fikovnice
napsal(a):
"Megííí", nakonec budete ráda, abych zas zmizela! Vrátila jsem se sprostá jak kanál a ještě straším lidi!
Ne, stran toho odběru se, lidi, fakt nebojte - je to několik málo vteřin a je to nepříjemné. Toť vše. Hlavně, že Csáková prohlásila, že se nenechá šťourat v mozku a že vše je nastrčeno Billem Gatesem! To je panečku hlava (Csáková, ne Gates )!
já bych spíš než hlava řekla dámské přirození
elisak
napsal(a):
No korona to asi nebude, tyhle problémy mám už od začátku nošení roušek.
A nemyslim si, že by to bylo psychikou. V látkový jsem měla ty samý problémy, ale už po cca půl hodině. Jednorázovou půl hodinu snesu, respektive bolí mě hlava a trošku se motam, cítim se jak přiopilá, ale ještě zvládnu normálně fungovat, jen teda nemam úplně dobrý pocit, když v tom stavu musim řídit. A když jsem někde, kde si můžu tu roušku vždycky stáhnout na chvíli pod nos a nadýchat se, tak to taky jde.
Jinak mojí mámě je z roušky taky špatně, ale ne tolik.
Nezkoušel jste někdo ty nanoroušky? Jestli by byli prodyšnější než jednorázový tak bych do nich šla. Ale vzhledem k tomu, kolik stojí se mi to nechce kupovat jen na zkoušku...
Elisaku, nanorouška je ještě míň prodyšná než „obyčejná“ jednorázová! (Dal bych to zhruba někam mezi respirátor a vícevrstvou látkovou roušku.) Pokud máte problém dýchat v jednorázovce, určitě nepořizujte nano, byly by to pro Vás vyhozené peníze.
GAELLE
napsal(a):
ale jo díky překladač používat umím.
Tak jaké máte vysvětlení proč jsme v březnu byli "best in covid"?
Všichni zalezlí, vše zavřené, všichni roušky nosili a to i ti co se pohybovali venku sami
zavřené hranice atd. Těch faktorů bylo samozřejmě víc než jen roušky.
A proč je teda Prymule s křížkem po funuse od středy zas vrací do hry?
A jinak náš vietnamec má papírové 4vrstvé za 3 kč kus.
Střídám se šitýma dle potřeby. A ano - serou mne. Ale na pokuty nemám a pravidla dodržuju.
A ano za mého mládí chirurgové operovali v bavlněných. Vše se sterilizovalo.
V březnu jsme byli best díky brzkému lockdownu, teď na něj taky dojde, roušky to nezachrání, ale holt nepřišel žádný pojišťovák, tak už je na něj pozdě. Lockdown ekvivalentní tomu březnovému by musel býval začít už začátkem září, to bychom teď byli stejně vysmátí jako na jaře.
Prymule je teď vrací do hry, protože to je to poslední co mu zbývá, kromě lockdownu, do kterého už se vládě nechce.
Přitom by úplně stačilo omezit akce na minimum a ohroženým skupinám dát respirátory. A zbytek by mohl volně dejchat a budovat ekonomiku.
assil
napsal(a):
V březnu jsme byli best díky brzkému lockdownu, teď na něj taky dojde, roušky to nezachrání, ale holt nepřišel žádný pojišťovák, tak už je na něj pozdě. Lockdown ekvivalentní tomu březnovému by musel býval začít už začátkem září, to bychom teď byli stejně vysmátí jako na jaře.
Prymule je teď vrací do hry, protože to je to poslední co mu zbývá, kromě lockdownu, do kterého už se vládě nechce.
Přitom by úplně stačilo omezit akce na minimum a ohroženým skupinám dát respirátory. A zbytek by mohl volně dejchat a budovat ekonomiku.
souhlas.
fikovnice
napsal(a):
"Megííí", nakonec budete ráda, abych zas zmizela! Vrátila jsem se sprostá jak kanál a ještě straším lidi!
Ne, stran toho odběru se, lidi, fakt nebojte - je to několik málo vteřin a je to nepříjemné. Toť vše. Hlavně, že Csáková prohlásila, že se nenechá šťourat v mozku a že vše je nastrčeno Billem Gatesem! To je panečku hlava (Csáková, ne Gates )!
No já myslím, že se Csáková bát nemusi. Ať by šťourali jak by šťourali, asi by na mozek nenarazili.
janae1

XXX.XXX.160.6
Dotaz
napsal(a):
Ano, ale to bylo očnicí a kovovým nástrojem. Špejlí v nose se fakt odběr z mozkové tkáně nedělá.
Milé dámy, když už jsem do toho zabředla.
Mozek a uchošťour byla nadsázka, nedošlo mi, že někomu nedojde a vezmě vážně.....
Segra měla rýmu, z jedné dírky nešlo odebrat "uchošťour" nešel dost hluboko. Odebíralo se z druhé, kam zdravotnice "nástroj" strčila s velkou razancí (předpokládala, že to opět nepujde). Jenže šlo, sama zdravotnice se lekla, kam až jde taková "špejle" nosem strčit a segra smrkala krev až do večera, bolelo to pekelně.
Já jako dítě zažila nosní punkce, na nos jsem od té doby háklivá, nenechám si na něj sáhnout.
Kdybych měla příznaky, na testy nejdu, jak jsem psala pro nás zbytečné. Zůstanu doma a obvolám známé a rodinu, které jsem mohla nakazit. Vzhledem k tomu, že trasování stejně nefunguje, tak udělám více než by byl oficiální postup.
MMCHD, oficální postup. Segra měla příznaky, v pondělí volala obvodnímu, ten ji objednal na testy v pátek, výsledky se dozvěděla další pondělí - negativní.
Oficiálně byla týden doma v karanténě,její rodina karanténu neměla, děti chodily do školy a manžel do práce. DO karantény by nastoupili až po pozitivních výsledcích. Tzn, že by týden roznášeli Covid.
Nic proti, ale náš postup, kdy zůstaneme doma bez testu mi přijde bezpečnější.
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
Náhodou elektrošoky docela uznávám...
..Jani jsem moc ráda, že jso v rámci možností v pořádku, už jsem měla strach....

...já mám mojí dušnost svou teorii- bolelo mě v krku a nosohltanu- ráno kafe a ono to přestane přes den, nepřikládáte tomu význam. no po čase zátěžová dušnost.... že by beťák? zítra to přednesu lékařce....
Taky mám brýle a rouška je v tomto fakt nepříjemná, protože se mi brýle furt mlží, už jsem si myslela, jak to nemám vychytané, a teď se ochladilo a zase se to zhoršilo. Nohu zatím zlomenou nemám, ale dnes už jsem se trochu bála, když jsem přebíhala z jedné šaliny do druhé, přeskakovala nástupní ostrůvky s rouškou na puse a zamlženými brýlemi. Ty jsem si pak radši sundala, sice jsem viděla rozmazaně, ale aspoň něco, a dokonce jsem trefila správné číslo i dveře. 💪 Je to otrava, ale nosím a nosit budu, ono se zas tak nic extra neděje, taky bych v tom mohla být v práci od rána do večera a nejsem. Takže to přežiji. V jednorazovce se mi žije úplně nejlíp, ale s ohledem na planetu preferuji látkové.

rapotacka11
napsal(a):
Vzpomenete si někdo, že Praha hledala místo na nové pohřebiště?
(vloni nebo předloni)
Nevím, jestli to bylo v souvislosti s viry, ale virovou pandemii už vědci očekávali dost dlouho. Po ptačí, prasečí.....byla jen otázka času, kdy dojde na lidi = ten nejpřemnoženější a nejzhýčkanější druh.
Fíkovnice o tom určitě ví víc.
( Když ještě lidi pořád neví co roupama a musí blbě experimentovat )
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/reditel-nemocnice-temer-polovina-hospitalizovanych-jsou-u-nas-bezpriznakovi-pacienti-40339693?fbclid=IwAR1pBFaoMuKXiTl_swp5Kl4pGkqo0NMV1xUnQVOg7q6kiA2xtPUhkS6yMZA#utm_source=facebook&utm_medium=sharebt&utm_campaign=web
to je to , co jsem měl na mysli 40 z 97 , kteří nemají kam jít...
načež se "zařídí" karanténové hotely za 2000/noc

lupus4
napsal(a):
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/reditel-nemocnice-temer-polovina-hospitalizovanych-jsou-u-nas-bezpriznakovi-pacienti-40339693?fbclid=IwAR1pBFaoMuKXiTl_swp5Kl4pGkqo0NMV1xUnQVOg7q6kiA2xtPUhkS6yMZA#utm_source=facebook&utm_medium=sharebt&utm_campaign=web
to je to , co jsem měl na mysli 40 z 97 , kteří nemají kam jít...
načež se "zařídí" karanténové hotely za 2000/noc
Cože?
A to jako čekají, že uleví nemocnicím od sociálních hospitalizací, jo?
napsal(a):
Cože?
nee, ty hotely jsou prý pro karanténu těch, co nechtějí být doma a ohrozit rodinu (a maj na to)
včera ve správách hotel XXlůžek (kecal bych kolik, ale bylo to min 200)
obsazeno 20
napsal(a):
dojděte si na vyšetření srdce, není normální se normálně zadýchávat při běžné zátěži...
Já nějak nestačím s dechem a kašlu, byla i teplůtka a celková schřadlost(kovid negativní), jenže venku sluníčko, kobyla na sobě deku, tak jsem se vyplížila, že jí tu deku sundám....obyčejná chůze po stáji a manipulace s koněm, tak jsem se zadýchala až k hyperventilaci, že pak už to došlo až skoro ke kolapsu- začínají vám brnkat nohy a cítíte slabost a máte černé mžitky, musela jsem si sednout a chvilku dýchat do dlaní-nic jiného mě nenapadlo, pytlík jsem neměla, stav se zlepšil.
Docela mě to vystrašilo, jak málo mi stačí, dneska jsem volala na kardio, zítra si nechám napsat od obvoďáka žádanku.....
tlak mívám nižší i pulzy až bradykardie, momentálné mám tlak nízký a puzy skoro dvakrát takové.
Oběhla bych i neurologa kvůli EMG tetanickému testu.
janae1
napsal(a):
Milé dámy, když už jsem do toho zabředla.
Mozek a uchošťour byla nadsázka, nedošlo mi, že někomu nedojde a vezmě vážně.....
Segra měla rýmu, z jedné dírky nešlo odebrat "uchošťour" nešel dost hluboko. Odebíralo se z druhé, kam zdravotnice "nástroj" strčila s velkou razancí (předpokládala, že to opět nepujde). Jenže šlo, sama zdravotnice se lekla, kam až jde taková "špejle" nosem strčit a segra smrkala krev až do večera, bolelo to pekelně.
Já jako dítě zažila nosní punkce, na nos jsem od té doby háklivá, nenechám si na něj sáhnout.
Kdybych měla příznaky, na testy nejdu, jak jsem psala pro nás zbytečné. Zůstanu doma a obvolám známé a rodinu, které jsem mohla nakazit. Vzhledem k tomu, že trasování stejně nefunguje, tak udělám více než by byl oficiální postup.
MMCHD, oficální postup. Segra měla příznaky, v pondělí volala obvodnímu, ten ji objednal na testy v pátek, výsledky se dozvěděla další pondělí - negativní.
Oficiálně byla týden doma v karanténě,její rodina karanténu neměla, děti chodily do školy a manžel do práce. DO karantény by nastoupili až po pozitivních výsledcích. Tzn, že by týden roznášeli Covid.
Nic proti, ale náš postup, kdy zůstaneme doma bez testu mi přijde bezpečnější.
Tak když opakovaně čtete ty bláboly o tom, jak tenhle výtěr poškozuje hematoencephalickou bariéru a můžou vám tím poškodit mozek, tak prostě upřesňuje a vysvětlujete pořád dokola každému, protože lidi si myslí úplný bludy, včetně toho, že budou při výtěru očipováni, aby je pak pomocí 5G sítí někdo ovládal.

Podle nejnovějších zpráv má koronavirus v ČR už více lidí než je registrovaných obyvatel.

jsou to volové. hlavně můžou cokoliv zavádět třeba od včerejška, ale někdo by jim měl vysvětlit, jak funguje inkubační doba a tak. co jsou dneska diagnostikovaní lidi se nakazili kdy? před 14 dny?
vždycky mě učili nehledat zlý úmysl tam, kde se to dá vysvětlit hloupostí.
bohužel od určité úrovně hlouposti je to od zlého úmyslu v projevech i důsledcích zcela nerozlišitelné.

a jestli si někdo myslí, že budu ve svém služebním autem sama nebo s Norou ke kapličce v polích chodit s rouškou a že to něčemu pomůže, tak si to může myslet ještě dvakrát.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Tak když opakovaně čtete ty bláboly o tom, jak tenhle výtěr poškozuje hematoencephalickou bariéru a můžou vám tím poškodit mozek, tak prostě upřesňuje a vysvětlujete pořád dokola každému, protože lidi si myslí úplný bludy, včetně toho, že budou při výtěru očipováni, aby je pak pomocí 5G sítí někdo ovládal.
Ono věřte dnes něčemu.. Podívejte o co se ty darebáci snaží už delší dobu.
https://www.czechsight.cz/cteni-myslenek-se-stava-realitou-novy-system-umele-inteligence-zvladne-prelozit-mozkovou-aktivitu-do-textu-s-97-presnosti-2/
To bude skvělý svět kde už i myslet může být trestné. Dokonalá totalita? Ovládání přes 5G je příliš přitažené za vlasy a implantát do mozku také. Tedy ehm zatím. Přílišné střežení demokracie a svobody tvoří totalitu. Právě u Covidu si nejsem tolik jistý co se za ním může ve skutečnosti vlastně skrývat. Zatím je to jen omezení a co se bude dít dál je otázkou. Možná přesné sledování, určování pobytu a polohy? Neříkám nic, ale prostě uvidíme.
napsal(a):
a jestli si někdo myslí, že budu ve svém služebním autem sama nebo s Norou ke kapličce v polích chodit s rouškou a že to něčemu pomůže, tak si to může myslet ještě dvakrát.
nééé s Norou nééé. Jen kdybyste vezla v autě dalšího cizího člověka. Rodiny se to netýká. A venku jen pokud nejsou v dosahu dvou metrů další lidi.
A ten lockdown měl být dávno, už před 14 dny. Vidím to že to Flegrovi vychází. Ty čísla. Bohužel.
teď už mohlo být po a uvolňovat. Bude to jen dražší a stát víc lidských životů.
Izrael zavedl na 1/3 našich čísel a trvalo měsíc než jim to kleslo.
Tady na to lidi serou a tak čísla neklesají. Tipuji 13 K nakažených v 01 ráno. A to jsou jen ti co šli na testy. Skutečnost bude mnohem horší.
A virus má 14 dní náskok. Teprve jsou v nemocnicích nakažení před 14 dny.
Dnes v Lidlu u 4 pokladen roušky pod čumákem, ostraha to samý a důchodci ani nemluvím. Rozestupy sci-fi.
Počítám že plukovník zavede zákaz vycházení v noci.
Možná i zavře OC a další. Uvidíme.

GAELLE
napsal(a):
nééé s Norou nééé. Jen kdybyste vezla v autě dalšího cizího člověka. Rodiny se to netýká. A venku jen pokud nejsou v dosahu dvou metrů další lidi.
A ten lockdown měl být dávno, už před 14 dny. Vidím to že to Flegrovi vychází. Ty čísla. Bohužel.
Tady na to lidi serou a tak čísla neklesají. Tipuji 13 K nakažených v 01 ráno. A to jsou jen ti co šli na testy. Skutečnost bude mnohem horší.
Dnes v Lidlu u 4 pokladen roušky pod čumákem, ostraha to samý a důchodci ani nemluvím. Rozestupy sci-fi.
jo, ať si zavede třeba vystřelování nakažených na mars, ale i kdyby zavedl cokoliv, tak kvůli inkubační době prostě nemůže čekat, že třeba do pátku se něco změní. nechápu, proč ta opatření mění tak rychle. to nemají žádnýho datovýho analytika? nebo prostě něco takovýho, nějakou představu, model, prostě jako flégr?
vždyť to vypadá, jak kdyby to vymýšleli podle aktuálních čísel. to je prostě kokotina.
napsal(a):
jo, ať si zavede třeba vystřelování nakažených na mars, ale i kdyby zavedl cokoliv, tak kvůli inkubační době prostě nemůže čekat, že třeba do pátku se něco změní. nechápu, proč ta opatření mění tak rychle. to nemají žádnýho datovýho analytika? nebo prostě něco takovýho, nějakou představu, model, prostě jako flégr?
vždyť to vypadá, jak kdyby to vymýšleli podle aktuálních čísel. to je prostě kokotina.
Ti co měli přijít nepřišli.
A pojišťováka podruhé nevyslyšel.
Na Twittru těch modelů koluje hafo. Podle mne už je to nekontrolované šíření a tu lavinu nemá šanci zastavit už ničím.
Hlavně ty skutečné počty budou úplně jiné než uvádějí, když slyším jak lidi čekají na testy několik dní a mezitím členové rodiny chodí do práce a ven
Já myslím že nemají žádný plán. Plán už má jen virus a vychází mu.

GAELLE
napsal(a):
Ti co měli přijít nepřišli.
A pojišťováka podruhé nevyslyšel.
Na Twittru těch modelů koluje hafo. Podle mne už je to nekontrolované šíření a tu lavinu nemá šanci zastavit už ničím.
Hlavně ty skutečné počty budou úplně jiné než uvádějí, když slyším jak lidi čekají na testy několik dní a mezitím členové rodiny chodí do práce a ven
Já myslím že nemají žádný plán. Plán už má jen virus a vychází mu.
jo, to je na tom nejhorší. že není žádný plán.
vlastně já jsem věděla, že není žádný plán, už někdy v půlce srpna, kdy se začalo řešit, že od září roušky ve školách - to bylo jasný, že asi nějaký nehezký modely existují - a bylo to zatrženo z politických důvodů.
ale stejně mě to pořád trochu překvapuje, jak moc není plán.
prostě se promořujeme, nebo jak se tomu říká. kdo umře, ten umře. jinak už to prostě nebude.
GAELLE
napsal(a):
já tipuju zákaz vycházení od zítra
Ale bude ten zákaz vycházení k něčemu? Bude to asi stejné jako na jaře, bude se moci do obchodů, do práce a do přírody. No a jakmile se promluví o tom zákazu, tak okamžitě všichni začnou bláznit a začnou si jezdit nakupovat zásoby, v obchodech bude narváno.
Další věc je ta práce, fabriky. Fakt nevěřím, že tam pomůžou ty roušky, vzhledem k tomu, že polovina lidí to nosí pod nosem. Na pracovišti si ji bereme jen když k nám někdo jde, takže si tam člověk klidně může kýchnout, a za dvě vteřiny když se někdo blíží, tak rychle nasadit roušku. Navíc na kuřárně a na jídelně si pak roušky sundáme všichni. Předpokládám, že takhle nějak podobně to funguje ve všech fabrikách. Jo a jinak u nás ve firmě už pár lidí covid pozitivních je, další to měli v rodině. Takže čistě teoreticky, třeba už to mám i já, bez příznaků. Ode mě to doma chytl přítel, od něho to v práci chytl kolega, od kolegy to doma chytne manželka, děti, od manželky to chytne její další kolegyně v práci, atd....
marcelaamax
napsal(a):
Ale bude ten zákaz vycházení k něčemu? Bude to asi stejné jako na jaře, bude se moci do obchodů, do práce a do přírody. No a jakmile se promluví o tom zákazu, tak okamžitě všichni začnou bláznit a začnou si jezdit nakupovat zásoby, v obchodech bude narváno.
Další věc je ta práce, fabriky. Fakt nevěřím, že tam pomůžou ty roušky, vzhledem k tomu, že polovina lidí to nosí pod nosem. Na pracovišti si ji bereme jen když k nám někdo jde, takže si tam člověk klidně může kýchnout, a za dvě vteřiny když se někdo blíží, tak rychle nasadit roušku. Navíc na kuřárně a na jídelně si pak roušky sundáme všichni. Předpokládám, že takhle nějak podobně to funguje ve všech fabrikách. Jo a jinak u nás ve firmě už pár lidí covid pozitivních je, další to měli v rodině. Takže čistě teoreticky, třeba už to mám i já, bez příznaků. Ode mě to doma chytl přítel, od něho to v práci chytl kolega, od kolegy to doma chytne manželka, děti, od manželky to chytne její další kolegyně v práci, atd....
A pak jel někdo na tu demonstraci, kde pořvával bez roušky s dalšími stovkami lidí. Jsem zvědavá, jestli to nějak pohne s čísly.
napsal(a):
jo, to je na tom nejhorší. že není žádný plán.
vlastně já jsem věděla, že není žádný plán, už někdy v půlce srpna, kdy se začalo řešit, že od září roušky ve školách - to bylo jasný, že asi nějaký nehezký modely existují - a bylo to zatrženo z politických důvodů.
ale stejně mě to pořád trochu překvapuje, jak moc není plán.
prostě se promořujeme, nebo jak se tomu říká. kdo umře, ten umře. jinak už to prostě nebude.
Naprostý souhlas.
Akorát je blbý že to promoření k ničemu není. Imunita prý max 3 měsíce.
A kdo to nerozchodí tak smůla. Ten kdo se nakazí tento týden už se myslím ani do nemocnice nedostane.
A Letňany sci-fi. Postele asi vyrobí ale doktoři a sestry nebudou. Navíc se nakazí taky a bude jich ubývat.
A nedělní akce na Staromáku tak to vůbec bez komentáře. Ti to rozvezli i tam kde to doteď nebylo.
Jo volby byly důležitější. Všechny ty mrtvé má na svědomí deb*il Babiš.
Všichni se držte a snažte se nenakazit.

napsal(a):
to jste asi špatně poslouchala, rouška- v městské zástavbě a uvnitř budov., bla bla bla..což bylo i do teď- uvnitř budov (i v době voleb ), ale málo kdo si jí dá na NOS A ÚSTA třeba v panelákovém výtahu, chodbě , že.....je to jen kousek ne ? nebo ne!
Strašně mě baví číst, jak by to kdo udělal a proč...je to takové hospodské ...

napsal(a):
Cože?
Nedávno uveřejnili krásnou tabulku - mrtvé s koronavirem, rozdělené do několika pofidérních kategorií dle zaměstnání. Jsem líná to hledat,a le bylo to na Seznamu.
94% mrtvých k danému datu byli starobní a invalidní důchodci.
Ti, co se válí v nemocnicích bez příznaků a větších potíží, ale zato s pozitivním testem, jsou hlavně taky důchodci - ti ze sociálních zařízení, která je, pokud jsou pozitivní, nepřijmou zpět v žádném případě, a tak se čeká, až bude holt test negativní nebo až umřou.
Ono totiž pro tyhle staré lidi neexistuje nic mezi - v nemocnici ale zabírají místo a navyšují mediální čísla bububu, což se samozřejmě leckomu hodí, a vrátit se zpět nemohou, protože je jejich zařízení zpět prostě nevezme. Prostě vzduchoprázdno - to je skutečně snad lepší umřít. Pro ně to musí být hrozný stres.
A další den v médiích vyfňukávání, jak docházejí zdravotníci - no, aby nedocházeli, když je půlka doma s harantama, co nesmí do školy, a druhá půlka pro jistotu preventivně v karanténě, protože možná někoho někde potkali?
Pokud nebudou doma napříč všemi profesemi jen skutečně ti, kdo jsou NEMOCNÍ, nikoliv jen pozitivní či podezřelí z kontaktu, tak je to široká dálnice do pekel pro celý stát.

Dotaz
napsal(a):
A pak jel někdo na tu demonstraci, kde pořvával bez roušky s dalšími stovkami lidí. Jsem zvědavá, jestli to nějak pohne s čísly.
To nepoznáte, kde se kdo nakazil, takové informace nejsou veřejně dostupné. Teda asi hlavně proto, že nejsou k dispozici vůbec.

GAELLE
napsal(a):
Napadlo vás přemýšlet i nad jinými důvody, než papouškovat, že je tolik pozitivních proto, že lidi na opatření serou (to se snad může už napsat, když byl oficiálně a naplno zveřejněn taky IQ premiéra mezi cca 50 a 69, ne)?
Tak schválně, zkuste vymyslet alespoň dvě jiné varianty.

marcelaamax
napsal(a):
Nojo, to se pak může plánovat a omezovat, když se na to takhle dlabe. Díky tomu mírnější opatření nefungují, jak by měly, a bude se zase zpřísňovat. Až dojde i na lockdown. I když já osobně si myslím, že měl být už dřív, protože je to stejně nevyhnutelné a aspoň by se to přibrzdilo rychleji.
Děláme si to sami, tedy přesněji dělají nám to ti, co na to kašlou. Na ty se zlobme, ne na Prymulu.
napsal(a):
Napadlo vás přemýšlet i nad jinými důvody, než papouškovat, že je tolik pozitivních proto, že lidi na opatření serou (to se snad může už napsat, když byl oficiálně a naplno zveřejněn taky IQ premiéra mezi cca 50 a 69, ne)?
Tak schválně, zkuste vymyslet alespoň dvě jiné varianty.
serou. nosí roušky pod rypákem, slejzají se dál, dělají si na fb pr*el, žádný covid neexistuje, fotky jsou naaranžované, zaplatili jim atd. atd.
A na přemýšlení máme Prymule. I ten je evidentně v pr*eli.
Zopakuji- Flegrovi čísla vycházejí.
Už není šance to zastavit. A to vidíme jen malou část nakažených. Testy nestíhají, trasování spadlo.
E roušku má 1 milion z 10.

Základem je hlavně přiznat si, že rouška jako prostředek proti šíření viru prostě nefunguje.
A že mít pozitivní test na koronavirus (nejčastěji dnes prováděný PCR test) neznamená, že jste sami nemocní či nakažliví pro okolí.
To jsou prostě základní znalosti z mikrobiologie, ať už se učí na zubárně, medicíně, veterině, chemii, přírodovědě....takže tento předmět a zkoušku z něho měli i Šmucler, Honzák, Pirk, kteří měli bohužel taky tolik "drzosti", že to řekli veřejně.
napsal(a):
Nojo, to se pak může plánovat a omezovat, když se na to takhle dlabe. Díky tomu mírnější opatření nefungují, jak by měly, a bude se zase zpřísňovat. Až dojde i na lockdown. I když já osobně si myslím, že měl být už dřív, protože je to stejně nevyhnutelné a aspoň by se to přibrzdilo rychleji.
Děláme si to sami, tedy přesněji dělají nám to ti, co na to kašlou. Na ty se zlobme, ne na Prymulu.
tedy přesněji dělají nám to ti, co na to kašlou.
No, ono to není jen o tom, že na to lidi kašlou. Ale prostě ono se v té práci taky najíst musíte, že jo. Pak vám taky rouška nedrží, padá, musíte ji pořád rovnat a nasazovat špinavýma rukama - není možné, aby vás pokaždé někdo vystřídal a šla jste si třeba dezinfikovat ruce, pak taky hodně pijete, takže zase musíte špinavýma rukama sundat a nandat roušku... V těch fabrikách to prostě "líp" nejde.

napsal(a):
Základem je hlavně přiznat si, že rouška jako prostředek proti šíření viru prostě nefunguje.
A že mít pozitivní test na koronavirus (nejčastěji dnes prováděný PCR test) neznamená, že jste sami nemocní či nakažliví pro okolí.
To jsou prostě základní znalosti z mikrobiologie, ať už se učí na zubárně, medicíně, veterině, chemii, přírodovědě....takže tento předmět a zkoušku z něho měli i Šmucler, Honzák, Pirk, kteří měli bohužel taky tolik "drzosti", že to řekli veřejně.
no,
nevím, kde jste dávala pozor vy,
ale rouška proti kapénkám funguje. když budete kráva nebo prase se slintavkou a kulhavkou, což je virus, který se opravdu šíří čistě vydechovaným vzduchem, tak jediný co pomáhá je porážka, ale na viry, které se šíří jako kapénková infekce k jistému omezení prostě stačí omezit kapénky. nemusí to být 100%, stačí, když prostě místo jednoho dalšího člověka nakazíte 0,8 dalších lidí.
jinak co se pícíárka týče, najdu virus, to neznamená, že je osoba nemocná, ale za nakažlivou by se teda považovat měla. protože tak to obvykle je, je-li virus na sliznicích nosu, tak taky bude v těch kapénkách, že? nehrajme si teď na nějaké fragmenty a bla bla bla. epizootolog, když má pozitivní výsledek na pcr, fakt neřeší, jestli náhodou ta slepice s ptačí chřipkou nemá jen fragmenty, do plynu jde celé hejno. proč asi? taková ekonomická škoda a přitom nemusí mít příznaky (nemusí, v případě LPAI)
divný co?
ale epizootologie je očištěná od takových těch lidských sraček a proto se taky tlumení nákaz daří, na rozdíl od téhle frašky v přímém přenosu.

GAELLE
napsal(a):
serou. nosí roušky pod rypákem, slejzají se dál, dělají si na fb pr*el, žádný covid neexistuje, fotky jsou naaranžované, zaplatili jim atd. atd.
A na přemýšlení máme Prymule. I ten je evidentně v pr*eli.
Zopakuji- Flegrovi čísla vycházejí.
Už není šance to zastavit. A to vidíme jen malou část nakažených. Testy nestíhají, trasování spadlo.
E roušku má 1 milion z 10.
S většinou musím souhlasit, bohužel.
Jen u té e-roušky si myslím, že ji nepotřebuje celých 10,5 milionu obyvatel. Něco z toho jsou malé děti, které nevycházejí samy z domu (s mobilem v kapse), něco důchodci, co neumí s technologiemi. Pak jsou lidi, co mají za den minimum kontaktů s ostatními, pracují na HO, volný čas tráví s rodinou či se psem v přírodě, občas jdou nakoupit, ale tam nejsou s nikým víc jak 15 minut na míň než 2 metry, takže by to e-rouška stejně nevyhodnotila, jako rizikový kontakt.
A hlavně se natolik nedostatečně testuje, že většina nakažených není v systému.

..."Všechny ty mrtvé má na svědomí deb*il Babiš"....
Které mrtvé? Ty, kteří umřou hlady, protože zastavil ekonomiku? Nebo ty, kteří spáchají sebevraždu, protože nemůžou chodit na fotbal a nemají se kde prát?
Zkrátka protože vláda zavedla nějaká opatření.
Nebo ty, kteří umřou na covid, protože vláda nezavedla nějaká opatření?
( ANO nevolím, koblihy nejím, Babiše neobdivuji )

napsal(a):
Kurňa, popisovala jsem tu konkrétní případ mého bráchy, jeho rodiny, jeho kolegů a jejich rodin. Celá kancelář pozitivní, všichni bez příznaků. Všichni nakazili všechny členy svojí domácnosti.
Dle vás nemožné, když byli bezpříznakoví. To si ten koronavirus asi posílali mailem, ne?

a tak vona ta ekonomika...
na jaře mě třeba hrozně zaujalo, jak na jedný straně plakali lidi, že nemají práci a na druhé straně plakali zemědělci že nemůžou přijet ukrajinci sázet zeleninu.
takže vono to až tak zlí není, když si lidi pořád můžou vybírat, co nebudou dělat.

No, v těch kapénkách se neshodneme, to už bylo ve vlákně výše.
Co se týče toho druhého, jasně, že máte jako veterináři výhodu - prostě to utratíte. Snad i rychle a bez zbytečných obezliček, ale teď bohužel - co se týče téhle frašky v přímém přenosu - to vypadá, že vlastně veterináři mají ve finále s pozitivními zvířecími bytostmi více soucitu, protože je utratí jakžtakž rychle. Tady společnost škrtí zelený mužík, pomalu všechno přidušuje a když se ani takhle nedaří, prostě to utáhne víc. To je regulérní týrání.
Tak, jak se teď testuje, neukazuje bohužel o míře infekčnosti daného testovaného pro jeho okolí nic.

míra infekčnosti daného testovaného se totiž fakt blbě testuje.
ale je bezpečné a správné předpokládat, že infekční je. protože na 99% bude.

napsal(a):
Bodlinko, bodlinko.....chce to líp poslouchat a číst. V autě jen, když pojedou lidi, co nejsou rodina a nežijí v jedné domácnosti. A Nora přece rodina je ! :-))
Horší to budou mít ti, kteří sice sdílejí jednu postel, ale nikoliv jedno příjmení a bydliště. ( Neměli zrušit bydliště přechodná :-)) )

napsal(a):
Kurňa, popisovala jsem tu konkrétní případ mého bráchy, jeho rodiny, jeho kolegů a jejich rodin. Celá kancelář pozitivní, všichni bez příznaků. Všichni nakazili všechny členy svojí domácnosti.
Dle vás nemožné, když byli bezpříznakoví. To si ten koronavirus asi posílali mailem, ne?
Chápete psaný text? Nic moc, zdá se.
Kdyby jim vytírali rectum a našli enterokoky, taky byste je všechny dala do karantény a napsala, že všichni nakazali všechny?

napsal(a):
No, v těch kapénkách se neshodneme, to už bylo ve vlákně výše.
Co se týče toho druhého, jasně, že máte jako veterináři výhodu - prostě to utratíte. Snad i rychle a bez zbytečných obezliček, ale teď bohužel - co se týče téhle frašky v přímém přenosu - to vypadá, že vlastně veterináři mají ve finále s pozitivními zvířecími bytostmi více soucitu, protože je utratí jakžtakž rychle. Tady společnost škrtí zelený mužík, pomalu všechno přidušuje a když se ani takhle nedaří, prostě to utáhne víc. To je regulérní týrání.
Tak, jak se teď testuje, neukazuje bohužel o míře infekčnosti daného testovaného pro jeho okolí nic.
Už to tu někdo psal - máte opravdu dobře vybraný nick.

napsal(a):
Bodlinko, bodlinko.....chce to líp poslouchat a číst. V autě jen, když pojedou lidi, co nejsou rodina a nežijí v jedné domácnosti. A Nora přece rodina je ! :-))
Horší to budou mít ti, kteří sice sdílejí jednu postel, ale nikoliv jedno příjmení a bydliště. ( Neměli zrušit bydliště přechodná :-)) )
na jaře to původně tak bylo, že roušku i sama v autě a ke kapličce.
je to takový povzdech nad tím, kam jako hodlají ještě přitvrzovat.

marcelaamax
napsal(a):
tedy přesněji dělají nám to ti, co na to kašlou.
No, ono to není jen o tom, že na to lidi kašlou. Ale prostě ono se v té práci taky najíst musíte, že jo. Pak vám taky rouška nedrží, padá, musíte ji pořád rovnat a nasazovat špinavýma rukama - není možné, aby vás pokaždé někdo vystřídal a šla jste si třeba dezinfikovat ruce, pak taky hodně pijete, takže zase musíte špinavýma rukama sundat a nandat roušku... V těch fabrikách to prostě "líp" nejde.
Pardon, já jsem asi špatně pochopila tohle sdělení: "Na pracovišti si ji bereme jen když k nám někdo jde"
Podle vaší další reakce to zřejmě nebylo myšleno, tak, že va fabrice nasazujete roušky, jen když se blíží kontrola
Pochopila jsem to blbě a nadzdvihlo mě to ze židle.

napsal(a):
míra infekčnosti daného testovaného se totiž fakt blbě testuje.
ale je bezpečné a správné předpokládat, že infekční je. protože na 99% bude.
bodlinko, to si myslím, že si nemyslíte úplně dobře.
Kdyby to tak bylo, nebylo by R 1,4, ale třeba 12 (12 jen plácám).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Reproduk%C4%8Dn%C3%AD_%C4%8D%C3%ADslo

napsal(a):
a tak vona ta ekonomika...
na jaře mě třeba hrozně zaujalo, jak na jedný straně plakali lidi, že nemají práci a na druhé straně plakali zemědělci že nemůžou přijet ukrajinci sázet zeleninu.
takže vono to až tak zlí není, když si lidi pořád můžou vybírat, co nebudou dělat.
Ono podobně plakali zemědělci na podzim, že nemá kdo posbírat jabka, tam kde se urodilo. Že ani čeští studenti o přivýdělek nestojí.
Nejlepší byla ta zpěvačka ( její jméno mi vůbec nic neříkalo - prostě slavná ), že nemůže zpívat, odpadly koncerty, nemá na nájem, neplatí elektřinu a snad bude muset pracovat. Zrovna když chtěla začít psát román. No, neposlali byste jí korunu ?
napsal(a):
Pardon, já jsem asi špatně pochopila tohle sdělení: "Na pracovišti si ji bereme jen když k nám někdo jde"
Podle vaší další reakce to zřejmě nebylo myšleno, tak, že va fabrice nasazujete roušky, jen když se blíží kontrola
Pochopila jsem to blbě a nadzdvihlo mě to ze židle.
Nene, špatně jsem to napsala.
Na pracovišti roušku mít nemusíme, ale pokud nás jde třeba střídat vedoucí, nebo kvůli něčemu přichazi kolega, tak si ji musíme vzít. Když jdeme a záchod, jidelnu nebo kurarnu, tak na to cestu taky. To samé kdyz se střídají směny a přicházíme nebo odcházíme z práce.

napsal(a):
bodlinko, to si myslím, že si nemyslíte úplně dobře.
Kdyby to tak bylo, nebylo by R 1,4, ale třeba 12 (12 jen plácám).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Reproduk%C4%8Dn%C3%AD_%C4%8D%C3%ADslo
to ne, reprodukční číslo je něco, co je vlastní konkrétnímu onemocnění!
to pozor, že je někdo nakažlivý ještě neznamená, že někoho nakazí, vždycky záleží na infekční dávce a stupni expozice a ta infekční dávka je různá pro různé nemoci.
takže ano, plácáte.
12 je reprodukční číslo spalniček, což je nejnakažlivější lidská nemoc. takové běžné číslo je kolem dvou.

napsal(a):
Ono podobně plakali zemědělci na podzim, že nemá kdo posbírat jabka, tam kde se urodilo. Že ani čeští studenti o přivýdělek nestojí.
Nejlepší byla ta zpěvačka ( její jméno mi vůbec nic neříkalo - prostě slavná ), že nemůže zpívat, odpadly koncerty, nemá na nájem, neplatí elektřinu a snad bude muset pracovat. Zrovna když chtěla začít psát román. No, neposlali byste jí korunu ?
no, to je přesně vono. nebo dnes na idnesu byl takovej článek, reklama na finanční poradce, v podstatě, o ženské, co si otevřela kavárnu a teď jí musela zase zavřít a aby mohla pokračovat, tak zastavila vlastní byt.
to ať se na mě nikdo nezlobí, ale taková hypotetická pani, když skončí jako bezdomovec, tak si za to může sama.
prostě holt je-li někdo hoteliér, tak musí jít dělat něco jiného. třeba dočasně, třeba trvale, ale svět se nezboří.

napsal(a):
Chápete psaný text? Nic moc, zdá se.
Kdyby jim vytírali rectum a našli enterokoky, taky byste je všechny dala do karantény a napsala, že všichni nakazali všechny?
Co???
To jako srovnáváte záchyt běžných střevních bakterií se záchytem přítomnosti koronaviru, který se objevil před pár měsíci? Vážně?
To je teda logika

Ne, jen se domnívám, že koronaviry tady jsou poměrně dlouho a není třeba jednoho z nich tak masivně glorifikovat a na jeho počest pochovat lidstvo ekonomickými opatřeními.

napsal(a):
Ne, jen se domnívám, že koronaviry tady jsou poměrně dlouho a není třeba jednoho z nich tak masivně glorifikovat a na jeho počest pochovat lidstvo ekonomickými opatřeními.
Kolikrát si ze svého života pamatujete situaci, že se pod náporem nějaké nemoci hroutil zdravotní systém? A to se to snažíme všemožně brzdit!

napsal(a):
ne, tomu nevěřím.
respektive, když máte tak ráda tu wikipedii, koukněte na kochovy postuláty.
a taky. kdyby byl koronavirus široce rozšířený v populaci, tak by nedocházelo k náhlé korelaci s jeho záchyty a počtem pacientů, kteří si jen tak náhodou pořídili virový zápal plic a rozhodli se na něj třeba i uhynout.
koneckonců tohle mi vrhalo hlavou minulý rok v lednu, kdy to objevili v číně. jakože jak objevíte ve městě, co má 10 milionů lidí, v lednu, během chřipkového a virózového času, nový virus s chřipkovými příznaky?
odpověď je překvapivě jednoduchá. najednou v nemocnici, kde měli jednoho pacienta s virovou pneumonií za měsíc, měli deset za den a další den dalších dvacet. tak se po tom začali pídit.

napsal(a):
no, to je přesně vono. nebo dnes na idnesu byl takovej článek, reklama na finanční poradce, v podstatě, o ženské, co si otevřela kavárnu a teď jí musela zase zavřít a aby mohla pokračovat, tak zastavila vlastní byt.
to ať se na mě nikdo nezlobí, ale taková hypotetická pani, když skončí jako bezdomovec, tak si za to může sama.
prostě holt je-li někdo hoteliér, tak musí jít dělat něco jiného. třeba dočasně, třeba trvale, ale svět se nezboří.
On u nás funguje takový divný kapitalizmus se socialistickými zárukami. Docela by mě zajímalo, jak kompenzují na západ od našich hranic. Však tam taky posadili lidi na zadek.
Je mi líto hodpod na venkově. Když jedu, vidím, jak se snaží. Poutače kolem silnic - prodávají okýnkem.
A pak mě překvapuje, jak si lidi ( socialisticky ) nevytváří v dobách hojnosti rezervu ani na dva, tři měsíce.

ale tak fajn, tak jí nemám, ale tak prostě holt jdu dělat někam, kde to zavřené není. jako ručičky nebojte se, vy dělat nebudete? tak to sorry, pro to nemám pochopení. nebo je snad ta práce na poli nějak podřadná?

rapotacka11
napsal(a):
virová pneumonie
- necháváte se na to očkovat?
fff
já nejsem očkovaná ani proti tetanu podle hesla, přežila Nora, přežiju taky
ne, je to tak, že bych musela nejdřív sežrat tak půl krabičky diazepamu slovakofarma a na to nesmí řídit, takže prostě nemůžu ani kdybych chtěla

napsal(a):
ne, tomu nevěřím.
respektive, když máte tak ráda tu wikipedii, koukněte na kochovy postuláty.
a taky. kdyby byl koronavirus široce rozšířený v populaci, tak by nedocházelo k náhlé korelaci s jeho záchyty a počtem pacientů, kteří si jen tak náhodou pořídili virový zápal plic a rozhodli se na něj třeba i uhynout.
koneckonců tohle mi vrhalo hlavou minulý rok v lednu, kdy to objevili v číně. jakože jak objevíte ve městě, co má 10 milionů lidí, v lednu, během chřipkového a virózového času, nový virus s chřipkovými příznaky?
odpověď je překvapivě jednoduchá. najednou v nemocnici, kde měli jednoho pacienta s virovou pneumonií za měsíc, měli deset za den a další den dalších dvacet. tak se po tom začali pídit.
Koronavirus není jen pneumonie...ale opravdu se s vámi, bodlinko, nechci na diskuzi hádat, vašich názorů si vážím, i když ne vždy mám stejné.
tady snad alespoň ochutnávka infa ohledně covidu a navýšení počtumrtvých za dané období - u nás zatím nic, co by byť jen trochu omlouvalo ty příšerné ekonomické přitroublosti, nazývané opatření.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/prvni-vlna-covidu-zvysila-pocet-mrtvych-proti-minulosti-v-eu/r~0b11f9e812fc11eba25cac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

napsal(a):
Koronavirus není jen pneumonie...ale opravdu se s vámi, bodlinko, nechci na diskuzi hádat, vašich názorů si vážím, i když ne vždy mám stejné.
tady snad alespoň ochutnávka infa ohledně covidu a navýšení počtumrtvých za dané období - u nás zatím nic, co by byť jen trochu omlouvalo ty příšerné ekonomické přitroublosti, nazývané opatření.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/prvni-vlna-covidu-zvysila-pocet-mrtvych-proti-minulosti-v-eu/r~0b11f9e812fc11eba25cac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne
jasný, že není.
ale prostě tak došlo k objevu té nemoci. že najednou byla virová pneumonie v nečekaném množství a lékaři začali pátrat po příčině.
a prosím, u nás zatím nic - ale vono to má zpoždění tak 2-3 týdny, které uběhnou od nákazy do případného úhynu.
takže ano, u nás zatím nic, protože u nás zatím nic nebylo.
si povíme třeba po vánocích, ju?

když tady budeme, tak ano
Též mám dostatečnou hladinu na tetanus a poslední přeočkování v roce 1996. Málem to tehdy byla moje konečná. Takže proti koronáči se určitě očkovat nenechám.
Jinak zdravotnictví nerozumím, jsem ekonom ale Bodlince věřím že ví co říká.
Ale mám kamaráda u RZ a lékaře na JIP. Není to vůbec dobrý. Dnes celý den lítaly sanity sem a tam - bydlím kousek od dispečinku.
nemocnice brzy zkolabují a v tom je ten problém. A ani mladý a zdravý lidi si nemůžou být jistí že z toho vyváznou a bez poškození.
O tom viru se stále ví velmi málo. Fakt to asi není žádná chřipčička.
A když jsem poprvé v roce 1992 přišla o práci v kanclu šla jsem makat v holinkách na pole na sklizeň zeleniny. A líbilo se mi to víc než ten kancl. Vydržela jsem tam docela dlouho.

napsal(a):
On u nás funguje takový divný kapitalizmus se socialistickými zárukami. Docela by mě zajímalo, jak kompenzují na západ od našich hranic. Však tam taky posadili lidi na zadek.
Je mi líto hodpod na venkově. Když jedu, vidím, jak se snaží. Poutače kolem silnic - prodávají okýnkem.
A pak mě překvapuje, jak si lidi ( socialisticky ) nevytváří v dobách hojnosti rezervu ani na dva, tři měsíce.
Jo přesne, chtěla jsem to taky napsat, až si letmo pročtu příspěvky...chtěli jsme to tak, volné podnikání, zaměstnanec x zaměstnavatel...prostě obecně kapitalistické prostředí trhu práce a teď se z toho hroutíme, nejsme totiž zvyklí se sebrat a s celou rodinou odstěhovat za prací do jíného kraje-na druhý konec republiky, my Češi to prostě neumíme a takováto omezení nám berou pevnou půdu pod nohama, jistotu a lid je nespokojený se vším co se ve vládě ohledně covidu šustne .....
PS: jsem státní zaměstnanec, chtěa jsem to tak, jistota pravidelného příjmu.
napsal(a):
Jo přesne, chtěla jsem to taky napsat, až si letmo pročtu příspěvky...chtěli jsme to tak, volné podnikání, zaměstnanec x zaměstnavatel...prostě obecně kapitalistické prostředí trhu práce a teď se z toho hroutíme, nejsme totiž zvyklí se sebrat a s celou rodinou odstěhovat za prací do jíného kraje-na druhý konec republiky, my Češi to prostě neumíme a takováto omezení nám berou pevnou půdu pod nohama, jistotu a lid je nespokojený se vším co se ve vládě ohledně covidu šustne .....
PS: jsem státní zaměstnanec, chtěa jsem to tak, jistota pravidelného příjmu.
zeptám se schválně svých přátel v Italii a Francii jaké kompenzace dostali zavřené podniky - bary, restaurace atd.

GAELLE
napsal(a):
zeptám se schválně svých přátel v Italii a Francii jaké kompenzace dostali zavřené podniky - bary, restaurace atd.
A divadla :
"Centrum informací a statistik kultury vydává roční statistiku, která obsahuje i pasáže věnované divadlu. V roce 2000 měla Česká republika 118 divadel a 121 stálých scén. Za rok 2010 bylo ve statistice uvedeno 151 divadel a 160 stálých scén. V roce 2018 bylo v provozu 182 divadel, 174 stálých scén. Z toho zřizovaných veřejným sektorem 39 divadel (89 stálých scén). Soukromých „kapitalistických“ divadel zřizovaných podnikateli je 56, spolky 67, obecně prospěšnými společnostmi 20. Pouhých 941,5 milionu vybraly divadla za vstupné, 1,5 miliardy dostala divadla dotace od státu, 0,5 miliardy od krajů, 2,35 miliardy od měst a obcí. Celkem to je za „normální“ necovidový rok 4,4 miliardy dotací, což ukazuje na 25% soběstačnost. Průměrná cena vstupenky je 280 Kč, dotace z veřejných prostředků na tuto vstupenku je 1100 Kč. Tohle přece není normální… S nataženou rukou k Babišovi stojí frontu všichni herci a herečky, kteří chtěli emigrovat poté, co vyhrálo volby ANO. Všichni, kteří předtím adorovali nikým neregulovaný trh bez přívlastků, bez sociálních otázek i odpovědí a tleskali Václavu Klausovi staršímu. Všichni, kteří dnes protestují proti rouškám, protože oni přece mají tu svobodu…"

S Babišem jděte kamsi. Tahle vláda postrádá jakoukoli zodpovědnost, natož rozpočtovou.
Riziko kumulace případů v nemocnicích v populistickém předvolebním boji nikdo neviděl přestože data byla. A teď nevědí, jak to zastavit. Kdyby místo účelového vyřvávání jak musí poskytnout 5tis. “stařečkům” připravovali pro rizikové skupiny pandemický plán, bylo by líp.
Ještě v půlce roku se zdálo, že deficit 500 miliard na letošní rok nebude celý vyčerpaný, že se zastavíme někde na cifře 250 nebo 300 miliard. Letní nečinnost a úplná rezignace na přípravu na podzimní vlnu pandemie vedly k tomu, že se bude muset zavírat, bude se muset poskytovat podpora, protože jinak nás tu skoupí za pár korun. Nejde fakt o podporu pro umělce nebo pro lidi co se jim nechce dělat. Dotkne se to všech.
Ten půlbilionový deficit zřejmě bude vyčerpaný. Když se k tomu přidá 320 miliard na příští rok, jsme na tři čtvrtě bilionu deficitu za dva roky. A plán odpovědných úspor v nedohlednu a jen jako plivnutí do obličeje schválený megalomanský projekt “Zemanova kanálu. To je pro naše děti.
Od zdi ke zdi a hokus pokus. Navíc když se má při tom všem ještě stihnout nahrabat do vlastní kapsy, to je pak fakt dřina. A ještě neví, co se udělalo špatně.
Tahle vláda nemá morálku, nedivím se, že je v lidech tolik nedůvěry a vzdoru.

napsal(a):
S Babišem jděte kamsi. Tahle vláda postrádá jakoukoli zodpovědnost, natož rozpočtovou.
Riziko kumulace případů v nemocnicích v populistickém předvolebním boji nikdo neviděl přestože data byla. A teď nevědí, jak to zastavit. Kdyby místo účelového vyřvávání jak musí poskytnout 5tis. “stařečkům” připravovali pro rizikové skupiny pandemický plán, bylo by líp.
Ještě v půlce roku se zdálo, že deficit 500 miliard na letošní rok nebude celý vyčerpaný, že se zastavíme někde na cifře 250 nebo 300 miliard. Letní nečinnost a úplná rezignace na přípravu na podzimní vlnu pandemie vedly k tomu, že se bude muset zavírat, bude se muset poskytovat podpora, protože jinak nás tu skoupí za pár korun. Nejde fakt o podporu pro umělce nebo pro lidi co se jim nechce dělat. Dotkne se to všech.
Ten půlbilionový deficit zřejmě bude vyčerpaný. Když se k tomu přidá 320 miliard na příští rok, jsme na tři čtvrtě bilionu deficitu za dva roky. A plán odpovědných úspor v nedohlednu a jen jako plivnutí do obličeje schválený megalomanský projekt “Zemanova kanálu. To je pro naše děti.
Od zdi ke zdi a hokus pokus. Navíc když se má při tom všem ještě stihnout nahrabat do vlastní kapsy, to je pak fakt dřina. A ještě neví, co se udělalo špatně.
Tahle vláda nemá morálku, nedivím se, že je v lidech tolik nedůvěry a vzdoru.
Souhlasím. Ale stejně všichni řvou, že chtějí kompenzace, i když toho Babiše nevolili. Nebo aspoň většina. Přitom dnes jsem četla článek, jak lidi skupují z našetřených úspor nemovitosti.

Ještě v půlce roku se zdálo, že deficit 500 miliard na letošní rok nebude celý vyčerpaný, že se zastavíme někde na cifře 250 nebo 300 miliard.
to by me zajimalo, komu se to "zdalo"

napsal(a):
Ještě v půlce roku se zdálo, že deficit 500 miliard na letošní rok nebude celý vyčerpaný, že se zastavíme někde na cifře 250 nebo 300 miliard.
to by me zajimalo, komu se to "zdalo"
https://www.kurzy.cz/zpravy/560071-plneni-statniho-rozpoctu-cr-za-leden-az-zari-2020/

"Kdyby místo účelového vyřvávání jak musí poskytnout 5tis. “stařečkům” připravovali pro rizikové skupiny pandemický plán, bylo by líp."
Vám ti stařečkové nějak leží v žaludku. Ještě nic nedostali a už s tím potomci počítají.
Co myslíte, že s tím ti stařečci udělají. Zas podpoří mladé. A podpořit potřebují téměř všichni.
Když chcete obvinit tuhle vládu, ukažte na toho, kdo by to dělal líp. Fiala? Kalousek?.......Bohužel Winstona v našem politickém rybníku nemáme.
( Opakuji Babiš není můj favorit, nikdy jsem ho nevolila, koblihy nejím )
Ukažte mi silnou osobnost, která by přišla s konstruktivním nápadem, která by třeba vyprofilovala silného kandidáta do příštích prezidentských voleb ( Němcovou za takovou osobnost nepovažuji, Vystrčila taky ne.......), vy někoho vidíte ? Hurá, sem s ním. A co dělá opozice? Furt jen řve, že Zeman je nad hrobem. A ?

napsal(a):
"Kdyby místo účelového vyřvávání jak musí poskytnout 5tis. “stařečkům” připravovali pro rizikové skupiny pandemický plán, bylo by líp."
Vám ti stařečkové nějak leží v žaludku. Ještě nic nedostali a už s tím potomci počítají.
Co myslíte, že s tím ti stařečci udělají. Zas podpoří mladé. A podpořit potřebují téměř všichni.
Když chcete obvinit tuhle vládu, ukažte na toho, kdo by to dělal líp. Fiala? Kalousek?.......Bohužel Winstona v našem politickém rybníku nemáme.
Ukažte mi silnou osobnost, která by přišla s konstruktivním nápadem, která by třeba vyprofilovala silného kandidáta do příštích prezidentských voleb ( Němcovou za takovou osobnost nepovažuji, Vystrčila taky ne.......), vy někoho vidíte ? Hurá, sem s ním. A co dělá opozice? Furt jen řve, že Zeman je nad hrobem. A ?
že není alternativa ještě neznamená, že to babiš neposral
a posral to zcela zjevně čistě pro výhru v krajských volbách
prostě hnus, tohle se nedělá a fakt štěstí, že to je jen "korona" a ne ebola nebo válka

napsal(a):
https://www.kurzy.cz/zpravy/560071-plneni-statniho-rozpoctu-cr-za-leden-az-zari-2020/
jeste nikdy se nestalo, aby usetrily pulku planovaneho schodku. ta zadluzenost, kam nas zenou je desiva. a ne, nekonci to.
napsal(a):
Já se o politiku naprosto nezajímám - třeba zrovna předevčírem jsem zjistila, že existuje ministerstvo práce (a sociálních věcí - to jsem věděla, že máme ministerstvo sociálních věcí, ale netušila jsem, že má na starosti taky práci) a běžně zaznamenám jméno prezidenta až poté, co má za sebou půlrok ve funkci, ale strašně by mě zajímalo:
Co má Babiš společného s koblihami? Já je taky nejím, nejím smažené, ale to spojení slyším poprvé.

Koblihy byly součástí předvolební kampaně (v minulosti), viz např. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-vsadil-na-koblihy-prazane-mu-rvou-ruce-205923.
napsal(a):
Koblihy byly součástí předvolební kampaně (v minulosti), viz např. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-vsadil-na-koblihy-prazane-mu-rvou-ruce-205923.
Ajo. Tak to by mě nenapadlo ani za sto let.
Tomu bych hlas nedala, musel by za mnou přijít alespoň s dršťkovkou. :)
No, takže poslední zprávy jsou, že čekáme na brífing, jenže se ukázalo, že Hamáček má covid(od Tomana) takže asi hoši řeší, jak to národu vysvětlí(že pánové, co mají jít příkladem, nic nedodržují)
Jinak...šlapu si ráno se psem a koukám k baráku jedněm sousedům: aha, soused už je z práce doma - z Prahy...ku.va já nemám roušku! No bude trochu problém si na to zvyknout, protože jinak mezi lidi nechodím

lesnížínka
napsal(a):
No, takže poslední zprávy jsou, že čekáme na brífing, jenže se ukázalo, že Hamáček má covid(od Tomana) takže asi hoši řeší, jak to národu vysvětlí(že pánové, co mají jít příkladem, nic nedodržují)
Jinak...šlapu si ráno se psem a koukám k baráku jedněm sousedům: aha, soused už je z práce doma - z Prahy...ku.va já nemám roušku! No bude trochu problém si na to zvyknout, protože jinak mezi lidi nechodím
by tam mohli taky trochu poumírat a byl by klid
lesnížínka
napsal(a):
Vtipná Já už taky dávno nejsem víla Amálka...
Ale jsi - vždyť jsi Lesní žínka! A náš věk je ten nejlepší, ne?
CHOPŇÁCI jsou často kuřáci. Ale jestli se fakt zadejcháváš, tak si na vyšetření zajdi. Může to být spousta věcí, pro klid duše bych to na Tvém místě udělala. Jsi drobná, nemáš důvod se zadýchávat.
napsal(a):
Nevím, jestli to bylo v souvislosti s viry, ale virovou pandemii už vědci očekávali dost dlouho. Po ptačí, prasečí.....byla jen otázka času, kdy dojde na lidi = ten nejpřemnoženější a nejzhýčkanější druh.
Fíkovnice o tom určitě ví víc.
( Když ještě lidi pořád neví co roupama a musí blbě experimentovat )
Tak tak. Jak jsem již psala - ona nás má příroda už fakt dost! Já vím, že teď to píšu trochu přeneseně... Infekce vždy byly, jsou a budou. To jsme se jen nechali ukolébat, že Ebola je někde v Africe a my tu máme tak maximálně chřipku, občas nějakou (mini)epidemii spalniček, černého kašle...
Ale pro zajímavost se koukněte na ten 6. kruh Danteho Pekla... No, nesedí to na nás?
napsal(a):
Pro mě je už dlooouhou dobu nej kandidátem Cyril Hoschl. Mám jej ráda, znám jej osobně, a je to jeden z nejmoudřejších lidí a zároveň je umírněný.
Ale to, zda by kandidaturu přijal, nevím. Jen vím, že se o tom celkem mluví i napříč univerzitami.
fikovnice
napsal(a):
Pro mě je už dlooouhou dobu nej kandidátem Cyril Hoschl. Mám jej ráda, znám jej osobně, a je to jeden z nejmoudřejších lidí a zároveň je umírněný.
Ale to, zda by kandidaturu přijal, nevím. Jen vím, že se o tom celkem mluví i napříč univerzitami.
Obávám se, že pan doktor Höschl je pro spoustu lidí nevolitelný. Přece jen, ten jeho škraloup... Ačkoliv naprosto nijak nerozporuju, že to je člověk se skvělým rozhledem, přehledem a nadhledem! I když uznávám, že Babiše jsme si taky zvolili přes to přese všechno. :-)

napsal(a):
Vy máte lékařské vzdělání?

fikovnice
napsal(a):
No, já jsem spíš zvědavá na Zemana... Ten se s Tomanem sešel v době, kdy byl už stopro infekční... Bůhví, zda už Zeman nedostává remdesivir, vitamínové bomby apod.
zeman už je možná několik let mrtvej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
Me z poslednich let (cca 17?) zaujal z politiku tak maximalne kdysi Tošovský (nebo jak se jmenoval) Lux (paradoxne) a mozna mladej Klaus. Jinak sem nenasla zadneho byt vzdalene pripustneho politika 😂😂😂

napsal(a):
Ale vůbec ne. Rozhodně mi stařečkové neleží v žaludku, jen tenhle výrok Maláčové mi utkvěl v paměti, protože z něho populismus jen kape.
Jinak co se týká silné osobnosti, každý máme jiné preference, obecně myslím, že v moři přeplněném barakudami přežije zase jen barakuda. Snažím se volit tak, aby byly síly vyvážené, pak lze dojít k celkem rozumným kompromisům.

no
silné osobnosti......
to jsou třeba psychopaté......
že

A na jaře jste tu říkali, že Prymula super.
Jestli ono to nebude tím, že nemáme absolutní monarchii.
Nebo Kum čingbulla.
Ale vážně to chce někoho, kdo umí aspoň mluvit. Na jaře byla tiskovka 4 těch premiérů.. no a jediný, komu bylo rozumět a koho jsem poslouchala déle jak 5 vteřin - ten ani nemluvil česky :-)
Slovenský premiér. Ale toho zas vyměnili za mátonohu v teniskách, toho nikdo neslyší, nevyslyší a neposlouchá. Dtto naše vyvolené.
Dyť oni ani neumí vyhlásit lockdown :-) Sadba otevřeno a druhý řekne, že hobby zavřeno :-)
To je právě to - každý si tam dělá, co chce, co se mu hodí, ale podle mně - pokud je nouzový stav, tak to má šlapat úplně jinak. Takže
mění se: od zítra máme milion výjimek
nemění se: levá neví, co dělá pravá.
Tak takhle by to nešlo. Požoool, pšijde defeneštraceeee!
Dasvo
napsal(a):
Obávám se, že pan doktor Höschl je pro spoustu lidí nevolitelný. Přece jen, ten jeho škraloup... Ačkoliv naprosto nijak nerozporuju, že to je člověk se skvělým rozhledem, přehledem a nadhledem! I když uznávám, že Babiše jsme si taky zvolili přes to přese všechno. :-)
"Dasvo", prosím, jaký škraloup? Klidně do SZ...nebo i veřejně (?). Já se s prof. Hoschlem znám, ale netykáme si a třeba jeho minulost (??) až tak neznám. Řekněme, že jej znám a "pozoruji" cca 20 let a opravdu je pro mě jedním z nejmoudřejších lidí jaké jsem měla tu čest potkat (tedy po mém předčasně zesnulém tátovi, ač to zní asi hloupě).
napsal(a):
A na jaře jste tu říkali, že Prymula super.
Jestli ono to nebude tím, že nemáme absolutní monarchii.
Nebo Kum čingbulla.
Ale vážně to chce někoho, kdo umí aspoň mluvit. Na jaře byla tiskovka 4 těch premiérů.. no a jediný, komu bylo rozumět a koho jsem poslouchala déle jak 5 vteřin - ten ani nemluvil česky :-)
Slovenský premiér. Ale toho zas vyměnili za mátonohu v teniskách, toho nikdo neslyší, nevyslyší a neposlouchá. Dtto naše vyvolené.
Dyť oni ani neumí vyhlásit lockdown :-) Sadba otevřeno a druhý řekne, že hobby zavřeno :-)
To je právě to - každý si tam dělá, co chce, co se mu hodí, ale podle mně - pokud je nouzový stav, tak to má šlapat úplně jinak. Takže
mění se: od zítra máme milion výjimek
nemění se: levá neví, co dělá pravá.
Tak takhle by to nešlo. Požoool, pšijde defeneštraceeee!
Tak pravda je, že někdy je to až smutné - viz "Ti, kteří měli přijít, nepřišli". Trochu to připomíná "slovní salát", což bez jakékoli pejorativnosti je výraz užívaný pro typický příznak u psychóz...
A. Babiš, tiskovka:
"Já nevím, jaké chyby se staly. Já nevim, kdě je nějaký zásadní problém. My jsme teď přijali nějaké rozhodnutí a já samozřejmě ano, my jsme hygieny odevzdala armáda na ministerstvo zdravotnictví 1. 6. a potom jsem dospěl k názoru, že je potřeba znovu vrátit armádu do hry i s panem Dzurilou. To bylo 27. července, kdy jsem viděl, že na odběrném místě Na Bulovce, že to nefunguje. Takže já myslím, že se v tom angažuju od rána do večera. Nemám žádný pocit, že by sem pochybil. My jsme zkrátka rozhodovali a v březnu někdo přišel s tím matematickým modelem a a a a v srpnu někdo, sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase a ty, který měli přijít, nepřišli. Takže to je podle mě v této fázi zbytečná debata. Já nemám pocit, že by sme dělali něco špatně, nikdo pořádně ten vir, můžeme se bavit, tady je odborník, můžete se zeptat primářů, jak ten vir se chová, a samozřejmě jako umírají lidi. Umíraj lidi s covidem. Mně je to líto. Pravděpodobně ten covid urychluje nebo zkracuje ten život, to mi je taky strašně líto. Proto děláme maximum pro to, aby sme zabránili nějakému zásadnímu problému. Já úplně nevím, co by teďka nefungovalo… To, že děláme to opatření? Ano, děláme. Ale děláme ho úplně jinak jak za první vlny. Za první vlny jsme zavřeli školy 14. 3. a de facto jsme ich neotevřeli. Děti nešly do školy. Až do konce června chodily na konzultace. Restaurace byly zavřené dva měsíce a dva týdny. Teď říkáme ano, musíme to udělat, i když to bylo velice těžké a půjdou děti do školy 2. listopadu, a jasně říkáme, pokud to, ten parametr, vlastně jak ho oznámil pan, ehm, pan ministr, se zlepší na 0,8, no tak samozřejmě budeme dělat maximum pro to, abychom znovu se vrátili do norm… takže to bude jiné. Jiné to bude a já samozřejmě… můžete nám vyčítat leccos, ale my děláme maximum. Myslím si, že vláda je tým, dneska znovu jsme se na všem domluvili, takže já nevidím nějaký zásadní problém."

Tak já se schválně nedívám na televizi a ona to sem napíše :-)
fikovnice
napsal(a):
"Dasvo", prosím, jaký škraloup? Klidně do SZ...nebo i veřejně (?). Já se s prof. Hoschlem znám, ale netykáme si a třeba jeho minulost (??) až tak neznám. Řekněme, že jej znám a "pozoruji" cca 20 let a opravdu je pro mě jedním z nejmoudřejších lidí jaké jsem měla tu čest potkat (tedy po mém předčasně zesnulém tátovi, ač to zní asi hloupě).
Měl jsem na mysli jeho kontakty s StB. Před časem ho dokonce nějaký spisovatel nařkl, že udával lidi. Není to nic tajného, sám pan profesor o tom mluvil v rozhovoru v Reflexu. (Jsem přesvědčen, že to bylo letos. Když zkusíte vyhledavač, určitě najdete.)
Nijak ho nekádruju!!! Velmi ho uznávám a souhlasím s jeho charakteristikou, kterou uvádíte Vy. Obávám se ale, že by se proti němu rozjela špinavá a zostuzující kampaň, proti které by se v podstatě nemohl bránit.
Dasvo
napsal(a):
Měl jsem na mysli jeho kontakty s StB. Před časem ho dokonce nějaký spisovatel nařkl, že udával lidi. Není to nic tajného, sám pan profesor o tom mluvil v rozhovoru v Reflexu. (Jsem přesvědčen, že to bylo letos. Když zkusíte vyhledavač, určitě najdete.)
Nijak ho nekádruju!!! Velmi ho uznávám a souhlasím s jeho charakteristikou, kterou uvádíte Vy. Obávám se ale, že by se proti němu rozjela špinavá a zostuzující kampaň, proti které by se v podstatě nemohl bránit.
Aha, tak to jsem netušila.... A plně s Vámi také souhlasím, asi mu to nestojí za to...se pak obhajovat proti nějakým nechutným výpadům.
napsal(a):
Tak já se schválně nedívám na televizi a ona to sem napíše :-)
A "Megííí", tak máte ráda humor nebo ne?
Chápu, jsme na zvířecím fóru, ale tomuto vláknu se prostě politika nevyhne... A toto není aspoň strašení lidí (i když jak se to vezme, že ). Sama jste výše psala, že jste viděla/slyšela kdesi mluvit 4 premiéry a téměř nikomu jste nerozuměla. Tak se nečilte - já jen potvrzuji Vaše slova!
fikovnice
napsal(a):
A "Megííí", tak máte ráda humor nebo ne?
Chápu, jsme na zvířecím fóru, ale tomuto vláknu se prostě politika nevyhne... A toto není aspoň strašení lidí (i když jak se to vezme, že ). Sama jste výše psala, že jste viděla/slyšela kdesi mluvit 4 premiéry a téměř nikomu jste nerozuměla. Tak se nečilte - já jen potvrzuji Vaše slova!
Edit: na stranu druhou s takto rozjetou epidemií by neudělal nikdo nic, ani opozičníci. A krasomluva není vše.
fikovnice
napsal(a):
Edit: na stranu druhou s takto rozjetou epidemií by neudělal nikdo nic, ani opozičníci. A krasomluva není vše.
Ale hlavní problém je přece právě to, že to nechali rozjet! Prodrbali půl roku, prožrali půl bilionu a neudělali naprosto nic, aby se (nás) připravili. A teď se svoje selhání snaží hodit na lidi, že „nedodržují“. :-( :-( :-(

fikovnice
napsal(a):
ale ono to do téhle fáze nemělo vůbec dojít!
kdyby andrejko celé léto neřešil, kam češi k moři, a nevykřikoval, že už je zlé za námi, kdyby se opravdu zavedly roušky od 1.9. a ne že z toho andrejko udělal, jaký je hrdina, co zachraňuje čechy před zlými maďary, sakra, i kdyby lockdown zavedli už před volbama, místo přešlapování na místě, aby se náhodou lidi nenaštvali a nehodili to někomu jinýmu.
prostě takhle se nedá dělat krizový management!
a chyby pokračují, nejdřív slíbili, že děcka nepůjdou do školy jen kdyby vybouchla jaderná elektrárna, a už otáčejí. ještě včera prohlásili, že se nic zavírat nebude a dneska....
takhle tu ekonomiku prostě zlikvidují. ne lockdownem, ale naprosto chaotickými nečitelnými kroky.
napsal(a):
kdyby andrejko celé léto neřešil, kam češi k moři, a nevykřikoval, že už je zlé za námi, kdyby se opravdu zavedly roušky od 1.9. a ne že z toho andrejko udělal, jaký je hrdina, co zachraňuje čechy před zlými maďary, sakra, i kdyby lockdown zavedli už před volbama, místo přešlapování na místě, aby se náhodou lidi nenaštvali a nehodili to někomu jinýmu.
a chyby pokračují, nejdřív slíbili, že děcka nepůjdou do školy jen kdyby vybouchla jaderná elektrárna, a už otáčejí. ještě včera prohlásili, že se nic zavírat nebude a dneska....
takhle tu ekonomiku prostě zlikvidují. ne lockdownem, ale naprosto chaotickými nečitelnými kroky.
Tak komunikace s lidmi je špatná, to ano, a nelepší se to!
Ale klidně se mnou nesouhlaste, my jsme teď možná první (v Evropě nebo nevím, možná i celosvětově), ale podle mě je otázka dní nebo týdnů, kdy na nás navážou další země a doženou nás - viz SR, Polsko, opět Itálie Španělsko. Snad jen Němci to trochu drží na uzdě...
Já mám už nějakou dobu neměnný názor, a to ten, že virus tady s námi bude napořád, a také se domnívám, že promořenost postupem času bude obrovská. Taková, že mnozí ani nebudou vědět, že koronu měli. Když uděláme lockdown, ano - na chvíli ulevíme třeba zdravotnictví. Ale lockdown (i ten současný - částečný) prostě nemůže trvat dlouho a věčně už vůbec. A jak vše otevřou, tak epidemie znovu zesílí. Takže má-li jít o MOMENTÁLNÍ odlehčení zdravotnictví, tak OK. Ale to vnímám jako jediný racionální důvod tohoto částečného lockdownu nebo co to vlastně je.
napsal(a):
Babiše jsem nevolila (a nechci se jej nijak vehementně zastávat)....ale neřvali také opozičníci, ať už jdou s těmi otravnými opatřeními někam?
Btw, kdo organizoval tu oslavu na Karlově mostě? Nevím, ptám se...ale tuším, že tam byli ODSáci a jiní z opozice.

fikovnice
napsal(a):
Babiše jsem nevolila (a nechci se jej nijak vehementně zastávat)....ale neřvali také opozičníci, ať už jdou s těmi otravnými opatřeními někam?
Btw, kdo organizoval tu oslavu na Karlově mostě? Nevím, ptám se...ale tuším, že tam byli ODSáci a jiní z opozice.
to je úplně jedno, kdo řval. jde o to, že kompetentní osoba není kompetentní. je úplně fuk jestli se lekl opozičníků nebo veřejného mínění.

Ale zas.. oni si nemohou vyhlásit cokoli kdykoli, někdo jim to musí schválit. A je fakt, že opozice až doteď řvala, že nic podobného nepodpoří.. byl to špatný plán. Teda žádný. Dobrý by byl,
kdyby byl nouzový stav dřív a v tom se může dělat pořádné rozhodnutí. No jo, máme to v moderní době poprvé. Furt mi to ale neleze do hlavy, jak to, že nemáme nějaký pevný to..role..od čeho se odrazit.. nic není.
Je to nějaké divné celé, však co kdyby došla válka, to bude stejný zmatek? Já snad přihodím na ten bunkr :-)
Nejvyšší je beztak nakažený a zavřený na zámku, druhý nejvyšší neumí mluvit a už je starý a bez autority.. a třetí nejvyšší je nakažený a hezky to o víkendu roznesl mezi Policii a politiky a kdo ví kam ještě, možná mezi tu armádu, co je od zítra jako pomoc v domech seniorů. Nazdar hodiny.
Takže vlastně.. na koho budu nadávat zítra?
Ale mohli se kouknout na nějaký dokument o epidemii, co :-)
Nebo to.. ten film s bernardýny! Já jich viděla podobných asi 20 a nevím, jak se jmenuje jediný :-)

A z tohoto uzavření jsem teda celá vedle. Jako servis mohu mít open, jenže stejně jako na jaře
si lidé myslí, že nepracuji.
Vysvětluji to dnes asi tak desátému člověku. A jeden mě podezíral, že si vymýšlím, a myslí si, že může jen do potravin a že to říkám proto, že ho chci asi nakazit, tak nějak zněl. No tak já asi začnu rozdávat rohlíky nebo nevim. Ale už jsem to z padesáti vět zkrátila na "panebože zavřený je jenom kadeřnictví!". Do 30.4.2021 a pak vás, holčičky ošklivý, všecky upálej.
Já tu normálně mailem a telefonem supluji vládu!
Kolik berou?

dokumenty o epidemii mě naposledy zaujal na youtube dokument o poslední velké epidemii moru v londýně, šestnáctset něco, nebo tak.
člověka s příznaky šoupli domů s celou jeho rodinou, na dveře daly řetězy, aby nikdo nemohl ven, označili dveře křížem a dovnitř se lezlo až pro mrtvoly.

napsal(a):
dokumenty o epidemii mě naposledy zaujal na youtube dokument o poslední velké epidemii moru v londýně, šestnáctset něco, nebo tak.
člověka s příznaky šoupli domů s celou jeho rodinou, na dveře daly řetězy, aby nikdo nemohl ven, označili dveře křížem a dovnitř se lezlo až pro mrtvoly.
Tomu se říká lockdown :-)
Nevím, jestli to bylo v tomto, mluvili o těch lidech, co zdědili nějaký gen ( ? asi, nepamatuji přesně), že byli imunní. A byly tam dojičky, od toho vymysleli očkování. Jo ale ten klučík, co to na něm pak zkoušeli, jim nějak brzy umřel..

napsal(a):
Tomu se říká lockdown :-)
Nevím, jestli to bylo v tomto, mluvili o těch lidech, co zdědili nějaký gen ( ? asi, nepamatuji přesně), že byli imunní. A byly tam dojičky, od toho vymysleli očkování. Jo ale ten klučík, co to na něm pak zkoušeli, jim nějak brzy umřel..
tady imunní klidně zdechl hlady v tom zamčeném domě mezi mrtvolama, takže
dojičky se navakcinovali proti neštovicím. to je zase jiná sranda.
fikovnice
napsal(a):
Organizoval jí Ondřej Kobza, ale Karlův most mi nepřijde jako memento špatného přístupu. Bylo to v době, kdy jarní atak coronaviru odezněl a Babiš v médiích vyřvával, že máme vyhráno. Tahle akce byla uspořádána jednak jako oslava konce epidemie, jednak jako vzácný klid na Karlově mostě.
Souhlasím s bodlinkou, do voleb se nic nedělo, i když už dávno mělo, zahravat si s životama lidí kvůli hlasům ve volbách je opravdová prasárna. Na jaře jsme měli pomalu 5 nakažených a byl lockdown, a teď jsme na tom jedni z nejhorších a lidi si ještě dneska chodí po ulicích bez roušek a všude kam chtějí. Na druhou stranu, když se podívám jak jsou lidé proti, vlastně žádný vir neexistuje, tak jakoukoliv jinou vládu, která by byla striktnejsi by zašlapali do země. Snad zašlapou i tuhle.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Me z poslednich let (cca 17?) zaujal z politiku tak maximalne kdysi Tošovský (nebo jak se jmenoval) Lux (paradoxne) a mozna mladej Klaus. Jinak sem nenasla zadneho byt vzdalene pripustneho politika 😂😂😂
A co tak někoho hezkého, s týmem chytrých lidí, jako poradců. Každý z nich by byl odborník na jednu věc, dohromady slušný tým.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.229
sisi58
napsal(a):
A co tak někoho hezkého, s týmem chytrých lidí, jako poradců. Každý z nich by byl odborník na jednu věc, dohromady slušný tým.
Utopie. Hezka ale utopie. Radsi chytreho a "hodneho" ktery vi koho si do ty skupiny vzit nez hezkyho blbounka kterym budou mavat radobyodbornici.

juhaj
napsal(a):
Organizoval jí Ondřej Kobza, ale Karlův most mi nepřijde jako memento špatného přístupu. Bylo to v době, kdy jarní atak coronaviru odezněl a Babiš v médiích vyřvával, že máme vyhráno. Tahle akce byla uspořádána jednak jako oslava konce epidemie, jednak jako vzácný klid na Karlově mostě.
Mně to přišlo už tehdy padlé na hlavu a účastnit se toho, připadala bych si nyní jako de.il největší...
kéž by neměl pravdu........bohužel zatím mu ty čísla skoro vycházejí
https://www.televizeseznam.cz/video/prostor-x/flegr-za-mrtve-muze-babis-v-ulicich-budou-mrazaky-na-mrtvoly-moje-predpoved-se-plni-64103007
a toto dal na twitter můj kamarád - lékař !!
https://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-zive-do-prace-na-nakup-a-domu-vlada-zavedla-nova-opatre/r~

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nemocnice-volaji-o-pomoc-podivejte-se-kde-vsude-muzete-pomoc/r~92228c58033011eb9d470cc47ab5f122/
Bulovka má zaplatit (my zaplatíme) 26 milionů za pronájem Letňan - aby se tam dalo 500 postelí, které ještě nemáme. 500 postelí pro nevážné případy.
Bulovka prosí o pomoc - lidi, peníze, materiál.
26 milionů vyhozených z okna, na tohle přece stačí jakýkoli vytápěný prostor s teplou vodou, dlažbou a zdmi.
26 milionů může zaplatit ty chybějící lidi. Navíc je nouzový stav, nemusím se nikoho ptát, kam dám nemocné, a je tolik politických bytů, kde si prasátka bydlí zadarmo. V této situaci? Zavřít do chlíva a prostory dát nemocným, platy zpolovičnit a dát potřebným, stejně to roznáší politici víc a víc, takže ať nikam nechodí a neutrácí. Sledovat je můžeme přes telefony, které jim platíme. Jak to, že politik dostane takový kšeft, když má moc o tom rozhodnout? To už se tu ani nic nezakrývá? Tady někdo dostane palcátem. Kellner nabídl Arénu zadarmo a oni nechtějí.
Tak toto byla popeleční středa.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Utopie. Hezka ale utopie. Radsi chytreho a "hodneho" ktery vi koho si do ty skupiny vzit nez hezkyho blbounka kterym budou mavat radobyodbornici.
Jenže kde vzít chytrého a hodného? Hezkých je dost, navíc si myslím, že horší skvadra, než jaká je teď na hradě, už ani nemůže být, takže bychom si mohli jen polepšit.

napsal(a):
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nemocnice-volaji-o-pomoc-podivejte-se-kde-vsude-muzete-pomoc/r~92228c58033011eb9d470cc47ab5f122/
Bulovka má zaplatit (my zaplatíme) 26 milionů za pronájem Letňan - aby se tam dalo 500 postelí, které ještě nemáme. 500 postelí pro nevážné případy.
Bulovka prosí o pomoc - lidi, peníze, materiál.
26 milionů vyhozených z okna, na tohle přece stačí jakýkoli vytápěný prostor s teplou vodou, dlažbou a zdmi.
26 milionů může zaplatit ty chybějící lidi. Navíc je nouzový stav, nemusím se nikoho ptát, kam dám nemocné, a je tolik politických bytů, kde si prasátka bydlí zadarmo. V této situaci? Zavřít do chlíva a prostory dát nemocným, platy zpolovičnit a dát potřebným, stejně to roznáší politici víc a víc, takže ať nikam nechodí a neutrácí. Sledovat je můžeme přes telefony, které jim platíme. Jak to, že politik dostane takový kšeft, když má moc o tom rozhodnout? To už se tu ani nic nezakrývá? Tady někdo dostane palcátem. Kellner nabídl Arénu zadarmo a oni nechtějí.
Tak toto byla popeleční středa.
Oproti tomu Kellner nabízí prostory zdarma a stát je nechce....
Skupina PPF nabídla ministerstvu zdravotnictví zadarmo k dispozici O2 arenu a O2 universum. Obě haly mají dostatečné zázemí pro umístěný pacientů s covidem-19, kteří mají vážný průběh nemoci. Ministerstvo zdravotnictví zatím neplánuje prostory využít.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/o2-arena-skupina-ppf-ministerstvo-zdravotnictvi.A201020_154958_domaci_kzem

fikovnice
napsal(a):
Tak komunikace s lidmi je špatná, to ano, a nelepší se to!
Ale klidně se mnou nesouhlaste, my jsme teď možná první (v Evropě nebo nevím, možná i celosvětově), ale podle mě je otázka dní nebo týdnů, kdy na nás navážou další země a doženou nás - viz SR, Polsko, opět Itálie Španělsko. Snad jen Němci to trochu drží na uzdě...
Já mám už nějakou dobu neměnný názor, a to ten, že virus tady s námi bude napořád, a také se domnívám, že promořenost postupem času bude obrovská. Taková, že mnozí ani nebudou vědět, že koronu měli. Když uděláme lockdown, ano - na chvíli ulevíme třeba zdravotnictví. Ale lockdown (i ten současný - částečný) prostě nemůže trvat dlouho a věčně už vůbec. A jak vše otevřou, tak epidemie znovu zesílí. Takže má-li jít o MOMENTÁLNÍ odlehčení zdravotnictví, tak OK. Ale to vnímám jako jediný racionální důvod tohoto částečného lockdownu nebo co to vlastně je.
A co byste navrhovala?
Vy máte své jisté, vám plat chodí - nic ve zlém.
Dle mne by naopak bylo rozumné přestat testovat a vrátit se ke staré "dobré" západní medicíně, co léčí příznaky (které 90% pozitivně testovaných jaksi nemá), a nikoliv příčiny. Ono na ty "lehké" virózy (nemyslím HIV) toho stejně moc není. Sice by média přišla o senzaci, rekordy a čtivost, ale zlepšilo by se duševní zdraví populace, o ekonomice nemluvě.
Co mají chudáci běžní lidé dělat mimo toho ustresovat se k smrti, když na každé titulce je za včerejšek 15000 pozitivně testovaných? Nikoliv nemocných nebo infekčních pro ostatní, ale jen pozitivně testovaných.
napsal(a):
A co byste navrhovala?
Dle mne by naopak bylo rozumné přestat testovat a vrátit se ke staré "dobré" západní medicíně, co léčí příznaky (které 90% pozitivně testovaných jaksi nemá), a nikoliv příčiny. Ono na ty "lehké" virózy (nemyslím HIV) toho stejně moc není. Sice by média přišla o senzaci, rekordy a čtivost, ale zlepšilo by se duševní zdraví populace, o ekonomice nemluvě.
Co mají chudáci běžní lidé dělat mimo toho ustresovat se k smrti, když na každé titulce je za včerejšek 15000 pozitivně testovaných? Nikoliv nemocných nebo infekčních pro ostatní, ale jen pozitivně testovaných.
A co pro vás teda znamená pozitivně testovaný? Myslíte, že z těch 15k pozitivních není nikdo nemocný nebo infekční? Není náhodou potencionálně infekční každý pozitivní? 🤔

Andrýsek3
napsal(a):
A co pro vás teda znamená pozitivně testovaný? Myslíte, že z těch 15k pozitivních není nikdo nemocný nebo infekční? Není náhodou potencionálně infekční každý pozitivní? 🤔
A nebylo tady info, že infekční může být i negativně testovaný? Mám dojem, že to bylo v tom blogu od lékaře, co tady dávala odkaz orionka...
napsal(a):
A co byste navrhovala?
Já nevím, co bych udělala. Fakt nevím. Chránila bych ty nejslabší, tj. staré. Ale to už se asi dělá. Zakázala bych jim nákupy a zřídila síly (sociální služby?), které by jim nosily nákupy před dveře. Asi bych nezavřela školy. Obchoďáky (velké) bych omezila co do počtu návštěvníků. Ale to si teď narychlo "cucám z prstu".
A pozitivně testovaný (pokud nejde o falešnou pozitivitu) = nakažlivý (tedy dle mě).
A ano, mně plat chodí, ale já stále pracuji v plném rozsahu, včetně kontaktní výuky.
napsal(a):
A co byste navrhovala?
...když přestanete testovat, začne se virus šířit už totálně nekontrolovatelně. Já vím, že to tu teď už skoro je, ale přece jen - u pozit. testovaných je nařízena karanténa a vím, že tu lidi dodržují. Jen by dle mě měla být delší. Je tendence ji stále zkracovat...

Jé a já vidím i nemocné :-) Asi špatné nastavení monitoru. Testovaní poz. = 14968, nemocní = 14611, v nemocnici přibylo 353 (leží tam 4417), umřelo.. to nebudeme psát, to se přece neděje.
Když tam každý den přivezou 353 lidí, tak v pondělí nemají kam.
Nevytvářejme paniku. Tu jsme měli vytvořit tak před 3 měsíci.
Byl tu teď pán, má autoservis, celý den dělá v respirátoru, vypadá to pomalu jako plynová maska, úplně ho lituji, jeho paní bude mít miminko, jeli do nemocnice, která je jedna ze tří v kraji, kde se testuje, oba vyděšení, že tady nikdo venku nemá roušku a že to ještě chytí v té nemocnici.
Tohle se nemuselo stát. Škoda, že nad tím stále tolik lidí jako Repta mává rukou.
Někde někdo chytil chřipku a covid naráz, to bude určitě hrozná legrace.
Pokud umírá o dost víc lidí letošní podzim než minulý podzim, tak si to všichni ti mrtví vymýšlí?
To je už trošičku moc i na hloupého jedince, chápou to i děti, i můj pes.
Miluji tyhlety party lidí, co říkají - ničíme planetu, lidí je moc, nejsou zdroje. Hlavně oni sami se většinou o zlepšení nepřičiní ničím a řešení tohohle nemají žádné, případně demonstraci a nenosit roušku. Přemýšlí akorát tak do půli svého nosu, řeknu si - planetě se uleví - když umře, nebo bude mít doživotní následky můj rodič?
Některé výroky by měly být trestné. Trest by mohl být pro začátek lepák. Nebo dva.

napsal(a):
A co byste navrhovala?
Když budete léčit příznaky, což se teď dělá, samozřejmě, co jiného asi mají dělat, a nebudete separovat pozitivní, tak se Vám vše pomíchá, nakazí, a budete muset léčit víc lidí s příznaky, na což nemáte lidi. Finta promoření je mimo, imunita není víc jak pár (doslova) měsíců, takže víc příznaků, víc nakažlivých, víc nemocných doktorů a sester = nemáte lidi, kteří by léčily ty příznaky. Co dál?
Nevím, jestli tu o tom někdo mluvil.. v zimě se viru daří lépe. Vyfouknu vzduch, kde jsou ty kapénky, odpaří se voda a zůstane aerosol, který poletuje ve vzduchu všude okolo. Proto i venku = rouška.
Kdo nechce roušku, nechť využije eshopy a se psem chodí na louku jako já.
Pozitivně testovaný je pro mne nakažený který nemoc šíří dál. ať mne fíkovnice opraví pokud to tak není.
Každý není zdravý a mladý ale i ty to může postihnout.
Stále se neví jaké následky budou po prodělání a "uzdravení".
A když čtu a vidím Flegrova čísla tak se chystá apokalypsa.
Promořeno je podle mne tak milion lidí. těm číslům na Seznamu nevěřím. Je to s bídou špička ledovce.
A kapitán lodi pořád hledá "zpětný chod"
hezký den všem a NENAKAZTE SE !!!
a těm co jim nechodí peníze od státu snad vláda poslala kompenzace nebo se mýlím?
Co bych já dala za to kdyby můj příjem byl 500 na den ..........
fikovnice
napsal(a):
Já nevím, co bych udělala. Fakt nevím. Chránila bych ty nejslabší, tj. staré. Ale to už se asi dělá. Zakázala bych jim nákupy a zřídila síly (sociální služby?), které by jim nosily nákupy před dveře. Asi bych nezavřela školy. Obchoďáky (velké) bych omezila co do počtu návštěvníků. Ale to si teď narychlo "cucám z prstu".
A pozitivně testovaný (pokud nejde o falešnou pozitivitu) = nakažlivý (tedy dle mě).
A ano, mně plat chodí, ale já stále pracuji v plném rozsahu, včetně kontaktní výuky.
U nás ve škole se asi čeká až padne poslední učitelka nebo nevím. 3/4 pedagogů tu není, buď jsou nemocné (3 covid) nebo na očr se svými dětmi. A já ani děti ani nemoc. Dětí furt kupa, protože doma je rodiče nechtějí. Ze dvou tříd jsme 4 učitelky, a zbyla jsem tu já. A kdyby aspoň neslintaly jak bernardýni. 🐶

napsal(a):
A co byste navrhovala?
brebtičko
ono problém je v tom, že současným tempem přibývání hospitalizovaných pacientu - což je v přímé úměře s pozitivně testovanými - západní medicíně dojdou lůžka v nemocnicích na začátku listopadu. a když se to stane, tak to nebude jen o tom, že příznaky se nebudou léčit u koronaviráčů, nebude místo pro nikoho. ani pro slepák, ani pro infarkty.
chápeme, nebo to musím nějak rozvést?

a pozitivně testovaný je v největší pravděpodobností i infekční. výjimky jsou v přírodě samozřejmě možné, ale v tomto případě to bude vopravdu vopravdu výjimka, ne polovina, ne pravidlo.
Andrýsek3
napsal(a):
U nás ve škole se asi čeká až padne poslední učitelka nebo nevím. 3/4 pedagogů tu není, buď jsou nemocné (3 covid) nebo na očr se svými dětmi. A já ani děti ani nemoc. Dětí furt kupa, protože doma je rodiče nechtějí. Ze dvou tříd jsme 4 učitelky, a zbyla jsem tu já. A kdyby aspoň neslintaly jak bernardýni. 🐶
Učíte ve školce ? 😊
Že je někde otevřeno ? A že tam deti slintají ? 😉
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Učíte ve školce ? 😊
Ve speciální MŠ, ale i ZŠ na které jsme závislé je otevřena. :)
Takže slintaji všichni a hodně. A blížou hračky, ruce věčně v puse, v MHD jezdí bez roušek (pochopitelně) a mají sníženou imunitu. A my dostali respirátory včera. 🤔

fikovnice
napsal(a):
Ale jsi - vždyť jsi Lesní žínka! A náš věk je ten nejlepší, ne?
CHOPŇÁCI jsou často kuřáci. Ale jestli se fakt zadejcháváš, tak si na vyšetření zajdi. Může to být spousta věcí, pro klid duše bych to na Tvém místě udělala. Jsi drobná, nemáš důvod se zadýchávat.
Ja to ve stredu udelala jak jsem nekde vyse psala.a ted lezim s oboustrannou plicni embolii ve spitale....

napsal(a):
Ja to ve stredu udelala jak jsem nekde vyse psala.a ted lezim s oboustrannou plicni embolii ve spitale....
Ještě, že jste na vyšetření šla! Taky už jste tu nemusela být. Držím palce, abyste byla brzy v pořádku.

"chápeme, nebo to musím nějak rozvést?"
myslím, že v případě komunikace s breptou, bude rozvod skutečně to nejlepší a nejhumánnější řešení.......
napsal(a):
Verun to jako myslíte vážně?!? To nepíšu kvůli sobě, já už to mám pár let, to kvůli vám! Proboha, držte se a hned jak budete moci, tak odtud utečte, nebo ještě něco chytnete. Držte se a vyližte se z toho co nejdřív
Andrýsek3
napsal(a):
Takže slintaji všichni a hodně. A blížou hračky, ruce věčně v puse, v MHD jezdí bez roušek (pochopitelně) a mají sníženou imunitu. A my dostali respirátory včera. 🤔
Mám to stejně :/. Hlavněže školy, kde žáci museli nosit roušky a jsou schopní dodržovat nějaká hygienická pravidla zavřeli... U nás žáci běžně kýchají a kašlou do éteru (roušky samo nosit nemusí), věčně si oblizují ruce a vše kolem... A než je člověk odchytne a ruce podesinfikuje, otlapkají ve třídě všechno a všechny. Spousta našich žáku taky ráda cestuje MHD. Opět bez roušek a s tím, že ruce si nemyjí a nedesinfikují (obecně mají špatnou hygienu). Docela jsme si s kolegy klepali na čelo, když oznámili, že naše typy škol poběží dál. Respirátory používáme. Ale kdo zná tyto děti, ví, že na nějaký bezpečný odstup se nehraje, ikdyž my dospělí se snažíme...
Andrýsek3
napsal(a):
Tak úplně nevím jestli se dneškem něco změnilo. Jedu z práce a narvaná šalina, koukám kolem sebe a 70% důchodci. Při procházce se psem míjim dětské hřiště, plné rodičů i dětí bez roušek.
U nás mládež chlastá ve skupinách v parku a v přírodě. Důchodci na procházce bez roušek nebo pod nosem. V obchodu jsem nebyla.
napsal(a):
No ty wole v dnešní době ve špitálu s takovou nemocí.
Fakt nezávidím. Hlavně rychle odtamtud pryč a léčit se v klidu doma ať vás tam ještě nenakazí covidem. Držím palce a ozvěte se jak to s vámi vypadá.
Minie
napsal(a):
Mám to stejně :/. Hlavněže školy, kde žáci museli nosit roušky a jsou schopní dodržovat nějaká hygienická pravidla zavřeli... U nás žáci běžně kýchají a kašlou do éteru (roušky samo nosit nemusí), věčně si oblizují ruce a vše kolem... A než je člověk odchytne a ruce podesinfikuje, otlapkají ve třídě všechno a všechny. Spousta našich žáku taky ráda cestuje MHD. Opět bez roušek a s tím, že ruce si nemyjí a nedesinfikují (obecně mají špatnou hygienu). Docela jsme si s kolegy klepali na čelo, když oznámili, že naše typy škol poběží dál. Respirátory používáme. Ale kdo zná tyto děti, ví, že na nějaký bezpečný odstup se nehraje, ikdyž my dospělí se snažíme...
Jo, přesně tak. Ta hygiena se udržuje hrozně těžce u těchto dětí, a to i za normální situace. Kapenky pořád a všude. Bohužel taky děti často pochází ze sociálně slabých vrstev, takže zase o kus horší hygiena. Vím, že se ohání tím, že nás je ve třídě málo, ale máme děti, ktere když se nakazí, tak jim jde o život (děti s těžkými kombinovanými vadami). Ale myslím, že jde zejména o rodiče autistů, kteří si na jaře stěžovali, že nezvládají. Nedivím se, mít tyhle děti půl roku doma, není žádná sranda, ale nevím, jestli je lepší tyhle děti vystavovat nákaze.
Andrýsek3
napsal(a):
Jo, přesně tak. Ta hygiena se udržuje hrozně těžce u těchto dětí, a to i za normální situace. Kapenky pořád a všude. Bohužel taky děti často pochází ze sociálně slabých vrstev, takže zase o kus horší hygiena. Vím, že se ohání tím, že nás je ve třídě málo, ale máme děti, ktere když se nakazí, tak jim jde o život (děti s těžkými kombinovanými vadami). Ale myslím, že jde zejména o rodiče autistů, kteří si na jaře stěžovali, že nezvládají. Nedivím se, mít tyhle děti půl roku doma, není žádná sranda, ale nevím, jestli je lepší tyhle děti vystavovat nákaze.
Vaši práci obdivuji a smekám
Tak taky něco pozitivního, co vám určitě "pomůže"
Tato poloha stabilizuje krevní tlak, normalizuje funkci štítné žlázy, ale je velmi dobrá, pokud si chcete odpočinout po náročném pracovním dni!
PS. já do toho teda NEJDU
lupus4
napsal(a):
Tato poloha stabilizuje krevní tlak, normalizuje funkci štítné žlázy, ale je velmi dobrá, pokud si chcete odpočinout po náročném pracovním dni!
Sem to nerozluštila a snad ani nechci...nevydržím se na to ani dostatečně dlouho dívat
Já se bez mučení přiznávám, že s Reptou víceméně souhlasím.
Nemocnice nejsou přetížené pacienty, kteří neodkladně vyžadují péči! (Těch akutních ani zdaleka nejsou takové počty, které by naše zdravotnictví položily.) Nemocnice jsou z více než poloviny zaplněny lidmi, kteří jsou „jen“ pozitivní a nemají kam jít. Nemají těžký průběh, nepotřebují ventilátory ani cílenou léčbu, ale „jenom“ zabírají postele. Sociální případy, obyvatelé domovů důchodců (které jako pozitivní důchoďák zpátky nevezme), lidi s teplůtkou, kteří si pro jistotu zavolají sanitku...
Podívejte se na počet pozitivních (a to tu sami - samy - tvrdíte, že realita je několikanásobek tohoto čísla) ku počtu vážných průběhů. Ta nemoc je skutečně poměrně marginální a naprostá většina lidí ji zvládne vypotit doma v posteli nebo o ní dokonce ani neví. Při dobrém managementu, rozdělování a vedení by se nic a nikdo nehroutil. Současná situace je hlavně důsledek toho, že máme ve vedení dementy, kteří hrubě podcenili situaci, a média 3/4 roku straší, stresují a „vycukávají“ lidi.
Jsem přesvědčen (a vidím to kolem sebe), že většina národa už není schopná uvažovat logicky a oprostit se od stádového stresu. Po stodvacáté šesté opakuju, že ekonomické důsledky (včetně nemocí, sebevražd a psychických zhroucení zlikvidovaných podnikatelů) budou tisícinásobně horší než celá tahle covidšaškárna.

ale vždyť Dasvo nejde o to, jestli jsou v nemocnicích lůžka teď, jsou.
jde o to, co bude za 2-3 týdny.
vono ta exponencionální funkce je sviňa. furt se nic neděje a najednou průser.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak to musí být náročne. Ono je náročné uhlídat děti ve školce , které jsou zdravé, natož děti, které mají postižení a chápou a komunikují hůře...
To je snad nemožné... 😕

S tím tak nějak souhlasí všichni, co jim zbylo alespoň jedno kolečko :)
Ale že můžeme prskat kolem sebe, s tím souhlasit nebudu nikdy.
Slyšela jsem, že když to není vážné, tak se využije hotel?
Jenže už opravdu nevím, jestli to, co platilo před půl hodinou, platí i nyní. Jestli to platí/lo v ulicích od A, nebo v domech s bílými dveřmi. Pro ženy od 43 let, 4 měsíců a třech dnů do 43 let, 3 měsíců a dvou dnů. Včera ráno to bylo jen pro blond, myslím, to bylo úterý na Hromnice, dnes je pátek, šiju šiju si roušku a
kazajkový kabátek směr Bohnice.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak úplně nevím jestli se dneškem něco změnilo. Jedu z práce a narvaná šalina, koukám kolem sebe a 70% důchodci. Při procházce se psem míjim dětské hřiště, plné rodičů i dětí bez roušek.
Já se zrovna před chvílí taky podivovala kolik lidi a děti bylo na jednom hřišti !
Tam snad vyšla pulka města 😐

já jsem na procházce ke kapličce nepotkala živou duši.
teda lidskou.
asi bych přežila i ten mor a ebolu.

Výmysl?
"Plicní ventilátory jsou pro Česko klíčové, aktuálně je obsazeno 52,1 procenta z celkových 1932 ventilátorů."
Objednala jsem si novou pánvičku na stejky, eshop neposlal ani potvrzení objednávky. Telefon mají mimo provoz z důvodu covidu.
Tohle mě naštvalo doopravdy.

napsal(a):
teda lidskou.
A pracovat nebudete, jo? :-)

napsal(a):
A pracovat nebudete, jo? :-)
a jo, byla jsem na líhni, tam ale všichni chodíme v rouškách abysme se nedusili tím prachem a chmýřím, co z toho lítá.
a slepice se asi budou prodávat pořád, protože to je výroba jídla.
napsal(a):
teda lidskou.
Já 25 km na kole mimo město nepotkala nikoho.
A u písáku dva lidi se psy a dva potrhlé plavce stejně jako já.
P.S. Voda má stále krásných 13 Prymule by měl ze mne radost jak se otužuju

GAELLE
napsal(a):
ble, tam by mě nikdo nedostal. zní to podobně strašně jako výcvik navy seals nebo tak, prostě něco, co dělají jen nadlidští drsoni a pak filmové triky v akčních filmech.
napsal(a):
S tím růstem máte pravdu.
Já si teď ale vzpomněla na otčíma kamarádky, který kvůli jarnímu Covidu nevycházel a zmeškal kontrolu u doktora. Koncem léta mu zjistili nádor na jícnu a při dalších vyšetřeních metastázy jinde.
Napadá mě, jestli by to došlo tak daleko, kdyby na tu kontrolu šel. A kolik je takových lidí, co nejdou protože se bojí. A nakonec nezemřou na Covid, ale na nemoci, co tu jsou stále, ale jakoby nebyly.
Vidím to na sobě. Musím se strašně nutit, když mám jít na pravidelné lékařské kontroly. A navíc, termíny jsou strašně dlouhé.
Je to celé šílené.

GAELLE
napsal(a):
Taky jsme dnes byli na rybníku a nikdo tam nebyl. A vody bylo víc a byla čistější, jak napršelo.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak to musí být náročne. Ono je náročné uhlídat děti ve školce , které jsou zdravé, natož děti, které mají postižení a chápou a komunikují hůře...
To je snad nemožné... 😕
Moc není co uhlídat no, roušky nemají, stále olizuji věci, strkaji ruce do všech možných míst a pak do pusy, jen více myjeme ruce, desinfikujeme povrchy a jim pacinky. Ale pokud to mají oni, tak já určitě taky. 😃

GAELLE
napsal(a):
ale plavali jen psi ne? Bylo mi bez Arga smutno .........
Ano, jen psi, manžel byl po kolena, já si netroufla. Ale mohla jsem, v rámci otužování, zase nebyla taková zima a voda fakt byla krásně čistá. Zkusím zítra, jestli bude taky tak teplo. Držte mně palce.

sisi58
napsal(a):
S tím růstem máte pravdu.
Já si teď ale vzpomněla na otčíma kamarádky, který kvůli jarnímu Covidu nevycházel a zmeškal kontrolu u doktora. Koncem léta mu zjistili nádor na jícnu a při dalších vyšetřeních metastázy jinde.
Napadá mě, jestli by to došlo tak daleko, kdyby na tu kontrolu šel. A kolik je takových lidí, co nejdou protože se bojí. A nakonec nezemřou na Covid, ale na nemoci, co tu jsou stále, ale jakoby nebyly.
Vidím to na sobě. Musím se strašně nutit, když mám jít na pravidelné lékařské kontroly. A navíc, termíny jsou strašně dlouhé.
Je to celé šílené.
Ano, takových úmrtí je teď víc, bohužel. U nás v rodině naštěstí zatím ne (klepu). Hodně lidí si stěžuje, že jim nedovolili být s blízkým umírajícím a ten umřel bez nich a bez rozloučení. To mi připadá strašné, ach jo.
napsal(a):
Ano, jen psi, manžel byl po kolena, já si netroufla. Ale mohla jsem, v rámci otužování, zase nebyla taková zima a voda fakt byla krásně čistá. Zkusím zítra, jestli bude taky tak teplo. Držte mně palce.
To dáte
U nás bylo odpoledne 14 ale bohužel bez sluníčka.
Doma bych ledovou sprchu nedala ale venku plavu ráda. A navíc - zavřel nám plukovník bazény

napsal(a):
1) je podzim, to vždy stoupá počet pacientů s různými respiračními onemocněními - letos ale ne, protože všechno zabral covid - zázrak asi, nebo co vždyť my jsme v podstatě super zdraví
2)PCR testy - tak, jak se v současnosti rutinně provádějí, dávají výsledek pouze kvalitativní, tedy ve smyslu ano/ne, nikoliv kolik toho tam je (bavíme se o RNA daného viru, jeho genetické informaci). Pokud byla testem zachycena, pacient spadne do kolonky pozitivní a pozvedne statistiku, i kdyby v ten den uběhl 3x Ironmana a cvičně vylezl na Everest. Takováhle prezentace výsledku testu je na hlavu, ne? To přece vůbec nic nevypovídá o tom, jakou má v těle virovou nálož, zda má vůbec nějaké příznaky či zda je schopen někoho nakazit?
3)ano, máme tu teorii o tzv. superpřenašečích, kteří sami kypí zdravím, ale rozsévají infekci, kam se jen podívají. No, dobře, mohou takoví být, ale že by 90% pozitivních (těch, co nemají žádné příznaky) bylo skutečně jeden každý coronavirová Mary (alá tyfová Mary)? Tak to asi taky nebude.
4) počty mrtvých jsou s covidem, ať už byla příčina smrti jakákoliv - zabijete se v autě a byl jste pozitivně testován? Smůla, umřel jste na covid. To je samo o sobě šílené, ne? K čemu je taková statistika?
5)a ještě jednou ohledně těch PCR testů - osobně vím jen o jedné laboratoři, která si vyvinula vlastní metodiku stanovení. Pokud se ale šmahem používají diagnostické testy, jejich výpovědní hodnota je hodně mimo - viz článek z letošního září od MUDra, tak snad to jako názor projde:
https://echo24.cz/a/SZ8QJ/jaka-je-spolehlivost-testu-na-covid-az-40-pozitivnich-vysledku-muze-byt-falesnych
Závěrem: pokud by všechna hrůza, prezentovaná každodenně v médiích jako rekord, katastrofa, exponenciála apod byla čistočistá a nic než pravda, tak si dovolím uklidňující extrapolaci - jestliže jsou výsledky PCR testů navzdory všem šťouravým otázkám a pochybnostem o jejich funkčnosti spolehlivé, přesné a pravdivé, pak podíl 30% pozitivně testovaných z celkového počtu testů rozšířím na celou populaci - pak tu máme cca 3,3 mio pozitivních - a nemocnice poloprázdné. To není tak špatné, ne?

napsal(a):
A z tohoto uzavření jsem teda celá vedle. Jako servis mohu mít open, jenže stejně jako na jaře
si lidé myslí, že nepracuji.
Vysvětluji to dnes asi tak desátému člověku. A jeden mě podezíral, že si vymýšlím, a myslí si, že může jen do potravin a že to říkám proto, že ho chci asi nakazit, tak nějak zněl. No tak já asi začnu rozdávat rohlíky nebo nevim. Ale už jsem to z padesáti vět zkrátila na "panebože zavřený je jenom kadeřnictví!". Do 30.4.2021 a pak vás, holčičky ošklivý, všecky upálej.
Já tu normálně mailem a telefonem supluji vládu!
Kolik berou?
Já tu dlouho nebyla, ale do toho se musím vložit. Už včera z večera jsem se dočetla na internetu, jak to je. Vláda nebude chodit za každým a vysvětlovat mu. Dejte si ceduli - Výjimka, otevřeno !!! Nic složitého.
A to ještě, ta nařízení kde kdo sabotuje. Co chcete s takhle neposlušným národem dělat. Máme blbou vládu, ale jinou nemáme.
Po městě : Lidi nenosí roušky ani v hloučku na nástupišti, na nástupišti se kouří, hospodu jsem viděla otevřenou - "výdejní okénko" u pultu.
V divadle se konala premiera, půlka města nakažená, zavřít museli ještě před příkazem - neměl kdo hrát. Na rautu se nakazila půlka magistrátu.
Manželka údržbáře ležela nemocná, ale on chodil až do pozitivního testu do práce, koloval všemi odděleními.....až lehnul nakažen též.
Co chcete s takovýmhle "materiálem" dělat?!
Určitě bych přišla na další hříchy, ale už mě to nebaví.

fikovnice
napsal(a):
" Zakázala bych jim nákupy a zřídila síly (sociální služby?), které by jim nosily nákupy před dveře."
A zakázala byste jim taky chodit do práce ?

Ano, je to velký rozdíl proti jaru - dneska už by roušky většina lidí dobrovolně nešila. Prostě už se nikomu nechce něco dodržovat, lidé jsou unavení, nejistota dlouhá, výhled do budoucna taky nejistý, haranti jsou doma (2 školní roky o ničem a ztracené, sbohem vzdělání), vánoce na krku, a Červený svetr s covidem hrozí tytyty, koukejte vše dodržovat, přece nechcete na vánoce takhle přísný režim!
Kdyby to nebyla realita všedního dne, jako by to vylezlo z Orwela.
Dnes v Lidlu pán vzteky rozházel papírové sáčky na pečivo, protože nemohl vytáhnout jen jeden, a všechny okolostojící poslal do pé....málem se tam všichni porvali, protože podrážděný je už každý.

napsal(a):
Já tu dlouho nebyla, ale do toho se musím vložit. Už včera z večera jsem se dočetla na internetu, jak to je. Vláda nebude chodit za každým a vysvětlovat mu. Dejte si ceduli - Výjimka, otevřeno !!! Nic složitého.
A to ještě, ta nařízení kde kdo sabotuje. Co chcete s takhle neposlušným národem dělat. Máme blbou vládu, ale jinou nemáme.
Po městě : Lidi nenosí roušky ani v hloučku na nástupišti, na nástupišti se kouří, hospodu jsem viděla otevřenou - "výdejní okénko" u pultu.
V divadle se konala premiera, půlka města nakažená, zavřít museli ještě před příkazem - neměl kdo hrát. Na rautu se nakazila půlka magistrátu.
Manželka údržbáře ležela nemocná, ale on chodil až do pozitivního testu do práce, koloval všemi odděleními.....až lehnul nakažen též.
Já se to dočetla taky, tak to vím, ale zítra již to platit nemusí :-) Okolo nás nikdo nechodí, cedulka mi je tudíž na nic, k nám se jezdí a ještě to musím složitě popisovat, jako by téměř každý neměl navigaci a zeměpis.. tak říkám bližší městečka.. nic.. okresní město.. nic.. Liberecký kraj - aha, to vím, kde je :-)
Dnes mi dovezli dříví.. docela chytrý chlapík.. říkal, že máme zavřeno a dostaneme podporu, a že on nemůže s autem do opravny, protože ode dneška se může jen do práce, nakoupit a do lesa, takže on nakoupil dříví, zpracoval ho v lese, ale vézt by mi ho už neměl. Hehe já se chtěla praštit polenem, ale bylo moc těžké.
Jo, máte pravdu, poslouchám rádio..
Jsem ráda, že mám roušku, ta aspoň nepadá jako šála, mně je furt zima. Každý den stojím na kopci a koukám na Ještěd, přesněji na mlhu tam, co má stát Ještěd, a říkám si - ha, mám se krásně, oni už mají i místo rozhledny aerosol :-)

Repto, oni říkali, že jiné testy nemohou stihnout. Jak moc je nakažlivý kdo, víte to? Znám lidi, kteří byli dost nemocní, pozitivní, ale na další test už nešli, prostě jak přestaly teploty a kašel, tak šli do práce. Byli ještě nakažliví? Já nevím. Kdo to ví? Oni ne, já ne, ale přesto tu takový minimálně jeden týdně stojí se mnou v jedné místnosti půl hodiny a vypráví mi o tom :-) Už bych teda měla být očkovaná, podle mého internetového lékařského vzdělání.
Ta čísla jsou hrozivá, média z toho samozřejmě těží, to je tak od pradávna, ale mně je to jedno, i kdyby to byla chřipka, angína,... a třeba jen jeden nemocný v okrese, stejně potřebuji, aby na mě nikdo z nich nemluvil z 20 cm. Nejvíc zbožňuji ty familiérské typy, co když něco popisují (co mě vůbec nezajímá, mě totiž lidé tak nějak skoro nezajímají a jejich tuna selfie v okašlaném telefonu taky ne), tak se ke mně nahnou, opřou se mi rukou o rameno a vyprsknou něco prej děsně vtipného, až jim slina přistane na ofině, a mezi další sprchou prohodí "já měla minulej tejden ňákej moribundus, ještě mám teplotu". Z toho mám kopřivku, covid necovid, lidé jsou divní. A do.ytci sobecký.
Jejda.. co jsem si to právě zdiagnostikovala?

SARAH.n:a to musim reagovat.je bezne ze umirajici a lide v paliativni peci maji vyjimku.navstevy povoleny i pri zankazu
Tak já trochu nevím, z čeho bych jako měla být nervozní. Z opatření? A proč? Mám mít roušku...všichni jsme si je už pořídili, dají se koupit atd. tak si ji prostě nasadím kde je to nutné, ani pořád ji mít zatím nemusíme. Nakupovat nechodím tak jak tak(velké nákupy dělá muž) jinak jsou obchody otevřené, hlady neumřem. Jediné, z čeho jsem nervozní...aby se nenakazili mí staří příbuzní. Psala mi kamarádka, že její známá mají covid celá rodina a během minulého týdne přišla o oba své rodiče, oba na něj zemřeli. Ona se zhroutila... A to je realita a už ne bohužel jen virtuální...jako doteď

napsal(a):
SARAH.n:a to musim reagovat.je bezne ze umirajici a lide v paliativni peci maji vyjimku.navstevy povoleny i pri zankazu
Vím o tom, ale ti lidé tvrdili, že je tam stejně nechtěli pustit, prostě personál si to vyložil po svém, a nebo u jiného případu byly návštěvy povoleny 2x týdně na hodinu, to je podle mě pro umírajícího málo. Pravda, mám to z druhé ruky. Ale jestli to byla pravda, tak mě to děsí.

napsal(a):
Na jaře žádná taková výjimka nebyla. Táta dostal infarkt 12.3. a příležitost k rozloučení jsme už nedostali, bohužel.
To je informace z první ruky.

GAELLE
napsal(a):
To je mi líto. Ale mne od umírající matky vykázali i v době míru.
No, jenže u nás nešlo o posledních pár minut/hodin, ale o 16 dní. Mohli jsme jen telefonovat, dokud to šlo.
napsal(a):
No, jenže u nás nešlo o posledních pár minut/hodin, ale o 16 dní. Mohli jsme jen telefonovat, dokud to šlo.
To muselo být strašné. je mi to moc líto. Mně dnes zemřel kamarád. Našli ho doma s krví u nosu. Zatím se neví co se stalo. Jinak máma umírala po mrtvici půl roku, zkraje nemocnice pak příšerná LDN. Táta měl kliku že měl infarkt jako váš ale skolilo ho na ulici a do nemocnice už ho dovezli mrtvého...........
Tak jsem zvědavá, kdy se naši inspirují u sousedů, na Slovensku ve třech okresech bez negativního testu už ani do práce.
Mimo bydliště bude možné vycházet jen do nejbližších potravin, lékárny, k lékaři nebo venčit psa maximálně sto metrů od bydliště, postarat se o příbuzného nebo jít na pohřeb,” upřesnil předseda vlády opatření týkající se nejpostiženější části na severu a východě země.

assil
napsal(a):
Tak jsem zvědavá, kdy se naši inspirují u sousedů, na Slovensku ve třech okresech bez negativního testu už ani do práce.
Mimo bydliště bude možné vycházet jen do nejbližších potravin, lékárny, k lékaři nebo venčit psa maximálně sto metrů od bydliště, postarat se o příbuzného nebo jít na pohřeb,” upřesnil předseda vlády opatření týkající se nejpostiženější části na severu a východě země.
Dovede si představit, jak by tu řvali ti duševní chudáci, co si myslí, že ta opatření jsou namířená proti nim, za účelem zlikvidovat jim živobytí? Vždyť i teď koluje na netu výzva k demonstraci 28.10.2020... A opozice by se taky zbřídila...

balu, vysmívat se je snadné.
Kdo vám posílá peníze? Jste státní zaměstnanec? Důchodce?
Ne každý má takto zajištěný příjem nebo je takzvaně za vodou. Spousta lidí pracovat musí, aby se dobrala k nějakým penězům, a obvykle musí pracovat kontinuálně a soustavně. Nikoliv tak, že jim to bude umožňováno/znemožňováno podle stejné logiky, jako když papoušek tahá z krabice planety.
Jestli jste za vodou, pomozte a neposmívejte se.
Není to božské?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-pristizen-v-noci-v-restauraci-a-bez-rousky-40340149#dop_ab_variant=0&dop_req_id=JtpwmEI8HRv-202010230606&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

napsal(a):
balu, vysmívat se je snadné.
Kdo vám posílá peníze? Jste státní zaměstnanec? Důchodce?
Ne každý má takto zajištěný příjem nebo je takzvaně za vodou. Spousta lidí pracovat musí, aby se dobrala k nějakým penězům, a obvykle musí pracovat kontinuálně a soustavně. Nikoliv tak, že jim to bude umožňováno/znemožňováno podle stejné logiky, jako když papoušek tahá z krabice planety.
Jestli jste za vodou, pomozte a neposmívejte se.
Není to božské?
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prymula-pristizen-v-noci-v-restauraci-a-bez-rousky-40340149#dop_ab_variant=0&dop_req_id=JtpwmEI8HRv-202010230606&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Já se vysmívám? Ne, já odsuzuju lidi, kteří jsou tak hloupí, že si myslí, že současná opatření jsou dělaná proto, aby jim nebo komukoliv, koho se dotknou, zlikvidovala podnikání, znemožnila živobytí. Tedy, kteří si myslí, že to je hlavním účelem těchto opatření. A že takových je. Vláda nabízí všemožné kompenzace těm firmám, které musely omezit či přerušit svou činnost. To všechno v atmosféře, kdy opozice furt jenom řve a kritizuje jakýkoliv krok.
A ne, nejsem státní zaměstnanec ani důchodce, ani rentiér. Jsem zaměstnanec soukromé firmy.
napsal(a):
Ztemnělý Vyšehrad, půl hodiny před půlnocí na čtvrtek. Muž, který má porazit pandemii, vychází z restaurace. Ta má být přitom podle jeho vlastních pravidel zavřená! Ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO) nejspíš káže Čechům vodu, a sám pije víno.
Nejen údržbář si chodí, kde chce.

napsal(a):
Já se vysmívám? Ne, já odsuzuju lidi, kteří jsou tak hloupí, že si myslí, že současná opatření jsou dělaná proto, aby jim nebo komukoliv, koho se dotknou, zlikvidovala podnikání, znemožnila živobytí. Tedy, kteří si myslí, že to je hlavním účelem těchto opatření. A že takových je. Vláda nabízí všemožné kompenzace těm firmám, které musely omezit či přerušit svou činnost. To všechno v atmosféře, kdy opozice furt jenom řve a kritizuje jakýkoliv krok.
A ne, nejsem státní zaměstnanec ani důchodce, ani rentiér. Jsem zaměstnanec soukromé firmy.
Takže dle vás je vše v pořádku, vždyť máme kompenzace?
A to jsou jaké peníze, ty kompenzace? On je někdo lusknutím prstu zhmotnil z vesmírné prázdnoty, nebo budou chybět sakra jinde, protože je odtamtud přesunul nebo hóóódně zadlužil budoucnost?
Přemýšlíte trochu?
assil
napsal(a):
Jediný důvod, který mě napadá, pro všechny restrikce je ten, že je třeba těžce nemocné rozložit na co nejdelší období, aby nemocnice stíhaly. Jinak si myslím, že buď to chytím teď nebo na jaře či příští podzim a se mnou i ostatní lidi. Žádné zákazy nepomohou zmírnit průběh nemoci u jednotlivců. A navíc nikdo neví, zda budu po prodělání nemoci k znovunakažení imunní, jako třeba u planých neštovic.
Covid je hnusná nemoc. Ale ta mediální masáž a neustále strašení a vyhrožování mi přijde stejně devastující.

A nebo už "pozitivní" jste/byla, a ani jste si nevšimla.

navíc nikdo neví, zda budu po prodělání nemoci k znovunakažení imunní
tak to se vi -nebudete.
promorovani nemaka

napsal(a):
Takže dle vás je vše v pořádku, vždyť máme kompenzace?
A to jsou jaké peníze, ty kompenzace? On je někdo lusknutím prstu zhmotnil z vesmírné prázdnoty, nebo budou chybět sakra jinde, protože je odtamtud přesunul nebo hóóódně zadlužil budoucnost?
Přemýšlíte trochu?
Já přemýšlím, a vy?
Ráda vás poučím. Ty peníze, to je to obrovské zadlužení, které opozice vládě vyčítá, ale zároveň k němu vládu podněcuje a vybízí tím, že požaduje schválení a vyplácení dalších kompenzací.

sisi58
napsal(a):
Jediný důvod, který mě napadá, pro všechny restrikce je ten, že je třeba těžce nemocné rozložit na co nejdelší období, aby nemocnice stíhaly. Jinak si myslím, že buď to chytím teď nebo na jaře či příští podzim a se mnou i ostatní lidi. Žádné zákazy nepomohou zmírnit průběh nemoci u jednotlivců. A navíc nikdo neví, zda budu po prodělání nemoci k znovunakažení imunní, jako třeba u planých neštovic.
Covid je hnusná nemoc. Ale ta mediální masáž a neustále strašení a vyhrožování mi přijde stejně devastující.
Myslím, že se hraje o to, aby se těžce nemocní rozložili do delšího časového období, aby nemocnice stíhaly, jak píšete, a taky o to, že pokud pandemie ustoupí v polovině příštího roku, tak by nemuselo k nakažení všech dojít, což je důležité hlavně pro rizikové osoby.
sisi58
napsal(a):
Ztemnělý Vyšehrad, půl hodiny před půlnocí na čtvrtek. Muž, který má porazit pandemii, vychází z restaurace. Ta má být přitom podle jeho vlastních pravidel zavřená! Ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO) nejspíš káže Čechům vodu, a sám pije víno.
Nejen údržbář si chodí, kde chce.
Byl osobně zkontrolovat jak se dodržují jeho pokyny.

Proč má odborník odstoupit a 20000 jiných politiků, kteří přišli na schůzi bez roušky, i přes prosby si to na tu hubu nedali, nemusí?
Koho mají na hned na výměnu?
Fialu? Flégra? Kalouska?
napsal(a):
Proč má odborník odstoupit a 20000 jiných politiků, kteří přišli na schůzi bez roušky, i přes prosby si to na tu hubu nedali, nemusí?
Koho mají na hned na výměnu?
Fialu? Flégra? Kalouska?
To by mě taky zajímalo. 😃 Asi čekají, že tma bude někdo, kdo vše uvolní a pohoda. To bude ještě divočina, jsem zvědavá koho tam dají, pokud odstoupí. 🤦♀️🤦♀️
GAELLE
napsal(a):
Pozitivně testovaný je pro mne nakažený který nemoc šíří dál. ať mne fíkovnice opraví pokud to tak není.
Každý není zdravý a mladý ale i ty to může postihnout.
Stále se neví jaké následky budou po prodělání a "uzdravení".
A když čtu a vidím Flegrova čísla tak se chystá apokalypsa.
Promořeno je podle mne tak milion lidí. těm číslům na Seznamu nevěřím. Je to s bídou špička ledovce.
A kapitán lodi pořád hledá "zpětný chod"
hezký den všem a NENAKAZTE SE !!!
a těm co jim nechodí peníze od státu snad vláda poslala kompenzace nebo se mýlím?
Co bych já dala za to kdyby můj příjem byl 500 na den ..........
Ano, dívala jsem se na ten rozhovor Flégra v DVTV - někdo, možná Ty (?) sem dával odkaz. I když jej mnozí uráží, tak podle mě to není žádný zmatený univerzitní profesor. Mluvil v tom rozhovoru zcela srozumitelnou řečí i pro laiky, a pravda je, že jím prezentovaná čísla jsou hrozivá. Plus to, že v listopadu začne ještě 3. vlna, což popravdě byla jediná věc, kterou moc nechápu - když neskončí zdaleka ještě tato...
A jinak souhlasím s Tebou, ten, kdo je pozitivně testovaný, je nakažlivý. Pokud tedy nejde o falešnou pozitivitu, s čímž vyrukovávají někteří odpůrci testování. Ale myslím, že není až tak významná (falešná pozitivita).
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Učíte ve školce ? 😊
Moje sousedka je učitelka v MŠ. Říkala, že normálně učí a že prý se jim teď říká Nesmrtelné tety...
Plus BEZ roušky, ptž jinak jim prý děti nerozumí...
Já mám také ještě kontaktní výuku, ale v respirátoru, i když raději mám roušku (ono se ale blbě dejchá v obou).

napsal(a):
Já přemýšlím, a vy?
Ráda vás poučím. Ty peníze, to je to obrovské zadlužení, které opozice vládě vyčítá, ale zároveň k němu vládu podněcuje a vybízí tím, že požaduje schválení a vyplácení dalších kompenzací.
Ten, kdo je u kormidla má zodpovědnost a má mít s prominutím koule na to, prosadit i nepopulární opatření, pokud vedou k výsledku. A pokud se od jarní vlny nepracovalo na tom, jak zajistit, aby druhá vlna nebyla nebo byla co nejmírnější, není pandemický plán zahrnující např. jaké prostory jsou v případě potřeby k dispozici v rozumných cenových relacích, pokud se zbrkle utrácí s křížkem po funuse a nepoučí se z vlny první, kdy Babiš zlehčoval nedostatek roušek a respirátorů a pak následoval jejich překotný nákup z Číny za nekřesťanský peníze, když se utrácí, až když teče do bot, pak ty peníze letí neskutečně a je to jen zodpovědnost této vlády, potažmo Babiše, který populisticky korigoval každý krok epidemiologů i svého ministra.
A ano kompenzace být musí, jinak se to tu celé položí, ale co nemusí být je kanál Dunaj Odra Labe, jehož výstavbu v pondělí 5.10.2020 vláda schválila. Jen první schválený úsek má stát 15mld. a to nemluvím o dopadech na životní prostředí.
V okolních zemích také vznikají deficity, ale zároveň je vidět velká snaha konsolidovat veřejné finance a citelně snižovat nevyrovnanost mezi příjmy a výdaji. V Česku žádná taková snaha vlády není.
GAELLE
napsal(a):
U nás mládež chlastá ve skupinách v parku a v přírodě. Důchodci na procházce bez roušek nebo pod nosem. V obchodu jsem nebyla.
U nás je zas mládež každý den na multifunkčním hřišti - takoví už puboši velcí, hrají tam fotbal, propocení, uslintaní, kontaktní hra, samozřejmě bez roušek... A MP nikde.
Jo, a večer zapnou na plný prdy rádio a chlastají a hulí...
lupus4
napsal(a):
To jsou snad dva lidi zapletení do sebe, ne? Že by nějaká poloha z Kámásútry...?
napsal(a):
Na jaře žádná taková výjimka nebyla. Táta dostal infarkt 12.3. a příležitost k rozloučení jsme už nedostali, bohužel.
Také je mi to moc líto... Držte se!
A také mě vyhnali od umírajícího táty - je to již mnoho let a táta z posledních sil prosil, ať zůstanu. Považuji to za svůj největší hřích (že jsem nebyla důrazná a nechala se vyhodit) a ničí mě to už 15 let...
Reparát jsem složila u maminky, ta bojovala po extrémně těžké CMP 14 dní. Ale navštěvovat jsem ji mohla prakticky kdykoli a s personálem jsem byla domluvena, že až přijde "její chvíle", zavolají mi. No, 3x to byl falešný poplach, vlastně ani nevím, jak jsem to tehdy ustála, nejedla jsem, nepila jsem, téměř nespala...
Nakonec už to falešný poplach nebyl, volali mi kolem půlnoci a maminka odešla v mojí náruči. Pořád to strašně moc bolí.
Sloužící sestra tehdy ztlumila všechny alarmy, a pak mi přišla potichu zašeptat do ucha:"Maminka odešla v 1.25h. A bylo to moc krásné!" Nerozuměla jsem...a porozuměla jsem až po čase, ano ten finální konec byl asi opravdu hezký, smím-li to tak říct.
fikovnice
napsal(a):
Také je mi to moc líto... Držte se!
A také mě vyhnali od umírajícího táty - je to již mnoho let a táta z posledních sil prosil, ať zůstanu. Považuji to za svůj největší hřích (že jsem nebyla důrazná a nechala se vyhodit) a ničí mě to už 15 let...
Reparát jsem složila u maminky, ta bojovala po extrémně těžké CMP 14 dní. Ale navštěvovat jsem ji mohla prakticky kdykoli a s personálem jsem byla domluvena, že až přijde "její chvíle", zavolají mi. No, 3x to byl falešný poplach, vlastně ani nevím, jak jsem to tehdy ustála, nejedla jsem, nepila jsem, téměř nespala...
Nakonec už to falešný poplach nebyl, volali mi kolem půlnoci a maminka odešla v mojí náruči. Pořád to strašně moc bolí.
Sloužící sestra tehdy ztlumila všechny alarmy, a pak mi přišla potichu zašeptat do ucha:"Maminka odešla v 1.25h. A bylo to moc krásné!" Nerozuměla jsem...a porozuměla jsem až po čase, ano ten finální konec byl asi opravdu hezký, smím-li to tak říct.
Edit: Vlastně mám takovou výzvu. Maminka odešla v r. 2014. A já jsem prý tu noc, kdy odešla, mluvila/psala si (?) s někým odsud. Po nějakém čase mi to ten někdo napsal. Jenže já nevím, kdo to byl a ani nemůžu najít tu zprávu nebo vlákno. I když možná to byl telefonát, fakt si to nepamatuji. Tak moc prosím, pokud to náhodou byl někdo odtud, ozvěte se mi. Mám pak už na tu noc amnézii, asi celkem pochopitelně.

napsal(a):
U nas v duchodaku ta vyjimka byla i na jare....
fikovnice
napsal(a):
Ano, dívala jsem se na ten rozhovor Flégra v DVTV - někdo, možná Ty (?) sem dával odkaz. I když jej mnozí uráží, tak podle mě to není žádný zmatený univerzitní profesor. Mluvil v tom rozhovoru zcela srozumitelnou řečí i pro laiky, a pravda je, že jím prezentovaná čísla jsou hrozivá. Plus to, že v listopadu začne ještě 3. vlna, což popravdě byla jediná věc, kterou moc nechápu - když neskončí zdaleka ještě tato...
A jinak souhlasím s Tebou, ten, kdo je pozitivně testovaný, je nakažlivý. Pokud tedy nejde o falešnou pozitivitu, s čímž vyrukovávají někteří odpůrci testování. Ale myslím, že není až tak významná (falešná pozitivita).
Dnes mi na FB v diskuzi odpověděla paní
Eva Malcová takto:
"Jsem lékařka.Testem se zjistí přítomnost viru,ale nezjistí se,jestli je to mrtvý virus nebo jen fragment viru.Potkala jste se s virem,Vaše IgA slizniční protilátky ho zlikvidovaly,ale jeho zbytky můžete mít na sliznici poměrně dlouho-neohrožuje ani Vás a už vůbec ne někoho jiného-jste pozitivní.Jistota vyšetření je pouze kultivací viru,ale to je náročné a drahé vyšetření,které nedělají.Naopak zase při výtěru se úplně netrefí a zrovna na vzorku virus nebude,(falešně negativní),pokud ale už nákaza propukla,je to málo pravděpodobné,jelikož je tam virů hodně.Je i diskutabilní,jestli pozitivní bez příznaků(teĎ myslím opravdu pozitivní) je pro okolí nějak nebezpečný,jelikož u virů propuknutí nákazy a její průběh záleží na množství viru,se kterým se setkáte,virus se nemůže sám množit,potřebuje k tomu buňky hostitele,takže pozitivní bez příznaků může vylučovat příliš málo viru na to,aby někoho nakazil-ale to je jen teoretická obecná úvaha."
Z toho, co psala mě zaujalo to, že se nedělá kultivace , ale jen nějaký rychlotest. Tak to se mohu klidně štárat v uchu a vyjde to nastejno, pokud mi nemocný chlap šeptal do ouška zamilované nesmysly.

kultivace se ale u virových nemocí obvykle nedělá.
pcr není žádný rychlotest, ale metoda, jak ve vzorku odhalit genetickou informaci patogena, v tomto případě viru.
má pak více různých odrůd, jako třeba rt-pcr, které umí i právě tu kvantifikaci.
ale nekultivujete to, to se k diagnostice nemoci nehodí.
a epizotoolog se neptá, jestli nááááhodou není pcr pozitivní kvůli nějakým fragmentům. tak max může udělat ještě konfirmační test, třeba imunofluorescenci ze vzorků tkáně. a pokud je patogen v chovu prokázán, neřeší, jestli náááhodou zvířátka nejsou infekční. ona totiž spíš jsou.
a proto taky tlumení zvířecích nákaz funguje, protože nikdo nevymýšlí chujoviny jak pozitivní pícíárko okecat.
napsal(a):
pcr není žádný rychlotest, ale metoda, jak ve vzorku odhalit genetickou informaci patogena, v tomto případě viru.
má pak více různých odrůd, jako třeba rt-pcr, které umí i právě tu kvantifikaci.
a epizotoolog se neptá, jestli nááááhodou není pcr pozitivní kvůli nějakým fragmentům. tak max může udělat ještě konfirmační test, třeba imunofluorescenci ze vzorků tkáně. a pokud je patogen v chovu prokázán, neřeší, jestli náááhodou zvířátka nejsou infekční. ona totiž spíš jsou.
a proto taky tlumení zvířecích nákaz funguje, protože nikdo nevymýšlí chujoviny jak pozitivní pícíárko okecat.
Od Inez Chehaibi·
PĚT LŽÍ MINISTRA PRYMULY ...... MUDr.Hnízdil JASNĚ a SROZUMITELNĚ :
Za prvé: Plukovníku Prymulo, lživě interpretujete výsledky PCR testu. Jeho pozitivita neznamená, že je člověk nemocný nebo nakažlivý, v jeho těle se nemusí ani nacházet celistvý virus. Bez dalšího vyšetření lékařem, bez klinických příznaků, nelze takového člověka označit za nemocného. Nadpoloviční většina lidí s klinickými příznaky má průběh nemoci srovnatelný s běžnými chřipkovými onemocněními a nejsou v ohrožení života. Veškerá represivní opatření přitom vycházejí z nárůstu pozitivně testovaných. Ještě nikdy laboratoře tak masivně netestovaly jeden virus. A čím víc testů, tím víc pozitivních. Tímto způsobem by se dala pandemie vyrobit i z viru obyčejné rýmy.
Za druhé: Lživě interpretujete počty zemřelých. Většina jich umírá na jiné vážné nemoci, pozitivita testu je přídatná, vykazováni jsou jako oběti covidu. Na přímý dotaz, kolik eviduje zemřelých v příčinné souvislosti s covidem, Ministerstvo zdravotnictví sdělilo, že takové informace neshromažďuje. Tentýž úřad uvádí, že: „Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na covid-19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí.“ Čísla vykazovaná bombasticky jako „smrti na covid“ jsou vylhaná. Podle Českého statistického úřadu se týdenní počet zemřelých ve srovnání 2019 až do poloviny srpna 2020 pohybuje kolem 2000.
Za třetí: Plukovníku Prymulo, vyjádření „Budeme mobilizovat různé stadiony, haly, abychom mohli mít lůžka i tam. Situace začíná být opravdu vážná,“ je šířením poplašné zprávy. Sám jste pověděl, že řada nemocničních lůžek – až 42 procent – statisticky vykazovaných jako „hospitalizovaní s covidem“, je ve skutečnosti blokována lidmi, jejichž zdravotní stav hospitalizaci nevyžaduje a v nemocnici jsou jen kvůli izolaci.
„Ve Fakultní nemocnici v Motole – v největší české nemocnici – máme aktuálně 21 nemocných s covidem-19, z toho pouze jeden je v těžkém stavu na jednotce intenzivní péče a vyžaduje připojení na plicní ventilátor. Ostatní pacienti mají lehký průběh nemoci, jejich léčba probíhá maximálně s podporou kyslíkové terapie. Škála ročníků narození těchto pacientů začíná rokem 1929 a končí rokem 1950. Máme sice i několik pacientů mladšího věku, ti však mají vysloveně lehký průběh nemoci a hospitalizováni jsou z toho důvodu, že mají i jiné zdravotní komplikace. Proti této realitě postavme fakt, že denně utrácíme 34 milionů korun za 20 tisíc testů,“ prohlásil ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík. Ve stejném duchu se vyjádřil i profesor Feltl, ředitel VFN.
Za čtvrté: Plukovníku Prymulo, vaše snaha otestovat celý národ je šílená. Není organizačně ani finančně zvládnutelná. Počet pozitivně testovaných nepřinese žádnou informaci o tom, kolik je skutečně nemocných. Nakažený člověk navíc může virus šířit týden, pozitivní může být i několik měsíců. Počet pozitivně testovaných by tak jen posloužil k zavedení tvrdých represí. Přispěl by k další devastaci zdravotnictví, ekonomiky, školství, kultury, sportu a každodenního života.
Za páté: Plukovníku Prymulo, vaše prezentace vakcíny, jako samospásného řešení, je zavádějící. Schvalování vakcíny probíhá ve zrychleném řízení. Farmaceutická firma Astra Zeneca dostala příslib, že do určité výše částky nebude ručit za její nežádoucí účinky. Každý, kdo se vakcíně podrobí, stává se pokusným králíkem. Můj dotaz, kdo ponese zodpovědnost za nežádoucí účinky a žádost, aby ministerstvo deklarovalo, že vakcinace bude dobrovolná a kdokoliv ji odmítne, nebude žádným způsobem krácen na svých právech a svobodách, zůstaly bez odpovědi. Oproti tomu jste prohlásil, že ten, kdo se nechá testovat, bude zbaven povinnosti nošení roušky. Vše nasvědčuje tomu, že zrychleně testovaná a neověřená vakcína sice nebude „povinná“, ale bude jedinou možností, jak uniknout represím státní moci.
Plukovníku Prymulo, lžete, manipulujete s fakty. Bezdůvodně ničíte zdravotnictví, školství, ekonomiku, kulturu, sport.

povíme si o vánocích, kolik mrtvých, ju?

napsal(a):
OT - výraz chujoviny jsem už dlouho neslyšela, odkud pocházíte?

napsal(a):
OT - výraz chujoviny jsem už dlouho neslyšela, odkud pocházíte?
myslím si, že to mám od šéfa a on je čistokrevnej valach.

GAELLE
napsal(a):
u nás se též běžně používá. Střední čechy.
To já myslela, že jen u nás ve Slezsku.

napsal(a):
To já myslela, že jen u nás ve Slezsku.
Říkává to i moje teta z jižní Moravy, přesněji Mikulovsko.
napsal(a):
povíme si o vánocích, kolik mrtvých, ju?
Já nechci soutěžit v tom, na čí straně bude pravda, počítaná v mrtvých.
Já bych byla ráda, kdyby už konečně někdo jasně řekl, oč jde. Teď napíšu něco kontroverzního. I v koncentračním táboře se lidé nebáli o život 24 hodin denně. Soudím tak z toho, že i tam třeba lidé vyráběli nějaké drobnosti, maňásky, obrázky, básničky a někde dokonce prý i hráli divadlo.
Takže pokud se lidem a to i mě, nevysvětlí, jak to tedy je jasně a zřetelně, lidi se tak nějak přestanou bát. Ne úplně a ne všichni, ale dost na to, aby příkazy a zákazy přestaly fungovat. Pravý opak toho, co je žádoucí.

sisi58
napsal(a):
Já nechci soutěžit v tom, na čí straně bude pravda, počítaná v mrtvých.
Já bych byla ráda, kdyby už konečně někdo jasně řekl, oč jde. Teď napíšu něco kontroverzního. I v koncentračním táboře se lidé nebáli o život 24 hodin denně. Soudím tak z toho, že i tam třeba lidé vyráběli nějaké drobnosti, maňásky, obrázky, básničky a někde dokonce prý i hráli divadlo.
Takže pokud se lidem a to i mě, nevysvětlí, jak to tedy je jasně a zřetelně, lidi se tak nějak přestanou bát. Ne úplně a ne všichni, ale dost na to, aby příkazy a zákazy přestaly fungovat. Pravý opak toho, co je žádoucí.
ale zákazy a příkazy už nefungují, právě proto, že se velice úspěšně všude povídalo, že to jen taková chřipička. a teď prymula s faltýnkem tomu nasadili korunu.
přitom vona ani ta chřipka není úplně psina a původní pandemický plány byly dělaný právě kvůli chřipce, protože každej znalej se bojí toho, že přijde španělská verze číslo 2, už to má zpoždění.
24 hodin denně je dlouhodobě nemožné se bát, ta hormonální osa se prostě vyčerpá.
jasně a zřetelně: jedná se o nemoc, která je nakažlivější než chřipka a má i vyšší smrtnost. navíc má zcela neprozkoumané dlouhodobé účinky na organismus rekonvalescentů.

lesnížínka
napsal(a):
U nás i vymýšlet chujoviny, ale i: je to na chuja....běžně
A lesnížínka je odkud? Vím, měla bych to vědět.

Chtělo by to Saturnina a jeho agenturu pro uvádění obecně oblíbených omylů na pravou míru:
- covid má vyšší smrtnost než chřipka, ale zatím není jisté, zda to není také nezanedbatelný příspěvek metodiky statistiky, kdy se v případě pozitivity na covid před smrtí eviduje úmrtí na covid (alespoň v ČR), ale u chřipky takto široce šmahem ne
- covid rozhodně není nakažlivější než chřipka, ta se šíří rychleji, má kratší inkubační dobu
- co se týče dlouhodobých následků, zatím je brzy cokoliv predikovat a zevšeobecńovat, ono se u chřipky jednak nějaké masivní studie na široké populaci ohledně dlouhodobých následků nedělaly, druhak je nefér srovnávat výsledky z různých zemí, které mají i hluboce odlišné podmínky zdravotní péče (Amerika versus evropské země apod). U nás jakousi studii ohledně covidu na pár desítkách pacientů dělal Hradec Králové, nicméně zatím postoj k výsledkům je spíše zdrženlivý
- naposled za mne k PCR testům - díky metodice tohoto testování budete pozitivní, i když z vás vyšťourají neživotaschopný fragment viru a testováním bude ve vzorku stanoven. Nikoho samozřejmě nenakazíte a nemocní nebudete. Je to prostě ano/ne, nikoliv jak moc.
Bylo se mi zde vysmíváno, že mám ráda wikipedii, ale když ono je to tam většinou vysvětleno dostatečně polopaticky prou laiky...tedy zde z wikiskript něco málo:
PCR spojená s reverzní transkripcí (RT-PCR)
RT-PCR se používá, pokud je potřeba namísto DNA amplifikovat mRNA. Prvním krokem je izolace celkové RNA nebo mRNA ze vzorku tkáně. Následuje převedení mRNA na cDNA pomocí reverzní transkriptasy a posléze běžná PCR. I když vlastní přepis RNA do cDNA není zvlášť obtížný, je tato metoda technicky podstatně náročnější než samotná amplifikace DNA: RNA se rychle degraduje účinkem ribonukleas, které jsou obecnými kontaminanty vzorků, pomůcek i chemikálií. RNasy jsou navíc termostabilní, nepoškodí je ani sterilizace autoklávováním a aktivitu si zachovávají i po čištění materiálu některými denaturačními činidly. Aby se zabránilo degradaci RNA, ošetřují se pomůcky a roztoky inhibitory RNas (např. diethylpyrokarbonátem, DEPC).
Kvantitativní PCR
Polymerasová řetězová reakce se ve svém základním uspořádání používá především ke kvalitativním stanovením. Použití pro kvantifikaci určité sekvence ve vzorku (např. pro měření exprese nějakého genu) ztěžuje skutečnost, že po určitém počtu cyklů se rychlost amplifikace zpomalí (viz výše). Přesto existují postupy, které kvantifikaci templátu umožňují. Bývají založené na měření množství PCR produktu v průběhu amplifikace (tzv. PCR v reálném čase – real-time PCR). Protože odebírání vzorků z reakční směsi by snadno vedlo ke kontaminacím a nepřesnostem, používají se postupy umožňující stanovit syntézu produktu bez otevření zkumavky.
PCR testy na covid nic jednoduchého a spolehlivě validovaného většinou stále nejsou, a zavírat na základě jejich výsledků nekoordinovaně od zdi ke zdi ekonomiku, je bláznovství.

lesnížínka
napsal(a):
Nemusíte vědět, já si taky nejsem schopná zapamatovat kdo, co....však taky jsem nevěděla, že vy Sleszko. Československá hranice, okr. Hodonín.
Díky.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/vlastimil-vondruska-kazda-bourka-vycisti-nebe-a-prijde-zase-slunce/
Nemusím smolit svoje moudra. Pan V. to hezky sesumíroval za mne.

koronavirus je nakažlivější než chřipka, protože jeho reprodukční číslo je větší. nemá to co dělat s délkou inkubační doby.
a nevím, odkud se na internetu vzala ta pohádka o fragmentech. specificita pcr vyšetření je obecně velice vysoká. problém je spíš s nižší senzitivitou, kor u koronaviru s výtěry s nosohltanu, je mnohem, mnohem pravděpodobnější falešná negativitita ne falešná pozitivita.
koneckonců proto taky původně ve wuchanu opustili pcr a diagnostikovali pomocí CT plic. ne proto, že by jim tam lezly nějaké fragmenty, ale protože senzitivita CT plic u pacientů s příznaky je vyšší než senzitivita pcr.

Pokud na tom ohledně té nakažlivosti trváte, napište do SZÚ, budou třeba rádi, když je opravíte.
Nebavím se o PCR testech obecně, ale když už chcete obecně, tak ono stanovovat DNA je trochu něco jiného než RNA, ale nemyslím si, že vy jako primárně veterinář a já jako primárně vzděláním něco jiného to úplně doluštíme.
Abyste mohla něco modelovat, potřebujete mnohem víc dat a hlavně v delším horizontu, aby to k něčemu bylo. Jsou to prostě jen odhady, existují názory, že 15 - 30% populace již nákazu prodělalo. I kdyby to bylo těch 15%, tedy 1 500 000 lidí, tak z nich umřelo zatím okolo 4000 - to mi nepřijde strašné v případě, když prostě není jasné, že covid byl hlavní příčina smrti. Taková statistika doteď neexistuje.
Tak z jakých čísel chcete vycházet?
Jak vůbec můžete odhadnout, kdy se vám položí špitály, když nevíte, kolik lidí už covid potkalo a onemocnělo?
To si můžete rovnou házet korunou.

no, to je právě ten vtip. že nejsou data.
ale dá se ze současných čísel odvozovat. máte-li x pozitivních, víte-li, že hospitalizace je něco, co nastává obvykle druhý týden nemoci, pak víte, že y % procent hospitalizovaných je % nakažených před 14 dny.
no a z toho snadno odvodíte, kolik budete mít hospitalizovaných za dalších 14 dní. to není žádná vysoká matematika.
napsal(a):
ale dá se ze současných čísel odvozovat. máte-li x pozitivních, víte-li, že hospitalizace je něco, co nastává obvykle druhý týden nemoci, pak víte, že y % procent hospitalizovaných je % nakažených před 14 dny.
no a z toho snadno odvodíte, kolik budete mít hospitalizovaných za dalších 14 dní. to není žádná vysoká matematika.
Pro blbé jako jsem já to i s grafy spočetl prof. Flegr.

"když prostě není jasné, že covid byl hlavní příčina smrti".
Ono to není tak složité. Když zaléčený kardiak ( např. po baypsu ), který pracuje, přiměřeně sportuje atd. se nakazí covidem - plicní formou, tak srdce sníženou kapacitu plic neutáhne. Ten člověk sice zemře na selhání srdce, ale umře na covid ( žádné kecy, že s covidem ). Protože kdyby nedostal covid mohl by dalších 5, 10 let žít, pracovat, sportovat.

co, zaléčený kardiak. jsem viděla obrázky z pitev. když máte plíce na hadry a jen někde v apikálních lalocích zbytky normální tkáně, tak se s tím nedá žít.
a není úplně jasný, proč to většina zvládá a někteří ne.
a vono pak máte příklady lidí, co si říkali, jsem mladej, zdravej, korona je jen chřipečka šup, jsou pod drnem. na koronu, ne s koronou.

napsal(a):
na to, co jste popsala, vám jistě stačí trojčlenka, jenže problém je, že nevíte, kolik jich ve skutečnosti v populaci je, a pokud to počítáte jen z těch, co přišli na testy, tak správný výsledek nedostanete, ani kdybyste Flégrovi s Micíkem zatancovala, zazpívala či namalovala grafů nepočítaně.
Zjednoduším vám to: bylo provedeno cca 2 mio testů, z toho cca 230 000 pozitivních - u těchto dvou výsledků z dostupných zdrojů nevíme, kolikrát se jednalo o opakované testy jednoho a toho samého člověka a zda opakované testy tvoří v celkovém počtu statisticky významný podíl, pak dále víme, že cca 2000 lidí umřelo - tam se dá předpokládat, že každý jen jednou, zato bohužel nevíme, čemu přesně podlehli, jediné, co víme, že byli pozitivní na covid.
Z takových vstupních dat můžete jako statistik udělat cokoliv. Smutné.

Nevim, jak to vnímají ostatní....mě je tak nějak celkem jedno, jestli nám lžou o číslech nakažených....je mi jedno, jestli je nakažených tolik a tolik a kdo je kdy infenční a není a jestli je celý covid plán, jak přibrzdit ekonomiku a jestli je uměle vyvořený a jestli média záměrně vyvolávají strach a jestli....já nevím co ještě....
Jestli se čísla mrtvých záměrně zkreslují, jestli ti lidi umřeli na covid a nebo s covidem, mi přijde jako slovíčkaření
Navíc už jsem asi od pěti lidí nezávisle na sobě slyšela, že jejich známé/známému umřela maminka...tatínek...a že se jich doktor ptal, zda může uvést, že umřeli s covidem....začíná mi to trochu připadat jako městská legenda a vzhedem k tomu, že už jsem se kdysi na jednu chytla a taky to vypadalo, že se to skutečně stalo a zdroj byl důvěryhodný, tak na to už začínám být dost opatrná něčemu takovýmu věřit a i kdyby to byla pravda...i kdyby se takhle někdo pokoušel navýšit počty mrtvých s covidem........
Jedno vím jistě, že pokud se na pomoc lékařům a sestrám povolávají medici a armáda, tak se něco děje, pochybuju, že by to někdo dělal jen tak z plezíru, aby na čechy udělal bu bu bu a aby měla TV NOVA co vysílat ve zprávách, jestli támhle v té nemocnici zavřeli gynekologicko-porodnické oddělení, jestli tuhle omezují provoz chirurgie a ortopedie atd atd...tak si nemyslím, že je situace stejná jako při "běžné" a téměř každoroční vlně chřipky.
Problém u nás...u Čechů...vidím v tom, ža nám se nemůže říct "lidi prosíme vás, mohli byste"..ale "musíte" a to musíte ještě podpořit pokutama.
Nám nestačí říct např. choďte do obchodů jen když musíte, jen když opravdu potřebujete něco koupit a dobrovolně noste roušky....nám ty obchody musí zavřít a řeknu vám, že u nás v krámě, když vyhlásili, že se druhý den zavírá, tak to byl masakr.......já jsem u firmy skoro deset leta za tu dobu jsme nikdy takovouhle tržbu neměli....nejvyšší bývají cca poloviční než za ten jeden den...resp. za odpoledne.
Taky nejsem rentiér ani státní zaměstnanec, sice do práce chodím v omezeném režimu, možná zbytek výplaty doplatí stát, ale i tak bude ta výplata určitě nižší než co mívám.....přiznám se, že po první vlně covidové jsem se snažila vytvořit si finanční rezervu na eventuelní další vlnu před kterou jsme byli nonstop varováni.
A opět se budu opakovat....jsem ráda, že zavřeli, ne že bych se bála o svůj život, jsem docela držák, chřipku...tu opravdickou jsem snad naposled měla před 28 lety, co si pamatuju (ťuk, ťuk), ale doma syn s imunitou nula nula prd a mám starou maminku.
takže těm popíračům covidu, těm machrům a frajerům, kteří protestují proti nošení roušek a zdůvodňují to tím, že protestují proti nesmyslným vládním opatřením, bych vzkázala jediné...prosím vykašlete se na to, že to chce vláda a noste ty roušky kvůli lidem, u kterých je pravděpodobnost, že covid nebude bezpříznaková sranda, že covid nebude jen nějaký blbá chřipečka. Nošení roušek určitě nezabrání všemu, ale zvýší se pravděpodobnost, že se tito lidé třeba nenakazí. Vždyť je to to nejmenší, co můžeme udělat.
Děkuji

Já teda fakt pořád nechápu, proč mám řešit, jestli umřu na covid nebo s covidem? Takže to budeme brát jen jako přitěžující okolnost.
Abych nemusela nosit tu roušku nebo aby se otevřelo kadeřnictví? Ale tak jo, můžeme dělat, že se nic neděje.
Když byly mé dceři tak dva tři roky, bylo docela vtipné s ní hrát na schovávanou. Schovala se pod stůl, otočila se ke zdi a zakryla si očička. Myslela, že když mě nevidí, tak já ji také ne :-)

"prosím vykašlete se na to"

napsal(a):
Já teda fakt pořád nechápu, proč mám řešit, jestli umřu na covid nebo s covidem? Takže to budeme brát jen jako přitěžující okolnost.
Abych nemusela nosit tu roušku nebo aby se otevřelo kadeřnictví? Ale tak jo, můžeme dělat, že se nic neděje.
Když byly mé dceři tak dva tři roky, bylo docela vtipné s ní hrát na schovávanou. Schovala se pod stůl, otočila se ke zdi a zakryla si očička. Myslela, že když mě nevidí, tak já ji také ne :-)
Je rozdíl, když umřete na covid tak říkajíc z voleje a relativně plného zdraví, nebo umřete s covidem (ve statistice úmrtí na covid ale budete), a přitom máte poslední stadium rakoviny slinivky.
Logicky uvažující člověk by řekl, že ta druhá varianta by měla patřit do statistiky úmrtí na rakovinu slinivky, maximálně tak ještě do širší kategorie úmrtí na rakovinu obecně, a nikoliv do škatulky covid.
Ono to totiž pak mění ta čísla. Verstehen Sie?

napsal(a):
na to, co jste popsala, vám jistě stačí trojčlenka, jenže problém je, že nevíte, kolik jich ve skutečnosti v populaci je, a pokud to počítáte jen z těch, co přišli na testy, tak správný výsledek nedostanete, ani kdybyste Flégrovi s Micíkem zatancovala, zazpívala či namalovala grafů nepočítaně.
Zjednoduším vám to: bylo provedeno cca 2 mio testů, z toho cca 230 000 pozitivních - u těchto dvou výsledků z dostupných zdrojů nevíme, kolikrát se jednalo o opakované testy jednoho a toho samého člověka a zda opakované testy tvoří v celkovém počtu statisticky významný podíl, pak dále víme, že cca 2000 lidí umřelo - tam se dá předpokládat, že každý jen jednou, zato bohužel nevíme, čemu přesně podlehli, jediné, co víme, že byli pozitivní na covid.
Z takových vstupních dat můžete jako statistik udělat cokoliv. Smutné.
Vy pořád nechápete jednu věc - na co potřebuji vědět, jestli je to tisíc pozitivních nebo tři tisíce pozitivních? Má ta nemoc vážné následky a značně pomáhá k rychlé smrti?
Zajímavé, jak se pořád točíte na nějakých číslech, ale i kdyby to byla polovina, třetina,...co se tím změní?
Víte, že šířit nebezpečné nemoci je trestné? A to ony ty nejznámější dokonce neumí ani zabít nijak rychle,
a představte si, že můžete roznést vir, ale nemoc z toho třeba nikdy ani nevznikne. A přesto je to trestné.
To je divné, že?
Vím o skupině narkomanů, kteří si půjčovali............no a jeden měl nějakou nemoc, nevěděli, ale mohli tušit, no jo, ale tak od nich nic moc rozumného nikdo nečekal....ostatní šli pak teda na testy, to bylo v dobách, kdy K-centrum dělalo testy zdarma, nevím, jestli to ještě existuje, a z osmi byli nakažení JEN dva. To je docela dobré, ne?

napsal(a):
Je rozdíl, když umřete na covid tak říkajíc z voleje a relativně plného zdraví, nebo umřete s covidem (ve statistice úmrtí na covid ale budete), a přitom máte poslední stadium rakoviny slinivky.
Logicky uvažující člověk by řekl, že ta druhá varianta by měla patřit do statistiky úmrtí na rakovinu slinivky, maximálně tak ještě do širší kategorie úmrtí na rakovinu obecně, a nikoliv do škatulky covid.
A když bude jen prostřední stadium, tak jak?
Já pořád čekám, co z Vás vyleze, jak to teda vyřešit jinak. A to myslím vážně, úplně bez kapky ironie,
a to je u mě vzácné, tak si toho važte a poraďte něco lepšího
než hadr na hubu a izolaci :)

napsal(a):
Jo tak tyhle názory miluju....ono totiž nejde jen o pacienty s rakovinou apod, kteří by stejně umřeli, možná později než bez covidu, ale tak nějak to stejně mají spočítaný...omlouvám se za ten cynismus.
Je mi tak nějak jedno, jestli je úmrtí s covidem...tzn. že to byl člověk nemocný, případně se zdravotními problémy, je mi tak nějak jedno jaké úmrtí se kam zaškatulkuje.
Ve chvíli, kdy by mi totiž umřel někdo blízký, tak jsou mi nějaké počty ve statistikách úplně jedno.
A těch lidí, kteří neustále omílají, že je to jen chřipečka, že ti lidi, co s covidem umřeli by umřeli stejně, bych se zeptala....když je chřipková epidemie, tak se nesnažíte chránit "slabší" členy rodiny??...Já teda jakmile se rozjede i obyč chřipajzna, tak nastupuju s péčí o mojí starou maminku já, aby se nemusela courat mezi lidma, protože ano i na tu "blbou" chřipku může umřít....a i já minimalizuju kontakt, nelozím do krámů v době kdy je tam nejvíc lidí a pokud jsem nastydlá, tak přivezu nákup a ani k mámě nelezu.
Protože moje maminka by pro mě nebyla nějaké číslo ve statisctice.
Každé to úmrtí více či méně zaviněné, urychlené covidem není číslo, je to člověk, který je většinou někomu blízký.
Tak už běžte s nějakýma číslama a statistikama do zadele....Verstehen Sie?
Já jsem z toho taková špatná, protože podobné debaty ve mě probouzí mojí temnou stranu síly....že niikomu nic zlého nepřeju, ale lehkomyslným lidem, pro které jsou lidi s těžkým průběhem nemoci a úmrtí s covidem jenom čísla a dohadují se stále dokola jestli jsou ty čísla reálná, tak bych jim přála, aby na ně covid skočil pořádně, aby si užili být také jen číslo v nemocnici a na plicním ventilátoru.

Teď mám odkrývat strategii? Teď, když je konečně zase volné místo ministra a všichni se o ně pereme? Když to napíšu sem, tak už mě nevyberou....
1. Hlavně se z toho nepo_rat a nepanikařit.
2. Navrhnout taková opatření, aby chránila tzv. rizikové jedince - seniory, obézní, nemocné s (z pohledu covidu) rizikovými onemocněními. To znamená pro tyto lidi opatření hlavně na jejich osobní úrovni - tedy natvrdo říci, že pro ně jsou roušky nedostačující, že by si měli dávat pozor na to, kde a jak dlouho se pohybují, na co sahají, používat dezinfekci na ruce a na plochy, hodně větrat, prát si oblečení, dbát na pohyb a rozumnou životosprávu apod.
3. Ochranu na úrovni každého jedince srozumitelně vysvětlit každému občanovi tak, aby to dokázal pochopit, tedy aby pochopil podstatu, proč je to takhle, a ne že se mu s pauzou dvou tří dnů servírují nová a nová čtrnáctidenní opatření, jejichž jediný výsledek je, že ta čísla stále stoupají (ne, ta opatření za to samozřejmě nemůžou, dokud se bude bezhlavě testovat, tak čísla holt stoupat budou).
4. Nechat lidi v produktivním věku pracovat a podnikat, aby měli na živobytí. Otevřít školy všech stupňů.
5. Každý člověk by si měl uvědomit, že přes všechnu vynaloženou energii mohou nastat situace, které nedokáže ovlivnit a už vůbec ho nedokáže od nich ochránit ani nařízení státu. Život je o osobní zodpovědnosti, a spoléhat, že mne ochrání před covidem zavřené kadeřnictví či knihkupectví, je kravina.

no dobře, to zní děsně logicky
ale pak zjistíte, že množina lidí v produktivním věku a množina lidí s rizikovými faktory má obrovský průnik. co pak?

napsal(a):
http://zita-autismstory.blogspot.com/2020/08/dyt-on-by-umrel-stejne.html
Ach jo, slzička by ukápla na d takovými srdcervoucími bláboly ...kdyby:
- kdyby se už dávno před covidem, tedy za podmínek relativně normálního zdravotnictví, staří lidé prostě neléčili, ale jen udržovali (protože už lékař třeba operaci střev či čehokoliv jiného považuje za příliš velké riziko, tak ten osmdesátiletý člověk s tím každodenním nepohodlím a bolestmi žije roky dál, je mu 91 a furt nechce umřít? )
- kolik by byla průměrná doba života člověka, kdyby nebylo medicíny a farmaceutických firem? 40-50 let? možná ani to ne, existují názory, že to, co je nad 40 let věku, jde už na vrub (jako pozitivum, samozřejmě jistě, že) medicíny a farmacie
- každý, kdo se narodí, tak umře, ale nikde nedostanete záruku, že třeba dnešní den nebude váš poslední - že vás nepřejede auto, nepotká vás cmp, covid, infarkt, náhlá příhoda břišní. Tak je přece fajn si to fňukáním zhoršit, že?
Záleží na každém.