Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2020 15:40
hopi

XXX.XXX.208.90

Vyslechnuto v čekárně u veterináře.Mám fenku Kavalírku a syn i dcera by chtěli štěňátka,ale paní,to nesmíte,když rodiče nemají PP! Můžete dostat pokutu! Zajímají mě fakta,ne dohady,díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2020 15:55

Kéž by se taková fáma rozšířila...

1.6.2020 16:13
eli22

XXX.XXX.58.41

Přesně, kéž by! Myslím, že vet to řekl trochu nějak jinak, ale je to můj člověk.

1.6.2020 16:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak flastr můžou za množení dostat - jak od finančáku, když nepřiznají zisk, tak od veterinární správy, pokud štěňata nemají evidovaný a očipovaný.

2.6.2020 10:39
hopi

XXX.XXX.208.90

Proč by měla ta paní platit finančnímu úřadu,když je nechá synovi a dceři,takže žádný zisk!!! A nechápu,proč by je nedala očipovat,když je budou mít spoustu let a určitě budou potřebovat veterinární služby!!!

2.6.2020 10:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.61.71

hopi napsal(a):
Proč by měla ta paní platit finančnímu úřadu,když je nechá synovi a dceři,takže žádný zisk!!! A nechápu,proč by je nedala očipovat,když je budou mít spoustu let a určitě budou potřebovat veterinární služby!!!

Vy víte, že se paní narodí jen 2 štěňata?

2.6.2020 10:44

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Ta ostatní nechají v rámci regulace chovu uspat.

2.6.2020 11:13
tralalák

XXX.XXX.14.251

A vy víte, že kdyby se jich narodilo víc, že je nerozdá zadarmo? Nebo je prodá za cenu, z které nemusí daň platit?
A evidovat na veterinární správě proč? To je nějaká novinka?

Ne, nepodporuji bezhlavé množení čehokoli, ale takové informace jen nahrávají těm, kterým už lezou někteří fanatici krkem.

2.6.2020 11:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.61.71

tralalák napsal(a):
A vy víte, že kdyby se jich narodilo víc, že je nerozdá zadarmo? Nebo je prodá za cenu, z které nemusí daň platit?
A evidovat na veterinární správě proč? To je nějaká novinka?

Ne, nepodporuji bezhlavé množení čehokoli, ale takové informace jen nahrávají těm, kterým už lezou někteří fanatici krkem.

Evidovaný je musí mit chovatel, to je v novele zákona (nepsala jsem, je je musí mit evidovaný na KVS), a čipovaní být taky ze zákona musí.

Ať si s nimi paní dělá co chce, jen jsem napsala, že v případě množení opravdu může mnozitel dostat pokutu a za co (třeba to udávaní finančáku je oblíbený sport i některých v PP chovu - tam to totiž zatajit nejde)

2.6.2020 11:33
tralalák

XXX.XXX.14.251

Evidovaný je musí mit chovatel, to je v novele zákona (nepsala jsem, je je musí mit evidovaný na KVS), a čipovaní být taky ze zákona musí.

Ať si s nimi paní dělá co chce, jen jsem napsala, že v případě množení opravdu může mnozitel dostat pokutu a za co (třeba to udávaní finančáku je oblíbený sport i některých v PP chovu - tam to totiž zatajit nejde)

Nechovám, tak nevím... kam musí chovatel štěňata bez PP evidovat?
Čipování jako úkon je jasný, ale evidovaný čip být přece nikde nemusí.

2.6.2020 11:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.61.71

tralalák napsal(a):
Nechovám, tak nevím... kam musí chovatel štěňata bez PP evidovat?
Čipování jako úkon je jasný, ale evidovaný čip být přece nikde nemusí.

U sebe mu musí vést evidenci vrhu (včetně čipových čísel štěňat) , kterou v případě kontroly předkládá.

Jako dneska, kdy se bezpapíráci prodávají běžně kolem 10 tis. u to nejsou zanedbatelné částky - to už je v případě udání zajímavé i pro ten finančák.

2.6.2020 11:58

K tomu čipování/evidenci - všechno je zde, včetně nejčastějších dotazů: https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/povinne-oznacovani-psu/

2.6.2020 11:59

U sebe mu musí vést evidenci vrhu (včetně čipových čísel štěňat)

o tomhle jsem nikdy nikde nečetla?
kde se to pise?

2.6.2020 12:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U sebe mu musí vést evidenci vrhu (včetně čipových čísel štěňat)

o tomhle jsem nikdy nikde nečetla?
kde se to pise?

bych řekla, že to je v návrhu novely zákona na ochranu..... a zatím teda neplatí:

https://www.beck-online.cz/bo/document-view.seam?documentId=nrptembrhfpxa6s7gmyts

2.6.2020 13:05

a zatím teda neplatí

a cesta bude ještě dlouha…

btw. kdyby to bylo tak jednoduche a uz by opravdu existovali funkcni nastroje, jak znepříjemňovat mnozeni, bylo by hned lepe na svete.

ale ani vet. sprava ani financak to aktualne - nic takového v ruce nemá.

2.6.2020 13:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

a zatím teda neplatí

a cesta bude ještě dlouha…

btw. kdyby to bylo tak jednoduche a uz by opravdu existovali funkcni nastroje, jak znepříjemňovat mnozeni, bylo by hned lepe na svete.

ale ani vet. sprava ani financak to aktualne - nic takového v ruce nemá.

Tak oni hlavně nechtějí - vet správa funguje v podstatě jen na udání, a to tam stejně nic najít nechtějí, aby s tím nemeli práci 🙄

2.6.2020 13:21

Tak oni hlavně nechtějí - vet správa funguje v podstatě jen na udání, a to tam stejně nic najít nechtějí, aby s tím nemeli práci 🙄

ani financak.
opakovany prijem ze stenat se prokazuje velmi tezko a nepravidelny prijem zdaňovat nemusíš do 30ti tisic

2.6.2020 14:16
hopi

XXX.XXX.208.90

A nyní píchnu do vosího hnízda,odsuzuji množírny,to je až neuvěřitelné v jakých podmínkách ti pejskové žijí!!! Ale když má někdo jednu fenku a jednou za život jí dovolí štěňátka,což skoro každý veterinář doporučuje,proč ne??? Žijí mezi námi lidé,kteří milují pejsky a finančně na tom nejsou nejlépe,co mají dělat,když přijedou k chovateli a on na ně vybafne několika desetitisícovou částku? Dříve jsem také choval s PP a jezdil jsem k věhlasným chovatelům a ty podmínky v kterých je většina měla,byly hrozné!!! Vše je o lidech.

2.6.2020 14:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

hopi napsal(a):
A nyní píchnu do vosího hnízda,odsuzuji množírny,to je až neuvěřitelné v jakých podmínkách ti pejskové žijí!!! Ale když má někdo jednu fenku a jednou za život jí dovolí štěňátka,což skoro každý veterinář doporučuje,proč ne??? Žijí mezi námi lidé,kteří milují pejsky a finančně na tom nejsou nejlépe,co mají dělat,když přijedou k chovateli a on na ně vybafne několika desetitisícovou částku? Dříve jsem také choval s PP a jezdil jsem k věhlasným chovatelům a ty podmínky v kterých je většina měla,byly hrozné!!! Vše je o lidech.

co mají dělat lidi kteří na tom nejsou finančně nejlépe? žádného psa si nepořizovat protože v případě onemocnění nebudou mít na léčbu když nemají našetřeno ani a koupi psa. Nebo si vybrat psa v útulku - zdarma nebo za směšný poplatek.
A nevím proč by fenka měla mít jednou za život štěnátka. "každý veterinář to doporučuje" - to jako fakt??
a jen dodám - první pes byl zaběhlý nalezenec, druhého jsme zachránili před uspáním po smrti majitelů. Psa s pp máme v plánu až teď.

2.6.2020 14:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

hopi napsal(a):

To doporučují tak leda veterináři, kteří se těší, až majitele zkasírují za očkování, odčervení a čipovaní štěňat - žádný prospěch pro fenu v tom není!

Podívejte se do inzerce, za kolik se teď prodávají štěňata bez PP a kříženci - to není nic pro sociálně slabé.
... a ta následující péče už vůbec ne😱

Kdyby ti chudí, co i přesto nutně potřebuji psa raději pomohli nějakému chudákovi z útulku (jehož matka potřebovala štěňata, protože to vet říkal), tak udělají lépe, a nebudou podporovat množitele v jejich byznysu!

2.6.2020 14:25
assil

XXX.XXX.225.195

hopi napsal(a):

Takoví lidé si mají vzít pejska z útulku, který je skoro zadarmo. A to skoro každý veterinář bych změnila na skoro žádný, ono už dneska ti veterináři mají spoustu jinejch příjmů, tak je ty porody tolik neživí. :-)
Btw, kdyby každá fena měla štěńata, tak se tu brodíme štěňatama po pás. Chvála bohu, že většina lidí je normálních a taková blbost je ani nenapadne.

2.6.2020 14:28
impact

XXX.XXX.45.113

hopi napsal(a):

Ale kulový. Kdyby chtěli opravdu psa a na ničem jiném by nezáleželo, tak by si šli pro psa do útulku nebo by si vybrali nějakého omylem namnoženého voříška. Ti chudáci lidi, co nemají penízky, chtějí hlavně toho zaručeně čistokrevného bez PP. Chtějí originál za cenu fejku. A tak si pořídí fejk od množitele a pak běhají po diskuzích a chlubí se, jak mají originál a druhým dechem brečí, jak jsou ty množírny strašný.

Neregistrovaný uživatel

2.6.2020 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.36

Jsem pro to brát si psy z útulků, ale NIKDY bych si netroufla vzít si dospělého psa bez známé minulosti k dětem! To je hazard. A štěňat je v útulku fakt poskrovnu a stojí se na ně fronty.

2.6.2020 14:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

assil napsal(a):
Takoví lidé si mají vzít pejska z útulku, který je skoro zadarmo. A to skoro každý veterinář bych změnila na skoro žádný, ono už dneska ti veterináři mají spoustu jinejch příjmů, tak je ty porody tolik neživí. :-)
Btw, kdyby každá fena měla štěńata, tak se tu brodíme štěňatama po pás. Chvála bohu, že většina lidí je normálních a taková blbost je ani nenapadne.

Porody ne (na to jsou líní někde strávit noc u porodu), ale prodat jim pak s 300% přirážkou třeba 10 x vakcínu, čip, očkovák a hromadu odčervení, to už jsou líp vydělaný prachy... 🤫

2.6.2020 15:02
kashttan

XXX.XXX.182.252

hopi napsal(a):

Nejvíce psů v útulcích pochází z domácího množení. "Čistokrevní" psi bez PP se v útulcích příliš nevyskytují. V případě množíren jde o obohacování množitelů, matky štěňat a možnost nemocných štěňat. V případě jednoho vrhu štěňat jde mnohem více o plnění útulků.

Každý, kdo ovládá matematiku páté třídy si může vypočítat, jak by vypadal svět kdyby každá fena měla jednou šťěňata. Pokud jsou v Česku tři miliony psů a každá fena bude mít jeden vrh s průměrným počtem pěti štěňat, tak tu máme 7,5 milionů štěňat, ze kterých pak máme dalších 18,75 milionů štěňat a teď se podržte. Obě předchozí generace stále žijí, takže už ve třetí generaci je tu téměř 30 milionů psů.

Pokud někdo miluje psy a nemá finance, může si brát psy do dočasné péče, kde bude náklady platit organizace. Nebo se může stát nechudým (tj. finančně gramotným).

2.6.2020 15:21

Tak pokud nemají lidé peníze, nemají si pořizovat psa...zvířata celkově jsou drahý koníček...ono se zdá třeba hodně zaplatit naráz přes 20 000 Kč, jenže ročně to za psa většinou i přeplatíte - obzvlášť za většího...
Na druhou stranu znám hlavně lidi, kteří přece nebudou za psa dávat tolik peněz, ale za novej mobil, nebo PC dvacku dají v pohodě...tak já nevím, asi tak chudí nebudou...
Většina lidí chce psa nejlíp zadarmo, ale hlavně aby měl barvu, jakou chtějí oni a vypadal jako to a to plemeno...pak si mnou doma ruce, jak ušetřili desítku, ale za pár měsíců zjistí, že jim ten jejich zaručeně čistokrevnej oříšek vypadá nějak jinak než oni čekali...čas napsat dotaz na internet, jestli je to opravdu plemeno, které si zaplatili ...a o povaze vůbec nemluvím...množiči se nijak nebrání chovu na bázlivých či agresivních psech...

Psi v útulku jsou zadarmo, nebo za malý poplatek, případně nehody, které se občas stanou, tak tam dostanete štěně klidně jen za flašku...když nechcete konkrétní plemeno...když jo, tak našetřit a vybrat dobrou chovku, kde jim jde hlavně o zdraví a povahu psů...

Mimochodem jsem snad neviděla ještě nikdy v útulku psa z řádného chovu s PP...divný, že...většina psů v útulcích jsou poslední dobou hlavně bullvořeši - nebo mi to alespoň přijde, ale dá se vybrat mladej pes, či štěně...jen asi nebude vybrané barvy a nebude vypadat zaručeně čistokrevně ...

2.6.2020 15:55

Tak pokud nemají lidé peníze, nemají si pořizovat psa...zvířata celkově jsou drahý koníček...ono se zdá třeba hodně zaplatit naráz přes 20 000 Kč, jenže ročně to za psa většinou i přeplatíte - obzvlášť za většího...
Na druhou stranu znám hlavně lidi, kteří přece nebudou za psa dávat tolik peněz, ale za novej mobil, nebo PC dvacku dají v pohodě...tak já nevím, asi tak chudí nebudou...
Většina lidí chce psa nejlíp zadarmo, ale hlavně aby měl barvu, jakou chtějí oni a vypadal jako to a to plemeno...pak si mnou doma ruce, jak ušetřili desítku, ale za pár měsíců zjistí, že jim ten jejich zaručeně čistokrevnej oříšek vypadá nějak jinak než oni čekali...čas napsat dotaz na internet, jestli je to opravdu plemeno, které si zaplatili ...a o povaze vůbec nemluvím...množiči se nijak nebrání chovu na bázlivých či agresivních psech...

Psi v útulku jsou zadarmo, nebo za malý poplatek, případně nehody, které se občas stanou, tak tam dostanete štěně klidně jen za flašku...když nechcete konkrétní plemeno...když jo, tak našetřit a vybrat dobrou chovku, kde jim jde hlavně o zdraví a povahu psů...

Mimochodem jsem snad neviděla ještě nikdy v útulku psa z řádného chovu s PP...divný, že...většina psů v útulcích jsou poslední dobou hlavně bullvořeši - nebo mi to alespoň přijde, ale dá se vybrat mladej pes, či štěně...jen asi nebude vybrané barvy a nebude vypadat zaručeně čistokrevně ...

Tak nějak. Ale vždyť - "naše fenka je tak úžasná a my po ní chceme štěňátka a přece veterinář říká, že by je měla aspoň jednou v životě mít a ne, neděláme to pro peníze, a máme pro ně zájemce..."Tak proč jsou útulky tak narvané? Teda teď ne, protože corona. Ale co bude po prázdninách, až se Česko vrátí do normálního provozu? Uvidíme.

