Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.7.2013 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.57

Prosím o tip na hotel pro psy v Brně a blízkém okolí .
Děkuji E.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2013 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.170

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji E.

rozhodně se vyhněte hotel A1 pro psy na Kraví Hoře smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 06:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90

Děkuji E.

Vím, že před pár lety dávali známí svého bytpvého, zhýčkaného NO někam do Zbraslavi. Ale jestli tam ještě je... těžko říct.

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.208

Děkuji E.

Kamoska mela fenku (rozmazlenou postelovou lady) tady:
www.servispropsy.cz
Je to u Brna a velká spokojenost.

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.141

Moje sestra měla v loni fenku zde: http://www.hlidani-psu.eu/
A byla spokojená jak s cenou tak s jednáním i ubytováním fenky.

Neregistrovaný uživatel

10.7.2013 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.57

Děkuji E.

Zadavatelka- děkuji za odpovědi,škoda že je tak málo zkušeností na tak velké město,docela mě to překvapilo.Doufám ,že se rozhodnu dobře.Kdyby byly další tipy a zkušenosti budu jen ráda a pomůže
to třeba i ostatním.E,

Neregistrovaný uživatel

11.7.2013 07:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.14

třeba by pesana pohlídal i někdo neoficiální - kdybyste specifikovala čas, rasu, zvyklosti....

Neregistrovaný uživatel

12.7.2013 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.141

A také si vybavuji,že moje tchyně měla vícekrát svého buldočka v psím hotelu někde na Kamenném vrchu - asi zde : volny.cz/psihotel/ - vím,že říkala,že to bylo při nějaké chov.st.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2014 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.23

Dobrý den, mohu se zeptat na Vaši zkušenost s A1 hotelem na Kraví hoře?

Neregistrovaný uživatel

21.7.2014 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.77

Pročtěte si tu jiné diskuse - všechny zkušenosti jsou katastrofální...

Neregistrovaný uživatel

21.7.2014 18:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.170

jakou zkušenost máte na mysli? Jestli tu, že tam mlátí a týrají psy, tak ano, je to tak. A věřte, že zrovna já to nemám z doslechu smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.7.2014 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.241

A také si vybavuji,že moje tchyně měla vícekrát svého buldočka v psím hotelu někde na Kamenném vrchu - asi zde : volny.cz/psihotel/ - vím,že říkala,že to bylo při nějaké chov.st.

Chovka Icking, kdysi chovali briardy, potom westíky, jestli něco teď, nevím...

Neregistrovaný uživatel

21.7.2014 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.58

Já můžu doporučit Mirka, znám ho už dost let a u něj se psi budou mít určitě dobře :) http://hotel-pro-psy-svata-katerina0.webnode.cz/

Neregistrovaný uživatel

30.11.2014 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.125

jen ne do A1 !!!!!!!!!!! DNES OD NICH PŘIŠEL PSÍK, ZKOPANÝ DO KRVE :( JE PODÁNA DALŠÍ Z MNOHA ŽALOB !

Neregistrovaný uživatel

1.12.2014 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.4

v Kuřimi býval psí hotel ještě tak před rokem, zda stále, nevím.

Janula.t

2.1.2016 20:54
Janula.t

XXX.XXX.193.189

Mohu odporučit psí hotel na Kamenném vrchu přímo v Brně: http://hotelpropsyakocky.cz/.

Adela.p

20.1.2016 22:45
Adela.p

XXX.XXX.175.106

Ted jsem se tedy opravdu zhrozila ohledne komentaru o hotelu A1 pro psy. Mam staforda a do tohoto hotelu jsem ji na vikend ubytovala. Muzu rict, ze jsem si hotel pro psy predstavovala uplne jinak. Dum (da-li se tak nazvat) vypadal spis jako maly kravin. Kolem byl puch z vykalu, ale rikala jsem si ze je teplo a ze je to asi normalni. Bylo to nase prvni ubytovani. Zevnitr jsem videla jen kancelar a nic vic. Myslela jsem, ze mi ukazi aspon kotce. Kdyz jsem si ji potom vyzvedavala chovala se hrozne. Tahala, neposlouchala nic. Byla jak divoka z vajec. Rikala sem si ze je asi urazena :D no a pak si prectu ze v tomto hotelu bijou psy?!?! Vubec se nedivim, ze se tak prehnane chovala. Priste si vse poradne prohlidnu vcetne diskuzi. Mate nekdo taky zkusennost s timto hotelem?

21.1.2016 16:41
tiffany

XXX.XXX.96.13

Je to kousek za Brnem, ale vyplatí se dojet
www.servispropsy.cz
Měli jsme tam už pejska 2x a naprostá spokojenost.

Renata Z.

21.2.2016 19:44
Renata Z.

XXX.XXX.144.40

Bohužel máme stejnou zkušenost s hotelem pro psy A1..Byl to náš první hotel, bohužel jsme se tam nejeli podívat předem, jinak bychom ho tam rozhodně nenechali. Doufala jsem, že to, že to tam, nevypadá nejlépe, neznamená, že o psa bude i špatně postaráno. Náš roční dobrman zde byl ubytován asi 8 dní, když jsme se vrátili, byl úplně jiný, bojácný, na chlapa co ho hlídal před námi dokonce vyjel. Byl vyhublý, měl dva proleželé fleky na zadku a byla nám vrácena čistá vypraná deka, což mi bohužel v tom šoku ani nedošlo (prý se na začátku pokadil, až po cestě domů nám došlo, že mu ji pak asi radší nedali, aby nemuseli zase prát ). A pes smrděl, jako by měsíc ležel ve výkalech. V šoku jsme odjeli, asi převážila radost ze shledání. Co horšího, pes byl asi měsíc jako vyměněný, bál se a poslouchal jako hodinky. Asi po měsící se srovnal a už je z něj zase divočák, ale aspoň spokojený. Žalobu jsme nepodali, ale když čtu ostatní příspěvky, trochu toho lituju. Takže opravdu nedoporučuji!

pettt

28.4.2016 15:21
pettt

XXX.XXX.90.181

Ahoj,
doporučuji :
http://www.hotelpropsybrno.cz/

Neregistrovaný uživatel

28.4.2016 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

pettt napsal(a):
Ahoj,
doporučuji :
http://www.hotelpropsybrno.cz/

Je legrační, když doporučujete něco, co ještě ani nefunguje, takže neexistuje žádná zkušenost... ?!

pettt

28.4.2016 21:00
pettt

XXX.XXX.90.181

Oprava
Omlouvám se. Doporučuji zatím prohlédnout aspoň stránky.

28.4.2016 21:06
Aliens_II

XXX.XXX.5.213

Průzkum trhu a reklama zdarma. Olé. Internet je freeeee.

Lucka81

29.4.2016 20:00
Lucka81

XXX.XXX.90.136

Ano, děláme si reklamu, bez ní by se o nás bohužel nikdo nedozvěděl. A proč to děláme? Sama mám pejsky 2 a nikdy jsem je v žádném hotelu nenechala, protože většina toho, co se nabízí, je děs. Nedovedu si představit, že bych psy, kteří doma spí na sedačce s polštářem pod hlavou, zavřela do kotce, klece nebo nějaké smradlavé díry (a že tady píšete, že je někde dokonce bijí, si vůbec neumím představit). Dovolené se tedy podřizovaly psům, buď jsem si je musela vzít sebou nebo zkoordinovat termín s dovolenou mojí mamky, která tak obětovat svoji dovolenou jako hlídací psí babička. A protože tento problém řeší více lidí, bude náš hotel pro psy takový, do jakého bych já sama dala svoje psy. Jestli našich služeb využijete, záleží jen na Vás. Provoz zahájíme od 1.7.2016 a samozřejmostí je, že si to tam můžete přijet nejdříve prohlédnout.

29.4.2016 21:39
kniga

XXX.XXX.130.186

Muj nazor, ze psu je vlastne jedno jestli je v kotci nebo v "pokojicku s televizi". Totiz to nejdulezitejsi je to, ze je bez pana. A to mu.asi vadi vic... Ano, v pripade nemoci hotel chapu, ale opoustet psa jen pro zabavu jako ke dovolena?

Lucka81

29.4.2016 22:26
Lucka81

XXX.XXX.90.136

No já si nemyslím, že to je tak úpně jedno. Ta moje malá si třeba na tvrdou zem nelehne, takže v kotci a boudě by se ani pořádně nevyspala, nehledě na to, že by jí tam v noci mohla být zima. Nám jde o to, co nejvíce přiblížit prostředí, ve kterém pejsek žije a na které je zvyklý a zabavit ho natolik, aby neměl čas na stesk. Samozřejmě je psům nejlépe s pánem a s rodinou, koneckonců je to smečkové zvíře, ale to by pak majitelé pejsků nemohli chodit ani do práce nebo by si většina lidí nemohla psa pořídit.

30.4.2016 06:31
L(phi)

XXX.XXX.66.47

Proti novemu hotelu nic nemam, asi je tu trh celkom velky a sama kludne dam psa do hotela ked nastane nudza, radsej nez rodine ktora je kynologicky neznala.
Ale ak si myslite ze v kazdom hoteli psa strcia za mreze do zimy a nedaju mu tam ani peliesok, tak ste asi len nehladali dobre. To len aby ste neboli prekvapeni, ze to co ponukate vlastne neni az taka novinka a hotely v okoli Brna take uz su. Len vacsinou ponukaju AJ kotce, aj izbicky pre bytovych nufakov.

30.4.2016 08:55
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

kniga napsal(a):
Muj nazor, ze psu je vlastne jedno jestli je v kotci nebo v "pokojicku s televizi". Totiz to nejdulezitejsi je to, ze je bez pana. A to mu.asi vadi vic... Ano, v pripade nemoci hotel chapu, ale opoustet psa jen pro zabavu jako ke dovolena?

Z pozice člověka, který u sebe ubytovává cizí psy, Vás bohužel zklamu - pokud tam má pes dost zábavy a čtyřnohých kamarádů, tak je mu to v drtivé většině případů úplně jedno.

30.4.2016 09:10
kniga

XXX.XXX.128.66

umpa.lumpa napsal(a):
Z pozice člověka, který u sebe ubytovává cizí psy, Vás bohužel zklamu - pokud tam má pes dost zábavy a čtyřnohých kamarádů, tak je mu to v drtivé většině případů úplně jedno.

No ja proste nemam tu drtivou vetsinu. takze usuzuju z toho co znam. A to je porste akt, ze Grace neni ok, ani kdyz je u nasich, tedy v hodne znamem prostredi, s fenou nasich a s moji druhou fenkou... presto je tam apaticka, nechce chodit ven, ceka proste v obyvaku az se vratim...

Lenyka

13.7.2016 09:00
Lenyka

XXX.XXX.73.152

Kraví Hora - moc špatně.
V loni jsme tam měli Ridgebacka na týden. Když ho manžel vyzvedl, byl pomalý, se sklopenou hlavou, smutný a pohublý. Dostal sebou 15 ti kilový pytel žrádla a nevrátily nic, prý to všechno sežral. Většinou ten pytel má přes 14 dní. Každý den pak zvracel a po týdnu musel okamžitě na operaci s přetočeným žaludkem. Ale to mohla být i náhoda s tím žaludkem. I když lékařka říkala, že to mohlo být z toho zvracení.

Zatím jsem to vše brala jako náhodu, ale po přečtení recenzí, že je tam tlučou a jsou ve špíně, tak bych na ně nejraději naběhla. Je mi z toho zle.

Je pravda, že manžela nepustili na prohlídku, když tam psa přivezl. Ale nevěděli jsme, jestli je to běžné. Byl to náš první psí hotel a bohužel asi ten nejhorší.

Co takhle k nim poslat někoho z televize ?!

Lenyka.

Lucka81

15.7.2016 08:46
Lucka81

XXX.XXX.186.254

Pro Lenyka: Ridgeback jakožto velký pes by měl mít krmnou dávku rozdělenou na 3 nebo alespoň 2 jídla za den, zvlášť pokuj jí granule. Po napití vody ty granule nabobtnají a tím zvětší v žaludku objem a váhu, může pak dojít k utržení žaludku a jeho přetočení, tedy torze. A hlavně po jídle pokud možno min.2 hodiny žádný pohyb, chodit může, ale určitě ne běhat nebo skákat, doporučuji ho naučit jít si po jídle lehnout. Přetočení může být jen částečné, tzn. že se žaludek vrátí zpět nebo úplné, tam je potřeba okamžitě operovat. Pokud měl pejsek někdy i jen částečně přetočený žaludek, je potom větší riziko, že se to bude opakovat, může to být dáno i geneticky. Žaludek lze nechat přišít, možná to tak u Vašeho udělali, když ho operovali. Tolik ze zkušenosti, měla jsem německé dogy a ty na torzu žaludku trpí hodně.
Jinak k tomu psímu hotelu, pokud se ještě někdy rozhodnete, že pejska po dobu Vaší nepřítomnosti nějaký využijete, určitě se vždy chtějte podívat, kde bude pejsek ubytovaný a zajímejte se, kde a jak bude trávit čas. Ten, kdo se bude o pejska starat, by se měl zase zajímat, co má a nemá pejsek rád a na co je zvyklý.

