Uživatel s deaktivovaným účtem

tak prý se dvojka pomalu načítá - a tak tedy varianta 3

Xerxová - výborný nápad! Díky.

..diky.....
Protože ve dvojce byly rozjetý některý témata, tak aby se dalo navázat, překopnu sem příspěvek Xerxový
dneska jsem šla k mamce. Cesta kus lesopark, kus civilizace, kus louky za pavlovickým cvičákem... cca 35 minut. Bohužel jsme šli snad v nejhorší čas - spousta lidí, aut, koloběžek a psů. A já spěchala. Yoda nespěchal - chtěl číst, čmuchat, čenichat a s každým psem se kámošit. Takže občas jsem myslela, že ho přetrhnu a šli jsme to poctivě o deset minut dýl.
Potkali jsme soustu hezkých psů - čtyřměsíční kolii, desetiměsíčního pudlíka aprikota, belgičáka, dva uječené westíky... A vychutnala jsem si jednoho pána - jeho boxer si dost nevybíravě "hrál" s malou střapatou fenkou a její panička pána prosila, ať si psa odvolá (fenku měla na vodítku !!). A on jí sdělil, že si to psi vyříkají sami a že se nic neděje. A v tom spatřil nás - a boxer taky pohlédl našim směrem, napřímil se a pán začal hysterčit "stůj, ke mně, nesmíš" ... a protože jsem viděla, že boxer poslechl a nechal se připnout, tak jsem drze pravila, jestli mám svého psa pustit, aby si to taky vyříkali... Odešel svižně bez komentáře, paní mi poděkovala... Ještě že dotyčný neví, že by se Yoda rozjetého boxéra bál...
Tohle je úplně typický. Majitelé velkých psů mají až na výjimky pocit, že stačí, pokud jejich pes tomu menšímu fyzicky neublíží. Že malej pes může být ve stresu nebo se dokonce bát o život, jim vůbec nedochází. Že malýho psa, kterýho třeba majitel učil nereagovat řevem na velký psy, zas vrátí ve výcviku na začátek.
Pinčová je absolutně nehravá a občas se nám stane že nás potká nějakej hravej pubertální poděs a začne ji nevybíravě nutit k pohybu. Vždycky mi bylo divný, že pinčová dělá takový ty výpady do poklony, jako když si chce hrát. Ale pak jsme se o tom bavily s naší trenérkou a ta mi řekla zajímavou věc, kterou se dozvěděla na komunikačním semináři. Zdaleka ne vždy to je výzva ke hře, záleží na detailech jako je třeba postavení pacek. Psi si takto často vymezujou osobní prostor, snaží se otravovi sdělit, že "ke mně ne". Odpovídalo by tomu, že pokud pinčové ten pes nedá pokoj, hledá pak ochranu u mě.

no a pak je ještě druhý extrém - občas mi vyčítají majitele mrňousů, že nepustím Yodu poběhat - že potřebují tryskomyš utahat... A že se nic nestane.
Znala jsem "rozšlápnutou" jorkovou - byla to v té rodině tragédie (majitelé psů byli sourozenci a psi - jorková a berňák - se moc dobře znali a milovali...)
Takže Yodu pustím tam, kde je bezpečno, ne moc kluzko a není unavený. No a taky prťavec musí být opravdu neohrožený a hbitý - ne lehající si bázlivec.

napsal(a):
no a pak je ještě druhý extrém - občas mi vyčítají majitele mrňousů, že nepustím Yodu poběhat - že potřebují tryskomyš utahat... A že se nic nestane.
Znala jsem "rozšlápnutou" jorkovou - byla to v té rodině tragédie (majitelé psů byli sourozenci a psi - jorková a berňák - se moc dobře znali a milovali...)
Takže Yodu pustím tam, kde je bezpečno, ne moc kluzko a není unavený. No a taky prťavec musí být opravdu neohrožený a hbitý - ne lehající si bázlivec.
No tak jestli byl ten berňák takovém dobráckej buldozer jako bal můj Jack, tak se tomu ani nedivím....Jacka, i když to byl pes ostatní pejsky milující, tak bohužel k malým pejskům jsem ho taky nepouštěla, protože jsem se bála, že při jeho nadšení v kombinaci s jeho nemotorností slona v porcelánu, by to mohlo dopadnout přesně takhle, že by mohl malému pejskovi, byť neúmyslně ublížit.
A tu situaci popisovanou výše, kdy majitel většího psa toleruje jeho dorážení na menšího psa, ale zároveň, když je situace opačná a jeho pes je ten menší, tak najednou už to není taková sranda, aby si to psi vyříkali sami, tak to znám bohužel z vlastní zkušenosti.
V tomhle ohledu jsem fakty ráda, že mám velký psy...já třeba asi žiju v ideálním světě, kde se k sobě pejskaři chovají slušně...ale vím, že to není pravidlem všude a v tu chvíli je fakt lepší mít na vodítku medvědici a ne čivku nebo jorkšírku apod.
napsal(a):
No tak jestli byl ten berňák takovém dobráckej buldozer jako bal můj Jack, tak se tomu ani nedivím....Jacka, i když to byl pes ostatní pejsky milující, tak bohužel k malým pejskům jsem ho taky nepouštěla, protože jsem se bála, že při jeho nadšení v kombinaci s jeho nemotorností slona v porcelánu, by to mohlo dopadnout přesně takhle, že by mohl malému pejskovi, byť neúmyslně ublížit.
A tu situaci popisovanou výše, kdy majitel většího psa toleruje jeho dorážení na menšího psa, ale zároveň, když je situace opačná a jeho pes je ten menší, tak najednou už to není taková sranda, aby si to psi vyříkali sami, tak to znám bohužel z vlastní zkušenosti.
V tomhle ohledu jsem fakty ráda, že mám velký psy...já třeba asi žiju v ideálním světě, kde se k sobě pejskaři chovají slušně...ale vím, že to není pravidlem všude a v tu chvíli je fakt lepší mít na vodítku medvědici a ne čivku nebo jorkšírku apod.
Já mám malého psa a taky se bojím, že těm ještě menším nějak ublíží. Je prostě moc hr.
Zrzavci: no nic speciálního nedostala. Já to nějak brala podle sebe, že jsem po narkóze taky jedla normálně. Dneska jsem jí sundala tu síťovinu a vykadila se, byly to neskutečný hromady. Ono se jí t pořád posovalo přes zadek a asi měla pocit, že to díky tomu nejde. Jak jsem jí tu síťovinu sundala, tak můj malý démon byl zpět, ještě je vidět, že je taková unavená a asi jí to i bolí, ale kdybych jí pustila, tak mi už zas běhá jak zběsilá. Dneska jsem odcházela z domu, tak jsem si říkala, že jí pustim nějaká zvířátka v televizi. Malina v kuchyni, já v obyváku přepínám a hlásím Malině, že tam má gepardy, to ona ráda a kouknu do kuchyně, jestli na to reaguje a ona tam už nebyla, kouknu vedle sebe a už zase tam seděla vedle mě a brejlila. Zdá se, že dokumenty o kočkách jí prostě fascinují .

dneska se venčilo parádně - prošli jsme kus Ještědského hřebene - od Výpřeže přes Černou horu na Rozsochu a Dánské kameny... a dole v kraji bylo bílé mlžné moře. Se spoustou ostrovů a ostrůvků - Bezděz, Ralsko, Klíč... vykukovaly z moře mlhy. Úžasná inverzní podívaná. Jinak nikde nikdo, jen krásné ráno kolem nás

napsal(a):
dneska se venčilo parádně - prošli jsme kus Ještědského hřebene - od Výpřeže přes Černou horu na Rozsochu a Dánské kameny... a dole v kraji bylo bílé mlžné moře. Se spoustou ostrovů a ostrůvků - Bezděz, Ralsko, Klíč... vykukovaly z moře mlhy. Úžasná inverzní podívaná. Jinak nikde nikdo, jen krásné ráno kolem nás
A já se tu plácám na zahradě, místo abych vyrazila na Malý Ještěd.

napsal(a):
A já se tu plácám na zahradě, místo abych vyrazila na Malý Ještěd.
minulou neděli jsme kvůli inverzi lezli na Klíč, a ona sahala mlha tak vysoko, že se inverzní fotozázrak nekonal. A dneska jsme jen vyrazili na procházku kousek mimo naše standardní trasy... a ono to vyšlo na jedničku s hvězdičkou. Opravdu paráda.

napsal(a):
tak tedy další týden - od nedělního Klíče po dnešní cestu na Rozsochu
Musím si v důchodu pořídit psa! Jinak shniju doma, protože se ven nevykopu. Krásné fotky! Jako vždy.

napsal(a):
Musím si v důchodu pořídit psa! Jinak shniju doma, protože se ven nevykopu. Krásné fotky! Jako vždy.
to není o psech - moje ségra s manželem jsou zcela nepsí a jestli někoho potkáme uprostřed hvozdů za humny v nepříznivém počasí, tak jsou to oni. Nachodí stejně kiláků a krásných tras, jak my se psem. Pokud chození nebaví člověka, tak pes ho k tomu nedokope. Vždyť spousta dog jsou spokojení gaučáci - jen my vychováváme ze všech nadšené kamzíky jizerskohorské...
napsal(a):
to není o psech - moje ségra s manželem jsou zcela nepsí a jestli někoho potkáme uprostřed hvozdů za humny v nepříznivém počasí, tak jsou to oni. Nachodí stejně kiláků a krásných tras, jak my se psem. Pokud chození nebaví člověka, tak pes ho k tomu nedokope. Vždyť spousta dog jsou spokojení gaučáci - jen my vychováváme ze všech nadšené kamzíky jizerskohorské...
Tak to si dovolím nesouhlasit.
Kdybych mohla mít psa, vím, že bych se k výletování dokopala. Prostě by mě to s psíkem mnohem víc bavilo, než třeba chodit sama. A jinak nepřizeň počasí by mi také výrazně nevadila.

tady je dneska zase (stejně jako včera) krásný podzimní den - sluníčko svítí, je skoro jedenáct stupňů. Sýkory a ostatní pipiny se cpou jak nezavřené, ranní mrazík jim sebral energii, kterou musí doplnit
Sýkory a ostatní pipiny se cpou jak nezavřené,
tak já krmil i v létě, a je to nádherná podívaná, celkem se nám na krmítku objevilo
21 druhů pěvců + 2 veverky, které ovšem kvíčaly, hnízdící cca 10 m od krmítka na staré slivce, bez rozpaků vyháněly ala "kamikadze"...takže jim nebylo dopřáno
Potěšilo, když "staří" po vyhnízdění přivedli i omladinu, takže pořád bylo na co koukat

napsal(a):
Viz fikovnice. Pocit odpovědnosti, že se psem musím. S koněm ani s domácím kocourem to není.
A to chodím ráda. Ale s věkem a tím pádem různým bolením si začínám hledat výmluvy.
napsal(a):
Viz fikovnice. Pocit odpovědnosti, že se psem musím. S koněm ani s domácím kocourem to není.
A to chodím ráda. Ale s věkem a tím pádem různým bolením si začínám hledat výmluvy.
To je o nátuře člověka - jestli je chodivej nebo nechodivej. Pokud se někdo dokope jen kvůli psu, bude spíš gaučák
Když nebožka fena zestárla a zvládla jen kolečko kolem domu, děsně jsem tím trpěla a chodila jsem sama. Ale nebylo to ono, připadalo mi, že ty vycházky nemají žádnej smysl, něco zásadního jim chybí.
U těchhle dvou mám jasno - jakmile budou míň mobilní, pořizuju terénní kočár. Kašlu na to, co na to řeknou lidi. Čím dál víc lidí tomu přichází na chuť a nedivím se. On ten psí seniorskej věk s horší pohyblivostí může trvat léta a člověk pak buď kvůli psu sedí doma anebo je pes doma sám.
Krom toho, pro psa je to taky veselejší, když se dostane dál než k popelnicím.

Terven
napsal(a):
To je o nátuře člověka - jestli je chodivej nebo nechodivej. Pokud se někdo dokope jen kvůli psu, bude spíš gaučák
Když nebožka fena zestárla a zvládla jen kolečko kolem domu, děsně jsem tím trpěla a chodila jsem sama. Ale nebylo to ono, připadalo mi, že ty vycházky nemají žádnej smysl, něco zásadního jim chybí.
U těchhle dvou mám jasno - jakmile budou míň mobilní, pořizuju terénní kočár. Kašlu na to, co na to řeknou lidi. Čím dál víc lidí tomu přichází na chuť a nedivím se. On ten psí seniorskej věk s horší pohyblivostí může trvat léta a člověk pak buď kvůli psu sedí doma anebo je pes doma sám.
Krom toho, pro psa je to taky veselejší, když se dostane dál než k popelnicím.
Tak já teda jsem založením gaučák. A nemít psy, tak nevytáhnu paty z baráku, ale s pesanama chodím a ráda...ale jít sama bez psa, tak v tom postrádám smysl, nebaví mě to. A nejde jenom o nějaký prochajdy do přírody. Dneska jsem vzala pesany a šli jsme na návštěvu k mamce....není to daleko, tak slabá půlhodinka když se se psy courám, nechávám je přečíst psí noviny....kdybych psy neměla, tak jedu autem.
Naopak když jsem teď v nedávné minulosti měla psího důchodce a štěňata a musela jsem dělat jenom krátké trasy a nebo jsme chodili jen v nějakém okruhu kolem auta, aby to nebylo daleko, když už toho štěně bude mít dost, tak jsem se těšila až budu mít "velký" psy a nedudu omezená tím, že se nám třeba parádně jde, ale musím myslet na to, aby to štěndo v pohodě odcapalo zpátky...
A s tím vozíkem bych se na lidi taky krajcvajc, naopak mi to přijde super..
Taky jsem ráda, že mám parťáka na procházky, omladina už s maminkou špacírovat vetšinou nechce. Dneska konečně podvou dnech inverze vykouklo sluníčko. Tak ještě pár fotek barevného podzimu, i když listí už nasáklo vodou, a tak se žádné šustění nekoná. Ani hafovi se dneska pózovat nechtělo, měl moc práce. Ale co by pro paničku za malý úplatek neudělal

aluska
napsal(a):
Tak mám konečně fotku z procházky , jsou tam fakt všichni čtyři
Kde?

napsal(a):
Dnešní ráno...
Kde roste ten krásný dub ?
Nepsí foto z venčení...
dvakrát po sobě jsem teď měla štěstí na parhelium - doufám tedy, že se nepletu
https://www.pocasicz.cz/aktuality-o-pocasi/aktuality-471/vedlejsi-slunce-parhelium-2322
Bohužel na fotkách to nevypadá tak pěkně jako ve skutečnosti.
První foto je v zemědělským areálu, kde Vikina skládala minulý týden zkoušky, druhé u koní a třetí je starší, to je ze Šumavy a to bylo asi nejvýraznější.

napsal(a):
Kde roste ten krásný dub ?
To je chráněný dub v zámeckém parku v Heřmanově Městci.

napsal(a):
To je chráněný dub v zámeckém parku v Heřmanově Městci.
Dík, je opravdu krásný.

napsal(a):
Dík, je opravdu krásný.
Ano, je krásný v každé roční době.
Z průvodce:
Dub najdeme v zámeckém parku v centru Heřmanova Městce.
Patří mezi chráněné památné stromy České republiky.
Obvod kmene je 550cm a výška stromu je 26m.
napsal(a):
Tak s manželem by mě to bavilo taky a nepotřebovala bych psa, ale on chodí pozdě domů z práce a nejsem typ, co se vypraví sám na výlet, tak sama nakoupit, tím mé dobrodružství končí. Se psem prostě jdu každý den ať se mi chce nebo nechce a ono se mi během procházky prostě začně chtít a aby mě to bavilo, měním trasy. Vím, že je spousta pejskařů, kteří chodí pořád stejné trasy. To by mě nebavilo, ráda to měním, dle počasí, nálady a času. Tchýně teď v důchodě začala chodit sama každý den na procházky a prý slyšela, jak se o ní baví dvě paní na lavičce a podivovali se tomu, že chodí takhle sama bez psa. Proto taky byla nadšená. že měla naší Malinu na hlídaní, to se jí prý líbilo, každý den vstát ráno a jít na dlouhou procházku, že sama by takhle daleko nešla, ale ví, že náš démon potřebuje hodně utahat.
Já mám nyní koronu, takže tento týden začne chodit manžel. Proto ani moc nejsem zastáncem být na psa úplně sama, vidím, že občas se ten druhý venčitel dost hodí.

aluska
napsal(a):
musíš si to zvětšit a najdeš je, oni fakt nepočkají než vyndám mobil a cvaknu , hezky v řádku jako mašinka s vagonkama
Tak jó, když pořádně zaostřím své oko, tak je vidím.

Trickyvoo
napsal(a):
Tak s manželem by mě to bavilo taky a nepotřebovala bych psa, ale on chodí pozdě domů z práce a nejsem typ, co se vypraví sám na výlet, tak sama nakoupit, tím mé dobrodružství končí. Se psem prostě jdu každý den ať se mi chce nebo nechce a ono se mi během procházky prostě začně chtít a aby mě to bavilo, měním trasy. Vím, že je spousta pejskařů, kteří chodí pořád stejné trasy. To by mě nebavilo, ráda to měním, dle počasí, nálady a času. Tchýně teď v důchodě začala chodit sama každý den na procházky a prý slyšela, jak se o ní baví dvě paní na lavičce a podivovali se tomu, že chodí takhle sama bez psa. Proto taky byla nadšená. že měla naší Malinu na hlídaní, to se jí prý líbilo, každý den vstát ráno a jít na dlouhou procházku, že sama by takhle daleko nešla, ale ví, že náš démon potřebuje hodně utahat.
Já mám nyní koronu, takže tento týden začne chodit manžel. Proto ani moc nejsem zastáncem být na psa úplně sama, vidím, že občas se ten druhý venčitel dost hodí.
A proto, jestli si jednou pořídím psa, bude to taky senior jako já. Aby mu stačila procházka kolem komína. A v záloze bude pořád mladší sousedka. A její děti, které se mi teď starají o kocoury, když jedu pryč. Případně další zvířecí kamarádky. Taky mladší.
napsal(a):
A proto, jestli si jednou pořídím psa, bude to taky senior jako já. Aby mu stačila procházka kolem komína. A v záloze bude pořád mladší sousedka. A její děti, které se mi teď starají o kocoury, když jedu pryč. Případně další zvířecí kamarádky. Taky mladší.
Hele, já mám lidožravku 12-13 let, Idy 11 let, Míja bude mít 10 let a okolo komína jim to nestačí ani náhodou
aluska
napsal(a):
Hele, já mám lidožravku 12-13 let, Idy 11 let, Míja bude mít 10 let a okolo komína jim to nestačí ani náhodou
Jj. Pes číslo dvě si procházky moc nevynucoval, ale první pes, který zemřel ve 14-ti letech, tomu stačily krátké procházky až pár měsíců před smrtíl, až když začal být nemocný. Do té doby pořád "ťukal" na hodinky, že je už čas. Lítal vedle kola a chodil na několik kratších během dne. Posadil se třeba před tátu a zamručel a on mu odpověděl, že až skončí Vraždy v Midsomeru a jak šly titulky, tak si ten pes zase před něj sedl a zamručel a táta jen "sakra, jak to víš" . Byl takový zavalitý skoro celý život, ale neskutečně temperamentní. Asi byl jeden z rodičů NO pracovní linie. Taky rád koukal na Komisaře Rexe, věděl, že jsou stejný druh .
Na jedné akci utahal bígla a jezevčíka a ti dva když už leželi jakože mají dost, tak ten můj vyvařený NO začal lítat kolem nich, ale tak co jé, hrajeme si ještě né?

aluska
napsal(a):
Však si taky nepořídím hyperaktivního jezevčíka. Ale třeba už ne úplně zdravého seniora, který nebude vyžadovat 15 km denně. Které za 10 let nedám ani já. Třeba.
napsal(a):
Však si taky nepořídím hyperaktivního jezevčíka. Ale třeba už ne úplně zdravého seniora, který nebude vyžadovat 15 km denně. Které za 10 let nedám ani já. Třeba.
Ale měla jsem i jednu hooodně línou jezevčici, teda ještě mám, bylo jí 14 let a dožívá u mamky. Už skoro nevidí, tak aby mi doma nespadla ze schodů. Ta se líná narodila. Když jsme šli na procházku a podle směru poznala, že jdeme na dlouho, normálně udělal ksicht " na dlouhou? a třeba si sedla k pankejtu ,protože věděla že se tudy zase budem s druhou jezevčicí vracet a že jí teda cestou zpátky vyzvednem

napsal(a):
Dnes jsme si ještě užívali slunečný den ...
krása - sochu Marťánka od Jaroslava Róny mám ráda - a na Ještědu mu to sluší. A první výcviková je na golfu ve Fojtce?? Inverze parádní - u nás na zahradě dneska taky sluníčko svítilo, byl asi poslední krásný den

napsal(a):
krása - sochu Marťánka od Jaroslava Róny mám ráda - a na Ještědu mu to sluší. A první výcviková je na golfu ve Fojtce?? Inverze parádní - u nás na zahradě dneska taky sluníčko svítilo, byl asi poslední krásný den
Ano, ranní výcviková je na golfu. Golfisti už to pomalu balí, takže tam opět nastává sezóna pejskařů 😊
Výhledy z Ještědu na Jizerky a Krkonoše super, Sněžka jak na dlani. Jen jsem se těšila, že bude vidět víc kopečků v kraji. Bohužel jen Velký Vápenný a v dáli Luž, jinak všechno pod mraky.

napsal(a):
Ano, ranní výcviková je na golfu. Golfisti už to pomalu balí, takže tam opět nastává sezóna pejskařů 😊
Výhledy z Ještědu na Jizerky a Krkonoše super, Sněžka jak na dlani. Jen jsem se těšila, že bude vidět víc kopečků v kraji. Bohužel jen Velký Vápenný a v dáli Luž, jinak všechno pod mraky.
na to byla úžasná ta sobota. Ani jsme to nečekali - byla to přidaná hodnota na krásné procházce. První dvě jsou z Černé hory a druhé dvě od Dánských kamenů. Nelezli jsme na Ještěd, ale vyrazili na druhou stranu od Výpřeže
napsal(a):
Já mám problém se ven dokopat, ale když už jsem venku, tak si to užívám, dřív jsem chodila se psem, každý den delší trasa, víkendy ani nemluvím, a byla jsme nadšená , jak odešel pes, já přestala, teď se zase vykopávkám kvůli detem. Chodíme i když je hnusně, ale kdybych byla sama, nic by mě nenutilo, ani to vědomí, že kdyz jsem venku na výletě, procházce, tak je to vlastně super. Takže někomu pes pomůže se vykopat ven

napsal(a):
na to byla úžasná ta sobota. Ani jsme to nečekali - byla to přidaná hodnota na krásné procházce. První dvě jsou z Černé hory a druhé dvě od Dánských kamenů. Nelezli jsme na Ještěd, ale vyrazili na druhou stranu od Výpřeže
No a my byli dole pod tou pokličkou. Dokonce se nám ke kravám zřítil v té mlze ultralight, pilot uhořel
Mln
napsal(a):
Taky jsem ráda, že mám parťáka na procházky, omladina už s maminkou špacírovat vetšinou nechce. Dneska konečně podvou dnech inverze vykouklo sluníčko. Tak ještě pár fotek barevného podzimu, i když listí už nasáklo vodou, a tak se žádné šustění nekoná. Ani hafovi se dneska pózovat nechtělo, měl moc práce. Ale co by pro paničku za malý úplatek neudělal
Teda to je nádhernej pes! A ta poslední fotka, jak suprově kouká...
fikovnice
napsal(a):
Teda to je nádhernej pes! A ta poslední fotka, jak suprově kouká...
Cirda děkuje za poklonu. On se vždycky tahle neviňoučce kouká , ale šijou s ním všichni 😈, typický zástupce svého plemene. Asi proto si to bez nich nedokážu představit. Kdo mohl do toho pelíšku vykousat tu díru??? Já si tady tak ležím....

Tak, jsme kdysi chodili, potom jezdili na koloběžce a nedávno pořídili elektrokolo. To rozšířilo možnosti a běžně jezdíme 20-30km. To e- kolo je pecka.

Bado - som sa pokochala -mkrásne fotky a nádherný pes!
My sme sa poriadnejšie venčili naposledy pred týždňom - tu je teraz tak hnusne, že ani ten pes nechce trajdať. Včera zima hmla a snežilo a snežilo - lenže sa to všetko hneď topí a je všade iba blato... Tak sa bavíme doma (škoda, že sa nedajú dať videá) - no už mi dochádzajú nápady čo to naše teľa učiť. Nemáte dáky tip na zábavu doma? Okrem bežných vecí už naša psica vie - doniesť a nosiť tašku, zatvárať dvierka na skrinke, obiehať stoličku, hľadať škoricu - psí hlavolam vyrieši za 3 sekundy ( a to sú štyri rôzne krabičky, ktoré musí otvoriť). A fakt neviem čo by ešte - ona sa rada a ľahko učí len keď to už vie tak madam to proste nebaví "keď to je také ľahké".
Mln
napsal(a):
Cirda děkuje za poklonu. On se vždycky tahle neviňoučce kouká , ale šijou s ním všichni 😈, typický zástupce svého plemene. Asi proto si to bez nich nedokážu představit. Kdo mohl do toho pelíšku vykousat tu díru??? Já si tady tak ležím....
Podle toho výrazu, to byla myš a on takhle flegmaticky přihlížel .

chumelí se chumelí - už jsou bílé střechy... ptáci lítají jako pominutí a cpou se jak nezavření. Yoda po procházce v lese odpadl k topení a já se chystám na dálkaře... Za chvilku vyrazím směr pracovní proces.

Hlásím: také nám chumelí. Moc se těším, až sníh přikryje to, co zůstalo nepohrabáno. Jupííí.

napsal(a):
chumelí se chumelí - už jsou bílé střechy... ptáci lítají jako pominutí a cpou se jak nezavření. Yoda po procházce v lese odpadl k topení a já se chystám na dálkaře... Za chvilku vyrazím směr pracovní proces.
Náš bělouš se taky cpe, nevím teda, kam to dává a ještě furt loudí pamlsky...asi teď udeří pravá zima..no vychází ta předpověď....a švagr je tam u Vás s rodinou na prodlouženém víkendu na letních gumách 🙈 ❄☃️ a to se nepovidlo....
Pozdrav Yodislavovi 😉 taky občas tuhle koncovku u našeho používám 👍
No my teď venčíme jen co musíme, protože máme oba chřipičku, ale už je líp....

vždyť hlásili ochlazení... jet do Jizerek na letňácích není dobrý nápad.
Jinak koukám na provoz na krmítku a koukám, že všichni se cpou, jen střízlík se koupe u leknínů... Holt péče o peří je nutná, i když už teplota spadla do záporných hodnot

Sypu jim to půllitrovým kelímkem, 2x denně všechno pryč. Mám 25 kg slunečnice, snad vystačíme.

napsal(a):
Sypu jim to půllitrovým kelímkem, 2x denně všechno pryč. Mám 25 kg slunečnice, snad vystačíme.
Mám objednáno 20 kg, tak uvidím. Ale asi nevystačí - krmím doma i v práci.

napsal(a):
vždyť hlásili ochlazení... jet do Jizerek na letňácích není dobrý nápad.
Jinak koukám na provoz na krmítku a koukám, že všichni se cpou, jen střízlík se koupe u leknínů... Holt péče o peří je nutná, i když už teplota spadla do záporných hodnot
Střízlík je dravý, ten se na krmítku nakrmí jen výjimečně. :-)
Já už mám zkrmeno cca 13 kg semínek, lojovky věším po třech… Letos jsou ptáčci hladoví…

napsal(a):
Střízlík je dravý, ten se na krmítku nakrmí jen výjimečně. :-)
Já už mám zkrmeno cca 13 kg semínek, lojovky věším po třech… Letos jsou ptáčci hladoví…
nadrobená lojovka na zemi - tam si občas střízlík zobne. Jen tedy Yodu musím učit, že ptáčkům se nic nežere...

napsal(a):
nadrobená lojovka na zemi - tam si občas střízlík zobne. Jen tedy Yodu musím učit, že ptáčkům se nic nežere...
To máte z toho, že nemáte lovecké plemeno. Gremlin je tak zaneprázdněn pozorováním a vystavováním ptactva, že (jim) ani nic nežere. 😅

My krmíme celoročně,ale nyní už sežerou denně přes půl kg,naštěstí máme slunečnice 4q,tak to vystačí pro ptáky i králíky.Přidáváme i vyloupané vlašské ořechy,na ty létají hlavně strakapoudi a žluny,ale i proso,olejku.A vrabci, hrdličky ,strnadi a zvonci se nakrmí se slepicemi.

napsal(a):
A tak to nežravka Ginuška se svými ptačími svěřenci klidně pojídá, co nešikovné paničce napadá na zem při sypání do krmítka...jo někdy se fakt zadaří a bílá krasavice společně s hejnem vrabců zobou svorně ze země ptačí zob.
Nadrobená lojovka by asi chutnala lépe.
Ale co, za ochranu ptáčků si to zaslouží. A to, že pokud zaregistruje na obloze dravého ptáka a vrabčáci si zrovna na zemi hledají popadaná zrníčka, tak je běží zahnat do tújí, tak za to by zasloužila metál za inteligenci a vlastní lojovou kouli.

Tak u nás sněžilo večer a poprašek vydržel i ráno.. a navíc svítilo svítíčko.. paráda.

napsal(a):
U nás taky něco sněhu, dnes odpoledne to vyzkoušíme.
Alčo,jak je čubině?
Včera počasí,že by psa nevyhnal, my samozřejmě na honu. Po celém dni psiska promoklý,fučel vichr,jezdilo se na otevřeném voze, dokud se hýbali,bylo jim fajn,ale pak se v honitbě mimo auta čekalo na výřad a rozdělení zvěře,tak jsme museli vymyslet provizorní kreativní řešení. Kamarádka měla v batohu deku

u nás skoro nesněžilo - zato mráz byl solidní. Byli jsme na horách - krásné sluníčko, zamrzlé a nasněžené rybníky, poprašek sněhu... ušli jsme asi deset kiláčků a teď doma rozmrzáme

janaa
napsal(a):
Alčo,jak je čubině?
Včera počasí,že by psa nevyhnal, my samozřejmě na honu. Po celém dni psiska promoklý,fučel vichr,jezdilo se na otevřeném voze, dokud se hýbali,bylo jim fajn,ale pak se v honitbě mimo auta čekalo na výřad a rozdělení zvěře,tak jsme museli vymyslet provizorní kreativní řešení. Kamarádka měla v batohu deku
Je to o hodně lepší, už by běhala a blbnula, ale nedovolím, na zahradu čůrat chodí separe.
Na omak ale na té nožce cítím hrbolek, v pondělí na tom rtg budu trvat.

fikovnice
napsal(a):
Ali, a víš, co to teda je/bylo? Proč chodí separe?
Jani, psala jsem výš, prý asi zánět měkkých tkání, brali krev. Ale nezdá se mně to, omakem na té kosti něco cítím. Dostala ATB a léky proti bolesti, takže jí to nebolí. A chodí separe, protože Julinka na ni skáče a vybízí ji ke hře.
napsal(a):
Jani, psala jsem výš, prý asi zánět měkkých tkání, brali krev. Ale nezdá se mně to, omakem na té kosti něco cítím. Dostala ATB a léky proti bolesti, takže jí to nebolí. A chodí separe, protože Julinka na ni skáče a vybízí ji ke hře.
Já už to Ali našla v tom jiném vlákně, kde jsem Ti psala.
Uvidíš, že to bude dobré, uf, teď zas budeme držet pěsti Tobě ; na RTG bych ale také trvala.

a skončil další venčící týden... venčilo se za sluníčka, za mlhy, za deště, v prvních sněhových vločkách i v pěkném mrazu...

napsal(a):
..moc moc držím palce aby to nebylo nic vážného....

Trickyvoo
napsal(a):
No a také jste jednou fotila, super. Aspoň víme, že Mates už jako miminko rozhodně nevypadá .
No výšku už má jako Gina, ale ještě nemá medvědí mohutnost a ve srovnání s Ginou je to taková žížala, zvlášť teď, když Ginuš nasrstila na zimu...ono to na tý fotce není moc vidět, ale doma jí pracovně říkáme "almara"

na Ještědském hřebeni je vyhlídka Červený kámen. A my na ni máme neskutečnou smůlu - snad nikdy z ní nic nebylo vidět - jen mlha. A tak dneska ráno vstáváme - měsíček i hvězdičky zářily na jasném nebi, mrzlo až praštělo... a jen jsme dojeli na Výpřež, přišel mrak a šedo a hádejte, jaké fotky máme z Červeného kamene

Lidi, u nás dnes -11.
Ale je teda nádherně.

Poslední růže v mrazivém ránu -10°C.Venčit se bude až odpoledne. Ráno jsem byla na MRI,ale pes stejně spinká.Třeba se ještě nějaké hezké foto povede.

Terven
napsal(a):
Včera se nám venčilo takhle...
Je rozkošná a jak důležitě hledí 🌷mohu se zeptat? Budete ještě do konce roku stříhat nebo až v lednu? Teda, jestli je zarostlá 🤔nebo ten objem dělají jen ty sněhové bambulky?
napsal(a):
Je rozkošná a jak důležitě hledí 🌷mohu se zeptat? Budete ještě do konce roku stříhat nebo až v lednu? Teda, jestli je zarostlá 🤔nebo ten objem dělají jen ty sněhové bambulky?
Právě jsme se vrátily ze stříhání
Stříháme bez ohledu na roční dobu každé dva měsíce. V zimě jí maximálně paní nechá o něco delší chlup na zádech, jinak hlavu, tlapy a břicho potřebuje stříhat celoročně a v zimě mi to připadá snad ještě důležitější, protože díky tomu, že je přízemní, mokrá srst jí studí. Krom toho má pak podvozek vždycky jako hnůj, takže ho musím vzít sprchou po každé, byť sebekratší vycházce a dost často se pak stává, že neuschne do dalšího venčení.
Zastánci přirozena si ťukají na čelo, že někdo psa stříhá a následně oblíká...mně to tak přijde nejpraktičtější a pro obě strany příjemnější.
Bambulky sice udělaly objem , ale na můj vkus byla tentokrát zarostlá už moc, už jsem se fakt těšila, až to shodíme.

