Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Podle videa to je metoda - zařvi, škubni, nakopni, ale odborný název neznam
.....no to si myslím já, ale jsem zvědava zda mi to přispěvovatel vyvrátí.....

Myslím, že už nic nenapíše.

V naší smečce to máme fifty fifty. Někdy já vynadám psici ( vyplivni ten hnus, co to zase žereš ! ), jindy ona mně ( nečum do toho počítače a běž udělat večeři !)
No hledám něco na Ifauně, začtu se do diskuzí a velmi mne tedy zaujala tato diskuze. Metody a výuku tohoto pána neznám, ale dle popisu mne tedy velmi připomínají metody, kterými byl vyučován náš dávný rodinný pes NO. Velmi tvrdá metoda (neštítící se častého bití) vedená k absolutní poslušnosti. Dokonce popis některých lidí tady na diskuzi sedí jako zádel na hrnec. Aston poslouchal otce na povel ruky v každé situaci naprosto spolehlivý a skoro dokonalý stroj na povely. Tedy přesněji dokonalý s pánem, alfa. Když byl táta pryč, pes byl zavřený v kotci. Stala se nepříjemná událost, kdy jsme si ve věku cca 9 let hráli s kamarádem na zahradě, otec pryč a mladší sestra šla bez dovolení doplnit vodu Astonovi, ten ji přeskočil a šel udělat porádek s mým kamarádem. Naštestí jsem ho já nějak zachytit za obojek a odtahoval pryč a to už doběhla máma. Bylo velké štestí, že se to obešlo jenom se šitím. Otec byl tak zklamán selháním psa, že ho nechal utratit a mně to velmi dlouho trápilo. Když nad tím tak dneska přemýšlím, tak Aston byl víceméně naučen dokonale symboliku vztahu alfa podřízený, jenže v momentě nepřítomnosti alfa otce byl on Aston, kdo byl alfa na dvorku a vetřelci šel ukázat (za pomoci drsných metod, kterými sám prošel), jak to je tady s postavením ve smečce. Je to ojedinělá zkušenost, ale já ji subjektivně přisuzuji té konkrétní výukové metodě nezaložené na plné důvěře, ale na agresivně vynuceném vztahu nadřízený podřízený. Další psy, co jsme měl já pak už v dospělosti jsme nikdy neučili nějakými násilnými metodami a za psy bych ruku do ohně dal, že by neublížili cizímu dítěti, na kterém by si něco dokazovali. Jedna věc jsou problémový a silně deprivovaní jedinci, stejně jako u lidí, některé děti skončí v pasťáků a někteří dospělí ve vězení. Ale pasťák ani vezění není nejlepší metoda na výchovu normálního bezproblémového jedince. Problémovy pes, ano ¨věřím, nesoudím, zřejmě půjde o problémové a pro laika nehezké metody. Ale normální nezakažené štěně, vyhněte se tomotu přístupu prosímvás obloukem. I zkušenosti diskutérky s malým štěnětem ve věku 4 měsícu, kdy psi lační po pochvale a poslouchání pána, kde pan cvičitel použil okamžitě drsné a dominantní metody bez ohledu na problémovost psa (kdy dokonce malému stěněti ničil socializační návyky se psy tak, že se nedobrovolně stalo figurantem terapie velmi agresivního dospělého psa) ukazují, že tu není opravdu něco v pořádku. Nevím jak moc jsou pravdivé a relevantní zdejší příspěvky, některé mne přijdou trochu za uši přitažené např. pán si nemůže vynachválit přístup Břéti, už je tam 10 let se třetím psem, všichni do jednoho problémoví agresivní na začátku po výchově 100% mazlíčci, kde proboha natrefil na tři nezvladatelné psy po sobě, sám je tak vychoval? Cílené vyhledává agresivní psy? To ho Břeťa za těch 10 let nic nenaučil, že je to nedokáže pán už naučit sám bez dohledu být normálními poslušnými psy? Divné, divné, divné ...

"Bohužel se ale není čemu divit, když si v popisu plemene přečtete třeba toto: "Tibetská doga je velmi tvrdohlavá a má vlastní rozum. Je to sebevědomý pes, který v rodině vyžaduje rovnocenné postavení.Pokud je pes přesvědčen o své pravdě, často odmítne majitele poslechnout a tvrdohlavě si stojí na svém."
Jinými slovy, ať si 70kg pes dělá co uzná za vhodné??? "
no, to znamená přesně to, že kdo si takového psa pořídí musí vědět, co si pořizuje a že to nesmí být de.bil bez mozku, který by si chtěl na psu honit triko a kdo si plete autoritu a respekt se strachem.....tak je to prosté
Mně na tom celém třeba fascinuje fakt, že ten říkejme mu Břéťa pracuje v naprostém utajení, jeho příjmení (a nejspíš i skutečné jméno) vůbec nikdo nezná, a toho člověka neznají ani lidé pohybující se v Brně aktivně v kynologii desítky let.
Přece, pokud někdo něco takovou dobu dělá s čistým svědomím a neporušuje zákony, tak nemusí úzkostlivě skrývat svoji identitu i před svými klienty ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně na tom celém třeba fascinuje fakt, že ten říkejme mu Břéťa pracuje v naprostém utajení, jeho příjmení (a nejspíš i skutečné jméno) vůbec nikdo nezná, a toho člověka neznají ani lidé pohybující se v Brně aktivně v kynologii desítky let.
Přece, pokud někdo něco takovou dobu dělá s čistým svědomím a neporušuje zákony, tak nemusí úzkostlivě skrývat svoji identitu i před svými klienty ...
To je stejný jako Viktor Dostál. Tam je sice známý jméno, ale postup, jak teda pracuje nikde nenajdete.
Huskyjanina
napsal(a):
To je stejný jako Viktor Dostál. Tam je sice známý jméno, ale postup, jak teda pracuje nikde nenajdete.
Jenomže ten se aspoň nebojí představit se, a neschovává se. Navíc aspoň někdy nějakého psa vycvičil a připravil na zkoušky, takže je za ním nějaký hmatatelný výsledek (byť se s jeho metodami neztotožňuju)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jenomže ten se aspoň nebojí představit se, a neschovává se. Navíc aspoň někdy nějakého psa vycvičil a připravil na zkoušky, takže je za ním nějaký hmatatelný výsledek (byť se s jeho metodami neztotožňuju)
Počkat.......mluvíme o tom samém? Dostál, že by vycvičil psa na zkoušky? Však on to bytostně nesnáší a všichni, kdo se psem chtějí někde cvičit jsou egoisti, kterým nejde o psa. A hlavně, já jsem fakt nikde nenašla, jakejma metodama teda on cvičí. On prostě nikde nenaznačí, jakým stylem. Jen mele něco o hierarchii a vůdci smečky. Ale přímej příklad, jak teda zvládnout určitej problém nikde není....
Huskyjanina
napsal(a):
Počkat.......mluvíme o tom samém? Dostál, že by vycvičil psa na zkoušky? Však on to bytostně nesnáší a všichni, kdo se psem chtějí někde cvičit jsou egoisti, kterým nejde o psa. A hlavně, já jsem fakt nikde nenašla, jakejma metodama teda on cvičí. On prostě nikde nenaznačí, jakým stylem. Jen mele něco o hierarchii a vůdci smečky. Ale přímej příklad, jak teda zvládnout určitej problém nikde není....
Jee, pardon, jsem si toho pána popletla s jedním, co dělal/dělá lovecký výcvik.
Teď jsem koukala na stránky tohohle, a ten fakt umí jen mlátit hubou - nicméně aspoň ne anonymně😉
Huskyjanina
napsal(a):
Ono je to hlavně s tou hierarchií, vazbami, a vedením smečky ve skutečnosti úplně jinak, než si tihleti samozvaní "cvičitelé" (nebo spíš drazéři) myslí - to že zvíře že strachu plní nějaké požadavky není protože uctívá svého alfa vůdce, alo proto, aby nedostal.

no, v případě pana V. Dostála a jeho stránek a mlácení hubou - bych řekla, že stránky jsou koncipovány jako autoreklama s cílem získat co nejvíce klientů, ne jako návod "za ručičiku".
Jinak ono to "mlácení" hubou je mnohdy nic než pravda a mělo by sloužit ke změně světonázoru člověka, což by i někdy na nápravu mohlo stačit.
Huskyjanina
napsal(a):
Já jsem si toho vašeho spletla s tím Karlem Zelníčkem - taky je z Brna, napsal knihu, a taky má prý poněkud svérázné metody výcviku
... my máme v Brně u psů takových magorů, že už se v nich ztrácím

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já jsem si toho vašeho spletla s tím Karlem Zelníčkem - taky je z Brna, napsal knihu, a taky má prý poněkud svérázné metody výcviku
... my máme v Brně u psů takových magorů, že už se v nich ztrácím
Dostál je sice taky mag.or, ale z Liberce. Ale musím se ho zastat, do psů nekope
( aspoň to nepamatuju).

impact
napsal(a):
Na takový projevy měl svýho času poskoka - poťápanou lajku. Ten čokl toho měl na svědomí víc než dost.
jj. na yt je s nim video. prudi tam všechny kolem. a jako ze tohle někdo necha delat svému psovi - to nepochopim

Teď by to bylo horší, Šedy už je za mostem a má tuším pyrenejáka. Jestli ho vychoval stejným způsobem?
GabriellaŠpalková
napsal(a):
Dobrý den, nemáte prosím na Břetu kontakt? děkuji, Špalková
To Vás neodrazují zdejší příspěvky (teda pokud k němu chcete dát na "výcvik" psa)? Já, kdybych někoho takového znala, tak by mě názory zdejších lidí přímo z oboru (např. "Inspektor"), odradily od vyhledání "pomoci" u tohoto člověka.
Ale je zajímavé, že jsem se jej teď snažila vygůglit pod různými klíčovými slovy a fakt nic! Proč asi?

fikovnice
napsal(a):
To Vás neodrazují zdejší příspěvky (teda pokud k němu chcete dát na "výcvik" psa)? Já, kdybych někoho takového znala, tak by mě názory zdejších lidí přímo z oboru (např. "Inspektor"), odradily od vyhledání "pomoci" u tohoto člověka.
Ale je zajímavé, že jsem se jej teď snažila vygůglit pod různými klíčovými slovy a fakt nic! Proč asi?
Ale tak třeba k němu nechce dát psa na výcvik, ale dát mu jednu do zubů. On asi ví, proč je tajemný jak hrad v Karpatech. Břéťa.

napsal(a):
Ale tak třeba k němu nechce dát psa na výcvik, ale dát mu jednu do zubů. On asi ví, proč je tajemný jak hrad v Karpatech. Břéťa.
Břetislav Blatný, Brno. Příjem jaksi načerno. Povolení na chov a služby má.
Zájemcům přijde sms s místem konání chvíli před začátkem. Jak v nějakém hororu. Vše se koná pozdě k večeru.
Účastníci zájezdu říkají, že psi poslouchají jak hodinky. S ocasem na břiše.
A co já se tady otravuji s počítači, budu Břmégťa.
napsal(a):
Břetislav Blatný, Brno. Příjem jaksi načerno. Povolení na chov a služby má.
Zájemcům přijde sms s místem konání chvíli před začátkem. Jak v nějakém hororu. Vše se koná pozdě k večeru.
Účastníci zájezdu říkají, že psi poslouchají jak hodinky. S ocasem na břiše.
A co já se tady otravuji s počítači, budu Břmégťa.
Zájemcům přijde sms s místem konání chvíli před začátkem. Jak v nějakém hororu. Vše se koná pozdě k večeru
to je aspoň undergound

jahodapavel
napsal(a):
To je lépe mít v rukávu ocelovou trubku, a když se pes nedívá do obličeje psovoda, tak mu jednu natáhnout, nebo učit aport parforsem, stopovat na nabroušeném ostnáči, zlepšovat zákus na ostnáči, učIt sedat pomocí EO. TO JSOU DNEŠNÍ METODY. Hlavně, že se psovi netlačí na zadek!
To neni pravda! Delala jsem sportovní i pracovní kynologii. Vedoucí sportovky cvičil psy pro policii, letiště atd... Nikdy se takové věci jako zde popsané se tam skutečně neděli!
Pracovní kynologie to samé vycvikar sám dělal u policie a dohlížel na výcvik služebních psů dělal na zavodech figuranta atd... Neexistoval u něj ostňák, neexistovala elektrika.
Ale dotknout se psa podobným způsobem jako v Brně dotyčný vycvikari by nám zprelamali ruce!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.18
napsal(a):
To neni pravda! Delala jsem sportovní i pracovní kynologii. Vedoucí sportovky cvičil psy pro policii, letiště atd... Nikdy se takové věci jako zde popsané se tam skutečně neděli!
Pracovní kynologie to samé vycvikar sám dělal u policie a dohlížel na výcvik služebních psů dělal na zavodech figuranta atd... Neexistoval u něj ostňák, neexistovala elektrika.
Ale dotknout se psa podobným způsobem jako v Brně dotyčný vycvikari by nám zprelamali ruce!
Takze ty ses odbornik na dravce, ktaliky, cincily vsecko o konich a este ted i o psech? Prosimte. Mlc.

napsal(a):
Hlavně že vlastního aussika jste cvičila elektrikou...

napsal(a):
..Vám nestačila ta ostuda na koních...
Baider

XXX.XXX.30.15
Zdravim,
Jen na uvod pro internetove detektivy, kteri se tady podivuji nad komentarema od neregistrovanych uzivatelu. Ja treba jen prochazim a kdyz vidim jaky hnuj tady kydate na tohoto cloveka, tak musim taky neco napsat.
Zaprve potreba zminit, ze je mi z toho na bliti jak se ochotne pridavaji lidi, kteri o tom ocividne vi hovno, Bretu neznaji, neznaji jeho metody, ale musi se nutne vyjadrit. To je bohuzel nezmar dnesni doby. Jak je mozne, ze tady nekdo kritizuje a ohani se zaverama a pak napise, ze u Breti nikdy nebyl. I clovek, ktery tam byl jednou bude vedet uplny hovno o tom, co tam ten zly Breta s tema chudackama pejskama provadi.
Vytahnete hlavu z prdele a proberte se. Pes neni vec, neni to hracka a neni to ani clovek. Je to pes...prekvapive. Zvire, selma, ktere proste nemuzes rict "Aliku chovej se slusne, protoze ja si s tebou jinak nevim rady." Musite se s nim naucit komunikovat a trochu zjistit jak to v te psi hlave funguje, aby ty vety, ktere se k tomu psovi snazite dostat, davaly smysl. Je naprosta lez, kdyz tady nekdo pise, ze Breta bezduvodne mlati psy, pouziva je jako navnadu pro druhe psy apod. Totalni bullshit co muze napsat jen afektovany jedinec slabe povahy, ktery o tematu vi uplny hovno, ale ma nesmirnou potrebu do sveta kricet svuj neznaly nazor. Taky bych chtel mit takove sebevedomi, abych si troufl kritizovat nekoho za neco, cemu ocividne vubec nerozumim.
Ja jsem k Bretovi se svym psem chodil rok velmi pravidelne a rad bych tady napsal, jak zkusenost s timhle panem probihala. Hned kdyz se s nim bavite, tak byste museli byt uplnej idiot, abyste nepoznali, ze ten clovek ma neskutecne zapaleni pro to, co dela. Breta ty psy miluje, miluje praci s nema a kdyz zjistite, co vsechno dela, tak si rikate, ze nejspis nedela ani nic jinyho...a ja si myslim, ze ani nedela, psi jsou pro nej vsim. Je strasny sympatak a klidas, na lekcich jsme se vzdycky hodne nasmali a muzete se tu vsichni divit i usima, ale na cvicak jsem se opravdu tesil ja i pes.
Ano, Breta pouziva fyzicke tresty, ale je potreba rict, ze ty tresty jsou ucelove a nikdy jsem tam za ten rok nevidel nikoho udelat nic, cim by ohrozil zdravi psa. Breta treba nenecha psy cvicit s jinyma nez jeho obojkama. Pokud tam dojdete s nejakym reminkem ze zverimexu, tak hned nafasujete sity, tlusty obojek a poradne voditko. A to prave proto, aby se vam ani psovi pri cviceni nic nestalo. Jsou tresty psum neprijemne? Ano, jsou, jinak by to nebyl trest, ale pokud tady nekdo pise o mlaceni a tyrani, tak je uplne vedle. Taky je potreba zminit, ze tam chodi hodne lidi s agresivnimy psy, kteri utoci na lidi, deti apod. a jsou bezradni, protoze na pamlskovem cvicaku s ridgebackem, ktery ma 40kg a utoci na lidi proste nepochodis. Ti, kteri maji doma deseti-kilove ratafaky, co by neublizili mouse tady samozrejme budou vykrikovat, jak je hrozny tlacit psovi na zadek, kdyz si nechce sednout a ze se to obejde bez toho. Ale jsou i lidi, kteri maji dominantnejsi psy a kdyz ten pes ma 50kg a rozhodne se, ze pujde sezrat decko na druhe strane silnice, tak vam s**e na nejaky piskot...ten si muze dat kdykoliv, kdyz vi, ze mu s nim podlezate pravidelne. Proto ty EO. Za me tam treba chodila zenska, co mohla mit tak 65 kilo a pes ma 45. Brala si ho z utulku a pes vyrostl vic nez se cekalo a byl nezvladatelny, z nekolika cvicaku je vyhodili a bylo ji receno, ze pes je dobrej tak na to ho nechat utratit, protoze se s nim proste nedalo existovat tak, aby nikoho neohrozoval. Co ma pak delat kdyz ten pes vazi podobne jako ona a tu silu proste ma? Hodne lidi slysi EO a zacne si domyslet mozny i nemozny, ale ani nevi jakym zpusobem se u Breti EO pouziva.
NIKDY, opakuju, NIKDY jsem neslysel od Breti, ze by nekomu radil neco, co by mohlo psovi nejakym zpusobem ublizit. Ze ty psy nici? Divte se jak chcete, ale je to presne naopak. Spousta psu tam prave dojde pokrivenych z nejakych radoby cvicaku. Ti lidi tam dojdou bezradni s tim, ze se boji, ze pes bude muset jit pryc a Breta toho psa dokaze narovnat tak, ze s nim muzou opet chodit mezi lidma, muzou ho pustit z voditka, aby se probehl v parku a nemusi mit strach ze jim skoci nekde pod salinu nebo nekoho sezere.
Opakuju ze ty tresty jsou ucelove, Breta vi co dela a jeho metody proste funguji. Kdyby bylo vic cvicaku jako Breta, tak by pak po EO treba nemusel ani sahat. Tak to bylo treba s mym psem, ktery na sobe EO nikdy nemel prave proto, ze ta komunikace s tim psem byla spravna, srozumitelna (pro psa) a prirozena. Nemusel jsem tak pro tyhle tresty ani sahat a spousta lidi by taky nemusela, kdyby byl jejich vycvik od zacatku spravny. Ja jsem chodil se svym psem hned od stenete a v mem pripade mel trest podobu cuknuti voditkem, kdyz stal pes tam, kde nemel. A jestli tohle nekomu prijde jako tyrani, tak by si psa nemel vubec porizovat, protoze nejspis dopadne jako ostatni bezradni majitele, kteri museli dat chudaky psy pryc kvuli jejich blbosti a neschopnosti (majitelu, ne psu). Taky je potreba rict, ze EO nemaji vsichni, ale jen psy, u kterych je to potreba. Vetsinou byla skupina cca 10lidi a treba tak 3 psy z toho meli EO.
Na zaver,
Breta je clovek s neskutecnou hromadou vedomosti a zkusenosti v teto oblasti. Je opravdu neco ho sledovat pri praci jak dokaze se psama komunikovat, vypozorovat problemy a pro psa prirozenou cestou je resit. Nedela jen poslusnost, ale take porada ruzne vylety, prochazky, jizdu na kole, plavani, obranu a urcite jeste neco na co si uz nevzpomenu. On je do toho proste zapaleny a porad nekde beha, plave, jezdi s lidma a jejich psama. Spoustu lidi Bretovi vdeci za pomoc, protoze jinde jim proste pomoct nedokazali. I ja mu vdecim za sveho psa, o ktereho nemusim mit absolutne strach, ze by mi po nekom vyjel nebo mi nekde skocil pod salinu. Chtel bych videt nekoho, kdo se tu do nej obouva, co bude delat az se mu pes rozbehne za jinym psem a neco ho prejede, protoze mel zrovna vetsi chut bezet za psem nez si dat piskot...me se to nestane, protoze mam psa na slovo. Od Breti chodi pevni, vyrovnani a spokojeni psy, kteri maji svou smecku, ve ktere funguji, vi kdo je vudce a funguje oboustranna duvera. Pro toho psa je to prirozene, videli jste snad nekde u vlku, ze by se navzajem uplaceli piskotama? Ten pes takhle proste zije. Ve sve smecce, ktera ma nejaka pravidla a pokud je nedodrzuje, smecka mu to rychle vysvetli. Pokud si myslite, ze je to krute, tak si to srovnejte s prirodou...ta smecka toho neprizpusobiveho vylouci a ten pochazi hlady. To mi prijde oproti par skubnuti voditkem jako daleko horsi trest. Myslete prosim nez zacnete kricet svoje slunickarske zvasty do sveta a budete delat zle cloveku, ktery je pro spoustu lidi (a psu) zachranou. Proste neserte se do veci, o kterych vite hovno. Taky nepujdu za doktorem na nej rvat, ze to dela tak a tak, kdyz o tom vim prd. Ale to je dneska bohuzel vzacna vlastnost mit nejakou sebereflexi. Ale placat kokotiny a byt dulezitej, to zas hodne leti.
Dost se mi pri cele teto kauze vybavuji wannabe zachranci zvirat, kteri nekde vezmou zajecici mlade a donesou je hrdine na veterinu, kde jim posleze reknou, ze jsou dementi a zajicci nejspis kvuli jejich blbosti zdechnou...
Lidi jako je Breta je malo a ja se velice bojim, ze je prave tihle "hrdinove" vytlaci a zbudou tu jen ty pseudo-cvicaky, co budou rejzovat prachy a kdyz budes mit agresivniho psa, tak ho utrat a porid noveho misto toho abys s nim parkrat skubl a pes pochopil, co se po nem chce.
A pokud si nekdo mysli, ze ty komenty od neregistrovanych uzivatelu si pise Breta, tak to me opravdu pobavilo...ten vas ma tezce v nekde, on je moc vyrovnany clovek na to, aby se s necim takovym nejakym zpusobem rozciloval.
Lidska blbost opravdu nezna hranic.
Zdarec

A tak to začínalo slibně, ale nakonec jen vrána k vráně, další jedinec se sklony k agresivitě vlastní psa.
"Ale jsou i lidi, kteri maji dominantnejsi psy a kdyz ten pes ma 50kg a rozhodne se, ze pujde sezrat decko na druhe strane silnice, tak vam s**e na nejaky piskot...ten si muze dat kdykoliv, kdyz vi, ze mu s nim podlezate pravidelne. Proto ty EO."
Takže EO lepší odměna než piškot, lepší motivace? :-)
"Ja jsem chodil se svym psem hned od stenete a v mem pripade mel trest podobu cuknuti voditkem, kdyz stal pes tam, kde nemel."
A to já psovi povím - ke mně. :-)
Prevence přejetí šalinou se jmenuje vodítko. :-)
Jak se mám na takovou úžasnou lekci přihlásit, když je tajný? Kde má telefon, mail, obchodní podmínky, recenze, IČO, adresu? Nikde nic. Kam mám jít? Do pr.agrese, že jo :-)

Mám ještě jeden dotaz, pane Baider, chodíte spolu, nebo jste jen zkrátka tak hloupý? Mně se to zdá takové jako neuvěřitelné.

Předesílám, že nejsem pamlskovací páníček, pamlsky používám pouze u štěňat při nácviku přivolání (pokud mám to štěstí, že štěně bere pamlsek jako odměnu), jinak jde pochvala ode mne pouze slovní. Nechodím na žádný cvičák, takže se tak nějak považuju za neutrální osobu.
Ale řeknu jedno, pokud člověk musí nějaké metody někde obhajovat, tak je jasný, že to není asi ok.
Když jsem si před třiceti lety pořídila ovčandu, tak jsem s ní taky chtěla chodit na cvičák, ale když jsem to viděla, tak bych tohle takhle se svým psem dělat nechtěla, raději jsem si tu mojí holku vycvičila sama, po svém.....jo přiznám...na mě to bylo v mnoha ohledech drsné.
Píšete o velkých psech a že je nutné je zvládnout, jinak by je páníčci museli dát pryč.......nebudu komentovat to, proč si lidi, co nemají žádné zkušenosti začínají ausgerechnet na psech...plemenech, které posléze nezvládají.
Jako gratuluju, věřím, že vám pes funguje, prostě dle mého dostal výcvik, kde se s ním nikdo necrcal a prostě poslechnout musí.....jaká je motivace takového psa k uposlechnutí povelu?? No asi to nebude dělat pro páníčkovo modré oči.
Neznám Břéťovo metody, ale jedno vím jistě, už hodně let mám psy, u kterých musím vymýšlet jak to udělat, aby poslechnout chtěli. Jakýkoliv fyzický trest, který bych použila by se rovnal ztrátě důvěry a naopak bych v očích psa jako šéfíček asi dost klesla, pokud bych to nezazdila úplně.
Vím jedno...majitel psa musí mít navrch hlavně psychicky, protože třeba se 70-80ti kilovým teletem normální člověk fyzicky nic moc neudělá.
Neposoudím jaké metody používá Břéťa, ale už z toho, co popisujete vy a to se to snažíte, jak to napsat "obhájit" vím, že tohle bych se svými psy dělat nechtěla, nikdy bych to nedovolila.....
Baider

XXX.XXX.30.15
K tomu muzu rict jen - napodobne :)
Z vasi reakce je zrejme, ze to moc nechapete. Ja jsem popisoval svoji zkusenost, ktera je jina nez bludy, co tady nekteri plodi s vidinou vylepseni sveta.
To ze je EO nejaka odmena jsem taky nikde nepsal, to jste psal/a vy. Jestli berete EO jako odmenu, tak bych se strachoval spis o vase psy.
Ja psovi taky jenom reknu ke mne a mam jistotu, ze se ten pes okamzite otoci a dojde. Breta telepatii neuci, tak nevim jak si predstavujete, ze vypada moje privolani. A jestli pro vas je prevence uteku voditko, tak to je mi pejska celkem lito. Kde se pak muze ten pes volne pohybovat, kdyz ho mate porad na voditku, aby vam neutekl? Nebo to proste risknete a az se neco stane, tak jejda...
Nevim kde zijete vy, ale ja ziju se svym psem ve meste, kde za toho psa zodpovidam a k vasemu udivu nechci, aby se mu neco stalo. Dokonce, a to nevim jestli mi to uverite, ho mam dost rad. A on ma rad me. To jsou veci co?
Jsem velmi zvedavy, kdybyste meho psa videl/a, jestli byste mi rekl/a, ze je s tim psem nevhodne zachazeno. Pochybuju.
Jestli vy jste natrefil/a na psa, se kterym jste nemel/a zadny problem, pes posloucha jak ma, tak vam to z celeho srdce preju, pecka! Jsou ale i jine pripady...tomu se asi budete taky hodne divit, ale jsou.
To by asi ale muselo dojit ke zminovanemu vytahnuti hlavy z prdele. Ale cemu se divit, dissy typu "to s nim asi chodis" jsem slysel naposled na zakladce.

Zmiňovaného pána neznám, ale pokud jste chtěl Vaším hysterickým příspěvkem vylepšit jeho pověst, tak se to moc nepovedlo.

Z vaší reakce je zřejmé, že se asi nechápeme vzájemně...
Edit: promiňte, ale musím připsat...
ještě chybí zatnout pěstičky a dupat a křičet "Břeťa je skvělej...je a je a je"
Jinak už se mi to nechce komentovat.

napsal(a):
Z vaší reakce je zřejmé, že se asi nechápeme vzájemně...
Edit: promiňte, ale musím připsat...
ještě chybí zatnout pěstičky a dupat a křičet "Břeťa je skvělej...je a je a je"
Jinak už se mi to nechce komentovat.
:-) :-)

Tak když Vy ho obhajujete jak zaslepen :-) Asi jste na psa hodný byl, ale když takové zvláštní chování popisuje dvacet lidí, už je to trošičku na hraně, ne? A to není ifauna, takových je.. a těch svatých psích psychiatrů je také dost.
Ano, EO se tu popisuje jako odměna či motivace, oproti našim trapným piškotkům, tedy ten psycholog psů nevysvětlil ani základní pojmy.
Ne, vedle tramvaje můj pes nechodí navolno. Ne, neučila jsem ho povel "u mě" trháním vodítka, docela jsme se u toho nasmáli, jako u všeho, co se učíme. (a kazíme :-) )
Je to přesně takhle - mám si pořídit psa, který se ke mně hodí, který mi sedne. Když si pořídím třeba NO, tak ten pes bude chudák a já také. A ten neváží zas tak moc. Už si rozumíme?
Stejně tak si nepořídím pastevce (i když SAOšek je moc pěkný veliký pitbull), ani malého špice, ani chrta. To nejsou psi pro mě. Takže se s nimi pak nemusím prát.
Mám takového středního pejska, který nemá odměnu pamlsky, ani hračky, ani nic, ani nepotřebujeme EO, ani rvát vodítkem. Naopak - zařvat nebo jednu tomu plesknout, dopadne to špatně.
Nechci znít namyšleně, není to tak myšleno :-) ale ten pes pracuje pro mé oči a to nemám modré. Zkoušela jsem kdysi trhat vodítkem a křičet, ale již jsem z toho vyrostla.
A nyní bude následovat - a to máte čivavu, že jo.
Ne, mám středního psa. Středně velký, střední energie, středně toho sežere. Jako já.
Mívali jsme ale samé veliké obludy a nevím ani, jak jsme k nim přišli, vždy je tam někdo "zapomněl", tak jsme je chtěli převychovat a poslat dál, sice se mnou byl ten pes hrozně hodný, ale.. ... a proč to píšu.. protože ani svatý Břetislav by je nepřevychoval, ani s EO, ani s jinou kouzelnou hůlkou, protože pes NEJDE převychovat zcela, jde jen mírně poupravit a dát vhodnému člověku. Tomu, komu ta povaha SEDNE. Pak se nemusí sahat k ponižujícím metodám "výcviku" a následně je obhajovat na internetech.

Baider
napsal(a):
K tomu muzu rict jen - napodobne :)
Z vasi reakce je zrejme, ze to moc nechapete. Ja jsem popisoval svoji zkusenost, ktera je jina nez bludy, co tady nekteri plodi s vidinou vylepseni sveta.
To ze je EO nejaka odmena jsem taky nikde nepsal, to jste psal/a vy. Jestli berete EO jako odmenu, tak bych se strachoval spis o vase psy.
Ja psovi taky jenom reknu ke mne a mam jistotu, ze se ten pes okamzite otoci a dojde. Breta telepatii neuci, tak nevim jak si predstavujete, ze vypada moje privolani. A jestli pro vas je prevence uteku voditko, tak to je mi pejska celkem lito. Kde se pak muze ten pes volne pohybovat, kdyz ho mate porad na voditku, aby vam neutekl? Nebo to proste risknete a az se neco stane, tak jejda...
Nevim kde zijete vy, ale ja ziju se svym psem ve meste, kde za toho psa zodpovidam a k vasemu udivu nechci, aby se mu neco stalo. Dokonce, a to nevim jestli mi to uverite, ho mam dost rad. A on ma rad me. To jsou veci co?
Jsem velmi zvedavy, kdybyste meho psa videl/a, jestli byste mi rekl/a, ze je s tim psem nevhodne zachazeno. Pochybuju.
Jestli vy jste natrefil/a na psa, se kterym jste nemel/a zadny problem, pes posloucha jak ma, tak vam to z celeho srdce preju, pecka! Jsou ale i jine pripady...tomu se asi budete taky hodne divit, ale jsou.
To by asi ale muselo dojit ke zminovanemu vytahnuti hlavy z prdele. Ale cemu se divit, dissy typu "to s nim asi chodis" jsem slysel naposled na zakladce.
Hovno pr.del sr.ačka - to je vaše značka. Jestli je Břéťa jen z poloviny takový "frajer" jako vy - děkuju nechci.

napsal(a):
Hovno pr.del sr.ačka - to je vaše značka. Jestli je Břéťa jen z poloviny takový "frajer" jako vy - děkuju nechci.
jééé chybí vám půlka říkanky
hovno pr.del kamení-to je moje znamení

napsal(a):
jééé chybí vám půlka říkanky
hovno pr.del kamení-to je moje znamení
Já jsem tím jenom chtěla říct, že dělá Břéťovi medvědí službu. Jestli chci někoho obhajovat, či stavět do lepšího světla, musím to dělat především slušně.

napsal(a):
Já jsem tím jenom chtěla říct, že dělá Břéťovi medvědí službu. Jestli chci někoho obhajovat, či stavět do lepšího světla, musím to dělat především slušně.
Obávám se, že je to úplně jedno....i kdyby byl slušnej na maximum, tak stejně se tady nechytíme všichni za nos a neřekneme...no jo, ten kluk má pravdu, takhle se to dělá.
Já třeba nejsem ani fanda pozitivky, ale rozdíl je ten, že u pozitivky si neřeknu "chudák pes"....i když jí nehodlám provozovat. U ní si prostě řeknu...tak každej jsme jinej a ať si to dělaj, jak chtěj.
lesnížínka
napsal(a):
Ne, že bych se chtěla do tohoto nějak zapojovat, je mi z toho blivno, ale pokud se to děje, oficiálně děje, ví o tom plno lidí, proč mu tohle týrání psů prochází a ještě je pasovaný na ,,výcvikáře"?
Zadavatelko, předala bych video(kopii) policii s tím, že tam je podezření na týrání psů. Taktéž Veterinární správě.
No přesně tak.
kaffewelwet
napsal(a):
Dekuji za komentar, jiz jsme to resila s KVS, radi by nam pomohli, prave sepisuju zpravu na podatelnu, v priloze budou videa. Sem se mi je bohuzel nepodarilo nahrat. Po poslednim prispevku slecny vlastne opravdu nevim jestli je to offico vycvikar. Ano deje se to jiz nekolik let a nikdo s tom nic neudelal nikdy, i kdyz se to tykalo jejich vlastnich psu. Jednotlivci se tezko neco resi, ale my videli jak tak cca 15 lidi mlati hlava nehlava svoje pejsky. Mame videa a dozvidame se dalsi a dalsi zpravy, ani pani na KVS o nem nikdy neslysela, a ta ma myslim prehled o Brnenskych cvicacich. Jinak Breta neni dohledatelny na netu, lidi si jeho tel. kontakt predavaji jen osobne a z osobnich zkusenosti.
Víte, v nějaké super řešení moc nedoufejte. Paní na KVS udělá, co může (není toho asi moc) a tím to skončí. Když jsem kdysi upozornila na množírnu - a to už proběhla reportáž v TV) úřednice po mně chtěla pomalu i datum narození a rodné příjmení pachatelky... Že jinak nemůžou nic moc udělat. Obecně je ideální právní společnost, o tom není pochyb, ale někdy by neškodil náběh nějakých 3 dvoumetrových chlapů, aby podobným Břéťům upravili myšlení. Bylo by to rychlejší i efektivnější.
M4rt1n
napsal(a):
Jen bych rád přidal svoji trošku do mlýna... Chápu lidi, kterým připadá jeho výchova drsná, ale na druhou stranu jsou to také z drtivé většiny ti, kteří k němu nikdy nechodili, ale všude se vykládá o kopání do žeber a bůh ví co ještě (to jsem u výcviku nějak nepostřehl)... Absolvoval jsem u něj "pouze" cca 6 měsíců, které mi neskutečne pomohli pochopit co od psa očekávám a co pro to musím udělat. Rád bych ještě podotknul, že zvířata mám raději než lidi. Nyní mám psa, kterému 100% důvěřuji, hlídá děti na zahradě a často ho musím vyhánět z postele a nebo z gauče. Břéťa je za mě absolutní profesionál, který prostě učí touto metodou. Samozřejmě chápu, že nemusí být vhodná na všechny pesany, ale pokud vidím, že ten můj funguje dokonale na odměny, tak asi nemám potřebu za Břéťou chodit... Na druhou stranu když mu třeba ten "úplatek" nedáte, tak se na vás třeba taky vy..re:) Pokud má majitel psa mozek (bohužel hodně z nich tuto věc postrádá), tak si umí dát 2 a 2 dohromady a vidí, jestli to funguje...
Mimochodem jsem mu obvzlášť vděčný i za to, že jsem se dnes v "pohodě" (bez pár šrámů se to neobešlo) ubránil nevychované devítiměsíční tibetské doze, která zkoušela kdo je tam pánem. Doporučil jsem Břéťu a doufám, že za ním půjdou... Jinak bude dle mého názoru pes na utracení
Ne na každého psa se hodí růžovej obleček a už vůbec ne rovnocennost ve smečce.
Bohužel se ale není čemu divit, když si v popisu plemene přečtete třeba toto: "Tibetská doga je velmi tvrdohlavá a má vlastní rozum. Je to sebevědomý pes, který v rodině vyžaduje rovnocenné postavení.Pokud je pes přesvědčen o své pravdě, často odmítne majitele poslechnout a tvrdohlavě si stojí na svém."
Jinými slovy, ať si 70kg pes dělá co uzná za vhodné???
Tak já jsem teda nějakého Břeťu neviděla, protože kdyby jo, pamatoval by si mě. Mám totiž opravdu radši psy než některé lidi, ale Vy to o sobě neříkejte, protože byste nemohl popsané metody uznávat. Chápu, že jsou takzvaně zkažení psi, ale nikdy, opakuji nikdy není možné k nim přistupovat tvrdě. Viděla jsem fotky psa po podobném převýchovném tvrdém režimu s krvavými šrámy na krku, byl to případ z Brna a nevím, nevím, zda se nejednalo o toho popisovaného člověka. Věřte mi, že stát se to mému zvířeti, vezmu bič a s "cvičitelem" bych se nemazala. Mně se to ovšem stát nemůže, protože ten mozek občas používám a nikdy bych nesvěřila svého psa do cizí péče, když u toho nejsem. Informace pro Vás, "Břéťova nadšence": pokud si pes tvrdohlavě stojí na svém, je potřeba Vaší větší trpělivosti a delšího času k věnování se převýchově. Nikoliv tvrdosti. Protože pak se jedná nikoliv o důvěru psa ve Vás, ale o strach, a ten se mnohdy projeví v novinových titulcích "pes pokousal svého majitele". Ještě svůj postoj přehodnoťte.
MDee
napsal(a):
Stoprocentně souhlasim se Staffy.
Nevíte, co daný pes prožil a jaké dělá pokroky.
Učím nyní tyranou fenku a používanou na zápasy, byla zabavena bývalému majiteli a je v dočasce a nikdo si s ní nevěděl rady a na všechny útočila a chud3rku si ji předávali jako horký brambor.
Používám metody jako Břéťa a 100 % s nimi souhlasím. Jde o to aby vás pes respektoval a chtěl vás poslechnouta, aby pes pochopil význam povelu a pak už jen procvicujete a procvicujete. Povel se neříká nikdy 2x a po vteřině psa opravíte. A bohužel jsou tu i Bully psi, kteří jsou tvrdohlavější a musí se s nimi cvičit jinak než s Jorkšírkama.
Břeťu doporučuji a moc mu fandím, je to správný člověk, co zachraňuje psy.
I když to nevidíte, tak plno nehod se stane, když vás pes neposlechne. Včera jsem potkala paní, které auto srazilo psa. Nejenže přišla o to nejcennější, svého miláčka, musela ještě platit opravu auta 40 tisíc. Má myšlenka je v tom, kdyby pes poslechl vždy na první povel mohl by ještě žít...
K tomu se ani nepřiznávejte. Vychovat psa lze jinak než hrubostí.