Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2020 13:24

fikovnice napsal(a):
A můžu se zeptat všech? Moji kočičáci jsou na vnitřnosti jak utržení z řetězu. A nejvíc právě na játra. Neprůjmují po nich, nezvrací, ale bobky teda nemají vůbec černé...?

Tak to mají akorát. Černá je z natrávené krve, takže játra, slezina. Nebo krvácení, ale to by bylo cítit.. kočičáci tedy dostávají tolik, kolik je pro ně akorát. Tady můj Kocourek, co sežere vše kromě chleba a zeleniny (někdy omylem mrkev a hrášek, když je přilepeno na mase), vnitřnosti sní jen ty, co jsou v kuřeti, prostě si hlídá přesně to množství, co je prý ještě normální.
Zas bych to s vnitřnostmi nepřeháněla, fakt dám to, co je s jednou kořistí (jedno kuře, jedny jeho vnitřnosti), protože vit. A, fosfor, měď.. nebo jsem si toho teď polovinu vymyslela, ale nějak tak to asi bylo :-)

17.11.2020 13:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

PumaCZ napsal(a):
Ahoj,
zase jdu s dotazem. Hachi nám před pár dny začal ožírat zdi Kosti dostává, ale i tak, myslíte, že by to mohlo být nedostatkem kalcia?
Když byl štěndo, tak je také kousal, ale určitě přes rok si na ně ani nevzpomněl, až teď. Napřed je začne olizovat a následně je sjede zubama.
Přítele málem kleplo, máme barák po rekonstrukci vč. nově udělaných zdí, tak tohle opravdu potřebuji urychleně vyřešit :(

to by pro něho mělo "smysl"(doplnění Ca) leda se starou vápennou omítkou...takhle to bude obscese - řešit stejně jako značkování doma (vyčíhat a seřvat při činu)

máme barák po rekonstrukci vč. nově udělaných zdí,

nesmíte povyšovat věci neživé nad živé

17.11.2020 13:47
fikovnice

XXX.XXX.55.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to mají akorát. Černá je z natrávené krve, takže játra, slezina. Nebo krvácení, ale to by bylo cítit.. kočičáci tedy dostávají tolik, kolik je pro ně akorát. Tady můj Kocourek, co sežere vše kromě chleba a zeleniny (někdy omylem mrkev a hrášek, když je přilepeno na mase), vnitřnosti sní jen ty, co jsou v kuřeti, prostě si hlídá přesně to množství, co je prý ještě normální.
Zas bych to s vnitřnostmi nepřeháněla, fakt dám to, co je s jednou kořistí (jedno kuře, jedny jeho vnitřnosti), protože vit. A, fosfor, měď.. nebo jsem si toho teď polovinu vymyslela, ale nějak tak to asi bylo :-)

Díky, Megí!

17.11.2020 13:58
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Ten pes má spíše nějaké samodobíjecí baterky, ne? Nepřemýšlela jste nad OCD a podobnými? Nechci urazit, jen mi to tak neustále dokola leze kolem..
Zkuste dát nějaký ten balancer, co se dává k barfu, nebo Ca + P doplněk,
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=balancer

Nějaký doplněk k BARFu jsem teď objednala, tak budu dávat. Ale kromě (snad) vyváženého žrádla dávám i doplňky - kloubní výživu, čistý kolagen, kelpu, kvasnice, biotin a Zistrose. Krom kloubní výživy nedávám vše každý den, ale střídám to obden.

Jinak ano, je to nervák a celkově složitý pes s neutuchající energií (tu zeď začal oždibovat po 4 km svižné prochajdě na sedáku vč. lítání a výcviku), ale OCD určitě nemá, to by vypadalo jinak :)

17.11.2020 14:09

fikovnice napsal(a):
A můžu se zeptat všech? Moji kočičáci jsou na vnitřnosti jak utržení z řetězu. A nejvíc právě na játra. Neprůjmují po nich, nezvrací, ale bobky teda nemají vůbec černé...?

To je kočka... krvelačná šelma.. , snesou víc "bílkovin"...myslím, že tmavší bobek je z víc tmavého masa, těch plic a jater,

Jinak k Hachimu, nemůže se ten pes prostě jen nudit? v ohrádce nějaký klacek, žvejkátko, papírová krabice.. ale ne ledajaké, nusíte si s těma věcma se psem hrát(klacek je nejlepší zrovna přinesený z vycházky, krabice s překvaperním uvnitř, plyšáci se nestačí ani ohřát...míčky a koule v jaké, koliv podobě-míček co se do něj dají granule a kutálením padají ven, ) jinak ho nebudou zajínat.....známá měla corsáka a ten jí komplet okousal zdi v paneláku a vyškubal lino....no nudící se pes.půl hodina okolo paneláku nestačila- ono když leje třeba jo, ale ta zvířata alespoň 3x týdně potřebují pořádné vjemy z okolí a sociální kontakty- nemusí naběhat kilometry u kola aby se utahala.

17.11.2020 14:10
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

lupus4 napsal(a):
to by pro něho mělo "smysl"(doplnění Ca) leda se starou vápennou omítkou...takhle to bude obscese - řešit stejně jako značkování doma (vyčíhat a seřvat při činu)

máme barák po rekonstrukci vč. nově udělaných zdí,

nesmíte povyšovat věci neživé nad živé

Tak to s našimi latexovými zdmi asi nebude ten případ :D
A seřváno dostal pokaždé, ale očividně si z toho nic nedělá.

A věci samozřejmě nad psa nepovyšuji, ale pokud tvrdě dřete, abyste něco vytvořil, a někdo vám to pak zničí, tak určitě také nebudete skákat radostí :) Hachi už nám toho zničil tolik, že to ani nechci počítat, ale je rozdíl, když vám zničí třeba mikinu a cokoliv, co prostě jednoduše vyhodíte, nebo když vám zničí část domu, kterou je pak nutné za těžké peníze opravit, nehledě na to, jak šílený bordel a prach z toho bude.

17.11.2020 14:12

PumaCZ napsal(a):
Nějaký doplněk k BARFu jsem teď objednala, tak budu dávat. Ale kromě (snad) vyváženého žrádla dávám i doplňky - kloubní výživu, čistý kolagen, kelpu, kvasnice, biotin a Zistrose. Krom kloubní výživy nedávám vše každý den, ale střídám to obden.

Jinak ano, je to nervák a celkově složitý pes s neutuchající energií (tu zeď začal oždibovat po 4 km svižné prochajdě na sedáku vč. lítání a výcviku), ale OCD určitě nemá, to by vypadalo jinak :)

4 km svižně je na půl hodiny....a pak? to ho akorát rozehřejete...

17.11.2020 14:17
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

To je kočka... krvelačná šelma.. , snesou víc "bílkovin"...myslím, že tmavší bobek je z víc tmavého masa, těch plic a jater,

Jinak k Hachimu, nemůže se ten pes prostě jen nudit? v ohrádce nějaký klacek, žvejkátko, papírová krabice.. ale ne ledajaké, nusíte si s těma věcma se psem hrát(klacek je nejlepší zrovna přinesený z vycházky, krabice s překvaperním uvnitř, plyšáci se nestačí ani ohřát...míčky a koule v jaké, koliv podobě-míček co se do něj dají granule a kutálením padají ven, ) jinak ho nebudou zajínat.....známá měla corsáka a ten jí komplet okousal zdi v paneláku a vyškubal lino....no nudící se pes.půl hodina okolo paneláku nestačila- ono když leje třeba jo, ale ta zvířata alespoň 3x týdně potřebují pořádné vjemy z okolí a sociální kontakty- nemusí naběhat kilometry u kola aby se utahala.

Já si myslím, že nás pes má vyžití nadstandardní :) Ok, teď byl tři měsíce v klidovém režimu, ale tohle právě začal dělat poté, co pomalu najíždíme zpět do normálu. Zrovna dnes ráno cca 4 km na sedáku + výcvik + lítání po poli na volno + trénink chůze na vodítku, celkově cca 1,5 hodiny venku. Odpoledne to samé, jen kratší a většinou bez sedáku, večer dvacetiminutovka na vyvenčení.

Doma ho naopak učíme, že má chrápat, tzn. čas mezi prochajdami. Někdy je na zahradě s milionem hraček, ale to ho akorát rozjede a je těžké ho uklidnit. Z toho důvodu má i doma hračky na příděl, třeba na deset minut, protože on když se pak rozjede, začne strašně zlobit a člověk ho musí zavřít do ohrádky, aby se uklidnil.

17.11.2020 14:17

PumaCZ napsal(a):
Ahoj,
zase jdu s dotazem. Hachi nám před pár dny začal ožírat zdi Kosti dostává, ale i tak, myslíte, že by to mohlo být nedostatkem kalcia?
Když byl štěndo, tak je také kousal, ale určitě přes rok si na ně ani nevzpomněl, až teď. Napřed je začne olizovat a následně je sjede zubama.
Přítele málem kleplo, máme barák po rekonstrukci vč. nově udělaných zdí, tak tohle opravdu potřebuji urychleně vyřešit :(

no- ne, nechybi. dela hoveziny :-(

protoze jinak tem mym chybi zase hlinik -rozebrali prepravku

17.11.2020 14:20
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

4 km svižně je na půl hodiny....a pak? to ho akorát rozehřejete...

Je po absolutním klidovém režimu, do teď chodil 3x denně 1 km kolem baráku, nemůžu ho teď vzít na nějakou obří túru ;) Nehledě na to, že to vypadá, že má pořád panostitidu, protože stále lehce pokulhává. Takže musím se zátěží fakt opatrně, než najedeme do normálu.

17.11.2020 14:22
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

To úplně ráda neslyším, ale co se dá holt dělat :D

Je ale zajímavé, že jak jsem teď přidala pohyb, zlobí podstatně víc, než když absolutně nic nedělal. To člověk fakt nepochopí..

17.11.2020 14:31
Terven

XXX.XXX.110.191

To mě zaujalo- jak by to bylo cítit? Pokud by to byla psova vlastní krev, tak v případě černé stolice už by byla taky natrávená - byla by cítit jinak než natrávená krev kořisti? To by přece po čuchu poznat nešlo.

17.11.2020 14:43

PumaCZ napsal(a):
To úplně ráda neslyším, ale co se dá holt dělat :D

Je ale zajímavé, že jak jsem teď přidala pohyb, zlobí podstatně víc, než když absolutně nic nedělal. To člověk fakt nepochopí..

no-je to spis obvykle.
zvire si zvykne nic nedelat - ale jak se zacne brat ven -vzpomene si, ze se hybal...

jemu chybi nejaka psychicka zatez, zabava.
cimz nepisu, ze kdyz ji dostane, uplne prestane skodit

me zachranuji stopy - ty muzou delat i kdyz maji nejake omezeni. a utaha je to docela dost.

17.11.2020 14:45
fikovnice

XXX.XXX.55.24

No jo, ale oni právě nemají bobky tmavé. Ale nebudu to řešit, vypadají OK!

17.11.2020 14:46

PumaCZ: No, těch pár informací k vašemu psovi, co je tady na ifauně, jak jste si ho pořídili a co jste od tý doby řešili, by mi úplně bohatě stačilo k tomu, abych se zařídila podle rady Evy Štemberový, kterou jste nedávno někde zmínila... ale chápu, že ho asi máte rádi...

17.11.2020 14:47
fikovnice

XXX.XXX.55.24

Jinak "Verun", prosím, nevíte, jestli se dají v nějakém lidském obchodním řetězci koupit plíce? To jediné jsme asi ještě nezkoušeli, a přitom třeba dřív plíčka na smetaně bývalo dost známé jídlo.

17.11.2020 14:48
fikovnice

XXX.XXX.55.24

PumaCZ: No, těch pár informací k vašemu psovi, co je tady na ifauně, jak jste si ho pořídili a co jste od tý doby řešili, by mi úplně bohatě stačilo k tomu, abych se zařídila podle rady Evy Štemberový, kterou jste nedávno někde zmínila... ale chápu, že ho asi máte rádi...

A co radila E. Štemberová? Dát psa pryč?

17.11.2020 14:51
fikovnice

XXX.XXX.55.24

Terven napsal(a):
To mě zaujalo- jak by to bylo cítit? Pokud by to byla psova vlastní krev, tak v případě černé stolice už by byla taky natrávená - byla by cítit jinak než natrávená krev kořisti? To by přece po čuchu poznat nešlo.

Já myslím, že "Megííí" psala o pachu čerstvé krve, ne natrávené.

17.11.2020 14:51
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

no-je to spis obvykle.
zvire si zvykne nic nedelat - ale jak se zacne brat ven -vzpomene si, ze se hybal...

jemu chybi nejaka psychicka zatez, zabava.
cimz nepisu, ze kdyz ji dostane, uplne prestane skodit

me zachranuji stopy - ty muzou delat i kdyz maji nejake omezeni. a utaha je to docela dost.

Stopy jsem zkoušela jen jednou (sama) a nějak to nešlo dle představ. A bohužel zatím nebyla možnost zkusit to někde pod dozorem, ale určitě je to v plánu.

Co se čuchání týče, tak máme takovou hru, že Hachiho odložím, projdu se v prostoru před ním a někde mu tam schovám míček. A s povelem hledej ho pak musí najít. To ho baví, ale nejsou to stopy a není to konzistentní čuchání - spíš lítá s nosem dole a hledá.

17.11.2020 14:54

fikovnice napsal(a):

ale ta zase vypada trochu jinak ...
jsem to teda taky nepochopila.

17.11.2020 14:54

fikovnice napsal(a):
A co radila E. Štemberová? Dát psa pryč?

Tak nějak

17.11.2020 14:55
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

A to ještě nejsou všechny informace, to by bylo ještě jakž takž dobrý :D

Ale co člověk nadělá, jednou jsme za něj přijali zodpovědnost, tak holt musíme zkusit vše možné, abychom byli v rámci možností co nejspokojenější jak my, tak pes

Navíc, kde by asi skončil, kdybychom ho dali pryč.

17.11.2020 14:57
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):

Ale to by nebyla černá stolice...

17.11.2020 15:02
Terven

XXX.XXX.110.191

PumaCZ napsal(a):
A to ještě nejsou všechny informace, to by bylo ještě jakž takž dobrý :D

Ale co člověk nadělá, jednou jsme za něj přijali zodpovědnost, tak holt musíme zkusit vše možné, abychom byli v rámci možností co nejspokojenější jak my, tak pes

Navíc, kde by asi skončil, kdybychom ho dali pryč.

Škoda, že všichni majitelé nemají přístup jako vy. "Dobrých rukou", které by se ujaly prakticky dospělého NO s komplikovanou povahou zřejmě moc nebude a aby si na něm někdo honil triko...
O tom právě je zodpovědnost, že když se to zvíře nevyvede k našemu obrazu, ať už vinou naší nebo vinou genů nebo obojího, že ho nepošleme dál jako štafetovej kolík. Možná by pro něj někde byl majitel, se kterým by si líp sedli, ale najít ho nebude žádná sranda.

17.11.2020 15:02

PumaCZ napsal(a):
Já si myslím, že nás pes má vyžití nadstandardní :) Ok, teď byl tři měsíce v klidovém režimu, ale tohle právě začal dělat poté, co pomalu najíždíme zpět do normálu. Zrovna dnes ráno cca 4 km na sedáku + výcvik + lítání po poli na volno + trénink chůze na vodítku, celkově cca 1,5 hodiny venku. Odpoledne to samé, jen kratší a většinou bez sedáku, večer dvacetiminutovka na vyvenčení.

Doma ho naopak učíme, že má chrápat, tzn. čas mezi prochajdami. Někdy je na zahradě s milionem hraček, ale to ho akorát rozjede a je těžké ho uklidnit. Z toho důvodu má i doma hračky na příděl, třeba na deset minut, protože on když se pak rozjede, začne strašně zlobit a člověk ho musí zavřít do ohrádky, aby se uklidnil.

Hele on i doma ten pes chce mít kontakt, obvzlášť pokud je mladej....bulina je schopná mě stopovat po bytě půl dne, prostě nebude ležet v obýváku, pokud jsem v koupelně-pak nemůžu vylézt ze sprcháče-leží přede dveřma a neustále mění místnosti, podle toho kde jsem. Dojde si vylosovat hračku do krabice a chce si doma taky pohrát, ne jen venku.... pokud je pes schopnej hrát si sám, co bych za to dala, kost jako takovou žužlat nechce a jiné sušené blafy má sežrané rychlostí světla, takže i přes den a po procházce, když jsem doma se psem komunikuju, pokud nespí- jasně že někdy ho musím odkázat do háje, klid na lůžku vyžaduju až na osmou večerní-od malička, jak to vypadá, když ten váš "zlobí" .....
Klidovým režimnem jsme si také prošli a prostě jsme jen chodily na vodítku

17.11.2020 15:10

fikovnice napsal(a):
Jinak "Verun", prosím, nevíte, jestli se dají v nějakém lidském obchodním řetězci koupit plíce? To jediné jsme asi ještě nezkoušeli, a přitom třeba dřív plíčka na smetaně bývalo dost známé jídlo.

v makru je mivaji. nebo mensi reznictvi - domluvit se s nimi,

17.11.2020 15:13

fikovnice napsal(a):

kupuju "plíčka" u řezníka, když jsou-- trubka, někdy srdce, trochu masa a ořezané plíce- ne celé...plíčka na smetaně jím, ale ne z plic(srdce, maso, játro)....zkuste u řezníka objednat, jestli mu zaváží z malých jatek, tak nebude problém....já ty plíce ale moc nekrmím, připomíná mi to sople, co tečou těm zvířátkům z rypáku- prostě ty plíce jsou taková houba na bacily(ale jen moje představa) ...

17.11.2020 15:14
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Hele on i doma ten pes chce mít kontakt, obvzlášť pokud je mladej....bulina je schopná mě stopovat po bytě půl dne, prostě nebude ležet v obýváku, pokud jsem v koupelně-pak nemůžu vylézt ze sprcháče-leží přede dveřma a neustále mění místnosti, podle toho kde jsem. Dojde si vylosovat hračku do krabice a chce si doma taky pohrát, ne jen venku.... pokud je pes schopnej hrát si sám, co bych za to dala, kost jako takovou žužlat nechce a jiné sušené blafy má sežrané rychlostí světla, takže i přes den a po procházce, když jsem doma se psem komunikuju, pokud nespí- jasně že někdy ho musím odkázat do háje, klid na lůžku vyžaduju až na osmou večerní-od malička, jak to vypadá, když ten váš "zlobí" .....
Klidovým režimnem jsme si také prošli a prostě jsme jen chodily na vodítku

On ale o ten kontakt až tolik nestojí, když má možnost, půjde si lehnout o dvě patra nebo alespoň o patro níž :)

Jako jo, občas přijde, že chce pomazlit, pokud má hračku, chce si s ní hrát s vámi, ale pokud si hrát přestanete, začne vás štípat a cupovat věci kolem sebe. A to jen proto, že se rozvášnil s hračkou. Proto máme jasně stanovená pravidla - hrajeme a blbneme jen venku, po příchodu domů se nají a má být v klidu, dokud se nejde na další procházku.

Než jsme tato pravidla zavedli, bylo to s ním k nevydržení. Od rána do noci lítal sem a tam, chodil nás kousat a štípat, štěkal na nás, protože chtěl pozornost, a cupoval cokoliv, co mu přišlo do cesty.

Ne každý pes je stejný a ne na každého platí stejné věci :)

A i my měli klidový režim pouze na vodítku, ale měli jsme zakázáno chodit víc jak 1 km (chodili jsme tedy občas i dva).

17.11.2020 15:32
marcelaamax

XXX.XXX.253.216

Já bych fakt zkusila ještě něco pachového. A nemusí to být jen stopy přesně podle pravidel. Může to být nosework, nebo prostě jen po domacku udělane cuchani. Já třeba schovávám různé po baráku víčko od pomerancoveho oleje, nebo i ne zahradě.

17.11.2020 15:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

A my si říkali, že mám doma zahradnici, že se vyrábí mulčovací kůru a štěpky a tak... Rozebere každý volně ložený špalek, co najde... A ono prd. Ono jí chybí...
Počkat, co ji chybí? Dřevo?

17.11.2020 16:14

Terven napsal(a):

Bude to cítit špatně :-) a nebude to mít stejnou konzistenci hlavně, to bude cítit....tam už toho bude víc, když problém.. klasická červená krev bude z poslední části traktu a může to mít normální tvar

17.11.2020 16:14

Atheira napsal(a):
A my si říkali, že mám doma zahradnici, že se vyrábí mulčovací kůru a štěpky a tak... Rozebere každý volně ložený špalek, co najde... A ono prd. Ono jí chybí...
Počkat, co ji chybí? Dřevo?

larvy - protein

17.11.2020 16:15

marcelaamax napsal(a):
Já bych fakt zkusila ještě něco pachového. A nemusí to být jen stopy přesně podle pravidel. Může to být nosework, nebo prostě jen po domacku udělane cuchani. Já třeba schovávám různé po baráku víčko od pomerancoveho oleje, nebo i ne zahradě.

Jo, ovládání se, trpělivost, hry podle pravidel.

17.11.2020 16:19

Plíce byly známé oblíbené jídlo, protože bída :-) nemá to kalorie, proto levné a vhodné jako odměna pro psa.
Nechci pomlouvat jídlo, se nemá, ale tohle a ledviny ne, ani kdyby mi platili.
Úplně "vidím" tu vůni máchání v mlíce a ten kmín nebo co bylo v té omáčce s ledvinkami nééééééé

17.11.2020 16:23

Takový pěkný Rex. A tak zlobivý :-)
Jsem viděla všechny díly a tohle tam nebylo.

17.11.2020 16:33

O tom zápachu jsem to někde četla, ale přesně nevím, možná tu
https://www.ceskaveterina.cz/cerna-stolice-u-psa-cvt-1127-10007.html

17.11.2020 17:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Bude to cítit špatně :-) a nebude to mít stejnou konzistenci hlavně, to bude cítit....tam už toho bude víc, když problém.. klasická červená krev bude z poslední části traktu a může to mít normální tvar

Jasný, červená krev bude z pasáže za žaludkem nebo tenkým střevem, ale myslela jsem, že se řeší černá stolice.
A jo, pes, který bude mít ve stolici vlastní natrávenou krev, zřejmě bude už i jinak špatnej, spíš mě zajímal ten odlišnej pach

17.11.2020 17:12
marcelaamax

XXX.XXX.253.216

Jo jinak já teď zase krmím chvíli jiným masem a černá stolice zmizela. Takže to opravdu bylo po tom mase z DPM, fakt tam bude hodně vnitřností nebo možná krve. To co máme zkrmim, zase taková tragédie to snad nebude, když nemají průjem, ale příště už ho nevezmu.

17.11.2020 17:13
Terven

XXX.XXX.110.191

O tom zápachu jsem to někde četla, ale přesně nevím, možná tu
https://www.ceskaveterina.cz/cerna-stolice-u-psa-cvt-1127-10007.html

Jj, já rozumím, ale furt si myslím, že natrávená krev bude páchnout podobně, ať už bude psí nebo hovězí
a už jsem si všimla, že psí bobky jsou cítit různě, jinak ty černý, jinak ty do žluta...omlouvám se za nechutné téma.

17.11.2020 17:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Jasný, červená krev bude z pasáže za žaludkem nebo tenkým střevem, ale myslela jsem, že se řeší černá stolice.
A jo, pes, který bude mít ve stolici vlastní natrávenou krev, zřejmě bude už i jinak špatnej, spíš mě zajímal ten odlišnej pach

Nevsázela bych na to, že bude jinak špatnej.
Loni v létě jsme byly s mamkou a jejím psem na prochajdě. Ten najednou průjem černej jak dehet... Říkám, že to není ok, že bych ho vzala na veterinu, i kdyby měla být za hysterku. Psovi táhlo na patnáct.
Ne, to je v pohodě. Vždyť je v pořádku, jí, běhá, co by mu bylo...
Za tři dny pes vyzvracel kaluž krve. Hoodně tmavý, ale bylo poznat, že to je krev.
Vždyť mu nic není, koukej, on chce jít dál na procházku...
To už jsem byla hnusná, naštěstí jsem měla zastoupení i v sestře, která šla s náma.
Ať ho kouká sebrat a letí na veterinu hned, dokud jsme sotva za vratama.
Tak ho naložila do auta.
Ještě než tam dojela, pes vypadal, že má před sebou poslední minutu. Záchvat a znovu zvracel krev.
Když tam dojeli, tak už vypadal, že je po něm. No, naštěstí nebylo. Teď už taky nebere všechno na lehkou váhu, ale že se musela poučit zrovna takhle...
Prý mrtvice a epi záchvat, říkal vet. Že se to prý takhle rádo kombinuje a u starýho psa je docela jedno, že epilepsii nikdy neměl... A že už ty tři dny zpět ta krev byla pravděpodobně spojená s tím. To jí prý veterinář řekl.
Jakým způsobem má něco společného krev ve stolici, zvracení krve a epilepsie s mrtvicí jsem se nedozvěděla a asi už nedovím, ale jenom taková vsuvka, že pes nemusí být viditelně jinak špatný. Tady to fakt byla úplně první divná věc, se kterou bych šla, i když tomu psovi viditelně nic nebylo.

17.11.2020 17:47

Terven napsal(a):
Jj, já rozumím, ale furt si myslím, že natrávená krev bude páchnout podobně, ať už bude psí nebo hovězí
a už jsem si všimla, že psí bobky jsou cítit různě, jinak ty černý, jinak ty do žluta...omlouvám se za nechutné téma.

Myslím to tak, že ta konzistence bude jiná + ten "nemocný" proces napáchá zápach, bude to určitě jiné než obvykle; pevný exkrement tipuji že ani náhodou a běžný zápach to též nebude. Jinak nevím, jak to vysvětlit, promiňte :-) Ale tak jasně že není vše vždy stejně všude u všech, jen .. že se něco děje, bude nějak signalizováno.

17.11.2020 17:48

PumaCZ napsal(a):
On ale o ten kontakt až tolik nestojí, když má možnost, půjde si lehnout o dvě patra nebo alespoň o patro níž :)

Jako jo, občas přijde, že chce pomazlit, pokud má hračku, chce si s ní hrát s vámi, ale pokud si hrát přestanete, začne vás štípat a cupovat věci kolem sebe. A to jen proto, že se rozvášnil s hračkou. Proto máme jasně stanovená pravidla - hrajeme a blbneme jen venku, po příchodu domů se nají a má být v klidu, dokud se nejde na další procházku.

Než jsme tato pravidla zavedli, bylo to s ním k nevydržení. Od rána do noci lítal sem a tam, chodil nás kousat a štípat, štěkal na nás, protože chtěl pozornost, a cupoval cokoliv, co mu přišlo do cesty.

Ne každý pes je stejný a ne na každého platí stejné věci :)

A i my měli klidový režim pouze na vodítku, ale měli jsme zakázáno chodit víc jak 1 km (chodili jsme tedy občas i dva).

Pravidla se mají zavádět už u štěněte ne u výrostka(nevím od kdy ho máte), z vašeho příspěvku je mi psa i docela líto, nechci vás nějak hanit, to ne, jen si představte tu nudu a ještě jít do arestu, spočtěte si, jak dlouho je v pohybu a jak dlouho leží nebo musí ležet...je to pes, tak ho tak berte, koušeš, štípeš, ničí= nerovná se, zavřu tě do ohrádky, tam se uklidni, musíte mu to vysvětlit, odkud kam a kdy dost.chápu, že není dle vás každý pes je stejný a ne na každého platí stejné věci :), ale i páníčci to každý dělají jinak (ne každý, i když chce dělat stejnou věc, dělá totéž), prostě pokud pes není nemocný, výchova přesahuje vaše možnosti jako učitele.

17.11.2020 17:56

Atheira napsal(a):
Nevsázela bych na to, že bude jinak špatnej.
Loni v létě jsme byly s mamkou a jejím psem na prochajdě. Ten najednou průjem černej jak dehet... Říkám, že to není ok, že bych ho vzala na veterinu, i kdyby měla být za hysterku. Psovi táhlo na patnáct.
Ne, to je v pohodě. Vždyť je v pořádku, jí, běhá, co by mu bylo...
Za tři dny pes vyzvracel kaluž krve. Hoodně tmavý, ale bylo poznat, že to je krev.
Vždyť mu nic není, koukej, on chce jít dál na procházku...
To už jsem byla hnusná, naštěstí jsem měla zastoupení i v sestře, která šla s náma.
Ať ho kouká sebrat a letí na veterinu hned, dokud jsme sotva za vratama.
Tak ho naložila do auta.
Ještě než tam dojela, pes vypadal, že má před sebou poslední minutu. Záchvat a znovu zvracel krev.
Když tam dojeli, tak už vypadal, že je po něm. No, naštěstí nebylo. Teď už taky nebere všechno na lehkou váhu, ale že se musela poučit zrovna takhle...
Prý mrtvice a epi záchvat, říkal vet. Že se to prý takhle rádo kombinuje a u starýho psa je docela jedno, že epilepsii nikdy neměl... A že už ty tři dny zpět ta krev byla pravděpodobně spojená s tím. To jí prý veterinář řekl.
Jakým způsobem má něco společného krev ve stolici, zvracení krve a epilepsie s mrtvicí jsem se nedozvěděla a asi už nedovím, ale jenom taková vsuvka, že pes nemusí být viditelně jinak špatný. Tady to fakt byla úplně první divná věc, se kterou bych šla, i když tomu psovi viditelně nic nebylo.

To je zajímavé. Myslím, že se něco pokazilo, krvácelo a následek byla mrtvice. Si teda vymýšlím..
tmavá je z žil.. nebo natrávená.. nebo oboje.. teče to pomalu, až se zaplnil a pes to vyhodil.. hm, škoda, že se neví, co to bylo.

17.11.2020 17:57

Pravidla se mají zavádět už u štěněte ne u výrostka(nevím od kdy ho máte), z vašeho příspěvku je mi psa i docela líto, nechci vás nějak hanit, to ne, jen si představte tu nudu a ještě jít do arestu, spočtěte si, jak dlouho je v pohybu a jak dlouho leží nebo musí ležet...je to pes, tak ho tak berte, koušeš, štípeš, ničí= nerovná se, zavřu tě do ohrádky, tam se uklidni, musíte mu to vysvětlit, odkud kam a kdy dost.chápu, že není dle vás každý pes je stejný a ne na každého platí stejné věci :), ale i páníčci to každý dělají jinak (ne každý, i když chce dělat stejnou věc, dělá totéž), prostě pokud pes není nemocný, výchova přesahuje vaše možnosti jako učitele.

On jim dělá ze života peklo už od narození :-) furt musí být v klidu, takže fyzicky moc nelze nic, psychicky to ještě není vychytané..
ale v principu s Vámi souhlasím,
poslala bych ho na vojnu :-)

17.11.2020 18:00
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Nastavit tento rezim mi bylo doporuceno zde pote, co jsem nedělala nic jiného, než že se psovi venovala v podstate cely den v kuse ve snaze ho zabavit a unavit, protože přeci “potrebuje unavit a zamestnat”, ale situace se jen zhorsovala. Pracovni pes se totiz musi naucit odpocivat.

A lito vam ho klidne byt muze, uz tri hodiny spi dva metry ode mne na schodisti, chudacek maly :))

Nic proti, ale podle me absolutne nechapete, o cem je rec, jinak byste nemohla napsat nic o litovani. Ten pes ma minimalne dve hodiny denne aktivni prace a na tom, ze se po nem doma vyzaduje chovat se slusne a byt v klidu, vazne nevidim nic spatneho. Muze si delat, co chce, muze kdykoliv prijit pomazlit se, v prizemi ma milion hracek, ktere statecne ignoruje. Vari s nami, diva se na telku a v pritelove pokoji dokonce muze na sedacku. Jedine, co se mu netoleruje, je litat sem a tam jako psychous, nicit veci kolem sebe, hystericky na nas stekat a kousat/stipat nas. Tak zly na nej jsme :)

Uz vidim, jak tohle vsechno byste svemu 41kg vazicimu psovi dovolila :))

A ne, nepopírám, že dělám chyby. Každý je děláme. Ale když máte psa labila, co to nemá v palici v pořádku, tak z chyb, které by jiný pes třeba ani nepostřehl, ignoroval je, vám takový pes holt udělá ze společného života peklo :)

17.11.2020 18:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

To je zajímavé. Myslím, že se něco pokazilo, krvácelo a následek byla mrtvice. Si teda vymýšlím..
tmavá je z žil.. nebo natrávená.. nebo oboje.. teče to pomalu, až se zaplnil a pes to vyhodil.. hm, škoda, že se neví, co to bylo.

Já jsem tam právě nebyla, tak nevím vůbec, co kdo říkal. Máma stejně nevnímala, co jí říká, takže to možná pak spatlala jedno přes druhé, co zrovna zachytila. Když dorazila, tak mi volala, že si psa nechal v ordinaci a že asi umře a byla mimo, takže víme akorát prd, no.

17.11.2020 18:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

PumaCZ napsal(a):
Nastavit tento rezim mi bylo doporuceno zde pote, co jsem nedělala nic jiného, než že se psovi venovala v podstate cely den v kuse ve snaze ho zabavit a unavit, protože přeci “potrebuje unavit a zamestnat”, ale situace se jen zhorsovala. Pracovni pes se totiz musi naucit odpocivat.

A lito vam ho klidne byt muze, uz tri hodiny spi dva metry ode mne na schodisti, chudacek maly :))

Nic proti, ale podle me absolutne nechapete, o cem je rec, jinak byste nemohla napsat nic o litovani. Ten pes ma minimalne dve hodiny denne aktivni prace a na tom, ze se po nem doma vyzaduje chovat se slusne a byt v klidu, vazne nevidim nic spatneho. Muze si delat, co chce, muze kdykoliv prijit pomazlit se, v prizemi ma milion hracek, ktere statecne ignoruje. Vari s nami, diva se na telku a v pritelove pokoji dokonce muze na sedacku. Jedine, co se mu netoleruje, je litat sem a tam jako psychous, nicit veci kolem sebe, hystericky na nas stekat a kousat/stipat nas. Tak zly na nej jsme :)

A ne, nepopírám, že dělám chyby. Každý je děláme. Ale když máte psa labila, co to nemá v palici v pořádku, tak z chyb, které by jiný pes třeba ani nepostřehl, ignoroval je, vám takový pes holt udělá ze společného života peklo :)

Jedine, co se mu netoleruje, je litat sem a tam jako psychous, nicit veci kolem sebe, hystericky na nas stekat a kousat/stipat nas.

Tohle mi dělala fena ve čtyřech pěti měsících. Jste si jistá, že ten váš pes je skutečně jen labilnější? Jako, normální, že nemá žádnou opravdickou diagnózu? Jsem to tu psala. Mám taky psici, co jí kape na maják, ale tohle... jako čumim. Nemyslím to nijak zle, ale v jeho věku?
Když vám dvacetiletý člověk bude po obýváku regulérně běhat s figurkama pokémonů a řvát na vás útoky, taky to není adekvátní. Asi podobně, jako toto mi přijde.

A to opravdu není nic proti vám. Jen jsem si prostě u vašeho příspěvku vybavila to peklo s hyper super štěnětem, co se nedalo unavit, i když jsem ve volném čase prakticky nedělala nic jinýho než že zaměstnávala tu pidi hlavu i ty čtyři nohy. A i když to vypadalo, že konec neexistuje, ono se to uklidnilo - dospělo.

17.11.2020 18:26

ze se po nem doma vyzaduje chovat se slusne a byt v klidu, vazne nevidim nic spatneho

na tom nic spatneho neni.

jen postup -zacnes stipat, hrat si - tak se pujdes uklidnit do ohradky, aby ses nepretocil- je podivny?
nejpodivnejsi je vlastne to, ze se pes porad doma takhle pretaci. aspon pro me.

pusobi to tak, ze ten pes s temi nastavenymi pravidly -zivotním stylem- porad neni uplne spokojeny, porad mu neco vadi.

ma sice 2 hodiny denne zamestnani, delate to nejlepsi, co umite - ale jemu to tak nevyhovuje.
"krici " to z tech prispevku.

jako nikdo u toho nejsme - nemame pravo soudit - berte to jen jako namet z diskuze.
presny navod vam tu nikdo neda - zijete s nim vy.

17.11.2020 18:28
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Atheira napsal(a):
Jedine, co se mu netoleruje, je litat sem a tam jako psychous, nicit veci kolem sebe, hystericky na nas stekat a kousat/stipat nas.

Tohle mi dělala fena ve čtyřech pěti měsících. Jste si jistá, že ten váš pes je skutečně jen labilnější? Jako, normální, že nemá žádnou opravdickou diagnózu? Jsem to tu psala. Mám taky psici, co jí kape na maják, ale tohle... jako čumim. Nemyslím to nijak zle, ale v jeho věku?
Když vám dvacetiletý člověk bude po obýváku regulérně běhat s figurkama pokémonů a řvát na vás útoky, taky to není adekvátní. Asi podobně, jako toto mi přijde.

A to opravdu není nic proti vám. Jen jsem si prostě u vašeho příspěvku vybavila to peklo s hyper super štěnětem, co se nedalo unavit, i když jsem ve volném čase prakticky nedělala nic jinýho než že zaměstnávala tu pidi hlavu i ty čtyři nohy. A i když to vypadalo, že konec neexistuje, ono se to uklidnilo - dospělo.

"Jen jsem si prostě u vašeho příspěvku vybavila to peklo s hyper super štěnětem, co se nedalo unavit, i když jsem ve volném čase prakticky nedělala nic jinýho než že zaměstnávala tu pidi hlavu i ty čtyři nohy. "

Takhle jsme to měli a částečně ještě pořád máme :) Jenže u něj to bylo tak, že čím více aktivit jsem přidávala, tím horší to bylo. A pak mi tu Inspektorka poradila, ať ho naopak učím být doma v klidu. A od té doby se opravdu začal velmi zlepšovat a z 85% jsme všechno nežádoucí chování zvládli odstranit :)

Už jsem si i začala říkat, že začínáme mít normálního psa, a pak přišlo OCD a tři měsíce absolutního nicnedělání (to domácí čuchání a pár povelů atd. se nedá počítat). A v tomto období přišel nový problém, závažný. A ten jsem začala řešit tím, že jsem zase přidala trochu více pohybu, jenže to bylo moc brzy, takže teď opět řešíme zánět okostice..

S ním je to prostě začarovaný kruh, ale nevzdáváme to, i když nám to dává dost zabrat.

17.11.2020 18:34
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

ze se po nem doma vyzaduje chovat se slusne a byt v klidu, vazne nevidim nic spatneho

na tom nic spatneho neni.

jen postup -zacnes stipat, hrat si - tak se pujdes uklidnit do ohradky, aby ses nepretocil- je podivny?
nejpodivnejsi je vlastne to, ze se pes porad doma takhle pretaci. aspon pro me.

pusobi to tak, ze ten pes s temi nastavenymi pravidly -zivotním stylem- porad neni uplne spokojeny, porad mu neco vadi.

ma sice 2 hodiny denne zamestnani, delate to nejlepsi, co umite - ale jemu to tak nevyhovuje.
"krici " to z tech prispevku.

jako nikdo u toho nejsme - nemame pravo soudit - berte to jen jako namet z diskuze.
presny navod vam tu nikdo neda - zijete s nim vy.

V podstatě jsem vám odpověděla v mém příspěvku výše. Tohle "štěněčí" chování se nám podařilo v podstatě eliminovat, jen si občas lehce štípnul/kousnul ala zkusím, co ty na to.

Jinak do ohrádky jde a vždy šel jen v případě, že už jiná možnost nezbývala.

Každopádně situaci konzultuji, kde jen mohu. A jak už jsem řekla výše, nejsem svatá, chyby dělám, ale snažím se, jak jen mohu, abychom došli k nějakému harmonickému stavu, který bude vyhovovat jak nám, tak psovi.

17.11.2020 18:41

jsem v křeči, dobře vystiženo....

tady vidím tem problém už od začátku, dělala jste vždy co ten pes chtěl a nevychovávala ho,- nemůžete celý den v kuse se psovi věnovat, to nedělá ani fena.. on na to naletí kde kdo, zabavit- unavit, co nejvíc psa hyper aktivně stimulovat a pak se diví, že mu pes skáče po hlavě.
věřte že ne, ten by se u nás divil....
Nepochybuju, že ho máte rádi, ale vidíte s odstupem času , že za spoustu věcí si asi můžete sama a přiznat to není slabost.
Nemyslete, že my ostatní nemáme s našimi psisky starosti, ale neupevňuju to a snažím se to včas dostat do mantinelů.

17.11.2020 18:42

"S ním je to prostě začarovaný kruh"

jo, je.
Pak ale musite neco rozseknout a zase zacit delat neco uplne jinak nez do ted.
Tak jako to bylo s tim ucenim klidu.

klepu si tu pres prsty, at to nepisu - ale musim :-D

zacnete s nim cuchat. kazdy den cuchat, zacit ctverecky - na tom nemate, co zkazit. stridat tereny, naucit predmety. prace na roky...

https://rolfrover.estranky.cz/clanky/stopovani.html
https://www.ecanis.cz/clanky/stopujeme-presne_353.html

a az bude zdravy -prihlaste se na zakladni kurz poslusnosti. mezi psy s nim, do skolky.
zacnete ho mezi psy brat.
a at se na vas nekdo koukne, jak s nim delate

sorry jako, ale kolik mu je? 2? roky a vy ho ucite chodit na voditku jako - zamestnani? ??
vsak jste ho tu snad pred rokem skoro hlasila na BHcko??

A idealne jeste nejakou dalsi vybijeci aktivitu.

nemusite me brat vubec vazne, neznate me a je to diskuze. Ale musela jsem

17.11.2020 18:52

PumaCZ napsal(a):
Stopy jsem zkoušela jen jednou (sama) a nějak to nešlo dle představ. A bohužel zatím nebyla možnost zkusit to někde pod dozorem, ale určitě je to v plánu.

Co se čuchání týče, tak máme takovou hru, že Hachiho odložím, projdu se v prostoru před ním a někde mu tam schovám míček. A s povelem hledej ho pak musí najít. To ho baví, ale nejsou to stopy a není to konzistentní čuchání - spíš lítá s nosem dole a hledá.

Tak tomu dejte pravidla a udělejte z toho revírování. Aby to byla zodpovědná práce.

17.11.2020 19:03

Abych nebyla jen OT tady v tematu.

Skoro jsem prestala krmit masem

Nechala jsem si poslat maso postou -doslo to na kost zmrzle - a stejne problem. Nikdy predtim jsem to nezazila.
Opakovane mi psi prujmovali, zvraceli, nesnesli kosti pak. Ale jak fakt dost.
Jenze se bohuzel toho menilo vzdycky vic - nez aby mi doslo, co je hlavni vinik.

Az kdyz to same predvedl i rodinny pes, ktery je porad doma, nikde necestuje - napadlo me se zeptat, co za maso dostal

maso jsem vyhodila, objednala jinou varku, od staleho dodavatele - a zazrak :-D zase zerou maso bez problemu.
Je to jen takovy povzdech, co se taky muze dit - na tom mase nebylo nic poznat - vizualne.

17.11.2020 19:08
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Vychovavany samozrejme byl od malinka, neni to muj prvni pes. Vyrustala jsem s NO a CSV a Hachi je muj osobni druhy NO. Plus spoustu psu v docasce. Venovala jsem se mu, jak jen to bylo mozne, ale klid doma jsme vyzadovali uz od stenete. Jenze do doby, nez se mu poridila ohradka, si to neslo vynutit. Az s ohradkou se v tomto ohledu zacal zklidnovat.

Jinak do psi skolky a na socializaci jsme chodili hned od okamziku, co jsme si ho privezli. Nejvetsi zlom nastal mezi patym a sestym mesicem, kdy mel invaginaci a dve operace. Pak nastaly vsechny problemy a od te doby se to s nami vlece.

Co se tyce vycviku, slape jako Svycarske hodinky. I ted po tech trech mesicich nicnedelani jsem presvedcena o tom, ze bychom z fleku dali nejakou zakladni zkousku poslusnosti zcela bez problemu. Chodili jsme na individualni i spolecne treninky a kazdy cvicitel, co Hachiho videl, z nej byl nadseny. A pokud jsem jim rekla o nasich problemech doma, nikdo neveril, ze mluvim o tom stejnem psovi.

Co se tyce chozeni na voditku, tak ano, za ty tri mesice zacal tahat, takze denne cvicime i chuzi na voditku, kterou mame spojenou take s trenovanim toho, aby nereagoval, pokud jdeme kolem baraku se smeckou psu, ktera ho jednou skoro napadla a od te doby je nesnasi, a to same s reakci na kocky.

A timto diskuzi koncim. Nikdo jste psa na zivo nevidel, neznate vsechny detaily, ale hned jsou tu nekteri lide velmi chytri a to nemam fakt zapotrebi.

17.11.2020 19:27

Klidně napište, že jsem se vás já dotkla na citlivém místě, já to přežiju, ale vy potřebujete otevřit oči, psa umíte naučit poslušnost, ale doma to neumíte? Hned v prvním příspěvku jsem vám řekla, že to nemáte brát osobně, ono jinak se neoprostíte od toho svého problému a nebudete mít nadhled. S tímto přístupem to nikdy nevyřešíte.
Dvakrát jsem s fenou směla jen se vyčurat před panelák a domu , o kilometru se nám mohlo zdát .cca 4-6 týdnů + další omezení na vodítku dalších 6 týdnů(zlomená noha v půl roce a další operace na druhé zadní noze asi v roce a půl) vím, jaké je to zaměstnat psa doma a zároveň mu nedovolit blbnout.

17.11.2020 19:34

Klidně napište, že jsem se vás já dotkla na citlivém místě, já to přežiju, ale vy potřebujete otevřit oči, psa umíte naučit poslušnost, ale doma to neumíte? Hned v prvním příspěvku jsem vám řekla, že to nemáte brát osobně, ono jinak se neoprostíte od toho svého problému a nebudete mít nadhled. S tímto přístupem to nikdy nevyřešíte.
Dvakrát jsem s fenou směla jen se vyčurat před panelák a domu , o kilometru se nám mohlo zdát .cca 4-6 týdnů + další omezení na vodítku dalších 6 týdnů(zlomená noha v půl roce a další operace na druhé zadní noze asi v roce a půl) vím, jaké je to zaměstnat psa doma a zároveň mu nedovolit blbnout.

Připadá mi trochu dost přitažený za vlasy porovnávat výchovu feny bulíka s výchovou mladýho hyper psycho NO.

17.11.2020 19:38

Tak tohle jsem přečetla a začala jsem se řehtat....syn mi povídá " čemu se směješ??" , tak mu to čtu a on mi říká "a kdo na mě minule volal ...Bulbasaure volím si tebe??"

No byla jsem to já...ale protože na mě vyskočila nějaká reklama na pokémony...a na mojí obranu...figurku jsem zrovna u sebe neměla

17.11.2020 19:39

Připadá mi trochu dost přitažený za vlasy porovnávat výchovu feny bulíka s výchovou mladýho hyper psycho NO.

myslíte, že štěně bulíka není psycho, tak si ho pořiďte....pokud není pes nemocný, je obrazem svého pána.

17.11.2020 19:48
Terven

XXX.XXX.160.10

myslíte, že štěně bulíka není psycho, tak si ho pořiďte....pokud není pes nemocný, je obrazem svého pána.

Ale jo, ale možná je psycho zase jinak...on to každej soudí podle sebe a podle omezenýho vzorku psů, který poznal.
A když mám dva úplně rozdílný psy, tak kterej je obrazem svého pána?

17.11.2020 19:52

tu krysarku nemáte ale od štěněte, že jo...tak nešvindluj te.

17.11.2020 19:54

Myslím, že s puberťákem ohaře kříženýho s rotvíkem se zanedbanou socializací jsem si trochu toho "psycho" taky užila. Přesto bych si nedovolila mýho hyper-hysterku srovnávat s tím, co tu popisuje PumaCZ. Je rozdíl mezi akčním psem a akčním psem psycho povahy kombinovaný se sérií zdravotních problémů...

17.11.2020 19:56

....ad terven: ještě edit :určitě je každý pes individualita, určitě nebude pes cholerik stejný jako pes melancholik ... dva cholerici už by se mohli podobat

17.11.2020 19:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak tohle jsem přečetla a začala jsem se řehtat....syn mi povídá " čemu se směješ??" , tak mu to čtu a on mi říká "a kdo na mě minule volal ...Bulbasaure volím si tebe??"

No byla jsem to já...ale protože na mě vyskočila nějaká reklama na pokémony...a na mojí obranu...figurku jsem zrovna u sebe neměla

Jsou situace, kdy je i tohle naprosto v pořádku. Taky volím bulbasaura, když na to přijde. Vždycky si ho vybavím jako prvního.
No, ale tak víte, kdy máte dost a kdy není vhodné tohle po lidech hulákat. Ale třeba pětileté dítě to úplně neví.
Stejný to je i s terorizováním lidí pro zábavu u štěněte a dospělého psa. Ono u dospěláka je něco jinýho, když s ním cíleně křepčíte. Štěňata si občas myslí, že je to vhodný vždycky.

17.11.2020 20:00

Já furt čtu blbosaur.

17.11.2020 20:00

Myslím, že s puberťákem ohaře kříženýho s rotvíkem se zanedbanou socializací jsem si trochu toho "psycho" taky užila. Přesto bych si nedovolila mýho hyper-hysterku srovnávat s tím, co tu popisuje PumaCZ. Je rozdíl mezi akčním psem a akčním psem psycho povahy kombinovaný se sérií zdravotních problémů...

že něco srovnávám jste si teď dala do klávesnice vy, píšu co cítím ohledně psa Pumy, tak jako by to byl můj pes...Edit: on se někdy dělá problé i z věci, kde by jinak nebyl, kdyby se nekoukalo na to, že byl pes chvilku omezený na pohybu.
tak od věci to není, občas jsem hlídala švagrovi psa, i v paneláku- kříženec ovčáka a maliny, pes poslouchal, to jo, ale jinak "buran" .

17.11.2020 20:12

takhle jsem třeba i 10 minut uklidňovala štěně, prostě pokud chce kousat hračka a slovo dost. než ho to přestalo bavit, protože už se mnou zábava nebyla a ještě jsem ho omezovala/usměrňovala...

17.11.2020 20:13
Terven

XXX.XXX.160.10

tu krysarku nemáte ale od štěněte, že jo...tak nešvindluj te.

Krysařík to není, je to pinč...ne, nemám, ale pochybuju, že bych z pinče, kterýho bych měla od štěněte, vychovala cosi jako je mix shih tzu
Před tím jsem měla vořecha, asi 11 let, což je dost, a ta byla zas úplně jiná...tak nevím.
Asi tu nejsem jediná, kdo má dva povahově rozdílný psy - ta genetika fakt udělá hodně.
Právěže teď, když je mám vedle sebe a můžu srovnávat, vidím obrovskej rozdíl v motivovatelnosti, závislosti na člověku, v urputnosti a tahu na bránu. To, co si můžu dovolit u jedný, nesmím u druhý, atd. atd.

17.11.2020 20:17
Terven

XXX.XXX.160.10

Jj, ty zdravotní problémy, to jsem chtěla zmínit - tam možná bude ten zakopanej pes. Omlouvám se za případné nepřesnosti, ale pokud má cca dvouletej pes za sebou dvě operace s následným dlouhodobým klidovým režimem, to se fakt hodně podepíše na vývoji. Podobný jako u dětí. Jsou-li děti v útlým věku hodně nemocné a dlouhodobě hospitalizované nebo prostě vyřazené z normálního života, mají oproti vrstevníkům handicap - neříkám, že ho nedoženou, ale je tam.

17.11.2020 20:19

Terven napsal(a):
Krysařík to není, je to pinč...ne, nemám, ale pochybuju, že bych z pinče, kterýho bych měla od štěněte, vychovala cosi jako je mix shih tzu
Před tím jsem měla vořecha, asi 11 let, což je dost, a ta byla zas úplně jiná...tak nevím.
Asi tu nejsem jediná, kdo má dva povahově rozdílný psy - ta genetika fakt udělá hodně.
Právěže teď, když je mám vedle sebe a můžu srovnávat, vidím obrovskej rozdíl v motivovatelnosti, závislosti na člověku, v urputnosti a tahu na bránu. To, co si můžu dovolit u jedný, nesmím u druhý, atd. atd.

Terven ani toho prvního psa jste neměla od štěněte, nebo se pletu, nezdědila jste ho ? a jak píšu obecné základy a ani ne genetika ale spíš typ povahy ...

17.11.2020 20:25

Terven napsal(a):

Ale to je metoda výchovy, výcviku, přístup,.. verun jde, myslím, o to, že na každého psa se sice musí trochu jinak, ale nějaký režim dne dodržovat musí. A pes to dělá dokonce rád, mít to své jisté, ale co je to "své", určuji já. Mám rozmazleného psa, fakt hodně, ale poslouchat musí. Naučeno striktním dodržováním časů toho a tamtoho, furt dokola, ale také narušováním toho stereotypu, od aktivit po časy jídla a vycházek, vymýšlení nových "povelů".
K snídani je denně konzerva, dnes není, pes kouká a ještě si štěkne, co si to jako dovoluji, no to víš že jo, taky nemusíš mít nic....před vlakem se jde vždy 30 metrů obhlédnout slepice v zahradě a dnes ne, lehni, si stěžuje, ale tak jednu vteřinu.....
Můj pes může být rozmazleneček, dovolím hrozně moc, ale ví, kdy to myslím vážně a když řeknu "místo a ani se nehni", tak tam prostě bude čekat a neznamená to, že má volnou zábavu v podobě trhání pelechu, také se tam musel naučit být.. třeba tak, že volám po 5 vteřinách a odměňuji za "jé, tys dnes nesežral polštářek" a tak dále..
Pes potřebuje práci, hru, jíst a spát, to je tak asi vše, jsem to nemusela rozepisovat, že :-)
Omluva za OT.

17.11.2020 21:11
marcelaamax

XXX.XXX.140.170

Chodili jsme na individualni i spolecne treninky a kazdy cvicitel, co Hachiho videl, z nej byl nadseny. A pokud jsem jim rekla o nasich problemech doma, nikdo neveril, ze mluvim o tom stejnem psovi.

V tomhle jsou si s Coopem hodně podobní 😀. Každý kdo ho videl při cvičení nebo tréninku bull sportu tvrdil, jak je to úžasnej pes a nemohl uvěřit tomu, jakej doopravdy je 😀

17.11.2020 21:45
Terven

XXX.XXX.160.10

Terven ani toho prvního psa jste neměla od štěněte, nebo se pletu, nezdědila jste ho ? a jak píšu obecné základy a ani ne genetika ale spíš typ povahy ...

Od štěněte ne, řekněme třeba od mládí, byl to nalezenec. Nicméně jsem tím chtěla říct, že rčení "jakej pán, takovej pes" je trochu ošidné, protože znám hodně lidí - a jsou i tady na ifauně - kteří mají dva nebo více psů, kteří jsou rozdílní jako den a noc. A vyžadují individuální přístup - co funguje na jednoho, nefunguje na druhého.
Moje sestra měla dvě goldenky a ač to byly feny jedné majitelky a měla je obě od štěněte, dokonce stejného plemene - matka a dcera- byly mezi nima dost velké rozdíly. Jedna byla (spíš ještě je) celkem labil a závislák, druhá nebožka byla o nezávislý samorost. Jednu by seřváním rozsypala, druhé by to bylo jedno. Atakdále...

17.11.2020 21:46
Terven

XXX.XXX.160.10

Ale to je metoda výchovy, výcviku, přístup,.. verun jde, myslím, o to, že na každého psa se sice musí trochu jinak, ale nějaký režim dne dodržovat musí. A pes to dělá dokonce rád, mít to své jisté, ale co je to "své", určuji já. Mám rozmazleného psa, fakt hodně, ale poslouchat musí. Naučeno striktním dodržováním časů toho a tamtoho, furt dokola, ale také narušováním toho stereotypu, od aktivit po časy jídla a vycházek, vymýšlení nových "povelů".
K snídani je denně konzerva, dnes není, pes kouká a ještě si štěkne, co si to jako dovoluji, no to víš že jo, taky nemusíš mít nic....před vlakem se jde vždy 30 metrů obhlédnout slepice v zahradě a dnes ne, lehni, si stěžuje, ale tak jednu vteřinu.....
Můj pes může být rozmazleneček, dovolím hrozně moc, ale ví, kdy to myslím vážně a když řeknu "místo a ani se nehni", tak tam prostě bude čekat a neznamená to, že má volnou zábavu v podobě trhání pelechu, také se tam musel naučit být.. třeba tak, že volám po 5 vteřinách a odměňuji za "jé, tys dnes nesežral polštářek" a tak dále..
Pes potřebuje práci, hru, jíst a spát, to je tak asi vše, jsem to nemusela rozepisovat, že :-)
Omluva za OT.

Já jsem reagovala konkrétně na tohle -

17.11.2020 22:06

Terven napsal(a):
Od štěněte ne, řekněme třeba od mládí, byl to nalezenec. Nicméně jsem tím chtěla říct, že rčení "jakej pán, takovej pes" je trochu ošidné, protože znám hodně lidí - a jsou i tady na ifauně - kteří mají dva nebo více psů, kteří jsou rozdílní jako den a noc. A vyžadují individuální přístup - co funguje na jednoho, nefunguje na druhého.
Moje sestra měla dvě goldenky a ač to byly feny jedné majitelky a měla je obě od štěněte, dokonce stejného plemene - matka a dcera- byly mezi nima dost velké rozdíly. Jedna byla (spíš ještě je) celkem labil a závislák, druhá nebožka byla o nezávislý samorost. Jednu by seřváním rozsypala, druhé by to bylo jedno. Atakdále...

ale terven , to jsou ty typy povah, ale výsledek má být stejný, přibližně stejný...jednoho poprosím, druhému dám povel, ale oba přijdou ke mě...

Edit: puma dokáže psa ukočírovat ke zkouškám, ale doma jí to nejde, není ten pes zmatený? prostě dvojí chování majitele....

17.11.2020 22:10

Terven napsal(a):
Já jsem reagovala konkrétně na tohle -

Být ten pes u někoho jiného, možná by byl jiný.
Nebo změní toho člověka :-)
Mě to trochu čílí, že mi někdo řekne - ale vy máte klidného psa, vy to máte jednoduché. Jo, já si ho tak koupila, že když mluvím s kolemjdoucím, tak mě nekouše, to mají v Albertu hned vedle kuřat.
Mít megí moje ségra, tak zavřou ji i megí, ale teď si pořídila kotě a s tím jsou v pohodě,
ve skutečnosti ale proto, že ségra ví, že kočce zas tak moc poručit nemůže :-) a ona zkrátka nechce poroučet zvířátkům a kotě nikoho nezabije, takže vše ok.
Mně se nechtělo moc cvičit, rozkazovat, u žádného z předchozích psů to nebylo tak nutné.. až tento pejsek mě vyškolil. Doma by všecko zničila, snědla mi kočky, sousedům psy, vybrala všechno z okolních lesů a způsobila 345467 dopravních nehod
včetně leteckých.
Prostě musím přijít na to, co psovi dát, na co má, co ho bude bavit, čím ho znavit
a tak. Někdy je to těžké. Ale nás to šlechtí :)

17.11.2020 22:12

Tak řekněme, že jsem na zvířata zlá. Chci, aby poslechla za každé situace. Pro jejich dobro. Kdo je bude krmit, když budu v blázinci?

17.11.2020 22:19
Terven

XXX.XXX.160.10

ale terven , to jsou ty typy povah, ale výsledek má být stejný, přibližně stejný...jednoho poprosím, druhému dám povel, ale oba přijdou ke mě...

Edit: puma dokáže psa ukočírovat ke zkouškám, ale doma jí to nejde, není ten pes zmatený? prostě dvojí chování majitele....

No, jasně, ale docílit toho něčeho u jednoho může být brnkačka, zatímco u druhého se u toho pěkně zapotíte a přibyde vám pár šedin...a možná se vám to ani nikdy nepodaří tak dobře jako u prvního- a o tom se tady bavíme.
Už jsem potkala x lidí, kteří měli dva psy, jednoho nechali volně, druhýho chytali na vodítko se slovy "tamten je v pohodě, ale tomuhle nevěřím, ten občas startuje" anebo "pohladit tamtoho klidně, tohohle radši ne..."
A co jsem slyšela opravdu hodněkrát - někomu umřel skvělej pes jistého plemene, tak si po jeho smrti pořídil toho samého a zažil trpké zklamání - zatímco ten první mohl všude navolno, druhého pustit nemůžë, první měl super přivolání, druhej přijde jen občas...

17.11.2020 22:22
Terven

XXX.XXX.160.10

Mě to trochu čílí, že mi někdo řekne - ale vy máte klidného psa, vy to máte jednoduché.

jasný, megí, ale přiznejme si, že někdo má klidného psa tvrdě vydřeného a někdo tak trochu zadarmo

17.11.2020 22:27

"první měl super přivolání, druhej přijde jen občas..." a to je sice jiná povaha jedince,
ale chyba člověka, že si myslel, že to bude stejná brnkačka jako s tím prvním psem, tak nebyl tak důsledný, nebo nevymyslel, jak na to,.....
Co budu dělat, když si pořídím křížence?

17.11.2020 22:29

Tak řekněme, že jsem na zvířata zlá. Chci, aby poslechla za každé situace. Pro jejich dobro. Kdo je bude krmit, když budu v blázinci?

Chci, aby poslechla za každé situace.

Gina mi kouká přes rameno a říká "no to ty si doufám nemyslíš, že ne?"...a já na to "to by mě ani ve snu nenapadlo, ale uznej, že poslouchat by se mělo"...."tak zvedni zadel, jdeme se vyčůrat a koukej sebou vzít piškot, protože nemysli, že bez piškotu půjdu na zavolání domu"...... no tak jdu, protože poslouchat se holt musí

17.11.2020 22:32

Terven napsal(a):
Mě to trochu čílí, že mi někdo řekne - ale vy máte klidného psa, vy to máte jednoduché.

jasný, megí, ale přiznejme si, že někdo má klidného psa tvrdě vydřeného a někdo tak trochu zadarmo

Ano, stává se :-)
A já, chudák, si to vydřela :-) Jenže úplně zbytečně, protože kdybych si dřív přiznala, že na to jdu špatně, že to fakt nejde jako u předchozích psů, tak jsem měla tohoto jedince klidného o rok dva dříve. Ale dobře mi tak, ono mě to někam posunulo a vlastně jsem té obludě vděčná. A už čeká u spadnuté peřinky, začne na mě řvát, že ještě nespíme, za 3 2 1..
Předevčírem mi tohle řekla paní s křížencem z útulku - běžela kolem nás běžkyně, můj pes seděl, sice se vrtěl, ale seděl, pes z útulku běžkyni cvakl po ruce, těsně vedle,
stačilo naučit "seď ani se nehni ti říkám". Paní s křížencem jedním dechem dodala,
že mu nechce rozkazovat, když je z útulku.

17.11.2020 22:36
Terven

XXX.XXX.160.10

"první měl super přivolání, druhej přijde jen občas..." a to je sice jiná povaha jedince,
ale chyba člověka, že si myslel, že to bude stejná brnkačka jako s tím prvním psem, tak nebyl tak důsledný, nebo nevymyslel, jak na to,.....
Co budu dělat, když si pořídím křížence?

Jasný, že je to chyba člověka, ale konečně jste pochopila, o čem tu furt píšu

že si myslel, že to bude stejná brnkačka jako s tím prvním psem

v tom případě to není "jakej pán, takovej pes"....pán je furt stejnej, liší se ti psi

17.11.2020 22:50

Terven: A co jsem slyšela opravdu hodněkrát - někomu umřel skvělej pes jistého plemene, tak si po jeho smrti pořídil toho samého a zažil trpké zklamání - zatímco ten první mohl všude navolno, druhého pustit nemůžë, první měl super přivolání, druhej přijde jen občas...
...ale pořad stejně dokola, už jste si odpověděla o několik příspěvků výše,tak z jiné strany , když je pán "labilní" a pro psa nejasný, bude i pes, s jedním mu to může vyjít, protože je pes splachovací, ale narazí na jinou povahu(typ )stejného plemene a má problém...

když mám psa ustrašenou třasořitku nebudu na něj hulákat povely a psa rabijáka nebudu přemlouvat...

17.11.2020 22:54

Terven napsal(a):
Jasný, že je to chyba člověka, ale konečně jste pochopila, o čem tu furt píšu

že si myslel, že to bude stejná brnkačka jako s tím prvním psem

v tom případě to není "jakej pán, takovej pes"....pán je furt stejnej, liší se ti psi

O té chybě člověka tu píší všichni :)
Pán se bude muset změnit, minimálně přístup. Pes ho to naučí. A pak to bude velmi rychle "jakej pán, takovej pes". Dalo by se říct "jakej pes, takovej pán" :-)

17.11.2020 23:00
Terven

XXX.XXX.160.10

Terven: A co jsem slyšela opravdu hodněkrát - někomu umřel skvělej pes jistého plemene, tak si po jeho smrti pořídil toho samého a zažil trpké zklamání - zatímco ten první mohl všude navolno, druhého pustit nemůžë, první měl super přivolání, druhej přijde jen občas...
...ale pořad stejně dokola, už jste si odpověděla o několik příspěvků výše,tak z jiné strany , když je pán "labilní" a pro psa nejasný, bude i pes, s jedním mu to může vyjít, protože je pes splachovací, ale narazí na jinou povahu(typ )stejného plemene a má problém...

když mám psa ustrašenou třasořitku nebudu na něj hulákat povely a psa rabijáka nebudu přemlouvat...

Taky mám pocit, že je to furt dokola

když je pán "labilní" a pro psa nejasný, bude i pes, s jedním mu to může vyjít, protože je pes splachovací, ale narazí na jinou povahu(typ )stejného plemene a má problém...

….takže to pak ale není o tom, že jakej pán, takovej pes, ale o povahách psů, ne?

17.11.2020 23:05

PumaCZ napsal(a):

Ještě jsem to nedočetla až dolů, ale vzpomínám si, že jste tu řešila před pořízením Hatchiho, které ze štěňat si vzít. Měl myslím bráchu a titulovala jste je malej a velkej.

Nemáte nějaké informace o tom druhém zvířeti? Protože všech těch zdravotních a zřejmě i psychických lapálií je tolik, že je to vážně už hodně divné...

17.11.2020 23:06

No já s mojí povahou mít doma Hachiho, tak si asi rovnou vezmu provaz a jdu se pověsiit na švestku...nějaká okousaná zeď by byl nejmenší problém.
Zaltá moje svéhlavá a radikální Sára....zlatá Gina, který je většinou úplně buřt, co já si žblebtám za povely, zlatej můj bojínek Jack....se všemi je to vlastně strašně na pohodu.

Každý pes člověku změní život...ale při představě, že se rozhodnu si pořídit NO, abych na starý kolena měla něco poslušného a tím pádem jednodušší život a přinesu si domů krásné štěňátko, co by bylo jako Hachi.....no tak to by se mi ten život otočil o 180 stupňů.

17.11.2020 23:23

ednoho poprosím, druhému dám povel, ale oba přijdou ke mě...

tak nejak.
aktualne mam tri psy stejneho plemene, jedne rodiny. kazdy je uplne jiny. ale jde to porovnavat -neb mam pred sebou s nimi hmatatelne cile

pokud chci ten vysledek, je to jen v mych rukach. ja svuj pristup k nim menit muzu, ja se muzu v prispusobovat, reagovat.
zmena v povaze psa je mozna jen ve velmi omezene mire.

jinak receno -delam s tim co mam a jsem smirena s tim, ze to nezmenim

puma dokáže psa ukočírovat ke zkouškám, ale doma jí to nejde,

az bude mit zkousky, tak lze napsat "dokaze ukocirovat "
zatim je to jen napsana veta.

18.11.2020 00:15

Terven napsal(a):
Taky mám pocit, že je to furt dokola

když je pán "labilní" a pro psa nejasný, bude i pes, s jedním mu to může vyjít, protože je pes splachovací, ale narazí na jinou povahu(typ )stejného plemene a má problém...

….takže to pak ale není o tom, že jakej pán, takovej pes, ale o povahách psů, ne?

ano, povaha psa a "jakej bude pán" si myslím spolu souvisí, zkazit psa můžete i v dobré víře...
myslím, že to každá berem z jiného úhlu pohledu ,

18.11.2020 08:01
fikovnice

XXX.XXX.134.61

v makru je mivaji. nebo mensi reznictvi - domluvit se s nimi,

Moc díky!

18.11.2020 08:03
fikovnice

XXX.XXX.134.61

kupuju "plíčka" u řezníka, když jsou-- trubka, někdy srdce, trochu masa a ořezané plíce- ne celé...plíčka na smetaně jím, ale ne z plic(srdce, maso, játro)....zkuste u řezníka objednat, jestli mu zaváží z malých jatek, tak nebude problém....já ty plíce ale moc nekrmím, připomíná mi to sople, co tečou těm zvířátkům z rypáku- prostě ty plíce jsou taková houba na bacily(ale jen moje představa) ...

I Vám moc děkuji!

18.11.2020 08:07
fikovnice

XXX.XXX.134.61

Plíce byly známé oblíbené jídlo, protože bída :-) nemá to kalorie, proto levné a vhodné jako odměna pro psa.
Nechci pomlouvat jídlo, se nemá, ale tohle a ledviny ne, ani kdyby mi platili.
Úplně "vidím" tu vůni máchání v mlíce a ten kmín nebo co bylo v té omáčce s ledvinkami nééééééé

Souhlasím, také se mi to dost hnusí. Jen - kupodivu moji tři kočičí čtvernožci dávaji přednost vnitřnostem před třeba svalovinou. Tak chci zkusit i ty plíce.

18.11.2020 08:12
fikovnice

XXX.XXX.134.61

Myslím, že následkem mrtvice mohla vzniknout nějaká koagulopatie a pes mohl "téct" někam dovnitř - do GIT třeba. Ale je to spekulace.

I když teď vlastně nevím, zda byla první mrtvice nebo krvácení... No, stejně je to vše jen hádání.

18.11.2020 08:21
janaa

XXX.XXX.15.166

fikovnice napsal(a):
Souhlasím, také se mi to dost hnusí. Jen - kupodivu moji tři kočičí čtvernožci dávaji přednost vnitřnostem před třeba svalovinou. Tak chci zkusit i ty plíce.

Hele,je topro kočku,takžeje to jiná,ale vzala bych jen trochu na zkoušku, protože třeba z naší smečky naprosto pažravejch labradorů nevezme plíce do držky fakt nikdo a to bych jich mohla mít neurékum

18.11.2020 08:32

janaa napsal(a):
Hele,je topro kočku,takžeje to jiná,ale vzala bych jen trochu na zkoušku, protože třeba z naší smečky naprosto pažravejch labradorů nevezme plíce do držky fakt nikdo a to bych jich mohla mít neurékum

Ani suseny?
Tak jak syrove nemusi - za susene pre pretrhnou

18.11.2020 08:35
janaa

XXX.XXX.15.166

Ani suseny?

Sušený jo, ale top pamlsek to není a určitě se s tím nebudu doma sušit,blee

18.11.2020 08:41

janaa napsal(a):
Sušený jo, ale top pamlsek to není a určitě se s tím nebudu doma sušit,blee

Ted uz je taky kupuju hotove.
Ale susivala jsem je.

U nas teda je to povazovane za pochoutku nejvetsi. Cuchaji mi na to.

18.11.2020 09:07
fikovnice

XXX.XXX.134.61

Ještě jsem to nedočetla až dolů, ale vzpomínám si, že jste tu řešila před pořízením Hatchiho, které ze štěňat si vzít. Měl myslím bráchu a titulovala jste je malej a velkej.

Nemáte nějaké informace o tom druhém zvířeti? Protože všech těch zdravotních a zřejmě i psychických lapálií je tolik, že je to vážně už hodně divné...

Ano, také na to vzpomínám, na ten výběr a pak na různé trable... Ale na druhou stranu neměl Hachi ty zdravotní trable NEdědičné, např. spolknutí cizího tělesa, apod....? Už si to moc nevybavuji.

18.11.2020 09:10
fikovnice

XXX.XXX.134.61

janaa napsal(a):

Jasně, souhlasím, zvířecí chutě jsou nevyzpytatelné!
Ale je pravda, že i náš rodinný pes má rád syrové vnitřnosti - a taktéž po nich neprůjmuje ani nezvrací.

18.11.2020 09:11
fikovnice

XXX.XXX.134.61

Ani suseny?

Ze sušených měl náš předchozí pes nejraději sušená střívka nebo hrtany. Plíce mu moc nejely.
Současný pes nejvíc miluje syrové maso...

18.11.2020 09:31
domi.t

XXX.XXX.131.130

PumaCZ napsal(a):

Hachi je teda riadny fiškus! Číta sa to s úsmevom,ale chápem,že Vám doma už do smiechu teda vôbec nie je Donedávna som si myslela,že Hachi a Nefret sú z jedného cesta,ale tam hore sa asi niekto zlutoval či čo a z Nefret sa pomaly,ale iste stáva dospeláčka. Hryzacie amoky ju prešli,behacie amoky má stále,ale nech, hračky si šetrí a po novom už znesie aj vet bedky bez výbuchov! A to aj ked je sama bez dozoru. Snád som to nezakríkla,ale vyzerá to nádejne.

Držím palce,nech sa to postupne upraví aj u Vás

18.11.2020 09:32

ednoho poprosím, druhému dám povel, ale oba přijdou ke mě...

tak nejak.
aktualne mam tri psy stejneho plemene, jedne rodiny. kazdy je uplne jiny. ale jde to porovnavat -neb mam pred sebou s nimi hmatatelne cile

pokud chci ten vysledek, je to jen v mych rukach. ja svuj pristup k nim menit muzu, ja se muzu v prispusobovat, reagovat.
zmena v povaze psa je mozna jen ve velmi omezene mire.

jinak receno -delam s tim co mam a jsem smirena s tim, ze to nezmenim

puma dokáže psa ukočírovat ke zkouškám, ale doma jí to nejde,

az bude mit zkousky, tak lze napsat "dokaze ukocirovat "
zatim je to jen napsana veta.

To není jen Hatchi, tak funguje dost psů : Na cvičáku chodí jak hodinky, pro normální soužití jsou nepoužitelní.
Dle mého je to tím, že na cvičáku jsou jasně daná pravidla, pro psa, ale hlavně pro psovoda. " 15 kroků dopředu, vpravo v bok, vlevo v bok, lehni, sedni, vstaň.....a dělají to tak všichni. Dělá to tak psovod i pes. A pak doma žádná pravidla nejsou. Na cvičáku psovod ví, že když nebude důsledný, žádné zkoušky nebudou. Doma se žádné zkoušky nedělají, tak se doma povolí. Psovod není stroj.

Tady já vidím "zakopaného psa". Pro toho, kdo nemá přirozenou autoritu. Ten si to musí i doma
vydřít. A jestli je pes labilní, tím spíš potřebuje jasná pravidla.

18.11.2020 10:02

To není jen Hatchi, tak funguje dost psů : Na cvičáku chodí jak hodinky, pro normální soužití jsou nepoužitelní.
Dle mého je to tím, že na cvičáku jsou jasně daná pravidla, pro psa, ale hlavně pro psovoda. " 15 kroků dopředu, vpravo v bok, vlevo v bok, lehni, sedni, vstaň.....a dělají to tak všichni. Dělá to tak psovod i pes. A pak doma žádná pravidla nejsou. Na cvičáku psovod ví, že když nebude důsledný, žádné zkoušky nebudou. Doma se žádné zkoušky nedělají, tak se doma povolí. Psovod není stroj.

Tady já vidím "zakopaného psa". Pro toho, kdo nemá přirozenou autoritu. Ten si to musí i doma
vydřít. A jestli je pes labilní, tím spíš potřebuje jasná pravidla.

Podle mě je to spíš tím, že na cvičáku se cvičí obvykle jen velmi specifický věci ve specifickým prostředí. Pejsek může krásně chodit po kladině a u nohy a neřešit nic, ale v praxi v normálním životě provádí kvanta věcí, se kterýma si člověk neví rady a na cvičáku se to prostě neprojeví.

18.11.2020 10:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zásadní rozdíl vidím v tom, že na cvicaku se pracuje, ale doma má pes odpočívat, a to si myslím že je ten hlavní problém.

18.11.2020 12:12

marcelaamax napsal(a):
Zásadní rozdíl vidím v tom, že na cvicaku se pracuje, ale doma má pes odpočívat, a to si myslím že je ten hlavní problém.

A jsem si myslela, že na cvičáku se pán a pes naučí, jak cvičit, jak pracovat, jak spolupracovat - proto, aby doma a venku (případně na závodech nebo tak) fungovali :-)
Ale já tam nebyla, tak nevím :-)

18.11.2020 12:17

A jsem si myslela, že na cvičáku se pán a pes naučí, jak cvičit, jak pracovat, jak spolupracovat - proto, aby doma a venku (případně na závodech nebo tak) fungovali :-)
Ale já tam nebyla, tak nevím :-)

To jste právě vedle...
Samozřejmě se světlou výjimkou několika vybraných "cvičáků", které se mi ale většinu psova života zdárně vyhýbaly...

18.11.2020 12:26

To jste právě vedle...
Samozřejmě se světlou výjimkou několika vybraných "cvičáků", které se mi ale většinu psova života zdárně vyhýbaly...

Chápu.. :-) tak když mi a psovi ten systém nevyhovuje, nefunguje, tak najdu systém jiný. Pořád ale trvám na tom, že cvičák, cvičitel, výchovný poradce, psycholog,... mi řekne, jak mám se psem pracovat, jak vypadá provedení povelu a jak vypadá
opravdu naučený povel
a ne že na cvičáku pes poslechne a doma nebo na náměstí ne.
Kde je upevnění povelu? Kde je chyba, v tom psovi? Po psovi můžu upevnění většinou
chtít, když je trochu unaven, to se leží v klidu lépe. A tak dále.
Ale klidně se přiznám, že jsem fakt zlá, vyžaduji určitou míru poslušnosti, nějaké to společensky přijatelné chování, ale i dokážu pochopit, že když do megí někdo kouše, že si také kousne, nebo nedělá předpisové lehnutí, to jsou hlouposti,
i kočky jsem donutila jíst normálně a ne jen whiskas, u jiného pána to nešlo půl roku, tady za dva dny, jsem prostě nejlepší :-) ale dítě mě neposlouchá a to prosím vůbec.
Takže já jdu, přeji dobrou chuť k obědu.

18.11.2020 12:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To jste právě vedle...

Tak ale ono záleží proč na ten cvicak chodím a na jaký. Máme na cvicaku dva různé tréninky - jeden je právě takový, kde se trénuje běžná provozní poslušnost, odvolání od psů, lidí, jídla, hraček, odložení atd. Druhý je individuální kde už se jede na přesnost a je to spíš jako příprava na zkoušku.

Nicméně ale ani jedno z toho mi nepomůže naučit psa doma odpočívat. Jo pomůže mi to naučit třeba odložení, jenže odložený pes není pes odpočívající.. Moji psi třeba na cvicaku taky odpočívat neumějí, možná moje chyba. Můžu je tam někde odložit, budou ležet, ale nebudou odpočívat, odpočívat budou až ve chvíli, kdy je dám do auta, tam totiž jsou naučení odpočívat.

Může mi pes skvěle fungovat na cvicaku, na procházkách, ve městě.. Ale ani to nezaručí, ze bude v pohodě doma, pokud doma neumí odpočívat.

Kdybych neměla psa, kterého jsem musela doma učit odpočívat, tak by mě ani nenapadlo, jaký to může být problém. Oproti tomu fenu jsem to nikdy učit nemusela a od štěněte byla v tomhle zlatá.

18.11.2020 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Chápu.. :-) tak když mi a psovi ten systém nevyhovuje, nefunguje, tak najdu systém jiný. Pořád ale trvám na tom, že cvičák, cvičitel, výchovný poradce, psycholog,... mi řekne, jak mám se psem pracovat, jak vypadá provedení povelu a jak vypadá
opravdu naučený povel
a ne že na cvičáku pes poslechne a doma nebo na náměstí ne.
Kde je upevnění povelu? Kde je chyba, v tom psovi? Po psovi můžu upevnění většinou
chtít, když je trochu unaven, to se leží v klidu lépe. A tak dále.
Ale klidně se přiznám, že jsem fakt zlá, vyžaduji určitou míru poslušnosti, nějaké to společensky přijatelné chování, ale i dokážu pochopit, že když do megí někdo kouše, že si také kousne, nebo nedělá předpisové lehnutí, to jsou hlouposti,
i kočky jsem donutila jíst normálně a ne jen whiskas, u jiného pána to nešlo půl roku, tady za dva dny, jsem prostě nejlepší :-) ale dítě mě neposlouchá a to prosím vůbec.
Takže já jdu, přeji dobrou chuť k obědu.

Problém je v tom, že většina lidí prostě nechce mít doma psa pod povelem, chce aby si dělal, co chce, ale choval se u toho v rámci nějakých mezí. A taky aby odpočíval, jenže pes pod povelem většinou neodpociva.

Není to o tom, že pes doma na povel neposlechne, ale přece pes doma nemůže být celý den, x hodin, pod povelem ne?

Jednoduše receno bych řekla, že naučit psa doma odpočívat, nebo cokoli dělat v režimu "volna" je o dost těžší, než naučit psa nějaký povel. A cvicak vám v tom moc nepomůže. Jo pomůže psa utahat to jo, ale nepomůže vám to, že pes umí spolehlivě x povelů.

18.11.2020 12:56

marcelaamax napsal(a):
Problém je v tom, že většina lidí prostě nechce mít doma psa pod povelem, chce aby si dělal, co chce, ale choval se u toho v rámci nějakých mezí. A taky aby odpočíval, jenže pes pod povelem většinou neodpociva.

Není to o tom, že pes doma na povel neposlechne, ale přece pes doma nemůže být celý den, x hodin, pod povelem ne?

Jednoduše receno bych řekla, že naučit psa doma odpočívat, nebo cokoli dělat v režimu "volna" je o dost těžší, než naučit psa nějaký povel. A cvicak vám v tom moc nepomůže. Jo pomůže psa utahat to jo, ale nepomůže vám to, že pes umí spolehlivě x povelů.

Když jdu pryč, tak říkám psovi - čekej, hlídej, tady máš papání, přijdu a donesu ti něco.
Pes je předtím naučený, že se žerou jen aktivní hračky - to jsou ty, se kterými si hrajeme aktivně spolu, aby se je naučil používat místo noh stolu. To jsou takové základy výchovy štěněte, že ho tohle naučím a unavím, než jdu pryč. Jsou věci, které můj pes doma dělat nebude, přes to nejede vlak. Jestli se tomu "nejez tady nic" říká povel nebo ne, je mi tak nějak jedno. Podle mě je každý pes pod povelem furt. Volno je také povel - a při tom volno mi prostě nebude žrát boty. Zlobící pes se nudí a je to moje vina. A ten pes nemá moc možností, jak se s tím srovnat - buď žere botu nebo sebe. V případě, že nic nepomáhá, tak je nemocný. Třeba děcka jsou hyperbláznivá, když jedí gumídky s nějakými barvivy. To je dokázané. Děti mají ADHD a pes ne? Každopádně na to musím přijít, co s ním, jinak se nehnu. Začala bych
už to říkám pokolikráté, nevím, furt dokola trapně - jako se štěnětem vše od začátku, znovu vše pojmenovat jasně jinak, striktní režim dne minutu po minutě, jasně a jednoduše, zlepšení povede k uvolňování opatření :-)
Stačí na to dva "povely" - hrajeme si/cvičíme a máš volno.
Nazývat věci pravými jmény. Pes se nudí, povely doopravdy neumí, tak s tím něco dělám. Ale je fakt, že o cvičáku nevím nic, jen mě to tak napadlo, proč člověk na cvičáku vše chápe a dodržuje a doma.. ? To dělá člověk, ne ten pes.

18.11.2020 12:58

Anebo to můžu zkrátit: když mi pes žere botu, tak je 1) nevychovaný/nedocvičený/neznaven 2) na hlavu

18.11.2020 13:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já se vám jen snažila vysvětlit, proč vám cvicak nijak nepomůže v tom, aby pes doma odpočíval, že se to tam nenaučí. Nic víc 😉

Navíc si nemyslím, že by teda moji psi byli neustále pod povelem. Jasně, že doma (i venku) mají nějaká pravidla to jo, ale pod povelem teda nejsou.

No už bych to asi víc neřešila, kdyby tu někdo hledal ještě radu ohledně krmení, tak ať ji taky najde 😀.

Edit.: ještě k tomu volnu, že je to taky povel. Já jsem nemyslela "volno" jako takové, které dám venku psovi. Myslela jsem prostě ten čas, kdy doma po psovi nechci nic. Můj pes taky neuměl odpočívat, pořád za mnou chodil a chtěl něco dělat. Povely ovládal - na lehni si lehnul, za čekej zůstal, na povel šel na místo atd... Ale pořád jen plnil povely a čekal na další, nikdy neodpočíval. Potřebovala jsem ho naučit vypnout, on to fakt neuměl. Ale nebylo to tím, že bych na cvičáku uměla se psem pracovat a doma ne...Na cvičáku se totiž dělalo něco pořád, to samé venku... A to je ten rozdíl. Já už nevím, jak to jinak vysvětlit.

18.11.2020 13:32

Já myslím, že někteří psi jsou prostě takový hujerové, že pořád chtějí být stimulováni a je jen na majiteli jak se k tomu postaví, ono třeba by to trvalo cca měsíc, toho psa doma mít pod povelem a naučil by se, že hujerstvím ničeho nedosáhne.... hatchiho hujerství přeskakuje do nežádoucího chování až obscesivního- ta zeď.
Edit: práce se psem co se začíná jevit jako hujer je o tom ho nezahltit, pořád ho udržovat pod hranicí přetáčení, ono to ale v praxi tak nejde, protože psovod je rád jak jim to jde a bere co pes nabízí..

18.11.2020 13:52

"ono třeba by to trvalo cca měsíc, toho psa doma mít pod povelem a naučil by se"
tak nějak to je :)

18.11.2020 13:57
marcelaamax

XXX.XXX.190.16

"ono třeba by to trvalo cca měsíc, toho psa doma mít pod povelem a naučil by se"
tak nějak to je :)

Nevím nevím... Třeba by mu taky začalo hrabat ještě víc. Protože nějak nevím, jak má pes pochopit díky tomu, že doma bude pořád pracovat (pořád pod povelem) že je vlastně žádoucí, aby nepracoval ale odpočíval? 😀

18.11.2020 14:05
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Nevím nevím... Třeba by mu taky začalo hrabat ještě víc. Protože nějak nevím, jak má pes pochopit díky tomu, že doma bude pořád pracovat (pořád pod povelem) že je vlastně žádoucí, aby nepracoval ale odpočíval? 😀

Jj, napadlo mě to samý - doma pořád pod povelem - to je asi přesnej opak toho, co ten pes potřebuje.
Dle mýho postřehu (můžu se mýlit) Hachi potřebuje spíš hodit se do klidu, naučit se relaxovat...se stavem "pod povelem" asi nemá problém, horší je ten zbytek života.

18.11.2020 14:08

marcelaamax napsal(a):

Vy jste štěně neučila, že po jídle se odpočívá, že na místečku se kouše hračka? Byl to povel a štěně se to učilo (u nás) tak, že se intervaly přivolání z místa prodlužovaly. Záleží, jak si to provedení povelu nastavíte - mně stačí, že pes je na místě a nežere si nohu, ale jinak si tam klidně může číst Dášeňka čili život štěněte v originále a jíst hrušku.
To volno z toho vyplynulo, chápete?
Bohužel nevím, jak jinak vysvětlit. Ale ten pes to nechápe už vůbec - on potřebuje ze začátku jasně říct, co má dělat. O to jde. Co má dělat.
Třeba je to místo úplně hloupé místo, třeba odtamtud nic nevidí, nevidí na páníčka, přizpůsobím se, ulehčím mu to,... štěně vychovávám, nenásilně přiřazuji povely..
Ne, pes nepracuje celý život každý den, on se skrz povely naučí správné chování.
Vždy sem přijde někdo s 3 5 10 letým psem a píšete mu vespolek - a co jste dělali doteď?
:-) To vážně? Tak jo :)

18.11.2020 14:14

Nemohl by mi někdo říct, jak udržet psa na místě, když je neunavený a ten povel ani tak moc neumí?
Pak zbývá klec a tam by si mohl sníst nohu.
Si z toho dělám legraci, ale jen proto, že se z toho dělá velbloud,
přitom chudák puma akorát měla dlouho nemocného psa a nějak se to nedohnalo hned, ale on se jen nudí
a já se zkrátka nespoléhám na cvičák, ten bude zavřený 10 let ještě a se psem budu dělat co?
Oni si začnou doma stopovat a bude to ok.

18.11.2020 19:01

Nemohl by mi někdo říct, jak udržet psa na místě, když je neunavený a ten povel ani tak moc neumí?
Pak zbývá klec a tam by si mohl sníst nohu.
Si z toho dělám legraci, ale jen proto, že se z toho dělá velbloud,
přitom chudák puma akorát měla dlouho nemocného psa a nějak se to nedohnalo hned, ale on se jen nudí
a já se zkrátka nespoléhám na cvičák, ten bude zavřený 10 let ještě a se psem budu dělat co?
Oni si začnou doma stopovat a bude to ok.

Ale to zase bude nějaká aktivita. Jestli jsem to dobře pochopila, tak největší problém dělají chvíle, kdy Hachi zrovna nemá nic na práci...

18.11.2020 19:30

Ale to zase bude nějaká aktivita. Jestli jsem to dobře pochopila, tak největší problém dělají chvíle, kdy Hachi zrovna nemá nic na práci...

Ale bude to řízená aktivita, která by ho mohla jednak uspokojit a jednak unavit, Někde jsem četla, že 100 m stopa unaví psa stejně, jako několikakilometrová vycházka.
Nemůže mít plnou fyzickou zátěž, dám mu psychickou. Unavený pes = hodný pes. A unavit není potřeba běháním. Pak třeba dojde na to, že bude rád odpočívat.
U nás problém je, že přijdeme z vycházky, psice si lehne, odpočine. Já zatím poletuju, dělám, co je potřeba ( napíšu na faunu ) a když si konečně sednu, vstane, zatřepe kožichem.... a "jdem něco dělat, né"
Vlastně nejčastější hláška dřívějších psů a nynější psice taky. Hned potom "co to žereš, dej mi" - ale to patří jinam.....

18.11.2020 19:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale bude to řízená aktivita, která by ho mohla jednak uspokojit a jednak unavit, Někde jsem četla, že 100 m stopa unaví psa stejně, jako několikakilometrová vycházka.
Nemůže mít plnou fyzickou zátěž, dám mu psychickou. Unavený pes = hodný pes. A unavit není potřeba běháním. Pak třeba dojde na to, že bude rád odpočívat.
U nás problém je, že přijdeme z vycházky, psice si lehne, odpočine. Já zatím poletuju, dělám, co je potřeba ( napíšu na faunu ) a když si konečně sednu, vstane, zatřepe kožichem.... a "jdem něco dělat, né"
Vlastně nejčastější hláška dřívějších psů a nynější psice taky. Hned potom "co to žereš, dej mi" - ale to patří jinam.....

Jasný, to je pravda, ale jsem přesvědčená, že Puma, která má psa po dvou operacích s následným klidovým režimem, si o zaměstnání psa jinak než pohybem ledacos nastudovala - a konkrétně o tom čuchání psala, že dělají. Proto ani nezmiňuju hlavolamy a hersenwerk, protože mám pocit, že by to bylo nošení dříví do lesa.

18.11.2020 22:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To, že stopování psa unaví víc než x km procházka mužů potvrdit. Stejně tak třeba 20ti minutový trénink obran...

Ale pokud ten pes má problém s odpočíváním, tak vám ani po tom psychickém unavení doma nepadne a nebude chrapat.

To vím z vlastní zkušenosti. Ale pokud bych to nezažila, tak by mi řešení asi taky přišlo naprosto jednoduché 😉

Pamatuji si i na chvíle, kdy jsem na psovi i viděla, že chce spát, že se mu zavírají oči, ale prostě vždy zvednul hlavu, oklepal se a překonal to a pořád čekal na nejakou činnost, úkol...

Edit. : ale jo, taky bych to cuchani zkusila, psala jsem to tu už na začátku. Rozhodně se tím nic nezkazí, jen si nejsem úplně jistá, jestli je zrovna u Hachiho problém v tom, že by byl málo unavený, a jestli tohle pomůže.

18.11.2020 23:28

hele dneska, odpoledne jsme šli s manželem trochu zavláčet k Nežárce(na ryby) psině se házel klacek, lítala, čuchala, mordovala a tahala větve- drtička, pak ještě procházka k nedalekému rybníčku a k autu, zas louka- blbnutí, pěkné skoro dvě hodiny....po příjezdu domu psa umýt, psa nakrmit a ona si pak přišla ještě s míčkem, jakože zábava pokračuje,no tak jsem jí ho párkrát poslala po bytě, ona ho přinesla, nosí ho na místo-pelech, který je u gauče, kde sedím a pohodlně můžu psině míček odebrat a znova poslat, splnila jsem jí přání a pak jí řekla na místo , poklepala na bok gauče, psina si lehne, já na ní dosáhnu a můžu jí hladit , míček ještě chvilku drtí(je to takovej ježeček na čištění zoubků) a po chvíli toho nechá a spí a spí až do teď. Vyběhaná měla být dostatečně(nadstandartně, dopoledne byla 3 hodiny venku-volná zábava), ale doma nepadla za vlast a jsou jí 4 roky a je invalidní... je naučená, že když už já nechci, nic nebude a nejlepší co má ona udělat je si dáchnout, i teď jí to musím taky občas připomínat, co má dělat. Prostě jí na ten pelech poslat, a jak psala Megi to odpočívání i s povelem nějak vyplyne.
Edit: Orionka, no máme to podobně,v poledne se přiřítím se psem domů po 3 hodinách venku(ve stáji) něco si ukuchtím, poklidím, a taky bych si dáchla, ale to už se naše královna taky protahuje, že jako "tak co?" ... mám na ní fígl, když si jí dám k sobě na gauč, je ochotná mi ležet na hlavě ještě nějakou dobu a i já si můžu odpočinout.

9.12.2020 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi zase zbytečně plaším, ale fena mi spolkla kus celé šlachy. Myslíte, že může být nějaký problém?

Ráno jsem ji totiž dala šlachu celou, teda jako velký kus tak jak jsem měla. Ona ho do sebe skoro celý nasoukala a hned na to samozřejmě vyblila. Takže jsem ji to sebrala a už jsem jí to nedávala, potřebovala jsem jet pryč a neměla jsem čas ji nějak hlídat.

Večer jsem ji teda uřízla menší kus s tím, že to bude lepší, jenže to jsem myslela, že ho alespoň trochu požvejká. A ono ne, prostě to spolkla. Asi tak před půl hodinou. Teď je vidět, že jí není úplně fajn, sedí, mlaská a asi by se ráda vyzvracela, ale zatím nic. Chvílemi si zase lehne, pak stoupne a tak furt dokola.

Můžu jí nějak pomoct?

9.12.2020 18:39

Jako sušenou šlachu?
Dala bych feně kysané zelí, ať se jí to v žaludku pěkně obalí a snadno projde dál, když spolkla moc velký kus. Nebo vyvolat zvracení (třeba to vyhodí sama). Jestli šlo o klasickou sušenou vazovici, šlachu, to by měla snad strávit v pohodě.

9.12.2020 18:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

Syrový nebo sušený ? Sušený blbosti (uši, hrtany) bych vůbec nedával...

9.12.2020 18:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nee sušené vůbec nedávám. Syrovou :-)

9.12.2020 18:51
marcelaamax

XXX.XXX.159.40

Prostě takovou šlachu, akorát jsem ji z toho urizla jen takový užší a kratší kousek.

9.12.2020 18:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak to bude v poho, maximálně to "vyhodí"
příště halt posekat na drobno

9.12.2020 18:54

No tak to buď vyblije sama, nebo bude v nepohodě, než to stráví. Pro lepší trávení dodejte nějaký ten balast typu zelí. Ucpat by se tím nemělo, čuně hltavé.

9.12.2020 18:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
tak to bude v poho, maximálně to "vyhodí"
příště halt posekat na drobno

No příště vezmu radši mleté . Jsem si myslela že si aspoň trochu pokoušou, požvejkaj, pes teda jo, ale fena to prostě vcucne a kousat se s tím nebude. Už jsem jí musela přestat dávat i skelety a žebra, a taky oháňky, protože to je úplně to samý - prostě to do sebe souká bez jediného kousnutí a pak se tím úplně dusí. Takže z kostí už dostává jen křídla a krky a nebo mleté.
Takže nemusím dávat ani to zelí?

9.12.2020 19:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak na žvejkání už jen hovězí stehenní

zelí bych v tomto případě neaplikoval, i když ublížit nemůže

9.12.2020 19:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
Tak na žvejkání už jen hovězí stehenní

zelí bych v tomto případě neaplikoval, i když ublížit nemůže

bohužel ani tu už nedávám. Oba dva psy se mi tom nemohli vykadit, a pak z nich lítali doslova bíle kuličky . A to jsem jim ji nenechávala ani nijak extrémně dlouho, ale asi to stačilo na to, aby si z ní něco "uždibali" a ucpali se. Navíc naposledy mi po tom i blili - vyblili kousky kostí. Nebo jim to teda dát fakt jen nachvilku

Tak psovi pořád můžu dávat aspoň žebra, oháňky, skelety - ten je v pohodě. Ale co s fenou, zas když bude mít samé "měkké", tak to nebude asi úplně ok na zuby.

9.12.2020 19:21

Já jsem u jednoho hltouna skončila jen na skeletech, pořádných, masitých, které spolknout vcelku prostě nejdou.
A morkovky, myslím tím nařezané špalíky středové hovězí stehenní kosti bez kloubu, radši užší a delší, do kterých pes neprostrčí spodní čelist. Ty nikdy nerozštípnul, zuby vyčistěné a morkový dech coby bonus.
Nebo i z toho vám okoušou kousky kosti?

9.12.2020 19:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No skelety už jsem zkoušela různé - menší i větší kusy, ale ona prostě žere jako zběsilá a všechno do sebe souká, i když to vcelku polknout nejde, tak ona to do sebe rve a dáví se. Nebo jednou kousne, jakoby to zlomí a pak to tam rve... No nevím, prostě mi to nepřijde úplně v pohodě a nějak se to bojím dávat.

Já si vlastně teda nejsem jistá ani u těch krků a křídel - do toho žvejkne jednou, max dvakrát a polkne. Ale zase si říkám, že to je malé a projde to.

A morkovky, myslím tím nařezané špalíky středové hovězí stehenní kosti bez kloubu, radši užší a delší, do kterých pes neprostrčí spodní čelist. Ty nikdy nerozštípnul, zuby vyčistěné a morkový dech coby bonus.

To jsme asi nezkoušeli, vždycky jsme měli s kloubem, teda alespoň myslím.

9.12.2020 19:48

No nevím, prostě mi to nepřijde úplně v pohodě a nějak se to bojím dávat.
Naprosto chápu, taky bych se bála. A radši nedávala, nebo to nejdřív pomlátit tupým koncem sekery styl Japonec "Nakaši". Morkovky, o kterých jsem psala, když se dobře vyberou, jsou bezpečné. Kupuji u řezníka.
Zuby mimojiné dobře očistí i poctivá patka tvrdého chleba, navíc páníčkovi netiká strachy oko.

9.12.2020 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Pinčová taky hltá a má tendenci polykat vcelku a navíc je na syrovým až od šesti let. Nic nemlátím tupým koncem, to by sousedi nebyli rádi. Krky i křídla jdou s použitím trochy síly nadrtit nožem na prkýnku. Kuřecí krky jí dávám celý, ale každej obratel nožem přepůlím, křídla dávám taky celý, ale s podrcenýma kostma.
Občas dávám i kachní běháky z DPM, ty se taky snažím podrtit a jde to o dost hůř, ale ona je i trochu kouše. Přesto polyká na můj vkus moc velký kusy, občas se trochu dáví, vyvrhne to a překusuje znovu. Úplně to nelámu přes koleno a většinu kostí dostává v mletinách.
Ty šlachy, viz vaše foto, jsem párkrát taky koupila, řezala jsem jim je na hranolky

9.12.2020 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo a morkovky taky super, i když to neberu jako kosti, vyžerou z toho jenom morek a pak to donekonečna leští zubama. Kdysi jste tady psala, že vám z toho psi vždycky něco odkousnou a pak blejou...vím moc dobře, o co jde, ale jdou vybrat menší morkovky, které to nemají

9.12.2020 20:29

Nezkoušeli jste psa učit jíst trochu pomaleji? Vím, že řeknete, že vás pokouše :-) ale ..

9.12.2020 20:45

Megi
"Nehltej tolik, budeš mít ze žaludku rybník!" říkávala moje babička, když uvařila svou vynikající polévku - pomalu tažený hovězí vývar s domácími nudlemi. Zkoušela mě naučit jíst trochu pomaleji, ale výsledek učení se nedostavil.
U psů je to stejné. Ne, je to horší. Ale vidím rozdíl, když je štěně v útlém věku vystaveno třeba ve 4 týdnech kuřecímu skeletu na ožužel. Naučí se s tím pracovat a s věkem tolik nehltá. I když...

9.12.2020 20:59

Megi
"Nehltej tolik, budeš mít ze žaludku rybník!" říkávala moje babička, když uvařila svou vynikající polévku - pomalu tažený hovězí vývar s domácími nudlemi. Zkoušela mě naučit jíst trochu pomaleji, ale výsledek učení se nedostavil.
U psů je to stejné. Ne, je to horší. Ale vidím rozdíl, když je štěně v útlém věku vystaveno třeba ve 4 týdnech kuřecímu skeletu na ožužel. Naučí se s tím pracovat a s věkem tolik nehltá. I když...

Hm, nevím, moje babička mě cpala tak, že mi po prázdninách bylo všecko malé.
Nedá se to kuře držet, aby se pes snažil kousat nebo tak? Mně to šlo.
Jinak asi jen krmit mletinami, krájet, mlet, strouhat, .. já mám na mletiny a malé kousky teorii.. nevyužije se z toho tolik.
S posledním psem jsem to vyřešila tak, že žereme furt. Celý den. Takže už toho jídla má vlastně po krk :-) a jí pomalu, vybírá si, no rozmazlené to je,
ale nejhorší bylo, když bylo krmení jednou denně, když dvakrát, tak lepší, .. a teď má papírově 3x, prakticky furt něco.
Také si myslím, že pes zvyklý od mimina přece nehltá tolik, aby blinkal.. roky.

9.12.2020 21:10

Nedá se to kuře držet, aby se pes snažil kousat nebo tak? Mně to šlo.
Mně taky, ale pes byl v nervu a nehlídat si prsty, mám z nich paličky bez posledních článků. Ne každý pes ocení podobnou spolupráci.

já mám na mletiny a malé kousky teorii.. nevyužije se z toho tolik.
Tomu i věřím, přece jen sežvýkaná, prosliněná potrava posiluje jak čelisti tak pohyb a činnost trávicího traktu. Ale když to tak nejde, vivat mletinám a menším kouskům.
Žrát po celý den je ideál.

9.12.2020 21:34
marcelaamax

XXX.XXX.159.40

Jo jasně že jsem zkoušela i kosti držet, ale nepomáhá to. Ne že by mě kousla ale má tendence se semnou o to tahat a hltani to nijak nespomali, spíš mi přijde že naopak.

Zrani celý den u ní není možné, zrala by proste pořád a byla by z ní kule. I kdyby byla totálně narvaná k prasknutí, tak si stejně další žrádlo vezme a vsouka do sebe.

U psa jsem si říkala, jak je zravej, popelnice, a že žere hrozně rychle. Ovšem teď oproti fene si říkám, že je vlastně gurmán, který si to vychutná a oproti ní žere pomalu 😄. Ona má misku fakt prázdnou do pár vteřin, a je jedno kolik a co tam má.

9.12.2020 21:39

U me to vypada jak na pohrebisti mamutu. Porad jedeme v susenych hovezich kostech - jsou tu vsude a jak je maji temer porad k dispozici, kosti ke krmeni zacali kousat.
Zahltila jsem je asi

A naucila jsem je, ze je nejdriv zradlo - a az se nazerou, tak za par minut az - dostanou kosti, jako druhy chod.

To mozna taky pomohlo na hltani.

Jinak - jak jsou psi, co si hlidaji kosti - tak to u nas nehrozi, protoze panicka vydlabava morek, kdyz donesou kost az do ruky

9.12.2020 21:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já jim kosti nonstop nechat nemůžu - jsou doma. Ale i kdyby byli venku, tak oni jsou prostě ten typ psů, že tu kost budou hlodat, dokud jim ji neseberu. Pojedou prostě pořád. Když jsem jim to nechala déle, tak už od toho pak měli i ty krvavé dásně a právě byli ucpaní a blili kousky kostí. Jinak kosti si taky nehlídají a nemají problém mi je donést.

Jako jediný co fena kouše je tvrdej chleba, a různé žvýkací tyčinky - něco na styl pedigree a tak.

Ze začátku jsem taky zkoušela dávat kosti až po tom, co sežrali maso, ale stejně to do sebe rvala rychle.

Každej kdo ji vidí žrát tak se úplně lekne, jak to může tak rychle sežrat . To jsou fakt vteřiny, nevím, tak 2 cca. Pes žere ještě dobu po ní. Ale tohle má prostě úplně od té doby kdy jsme si ji přivezli, to byla na granulích. I ty hltala, nikdy nežrala "normálně".

9.12.2020 21:55

Tyjo, tak sušené hovězí kosti bych se bála dát. Neštěpí se to, nezapichuje se to do dásně, nepoškozuje to příliš zuby? Neni to příliš tvrdé? Samé otazky.
Marcelamax
Ona má misku fakt prázdnou do pár vteřin, a je jedno kolik a co tam má.
Pro zajímavost, byla fena v útlém věku u chovatelky krmena nějakými skelety, kostmi, přirozenou stravou? Nebo jen na granclích a případně mletina?
Hltavec je diagnoza, to se věkem nesrovná, jen se člověk naučí, co dávat a nedávat kvůli zdraví psa.
Edit
Už vidím, psala jste, že byla na granulích. A to je ono, nenaučila se kousat a užívat si flákotu coby štěně. Takže lepší to nebude. Hltat bude.

9.12.2020 22:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tyjo, tak sušené hovězí kosti bych se bála dát. Neštěpí se to, nezapichuje se to do dásně, nepoškozuje to příliš zuby? Neni to příliš tvrdé? Samé otazky.
Marcelamax
Ona má misku fakt prázdnou do pár vteřin, a je jedno kolik a co tam má.
Pro zajímavost, byla fena v útlém věku u chovatelky krmena nějakými skelety, kostmi, přirozenou stravou? Nebo jen na granclích a případně mletina?
Hltavec je diagnoza, to se věkem nesrovná, jen se člověk naučí, co dávat a nedávat kvůli zdraví psa.
Edit
Už vidím, psala jste, že byla na granulích. A to je ono, nenaučila se kousat a užívat si flákotu coby štěně. Takže lepší to nebude. Hltat bude.

U chovatelky byla na granulích, u mě cca do roka a něco taky.

Pes byla na granulích cca do 3-4 let a kosti normálně kouše, nehltá.

no já jsem tady právě kdysi četla, že u kuřecího krku nebo křídla nevadí, když to pes polkne celé. Nejdřív se mi to teda taky nezdálo, ale pak jsem to četla i jinde ve skupinách, že je to ok. Ale občas mám takové nutkání o tom přemýšlet, jestli vůbec jí alespoň tohle dávat nebo ne. To už by mi fakt nezbylo nic a snad bych se na krmení masem vykašlala. To by zbyly jen mleté kosti a u mletin mám zase pocit, že většinou je tam těch kostí moc a psům to nesedí.

A ještě k těm sušeným kostem - tak to já vůbec dávat nemůžu, po tom mi psi (oba) oblijou spolehlivě. A nemusí to být jen kosti, stačí hrtany, sušená prasečí noha atd... Nevím čím to je, jesli je to něčím napuštěné? Ale když tohle dostanou, tak mě naprosto spolehlivě vzbudí v noci a blijou. Ale třeba sušené plíce nebo střívka jsou v pohodě. Už se to tu jednou řešilo, ale nevím v jakém tématu.

9.12.2020 22:00

Když jsem jim to nechala déle, tak už od toho pak měli i ty krvavé dásně a právě byli ucpaní a blili kousky kostí.

verim.
krvave dasne - to tu bylo taky ( a ze me teda vystrasili - ono se to nedelo primo pri zradle, ale pri treninku )

Zacpu ukociruju jinym krmenim- ted uz.

Nejhorsi bylo, kdyz meli ty velke kosti jen jednou za cas. To pak vydrzi hlodat hodiny a je zle. Ale co jim zevsedneli, je z toho hracka a ne jidlo.

ale chapu, ze kazdy pes je jiny.
jen pisu, ze urcite do nejake miry to nekdy jde naucit.

Moji jidlo taky vdechuji -a je jim jedno, jestli grancle nebo maso -ale ty kosti uz se povedlo trochu ukocirovat.

9.12.2020 22:14

A ještě k těm sušeným kostem - tak to já vůbec dávat nemůžu, po tom mi psi (oba) oblijou spolehlivě.

to strasne zalezi na tom, co je to za kosti.
beru z mistniho kramu, maji svoje jatka - jsou jakoby poloususene? zvrchu je citit, ze jsou zauzene, ale stale jsou syrove, ten morek uvnitr je syrovy - ale nekazi se to. nehnije. to.

kupuju to tady roky, dostava to mozna 15 psu - vozim to jako darky - a nikdo nic. ani granulari, ani fakt urputni hlodaci, davame to i uplne malickym stenatum na hrani.

9.12.2020 22:20

Ty sušené věci, bych řekla, uvnitř psa nabobtnají, nebo některé jsou opravdu napuštěné něčím, aby to vydrželo.
Když koupím prasečí ucho ve zverimexu, tak to pes vyblinká, ale uši
čerstvé kraví i s chlupy jsou ok, dobré jsou i sušené ze zoohitu (rocco, ale jsou malinké a takové papírové), no a to, co je moc světlé, to je určitě louh a tak podobně, to nekupuji.
Megi dostala takovou srnčí nohu sušenou a řekla, že to k jídlu není, leželo to venku půl roku, nikdo to nechtěl. Šunkovou kost taky ne, tváří se to jako maso na kosti, ale smrad, něco je tam špatně.
Sušené vlastně máme asi tak jednou za rok, jinak furt sušené maso - Wallitzer.
A ze zoohitu vlastně ještě sušený zelený bachor, to je fakt zajímavá "vůně" :-)
pes se to snaží vdechnout, no myslím, že až bude jíst třetí pytel, bude to zas "nuda".
Kopýtka taky dobrá.. hmm, už je devátého, musím těm zvířatům něco koupit.

9.12.2020 22:21

Když jsem jim to nechala déle, tak už od toho pak měli i ty krvavé dásně a právě byli ucpaní a blili kousky kostí.

verim.
krvave dasne - to tu bylo taky ( a ze me teda vystrasili - ono se to nedelo primo pri zradle, ale pri treninku )

Zacpu ukociruju jinym krmenim- ted uz.

Nejhorsi bylo, kdyz meli ty velke kosti jen jednou za cas. To pak vydrzi hlodat hodiny a je zle. Ale co jim zevsedneli, je z toho hracka a ne jidlo.

ale chapu, ze kazdy pes je jiny.
jen pisu, ze urcite do nejake miry to nekdy jde naucit.

Moji jidlo taky vdechuji -a je jim jedno, jestli grancle nebo maso -ale ty kosti uz se povedlo trochu ukocirovat.

Mně ne a nechápu. Když mu při zpracování drůbeže uříznu kolečko fiknutých běháků, tak ho pečlivě rozkouše. Jakmile má něco v misce, tak to vdechne a neřeší, jestli se zadusí. Už má jen kuřecí letky, to jsou takové pseudo kosti. Přírodní plemeno a bezmozek. Ježíš...

9.12.2020 22:23

marcelaamax napsal(a):
U chovatelky byla na granulích, u mě cca do roka a něco taky.

Pes byla na granulích cca do 3-4 let a kosti normálně kouše, nehltá.

no já jsem tady právě kdysi četla, že u kuřecího krku nebo křídla nevadí, když to pes polkne celé. Nejdřív se mi to teda taky nezdálo, ale pak jsem to četla i jinde ve skupinách, že je to ok. Ale občas mám takové nutkání o tom přemýšlet, jestli vůbec jí alespoň tohle dávat nebo ne. To už by mi fakt nezbylo nic a snad bych se na krmení masem vykašlala. To by zbyly jen mleté kosti a u mletin mám zase pocit, že většinou je tam těch kostí moc a psům to nesedí.

A ještě k těm sušeným kostem - tak to já vůbec dávat nemůžu, po tom mi psi (oba) oblijou spolehlivě. A nemusí to být jen kosti, stačí hrtany, sušená prasečí noha atd... Nevím čím to je, jesli je to něčím napuštěné? Ale když tohle dostanou, tak mě naprosto spolehlivě vzbudí v noci a blijou. Ale třeba sušené plíce nebo střívka jsou v pohodě. Už se to tu jednou řešilo, ale nevím v jakém tématu.

Tak pro vás dobrý signál při vlastním odchovu do budoucna, nebát se štěňata krmit přirozenou stravou.
Jinak polknutí celého kuřecího křídla - zrovna křídlo svádí k polknutí na jedno žvejknutí. Někdy to pak chce rychlou akci, aby se pes doslova neudusil, může se šprajcnout, to křídlo.
To radši dám hltounovi celou velkou kuřecí zadní čtvrku, neboli stehno obalené masem a to nezhltne najednou, technicky nemožné. Nebo nějaký ten obr kožnatý skelet. Krky nekrmím samotné, hodím max 2-3 a jen kuřecí do jiné mletiny. Nebo pod kuřecí krky vege příloha typu kysané zelí, zbytek vařených brambor, podmáslí... Netřeba se vzdávat kostí, stačí vykalkulovat, co bude pro fenu fajné bez nervů paničky.

Co vlastně fenka, už šlachu vyblila? Nebo v klidu natrávila a už ji břicho netrápí?

9.12.2020 23:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

beru z mistniho kramu, maji svoje jatka - jsou jakoby poloususene? zvrchu je citit, ze jsou zauzene, ale stale jsou syrove, ten morek uvnitr je syrovy - ale nekazi se to. nehnije. to.

Těžko říct, ale podle tohoto popisu bych řekla, že jsme měli to samé a prostě to psům nesedí. Taky to "voní" jako zauzené... Zkusili jsme už víc druhů, kupovaných na různých místech - buď vakuově balené, nebo úplně suché volně ložené. A po všem stejný problém. Ale třeba předešlý pes po tom problém neměl a to byl granulář. No nebo vlastně on možná taky blil, jenže to byl pes venkovní a možná to po sobě stihl uklidit .

Jinak polknutí celého kuřecího křídla - zrovna křídlo svádí k polknutí na jedno žvejknutí. Někdy to pak chce rychlou akci, aby se pes doslova neudusil, může se šprajcnout, to křídlo.
To radši dám hltounovi celou velkou kuřecí zadní čtvrku, neboli stehno obalené masem a to nezhltne najednou, technicky nemožné

Asi je to fakt individuální ale zrovna čvrtky nebo prostě stehna už jsem feně tahala zaseklé v krku, takže ty už nedám ani omylem. A to byla větší čtvrtka, kdyby byla menší, tak si myslím že stehno polkne snad úplně celé.. Ono asi taky záleží na velikosti psa. U té velké šlachy dneska jsem si taky říkala ,že není možné aby to spolkla, že prostě bude muset kousat. No nic prostě to spolkla tak, že to měla vevnitř zaseklé a kousek koukal ven, to ji začalo hned dávit a vyhodila to.

Ale zrovna u toho křídla mi přijde, že ona fakt jednou nebo dvakrát žvejkne a pak polkne a s tím nikdy problém nebyl. Jinak ani krky ani křídla nekrmím samotné - vždycky to mají na mase nebo příloze.

Jinak ta šlacha dneska asi v pohodě. Fena nezvracela, ale už spokojeně spí.

9.12.2020 23:13

mam psy doma, zerou mi to tady na ocich
ale to je asi jedno, tohle zrovna neni vec, bez ktere pes neprezije

"zrovna čvrtky nebo prostě stehna už jsem feně tahala zaseklé v krku"

a co udela, kdyz dostane treba celou kachnu?

9.12.2020 23:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne to já vám věřím, že u vás je to v pohodě, ale u nás ne .

a co udela, kdyz dostane treba celou kachnu?

celou kachnu jsem nezkoušela, mám z ní hrůzu vzhledem k tomu jak fena žere a proto ,že jsem někde četla, že kachna má dost tvrdé kosti .

Ale zkoušela jsem kuře -a to je prostě masakr - co nejrychleji to někde nakousnout na takový kus, aby se to dalo nasoukat do krku, a pak to prostě vypadá tak, že kus už v tom krku má, zbytek v hubě, venku, ale to v krku ji pořád dáví a vrací to. Já nevím jak to pořádně popsat . Nejdřív se tam to kuře snažila narvat celý, fakt kdyby to šlo, tak ho polkne v kuse jak had .

9.12.2020 23:40

asi si to dokazu predstavit
njn. to je pak "radost" krmit kosti...

9.12.2020 23:52

10.12.2020 00:15

Jinak - jsem po dlouhe dobe koupila neco noveho - kusoveho tunaka.
A fakt hezke maso a i ti moji zaprisahli nepratele ryb neprotestovali

10.12.2020 09:47
manitschka

XXX.XXX.246.236

@marcelaamax: máme to stejný. Pes při jídle vdechne celý obsah misky v podstatě okamžitě, krmený je třikrát denně, na mase, do toho spousta pamlsků (převážně sušený maso) a co dalšího ze mně upadne, prostě víceméně žere taky furt, a nepomáhá to. Jsem na tom jako vy, kuřecí křídla, krky, doufala jsem, že půjdou kachní, že by třeba aspoň překousnul, jak je to takový velký a dlouhý, ale on to vcucne celý. Stehna, hřbety, čtvrtky je taky schopný vsát vcelku. Takže dávám ty krky a křídla, a roztloukám to paličkou.. No a mletiny. Nevím, jestli se někdy naučí kousat, nemyslím, ale ještě doufám. :-)

10.12.2020 09:53

Hele nenaučí 13ti letá mopsle jako malá dělala to samý. Ona při svý velikosti vdechla vcelku i kuřecí stehno. Vdechla, vyblila, vdechla, vyblila, vdechla, vyblila... dokud jsem jí to nesebrala a nenaporcovala. Takže celý její život krmím mletiny, protože to je bezpečný.

10.12.2020 10:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak já snad ty krky a křídla začnu taky alespoň ještě potloukat paličkou...

A ty mletiny - snáší vám to psi v pohodě? Já už jsem vyzkoušela víc druhů a u všech stejný problém - moc kostí. Teda krom kuřete celého mletého - tam byl opačný problém a psi po tom měli průjem. Jinak ale po všech mletinách jsou přicpaní a mají světlé bobky. To bych asi k těm mletinám ještě musela třeba přidávat nějaké maso. Teď když dávám mletinu tak to dělám třeba tak, že dva dny mají jen svalovinu a vnitřnosti a další dva dny jen mletinu, ale stejně mají světlé bobky, protože v tý daný chvíli je těch kostí na ně asi moc.

10.12.2020 11:02

marcelaamax napsal(a):

A ty mletiny - snáší vám to psi v pohodě? Já už jsem vyzkoušela víc druhů a u všech stejný problém - moc kostí. Teda krom kuřete celého mletého - tam byl opačný problém a psi po tom měli průjem. Jinak ale po všech mletinách jsou přicpaní a mají světlé bobky. To bych asi k těm mletinám ještě musela třeba přidávat nějaké maso. Teď když dávám mletinu tak to dělám třeba tak, že dva dny mají jen svalovinu a vnitřnosti a další dva dny jen mletinu, ale stejně mají světlé bobky, protože v tý daný chvíli je těch kostí na ně asi moc.

Víc kostí v trousku je vidět naopak po kuřeti, to ale kupuju výjimečně. Jinak po ostatních směsích, co beru, vše ok. Beru už léta od masožravci.cz, králíka, hovězí, lososa, občas krůtu.

10.12.2020 11:52

marcelaamax napsal(a):

kdyz o tom premyslim - tak vlastne asi nikdy nekrmim ciste a jen mletinu s kostma. tak jako nekrmim ciste jen kostma. vzdycky maji svalovinu k tomu.

tu vcerejsi veceri zajedli taky kostma. mletiny byli bez.

10.12.2020 12:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

kdyz o tom premyslim - tak vlastne asi nikdy nekrmim ciste a jen mletinu s kostma. tak jako nekrmim ciste jen kostma. vzdycky maji svalovinu k tomu.

tu vcerejsi veceri zajedli taky kostma. mletiny byli bez.

No tak já to brala tak, že v mletině s kostma je namletá i svalovina . Myslím takové mletiny, kde by mělo být namleté celé zvíře... Jinak kosti samotné taky nekrmím, taky k tomu mají svalovinu. Ale třeba skelety jsem krmila samotné (u psa pořád krmím) - protože kdybych k tomu ještě něco dávala, tak už je to velká dávka. Ale byly hodně masité.

Když mě zas přijde už složitější k mletině dávat ještě svalovinu, protože takhle si prostě vyndám z mrazáku buď balíček mletého, nebo kusového a k tomu kosit. Ale když bych měla dávat k mletině svalovinu, tak budu muset vyndávat ještě další balíček svaloviny. Navíc některou svalovinu mám už rovnou v balíčku s vnitřnostma, které někdy jsou i v mletině...

Ale tak teoreticky by z kostí měly stačit ty krky a křídla, ne?

10.12.2020 13:27

"to brala tak, že v mletině s kostma je namletá i svalovina"

Ale tak bobky rikaji neco jineho, no

Faktem je, ze vime pendrek, co do toho melou. A ze je obrovsky rozdil i mezi vyrobci.
Jsem zvykla, ze jedna kruti mletina je plna kosti a podke toho ji i davam
A druha, od jineho vyrobce je prohnala.

Uz mate dospele psy, uz jde klidne vydrzet jen na tech kridlech ap.

Mam obry a kupuju jim hodne jen to, ty mletiny s kostma davam jen malo

10.12.2020 14:39

marcelaamax napsal(a):

Těžko říct, ale podle tohoto popisu bych řekla, že jsme měli to samé a prostě to psům nesedí. Taky to "voní" jako zauzené... Zkusili jsme už víc druhů, kupovaných na různých místech - buď vakuově balené, nebo úplně suché volně ložené. A po všem stejný problém. Ale třeba předešlý pes po tom problém neměl a to byl granulář. No nebo vlastně on možná taky blil, jenže to byl pes venkovní a možná to po sobě stihl uklidit .

To radši dám hltounovi celou velkou kuřecí zadní čtvrku, neboli stehno obalené masem a to nezhltne najednou, technicky nemožné

Asi je to fakt individuální ale zrovna čvrtky nebo prostě stehna už jsem feně tahala zaseklé v krku, takže ty už nedám ani omylem. A to byla větší čtvrtka, kdyby byla menší, tak si myslím že stehno polkne snad úplně celé.. Ono asi taky záleží na velikosti psa. U té velké šlachy dneska jsem si taky říkala ,že není možné aby to spolkla, že prostě bude muset kousat. No nic prostě to spolkla tak, že to měla vevnitř zaseklé a kousek koukal ven, to ji začalo hned dávit a vyhodila to.

Ale zrovna u toho křídla mi přijde, že ona fakt jednou nebo dvakrát žvejkne a pak polkne a s tím nikdy problém nebyl. Jinak ani krky ani křídla nekrmím samotné - vždycky to mají na mase nebo příloze.

Jinak ta šlacha dneska asi v pohodě. Fena nezvracela, ale už spokojeně spí.

Na to vemte sekáček na maso, pořádné prkénko(ještě si pod něj dejte utěrku) a
kuře- kostru tím rozporcuju , prostě to tomu hltounovi předžvejkám, jsem schopna z vykoštěného kuřete udělat z kostry "řízek" , placičku (to samé s králičí hlavou, krky neřeším ) , pak jí párkrát sekáčkem nadělím-natrhám a je...to samé i se stehnama-malé špalíčky, to jde i velkým nožem, křídla rozřežu aby netvořila úhel a párkrát do nich sekáčkem jebnu aby popraskali kosti...velké kusy by vláčela z misky po bytě, stačí když si kostma na okus špiní pelíšek (povlečená v prostěradle dětská matrace )

Taky někdy hltne, ale spíš věci na okus, nedávám srolované kůže do tvaru kostičky, rozžvejká je a pak snaží vcelku spolknout, opravdu to nejde, už se o tom párkrát přesvědčila...buď jí to musím včas zabavit nebo nic.

10.12.2020 14:55

Jinak - jsem po dlouhe dobe koupila neco noveho - kusoveho tunaka.
A fakt hezke maso a i ti moji zaprisahli nepratele ryb neprotestovali

Není toho málo , taková miska a nemá čepičku?

10.12.2020 15:07
marcelaamax

XXX.XXX.159.40

Na to vemte sekáček na maso, pořádné prkénko(ještě si pod něj dejte utěrku) a
kuře- kostru tím rozporcuju , prostě to tomu hltounovi předžvejkám, jsem schopna z vykoštěného kuřete udělat z kostry "řízek" , placičku (to samé s králičí hlavou, krky neřeším ) , pak jí párkrát sekáčkem nadělím-natrhám a je...to samé i se stehnama-malé špalíčky, to jde i velkým nožem, křídla rozřežu aby netvořila úhel a párkrát do nich sekáčkem jebnu aby popraskali kosti...velké kusy by vláčela z misky po bytě, stačí když si kostma na okus špiní pelíšek (povlečená v prostěradle dětská matrace )

Taky někdy hltne, ale spíš věci na okus, nedávám srolované kůže do tvaru kostičky, rozžvejká je a pak snaží vcelku spolknout, opravdu to nejde, už se o tom párkrát přesvědčila...buď jí to musím včas zabavit nebo nic.

Asi úplně nevím, jak to myslíte. Jakoby nasekat na malé kusy velikosti zhruba těch krku a křídel? To pak ale úplně ztrácí význam se s tím matlat ne? 😀. To můžu rovnou dávat jen ty krky a křídla, které mám bez práce.

10.12.2020 15:40
LucieD.

XXX.XXX.79.156

Terez23 napsal(a):
Dobrý den,
mám doma Daisy, které je 1 rok. Do teď jsem ji krmila granulemi a konzervami značky Marty. Ačkoliv jsem s touto značkou spokojená a Daisy taky, tak jsem dostala pár podnětů, začít krmit syrovým mase. Jak tedy nejlépe krmit syrovým masem?
Děkuji za všechny odpovědi :)

Jsou i prodejci, kteří prodávají vyloženě syrové maso pro psy už připravené. Máme 5 belgických ovčáků a šmakuje jim to. :)

10.12.2020 16:14

marcelaamax napsal(a):
Asi úplně nevím, jak to myslíte. Jakoby nasekat na malé kusy velikosti zhruba těch krku a křídel? To pak ale úplně ztrácí význam se s tím matlat ne? 😀. To můžu rovnou dávat jen ty krky a křídla, které mám bez práce.

prostě když chci dát hřbet a nechci aby mi to zhltla nebo zpatlala půl bytu, vemu sekáček a ten hřbet tím "namasíruju", jako by to pes pokousal , záležitost řádově pár minut, efekt k nezaplacení....

10.12.2020 17:15
marcelaamax

XXX.XXX.159.40

prostě když chci dát hřbet a nechci aby mi to zhltla nebo zpatlala půl bytu, vemu sekáček a ten hřbet tím "namasíruju", jako by to pes pokousal , záležitost řádově pár minut, efekt k nezaplacení....

No ale pokud to je pak "namasirovane" tak, jako by to pes pokousal, tim padem už to jen polkne, tak pak nemám důvod dávat hřbet, ale dám rovnou křídlo nebo krk . Jestli si rozumíme?

Mě šlo o to, že nemám nic, co by právě fena mohla kousat, zuzlat. Pokud ji to nasekam tak, aby stejně kousat nemusela, tak je mi to k ničemu.

10.12.2020 18:21

Není toho málo , taková miska a nemá čepičku?

tahle misticka, kdyz je plna a s cepičkou - pobere i 5 kilo zradla

10.12.2020 18:54

marcelaamax napsal(a):
No ale pokud to je pak "namasirovane" tak, jako by to pes pokousal, tim padem už to jen polkne, tak pak nemám důvod dávat hřbet, ale dám rovnou křídlo nebo krk . Jestli si rozumíme?

Mě šlo o to, že nemám nic, co by právě fena mohla kousat, zuzlat. Pokud ji to nasekam tak, aby stejně kousat nemusela, tak je mi to k ničemu.

Hřbet je myslím levnější než krky a křídla a kupodivu to psina i párkrát překouše, jako krky nebo křídlo......bulina když žvýká větší kus, udělá z toho taky takový "dlouhý hadr" který pořád v hubě masíruje a který se snaží spolknout, nebožka způsobně užvýkávala kousky, ale jak píše megí- když jsem doma ,se psem snídám, obědvám i večeřím, sem tam svačinkové odměnové granule, takže hlavní večerní žrádlo zase taková odměna není. Podle toho, co je...
Edit: zkuste koupit vepřovou lopatku, třeba v řeznictví, je to plochá kost a tvrdá nebude že by se štípala...prošla i prasečí syrová nožička, ale já je podélně půlím, žere mi to na očích, takže když už z toho má ten hadr, požvejkala to, tak jí to nakouskuju.
...... .dřív byl krk součástí jatečně opracovaného kuřete, dneska se to prodává zvlášť, křídla - takový skoro odpad a ono to stojí v KFku pětikilo (kyblík)...ale je to lábuš...

10.12.2020 19:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ale jak píše megí- když jsem doma ,se psem snídám, obědvám i večeřím, sem tam svačinkové odměnové granule, takže hlavní večerní žrádlo zase taková odměna není. Podle toho, co je...

Já už si i tady začínám připadat, jak kdybych fenu snad týrala hlady a dostávala chudinka přesně jen svoje žrádlo, v určitou hodinu . Ale tak to fakt není. Taky společně snídáme, obědváme a večeříme. Navíc přes den ještě cvičíme, tam taky pár mlsek padne, a někdy i jen tak... S fenou jsem od štěnda skoro rok doma a o žrádlo fakt nouzi neměla. A nemyslím si, že by to brala jako odměnu, spíš mi to přijde jako instinktivní chování - prostě sežrat vše, co je... Fakt si nemyslím, že by to mělo mít nějakou souvislost s tím, že by žrala málokrát za den, nebo že by to brala jako odměnu. Zkoušela jsem i tak pro zajímavost ji třeba do té misky nastrouhat jen mrkev , nebo dát jen salát - sežere to úplně stejně rychle jako to maso.

Po prasečí syrové noze (i sušené) mi psi opět blijou kousky kůstek.

Hřbet je myslím levnější než krky a křídla a kupodivu to psina i párkrát překouše, jako krky nebo křídlo..

Jenže u nás se ani u krků a křídel nedá mluvit o tom, že by to párkrát překousla. Ona to prostě polkne, maximálně jednou až dvakrát žvejkne, ne kousne, ale fakt jenom žvejkne a vcucne to .

Lopatku jsme nezkoušeli, na tu se zkusím poptat v řeznictví

10.12.2020 20:05

Takže ke snídani má rohlík, pak dvě hrstě granulí , před polednem půl kočičí konzervy co ukradne, několik jablek a trochu obilí, nějaký tvrdý chleba taky najde, doma zbytek granulí, něco odřezků, když se vaří a večer žaludky a krky, asi okolo půl kila, s přílohou už se neobtěžuju, když jsou zbytky z mrkve nebo okurky dostane to......večer k televizy fíky a ovoce(banán , kaki, jablíčka) nojo, taky pak vypadá jako prasečkyn.
... někdy to dělá i přítomnost jiného zvířete- druhý pes. když mi bulina něco nechtěla žrát- vybíravost, vzala jsem to do psí, slepičí, kočičí společnosti .... žrala i zkyslé zbytky pro slepice princezna jedna, doma by to obcházela obloukem...bulíci .jsou lakomci, nikomu nic, všecko je moje.

10.12.2020 20:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak takhle moc zas nežere, to je fakt. Potřebuji totiž taky někdy cvičit, trénovat, kolobka a prostě aktivity, kde není úplně dobrý, aby měla plný žaludek .

Jo jestli je to druhým psem nevím, ale žere takhle i v jiné místnosti, a i na hlídání v domácnosti, kde pes není.

10.12.2020 20:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Takže ke snídani má rohlík, pak dvě hrstě granulí , před polednem půl kočičí konzervy co ukradne, několik jablek a trochu obilí, nějaký tvrdý chleba taky najde, doma zbytek granulí, něco odřezků, když se vaří a večer žaludky a krky, asi okolo půl kila, s přílohou už se neobtěžuju, když jsou zbytky z mrkve nebo okurky dostane to......večer k televizy fíky a ovoce(banán , kaki, jablíčka) nojo, taky pak vypadá jako prasečkyn.
... někdy to dělá i přítomnost jiného zvířete- druhý pes. když mi bulina něco nechtěla žrát- vybíravost, vzala jsem to do psí, slepičí, kočičí společnosti .... žrala i zkyslé zbytky pro slepice princezna jedna, doma by to obcházela obloukem...bulíci .jsou lakomci, nikomu nic, všecko je moje.

Nevím, no...pokud máte pocit, že je oplácaná víc než by měla, vyřadila bych ten rohlík. Samozřejmě jenom v případě, že na něm nestojí a padá smysl jejího života.
Ale prostě- pokud není nutnej z psychologickýho hlediska, je to zbytečnost. Plnidlo žaludku bez jakékoliv přidané hodnoty. A pěknou figuru ty rohlíky nedělají, ani lidem, ani psům.
Ono stačí pečivo, co si nakradou u koní.
Vikina by se mi na takovým jídelníčku - byť zmenšeným s ohledem na její velikost - brzy koulela. I tak mám pocit, že žere až až, ale holt hrabání děr je energetcky náročná činnost a v chladnější polovině roku má asi 10 x víc pohybu než v té teplejší.

10.12.2020 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Ale já tohle v případě pinčový dělám taky. Prostě to křídlo, krk nebo kus hřbetu dostane normálně v kuse, ale pro případ, že by to polkla bez kousání, je tam každá kost v podstatě nadrcená a drží to pohromadě kůže
On pes to nadrcení pohledem nepozná a- dělám to někdy i Vikině a i tak to normálně kouše, pinčová to kouše jen někdy a v případě, že to polkne, mám klidnější spaní.

10.12.2020 20:43
marcelaamax

XXX.XXX.159.40

Jo jo, rohlíky dávám fene cca týden před výstavou 😀. Protože na výstavách jsou více oceňováni válečci, a psi v kondici se moc nelíbí. I když na poslední jsem byla mile prekvapena - v posudku jsme měli, že je v perfektní kondici a celkově pěkný posudek, ale byl to zahraniční rozhodčí.

No a ten týden před výstavou jeden rohlik denně a je to znát.

10.12.2020 20:59

Záleží, jak to pes zužitkuje. Kdysi dávno byli bojoví psi krmeni rohlíkem (toustový bílý chléb) záměrně - v plném tréninku - a také závodní psi. Je to cukr - okamžitá energie a pes nebude brát ze svých svalů. K tomu měli samozřejmě lehké maso - rybu.
Můj pes nedělá nic z toho, co se tu popisuje, prostě jen nějaké to pobíhání a myši,
ale možná potřebuje dost cukru a tuku na to, že ho celý den otravuji nějakými řečmi,
váhu má 3 roky stejnou. Obilné granule, chleba, rohlík, maso, ... zeleninu a ovoce nejí vůbec.

Verun, krmíte princeznu z ruky, co :-) tady megína přestala hltat, když jsem jí dala od všeho, co mám já, a hezky já kus ty kus královské dělení, a také spousta hraní na ovládání se - v které ruce je granulka a hezky čekej a dolování ze zavřené dlaně a tady má kočka a tady megí a tady já a tak.

10.12.2020 21:14

rohlík není denně, jen když je nějaký starý, já staré pečivo nejím...čerstvý rohlíček je nejlepší buchta , miluju je a nedokážu se jich vzdát, nikdy .... .ale je zajímavé, že rohlík veme způsobně do tlapek a okusuje ho....a i s tím svým bordelem v pupíku dokáže být velmi aktivní...

10.12.2020 21:20

marcelaamax napsal(a):
No tak takhle moc zas nežere, to je fakt. Potřebuji totiž taky někdy cvičit, trénovat, kolobka a prostě aktivity, kde není úplně dobrý, aby měla plný žaludek .

Jo jestli je to druhým psem nevím, ale žere takhle i v jiné místnosti, a i na hlídání v domácnosti, kde pes není.

mno -a me zase uplne nevadi, kdyz psi sezerou zradlo za par vterin
a krmeni cely den nepraktikuju.
1. nejsme doma a 2. porad je to pes a ne kun.

10.12.2020 21:30

Záleží, jak to pes zužitkuje. Kdysi dávno byli bojoví psi krmeni rohlíkem (toustový bílý chléb) záměrně - v plném tréninku - a také závodní psi. Je to cukr - okamžitá energie a pes nebude brát ze svých svalů. K tomu měli samozřejmě lehké maso - rybu.
Můj pes nedělá nic z toho, co se tu popisuje, prostě jen nějaké to pobíhání a myši,
ale možná potřebuje dost cukru a tuku na to, že ho celý den otravuji nějakými řečmi,
váhu má 3 roky stejnou. Obilné granule, chleba, rohlík, maso, ... zeleninu a ovoce nejí vůbec.

Verun, krmíte princeznu z ruky, co :-) tady megína přestala hltat, když jsem jí dala od všeho, co mám já, a hezky já kus ty kus královské dělení, a také spousta hraní na ovládání se - v které ruce je granulka a hezky čekej a dolování ze zavřené dlaně a tady má kočka a tady megí a tady já a tak.

z ruky? z vidličky ! .... ne že by mi mojí olizovala...3 den kuře, přijde čuchne, koukne, čuchne, opatrně si vezme....nechceš, nech bejt si pomyslím, někdy trucuje a žebrá,ale já jí povím, kde má svoje...pak to nevydržím a řeknu holce, ať jí jde nakrmit, že JÁ na to nervy nemám...holka je vegetarián, tak se masa nechce dotýkat, tak jí krmí vidličkou...někdy to i zasmrádne do druhého dne, ale i to, když to má nakrmené sežere. No holka je v Brně a dneska byla řada na mě, včerejší brambory a kuře skelet + vařený králičí játra s vločkama aby to vsáklo vývar a trochu žaludků na oživení...vybrala žaludky, játra a ten zbytek ze včerejška z ruky...stydím se , ale chtěla jsem umýt misku a zitra už bych to musela vzít slepicím a nerada plýtvám...
Edit: královské dělení je samozřrejmost, ale musí být na místě, když žebrá jinde(pod stolem, u gauče, kouká mi do pusy), má smolíka....já na místo dosáhnu z gauče i od stolu

10.12.2020 21:38

mno -a me zase uplne nevadi, kdyz psi sezerou zradlo za par vterin
a krmeni cely den nepraktikuju.
1. nejsme doma a 2. porad je to pes a ne kun.

No ono jí to skončí, teď jsem s ní doma dvaapůl měsíce- marodím do konce roku a pak to má princezna zase jen párkrát do týdne, ne denně. Ale snídani nevynecháváme, nikdy.

10.12.2020 21:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak já tím krmením celý den zase myslím úplně jinak, než třeba verun .

Není to tak, že bych psy futrovala vším možným horem spodem. Ráno mám většinou ovoce, takže dostanou kousek ovoce. Snídám až po jejich snídani, takže to beru jako takovou dodatečnou přílohu k jejich jídlu . Pak jim občas přes den dám třeba kousek šunky, sýru,nebo zeleniny. Pečivo jim dávám občas - ale suché, tvrdé. Od oběda jim nedávám nic. Maximálně někdy když zbydou brambory, kaše nebo těstoviny, nebo rýže - ale to jim nechám na večeři do žrádla.

Když vařím tak jím dávám odřezky. A to je asi tak všechno

Nikdy jim nedávám, když žebrají. Vždycky jim kousek nechám na konec a ten jim pak donesu.

Jinak mě jako taky úplně nevadí, když žrádlo sežerou za pár vteřin, jen ty kosti noo...

10.12.2020 22:07

Se klidně přiznám, na mě je vaše fenka moc hubená...

10.12.2020 22:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Se klidně přiznám, na mě je vaše fenka moc hubená...

Je mi to jasný, na mě je totiž zase ta vaše moc při těle .

I když myslím, že aktuálně by na vás možná moje fena byla akorát - zakončili jsme sezónu, už tolik netrénujeme a svaly začíná překrývat tuk . Ale prostě od jara do podzimu, kdy je v zátěži, ji nemůžu vykrmovat a nechat zakulacovat, myslím si, že při té zátěži je pro psa mnohem lepší, když je lehčí. Ale teda vyloženě vychrtlá bych řekla, že nebyla nikdy. Ona byla jen hodně pevná, nebo jak to říct. A možná to taky na fotkách vypadá jinak. Jo to u psa jsem pochyby měla, protože tomu lezla páteř.. Nicméně teď jsou zakulacení oba

Edit.: a jestli můžu - nepamatujete si na jaké konkrétní fotce vám přišla hubená, nebo na jakých? To jen tak ze zvědavosti... V létě mi kamarádka říkala, jak fena pěkně nabrala, že má někde starší fotky, kde byla fakt hubená. A paradoxně ty fotky byly z doby, kdy fena byla úplně nejvíc vyžraná za celý svůj život

10.12.2020 22:25

marcelaamax napsal(a):

Záleží na výrobci. Co beru já, jsou tam orientační poměry. Vždycky se musí počítat s vyšším poměrem tuků. Hlavně u drůbeže, kde jsou kůže. U nás ideál kompletka s droby/čisté droby, mleté krky základ, srdce, žaludky. Mletiny krůta/kachna, když tam nechají větší střepy, tak pro menší psy špatně.

10.12.2020 22:33

Ta na tom stromě? takové moc chrtí břicho a ty fotky jak leze na linku....

10.12.2020 22:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ta na tom stromě? takové moc chrtí břicho a ty fotky jak leze na linku....

Jo vy myslíte asi tyhle fotky? (ty byly záměrně vybrané do diskuze, kde měly být vidět svaly) To je totiž taková ta póza, styl postoje, ve kterém je všechno vidět . Zkusím najít ze stejné doby k porovnání třeba fotku, kde normálně leží, protože tam vypadá úplně jinak. A ono vůbec když tak projíždím fotky, tak ona i na fotkách z jednoho dne vypadá různě, záleží fakt na postoji a úhlu fotky.

Edit. : přidavam fotku vleže, na které bych zase já třeba řekla, že je to váleček 😄

10.12.2020 22:48

marcelaamax napsal(a):
Jo vy myslíte asi tyhle fotky? (ty byly záměrně vybrané do diskuze, kde měly být vidět svaly) To je totiž taková ta póza, styl postoje, ve kterém je všechno vidět . Zkusím najít ze stejné doby k porovnání třeba fotku, kde normálně leží, protože tam vypadá úplně jinak. A ono vůbec když tak projíždím fotky, tak ona i na fotkách z jednoho dne vypadá různě, záleží fakt na postoji a úhlu fotky.

Edit. : přidavam fotku vleže, na které bych zase já třeba řekla, že je to váleček 😄

Abych pravdu řekla, tak i mně se vaši psi zdají až moc hubení. Takže je možné, že za tím hltáním feny je fakt hlad. Dlouhodobý pocit hladu, protože vaši psi mají obrovský energetický výdej při tom všem sportování, a tak do sebe možná urychleně tlačí cokoliv, co je k dispozici.

10.12.2020 22:50
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Já mám na chrtí typy úlet, asi proto mám na Vikinu moc kritický oko, protože ta geneticky chrtí typ být nemůže
Takže čas od času hořekuju, že je tlustá, ale je fakt, že hodně to dělají chlupy. Po ostříhání se obvykle uklidním a kochám se sportovní postavičkou
A letos na začátku podzimu měla od pubertálních let, kdy byla jako žížalka, snad nejštíhlejší období v životě - i dcera už mi říkala "mami, ona je moc hubená"...no, já jsem byla konečně spokojená
Na fotce pinčová - vždycky říkám, že takhle dobrý, ale víc ani ťuk, nejstrašnější, co si umím představit, je tlustej pinč

10.12.2020 22:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Abych pravdu řekla, tak i mně se vaši psi zdají až moc hubení. Takže je možné, že za tím hltáním feny je fakt hlad. Dlouhodobý pocit hladu, protože vaši psi mají obrovský energetický výdej při tom všem sportování, a tak do sebe možná urychleně tlačí cokoliv, co je k dispozici.

Ale oni tomu výdeji taky mají uzpůsobený jídelníček, v sezóně kdy trénuji. Přes zimu to mají odlehčené. Plus dostávají přímo k tomu určené doplňky.

Já se tady nechci hádat, jen si fakt nemyslím, že jsou hubení a už vůbec ne, že bych je týrala hlady a že by měli mít dlouhodobý pocit hladu . Jen tak pro info - fena váží 14,5 kg a denně sežere 600-700 g masa. Jenom masa. Nepočítám to ostatní, co dostane přes den (včetně pamlsků při cvičení, kterých taky není zrovna málo) a nepočítám přílohy, které sice nejsou každý den, ale jsou.

Nechci se řídit někým jiným, že co je podle jiného dobré je dobré i podle mě - ale třeba na závodech, kde je x lidí se stejnými plemeny tak slýcháme, že by naši psi naopak měli zhubnout.

10.12.2020 22:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Věřte, že to hltání je prostě náturou psa. Mně jedna fena hltá a druhá relativně kultivovaně žere - hlad bych řekla, že mít nemohou, v prodejně DPM jsme pro zajímavost spočítaly, kolik by měla pinčová na svou váhu dostávat a zjistila jsem, že žere minimálně dvojnásobek
Dostávají 2x denně, krom toho mraky pamlsků - a pinčová hltá a vrhá se na všechno, jako by 14 dní nežrala. U některých psů je to normální. Ona prostě bude hltat, dokud nepraskne.

10.12.2020 23:02

Angličtí bulíci naštěstí nemají váhový limit..... máme 30 kilo.

10.12.2020 23:03

marcelaamax napsal(a):
Ale oni tomu výdeji taky mají uzpůsobený jídelníček, v sezóně kdy trénuji. Přes zimu to mají odlehčené. Plus dostávají přímo k tomu určené doplňky.

Já se tady nechci hádat, jen si fakt nemyslím, že jsou hubení a už vůbec ne, že bych je týrala hlady a že by měli mít dlouhodobý pocit hladu . Jen tak pro info - fena váží 14,5 kg a denně sežere 600-700 g masa. Jenom masa. Nepočítám to ostatní, co dostane přes den (včetně pamlsků při cvičení, kterých taky není zrovna málo) a nepočítám přílohy, které sice nejsou každý den, ale jsou.

Nechci se řídit někým jiným, že co je podle jiného dobré je dobré i podle mě - ale třeba na závodech, kde je x lidí se stejnými plemeny tak slýcháme, že by naši psi naopak měli zhubnout.

Hm, já tomu nerozumím, napsala jsem jen, co mě při pohledu na fotky napadá, nejen na ty dnešní, ale i na ty dřívějšími (třeba na tom stromě).
Asi je to jako s lidskými sportovci, taky je na ně tlak v souvislosti s životosprávou a tělesnou hmotností... ale ne vždy je to zdraví prospěšné. Jak ta enormní zátěž, tak ten tlak na štíhlost.

10.12.2020 23:03

Takže je možné, že za tím hltáním feny je fakt hlad. Dlouhodobý pocit hladu

se tomu budete asi divit, ale je v tom i dedicnost, vloha - jak pes zere
znate treba takovy ten uplny opak -i kdyby pes umiral hlady, nevezme si pred vami, pocka az odejdete?

a ano, jde to do nejake miry zmenit.

10.12.2020 23:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Hm, já tomu nerozumím, napsala jsem jen, co mě při pohledu na fotky napadá, nejen na ty dnešní, ale i na ty dřívějšími (třeba na tom stromě).
Asi je to jako s lidskými sportovci, taky je na ně tlak v souvislosti s životosprávou a tělesnou hmotností... ale ne vždy je to zdraví prospěšné. Jak ta enormní zátěž, tak ten tlak na štíhlost.

Jenomže tělesnou kondici psa nemůžete posuzovat podle takovýchto nestandardních fotek - tj. stojí-li pes na zadních apod.

10.12.2020 23:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Když já myslím, že kolikrát ani nejde o váhu, jako na kila. To je jako u lidí - jeden váží 70 kg a vypadá tlustý, druhý váží stejně, a vypadá normálně. No a ještě může třetí vážit stejně a být "vyrýsovaný" .

Třeba známý má fenu stejného plemene jako my, je v kohoutku ještě menší než naše fena, váží cca o 2-3 kg víc než naše fena a přesto vypadá hubenější. Já to přikládám tomu, že má prostě víc svalů, které jsou těžší..

A třeba můj pes bude vypadat hubenej asi pořád, i kdyby měl na váhu o 5 nebo 10 kg víc než má. Jemu prostě pořád zůstává venku páteř, i teď jak je zakulacený, tak páteř vidět je. Jednu dobu byl ještě víc, páteř taky vidět byla. Je to asi stavbou těla...

10.12.2020 23:10

Takže je možné, že za tím hltáním feny je fakt hlad. Dlouhodobý pocit hladu

se tomu budete asi divit, ale je v tom i dedicnost, vloha - jak pes zere
znate treba takovy ten uplny opak -i kdyby pes umiral hlady, nevezme si pred vami, pocka az odejdete?

a ano, jde to do nejake miry zmenit.

Může být. Ale není to jen o dědičnosti. Jak tak v rodině přijímáme ty útulkáče, většinou bývají vychrtlí a než se dostanou na rozumnou kondici, hltají taky. Pak se to často zmírní a žerou umírněněji.
Ale určitě jsou rozdíly mezi psy dané čistě povahou, to nezpochybňuji.

10.12.2020 23:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já zase nic nehoním do extrémů. Jako na psy žádný tlak nemám . Kolikrát jsme jeli na závody a absolutně jsme neměli natrénováno, věděli jsme, že nemáme šanci a přesto jsme se přihlásili. Pro zkušenost, pro pobavení, pro setkání s přáteli... Já to fakt dělám pro zábavu a ne pro nějaké úspěchy (neříkám, že takoví nejsou). A úplně ten nejhlavnější důvod proč to dělám je ten, že to psi neskutečně baví, hrozně se u toho uvolní, odreagují a je to pro ně přesně to, co potřebují, to jejich vyžití.

A abych jim při té zátěži neubližovala, tak nemůžu nechat psa vyžrat na 40 a fenu na 20 kg . Pravidelný trénink je taky důležitý, protože nedělat nic a pak najednou jet na závody a tam celý víkend intenzivně makat (a nebo "Jen" z ničeho nic vzít koloběžku a najednou ujet 20 km - a ti psi jsou takoví blázni, že oni to dají, oni pojedou dokud neumřou) je asi nejlepší způsob, jak si člověk může odrovnat psa.

10.12.2020 23:18

marcelaamax napsal(a):
Když já myslím, že kolikrát ani nejde o váhu, jako na kila. To je jako u lidí - jeden váží 70 kg a vypadá tlustý, druhý váží stejně, a vypadá normálně. No a ještě může třetí vážit stejně a být "vyrýsovaný" .

Třeba známý má fenu stejného plemene jako my, je v kohoutku ještě menší než naše fena, váží cca o 2-3 kg víc než naše fena a přesto vypadá hubenější. Já to přikládám tomu, že má prostě víc svalů, které jsou těžší..

A třeba můj pes bude vypadat hubenej asi pořád, i kdyby měl na váhu o 5 nebo 10 kg víc než má. Jemu prostě pořád zůstává venku páteř, i teď jak je zakulacený, tak páteř vidět je. Jednu dobu byl ještě víc, páteř taky vidět byla. Je to asi stavbou těla...

Já jsem vás rozhodně nechtěla nařknout z toho, že psy týráte hlady. Ale už v minulosti jste psala, že vám lidé říkali, že jsou vaši psi hubení. Myslím běžní lidé (ale zdá se, že i ti rozhodčí, jak jste psala dneska). Pohled lidí "od sportu" je jiný, tomu rozumím.
S tím, že kondici nelze posuzovat jen podle hmotnosti, souhlasím. Každopádně si ale nemyslím, že svalnatá vyrýsovaná postava bez gramu tuku je nějaké plus. Není, i nějaký ten tělesný tuk organismus potřebuje, je to nejenom záložní zdroj energie, ale i úložiště hormonů např.

10.12.2020 23:22

marcelaamax napsal(a):
Tak já zase nic nehoním do extrémů. Jako na psy žádný tlak nemám . Kolikrát jsme jeli na závody a absolutně jsme neměli natrénováno, věděli jsme, že nemáme šanci a přesto jsme se přihlásili. Pro zkušenost, pro pobavení, pro setkání s přáteli... Já to fakt dělám pro zábavu a ne pro nějaké úspěchy (neříkám, že takoví nejsou). A úplně ten nejhlavnější důvod proč to dělám je ten, že to psi neskutečně baví, hrozně se u toho uvolní, odreagují a je to pro ně přesně to, co potřebují, to jejich vyžití.

A abych jim při té zátěži neubližovala, tak nemůžu nechat psa vyžrat na 40 a fenu na 20 kg . Pravidelný trénink je taky důležitý, protože nedělat nic a pak najednou jet na závody a tam celý víkend intenzivně makat (a nebo "Jen" z ničeho nic vzít koloběžku a najednou ujet 20 km - a ti psi jsou takoví blázni, že oni to dají, oni pojedou dokud neumřou) je asi nejlepší způsob, jak si člověk může odrovnat psa.

Tak já zase nic nehoním do extrémů. Jako na psy žádný tlak nemám

Nemyslela jsem to tak, že vy na ty psy tlačíte, ale že v tom sportovním prostředí obecně tyto tlaky jsou. Byla to poznámka k tomuhle: - ale třeba na závodech, kde je x lidí se stejnými plemeny tak slýcháme, že by naši psi naopak měli zhubnout.

10.12.2020 23:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Může být. Ale není to jen o dědičnosti. Jak tak v rodině přijímáme ty útulkáče, většinou bývají vychrtlí a než se dostanou na rozumnou kondici, hltají taky. Pak se to často zmírní a žerou umírněněji.
Ale určitě jsou rozdíly mezi psy dané čistě povahou, to nezpochybňuji.

Jo a k té povaze - přesně si myslím ,že to hltání souvisí s povahou feny, protož ona celkově je celá hr hr . To je prostě strašně naspeedovanej pes a nejradši všechno rychle a teď hned. Třeba pro ní bylo hrozně těžký ji naučit nějaké sebeovládání - a to kupodivu u jídla to bylo celkem v cajku, ale u peška nebo střapce to bylo fakt nadlouho a o nervy (a občas s tím bojuju i dneska, když má blbej den, nebo delší dobu nic nedělá).

Všímám si toho i u cvičení, třeba u obratů u nohy, kdy je fena v pozici u nohy a už je vidět, jak chce pokračovat ,dělat něco dál, ale já furt nic, tak ona začne na střídačku zvedat packy, přešlapovat, vidíte na ní že hrozně moc musí rychle něco dělat. To samé když řeknu, že jdeme ven - pes dobrý, radost velilká, ale fena rapl největší.

No a mohla bych pokračovat dál a dál. Fakt je to hodně energickej pes a i trenér, kterej denně trénuje několik bull psů mi řekl, že je to rapl a že by mu z ní doma hráblo . Že takovej temperament se jen tak nevidí. Ona je ale kupodivu doma v baráku úplně zlatá a klidně celej den proleží.

A to jsem si u psa říkala, že je magor hyperaktivní. Není, je to zaltíčko .

10.12.2020 23:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já zase nic nehoním do extrémů. Jako na psy žádný tlak nemám

Nemyslela jsem to tak, že vy na ty psy tlačíte, ale že v tom sportovním prostředí obecně tyto tlaky jsou. Byla to poznámka k tomuhle: - ale třeba na závodech, kde je x lidí se stejnými plemeny tak slýcháme, že by naši psi naopak měli zhubnout.

Jasně, já rozumím. A ani si to neberu nijak osobně .

Jo to že jsou psi hubení mi lidi říkají, ale to mi říkají právě ti lidi, kteří s prominutím mají fakt vyžraná prasata, která pomalu břicha tahají po zemi... Takže to se vůbec nedá brát vážně.

Na výstavě nám nikdy nikdo neřekl, že by byla hubená, naopak poslední výstava je přesně z období fotek na lince a v tom posudku je právě to "v perfektní kondici"... Jen vím, že většinou výstavy vyhrávají prostě ti válečci, ale možná je to jen "zvyk" českých rozhodčích. Z výstav máme samé pěkné posudky...

Jak píšete, že pohled lidí od sportu je jiný - ano přesně tak. Je jiný pohled lidí od sportu a zároveň je i jiný pohled těch lidí, kteří jedou "jen" výstavy... Já bych skoro řekla, že jsou to takové dva extrémy a my jsme někde mezi.

U psa mi to říkají i "normální lidi". Jenže u něj je to fakt dáno stavbou těla a tou páteří, on bude pro lidi asi hubený pořád.

Každopádně si ale nemyslím, že svalnatá vyrýsovaná postava bez gramu tuku je nějaké plus

No, a já si zase nemyslím, že by moji psi měli postavu bez gramu tuku

10.12.2020 23:30

Máte ten trenink nějak rozdělený? třeba silový nebo vytrvalostní-léto zima? ...to by mohlo myslím pomoct ...ale to máte asi ošéfovaný...

10.12.2020 23:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Já jsem vás rozhodně nechtěla nařknout z toho, že psy týráte hlady. Ale už v minulosti jste psala, že vám lidé říkali, že jsou vaši psi hubení. Myslím běžní lidé (ale zdá se, že i ti rozhodčí, jak jste psala dneska). Pohled lidí "od sportu" je jiný, tomu rozumím.
S tím, že kondici nelze posuzovat jen podle hmotnosti, souhlasím. Každopádně si ale nemyslím, že svalnatá vyrýsovaná postava bez gramu tuku je nějaké plus. Není, i nějaký ten tělesný tuk organismus potřebuje, je to nejenom záložní zdroj energie, ale i úložiště hormonů např.

Ale kde vidíte vyrýsovanou postavu bez gramu tuku? Když dohledáte fotku Marcely feny - ideálně nějakou, kde stojí na všech čtyřech - uvidíte normálního SBT. Aspoň teda, já vidím.

10.12.2020 23:36

Terven napsal(a):
Ale kde vidíte vyrýsovanou postavu bez gramu tuku? Když dohledáte fotku Marcely feny - ideálně nějakou, kde stojí na všech čtyřech - uvidíte normálního SBT. Aspoň teda, já vidím.

Konkrétně třeba tady.
Doufám, že Marcele nevadí, že jsem zkopírovala fotku z jiného vlákna.

10.12.2020 23:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):

Zkusila jsem dohledat pár fotek, fakt bych neřekla, že se jedná o vyrýsovanou postavu bez gramu tuku .

uvidíte normálního SBT. Aspoň teda, já vidím

No, jenže ono třeba právě na výstavách jsou většinou ti stafbulíci tlustější, fakt válečci. I některé, které potkávám ve městě. A já mám pocit, že si pak lidi myslí, že tak prostě vypadat mají. Jenže ono když se se psem něco dělá, tak ty svaly prostě vylezou že jo, a ten pes se pak celý zpevní.

A ještě k tomu tuku - kdyby ti psi neměli žádný tuk, tak ani nebudou schopni vydat takovou energii...

10.12.2020 23:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Konkrétně třeba tady.
Doufám, že Marcele nevadí, že jsem zkopírovala fotku z jiného vlákna.

Nevadí, v pohodě .

Jenže ono je to fakt hodně i o úhlu fotky. Navíc tahle fotka je i upravená a myslím si, že je použité zvýraznění detailů, které pak se psema dělá celkem divy . Ale jistě to nevím, fotku jsem neupravovala já :-)

10.12.2020 23:49

marcelaamax napsal(a):
Zkusila jsem dohledat pár fotek, fakt bych neřekla, že se jedná o vyrýsovanou postavu bez gramu tuku .

uvidíte normálního SBT. Aspoň teda, já vidím

No, jenže ono třeba právě na výstavách jsou většinou ti stafbulíci tlustější, fakt válečci. I některé, které potkávám ve městě. A já mám pocit, že si pak lidi myslí, že tak prostě vypadat mají. Jenže ono když se se psem něco dělá, tak ty svaly prostě vylezou že jo, a ten pes se pak celý zpevní.

A ještě k tomu tuku - kdyby ti psi neměli žádný tuk, tak ani nebudou schopni vydat takovou energii...

No, tak tady na těch fotkách zas vypadá fena úplně jinak. Tak akorát

10.12.2020 23:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, tak tady na těch fotkách zas vypadá fena úplně jinak. Tak akorát

No právě proto říkám, že hrozně moc záleží na tom, jak stojí/visí a na konkrétní fotce.

Ono je jasný, že když se natáhne nebo má zatnuté svaly, tak vypadá úplně jinak. A koukám na to, že fakt třeba i v rozmezí pár dnů, maximálně jednoho týdne vypadá na každé fotce úplně jinak. Toho jsem si právě všimla už u těch fotek, co mi ukazovala kamarádka .

11.12.2020 00:31

Angličtí bulíci naštěstí nemají váhový limit..... máme 30 kilo.

A 15 z toho je hlava :-) Je ještě ten levý - mini bulík. A podle něj je každý angličák bečka. Chápete.
Pravý bulík je kus psa.
Megí měla 24,5 kg, pak jí narostla hlava do kyblíku a má 26. S postrojem a vodítkem. Takže 24 :-)

Mám pár poznámek k výdeji energie - hned se zpracuje cukr, tuk, pak protein. A když dostanu skoro jen protein, z čeho dělám energii a co uložím jako tuk, co se nevyužité ukládá jako tuk, aby mi nebyla zima a tak?
Dnes byla zima, že ani myši nevylezly. A jsem jim zavřela dveře, okna, botou, všecko, ne aby se udusily, ale aby jim nebyla zima, byla opravdu velká zima.

11.12.2020 10:31
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
No právě proto říkám, že hrozně moc záleží na tom, jak stojí/visí a na konkrétní fotce.

Ono je jasný, že když se natáhne nebo má zatnuté svaly, tak vypadá úplně jinak. A koukám na to, že fakt třeba i v rozmezí pár dnů, maximálně jednoho týdne vypadá na každé fotce úplně jinak. Toho jsem si právě všimla už u těch fotek, co mi ukazovala kamarádka .

Kdyby v rozmezí týdne fotky dělají divy.
Dřív jsem hodně fotila kobylu nebo koně vůbec a i během jediného odpoledne šlo udělat fotky hodně vykasané a fotky hraničící s obezitou a pořád tentýž kůň.
Záleží samozřejmě na úhlu focení, ale i když jsou úhly stejné, výsledek ovlivňuje i nasvícení zvířete, to, kterou nohu má zatíženou, jestli má skloněnou hlavu apod.
Proto by se výživová kondice z fotografie měla posuzovat v zootechnickém postoji anebo ideálně naživo.

11.12.2020 11:16
janaa

XXX.XXX.2.150

Fotky klamou. V jeden den vyfotím fenu jako obezitu i jako hubeňoura Zrovna tahle fotka je měsíc zpět,kdy jsem nadávala,že se tahle čuba vyžrala jabkama. Ale zrovna se to cvaklo,když měla napjatý svaly
Jinak hltání a rychlost žraní podle mě nejde naučit,odnaučit. Mám tu psy,co sežerou misku masa ve vteřině, kuřecí křídla polykají vcelku, a naopak i labinu,co si žrádlo vychutnává a křídlo nebo krk žere pět minut (pravda,první minutu dvě si s tím hraje ). Přeborník je mops,ten se fakt je schopnej zadusit a zabít

11.12.2020 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo mě pes křídlo nebo krk sice sežere taky rychle, ale pokouše ho. Když je to něco většího - žebro, skelet, hřbet, oháňka, nebo i ta šlacha, tak si to nosí na pelech (připravuji mu tam vždycky stará povlečení) a tam si s tím vyhraje. Jako taky to nemá na extra dlouho, ale třeba si k tomu i lehne a sežere to tak nějak normálně, rozkouše.

Jenže p.o.š.u.k (jsem netušila, že je to vulgarita) fena ta si to ani nikam neodnese, ani si k tomu nelehne, prostě šup šup narvat to za každou cenu rychle do sebe, ideálně bez kousání. Zkoušela jsem ji i dát kost až po krmení a na pelech, ale je to marný.

Docela komedie byla když dostala poprvé velkou morkovou kost, ona se i tu snažila do sebe narvat, což bylo samozřejmě bez šance.

11.12.2020 13:56

Jo mopsle jsou experti. Zajímavý je, že u nás vdechuje žrádlo ta, co neměla nikdy v životě nouzi, naopak bývalá továrna na šěňata z množky si to pěkně vychutnává, ale ona zase vyžaduje, aby bylo žrádlo servírováno VČAS

12.12.2020 14:12
fikovnice

XXX.XXX.134.46

marcelaamax napsal(a):
No skelety už jsem zkoušela různé - menší i větší kusy, ale ona prostě žere jako zběsilá a všechno do sebe souká, i když to vcelku polknout nejde, tak ona to do sebe rve a dáví se. Nebo jednou kousne, jakoby to zlomí a pak to tam rve... No nevím, prostě mi to nepřijde úplně v pohodě a nějak se to bojím dávat.

Já si vlastně teda nejsem jistá ani u těch krků a křídel - do toho žvejkne jednou, max dvakrát a polkne. Ale zase si říkám, že to je malé a projde to.

To jsme asi nezkoušeli, vždycky jsme měli s kloubem, teda alespoň myslím.

Marci, a co je krmit odděleně? Nemůže být žárlivá, resp. mít strach, že jí to sežere Saurus?

12.12.2020 14:28
marcelaamax

XXX.XXX.226.50

fikovnice napsal(a):
Marci, a co je krmit odděleně? Nemůže být žárlivá, resp. mít strach, že jí to sežere Saurus?

Nene, už jsem to tu psala, i když žere v jiné mistnosti, nebo jeden venku druhý doma, tak je to stejně. A i když žere na hlídání, kde žádný jiný pes není.

12.12.2020 14:34

marcelaamax napsal(a):
Nene, už jsem to tu psala, i když žere v jiné mistnosti, nebo jeden venku druhý doma, tak je to stejně. A i když žere na hlídání, kde žádný jiný pes není.

Prostě je to hltalka obecná.......do Sáry to taky padalo jak do hubený, někdy takovým fofrem, že jsem si říkala, že to ani není možný a furt jsem jí říkala "nehltej, nikdo to to nesní"....no a teď zase koukám na Ginu, která jí tak nějak normálně...teda jak co, syrový maso vdechne, ostatní papá v takovém vlažnějším tempu a té zase říkám "copak Ginuš, nechutná ti to?? nejsi nemocná??"
Minule vyžrala všechno maso a nechala v misce bramborovej salát....tak to se mi teda, od éry afgána, ještě nestalo........
Upřímně po feně, která shltá úplně všechno snad i kdyby měla prasknout, je to takový divný.

12.12.2020 14:37
fikovnice

XXX.XXX.134.46

Prostě je to hltalka obecná.......do Sáry to taky padalo jak do hubený, někdy takovým fofrem, že jsem si říkala, že to ani není možný a furt jsem jí říkala "nehltej, nikdo to to nesní"....no a teď zase koukám na Ginu, která jí tak nějak normálně...teda jak co, syrový maso vdechne, ostatní papá v takovém vlažnějším tempu a té zase říkám "copak Ginuš, nechutná ti to?? nejsi nemocná??"
Minule vyžrala všechno maso a nechala v misce bramborovej salát....tak to se mi teda, od éry afgána, ještě nestalo........
Upřímně po feně, která shltá úplně všechno snad i kdyby měla prasknout, je to takový divný.

Jéé, tak to náš pes je gurmán! Nic, co by nevonělo masem, nesežere. Jediná varianta - když jsou poblíž kočky - to by snad sežral i slepičí šrot!

26.12.2020 12:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Můžu dát psům kuřecí prsa (pro lidskou spotřebu), která už jsou cítit? Maso vypadá pěkně, není zelené nebo tak, ale už je prostě cítit a nám z toho už neuvarim. Je mi to líto vyhodit, je toho dost, ale zas nechci, aby se mi psi po...... 😀

26.12.2020 12:18
Dája6

XXX.XXX.39.187

marcelaamax napsal(a):
Můžu dát psům kuřecí prsa (pro lidskou spotřebu), která už jsou cítit? Maso vypadá pěkně, není zelené nebo tak, ale už je prostě cítit a nám z toho už neuvarim. Je mi to líto vyhodit, je toho dost, ale zas nechci, aby se mi psi po...... 😀

Já bych dala, ale asi spíš několikrát povařila, ale dala. Naše kočky toulavky tohle milují syrové 🤫😜.
Dája

26.12.2020 12:18

marcelaamax napsal(a):

Povím Vám tajemství.. nikomu to neříkejte.. maso, které ještě není zelené, se vytáhne z obalu, omyje octem, dá do nového obalu a prodá v akci za 99, sníme ho na Silvestra.

Jestli máte psy zvyklé jíst nechutnosti ze zahrady, nebo krmné maso, tak se jim asi nic nestane.. já nevim, pro mě je to krmné maso :-)
edit.: dája má pravdu, uvařit

26.12.2020 12:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Povím Vám tajemství.. nikomu to neříkejte.. maso, které ještě není zelené, se vytáhne z obalu, omyje octem, dá do nového obalu a prodá v akci za 99, sníme ho na Silvestra.

Jestli máte psy zvyklé jíst nechutnosti ze zahrady, nebo krmné maso, tak se jim asi nic nestane.. já nevim, pro mě je to krmné maso :-)
edit.: dája má pravdu, uvařit

Běžně pes žere maso či kosti, co je cítit. Nejspíš i proto si to zahrabávají ,,na potom"(moji tedy ne) Vytáhnu psu kuřecí krky do lednice, je jich moc, takže to je dávka na tři - čtyři dny. Minimálně ten poslední den už smrdí jak ,,bolavá noha" Pes neřeší, já neřeším, žere to syrové.
Ještě dodám: od té doby co žere a je mu jedno co, prostě mu začalo chutnat(asi tak dva roky) se mi ještě nestalo, že by se zesr.l, jak u něj bývalo zvykem, že by mu to teklo po rajtkách. Předevčírem sežral u souseů na kompostu nějakou kotletu, podle toho, jak byla vyčištěná, ležela tam týdny. Letěla jsem, co tam křupe, protože on teď je schopný sežrat kde co. Viděla jsem, že kosti, tak ať si to dojí. K večeři měl kapra, co mu tchýně shrnula zbytky z talířů, krom hromádek vyloženě vytahaných kostiček, to měl všechno, i se strouhankou a dobrý. Ještě k tomu měl uvařené telecí s rýží a kapří hlavu se zeleninou - tak dostal od všeho trochu.

26.12.2020 12:32

lesnížínka napsal(a):
Běžně pes žere maso či kosti, co je cítit. Nejspíš i proto si to zahrabávají ,,na potom"(moji tedy ne) Vytáhnu psu kuřecí krky do lednice, je jich moc, takže to je dávka na tři - čtyři dny. Minimálně ten poslední den už smrdí jak ,,bolavá noha" Pes neřeší, já neřeším, žere to syrové.
Ještě dodám: od té doby co žere a je mu jedno co, prostě mu začalo chutnat(asi tak dva roky) se mi ještě nestalo, že by se zesr.l, jak u něj bývalo zvykem, že by mu to teklo po rajtkách. Předevčírem sežral u souseů na kompostu nějakou kotletu, podle toho, jak byla vyčištěná, ležela tam týdny. Letěla jsem, co tam křupe, protože on teď je schopný sežrat kde co. Viděla jsem, že kosti, tak ať si to dojí. K večeři měl kapra, co mu tchýně shrnula zbytky z talířů, krom hromádek vyloženě vytahaných kostiček, to měl všechno, i se strouhankou a dobrý. Ještě k tomu měl uvařené telecí s rýží a kapří hlavu se zeleninou - tak dostal od všeho trochu.

A to má zvěř nesní, když je to cítit, stávalo se právě u krků, tak už je nekupuji, ale měli je moc rádi, než to začalo být nějaké divně zachlazené.
Když si něco uklidí venku, tak sežerou, i když je to už na pochodu.. ale když bych na ně zkusila z lednice maso, co je cítit, tak jdou pryč. Asi tam nejsou ty správné bakterie.
Vždy jsem měla za tak chytré kočky, poznají, že to špatné nemají jíst, ale tento pes to dělá také.
Moc drama bych z toho nedělala, jídlo se vyhazovat nemá, co by za to děti v Africe (a teď i u nás).. omýt octem, uvařit, zkrmit, běžně to jí i lidé, a já, pokud budu mít hlad, tak to sním také, hlad vás naučí! Musíte akorát zničit salmonelu.

26.12.2020 12:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A to má zvěř nesní, když je to cítit, stávalo se právě u krků, tak už je nekupuji, ale měli je moc rádi, než to začalo být nějaké divně zachlazené.
Když si něco uklidí venku, tak sežerou, i když je to už na pochodu.. ale když bych na ně zkusila z lednice maso, co je cítit, tak jdou pryč. Asi tam nejsou ty správné bakterie.
Vždy jsem měla za tak chytré kočky, poznají, že to špatné nemají jíst, ale tento pes to dělá také.
Moc drama bych z toho nedělala, jídlo se vyhazovat nemá, co by za to děti v Africe (a teď i u nás).. omýt octem, uvařit, zkrmit, běžně to jí i lidé, a já, pokud budu mít hlad, tak to sním také, hlad vás naučí! Musíte akorát zničit salmonelu.

On to čichlé taky nejí hned...nechá to tam alespoň půl dne ležet...v létě až to pos...mouchy, polozí mravenci, oždibou vosy...pak nad tím stojí a řve, ať všichni vypadnou, že to jde sníst. Nebo kouká na mě, že ta havěť vůbec neposlouchá a ať je jdu vyhnat Teď tam leží čichlé kuřecí hřbety. Chtěla jsem je včera povařit k večeři, ale dostal toho kapra, tak jsem zapomněla, že tam jsou. Uvidím, kdy na ně přijde řada...zatím spí a hřbety leží

26.12.2020 13:23
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Prosím, prosím. Odkud si necháváte vozit maso v okolí Brna? Díky. :)

26.12.2020 13:38

Andrýsek3 napsal(a):
Prosím, prosím. Odkud si necháváte vozit maso v okolí Brna? Díky. :)

zalezi i od koho chcete maso a kolik.

Naposledy jsem chtela axel - je to jedine kureci, co kupuju v mase pro psy - tak jsem brala odtud: www.electrabarf.cz a fungovalo to super.

kdybych chtela mnozstvi a druhy, co beru normalne - tak uz je to na me drahe.

7.1.2021 21:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nemáte náhodou někdo vyzkoušené tohle krůtí mleté? :-)

https://www.dopsimisky.eu/zvyhodneny-nakup/172-20x1kg-kruti-mlete.html

7.1.2021 22:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
to mi přijde lepší tohle¨
https://www.dopsimisky.eu/hovezi-maso/1-akce-hovezi-svalovina-hrubomleta.html

Jo, tohle je dobrý, to beru pravidelně . Jenže právě krmím převážně hovězím (plus drůbeží droby a kosti), snažím se občas dát rybu, ale myslela jsem, že bych to ještě trochu zpestřila tou krůtou

7.1.2021 22:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

já teď 1/3kg hovězí ořez (1kg salámy Pošvář 33/kg)+ pěknej skelet , nebo 4 - 5 krků příloh min a nepravidelně, má 21 kg
vypadnou z něj 3 tmavý "drůb. párky" - jen pro představu velikosti odpadu,( asi jako ukazováček )

štíhlej, svalnatej ...

7.1.2021 23:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo u nás krmná dávka taky vyhovuje bych řekla, žádný problémy, bobky ukázkový. Teď i trošku nabrali, ale to hlavně proto, že máme "pauzu", a záměrně.

A Pošvář - kvalita ok? Právě jsem nedávno četla na něj nějaké stížnosti na kvalitu, ale nevím, nemám zkušenost.

7.1.2021 23:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

ty hovězí salámy jsou dobrý (syrový, zamražený) někdy "mastnější" , ale v průměru OK, kuřecí i krůtí mi přijde moc kostí, asi jen semletý obraný skelety, pařáty...
to raději koupím čerstvý u řezníka (skelety 25,- krky 20,.)

8.1.2021 13:31

Vážené zkušené osazenstvo faunyí...mám problém.

Gina jako štěňátko nějakou dobu papkala jen maso, nic jiného nechtěla, nakonec se teda rozkrmila a defakto vdechla všechno, co jsem jí dala do misky a ještě jsem jí držela, aby se nešla nacpat k pesanovi do misky. Což jsem teda měla radost.

No a teď se postupně z madam stává specialistka, co by nejradši jedla jen syrový kuřata v celku....maso teda nakonec sní i jiné, ale defakto jí to musím přinést pod nos a ještě vyhrožovat, že jestli to nesní, tak jí to sežere Jack.
A je jedno, co je to za maso...a jestli syrové a nebo vařené. Přílohy nežere vůbec, je schopná vynimrat i mletinu a rýži, co je do ní zamíchaná nechat...pokud je tam zamícháno přílohy víc, tak to nechá i s tím masem.....jakoukoliv přílohu, ať už je to rýže, těstoviny, brambory, vločky a já nevím co ještě.
Pokud je tam jen zelenina...jen vařená zelenina a není jí moc, tak to většinou s tím masem sní. Ale třeba listovou zeleninu...salát a podobně...vůbec a nebo minimum.
Jogurty a podobný věci si můžu strčit do zadele, akorát nevím, jestli se mi tam vejdou, protože tam už mám kachnu a krůtu, co nechce jíst vůbec.
Mimo to sní třeba rohlík, když přijdu z nákupu nebo piškot, ale ten jí pomalu nacpu násilím do tlamajzny a ještě jí chválím, jak je šikovná, že ho snědla.
Se na všechno, mimo nějakých sušených střívek a podobně, tváří jako že je to otrávené.
No takže nějaký morál o vyvážené stravě mi přijde, že mizí v dáli...alespoň dle toho, jak jsem to měla doteď.

Jako snažím se najít informace, ale zeptám se ještě tady....neměla bych koupit nějaké doplňky stravy, co já vím...minerály, vitamíny něco na vybalancování krmné dávky??
Popř. máte tipy jaké??

Dávám nepravidelně kelpu, pangamin a oleje..většinou lososový.

Prostě se z ní stává nežravka, což jsem teda zvyklá od chrta, ale přijde mi, že aby jedla skoro jenom maso...samozřejmě tím masem myslím vše svalovinu, vnitřnosti, kosti, že to teda není moc hitparáda....nemůže jí to ublížit?? Mám strach třeba ohledně zvýšené močoviny...nevím...může to mít vliv třeba na ledviny.
A nebo zbytečně plaším a je to více méně ok??

Naše ovčanda jedla prakticky taky jen syrové...k tomu přizobla pár granulek...tím pár myslím třeba 5-10 kusů denně, nějakej pribiňák, s dědou k svačině chleba se špekem a nebo syrečky a byla v poho, žádný problémy neměla.

Navíc když je v růstu?? Do výšky už asi moc nepůjde...chybí jí 5 cenťáků do maxima dle standardu, ale určitě zesílí...zmohutní...je to furt takovej "švec prťavec" a nemá ještě zdaleka proporce medvěda...je jí 9 měsíců.

Předem děkuji....

8.1.2021 13:44

Naší nežravce pomohli až ostatní žravci ze smečky. Dělala úplně to samé, vypitvala z misky jen to, co jí chutnalo. A třeba granule nejedla vůbec, čichla a odešla. Dnes se ohledně jakéhokoliv masa a zeleniny může strhat. Ale to jsem vám moc neporadila. 🙂
Ještě mě napadlo, zkusila jste dršťky? Hodně to právě doporučují lidi, když jim pes nechce žrát žádné přílohy.

8.1.2021 13:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sardullah, nemám štěně a nejsem žádná výživářka, ale vaše fena je asi podobná princezna jako ta moje. Když nechce, tak to žrát nebude, sežerte si to sama, když je to tak skvělý, žejo...
Taky má střídavě období, kdy chce třeba jenom kuře, sice komplet, ale prostě bez zeleniny, občas vezme na milost aspoň ovesné vločky z přílohy, jinak jako smůla obrovská. Někdy mi zabere, když zeleninu rozmixuju ve smoothie makeru a nemilosrdně jí to na to kuře naleju. A někdy taky ne. Takový znehodnocený kuře... kouká na mě jako jestli jsem se zbláznila.
Ale, co chci říct. Občas taky už rezignuju a dám jí několik dní za sebou jenom to její vydupaný kuře a nic jinýho (samozřejmě maso kosti vnitřnosti) no a za týden už má třeba zase chuť na něco normálního a tak jedu v podstatě vyváženou stravu zase do chvíle než ji napadne protestovat.
Shodou náhod mi do tohohle jejího protestu, co už trval nějakou dobu, vyšlo vyšetření moče a krve a měla vše naprosto v pořádku, i když jsme na nějaký vypočítaný a vyvážený dávky z vysoka prděly.
Jak říkám, nemám štěně, ale jen jsem to chtěla poznamenat v tom kontextu, že aby to nebylo vyloženě nějak nebezpečný nebo tak... očividně není.

Jo a za pořádně smradlavý zelený dršťky se taky přimlouvám.

8.1.2021 13:57

Naší nežravce pomohli až ostatní žravci ze smečky. Dělala úplně to samé, vypitvala z misky jen to, co jí chutnalo. A třeba granule nejedla vůbec, čichla a odešla. Dnes se ohledně jakéhokoliv masa a zeleniny může strhat. Ale to jsem vám moc neporadila. 🙂
Ještě mě napadlo, zkusila jste dršťky? Hodně to právě doporučují lidi, když jim pes nechce žrát žádné přílohy.

Dršťky nežere vůbec...to jsem zkoušela...teda venku, protože takovej dobrodruh, abych krmila zelenýma sšťkama doma, nejsem...a to se vysloveně zvedla a odešla.

Nejhorší na tom je, že pes teď, co má implantát...chemickou kastraci, tak se více méně přestal ofrňovat a papá hezky (syrové teda nee, ale třeba křídla v pohodě, sní i kostru) a feně je to úplně šumák....ta ani na jídlo nejde....a když už jde a zjistí, že v misce není kus zvířete, ať už půlka kuřete, kusanec masitých hovězích a nebo vepřových žeber....prostě něco, co může v kuse vzít a odnést si to a postupně zpracovat, tak je schopná si sednout před lednici a koukat jakože "no tak ta večeře jako vtip dobrý a teď vytáhni flákotu.

Včera měla hovězí s droby..mletý, vařený s mrkví..misku jsem jí donesla do obýváku a to jste měli vidět...pohled do misky, pak zvedla hlavu a podívala se na mě s výrazem "jako, co to je??"...no ale nakonec to teda pomaloučku spucla, když se kolem začal ochomítat jack, co už měl dojedeno.

8.1.2021 14:01
domi.t

XXX.XXX.38.208

Tiež hlasujem za držky Pred Nefret som mala troch psov,všetci jedli všetko rad radom...ale na to,čo predvádza Nefret,sa ani zdaleka nechytajú. Hviezda zožerie všetko za 15 sekúnd,prisahám! A hneď sa tvári,že chudiatko týrané,týždeň nejedla a že by jej konečne niekto mohol dať večeru. Podla mňa raz na mňa zavolá Slobodu zvierat

Inak,teraz mám v dočaske 3-ročného SAO a on zasa nezje nič okrem vareného,aj to si vyberá...no mamma mia,to sú útrapy! Plus má extrémne citlivé trávenie,časté hnačky...no nie je to len tak,o to radšej som,že Nefret žerie aj za troch.

Držím palce a poprosím fotku Giny,nech sa pokocháme medvedíkom

8.1.2021 14:04
janaa

XXX.XXX.37.25

Nedávám přílohy ani štěňatům, ani solo ovoce nebo zeleninu. Důležitý je,že žere maso,kosti. Jako problém bych viděla jen kdyby nechtěla vůbec kosti,tam by pak bylo potřeba vápník dotovat. Jinak neřeším a neřešila jsem, taky jsem měla pár nežravců. Jinak já rostoucí omladině přidávám toto https://www.dromy.cz/pro-psy-a-kocky/dromy-junior-dha-700-g/ Jinak je od nich ještě dobrej Barf balancer

8.1.2021 14:05

Atheira napsal(a):
Sardullah, nemám štěně a nejsem žádná výživářka, ale vaše fena je asi podobná princezna jako ta moje. Když nechce, tak to žrát nebude, sežerte si to sama, když je to tak skvělý, žejo...
Taky má střídavě období, kdy chce třeba jenom kuře, sice komplet, ale prostě bez zeleniny, občas vezme na milost aspoň ovesné vločky z přílohy, jinak jako smůla obrovská. Někdy mi zabere, když zeleninu rozmixuju ve smoothie makeru a nemilosrdně jí to na to kuře naleju. A někdy taky ne. Takový znehodnocený kuře... kouká na mě jako jestli jsem se zbláznila.
Ale, co chci říct. Občas taky už rezignuju a dám jí několik dní za sebou jenom to její vydupaný kuře a nic jinýho (samozřejmě maso kosti vnitřnosti) no a za týden už má třeba zase chuť na něco normálního a tak jedu v podstatě vyváženou stravu zase do chvíle než ji napadne protestovat.
Shodou náhod mi do tohohle jejího protestu, co už trval nějakou dobu, vyšlo vyšetření moče a krve a měla vše naprosto v pořádku, i když jsme na nějaký vypočítaný a vyvážený dávky z vysoka prděly.
Jak říkám, nemám štěně, ale jen jsem to chtěla poznamenat v tom kontextu, že aby to nebylo vyloženě nějak nebezpečný nebo tak... očividně není.

Jo a za pořádně smradlavý zelený dršťky se taky přimlouvám.

No už jsem psala dršťky nee....a to jsem teda šla proti sobě, protože je vždycky nebezpečí, že se poblinkám...
ty mě napadly jako první, protože by se to defakto dle mého vyřešilo....ona obecně vnitřnosti moc nemusí, ale v mletině je většinou sní....

Když jsem kamarádce na podzim říkala, jak Gina hezky jí...ona má taky pastevce...tak povídala, to ti závidim, ten můj kdyby mohl, tak snad nejí vůbec a tramtarará...je to tady...

Ale včera u babičky, to teda maso na řízky...kuřecí prsa...zhltla, že to vypadalo, že jí doma nekrmim a máma chtěla letět koupit ještě další, když je Ginuš tááák hladová

8.1.2021 14:07

janaa napsal(a):
Nedávám přílohy ani štěňatům, ani solo ovoce nebo zeleninu. Důležitý je,že žere maso,kosti. Jako problém bych viděla jen kdyby nechtěla vůbec kosti,tam by pak bylo potřeba vápník dotovat. Jinak neřeším a neřešila jsem, taky jsem měla pár nežravců. Jinak já rostoucí omladině přidávám toto https://www.dromy.cz/pro-psy-a-kocky/dromy-junior-dha-700-g/ Jinak je od nich ještě dobrej Barf balancer

Tak to jste mě uklidnila......
a díky za tip

8.1.2021 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když byl Worka mladý a absolutně nežravý - ne, nepomohl druhý pes, nepomohly kočky, nepomohli ani cizí psi, co k nám do zahrady chodili, ježek...a nevím ještě, kdo se na tom jeho jídle pásl...on vypadal, že je rád, že to nemusí žrát on. Zelené dršťky, tvarůžky, pangamin a podobné věci, co se doporučují pro nežravé psy, by do huby absolutně nevzal. Trvalo mi roky, než se trochu rozjedl, spíš mi připadlo, že jíst začínal víc, až začal ztrácet sílu a rozum Sardullah jak píšeš, měla jsi to u chrta, takže víš, o čem mluvím. Pastevci jsou asi na stejné úrovni, jako i seveřani...žerou jen, aby neumřeli, nemají takovou potřebu jíst, spíš jen takové záchovné dávky.

8.1.2021 14:37

lesnížínka napsal(a):
Když byl Worka mladý a absolutně nežravý - ne, nepomohl druhý pes, nepomohly kočky, nepomohli ani cizí psi, co k nám do zahrady chodili, ježek...a nevím ještě, kdo se na tom jeho jídle pásl...on vypadal, že je rád, že to nemusí žrát on. Zelené dršťky, tvarůžky, pangamin a podobné věci, co se doporučují pro nežravé psy, by do huby absolutně nevzal. Trvalo mi roky, než se trochu rozjedl, spíš mi připadlo, že jíst začínal víc, až začal ztrácet sílu a rozum Sardullah jak píšeš, měla jsi to u chrta, takže víš, o čem mluvím. Pastevci jsou asi na stejné úrovni, jako i seveřani...žerou jen, aby neumřeli, nemají takovou potřebu jíst, spíš jen takové záchovné dávky.

No upřímně, trochu jsem s tím počítala, ale jak se mi hezky rozežrala, tak jsem si myslela, že by ta nežravost ještě mohla přijít věkem....třeba až bude dospělá.

Mi připadá, že dokud mi rostla před očima, tak jedla hezky a pak postupně, jak se ten překotný růst brzdil, tak začíná s tím jídlem haprovat.
Jak kdyby si řekla...teď už jsem veliká, tak toho zase až tolik nepotřebuju, abych rostla.

8.1.2021 14:43

no, sardulah, tak se Gina dostala do normálu
a jak píše janaa
chrupavky, syrové vepř. ucho, hrtany (občas), šlachy.....
tvrdý chléb nekřoupe?

8.1.2021 14:53

no, sardulah, tak se Gina dostala do normálu
a jak píše janaa
chrupavky, syrové vepř. ucho, hrtany (občas), šlachy.....
tvrdý chléb nekřoupe?

Jooo...tvrdej chleba dávám, ten chroupe...

Chrupavky, uši apod. s tím není problém. Hrtany se přiznám nedávám.

8.1.2021 14:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

A kolikrát denně ji cpete ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík