Uživatel s deaktivovaným účtem

Po dnešní návštěvě můžu potvrdit, je to přesně jak lesnížinka píše. Je to miláček a moc hodný. A krásný méďa
PS: Přišel za chvilku domů? Jsme ho cestou potkali až u zeleného domku, si tam vzadu něco očichával a zkoumal
napsal(a):
Po dnešní návštěvě můžu potrvrdit, je to přesně jak lesnížinka píše. Je to miláček a moc hodný. A krásný méďa
PS: Přišel za chvilku domů? Jsme ho cestou potkali až u zeleného domku, si tam vzadu něco očichával a zkoumal
Jo, jo, já pak šla domů, uklidit garáž a doběhnul. Jsem mu říkala, že pozdě, že návštěva už odjela Tady vidíš, že i to je, jak píšu: jemu je jedno, že jsem tam venku, mohl by být se mnou, ale ne, jde si prostě zařídit co potřebuje a pak zvesela dotrajdá...tak mne tady máš, že jsi strašně ráda?!?

lesnížínka
napsal(a):
Jo, jo, já pak šla domů, uklidit garáž a doběhnul. Jsem mu říkala, že pozdě, že návštěva už odjela Tady vidíš, že i to je, jak píšu: jemu je jedno, že jsem tam venku, mohl by být se mnou, ale ne, jde si prostě zařídit co potřebuje a pak zvesela dotrajdá...tak mne tady máš, že jsi strašně ráda?!?
To je taky pravda, je takový nezávislý, jde si vyřídit co potřebuje a pak si přijde zpátky jak se mu chce u nás by to bylo naopak, nehnul by se od návštěvy, byl by u vytržení a běhal od jednoho k druhému a pak se rychle vecpal domů abysme ho nezapoměli náhodou venku
A máme na sídlišti samojeda! Mám se jít naivně dotázat při nejbližší příležitosti, proč zrovna tohle plemeno?
Jelikož tu mám v okolí pár lidí, co chodili ke mně do kurzu a asi se jim to líbilo, občas se mi stane, že si mě někdo cestou odchytí na doporučení a ptá se mě na výcvik nebo něco ohledně psů (začínám být chodící encyklopedie psích chorob). Tak si říkám kdy příjdou se samíkem. Paní předtím měla nerudnou ohařku (ale možná nerudná byla už věkem). Tak abych byla případně připravena.
napsal(a):
Po dnešní návštěvě můžu potrvrdit, je to přesně jak lesnížinka píše. Je to miláček a moc hodný. A krásný méďa
Jee, jste si daly spicha? :-)
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A máme na sídlišti samojeda! Mám se jít naivně dotázat při nejbližší příležitosti, proč zrovna tohle plemeno?
Jelikož tu mám v okolí pár lidí, co chodili ke mně do kurzu a asi se jim to líbilo, občas se mi stane, že si mě někdo cestou odchytí na doporučení a ptá se mě na výcvik nebo něco ohledně psů (začínám být chodící encyklopedie psích chorob). Tak si říkám kdy příjdou se samíkem. Paní předtím měla nerudnou ohařku (ale možná nerudná byla už věkem). Tak abych byla případně připravena.
No tě pic Tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat. Jen si tak říkám: na sídlišti stejně nejspíš musí chodit na vodítku, takže nějaké lovecké pudy asi řešit nemusí

lesnížínka
napsal(a):
No tě pic Tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat. Jen si tak říkám: na sídlišti stejně nejspíš musí chodit na vodítku, takže nějaké lovecké pudy asi řešit nemusí
Odbornice na samojedy by snad měla vědět, že samojedovi procházky po sídlišti nestačí, a že na sídlišti bude pouze začátek několikakilometrové procházky, takže lovecký pud dřív nebo později budou řešit. I když bude pes chodit na dlouhém vodítku.
napsal(a):
Odbornice na samojedy by snad měla vědět, že samojedovi procházky po sídlišti nestačí, a že na sídlišti bude pouze začátek několikakilometrové procházky, takže lovecký pud dřív nebo později budou řešit. I když bude pes chodit na dlouhém vodítku.
Ano, já dobře vím, že nestačí, jenže také jsem znala lidi, co ho tak měli. Jen nevím ten konec, jak to se psy nakonec dopadlo. Ale prosím vás, ten pes se prostě musí naučit na tom vodítku chodit slušně, takže pud nepud, pošlape jak hodinky A také kamarádi mi hlásí: u nás na sídlišti je štěndo(jsou štěnda) samojedů! Když se zeptám za nějaký čas řeknou, že už je vůbec nevídají. Kam ti psi (lidi) mizí netuším. Třeba se se psem odstěhují někam do hor Ne, popravdě to ani nechci vědět...kde ti psi jsou

rapotacka11
napsal(a):
Taky většinou fungovali na principu "vejdeš sám, ale bez doprovodu páníčka neodejdeš". A co si pamatuju tak RTW to samé.
Můj NO to samé.
No znám i takové dva bernardýny...jeden otec mých štěňat (kamarád majitelky strávil několik hodin v rohu na terase, než přijela panička a druhý pašák, ten pustil do zahrady příbuznou-tetu...domluvená s majiteli, že si přijde natrhat třešně....bez problémů-pes jí přece zná, no pes jí přivítal a pak společně čekali na příchod rodiny - teta na žebříku-pes už jí dolu ze stromu nepustil.......

lesnížínka
napsal(a):
Ano, já dobře vím, že nestačí, jenže také jsem znala lidi, co ho tak měli. Jen nevím ten konec, jak to se psy nakonec dopadlo. Ale prosím vás, ten pes se prostě musí naučit na tom vodítku chodit slušně, takže pud nepud, pošlape jak hodinky A také kamarádi mi hlásí: u nás na sídlišti je štěndo(jsou štěnda) samojedů! Když se zeptám za nějaký čas řeknou, že už je vůbec nevídají. Kam ti psi (lidi) mizí netuším. Třeba se se psem odstěhují někam do hor Ne, popravdě to ani nechci vědět...kde ti psi jsou
Asi bydlíte v podivné lokalitě, nebo máte kamarády rozeseté na sídlištích v širokém okolí, možná v celé republice. Já bydlím na okraji Brna na malém sídlišti, hned za domem máme lesy, louky, pole, kousek dál řeku a začátek Moravského krasu. Naší městskou částí projde a projede docela dost lidí a psů, co míří do lesů na sever a severovýchod od Brna. Ale samojeda jsem měla já - v bytě - a pak jsem potkávala jednoho samojeda v jiné městské části (už ho nepotkávám, protože to bylo u sídla naší firmy, a firma se přestěhovala). Neříkám, že jich v Brně nežije víc, určitě ano, ale město nejsou jen sídliště a bytové domy, ale spousta rodinných domů a domků... Krom toho, i v bytě může samojed bez problémů žít, stejně jako jiná plemena psů.

