Labrador smetanová štěňátka s PP

Prodám Labradorského retrívra - CHS Orvet s 28letou tradicí chovu labradorů...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
Obracím se na Vás s otázkou : krmení štěňat od 8 týdnu. Nebo spíše výběr těch správných granulí.
Motám se už týden v porovnávání granulek, které budou mít ty správné vyživovací hodnoty.. aby pejsek rychle nevyrostl a naopak, aby růst byl pozvolný, tak jak má být a nezatěžovalo to klouby a kostru těla. Ať mi nevyroste vysokonohá kobyla 🙄. Tak jsem si řekla že požádám tady o radu - doporučení chovatelů Labradoru. Jaké mají zkušenosti a doporučení na granule určené pro tyto plemena psů.
Pejska si budu brát za 3 týdny a chovatelka mi sdělila, že štěňátka začínají na granulích Royal Canin puppy giant.
Já vím že není asi spravné granulky tedy změnit, nebo ano? Nebo jsou vhodné i když je to pro obří plemena? Nestačili by když už je zvyklý na royal jen pupy maxi?
Jen se bojím aby tedy byly vhodné aby opravdu rostl tak jak má. Než mi chovatelka napsala čím je krmí, koukala po FirstMate či applaws, acana.. Jen jsem se v tom psak zamotala na granulkach píšou pěkně ale zkušenosti chovatelů-majitelů labradorů jsou nejlepší.
Děkuji
dle krmení to asi nebude s PP, nebo jo ?
odchoval jsem za 30 let 17 vrhů na mase + granule jako příloha
všichni psi se dožili 14 - +17ti let a 99% jich tvrdě pracovalo do min 11 let, někteří i do 12 i ve 13
tož vám dám námět k zamyšlení a dovolím si zde ocitovat dřívější přispěvatele s jejichž názorem plně souhlasím
p. Brouček : Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
a saola : pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
máte ještě min 3 týdny čas na "studium" takže
http://manwe.eu (v pravém menu)
a asi megi
dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
takže doporučuji v zájmu vašeho budoucího psíka vše důkladně promyslet
a necpat do něj "záhadné + chemicky konzervované a upravené "cosi" "
čas máte
Uživatel s deaktivovaným účtem
Děkuji, za reakci. Je mi jasné.. že krmení pouze granulema není top strop.
Po pravdě, od mala jsme doma měli psa.. oba krmeni obyč (market granule) +co dostal, co sežral.. támhle párek, zbytek guláše, odřezky masa.. prostě kontejnery psy. Jeden se dožil 16 let (čivava) druhý byl cavalier a ten ještě žije a je mu 12 let. Naši opravdu granule neřešil.
Tak.. jelikož jsem se rozhodla, pořídit si pesana.. tak po dlouhém přemýšlení, která rasa bude pro mě to právé( aby netrpěl on ani já 😶) jsem začala pročítat stravu těchto psů, kvůli jejich sklonu k nadváze. Jen mu chci dopřát vyváženou stravu. O krmení čistě masem jsem přemýšlela ale... 1. Když bude pesan ano bez pp zvyklí na granule, neudělá mu nic přechod na maso? Měla jsem v plánu něco jako granule ano, ale právě i prostřídat s masem. Jen ty granule jsou podle složení taaak vyvážené, že nesmí pomalu ani pamlsek navíc. Když pojedu na granulích začátky, jaké? Aby v nich nebylo zase moc vitamínů a látek a nevyrostl rychle..
A ano pes je bez pp, takže to není Labrador, jen labradorovi podobný pes (možná) .. Pro ty, co se budou obouva že nemám psa s PP. Po obvolání snad 5 CHS, jsem se nedostala na netypového psa jen na mazlíčka za cenu kterou jsem schopná našetřit. Pod 20.. Ale jejich ceny chápu o tom žádná. Ona péče, strava, a potřeby prostě stojí hodně. Nicméně, PROSÍM aby se téma dále točilo jen ohledně stravy, pro tyto psy a zkušenosti jejich majitelů, jak na čemvnejlépe prospívají jejich mazlíčci.
Lupus4.. Děkuji jdu pročítat
Měli jsme a máme velké psy:čuvače,berňáky,tibetskou dogu.Psi v dřívějších dobách kdy granule nebyly,dostávali vařené maso + přílohy:rýže,těstoviny,kroupy,jáhli,kozí mléko,tvaroh,vejce,různé odřezky masa při porážkách zvířat doma.Další psi dostávají vlastně to samé ,jen ještě granule a když nemám nic jiného granule samotné.Žádnému psovi to nijak nevadilo a ani jsem nijak neřešila přechod z krmení od chovatele na naše.Řeším pouze množství podle štěněte aby nebylo hubené ani tlusté.A to naši psi pracují:cvičí,pasou,hlídají.Granule na přidání střídám ND,Acanu,Petkult,Yoggies,Applaws jsem také měla,ale o něj moc nestáli.
Jestli vám vyroste vysokonohá kobyla,to záleží hodně na genetice, žrádlo to fakt neovlivní. A pokud máte psa bez PP, tak je to vůbec loterie. Štěně vám přeju,ale než labíka bez PP,to bych si vzala radši křížence, to riziko zdravotního zatížení je obrovské a je dost možné,že v příštím roce dáte o xxx tisíc víc za veterináře,než kdybyste chvíli počkali,našetřili a koupili opravdu labradora. Ale vaše věc. Nicméně,labíky odchovávám na mase, štěnda zvykám i na granule, letošní vrh mi prospíval na Essential granulích a dva psi,kteří jsou částečně na granulích, jsou krmeni právě jimi. Ale je to samozřejmě individuální, a třeba budete muset zkoušet. Každopádně z Royal caninu bych rovnou utekla a dala štěndu po přivezení granule jiné, ať už ten Essential nebo jiné, Acana taky není špatná atd. Ale krmení masem je za mě prostě nej
Dobrý večer,
Já vím že je to risk a zvažovali jsme to s mužem rok. A rok tak nějak šetřili.. Ale znáte to.. Domácnost, syn v první třídě auta, pojistky, naše záliby a podobně.. prostě se šetří i na jiné věci než 20 na psíka. Z útulku jsem nechtěla, po pár zkušenostech co jsem zaznamenala kolem.. Nemohu si dovolit domů k dítěti dovést dospělého a třeba nevyrovnaného psíka nejasneho původu.
Jelikož jsme neustále venku, chtěli jsme psíka akčního a kontaktního a hlavně od mala. Tak že štěně.. Ale.. 3 Chs mi po obvolávání sdělili, cituji : štěňátka budou po kvalitních rodičích.. S testam na toto a toto rodiče zdraví ... Apod.. Ale jako žádná chs Vám stejně nemůžeme zaručit 100% že štěňátko neonemocní v dospělosti na toto a toto... Tak že, jestli pejsek onemocní.. to se může stát tedy s PP i bez PP. Tak jsme se rozhodli kouknout po štěňátku bez pp, u kterého budeme moci vidět alespoň rodiče, a jezdit se dívat či být v kontaktu. Nebudu lhát, že jsem se neobávala kam přijedu.. Jeli jsme 300km a přivítala nás nádherná čokoládová fenka, vymazlená, krásná prostě labradorka jak má být i vzhledem, pejsek to samé jen černý ale ten nežije v domácnosti majitelů. Oba velice kontaktní, dobře stavění. Štěnda měli ve vyhřívané od země ohrádce prostě dokonale zařízeno, v rodině mají 2 malé děti a kočku, tak že zvyklí na děti, což je pro mě též plus.
Tak snad v genech nebude žádný další překvápko.. A snad bude zdraví. Ale co Vám mám říkat, přikutálelo se ke mě hněďoučké štěňátko, které už z fotky bylo můj favorit.. Tak bylo jasno..
A moc děkuji za reakce, hodně mi to pomohlo v rozhodování, čím krmit velkého psa. Pravda je, že mrazák máme 😀 tak že jdeme do masa a granulky pro jistotu beru menší balení na zkoušku.
Zdravím a něco málo opět k zamyšlení
už to krmení ve mě nevzbudilo moc důvěry
přivítala nás nádherná čokoládová fenka, vymazlená, krásná prostě labradorka jak má být i vzhledem, pejsek to samé jen černý ale ten nežije v domácnosti majitelů. Oba velice kontaktní, dobře stavění. Štěnda měli ve vyhřívané od země ohrádce prostě dokonale zařízeno,
vymazlená, krásná prostě labradorka jak má být i vzhledem, pejsek to samé
jak má být i vzhledem.... jen asi NEbudou mít testy DKK, DLK ani na PRA (Progresivní atrofie sítnice) , ani na EIC (Exercise induced collapse) ani HNPK (Hereditary nasal parakeratosis) ani na CNM (Centonukleární myopathie), ani na SD – 2 (Skeletal dwarfismus)
a to ještě můžou mít (ale nemusí) defekty a onemocnění, na které genetické testy neexistují: epilepsie, srdeční vady, snížená činnost štítné žlázy, metabolická onemocnění, těžké alergie a kožní problémy, entropium, ektropium, OCD, oboustranná ruptura kolenních vazů, spondylóza, luxace patelly, atd. to vše není u labíků NIC vyjímečného, ale vylučuje to z chovu
Štěnda měli ve vyhřívané od země ohrádce prostě dokonale zařízeno,
jestli klouzavé dlaždice, tak mají na DKK téměř tutově zaděláno
- dle posledních výzkumů - nevhodný povrch už po porodu "zaručí" špatnou DKK z 50% (o zbylá procenta se postará genetika +výživa)
"... 3 Chs mi po obvolávání sdělili, cituji : štěňátka budou po kvalitních rodičích.. S testam na toto a toto rodiče zdraví ... Apod.. Ale jako žádná chs Vám stejně nemůžeme zaručit 100% že štěňátko neonemocní v dospělosti na toto a toto... Tak že, jestli pejsek onemocní.. to se může stát tedy s PP i bez PP..."
Promiňte, ale tohle mi přijde jako naprosto nelogické. To, že vám chovatelé psů s PP nezamlčeli možnosti a zdravotní rizika (i přes veškeré testy, protože taková je realita), tak vás to nasměrovalo do štěněte bez PP, kde zřejmě žádné testy vůbec ani nedělali(!?), a kde vlastně můžete být rádi, když vám aspoň ukážou "rodiče"? To jako fakt? Zdalipak vám "chovatelé" toho pejska bez PP řekli něco o nebezpečí genetických chorob? Můžete dohledat, jak jsou na tom rodiče vašeho štěněte? Případně jaké jsou výsledky štěňat z předchozích vrhů? Kde máte nějakou výhodu oproti chovu s PP? Kde je v tom logika?
---
Jinak, co se týká žrádla, tak je jedno, jestli má pes PP nebo nemá... pokud chcete krmit masem, pak se toho nebojte, pokud chcete krmit granulemi, tak bych zvolila podstatně kvalitnější, než jsou RC.
napsal(a):
Dobrý večer,
Já vím že je to risk a zvažovali jsme to s mužem rok. A rok tak nějak šetřili.. Ale znáte to.. Domácnost, syn v první třídě auta, pojistky, naše záliby a podobně.. prostě se šetří i na jiné věci než 20 na psíka. Z útulku jsem nechtěla, po pár zkušenostech co jsem zaznamenala kolem.. Nemohu si dovolit domů k dítěti dovést dospělého a třeba nevyrovnaného psíka nejasneho původu.
Jelikož jsme neustále venku, chtěli jsme psíka akčního a kontaktního a hlavně od mala. Tak že štěně.. Ale.. 3 Chs mi po obvolávání sdělili, cituji : štěňátka budou po kvalitních rodičích.. S testam na toto a toto rodiče zdraví ... Apod.. Ale jako žádná chs Vám stejně nemůžeme zaručit 100% že štěňátko neonemocní v dospělosti na toto a toto... Tak že, jestli pejsek onemocní.. to se může stát tedy s PP i bez PP. Tak jsme se rozhodli kouknout po štěňátku bez pp, u kterého budeme moci vidět alespoň rodiče, a jezdit se dívat či být v kontaktu. Nebudu lhát, že jsem se neobávala kam přijedu.. Jeli jsme 300km a přivítala nás nádherná čokoládová fenka, vymazlená, krásná prostě labradorka jak má být i vzhledem, pejsek to samé jen černý ale ten nežije v domácnosti majitelů. Oba velice kontaktní, dobře stavění. Štěnda měli ve vyhřívané od země ohrádce prostě dokonale zařízeno, v rodině mají 2 malé děti a kočku, tak že zvyklí na děti, což je pro mě též plus.
Tak snad v genech nebude žádný další překvápko.. A snad bude zdraví. Ale co Vám mám říkat, přikutálelo se ke mě hněďoučké štěňátko, které už z fotky bylo můj favorit.. Tak bylo jasno..
A moc děkuji za reakce, hodně mi to pomohlo v rozhodování, čím krmit velkého psa. Pravda je, že mrazák máme 😀 tak že jdeme do masa a granulky pro jistotu beru menší balení na zkoušku.
Pardon, ale chcete pejska, víte to rok a za rok nenasetrite ve dvou hloupých dvacet tisíc? Já vím, že je to vaše věc, jen je smutné, ta dnešní doba, kdy si člověk neumí nic odpustit aby opravdu nasetril na to na co chce.
Přeji tedy aspoň dobrý výběr snad zdravého psa snad labradora
napsal(a):
Dobrý večer,
My máme dospělého nekastrovaného labradora psa bez papírů z útulku. Malá ho může otravovat jak chce a neohnal by se, on je tak na mazlení a většinou lidi miluje. Máme ho asi od jeho 2 let, byl zadara, teda dobrovolný příspěvek útulku (200), nikdo nám nekladl podmínky, co s ním dělat a nedělat.
Sice je to neposlušný útěkář, agresivní na většinu psů a s chutí lovit, přesto je to na vodítku hodný pes a taky hezký, k veterináři chodíme vlastně jenom očkovat (jak na tom bude s dysplazií, to nevím, zatím v 5-6 letech běhá dobře, je nižší váhy, takže snad to půjde).
Mohli jste se podívat taky v útulku, nejsou tam jenom typičtí vořeši. U psa kterého tam mají dlouho ví, jaký je a jak co snáší. Ne všichni psi v útulku jsou nevyrovnaní a bázliví, zlomení. Dá se sehnat i labrador, popřípadě jeho kříženec, samozřejmě najít vhodného útulkáče je těžší než štěně.
Teď už máte štěně, ale tak pro příště, takto můžete ušetřit. Peníze za štěně, práci se štěnětem...
přivítala nás nádherná čokoládová fenka, vymazlená, krásná prostě labradorka jak má být i vzhledem, pejsek to samé jen černý ale ten nežije v domácnosti majitelů. Oba velice kontaktní, dobře stavění. Štěnda měli ve vyhřívané od země ohrádce prostě dokonale zařízeno, v rodině mají 2 malé děti a kočku
tohle nevypada na první stenata - ptala jste se?
Kde máte nějakou výhodu oproti chovu s PP? Kde je v tom logika?
"Výhoda" bude jen a jen úspora peněz při koupi. Na jednu stranu chápu, že 20-30 tisíc může být pro rodinu s dětmi a podprůměrnými příjmy celkem dost. Na druhou stranu bych se v případě módního plemene, navrch ještě velkého, bála psa bez pp jako čert kříže. Labrador je poměrně zatížené plemeno, problémy pohybového aparátu nejsou žádná sranda a možná tu bude nějaký zásadní důvod, proč ta "krásná labradorka, jak má být" není uchovněná.
A hlavně, pokud se u labíka něco zdravotně podělá, tak na veterině necháte tolik peněz, že cena psa s PP je oproti tomu houby.
Vy opravdu řešíte, jaké granule dát štěněti, aby nevyrostlo rychle a nemělo dlouhé nohy? 😀
Pokud Vám tak záleží na exteriéru pořiďte si psa s PP. Krmivo opravdu neovlivní, jestli bude mít pes krátké nebo dlouhé nohy. Dokonce ani neovlivní to, jak bude v dospělosti vysoký. To už má štěně předem geneticky dané.
PP samozřejmě nejsou zárukou toho, že pes bude 100% zdravý. Ale víte alespoň to, že rodiče štěňátka mají v pořádku povinné zdravotní testy na nemoci na které dané plemeno trpí.
Pokud jste si za rok neuměli našetřit 20 tis. na štěně, tak si prosím Vás nepořizujte žádného psa. Počáteční cena štěněte je jen zlomek toho, co vás pak bude pes stát.
"Krmivo opravdu neovlivní, jestli bude mít pes krátké nebo dlouhé nohy. Dokonce ani neovlivní to, jak bude v dospělosti vysoký. To už má štěně předem geneticky dané."
to ano, ale krmivo pravděpodobně, jak různé zdroje uvádí, umí ovlivnit rychlost růstu a právě to je, opět jak různé zdroje uvádí, tím rizikovým faktorem (jedním z více). A do rychlého růstu mají tělo hnát rostlinné bílkoviny (což bude obecně problém granulovaného krmiva), a/nebo nadměrný energetický příjem (?). A pak umí způsobit růstové problémy jiné faktory, jako např. oblíbený Ca a P a tak......
lesnížínka
napsal(a):
Zeptám se trochu mimo jídlo: fakt jsou PP labradůry tak drahé? Nečekala bych to, módnost tohoto plemene už je ta tam, naflákáno tisíce bezpapíráků...
Nejsou, cena se pohybuje, jak jsem dohledala, už od 4000 Kč do max 18.000 Kč, ale to už je po rodičích s titulama. Je možné, že jsou i dražší, ne všechny inzeráty uvádějí cenu, ale prostě dá se sehnat papírové za rozumnou cenu.
lesnížínka
napsal(a):
Zeptám se trochu mimo jídlo: fakt jsou PP labradůry tak drahé? Nečekala bych to, módnost tohoto plemene už je ta tam, naflákáno tisíce bezpapíráků...
Nejsou, zrovna na bazoši jsou dva inzeráty na štěňata za 10tis a 15tis.
napsal(a):
My máme dospělého nekastrovaného labradora psa bez papírů z útulku. Malá ho může otravovat jak chce a neohnal by se, on je tak na mazlení a většinou lidi miluje. Máme ho asi od jeho 2 let, byl zadara, teda dobrovolný příspěvek útulku (200), nikdo nám nekladl podmínky, co s ním dělat a nedělat.
Sice je to neposlušný útěkář, agresivní na většinu psů a s chutí lovit, přesto je to na vodítku hodný pes a taky hezký, k veterináři chodíme vlastně jenom očkovat (jak na tom bude s dysplazií, to nevím, zatím v 5-6 letech běhá dobře, je nižší váhy, takže snad to půjde).
Mohli jste se podívat taky v útulku, nejsou tam jenom typičtí vořeši. U psa kterého tam mají dlouho ví, jaký je a jak co snáší. Ne všichni psi v útulku jsou nevyrovnaní a bázliví, zlomení. Dá se sehnat i labrador, popřípadě jeho kříženec, samozřejmě najít vhodného útulkáče je těžší než štěně.
Teď už máte štěně, ale tak pro příště, takto můžete ušetřit. Peníze za štěně, práci se štěnětem...
Ještě ho nemá
napsal(a):
Nejsou, zrovna na bazoši jsou dva inzeráty na štěňata za 10tis a 15tis.
Tak v tom případě...pokud pro někoho je problém dát 10 tis. za štěně s PP, je otázka, zdali by si vůbec měl pořizovat psa velkého plemene - pokud nebude krmit marketovýma granulema, prodraží se i to žrádlo a nedejbože kdyby byla třeba operace, přes desítku to půjde raz dva.
Dobrý den Všem,
Já jsem zde žádala pouze o radu krmení, jelikož je to velký pejsek a vím, že se dokáží vyprasit. Ohledně granulí.. že na nich nepřeroste.. Nechová v životě poprvé pejska.. Mám kolem sebe známé kteří i u pp yorksira, právě toto řešili, jelikož jim vylítnul na nožky. A právě i na těch blbejch granulích se dočtete, že ne všechny jsou vhodné právě pro labika. Má mít přirozený vývoj kostry a osvalení, a proto složení granulí je jiné. Další věc, ano, koupit psa za 30 s tím.. že se u něj vada ukáže, je risk. A co z toho že rodiče jsou top. Proto jsme opustili od chs, útulek jsme též zavrhl.. viz jak jsem psala nahoře.. Takže jseme si pořídili stěndo mimo chs takto, (kde už v tomto případě je úplně jedno, zda je naše budoucí štěně z chs či útulku.. Ani u jednoho vady po gen. straně vědět nebudu, ale u útulku nebudu vědět ani co z toho vyroste). Další rýpnutí ohledně podprůměrné platu.. Nemyslím si že vyděláváme zle, to vůbec, jen se nám a malemu, snažíme dělat hezké zážitky a dětství, útulný
domov a dopřát mu vše od výletu, poznávání apod.. A je pro mě přednější, podporovat ho v třeba v motocrossu, který ho baví, v koníčkách ve škole apod.. Ono vše něcostojí, domácnost auta motorky, výlety.. Takže ano šetří se na vánoce, léto novou kuchyni apod.. A věřte že už si odpíráme celkem dost. A prostě ano jak se zde někdo ptal, pejsek s PP je kvalita vzhledu, která stojí dost. Další věc je, že pořád všichni strašně řeší ty nemoce.. Já.. popravdě od mala měla kamarády a známé a co měli psa bez PP.. a ani jeden, nepošel na nemoc z genetiky ale na stáří když už.. a to dokonce v mém okolí 4 z nich mají nelabradora bez pp. Tak já už nevím.. je to loterie to asi ano, ale podle mě úplně stejná jako pes z útulku či jinou cestou. Já když přemýšlím nad pesany zamejch, snad jen ten York je papírovej.. Naším na cavalira bez pp též bylo řečeno že jsou tak vyslechtěný že psí se dožívají v průměru 8let, a pak trpí snad na vše. Našich bez pp žije a přesluhuje už 5 let. Toto téma, ještě jednou.. Bylo pouze o krmivu dle rasy psa. Všem kteří to pochopili.. velice děkuji. Popřeji pěkně Vánoční svátky v kruhu blízkých a vašich psích miláčků.
Co jsem potřebovala vědět ohledně krmení, jsem se dozvěděla a tím děkuji.
napsal(a):
Dobrý den,
Obracím se na Vás s otázkou : krmení štěňat od 8 týdnu. Nebo spíše výběr těch správných granulí.
Motám se už týden v porovnávání granulek, které budou mít ty správné vyživovací hodnoty.. aby pejsek rychle nevyrostl a naopak, aby růst byl pozvolný, tak jak má být a nezatěžovalo to klouby a kostru těla. Ať mi nevyroste vysokonohá kobyla 🙄. Tak jsem si řekla že požádám tady o radu - doporučení chovatelů Labradoru. Jaké mají zkušenosti a doporučení na granule určené pro tyto plemena psů.
Pejska si budu brát za 3 týdny a chovatelka mi sdělila, že štěňátka začínají na granulích Royal Canin puppy giant.
Já vím že není asi spravné granulky tedy změnit, nebo ano? Nebo jsou vhodné i když je to pro obří plemena? Nestačili by když už je zvyklý na royal jen pupy maxi?
Jen se bojím aby tedy byly vhodné aby opravdu rostl tak jak má. Než mi chovatelka napsala čím je krmí, koukala po FirstMate či applaws, acana.. Jen jsem se v tom psak zamotala na granulkach píšou pěkně ale zkušenosti chovatelů-majitelů labradorů jsou nejlepší.
Děkuji
Zakladatelko a nezvažovala jste dovoz?
Terven
napsal(a):
Tak v tom případě...pokud pro někoho je problém dát 10 tis. za štěně s PP, je otázka, zdali by si vůbec měl pořizovat psa velkého plemene - pokud nebude krmit marketovýma granulema, prodraží se i to žrádlo a nedejbože kdyby byla třeba operace, přes desítku to půjde raz dva.
Nad tím jsem právě uvažovala. 10 nejsou v dnešní době žádné velké peníze. Vždyť každá návštěva veteriny, kdy to smrdí nějakým problémem, který nakonec naštěstí ani není....je tisícovka(odběry, rentgen či sono)
Terven
napsal(a):
Přesně tak. Jak se říká, život je otázkou priorit. A zadavatelka je má dost divně seřazené. Preferovat novou kuchyň před investicí do do živého tvora mi přijde divné a pro mě nepochopitelné. Nemyslím si, že to do budoucna bude jinak.
Ještě pro zadavatelku - zmiňovala jste jorkšíra s pp - ono u těchle mini plemen je známá věc, že je to s pp skoro stejná katastrofa jako bez. K uchovnění není třeba prakticky nic, je to téměř formalita, takže není problém, aby psy měla uchovněné kdejaká množka.
U velkých plemen je uchovnění složitější, u labíka jsou nutné ještě i zkoušky vloh, RTG kyčlí ...dále mě možná ještě chovatelé doplní. Takže tam pp už je přecejen zárukou čehosi.
co se granulí týče zkusila bych třeba Yoggies. A jinak pokud vám pes onemocní tak vás léčba může vyjít mnohonásobně dráž než byla pořizovací cena štěněte. Měli jsme štěně narozené v útulku byl zcela zdarma. Dožil se 13 let (byl to vořech). Jeho léčba dva měsíce před smrtí nás stála více než 30 tis. .................nová kuchyň nebo léčba živého tvora???
GAELLE
napsal(a):
co se granulí týče zkusila bych třeba Yoggies. A jinak pokud vám pes onemocní tak vás léčba může vyjít mnohonásobně dráž než byla pořizovací cena štěněte. Měli jsme štěně narozené v útulku byl zcela zdarma. Dožil se 13 let (byl to vořech). Jeho léčba dva měsíce před smrtí nás stála více než 30 tis. .................nová kuchyň nebo léčba živého tvora???
Znám paní, která do léčby dává každých půl roku 40.tisíc. Chemoška a pod. Paní je ZTP a kdyby jí nepomohla rodina, je už na ulici a jí tři suchý rohlíky denně.
