Jorkšírský terier s pp

Prodám Jorkširského teriéra - Pejsek a dve fenky s pp vyhlíží milující rodi...
18000 Kč
Tak to jsme dopadly téměř stejně . Přesně jako u Vás, vet vymáčkl z cecíku kapičku a hned šel připravit Galastop , to jsem ho teda přerušila, protože ho mám doma. Měla jsem ho pro jistotu po odstavu štěňat, ale ani tam nebyl potřeba.... No nedávám ho...
Dle veta je to celé od hormonů... Sono nám nakonec ani nedělal s tím, že kdyby to byly příznaky k pyometře a trvaly tak dlouho, tak už tu fena dávno není. To samé s mým podezřením na ořech - prý pokud normálně kadí, nezvrací, tak taky velmi nepravděpodobné.
Dostali jsme ještě Entizol a Shotapen, a zítra kontrola, když to nebude lepší - a to už by se udělalo i to sono, spíš pro můj klid. No a nasadila jsem úplnou dietu, vařené kuřecí, mrkev, rýže, tak uvidíme.
marcelaamax
napsal(a):
Tak to jsme dopadly téměř stejně . Přesně jako u Vás, vet vymáčkl z cecíku kapičku a hned šel připravit Galastop , to jsem ho teda přerušila, protože ho mám doma. Měla jsem ho pro jistotu po odstavu štěňat, ale ani tam nebyl potřeba.... No nedávám ho...
Dle veta je to celé od hormonů... Sono nám nakonec ani nedělal s tím, že kdyby to byly příznaky k pyometře a trvaly tak dlouho, tak už tu fena dávno není. To samé s mým podezřením na ořech - prý pokud normálně kadí, nezvrací, tak taky velmi nepravděpodobné.
Dostali jsme ještě Entizol a Shotapen, a zítra kontrola, když to nebude lepší - a to už by se udělalo i to sono, spíš pro můj klid. No a nasadila jsem úplnou dietu, vařené kuřecí, mrkev, rýže, tak uvidíme.
Vy jste celá já...já taky věčně lezu na veterinu s banalitama a dožaduju se sona
Když mě nestraší pyometra, tak cizí těleso v žaludku - to je moje osobní celoživotní fóbie
A jakmile cizí těleso zmíním, okamžitě mi to vyvracejí s tím, že to by fena vypadala jinak a když normálně žere a kadí, tak to nejspíš nebude.
Ale já mám furt v hlavě psa mý kadeřnice, kterej měl rok v žaludku pecku z broskve
Tak to jste dopadly naprosto stejně, jako my posledně
Pinčovej píchli Shotapen (atb) a na domů dostala Stomorgyl, což je Metronidazol+ Spiromycin.
A vy máte Entizol, což je taky Metronidazol
A já si vždycky rvu vlasy, že kdybych nebyla hysterka, nemusela mít atb.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Terven
napsal(a):
Vy jste celá já...já taky věčně lezu na veterinu s banalitama a dožaduju se sona
Když mě nestraší pyometra, tak cizí těleso v žaludku - to je moje osobní celoživotní fóbie
A jakmile cizí těleso zmíním, okamžitě mi to vyvracejí s tím, že to by fena vypadala jinak a když normálně žere a kadí, tak to nejspíš nebude.
Ale já mám furt v hlavě psa mý kadeřnice, kterej měl rok v žaludku pecku z broskve
Jakmile je běloušovi i jen trochu blbě, vzpomenu si na ten náš možná sežranej čumák z plyšáka před rokem a "vaši" pecku z broskve z vyprávění zde..taky mě to čas od času straší 🙈
napsal(a):
Jakmile je běloušovi i jen trochu blbě, vzpomenu si na ten náš možná sežranej čumák z plyšáka před rokem a "vaši" pecku z broskve z vyprávění zde..taky mě to čas od času straší 🙈
Čumák z plyšáka? To ani nevím...to jsme asi nebyly my...
já jsem svýho času plašila kvůli kousku ohlodanýho daňčího parůžku, nemohla jsem ho najít
a tohle je takovej evergreen, to sem dávám pořád
http://www.veterinapruhonice.cz/cizi-teleso-v-zaludku,191.html
Terven
napsal(a):
já jsem svýho času plašila kvůli kousku ohlodanýho daňčího parůžku, nemohla jsem ho najít
😱 šíílenáá poskládaná mozaika obsahu žaludku mladé dogy na závěr....to je teda síla! 🙈 Tenhle odkaz vidím prvně...jsem tu na fauně teprve rok...
Terven
napsal(a):
Tu umělou hmotu žrala někde doma. To jako nepoznali, že je někde něco ohlodané, že jim to někde chybí? Jasně, to už je stejně pozdě, ale zarazilo mě to, že majitelka netušila. Já budu vědět hned, odkud vítr vane S teplem se dal ohlodávat kartonovou boudu, vchod už rozšířil i o část přední ,,zdi" . Má ji zabalenou do folie a tu žere s tím kartonem. Jo, nacházím jí hromadu poházenou kolem, ale tipuju, že něco i sežere
lesnížínka
napsal(a):
Tu umělou hmotu žrala někde doma. To jako nepoznali, že je někde něco ohlodané, že jim to někde chybí? Jasně, to už je stejně pozdě, ale zarazilo mě to, že majitelka netušila. Já budu vědět hned, odkud vítr vane S teplem se dal ohlodávat kartonovou boudu, vchod už rozšířil i o část přední ,,zdi" . Má ji zabalenou do folie a tu žere s tím kartonem. Jo, nacházím jí hromadu poházenou kolem, ale tipuju, že něco i sežere
To jste dobrá, pokud byste hned věděla, odkud vítr vane. Já se přiznám, že u nás v bytě by se našly věci, jejichž sežrání bych si nevšimla, zejména, pokud by zmizely celé
Namátkou teď koukám na proutěnej košíček vedle PC - je v něm taková všehochuť - psí kartáče, dva klikry, lupa, pastelky, řetízek z céček, šňůrka...tam, když něco zmizí, léta to nebudu postrádat, pokud to nebude zrovna ten jedinej kartáč, kterej používám na Vikinu
Je teda fakt, že nemám doma zrovna vzorně uklizeno
Pak má Vikina plnou přepravku hraček a pokud se rozhodne nějakou sežrat, nemám šanci to zjistit.
Naštěstí ani jedna z mých fen není požírač nepoživatelných věcí, pouze Vikina je trhač.
Nutno taky přihlídnout k tomu, že doga dosáhne i do míst, kam se normální pes nedostane
Případně to mohla sežrat na zahradě- vy tam možná máte vzorně uklizeno, ale ať se přihlásí všichni ti, kteří si hned všimnou, že jim ze zahrady zmizel kus černýho plastu
Terven
napsal(a):
To jste dobrá, pokud byste hned věděla, odkud vítr vane. Já se přiznám, že u nás v bytě by se našly věci, jejichž sežrání bych si nevšimla, zejména, pokud by zmizely celé
Namátkou teď koukám na proutěnej košíček vedle PC - je v něm taková všehochuť - psí kartáče, dva klikry, lupa, pastelky, řetízek z céček, šňůrka...tam, když něco zmizí, léta to nebudu postrádat, pokud to nebude zrovna ten jedinej kartáč, kterej používám na Vikinu
Pak má Vikina plnou přepravku hraček a pokud se rozhodne nějakou sežrat, nemám šanci to zjistit.
Naštěstí ani jedna z mých fen není požírač nepoživatelných věcí, pouze Vikina je trhač.
Nutno taky přihlídnout k tomu, že doga dosáhne i do míst, kam se normální pes nedostane
Případně to mohla sežrat na zahradě- vy tam možná máte vzorně uklizeno, ale ať se přihlásí všichni ti, kteří si hned všimnou, že jim ze zahrady zmizel kus černýho plastu
Já bych si nevšimla vůbec ničeho. To je kůlna,dřevník, obr zahrada, barák permanentně v rekonstrukci,takže pořád něco vyklizenýho ven... naštěstí holky cupujou,ale nežerou, a co sežerou,to projde (ne plast). Nicméně známá nedávno prodávala dospělou čubu labradorku,co byla po xtý na vyndavání šutru ze zažívání. Hledala jí bydlení v bytě,aby okolo baráku nebyly kameny, na procházkách nic nežrala
Terven
napsal(a):
Vzorně uklizeno nemám ale lautr nikde, já jsem bordelář od přírody a muž, ten na to kašle, za toho uklízela maminka a ode mě se toho nedočká, takže to dle toho u nás vypadá Ale prostě v zahradě se mi nic takového neválí, nemám psa popelnici, mohla jsem mít otevřenou zabordelizovanou garáž vším možným včetně pytlů s granulema psíma i kočičíma a psy nikdy nenapdlo nic takového požírat, ničit. Až teď na stará kolena, jak je úchyný na ten papír, tak žere i ,,boudu"
lesnížínka
Má ji zabalenou do folie a tu žere s tím kartonem. Jo, nacházím jí hromadu poházenou kolem, ale tipuju, že něco i sežere
Šmarjá, tak mu to nenechám žrát ne? Předělám boudu, ať nežere folii a karton. Nechápu, dívat se na to, vědět o tom a nic neudělat, nezměnit. Jen dát nasraný smajl. Inu, taky způsob řešení.
napsal(a):
lesnížínka
Má ji zabalenou do folie a tu žere s tím kartonem. Jo, nacházím jí hromadu poházenou kolem, ale tipuju, že něco i sežere
Šmarjá, tak mu to nenechám žrát ne? Předělám boudu, ať nežere folii a karton. Nechápu, dívat se na to, vědět o tom a nic neudělat, nezměnit. Jen dát nasraný smajl. Inu, taky způsob řešení.
Žral ji vždycky v noci, ráno jsem našla místo vchodu zející díru a folie nacvakaná všude kolem, karton nikde. ,,Boudu" jsem chtěla už zrušit, jenže jsem zjistila, že se tam chodí schovávat jako, že i do chládku. Jo, předělat boudu, to je maličkost. Třeba, že bych mu ten karton oplechovala, ne?
Nebo tam dát nějaké izolované dřevěné desky? Aby měl s oteplením chládek a nehlodal folii či karton. Myšlenka oplechování kartonu je ovšem jistě zajímavá.
napsal(a):
Nebo tam dát nějaké izolované dřevěné desky? Aby měl s oteplením chládek a nehlodal folii či karton. Myšlenka oplechování kartonu je ovšem jistě zajímavá.
Jestli Worka ještě bude, i když bude teplo, tak do boudy určitě nevleze, nikdy v létě do boudy nechodí. Takže ji možná už za týden zlikviduju. Je pod sklem a na jih, tam by se v teple upekl.
Nevím,kam to dát,tak to frknu sem. Protože v Krmiva Hulín teď nemají celý sušený chrupavky, hledala jsem,kde koupit něco sušenýho na kousání. Aby to chvíli vydrželo,ale zároveň jeden kus nestál 50 korun, to prostě se smečkou fakt nejde. No a našla jsem akci https://www.animalia.cz/detail/susene-hovezi-usi-100-ks Při koupi 100 kusů vyjde jedno na 16,50, ale i když se kupuje míň,je super cena 18 Kč. Trošku jsem se bála,co přijde, ale fakt to jsou celý hovězí uši i s kusem záušku. Tak třeba někdo využije
lesnížínka
napsal(a):
Jestli Worka ještě bude, i když bude teplo, tak do boudy určitě nevleze, nikdy v létě do boudy nechodí. Takže ji možná už za týden zlikviduju. Je pod sklem a na jih, tam by se v teple upekl.
A nerve Woruška tu boudinu, že už teď je mu hic? 😉 snad mu z té boudiny nic v bříšku neuvázne, v jeho věku má asi už střívka líná...jinak furt na mě vyskakuje ten polštářek s bílými štěníky, tak si vždycky na Worku vzpomenu 🌷
janaa
napsal(a):
Nevím,kam to dát,tak to frknu sem. Protože v Krmiva Hulín teď nemají celý sušený chrupavky, hledala jsem,kde koupit něco sušenýho na kousání. Aby to chvíli vydrželo,ale zároveň jeden kus nestál 50 korun, to prostě se smečkou fakt nejde. No a našla jsem akci https://www.animalia.cz/detail/susene-hovezi-usi-100-ks Při koupi 100 kusů vyjde jedno na 16,50, ale i když se kupuje míň,je super cena 18 Kč. Trošku jsem se bála,co přijde, ale fakt to jsou celý hovězí uši i s kusem záušku. Tak třeba někdo využije
Já kupuju tohle:
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/pamlsky_pro_psy/hovezi/hlava_zada/526816
V jednom 500g pytli je 20-25ks.
Ale mám menší psy...
napsal(a):
Já kupuju tohle:
https://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/pamlsky_pro_psy/hovezi/hlava_zada/526816
Ale mám menší psy...
To je pro nás na pár kousnutí. Když,tak kupuju vcelku. Zrovna z Bitiba jsem kdysi objednala uši a byl to šílenej mix od nějakejch pidi selečích až po větší, pro nás o ničem
napsal(a):
Já kupuju tohle:
Ale mám menší psy...
To jsou dobré věci, žádný chemický smrad, nic přidaného, kupuji od nich dršťky, kopyta, plíce, šlachy, ... kopyta teda snědla 2 a konec, prý moc práce :-)
Ale uši nejsou ok, jsou jak papír.
Tam mám věrn. program :-)
Akorát už je to tak profláklé, že je často vyprodáno :-/
Tak už vím proč :-)
napsal(a):
A nerve Woruška tu boudinu, že už teď je mu hic? 😉 snad mu z té boudiny nic v bříšku neuvázne, v jeho věku má asi už střívka líná...jinak furt na mě vyskakuje ten polštářek s bílými štěníky, tak si vždycky na Worku vzpomenu 🌷
Však tam většinou není, leží venku, má takové ležení zbudované před tou boudou, pod velkým stolem, leží na dřevěné podestě s umělou trávou - aby to neměl tvrdé. Taky doufám, že nezůstane, on to naštěstí seká na pidi kousky, podle toho, co vidím ležet na zemi, on nemá sílu kousat velké kusy, tak to jen tak uždibuje, takřka uzobává Normálně by ho nenapadlo sežrat igelit, ale něco se mu tam určo připlete, k tomu kartonu. Střeva snad líná nemá, doufám, není na granulích, ty už skoro nejí, teď jí maso a kapsičky. Od rána se tam válí kuřecí krky, na slunku, jsem zvědavá, kdo je nakonec sežere, jestli on, nebo kocour ze sousedství, co chodí loupit
Jiří5
napsal(a):
Nikde v celém vláknu jsem nečetl že "pastva" u masožravců, nejen psů, je zaviněna snahou o doplnění kyseliny listové (felátu) čili vit. B6. Ten bývá obsažen zejména v zelených částech rostlin. Také tedy např. v kuřecím mase. Vařením se ničí. Protože si masožravci nedokáží B6 vytvořit jinak, tak čas od času si přilepší pastvou.
Tak takto si pastvu zdůvodňuji. Dokáže mě to někdo ujasnit? Rád bych věděl co a jak, mám zrovna štěně a zejména v tomto období je B6 vzhledem ke své nezastupitelné funkci (krvetvorba atd.) důležitý vitamín. Díky.
"Felátu"? Na co jste myslel při psaní příspěvku??
lesnížínka
napsal(a):
Raduš, toto téma tu už jednou bylo...
I když nikdo neví, jak dlouho Worka ještě bude, nějakou slušnou boudu by si prostě zasloužil. Jen můj názor...
fikovnice
napsal(a):
Raduš, toto téma tu už jednou bylo...
I když nikdo neví, jak dlouho Worka ještě bude, nějakou slušnou boudu by si prostě zasloužil. Jen můj názor...
On Jani ale slušnou boudu má...léta už do ní nechodí, vlastně tak nějak od doby, kdy není Berry. On boudu nepotřebuje, tak jak ji nepotřebuje plno jiných ras, třeba pastevci. Má dvojnásobně kryté ležení, leží pod skleněným stolem, pod skleněnou střechou. Teda už asi měsíc spíš leží pod loubím na trávníku. Pod stůl jde na noc.
lesnížínka
napsal(a):
On Jani ale slušnou boudu má...léta už do ní nechodí, vlastně tak nějak od doby, kdy není Berry. On boudu nepotřebuje, tak jak ji nepotřebuje plno jiných ras, třeba pastevci. Má dvojnásobně kryté ležení, leží pod skleněným stolem, pod skleněnou střechou. Teda už asi měsíc spíš leží pod loubím na trávníku. Pod stůl jde na noc.
Jasně, tak beru svůj příspěvek zpět!
Otvírám znovu krmení masem s produktem, který byl asi původně vymyšlen za účelem přestat krmit masem, takže hádám vegetariánská/veganská alternativa, která by měla být "kompletní", ale mě to zaujalo jako občasná možnost rychlé a celkem bohaté přílohy.
Objednávala jsem zoohit a koupila na zkoušku tu jednu za akční cenu. Ještě nevím, jestli se mi na to nevykvajzne, ale kdyby jí to chutnalo, napadlo mě přidávat občas jako přílohu v líný nebo chudý dny, kdy nebudu mít po ruce nic (popravdě většinu zeleniny teď sežerou morčata a na ostatní se někdy úplně nedostane. Tuhle jsem zjistila, že musím udělat polívku bez celeru, protože holky morčecí sežraly zbytek, co tu byl )
Co si o tom myslíte jako o příloze? Není to moc divoký? Běžně přílohy kombinuju hodně střídmě, tady jsou ale i věci jako ananas, mango, sýr, ale to množství je spíš stopový, co tak koukám.
No prostě, myslíte si, že to je jako příloha i dobrý nebo je to jenom drahá kravina?
https://www.zoohit.cz/search/results?q=rebel+belle
Atheira
napsal(a):
Otvírám znovu krmení masem s produktem, který byl asi původně vymyšlen za účelem přestat krmit masem, takže hádám vegetariánská/veganská alternativa, která by měla být "kompletní", ale mě to zaujalo jako občasná možnost rychlé a celkem bohaté přílohy.
Objednávala jsem zoohit a koupila na zkoušku tu jednu za akční cenu. Ještě nevím, jestli se mi na to nevykvajzne, ale kdyby jí to chutnalo, napadlo mě přidávat občas jako přílohu v líný nebo chudý dny, kdy nebudu mít po ruce nic (popravdě většinu zeleniny teď sežerou morčata a na ostatní se někdy úplně nedostane. Tuhle jsem zjistila, že musím udělat polívku bez celeru, protože holky morčecí sežraly zbytek, co tu byl )
Co si o tom myslíte jako o příloze? Není to moc divoký? Běžně přílohy kombinuju hodně střídmě, tady jsou ale i věci jako ananas, mango, sýr, ale to množství je spíš stopový, co tak koukám.
No prostě, myslíte si, že to je jako příloha i dobrý nebo je to jenom drahá kravina?
https://www.zoohit.cz/search/results?q=rebel+belle
Já to neposoudím, ale.... nejni mango pro psy špatně?
Avokádo je prý mýtus. 🥑
https://www.instagram.com/p/CdyG23HMZxO/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Chytrá knížka ale říká nedávat, tak nevím.
napsal(a):
Avokádo je prý mýtus. 🥑
https://www.instagram.com/p/CdyG23HMZxO/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Chytrá knížka ale říká nedávat, tak nevím.
Za mě avokádo chutná a vypadá jako mastný houno. I když to, k čemu to připodobňuju, jsem naštěstí nikdy neochutnala, je mi jasný, že by to chutnalo nějak takhle. Nikdy jsem zrovna avokádový módě nepropadla, ani nepropadnu, takže mě je asi jedno, jestli to je nebo není mýtus, u mě doma se tahle věc neocitne ani omylem. Ale pro zajímavost určitě fajn.
Nejsou celkové exotické druhy ovoce pro psa nevhodné ? Já bych to asi neriskovala. A vadí mi že není specifikovaný vegetariánský vývar.
K té příloze - tak to vyzkoušejte a uvidíte. :-) Já pro tyto účely používala sušenou přílohu od Bohemia pet food, a bylo to velmi praktické - i ta dvoukilovka je docela balík, a vydrželo mi to dlouho (dávala jsem to psovi 1-2x týdně). Psovi to moc chutnalo, i mně to příjemně vonělo, byly tam ovozely a bylinky.
napsal(a):
Nejsou celkové exotické druhy ovoce pro psa nevhodné ? Já bych to asi neriskovala. A vadí mi že není specifikovaný vegetariánský vývar.
Nemyslím si, že to jde takhle šmahem odsoudit. Hromada lidí dává psům banán, to je taky exotický ovoce.
Já celkově ovoce úplně běžně nedávám. Přijde mi to zbytečné, ale když je ho někde malé množství, úplně se tomu nebráním.
napsal(a):
K té příloze - tak to vyzkoušejte a uvidíte. :-) Já pro tyto účely používala sušenou přílohu od Bohemia pet food, a bylo to velmi praktické - i ta dvoukilovka je docela balík, a vydrželo mi to dlouho (dávala jsem to psovi 1-2x týdně). Psovi to moc chutnalo, i mně to příjemně vonělo, byly tam ovozely a bylinky.
Vyzkouším tu jednu a právě uvidím, když jí to bude chutnat, přijde mi to právě praktické ve dny, kdy třeba nebudu mít nic extra po ruce nebo když jí budu chtít vzít někam s sebou jídlo a dopřát jí aspoň k některým dávkám i přílohu.
Jen mě napadlo to sem postnout, víc hlav víc ví a všimne si více věcí.
Atheira
napsal(a):
Za mě avokádo chutná a vypadá jako mastný houno. I když to, k čemu to připodobňuju, jsem naštěstí nikdy neochutnala, je mi jasný, že by to chutnalo nějak takhle. Nikdy jsem zrovna avokádový módě nepropadla, ani nepropadnu, takže mě je asi jedno, jestli to je nebo není mýtus, u mě doma se tahle věc neocitne ani omylem. Ale pro zajímavost určitě fajn.
My si občas děláme guacamole do burrit, co zbyde (když zbyde) se namaže na topinky. Samotné se mi zdá bez chuti. Ale psovi jsem to tedy nikdy nedávala. I my lidi si koupíme průměrně tak tři avokáda ročně, ještě to tak strkat psovi. 😅 Největší exotika, co dávám psům, je meloun.
Atheira
napsal(a):
Nemyslím si, že to jde takhle šmahem odsoudit. Hromada lidí dává psům banán, to je taky exotický ovoce.
Já celkově ovoce úplně běžně nedávám. Přijde mi to zbytečné, ale když je ho někde malé množství, úplně se tomu nebráním.
Já to neodsuzuju, to vůbec, jen bych se prostě bála manga, kaki, ananasu,... banán se hodně doporučuje, je dobrý na trávení a většině psů problém nedělá. Minimálně u barfařů.
Atheira
napsal(a):
Vyzkouším tu jednu a právě uvidím, když jí to bude chutnat, přijde mi to právě praktické ve dny, kdy třeba nebudu mít nic extra po ruce nebo když jí budu chtít vzít někam s sebou jídlo a dopřát jí aspoň k některým dávkám i přílohu.
Jen mě napadlo to sem postnout, víc hlav víc ví a všimne si více věcí.
No jasně. Tak on je to asi vývar smíchaný s jogurtem/cottage, k tomu maličko zeleniny a ovoce. Docela by mě zajímalo, jakou to bude mít konzistenci, já si to představuju hodně tekuté, a třeba pro mě to není to, co od přílohy očekávám (mléčné výrobky a vývar ale zkrmuji běžně) - já když chci nějakou přílohu, tak spíš nějaký “hardware”, něco, co vím, že zaplácne a zasytí.
napsal(a):
No jasně. Tak on je to asi vývar smíchaný s jogurtem/cottage, k tomu maličko zeleniny a ovoce. Docela by mě zajímalo, jakou to bude mít konzistenci, já si to představuju hodně tekuté, a třeba pro mě to není to, co od přílohy očekávám (mléčné výrobky a vývar ale zkrmuji běžně) - já když chci nějakou přílohu, tak spíš nějaký “hardware”, něco, co vím, že zaplácne a zasytí.
Ještě jsem nekoukala dovnitř, ale právě, že z toho takhle zvenčí nemám pocit, že to tam je uvnitř tekuté. Uvidím, pošlu vám pak jak ta kejda vypadá, očekávám, že to bude jak když už to předtím někdo měl.
napsal(a):
Já to neodsuzuju, to vůbec, jen bych se prostě bála manga, kaki, ananasu,... banán se hodně doporučuje, je dobrý na trávení a většině psů problém nedělá. Minimálně u barfařů.
No ale proč. V čem je mango, kaki, ananas tak jiný než banán, kiwi (to se obojí psům dává v barfu i se to často objevuje v sušených pamlscích).
Mě by právě zajímalo to odůvodnění, proč něco konkrétního není pro psa dobré. Ne jenom to, že se toho já osobně nějak obávám nebo se mi to nezdá - bez udání pádného důvodu.
Ale to si nevykládejte zle, kvůli tomuhle jsem to sem postla, protože jsem chtěla znát názory jiných. Co se manga týče, tak občas beru s sebou na krmení kapsičky a konzervy a nějaké malé procento manga už se tam taky objevilo, takže konkrétně mango prostě neřeším jako problém.
Atheira
napsal(a):
Ještě jsem nekoukala dovnitř, ale právě, že z toho takhle zvenčí nemám pocit, že to tam je uvnitř tekuté. Uvidím, pošlu vám pak jak ta kejda vypadá, očekávám, že to bude jak když už to předtím někdo měl.
No, jak jsem to složení četla, tak se mi trochu zvedal žaludek - jednotlivé komponenty mám ráda, ale představa, že to všechno smíchám dohromady, mi roztočila představivost do vrtule teda. 👌😂 Vyfoťte, jsem fakt zvědavá. 😅
napsal(a):
No, jak jsem to složení četla, tak se mi trochu zvedal žaludek - jednotlivé komponenty mám ráda, ale představa, že to všechno smíchám dohromady, mi roztočila představivost do vrtule teda. 👌😂 Vyfoťte, jsem fakt zvědavá. 😅
NO PRÁVĚ! Celý mi to přijde takový hodně zvláštní, ale zároveň jsem si říkala, že to prubnu jako ozvláštnění.
Hlavně mi přišlo trochu k pláči, že to reálně má být kompletní strava, že tohle někde ve světě nějaký chudák pejsek jí na denní bázi jako jedinou večeři, kterou mu doma dají.
Atheira
napsal(a):
NO PRÁVĚ! Celý mi to přijde takový hodně zvláštní, ale zároveň jsem si říkala, že to prubnu jako ozvláštnění.
Hlavně mi přišlo trochu k pláči, že to reálně má být kompletní strava, že tohle někde ve světě nějaký chudák pejsek jí na denní bázi jako jedinou večeři, kterou mu doma dají.
To bude hrozný blemcanec, já už to vidim. Snad tím nikdo nekrmí výhradně a denně, i na občasné krmení mi to přijde trochu jako úlet (což nemyslím ve zlém, jen že je to taková divná spatlanina - to ta příloha od BPF mi přijde normálnější - např. rýžové vločky s ovozelem a bylinkami, které zaliju horkým vývarem).
Atheira
napsal(a):
Mně to nechutná. Ale kolegyně třeba tvrdí, že u nich doma je to delikatesa a strhává se o to pravidelně rvačka. Prý avokádo pokapané citronem a opepřené.
napsal(a):
Mně to nechutná. Ale kolegyně třeba tvrdí, že u nich doma je to delikatesa a strhává se o to pravidelně rvačka. Prý avokádo pokapané citronem a opepřené.
Jo, Lara by taky přísahala, že slepičák je delikatesa. Ani k tomu nepotřebuje to pokapání citronem a pepř... A nežrala bych to.
Atheira
napsal(a):
No ale proč. V čem je mango, kaki, ananas tak jiný než banán, kiwi (to se obojí psům dává v barfu i se to často objevuje v sušených pamlscích).
Mě by právě zajímalo to odůvodnění, proč něco konkrétního není pro psa dobré. Ne jenom to, že se toho já osobně nějak obávám nebo se mi to nezdá - bez udání pádného důvodu.
Ale to si nevykládejte zle, kvůli tomuhle jsem to sem postla, protože jsem chtěla znát názory jiných. Co se manga týče, tak občas beru s sebou na krmení kapsičky a konzervy a nějaké malé procento manga už se tam taky objevilo, takže konkrétně mango prostě neřeším jako problém.
V pohodě
Nevím jestli to dokážu odůvodnit, ale to co roste u nás tak je prostě asi pro zažívání šetrnější - přirozenější, líp stravitelné.
Neříkám že to musí uškodit, jen že mi to nestojí za to zkoušet. Banán u nás taky neroste, ale dává se i u lidí při různých dietách, je prostě šetrný k trávení. A až na výjimky ho téměř všichni bez problému snáší, i lidé.
Třeba alergie nebo nějaká nesnášenlivost na mango, kaki, ananas je poměrně častá, i u lidí. Možná v malinkém množství, v těch sušených pamlscích je toho minimum, tam to neřeším, ale že bych mu do misky nakrájela jako přílohu mango se mi nezdá vhodné.
Když si občas koupím sušený ananas tak mu ho nedávám ani ochutnat. U nás jen jablka, banány, maliny, jahody, borůvky, meruňky, trnky.
napsal(a):
V pohodě
Nevím jestli to dokážu odůvodnit, ale to co roste u nás tak je prostě asi pro zažívání šetrnější - přirozenější, líp stravitelné.
Neříkám že to musí uškodit, jen že mi to nestojí za to zkoušet. Banán u nás taky neroste, ale dává se i u lidí při různých dietách, je prostě šetrný k trávení. A až na výjimky ho téměř všichni bez problému snáší, i lidé.
Třeba alergie nebo nějaká nesnášenlivost na mango, kaki, ananas je poměrně častá, i u lidí. Možná v malinkém množství, v těch sušených pamlscích je toho minimum, tam to neřeším, ale že bych mu do misky nakrájela jako přílohu mango se mi nezdá vhodné.
Když si občas koupím sušený ananas tak mu ho nedávám ani ochutnat. U nás jen jablka, banány, maliny, jahody, borůvky, meruňky, trnky.
No to abych nakrájela do přílohy mango by mě taky nenapadlo. To totiž patří všechno mně!
napsal(a):
To bude hrozný blemcanec, já už to vidim. Snad tím nikdo nekrmí výhradně a denně, i na občasné krmení mi to přijde trochu jako úlet (což nemyslím ve zlém, jen že je to taková divná spatlanina - to ta příloha od BPF mi přijde normálnější - např. rýžové vločky s ovozelem a bylinkami, které zaliju horkým vývarem).
Dneska to rozdělám a pošlu.
Bohemia Pet Food Lara nechce. Ze začátku si trochu ochutnala, a pak seznala, že je to kejda nevzhledná a nechutná.
Atheira
napsal(a):
Bohemia Pet Food Lara nechce. Ze začátku si trochu ochutnala, a pak seznala, že je to kejda nevzhledná a nechutná.
Tak to ji tohle určitě naláká, to totiž žádná kejda nebude!
Atheira
napsal(a):
tohle u nás bylo úplně stejné ze začátku to vypadalo nadějně, mně to teda přišla smradlavá kejda hned, ale po 2 týdnech že to fakt jíst nebude
Za 39 Kč (akční cena - normálně 79 Kč) dostanete 375 g tohoto:
38,2 % vegetariánský vývar, 10 % sýr cottage, 8 % laskavec, 7 % sušená vejce v prášku, 6 % mrkev, 5 % jogurt, 4 % jahody, 4 % maliny, 4 % jablka, 2 % mango, 2 % ananas, 2 % vlčí bob, 2 % plody aronie, 2 % rybíz, 1,5 % olej ze světlice barvířské, 1 % minerální látky, 1 % kokos, 1 % pivovarské kvasnice, 0,2 % chia semínka, 0,1 % máta.
no, nevím, no - tak bohatá nejsem
napsal(a):
Za 39 Kč (akční cena - normálně 79 Kč) dostanete 375 g tohoto:
38,2 % vegetariánský vývar, 10 % sýr cottage, 8 % laskavec, 7 % sušená vejce v prášku, 6 % mrkev, 5 % jogurt, 4 % jahody, 4 % maliny, 4 % jablka, 2 % mango, 2 % ananas, 2 % vlčí bob, 2 % plody aronie, 2 % rybíz, 1,5 % olej ze světlice barvířské, 1 % minerální látky, 1 % kokos, 1 % pivovarské kvasnice, 0,2 % chia semínka, 0,1 % máta.
no, nevím, no - tak bohatá nejsem
Počítat umím, přečíst složení taky
V pořádku, jsou to Vaše peníze.
cottage stojí okolo 17 Kč/200 g (Lidl) - zde máte k dispozici cca 37 g tohoto sýru
7 gramů sušeného vejce si pes ani nevšimne, o tom, co je ve složení uvedeno za sušenými vejci, nemá vůbec cenu spekulovat z pohledu významu pro krmnou dávku.
cca 140 g zeleninového vývaru je též o ničem - z hlediska výživy psa bezcenná surovina
jediné, co dává v krmné dávce psa smysl, je z tohoto složení cottage a sušené vejce (zas to není příloha ve smyslu toho slova) - ovšem v množství, které je naprosto o ničem. A to počítám optimisticky z hmotnosti produktu, ona tam bude ještě voda navíc.
jako psovi pro chuť - proč ne, možná by to bylo dokonce jedlé jako osvěžující letní polévka pro lidi, ale nutriční přínos žádný
Mně není jasné, proč to dávat psu jako přílohu. Kdybych cítila potřebu do psa mocí mermo nacpat nějakou trávu (můj pes byl zahradní a prostě si to zelený natrhal sám, co chtěl a kolik chtěl, takže přidávat mu něco do krmné dávky nedávalo smysl), tak bych šáhla po klasice a nastrouhala kousek jablka nebo mrkve, sem tam přidala list salátu nebo tak, k tomu bramboru, trošku rýže nebo těstovin nebo prostě něčeho, co mám zrovna k dispozici. A finito.
Kupovat vegetariánskou konzervu mi přijde strašně složité, drahé a bezdůvodné. To už, kdybych musela jako přílohu dávat průmyslové krmení, dala bych nejlevnější Magnussonky. To je obilí s kouskem masa, olej, vláknina a kvasnice, nic víc - to složení je natolik jednoduché, že se na tom dá stavět. Nebo, pokud bych došla k závěru, že spíš než „přílohu“ potřebuje pes „oblohu“, tak bych vzala něco takového: https://krmeni.cz/canvit-vitaminy-a-kloubni-vyziva/canvit-barf-veggie
Nebo: https://www.profikoreni.cz/Susena-zelenina-c151_0_1.htm Ono to nemusí být jen pro psy, z tohoto si tu polívku můžu uvařit taky.
Ale konzervu, notabene vegetariánskou? Proč?
Napadlo mě, zda někdo zkoušel zavařovat vývar s pektinem a mít to na cesty nebo takovéhle nouzové použití? To by se dalo i do zavařovaček, prostě jako zavařenina, však je jedno, zda ten pektin hodím do rybízové šťávy nebo do bujonu, no ne? Jen teda nevím, jak moc je pektin vhodný/závadný pro psy... Nicméně měla by to být v podstatě vláknina, žejo.
napsal(a):
Napadlo mě, zda někdo zkoušel zavařovat vývar s pektinem a mít to na cesty nebo takovéhle nouzové použití? To by se dalo i do zavařovaček, prostě jako zavařenina, však je jedno, zda ten pektin hodím do rybízové šťávy nebo do bujonu, no ne? Jen teda nevím, jak moc je pektin vhodný/závadný pro psy... Nicméně měla by to být v podstatě vláknina, žejo.
Jako jo, ale to prostě uděláte vývar s rozmixovanou zeleninou, zavaříte to a máte to samé. Navíc to můžete použít i pro sebe.
I když teda já bych zavařila rozmixovanou zeleninu v trošce vody a pro případ nutnosti tu vodu dolila až dle potřeby potom při servírování. Proč skladovat vývar, tj. hromadu a hromadu vody, když si můžu udělat prakticky koncentrát a tou vodou to pak případně naředit?
Strašně se mi líbí, jak ti barfaři mají 800 g sušené (a mleté - což je v podstatě nedefinovatelný prach) zeleniny za třeba těch výše odkazovaných 476 Kč, a my, lidský plebs, kilo sušené zeleniny v potravinářské kvalitě za 180 Káčé.
https://www.profikoreni.cz/Zelenina-susena-mix-1kg-d5653.htmhttps://www.profikoreni.cz/Zelenina-susena-mix-100g-d5650.htm
Ale obal je krásný, o tom žádná...
napsal(a):
Já tudle narazila u řezníka na plíce a tu trubku, trochu masa okolo...7 kg toho bylo.
stálo to pár peněz, do dvou stovek, možná i méně...moc nemám plíce ráda, ale je ta krize...i pes se musí uskromnit.
No ale co s tím...mrazák plnej, tak jsem krájela a krájela a vařila a zase krájela a do toho vývaru naházela těstoviny a vločky do zahuštění no a pak jsem to smíchala s nakrájeným a našťouchala do šroubovacích sklenic a zavařila...ty co se nechytli jsem krmila hned s trochou šerstvého masa, jenže psina déle než 3 dny stejné nežere. tak zbytek dostaly kolegyně slepice.....ale jinak mám vlastní konzervy ve skle. Jednu sklenici má i s masem na dva až tři dny...podle množství masa.
napsal(a):
V pořádku, jsou to Vaše peníze.
cottage stojí okolo 17 Kč/200 g (Lidl) - zde máte k dispozici cca 37 g tohoto sýru
7 gramů sušeného vejce si pes ani nevšimne, o tom, co je ve složení uvedeno za sušenými vejci, nemá vůbec cenu spekulovat z pohledu významu pro krmnou dávku.
cca 140 g zeleninového vývaru je též o ničem - z hlediska výživy psa bezcenná surovina
jediné, co dává v krmné dávce psa smysl, je z tohoto složení cottage a sušené vejce (zas to není příloha ve smyslu toho slova) - ovšem v množství, které je naprosto o ničem. A to počítám optimisticky z hmotnosti produktu, ona tam bude ještě voda navíc.
jako psovi pro chuť - proč ne, možná by to bylo dokonce jedlé jako osvěžující letní polévka pro lidi, ale nutriční přínos žádný
Nutriční přínos jako takový od toho asi úplně neočekávám. Šlo mi o to, že by to teoreticky mohlo fungovat následovně - mít po ruce něco, co můžu doma skladovat x měsíců (když koupím cottage, tvaroh nebo něco takového, tak to musím zdělat v docela krátkém časovém úseku), čím mohu nastavit maso (tudíž něco, v čem další podíl masa není, když už ho má dost) a určitým způsobem odlehčit nebo nějakým způsobem zpestřit běžné jídlo kvůli tomu, že už znova nechci, aby se jí opět ucpávaly ty anální žlázy jako dříve. Hodně pomohl loni glandex, který už ale taky samozřejmě nechce. K tomu mi právě bylo doporučeno některé porce nastavit tak, aby to nebylo maso s masem, jestli si rozumíme. Jenže někdy do ní čerstvou zeleninu nedostanu. Většinou mám x variant, co jí můžu dát. Někdy zapomenu (připravit/koupit...), výjimečně potřebuju nárazově něco, co by bylo hned a bez práce.
Z toho důvodu jsem přihodila k objednávce tuhle jednu konzervu v "akční ceně", která je i tak drahá a jo, reálně rozmýšlela, že do zásoby, když jí to bude chutnat, koupím ještě nějaké. Nechci na tom stavět podstatu příloh, ty běžně mívá normálně čerstvé nebo přelité vločky, vařený batáty atd.
A to především proto, že dlouhodobě se bez příloh neobejdu z výše zmíněného důvodu - a ne, fakt nestačí, když se ten pes nažere trávy, u nás prostě ne.
Obecně mě spíš zajímal názor na ten mix, jestli to není úplně mimo. Myslím, že odetta mě pochopila... prostě jestli to není už až moc divoký a jestli ty jednotlivý komponenty nemůžou být spíš na škodu - já nevím, moc mléčný a tak.
"Obecně mě spíš zajímal názor na ten mix, jestli to není úplně mimo"
bude psovi chybet vlaknina
Zrzavci
napsal(a):
Já to neposoudím, ale.... nejni mango pro psy špatně?
náš pes mango miluje....a je stále živý a zdravý, taktéž banán a ananas...mandarinky, meloun.....všecko....
Pro Atheiru: Rozumím, že chcete tedy přidat asi tedy spíše vlákninu - objem.
Pak bych volila strouhanou nebo mixovanou zeleninu - někdy syrovou, ale spíše vařenou nebo aspoň dušenou.
Prostě jsem jen po čase zase u nějakého produktu úplně nepochopila, proč je na trhu.
K čemu pro psa za "těžké" peníze zeleninový vývar s cottagem a sušenými vejci plus s homeopatickými jahodami, mangem, mátou apod.?
To vůbec není nic proti Vám - sama jsem zvědavá, až dáte fotku, co je uvnitř - gel, kapalina?
Mít v mrazáku balíček nastrouhané zeleniny (nebo pro mě za mě mačkaných jahod, cokoli, co bude Laře chutnat) pro strýčka Příhodu je špatný nápad?
Nebo prostě zavařit ovoce/zeleninu?
Mně tam prostě přijde, že je tam hrozně moc toho vývaru, že to nestojí za to. Když je tam vlákniny něco přes jedno procento, tak mi přijde, že to možná nebude fungovat na ty žlázky.
Ale jak bylo řečeno výše, dokud nezkusíte, nebudete vědět. A jestli je fenka vybíravá a toto jí chutná, tak proč to nezkusit...
Mně prostě přijde, že byste mohla mít jistější výsledky za méně peněz a ještě byste věděla, co přesně Laře dáváte, a mohla to použít i v lidské kuchyni.
Mně tohle evokuje spíš snídani, taky jsem dávala třeba dvakrát týdně cottage/tvaroh/jogurt se žloutkem a nějakým ovocem (rozmačkaný banán, strouhané jablko atp.). Ředěný jogurt mi jako příloha k masu přijde krapet divný, ale možná je to můj jemnocit? Pro tu legraci asi ok, jsem upřímně zvědavá, co v té konzervě bude, a jestli to Lara dostane třeba jednou měsíčně, nehroutila bych se ani z toho, že v tom není dost vlákniny atd. Určitě se takováhle blbina dá za zlomek nákladů vyrobit i doma, o tom taky žádná, ale chápu svým způsobem i Atheiru, já si ze stejných důvodů koupila tu výše zmiňovanou BPF přílohu, která nakonec psa přežila, protože jí dostával sotva 200 g (v namočeném stavu) měsíčně. K tomu jsem měla do zálohy připravenou nějakou konzervu od Falca, kdyby se náhodou stalo, že doma nebude fakt lautr nic. A jo, doma bych to vyrobila asi levněji, ale nestydím se za to, že jsem si občas takhle ušetřila čas a práci.
Jinak já osobně bych spíš než do toho ředěného jogurtu šla do lisovaných granulí, nebo třeba do té sušené zeleniny (dá se dát s vločkami a přelít nebo s rýží hodit do rýžovaru atd.). Až bude sezóna, připravila bych si do mrazáku (nebo zavařila) třeba dýňové pyré s těstovinou nebo nějaké zeleninové balíčky. Ale chápu, že se psem, který nejí všechno, je tohle těžší.
napsal(a):
Pro Atheiru: Rozumím, že chcete tedy přidat asi tedy spíše vlákninu - objem.
Pak bych volila strouhanou nebo mixovanou zeleninu - někdy syrovou, ale spíše vařenou nebo aspoň dušenou.
Prostě jsem jen po čase zase u nějakého produktu úplně nepochopila, proč je na trhu.
K čemu pro psa za "těžké" peníze zeleninový vývar s cottagem a sušenými vejci plus s homeopatickými jahodami, mangem, mátou apod.?
To vůbec není nic proti Vám - sama jsem zvědavá, až dáte fotku, co je uvnitř - gel, kapalina?
Já to pochopila tak, že ten produkt je na trhu proto, že tím někdo krmí psa vegetariánsky. Takže úplná pakárna, ale myslím, že z tohohle důvodu se to prodává.
Varaxi
napsal(a):
Mít v mrazáku balíček nastrouhané zeleniny (nebo pro mě za mě mačkaných jahod, cokoli, co bude Laře chutnat) pro strýčka Příhodu je špatný nápad?
Nebo prostě zavařit ovoce/zeleninu?
Mně tam prostě přijde, že je tam hrozně moc toho vývaru, že to nestojí za to. Když je tam vlákniny něco přes jedno procento, tak mi přijde, že to možná nebude fungovat na ty žlázky.
Ale jak bylo řečeno výše, dokud nezkusíte, nebudete vědět. A jestli je fenka vybíravá a toto jí chutná, tak proč to nezkusit...
Mně prostě přijde, že byste mohla mít jistější výsledky za méně peněz a ještě byste věděla, co přesně Laře dáváte, a mohla to použít i v lidské kuchyni.
V mrazáku pro strýčka příhodu je to fajn do chvíle než to z toho mrazáku zapomenu vyndat včas nebo to potřebuju vzít někam s sebou.
Zavařeniny samozřejmě běžně dělám a mám. Jinak jako jo, já dávám úplně běžně normální věci z té kategorie "za méně peněz, vím co dávám a je to použitelné univerzálně"
Jo, jinak to asi nebude fungovat jako příloha, kterou jsem měla na mysli. Ale uvidím, co z toho vypadne a jak to bude chutnat.
napsal(a):
Mně tohle evokuje spíš snídani, taky jsem dávala třeba dvakrát týdně cottage/tvaroh/jogurt se žloutkem a nějakým ovocem (rozmačkaný banán, strouhané jablko atp.). Ředěný jogurt mi jako příloha k masu přijde krapet divný, ale možná je to můj jemnocit? Pro tu legraci asi ok, jsem upřímně zvědavá, co v té konzervě bude, a jestli to Lara dostane třeba jednou měsíčně, nehroutila bych se ani z toho, že v tom není dost vlákniny atd. Určitě se takováhle blbina dá za zlomek nákladů vyrobit i doma, o tom taky žádná, ale chápu svým způsobem i Atheiru, já si ze stejných důvodů koupila tu výše zmiňovanou BPF přílohu, která nakonec psa přežila, protože jí dostával sotva 200 g (v namočeném stavu) měsíčně. K tomu jsem měla do zálohy připravenou nějakou konzervu od Falca, kdyby se náhodou stalo, že doma nebude fakt lautr nic. A jo, doma bych to vyrobila asi levněji, ale nestydím se za to, že jsem si občas takhle ušetřila čas a práci.
Jinak já osobně bych spíš než do toho ředěného jogurtu šla do lisovaných granulí, nebo třeba do té sušené zeleniny (dá se dát s vločkami a přelít nebo s rýží hodit do rýžovaru atd.). Až bude sezóna, připravila bych si do mrazáku (nebo zavařila) třeba dýňové pyré s těstovinou nebo nějaké zeleninové balíčky. Ale chápu, že se psem, který nejí všechno, je tohle těžší.
K tomu jsem měla do zálohy připravenou nějakou konzervu od Falca, kdyby se náhodou stalo, že doma nebude fakt lautr nic. A jo, doma bych to vyrobila asi levněji, ale nestydím se za to, že jsem si občas takhle ušetřila čas a práci.
Tohle je asi to, co jsem chtěla vyjádřit.
Běžně dělám nákupy velké a z toho pak (až na pečivo) vařím celý měsíc. Nejezdím každý den nakupovat a někdy je toho prostě tolik, že jo, jsem líná a chci si ušetřit práci tím, že vytáhnu něco, co mám bez práce.
Granule úplně nepřipradají v úvahu, protože jsem ještě nenašla grancle, po kterých by nebyla zacpaná co čtyři dny. S tím glandexem loni se mi podařilo dosáhnout toho, že to je aspoň vymačkatelné a nemusím s tím jezdit na veterinu.
O avokádu jsme se tu tehdá bavili, mýtus to není... persin je toxický pro hodně druhů...
ale chingis tenkrát z Mexika hlásila, že je víc druhů...
Buggyra: pektin je jablko.
Tu konzervu bych klidně psovi dala, kdyby mi to někdo sponzoroval. Jabko do mixéru a čau.
Jenže oni do toho naházeli totální zbytky, takže z principu nechci ani zadarmo.
Atheira
napsal(a):
K tomu jsem měla do zálohy připravenou nějakou konzervu od Falca, kdyby se náhodou stalo, že doma nebude fakt lautr nic. A jo, doma bych to vyrobila asi levněji, ale nestydím se za to, že jsem si občas takhle ušetřila čas a práci.
Tohle je asi to, co jsem chtěla vyjádřit.
Běžně dělám nákupy velké a z toho pak (až na pečivo) vařím celý měsíc. Nejezdím každý den nakupovat a někdy je toho prostě tolik, že jo, jsem líná a chci si ušetřit práci tím, že vytáhnu něco, co mám bez práce.
Granule úplně nepřipradají v úvahu, protože jsem ještě nenašla grancle, po kterých by nebyla zacpaná co čtyři dny. S tím glandexem loni se mi podařilo dosáhnout toho, že to je aspoň vymačkatelné a nemusím s tím jezdit na veterinu.
Chápu to naprosto dokonale, jezdíme na velký nákup do města autem (tady toho člověk moc nekoupí, a když, tak si za to připlatí), když je vybílená lednička, což - protože je malá - je cca jednou za čtrnáct dní. Za chvíli zrovna jedeme nakoupit, a v lednici už zbyla jen oběšená myš, nemáme ani hořčici. 😂
Se žlázkami nemám zkušenost, to jsem nevěděla, že i takové jednorázové podání pár granulí jednou za čas nadělá problém. Tak já radši nic neradím. :-)
napsal(a):
O avokádu jsme se tu tehdá bavili, mýtus to není... persin je toxický pro hodně druhů...
ale chingis tenkrát z Mexika hlásila, že je víc druhů...
Buggyra: pektin je jablko.
Tu konzervu bych klidně psovi dala, kdyby mi to někdo sponzoroval. Jabko do mixéru a čau.
Jenže oni do toho naházeli totální zbytky, takže z principu nechci ani zadarmo.
A je ho v té “dužině” (v té části, co se konzumuje) nějaké relevantní množství? Měla jsem za to, že je hlavně v listech…
Megi: pektin je kde co (třeba to, co se vysráží na uříznuté hadovce, to je téměř čistý pektin) :-) Ale že když už to chci jako "konzervu", tak by mi to zavařené (takhle se to dá třeba zavakuovat do igelitu, že) dávalo smysl na tu přílohu (když chci teda vlákninu - ona to jakože není uplně stopro strukturální vláknina, ale na střeva (a další) by to mohlo působit fajnově i tak).
napsal(a):
Chápu to naprosto dokonale, jezdíme na velký nákup do města autem (tady toho člověk moc nekoupí, a když, tak si za to připlatí), když je vybílená lednička, což - protože je malá - je cca jednou za čtrnáct dní. Za chvíli zrovna jedeme nakoupit, a v lednici už zbyla jen oběšená myš, nemáme ani hořčici. 😂
Se žlázkami nemám zkušenost, to jsem nevěděla, že i takové jednorázové podání pár granulí jednou za čas nadělá problém. Tak já radši nic neradím. :-)
Taky mám malou lednici, ve který je těsně po nákupu tma i když je otevřená a jak plyne čas, je tam čím dál více světla. Pak ke konci zásob si vždycky dělám srandu, že k obědu je chleba s chlebem a k večeři chleba.
Ty žlázky by asi takhle úplně blbnout neměly. Nebo teda vím o tom, že dost lidí, co s tím mělo problémy, granule normálně krmí. Ale u Lary to tak z nějakýho důvodu je a mám to tak vypozorovaný u více granulí. Nejen bezobilných. Občas jí dám lososový marpky, který má občas ráda na chuť. Ale vím, že za dva dny prostě mačkám, protože začne blbě koukat, okusovat ocas a když to nechám být, tak odmítat žrádlo a tak.
napsal(a):
A je ho v té “dužině” (v té části, co se konzumuje) nějaké relevantní množství? Měla jsem za to, že je hlavně v listech…
Tam je otázka, co je to blbé množství. Stejně jako u vína, ale u toho to není tak hrozné. Už nepamatuji. Bude to náhodně.
Nebo tak, že slinivka/játra/žlučník (co já vim) nezvládnou nápor něčeho.
Persin - není to legrace
http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=694
Tak pro zvědavé, co je uvnitř - tekuté to není. Vypadá to tak...no, věřila bych, že už to dřív někdo měl, ale je to cítit líp než to vypadá. Tak jakoby neurčitě s lehkým nádechem ovoce.
Lara se tvářila, že to je i docela dobré, ale plyvala aronie a rybíz, které jsou v tom celé. Naopak to mango a všechno to ostatní, co nebyly kuličky, je prý šmakózní, jsou v tom normálně kousky jak v jogurtu.
Popravdě mi to evokuje spíš dost neestetický psí dezert. Možná od pejska a kočičky...
Arónii plivu taky, takže žádná hanba, ta se opravdu nedá jíst
Ale jinak pěkné, představovala jsem si to řidší.
napsal(a):
Já do toho dávám rozetřenej česnek a je z toho luxusní česneková pomazánka - asi zdravější než by byla z taveňáku.
Ale neochucený avokádo pro mě taky nic moc.
napsal(a):
"Obecně mě spíš zajímal názor na ten mix, jestli to není úplně mimo"
bude psovi chybet vlaknina
Tipuju, že nebude
Nechci na tom stavět podstatu příloh, ty běžně mívá normálně čerstvé nebo přelité vločky, vařený batáty atd.
někdy stačí jenom číst
Terven
napsal(a):
Tipuju, že nebude
Nechci na tom stavět podstatu příloh, ty běžně mívá normálně čerstvé nebo přelité vločky, vařený batáty atd.
někdy stačí jenom číst
Potrebuje vlakninu - kdyz pes ma problem, jaky ma.
a v tomhle ji moc neni.
na tydenni dovolenou uz bych to jako prilohu nevzala.
a ano - nic se psovi nestane, kdyz obcas sezeru tuhle konzervu
Terven
napsal(a):
Tipuju, že nebude
někdy stačí jenom číst
Já jsem pochopila, že tím je myšleno, že tu konzervu pes nebude konzumovat denně. Že obecně bude mít běžné a normální přílohy, ale občas se holt stane, že dostane místo přílohy tohleto.
A v tyto dny, kdy bude pes místo přílohy mít tohle, se může stát, že se nedostatek vlákniny projeví. Zvlášť, pokud se ty dny třeba nějak nahromadí.
Nicméně - jo, jde to pochopit i ve Vašem významu, tj. že pes je krmen třeba třikrát denně a jednou z toho místo běžné přílohy dostane konzervu.
Varaxi
napsal(a):
Já jsem pochopila, že tím je myšleno, že tu konzervu pes nebude konzumovat denně. Že obecně bude mít běžné a normální přílohy, ale občas se holt stane, že dostane místo přílohy tohleto.
A v tyto dny, kdy bude pes místo přílohy mít tohle, se může stát, že se nedostatek vlákniny projeví. Zvlášť, pokud se ty dny třeba nějak nahromadí.
Nicméně - jo, jde to pochopit i ve Vašem významu, tj. že pes je krmen třeba třikrát denně a jednou z toho místo běžné přílohy dostane konzervu.
Tak ještě uvedu na pravou míru - je to myšleno tak, že v běžným provozu se tohle v podstatě stane fakt výjimečně. Prostě v ty dny, o kterých se bavíme s odettou, kdy já podávám k člověčímu jídlu chleba s chlebem a odettě visí v lednici chcíplá myš. Více dnů po sobě se to může potkat jedině, když někam pojedem, a to funguju běžně tak, že beru masový konzervy, v uzavíratelným pytlíku ovesný vločky a aby to nebylo jenom tohle, tak bych přibrala i toto, aby to nebylo pořád to stejný a ta porce se ráno a večer něčím lišila. Víceméně tedy tak, jak píše terven.
Hele jsem jediná, která má poslední dobou tak trochu problém s objednáním masa?
Už při minulé objednávce se mi zdálo, že spoustu věcí není, že nemám co vybrat (a to neberu nic speciálního)... Teď jsem pár dní čekala na naskladnění kuřecích skeletů, křídel a krků, měly být včera, jenže to jsem propásla, dneska teda aspoň skelety jsou, křídla a krky stále ne, nebo už zase ne? Navíc ale zase dneska není skladem hovězí směs, kterou jsem zvyklá brát. Hovězí hrubomleté bez drobů také ne. Nejdříve jsem myslela, že je to jen tím jedním obchodem, jenže jsem koukala jinde, a všude dost podobné. Třeba křídla nejsou snad nikde, z těch, co vozí k nám. A ty hovězí směsi, které už mám vyzkoušené, taky moc ne. A to nemluvím o masně, kde jsem brávala křídla za 35kč/kg, a dneska? 85 kč/Kg .
mno jo, já vím, proč mám kočku na granulích. I za ty budu platit dvojnásobek. Ale kočka má naštěstí malou spotřebu. Ony i granule pro psy (krmím tím slepice) vyskočily. Hodlám platit max 20 kč za kilo, a to už teď jedině v akcích....
marcelaamax: my už jsme dva měsíce bez králíka
Koukám teď do shopu, odkud běžně beru maso (a od konkrétní značky) a je to doslova jak u snědenýho krámu - králika nemají už dva měsíce, teď už chybí i krůta... Mno, tak to nevim, kde co budu nahánět.
budete muset děvčata založit chovy králíků a krůt a zahájit směnný obchod :-)
napsal(a):
Koukám teď do shopu, odkud běžně beru maso (a od konkrétní značky) a je to doslova jak u snědenýho krámu - králika nemají už dva měsíce, teď už chybí i krůta... Mno, tak to nevim, kde co budu nahánět.
Zkus barfino v Liberci,ted jsem od nich brala pro Bellinu,a tím,že mají od víc výrobců,vždycky vyberu,a to pro ní můžu jen něco
janaa
napsal(a):
Zkus barfino v Liberci,ted jsem od nich brala pro Bellinu,a tím,že mají od víc výrobců,vždycky vyberu,a to pro ní můžu jen něco
No ti právě mají ty výpadky. Králíka od jiné značky mají, ale jako 120,- za kg se mi dávat nechce.
napsal(a):
No ti právě mají ty výpadky. Králíka od jiné značky mají, ale jako 120,- za kg se mi dávat nechce.
Ahaaa. No,já tím,že mám velmi omezený výběr , co belině koupit,tak cenu radši neřeším,jí nic levnějšího nekoupím Ale mít takových víc,tak mě mrskne
janaa
napsal(a):
Ahaaa. No,já tím,že mám velmi omezený výběr , co belině koupit,tak cenu radši neřeším,jí nic levnějšího nekoupím Ale mít takových víc,tak mě mrskne
Já právě vzhledem ke sbírce gerontů krmím lehce stravitelná netučná masa, takže převážně toho králíka. Nejlepší je od Axel (Velva), toho mají kolem 80,- Kč za kilo, pak až tu barf směs za stodvacet a to je prostě rozdíl 40,- za den - ne že by na to člověk neměl, ale...
Help! Vzhledem ke stálému výpadku králíka a teď i krůty bych potřebovala poradit, kde brát maso - Liberec. Poraďte pls. Nemusí mi to vozit, můžu si těch 10 kg 1x za dva týdny vyzvedávat.
napsal(a):
Help! Vzhledem ke stálému výpadku králíka a teď i krůty bych potřebovala poradit, kde brát maso - Liberec. Poraďte pls. Nemusí mi to vozit, můžu si těch 10 kg 1x za dva týdny vyzvedávat.
moc neporadím - já beru nejčastěji kuřecí kilovky na polívku po kartonech v Makru (vyjdou levně) a pak část Pepa namele (solidní posilovna zdarma) na ručním mlýnku s velkými otvory v řezné desce... Dobře se do toho vmíchají doplňky stravy. Zbytek psíček dostane nastříhané... V Makru večer zlevňují neprodané maso - a pak tam občas koupím ve velkém i hovězí a nebo vnitřnosti. Nevyjde to pak o tolik dráž, než maso pro psy... Doma nabourám, očistím, odblaním - nabalíčkuji něco pro nás a něco pro psa.
Králíky občas kupujeme pro sebe od soukromníka a pak psík dostane hlavu a vnitřnosti... a zbytky. Ale to není až tak levný zdroj...
Ahoj,
mam dotaz. Myslite, ze je mozne, ze se pes takhle zeblil z toho, ze vypil moc vody?
Hachi obcas zvracel nad ranem z hladu, ale to uz se nestalo par mesicu (mam pocit, ze se nam vse konecne podarilo vychytat) a navic to vypada uplne jinak. Tohle bylo navic pred jednou rano.
Vecer pred spanim pravidelne Hachi pije, ale vcera pil asi 3x a pak jeste v noci cca ctvrt az pul hodky pred tim, nez se takhle zeblil. A opravdu vyzvracel hrozne moc tekutin, coz se jeste pred tim nestalo. Snad fottkka nikoho nepohorsi.
Zeblil se jak alik, lehnul a spal a ted je uplne v pohode.
PumaCZ
napsal(a):
Ahoj,
mam dotaz. Myslite, ze je mozne, ze se pes takhle zeblil z toho, ze vypil moc vody?
Hachi obcas zvracel nad ranem z hladu, ale to uz se nestalo par mesicu (mam pocit, ze se nam vse konecne podarilo vychytat) a navic to vypada uplne jinak. Tohle bylo navic pred jednou rano.
Vecer pred spanim pravidelne Hachi pije, ale vcera pil asi 3x a pak jeste v noci cca ctvrt az pul hodky pred tim, nez se takhle zeblil. A opravdu vyzvracel hrozne moc tekutin, coz se jeste pred tim nestalo. Snad fottkka nikoho nepohorsi.
Asi potřeboval dostat ven ty kosti, co jsou vidět na fotce...vypití více vody je až důsledek toho, že mu není úplně dobře, snažil se si ulevit.
PumaCZ
napsal(a):
Ahoj,
Já bych spíš řekla, že i to, že vypil víc vody než obvykle vypije, mělo nejspíš nějakej důvod. Že to tudíž není příčina, ale už důsledek - čehosi.
Pokud se to nebude opakovat, neřešila bych.
napsal(a):
Asi potřeboval dostat ven ty kosti, co jsou vidět na fotce...vypití více vody je až důsledek toho, že mu není úplně dobře, snažil se si ulevit.
Nene, klokani kkrky je jediny zdroj kosti, ktere nezvrraci, tim to urcite nebylo. Navic kkdyz zvraci kosti, tak ze sebe vypudi jen tu kost + zlutou penu s mukusem. Proste to vypada uplne jinak.
Terven
napsal(a):
Já bych spíš řekla, že i to, že vypil víc vody než obvykle vypije, mělo nejspíš nějakej důvod. Že to tudíž není příčina, ale už důsledek - čehosi.
Pokud se to nebude opakovat, neřešila bych.
On, on ho pritel "krmil" chipsama, kdyz jsme se divali vecer na telku, takze podle me proto pak tak chlemtal.. Sem tam mu takhle par dame, ale myslim, ze to bylo vcera vic nez par :/
kazdopadne je uplne v pohode, takze to nijak resit nebudu, ale zajimal me nazor ostatnich, zda to mohlo byt z te vody.
PumaCZ
napsal(a):
Nene, klokani kkrky je jediny zdroj kosti, ktere nezvrraci, tim to urcite nebylo. Navic kkdyz zvraci kosti, tak ze sebe vypudi jen tu kost + zlutou penu s mukusem. Proste to vypada uplne jinak.
No tak asi už zvrací i klokaní krky...
PumaCZ
napsal(a):
Jasně, no...tak třeba to nebyly ty kosti, ale cokoliv jinýho, možná to ani nemuselo být v téhle konkrétní večeři.
Prostě něco sežral, co mu nesedlo nebo chytil virózu. To nadměrný pití bylo už důsledek...pokud pes dělá něco, co obvykle nedělá, má to skoro vždy nějakou příčinu.
Mně třeba Vikina v období potíží se slinivkou žrala lesní hrabanku jako smyslů zbavená. Jednou po procházce v lese se dokonce poblila v autě - většina byla ta hrabanka a mezi tím granule, který dostala jako pamlsky.
Nicméně, jádro pudla nebylo v tom, že prostě sežrala moc hrabanky, ale PROČ vůbec měla potřebu ji do sebe hrnout v takovým množství.
PumaCZ
napsal(a):
On, on ho pritel "krmil" chipsama, kdyz jsme se divali vecer na telku, takze podle me proto pak tak chlemtal.. Sem tam mu takhle par dame, ale myslim, ze to bylo vcera vic nez par :/
kazdopadne je uplne v pohode, takze to nijak resit nebudu, ale zajimal me nazor ostatnich, zda to mohlo byt z te vody.
Tak to potom jasně. Po chipsech mohl pít víc než obvykle a voda naředila žaludeční kyselinu tak, že kosti prostě nemohl strávit.
To s těma chipsama jste asi měla napsat rovnou
Terven
napsal(a):
Tak to potom jasně. Po chipsech mohl pít víc než obvykle a voda naředila žaludeční kyselinu tak, že kosti prostě nemohl strávit.
Lara taky občas zobne chipsy - kdyby jich sežral pytlík, pak se dá nadměrný pití předpokládat, ale jestli jich měl pár? Přijde mi to trochu jako nesmysl, zvlášť u takhle velkého psa...
Atheira
napsal(a):
Lara taky občas zobne chipsy - kdyby jich sežral pytlík, pak se dá nadměrný pití předpokládat, ale jestli jich měl pár? Přijde mi to trochu jako nesmysl, zvlášť u takhle velkého psa...
Třeba mu nesedly, třeba jich bylo víc než obvykle, třeba sežral ještě něco jiného,...
Atheira
napsal(a):
Puma píše, že včera to bylo víc než pár
Myslím si, že k řádnýmu nachlemtání psovi stačí mnohem míň než pytlík. Což samozřejmě většinou není problém, ale když má v žaludku syrový maso a kosti, tak holt trochu jo.
Terven
napsal(a):
Tak dotaz byl, zda se muze takhle zeblit z vetsiho mnozstvi vody :) Ne proc tu vodu vychlemtal. Vecer takhle pije normalne, je to ritual pred spanim - napije se a jde fakt spat. Jen to bylo vcera vic nez obvykle, coz prisuzuju tem cipsum. Nevim, kolik presne dostal pes, ale sezrali spolu cele baleni cibulovych Pringles :D
PumaCZ
napsal(a):
Tak dotaz byl, zda se muze takhle zeblit z vetsiho mnozstvi vody :) Ne proc tu vodu vychlemtal. Vecer takhle pije normalne, je to ritual pred spanim - napije se a jde fakt spat. Jen to bylo vcera vic nez obvykle, coz prisuzuju tem cipsum. Nevim, kolik presne dostal pes, ale sezrali spolu cele baleni cibulovych Pringles :D
Jasně, no, ale ono se všechno vždy snáz posuzuje v kontextu
Takže odpověď zní, že může, ale příčinou není voda samotná, nýbrž voda v kombinaci se syrovým masem a kostma.
Resp. teda, větší množství vody, žejo. Protože napít se po žrádle je normální.
A o té záměně příčiny a důsledku - odpověděla jsem tak, jak jsem odpověděla právě proto, že mě by v takové situaci víc zajímalo, proč pes vypil tolik vody než proč se vyzvracel.
napsal(a):
Přesně tak! Hned mě napadlo, že v té příčinné kaskádě to bude jinak. Pil (nadměrně) z nějakého důvodu (krom kostí mě ještě napadá stále vedro, nebo aspoň teplé počasí) a pak to...holt šlo všechno ven.
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak! Hned mě napadlo, že v té příčinné kaskádě to bude jinak. Pil (nadměrně) z nějakého důvodu (krom kostí mě ještě napadá stále vedro, nebo aspoň teplé počasí) a pak to...holt šlo všechno ven.
Ne, z kosti a ani vedra to fakt nebylo, ale to uz je ted jedno :)
Hezky den :)
PumaCZ
napsal(a):
Ne, z kosti a ani vedra to fakt nebylo, ale to uz je ted jedno :)
Hezky den :)
Tohle ale přece nemůžete tak jednoznačně tvrdit. Byla tam nějaká příčina, důvod, proč ten večer pil pes více.
Stejně jako lidem občas nesedne jídlo, které normálně jí bez problémů, může to být stejné i u psa. Sice klokaní krky nikdy nezvracel, ale ten den se to potkalo s větším množstvím chipsů a bylo to.
napsal(a):
Tohle ale přece nemůžete tak jednoznačně tvrdit. Byla tam nějaká příčina, důvod, proč ten večer pil pes více.
Stejně jako lidem občas nesedne jídlo, které normálně jí bez problémů, může to být stejné i u psa. Sice klokaní krky nikdy nezvracel, ale ten den se to potkalo s větším množstvím chipsů a bylo to.
Timto jsem si stoprocentne jista, ze kosti v tom nehraly zadnou roli. Argumenty proc jsem zminila vyse :)
Je jedno, z čeho jsou kosti, pokud jsou to v žaludku větší kousky a neprojdou dál, pes se jich prostě zbaví, jako všeho, blití pro šelmu není nic neobvyklého. V blitíčku nebylo nic z večeře, než jen ty kosti- větší kousky? takže ostatní části večeře prošly?
Normálně mu to upravte sekáčkem, aby ty kosti byly malé...naše buli taky moc nekouše a je schopná spolknout kuřecí stehno, veme to do huby, udělá z toho řízek a vcelku to spolkne, nebožka si to vzala mezi packy a způsobně odhryzávala soustíčka...takže aby se mi neudusil pes jí to raději nasekám...kuřecí krky neřeším...jiné krky natluču, vadí mi ty velké obratlové výběžky.
k vodě: pokud se mi pes naglgá vody (ať už doma nebo u vody) někdy si odgrcne- i když pití bulíka doma bych nepřála nikomu, půl kuchyně pod vodou(nadsázka) ale tak decka jí z huby ještě vyteče a to zrovna dělá dělá otáčecí manévr přes celou kuchyň....nesnášim do toho v ponožce šlápnout
PumaCZ
napsal(a):
Timto jsem si stoprocentne jista, ze kosti v tom nehraly zadnou roli. Argumenty proc jsem zminila vyse :)
Vaše jistota je záviděníhodná...
napsal(a):
Vaše jistota je záviděníhodná...
Je, protoze mam psa, co po jinych kostech blije, tak vim, jak to vypada, pokud je problem kost. Navic tady byly i nestravene zbytky masa, coz pri zvraceni kosti nikdy nejsou. Totez mukus, pena a zlute zbarveni ze snahy kosti stravit. Bylo to take prilis kratkou dobu po veceri. Tyhle krky jsou navic jedine kostii, ktere Hachi opravdu dukladne rozkouse (ty kousicky na fotce jsou mikroskopicke oproti tomu, co normalne zvraci, pokud je problemem kost). Proste kosti v tomhle pripade fakt problem nebyly, ale nebudu se tu uz s nikym dohadovat. Vy toho psa totiz znate nejlepe, ze :))
Mejte se hezky :)
PumaCZ
napsal(a):
Je, protoze mam psa, co po jinych kostech blije, tak vim, jak to vypada, pokud je problem kost. Navic tady byly i nestravene zbytky masa, coz pri zvraceni kosti nikdy nejsou. Totez mukus, pena a zlute zbarveni ze snahy kosti stravit. Bylo to take prilis kratkou dobu po veceri. Tyhle krky jsou navic jedine kostii, ktere Hachi opravdu dukladne rozkouse (ty kousicky na fotce jsou mikroskopicke oproti tomu, co normalne zvraci, pokud je problemem kost). Proste kosti v tomhle pripade fakt problem nebyly, ale nebudu se tu uz s nikym dohadovat. Vy toho psa totiz znate nejlepe, ze :))
PumaCZ
napsal(a):
No a tak z čeho tedy myslíte, že to bylo?
Alergickému psu brambůrky?
napsal(a):
Alergickému psu brambůrky?
Tak brambůrky jsou brambory, olej a sůl. Je na tom něco nedietního, pokud není alergický zrovna na brambory? Já brambůrky kupříkladu považuji za vysoce hodnotnou superpotravinu splňující nejpřísnější nutriční požadavky!
napsal(a):
Tak brambůrky jsou brambory, olej a sůl. Je na tom něco nedietního, pokud není alergický zrovna na brambory? Já brambůrky kupříkladu považuji za vysoce hodnotnou superpotravinu splňující nejpřísnější nutriční požadavky!
To jsou možná ty, co jím já, přesto bych je psovi nedala (Tyrells)... hlavně že se tu řeší, kolik sodíku je v granulích...
sušené brambory
rostlinné oleje (slunečnicový, kukuřičný)
rýžová mouka
pšeničný škrob
kukuřičná mouka
smetanová a cibulová chuťová přísada (látky zvýrazňující chuť a vůni {glutaman sodný, guanylan sodný, inosinan sodný}, cibulový prášek, dextróza, částečně ztužený slunečnicový olej, cukr, sladká sušená syrovátka {mléko}, laktóza {mléko}, kyseliny {kyselina citronová, kyselina mléčná, kyselina jablečná}, smetanový prášek {mléko}, aromata {mléko}, mléčné bílkoviny, bramborový škrob, drožďový extrakt)
emulgátor (E471)
maltodextrin
jedlá sůl
barvivo (annatto)
blinkám, jen to vidím napsané :D ne, mně je to fuk, že, ale pokud má někdo fakt alergii, ..., bude se chvíli dávat dohromady. To jen tak, až se budu divit :-)
To budou nějaký šmakulózný brambůrky pufovaný nějakým vyhlášeným lahůdkářem.
Ty z Tesca mají fakt jen ty tři ingredience, hele.
https://www.ferpotravina.cz/chipsy/chipsy-solene-tesco-stores-cr-a-s
Ale je fakt, že s chutí rostou složky, cibulové jsou už podstatně pestřejší (já vím, proč to nežeru):
https://www.ferpotravina.cz/chipsy/chipsy-s-prichuti-jarni-cibulky-tesco-stores-cr-a-s
Jenže ten pes měl půlku balení Pringles - složení zde:
https://www.ferpotravina.cz/snacky/pringles-smetana-cibule
Myslím, že je to jednoduché, milý Watsone..hodně soli, pak hodně žízeň, následně se pozvracel...záhada rozluštěna, tedy spíš žádná záhada to ani nikdy nebyla
pytlík 150 g ? , pochybuju že měl půlku, to by se páníček upodával a měl by oslintanou ruku(taky si s psinou zavdáváme, při siestě, bylo horko a nějaká sůl na víc neuškodí, a já kupuju jen solené bramborové a myslím že má tak cca 10 celých lupínků a to podávám skoro furt ) takže i kdyby 70g , co to je pro 40kg hafana.....
Ale což, pes se vyblil a je dobře, pokud neblije po každém jídle a není hubený, to bych neřešila.
napsal(a):
Jenže ten pes měl půlku balení Pringles - složení zde:
https://www.ferpotravina.cz/snacky/pringles-smetana-cibule
Myslím, že je to jednoduché, milý Watsone..hodně soli, pak hodně žízeň, následně se pozvracel...záhada rozluštěna, tedy spíš žádná záhada to ani nikdy nebyla
Zahada to nikdy nebyla, jen jsem se ptala (resp si chtela potvrdit), zda se muze pes poblit z prechlastani vody.
Jinak urcite nedostal pulku baliku, ale dostal vic, nez obvykle dva tri chipsy.
Ad alergie. Hachi byl rok na striktni diete, kdy nedostal absolutne nic navic. Ale poslednich par mesicu po malych mnozstvich davam skoro vse krome hoveziho. Takze klidne i cipsy. Ted jsme zacali dokonce i s kouskem kurete kazdych par dni. Any totiz mohou alergie zmizet stejne rychle, jako se objevily.
Any totiz mohou alergie zmizet stejne rychle, jako se objevily.
to spis intolerance
napsal(a):
Any totiz mohou alergie zmizet stejne rychle, jako se objevily.
to spis intolerance
Alergie taky.
fikovnice
napsal(a):
Fakt?
U lidí se poměrně složitě desenzibilizuje...a stejně efekt není ani náhodou stoprocentní.
Ale je fakt, že jako dítě jsem byla alergická na kdeco (snad na 7 alergenů), a v dospělosti mi zůstala jen pylová alergie.
To jsem měla na mysli. Tady na ifauně, v různých sekcích, psali lidi, u kterých alergie časem v podstatě zmizela. Ale u jiných se na stará kolena naopak objevila. Třeba u mě na lepek. Je to složitý.
Zmínila jsem alergii, ale nešlo jen o to, spíše o to celé - mám psa, co má 1485269 problémů, cca hlavně s trávením, sháním koninu a já nevím co a on mi ho někdo krmí bokem.
Ale co je mi do toho...
Alergie/imunita se dá vycvičit. Stejně jak výpadového psa - postupným přibližováním :-) A taky získat, jistě, kdykoli. Je to záležitost imunity, ale i původu/složení potraviny.
Je v tom ale ne jen jedna součástka člověka/psa, je to vše se vším, chce to nainstalovat jiný systém.
O alergiich a diagnostice u psu si dlouhodobe myslim svoje -a s tim souvisi i nahle zmizeni
Ale zpatky k tomu zvraceni po vode.
Znam to jen u psu po zatezi -ze se napiji , aby se ochladili a pak zvraci.
Mozna u maleho stenete - ktere "zkousi svet".
Ale dospely pes doma, v klidu, ktery to normalne nedela - ze by se napil tak, ze az z toho zvraci?
notabene -pes na barfu?
i po bramburkach - nevim, ale me to neprijde jako OK vysvetleni.
Já bohužel alergologii i v humánní medicíně považuju za netragičtější obor.
U psů si o těch domnělých alergiích na kuřecí maso, hovězí maso nebo vůbec maso či něco jiného taky myslím svoje a jsem přesvědčená, že ve většině případů se o alergii vůbec nejedná.
Ale alergie, jakože fakt alergie, opravdu mohou vymizet.
Ale nepřijde mi jako nic nenormálního, pokud si pes dá barfovou večeři včetně kostí, pak sní půl pytlíku chipsů a zapije to dvojnásobným množstvím vody než obvykle, že se pobleje. Psi jsou ke zvracení poměrně náhlí, některým stačí jenom příliš hltat.
"některým stačí jenom příliš hltat."
ale to pak zase neni zvraceni - z vody
opravdu - ciste z vody - to znam jen u uricenych psu.
a tady puma nekolikrat napsala, ze z krmeni to nemel?
bud je to souhra vice okolnosti vc.krmeni a pak souhlasim.
ale ciste voda? to asi ne...
Vodu blinká můj pes, když plave, chlemtá, vyskočí, běží, blinká vodu. Nebo běží z kopce z louky a vychlemtalo to kaluži.
Řekla bych, že psi jsou docela rozbití. S šelmou už to nemá mnoho společného a nedivím se ničemu.
Kdyby se to opakovalo nějak často, nezvykle často, tak budu řešit...
A hlavně u nás se kosti dávají tak, že pes jde někam, kde má odpočívat a nerve se ničím jiným. (Kost + tuk cca to je.)
Kdyby se to opakovalo nějak často, nezvykle často, tak budu řešit...
Asi tak nejak
fikovnice
napsal(a):
Fakt?
U lidí se poměrně složitě desenzibilizuje...a stejně efekt není ani náhodou stoprocentní.
Ale je fakt, že jako dítě jsem byla alergická na kdeco (snad na 7 alergenů), a v dospělosti mi zůstala jen pylová alergie.
Já znám poměrně dost lidí včetně sebe, kterým i poměrně silná alergie se buď zmírnila a nebo zcela vymizela.
Jinak mně se teď Malina poblila z grilovaného masa a to jsem si myslela, že ona nezvrací. Sice mi tvrdili, že to není nijak kořeněný, ale asi bylo a byla chyba jí to dávat.
Trochu toto téma oživím odkazem na studii finské veterinární univerzity https://www.nature.com/articles/s41598-023-27866-z?fbclid=IwAR32GArCm6KLH6j-VkyugflAoL2vzu62XC5dBtBxKFB-T2iMjK5q7c7XgIQ#Sec4
Syrová strava,ale taky kombinovaná, a strava, ve které dostávají psi zbytky od stolu, ve štěněčím a pubertálním věku výrazně snižuje riziko chronických střevních zánětů v dospělosti, oproti krmení granulemi nebo vet dietami. Samozřejmě to není novinka,ale někdo na to potřebuje mít vědecký štempl
janaa
napsal(a):
Trochu toto téma oživím odkazem na studii finské veterinární univerzity https://www.nature.com/articles/s41598-023-27866-z?fbclid=IwAR32GArCm6KLH6j-VkyugflAoL2vzu62XC5dBtBxKFB-T2iMjK5q7c7XgIQ#Sec4
Syrová strava,ale taky kombinovaná, a strava, ve které dostávají psi zbytky od stolu, ve štěněčím a pubertálním věku výrazně snižuje riziko chronických střevních zánětů v dospělosti, oproti krmení granulemi nebo vet dietami. Samozřejmě to není novinka,ale někdo na to potřebuje mít vědecký štempl
No dyť , přece to jidlo nebudem vyhazovat, když už ani manžel nemůže, ale to on se přemůže, než aby to sežral pes... , alej já to psovi dám dřív, přece si manžela nezabiju jídlem...
Jasně , že na co si zvykne střevo od mala, se počítá.
napsal(a):
No dyť , přece to jidlo nebudem vyhazovat, když už ani manžel nemůže, ale to on se přemůže, než aby to sežral pes... , alej já to psovi dám dřív, přece si manžela nezabiju jídlem...
Jasně , že na co si zvykne střevo od mala, se počítá.
Tak to já rovnou nandavám větší porci,protože musí na konci podělit osm čoklů,to už nějaký sousto je
Kopíruju z FB příspěvek veterinární sestry, možná jste někdo četl. Přijde mi to teda jako úplný nesmysl a myslím si, že příčina úmrtí štěněte byla úplně jiná, i když paní tvrdí, že pitevní zprávu zveřejní, až bude k dispozici. Pak ji sem taky hodím.
"Jak si NEzabít štěňata nesprávnou výživou. Je to prosím myšleno jen k zamyšlení, rozhodně nechci nikomu říkat, čím a jak krmit psa.❤️
Bohužel se k nám na pitevní stůl nedostalo první štěňátko, u kterého se jako příčina smrti zjistila špatná, respektive nevyvážená strava. Představte si, že máte šest týdnů stará štěňata. Vypadají zdravě, baští, rostou a hrají si. Z ničeho nic , jako rána z čistého nebe, začnou bez příznaků umírat a vy nevíte proč. Všichni, kdo jste již nějaká ta štěňátka odchovala, víte co je to za odříkání a každé z nich milujete. Bohužel se vždy jednalo o krmení Barfem, dokonce u posledního případu měla chovatelka namíchané krmení od firmy. I přesto bylo krmení nevyvážené co se minerálů a vitamínů týče. Došlo k nevyhnutelnému rozvratu a štěňátka začala postupně umírat. Zde samozřejmě nemá vliv, jestli bylo maso syrové nebo vařené... Chci tím, jen poukázat na problematiku správného vyváženého krmení štěňat. U malého štěněte i rostoucího psa, je opravdu důležité, aby měli správný poměr minerálů, vitamínů a ostatně všeho, co ke správnému a zdravému růstu potřebují.Je velmi těžké rostoucímu psovi spočítat v jakém poměru a co potřebuje. Ať máte na granule jakýkoliv názor, po kvalitních granulích vám štěňata rozhodně nezemřou na nedostatek minerálů a Vám nezbydou jen oči pro pláč."
To si ale spletla s jehňaty.
A jestli ukáže pitevní zprávu, kde bude plíseň (třeba z obilí je smrtelný aflatoxin, proto se vyhýbáme
amerických granulím, to už neřekne, že, protože to neví), tak teda klobouk dolů.
Nebo třeba déčko 1000x DDD, to je dost časté u komerčních krmiv.
Snad nejsou krmiči masem tak blbí jako ta sestra.
Z ničeho nic to určitě nebylo, pokud něco takto hodně chybí, je to na psovi vidět. Žádné veselé poskakující štěkanátko se rozhodně nekoná, toto bude spavé, uřvané, poloplešaté
a celé divné.
Kde pracuje, ať se jí vyhnu?
Se nesmí krmit namočeným chlebem nebo 5x denně svíčková čistá.
Ale granulemi se dá otrávit rychle. Zajímavé, že toto se do ordinací nedostane :-)
Sarah01: Jako do veterináře mám hodně daleko a nerada bych znevažovala někoho, kdo na to studoval, ale co to bylo sakra za štěňata, že vypadala zdravě, hezky, vesele a šťastně a najednou umřela, protože neměla vyváženou stravu?
Když vidím kolik psů a nejen těch, ale i jiných zvířat, lidí, dovede i v mladém věku neskutečně dlouho živořit, přičemž je to na nich samozřejmě vidět, a později se při správné péči zmátořit, nedává mi to tvrzení sebemenší smysl. Navíc když k tomu připočtete fakt, že mláďata do určitého věku konzumují mateřské mléko, které je tak od přírody v podstatě komplexní, aby na tom to mládě nechcíplo přece.
Z nevhodný stravy umřete přece logicky tak, že na vás ta strava zanechává negativní následky, které se někde v nějaké míře projevují. Ze špatné stravy nejste v dokonalé kondici a další den mrtvá. Prostě mi to přijde jako děsnej blábol.
Se tedy divím,že přežily ty štěńata, když granule nebyly.Také jsem odchovávala bez granulí na vařené stravě a kupodivu všechna přežila.
napsal(a):
To si ale spletla s jehňaty.
A jestli ukáže pitevní zprávu, kde bude plíseň (třeba z obilí je smrtelný aflatoxin, proto se vyhýbáme
amerických granulím, to už neřekne, že, protože to neví), tak teda klobouk dolů.
Nebo třeba déčko 1000x DDD, to je dost časté u komerčních krmiv.
Snad nejsou krmiči masem tak blbí jako ta sestra.
Z ničeho nic to určitě nebylo, pokud něco takto hodně chybí, je to na psovi vidět. Žádné veselé poskakující štěkanátko se rozhodně nekoná, toto bude spavé, uřvané, poloplešaté
a celé divné.
Kde pracuje, ať se jí vyhnu?
Se nesmí krmit namočeným chlebem nebo 5x denně svíčková čistá.
Ale granulemi se dá otrávit rychle. Zajímavé, že toto se do ordinací nedostane :-)
Plzeňsko, ale přesně která veterina, nevím.
janaa
napsal(a):
V šesti týdnech jsou ty štěňata ještě na mlíce. Na příkrmech jsou tři týdny. Za tři týdny na barfu zabiju štěně nedostatkem vitamínů a minerálů. Jako vtip dobrý
Jj, přijde mi to taky jako úplný nesmysl a fakt jsem zvědavá na tu veterinární zprávu, jestli se jí dočkáme.
Dala jsem to sem proto, že lidi někdy fakt slepě věří veterinářům, protože oni přece studovali a musí vědět všechno o zvířatech nejlíp, ale často to postrádá logiku.
Dřív, když granule nebyly, se normálně krmilo masem nebo od stolu a fakt se nepamatuju, že by štěňata houfně umírala.
napsal(a):
Jj, přijde mi to taky jako úplný nesmysl a fakt jsem zvědavá na tu veterinární zprávu, jestli se jí dočkáme.
Dala jsem to sem proto, že lidi někdy fakt slepě věří veterinářům, protože oni přece studovali a musí vědět všechno o zvířatech nejlíp, ale často to postrádá logiku.
Dřív, když granule nebyly, se normálně krmilo masem nebo od stolu a fakt se nepamatuju, že by štěňata houfně umírala.
Já si stihla všimnout, že hodně mladých veterinářek má problém s tím uznat, že nejsou královny zvířecí říše. Snažím se na instagramu vést takový sranda-vzdělávací profil o morčatech a těch nevyžádaných rad ve zprávách i jen od studentek veteriny, které vlastně často vůbec neodporují tomu, co říkám, jen se do toho pořád snaží vmísit, protože jsou přece "autorita", mě už začínají rozčilovat popravdě.
Jako veterináře respektuju, ale ne každý veterinář je dobrý jen z podstaty toho, že má ten titul, žejo.
Asi se blbě prodává Royal :-)
Jako bacha, ty slavné značky jsou správné, to ano. Mají výzkumná centra, co si ani představit nedokážeme. Takže tam vykoumali přes pokusy na psech, kolik čeho musí v krmivu být.
Jenže je tady ten problém, že do granul se dávají odpadky. A jsou fakt jedovaté.
Což ale ten doktor nezjistí, když neudělá pitvu (stejně to pak svede na krmení kukuřicí skrz barf a plíseň) nebo mu do mailu nechodí recall krmiv.
A proč by po tom pátral...
Rozvrat organismu samozřejmě existuje, ale ne ze dne na den, myslím, že ani za těch pár týdnů.
Umím si představit zabít štěně odčervovacími pokusy. V tomto lidem dost hrabe a neřeknou to.
Tam by to šlo asi rychle a majitelé nebudou moc starostliví, lhaní jako bonus.
Když koukám na videa, jak najdou fenu se štěkanátky venku, boha, z čeho ona je živí,
a že jich je a takoví bůčci :-)
A ta fena taková malinká
https://www.youtube.com/watch?v=fNLrE3ZdVe0&t=637s&ab_channel=HopeForPaws-OfficialRescueChannel
Podle mě to byli majitelé, co fenu trápili hlady
nebo jsou jinak úplně tupí.
Místo blbých keců by jim měli dát povinné testy k chovu zvířat.
Atheira
napsal(a):
Já si stihla všimnout, že hodně mladých veterinářek má problém s tím uznat, že nejsou královny zvířecí říše. Snažím se na instagramu vést takový sranda-vzdělávací profil o morčatech a těch nevyžádaných rad ve zprávách i jen od studentek veteriny, které vlastně často vůbec neodporují tomu, co říkám, jen se do toho pořád snaží vmísit, protože jsou přece "autorita", mě už začínají rozčilovat popravdě.
Jako veterináře respektuju, ale ne každý veterinář je dobrý jen z podstaty toho, že má ten titul, žejo.
To máte jako s vlastnictvím psa - jsou lidi, který s první psem a pár zvládnutými povely dojdou k názoru, že by měli radit do všech světových stran. případně ešče dělat na cvičáku lektora.
K uhynu stenat byl jeden pripad na FB pred par lety -spatne rozmrazene maso a botulotoxin.
to davalo smysl -na rozdil od techle vykriku
napsal(a):
K uhynu stenat byl jeden pripad na FB pred par lety -spatne rozmrazene maso a botulotoxin.
to davalo smysl -na rozdil od techle vykriku
A určitě to nebylo z hodinu na hodinu, zdravé a hned mrtvé štěně.
Si představuju jak ta zdravá veselá štěňata běhají a najednou si uvědomí,že maj rozvrat, a padnou k zemi
Ale to maso musí být kontaminované, to přece není z každého masa, které blbě rozmrazím.
S tím, co já dělám v kuchyni... bychom museli být mrtví tady všici.
To bylo maso, co někde leželo v teploučku, kdo ví odkud, pak to zamrazili, mysleli si, jak tím špatnosti zabijí...
janaa
napsal(a):
A určitě to nebylo z hodinu na hodinu, zdravé a hned mrtvé štěně.
Si představuju jak ta zdravá veselá štěňata běhají a najednou si uvědomí,že maj rozvrat, a padnou k zemi
bylo to sakra rychle...stenata nemaji moc sanci.
vsak kravy popadaji do 24h po poziti - clostridiove otravy si staci dohledat
napsal(a):
bylo to sakra rychle...stenata nemaji moc sanci.
vsak kravy popadaji do 24h po poziti - clostridiove otravy si staci dohledat
To jo,ale když si přečtete ten zkopírovaný příspěvek,tak tam z hodiny na hodiny bez příznaků štěně padne. Tak to bylo myšleno na to
Jinak ten zmiňovaný případ se týkal (pokud myslíme ten samý) chovatelky FCR, kterou znám. Bylo to rychlé,ale část štěňat bojovala,snažila se. Hrozné
napsal(a):
Ale to maso musí být kontaminované, to přece není z každého masa, které blbě rozmrazím.
S tím, co já dělám v kuchyni... bychom museli být mrtví tady všici.
To bylo maso, co někde leželo v teploučku, kdo ví odkud, pak to zamrazili, mysleli si, jak tím špatnosti zabijí...
ale ja nepsala, ze je to z uplne kazdeho masa?
jen jsem popsala pripad, kdy opravdu chovatelka o mala stenata prisla, z masa, bylo to behem par hodin a bylo to potvrzeno pitvou.
To bylo jeste v dobe, kdy se o krmenim masem ve skupine barfovani na FB psala pravda a nevlastnili ji prodejci
janaa
napsal(a):
To jo,ale když si přečtete ten zkopírovaný příspěvek,tak tam z hodiny na hodiny bez příznaků štěně padne. Tak to bylo myšleno na to
Jinak ten zmiňovaný případ se týkal (pokud myslíme ten samý) chovatelky FCR, kterou znám. Bylo to rychlé,ale část štěňat bojovala,snažila se. Hrozné
Tohle byla NO stenata - resilo se, jestli NO - jako plemeno - neni nejak extra vnimavy.
napsal(a):
Tohle byla NO stenata - resilo se, jestli NO - jako plemeno - neni nejak extra vnimavy.
Aha,tak to byl jiný případ. Tohle se stalo,pokud si dobře pamatuju, osm,deset let zpět. A už si nepamatuju,zda to byl botolu nebo něco jiného. Každopádně pitvou potvrzená úmrtí štěňat po pozření kontaminovaného masa
lupus4
napsal(a):
botulotox - jo to jde rychle, ALE maso MUSÍ být ve více jak 60 °C BEZ přístupu vzduchu
No a to mi , prosím, jako lajce, která o tomhle ví opravdu naprostý prt, řekněte, kde takový podmínky vzniknou? Jak se kurnik může takhle masem otrávit tvor, který je schopný vyhrabat si ze země uložený zásoby v rozkladu a nic to s ním neudělá?
dík předem všem, kteří mi problematiku osvětlí.
lupus4
napsal(a):
botulotox - jo to jde rychle, ALE maso MUSÍ být ve více jak 60 °C BEZ přístupu vzduchu
Četla jsem, že je to problém lidí, kteří rozmražují balíčky masa nerozdělané v horké vodě. Vídám často, že to někdo prostě nahází do vany, ještě si to znova nabalíčkuje a znova ty porce zamrazí. Pro mě úplně nemyslitelný, mrazit rozmrazené maso, spíš z naučeného zvyku než že bych to měla nějak vykoumané.
No a radí se rozmrazovat v lednici, rozdělané, pomalu a nenechávat ani při pokojové teplotě. Tak teď to rozklíčovat, co teda vadí na pokojové teplotě otevřenému balíčku mraženého masa, když uvádíte, že na tohle vadí takhle vysoká teplota a bez přístupu vzduchu?
v zemi je vzduchu dost
botulot. bakterie x hnilobné je sakra rozdíl
https://zverolekarka.com/botulismus/
lupus4
napsal(a):
v zemi je vzduchu dost
botulot. bakterie x hnilobné je sakra rozdíl
https://zverolekarka.com/botulismus/
No ale - kde se v mase pro psa - syrovým - vezme těch 6O°c? Jedině teda.... jak píše Atheira - rozmrazovaný celý balíček v horký vodě. Asi takhle to může být. Hm, díky
napsal(a):
ale ja nepsala, ze je to z uplne kazdeho masa?
jen jsem popsala pripad, kdy opravdu chovatelka o mala stenata prisla, z masa, bylo to behem par hodin a bylo to potvrzeno pitvou.
To bylo jeste v dobe, kdy se o krmenim masem ve skupine barfovani na FB psala pravda a nevlastnili ji prodejci
nene, myslela jsem na ten příspěvek té sestry... to by fakt mohlo odpovídat, teoreticky mohli všichni krmiči koupit stejné maso
lupus4: myslím, že někde psali, že stačí 30 teplo
Když to maso (nebo něco jiného) není kontaminované, tak se žádný problém nekoná.
Nikdo mi nenamluví, že rozmrazováním se všici zabijeme.
Nehraju.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Botulotoxin
Prostě ne.
Ale tak to zacházení s masem (a z různých barfshopů) je důležité, jasně, štěkanátka jsou malinká a citlivá,
dospělý pes už se s tím setkal (nemluvím o téhle otravě teda), je odolnější.
Jeden blbý zdroj a je to, myslím si, i bez mražení atd.
No, takže teď máme všici strach, jdeme koupit granule k veterináři.
Var aspoň deset minut se uvádí, 121° C mi připomíná výrobu konzerv a mouček, to bude ono.
Myslím, že opravdu vařené jídlo by šlo. Zkoušet to teda nejdu.
Cuoral
XXX.XXX.41.234
Trickyvoo
napsal(a):
Takže když vyndám masové koule z pytlíku a nechám je zhruba 3 hodiny v kuchyni rozmrazovat, tak mi Malina neumře jo?
Jinak vůbec nechápu, že je na světě tolik psů, protožel, co si pamatuju já, tak dřív jedli psi hlavně zbytky. Na nějaké "vyvážení" nikdo nehleděl. Obzvlášť dvorkáči...
Nejlepší je, když si pes zahrabe nějakou kůži nebo kost. Pak ho už pozdě přistihnu s napůl sežraným pěkně vyzrálým poloshnilým kusem hnusohmoty:D