Člověk a pes

18.8.2016 11:37
Člověk a pes

XXX.XXX.23.192

Prosím vyhněte se hotelu 1A Hotelu pro psy s.r.o. Ubytovaní psi jsou vyváděny na velice krátkou dobu před budovu na zhruba sedmi metrovou šňůru ukotvenou k zemi 2x denně. Často se na chodbě rozprostírá zápach nedostatečně nebo vůbec nevyvenčených psů. Nechávají je nepravidelně hladovět, což mi sami přiznali. Byli jsme v areálu hotelu ubytováni během výcvikového kurzu, proto se některé věci nedaly přehlédnout.

Z výcviku si můj pes odnesl velkou bolest, hluboké krvácející rýhy po celém obvodu krku s výraznou sekrecí hnisu do okolí, špatný psychický stav psa. "Výcvikář" Králíka dal psovi pro větší kontrolu škrtící obojek a košík. Při tréninku odložení, kdy pes vstával, ho agresivně vytáhl do vzduchu a držel, čímž ho přiškrtil natolik, že se pes svalil na zem a nemohl popadnout dech. Na mé zděšení reagovala přihlížející paní Kudrnáčová (odborná garantka výcviku) doslova: „nebojte, pes se nedá tak snadno uškrtit, tímhle si musí projít každý pes“. Pan Králík beze studu dodal: „a to jsem se mu snažil zlomit i nohu, ale nešlo to, je moc mrštnej“. Když můj pes ležel na zemi a nemohl vstát, "výcvikář" se mu vysmíval, jak nad ním vyhrál a poté zapil to své "vítězství" na hotelu alkoholem. Ten chlap je blázen, akorát chlastá a ubližuje. Při odjezdu domů mu dal můj pes zřetelně najevo, že si respekt surovostí nezískal a rozlučkové pohlazení odmítl s vyceněnými zuby. Na úhradu škod hotel samozřejmě nereaguje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2016 11:45

Člověk a pes napsal(a):
Prosím vyhněte se hotelu 1A Hotelu pro psy s.r.o. Ubytovaní psi jsou vyváděny na velice krátkou dobu před budovu na zhruba sedmi metrovou šňůru ukotvenou k zemi 2x denně. Často se na chodbě rozprostírá zápach nedostatečně nebo vůbec nevyvenčených psů. Nechávají je nepravidelně hladovět, což mi sami přiznali. Byli jsme v areálu hotelu ubytováni během výcvikového kurzu, proto se některé věci nedaly přehlédnout.

Z výcviku si můj pes odnesl velkou bolest, hluboké krvácející rýhy po celém obvodu krku s výraznou sekrecí hnisu do okolí, špatný psychický stav psa. "Výcvikář" Králíka dal psovi pro větší kontrolu škrtící obojek a košík. Při tréninku odložení, kdy pes vstával, ho agresivně vytáhl do vzduchu a držel, čímž ho přiškrtil natolik, že se pes svalil na zem a nemohl popadnout dech. Na mé zděšení reagovala přihlížející paní Kudrnáčová (odborná garantka výcviku) doslova: „nebojte, pes se nedá tak snadno uškrtit, tímhle si musí projít každý pes“. Pan Králík beze studu dodal: „a to jsem se mu snažil zlomit i nohu, ale nešlo to, je moc mrštnej“. Když můj pes ležel na zemi a nemohl vstát, "výcvikář" se mu vysmíval, jak nad ním vyhrál a poté zapil to své "vítězství" na hotelu alkoholem. Ten chlap je blázen, akorát chlastá a ubližuje. Při odjezdu domů mu dal můj pes zřetelně najevo, že si respekt surovostí nezískal a rozlučkové pohlazení odmítl s vyceněnými zuby. Na úhradu škod hotel samozřejmě nereaguje.

To se odehrávalo před vašima očima? To jste si nechal líbit?

18.8.2016 12:04

..."Z výcviku si můj pes odnesl velkou bolest, hluboké krvácející rýhy po celém obvodu krku s výraznou sekrecí hnisu do okolí, špatný psychický stav psa."...
Nechápu, jak jste k tomu mohla nechat dojít. Když jste u "výcviku" byla přítomná. Když už jste dala na psa škrťák a náhubek, tak jste se neměla hnout a ve chvíli, kdy jste viděla první surovost, psa sebrat a jít. A od toho "výcvikáře" ho izolovat a ne ještě strpět jeho pokus o pohlazení psa, kdy se pes musel bránit sám vrčením a ceněním.
Teď se vám taky může stát, že ho bude chtít pohladit absolutně hodný a neškodný člověk a on mu ukousne ruku - a může to být klidně někdo z rodiny. Budete těžko budovat důvěru psa v lidi a možná i ve vás majitele, že jste k jeho trápení nechala dojít.
Opravdu jsou lidé, kterým pes do ruky nepatří a nedivím se, že A1 stále funguje, když se stále najde dost..., kteří jim dají svého psa na pospas a ještě za to zaplatí.

Člověk a pes

22.8.2016 15:33
Člověk a pes

XXX.XXX.23.192

Orionka: Nechápu, jak jste k tomu mohla nechat dojít. Když jste u "výcviku" byla přítomná. Když už jste dala na psa škrťák a náhubek, tak jste se neměla hnout a ve chvíli, kdy jste viděla první surovost, psa sebrat a jít. A od toho "výcvikáře" ho izolovat a ne ještě strpět jeho pokus o pohlazení psa, kdy se pes musel bránit sám vrčením a ceněním.
Teď se vám taky může stát, že ho bude chtít pohladit absolutně hodný a neškodný člověk a on mu ukousne ruku - a může to být klidně někdo z rodiny. Budete těžko budovat důvěru psa v lidi a možná i ve vás majitele, že jste k jeho trápení nechala dojít.
Opravdu jsou lidé, kterým pes do ruky nepatří a nedivím se, že A1 stále funguje, když se stále najde dost..., kteří jim dají svého psa na pospas a ještě za to zaplatí.

Ono se to semlelo dost rychle. Já jsem stála minimálně dvacet metrů od nich, navíc pán ke mě zády a najednou pes ležel. Chtěla jsem okamžitě domů, ale pes byl vyčerpaný a cesta domů šest hodin. Nechala jsem ho vyspat a z těch lidí mezitím nenápadně vytáhla pár dalších informací, co jsem také nahlásila na příslušné orgány jako podezření na protizákonné zacházení se zvířaty. Spoustu lidí mi tady vytýká, že si kvůli tomu nezasloužím psa. Ano možná, kdybych se k tomu nakonec čelem nepostavila. Ale co oni vědí o tom, co já všechno už udělala od toho nešťastného výcviku, abych se pokusila zachránit další němé tváře, jejichž majitelé by mohli nevědomky naletět také. Všichni jsou hrozně chytří, když se jich to netýká. Já to sem napsala ne pro kritiky, ale pro lidi, kteří jsou příliš důvěřiví v tomhle zkaženém světě. Ostatní vůbec nevím, proč tuhle diskuzi navštěvují, když nikomu nechtějí pomoct.

22.8.2016 15:42

"Z výcviku si můj pes odnesl velkou bolest, hluboké krvácející rýhy po celém obvodu krku s výraznou sekrecí hnisu do okolí, špatný psychický stav psa."...
Ještě jednou použiji citaci vašich vlastních slov.
To, co jste popsala, nemá pes z jednoho složení na zem, kdy jste 20 m daleko. Takže to asi bylo trochu jinak. Ale to je vaše věc.
Já jsem na cvičáku ( dávno již tomu ) budila veselí prohlášením,
že můj pes ho nemá rád ( o kovovém stahovacím objku, který tam tenkrát cvičitel vyžadoval ) a když ho neměl rád, tak ho na krk nedostal.
Moji "psí kolegyni" tam zase marně učili, jak na psa správně zařvat. Neřvala na něj a stejně ho vychovala ( ke své spokojenosti, k vrcholovému sportu nikoliv ).

Člověk a pes

22.8.2016 21:50
Člověk a pes

XXX.XXX.23.192

Orionka: To, co jste popsala, nemá pes z jednoho složení na zem, kdy jste 20 m daleko.

Je možné, že to nebylo jen z toho. Byl tři až čtyři hodiny předtím s nimi sám. Tvrdili mi, že spal celou dobu. Možná to bylo jinak, ale to nemohu posoudit, když jsem tam nebyla. Rozsah zranění ukázalo až vyholení u veterináře. Má dlouhou hustou srst, viditelné mokvat mu to začalo až po tom nešťastném incidentu. Já se s Vámi nicméně dohadovat dál nebudu, nechápete proč jsem tento příspěvek sem dala a tak je to zbytečné. Asi se nudíte, pardon.

23.8.2016 06:34
scylla

XXX.XXX.150.32

Člověk a pes napsal(a):
Orionka: To, co jste popsala, nemá pes z jednoho složení na zem, kdy jste 20 m daleko.

Je možné, že to nebylo jen z toho. Byl tři až čtyři hodiny předtím s nimi sám. Tvrdili mi, že spal celou dobu. Možná to bylo jinak, ale to nemohu posoudit, když jsem tam nebyla. Rozsah zranění ukázalo až vyholení u veterináře. Má dlouhou hustou srst, viditelné mokvat mu to začalo až po tom nešťastném incidentu. Já se s Vámi nicméně dohadovat dál nebudu, nechápete proč jsem tento příspěvek sem dala a tak je to zbytečné. Asi se nudíte, pardon.

Nechápu, jak zvíře, za které jste plně odpovědná, a které je bezbranné, mohla nechat s cizími lidmi a dát z ruky vodítko. První zásada majitele psa je ta, že nedává psa lidem, které 100% nezná a které nezná a nemá rád pes. Dát z ruky vodítko a nechat psa cizímu člověku, který mu ublíží, je jedna z největších chyb, které můžete udělat. Ten dotyčný je čuně, o tom žádná, ale vy jste nezodpovědný člověk. Nikdy bych nedala psa z ruky, hlavně ne na cvičáku, protože výcvikářům nevěřím ani dnešní datum.

Člověk a pes

23.8.2016 18:10
Člověk a pes

XXX.XXX.23.192

Scylla: Nechápu, jak zvíře, za které jste plně odpovědná, a které je bezbranné, mohla nechat s cizími lidmi a dát z ruky vodítko. První zásada majitele psa je ta, že nedává psa lidem, které 100% nezná a které nezná a nemá rád pes. Dát z ruky vodítko a nechat psa cizímu člověku, který mu ublíží, je jedna z největších chyb, které můžete udělat. Ten dotyčný je čuně, o tom žádná, ale vy jste nezodpovědný člověk. Nikdy bych nedala psa z ruky, hlavně ne na cvičáku, protože výcvikářům nevěřím ani dnešní datum.

Jenže ta organizace je především hotel pro psy až poté cvičák. Lidi do hotelu většinou dávají psy s tím, že hotel je odpovědné zařízení, které mělo projít řadou kontrol živnostenského úřadu, hygieny atd. A jak víte, tak se psem všude nemůžete a já jsem potřebovala odejít, byli jsme z daleka, neměla jsem ho kam dát. Ještě jsem nevěděla s kým mám tu čest. Bylo tam ubytovaných v tu chvíli 49 psů. Mohli bychom diskutovat o tom, jestli by bylo více zodpovědné nechat v tom vedru psa někde v autě nebo uvázaného než člověk vyřídí, co potřebuje, když nikoho nezná na druhé straně republiky a nemůže s ním všude. To, že někomu v tuhle chvíli nevěříte nejspíš zapříčinila nějaká zkušenost, kdy Vás někdo zklamal. Jenže já jsem takovou zkušenost zažila poprvé, taky už nebudu důvěřivá příště nemyslete si.

13.9.2016 10:21
Ellla

XXX.XXX.254.12

Dobrý den, četla jsem tu několik negativních reakcí na psí hotel A1 na Kraví Hoře. Jsem si jistá, že tento hotel a výcvikové středisko má i své spokojené zákazníky, já osobě jich znám několik a jsem ráda, že patřím mezi ně. Mám u nich zkušenost jak s výcvikem psů, tak i s ubytováním. Pomáhali mi s převýchovou rotwailera, který byl neposlušný a označován jako „demoliční četa“, když byl sám doma  Jistě jako každý člověk kterého neposlouchá pes, jste mu dali někdy na zadek. Ale byla to právě slečna Kudrnáčová s panem Králíkem, kteří mi vysvětlili, že toto není ta pravá cesta a je mnoho jiných způsobů, jak si u psa získat respekt a vychovat jej. Takže silně pochybuji, že by tito lidé psy týrali či do nich kopali… Pejsek byl u nich ubytován dva měsíce, byl veselý, hravý, a kdyby byl v podmínkách, o nichž jsem právě četla, jistě by je v době, kdy jsme ještě docházeli na výcviky nevítal vrtěním ocasu. Ano, pokud chcete vychovávat psa „piškotovu metodou“, vyberte si jiné středisko. Tady Vás totiž naučí, jak Vás pes bude brát jako svého pána a poslouchat, aniž byste museli mít kapsy plné pamlsků, jinak by k Vám pes ani nepřišel. Časem jsem si pořídila další psí kamarádku, a i s ní mi pomohli. Pro každého psa mají individuální přístup. I ona zde byla ubytovaná, a i přesto, že je zvyklá spát v posteli a válet se na sedačce nebylo vidět, že by jakýmkoli způsobem po mém návratu z dovolené utrpěla újmu tím, že byla ubytována v tomto hotelu. Ať už fyzickou, či psychickou. Za panem Králíkem pak dokonce sama přišla, skočila mu na klín a nechala se hladit. To tedy opravdu vypadá na velkého tyrana a trýznivé ubytovací podmínky… 

14.9.2016 18:39
A30

XXX.XXX.213.7

Paní jménem Člověk a pes nehorázně lže! Já jsem u toho výcviku byla a nic z toho není pravda.Samozřejmě, že to ten pes nemá z toho. Nikdo do něj nekopal, jen ten její miláček nemá absolutně zvládnutou agresi a dominanci. A v roce psa už je to dost problém. A přesně tak, když se vám nelíbí, jak někdo zachází s vaším psem - vy máte právo říct kdykoliv ne. Ale pokud nejste tohoto schopná, tak si umím představit, že vám prostě pes přerostl přes hlavu a teď házíte vinu na všechny kolem. V tomto případě ty, kdo vám chtěli pomoct. Měla byste se zamyslet především sama nad sebou. Celou dobu tady jen brečíte... My se musíme naučit vnímat psí chování a to, jak se k nim chovat, ne je posuzovat ze svého lidského hlediska. A také na každého psa platí něco jiného, jsou to individuality. Více se věnujte jemu, než těmto trapným diskuzím, ze kterých je mi upřímě zle!