PRůměrná cena labradora je v dnešní době 16-20 tisíc. Dá se výjimečně za 14,15, samozřejmě dá se sehnat i dráž. Ale rozhodně se cena labradora nepohybuje průměrně nad dvacet tisíc,to je nesmysl. Z ortopedie bych se u bezpapoše hlavně bála dysplazie loktů, a jinak klasika PRA a EIC. Ani na jedno pes neumře, ale život s takovým psem není legrace. A pak samozřejmě alergie, epilepsie atd. A to nezmiňuju příbuznost. Ale samozřejmě je to pořád, kdo chce kam....... Letos jsem měla vrh a jedno štěně šlo k lidem, kteří mají do kapsy určitě hlouběji - pán klasický dělník, paní na vozíku v invalidním důchodu. Oba jednodušší ale moc milí lidé, a když mi volali, tak říkali "my o tom hodně četli, a všude píšou, jak jen štěně s PP, a jaké nemoci mají rodiče mít testované. Tak jsme hodně studovali, a rozhodli jsme se pro papíráčka" . A když kluka poznali,skoro mi strkali víc peněz,jen aby byl jejich. Takže neznalost neomlouvá
janaa
napsal(a):
PRůměrná cena labradora je v dnešní době 16-20 tisíc. Dá se výjimečně za 14,15, samozřejmě dá se sehnat i dráž. Ale rozhodně se cena labradora nepohybuje průměrně nad dvacet tisíc,to je nesmysl. Z ortopedie bych se u bezpapoše hlavně bála dysplazie loktů, a jinak klasika PRA a EIC. Ani na jedno pes neumře, ale život s takovým psem není legrace. A pak samozřejmě alergie, epilepsie atd. A to nezmiňuju příbuznost. Ale samozřejmě je to pořád, kdo chce kam....... Letos jsem měla vrh a jedno štěně šlo k lidem, kteří mají do kapsy určitě hlouběji - pán klasický dělník, paní na vozíku v invalidním důchodu. Oba jednodušší ale moc milí lidé, a když mi volali, tak říkali "my o tom hodně četli, a všude píšou, jak jen štěně s PP, a jaké nemoci mají rodiče mít testované. Tak jsme hodně studovali, a rozhodli jsme se pro papíráčka" . A když kluka poznali,skoro mi strkali víc peněz,jen aby byl jejich. Takže neznalost neomlouvá
To je hezký číst, o těch majitelích.
Já když čtu poslední příspěvěk zadavatelky, tak mě napadá zásadní otázka : Proč vůbec psa ? Proč labradora ? Kde při všech těch ostatních zájmech na něj najdou dostatek času a energie ? Mladýho baví motocros, a když to má dělat pořádně....tak jako každý jiný sport... sežere to rodině všechen čas, dokud dítě není samostatné.
O penězích nemluvě.
Chce se mně brečet když to tady čtu. A taky že brečím.
Já bych za svého Akimka dala cokoliv, jeho život pro mě měl nevyčíslitelnou hodnotu, zadlužila jsem se a nelituju toho, z části mně pomohla rodina a díky tomu jsme mu život prodloužili o více než rok kvalitního života. S jeho ztrátou se nemůžu vyrovnat.
A pak někdo řeší jestli psa s PP nebo bez, kvůli cca 3 tisícům. Aniž by se zamyslel nad důsledky. Pokud není ve vašich možnostech dát měsíčně 1500kč bokem jak ho chcete živit a z čeho platit další potřeby? Proboha, paní nekupujte si labradora, při kvalitní péči vás bude stát kolem 2tis měsíčně ! a nekupujte si žádného psa, ani malého, protože pokud onemocní (a vy jste za něj zodpovědná a budete o jeho život bojovat pokud ho budete milovat) tak vám nemusí stačí ani 100tis rezerva. Což jsem samozřejmě taky neměla. Ale... měla jsem a mám jiné myšlení, pro svého psa bych dýchala a každý pejskař by měl uvažovat jinak než vy. Pokud jsou vaše priority kuchyň, vybavení domu, koníčky a ostatní důležitější než pes prosím za něj nepořizujte si ho.
Omlouvám se všem, ale musela jsem reagovat. Po dlouhé době jsem nakoukla do diskuse a asi bude lepší sem nějakou dobu nechodit. Na tohle teď nemám...
napsal(a):
Chce se mně brečet když to tady čtu. A taky že brečím.
Já bych za svého Akimka dala cokoliv, jeho život pro mě měl nevyčíslitelnou hodnotu, zadlužila jsem se a nelituju toho, z části mně pomohla rodina a díky tomu jsme mu život prodloužili o více než rok kvalitního života. S jeho ztrátou se nemůžu vyrovnat.
A pak někdo řeší jestli psa s PP nebo bez, kvůli cca 3 tisícům. Aniž by se zamyslel nad důsledky. Pokud není ve vašich možnostech dát měsíčně 1500kč bokem jak ho chcete živit a z čeho platit další potřeby? Proboha, paní nekupujte si labradora, při kvalitní péči vás bude stát kolem 2tis měsíčně ! a nekupujte si žádného psa, ani malého, protože pokud onemocní (a vy jste za něj zodpovědná a budete o jeho život bojovat pokud ho budete milovat) tak vám nemusí stačí ani 100tis rezerva. Což jsem samozřejmě taky neměla. Ale... měla jsem a mám jiné myšlení, pro svého psa bych dýchala a každý pejskař by měl uvažovat jinak než vy. Pokud jsou vaše priority kuchyň, vybavení domu, koníčky a ostatní důležitější než pes prosím za něj nepořizujte si ho.
Omlouvám se všem, ale musela jsem reagovat. Po dlouhé době jsem nakoukla do diskuse a asi bude lepší sem nějakou dobu nechodit. Na tohle teď nemám...
Víte o možnosti, že lze vážně nemocného psa s případnou drahou léčbou nechat utratit?
A ty peníze radši investovat rozumně, třeba podpořit útulek, nebo je investovat do nového. Nemusíme opičí láskou držet při životě to, co má podle osudu zemřít.
Je fakt, že drahou léčbou jste mu prodloužila spokojený život o rok, ale kdybyste ho uspala a osvobodila útulkáče, tak jste mohla na dlouhou dobu udělat jiného zdravého psa (psy) šťastným na několik let a nezadlužovat se. Ale je to Vaše už provedená volba.
Já jako chovatel drůbeže obvykle špatná zvířata zlikviduji. A věřte, že mám také výrazné oblíbence, ale ani tehdy bych hlouběji do kapsy nesáhl, a to mám zvířata raději než rodinu.
A teď to bude asi od pejskařů a jiných mazlíčkářů pořádný poprask, jaký jsem ošklivý necita a že se mám jít stydět, protože jsou jiné nátury než já a ostatní chovatelé drobného zvířectva.
napsal(a):
Víte o možnosti, že lze vážně nemocného psa s případnou drahou léčbou nechat utratit?
A ty peníze radši investovat rozumně, třeba podpořit útulek, nebo je investovat do nového. Nemusíme opičí láskou držet při životě to, co má podle osudu zemřít.
Je fakt, že drahou léčbou jste mu prodloužila spokojený život o rok, ale kdybyste ho uspala a osvobodila útulkáče, tak jste mohla na dlouhou dobu udělat jiného zdravého psa (psy) šťastným na několik let a nezadlužovat se. Ale je to Vaše už provedená volba.
Já jako chovatel drůbeže obvykle špatná zvířata zlikviduji. A věřte, že mám také výrazné oblíbence, ale ani tehdy bych hlouběji do kapsy nesáhl, a to mám zvířata raději než rodinu.
A teď to bude asi od pejskařů a jiných mazlíčkářů pořádný poprask, jaký jsem ošklivý necita a že se mám jít stydět, protože jsou jiné nátury než já a ostatní chovatelé drobného zvířectva.
Neschvaluju udržování při životě za každou cenu, v případě zvířat evidentně trpících. Ale pokud je možnost zafinancovat léčbu, která zvíře uzdraví anebo mu prodlouží spokojený život, jsem pro všema deseti, pokud je to v možnostech majitele.
Žádná částka, byť sebevyšší, mi nepřijde neetická jen z důvodu, že se jedná "pouze" o zvíře.
Útulek samozřejmě podporuju, ale pokud bych mohla zaplatit svému psu rok plnohodnotného života, bude mít přednost. Je to člen rodiny.
napsal(a):
Je to Váš názor, každý to má jinak. Já chovám mimo jiné papoušky a drobotinu. Jednou si malý astrild rákostní při výletu z hnízda zlomil nožku.Takže rengnen, antibiotika, léky proti bolesti a operace. Má tam v kosti místo šroubu špičku od jehly. Pak ještě kontroly. Celkem jsme za ní dali asi ke třem tisícům, je to ptáček hodnoty cca 300 Kč. Ale nikdy jsem nelitovala a už vyvedla asi 15 mladých.
Taky jsem doporučila zadavatelce, aby psa nekupovala. Ne snad kvůli penězům, ale kvůli celkovým prioritám. Nebude na něj mít čas a ten pes nebude šťastný a oni taky ne. Nějak pořád nechápu, proč psa, proč labradora ? Je to velký pes, je třeba mu uzpůsobit rodinné auto, jestli z něj nemá být "kotec". Zpravidla ten, kdo si pořídí psa pracovního plemene, musí omezit nebo odložit ostatní koníčky.
(Taky u nás dole ve vsi nutně museli mít labradora, světlého. Skončil na zahradě uvázaný u ořechu na dvoumetrovém laně - nebyl na něj čas, nebyl vychovaný, nedal se vzít ven, nemohl být na zahradě volně, nikdo ho tam neudržel, vždycky si našel cestu ven.....)
Prečítala som celú diskusia a nedá mi nezapojiť sa. Chcem sa len podeliť o svoju skúsenosť.
Moja predošlá fenka retrievera bola bez PP, dostala som ju ako darček k 16. narodeninám (bolo to takmer pred 12 rokmi a vtedy som o problematike bez PP psov a množiarní nevedela ani prd). Fenka bola odmala extrémne bojazlivá, stačilo vedla nej posunúť stoličku a tak sa zlakla, že utiekla na druhý koniec záhrady. Spala,preletel nad ňou vrabec, ona sa strhla a utiekla sa skryť. Mala panický strach zo psov, z cudzích ľudí, nemala rada deti, kočíky...Bohužiaľ mala odmala aj slabé zadné nohy-napriek prechádzkam po mäkkom povrchu, plávania, kvalitnej barf strave sa jej nikdy neosvalili. Rontgen ukázala najhorší stupeň DLK a bohužiaľ aj DBK. Od 7 rokov brala lieky, injekcie, vitamíny, masáže, už nechodila ani von, bola len doma a vonku na záhrade...dožila sa 10 rokov a zomrela na gangrénu.
Bola to moja láska, môj miláčik, dýchala by som za ňu, ale bolo treba rapídne sa prispôsobovať jej plachej povahe. Napriek rannej socializácii sa strachu nikdy nezbavila, až sme usúdili, že je lepšie ju nechať tak a neťahať do kolektívu iných psov, lebo bola z toho v strašnom strese.
Počítate aj s tým, že vaše čoko šteniatko od krásnej vymazlenej maminky môže byť takéto? Že sa bude báť aj samo seba? Že sa zlakne, aj ked len kýchnete? Že bude vykazovať znaky autizmu a budete s ním chodiť len jeho vychádzkovú trasu, misky a pelech bude musieť byť presne na tom istom mieste, inak sa pes nenaje a nezaspí? Že bude mať len totálne úzky okruh ľudí, s ktorými sa bude cítiť isté? S takýmto psom nehrozia ani dlhé dovolenky, lebo by sa tak zostresoval, až by ho porazilo...Budete musieť dopredu rozmýšlať, kedy prídete z práce či z výletu, lebo takýto pes je zvyknutý žrať tú istú dobu a bude vás čakať. A že ked vám spadnú z ruky hoci len klúče, tak preňho to môže znamenať malý kolaps, lebo zvuky. Alebo že bude búrka a on bude pred infarktom, lebo sa jej panicky bojí a nevie,kde sa schovať. Alebo kde ho necháte na Silvestra, ked všade strielajú ohňostroje?
A tiež môžete mať temperamentného psa, s ktorým si nebudete vedieť rady. Môže hrýzť, skákať, ničiť, nedajbože niekoho napadnúť...rátate s každou možnosťou?
Nehovoriac o tom, že môže (a s pri labrošoch bez PP je to takmer istota) mať veľké zdravotné problémy s klbmi. Plus ich predispozícia k nadváhe, čiže treba riešiť kvalitnú, pestrú stravu, dostatok pohybu po vhodnom teréne a hlavne zamestnať mu hlavu...lebo inak sa nudí a môže zničiť všetko, čo mu príde do cesty.
Retrieveri sú veľmi inteligentní psi, ktorí sa radi a rýchlo učia, ale nie je to tak,ako si mnohí myslia, že donesiem si šteniatko a ono sa samé vychová, vycvičí, bude to miláčik, ozdoba záhrady...treba sa mu fakt venovať, socializovať, cvičiť, plávať, stopovať,čokolvek..na čo vy vzhľadom na napísané nebudete mať ani čas a možno ani dostatok financií, kedže stále na niečo šetríte a máte kopu svojich záľub.
domi.t
napsal(a):
Prečítala som celú diskusia a nedá mi nezapojiť sa. Chcem sa len podeliť o svoju skúsenosť.
Moja predošlá fenka retrievera bola bez PP, dostala som ju ako darček k 16. narodeninám (bolo to takmer pred 12 rokmi a vtedy som o problematike bez PP psov a množiarní nevedela ani prd). Fenka bola odmala extrémne bojazlivá, stačilo vedla nej posunúť stoličku a tak sa zlakla, že utiekla na druhý koniec záhrady. Spala,preletel nad ňou vrabec, ona sa strhla a utiekla sa skryť. Mala panický strach zo psov, z cudzích ľudí, nemala rada deti, kočíky...Bohužiaľ mala odmala aj slabé zadné nohy-napriek prechádzkam po mäkkom povrchu, plávania, kvalitnej barf strave sa jej nikdy neosvalili. Rontgen ukázala najhorší stupeň DLK a bohužiaľ aj DBK. Od 7 rokov brala lieky, injekcie, vitamíny, masáže, už nechodila ani von, bola len doma a vonku na záhrade...dožila sa 10 rokov a zomrela na gangrénu.
Bola to moja láska, môj miláčik, dýchala by som za ňu, ale bolo treba rapídne sa prispôsobovať jej plachej povahe. Napriek rannej socializácii sa strachu nikdy nezbavila, až sme usúdili, že je lepšie ju nechať tak a neťahať do kolektívu iných psov, lebo bola z toho v strašnom strese.
Počítate aj s tým, že vaše čoko šteniatko od krásnej vymazlenej maminky môže byť takéto? Že sa bude báť aj samo seba? Že sa zlakne, aj ked len kýchnete? Že bude vykazovať znaky autizmu a budete s ním chodiť len jeho vychádzkovú trasu, misky a pelech bude musieť byť presne na tom istom mieste, inak sa pes nenaje a nezaspí? Že bude mať len totálne úzky okruh ľudí, s ktorými sa bude cítiť isté? S takýmto psom nehrozia ani dlhé dovolenky, lebo by sa tak zostresoval, až by ho porazilo...Budete musieť dopredu rozmýšlať, kedy prídete z práce či z výletu, lebo takýto pes je zvyknutý žrať tú istú dobu a bude vás čakať. A že ked vám spadnú z ruky hoci len klúče, tak preňho to môže znamenať malý kolaps, lebo zvuky. Alebo že bude búrka a on bude pred infarktom, lebo sa jej panicky bojí a nevie,kde sa schovať. Alebo kde ho necháte na Silvestra, ked všade strielajú ohňostroje?
A tiež môžete mať temperamentného psa, s ktorým si nebudete vedieť rady. Môže hrýzť, skákať, ničiť, nedajbože niekoho napadnúť...rátate s každou možnosťou?
Nehovoriac o tom, že môže (a s pri labrošoch bez PP je to takmer istota) mať veľké zdravotné problémy s klbmi. Plus ich predispozícia k nadváhe, čiže treba riešiť kvalitnú, pestrú stravu, dostatok pohybu po vhodnom teréne a hlavne zamestnať mu hlavu...lebo inak sa nudí a môže zničiť všetko, čo mu príde do cesty.
Retrieveri sú veľmi inteligentní psi, ktorí sa radi a rýchlo učia, ale nie je to tak,ako si mnohí myslia, že donesiem si šteniatko a ono sa samé vychová, vycvičí, bude to miláčik, ozdoba záhrady...treba sa mu fakt venovať, socializovať, cvičiť, plávať, stopovať,čokolvek..na čo vy vzhľadom na napísané nebudete mať ani čas a možno ani dostatok financií, kedže stále na niečo šetríte a máte kopu svojich záľub.
domi.t
napsal(a):
Také . Vytesat do kamene!
Tak nakonec je labroušovi krásných 7 měsíců, má 50cm v kohoutku a váží 36kg.je to neuvěřitelný mazlík a vítač, se synem králíkem i kočkou, úplně na jedničku. S ostatníma psama nemá nejmenší problémy a s cizíma lidma taktéž, každého hned vítá olizováním a tulením. Máme ho v bytě, a od malička nám nic nezničili, a to že vůbec nic. A to je doma sám.. když jsme v práci. Není problém ho nechat samotného v bytě i přez noc, dle sousedů.. o něm neví, ani neštěká. Tak že je normální i když je bez PP. Nevím kde jste vzala že na něj nebude čas.. Je s náma všude, nebojí se ničeho kol, motorek hluku. Je hodně citově vázaný na nás i syna, venku si neodejde bez vodítka na dál než max 2 metry před nás, a pokud někam utíká syn, koukne na nás a na povel jde hlídat syna, nespustí ho z dohledu a to ani nás. I když vidí lidi či jiné psy, jen zbystří, a koukána nás jaký dostane povel. Stačí zavolat jménem a je u nás, stačí říct volno a jde se podívat. Stavěný je krásně, mohutný, dle vet. je moc krásný, prý by neřekla že je bez PP. Nemyslím si že tím že je bez pp bude bázlivej. Už u štěněte při odběru se dá poznat povaha psa, jak se chová ve smečce jak k člověku už tam se dají poznat znaky temperamentu či nadřazenosti i bázlivosti.. Jestli jste dostala poslední, odstrkované štěně, které ve smečce už se tak chovalo, asi se to na něm podepsalo, pak jste ho možná peskovali za louže a hned máte doma ustrašeného, nevyrovnaného psa... Jestli onemocní či ne.. je otázkou úplně stejnou jako jestli mi onemocní pes s PP ( ať už na cokoliv.)
Proč jste všichni tak přechytralí? Jak můžete vědět jestli na něj bude čas nebo ne? Schválně jsem se přihlásila po X měsících, a nestačím se divit, jak jsou lidi omezený a myslí si snad, že nikdo jinej se nedokáže o psa postarat líp, než pisatel co mě nezná a píše, že ho nevychovám a nebude na něj čas. Bože.. Proberte se lidi. Tak Vás uklidním, pejskovi je 7 měsíců, máme ho dokonce v bytě, ne na zahradě! S kočkou a králíčkem. Se synem i veškerýma zvířatama či lidma, vychází na jedničku. Nemusím se bát, ho nekde pustit, nehne se na krok a na povel reaguje hned, dokonce se naučil povely jen podle ukázání rukou, které preferuji. Nedovolí si nás zpustit z očí. Tak že.. pokud se chce proběhnout, kouká.. dokud se mu neřekne volno či neukáže gesto. Je s náma všude, doma je jen pokud jsme v práci. Nic neničí, ani nezničil, což se divím, hodně jsem četla jak rádi ničí nábytek. Doma si chodí po celém bytě i když nejsme doma, kotec nic takového ani klec nepoužíváme (jsem silně proti tomu, doma zavírat psa do klece). Většinou ho najdeme zakempenýho i s kočkou v ložnici, na posteli. Jinak, psala jsem že finančně na tom nejsme špatně.. ale že pouze odmítám dát 20tis za pp psa. Z toho asi chytří vydedukovali že nejsme při penězích.. Tak že.. se nebojte, máme 2 auta, jednu Octavii a sharana, jelikož cestujeme, a máme plno koníčků tak velké auto hold musí být. Teď se chystáme v létě na vodu i se psem.. prostě je to člen rodiny a se vším se počítalo, než se pořídil. Jen ještě jednou opakuji, téma bylo na granule a řeší se tu to, že je bez pp a že ho budu mít v kotci a nejspíš ho nezvládnu a dám ho pryč. No nesmysl.
Jooo, 7 měsíců, krásný věk. Tak sem napište zase za půl roku, jak probíhá puberta :)
Přesně tak, je to skoro ještě mimino. A přerostený už je teď, labrador v 7 měsících váhu 36kg? při výšce 50cm to vypadá spíš že bude mít nadváhu. To nejhorší pro štěně ve vývoji.
napsal(a):
Přesně tak, je to skoro ještě mimino. A přerostený už je teď, labrador v 7 měsících váhu 36kg? při výšce 50cm to vypadá spíš že bude mít nadváhu. To nejhorší pro štěně ve vývoji.
Není to čistý labrador, může být šmrnclý nějakým pastevcem, i to chování by odpovídalo, hlídá si páníky.
Jj vím, ale vzhledem k tomu že píše že by vet neřekla že není s PP tak ho asi považují za labradora. Ikdyž s ním moc mít společného nebude. Povahou už vůbec. Mohutný v 7 měsících, to by spíš měl být hubeňourek na dlouhých nožkách Kdo ví čím vším bude šmrnclý... ale tak dobře že jsou spokojení, jen aby to vydrželo až do dospělosti a pak po celý život.
napsal(a):
Moja Nefret(goldenka s PP) mala v 7 mesiacoch výšku 55 CM,vazila cca 30 kíl a už vtedy si ju mýlili s cuvacom či hovawartom. Ta váha sa mi zdá vysoká,ale ktovie,akú má pes stavbu tela.
Hlavne nech je labros zdravý a nie je z neho ten valcovity pes, ako je bohužiaľ často vídať. Aj keď ktovie,to asi nie sú praví labradori
napsal(a):
Proč jste všichni tak přechytralí? Jak můžete vědět jestli na něj bude čas nebo ne? Schválně jsem se přihlásila po X měsících, a nestačím se divit, jak jsou lidi omezený a myslí si snad, že nikdo jinej se nedokáže o psa postarat líp, než pisatel co mě nezná a píše, že ho nevychovám a nebude na něj čas. Bože.. Proberte se lidi. Tak Vás uklidním, pejskovi je 7 měsíců, máme ho dokonce v bytě, ne na zahradě! S kočkou a králíčkem. Se synem i veškerýma zvířatama či lidma, vychází na jedničku. Nemusím se bát, ho nekde pustit, nehne se na krok a na povel reaguje hned, dokonce se naučil povely jen podle ukázání rukou, které preferuji. Nedovolí si nás zpustit z očí. Tak že.. pokud se chce proběhnout, kouká.. dokud se mu neřekne volno či neukáže gesto. Je s náma všude, doma je jen pokud jsme v práci. Nic neničí, ani nezničil, což se divím, hodně jsem četla jak rádi ničí nábytek. Doma si chodí po celém bytě i když nejsme doma, kotec nic takového ani klec nepoužíváme (jsem silně proti tomu, doma zavírat psa do klece). Většinou ho najdeme zakempenýho i s kočkou v ložnici, na posteli. Jinak, psala jsem že finančně na tom nejsme špatně.. ale že pouze odmítám dát 20tis za pp psa. Z toho asi chytří vydedukovali že nejsme při penězích.. Tak že.. se nebojte, máme 2 auta, jednu Octavii a sharana, jelikož cestujeme, a máme plno koníčků tak velké auto hold musí být. Teď se chystáme v létě na vodu i se psem.. prostě je to člen rodiny a se vším se počítalo, než se pořídil. Jen ještě jednou opakuji, téma bylo na granule a řeší se tu to, že je bez pp a že ho budu mít v kotci a nejspíš ho nezvládnu a dám ho pryč. No nesmysl.
Pes ideál!!! Ale sakra proč tomu tak úplně nevěřím???! Asi jsem divná.
Co nemůžete pochopit? Že s ním není sebemenší problém? Trochu mi to přijde z Vaší strany jako snad závist,že mi doma snad nic neničí. Či že výchova psa byla bezproblémová.. či snad.. že se tu nevyplnily ty hrozby od všech.. jak skončí na ulici v útulku že bude nezvladatelný? Víte, jsem názoru, že psa si každý majitel dokáže vytvořit k obrazu, a s každým psem, se dá pracovat. Pak už záleží nejspíš na lidech, kolik času věnují výchově a výcviku. Pokud koupí jakéhokoliv psa a nochají ho žít si vlastní život, 3x za den s ním na 5 minut ven, tak se nedivím, že jsou plné útulky. A pak každý chytrák napíše, jak se pes nedal zvládnout. Také mám známou, která dala labradorku pryč v 5 měsících. Jen proto že ji pokaždé sežrala jídlo z linky a vytáhla odpadkový koš. Ona si stěžovala na psa a pes byl jen chudák. Ono záleží co má člověk mezi ušima, pak není problém nikdy a v ničem. Jinak plemeno je to úžasný a mohu jen doporučit.
napsal(a):
Co nemůžete pochopit? Že s ním není sebemenší problém? Trochu mi to přijde z Vaší strany jako snad závist,že mi doma snad nic neničí. Či že výchova psa byla bezproblémová.. či snad.. že se tu nevyplnily ty hrozby od všech.. jak skončí na ulici v útulku že bude nezvladatelný? Víte, jsem názoru, že psa si každý majitel dokáže vytvořit k obrazu, a s každým psem, se dá pracovat. Pak už záleží nejspíš na lidech, kolik času věnují výchově a výcviku. Pokud koupí jakéhokoliv psa a nochají ho žít si vlastní život, 3x za den s ním na 5 minut ven, tak se nedivím, že jsou plné útulky. A pak každý chytrák napíše, jak se pes nedal zvládnout. Také mám známou, která dala labradorku pryč v 5 měsících. Jen proto že ji pokaždé sežrala jídlo z linky a vytáhla odpadkový koš. Ona si stěžovala na psa a pes byl jen chudák. Ono záleží co má člověk mezi ušima, pak není problém nikdy a v ničem. Jinak plemeno je to úžasný a mohu jen doporučit.
Jj, asi to bude ta závist!
napsal(a):
Plemeno to úžasný je, vy máte ale křížence. Ne labradora.
Co nemůžu pochopit já že si myslíte že v 7 měsících máte vychovaného psa ještě nepřišel ani do puberty, máte odrostlé štěně, větší psi dospívají plus minus ve 3 letech !
Přeji vám ať je vám spolu krásně, ať jste spolu šťastní. Ale o tom jaký pes je, jak je vychovaný můžete psát až v jeho dospělém věku.
Tak potom nechápu smysl Vašeho argumentu? Proč se Vám to nezdá? Měli jste snad problém s výchovou? Celkem by mě to zajímalo, pokud se mám Teda ještě na něco připravit.. Neříkám, že mě to třeba ještě nečeká.. pořád je to stěndo. Ale nevidím v jeho pořízení žádný problém, myslím.. že nejhorší období přezubování, či ujasnění autority, se zvládlo na jedničku. Stačilo ho doma nikam nezavírat, dát mu dostatek kousasích hraček, které chtělo často měnit pokud zůstával doma sám. Každý den procházky bez vodítka, dostatek pochval a odměn. Pes nám tak třeba od mala chodí bez vodítka u nohy, což značná většina pejskařů nezná. Co mi jako malej doma provedl? Snad maximálně že udělal louže než jsme naučili interval? To je asi u malého štěněte normální. A vybrakoval odpadkový koš což není vina štěněte, ale moje že.. Ale že by trhal nábytek, boty tak to vůbec. Je pravda, že teda první měsíc co byl doma, bylo všechno Ne. Nedávala jsem pryč kvůli stěnu nic, ani kytky ani dekorace apod. Jen jsem myslela že si slovo Ne, nahraju na magnaťák.. Trochu jak u blbejch to jo, pokud celý den co 5 minut se říkalo Ne a na vše, ale pochopil celkem rychle. To období trvalo chvilku. Opravdu max 14 dní.. měsíc max.. Že na mě koukal a chtěl hryznout do stolu, neříkám.. že tvrdohlavost či spíš zvědavost, hravost se projevovala. Ale nějaký problém že by okousal či zničil. Vůbec. Pokud berete jako většina, problém kousání u ŠTĚŇAT do rukou, to jsme odnaučili hrou. Štěňata mezi sebou, ukazují dominantnost a nemají cit. Proto když se koušou, jedno kousne víc než má, druhé si hrát nechce a odejde. To jsme praktikovali doma. Pokud při hře bral ruku do pusy a stiskával, tak jsme řekli au, zvedli se a odešli z místnosti, on nechápal, pribehl za náma a olizoval. Během chvilky bylo znát, jak začíná mít ve skusu cit. A pochopil, jak si s náma blbnout. Dneska se po něm může válet hromada dětí, malej ho má místo polštáře. Je to mazel. Nepřijde mi tak výchova labradora, nějak složitá. Jsem neskutečně ráda, že máme doma kámoše, který mi zabírá celou postel.. ale stojí to za to.
Vychovaný podle mě je, s výchovou není problém. To že jsou dlouho v pubertě vím, a tak možná ještě něco přijde ale zatím na max pohodu. Není to žádný zlo a už vůbec ne věda. To že je to kříženec.. No oba rodiče byly lb takže není to medvěd s kočkou, a pokud bylo něco v genů.. na něm se prokázal pouze lb. Asi máme štěstí ☺. Jen se musím pousmát, dle Všech těch výroků tady, by si po přečtení Vašich negativ LB nepořídil asi nikdo, vždyť tu s těma argumentama, odrazujete akorát lidi, kteří by si lb chtěli pořídit. Ve finále se tu dočtou, jak je to nezvladatelný plemeno, který vše ničí, nikdo nemá na jeho potřeby dostatek peněz, a vlastně do 3 let budou všichni majitelé mít asi doma holobyt, a pokousaný sousedy. Bože, co z toho plemene děláte, je neskutečný. Jako kdyby Vás snad štvalo, že si ho dovolí koupit někdo jinej a ještě jim nedělá problémy. Hmmm.. Není to celkem vtipné? Jak se snažíte útočit, a vlastně vykreslit tu lb jako psa ničitele a nezvladatelného.. Pokud Vy máte jinou zkušenos.. potom Vás chápu.. že Vám doma asi něco zničil a máte pak holobyt, pes vám přerostl přez hlavu, a možná právě vy ho nezvládáte.. Proto pak píšete Vaše nesmyslné zkušenosti se psem.
Tak nakonec je labroušovi krásných 7 měsíců, má 50cm v kohoutku a váží 36kg. Stavěný je krásně, mohutný, dle vet. je moc krásný, prý by neřekla že je bez PP.
Už u štěněte při odběru se dá poznat povaha psa, jak se chová ve smečce jak k člověku už tam se dají poznat znaky temperamentu či nadřazenosti i bázlivosti.
Je pravda, že teda první měsíc co byl doma, bylo všechno Ne. Nedávala jsem pryč kvůli stěnu nic, ani kytky ani dekorace apod. Jen jsem myslela že si slovo Ne, nahraju na magnaťák.
Štěňata mezi sebou, ukazují dominantnost a nemají cit.
Buďte ráda za to, že i přes Vaše prapodivné názory ohledně dominantnosti a nadřazenosti máte normálního psa. Snad Vám to bude klapat i do budoucna, až pejsek dospěje.
Asi není potřeba tady hystericky vypisovat, jak je labrador bez PP úžasný a že víc labradorovitý být nemůže. Pořizování si psa bez PP, pokud chci určité plemeno, pro mě bude vždy hloupost a nezodpovědnost a jedno sedmiměsíční přerostlé štěně, které se podobá labradorovi a zatím se tak i chová, mě o tom nepřesvědčí.
Jste s pejskem spokojená? Jste. A to je hlavní ne?
Nečetla jsem všechny reakce, ovšem přístup typu "máme Octavii, VW Sharan, barák... atd atd." a přitom šetřit pár tisíc na živém tvoru, který člověka bezmezně miluje...
jo, pozlátko maloměšťáctví, taková ta marketingová idylka bez opravdového štěstí. kde jsem to už viděla...
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti-zahranici/148599/nejsmutnejsi-miliardar-zemrel-opusteny-a-zavisly-na-heroinu.html
napsal(a):
Tak nakonec je labroušovi krásných 7 měsíců, má 50cm v kohoutku a váží 36kg. Stavěný je krásně, mohutný, dle vet. je moc krásný, prý by neřekla že je bez PP.
Už u štěněte při odběru se dá poznat povaha psa, jak se chová ve smečce jak k člověku už tam se dají poznat znaky temperamentu či nadřazenosti i bázlivosti.
Je pravda, že teda první měsíc co byl doma, bylo všechno Ne. Nedávala jsem pryč kvůli stěnu nic, ani kytky ani dekorace apod. Jen jsem myslela že si slovo Ne, nahraju na magnaťák.
Štěňata mezi sebou, ukazují dominantnost a nemají cit.
Buďte ráda za to, že i přes Vaše prapodivné názory ohledně dominantnosti a nadřazenosti máte normálního psa. Snad Vám to bude klapat i do budoucna, až pejsek dospěje.
Asi není potřeba tady hystericky vypisovat, jak je labrador bez PP úžasný a že víc labradorovitý být nemůže. Pořizování si psa bez PP, pokud chci určité plemeno, pro mě bude vždy hloupost a nezodpovědnost a jedno sedmiměsíční přerostlé štěně, které se podobá labradorovi a zatím se tak i chová, mě o tom nepřesvědčí.
Jste s pejskem spokojená? Jste. A to je hlavní ne?
Naprostý souhlas.
Ono je těžko aby někdo vůbec posoudil jestli se ten kříženeček jako labrador chová když lidé často ani neví jak to konkrétní plemeno se má chovat a jak konkrétně má vypadat... a za mě se jako typický labrador už teď nechová...
napsal(a):
Vychovaný podle mě je, s výchovou není problém. To že jsou dlouho v pubertě vím, a tak možná ještě něco přijde ale zatím na max pohodu. Není to žádný zlo a už vůbec ne věda. To že je to kříženec.. No oba rodiče byly lb takže není to medvěd s kočkou, a pokud bylo něco v genů.. na něm se prokázal pouze lb. Asi máme štěstí ☺. Jen se musím pousmát, dle Všech těch výroků tady, by si po přečtení Vašich negativ LB nepořídil asi nikdo, vždyť tu s těma argumentama, odrazujete akorát lidi, kteří by si lb chtěli pořídit. Ve finále se tu dočtou, jak je to nezvladatelný plemeno, který vše ničí, nikdo nemá na jeho potřeby dostatek peněz, a vlastně do 3 let budou všichni majitelé mít asi doma holobyt, a pokousaný sousedy. Bože, co z toho plemene děláte, je neskutečný. Jako kdyby Vás snad štvalo, že si ho dovolí koupit někdo jinej a ještě jim nedělá problémy. Hmmm.. Není to celkem vtipné? Jak se snažíte útočit, a vlastně vykreslit tu lb jako psa ničitele a nezvladatelného.. Pokud Vy máte jinou zkušenos.. potom Vás chápu.. že Vám doma asi něco zničil a máte pak holobyt, pes vám přerostl přez hlavu, a možná právě vy ho nezvládáte.. Proto pak píšete Vaše nesmyslné zkušenosti se psem.
Jenomže vy nemáte labradora s typickou labradoří povahou, takže když tady všem doporučíte labrouše s tím, že jeho výchova je brnkačka, tak bude akorát plno nešťastných lidí...o psech v útulku nemluvím.
Sama jsem měla berňáka, který byl stejně jako vaše štěndo naprosto pohodový, nevím, jestli bych našla nějakou vadu, ani to NE jsem nemusela říct víc, než jednou...všechno hned pochopil. Ale byl to PP pes a všichni bez PP v okolí co znám a že jich tu bylo a je hodně, mají nějaké výchovné problémy, jsou bázliví, nebo kousaví, nebo nesnáší druhé psy...Měla jste prostě na pejsu štěstí, protože vám mohlo vyrůst doslova cokoliv, ale nedávala bych to za vzor všech labradorů...
napsal(a):
Tak potom nechápu smysl Vašeho argumentu? Proč se Vám to nezdá? Měli jste snad problém s výchovou? Celkem by mě to zajímalo, pokud se mám Teda ještě na něco připravit.. Neříkám, že mě to třeba ještě nečeká.. pořád je to stěndo. Ale nevidím v jeho pořízení žádný problém, myslím.. že nejhorší období přezubování, či ujasnění autority, se zvládlo na jedničku. Stačilo ho doma nikam nezavírat, dát mu dostatek kousasích hraček, které chtělo často měnit pokud zůstával doma sám. Každý den procházky bez vodítka, dostatek pochval a odměn. Pes nám tak třeba od mala chodí bez vodítka u nohy, což značná většina pejskařů nezná. Co mi jako malej doma provedl? Snad maximálně že udělal louže než jsme naučili interval? To je asi u malého štěněte normální. A vybrakoval odpadkový koš což není vina štěněte, ale moje že.. Ale že by trhal nábytek, boty tak to vůbec. Je pravda, že teda první měsíc co byl doma, bylo všechno Ne. Nedávala jsem pryč kvůli stěnu nic, ani kytky ani dekorace apod. Jen jsem myslela že si slovo Ne, nahraju na magnaťák.. Trochu jak u blbejch to jo, pokud celý den co 5 minut se říkalo Ne a na vše, ale pochopil celkem rychle. To období trvalo chvilku. Opravdu max 14 dní.. měsíc max.. Že na mě koukal a chtěl hryznout do stolu, neříkám.. že tvrdohlavost či spíš zvědavost, hravost se projevovala. Ale nějaký problém že by okousal či zničil. Vůbec. Pokud berete jako většina, problém kousání u ŠTĚŇAT do rukou, to jsme odnaučili hrou. Štěňata mezi sebou, ukazují dominantnost a nemají cit. Proto když se koušou, jedno kousne víc než má, druhé si hrát nechce a odejde. To jsme praktikovali doma. Pokud při hře bral ruku do pusy a stiskával, tak jsme řekli au, zvedli se a odešli z místnosti, on nechápal, pribehl za náma a olizoval. Během chvilky bylo znát, jak začíná mít ve skusu cit. A pochopil, jak si s náma blbnout. Dneska se po něm může válet hromada dětí, malej ho má místo polštáře. Je to mazel. Nepřijde mi tak výchova labradora, nějak složitá. Jsem neskutečně ráda, že máme doma kámoše, který mi zabírá celou postel.. ale stojí to za to.
Neustálým NE,jste možná dosáhli stejného efektu jako kdyby jste ty věci na čas uklidili,ale přijde mně,že si ten štěněcí věk neužíváte ani vy,a už vůbec ne pes.
,Pes se na všechno ptá,nedovolí si ani se vzdálit,přide mně to,že se spíš bojí mít na něco vlastní názor.Pro vás je to možná ideál,ale pro mě je to ušlápnutý pes,který bez souhlasu ani neotočí hlavu na druhou stranu.Naši také museli a musí poslouchat,ale neberu jim vlastní názor a užívat si života v každém věku.
Není ušlapnutý, jen je plně socializovaný. Naučit nekousat věci, je jedna ze základních věcí, které by si pes měl osvojit co nejdříve (uvědomit si, že stůl ani bota není hračka) nám se to povedlo, a právě na základě toho ví, že jsou věci na hraní a věci co nesmí. Tím jsem nemusela nic "stěhovat" jelikož když jsem právě zjišťovala, jak to bude.. od lidí co psy mají (máme 2 známé s lb) varovali nás na kousání všeho, vše museli dát z dosahu a po roce to vrátili a pes to stejně zničil.... Tak že právě to je jeden z faktorů, proč si právě pesana užíváme a nestresujeme se jako většina, nedělá právě TY starosti. Myslím si, že pes co doma zničí co může a majitel se bojí přijít domů, co tam zase vyvedl.. asi není ideální vzat pak psa a člověka.. Pes chce pouze pozornost, nudí se,.. ví že ho nic nečeká pak všichni říkají "není socializovaný" no. Je to opravdu z mého pohledu pouze o lidech. Jakého si psa vychovají, takového mají. Venku se ne že bojí, že nikam nesmí.. Nejde s ocasem u země a podobně.. Jde hezky před námá max 2 metry vrátí se hopsá, jen ví, že volno nebo gesto pro volno, znamená že se může vzdali a čmuchat si. Nemyslím si že je to špatně.. Asi bych nerada psa jen na vodítku, a nechala se tahat 35kg hovatkem (jako vídáte asi všichni i já) a nebo se vůbec bát ho pustit, že mi vezme čáru. To že je poslušný je právě ta radost, že ho můžeme vzít kamkoliv a nikde nebude estráda "naháňení" na procházkách má svůj míček blbne si a hlavně s prckem. Ale nikam nezdrhne ani když vidí jiné psy. Je to výchova, úplně se mi hnusí když jdeme a potkáme pejskaře a jejich pes hned běží, oni volají, řvou, pes nic. Pak když nás doběhnou psa seřezou nejlépe vodítkem a se slovy ty už se nehneš z vodítka psa tahaj pryč.. No komedie hadr. A nejlepší jsou výmluvy, on neposlouchá, no promiňte, nekousnul vás, nejste od něj špinaví.. A věřte, že je to pokaždé, když jdeme ven. Málokdy potkáme pejskaře, který na jedno přivolání, psa zavolají k sobě. Ale najdou se tací.. Já si myslím, že právě vychovaný pes dělá radost. Proto je radost s ním kamkoliv jít. Jasně že čekám den, kdy si postaví hlavu hold je to pořád pes.
To je všechno moc krásný, nicméně to, co popisujete u 7 měsíčního štěněte fakt není jen o výchově, ale hodně o povaze. Viděla jsem opravdických labradořích štěňat pár, ale žádný nebylo takhle klidný, jak popisujete vy Čímž neříkám, že to není možný. Ale povaha dělá opravdu hodně a jsou štěňata, kde byste si s tím svým postupem rozhodně neškrtla a celý by to bylo daleko větší dřina.
Tak napište ještě za rok, až bude pejsek "v nejlepším"...
Není ušlapnutý, jen je plně socializovaný. Naučit nekousat věci, je jedna ze základních věcí, které by si pes měl osvojit co nejdříve (uvědomit si, že stůl ani bota není hračka) nám se to povedlo, a právě na základě toho ví, že jsou věci na hraní a věci co nesmí. Tím jsem nemusela nic "stěhovat" jelikož když jsem právě zjišťovala, jak to bude.. od lidí co psy mají (máme 2 známé s lb) varovali nás na kousání všeho, vše museli dát z dosahu a po roce to vrátili a pes to stejně zničil.... Tak že právě to je jeden z faktorů, proč si právě pesana užíváme a nestresujeme se jako většina, nedělá právě TY starosti. Myslím si, že pes co doma zničí co může a majitel se bojí přijít domů, co tam zase vyvedl.. asi není ideální vzat pak psa a člověka.. Pes chce pouze pozornost, nudí se,..
Tohle je krásná naivní myšlenka. Ono je to popravdě ale tak,že jsou štěňata,co ničí,koušou,demolují a štěňata, co skoro nikdy nic neudělají. A o výchově to vůbec není. Až budete mít desátého psa od štěněte,tak pochopíte
"A věřte, že je to pokaždé, když jdeme ven."
Pokud je váš pejsek skvěle socializovaný a má skvělý vztah ke psům (což se naplno ukáže během následujícího roku...) i přesto, že máte kolem samé nevychovance, pak jste skutečně kápla na maximálního pohodáře. Což je super, s takovým pejskem to může být mnohem jednodušší. Ale nemůžete to dávat za příklad "všichni si pořiďte labíka bez PP, budete se mít stejně skvěle".
Pořád není dospělej, a pořád můžu čekat něco. S tím počítám, kord když to vidím jinde...právě. Jen jsme jeli výchovu odměn místo trestání. Dostával odměnu za všechno a pořád dokola i za banality, i za hloupé zavolání jménem doma, při hře s ostatníma členama domácnosti. Je pravda, že malého nerespektuje, poslechne ho na pár povelů od sedni, lehni, zůstaň a dones jednu z 30 hraček míč, kost, ptáčka... apod.. Spíš blbnou nebo se spolu valí. Mého poslouchá, ale.. má s ním jiný vztah než ke mě, při hře jsou víc "drsný" . Se mnou se jen mazlí a při hře není tak dominantní jako se snaží být u mého, ale poslechne na vše. Asi je to víc v tom, že výchovu jsem převzala já. Osvojil si všechno díky odměnám, je vidět, že jeho baví dělat radost, chce ji dělat. Díky častému chválení a odměně se naučil opravdu plno věcí. Teď už je to pro něj automatické a odměnu nečeká, pochvala a pusinka na nos. Mě třeba doma nosí pantofle k posteli ale mému ne... Je to sranda 😄. Zase si myslím, že právě lb je ideální na ovládání a učení. Je to jejich vrozenou povahou mírnou povahou. A myslím, že se nepodepsalo nic na tom že je bez pp. Pokud mi chovatel lb s PP napíše, že jsem měla štěstí na pohodového psa. S každým štěnětem se dá pracovat. Opravdu mezi 7 štěňaty byl 2 největší s 9 kg, a už tam byla vidět dominance při hře s ostatníma, nebyl plachý přiběhl k nám jako první, odběhl si zase pryč a byl velmi ale velmi akční. Myslím si, že pokud by jen tak žil s náma doma, 3x deně ven, výchova žádná, pak ho potrestat, seřvat za vše.. asi bych doma měla 35kg psychouše, který by byl pak asi nezvladatelný. A pak bych tu psala asi o pomoc s nezvladatelným štěnětem, které pořád doma dělá louže, ničí věci, kouše... Pokud by bylo takové štěně s pp, tak by mi bylo sděleno, že je zvlčelej a nesocializovanej že není vychivanej a neměla jsem si plemeno pořizovat. Pokud by bylo takové štěně bez pp pak by to byla určitě chyba toho, že je to pes bez pp.. a že jsem to mohla čekat. No.
Už mně pár štěňat několika plemen rukama prošlo,ale nejvíce čuvačů.Všichni byli s PP a každé štěně bylo úplně jiné.Některé se vychovalo takřka samo a jiné je ďábel v psím kožichu,ale všichni nakonec byli vychovaní,vycvičení a poslušný.Jen u každého se postupovalo trochu jinak.Na vodítku i bez vodítka jsem chodila i s pěti psy od 20 do 65 kg a nepřetahovala jsem se se žádným.
Nedávno jsem se bavila s paní co má psa krátkosrsté kolie.A ta si štěžovala,že do teďka byl pes poslušný a nehnul se od ní ani od kola když s ním jezdila v parku a nejednou ji utekl za fenou a ani se nechtěl nechat chytit.Je mu 10 měsíců.A fena se nehárala.Samozřejmě začala mluvit o kastraci.Tak jsem namítla,že kastrace psa nenapraví,ale že musí pokračovat v již započatém výcviku a přidávat rušivé vlivy a cvičit a cvičit.
mám dojem, že majitelka se snaží nad věcmi přemýšlet, právě proto mi nejde do hlavy, proč pes od množáka - ušetřit pár tisíc, když finanční zázemí mají. auto, kuchyň, mobil... vždyť je to všechno spotřební zboží, ovšem živý tvor ne...
Pro Adela996 - k té dominanci... třeba se bude hodit
https://www.pesweb.cz/cz/1832.pozitivni-posilovani-ve-vycviku-psu-dominance-u-psu-jak-je-to-doopravdy
https://krmeni.cz/myty-kolem-dominance
Pořád není dospělej, a pořád můžu čekat něco. S tím počítám, kord když to vidím jinde...právě. Jen jsme jeli výchovu odměn místo trestání. Dostával odměnu za všechno a pořád dokola i za banality, i za hloupé zavolání jménem doma, při hře s ostatníma členama domácnosti. Je pravda, že malého nerespektuje, poslechne ho na pár povelů od sedni, lehni, zůstaň a dones jednu z 30 hraček míč, kost, ptáčka... apod.. Spíš blbnou nebo se spolu valí. Mého poslouchá, ale.. má s ním jiný vztah než ke mě, při hře jsou víc "drsný" . Se mnou se jen mazlí a při hře není tak dominantní jako se snaží být u mého, ale poslechne na vše. Asi je to víc v tom, že výchovu jsem převzala já. Osvojil si všechno díky odměnám, je vidět, že jeho baví dělat radost, chce ji dělat. Díky častému chválení a odměně se naučil opravdu plno věcí. Teď už je to pro něj automatické a odměnu nečeká, pochvala a pusinka na nos. Mě třeba doma nosí pantofle k posteli ale mému ne... Je to sranda 😄. Zase si myslím, že právě lb je ideální na ovládání a učení. Je to jejich vrozenou povahou mírnou povahou. A myslím, že se nepodepsalo nic na tom že je bez pp. Pokud mi chovatel lb s PP napíše, že jsem měla štěstí na pohodového psa. S každým štěnětem se dá pracovat. Opravdu mezi 7 štěňaty byl 2 největší s 9 kg, a už tam byla vidět dominance při hře s ostatníma, nebyl plachý přiběhl k nám jako první, odběhl si zase pryč a byl velmi ale velmi akční. Myslím si, že pokud by jen tak žil s náma doma, 3x deně ven, výchova žádná, pak ho potrestat, seřvat za vše.. asi bych doma měla 35kg psychouše, který by byl pak asi nezvladatelný. A pak bych tu psala asi o pomoc s nezvladatelným štěnětem, které pořád doma dělá louže, ničí věci, kouše... Pokud by bylo takové štěně s pp, tak by mi bylo sděleno, že je zvlčelej a nesocializovanej že není vychivanej a neměla jsem si plemeno pořizovat. Pokud by bylo takové štěně bez pp pak by to byla určitě chyba toho, že je to pes bez pp.. a že jsem to mohla čekat. No.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kord
kdy použít slovo "kord"
Protože jsem nechtěla štěňátko z takového zázemí.. Viz foto.. za x tisíc s možností, že třeba stejně bude nemocný a vyjde to draze, což se u psů s PP taktéž stát může (to mi bylo sděleno u chs když jsme stěndo sháněli). Vybírali jsme mezi inzeráty, štěňata pouze které můžeme navštěvovat po celou dobu než si ho vezmeme. Nechtěla jsme psíka z kotce.. z farmy na psy. Vybrali jsme nakonec mladou rodinu, s dětma, kteří chtěli po své staré fence jedno stěndo. Zázemí pro štěňátka bylo, každý den jim běhalo doma 7 štěňat s fenkou, kočkou a 2 ma dětma. Žádní odstrčení pesani v kotci. Každý den, tak byl nonstop kontakt s chodem domácnosti, a stěnda tak byla zvyklá. Bylo to "to" co jsem hledala. Žádná fena na výrobu štěňat. Do dnes jsem s majitelkou v kontaktu a posíláme si fotky.. i když je to bez papíráček. Není a podle chovatelů chs nebude dokonalej a bude moc makovej a takovej a možná to je spíš i velbloud. Ale má přesně povahu lb přesně jak se píše, obrovské srdce, vhodný k dětem a aktivní kamarád. Dle toho jme také po lb koukali.
napsal(a):
Protože jsem nechtěla štěňátko z takového zázemí.. Viz foto.. za x tisíc s možností, že třeba stejně bude nemocný a vyjde to draze, což se u psů s PP taktéž stát může (to mi bylo sděleno u chs když jsme stěndo sháněli). Vybírali jsme mezi inzeráty, štěňata pouze které můžeme navštěvovat po celou dobu než si ho vezmeme. Nechtěla jsme psíka z kotce.. z farmy na psy. Vybrali jsme nakonec mladou rodinu, s dětma, kteří chtěli po své staré fence jedno stěndo. Zázemí pro štěňátka bylo, každý den jim běhalo doma 7 štěňat s fenkou, kočkou a 2 ma dětma. Žádní odstrčení pesani v kotci. Každý den, tak byl nonstop kontakt s chodem domácnosti, a stěnda tak byla zvyklá. Bylo to "to" co jsem hledala. Žádná fena na výrobu štěňat. Do dnes jsem s majitelkou v kontaktu a posíláme si fotky.. i když je to bez papíráček. Není a podle chovatelů chs nebude dokonalej a bude moc makovej a takovej a možná to je spíš i velbloud. Ale má přesně povahu lb přesně jak se píše, obrovské srdce, vhodný k dětem a aktivní kamarád. Dle toho jme také po lb koukali.
po své staré fence kolik jí bylo, když měla štěňata....
Korektní CHS mají dobrou starost o odchovy i feny/psy běžně. V útulcích je kříženců labíků spousta, a nestojí tisíce.
"z farmy na psy" - 6 štěňat, jedno si nechají, dejme tomu cena 10.000 při minimálních nákladech oproti PP, to je 50 000.... jo, chceme štěňátko a na dalších pěkně vyděláme (určitě chceme štěňátko po své fence, anebo to zní pěkně pro případné zájemce?) nevidím důvod, proč toto podporovat.
Jinak FB skupina Daruji psy, jen s PP:
https://www.facebook.com/groups/392113414189648/
Tak třeba příště zas budou chtít štěnátko po své fence.
napsal(a):
Máte naprosto zkreslený pohled na chov psů. Množitele tady vychvalujete do nebes, vůbec nevíte která bije... a zkratka pro labradora = labradorského retrívra je LR ! Ne lb. Jen z toho co jste napsala tak nemáte labradora, ani povahou a pravděpodobně ani vzhledem. -vám ale cokoliv vysvětlovat je jako házet hrách na zeď. Ani netušíte jaký labrador ve skutečnosti je a být má. Myslím čistokrevný = s průkazem původu. Máte křížence, tečka.
A k tématu že chtěli štěndo po své staré fence se radši nebudu vyjadřovat.
Zkrátka LR jako lab. ret. a Lb jako "labík". To je jako.. by jste mi řekla, že pokud psa nenazvu pravým názvem, tak ho nemůžu mít...?? 😂
Jop.. Tak.. Dle Vás si nemohu pořídit LR či Lb, protože podle Vás, je nemožné psa vychovat a že se nechová jako Lb..? Tak že pokud by kousal, neposlouchal tak je to Lb.. Aha.. Moudrá jste
A jinak.. Nehadám se tu že nemám křížence.. Nehadám se..že mám čistý původ.. Jen že není pravda, že nutně toto plemeno a kterékoliv jiné, je nezvladatelné. Je to o výcviku. Nebo mi snad tedy chcete namluvit.. že labrador z Chs je tedy opak mého bez PP.. Tudíž.. dle Vás.. PP labík je agresivní, neposlušný, není vhodný k dětem, a už vůbec ne na mazlení.. a na výchovu je to hrozný plemeno.. A všechno bude neustále ničit.. Pokud to tak je.. tak jsem za svého křížence velmi ráda.
napsal(a):
Zkrátka LR jako lab. ret. a Lb jako "labík". To je jako.. by jste mi řekla, že pokud psa nenazvu pravým názvem, tak ho nemůžu mít...?? 😂
Jop.. Tak.. Dle Vás si nemohu pořídit LR či Lb, protože podle Vás, je nemožné psa vychovat a že se nechová jako Lb..? Tak že pokud by kousal, neposlouchal tak je to Lb.. Aha.. Moudrá jste
Tím jsem chtěla říct že pod vaší vymyšlenou zkratkou nezasvěcený (ten co nečetl celou diskusi) nebude vědět o jakém plemeni je řeč. Od toho jsou oficiální zkratky.
Nad váma nejde nic jiného než se pousmát... vy vůbec nemáte ponětí jaké zlatíčka a jak úžasní labradoři jsou. Je to přesně naopak než si vy myslíte. Já jsem nikdy ani slůvkem nenaznačila že máte špatného psa, jen jsem napsala že nemůžete psát jak je vychovaný když máte štěně, docela malé štěně a ještě dlouho štěně bude. Potom teprve za cca 2 roky můžete říct že máte vychovaného psa a psa co se chová jako vzorňák.
To vám tu píší všichni a vy to nechcete pochopit. Myslíte si jak jste nejchytřejší a všichni tady mají nevychované telátka co je od rána do večera mlátí, ničemu nerozumí a vy jediná jste při pořízení jednoho psa na vše hned přišla. No ještě že jste nám napsala jak štěně vychovávat. Nebyla jste ochotná za něj dát ani pár tisíc navíc, přesto že rozhodně neživoříte, kvůli tomu jste si pořídila křížence kterého označujete labradorem, záměrně podpořila množitele a teď tady píšete o tom jak skvělého máte psa a jak výborný vztah máte.
napsal(a):
A jinak.. Nehadám se tu že nemám křížence.. Nehadám se..že mám čistý původ.. Jen že není pravda, že nutně toto plemeno a kterékoliv jiné, je nezvladatelné. Je to o výcviku. Nebo mi snad tedy chcete namluvit.. že labrador z Chs je tedy opak mého bez PP.. Tudíž.. dle Vás.. PP labík je agresivní, neposlušný, není vhodný k dětem, a už vůbec ne na mazlení.. a na výchovu je to hrozný plemeno.. A všechno bude neustále ničit.. Pokud to tak je.. tak jsem za svého křížence velmi ráda.
A na tento nesmysl jste přišla kde?
Dle výroku, že se nechová jako labrador.. že se můj pes, se chová přesně opačně než prý klasický labrador. ..
napsal(a):
Dle výroku, že se nechová jako labrador.. že se můj pes, se chová přesně opačně než prý klasický labrador. ..
To že se váš chová jako starý dospělý pes, štěně labradora je temperamentní a plné života. Chce být všude najednou, je nadšené, veselé, hodně živé. A není tím špatný, je to prostě štěně a má na to plné právo.
Nechodí dobrovolně u nohy celou procházku - běhá, skáče, ...
Takto co popisujete se můj choval až byl velmi vážně nemocný. Labradoři nejsou klidní psi, jsou akční. Nehlídají, opravdu 7-měsíční štěně neřeší že by se nevzdálil od páníčka na pár metrů a takto si ho hlídal. To dělají jiná plemena.
Tak já nevím jestli se nemám smát spíše já.. Tato diskuze.. Už dle názvu tu byla před 7 měsíci, kdy jsem se chtěla optat na zkušenosti s granulema.
Od toho se rozvinulo obsáhlé téma, jak jsem si dovolila pořídit psa bez PP a jak ho ne zvládnu a jak to bude chudák.. Po X měsíci se přihlásím, a čtu tady nesmysli.. Jak ten pes bude makovej a takovej, no odpověděla jsem že se spletli.. Ti co to tu psali... Že psa se mi daří úplně na pohodu zvládat, a hned je to zase špatně.... A je to nemožné.. Jasně jsem psala, že je to štěně a může mě ještě překvapit.. Ale že zatím moje výchova asi funguje.. Jen jsem napsala jak se tu spletli, že pes se má ok a my doma s ním také... A zase je to nemožný, tak já nevím.. Pouze si budu hájit to, co je pravda a to je to, že je to jednoduchá výchova, a žádný problém s ní a že na psa mame hromadu času. Tak nevím.. Mimo jsou spíš ty negativní komentáře jak vlastně vsechno dělám špatně a proto mě můj pes, poslouchá na slovo.
napsal(a):
Tak já nevím jestli se nemám smát spíše já.. Tato diskuze.. Už dle názvu tu byla před 7 měsíci, kdy jsem se chtěla optat na zkušenosti s granulema.
Od toho se rozvinulo obsáhlé téma, jak jsem si dovolila pořídit psa bez PP a jak ho ne zvládnu a jak to bude chudák.. Po X měsíci se přihlásím, a čtu tady nesmysli.. Jak ten pes bude makovej a takovej, no odpověděla jsem že se spletli.. Ti co to tu psali... Že psa se mi daří úplně na pohodu zvládat, a hned je to zase špatně.... A je to nemožné.. Jasně jsem psala, že je to štěně a může mě ještě překvapit.. Ale že zatím moje výchova asi funguje.. Jen jsem napsala jak se tu spletli, že pes se má ok a my doma s ním také... A zase je to nemožný, tak já nevím.. Pouze si budu hájit to, co je pravda a to je to, že je to jednoduchá výchova, a žádný problém s ní a že na psa mame hromadu času. Tak nevím.. Mimo jsou spíš ty negativní komentáře jak vlastně vsechno dělám špatně a proto mě můj pes, poslouchá na slovo.
Ono to není o tom mít vycepované štěně, na tom nic složitého není, ale mít šťastné, veselé a živé štěně co zároveň poslouchá. Váš psík od miminka neustále jen poslouchal NE NE NE a neustálé povelování, drezurujete ho jak vojáka tak pak poslouchá. Bojí se od vás vzdálit tak chodí odevzdaně u nohy, smutné. Aspoň tak to na mě působí.
Ale jak jsem psala, je brzo psát že vás poslouchá, je to štěně. Přišla jste se pochválit jak jste dobře vybrala od množitelů a nepřála bych vašemu pejskovi aby někdy vážně onemocněl. Protože pokud jste nebyla ochotná dát za něj 20tis jako pořizovací cenu což je minimum, už vidím jak byste si půjčovala na léčbu... no hodně štěstí štěníkovi.
A můžete psát jak ho milujete, nejsou důležité slova, ale činy.
napsal(a):
Ono to není o tom mít vycepované štěně, na tom nic složitého není, ale mít šťastné, veselé a živé štěně co zároveň poslouchá. Váš psík od miminka neustále jen poslouchal NE NE NE a neustálé povelování, drezurujete ho jak vojáka tak pak poslouchá. Bojí se od vás vzdálit tak chodí odevzdaně u nohy, smutné. Aspoň tak to na mě působí.
Ale jak jsem psala, je brzo psát že vás poslouchá, je to štěně. Přišla jste se pochválit jak jste dobře vybrala od množitelů a nepřála bych vašemu pejskovi aby někdy vážně onemocněl. Protože pokud jste nebyla ochotná dát za něj 20tis jako pořizovací cenu což je minimum, už vidím jak byste si půjčovala na léčbu... no hodně štěstí štěníkovi.
A můžete psát jak ho milujete, nejsou důležité slova, ale činy.
To je přesně co jsem psala.Ušlápnuté štěně,která se bez povelu bojí i podívat jinam.
Chybí mně tam,že by si s ním někdo hrál,jen to,že má své hračky a hraje si jen s nimi,prostě vedle cepování mně zde chybí obyčejný štěněcí život.Náš tedy krade hračky,právě jezdí s bagrem na hromadě a před chvílí mně nadšeně přinesl dětskou lopatu,kterou se mu povedlo sundat ze stolu.No není to ideál,ale nadšením mu svítí očíčka.
Tak by jste si možná mohla doma uklidit.. Pokud Vám pes nosí bordel, či pohazené věci.. Mám také dítě a doma má snad vše, ale není bordelář.. Pokud má koleje rozestavěný, či lego či dráhy, pes tam je s ním, občas mu to rozbourá. Ale že by nosil věci a hračky z polic.. To ne, to bych nesměla doma nechat ani ovladač na stole.. A to přesně já můžu. Neříkám, že si s ním nikdo nehraje? To jsem psala, že se mu právě věnujeme jako děcku, jen pozná své hračky. To že se nechová jako štěně? Chová, ale ne ničením.. Taky mi z ničeho nic hopne do sprchy, nebo ho nachytám v záchodu pít, či blbnou s prckem po celém bytě. Venku není u nohy jako voják, to z něj neděláme, oportuje, hopsá na malýho se psama, přetahujeme se, blbneme louže nelouže.. a domů jde jak pytel bahna. Opravdu to není tak jak píšete.. Nepřišla jsem se chválit, ale utnout reakce.. že pes bude takovej a makovej, a jak bude na řetězu že ho ne zvládneme. No zvládáme. Další věc je, já nemám potřebu si půjčovat peníze a nikdy snad mít nebudu. Nechápu, jak si můžete dovolit, mi říkat jak finančně nezvládnu potřeby psa.. Bože.. Jen prostě musíte překousnout že jsem odmítala dát 20cku za pp psa. Tímto končím celou diskuzi. Zdar a všem bez pp Lb
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.15
Máte pěkného čistokrevného labradora. Ono už jenom to, že je hnědý. Je to recesívní barva a zas tolik plemen jí ve své genové výbavě nemá. Pakliže by to byl kříženec třeba s pastevcem, NO, boxerem, dogou atd atd, tak nikdy nemůže být potomek hnědý. Tak se nenechte otrávit. Je pravda, že já bych taky třeba do koupě labradora bez PP nešla, protože chci vždycky štěně po vyšetřených rodičích. Na druhou stranu se ta vyšetření nedělají dostatečně kvalitně a do chovu se koneckonců pouští i psi s dysplasií jak loktů, tak kyčlí. Gentická vyšetření nejsou vůbec povinná, takže si klidně může chovatel s PP napráskat postižená štěňata a není to nic proti chovatelskému řádu. Ale ano - pravda je, že si můžu vybrat štěně z chovu, kde ta vyšetření mají. Pakliže je z čeho vybírat. Ono se tady píše jako by si zájemce mohl chovatele přehazovat vidlema a vybírat a lustrovat. Jenže poptávka převyšuje nabídku a rezervují se i štěňata, kde neproběhlo ani ještě krytí. Takže moc opravdu vybírat nejde.
A ještě jedna poznámečka - vloni jsem koupila labradora (samozřejmě s PP FCI) - chovatelská stanice z Nových hájů. Pejskovi je teď v červnu jeden rok a v měří v kohoutku 48 cm, hlavičku má užší než útlá čubička a dlouhý je skoro jako baset. Nejenže mi nikdo neuvěří, že má PP, ale ani mi nevěří, že je to "čistokrevný" labrador.
Váš pejsek je opravdu pěkný.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pěkného čistokrevného labradora. Ono už jenom to, že je hnědý. Je to recesívní barva a zas tolik plemen jí ve své genové výbavě nemá. Pakliže by to byl kříženec třeba s pastevcem, NO, boxerem, dogou atd atd, tak nikdy nemůže být potomek hnědý. Tak se nenechte otrávit. Je pravda, že já bych taky třeba do koupě labradora bez PP nešla, protože chci vždycky štěně po vyšetřených rodičích. Na druhou stranu se ta vyšetření nedělají dostatečně kvalitně a do chovu se koneckonců pouští i psi s dysplasií jak loktů, tak kyčlí. Gentická vyšetření nejsou vůbec povinná, takže si klidně může chovatel s PP napráskat postižená štěňata a není to nic proti chovatelskému řádu. Ale ano - pravda je, že si můžu vybrat štěně z chovu, kde ta vyšetření mají. Pakliže je z čeho vybírat. Ono se tady píše jako by si zájemce mohl chovatele přehazovat vidlema a vybírat a lustrovat. Jenže poptávka převyšuje nabídku a rezervují se i štěňata, kde neproběhlo ani ještě krytí. Takže moc opravdu vybírat nejde.
A ještě jedna poznámečka - vloni jsem koupila labradora (samozřejmě s PP FCI) - chovatelská stanice z Nových hájů. Pejskovi je teď v červnu jeden rok a v měří v kohoutku 48 cm, hlavičku má užší než útlá čubička a dlouhý je skoro jako baset. Nejenže mi nikdo neuvěří, že má PP, ale ani mi nevěří, že je to "čistokrevný" labrador.
Môžem sa spýtať-bol chorý alebo niečo,že je taký nízky? Alebo jednoducho nenarástol? Ja mám ročnú goldenku a 48 cm mala tak na začiatku 5 mesiacov,ona zasa "trochu"prerástla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestliže je hnědá barva a labíkoidní vzhled "zárukou" toho, že jde o labíka, jaktože je tak veliký? Chodí nám tu pár takových obříků, co asi měli být labradoři, jeden taky takhle hnědý, a nejen že to ve výsledku jako labrador rozhodně nevypadá, ale taky se to tak nechová.
A ta povaha, co zadavatelka popisuje, je u mladých labíků ok? Jakože kdybych chtěla labíka a pak měla doma tohle, budu asi zklamaná. Druhá věc je, že lidi chtějí labíka a netuší, jak se doopravdy chová, jen si myslí, že to bude hodný a jednoduchý... takže když pak mají doma to, co zadavatelka, nemůžou si labradory vynachválit
napsal(a):
Tak by jste si možná mohla doma uklidit.. Pokud Vám pes nosí bordel, či pohazené věci.. Mám také dítě a doma má snad vše, ale není bordelář.. Pokud má koleje rozestavěný, či lego či dráhy, pes tam je s ním, občas mu to rozbourá. Ale že by nosil věci a hračky z polic.. To ne, to bych nesměla doma nechat ani ovladač na stole.. A to přesně já můžu. Neříkám, že si s ním nikdo nehraje? To jsem psala, že se mu právě věnujeme jako děcku, jen pozná své hračky. To že se nechová jako štěně? Chová, ale ne ničením.. Taky mi z ničeho nic hopne do sprchy, nebo ho nachytám v záchodu pít, či blbnou s prckem po celém bytě. Venku není u nohy jako voják, to z něj neděláme, oportuje, hopsá na malýho se psama, přetahujeme se, blbneme louže nelouže.. a domů jde jak pytel bahna. Opravdu to není tak jak píšete.. Nepřišla jsem se chválit, ale utnout reakce.. že pes bude takovej a makovej, a jak bude na řetězu že ho ne zvládneme. No zvládáme. Další věc je, já nemám potřebu si půjčovat peníze a nikdy snad mít nebudu. Nechápu, jak si můžete dovolit, mi říkat jak finančně nezvládnu potřeby psa.. Bože.. Jen prostě musíte překousnout že jsem odmítala dát 20cku za pp psa. Tímto končím celou diskuzi. Zdar a všem bez pp Lb
Až na to,že ty hračky jsou venku na stole u hromady písku,ale to asi neznáte. U nás si vnoučata hrají převážně venku.
...jen by mně zajímalo zda paní kupovala obě zmíněná vozidla v bazaru anebo u prodejce dané značky, tudíž se zárukou..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.15
domi.t
napsal(a):
Môžem sa spýtať-bol chorý alebo niečo,že je taký nízky? Alebo jednoducho nenarástol? Ja mám ročnú goldenku a 48 cm mala tak na začiatku 5 mesiacov,ona zasa "trochu"prerástla.
Ne, nebyl vůbec nijak nemocný. Dobře baští, zažívání dobré. Jen jsem zase jednou nalítla. Chovatel už tam měl jen jednoho psa (anebo mi to aspoň tvrdil a ostatní schoval) a tudíž nemáte s čím poměřovat. Ptala jsem se ho jestli nebyl třeba nejmenší z vrhu a prý nene, to byl absolutně vyrovnaný vrh. Teď si říkám teda potěš koště jestli má takovéhle labradory. Nepotřebovala jsem exteriérově výborné zvíře, ale přeci jen za ty prachy jsem očekávala alespoň psa splňujícího standard. To bych fakt radši aby vypadal jako ten bez PP zadavatelky.
Kolik že ten zadavatelky měří? Já mám třeba uchovněného psa a ten dost výrazně přesahuje ideální výšku stanovenou pro toto plemeno. Oni totiž labradoři mají pouze "ideální" výšku, takže to nemají striktně dáno. Fakt je, že na výstavách jsem s tímto vysokým psem dostávala pouze VD právě kvůli výšce a dlouhým nohám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.15
Vychovala jsem opravdu pěknou řádku labradorů a musím říct, že bych si netroufla říct, že je to vysloveně temperamentní, anebo vysloveně klidné plemeno. Jedině co se dá přeci jen zobecnit je, že se i ti živější pometla velice rychle zklidňují před druhým rokem. Mám třeba fenku se kterou byl problém udělat i OVVR, protože jí nebaví se hýbat. Je to mazlíček gaučák a neskutečná lenivka, která je taková od štěněte. Nikdy nic nezničila, což považuji u štěňat obecně za zvláštnost. Dává i taková štěňata (samozřejmě, že ne všechna) a majitelé (protože labrador je dnes spíš společenské plemeno) jsou naprosto spokojení.
Ano, třeba mi tu někdo napíše, proč jsem uchovnila takovou "buchtu", ze které by se i ten nejlínější myslivec fakt zbláznil. Jenže kolik labradorů je využíváno skutečně v lovecké praxi a kolik jich je pořízováno k "dětem, na zahradu, na procházky, jako kamarád k důchodcům, na cansterapii atd."?
Fena je stopro zdravá, hodná i hezká a její povahu považuji v dnešní době za výhodu.
Celkově rozhozené povahy labradorů se dají, myslím, přičíst tomu, že to je pořád (a hlavně původně) lovecké plemeno, které má mít obrovskou chuť a nadšení do práce a na druhou stranu jsou ale snad celosvětově nejoblíbenějším společenským plemenem. Tudíž máme tady starší linie, dá se možná říct pracovní, a ti dovedou být opravdu zvláště v mládí dost neúnavní a pak protože poptávka určuje trh tu je novější typ labradora, kde jsou žádoucí klidné povahy. V této druhé kategorii je nejvíce hnědých, kteří jsou v průměru i trochu odlišní stavbou těla. Zároveň je u nich i jednoznačně největší výskyt DLK a dost vysoký výskyt DKK. Nejlépe jsou na tom černí. Bohužel, současný trend chovu labradorů (a i jiných plemen) částečně (nebo i úplně) odděleně podle barev je strašně nešťastný a jen se mezi nimi prohlubují rozdíly a za nějaký čas tu budeme mít oddělená plemena s nesmírně úzkou genetickou základnou a ještě více nemocemi než máme teď.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, nebyl vůbec nijak nemocný. Dobře baští, zažívání dobré. Jen jsem zase jednou nalítla. Chovatel už tam měl jen jednoho psa (anebo mi to aspoň tvrdil a ostatní schoval) a tudíž nemáte s čím poměřovat. Ptala jsem se ho jestli nebyl třeba nejmenší z vrhu a prý nene, to byl absolutně vyrovnaný vrh. Teď si říkám teda potěš koště jestli má takovéhle labradory. Nepotřebovala jsem exteriérově výborné zvíře, ale přeci jen za ty prachy jsem očekávala alespoň psa splňujícího standard. To bych fakt radši aby vypadal jako ten bez PP zadavatelky.
Kolik že ten zadavatelky měří? Já mám třeba uchovněného psa a ten dost výrazně přesahuje ideální výšku stanovenou pro toto plemeno. Oni totiž labradoři mají pouze "ideální" výšku, takže to nemají striktně dáno. Fakt je, že na výstavách jsem s tímto vysokým psem dostávala pouze VD právě kvůli výšce a dlouhým nohám.
Sranda,ja som s Nefret mala na výstave ten istý "problém" Dostala posudok,že je na fenu príliš nasvalená,mohutná,so samčou hlavou a príliš širokým hrudníkom...chvalabohu,že je taká a nie ako jej malé kolegyne s krátkymi nohami! Na výstavy som sa zvysoka vykašlala
Ono hlavne nech sú tí retrieveri zdraví To,či vyrastú príliš alebo naopak málo,je vždy druhoradé. Milujeme ich aj tak,no nie? Prajem Vám aj hafanom všetko dobré...a snád dalšíkrát to už dopadne viac podla Vašich predstáv
prosteja
XXX.XXX.175.22
Lidi vy jste chytří, by mě kleplo...ty odpovědi...fakt umíte být jedovatí a přemoudřelí...My chtěli taky labradora s papírama, poněvač jsme nedávno o jedno štěndo křížence přišli kvůli vzácné genetické nemoci, která se netýká jen labradorů ale prostě smůla neuvěřitelná. Jinak nejlevnější labrador z chovné stanice,které jsem obepsala 16tisíc a ještě matka s málo testama a s né úplně uspokojivýma výsledkama, když už za to ty peníze chce člověk dát, tak za kvalitu.. Kvalitní labrador pes22tisíc, fena 25tisíc, většnou se cena odráží i v tom, zda pokrývají fenu ze zahraničí. A čekačka do příštího léta, všechny jsou zamluvení dlouho dopředu.Což je třeba pro nás, dlouuuhá doba... Pak jsou i začínající chovky, kde by byl dřív, ale to je pro nás risk, v tomhle ohledu bych upřednostnila zkušenost za ty prachy.... Takže jsme si našli další štěně kříženečka na bazoši za rozumný malý peníz,aby to nebyla množírna a prostě se uvidí s tím zdravým a to že zrovna my by jsme za to ty peníze dali, ale prostě nevydržíme čekat. A jinak, místo toho, aby jste paní poradili s tím krmením a pochválili jí, že se prostě zajímá a nekoupí mu nějaké sračky, tak se tu do ní umíte akorát obouvat. To je neuvěřitelné. Je jedno jestli je štěně s papírama nebo bez, žrádlo se snad podle toho nemění ne?! My dáváme maso, kvalitnější granule, což jak jsem se tu dočetla ještě proštuduju a možná změním značku a vajíčko dáváme...Ovoce je pro mě milé překvapení, určitě se na to mrknu jaké.Takže pánovi co odpovídal jako první děkuji za tip :) . Mějte se krásně a zkuste mít taky slunce v duši a né jen sračky.
prosteja
napsal(a):
Lidi vy jste chytří, by mě kleplo...ty odpovědi...fakt umíte být jedovatí a přemoudřelí...My chtěli taky labradora s papírama, poněvač jsme nedávno o jedno štěndo křížence přišli kvůli vzácné genetické nemoci, která se netýká jen labradorů ale prostě smůla neuvěřitelná. Jinak nejlevnější labrador z chovné stanice,které jsem obepsala 16tisíc a ještě matka s málo testama a s né úplně uspokojivýma výsledkama, když už za to ty peníze chce člověk dát, tak za kvalitu.. Kvalitní labrador pes22tisíc, fena 25tisíc, většnou se cena odráží i v tom, zda pokrývají fenu ze zahraničí. A čekačka do příštího léta, všechny jsou zamluvení dlouho dopředu.Což je třeba pro nás, dlouuuhá doba... Pak jsou i začínající chovky, kde by byl dřív, ale to je pro nás risk, v tomhle ohledu bych upřednostnila zkušenost za ty prachy.... Takže jsme si našli další štěně kříženečka na bazoši za rozumný malý peníz,aby to nebyla množírna a prostě se uvidí s tím zdravým a to že zrovna my by jsme za to ty peníze dali, ale prostě nevydržíme čekat. A jinak, místo toho, aby jste paní poradili s tím krmením a pochválili jí, že se prostě zajímá a nekoupí mu nějaké sračky, tak se tu do ní umíte akorát obouvat. To je neuvěřitelné. Je jedno jestli je štěně s papírama nebo bez, žrádlo se snad podle toho nemění ne?! My dáváme maso, kvalitnější granule, což jak jsem se tu dočetla ještě proštuduju a možná změním značku a vajíčko dáváme...Ovoce je pro mě milé překvapení, určitě se na to mrknu jaké.Takže pánovi co odpovídal jako první děkuji za tip :) . Mějte se krásně a zkuste mít taky slunce v duši a né jen sračky.
No tak na toto sa nedá reagovať inak než "S Pánom Bohom!"
domi.t
napsal(a):
No tak na toto sa nedá reagovať inak než "S Pánom Bohom!"
Pokoj tomuto domu!