napsal(a):
No znám i takové dva bernardýny...jeden otec mých štěňat (kamarád majitelky strávil několik hodin v rohu na terase, než přijela panička a druhý pašák, ten pustil do zahrady příbuznou-tetu...domluvená s majiteli, že si přijde natrhat třešně....bez problémů-pes jí přece zná, no pes jí přivítal a pak společně čekali na příchod rodiny - teta na žebříku-pes už jí dolu ze stromu nepustil.......
Kavkazanka tohle dělá taky - "vejdeš za přítomnosti a souhlasu páníka, ale celou dobu si tě hlídám, nenechám se hladit, nevezmu si od tebe nic na jídlo, a pokud se pokusíš odejít sám a není u toho páník, tak neodejdeš".
U každé návštěvy musíme být ostražití...
napsal(a):
Asi bydlíte v podivné lokalitě, nebo máte kamarády rozeseté na sídlištích v širokém okolí, možná v celé republice. Já bydlím na okraji Brna na malém sídlišti, hned za domem máme lesy, louky, pole, kousek dál řeku a začátek Moravského krasu. Naší městskou částí projde a projede docela dost lidí a psů, co míří do lesů na sever a severovýchod od Brna. Ale samojeda jsem měla já - v bytě - a pak jsem potkávala jednoho samojeda v jiné městské části (už ho nepotkávám, protože to bylo u sídla naší firmy, a firma se přestěhovala). Neříkám, že jich v Brně nežije víc, určitě ano, ale město nejsou jen sídliště a bytové domy, ale spousta rodinných domů a domků... Krom toho, i v bytě může samojed bez problémů žít, stejně jako jiná plemena psů.
Věřím tomu, že váš samojed se měl skvěle a měl dost pohybu. Ale co si budeme povídat, podle mě prostě severská plemena do bytů nepatří. Seveřani a pastevci jsou asi jediná plemena, která bych si do bytu fakt nepořídila. Neříkám, že samojed v bytě nemůže být šťastný, on si tam asi zvykne od štěněte, ale zase jsme u toho - proč si pořizovat severské plemeno, kterému bude lépe venku, když jsou mraky jiných plemen, kterým bude lépe vevnitř?
lesnížínka
napsal(a):
Máme hned za panelákama krásnou dlouhou přehlednou venčící louku - ale plnou psů. A pak za dalším chroštím velké louky na placatým kopci. Ó my se máme! Na tom kopci by se dalo udělat i pár okruhů na koloběžku nebo kolo .... dokonce tam mají klub kolálisti. A máme tam i rybník a cvičák (tam já ovšem nechodím, tam na psy moc řvou). Ó my se ultra máme!

marcelaamax
napsal(a):
Věřím tomu, že váš samojed se měl skvěle a měl dost pohybu. Ale co si budeme povídat, podle mě prostě severská plemena do bytů nepatří. Seveřani a pastevci jsou asi jediná plemena, která bych si do bytu fakt nepořídila. Neříkám, že samojed v bytě nemůže být šťastný, on si tam asi zvykne od štěněte, ale zase jsme u toho - proč si pořizovat severské plemeno, kterému bude lépe venku, když jsou mraky jiných plemen, kterým bude lépe vevnitř?
Marcelo, samojeda jsem pořizovala do bytu. Od chovatelky, která měla rodičovský pár (z tehdy nejznámějších CHS Alatna a Jamamba) sice v domě s velkou zahradou, ale psi byli stejně nejraději s ní a její rodinou doma. Na zahradě trávili část dne, ale zase s nimi nechodili na několikakilometrové pochody. Do jisté míry se pes přizpůsobí životním podmínkám v kterých žije, životnímu rytmu rodiny a míře pohybu, která mu je od malička dopřávána.
Řízením osudu jsme se v jeho jednom roce stěhovali do domku s dvorkem a zahrádkou, ale stejně byl nejraději s námi. A v jeho osmi letech jsem se stěhovali do bytu, kde dožil. Měl téměř 15 let, když odešel. Troufám si tvrdit, že kdyby žil jen venku, tak se takového věku nedožije. Teplo domova dělá dobře nejen starým lidem, ale i starým psům.
Nikdy bych nikomu seveřana obecně do bytu nedoporučila (a když už, tak ze severských plemen nejraději samojeda, zdá se mi nejpřizpůsobivější). I když vím, že to jde, a že pes netrpí, pokud je mu poskytnuto přiměřené vyžití. Problém je to přiměřené vyžití, pod kterým si každý může představit něco jiného.
A nikdy bych do bytu nedoporučila pastevce, to je zase jiná liga než seveřan.
Jinak - já svá plemena doporučuji málokomu, vlastně spíš nikomu...
Tak ano, většina mých představ o sídlišti je něco jako Butovice. Paneláky, paneláky, paneláky...kam se podíváš. A nebo uprostřed města, tzn. nějaká starší zástavba, paneláky a zástavba. Takže k venčení také nic moc, tak chodník a kousky trávy...a vodítko. Já taky chodím venčit přes vesnici, většinou ji tedy obcházíme zadem po polňačkách, málokdy jdem centrem, to spíš zpátky a hlavně, když potřebuju něco nakoupit. Takže to většinou koncipuju tak, že vyjdeme zadem, pes se vylítá a pak už s klidným psem projdu centrem Když byl mladý, to jsem ho zadem pustit nemohla, vlastně nikde, protože by zdrhnul někam k lesu, takže první musela být mnohakilometrová prochajda lesem na flexině či sedáku a zpátky jsme se tedy mohli vracet přes vesnici. Já unavená na padnutí, pes veselej a hravej
napsal(a):
Marcelo, samojeda jsem pořizovala do bytu. Od chovatelky, která měla rodičovský pár (z tehdy nejznámějších CHS Alatna a Jamamba) sice v domě s velkou zahradou, ale psi byli stejně nejraději s ní a její rodinou doma. Na zahradě trávili část dne, ale zase s nimi nechodili na několikakilometrové pochody. Do jisté míry se pes přizpůsobí životním podmínkám v kterých žije, životnímu rytmu rodiny a míře pohybu, která mu je od malička dopřávána.
Řízením osudu jsme se v jeho jednom roce stěhovali do domku s dvorkem a zahrádkou, ale stejně byl nejraději s námi. A v jeho osmi letech jsem se stěhovali do bytu, kde dožil. Měl téměř 15 let, když odešel. Troufám si tvrdit, že kdyby žil jen venku, tak se takového věku nedožije. Teplo domova dělá dobře nejen starým lidem, ale i starým psům.
Nikdy bych nikomu seveřana obecně do bytu nedoporučila (a když už, tak ze severských plemen nejraději samojeda, zdá se mi nejpřizpůsobivější). I když vím, že to jde, a že pes netrpí, pokud je mu poskytnuto přiměřené vyžití. Problém je to přiměřené vyžití, pod kterým si každý může představit něco jiného.
A nikdy bych do bytu nedoporučila pastevce, to je zase jiná liga než seveřan.
Jinak - já svá plemena doporučuji málokomu, vlastně spíš nikomu...
No známá má samojedy v domě se zahradou. Nejdřív měla jednoho - chodila s ním na několikakilometrové procházky denně, jezdí na koloběžce - a myslela si, jak jí pak bude pes spokojeně ležet s ní v domě - ale pes chce být spíš na zahradě. Už jako štěně se prý hrnul na zahradu. Přijde dovnitř nachvíli a pak už je zase u dveří a chce ven. Pak si k němu pořídila ještě fenu a ta je to samé. Jako jezdí s nimi na dovolené, kde jsou psi schopní normálně spát v hotelu atd. Ale když mají doma možnost volby, tak jsou venku.
S tímhle souhlasím. Já taky neříkám, že by ten pes v bytě trpěl - jen si myslím, že na chov v bytě jsou mnohem vhodnější plemena.
marcelaamax
napsal(a):
No známá má samojedy v domě se zahradou. Nejdřív měla jednoho - chodila s ním na několikakilometrové procházky denně, jezdí na koloběžce - a myslela si, jak jí pak bude pes spokojeně ležet s ní v domě - ale pes chce být spíš na zahradě. Už jako štěně se prý hrnul na zahradu. Přijde dovnitř nachvíli a pak už je zase u dveří a chce ven. Pak si k němu pořídila ještě fenu a ta je to samé. Jako jezdí s nimi na dovolené, kde jsou psi schopní normálně spát v hotelu atd. Ale když mají doma možnost volby, tak jsou venku.
S tímhle souhlasím. Já taky neříkám, že by ten pes v bytě trpěl - jen si myslím, že na chov v bytě jsou mnohem vhodnější plemena.
No jsem ráda, že mi to se samojedem venku může někdo věřit a potvrdit. On prostě je raděj venku. Třeba teď když je sám, nemocný a rozmazlovaný si zvyknul, že ráno po tom, co přijdem z venku, jde rovnou se mnou domů, nebo si to za chvíli vyštěká za oknem. Ale nevydrží ani než dosnídáme. Chvíli leží za rohem v kuchyni, pak se přesune do jídelny kde netopí podlaha a nakonec stejně raděj jde ven. To z důvodu horka, především. Ale třeba k večeru taky přijde domů, lehne rovnou v hale(kde topí podlaha) a leží tam přesto, že my jsme v obyvču na sedačce. To vydrží třeba i půl hodiny. Pak přijde do obyvču a jde rovnou k oknu, ať ho pustím už ven.
Nebude v bytě asi trpět, když tam bude od mala a nepozná nic jiného. A samozřejmě nabude tak nasrstěný. Kamarádka má v Praze, ve starém činžáku berňáka(měla dva) Vůbec jsem si to nedovedla představit, protože ani náš závislý berňucha, nechtěl být v baráku. Stejně jako samík, chvilku a hotovo, někdy odcházel i dřív než samojed. Jemu prostě stačilo, když nás v tom baráku viděl francouzským oknem. Ale když jsem kámoščina berňuchu viděla zjistila jsem, že nemá ani polovinu srsti než ten můj, takřka žádnou podsadu.

lesnížínka
napsal(a):
No jsem ráda, že mi to se samojedem venku může někdo věřit a potvrdit. On prostě je raděj venku. Třeba teď když je sám, nemocný a rozmazlovaný si zvyknul, že ráno po tom, co přijdem z venku, jde rovnou se mnou domů, nebo si to za chvíli vyštěká za oknem. Ale nevydrží ani než dosnídáme. Chvíli leží za rohem v kuchyni, pak se přesune do jídelny kde netopí podlaha a nakonec stejně raděj jde ven. To z důvodu horka, především. Ale třeba k večeru taky přijde domů, lehne rovnou v hale(kde topí podlaha) a leží tam přesto, že my jsme v obyvču na sedačce. To vydrží třeba i půl hodiny. Pak přijde do obyvču a jde rovnou k oknu, ať ho pustím už ven.
Nebude v bytě asi trpět, když tam bude od mala a nepozná nic jiného. A samozřejmě nabude tak nasrstěný. Kamarádka má v Praze, ve starém činžáku berňáka(měla dva) Vůbec jsem si to nedovedla představit, protože ani náš závislý berňucha, nechtěl být v baráku. Stejně jako samík, chvilku a hotovo, někdy odcházel i dřív než samojed. Jemu prostě stačilo, když nás v tom baráku viděl francouzským oknem. Ale když jsem kámoščina berňuchu viděla zjistila jsem, že nemá ani polovinu srsti než ten můj, takřka žádnou podsadu.
Vy to furt stavíte, jako by pravda musela být jen jedna. Ale tak to fakt není. Je to individuální a do určité míry závislé na tom, jak si psa od mala naučíte a samozřejmě i na tom konkrétním jedinci.
lesnížínka
napsal(a):
No tak babička měla fenu BSP v baráku se zahradou a na zahradě fena nebyla skoro nikdy. Ta zase chtěla být neustále v domě, kde byli páníčci. Mohla si chodit ven jak chtěla, ale prostě sama ven nešla.
A s tím, že váš samík chovaný venku nevydrží uvnitř kvůli teplu tak to taky znám. Retrívr, kterého jsem měli, byl taky chovaný venku a doma nevydržel dýl jak půl hodiny. On se tam vždycky nadšeně nahrnul, pozdravil, a už ležel u dveří a kňučel. Na stáří jsme ho naučili alespoň na chodbu (kde se netopilo). A celkově byl takový nezávislý - nechtěl se extra mazlit, když jsme byli na zahradě tak si lehával spíš dál od člověka a jen pozoroval. Ale zase si myslím, že kdyby byl od štěněte chovaný vevnitř tak s tím nemá problém.
Je to hodně o jedinci a o tom, na co je pes zvyklý.

.....Tak ano, většina mých představ o sídlišti je něco jako Butovice. Paneláky, paneláky, paneláky...kam se podíváš.......
Tak ono jednak není sídliště jako sídliště. A pak, většina sídlišť je nastavěná po obvodu měst.
Schválně jsem to změřila ( na mapě ). Když jsem bydlela se psy ve městě na sídlišti, měli jsme to 690m na louku a za ní les, a pod lesem říčka a za ní lesy a lesy a kilometry lesů. A vlastně i přes sídliště běželi psi volně, přidržela jsem je jen přes dvě silnice a kolem sámošky.
Teď na vsi je to pohodlnější pro mě. Vypustím na zahradu. Nemusím se na to x krát denně oblíkat.
Ale nemáme tu psí kamarády a teď v zimě si musíme cestičky vyšlapávat sami.

marcelaamax
napsal(a):
No tak babička měla fenu BSP v baráku se zahradou a na zahradě fena nebyla skoro nikdy. Ta zase chtěla být neustále v domě, kde byli páníčci. Mohla si chodit ven jak chtěla, ale prostě sama ven nešla.
A s tím, že váš samík chovaný venku nevydrží uvnitř kvůli teplu tak to taky znám. Retrívr, kterého jsem měli, byl taky chovaný venku a doma nevydržel dýl jak půl hodiny. On se tam vždycky nadšeně nahrnul, pozdravil, a už ležel u dveří a kňučel. Na stáří jsme ho naučili alespoň na chodbu (kde se netopilo). A celkově byl takový nezávislý - nechtěl se extra mazlit, když jsme byli na zahradě tak si lehával spíš dál od člověka a jen pozoroval. Ale zase si myslím, že kdyby byl od štěněte chovaný vevnitř tak s tím nemá problém.
Je to hodně o jedinci a o tom, na co je pes zvyklý.
No mám to podobně....pesani by mohli být klidně celej den venku na zahradě....doma je opravdu zamykám jen v noci, aby štěkotem nerušili sousedy a někdy se chovám jak macecha, protože venku krásně (tzn. teplota tak akorát, žádné řádění živlů), já doma nějakou práci, tak se jim nemůžu věnovat a místo aby ty potvory byli venku, tak je mám nakýblovaný okolo sebe......takže je "vyhodim" na zahradu a zamknu za nima-zvenku máme kliku, kterou samozřejmě umí používat, takže opravdu jediný způsob, jak je na zahradě udržet jsou zamčené dveře...
Oni budou na zahradě třeba celej den, když tam s nima někdo je...ale sami?? nee, tak max 30 minut, když jim dám velkou hovězí kost, tak i o něco déle....a pokud tam jsou déle bez té kosti a jsou potichu, tak většinou vykouknu, jestli tam nedělaj nějaký bejkárny.....protože je to fakty divný....
Hlavní ležení mají teda na chodbě, protože tam není takovej "hic"....a v létě jim otevírám dveře do sklepa, hlavně pes tam tráví většinu dne, v prádelně na dlažbě...venku by byl asi chudák.......ale v létě máme otevřený dveře do baráku celej den, takže opravdu záleží na psech, kde je jim příjemněji........
Moji pesani jsou závisláci na svých lidech a pochybuju, že by v režimu "pes venku" byli šťastnější....resp. zkuste to říct mojí feně, která jakmile večer zalehnu k televizi, tak leží se mnou, objímá mě tlapajznou, má na mě položenou hlavu a spokojeně dřímá........
Na druhou stranu musím říct, že všichni pesani mých známých....ti "venkovní" jsou doma-uvnitř docela nesví a dlouho tam v klidu nevydrží....je to asi opravdu hlavně o tom, jak je pes naučenej.........
E.Kob

XXX.XXX.179.241
Trpasličí pinč - náš první pes. Je to, samozřejmě, podobný pes třeba pražskému krysaříku a to i díky stejné funkci - mají lovit havěť. Ale jen tak na první pohled, je to psík mnohem robustnější a hlavu má úplně jiný typ. O to nejde) Vzpomínám ze spousty spousty znalců, co pinče měli a chovali a kdeco - zastavil nás starší pán a že náš má divnou hlavu, že to musí být míchaný s něčím - tak kývám, říkám, ne ne, usmívám se (zrovna ten je náš výstavní pes, PP a poměrně dobře se umisťuje na výstavách - jen pro kontext, absolutně nic proti jakýmkoliv oříškům)
A on, že chová pinče 30 let, že to je míchlý. A pokračuje, že ten ocas bychom měli uříznout.
O_O prosím?
Že to je hrozný, že ten ocas dát pryč.
Já už se trochu naštvu a prostě se pouštím do této blbé debaty - je to součást jeho těla, že jestli by jemu samotnému něco uřízli tak jak by su mu to líbilo atd. a že je to nelegální navíc.
On že nelegální to je jedno, do toho nemají kecat a že ten ocas mu PŘEKÁŽÍ.
Gita07

XXX.XXX.148.44
Jo, to taky znám. Pořídili jsme si k 10 bernardýnce štěně foxe a sousedi přes plot se mě zeptali to je její štěně? 😃
Myslím, že pokud jste na normální emocionální úrovni, možná byste také měla hysterický záchvat, kdybyste byla nucena sledovat popravy a nebo přímo někoho ukamenovat. Kdysi to také bylo normální a dnes by naši předci považovali naše chování za změkčilé. Společnost se vyvíjí a s ní i normy. A obzvláště děti na to bývají citlivé a kolikrát to může mít i následky. Dnes už bych to jako úplně ,,běžné" příliš neviděla. Tyto scény nejsou v televizi pro děti znepřístupněny jen tak.
Myslím, že pokud jste na normální emocionální úrovni, možná byste také měla hysterický záchvat, kdybyste byla nucena sledovat popravy a nebo přímo někoho ukamenovat. Kdysi to také bylo normální a dnes by naši předci považovali naše chování za změkčilé. Společnost se vyvíjí a s ní i normy. A obzvláště děti na to bývají citlivé a kolikrát to může mít i následky. Dnes už bych to jako úplně ,,běžné" příliš neviděla. Tyto scény nejsou v televizi pro děti znepřístupněny jen tak.
Karinaaa
napsal(a):
Šla jsem si tak vyvenčit svého choďáka a najednou potkám postarší paní která mi povídá : Jé to je pejsek nebo fenka?
A já úplně že : pejsek.
A ona prej :Tak ten je určitě bez papírů, ten je na německýho ovčáka malej
Hodně lidí si plete CHP a NO. Už to nekomentuji.
Ale co mě baví , že jedna starší paní, co znala naši Choďačku Bety, říká i našemu Choďákovi Jackovi Betinko.
Když to tak počítám, bylo by jí letos pěkných 20 let.
Ale Jackovi to neškodí a paní je spokojená, když si ho pohladí.
Karinaaa
napsal(a):
Šla jsem si tak vyvenčit svého choďáka a najednou potkám postarší paní která mi povídá : Jé to je pejsek nebo fenka?
A já úplně že : pejsek.
A ona prej :Tak ten je určitě bez papírů, ten je na německýho ovčáka malej
To mi připomnělo, jak se mě jednou nějaká paní ptala, jestli má moje fena skvrnu na jazyku, když jsem řekla, že ne, tak hned spustila, že jsem naletěla a i když má fena PP, tak není čistokrevná. Zatímco její pes bez PP čistokrevný je, protože má tu skvrnu, to je prý hlavní znak, jak u psa poznat, zda je čistokrevný 😀.

marcelaamax
napsal(a):
To mi připomnělo, jak se mě jednou nějaká paní ptala, jestli má moje fena skvrnu na jazyku, když jsem řekla, že ne, tak hned spustila, že jsem naletěla a i když má fena PP, tak není čistokrevná. Zatímco její pes bez PP čistokrevný je, protože má tu skvrnu, to je prý hlavní znak, jak u psa poznat, zda je čistokrevný 😀.
Tak se skvrnou na jazyku jsem to nikdy neslyšela, ale když jsem měla ovčandu, tak alespoň mezi laickou veřejností se dost koukalo na "černé patro".....alespoň teda u ovčounů.
Jinak kdyby to bylo tak jednoduchý.....černá skvrna na jazyku a hned je vidět, že to není "vořech", ale skutečně čistokrevný pes.
Po uvolnění pohybu už zase začal provoz výletníků kolem našich vrat a časté: Jé, hele maminka se štěňátkem - jo, dlouhá srst, podobná barva, jen "maličké" odlišnosti. maminka - 50 kg šarplaninka, štěňátko - 3 kg 10letá čivava .
Obecně mi připadne, že lidé se více zajímají, ptají se, lepší se to. Mám adoptovaného nesocializovaného křížence foxteriér/malamut, tzn. ideální medvídek k pohlazení pro laiky. I přes snahu vysvětlit, proč tohle nevyhledává, někteří jedinci (typ lidí ignorující rady "neskákej z toho okna, nedopadne to dobře") tohle prostě nepochopí. Ale i ten kousanec se dá oboustranně přejít, když je snaha se domluvit (já si v duchu pomyslím něco o darwinovi a počítám do 10....)
https://www.wish.com/product/5e40c62b3d5ea13e4a5062ca?hide_login_modal=true&from_ad=goog_shopping&_display_country_code=CZ&_force_currency_code=CZK&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5e40c62b3d5ea13e4a5062ca&ad_cc=CZ&ad_lang=CS&ad_curr=CZK&ad_price=64.00&campaign_id=10031551346&gclid=EAIaIQobChMIwpjtgd-z6QIVi7HtCh2d-QbnEAYYASABEgLe3PD_BwE&share=web
Omlouvám se, že to asi taky úplně nepatří sem, ale nevěděla jsem kam to dát a fakt mě to pobavilo, seresto
Robert80

XXX.XXX.120.156
Máme křížence NO s huskym. Už jsem se párkrát setkal s dotazem, jestli je to ČéVéčko. Na odpověď, že ano, se lidé obvykle tváří spokojeně, jak jsou chytří. Když jim ovšem dodám, že to není ČS vlčák, ale čistokrevný vořech, úsměv jim zmrzne na rtech.
Robert80
napsal(a):
Máme křížence NO s huskym. Už jsem se párkrát setkal s dotazem, jestli je to ČéVéčko. Na odpověď, že ano, se lidé obvykle tváří spokojeně, jak jsou chytří. Když jim ovšem dodám, že to není ČS vlčák, ale čistokrevný vořech, úsměv jim zmrzne na rtech.
Tak ono to může být i obráceně: většina majitelů nPP psů a kříženců vydává psy za dané plemeno a jsou na to dokonce hrdí. Když nějakého takového psa potkám a chci se o něm bavit s majiteli, snažím se odhadnout, co by to tak mohlo být, a od toho se odvíjí rozhovor. Radši se zeptám, jestli to je československý vlčák, než abych urazila majitele dotazem Jé, to je ale pěkný voříšek, kde jste k němu přišli?
Ale je pravda, že kdybych Vás potkala, tak bych se Vašemu vtipu zasmála, nemyslím, že by mi Vaše odpověď zmrazila úsměv nebo náladu. :)
Varaxi
napsal(a):
Tak ono to může být i obráceně: většina majitelů nPP psů a kříženců vydává psy za dané plemeno a jsou na to dokonce hrdí. Když nějakého takového psa potkám a chci se o něm bavit s majiteli, snažím se odhadnout, co by to tak mohlo být, a od toho se odvíjí rozhovor. Radši se zeptám, jestli to je československý vlčák, než abych urazila majitele dotazem Jé, to je ale pěkný voříšek, kde jste k němu přišli?
Ale je pravda, že kdybych Vás potkala, tak bych se Vašemu vtipu zasmála, nemyslím, že by mi Vaše odpověď zmrazila úsměv nebo náladu. :)
Někteří ani nemají potřebuji si zjistit, jak to jejich plemeno má vypadat.
Potkala jsem cca 9ti měsíční fenku.
Hladkosrstá, velikost po kolena (cca do 40 v kohoutku), dlouhý štíhlý ocas, dlouhé štíhlé nohy, taková trošku kulatá záda, ocas stažený na břichu, skoro mezi předníma nohama, barva černá, bílá náprsenka, bílé ponožky - taková atletka s trošku hranatou hlavou. Osobně bych si tipovala chrtíka, vipeta s něčím bulovitým.
Zeptala jsem se, co je to za plemeno , abych se nedostala do situace, kdy dostanu vynadáno, že to je přece XXXX bez PP. Dozvěděla jsem, že je to kříženka staforda a setra. Neměla jsem sílu se ptát dát dál, protože to bylo majitelkou podáno sebevědomě a jasně pro "blbečka", který to nepoznal
Možná jim to opravdu někdo řekl a tak to říkají ostatním. Ale asi neměli potřebu si najít, jak takoví psi vypadají a jestli je možné, aby ta jejich fenka byla jejich křížencem.
A takhle pak vznikají ty sídlištní různé váhové velikosti jorků s ušima nahoru nebo dolu, kdy se z obdélníkového podsaditého psa, stane čtvercová srnečka a všechno to jsou "jorkšíři". Nebo 6 - 10 kg čivavy s hranatými nebo dlouhými čumáky.
Fiona.Praha
napsal(a):
Někteří ani nemají potřebuji si zjistit, jak to jejich plemeno má vypadat.
Potkala jsem cca 9ti měsíční fenku.
Hladkosrstá, velikost po kolena (cca do 40 v kohoutku), dlouhý štíhlý ocas, dlouhé štíhlé nohy, taková trošku kulatá záda, ocas stažený na břichu, skoro mezi předníma nohama, barva černá, bílá náprsenka, bílé ponožky - taková atletka s trošku hranatou hlavou. Osobně bych si tipovala chrtíka, vipeta s něčím bulovitým.
Zeptala jsem se, co je to za plemeno , abych se nedostala do situace, kdy dostanu vynadáno, že to je přece XXXX bez PP. Dozvěděla jsem, že je to kříženka staforda a setra. Neměla jsem sílu se ptát dát dál, protože to bylo majitelkou podáno sebevědomě a jasně pro "blbečka", který to nepoznal
Možná jim to opravdu někdo řekl a tak to říkají ostatním. Ale asi neměli potřebu si najít, jak takoví psi vypadají a jestli je možné, aby ta jejich fenka byla jejich křížencem.
A takhle pak vznikají ty sídlištní různé váhové velikosti jorků s ušima nahoru nebo dolu, kdy se z obdélníkového podsaditého psa, stane čtvercová srnečka a všechno to jsou "jorkšíři". Nebo 6 - 10 kg čivavy s hranatými nebo dlouhými čumáky.
A proč by to nemohl být kříženec setra a staforda? Dlouhý, štíhlý ocas a nohy po setrovi, atlet po setrovi a barva, hlava a velikost po stafordovi? Navic pokud po psech bPP, tak se asi mohlo primichat něco z předků?V genetice se nevyznám, ale z laického pohledu bych řekla, že z toho spojení takový pes být může 😀
Kamarádka měla křížence, táta byl xbull, máma malá černá chlupatá koule (voříšek) - bylo to stěně od známých, rodiče byli jistí, ale když pes vyrostl a ukazovala někomu fotky rodičů, tak ji nikdo nevěřil, že to opravdu rodice jsou.
Jinak s těma jorkama a civavama souhlas...
marcelaamax
napsal(a):
A proč by to nemohl být kříženec setra a staforda? Dlouhý, štíhlý ocas a nohy po setrovi, atlet po setrovi a barva, hlava a velikost po stafordovi? Navic pokud po psech bPP, tak se asi mohlo primichat něco z předků?V genetice se nevyznám, ale z laického pohledu bych řekla, že z toho spojení takový pes být může 😀
Kamarádka měla křížence, táta byl xbull, máma malá černá chlupatá koule (voříšek) - bylo to stěně od známých, rodiče byli jistí, ale když pes vyrostl a ukazovala někomu fotky rodičů, tak ji nikdo nevěřil, že to opravdu rodice jsou.
Jinak s těma jorkama a civavama souhlas...
Tak jinak:
Určitě to není kříženec setra s PP a "staforda" (těžko říct, co tím bylo myšleno) taky s PP. Nevykazuje jasně viditelné znaky ani jednoho, kromě té trošku hranaté hlavy.
Jestli byli rodiče několikátými kříženci jeden setra a druhý nějakého bulpsa, není fenka kříženec jen staforda a setra. Ne?
Pointou příspěvku bylo, že si lidi nezjistí, jak má nějaké plemeno vypadat.
Fiona.Praha
napsal(a):
Tak jinak:
Určitě to není kříženec setra s PP a "staforda" (těžko říct, co tím bylo myšleno) taky s PP. Nevykazuje jasně viditelné znaky ani jednoho, kromě té trošku hranaté hlavy.
Jestli byli rodiče několikátými kříženci jeden setra a druhý nějakého bulpsa, není fenka kříženec jen staforda a setra. Ne?
Pointou příspěvku bylo, že si lidi nezjistí, jak má nějaké plemeno vypadat.
A proč to nemůže být kříženec setra s PP a staforda s PP? Nerypu, jen mě to fakt zajímá 😁
Nevím, no. U těch voříšků věřím, že tam se v dalších generacích může vyloupnout fakt úplně cokoli po prapředcích. Ale u křížence první generace by ti rodiče měli být znát. Nemusí to být tak, aby je šlo odhadnout, ale když mi někdo ukáže křížence a řekne, že máma či táta byli to a to plemeno, měla bych tam najít alespoň nějakou přibližnou podobu, nějaký znak, kterým ten potomek bude odpovídat alespoň jednomu z rodičů.
Varaxi
napsal(a):
Nevím, no. U těch voříšků věřím, že tam se v dalších generacích může vyloupnout fakt úplně cokoli po prapředcích. Ale u křížence první generace by ti rodiče měli být znát. Nemusí to být tak, aby je šlo odhadnout, ale když mi někdo ukáže křížence a řekne, že máma či táta byli to a to plemeno, měla bych tam najít alespoň nějakou přibližnou podobu, nějaký znak, kterým ten potomek bude odpovídat alespoň jednomu z rodičů.
No a ta barva a hlava po stafordovi třeba nestačí?
Já myslela, jestli to není mysleno spíš tak, že to z genetického hlediska není možné, aby takhle ten kříženec vypadal (jakože třeba barva setra je dominantní nebo tak), ale nevím, nerozumím tomu.
Jinak s tím, že často lidi ani neví, jak má vypadat plemeno, které mají doma, tak to je pravda. Takové to běžné : "noo on je ještě hezčí než ti papiraci" , rozuměj, je úplně jinej 😄
Joo a ještě, když majitelům bPP psů řekněte něco o standardu, tak vůbec nevědí, že něco takové existuje, natož aby věděli, co to je. To samé s uchovnenim apod.
marcelaamax
napsal(a):
Já myslela, jestli to není mysleno spíš tak, že to z genetického hlediska není možné, aby takhle ten kříženec vypadal (jakože třeba barva setra je dominantní nebo tak), ale nevím, nerozumím tomu.
Jinak s tím, že často lidi ani neví, jak má vypadat plemeno, které mají doma, tak to je pravda. Takové to běžné : "noo on je ještě hezčí než ti papiraci" , rozuměj, je úplně jinej 😄
Joo a ještě, když majitelům bPP psů řekněte něco o standardu, tak vůbec nevědí, že něco takové existuje, natož aby věděli, co to je. To samé s uchovnenim apod.
Teoreticky ano. Prakticky jsem toho psa neviděla a geneticky test DNA mu asi nikdo nedělal. :)
Proto píšu, že nevím. :)

Ono je to dost nevyzpytatelné. Na fotografii je adoptovaná kříženka, které byly dělány DNA testy. Je to amstaf x labrador x rottweiler.
Zdroj: instagram.com/lunapoop
Robert80
napsal(a):
měli jsme velkého křížence asi vlkodava s NO. Všichni - jé to je štěně vlkodava.Bylo mu 13 Ta hlava byla jasná. A když se někdo zeptal co to je za plemeno s vážnou tváří jsme řekli deerhound až pak jsme to uvedli na pravou míru většinou se pak naopak smáli.
marcelaamax
napsal(a):
A proč to nemůže být kříženec setra s PP a staforda s PP? Nerypu, jen mě to fakt zajímá 😁
Nevím, jak Vám to mám vysvětlit. Prostě to není kříženec dvou psů s PP různých plemen. Nezbude Vám nic jiného, než věřit mému úsudku, nebo se tím dál nezabývat.
Dál to rozebírat nebudu, nebudu obhajovat každé své slovo (jak tady často bývá zvykem). Nebudu ji ani hledat po okolí a fotit ji, pointou bylo něco jiného.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nevím, jak Vám to mám vysvětlit. Prostě to není kříženec dvou psů s PP různých plemen. Nezbude Vám nic jiného, než věřit mému úsudku, nebo se tím dál nezabývat.
Dál to rozebírat nebudu, nebudu obhajovat každé své slovo (jak tady často bývá zvykem). Nebudu ji ani hledat po okolí a fotit ji, pointou bylo něco jiného.
Bože, tak pardon no. Nevím, proc jste hned tak vztahovacna, to nebylo nic proti vám, jen mě zajímalo, jestli to má nějaké vysvětlení , proč by to nemohl být krizenec těch plemen, nebo jestli je to jen váš úsudek, toť vše.
Ještě jednou se hluboce omlouvám, že jsem se zapojila do diskuze a reagovala...
marcelaamax
napsal(a):
Bože, tak pardon no. Nevím, proc jste hned tak vztahovacna, to nebylo nic proti vám, jen mě zajímalo, jestli to má nějaké vysvětlení , proč by to nemohl být krizenec těch plemen, nebo jestli je to jen váš úsudek, toť vše.
Ještě jednou se hluboce omlouvám, že jsem se zapojila do diskuze a reagovala...
Nejsem vztahovačná.
A proč?
Protože to tady tak prostě chodí - naposled téma Náhubek.
Nikdo z vás nebydlí v Praze, nikdo z vás nejezdí denně MHD v Praze, nikdo z vás neví, jak daleko jezdím se psem MHD já, ale všichni "víte", že jsem líná, pohodlná, nejsem kynolog, nemiluji svého psa a podobné bláboly (už jsem zapomněla).
Nikdo z vás nebyl schopný nebo ochotný akceptovat, že vím, co dělám. Všichni jste věděli, že ideální pro mého psa (ani nevíte, jak velkého mám psa) by byl kovový košík, nejlépe celou dobu mimo domov, i když v MHD by jen třeba jednu stanici metrem.
Takže proto.

Jo, mezi hlavákem a muzeem je to kolik.. 2 vteřiny metrem? Takových je tam mraky.. kouzlo metra. Je pod zemí..
U veterináře má ten pes kupu stresu a zavřenou tlamu, aby se nemohl chladit a řádně nadechnout :-)
Abych zůstala na vlně. ...asi třikrát za pět let jsem dostala dotaz, jestli by ten můj pes neměl mít košík.
V ulici u náměstí (podle mě je to náves, ale oni si myslí, že náměstí), pes vodítko a sedí mi u nohy.
Copak tam rostou houby?
napsal(a):
Jo, mezi hlavákem a muzeem je to kolik.. 2 vteřiny metrem? Takových je tam mraky.. kouzlo metra. Je pod zemí..
U veterináře má ten pes kupu stresu a zavřenou tlamu, aby se nemohl chladit a řádně nadechnout :-)
Abych zůstala na vlně. ...asi třikrát za pět let jsem dostala dotaz, jestli by ten můj pes neměl mít košík.
V ulici u náměstí (podle mě je to náves, ale oni si myslí, že náměstí), pes vodítko a sedí mi u nohy.
Copak tam rostou houby?
Průměrně jsou stanice metra od sebe vzdálené cca 500 metrů, cesta mezi trvá asi 1 minutu. Nejdelší stanice je (snad stále je - to tak nesleduji) na trase C Holešovice-Kobylisy. To jede možná 1,5 minuty. Fakt nevím a nejsem si jistá, jestli si budu pamatovat, že to mám změřit
Tramvaje a busy mají stanice podobně dlouhé, kdysi jsem to někde četla, ale zapomněla jsem to přesně.
Konkrétně Hlavák-Muzeum je možná jedna z nejkratších, protože ani mezi stanicemi nevypadl signál mobilu a bylo možné telefonovat. I v době, kdy nebylo v metru pokrytí, teď snad už Budějovická (asi) - Háje pokrytí je. Nevím, v metru netelefonuji, rušilo by mne neustálé "Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají. Příští stanice......" Taky mi to přijde prostě neslušné, telefonovat v MHD a rušit ostatní.

Fiona.Praha
napsal(a):
Průměrně jsou stanice metra od sebe vzdálené cca 500 metrů, cesta mezi trvá asi 1 minutu. Nejdelší stanice je (snad stále je - to tak nesleduji) na trase C Holešovice-Kobylisy. To jede možná 1,5 minuty. Fakt nevím a nejsem si jistá, jestli si budu pamatovat, že to mám změřit
Tramvaje a busy mají stanice podobně dlouhé, kdysi jsem to někde četla, ale zapomněla jsem to přesně.
Konkrétně Hlavák-Muzeum je možná jedna z nejkratších, protože ani mezi stanicemi nevypadl signál mobilu a bylo možné telefonovat. I v době, kdy nebylo v metru pokrytí, teď snad už Budějovická (asi) - Háje pokrytí je. Nevím, v metru netelefonuji, rušilo by mne neustálé "Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají. Příští stanice......" Taky mi to přijde prostě neslušné, telefonovat v MHD a rušit ostatní.
Jo, hl. - muzeum je nejkratší, to bylo ode mě podlé :-)
Tady máme problém, že psi nemají náhubek vůbec a máme jen jeden vagonek vlaku.
A když je majitel vůl, tak ani pancířový náhubek nepomůže.
Ale já už mlčím, nám na jaře ruplo vodítko.. moje vina.
V Pze je to výjimka, jinde takto zastávky nejsou. A je zcela jasné, že kdo je na mhd ve velkém městě (kde jsou tisíce lidí) zvyklý, poradí si i s tkaničkou od bot,
ale jednouroční návštěvník je "omg oni nemaj železný košík" a sám se bojí, že ho tramvaj vyklopí nebo se ztratí na Můstku.
To se nikomu neposmívám, tak to je, každý to zvládá jinak.
A jaký pán, takový pes.
Můj pes sedí u mé nohy nebo leží pod sedačkou, když je okolo mraky lidí.
Když ne, skočí na mě a čumí z okna.
Chce to hlavně klid.
Je to o tom, že ohlávku mít pes může, když ho majitel hlídá a drží vodítko. Protože co takoví psi venku na volno bez náhubku? To mi přijde úplně blbé. Mě by nenapadlo psa nechat běhat tam, kde jsou lidé.
napsal(a):
Jo, hl. - muzeum je nejkratší, to bylo ode mě podlé :-)
Tady máme problém, že psi nemají náhubek vůbec a máme jen jeden vagonek vlaku.
A když je majitel vůl, tak ani pancířový náhubek nepomůže.
Ale já už mlčím, nám na jaře ruplo vodítko.. moje vina.
V Pze je to výjimka, jinde takto zastávky nejsou. A je zcela jasné, že kdo je na mhd ve velkém městě (kde jsou tisíce lidí) zvyklý, poradí si i s tkaničkou od bot,
ale jednouroční návštěvník je "omg oni nemaj železný košík" a sám se bojí, že ho tramvaj vyklopí nebo se ztratí na Můstku.
To se nikomu neposmívám, tak to je, každý to zvládá jinak.
A jaký pán, takový pes.
Můj pes sedí u mé nohy nebo leží pod sedačkou, když je okolo mraky lidí.
Když ne, skočí na mě a čumí z okna.
Chce to hlavně klid.
Je to o tom, že ohlávku mít pes může, když ho majitel hlídá a drží vodítko. Protože co takoví psi venku na volno bez náhubku? To mi přijde úplně blbé. Mě by nenapadlo psa nechat běhat tam, kde jsou lidé.
Mne by zase nenapadlo se jít se psem s košíkem (nebo bez košíku) špacírovat na Václavák nebo kamkoli do centra. Všude mraky aut, lidí, dětí, turisté všechno fotí a nekoukají si pod nohy.
Ale jsou tací, co se jednou za uherák do té matičky se psem s kovovým košíkem na výlet vydají a pak jsou hysteričtí, že psí obyvatelé Prahy chodí po ulicích bez košíků a dost často i na volno.
Taky tady pamatuji diskusi, kdy jedna místní jela socializovat ostrého/agresivního psa do Prahy, do jednoho z nejznámějších parků a byla téměř vzteky bez sebe, že po parku chodili psi bez vodítka a chtěli se seznamovat s jejím agresorem, který z nich byl v hysterickém oblouku. A místní osazenstvo nemohlo pochopit, že v Praze je to prostě jinak. Že nemáme ty zahrady, dvory, pole, lesy u baráku a někde se ten pes vyběhat musí. Proto jsou psi v Praze (při té koncentraci psů na metr čtvereční) naučeni fungovat na volno (samozřejmě, že ne všichni a všude) a bez košíků. Dost často v Praze na sídlištích košík znamená, že pes je čuně a sežere vše, co kdo odhodí na zem.
Robert80

XXX.XXX.119.131
Varaxi
napsal(a):
Já hlavně nechápu, kde tam vidí toho Československého vlčáka...

Ano, tak nějak to bylo myšleno.. kde je hromada psů, jsou zvyklí.
Nejlépe social. pes je bezdomovcův.

Robert80
napsal(a):
Já tomu říkám vlčák. Tak se tomu psovi říkalo několik hodně desítek let.
Akorát v Rakousku mu říkali Rex :-) Ale tady vlčák.
Takže nyní jste potkali lidi, co se třeba snažili říct to "spisovně" :-)
Nebo je světlejší a v tv říkali, že čv je světlejší ovčák. Se snažili a tady se jim smějete :-)
Ale tak.. jednou nás zastavil kluk tak třicet let:
on - to je stafford?
já - jo
on - to je ten blue?
Megí je bílá.
Robert80
napsal(a):
Tak ten ale je fakt festovní. Podobného křížence NO s čímsi (otec neznámý) měla kamarádka, a tu pořád zastavovali s dotazem: To je ten zlovlk ze Hry o trůny?
Vzhledem k tomu, že ty zlovlky prej hráli kříženci NO a haskyho, tak vlastně máte zlovlka. :D
Robert80

XXX.XXX.119.131
Škoda, že vůbec netuším, oč jde. Že nějaký film či seriál tohoto jména vznikl, jsem sice zaregistroval, ale to je tak všechno.
Tady je se svou ségrou, třetí do party byla v šedo-bílých barvách huskyho.
Robert80
napsal(a):
Škoda, že vůbec netuším, oč jde. Že nějaký film či seriál tohoto jména vznikl, jsem sice zaregistroval, ale to je tak všechno.
to je teda rozdíl ve vzhledu mezi nima. z boku vypadá jako normální NO (vlčák )
Robert80
napsal(a):
Já to taky neviděla - hned v prvním díle je mrtvý zlovlk, tak jsem se dál nekoukala. Ale pár let nebylo možné vyjít mezi lidi, aniž by na ten seriál padlo několik informací. Ty zlovlky jsem si dohledávala na netu, to jsou moc pěkní pesani (jako ti originální, původní psi, herci nebo jak to říct; ti zlovlci jsou pak v tom seriálu dodělávaní na PC, aby byli větší a chlupatější a měli jinak zbarvené oči a kdesi cosi).
Sestra Vašeho psa je krásná, bílá s tmavýma očima, to se mi moc líbí. :)
Robert80

XXX.XXX.119.131
GAELLE
napsal(a):
to je teda rozdíl ve vzhledu mezi nima. z boku vypadá jako normální NO (vlčák )
Nemá ovšem spadlý zadek.
Robert80
napsal(a):
Nemá ovšem spadlý zadek.
a to je moc dobře
tu je náš nebožtík vlčákovlkodav