2.6.2020 16:22

Tak nějak. Ale vždyť - "naše fenka je tak úžasná a my po ní chceme štěňátka a přece veterinář říká, že by je měla aspoň jednou v životě mít a ne, neděláme to pro peníze, a máme pro ně zájemce..."Tak proč jsou útulky tak narvané? Teda teď ne, protože corona. Ale co bude po prázdninách, až se Česko vrátí do normálního provozu? Uvidíme.

Toho se fakt bojím...jestli začnou lidi hromadně vracet psy a dávat je do útulku, protože najednou zjistili, že musí do práce a do škol a o psa se přece musí starat a časově jim to nevychází...
snad hodně lidí jen využilo situace měsíční placené dovolené a psa si pořídilo zodpovědně a s rozumem...snad...doufám, že psy nepořizovali jako hračku na prázdniny, aby se zbavili dětí. To uvidíme na podzim.

2.6.2020 16:38
impact

XXX.XXX.45.113

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jsem pro to brát si psy z útulků, ale NIKDY bych si netroufla vzít si dospělého psa bez známé minulosti k dětem! To je hazard. A štěňat je v útulku fakt poskrovnu a stojí se na ně fronty.

Ještě, že tak zaslepené názory normální lidi nemají.

2.6.2020 16:39
impact

XXX.XXX.45.113

kashttan napsal(a):
Nejvíce psů v útulcích pochází z domácího množení. "Čistokrevní" psi bez PP se v útulcích příliš nevyskytují. V případě množíren jde o obohacování množitelů, matky štěňat a možnost nemocných štěňat. V případě jednoho vrhu štěňat jde mnohem více o plnění útulků.

Každý, kdo ovládá matematiku páté třídy si může vypočítat, jak by vypadal svět kdyby každá fena měla jednou šťěňata. Pokud jsou v Česku tři miliony psů a každá fena bude mít jeden vrh s průměrným počtem pěti štěňat, tak tu máme 7,5 milionů štěňat, ze kterých pak máme dalších 18,75 milionů štěňat a teď se podržte. Obě předchozí generace stále žijí, takže už ve třetí generaci je tu téměř 30 milionů psů.

Pokud někdo miluje psy a nemá finance, může si brát psy do dočasné péče, kde bude náklady platit organizace. Nebo se může stát nechudým (tj. finančně gramotným).

Čistokrevní psi bezPP se v útulcích nevyskytují? Vážně? Víte o tom, že dnes už má prakticky každé plemeno svůj rescue projekt a vážně, ale úplně vážně to není kvůli těm čistokrevným s PP?

2.6.2020 16:41

no, já bych si nevzala psa z útulku kvůli kočkám....

2.6.2020 16:41
impact

XXX.XXX.45.113

Toho se fakt bojím...jestli začnou lidi hromadně vracet psy a dávat je do útulku, protože najednou zjistili, že musí do práce a do škol a o psa se přece musí starat a časově jim to nevychází...
snad hodně lidí jen využilo situace měsíční placené dovolené a psa si pořídilo zodpovědně a s rozumem...snad...doufám, že psy nepořizovali jako hračku na prázdniny, aby se zbavili dětí. To uvidíme na podzim.

Větší sranda bude, až to všichni noví majitelé všech těch rádoby čivav, yorků, buldočků, bostonků a všelijakých voříšků za rok naprcají. Pak se z toho teprve po se rem...

Jakože real - odposlechnuto v práci od matek, co se vrátily z OČR. Už plánují, kdy se kryje a tak..

2.6.2020 16:54
kashttan

XXX.XXX.182.252

impact napsal(a):
Čistokrevní psi bezPP se v útulcích nevyskytují? Vážně? Víte o tom, že dnes už má prakticky každé plemeno svůj rescue projekt a vážně, ale úplně vážně to není kvůli těm čistokrevným s PP?

Což neznamená, že se vyskytují v útulcích. Jelikož řeším pořízení psa, tak mám projetou velké množství útulků a žádné zástupy bezPP "plemen" tam nejsou (vynechám-li NO). Co vím třeba od francouzských buldočků, jsou různě po dočaskách a zůstávají jen psi s problémy. Vím, že i na bázlivou nebo hluchou fenu bylo několik zájemců.

Konkrétně u Fr. buldočků je počet buldoků nula, tři pudlové, kteří ale ani trochu nevypadají jako pudlové a asi deset jorkšírů.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000053&link-utulek=

Netvrdím, že tam nejsou, ale že nejsou hlavní příčinou plnosti útulků.

2.6.2020 16:56

"Mimochodem jsem snad neviděla ještě nikdy v útulku psa z řádného chovu s PP...divný"

To sice máte pravdu, ale jenom v tom, že nejsou v útulcích. Když se podíváte do inzerátů, tak je dost přeprodávaných štěňat s PP. Většinou pro nezvládnutí chování, čili jde o psa pokřiveného-zkaženého. Nebo už jen proto, že zjistí, že pes čůrá, kaká, kouše, štěká.......Ten kdo dal za psa 20 tis se ho nejdříve snaží prodat bez ztráty, pak jde na polovinu......Ale ani takových cestujících s PP není zanedbatelné množství.
A pak ti s chovatelským záměrem a pes špatně přezubí, nesestoupí.....toho je taky potřeba se zbavit.

2.6.2020 17:01
impact

XXX.XXX.45.113

kashttan napsal(a):
Což neznamená, že se vyskytují v útulcích. Jelikož řeším pořízení psa, tak mám projetou velké množství útulků a žádné zástupy bezPP "plemen" tam nejsou (vynechám-li NO). Co vím třeba od francouzských buldočků, jsou různě po dočaskách a zůstávají jen psi s problémy. Vím, že i na bázlivou nebo hluchou fenu bylo několik zájemců.

Konkrétně u Fr. buldočků je počet buldoků nula, tři pudlové, kteří ale ani trochu nevypadají jako pudlové a asi deset jorkšírů.

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000053&link-utulek=

Netvrdím, že tam nejsou, ale že nejsou hlavní příčinou plnosti útulků.

Díváte se blbě.

Podívejte se na OSBN či FRBUL na buldočky, kolik jich otočí. Jezevčíci v nouzi. Já měla doma za posledních roky NĚKOLIK STOVEK "čistokrevných" JRT a PRT. Kavalíři, lovečáci, bíglové, berňáci. A to jsou jen namátkou stránky, které sleduju já. Beruška a Dejte nám šanci, kolik čivav, jorků, mopsů a jiných malých myší otočí jenom tyhle dvě organizace.

My všichni máme díky "našim" plemenům permanentně plný baráky "čistokrevných" psů.

2.6.2020 17:03

"Mimochodem jsem snad neviděla ještě nikdy v útulku psa z řádného chovu s PP...divný"

To sice máte pravdu, ale jenom v tom, že nejsou v útulcích. Když se podíváte do inzerátů, tak je dost přeprodávaných štěňat s PP. Většinou pro nezvládnutí chování, čili jde o psa pokřiveného-zkaženého. Nebo už jen proto, že zjistí, že pes čůrá, kaká, kouše, štěká.......Ten kdo dal za psa 20 tis se ho nejdříve snaží prodat bez ztráty, pak jde na polovinu......Ale ani takových cestujících s PP není zanedbatelné množství.
A pak ti s chovatelským záměrem a pes špatně přezubí, nesestoupí.....toho je taky potřeba se zbavit.

Já teda u plemen, která sleduji, mám spíš zkušenost, že si chovatel vezme psa zpět a hledá mu nový domov on, ale je pravda, že tam u hodně případů hrozili majitelé utracením, pokud si toho psa někdo okamžitě hned nevezme. Neříkám, že to tak dělá každý chovatel, to určitě ne...u těch PP psů se také nový zájemce najde snáze, obzvlášť, když se snaží aktivně hledat i sám chovatel...u bezPP psů je to těžší...ono hlavně spousta "čistokrevných bez PP" psů není čistokrevná ani náhodou a pro množáky to je jen marketingový tah...často z toho vyroste vořech, který se plemenu sice jakž takž podobá(někdy ani to ne), ale je poznat, že to není úplně ono. Plus teda další věc je povaha...

2.6.2020 17:07
impact

XXX.XXX.45.113

Jinak já měla z jedné chovky skoro celou jejich abecedu. Z každýho písmenka po x letech jeden pes v nouzi.

Docela trapný bylo to, že chovatelka bydlí na druhém konci ulice a nikdy ji ani jeden z nich nezajímal.. Však oni si ho kúpili, tak ať sa starajů... To byly její slova,když jsem jí dávala echo, že je u mě další její odchov.

2.6.2020 17:38

impact napsal(a):
Větší sranda bude, až to všichni noví majitelé všech těch rádoby čivav, yorků, buldočků, bostonků a všelijakých voříšků za rok naprcají. Pak se z toho teprve po se rem...

Jakože real - odposlechnuto v práci od matek, co se vrátily z OČR. Už plánují, kdy se kryje a tak..

Pánbůh s náma a zlý pryč, a to nejsem věřící.

2.6.2020 18:10
impact

XXX.XXX.45.113

Pánbůh s náma a zlý pryč, a to nejsem věřící.

To bude ta psí "druhá vlna" koronaviru. První přijde září říjen a tohle za rok..

Já z toho byla div živá. A takový kecy prdy beďary jakože ta naše je tak krásná a chytrá, že kdyby měla patnáct štěňat, všechny udáme. Všichni by u nás ve vesnici chtěli po ní potomka.

Plesk plesk.

2.6.2020 20:12
marcel1972

XXX.XXX.157.204

Stále stejní lidé diskutují o stejných věcech,histerie z toho, že by někdo mohl mít štěně bez PP .Povinost čipovat je jasná ,ale jinak si může nakrýt kdo chce co chce a nikdo mu do toho nemůže kecat. Poslední dobou mám pocit, že slovo MNOŽÍRNA je něco jako zaklínadlo,co se používá vždy když se to hodí

2.6.2020 20:28

marcel1972 napsal(a):
Stále stejní lidé diskutují o stejných věcech,histerie z toho, že by někdo mohl mít štěně bez PP .Povinost čipovat je jasná ,ale jinak si může nakrýt kdo chce co chce a nikdo mu do toho nemůže kecat. Poslední dobou mám pocit, že slovo MNOŽÍRNA je něco jako zaklínadlo,co se používá vždy když se to hodí

Asi tak, svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Takže až se množitel postará o všechna štěňata, která vyprodukoval, ať si tedy množí, jak je mu libo. A těm, kteří pak tvrdí, že povinností útulku je postarat se o jejich psa, protože oni se stěhují, naráz mají alergii, případně už nemají peníze, bych rozbila hubu.

Omlouvám se ostatním, ale už jsem se neudržela.

2.6.2020 21:19
marcel1972

XXX.XXX.157.204

Asi tak, svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Takže až se množitel postará o všechna štěňata, která vyprodukoval, ať si tedy množí, jak je mu libo. A těm, kteří pak tvrdí, že povinností útulku je postarat se o jejich psa, protože oni se stěhují, naráz mají alergii, případně už nemají peníze, bych rozbila hubu.

Omlouvám se ostatním, ale už jsem se neudržela.

Jak já to vidím,postarat se stěně které si koupím je moje věc.Já osobně nemám zájem ,aby mě do mojeho štěněte někdo kecal.At množitel nebo chovatel.

2.6.2020 21:31

marcel1972 napsal(a):
Jak já to vidím,postarat se stěně které si koupím je moje věc.Já osobně nemám zájem ,aby mě do mojeho štěněte někdo kecal.At množitel nebo chovatel.

OK, starejte se a až do smrti toho psa. Já zase nemám zájem se starat o cizí psí seniory. A že jich není zrovna málo.

2.6.2020 21:33

marcel1972 napsal(a):

Jenže ne každý se o to štěně postará. Zase jsme na začátku. Proč tedy existují útulky? Nejsou tam jenom psi zemřelých majitelů.

3.6.2020 05:45
marcel1972

XXX.XXX.157.204

Jenže ne každý se o to štěně postará. Zase jsme na začátku. Proč tedy existují útulky? Nejsou tam jenom psi zemřelých majitelů.

Nevím proč existují ,protože dát psa jen tak do útulku prostě nejde.Pokud vám někde na dědině pobíhá pes a vy ho necháte odchytnout ,tak obec musí za takového psa prostě platit. Dřív měl na dědině skoro každý nějakýho psa,at to byl ořech nebo papírák byli to psi k nějakým účelům. Na hlídání,myslivost,společníci a hodně psům se říkalo podkánáci pro neznalé- psi co chytali potkany a jinou havět.Nevím jestli problém nemí spíš ve městech,když vidím kolik je tu psů,kdo je venčí ,jak je venčí,jaké ůstupky dělají města v placení poplatků Osobně si myslím, jestli chtějí mít lidi psi v panelácích ,měli by zaplatit adekvátní částku a možná,že by si spousta lidí pořízení psa rozmyslela

3.6.2020 07:55

marcel1972 napsal(a):
Nevím proč existují ,protože dát psa jen tak do útulku prostě nejde.Pokud vám někde na dědině pobíhá pes a vy ho necháte odchytnout ,tak obec musí za takového psa prostě platit. Dřív měl na dědině skoro každý nějakýho psa,at to byl ořech nebo papírák byli to psi k nějakým účelům. Na hlídání,myslivost,společníci a hodně psům se říkalo podkánáci pro neznalé- psi co chytali potkany a jinou havět.Nevím jestli problém nemí spíš ve městech,když vidím kolik je tu psů,kdo je venčí ,jak je venčí,jaké ůstupky dělají města v placení poplatků Osobně si myslím, jestli chtějí mít lidi psi v panelácích ,měli by zaplatit adekvátní částku a možná,že by si spousta lidí pořízení psa rozmyslela

Tak ho přivážu ke stromu nebo vyhodím z auta - jak se to běžně dělalo - reakce na první větu. Nevím, jestli povinné čipování něco změní, když současně není povinnost uvést toto v centrálním registru (neboli majitel je stejně nedohledatelný). Ale třeba se pletu.

3.6.2020 08:17

Já teda nejsem nějaký PP maniak, sama jsem měla ovčadu bez PP.

Jasně stane se, že majitel má psa i fenu a neuhlídá to. (i když by měl)...fajn, no tak když už se stalo, tak zodpoědně odchová jeden vrh a příště si dá kurňa pozor, aby se mu taková nehoda nestala. Myslím, že takových štěňat, ať už čistokrevných a nebo voříšků je až až.
Ale můj názor je, že pokud se chci věnovat nějaké chovatelské činnosti, když je moje fena tak úžasná a myslím, že by měla mít štěňata (myšleno bez ironie), tak si holt dám tu práci a fenu si uchovním a pak si vyberu uchovněného psa a mám ofigo PP štěňata.

Často je v inzerátu "čistokrevná štěňata bez PP, po rodičích s PP"....když jsou rodiče s PP, tak nic nebrání tomu, aby byli uchovněni, pokud tedy nemá pes nějakou vylučovací vadu a v tom případě zase není důvod použít ho do chovu ať s PP nebo bez PP....obzvlášť u některých plemen k tomu stačí tak málo....například, když jsem měla afgána...nevím, jak je to teď...tak stačila jedna výstava a bonitace a dalo se to sfouknout během jednoho dne na klubovce....tak to je fakty minimum, co zvládne i člověk, co ho výstavy nebaví a nehodlá se jim věnovat.

12.11.2020 23:45
sessi007007

XXX.XXX.168.17

Proč začínám mít z těch všech konverzacích o štěňatech s PP/bez PP pocit, že opravdu každý, kdo má štěňata určitého plemene (ale vlastně i voříšků na kterých se dá určitě vydělat balík ) bez PP je automaticky množitel ? Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že to může být naopak. spíš mi to připadá, že chovatelům s PP se nelíbí, že si může někdo pejska koupit třeba i více než o půlku levněji dneska už se posílají policajti i na starou babičku na vesnici, která má štěňata, když ji bohužel nechtěně sousedovic Azor obskocil fenku

Nerikam, že to je dobře chovat plemena psů bez PP, (ale myslím že by se kolem toho neměl dělat zbytečně takový kravál )kde není databáze, neznají se příbuzní, zdravotní stav atd ....ale každý člověk, který chce psa po zdravých rodičích, typickou povahu a opravdu dané plemeno (ne že mu vyroste z čivavy přerostá čivava například) a má na to peníze,tak si prostě vezme psa s PP.
Nikdo normální si nevezme psa odněkud kde to smrdí (pokud ho dovnitř vůbec pustí), je tam spousta psů, neviděl rodiče nebo jsou štěňata bázlivá a špinavá a věřte mi, že to takhle vypadalo i v některých chs co jsem viděla. Naproti tomu sousedka měla loni štěnda a má psa a fenu s PP (každé z jiné chs. samozřejmě), ale nikdy je neuchovnila, protože ji nebavily výstavy a měla je jen opravdu jako mazlíky. Starala se o ně krásně a nic jim nechybělo. Byly tedy bez PP a do mnozky to mělo daleko opravdu, rozdíl byl v ceně, která byla více než o půlku nižší než u štěňat stejného plemene s PP. A když někdo prodává štěňata například za 35 - 40 tis. a více, tak pardon, ale to je proste člověk, který ví, že dané plemeno je v kurzu a chce na něm vydělat peníze, protože mi neříkejte, že takový pomerian (50 tisíci a víc ?není problém),jorkšír, kavalír nebo buldoček toho stojí víc, než třeba chov německého boxera kde je ta cena nižší mnohem. A takovej člověk je pro mě mnohem horší než ten, co má štěňata bez PP a není to množka. Protože ten na svých psech prostě vydělává.

Takže si myslím, že je opravdu každého věc jestli chce štěně papírové nebo ne, nebo voříška.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2020 00:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107

sessi007007 napsal(a):
Proč začínám mít z těch všech konverzacích o štěňatech s PP/bez PP pocit, že opravdu každý, kdo má štěňata určitého plemene (ale vlastně i voříšků na kterých se dá určitě vydělat balík ) bez PP je automaticky množitel ? Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že to může být naopak. spíš mi to připadá, že chovatelům s PP se nelíbí, že si může někdo pejska koupit třeba i více než o půlku levněji dneska už se posílají policajti i na starou babičku na vesnici, která má štěňata, když ji bohužel nechtěně sousedovic Azor obskocil fenku

Nerikam, že to je dobře chovat plemena psů bez PP, (ale myslím že by se kolem toho neměl dělat zbytečně takový kravál )kde není databáze, neznají se příbuzní, zdravotní stav atd ....ale každý člověk, který chce psa po zdravých rodičích, typickou povahu a opravdu dané plemeno (ne že mu vyroste z čivavy přerostá čivava například) a má na to peníze,tak si prostě vezme psa s PP.
Nikdo normální si nevezme psa odněkud kde to smrdí (pokud ho dovnitř vůbec pustí), je tam spousta psů, neviděl rodiče nebo jsou štěňata bázlivá a špinavá a věřte mi, že to takhle vypadalo i v některých chs co jsem viděla. Naproti tomu sousedka měla loni štěnda a má psa a fenu s PP (každé z jiné chs. samozřejmě), ale nikdy je neuchovnila, protože ji nebavily výstavy a měla je jen opravdu jako mazlíky. Starala se o ně krásně a nic jim nechybělo. Byly tedy bez PP a do mnozky to mělo daleko opravdu, rozdíl byl v ceně, která byla více než o půlku nižší než u štěňat stejného plemene s PP. A když někdo prodává štěňata například za 35 - 40 tis. a více, tak pardon, ale to je proste člověk, který ví, že dané plemeno je v kurzu a chce na něm vydělat peníze, protože mi neříkejte, že takový pomerian (50 tisíci a víc ?není problém),jorkšír, kavalír nebo buldoček toho stojí víc, než třeba chov německého boxera kde je ta cena nižší mnohem. A takovej člověk je pro mě mnohem horší než ten, co má štěňata bez PP a není to množka. Protože ten na svých psech prostě vydělává.

Takže si myslím, že je opravdu každého věc jestli chce štěně papírové nebo ne, nebo voříška.

Nechci vystavy jsou jen alibi. Nic vic. Jedna vystava nikoho nezabije. Navic mohla by si rikat dvakrat tolik a i tak dal delat vse s laskou a do dobrych rukou. Takze jr tam jinej pruser. To je holej fakt.

13.11.2020 07:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.212

sessi007007 napsal(a):

Jasně, je každého věc, co si pořídí, a ano nemusí každý množit v chlívu, ale historce, že svoje psy s PP neuchovnili proto, že se jim nechtělo na výstavu, a proto na nich flákají bezpapíráky je úplně z cesty - ten kdo má na to hlídat fenu před porodem, po porodu, skákat 2 měsíce okolo vrhu (bavíme-lise o poctivém odchovu), tak ten by zvládl i tu vystavu + bonitaci.
A pokud jsou líní i na toto, tak budou líní i na odchov štěňat.

Vysvětlení je daleko jednodušší - buď mají ta zvířata vady (ať už povahové nebo exteriérové), nebo nevyšly zdravotní testy, popřípadě kombinace všeho.

13.11.2020 08:14

sessi007007 napsal(a):

Tak si říkám, jestli mají podobné diskuze cenu........chce se mi říct, každý svého štěstí strůjcem, ať si každý koupí co chce......

Kdyby, ale potom nebyla témata typu..."je tohle čivava??, je tohle GR"...máme štěně a to má takový a makový problém s povahou......štěňata jsou nemocná např. čivavy totál profláklé co se problémů s luxací patel týče....atd atd

Kupte si tedy co chcete, ale nechoďte sem brečet, že jste naletěli a za dost velké peníze...protože štěňata bez PP nejsou opravdu zadarmo, máte doma v tom horším případě nemocného vořecha, v tom lepším případě zdravého vořecha.
O tom to je

13.11.2020 08:15

hopi napsal(a):
Vyslechnuto v čekárně u veterináře.Mám fenku Kavalírku a syn i dcera by chtěli štěňátka,ale paní,to nesmíte,když rodiče nemají PP! Můžete dostat pokutu! Zajímají mě fakta,ne dohady,díky.

To můžete, ale musí mít povinné zdravotní testy.

13.11.2020 08:16

Vysvetlete mi nekdo, proc nekteri lidi porad maji potrebu vsem naokolo vysvetlovat rozeni bPP??
Zajima vas to nekoho?

13.11.2020 08:19

To můžete, ale musí mít povinné zdravotní testy.

Oprava

13.11.2020 08:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak musí vysvětlit lidu, že přece chovají kvalitu, ale jde jim o blaho lidí, a ojejich peněženku. .. 🤪

13.11.2020 12:32
impact

XXX.XXX.16.73

sessi007007 napsal(a):

To je průjem tvl.

Já třeba nechovám a nikdy chovat nebudu. Štěňata se u nás narodí tak jednou za pět let a pak jsem zas na další pětiletku tak znechucená věčným kličkováním mezi plínama, že se jim vyhýbám jak čert kříži. Kšefty mi fakt nikdo nebere a žádná hloupá množka mě s AP dva tisíce a komplet servisem kolem štěněte fakt netrumfne.

A přesto jsem tvrdě proti množení bezpapíráků a vořechů.

Takový výmluvy, že někdo někomu bere kšeft je akorát tak hloupý argument množek, který si musej odůvodnit vlastní namaštění kapsy. Oni to přece dělaj pro lidi, kteří si chudáci nemohou dovolit psa s PP.

Nejsmutnější na tom je, že právě pro takové chudáky bez peněz a podporovače množíren jsou právě psi z útulků odpad. Rozčilují se, jací jsou majitelé psů s PP snobáci a když je pošlete pro štěně do útulku, když teda nejsou schopni ocenit práci kvalitního chovatele, tak protáhnou rypáky a to neeee, voni chtěj čistokrevnýho, nějaké vořech z útulku, fuj, tím se nebudeme moct chlubit.

Nikdo normální si nevezme psa od lidí, kde to smrdí, kde jsou v chlívě, kde nevidí rodiče? Milá zlatá běžte chvíli pracovat na veterinu a zjistíte, že je nenormální půlka republiky. Aneb jak říká Milošek - my jsme opravdu národ deb ilů.

Jeden příklad z poslední doby. Paninka, studovaná, ředitelka školy.. A koupí si bezpapoše jorka za 11.000. Bohužel to ale nebyl jork, ale nějakej kříženec s hrubosrstým teriérem. Jakmile se toto od odborníka dozvěděla, upalovala o sto kilometrů dál mlátit "spoluobčanům" na vrata, že ji podvedli a chce zpátky peníze. No byla z toho mela po celé ulici, už se volali picajti a tak se milí prodejci uvolili dát panince pět tisíc zpátky. Ta jim VRÁTILA ŠTĚNĚ, shrábla pětku a s pocitem vyhrané války mazala o dalších sto kilometrů dál koupit si dalšího bezpapoše.

A že je to každýho věc? No bať. Však oni maj to svý krásný štěňátko a nad tím zbytkem zaklapnou oči a voni se o ten zbytek zas nějací hlupáci v útulcích postarají, až to množka vykopne na pole, že...

13.11.2020 12:38

Impact, to je ale hnus, taková zrůdnost

13.11.2020 13:26
impact

XXX.XXX.16.73

A to ty štěňata neumřely na žádnou nemoc, ale někdo je prachsprostě umlátil a vyhodil do křoví. Jediný pejsek přežil, i když už byl třemi tlapkami za duhou.

Kolegyně sice občas říká, že je fakt mrdnutej , ale jinak z něho vyrostl krásný raslík.

Bych si mohla sednout a hodiny vyprávět reálné historky z prostředí množíren a množitelů.. Jednu hnusnější než druhou.

Ale voni přece množí z lásky, chudáčci..

13.11.2020 13:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Né, voni přece nemnoží - ta paní, co jim pejska prodávala tomu hodně rozuměla, měla doma naklizeno, byla milá, a měla jen tohle poslední štěňátko (a maminka je zrovna na veterině, u kamarádky, na výletě...)

... jo, a málem bych zapomněla💡: papíry nemá, protože je nebaví výstavy, ale když budou chtít, tak jdou dodělat dodatečně...🤪

13.11.2020 13:36
juhaj

XXX.XXX.164.121

sessi007007 napsal(a):

Tak já vám napíší proč jen s PP na vlastním příběhu. Před lety jsem si koupila fenu bez PP, tehdy mě přemlu vil manžel, ať to zkusím. Byli jsme se na prcky podívat, vymazlená štěňátka, fena s výborným PP, pán chtěl zdravé zvíře pro náročný sport, proto si sám opatřil fenu z výborné pracovní chovky. Fena byla šikovná a pěkná, pár lidí chtělo po ní štěně, tak jí nechal jen jednou štěňata. Otec byl pes jeho známého, samozřejmě stejné plemeno, taky s PP. Při odběru jsem dostala smlouvu o prodeji, s údaji, adresou, dokonce s předkupním právem chovatele. Granulky, hračky. Vyrostla mi krásná fena, ideální povaha. Potud značka sto pro. Jenže, pán se o chov do hloubky nezajímal. Takže spojil dvě barvy, které být na sebe nesmí. Fena byla relativně zdravá, kromě řešitelných kožních problémů. Od osmého roku se to začlo bořit a v deseti letech odešla. Přitom tohle plemeno se dožívá běžně i 14, 15 let. Tohle všechno hlídá v chovu s PP poradce chovu, běžně si člověk hodně věcí dohromady nedá. Ono taky se to běžně nepìše, proč taky.
A druhý případ, měli jsme tibetskou dogu s PP, známí byl z ní nadšen, koupil si jí taky, ale bez PP. Viděl mámu i tátu, žádná množka, jen ti dva. Vyrostl mu nádherný pes, který odešel ve 3 letech. Matka, jak později vypátral, přenášela epilepsii, kterou bohužel nešlo zastavit. Takže, nevíte, proč nebyl rodič uchovněn, napovídat vám může kdokoli cokoli. Proto za mě buďto PP, nebo klasický voříšek.

13.11.2020 13:39
impact

XXX.XXX.16.73

Jojo, byla tak milá, že nám ho dovezla až domů...

Plesk plesk.

Imho tuhle historku znáte? Jak si manželé koupili od kolegyně z práce štěňátko JRT bez PP a tomu se projevila spinocerebelární ataxie a museli ho utratit? A jak pak šli a koupili si od stejné kolegyně štěňátko z dalšího vrhu a do půl roka tradá. Taky ataxie...

Ta to taky množila z lásky, debilka.

13.11.2020 13:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já si před 22 lety jako úplný tele koupila dobrmanku bez PP - po rodičích s PP.
Matka byla vyřazená z chovu pro povahu (prý byla moc "ostrá"), otec chovný.
Jako nepřála bych nikomu 12 let soužití s takovým labilem psem - matka podle mě nebyla ostrá, ale úplně vymaštěná psychopatka. A moje fena měla navíc ještě DKK a v. Willebrandovu nemoc Takže bez PP po rodičích s PP opravdu nikdy více😱

13.11.2020 13:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Jojo, byla tak milá, že nám ho dovezla až domů...

Plesk plesk.

Imho tuhle historku znáte? Jak si manželé koupili od kolegyně z práce štěňátko JRT bez PP a tomu se projevila spinocerebelární ataxie a museli ho utratit? A jak pak šli a koupili si od stejné kolegyně štěňátko z dalšího vrhu a do půl roka tradá. Taky ataxie...

Ta to taky množila z lásky, debilka.

Tak si hned zamluvili štěňátko z dalšího vrhu, ne?😂

13.11.2020 13:58
impact

XXX.XXX.16.73

Tak si hned zamluvili štěňátko z dalšího vrhu, ne?😂

Naštěstí ne. Přijeli ke mě, že chtějí k tomu druhýmu nemocnýmu adoptovat ještě zdravýho. Já je ještě popostrčila ke Genomii, aby to měli černý na bílým a pak prej té super kolegyni, co množila z lásky pro kolegy, udělali cirkus..

Horší byl jeden místní známý veterinář, kterej taky namnožil raslici a když mu kámoška napsala, esi se nebojí SCA, tak jí odepsal, že jeho fena SCA přenášet nemůže, páč doma na garáži chodí po úzké římse a nikdy nespadne. Takže je zdravá, to dá rozum.

13.11.2020 14:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Naštěstí ne. Přijeli ke mě, že chtějí k tomu druhýmu nemocnýmu adoptovat ještě zdravýho. Já je ještě popostrčila ke Genomii, aby to měli černý na bílým a pak prej té super kolegyni, co množila z lásky pro kolegy, udělali cirkus..

Horší byl jeden místní známý veterinář, kterej taky namnožil raslici a když mu kámoška napsala, esi se nebojí SCA, tak jí odepsal, že jeho fena SCA přenášet nemůže, páč doma na garáži chodí po úzké římse a nikdy nespadne. Takže je zdravá, to dá rozum.

A já kráva vyhodila prachy za testy na ataxie u všech psů - přitom je stačilo nechat zadara projít po římse...

Njn, učíme se celý život 🤔

13.11.2020 14:06
13.11.2020 14:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tohle je taky dobrak

Dyť chová raritu, a dělá to pro lidi - co se ti nezdá?

13.11.2020 14:38
fikovnice

XXX.XXX.55.5

impact napsal(a):
Ale kulový. Kdyby chtěli opravdu psa a na ničem jiném by nezáleželo, tak by si šli pro psa do útulku nebo by si vybrali nějakého omylem namnoženého voříška. Ti chudáci lidi, co nemají penízky, chtějí hlavně toho zaručeně čistokrevného bez PP. Chtějí originál za cenu fejku. A tak si pořídí fejk od množitele a pak běhají po diskuzích a chlubí se, jak mají originál a druhým dechem brečí, jak jsou ty množírny strašný.

Jj, je to asi jako "Čím více pruhů, tím více Abibas!"

13.11.2020 14:40
fikovnice

XXX.XXX.55.5

Já si před 22 lety jako úplný tele koupila dobrmanku bez PP - po rodičích s PP.
Matka byla vyřazená z chovu pro povahu (prý byla moc "ostrá"), otec chovný.
Jako nepřála bych nikomu 12 let soužití s takovým labilem psem - matka podle mě nebyla ostrá, ale úplně vymaštěná psychopatka. A moje fena měla navíc ještě DKK a v. Willebrandovu nemoc Takže bez PP po rodičích s PP opravdu nikdy více😱

"Vymaštěná psychopatka"? Ježkovy voči, jak se to projevovalo? Útočila bez varování nebo tak něco...?

13.11.2020 15:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.212

fikovnice napsal(a):
"Vymaštěná psychopatka"? Ježkovy voči, jak se to projevovalo? Útočila bez varování nebo tak něco...?

Ne, ona nějak neútočila - spíš se sebepoškozovala, měla brutální separační úzkost, když se něčeho lekla, tak klidně proskočila zavřeným oknem, měla i různý agresivní přeskoky..., prostě debil🙄. Do toho nesměla vzhledem k tomu vW syndromu mít žádný úraz, protože dokázala třeba 2 hodiny krvácet i po blbým očkování.

Jako navenek se chovala normálně pro toho kdo ji neznal, ale nikdo už neviděl, že jsem s ní byla 24 hodin v kuse, vsude chodila se mnou, denně naběhala u kola a koní třeba 40 km, aby se dala udržet v nějakým normálu. Jako já jsem ji měla ráda, protože to byl můj první vlastní pes, ale než znovu absolvovat tohle, tak už radši žádnýho psa.

13.11.2020 15:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.212

Matku mé feny mi neukázali - prý je hrozně zlá, a nikdo kromě pána ji z kotce nevytáhne (ten nebyl doma), takže mi u branky paní předala štěně s očkovákem, sbalila 4 lity, a jela jsem domů.
No, aspoň vzhledově to byl opravdu dobrman, to bylo ale vše.

13.11.2020 15:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

z fb :
Dobrý den, dne 4.11. jsme si dovezli štěňátko křížence bordel kolie a akita inu. Štěňátko mělo 8 týdnů, mělo být 2x odčervené. Štěňátko bylo 3 dny v pohodě pak začalo, zvracet, mělo průjem, nejedlo. Další den vykadila škrkavku. Hned jsem opět jeli k veterinářce. Naše Štěňátko si tam nechala. Nasadila antibiotika, injekce proti zvracení.... Naše Amy se do večera zhoršila... paní doktorka zjistila za má štěněci nemocnice PAROVIROZU...je to velmi vážná nemoc, onemocnění trávicího traktu..
Přikládám pár fotek, adresu a číslo paní co nám pejska prodala. Chtěla bych poprosit o sdílení, aby se přihlásilo více nových majitelů. Kteří si pejska také koupili. Paní prodávala 8 štěňátek, jmenuje se Gašparová, bydlí v Kolíně, Lipanská 333 a tel: 722341677.
Paní už nereaguje nic...
Ale naše Aminka nám za to stojí. Je to taky živý tvor jako my.
Prosím ozvěte se mi do zpráv, novi majitele....

je to marný...je to marný... je to marný...

13.11.2020 15:30

Bordera s akitou... Ty jo... Jinak je to hrůzná klasika.

13.11.2020 15:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Bordera s akitou... Ty jo... Jinak je to hrůzná klasika.

Jestli to to štěně přežije, tak by sousedi měli radši balit. Nechtěla bych mít takovouhle křižovatku s takhle informovanými majiteli někde poblíž.

13.11.2020 15:42

Atheira napsal(a):
Jestli to to štěně přežije, tak by sousedi měli radši balit. Nechtěla bych mít takovouhle křižovatku s takhle informovanými majiteli někde poblíž.

No právě...

13.11.2020 16:01
fikovnice

XXX.XXX.55.5

Ne, ona nějak neútočila - spíš se sebepoškozovala, měla brutální separační úzkost, když se něčeho lekla, tak klidně proskočila zavřeným oknem, měla i různý agresivní přeskoky..., prostě debil🙄. Do toho nesměla vzhledem k tomu vW syndromu mít žádný úraz, protože dokázala třeba 2 hodiny krvácet i po blbým očkování.

Jako navenek se chovala normálně pro toho kdo ji neznal, ale nikdo už neviděl, že jsem s ní byla 24 hodin v kuse, vsude chodila se mnou, denně naběhala u kola a koní třeba 40 km, aby se dala udržet v nějakým normálu. Jako já jsem ji měla ráda, protože to byl můj první vlastní pes, ale než znovu absolvovat tohle, tak už radši žádnýho psa.

To Vám věřím (ta poslední věta), to tedy fakt muselo být šílené psycho...

13.11.2020 16:06
fikovnice

XXX.XXX.55.5

lupus4 napsal(a):
z fb :
Dobrý den, dne 4.11. jsme si dovezli štěňátko křížence bordel kolie a akita inu. Štěňátko mělo 8 týdnů, mělo být 2x odčervené. Štěňátko bylo 3 dny v pohodě pak začalo, zvracet, mělo průjem, nejedlo. Další den vykadila škrkavku. Hned jsem opět jeli k veterinářce. Naše Štěňátko si tam nechala. Nasadila antibiotika, injekce proti zvracení.... Naše Amy se do večera zhoršila... paní doktorka zjistila za má štěněci nemocnice PAROVIROZU...je to velmi vážná nemoc, onemocnění trávicího traktu..
Přikládám pár fotek, adresu a číslo paní co nám pejska prodala. Chtěla bych poprosit o sdílení, aby se přihlásilo více nových majitelů. Kteří si pejska také koupili. Paní prodávala 8 štěňátek, jmenuje se Gašparová, bydlí v Kolíně, Lipanská 333 a tel: 722341677.
Paní už nereaguje nic...
Ale naše Aminka nám za to stojí. Je to taky živý tvor jako my.
Prosím ozvěte se mi do zpráv, novi majitele....

je to marný...je to marný... je to marný...

To je děs! Já už jen, když občas čtu, že lidi vlastní nebo chtěli by vlastnit bordeL kolii, tak si říkám, že si takového psa nezaslouží už jen proto, že si nezjistí ani název plemene. Občas to bývají automatické opravy, ale opakovaně jsem narazila i na nevědomost a prznění toho názvu ne vinou automatických oprav. A toto je navíc křižovatka dvou složitých plemen.
O množitelce už ani nemluvě... .

13.11.2020 16:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.212

fikovnice napsal(a):
To je děs! Já už jen, když občas čtu, že lidi vlastní nebo chtěli by vlastnit bordeL kolii, tak si říkám, že si takového psa nezaslouží už jen proto, že si nezjistí ani název plemene. Občas to bývají automatické opravy, ale opakovaně jsem narazila i na nevědomost a prznění toho názvu ne vinou automatických oprav. A toto je navíc křižovatka dvou složitých plemen.

No, ono z tady těch kolií často bordel doma bývá, když jsou třeba 9 hodin zavřený v bytě, a pajdou okolo baráku, takže třeba to není jen překlep nebo blbost zájemce 🤪

13.11.2020 16:15
fikovnice

XXX.XXX.55.5

No, ono z tady těch kolií často bordel doma bývá, když jsou třeba 9 hodin zavřený v bytě, a pajdou okolo baráku, takže třeba to není jen překlep nebo blbost zájemce 🤪

Tak to jo, to věřím, že BOCka zavřená sama doma udělá klidně i domácí "výbuch"!
Ale i tady se občas objevují dotazy na bordeL kolii, pamatuji si to, že se to semtam vyskytne.

13.11.2020 16:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.212

fikovnice napsal(a):
Tak to jo, to věřím, že BOCka zavřená sama doma udělá klidně i domácí "výbuch"!
Ale i tady se občas objevují dotazy na bordeL kolii, pamatuji si to, že se to semtam vyskytne.

No však - bordel z kolie 😂

13.11.2020 16:21
fikovnice

XXX.XXX.55.5

Jj, já tomu rozumím.

13.11.2020 16:23
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To je ten nevinný výklad sousloví bordel kolie.
Pak je ještě ten, že bordel kolie je taková kolie, která pracuje jako kur... kurtizána.

13.11.2020 16:46
sessi007007

XXX.XXX.168.17

@Impakt

Vy jste mne asi úplně nepochopila. Nebo neumíte číst. Vždyť já říkám, že podle mne je správné chovat psi s PP. Já osobně bych si bezpapiraka nekoupila, jen nesnáším když se to takhle řeší extrémne. Vzdyt se jen koukněte tady na fauně. Někdo si dá diskuzi že chce s něčím poradit ve smyslu výběr pejska (plemeno), nebo zdraví atd ... a komentářů je tu pár. a to má podle mě smysl řešit víc než se zaobírat timahle kravinam s průkazem. Pak sem někdo dá název ve kterém je průkaz původu a všichni se můžou zblanit a komentářů je tu jak nasráno a úplně zbytečně a nic se nevyřeší stejně.
A vážně nesnasim když se všechno hází do jednoho pytle. bezpapírák = množka
Papírák= zdravý pes, se super povahou. Protože z vlastní zkušenosti vím, že to tak vždy prostě není.

13.11.2020 16:46
impact

XXX.XXX.16.73

fikovnice napsal(a):
Jj, je to asi jako "Čím více pruhů, tím více Abibas!"

Jejda. To už je ale moje starší odpověď. No, aspoň je vidět, jak moc mě tohle téma dokáže vytočit.

A já si dneska dovezla krásný namnožený osadníky, tak jsem spokojená. Dyť bych se bez nich jenom nudila.

13.11.2020 17:11

Atheira napsal(a):

To už je bojová zbraň, ne?

13.11.2020 17:14

impact napsal(a):
Jejda. To už je ale moje starší odpověď. No, aspoň je vidět, jak moc mě tohle téma dokáže vytočit.

A já si dneska dovezla krásný namnožený osadníky, tak jsem spokojená. Dyť bych se bez nich jenom nudila.

...teď mají vzdálení známí BOCku bez PP....je ji 7 měsíců a už s ní problémy...nejprve pořídili, pak pocetli co mají....bez PP proto, že nechtěli s fenou - matkou stěňat na výstavy....ono je to fakt marny a ztracený...

13.11.2020 17:15

sessi007007 napsal(a):
@Impakt

Vy jste mne asi úplně nepochopila. Nebo neumíte číst. Vždyť já říkám, že podle mne je správné chovat psi s PP. Já osobně bych si bezpapiraka nekoupila, jen nesnáším když se to takhle řeší extrémne. Vzdyt se jen koukněte tady na fauně. Někdo si dá diskuzi že chce s něčím poradit ve smyslu výběr pejska (plemeno), nebo zdraví atd ... a komentářů je tu pár. a to má podle mě smysl řešit víc než se zaobírat timahle kravinam s průkazem. Pak sem někdo dá název ve kterém je průkaz původu a všichni se můžou zblanit a komentářů je tu jak nasráno a úplně zbytečně a nic se nevyřeší stejně.
Papírák= zdravý pes, se super povahou. Protože z vlastní zkušenosti vím, že to tak vždy prostě není.

To samozřejmě může být realita, ale pořád dokola se zde probírá....jak poznáte u štěněte bez PP, které kupujete od cizích lidí na inzerát, že....to není množka, že to není kříženec, že rodiče nemají vrozené vady, nejsou nemocní a já nevím, co ještě.....

Jak já můžu vědět, že pan Josef Novák z Horní Dolní do toho "pytle" nepatří.

Píše se to tady pořád dokola.

Papírák= zdravý pes, se super povahou

a tohle je taky furt dokola....jediná jistota u psa s PP je, že je opravdu čistokrevný. I tu chovku je potřeba prostě vybírat a ani tak samozřejmě jistota není, je to živý tvor, stát se může cokoliv.
Taky nesnáším, když se všechno hází do jednoho pytle a nejsem PP fanatik, bohužel si dovolím říct, že dneska koupit bezpapíráka je prostě "vo hubu" a u "cool" plemen to platí o to víc.

13.11.2020 17:31
impact

XXX.XXX.195.92

sessi007007 napsal(a):
@Impakt

Impact Fančo, vždycky impact.

Každej bezpapoš je od množitele. Každej takovej člověk je jenom množitel, co množí psy geometrickou řadou a je úplně jedno, jestli to dělá z hlouposti nebo z vychcanosti. Prostě jenom množí další úplně zbytečný vořechy.

13.11.2020 17:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

fikovnice napsal(a):

BordeLkolie - Já to občas slýchávám i na vlastní ucho a to je možná horší než to vidět na vlastní oko

Jedna moje známá to říká stále, ale neříká to jako takový ten "přežblekt", který se občas v některých rodinách zažije. Třeba: "naše babička má sklorézu".
Tváří se jako kynolog a tak jsem ji mockrát opravila, protože mne to fakt tahá za uši, že to není bordeL ale bordeR a když se jí to blbě říká, ať říká BOCka. Vždy mi to odkývá a po nějaké době zase slyším bordeLkolie.
Naštěstí to není bordeLgólie, co kouká z balgónu na gabrio

13.11.2020 18:04

sessi007007 napsal(a):
@Impakt

Řeknu vám to asi tak...v tomto případě člověk nesmí být outlocitnej, protože vždycky jde o prachy. Takový to "my jsme chtěli jednou štěňátka, my nemáme čas na výstavy, fena je stejně zdravá" jsou jen výmluvy. A uklizený bejvák nic neznamená, já taky klidně uklidím do půl hodiny, když hrozí návštěva, a přivedu si psa od sousedů, když na věc přijde. Chápu výjimečně, když se hárající fena zaběhne nebo se k ní nechtěně pes dostane. Tam ale bývají štěňata za náklady, ne za 15 tis., jak je to teď.

13.11.2020 18:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

sessi007007 napsal(a):
@Impakt

No, on třeba chovatel mé feny z předchozího příspěvku měl na feně jediný vrah. A rozhodně to byl slušný člověk a o svůj odchov se zajímal dál. Ale jestli jste si můj příspěvek přečetla, když nechce někdo udělat uchovnění, pak neudělá ani povinné vyšetření a nenajde ani vhodného psa. A průšvich se může narodit. Nemusí, ale je to loterie. A někdo v současnosti za ní dá třeba 15 tisíc. Ale jak píší jiní, každého věc, mě to štve jen kvůli těm psům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík