Jorkšírský terier s PP

Prodám Jorkširského teriéra - Nabízím 2 fenečky s PP FCI nar.1.2.2025.Feneč...
30000 Kč
Len pár diskusíí na stále rovnakú tému Skúste hore do vyhladávača zadať pojem šteňa a uvidíte,že sme si tým prešli takmer všetci. Ukludním Vás,je to len obdobie
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3721047/stene-je-agresivni-kdyz-neni-po-jeho?from-list=1#a3721349
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3719997/jak-odnaucit-prikusovani-ruky?from-list=1#a3720363
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3718195/stene-ktere-utoci?from-list=1#a3718671
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3717785/vychova-10-mesicniho-psa?from-list=1#a3718364
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3717287/problemove-chovani?from-list=1#a3717374
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3716794/divoke-stene?from-list=1#a3716984
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3714486/stene-utoci-a-je-agresivni
hmn
XXX.XXX.4.31
Příčina s největší pravděpodobností je : chyby člověka.
Ono se k tomu textu v zadání asi moc víc napsat nedá....
Uživatel s deaktivovaným účtem
Filian1
napsal(a):
Dobrý den,
máme stěně jorkšíra, budou mu 4 měsíce, už třikrát se nám stalo, že pejsek po někom z nás bezdůvodně vyjel, začal vrčet a kousl. Naposledy manželku, když ho hladila.
Může někdo poradit co s pejskem dělat nebo čím to muže být? Pejsek je s PP.
Mě to tak nějak nedá....moje štěně donedávna vrčelo a kousalo nonstop, teda mezitím i spalo, o nějakým hlazení, mazlení nemohlo být ani řeči a nebo se štěnětem zakouslým v ruce, při pokusu dát štěněti pusinku jsem riskovala ukousnutej nos, při pokusu to ignorovat s tím, že se otočím zády, mě ta malá bestie klidně a bezestudu kousla do zadele.....prostě je to štěně.
No a pak to bylo lepší a lepší a teď je nám 6 měsíců a už se začínám rozplývat a říkat...no podívej na tu naší holku, ta je tak hodná...Ginuška je nejhodnější štěňátko na světě....sice se pořád ještě koušeme, ale tak 2x..3x denně, když si hrajeme a kolikrát si začnu já, protože když jsou 2 hodiny odpoledne a ještě jsme se nekousaly, tak mi to přijde divný
Je opravdu zvláštní, jak se lidi rozplývají nad videi, kde se štěňata nemotorně perou, koušou, loví se ze zálohy...to je přeci tááák roztomiloučké a když to samé dělá jejich malý štuc, který holt nemá sourozence, se kterým by takhle blbnul a tak se takhle chová ke svým lidem, tak je to štěně agresivní
Je opravdu zvláštní, jak se lidi rozplývají nad videi, kde se štěňata nemotorně perou, koušou, loví se ze zálohy...to je přeci tááák roztomiloučké a když to samé dělá jejich malý štuc, který holt nemá sourozence, se kterým by takhle blbnul a tak se takhle chová ke svým lidem, tak je to štěně agresivní
Přesně!!! Tohle by se mělo tesat
Katka12345
napsal(a):
My máme šestiměsíčního čuvače a na denním pořádku je hryzanec do nohy, zadku, sem tam do ruky. Protože pohybující se zadek je o dost zajímavější hračka, než cokoli jiného...
Ono to možná časem přejde, kdyby celý den proležel v apatii a bez aktivity, tak by to bylo horší 😊
No někteří moji pesani...kupodivu teda jen holky (náhoda??), které měly tak nějak větší smysl pro humor a švandu než moji psí kluci...pak měly jako puboši, poté, co nás minulo kousací štěněcí období) štípací období....a to člověk přesně vidí ty šibalský jiskřičky v očích, když nečekaně štípne, panička vypískne, začne hudrovat, ale nemúže se dlouho zlobit, protože se koukne na tu svojí poberťačku bláznivou, jak se uculuje a musí se smát s ní, protože je šťastnej, že to jeho odrostlý štěndo je zdravý a spokojený....
Myslela jsem, že mě to u další psí holky mine, ale už to občas udělá taky...asi takový štípací typy psích holek přitahuju.
Výhodou jorkšíra a spol. je, že když člověk stojí, tak ho fakt nemůže takovej pidi pes štípnout do zadele.
Prostě, co se týče štěňat, tak bych trochu poupravila text písně o kočce od Pokáče:
Mám doma štěně, mám ho rád, je to skvělý kamarád, jen od tý doby, co ho znám, mám ruce nohy samej šrám
A v případě štípajícího pubescenta sem tam nějaká modřina.
Téměř 3 měsíce jsem se modlila, aby už Gině skončilo to kousací období, protože to byl děs a běs a teď, když přijde, nechá se pomazlit a pak si lehne ke mě na gauč a dokonce tam leží, i když se zvednu a jdu se do kuchyně napít, nejdu už se štěnětem zakouslým v noze, a vracím se z kuchyně a ona leží a kouká na mě a neběží mě ulovit ze zálohy, tak jí říkám "Ginuško, copak, nejsi smutná???"
Bože děkuju za všechna moje kousací agresivní štěňata, protože to je neklamná známka toho, že je štěndo v pořádku......a vždycky, když už je to moc, když člověk opravdu nemůže sáhnout na svoje štěně, protože ho má okamžitě zakousnuté v ruce, kolikrát i s příslušným zvukovým efektem-vrčení, tak si vzpomenu, jak měla moje ovčanda jako štěndo parvovirózu, jak jsme se bály, že nám umře, jak jsme jezdili každej den na veterinu na injekce (teda nepamatuju si jestli každý den, ale přjde mi to tak) a pak když se uzdravila a začala z ní být ta malá piraňa, tak naše radost, že máme zdravé štěně byla nevýslovná.....
Nevím, jestli je úvodní dotaz reálný, protože podobné dotazy se zde opakují pravidelně a zadavatel se pak třeba už ani neozve....ale pro všechny, co si třeba opravdu budou myslet, že mají agresivní štěňátko a prokoušou se všemi těmi diskuzemi až třeba k tomuto příspěvku....
Ano opravdu je pravda to, co zde na podobné dotazy píšeme stále dokola....máte naprosto normální štěňátko, které se chová naprosto přirozeně, budte rádi, že je zdravé.
Já měla teda i dvě naprosto nekousací štěňata...oba kluky, ale oba bych řekla takové ty vyjímky, co potvrzují pravidlo...jedno štěně byl chrt-afgán a tomu jsme byli tak nějak buřt, byl nekontaktní štěně, nejraději si hrál sám, tak proč by nás kousal a pak mého současného psa....a ten dle mého názoru nekousal, protože to byl (a stále vlastně je) takovej troubík...ňouma....kde mě posadíte, tam mě najdete.
PS: těm, co to dočetli až do konce se omlouvám za to, že jsem opět sepsala román
Sardullah, přesně tak. Takové to nenápadné štípnutí předníma zoubkama 😁 mám ruce a nohy samou modřinu. A to máme teda chlapa. Ale on je taková komediantka.
Taky si vždycky říkám, hlavně, že je zdravý a šťastný, ale někdy mě tak nase*e tímto, že mám chuť mu utrhnout ocas a nacpat mu ho až do žaludku 😁😁😁
přesně jako hovi štěňátko mladých, a je to kluk
takové klubko lásky
Jé tady na mě náhodně vyskočilo video, když jsem hledala něco jiného, ale myslím, že to je k tématu a je to přesně to typické videíčko, které jsem zmiňovala, kdy se lidi smějou, jak si štěňátka hrajou, nikdo při tomhle videu neřekne..."to jsou ale agresivní bestie", ale to samé chování, když už mají štěně doma tak je stejné chování považováno za agresi...obzvlášť když to štěně i vrčí...to tyhle špunti na videu dělají taky.....
https://www.youtube.com/watch?v=Gg_1723HGWQ
napsal(a):
Jé tady na mě náhodně vyskočilo video, když jsem hledala něco jiného, ale myslím, že to je k tématu a je to přesně to typické videíčko, které jsem zmiňovala, kdy se lidi smějou, jak si štěňátka hrajou, nikdo při tomhle videu neřekne..."to jsou ale agresivní bestie", ale to samé chování, když už mají štěně doma tak je stejné chování považováno za agresi...obzvlášť když to štěně i vrčí...to tyhle špunti na videu dělají taky.....
https://www.youtube.com/watch?v=Gg_1723HGWQ
a to je bílý plyšák bišonek
Co teprve ta větší "bojová" a další plemena že?
GAELLE
napsal(a):
a to je bílý plyšák bišonek
Co teprve ta větší "bojová" a další plemena že?
No kupodivu jsem po tomhle videu hledala i nějaké "agresivní" štěňata bullů a nebo kavkazů a oproti těmhle bišonkům to všechno byly andílci
Katka12345
napsal(a):
My máme šestiměsíčního čuvače a na denním pořádku je hryzanec do nohy, zadku, sem tam do ruky. Protože pohybující se zadek je o dost zajímavější hračka, než cokoli jiného...
Ono to možná časem přejde, kdyby celý den proležel v apatii a bez aktivity, tak by to bylo horší 😊
No u našeho kavkazáka trvala hravost tohoto typu do deseti měsíců. Zákusy všude možně, lovení ze zálohy, tryskový start a náraz hrudníkem, což už se opravdu nedalo ustát. Akorát to postupně jak rostl dělal nějak opatrněji, jak mu docházelo, že je to asi trochu nad naše možnosti. Když byl uplně prcek, tak sem měl na rukou a nohou různě velké tržné rány v rozestupu asi jeden centimetr a přítelkyni považovali kolegové v práci za oběť domácího násilí. Nikdo nevěřil, že to dělá ten roztomilý medvídek.
TyVed
napsal(a):
No u našeho kavkazáka trvala hravost tohoto typu do deseti měsíců. Zákusy všude možně, lovení ze zálohy, tryskový start a náraz hrudníkem, což už se opravdu nedalo ustát. Akorát to postupně jak rostl dělal nějak opatrněji, jak mu docházelo, že je to asi trochu nad naše možnosti. Když byl uplně prcek, tak sem měl na rukou a nohou různě velké tržné rány v rozestupu asi jeden centimetr a přítelkyni považovali kolegové v práci za oběť domácího násilí. Nikdo nevěřil, že to dělá ten roztomilý medvídek.
Zrovna včera při hře. Přítel hodil hračku, Tim běžel v naprosté euforii, nějak si mě nevšiml a plnými 30 kily mi vrazil do kolen. Praštil se do hlavy, ani si toho nevšiml a běžel dál 😁 Nevím, jestli si z našeho soužití odnesu víc zranění já, nebo pes 😁
Za další hodinu přišel jen tak z ničeho nic, narval si mou paži do pusy, kousnul, celou oslintal a bez mrknutí odešel 🤷🏼♀️
Katka12345
napsal(a):
Zrovna včera při hře. Přítel hodil hračku, Tim běžel v naprosté euforii, nějak si mě nevšiml a plnými 30 kily mi vrazil do kolen. Praštil se do hlavy, ani si toho nevšiml a běžel dál 😁 Nevím, jestli si z našeho soužití odnesu víc zranění já, nebo pes 😁
Za další hodinu přišel jen tak z ničeho nic, narval si mou paži do pusy, kousnul, celou oslintal a bez mrknutí odešel 🤷🏼♀️
No u nás doma máme třeba návyk, že když si všimneme, že se někdo rozbíhá, tak se rychle utíkáme postavit zády ke zdi a mírně pokrčíme kolena. Protože občas se stává, že v zápalu honičky ten kdo utíká v předu jaksi opomíjí sledovat kam běží, jelikož u toho zároveň kouše někam dozadu. Z toho pak vznikají situace kdy hrozí náraz dvou vzrostlých pastevců v plné rychlosti do kolen a zrovna tuhle sem tu někde popisoval, jak má člověk znenadání najednou nohy výš než hlavu a pak už jen letí a je vlastně rád, že kolena vydržela. Naštěstí od určitého věku jsou vzhledem k jejich výšce už kolena v relativním bezpečí
TyVed
napsal(a):
No u nás doma máme třeba návyk, že když si všimneme, že se někdo rozbíhá, tak se rychle utíkáme postavit zády ke zdi a mírně pokrčíme kolena. Protože občas se stává, že v zápalu honičky ten kdo utíká v předu jaksi opomíjí sledovat kam běží, jelikož u toho zároveň kouše někam dozadu. Z toho pak vznikají situace kdy hrozí náraz dvou vzrostlých pastevců v plné rychlosti do kolen a zrovna tuhle sem tu někde popisoval, jak má člověk znenadání najednou nohy výš než hlavu a pak už jen letí a je vlastně rád, že kolena vydržela. Naštěstí od určitého věku jsou vzhledem k jejich výšce už kolena v relativním bezpečí
No tak tohle zkusíme poradit našemu pesovi...minule se Gina rozběhla, taky nečuměla a vrazila do něj tak, že ho svalila
Já jsem docela vytrénovaná...s tou zdí to mám podobně.