U nás dnes takto. Jeden hlídá štěně, druhý je s paničkou venku. Sníh u nás vydržel jen chvíli, škoda...
Achjo, já tu dlouho nebyla!! Všichni jste teda měli sněhu víc než my. TeĎ už zase nemáme, spíš prší. Fotky z procházek se mi ani nechce pořizovat, protože jsme teď pořád jako prasata. To je to krásný období. Už aby aspoň delší dobu mrzlo.
Posílám aspoň fotky z venčení ptáků, které mám od října. Pořád jsem otravovala se zebřičkama kvůli tomu jejich srandovnímu zvuku a že jsou celkově takové milé. Všichni mě od toho odrazovali, že se to nedá ochočit a je to jen tak do voliéry a oni jsou přitom takoví zlatí! Na ruku teda jde jen jeden, ale ostatní když zvednete bidýlko, tak letí taky.
(Ta soustružená bidýlka mají jen mimo klec)

Atheira
napsal(a):
Achjo, já tu dlouho nebyla!! Všichni jste teda měli sněhu víc než my. TeĎ už zase nemáme, spíš prší. Fotky z procházek se mi ani nechce pořizovat, protože jsme teď pořád jako prasata. To je to krásný období. Už aby aspoň delší dobu mrzlo.
Posílám aspoň fotky z venčení ptáků, které mám od října. Pořád jsem otravovala se zebřičkama kvůli tomu jejich srandovnímu zvuku a že jsou celkově takové milé. Všichni mě od toho odrazovali, že se to nedá ochočit a je to jen tak do voliéry a oni jsou přitom takoví zlatí! Na ruku teda jde jen jeden, ale ostatní když zvednete bidýlko, tak letí taky.
Taky jsem je jako dítě a puberťák chovala. Jsou strašně roztomilé s tím "tůtáním". Pořád mám v hlavě myšlenku, že třeba zase jednou...

lupus4
napsal(a):
to by kocouři měli radost
To už kocouři nebudou. Na důchod plánuji nějaké malého psa. Ale kdo ví, co nakonec bude.

Atheira
napsal(a):
Jako kometa, taky se mi líbí to jejich tůtání 😃a jsou to roztomilé neposedy...
Tak to má Laruška novou televizku, že? Baví jí to?
A ano, dlooouho jste tu nebyla....myslela jsem na Vás, jestli nemáte nějaké nové splíny 🤔
napsal(a):
Jako kometa, taky se mi líbí to jejich tůtání 😃a jsou to roztomilé neposedy...
Tak to má Laruška novou televizku, že? Baví jí to?
A ano, dlooouho jste tu nebyla....myslela jsem na Vás, jestli nemáte nějaké nové splíny 🤔
Jí to nezajímá, ona po zvířatech doma ani nevzdechne. Má televizi hlavně šmírování z okna. Obecně o jakýkoli zvíře v domácnosti prostě nejeví nejmenší známku zájmu, pokud jí nepřitáhnete cizího psa nebo kočku.
Splíny ne, spíš tak nějak nemám čas. A budou Vánoce a předvánoční období já žeru.
Atheira
napsal(a):
Jí to nezajímá, ona po zvířatech doma ani nevzdechne. Má televizi hlavně šmírování z okna. Obecně o jakýkoli zvíře v domácnosti prostě nejeví nejmenší známku zájmu, pokud jí nepřitáhnete cizího psa nebo kočku.
Splíny ne, spíš tak nějak nemám čas. A budou Vánoce a předvánoční období já žeru.
Taky žeru předvánoční období, jenomže se mi to každoročně vymkne a nestíhám. A to prosím negruntuju a peču maximálně dva druhy. Jenomže v kombinaci s prací a péčí o zvířata je cokoliv navíc óbr problém.
Letos mám snad našlápnuto o fous líp a trochu předstih, tak se mi třeba splní sen a užiju si advent plný rozjímání a radostných příprav.
A fotky morčat by nebyly?

Atheira
napsal(a):
..to jejich ťuťání je takové milé konejšivé, ale mam doma kočky a ty by se asi ukonejšit nenechali.....

My měli jednu andulku a ta jak viděla kocoura někde ležet, tak hrrr na něj a už po něm ťapala, dávala mu pusinky, něžně ozobávala, u toho mu povídala… furt jsme jí z kocoura odháněli a v naší nepřítomnosti jsme jí kvůli tomu museli i zavírat do klece, protože kocour sice neměl tendence jí lovit, ale spíš to bylo proto, že si to v naší přítomnosti nedovolil, ale těžko říct, co by udělal, kdyby věděl, že nad sebou nemá dozor.
Terven
napsal(a):
Taky žeru předvánoční období, jenomže se mi to každoročně vymkne a nestíhám. A to prosím negruntuju a peču maximálně dva druhy. Jenomže v kombinaci s prací a péčí o zvířata je cokoliv navíc óbr problém.
Letos mám snad našlápnuto o fous líp a trochu předstih, tak se mi třeba splní sen a užiju si advent plný rozjímání a radostných příprav.
Morčata se ve vnitřním výběhu blbě fotí, jak jsou tmavá, tak fungují jak černá díra. Mám teď jenom takovéhle fotky připravené na úpravu na morčecí stránku. Posílám tak, aby tam bylo všech pět.

Jsou krásní, nejvíc se mně líbí ten s tím pálením.
napsal(a):
Jsou krásní, nejvíc se mně líbí ten s tím pálením.
S kresbou mám tři, dvě tan a jednu otter, to je ta světlejší. Ta se jmenuje Hope, z té jsem byla nadšená, když mi přišla fotka, co si vlastně budu brát. S těma dalšíma dvěma jsem si je brala od chovatelky jako morčata, která se jí vrátila od předchozích majitelů a ještě jsem neviděla fotky, když jsem na to kývla. Trochu jsem měla strach, že ty dvě další nerozeznám, ale ony jsou fakt každá taková jinačí. Ta jedna je navíc tak vyšinutá, že se dá těžko zaměnit.
Terven
napsal(a):
Jinak jsem vám teda chtěla ještě dodat, že mně se to nikdy úplně jako nevymkne v průběhu, spíš mám právě potíž v začátku, kdy se chci pustit do něčeho jako většího, i jako fakt mega úklid, vytřídit věci, uspořádat a tak a nejdřív nějakou dobu jen všude dělám bordel a jsem z toho nešťastná. Než to začne nějak vypadat.
Ale teda že bych před adventem uklidila a pak měla až do konce roku pokoj se říct nedá. Se zvířaty fakt jedu každý den. Možná, když si to dobře naplánuju, tak Vánoční svátky se mi povede nevzít vysavač do ruky, ale je taky možný, že nějaký expert převrhne kytku nebo tak něco. Nebo mi naletí do namletýho kafe a tak dál... Čím víc plánuju, že bude klid a nebude potřeba uklízet, tím víc nesmyslů se stane.
Asi tři roky zpátky jsem se před vánoci vrátila z prodlouženého víkendu, bylo to boží, krásně vánoční, chumelilo, takový ten krásný křupavý sníh, pěkná vrstva. A doma prostě z police na wc spadlý květináč a křuplá mísa. Na další den jsme ve sněhových závějích kupovali záchod a měnili. Prý je divný, aby se to stalo jen tím, že na prkno spadl keramický květináč, že už musela být časem prostě nějak jetá. Ale kdo ví. Fakt jsem nikdy od nikoho neslyšela, že by mu křupnul záchod.
Terven
napsal(a):
Morčouny máte boží
Předpokládám, že v takovým množství jsou to holky...
Ano, když jsem si vybrala tu nejmladší, hodně jsem rozmýšlela nad jedním samečkem, co se mi moc líbil. Chovatelka už je měla objednané na kastraci, ale nakonec jsem šla do jednodušší verze, kde nebylo nutný na nějaký čas je ještě držet odděleně a tak, takže jsem si vzala jen holky.
Já nyní nevenčím, jsem doma na neschopence kvůli kovidu. Venčí můj muž a když mám moc divokou Malinu, tak jí uspávám hrou na píšťalku. To je ta poloha na zádech, nejspolehlivější způsob umrtvení. Další tři fotky jsou z procházek mého muže a Maliny.
Trickyvoo
napsal(a):
Já nyní nevenčím, jsem doma na neschopence kvůli kovidu. Venčí můj muž a když mám moc divokou Malinu, tak jí uspávám hrou na píšťalku. To je ta poloha na zádech, nejspolehlivější způsob umrtvení. Další tři fotky jsou z procházek mého muže a Maliny.
Malina číhá u školy na dítě.
K obědu?

Trickyvoo
napsal(a):
Já jsem zas zvědavá: kde je taková totální placka?
(krajina)

napsal(a):
(krajina)
nojo - my holt nejsme na placku zvyklé... dneska odpoledne jsme obešli náš lesní okruh za humny - je to jen 5 kiláků, ale s nastoupáním (a pak taky s klesáním) 180 výškových metrů...
napsal(a):
(krajina)
Kdyby se manžel otočil doprava a fotil, vyfotil by Orlické hory, Suchý vrch. Úplná placka to není, je to tak 400 m nad mořem. Je div, že se to manželovi takhle podařilo vyfotit, od nás je to všude do kopce. Jen směr, kterým fotil žádný velký kopec nemá v dohledu.
Edit: a Suchý vrch je téměř tisícovka, což není o tolik méně než váš Ještěd. Takže ani já nejsem na placku zvyklá.

Trickyvoo
napsal(a):
Kdyby se manžel otočil doprava a fotil, vyfotil by Orlické hory, Suchý vrch. Úplná placka to není, je to tak 400 m nad mořem. Je div, že se to manželovi takhle podařilo vyfotit, od nás je to všude do kopce. Jen směr, kterým fotil žádný velký kopec nemá v dohledu.
Edit: a Suchý vrch je téměř tisícovka, což není o tolik méně než váš Ještěd. Takže ani já nejsem na placku zvyklá.
Aha, tak vlastně v podhůří s výhledem do kraje. U nás to máme na všechny strany.
Jen jedna stará fotka.

napsal(a):
Aha, tak vlastně v podhůří s výhledem do kraje. U nás to máme na všechny strany.
Jen jedna stará fotka.
To je od Janova Dolu?

aluska
napsal(a):
Taky můžu přispět fotkami morčátek , nejsou moje, jsou kamarádky
..tříbarevný, moje srdcovka.....

Atheira
napsal(a):
Morčata se ve vnitřním výběhu blbě fotí, jak jsou tmavá, tak fungují jak černá díra. Mám teď jenom takovéhle fotky připravené na úpravu na morčecí stránku. Posílám tak, aby tam bylo všech pět.
nádhera

napsal(a):
To je od Janova Dolu?
připadá mi to výhled od jednoho kříže mezi Osečnou a Dolem... Kousek od pramenů Ploučnice. Ale nevím, kde přesně Orionka sídlí. Pokud byla v Liberci, tak jsme sdílely venčící prostor...
tohle je ani ne rok stará fotka - byli jsme tam s Nightem...
napsal(a):
Jen jedna stará fotka.
Ty naše kopečky jsou prostě víc oblé. Vy je máte takové špičatejší. My tu takový špičatější kopec máme jen jeden, Rychnovský kopec a tuhle jsme si mužem říkali, že je vlastně podivný a připadá nám jak Hora Osudu v Mordoru (Pán prstenů), ale u vás taky vypadá skoro každý kopec .
Trickyvoo
napsal(a):
Ty naše kopečky jsou prostě víc oblé. Vy je máte takové špičatejší. My tu takový špičatější kopec máme jen jeden, Rychnovský kopec a tuhle jsme si mužem říkali, že je vlastně podivný a připadá nám jak Hora Osudu v Mordoru (Pán prstenů), ale u vás taky vypadá skoro každý kopec .
Orlický hory jsou pořád hory. To máte hezké, já se i kvůli placatozemskému žití nemůžu na obzory s horama vždycky vynadívat a veškerý dobrodrůža vybírám horský, protože to doma nemám. Nám tu cedule v přírodě vznešeně říkají podhůří Železných hor, přičemž všichni víme, že Železné hory jsou takové hory z wishe, žejo.
napsal(a):
připadá mi to výhled od jednoho kříže mezi Osečnou a Dolem... Kousek od pramenů Ploučnice. Ale nevím, kde přesně Orionka sídlí. Pokud byla v Liberci, tak jsme sdílely venčící prostor...
tohle je ani ne rok stará fotka - byli jsme tam s Nightem...
Stejnou fotku, akorát starou šest let, mám doma. Na disku ji teď asi nevyhrabu, ale mám ji vystavenou (mám i pocit, jestli mi tyhle fotky nestopila pokažená flashka), ale je to jedna z výprav, na kterou vzpomínám s obrovskou láskou. Byl to jeden z prvních výletů, na kterých jsem s sebou měla Laru a celkově jsem se tam do toho okolí zamilovala. Kdybych se mohla někam vrátit v čase, tak tam.

napsal(a):
..tak králíky jsme tady ještě neměli, tak jedna vzpomínková..
...a co kočky,také vzpomínková..

napsal(a):
To je od Janova Dolu?
V podstatě, někde ze stezky K pramenům.
Edit : Xerxovi to odhalili za mě. Kostel v Osečné je silně fotogenický :-)

napsal(a):
podle mě je to od Zimmerova křížku (původně 1795, nyní hezky opraven) - to je jeden z "rohů" stezky K pramenům

Atheira
napsal(a):
Budou mít za chvíli vánoční fotky, tak je sem hodím až budou.
..tak se budu těšit

napsal(a):
...a co kočky,také vzpomínková..
kočky už se tady zabydleli, postupně pak i morčata....
napsal(a):
Náš Cipísek, teď už velkej Cípa...zachráněnec z azylu

Terven
napsal(a):
..ten je bombovej...
Atheira
napsal(a):
Stejně jako "Vahine" jsem o Vás již měla obavy, co s Vámi je.
Je to zajímavé, jak si člověk všimne, že déle chybí někdo ze stálých přispěvatelů. Je fajn, že jste zase zpět.

napsal(a):
Tak ještě jiná kočička...
Proč je chudák rys na kšírách? Kde to je?

napsal(a):
Proč je chudák rys na kšírách? Kde to je?
To je z Chvojence "kočkovité šelmy".Soukromý chov,paní má většinu koček odchovanou ,jak sama říká,v posteli.Je vidět,že ji šelmy milují.
Kdo má rád velké kočky,tak to stojí na návštěvu.Více info na stránkách a fc.

Jeden takový byl v novinách ( člověk, ne rys ). Taky ho jeho kočky milovaly, až ho jeden zahlušil.

No tady jsem vyhrabala fotky našich morčat....všechno to byla zlatíčka❤

Asi jsem hrozná, morče jsme měli jednou. Asi největší přínos vidim v těch u bodlinky.
Ale všechna ta vaše jsou krásná a i k pomazlení. Největší zápor - nedá se s nimi chodit na procházku.

napsal(a):
Asi jsem hrozná, morče jsme měli jednou. Asi největší přínos vidim v těch u bodlinky.
Ale všechna ta vaše jsou krásná a i k pomazlení. Největší zápor - nedá se s nimi chodit na procházku.
....s kamarádkou jsme je pravidelně venčily a hodiny je pásly na trávě na sídlišti....

napsal(a):
Na druhou stranu se mně osobně morčátko jeví jako ideální zvířátko pro malé dítě. Není tak pitomý jako křeček a když se mu dítě věnuje, dokáže ho naučit přivolání i zajímavé triky. A hlavně v noci spí a nedělá kravál. Měli jsme tři, teď mám po ruce fotku jen toho posledního, ten byl povahově největší pohodář.

napsal(a):
....s kamarádkou jsme je pravidelně venčily a hodiny je pásly na trávě na sídlišti....
Přidám se, taky jsem, jako dítě, hodiny pásla na sídlišti a když se Bobina zapomněla někde dál, na přivolání přiběhla. Utéct nechtěla, občas přiběhla i jen tak, jestli ji tam proboha panička nenechala 😉 mám na tohle morčecí období ty nejkrásnější vzpomínky...
napsal(a):
Na druhou stranu se mně osobně morčátko jeví jako ideální zvířátko pro malé dítě. Není tak pitomý jako křeček a když se mu dítě věnuje, dokáže ho naučit přivolání i zajímavé triky. A hlavně v noci spí a nedělá kravál. Měli jsme tři, teď mám po ruce fotku jen toho posledního, ten byl povahově největší pohodář.
Krása...8 let
Nám teda hoši v noci občas rambajz dělají

napsal(a):
Jeden takový byl v novinách ( člověk, ne rys ). Taky ho jeho kočky milovaly, až ho jeden zahlušil.
Já to mohu posoudit pouze jako návštěvník jejich moc pěkné minizoo s krásnými zvířaty a zajímavým povídáním o nich.Mají je víc jak 20 let.

Trickyvoo
napsal(a):
Taky jsem doma a nevenčím, mám pro změnu chřipku a ucpaný dutiny. Po 11 dnech jsem dostala ATB a další, nemůžu se z toho vylízat....
Tak ať jste brzo zdravá! 🌷 Kdyby Malina mohla mluvit, řekla by, že bez Vás to není úplně ono....
bělouš v těch horších dnech držel stráž a nechtěl žrát závislák a s paníkem nechce moc courat. Vlastně tu stráž drží furt, tak už taky potřebuju být fit kurňa 🤔
napsal(a):
Přidám se, taky jsem, jako dítě, hodiny pásla na sídlišti a když se Bobina zapomněla někde dál, na přivolání přiběhla. Utéct nechtěla, občas přiběhla i jen tak, jestli ji tam proboha panička nenechala 😉 mám na tohle morčecí období ty nejkrásnější vzpomínky...
My, když mi bylo tak 8, jezdily pást k chatám u rybníka. Vždycky do košíku na kolo každá své morče a jelo se. Tam jsme s nima byly na plácku klidně celé odpoledne. Manželé od protější chaty nás už znali a když tamtudy náhodou venčím osa teď s jsou tam, vždycky na mě volají
Před morčaty doma jsme měli u králíků v králíkárnách, to jsem byla ještě moc malá na to, abych se o ně opravdu plnohodnotně starala a moc jsem nechápala, že v takovém množství a podmínkách to není ok. Ale vozily jsme je s holkama v kočárku. Každá třeba 5 morčat a vozily jsme.
Terven
napsal(a):
Krása...8 let
Nám teda hoši v noci občas rambajz dělají
Buď jsou unudění nebo si vás vycvičili, že na každou špetku hluku přiletí něco k jídlu. Jestli je to jen nuda, staci je přes den nechat poběhat mimo klec a na noc dát do klece třeba tyčku nebo větvičky. To je druhý už je složitější.
napsal(a):
To je o úhlu pohledu. Jsou lidi, co nevidí smysl v psovi, když ho nemůžou klepnout a sežrat.

..náš morčák byl také jako pes, po bytě lital na volno a všude jsem ho tahala...byl úžasnej...
Atheira
napsal(a):
Buď jsou unudění nebo si vás vycvičili, že na každou špetku hluku přiletí něco k jídlu. Jestli je to jen nuda, staci je přes den nechat poběhat mimo klec a na noc dát do klece třeba tyčku nebo větvičky. To je druhý už je složitější.
V noci je fakt nekrmíme 🙂...brzy k ránu rumbujou a vyjasňujou si pozice 😃
napsal(a):
Mě se taky líbí, měla jsem na jaře doma jejich tátu, černýho s vírama. Asi dostanu pěknou čočku, ale kupovala jsem ho aby se na něm Mirda učil štěkat před zkouškama z norování. Asi 4x poštěkal na klec, naučil se to a přes léto šupajdil morčák Alvin ke kamarádce k morčecím holkám, aby udělal morčecí děti a pak ho dostala další kamarádka k morčecímu kamarádovi do králíkárny.
Terven
napsal(a):
Tohle je můj Cipísek

aluska
napsal(a):
Tohle je můj Cipísek
Nádhernej Cipísek 🌷

napsal(a):
Nejste hrozná, každý to máme jinak. Já klidně řeknu, že mě jako dítěti to morče ve své podstatě nahradilo tak trochu toho psa, po kterém jsem toužila a nemohla ho mít. To pasení morčat s kamarádkama bylo taky.. a to morče za mnou na to místo běželo jako pejsek.. když jsme šly dóm, tak stačilo zavolat a už běželo. Hodně jsme si vyhráli i doma. Ta procházka by byla možná, ale morče by toho tolik neuťapalo, ale zase je lehoučké a v šikovné zavazadélku se s ním dá jít kamkoliv.

napsal(a):
Pro mě je vždycky to Ralsko z tohoto úhlu takové divné

napsal(a):
Pro mě je vždycky to Ralsko z tohoto úhlu takové divné
no jo - vy na něj hledíte z druhé strany. Zase na ten šílený kopec budeme muset vylézt - Yoda tam ještě nebyl...

napsal(a):
no jo - vy na něj hledíte z druhé strany. Zase na ten šílený kopec budeme muset vylézt - Yoda tam ještě nebyl...
Tak to Vás lituji, já ten výšlap nesnáším. I když tedy od Novin je to prý lepší, odtamtud jsem ještě nešla.
napsal(a):
Taky jsem doma a nevenčím, mám pro změnu chřipku a ucpaný dutiny. Po 11 dnech jsem dostala ATB a další, nemůžu se z toho vylízat....
Tak ať jste brzo zdravá! 🌷 Kdyby Malina mohla mluvit, řekla by, že bez Vás to není úplně ono....
bělouš v těch horších dnech držel stráž a nechtěl žrát závislák a s paníkem nechce moc courat. Vlastně tu stráž drží furt, tak už taky potřebuju být fit kurňa 🤔
Děkuji, taky vám přeji brzké zdraví. Člověk nemá moc klid, když vidí jak tomu pejskovi ty procházky chybí a mně vlastně taky. Naštěstí jdu už zítra do práce, ještě trochu kašlu, ale už jsem celá neklidná, že je potřeba vyrazit. Tak uvidím, jak mi to po covidu pošlape. V únoru jsem byla po covidu utahaná a i se mi stalo, že jsem si musela v půlce procházky sednout, protože jsem měla šílenou arytmii

aluska
napsal(a):
Tohle je můj Cipísek
Nádherný!!

napsal(a):
Tak to Vás lituji, já ten výšlap nesnáším. I když tedy od Novin je to prý lepší, odtamtud jsem ještě nešla.
My když na Ralsko, tak z Vranova. Vranovské skály na začátku pěkně navnadí a pak už to jde samo :-))
napsal(a):
To byl ten případ se lvem, ne? Jak chlápka našli uvnitř ohrady, a nějak se to v médiích propíralo, jestli jej tam někdo nenatlačil a nezarýgloval...nevyřízené účty či co. Pak to bylo odloženo jako nešťastná náhoda.

napsal(a):
A tohle je pohled k vám domů ? - přibližně.

napsal(a):
Orionko, teda vůbec se mě to netýká, ale musím... ten snímek je krásný a dokonalý! Ten pohled do krajiny obepíná srdce z větví stromů! To je nádhera 👏🌷

napsal(a):
Orionko, teda vůbec se mě to netýká, ale musím... ten snímek je krásný a dokonalý! Ten pohled do krajiny obepíná srdce z větví stromů! To je nádhera 👏🌷
Dík. Ale zas taková paráda to není, mám jen hodně nedokonalou techniku. Ale asi to bude tím, že je to výhled do mého oblíbeného kraje. Bezděz a pod ním schované Máchovo jezero.

napsal(a):
Ano, i když my jsme spíš schovaní za tím levým stromem ;)
To je focené z kamenného pole, že?

napsal(a):
Ano, i když my jsme spíš schovaní za tím levým stromem ;)
To je focené z kamenného pole, že?
Asi ne úplně, nejsem kamzík, určitě z vyhlídky ( asi nad tím kamenným polem ).

No u nás pod Tatrami je už tááák hnusne zima a sneží. Lenže sa to hneď topí a je všade len blato . Ale ešte pred 10 dňami sme si užívali - venčili sme aj dcéru čo prišla na návštevu z ČR ... Koníky, Ďumbier a doma potom frgále

tak já dneska Yodu venčila v dešti. A teď likviduji tři obří skelety z krocanů (dostal Yoda darem). A já zjistila, že ten zmetek nechce syrovou krůtu... Tak ji kus vypejkám (hlavně kůže) a kus vařím... a asi mu to zavařím do sklenic, neb mrazák je úplně plný

napsal(a):
No u nás pod Tatrami je už tááák hnusne zima a sneží. Lenže sa to hneď topí a je všade len blato . Ale ešte pred 10 dňami sme si užívali - venčili sme aj dcéru čo prišla na návštevu z ČR ... Koníky, Ďumbier a doma potom frgále
Teda, ty jsou. 👍

napsal(a):
Já se zase musím ptát : vidím tam Kriváň ?
Frgále miluju, jen bych je posadila na Vsetín.

napsal(a):
Já se zase musím ptát : vidím tam Kriváň ?
Frgále miluju, jen bych je posadila na Vsetín.
orionka - dobre vidíte - je tam aj Kriváň. Mne to už ani nedochádza - bývame pod ním - takže je mi všedný keďže ho vidím každý deň priamo z dvora

napsal(a):
orionka - dobre vidíte - je tam aj Kriváň. Mne to už ani nedochádza - bývame pod ním - takže je mi všedný keďže ho vidím každý deň priamo z dvora
On z Tater tak trčí, že je k poznání i na dálku :-)

jsem včera měla pracovní sobotu a nějak mi nedošlo, že jsem nevywebila fotky...

Zdravím prasečí ocásek. Ta třetí fotka nemá chybu!

janaa
napsal(a):
Kam zmizelo to mimino?
no ale ještě by před smečkou blondýn byl hodně opatrný... Přeci jen je to ještě malý dozí chlapeček

napsal(a):
Přesně! Třetí foto je bezkonkurenční.

napsal(a):
trošku jsem se zdržela za smrčkem... a on řešil, jestli čekat na mě a nebo dohonit páníka... no a pak vyrazil... Jen jsem se bála, že si na té ledovaté cestě rozbije hubu, pokud trefí plotnu ledu

Nerozbil, ale ve mně vyvolal jednoznačnou vzpomínku.
https://www.youtube.com/watch?v=Jj3joaZK5n0
Doufám, že teď si to bude broukat aspoň hodinu více lidí.

napsal(a):
Nerozbil, ale ve mně vyvolal jednoznačnou vzpomínku.
https://www.youtube.com/watch?v=Jj3joaZK5n0
Doufám, že teď si to bude broukat aspoň hodinu více lidí.
jsi kuň

Já včera měla návštěvu, můj odchov, zelený kluk. Prckové v pátek oslavili přesně půlrok.

napsal(a):
Já včera měla návštěvu, můj odchov, zelený kluk. Prckové v pátek oslavili přesně půlrok.
..nádherný kluk to tak všechno strašně letí....
Posílám speciálně pro chamelonHugo a další morčomily fotku ze zamýšleného vánočního focení, které úplně nevyšlo.
Morčata mi totiž veškeré dekorace začaly ihned bourat a konzumovat a nešlo to tak, jak jsem měla v plánu.
Atheira
napsal(a):
Posílám speciálně pro chamelonHugo a další morčomily fotku ze zamýšleného vánočního focení, které úplně nevyšlo.
Morčata mi totiž veškeré dekorace začaly ihned bourat a konzumovat a nešlo to tak, jak jsem měla v plánu.
Náhodou super
Když jsem včera viděla v morčecí skupině tu epidemii morčat u adventních věnců, z recese jsem nechala Cípovi udělat adventní profi foto - rozčesala jsem mu chlupy do kruhu, má je super dlouhý, ani neohořel od svíce, takže bezva. Výsledek ještě nemám

napsal(a):
jsem včera měla pracovní sobotu a nějak mi nedošlo, že jsem nevywebila fotky...
U Ruprechtické kapličky jsem byla zrovna nedávno, jsou to tak tři týdny
A Yodíka zdravím speciálně, má totiž narozeniny ve stejný den, jako já

Atheira
napsal(a):
..děkuji.....byl u mně vnuk a tak mazlil cuyjdu....
Já byla včera naposled mazlit Mirečkovo děti, koncem týdne se už rozprchnou do nových domovů. Teda jenom kluci, holka zůstává u chovatelky na budoucí chov.Jsem z nich úplně v pr.. , jsou nádherní.

aluska
napsal(a):
Já byla včera naposled mazlit Mirečkovo děti, koncem týdne se už rozprchnou do nových domovů. Teda jenom kluci, holka zůstává u chovatelky na budoucí chov.Jsem z nich úplně v pr.. , jsou nádherní.
..ja bych byla taky....
K tématu venčení - v sobotu bylo příjemně a sluníčko, nestěžovala i ani pinčová
V neděli se bohužel vůbec nevytáhla mlha.
amstafron

XXX.XXX.35.25
Když chodíte venčit, vídáte nějaké ptáčky? Při ranním venčení jsme vždy slýchali štěbetání a vídali spoustu ptáčků, ale teď už druhý týden úplné ticho. Na zahradě mám nasypaná slunečnicová semínka a ani tam nikde žádný pták. Jindy to byli alespoň kosi a holubi ( to bylo poznat hlavně na autech) a teď ani tito. Jak je to u vás?

fikovnice
napsal(a):
Ali, pamatoval si Tě? Jak na Tebe reagoval?
Jani, netuším, jestli mě poznal, protože je to milý a kontaktní pejsek asi ke všem lidem.

napsal(a):
U Ruprechtické kapličky jsem byla zrovna nedávno, jsou to tak tři týdny
A Yodíka zdravím speciálně, má totiž narozeniny ve stejný den, jako já
mohla jsi se ozvat, Yoda by tě doběhl oslintat... ke kapličce to máme asi tak 20 minut do kopce (bydlím u "velkého kostela" v Ruprechticích)

amstafron
napsal(a):
Když chodíte venčit, vídáte nějaké ptáčky? Při ranním venčení jsme vždy slýchali štěbetání a vídali spoustu ptáčků, ale teď už druhý týden úplné ticho. Na zahradě mám nasypaná slunečnicová semínka a ani tam nikde žádný pták. Jindy to byli alespoň kosi a holubi ( to bylo poznat hlavně na autech) a teď ani tito. Jak je to u vás?
U nás na dvůr na krmítko létají sýkorky końadry,modřinky,babky,stehlíci,červenky,brhlík,červenka na ořechy strakapodi,žluny,u hnojníku jsou střízlíci,se slepicemi se krmí zvonci,strnadi,vrabci ,hrdličky,kosáky ani nepočítám.Ti jsou všude kde jsou napadaná jablka.Ale my máme všude stromy a keře.

amstafron
napsal(a):
teď se spousta hejn malých ptáčků přesouvá. Třeba i naše sýkorky často zimu tráví v Chorvatsku... a na zahradě máme třeba ty od Baltu... Lesní hejna se přesouvají k obydlím - přeci jen snadnější zdroje potravy...
Zrovna o tomto víkendu u nás les přímo pískal, cvrdlikal, pípal... hejna sýkor a letos i křivek... A možná za týden tam bude ticho - a zase to bude žít někde jinde...
Na zahradě toho nyní máme dost - od velkých potvor (vrány, straky, sojky, krahujcová opět chodí lovit a zařadím sem i hrdličky a kosáky), přes šplhavce (strakapoudi, žluna, brhlík), zrnožravce (vrabci, pěnkavy, jíkavci, zvonci a i dlask byl spatřen) a prťavce (koňadry, modřinky, uhelníčci, parukářky i babky - hurá letos plná sestava sýkorek... a taky červenka, střízlík a už tu byl i králíček. A málem bych zapomněla na hejno mlynaříků - ti proletí zahradou tak dvakrát za kvartál... a nedají se přeslechnout). A to bydlíme necelou půlhodinku pěšky od centra stotisícového města...
amstafron
napsal(a):
U nás teď 'pějí' jen krkavci. Krásný zvíře, už pár let tu v lesích jsou a nejvíc vyniknou ve ztichlé přírodě právě takhle přes zimu. Je jich slyšet celoročně, ale v teplé části roku to tak nevynikne.
Že neslyšíte drobotinu je v pořádku. Spíš bych se divila, kdyby v prosinci zpívali.
Na krmítku mám mrňousů ale mraky, od vrabců přes sýkorky (kromě parukářky snad všechny, co tu jsou ) čížek, zvonek, stehlík... no je toho mrak. Důležité je, co dáváte do krmítka. Každý má rád něco trochu jiného a na slunečnicová semínka nemusí jít každý. Třeba u dědy mají jen slunečnici a taky chodí převážně jen koňadry.
Zkuste tam toho dát víc druhů, ať to mají bohaté a přilákáte je právě k vám.

napsal(a):
mohla jsi se ozvat, Yoda by tě doběhl oslintat... ke kapličce to máme asi tak 20 minut do kopce (bydlím u "velkého kostela" v Ruprechticích)
To jsem netušila. Ale asi bych to ani nedala, byli jsme s lidma z práce na výletě - šli jsme z Lidových sadů na Dračí kámen a pak zpět přes lom na Výšinu. Ale příště už budu vědět

napsal(a):
To jsem netušila. Ale asi bych to ani nedala, byli jsme s lidma z práce na výletě - šli jsme z Lidových sadů na Dračí kámen a pak zpět přes lom na Výšinu. Ale příště už budu vědět
na Dračáku jsme byli teď v neděli, kolem lomu chodíme každý týden... Výšinu se psem nemusím - neb tam bývá provoz jak na Václaváku... - Prostě to jsou kopce u nás "za humny" a je to náš hlavní venčící prostor.

amstafron
napsal(a):
Na krmítku vrabci polní, koňadry, modřinky, zvonci, brhlíci, čížkové, stehlíci. A při procházkách vidím a slyším štěbetat dost.

Atheira
napsal(a):
U nás teď 'pějí' jen krkavci. Krásný zvíře, už pár let tu v lesích jsou a nejvíc vyniknou ve ztichlé přírodě právě takhle přes zimu. Je jich slyšet celoročně, ale v teplé části roku to tak nevynikne.
Že neslyšíte drobotinu je v pořádku. Spíš bych se divila, kdyby v prosinci zpívali.
Na krmítku mám mrňousů ale mraky, od vrabců přes sýkorky (kromě parukářky snad všechny, co tu jsou ) čížek, zvonek, stehlík... no je toho mrak. Důležité je, co dáváte do krmítka. Každý má rád něco trochu jiného a na slunečnicová semínka nemusí jít každý. Třeba u dědy mají jen slunečnici a taky chodí převážně jen koňadry.
Zkuste tam toho dát víc druhů, ať to mají bohaté a přilákáte je právě k vám.
Já dávám slunečnici, lesknici a lněné semínko. Ať si každý může vybrat.
amstafron

XXX.XXX.35.25
Okolo nás jsou samé zahrady, ale ptáčka nikde nevidím. Soused nechává na stromě jablka, loni byla hojně navštěvována ptactvem, letos ne. Jiné roky se to tady okolo stále jen hemžilo a teď opravdu nikde nic. Ani žádný pták nepřeletí nad domem. Nechápu to.
napsal(a):
Já dávám slunečnici, lesknici a lněné semínko. Ať si každý může vybrat.
Já mám různé druhy prosa, lesknici, lněné semínko, slunečnici, oves, vlašáky, sezam, řepku, mák, chia a do toho jim občas nasypu lojové pelety s moučnými červy. Mám vždycky radost, když maj radost, tak se často kolem zvířat moc nechám unést.

amstafron
napsal(a):
Okolo nás jsou samé zahrady, ale ptáčka nikde nevidím. Soused nechává na stromě jablka, loni byla hojně navštěvována ptactvem, letos ne. Jiné roky se to tady okolo stále jen hemžilo a teď opravdu nikde nic. Ani žádný pták nepřeletí nad domem. Nechápu to.
nám se takto ztratili ptáci ze zahrady asi před dvěma lety - do Vánoc byl provoz normální a v lednu nic... Prostě holt jim asi chutnalo o nějakou tu ulici jinde... Letos jsou tu nálety obří... ale třeba to za týden bude jinak.
amstafron
napsal(a):
Taky je možné, že někde v okolí máte vy i sousedi těžko překonatelnou konkurenci, kam se většina ubrala a do vašeho okolí je nic extra netáhne.
U hejn malých ptáčků taky hodně hrají roli keře na zahradách a podobná místa, kam se dá schovat.

napsal(a):
nám se takto ztratili ptáci ze zahrady asi před dvěma lety - do Vánoc byl provoz normální a v lednu nic... Prostě holt jim asi chutnalo o nějakou tu ulici jinde... Letos jsou tu nálety obří... ale třeba to za týden bude jinak.
Všimla jste si, že podstatně ubyly kvíčaly ? Aspoň od nás se někam přesunuly. To uřvané hejno nelze přehlédnout a letos ticho po pěšině, ale už od léta.
Naše odletěly a severní tu ještě nejsou, že je relativně teplo?

napsal(a):
Všimla jste si, že podstatně ubyly kvíčaly ? Aspoň od nás se někam přesunuly. To uřvané hejno nelze přehlédnout a letos ticho po pěšině, ale už od léta.
Naše odletěly a severní tu ještě nejsou, že je relativně teplo?
to je fakt - ale já to přičítala i tomu, že jsme vloni museli pokácet naši jeřabinu (vyhnilá, polosuchá) - neboť tu kvíčaly milovaly. Ale ano - ani v lese hejna kvíčal nejsou. Zato množství vrabčáků roste geometrickou řadou... a já mám ty uřvance ráda

napsal(a):
to je fakt - ale já to přičítala i tomu, že jsme vloni museli pokácet naši jeřabinu (vyhnilá, polosuchá) - neboť tu kvíčaly milovaly. Ale ano - ani v lese hejna kvíčal nejsou. Zato množství vrabčáků roste geometrickou řadou... a já mám ty uřvance ráda
Jo jo, vrabčáci přibývají.
amstafron
napsal(a):
Taky se přikláním k tomu, že máte v okolí někoho, kde se jim líbí. Tohle se nám taky stává, že nám toho někdy lítá na krmítko míň. Sýkorky koňadry a modřiny mi lítají pořád a pak dvě hrdličky. Letos jsem tu zatím viděla ještě vrabce a zvonky. Za to v pátek na procházce jsem pár ulic od nás slyšela neskutečný řev. Nevím, co tam to ptactvo lákalo, ale měli tam obalené stromy a ptáčci štěbetali.
Jinak se nám venčí dobře. Malina je i docela hodná. Včera jsme šli kolem naší zemědělské školy a mládež zrovna měla hodinu jezdectví. Tak tam kroužilo na koních asi deset děvčat a Malina ztuhla a zírala, co se to děje. Pak mi došlo, že koně sice už viděla mockrát, ale dost možná ještě neviděla nikoho na něm jezdit. Fakt jsem se bavila jejím ohromeným výrazem.
No a dneska byla nějaká hrozně hodná a poslušná. Šly jsem naší oblíbenou trasu, na které jsem už několik měsíců nebyla a ona jde přede mnou a několikrát se otočila a běžela do mě ňufnout čumáčkem. Asi výraz spokojenosti.
napsal(a):
Hejna kvíčal trvale osídlila naši zahradu,protože na řadě jabloní ještě zůstala přemrzla jablka. Občas to je jak z hororu Ptáci Takže do Liberce nedoletí
lupus4
napsal(a):
kvíčaly jsou neskuteční borci, zejména v obraně hnízda
Jj,a je zábava je pozorovat. My to tady obecně máme jak v ornitologickým ráji, od malinkých pěvců, přes strakapoudy,žluny, až po krkavce,poštolky,káňata a další dravce. Na jaře vyhlížím ořešníky,jak se objeví,začíná jaro,mají tady starou jabloň,co kvůli nim nekácíme, pak začnou hnízdit doupňáci, ve smrcích straky,letos jich tady bylo deset....prostě jsme tu samej pták
Mirďa si odskočil do Kosova a vrátil se jako Šampion a Grand šampion Kosova. Vyběhal si 3x CAC, 2x CACIB, 3x BOB a 3x BIG . Malej pejsek a hodně kokard

aluska
napsal(a):
Mirďa si odskočil do Kosova a vrátil se jako Šampion a Grand šampion Kosova. Vyběhal si 3x CAC, 2x CACIB, 3x BOB a 3x BIG . Malej pejsek a hodně kokard
Prostě božan Mirďa 💕 a doufám, že jeho dětičky to mají v krvi také a ještě o nich všech uslyšíme, Vaším prostřednictvím 👍🌷 paráda a velká gratulace!

janaa
napsal(a):
Taky někdy míváte pocit, že vás někdo sleduje?
Hlavně u jídla.

U nás je dnes už od včera hrozná mlha a námraza. Dnes jsem měla v obýváku 15 stupňů. Je to lezavé jak hrom.
A z procházky přišel pes taky s namrzlýma chlupama.
Jak je u vás?

napsal(a):
U nás je dnes už od včera hrozná mlha a námraza. Dnes jsem měla v obýváku 15 stupňů. Je to lezavé jak hrom.
A z procházky přišel pes taky s namrzlýma chlupama.
Jak je u vás?
Tady posněhává. Auto jsem musela omést. Zítra se chci pochlapit a jít s turisty na Kleť.

U nás sněží, ale nevím, jestli z toho bude víc než poprašek. Spíš se bojím, aby to ráno nebylo namrzlý. Mamině jsem pro jistotu volala, že má zítra zaracha, aby sebou někde neflákla. Jinak super, už to začíná zavánět vánoční atmosférou.

aluska
napsal(a):

...dnešní výlet po Praze motýla uplně oddělal....nejprve v Loypě pro kabátek, targety a hračky..pak na oběd v restauraci, vánoční trhy návštěva kostela a nakonec kavárna....

adventní venčení... hodně tmy (blbě se fotí), ale od nedělního Dračího kamene až po dnešní ráno kolem Mlynářova kříže jsme toho nachodili docela dost.
a dneska mu je přesně rok

napsal(a):
adventní venčení... hodně tmy (blbě se fotí), ale od nedělního Dračího kamene až po dnešní ráno kolem Mlynářova kříže jsme toho nachodili docela dost.
Všechno nejlepší přeju, hlavně zdravíčko.

napsal(a):
..to tak uteklo, neskutečně

Yoda přišel až na konci ledna - před rokem to vůbec ještě nevypadalo, že budu hledat štěníka... Night byl v dobré kondici - tohle jsou fotky z 4.12.2021
napsal(a):
Yoda přišel až na konci ledna - před rokem to vůbec ještě nevypadalo, že budu hledat štěníka... Night byl v dobré kondici - tohle jsou fotky z 4.12.2021
Já si to pamatuju jako včera,fotky z procházky a večer zpráva... A Yoda už byl pro tebe na světě

napsal(a):
Je kouzelník kouzelný. Co že? Rok?

janaa
napsal(a):
Já si to pamatuju jako včera,fotky z procházky a večer zpráva... A Yoda už byl pro tebe na světě
jojo - a to jsem nejdřív ještě doufala z žíhaného kluka z Německa - Milan Štourač mi ho domlouval... a na toho posledního štěníka byla den předtím složena záloha... a tak místo žíhaňáka či žluťáka dorazil Yoda... Mimochodem, během pár dalších měsíců se pak narodilo tady pár vrhů, ze kterých bych si toho žíhaného kluka klidně koupila - a někteří jsou ještě dnes v nabídce... Ale Night holt odešel v čase, kdy nebyli... a Mistr Yoda byl rychlejší

napsal(a):
.....ještě z dnešního výletu Kelišovo nové šaty.....
tomu říkám manekýn
napsal(a):
jojo - a to jsem nejdřív ještě doufala z žíhaného kluka z Německa - Milan Štourač mi ho domlouval... a na toho posledního štěníka byla den předtím složena záloha... a tak místo žíhaňáka či žluťáka dorazil Yoda... Mimochodem, během pár dalších měsíců se pak narodilo tady pár vrhů, ze kterých bych si toho žíhaného kluka klidně koupila - a někteří jsou ještě dnes v nabídce... Ale Night holt odešel v čase, kdy nebyli... a Mistr Yoda byl rychlejší
PRostě ti byl souzený a byl to kluk narozený pro vás
Chameleon- nevadí to na ocas? Jinak krásný

napsal(a):
tomu říkám manekýn
...ja mu to vyřídím

Terven
napsal(a):
Nemůžu poznat, co to je...není to back on track?
.je to od firmy Loype tepla bunda GLACIER WOOL JACKET podšívka vlněna, má v tom volný pohyb a je lehounká....i mně by v tom bylo teplo....

janaa
napsal(a):
PRostě ti byl souzený a byl to kluk narozený pro vás
Chameleon- nevadí to na ocas? Jinak krásný
..děkuju, sama z ní mám velkou radost....od loňska stále vybiram a tahle firma má v Praze kavárnu s prodejnou, takže jsme s kamarádkou a Kelišem vyrazili....nevadí, má ho krásně volný...nahoře se to dá stáhnout....

janaa
napsal(a):
Xerx
někteří jsou ještě dnes v nabídce
Jakože odrostlá štěňata zůstávají doma? Neprodejný?
jo - momentálně není snadné prodat. Takže i štěňata z pozdního jara se dají koupit - a mít doma čtyřměsíční či ještě starší dogata musí být radost... Už se často i u inzerátů, kde bývala cena uvádí cena dohodou... No nevím, jestli sleva na ceně je to nejlepší, co může dogátka potkat...
napsal(a):
jo - momentálně není snadné prodat. Takže i štěňata z pozdního jara se dají koupit - a mít doma čtyřměsíční či ještě starší dogata musí být radost... Už se často i u inzerátů, kde bývala cena uvádí cena dohodou... No nevím, jestli sleva na ceně je to nejlepší, co může dogátka potkat...
Hele,ono je to napříč plemeny. A pokud sleva na ceně znamená,že se ceny zase dostanou do rozumných hodnot,tak jen dobře. Já se teď směju,jak chovatelé množitelé,co za covidu posílali do světa,že kazím cenu,protože jsem je prodávala za stejnou cenu jako vždy, dnes za tu cenu taky prodávají,a štěnda jim zůstávají doma běžně do tří čtyř měsíců. Pravda,za covidu se napakovali dost. Ale jsem ráda, že se díky Bertičky úrazu nemusím te´d rozhodovat,zda krýt nebo ne, i když bych tedy zájemce měla

janaa
napsal(a):
Hele,ono je to napříč plemeny. A pokud sleva na ceně znamená,že se ceny zase dostanou do rozumných hodnot,tak jen dobře. Já se teď směju,jak chovatelé množitelé,co za covidu posílali do světa,že kazím cenu,protože jsem je prodávala za stejnou cenu jako vždy, dnes za tu cenu taky prodávají,a štěnda jim zůstávají doma běžně do tří čtyř měsíců. Pravda,za covidu se napakovali dost. Ale jsem ráda, že se díky Bertičky úrazu nemusím te´d rozhodovat,zda krýt nebo ne, i když bych tedy zájemce měla
u dog zas až tak cena o covidu nevylítla - ona je dost konstantní. Doga nepodléhá módě - je krátkověká a drahá - a tudíž má menší okruh potencionálních zájemců.
napsal(a):
u dog zas až tak cena o covidu nevylítla - ona je dost konstantní. Doga nepodléhá módě - je krátkověká a drahá - a tudíž má menší okruh potencionálních zájemců.
Fakt? Tak to je výjimka,jinak ty ceny byly dvojnásobný i u plemen,u kterých bych si to nepomyslela
U nás taky povětšinou mlhla, když už to ráno vypadalo na hezký den, tak odpoledne na venčení pouze mlha. Fotky jsou ze čvrtečního venčení. To jsme jeli kousek vlakem a pak domů pěšky, asi 7 až 8 km. Malina ve vlaku kňučela, což jsem nepobírala proč. Brácha pak říkal, že takhkle kňučí, když se třeba on zdrží v práci a má jí na hlídaní, myslí si, že z radosti. Ze strachu to nebylo, ocásek měla pořád zatočený. Nakonci procházky se mi ale přetočila a při sundávání vodítka doma v chodbě, začala dovádět a u toho mě kousat...no kdyby kousat, ona štípe a to je sakra nepříjemný. Procházka dlouhá nebyla, říkala jsem si, že jsme šli novou trasu a ten vlak nejspíš způsobil přílišné nadšení a únavu.

Jak dlouho má Malina po kastraci? Měsíc, 5 týdnů? Možná ještě uvnitř úplně nesrostla. Cesta vlakem (vysoké schůdky nebo nízký nástup?), pak 7-8 km není malá procházka pro fenu po operaci. I když se mnohdy tváří, že je vše ok, hojení i u mladé feny by mělo mít svůj čas.
napsal(a):
Jak dlouho má Malina po kastraci? Měsíc, 5 týdnů? Možná ještě uvnitř úplně nesrostla. Cesta vlakem (vysoké schůdky nebo nízký nástup?), pak 7-8 km není malá procházka pro fenu po operaci. I když se mnohdy tváří, že je vše ok, hojení i u mladé feny by mělo mít svůj čas.
Měsíc. To byl motoráček, ten moderní s nástupem v úrovni perónu. Ptáte se kvůli tomu kňučení nebo té únavě? Protože to kňučení bylo nazačátku procházky. Pak šlapala celkem nadšeně, chvíli jsem jí měla puštěnou z vodítka, ale pak jsme narazili na dva bully a podle reakce paní, nebylo moc jisté zda nezaútočí, tak jsem jí vzala na vodítko, aby jí nenapadlo za nimi běžet. Sice to nemá moc ve zvyku, ale nechtěla jsem riskovat. No mě teda moc nenapadlo, že by ještě neměla být zahojená. Manžel jí na 7 km táhl, když jsem byla nemocná. Což teda neměl v zadání, ale Malina z toho vypadala dost nadšená. Veterináři mě taky neříkali, že bysme měli mít zvláštní režim, i když jsem se na to výslovně ptala. Já si spíš myslela, že na ní bylo moc zážitků, vlakem jsme jeli naposled na jaře, nová trasa a pak teda i nakonec ta délka.
Trickyvoo
napsal(a):
Měsíc. To byl motoráček, ten moderní s nástupem v úrovni perónu. Ptáte se kvůli tomu kňučení nebo té únavě? Protože to kňučení bylo nazačátku procházky. Pak šlapala celkem nadšeně, chvíli jsem jí měla puštěnou z vodítka, ale pak jsme narazili na dva bully a podle reakce paní, nebylo moc jisté zda nezaútočí, tak jsem jí vzala na vodítko, aby jí nenapadlo za nimi běžet. Sice to nemá moc ve zvyku, ale nechtěla jsem riskovat. No mě teda moc nenapadlo, že by ještě neměla být zahojená. Manžel jí na 7 km táhl, když jsem byla nemocná. Což teda neměl v zadání, ale Malina z toho vypadala dost nadšená. Veterináři mě taky neříkali, že bysme měli mít zvláštní režim, i když jsem se na to výslovně ptala. Já si spíš myslela, že na ní bylo moc zážitků, vlakem jsme jeli naposled na jaře, nová trasa a pak teda i nakonec ta délka.
A nemocná jste byla kdy? 14 dnů zpět?
To chcete říct, že 14 dní po kastraci šla 7 km? 🙈
Nadšením psa se neřiďte, prostě byla odpočatá nic jí nebolelo, tak byla nadšená. Nic to nevypovídá o zhojení tkání.
Možná veterinář myslel, že tělesný šetření po operaci je tak nějak samozřejmost.
Terven
napsal(a):
A nemocná jste byla kdy? 14 dnů zpět?
To chcete říct, že 14 dní po kastraci šla 7 km? 🙈
Nadšením psa se neřiďte, prostě byla odpočatá nic jí nebolelo, tak byla nadšená. Nic to nevypovídá o zhojení tkání.
Možná veterinář myslel, že tělesný šetření po operaci je tak nějak samozřejmost.
No ptala jsem se výslovně, kdy jí můžu normálně zatěžovat a jak jí mám šetřit, že máme schody na zahradu a ráda spí na gauči. Tak mi řekl, že na ten gauč si tak tři dny sama stejně nevyskočí a že je to mladý pes a nevidí v tom problém. Druhý řekl, že 10 až 14 dní by jí šetřil a nenechal jí nikde skákat a má nosit 10 dní ten "obleček". Malina si hupsla na gauč už za dva dny, tak jsme tam naskládali plastové krabice, protože jsem si říkala, že polštáře nebo něco takového jí nezastaví. No a ta procházka mě teda taky překvapila, manžel nadšený, tak jsem teda jen řekla, že procházky jo, ale spíš kratší a víc než jedna dlouhá a dál to nerozebírala. Nějak mě nenapadlo, že to mám opakovat každý den. Znáte to možná z domu, buď to nikdy neslyšeli, že jsme to říkaly a nebo jsme otravné, že to pořád opakujeme. Furt nemůžu trefit tu správnou míru, aby se ta informace dostala kam má.
Trickyvoo
napsal(a):
No ptala jsem se výslovně, kdy jí můžu normálně zatěžovat a jak jí mám šetřit, že máme schody na zahradu a ráda spí na gauči. Tak mi řekl, že na ten gauč si tak tři dny sama stejně nevyskočí a že je to mladý pes a nevidí v tom problém. Druhý řekl, že 10 až 14 dní by jí šetřil a nenechal jí nikde skákat a má nosit 10 dní ten "obleček". Malina si hupsla na gauč už za dva dny, tak jsme tam naskládali plastové krabice, protože jsem si říkala, že polštáře nebo něco takového jí nezastaví. No a ta procházka mě teda taky překvapila, manžel nadšený, tak jsem teda jen řekla, že procházky jo, ale spíš kratší a víc než jedna dlouhá a dál to nerozebírala. Nějak mě nenapadlo, že to mám opakovat každý den. Znáte to možná z domu, buď to nikdy neslyšeli, že jsme to říkaly a nebo jsme otravné, že to pořád opakujeme. Furt nemůžu trefit tu správnou míru, aby se ta informace dostala kam má.
Chlapům nemá smysl cokoli naznačovat nebo říkat opatrně...jak říká moje kamarádka 'pouštět balónky'.
Těm se to musí říct rázně a natvrdo a ideálně vícekrát, jinak to nevezmou na vědomí 😀

Terven
napsal(a):
Chlapům nemá smysl cokoli naznačovat nebo říkat opatrně...jak říká moje kamarádka 'pouštět balónky'.
Těm se to musí říct rázně a natvrdo a ideálně vícekrát, jinak to nevezmou na vědomí 😀
A chlap sekne vodítkem " Tak si s ní jdi sama, když si tak chytrá". Práskne dveřma a odkráčí do konzumu.....:-((
Chlapa nutno vodit na hedvábné oprati. Jen tak nebude střečkovat.
napsal(a):
A chlap sekne vodítkem " Tak si s ní jdi sama, když si tak chytrá". Práskne dveřma a odkráčí do konzumu.....:-((
Chlapa nutno vodit na hedvábné oprati. Jen tak nebude střečkovat.
Ale pokud chcete, aby k němu nějaká informace fakt doputovala, nemá cenu naznačovat či chodit po špičkách, tak chlapi nekomunikujou, tomu nerozumí. Musíte to říct na plnou hubu.

Terven
napsal(a):
Tak nějak.
Mírné náznaky nezabírají. Důrazné náznaky nezabírají. Prostě to řekněte!
Muži jsou jako počítač - 0 nebo 1. Ano, ne. Nic mezi tím. Potvrzeno od nich samotných.

Trickyvoo
napsal(a):
Po podobném lidském zákroku jsem po měsíci taky ještě nebyla úplně fit, uvnitř se to hojí ještě....normál provoz pro Malinu po 6 až 8 týdnech? Beru podle sebe, když mi vzali dítětník 😉