Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2019 05:31
Staff99

XXX.XXX.226.175

Zdravím, chtěl bych se zeptat na názor. Včera se nás SBT setrval s jiným SBT a přitom se oba znají a tak cca měsíc zpátky si spolu hráli. Puberta? Nebo by to mohlo být taky tím, že ten druhý tam měl jak paničku tak i páníčka (po prvé oba spolu)?! Diky

9.5.2019 06:28
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Nefilozofovat proč
a sehnat VHODNÝ , pohodlný náhubek.

9.5.2019 06:35
Staff99

XXX.XXX.226.175

rapotacka11 napsal(a):
Nefilozofovat proč
a sehnat VHODNÝ , pohodlný náhubek.

Nás pes neutocil a ani se mu moc nechtělo bránit, ale když musíš, tak musíš... Nikdy na nikoho neutocil, nevrcel prostě nic. Miluje lidi, kočky, psi prostě všechno. Je vyrovnaný nesteka na malý ani na velký je to klidas. Jen většina psů stéká na něj (asi protože je ČERNEJ) a dávat mu náhubek rozhodně nebudu aby se příště nemohl bránit. ptal jsem se na názor proč a ne jak psa trápit jen proto že na něj někdo zaútočil.......

9.5.2019 07:11
impact

XXX.XXX.53.191

Proc? Znate historii plemene?

9.5.2019 07:16
Staff99

XXX.XXX.226.175

impact napsal(a):
Proc? Znate historii plemene?

Toho druhého psa ne

9.5.2019 07:34
impact

XXX.XXX.53.191

Staff99 napsal(a):
Toho druhého psa ne

Psal jste snad, ze to byli oba SBT, ne? To ma jeden jedinec SBT jinou historii plemene jako jiny jedinec SBT? To je zvlastni.

9.5.2019 07:35
Staff99

XXX.XXX.226.175

impact napsal(a):
Psal jste snad, ze to byli oba SBT, ne? To ma jeden jedinec SBT jinou historii plemene jako jiny jedinec SBT? To je zvlastni.

Špatně jsem to pochopil.

9.5.2019 07:38
Staff99

XXX.XXX.226.175

Jinak ano znám. Než jsem si ho pořídil tak jsem si o něm dost nacetl a zjišťoval u lidí co ho také mají. (mám dvě děti tak jsem chtěl vědět co beru do baráku)

9.5.2019 07:42
impact

XXX.XXX.53.191

Staff99 napsal(a):
Jinak ano znám. Než jsem si ho pořídil tak jsem si o něm dost nacetl a zjišťoval u lidí co ho také mají. (mám dvě děti tak jsem chtěl vědět co beru do baráku)

Tak kdyz ji znate, tak taky vite o jejich zapasove historii. Tak cemu se divite?

9.5.2019 07:46
Staff99

XXX.XXX.226.175

Nemyslím si právě, že to bude jen historii, ale díky za názor

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2019 08:19

staff, nepíšeš věk ale píšeš puberta, takže je/jsou (oba?) patrně ve věku puberty....takže jo, puberta bývá spouštěč (teda krom spouštěče konkrétní situace )

9.5.2019 08:27
Staff99

XXX.XXX.157.76

Ano našemu 10m. A druhý 8m... Situace byla jako vždy normál. Šli jsme kolem restaurace kde pejsek tráví čas na terase. (vždy se pozdravili , ocuchali a pak se honili) včera to bylo tak, že ten druhy na nic nečekal a hned startoval jako by ho nepoznal

9.5.2019 08:36

no klidně nemusel poznat, instinktivně mohl jít bránit "své" území
a poznat mohl a stejně bránil
asi

podstatné je, že ten pes je (jak se jeví) reaktivní a majitelé by na tom měli zapracovat.....

9.5.2019 08:44
Staff99

XXX.XXX.157.76

Taky jsem si říkal.

9.5.2019 08:47
Terven

XXX.XXX.110.147

Staff99 napsal(a):
Ano našemu 10m. A druhý 8m... Situace byla jako vždy normál. Šli jsme kolem restaurace kde pejsek tráví čas na terase. (vždy se pozdravili , ocuchali a pak se honili) včera to bylo tak, že ten druhy na nic nečekal a hned startoval jako by ho nepoznal

Myslím, že je to úplně modelová situace. Psi se jako štěňata milují, hrají si spolu a pak najednou přijde jistý věk a už to nejde. Řekla bych, že u psích samců naprosto přirozená věc a u samců bull plemene 2x přirozená.
Můžete je naučit míjet se v klidu, ale na společné hraní už to zřejmě nebude- a bylo by divné, kdyby bylo.

9.5.2019 08:55

Terven napsal(a):
Myslím, že je to úplně modelová situace. Psi se jako štěňata milují, hrají si spolu a pak najednou přijde jistý věk a už to nejde. Řekla bych, že u psích samců naprosto přirozená věc a u samců bull plemene 2x přirozená.
Můžete je naučit míjet se v klidu, ale na společné hraní už to zřejmě nebude- a bylo by divné, kdyby bylo.

Do našeho venícího prostoru chodili dva mládenci, měli bulí štěňata-bráchy. Psi si spolu bezvadně hráli (od ostatních psů se drželi dál ), až jednou pod stromem veliký řev a mládenci si odnášeli zkrvavené psy. Servali se spolu a hodně.

9.5.2019 08:56
Staff99

XXX.XXX.157.76

Terven napsal(a):

Ještě mě napadlo..Oni mají ještě 8 leteho a ten toho našeho nemusel hned na začátku, tak to ten mladší odkoukal

9.5.2019 08:59

Staff99 napsal(a):
Ještě mě napadlo..Oni mají ještě 8 leteho a ten toho našeho nemusel hned na začátku, tak to ten mladší odkoukal

Nehledejte v tom složitosti, smiřte se s tím, že už si spolu hrát nebudu. Možná výjimečně, někde v neutrálním prostoru.

9.5.2019 09:03
Staff99

XXX.XXX.157.76

9.5.2019 09:03

..na psí louku přichází občas nádherné štěně tohoto plemene....je úžasné, ostatní psi se s ním vyřádí, my ho umazlujeme, jenomže z toho štěněčího věku pomalu a jistě vyrůstá a majitelé s ním začnou chodit míň a míň až jednoho dne nepřijdou.....na psí louce takhle jeden zrušil příjemnou fenku vipeta - skončilo to šitím na veterině.......jsou to úžasní psi, ale majitel musí počítat s tím, že jednoho dne se bude muset většině společenství pejskařů vyhýbat.........

9.5.2019 09:06
impact

XXX.XXX.53.191

Me asi nikdy neprestanou prekvapovat lidi, kteri si poridi teriera typu bull a pak se strasne divi, ze se nekamaradi s ostatnimi psy.

A nebo lidi, kteri maji sotva rocniho pubertaka a mysli si, ze je supersocializovany a bude vzdycky a za kazdou cenu milovat ostatni psy a vsichni ostatni bullove jsou strasne nevychovani, kdyz se po druhem psovi ozenou.

9.5.2019 09:15
Staff99

XXX.XXX.157.76

impact napsal(a):
Me asi nikdy neprestanou prekvapovat lidi, kteri si poridi teriera typu bull a pak se strasne divi, ze se nekamaradi s ostatnimi psy.

A nebo lidi, kteri maji sotva rocniho pubertaka a mysli si, ze je supersocializovany a bude vzdycky a za kazdou cenu milovat ostatni psy a vsichni ostatni bullove jsou strasne nevychovani, kdyz se po druhem psovi ozenou.

Pokud vím tak otázku co vás překvapuje a co ne se nikdo neptal, tak nevím proč to sem píšete.Nic mě nepřekvapuje jen jsem se zeptal na názor nic víc. Nechápu proč na ifaune nemůžou lidi jen napsat názor na danou věc, poradit, napsat své zkušenosti atd. Hned sem cpou jejich pocity které nikoho nezajímají...

9.5.2019 09:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Staff99 napsal(a):

To možná taky...oni ti domácí psi většinou bejvají "na jedné vlně".

9.5.2019 09:23

Staff99 napsal(a):

Tak možná sem budou zanedlouho psát majitelé oněch psů dotaz typu "máme dva psy SBT, staršího a puberťáka, donedávna byli kamarádi, jakto že se nám najednou rvou??"

9.5.2019 09:28

Že si psi spolu hrají jako štěňata ještě ani náhodou neznamená, že se budou kamarádit, nebo že se vůbec snesou, jako dva dospívající nebo dospělí samci. To je prostě úplně jiná úroveň interakce. Obecně dva samci podobného věku si v dospělosti hrají málokdy a u teriéra typu bull bych to vůbec nečekala.

9.5.2019 09:36
Staff99

XXX.XXX.157.76

S ostatníma je zatím v pohodě. Hraje si s každým... Se stafordama, rotvajlerem, dogou, huskym, vlcakem atd atd a vlastně i s tímto psem byl v poho, ale on mě očividně problém s tím naším zatím to nevypadá, že by ten náš měl být takový jak je napsáno v knížce a jak je popisujete, tak snad se ho to bude držet co nejdéle

9.5.2019 09:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Staff99 napsal(a):
Pokud vím tak otázku co vás překvapuje a co ne se nikdo neptal, tak nevím proč to sem píšete.Nic mě nepřekvapuje jen jsem se zeptal na názor nic víc. Nechápu proč na ifaune nemůžou lidi jen napsat názor na danou věc, poradit, napsat své zkušenosti atd. Hned sem cpou jejich pocity které nikoho nezajímají...

Možná se neptal, ale Impact má pravdu ve všech bodech, a pokud budete jen prskat a mlet si svoje, tak budete v budoucnu docela překvapený, cože to máte vlastně doma ...

9.5.2019 09:38
Staff99

XXX.XXX.157.76

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Možná se neptal, ale Impact má pravdu ve všech bodech, a pokud budete jen prskat a mlet si svoje, tak budete v budoucnu docela překvapený, cože to máte vlastně doma ...

Jojo díky na to jsem se neptal

9.5.2019 09:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Staff99 napsal(a):
S ostatníma je zatím v pohodě. Hraje si s každým... Se stafordama, rotvajlerem, dogou, huskym, vlcakem atd atd a vlastně i s tímto psem byl v poho, ale on mě očividně problém s tím naším zatím to nevypadá, že by ten náš měl být takový jak je napsáno v knížce a jak je popisujete, tak snad se ho to bude držet co nejdéle

Nee, on bude úplně jiný, než popisují v knížce, a jak je znají zkušení chovatelé bull plemen ... 👍

V 10 měsících je skoro každej hodnej a kámoš, ale jak se probudí testosteron, tak ho to přejde (pokud neni teplej)

9.5.2019 09:48
Staff99

XXX.XXX.157.76

Svůj názor už jste napsal, tak díky a mějte se

9.5.2019 10:15
impact

XXX.XXX.53.191

Staff99 napsal(a):

Zlato ja si budu psat svoje nazory kdy chci a kam chci. S tim se proste musis smirit.

Takovych naivnich majitelu SBT ci jinych bull terieru jsem videla uz stovky. Probrani se do reality byva velmi krute.

9.5.2019 10:24

Ale zas na druhou stranu SBT jsou z těch bulů snad nejmírnější. Nebo jsou to výjimky.
V naší velké venčící různorodé smečce s námi chodil hoch s SBT "bez obojku bos" od mala, pak s dospělým - a nerval se.
Teď znám ve městě fenku, která chodí volně na vycházky, sice sama s majitelkou, ale psy potkává a je nevšímavá.
Na cvičák s námi chodily dvě feny, také se nervaly. Možná by pro nějakou ránu nešly daleko, kdyby byly vyprovokované, ale odložené mezi psy ( i fenami ) nedělaly problém.

9.5.2019 10:24
marcelaamax

XXX.XXX.136.228

U prvního bull psa jsem počítala s tim, ze se v dospělosti se psy nesnese. Ale i tak, když se v 8mi měsících poprvé porval, tak jsem byla taky rozhozena. Do te doby vyšel s každým. Pak se porval se svým bráchou - ten to začal, ale to je jedno. Skončilo to spoustou krve a veterinou. A hlavně jsme byli hrozně zmatení při oddělování psu a tim jsme to ještě zhorsili. Další, o pár měsíců později, byl pes, se kterým se znali od štěňata a blbi spolu několikrát do týdne - tam teda byla příčinou myš, kterou muj pes chytil, druhý mu ji chtěl vzít. Opět to skoncilo veterinou. A tam už jsem si prostě všechno srovnala v hlavě a i když pes některé samce, které zná od mala, snese - tak prostě pro jistotu ten košík při kontaktu se psem vždy má.

Znám hodně bull psu a z toho spoustu staffbullu - a i takoví, kteří jsou i v dospělosti nekonfliktní, ale je jich po malu a je to spíš výjimka. Opravdu zvažte ten košík - ono kdyby ten druhý pes byl zrovna malý a vas se jen bránil - může to skončit fatalne. A znám i dost staffbullu, kteří byli treba do roka, roka a pul v pohodě a pak se to zlomilo. Je lepší s tím počítat a být na to připraven.

A když uz k tomu dojde, tak zachovat chladnou hlavu a hlavně psy od sebe "netrhat", tím to zranění ještě zhoršíte.

Historii SBT nezměnite a co se psů týče, tak to prostě nekonfliktní psi nejsou.

9.5.2019 10:27
marcelaamax

XXX.XXX.136.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale zas na druhou stranu SBT jsou z těch bulů snad nejmírnější. Nebo jsou to výjimky.
V naší velké venčící různorodé smečce s námi chodil hoch s SBT "bez obojku bos" od mala, pak s dospělým - a nerval se.
Teď znám ve městě fenku, která chodí volně na vycházky, sice sama s majitelkou, ale psy potkává a je nevšímavá.
Na cvičák s námi chodily dvě feny, také se nervaly. Možná by pro nějakou ránu nešly daleko, kdyby byly vyprovokované, ale odložené mezi psy ( i fenami ) nedělaly problém.

Tak odložení mezi psy je jen o cviku. To samé ignoroce cizích psů.

Ale jak píšete, taky znám par dospělých nekonfliktních SBT, ale pořád převažují ti, kteří stejné pohlaví nesnesou a nebo stačí málo a nechají se vyprovokovat. A myslím, ze ten náhubek pro jistotu není zas takový problém.

9.5.2019 10:29
tero

XXX.XXX.237.167

Staff99 napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat na názor. Včera se nás SBT setrval s jiným SBT a přitom se oba znají a tak cca měsíc zpátky si spolu hráli. Puberta? Nebo by to mohlo být taky tím, že ten druhý tam měl jak paničku tak i páníčka (po prvé oba spolu)?! Diky

To je jako by jste se divil že norník noruje...

9.5.2019 10:42
Staff99

XXX.XXX.157.76

Já nikde nepsal, že s tím nepočítám, nebo že jsem to nečekal... Bože... Zkušenosti se psy nejake mám. Měl jsem dva stafordy. Díky za názory. Chápu a vím co je to za plemeno, ale taky vím, že můžou být naprosto v pohodě. Znám člověka co jich má 6 na jedné zahradě a nikdy se neservali. Myslím že každý jedinec je jiný

9.5.2019 10:48

Jasný, že každý jedinec je jiný. Ale genetika se nemaže na chleba a psi určitých plemen mají prostě sklon k určitému geneticky upevněnému chování.

A ano, můžete mít zlého pudla, retrívra, co neaportuje, ohaře, co neloví, jagteriéra, co by neublížil ani myši nebo bojácného pastevce, který nehlídá a stejně tak můžete mít teriéra typu bull, co se kamarádí i v dospělosti s každým, ale prostě ani jedno není typické chování.

9.5.2019 10:49
Staff99

XXX.XXX.157.76

tero napsal(a):
To je jako by jste se divil že norník noruje...

Vždycky se najde pakun co dělá chytráka na internetu já nikde nepsal že nevím proč se to stalo, ale že mě zajímá vás názor proč myslíte?! To je ku*Va rozdíl

9.5.2019 10:56
Staff99

XXX.XXX.157.76

marcelaamax napsal(a):
Tak odložení mezi psy je jen o cviku. To samé ignoroce cizích psů.

Ale jak píšete, taky znám par dospělých nekonfliktních SBT, ale pořád převažují ti, kteří stejné pohlaví nesnesou a nebo stačí málo a nechají se vyprovokovat. A myslím, ze ten náhubek pro jistotu není zas takový problém.

Muj pes byl na vodítku, tak nevidím jediný důvod proc by měl mít ještě náhubek. Pak by byl dokousany a ten druhý nic.

9.5.2019 11:15
marcelaamax

XXX.XXX.136.228

Staff99 napsal(a):
Já nikde nepsal, že s tím nepočítám, nebo že jsem to nečekal... Bože... Zkušenosti se psy nejake mám. Měl jsem dva stafordy. Díky za názory. Chápu a vím co je to za plemeno, ale taky vím, že můžou být naprosto v pohodě. Znám člověka co jich má 6 na jedné zahradě a nikdy se neservali. Myslím že každý jedinec je jiný

Ono taky neco jineho je smečka doma a pak kontakt s cizími psy. Znám chovatele, co mají doma stafiku vic a v pohodě, ale ti cizi psi jsou něco jiného.

9.5.2019 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.136.228

Staff99 napsal(a):
Muj pes byl na vodítku, tak nevidím jediný důvod proc by měl mít ještě náhubek. Pak by byl dokousany a ten druhý nic.

Tady u nas jsou zákony postavené na hlavu. Pokud by váš pes na vodítku ublížil psovi navolno a páníček to řešil, tak bohužel na vině jste vy.

9.5.2019 11:21
Staff99

XXX.XXX.157.76

Chápu chápu, ale opravdu mu nedám náhubek aby do něj jiný pes kousal a on se nemohl bránit.

9.5.2019 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.136.228

Staff99 napsal(a):
Chápu chápu, ale opravdu mu nedám náhubek aby do něj jiný pes kousal a on se nemohl bránit.

Na jednu stranu vás chápu. Taky si kolikrát říkám, ze kdyby se blížil fakt třeba třikrát vetsi pes, tak nahubek sundám, ať se pes může bránit. Ale zase - vzdy je jednodušší oddělit dva psy, když jeden z nich ma náhubek.

Ale tak každý podle svého uvážení 😉. Ja ve městech a tam, kde se pohybují psi, nahubek psovi dávám vždy. Na loukách a v přírodě, kde u nas nikdo neni ho sundavam a případně kdybych videla psa, tak nandam.

9.5.2019 11:29
Fatia

XXX.XXX.64.240

proč taková prudká reakce na doporučení náhubku? Pokud má pes (padnoucí) koš, není to týrání ma ani to neznamená, že je zlý. moji psi někdy chodí ven nahatí, bez obojku, ale většinou ho mají. taky to není týrání, stejně jako ten košík. Je třeba, aby si lid psí i nepsí přepnul v hlavě, že pes s košíkem není agresivní bestie, je to prostě pes s košem.

9.5.2019 11:30
Staff99

XXX.XXX.157.76

Chápu i já vás

9.5.2019 11:32
Fatia

XXX.XXX.64.240

Staff99 napsal(a):

a ještě dodatek, zajistit, aby do něj jiný pes nekousal , to je váš job, ne vašeho psa. Já páníček jsem tam od toho, abych zajistila, že se mému psovi nic nestane. Psa jsem si pořídila jako kamaráda a parťáka, ne jako zbraň. až budu chtít zbraň, koupím si bouchačku

9.5.2019 11:34
Staff99

XXX.XXX.157.76

Fatia napsal(a):
proč taková prudká reakce na doporučení náhubku? Pokud má pes (padnoucí) koš, není to týrání ma ani to neznamená, že je zlý. moji psi někdy chodí ven nahatí, bez obojku, ale většinou ho mají. taky to není týrání, stejně jako ten košík. Je třeba, aby si lid psí i nepsí přepnul v hlavě, že pes s košíkem není agresivní bestie, je to prostě pes s košem.

To nebyla prudká reakce a jestli to tak vypadá, tak to tak být nemá. Myslel jsem to týrání tak, že bude mít náhubek a druhý pes ne a tak bude ve Velké nevyhode když ho zas nějaký napadne. To máte to stejný jako učím mě dva syny, že když je někdo napadne musí se začít bránit.

9.5.2019 11:36
Staff99

XXX.XXX.157.76

Fatia napsal(a):
a ještě dodatek, zajistit, aby do něj jiný pes nekousal , to je váš job, ne vašeho psa. Já páníček jsem tam od toho, abych zajistila, že se mému psovi nic nestane. Psa jsem si pořídila jako kamaráda a parťáka, ne jako zbraň. až budu chtít zbraň, koupím si bouchačku

Blbejsi příspěvek by tu nebyl? Já psa nemám k boji. Pokud ho ale jiný pes napadne chci aby se bránil....

9.5.2019 11:42
Fatia

XXX.XXX.64.240

Tak já to mám jinak. Pokud nějaký pes chce napadnout toho mého, musí nejdřív projít přes mě. rozhodně nechci, aby si psi řešili své šarvátky po svém, protože tu veterinu potom platím já :D Jak budete řešit situaci, kdy váš pes blbě pochopí hru jiného psa a začne se "bránit" v situaci, kdy druhý pes si chtěl jen hrát, i když třeba hloupým způsobem? nebo když jiný pes si bude chtít jen pohonit ego? to je situace, z které lze vybruslit i bez rvačky, když to ale necháte na psech, tak k rvačce dojde...

9.5.2019 11:50
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Staff99 napsal(a):
Blbejsi příspěvek by tu nebyl? Já psa nemám k boji. Pokud ho ale jiný pes napadne chci aby se bránil....

Nevidím na příspěvku "Fatie" ani zbla blbého!!! Svého psa opravdu máte chránit Vy, jste jeho páneček a zároveň odpovídáte za bezpečnost okolí, tj., aby Váš pes neublížil jinému psu, event. člověku. Bude-li Váš pes napaden jiným psem, to jej jako míníte povzbuzovat k souboji?

9.5.2019 11:51

Ne, od toho, aby vašeho psa na vodítku nenapadl jiný pes jste tam prostě vy.

9.5.2019 11:59

Ne, od toho, aby vašeho psa na vodítku nenapadl jiný pes jste tam prostě vy.

jen teda pro zajímavost
a věřím, že Nora by reagovala adekvátně, můj pes jednoznačně....kdyby mého pastevce navážno napadl druhý pastevec, co bych tak asi zmohla?!
Upřímně, můj plán pro takovou příležitost je pustit vodítko a vzdálit se......pes bez košíku, samozřejmě

9.5.2019 12:03
fikovnice

XXX.XXX.135.155

jen teda pro zajímavost
a věřím, že Nora by reagovala adekvátně, můj pes jednoznačně....kdyby mého pastevce navážno napadl druhý pastevec, co bych tak asi zmohla?!
Upřímně, můj plán pro takovou příležitost je pustit vodítko a vzdálit se......pes bez košíku, samozřejmě

Předvídat...i když chápu, že když se pastevec vyřítí zpoza roha, tak to asi reálné není.

9.5.2019 12:09

jen teda pro zajímavost

Jo a nechat psa ve štychu?

Ono když už jsou psi v sobě, tak je tak nějak prokaučováno. Člověk je člověk rozumný právě proto, že by měl situace předvídat a řešit tak, aby k nim vůbec nedošlo.

9.5.2019 12:15

Staff99 napsal(a):

Ale druhý pes vašeho vůbec napadnout nemusí. Víte, kolik lidí má psí otravy bez přivolání? Taková ta stupidní hláška: "Nebojte se, on je hodnej!" X krát denně se mi stane, že se k nám řítí pes, který mého nejde napadnout, prostě ho jen očuchává a leze po něm. A je mu úplně fuk, že můj z toho chytá amok. Takže jestli se vám tohle někdy stane a váš pes se rozhodne otravu zlikvidovat, tak za to ponesete odpovědnost vy. A může to být i sakra drahé. Můj pes náhubek nenosí, taky držkuje na některé konkurenty, ale má 12 kg a udržím ho klidně i nad hlavou. Vždycky to bylo jen o řevu, ale nikdy by mě nenapadlo nepočítat s tím, že může na někoho vlítnout sám od sebe a použít i zuby.

9.5.2019 12:28
Fatia

XXX.XXX.64.240

někde jsem četla, že v Brně platí vyhláška, že psi musí být buď na vodítku nebo s košem. Je to pravda?

Já dlouho žila v Praze a bojovala jsem s tím, že když jsem dala svému 60 kg mazlíčkovi koš, třeba jsme mířili k tramvaji, tak se nám vyhýbali všichni, protože velký černý pes, navíc s košem, to je zaručeně zlá bestie. Chtěla jsem, aby koš nosil ven častěji, ale znamenalo by to totální odříznutí od náhodných setkání se psy, všichni nás obcházeli obloukem. Bez koše to bylo výrazně lepší.

9.5.2019 12:33

V Brně jsem psa s košem nikdy neviděla, ale jezdím tam jen občas. Do MHD ho lidi psovi nasazovali až těsně před nástupem.

9.5.2019 12:34
Staff99

XXX.XXX.157.76

Tak ještě jednou... Můj pes neudělal nic špatného. Druhý pes k němu vyběhl z terasy a se zubama venku. Okamžitě se snažil toho našeho kousnout do krku a v tom se ten můj také po něm ohnal. Já jako páníček jsem měl svého psa na vodítku (na krátko) a zvedl jsem hi za postroj do vzduchu, ale ten druhý vyskočil a kousl ho do papuly. Priste bych to řešil kopancem, ale už bych mého psa nedrzel aby byl zase jen v nevyhode. Prostě to tak je a těma recma jak jsem špatnej, zlej a bbuh ví co ještě to nezmenite

9.5.2019 12:36
bobina65

XXX.XXX.124.148

Fatia napsal(a):
někde jsem četla, že v Brně platí vyhláška, že psi musí být buď na vodítku nebo s košem. Je to pravda?

Já dlouho žila v Praze a bojovala jsem s tím, že když jsem dala svému 60 kg mazlíčkovi koš, třeba jsme mířili k tramvaji, tak se nám vyhýbali všichni, protože velký černý pes, navíc s košem, to je zaručeně zlá bestie. Chtěla jsem, aby koš nosil ven častěji, ale znamenalo by to totální odříznutí od náhodných setkání se psy, všichni nás obcházeli obloukem. Bez koše to bylo výrazně lepší.

Je to pravda a hodně dlouho to tady tak v Brně funguje.A policajti docela kontrolují i malý pes na volno jen s košíkem. Zase se nemusíte bát, že něco sežerou.

9.5.2019 12:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zvedat psa do výšky? a ještě k tomu staforda? Dvakrát se nám stalo že lidi vyzvedli své psy do výšky (jorkšír a jrt) a skončilo to zatnutým zubem našeho psa ne ve psu ale v páníčcích...................a náš pes rozhodně nebyl bojové plemeno. Stálo nás to desítky tisíc "odškodného" .......................rozhodně bych nikdy psa nezvedala a to jakéhokoliv

9.5.2019 12:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

bobina65 napsal(a):
Je to pravda a hodně dlouho to tady tak v Brně funguje.A policajti docela kontrolují i malý pes na volno jen s košíkem. Zase se nemusíte bát, že něco sežerou.

to na fotce ale košík není a s tím v klidu sežere ze země cokoliv

9.5.2019 12:44
Staff99

XXX.XXX.157.76

Já byl smireny s tím, že pokouše mě. Hned jak jsem tam strčil ruku, tak jsem čekal stisk, ale nepřišel.

9.5.2019 12:46
Fatia

XXX.XXX.64.240

Staff99 napsal(a):
Tak ještě jednou... Můj pes neudělal nic špatného. Druhý pes k němu vyběhl z terasy a se zubama venku. Okamžitě se snažil toho našeho kousnout do krku a v tom se ten můj také po něm ohnal. Já jako páníček jsem měl svého psa na vodítku (na krátko) a zvedl jsem hi za postroj do vzduchu, ale ten druhý vyskočil a kousl ho do papuly. Priste bych to řešil kopancem, ale už bych mého psa nedrzel aby byl zase jen v nevyhode. Prostě to tak je a těma recma jak jsem špatnej, zlej a bbuh ví co ještě to nezmenite

Nikdo o tobě nepíše, že jsi špatný nebo zlý. Diskutujeme o tom, že je bezpečnější, aby k rvačce vůbec nedošlo. Pro tebe (protože i když ten váš v sebeobraně na vodítku zabije protivníka, je to problém), pro vašeho psa, protože i když vyhraje, i malý šrám může skončit dlouhým léčením a velkými výdaji, nehledě na to, že když ho budou napadat ostatní psi a on se bude muset bránit, časem to vyhodnotí tak, že lepší je zaútočit jako první.

Tvůj pes opravdu neudělal nic špatného. Ty jsi asi nečekal, že cizí pes se nejde kamarádit, když předtím byli spolu v pohodě . Příště to čekat budeš a prostě nenecháš psa k tomu tvému ani doběhnout. To je o čem se tu bavíme. Když už dojde k rvačce, je to chyba. Chyba páníčků.

9.5.2019 12:48
Staff99

XXX.XXX.157.76

Staff99 napsal(a):

Tak vy si myslíte, že jste v právu, tak se tady neptejte. Těžko to pak budete vysvětlovat policii, pokud váš pes toho druhého dorve, ačkoliv si váš nezačal. Tak to prostě je. Nejlepší je těmto situacím předcházet a naučit psa, že jako první řeší páníček.

Jo a nechat psa ve štychu?

Ono když už jsou psi v sobě, tak je tak nějak prokaučováno. Člověk je člověk rozumný právě proto, že by měl situace předvídat a řešit tak, aby k nim vůbec nedošlo.

ve štychu?!
a) přítomnost člověka bývá ve rvačce "přitěžující" faktor, pravděpodobnost, že se psi servou tvrdě s rostoucí vzdáleností od člověka klesá
b) opravdu, ale opravdu by mě zajímalo, kdo by tady fyzicky zvládl do sebe zakleslých/zakouslých 2x 60+kg........
c) koneckonců i profi rady hovoří jasně "ruce pryč"

předvídat.....
může mi opět někdo vysvětlit, jak odvrátí ÚTOK velkého psa se odněkud přiřítivšího PŘEDVÍDÁNÍM?

9.5.2019 12:49

Staff99 napsal(a):

Věřte nebo ne, ale druhý pes se dá dost dobře kopat i opakovaně a přitom nemusíte pustit toho svého.

9.5.2019 12:49
bobina65

XXX.XXX.124.148

GAELLE napsal(a):
to na fotce ale košík není a s tím v klidu sežere ze země cokoliv

Je to normální košík, ale koukám,že tam je špatně vidět. Dávám ještě jednu fotku. Na sobě má košík ten samej.

9.5.2019 12:51
Staff99

XXX.XXX.157.76

Zrovna tam byl se mnou kamarád policajt (v civilu) a říkal, že se ten náš jen bránil.

9.5.2019 12:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

bobina65 napsal(a):
Je to normální košík, ale koukám,že tam je špatně vidět. Dávám ještě jednu fotku. Na sobě má košík ten samej.

aha tak to sorry omlouvám se. na té první fotce to vypadalo jen jako "ohlávka"

9.5.2019 12:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Staff99 napsal(a):

Protože "impact". Dozvíte se, většinou, něco k věci + poučení, to už tak k věci nebývá.

9.5.2019 12:55
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Staff99 napsal(a):
Zrovna tam byl se mnou kamarád policajt (v civilu) a říkal, že se ten náš jen bránil.

myslím že je úplně jedno kdo začal a kdo se bránil. Je třeba předejít dorvání psů a placení veteriny nedejbože ještě náhrad porvanému člověku. Soudy, odškodné a další ...............

9.5.2019 12:56

Staff99 napsal(a):

Jenže, no, ono to je jedno. Respektive ten váš kamarád by měl vědět, že povinností každého je předcházet vzniku škody a že vy nemůžete svým psem jen tak zničit cizí věc. Není dobrý nápad učit svého psa, že má cizí psy řešit jakkoliv sám, prostě proto, že psovi se nedá vysvětlit přiměřenost obrany nebo stav krajní nouze a "on se jen bránil" vám bude v přestupkovém řízení k prdu.

9.5.2019 12:56
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Fatia napsal(a):

Jsem z Brna...a nevím o tom... Tedy aspoň na našem minisídlišti by to dodržovalo tak max. 30% pejskařů...

9.5.2019 12:59
Staff99

XXX.XXX.157.76

Jaaaj už stačí.. Díky a mějte se furt ty stejný blbosti dokola. Svému synovi taky řekněte ať se nebrání a nechá se mlátit? Nemyslím si a jestli ano, tak jste ufoni cuus

9.5.2019 13:00
fikovnice

XXX.XXX.135.155

bobina65 napsal(a):

Hmm, u nás teda nikdo nic nekontroluje. Jsem - řekněme - Brno-jih.

9.5.2019 13:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Staff99 napsal(a):
Jaaaj už stačí.. Díky a mějte se furt ty stejný blbosti dokola. Svému synovi taky řekněte ať se nebrání a nechá se mlátit? Nemyslím si a jestli ano, tak jste ufoni cuus

synovi to určitě vysvětlíte. Psovi to nevysvětlíte. Nepřeji Vám aby se vám stalo to co nám. Stálo to hodně nervů a ještě více peněz. A opakuji - neměli jsme bojové plemeno a skončilo to jen zubem - rána ve stehně 2x3 mm stála 30 tis. !!

9.5.2019 13:04
Fatia

XXX.XXX.64.240

ve štychu?!
a) přítomnost člověka bývá ve rvačce "přitěžující" faktor, pravděpodobnost, že se psi servou tvrdě s rostoucí vzdáleností od člověka klesá
b) opravdu, ale opravdu by mě zajímalo, kdo by tady fyzicky zvládl do sebe zakleslých/zakouslých 2x 60+kg........

předvídat.....
může mi opět někdo vysvětlit, jak odvrátí ÚTOK velkého psa se odněkud přiřítivšího PŘEDVÍDÁNÍM?

Jasně že se nedá předvídat všechno, ale hodně ano. já zažila situaci "jde o život" jednou jedinkrát. Psů zabijáků zas tolik není, a většinou se o nich v okolí ví. Většina "rvaček" mezi psy je hodně rámusu, ale na krev často nedojde, už vůbec ne na myšlenku zabít. Měla jsem psa 60 kg a rozhodně bych ho z vážně míněné rvačky se stejně velkým psem nikdy nedostala. Proto jsem při venčení v zalidněných parcích koukala kolem sebe a k rvačce nikdy nenechala dojít. On byl v pohodě s malými psy a fenami, ale na velké měl tendence trochu machrovat, takže by se to snadno mohlo přehoupnout do rvačky. Proto jsem tam byla já.

Stala se mi dost podobná situace, jakou popisoval zakladatel, vylítnul na nás vlčák ze zahrádky hospody. já svoje psy strčila za sebe a vlčák dostal kopanec do čumáku. Svých 50 kg i s botama nafouknu na maximum, tvářím se jak Gandalf a křičím mocným hlasem "you shall not pass!"

9.5.2019 13:13

přesně tak. You shall not pass neboli VYPADNI! že řinčí výlohy a ono to z 99% funguje.

9.5.2019 13:13
Fatia

XXX.XXX.64.240

Staff99 napsal(a):

Rozhodně nechci, aby moje děti či pes, byli jakkoli mláceni. Nikdo to tady přeci nepíše. Syna necháme stranou, jsme na pejskařské diskuzi. Snažíme se ti jen poradit, že je lepší konfliktu předejít, než řešit následky.. Nikdo netvrdí, že když je pes napaden, má si lehnout a nechat se agresorem sežrat a ty se na to máš koukat z lavičky. Jen říkáme, že u 99,99% případů lze rvačce předejít a že je to lepší cesta.

Tvůj pes je v citlivém věku. Když na něj teď takhle vyběhne 10 psů za sebou, z vašeho milého snášenlivého puberťáka bude pes, co se s jiným samcem nesnese, protože bude napadat preventivně všechny. kdo by se chtěl nechat (zase) napadnout...

9.5.2019 13:22

GAELLE napsal(a):
zvedat psa do výšky? a ještě k tomu staforda? Dvakrát se nám stalo že lidi vyzvedli své psy do výšky (jorkšír a jrt) a skončilo to zatnutým zubem našeho psa ne ve psu ale v páníčcích...................a náš pes rozhodně nebyl bojové plemeno. Stálo nás to desítky tisíc "odškodného" .......................rozhodně bych nikdy psa nezvedala a to jakéhokoliv

Ale to, že váš pes zatnul zub do člověka, není chyba toho, co zvedl svého psa. Když už to nevypadá dobře, tj. otrava a můj pes zuří a neví, co s tím, tak ho zvednu, dokud si trubka majitel pro svého psa nepřijde, když už ho není schopen odvolat. Aby druhému neublížil. Stejně tak v situaci, kdy někdo běží mého psa sežrat. Dorvat si ho nenechám. I kdyby došlo k nějaké náhradě škody, tak problém v práci, kdy si budu muset vzít volno na ošetřování, kdyby to zle dopadlo, mi majitel agresora nevyřeší. A že by to byl sakra problém. Prostě psi bez přivolání by navolno být neměli a šmitec.

9.5.2019 13:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ale to, že váš pes zatnul zub do člověka, není chyba toho, co zvedl svého psa. Když už to nevypadá dobře, tj. otrava a můj pes zuří a neví, co s tím, tak ho zvednu, dokud si trubka majitel pro svého psa nepřijde, když už ho není schopen odvolat. Aby druhému neublížil. Stejně tak v situaci, kdy někdo běží mého psa sežrat. Dorvat si ho nenechám. I kdyby došlo k nějaké náhradě škody, tak problém v práci, kdy si budu muset vzít volno na ošetřování, kdyby to zle dopadlo, mi majitel agresora nevyřeší. A že by to byl sakra problém. Prostě psi bez přivolání by navolno být neměli a šmitec.

jen pro vysvětlení. Psa jsme "zdědili" v 9ti letech, měl být na přání majitelů po jejich smrti utracen a my se ho ujali. Pes neznal procházky, ostatní psy, lidi, kola, auta - nic. Znal jen bití. Pes se vyřítil z vrat v nestřeženém okamžiku a zásah byl jako blesk. Nesnášel jakékoliv psy feny štěňata. Na procházce jsem ho z vodítka nikdy nepouštěla, když se blížili psi brala jsem ho mezi nohy a pevně držela. řval, vzpínal se a útočil. Vážil 35 kg dalo docela starost ho udržet. Ten úraz se nestal při procházce. A jinak - nejsem zastáncem zvedání psů a to ani těch malých.

9.5.2019 13:35

přesně tak. You shall not pass neboli VYPADNI! že řinčí výlohy a ono to z 99% funguje.

ale já se ptám na útok, to jakože pes letí letí skáče a zakusuje se
jako že psa odradím řevem fakt neřeším.....

9.5.2019 13:50
Fatia

XXX.XXX.64.240

když jde o vážně míněný útok na smrt, tak člověk dle mého neudělá nic, a to ani kdyby se jednalo o psy desetikilové. jsou rychlejší a člověka oběhnou rychle. to se mi právě stalo, agresivní fena cca 35 kg se k nám rozběhla přes půl parku, minimálně 200 metrů běžela rovně. já o ní věděla, ale útoku zabránit nešlo, strategie gandalf nezabrala. ona o mě snad ani nevěděla, měla prostě cíl a běžela ho vykonat, chtěla prostě zabít moji fenku, která má tak 20 kg. oddělit je od sebe, spíš tu mou dostat z její huby, byla práce pro dva. nakonec šlo spíš o to vystihnout moment, kdy si překusovala, majitelka si ji v ten moment odtáhla a já se dostala k té své.

Ale těch opravdu vážně míněných útoků je minimum. já psa zabijáka znala jen jednoho a to byla tahle fena. ostatní byli spíše nesocializovaní, machrovali, drzí, aloe i když došlo k nějaké rvačce, nebyl v tom ten úmysl zabít. a zdá se mi, že u fen jsou ty rvačky horší, krvavější

9.5.2019 13:58
impact

XXX.XXX.53.191

Muj SBT nikdy zadneho psa nenapadl, neserval se a to jich ve svym triletym zivote potkal opravdu moc a moc. Ale je to proto, ze jsem ho nikdy tvari v tvar nepostavila k psovi, kde by se ta prava povaha mohla projevit. A rozhodne bych ho nenechala si hrat se stafbullem stejneho pohlavi. Mirni mozna jsou, ale urcite si nenechaji skakat po hlave.

9.5.2019 14:00

GAELLE napsal(a):
jen pro vysvětlení. Psa jsme "zdědili" v 9ti letech, měl být na přání majitelů po jejich smrti utracen a my se ho ujali. Pes neznal procházky, ostatní psy, lidi, kola, auta - nic. Znal jen bití. Pes se vyřítil z vrat v nestřeženém okamžiku a zásah byl jako blesk. Nesnášel jakékoliv psy feny štěňata. Na procházce jsem ho z vodítka nikdy nepouštěla, když se blížili psi brala jsem ho mezi nohy a pevně držela. řval, vzpínal se a útočil. Vážil 35 kg dalo docela starost ho udržet. Ten úraz se nestal při procházce. A jinak - nejsem zastáncem zvedání psů a to ani těch malých.

No já tedy ano, pokud jde opravdu do tuhého. Vyhrocených situací už jsem zažila dost. Třeba 6 m bullík, který vypadal, že si chce hrát, ale můj pes rozhodně náladu neměl. Na něho by tedy náladu neměl nikdy, nesnáší, když po něm těžší pes dupe. Štěňata nežere, tak jen držkoval, ať ho nechá, slečna majitelka z toho měla srandu. Táhnu držkouna pryč, pes za ním. Najednou blik a ze štěňátka (půlročního!!!) se stala bestie. To jsem opravdu nečekala, ale jsem ve střehu pořád, tak letěl do vzduchu za postroj, zatímco roztomilé štěňátko secvaklo zuby asi cm od jeho hlavy. Nic se nestalo, jen po mě rozzuřeně skákal a chtěl se dostat k mému psovi. Slečna měla sakra problém ho od nás odtáhnout a ještě se oháněl po ní. Kdybych mého nechala na zemi, tak už bych ho nemusela mít. Kolem nás je spousta nezodpovědných šílenců a nepříjemně hodně potrhaných psů.

9.5.2019 14:07
impact

XXX.XXX.53.191

Staff99 napsal(a):

Tak holt bude kamarad trosku hloupejsi policajt. Pokud k Vasemu psovi na voditku dobehne vztekla civava na volno a Vas pes ji zabije, tak budete mit velkej problem Vy.

9.5.2019 14:13

V Brně jsem psa s košem nikdy neviděla, ale jezdím tam jen občas. Do MHD ho lidi psovi nasazovali až těsně před nástupem.

Ano, v Brně platí buď vodítko, nebo náhubek a to pro všechny psy bez výjimky. Takže v Lužánkách potkáte i maličké psy puštěné z vodítka a s náhubkem.

9.5.2019 14:47

ale já se ptám na útok, to jakože pes letí letí skáče a zakusuje se
jako že psa odradím řevem fakt neřeším.....

Nevím, za dvacet let života se psy se mi něco takového nikdy nestalo, nikde. Jakože by na nás běžel pes a jeho jediným životním cílem by bylo zabít.

V tom případě asi nezbývá než postavit se mu pes plus já, no. Myslím si, že vím, kam psa praštit, aby ho to co nejvíc poškodilo.

9.5.2019 15:19

Nevím, za dvacet let života se psy se mi něco takového nikdy nestalo, nikde. Jakože by na nás běžel pes a jeho jediným životním cílem by bylo zabít.

V tom případě asi nezbývá než postavit se mu pes plus já, no. Myslím si, že vím, kam psa praštit, aby ho to co nejvíc poškodilo.

Já taky vím, kam psa praštit, aby ho to co nejvíc poškodilo. Jenže útočící pes je blesk a trefte se.
Zažila jsem útok ( a to takový, že smrtelně vážný ) na kozy, ne na psa ( už jsem to tu psala ) a dokud jsem měla prázdné ruce, byla jsem bezmocná. Psa jsem nestíhala ani nakopnout, ani praštit - a že bych moc ráda. Řvala jsem jak pominutá, ani to nevnímal. Měl jediný cíl - zakousnout kozu. Byl dobitý, krvácel - nic ho neodradilo - až pořádná
sukovice v mé ruce.
Vím, že je to úplně jiná situace - to jen k tomu nakopnutí a praštění.

9.5.2019 15:23

Já taky vím, kam psa praštit, aby ho to co nejvíc poškodilo. Jenže útočící pes je blesk a trefte se.
Zažila jsem útok ( a to takový, že smrtelně vážný ) na kozy, ne na psa ( už jsem to tu psala ) a dokud jsem měla prázdné ruce, byla jsem bezmocná. Psa jsem nestíhala ani nakopnout, ani praštit - a že bych moc ráda. Řvala jsem jak pominutá, ani to nevnímal. Měl jediný cíl - zakousnout kozu. Byl dobitý, krvácel - nic ho neodradilo - až pořádná
sukovice v mé ruce.
Vím, že je to úplně jiná situace - to jen k tomu nakopnutí a praštění.

Tak ono holýma rukama člověk zmůže málo, ale kdo chce psa bít, hůl si přeci najde. I kdyby to měl být kámen nebo cihla.

9.5.2019 15:24

A kozu nemám. V hypotetické situaci já plus Nora vs útočící pes by Nora asi nebyla pasivní obětí, takže rozložení sil by bylo zase jiné.

9.5.2019 15:32
Fatia

XXX.XXX.64.240

ty těžkotonážní psi jsou daleko lepší terč :D. trefit nohou 5 kilovou agresivní potvoru je nemožné, navíc člověk má zábrany toho psa jednou ranou zabít. u velkého psa nehrozí, že když se opravdu trefím, pes mi zůstane rozmazán na botě

9.5.2019 15:36

I kdyby to měl být kámen nebo cihla.
ale jó, času dost, třeba na tý louce ten šutr nebo cihlu najdu......

9.5.2019 15:40

Věřte nebo ne, ale druhý pes se dá dost dobře kopat i opakovaně a přitom nemusíte pustit toho svého.

ještě nedavno jste tvrdila, ze takovehle psi ani neznate a ted uz vite, jak to funguje?

9.5.2019 15:45

I kdyby to měl být kámen nebo cihla.
ale jó, času dost, třeba na tý louce ten šutr nebo cihlu najdu......

No tak v tom případě leda nosit s sebou :D Já mám louku u potoka a tam je šutráků jen si vybrat. Ale desítky let mi stačí fakt, že na procházku chodím ve vysokých pohorkách a tím když dostane psisko do boku, tak si to dál rozmyslí. Ale nikdy jsem nepotkala psa odhodlaného zabít, jen otravy, otrapy a tahače trik.

9.5.2019 15:50

ještě nedavno jste tvrdila, ze takovehle psi ani neznate a ted uz vite, jak to funguje?

Funguje to. Na otravná, nechtěná, štěkají i chňapací psiska. Asi bych rozlišovala tenhle typ obtěžujících zvířat, nebo třeba psy, co utečou za (mou) háravou fenou, a hypotetickým cizím psem odhodlaným útočit a zabít.

Dvě věci. Zcela odlišné situace.

Ale nevím, do jaké míry je častý nebo vůbec reálný ten druhý případ. Jak říkám, za 20 let jsem potkala nula kusů druhého typu. Jednou jsem byla připravená skočit si do zahradního domečku pro lopatu, když na mě a psy přeskočil plot sousedovic hodně nepříjemný rotvík, ale i ten, jak si nabil při dopadu, asi to sám nečekal, a viděl mě tam s výrazem "dostaneš lopatou" byl najednou neškodný.

9.5.2019 15:52

No a pak tady v sousedství bydlí brazilská fila a ta má teda pifku na mě, takže kdyby utekla, tak bych musela doufat, že mě v tom Nora nenechá

9.5.2019 16:01

No a pak tady v sousedství bydlí brazilská fila a ta má teda pifku na mě, takže kdyby utekla, tak bych musela doufat, že mě v tom Nora nenechá

Volat : "Jsme jedné krve, ty i já" ?
Všechno ostatní je asi proti tak velkému psu stejně neúčinné. Proti velkému psu - opravdu rozzuřenému - nemá člověk šanci ani s lopatou.
Kolikrát si říkám, jak jsou ta divoká zvířata hloupá, že se bojí.....I takový srnec by dovedl pěkně pocuchat. A to je mrně. Nebo mají víc rozumu, než by si jeden myslel?
Takový divočák - a většinou jde člověku z cesty. Třeba jednou pochopí, jako ti medvědi
(že turisti nemaj zbraně )
Ale všeho do času. I ti srnci už jsou pěkně drzí.

9.5.2019 16:10

Tak já zažila před lety útočícího NO na horské chatě, kde jsme byli ubytovaní i s našimi tehdejšími pejsky (fenka cca 8kg a pes cca 7kg). Vracela jsem se z procházky ze sklepa po schodišti na nás jako blesk vyletěl NO majitelů.
Neštěkal, nevrčel, byl to tichý, zabijácký útok. Nestihla jsem ani přemýšlet, instinktivně "kopla" naše prcky za sebe do rohu a postavila se proti psovi a "houkla" na něj něco jako padej zpátky a on se bleskově otočil na posledním schodě asi metr přede mnou a zase tiše zmizel. Jsem přesvědčená o tom, že šel zabíjet, ale naštěstí nechtěl jít proti člověku, jinak bych to asi odskákala.

9.5.2019 16:12

Tak ono je velký, obrovský rozdíl, jestli se bavíme o situaci "cizí pes morduje mého psa/kočku/kozu" nebo "cizí pes modruje přímo mě". V první situaci primárně kouše do něčeho jiného a ta lopata v ruce se hodí. V druhém případě... RIP

9.5.2019 16:40

Funguje to. Na otravná, nechtěná, štěkají i chňapací psiska. Asi bych rozlišovala tenhle typ obtěžujících zvířat, nebo třeba psy, co utečou za (mou) háravou fenou, a hypotetickým cizím psem odhodlaným útočit a zabít.

Dvě věci. Zcela odlišné situace.

Ale nevím, do jaké míry je častý nebo vůbec reálný ten druhý případ. Jak říkám, za 20 let jsem potkala nula kusů druhého typu. Jednou jsem byla připravená skočit si do zahradního domečku pro lopatu, když na mě a psy přeskočil plot sousedovic hodně nepříjemný rotvík, ale i ten, jak si nabil při dopadu, asi to sám nečekal, a viděl mě tam s výrazem "dostaneš lopatou" byl najednou neškodný.

"Funguje to. Na otravná, nechtěná, štěkají i chňapací psiska."

tak presne o tech jste nedavno psala - a taky to, ze jste do psa kopla "asi jednou v zivote". protoze jste to nikdy nepotrebovala.
A ted - další zarucena rada, ze lze svého psa drzet a do druheho opakovane kopat?

sorry, ale opravdu to není tak dlouho - a ta diskuze se mi dost vryla do pameti.
Pisete pokazde něco jiného.

9.5.2019 16:47

Ano, svého psa lze držet a zároveň kopnout do jiného psa, vyzkoušeno. Nevím, že bych někde psala něco o tom, že jsem to udělala jednou v životě, to prostě není pravda. Možná 2x, 3x? Nevím. Občas ano, když si to situace žádala.

9.5.2019 18:52

GAELLE napsal(a):

...no u domu mi z čista jasna napadl papillona pes, nedokáži posoudit zda pitbul či staford,.......kdybych bývala nevyšvihla na vodítku svého psa do vzduchu, dorazil by ho, je tím pověstný......i tak měl náš pes od něj poslintaný zadek...

9.5.2019 18:59

Bodlinko věřte, že pokud na vás poběží cizí rozvášněný pes, vášeho velkého psa za záda nedáte, ať už z jakéhokoliv důvodu, křikem akorát svého psa podpořítte- jo jdem na to, tak zbývá prostě to vodítko v zájmu svého zdraví pustit. dvakrát jsem si takhle podržela nebožku fenu na vodítku u nohy a vždy jsem byla kouslá(lýtko ridžbek, do předloktí mě štípnul pudlík, když jsem ho bránila aby spáchal sebevražedný útok- blbec) , když na nás běžela utrhnutá z vodítka kříženka asi Kavkazáka (šedá chlupatá koule, feny se dlouho nesnášely) to vodítko jsem pustila ........

9.5.2019 20:00

Bodlinko věřte, že pokud na vás poběží cizí rozvášněný pes, vášeho velkého psa za záda nedáte, ať už z jakéhokoliv důvodu, křikem akorát svého psa podpořítte- jo jdem na to, tak zbývá prostě to vodítko v zájmu svého zdraví pustit. dvakrát jsem si takhle podržela nebožku fenu na vodítku u nohy a vždy jsem byla kouslá(lýtko ridžbek, do předloktí mě štípnul pudlík, když jsem ho bránila aby spáchal sebevražedný útok- blbec) , když na nás běžela utrhnutá z vodítka kříženka asi Kavkazáka (šedá chlupatá koule, feny se dlouho nesnášely) to vodítko jsem pustila ........

No, u hovawartek to teda šlo. Vlastní pes za sebe a LEHNI! a cizí rozvášněný byl zahnán křikem, nebo třeba dostal vodítkem s karabinou pěkně na konci, jednou jsem snad něco praštila i bavlněným uzlem. Počet kousnutí mé osoby nula. U Nory by to nefungovalo, protože by se mi v té situaci vykašlala na to lehni bez vodítka, ale na ní z nějakého důvodu psi prudit neutíkají.

Asi jinej gang.

9.5.2019 22:29

impact napsal(a):
Tak holt bude kamarad trosku hloupejsi policajt. Pokud k Vasemu psovi na voditku dobehne vztekla civava na volno a Vas pes ji zabije, tak budete mit velkej problem Vy.

Vsude plati nejaka vyhlaska. Psi na volno (ci bez nahubku) krom vyhrazenych mist nemaji sami v ulicich co delat.
Takze pokud k psovi na vodaku dobehne pes na volno a strhne se bitka, problem bude mit majitel psa bez voditka. I kdyby to byla civava. Pan policista ma pravdu.
Ale otazkou je, co za blbou zkusenoust (krom prip. sramu) si z toho odnese Vas pes, kterej k tomu prisel, jak slepej k houslim. A jak dlouho tohle jedno setkani s blbcem budete muset napravovat :(
A v tomhle zadavatele chapu.

9.5.2019 22:47
TyVed

XXX.XXX.35.188

ve štychu?!

předvídat.....

Tak ono určitě pomůže na dálkudávat pozor a pokusit se vyhnout nebezpečným situacím. Ale to je tak všechno co můžete dělat.

Jinak pastevec vs. pastevec tam by asi nešlo nijak trhat od sebe. Když pominu nebezpečí přenesené agrese tak i když vás ten pes sekne náhodou, nebo když se do člověka navalí to klubko, tak i to je o prolomené koleno a podobné úrazy (zkušenost osobní, když si naši psi hrajou). V případě souboje dvou pastevců, pastevce s filou a pod. bych asi vylezl na nejbližší strom. Doufám, že se nám to nikdy nestane i když až bude fena dospělá, budeme asi jako venčící se rodinka většinou ve slušné přesile.

9.5.2019 22:51

Vsude plati nejaka vyhlaska. Psi na volno (ci bez nahubku) krom vyhrazenych mist nemaji sami v ulicich co delat.
Takze pokud k psovi na vodaku dobehne pes na volno a strhne se bitka, problem bude mit majitel psa bez voditka. I kdyby to byla civava. Pan policista ma pravdu.
Ale otazkou je, co za blbou zkusenoust (krom prip. sramu) si z toho odnese Vas pes, kterej k tomu prisel, jak slepej k houslim. A jak dlouho tohle jedno setkani s blbcem budete muset napravovat :(
A v tomhle zadavatele chapu.

Není pravda, že všude platí nějaká vyhláška. Naopak, vyhláška platí fakt jen někde. Ve městech, asi.

A to, že je jeden pes na volno ještě majitele psa na vodítku nezbavuje zcela odpovědnosti za škody, které jeho pes způsobí na druhém psu.

9.5.2019 22:57

Není pravda, že všude platí nějaká vyhláška. Naopak, vyhláška platí fakt jen někde. Ve městech, asi.

A to, že je jeden pes na volno ještě majitele psa na vodítku nezbavuje zcela odpovědnosti za škody, které jeho pes způsobí na druhém psu.

A kde napr. neplati vyhlaska o volnem pobihani psu?

Ja mam pocit, ze existuje neco jako "vseobecna vyhlaska". A mesta, obce atd. si ji jen upravuji. Ale muzu se milit. Nicmene to nemeni nic na tom, ze pes ktery je bez dozoru (resp. jeho majitel), je na tom pravne hur, nez pes, co je na vodaku (nebo pozemku... atd.).

9.5.2019 23:25

tak třeba hned vedlejší obec Nenačovice nemá žádnou vyhlášku upravující pohyb psů. Železná nemá, Bubovice nemá, Chrustenice a Loděnice mají, ale přikazuje vodítko jen a pouze v intravilánu....

A když máte psa na vodítku a on i přesto překousne jiného psa, tak způsobená škoda nebude chyba jen majitele druhého psa.

9.5.2019 23:48

jen teda pro zajímavost

Teda musím říct, že ač toto vypadá na první pohled jako nezodpovědnost a srabárna, tak já to vidím podobně....
Pokud by nastala takový situace, tak můj plán je velmi podobný, okamžitě zahazuju vodítko na kterém je pes, feně sundavám košík a také pouštím...když nic jiného, tak mám volné obě ruce, abych eventuelně mohla zkusit zasáhnout......prostě upřímně nevím, jak bych dala takovou situaci s dvěma padesátikilovými psy na vodítku.....nehledě na to si ani dost dobře neumím představit, že bych je v podobné situaci udržela.......v jedné ruce určitě ne...pesani se taky stopro nepůjdou v klidu schovat za mě, abych to já "paní tvorstva" vyřešila, spíš budou velmi razantně bránit jak sebe tak mě, což někdo možná bude brát jako moje selhání ve výchově, mě to naopak přijde přirozené, možná jsem šéfíček a psi by to měli nechat na mě jako na vůdci, na druhou stranu si myslím, že to nejsou žádní pitomci a že tak nějak instinktivně vědí, že co se týče fyzické síly, tak teda nejsem nejsilnější z naší smečky..že je fena, pak pes, pak dloho nic a pak já, už z toho, že se na ně furt směju, jim musí být jasný, že s těma trapnýma zoubkama nikoho nezakousnu ....a to že se mi podaří držet moje psy na vodítku, zatímco by se prali s cizím psem, to fakty není řešení, to akorát znevýhodním moje pesany, oproti útočníkovi na volno.
Navíc i já mám zkušenost, že dva psy na vodítkách by se vzájemně sežrali, zatímco ti samí na volno pohoda...to vodítko je opravdu v některých případech spíše na škodu.

No jsem ráda, že je to zatím jen v teoretické rovině a že se mi za celých 30 let nestalo, že by nás někdo navážno napadl nebo my někoho....to, že se pesani občas s někým rafli(tím občas myslím tak max 10x za těch třicet let a to možná přeháním), to fakty nepočítám, to že pesani udělaj hororový divadlo, takovým stylem, že se o vás pokouší infarkt, že se vidíte se svým psem minimálně na veterině na šití a nebo že naopak platíte veta druhému psovi a pak, když je po všem, zjistíte, že si ty potvory nezkřivili ani chlup...to není situace o které bychom se tady bavili.

Samozřejmě pokud by nás napadl pes, o kterém bych si myslela, že ho fyzicky spacifikuju, tak zahazuju vodítka a odchytávám cizího psa, i kdybych měla skončit s kousancem....myslím, že svoje pesany v tomto případě upoveluju alespoň do té míry, že sice budou dělat bububu, ale nepůjdou do fyzického kontaktu.......

10.5.2019 00:03

Vazne nevim jak to kde je (vim jen jak je to v okoli).
Asi nejde jen o psa, ale celkove o "volne pobihajici zvire"? Na to pamatuje snad kazda horni dolni...

10.5.2019 04:33
impact

XXX.XXX.195.92

Asi nejde jen o psa, ale celkove o "volne pobihajici zvire"? Na to pamatuje snad kazda horni dolni...

Velice se pletete.

10.5.2019 07:27

TyVed napsal(a):
Tak ono určitě pomůže na dálkudávat pozor a pokusit se vyhnout nebezpečným situacím. Ale to je tak všechno co můžete dělat.

Jinak pastevec vs. pastevec tam by asi nešlo nijak trhat od sebe. Když pominu nebezpečí přenesené agrese tak i když vás ten pes sekne náhodou, nebo když se do člověka navalí to klubko, tak i to je o prolomené koleno a podobné úrazy (zkušenost osobní, když si naši psi hrajou). V případě souboje dvou pastevců, pastevce s filou a pod. bych asi vylezl na nejbližší strom. Doufám, že se nám to nikdy nestane i když až bude fena dospělá, budeme asi jako venčící se rodinka většinou ve slušné přesile.

...trhat od sebe velcí psi jdou, oni to dlouho nevydrží- boj je dost vyčerpávající, po chvilce zůstanou do sebe jen zakouslí ......a pastevec skrz ten svůj kožich moc neutrpí, bude mít spíš dokousané nohy.....

10.5.2019 08:29

Ona na to nepamatuje až tak každá Horní a Dolní, jako spíš přímo zákon. Takže ano, obecně volný pohyb (resp. únik zvířete z chovatelského zařízení) upraven je, nicméně vyhlášku o volném pohybu psů mají jen ti, co ji mít chtějí.

10.5.2019 12:31
Fatia

XXX.XXX.64.240

já se trochu usmívám, jak tady teoretizujeme, jak by pes bránil paničku a druhý pes by bránil prvního psa. Zažila jsem, mou fenu napadla jiná fena. můj pes, kříženec kavkazana nedělal nic. on se s fenama nikdy nepral. Trochu mě to překvapilo, že neudělal nic, ale na druhou stranu, fakt by situaci nepomohlo, kdyby se krom dvou fen 20 a 30 kg přidal ještě on... Co by udělal, kdyby někdo napadl mě (/jako člověk), to netuším. Naštěstí jsem to nikdy nemusela zjišťovat. Stejně jako co by opravdu udělal, kdyby někdo například přelezl plot, nebo v noci vlezl do baráku. Občas jsme měli jalový nápad to otestovat, jenže kde vzít figuranta, kterého náš pes nikdy neviděl (měl pamatováka na lidi :D) a co kdyby náš pes opravdu účinně bránil majetek... Přeci jen, byl velký, mohlo by se stát i něco nečekaného...

10.5.2019 13:09
Čajda

XXX.XXX.44.117

V tomto mám naprosto jasno a jsem za to ráda. Nejsem zastáncem přímého cvičení asiatů na lidi, ale využila jsem možnosti otestovat psovu reakci na figurantovi, který kolem mne několikrát jen prošel a následně udělal HU a napřáhl se k fiktivnímu útoku. Pes udělal dva kroky proti němu a štěkal na něj. Figurant nás oběhl, pes ho stále pozoroval a pak figurant s křikem běžel proti nám. Zastavil včas, měla jsem co psa držet Tím jsme s testováním skončili. Podotýkám, že figurant byl v civilu, aby si pes nezapamatoval, že ve vaťáku chodí gauneři. Takže proti útoku člověka by mě stopro chránil. Budete se možná divit, ale viděla jsem nejedno video, kde se SAO a další ochranářská plemena schovávají za své majitele, když proti nim vyběhne figurant Ochranu jsem si vyzkoušela "naostro" nedávno, kdy jsme šli večer už za tmy na procházku po vesnici, proti nám vystoupil za auta statný muž a oblékal si bundu. Rozešel se proti nám a udělal pohyb ramen a paží jakože si bundu chce nahodit na ramena. Pes zareagoval okamžitě - zavrčením a nakročením proti němu. Myslím, že ten pán si toho ani nevšiml, aspoň tak vypadal, já jsem si toho setsakra všimla.
Proti útoku psa nebo jiného zvířete neváhám už vůbec.

10.5.2019 13:50

Když jsem měla dva knírače, spolupracovali spolu. Třeba : stáli jsme s fenou na kraji roklinky, pes byl "na útěku". Za chvíli se vynořil na druhé straně rokle a hnal ho NO ze statku. Fena štěkla a okamžitě vypálila přes rokli ovčákovi do boku. Náš pes zahnul jí naproti a ovčák stáhl zadek a zdrhal. Jestli by šla do opravdové rvačky nevím, ale na pomoc svému smečkovému druhovi šla.
O tom, že jí pes nahnal srnku přesně pod tlamu, radši psát nebudu. Ona se tedy jen koukla s výrazem "to se přece nedělá". Byla ke zvěři úplně nevšímavá.

10.5.2019 14:28
TyVed

XXX.XXX.38.95

Čajda napsal(a):
V tomto mám naprosto jasno a jsem za to ráda. Nejsem zastáncem přímého cvičení asiatů na lidi, ale využila jsem možnosti otestovat psovu reakci na figurantovi, který kolem mne několikrát jen prošel a následně udělal HU a napřáhl se k fiktivnímu útoku. Pes udělal dva kroky proti němu a štěkal na něj. Figurant nás oběhl, pes ho stále pozoroval a pak figurant s křikem běžel proti nám. Zastavil včas, měla jsem co psa držet Tím jsme s testováním skončili. Podotýkám, že figurant byl v civilu, aby si pes nezapamatoval, že ve vaťáku chodí gauneři. Takže proti útoku člověka by mě stopro chránil. Budete se možná divit, ale viděla jsem nejedno video, kde se SAO a další ochranářská plemena schovávají za své majitele, když proti nim vyběhne figurant Ochranu jsem si vyzkoušela "naostro" nedávno, kdy jsme šli večer už za tmy na procházku po vesnici, proti nám vystoupil za auta statný muž a oblékal si bundu. Rozešel se proti nám a udělal pohyb ramen a paží jakože si bundu chce nahodit na ramena. Pes zareagoval okamžitě - zavrčením a nakročením proti němu. Myslím, že ten pán si toho ani nevšiml, aspoň tak vypadal, já jsem si toho setsakra všimla.
Proti útoku psa nebo jiného zvířete neváhám už vůbec.

Tak ono i u ochranářských plemen určitě najdete jedince i celé linie, kde ta povaha šla už dávno do háje no. A když pak člověk dostane do ruky zvíře, které má geny, jaké má mít, tak, myslím, na poprvé asi leckdo zírá. Ale to se prostě musí zažít, musí to dopadnout dobře a pak už člověk ví, že venku prostě s košem a oči na stopkách, před návštěvou do kotce a zbytek situací už časem posoudí správně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík