Nejvíc naivní dotazy lidí na vás a vašeho psa, výchovu apod.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2015 06:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podobně jsem si naběhla, když jsem viděla prvně bílého irského teriera. " To je ale povedený kříženeček, to má v sobě teriera, nebo knírače, že má tak krásné vousy ?"
Ostuda jak hrom.

Bílý irský teriér - co je to za plemeno? Irský teriér podle standardu FCI může mít toto zbarvení - cituji: "BARVA: Měla by být jednotná, nejvíce preferovaná je jasně červená, červeno-pšeničná nebo žlutočervená. Na hrudníku někdy bílá skvrna. Malé množství bílé se často objevuje u všech jednobarevných plemen." O bílé barvě na celém těle ani zmínka...

21.12.2015 07:50
aha

XXX.XXX.41.2

Danczéz napsal(a):
Ono celkově podle mne není veterina vhodné místo na navazování hovoru. Nechcete někomu neznámému vyprávět vaše trápení, ať je skutečně vážné či nikoliv. Když jdu já k doktorovi, také hned nezačnu prvnímu člověku vyprávět, že mám střevní chřipku.

A abychom neodbíhali od tématu, přispěji příhodou:
Předevčírem jsem venčila, míjí mě maminka s dítětem, dítě napodobuje štěkání a upozorňuje mamču na pejska. Maminka mu naprosto vážně říká: " To není pejsek, to je kočička."
Podívala jsem se na tu mojí ušatou potvoru a doteď nechápu, která její část z těch šestnácti kilo připomíná kočku

To mi připomnělo: Na Slovensku vystupujeme z auta a s námi černá fenka Fr. Buldočka a za námi se ozve křiklavý hlásek: Mamina! Pozri, zajačík!

21.12.2015 08:43
ropopi-an

XXX.XXX.131.216

Fiona.Praha napsal(a):
A jak mají velký pelíšek? Tam byste se v případě nouze nevešla?

Nechci to tu moc rozebírat, abych nebyla označena za sobce, který se teda neměl nikdy pořizovat fenku, ale... představa háravé fenky v posteli - no fuj, velebnosti. Četla jsem sice, že se v takových případech používá "hárací povlečení", což si představuji nějaké staré, oprané nebo hodně tmavé, u kterého to jako nevadí, ale stejně...

No tak tam by se mi přenocovat opravdu nechtělo všichni mají svou stále otevřenou kenelu - to by bylo dosti nepohodlné.
Jinak to hárání by mě teda také vadilo...
Ale s těmi kalhotkami pro háravky jste mi připoměla:
Jednou jsem se rozhodla že je také pořídím, abych nemusela stále vytírat , tak jsem je jednou holkám nasadila. No asi za hodinu jedna postávala u dveří, jakože potřebuje...tak jsem ji tedy vypustila na zahradu, jenže jsem si nějak neuvědomila že má ty kalhotky... Pochopitelně si nadělala do kalhotek
Od té dyby už je nepoužívám.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak mám zas hlod...
Dneska ráno, jdu krmit štěně, šarploš jako normálně obchází rajon a kolem plotu jde starší pán a igelitkou a samozřejmě šarploš doběhne k plotu a asi 2 štěknul ("hlásí, že jde někdo kolem"). A pán se zastavil a řval tam na něj: "Ticho buď!", "sedni!", a hafo dalších povelů, což samozřejmě šarploše trochu vytáčí a o to víc štěká...
Docela pobaveně jsem na to koukala a když už jsme viděla, že šarploš už to pomalu přestává brát, jako zábavu, tak jsme na něj houkla: "Tar, tišina i dolaze ovdje!" (což je srbsky:" Tar (jméno psa - říkám mu buď Taro nebo jen Tar), ticho a pojď ke mně!"). Pes ztichl a běžel ke mně.
Pán velmi udiveně koukal a já na něj: "Příště bych Vám doporučovala pouze projít, on česky nerozumí..."
- "a jak s ním mluvíte?"
- Srbsky
- "oni psi umí také různé jazyky? Jak se to ten pes učí?"

21.12.2015 09:35

Bílý irský teriér - co je to za plemeno? Irský teriér podle standardu FCI může mít toto zbarvení - cituji: "BARVA: Měla by být jednotná, nejvíce preferovaná je jasně červená, červeno-pšeničná nebo žlutočervená. Na hrudníku někdy bílá skvrna. Malé množství bílé se často objevuje u všech jednobarevných plemen." O bílé barvě na celém těle ani zmínka...

Irský pšeničný jemnosrstý terier.
Bílý jsem psala pro zjednodušení a pro představu mého pohledu na něj tenkrát, kdy jsem neměla tušení, že něco takového existuje.

21.12.2015 13:15

Irský pšeničný jemnosrstý terier.
Bílý jsem psala pro zjednodušení a pro představu mého pohledu na něj tenkrát, kdy jsem neměla tušení, že něco takového existuje.

Něco jako bílý labrador nebo golden, jo?

21.12.2015 13:53
lavacca

XXX.XXX.141.145

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak mám zas hlod...
Dneska ráno, jdu krmit štěně, šarploš jako normálně obchází rajon a kolem plotu jde starší pán a igelitkou a samozřejmě šarploš doběhne k plotu a asi 2 štěknul ("hlásí, že jde někdo kolem"). A pán se zastavil a řval tam na něj: "Ticho buď!", "sedni!", a hafo dalších povelů, což samozřejmě šarploše trochu vytáčí a o to víc štěká...
Docela pobaveně jsem na to koukala a když už jsme viděla, že šarploš už to pomalu přestává brát, jako zábavu, tak jsme na něj houkla: "Tar, tišina i dolaze ovdje!" (což je srbsky:" Tar (jméno psa - říkám mu buď Taro nebo jen Tar), ticho a pojď ke mně!"). Pes ztichl a běžel ke mně.
Pán velmi udiveně koukal a já na něj: "Příště bych Vám doporučovala pouze projít, on česky nerozumí..."
- "a jak s ním mluvíte?"
- Srbsky

Je fakt, že naší kavkazajdu taky rozčiluje, když na ni cizí lidi mluví skrz plot. Kolikrát spustí "no, ty jsou hezká holčička, apod. " a ona naopak začne víc štěkat. No a to, že většina lidí, co ji vidí, řekne - jééé, vy máte bernardýna a asi 2x už tipovali moskeváka" už za těch 13,5 roku neřeším. Jen se usměju a řeknu, že je to kavkazák a nazdar. Uznávám, že je zbarvená jako bernardýn, ale má safra jiný tvar lebky, atd...

I já pokud nevím od pohledu plemeno, tak řeknu obecné "jé, máte hezkého pejska, co je zač?". Popř. kde si nejsem 100% jistá, řeknu "to máte xx, že?" A buď mi to potvrdí nebo řeknou, že si to myslí hodně lidí, ale je to yy či voříšek nějakému plemenu hodně podobný.

A nejlepší bylo, když se tu toulal pes, tak ho starosta odchytl a vezl nám ho ukázat, zda není od nás ze vsi (jsou 2 vsi u sebe, kdy my jsme o dost menší a patříme pod tu větší, kde je OÚ), že je to nějaký voříšek. Já kouknu a říkám - no, osobně mi přijde teda jako český strakatý pes než jako "obyčejný" voříšek. A taky že jo, hodili to na net, zda ho někdo neshání a o další vesnici dál majitelé sháněli ČSP s PP. Takže za pár hodin byl hafan zase doma.

26.12.2015 11:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taky mám nový hlod .Přijel od přítele kámoš z práce s autem na výměnu žárovek atd... Přišla sem do dílny a přišla řeč nato co dostanou psiska k vánocům, i ten jeho.A pak se mě ptá co to máte za toho velkýho psa? To je nějakej ohař né? říkám né je to kavkazan (víc podobný na šarploše /to sem mu už neříkala/ ) a on ahá no to chce kámoš taky .No jako nevím ale do ohaře má sakra daleko .

27.12.2015 20:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Vzpoměla jsem si na jednu vtipnou příhodu z naší rodiny Sice to teda není uplně naivní dotaz nebo tak, ale snad nevadí. Znám to jen z vyprávění, ještě jsem nebyla na světě. Babička měli doma nějakého menšího černého křžence a jmenoval se cikán. Bydlíme na vesnici, měli jsme otevřená vrata a přišli k nám občané tmavé pleti, chtěli něco půjčit. A jak tak přicházeli ke vratům, tak se štěkotem za nima vyletěl pes. Vyšel děda, a asi si dokážete představit co se dělo, když dost důrazně zařval: Cikáne, lehni!. Lehnul si nejen pes, ale i dva občané co k nám přicházeli

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Včera večer jsem venčila a z lesa jsem sešla do vedlejší vesnice a psiska měli kolem krku svíticí modré obojky a já reflexní vestu (my jsme prostě vidět).
Jdem kolem baráků a jednoho paneláku, kde pán venčil svého malého psa a když jsme procházeli, tak pán na mě:

"Paní, to je pes na baterky?"
- proč?
"No, že tak svítí?"

Neregistrovaný uživatel

5.1.2016 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Mám další hlod...

Včera jsem fotila psiska ve sněhu, bylo to strašně super a pak jsem šla z louky přes vesnici domů a naproti nám šla maminka s děckem...

Dítě: "mami, ten pejsek je bílý, jako snížek"
Maminka: "no, on ten ovčák bude bílý jen chvilku, až přestane sněžit, tak bílý nebude"
Dítě: "A proč?"
Maminka: "protože bílý ovčáci prostě nejsou, určitě je třeba šedý, nebo hnědý"...

Já sem pouze pozdravila a raději šla, zdržela jsme se komentáře...
Protože Bílý Švýcarský Ovčák je bílý celoročně...
(samozřejmě v období bláta je chvíli různě barevný, ale výsledná barva je vždy bílá)...

Co vy? Už žádné hlody nejsou?

5.1.2016 21:09
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Já mám nový hlod. Možná to není "naivní dotaz", ale ukazuje to, jak jsou lidé hloupí a vedou k tomu i své nebohé děti. Jdeme s fenkou ven, jde na volno. Na rohu ulice potkáme rodiče s cca desetiletou holčičkou. Ta si očividně nechce nandat čepici a všichni to řeší. Krom toho stojí tak blbě, že zabírají celý chodník i cestu přes silnici, kam mám namířeno. Pro přehlednost situace si jí přivolám k noze, ať se kolem nich lépe prosmýkneme. V tu chvíli chlap na holčičku začne řvát: "Nandej si tu čepici nebo tě ten pes pokouše! Dělej! Koukej, jde po tobě!" Já jsem čuměla, chudák pes čuměl, protože se jí nelíbilo, že vedle ní někdo řve a prostě celá ta situace byla tak podivná, že jsme radši přidaly do kroku Je to teď vcelku směšné, ale nechápu proč vést děti k neoprávněnému strachu ze psů...

5.1.2016 21:18
kobylatko

XXX.XXX.45.44

U nás krom toho ohaře zatím nic .

5.1.2016 21:26
Šarina

XXX.XXX.231.146

Hodonak napsal(a):
Je to už 45 roků... tehdy jsme rybí polévku neznali...

Rybí polívka byla vždycky ... ale pravda regionálně, takže u vás asi ne...

5.1.2016 22:13

Když jsem vodila své dva psy na rozdvojce sídlištěm, tak nejdotěrnější dotaz byl : To by mě zajímalo, jaké vy musíte mít příjmy, že si můžete dovolit tohle živit !
( Nebyly to žádné "obludy", jen dva střeďáci a krmila jsem tenkrát masem s jatek. Za dvě koruny kilo ?, no možná za 5, - ).

5.1.2016 22:18

A pak jsem taky jednou k těm svým opatrovala kerryčku. Do kolen mě dostal dotaz, kde jsem nechávala psovi upravit srst, že je teď kudrnatý.
Podobnou měli jen kohoutkovou výšku a čtvercový rámec. Pes byl pes, kerryčka fena, pes měl kupírované uši, kerryčka překlopené, pes měl ocas kupírovaný úplně nakrátko, kerryčka měla "anténku". Ještě snad barvu měli trochu podobnou.
A to se mě ptaly sousedky, které nás vídaly denně.

5.1.2016 22:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Taky jsem si ještě na něco vzpomněla. Můj zlatý retrívr měl ze zdravotních důvodů vyholený ocas úplně na krátko, jinak má strašně hustou srst všude a je huňatej, takže to bylo fakt viditelný. Šla jsem s ním po městě parkem, kde seděli na lavičce dvě starší paní, ta jedna udiveně koukala na psa a říkala té druhé:
"Podívej, to vypadá jako pes co mají naši mladí, zlatý retrívr".
Druhá paní: "tojo, až na ten ocas, ten má nějaký divný".
Paní bez zaváhání: " joo holka, to je jasný, to je křížený s tím krátkosrstým retrívrem, už jsem přesně takového taky viděla". Jen jsem se smála a šla jsem dál.

5.1.2016 22:32

Danczéz napsal(a):
Já mám nový hlod. Možná to není "naivní dotaz", ale ukazuje to, jak jsou lidé hloupí a vedou k tomu i své nebohé děti. Jdeme s fenkou ven, jde na volno. Na rohu ulice potkáme rodiče s cca desetiletou holčičkou. Ta si očividně nechce nandat čepici a všichni to řeší. Krom toho stojí tak blbě, že zabírají celý chodník i cestu přes silnici, kam mám namířeno. Pro přehlednost situace si jí přivolám k noze, ať se kolem nich lépe prosmýkneme. V tu chvíli chlap na holčičku začne řvát: "Nandej si tu čepici nebo tě ten pes pokouše! Dělej! Koukej, jde po tobě!" Já jsem čuměla, chudák pes čuměl, protože se jí nelíbilo, že vedle ní někdo řve a prostě celá ta situace byla tak podivná, že jsme radši přidaly do kroku Je to teď vcelku směšné, ale nechápu proč vést děti k neoprávněnému strachu ze psů...

Podobnou situaci jsem zažila taky. Jen to dítě bylo ještě maličké, kolem tří let. Dědeček nemohl dosáhnout toho, aby s ním šel kluk za ruku, tak to samé : Dej mi tu ruku a pojď, jinak tě ten pes kousne. Byl to soused z domu, tak jsme si to s kloučkem vysvětlili, že tedy ten pes malé děti nekouše a dědeček to moc dobře ví a jen tak si dělá legraci. Nepotřebovala jsem, aby v panice vletěl třeba pod auto, až nás zase někdy potká, třeba až povyroste.

6.1.2016 06:03

Podobnou situaci jsem zažila taky. Jen to dítě bylo ještě maličké, kolem tří let. Dědeček nemohl dosáhnout toho, aby s ním šel kluk za ruku, tak to samé : Dej mi tu ruku a pojď, jinak tě ten pes kousne. Byl to soused z domu, tak jsme si to s kloučkem vysvětlili, že tedy ten pes malé děti nekouše a dědeček to moc dobře ví a jen tak si dělá legraci. Nepotřebovala jsem, aby v panice vletěl třeba pod auto, až nás zase někdy potká, třeba až povyroste.

Tohle se stává docela často. Lidi, co to svým dětem/vnoučatům říkají, si vůbec neuvědomují, že mohou v dítěti, zvlášť v malém, vypěstovat takovými řečmi celoživotní strach ze psů. Já s gustem těmto dětem vysvětlím, že můj pes je nejen že nesežere, nekousne a ani jinak jim neublíží, ale ve většině situací je nechám psa pohladit, a vysvětlím, jak se správně ke psu chovat. A autorita rodiče/prarodiče/či prostě doprovodu dítěte, je tatam. Je to trochu zlomyslné, ale nemají dětem vykládat bludy.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2016 10:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Jo, strašení dětí cizím psem, to "miluju taky"
Také se nám stalo, že maminka na děcko: "koukej si vzít to kolo, nebo tě tamten pes sežere!"
Na to sem jí odpověděla, že můj pes je krmen výhradně kvalitní stravou!"

Teď sem si vzpomněla... taky na to, jak rodiče některých dětí jsou naprosto pitomí...
Minulý týden jsem byla s mým 4 měsíčním BŠO v Zoo Praha (socializace musí bejt).
A procházeli jsme normálně kolem lidí, dětí a nějakej tatínek na své (asi 4 leté) dítě, podívej, to je lední medvídek! Dítě: "To je pes", otec: "Ale je to krásný medvídek!"
A teď jste měli vidět obličej té holčičky, která nevěděla, teda co si myslet...
No, nevydržela jsem to a říkám směrem k otci: "To jste na tom dost blbě, když nepoznáte psa od medvěda, navštívila bych být Vámi oční optiku!". Holčičce povídám: "Ano, je to bílý ovčák, je to pes, tatínek z tebe dělá blbce!"
A šli jsme...
Pak ty děti maj poznat morče od králíka, když maj rodiče pitomce...

6.1.2016 10:28
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jdu takhle s fundlákem a proti nedělně načančaná rodinka. Děti samozřejmě "jé, tatínku co je to za psa?" A tatínek "děti, to je černá doga křížená s čuvačem". To mně teda dostalo, nicméně tatínka jsem shodila a dětem vysvětlila skutečné plemeno.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2016 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

To mi připomnělo, dovezla jsem si Caesara (Berňáka), potkám nějaký lidi a holčička: "to je pěkně flekatý pejsek!" Máma: "On takhle flekatý není, oni ho jen nabarvili, aby byl flekatý!"
To sem taky nevydržela, a uvedla vše na pravou míru...

6.1.2016 10:53
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ty řeči s tím "barvením" psů mě už začínaj štvát, pak ty děcka nemaj být pitomý, neslýchám to totiž jen tady a ifauně, ještěže na moje psy nikdo zatím kecy neměl.Rozčilují mě i barvy plyšáků, modří, růžoví, zelení, fialový psy, kočky, medvědi... a pak má děcko poznat barvu.

6.1.2016 11:10
imattree

XXX.XXX.109.4

Tak u nás jsou běžné hlášky typu:

"To je krásný bernardýn!" k feně, která je mi po kolena a jediná podobnost s bernardýnem je flekatost, už ovšem ne barva skvrn.
"Jdi si pohladit pejska!" bez jakéhokoli dotazu, jestli může, jestli nekouše, apod.
"Ten krásně poslouchá, to by ten náš v životě neuměl!" doslova umí jen sedni, lehni, ke mně, k noze, pac a popros.
"To ještě vyroste, že jo?"... když je to ten bernardýn.

Když vezmeme najednou na procházku všechny tři, tak jsou běžné pokřiky typu:

"Otevíráte si útulek co?"
"A to je všechny zvládneš?"
"To jsou všichni tvoji?"

Různé dotazy o rodičovství a příbuzenství našich psů snad ani nebudu komentovat.

Nejvíc ze všeho mě udivují dotazy typu: "Proč s ním chodíte na procházku, když..."

a) máte zahradu?
b) je můžete pustit, oni se nevrátí?

U nás na vesnici je totiž taková tradice, že se psi venčí vypuštěním z vrat a pak se co půl hodiny chodí a volá, jestli se náhodou už nevrátil. Nehledě na agresivitu psů, řidičů ani myslivců...

6.1.2016 11:12
imattree

XXX.XXX.109.4

Zde ještě foto domnělého bernardýna.

6.1.2016 11:15

imattree napsal(a):
Zde ještě foto domnělého bernardýna.

Jo jo, bernardýn jak vyšitý .

6.1.2016 11:21
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Imattree: To podivování nad poslušností mne také nepřestane šokovat! Moje umí takové ty základy, co jsem jí naučila já:stůj, sedni, čekej, jdeme apod. a stejně se mi dost (překvapivě opravdu dost) stává, že se lidé v údivu zastavují a ukazují si "jak je ten pes vycepovanej" a že "ten jejich neposlouchá" a podobné hlody. A nejhorší argument je: "ten náš se to nenaučil" (což bude asi ten problém, když měl pes samostudium ).

6.1.2016 11:24
imattree

XXX.XXX.109.4

Danczéz napsal(a):
Imattree: To podivování nad poslušností mne také nepřestane šokovat! Moje umí takové ty základy, co jsem jí naučila já:stůj, sedni, čekej, jdeme apod. a stejně se mi dost (překvapivě opravdu dost) stává, že se lidé v údivu zastavují a ukazují si "jak je ten pes vycepovanej" a že "ten jejich neposlouchá" a podobné hlody. A nejhorší argument je: "ten náš se to nenaučil" (což bude asi ten problém, když měl pes samostudium ).

Úplně přesně. Prostě umí jen základní povely, které se využijí, ale i naučí na běžné procházce, ale všichni se nad tím pořád pozastavují a jsou celí udivení a překvapení.

6.1.2016 12:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

imattree napsal(a):
Úplně přesně. Prostě umí jen základní povely, které se využijí, ale i naučí na běžné procházce, ale všichni se nad tím pořád pozastavují a jsou celí udivení a překvapení.

Mě ještě udivují dotazy typu "a k čemu potřebuješ aby to uměl?" "k čemu to je dobrý" .K čemu? aby to uměl .

Onehdá jsem jela za kámoškou, už se přibržďovalo že odbočíme k ním do vjezdu ale motal se tam s autem jejich soused a jeho pes který byl mimo dvůr před plotem, soused mu řekl ať jde domů pes nic cosi si u branky očuchával, no tak po něm soused začal ječet jak na lesy a pak psa botou načadil do žeber až odlít tak metr za branku, nemohla jsem pochopit proč jako po něm řval, pčoč ho nečapl za obojek a neodvedl ho.

6.1.2016 12:13

...Mě ještě udivují dotazy typu "a k čemu potřebuješ aby to uměl?" "k čemu to je dobrý"
.K čemu? aby to uměl...

Ale takové dotazy jsou i tady... třeba celkem nedávno debata - proč psa učit smysluplné povely využitelné a potřebné v běžném životě, když ho můžu učit podávat pac (což mne baví daleko víc, a je jedno, že je to povel na nic), nebo jiné blbinky.

6.1.2016 12:18
imattree

XXX.XXX.109.4

...Mě ještě udivují dotazy typu "a k čemu potřebuješ aby to uměl?" "k čemu to je dobrý"
.K čemu? aby to uměl...

Ale takové dotazy jsou i tady... třeba celkem nedávno debata - proč psa učit smysluplné povely využitelné a potřebné v běžném životě, když ho můžu učit podávat pac (což mne baví daleko víc, a je jedno, že je to povel na nic), nebo jiné blbinky.

No samozřejmě, že je to baví víc, protože to jsou o mnoho jednodušší povely a výsledky se dostavují rychleji.

6.1.2016 12:24
kobylatko

XXX.XXX.45.44

.K čemu? aby to uměl...

To jó , ale myslím to tak že ti dotyční co se ptají "to nepotřebují" aby to pes uměl aby z něj nebyla cvičená opička atp...

6.1.2016 12:53
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Možná je to jen specialita místních a blízkého okolí , né jednou jsem tady slyšela že pes se výcvikem kazí a že pak pořádně nehlídá, že místo caviků má být doma u boudy a pořádně hlídat.

6.1.2016 12:57
imattree

XXX.XXX.109.4

kobylatko napsal(a):
Možná je to jen specialita místních a blízkého okolí , né jednou jsem tady slyšela že pes se výcvikem kazí a že pak pořádně nehlídá, že místo caviků má být doma u boudy a pořádně hlídat.

No to je přece logické, když z něj uděláte cvičenou opici!

Neregistrovaný uživatel

6.1.2016 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

kobylatko napsal(a):

Ano, naprosto běžné...
Často od jiných majitelů šarplaninců slyšim - pastevec je pes s názorem to není Německý ovčák, aby tě poslouchal. Pastevec se cvičit nemusí, on to všechno umí od přírody a podobný kydy...
A pak je klubovka a tam jde vidět, kdo má "psa s názorem" a kdo se psem pracuje. Majitelé psů, který je maj "psa s názorem", pak mají co dělat aby je na vodítku udrželi, kruh se díky těmhle lidem dělá obrovský (asi jako 4 malý), aby se psi k sobě nedostali blízko (a my vystavovatelé si pak připadáme, jak někde na atletických závodech - běhat takový dálky. Pak občas dojede ke krveprolití - psiska se pustí do sebe nebo rovnou do lidí...
No, to je pak každej chytrej - že tohohle psa měli přivázat támhle a že tamto psa měli držet támhle...
Já mému šarplaninci názor neberu, ale mě prostě bude poslouchat...

6.1.2016 13:12
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ano, naprosto běžné...
Často od jiných majitelů šarplaninců slyšim - pastevec je pes s názorem to není Německý ovčák, aby tě poslouchal. Pastevec se cvičit nemusí, on to všechno umí od přírody a podobný kydy...
A pak je klubovka a tam jde vidět, kdo má "psa s názorem" a kdo se psem pracuje. Majitelé psů, který je maj "psa s názorem", pak mají co dělat aby je na vodítku udrželi, kruh se díky těmhle lidem dělá obrovský (asi jako 4 malý), aby se psi k sobě nedostali blízko (a my vystavovatelé si pak připadáme, jak někde na atletických závodech - běhat takový dálky. Pak občas dojede ke krveprolití - psiska se pustí do sebe nebo rovnou do lidí...
No, to je pak každej chytrej - že tohohle psa měli přivázat támhle a že tamto psa měli držet támhle...
Já mému šarplaninci názor neberu, ale mě prostě bude poslouchat...

Už jsem se chtěla leknout že takový Kocourkov je jenom tady .
No u mě je to s pastevcem to samí, názor mu neberu ale prostě poslouchat bude.Stačí mně pastevci se sousedních vesnic, pes na řetezu a vede ho chlap a má co dělat aby psa udržel a neryl pak hubou o zem a to ti chytráci maj ty psy bez koše.

6.1.2016 13:20
DExi

XXX.XXX.119.130

To se musím zase pochlubit babičkou.. Sla mi registrovat psa na město..

- Nevěděla jak je starej, tak si to tipla (+- pul roku ) fajn
- co je to za rasu? No, říkali jste mi, že nějaká kolie a to druhy jsem nevěděla, jak se píše,.. takže mi tam napsala BORDEL a na tu kolii úplně zapomněla
- a jako třešnicka na dortu, mam FENU asi zakuklenou ve psovi

A to jsem si myslela, ze tohle bude bez problému..

6.1.2016 13:54

DExi napsal(a):

- co je to za rasu? No, říkali jste mi, že nějaká kolie a to druhy jsem nevěděla, jak se píše,.. takže mi tam napsala BORDEL a na tu kolii úplně zapomněla

Koukám, že to leckde chodí stejně jako jinde : Povinnost se přehraje na babičku a pak se jí vynadá, že to zmotala. Snad jí to oplatíte dobrým.

pajajs

6.1.2016 15:35
pajajs

XXX.XXX.143.14

DExi napsal(a):

Bordel kólie, to je přeci běžná věc. :D

6.1.2016 17:42
DExi

XXX.XXX.1.37

Koukám, že to leckde chodí stejně jako jinde : Povinnost se přehraje na babičku a pak se jí vynadá, že to zmotala. Snad jí to oplatíte dobrým.

Jéje.. My ji nevynadali. Nikdo jinej neměl čas, tak se nabídla. Nikdo se na ni nezlobí, proste se stalo. Všichni to berou jako vtip. Nechtela jsem tady nikoho vytočit

8.1.2016 12:24
kobylkalucni

XXX.XXX.201.210

"Koupil jsem si tu ultrazvukovou píšťalku a ona nefunguje. Pískl jsem a pes mi nepřiběhl...". Míněno vážně...

8.1.2016 12:31
aha

XXX.XXX.227.154

DExi napsal(a):

babička mě vážně pobavila!

8.1.2016 14:15
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Byla jsem venčit mladou ( ještě když u nás nebyl sníh ). Vždycky když chodíme po sídlišti, tak má náhubek, jelikož je tu neskutečný bordel a ona je schopná sežrat na co přijde. Náhubek má nový, perfektně jí sedí a nijak proti němu neprotestuje.
No u zastávky jsme potkaly babu se psem a ona hned spustila

- "Ty chudinko máš náhubek. Proč ti ho dali? No to snad ani není možný!"

Na to jsem ji odpověděla, že náhubek má aby nesežrala něco z čeho bude mít problémy, jelikož už se stalo, že nám zvracela a muselo to být z něčeho co zblajzla venku. Navíc se nejednou stalo, že u nás ve městě byl travič, takže to opravdu nebudu riskovat.

- "Ten můj ale taky seřére co najde a náhubek mu nedávám. Navíc tý vaší chuděře musí být v tom náhubku teď zima!"

Moc se bábě nelíbilo, když jsem jí řekla, že mi je líto jejího psa, když k tomu má takový přístup. Na otázku co bude dělat, jestli její pes sežere něco otráveného mi ani neodpověděla. Hned změnila téma.

- "Ale jí v tom náhubku musí bejt zima ne? Vždyť je to kovový."

Ano je to kovový náhubek, ale sedí přesně, takže se jí kov nedotýká čumáku a má dost prostoru.

- "Vždyť to kovový má pod ušima!"

To jsou lícnice a opravdu jí to nestudí, má tam totiž srst.

V tu chvíli baba bleskurychle natáhla ruku a bafla psa za náhubek ( asi se chtěla přesvědčit, že není malej, nebo nevím co tím zámýšlela ). No to jsem bábu za ruku bafla já a slušně jsem jí požádala aby tohle na mého psa už nikdy nezkoušela. Navíc má štěstí, že jí naše Jackie nechňapla za prsty, které do náhubku strčila. Jiný pes by to udělat mohl.

Dál už jsem neměla sílu tu vědmu poslouchat, sebraly jsme se a šly dál. Od té doby jsem jí nepotkala. Momentálně tu máme sníh ( i když dlouho už nebude ) a díky tomu může Jackie chodit bez náhubku, ale jsem zvědavá kolik takovýchto "chudinka s náhubkem" momentů ještě zažiju.

8.1.2016 14:59
Sapp

XXX.XXX.224.129

Dobré čtení Chudinka se studeným náhubkem mi připomněla, že já jsem "fakt hrozný člověk" když nedávám svému psovi obleček a ještě s ním cárám venku přes tři hodiny (teď co byla pár dní zima). To mi soused vytknul, když jeho pes v bundě obešel barák a domů...
No, můj pes má střední chlupy a hustou podsadu, celou dobu se venku nezastaví, kosu jsem klepala jen já .
Lidi se opravdu pletou rádi do všeho

Malejbulíček

14.1.2016 22:08
Malejbulíček

XXX.XXX.164.108

Ty zážitky ze zverimexu jsou spíš k pláči než směšné. Denně se setkáte s tolika tupci, že nechápete, jak se dokáží postarat sami o sebe natož ještě o zvíře. Něco je vtipné a neškodné ale často se setkáte prostě s týráním a nemůžete proti tomu nic dělat ani toho blbce seřvat... Když poradíte, ještě na vás koUkají jako na blbečka.Když přijde někdo normální, tak to je pomalu svátek. Nehledě na vracení zvířat, která už je omrzela a kolikrát ve stavu, že patří rovnou na veterinu nebo se slovy - JÁ TO JINAK VYPUSTÍM DO POLE! A to beze studu jsou schopni vypustit lidi z ust.

14.1.2016 22:20
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Malejbulíček napsal(a):
Ty zážitky ze zverimexu jsou spíš k pláči než směšné. Denně se setkáte s tolika tupci, že nechápete, jak se dokáží postarat sami o sebe natož ještě o zvíře. Něco je vtipné a neškodné ale často se setkáte prostě s týráním a nemůžete proti tomu nic dělat ani toho blbce seřvat... Když poradíte, ještě na vás koUkají jako na blbečka.Když přijde někdo normální, tak to je pomalu svátek. Nehledě na vracení zvířat, která už je omrzela a kolikrát ve stavu, že patří rovnou na veterinu nebo se slovy - JÁ TO JINAK VYPUSTÍM DO POLE! A to beze studu jsou schopni vypustit lidi z ust.

Také jste pracovník/pracovnice ve zverimexu? Vystihl/a jste to naprosto přesně! Největší bezmoc jsem pociťovala s ruskou rodinou, kde česky uměla jen cca sedmiletá holčička, naprosto hyperaktivní a na zabití spratek...Chtěli rybičky. Až při výlovu se mne zeptali, do "jaký krabice je mají dát". Nebudu se tu rozepisovat, ale strávila jsem s nimi půl hodinu, kdy jsem se jim snažila vysvětlit (přes toho nesoustředěnýho haranta), že takhle to tedy nepůjde. A jazyková bariéra vám nedovolí vytáhnout zákon a paragrafy a poslat je do háje...Už se kolem nás dokonce srocovali jiní zákazníci a fandili mi, ať jim nic neprodávám. Největší úlet byl, že ty rybičky chtěli i přesto, že jsem jim řekla, že chcípnou. Otázka zněla: "a za jak dlouho?"- jako jestli se jim to vyplatí tomu frackovi zavřít hubu a pak je spláchnout do hajzlu...Uch, končím, mám na jazyku dalších deset historek na stejné téma, akorát bych se zase rozčilila...

14.1.2016 22:36

Danczéz napsal(a):
Také jste pracovník/pracovnice ve zverimexu? Vystihl/a jste to naprosto přesně! Největší bezmoc jsem pociťovala s ruskou rodinou, kde česky uměla jen cca sedmiletá holčička, naprosto hyperaktivní a na zabití spratek...Chtěli rybičky. Až při výlovu se mne zeptali, do "jaký krabice je mají dát". Nebudu se tu rozepisovat, ale strávila jsem s nimi půl hodinu, kdy jsem se jim snažila vysvětlit (přes toho nesoustředěnýho haranta), že takhle to tedy nepůjde. A jazyková bariéra vám nedovolí vytáhnout zákon a paragrafy a poslat je do háje...Už se kolem nás dokonce srocovali jiní zákazníci a fandili mi, ať jim nic neprodávám. Největší úlet byl, že ty rybičky chtěli i přesto, že jsem jim řekla, že chcípnou. Otázka zněla: "a za jak dlouho?"- jako jestli se jim to vyplatí tomu frackovi zavřít hubu a pak je spláchnout do hajzlu...Uch, končím, mám na jazyku dalších deset historek na stejné téma, akorát bych se zase rozčilila...

Mohla jste mi zavolat, já bych jim to vysvětlila

14.1.2016 22:37
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Mohla jste mi zavolat, já bych jim to vysvětlila

Můj výraz jim to nakonec vysvětlil dostatečně

14.1.2016 22:39

Danczéz napsal(a):
Můj výraz jim to nakonec vysvětlil dostatečně

Jasně, jen že jste se zmínila o jazykové bariéře.

14.1.2016 22:50
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Jasně, jen že jste se zmínila o jazykové bariéře.

Myslela jsem to tak, že sice pointu sdělení vždy nějak rukama-nohama dáte dohromady, jen mne vnitřně neuspokojilo, že jsem jim to nemohla dát pořádně sežrat. Vždy když přijde nějaký takový ignorant, neudělá mi větší radost, než ho osobně "umlátit" argumentama. smajlík Ale určitě by se mi nějaký tlumočník hodil: nechci generalizovat, ale jsou to téměř vždy rusové nebo ukrajinci, kteří mají přístup (k veškerým) zvířatům jako malé děti: naprosto nepřemýšlí nad důsledky, nemají informace, jen "chtějí zvířátko" a mnohdy nejsou schopni poznat křečka od chameleona (bez nadsázky, to se mi opravdu stalo.) Ale to i češi, vlastně. Hloupí lidé jsou všude.

14.1.2016 22:57

Danczéz napsal(a):
Myslela jsem to tak, že sice pointu sdělení vždy nějak rukama-nohama dáte dohromady, jen mne vnitřně neuspokojilo, že jsem jim to nemohla dát pořádně sežrat. Vždy když přijde nějaký takový ignorant, neudělá mi větší radost, než ho osobně "umlátit" argumentama. smajlík Ale určitě by se mi nějaký tlumočník hodil: nechci generalizovat, ale jsou to téměř vždy rusové nebo ukrajinci, kteří mají přístup (k veškerým) zvířatům jako malé děti: naprosto nepřemýšlí nad důsledky, nemají informace, jen "chtějí zvířátko" a mnohdy nejsou schopni poznat křečka od chameleona (bez nadsázky, to se mi opravdu stalo.) Ale to i češi, vlastně. Hloupí lidé jsou všude.

Chápu, když budete někdy potřebovat USLUGI PEREVODCIKA tak se klidně ozvěte

Malejbulíček

14.1.2016 22:57
Malejbulíček

XXX.XXX.164.108

Nebo ženská křičí - utekl vám křeček, utekl vám křeček! Tak se jdu podívat a ono saranče Možná se spletla ale po těch zkušenostech bych si tím vážně nebyla tak jistá. Nebo na mě paní, že v uličce je uteklé saranče a já to brala jako upozornění, zvednu ho hned jak si něco dodělám ale ona čekala, že poběžím okamžitě ho před ní zvednout. (asi aby měla estrádu) No a ona si musela obejít půlku obchodu ke druhé uličce, protože kolem něj nemohla projít

15.1.2016 06:12

Malejbulíček napsal(a):
Nebo ženská křičí - utekl vám křeček, utekl vám křeček! Tak se jdu podívat a ono saranče Možná se spletla ale po těch zkušenostech bych si tím vážně nebyla tak jistá. Nebo na mě paní, že v uličce je uteklé saranče a já to brala jako upozornění, zvednu ho hned jak si něco dodělám ale ona čekala, že poběžím okamžitě ho před ní zvednout. (asi aby měla estrádu) No a ona si musela obejít půlku obchodu ke druhé uličce, protože kolem něj nemohla projít

A co je za legraci na tom, že vás paní upozornila, že vám uteklo saranče, Taky bych předpokládala, že ho půjdete sebrat hned. Co kdyby na něj někdo šlápl?

15.1.2016 09:18
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Malejbulíček napsal(a):

Dělám si legraci z hloupých lidí a jsem odměřená na arogantní tupce. A také hned neběžím něco udělat, když mi zákazník hlásí nějaký defekt jako třeba zvíře s nádorem (potkaní samec), jsem prodavačka, ne jejich otrok. Ale nikdy, NIKDY! neznevažuji něčí fobii! Pamatuji si, jak jsem vodila paní za ruku po krámě, protože měla celou dobu zavřené oči aby náhodou neviděla hada. Jasně haha, hrozná sranda, ale co jako? Ona se bála(!) a iracionální strach je mnohdy ještě víc ochromující. A mně osobně teda hmyz na útěku také nedělá dobře.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2016 11:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.130

Jojo, ze zveráku těch "historek" a příhod je opravdu mraky...
A fakt je ten, že občas si říkáš, jak ty lidi můžou fungovat nebo být tak omezený...
U Rusáků - podle toho, co to je zač se s nima taky bavím - pokud na mě žvatlaj rusky, tak já na ně česky - já se rusky kvůli nim učit nehodlám. Pokud se semnou baví anglicky, nemám s tím problém...

A dnešní fakani (většina z nich) - je to rozývený, nevychovaný, neznají, že kdž se baví dospělí maj držet papaulu a krok a bohužel úplně tupý... jako v 6ti letech neumět rozeznat myš od morčete nebo morče od králíka, to je občas i na mě moc...

15.1.2016 13:23
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Jojo, ze zveráku těch "historek" a příhod je opravdu mraky...
A fakt je ten, že občas si říkáš, jak ty lidi můžou fungovat nebo být tak omezený...
U Rusáků - podle toho, co to je zač se s nima taky bavím - pokud na mě žvatlaj rusky, tak já na ně česky - já se rusky kvůli nim učit nehodlám. Pokud se semnou baví anglicky, nemám s tím problém...

A dnešní fakani (většina z nich) - je to rozývený, nevychovaný, neznají, že kdž se baví dospělí maj držet papaulu a krok a bohužel úplně tupý... jako v 6ti letech neumět rozeznat myš od morčete nebo morče od králíka, to je občas i na mě moc...

Kdyby v šesti letech! Můj osobní průzkum říká, že řada dospělých není schopná morče od králíka poznat. A že křeček je mládě morčete... A fakani jsou kapitola sama pro sebe, ve chvíli kdy jsem lovila rybičky nějaké (překvapivě slušné ruské mamince, hovořící relativně pěkně česky) a její harant (asi pětiletý) mě začal mlátit(!) fakt jsem nevěděla co dělat

A k dobru přidám nejčastější (i nejkurioznější) omyly lidí při určování zvířete (připomínám, že pod každou ubikací je obrázek a název zvířete:

- osmák= "myš"
- potkan= "ježišikriste obrovská myš"
- agama= "chameleon"
-chameleon= "ještěrka"
- opice= "křeček"
- myš= "nějaká malá myš"
- morče= "králík"
- králík= "zajíček"
- činčila= "čivava"
-libovolné zvíře= "to je živý?!"

15.1.2016 13:50

...to je drsný

15.1.2016 13:57

Danczéz napsal(a):
Kdyby v šesti letech! Můj osobní průzkum říká, že řada dospělých není schopná morče od králíka poznat. A že křeček je mládě morčete... A fakani jsou kapitola sama pro sebe, ve chvíli kdy jsem lovila rybičky nějaké (překvapivě slušné ruské mamince, hovořící relativně pěkně česky) a její harant (asi pětiletý) mě začal mlátit(!) fakt jsem nevěděla co dělat

A k dobru přidám nejčastější (i nejkurioznější) omyly lidí při určování zvířete (připomínám, že pod každou ubikací je obrázek a název zvířete:

- osmák= "myš"
- potkan= "ježišikriste obrovská myš"
- agama= "chameleon"
-chameleon= "ještěrka"
- opice= "křeček"
- myš= "nějaká malá myš"
- morče= "králík"
- králík= "zajíček"
- činčila= "čivava"

Dítě Vás začne bít a Vy nevíte, co dělat?

15.1.2016 14:03
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Dítě Vás začne bít a Vy nevíte, co dělat?

Ne, opravdu nevím... V ruce držím sáček plný vody s rybičkama, harant neovládá češtinu a na matku nereaguje...Měla jsem rybičky chrstnout do umyvadla a začít ho fackovat? Já fakt nevím jak v těchto situacích reagovat- bojím se, že zareaguji nepřiměřeně. Ocením tip, pro příště...

15.1.2016 14:38
huhuter

XXX.XXX.141.1

Když už jsme u těch zverimexů... Často vzpomínám na situaci, která se stala cca před rokem, nebyla jsem na směně já, tak jsem se to dozvěděla druhý den.
Rodina s dítětem, paní ukrajinka, pán nějaký arab, takže čeština nic moc. Koupily si dvě vodní želvičky, dostaly je v plastové krabičce, samozřejmě s otvory na dýchání. Po pár hodinách se vrátily, s želvama, že jsou mrtvé a chtějí nové a nebo vrátit peníze. Po zjišťování co se stalo z nich vypadlo, že je měli celou dobu v autě na palubce ( v té době v zimě, takže puštěný větrák s horkým vzduchem) no a jezdily si vesele po nákupech.
Krabičky celé zapařené takže želvy se prostě upekly.
Místo toho, aby si aspoň nasypaly popel na hlavu, tak se s personálem do krve a sprostě hádaly, že oni za to nemůžou a chtěj jiný.
To byl snad zatím nejhorší případ, s kterým jsem se ve zveráči setkala... A ani nemluvím o dalších týraných rybičkách, želvách a podobně. Hlavně, že mi jsme vždy ty zlý.

15.1.2016 14:42
huhuter

XXX.XXX.141.1

A pardon za ten pravopis, teď to po sobě čtu a stydím se.

15.1.2016 14:49

Danczéz napsal(a):
Ne, opravdu nevím... V ruce držím sáček plný vody s rybičkama, harant neovládá češtinu a na matku nereaguje...Měla jsem rybičky chrstnout do umyvadla a začít ho fackovat? Já fakt nevím jak v těchto situacích reagovat- bojím se, že zareaguji nepřiměřeně. Ocením tip, pro příště...

S dětmi zákazníků je to obecně problém...děti si dělají co chtějí...ječí...běhají...lezou kam nemaj...rodiče naprostej ignor. Když jsem si dovolila požádat rodiče, jestli by si nemohli děti pohlídat, že jim může něco stát. Ještě jsem byla matkou slovně atakována a děti "skákaly po lustru znova"...
Prostě jsem proti tomu také bezradná a nemohu si dovolit takové děti okřikovat ani když rozhazují zboží po prodejně a podobně...

Neregistrovaný uživatel

15.1.2016 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.130

Mě nevadí děti, pokud koukaj na zvířata a nijak neškodí, ale fakani, co se mi honěj mazi regálama nebo třískaj do skla u zvířat, to opravdu nedávám...
Co mě dál nenechává chladnou je, když mi do krámu přijdou nanynky a na našeho Káju (sklípkan) maj furt nějaký kecy...
Nedávno taková balerýna (zmalovaná, jak čínská váza) prohlásila: "Fuj, ješiši, ten pavouk je odpornej!"
Já prošla kolem ní - doplňovala jsem zboží, a prohlásila: "Koukala ses dneska do zrcadla?"
Ty dva kluci, co tam byli s ní málem pukli smíchy, já teda taky... Nanynka se urazila a odkráčela...

Jako jasně, každému se nějaký zvíře nezamlouvá, ale snad u toho nedělám takový divadlo.. Myslet si člověk může co chce, ale tyhle "fuj" projevy ať si nechá na doma nebo do party, kde na tyhle výlevy je někdo zvědavej...

Neregistrovaný uživatel

15.1.2016 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.130

Tak jsme se před chvilkou vrátila z procházky a lidi maj v palici fakt vymleto...
Normálka, pustim psiska z kotce, napouštim vodu, kolem jde babča s Yorkšírem, pastevec mi asistuje, takže ho nesešl "pozdravit" nicméně tohoto se ujalo štěně BŠO (pěkně se to od něj učí). Odběhl k plotu a blafal, vykouknu, co je a sleduju, co teda...
Jde babča, zastaví se u plotu a něco mu tam říká a co jsme zaslechla je: "Nelez do toho bláta, budeš spinavej a ťutu" (je to venkovní pes, mě je fakt u zadku, že bude špinavej).
Pak dojdu pro obojky, rozdám obojky, koš a jdem ven. Dojdem na louku (který je před lesem) a tam vidím tuhle babču. Pastevce si raději připínám. Berňák a bšo volně. Berňák okolní psi fakt neřeší. No a blížíme se k babče, ta nás vidí, připíná Yorka, a stojí. Blížíme se k ní. Babča se z ničeho nic lehce předkloní, trochu upaží a nechá ruce plácnout o stehna a asi něco říkala, protože Cyro se k ní rozeběhl (je to štěně a když na štěně prostě promluvíš, tak běží). Cyro od ní byl asi 5 metrů a babča z ničeho nic: "Pejsku ne, běž pryč, ne! Běž, Ne, běž!" Na štěně jsem volala, tak docela pěkně přišel, já ho připla, raději zavrtěla hlavou a šla dál - tak proč mi na psa dělá cukrbliky, když pak nechce aby jí obtěžoval... ? Kdyby na štěně nijak nereagovala, tak o ní ani nezavadí..
Opravdu nechápu...

15.1.2016 18:29

Chování některých lidí je opravdu nepochopitelné.

ad předchozí příspěvek...story se sklípkanem mě fakt pobavila

15.1.2016 18:33
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Chování některých lidí je opravdu nepochopitelné.

ad předchozí příspěvek...story se sklípkanem mě fakt pobavila

No to jó, to musím souhlasit že chování některých lidí je fakt nepochopitelné .Dnes jsem na prochajdě na polní cestě u lesa potkala osobu co venčila psa na volno z auta.

15.1.2016 18:56

Mě nevadí děti, pokud koukaj na zvířata a nijak neškodí, ale fakani, co se mi honěj mazi regálama nebo třískaj do skla u zvířat, to opravdu nedávám...
Co mě dál nenechává chladnou je, když mi do krámu přijdou nanynky a na našeho Káju (sklípkan) maj furt nějaký kecy...
Nedávno taková balerýna (zmalovaná, jak čínská váza) prohlásila: "Fuj, ješiši, ten pavouk je odpornej!"
Já prošla kolem ní - doplňovala jsem zboží, a prohlásila: "Koukala ses dneska do zrcadla?"
Ty dva kluci, co tam byli s ní málem pukli smíchy, já teda taky... Nanynka se urazila a odkráčela...

Jako jasně, každému se nějaký zvíře nezamlouvá, ale snad u toho nedělám takový divadlo.. Myslet si člověk může co chce, ale tyhle "fuj" projevy ať si nechá na doma nebo do party, kde na tyhle výlevy je někdo zvědavej...

Asi nebudu moc populární, ale snad jste v obchodě ! Náš zákazník náš pán - to rčení vám asi moc neříká. Jestli se někomu nelíbí váš pavouk, má na to nárok a vám nepřísluší to komentovat. Jo, kdyby trvala na tom, abyste ho odstranili, nebo ho chtěla zamáčknout - ale říct, že je hnusnej - na to má právo. Vy jste tam od toho, abyste prodávala, pečovala, dohlížela a ne komentovala výroky zákazníků.
A ještě si myslela, že jste za hrdinku.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2016 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.130

Asi nebudu moc populární, ale snad jste v obchodě ! Náš zákazník náš pán - to rčení vám asi moc neříká. Jestli se někomu nelíbí váš pavouk, má na to nárok a vám nepřísluší to komentovat. Jo, kdyby trvala na tom, abyste ho odstranili, nebo ho chtěla zamáčknout - ale říct, že je hnusnej - na to má právo. Vy jste tam od toho, abyste prodávala, pečovala, dohlížela a ne komentovala výroky zákazníků.

To se pleteš!
Každým coulem náš zákazník náš pán...

Ale člověk co jde JEN čumět na zvířátka bez záměru cokoliv nakoupit není zákazník...

15.1.2016 20:10

To se pleteš!

Ale člověk co jde JEN čumět na zvířátka bez záměru cokoliv nakoupit není zákazník...

Tak vybírejte při vstupu do obchodu nevratnou zálohu ! Asi neproveditelné, že ?

15.1.2016 21:02
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak jako... přece když jde někdo do obchodu tak se má chovat slušně a né jakoby právě přišel z doby kamený.

15.1.2016 21:04

To se pleteš!

Opravdu to není zákazník? A co když jde zboží omrknout, zjistit ceny, ochotu obsluhy, a pokud by byl spokojen, přišel by příště a nechal vám vydělat. Ale když cítí, že není vítán, tak příště nepřijde. Já jsem si už kolikrát říkala, proč se v mnoha zverácích tak nějak špatně cítím. Pochopila jsem to tady, když čtu příspěvky dam tam prodávajících. Radši budu objednávat na e-shopech, a co nejde, co si musí pes vyzkoušet, tak na výstavách. A ještě ušetřím, e-shop vyjde levněji, a na výstavě mnohdy taky.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2016 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.130

Opravdu to není zákazník? A co když jde zboží omrknout, zjistit ceny, ochotu obsluhy, a pokud by byl spokojen, přišel by příště a nechal vám vydělat. Ale když cítí, že není vítán, tak příště nepřijde. Já jsem si už kolikrát říkala, proč se v mnoha zverácích tak nějak špatně cítím. Pochopila jsem to tady, když čtu příspěvky dam tam prodávajících. Radši budu objednávat na e-shopech, a co nejde, co si musí pes vyzkoušet, tak na výstavách. A ještě ušetřím, e-shop vyjde levněji, a na výstavě mnohdy taky.

Tak jinak, blbě jsem se vyjádřila...

Skupinka puberťáků, co jsou slyšet po celém OC, nevhodně se vyjadřující o čemkoliv a ještě dělaj bordel u zvířat - jde čumět na zvířata a u toho se nahlas královsky bavit (aby bylo vidět, jakej je king) bez záměru cokoliv nakoupit prostě není zákazník...

Samozřejmě, že když je člověk slušný (nedělá zbytečný bordel, nepotřebuje aby ho každej slyšel) a jde se podívat na zvířata, tak o něm nemůže být ani řeč a nikdy bych mu na nic, co se mě netýká neodpověděla... Ba naopak s těmito lidmi je bezva řeč a udělají i dobrej kšeft... Je to jen o slušnosti. Opravdu nepokládám za slušné vyřvávat na celé OC, prostě dělat bordel... což dost často obtěžuje i ostatní zákazníky...

ps: že se v některých zveráčích necítíš dobře, bohužel tvá věc (v některých zveráčích se taky dobře necítím ani já). Pokud si slušný zákazník, neměla bych s tebou jediný problém...

15.1.2016 21:42
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Musím se wulfiny zastat. Jistě, že je každý člověk potencionální zákazník. Ale ne -náctiletý (="dítě"), student, ekonomicky neaktivní jedinec. Nemá vlastní příjem, nemůže mít výdaje. Pokud přijde se slušným dotazem, byť jen třeba na chov zvířete, ráda poradím i pokecám. Ale také nebudu úslužná (a ani nejsem) k drzým dětem.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2016 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.130

Danczéz napsal(a):
Musím se wulfiny zastat. Jistě, že je každý člověk potencionální zákazník. Ale ne -náctiletý (="dítě"), student, ekonomicky neaktivní jedinec. Nemá vlastní příjem, nemůže mít výdaje. Pokud přijde se slušným dotazem, byť jen třeba na chov zvířete, ráda poradím i pokecám. Ale také nebudu úslužná (a ani nejsem) k drzým dětem.

Přesně tak...
Ikdyby se člověk, co se jde podívat za zvíře a slušně se zeptá na jakoukoliv otázku o zboží, zvířeti, nemám problém mu ochotně poradit či něco vysvětlit (ikdyby to mělo být na 3 hodiny)...

15.1.2016 21:49
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Danczéz napsal(a):

Taktéž, jak už jsem psala výše.Taky občas jdu do zveráče něco omrknout, třeba vodítka, nebo granule pro kočky jaké mají a za kolik nebo se prostě jen na něco zeptat.Já mám třeba respekt z hadů a taky nehulákám po celým zverači... A nejde jen o zveri ale celkově by se měl člověk na veřejnosti chovat slušně a né jak hulvát.

15.1.2016 21:55
aha

XXX.XXX.133.229

Takový urážky mě taky vytočí, každému se líbí něco jiného, to je v pořádku, ale poslouchat řeči typu:, Fuj, jak můžete mít tak hnusnýno psa (buldočka), vždyť je naprosto odpornej!" a podobný urážky tedy nehodlám.
Mimochodem jsme to vylepšili, k buldočče jsme pořídili bulíka.

15.1.2016 21:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Skupinka puberťáků, co jsou slyšet po celém OC, nevhodně se vyjadřující o čemkoliv a ještě dělaj bordel u zvířat - jde čumět na zvířata a u toho se nahlas královsky bavit (aby bylo vidět, jakej je king) bez záměru cokoliv nakoupit prostě není zákazník...

Samozřejmě, že když je člověk slušný (nedělá zbytečný bordel, nepotřebuje aby ho každej slyšel) a jde se podívat na zvířata, tak o něm nemůže být ani řeč a nikdy bych mu na nic, co se mě netýká neodpověděla... Ba naopak s těmito lidmi je bezva řeč a udělají i dobrej kšeft... Je to jen o slušnosti. Opravdu nepokládám za slušné vyřvávat na celé OC, prostě dělat bordel... což dost často obtěžuje i ostatní zákazníky...

ps: že se v některých zveráčích necítíš dobře, bohužel tvá věc (v některých zveráčích se taky dobře necítím ani já). Pokud si slušný zákazník, neměla bych s tebou jediný problém...

Naprosto Vás chápu.
Nevidím důvod, proč by měla slečna celému světu sdělovat, že ten pavouk je hnusný a patřičně u toho ječet a event. přidat i nějak "taneček".
Pokud je pro mne kdekoli cokoli hnusné, dlouho se u toho nezdržuji, nekomentuji, nekoukám, nečuchám a tvářím se, že to tam není

15.1.2016 22:05

Fiona.Praha napsal(a):
Naprosto Vás chápu.
Nevidím důvod, proč by měla slečna celému světu sdělovat, že ten pavouk je hnusný a patřičně u toho ječet a event. přidat i nějak "taneček".
Pokud je pro mne kdekoli cokoli hnusné, dlouho se u toho nezdržuji, nekomentuji, nekoukám, nečuchám a tvářím se, že to tam není

Protože přesně takové chování k puberťákům patří. A pak bych se chtěla
wulfiny zeptat : Jak dlouho chcete v tom zveráči vydržet ? Puberťáci vyrostou, zaměstnají se, porodí a stanou se z nich zákazníci, kteří půjdou dětem kupovat potkany, křečky, krmení...atd. Opravdu je nebudete potřebovat ? Chytří obchodníci cílí na děti svých zákazníků ( i když v nich momentálně vidíte spratky ). Když vaši existneci navíc ohrožují e-shopy, kterým nemůžete konkurovat cenou.

15.1.2016 22:32
Danczéz

XXX.XXX.210.3

wulfiny zeptat : Jak dlouho chcete v tom zveráči vydržet ? Puberťáci vyrostou, zaměstnají se, porodí a stanou se z nich zákazníci, kteří půjdou dětem kupovat potkany, křečky, krmení...atd. Opravdu je nebudete potřebovat ? Chytří obchodníci cílí na děti svých zákazníků ( i když v nich momentálně vidíte spratky ). Když vaši existneci navíc ohrožují e-shopy, kterým nemůžete konkurovat cenou.

Až se z puberťáků stanou dospělí, uvědomí si, že se chovali jako k*eténi. Jako rozjívenej harant jsem v jedné akvaristice dostala vynadáno. A pak jsem tak jako dospělá chodila nejraději: protože si na nic nehráli...Nepotřebovali žádné marketingové tahy a cílení na zákazníka. Měli kvalitní zboží a personál byl takříkajíc "vod fochu" a dokázali si pěkně po staru spacifikovat i nevychované děti.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2016 00:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.180

Tak ve zveráku makám už 10 let.. vlastně 11 let to bude letos...
Počítám, že tam nějaký rok ještě vydržím...
ps: čistě teoreticky při mém věku, myslím, že se fakt další nakupující generaci vyhnu - v tu dobu budu už v důchodu nebo mrtvá...

A přesně, z pubošů vyrostou dospělí lidé, kteří si většinou uvědomí, že se chovali velmi nevhodně...
Kamenné zveráče e-shopy neohrožují (tadyx pak záleží kdo je jak dlouho na trhu a kdo má jakou klientelu), dost lidí potřebuje granule hned, né až zítra né až pozejtří, hned, leguán potřebuje topnou žárovku hned, né zítra, rybičkám vyplivne vzduchování, potřebují ho hned, né zítra... atd atd...

16.1.2016 02:22
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

kobylatko napsal(a):
To vídám ještě teď ty podivný barevný smrdící kostičky .
Je to tak půl měsíce co mě jízda do města málem stála infarkt, zastavily u Penáče bo u drogérky kam bylo potřeba jít nebylo volný místo k zaparkování.Na Penny byla obrovská cedule s "Akcí" na kapsičky Whiskas a granule Pedigree, málem mi vypadlo voko co na tý ceduli bylo, ty grancle Pedigree, původní cena 10kg za 666kč a měli zrovna slevu na 300kč .
Dyť za tu cenu 666, - maj lidi třeba Brita.

To nevím co by tyhle lidi říkal na to, že naší pejsandě kupujeme jehněčí a iberico platinum, kde pětikilový pytel stojí 700, - a ona sní měsíčně ty pytle dva

16.1.2016 02:35
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Jednou na procházce mne potkala paní s převykrmenou labradorkou. Bylo to v době kdy naše feňule byla ještě štěně a měla problém se zánětem střev. S paní jsme se dali do řeči a ta mi sdělila : Já myslela že máte s sebou chrta. Uznávám, že feňule tu dobu byla pohublejší a celkově vypadá štíhlejší protože nemá srst ovčáka, spíše labradora, ale uznejte, vypadá snad jako chrt ?

16.1.2016 07:53
Danczéz

XXX.XXX.210.3

PetraEmily napsal(a):
Jednou na procházce mne potkala paní s převykrmenou labradorkou. Bylo to v době kdy naše feňule byla ještě štěně a měla problém se zánětem střev. S paní jsme se dali do řeči a ta mi sdělila : Já myslela že máte s sebou chrta. Uznávám, že feňule tu dobu byla pohublejší a celkově vypadá štíhlejší protože nemá srst ovčáka, spíše labradora, ale uznejte, vypadá snad jako chrt ?

Včera jsem se plácla přes pusu a zabránila podobnému trapasu. Potkali jsme pána s nějakým chrtíkem, maličké, drobné zvířátko. Z nějakého důvodu ten pes běžel příčně přes silnici směrem k parku a ještě hrozně rychle. Moje se okamžitě rozběhla a jala se ho pronásledovat, zařvala jsem, ona se se zastavila a vrací zpátky (hurá! Úspěch ) než mi došlo že jsem ji neodvolala od zajíce ale od psa který zrovna začal štěkat :-D Chtěla jsem se pánovi omluvit, že mu vyděsila psa ale došlo mi, že mám na jazyku větu : " my si totiž obě myslely, že to je zajíc! " asi by ho to nepotěšilo. A možná by mě pak dal na ifaunu jako debi.a co nepozná zajíce od psa :-D.

16.1.2016 07:53

Tak ve zveráku makám už 10 let.. vlastně 11 let to bude letos...
Počítám, že tam nějaký rok ještě vydržím...
ps: čistě teoreticky při mém věku, myslím, že se fakt další nakupující generaci vyhnu - v tu dobu budu už v důchodu nebo mrtvá...

A přesně, z pubošů vyrostou dospělí lidé, kteří si většinou uvědomí, že se chovali velmi nevhodně...
Kamenné zveráče e-shopy neohrožují (tadyx pak záleží kdo je jak dlouho na trhu a kdo má jakou klientelu), dost lidí potřebuje granule hned, né až zítra né až pozejtří, hned, leguán potřebuje topnou žárovku hned, né zítra, rybičkám vyplivne vzduchování, potřebují ho hned, né zítra... atd atd...

Pokud člověk aspoň trochu myslí, tak si granule na e-shopu objedná s předstihem, to není problém. Nebo si je koupí v Hornbachu - mají docela výběr a ceny podobné e-shopu. Stejně tak tam mají náhubky, obojky, vodítka, hračky a pamlsky. Další vyjmenovaný sortiment - vzduchování, topná žárovka - netuším, jak je to finančně náročné, a jestli třeba minimálně tu žárovku není lepší mít jednu doma v zásobě.

16.1.2016 08:03

Wulfino, to ses fakt blbě vyjádřila. Ale i ten puboš, co dělá bordel s partou, může být potencionálně zákazník. Ale nebude kupovat před partou, to by se mu smáli. Může přijít jindy, sám,...

Jsem fakt ráda, že pokud jsem slušný zákazník, neměla bys se mnou jediný problém.
Pokud chceš prodat a tím pádem vydělat, pokud chceš moje peníze, tak se musíš snažit, a chovat se tak, abych chtěla tvé zboží.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2016 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.180

Pokud chceš prodat a tím pádem vydělat, pokud chceš moje peníze, tak se musíš snažit, a chovat se tak, abych chtěla tvé zboží.

Ano, přesně takhle to dělám...

Neregistrovaný uživatel

16.1.2016 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.180

Ale i ten puboš, co dělá bordel s partou, může být potencionálně zákazník. Ale nebude kupovat před partou, to by se mu smáli. Může přijít jindy, sám,...

Tak to si vedle...
Za těch 11 let, jsem nezažila, aby si puboš šel cíleně sám něco koupit po tom, co dělali bordel v krámu - jasně, občas zkusí si koupit zvíře, smůla, na to potřebujou občanku, kterou většinou nemaj. (Zvíře si kupujou za účelem mu spíš ublížit - což je v posledních asi 3 letech strašný hit - vykřikují po krámě, ať se koupí křeček, myš, že ho stáhnou nebo zhulí, atd...)
Puboši nebo děti, kteří si chtěj něco koupit chodí vždy v doprovodu dospělého... Pak je ten kšeft o něčem jiném...

Neregistrovaný uživatel

16.1.2016 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.180

Pokud člověk aspoň trochu myslí, tak si granule na e-shopu objedná s předstihem, to není problém. Nebo si je koupí v Hornbachu - mají docela výběr a ceny podobné e-shopu. Stejně tak tam mají náhubky, obojky, vodítka, hračky a pamlsky. Další vyjmenovaný sortiment - vzduchování, topná žárovka - netuším, jak je to finančně náročné, a jestli třeba minimálně tu žárovku není lepší mít jednu doma v zásobě.

No, nikdo moc dopředu nemyslí a nebo mu to jeho prostory nedovolí...
Ono se většinou všechno kupuje "na hned"

Já pro mýho agamáka mám raději 2 tepelný žárovky v záloze, pro psy mám pro každého 1 pytel v záloze (mám doma momentálně doma 6 pytlů granulí + 3 vcelku plné barely), pro činčily beru peletky po 50 kg pytlích, kočkám beru Asan a mám doma 2 pytle, ale né každej má prostor na to někde skladovat 2 a více pytlů, někdo nemá prostor na to skladovat kočce stelivo po více pytlech, atd atd...

16.1.2016 12:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Já jako puberťák se teda ve zveráčích chovala slušně, i v jiných obchodech, ve zveri jsem byla de facto pořád, buď koupit něco psům nebo osmákům a pískoušům nebo jen tak pokecat, v jednom zveri byla bezva starší paní tak za ní jsem chodila na pokec a né jen já ale i ostatní lidičkové, tak jsem někdy hodila řeč i s nima .

16.1.2016 19:47

No, nikdo moc dopředu nemyslí a nebo mu to jeho prostory nedovolí...
Ono se většinou všechno kupuje "na hned"

Já pro mýho agamáka mám raději 2 tepelný žárovky v záloze, pro psy mám pro každého 1 pytel v záloze (mám doma momentálně doma 6 pytlů granulí + 3 vcelku plné barely), pro činčily beru peletky po 50 kg pytlích, kočkám beru Asan a mám doma 2 pytle, ale né každej má prostor na to někde skladovat 2 a více pytlů, někdo nemá prostor na to skladovat kočce stelivo po více pytlech, atd atd...

Máš zásoby, jako bys čekala třetí světovou . Takový extrém je samozřejmě naprosto zbytečný. Stačí objednat granule či cokoliv jiného než to dojde.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2016 13:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.180

Máš zásoby, jako bys čekala třetí světovou . Takový extrém je samozřejmě naprosto zbytečný. Stačí objednat granule či cokoliv jiného než to dojde.

Ne, nečekám 3 světovou, ale beru psům všechno zhruba na 3 měsíce (a vim, že se tim nemusim zabývat každý měsíc a logicky, když to beru všechno naráz, tak je to levnější)...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2016 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.180

Tak přidám zas něco z těch úžo dotazů...

Včera jsem cvičákovala a přivolávám psiska tak, že pískám na píšťalku (začíná to chápat už i štěně - kterýho hodlám co nevidět do výcviku přivolání na píšťalku zaučit). A paní, co tam má knírače ke mně přišla a říkala, jak koupila píšťalku a že jí šla reklamovat, protože pes nechtěl na píšťalku chodit. Na to jsme jí odpověděla, že pes se musí na píšťalku naučit, že to není tak, že se vytáhne píšťalka z obalu, zapíská se a pes přiběhne. Paní na mě koukala a pak se mě fakt vážně zeptala: "To se tedy psi musí naučit na tu píšťalku reagovat?".

17.1.2016 15:39
vava69

XXX.XXX.98.20

Tak fakt už nevím. Dnes se vracíme z vycházky, vidím proti sobě cca pět lidí, tak zavolám psy, přicvaknu je aby se nemotali pod nohy a jdeme. Když nás míjí dvě paní vedle sebe, věkem tak někde před důchodem, tak jedna povídá:"Nóó, ty tě kousnou, má je uvázaný." a ještě se u toho zastavily a koukaly na nás. Mě osvítil duch svatý a povídám - No, kousnou, ale leda byste je kousla první. Tak paní otevřela pusu, zalapala po dechu a uraženě vyrazily dál. Připadají mi lidi snad čím dál blbější.

17.1.2016 16:39
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Já teď spíš často potkávám lidi co je jejich pes na vodítku táhne jak kůň směrem k nám když jdu se svým psem ven, a to je většinou drží chlapy a maj fakt co dělat aby psa zmákly.Třeba včera jsem šla se psem ven a potkali jsme u cesty nějakou rodinku s LR, LR jak nás zmerčil začal řvát a vrčet jak píchlej vidlema a tahat na vodítku, chlap co ho držel měl co dělat aby ho zmáknul.Jak jsem dorazila domů tak jsem šla sednout k počítači a cca za dvě hoďky šel kdosi kolem našeho plotu s NO, pastevec klasicky hlidal a to se asi milýmu NO nelíbilo tak začal dělat na vodítku scény, řvát na celý kolo a dorážet, opět ho vedl chlap a taky měl co dělat aby psa udržel a nehodil hubu.Příjde mi že ti lidi jsou úplně vymaštění, tak si sakra psa naučím né aby uměl vklidu chodit kolem jiných psů.

17.1.2016 17:01
aha

XXX.XXX.232.85

kobylatko napsal(a):
Já teď spíš často potkávám lidi co je jejich pes na vodítku táhne jak kůň směrem k nám když jdu se svým psem ven, a to je většinou drží chlapy a maj fakt co dělat aby psa zmákly.Třeba včera jsem šla se psem ven a potkali jsme u cesty nějakou rodinku s LR, LR jak nás zmerčil začal řvát a vrčet jak píchlej vidlema a tahat na vodítku, chlap co ho držel měl co dělat aby ho zmáknul.Jak jsem dorazila domů tak jsem šla sednout k počítači a cca za dvě hoďky šel kdosi kolem našeho plotu s NO, pastevec klasicky hlidal a to se asi milýmu NO nelíbilo tak začal dělat na vodítku scény, řvát na celý kolo a dorážet, opět ho vedl chlap a taky měl co dělat aby psa udržel a nehodil hubu.Příjde mi že ti lidi jsou úplně vymaštění, tak si sakra psa naučím né aby uměl vklidu chodit kolem jiných psů.

Třeba já mám čubinu naučenou, že mě netáhne, ale jakmile s ní jde chlap, tak je vodítko častokrát napnuté. Vynadáno dostanou oba a jde se dál.

Jednou jsem potkala pána s pubošem německý dogy, dala jsem se s ním do řeči a muchla si pesana. Pak jsem se chtěla ještě na něco zeptat, ale dogoušovi se už chtělo jít, takže pán odvlál v půlce věty nenávratně pryč. Vícekrá jsem je již nepotkala!

17.1.2016 18:25
Danczéz

XXX.XXX.210.3

kobylatko napsal(a):

Také jsem nad tím přemýšlela, co to má, sakra, znamenat. Chůzi na prověšeném vodítku bez škrcení a s ovladatelností pouze hlasem považuji za základ. A když to útulkového, vodítkem nepolíbeného psa dokáže naučit i laik, jako jsem já, dokáže to snad každý. A máte pravdu, že snad nepotkávám lidi, kteří by za svým psem nevláli, nebo v případě, že to je menší pes, ho neškrtili bez jediného slova.
Skvělý příklad za všechny: předevčírem, jdeme parkem, potkáme paní se dvěma pejsky. V klidu k sobě jdeme, obě máme sice psy na volno, ale u nohy, dojdeme k sobě, sdělíme si pohlaví (psů, ne naše ) a necháme je očmuchat. Už to vypadá to na přátelskou honičku, když v tu chvíli nás míjí chlap na vodítku s německým ohařem(? tipuju) psisko se mu vytrhne z ruky a dost ostře zaútočí na mojí fenku. Chlap si nevzrušeně psa odchytne a beze slova pokračuje (opět bez jediného povelu!). Naštěstí se nic nestalo, ale mě to hrozně naštvalo. Pořád pracuju na její komunikaci s ostatními psy a tohle prostě byla špatná zkušenost.

17.1.2016 19:08
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Danczéz napsal(a):
Také jsem nad tím přemýšlela, co to má, sakra, znamenat. Chůzi na prověšeném vodítku bez škrcení a s ovladatelností pouze hlasem považuji za základ. A když to útulkového, vodítkem nepolíbeného psa dokáže naučit i laik, jako jsem já, dokáže to snad každý. A máte pravdu, že snad nepotkávám lidi, kteří by za svým psem nevláli, nebo v případě, že to je menší pes, ho neškrtili bez jediného slova.
Skvělý příklad za všechny: předevčírem, jdeme parkem, potkáme paní se dvěma pejsky. V klidu k sobě jdeme, obě máme sice psy na volno, ale u nohy, dojdeme k sobě, sdělíme si pohlaví (psů, ne naše ) a necháme je očmuchat. Už to vypadá to na přátelskou honičku, když v tu chvíli nás míjí chlap na vodítku s německým ohařem(? tipuju) psisko se mu vytrhne z ruky a dost ostře zaútočí na mojí fenku. Chlap si nevzrušeně psa odchytne a beze slova pokračuje (opět bez jediného povelu!). Naštěstí se nic nestalo, ale mě to hrozně naštvalo. Pořád pracuju na její komunikaci s ostatními psy a tohle prostě byla špatná zkušenost.

Já před pár dny potkala v lese souseda s feňulí NO, jak nás viděl tak si psici připnul a já si přitáhla pastevce na stopovačce na krátko, stoupla si bokem a čekala jsem až projdou, soused se zastavil a nějak jsme se dali do řeči , seznámili psiska a dál jsme pokračovali spolu a pustily psy ať si zablbnou .

17.1.2016 19:59
Danczéz

XXX.XXX.210.3

kobylatko napsal(a):
Já před pár dny potkala v lese souseda s feňulí NO, jak nás viděl tak si psici připnul a já si přitáhla pastevce na stopovačce na krátko, stoupla si bokem a čekala jsem až projdou, soused se zastavil a nějak jsme se dali do řeči , seznámili psiska a dál jsme pokračovali spolu a pustily psy ať si zablbnou .

Takové situace mám nejraději. smajlík Není nad to, když se potkáte se stejně rozumným majitelem.

17.1.2016 20:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Danczéz napsal(a):

Takové situace mám nejraději. smajlík Není nad to, když se potkáte se stejně rozumným majitelem.

Ale takových je bohužel málo, aspoň teda moc jich nepotkávám :(.

17.1.2016 20:53
imattree

XXX.XXX.109.4

Ano, já můžu jít úplně v klidu se dvěma fenami na volno po vesnici, bez reakce na cizí hlídající psy. Jde s nimi mamka a všude táhnou, "neposlouchají", jsou neovladatelné, atd.... A mamce můžu 100x vysvětlovat, že nejdřív si musí získat pozornost, pak až dát povel, že cukáním vodítkem ničeho nedosáhne, že pokud si cizích psů nebude všímat ona (Říkat jim jak jsou šikovní, že tak krásně hlídají, atd.), že si jich naši psi taky všímat nebudou,...

A nejhorší jsou majitelé venčící psy vypuštěním ze zahrady. Samozřejmě, že můj pes neposlechne, když na něj (Doslova) vyskočí z cizí (Ne psovy) zahrady uřvaná černá tryskomyš. Majitel nereaguje/psa zažene do kouta a spráská a my jsme s přivoláním a ovladatelností zase o dva kroky vzadu.

27.1.2016 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak jsme byli na veterině a zase mě tam jedna paní "potěšila". Čekala jsem tam já, předemnou pán s NO, a a pán s kokrem. NIkdo ze psů neměl náhubek. Kokr byl v klidu, NO občas kouknul na kokra a zavrčel, můj pes byl v klidu. Přišla paní, s něčím jako jorkšír, postavila se za mě a začala: "A to jako ten Váš pes nemusí mít náhubek?" Tak jí říkám: " no jak vidíte tak tady nemusí mít náhubek žádný pes, ani ten Váš ho nemá". Začala samozřejmě s tím, že její pes je malý, a že takovou velikost náhubků ani nevyrábí. Neodpovídala jsem a paní jsem si nevšímala. Sklonila jsem se ke psovi a začala ho chválit za to, jak hezky čeká. Pes mě oblíznul obličej. Paní začala znovu: " no já už jsem normálně myslela, že Vás kousne, podle mě by takový pes měl mít náhubek všude, já se ho bojím, a bojím se aby nekousnul i pana doktora". Podotýkam, že pes naprosto klidně seděl, zato ten její ze zmítal na vodítku a vyváděl. Odpověděla jsem jí na to, že je hodný, a že náhubek opravdu nepotřebuje, a že je to štěně. Na to paní hned: " no jo ale ono u tohohle plemene je nebezpečný i štěně. Tak jsem se jí zeptala, co tedy vlastně mám podle ní za plemeno. Odpověď byla, že to přesně neví, ale že je to něco bojového. (mám křížence AST). V tu chvíli k veterináří přišel pár se stafbulíkem, paní hned zbystřila a s dodatkem, že přišlo další bojový plemeno přestala otravovat nás a šla otravovat zase o kus dál. Stafbulík asi neměl rád malé uřvané psy a tak na jejího psa vrčel. V tom začala s tím, že měla pravdu a že jsou to bestie, ale musela se pořád blíž a blíž přibližovat k tomu psovi i se svým uječeným psem. Pán jí to rázně vysvětlit a byl klid :-D

Nechápu takové lidi. Pochopila bych, že se někdo třeba těchto psů bojí (po tom co nám ukazují na nově), ale když se takových psů bojím, tak si prostě stoupnu od nich dál a nekomentuji. Paní tam vyloženě rejpala. To, že neměl náhubek NO, kokr nebo její pes bylo v pořádku. Ale to, že ho nemělo moje 6ti měsíční štěně a stafbulík, to už byl problém. Samozřejmě tam kde pes náhubek mít má, tam mu ho dávám.

27.1.2016 10:03

marcelaamax napsal(a):
Tak jsme byli na veterině a zase mě tam jedna paní "potěšila". Čekala jsem tam já, předemnou pán s NO, a a pán s kokrem. NIkdo ze psů neměl náhubek. Kokr byl v klidu, NO občas kouknul na kokra a zavrčel, můj pes byl v klidu. Přišla paní, s něčím jako jorkšír, postavila se za mě a začala: "A to jako ten Váš pes nemusí mít náhubek?" Tak jí říkám: " no jak vidíte tak tady nemusí mít náhubek žádný pes, ani ten Váš ho nemá". Začala samozřejmě s tím, že její pes je malý, a že takovou velikost náhubků ani nevyrábí. Neodpovídala jsem a paní jsem si nevšímala. Sklonila jsem se ke psovi a začala ho chválit za to, jak hezky čeká. Pes mě oblíznul obličej. Paní začala znovu: " no já už jsem normálně myslela, že Vás kousne, podle mě by takový pes měl mít náhubek všude, já se ho bojím, a bojím se aby nekousnul i pana doktora". Podotýkam, že pes naprosto klidně seděl, zato ten její ze zmítal na vodítku a vyváděl. Odpověděla jsem jí na to, že je hodný, a že náhubek opravdu nepotřebuje, a že je to štěně. Na to paní hned: " no jo ale ono u tohohle plemene je nebezpečný i štěně. Tak jsem se jí zeptala, co tedy vlastně mám podle ní za plemeno. Odpověď byla, že to přesně neví, ale že je to něco bojového. (mám křížence AST). V tu chvíli k veterináří přišel pár se stafbulíkem, paní hned zbystřila a s dodatkem, že přišlo další bojový plemeno přestala otravovat nás a šla otravovat zase o kus dál. Stafbulík asi neměl rád malé uřvané psy a tak na jejího psa vrčel. V tom začala s tím, že měla pravdu a že jsou to bestie, ale musela se pořád blíž a blíž přibližovat k tomu psovi i se svým uječeným psem. Pán jí to rázně vysvětlit a byl klid :-D

Nechápu takové lidi. Pochopila bych, že se někdo třeba těchto psů bojí (po tom co nám ukazují na nově), ale když se takových psů bojím, tak si prostě stoupnu od nich dál a nekomentuji. Paní tam vyloženě rejpala. To, že neměl náhubek NO, kokr nebo její pes bylo v pořádku. Ale to, že ho nemělo moje 6ti měsíční štěně a stafbulík, to už byl problém. Samozřejmě tam kde pes náhubek mít má, tam mu ho dávám.

Asi mám štěstí, ale podobná příhoda se mi v životě nestala.

27.1.2016 10:14
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Asi mám štěstí, ale podobná příhoda se mi v životě nestala.

Mě tohle, že by vyloženě někdo prudil se taky stalo poprvé. Ale stávalo se mi často ve městě, že nás lidi obcházeli obloukem, proti tomu nic nemám, prostě né každej má rád psy, ale ať to alespoň nekomentují.

Když jdu s retrívrem tak se k němu lidi hrnou i přesto, že vrčí a když jdu s křížencem tak i přesto, že vrtí ocasem a mazlil by se tak se mu vyhýbají.

27.1.2016 10:19

marcelaamax napsal(a):
Mě tohle, že by vyloženě někdo prudil se taky stalo poprvé. Ale stávalo se mi často ve městě, že nás lidi obcházeli obloukem, proti tomu nic nemám, prostě né každej má rád psy, ale ať to alespoň nekomentují.

Když jdu s retrívrem tak se k němu lidi hrnou i přesto, že vrčí a když jdu s křížencem tak i přesto, že vrtí ocasem a mazlil by se tak se mu vyhýbají.

Jo, to nás taky často lidi obcházejí "Jen ho nechte, ať se bojí"

27.1.2016 10:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jo, to nás taky často lidi obcházejí "Jen ho nechte, ať se bojí"

Minule jsem šla s obouma a nějaká maminka se mě ptala, jestli si ho syn může pohladit (asi myslela retrívra), řekla jsem jí, že retrívra ne, ale že štěně klidně může...paní vykulila oči a řekla, že to radši ne a šla pryč

27.1.2016 11:05

marcelaamax napsal(a):
Minule jsem šla s obouma a nějaká maminka se mě ptala, jestli si ho syn může pohladit (asi myslela retrívra), řekla jsem jí, že retrívra ne, ale že štěně klidně může...paní vykulila oči a řekla, že to radši ne a šla pryč

27.1.2016 11:36
verlik

XXX.XXX.208.3

Marcelaamax: Já tyhle předsudky vůči tomuhle typu psů nechápu. Přidám historku z pražského metra. Omlouvám se předem za svůj vypravěčský netalent.

V metru jela paní s černým "bojovým" psem. (přiznám se, že v bull plemenech nevyznám - prostě malý černý, ráda se poučím pokud mi někdo bude ochoten vysvětlit :). Pes mohl mít rovnou na čele napsáno mazel, to bylo vidět na první pohled. A kousek od nich seděla slečna s malým voříškem na klíně. Nevím jestli to byla fenka, každopádně takovu "lásku na první pohled" jsem neviděla :). Pes se snažil dostat za tím malým/tou malou, což mu samozřejmě panička nedovolila a pes si teda poslušně lehnul pod sedačku a jen sem tam pokukoval po tom voříškovi. Když paní s černým psem vystupovala, tak musela projít kolem slečny s voříškem. A když se k sobě psi natahovali, že si k sobě čuchnou, tak slečna prohlásila "to není večeře" a svého pejska schoval a pod rukou.
Já teda koukala s otevřenou pusou. Nevím jestli to slečna s voříškem myslela ze srandy, ale nepřišlo mi. Majitelka toho černého pejska vůbec nereagovala. A teď už chápu proč je k sobě nepustila a proč si slečny ani nevšímala, když takové předsudky nejspíš zažívá často.

27.1.2016 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

verlik napsal(a):
Marcelaamax: Já tyhle předsudky vůči tomuhle typu psů nechápu. Přidám historku z pražského metra. Omlouvám se předem za svůj vypravěčský netalent.

V metru jela paní s černým "bojovým" psem. (přiznám se, že v bull plemenech nevyznám - prostě malý černý, ráda se poučím pokud mi někdo bude ochoten vysvětlit :). Pes mohl mít rovnou na čele napsáno mazel, to bylo vidět na první pohled. A kousek od nich seděla slečna s malým voříškem na klíně. Nevím jestli to byla fenka, každopádně takovu "lásku na první pohled" jsem neviděla :). Pes se snažil dostat za tím malým/tou malou, což mu samozřejmě panička nedovolila a pes si teda poslušně lehnul pod sedačku a jen sem tam pokukoval po tom voříškovi. Když paní s černým psem vystupovala, tak musela projít kolem slečny s voříškem. A když se k sobě psi natahovali, že si k sobě čuchnou, tak slečna prohlásila "to není večeře" a svého pejska schoval a pod rukou.
Já teda koukala s otevřenou pusou. Nevím jestli to slečna s voříškem myslela ze srandy, ale nepřišlo mi. Majitelka toho černého pejska vůbec nereagovala. A teď už chápu proč je k sobě nepustila a proč si slečny ani nevšímala, když takové předsudky nejspíš zažívá často.

Tak ono je pravda, že s ostatními psy tyto plemena většinou nevychází. Já teda psa taky nenechávám natahovat se a očuchávat jiné psy, pokud se s majitelem druhého psa sama nedohodnu. Nikdy nevíte, co si ten druhý pes prožil a jak může reagovat. To samé očekávám od ostatních. Jelikož mám štěně, tak teď uvítám každé očuchání a seznámení s novým psem, ale vždy pouze po domluvě s majitelem psa a ne že ho nechám očuchat každého psa na potkání. Retrívr je naproste nekonfliktní vůči psům, ale také ho nenechávám ke každému čuchat, a nemám ráda, pokud lidi nechávají své psy čuchat k němu. Myslím, že je to všechno o dohodě a vzájemné toleranci, pokud se mě člověk se psem zeptá, zda se můžou "pozdravit", očuchat tak nemám problém a můžeme je klidně pak i nechat pohrát. Ale myslím, že zeptat by se měl každý vždycky.

A jinak já tyhle předsudky docela i chápu. Pokaždé když někoho napadne pes, který se jen podobá stafordovi nebo pitbulovi, tak to v televizi nebo na internetu podávájí hned tak, že to určitě bylo jedno z těch plemen. A co si pak má myslet člověk, který se o psy nezajímá, tyhle plemena nezná a slyší o nich jen ty špatné věci. Dost dlouho mi třeba trvalo, než jsem babičce vysvětlila, že kříženec kterého mám, není krvelačná bestie. Bohužel neměla možnost se s těmito plemeny setkat jinde než ve zprávách a tak si na ně udělala vlastní názor.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2016 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.129

Tak lidi jsou prostě dneska omezený no...
Všechno co vypadá, jako bull je automaticky bojový plemeno, všechno, co je pastevec, je automaticky agresivní kavkazan a všechno...
Není se čemu divit, když tihle lidé věří, že papíry jsou na výstavy a Yorkšír má 3 velikosti - mini, střední, velký... atd atd...

27.1.2016 13:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak lidi jsou prostě dneska omezený no...
Všechno co vypadá, jako bull je automaticky bojový plemeno, všechno, co je pastevec, je automaticky agresivní kavkazan a všechno...
Není se čemu divit, když tihle lidé věří, že papíry jsou na výstavy a Yorkšír má 3 velikosti - mini, střední, velký... atd atd...

to je pravda :-D Ale fajn, ať si nás klidně obchází 4metrovým obloukem, to je mi fuk, jen by to nemuseli komentovat. Já taky nekomentuji jejich rádoby jorkšíry, kteří se dusí na flexině a řvou na všechno co se pohne. Samozřejmě taky ne všichni, ael většinou takové vídám.

27.1.2016 13:48
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Při venčení mě pravidelně psíšery odtáhnou na pivo. Moc se jim v hospodě líbí, páč šéf je vždycky podělí každého kouskem šunky, nebo uzeného.. A Besina s Gufákem vždycky dostanou misku s pivní pěnou, kterou nadšeně vylížou. Kimík se na ně dívá jak na zvrhlíky. No a včera tam seděla nějaká rodinka, lidi neznámí. Vyvalili oči na psy chlemtající pivo a začaly otázky - kolik toho vypijou? Já na to - víc jak dva malé Kozly jim nekupuju! A to pijou jenom ti dva? Jo, tomu černému pivo nechutná, ten si dává vždycky nějaký sladký vermut, nebo becherovku! A korunu tomu dal šéf, který to slyšel, a přinesl každému na talířku pečené kachní stehno../má je jako polotovar, a končila tomu záruka/. Vyloupl jsem kosti, ty hodil do popelníku, a psi slupli čisté maso. Vyvalení se ptali - to jim jako dáváte takovou dobrotu? A já - jenom v úterý, na zítřek mají objednané vepřové žebra na grilu, a na čtvrtek jsem jim vybral marinovanou krkovičku! A odkráčeli jsme... Ti chudáci hleděli jak vyorané myši. Jsem zvědavý, jak to po mém odchodu komentovali... dnes mi šéf poreferuje.

27.1.2016 13:58
verlik

XXX.XXX.208.3

marcelaamax napsal(a):
Tak ono je pravda, že s ostatními psy tyto plemena většinou nevychází. Já teda psa taky nenechávám natahovat se a očuchávat jiné psy, pokud se s majitelem druhého psa sama nedohodnu. Nikdy nevíte, co si ten druhý pes prožil a jak může reagovat. To samé očekávám od ostatních. Jelikož mám štěně, tak teď uvítám každé očuchání a seznámení s novým psem, ale vždy pouze po domluvě s majitelem psa a ne že ho nechám očuchat každého psa na potkání. Retrívr je naproste nekonfliktní vůči psům, ale také ho nenechávám ke každému čuchat, a nemám ráda, pokud lidi nechávají své psy čuchat k němu. Myslím, že je to všechno o dohodě a vzájemné toleranci, pokud se mě člověk se psem zeptá, zda se můžou "pozdravit", očuchat tak nemám problém a můžeme je klidně pak i nechat pohrát. Ale myslím, že zeptat by se měl každý vždycky.

A jinak já tyhle předsudky docela i chápu. Pokaždé když někoho napadne pes, který se jen podobá stafordovi nebo pitbulovi, tak to v televizi nebo na internetu podávájí hned tak, že to určitě bylo jedno z těch plemen. A co si pak má myslet člověk, který se o psy nezajímá, tyhle plemena nezná a slyší o nich jen ty špatné věci. Dost dlouho mi třeba trvalo, než jsem babičce vysvětlila, že kříženec kterého mám, není krvelačná bestie. Bohužel neměla možnost se s těmito plemeny setkat jinde než ve zprávách a tak si na ně udělala vlastní názor.

Děkuji za názor. Něco na tom bude. :) Já nejsem majitelem psa, ale o psy se zajímám a čtu knihy a články, tak možná to opravdu bude v těch informacích, co se k člověku dostanou. Byla jsem názoru, že když jsou informace v dnešní době dostupnější než kdy jindy, tak se k lidem dostanou. Ale máte pravdu, nedostanou a někdy dotazy na ifauně jsou toho důkazem... V některých věcech zůstávám pořád naivní

27.1.2016 14:33
aritim

XXX.XXX.19.70

marcelaamax napsal(a):
to je pravda :-D Ale fajn, ať si nás klidně obchází 4metrovým obloukem, to je mi fuk, jen by to nemuseli komentovat. Já taky nekomentuji jejich rádoby jorkšíry, kteří se dusí na flexině a řvou na všechno co se pohne. Samozřejmě taky ne všichni, ael většinou takové vídám.

Vy třeba možná ne, ale mě se zase často stává, že majitelé velkých psů komentují mé jorkšíry. Nejsou to psi, jsou to krysy, smetáci a bohužel i horší označení. A to především od těch, co se jejich psi zmítají na vodítku a oni se musí přidržet kandelábru, aby je udrželi. A ti mí nepsi v klidu projdou způsobně okolo. Hloupé řeči lidí přecházím, naštve mě jen, když ty nevychovance mají volně puštěné a mým psům jde o život.

27.1.2016 14:34
Sapp

XXX.XXX.224.129

marcelaamax napsal(a):

Nepochopím, co vede některé lidi takto vyrypovat do druhých

Ale jinak buďte v klidu, někde tady ve vláknu jsem psala, že za bojového psa byl označena i moje canisterapeutická černobílá , od té doby na obranách s tímto označením vždy (s ironií) nastupuju /jinak tehdá to také vyslovila vůči nám majitelka malého škrtícího se psa na jojo šňůře/
Tak když už může být bojový pes klasický ovčácký pes- pro lajka podobný vořechovi, pak vaše bullplemena jsou nejmíň krvelačné zabijácké bestie dychtící po lidské krvi a tepnu vnímá jako magnet Tak co se divíte, náhubek musí mít dvojitý

mmch. Jak jste dopadli na té veterině?

27.1.2016 14:38
Sapp

XXX.XXX.224.129

aritim napsal(a):
Vy třeba možná ne, ale mě se zase často stává, že majitelé velkých psů komentují mé jorkšíry. Nejsou to psi, jsou to krysy, smetáci a bohužel i horší označení. A to především od těch, co se jejich psi zmítají na vodítku a oni se musí přidržet kandelábru, aby je udrželi. A ti mí nepsi v klidu projdou způsobně okolo. Hloupé řeči lidí přecházím, naštve mě jen, když ty nevychovance mají volně puštěné a mým psům jde o život.

To máte těžko, hlupáci se vyskytují všude a mají různé psy. Ti slušní to pak odnáší.
Vždycky platilo, jaký pán taký pes...vychovaný může být stejně tak jorkšír jako bull (a jiní samozřejmě) a nebezpečný(obtěžující) okolí stejně tak oba dva.

27.1.2016 15:38
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Sapp napsal(a):
Nepochopím, co vede některé lidi takto vyrypovat do druhých

Ale jinak buďte v klidu, někde tady ve vláknu jsem psala, že za bojového psa byl označena i moje canisterapeutická černobílá , od té doby na obranách s tímto označením vždy (s ironií) nastupuju /jinak tehdá to také vyslovila vůči nám majitelka malého škrtícího se psa na jojo šňůře/
Tak když už může být bojový pes klasický ovčácký pes- pro lajka podobný vořechovi, pak vaše bullplemena jsou nejmíň krvelačné zabijácké bestie dychtící po lidské krvi a tepnu vnímá jako magnet Tak co se divíte, náhubek musí mít dvojitý

mmch. Jak jste dopadli na té veterině?

Dostal další injekce, zase to byl boj s ním...ale venku už zase normálně kadil tak snad už je to dobrý smajlík

29.1.2016 07:50

Také mě lidé neustále překvapují svými dotazy. Mám čivavu a neustále slyšívám -, To je ještě štěně nebo už je to takhle hotový?" a stále se lidé diví, že existuje i krátkosrstá oni znají jen "chlupatou". A maximálně mě dodělalo, když za mnou šel párek důchodců a volají na mě, Nebolí toho psa nohy?", Ne, proč?", Naše sousedka měla taky takového a nosila ho jen v tašce." já na to:, Já jí nosim jedině v obchodě."
A oni:, Aha, tak to ona měla asi nějakej jinej druh."
Lidé se neustále do všeho pletou a někdy už raději jdu venčit někam na samotu, abych nemusela odpovídat na jejich hloupé dotazy.

29.1.2016 20:58

marcelaamax napsal(a):
Dostal další injekce, zase to byl boj s ním...ale venku už zase normálně kadil tak snad už je to dobrý smajlík

Jen se zeptám : Vy chodíte na veterinu se psem, s kterým tam potom bojujete, bez náhubku ?

29.1.2016 21:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jen se zeptám : Vy chodíte na veterinu se psem, s kterým tam potom bojujete, bez náhubku ?

Je to 6ti měsíční štěně, které se u veterináře bojí. Takž se za každou situaci snaží schovávat za mě, a nebo pokud možno mi vylézt až na hlavu Ale že by ublížil tak to opravdu nehrozí.

29.1.2016 21:04

Také mě lidé neustále překvapují svými dotazy. Mám čivavu a neustále slyšívám -, To je ještě štěně nebo už je to takhle hotový?" a stále se lidé diví, že existuje i krátkosrstá oni znají jen "chlupatou". A maximálně mě dodělalo, když za mnou šel párek důchodců a volají na mě, Nebolí toho psa nohy?", Ne, proč?", Naše sousedka měla taky takového a nosila ho jen v tašce." já na to:, Já jí nosim jedině v obchodě."
Lidé se neustále do všeho pletou a někdy už raději jdu venčit někam na samotu, abych nemusela odpovídat na jejich hloupé dotazy.

Nějak mám pocit, že nás pohlcuje virtualita. Tady na fauně všichni odpovídají na sebeblbší dotazy i když je musí klapat do klávesnice. V přímém styku je lidem zatěžko otevřít pusu.
Když je psice v klidu a lidi se na ní nevrhají, tak klidně vysvětlím, že ocásek jsme jí neskřípli do dveří, ale že ho má kupírovaný.

29.1.2016 21:10
imattree

XXX.XXX.109.4

Nějak mám pocit, že nás pohlcuje virtualita. Tady na fauně všichni odpovídají na sebeblbší dotazy i když je musí klapat do klávesnice. V přímém styku je lidem zatěžko otevřít pusu.
Když je psice v klidu a lidi se na ní nevrhají, tak klidně vysvětlím, že ocásek jsme jí neskřípli do dveří, ale že ho má kupírovaný.

Podle mě velmi záleží na tom, jak se daný člověk naživo projevuje, na ifauně vám je těžko někdo na první pohled nepříjemný, neslyšíte intonaci a dynamiku jeho hlasu, atd. takže reagujete na to, co si představíte. Kdežto na ulici na vás lidé pokřikují, dobírají si vás rýpavým tónem, dělají si z vás srandu, proto, že máte menšího psa, atd.

Věřím, že normální člověk, pokud se někdo normálně zeptá, zareaguje normálně.

29.1.2016 21:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jo když jdu s máminy jorkšírkou, tak se také lidi ptají, jak je stará. Když řeknu, že 8, tak si myslí, že měsíců, a když upřesním, že roků tak se hrozně diví, že je malinká. Ale většinou to zakončí tím, že je to ta mini verze... A na to taky neodpovídám, protože nějak nemám sílu pořád někomu vysvětlovat, že jork nemá tři velikostní rázy.

30.1.2016 15:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak mám zas hlod...
- "a jak s ním mluvíte?"
- Srbsky

30.1.2016 15:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
Vzpoměla jsem si na jednu vtipnou příhodu z naší rodiny Sice to teda není uplně naivní dotaz nebo tak, ale snad nevadí. Znám to jen z vyprávění, ještě jsem nebyla na světě. Babička měli doma nějakého menšího černého křžence a jmenoval se cikán. Bydlíme na vesnici, měli jsme otevřená vrata a přišli k nám občané tmavé pleti, chtěli něco půjčit. A jak tak přicházeli ke vratům, tak se štěkotem za nima vyletěl pes. Vyšel děda, a asi si dokážete představit co se dělo, když dost důrazně zařval: Cikáne, lehni!. Lehnul si nejen pes, ale i dva občané co k nám přicházeli

Opět jedna z podobného soudku: moje mamka kdysi pracovala s kolegou, a máma byla proslulá tím, že si pamatovala z hlavy telefonní čísla. Potřebovali se spojit s jakýmsi jejich zaměstnancem, který - chudák - vlastnil jméno Šoustal! Tak Laďa mamce říká:"Prosím Tě, dej mi na něj číslo!" Mamka hbitě z paměti nadiktovala číslo, kolega vytočil linku a říká:"Paní dobrý den, máte tam Šoustala?" Odpověď jej vskutku šokovala:"No dovolte, kdo si myslíte, že jsem?!" Prásk s telefonem! No holt se mamka jednou s číslem sekla!

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak zas mám takovej povedenej hlod...

Dnes ráno jako obvykle jdu krmit, uklidit kotec, dát čerstvou vodu do kýble. Procházím zahradou a sem tam seberu na lopatku bobek a jde kolem sousedka od naproti a povídá:
"Paní, budete mít štěňátka!"
- "Co prosim?"
"Já včera viděla, jak ten černej skáče na tu šedou fenu"
(asi šlo včera ráno kolem - asi sem si nevšimla - berňák pokládá na něj packy a občas na něj naskočí, což vyústí v hru)
- "No, to asi těžko, mám psy!"
"Ale já včera jasně viděla, jak se pářili!"
- "Říkám, že mám psy!"
"Aha, takže Vaši jsou gayové?"

6.2.2016 15:22
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak zas mám takovej povedenej hlod...

Dnes ráno jako obvykle jdu krmit, uklidit kotec, dát čerstvou vodu do kýble. Procházím zahradou a sem tam seberu na lopatku bobek a jde kolem sousedka od naproti a povídá:
"Paní, budete mít štěňátka!"
- "Co prosim?"
"Já včera viděla, jak ten černej skáče na tu šedou fenu"
(asi šlo včera ráno kolem - asi sem si nevšimla - berňák pokládá na něj packy a občas na něj naskočí, což vyústí v hru)
- "No, to asi těžko, mám psy!"
"Ale já včera jasně viděla, jak se pářili!"
- "Říkám, že mám psy!"
"Aha, takže Vaši jsou gayové?"

No mě když se na tohle někdo ptá jestli mí psi jsou gayové když na sebe občas naskočí tak říkám že jo bo je marný, marný něco vysvětlovat co, proč a jak a už mě to ani nebaví .

6.2.2016 15:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):
No mě když se na tohle někdo ptá jestli mí psi jsou gayové když na sebe občas naskočí tak říkám že jo bo je marný, marný něco vysvětlovat co, proč a jak a už mě to ani nebaví .

Na druhou stranu - jak se tedy vysvětluje to, že sousedi mají dva psy a jeden se snaží toho druhého nakrývat i s naznačením kopulačních pohybů? A viděla jsem to i u jiných psů. Jasný, že nejde o homosexualitu, ale o co tedy přesně? Dominance toho naskakujícího?

6.2.2016 15:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Na druhou stranu - jak se tedy vysvětluje to, že sousedi mají dva psy a jeden se snaží toho druhého nakrývat i s naznačením kopulačních pohybů? A viděla jsem to i u jiných psů. Jasný, že nejde o homosexualitu, ale o co tedy přesně? Dominance toho naskakujícího?

Dodávám, že tomu pod ním se to nelíbí, nejde o hru, vrčí a cení zuby.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

fikovnice napsal(a):

Může jít o hodně věcí, záleží, kdy a v jaké situaci to psi (ale i feny) dělají...

Může jít o dominanci - vyjádření dominance, může jít o hru, rituál, ale taky o léčení si mindráků (někteří psy nakrývají všechno a je jim fuk co), může jít o zlozvyk, může jít ale i o projev radosti, stejně tak nejistoty...

Opravdu strašně záleží na tom v jaké situaci se to děje a jaká další gesta k tomu pes dává...

Jak jsem již psala, mý kluci blbnou jak fena před psem před samotným krytím, vždy to končí hrou na "babu" a pak společným zalehnutím pod stolem.
Když k nám přijede kamarádka s mladým berňákem, tak se mi snaží nakrývat šarploše, tam už musím zakročit, protože si to šarploš nenechává líbit a ještě chvíli a bylo by zle.

6.2.2016 16:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Může jít o hodně věcí, záleží, kdy a v jaké situaci to psi (ale i feny) dělají...

Může jít o dominanci - vyjádření dominance, může jít o hru, rituál, ale taky o léčení si mindráků (někteří psy nakrývají všechno a je jim fuk co), může jít o zlozvyk, může jít ale i o projev radosti, stejně tak nejistoty...

Opravdu strašně záleží na tom v jaké situaci se to děje a jaká další gesta k tomu pes dává...

Jak jsem již psala, mý kluci blbnou jak fena před psem před samotným krytím, vždy to končí hrou na "babu" a pak společným zalehnutím pod stolem.
Když k nám přijede kamarádka s mladým berňákem, tak se mi snaží nakrývat šarploše, tam už musím zakročit, protože si to šarploš nenechává líbit a ještě chvíli a bylo by zle.

Jo, uvědomuji si, že jednou za čas se u nás na vesnici ukáže sexuální maniak odněkud ze vzdálené vesnice, většinou když hárá sousedovic fenka (tedy hárala, už je po smrti). No a ten maniak se mi snažil nakrývat mého psa, kterému se to fest nelíbilo. Skončilo to vrčením obou, oháněním se po sobě, bohužel ten cizí čokl je nezahnatelný a s pravidelností se u nás objevuje. Přitom vypadá, že je mu tak 30 let!

6.2.2016 18:58
kobylatko

XXX.XXX.45.44

A co když tomu psovi co je nakrývaný to je šumák že ten druhý po něm skáče ?

6.2.2016 19:02
imattree

XXX.XXX.1.2

kobylatko napsal(a):

Tak máte hodně klidného a trpělivého psa, osobně vám závidím, ale ne na všechno se to může hodit.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

kobylatko napsal(a):

Říká se "dočkej času..."
Otázkou času, kdy se to psovi, co je nakrýván přestane líbit...

7.2.2016 00:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Říká se "dočkej času..."
Otázkou času, kdy se to psovi, co je nakrýván přestane líbit...

No mýmu se to teda hooodně nelíbilo a nedivím se mu...

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak mám další "hlod"...

Tak jsem se dozvěděla, že když je pes krmen syrovým masem, tak je daleko kousavější a zuživější než pes, který je krmen granulema!

20.2.2016 17:30
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taky přidám nový hlod .Z minulého týdne.
Vracíme se z procházky a cestou domů po hlavní cestě v místě odbočky jsme potkali dvě ženský, tak jsme "přibrzdily" ať jdou před náma, koukli na psa a pak se ty ženský začali dohadovat.
"To je vlčák" říká jedna
"To není vlčák" říká druhá
"No to musí být vlčák" říká zas ta první
"Ne není to vlčák !" říká ta druhá
Hadaj se kozeny místo aby se zeptali co je to za psa .

Takže už mám z pastevce štěně naší jezevčice, ohaře a teď vlčáka... .

20.2.2016 17:57
Danczéz

XXX.XXX.1.177

Tak mám další "hlod"...

Tak jsem se dozvěděla, že když je pes krmen syrovým masem, tak je daleko kousavější a zuživější než pes, který je krmen granulema!

Kamarádku, která vlastní čsv onehdy málem zlynčovali v mhd, když v dobré víře odpověděla pánovi na dotaz, čím toho vlka krmí. Na odpověď "masem" se zdvihla vlna nevole, jak ten pes musí být agresivní apod. Vždy si vzpomenu na to, že já to ze srandy říkám u nožů, kterými se říznu, že ochutnali lidskou krev a musí se proto vyhodit.

21.2.2016 11:24
jakuka

XXX.XXX.0.0

Já taky přidám jedno tvrzení: máme štěně VSSP, že krmíme masem v rodině nějak nechápali, to stejné, co jste slyšeli i ostatní, bude prý agresivní, kousat atd. Teď zase něco nového vymysleli- když trestat, tak novinami- pes se totiž bojí novin. Koukám na ně a říkám, že pes se bojí čehokoliv, když se mu ubližuje a že se nemá bít, ale má se s ním navázat vztah... no né, to oni nepochopí, pořád melou svoje. A nejlepší je, že pejskaří, které znám, kteří v životě nekrmili syrovým mě přesvědčují o tom, že mu kostmi ublížím, že kosti pes nesmí. Už nemám sílu to vysvětlovat...

A taky jsem jednou byla se štěnětem na vycházce mezi lidmi, chudák jak roste, měl 3,5 měsíce a měl takovou tu neohrabanou kozí chůzi, tak se lidí udivovali, proč kulhá, že je nějaký nemocný... To mě dožíralo.

21.2.2016 16:11
noemi

XXX.XXX.64.236

Tak mám další "hlod"...

Jo, jo - tohle mi tvrdil známý u mé buldočky. V životě jsem se tak nenasmála - zvláště proto, že ona je mazel největší.
No, kámoš se vyzná na horách...v informacích kolem psů je to očividně krapet horší .

21.2.2016 17:42
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mě neustále lidé přesvědčují, že můj pes má hlad, že je podvyživený a že mu mám dát najíst, nebo nedej bože mu ujídám. Jsou vidět totiž žebra. Že je to chrt mě moc nepomáhá.
To už se mě stalo několikrát. Mám z toho pocit, že kdybych ji vykrmil, až by ji nohy neunesly, tak pak budou spokojeni. Přeci jenom pořádně jíst, je přece u nás základ bytí a nebytí. Pěkně vykrmený být musí být nejen páníček, ale i jeho pes.

Pomalu z toho dostávám trauma a řešim, aby mi přibrala.

Ale už přecházím na jinou stravu pomalu a ona si vezme co potřebuje.

21.2.2016 17:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Aliens_II napsal(a):
Mě neustále lidé přesvědčují, že můj pes má hlad, že je podvyživený a že mu mám dát najíst, nebo nedej bože mu ujídám. Jsou vidět totiž žebra. Že je to chrt mě moc nepomáhá.
To už se mě stalo několikrát. Mám z toho pocit, že kdybych ji vykrmil, až by ji nohy neunesly, tak pak budou spokojeni. Přeci jenom pořádně jíst, je přece u nás základ bytí a nebytí. Pěkně vykrmený být musí být nejen páníček, ale i jeho pes.

Nemám sice chrta, ale mému psovi jsou také v pohybu vidět žebra, nebo při pohlazení cítit. A také pořád slýchám, že mu snad nedávám nažrat a nebo, že je křížený s chrtem.

Možná že by něco málo mohl přibrat, ale dávku má větší než by mít měl, do toho pamlsky při cvičení, nějaká zelenina ovoce občas. Ale myslím, že u štěněte nic nezkazím tím, že bude mít trochu méně, alespoň nebude tolik zatěžovat klouby.

21.2.2016 17:54
imattree

XXX.XXX.109.11

No ono podle průzkumů, většina laické veřejnosti považuje psa v ideální váze za hubeného...

Mně taky pořád říkají, že je moje Elinka hubená a to i přes to, že má celkem nadýchanou srst, takže jí skoro ani není vidět pas.

21.2.2016 18:02

marcelaamax napsal(a):
Připadá vám hubený?

Vůbec ne. je akorát. taky se snažím mladou udržet akorát, bojím se namáhaných nohou. žebra mají být znát, když přejedete dlaní.
a ještě...jak je černý, dělá ho to hubenějším. opticky.

21.2.2016 18:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

marcelaamax napsal(a):
Připadá vám hubený?

Sakra to je krasavec. Pěkně osvalený je. My máme akorád větší a výraznější hrudní koš.

To je ten kámoš na běhání?

21.2.2016 18:08

Aliens_II napsal(a):

Je to váš pes.
a vy jeho pán, který zodpovědnosti pobral dost na rozdíl od pánů jejichž labíci nevejdou se do dveří.
http://www.svetchrtu.cz/viewtopic.php?f=6&t=62
ještě jednou.
je to váš pes.

21.2.2016 18:32
marcelaamax

XXX.XXX.37.0

Aliens_II napsal(a):
Sakra to je krasavec. Pěkně osvalený je. My máme akorád větší a výraznější hrudní koš.

To je ten kámoš na běhání?

Ano to je onsmajlík na svalech chceme zamakame, ale zatím mu je 7 měsíců tak máme čassmajlík

21.2.2016 18:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

marcelaamax napsal(a):
Ano to je onsmajlík na svalech chceme zamakame, ale zatím mu je 7 měsíců tak máme čassmajlík

Ten nás prožene.7 měsíců a je to pořádný chlapák.
Pokud má rád běh a provokace typu, ty voe dělej, nestůj a pojď lítat, tak to bude nářez.

21.2.2016 18:50

imattree napsal(a):
No ono podle průzkumů, většina laické veřejnosti považuje psa v ideální váze za hubeného...

Mně taky pořád říkají, že je moje Elinka hubená a to i přes to, že má celkem nadýchanou srst, takže jí skoro ani není vidět pas.

My to máme jako na houpačce. Když vylíná : Co jí bylo?Ona byla nemocná?Že je tak hubená.
Odpovídám : Jen z ní spadlo několik kýblíků chlupů.
Obroste a v plné srsti : Ježiš, ta je tlustá. Je hezká, ale zhubnout potřebuje.
Jinak o pověře o syrovém mase jsem si myslela, že už je dávno překonaná, stejně jako ta o zrajících sýrech. Ale kdo by dnes dával psovi syrečky, že ? Kde je ta doba, kdy stály 1,70 ?

21.2.2016 18:55
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

My to máme jako na houpačce. Když vylíná : Co jí bylo?Ona byla nemocná?Že je tak hubená.
Jinak o pověře o syrovém mase jsem si myslela, že už je dávno překonaná, stejně jako ta o zrajících sýrech. Ale kdo by dnes dával psovi syrečky, že ? Kde je ta doba, kdy stály 1,70 ?

To mi ani neříkejte. O syrečky nejsem s to se podělit.

21.2.2016 19:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Aliens_II napsal(a):
Ten nás prožene.7 měsíců a je to pořádný chlapák.
Pokud má rád běh a provokace typu, ty voe dělej, nestůj a pojď lítat, tak to bude nářez.

Jo, tenhle typ hry má rád smajlík Bohužel moc psů v okolí ne, a jak se pes se kterým si má hrát přestane hýbat a běhat, tak to přechází do takové tvrdší hry, řekla bych možná až rozčilování, že nechtějí běhat Ale dokud se běhá, tak je to v pohodě

21.2.2016 19:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

U retrívra mi taky spousta lidí říká, že je tlustý, někdo mi to psal i tady, nevím jestli tuším správně, že jste to byla vy. On je hodně osrstěný a na první pohled se to fakt zdá, ale žebra mu v pohodě nahmatám, i když na jeho klouby by neuškodilo, kdyby shodil pár kilo, ale nemá téměř žádný pohyb, tak už je to těžké.

21.2.2016 19:58
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

marcelaamax napsal(a):
Jo, tenhle typ hry má rád smajlík Bohužel moc psů v okolí ne, a jak se pes se kterým si má hrát přestane hýbat a běhat, tak to přechází do takové tvrdší hry, řekla bych možná až rozčilování, že nechtějí běhat Ale dokud se běhá, tak je to v pohodě

Tam v něm bude i chrt.

21.2.2016 20:04
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
Připadá vám hubený?

Ne.Je tak akorát.Jinak moc hezký pesan .

21.2.2016 20:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Aliens_II napsal(a):
Tam v něm bude i chrt.

Nene, rodice známe oba - otec ten staford, matka ta černá (prý krizenka oharoviteho typu) smajlík

21.2.2016 20:39
tapina

XXX.XXX.211.190

marcelaamax napsal(a):
Nene, rodice známe oba - otec ten staford, matka ta černá (prý krizenka oharoviteho typu) smajlík

To je ovšem super foto.

21.2.2016 21:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

tapina napsal(a):
To je ovšem super foto.

Paní majitelka je moc sikovna fotografka smajlík

21.2.2016 21:07
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

marcelaamax napsal(a):
Paní majitelka je moc sikovna fotografka smajlík

No. Zřejmě slušný oddíl. Já smekám.

21.2.2016 21:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Aliens_II napsal(a):
No. Zřejmě slušný oddíl. Já smekám.

Na jaře se za ní chystáme, tak budeme mít také nějaké pěkné fotky smajlík

21.2.2016 21:11
tapina

XXX.XXX.211.190

marcelaamax napsal(a):
Na jaře se za ní chystáme, tak budeme mít také nějaké pěkné fotky smajlík

Určitě se pochlubte, to hned zvedne náladu

21.2.2016 21:15
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

tapina napsal(a):
Určitě se pochlubte, to hned zvedne náladu

smajlík Nechci dělat reklamu, ale kdyby jste měla zájem tak mrkněte na Facebook na Aneta-foto.com - má tam spoustu fotek

jolyha

22.2.2016 14:30
jolyha

XXX.XXX.229.101

fikovnice napsal(a):

Tak u nás jsou na to specialistky naše psí dámy když hárají. Posledně se sháraly všechny tři naráz a aby to ani jedné nebylo líto, dělaly vláček a střídaly se na pozicích. Jak mě doteď mrzí, že jsem zrovna neměla telefon u sebe a nezvládla je natočit na video.

Llypo

23.2.2016 15:03
Llypo

XXX.XXX.53.182

V létě jsme byly s kamarádkou a jejím vodícím psem na přehradě, zpočátku bylo vše v pohodě, v klidu jsme si i s labradorkou plavali, ve vodě ani na břehu moc lidí nebylo. Několik míst od naší deky se snad hodinu opalovala starší dáma, která na nás bez důvodně začala řvát, co si dovolujeme obtěžovat a ohrožovat lidii kolem, že se kvůli nám bojí všichni do vody (kolem nás plavali i rodiče s dětmi a vůbec si nás nevšímali). V klidu jsme se jí pokoušely vysvětlit, že se jedná o slepeckého psa, který už z principu musí být (a taky je) perfektně vychovaný a vycvičený. Ale paní si nenechala nic vysvětlit, a pořád mlela svou o tom, jak se naší fenky každý bojí a jestli nepůjdeme pryč, tak že ona do vody nepůjde. Po chvíli dohadování jsme se teda přesunuly o pár metrů dál, kde vůbec nikdo nebyl a myslely si, že už budeme všichni spokojeni. Jenže chyba lávky! Ženská na nás opět začala hystericky křičet, jestli si z ní děláme srandu, a že jestli si chceme zaplavat, tak máme jít na druhý konec přehrady. Protože jsme chtěly mít konečně pokoj a ani jedna z nás neměla náladu na hádky, rozhodly jsme se přemístit tam, už zdálky jsem viděla, že tam je prázdno. Když jsme přišly blíž, zjistila jsem proč. Všude byly poházené odpadky, rozbité sklo a kdo ví, co ještě. Vrátily jsme se zpátky na naše místo, té hysterky jsme si vůbec nevšimaly a nakonec to byla ona, kdo opustil přehradu.

23.2.2016 19:36
Danczéz

XXX.XXX.210.84

Llypo napsal(a):
V létě jsme byly s kamarádkou a jejím vodícím psem na přehradě, zpočátku bylo vše v pohodě, v klidu jsme si i s labradorkou plavali, ve vodě ani na břehu moc lidí nebylo. Několik míst od naší deky se snad hodinu opalovala starší dáma, která na nás bez důvodně začala řvát, co si dovolujeme obtěžovat a ohrožovat lidii kolem, že se kvůli nám bojí všichni do vody (kolem nás plavali i rodiče s dětmi a vůbec si nás nevšímali). V klidu jsme se jí pokoušely vysvětlit, že se jedná o slepeckého psa, který už z principu musí být (a taky je) perfektně vychovaný a vycvičený. Ale paní si nenechala nic vysvětlit, a pořád mlela svou o tom, jak se naší fenky každý bojí a jestli nepůjdeme pryč, tak že ona do vody nepůjde. Po chvíli dohadování jsme se teda přesunuly o pár metrů dál, kde vůbec nikdo nebyl a myslely si, že už budeme všichni spokojeni. Jenže chyba lávky! Ženská na nás opět začala hystericky křičet, jestli si z ní děláme srandu, a že jestli si chceme zaplavat, tak máme jít na druhý konec přehrady. Protože jsme chtěly mít konečně pokoj a ani jedna z nás neměla náladu na hádky, rozhodly jsme se přemístit tam, už zdálky jsem viděla, že tam je prázdno. Když jsme přišly blíž, zjistila jsem proč. Všude byly poházené odpadky, rozbité sklo a kdo ví, co ještě. Vrátily jsme se zpátky na naše místo, té hysterky jsme si vůbec nevšimaly a nakonec to byla ona, kdo opustil přehradu.

To jste mi s vodícím psem připomněla! Historka stará pár dní, jela jsem domů. Na zastávce stojí slepá paní s vodícím psem. Jde okolo pán s bobtailem. Bobtail takový ňouma, pána odtáhne skrz dav lidí a začne prudit vodičáka. Ten nadskakuje ale snaží se pořád sedět u nohy, tak jak má. (jde mu to těžce, protože má v zadku čumák jinýho psa...) Pán stojí, kouká. Bobtaila to přestane bavit tak jdou dál. Chudák slepá paní, nevěděla vůbec co se děje. Strašně mne štve, že jsem to viděla jen z dálky, jinak bych zakročila. Chápe to někdo? To to fakt tomu chlapovi nedošlo? Nebo mu to bylo prostě u p*dele?

23.2.2016 20:26

Llypo napsal(a):

Podobnou příhodu jsem zažila na přehradě v lesích. Je na to jediná odpověď : Běžte si zaplavat do Podolí ( na městský bazén ) - tam určitě žádný pes nebude !

Llypo

23.2.2016 20:28
Llypo

XXX.XXX.53.182

Danczéz napsal(a):
To jste mi s vodícím psem připomněla! Historka stará pár dní, jela jsem domů. Na zastávce stojí slepá paní s vodícím psem. Jde okolo pán s bobtailem. Bobtail takový ňouma, pána odtáhne skrz dav lidí a začne prudit vodičáka. Ten nadskakuje ale snaží se pořád sedět u nohy, tak jak má. (jde mu to těžce, protože má v zadku čumák jinýho psa...) Pán stojí, kouká. Bobtaila to přestane bavit tak jdou dál. Chudák slepá paní, nevěděla vůbec co se děje. Strašně mne štve, že jsem to viděla jen z dálky, jinak bych zakročila. Chápe to někdo? To to fakt tomu chlapovi nedošlo? Nebo mu to bylo prostě u p*dele?

Možná mu opravdu nedošlo, koho má před sebou, už několikrát se nám s kamarádkou stalo, že jsme jely třeba v tramvaji a nějaký důchodce na nás začal řvát, že si kvůli našemu psovi nemá kam sednout (ne že by labradorka seděla na sedátku, ale pro nevidomého a jeho pejska je pohodlnější sedět ve předu na těch "důchodcovských místech", protože je tam dost místa pro pesana), tak jsme pánovi opět vysvětlovaly, že se jedná o vodícího psa, protože ne každý si toho hned všimne, načež se pán začal rozčilovat ještě víc, že když je to vodící pes, že by to na něm mělo být poznat. Podotýkám, že fenka měla postroj s nápisem vodící pes a kamarádka bílou hůl, tak fakt nevím, jak víc poznat by to mělo být.

24.2.2016 21:49
Danczéz

XXX.XXX.210.84

Llypo napsal(a):
Možná mu opravdu nedošlo, koho má před sebou, už několikrát se nám s kamarádkou stalo, že jsme jely třeba v tramvaji a nějaký důchodce na nás začal řvát, že si kvůli našemu psovi nemá kam sednout (ne že by labradorka seděla na sedátku, ale pro nevidomého a jeho pejska je pohodlnější sedět ve předu na těch "důchodcovských místech", protože je tam dost místa pro pesana), tak jsme pánovi opět vysvětlovaly, že se jedná o vodícího psa, protože ne každý si toho hned všimne, načež se pán začal rozčilovat ještě víc, že když je to vodící pes, že by to na něm mělo být poznat. Podotýkám, že fenka měla postroj s nápisem vodící pes a kamarádka bílou hůl, tak fakt nevím, jak víc poznat by to mělo být.

No, jenže to mne právě zarazilo, pes obrovskou, řvavě žlutou vestičku, postroj a paní bílou hůl...Toho si prostě musel všimnout. Na druhou stranu, i kdyby pes vlastně nebyl vodící, seděl tam u nohy, nechápu co by mu kdo měl strkat čumák do zadku... Ale vy jste mne teda s historkou trumfla- to je dost šílené!

24.2.2016 22:11
Iliena

XXX.XXX.37.7

marcelaamax napsal(a):
Připadá vám hubený?

Páni, ten vyrostl a je to fešák!
Koukám, že jsme na tom obdobně, i já si říkám jestli není hubená a dávku dávám taky větší (je fakt, že to spálí pohybu má denně hodně). Dovolím si poprosit zkušené oči, je akorát?

24.2.2016 22:15
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Iliena napsal(a):
Páni, ten vyrostl a je to fešák!
Koukám, že jsme na tom obdobně, i já si říkám jestli není hubená a dávku dávám taky větší (je fakt, že to spálí pohybu má denně hodně). Dovolím si poprosit zkušené oči, je akorát?

Je krásná smajlík A hubená se mi vůbec nezdá smajlík

3.3.2016 07:42
imattree

XXX.XXX.7.34

Tak včera se nám stala taková zajímavá příhoda.

Šli jsme s Elinkou ráno Lužánkami a protože není pořádně zvyklá na košík, tak šla na vodítku. Najednou vidím, před námi stojí irský vodní španěl, na volno, naštěstí s košíkem, stojí celý ztuhlý, hlavu, hřbet a ocas má v jedné rovině, jednu přední nohu zvednutou a za ním se pomalu blíží majitelka a říká: "Nelekněte se, on k vám přiběhne, on si jen tak divně hraje." Tak já tedy čekám, co se bude dít, majitelka se blíží usmívá, pes stojí, upřeně se na nás dívá a jakmile se majitelka přiblíží na dva kroky vyrazí jako střela přímo do nás, Elinka se samozřejmě lekla a trochu zavrčela, pes ji začal skoro v amoku očuchávat a majitelka se jen smála. Tak jsem si Elinku začal odvádět, jeho si majitelka také naštěstí úspěšně odvolala a šli jsme dál.

V tu dobu mi to nedošlo, ale pak když jsem si o tom přemýšlel, tak mi došlo, že ten španěl vlastně převáděl skvělé lovecké vlohy, nejdříve nás vystavil a potom, když mu vůdkyně nedala jasné pokyny zase jednal pudově a šel nás vyplašit, abychom vzlétli a střelec nás mohl střelit.

Chudák pes by tak rád pracoval a podle majitelky si jen "divně hraje.".

3.3.2016 10:07

Předevčírem jsem dala svému psu povel daun nechala ho ležet a šla kousek dál ke stánku nakoupit si. A ted vidím dvě báby, a říkaj ježíš co to tady leží, no to je snad pes. Podívej co je mu, chudinka on je mrtvej, on asi zmrznul :-D Chvíli nad ním lamentovaly a to bylo překvapení když ten zmrzlej pes vyskočil a přiřadil se mě k noze.

3.3.2016 10:16

Předevčírem jsem dala svému psu povel daun nechala ho ležet a šla kousek dál ke stánku nakoupit si. A ted vidím dvě báby, a říkaj ježíš co to tady leží, no to je snad pes. Podívej co je mu, chudinka on je mrtvej, on asi zmrznul :-D Chvíli nad ním lamentovaly a to bylo překvapení když ten zmrzlej pes vyskočil a přiřadil se mě k noze.

3.3.2016 18:53

Když jsme mívali Boxery tak malé děti často jásaly, že pán vede opičku a chtěly hned pohladit.Pro některé už i větší děti jsou naše slepice Hedvábničky prý Pudlové na dvou nohách.Jednou jsem se jedné velmi chytré kolegyně ptala, jestli je ten její krásný pes čistokrevný, ona že ano, pravidelně ho koupe...Co mě ale nejednou nejvíc vytáčelo, když někdo řekl, že moje psina NO je malá či hubená-chudinka! Při výšce 59 cm váha 28 kg na fenu je asi málo.Většina lidí zná akorát vyžraný NO, většinou i bez PP, pro mnoho lidí totiž mít psa zdravého a spokojeného je mít pěkně vypapkanýho

3.3.2016 21:37

Když jsme mívali Boxery tak malé děti často jásaly, že pán vede opičku a chtěly hned pohladit.Pro některé už i větší děti jsou naše slepice Hedvábničky prý Pudlové na dvou nohách.Jednou jsem se jedné velmi chytré kolegyně ptala, jestli je ten její krásný pes čistokrevný, ona že ano, pravidelně ho koupe...Co mě ale nejednou nejvíc vytáčelo, když někdo řekl, že moje psina NO je malá či hubená-chudinka! Při výšce 59 cm váha 28 kg na fenu je asi málo.Většina lidí zná akorát vyžraný NO, většinou i bez PP, pro mnoho lidí totiž mít psa zdravého a spokojeného je mít pěkně vypapkanýho

Myslím, že je to ideálna váha pre fenu boxera, ale mohla by pribrať ešte aspoň 2 kg. Moja známa má boxerku a má 30 kg a cca 57 cm a je v ideálnej kondícii.

3.3.2016 22:24
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Myslím, že je to ideálna váha pre fenu boxera, ale mohla by pribrať ešte aspoň 2 kg. Moja známa má boxerku a má 30 kg a cca 57 cm a je v ideálnej kondícii.

Paní píše o feně NO, ne o feně boxera.

A i kdyby psala o feně boxera, tak se to takhle nedá brát. Každý pes je trošku jiný a nedá se říct, že ideální váha feny boxera, která má 57 cm v kohoutku je 30 kg.

11.3.2016 10:42
tarunka

XXX.XXX.8.131

My byli jsme v parku skupinka nasich psu si hrala. V sechno v pohode do te doby nez prochazela slecna s fenuli jezevcika. Idealni ohoz na venceni...minisukenka podpatecky cca 8 cm. Jeden se psu no pravda trosku sveraz, ale na privolani prisel. Zamiril si to ke slecne. Ta nemela nic lepsiho na praci nez zvednout cubinu pomalu nad hlavu a co ji jeji modylek dovolil se vrhnout na uprk s krikem ona Haaaaraaaa. Pes, ktery se uz ke sve panicce vracel si to pochopitelne nabral za nimi. Volat na slecnu at se zastavi nepomahalo...no nakonec pes blaznivou zenskou nechal a vratil se.

11.3.2016 12:17
lodenka333

XXX.XXX.138.148

Chci se zeptat k tomu vodicimu psu co jste se s ním koupali - znám psy se kterými se cvičí jako budoucí slepecti a do vody nesmí. Znám tyto psy jen z jedné organizace - neplatí toto pravidlo pro všechny?

11.3.2016 13:47
tarunka

XXX.XXX.8.131

lodenka333 napsal(a):
Chci se zeptat k tomu vodicimu psu co jste se s ním koupali - znám psy se kterými se cvičí jako budoucí slepecti a do vody nesmí. Znám tyto psy jen z jedné organizace - neplatí toto pravidlo pro všechny?

asi vim, kterou org. myslite.Stejne tak ze skupiny na FB vim ze se koupu vsichni. Jen nekde se to zakazuje.Sama jsem delala predvychovy asistaku, tehdy se koupani neresilo, psy jsem brala k vode bezne

11.3.2016 13:51
marcelaamax

XXX.XXX.210.38

lodenka333 napsal(a):

A z jakého důvodu do vody nesmí? Často to bývají retrívři, kteří vodu milují..

11.3.2016 14:09
tarunka

XXX.XXX.8.131

marcelaamax napsal(a):
A z jakého důvodu do vody nesmí? Často to bývají retrívři, kteří vodu milují..

No udajne aby klienta v touze se koupat nestahli do vody...nevim no za mne jou schopni rozlisit kdy pracuji a kdy maji volno smajlík

11.3.2016 14:52
lodenka333

XXX.XXX.138.148

Ano, jednak aby nezatahli slepého do vody a taky aby se vyhýbají vodě, protože s nimi ti lidi chodí všude, tak aby nesmrdeli, nebyli spinavi atd... Přijde mi to docela logické.

11.3.2016 15:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lodenka333 napsal(a):
Ano, jednak aby nezatahli slepého do vody a taky aby se vyhýbají vodě, protože s nimi ti lidi chodí všude, tak aby nesmrdeli, nebyli spinavi atd... Přijde mi to docela logické.

Aha.. No já si myslela, že pokud vede tak samozřejmě do vody nemůže, ale že taky má občas volno, kdy třeba do té vody jít může. Ale to by volno asi musel mít za asistence "vidícího" člověka.

Přijde mi divné, odepírat retrívrovi úplně vodu. Vím, že to co dělají je náročné a jsou z toho unavení, ale tak by měli mít chvíli volna ne?

Já znám osobně jen asistenční fenku, kterou má pán co je na vozíčku, ta je navolno téměř pořád, hraje si s ostatními psy, a normálně se koupe, ale samozřejmě to je něco jiného než slepecký pes.

Já mám na kaluže štěstí, oba psi se koupou rádi, ale jen vy rybníce, řece a tak, kaluže mi obcházejí

11.3.2016 15:29
kapka

XXX.XXX.248.171

Měla jsem kamarádku ( do odstěhování) která byla nevidomá a měla vodící fenku. Ta moc dobře věděla kdy se pracuje a kdy si můžeme hrát. Při práci nesměla v podstatě nic( chápu a respektuji) ale když měla volno, pro ni pokyn že neměla postroj, tak sme mohli blbnou jako s obyč psem. K vodě chodili taky a krásně to fenka rozlišovala tím, že postroj měla nebo ne.

11.3.2016 16:07
tarunka

XXX.XXX.8.131

kapka napsal(a):
Měla jsem kamarádku ( do odstěhování) která byla nevidomá a měla vodící fenku. Ta moc dobře věděla kdy se pracuje a kdy si můžeme hrát. Při práci nesměla v podstatě nic( chápu a respektuji) ale když měla volno, pro ni pokyn že neměla postroj, tak sme mohli blbnou jako s obyč psem. K vodě chodili taky a krásně to fenka rozlišovala tím, že postroj měla nebo ne.

Urcite nejsou to stroje. I kdyz pomahaji svym zpusobem nepretrzite..jasne doma treba asistak odpociva, ale kdyz je potreba zafunguje. Ovsem vylitat se, vyhrat si taky potrebuji smajlík Spis mne hrozne vadi presvedceni lidi ze tihle psi jsou chudaci Rekla bych prave naopak..s panem jsou v kontaktu neustale a praci. berou spisjako hru. Vidim to i na nasi nalezene fenuli. Ta ma v sobe talent takze polovicni asistacek je smajlík Kdyz se nudi jako treba ted marodila s tlapkou tak nam casto neco poponasi :D

11.3.2016 16:25
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tarunka napsal(a):
Urcite nejsou to stroje. I kdyz pomahaji svym zpusobem nepretrzite..jasne doma treba asistak odpociva, ale kdyz je potreba zafunguje. Ovsem vylitat se, vyhrat si taky potrebuji smajlík Spis mne hrozne vadi presvedceni lidi ze tihle psi jsou chudaci Rekla bych prave naopak..s panem jsou v kontaktu neustale a praci. berou spisjako hru. Vidim to i na nasi nalezene fenuli. Ta ma v sobe talent takze polovicni asistacek je smajlík Kdyz se nudi jako treba ted marodila s tlapkou tak nam casto neco poponasi :D

My tu máne nevidomého pána a mě teda líto psa je, bere ji jako věc, ne že by se k ní chobl zle, ale žádný vztah tam taky není, tenká je z toho unavená, minulé ho pomalu táhla, aby si hrál s našim, ne každý postižený má ke psům vztah, neříkám, že se mají špatně všichni, to vůbec ne. Se pro psa to musí být hrozně náročné.

11.3.2016 17:22
conie

XXX.XXX.206.202

tarunka napsal(a):

Bohužel případy, kdy postižení lidé berou psa jako "zdravotní pomůcku" nejsou tak ojedinělé, jak se veřejnost domnívá. A taky často psychika těchto lidí není úplně vyrovnaná a právě pes je pak snadno po ruce, jak se odreagovat...

Neregistrovaný uživatel

11.3.2016 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Tak zas taky něco přidám...

Nedávno jdu se psama a jdem z lesa domů, takže psiska na vodítku - u mé levé nohy jde první pastevec, vedle něj jde BŠO a řadu uzavírá BSP.

A šinem si to k domovu a zastaví mě pán a povídá:
"Slečno, ten bílej pes to není ovčák, co?"
- Samozřejmě, že je, je to bílý švýcarský ovčák
"No, to jste pěkně naletěla, nic takovýho neexistuje!"
- Tak když si to myslíte, tak já Vám to brát nebudu...
"To já vím určitě, já jsem ovčáky vždycky choval, ale bílý jsem nikdy neměl! To máte křížené minimálně s čuvačem, když je tak bílý?!"

Tak na to už jsem nějak neměla sílu odpovědět...

11.3.2016 19:22
tarunka

XXX.XXX.8.131

Andrýsek3 napsal(a):
My tu máne nevidomého pána a mě teda líto psa je, bere ji jako věc, ne že by se k ní chobl zle, ale žádný vztah tam taky není, tenká je z toho unavená, minulé ho pomalu táhla, aby si hrál s našim, ne každý postižený má ke psům vztah, neříkám, že se mají špatně všichni, to vůbec ne. Se pro psa to musí být hrozně náročné.

Bohuzel vim ze i toto se muze stat ale zas na druhe strane vycvikova org by si na zachazeni se psem mela dohlednout. Ja nastesti vidim i ty opacne priklady

11.3.2016 21:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jedna taková zvláštnost. Dostalo se mi několik názorů, že když pes sní a sní tedy akčně, že se má vzbudit. U lidi to evokuje, že trpí, pravděpodobně. Jelikož chodíme i do práce a tam se Alana taky občas zasní tak, že kňučí a třepotá nohama, tak tam padaly tyto hlášky. A rodiče taky to dělávali a asi dělají, že psa budí.

11.3.2016 22:07

Aliens_II napsal(a):
Jedna taková zvláštnost. Dostalo se mi několik názorů, že když pes sní a sní tedy akčně, že se má vzbudit. U lidi to evokuje, že trpí, pravděpodobně. Jelikož chodíme i do práce a tam se Alana taky občas zasní tak, že kňučí a třepotá nohama, tak tam padaly tyto hlášky. A rodiče taky to dělávali a asi dělají, že psa budí.

Taky ji vždy probudím, četla jsem někde, že pokud ve spánku kňučí a kepe packama, že je to něco, jako slabý epileptický záchvat.

11.3.2016 22:14
imattree

XXX.XXX.7.34

Já je spíše budím od té doby, co jsem viděl video, ve kterém pes vyběhl ze spánku a narazil do zdi. Jinak nemyslím si, že by to byla epilepsie, prostě se jim něco zdá, lidem se taky zdá spoustu věcí.

11.3.2016 22:17
aj

XXX.XXX.5.173

Já je budím, jen když hlasitě chrápou. Ale to budím i manžela.

11.3.2016 22:18

imattree napsal(a):
Já je spíše budím od té doby, co jsem viděl video, ve kterém pes vyběhl ze spánku a narazil do zdi. Jinak nemyslím si, že by to byla epilepsie, prostě se jim něco zdá, lidem se taky zdá spoustu věcí.

Neřekla jsem, ze to je epilepsie, nýbrž, že se tento stav k ní přirovnávà.

12.3.2016 01:42

Taky ji vždy probudím, četla jsem někde, že pokud ve spánku kňučí a kepe packama, že je to něco, jako slabý epileptický záchvat.

Vás taky někdo budí, když máte tzv. živý sen?

12.3.2016 06:05

Vás taky někdo budí, když máte tzv. živý sen?

Balu, já se s Vámi dohadovat nebudu, na to si najděte někoho jiného

12.3.2016 08:08

Balu, já se s Vámi dohadovat nebudu, na to si najděte někoho jiného

Proč hádat? Já se jenom ptám, jestli vás taky někdo budí, když se vám něco zdá. Budí?

12.3.2016 08:37

Proč hádat? Já se jenom ptám, jestli vás taky někdo budí, když se vám něco zdá. Budí?

Ano, budí, pes, skoro vždycky mě olízne.

12.3.2016 08:40

Ano, budí, pes, skoro vždycky mě olízne.

12.3.2016 11:15
imattree

XXX.XXX.7.34

Tohle je to video!

https://www.youtube.com/watch?v=grEypMDqvTE

Takže pokaždé, kdy má pes živější sen, než pocukávání chodidly, radši ho vzbudím.

12.3.2016 11:24
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
Tohle je to video!

https://www.youtube.com/watch?v=grEypMDqvTE

Takže pokaždé, kdy má pes živější sen, než pocukávání chodidly, radši ho vzbudím.

Ty jo... já teda taky budím. Pokud jen trochu kníká, nebo cuká packou tak ne. Ale někdy sebou začne cukat hodně a kňučet, tak pak budím. Dělal to spíš jako úplně malé štěně, čím je starší, tak bych řekla, že tím méně to dělá.

12.3.2016 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

A ještě přidám zas jednu věc, co mě celkem překvapila. To že lidi neznají plemena, pletou si dvě dohromady (kolikrát jsem slyšela, že mám dlouhosrstého labradora), myslí si, že jsou tři velikostní kategorie jorků a podobně, tak na to už jsem si zvykla. Ale že někdo neví, co má doma za plemeno, tak to mě celkem překvapilo.

Přijel k nám do práce pán, a říkal mi, že má v autě štěně, ať se jdu podívat jestli chci. Tak jsem šla, cestou se ho ptám, co má za psa, on mi říka: "mám borderku, neboli australského ovčáka". Tak mu říkám, jestli teda borderu nebo austrláka, nebo jestli je to jejich kříženec. Ne ne, není to kříženec, je čistokrevná a je to australský ovčák, neboli border kolie. No, neměla jsem sílu se dohadovat. Pes to byl krásný, blue merle s modrýma očima (tak jsem si jen říkala, že snad bude i zdravý).

V práci máme psa, který pobíhal kolem auta a štěně se mohlo zbláznit, tak pán říkal, že jak vidí psa tak je to hrozný, že se může zbláznit...pak jen dodal, no ona vlastně jak vidí cokoli jiného než máme doma tak se může zbláznit, takže asi pojem socializace nebo tak něco mu taky nic neříkalo.

12.3.2016 11:47

marcelaamax napsal(a):
Ty jo... já teda taky budím. Pokud jen trochu kníká, nebo cuká packou tak ne. Ale někdy sebou začne cukat hodně a kňučet, tak pak budím. Dělal to spíš jako úplně malé štěně, čím je starší, tak bych řekla, že tím méně to dělá.

Proč budíte? Máte strach o psa (jestli jo, tak proč, čeho se bojíte?), nebo proto, že vás ruší?

12.3.2016 12:13

Já teda "nebudím", ale pokud se vedle mě na posteli feňule mele hodně, tak jí chvilku hladím a ona se bez probuzení za chviličku uklidní...dřív jsem to nedělala, ale jednou ležela na posteli na kraji a když začala mít divoký sny, tak z postele buchla...

12.3.2016 13:01
imattree

XXX.XXX.7.34

Já teda "nebudím", ale pokud se vedle mě na posteli feňule mele hodně, tak jí chvilku hladím a ona se bez probuzení za chviličku uklidní...dřív jsem to nedělala, ale jednou ležela na posteli na kraji a když začala mít divoký sny, tak z postele buchla...

Tak moje buzení taky probíhá stylem, že k ní přijdu, začnu ji hladit a mluvit na ni, ona otevře oči, koukne na mě a spí dál.

12.3.2016 13:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

imattree napsal(a):
Tak moje buzení taky probíhá stylem, že k ní přijdu, začnu ji hladit a mluvit na ni, ona otevře oči, koukne na mě a spí dál.

Jo přesně tak to dělám taky smajlík

12.3.2016 13:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Proč budíte? Máte strach o psa (jestli jo, tak proč, čeho se bojíte?), nebo proto, že vás ruší?

Víte že ani nevím?

12.3.2016 14:37

Aliens_II napsal(a):

Je to možné, ale jelikož spím jinde než pes je to neproveditelné.

12.3.2016 14:53
noemi

XXX.XXX.64.236

aj napsal(a):
Já je budím, jen když hlasitě chrápou. Ale to budím i manžela.

Já tedy mlaskám...ale občas to nezabere (myslím psa), lidského chlapa nevedu - naštěstí .

13.3.2016 17:41

Včera velmi zajímavý rozhovor s naším sousedem. Šla jsem se svým psem na zahradu, trénovali jsme aport - tak jak má správně vypadat. Ještě jsem si říkala jak to udělat aby mně to pokaždé odevzdal do ruky, občas to pouští na zem. Soused vedle něco kutil. A v tom soused na mě - "Ty jooo, on poslouchá. To čumím." A opravdu hleděl jak právě vyoraná myš.

Dali jsme se nějak do debaty, je to nový soused, bydlí vedle nás necelý rok (zatím s nima byly jen problémy, totálně bezohlední a drzí lidi). No ale k věci. Mají psa, zatím ale bydlí pořád u rodičů (dříve tam bydleli i oni) a teď začal stavět kotec s tím že si psa přestěhuje sem do nového. Protože vím že je to fenka a jsou na nás zahradou úplně natlačení, k tomu mají ještě hrozný plot, v podstatě jako by nebyl tak jsem se ho zeptala jestli je vykastrovaná. On se úplně zhrozil že to teda není a že by měla mít aspoň jednou štěňata. Je jí 5 let a on nemůže pořád najít žádného psa. Jsem se zeptala jestli je s průkazem původu. A on že jo, že za ni dal 8tis ! Říkám tak to jo, a jak to že je problém sehnat psa s PP. A on že jemu je úplně jedno jestli bude pes s průkazem původu, mu stačí prostě nějaký pes, stejné plemeno, ale papíry na nic nepotřebuje ! Prostě aby měl hlavně štěňata.

Tak jsem mu řekla že ale každá fenka nemusí mít štěňata, obzvlášť když nechce krýt uchovněným psem. Jejich fenka na 98% taky uchovněná nebude. Že jsou plné útulky takových kříženců, proč množit další takové. Co když jim nenajde páníčky nebo si je vezmou lidi co je nakonec odloží, nebudou se o ně dobře starat a skončí další psi v útulku. A jeho reakce mě úplně vyrazila dech. Jemu je prý úplně jedno kolik je psů v útulku, to ho vůbec nezajímá, on nějaké lidi najde kterým je prodá, on hlavně chce mít peníze a vydělat. A co pak s těmi štěňaty bude už není jeho problém ! Tohle mně normálně řekl do očí.

Jsem jenom zírala a pak mu řekla že je hodně nezodpovědný. Zbytek jsem dusila v sobě a snažila se ovládnout, radši jsem odešla.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2016 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.10

Včera velmi zajímavý rozhovor s naším sousedem. Šla jsem se svým psem na zahradu, trénovali jsme aport - tak jak má správně vypadat. Ještě jsem si říkala jak to udělat aby mně to pokaždé odevzdal do ruky, občas to pouští na zem. Soused vedle něco kutil. A v tom soused na mě - "Ty jooo, on poslouchá. To čumím." A opravdu hleděl jak právě vyoraná myš.

Dali jsme se nějak do debaty, je to nový soused, bydlí vedle nás necelý rok (zatím s nima byly jen problémy, totálně bezohlední a drzí lidi). No ale k věci. Mají psa, zatím ale bydlí pořád u rodičů (dříve tam bydleli i oni) a teď začal stavět kotec s tím že si psa přestěhuje sem do nového. Protože vím že je to fenka a jsou na nás zahradou úplně natlačení, k tomu mají ještě hrozný plot, v podstatě jako by nebyl tak jsem se ho zeptala jestli je vykastrovaná. On se úplně zhrozil že to teda není a že by měla mít aspoň jednou štěňata. Je jí 5 let a on nemůže pořád najít žádného psa. Jsem se zeptala jestli je s průkazem původu. A on že jo, že za ni dal 8tis ! Říkám tak to jo, a jak to že je problém sehnat psa s PP. A on že jemu je úplně jedno jestli bude pes s průkazem původu, mu stačí prostě nějaký pes, stejné plemeno, ale papíry na nic nepotřebuje ! Prostě aby měl hlavně štěňata.

Tak jsem mu řekla že ale každá fenka nemusí mít štěňata, obzvlášť když nechce krýt uchovněným psem. Jejich fenka na 98% taky uchovněná nebude. Že jsou plné útulky takových kříženců, proč množit další takové. Co když jim nenajde páníčky nebo si je vezmou lidi co je nakonec odloží, nebudou se o ně dobře starat a skončí další psi v útulku. A jeho reakce mě úplně vyrazila dech. Jemu je prý úplně jedno kolik je psů v útulku, to ho vůbec nezajímá, on nějaké lidi najde kterým je prodá, on hlavně chce mít peníze a vydělat. A co pak s těmi štěňaty bude už není jeho problém ! Tohle mně normálně řekl do očí.

Jsem jenom zírala a pak mu řekla že je hodně nezodpovědný. Zbytek jsem dusila v sobě a snažila se ovládnout, radši jsem odešla.

Bohužel někteří lidi jsou úplně vypatlaní... a budou si mlít svou a just jo...

13.3.2016 17:54

Bohužel někteří lidi jsou úplně vypatlaní... a budou si mlít svou a just jo...

To máte pravdu, ale kvůli tomu že je to soused mě to bude štvát o to víc. Absolutně nemá podmínky pro odchov štěňat, zahrada nezabezpečená, do domu pes nesmí, to je snad bude odchovávat jen v tom mini kotci co staví, nebo spíš boudě s přístřeškem

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak lidi, včera jsem jela do Berouna, protože jsem potřebovala koupit baštu mému agamákovi a tak jsem se vydala za mojí kamarádkou, která maká ve zveráku na pokec a pro sarančata. Od baráku mám Beroun 2 zastávky autobusem. Tak jsem vzala bělouše, ať kouká cestovat (né, že by to už neuměl - tahám ho sebou skoro všude), tak vlezu do autobusu, běloušovi říkám: "Cyro, jdi, jdi, jdi" - bělouš už ví, že dokud říkám jdi, tak jdeme uličkou na místo - na plochu buď pro kočárky, vozíčkáře (jezdí nám tam nízkopodlažňáci, takže místa je tam fakt hodně). A když řeknu tady, tak ví, že má zapadnout tam, kam ukazuju. Zaparkovala sem s nim tedy na ploše, tak abychom nikomu nepřekáželi a psovi jsem přes košík dala pamlsek a pochválila ho. No a v tu ránu jsem byla poučena od nějaké paní - naproti níž jsme stáli, že štěněti nemám dávat pamlsky, protože když za všechno dostane pamlsek, tak nebude poslouchat. Že mám psa odměňovat pouze slovně a pohlazením a né ho cpát pamlsky horem dolem. Že přesně z pamlsků jsou ty psy pak zblblý a že pak pořádně neposlouchaj vůbec! A jsou prostě z pamlsků nevychovaný.
Vyvalila jsem oči, jak přišláplá žába a paní jsem odvětila: "No, děkuji že se staráte o druhé, ale lepší se starat o sebe, ju?"

Víc sem ze sebe radši nedostala...
Co vy?

30.3.2016 14:12
Mar-Afra

XXX.XXX.159.138

Tak lidi, včera jsem jela do Berouna, protože jsem potřebovala koupit baštu mému agamákovi a tak jsem se vydala za mojí kamarádkou, která maká ve zveráku na pokec a pro sarančata. Od baráku mám Beroun 2 zastávky autobusem. Tak jsem vzala bělouše, ať kouká cestovat (né, že by to už neuměl - tahám ho sebou skoro všude), tak vlezu do autobusu, běloušovi říkám: "Cyro, jdi, jdi, jdi" - bělouš už ví, že dokud říkám jdi, tak jdeme uličkou na místo - na plochu buď pro kočárky, vozíčkáře (jezdí nám tam nízkopodlažňáci, takže místa je tam fakt hodně). A když řeknu tady, tak ví, že má zapadnout tam, kam ukazuju. Zaparkovala sem s nim tedy na ploše, tak abychom nikomu nepřekáželi a psovi jsem přes košík dala pamlsek a pochválila ho. No a v tu ránu jsem byla poučena od nějaké paní - naproti níž jsme stáli, že štěněti nemám dávat pamlsky, protože když za všechno dostane pamlsek, tak nebude poslouchat. Že mám psa odměňovat pouze slovně a pohlazením a né ho cpát pamlsky horem dolem. Že přesně z pamlsků jsou ty psy pak zblblý a že pak pořádně neposlouchaj vůbec! A jsou prostě z pamlsků nevychovaný.
Vyvalila jsem oči, jak přišláplá žába a paní jsem odvětila: "No, děkuji že se staráte o druhé, ale lepší se starat o sebe, ju?"

Co vy?

Pamlsky, které vygumují výchovu? Alkohol, nebo rovnou pervitin?

30.3.2016 14:13
tapina

XXX.XXX.211.145

Co vy?

To mě pobavilo. Protože já jsem to zažila úplně obráceně. Dostala jsem spucung že málo pamlskuju. Na to jsem odvětila, že jo, ale jen někdy, protože jinak moje milá holčička vypíná mozek. Tak že prý alespoň balónek. No, to bych si pomohla.
Každý to má jinak, já nikomu do ničeho nekecám, pokud to ovšem nepozoruju dlouho (třeba týdny).

30.3.2016 14:23
aj

XXX.XXX.5.173

Co vy?

Podobnou teorii razí můj švagr. Mají něco jako maltézák z útulku, dost bojácný, nedůvěřivý pejsek. Prý mu musí stačit slovní pochvala. Taky nic neumí.

30.3.2016 15:07
beastije

XXX.XXX.205.71

Kdyz tady tak ctu o tom chovani pri setkani psa se psem, ma na to nekdo nejaky dobry clanek nebo tip, jak to ma vlastne vypadat "spravne"a co uz je spatne ci kdy se ten pes nechova, jak by mel (viz ten spanel co ukazoval na korist).

Ta nase se taky vita trochu divne, neprijde mi to tak strasne, protoze je teleci a splasena ve vsem, jen premyslim, jak to ma vypadat "spravne".

Zase nikdy jsme na to nemeli spatnou reakci od zadneho psa a ostatni psi se vitaji tak trosku kazdy jinak.

Jen kdyz by nekdo neco k tomu mel. Diky.

30.3.2016 15:29
tapina

XXX.XXX.211.145

beastije napsal(a):
Kdyz tady tak ctu o tom chovani pri setkani psa se psem, ma na to nekdo nejaky dobry clanek nebo tip, jak to ma vlastne vypadat "spravne"a co uz je spatne ci kdy se ten pes nechova, jak by mel (viz ten spanel co ukazoval na korist).

Ta nase se taky vita trochu divne, neprijde mi to tak strasne, protoze je teleci a splasena ve vsem, jen premyslim, jak to ma vypadat "spravne".

Zase nikdy jsme na to nemeli spatnou reakci od zadneho psa a ostatni psi se vitaji tak trosku kazdy jinak.

Jen kdyz by nekdo neco k tomu mel. Diky.

Ta naše třeba jinak vítá známé malé a velké psy. K malým je jakoby nehybná a nechá si je lézt doslova všude, i si k nim lehne, aby jim to šlo líp. U malých to tak má se známými i s cizími. K velkým cizím se chová většinou nevšímavě, na NO štěká, to má zlozvyk ze cvičáku. Se známými se zdraví taky různě, některé jen čuchne ťukne nosem, s jinými se očichá komplet - vesměs se stejným psem vždy stejně. No a pak má kategirii podobných bláznů jako je ona, tak ti se rovnou vrhají do her.

30.3.2016 15:42
tapina

XXX.XXX.211.145

aj napsal(a):
Podobnou teorii razí můj švagr. Mají něco jako maltézák z útulku, dost bojácný, nedůvěřivý pejsek. Prý mu musí stačit slovní pochvala. Taky nic neumí.

Tak on taky málokdo si umí představit jinou odměnu pro psa než pochvalu, poplácání, pamlsek, balonek.

30.3.2016 16:11
Iliena

XXX.XXX.128.15

marcelaamax napsal(a):

Mě to nepřijde jako klasické kňučení, spíš jako hodně utlumené štěknutí takže z toho vyjde takové kníknutí. Ale ona má asi vůbec barvité sny , párkrát ze spani zavrčela nebo jsem se lekla co je to za rány a ona spokojeně mlátí ze spaní ocasem do peřiny . Takže já ji taky nebudím, akorát když otevře oči a je vidět jen bělmo, to vypadá fakt hrozně

30.3.2016 16:38
beastije

XXX.XXX.205.71

tapina napsal(a):
Ta naše třeba jinak vítá známé malé a velké psy. K malým je jakoby nehybná a nechá si je lézt doslova všude, i si k nim lehne, aby jim to šlo líp. U malých to tak má se známými i s cizími. K velkým cizím se chová většinou nevšímavě, na NO štěká, to má zlozvyk ze cvičáku. Se známými se zdraví taky různě, některé jen čuchne ťukne nosem, s jinými se očichá komplet - vesměs se stejným psem vždy stejně. No a pak má kategirii podobných bláznů jako je ona, tak ti se rovnou vrhají do her.

My to mame prave tak trochu divne, u znamych psu rovnou bezi za nimi, maximalne jim ocucha oko a honi se. U neznamych psu, treba jako dnes nejaky maly spic, tak dlouho stoji a kouka, pomalu se priblizuje, pak vystartuje jako hrozne tele, toho psa obehne, ocucha mu cumak a oko, ale kdykoliv ji pes zkusi ocuchat zadek udela takovy uskok, pak ho chvili obiha, vyzyva ke hre, obcas si necha ten zadek ocuchat, obcas na toho psa uplne zapomene, i kdyz ho ma v zadku. Je to behavy a honici se pes, takze prvni popud je bezim, hon me.

Ale to s tim zadkem ma od prvniho harani, kdy ji spousta psu otravovala, a tak nejak ji to proste zustalo.

Je to takove teleci, ona je suprova delova koule. Ale na psy neskace, jen skace okolo nich.

30.3.2016 18:21
tapina

XXX.XXX.211.145

beastije napsal(a):
My to mame prave tak trochu divne, u znamych psu rovnou bezi za nimi, maximalne jim ocucha oko a honi se. U neznamych psu, treba jako dnes nejaky maly spic, tak dlouho stoji a kouka, pomalu se priblizuje, pak vystartuje jako hrozne tele, toho psa obehne, ocucha mu cumak a oko, ale kdykoliv ji pes zkusi ocuchat zadek udela takovy uskok, pak ho chvili obiha, vyzyva ke hre, obcas si necha ten zadek ocuchat, obcas na toho psa uplne zapomene, i kdyz ho ma v zadku. Je to behavy a honici se pes, takze prvni popud je bezim, hon me.

Ale to s tim zadkem ma od prvniho harani, kdy ji spousta psu otravovala, a tak nejak ji to proste zustalo.

Je to takove teleci, ona je suprova delova koule. Ale na psy neskace, jen skace okolo nich.

Já myslím, že to není divné. Proč myslíte, že je to divné?

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Mar-Afra napsal(a):
Pamlsky, které vygumují výchovu? Alkohol, nebo rovnou pervitin?

Netuším, na čem paní jela...

30.3.2016 19:24
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Co vy?

, někteří lidi jsou opravdu zvláštní . Taky mě jeden člověk přesvědčoval o tom že mám nevychovanýho psa když používám pamlsky, že by pes měl jet spíš jen pro radost pána .

30.3.2016 20:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

To máte pravdu, ale kvůli tomu že je to soused mě to bude štvát o to víc. Absolutně nemá podmínky pro odchov štěňat, zahrada nezabezpečená, do domu pes nesmí, to je snad bude odchovávat jen v tom mini kotci co staví, nebo spíš boudě s přístřeškem

A vy máte psa-kastráta?
Abyste neměli společná štěňata, když jste psala o tom hrozném plotě a že fena nesmí do baráku.

30.3.2016 21:31
imattree

XXX.XXX.8.240

Fiona.Praha napsal(a):
A vy máte psa-kastráta?
Abyste neměli společná štěňata, když jste psala o tom hrozném plotě a že fena nesmí do baráku.

Tak tohle je úplně špatná reakce, nezodpovědnost jednoho by neměla omezovat druhého a nevidím důvod, proč by měl být její pes kastrovaný jen proto, že má nezodpovědné sousedy.

I když je na uvážení, proč se na údržbě plotu nepodílí i pisatelka, když je to pravděpodobně společný plot.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2016 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Tak jo, tak jak se tu neustále a do zblbnutí řeší množení, někdo se už tomu i směje, tak mě to stále směšný nepřijde...

Do krámu mi přijde paní, že potřebuje něco proti blechám a klíšťatům. Tak se ptám na věk štěňete a paní, že si zejtra jedou pro štěně NO a má 5 týdnů!
Paní sem se vyptávala a paní odpovídala přesně klasickýma nesmyslama od množitelů: "musíte si ho vzít takhle brzo, aby si na Vás zvyknul! Když si ho vezmete takhle malýho, tak zaplatíte míň, a pejsek je poslední, co doma zbyl (ty voe, v kolika je dávala?) a že bude taky levnější!" Co mě dostalo nejvíc, tak rádobychovatelka si jede na dovolenou a proto už si štěňata nemůže nechat!

Tak proč množí, když není schopná se postarat, no, asi proto, že potřebuje čubu znova nakrejt...
Jako je to normální?
Furt dokola se o tom mluví, prostě furt, někomu to přijde strašně směšný, mě tedy ne, a evidentně se o množení (vč. praktik množitelů) stále mluví málo!

6.4.2016 21:43

Tak jo, tak jak se tu neustále a do zblbnutí řeší množení, někdo se už tomu i směje, tak mě to stále směšný nepřijde...

Do krámu mi přijde paní, že potřebuje něco proti blechám a klíšťatům. Tak se ptám na věk štěňete a paní, že si zejtra jedou pro štěně NO a má 5 týdnů!
Paní sem se vyptávala a paní odpovídala přesně klasickýma nesmyslama od množitelů: "musíte si ho vzít takhle brzo, aby si na Vás zvyknul! Když si ho vezmete takhle malýho, tak zaplatíte míň, a pejsek je poslední, co doma zbyl (ty voe, v kolika je dávala?) a že bude taky levnější!" Co mě dostalo nejvíc, tak rádobychovatelka si jede na dovolenou a proto už si štěňata nemůže nechat!

Tak proč množí, když není schopná se postarat, no, asi proto, že potřebuje čubu znova nakrejt...
Jako je to normální?
Furt dokola se o tom mluví, prostě furt, někomu to přijde strašně směšný, mě tedy ne, a evidentně se o množení (vč. praktik množitelů) stále mluví málo!

No ta paní snad měla štěstí alespoň v tom, že věděla kolik štěněti je(ikdyž tedy nechápu, proč si tak malé štěně brala)...znám člověka co koupil štěně mini čivavy , samozřejmě bez PP, věk štěněte při odběru 8 týdnů a nakonec zjistil, že štěněti bylo necelých 6 týdnů...(při tel. kontaktu se "chovatelka" prokecla...).čivava je normální velikosti, neumí komunikovat se psy (protože samozřejmě dodržel očkovací lhůty) a v čudu pately, prostě supr výhodnej nákup za 5000, -...asi nejsem, tak radikální ohledně psů bez pp (stane se), ale dělat takovouhle prasárnu, defakto nevyzrálý psí miminka sebrat od mámy a sourozenců, hlavně že štěně samo žere...nic jiného není třeba, z toho je na první pohled vidět vztah těchto lidí ke psům - věc na dělání peněz a velebnosti jdu blejt

6.4.2016 21:56

Kolegyně si koupila čínského naháče-labutěnku. Bez PP. Nevím proč, rozhodně je v takovém postavení, že by si mohla dovolit několik psů s PP. Ani nevím, kolik za něj dala.
Jenom teď uznala, že sice máma byla naháč, ale přimíchal se tam nějak pudlík. Je to moc pěkný vitální pejsek. Jen to není labutěnka. Černobílý, kudrnatý, štíhlý, vyšší nohy.
Z jakých podmínek - nevím, ale moc poctivého v tom nebude, když prodávají křížence za labutěnku.

7.4.2016 12:20
balisek

XXX.XXX.131.211

Kolegyně si koupila čínského naháče-labutěnku. Bez PP. Nevím proč, rozhodně je v takovém postavení, že by si mohla dovolit několik psů s PP. Ani nevím, kolik za něj dala.
Jenom teď uznala, že sice máma byla naháč, ale přimíchal se tam nějak pudlík. Je to moc pěkný vitální pejsek. Jen to není labutěnka. Černobílý, kudrnatý, štíhlý, vyšší nohy.
Z jakých podmínek - nevím, ale moc poctivého v tom nebude, když prodávají křížence za labutěnku.

Orionko, ono to možná labutěnka je. Číňán je štíhlý pes na vyšších nohách, čb barva také není neobvyklá. A srst v kratší délce má tendenci se kadeřavit.

Neupravná či blbě upravená labuť vypadá jako regulerní ořech. Často i znalec plemene váhá, zda to je labuť nebo kříženec. Z labutěnky toho krásného "miniafgánka" dělá až kvalitní péče o srst a správná střihová úprava. Tady je pár ukázek, jak může vypadat neupravený nebo nestandardně ostříhaný pes:.

7.4.2016 14:40
Barbora2

XXX.XXX.241.203

Venku na procházce jsme potkali 2 paní a každá měla čivavu. Tak jsem zajásala, že si jednou budou moje čivaví obludy s kým zařádit. Zjistila jsem, že paní je matka s dcerou, pejsci jsou nevlastní sourozenci 8 a 6 měsíců. Nádherní čokoládoví kluci s bílou maskou. (bez PP, ale minimálně vzhledově byli opravdu nádherní)

1. "Jé vy máte čivavu a co je to černé?" (taky čivava, chundelatá 3 kg)
2. "Jak to děláte, že vás ten pejsek tak poslouchá? A ta velká taky?" (týrám ho a ji mučím.. Nehledě na to, že se pokoušely dávat svým psům příkazy a moji to plnili v očekávání pamlsků. Takže před nimi seděli, lehali a podobně. Ani jsem to svým psům nevysvětlovala a málem padla smíchy.)
3. "No a jak často s nimi chodíte ven? Musí se čivavy venčit pravidelně? A v kolik s nimi chodíte ráno? Dcera chodí brzy do práce, myslíte že by to stihla?" (Žijeme na sídlišti a oni mají dva psy, tak co asi?).

7.4.2016 14:49

balisek napsal(a):
Orionko, ono to možná labutěnka je. Číňán je štíhlý pes na vyšších nohách, čb barva také není neobvyklá. A srst v kratší délce má tendenci se kadeřavit.

Neupravná či blbě upravená labuť vypadá jako regulerní ořech. Často i znalec plemene váhá, zda to je labuť nebo kříženec. Z labutěnky toho krásného "miniafgánka" dělá až kvalitní péče o srst a správná střihová úprava. Tady je pár ukázek, jak může vypadat neupravený nebo nestandardně ostříhaný pes:.

Já se v labutěnkách absolutně nevyznám, já jen reprodukovala, co jsem slyšela od majitelky. Vypadá nejspíš jako obr. č.5. Jen je teď ostříhaný a je to takový nohatý pudlík. Ale kdyby to sama majitelka neříkala, že je to labutěnka a přimíchal se tam pudlík - mě by to nenapadlo. Tím, že je kudrnatý, tak z něj obr.4 asi neudělá.

7.4.2016 23:06
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

Jako je to normální?

Někteří ani nemají na to, aby to chápali. Mě přišla do krámu paní, že potřebuje něco pro malé štěňátko. Po delším zjišťování co NĚCO si přeje zjišťuju, že teda granule asi, ptám se co je to za štěně NEVÍM, jak je staré NEVÍM. Pak si vzpomněla, že ho mají v autě a donesla odhadem 3 týdenní štěně, co se sotva plazilo. Jak ho vidím ptám se znova kolik mu je, zda má očkovák, že to tam bude. NEMÁM. Tak jí říkám musíte na veterinu... Neštěstí

8.4.2016 16:41
albina

XXX.XXX.167.178

Pridam sa...

Ked sme mali plemeno sibirsky husky:

1. to co je za psa, aha uz viem, aljassky vlasky (zrejme vlassky salat pan pojedol pred tym ) :)
2. to co je za psa, aha uz viem, sibirsky mameluk (asi malamut ) :)
3. Preco ma kazde oko ine? To je vada, to sa malo utratit, ale nevyzera byt chory, je velmi mily..

Ked sme si zakupili akitu...
1. to co je za psa, aha uz viem, korejsky samuraj (azia sedela, a pan si asi pozrel nejaku historiu plemena, co mu utkvelo v pamati) :)
2. To co ma za chvost, to mu nakrucate? Na moj smiech reagoval dotycny, ved psom sa sekaju chvosty a usi a take zakrutene, to nie je normalne...
3. To co mate doma, bojovy pes, to by som doma nezniesol, hrozne nebezpecny, kazdy nakoniec zabije svojho pana lebo mu prepne a ked sa zahryzne, nepusti aj po smrti, videl som to, zastrelili policajti a stale drzal...tu nekomentujem

4. To ako mozete mat doma psa, je to spinave, smrdi to a roznasa to paptosferozu (zrejme leptospiroza)...

5. To ste fakt z neho vycesali tolko srsti za jeden den? ja by som to predavala na internete, ved ludia kupia vsetko, aj perie, aj okakany kurin :).

8.4.2016 17:03
kobylatko

XXX.XXX.45.44

albina napsal(a):
Pridam sa...

1. to co je za psa, aha uz viem, aljassky vlasky (zrejme vlassky salat pan pojedol pred tym ) :)
3. Preco ma kazde oko ine? To je vada, to sa malo utratit, ale nevyzera byt chory, je velmi mily..

1. to co je za psa, aha uz viem, korejsky samuraj (azia sedela, a pan si asi pozrel nejaku historiu plemena, co mu utkvelo v pamati) :)
2. To co ma za chvost, to mu nakrucate? Na moj smiech reagoval dotycny, ved psom sa sekaju chvosty a usi a take zakrutene, to nie je normalne...
3. To co mate doma, bojovy pes, to by som doma nezniesol, hrozne nebezpecny, kazdy nakoniec zabije svojho pana lebo mu prepne a ked sa zahryzne, nepusti aj po smrti, videl som to, zastrelili policajti a stale drzal...tu nekomentujem

4. To ako mozete mat doma psa, je to spinave, smrdi to a roznasa to paptosferozu (zrejme leptospiroza)...

5. To ste fakt z neho vycesali tolko srsti za jeden den? ja by som to predavala na internete, ved ludia kupia vsetko, aj perie, aj okakany kurin :).

Tak ten sibiřský mameluk mě teda dostal .

8.4.2016 17:48
tapina

XXX.XXX.211.145

albina napsal(a):
Pridam sa...

Bych se nedivila, kdyby Vám akitu označili jako divného malamuta. Kamarádce se to stává celkem často.

8.4.2016 18:29
albina

XXX.XXX.167.178

tapina napsal(a):

Bych se nedivila, kdyby Vám akitu označili jako divného malamuta. Kamarádce se to stává celkem často.

No aj take mame casto: zrzava prerostla veverka, krizenec prasete a lisky...To nie je Haciko, z toho filmu, ten mal uplne ine usi a modre oci :) atd...

Neregistrovaný uživatel

10.4.2016 22:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.55

Tak mám další hlod..
Jdu si takhle z procházky, vedle levé nohy mi jde šarplaninec, bšo a berňák...
Naproti nám jde nějaká paní a ta na mě huláká: "To se musíte dobře proletět, když zatahají, co?"
Já na to: "Ne, já nelítám!"
Paní: "No, my máme malýho ovčáka a ten, když zabere, tak ho skoro neudržím, tak asi máte taky co dělat, co?"
Já: "Ne, má psiska prostě si prostě zatahat nedovolí!"

To se paní strašně nafoukla, zavrtěla hlavou a šla dál...

Ona nezvládla výcvik a tedy podle sebe soudím tebe? Jako všichni psi tahají a hotovo? No, to ani omylem...
Nějak si neumím představit venčit 3 nevychovaná čokliska...

11.4.2016 06:45

Tak mám další hlod..
Naproti nám jde nějaká paní a ta na mě huláká: "To se musíte dobře proletět, když zatahají, co?"
Paní: "No, my máme malýho ovčáka a ten, když zabere, tak ho skoro neudržím, tak asi máte taky co dělat, co?"

Ona nezvládla výcvik a tedy podle sebe soudím tebe? Jako všichni psi tahají a hotovo? No, to ani omylem...

No to já si to představovat nemusim...teď jsem takovej problém řešila asi tři měsíce...fena začala vyjídět po štěkajících psech a pes s ní do toho šel taky...oba v tahu k nezastavení...k neudržení...ani by mě nenapadlo, že budu muset toto řešit, když už je psům 6 let...zkoušeli jsme to horem dolem...cvičák, modelové situace venku...výsledky furt špatný...dost dlouho jsem chodila s každým psem extra, teď už to máme doufám za sebou, ještě se mnou stále chodí syn aby popř. držel jednoho ze psů, ale zatím nebylo potřeba, tak snad už to bude v poho...
A to mám dvě vychovaná čokliska ...opravdu nevím, jak to dělaj lidi, které pes na procházce permanentně tahá...no možná na fyzičku dobrý

11.4.2016 08:14

Tak mám další hlod..

Přiznám se, že já si nedovedu představit, že bych vaši sestavu venčila i když je vychovaná ! smajlík

11.4.2016 08:16

No to já si to představovat nemusim...teď jsem takovej problém řešila asi tři měsíce...fena začala vyjídět po štěkajících psech a pes s ní do toho šel taky...oba v tahu k nezastavení...k neudržení...ani by mě nenapadlo, že budu muset toto řešit, když už je psům 6 let...zkoušeli jsme to horem dolem...cvičák, modelové situace venku...výsledky furt špatný...dost dlouho jsem chodila s každým psem extra, teď už to máme doufám za sebou, ještě se mnou stále chodí syn aby popř. držel jednoho ze psů, ale zatím nebylo potřeba, tak snad už to bude v poho...
A to mám dvě vychovaná čokliska ...opravdu nevím, jak to dělaj lidi, které pes na procházce permanentně tahá...no možná na fyzičku dobrý

Taky takoví malinkatí drobečci ( ve vašem profilu ). Můžu se zeptat na původ - plemeno ?

11.4.2016 08:27
imattree

XXX.XXX.8.240

Přiznám se, že já si nedovedu představit, že bych vaši sestavu venčila i když je vychovaná ! smajlík

Já si ani nedovedu představit, že mám takovou sestavu doma...

Neregistrovaný uživatel

11.4.2016 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Naprosto v pohodě
Tedy stejně převážně choděj na volno... Na vodítku jen přes ves, město, jakmile zajdem do lesa, pouštim... a připínám jen když se něco děje

Neregistrovaný uživatel

11.4.2016 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

imattree napsal(a):
Já si ani nedovedu představit, že mám takovou sestavu doma...

Proč ne?
Pastevec vše ohlídá, berňák vše vychová, ovčák vše naučí

11.4.2016 11:55

Taky takoví malinkatí drobečci ( ve vašem profilu ). Můžu se zeptat na původ - plemeno ?

Kříženci bernardýna a BSP, aktuálně cca 70cm v kohoutku a lehce přes padesát kilo

11.4.2016 12:45

Kříženci bernardýna a BSP, aktuálně cca 70cm v kohoutku a lehce přes padesát kilo

Moc krásní pesani. Tím že jsou dva stejní, tak to ještě vynikne !

11.4.2016 12:47
imattree

XXX.XXX.8.240

Proč ne?
Pastevec vše ohlídá, berňák vše vychová, ovčák vše naučí

Nemyslím si, že jsem vhodný majitel pro pastevce (I když jsou krásní). Berňák se mi nelíbí čistě vzhledově a BŠO bych klidně i bral

Neregistrovaný uživatel

11.4.2016 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

imattree napsal(a):
Nemyslím si, že jsem vhodný majitel pro pastevce (I když jsou krásní). Berňák se mi nelíbí čistě vzhledově a BŠO bych klidně i bral

Je fakt, že tento berňák je pro mě rovněž poslední...
Nelíbí se mi momentální berňácí protlačovaná povaha mazlivého "blbečka"...

11.4.2016 14:13

Moc krásní pesani. Tím že jsou dva stejní, tak to ještě vynikne !

Děkuji...

11.4.2016 14:37

Je fakt, že tento berňák je pro mě rovněž poslední...
Nelíbí se mi momentální berňácí protlačovaná povaha mazlivého "blbečka"...

Nechcete appenzela / veľkého švajčiara? Tí majú úplne inú povahu, hlavne appenzel - je najostrejší zo švajčiarskych salašníckych psov smajlík Moji známy si chceli kúpiť berňáka, ale potom ich od toho odhovorili, lebo keby si kúpili berňáka, tak by si museli k nemu kúpiť ešte jedného psa, aby im ho niekto neukradol z dvora. A uvažovali aj nad dobermanom a nakoniec si kúpili zlatý stred - appenzela.

Neregistrovaný uživatel

11.4.2016 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Nechcete appenzela / veľkého švajčiara? Tí majú úplne inú povahu, hlavne appenzel - je najostrejší zo švajčiarskych salašníckych psov smajlík Moji známy si chceli kúpiť berňáka, ale potom ich od toho odhovorili, lebo keby si kúpili berňáka, tak by si museli k nemu kúpiť ešte jedného psa, aby im ho niekto neukradol z dvora. A uvažovali aj nad dobermanom a nakoniec si kúpili zlatý stred - appenzela.

Ne, dík, opravdu ne...
Krátkosrstý psy nemusim a appenzel je na mě malej pes...
A až budu chtít dalšího psa, vyberu si sama...

Přidejte reakci

Přidat smajlík