Jak se vám dnes venčí 3

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2023 21:38

Mám těžkou depresi, jeden z mých tibetaku zahájil jaro a zacla z něj sněžit podsada.
Totiž, lidi, co jsou zvyklí že jim pes líná celoročně to neznají, ale tibetaci linaji jen přelom jaro/léto a jinak podzim zima nepustí ani chlup. Letos začal strašně brzy, obvykle začíná až v dubnu.
Takže období "všude chlupy" zahajeno

Byli jsme se v neděli podívat na naše štěňátka, neuvěřitelné, jak rychle rostou. Až mě bolí u srdce že mám stop stav, moc bych si přála vzít si potomka svého pana dokonalého... Stále jsou volní kluci i slečny, kdyby někdo věděl o nejlepším domově pro prima tibetky

23.2.2023 22:24
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Fatia napsal(a):
je útulková, takže netuším... Ale říkali, že asi knírač, pravděpodobně křížený, nebyla čipovaná, tetovaná. Na léto ji stříhám, poprvé to byla nutnost, byla samý nerozčestalený dred, nechtěla jsem ji trápit rozčesáváním dredů přes celý zadek a břicho... A tak obrovsky se jí ulevilo, že jsem ji na léto střihla i loni. Za týden budeme slavit přivezeniny, oslavíme dva společné roky, a že to byly krásné roky (čert vem okousané dveře a investice do bednění místo plotu taky odvál čas... ) Je to moje černé zlato. Nedávno jsme byly na skok v lese, panička se kochala nějakým pomníkem a Boe najednou HAF, krátké a důrazné, otočila jsem se po ní, co blbne... A on se po cestě blížil chlap. Ona je fakt zlatá, nevyběhne po člověku řvát, jen upozorní paničku s vyvrácenou hlavou, že se někdo blíží. Furt s ní funguju spíše na instiktivní bázi, než přes 100% povely, ale ono to funguje. Jediné, co mě štve a nedaří se to odbourat, je tak obrovská láska ke psům, že paničkanepanička, jde se pozdravit. Ne vždy je to po chuti tomu psovi nebo jeho pánovi... A hlavně je jí jedno, že mezi ní a psem je třeba silnice. A zvěř ji teda zajímá velmi, na tom mám v plánu zapracovat, to já velmi blbě nesu a nechci v lese chdit na vodítku. Se musím domluvit se Zrzavci na antilovecké lekci, ta to má zmáknuté obdivuhodně.

Je krásná

23.2.2023 22:26
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám těžkou depresi, jeden z mých tibetaku zahájil jaro a zacla z něj sněžit podsada.
Totiž, lidi, co jsou zvyklí že jim pes líná celoročně to neznají, ale tibetaci linaji jen přelom jaro/léto a jinak podzim zima nepustí ani chlup. Letos začal strašně brzy, obvykle začíná až v dubnu.

Byli jsme se v neděli podívat na naše štěňátka, neuvěřitelné, jak rychle rostou. Až mě bolí u srdce že mám stop stav, moc bych si přála vzít si potomka svého pana dokonalého... Stále jsou volní kluci i slečny, kdyby někdo věděl o nejlepším domově pro prima tibetky

Jsou krásný, bohužel je znám jen z obrázků a videí, na živo jsme snad nikdy neviděla. Přeji štěndum super domovy, já bych si na tibeťana netroufla

24.2.2023 07:32

Cstmr: tak nevim, jestli jsou víc ťuťu ti malí nebo dospělci

24.2.2023 07:41

..ty chlupy, to je tedy neskutečný, to jsem ještě neviděla.....ale tak do te vaší smečky jeden navíc by už nevadilo ne, a třeba už takové stěně nikdy nepřijde...ja bych do toho šla....

24.2.2023 08:25

..ty chlupy, to je tedy neskutečný, to jsem ještě neviděla.....ale tak do te vaší smečky jeden navíc by už nevadilo ne, a třeba už takové stěně nikdy nepřijde...ja bych do toho šla....

Máme pět psů. To se sice řekne, že šestý se ztratí, ale vemte si, nejstarší bude mit letos 9 a pak to máme věkové 5,4,3 a 1 rok. Všichni budou důchodci víceméně najednou - a jistě si dokážete představit, jak může lézt do peněz když jeden bude kardiak, druhý ledvinar, třetí slinivkar a tak dále.

Navíc výdaje za veterinu, jen za týdenní hospitalizaci nejmladšího jsme vyplajzli přes 30 tisíc. A stát se může kdykoliv cokoliv. Mám navíc i koně, to je taky dost finanční závazek.

A pak je tu taková drobnost, nemám svůj dům, jsem v podnájmu, s přítelem jsme spolu celkem krátce, pouze rok. Člověk musí myslet na to, že zůstane sám, že mu vypovi podnájem a tak dále. Prostě si nemyslím, že je vhodná chvíle na štěně.

Asi bych to brala jinak, kdyby to byli westici. Ale u 65 kilovych psů člověk už uvažuje víc, aspoň by měl. Trhá mi to srdce, malej je úplná kopie táty a jeho táta je za mě naprosto dokonalý pes už od štěňátka. Ale teď to prostě nejde.

Chovnost psovi zůstává do konce života, třeba bude jednou lepší příležitost, bude zájemce s prima fenou a svého nástupce mi udělá. A kdyby ne - stačí mi, že štěňátka se budou mít skvěle, budou dělat pánům radost a vyrostou z nich stejně pohodovi tibetaci jako je táta.
Ježíš to je slohovka

24.2.2023 08:27

V pondělí jsme s Bonnie potkaly husy, dnes labutě. Labutě ji nechaly v klidu, protože jen poplouvaly. Ale nad hlavou letící husy zkoušela chytit. Kupodivu neúspěšně 😂

Další fotka je první společná mých holek.

Ale to letící jsou taky labutě. Nebo jsem špatně pochopila?

24.2.2023 09:37

Máme pět psů. To se sice řekne, že šestý se ztratí, ale vemte si, nejstarší bude mit letos 9 a pak to máme věkové 5,4,3 a 1 rok. Všichni budou důchodci víceméně najednou - a jistě si dokážete představit, jak může lézt do peněz když jeden bude kardiak, druhý ledvinar, třetí slinivkar a tak dále.

Navíc výdaje za veterinu, jen za týdenní hospitalizaci nejmladšího jsme vyplajzli přes 30 tisíc. A stát se může kdykoliv cokoliv. Mám navíc i koně, to je taky dost finanční závazek.

A pak je tu taková drobnost, nemám svůj dům, jsem v podnájmu, s přítelem jsme spolu celkem krátce, pouze rok. Člověk musí myslet na to, že zůstane sám, že mu vypovi podnájem a tak dále. Prostě si nemyslím, že je vhodná chvíle na štěně.

Asi bych to brala jinak, kdyby to byli westici. Ale u 65 kilovych psů člověk už uvažuje víc, aspoň by měl. Trhá mi to srdce, malej je úplná kopie táty a jeho táta je za mě naprosto dokonalý pes už od štěňátka. Ale teď to prostě nejde.

Chovnost psovi zůstává do konce života, třeba bude jednou lepší příležitost, bude zájemce s prima fenou a svého nástupce mi udělá. A kdyby ne - stačí mi, že štěňátka se budou mít skvěle, budou dělat pánům radost a vyrostou z nich stejně pohodovi tibetaci jako je táta.
Ježíš to je slohovka

..ale jo, všechno chápu, já jen tak našeptávala....já to mám takhle s velkým psem, vždycky na cvičáku když vidím nějakého povedeného vlkošedého pracovitého NO, hned bych do toho šla, i lidi na cvičáku mně přemlouvání, jenomže pak dorazím domů a začnu realisticky sčítat všechny + a - vzhledem k mým podmínkám pro velkého psa pracovního plemene a vzdám to....

24.2.2023 09:39

Ale to letící jsou taky labutě. Nebo jsem špatně pochopila?

.. já v tom také vidím labutě....

24.2.2023 10:37

..ale jo, všechno chápu, já jen tak našeptávala....já to mám takhle s velkým psem, vždycky na cvičáku když vidím nějakého povedeného vlkošedého pracovitého NO, hned bych do toho šla, i lidi na cvičáku mně přemlouvání, jenomže pak dorazím domů a začnu realisticky sčítat všechny + a - vzhledem k mým podmínkám pro velkého psa pracovního plemene a vzdám to....

To víte, že uvnitř si říkám, že by se to zvládlo, ale musím být realista

Je tu ještě jedna věc, psala jsem vám ji do SZ, nechci to uplne zveřejňovat

24.2.2023 10:41

No tak mě to línání teprve čeká...teda Matějíček líná, ale to je ještě mlaďoch a tak ještě neměl zimní kožich ve stylu "medvěd grizzly", ale Gina teda na zimu nasrstila neuvěřitelně, vypadá v tom svém bílém luxusním kožichu jako valibuk. Člověk na ní kouká a říká si, že opticky má zadel jako štýrský valach a záda jako stůl.
Jo občas už pustí nějakej ten chlup, ale jinak podsada zatím drží. Ta až začne línat, tak to bude katastrofa biblických rozměrů. Takhle chlupatýho psa jsem ještě neměla a když si představím, co jsem vyčesala z těch méně chlupatých, jak je to období, kdy i doma je to s chlupama vopruz, tak si to s bílou medvědicí vůbec neumím představit.

Gina, jako velký bílý hodně chlupatý pes , budí venku dost pozornost. Za prvé lidi běžně takového psa nepotkávají, za druhé to dělá hodně ta bílá barva a velikost, je hodně nápadná a lidi mi furt říkaj "to je nádhernej pes.." ..."bože to je nádhera" a pod. a co si budem, každého zahřeje u srdíčka, když je jeho miláček pochválen....no teď nastává období, kdy se mi nezačne hruď dmout pýchou, ale naopak mě spíš přepadne deprese z toho, až Ginu začne ta bílá nádhera opouštět....

24.2.2023 10:48

To víte, že uvnitř si říkám, že by se to zvládlo, ale musím být realista

Je tu ještě jedna věc, psala jsem vám ji do SZ, nechci to uplne zveřejňovat

..diky, kouknu se...

24.2.2023 11:17
janaa

XXX.XXX.174.242

No tak mě to línání teprve čeká...teda Matějíček líná, ale to je ještě mlaďoch a tak ještě neměl zimní kožich ve stylu "medvěd grizzly", ale Gina teda na zimu nasrstila neuvěřitelně, vypadá v tom svém bílém luxusním kožichu jako valibuk. Člověk na ní kouká a říká si, že opticky má zadel jako štýrský valach a záda jako stůl.
Jo občas už pustí nějakej ten chlup, ale jinak podsada zatím drží. Ta až začne línat, tak to bude katastrofa biblických rozměrů. Takhle chlupatýho psa jsem ještě neměla a když si představím, co jsem vyčesala z těch méně chlupatých, jak je to období, kdy i doma je to s chlupama vopruz, tak si to s bílou medvědicí vůbec neumím představit.

Gina, jako velký bílý hodně chlupatý pes , budí venku dost pozornost. Za prvé lidi běžně takového psa nepotkávají, za druhé to dělá hodně ta bílá barva a velikost, je hodně nápadná a lidi mi furt říkaj "to je nádhernej pes.." ..."bože to je nádhera" a pod. a co si budem, každého zahřeje u srdíčka, když je jeho miláček pochválen....no teď nastává období, kdy se mi nezačne hruď dmout pýchou, ale naopak mě spíš přepadne deprese z toho, až Ginu začne ta bílá nádhera opouštět....

Hele,takový chlupy nemáme,ale za to to doháníme množstvím. Už se taky moc těším

24.2.2023 11:20

janaa napsal(a):

Podle mě to je vyvážené tím že linaji jednou ročně, tak musí stihnout vyměnit celý kožíšek, na co mají jiná plemena celý rok

Z nich fakt vytahujete chomace chlupů. Nevýhoda je, že začal tak brzy, zlatý skončí a černý začne. Tak si dáme teď několik měsíců v obležení chomacku

24.2.2023 11:25
janaa

XXX.XXX.174.242

Podle mě to je vyvážené tím že linaji jednou ročně, tak musí stihnout vyměnit celý kožíšek, na co mají jiná plemena celý rok

Z nich fakt vytahujete chomace chlupů. Nevýhoda je, že začal tak brzy, zlatý skončí a černý začne. Tak si dáme teď několik měsíců v obležení chomacku

Takhle mi línala Baruška,než se vykastrovala. Jednou ročně komplet. Ostatní línají dvakrát. Dvě z labin mají kožichy krátkosrstých ledních medvědů,tam je to fakt peklo. A samozřejmě nebudou línat najednou,proč by to dělaly

24.2.2023 11:47
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):

Dneska jsem si na vás vzpomněla. Ne teda na chlupy, ale viděla jsem na veterině v čekárně labrouše.
Vy je máte krásně vysportovaný, udržovaný. Bohužel, co vídám já, jsou to pěkní psi tak max. do tří let a pak jsou z nich obtížně se pohybující obézní monstra.
Tenhle labík došel do čekárny, tlustej, faldy mu visely, sotva šel. Na sobě měl totálně nepadnoucí levnej postroj, přetočenej...funěl jako lokomotiva.
Labradoři mají smůlu, že si je lidi často pořizujou na mazlíky a pokud fakt nemakají a nejsou denně x hodin venku, tak při jejich apetitu to nemůže jinak dopadnout.

24.2.2023 12:06
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
Dneska jsem si na vás vzpomněla. Ne teda na chlupy, ale viděla jsem na veterině v čekárně labrouše.
Vy je máte krásně vysportovaný, udržovaný. Bohužel, co vídám já, jsou to pěkní psi tak max. do tří let a pak jsou z nich obtížně se pohybující obézní monstra.
Tenhle labík došel do čekárny, tlustej, faldy mu visely, sotva šel. Na sobě měl totálně nepadnoucí levnej postroj, přetočenej...funěl jako lokomotiva.
Labradoři mají smůlu, že si je lidi často pořizujou na mazlíky a pokud fakt nemakají a nejsou denně x hodin venku, tak při jejich apetitu to nemůže jinak dopadnout.

Bohužel je to tak. Mě se otvírá kudla v kapse,když slyším,ale to je labrador,ten takovej má bejt Minulý týden jsme s Baruškou absolvovaly velké kardiologické vyšetření a sono. První otázka kardioložky byla - kolik jí je,sestřička mi to tu špatně napsala, napsala,že je jí dvanáct. No,není,bude za dva měsíce Říkala,jak jí tam chodí pěti, šestiletí labradoři,co se sotva vlečou, sono skoro neproveditelné,protože všude uvnitř je tuk. Barunka byla shledána zcela zdravá a v kondici,co ještě neviděla. Hlavně říkala,jak je na ní stále cítit,jak se celý život hýbala a jak je pevná. To samé na fyzio, Barušce bohužel jiná fena plnou rychlostí napálila do nohy a rupla jí achilovka. Tak chodíme na fyzio,vanu,snažíme se pracovat,aby jiné části těla nedostávaly tak zabrat. Při odchodu jsme se teď v čekárně potkali s majiteli s jinou labradorkou - tlusté funící zvíře, Bára jí vítala a paní na Báru,ne tak rychle, tohle už je babička. No,druhý čubě bylo osm. Je to prostě smutný. A to samé je u mopsů. Jak říká vetka, Kevin je jedinej mops v kraji,co není tlustý. Nechápu,že to lidi nechají zajít tak daleko
Může,stačí tomu přizpůsobit žrádlo

24.2.2023 12:43

Problém je v lidech, jako vždycky. Chudáček pejsek že má bastit jen jednou dvakrát denně? A ještě to zhltne a vypadá hladove, neměla bych mu přidat? A on tak smutné kouká když něco jim, že mu vždycky dám...
Říkám tomu týrání láskou.

24.2.2023 12:59

Problém je v lidech, jako vždycky. Chudáček pejsek že má bastit jen jednou dvakrát denně? A ještě to zhltne a vypadá hladove, neměla bych mu přidat? A on tak smutné kouká když něco jim, že mu vždycky dám...
Říkám tomu týrání láskou.

To není jenom u psů.

Co vídávám děti školou povinné...

24.2.2023 20:52

To není jenom u psů.

Co vídávám děti školou povinné...

Děti radši nekomentovat. Chodí kolem nás děti ze školy a když třeba sbírám hovnouse na zahradě a poslouchám, jak se spolu desetileté děti baví za tujemi (nemůžou mě vidět), tak nevěřím vlastním uším, co je to za mluvu. Napůl český, napůl Anglicky a prolozeno takovým množstvím nadávek, že je mi až stydno. Čest výjimkám.

25.2.2023 07:13

Děti radši nekomentovat. Chodí kolem nás děti ze školy a když třeba sbírám hovnouse na zahradě a poslouchám, jak se spolu desetileté děti baví za tujemi (nemůžou mě vidět), tak nevěřím vlastním uším, co je to za mluvu. Napůl český, napůl Anglicky a prolozeno takovým množstvím nadávek, že je mi až stydno. Čest výjimkám.

A tak třeba z toho vyrostou. Myslím z těch nadávek. Já se o to aspoň na škole více méně úspěšně snažím.

Tuhle generaci už učit nebudu. Možná naštěstí?

25.2.2023 08:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak my včera venčení tragický... Odnikud se k nám vylouplo odrostlé štěně. Takový suk na krátkých nohách. Milý stvoření, ale s hlavou úplně mimo. Snažili jsme se ho odehnat, aby šel pryč, ale nedal se. Lara mu dala najevo, že si s ním hrát nebude, tak nevadí, hrál si sám a jančil kolem... No jo, jenže nahoře ulicí přes silnici si všiml dalšího psa a rozeběhl se tam. Bylo to zpoza rohu u zdi, ten člověk neměl šanci ho vidět, slyšela jsem přijíždět auto, tak jsem se fakt snažila ho zastavit, ale on vůbec nevnímal.
Strašná škoda vážně milýho pejska. Lidi, co se tam u toho vyloupli taky netušili, komu patří. Přišlo mi hrozný, že řidič ani nezastavil, prostě ho přejel a jel dál. Navíc se vesnicí řítil rozhodně ne padesátkou. Což na celkovým výsledků nic nemění, nedovoluju si tvrdit, že kdyby jel podle předpisů, tak ho nesrazí stejně, myslím, že by ho v tyhle situaci přejel i cyklista... ale nebere mi hlava, že sejmu psa (kterého vidím, viděla jsem to moc dobře, byl v té silnici ještě před autem, řidič ho vidět musel) a posléze jedu dál jako by nic.

25.2.2023 09:18

Atheira napsal(a):
Tak my včera venčení tragický... Odnikud se k nám vylouplo odrostlé štěně. Takový suk na krátkých nohách. Milý stvoření, ale s hlavou úplně mimo. Snažili jsme se ho odehnat, aby šel pryč, ale nedal se. Lara mu dala najevo, že si s ním hrát nebude, tak nevadí, hrál si sám a jančil kolem... No jo, jenže nahoře ulicí přes silnici si všiml dalšího psa a rozeběhl se tam. Bylo to zpoza rohu u zdi, ten člověk neměl šanci ho vidět, slyšela jsem přijíždět auto, tak jsem se fakt snažila ho zastavit, ale on vůbec nevnímal.
Strašná škoda vážně milýho pejska. Lidi, co se tam u toho vyloupli taky netušili, komu patří. Přišlo mi hrozný, že řidič ani nezastavil, prostě ho přejel a jel dál. Navíc se vesnicí řítil rozhodně ne padesátkou. Což na celkovým výsledků nic nemění, nedovoluju si tvrdit, že kdyby jel podle předpisů, tak ho nesrazí stejně, myslím, že by ho v tyhle situaci přejel i cyklista... ale nebere mi hlava, že sejmu psa (kterého vidím, viděla jsem to moc dobře, byl v té silnici ještě před autem, řidič ho vidět musel) a posléze jedu dál jako by nic.

On by zastavil jen v případě, že by se mu něco stalo s autem, to by se jo sháněl po majiteli. Bohužel. 🙁
Nám se toto stalo už kdysi dávno, kdy jsme měli tu první generaci psů, na cestě z veteriny, byl to jezevčík a vběhnul nám přímo pod auto na poslední chvíli. Hned jsme ho naložili i s majitelem a jeli na tu veterinu zpátky, ale bohužel už to nezvládl. Bylo nám hrozně, ale té srážce se fakt nedalo zabránit.

25.2.2023 09:28

škoda pejska...

my včera venčili v mlžném lese, kde na mnoha místech stála či tekla voda. Sníh zmizel skoro všude, bylo teplo a ptáci řvali jak pominutí. Klasické předjaří. A dneska změna - všude bílo - pod ním ještě teče voda. Až to zamrzne... to zase bude veselo. Teď už je teplota na nule a sníh padá... a podle předpovědi se zima vrací.

Efe - taky sněžíte?? Že bychom zítra zajeli někam do kraje placatějšího a méněsněžného??

25.2.2023 11:55

Efe je od nás kousek níž, ale Podještědí sněžilo už v noci a ráno bylo bílo a sněžilo celé dopoledne. :-)

25.2.2023 16:49

venčení tohoto týdne v lesích za humny - nejprve byly procházky ještě sněžné (a mlžné, jak se sníh v teple vypařoval), pak už skoro bezsněžné (zato se spoustou tající vody) a dneska se vrátila zima...

25.2.2023 18:58

Holky, máte pravdu, pomotala jsem husy, labutě, vše dohromady.

Že by Ratloraptor rostl pro agility? Lávka problém nedělá. Tunel taky ne 😁

25.2.2023 19:03

Holky, máte pravdu, pomotala jsem husy, labutě, vše dohromady.

Že by Ratloraptor rostl pro agility? Lávka problém nedělá. Tunel taky ne 😁

To mi připomíná mého kocoura. Který se zaroloval do podložky sušící se na akumulačkách.

25.2.2023 19:53

Dnes jsme měli menší retrívří sraz, 3 kluci a jedna holka. Julince jsem po prochajdě našla na hlavě lezoucí klíště. Přitom pár kilometrů odsud sněžilo.

25.2.2023 20:04

Dnes jsme měli menší retrívří sraz, 3 kluci a jedna holka. Julince jsem po prochajdě našla na hlavě lezoucí klíště. Přitom pár kilometrů odsud sněžilo.

Julinka vypadá s bahenní maskou hodně spokojeně 😁

25.2.2023 20:26

Julinka vypadá s bahenní maskou hodně spokojeně 😁

Jj, na tohle je expert, hlavou vymete každou kaluž.

25.2.2023 21:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):

Chudák pes....a taky mi hlava nebere, že jel dotyčný klidně dál. Svědkem bych tohohle teda být nechtěla.

26.2.2023 11:11

dneska měl psík mezinárodní procházku... a dokonce jsem nezapomněla očkovák (kdyby náhodou nějaký celňák se našel) - od Kristýny jsme šli k Trojzemí po českém území, od Trojzemí na most před Žitavou Polskem a pak Německem od Žitavy k Hartavě. No a potom kolem Kristýny zpátky na parkoviště. Asi deset kiláků podle vody. Spousta ptáků - od kachen, volavek, husic, kormoránů, potápek... až po pár kachniček mandarínských a taky káňata a luňáci. V Hartavě krmítko kromě běžných opeřenců okupovali špačci - sníh se jim nelíbil...

26.2.2023 12:30

Trickyvoo napsal(a):
Chudák pes....a taky mi hlava nebere, že jel dotyčný klidně dál. Svědkem bych tohohle teda být nechtěla.

Já bohužel byla. U jiného případu. Kdy auto, které rozhodně v obci nejelo 50, sejmulo NO. Nepřežil.

26.2.2023 14:41

Dnes podruhé na cvičáku, Bonnie, 5 měsíců.

26.2.2023 17:55

tak tedy kdo nezná Trojzemí... tak může kouknout na pohodlnou procházku (převýšení nula...)

26.2.2023 19:39

tak tedy kdo nezná Trojzemí... tak může kouknout na pohodlnou procházku (převýšení nula...)

Yodislav je úžasný. Ten vesele nesený ocásek byste měli prosadit do standardu. Moc mu sluší.

26.2.2023 19:52

Yodislav je úžasný. Ten vesele nesený ocásek byste měli prosadit do standardu. Moc mu sluší.

jen to nééé - ten prasečí ocas mi vadí víc, než chybějící krk... Prostě je to naše prasátečko - baculatý, bezkrký s ocáskem zakrouceným

26.2.2023 19:56

jen to nééé - ten prasečí ocas mi vadí víc, než chybějící krk... Prostě je to naše prasátečko - baculatý, bezkrký s ocáskem zakrouceným

Podle mne je kráásný a úžasný !!!

26.2.2023 20:07

Podle mne je kráásný a úžasný !!!

krasavec...

26.2.2023 20:10

krasavec...

To nemá chybu! 1. fotka 1*

26.2.2023 20:26

krasavec...

Ještě, že vás nemůže žalovat.

27.2.2023 07:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já bohužel byla. U jiného případu. Kdy auto, které rozhodně v obci nejelo 50, sejmulo NO. Nepřežil.

Kometa a Trickyvoo: Mě dost vyděsila představa, že by to byl právě NO nebo cokoli většího, protože tam bylo kolem po chodnících a na cyklostezce docela dost lidí. Celkově se mohlo stát strašně moc věcí, kdyby s tím autem sjel jen kousek z cesty atd. Paní přes silnici shodou okolností ta s tím NO, co spolu máme věčně problém. Navíc si myslela, jak se za nima ten pes pustil, že je to fena, co tady taky věčně lítá a neustále je nadšeně pronásleduje na procházkách. Říkala, že si najednou uvědomila, že to mohl být xkrát jejich pes nebo ta fena, kterou s sebou takhle nezodpovědně bere...
Majitelka psíka se nakonec našla. Vypustila ho z hospody, ať se vyvenčí (na druhé straně vsi ho znali hojně, že se venčí po silnici). Před pátou odpoledne byl ten pes už mrtvej, ona se po něm začala shánět v sedm večer, nenašla ho, tak se přes noc hezky vyspala a šla ho shánět ráno.

27.2.2023 08:05

škoda pejska...

my včera venčili v mlžném lese, kde na mnoha místech stála či tekla voda. Sníh zmizel skoro všude, bylo teplo a ptáci řvali jak pominutí. Klasické předjaří. A dneska změna - všude bílo - pod ním ještě teče voda. Až to zamrzne... to zase bude veselo. Teď už je teplota na nule a sníh padá... a podle předpovědi se zima vrací.

Efe - taky sněžíte?? Že bychom zítra zajeli někam do kraje placatějšího a méněsněžného??

Jaj, já tu od pátku nebyla... Ale jinak u nás je stejně sněhu jako v LBC. Sypalo poctivě.

27.2.2023 08:30

Atheira napsal(a):
Kometa a Trickyvoo: Mě dost vyděsila představa, že by to byl právě NO nebo cokoli většího, protože tam bylo kolem po chodnících a na cyklostezce docela dost lidí. Celkově se mohlo stát strašně moc věcí, kdyby s tím autem sjel jen kousek z cesty atd. Paní přes silnici shodou okolností ta s tím NO, co spolu máme věčně problém. Navíc si myslela, jak se za nima ten pes pustil, že je to fena, co tady taky věčně lítá a neustále je nadšeně pronásleduje na procházkách. Říkala, že si najednou uvědomila, že to mohl být xkrát jejich pes nebo ta fena, kterou s sebou takhle nezodpovědně bere...
Majitelka psíka se nakonec našla. Vypustila ho z hospody, ať se vyvenčí (na druhé straně vsi ho znali hojně, že se venčí po silnici). Před pátou odpoledne byl ten pes už mrtvej, ona se po něm začala shánět v sedm večer, nenašla ho, tak se přes noc hezky vyspala a šla ho shánět ráno.

Panebože, jak já nesnáším tyhlety lidi, co nechají psa samovenčit. A většinou teda mají štěstí a nic se nestane. Ale tak dlouho se chodí...známe to.

27.2.2023 10:19

Jaj, já tu od pátku nebyla... Ale jinak u nás je stejně sněhu jako v LBC. Sypalo poctivě.

já koukla na srážkové úhrny... a raději volila to Trojzemí. A jak tě čtu, dobře jsme udělali.

27.2.2023 10:21

Ale včera bylo krásně - za oknem tedy. Svítilo sluníčko a do toho střídavě chumelilo. Měla jsem chuť jít ven se vyvenčit, ale už třetí týden marodím, tak nic

27.2.2023 10:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Panebože, jak já nesnáším tyhlety lidi, co nechají psa samovenčit. A většinou teda mají štěstí a nic se nestane. Ale tak dlouho se chodí...známe to.

Obě rodiny těch velkých samovenčičů z toho byly úplně na větvi, že je to za sekundu a je po psovi a že je to nikdy nenapadlo. Si úplně říkáte - ježiši, jste dospělí, jak jako nenapadlo? Čím proboha myslíte? Ale radši na to nic neříkáte, jen si myslíte svý. Chvíli to dokonce vypadalo, že se jim snad rozsvítilo? To uvidíme časem. Jeden přítomnej pán se tam do paní do NO nepřímo navezl, že takhle to dopadá, když psi nejsou na vodítku a nechávaj se lítat po okolí. (Ten s ní má problém zase ten, že jejich pes ho pravidelně honí a zkouší sundat z kola)
Rezonuje to tady po vsi, dobrá půlka toho sražený psa moc dobře znala, že prý lítá takhle denně, že se na něj sprostě křičí, tluče... To byl takovej ten chudák odsouzenej k tomu, že špatně skončí, s autem i bez něj.

27.2.2023 10:31

Ale včera bylo krásně - za oknem tedy. Svítilo sluníčko a do toho střídavě chumelilo. Měla jsem chuť jít ven se vyvenčit, ale už třetí týden marodím, tak nic

stále nemocná?? Jsi do té práce neměla chodit po dvou dnech... Já vím - ono se to poznat nedá, taky skoro všechno přecházím...
Včera bylo v Liberci nehezky - žádné sluníčko, jen chumelenice. Zato dneska je překrásně - ráno mínus sedm a den vstával do sluníčka

27.2.2023 10:37

stále nemocná?? Jsi do té práce neměla chodit po dvou dnech... Já vím - ono se to poznat nedá, taky skoro všechno přecházím...
Včera bylo v Liberci nehezky - žádné sluníčko, jen chumelenice. Zato dneska je překrásně - ráno mínus sedm a den vstával do sluníčka

Když ona je to taková záhadná nemoc nenemoc... Mám už třetí týden zvýšenou teplotu a zadní rýmu. A to je vše. Brala jsem 10 dní atb, Paralen Plus a spoustu dalších doplňků a i tak je stav stále stejný, tak tomu moc nerozumim. Zítra zajdu k obvoďačce, dneska jsem se tam nehnala, protože je tam první den po dovolený, tak bych tam strávila mládí a na to nemám čas.

27.2.2023 11:14

Na zvýšenou teplotu pomáhá zkontrolovat funkčnost teploměru ( stalo se nám). Jestli se jinak cítíte zdravá. Jinak takové dlouhé málo zvýšené teploty může způsobovat zánět obličejových dutin, spolehlivě pozná rentgen. I když antibiotika by měla zabrat, ale nemusí ( ze zkušenosti - nejsem doktor :-) ) Pardon za nevyžádané rady.

27.2.2023 12:02

Na zvýšenou teplotu pomáhá zkontrolovat funkčnost teploměru ( stalo se nám). Jestli se jinak cítíte zdravá. Jinak takové dlouhé málo zvýšené teploty může způsobovat zánět obličejových dutin, spolehlivě pozná rentgen. I když antibiotika by měla zabrat, ale nemusí ( ze zkušenosti - nejsem doktor :-) ) Pardon za nevyžádané rady.

Teplota měřena třemi teploměry, tam problém není. A ano, zánět dutin zněla diagnoza a proto nasazena atb, ale nějak bez účinku právě Resp. asi pět dní po jejich nasazení jsem se mohla vysmrkat, ačkoliv žádné hleny z dutin po celou dobu neodchází. A teď, po jejich dobrání, se zase vysmrkat nemůžu.. Zdravá se úplně necítím, ale vyloženě nemocná taky ne. Tak nevím, zda další atb nebo nějakou punkci...?

27.2.2023 12:11

dutiny umí zlobit dlouho (vím o čem mluvím...) a často se rády vrací... Kupodivu dost zabírá volně prodejný Sinupret. A pak moře a občas se trošku v něm "přitopit" a pořádně propláchnout dutiny...

27.2.2023 12:21

Teplota měřena třemi teploměry, tam problém není. A ano, zánět dutin zněla diagnoza a proto nasazena atb, ale nějak bez účinku právě Resp. asi pět dní po jejich nasazení jsem se mohla vysmrkat, ačkoliv žádné hleny z dutin po celou dobu neodchází. A teď, po jejich dobrání, se zase vysmrkat nemůžu.. Zdravá se úplně necítím, ale vyloženě nemocná taky ne. Tak nevím, zda další atb nebo nějakou punkci...?

My jsme to vždycky zvládli bez punkcí - naštěstí. S antibiotiky.
Lokty do umyvadla s dost teplou vodou - rýmu spouští.

27.2.2023 12:33

Beru Sinupret, Cytosan, Déčko… Nahřívám, inhaluju a… prt!

27.2.2023 13:13

Beru Sinupret, Cytosan, Déčko… Nahřívám, inhaluju a… prt!

Citlivost na ATB proběhla?

Strouhání křenu?

27.2.2023 13:31

Citlivost na ATB proběhla?

Strouhání křenu?

Právě že neproběhla, zítra tam jdu a budu jí chtít.

27.2.2023 14:14

Vložím se s dovolením do odborné dutinočisticí diskuze, protože jsem zase jednou zcela výjimečně nezapomněla mobil a mám pár fotek z nádherného rána. Počasí se nějak nemůže rozhodnout, jestli ještě zima nebo už jaro, tak nám dopřává obojího:

27.2.2023 14:19

Vložím se s dovolením do odborné dutinočisticí diskuze, protože jsem zase jednou zcela výjimečně nezapomněla mobil a mám pár fotek z nádherného rána. Počasí se nějak nemůže rozhodnout, jestli ještě zima nebo už jaro, tak nám dopřává obojího:

Tyjo u vás už kvete zlatý déšť?!

27.2.2023 15:34

Tyjo u vás už kvete zlatý déšť?!

To je vilín, obvykle kvete v druhé polovině března, tak si letos trochu pospíšil.

27.2.2023 17:37
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

dutiny umí zlobit dlouho (vím o čem mluvím...) a často se rády vrací... Kupodivu dost zabírá volně prodejný Sinupret. A pak moře a občas se trošku v něm "přitopit" a pořádně propláchnout dutiny...

Sinupret teď naposledy, když byla dcera nemocná, doporučila pediatrička a byla jsem překvapená, jak jí to zabralo. Jeden den děsně smrkala a druhý den byla rýma pryč.

27.2.2023 17:52
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Atheira napsal(a):
Obě rodiny těch velkých samovenčičů z toho byly úplně na větvi, že je to za sekundu a je po psovi a že je to nikdy nenapadlo. Si úplně říkáte - ježiši, jste dospělí, jak jako nenapadlo? Čím proboha myslíte? Ale radši na to nic neříkáte, jen si myslíte svý. Chvíli to dokonce vypadalo, že se jim snad rozsvítilo? To uvidíme časem. Jeden přítomnej pán se tam do paní do NO nepřímo navezl, že takhle to dopadá, když psi nejsou na vodítku a nechávaj se lítat po okolí. (Ten s ní má problém zase ten, že jejich pes ho pravidelně honí a zkouší sundat z kola)
Rezonuje to tady po vsi, dobrá půlka toho sražený psa moc dobře znala, že prý lítá takhle denně, že se na něj sprostě křičí, tluče... To byl takovej ten chudák odsouzenej k tomu, že špatně skončí, s autem i bez něj.

U nás ve městě se tohle upravilo vyhláškou. Jen pak na to doplatili poslušní psi, kteří museli začít chodit s vodítkem bez ohledu na to, zda poslouchají či nikoliv.

28.2.2023 08:13

ráno mínus deset - občas si psík i poskočil, že ho tlapátka zebou... Je krásně - jiskřivý sníh, modré nebe a sluníčko září naplno... Jen co mi skončí výuka, vyrazíme někam na procházku

28.2.2023 09:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
U nás ve městě se tohle upravilo vyhláškou. Jen pak na to doplatili poslušní psi, kteří museli začít chodit s vodítkem bez ohledu na to, zda poslouchají či nikoliv.

Ve třístovkový vesnici se vám na vyhlášku vykašle i ten starosta, natož lidi. Ono, kde se lidi už v základu nevedou k tomu, aby něco dodržovali, může být ve vyhlášce kdeco, ale nikdo to dodržovat nebude.

28.2.2023 10:15

U nás sa momentálne dá chodiť len po asfaltke - sneh a blato po kolená... Tak som to poňala ako precvičenie chodenia na vodítku V nedeľu som pridala skúšku, či madam pochopí, že panička je ohreblo a dole kopcom po ľade ide ako pokadená. Tak som sa šuchtala a stukala pri tom a madam bola ukážková - pekne pomaličky stavala sa predomňa aby som sa jej mohla chytiť keby niečo. V dedine som zistila, že hádam v každom dvore pribudli psiská - typický dedinský zaplotový vyštekávači. Dosť ma to irituje lebo tá naša je dosť reaktívna, ale aspon precvičujeme kľud - striedavo nám to ide a nejde. Neviem či si tí havkáči spoza toho plota nadávajú alebo o čom točia, lebo niektorých má úplne v paži a niektorých by zožrala keby som to nekorigovala. Dvaja malý tajtrlíci sa aj za nami s desným štekotom vydali cez dieru v plote - až som stuhla že bude mela, ale týchto našťastie úplne ignorovala, a to jej boli brechať rovno pri uchu - odháňanie nepomáhalo. A včera sme mali návštevu dákeho dravca a jeden kohútik padol za vlasť - pes si kľudne spal pri dverách - tak asi ako ochranka nefunguje... Hlavne, že veveričky a cudzie mačky nás už obchádzajú zďaleka. A náš zlatý dážď je ešte pod kopou snehu tak my si ešte počkáme - ale ja už chcem jar... Toto blatové medziobdobie neznášam

28.2.2023 10:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás sa momentálne dá chodiť len po asfaltke - sneh a blato po kolená... Tak som to poňala ako precvičenie chodenia na vodítku V nedeľu som pridala skúšku, či madam pochopí, že panička je ohreblo a dole kopcom po ľade ide ako pokadená. Tak som sa šuchtala a stukala pri tom a madam bola ukážková - pekne pomaličky stavala sa predomňa aby som sa jej mohla chytiť keby niečo. V dedine som zistila, že hádam v každom dvore pribudli psiská - typický dedinský zaplotový vyštekávači. Dosť ma to irituje lebo tá naša je dosť reaktívna, ale aspon precvičujeme kľud - striedavo nám to ide a nejde. Neviem či si tí havkáči spoza toho plota nadávajú alebo o čom točia, lebo niektorých má úplne v paži a niektorých by zožrala keby som to nekorigovala. Dvaja malý tajtrlíci sa aj za nami s desným štekotom vydali cez dieru v plote - až som stuhla že bude mela, ale týchto našťastie úplne ignorovala, a to jej boli brechať rovno pri uchu - odháňanie nepomáhalo. A včera sme mali návštevu dákeho dravca a jeden kohútik padol za vlasť - pes si kľudne spal pri dverách - tak asi ako ochranka nefunguje... Hlavne, že veveričky a cudzie mačky nás už obchádzajú zďaleka. A náš zlatý dážď je ešte pod kopou snehu tak my si ešte počkáme - ale ja už chcem jar... Toto blatové medziobdobie neznášam

Nám na dvorek před okno létalo káně, v jednu chvíli mi sedělo i na parapetu a koukalo do okna. Kroužkované nebylo. Pak jsem ho viděla, jak drtí Lary hračku, tak jsem mu na zemi nechala trochu kuřecího masa po Laře. Pár dnů sem ještě létalo vždycky pro kousek kuřecího. Veškeré naše zvířectvo to zvládlo v pohodě. Mám ho dokonce natočené, jak se prochází se slepicema po dvorku.

28.2.2023 10:26
janaa

XXX.XXX.174.242

v každom dvore pribudli psiská - typický dedinský zaplotový vyštekávači
A kde jinde by měli štěkat než u sebe za plotem? Naši psi mají aktivit dost,ale za plotem na jiné psy dělají taky virvál. To je snad přirozené chování

28.2.2023 10:47

Náš pes za plotem také štěká a obzvlášť když se mu přiblíží až k plotu,ale venku,když jdeme přes vesnici, si psů za plotem nevšímá.Je tak naučený.

28.2.2023 10:49
janaa

XXX.XXX.174.242

Náš pes za plotem také štěká a obzvlášť když se mu přiblíží až k plotu,ale venku,když jdeme přes vesnici, si psů za plotem nevšímá.Je tak naučený.

No jasný,taky nenechávám holky vyřvávat na psy za ploty,které míjíme

28.2.2023 13:30

Hodně se mi líbí psi, kteří mají kolemjdoucí "na háku" a ač se pes na druhé straně může roztrhnout, ze svého místa sledují. A když je narušitel na druhé straně plotu zpacifikován, zvednou se, dojdou k plotu, a vědomi si svého práva, zvednou nohu a plot poch...jou.

28.2.2023 14:40

tak psíček dospěl... Před chvílí na obvyklé venčící trase za humny si chtěl vyměnit názory s rotvíkem... Yoda byl na vodítku, protijdoucí rotvík poslechl na rozumnou vzdálenost (sice to chvilku trvalo a chvilku se prsil, ale poslechl a byl připnut). Ale Yoda pak poprvé odmítl odejít se mnou stranou a usednout do příkopu. Je to tam jediná možnost bezpečného míjení nekompatibilních psíků - je to úzká lesní silnička, dolů sráz, nahoru za příkopem skála - navíc silnička byla ledové kluziště). Yoda mínil zůstat zježený a vrčící na cestě. To mu nevyšlo - stáhla jsem ho a usadila... ale stejně zkusil vyjet. On tedy rotvík šel kolem nás po zadních držen pánem hodně zkrátka a taky si vrčivé nadávky neodpustil...
Achjo - nepotěšil mě brouček... A to jsem si říkala, jak je rozumný v kontaktu s cizími psy...

Pak si zařádil v závějích, polítal, poblbnul... prostě jsme si užili krásné počasí v zimním lese.

28.2.2023 14:54

A tak i u největšího kliďase se může najít úhlavní nepřítel, na kterého se držkuje. Pan Pes byl celý život vůči ostatním psům zlatý (okázale je ignoroval), a také si vyvolil jednoho, na kterého hučel jak piliňáky. Jen na toho jednoho, jinak nehnul brvou. Tak doufejte, že Yodislav to bude mít třebas podobné. Na všechny zlaťák, rotavátor bude výjimka.

28.2.2023 16:07

A tak i u největšího kliďase se může najít úhlavní nepřítel, na kterého se držkuje. Pan Pes byl celý život vůči ostatním psům zlatý (okázale je ignoroval), a také si vyvolil jednoho, na kterého hučel jak piliňáky. Jen na toho jednoho, jinak nehnul brvou. Tak doufejte, že Yodislav to bude mít třebas podobné. Na všechny zlaťák, rotavátor bude výjimka.

kéž by

28.2.2023 16:28

a jinak přišlo jaro - do Liberce dorazili špačci

28.2.2023 16:30
janaa

XXX.XXX.174.242

Měj radost,že se vyvíjí jako každý zdravý a sebevědomý pes nepochybuju,že vy si to ošéfujete, a pokud nebude s každým psem klukem kámoš,tak ho bude s nonšalancí ignorovat

28.2.2023 16:42

janaa napsal(a):
Měj radost,že se vyvíjí jako každý zdravý a sebevědomý pes nepochybuju,že vy si to ošéfujete, a pokud nebude s každým psem klukem kámoš,tak ho bude s nonšalancí ignorovat

kéž by - Naštval mě hošík... protože jsem nebyla připravená, že to zkusí a málem jsem překvapeně po ledu odjela za ním. Ale ustáli jsme to v pohodlné vzdálenosti... Rotvík měl hlavu jak žába - takový ten hodně rozložitý beznosý kulatohlavec. Hodně nasvalený, ale na můj vkus už ne atletický... Byla jsem ráda, že jsme ho nepoznali zblízka

28.2.2023 17:08
janaa

XXX.XXX.174.242

No,to věřím, s uvrčeným rotvíkem se taky pozdravím raději jen z dálky

28.2.2023 19:06
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Ve třístovkový vesnici se vám na vyhlášku vykašle i ten starosta, natož lidi. Ono, kde se lidi už v základu nevedou k tomu, aby něco dodržovali, může být ve vyhlášce kdeco, ale nikdo to dodržovat nebude.

To chápu, že to na vsi tak bude, protože u nás to pak hlídala městská policie, což u vás jistě není. Nám se někdy stává, že se našich "měšťáků" domáhají okolní vesnice, které pod naše město nepatří.
Každopádně u nás samovenčení psů tímto zcela vymizelo. Pro některé psy k jejich smůle, protože pak se už za plot nedostali.

2.3.2023 20:34

Ratloraptor roste před očima. Za tři měsíce, co jsme spolu, zdvojnásobil váhu. Dneska jsme zase dali o fousek delší procházku. Prvně v "pořádným" lese a kolem největšího místního rybníku.

2.3.2023 20:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Ratloraptor roste před očima. Za tři měsíce, co jsme spolu, zdvojnásobil váhu. Dneska jsme zase dali o fousek delší procházku. Prvně v "pořádným" lese a kolem největšího místního rybníku.

Kolik váží? Vypadá veliká, ale fotky často zkreslujou...
Jenom se ujišťuju- je to trpasličí....není to německej pinč?

2.3.2023 20:53

Terven napsal(a):
Kolik váží? Vypadá veliká, ale fotky často zkreslujou...
Jenom se ujišťuju- je to trpasličí....není to německej pinč?

Je to trpajzlík. Před 14 dny (v pěti měsících) měla 3 kg.

2.3.2023 21:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Je to trpajzlík. Před 14 dny (v pěti měsících) měla 3 kg.

A jo, tak to fotky zkreslujou

2.3.2023 21:19

Terven napsal(a):
A jo, tak to fotky zkreslujou

Snažím se fotit zároveň okolí a psa tak, aby na záběru nebyla jen malá, černá skvrnka. Docela je to těžký, moc času nemám. Když si přidřepnu, aby nebyl záběr jen na psa shora, mám obvykle tak dvě vteřiny, než to skončí takto 😂

2.3.2023 21:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Nám se teď venčí poměrně na pytel vycházky kolem bloku v klidovým režimu. Vikinu takový venčení těžce nebaví, takže ho bojkotuje a vleče se jako smrad s vyčítavým pohledem týranýho psa. A vepředu na vodítku stepuje nadupaná pinčová...
Říkám lidem, ona je po operaci...a lidi hledíc na vlekoucí se Vikinu říkají "no jo...chudinka"
a poměrně je zaskočí, když řeknu, že po operaci je ten sud prachu před námi

3.3.2023 06:17

teď ráno mi Yodislav udělal radost - po roce jsem vytáhla "košík" (tedy těch pár špagátků, co košík není, ale ve světě ho jako koš počítají). Nasadila ho psíkovi uprostřed procházky, jednou hrábnul packou... co že to na nose má... a dál neřešil. Sundala jsem mu ho po pár desítkách metrů a zase "košík" uklidím do kapsy u ruksaku...

3.3.2023 08:28

Terven napsal(a):
Nám se teď venčí poměrně na pytel vycházky kolem bloku v klidovým režimu. Vikinu takový venčení těžce nebaví, takže ho bojkotuje a vleče se jako smrad s vyčítavým pohledem týranýho psa. A vepředu na vodítku stepuje nadupaná pinčová...
Říkám lidem, ona je po operaci...a lidi hledíc na vlekoucí se Vikinu říkají "no jo...chudinka"
a poměrně je zaskočí, když řeknu, že po operaci je ten sud prachu před námi

Přestaňte laskavě toho psa tejrat, ten pohled na druhý fotce říká fšecko!!

3.3.2023 11:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Přestaňte laskavě toho psa tejrat, ten pohled na druhý fotce říká fšecko!!

No jo, no jo...tejrám je obě a sama jsem taky týraná
Venku je takhle krásně...
Jinak teda - ze všech ochranných pomůcek, co jsem připravila předem, vyšlo úplně nejlíp a jako jediný použitelný, tohle černý bodíčko, co má na sobě.
https://www.hladovypes.com/pooperacni-pomucky/suitical-pooperacni-ochranne-obleceni-pro-psa-cerne/
Fakt vřele doporučuju, nádherně to sedí, těsní - udrží to vespod přiložený krytí na ráně, nikde to nedře. Jen to není venčící, nejde s tím čůrat, takže na ven sundaváme anebo to jde sepnout patentem pod břichem.
Pruban, co dostala na veterině, jsme vydržely dva dny, pak letěl do koše. Myslela jsem si, jak je, chudák, bolavá a ono to bylo nepohodlím zařezávajícího se prubanu.
Máme ještě jeden pooperační obleček a ten nevyhovuje, bůhvíproč je v něm nešťastná, klepe se.
Vet-límec, od kterýho jsem si hodně slibovala a na kterej jsou jenom pozitivní reference, nám leží ve skříni. Přestože je ušitý na míru, přijde mi to pro ni obrovský - jasně, chápu, že musí být zaručeno, že pes si s tím opravdu nikam nedosáhne. Ale ona si do toho kope nohama při chůzi (asi se nepočítá s pinčí vysokou akcí ) když sklonila hlavu, aby sežrala něco ze země, zarazilo se jí to o podlahu, že udělala málem kotrmelec. A zdá se mi to na ni i moc těžký.
Určitě je to super věc, jen holt není pes jako pes.

3.3.2023 13:17

Terven napsal(a):
No jo, no jo...tejrám je obě a sama jsem taky týraná
Venku je takhle krásně...
Jinak teda - ze všech ochranných pomůcek, co jsem připravila předem, vyšlo úplně nejlíp a jako jediný použitelný, tohle černý bodíčko, co má na sobě.
https://www.hladovypes.com/pooperacni-pomucky/suitical-pooperacni-ochranne-obleceni-pro-psa-cerne/
Fakt vřele doporučuju, nádherně to sedí, těsní - udrží to vespod přiložený krytí na ráně, nikde to nedře. Jen to není venčící, nejde s tím čůrat, takže na ven sundaváme anebo to jde sepnout patentem pod břichem.
Pruban, co dostala na veterině, jsme vydržely dva dny, pak letěl do koše. Myslela jsem si, jak je, chudák, bolavá a ono to bylo nepohodlím zařezávajícího se prubanu.
Máme ještě jeden pooperační obleček a ten nevyhovuje, bůhvíproč je v něm nešťastná, klepe se.
Vet-límec, od kterýho jsem si hodně slibovala a na kterej jsou jenom pozitivní reference, nám leží ve skříni. Přestože je ušitý na míru, přijde mi to pro ni obrovský - jasně, chápu, že musí být zaručeno, že pes si s tím opravdu nikam nedosáhne. Ale ona si do toho kope nohama při chůzi (asi se nepočítá s pinčí vysokou akcí ) když sklonila hlavu, aby sežrala něco ze země, zarazilo se jí to o podlahu, že udělala málem kotrmelec. A zdá se mi to na ni i moc těžký.
Určitě je to super věc, jen holt není pes jako pes.

Já si teda neumím představit, jak se ten pruban mohl zařezávat.

3.3.2023 13:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Zařezával se hlavně ve slabinách -prostě ten okraj jsou ostrý nitě, no...
Měla tam díry na zadní nohy, aby se nemohl srolovat a musely být jenom tak malý, aby se tím otvorem nedostala k ráně. Původně měla i díru na ocas, ale ten jsem jí musela vyndat, to jí fakt hodně vadilo.
Lepší foto nemám...po sundání prubanu se jí výrazně ulevilo. Oni na veterině i říkali, že pruban jí bude vadit, že ty okraje jsou nepříjemný.

3.3.2023 13:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Zařezával se hlavně ve slabinách -prostě ten okraj jsou ostrý nitě, no...
Měla tam díry na zadní nohy, aby se nemohl srolovat a musely být jenom tak malý, aby se tím otvorem nedostala k ráně. Původně měla i díru na ocas, ale ten jsem jí musela vyndat, to jí fakt hodně vadilo.
Lepší foto nemám...po sundání prubanu se jí výrazně ulevilo. Oni na veterině i říkali, že pruban jí bude vadit, že ty okraje jsou nepříjemný.

Lara se přidává, taky jí to hodně vadilo, hned druhý den měla "pyžamo" z prostěradla.

3.3.2023 13:56

prosím - není tady nějaké téma na ochranu ran a zábranu před sebeošetřováním ?? Vůbec neřeším, že je to ve venčení (považuji to za "drbací" téma)... ale spíš mi to přijde dost důležité a hodilo by se to poskládat někam, kde se to najde. Kolikrát si říkám, že se někdy něco někde řešilo - a nejde mi to dohledat. A pooperační pyžamka tady nenajdeme určitě...

Jinak jsem naordinovala psíkovi procházku do lesoparku, kde bývá děsně přepsíno (největší zóna volného pobíhání psů, navíc vedle obřího sídliště), neb se začal občas prsit na psy, tak abychom potrénovali... a my za 45 minut nepotkali ani chlup. Kecám - jednu veverku (na stromě, pes o ní nevěděl) Jen pak přímo před brankou trpasličí pudlinku, která je nesmírně bázlivá a Yoda už od štěněte ví, že se na ni nesmí ani podívat... neb ona se klepe a choulí na zemi paničce na nohách...

Takže psík otráven vodítkovou procházkou (poběhal, ale míň než v lese), páník otráven (prý nebylo skoro co fotit) a já otrávená (neb psí výukový materiál nebyl)

3.3.2023 14:53

Tak my procházkovali včera...dneska bohužel dřepím v práci. Bohužel jsem se musela vrátit o krok zpět a pokud mám volno, tak jít do civilizace, prostě někam, kde se budeme potkávat s jinými pejsky, ne do naší pustiny a to s každým psem zvlášť, protože se nám rozmohl takový nešvar a Gina začala mít tendence bránit Matese a to i v případě, že její obranu vůbec nepotřebuje. Reaguje mi na štěkající psy, sice ne nějak agresivně, ale je to hopsání a štěkání a bohužel Mates už začíná taky reagovat dle jejího vzoru. Fakt nechci mít dvě bestie, co řvou na každýho psa. Takže pěkně každý zvlášť, abychom si znovu osvojili slušné chování....resp., aby mi Gina nezkazila Matýska..on je ještě takový trdlo makový a plašáneček, co se snadno nechá strhnout...

3.3.2023 15:09

to je pořádná medvědice

3.3.2023 15:15

to je pořádná medvědice

Mě to povídej....to je to, o čem jsem tady už psala. Lidi, co potkáváme, se rozplývaj, jaká je to medvědice úžasná a já vidím naopak ty hromady srsti...podsady, co budu muset vyčesat, vyškubat a uklízet ...ale tak ty to budeš mít asi podobně

3.3.2023 15:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Malina v něm byla taky nesvá a pořád se jí posouval. Tak vždy zastavila, abych jí ho spravila. I když reálně ve vykakání nevadil, dokud jsem to nesundala, tak se nevykadila.

3.3.2023 16:30

Konečne krásne počasie Tak hneď po práci sme sa už vydali do polí Ešte je blato ale dá sa už obchádzať

3.3.2023 16:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Malina v něm byla taky nesvá a pořád se jí posouval. Tak vždy zastavila, abych jí ho spravila. I když reálně ve vykakání nevadil, dokud jsem to nesundala, tak se nevykadila.

Jo, máte pravdu...Čikina taky udělala bobek teprve až po sundání prubanu

3.3.2023 17:45

Konečne krásne počasie Tak hneď po práci sme sa už vydali do polí Ešte je blato ale dá sa už obchádzať

Jéé, fotečka psí kočandy, co je podobná mým berberům

3.3.2023 18:07
natalka

XXX.XXX.40.144

Snažím se fotit zároveň okolí a psa tak, aby na záběru nebyla jen malá, černá skvrnka. Docela je to těžký, moc času nemám. Když si přidřepnu, aby nebyl záběr jen na psa shora, mám obvykle tak dvě vteřiny, než to skončí takto 😂

Dobrý den,
mohu se zeptat, co je zač ten žlutý obleček?
Velmi děkuji
Jana

3.3.2023 18:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

My se dneska po práci vydaly místo obyč procházky navštívit ségru a udělat si procházku tam po okolí. Počasí krásný, co na tom, že je ještě docela chladno, to sluníčko, vůně ve vzduchu a zpívající kosáci to všechno dělají najednou ohromně pozitivní.

3.3.2023 19:41

My nevenčíme. Bohužel jsem někde chytila prý kovida. Tak furt jen ležím v posteli, psi škubou plyšáky a honí sousedovic kocoura kolem plotu. 🤦
Kdyby sem zabrousil náhodou nějaký pejskař bez psa, tak uvítám. 😊

3.3.2023 20:28

My nevenčíme. Bohužel jsem někde chytila prý kovida. Tak furt jen ležím v posteli, psi škubou plyšáky a honí sousedovic kocoura kolem plotu. 🤦
Kdyby sem zabrousil náhodou nějaký pejskař bez psa, tak uvítám. 😊

...tak ať průběh co nejlehčí

4.3.2023 16:31

za humny je sněhu ažaž, tak jsme v týdnu venčili i tam, kde je sněhu a ledu míň...

hmmm - tak v tomto rozlišení, planety nevidím... Ale fakt tam jsou

4.3.2023 16:42

za humny je sněhu ažaž, tak jsme v týdnu venčili i tam, kde je sněhu a ledu míň...

hmmm - tak v tomto rozlišení, planety nevidím... Ale fakt tam jsou

Myslím, že nad sedmou výtahovou šachtou :-) - A to mám mizerný monitor od noťasu.

5.3.2023 10:10

Nechci zakládat nový vlákno, tak to hodím sem, protože to bylo taky venčení.

Možná jste na FB zaznamenali, že se 19. února vytrhl při venčení u Berounky paní z ruky i s vodítkem tříletý zlatý retrívr Dasty a skočil do rozvodněné řeky a unesl ho proud. Několik lidí se účastnilo pátracích akcí, bohužel pejsek byl nalezen utonulý (teď nevím přesně, jestli už v pátek nebo včera) zaklíněný vodítkem mezi kameny v oblasti nad peřejemi Berounky.
Tak jen malá vzpomínka na krásného parťáka a dávejte na ty svoje pozor. 💔

5.3.2023 11:51
Trickyvoo

XXX.XXX.232.126

Možná jste na FB zaznamenali, že se 19. února vytrhl při venčení u Berounky paní z ruky i s vodítkem tříletý zlatý retrívr Dasty a skočil do rozvodněné řeky a unesl ho proud. Několik lidí se účastnilo pátracích akcí, bohužel pejsek byl nalezen utonulý (teď nevím přesně, jestli už v pátek nebo včera) zaklíněný vodítkem mezi kameny v oblasti nad peřejemi Berounky.

Tak děkuji za info. Já totiž zrovna včera venčila Malinu z Vrané nad Vltavou do Davle a viseli tam plakáty. Chudák pejsek a jeho rodina.

5.3.2023 15:12

..můžete se prosím podívat do SZ, je to opravdu velmi akutní, děkuji moc

5.3.2023 16:39
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Přidám faunu z tohoto týdne.
Dnes jsme měli výlet do města.
Chloupě udělal parádu s bundou, turisté ze Španělska byli nadšení barvou- má rakytníkovou Hurttu. Psi si moc nesedli, asi ta španělská horkokrevnost, ale žádný hrocení, přisedli a jeden druhýho si nevšímali.

5.3.2023 17:17

my dneska venčili kolem ohrady zubrů a koní u Milovic. Pak jsme se stavili ve Staré Boleslavi (kostel sv. Václava je zavřený), a pak na chviličku v Praze u mládežníků. Psisko po návratu odpadlo - je zcela ne fyzicky, ale socializačně znaven... Ale byl vzorný - i ty Vinohrady zvládnul s přehledem

5.3.2023 17:55
Varaxi

XXX.XXX.137.233

my dneska venčili kolem ohrady zubrů a koní u Milovic. Pak jsme se stavili ve Staré Boleslavi (kostel sv. Václava je zavřený), a pak na chviličku v Praze u mládežníků. Psisko po návratu odpadlo - je zcela ne fyzicky, ale socializačně znaven... Ale byl vzorný - i ty Vinohrady zvládnul s přehledem

Tu ohradu jsem chtěla obejít, ale bála jsem se, že tam bude bláto.
Vy jste zdejší, milovická? Bylo by lze se s Vámi sejít a pomazlinkat si Vaše maličké štěňátko?

5.3.2023 17:57

Taky bych někdy pomazlils, až tam zase budu. Ale myslím, že vy to máte kus. I když já větší.

5.3.2023 18:05
Trickyvoo

XXX.XXX.232.126

Tak my včera Vrané nad Vltavou - Davle. Zpět k autu vlakem. Vlak Malina zvládá celkem dobře. Výlet to byl nádherný, lidi jsme potkali jen ojediněle. Měli jsme jí i chvíli z vodítka, tak se holka trochu vyběhala. Na zavolání běžela nadšeně. Tak to bylo super.
Dneska Prokopské údolí a zpět k autu tramvají. V tramvaji byla Malina viditelně nejistá. Tohle už byl takový malý václavák, na můj vkus moc lidí.

5.3.2023 18:13

Varaxi napsal(a):
Tu ohradu jsem chtěla obejít, ale bála jsem se, že tam bude bláto.
Vy jste zdejší, milovická? Bylo by lze se s Vámi sejít a pomazlinkat si Vaše maličké štěňátko?

nebylo bláto, šlo se moc hezky. Chvíli sluníčko, chvíli chumelenice a vítr. My tedy obcházeli tu větší (koně a zubři) z Lipníku. Dokonce tentokrát jsme měli kliku a koníci byli blízko a zubři sice v dálce, ale byli... Nemáme to blízko, ale když jedeme do Prahy k mládežníkům a potřebujeme tam dovést unavené psisko, je to příjemná procházka na trase (jsme z Liberce).
Tato výprava byla zatím nejúspěšnější, co se týče zvířat za plotem. Jinak jsme v předchozích výpravách (ještě s Nightem) viděli (a nafotili) daňky i divoké prase v lesích kolem...

Kdybych to bývala věděla, varovala bych předem - psík se rád hladí... jen už to moc není štěňátko... ale pětasedmdesátikilový temperamentní hovado, který rád na lidi obtiskává tlapátka a oslintává jim rukávy...

5.3.2023 18:23
Varaxi

XXX.XXX.137.233

nebylo bláto, šlo se moc hezky. Chvíli sluníčko, chvíli chumelenice a vítr. My tedy obcházeli tu větší (koně a zubři) z Lipníku. Dokonce tentokrát jsme měli kliku a koníci byli blízko a zubři sice v dálce, ale byli... Nemáme to blízko, ale když jedeme do Prahy k mládežníkům a potřebujeme tam dovést unavené psisko, je to příjemná procházka na trase (jsme z Liberce).
Tato výprava byla zatím nejúspěšnější, co se týče zvířat za plotem. Jinak jsme v předchozích výpravách (ještě s Nightem) viděli (a nafotili) daňky i divoké prase v lesích kolem...

Kdybych to bývala věděla, varovala bych předem - psík se rád hladí... jen už to moc není štěňátko... ale pětasedmdesátikilový temperamentní hovado, který rád na lidi obtiskává tlapátka a oslintává jim rukávy...

Já vím, že drobeček trošku vyrostl, a oslintat bych se dala velice ráda. :)
Tak kdyby náhodou někdy v budoucnu vyvstala příležitost, budu se k Vám a Yodovi hlásit.

5.3.2023 18:52

Varaxi napsal(a):
Já vím, že drobeček trošku vyrostl, a oslintat bych se dala velice ráda. :)
Tak kdyby náhodou někdy v budoucnu vyvstala příležitost, budu se k Vám a Yodovi hlásit.

až pokvetou trnky... tak možná vyrazíme opět. Připomeňte se - až pokvetou. Protože u nás v té době ještě nepokvete nic...

5.3.2023 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Vikina se dneska venčila sólo pořád se ještě pokoušíme o klidovej režim u pinčový , i když už nám asi 10 x omylem hópla na postel
evidentně nemá žádnej diskomfort a energie má, že by mohla pohánět turbínu...
Vikina dneska objevila zabordelenou hračku - dudlík - a zjistila, že píská. To jsem mimochodem netušila ani já, musí se hodně stisknout. Takže bez dudlíku ani ránu, byla s ním i venku, kadila s ním...pamlsky nechtěla, protože by dudlík musela dát z huby

5.3.2023 20:56

Tak my jsme v sobotu mrzli v Brně - celou nedeli jsem rozmrzala - ale vyplatilo se to

5.3.2023 21:07

Tak my jsme v sobotu mrzli v Brně - celou nedeli jsem rozmrzala - ale vyplatilo se to

..velká gratulace

5.3.2023 21:50
Terven

XXX.XXX.110.191

prosím - není tady nějaké téma na ochranu ran a zábranu před sebeošetřováním ?? Vůbec neřeším, že je to ve venčení (považuji to za "drbací" téma)... ale spíš mi to přijde dost důležité a hodilo by se to poskládat někam, kde se to najde. Kolikrát si říkám, že se někdy něco někde řešilo - a nejde mi to dohledat. A pooperační pyžamka tady nenajdeme určitě...

Jinak jsem naordinovala psíkovi procházku do lesoparku, kde bývá děsně přepsíno (největší zóna volného pobíhání psů, navíc vedle obřího sídliště), neb se začal občas prsit na psy, tak abychom potrénovali... a my za 45 minut nepotkali ani chlup. Kecám - jednu veverku (na stromě, pes o ní nevěděl) Jen pak přímo před brankou trpasličí pudlinku, která je nesmírně bázlivá a Yoda už od štěněte ví, že se na ni nesmí ani podívat... neb ona se klepe a choulí na zemi paničce na nohách...

Takže psík otráven vodítkovou procházkou (poběhal, ale míň než v lese), páník otráven (prý nebylo skoro co fotit) a já otrávená (neb psí výukový materiál nebyl)

Aby tohle nezapadlo...myslíte teda, založit téma na pooperační pomůcky?
Klidně můžem, ale ono to vyhledávání často funguje všelijak...
Já teda za nás budu hlasovat už jedině za naše pyžámko Suitical, to nemá chybu, milujem ho

5.3.2023 22:39
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Tak po víc, jak pěti letech, jsem u nás zas viděla orla. Tipuju to na mořskýho, ale kvalita nic moc, foto jen z mobilu.

5.3.2023 22:47

Huskyjanina napsal(a):
Tak po víc, jak pěti letech, jsem u nás zas viděla orla. Tipuju to na mořskýho, ale kvalita nic moc, foto jen z mobilu.

Páni, na zemi, jak slepice !

6.3.2023 00:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

Huskyjanina napsal(a):

tipuješ dobře

6.3.2023 07:35

včerejší koně a taky při troše představivosti zubři... Kolem ohrad šel Yoda na vodítku, protože každých pár metrů je do ohrady poměrně velký průchod (pro migraci srnčí zvěře, zajíců i lišek). Doga by pohodlně vešla - a to bych tedy nerada (zvnitř jsou mimo ty úzké vstupy víceřadé ohradníky...) Navíc je podle "dálnice" stop jasné, že jsou vstupy hojně používané a tedy i pachově zajímavé...

6.3.2023 08:22

včerejší koně a taky při troše představivosti zubři... Kolem ohrad šel Yoda na vodítku, protože každých pár metrů je do ohrady poměrně velký průchod (pro migraci srnčí zvěře, zajíců i lišek). Doga by pohodlně vešla - a to bych tedy nerada (zvnitř jsou mimo ty úzké vstupy víceřadé ohradníky...) Navíc je podle "dálnice" stop jasné, že jsou vstupy hojně používané a tedy i pachově zajímavé...

Židlov určitě znáte. Tak můžete potkat zubry "z oka do oka". Pes na vodítku tam smí, ale zas vám zubři odejdou.

6.3.2023 08:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já včera odpoledne udělala psí kup roku. Nedaleko je jeden obchod, kde mají pelechy pro psy od malých až po úplně vesmírné rozměry. Šla jsem tam pro nějaký větší, aby se Larunáda mohla natáhnout a měla i tak pořád dost místa na válení. Mají totiž koženkove spodky (nebo jsou komplet takové) a já to chci ven na chodník, tak to nebude tak vlhnout.
No a úplně šok, že všechno to velké tam stojí do pětistovky. Larunáda má za 299kc. Asi tam někdy zajdu i pro takový ten se stranami, třeba do stínu na spaní venku 😁

6.3.2023 10:34

Atheira napsal(a):
Já včera odpoledne udělala psí kup roku. Nedaleko je jeden obchod, kde mají pelechy pro psy od malých až po úplně vesmírné rozměry. Šla jsem tam pro nějaký větší, aby se Larunáda mohla natáhnout a měla i tak pořád dost místa na válení. Mají totiž koženkove spodky (nebo jsou komplet takové) a já to chci ven na chodník, tak to nebude tak vlhnout.
No a úplně šok, že všechno to velké tam stojí do pětistovky. Larunáda má za 299kc. Asi tam někdy zajdu i pro takový ten se stranami, třeba do stínu na spaní venku 😁

Nemají e-shop? To je bomba cena, brala bych taky.

6.3.2023 10:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nemají e-shop? To je bomba cena, brala bych taky.

Nene, je to vietnamská večerka. Zkusila jsem to najít na mapách, že bych poslala odkaz, ale oni tam nejsou vedení ani jako obchod, ani jako nic. Nejblíž je tam z-box https://www.firmy.cz/detail/13426433-z-box-hermanuv-mestec.html Ale mám pocit, že vy jste z dost dalekého kraje.

Mají je tam dlouhodobě, v patře je to jimi úplně narvané, ale často mají i pár kusů vyrovnaných venku. Nic extra barevného nebo vzorovaného, všechno jedno nebo dvoubarevné, já si brala šeříkově fialovou, ale většina je tmavá - černá, hnědá, šedá, tmavozelená. Předloni jsem tam kupovala menší původně zamýšlený domů, ale co má lamí deky, tak má pelechy jen takhle venku na ležení. Včera se nás tam sešlo celkem dost za krátkou chvíli, co si bralo jeden obří pelech větší než druhý (já nakonec šla s nejmenším a že už ten na mě byl dost velký :D) a ve frontě se tam nějaký pán kluka ptal, k čemu je to dobré, že si to všichni kupujeme, jestli je to nějaká speciální akce.
Tak říká, že to je pelech pro psa, ale že jestli myslí, že by to užil na něco jinýho, může si ho koupit taky, žejo.

6.3.2023 11:05

Atheira napsal(a):
Nene, je to vietnamská večerka. Zkusila jsem to najít na mapách, že bych poslala odkaz, ale oni tam nejsou vedení ani jako obchod, ani jako nic. Nejblíž je tam z-box https://www.firmy.cz/detail/13426433-z-box-hermanuv-mestec.html Ale mám pocit, že vy jste z dost dalekého kraje.

Mají je tam dlouhodobě, v patře je to jimi úplně narvané, ale často mají i pár kusů vyrovnaných venku. Nic extra barevného nebo vzorovaného, všechno jedno nebo dvoubarevné, já si brala šeříkově fialovou, ale většina je tmavá - černá, hnědá, šedá, tmavozelená. Předloni jsem tam kupovala menší původně zamýšlený domů, ale co má lamí deky, tak má pelechy jen takhle venku na ležení. Včera se nás tam sešlo celkem dost za krátkou chvíli, co si bralo jeden obří pelech větší než druhý (já nakonec šla s nejmenším a že už ten na mě byl dost velký :D) a ve frontě se tam nějaký pán kluka ptal, k čemu je to dobré, že si to všichni kupujeme, jestli je to nějaká speciální akce.
Tak říká, že to je pelech pro psa, ale že jestli myslí, že by to užil na něco jinýho, může si ho koupit taky, žejo.

No, to mám hodně z ruky. Škoda.
Dnes mně akorát přišly nové vetbedky, tak budou muset stačit jen ty.

6.3.2023 11:12

No, to mám hodně z ruky. Škoda.
Dnes mně akorát přišly nové vetbedky, tak budou muset stačit jen ty.

U tech vietnamcu je maji vsude, staci se podivat v nejakem vetsim meste kde maji kamenne prodejny
Nejvetsi pelech -120x 100 - do 300,- se koupit
Maji nevyhody -blbe se udrzuji, zadny pratelny obal ap. - ale prat se daji, kdo ma velkou pracku.
Dokud tady pelechy "vybuchovaly" - nekupovala jsem jinde

6.3.2023 11:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

U tech vietnamcu je maji vsude, staci se podivat v nejakem vetsim meste kde maji kamenne prodejny
Nejvetsi pelech -120x 100 - do 300,- se koupit
Maji nevyhody -blbe se udrzuji, zadny pratelny obal ap. - ale prat se daji, kdo ma velkou pracku.
Dokud tady pelechy "vybuchovaly" - nekupovala jsem jinde

No ale právě tyhle z většiny jsou čistitelné, proto tam po nich všichni jeli jak blázni. Já si vzala takový, co se z té jedné strany bude udržovat hůř, ale líbil se mi. Není to mikroplyš ani fleece.

edit: je to právě jediný obchod tohohle typu, kde jsem viděla psí polštáře i pelechy, co se snaží působit jako kožené a mají (v rámci možností napodobeniny) podobné vlastnosti. Otíratelné, ale pohodlné atd.

Akorat teda to do pračky, ani do velké, fakt nestrčíte. Ten můj možná (velikostně, ale váhově to nacuclé vodou pračka nedá), ale ty větší tam nenapasírujete, natož aby z toho pračka vyšla živá. Ani si nedovedu představit, jak to skládáte do sebevětšího bubnu pračky.

6.3.2023 14:30

Huskyjanina napsal(a):

Podle bílého ocasu ano.

U nás jsou vidět docela často, ale jenom ve vzduchu. Takhle na zemi, fakt dobrý.

6.3.2023 14:33

To jsou pratuři? Nebo blbě vidím?

6.3.2023 14:37

To jsou pratuři? Nebo blbě vidím?

Jsou to pratuři, zubři ne. Je to tam napsáno na cedulích.

6.3.2023 14:49

Počkej, ale v Milovicích jsou přecivá všechny tři druhy, nebo se mýlím? Koně, zubři i pratuři.

6.3.2023 14:58

Počkej, ale v Milovicích jsou přecivá všechny tři druhy, nebo se mýlím? Koně, zubři i pratuři.

Tak já jsem neobešla celou ohradu a z těch vyhlídek jsme viděli jen ty koně a pratury a dle info tam zubři fakt nejsou.
https://www.kudyznudy.cz/aktivity/rezervace-divokych-koni-v-milovicich?gclid=CjwKCAiAu5agBhBzEiwAdiR5tGhVyEQdAc4j2WvMC0vE1jep9DGPVFaTx9JU_XHb8A8GywdyZh_jmRoCcMwQAvD_BwE

6.3.2023 15:00

tohle jsou zubři - je to ohrada u Benátek nad Jizerou - a sdílí ji s koňmi. Ta druhá ohrada (menší) je u Milovic (nejsou daleko od sebe, dají se obejít v rámci jednoho výletu) a v ní jsou koně a pratuři (tedy "znovuvyšlechtěná" prakráva...). Pratuři a zubři nesdílí ohradu - asi by to nebylo zrovna vhodné...

6.3.2023 15:01

tohle jsou zubři - je to ohrada u Benátek nad Jizerou - a sdílí ji s koňmi. Ta druhá ohrada (menší) je u Milovic (nejsou daleko od sebe, dají se obejít v rámci jednoho výletu) a v ní jsou koně a pratuři (tedy "znovuvyšlechtěná" prakráva...). Pratuři a zubři nesdílí ohradu - asi by to nebylo zrovna vhodné...

Jj, už to čtu, že je to rozdělené na dvě ohrady, my u té druhé nebyli.

https://www.navylet.cz/cs/cil/rezervace-divokych-koni-zubru-a-praturu

6.3.2023 15:04

Jj, už to čtu, že je to rozdělené na dvě ohrady, my u té druhé nebyli.

https://www.navylet.cz/cs/cil/rezervace-divokych-koni-zubru-a-praturu

ona ta druhá je větší a má kultivovanější okolí - méně bahna...

6.3.2023 15:08

ona ta druhá je větší a má kultivovanější okolí - méně bahna...

Já tam byla se synem a snachou před měsícem a opravdu jen v místech, kde jsou ty vyhlídky, mám pocit, že tam byla asfaltová stezka, byli tam lidi s kočárky a tak. Dál jsme nešli právě kvůli té bahnité cestě. Ale vy máte dobré, že pejska máte krátkosrstého na vysokých nožkách, tak se moc neurousá. Já bych měla ze psů bahnité koule,

6.3.2023 15:13

Jo tááák, už se orientuji. Takže jsou rozházení ve dvou ohradách. Já měla ze to, že jsou tak nějak v prvobytně pospolné společnosti

6.3.2023 15:40

Ale na fotkách ty cedule nejsou. Nebo jo?

6.3.2023 15:43

Mně to na zubry připadá moc tmavé. Ale nepřu se. Může to být optický klam.

6.3.2023 15:43

Atheira napsal(a):
No ale právě tyhle z většiny jsou čistitelné, proto tam po nich všichni jeli jak blázni. Já si vzala takový, co se z té jedné strany bude udržovat hůř, ale líbil se mi. Není to mikroplyš ani fleece.

edit: je to právě jediný obchod tohohle typu, kde jsem viděla psí polštáře i pelechy, co se snaží působit jako kožené a mají (v rámci možností napodobeniny) podobné vlastnosti. Otíratelné, ale pohodlné atd.

Akorat teda to do pračky, ani do velké, fakt nestrčíte. Ten můj možná (velikostně, ale váhově to nacuclé vodou pračka nedá), ale ty větší tam nenapasírujete, natož aby z toho pračka vyšla živá. Ani si nedovedu představit, jak to skládáte do sebevětšího bubnu pračky.

s kozenkou na spodu - ty tady mam taky
i ty celokozenkove jsem videla.
Ale ani to teda porad neni pelech na ven na dlouho, jen provizorne mozna.
Posledne jsem omylem nechala na desti celokozenkovy s pametovkou - jako ten vnitrek schnul tyden snad a to se dal obal sundat a susit jen vnitrek. Myslela jsem, ze ho budu muset vyhodit a to by mi bylo teda sakra lito.

no a s tim pranim se bojim, ze moje pracka bude brzy volat na linku bezpeci, ale mam na 8 kg a pere je ..nevypere, ale pere .
Zbytek doresim ve sprchaci kartacem.... neni to zadna slava, jen udrzovani v jakemsi normalnim stavu.
To zase zlate vetbedky na udrzbu - ale psi maji ty pelechy radi, tak je maji....

6.3.2023 15:47

Ale na fotkách ty cedule nejsou. Nebo jo?

Na kterých fotkách? Já měla na mysli přímo v reálu, ale jak psáno výš, my tedy byli jen u první ohrady a popravdě jsem vůbec netušila, že jsou tam dvě, to jsem zjistila až teď.

Musím napsat, že prostředí kolem se mně moc líbí, je tam moc hezká příroda a jsem ráda, že se děcka odstěhovali přímo tam.

6.3.2023 15:50

Mně to na zubry připadá moc tmavé. Ale nepřu se. Může to být optický klam.

prostě v ohradě jsou zubři (popisky ohrady mají - jen je nefotíme) a tak jim věřím (koně to nebyli ), že to zubři jsou. Pratuři tam nejsou (to by se jim totiž křížili...)

6.3.2023 16:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

s kozenkou na spodu - ty tady mam taky
i ty celokozenkove jsem videla.
Ale ani to teda porad neni pelech na ven na dlouho, jen provizorne mozna.
Posledne jsem omylem nechala na desti celokozenkovy s pametovkou - jako ten vnitrek schnul tyden snad a to se dal obal sundat a susit jen vnitrek. Myslela jsem, ze ho budu muset vyhodit a to by mi bylo teda sakra lito.

no a s tim pranim se bojim, ze moje pracka bude brzy volat na linku bezpeci, ale mam na 8 kg a pere je ..nevypere, ale pere .
Zbytek doresim ve sprchaci kartacem.... neni to zadna slava, jen udrzovani v jakemsi normalnim stavu.
To zase zlate vetbedky na udrzbu - ale psi maji ty pelechy radi, tak je maji....

Moje primadona venku v ošklivém počasí nebývá, jen když je hezky. Pelech uklízím.
Ten předchozí byl mnohem menší, ale už byl takový placatý a chtělo to změnu, aby zase byla jak v peřince. V létě se tam opaluje a je to její nejoblíbenější a zároveň strategické místo, odkud vidí všude a všechny.
Pelech neperu, jen občas vyklepu, případně vykartáčuju.

6.3.2023 16:04

Ještě jsem se chtěla pochlubit, že můj odchov, holčička Aura získala na krajské výstavě v Lysé nad Labem ocenění V2. Byla to její první výstava, tak si myslím, že je to krásné umístění.
Fotku mám jen tuto z mobilu od paní majitelky.

6.3.2023 16:08

Atheira napsal(a):
Moje primadona venku v ošklivém počasí nebývá, jen když je hezky. Pelech uklízím.
Ten předchozí byl mnohem menší, ale už byl takový placatý a chtělo to změnu, aby zase byla jak v peřince. V létě se tam opaluje a je to její nejoblíbenější a zároveň strategické místo, odkud vidí všude a všechny.
Pelech neperu, jen občas vyklepu, případně vykartáčuju.

Pelech neperu, jen občas vyklepu, případně vykartáčuju

tak to jo, na tohle je to fajn.
Prave taky se mi jich obcas zzeli, a dam jim neco ven - na opalovani... a pak zapomenu
a bud to pojmou jako dalsi hracku na pretahovani nebo pelech zmokne.

Jinak tiše zavidim moji na pelechu zerou... i kdyz na tom maji deky, stejne to obcas do pracky musi.

6.3.2023 16:46

Na kterých fotkách? Já měla na mysli přímo v reálu, ale jak psáno výš, my tedy byli jen u první ohrady a popravdě jsem vůbec netušila, že jsou tam dvě, to jsem zjistila až teď.

Musím napsat, že prostředí kolem se mně moc líbí, je tam moc hezká příroda a jsem ráda, že se děcka odstěhovali přímo tam.

Já myslela fotky od Xerxové, ne reál.

6.3.2023 16:49

prostě v ohradě jsou zubři (popisky ohrady mají - jen je nefotíme) a tak jim věřím (koně to nebyli ), že to zubři jsou. Pratuři tam nejsou (to by se jim totiž křížili...)

Však jsem psala, že se nepřu. A nezpochybňuji, že poznáte koně.

6.3.2023 16:50

Já myslela fotky od Xerxové, ne reál.

To ne, proč by fotila cedule, když má tak krásnýho psa.

6.3.2023 17:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Pelech neperu, jen občas vyklepu, případně vykartáčuju

tak to jo, na tohle je to fajn.
Prave taky se mi jich obcas zzeli, a dam jim neco ven - na opalovani... a pak zapomenu
a bud to pojmou jako dalsi hracku na pretahovani nebo pelech zmokne.

Jinak tiše zavidim moji na pelechu zerou... i kdyz na tom maji deky, stejne to obcas do pracky musi.

Lara je v tomhle zlatá. I ty žvance si nosí na trávu opodál. Jeden z předchozích polštářů ji paradoxně zničil kocour, který fungoval asi podobně, jako vaší psi, akorát s tím rozdílem, že vůbec nebyl můj.
To se tak přirozeně očekává, že kocouři jsou zkáza tím svým značkováním, ale tenhle ne. Chodil tam pravidelne lehat a zabírat místo. Lara kočkám neubližuje, ale na tohohle jsem ji sama ponoukla, aby ho vždycky prohnala a odeslala pryč.
No a jednou jsem našla polštář potrhanej... Říkám, že je to divný, jako jestli s tím Laruna nějak blbla nebo co... No a další den jsem kocoura přistihla, jak ho trhá na cucky. Prostě se tam jen tak točil, kousal, byl jak démon.

6.3.2023 18:23

Tak jim věřte, jsou to zubři...máme v naší zoo jak zubry, tak pratury, tak za těch téměř 50 let, co se na ně chodím dívat si troufnu říct, že bizona poznám i jen podle siluety a myslím, že jediný s čím bych si to mohla splést takhle na dálku je bizon a ti v té ohradě určo nejsou.

6.3.2023 18:40

Ještě jsem se chtěla pochlubit, že můj odchov, holčička Aura získala na krajské výstavě v Lysé nad Labem ocenění V2. Byla to její první výstava, tak si myslím, že je to krásné umístění.
Fotku mám jen tuto z mobilu od paní majitelky.

Jestli je to ta zlatá, tak nádherná, líbí se mi právě ta zlatá barva, než ta krémová před ní. Co se týká vetbetek, tak jsem taky koupila další. Naše fenka je miluje, má na ven a další na doma. U matrace už ohlodala rožek. Výhoda vetbety je, že se dají vyprat, jsou super.

6.3.2023 20:23

Jestli je to ta zlatá, tak nádherná, líbí se mi právě ta zlatá barva, než ta krémová před ní. Co se týká vetbetek, tak jsem taky koupila další. Naše fenka je miluje, má na ven a další na doma. U matrace už ohlodala rožek. Výhoda vetbety je, že se dají vyprat, jsou super.

Ano, je to ta zlatá. Děkuji.
Já právě přikoupila, protože jednu mám bez protiskluzu a chtěla bych ji jen do auta, původně byla na koberci, ale ten budu nejspíš definitivně rušit.

6.3.2023 22:04

natalka napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat, co je zač ten žlutý obleček?
Velmi děkuji
Jana

Dobrý večer, Jano, jde o pláštěnku Trixie Vimy. Pro malou kupováno na štěněcí věk, tak moc ozkoušená není. Na konci jara budu kupovat asi Hurttu a budu doufat, že z ní už nevyroste.

https://www.vaschovatel.cz/39130-plastenka-vimy-xs-25cm-zluta.html

7.3.2023 08:55

Tak jim věřte, jsou to zubři...máme v naší zoo jak zubry, tak pratury, tak za těch téměř 50 let, co se na ně chodím dívat si troufnu říct, že bizona poznám i jen podle siluety a myslím, že jediný s čím bych si to mohla splést takhle na dálku je bizon a ti v té ohradě určo nejsou.

Ale bizon není zubr. Toho bych si asi taky nespletla. Ale zubr a pratur na dálku...., to je jiná.

Vím, OT.

7.3.2023 09:00

Ale zubr je bison :-)) ( Bison bonasus)

7.3.2023 10:01

Je to vědecký název, ale zubr je evropský a bizon je americký.

https://www.www-kulturaok-eu.cz/news/bizon-neni-zubr-aneb-jak-jsme-se-seznamili-duverne-se-zubrem-v-prazske-zoo/

7.3.2023 10:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Prosim Vás - Sarah, Orionko - dámy, no tak....držte se laskavě tématu a netahejte sem ty zubři a bizoní, když se tady venčí.

7.3.2023 10:52
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Třeba venčí zubry nebo bizony. :D
Já šla venčit přítele, nabrala jsem v rybníčku vodu pro masožravku (nesmí mít kohoutkovou, potřebuje ideálně dešťovku, ale tu já tady neseženu) a koukala jsem, jak padají vločky. Doufala jsem, že něco nasněží, ale nic.
A šlo se moc hezky. Od Ježíška jsem dostala barefoot boty, jsou to jen takové ťapičky, dala jsem si do nich ponožky a říkala jsem si, že zmrznu, ale kupotivu 45 min venku jsem ustála, aniž by mi na nohy byla zima. Byly 3 stupně nad nulou. Asi ta noha, jak na nerovném terénu maká, se fakt zahřeje sama - nedivím se, že psům nožičky nezebou.
Takže jsem si rozluštila záhadu z dětství, jestli psům je zima na tlapky. :)

7.3.2023 10:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Třeba venčí zubry nebo bizony. :D
Já šla venčit přítele, nabrala jsem v rybníčku vodu pro masožravku (nesmí mít kohoutkovou, potřebuje ideálně dešťovku, ale tu já tady neseženu) a koukala jsem, jak padají vločky. Doufala jsem, že něco nasněží, ale nic.
A šlo se moc hezky. Od Ježíška jsem dostala barefoot boty, jsou to jen takové ťapičky, dala jsem si do nich ponožky a říkala jsem si, že zmrznu, ale kupotivu 45 min venku jsem ustála, aniž by mi na nohy byla zima. Byly 3 stupně nad nulou. Asi ta noha, jak na nerovném terénu maká, se fakt zahřeje sama - nedivím se, že psům nožičky nezebou.
Takže jsem si rozluštila záhadu z dětství, jestli psům je zima na tlapky. :)

A jo! To mi nenapadlo, dámy prominou!

Přijeďte k nám, u nás je ešče sníh na severních stráních, naberete si do lahvičky a máte krmení.

Fakt v tom není zima????

Já jsem ondynoj potrestala svoje nohy, co jim byla zima a odmítaly se zahřát. tak jsem sundala na chalupě boty, ponožky a nohy se šly povinně projít po zrmzlý trávě. A hned to viděly jinak, vlezly do bot a jak jim bylo najednou teplo :D Tak nevim, jak to ti pejsci maji s nožičkama. Ale co pejsci! Co kachny? Stojej na tom ledu a nepřimznou? Maji v nohách Fridex? /nemají, mají prý druhej oběhovej systém plnej cukrový vody a to brání přimrznutí/
jdu venčit kachnu, abych nebyla od tématu.

7.3.2023 11:06
natalka

XXX.XXX.40.144

Dobrý večer, Jano, jde o pláštěnku Trixie Vimy. Pro malou kupováno na štěněcí věk, tak moc ozkoušená není. Na konci jara budu kupovat asi Hurttu a budu doufat, že z ní už nevyroste.

https://www.vaschovatel.cz/39130-plastenka-vimy-xs-25cm-zluta.html

Díky za odpověď. Já jsem si to myslela. Průšvih je, že moje hubená dlouhá žížala má kolem krku 26 a záda 40 cm, takže to mu sedět nebude, krk by se mu tam vešel skoro dvakrát. Na Hurttu jsem se také kdysi dívala, tam je to to samé.

7.3.2023 11:37

natalka napsal(a):
Díky za odpověď. Já jsem si to myslela. Průšvih je, že moje hubená dlouhá žížala má kolem krku 26 a záda 40 cm, takže to mu sedět nebude, krk by se mu tam vešel skoro dvakrát. Na Hurttu jsem se také kdysi dívala, tam je to to samé.

Kolem krku je udaná maximální velikost obvodu. Moje má velikost 30, u ní je uvedený obvod krku 36 cm. Malá má krk cca 22 cm a je to v pohodě. U Hurtty to bude to samé.

Blbá je ale šířka hrudníku, ta je u modelu Vimy prapodivná. Na délku i na šířku krku by to Ratloraptorovi bylo i v dospělosti, přes hrudník to bude brzy malé. A to má malá cca 33 cm.

U nějaké "lepší" značky jsem viděla i verze prodloužené - pro dlouhé tělo, normální krk a hrudník. Ale už si nevzpomínám, o jakou značku jde.

7.3.2023 11:57

Zrzavci napsal(a):
Prosim Vás - Sarah, Orionko - dámy, no tak....držte se laskavě tématu a netahejte sem ty zubři a bizoní, když se tady venčí.

Jenže já venčit nemůžu, zakázala mně to KHS.

7.3.2023 12:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak to sem teď ale nesmíte.

7.3.2023 12:04

Atheira napsal(a):

Njn, jenže už je to nuda, tak venčím aspoň virtuálně.
Ale ve čtvrtek už můžu i reálně.

7.3.2023 12:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A kdo teda bude tetkon ale venčit toho zubra? Či bizóna? A co děláte tady, když nemůžete venčit?

7.3.2023 12:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

No přesně! Ať de za zubřima!

7.3.2023 14:20

Bison bonasus x Bison bison. Nebo řekněme zubr evropský a zubr severoamerický - každý prostě vypadá jinak.

Omlouvám se Zrzavcům.

7.3.2023 14:25

Zrzavci napsal(a):
No přesně! Ať de za zubřima!

Já vás vzala za slovo. Pidizubr

7.3.2023 14:54

A navíc strakatý!

7.3.2023 14:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jejdanánkůůůů to je ňunítkoooo otomilý, sladký!

7.3.2023 14:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bison bonasus x Bison bison. Nebo řekněme zubr evropský a zubr severoamerický - každý prostě vypadá jinak.

Omlouvám se Zrzavcům.

No já Vám to prominu teda, když je to ta vzdělávací vsuvka.

7.3.2023 15:18

Zrzavci napsal(a):
No já Vám to prominu teda, když je to ta vzdělávací vsuvka.

Převelice děkuji.

7.3.2023 15:43

dnešní venčení překvapilo mnohem větší sněhovou pokrývkou, než jsem za humny očekávala. Místy jsme brodili ke kolenům... mokré, těžké... psisko si zařádilo a nemuseli jsme se bořit ani moc dlouho (byli jsme prvochodci na jinak běžně používané "houbařské" cestě). Po 45 minutách jsme byli rádi, že jsme zpátky u auta. Lehla jsem do sněhu jen jednou, botku jsem pod sněhem zahákla za klacek... Psíka to nesmírně pobavilo

7.3.2023 21:35
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak u nás sice padal sníh, ale myslela jsem, že se nikde nedrží. Vybrala jsem novou trasu lesem. Takže kousek cesty se nešlo nejlíp, protože to bylo rozježděný zas od nějakých lesáků, kteří asi počítali stromy a srnky. Malina v půli cesty taky chtěla počítat srnky, jen mě zapomněla včas varovat. Tak si tak jdu, zahloubaná, Malina ňufe kousek za mými zády a v tom takový škubanec, že jsem mále přišla o ruku a ještě zrovna na blátě, takže nejdřív měla práci pěst, aby udržela vodítko, pak ramení vazy, abych se mi nevykloubilo rameno a nakonec tanec v bagančatech, abych si nehajnula do toho bláta, tak jsem jen zasakrovala a nadával do "blbek....". Prostě nám za zády proběhla srnka a Malina moc chtěla vědět, kam běží, ale měla smolíka a já kliku. Vzala jsem pak Malinu na krátko do doby, než jí zmizela clona z mozku. Pak už zase šla pěkně bez tahání, dokonce na mě čekala sama od sebe až dojdu a prostě dělala, že je fakt vzorná a že vůbec nechápe, co se to vlastně stalo.
V lese krom bláta byl i kousek cesty pěkně po sněhu, to se mi moc líbilo.

8.3.2023 10:38

8.3.2023 10:54

...dcera venčí tohle....

A k tomu jste přišli jak?

8.3.2023 10:59

A k tomu jste přišli jak?

...povila jim ovečka dcera má barák mimo Prahu....

8.3.2023 11:00

...povila jim ovečka dcera má barák mimo Prahu....

Ale ovečka asi nepovila bez beránka... Nebo koupili nevědouce březí?

8.3.2023 11:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

...dcera venčí tohle....

aaaj zase zubří! :-) dcéra se má! Jehňátko je taky ňuňu.

8.3.2023 11:48

Zrzavci napsal(a):
aaaj zase zubří! :-) dcéra se má! Jehňátko je taky ňuňu.

Ale ten je jenom takovej majinkatej... Ani rohy ještě nemá.

8.3.2023 11:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale ten je jenom takovej majinkatej... Ani rohy ještě nemá.

No a ti jsou nejlepčí. A teď nemyslím na pekáč.

8.3.2023 11:53

Ale ovečka asi nepovila bez beránka... Nebo koupili nevědouce březí?

..kdepak, jejich odchov...beránka mají....už měli loni vždycky jaká bude grilovacka a pak to s pláčem rozdají....

8.3.2023 11:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..kdepak, jejich odchov...beránka mají....už měli loni vždycky jaká bude grilovacka a pak to s pláčem rozdají....

to sem nechtěla čííííst!! /já vim, jako je to běžná součást chovu domácího zvířectva, ale já nemožu, nemožu, sem blásen/

8.3.2023 12:01

Zrzavci napsal(a):
to sem nechtěla čííííst!! /já vim, jako je to běžná součást chovu domácího zvířectva, ale já nemožu, nemožu, sem blásen/

Já taky. Nemohla bych chovat. Nebo mohla, ale všechno by u mě umřelo stářím.

8.3.2023 12:12

Zrzavci napsal(a):

...oni si to brali lidi od nich zase jako mazli

8.3.2023 12:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já taky. Nemohla bych chovat. Nebo mohla, ale všechno by u mě umřelo stářím.

No přesně tak, takhle to budu mít s těma slepicema, co si jednou pořídim. Drahé polovici jsem rovnou řekla, že na kachnu na výkrm může z fleku zapomenout, to stejný králíci. Nic nebude. Nebo takhle může bejt, ale nebude se to žrát.

8.3.2023 12:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

...oni si to brali lidi od nich zase jako mazli

Jo tááááááááááááááááááááááák !! Takhle je to! Až teď, když jsem si to přečetla několikrát, mi to docvaklo, že nebyla ta grilovačka při který by s pláčem rozdávali produkty. Voni prodávali ty jehňátka !! Hurááááááááá, nesežerou jehňátko, nesežerou!!
Prdon- nemělo by se jít venčit? Já teda půjdu až odpoledne.

8.3.2023 14:39
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Zrzavci napsal(a):

To mi vyprávěl táta, že měl kolegu, jenž si pořízoval zvířectvo na maso, ale pak se s nima skamarádil a nedokázal je sníst. Pak vyprávěl, že jde na procházku se psem, jde s nima kocour, koza a slepice. Poslední zpráva byla, že si pořídil býka. Úplně živě jsem viděla, jak se k té výpravě připojí ještě býk .

8.3.2023 14:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):
To mi vyprávěl táta, že měl kolegu, jenž si pořízoval zvířectvo na maso, ale pak se s nima skamarádil a nedokázal je sníst. Pak vyprávěl, že jde na procházku se psem, jde s nima kocour, koza a slepice. Poslední zpráva byla, že si pořídil býka. Úplně živě jsem viděla, jak se k té výpravě připojí ještě býk .

No já bych právě ráda měla hospodářství,ale........ jako, že jo....... byla by to spíš tak jako zoo.
Zmíňka o býku mi připomněla vyprávění mojí kamarádky. V místě, kde žije, je pán co chová krávy a chová je tím přirozeným způsobem, že je s nimi i býk. A tohoto býka odchovala jeho dcera, když byl malinkej, stali se z nich kamarádi. Pak býk zestárnul, už nestačil produkovat potomstvo a ešče si udělal něco s nohou. Byl nahrazen novou krví. Leč pan chovatel je milující otec a protože býk byl kamarád jeho dcery a ta ho prosila. Tak to bude asi jeden z mála býků, který má za sebou nějaký složitější léčení nohy a užívá si býčí důchod a péči té dcery,kterou miluje stejně jako její otec. Nejni to hezký? A celý tohle se odehrává na tvrdým Ostravsku.

8.3.2023 15:33

Můžu se prosím pochlubit?

Konečně se paní na CMKU vrátila z dovolené a vystavila nám titul českého šampiona
Jsem na svého pána krále moc pyšná.

I naše tibetí štěňátka rostou jak z vody, v pátek mají 7 týdnů a příští víkend už se rozutecou pomalu do nových rodin tak doufám, že budou mít krásný život a že z nich budou tak skvělí psi jako jsou jejich rodiče.

Nase venčení teď probíhá s vycesavatkem, vždycky někde v lese nebo na louce nechám kus psa a obrecim jejich zimní krásu v létě jsou prostě takoví polovicati

8.3.2023 15:36

Božemůj ta poslední fotka....! Bych se do nich zachumlala

8.3.2023 15:40

To mi povídejte, ty jejich hebké kozisky, ta vůně štěňátka. Já miluju ty jejich gesta, u některých fakt poznávám jejich tátu, takže ani test paternity není třeba, Geny tam jsou

Jinak pořád někteří volní, kdybyste věděli o někom, kdo by chtěl prima tibetí miminko

8.3.2023 16:29

Přesně! Ta poslední fotka.

8.3.2023 18:41

Zrzavci napsal(a):
Jo tááááááááááááááááááááááák !! Takhle je to! Až teď, když jsem si to přečetla několikrát, mi to docvaklo, že nebyla ta grilovačka při který by s pláčem rozdávali produkty. Voni prodávali ty jehňátka !! Hurááááááááá, nesežerou jehňátko, nesežerou!!
Prdon- nemělo by se jít venčit? Já teda půjdu až odpoledne.

.....dcera už mazala

8.3.2023 18:46

Můžu se prosím pochlubit?

Konečně se paní na CMKU vrátila z dovolené a vystavila nám titul českého šampiona
Jsem na svého pána krále moc pyšná.

I naše tibetí štěňátka rostou jak z vody, v pátek mají 7 týdnů a příští víkend už se rozutecou pomalu do nových rodin tak doufám, že budou mít krásný život a že z nich budou tak skvělí psi jako jsou jejich rodiče.

Nase venčení teď probíhá s vycesavatkem, vždycky někde v lese nebo na louce nechám kus psa a obrecim jejich zimní krásu v létě jsou prostě takoví polovicati

Užasní hafani !!

8.3.2023 19:11
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Miluju mědvědy, musí to být nadherný se do nich stočit, pomuchlat, padnout pod tíhou tlapy.
A ta vůně štěňátek, taková jemná, nasládlá. Trochu jako mlíko s medem před spaním? Takže třeba od maminy?

A vůně tlapek, často čmuchám psisku tlapata ( ne z města teda), ale ta půdní vůně, to je krása.
Mědvěda mít nebudu. Co bych si s ním počala, kdyby bylo třeba...ale držím palce, ať mají prďolové dobrej život. Jsou krásní, i pan pes, i zbytek smečky.

8.3.2023 19:46

Venčila jsem se v Liberci. Nad Libercem letělo hejno asi 100 husí. Letěly směrem ke Xerxovým. Třeba je taky viděli. :-))
(Je to jejich obvyklá trasa na sever. Když jsme venčívali v Liberci, vídali jsme je častěji.)
Letěly děsně rychle. Nejdřív jsem zírala v němém úžasu. Pak mi docvaklo, že by mohly být vidět na fotce. Než jsem sundala batoh, vylovila přístroj......už z nich byly jen tmavé body vysoko v nebi nad střechami. Tak vám nic neukážu.

8.3.2023 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás dneska celý odpoledne chčije a chčije, takže mě ani nemrzí, že pořád ještě nemůžem na poctivý dlouhý prochajdy. V pátek jdeme na stehy. V pondělí na kontrole jsme dostaly už několikátou pochvalu, jak to má pinčová krásný a jak se o to krásně starám. Vždycky mě ta hláška znejistí, protože já se nestarám nijak. Občas mě napadne, že bych měla, jestli by to nechtělo aspoň řepík či tak něco - jsem takovej chronickej pečovatel
Ale nedělám fakt vůbec nic a dokonce pinčová už porušila všechny možný zákazy, vyskočila, kam mohla, honila holuby...
Jediný, co fakt dodržujeme, to je nošení pyžámka sundaváme ho jenom na prochajdu, po prochajdě doma podrbu záda kartáčkem na dlouhosrstý morče - to miluje a mhouří blahem oči - a pak mulovej čtverec na jizvu a šup do pyžama.

9.3.2023 00:12
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
U nás dneska celý odpoledne chčije a chčije, takže mě ani nemrzí, že pořád ještě nemůžem na poctivý dlouhý prochajdy. V pátek jdeme na stehy. V pondělí na kontrole jsme dostaly už několikátou pochvalu, jak to má pinčová krásný a jak se o to krásně starám. Vždycky mě ta hláška znejistí, protože já se nestarám nijak. Občas mě napadne, že bych měla, jestli by to nechtělo aspoň řepík či tak něco - jsem takovej chronickej pečovatel
Ale nedělám fakt vůbec nic a dokonce pinčová už porušila všechny možný zákazy, vyskočila, kam mohla, honila holuby...
Jediný, co fakt dodržujeme, to je nošení pyžámka sundaváme ho jenom na prochajdu, po prochajdě doma podrbu záda kartáčkem na dlouhosrstý morče - to miluje a mhouří blahem oči - a pak mulovej čtverec na jizvu a šup do pyžama.

Omlouvám se, že jsem to nějak přehlédla nebo zapomněla a co vlastně pinčové operovali?

9.3.2023 00:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My dneska venčily ve městě a šly jsme "naší" trasu, kde jsme už víc jak měsíc nešly. Možná i dva.
Vzala jsem to kolem kostela. V jiné diskuzi jsem psala, že tu máme sochu pána, který vypadá jakože čůrá. Tohle je druh umění, který úplně něchápu a pokud vím, nenašlo ani moc pochopení u dam, které vycházely z kostela, ale člověk si nakonec nějak zvykne.
Já, když viděla tu sochu poprvé, tak jsem se i docela zasmála....

9.3.2023 07:21

Trickyvoo napsal(a):
My dneska venčily ve městě a šly jsme "naší" trasu, kde jsme už víc jak měsíc nešly. Možná i dva.
Vzala jsem to kolem kostela. V jiné diskuzi jsem psala, že tu máme sochu pána, který vypadá jakože čůrá. Tohle je druh umění, který úplně něchápu a pokud vím, nenašlo ani moc pochopení u dam, které vycházely z kostela, ale člověk si nakonec nějak zvykne.

To je hříšník z Lanče. Nenapsali to tam? Nahota v tom má také význam přece. Klečí před kostelem, kde jinde, a svlečený a z prostého, nejobyčejnějšího betonu. Na toto místo ho poslal Z.C., znám ho, trochu zkomercovatěl...
Je to kostel bokem, není na hl. náměstí a krásně ho zrekonstruovali, já ho znám jako ruinu.
Celé je to pěkné.

9.3.2023 07:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Omlouvám se, že jsem to nějak přehlédla nebo zapomněla a co vlastně pinčové operovali?

Byla na kastraci kvůli nádorkům na mléčné liiště - ty ale půjdou pryč až v dalším kole, aby neměla po břiše jizvy ve tvaru blesku 😉

9.3.2023 08:30
Atheira

XXX.XXX.41.58

U nás dnes už od noci bez přestání prší. Ráno i na venčení šla sklesle. Popadaný větve v lese jí udělaly radost, ale jak na ni prší, to je pohroma prostě. Bylo to na ní vidět už ráno, že moc dobře ví, že je hnusně. Říkám jí, ty jsi krásná... Tak jako ze zvyku vlastně a pak se na ni pořádně kouknu a vidím, jak má zuby venku, uši takový upadlý do stran a musím se smát...

Takže dneska se asi bude nejradši venčit jen koukáním z okna.

9.3.2023 08:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Venčila jsem se v Liberci. Nad Libercem letělo hejno asi 100 husí. Letěly směrem ke Xerxovým. Třeba je taky viděli. :-))
(Je to jejich obvyklá trasa na sever. Když jsme venčívali v Liberci, vídali jsme je častěji.)
Letěly děsně rychle. Nejdřív jsem zírala v němém úžasu. Pak mi docvaklo, že by mohly být vidět na fotce. Než jsem sundala batoh, vylovila přístroj......už z nich byly jen tmavé body vysoko v nebi nad střechami. Tak vám nic neukážu.

stejně si to nezasloužíme :-)

musela to být krása, tolikatě husí! Já viděla jen jednou, takový malý véčko sedmi, devíti kousků. Tož závidím.

9.3.2023 08:42

Atheira napsal(a):
U nás dnes už od noci bez přestání prší. Ráno i na venčení šla sklesle. Popadaný větve v lese jí udělaly radost, ale jak na ni prší, to je pohroma prostě. Bylo to na ní vidět už ráno, že moc dobře ví, že je hnusně. Říkám jí, ty jsi krásná... Tak jako ze zvyku vlastně a pak se na ni pořádně kouknu a vidím, jak má zuby venku, uši takový upadlý do stran a musím se smát...

Ten pes vpředu je boží!

9.3.2023 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

..ty jsi krásná....

ale nedivím se jí, taky jsem ráno z toho počasí - stejný, jako u Vás - měla zuby venku a uši upadlý do stran

9.3.2023 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Byla na kastraci kvůli nádorkům na mléčné liiště - ty ale půjdou pryč až v dalším kole, aby neměla po břiše jizvy ve tvaru blesku 😉

Aj! A dobrý?

9.3.2023 08:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Trickyvoo napsal(a):

Ty jo no jo! To je hustá fotkaaaaA! Malina si šla pro něco dobrýho, co má ten pán v dlani, což?

9.3.2023 08:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Prosimvás, když se tu venčí ty divoké husy, vzpomněla jsem si, že se potřebuju někoho zeptat, každý, koho jsem se už ptala, na to jen krčí rameny, tady vás je hodně...
Je možný, aby se vydra vydala prohánět do pole?
Jako nedělám si srandu.
Máme tu les, taková nudle táhnoucí se podél potoka, prý přírodní památka, táhne se to kilometry, u nás je po stranách pole a nějaké remízky, vydry tu občas bývají, to jako jo, ale čekala bych je spíš v tom potoce a v jeho přímé blízkosti.
Na poli tu teď máme víc volavek než srnek, tuhle na mě ječel kolem letící kormorán, ty tu normálně nemáme. No a tak si tak jdu, Lara se najednou zastaví a kouká zpět do vsi, vidím, že se tam zas samovenčí ten blbej NO, to jim to zděšení ze sraženého psa vydrželo dlouho. Děsí mě představa, koho už takhle po lesích mohl napadnout a ten chudák ani nevěděl, komu ten pes patří, doufám, že žádného mrňouse ještě nezabil. Srnku jo, u toho byl pán odsud, ale pes začal nebezpečně reagovat i na něj, takže od snahy to řešit dal ruce pryč...
No, ale zpět... jsem byla nasratá, žejo, ale otočila jsem se zpátky, že jdeme s Larou na tu procházku a najednou kus od nás prostě vydra. Rozeběhla se polem do lesa, na chvíli sebou řízla a začala se válet a vyhazovala nohy do vzduchu, pak se zase rozeběhla a utíkala, ale měla jsem pocit, že mi hrabe, snažila jsem se si vnutit, že to byla určitě kuna, ale všechno na ní bylo takový vydrovitý prostě. Co může vydra dělat v poli? Žere myši? Nebo co jako? Hrabe mi?

9.3.2023 08:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ten pes vpředu je boží!

Žejo, speciální plemeno.

9.3.2023 10:13

Atheiro, wiki o vydrách říká:

Občas se ale při svých potulkách dostává poměrně daleko od vody. Nejvyšší aktivitou srší asi na jaře, nebo na podzim, kdy se toulá po širokém okolí. Nejčilejší je po setmění, tedy za soumraku a v noci, kdy dokáže urazit velkou vzdálenost po souši.

9.3.2023 10:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira

o vydře:

Občas se ale při svých potulkách dostává poměrně daleko od vody. Nejvyšší aktivitou srší asi na jaře, nebo na podzim, kdy se toulá po širokém okolí. Nejčilejší je po setmění, tedy za soumraku a v noci, kdy dokáže urazit velkou vzdálenost po souši. Často přitom umírá na silnicích, kde dochází k střetům s motorovými vozidly.

9.3.2023 10:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Občas se ale při svých potulkách dostává poměrně daleko od vody. Nejvyšší aktivitou srší asi na jaře, nebo na podzim, kdy se toulá po širokém okolí. Nejčilejší je po setmění, tedy za soumraku a v noci, kdy dokáže urazit velkou vzdálenost po souši.

Děte do háje! Já jí to chtěla napsat a dělat chytrou! A vy mi to zkazíte, celej den je v háji!

9.3.2023 10:15

A helejte, eště přisadím:

Dále se živí také korýši (kraby, raky), měkkýši (škeblemi), obojživelníky (žábami), drobnými savci (králíky, hraboši, myšmi, ondatrami)

9.3.2023 10:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

vydra žere undatry? oj! to čučim teda.
No já vlastně kdysi čučela stejně, když jsem zjistila, že čáp nežere enem žáby jak nás učili od malička, ale hojně se futruje, stejně jako ta volavka právě myšma, hrabošema atd.

9.3.2023 10:24

Trickyvoo napsal(a):

Na co vy neznabozi hned nemyslíte. Ten pán klečí před křížem a zjevně se modlí. Jen z toho má chudák hranatou hlavu. Ani mě by se to asi v reálu nelíbilo.

Nejděte si Liberci bus zastávku od D. Černého. Ta, najdete i hlavu se zapíchnutou vidličkou. Taky jsme si zvykli.

9.3.2023 10:27

Zrzavci napsal(a):
vydra žere undatry? oj! to čučim teda.
No já vlastně kdysi čučela stejně, když jsem zjistila, že čáp nežere enem žáby jak nás učili od malička, ale hojně se futruje, stejně jako ta volavka právě myšma, hrabošema atd.

Tak vona vydrucha nejni žádnej drobek, žejo. Proto myslím, že už kvůli velikosti by si ji Atheira s kunou nespletla.

9.3.2023 10:28
Atheira

XXX.XXX.33.112

A helejte, eště přisadím:

Dále se živí také korýši (kraby, raky), měkkýši (škeblemi), obojživelníky (žábami), drobnými savci (králíky, hraboši, myšmi, ondatrami)

Neee, ondatry tu máme taky. Teď je mi jich líto. Jak potok zamrzne, tak nechávají ocáskama cestičky a jsou ultra roztomilé.

9.3.2023 10:34
Atheira

XXX.XXX.33.112

Já si říkala, že na Wiki ani koukat nebudu, že tam to nebude 😅

9.3.2023 10:42

To je hříšník z Lanče. Nenapsali to tam? Nahota v tom má také význam přece. Klečí před kostelem, kde jinde, a svlečený a z prostého, nejobyčejnějšího betonu. Na toto místo ho poslal Z.C., znám ho, trochu zkomercovatěl...
Je to kostel bokem, není na hl. náměstí a krásně ho zrekonstruovali, já ho znám jako ruinu.
Celé je to pěkné.

https://www.lanskrounsko.info/nazory/patri-hrisnik-pred-kostel

Tak jsem si to našla, měla jsem pravdu, modlí se. A už vím i proč má hranatou hlavu. Kde jinde by měl být, než před křížem. Lidi už nevědí, kde hledat háčky.

Článek je starý, jak to dopadlo? Zůstal, nebo se vrátil?

Abyste si nemysleli, že blbnou jen někde.

https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/od-grabstejna-musela-krizova-cesta-zmizet-20190719.html

Já si tu cestu prošla, když ještě stála. Byla moc hezká a možná i to, že vedla k vojenskému objektu bylo symbolické. Ty důvody pro její odstranění........
Křížové cesty mám ráda a tehle byla hodně povedená. No šiml zaúřadoval.

9.3.2023 12:22

https://www.lanskrounsko.info/nazory/patri-hrisnik-pred-kostel

Tak jsem si to našla, měla jsem pravdu, modlí se. A už vím i proč má hranatou hlavu. Kde jinde by měl být, než před křížem. Lidi už nevědí, kde hledat háčky.

Článek je starý, jak to dopadlo? Zůstal, nebo se vrátil?

Abyste si nemysleli, že blbnou jen někde.

https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/od-grabstejna-musela-krizova-cesta-zmizet-20190719.html

Já si tu cestu prošla, když ještě stála. Byla moc hezká a možná i to, že vedla k vojenskému objektu bylo symbolické. Ty důvody pro její odstranění........
Křížové cesty mám ráda a tehle byla hodně povedená. No šiml zaúřadoval.

To je dost úchylné, odstranit + cestu. Fuj. To jsem nechtěla vědět.
Mimochodem, když Z. Czendlik přišel do Čech, kostel a fara byly strašné... udělal tam dost i sám, normálně kladivo, lopata...
ale měl krásného vlčáka, teda jak se říká NO, krásný veliký pes, když jsem zavolala Rexi, tak přišel, ale on se tak nejmenoval a běhal za všemi lidmi :D
Do kostela mohou psi, dělaly se tam tehdá rockové mše a tak.

9.3.2023 12:31

Czendlika znám jen z televize. Takový exot v cirkevnim společenství.
Na Frýdlantsku byl před cca 30 lety podobný. Scházela se u něj omladina a hrávali církevní písně na kytary a pod. Nevím, jestli v nich zašel semínko víry, ale i tak to byla v drsném pohraničí záslužná činnost.

9.3.2023 23:13
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):

Takže jí čeká ještě jedna operace? Tak ať to dobře zvládnete.

9.3.2023 23:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

megi-the-dog Ano je to hříšník s LA, jak říkáme u nás, ale Lanš už jsem taky slyšela

Zrzavci Ty jo no jo! To je hustá fotkaaaaA! Malina si šla pro něco dobrýho, co má ten pán v dlani, což?
Podle mě jo a nic tam nenašla, chuděrka.

Orionka Na co vy neznabozi hned nemyslíte. Ten pán klečí před křížem a zjevně se modlí.

No on má tak nějak divně ty ruce, jako k modlení mi to nepřišlo. Spíš jakoby chtěl almužnu, ale když autor říká, že se modlí, tak se teda modlí

Pořád tam je. Jestli ho někdy ostranili a zas vrátili, tak to mi muselo nějak uniknout. Moc stranou tedy není, je tam základní škola druhý stupen, Zuška a náměstí je jen kousek.

Jinak předešlý farář nebyl špatný, žil skromně a snažil se pomáhat lidem, kteří to potřebovali. Kostely byly zdevastované asi skoro všude. Já osobně nevím, kolilk tam udělal nynější farář osobně práce. Já ho pracovat nikdy neviděla a ani o tom neslyšela. Umí zapůsobit na lidi a sehnat peníze, já ale neslyšela jen dobré věci. Dalo by se říct, že káže vodu a pije víno...Prostě místní lidi ho zas tak nemusí a není v tom závist nebo nepochopení.

Tady ještě teda fotka modlícího se hříšníka

9.3.2023 23:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dnešní venčení...no vždycky si vzpomenu, jak se tu každému člověku, co si chce pořídit psa, říká, že se se psem musí za každého počasí, tak já hlásím, že nemusí. Třetí pes a do třetice v dešti chodit nechce. Ještě ze začátku šla do všeho aspoň neochotně, ale dneska teda mužskýmu řekla, že tam leje a jestli on si v tom chce chodit, tak ať jde, ale ona si jde lehnout. Naštěstí asi na dvě hodiny přestalo pršet, tak jsme procházku stihly a překvapilo mě, co vzniklo nových potůčků a co bylo všude najenou vody. Malina byla zas hodná a nějak nabírá sebevědomí. Jednu chvíli se bála jít kolem psů, kteří až moc zběsile štěkali, teď dělá, že si z nich nic nedělá, jen teda naježí hřbet, aby byla větší a někdy jim dost drze čumí do ksichtu. Snad mi jí jednou nějaký nepotrhá.
Jinak se mi líbí, že je odvážnější než předešlý dva psi. Lávku na fotografii by nechtěl překročit ani jeden, sice by šli, ale minimálně s nejistým výrazem, Malina se toho nebála

10.3.2023 00:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vojtovi když prudil, že chce ven , stačilo vzít do náruče k otevřenému oknu a ukázat, že prší a "puzení" ho okamžitě přešlo a spal klidně dalších x hod

10.3.2023 13:08
Atheira

XXX.XXX.19.194

Dneska už neprší, tak je od rána samá radost.

10.3.2023 14:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Dneska už neprší, tak je od rána samá radost.

ale zuby má ven taky.

10.3.2023 15:58
Atheira

XXX.XXX.47.31

Zrzavci napsal(a):

ale zuby má ven taky.

Ale tohle jsou veselý zuby.

Navíc, radost mají všichni. Než to zase namrzne, tak mohla morčata dneska zase ochutnat čerstvou trávu. Jej, ta krásné provoněla místnost. Jaro

10.3.2023 16:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Takže jí čeká ještě jedna operace? Tak ať to dobře zvládnete.

Jo jo, ještě jedna minimálně, spíš dvě. Nádorky má mrňavý, ale po obou stranách.
Dneska jsme byly vyndat stehy, jizvičku má luxusní, řádí jak černá ruka v černým pyžamu
Děkujeme za přání

10.3.2023 22:00

Za dnešek mám hodně nekvalitní fotky, i tak je vkládám.

Z některého pohledu není jisté, zda mám Ratloraptora. Nebo to je Daxloraptor?

Na druhé fotce je v dáli plno mázlých hnědých skvrnek. A mezi nimi výrazná bílá. Jde o srnky s místním albínem, je tu už několik let. Možná se mi někdy podaří albína nafotit zblízka, až půjdu s koněm. To srnky zdrhají až na poslední chvíli.

10.3.2023 22:09
elisak

XXX.XXX.194.232

Dneska nám to venčení moc nevyšlo. Vzala jsem Efíka na koloběžku a chytil nás pořádnej slejvák. Jeli jsme samozřejmně proti větru a dešti, já viděla prd. Cestička byla rozbahněná, z jedný strany řeka, z druhý strany sráz dolů s křovím, do kterýho se mě Efík neustále snažil zatáhnout i s koloběžkou, protože v tomhle hnusu dál rozhodně nepokračujeme a prý se jde někam schovat. Asi nemusím psát, že jsme přijeli komplet promočený...

10.3.2023 22:41
Mln

XXX.XXX.244.229

Byli jsme na tom podobně, nejdřív to vypadalo, že možná vykoukne sluníčko a Cirdovi se i 🐀 podaří ulovit, pak jsme ale řádně promokli. Jen pesan domů nespěchal, neb se mu podařilo nevětřit bažanta. Tak ho krásně vystavoval, že musela přijít pochvala. Jen foto není, protože fakt hodně pršelo. A když přestávalo, tak se ještě stihl vyválet v mokré trávě (asi voděodolný pes😀), jen ta vůně pak 🙊. No sprcha to jistí.

10.3.2023 22:58
elisak

XXX.XXX.194.232

Já fotila až když slejvák přešel. Na pózování v dešti by se mi vyprdnul a šel by se někam schovat i s koloběžkou za zadkem...

11.3.2023 06:41

Napadlo 30 a stále sněží + vichr, jaro jak vyšité Megy se to líbí, vyhrnuje místo silničářů.

11.3.2023 08:21

elisak napsal(a):
Dneska nám to venčení moc nevyšlo. Vzala jsem Efíka na koloběžku a chytil nás pořádnej slejvák. Jeli jsme samozřejmně proti větru a dešti, já viděla prd. Cestička byla rozbahněná, z jedný strany řeka, z druhý strany sráz dolů s křovím, do kterýho se mě Efík neustále snažil zatáhnout i s koloběžkou, protože v tomhle hnusu dál rozhodně nepokračujeme a prý se jde někam schovat. Asi nemusím psát, že jsme přijeli komplet promočený...

Krásný pes a krásná duha!

11.3.2023 08:23

Napadlo 30 a stále sněží + vichr, jaro jak vyšité Megy se to líbí, vyhrnuje místo silničářů.

Fouká, sněží, mrzne.

11.3.2023 08:34

V Brně fouká, mírně sněží, nemrzne, je jeden stupeň nad nulou. Sníh hned taje, takže je jen mokro.
Včera bylo patnáct stupňů, šla jsem jen v tričku a tenké bundě, bylo to bezva.

11.3.2023 08:40
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Včera u nás pršelo, lilo a pár minut svítilo sluníčko. Bylo bahno, spousta bahna. Nasedli jsme do auta, že třeba najdeme lepší podmínky. Přišel slejvák, pak bouračka, ucpaný objížďky, sluníčko, duha a krásná procházka.

Dnes sněží, pořádně fouká. Chlupáč ještě neotevřel oči, ale peřina se hýbe, takže žije. Možná mu tam zamávám kostí...

11.3.2023 08:56
Atheira

XXX.XXX.5.164

Rronjabutterfly napsal(a):
Včera u nás pršelo, lilo a pár minut svítilo sluníčko. Bylo bahno, spousta bahna. Nasedli jsme do auta, že třeba najdeme lepší podmínky. Přišel slejvák, pak bouračka, ucpaný objížďky, sluníčko, duha a krásná procházka.

Dnes sněží, pořádně fouká. Chlupáč ještě neotevřel oči, ale peřina se hýbe, takže žije. Možná mu tam zamávám kostí...

Jé, co to máte za psisko? Je to něco konkrétního?

11.3.2023 09:02

Aktuální výhled z okna. Vše bílé je nové. A tomu silný vítr. Nechtěla bych dnes bydlet ve vyšší poloze. Pes venku udělal jen louži a pelášil domů. Kočka chtěla ven, ale po otevření okna (chodí oknem) se rozmyslela.

11.3.2023 09:06
Atheira

XXX.XXX.5.164

Aktuální výhled z okna. Vše bílé je nové. A tomu silný vítr. Nechtěla bych dnes bydlet ve vyšší poloze. Pes venku udělal jen louži a pelášil domů. Kočka chtěla ven, ale po otevření okna (chodí oknem) se rozmyslela.

Kocour měl okno otevřené celou noc, stejný návyk. Přišlo mi, že kromě větru z venku, že není zas tak hrozně, celkem teplo a tak. Už jsem si čerstvě po probuzení plánovala, jak dneska budu rýt na záhonech, doplním substráty kompost, někde hnůj... Už si to všechno připravím, že to bude supr... No a pak jsem rozdělala rolety.
A ten pocit, že je teplo mě ráno při venčení taky rychle přešel.
Kocoura, o kterém jsem se domnívala, že je někde na zahradě, jsem našla v boxu s ponožkama.

11.3.2023 09:08

Rronjabutterfly napsal(a):

A na sněženky chodíte s kosou...

11.3.2023 09:28
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Atheira napsal(a):
Jé, co to máte za psisko? Je to něco konkrétního?

Konkrétně je to všechno možný:) Tak 6,7 let jsem poslouchala cca tohle - jee, vy máte štěňátko maliňáka, my ho máme doma taky, to až vám vyroste...
Chovatelka shiba inu v něm povahově tu shibu "viděla". Ocas to má stočený jak husky, špic nebo já nevím.

11.3.2023 09:30

A na sněženky chodíte s kosou...

Do zámeckého parku :-)
Mě už to neba.
Sníh je hezký, ale teď ne.

11.3.2023 10:17

Do zámeckého parku :-)
Mě už to neba.
Sníh je hezký, ale teď ne.

To máte jedno, v zámeckém parku, nebo v lese. Tam ani tam vás nesmí chytit :-))

11.3.2023 10:37

U nás taky dnes do rána nasněženo, přitom včera tady bylo nádherně teplo, v baráku bylo 21, zatopila jsem až večer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík