Jak se vám dnes venčí 3

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2023 10:39
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To máte jedno, v zámeckém parku, nebo v lese. Tam ani tam vás nesmí chytit :-))

Chtěla jsem si takovýhle lány pořídit na zahradu. Před třemi roky jsem se snažila a těšila se na sněženky a modřence ( ty mám moc ráda ), sněženky vylezly - jen ne v lánech, modřence asi tři. Tuhle zimu se přistěhoval krtek a úřaduje velmi aktivně. Část zahrady máme luční, pořád mu říkám, že v louce může řádit, jak se mu zlíbí. Je všude, jen ne v louce. Sněžek letos jen pár.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2023 11:01

Znám v takových lánech bledule ( i v zahradách ), sněženky ne. Sněženky tak tady trs, tam trs. A za podléškami musíme do kraje.

11.3.2023 11:20
Atheira

XXX.XXX.5.81

Tady jsou sněženky ve větší míře v přírodě. U babičky na zahradě za mého dětství bývaly lány ladonek a puškinií, ale postupně úplně zanikly. Zvlášť ty puškinie mi přišly krásné a mám cukání si je někde sehnat... Říkala jsem si, že na podzim hrábnu do kapsy a udělám velký kup nějakých cibulovin na brzké jaro, ať mi to tu žije i takhle z kraje...

Jinak tady je ochutnávka těch našich sněženek. Lara mi tam strčila zadnici...a na fotce to stejně není vůbec hezké jako doopravdy.

11.3.2023 12:46
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

No tak tohle mi zbylo z toho snažení, v trávníku ani jedna, jen krtince, ale nevzdám to, jednou tu cibulkový políčko určitě bude. A už leze i jiná květena, včera v tom bláznivým počasí poletovala jedna včelka, holka nešťastná.

11.3.2023 18:27

Včera už vyletěly včely i u nás, i když sluníčko nebylo, bylo poměrně teplo a asi už nutně musely. A dnes zas taková sněhová patálie s vichrem. Chudákovi kocourovi vítr zavřel průlezné okénko a tak zůstal celý den venku. Nechtějte vědět, čím mě častoval, když jsem se vrátila.

12.3.2023 06:40

Za dnešek mám hodně nekvalitní fotky, i tak je vkládám.

Z některého pohledu není jisté, zda mám Ratloraptora. Nebo to je Daxloraptor?

Na druhé fotce je v dáli plno mázlých hnědých skvrnek. A mezi nimi výrazná bílá. Jde o srnky s místním albínem, je tu už několik let. Možná se mi někdy podaří albína nafotit zblízka, až půjdu s koněm. To srnky zdrhají až na poslední chvíli.

Jé, přesně stejné stádečko jsem viděla z vlaku. I s pozadím. Kousek od Olbramovic. Není to to vaše?

12.3.2023 15:19

Dnes jsme s kamarádkou pocvičily, hlavně aport a dohledávku. Na fotkách moje Cherry a kamarád Marley.

12.3.2023 19:14

Jé, přesně stejné stádečko jsem viděla z vlaku. I s pozadím. Kousek od Olbramovic. Není to to vaše?

Nee, bydlíme v Železných horách.

12.3.2023 19:26
Atheira

XXX.XXX.28.232

Nee, bydlíme v Železných horách.

Já si říkala, že je mi ta fotka taková povědomá. Srnce známe taky.

12.3.2023 20:00

Atheira napsal(a):
Já si říkala, že je mi ta fotka taková povědomá. Srnce známe taky.

Jé 🙂 Odkud jste? My kousek od Nasavrk.

Abych neplevelila... Ratloraptor rád štěká, jak jinak. Dneska byla Bonnie podezřelá dvojice s kočárkem v lese na pěšině. No chápejte, zatím v tom místě nikoho nepotkala, tak je musela upozornit, ať si nic nezačínají... Omluvila jsem se a vysvětlila, že jde ještě ani ne o půlroční štěně. A že doufám, že se to do dospělosti odnaučí. Paní se mile usmála a odpověděla: "Jestli je to pinč, tak neodnaučí. Taky jednoho doma máme." No to nás s kamarádkou odbouralo 😂

Přidávám foto ze cvičáku z minulé neděle. Dneska jsme nově přidali k chůzi u nohy obrat čelem vzad. A lávku - houpačku.

12.3.2023 20:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Abych neplevelila... Ratloraptor rád štěká, jak jinak. Dneska byla Bonnie podezřelá dvojice s kočárkem v lese na pěšině. No chápejte, zatím v tom místě nikoho nepotkala, tak je musela upozornit, ať si nic nezačínají... Omluvila jsem se a vysvětlila, že jde ještě ani ne o půlroční štěně. A že doufám, že se to do dospělosti odnaučí. Paní se mile usmála a odpověděla: "Jestli je to pinč, tak neodnaučí. Taky jednoho doma máme." No to nás s kamarádkou odbouralo 😂

Přidávám foto ze cvičáku z minulé neděle. Dneska jsme nově přidali k chůzi u nohy obrat čelem vzad. A lávku - houpačku.

Tak to my máme tichýho pinče. Když jsem před pořízením pinčový zvažovala jednotlivý plemena, pro a proti, u pinče mě právě odrazovalo to štěkání.
Pinčová mě příjemně překvapila, štěká fakt minimálně. Venku vůbec, venku jsem jí snad neslyšela nikdy, zatímco Vikina venku vyřvává běžně.
A doma štěká asi jenom na zvonek nebo na pohyb na chodbě, ale oproti znělýmu hlasu Vikiny je její štěkot velmi decentní
A jo, máme tu v okolí řvoucí pinče - samečky. Ale oba jsou to nesocializovaní psi, trvale na vodítku.
Pinčová je na psy úžasně socializovaná, je nekonfliktní, mám podezření, že se u předchozích majitelů samovenčila po vsi. Když jsem viděla, jak obratně u nás v ustájku ulovila slepici, která prolezla dírou v plotě, bylo mi jasný, že to zdaleka nedělá poprvé
Ale s tím ne/štěkáním mě fakt mile překvapila.

12.3.2023 20:57
Atheira

XXX.XXX.2.52

My jsme oficiálně ještě podhůří (jestli tomu tedy budeme říkat hory 🤣) kousek od Heřmaňáku. Ale tak sporadicky lezu po okolí v celkem širokém rozběhu. Co se toho bělouše týče, jsem si v podstatě jistá, že to bude on. Pár let ho registrujeme, vždycky s přestávkami, chvíli tu je, pak zas dlouho ne, přichází polema právě jakoby ze strany od vás, když si to představím na mapě, a pohybuje se tímhle směrem. Teď jsem ho tady už nějakou dobu neviděla. Jedno léto tu byl téměř denně, všichni s foťáky jsme z něj byli řádně vyhoukaní.

12.3.2023 21:37

Terven napsal(a):
Tak to my máme tichýho pinče. Když jsem před pořízením pinčový zvažovala jednotlivý plemena, pro a proti, u pinče mě právě odrazovalo to štěkání.
Pinčová mě příjemně překvapila, štěká fakt minimálně. Venku vůbec, venku jsem jí snad neslyšela nikdy, zatímco Vikina venku vyřvává běžně.
A doma štěká asi jenom na zvonek nebo na pohyb na chodbě, ale oproti znělýmu hlasu Vikiny je její štěkot velmi decentní
A jo, máme tu v okolí řvoucí pinče - samečky. Ale oba jsou to nesocializovaní psi, trvale na vodítku.
Pinčová je na psy úžasně socializovaná, je nekonfliktní, mám podezření, že se u předchozích majitelů samovenčila po vsi. Když jsem viděla, jak obratně u nás v ustájku ulovila slepici, která prolezla dírou v plotě, bylo mi jasný, že to zdaleka nedělá poprvé
Ale s tím ne/štěkáním mě fakt mile překvapila.

Bonnie je štěkanátko. Doslova od prvních dnů, už asi druhý den seštěkala lidi na statku. Říkám jí, že brzy nebude štěkanátko, ale karbanátko...

Čekala jsem to, hlavně v bytě. Tam (už) neštěká. Ale ta razance, kterou brání "svou" vesnici a okolí proti lidem, kteří po zimě vylézají na zahrady a procházky, ta mě překvapila. V něčem jsme to úplně odbouraly, v něčem výrazně zlepšily, nachází si ale stále další podněty. Až seberu sílu, přidám se do "uštěkaného vlákna" 😂

12.3.2023 21:39

Atheira napsal(a):
My jsme oficiálně ještě podhůří (jestli tomu tedy budeme říkat hory 🤣) kousek od Heřmaňáku. Ale tak sporadicky lezu po okolí v celkem širokém rozběhu. Co se toho bělouše týče, jsem si v podstatě jistá, že to bude on. Pár let ho registrujeme, vždycky s přestávkami, chvíli tu je, pak zas dlouho ne, přichází polema právě jakoby ze strany od vás, když si to představím na mapě, a pohybuje se tímhle směrem. Teď jsem ho tady už nějakou dobu neviděla. Jedno léto tu byl téměř denně, všichni s foťáky jsme z něj byli řádně vyhoukaní.

To jste kousek. Bezva 😊

13.3.2023 10:22

Já se včera nechala taky vyvenčit, u nás v prostoru, velká nádhera a velký dobití baterek

15.3.2023 03:38

Naše tibetata se začínají pomalu rozutikavat do nových domovů. Tak neskutečně to uteklo...
Jeste sice nejsou rozebrání všichni, ale část už tento týden postupně bude odjíždět. Byli jsme v neděli dětem ukázat tátu, a tátovi jeho výtvor - nadšení bylo na všech stranách. Stenda nejprve koukala, co to je za psa divné barvy (domácí psi jsou všichni cernopaleni ), ale po chvilce na něm viseli a rochnili se v chlupech . Bonecek byl taky nadšený, miluje štěňata a tam jich měl rovnou 9. Čekala jsem na reakci psí mámy, ale přivítala svého manžela jako by se viděli naposledy včera a vůbec ji přítomnost cizího psa u štěňat nevadila.

Bylo to krásné odpoledne, radost smečku pozorovat, čtyřletý pes, čtyřletá fena, roční pes a 9 osmitydennich kuliček.
Doufám, že budou miminka v nových domovech dělat radost

16.3.2023 08:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

My jsme si včera s Larou udělaly novou psí známou. Dvouletou pitbullinu. Čuby ze sebe byly chvílema takové trochu nejisté, ale šlo to úplně v klidu, byly na vodítku, ale nakonec si chodily vedle sebe jako by se znaly mnohem déle. Lara není úplně hrací a přijde mi, že to druhá fenka i jako poznala a brala jako hotovou věc, tak ani nezkoušela žádný nepravosti. Za mě supr. Moc fen, se kterými by Lara v klidu chtěla trávit čas teda rozhodně nemáme.

16.3.2023 08:49

Naše tibetata se začínají pomalu rozutikavat do nových domovů. Tak neskutečně to uteklo...
Jeste sice nejsou rozebrání všichni, ale část už tento týden postupně bude odjíždět. Byli jsme v neděli dětem ukázat tátu, a tátovi jeho výtvor - nadšení bylo na všech stranách. Stenda nejprve koukala, co to je za psa divné barvy (domácí psi jsou všichni cernopaleni ), ale po chvilce na něm viseli a rochnili se v chlupech . Bonecek byl taky nadšený, miluje štěňata a tam jich měl rovnou 9. Čekala jsem na reakci psí mámy, ale přivítala svého manžela jako by se viděli naposledy včera a vůbec ji přítomnost cizího psa u štěňat nevadila.

Bylo to krásné odpoledne, radost smečku pozorovat, čtyřletý pes, čtyřletá fena, roční pes a 9 osmitydennich kuliček.
Doufám, že budou miminka v nových domovech dělat radost

Nádherní!!

16.3.2023 21:11
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

O víkendu jsme zase venčili v Praze. Byli jsme se podívat na soutok Berounky a Vltavy. Všude visely plakáty, hledal se zlatý retrívr, tuším Dusty. Tak snad se taky neutopil. Jsem ráda, že Malina vodu ráda nemá.
Dnešní procházku jsem si fakt užila. Opět nová trasa, Malinu jsem mohla kus cesty pustit na volno. Sluníčko, teplo. To jaro bylo cítit ve vzduchu. Malinu procházka hrozně zmohla, po příchodu domů sebou hned praštila a ani se nešla podívat, co jsem si dala k jídlu.
Horší bude zítřek, dítě dneska přišlo ze školy s horečkou, tak to zas budeme s mužským různě pytlíkovat.
Malina dneska i celkem ochotně pózovala, ale má smůlu, že fotím mizerně s mizerným foťákem. Tady je výrazný prostor pro zlepšení.

17.3.2023 13:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

dnes ažuro a "zázrak" - DVA zajíci najednou

hoholové z řeky zmizeli, za to přibyl už konipas bílý...

střízlíci zpívají jak o život

a taky na cestě pářící se ruměnice pospolná ...

17.3.2023 13:21

Trickyvoo napsal(a):
O víkendu jsme zase venčili v Praze. Byli jsme se podívat na soutok Berounky a Vltavy. Všude visely plakáty, hledal se zlatý retrívr, tuším Dusty. Tak snad se taky neutopil. Jsem ráda, že Malina vodu ráda nemá.
Dnešní procházku jsem si fakt užila. Opět nová trasa, Malinu jsem mohla kus cesty pustit na volno. Sluníčko, teplo. To jaro bylo cítit ve vzduchu. Malinu procházka hrozně zmohla, po příchodu domů sebou hned praštila a ani se nešla podívat, co jsem si dala k jídlu.
Horší bude zítřek, dítě dneska přišlo ze školy s horečkou, tak to zas budeme s mužským různě pytlíkovat.
Malina dneska i celkem ochotně pózovala, ale má smůlu, že fotím mizerně s mizerným foťákem. Tady je výrazný prostor pro zlepšení.

Utopil se, bohužel.

17.3.2023 17:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Utopil se, bohužel.

Ach ano. Máte pravdu. Nevím proč jsem si myslela, že to byla Daisy.

17.3.2023 22:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

18.3.2023 10:12

Dnes jsme konečně vyrazili na delší procházku.Sluníčko pomalu vylézalo,pak už bylo krásně a daleko vidět.

18.3.2023 18:07

Dneska jsme s Bonnie byly na návštěvě, daly jsme hodinovou čuchací procházku v Žďárských vrších se seniorkou borderkou Borinkou. Pak jsme jely vlakobusem domů. Vystoupily jsme si dříve a došly domů necelých 6 km.

Poslední foto je kvůli nápisu na brance. Připadal mi trefný. Včera bylo Bonnie půl roku a 14 dnů sleduju, že občas zapomene své jméno atd. Zřejmě nastupuje puberta. Senilita to ještě nebude 😂

19.3.2023 16:18

tak tedy hlášení z venčení minulého týdne... asi je z fotek (a popisků) jasné, kde že jsme to byli

19.3.2023 16:32

Yoda byl pohodový cestovatel. Přežil obě dlouhé cesty - perfektně jedl, pil, venčil se... každou chvíli jsme cestou protahovali nohy. Tam se rychle aklimatizoval - užíval teplého počasí k povalování na zahradě. Vyřádil se u moře každé ráno i večer, přes den byl za kulturou - vzorně se nechal otlapkávat, hladit (občas byl v obležení davů - až nám to bylo nepříjemné). Neřešil kočky, koně v kočárech, toulavé psy... Jen tedy vzorně ležícího pod stolkem s obědem (předzahrádka v Palermu) ho zašlápl nepozorný kolemjdoucí... a tak jsme raději obědvali na etapy... neb není skladný a lidé čučící do mobilů nejsou bezpeční...
Do archeologických areálů může, do hradů může, u kostelů jsme se střídali. Někdy (kde nebylo moc lidí) se dal i uvázat a počkal. Nikde žádná potíž s přítomností mamuta. Spíš naopak.

Jen pan domácí byl trošku v šoku. Věděl, že přijedeme s dogou. Dokonce se nás před příjezdem zeptal, jestli může mít při předání domku fenku zlaťáka, že by měl náš pejsek kamarádku po dlouhé cestě... Ale když vyskočil Yoda z auta, tak pán zezelenal... a že si to neuměl představit. A i když byl psík velmi slušný a k Else galantní, raději šla fenka do auta a pán předával apartmán (mimochodem úžasně vybavený a čistý a na dosah moře) velmi opatrně (a to už byl Yoda na vodítku zcela mimo kontakt). Předání bylo ještě lepší - klíče nechte uvnitř, já tam pak někdy dojedu...

19.3.2023 16:56

Yoda byl pohodový cestovatel. Přežil obě dlouhé cesty - perfektně jedl, pil, venčil se... každou chvíli jsme cestou protahovali nohy. Tam se rychle aklimatizoval - užíval teplého počasí k povalování na zahradě. Vyřádil se u moře každé ráno i večer, přes den byl za kulturou - vzorně se nechal otlapkávat, hladit (občas byl v obležení davů - až nám to bylo nepříjemné). Neřešil kočky, koně v kočárech, toulavé psy... Jen tedy vzorně ležícího pod stolkem s obědem (předzahrádka v Palermu) ho zašlápl nepozorný kolemjdoucí... a tak jsme raději obědvali na etapy... neb není skladný a lidé čučící do mobilů nejsou bezpeční...
Do archeologických areálů může, do hradů může, u kostelů jsme se střídali. Někdy (kde nebylo moc lidí) se dal i uvázat a počkal. Nikde žádná potíž s přítomností mamuta. Spíš naopak.

Jen pan domácí byl trošku v šoku. Věděl, že přijedeme s dogou. Dokonce se nás před příjezdem zeptal, jestli může mít při předání domku fenku zlaťáka, že by měl náš pejsek kamarádku po dlouhé cestě... Ale když vyskočil Yoda z auta, tak pán zezelenal... a že si to neuměl představit. A i když byl psík velmi slušný a k Else galantní, raději šla fenka do auta a pán předával apartmán (mimochodem úžasně vybavený a čistý a na dosah moře) velmi opatrně (a to už byl Yoda na vodítku zcela mimo kontakt). Předání bylo ještě lepší - klíče nechte uvnitř, já tam pak někdy dojedu...

A pán už někdy dogu naživo viděl?

Pravda, před léty jsem přijela do penziónu v podhůří Šumavy. A k autu mě přišel taky přivítat dogák. Šedý. Ze sedačky jsme si koukali z očí do očí. Trochu jsem znejistěla, ale vystoupila. A přežila.

19.3.2023 17:27

A pán už někdy dogu naživo viděl?

Pravda, před léty jsem přijela do penziónu v podhůří Šumavy. A k autu mě přišel taky přivítat dogák. Šedý. Ze sedačky jsme si koukali z očí do očí. Trochu jsem znejistěla, ale vystoupila. A přežila.

asi neviděl - soudě podle poprasku, co jsme vzbuzovali - výkřiky Aláno, aláno (to je italsky německá doga) případně Cavallo. Většina lidí se chovala rozumně - jen ho pohladili či vyfotili, ale někteří (spíše některé) se afektovaně vrhaly psovi kolem krku, líbaly ho... občas jsem ho raději nekompromisně odvedla stranou. Ale nezklamal - stejně jako jeho předchůdci se pozornost užíval a byl velmi společenský. Kdyby nebyl, byl by to problém, protože oni to fakt měli jak cirkusovou atrakci.

Jinak dost velkých pasteváků (většinou bílý velcí huňatí) se potuluje venkovem a občas sebevražedně napadá auta. Opravdu se nám ulevilo, že jsme vždy hrozící kolizi zvládli zažehnat. V archeologických areálech je taky řada psů (mají obojky, asi patří k ostraze) - a ti (až na jednu výjimku mladého psa, který se chtěl kamarádit) jsou vůči psům návštěvníků zcela nevšímaví. Leželi ve stínu a ani se nehli...

Jinak poblíž bydleli dva mopsíci a vipet. Jinak psů ve městech moc vidět nebylo - a vždy na vodítku

19.3.2023 20:33

Dnes zase psí školička. A cvik "had". Slalom mezi psy. Dneska byla Bonnie hodně roztěkaná, ale fotograf vybral dobré momentky. A k mé shrbené chůzi - asi si umíte představit, jak vypadá nácvik chůze u nohy na pamlsky se psem o velikosti větší krysy... 😂

20.3.2023 15:45
Mln

XXX.XXX.244.229

My zůstáváme v našich končinách a máme radost, že už i jaro dorazilo.

20.3.2023 17:51

Tohle sice není z venčení,ale je to nádhera.Poslal nám to kamarád ze sčítaní.

20.3.2023 20:11

obdobné množství stehlíků mívá pod krmítkem moje maminka. Bydlí od nás asi dva kilometry vzdušnou čarou... a u nás se stehlíci za zimu objeví párkrát tak tři čtyři... Opravdu výrazně se liší hosté našich krmítek - i když obsah je stejný a ani prostředí se na první pohled moc neliší.

20.3.2023 21:24

obdobné množství stehlíků mívá pod krmítkem moje maminka. Bydlí od nás asi dva kilometry vzdušnou čarou... a u nás se stehlíci za zimu objeví párkrát tak tři čtyři... Opravdu výrazně se liší hosté našich krmítek - i když obsah je stejný a ani prostředí se na první pohled moc neliší.

U nás se stehlíci drží u lesa a v parku,ale na krmítku jsme jich měli nejvíce 5,na fotce je mimo jiné i jikavec a ten u nás není vidět vůbec.

20.3.2023 22:08

U nás se stehlíci drží u lesa a v parku,ale na krmítku jsme jich měli nejvíce 5,na fotce je mimo jiné i jikavec a ten u nás není vidět vůbec.

jíkavce míváme každoročně - často doletí až po vánocích. Letos jich mnoho nebylo - v hejnu zrnožravců u nás dominují vrabčáci, čížkové, zvonci a klasické pěnkavy. Stehlíků a jíkavců je méně - ale jsou.
A pak klasická sestava sýkorek (koňadry, modřinky, uhelníčci jsou častí, babky a parukářky vzácnější), brhlíci, šoupálci, strakapoudi a žluny, kosáci, hrdličky, straky a sojky. Občas dorazí párek šedivek - a také prťavci - králíček, střízlíci a červenky. Letos byl jen výjimečně vidět jindy běžný dlask a občas se objevili elegantní hýlové a švitořící mlynaříci.
A nesmím zapomenout na častého hosta - paní krahujcovou. Nechodí do krmítka, ale na hosty krmítka...

20.3.2023 23:15

jíkavce míváme každoročně - často doletí až po vánocích. Letos jich mnoho nebylo - v hejnu zrnožravců u nás dominují vrabčáci, čížkové, zvonci a klasické pěnkavy. Stehlíků a jíkavců je méně - ale jsou.
A pak klasická sestava sýkorek (koňadry, modřinky, uhelníčci jsou častí, babky a parukářky vzácnější), brhlíci, šoupálci, strakapoudi a žluny, kosáci, hrdličky, straky a sojky. Občas dorazí párek šedivek - a také prťavci - králíček, střízlíci a červenky. Letos byl jen výjimečně vidět jindy běžný dlask a občas se objevili elegantní hýlové a švitořící mlynaříci.
A nesmím zapomenout na častého hosta - paní krahujcovou. Nechodí do krmítka, ale na hosty krmítka...

Taky v Liberci jíkavci poměrně častí v hejnech s pěnkavami. Na zemi, sbírali ze sněhu semínka pod Tsugami.

21.3.2023 00:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Je to záhada. Já mívám jiné sestavy "zákazníků" každý rok. Loni třeba vedli čížci, které jsem letos ještě vůbec nezahlédla. Jeden rok to právě byli stehlíci. Nebo jiný zas vrabci. Letos je to celkově bída, jak odjedu pryč, tak nikdo neplní krmítko a tak mi zůstávají jen sýkorky, které teda jsou asi nejodvážnější ptáčci. Byly i roky, kdy mi seděli na paparapetu a koukali na mě do kuchyně "hele máš to prázdný, co se děje?"

21.3.2023 02:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

V sobotu jsem si dala kolečko u Krasíkova. Kolem rybníku a lesem a byl to super, azuro.
V neděli pak kolečko v Hoštějně. Podél Moravské Sázavy a návrat po cyklostezce na parkoviště, ale protože bylo hezky, tak cyklostezka byla plná bruslařů a cyklistů a pro mě i pro Malinu to byl opruz, tak jsme se vyškrábaly na kopec a raději šly lesem. Sice ze sedmikilometrové procházky byla pak jedenácti kilometrová, ale ten výhled, který se mi tam nahoře naskytl, stát za to. Byly vidět Jeseníky, Kralický sněžník ... Jen škoda, že nemám lepší fotoaparát. Vždy na něj zapomenu, abych si ho vzala. Malinu jsem i pouštěla na volno, ale jen na část cesty. Nějak se mi neosvědčilo jí nechat se moc unést. Přestane mě pak vnímat, takže jen krátké úseky, nechat jí trochu poběhat kolem a pak jí raději přivolat a vzít zase na vodítko. Přece jen dost cest bývá lesem a tam jí prostě celkem věřím, že jak přeběhne srnka, je dobré vychování v trapu. S kočkama ve vesnici taky bojujeme. Už dokáže minout slepice, aniž by napínala vodítko, ale u koček je musím vidět dřív já a nenechat jí zkusit za nimi vyběhnout. Celkem se na její poslušnosti už odráží to, že chodíme hlavně spolu. Třeba u "ke mně" jsem nedávno zjistila, že muž to říká pořád dokola a pak jde k ní.
Dneska jsme šly na procházk a muž nás měl vyzvednout, ale nakonec nemohl hned a protáhlo se nám to zas na víc km, než jsem zamýšlela a dneska jsem viděla, že už toho má Malina dost a celkem pelášila k autu, když konečně muž dojel..jo a to jsme ještě zmokly, takže to jí na radosti nepřidalo.

21.3.2023 08:15

Trickyvoo napsal(a):
Je to záhada. Já mívám jiné sestavy "zákazníků" každý rok. Loni třeba vedli čížci, které jsem letos ještě vůbec nezahlédla. Jeden rok to právě byli stehlíci. Nebo jiný zas vrabci. Letos je to celkově bída, jak odjedu pryč, tak nikdo neplní krmítko a tak mi zůstávají jen sýkorky, které teda jsou asi nejodvážnější ptáčci. Byly i roky, kdy mi seděli na paparapetu a koukali na mě do kuchyně "hele máš to prázdný, co se děje?"

Sýkorky jsou jako slepice, vyjdu že dveří a už vůbec svolávají "konečně, už jde, už jde" a slítávají se opravdu jak slepice.

21.3.2023 10:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Týý jofka, to je krása! U nás se objeví tak dva, tři. Asi na zimu zaplatim Mousesovi pobyt v lázních

21.3.2023 10:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sýkorky jsou jako slepice, vyjdu že dveří a už vůbec svolávají "konečně, už jde, už jde" a slítávají se opravdu jak slepice.

Mám povenku po loukách několik krmítek na lojofky bez sítěk, který obcházím a pokaždý, když jdu kolem, tak pískám signál. A pokaždý dostanu držkovou, kde jsem byla tak dlouho. Modřina a końadra, tydle dvě kozy pernatý mi to dají dycinky sežrat, že jsem se opozdila. A zvláštní je ale, že takhle na mě reagují jen u těch krnítek, který už tam jsou dýl. Ty nový, tam asi mají prozatím ostych mi vyčinit
A musím si postěžovat. Čez čistil pod drátama a nějakej ichtyl, co nemá mozek sejmul nádhernej letitej špendlík, jak kdyby z toho měl snad vyrůst baobab. Měla jsem na něm krmítko, zjara nádherně kvetl a voněl - v době kovidďáka mi dělal indikátor, že mám čich (což byly trapný pokusy, jak jsem zjistila posléze, kdy jsem díky kovidu nezjistila ani já, ani drahá půle, že Mouses měl v noci střevní potíž , páč jako netušit, že kočka se posejřila, to už je opravdu o nefunkčním nose. ), když kvetl byl obsypanej včelama. Teď tam mají prt.

21.3.2023 13:37

Trickyvoo napsal(a):

Přesně tak, loni čížci a stehlíci, dokonce i dlask a hýl. Skoro žádní vrabci. Letos je to naopak. Stálicemi jsou koňadry a modřinky.

A letos se přidaly i dvě hrdličky.

21.3.2023 13:41

Zrzavci napsal(a):
Mám povenku po loukách několik krmítek na lojofky bez sítěk, který obcházím a pokaždý, když jdu kolem, tak pískám signál. A pokaždý dostanu držkovou, kde jsem byla tak dlouho. Modřina a końadra, tydle dvě kozy pernatý mi to dají dycinky sežrat, že jsem se opozdila. A zvláštní je ale, že takhle na mě reagují jen u těch krnítek, který už tam jsou dýl. Ty nový, tam asi mají prozatím ostych mi vyčinit
A musím si postěžovat. Čez čistil pod drátama a nějakej ichtyl, co nemá mozek sejmul nádhernej letitej špendlík, jak kdyby z toho měl snad vyrůst baobab. Měla jsem na něm krmítko, zjara nádherně kvetl a voněl - v době kovidďáka mi dělal indikátor, že mám čich (což byly trapný pokusy, jak jsem zjistila posléze, kdy jsem díky kovidu nezjistila ani já, ani drahá půle, že Mouses měl v noci střevní potíž , páč jako netušit, že kočka se posejřila, to už je opravdu o nefunkčním nose. ), když kvetl byl obsypanej včelama. Teď tam mají prt.

Ve vedlejší vsi rekultivovali rybníček - z krásně zarostlého rákosím s kachnami a žábami je sterilní vodní plocha. A pokáceli i dva vzrostlé stromy.

Ale třeba mají v úmyslu zasadit nové.

21.3.2023 13:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady na krmítcích jsou takové ptačí obyčejnosti, stehlík je super fancy, ten tady v okolí nikde není. Poprvý v životě jsem ho naživo viděla až letos na začátku roku na krmítku na druhé straně republiky.

Ale! Posledních pár dnů na procházkách opět potkávám čejky, mají prďáckej projev. Zvuk jak vysílačka, pohyb jak akrobatický letadlo. Super zvíře.

21.3.2023 14:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Tady na krmítcích jsou takové ptačí obyčejnosti, stehlík je super fancy, ten tady v okolí nikde není. Poprvý v životě jsem ho naživo viděla až letos na začátku roku na krmítku na druhé straně republiky.

Ale! Posledních pár dnů na procházkách opět potkávám čejky, mají prďáckej projev. Zvuk jak vysílačka, pohyb jak akrobatický letadlo. Super zvíře.

Čejku neznám /jen toho co dělal tu slepici/, jdu zjišťovat!!!

aháá! to má výbornej zvuk ovšem. Ten počáteční jednoduchý tón jsem možná i někdy slyšela, přijde mi to povědomý, vysílačku ovšem nikoliv, to je fakt výborný!! Díky Atheiro.

21.3.2023 14:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ve vedlejší vsi rekultivovali rybníček - z krásně zarostlého rákosím s kachnami a žábami je sterilní vodní plocha. A pokáceli i dva vzrostlé stromy.

Ale třeba mají v úmyslu zasadit nové.

No tohle snad prostě nemá cenu už komentovat, držím palce, ať to aspoň osází. a ať s pak min. příroda pomůže sama.
Ale nemusí to být propadák, tady kousek od práce dělali velkou retenční nádž, rekultivaci okolo, vypadalo to taky nějak blbě a dneska po tak asi třech?? možná čtyřech letech musím říct, že je to hezký, fakt.

21.3.2023 14:13

Zrzavci napsal(a):
No tohle snad prostě nemá cenu už komentovat, držím palce, ať to aspoň osází. a ať s pak min. příroda pomůže sama.
Ale nemusí to být propadák, tady kousek od práce dělali velkou retenční nádž, rekultivaci okolo, vypadalo to taky nějak blbě a dneska po tak asi třech?? možná čtyřech letech musím říct, že je to hezký, fakt.

Tak vyčkám.

21.3.2023 14:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak vyčkám.

Hlavní je, že tu vodu zachovali. Cestou na chalupu jsme kdysi, když jsme tam před skoro pětadvaceti lety začali jezdit, býval útulnej rybník. Pak začínala ta sucha a protože jsme v suchém kraji, začlo se vykřikovat, že se začnou budovat nové vodní plochy. Fajn. Asi proto ten rybník vypustili a už nikdy ho nenapustili??? Už je tam za ty roky březovej háj. Tak aspoň zajíci mají kde bydlet.
Abych nekončila negativně - o kus dál jsou opravdu moudří a naopak vybudovali novou nádrž, vzhledově nic moc (možná taky zatím) obdélníkový tvar, ale............ supr, v tý krajině je to hned poznat. Kolem loncaj Karel s Káčou, což jsou čápi, kteří tu hnízdí a tak mají vylepšenej biotop.

21.3.2023 16:05

Zrzavci napsal(a):
Hlavní je, že tu vodu zachovali. Cestou na chalupu jsme kdysi, když jsme tam před skoro pětadvaceti lety začali jezdit, býval útulnej rybník. Pak začínala ta sucha a protože jsme v suchém kraji, začlo se vykřikovat, že se začnou budovat nové vodní plochy. Fajn. Asi proto ten rybník vypustili a už nikdy ho nenapustili??? Už je tam za ty roky březovej háj. Tak aspoň zajíci mají kde bydlet.
Abych nekončila negativně - o kus dál jsou opravdu moudří a naopak vybudovali novou nádrž, vzhledově nic moc (možná taky zatím) obdélníkový tvar, ale............ supr, v tý krajině je to hned poznat. Kolem loncaj Karel s Káčou, což jsou čápi, kteří tu hnízdí a tak mají vylepšenej biotop.

Jo, voda zůstala. Zatím teda bez obyvatel, ale i to se může změnit.

21.3.2023 18:01

Včerejší a dnešní procházka, sever a jih kousek od domova, dvě různé tváře krajiny.

Na fotce dokumentující řádění kůrovce si všimněte i hladkého kopce v pozadí vlevo. Jde o skládku odpadů převážně z Pardubic. Tak to vypadá, když vyhraje skládka před spalovnou... Z druhé strany je to už nejvyšší bod krajiny 😕

22.3.2023 00:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ještě fotky ze soboty z Krasíkova

22.3.2023 01:07
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska jsem měla na procházce divný zážitek. Jdu tak cestou z vesnice k lesu a na jednou vidím v zatáčce chlapa, v černém oblečení a přišlo mi, že i v klobouku a dalo by se říct, že jak mě viděl, tak skočil na kraj cesty do lesa. Tak jsem teda trnula hrůzou, co to jako bylo. Malina ho viděla taky a běžela napřed koukat, kam šel, ale neštěkala a pořád koukala, hledala. No a když jsem došla já, zjistila jsem, že porost je tak řídký, že bych jo ještě musela vidět někde jít, ale on nikde vidět nebyl. Kákla jsem si a uháněla jsem cestou skoro poklusem, protože jsem nevěděla, co od toho mám čekat a pořád jsem se ohlížela, jestli náhodou někde za mnou nejde. No nešel, prostě tam zmizel.
Zbytek asi osmikilometrové procházky už byl v pohodě. Jen u baráku mi Malina seštěkala člověka, co šel kolem, což mě překvapilo, měla jsem za to, že se tohle už odnaučila.

22.3.2023 07:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Dneska jsem měla na procházce divný zážitek. Jdu tak cestou z vesnice k lesu a na jednou vidím v zatáčce chlapa, v černém oblečení a přišlo mi, že i v klobouku a dalo by se říct, že jak mě viděl, tak skočil na kraj cesty do lesa. Tak jsem teda trnula hrůzou, co to jako bylo. Malina ho viděla taky a běžela napřed koukat, kam šel, ale neštěkala a pořád koukala, hledala. No a když jsem došla já, zjistila jsem, že porost je tak řídký, že bych jo ještě musela vidět někde jít, ale on nikde vidět nebyl. Kákla jsem si a uháněla jsem cestou skoro poklusem, protože jsem nevěděla, co od toho mám čekat a pořád jsem se ohlížela, jestli náhodou někde za mnou nejde. No nešel, prostě tam zmizel.
Zbytek asi osmikilometrové procházky už byl v pohodě. Jen u baráku mi Malina seštěkala člověka, co šel kolem, což mě překvapilo, měla jsem za to, že se tohle už odnaučila.

To mi vyprávěla před pár dny mamka taky zážitek z procházky...
Jde si, jde a najednou ze vzdálenosti pár metrů po cestě vidí čouhat z příkopu temeno hlavy chlapa... Pokračuje dál, nemá kudy jinudy jít. Srajdící pán zvedne obličej vhůru k cestě, řekne dobrý den, máti taky pozdraví a pokračuje...
Prý se ještě pak nenápadně otočila na rudnoucího chlápka, který se tam chytal za hlavu a hrozně si nadával.
Třeba byl tenhle taky značně indisponován, nebo vás strašil duch nebo přelud.

22.3.2023 09:59

Téměř mám výčitky svědomí, že musím pracovat a nemůžu se malé věnovat. Dotáhla si pelech až k židli, chuděra. Až se probudí, půjdeme aspoň na krátkou procházku.

22.3.2023 11:21
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
To mi vyprávěla před pár dny mamka taky zážitek z procházky...
Jde si, jde a najednou ze vzdálenosti pár metrů po cestě vidí čouhat z příkopu temeno hlavy chlapa... Pokračuje dál, nemá kudy jinudy jít. Srajdící pán zvedne obličej vhůru k cestě, řekne dobrý den, máti taky pozdraví a pokračuje...
Prý se ještě pak nenápadně otočila na rudnoucího chlápka, který se tam chytal za hlavu a hrozně si nadával.
Třeba byl tenhle taky značně indisponován, nebo vás strašil duch nebo přelud.

Jo tak, že byl indisponován, mě nanapadlo . Akorát tam opravdu nebylo moc možností se schovat. Nicméně by to vysvětlovalo, proč tak rychle zahučel do příkopu. No a nebo teda ten duch, na cestě jsme ho viděly obě. V lese pak ani jedna. Čekala jsem, že v místě, kde seběhl z cesty, bude třeba Malina ňufat, když jí to taky zajímalo, ale neňufala.

22.3.2023 20:30
Atheira

XXX.XXX.63.170

My dneska potkali toto... Původně to byla louka. Chtěla bych vidět to množství prasat, co má tohle na svědomí.

22.3.2023 23:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

Atheira napsal(a):
My dneska potkali toto... Původně to byla louka. Chtěla bych vidět to množství prasat, co má tohle na svědomí.

a je "odhrabošováno"

23.3.2023 06:34

my venčíme opět spokojeně v lese za humny - sněhu už jsou jen zbytky na zastíněných místech (Yoda je vyhledává, řádí na těch bílých flecích a žere plnou hubou firnovou zmrzlinku). Devětsily kvetou, ptáci řvou... a tedy řvou i motorové pily. Kůrovec úřaduje už i u nás. Navíc nám pomalovali podivnými značkami centrální lesní silničku... bojím se bojím, že máme po oblíbené venčící trase, neb se tam bude něco "velkého" dít...

23.3.2023 08:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

lupus4 napsal(a):
a je "odhrabošováno"

To asi jo, pár cestiček od hrabošů tam bývalo, takže tam určitě byli. Jen bych to fakt chtěla vidět. Kolik jich bylo. Mně jich tuhle třicet přišlo jako wow pohled, a to teda nenadělali takovouhle práci, takže předpokládám, že těhlech muselo být mnohem víc.

23.3.2023 09:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
To asi jo, pár cestiček od hrabošů tam bývalo, takže tam určitě byli. Jen bych to fakt chtěla vidět. Kolik jich bylo. Mně jich tuhle třicet přišlo jako wow pohled, a to teda nenadělali takovouhle práci, takže předpokládám, že těhlech muselo být mnohem víc.

Myslím, že jich nemuselo být mnohem víc. Ono záleží, jak dlouho na tom makají a jak jim zrovna na tom místě chutná

23.3.2023 12:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

stejný místo, stejnej pařez na "kochání" a ?stejnej? brouček jako loni
- jedovatá majka fialová

23.3.2023 13:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Majky jsme zrovna včera objevili na zahradě. Docela se to tam najednou hemžilo. V rámci rytí na políčku a odstraňování takových ošklivých drnů kolem jahod jsme jim asi zničili oblíbený stanoviště? Na naši obhajobu - nikdy tu nebyly a snad jsme jim teda nijak extra neublížili. Dneska už jsem tam žádné neviděla.

24.3.2023 08:13

....včera při procházce jsme narazili na tohle kouzelné místo....

24.3.2023 08:27
janaa

XXX.XXX.174.242

No já dneska jedu na veterinu vyfasovat novou zásobu léků,kdyby zas někdo chtěl majku posvačit. Zatím dementky chytají jen čmeláky a včely na krokusech

24.3.2023 08:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

žiš! To je kýč! Ešivá se motejlovi z tý vůně motejlovala hlava?
U nás ještě nejsou. jsem zvědavá, jestli budou o víkendu na chalupě, mám tam z nich koberce.

24.3.2023 08:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
No já dneska jedu na veterinu vyfasovat novou zásobu léků,kdyby zas někdo chtěl majku posvačit. Zatím dementky chytají jen čmeláky a včely na krokusech

Co jste na to, prosím, používala?

24.3.2023 08:51
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Co jste na to, prosím, používala?

Já nic ale vetka mě pak vybavila injekčním diazepamem a antihistaminikama,kdyby Adéla svačila mimo ordinační dobu tak abych měla doma něco na první reakci,než se sejdeme v ordinaci. Protože loni to byla z prd.le klika, že ochutnávala v sobotu dopo hodinu před zavíračkou. Pak to tedy vetce, ty ordinačky, značně prodloužila

24.3.2023 08:58

janaa napsal(a):
Já nic ale vetka mě pak vybavila injekčním diazepamem a antihistaminikama,kdyby Adéla svačila mimo ordinační dobu tak abych měla doma něco na první reakci,než se sejdeme v ordinaci. Protože loni to byla z prd.le klika, že ochutnávala v sobotu dopo hodinu před zavíračkou. Pak to tedy vetce, ty ordinačky, značně prodloužila

si to pamatuji - byl to pro mě šok, co jedna majka udělá s velkým psem. Sice vím, že jsou to jedůvky... ale že až tak...
Jsem ráda, že dogy jsou tak nějak nad věcí - a žádné brebery (ani myši a spol.) nikdy neřešily a nic živého do huby neberou

24.3.2023 09:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

Já nic

to nešlo nevyužít, krása

Jo, takže injekční diazepan u nás asi nepřipadá v úvahu, a ty antihistamika - jsou nějaký spešl?
Si to pamatuju, jak jste psala - v tu dobu jste měla, tuším, slušnou šňůru "veselých" příhod. Tak ať si letos jaro a ostatní roční období užijte na pohodu. /mmch jsem zrovna tuhle vyprávěla drahé půli o statečné buldočici, kterážto si v tísni poradila a noru vyhrabala, to se taky nedá zapomenout/

edit - já nic - vlastně stopro jste něco užít musela, min. panáka, nebo tabulku čekuládičky, jinak se to přežít storpo nedalo.

24.3.2023 09:12
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Já nic

to nešlo nevyužít, krása

Jo, takže injekční diazepan u nás asi nepřipadá v úvahu, a ty antihistamika - jsou nějaký spešl?
Si to pamatuju, jak jste psala - v tu dobu jste měla, tuším, slušnou šňůru "veselých" příhod. Tak ať si letos jaro a ostatní roční období užijte na pohodu. /mmch jsem zrovna tuhle vyprávěla drahé půli o statečné buldočici, kterážto si v tísni poradila a noru vyhrabala, to se taky nedá zapomenout/

edit - já nic - vlastně stopro jste něco užít musela, min. panáka, nebo tabulku čekuládičky, jinak se to přežít storpo nedalo.

Tak čekuládičky tvoří základ mé potravy ale je pravda,že loni na jaře už jsem měla velkej tik v oku
Hele,ona te diazepam potřebovala,protože začala křečovat. Ad anitihistaminika - nevím název, mám je natažený ve stříkačkách a dneska jedu vyměnit za nový. Na název se zeptám

Nj,naše vraždící buldočka,co má kurz přežití, to je prostě originál

Xerxová - hele,já si myslím,že žádnej normální pes majku nesežere. Možná jí chytla mezi čmeláčkama,někdo k ní běžel,tak jí spolkla, krkna jedna. Kdo ví.

24.3.2023 09:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tak čekuládičky tvoří základ mé potravy ale je pravda,že loni na jaře už jsem měla velkej tik v oku
Hele,ona te diazepam potřebovala,protože začala křečovat. Ad anitihistaminika - nevím název, mám je natažený ve stříkačkách a dneska jedu vyměnit za nový. Na název se zeptám

Nj,naše vraždící buldočka,co má kurz přežití, to je prostě originál

Xerxová - hele,já si myslím,že žádnej normální pes majku nesežere. Možná jí chytla mezi čmeláčkama,někdo k ní běžel,tak jí spolkla, krkna jedna. Kdo ví.

Já myslím, že každej, kdo má víc jak jednoho psa, by měl dostávat dotace na nějakej kurz autogenního tréninku. Aby přežil bez úhony.
aj ty antihistamika jsou taky v injekcích, aha.

Je to děsný, k čemu "člověk" (neb o takových jedincích, který se ke psům chovají tak, že skončí jako ona nejde psát bez úvozovek) kolikrát dotlačí.

24.3.2023 09:21
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Já myslím, že každej, kdo má víc jak jednoho psa, by měl dostávat dotace na nějakej kurz autogenního tréninku. Aby přežil bez úhony.
aj ty antihistamika jsou taky v injekcích, aha.

Je to děsný, k čemu "člověk" (neb o takových jedincích, který se ke psům chovají tak, že skončí jako ona nejde psát bez úvozovek) kolikrát dotlačí.

Jj,injekce. Jednak,aby se to do ní rychleji dostalo,jednak pořád zvracela,jak se to snažila ze sebe dostat,takže by nic neudržela. A šlo o minuty

24.3.2023 09:30

Zrzavci napsal(a):
žiš! To je kýč! Ešivá se motejlovi z tý vůně motejlovala hlava?
U nás ještě nejsou. jsem zvědavá, jestli budou o víkendu na chalupě, mám tam z nich koberce.

... ....jedno jediné místo, jinak nikde v okolí nic...

24.3.2023 09:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

a nechaj ho "zválet" psem

24.3.2023 09:32
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Eau de příroda:)
Krásné, už aby zavoněly i u nás

24.3.2023 09:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jj,injekce. Jednak,aby se to do ní rychleji dostalo,jednak pořád zvracela,jak se to snažila ze sebe dostat,takže by nic neudržela. A šlo o minuty

Hele to se mi dělá špatně i to jen čtu.
Může mi někdo vysvětlit, proč takhle masochisticky žíjeme? Mohli bychom sedět na gauči a žrát čokoládu jen tak, nemuseli bychom se takhle před tím ničit štrézem. Fuj, nehezkej zážitek.

24.3.2023 09:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No jsem zvědavá, jak to bude u nás, mám i růžový a nějajkou tu bílou jsem tam zahlídla loni.

24.3.2023 09:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rronjabutterfly napsal(a):
Eau de příroda:)
Krásné, už aby zavoněly i u nás

Takhle se to čichá krásně, ale jak je to v něčem, tak mi to přijde moc. Třeba fialky a geranium jako éterický olej jsou pro mě příšerně moc, i když se to naředí.

24.3.2023 09:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lupus4 napsal(a):

sim Vás, mojtejl, to je jak vánek.

24.3.2023 14:07

janaa napsal(a):

Doma mám Diazepam rektální tuby - ty by taky šly použít?

24.3.2023 14:11
janaa

XXX.XXX.174.242

Doma mám Diazepam rektální tuby - ty by taky šly použít?

HEle,to je otázka na vet. Ale teoreticky proč ne na ty křeče. Akorát je potřeba stejně píchnout ty antihistaminika. Kdyby nekřečovala,tak by se diazepam nedával

24.3.2023 19:47

lupus4 napsal(a):

.....tohle jsem čekala, proto jsem tam dala fotku druhou, kdy je vidět, že motýl byl vložen do místa, kde nejsou, to jest uprostřed .....a vkládala jsem ho tam celmi opatrně, tak abych ani jediný květ nepošlapala, pak byl motýl opět opatrně vyňat aby po nich nerajtoval....

24.3.2023 20:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

.....tohle jsem čekala, proto jsem tam dala fotku druhou, kdy je vidět, že motýl byl vložen do místa, kde nejsou, to jest uprostřed .....a vkládala jsem ho tam celmi opatrně, tak abych ani jediný květ nepošlapala, pak byl motýl opět opatrně vyňat aby po nich nerajtoval....

Jednak tam byl smajlík a uvozovky. Takže vtip a ironie nepochopeny, škoda.

24.3.2023 20:07

lupus4 napsal(a):
Jednak tam byl smajlík a uvozovky. Takže vtip a ironie nepochopeny, škoda.

......tak to víte, člověk tady občas neví ale fakt jsem přemýšlela zda to tam nenapsal, když jsem ty fotky vkládala......

24.3.2023 20:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Klííd...ono je to patrný i z fotky první, že pes neleží na kytkách...a každej pes není hrom do police, jsou i kultivovaní, žejo
Když už tu frčí psi a jarní kvítí, tak se taky přidám - a ne, při pořízení fotek nezemřela žádná bledule

24.3.2023 20:14

janaa napsal(a):
HEle,to je otázka na vet. Ale teoreticky proč ne na ty křeče. Akorát je potřeba stejně píchnout ty antihistaminika. Kdyby nekřečovala,tak by se diazepam nedával

Diazepam tuby se dávají při epileptickém záchvatu, takže proč ne. Ale ta antihistaminika se musí píchnout taky, jak píše janaa.

24.3.2023 20:27

Terven napsal(a):
Klííd...ono je to patrný i z fotky první, že pes neleží na kytkách...a každej pes není hrom do police, jsou i kultivovaní, žejo
Když už tu frčí psi a jarní kvítí, tak se taky přidám - a ne, při pořízení fotek nezemřela žádná bledule

24.3.2023 20:44

Diazepam tuby se dávají při epileptickém záchvatu, takže proč ne. Ale ta antihistaminika se musí píchnout taky, jak píše janaa.

Jsem chtěla odpovědět efe. A nějak jsem se uklikla. Ale snad to nevadí.

24.3.2023 20:47
janaa

XXX.XXX.174.242

Nevadí,význam je jasný.
Tak já jsem zásobená, a doufám,že to všechno zůstane ve skříni, a nebudeme to potřebovat. Už jsem blbům dala přednášku. Cácora moudře hleděla, pak šla ven, a donesla mi čmeláka

24.3.2023 21:04
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Hele to se mi dělá špatně i to jen čtu.
Může mi někdo vysvětlit, proč takhle masochisticky žíjeme? Mohli bychom sedět na gauči a žrát čokoládu jen tak, nemuseli bychom se takhle před tím ničit štrézem. Fuj, nehezkej zážitek.

Hele,já tak třeba žiju,protože když většině osazenstva řeknu, že je vrátím chovateli,tak se mi hezky seřadí u nohy ale že je to někdy čirej masochismus,to je fakt, a že mám občas nutkání šlehnout si ten diazepam taky, to je taky pravda a třeba vetce návštěvu buldočky hlásím týden dopředu,aby si ho mohla šlehnou taky
Nehezkej zážitek to byl, a doufám,že se nebude opakovat. I když zpětně jsme se tomu chechtaly, protože jí začínaly křeče v břiše, vypadalo to stejně,jak porodní kontrakce, akorát nepostupovaly dozadu, ale dopředu,až měla uši jak pes,co má tetanus a gesicht stejnej. A bylo to skoro na den přesně rok,co rodila

25.3.2023 16:08

25.3.2023 20:03

celý týden jsme venčili jen za humny - dneska jsme zkusili dojít na Černou Nisu. Pravda - nahoře je to jedno velké kluziště, ale už to jde, zima je na ústupu. Psík vyhledával led pod tlapátka, evidentně ho bavilo klouzat se. Je to blbeček...

26.3.2023 01:07
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já se vypravila na polder k Žichlínku, tip jsem dostala od mého muže a ta lokace mě nadchla. Určitě tam nejsem naposledy. Malina teda dneska moc vzorná nebyla. Tedy za začátku byla skvělá, na přivolání běžela radostně..., ale pak už tak ochotná nebyla, jak se dostávala do tranzu.
Venčení v téhle roční době je super, je krásně, není vedro a lidi se spíš motají kolem baráku než by někde trajdali a prostě nikoho moc nepotkávám ani o víkendu a nebo mám kliku na trasy, o kterých nepsali v průvodci...

26.3.2023 09:23
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Trickyvoo napsal(a):
Já se vypravila na polder k Žichlínku, tip jsem dostala od mého muže a ta lokace mě nadchla. Určitě tam nejsem naposledy. Malina teda dneska moc vzorná nebyla. Tedy za začátku byla skvělá, na přivolání běžela radostně..., ale pak už tak ochotná nebyla, jak se dostávala do tranzu.
Venčení v téhle roční době je super, je krásně, není vedro a lidi se spíš motají kolem baráku než by někde trajdali a prostě nikoho moc nepotkávám ani o víkendu a nebo mám kliku na trasy, o kterých nepsali v průvodci...

Žichlínek, to je někde u Lanškrouna?

26.3.2023 12:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Huskyjanina napsal(a):
Žichlínek, to je někde u Lanškrouna?

Ano, přesně tam.

26.3.2023 12:59
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Trickyvoo napsal(a):
Ano, přesně tam.

Tak jsem si to místo pamatovala správně :) Tam jsme byli před nějakými víc, jak dvaceti lety se psama na prvním pullingu. Pozvala nás kamarádka, co jezdila pullingy pravidelně. My měli závodní sprintový psy a chtěli jsme si to ze srandy vyzkoušet. No a nakonec jsme si odvezli hlavní cenu. Saně :D

26.3.2023 13:57

včera jsme stoupali na Černou Nisu a dneska na Velký Vápenný. Kotníčky moje mají dost - včera led, dneska bahno. Výstup byl výrazně lepší, než sestup klouzajícím mokrým terénem... Srnčí, veverky, spousta ptáků. Okolí skalní věže Havran je opět po roce uzavřeno - zdá se, že se tam sokolům opravdu zalíbilo a zase hnízdí. Sokoly jsme nezahlédli, zato černý čáp přelétal nízko nad námi. Pořádný "létající koberec" to je... Kvetou devětsily, bažanky, kyčelnice i lýkovce. Za tříhodinový výlet (s převýšením skoro 500) jsme zažili mlhu jak mlíko, třikrát déšť, ale i sluníčko občas vylezlo. Takový apríl... A zítra má nasněžit.

26.3.2023 14:08
Caty

XXX.XXX.51.50

Poradí mi zdejší milovníci ptactva? Mám část zahrady obrostlou pichlavými smrky, uprostřed zahrady hrušku a pod tou hruškou za zimu snad všechny šišky z těch smrků. Jaký pták tohle dokáže, ty šišky nejsou tak úplně malé?

26.3.2023 14:32

Caty napsal(a):
Poradí mi zdejší milovníci ptactva? Mám část zahrady obrostlou pichlavými smrky, uprostřed zahrady hrušku a pod tou hruškou za zimu snad všechny šišky z těch smrků. Jaký pták tohle dokáže, ty šišky nejsou tak úplně malé?

Křivka? Veverka?

Jenom nápad.

26.3.2023 14:35

Po týdnu rychlovek,delší procházka.Bylo krásně,ale teď už honem pracovat než k nám dojde déšť.

26.3.2023 15:49

...a takhle to vypadá,když máte velkého pomocníka...

26.3.2023 16:34

Caty napsal(a):

Mám to podobně. Všechny šišky z blízkého smrku jsou pod hruškou. Já to odhaduju na veverku.

26.3.2023 16:44

...a takhle to vypadá,když máte velkého pomocníka...

Úžasňáci !!!

26.3.2023 16:46

Mám to podobně. Všechny šišky z blízkého smrku jsou pod hruškou. Já to odhaduju na veverku.

letos byla v lesích velká hejna křivek - už dlouho jsem je v takovém počtu neviděla. Ale i veverky umí popracovat

edit: našla jsem cituji: křivky jsou při tom schopny provádět přímo akrobatické kousky, kdy se věší na šišky hlavou dolů a šplhají po nich pomocí zobáku. Mnohdy zobákem celou šišku odštípnou, přenesou si ji na jiné vhodné místo a tam z ní vybírají semínka.

26.3.2023 17:01

letos byla v lesích velká hejna křivek - už dlouho jsem je v takovém počtu neviděla. Ale i veverky umí popracovat

edit: našla jsem cituji: křivky jsou při tom schopny provádět přímo akrobatické kousky, kdy se věší na šišky hlavou dolů a šplhají po nich pomocí zobáku. Mnohdy zobákem celou šišku odštípnou, přenesou si ji na jiné vhodné místo a tam z ní vybírají semínka.

Křivky bych si asi všimla. Na hrušce je i krmítko, z větších tam chodí strakapoud, sojka, brhlík. Ještě mě napadá plch velký. Tím, že rejdí v noci, je snadné ho přehlídnout. Ale ten zas v zimě spí :-))

26.3.2023 17:16

Křivky bych si asi všimla. Na hrušce je i krmítko, z větších tam chodí strakapoud, sojka, brhlík. Ještě mě napadá plch velký. Tím, že rejdí v noci, je snadné ho přehlídnout. Ale ten zas v zimě spí :-))

Ten by měl ještě spát. Ale na včerejší turistice jsme viděli malého ježka. Což přes den není běžné. Asi ho probudilo teplé počasí posledních dnů.

Takže, kdo ví.

26.3.2023 19:16
Caty

XXX.XXX.51.50

Ty šišky tam postupně přibývají celou zimu, takže plcha bych nepodezřívala. Veverku jsem tady nikdy neviděla, máme tu zahradu v prostředku vesnice. Googlila jsem na tu křivku, jak je to vlastně velké, jako kos? Mě to hrozně zaujalo, ty smrky mi plodí již léta, ale tohle vidím prvně. Zajímavé je, že na té zahradě je těch velkých stromů mnohem víc, z toho dvě hrušky, pod jednou je těch šišek za zimu asi 20, pod druhou snad 100. Pod jabloněmi, třešněmi, švestkami nic . Tak moc děkuji za rady, budu vyhlížet křivku Nebo mohl by to dělat ten strakapoud? Ty tady vídám.

26.3.2023 19:24

Caty napsal(a):
Ty šišky tam postupně přibývají celou zimu, takže plcha bych nepodezřívala. Veverku jsem tady nikdy neviděla, máme tu zahradu v prostředku vesnice. Googlila jsem na tu křivku, jak je to vlastně velké, jako kos? Mě to hrozně zaujalo, ty smrky mi plodí již léta, ale tohle vidím prvně. Zajímavé je, že na té zahradě je těch velkých stromů mnohem víc, z toho dvě hrušky, pod jednou je těch šišek za zimu asi 20, pod druhou snad 100. Pod jabloněmi, třešněmi, švestkami nic . Tak moc děkuji za rady, budu vyhlížet křivku Nebo mohl by to dělat ten strakapoud? Ty tady vídám.

křivka je zvláštní pipina - a to nejen tvarem zobáku. Hnízdí v zimě... nejčastěji únor či březen. A k životu potřebuje semena šišek. Je to potravní specialista. Přelétá ve velkých hejnech - a jeden rok jsou hodně a pak třeba řadu let ji nepotkám.
Strakapoud šišky nenosí... opravdu bych to viděla na ty křivky. Nosívají si šišky na místo, kde se jim dobře sedí a louská. A asi to vyhrála vaše hruška

26.3.2023 19:30

Nám nanosil velikánskou hromadu šišek právě vámi jmenovaný strakapoud, byl užasňák, vydlabal pařez a ten pak pouzíval jako držátko těch šišek, aby se lépe vybíraly

26.3.2023 19:46

Caty napsal(a):

Strakapoud se vám na šišky vyprdne.

26.3.2023 19:50

křivka je zvláštní pipina - a to nejen tvarem zobáku. Hnízdí v zimě... nejčastěji únor či březen. A k životu potřebuje semena šišek. Je to potravní specialista. Přelétá ve velkých hejnech - a jeden rok jsou hodně a pak třeba řadu let ji nepotkám.
Strakapoud šišky nenosí... opravdu bych to viděla na ty křivky. Nosívají si šišky na místo, kde se jim dobře sedí a louská. A asi to vyhrála vaše hruška

Já je viděla jednou jedenkrát - v Lužických horách, na Šumavě? Když já si nic z té turistiky nepamatuji

Vím, že to byla zastávka v poledne v restauraci a dala jsem si hrachovou krémovou polívku. A tam viděla na zdi budovy právě ty křivky.

26.3.2023 20:10
Caty

XXX.XXX.51.50

Já je viděla jednou jedenkrát - v Lužických horách, na Šumavě? Když já si nic z té turistiky nepamatuji

Vím, že to byla zastávka v poledne v restauraci a dala jsem si hrachovou krémovou polívku. A tam viděla na zdi budovy právě ty křivky.

Tak Lužické hory začínají v podstatě kousek od nás, a pokud píšete, že na severu letos jsou, asi se jim u mě fakt zalíbilo. Mám vyhlížet jednu nebo hejno?

26.3.2023 20:46

Caty napsal(a):
Tak Lužické hory začínají v podstatě kousek od nás, a pokud píšete, že na severu letos jsou, asi se jim u mě fakt zalíbilo. Mám vyhlížet jednu nebo hejno?

To bylo před třemi lety.

26.3.2023 20:56

Nebo sojka?
V hejnech tu lítají kvíčaly, ale ty asi po šikách nejdou.

26.3.2023 21:01

Nebo sojka?
V hejnech tu lítají kvíčaly, ale ty asi po šikách nejdou.

Sojka je taky masožravec. A kvíčaly jsem vždycky vídala přehrabovat se v zemi, jako kosy, drozdy, kavky apod.

26.3.2023 21:01

hele - zase tolik těch šiškožravců není. A je fakt, že křivky byly letos ve velkých hejnech na Ještědském hřebeni (na Rozsoše jimi byly obsypané smrky) i v Jizerkách (u nás za humny). Takže já bych se přikláněla k nim. Nejsou to žádní obři - velikostí větší než vrabčák a rozhodně menší než kos. Samečci do červena, holky do žlutozelena...

26.3.2023 21:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

šišky na pařez si na louskání nosí veverky

26.3.2023 21:15
janaa

XXX.XXX.174.242

Taky bych to viděla na veverku. Mimochodem taky tady letos jednu švestku,co přes zimu začala "plodit" šišky mám

26.3.2023 21:39
Caty

XXX.XXX.51.50

hele - zase tolik těch šiškožravců není. A je fakt, že křivky byly letos ve velkých hejnech na Ještědském hřebeni (na Rozsoše jimi byly obsypané smrky) i v Jizerkách (u nás za humny). Takže já bych se přikláněla k nim. Nejsou to žádní obři - velikostí větší než vrabčák a rozhodně menší než kos. Samečci do červena, holky do žlutozelena...

A takhle malý pták by unesl smrkovou šišku?

26.3.2023 22:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

Caty napsal(a):
A takhle malý pták by unesl smrkovou šišku?

křivka je loupe na stromě, když je úroda neřeší spadlé...
není úroda - nejsou křivky (teda jsou , ale jinde - oni právě cestují za úrodou)

26.3.2023 22:42

Nevyprdl, škoda, že se mi nepodařilo dohledat fotografie, létal k nám na ně dvě zimy za sebou

27.3.2023 02:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska jsem zjistila, že jsem celkem paličatá, když chytím směr, jen tak něco mě nezastaví. Naplánovala jsem si trasu. Ze začátku se šlo nádherně, když teda opominu, že Malinu jsem pořád musela korigovat, aby netahala. Cestu v jednom úseku protíná potok několikrát za sebou. Dřív tam bývaly jen brody, ale teď tam někdo aktivně udělal lávky. To udolí je nádherné, takže směle do toho. Jenže hned u prvního brodu lávka nebyla. Tak jsem šla kousek podél potoka, než jsem našla místo, kde přeskákat. Jenže u dalšího taky nebyla a musela jsem se zas pěkně vrátit, ale na dalším už byla, tak jsem sešla stráň, že teda hurá můžu pokračovat v naplánované trase, ale že se může stát, že dál už zas nebudou, jsem odmítla řešit. No pár lávek bylo, ale pak jsem měla naplánovaný směr a tam teda nebyla lávka, ale taky jsem mohla pokračovat dál a dojít prostě jinudy trochu jinam než jsem plánovala, ale to já ne, našla jsem si místo a to se rozhodla přeskočit, že se chytnu stromu. O ten strom jsem se lehce praštila do hlavy a pořádně do kolene, ale hlavně že jsem zas šla tou naplánovnou trasou a ve finále jsem v lese netrefila cestu, takže jsem skončila nakonec tam, kam jsem mohla dojít i bez toho krkolomnýho hopsání a objímaní stromů .
Doma jsem to pak vyprávěla a dítě se už těší, až bude zdravé a půjde se mnou taky na výlet .
Po cestě jsem viděla krom bledulí, ještě devět sil, jak bílý, tak růžový a prostě krása. Teď se zas člověk dostane místy, kde v létě to půjde stěží, protože to bude zarostlé.

27.3.2023 18:01

Lidi, tak mám konečně hotovo a můžu slavit. Za 2 týdny budu mít ŘP a konečně můžu jezdit na výstavy a zkoušky. Jupiiiiii.

27.3.2023 18:36

Lidi, tak mám konečně hotovo a můžu slavit. Za 2 týdny budu mít ŘP a konečně můžu jezdit na výstavy a zkoušky. Jupiiiiii.

27.3.2023 18:42
janaa

XXX.XXX.174.242

Ali,gratuluju ke svobodě

27.3.2023 19:51

Sarah, už jsem vám psala na fb, ale i sem vám upřímně gratuluji, hlavně na cestách opatrně a kolečkama dolů, jak se říká mezi námi profiky

U nás teď takové protipólni víkendy. Minulý týden jsme vyrazili po delší době na hory, slapli jsme 23 km a opět mi tibetaci dokázali, že i přes svou velikost jsou to multifunkční psi pro každou legraci. Měla jsem sice strach, že jsme to prepiskli (původní trasa měla cca 15 km, ale trochu jsme sešli vedle), ale druhý den kluci na procházce lítali jako obvykle.

Tento víkend jsme měli ve znamení vycesanych krásných psů, byli jsme na oblastní výstavě se všemi třemi kluky a všichni byli velmi úspěšní. Moji tibetaci oba V1, VT, zlatý Bony získal Oblastního vítěze a zároveň se probojoval do užšího výběru v zavereckach 2. skupiny FCI. Bohužel za námi stal Bernak, který ho strašně rozčiloval, pořád se mi z postoje otáčel a vrkal po něm, a podle mě to bylo dost rozhodující.
Černý Cekir mě extrémně překvapil, na výstavě byl naposled loni v září, a vzhledem k jeho vztahu k cizím lidem (kdy fakt musím dávat bacha ať někoho nepohryze), jsem očekávala problém při ohmatavani během posuzování. A to i proto, že posuzovatel bez pardonu vyhazoval psy, kteří na něj vrknuli. Cekíš nejen že se ani nehnul, ale ten cizí pan mu sám otevřel tlamu aby se podíval na zuby a Cekir se ani nehnul Já byla normálně v šoku, překvapil mě neskutečně a udělal mi obrovskou radost.
Druhý den cuvatko v kruhu bylo úžasné, po všech těch trablich jsem vůbec ráda, že neztratil důvěru v lidi a i posuzovatel hodně chválil jeho charakter. Dostal VD1, nicméně pořád je na něm vidět, že byl marod, nemá dost hmoty a pořád se dost vyvíjí. Ale máme čas, počkáme si na něj, teď máme takové socializacni výstavy na naučení

27.3.2023 21:45
Caty

XXX.XXX.51.50

Ten můj nosič šišek si dokáže tu šišku i naservírovat nacpanim do díry. Fakt bych věřila té veverce, ale sleduji to již nějakou dobu a ve sněhu by tam byly stopy

28.3.2023 10:08

Omlouvám se za plevelení, ale občas se tu zmiňuje zahrada a já bych potřebovala radu. Ráda bych si ke sloupům terasy vysadila ovocné popínavé keře, ale znám jen kiwi a víno. Víte i o dalších? Terasa je orientovaná na jihozápad.

28.3.2023 10:12

Omlouvám se za plevelení, ale občas se tu zmiňuje zahrada a já bych potřebovala radu. Ráda bych si ke sloupům terasy vysadila ovocné popínavé keře, ale znám jen kiwi a víno. Víte i o dalších? Terasa je orientovaná na jihozápad.

Zkuste dát i na kočky - vlákno Třetí víčko na obou očích. Už je to dávno jenom taková "plkárna", ale mám pocit, že zrovna lesní žínka se v zahradnictví dost orientuje. I jiní.

28.3.2023 10:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jako netradiční pnoucí rostlina s jedlými plody mě hned napadla klanopraška čínská, ale to asi nebude úplně to, co sháníte, pokud vám jde o takové to klasické ovoce (tohle podle mě úplně ovoce není, spíš bylina? Připomíná mi to trochu bez, arónii a tyhlety věci), není to úplně, že si prostě natrháte, jíte, co nesníte, co dáte do kompotu, džemu atd... Tohle chutná tak jako zvláštně všelijak a není to na pravidelné jídlo nebo nějaké extra zpracování kromě sušení. Ale vypadá to celkem hezky, rychle to roste a na podzim se hezky barví. Plody jsou taky podzimní, takže to po létě to i pěkně vypadá.

28.3.2023 10:41
janaa

XXX.XXX.174.242

Teoreticky - vyvazují se ostružníky,malinoostružníky,je otázka,jestli by to tam šlo. Tuším,že je i nějaký popínavý druh moruše. Vyloženě ovocných popínavek moc není

28.3.2023 11:09

janaa napsal(a):
Teoreticky - vyvazují se ostružníky,malinoostružníky,je otázka,jestli by to tam šlo. Tuším,že je i nějaký popínavý druh moruše. Vyloženě ovocných popínavek moc není

No ty vyvázaný ostružiny apod. mám případně v záloze. Taky tam na střídačku nacpu nějaký kvetoucí liány, ať mají hmyzáčci co baštit.

28.3.2023 11:16

Atheira napsal(a):
Jako netradiční pnoucí rostlina s jedlými plody mě hned napadla klanopraška čínská, ale to asi nebude úplně to, co sháníte, pokud vám jde o takové to klasické ovoce (tohle podle mě úplně ovoce není, spíš bylina? Připomíná mi to trochu bez, arónii a tyhlety věci), není to úplně, že si prostě natrháte, jíte, co nesníte, co dáte do kompotu, džemu atd... Tohle chutná tak jako zvláštně všelijak a není to na pravidelné jídlo nebo nějaké extra zpracování kromě sušení. Ale vypadá to celkem hezky, rychle to roste a na podzim se hezky barví. Plody jsou taky podzimní, takže to po létě to i pěkně vypadá.

Díky, vůbec jsem neznala, ale jak píšete, to asi nebude to pravé ořechové...

28.3.2023 11:33

janaa napsal(a):

Ostružiníky se u mě tak nějak vysadily sami a je to děs, k nějakému posezení bych to vůbec nedávala , taky jsem si myslela, že to nechám u posezení, ale rozlejzá se to všude možně. Pak se mi stane, že jdu bez bot a v trávě šlápnu na mladý výhon, co není vidět nebo naopak chci vyrvat nějaký plevel a propíchám si ruku, protože tam taky nenápadně nějaký šlahoun vyrostl...to pořád likviduju, likviduju a ono to furt roste a roste....a je to pichlavý a roste si to, kde chce. Prostě to s tím ostružiníkem asi neumím.

Já jsem teda v tomhle spíš konzerva a tak bych volila víno. Vypadá to moc hezky a nějakou tu úrodu to taky udělá.

28.3.2023 11:37

Ostružiníky se u mě tak nějak vysadily sami a je to děs, k nějakému posezení bych to vůbec nedávala , taky jsem si myslela, že to nechám u posezení, ale rozlejzá se to všude možně. Pak se mi stane, že jdu bez bot a v trávě šlápnu na mladý výhon, co není vidět nebo naopak chci vyrvat nějaký plevel a propíchám si ruku, protože tam taky nenápadně nějaký šlahoun vyrostl...to pořád likviduju, likviduju a ono to furt roste a roste....a je to pichlavý a roste si to, kde chce. Prostě to s tím ostružiníkem asi neumím.

Já jsem teda v tomhle spíš konzerva a tak bych volila víno. Vypadá to moc hezky a nějakou tu úrodu to taky udělá.

No a já už v zahradě ostružiny vysadila 3x a všechny vždycky chcíply... nechápu, takovej plevel...
Víno mám jinde v zahradě a leze mi po 30 metrovém smrku a vedle rostoucí jabloni, zajímavá podívaná...

28.3.2023 11:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zahradní ostružiník nemá trny. To tam máte nějaké divoké.

28.3.2023 11:45

Atheira napsal(a):

Aha...tak to jsem netušila...ano já mám divoký, nějak to tam asi dotáhla nějaká zvěř a je to teda nezničitelný nezmar

28.3.2023 11:46
Varaxi

XXX.XXX.191.80

Atheira napsal(a):

Staré odrudy mohou mít trny.
Beztrnný ostružník je normálně k dostání.

28.3.2023 12:32
janaa

XXX.XXX.174.242

Ano,divoké ostružiny a šípky se mi rozlézají všude a zabít se nenechají ale tyhle zahradní odrůdy jsou kulturní a kultivovaný,a když se vybere dobře,nikoho nepopíchají,páč nemají čím

Vicky.Pollard

28.3.2023 13:05
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Záleží na tom, jak velkou výnosnost ovoce chcete mít... Požadavky by mohla splňovat i akébie pětičetná, dekorativní, květy voní po čokoládě a plody jsou exotické chuti. Mrazuvzdorná by měla být taky.

28.3.2023 13:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vicky.Pollard napsal(a):
Záleží na tom, jak velkou výnosnost ovoce chcete mít... Požadavky by mohla splňovat i akébie pětičetná, dekorativní, květy voní po čokoládě a plody jsou exotické chuti. Mrazuvzdorná by měla být taky.

Promiňte, musím - četla jsem akébie příčetná a trochek mi to rozhodilo sandály
Nicméně, ešivá to voní po čokoládě, asi to budu muset pořídit, jdu se dívat, díky.

28.3.2023 13:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vicky.Pollard napsal(a):

Teď jste mě překvapila. Akébii jsem si předloni koupila kvůli květům (ještě mi nekvetla, čekám, že snad letos by mohla), ale o tom, že se to dá jíst, jsem se nějak nedoslechla, takže dost zajímavá novinka pro mě.

Každopádně mrazuvzdorná je, co víc, je jen částečně opadavá, to znamená, že i přes nějakých -10 ji vydrží listy, které mně osobně přijdou i celkem dekorativní. Letos mi teda v tom týdnu, kdy bylo nejchladněji, opadala celá, ale už narostly nové a celkově se má dobře k světu, i celkem pěkně roste. Za ty dvě sezony nejede sice tak, jako některé jiné popínavky, ale je znát, že má vůli a nemusíte na každý centimetr čekat půl generace.

28.3.2023 13:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

žiš to je krásná kytka, tak akébie příčetná!! Děkujuu! To budu muset na zahradě taky mít.

28.3.2023 13:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
žiš to je krásná kytka, tak akébie příčetná!! Děkujuu! To budu muset na zahradě taky mít.

Ta bude tak krásná, až z ní budete nepříčetná.

28.3.2023 13:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Ta bude tak krásná, až z ní budete nepříčetná.

To už sem tetkon, páč rovnou špekuluju, ešivá by se nedala pořídit nějak předčasně, než se to tam u nás šécko urovná, ale asi ne, radši budu muset počkat. Můžu mezitím hledat vhodný místo. Jestli vyjde ta opuková zídka od domu k brance... bude muset bojovat růže s příčetnou akébií. chtěla jsem tam Růženu, ale když ta příčetná voní po čekuládě........mám dylemata.

28.3.2023 14:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
To už sem tetkon, páč rovnou špekuluju, ešivá by se nedala pořídit nějak předčasně, než se to tam u nás šécko urovná, ale asi ne, radši budu muset počkat. Můžu mezitím hledat vhodný místo. Jestli vyjde ta opuková zídka od domu k brance... bude muset bojovat růže s příčetnou akébií. chtěla jsem tam Růženu, ale když ta příčetná voní po čekuládě........mám dylemata.

To čekání je na tom nejhorší. Než bude vhodná doba, než bude vhodné místo, pak máte sazenici, tak než nějak kloudně doroste... U podobných nádher, včetně šeříků, bych ideálně přinesla sazenici, prskla ji do hlíny a řekla - tak, a ať je ti hned aspoň pade! Puf a byl by z toho mega keř, obsypanej, vonící, boží...
Jenže na zahradě se tohle k mému smutku úplně neděje. Hlavně, že víkendy a dovolené tohle puf kouzlo evidentně znají!
Jediný, kdo mi tohle moje nastavení docela úspěšně plní je motýlí keř a pak opletka, ze který jsem si usmyslela udělat přírodní "stříšku" u mýho malýho sezení (spíš taková venkovní pracovna), a to mi teda splnila hned ten rok, co jsem ji v dubnu vysadila. Hodná holka. Ale zase není tak krásná, víte co...

28.3.2023 14:11

Vicky.Pollard napsal(a):

Akébii už mám v košíku ;)

28.3.2023 14:15

Atheira napsal(a):
To čekání je na tom nejhorší. Než bude vhodná doba, než bude vhodné místo, pak máte sazenici, tak než nějak kloudně doroste... U podobných nádher, včetně šeříků, bych ideálně přinesla sazenici, prskla ji do hlíny a řekla - tak, a ať je ti hned aspoň pade! Puf a byl by z toho mega keř, obsypanej, vonící, boží...
Jenže na zahradě se tohle k mému smutku úplně neděje. Hlavně, že víkendy a dovolené tohle puf kouzlo evidentně znají!
Jediný, kdo mi tohle moje nastavení docela úspěšně plní je motýlí keř a pak opletka, ze který jsem si usmyslela udělat přírodní "stříšku" u mýho malýho sezení (spíš taková venkovní pracovna), a to mi teda splnila hned ten rok, co jsem ji v dubnu vysadila. Hodná holka. Ale zase není tak krásná, víte co...

motýlí keře a rúje vlasaté - ty vypadaly dobře už jako "mláďata". Ale popínavé nejsou...

28.3.2023 14:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zas jedna nepříčetná!

28.3.2023 14:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

No právě! než... než... Včera přišla sousedka a dostala jsem nabídku už pěkně vzrostlých ibiškůch syrských, co už kvetou.......... KAM S NÍÍÍÍM KAM S NÍÍÍM?

Víkendy jsou horší než popcorn.

Buddleju mám ráda, baví mě pozorovat motýlky, jak se tam scházejí /jen jich je žalostně čím dál tím míŇ /:-(

28.3.2023 14:38

A já mám divnou zahradu.... kytky, který všem rostou tak nějak samy, u mě absolutně neprospívají... jako třeba motýlí keř, takový pětiletý košťátko to je, ani ne metr vysoký, pár větviček. Japonská vrba mi uschla. Azalka už mi 3 roky nekvete. Růže chcípou jak na běžícím pásu. Vloni mi někdo ukradl nádherné, více jak deset let staré, metr a půl vysoké lilie. Pak jsem zjistila, že zloděj to byl podzemní

28.3.2023 14:54

Zrzavci napsal(a):
Zas jedna nepříčetná!

Nepříčetná budu, až to zase cípne!

28.3.2023 15:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

A já mám divnou zahradu.... kytky, který všem rostou tak nějak samy, u mě absolutně neprospívají... jako třeba motýlí keř, takový pětiletý košťátko to je, ani ne metr vysoký, pár větviček. Japonská vrba mi uschla. Azalka už mi 3 roky nekvete. Růže chcípou jak na běžícím pásu. Vloni mi někdo ukradl nádherné, více jak deset let staré, metr a půl vysoké lilie. Pak jsem zjistila, že zloděj to byl podzemní

Vy jste ale odněkud ze severu, že? Tam ty rododendrony a azalky ale údajně jdou líp než třeba v našich končinách. Tříletý motýlý keř, co jsem koupila jako takovou nevzhlednou tyčku - i jsem si říkala, že tohle a ještě to přišlo vysypaný, je snad výsměch. No a třetím rokem je z tyčky s listem už skoro dvoumetrový fešák a hezky se košatí.
U motýlích keřů prý hraje roli i barva květů, tmavší odrůdy jsou víc na slunce, světlejší spíš polostín.

Jsem si kdysi impulzivně pořídila rododendron, že s ním budu experimentovat v nádobě... Jako krása, je plnej poupat. Jen mi teď jaksi zasněžil a bojím se, že je mu ziminka, když má ta poupata (jinak jako vím, že mu zima v zimě není, jen ty květy, noo...) a jsem z toho počasí nešťastná, protože jsem se těšila na krásnej rododendron. A popravdě o rododendronech vím kulový, protože jak jsem říkala, bylo to ohromně impulzivní a úplně jsem nečekala ani, že bude takhle nádhernej.

Achjo, když já jsem asi nemocná, vidím hezkou kytku a ani nevím, jak se mi dostane do košíku a najednou karta pípne a už jede domů s deseti dalšíma kytkama, který nešly odehnat.

28.3.2023 15:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
No právě! než... než... Včera přišla sousedka a dostala jsem nabídku už pěkně vzrostlých ibiškůch syrských, co už kvetou.......... KAM S NÍÍÍÍM KAM S NÍÍÍM?

Víkendy jsou horší než popcorn.

Buddleju mám ráda, baví mě pozorovat motýlky, jak se tam scházejí /jen jich je žalostně čím dál tím míŇ /:-(

Motýly podezřívám, že jen nechtěj jít s proudem. Nikde jich totiž není míň než na motýlím keři.

No a s ibiškem počkejte, až ho někam dáte... za chvíli z něj máte všude miminka a budete to cpát sousedům jak koťata.

28.3.2023 15:14

Jj, sever. Rododendronu se daří od tý doby, co jsem ho přesadila do stínu. Já jsem zahradu zdědila po tchýni, tak to posledních pár let upravuju, dosazuju a tak. K rododendronu hoďte teď zjara rašelinu, to má rád.
Motýlý keř mám tmavě fialový, na plném slunci. Stříháte ho? Já ho první roky stříhala, protože to všude psali... letos ne, tak uvidim, jestli mu to pomůže.
Jinak teda hrdá jsem na borůvky, ty plodí poslední tři roky tak, že se jim ulamujou větvičky. Stačí je každý rok v dubnu prostříhat a přihodit rašelinu a jedou jak splašený.
Vloni mi spoustu kytek sežrali hryzci, včetně právě těch lilií a dalších cibulovin, pak taky cukety. Pan Bečka koncem léta jednoho ulovil a já nevěřila svým očím, vážilo to snad půl kila a bylo to velký jak pytlík mouky

28.3.2023 15:15

Motýly podezřívám, že jen nechtěj jít s proudem. Nikde jich totiž není míň než na motýlím keři.

Tak to na tom mým košťátku je teda motýlů opravdu hromada, když vykvete. Strašně ráda je pozoruju, objevují se i vzácnější druhy

28.3.2023 15:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jj, sever. Rododendronu se daří od tý doby, co jsem ho přesadila do stínu. Já jsem zahradu zdědila po tchýni, tak to posledních pár let upravuju, dosazuju a tak. K rododendronu hoďte teď zjara rašelinu, to má rád.
Motýlý keř mám tmavě fialový, na plném slunci. Stříháte ho? Já ho první roky stříhala, protože to všude psali... letos ne, tak uvidim, jestli mu to pomůže.
Jinak teda hrdá jsem na borůvky, ty plodí poslední tři roky tak, že se jim ulamujou větvičky. Stačí je každý rok v dubnu prostříhat a přihodit rašelinu a jedou jak splašený.
Vloni mi spoustu kytek sežrali hryzci, včetně právě těch lilií a dalších cibulovin, pak taky cukety. Pan Bečka koncem léta jednoho ulovil a já nevěřila svým očím, vážilo to snad půl kila a bylo to velký jak pytlík mouky

Jak bylo hezky, tak jsem mu právě rašelinu dodávala. Jen všude píšou, že rododendrony kvetou v červnu. Je konec března a ten můj je v kvetení na spadnutí a teď to aktuální počasí. Nevím, jestli na něj na noc nemám hodit nějaký pytel nebo něco.
Je malý, nevím, jestli v té nádobě má nějaké dlouhodobé vyhlídky, ale mám v plánu ho další rok zase přesadit do většího (širšího).

Motýlí keř stříhám pravidelně v říjnu. On kvete jen na nových výhonech, takže se snažím, aby se mi nestalo to, že tam bude hromada dřeva a květy jen někde na nějakých canfourech v horní části a že bude divně trčet. Beru ho teda docela dost, úplně se s ním nemazlím. Když jsem viděla, jak vyrostl z toho hnusného klacíku, věřím v jeho schopnosti a zatím se to daří.

Loni jsem takhle přišla o všechny tulipány, které jsem měla snad pět let. Na podzim jsem dokoupila nové a vypadá to, že zimu přečkala naprostá většina - jedno místo mi přijde trochu podezřelé, ale jestli přišlo o život pár cibulí, je to oproti tomu, co provedli zimu předtím, dost úspěch.
Jako bodejď by nebyly velký, když vám žerou lilie. Zrovna lilie se dost prodraží, jedna ošklivá cibule stojí skoro stovku... No a pak přijdou takoví ti červení brouci a smlsnou si zrovna na těch, co stály nejvíc a na který se nejvíc těšíte (loni jsem takhle neměla jedinou plnokvětou, na který jsem byla fakt zvědavá!)

28.3.2023 15:40

No to byla totiž ftipná detektivka s těma liliema... to jsem takhle přijela jednou z práce, jdu se pozdravit s kytičkama - to já vždycky dělám, že si obejdu zahradu a kochám se a povídám si s nima. Dojdu k liliím, byly tam dvě, a po tý jedný jen ďoura v zemi. Vypadalo to, jakoby jí někdo vytáhl i s cibulí ze země. Tak já nakrknutá říkám chlapovi, že to je děs, co dneska lidi všechno neukradnou a co to bylo za hajzla, že vleze na zavřenou zahradu a šla jsem koukat na kamerový záznamy Tam samozřejmě nic. Další den zase dojedu z práce a ta druhá lilie byla o metr kratší a ten pahýlek trčel pořád ze země z tý ďoury. Tak pak teprve mi to došlo

28.3.2023 15:42

Rododendrony nikdy ničím nepřikrývám, kvetou většinou začátkem května, mrazíky zvládnou. Tady kousek od nás za hranicema v první německý vesnici mají u domu takový svah plný obřích rododendronů, těm musí být snad sto let, a každý má jinou barvu. A když to rozkvete, to je taková nádhera, vysoká zeď jen barevných květů

28.3.2023 15:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Rododendrony nikdy ničím nepřikrývám, kvetou většinou začátkem května, mrazíky zvládnou. Tady kousek od nás za hranicema v první německý vesnici mají u domu takový svah plný obřích rododendronů, těm musí být snad sto let, a každý má jinou barvu. A když to rozkvete, to je taková nádhera, vysoká zeď jen barevných květů

To jste mě uklidnila, tak snad i ten můj prdek to přežije. Pokvete mi vůbec poprvé, tak už ani nevím, co to vlastně bude zač.

28.3.2023 16:01

Atheira napsal(a):
To jste mě uklidnila, tak snad i ten můj prdek to přežije. Pokvete mi vůbec poprvé, tak už ani nevím, co to vlastně bude zač.

Já takhle už tři roky čekám na žlutej a taky zatim nic. On nahodí poupata, ale z těch se pak vyklubou nový listy a květy zatím nikde.

28.3.2023 16:11
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No a já už v zahradě ostružiny vysadila 3x a všechny vždycky chcíply... nechápu, takovej plevel...
Víno mám jinde v zahradě a leze mi po 30 metrovém smrku a vedle rostoucí jabloni, zajímavá podívaná...

Vítejte do klubu. Já mám totéž s malinama. Jen ta, co zasadit táta, rostla. Já to zkusila už 4x, naposledy loni a zase to chcíplo. Aspoň, že ta moje Malina se má čile k světu.

28.3.2023 16:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já takhle už tři roky čekám na žlutej a taky zatim nic. On nahodí poupata, ale z těch se pak vyklubou nový listy a květy zatím nikde.

Nééé, nestrašte!!

28.3.2023 16:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Vy jste ale odněkud ze severu, že? Tam ty rododendrony a azalky ale údajně jdou líp než třeba v našich končinách. Tříletý motýlý keř, co jsem koupila jako takovou nevzhlednou tyčku - i jsem si říkala, že tohle a ještě to přišlo vysypaný, je snad výsměch. No a třetím rokem je z tyčky s listem už skoro dvoumetrový fešák a hezky se košatí.
U motýlích keřů prý hraje roli i barva květů, tmavší odrůdy jsou víc na slunce, světlejší spíš polostín.

Jsem si kdysi impulzivně pořídila rododendron, že s ním budu experimentovat v nádobě... Jako krása, je plnej poupat. Jen mi teď jaksi zasněžil a bojím se, že je mu ziminka, když má ta poupata (jinak jako vím, že mu zima v zimě není, jen ty květy, noo...) a jsem z toho počasí nešťastná, protože jsem se těšila na krásnej rododendron. A popravdě o rododendronech vím kulový, protože jak jsem říkala, bylo to ohromně impulzivní a úplně jsem nečekala ani, že bude takhle nádhernej.

Achjo, když já jsem asi nemocná, vidím hezkou kytku a ani nevím, jak se mi dostane do košíku a najednou karta pípne a už jede domů s deseti dalšíma kytkama, který nešly odehnat.

Taky mi kytky sami skáčou do košíku. Manžel má pak nejapné poznámky, kam ty kytky dám. Já pak stojím na zahradě a hloubám, kam s nima, ale když ona byla tak hezká, tu jsem prostě musela někam vmáčknout. Loni jsem dostala darem snad dvě stovky cibulin a teď napjatě čekám, až polezou.
Rododendron jsem kdysi dostala do táty, taky ho mám v nádobě, ale letos mi přijde, že asi po deseti letech uhynul. Že by odešel zároveň s tátou? Snad ne a bude mi ještě dělat dál radost.

28.3.2023 16:29
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Jee, jestli je tu nějakej zahradník néštastnej-amatér, co touží po úspěchu, tak za sebe doporučuji ačokču, nebo mexickou, citronovou okurku. Pravda, nejsou ovoce ani trvalky, ale my - zahradníci začátečníci jsme měli obrovskou radost, že nám něco, co se dá sežrat roste a roste to ve velkém. Jsou dobré i zavařené a bzučí to v nich taky pořádně:)

Dnešní venčení příšerný (pro mě), pes spokojen, venčili jsme i s jeho kámošem, ale vítr se mi dostal pod všechny vrstvy, cestu zpět jsem šla jen proto, že jsem musela, jinak bych se nechala někde pod stromem umrznout.

28.3.2023 17:23

Trickyvoo napsal(a):
Vítejte do klubu. Já mám totéž s malinama. Jen ta, co zasadit táta, rostla. Já to zkusila už 4x, naposledy loni a zase to chcíplo. Aspoň, že ta moje Malina se má čile k světu.

Maliny jsem zkoušela vysadit 2x a pokaždý mi je Gina vyrvala...jednou jako štěndo a jednou když už byla větší....
A tady je důkaz místo slibů...ten klacík, co hlodá je maliník i s kořeny...
https://www.youtube.com/watch?v=5kcKK4rCqN8

28.3.2023 17:28

Liberec je město rododendronů a azalek - v každé zahradě kvetou. I my máme starou dobrou klasiku - ty co kvetou dřív (mají růžová poupata a pak skoro bílé květy) a pozdnější (fialová poupata a růžové květy). A já toužila po červeném. I koupila jsem si krásnou silnou sazenici s podrobným štítkem (co že je to za kultivar, odolný, červený)... a ta mrcha kvete bíle !!
Už mám i ten červený - koupila jsem si nakvetený, aby opět nebyl jiný... Azalek máme taky víc druhů - ale Yoda je trošku loni proklestil... uvidíme, jak letos "po sestřihu" vykvetou

fotodokumentace je loňská

28.3.2023 17:40

jinak pro ty, co chtějí vidět snad všechny možné varianty roďáků a azalek doporučuji květnovou návštěvu parku v saském Kromlau (u Ďáblova mostu). Jen se musí počítat s davy (my návštěvu plánujeme na nějaké to květnové svítání , to by davy být nemusely ).

28.3.2023 17:47
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Maliny jsem zkoušela vysadit 2x a pokaždý mi je Gina vyrvala...jednou jako štěndo a jednou když už byla větší....

Že vy jste ty kytičky neposypala pepřem, nepomazala jarem...(a já nevím, co vše se v parkový škole doporučuje) a chcete to svádět na chudáka chlupatýho.

Je to sice záškodník, ale nádhernej!
Základy na altán by mohla hloubit. U ní jsou asi i plůtky na nic, co? Možná malá čínská zeď, jedině.
Ale chápu, že to zamrzí.

28.3.2023 17:54

U koho? Já taky, ale nějak mi to narostlo. Tedy výdaj, už jsem přes 1000.

28.3.2023 17:55
Atheira

XXX.XXX.44.111

Trickyvoo napsal(a):
Taky mi kytky sami skáčou do košíku. Manžel má pak nejapné poznámky, kam ty kytky dám. Já pak stojím na zahradě a hloubám, kam s nima, ale když ona byla tak hezká, tu jsem prostě musela někam vmáčknout. Loni jsem dostala darem snad dvě stovky cibulin a teď napjatě čekám, až polezou.
Rododendron jsem kdysi dostala do táty, taky ho mám v nádobě, ale letos mi přijde, že asi po deseti letech uhynul. Že by odešel zároveň s tátou? Snad ne a bude mi ještě dělat dál radost.

Taky jsem kdysi dostala hafo cibul, hlavně narcisy a tulipány... No, všechno už je sežráno myšma. Ale nový kytky je vždycky kam dát. Často je to fakt výzva, ale nejde odolat. Ježíš, já v zahradním centru... To je děs. Pravidelně beru velký koš, protože se znám. A co teprve já na e-shopu zahradního centra... To je konec!

Držím palce rododendronu, květiny a stromy jsou krásnou vzpomínkou, neměly by odcházet s lidma.

28.3.2023 17:59

Atheira napsal(a):

Měl by vykvést. V Liberci sněží rododendronům do poupat celkem pravidelně. Ani nechtějte vědět, jak tu bylo dnes ráno.

28.3.2023 18:08

Tak já nakrknutá říkám chlapovi, že to je děs, co dneska lidi všechno neukradnou a co to bylo za hajzla,

Odbočím tedy od kytiček. Takhle jsem byla naštvaná, když mi zmizelo hrablo na sníh. Jsme tu taková končina zapomenutá ( i se mi stane, že odjedu do práce a klíče nechám v zámku zvenku ), o to horší to bylo. Sousedi? Fakt blbý pocit.
Nakonec se našlo v lesíku. Odtáhl si ho tam fetišista sousedů ovčoun. Hodně jsem si oddychla.

28.3.2023 18:14
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ale ona je u toho tak moc roztomilá. Však si myslím, že tu poslední malinu potkal stejný osud. Malina miluje klacíky. Malina rozkousala malinu jako malinu .

28.3.2023 18:15

U koho? Já taky, ale nějak mi to narostlo. Tedy výdaj, už jsem přes 1000.

Pche!! Já dvojku! U Starkla.

28.3.2023 18:20

Rronjabutterfly napsal(a):
Že vy jste ty kytičky neposypala pepřem, nepomazala jarem...(a já nevím, co vše se v parkový škole doporučuje) a chcete to svádět na chudáka chlupatýho.

Je to sice záškodník, ale nádhernej!
Základy na altán by mohla hloubit. U ní jsou asi i plůtky na nic, co? Možná malá čínská zeď, jedině.
Ale chápu, že to zamrzí.

No nic jsem pepřem nesypala...jarem nemazala, to mě teda nenapadlo. Maliny mě teda moc nemrzí, já to nežeru, to jsem spíš sázela kvůli mamině.

Jinak ve své podstatě mi Gina svým zahradnickým talentem ušetřila spoustu práce a peněz...mě to zahradničení ve své podstatě nebaví, květiny jsem pěstovala hlavně proto, abych si to mohla naškubat domů do vázy a protože ale když už pěstuju, tak musím mít taky každou kytku, co se mi líbí, tak ten nákup květin taky nebyl zanedbatelná položka...
Co mě teda mrzí, že mám hafec cibulek tulipánů...uskladněných v lednici a tak nějak nemám odvahu je vysázet...

Za velký pěstitelský úspěch bych letos považovala zprovoznění trávníku v psím výběhu, aby to chvilku vydrželo a nebylo to tam bahnité...mám nějaký semeno superzátěžovky, tak uvidíme.
Co já ve své podstatě potřebuju... vykvetla zlatnice, vykvetou švestky, třešně...kvete černej bez... do toho krásně štěbětají "moji" vrabčáčci... No jen ten kousilínek trávníčku by mě potěšil... ...a kdyby chcíply ty ostružiny

28.3.2023 18:31

......keř stařičký snad 60 let.......

28.3.2023 18:50

Pche!! Já dvojku! U Starkla.

Já objevila zahradnictví v Tatobitech. Na Zázvorce se to jmenuje. Kdyby někdo znal.......

( Hele, jsem důchodce, ne movitý podnikatel :-)) )

28.3.2023 18:56
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

No nic jsem pepřem nesypala...jarem nemazala, to mě teda nenapadlo. Maliny mě teda moc nemrzí, já to nežeru, to jsem spíš sázela kvůli mamině.

Jinak ve své podstatě mi Gina svým zahradnickým talentem ušetřila spoustu práce a peněz...mě to zahradničení ve své podstatě nebaví, květiny jsem pěstovala hlavně proto, abych si to mohla naškubat domů do vázy a protože ale když už pěstuju, tak musím mít taky každou kytku, co se mi líbí, tak ten nákup květin taky nebyl zanedbatelná položka...
Co mě teda mrzí, že mám hafec cibulek tulipánů...uskladněných v lednici a tak nějak nemám odvahu je vysázet...

Za velký pěstitelský úspěch bych letos považovala zprovoznění trávníku v psím výběhu, aby to chvilku vydrželo a nebylo to tam bahnité...mám nějaký semeno superzátěžovky, tak uvidíme.
Co já ve své podstatě potřebuju... vykvetla zlatnice, vykvetou švestky, třešně...kvete černej bez... do toho krásně štěbětají "moji" vrabčáčci... No jen ten kousilínek trávníčku by mě potěšil... ...a kdyby chcíply ty ostružiny

Tak to jo, tím pádem je to užitečnej psík.

Travník jsme obnovovali, když jsme se přistěhovali, byla tu jen džungle. Vyseli jsme taky zátěžový, vydržel pojezd traktorem, klády na zpracování, kamení uskladněný na zídky...nevydržel krtka, ale tak zas mám zeminu na záhon.

Držím palce, ať vám funguje.

29.3.2023 11:35
janaa

XXX.XXX.174.242

29.3.2023 11:40

To se jako běžně povaluje někde?

29.3.2023 11:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Krása venčení loveckých psů

No ty kráso!!
Asi nejdu na voběd!

janaa

XXX.XXX.174.242

To se povaluje někde v neprostupný houštině,která je u tý louky

Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No jo, když nedohledají - jako u nás a nechají to ležet, jako u nás, tak jo. Klidně celej. tady už ho naporcovali.

29.3.2023 11:43

Sem měla za to, že něco jako "nedohledali" se nesmí stát...?

29.3.2023 11:44

janaa napsal(a):
Krása venčení loveckých psů

Krásnej úlovek. Vzala jsi to domů na cvičení, že jo?

29.3.2023 11:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No možná jak kde, u nás, i když jsem to šla nahlásit - i proto, že to leželo nedaleko cesty, v podstatě hned u ní, tak mi pan myslivec řekl, že se o to zvířata postarají . Což jako má pravdu, ale jednak snad zákon? či co? hovoří jasně, že tohle mají uklízet, a druhak v případě prasat a těch nemocí kolem nich mi osobně přijde blbý to tam nechávat.

29.3.2023 11:48
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
No jo, když nedohledají - jako u nás a nechají to ležet, jako u nás, tak jo. Klidně celej. tady už ho naporcovali.

Tam je poblíž kaliště a vnadí tam. Druhá čuba dovalila useklej spárek,a škára je tam roztahaná od lišek. Takže to tam někdo odvezl. On tam fakt nikdo nechodí, za rok poblíž potkám max jednoho dva lidi, a bylo to schovaný někde v echt houštině. Takže to je za mě OK,kdybych neměla takový kravky.

Btw ono i prase umí zemřít přirozeně minulý měsíc jsem furt dostávala dárečky ve formě pozůstatků srnčího. Po zimě je těch padlin vždycky dost.

29.3.2023 11:49
janaa

XXX.XXX.174.242

Krásnej úlovek. Vzala jsi to domů na cvičení, že jo?

Cácora moc chtěla tak jsem jí pak výchovně nechala kosti ze srnčího,který našla jinde

29.3.2023 11:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tam je poblíž kaliště a vnadí tam. Druhá čuba dovalila useklej spárek,a škára je tam roztahaná od lišek. Takže to tam někdo odvezl. On tam fakt nikdo nechodí, za rok poblíž potkám max jednoho dva lidi, a bylo to schovaný někde v echt houštině. Takže to je za mě OK,kdybych neměla takový kravky.

Btw ono i prase umí zemřít přirozeně minulý měsíc jsem furt dostávala dárečky ve formě pozůstatků srnčího. Po zimě je těch padlin vždycky dost.

Jo u nás taky, je toho víc, i proto, že - to si myslím já - jde o častější střety dopravní. No ale zatímco v jednom kusu lesa - v dosahu myslivce, s kterým jsem v kontaktu, si pro to tenhle člověk dojel, aby to tam nenechal a taky aby viděl, jestli je zvíře střelený, nebo právě pošlo nějak jinak, tak ten druhej - opravdu to leželo přímo u cesty, zareagoval takhle, což mi úplně nepřijde dobře
proč to tam někdo vozil, že aby si dali kanibalistickej oběd?

29.3.2023 12:00
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Jo u nás taky, je toho víc, i proto, že - to si myslím já - jde o častější střety dopravní. No ale zatímco v jednom kusu lesa - v dosahu myslivce, s kterým jsem v kontaktu, si pro to tenhle člověk dojel, aby to tam nenechal a taky aby viděl, jestli je zvíře střelený, nebo právě pošlo nějak jinak, tak ten druhej - opravdu to leželo přímo u cesty, zareagoval takhle, což mi úplně nepřijde dobře
proč to tam někdo vozil, že aby si dali kanibalistickej oběd?

Spíš pro lišky a spol. Přírodní způsob likvidace,za tři týdny tam po tom nebude ani stopa. V zimě v podobné houštině byla padlá srna. Hmyz nepomáhal,mrzlo celou dobu, za tři týdny stejně už jen sem tam kostička. Já na tom v zásadě nevidím nic špatného,pokud to samozřejmě není u cest nebo v místech pohybu lidí,pejskařů atd

29.3.2023 13:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Věci, co se teoreticky nesmí stát, reálně fungujou v modu - stát by se neměly - a to je pak krok od toho, že se stávaj.

29.3.2023 13:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Spíš pro lišky a spol. Přírodní způsob likvidace,za tři týdny tam po tom nebude ani stopa. V zimě v podobné houštině byla padlá srna. Hmyz nepomáhal,mrzlo celou dobu, za tři týdny stejně už jen sem tam kostička. Já na tom v zásadě nevidím nic špatného,pokud to samozřejmě není u cest nebo v místech pohybu lidí,pejskařů atd

Jako jasný, je to přírodní proces, která je normální, ale se přiznám, že u těch prasat s Aujezkyho chorobou, který tady je asi víc, než tak člověk vnímá, tak tam bych čekala, že - spešl u tý cesty, ale i tak, že prostě to tam seberou.Stejně tak, když jsem volala myslivcům, že na chalupě na louce nám leží mrtvá srna, tak to taky prt, i když slibovali. Pak jsem při sekání sebrala traktůrkem do bubnu hrudník i s páteří

29.3.2023 13:22
janaa

XXX.XXX.174.242

Atheira napsal(a):
Věci, co se teoreticky nesmí stát, reálně fungujou v modu - stát by se neměly - a to je pak krok od toho, že se stávaj.

Tak ono ani nejde říct,že se nesmí stát,nemělo by. I pokud se pokaždé zavolá pes (a bohužel ne vždy stane),tak ne vždy se prase dosleduje. Krvácivost, typ poranění, ale taky zazvěření, typ terénu, honitby...to je spousty proměnných, a i zkušený pes se může lehce ztratit. O nezkušených vůbec nemluvě. Pokud bude zvíře krvácet, stopa pár set metrů,pak problém nebude. Pokud krvácet nebude, stopa je několik kilometrů, několikrát přes ní projde třeba rudl dalších prasat, to už musí být pes profík,aby dosledoval. Loni se nám taky jeden dosled nepovel, skoro žádná krev, přes rokle, skály, čuba na řemenu, chtěla jít do houštiny, která končila na dalších skalách, musela bych jí pustit, a to bych si tam fakt nelajsla. Takže dosled nedokončen, buď bylo prase jen někde lehce postřelené, a prostě šlo dál, nebo ne a zůstalo v té houštině. Ne vždy to prostě jde

29.3.2023 13:25
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Jako jasný, je to přírodní proces, která je normální, ale se přiznám, že u těch prasat s Aujezkyho chorobou, který tady je asi víc, než tak člověk vnímá, tak tam bych čekala, že - spešl u tý cesty, ale i tak, že prostě to tam seberou.Stejně tak, když jsem volala myslivcům, že na chalupě na louce nám leží mrtvá srna, tak to taky prt, i když slibovali. Pak jsem při sekání sebrala traktůrkem do bubnu hrudník i s páteří

Jasný, u cest by to být nemělo a normální myslivec to zakope, uklidí. I když zrovna u zdechlin,pokud je to v létě,a nejsou zrovna čerstvé,je to teda mazec šátek na gesicht a stejně člověk zvrací

29.3.2023 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jasný, u cest by to být nemělo a normální myslivec to zakope, uklidí. I když zrovna u zdechlin,pokud je to v létě,a nejsou zrovna čerstvé,je to teda mazec šátek na gesicht a stejně člověk zvrací

Ble, ble, ble, bleeeeeeeeeeeeee, já bych zvracela už kdyby mi Tajenžmájkypožírá přinesla ten kus lebzy.

29.3.2023 13:29
aluska

XXX.XXX.197.205

Já se teda pochlubím mýma azalkama .....

29.3.2023 13:29

aluska napsal(a):
Já se teda pochlubím mýma azalkama .....

Uuuuž??? Nádhera!!

29.3.2023 13:31
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Ble, ble, ble, bleeeeeeeeeeeeee, já bych zvracela už kdyby mi Tajenžmájkypožírá přinesla ten kus lebzy.

tohle není Tajenžmájkypožírá, tohle je, a hlavišku přinesla, Dceramajekpožíračky, která se nazývá Všechnyhnusypřinášející

29.3.2023 13:32
aluska

XXX.XXX.197.205

Uuuuž??? Nádhera!!

letos ještě ne, fotka z loňska, ale jsou už letité, možná tak 30 let staré

29.3.2023 13:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
letos ještě ne, fotka z loňska, ale jsou už letité, možná tak 30 let staré

já si řikala.

Che, si hrajeme na indyjánský ména??

janaa

XXX.XXX.174.242

Tajnežmájkypožírá měla průser, protože byla čtvrt hodiny v prd... a hledala,jestli by tam nebyl nějakej živější rypášek

29.3.2023 13:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
tohle není Tajenžmájkypožírá, tohle je, a hlavišku přinesla, Dceramajekpožíračky, která se nazývá Všechnyhnusypřinášející

krásná Totemová jména! Geny se evidentně nezapřou.
My bychom mohli mít
Tajenžseosebepřeráží - to by byla Taliprdnice
Stojíshovnem - to by byla Bubrdle
Tenjenžvšechnovymyslel - to by byl Rumoušek
jo a ešče
Vuhlíspící - to by byl Mouses -přišel domů včera jako prase.

29.3.2023 13:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tajnežmájkypožírá měla průser, protože byla čtvrt hodiny v prd... a hledala,jestli by tam nebyl nějakej živější rypášek

Aaaaa, takže z Tajenžmájkypožírá byla pravděpodobně Nastoletzatknutá

29.3.2023 13:38
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak Belina- Tajenžtiblijedovlasů když začala mít problém s refluxem,zásadně to na ní nejvíc přišlo v noci,když mi ležela vedla hlavy

29.3.2023 13:41
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Aaaaa, takže z Tajenžmájkypožírá byla pravděpodobně Nastoletzatknutá

Měla být Vhouštinězanechanásamotná a následně Zesmečkynastoletvyloučenávchodběspící, ale nějak se to k ní v poslední minutě doneslo, a když jsem se obrátila,že jdu domů bez ní,hnedle se objevila s výrazem - Tyjenžjsistrašlivěnasraná, nebuď

29.3.2023 13:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tak Belina- Tajenžtiblijedovlasů když začala mít problém s refluxem,zásadně to na ní nejvíc přišlo v noci,když mi ležela vedla hlavy

Tak Belina a její totémový jméno zcela bez výhrad vyhrává .

29.3.2023 13:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak já mám dnes zážitek přenádhernej, to že u nás pod městem je pár ledňáčků
už leta, se ví. Vždy při vzdálenosti cca 30m přelítne buď na druhý břeh nebo ještě dál.
Vracíme se už domů a vidím se něco třepetat nad mini slepým "ramínkem " Otavy. Psa k noze a šourám se pomalu blíž . Ledňáček ! Nechal nás dojít na až na cca 5 -6 m. Takhle zblízka jsem ho "na divoko" ještě nepotkal. Evidentně jsme ho nevzrušovali. Sedl si na klacek trčící z trávy nad vodu a čuměl do vody i na nás. Pak šup do vody, ale útok nevyšel. Znova vylít do vzduchu a třepetal se a stál na místě úplně stejně jako poštolka. To jsem ještě nikdy neviděl a ani nikde nečetl.Schválně jsem mu to v duchu počítal a bylo to min 5 vteřin. Jestli svým třepotavým letem urychloval jen sušení nebo jde i o způsob lovu, netuším. Pozorovali jsme se navzájem takhle dobře přes 5min , než ho vyplašil cyklista. Toho tahle na blízko už nedal.

29.3.2023 13:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Měla být Vhouštinězanechanásamotná a následně Zesmečkynastoletvyloučenávchodběspící, ale nějak se to k ní v poslední minutě doneslo, a když jsem se obrátila,že jdu domů bez ní,hnedle se objevila s výrazem - Tyjenžjsistrašlivěnasraná, nebuď

VONI SOU S TALIPRDOVOU PŘÍBUZNÝ?

Páč vona teda v houštině samotná bejt nesmí, ale pokud hodlá u myší díry předstírat, že ji krom lobotomie okupírovali i uši až do hlavy, čeká na ní tentýž trest jako pro Vhouštiněnechanousamotnou. A to se pak tváří naprosto stejně teda

29.3.2023 13:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lupus4 napsal(a):
Tak já mám dnes zážitek přenádhernej, to že u nás pod městem je pár ledňáčků
už leta, se ví. Vždy při vzdálenosti cca 30m přelítne buď na druhý břeh nebo ještě dál.
Vracíme se už domů a vidím se něco třepetat nad mini slepým "ramínkem " Otavy. Psa k noze a šourám se pomalu blíž . Ledňáček ! Nechal nás dojít na až na cca 5 -6 m. Takhle zblízka jsem ho "na divoko" ještě nepotkal. Evidentně jsme ho nevzrušovali. Sedl si na klacek trčící z trávy nad vodu a čuměl do vody i na nás. Pak šup do vody, ale útok nevyšel. Znova vylít do vzduchu a třepetal se a stál na místě úplně stejně jako poštolka. To jsem ještě nikdy neviděl a ani nikde nečetl.Schválně jsem mu to v duchu počítal a bylo to min 5 vteřin. Jestli svým třepotavým letem urychloval jen sušení nebo jde i o způsob lovu, netuším. Pozorovali jsme se navzájem takhle dobře přes 5min , než ho vyplašil cyklista. Toho tahle na blízko už nedal.

ŽJOFKA UŽOFKA!!! Teď teda ale hodně závídím.

29.3.2023 13:47

Tak já myslim, že s vymýšlením totemových jmen bychom se všichni vyřádili... u nás by mě napadalo:

Beuna: BručimPrdimKudyChodim

Ščopka: JednoočkaTasimŽub

Pan Bečka: mnooooooo, tady by toho bylo hodně :D třeba TenCoPohrdáSvětem

29.3.2023 13:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak já myslim, že s vymýšlením totemových jmen bychom se všichni vyřádili... u nás by mě napadalo:

Beuna: BručimPrdimKudyChodim

Ščopka: JednoočkaTasimŽub

Pan Bečka: mnooooooo, tady by toho bylo hodně :D třeba TenCoPohrdáSvětem

Bych podle výrazu soudila Tencohofšiciserou

29.3.2023 13:54
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Tak Belina a její totémový jméno zcela bez výhrad vyhrává .

Jo,v reálu to taky byla výhra

Efe - tencopohrdasvětem je taky hustý

Zrzavci - možná příbuzný budou. Každopádně toto už jednou zažila. Stejnej případ, byla tam kůže z divočáka,a ona,jak to cejtí,dostane amok,a hledá prasata,a nevidí,neslyší. Aby taky ne,když je to dcera Téjenžsenaprasatechvozila

29.3.2023 13:55
janaa

XXX.XXX.174.242

Lupus - parádní zážitek. Ledňáčky znám jen jako barevný čáry. Třeba byl šmrnclej s kolibříkem

29.3.2023 14:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jo,v reálu to taky byla výhra

Efe - tencopohrdasvětem je taky hustý

Zrzavci - možná příbuzný budou. Každopádně toto už jednou zažila. Stejnej případ, byla tam kůže z divočáka,a ona,jak to cejtí,dostane amok,a hledá prasata,a nevidí,neslyší. Aby taky ne,když je to dcera Téjenžsenaprasatechvozila

Tajenžsenaprasatechvozila, to od jagouše uměla?

29.3.2023 14:27
janaa

XXX.XXX.174.242

To je ta, co Mělaubazénuuvilytrpaslíkadělat, a todleto (nejen) uměla naprosto sama od sebe nikdo neví,kde se to v ní vzalo

29.3.2023 14:29
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
To je ta, co Mělaubazénuuvilytrpaslíkadělat, a todleto (nejen) uměla naprosto sama od sebe nikdo neví,kde se to v ní vzalo

Ajooo! To je ten sádrovej trpaslik! Máte na mě moc početnej počet zvířat, se v tom ztrácim úplně. Ostatně jsem se začla ztrácet i v těch svejch.

29.3.2023 14:41
janaa

XXX.XXX.174.242

Já se taky ztrácím, a proto,když pak někoho zanechám za trest v houštině, tak mi nechybí

29.3.2023 14:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Já se taky ztrácím, a proto,když pak někoho zanechám za trest v houštině, tak mi nechybí

A jo tááááááááááák! to je vymakaný. já se furt votáčim a hlídám....... asi ešče nějaký zvíře připořídim.

29.3.2023 14:46
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
A jo tááááááááááák! to je vymakaný. já se furt votáčim a hlídám....... asi ešče nějaký zvíře připořídim.

Jasný, od určitýho počtu je už to prostě plus minus

29.3.2023 14:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Jasný, od určitýho počtu je už to prostě plus minus

Takže pak na ně voláte

Plus minus ke mňééééééééééééééééééééééééééé!

no ale náhodou, to nejni špatný totemový jméno! Hromadný takový!

U nás fšicí slyšej na
Tályjekurvasineslyšela?!

To pak přibíhaj nejen ti mí, ale i ti z vesnice, páč tou dobou když to vyřknu, no vyřknu.......vykřiknu či vlastně zařvu, tak už je jasný, že průser se urodil :D

29.3.2023 14:52
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Takže pak na ně voláte

U nás fšicí slyšej na
Tályjekurvasineslyšela?!

To pak přibíhaj nejen ti mí, ale i ti z vesnice, páč tou dobou když to vyřknu, no vyřknu.......vykřiknu či vlastně zařvu, tak už je jasný, že průser se urodil :D

Omyl,to pak voláte, pojďte někdo, a protože s počtem psů se zvyšuje pravděpodobnost,že se zrovna bude někomu chtít, tak pak máte krásnej pocit pánaboha,protože dycinky někdo poslechne

29.3.2023 14:58

Zrzavci napsal(a):
Takže pak na ně voláte

U nás fšicí slyšej na
Tályjekurvasineslyšela?!

A to si přectafte, že sou lidi, kerýžto psové sou hluchý. Všichni. A dyž teda na ně chcete aspoň posuňkovat, tak to taky nefunguje, páč Ščopka vidí jen asi na metr... to je život

29.3.2023 15:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A to si přectafte, že sou lidi, kerýžto psové sou hluchý. Všichni. A dyž teda na ně chcete aspoň posuňkovat, tak to taky nefunguje, páč Ščopka vidí jen asi na metr... to je život

to si představim snadno, páč už sem na to trénovaná právě vod Taliprda, ta tvrdí, že gernání se roděj bez uší.

Ale tak musíte nosit praporky, a mluvit praporkovou řečí, jako pán na nádraží, když posunuje drezínu. Praporky by vidět mohla?

29.3.2023 15:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Omyl,to pak voláte, pojďte někdo, a protože s počtem psů se zvyšuje pravděpodobnost,že se zrovna bude někomu chtít, tak pak máte krásnej pocit pánaboha,protože dycinky někdo poslechne

Jo poďte někdo, tak to sem ešče nezkoušela. nějaká novinka asi, hmmm. to by mohlo bejt zajímací. A.....myslíte, že by to mohlo fungovat v momentě, kdy mezi čoklem Á a čoklem Bé proběhne zblázněnej srnec, kterej asi je blbej, páč čokl Á i Bé stojej prostřed louky a srnec vybíhá z lesa?

Jako ten jeho počin jsem nepochopila, ale v tomdle momentě mi i šécky prostitutky světa byly k prdu. Pravda pak už jo, ale v tom prvním momentě ne, jen 14 sekund to trvalo, než jsem tu bláznivou důchodkyni stopla. Taliprda jsem zabrdila hned. Tak dneska zkusim teda Poďte sem někdo, to se mi líbí mocinky moc

29.3.2023 15:26

Zrzavci napsal(a):
to si představim snadno, páč už sem na to trénovaná právě vod Taliprda, ta tvrdí, že gernání se roděj bez uší.

Ale tak musíte nosit praporky, a mluvit praporkovou řečí, jako pán na nádraží, když posunuje drezínu. Praporky by vidět mohla?

Depak. Ta vidí jen žrádelní misku. Prázdnou. A pak dělá děsnej brajgl, dokud jí nenaplnim. Doňa Hluchoňa.

Ale to neva, že sou hluchý, já si s nima stejně furt vykládam. A když mluvim, tak Beu vrtí ocáskem, čék by i řek, že mě slyší. Ale ona je jen ohleduplná a jak klapu pantem, tak mi tim vrtěnim dělá radost.

29.3.2023 15:52
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Jo poďte někdo, tak to sem ešče nezkoušela. nějaká novinka asi, hmmm. to by mohlo bejt zajímací. A.....myslíte, že by to mohlo fungovat v momentě, kdy mezi čoklem Á a čoklem Bé proběhne zblázněnej srnec, kterej asi je blbej, páč čokl Á i Bé stojej prostřed louky a srnec vybíhá z lesa?

Jako ten jeho počin jsem nepochopila, ale v tomdle momentě mi i šécky prostitutky světa byly k prdu. Pravda pak už jo, ale v tom prvním momentě ne, jen 14 sekund to trvalo, než jsem tu bláznivou důchodkyni stopla. Taliprda jsem zabrdila hned. Tak dneska zkusim teda Poďte sem někdo, to se mi líbí mocinky moc

Na poďtesemněkdo dva psy ale nestačej

29.3.2023 17:10

Dnes jsme s Alanem sebrali první velikonoční vajíčko.Už i obarvené,jen se musí uvařit.Dokonce ho ani Alan nechtěl sežrat,což se dost divím.

29.3.2023 21:09

Přidám pár fotek z minulého týdne, než se vrátila zima.

30.3.2023 19:37

tak u nás právě krupobití a pořádná bouřka...

30.3.2023 19:58
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Přidám pár fotek z minulého týdne, než se vrátila zima.

Fotek číslo dvě a tři se nemůžu nabažit. Ten pejsek je fakt vtipnej . Zjišťuji, že asi taky jsem na ty fousatý tlamičky.

30.3.2023 21:12
Terven

XXX.XXX.110.191

tak u nás právě krupobití a pořádná bouřka...

U nás taky. Hromy, blesky- Plzeň... a vy jste Liberecko?
Vlezla jsem zrovna cosi odložit na balkón a ozvala se příšerná rána, muselo do něčeho praštit kousek od nás. Pinčovou to tak vykolejilo, že běžela za mnou na záchod a skočila mi do klína

31.3.2023 08:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Malina včera vůbec nechtěla ven, ani vyčůrat. Otevřela jsem jí dveře na zahradu a ona na mě koukla výrazem, že do tohohle fakt nejde a jen stála a koukala. Nevím ani kolik hodin vydržela bez čůrání, ale šla až když přestalo pršet. Dneska ráno nepršelo a stejně nechtěla s mužem ani na krátkou procházku, prý to ani nestojí za to.
Já jsem momentálně doma s horečkama a Malina je zlatá. Leží mi u nohou a buď spí, žužlá kost, kouká na televizi nebo kouká z okna a hlídá ulici, což je v jejím podání, že na echt podezřelé lidi vrčí.
Taky se zlepšila v kradení věcí. Dřív něco ukradla a hrozně rychle rozcupovala, než jsem jí stačila zastavit. Teď už kolikrát s tím úlovkem leží a čumí na mě, tak se jdu podívat, co má a buď zabavím nebo nechám. Už se i stalo, že mi to přinesla, jako koukej, tohle můžu? Je prostě čím dál tím víc hodná.

1.4.2023 11:40

Ráno procházka za drobného deště,všude mokro,bláto i po včerejší bouřce.Pes zpočátku moc nadšený nebyl,ale pak to rozběhal.

1.4.2023 12:10

1.4.2023 12:19

Stěžoval si tady snad někdo na počasí ?

https://www.youtube.com/watch?v=aEGXZHL3mr0

1.4.2023 13:11

my teď máme trošku adrenalinové procházky - srnčí (a za humny i vysoká) se zbláznila... Kde jsou obvyklé chodníky zvěře (byť zrovna nepoužívané) a u všech krmelců chodí Yoda na vodítku. Nevěřím mu, i když ještě nikdy za zvěří nezdrhnul. Ale občas se rozjede trýskáním v osmičkách tak, že má vypnuto a chvíli mu trvá, než se uklidní a začne vnímat. A je mi jasné, že kdyby se v tu chvíli potkal se zvěří, nebudou to jen nadšené osmičky terénem...
U nás za humny je v posledních třech zimách skoro bezzvěřno. Postavili zimovací obůrku a poctivě tam nacpou veškerou vysokou, co sleze z hor a asi se tam přidá i místní srnčí populace. Za Betky nebylo v zimě procházky bez laní, srn... ještě Night byl na zvěř zvyklý... a Yoda má smůlu. Trénuje se špatně to, co je zcela výjimečné.

Ve čtvrtek Yoda na volno, pobíhá kolem nás, blbne... a já najednou vidím stádo laní (minimálně deset kousků), houknu na Pepu - bacha jeleni, aby pochopil, proč se nadšeně rozeběhnu opačným směrem... psisko správně pochopilo, že mě má lovit... ulovil mě, jelenů si nevšiml, já ho připnula... a pak si trošku zaposilovala na čerstvé stopě. A pak ho zase pustím a blbneme a on si pobíhá a na standardní křižovatce u krmelce ho připnu (už tam čeká automaticky) a snad po třech letech u krmelce srnčí. To si i Yoda poplakal, když na ně koukal, jak elegantně odbíhají pasekou...

No a dneska jdeme na jeřáby. A letos nic. Poprvé po pěti letech nebyli majestátní ptáci ani vidět, ani slyšet. A vůbec bylo na Valtínovských rybnících maličko ptáků. Zato srnčí si z nás dělalo srandu - všude děsného bahna, klouzalo to a postupně tři stádečka se na nás přišla podívat. A nepochopím, proč na zcela přehledné obří louce musí ti srnci přebíhat těsně před námi. Opět poprvé byl pes na volno - ale opět jsem ho stihla přivolat dřív, než si všimnul... no a pak už na loukách šel na špagátě, neb nervy mám jen jedny... Takže mokro, bahno, pes na špagátku a žádné svatební tance... procházka nicmoc... ale jinak bylo hezky

1.4.2023 16:17
janaa

XXX.XXX.174.242

My dnes venčili za vydatného deště,pak přijel odchov na výcvik,a pršelo ještě víc. A pak přišlo to hlavní, Barunka dnes slaví 12

1.4.2023 17:02

Zase jsme to dnes trošku prodloužily. A prvně šly v rámci jedné procházky přes 6 km. Snad to nepřeháním. Ale říkám si, že je to miniaturní plemeno, tak tolik nehrozí potíže jako u velkých plemen. A bude jí v půlce dubna sedm měsíců. Denní dávky celkem má poslední měsíc odhadem většinou cca 8 až 10 km dohromady ve dvou, třech procházkách.

1.4.2023 20:55

Zase jsme to dnes trošku prodloužily. A prvně šly v rámci jedné procházky přes 6 km. Snad to nepřeháním. Ale říkám si, že je to miniaturní plemeno, tak tolik nehrozí potíže jako u velkých plemen. A bude jí v půlce dubna sedm měsíců. Denní dávky celkem má poslední měsíc odhadem většinou cca 8 až 10 km dohromady ve dvou, třech procházkách.

Krásná krajina ( a roztomilý pes ) a úžasný starý strom. A řepku už tam máte 4x takovou jak tady. :-))

1.4.2023 21:08

Krásná krajina ( a roztomilý pes ) a úžasný starý strom. A řepku už tam máte 4x takovou jak tady. :-))

😉Kdyby to byla fotka od Xerxové, budete psát, že řepka je čtvrtinová než u Vás 😁

1.4.2023 21:10

tak tedy nedělní mokrý výstup na Velký Vápenný, pak "zimní sněžné" venčení v týdnu za humny a dnešní Velký Valtinov a jeho rybníky

1.4.2023 21:11

😉Kdyby to byla fotka od Xerxové, budete psát, že řepka je čtvrtinová než u Vás 😁

ona Orionka bydlí jen kousek od nás - ale u nich už mají pole s řepkou... my máme jen les

1.4.2023 21:18

Tak to jsem moc nepobrala. U nás má řepka tak 2,3 lístky utopené v blátě a vy 1/4 m rostliny. Kdyby nebyla tma, skočila bych vám ji vyfotit :-))

1.4.2023 21:27
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak to jsem moc nepobrala. U nás má řepka tak 2,3 lístky utopené v blátě a vy 1/4 m rostliny. Kdyby nebyla tma, skočila bych vám ji vyfotit :-))

Myslím,že to šutřík bere podle velikosti psa

1.4.2023 21:51

janaa napsal(a):
Myslím,že to šutřík bere podle velikosti psa

Přesně. Opticky porovnáním velikosti psa a rostliny. Vedle Yody by i vzrostlá řepka působila jako miniatura 😁

1.4.2023 22:36

Přesně. Opticky porovnáním velikosti psa a rostliny. Vedle Yody by i vzrostlá řepka působila jako miniatura 😁

Aha, jenže já to brala opravdu podle porostu. Dokonce už má nasazeno na květ.

2.4.2023 01:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

No u nás se srnčí trénuje snadno, jak vlezu do nějakého lesa v okolí, tak mi taky přijde, že ty srnky na nás chodí koukat "konenčně nějaký lidi" Na poslední procházce zajíc čekal na cestě a přišlo mi, že na nás, pak teda odhopkal do lesa. Už jsem Malině říkala, že jim na to skočí, že jí evidentně chodí jen provokovat. Manžel to komentoval slovy, že v lese je asi tolik zvěře, že se to ani nevleze do lesa. No taky mám ten dojem.
Dneska muž vzal Malinu ven s kolem a ona z toho byla nadšená, vystřeilila prý jak na závodech a pořád jí musel brzdit. Akorát nevím, kolik může takhle běžet, nerada bych jí přepínala.

2.4.2023 09:25

janaa napsal(a):
My dnes venčili za vydatného deště,pak přijel odchov na výcvik,a pršelo ještě víc. A pak přišlo to hlavní, Barunka dnes slaví 12

Tak to je krásný věk...takže Barunce vééélká gratulace a ať jí zdravíčko slouží co nejdéle

Přidejte reakci

Přidat smajlík