čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčAbbs
XXX.XXX.238.114
Ahoj, stránku jsem našla náhodně a nikde jsem nenasla odpověď na můj problém.
Před pěti lety jsme si pořídily dva pejsky . Jorkšíra (Tobiáš) jako prvního a čivava (Matyáš) o tři měsíce později. Jsou tedy od malička spolu.
Tobiáš je mojí mamky , Matýsek můj .
Matýskovi jsem dala základy od štěňátka. Piplala jsem ho ale po roce jsme se museli odstěhovat a tam kde žijeme do teď pejska jsem mít nemohla tudíž zůstal u mamky. Ale teď budeme mít nový byt kde si ho konečně mohu vzít.
Otázka je jak to mam provést. Pejska si chci vzít stýská se mi je to můj miláček . Ale máma bydlí daleko a tudíž je musím odloučit naráz. Tobiášovi to je jedno, tomu je dobře samotnému ale Mates je trošku závislý na Tobiášovi. Tak se trošku bojím. Taky ho mamka dost rozmazlila. Vykrmila. Bude s ním práce na převychováni . Taky ji všude značkuje být . I tím tuplem ho už nechce. Jen nevím jestli zvaldne to oddělení. Možná to teď zveličuju . Říkám si. ,že lidi daruji i starší pejsky do rodin cizích a zvyknou si . Jen by mě zajímalo jak dlouho by to mohlo trvat.. nepůjde k cizím. Mě zná a pokaždé když jsem.dojela za mamkou mohl se upiskat.. to samé u přítele. Přemýšlela jsem že bych koupila kočičku aby nebyl sám. Ale to už by bylo asi moc . Každopádně Vás prosím o názor a radu. Moc chci mít Matýska u sebe .. nechci jiného psa... Miminko taky přece nedáte jen tak pryč . Akorát to vám nikdo v bytě nezakaze . :(
Ptáte se na situaci, která se ještě nestala. Vašeho pejska si prostě odvezte a uvidíte jak se bude chovat. Třeba Vás překvapí a nic řešit nebude potřeba. Bude s Vámi v novém prostředí, možná ani nic nebudete muset řešit. S kočičkou bych počkala podle toho jestli mu vůbec smutno bude.
Tak já mám na to názor jiný. Já totiž vždycky preferuju psa, před svýma potřebama. Pejsek sice není ještě starý, ale: byla jste 4 roky bez něho. Pes si zvyknul na vaši mámu, ona je jeho panička. Taky na druhého pejsu. Vy ho odvezete do bytu, ve kterém zvyklý není, od psa, na kterého je fixovaný a pravděpodobně tam bude zůstávat sám, když budete v práci. Pes nemá ani základy čistotnosti. Bude tam ječet. Máma už ho nechce? No to je hezké. Vám se nehodil, nechala jste ho mámě. Ta ho nevychovala a teď už ho nechce. Vezmete ho k sobě, nastane, co popisuju a pojede nejspíš zpátky...Píšete, že miminko taky nedáte pryč...ale přesně to jste udělala. Možná se vám to zdají ostrá slova, ale toto je můj pohled zvenčí.
Abbs
XXX.XXX.238.114
lesnížínka
napsal(a):
Tak já mám na to názor jiný. Já totiž vždycky preferuju psa, před svýma potřebama. Pejsek sice není ještě starý, ale: byla jste 4 roky bez něho. Pes si zvyknul na vaši mámu, ona je jeho panička. Taky na druhého pejsu. Vy ho odvezete do bytu, ve kterém zvyklý není, od psa, na kterého je fixovaný a pravděpodobně tam bude zůstávat sám, když budete v práci. Pes nemá ani základy čistotnosti. Bude tam ječet. Máma už ho nechce? No to je hezké. Vám se nehodil, nechala jste ho mámě. Ta ho nevychovala a teď už ho nechce. Vezmete ho k sobě, nastane, co popisuju a pojede nejspíš zpátky...Píšete, že miminko taky nedáte pryč...ale přesně to jste udělala. Možná se vám to zdají ostrá slova, ale toto je můj pohled zvenčí.
Tímhle jste mě akorát nakopla abych si ho vzala a věnovala se mu . Nic hrozného se mu nestane . Bude u lidí co zná. Miluje. A my milujeme jeho . Zlozvyky se odnaučí postupně. Čůrat bude prstě jen venku. Podložky doma nebudou. Vezmu si klidně i dovolenou. Budu klidně až do.psteho patra chodit co tři hodiny s miminkem v břiše. Jak to dělají lidé co daji pryč psa který má třeba devět let ? .. myslíte že se starají jak to bude brát ? Ne. Pes normálně žije.. nebo týrané psy.. tenhle akorát přijde o kámoše kterého bude občas vídat ne už denně. A převychovat se ještě dá je mu 5. Takový argument .. :) o tom miminku.. psala jsem tam přesně odpověď na to co jste napsala "MIMINKO VAM NIKDO NIKDE NEZAKAZE" Navíc. Já bych si Matesa vzala ale bydlíme v baráku s jeho rodiči a mají psa a kočku a ty jsou na volno pořád venku :) a můj pes by mi někde utekl . Nemají chráněnou zahradu .. ale otevřenou. Jejich pes neuteče nemusí se hlídat ale Mates je plachý a utekl by mi TO JE DUVOD PROC HO TADY NEMOHU TY ROKY MIT! Miminko by mi asi neuteklo ,že ano. Takže děkuji. Motivace super .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Abbs
napsal(a):
Tímhle jste mě akorát nakopla abych si ho vzala a věnovala se mu . Nic hrozného se mu nestane . Bude u lidí co zná. Miluje. A my milujeme jeho . Zlozvyky se odnaučí postupně. Čůrat bude prstě jen venku. Podložky doma nebudou. Vezmu si klidně i dovolenou. Budu klidně až do.psteho patra chodit co tři hodiny s miminkem v břiše. Jak to dělají lidé co daji pryč psa který má třeba devět let ? .. myslíte že se starají jak to bude brát ? Ne. Pes normálně žije.. nebo týrané psy.. tenhle akorát přijde o kámoše kterého bude občas vídat ne už denně. A převychovat se ještě dá je mu 5. Takový argument .. :) o tom miminku.. psala jsem tam přesně odpověď na to co jste napsala "MIMINKO VAM NIKDO NIKDE NEZAKAZE" Navíc. Já bych si Matesa vzala ale bydlíme v baráku s jeho rodiči a mají psa a kočku a ty jsou na volno pořád venku :) a můj pes by mi někde utekl . Nemají chráněnou zahradu .. ale otevřenou. Jejich pes neuteče nemusí se hlídat ale Mates je plachý a utekl by mi TO JE DUVOD PROC HO TADY NEMOHU TY ROKY MIT! Miminko by mi asi neuteklo ,že ano. Takže děkuji. Motivace super .
¨No tak vlastně nic řešit nemusíte......máma psa nechce, takže si vemte dovolenou, pejsa si přivezte dom a začněte podobně jako se štěnětem,alespoň tak bych začala já, častěji ven, nastolit denní režim, zvykat postupně na to, že pejsek zůstane doma sám. Hlavně ho nelitovat a nesnažit se mu, v uvozovkách, vynahradit to, že se musel odstěhovat z domova a že přišel o "paničku", protože se obávám, že vaše máma pro něj v současné době paničkou je, o domov, kde byl zvyklý a psího kámoše. Prostě chovat se k němu normálně, jako že je samozřejmé, že je teď s vámi.
Jen mě zaráží...to do teď pes mámě nevadil??....Nebo vadil, říkala vám, že ho nechce, ale vy jste jí prostě řekla, že ho u sebe mít MUSÍ, protože vy si ho k sobě vzít nemůžete??
Pokud platí varianta první, tak je divný, že ho nechce teď, pokud platí varianta druhá, tak se omlouvám, ale jste prostě sobec.
Abbs
XXX.XXX.238.114
napsal(a):
¨No tak vlastně nic řešit nemusíte......máma psa nechce, takže si vemte dovolenou, pejsa si přivezte dom a začněte podobně jako se štěnětem,alespoň tak bych začala já, častěji ven, nastolit denní režim, zvykat postupně na to, že pejsek zůstane doma sám. Hlavně ho nelitovat a nesnažit se mu, v uvozovkách, vynahradit to, že se musel odstěhovat z domova a že přišel o "paničku", protože se obávám, že vaše máma pro něj v současné době paničkou je, o domov, kde byl zvyklý a psího kámoše. Prostě chovat se k němu normálně, jako že je samozřejmé, že je teď s vámi.
Jen mě zaráží...to do teď pes mámě nevadil??....Nebo vadil, říkala vám, že ho nechce, ale vy jste jí prostě řekla, že ho u sebe mít MUSÍ, protože vy si ho k sobě vzít nemůžete??
Pokud platí varianta první, tak je divný, že ho nechce teď, pokud platí varianta druhá, tak se omlouvám, ale jste prostě sobec.
Jasně jsem sobec ,protože je asi lepší nechat psa ať uteče . Když psa i kočku neustale pouští rodiče od tchána. :) Domů a ven . Hned je kousek řeka ,kde může klidně spadnout . Plot není dostatečně nízký , můj pes je tak malý že by ho jen podlezl ani by se nemusel krčit a hned by byl na cestě.. bylo to z rozumu. Ne z donucení.
Psa má ráda jen jí vše znackuje. A je z toho vyčerpaná.. Ale řekli jsme že jakmile budu mít byt a možnost Matesa mít u sebe, vezmu si jej. Taková byla dohoda . Vadí jí jen to že ji vše značkuje protože je dominantní. U mě si tohle dovolit hold nebude moct. :) U mě ví že dominantní jsem já ne on. Každopádně mu to připomenu . Máma nemá pevnou ruku,já jo.
Každopádně jak říkáte. Hrotit to už nehodlám. A budu mít nadhled. Psy přežívají denně horší věci než odloučení od psího kamaráda. Navíc ho bude vídat když pojedu i s miminkem za mamkou.
Každopádně to nějak vyřeším .
Mozna ze Vas Matysek znackuje prave proto, ze zije s Tobiasem.
Vemte si ho k sobe do bytu.
Urcete si pravidla - krmeni (rano, vecer...z misky - nic vic - zadne od stolu atd.), venceni (rano, poledne, vecer), spani (misto = pelech), hrani (jeho hracky...).
Bude si roli "jedinacka" vzhledem k pozornosti cloveka jiste uzivat - takze pozor na rozmazlovani....
Myslim, ze neni proc se toho bat.
Pokud nastavite psikovi rad a jistou rutinu, rad si zvykne.
Po par tydnech si vse sedne a na "znackovani ve svem" uplne zapomene .
Me trochu zaráží že nejprve se ptáte, jestli to psovi nebude vadit a pak se sama před sebou obhajujete, že psi zažívají přece mnohem horší věci.
Jinak odůvodnění, že by pes utekl, je trochu komické, jistě máte s přítelem nějakou místnost kde jste jen sami dva, určitě není problém malého psa nechávat přes den tam a venčit pod dozorem. Většinou je to o chteni, ne o tom ze to nejde.
A vidím naprosto v živých barvách jak s pupkem nadšeně lítate každé tři hodiny venčit. Navíc pak s deckem tolik času na psa zase nebude, tak nad tím zauvazujte do budoucna, jestli tomu psovi dokážete nabídnout co potřebuje, aby zase za rok ne cestoval k mámě.
Psa má ráda jen jí vše znackuje. A je z toho vyčerpaná.. Ale řekli jsme že jakmile budu mít byt a možnost Matesa mít u sebe, vezmu si jej. Taková byla dohoda . Vadí jí jen to že ji vše značkuje protože je dominantní. U mě si tohle dovolit hold nebude moct. :) U mě ví že dominantní jsem já ne on.
Tak u nás to značkování nebylo o dominanci.
Ale zvednout tu nohu byla posedlost.
Ani na vteřinu
jsem se nemohla podívat jinam (doslova).
Ani zalít kafe, hned tam cáknul.
Začal s tím po týdnu, co byl u nás.
Nebylo to o nečistotnosti, dveře ven měl otevřené, bylo to pudové.
Ale 1 den maximální důslednosti mi na to stačil.
No uvidíte.
Spousta toho už padlo. Jen poznámka k tomu těhotenství. Počítáte také s tím, že to nemusí být bez problémů? Lítání s pupkem s malým psem je to nejmenší. Mám cca týden do termínu a ještě denně nachodím se psem x kilometrů. Ale ne každá má to štěstí, že je v téhle fázi tak agilní. Druhá věc jsou různé komplikace. V první polovině těhotenství jsem si užila svý a fakt jsem byla vděčná za pomoc rodiny, kdy si v době, kdy jsem musela kvůli komplikacím ležet, vzala na pár týdnů psa babička (je na ni a na hlídání u ní zvyklý) nebo mi vypomohli s venčením kamarádi, protože manžel by ještě venčení kvůli práci (už takhle na něm byla celá domácnost) nestíhal... Aby pejsek neputoval tam a zpátky.
Abbs
napsal(a):
Jasně jsem sobec ,protože je asi lepší nechat psa ať uteče . Když psa i kočku neustale pouští rodiče od tchána. :) Domů a ven . Hned je kousek řeka ,kde může klidně spadnout . Plot není dostatečně nízký , můj pes je tak malý že by ho jen podlezl ani by se nemusel krčit a hned by byl na cestě.. bylo to z rozumu. Ne z donucení.
Psa má ráda jen jí vše znackuje. A je z toho vyčerpaná.. Ale řekli jsme že jakmile budu mít byt a možnost Matesa mít u sebe, vezmu si jej. Taková byla dohoda . Vadí jí jen to že ji vše značkuje protože je dominantní. U mě si tohle dovolit hold nebude moct. :) U mě ví že dominantní jsem já ne on. Každopádně mu to připomenu . Máma nemá pevnou ruku,já jo.
Každopádně jak říkáte. Hrotit to už nehodlám. A budu mít nadhled. Psy přežívají denně horší věci než odloučení od psího kamaráda. Navíc ho bude vídat když pojedu i s miminkem za mamkou.
Prosím Vás, nezlobte se, ale kolik Vám je let? Tolik infantilnosti v několika málo příspěvcích jsem už dlouho nečetla. Ihned se načertíte, když Vám někdo slušně napíše nějaký protiargument. A tím vším se jak červená nit táhne "Já chci! Tak to tak bude!" Mimochodem i o "miminku" opakovaně píšete - a tím jste si jistá, že dítě mít budete? Nebo jste už těhotná?
Abbs
napsal(a):
Víte, já se asi začínám ztrácet v tom, co chcete od nás slyšet.....ve své podstatě mi začíná připadat, že jen chcete, abychom vám odkývali váš plán a k tomu dopsali, že s pejskem to ani nehne, že mu to nebude vadit. To my ale nemůžeme vědět, protože jsou pejsci, kterým je ve své podstatě jedno s kým jsou a kde, hlavně, že je lidi mají rádi a že se jim věnují, nejsou fixovaní na jednoho pána, na druhou stranu jsou i psi podstatně citlivější na změny a takový pes vám doma nemusí "jenom" značkovat, může regulérně dělat loužičky a i doma kadit a je úplně jedno, že vy máte pevnou ruku, ta pevná ruka to může ještě zhoršit, pejsek taky v novém prostředí může trpět separační úzkostí, může ničit věci, nábytek a pod....Neříkám, že to tak bude, ale jen připomínám, že i s tímhle je potřeba počítat.
Abych pravdu řekla jsem trochu rozpačitá z toho, co jste napsala:
Vadí jí jen to že ji vše značkuje protože je dominantní. U mě si tohle dovolit hold nebude moct. :) U mě ví že dominantní jsem já ne on. Každopádně mu to připomenu . Máma nemá pevnou ruku,já jo.
No nc, budu držet palce, aby vše proběhlo bez problémů a aby se vám s pejskem dobře žilo a aby byl pejsek šťastný.
Vadí jí jen to že ji vše značkuje protože je dominantní. U mě si tohle dovolit hold nebude moct. :) U mě ví že dominantní jsem já ne on. Každopádně mu to připomenu . Máma nemá pevnou ruku,já jo.
jo, tohle zaujalo.....
držím psu palce
napsal(a):
jo, tohle zaujalo.....
držím psu palce
Mě taky. Zajímalo by mě, jak pes tu dominanci paničky pocítí, když doteď o tom neměl ani páru.
Přidám ještě jednu poznámku:
Jste připravená na variantu, že pes dítě nepřijme? (Aspoň teda podle Vašich příspěvků se domnívám, že jste těhotná.) Jak takovou situaci budete řešit?
Osobně si nemyslím, že pro psa je nějaká strašná zátěž a stres přestěhování do cizího prostředí, když tam bude s lidmi, které zná a kteří se mu budou aktivně věnovat. Trochu se ale obávám, že velmi těžké to bude pro Vás.
A ještě jedna věc, porod znamená minimálně tři čtyři dny pobytu v nemocnici (pokud je vše v pořádku). Bude vám mít, kdo psa během té doby kdo pohlídat, vyvenčit atd.? Případně i v případě delší hospitalizace? Nehledě na to, že ani hojení po porodu nemusí být zrovna med a stejně tak splašený hormony v šestinedělí. Nezlobte se, ale hodně dlouhou dobu jste byla bez psa, z vašeho psaného projevu nepůsobíte zrovna vyrovnaně a já mám dojem, že vůbec nevíte, do čeho lezete. Něco jiného je, když už člověk toho psa má x let a je s ním nějak sžitý. A i tak věřím, že ty první týdny budou těžké (starý pes a další zvířata a k tomu malý vetřelec). A to mám plnou podporu manžela a zbytku rodiny.
Dasvo
napsal(a):
Přidám ještě jednu poznámku:
Jste připravená na variantu, že pes dítě nepřijme? (Aspoň teda podle Vašich příspěvků se domnívám, že jste těhotná.) Jak takovou situaci budete řešit?
Osobně si nemyslím, že pro psa je nějaká strašná zátěž a stres přestěhování do cizího prostředí, když tam bude s lidmi, které zná a kteří se mu budou aktivně věnovat. Trochu se ale obávám, že velmi těžké to bude pro Vás.
Já to zas pochopila tak, že slečna/paní těhotná není, no každopádně je to napsáno divně. A ať už je nebo není v očekávání, tak mně osobně to připadne jako projev maximálně 14-15 leté holky. A jak píše výše "Sardullah", myslím, že zde šlo o schválení něčeho, co je dávno rozhodnuto. Když nápad zadavatelky "Lesní žínka" posléze zkritizovala, byl oheň na střeše.
Kdyby nešlo o živého tvora, tak by mě věta jakožto odpověď "Lesní žínce" "Tímhle jste mě akorát nakopla abych si ho vzala a věnovala se mu.....Motivace super!" v podstatě velmi pobavila až rozesmála - "pěkná" psychopatologie.
V překladu: Ty (L.ž.) mi píšeš argumenty, proč to také nemusí fungovat, tak já na just udělám pravej opak!
I proto jsem se ptala, kolik slečně je let. Vždyť období vzdoru je situováno do věku 1,5 roku (!) a pak samozřejmě do puberty.
Tak to máme podobný dojem. Některé mé bývalé začky se vyjadřovaly dospěleji a vyrovnaněji. Upřímně. Kombinace nevychovaného psa s milionem zlozvyků (alespoň tak to na mne působí) a (snad teprve plánovaného, jasné to úplně není) těhotenství potažmo malého miminka na mě působí jako zatraceně špatnej nápad. Ale zadavatelka o rady zjevně nestojí. Nezbývá než pejskovi držet palce, aby se z něj nestal pes putovní.
rapotacka11
napsal(a):
Jste připravená na variantu, že pes dítě nepřijme?
To je možné?
Hrůza.
Nejspíš ho zakousne a označkuje,
číva mizerná.
Jen nerada jsem kousavá, ale prostě mi to nedá, abych nenapsala toto:
mimčo nebude problém, protože panička je dominantní a má pevnou ruku
U mě ví že dominantní jsem já ne on. Každopádně mu to připomenu
Pořád doufám, že to prostě jen blbě vyznívá v psaném textu a že to není myšleno tak, jak to na mě působí.
fikovnice
napsal(a):
Já to zas pochopila tak, že slečna/paní těhotná není, no každopádně je to napsáno divně. A ať už je nebo není v očekávání, tak mně osobně to připadne jako projev maximálně 14-15 leté holky. A jak píše výše "Sardullah", myslím, že zde šlo o schválení něčeho, co je dávno rozhodnuto. Když nápad zadavatelky "Lesní žínka" posléze zkritizovala, byl oheň na střeše.
Kdyby nešlo o živého tvora, tak by mě věta jakožto odpověď "Lesní žínce" "Tímhle jste mě akorát nakopla abych si ho vzala a věnovala se mu.....Motivace super!" v podstatě velmi pobavila až rozesmála - "pěkná" psychopatologie.
V překladu: Ty (L.ž.) mi píšeš argumenty, proč to také nemusí fungovat, tak já na just udělám pravej opak!
I proto jsem se ptala, kolik slečně je let. Vždyť období vzdoru je situováno do věku 1,5 roku (!) a pak samozřejmě do puberty.
Někdo to má celoživotně
rapotacka11
napsal(a):
Mimi matku plně a zcela zaměstná.
Nebude možná vědět, kam dřív skočit (než chytne grif)
Děvče netuší.
Ale mít obavu, že pes nepřijme děcko?
Víte já si myslím, že ty obavy, že pes nepřijme dítě....a teď nemyslím jen zadavatelku ale obecně, už se to tady několikrát probíralo....že prostě ty obavy pramení z toho, že vztah mezi paničkou a psem není takový, jaký by měl být. Respektive není tam důvěra ve svého psa.
Já si neumím představit, že bych měla obavu, že moji psy nepřijmou "svoje" mimčo. Mým psům bylo teď deset let, za celý svůj život nebyli socializovaní s malými dětmi, protože známý ani příbuzní žádné neměli, mimino zblízka nikdy neviděli a přesto, kdyby ze mě moje dcera udělala babičku, tak bych neměla žádné obavy z toho, jak psi dítě přijmou, jen by bylo potřeba víc hlídat, protože to jsou buldozéříčci, takže bych je musela naučit, že kolem batolete, které je i tak vratké musí chodit opatrně.
rapotacka11
napsal(a):
Děvče netuší.
Sousedka má dvě JRT feny a dva malé kluky. 3 roky a rok. Nenechává je s dětma bez dozoru, vlastně skoro vůbec, protože feny na děti nereagují pozitivně, už se i několikrát ohnaly. A ví co umí, ošklivě potrhaly svou nemocnou matku(fena s nádorem na mozku) Mimino může zmrzačit i ta číva.
Tak, a teď tu budu za drsoně.
Jestli je to tak, že majitelé potřebují změnit pobyt psa - tak ho prostě změní. Jestli matka ( dosavadní pečovatelka ) psa nechce - mít nemůže, tak si ho prostě mladá paní odveze a nebude kolem toho dělat cirkus.
( to s tou dominancí a pevnou rukou radši nekomentuju a to případné těhotenství taky ne, přeju pejskovi, aby nové bydliště bylo jeho poslední a aby neputoval dál, až mladá paní zjistí, že to nezvládá ).
já myslím, že jste zbytečně drsní. Pejska bych si klidně vzala, nedělala kolem toho moc cirkus, prostě pojď čivavo, tady teď budeš bydlet se mnou. Maminka možná psa trochu rozmazlila, v novém prostředí se pejsek "do normálu" srovná snadněji, než v prostředí, která dobře zná a kde má zlozvyky naučené a zafixované. Nový domov, nová pravidla (a ty s láskou, ale důsledně vyžadovat).
Někdo nechává psa každé léto s babičkou na chalupě, někdo dává psa do psího hotelu během dovolené, znám i psa ve střídavé péči po rozchodu... Psi se většinou se změnou prostředí docela dobře vyrovnají.
rapotacka11
napsal(a):
Děvče netuší.
Znala jsem rodinu, kde opravdu pes dítě nepřijal. Zpočátku to vypadalo dobře, pes hlídal kočárek.....všechno se zdálo v pohodě. Do té doby, než dítě vylezlo z postýlky a začalo lézt. Pes na lezoucí dítě opravdu tvrdě startoval a protože nebylo možné v maličkém bytě oddělovat, pes byl utracen ( jasně, že ne hned, sháněli se mu noví majitelé, nabízel se tu i onde ). Ale byl to větší pes, takový chlupatý kříženec velikosti menšího kokra, nebo jezevčíka.Větší než čivava, mám na mysli.
"Já si neumím představit, že bych měla obavu, že moji psy nepřijmou "svoje" mimčo. Mým psům bylo teď deset let, za celý svůj život nebyli socializovaní s malými dětmi, protože známý ani příbuzní žádné neměli, mimino zblízka nikdy neviděli a přesto, kdyby ze mě moje dcera udělala babičku, tak bych neměla žádné obavy z toho, jak psi dítě přijmou, jen by bylo potřeba víc hlídat, protože to jsou buldozéříčci, takže bych je musela naučit, že kolem batolete, které je i tak vratké musí chodit opatrně."
jenomže oni ti buldozéříčci (ti normální) jsou ve vztahu k dětem tolerantnější, ochránci, někteří přímo pečovatelé, klidnější, s nadhledem......dítě pro ně neznamená fyzické ohrožení, na rozdíl od takové čivavy
napsal(a):
"Já si neumím představit, že bych měla obavu, že moji psy nepřijmou "svoje" mimčo. Mým psům bylo teď deset let, za celý svůj život nebyli socializovaní s malými dětmi, protože známý ani příbuzní žádné neměli, mimino zblízka nikdy neviděli a přesto, kdyby ze mě moje dcera udělala babičku, tak bych neměla žádné obavy z toho, jak psi dítě přijmou, jen by bylo potřeba víc hlídat, protože to jsou buldozéříčci, takže bych je musela naučit, že kolem batolete, které je i tak vratké musí chodit opatrně."
jenomže oni ti buldozéříčci (ti normální) jsou ve vztahu k dětem tolerantnější, ochránci, někteří přímo pečovatelé, klidnější, s nadhledem......dítě pro ně neznamená fyzické ohrožení, na rozdíl od takové čivavy
Přesně, naší SBT klidně nechám hlídat mimino, ale co jsme měli čivavu, tak to bych si netroufla. Jinak k tématu. My řešili nechtěné oddělení dvou psů, když nám umřela fenka, tak mladší pes, který po ni zůstal byl taky na umření, v noci se počurával, žral jen malinko, takže jsme pořídili štěně a změnil se ne na 100%, ale ještě na víc. Ale je fakt, že spolu byli od jeho narození.
napsal(a):
No tak je pravda, že moje zkušenost s malými psy je nulová, sama jim nerozumím, jsou pro mě nečitelní, malých psů se bojím i já.
Takže malého psa bych si nikdy pořídit nemohla.
Takže opravdu mluvím jako majitelka větších psů....kdy "nejmenší" pes, kterého jsem měla byla ovčanda.
rapotacka11
napsal(a):
No, batolili se mi tu postupně vnuci, ale nenapadlo by mě,
nechat je balancovat a plácat se nad čivavou.
Ano, bylo to vyčerpávající uhlídat.
A tak to já hlídám resp.hlídala jsem i u velkých psů....tak teda nehrozí, že by psovi batole ublížilo, když na psa upadne, ale může upadnout na psa, který spí, pes prudce otočí hlavu a praští dítě zubem........takže ono je to asi stejný, hlídat se musí vždycky, aby děti psa neobtěžovali, u malých psů, aby děti náhodou neublížily psovi, u velkých psů, aby pes náhodou a nechtěně neublížil dítěti.
rapotacka11
napsal(a):
Jste připravená na variantu, že pes dítě nepřijme?
To je možné?
Hrůza.
Nejspíš ho zakousne a označkuje,
číva mizerná.
Já se té představě vůbec nesměju! Máme v širší rodině případ, kdy xčivava způsobila velmi vážná zranění v obličeji lezoucího kojence. Takže mi případ rozmazlený, nevychovaný pes + panička se zvláštním přístupem + malé dítě nepřipadá jako příliš velká prča. :-(