14.9.2016 18:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lidi z hotelu si tady začnou den po dni zakládat účty a obhajovat svoje prasárny? To je smutný. A zítra zaregistrujete koho?

František Vlach

15.9.2016 09:11
František Vlach

XXX.XXX.7.223

Mám dobrou zkušenost s výcvikem A1 Hotel pro psy.

František Vlach

15.9.2016 09:13
František Vlach

XXX.XXX.7.223

Člověk a pes napsal(a):

Mám jen dobrou zkušenost s výcvikem A1 Hotel pro psy.

15.9.2016 09:48

František Vlach napsal(a):
Mám jen dobrou zkušenost s výcvikem A1 Hotel pro psy.

To se s těmi dobrými zkušenostmi roztrhl pytel.
I kdyby majitel - výcvikář - kopl do jednoho jediného psa, tak by mě ani 150 dobrých zkušeností nepřivedlo k úmyslu psa tomuto hotelu ( natož výcviku ) svěřit.

Clovek a pes

15.9.2016 22:06
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

Paní jménem Člověk a pes nehorázně lže! Já jsem u toho výcviku byla a nic z toho není pravda.Samozřejmě, že to ten pes nemá z toho. Nikdo do něj nekopal, jen ten její miláček nemá absolutně zvládnutou agresi a dominanci. A v roce psa už je to dost problém. A přesně tak, když se vám nelíbí, jak někdo zachází s vaším psem - vy máte právo říct kdykoliv ne. Ale pokud nejste tohoto schopná, tak si umím představit, že vám prostě pes přerostl přes hlavu a teď házíte vinu na všechny kolem. V tomto případě ty, kdo vám chtěli pomoct. Měla byste se zamyslet především sama nad sebou. Celou dobu tady jen brečíte... My se musíme naučit vnímat psí chování a to, jak se k nim chovat, ne je posuzovat ze svého lidského hlediska. A také na každého psa platí něco jiného, jsou to individuality. Více se věnujte jemu, než těmto trapným diskuzím, ze kterých je mi upřímě zle!

No jistě, stejný způsob mluvy jako na jiné recenzi kamarádky výcvikářů.

Clovek a pes

15.9.2016 22:08
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

Lidi z hotelu si tady začnou den po dni zakládat účty a obhajovat svoje prasárny? To je smutný.
A zítra zaregistrujete koho?

Děkuji, vidíme to stejně. Zachraňují situaci nejen kvůli pověsti, ale také asi kvůli stíhání státních orgánů.

15.9.2016 23:04

..."A také na každého psa platí něco jiného, jsou to individuality. "... napsala A30.
Tak jistě, ono kopat do sebevědomého, dominantního RTW...chramst a jste bez nohy.
Ale vyškrtit vystresnutého křížence...to je jiná.

16.9.2016 07:18
scylla

XXX.XXX.150.32

Clovek a pes napsal(a):

No jistě, stejný způsob mluvy jako na jiné recenzi kamarádky výcvikářů.

Hodně toho na sebe říkáte - nemá zvládnutou agresi a dominanci, už jenom tahle věta říká, že víte o psech vůbec nic.

Vy necitýrujte lidi, kterým týráte psy a naučte se o nich neco, abyste nepsal/a takového hlouposti. A ke psům už se raději moc nepřibližujte.

16.9.2016 07:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

Vy necitýrujte lidi, kterým týráte psy a naučte se o nich neco, abyste nepsal/a takového hlouposti.
A ke psům už se raději moc nepřibližujte.

Proč ?
Je to dobrej džob .

16.9.2016 07:53

Ale tak by třeba mohla šít oblečky pro kočky ( nakonec i pro psy, tím by jim taky neublížila ).

16.9.2016 08:12
scylla

XXX.XXX.150.32

rapotacka11 napsal(a):
Vy necitýrujte lidi, kterým týráte psy a naučte se o nich neco, abyste nepsal/a takového hlouposti.
A ke psům už se raději moc nepřibližujte.

Proč ?
Je to dobrej džob .

Jde džob nebo o to, aby netýrali psy?

16.9.2016 08:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

Jim ?
Hádejte.

16.9.2016 10:57
Ellla

XXX.XXX.254.12

Že si tu kladné reakce píší z hotelu sami? Nechápu proč se nedokážete smířit s tím, že prostě mají své spokojené zákazníky...!

16.9.2016 10:58

Ellla napsal(a):
Že si tu kladné reakce píší z hotelu sami? Nechápu proč se nedokážete smířit s tím, že prostě mají své spokojené zákazníky...!

Protože, mimo jiné, to chování k psům na videu, není normální, z psů čiší strach. Tak proto.

16.9.2016 11:08
Ellla

XXX.XXX.254.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Protože, mimo jiné, to chování k psům na videu, není normální, z psů čiší strach. Tak proto.

Nevím o jakém videu mluvíte, nemohu soudit. Já s nimi žádný problém neměla.

16.9.2016 11:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Ellla napsal(a):

Mně je naprosto fuk spokojenost majitelů, my se tady bavíme o spokojenosti psů.

16.9.2016 11:20
Ellla

XXX.XXX.254.12

scylla napsal(a):
Mně je naprosto fuk spokojenost majitelů, my se tady bavíme o spokojenosti psů.

Tak můžeme slovíčkařit když chcete... To že jsem spokojený majitel pro mě znamená, že mám spokojeného psa!

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Obdivuji lidi, kteří dají psa do hotelu - tedy prakticky cizím lidem a jedou si někam fuč...
Svěřit mé 3 psy cizímu bych si prostě nelajsla...

16.9.2016 12:10

Ellla napsal(a):
Tak můžeme slovíčkařit když chcete... To že jsem spokojený majitel pro mě znamená, že mám spokojeného psa!

I kdybyste nebyla najatá klika, tak jak jsem už jednou psala, něco jiného je zkusit si kopnout do RTW a něco jiného honit si triko na menším kříženci.
Srabárna, že ?

16.9.2016 12:25
Ellla

XXX.XXX.254.12

I kdybyste nebyla najatá klika, tak jak jsem už jednou psala, něco jiného je zkusit si kopnout do RTW a něco jiného honit si triko na menším kříženci.
Srabárna, že ?

Pokud by to tak bylo, tak jistě ano. A to se stalo Vašemu psovi? Byla jste u toho?

16.9.2016 12:33

Jak radostně ten labrador aportuje, že?
https://m.youtube.com/watch?v=kApvYrnMroA.

16.9.2016 12:34

Nebo tady, chůze u nohy
https://m.youtube.com/watch?v=Dr2Cq7Ykpic.

16.9.2016 12:35

A poslední, Brutus, fakt brutus
https://m.youtube.com/watch?v=OSv2bteCZ3E.

16.9.2016 12:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Ellla napsal(a):

Trošku si pletete dojmy s pojmy, ale vaše věc.

16.9.2016 12:39

Zkuste se poptat na www.moraviadogschool.cz.

16.9.2016 12:45
Ellla

XXX.XXX.254.12

scylla napsal(a):
Trošku si pletete dojmy s pojmy, ale vaše věc.

Budu ráda, když mi vysvětlíte, co si podle Vás pletu? Každý si to může vyložit po svém. Každý mám ke svému psovi jiný vztah.

16.9.2016 12:52

Ellla napsal(a):
Pokud by to tak bylo, tak jistě ano. A to se stalo Vašemu psovi? Byla jste u toho?

Ne, to opravdu ne ( to by ta slečna, co se předvádí na uvedených videích dostala takovou přes drž.ku, že ona by se dlouho vzpamatovávala a já nedoplatila ), jen jsem si před několika lety přivezla fenu, která prošla něčím podobným, s hodnocením, že je nevycvičitelná (ve věku 10 měsíců). Její minulost jsem nikdy nerozklíčovala. Ale kdo ví, přivezla jsem si ji z Brna.

16.9.2016 12:58

Pro rájka :
Ten labrador je snad jen otrávený, ale ti pejsci při chůzi u nohy - to je na pár facek. A to jste našla jako odstrašující případy, nebo se tím prezentují oni, jako úspěchem ?
Nedovedu si představit, co museli dělat s Brutusem, aby se takhle bál mladý bulík.
A to jak je opatrně chválí, jak po nich sahá...to má obavu, aby se strachy nesvalili, nebo nepočůrali ?

16.9.2016 13:02

Pro rájka :
Ten labrador je snad jen otrávený, ale ti pejsci při chůzi u nohy - to je na pár facek. A to jste našla jako odstrašující případy, nebo se tím prezentují oni, jako úspěchem ?
Nedovedu si představit, co museli dělat s Brutusem, aby se takhle bál mladý bulík.
A to jak je opatrně chválí, jak po nich sahá...to má obavu, aby se strachy nesvalili, nebo nepočůrali ?

Tím se evidentně chvástají Chudáci psi, taky mi přijde ten labík jako sjetej
S tím chválení, vždyť se to ani jako chválení nazvat nedá spíš se snaží, aby to na tom videu nebylo tak poznat, že jsou ti psi úplně na dně

16.9.2016 13:10

Ellla napsal(a):
Budu ráda, když mi vysvětlíte, co si podle Vás pletu? Každý si to může vyložit po svém. Každý mám ke svému psovi jiný vztah.

Každý máme jiný vztah. Jestli chcete vidět normální vztah pán a pes, pusťte si na youtube jakékoliv agility ( třeba ), nebo závody, nebo zkoušky a pak ten paskvil od Zelníčka. Vidíte ten rozdíl? Jestli ne, pak vám není pomoci.

16.9.2016 13:14
Ellla

XXX.XXX.254.12

A poslední, Brutus, fakt brutus
https://m.youtube.com/watch?v=OSv2bteCZ3E.

Tak to byl vážně brutus, na to jsem se ani nemohla dívat... Jedná se o výcvik psů, aby pes poslouchal, co je na tom brutálního?

16.9.2016 13:16

Tím se evidentně chvástají Chudáci psi, taky mi přijde ten labík jako sjetej
S tím chválení, vždyť se to ani jako chválení nazvat nedá spíš se snaží, aby to na tom videu nebylo tak poznat, že jsou ti psi úplně na dně

Není možné (!), to jsou opravdu majitelé psů tak tupí, že toto pokládají za poslušnost a za tohle platí ?
Ale asi jo, když tady čtu, jak neví, co se štěnětem, které na třech měsících kouše! Tak šup s ním do psí školy, však oni ho naučí!

16.9.2016 13:18

Není možné (!), to jsou opravdu majitelé psů tak tupí, že toto pokládají za poslušnost a za tohle platí ?
Ale asi jo, když tady čtu, jak neví, co se štěnětem, které na třech měsících kouše! Tak šup s ním do psí školy, však oni ho naučí!

Vidíte, co píše Ella nad Vámi, ne?

16.9.2016 13:20

Ellla napsal(a):
Tak to byl vážně brutus, na to jsem se ani nemohla dívat... Jedná se o výcvik psů, aby pes poslouchal, co je na tom brutálního?

Vám fakt není pomoci. Ten pes neposlouchá, ten s.ere magi v kostkách !
"No, pojď pojď, tentokrát tě nenakopu..."
Kdybych měla svou psici takhle lákat ( to není přivolání ) a ona by se ke mě měla takhle "plazit" se staženým ocasem..."No, pojď Pojď, tentokrát tě nenakopu..."
To nemůžete myslet vážně ! Kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych tomu, že jsou na světě taková h.ovada!

16.9.2016 13:21

Vám fakt není pomoci. Ten pes neposlouchá, ten s.ere magi v kostkách !
"No, pojď pojď, tentokrát tě nenakopu..."
Kdybych měla svou psici takhle lákat ( to není přivolání ) a ona by se ke mě měla takhle "plazit" se staženým ocasem..."No, pojď Pojď, tentokrát tě nenakopu..."
To nemůžete myslet vážně ! Kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych tomu, že jsou na světě taková h.ovada!

Může, nemá ani šajnu o výcviku

16.9.2016 13:22

Vidíte, co píše Ella nad Vámi, ne?

Ale Ella - to je možná ta z toho videa, co my víme.

16.9.2016 13:26

Ale Ella - to je možná ta z toho videa, co my víme.

Možná, ta co by zasložila proplesknout.

16.9.2016 13:37
Sapp

XXX.XXX.134.117

Ta videa jsou otřesná! To musí vidět i naprostý laik - ten strach. Hmatatelný i přes video. Lidi jsou opravdu stádovití a nechají si namlet do hlavy kdejaké bludy - třeba i to, že toto je výcvik psa. Ne není! Toto je strach, bezmoc. Vyčkávání odkud přijde rána, milion pět konejšivých signálů...
Na net si může kydat na sebe navzájem kdo chce co chce, obhajovat, psát své špatné i skvělé zkušenosti...slovo proti slovu. Ale ta videa?! Ta mluví teda hodně. Hodně špatně.
Smutek.

nafrněná

16.9.2016 14:15
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Předem říká, že nejsem majitelem žádného psa v tomto zařízení a ani nemá osobní zkušenost, tudíž budu reagovat pouze na to, co mi sdělila kamarádka, která osobní zkušenosti má a na následná videa zde v příspěvcích.

Celý život jsem vlastnila psy těchto ras: Německý ovčák, Černý ruský teriér a Československý vlčák. Jsou to nádherní psi, nádherná plemena s úžasným charakterem, ale potřebují pevnou ruku Byla jsem vždy nejmladším členem rodiny a každý z těchto psů mě vždy bránil a poslouchal na slovo i v mých 4 letech a rozhodně nemohu říci, že by kdy strádali či nebyli šťastní. Nádherný pocit, když Váš pes zachrání život i úplně cizímu staršímu muži, kterého přepadli jedinci naší romské menšiny. Každý z těchto psů reagoval jinak, přesně i podle toho probíhal jejich výcvik, je individuální ke každému kusu. Po těchto úžasných tvorech ke mě přišel Maltézský psík, což je nesrovnatelný, papučák", ale ani on neunikl výcviku. Tentokrát už přímo mému, neboť jsem byla zvyklá a zkušená z dřívějších let. V současné době můj mazlík je moje, dítě" a člen rodiny, má svůj pelíšek, ale ještě jsem ho v něm neviděla, spává s posteli, na gauči, rozvaluje se, jezdí se mnou do práce i po prac.schůzkách a pokud nemusí, nevstává před 15 hod odpoledne, ale přes to všechno umí 28 povelů, což je víc, než i mí předchozí psi. A rozhodně patří mezi nejspokojenější psy které znám.

Zde přikládám video z výcviku psů, kterého se účastnili mí předešlí drahoušci. Upozorňuji, že nejde o konkrétní video, ale přístup k psům. Ano, chodila jsem se psy na policejní cvičák a rozhodně nelituji: https://www.youtube.com/watch?v=L79cj5VLoFE

Pes musí pochopit, že není Alfou, ale toVám řekne každý, kdo tomu trochu rozumí. Proto ani nechápu reakce a názory některých a to i s přiloženými videy, jak je to příšerný výcvik

Pustila jsem si videa 2x, zda jsem něco nepřhlédla a dokonce jsem si to pustila i do handsfree, jestli i nepřeslechla tak buď se mi pokazila vešerá aparatura a ten zvuk je tam nevýslovně důležitý nebo se něco za těch 12 let, co jsem začala vodit na cvičák psy, něco rapidně změnilo. Opravdu nevidím nejmenší chybu. Přijďte se někdy podívat na policejní cvičák, jak tam řádí yorkshirci... pokud tento, mama" výcvik je pro Vás sadistický, z vlastních zkušeností nic mírnějšího snad ani není. Nechte si své psy doma, pokud se Vám cokoli nezdá, ale zařízení rozhodně postupuje správně a díky bohu za ty dary, že taková zařízení fungují, jelikož v dnešní době, kdy má člověk čím dál tím míň času a daleko víc práce, je za výpomoc ve výchově pejska vděčný. Můj objektivní a nezaujatý názor.

16.9.2016 14:21
Ellla

XXX.XXX.254.12

Možná, ta co by zasložila proplesknout.

Myslela jsem si, že je zde volná diskuze, kde má člověk vyjádřit svůj názor. Jak si dovolujete mi psát něco ve stylu, že bych zasloužila proplesknout? Jen proto že s Vámi nesdílím nároz? To je ubohé... Naučte se respektovat druhé, jinak si přestanu brát servítky i já, hezký den.

16.9.2016 14:26

Ellla napsal(a):
Myslela jsem si, že je zde volná diskuze, kde má člověk vyjádřit svůj názor. Jak si dovolujete mi psát něco ve stylu, že bych zasloužila proplesknout? Jen proto že s Vámi nesdílím nároz? To je ubohé... Naučte se respektovat druhé, jinak si přestanu brát servítky i já, hezký den.

Já jsem mluvila o Vás? Přečtěte si znovu můj příspěvek, mluvila jsem o "paní z výcviku, videa", tskže nebuďte vztahovačná.

16.9.2016 15:00

..." Opravdu nevidím nejmenší chybu."...
Odhlédnu od strachu těch psů - o tom už jsem psala.
Ale když se tu oháníte tím policejním cvičákem ( nevím tedy, jestli na cvičáku pro policejní psy cvičí i civilové, ale i to nechám stranou ), musíte na těch videích vidět minimálně tu jednu a to dost zásadní chybu. Ti psi jsou přivoláváni, odvoláváni ( lákáni ) z odložení. Pro praktický život docela zásadní chyba ! Určitě jsou tu zkušenější cvičitelé, výcvikáři, než jsem já, ale základy jsem učila několik psů a vždycky, ve škole i na cvičáku se přivolávalo z povelu "volno", nikdy ne z odložení. To si může dovolit ( snad ) pokročilý s pokročilým psem, ale pejsek s úplným základem, začátkem?

16.9.2016 15:01
scylla

XXX.XXX.150.32

nafrněná napsal(a):
Předem říká, že nejsem majitelem žádného psa v tomto zařízení a ani nemá osobní zkušenost, tudíž budu reagovat pouze na to, co mi sdělila kamarádka, která osobní zkušenosti má a na následná videa zde v příspěvcích.

Celý život jsem vlastnila psy těchto ras: Německý ovčák, Černý ruský teriér a Československý vlčák. Jsou to nádherní psi, nádherná plemena s úžasným charakterem, ale potřebují pevnou ruku Byla jsem vždy nejmladším členem rodiny a každý z těchto psů mě vždy bránil a poslouchal na slovo i v mých 4 letech a rozhodně nemohu říci, že by kdy strádali či nebyli šťastní. Nádherný pocit, když Váš pes zachrání život i úplně cizímu staršímu muži, kterého přepadli jedinci naší romské menšiny. Každý z těchto psů reagoval jinak, přesně i podle toho probíhal jejich výcvik, je individuální ke každému kusu. Po těchto úžasných tvorech ke mě přišel Maltézský psík, což je nesrovnatelný, papučák", ale ani on neunikl výcviku. Tentokrát už přímo mému, neboť jsem byla zvyklá a zkušená z dřívějších let. V současné době můj mazlík je moje, dítě" a člen rodiny, má svůj pelíšek, ale ještě jsem ho v něm neviděla, spává s posteli, na gauči, rozvaluje se, jezdí se mnou do práce i po prac.schůzkách a pokud nemusí, nevstává před 15 hod odpoledne, ale přes to všechno umí 28 povelů, což je víc, než i mí předchozí psi. A rozhodně patří mezi nejspokojenější psy které znám.

Zde přikládám video z výcviku psů, kterého se účastnili mí předešlí drahoušci. Upozorňuji, že nejde o konkrétní video, ale přístup k psům. Ano, chodila jsem se psy na policejní cvičák a rozhodně nelituji: https://www.youtube.com/watch?v=L79cj5VLoFE

Pes musí pochopit, že není Alfou, ale toVám řekne každý, kdo tomu trochu rozumí. Proto ani nechápu reakce a názory některých a to i s přiloženými videy, jak je to příšerný výcvik

Pustila jsem si videa 2x, zda jsem něco nepřhlédla a dokonce jsem si to pustila i do handsfree, jestli i nepřeslechla tak buď se mi pokazila vešerá aparatura a ten zvuk je tam nevýslovně důležitý nebo se něco za těch 12 let, co jsem začala vodit na cvičák psy, něco rapidně změnilo. Opravdu nevidím nejmenší chybu. Přijďte se někdy podívat na policejní cvičák, jak tam řádí yorkshirci... pokud tento, mama" výcvik je pro Vás sadistický, z vlastních zkušeností nic mírnějšího snad ani není. Nechte si své psy doma, pokud se Vám cokoli nezdá, ale zařízení rozhodně postupuje správně a díky bohu za ty dary, že taková zařízení fungují, jelikož v dnešní době, kdy má člověk čím dál tím míň času a daleko víc práce, je za výpomoc ve výchově pejska vděčný. Můj objektivní a nezaujatý názor.

Ježíši...

16.9.2016 15:08

"v dnešní době, kdy má člověk čím dál tím míň času a daleko víc práce, je za výpomoc ve výchově pejska vděčný"

nemůžu se rozhodnout, který smajl sem dát smajlík smajlík

16.9.2016 15:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

nafrněná napsal(a):

Ale fuj.
Ten strach psů by se dal krájet. Na těch videích těm psům momentálně neubližují, ale je vidět, jak ten pes má strach z každého pohybu těch píp. Nějaké pochvaly ani předvést nemohou neboť by se ten pes počůral strachy. Doufám. Že to tam co nejdříve zavřou, hovada ty lidi.

16.9.2016 15:10

"v dnešní době, kdy má člověk čím dál tím míň času a daleko víc práce, je za výpomoc ve výchově pejska vděčný"

nemůžu se rozhodnout, který smajl sem dát smajlík smajlík

nafrněná

16.9.2016 15:12
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Kristova noho, že?

nafrněná

nafrněná

XXX.XXX.254.12

scylla napsal(a):
Ježíši...

Kristova noho, že?

.."jelikož v dnešní době, kdy má člověk čím dál tím míň času a daleko víc práce, "...
Takový člověk si nemá pořizovat psa. Jak jednoduché, že.
Jinak elaborát hodný "nafrněné" 14ti leté slečny.

16.9.2016 15:16

Andrýsek3 napsal(a):
Ale fuj.
Ten strach psů by se dal krájet. Na těch videích těm psům momentálně neubližují, ale je vidět, jak ten pes má strach z každého pohybu těch píp. Nějaké pochvaly ani předvést nemohou neboť by se ten pes počůral strachy. Doufám. Že to tam co nejdříve zavřou, hovada ty lidi.

Bohužel nezavřou. Bohužel, dějí se i horší věci ( se psy, dětmi, starými, bezmocnými lidmi atd, atd ) a nikdo neřeší. Nebo řeší, ale úplně neúčině.
A tak jedině můžeme doufat, že tady na to narazí nějaký laik, který by si k nim chtěl ubytovat psa a třeba se poučí !

nafrněná

16.9.2016 15:17
nafrněná

XXX.XXX.254.12

..." Opravdu nevidím nejmenší chybu."...
Odhlédnu od strachu těch psů - o tom už jsem psala.
Ale když se tu oháníte tím policejním cvičákem ( nevím tedy, jestli na cvičáku pro policejní psy cvičí i civilové, ale i to nechám stranou ), musíte na těch videích vidět minimálně tu jednu a to dost zásadní chybu. Ti psi jsou přivoláváni, odvoláváni ( lákáni ) z odložení. Pro praktický život docela zásadní chyba ! Určitě jsou tu zkušenější cvičitelé, výcvikáři, než jsem já, ale základy jsem učila několik psů a vždycky, ve škole i na cvičáku se přivolávalo z povelu "volno", nikdy ne z odložení. To si může dovolit ( snad ) pokročilý s pokročilým psem, ale pejsek s úplným základem, začátkem?

I můj maltezák poslouchá z odložení... a těch cca 10 povelů uměl už ve 4 měsících a těch zbylých 18 se učil průběžně celý svůj život... žádné týrání, plácnutí na zadek ani tresty nebyly... jde o přístup k psovi...

16.9.2016 15:21

nafrněná napsal(a):
I můj maltezák poslouchá z odložení... a těch cca 10 povelů uměl už ve 4 měsících a těch zbylých 18 se učil průběžně celý svůj život... žádné týrání, plácnutí na zadek ani tresty nebyly... jde o přístup k psovi...

Aha, tak ne 14, ale 10 a půl.

nafrněná

16.9.2016 15:25
nafrněná

XXX.XXX.254.12

.."jelikož v dnešní době, kdy má člověk čím dál tím míň času a daleko víc práce, "...

Neboť orionka, hvězda jasná já čekala, kdo se na to chytí ano ano,12 let jsem docházela na cvičák, už od svých 2 let a ano, občas se stane, že máte pejska jako já 6 let a pak najednou kvli práci musíte víc cestovat, víc času trávit jinde atp... tomu se uzpůsobuje i život Vašeho miláčka. Nicméně vyřešeno, jezdí se mnou, na žádné hlídání ho nedávám. Nicméně jsem nemluvila o čase, který není na psa, ale o pracovním vytížení, kdy se člověk dostane domů večer a opravdu čas na cvičáky není, ale to slovíčkaříme... tak můžeme, pokud je to Vaše záliba... vytrženo z kontextu, ale ráda se bavím nad lidskou hloupostí Asi dřepíte s Vašim pejskem od rána do večera doma a máte tudíž na vše hromadu času. A řekla bych, že patříte mezi ty majitele typu mé babičky, která ještě za života papkala se svým mazlíkem z jednoho talířku, pes ji miloval, válel se, ale když ho zavolala, měl ji slušně řečeno někde. Vsadím se, že i Váš poslouchá pouze na cvaknutí lednice, to je mrzuté že?

Clovek a pes

16.9.2016 15:28
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

Rozhodla jsem se po výše uvedených komentářích uveřejnit pár fotek. Věřím, že zkušenost každého s tímto hotelem může být jiná, já za tu svou vděčná tedy určitě nejsem. Řada lidí uvádí ať už pozitivní nebo negativní zkušenosti v souvislosti se submisivními jedinci psů. Můj pes takový není, respektive nebyl. Teď má strach z lidí, zejména mužského pohlaví. Od plešatých utíká na metry daleko. Když jsme na kurz přijeli, strach neměl. Tedy na výcvikářův tvrďácký výcvikářův postoj žádným podřízením se nereagoval. Je v pubertě, takže ho zajímá každý čmuch a lidi jsou až na poslením místě. Což se výcvikáři, jak již jsem psala nelíbilo, protože pes vstával z odložení a bylo mu putna, že má ležet. Jakým způsobem to výcvikář řešil opakovat nebudu. Jen jsem tím chtěla dodat, že sebevědomý pes nebo přesněji řečeno pes, který neznal do té doby špatnou zkušenost se v takové situaci strachy nesnížil a bránil se vykrucováním a odtahováním packami od výcvikáře, který ho však přesto držel v sevření stahovacího obojku a jako prezentující se zkušený odborník nedomyslel následky nebo je domyslet nechtěl. Přitom kdo jiný než specialista ve svém oboru by měl znát hranice svého jednání. Pokud nemůžou majitelé v případě nesnází se na někoho obrátit s důvěrou, proč vůbec takové profese jsou... Pan výcvikář viděl, co psovi způsobil osobně ty mokvající chlupy a hned poté dostal po vyholení mokvajících chlupů skutečný obrázek jím způsobeného zranění. Nedočkali jsme se doposud ani omluvy, ani náhrady léčebných výloh. Pak věřte někomu, že má rád psy, když k celé věci se ani neumí postavit čelem. https://goo.gl/photos/PwarCEHTJjTrdS19A.

16.9.2016 15:29

nafrněná napsal(a):
Neboť orionka, hvězda jasná já čekala, kdo se na to chytí ano ano,12 let jsem docházela na cvičák, už od svých 2 let a ano, občas se stane, že máte pejska jako já 6 let a pak najednou kvli práci musíte víc cestovat, víc času trávit jinde atp... tomu se uzpůsobuje i život Vašeho miláčka. Nicméně vyřešeno, jezdí se mnou, na žádné hlídání ho nedávám. Nicméně jsem nemluvila o čase, který není na psa, ale o pracovním vytížení, kdy se člověk dostane domů večer a opravdu čas na cvičáky není, ale to slovíčkaříme... tak můžeme, pokud je to Vaše záliba... vytrženo z kontextu, ale ráda se bavím nad lidskou hloupostí Asi dřepíte s Vašim pejskem od rána do večera doma a máte tudíž na vše hromadu času. A řekla bych, že patříte mezi ty majitele typu mé babičky, která ještě za života papkala se svým mazlíkem z jednoho talířku, pes ji miloval, válel se, ale když ho zavolala, měl ji slušně řečeno někde. Vsadím se, že i Váš poslouchá pouze na cvaknutí lednice, to je mrzuté že?

Mýlíte se, ani nevíte jak

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

nafrněná napsal(a):

Ech, že by věštecká koule?

nafrněná

16.9.2016 15:35
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Mýlíte se, ani nevíte jak

To se často nestává, ale v pořádku, chybička se může vloudit... nicméně jsem psala v prvním odstavci, že nemám osobní zkušenosti s tímto střediskem, pouze, že na videích nevidím nic špatného... jenže mám pocit, že tady jsou někteří tak zarputile rozhodnutí vnutit svůj názor a zkušenost i za cenu urážek druhých... tomu nerozumím... tak máte špatnou zkušenost, v pořádku, sdělte, ale přestaňte se tady urážet, co to má být? pak bohužel reaguji stejně...

nafrněná

16.9.2016 15:35
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Ech, že by věštecká koule?

To jsem vyčetla z hvězd...

Neregistrovaný uživatel

16.9.2016 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

nafrněná napsal(a):
To jsem vyčetla z hvězd...

Jo tááák!

16.9.2016 15:44

nafrněná napsal(a):
To se často nestává, ale v pořádku, chybička se může vloudit... nicméně jsem psala v prvním odstavci, že nemám osobní zkušenosti s tímto střediskem, pouze, že na videích nevidím nic špatného... jenže mám pocit, že tady jsou někteří tak zarputile rozhodnutí vnutit svůj názor a zkušenost i za cenu urážek druhých... tomu nerozumím... tak máte špatnou zkušenost, v pořádku, sdělte, ale přestaňte se tady urážet, co to má být? pak bohužel reaguji stejně...

Právě že na těch videích je vidět, jak je všechno špatně !
Ti psi nejdou, ti se plazí. Ten bullterier si sedí na ocase.
Paní se zkušeností s tím střediskem píše, že její pes vstával z odložení. Bodejď by nevstával, když z něj byl přivoláván ( mladý, pubertální pes s neupevněným povelem ).
A nějak jsem nepochopila, co je podle vás ta chybička, která se vloudila. Ten řetězem dokrvava rozedřený krk ?

nafrněná

16.9.2016 15:54
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Právě že na těch videích je vidět, jak je všechno špatně !
Ti psi nejdou, ti se plazí. Ten bullterier si sedí na ocase.
Paní se zkušeností s tím střediskem píše, že její pes vstával z odložení. Bodejď by nevstával, když z něj byl přivoláván ( mladý, pubertální pes s neupevněným povelem ).
A nějak jsem nepochopila, co je podle vás ta chybička, která se vloudila. Ten řetězem dokrvava rozedřený krk ?

Vůbec ne... chybička se vlodila možná v tom, že nemáte doma bafíka, který slyší ažna cvaknutí dveří od lednice. Možná ani na to neslyší ... nevím, nemohu soudit. Vy jste mě začala urážet a já se ráda hádám, špatná kombinace...

To neřešme... co je podstatné?

Jasně jsem vyjádřila svůj názor na videa... ano, ti psi jsou vyloženě týraní... jste se zbláznila ... v pořádku, Vy máte názor, já mám názor... nechte si ho, já si nechám svůj a dále se nebudu tímto zabývat. Moje priorita není očernit tento ústav a ani h očistit. Jen na videch není nic špatného, jde vidět pouze respekt k výcvikáři. Samozřejmě, že e pes vrátí smutný domů. Když jsem jednou musela dát na týden kvůli služební cestě psa na hlídání k mé mámě, tak ten se mnou 4 dny, nemluvil", ale rozhodně ho nikdo netýral je to postoj psa. Samozřejmě y fotky jsou průser (hodně slušně řečeno), ale z videí jasě vidím, o jaké středisko de, tady z fotek to jasné není, kde se mu to stalo, popř.jak... proto říkám, průser", ale nebudu za to soudit konkrétníústa nebo osobu, když ktomu nemám podkady...

16.9.2016 15:58

nafrněná napsal(a):
Vůbec ne... chybička se vlodila možná v tom, že nemáte doma bafíka, který slyší ažna cvaknutí dveří od lednice. Možná ani na to neslyší ... nevím, nemohu soudit. Vy jste mě začala urážet a já se ráda hádám, špatná kombinace...

Jasně jsem vyjádřila svůj názor na videa... ano, ti psi jsou vyloženě týraní... jste se zbláznila ... v pořádku, Vy máte názor, já mám názor... nechte si ho, já si nechám svůj a dále se nebudu tímto zabývat. Moje priorita není očernit tento ústav a ani h očistit. Jen na videch není nic špatného, jde vidět pouze respekt k výcvikáři. Samozřejmě, že e pes vrátí smutný domů. Když jsem jednou musela dát na týden kvůli služební cestě psa na hlídání k mé mámě, tak ten se mnou 4 dny, nemluvil", ale rozhodně ho nikdo netýral je to postoj psa. Samozřejmě y fotky jsou průser (hodně slušně řečeno), ale z videí jasě vidím, o jaké středisko de, tady z fotek to jasné není, kde se mu to stalo, popř.jak... proto říkám, průser", ale nebudu za to soudit konkrétníústa nebo osobu, když ktomu nemám podkady...

Pokud si myslíte, z videí je vidět respekt psa k psovodu, tak nemám slov, pletete si pojmy, respekt vypadá totiž úplně jinak. Mmch, co máte za psa/psy, jestli se můžu zeptat?

Clovek a pes

16.9.2016 16:02
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

Videa se dají sestříhat, to je průser. Fotky mají své datum a čas, příjem na veterině, smlouva kurzu také. Bohužel člověk nepředpokládá, že s sebou má vzít na kurz také policejní hlídku.

nafrněná

16.9.2016 16:06
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Pokud si myslíte, z videí je vidět respekt psa k psovodu, tak nemám slov, pletete si pojmy, respekt vypadá totiž úplně jinak. Mmch, co máte za psa/psy, jestli se můžu zeptat?

Můžete, psala jsem to ve slohu viz výše, tudíž pokud mi na něco reagujete, tak čtěte pozorně... vypsala jsem i veškerá plemena psů, která jsem kdy vlastnila, přístup k nim na cvičku, i domácí výcvik... a psi se v tom svém, pubertálním věku" chovali stejně... taky nechápali, že se po nich něco chce... ale vždy to fungovalo bez trestů a kárání...

nafrněná

16.9.2016 16:07
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Clovek a pes napsal(a):
Videa se dají sestříhat, to je průser. Fotky mají své datum a čas, příjem na veterině, smlouva kurzu také. Bohužel člověk nepředpokládá, že s sebou má vzít na kurz také policejní hlídku.

Byla jste přítomná výcviku? Ráda bych věděla, jak k tomu došlo... nenapadám Vás, že bych Vám nevěřila, jen mě zajímá, co se se psem dělo, aby došlo k něčemu takovému...

16.9.2016 16:10

nafrněná napsal(a):
Můžete, psala jsem to ve slohu viz výše, tudíž pokud mi na něco reagujete, tak čtěte pozorně... vypsala jsem i veškerá plemena psů, která jsem kdy vlastnila, přístup k nim na cvičku, i domácí výcvik... a psi se v tom svém, pubertálním věku" chovali stejně... taky nechápali, že se po nich něco chce... ale vždy to fungovalo bez trestů a kárání...

Kdybyste tady byla jediný anonym, tak bych se i zorientovala. Problém je ten, že bez trestů by se ti psi na videích nechovali, tak jak je tam vidět.

Clovek a pes

16.9.2016 16:16
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

"Můžete, psala jsem to ve slohu viz výše, tudíž pokud mi na něco reagujete, tak čtěte pozorně... vypsala jsem i veškerá plemena psů, která jsem kdy vlastnila, přístup k nim na cvičku, i domácí výcvik... a psi se v tom svém, pubertálním věku" chovali stejně... taky nechápali, že se po nich něco chce... ale vždy to fungovalo bez trestů a kárání..."

Tomu jsem věřila, že to bude výcvik bez trestu a kárání. Bohužel největším trestem nebylo zranění na těle psa.

16.9.2016 16:17
scylla

XXX.XXX.150.32

nafrněná napsal(a):

To je ale základní chyba, že psi nevědí, co se po nich chce. To by cvičitel nikdy neměl dopustit.

nafrněná

16.9.2016 16:22
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Kdybyste tady byla jediný anonym, tak bych se i zorientovala. Problém je ten, že bez trestů by se ti psi na videích nechovali, tak jak je tam vidět.

Tak nemám potřebu vytvářet nějakou registraci. Myslela jsem, že jde o vyjádření názoru a případně zkušenosti, nicméně, pokud by následné reakce nebyly v duchu osočování, urážení a ponižování, dále bych se asi odmlčela.

I mí psi se chovali stejně jako ti na videu, a jak jsem řekla, káraní ani bití nebyli, byl to pouze postoj, co zase chce"? A vůbec od štěněte to nechápání, že se vůbec po něm něco chce... proto říkám, že na videu nic špatného nevidím, co bych sama neznala, ty fotky jsou hooodně zlý, ale jak říkám, nebudu odsuzovat konkrétní ústav nebo výcvikáře, protože z fotek mi opravdu není jsné, že se něco pejskovi stalo zrovna tam a udělal mu to zrovna ten nebo onen... sousedův pes měl podobné zranění, když se hnal na poli za zajícem a proletěl ohraničením, což byl jeden drát natažený přes kus pole asi v metrové výšce. A nebylo to hezké.

16.9.2016 16:26
Prestige

XXX.XXX.71.69

nafrněná napsal(a):

"Jen na videch není nic špatného, jde vidět pouze respekt k výcvikáři."

To si asi pletete dojmy, ne ?

"Samozřejmě ty fotky jsou průser (hodně slušně řečeno), ale z videí jasě vidím, o jaké středisko de, tady z fotek to jasné není, kde se mu to stalo, popř.jak... proto říkám, průser", ale nebudu za to soudit konkrétníústa nebo osobu, když ktomu nemám podkady..."

No ono spojit si video a ty fotky, tak už to může být vodítko k tomu, aby si člověk udělal názor a ten názor napsal. A samozejmě se může stát, že fotky nevypovídají o pravdě, ale každopádně pro ostatní je to výstraha aby si dávali pozor a dobře se informovali, když dávají psa k někomu a teď myslím kohokoli a napřed si zjistili co nejvíce infomací.,.

nafrněná

16.9.2016 16:26
nafrněná

XXX.XXX.254.12

scylla napsal(a):
To je ale základní chyba, že psi nevědí, co se po nich chce. To by cvičitel nikdy neměl dopustit.

Když jsou mu 3 měsíce a řeknete mu poprvé, sedni", tak bodejť by na Vás nekoukal jako z jara čtěte pozorně a nevytrhávejte z kontextu... opět.

16.9.2016 16:27

Ten pes z fotek je Magic Mike ?

nafrněná

16.9.2016 16:27
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Prestige napsal(a):
"Jen na videch není nic špatného, jde vidět pouze respekt k výcvikáři."

To si asi pletete dojmy, ne ?

"Samozřejmě ty fotky jsou průser (hodně slušně řečeno), ale z videí jasě vidím, o jaké středisko de, tady z fotek to jasné není, kde se mu to stalo, popř.jak... proto říkám, průser", ale nebudu za to soudit konkrétníústa nebo osobu, když ktomu nemám podkady..."

No ono spojit si video a ty fotky, tak už to může být vodítko k tomu, aby si člověk udělal názor a ten názor napsal. A samozejmě se může stát, že fotky nevypovídají o pravdě, ale každopádně pro ostatní je to výstraha aby si dávali pozor a dobře se informovali, když dávají psa k někomu a teď myslím kohokoli a napřed si zjistili co nejvíce infomací.,.

Ne, na videích není nic špatného

Se zbytkem Vašeho textu plně souhlasím.

nafrněná

16.9.2016 16:31
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Proč se mě na něco zeptá osoba A, já reaguji osobě A a najednou mi odpovídá na to stejné osoba B a následně se ozve osoba C, která odpovídá na otázku, kterou jsem položila osobě A mám pocit, že to tady píše všechno jedna osoba... doufám tedy, že ne to bych si myslela, že je to nahrané a to už jsem tomu začala věřit

16.9.2016 16:32
Andrýsek3

XXX.XXX.38.245

Ona vám to neřekne, tak já. Když byla děcko měla doma NO, ČSV a ruského teriéra a už ve 4 letech ji poslouchali A teď má vlastnoručně vychovaného Maltézáka.

Clovek a pes

16.9.2016 16:41
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

"Byla jste přítomná výcviku? Ráda bych věděla, jak k tomu došlo... nenapadám Vás, že bych Vám nevěřila, jen mě zajímá, co se se psem dělo, aby došlo k něčemu takovému..."

Popsala jsem výše. Stála jsem několik metrů od odložených psů. Když můj pes neustále vstával, výcvikář k němu přistoupil a hodil ho na bok. Slyšela jsem o tom milionkrát jako o účinné metodě, nikdy dřív však neviděla na vlastní oči a neznala jsem míru, kdy je to správně a kdy už ne. Pes hned vstal, vypadalo, že si z toho nic nedělá. Tak se výcvikář asi naštval a přitáhl ho surově za stahovací obojek, který mu nasadil on sám (přesvědčili mě, že nad ním bude lepší kontrola, já ho nepoužívala nikdy a nečekala jsem bohužel, že bude takto zneužit). Vytáhl psa nahoru, tak že pes měl přední nohy ve vzduchu. Pes sebou začal škubat a vzpírat se předníma packama proti výcvikáři, který jsem čekala, že ho v tu chvíli přirozeně pustí a vypadalo to tak, jenže se rozhodl nakonec jinak...popustit a přitáhnout znova, že se pes svalil na zem, protože nemohl popadnout dech. Bylo to na mě rychlé, nemám moc špatných zkušeností s ničím a tohlo mě přirazilo k zemi. Teď lituju, že jsem nedokázala v tu chvíli ani udělat krok, abych toho výcvikáře třeba stihla odstrčit. No prostě hlava mi to nebrala v tu chvíli :( Všimla jsem si, že mu potom začínají mokvat chlupy v oblasti toho obojku, tak jsem ho sundala. Jejich doporučení na ostříhání a zasypání odmítla a odvezla domů a vzala k veterináři. Ten celý krk vyholil a výsledek vidíte. Ty šlinci na tvářích a fleky kolem jsou od toho, jak se drbal, protože ho to svědilo. Veterináři, byli tam dokonce na to tři, možnost zasypání konstatovali jako nejhorší možnost, která by vedla k prasknutí ze zásypu vytvořené krusty a rozšíření infekce po celém těle.

nafrněná

16.9.2016 17:05
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Andrýsek3 napsal(a):
Ona vám to neřekne, tak já. Když byla děcko měla doma NO, ČSV a ruského teriéra a už ve 4 letech ji poslouchali A teď má vlastnoručně vychovaného Maltézáka.

Zase někdo slovíčkaří psala jsem plemena psů, která jsem měla... a napsala jsem, že ve i když jsem já měla u jednoho z těchto psů 4 roky, tak mě poslechl na slovo... byl vychovaný, brávala jsem si ho na vodítko, chodil u nohy a nikdy mě nezatahal... proč nemám velkého psa je asi nyní změnou stylu života a odstěhování do velkého města na byt, velký pes by v tomto prostředí byl evidentně ztísněný... měla to být narážka na to, že je úplně jedno jakého psa kdo doma má, ale poslouchat musí každý... ale v pořádku... to jsou ty pohnuté myšlenkové pochody dnešních lidí... to stejné u výchovy dětí - jeden rozmazlený fracek za druhým... to stejné bývá i s pejsky a je to jenom výchovou...

16.9.2016 17:07
scylla

XXX.XXX.150.32

nafrněná napsal(a):
Když jsou mu 3 měsíce a řeknete mu poprvé, sedni", tak bodejť by na Vás nekoukal jako z jara čtěte pozorně a nevytrhávejte z kontextu... opět.

A proč bych dělala takovou kravinu?

16.9.2016 17:09
Sapp

XXX.XXX.134.117

Budu se opakovat... ale ta videa jsou otřesná. Ne že ne. Snad se k tomu můžu vyjadřovat (i bez moře smajlíku), když můj hlavní trenér je profipsovod a těch policajtů kolem je víc než dost. Ruku do ohně, že pokud bych jim ta videa ukázala, moc pěkných slov by nepadalo. Vždy je to o člověku, ale ty, které mám kolem sebe, takhle psy necvičí a nedělají ze psů vydeptané, vystresované chudinky. Nechci se pouštět do debaty, ani uvádět své osobní detaily - píšu to jen proto, že se videa zdají hnusná i těm, co cvičí ty "policejní cvičáky"

A trochu pomaleji: na videu opravdu nevidíme hnusné zacházení výcvikáře, jen hlazení a jemné volání... ovšem komentář hnusu je proto, JAK se chovají ti psi (bojí se, uklidňují člověka - protože se bojí... proč se asi bojí? - na videu není vidět.

Respekt neznamená strach.

16.9.2016 17:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

nafrněná napsal(a):
Zase někdo slovíčkaří psala jsem plemena psů, která jsem měla... a napsala jsem, že ve i když jsem já měla u jednoho z těchto psů 4 roky, tak mě poslechl na slovo... byl vychovaný, brávala jsem si ho na vodítko, chodil u nohy a nikdy mě nezatahal... proč nemám velkého psa je asi nyní změnou stylu života a odstěhování do velkého města na byt, velký pes by v tomto prostředí byl evidentně ztísněný... měla to být narážka na to, že je úplně jedno jakého psa kdo doma má, ale poslouchat musí každý... ale v pořádku... to jsou ty pohnuté myšlenkové pochody dnešních lidí... to stejné u výchovy dětí - jeden rozmazlený fracek za druhým... to stejné bývá i s pejsky a je to jenom výchovou...

Přesně tak, všechny je nakopat, vyvěsit a ztřískat. Takhle na ně! Škoda, že můj pes přede mnou neplazí s ocasem mezi nohama, neváhá jestli přijít nebo utéct, a nebojí se pohlazení. Nevychovanec, kéž by byl takhle suprove vycvičený, ty konejšivé signály, které vysílá jsou vlastně vyjádřením, jak moc se mu to líbí.

nafrněná

16.9.2016 17:12
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Clovek a pes napsal(a):
"Byla jste přítomná výcviku? Ráda bych věděla, jak k tomu došlo... nenapadám Vás, že bych Vám nevěřila, jen mě zajímá, co se se psem dělo, aby došlo k něčemu takovému..."

Popsala jsem výše. Stála jsem několik metrů od odložených psů. Když můj pes neustále vstával, výcvikář k němu přistoupil a hodil ho na bok. Slyšela jsem o tom milionkrát jako o účinné metodě, nikdy dřív však neviděla na vlastní oči a neznala jsem míru, kdy je to správně a kdy už ne. Pes hned vstal, vypadalo, že si z toho nic nedělá. Tak se výcvikář asi naštval a přitáhl ho surově za stahovací obojek, který mu nasadil on sám (přesvědčili mě, že nad ním bude lepší kontrola, já ho nepoužívala nikdy a nečekala jsem bohužel, že bude takto zneužit). Vytáhl psa nahoru, tak že pes měl přední nohy ve vzduchu. Pes sebou začal škubat a vzpírat se předníma packama proti výcvikáři, který jsem čekala, že ho v tu chvíli přirozeně pustí a vypadalo to tak, jenže se rozhodl nakonec jinak...popustit a přitáhnout znova, že se pes svalil na zem, protože nemohl popadnout dech. Bylo to na mě rychlé, nemám moc špatných zkušeností s ničím a tohlo mě přirazilo k zemi. Teď lituju, že jsem nedokázala v tu chvíli ani udělat krok, abych toho výcvikáře třeba stihla odstrčit. No prostě hlava mi to nebrala v tu chvíli :( Všimla jsem si, že mu potom začínají mokvat chlupy v oblasti toho obojku, tak jsem ho sundala. Jejich doporučení na ostříhání a zasypání odmítla a odvezla domů a vzala k veterináři. Ten celý krk vyholil a výsledek vidíte. Ty šlinci na tvářích a fleky kolem jsou od toho, jak se drbal, protože ho to svědilo. Veterináři, byli tam dokonce na to tři, možnost zasypání konstatovali jako nejhorší možnost, která by vedla k prasknutí ze zásypu vytvořené krusty a rozšíření infekce po celém těle.

Tak tj samozřejmě špatně... psala jsem tady o přirozeném respektu k člověku, ne vynuceném a tímto stylem. Řešíte to?

Já udělala jednou velice zásadní chybu, když jsem nechala psa připustit, byl pak problematický na výcvik, když vycítil fenu. Ale rozhodně nezažil žádný obdobný styl výcviku, jak popisujete. V každém případě, pokud kdokoli takto zachází s Vašim psem, pro příště rychlejší reakce. Jak to řešíte dál? Protože podle fotek mi to přišlo jako už jako docela drsný přístup a právě proto jsem se ptala, jelikož většinou je páneček přítomen výcviku.

nafrněná

16.9.2016 17:16
nafrněná

XXX.XXX.254.12

Andrýsek3 napsal(a):
Přesně tak, všechny je nakopat, vyvěsit a ztřískat. Takhle na ně! Škoda, že můj pes přede mnou neplazí s ocasem mezi nohama, neváhá jestli přijít nebo utéct, a nebojí se pohlazení. Nevychovanec, kéž by byl takhle suprove vycvičený, ty konejšivé signály, které vysílá jsou vlastně vyjádřením, jak moc se mu to líbí.

Napsala jsem tady asi 5x, že jsem rozhodně proti týrání a kárání psů... ještě že z nás dvou alespoň jeden umí číst

nafrněná

16.9.2016 17:19
nafrněná

XXX.XXX.254.12

scylla napsal(a):
A proč bych dělala takovou kravinu?

Že jo? proč by měl vůbec poslouchat?

16.9.2016 17:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

nafrněná napsal(a):
Napsala jsem tady asi 5x, že jsem rozhodně proti týrání a kárání psů... ještě že z nás dvou alespoň jeden umí číst

Zdá se vám chování psů na videu normální a to, že má pes před tím hovadem respekt. Tak já teda neumím číst a vy jste asi slepá, jinak nevím. A nebudu se s vámi hádat, vám se hádání líbí a já si o povaze takových lidí myslím své. Fuj.

16.9.2016 17:21
scylla

XXX.XXX.150.32

nafrněná napsal(a):

Vy jste dobrý mimoň, vůbec netušíte, jak se učí pes.

Clovek a pes

16.9.2016 17:30
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

"Tak tj samozřejmě špatně... psala jsem tady o přirozeném respektu k člověku, ne vynuceném a tímto stylem. Řešíte to?

Já udělala jednou velice zásadní chybu, když jsem nechala psa připustit, byl pak problematický na výcvik, když vycítil fenu. Ale rozhodně nezažil žádný obdobný styl výcviku, jak popisujete. V každém případě, pokud kdokoli takto zachází s Vašim psem, pro příště rychlejší reakce. Jak to řešíte dál? Protože podle fotek mi to přišlo jako už jako docela drsný přístup a právě proto jsem se ptala, jelikož většinou je páneček přítomen výcviku."

Tak nejdriv jsem se obratila na prislusny statni organ, abych vubec zjistila, zda jde o nepristupne chovani. Protoze v ocich laika jo, ale zakony jsou ruzne. A kdyz posoudili, ze zraneni vycvikarem lze povazovat za tyrani, tak se cela vec posunula k dalsim statnim organum a je to nyni ve veci setreni. Jedna organizace mi dokonce sama sdelila, ze vycvykar uz byl stihan a ze se vzdycky vymluvil. Bohuzel oni se to nejspis dozvedeli jeste pred kontrolou podle tehle organizace a zacali nejspis davat hotel do pucu, protoze odmitali schuzky s oduvodnenim, ze jsou nekde mimo. Nevim kolik lidi by jeste muselo spatnou zkusenost zazit, aby prestal hotel fungovat. Protoze oni sami si sve chovani asi nejvedomuji, jinak si to nedokazi vysvetlit.

16.9.2016 17:30
sufle

XXX.XXX.49.81

nafrněná napsal(a):

Většinou v těchto diskuzích nereaguji a ani nevím, zda reaguji na správnou osobu. Je tu moc neregistrovanýh

Ovšem přijde mi skoro nemožné, že komukoliv, kdo vlastní, cvičí a má rád psy, ta videa připadají v pořádku.
Ano, když 3-měsíčnímu štěněti řeknu sedni a on povel nezná (i když většina zrovna sedni už zná), tak na mě kouká, ale neprojevuje takové známky strachu a nedůvěry. Sice kouká, ale vrtí ocáskem a poskakuje okolo.

Nad těmi videi se chce brečet, takhle skleslé štěňátko a vystresovaný pidi pes, to je přece hrůza. Nezlobte se na mě, ale pokud máte jen trochu empatie a citu, tak vám to nemůže připadat normální. A moc nechápu srovnávání s policejním výcvikem.

Clovek a pes

16.9.2016 18:05
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

"A moc nechápu srovnávání s policejním výcvikem."

Ani ja. Policejni psi nejsou vychovavani do bezne spolecnosti. Jsou trenovani na praci a po praci je ceka kotec. Vyslouzili policejni psi, co znaji jen kotec, konci casto jako hlidaci psy u nejakeho domu a na nejakou vychazku s majitelem moc neprijde.

16.9.2016 18:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

nafrněná napsal(a):

Fakt blázen.
Neviděla nikdy cvičit psa, který cvičí radostně, ochotně a rád.
Evidentně netuší, že se dá štěně cvičit hrou a je to zábava pro oba.
A byla by v šoku, že radostně poslouchá.
Teď jsem snad trochu pochopila některé odmítače cvičáku.
Jestli viděli něco takovýho a myslí, že tak takový bl - -vé jsou všude...
Klídek, nejsou.

16.9.2016 18:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Pro nafrněnou.
https://m.youtube.com/watch?v=QGoA6g-9lyM
Vidíte rozdíl? Už jen to jak štěně se celé vlní radostí, může se normálně pochválit, protože ví, že to je dobře a nepočůrá se z toho.
Video jsem hledala na rychlo, kdyby to štěně učili podobnou metodou, tak by z něj nebyla taková troska.

16.9.2016 18:47

nafrněná napsal(a):
Proč se mě na něco zeptá osoba A, já reaguji osobě A a najednou mi odpovídá na to stejné osoba B a následně se ozve osoba C, která odpovídá na otázku, kterou jsem položila osobě A mám pocit, že to tady píše všechno jedna osoba... doufám tedy, že ne to bych si myslela, že je to nahrané a to už jsem tomu začala věřit

Nevím, kdo je osoba A, B, C, nevím, který neregistrovaný je kdo. Vím, že majitelka maltézáka nemá o psech potuchy ( jestli tedy má toho maltézáka) a píše tu nesmysly a více na ní nereaguji. Nemám na to ani čas, ani chuť.
Naštěstí tu zůstala se svým názorem osamocena a jestli tu bude laik hledat názor na A1 na Kraví Hoře, snad se poučí. Howgh.

16.9.2016 19:08
Ellla

XXX.XXX.200.27

Nevím, kdo je osoba A, B, C, nevím, který neregistrovaný je kdo. Vím, že majitelka maltézáka nemá o psech potuchy ( jestli tedy má toho maltézáka) a píše tu nesmysly a více na ní nereaguji. Nemám na to ani čas, ani chuť.
Naštěstí tu zůstala se svým názorem osamocena a jestli tu bude laik hledat názor na A1 na Kraví Hoře, snad se poučí. Howgh.

Naštěstí osamocena nezůstala, a nejsem jediná...ale už nemám chuť diskutovat s idioty

Clovek a pes

16.9.2016 20:49
Clovek a pes

XXX.XXX.230.81

Ellla: "Jistě jako každý člověk kterého neposlouchá pes, jste mu dali někdy na zadek. Ale byla to právě slečna Kudrnáčová s panem Králíkem, kteří mi vysvětlili, že toto není ta pravá cesta a je mnoho jiných způsobů, jak si u psa získat respekt a vychovat jej."

Vy byste se přiznala, že se k některým svěřencům chováte nevhodně, když by to zanemenalo přijít o pověst, práci a peníze?

"Časem jsem si pořídila další psí kamarádku, a i s ní mi pomohli."

Proč jste tam chodila s dalším psem, ještě ke všemu fenou? Nenaučili Vás dost s tím prvním? Píšete, že Vám vše krásně vysvětlili a naučila jste se, jak se má pes vychovávat.

"Za panem Králíkem pak dokonce sama přišla, skočila mu na klín a nechala se hladit."

Jaký konkrétní problém měla fena? Možná to nebyl takový, kde by výcvikář neudržel nervy při jeho nápravě. A možná neměla žádný ne? A možná jen jde o další příspěvek samotných výcvikářů

16.9.2016 21:22

nafrněná napsal(a):

Vy evidentně ničemu nerozumíte, bohužel..Vždyť ani nevíte, jsk se povel "sedni" učí

LuckaKom

26.9.2016 09:37
LuckaKom

XXX.XXX.186.254

Andrýsek3 napsal(a):
Pro nafrněnou.
https://m.youtube.com/watch?v=QGoA6g-9lyM
Vidíte rozdíl? Už jen to jak štěně se celé vlní radostí, může se normálně pochválit, protože ví, že to je dobře a nepočůrá se z toho.
Video jsem hledala na rychlo, kdyby to štěně učili podobnou metodou, tak by z něj nebyla taková troska.

Ten rozdíl je vidět, tohoto pejska to očividně baví a má radost. Ne jak na těch videích z A1, tam se ti psi strachy plazí, aportující pes vypadá, že vůbec nemá chuť k životu, což nechápu, protože pro normálního psa je aportování zábava a navíc si ten pes vůbec není jistý, že to co dělá, dělá dobře, takže co to je za výcvik, když pes ani neví, co je správně a co ne. Očividně jsou tak vystresovaní, že už ani neví, co mají dělat, ta nejistota, nedůvěra a strach z toho čiší a kdo to nevidí, je slepý. A to hlazení po pyskách jasně ukazuje na to, že psi nejsou v pohodě - pohlazení přes pysky = uklidnění a pokud jsou tam psi v pohodě, tak proč je třeba je uklidňovat? Co jim před tím museli udělat, že je pak musí uklidňovat? Štěně má být hravé, veselé, mít radost ze života a hlavě být živé a že se některý pejsek učí rychleji a jinému to trvá déle je normální, ale jestli někdo nemá čas, trpělivost nebo povahu, aby si psa vychoval a přitom v něm nezabil jeho duši a hledá jednoduchá a rychlá řešení, neměl by si psa pořizovat.

LuckaKom

30.9.2016 08:05
LuckaKom

XXX.XXX.186.254

Máte někdo zkušenosti s tímto výcvikovým centrem v Brně?
www.psipark.cz.

Seth

2.12.2016 20:44
Seth

XXX.XXX.254.254

Prosím o tip na hotel pro psy v Hodoníně a blízkém okolí. Děkuji.

2.12.2016 21:31
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Clovek a pes napsal(a):
Rozhodla jsem se po výše uvedených komentářích uveřejnit pár fotek. Věřím, že zkušenost každého s tímto hotelem může být jiná, já za tu svou vděčná tedy určitě nejsem. Řada lidí uvádí ať už pozitivní nebo negativní zkušenosti v souvislosti se submisivními jedinci psů. Můj pes takový není, respektive nebyl. Teď má strach z lidí, zejména mužského pohlaví. Od plešatých utíká na metry daleko. Když jsme na kurz přijeli, strach neměl. Tedy na výcvikářův tvrďácký výcvikářův postoj žádným podřízením se nereagoval. Je v pubertě, takže ho zajímá každý čmuch a lidi jsou až na poslením místě. Což se výcvikáři, jak již jsem psala nelíbilo, protože pes vstával z odložení a bylo mu putna, že má ležet. Jakým způsobem to výcvikář řešil opakovat nebudu. Jen jsem tím chtěla dodat, že sebevědomý pes nebo přesněji řečeno pes, který neznal do té doby špatnou zkušenost se v takové situaci strachy nesnížil a bránil se vykrucováním a odtahováním packami od výcvikáře, který ho však přesto držel v sevření stahovacího obojku a jako prezentující se zkušený odborník nedomyslel následky nebo je domyslet nechtěl. Přitom kdo jiný než specialista ve svém oboru by měl znát hranice svého jednání. Pokud nemůžou majitelé v případě nesnází se na někoho obrátit s důvěrou, proč vůbec takové profese jsou... Pan výcvikář viděl, co psovi způsobil osobně ty mokvající chlupy a hned poté dostal po vyholení mokvajících chlupů skutečný obrázek jím způsobeného zranění. Nedočkali jsme se doposud ani omluvy, ani náhrady léčebných výloh. Pak věřte někomu, že má rád psy, když k celé věci se ani neumí postavit čelem. https://goo.gl/photos/PwarCEHTJjTrdS19A.

To je australák? smajlík
Ach jo, taky jsem mírný člověk a dost často nezareaguji ihned adekvátně, obzvlášť když mě někdo překvapí svým hloupým nebo hrubým chováním, ale jednak bych stahovák nikdy nepřipustila (naši mladí měli taky ty tendence, že "slyšeli", že to pomůže - hnala jsem je svinským krokem) a jednak bych asi po tom člověku fakt skočila. Nevím, co bych potom udělala konkrétně, ale rozhodně bych se mu snažila znepříjemnit život, ten pes za to stojí. smajlík Chudáček.

2.12.2016 21:35
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

No, obecně s tím tvrzením souhlasím, že si "takový člověk nemá pořizovat psa". Ale ty životní situace jsou mnohdy nepředvídatelné a proměnlivé... Nikde nemáš záruku, že v současném výhodném zaměstnání si Tě nechají do důchodu - budeš muset třeba začít dojíždět atd... smajlík

2.12.2016 23:32

RomčaJelča napsal(a):
No, obecně s tím tvrzením souhlasím, že si "takový člověk nemá pořizovat psa". Ale ty životní situace jsou mnohdy nepředvídatelné a proměnlivé... Nikde nemáš záruku, že v současném výhodném zaměstnání si Tě nechají do důchodu - budeš muset třeba začít dojíždět atd... smajlík

Jistě že v životě se může přihodit cokoliv. Ta moje reakce byla na konkrétní příspěvek ( už ho nebudu hledat, zbytečně bych dostala znovu vztek ), kde jakási "nafrněná" obhajovala nemožné a násilnické chování u Zelníčka ve výcvikovém centru.
Takže určitě se může stát, že pes musí jít do hotelu, ale když už, tak do řádně prověřeného.

2.12.2016 23:35

RomčaJelča napsal(a):
To je australák? smajlík
Ach jo, taky jsem mírný člověk a dost často nezareaguji ihned adekvátně, obzvlášť když mě někdo překvapí svým hloupým nebo hrubým chováním, ale jednak bych stahovák nikdy nepřipustila (naši mladí měli taky ty tendence, že "slyšeli", že to pomůže - hnala jsem je svinským krokem) a jednak bych asi po tom člověku fakt skočila. Nevím, co bych potom udělala konkrétně, ale rozhodně bych se mu snažila znepříjemnit život, ten pes za to stojí. smajlík Chudáček.

Zajímalo by mě, jak je na tom pes po delším čase. Australáci mají paměť jako slon.
Takhle ho zřídit, protože vstával z odložení ? Magor, ten kdo ho měl v ruce!

2.12.2016 23:41

Zajímalo by mě, jak je na tom pes po delším čase. Australáci mají paměť jako slon.

Ti psi na fotce mají při odložení nechanou šňůru, to znamená, že nemají odložení plně upevněné, tak snad je normální, že sem tam některý vstane.
Lidičky, nebojte se zasáhnout proti výcvikáři, když se vašemu psu děje něco s čím nesouhlasíte! Vždyť si za výcvik platíte, nikdo vám ho neposkytuje z milosti a dobrý výcvikář se dá sehnat ( určitě i v Brně!).
Vyžadují nekompromisně škrťák? Jděte jinam !

3.12.2016 00:21
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Je to strašný, taky jsem se rozčílila. smajlík Mně to vždycky dost vezme, takové jednání vůči zvířeti. Navíc vůči tak hodným, krásným, normálním zvířatům...

3.12.2016 00:23
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Jistě že v životě se může přihodit cokoliv. Ta moje reakce byla na konkrétní příspěvek ( už ho nebudu hledat, zbytečně bych dostala znovu vztek ), kde jakási "nafrněná" obhajovala nemožné a násilnické chování u Zelníčka ve výcvikovém centru.
Takže určitě se může stát, že pes musí jít do hotelu, ale když už, tak do řádně prověřeného.

Naši mladí dávají tu naši občas do psí školky, ale už se za ten rok jakžtakž známe... Ale stejně to pro mě není úplně dobrý pocit. Vždycky psa po vyzvednutí prohlížím a zkoumám, jestli neprojevuje nějakou změnu v chování... No, zatím je to O.K. Když ji tam vezeme, vždycky k nim radostně vběhne (kontroluju to z auta) smajlík, je neuvěřitelně společenská. Kdybychom nebydleli v bytě, určitě bych chtěla dvě.

3.12.2016 07:51

Z některých příspěvků mám dojem, že je stahovací obojek čisté zlo. Ale ten je jen pomůckou, která sama o sobě nic špatného nedělá. To zlo z něj udělá člověk nevhodným použitím. Ale to může udělat z každé pomůcky.

3.12.2016 20:12
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Z některých příspěvků mám dojem, že je stahovací obojek čisté zlo. Ale ten je jen pomůckou, která sama o sobě nic špatného nedělá. To zlo z něj udělá člověk nevhodným použitím. Ale to může udělat z každé pomůcky.

To máš pravdu. Mně to akorát přijde tak jaksi nepatřičné, podobně jako elektrický obojek. Jsou prostě věci, které se mi nějak bytostně příčí a nepoužila bych ji nejspíš nikdy. Já jsem měkkota.

3.12.2016 20:27

To je sice pravda, ale mě přijde zbytečný. Kdysi, když ho po mně vyžadovali na cvičáku, tak ho můj pes neměl rád, byl z něj nesvůj, tahal ho za chlupy a mě přišlo zbytečné půlročního psa přiškrcovat. Navíc pevný kožený obojek udělal větší službu.
Pochopila bych jedinou situaci, po které by byl pes tak zřízený od obojku - a sice, když by byl zakouslý do jiného psa - tam je i surové škrcení na místě. Ale protože mu vstával z odložení ?
Ale klidně nám o přednostech kovového stahováku napište ( je to bez ironie ).

3.12.2016 21:01

To je sice pravda, ale mě přijde zbytečný. Kdysi, když ho po mně vyžadovali na cvičáku, tak ho můj pes neměl rád, byl z něj nesvůj, tahal ho za chlupy a mě přišlo zbytečné půlročního psa přiškrcovat. Navíc pevný kožený obojek udělal větší službu.
Pochopila bych jedinou situaci, po které by byl pes tak zřízený od obojku - a sice, když by byl zakouslý do jiného psa - tam je i surové škrcení na místě. Ale protože mu vstával z odložení ?
Ale klidně nám o přednostech kovového stahováku napište ( je to bez ironie ).

Bez ironie?
Myslím, že jsem napsala to podstatné - totiž že nevhodnou pomůcku ze škrťáku a obecně jakéhokoliv obojku, náhubku, vodítka, postroje, udělá člověk nevhodným použitím.
Píšu obecně, nezastávám se toho konkrétního případu. Proto píšu, že to zlo není ten obojek, ale ruce, které s ním manipulují. To saed není těžké pochopit.
Já jsem tolerantní, ať si každý na svém psu používá co chce, pokud psovi neubližuje. Když má zábrany použít obyčejný stahovák, ať ho nepoužívá. Já nepoužiju nikdy elektrický obojek, ale nemyslím si o něm, že je to jen zlo. V rukou člověka, který s ním umí zacházet nejen ve smyslu technickém ale ve smyslu citlivosti a pochopení psa, může být prospěšnou pomůckou.

Chcete napsat, co považuji za přednost stahovacího obojku kovového řetízkového? Pevnost, takřka nezničitelnost, snadná manipulovatelnost s obojkem i se psem na tomto obojku, možnost vést psa jak na stahováku tak přepnout na nestahování, navlhne-li obojek, nikdy nezačne plesnivět, nevytáhne se, nesrazí se, nemůže nikdy prasknout spona...
Nevýhody? Kovový obojek většinou špiní srst, což je na bílých psech vidět, nemožnost regulace délky obojku, tahání srsti v závislosti na délce srsti a tedy nevhodnost pro určitá plemena. Víc mne v této chvíli nenapadá.
Mohla bych pokračovat a vyjmenovávat výhody a nevýhody různých typů obojků a materiálů, ale nevidím důvod.
Při výběru obojku pro svého psa jsem se řídila úplně zpočátku u prvního psa před 34 lety doporučeními zkušených lidí, později svou zkušeností a svými vědomostmi.

3.12.2016 21:38

Bez ironie?
Myslím, že jsem napsala to podstatné - totiž že nevhodnou pomůcku ze škrťáku a obecně jakéhokoliv obojku, náhubku, vodítka, postroje, udělá člověk nevhodným použitím.
Píšu obecně, nezastávám se toho konkrétního případu. Proto píšu, že to zlo není ten obojek, ale ruce, které s ním manipulují. To saed není těžké pochopit.
Já jsem tolerantní, ať si každý na svém psu používá co chce, pokud psovi neubližuje. Když má zábrany použít obyčejný stahovák, ať ho nepoužívá. Já nepoužiju nikdy elektrický obojek, ale nemyslím si o něm, že je to jen zlo. V rukou člověka, který s ním umí zacházet nejen ve smyslu technickém ale ve smyslu citlivosti a pochopení psa, může být prospěšnou pomůckou.

Chcete napsat, co považuji za přednost stahovacího obojku kovového řetízkového? Pevnost, takřka nezničitelnost, snadná manipulovatelnost s obojkem i se psem na tomto obojku, možnost vést psa jak na stahováku tak přepnout na nestahování, navlhne-li obojek, nikdy nezačne plesnivět, nevytáhne se, nesrazí se, nemůže nikdy prasknout spona...
Nevýhody? Kovový obojek většinou špiní srst, což je na bílých psech vidět, nemožnost regulace délky obojku, tahání srsti v závislosti na délce srsti a tedy nevhodnost pro určitá plemena. Víc mne v této chvíli nenapadá.
Mohla bych pokračovat a vyjmenovávat výhody a nevýhody různých typů obojků a materiálů, ale nevidím důvod.
Při výběru obojku pro svého psa jsem se řídila úplně zpočátku u prvního psa před 34 lety doporučeními zkušených lidí, později svou zkušeností a svými vědomostmi.

Tak on před 34 lety byl výběr hodně omezený. Je pravda, že kožený obojek při koupání trpěl, vytahoval se a musel se častěji měnit. Nevýhoda stahováku byla v tom, že když nebyl na stahování, pes se z něj uměl docela dobře vyvlíknout.

3.12.2016 22:08

Tak on před 34 lety byl výběr hodně omezený. Je pravda, že kožený obojek při koupání trpěl, vytahoval se a musel se častěji měnit. Nevýhoda stahováku byla v tom, že když nebyl na stahování, pes se z něj uměl docela dobře vyvlíknout.

To je úplně jedno, jestli před 34 roky nebo dnes. Základní typy obojků jsou pořád stejné. Nestahovací, stahovací, polostahovací. Nic jiného převratného zatím nikdo nevymyslel. Další jsou ostnatý a elektrický. Obojky tehdy a dnes se mohou lišit tak akorát materiálem, dřív se používaly krom kovových kožené, které v současnosti dost nahradily různé textilní s kovovými či umělohmotnými komponenty rozdílné kvality.

Ano, ze stahováku zapnutého na nestahování se pes může vyvléknout. Je na majiteli, aby zvážil, jestli si může dovolit psa takto vodit. Je to o poslušnosti. Ale taky o šikovnosti psovoda a o jeho umění manipulace s vodítkem. Ne dnes tolik módním flexi vodítku se pes na stahováku bez stahování vodit až na výjimky nedá. A zase je to o volbě vhodných pomůcek, tedy vodítka...

3.12.2016 22:13
L(phi)

XXX.XXX.67.138

Stahovak s dlhym okom sa da na nestahovanie zapnut aj uplne tesne. A pokial sa pes normalne nevyvlieka z bezneho nestahovaku, tak sa nevyvlecie ani z takto zapnutej retiazky.

4.12.2016 11:20
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

My máme dodnes záhadu, jak se náš kavalír kdysi vyvlíkl z postroje.

4.12.2016 14:14
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Clovek a pes napsal(a):

Ještě jednou se k tomu vrátím, protože jsem tu hrůzu přeposílala exmanželovi a dceři.
Znovu jsem se při pohledu na to australáčka tak vytočila! až do slz (my máme totiž taky AUO, i když na tom nesejde). A normálně si v duchu přehrávám, jak beru tyč a toho chlapa jdu zmlátit. Fakt. smajlík
Rozhodně s tím ještě něco udělejte, nevzdejte to. Nevím, jak bych pomohla., nevím. Ale něco by se stát mělo, aby tyto lidské zrůdy byly vymýceny z povrchu... Fuj. smajlík

4.12.2016 17:18
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Zadala jsem na netu a vykoukl na mě jiný dopis:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/949582/tak-tohle.

Kdvojka

9.3.2017 11:22
Kdvojka

XXX.XXX.107.51

Taky mame zkušennost s hotelem A1 a je, vše negativní zde mohu potvrdit. Máme stejně špatnou zkušenost. A jen by mě zajímalo co mohu udělat pro to, aby se takové zařízení zakázalo a ukončilo provoz.
Vždyť to musí nějak jít! Máte někdo tip!
Děkuji a zcela jistě jsem rozhodnutá pro všechny ty pejsky něco udělat!
Kdvojka

pejsci

25.7.2019 13:26
pejsci

XXX.XXX.120.173

hlidani-psu-brno-a-okoli1.webnode.cz/
je to v ochozi u brna paní je moc milá každý den venčí pejsky, ta naše odtud ani nechtěla domu.

25.7.2019 17:06
Lexaurin

XXX.XXX.249.250

pejsci napsal(a):
hlidani-psu-brno-a-okoli1.webnode.cz/
je to v ochozi u brna paní je moc milá každý den venčí pejsky, ta naše odtud ani nechtěla domu.

Prosím nějaký kontakt?

14.8.2019 20:21
Hanickaa

XXX.XXX.177.139

Chtěla bych se jen přidat této diskuzi a vložit jsem špatnou zkušenost s A1 hotelem.... Měla jsem tam na týden svého ctyrnoheho miláčka. Když jsem se pro něj vracela byl v hrozným stavu... Kdyz mě pan majitel předával mého Martyho tak se schovával pod křeslem... Bál se vylézt. Šlo na něm vidět že se k němu nechovali hezky.... A navíc byl nachlazenej a hrozně kaslal. Z toho usuzuji že vůbec nespal na pelíšku, který jsem mu přinesla. Určitě spal celý týden na studené zemi... Takže nikdy víc.... A tomu hajzlovi co ty psi tyra bych přála jen to nejhorsi😡😡😡😡... A doufám že na něj taky jednou prijde

Mabell

19.4.2023 13:14
Mabell

XXX.XXX.119.128

Psí centrun Kuřim, tak tady bych se osobně vyhnula obloukem. Arogantní až hrubé jednání personálu, zmatky, nejasná cena na faktuře /později vysvětleno/. Přestože jsem opakovaně hlásila že psa si vyzvednu díky příletu do čr až v 19h, nakonec o tom nikdo nevěděl a dáma na telefonu se se mnou o vydání psa odmítala bavit. Prý neexistuje, nashledanou Nakonec pes vydán až po intervenci policie. Pejsek byl neskutečně špinavý páchnoucí, hladový.
Uvnitř je ale čisto, psi jsou drženi v klecích venkovních i vnitřnich, věřím, že kdo je zvyklý chovat psa uzavřeného v kleci, může být spokojen.

19.4.2023 13:51
fikovnice

XXX.XXX.60.84

Mabell napsal(a):
Psí centrun Kuřim, tak tady bych se osobně vyhnula obloukem. Arogantní až hrubé jednání personálu, zmatky, nejasná cena na faktuře /později vysvětleno/. Přestože jsem opakovaně hlásila že psa si vyzvednu díky příletu do čr až v 19h, nakonec o tom nikdo nevěděl a dáma na telefonu se se mnou o vydání psa odmítala bavit. Prý neexistuje, nashledanou Nakonec pes vydán až po intervenci policie. Pejsek byl neskutečně špinavý páchnoucí, hladový.
Uvnitř je ale čisto, psi jsou drženi v klecích venkovních i vnitřnich, věřím, že kdo je zvyklý chovat psa uzavřeného v kleci, může být spokojen.

Proto bych se vždy snažila uprosit rodinu/přátele, zda by se mi o psa v době mé nepřítomnosti nepostarali...

A i proto nemám psa. I když i s umístěním koček by byl velký problém.

19.4.2023 14:10
Lily2

XXX.XXX.245.131

fikovnice napsal(a):
Proto bych se vždy snažila uprosit rodinu/přátele, zda by se mi o psa v době mé nepřítomnosti nepostarali...

A i proto nemám psa. I když i s umístěním koček by byl velký problém.

U koček mi přijde lepší si zaplatit hlídačku. I když ani tam to není stoprocentní a záleží od člověka.

19.4.2023 15:51
fikovnice

XXX.XXX.60.84

Lily2 napsal(a):
U koček mi přijde lepší si zaplatit hlídačku. I když ani tam to není stoprocentní a záleží od člověka.

Já to mám tak, že se u mě střídají přátelé. I teď by měli...každý den přijdou.
Ale kdybych šla třeba na delší dobu do špitálu, nevím nevím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík