kteří vylezou z fakulty, vezmou si půjčky a koupí rentgen".....
Ono to zas tak jednoduché není, veterinář není pekař.

ale ono to, bohužel, zatím tak jednoduché je, vím, že někdy kolem roku 2012 se mělo rozhodovat o tom, že si smí veterinář otevřít vlastní praxi až poté, co absolvuje praxi u jiného, zkušenějšího, ale to se z fakult vycházejícím vetům prostě nelíbilo.

to spíš pekař má reálnou zkušenost s prostředím, kde bude pracovat a s pečivem.

17.2.2019 09:33

tak ono zrovna u veterinářů je to tak, že ani to, že dotyčný to dělá desítky let, nic nezaručuje.

17.2.2019 09:44

prázdniny napsal(a):
nevím, jak si to představuju jednodušeji, můj známý veterinář, bohužel ordinující asi 100 km ode mne sice připustil, že by si s torzí neporadil, pokud by neměl asistenta, ale současně dodal, že by trokarem vypustil vzduch z žaludku a tím ulevil tepnám a žilám, protože to patrně bylo srdce, které zabilo mé psy. Měla bych větší šanci je dovézt živé, bohužel, ten můj vet (už tam nechodím), tomu končila pracovní doba.

objela jsem veterináře ve vzdálenosti 50 km, jsou ze tří okresů, a nenašla jsem rozdílu, profesní vzdělávání po fakultě je jasně nedostaztečné a chybí praxe v zaběhlé veterinární praxi nebo v nemocnici.

ano, nejsem spokojena s tím, jací veterináři si otevírají praxe, jak málo toho vědí.

A neměla byste dělat veterinářku sama? Když tak dobře umíte posoudit, že všichni veti v rozsáhlé oblasti 50 km kolem vašeho bydliště mají nedostatečné vzdělání a všem chybí praxe?

17.2.2019 09:51

A neměla byste dělat veterinářku sama? Když tak dobře umíte posoudit, že všichni veti v rozsáhlé oblasti 50 km kolem vašeho bydliště mají nedostatečné vzdělání a všem chybí praxe?

Takové mají veterináři nejradši. Chytří jak radio, zkouší s nemocným psem "psí kusy" a když ho pak veterinář nezachrání - pomluví ho.
( Jeden známý chovatel - takových vrhů už odchoval, přece hned s fenou, která nemůže porodit, nepoletí....Co by asi veterinář udělal? Píchnul by jí oxytocin, to já umím taky. Když fena ani potom neporodila, mazal na císaře - pozdě. Štěňata už vet tahal mrtvá.....Proč? No přece protože byl neschopný, takový.....ani císaře neumí udělat, co je v tý škole učí, ať jde vozit hnůj.....)

17.2.2019 09:56
prázdniny

XXX.XXX.236.4

proč bych měla dělat veterinářku? já mám své povolání.

já jsem si ty veterináře obešla a zeptala se jich na to, co mne zajímalo, tedy na to, co mi jsou s to nabídnout v případě krize, úrazu v mimopracovní době, zda se na ně mohu obrátit s pomocí při torzi, při krvácení, zda ošetří chrup kočky nebo psa...... a čerpám z jejich odpovědí.

17.2.2019 09:57

Takové mají veterináři nejradši. Chytří jak radio, zkouší s nemocným psem "psí kusy" a když ho pak veterinář nezachrání - pomluví ho.
( Jeden známý chovatel - takových vrhů už odchoval, přece hned s fenou, která nemůže porodit, nepoletí....Co by asi veterinář udělal? Píchnul by jí oxytocin, to já umím taky. Když fena ani potom neporodila, mazal na císaře - pozdě. Štěňata už vet tahal mrtvá.....Proč? No přece protože byl neschopný, takový.....ani císaře neumí udělat, co je v tý škole učí, ať jde vozit hnůj.....)

Přesně...

17.2.2019 09:59
prázdniny

XXX.XXX.236.4

jak vás napadlo, že dělám se svými psy psí kusy? které konkrétně máte na mysli?
třeba ty, že při nějakém problému s ním k veterináři běžím? gravidní fenu kontroluji u veterináře?

neděláte náhodou rychlé a nespravedlivé úsudky?

nepotřebuju, aby mne veterinář měl rád či nerad. já na něj musím mít spolehnutí a to je těžká věc. Já platím jeho, ne on mne.

17.2.2019 10:05

Jo, to je těžká věc. Pokud chcete něco 24/7, musíte si najít pracoviště, kde dělají 24/7, protože jich tam je víc.

Ono víte, člověk po pár letech přijde na to, že peníze nejsou všechno a že nějaké poslání taky není všechno. Ani za prachy nemá cenu vyhořet.

17.2.2019 10:06
prázdniny

XXX.XXX.236.4

tak ono zrovna u veterinářů je to tak, že ani to, že dotyčný to dělá desítky let, nic nezaručuje.

ano, to nezaručuje, ale přece jen je pravděpodobnější, že se trefí.

Je tady v okolí jeden veterinář, dokonale ošetřuje kočky, skvěle je operuje, napravuje zranění uší, prostě se v kočkách vyzná, ale, bohužel nemá zvířata rád a i to mělo za následek úmrtí jednoho mého, skvěle ošetřeného a zoperovaného kcócoura, kde si nevšiml, že má potíže s ledvinama a vrátil mi ho ve stavu, kdy z něj pršely chlupy jako ze staré deky, Později se ukázalo, že měl jen jednu ledvinu a ta pro nedostatečné zavodnění po operaci jako následek narkózy, nefungovala, jak měla. to asi přehlédnout neměl, že kocour ztrácí naprosto masivně srst a před tím neztrácel.

Psy léčit neumí a jsou tady i případy a ne jeden, úmrtí psů po běžné injekci, myslí, že z okolí už k němu nikdo nechodí.

17.2.2019 10:10
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jo, to je těžká věc. Pokud chcete něco 24/7, musíte si najít pracoviště, kde dělají 24/7, protože jich tam je víc.

Ono víte, člověk po pár letech přijde na to, že peníze nejsou všechno a že nějaké poslání taky není všechno. Ani za prachy nemá cenu vyhořet.

no platit si nechají všichni docela dost, a já zaplatím, ale chci pomoci ne jejich kapse, ale svému zvířeti. Jo, ten veterinář, kterému končila pracovní doba, ten zrovna pracuje tam, kde jsou čtyři.

nevím, co znamená 24/7

17.2.2019 10:10

prázdniny napsal(a):
ano, to nezaručuje, ale přece jen je pravděpodobnější, že se trefí.

Je tady v okolí jeden veterinář, dokonale ošetřuje kočky, skvěle je operuje, napravuje zranění uší, prostě se v kočkách vyzná, ale, bohužel nemá zvířata rád a i to mělo za následek úmrtí jednoho mého, skvěle ošetřeného a zoperovaného kcócoura, kde si nevšiml, že má potíže s ledvinama a vrátil mi ho ve stavu, kdy z něj pršely chlupy jako ze staré deky, Později se ukázalo, že měl jen jednu ledvinu a ta pro nedostatečné zavodnění po operaci jako následek narkózy, nefungovala, jak měla. to asi přehlédnout neměl, že kocour ztrácí naprosto masivně srst a před tím neztrácel.

Psy léčit neumí a jsou tady i případy a ne jeden, úmrtí psů po běžné injekci, myslí, že z okolí už k němu nikdo nechodí.

Právě že to pravděpodobnější není. Máte lidi, co vylezou se školy a mají k tomu dlouhou praxi z vyhlášených nemocnic, nebo byli třeba rok v zahraničí, a lidi, co dělají veterinu 40 let a za tu dobu se nenaučili vůbec nic nového.

Mezi délkou praxe a schopností toho člověka je jen malá korelace. Opravdu malá.

17.2.2019 10:12

......"Já platím jeho, ne on mne"......
Možná, že váš problém tkví v přístupu. Já to mám s veterináři tak : Oni jsou ti, kteří mému psu pomůžou, když je potřeba a já už na to nestačím.
A párkrát už jsem odešla bez placení a nikdo na mě nepokřikoval - "plať". ( Když to bylo se psem vážné a já měla unhuté myšlení ). Však jsme se znali a vet věděl, že přijdu a vyrovnám to.

17.2.2019 10:14

prázdniny napsal(a):
no platit si nechají všichni docela dost, a já zaplatím, ale chci pomoci ne jejich kapse, ale svému zvířeti. Jo, ten veterinář, kterému končila pracovní doba, ten zrovna pracuje tam, kde jsou čtyři.

nevím, co znamená 24/7

24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Prostě pořád.

Víte, ono to opravdu není o kapse. Peníze jsou vám na dvě věci, když jdete domů k dětem, nebo máte třeba rande a najednou do ordinace vlítne ženská s problémem, který stejně v jednom člověku nevyřešíte. Může vás to štvát, ale tak to je.

Ono totiž pomluví vás, i když zůstanete přesčas, těch peněz stejně není tolik a prostě dlouhodobě se na to buď vykašlete, nebo začnete chlastat. Víte, proč mají veterináři statisticky největší sebevražednost?

17.2.2019 10:25

Byla jsem svědkem telefonátu v ordinaci ( veterinářka držela telefon půl metru od ucha, aby jí nepraskl bubínek ). Bylo to asi takhle : Dejte mi pana doktora - pan doktor tu není - jak to, že není ? ( hlas se zvyšuje ). Pan doktor odjel do lázní - kulomet : Jak to, že odjel do lázní?Věděl přece, že Julinka je březí a že nechci k porodu nikoho jiného.....a porod už je na spadnutí !!!! kulomet pokračoval cosi o zodpovědnosti a penězích - zdá se mu, že pletím málo? prásk !
Náš pes zatím stál na stole a čekal .....

17.2.2019 10:34

Asi mám štěstí, že nebydlím na samotě u lesa.....léta jsme chodili k vetovi, "starému praktikovi" a to ještě v době kdy nebyly soukromé ordinace, když si pak zařídil ordinaci ve svém domě, tak jsme k němu logicky přešli......výhoda opravdu byla, že pokud něco hořelo, pokud to bylo opravdu akutní, tak po telefonické domluvě se dalo dojet......se štěňaty chodím na veterinární kliniku, za prvé proto, že dva tamní veterináře znám, za druhé proto, že mají vybavení, že mi neřeknou...tohle nezvládneme, musíte jinam.....a co se pohotovosti týče, tak službu konající lékař je na telefonu.......ale prostě nemusím nikde nikoho shánět....vím že psa naložím a za deset minut jsem na místě....využili jsme to jen jednou, než jsme se oblíkli, naložili psa a dojeli, tak už na nás vet čekal......

17.2.2019 10:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

prázdniny napsal(a):

nevím, co znamená 24/7

Tak si to shrneme:
běžní veti Vám nevyhovují, protože buď nic neumí, nebo Vám nejsou non-stop k dispozici. Na klinice, kde umí, mají vybavení a nepřetržitý provoz se Vám to zase zdá drahé ...

Tak pak je ještě řešení nemít zvířata - budete mít klid, a ještě ušetříte!👍

17.2.2019 11:16

prázdniny napsal(a):

nevím, co znamená 24/7

...24/7 = pořád........nebo-li 24 hodin 7 dní v týdnu......

17.2.2019 12:05

"psy léčit neumí"
no to jsou věci
na naší klinice je pět veterinářů
jeden je na koně, další na ovce krávy a tak, třetí na pomoc všem a přes oběd operace, dva se starají o malá zvířata
se psem musíte k Herriotovi a i ten chodil se složitější chirurgií za kolegou, co nevím jak se jmenoval, ale měl Bentley, takže za 199,90kč nepracoval :-)

a k těm, co vylezou ze školy a koupí RTG, velice vtipné, asi budu též veterinář, půjčku si mohu vzít také.....otázka je, budu tak dobrý vet, abych byla schopná to vše (software, kurzy, revize,...) splatit a při tom tlaku "umřu hlady než pořádně začnu" a vykonávání praxe udělat zkoušky abych ten RTG vůbec mohla provozovat ?

budu tím pekařem raději :-)

veterináři mají jedno z nejtěžších povolání, protože zvířátka nemluví a ta očička.. a je to obor s obrovským rozptylem

17.2.2019 17:49
prázdniny

XXX.XXX.236.4

24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Prostě pořád.

Víte, ono to opravdu není o kapse. Peníze jsou vám na dvě věci, když jdete domů k dětem, nebo máte třeba rande a najednou do ordinace vlítne ženská s problémem, který stejně v jednom člověku nevyřešíte. Může vás to štvát, ale tak to je.

Ono totiž pomluví vás, i když zůstanete přesčas, těch peněz stejně není tolik a prostě dlouhodobě se na to buď vykašlete, nebo začnete chlastat. Víte, proč mají veterináři statisticky největší sebevražednost?

já mám pofesi, kdy mne taky vzbudí, přijedou v sobotu, v neděli, večer, a nejde zpravidla přímo o život, ale nevyhodila bych je. holt jsme každý jiný.

17.2.2019 17:55
prázdniny

XXX.XXX.236.4

"psy léčit neumí"
no to jsou věci
na naší klinice je pět veterinářů
jeden je na koně, další na ovce krávy a tak, třetí na pomoc všem a přes oběd operace, dva se starají o malá zvířata
se psem musíte k Herriotovi a i ten chodil se složitější chirurgií za kolegou, co nevím jak se jmenoval, ale měl Bentley, takže za 199,90kč nepracoval :-)

a k těm, co vylezou ze školy a koupí RTG, velice vtipné, asi budu též veterinář, půjčku si mohu vzít také.....otázka je, budu tak dobrý vet, abych byla schopná to vše (software, kurzy, revize,...) splatit a při tom tlaku "umřu hlady než pořádně začnu" a vykonávání praxe udělat zkoušky abych ten RTG vůbec mohla provozovat ?

budu tím pekařem raději :-)

veterináři mají jedno z nejtěžších povolání, protože zvířátka nemluví a ta očička.. a je to obor s obrovským rozptylem

každé povolání má své a většinu povolání prostě nejde řádně dělat hned po škole, to je marná sláva, patří k nim to mé, ale i to veterinářovo. a já právě píšu, žýe to nejsou dobří vetrináři ti bez praxe.. nedělajte z toho školu čar a kouzel, není.

asi nevíte, co stojí pekaře zařízení pekařství,., to byte mluvila jinak, to pohrdání prací rukou je u nás už tak zažité, že je z toho člověku až zle.

veterinář, kterému opakovaně v řádu desítek zemřeli psi při běžném očkování, který je nedovede bez problémů probudit z narkózy, to se zlobte nebo ne, nemohu říkat dopbrý veterionář, je to packal.

17.2.2019 17:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

prázdniny napsal(a):
já mám pofesi, kdy mne taky vzbudí, přijedou v sobotu, v neděli, večer, a nejde zpravidla přímo o život, ale nevyhodila bych je. holt jsme každý jiný.

No, mě sice zrovna náš vet zvedne telefon většinou kdykoli a pokud má čas klidně přijede, nebo já tam a nebo mi rovnou někoho doporučí (pohotovost, kolegu někde na klinice). Za což jsem fakt ráda, ale nerada mu volám mimo ordinační dobu, to fakt jen pokud něco hoří a kdyby mi to nezvednul - tak bych se vůbec nezlobila, chápala bych to. Od toho jsou pohotovosti. Víte on i veterinář je normální člověk, který má rodinu, děti, svoje plány a svůj osobní život. A pokud by měl vyhovět každému a vždycky, tak mu z toho osobního volna asi moc nezbude. Myslíte, že by třeba váš praktický lékař zvednul telefon mimo pracovní dobu? Byl by ochotný vás vyšetřit? Asi ne, i od toho je pohotovost. Tak proč by to měl za každou cenu dělat veterinář?

17.2.2019 17:58
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Tak si to shrneme:
běžní veti Vám nevyhovují, protože buď nic neumí, nebo Vám nejsou non-stop k dispozici. Na klinice, kde umí, mají vybavení a nepřetržitý provoz se Vám to zase zdá drahé ...

Tak pak je ještě řešení nemít zvířata - budete mít klid, a ještě ušetříte!👍

já jsem platila na VÚT, platila, jednou 12 tis, pak 27 tis, pak 40 tis... a pak dvakrát připravena k placení, ale psi zemřeli na cestě. a ano, je to tam drahé řekla bych až předražené. kočky 16 tis, a 12 tis...

tak si nechte s vé přidrzlé poznámky, prosím.

17.2.2019 18:03
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Právě že to pravděpodobnější není. Máte lidi, co vylezou se školy a mají k tomu dlouhou praxi z vyhlášených nemocnic, nebo byli třeba rok v zahraničí, a lidi, co dělají veterinu 40 let a za tu dobu se nenaučili vůbec nic nového.

Mezi délkou praxe a schopností toho člověka je jen malá korelace. Opravdu malá.

mám jiné zkušenosti, v první řadě ne s bývalými pracovníky vyhlášených nemocnic ani s těmi rok v zahraničí, ale s těmi, kteří vyšli dali se dva tři dohromady, pronajali, koupili a hr na to. naopak veterinář s praxí se setkal s tolika problémy, že se dá předpokládat a moje zklušenost to taky potvrzuje, že se vyzbá.

17.2.2019 18:03
saola

XXX.XXX.100.38

prázdniny, nezlobte se, ale ať už máte profesi jakoukoliv, nemůžete být v práci 24/7 tak, aby ten výsledek k něčemu byl. Vůbec to není věc ochoty nebo neochoty, prostě to není fyziologicky pro žádného člověka možné.
Pokud jste standardně ve dne 12 hodin v profesním zápřahu, tedy myslím včetně vlastní práce, nějakého cestování tam a zpět, nějaké telefony mimo běžnou pracovní dobu, nemůže vás klient ještě ve dvě v noci vzbudit a chtít operovat torzi. To je kravina, takový režim nelze vydržet dlouhodobě.
Vím, co mluvím, často mívám dosažitelnost o víkendech, a i když řeším věci jen telefonicky, jen velmi výjimečně s nutností dojezdu do práce (cca 20 km) a mé fyzické osobní přítomnosti, je to i tak práce a nikoliv volno. natož v reálu ještě zodpovědně operovat.

17.2.2019 18:07
prázdniny

XXX.XXX.236.4

marcelaamax napsal(a):
No, mě sice zrovna náš vet zvedne telefon většinou kdykoli a pokud má čas klidně přijede, nebo já tam a nebo mi rovnou někoho doporučí (pohotovost, kolegu někde na klinice). Za což jsem fakt ráda, ale nerada mu volám mimo ordinační dobu, to fakt jen pokud něco hoří a kdyby mi to nezvednul - tak bych se vůbec nezlobila, chápala bych to. Od toho jsou pohotovosti. Víte on i veterinář je normální člověk, který má rodinu, děti, svoje plány a svůj osobní život. A pokud by měl vyhovět každému a vždycky, tak mu z toho osobního volna asi moc nezbude. Myslíte, že by třeba váš praktický lékař zvednul telefon mimo pracovní dobu? Byl by ochotný vás vyšetřit? Asi ne, i od toho je pohotovost. Tak proč by to měl za každou cenu dělat veterinář?

můžete mi vyložit, proč právě mně adresujete k mým příspěvkům se nevtahující slova? někde jste se dočetla, že já budím veterináře když pes kvikne, nebo že mu vlbec volám domů na privátní linku? asi máte halucinace, volám v jeho deklarované pracovní době, případně v době, kdy slouží pohotovost, tak si nechtě své praštěné pokyny pro jinou příležitost.
u vás na veterinární pohotovosti neslouží veterinář?: tak kdo?

Jak říkám sama ze své profese jsme zvyklá na telefonáty i návštěvy prakticky kdykoliv.

17.2.2019 18:10
prázdniny

XXX.XXX.236.4

saola napsal(a):
prázdniny, nezlobte se, ale ať už máte profesi jakoukoliv, nemůžete být v práci 24/7 tak, aby ten výsledek k něčemu byl. Vůbec to není věc ochoty nebo neochoty, prostě to není fyziologicky pro žádného člověka možné.
Pokud jste standardně ve dne 12 hodin v profesním zápřahu, tedy myslím včetně vlastní práce, nějakého cestování tam a zpět, nějaké telefony mimo běžnou pracovní dobu, nemůže vás klient ještě ve dvě v noci vzbudit a chtít operovat torzi. To je kravina, takový režim nelze vydržet dlouhodobě.
Vím, co mluvím, často mívám dosažitelnost o víkendech, a i když řeším věci jen telefonicky, jen velmi výjimečně s nutností dojezdu do práce (cca 20 km) a mé fyzické osobní přítomnosti, je to i tak práce a nikoliv volno. natož v reálu ještě zodpovědně operovat.

dostali jsme se k diskuzi o ničem...znovu opakuji pro méně cháípavé a ukazuje se, žje jsou mezi nimi i veterináři: nevolám veterináři na jeho privátní linku, nevolám mu jindy, než v době, kdy má pracovní dobu, případně slouží pohotovost. Přes to jsem se pomoci nedočkala.

já sama nesloužím žádnou pohotovost ale i tak mi volají tehdy, kdy mne potřebují, není to denně, je to někdy, ale prostě kdykoliv, dorazí v neděli večer, a nikdy jsme nikomu neřekla - skončila mi pracovní doba.

17.2.2019 18:13
saola

XXX.XXX.100.38

Smím vědět, čím se zabýváte?

17.2.2019 18:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

prázdniny napsal(a):
můžete mi vyložit, proč právě mně adresujete k mým příspěvkům se nevtahující slova? někde jste se dočetla, že já budím veterináře když pes kvikne, nebo že mu vlbec volám domů na privátní linku? asi máte halucinace, volám v jeho deklarované pracovní době, případně v době, kdy slouží pohotovost, tak si nechtě své praštěné pokyny pro jinou příležitost.
u vás na veterinární pohotovosti neslouží veterinář?: tak kdo?

Jak říkám sama ze své profese jsme zvyklá na telefonáty i návštěvy prakticky kdykoliv.

Byla to jen a pouze reakce na toto:

Protože to na mě působí tak, že podle vás veterinář, který nezvedne telefon v sobotu, neděli nebo večer, je špatný člověk. Protože vy to tak děláte taky. Ale jestli to bylo myšleno jinak, tak pak se tedy omlouvám .

Edit. Ale sama jste někde psala, že si vám veterinář dovolil říct, že mu zrovna končí pracovní doba...

17.2.2019 19:08

saola napsal(a):
Smím vědět, čím se zabýváte?

Taky by mne to zajímalo...

17.2.2019 19:12

prázdniny napsal(a):
já jsem platila na VÚT, platila, jednou 12 tis, pak 27 tis, pak 40 tis... a pak dvakrát připravena k placení, ale psi zemřeli na cestě. a ano, je to tam drahé řekla bych až předražené. kočky 16 tis, a 12 tis...

A tím říkáte co? Měla jste možnost jet třeba na Jaggy, když už Brno a VFU vám nevyhovuje, protože se vám zdá drahá (předpokládám, že to vaše VÚT je VFU, kolem které se tu točíme). Jenže na Jaggy byste dost pravděpodobně zaplatila ještě víc, že...

17.2.2019 19:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

prázdniny napsal(a):

Hmm, jestli jste dorazila na VÚT, tak jste sice trefila město a dokonce i městskou část, ale fakultu už ne - v tom bych viděla "jádro pudla"

17.2.2019 20:36
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

marcelaamax napsal(a):
Když to tady čtu, obecně ve všem tématech - to je to opravdu s veterináři tak složité? Já mám teda asi velké štěstí, ale náš vet je úplně super. Zvedne mi telefon téměř vždy i mimo ordinační hodiny, několikrát už jsem tam mimo ordinační hodiny byla, byl schopný mi za psem jezdit bez problému domů, telefon zvedá i večer. A když si neví rady, nemá čas,nebo je to něco složitějšího tak vždy doporučí nějakého kolegu, případně mě k němu i objednával, aby to bylo dřív.

Já si myslela, že takhle je to normální a mělo by to tak být. Teda možná až na ten telefon mimo ordinační hodiny - to bych chápala i kdyby nezvedal. Ale evidentně je teda spíš štěstí na takového veta narazit.

Po zkušenostech z posledních dvou let života našeho psa musím odpovědět že ano, s veterináři je to opravdu tak složité.

X let, kdy jsme jezdili psa jen očkovat, popřípadě s nějakou prkotinou, bylo vše ok. Mysleli jsme si, jak super veterinářku máme a rádi dojížděli nějakých 30 km. Jenže když došlo na lámání chleba, tak jsme byli dost zklamaní.

A pak už se to táhlo. Jezdili jsme z jedné kliniky na druhou, od veta k vetovi. No a pes nám nakonec vykrvácel z nikdy neobjeveného prasklého tumoru na srdci :(

Vůbec netuším, ke komu budeme jezdit s novým přírůstkem a upřímně z toho mám docela hrůzu..

17.2.2019 21:27
saola

XXX.XXX.100.38

Pumacz, vašemu příspěvku nerozumím - kdybyste o nádoru věděli předem, jak byste to řešili? Nechali byste psovi transplantovat srdce?
Jediná pro vás asi akceptovatelná prevence je snad prohnat psa každých půl roku cétéčkem, ale neznám nikoho, kdo to dělá.
Takovou fatální diagnózu přece nedokáže vyřešit žádný veterinář.

17.2.2019 22:07
PumaCZ

XXX.XXX.248.154

saola napsal(a):
Pumacz, vašemu příspěvku nerozumím - kdybyste o nádoru věděli předem, jak byste to řešili? Nechali byste psovi transplantovat srdce?
Jediná pro vás asi akceptovatelná prevence je snad prohnat psa každých půl roku cétéčkem, ale neznám nikoho, kdo to dělá.
Takovou fatální diagnózu přece nedokáže vyřešit žádný veterinář.

V první řadě je docela na místě se zeptat, jak se může stát, že pes, který byl u veterináře snad každý týden, kterému byl několikrát dělán kompletní krevní rozbor a který byl nějaké čtyři měsíce před smrtí na sonu celé břišní dutiny, nebyl správně diagnostikován.

Nehledě na to, že tomuto stavu předcházely dva roky, kdy pes prostě očividně nebyl v pořádku, a na začátku naší původní veterinářku nenapadlo udělat ani krev. To až po pár měsících, kdy jsem se jí zeptala na zubní kámen, protože pesanovi smrdělo z tlamy. Tehdy se přišlo na to, že psovi nefungují správně játra a že je extrémně chudokrevný.
Poté, co se játra začala řešit, se dal do pořádku původní - NĚKOLIK MĚSÍCŮ trvající problém, který se řešil i operačním zákrokem, po kterém bylo vše ještě horší.

Poté se ale objevily další problémy. Některé konzultované se specialisty, některé "jen" na různých klinikách. Každopádně nikdo ani nepomyslel na to, že by mohl být problém někde jinde než v játrech, která ani nebyla zvětšená.

A nejde tu o prevenci, nýbrž o to, že pes nebyl v pořádku dlouhodobě, byl na různých veterinárních klinikách pomalu jako doma, přesto to k ničemu nebylo.

A neřekla jsem, že to měl veterinář vyřešit, ale objevit to některých z těch mnoha, u kterých jsme byli pečení vaření, tedy mohl.

Pokud bych věděla, jak na tom pes je, nezatěžovala bych mu už tak namáhané srdce například lítáním za balónky, a domluvila se s vetem, aby přijel k nám domů, když by to už bylo zlé. Ne, že ho napřed s vnitřním krvácením potáhnu na jednu veterinu, kde nás pak jako kretény nechali asi 20 minut čekat, aby nám řekli, že máme jet jinam. To jinam bylo dalších 20 minut jízdy. To už byl pes mimo. Všechno tohle bychom bývali mohli našeho psa ušetřit. Mohl umřít v klidu, doma, kde to zná. Ne ho tahat po všech čertech.

23.9.2020 11:22
helimarkova

XXX.XXX.60.142

vendul napsal(a):
první foto pár týdnů po kupiraci... druhá ... 15mesíců ... kupirované už 4 CC, nikdy se nestalo, že by se uši nepostavily. Ani lepit jsme nemuseli... stačí dobře krmit... a v tuto chvíli se chystáme na další kupiraci naši nejmladší

Kde jste nechali kupírovat?

23.9.2020 12:17
Dasvo

XXX.XXX.101.12

helimarkova napsal(a):
Kde jste nechali kupírovat?

První otázka je, zda Vám slečna po roce a půl odpoví.
Druhá, zda bude tak hloupá, aby zveřejnila veterináře (doufám), který vědomě překračuje zákon, a vystavila ho tak možnému postihu.
Jinými slovy, lepší bude, když jí pošlete soukromou zprávu a vyřešíte si to neveřejně.

23.9.2020 13:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.8.109

Já mám ráda kupirované psy, ale zrovna na CC se mi do vůbec nelíbí - tady to zjizvené baňaté ucho psa vyloženě hyzdí. Není to vůbec pěkná práce.

14.11.2020 18:18
Janes w.

XXX.XXX.37.131

Mam steniatko cc a chcem mu dat kupirovat poradi mi niekto ktory veterinar mi to urobi

14.11.2020 19:35

Janes w. napsal(a):
Mam steniatko cc a chcem mu dat kupirovat poradi mi niekto ktory veterinar mi to urobi

Žádný, pokud je soudný.

15.11.2020 00:25
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Janes w. napsal(a):

proč chcete mrzačit svého psa?

15.11.2020 06:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Janes w. napsal(a):

Štěně Vám okupíruje nějaký řezník, ale "ktorý veterinár Vám to urobí" nevím, ale určitě se najdou takoví, co nejsou moc vybíraví, a vlezou na všechno 🤫

21.2.2021 13:21
G.H.

XXX.XXX.169.203

Proč mrzačit? Už jsem se setkala i s názorem, že jsme tím udělali hluchoněmého psa, k smíchu!!!! Ocásky se smí a uši né? Já mám psa okupírovaného, neměl žádné problém se zdravím.... A podle mně mu to sluší!

21.2.2021 13:55

G.H. napsal(a):
Proč mrzačit? Už jsem se setkala i s názorem, že jsme tím udělali hluchoněmého psa, k smíchu!!!! Ocásky se smí a uši né? Já mám psa okupírovaného, neměl žádné problém se zdravím.... A podle mně mu to sluší!

Promiňte, ale co se vám na tom líbí? Tomu černému to podle mě sluší mnohem víc!

...nebo jsem to špatně pochopila a váš příspěvek měla být provokace???

21.2.2021 14:07
G.H.

XXX.XXX.169.203

Proč provokace?
Každému se holt líbí něco jiného, ale pro to nebudu ty druhé strašit nějakým zmrzačením.
Ale máte pravdu sluší to i té černé.

21.2.2021 14:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

G.H. napsal(a):
Proč provokace?
Každému se holt líbí něco jiného, ale pro to nebudu ty druhé strašit nějakým zmrzačením.
Ale máte pravdu sluší to i té černé.

Strašit mrzačením nemusíme, ale vztahuje se na vás zákon proti týrání zvířat. Svoje uši si zastříhněte jak je libo

21.2.2021 14:46
G.H.

XXX.XXX.169.203

Koukám Vy jste sa nějak rozjela 😆😂👍 do mích uší je Vám houby.
O žádném týrání u mého psa nevím a zákon tu je, a bohu díky také pamatuje na operativní zákrok z nutnosti.
Mějte se pěkně. 😉

21.2.2021 14:56
Dogas

XXX.XXX.114.211

G.H. napsal(a):

Nechápu jak se Vám to může líbit. Ale máte pravdu každý má jiný vkus. Mi se třeba opravdu více líbí ten černý. Okupírovaný se mi zdá jakoby ani pomalu ty uši neměl. 😉

21.2.2021 15:03
G.H.

XXX.XXX.169.203

Chápu,každého vkus. 😉

21.2.2021 15:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

Tak zepředu to tak hrozně nevypadá, ale z boku je to fakt hnusný - a to říkám jako příznivec kupírování.

No, sluší jim to asi tak, jako ty ostnáče na krku🙄

21.2.2021 15:28
G.H.

XXX.XXX.169.203

Vidím, že jsem kápla na partu odpůrců, raději se ctí vyklidím pole. Jen říkám svůj názor a líbí se mi kupírovaná doga, boxer, středoasiat, CC.... Jaký koliv tvar a délka a i když můžu hanit ty,, plachťáky,, tak to dělat nebudu, protože nechci ty lidi co holt mají jiný názor urážet... PROČ??? A taková slova jako mrzačit a hnusný.... víte co proč sem nehodíte Vaše psy ať se tedy pokochám nejideálnějšími i zřejmě výstavně nejůspěšnějšími krasavici.
Jo někteří musí být hnusní, aby byla na světě rovnováha 😉👍

21.2.2021 15:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

G.H. napsal(a):
Vidím, že jsem kápla na partu odpůrců, raději se ctí vyklidím pole. Jen říkám svůj názor a líbí se mi kupírovaná doga, boxer, středoasiat, CC.... Jaký koliv tvar a délka a i když můžu hanit ty,, plachťáky,, tak to dělat nebudu, protože nechci ty lidi co holt mají jiný názor urážet... PROČ??? A taková slova jako mrzačit a hnusný.... víte co proč sem nehodíte Vaše psy ať se tedy pokochám nejideálnějšími i zřejmě výstavně nejůspěšnějšími krasavici.

Já sem svého byvalého kupírovaného šampiona klidně dám - on má ty uši totiž udělané dobře.

21.2.2021 15:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já sem svého byvalého kupírovaného šampiona klidně dám - on má ty uši totiž udělané dobře.

nádherný

21.2.2021 15:34
G.H.

XXX.XXX.169.203

Ano pěkný pes, ale zas cítím výsměch, Vždyť já toho svého nekupírovala, svěřila jsem ho do rukou odborníka.

21.2.2021 15:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

G.H. napsal(a):
Ano pěkný pes, ale zas cítím výsměch, Vždyť já toho svého nekupírovala, svěřila jsem ho do rukou odborníka.

To je právě dneska problém dnešního kupírování - ti odborníci bohužel vymřeli, nebo už dávno nevykonávají vet.praxi, a tak dnešní psi kupírovaní v ČR vypadají tak, jak vypadají, a do krásy to má opravdu daleko👎.

21.2.2021 15:53

moc se mi líbily kupírované dogy - a proto mám už čtvrtou nekupírovanou... Jednak je to opravdu zbytečný zákrok (a zase ne tak malý) a nějaké škody to nadělalo i v chovu - pokud pes neměl dobře udělané uši (a je jedno, jestli to zkazil veterinář, nebo následnou péčí majitel), neprosadil se v chovu - neb výstavně (a tudíž reklamně) byli úspěšnější psi dobře vykupírovaní, i když jinak v mnoha ohledech horší...
Občas i nyní potkám kupírovanou dogu - a do dobře udělaných uší to má hodně daleko... Byli krásní, vynikla jejich štíhlá hlava - ale s plácačkama jsou prostě taky fajn.
Taky mě překvapili ty ostnáče... holt zlatá německá doga...

21.2.2021 16:00

To je právě dneska problém dnešního kupírování - ti odborníci bohužel vymřeli, nebo už dávno nevykonávají vet.praxi, a tak dnešní psi kupírovaní v ČR vypadají tak, jak vypadají, a do krásy to má opravdu daleko👎.

No to je ono, i kdybych měla možnost svého psa kupírovat, třeba i z těch zdravotních důvodů, tak bych se teda bála, že to esteticky úplně nedopadne.

Vidím, že jsem kápla na partu odpůrců, raději se ctí vyklidím pole. Jen říkám svůj názor a líbí se mi kupírovaná doga, boxer, středoasiat, CC....

Kupírované dogy a dobrmani se mi líbí víc než s plachťáčkama...nejsem zarytý odpůrce kupírování, ale pořád je to přeci jen lidská úlitba...mě se to líbí, tak psovi uříznu kus ucha.

Co se středoasiatů týče, tak tam nejde o nějaké typické kupírování, štěňatům se ušiska uříznou vlastně skoro hnedkojnc, od chovatele si berete už kupírované štěně a jde jen o to, aby to ucho bylo uřízlé hezky a tak akorát...nejde o to ucho vytvarovat a postavit, ale defakto odstranit......

Ano každý máme jiný vkus, kupírování uší je u nás zakázáno, tak se s tím buď smířím, že bude mít můj pes plachtičky a nebo si pořídím plemeno, které se nekupíruje a nakonec riskovat, že někde pokoutně budu shánět veta na kupírování a nakonec se ty uši "nepovedou", to bych nedala. Za mých mladých let, kdy se kupírovalo běžně, tak i o vetech se vědělo, jakej umí jakej moc ne, ale dneska??

Edit:...ostnáč je super obojek...otočíte ostny ven a chrání to krk vašeho psa...ostny dovnitř?? nechápu důvod... ...jedině snad, že bych měla obavy, že svého psa neudržím a ostny by mu měly znepříjemnit tahání....a nebo si to myslím blbě, ráda se nechám poučit

21.2.2021 16:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

Takto vypají uši udělané od odborníka - čistá práce, čisté linie..., prostě umělecké dílo, člověka, co má cit pro estetiku.
Černý je můj, hnědý jeho bratr, ale každého kupíroval jiný doktor.

... zatímco u těch molossů, jim jen někdo nějak uřízl uši🤮

21.2.2021 16:52
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mi měli ještě kupírované knírače. Taky se mi to líbilo víc, popravdě i ty zkrácené ocásky byly podle mě takový šik . No, ale beru, že psovi je líp celému.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2021 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

juhaj napsal(a):
Mi měli ještě kupírované knírače. Taky se mi to líbilo víc, popravdě i ty zkrácené ocásky byly podle mě takový šik . No, ale beru, že psovi je líp celému.

Nejjednodušší je sehnat si štěně že zahraničí kde s tím zkušenosti Maj ještě dikybohu běžné a dovézt si okupirovane. Jestli půjdu do pp psa co tohle mívám ve standardu tak holt takhle no.

21.2.2021 18:44
Dogas

XXX.XXX.114.211

G.H. napsal(a):

Výzva přijata. Není to žádný výstavný pes. Normální oříšek No X neznámý otec. Toho sněhu v košíčku si nevšímejte. On rád reje a válí se v sněhu. 😄Ale neumím si představit jak by vypadal z kupírovanýma ušima.

21.2.2021 19:05

Dogas napsal(a):
Výzva přijata. Není to žádný výstavný pes. Normální oříšek No X neznámý otec. Toho sněhu v košíčku si nevšímejte. On rád reje a válí se v sněhu. 😄Ale neumím si představit jak by vypadal z kupírovanýma ušima.

Vypadá to, jako kdyby měl na čumáku respirátor.

21.2.2021 19:33

a taková nekupírovaná ouška můžou být velmi variabilní...

21.2.2021 19:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vypadá to, jako kdyby měl na čumáku respirátor.

FFP 4 - tím ten virus bez lopaty neproleze👍

21.2.2021 19:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

a taková nekupírovaná ouška můžou být velmi variabilní...

No, na té predposlední fotce si o to kupírování vyloženě říká 😉

21.2.2021 19:45

....ač se mi libili jorkově bez ocasku, vyfasovala jsem fenku s ocáskem, nutno podotknout ze ji to vlastně slušelo .nicméně děkuji doteď paní chovatelce, ze nekupirovala, protože bychom nikdy nemohli slozit caniszkousky a nikdy bychom se nemohli spolu podívat na výstavy a tak všelijak podobně, protože kupírování pes rovna se pes stazeny ze společenského žití...

21.2.2021 19:50

....ač se mi libili jorkově bez ocasku, vyfasovala jsem fenku s ocáskem, nutno podotknout ze ji to vlastně slušelo .nicméně děkuji doteď paní chovatelce, ze nekupirovala, protože bychom nikdy nemohli slozit caniszkousky a nikdy bychom se nemohli spolu podívat na výstavy a tak všelijak podobně, protože kupírování pes rovna se pes stazeny ze společenského žití...

pro ocas to v CR neplati

21.2.2021 19:55
Dogas

XXX.XXX.114.211

FFP 4 - tím ten virus bez lopaty neproleze👍

😂Tak teď jsem se pobavila.

21.2.2021 21:31
Dasvo

XXX.XXX.250.72

G.H. napsal(a):

Ten červený pes je moc pěkný! Uši má ale okupírované špatně a není to hezké, to se na mě nezlobte. Netvrďte mi, že to dělal odborník a že se Vám to takhle líbí.
Kupíráci se mi vždycky líbili a estetické hledisko kupírace celkem chápu. Současně ale respektuju zákony a snažím se je dodržovat, takže kupíráka nemám a mít nebudu.

21.2.2021 21:37

pro ocas to v CR neplati

Psice má ocas kupírovaný a nikomu to na výstavě nevadilo. Ani rozhodčímu, ani divákům. Stejně tak na zkouškách.

21.2.2021 22:22

Psice má ocas kupírovaný a nikomu to na výstavě nevadilo. Ani rozhodčímu, ani divákům. Stejně tak na zkouškách.

A tak ja kdyz jsem to psala, tak jsem si byla jista, ze je rozdil - z pohledu ceskeho zakona i kynologických akci - mezi psem, co ma okupirovany ocas a tim, co ma okupirovane usi
Proto jsem to i psala

Hodne lidem to pripada jako jedno a to same a to proste neni pravda.

Mam mladeho psa s okupirovanym ocasem taky - a delam sportovni kynologii. Usi ma priserne, ale s tim se proste musim smirit.
Ta omezeni na usi uz jsou takova, že me ani nenapadne o tom uvazovat.

21.2.2021 23:28

pro ocas to v CR neplati

....nevím od kterého roku presně se přestali jorkům ocásky koupírovat, ale co jsem si ji tenkrát pořídila a byla se podívat na výstavě a pak za nějakou dobu na bonitace, kde jsem fenku nechávala uchovnit, tak bez ocasku už tam nebyl jediný jork....navíc mi tenkrát když jsem dělala caniszkousky, tak říkali ze koupírováný pes nemá přístup, pravda nezkoumala jsem zda se to týká jenom usi nebo i ocasků...

21.2.2021 23:50

Pravidla pro jednotliva plemena se muzou lisit.

Jedno plemeno nepripousti vyjimky -proste zmenilo standard na plne nekupirovany. Kupirovany je pak nestandard.
A jine to muze mit jinak -napr. ze v zemi, kde je kupirovani zakonem te zeme povolene -se dal kupirovat muze a pes splnuje standard.

Zakon te ktere zeme je ale nad pravidly chov. klubu.
V CR ted aktualne muzete stále mit psa s okupirovanym ocasem a neni vyloucen ze "spolecenskeho" zivota, muze vsude. Nebere se to jako propagace tyrani.

22.2.2021 09:29

Petra napsala : A tak ja kdyz jsem to psala, tak jsem si byla jista, ze je rozdil - z pohledu ceskeho zakona i kynologických akci - mezi psem, co ma okupirovany ocas a tim, co ma okupirovane usi

Já to tak i pochopila, jen jsem měla citovat chameleona. Já jsem vám přitakala, nepolemizovala jsem s vámi.

22.2.2021 09:33

Ještě k těm ocasům :
Kupírování ocásků bylo ( kdysi ) pro náš vrh štěňat ( lépe řečeno pro nás ) víc stresující než kupírování uší ( legální ).
Feně to hrozně vadilo a pořád se snažila jim ocásky ošetřovat, tam kde byl steh, tak ho vykousat a komplet všechno rozlízat. Takže se musela hlídat 24 hodin, dokud ocásky nebyly úplně zahojené.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík