Jak se vám dnes venčí 3

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2023 09:34

Trickyvoo napsal(a):
No u nás se srnčí trénuje snadno, jak vlezu do nějakého lesa v okolí, tak mi taky přijde, že ty srnky na nás chodí koukat "konenčně nějaký lidi" Na poslední procházce zajíc čekal na cestě a přišlo mi, že na nás, pak teda odhopkal do lesa. Už jsem Malině říkala, že jim na to skočí, že jí evidentně chodí jen provokovat. Manžel to komentoval slovy, že v lese je asi tolik zvěře, že se to ani nevleze do lesa. No taky mám ten dojem.
Dneska muž vzal Malinu ven s kolem a ona z toho byla nadšená, vystřeilila prý jak na závodech a pořád jí musel brzdit. Akorát nevím, kolik může takhle běžet, nerada bych jí přepínala.

Na srny už nereagujeme...to snad není prochajda na naší oblíbenou lokalitu, aby tam minimálně dvě nebyly...většinou ale potkáme skupinek několik....Mates po nich ještě kouká, když třeba zrovna běží, ale Gina ta jen hodí očkem a vůbec jí to netankuje.

Větší sranda byl v létě bažant, co vyběhl z vysoké trávy...toho Gina nikdy neviděla. Dokonce si i myslím, že kdyby byla na volno, tak by to nedopadlo dobře...

A zajíce?? No tak toho už jsem u nás neviděla...nebojím se říct, že víc než 15 let.
Za éry chrťáka to jich pobíhalo hafec, ale teď ničehož nic.

2.4.2023 09:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na srny už nereagujeme...to snad není prochajda na naší oblíbenou lokalitu, aby tam minimálně dvě nebyly...většinou ale potkáme skupinek několik....Mates po nich ještě kouká, když třeba zrovna běží, ale Gina ta jen hodí očkem a vůbec jí to netankuje.

Větší sranda byl v létě bažant, co vyběhl z vysoké trávy...toho Gina nikdy neviděla. Dokonce si i myslím, že kdyby byla na volno, tak by to nedopadlo dobře...

A zajíce?? No tak toho už jsem u nás neviděla...nebojím se říct, že víc než 15 let.
Za éry chrťáka to jich pobíhalo hafec, ale teď ničehož nic.

Zajíce potkám bohužel spíš přejetého. Ale důkaz, že u nás stále jsou.

2.4.2023 09:41

A opět prší a pší.Jen krátká procházečka.Pes už chtěl jít domů.Kterej blb to vymyslel chodit v děšti na procházky.Srnky,zajíce,bažanty,koroptve potkáváme často,ale i lišky,jezevce a sem tam psíka mývalovitého a ten se kupodivu ani moc mebojí.Jen,naštěstí,divočáky tu máme málo.

2.4.2023 09:43
Atheira

XXX.XXX.29.154

A opět prší a pší.Jen krátká procházečka.Pes už chtěl jít domů.Kterej blb to vymyslel chodit v děšti na procházky.Srnky,zajíce,bažanty,koroptve potkáváme často,ale i lišky,jezevce a sem tam psíka mývalovitého a ten se kupodivu ani moc mebojí.Jen,naštěstí,divočáky tu máme málo.

Máme psy se stejným názorem. Laruna akorát poslední dny ještě kouká naštvaně na mě, jako že jsem ten déšť snad vymyslela.
Jezevce bych chtěla vidět, ale tady asi nic, samý prasata, nuda. 😅

2.4.2023 09:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Odkud jste? Tady o bažanta, koroptev, psíka nezavadíme, zato divočáků, srn mnogo .

2.4.2023 09:56

Atheira napsal(a):
Máme psy se stejným názorem. Laruna akorát poslední dny ještě kouká naštvaně na mě, jako že jsem ten déšť snad vymyslela.
Jezevce bych chtěla vidět, ale tady asi nic, samý prasata, nuda. 😅

No ráno vylezl vyspinkaný z baráku ven,letěl se vyčůrat na dvůr a snad za minutu byl zpátky,že v tom počasí teda venku nebude a pak si ještě vymyslím procházku.Už včera jsme byli na drobného deště,ale dnes se po chvilce rozpršelo hodně a to už se kategoricky otočil a že jde domů.Ať si v tomhle jdu sama.
Jezevci poblíž v lese mají noru.Loni jsme v obilí viděli i jezevčici se 3 mladými.Jenže tu je poměrně velká bažantnice a myslivci z nich nadšení nejsou.

2.4.2023 10:15
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak to je krásný věk...takže Barunce vééélká gratulace a ať jí zdravíčko slouží co nejdéle

Doufám,že tu s námi ještě dlouho bude. Zatím,ťuk,ťuk, je zcela zdravá (až na naprasklou achilovku následkem úrazu)

2.4.2023 10:19

lupus4 napsal(a):
Odkud jste? Tady o bažanta, koroptev, psíka nezavadíme, zato divočáků, srn mnogo .

Jo tak to je u nás podobně...divočáci a srny běžná zvěř. Dokonce dřív byli divočáci spíše jako paní Colombová, člověk věděl, že tam jsou, protože rozryté louky, ale fyzicky jsem žádného neviděla, teď už přiznali barvu a i ti divočáci jsou vidět, srny už přestaly být taková ta blízká setkání třetího druhu, ty klidně vyjdou z lesa na lesní cestu pár metrů od nás a ne aby si řekly "Ježíši ženská se psy, zdrháme" ale zastaví se a čučí a tak to většinou otočím já a jdu kousek zpět a čekám až zajdou zase do lesa a teda ten jeden bažant teď po letech, to bylo jak zjevení...

2.4.2023 10:32

tak Yoda (byť skoronaháč) déšť a mlhu a dneska opět i sněžení neřeší. Hlavně že je venku... Takže jsme dali poměrně velký lesní okruh, vody je opravdu hodně - všechny studánky přetékají, potůčky, potoky i Nisa tečou mocmoc, v každém příkopu je průzračná voda... tak mají hory po zimě vypadat.
Jen tedy ta teplota se mi nelíbí - sice nejsem kamarád s vedrem a léto nemusím... ale 1,2 stupně v půl jedenácté dopoledne je i na mě v dubnu dost málo... Rukavice už jsem uklidila...

2.4.2023 10:51

lupus4 napsal(a):

Malá vesnice v Polabí,okolo lesy,louky,sady,remízy.Ovšem po lońském vichru lesy dost prořídly.Jenže se stavbou nových domů a s přílivem měšťáků se psy,kteří si myslí,že mohou vše a všude,nevím,jak to koroptvičky přežijí.
Hnízdí tady v hustě zarostlém svahu mimo jiných dřevin je tam i dost rakytníků a tak se mají kam schovat.Jenže dřív nás po okolí chodilo pár přes den,ale teď tam chodí procesí a i večer za tmy a vše plaší.Jen když prší je klid a pohoda.
Z psíka myslivci nejsou nadšení,chodí jim na bažanty,lišky se likvidují na potkání a i jezevce udržují stálé úrovni.

2.4.2023 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Není to tak úplně z venčení...
Vlezla jsem včera po sto letech do Kauflandu, nesnáším ten krám, ale potřebovala jsem hrábě a hobby markety byly z ruky...
Ve frontě na kasu stál drsoň ve věku kolem čtyřicítky, kérky, kožená bunda, neprůstřelnej výraz.
Pod rukou držel cosi, co jsem automaticky považovala za motorkářskou přilbu - motorkáři jí přesně tak držej.
Až pak jsem se koukla pořádně a nebyla to přilba, ale taška typu "kukaň" a z ní koukal luxusní krysařík. Musela jsem furt na něj čumět, až mi to bylo trapný. Ale já mám prostě na ty dobrmaní držtičky úlet
A strašně se mi líbí pidipsi v kombinaci s takovýma drsoněma ...je vidět, že pán si nepotřebuje zvedat sebevědomí.

3.4.2023 08:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Vlezla jsem včera po sto letech do Kauflandu, nesnáším ten krám, ale potřebovala jsem hrábě a hobby markety byly z ruky...
Ve frontě na kasu stál drsoň ve věku kolem čtyřicítky, kérky, kožená bunda, neprůstřelnej výraz.
Pod rukou držel cosi, co jsem automaticky považovala za motorkářskou přilbu - motorkáři jí přesně tak držej.
Až pak jsem se koukla pořádně a nebyla to přilba, ale taška typu "kukaň" a z ní koukal luxusní krysařík. Musela jsem furt na něj čumět, až mi to bylo trapný. Ale já mám prostě na ty dobrmaní držtičky úlet
A strašně se mi líbí pidipsi v kombinaci s takovýma drsoněma ...je vidět, že pán si nepotřebuje zvedat sebevědomí.

Zrovna v sobotu jsme autem míjeli taky úplnýho bouchače od pohledu, typickej motorkář se vším, co si představíte, že nosí a jak vypadá. Šel po chodníku a s ním cupitalo takový střapatý dlouhonohý tenký cosi, jak kdyby zmenšená borderkolie křížená s prachovkou, béžovobílá. Ta kombinace člověka a psa byla najednou úplně do očí bijící, prostě nešlo si toho nevšimnout. Taky jsem říkala, že si zřejmě nepotřebuje honit ego.

3.4.2023 10:26

Terven napsal(a):

A možná se jmenoval Rambo. Myslím, ten pes.

3.4.2023 16:06

Atheira napsal(a):
Zrovna v sobotu jsme autem míjeli taky úplnýho bouchače od pohledu, typickej motorkář se vším, co si představíte, že nosí a jak vypadá. Šel po chodníku a s ním cupitalo takový střapatý dlouhonohý tenký cosi, jak kdyby zmenšená borderkolie křížená s prachovkou, béžovobílá. Ta kombinace člověka a psa byla najednou úplně do očí bijící, prostě nešlo si toho nevšimnout. Taky jsem říkala, že si zřejmě nepotřebuje honit ego.

Altheira, Terven vidíte, podle oblečení nelze hodnotit lidi, znám dost motorkářů takových, jaké jste potkali a bezva lidi. To samé metalisti, kdyby jste viděli mého známého a jeho ženu jak chodí vymodění na fesťák Masters of rock do Vizovic, kůže, řetězy, náramky s hroty, jinak normální lidi a on naprostý pohodář se srdcem na pravém místě. A to jim je přes 50. U mě jsou nejhorší týpci takoví ti nadlidi, vystajlovaní páni podnikatelé(top je holá lebka a plnovous) a jim podobní a dámy fifleny, co si koupí psa jako modní doplněk a všichni si sedněte na pr..del, pozor já jdu, mám pomeraniana, my na to máme a koupí mu granule v supermarketu.

3.4.2023 17:20

Altheira, Terven vidíte, podle oblečení nelze hodnotit lidi, znám dost motorkářů takových, jaké jste potkali a bezva lidi. To samé metalisti, kdyby jste viděli mého známého a jeho ženu jak chodí vymodění na fesťák Masters of rock do Vizovic, kůže, řetězy, náramky s hroty, jinak normální lidi a on naprostý pohodář se srdcem na pravém místě. A to jim je přes 50. U mě jsou nejhorší týpci takoví ti nadlidi, vystajlovaní páni podnikatelé(top je holá lebka a plnovous) a jim podobní a dámy fifleny, co si koupí psa jako modní doplněk a všichni si sedněte na pr..del, pozor já jdu, mám pomeraniana, my na to máme a koupí mu granule v supermarketu.

Jste mi připomněla, jak před léty vyprávěl Jaroslav Uhlíř, když byl nominován na rockový festival. Tuším, že ho tam "dohodil" Karel Šíp. Nebo naopak? Nebo Zdeněk Svěrák? Ale to je jedno.

Prostě se mu tam moc nechtělo, odporoval, že ho tam v lepším případě vypískají, v horším po něm budou házet plechovky od piva a rajčata.

A dodnes na to vzpomíná, jak ti drsní, ocvočkovaní rockeři celí v černém, sborem zpívali "skřítkové, tesaři, vylezte z mechu".

3.4.2023 18:43
Terven

XXX.XXX.20.235

Jasně, jehodnotila jsem ve smyslu -dobrej nebo špatnej člověk. Nesoudila jsem charakter pána. Zaujal mě čistě ten kontrast. Prostě mi k tomu image krysařík neseděl 🙃

4.4.2023 08:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mi nemusíte říkat, že nemám podle oblečení hodnotit lidi.
Já se jen snažila říct, že se k sobě s tím psem nehodí a působí jako vtipná dvojka. V čem je to hodnocení člověka ve smyslu, co je zač? Váš příspěvek je mnohem víc hodnotící a odsuzující konkrétní skupiny lidí (vystajlovaní páni podnikatelé) než ten můj nebo tervenin, popravdě.

Ten kontrast podporuje to, že i míň "drsný" chlapi mívají často s malými psíky nebo pudly osobní problém a nechtěj to domů, protože evidentně maj problém sami se sebou. Mockrát se to tady řešilo - chtěla bych x, ale manžel by se zbláznil, kdyby ho musel venčit.
Naopak mám pocit, že přesně podle tohohle - kašlu na to, jak moc hustej ten pes je nebo není - je známka toho, že ten člověk nemá hlavu plnou svýho ega.

4.4.2023 10:15

Atheira napsal(a):
Mi nemusíte říkat, že nemám podle oblečení hodnotit lidi.
Já se jen snažila říct, že se k sobě s tím psem nehodí a působí jako vtipná dvojka. V čem je to hodnocení člověka ve smyslu, co je zač? Váš příspěvek je mnohem víc hodnotící a odsuzující konkrétní skupiny lidí (vystajlovaní páni podnikatelé) než ten můj nebo tervenin, popravdě.

Ten kontrast podporuje to, že i míň "drsný" chlapi mívají často s malými psíky nebo pudly osobní problém a nechtěj to domů, protože evidentně maj problém sami se sebou. Mockrát se to tady řešilo - chtěla bych x, ale manžel by se zbláznil, kdyby ho musel venčit.
Naopak mám pocit, že přesně podle tohohle - kašlu na to, jak moc hustej ten pes je nebo není - je známka toho, že ten člověk nemá hlavu plnou svýho ega.

Nemyslela jsem tak, že podle oblečení hodnotíte lidi, jako povahově a charakter vůbec, chápu, jak to bylo myšleno. Ale já jsem poznala právě ty vystajlovaný lidi a všichni křiváci, falešní. Příště už raději psát nebudu nic.

6.4.2023 12:59

Atheira napsal(a):

Jo taky jsme v parku potkávali chlápka...taková ta "plešatá palice" (bez urážky, jen popis vzhledu), nabušená muskulatura...prostě takovej ten drsňák od pohledu, že by se k němu spíš hodil nějakej bull, rotvík, caník a pod. a na vodítku ...teda spíše na šňůrce od brýlí mu poskakují dvě čivavindy.

7.4.2023 02:38
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ve středu jsem poprvé po nemoci venčila, odvezli jsme dítě na hlídání k babičce a cestou se stavili na drobnou vycházku v Dobřenicích. Moc se nám tam líbilo, ale ještě nejsem fit a tříkilometrová procházka mi dala zabrat. Nějak se mi prostě točila hlava. Je to divný, sice jsem neměla pozitivní test na koronu, ale spíš mám stavy jak po něm a ne po chřipce. Nepamatuji se, že by mi po chřipce bylo někdy takhle. Bušení srdce, únava jo, ale bych se bála rychleji otočit hlavou...tak to fakt ne.

7.4.2023 16:39

Když je počasí takové, že vynecháte i cvičák, je na vyblbnutí skvělá koňská hala:

https://youtu.be/wbUVVY6Qezo

7.4.2023 17:30
elisak

XXX.XXX.194.232

Trickyvoo napsal(a):
Ve středu jsem poprvé po nemoci venčila, odvezli jsme dítě na hlídání k babičce a cestou se stavili na drobnou vycházku v Dobřenicích. Moc se nám tam líbilo, ale ještě nejsem fit a tříkilometrová procházka mi dala zabrat. Nějak se mi prostě točila hlava. Je to divný, sice jsem neměla pozitivní test na koronu, ale spíš mám stavy jak po něm a ne po chřipce. Nepamatuji se, že by mi po chřipce bylo někdy takhle. Bušení srdce, únava jo, ale bych se bála rychleji otočit hlavou...tak to fakt ne.

Já měla nějakej chcíp před vánocema. Test na covid jsem si nedělala, 3 dny jsem měla teploty kolem 38, pak už dobrý, ale blbě mi bylo další týden. Taky jsem měla nějaký divný stavy, dokud jsem ležela tak mi bylo fajn, ale stačilo abych stála cca 10 minut a začala se mi hrozně motat hlava, pocity na zvracení až zvracení. Vánoční úklid probíhal stylem, 10 minut něco dělat a pak cca 30 minut ležet a odpočívat...

7.4.2023 19:11

My dnes venčime takto, venku prší.

7.4.2023 21:21
Trickyvoo

XXX.XXX.132.165

elisak napsal(a):
Já měla nějakej chcíp před vánocema. Test na covid jsem si nedělala, 3 dny jsem měla teploty kolem 38, pak už dobrý, ale blbě mi bylo další týden. Taky jsem měla nějaký divný stavy, dokud jsem ležela tak mi bylo fajn, ale stačilo abych stála cca 10 minut a začala se mi hrozně motat hlava, pocity na zvracení až zvracení. Vánoční úklid probíhal stylem, 10 minut něco dělat a pak cca 30 minut ležet a odpočívat...

Jo tak to mám podobný. Nějaký podivný moribundus. Dneska jsme šli skoro 7 km, muž chtěl jít ještě delší, ale já měla problém dojít k autu a pak se mi zas točila hlava, ale je to každý den o dost lepší.

7.4.2023 21:24
Trickyvoo

XXX.XXX.132.165

Dneska jsme byli v polabí, Písty. Moc hezká vycházka.

8.4.2023 05:18

My dneska socializovali Torinku. Nejdřív v obchodním domě, kam nově můžou psi. Chudák z toho byla celá vyjukaná, ale prosklený výtah se líbil. Ve venkovní restauraci už byla jako doma, i s krůtou se seznámila. A na závěr jsme šli do psího parku.

8.4.2023 21:01

týden náročný - nachodili jsme dost kiláčků - a to máme ještě zítřek a pondělí... Počasí velmi různé - zima, rampouchy, mlha, sluníčko... prostě duben

8.4.2023 22:02

Ačkoliv dnes počasí nic moc, ráno mlha a sníh, tak odpoledne jsme s kamarády dali 3 hodinovou procházku s cvičením.

9.4.2023 01:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro xerxovou (velikostně) a janae (početně)

https://www.facebook.com/watch?v=1985679618440223

9.4.2023 06:29

lupus4 napsal(a):

Nightův chovatel venčil na volno obří stádo dog. Jen je nevozil autem - za statkem mu začínala nekonečná pustá Meseta. Bohužel úžasně vedené stránky plné fotek a videí zmizely...

9.4.2023 18:14

lupus4 napsal(a):

Podobně, akorát že vlkodavové nevybíhají z auta, ale z domu, venčí chovatelka bydlící na severním okraji Brna.

10.4.2023 17:21

Velikonoční prochajda byla super. Hodně teda překvapil Matýsek, který se nechal odvolat od cyklisty, běžkyně, chodce s holemi. Dokonce už hezky začíná chodit bez vodítka u nohy. No a madam pastevecká? Zvládla bez zájmu čtyřkolku, chlapa co svářel plot u cesty v kukle, páva, co šel po cestičce před námi, osamoceného cyklistu, běžkyni…no hleděla si celou dobu svýho a tak mě potvora ukolébala, že když jsme uhnuli z.cesty, aby mohl projet chlápek na kole se psem… kouknu na Ginu, Gina na pohodu a když nás minuli a chci jít dál tak prej tradá za nima… no pár kroků mě odtáhla neboť jsem se zpronevěřila pravidlu “ vždy ve střehu”.
Ale celkově to teda bylo super.

10.4.2023 18:19

závidím Matýska... Yoda dneska chtěl vyrazit za srncem (ano - klasika, srnec přebíhá cestu těsně před námi... i když nikde nikdo široko daleko nebyl) a měla jsem co dělat... neb se rozhodl mě zcela ignorovat. Ale i na šestimetrové ploché ostré stopovačce jsem ho udržela (někdy jsou kila navíc výhodou). Zajímavé bylo, že zajíce pomalu hopkujícího neřešil - možná byl pomalý, možná malý (třeba kočky, když jde na vodítku, neřeší), u nás zajíci nejsou, takže je nezná.
Jinak si myslím, že bude zítra celý den spinkat - neb jsme byli v týdnu každý den na delší procházce a včera i dneska na fyzicky náročném výletě.
Včera jsme dobyli vrchol Dlouhé hory (Ještědský hřeben), což je prostě kopec... Sestup po neznačených cestách se díky následkům těžby ve strmé stráni stal dost adrenalinový. Popadané stromy, spousta větví, stržený terén, bahno a opravdu sešup a cesta nikde... Ke konci už i psík nechtěl průzkumničit a držel se nás jak klíště. Jakmile jsme dosáhli normálních cest, vrátil se nám humor (já jela tou strání po zadku třikrát) i medvědí česnek na oběd si donesli...

A dneska čtvrtý nejvyšší kopec Českého Středohoří - Sedlo. Sice celá trasa dnes vzorně po značených cestách - ale ten krpál nahoru a hlavně "volný pád" dolů stál za to. Jinak nádhera - sice výhledy nicmoc - neb byl v kraji opar, ale ty skály jsou prostě úžasný. Když pominu scénu se srncem, tak byl dnes psík vzorný - hlavně dolů v sestupu mě mile překvapil - na každé čekej čekal, takže jsem za ním nejela... Jen tedy u srázů a vyhlídek ho musím hlídat, on se fakt rád kochá...

Puberta s ním mlátí - snad si vzpomene, že někdy i nějaké ty povely uměl (a myslela jsem, že docela dobře). Je teď občas na zabití... Navíc začíná trochu hlídat, občas zaštěká (a pak se lekne vlastní odvahy), začal se vymezovat vůči psům (vrčí, neútočí)... a jindy je vzorňák jako za mlada... Uvidíme, co se z něj vyloupne

Vini

10.4.2023 18:26
Vini

XXX.XXX.109.194

Dneska bylo moc krásně.Chodili jsme okolo řeky,kde se pesan i vykoupal.Vodu má moc rád a nejlepší když se pak oklepe přímo u mě😊

10.4.2023 18:33

závidím Matýska... Yoda dneska chtěl vyrazit za srncem (ano - klasika, srnec přebíhá cestu těsně před námi... i když nikde nikdo široko daleko nebyl) a měla jsem co dělat... neb se rozhodl mě zcela ignorovat. Ale i na šestimetrové ploché ostré stopovačce jsem ho udržela (někdy jsou kila navíc výhodou). Zajímavé bylo, že zajíce pomalu hopkujícího neřešil - možná byl pomalý, možná malý (třeba kočky, když jde na vodítku, neřeší), u nás zajíci nejsou, takže je nezná.
Jinak si myslím, že bude zítra celý den spinkat - neb jsme byli v týdnu každý den na delší procházce a včera i dneska na fyzicky náročném výletě.
Včera jsme dobyli vrchol Dlouhé hory (Ještědský hřeben), což je prostě kopec... Sestup po neznačených cestách se díky následkům těžby ve strmé stráni stal dost adrenalinový. Popadané stromy, spousta větví, stržený terén, bahno a opravdu sešup a cesta nikde... Ke konci už i psík nechtěl průzkumničit a držel se nás jak klíště. Jakmile jsme dosáhli normálních cest, vrátil se nám humor (já jela tou strání po zadku třikrát) i medvědí česnek na oběd si donesli...

A dneska čtvrtý nejvyšší kopec Českého Středohoří - Sedlo. Sice celá trasa dnes vzorně po značených cestách - ale ten krpál nahoru a hlavně "volný pád" dolů stál za to. Jinak nádhera - sice výhledy nicmoc - neb byl v kraji opar, ale ty skály jsou prostě úžasný. Když pominu scénu se srncem, tak byl dnes psík vzorný - hlavně dolů v sestupu mě mile překvapil - na každé čekej čekal, takže jsem za ním nejela... Jen tedy u srázů a vyhlídek ho musím hlídat, on se fakt rád kochá...

Puberta s ním mlátí - snad si vzpomene, že někdy i nějaké ty povely uměl (a myslela jsem, že docela dobře). Je teď občas na zabití... Navíc začíná trochu hlídat, občas zaštěká (a pak se lekne vlastní odvahy), začal se vymezovat vůči psům (vrčí, neútočí)... a jindy je vzorňák jako za mlada... Uvidíme, co se z něj vyloupne

No u Matýska spíš pořád čekám, až ta puberta dorazí...ale je možný, že to s ním prostě netříská, alespoń zatím. Navíc on nemá zdaleka takovou páru jako odhodlaná Ginušoida.

Ještěže Ginuš není doga...to bych asi měla problém.

10.4.2023 19:08

Vini napsal(a):
Dneska bylo moc krásně.Chodili jsme okolo řeky,kde se pesan i vykoupal.Vodu má moc rád a nejlepší když se pak oklepe přímo u mě😊

Můj psí “vnouček” dnes taky plavčil. Moji psi na to nejsou, tak max zchladit ťapiny v potoce.

10.4.2023 19:11

My dnes byli taky na výletě, bylo tady nádherných 12 stupňů. Ve výšce nad 1000 metrů se ještě drží sníh.

10.4.2023 22:38

já vím, že není sobota... ale ty dva výlety (včera na Dlouhou horu a dneska na Sedlo) mají fotek ažaž

11.4.2023 01:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

O víkendu jsme absolvali pár návštěv i s Malinou a musím jí pochválit, ještě teda vyštěkávala lidi, co přilši k nám, ale už se nechává hladit od návštěv a nevystartuje na ně pokaždé, když dělají rychlejší pohyb. Jen teda byla návštěva s batoletem a to jak usoudila, že se k dítěti někdo chová nevhodně, tak to si zase štěkla. Nicméně se to lepší a věřím, že se časem odnaučí. Když to tak počítám, tak nějaký ten mumraj zažije maximálně jednou za čtvrt roku, tak hotl nemá natrénováno.
Dneska jsme venčili na Řípu. Už tam chci tak 5 let minimálně a muž mi vždy odpovodí "tam bude dneska hodně lidí". Když jsem se tedy zeptala, ať mi řekne, kdy tam ti lidi nebudou, tak nakonec se šlo. Šla i dcera, té jsem slíbila v suvenýrech odměnu, když nebude brblat, že jí bolí nohy a ona vážně nebrbrala a celou cestu zvládla.

12.4.2023 20:16

Nevím, jak je to možný, ale ten pes to se mnou už od začátku umí.
Pes: “Jdeme zase na tu louku, kde se loví srnky, jo?”
Já: “Ne, je podmáčená a zmáchaly by se mi boty.” (Zrovna jsem měla letní edici promokavých bot.)
Pes: “Tak sis měla vzít gumáky.”

O pár vteřin později … jdeme srnčí podmáčenou loukou
Se mi totiž hrozně líbí, jak ten pes vypadá, když nasadí lovecký režim

Vini

12.4.2023 21:35
Vini

XXX.XXX.109.194

Lovecký režim ne,to by mi nejraději urval ruce.Neustále mě cvičí v pozornosti a ve střehu. Co kdyby mohl někde prohnat třeba slepice. Jinak dneska bylo nádherně na delší procházku.

12.4.2023 21:57

Počasí už nemůže být o moc aprílovější. Rozdíl několika dnů a pár kopců od nás. O víkendu poprašek, dneska krásné jarní počasí.

Při dnešní procházce jsem se namlsala sluníčka. A podle předpovědi v dalších dnech to zase bude na obleček.

12.4.2023 22:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska bylo venku krásně a Malina se rozhodla, že bude fakt hrozně hodná. Dneska s ní nebyla žádná práce. Na vodítku netahala, dělala, co jsem chtěla ještě dřív než jsem to řekla, pak po mě vždycky loupla okem, co já na to. Na slunku se jí nádherně leskla srst a ve větru jí jemně povlával ocásek jako vlaječka.
Prostě dneska mi předváděla, že žádný démon není, ale učiněný anděl. Dokonce dceři nerozkousala nové boty, ale jen je ukradla a způsobně čekala, až jí zas ty boty někdo sebere. Možná za ní šly ty boty samy. Ona nevypadala, že by něco mohla ukrást.

13.4.2023 13:24

Vini napsal(a):
Lovecký režim ne,to by mi nejraději urval ruce.Neustále mě cvičí v pozornosti a ve střehu. Co kdyby mohl někde prohnat třeba slepice. Jinak dneska bylo nádherně na delší procházku.

Já to zatím vítam, je to možnost začít cvičit ovladatelnost u zvěře. A užívám si, že mám malýho psa. Taky mi ale včera škubnul vodítkem, když jsem na ranní procházce pospávala a odněkud vyběhla kočka. Tak jsem v duchu zanadávala, že nedávám pozor a nechám s sebou takhle škubnout, když mě zrovna i bolí záda... a za pár kroků jsem zjistila, že to škubnutí naopak asi pomohlo a záda povolily

13.4.2023 13:31

Já to zatím vítam, je to možnost začít cvičit ovladatelnost u zvěře. A užívám si, že mám malýho psa. Taky mi ale včera škubnul vodítkem, když jsem na ranní procházce pospávala a odněkud vyběhla kočka. Tak jsem v duchu zanadávala, že nedávám pozor a nechám s sebou takhle škubnout, když mě zrovna i bolí záda... a za pár kroků jsem zjistila, že to škubnutí naopak asi pomohlo a záda povolily

Takhle mi ta naše zrzavá raketa opravila kotník. Dost mě bolel asi dva týdny, tak jsem se jen odplazila se psem na nejbližší louku, a ten se tak rozjuchal, že to do mě narval v plné rychlosti. Jak jsem padala do trávy, slyšela jsem, jak to v kotníku křuplo. Viděla jsem teda všechny svaté a myslela si, že to budu mít zlomené, ale kupodivu to dopadlo přesně naopak, a od té doby už mě kotník nebolí.

13.4.2023 13:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já se omlouvám, že jsem tak mimo, zřejmě mi toho hodně uteklo, ale vy máte nové psisko? A mohla bych ho vidět?

13.4.2023 13:41

Takhle mi ta naše zrzavá raketa opravila kotník. Dost mě bolel asi dva týdny, tak jsem se jen odplazila se psem na nejbližší louku, a ten se tak rozjuchal, že to do mě narval v plné rychlosti. Jak jsem padala do trávy, slyšela jsem, jak to v kotníku křuplo. Viděla jsem teda všechny svaté a myslela si, že to budu mít zlomené, ale kupodivu to dopadlo přesně naopak, a od té doby už mě kotník nebolí.

To kdysi dávno psala jedna přispěvatelka na koních. Měla problém s palcem u nohy, doktor pořád pochybovačně potřásal hlavou, na operaci se mu to úplně nezdálo. Pak jí na něj dupla kobyla a ještě se na něm otočila.

A při další návštěvě ortoped jásal, jak se to krásně spravilo i bez té operace. Tenkrát ji dotyčná nabízela jako kobylu - léčitelku.

13.4.2023 13:43

Atheira napsal(a):
Já se omlouvám, že jsem tak mimo, zřejmě mi toho hodně uteklo, ale vy máte nové psisko? A mohla bych ho vidět?

Dávala jsem nedávno fotky do vlákna "naše přírůstky". Máme novýho útulkáče, je to úžasňák :)

13.4.2023 14:07

Dávala jsem nedávno fotky do vlákna "naše přírůstky". Máme novýho útulkáče, je to úžasňák :)

Ten výraz! 😉prostě model ❤

13.4.2023 14:15

Ten výraz! 😉prostě model ❤

Jako čím dál víc nechápu, jak se toho psa mohl někdo dobrovolně vzdát

Vini

13.4.2023 14:47
Vini

XXX.XXX.109.194

Máte krásné zážitky se škubáním vodítka.😃Zkoušela jsem mít sedák a běhat,jenže párkrát vylítnul po myši a tak mám kapku obavy o záda.Takže mám krátký postroj a vodítko v ruce.Ale musím říct že občas má rozum a nereaguje na zvířata jak blázen. Možná že se časem trochu zklidní i když lovení má holt v krvi.

13.4.2023 17:11

Teda lidi, a nějakou metodu na spravení karpálů nemáte? 😃

13.4.2023 17:25

Tak zrovna na to mi přišlo, že pořízení psa úplně nepomohlo 🥸😀

13.4.2023 17:29

Jestli vám to pomůže nevím,ale byla jsem před 5 lety na karpálech,brněly mě prsty.Řekli mně,že je nález hraniční,ale ne k operaci.Koupila jsem si v lékárně karpal akut,moc jsem tomu nevěřila,ale po čase brnění přešlo.Po 4 letech jsem byla na kontrole a tam se divili,že mám nález lepší než posledně.Tak nevím,co bylo za zlepšením,ale každopádně si tak 1x ročně mastičku koupím,vymažu,prsty nebrní.

13.4.2023 19:26
janaa

XXX.XXX.174.242

Vyzkoušej třezalkový olej, a až bude,nejlépe si udělat domácí. Kdysi jsem dávala kamarádce darem, za měsíc mi volala,jestli nemám ještě. Mužskej si tím začal mazat rozpraskaný ruce a zjistil,že mu to zabírá na karpály. Od té doby to mám potvrzené od vícero lidí

13.4.2023 21:55
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

S karpáláma začínám mít taky problémy. Zatím mi to dělají jen některé činnosti. Tak asi vyzkouším taky něco. Pokud se to dá vyřešit bez operace, tak se ničemu nebráním.

Procházka se dneska nekonala, jelikož u nás celý den pršelo. Nakonec jsme jMalinu museli vystrčit ven, aspoň za dveře, aby se vyčůrala. Místo toho jsme si hráli a pak schovávali pamlsky. To jí hodně baví a nerozdivočí se u toho.

13.4.2023 22:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Jako čím dál víc nechápu, jak se toho psa mohl někdo dobrovolně vzdát

Přesně tak...občas si lámu hlavu, jak se někdo mohl dobrovolně vzdát pinčový, místo aby chrochtal blahem, že má doma takovej poklad
Asi holt jinej vesmír...

13.4.2023 22:41

Díky všem za tipy, Karpal Akut mám, ale mažu dost nepravidelně, třezalkový olej vůbec neznám, tak zkusím. Loni v květnu jsem byla na EMG a bylo to k operaci, ale kvůli štěňatům jsem na ni jít nemohla, během toho skoro roku se to dost uklidnilo, ale třeba po odhazování sněhu v zimě to teda bolelo dost, hlavně v noci. Teď pokud bych chtěla na operaci, tak musím znovu na EMG. Tak než tam půjdu, zkusím poctivě mazat.

14.4.2023 06:33

oproti předpovědi u nás včera nepršelo (jen výjimečně drobná přeprška), takže jsme stihli i procházku do lesa. Teď ráno jsem ranní kratičkou venčící taky raději protáhla, protože zatím je sucho, ptáci řvou jak pominutí, minimum chodců, dneska ani psa jsme žádného nepotkali... prostě klidné ráno chvilku před šestou je skvělý čas na probrání

14.4.2023 07:44

oproti předpovědi u nás včera nepršelo (jen výjimečně drobná přeprška), takže jsme stihli i procházku do lesa. Teď ráno jsem ranní kratičkou venčící taky raději protáhla, protože zatím je sucho, ptáci řvou jak pominutí, minimum chodců, dneska ani psa jsme žádného nepotkali... prostě klidné ráno chvilku před šestou je skvělý čas na probrání

Tak to se u vás máte, protože tady pršelo včera hodně, přitom předpovídali jen 5 milimetrů za celý den. Za duben zatím jen 2 slunečný dny.

Vini

14.4.2023 07:47
Vini

XXX.XXX.109.194

U nás včera poprchávalo a dnes od noci leje a leje. Takže příjdem z procházky zas jak vodníci. 😒😃

14.4.2023 11:10

Musí to být úžasňák, je to cca 50% knírače !

14.4.2023 12:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Vyzkoušej třezalkový olej, a až bude,nejlépe si udělat domácí. Kdysi jsem dávala kamarádce darem, za měsíc mi volala,jestli nemám ještě. Mužskej si tím začal mazat rozpraskaný ruce a zjistil,že mu to zabírá na karpály. Od té doby to mám potvrzené od vícero lidí

Ahá??!!! Díky!! Třezalkový olej miluju a vyrábím si furt /stejně jako tinkturu/ díkec moc.

14.4.2023 12:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já bych taky někdy ráda dala vzhledný fotky jak doklad toho, jak se nám venčí. ale copak to s ohařem jde?

14.4.2023 12:43

Zrzavci napsal(a):
Já bych taky někdy ráda dala vzhledný fotky jak doklad toho, jak se nám venčí. ale copak to s ohařem jde?

To nejni ohař, ale jozefčík! Vpravo na fotce má hlavu, tělo obtočené kolem fotografa zadem a vlevo mu pak vykukuje zadek!

14.4.2023 12:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To nejni ohař, ale jozefčík! Vpravo na fotce má hlavu, tělo obtočené kolem fotografa zadem a vlevo mu pak vykukuje zadek!

no a ten třetí, ten nejni vidět skorem vůbec.

14.4.2023 18:18

..dneska jsme se vydali v Praze na ForPets.....Kilián čerstvě vykoupaný a vyfénovaný pochopil velmi rychle, jak se chovat abychom si odnesli domů tašku napěchovanou k prasknutí věnovanými pamlsky a vzorky a jako bonus byl sám nacpán rovněž k prasknuti.....myslím, že předčil kdejakého profi žebráka a přítomni nabyli dojmu, že týden nežral a pamlsek vidí poprvé v životě.......vždycky se vzorně posadil před každým, kdo u svého stánku cosi nabízel, pozorně na něj hleděl, hubu otevřenou v úsměvu a ocásek si mohl ukroutit, neodolal nikdo, poté co nabídnutou mlsku vdechnul, stulil se onomu prodejci k nohám a nechal se mazli a mazlit a hladit a drbat.....

14.4.2023 19:02

U nás se nadále lenoší, lije a lije.

14.4.2023 19:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak tam moc nechodím, proto jsem si nevšimla. Je krásný. Ani mě podle vaší profilovky nejdřív nenapadlo, že to není váš předchozí pes, přitom tenhle je mnohem menší. Jak mu říkáte?

14.4.2023 19:31

Atheira napsal(a):
Tak tam moc nechodím, proto jsem si nevšimla. Je krásný. Ani mě podle vaší profilovky nejdřív nenapadlo, že to není váš předchozí pes, přitom tenhle je mnohem menší. Jak mu říkáte?

Jmenuje se Fin :) S předchozím psem má dost stejného, xichtík (já ubohý pejsek), některý gesta. Ale je jaksi, ehm, chytřejší a hlavně je na žrádlo 😁 Po tomhle asi už nikdy nebudu chtít nežravýho psa 😀

14.4.2023 19:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jmenuje se Fin :) S předchozím psem má dost stejného, xichtík (já ubohý pejsek), některý gesta. Ale je jaksi, ehm, chytřejší a hlavně je na žrádlo 😁 Po tomhle asi už nikdy nebudu chtít nežravýho psa 😀

Mně často přijde, že čím větší pes, tím větší trubka. Proto se asi jeví chytřejší. Kolik váží? Těžko se mi z fotky poznává, jestli je to osmikilový pinďa nebo už takový ten férový pes kolem patnácti.

14.4.2023 20:08

Atheira napsal(a):
Mně často přijde, že čím větší pes, tím větší trubka. Proto se asi jeví chytřejší. Kolik váží? Těžko se mi z fotky poznává, jestli je to osmikilový pinďa nebo už takový ten férový pes kolem patnácti.

Je o dvě kila nad limitem, co jsme si řekli, tj 17 kg 😁 trochu větší než kokr

14.4.2023 20:36
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás se nadále lenoší, lije a lije.

U nás se taky lenoší - ze zdravotních důvodů - a taky lije.
Přesto, že můžeme jen na čůračky kolem bloku, byla bych radši, kdyby bylo sucho a sluníčko. Vikina je jako hnůj i za těch 10 minut a pláštěnky jsou imrvére mokrý a neschnou.
Pinčová je včera po mastektomii, celá jedna mléčná lišta fuč...tak to máme za sebou.
Domů jsem ji nesla dosti sjetou, to byl rozdíl oproti kastraci, kdy šla po svých. Prý ji trochu utlumili, protože posledně jim tam po operaci pobíhala
Jakmile ale pominul vliv medikace, pinčová ožila. Už večer ji přivábil do kuchyně zvuk nože cvakajícího o prkýnko večeři vdechla s chutí, v noci spala jako obvykle. Žádnej třes, nic.
Shodly jsme se s dcerou, že po kastraci bylo aspoň trochu poznat, že něco je jinak než obvykle
Jizvu má přes celýho psa, od podpaží až po zadní nohu. Vet říkal, že operace byla delší než čekali, jizva je delší než čekali, spotřeba anestetik a materiálu byla větší než čekali ...přeložila jsem si jeho kultivovanej projev tak, že to byla mizerná piplačka
Dneska na kontrole byl spokojen, pinčovou nejvíc zajímala dóza s piškotama.
Prý kdyby to teklo nebo bych cítila v podkoží tekutinu, máme přijít kdykoliv...víkend je před námi, tak tu jizvu studuju, snad přežijem do pondělí bez nutnosti pohotovosti. I když teda, kdosi mě tady nedávno uklidnil, že když sešlápnu plynovej pedál k podlaze, za půl hodiny jsem ve Stodůlkách

14.4.2023 20:52

Terven napsal(a):
Přesto, že můžeme jen na čůračky kolem bloku, byla bych radši, kdyby bylo sucho a sluníčko. Vikina je jako hnůj i za těch 10 minut a pláštěnky jsou imrvére mokrý a neschnou.
Pinčová je včera po mastektomii, celá jedna mléčná lišta fuč...tak to máme za sebou.
Domů jsem ji nesla dosti sjetou, to byl rozdíl oproti kastraci, kdy šla po svých. Prý ji trochu utlumili, protože posledně jim tam po operaci pobíhala
Jakmile ale pominul vliv medikace, pinčová ožila. Už večer ji přivábil do kuchyně zvuk nože cvakajícího o prkýnko večeři vdechla s chutí, v noci spala jako obvykle. Žádnej třes, nic.
Shodly jsme se s dcerou, že po kastraci bylo aspoň trochu poznat, že něco je jinak než obvykle
Jizvu má přes celýho psa, od podpaží až po zadní nohu. Vet říkal, že operace byla delší než čekali, jizva je delší než čekali, spotřeba anestetik a materiálu byla větší než čekali ...přeložila jsem si jeho kultivovanej projev tak, že to byla mizerná piplačka
Prý kdyby to teklo nebo bych cítila v podkoží tekutinu, máme přijít kdykoliv...víkend je před námi, tak tu jizvu studuju, snad přežijem do pondělí bez nutnosti pohotovosti. I když teda, kdosi mě tady nedávno uklidnil, že když sešlápnu plynovej pedál k podlaze, za půl hodiny jsem ve Stodůlkách

Teda chůdě pinčová 😱 no psala jste před časem, že ji čeká ještě ta mléčná lišta....a už dál doufám nic? Je to už vše?
Přeju brzké uzdravení, je blbý počasi na takový věci, jako je přestřiženej malej pejsek...tak to dobře zvládněte!!! 🌷posílám pohlazení oboum slečinkám 🐾

14.4.2023 20:53

Terven napsal(a):

Tak ať je pinčová brzy pohodě.

Já se jen hrozím toho, aby se chlupáčům neudělaly hotspoty, tohleto počasí je na to bohužel ideální.

14.4.2023 20:54

Terven napsal(a):

14.4.2023 21:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Teda chůdě pinčová 😱 no psala jste před časem, že ji čeká ještě ta mléčná lišta....a už dál doufám nic? Je to už vše?
Přeju brzké uzdravení, je blbý počasi na takový věci, jako je přestřiženej malej pejsek...tak to dobře zvládněte!!! 🌷posílám pohlazení oboum slečinkám 🐾

Není to vše...ještě ji čeká druhá strana. Ale vet řekl, že pokud se jí to nebude nějak dramaticky šířit, dáme jí oraz klidně až do podzimu.

14.4.2023 21:13

Tak ať je pinčová brzy pohodě.

Já se jen hrozím toho, aby se chlupáčům neudělaly hotspoty, tohleto počasí je na to bohužel ideální.

U nás je to o chcípnutí ocasu. Ručníky v pohotovosti od rána.

Terven
Také přeji klidné a úspěšné hojení.

14.4.2023 22:32

Terven

Já myslela, že se tohle s ocasem může stát hlavně, když mrzne...jak se to přihodí, že teď? Nemám s tím zatím zkušenost, naštěstí....dá se tomu předejít?

14.4.2023 22:55

Já myslela, že se tohle s ocasem může stát hlavně, když mrzne...jak se to přihodí, že teď? Nemám s tím zatím zkušenost, naštěstí....dá se tomu předejít?

Předejít se tomu dá právě řádným vysušením psa. Je jedno, zda mrzne, jsou tropy, mírně mží nebo leje, stačí závan větru a je to tam. Některý pes (můj!) má tak blbou srst, že sám neuschne, podsada stále zůstává vlhká. Takže frotýrovat, vytírat do sucha.

15.4.2023 08:42

Terven

Jejda, tak to je hodně nemilé. Loni mně to u fenky trvalo 2 týdny, než byl ocásek úplně v pohodě. Nahřívala jsem i fénem.
Přeju brzký uzdravení.

15.4.2023 08:44

Nám se to stalo loni v září, bylo nejmíň 25 stupňů. Bohužel mě to vůbec nenapadlo a zapomněla jsem si vzít k rybníku ručník.

15.4.2023 11:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

A já vůbec nevěděla, že se tohle může stát.

15.4.2023 12:02
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já už se těším, až budu moci taky přispívat s venčícíma fotkama, ale už teď mě děsí to vstávání, na to jsme si celkem dost odvykla.
Terčem, ať je pejsek brzy fit.

15.4.2023 12:43

Rezzzy napsal(a):
Já už se těším, až budu moci taky přispívat s venčícíma fotkama, ale už teď mě děsí to vstávání, na to jsme si celkem dost odvykla.
Terčem, ať je pejsek brzy fit.

No i já se těším na nový přírůstek 🙋‍♀️ a ostatní určitě taky....rámcově kdy bude štěník??🐶

15.4.2023 12:51

Nám se to stalo loni v září, bylo nejmíň 25 stupňů. Bohužel mě to vůbec nenapadlo a zapomněla jsem si vzít k rybníku ručník.

Aha🤔 tak tedy bude-li příště v mé péči útulkáč s podsadou a k tomu milovník vody, tak jsem poučena, děkuju. 🌷 Ještě, že sem chodím. Dozvěděla jsem se tu spoustu nových věcí 👍
Naši bělouši, předchozí i současný, oba stejní a bez podsady. Do vody jen po kotníky. 😉

15.4.2023 12:57
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

No i já se těším na nový přírůstek 🙋‍♀️ a ostatní určitě taky....rámcově kdy bude štěník??🐶

Příští neděli to bude 59 den březosti, takže se to blíží

15.4.2023 12:59
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Ty bláho, to je dobré vědět,měla jsme psa vodoucha, byl samočistící a rychle schnoucí, jen smrady, když se v něčem vyválel na něm držely. Kolem baráku máme mraky vody, prameny, potok a rybník.

15.4.2023 15:16
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

A náš bambulka má poprvé psincák. A to jsem někdy v týdnu psala do jinýho vlákna, že mám zdravýho psa. Noc byla výživná, ale poctivě meducínujeme a podrbáváme podpažíčko, tak snad bude brzy líp.

15.4.2023 16:03

Rronjabutterfly napsal(a):
A náš bambulka má poprvé psincák. A to jsem někdy v týdnu psala do jinýho vlákna, že mám zdravýho psa. Noc byla výživná, ale poctivě meducínujeme a podrbáváme podpažíčko, tak snad bude brzy líp.

Tak přeju pesánkovi, ať se brzičko uzdraví ...snad neskočíte na antibiotikách...

15.4.2023 17:23
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Sardullah, děkuju, taky doufám, nemám s tím zkušenost. V noci nás to trochu postrašilo, ale vetka říkala, že se to stává. Sirup evidentně není jeho favorit, ale je to fakt zlato.

Taky přeju všem marodům, ať je brzy zase dobře.

15.4.2023 20:05

my dneska výletili v údolí Černé Desné. Vodopády tekly - ale většinu vody zadržela přehrada Souš... Mysleli jsme, že bude vody víc. Dneska u nás bez deště, dokonce odpoledne se sluníčkem. Takže i když jsem fotky z neděle i pondělka už sem nacpala... fotek mám ažaž

15.4.2023 20:24

my dneska výletili v údolí Černé Desné. Vodopády tekly - ale většinu vody zadržela přehrada Souš... Mysleli jsme, že bude vody víc. Dneska u nás bez deště, dokonce odpoledne se sluníčkem. Takže i když jsem fotky z neděle i pondělka už sem nacpala... fotek mám ažaž

To je neskutečný… nedávno byl Yoda takové maličké dogátko a teď už je takovej velikej kluk.

16.4.2023 09:15

To je neskutečný… nedávno byl Yoda takové maličké dogátko a teď už je takovej velikej kluk.

Yoda už je mohutnej, velikej a krásnej🌷a dorostl dokonce do těch svejch uší 😉 když byl malej, tak ty ušiska na něm byly největší a vypadalo to, že je má snad na létání, jako strýček Fido 🐶

17.4.2023 05:04
Dája6

XXX.XXX.236.221

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-soused-ubodal-muzi-na-mostecku-nemeckou-dogu-40428791#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Dobrý den Xerxova,
bacha na lidičky 😭, velice smutný příběh. Nemám sociální sítě, facebook atd... tak nevím nic navíc.
Dája

17.4.2023 09:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dája6 napsal(a):
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-soused-ubodal-muzi-na-mostecku-nemeckou-dogu-40428791#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Dobrý den Xerxova,
bacha na lidičky 😭, velice smutný příběh. Nemám sociální sítě, facebook atd... tak nevím nic navíc.
Dája

Víte, ono je těžký soudit takovouhle situaci jen z jedna paní povídala... třeba tohle "Ten pes měl vždy košík na puse a je možné, že šel zrovna po fenkách. Ale nikdy nikoho nemohl kousnout, jelikož měl košík. " Ono je sice hezký, že doga měla košík a nikoho nikdy nepokousala, ale i kdyby taková doga - s košíkem - vlítla na mýho psa a začala mi do něj tím košíkem bušit, tak se s ní taky nebudu mazat a pokud bych ji u toho měla hodně ublížit? Ok. Můj pes je můj pes, což pro mě znamená víc než cizí kdokoli. Je potřeba si uvědomit, že je to pes, který v dospělosti váží hodně. Když to mám přenést na sebe, tak některé váží sakra víc než já sama, tudíž když na to dojde, musíte holt použít prostředky hrubší než na psa, co váží dvacet kilo.

Moc nechápu, jak se tohle týká zrovna Xerxové, kromě toho, že má taky německou dogu. Věřím, že ona by se s Yodou do takové situace nedostala už jen z principu.

Sama píšete, že nevíte nic navíc. Proto asi nejde hned vypisovat, jak bacha na lidi, protože jsou zlí a bodaj do psů. Každý určitě ne, ale pro obranu svýho psa bych cizí psy ohrožující ji na životě vraždila bez lítosti. Pardon, asi jsem zlej človíček.

17.4.2023 09:38

Je tam zmíněn Janov, takže kdovíjak to bylo. Tím nemyslím, že tu dogu měli zabít, ale prostě nevíme nic konkrétního. Jinak já si taky nosím s sebou na procházky nůž, sichr je sichr. Samozřejmě netuším, jestli bych byla schopná se tím nožem bránit a taky doufám, že nikdy nebudu muset.

17.4.2023 09:42
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Sousedův pes košem zvalchoval jezevčíka - zůstal ochrnutý.

17.4.2023 09:46

Sousedův pes košem zvalchoval jezevčíka - zůstal ochrnutý.

Tak vím od jedné známé, která měla nějaký lovečáky, a ti byli schopni i přes košík zabít kočku.

17.4.2023 10:54

Včera byl krásný jarní den. Stihly jsme s Bonnie všechno. Cvičák, blbnutí se štěněcí kamarádkou Lusy na statku i procházku.

Cvičák byla devátá lekce. Pro nás osmá, jednu jsme z důvodu hrozného počasí vynechaly. Příště nás čeká už jen zkouška po absolvování psí školky. Asi budeme pokračovat dál se standardním výcvikem, ještě uvidím.

Fotky popořadě - ještě jsme asi většina nevěděli, proč se řadíme. Já teda ne. Á přivolání, mezi psy, na dálku. Letěla ke mně, ani se nezastavila vlevo u chundelaté kamarádky Lusy, jak jsem čekala :-)

17.4.2023 11:00
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Tak vím od jedné známé, která měla nějaký lovečáky, a ti byli schopni i přes košík zabít kočku.

Jo, já občas slyšela o umlácených psech.

Tady to bylo o to smutnější, že pán - majitel jezevčíka, je už starý člověk. Ten případ, kdy člověk chodí ven jen díky tomu, že má pejska. Časem ho nechal uspat a přestali jsme ho potkávat.

Nože se bojím, měla jsem pepřák, ten jsem někde ztratila. Uvažuju o paralyzéru, jen se k tomu nemůžu dokopat.

17.4.2023 11:48

Jo, já občas slyšela o umlácených psech.

Tady to bylo o to smutnější, že pán - majitel jezevčíka, je už starý člověk. Ten případ, kdy člověk chodí ven jen díky tomu, že má pejska. Časem ho nechal uspat a přestali jsme ho potkávat.

Nože se bojím, měla jsem pepřák, ten jsem někde ztratila. Uvažuju o paralyzéru, jen se k tomu nemůžu dokopat.

Jj, já totéž...uvažuju o paralyzéru, jen se k tomu nemůžu dokopat.

17.4.2023 13:29
Dája6

XXX.XXX.71.67

Atheira napsal(a):
Víte, ono je těžký soudit takovouhle situaci jen z jedna paní povídala... třeba tohle "Ten pes měl vždy košík na puse a je možné, že šel zrovna po fenkách. Ale nikdy nikoho nemohl kousnout, jelikož měl košík. " Ono je sice hezký, že doga měla košík a nikoho nikdy nepokousala, ale i kdyby taková doga - s košíkem - vlítla na mýho psa a začala mi do něj tím košíkem bušit, tak se s ní taky nebudu mazat a pokud bych ji u toho měla hodně ublížit? Ok. Můj pes je můj pes, což pro mě znamená víc než cizí kdokoli. Je potřeba si uvědomit, že je to pes, který v dospělosti váží hodně. Když to mám přenést na sebe, tak některé váží sakra víc než já sama, tudíž když na to dojde, musíte holt použít prostředky hrubší než na psa, co váží dvacet kilo.

Moc nechápu, jak se tohle týká zrovna Xerxové, kromě toho, že má taky německou dogu. Věřím, že ona by se s Yodou do takové situace nedostala už jen z principu.

Sama píšete, že nevíte nic navíc. Proto asi nejde hned vypisovat, jak bacha na lidi, protože jsou zlí a bodaj do psů. Každý určitě ne, ale pro obranu svýho psa bych cizí psy ohrožující ji na životě vraždila bez lítosti. Pardon, asi jsem zlej človíček.

Nepochopeno, ach jo....

17.4.2023 15:09
Caty

XXX.XXX.51.50

Jj, já totéž...uvažuju o paralyzéru, jen se k tomu nemůžu dokopat.

Prosím dámy, tak až se dokopete a něco pořídíte, dejte vědět, co jste koupily. Já také pořád jen uvažuju bez dokopání

17.4.2023 15:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Caty napsal(a):
Prosím dámy, tak až se dokopete a něco pořídíte, dejte vědět, co jste koupily. Já také pořád jen uvažuju bez dokopání

V jedné fb skupině mi byl důvěryhodnou osobou doporučen tenhle...je teda trochu dražší než jsem čekala, ale asi se na takových věcech nevyplatí šetřit
https://www.paralyzery-vychytavky.cz/paralyzer-s-baterkou/zap-light-extreme-1-000-000-v-baterka-paralyzer-ostri/?fbclid=IwAR2NqQ4M-sx3biw7Hys6VLKRwhSOaL0zpRBb5jLLRYRSZeVBWvz8opDnCWk

17.4.2023 16:19
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Terven napsal(a):
V jedné fb skupině mi byl důvěryhodnou osobou doporučen tenhle...je teda trochu dražší než jsem čekala, ale asi se na takových věcech nevyplatí šetřit
https://www.paralyzery-vychytavky.cz/paralyzer-s-baterkou/zap-light-extreme-1-000-000-v-baterka-paralyzer-ostri/?fbclid=IwAR2NqQ4M-sx3biw7Hys6VLKRwhSOaL0zpRBb5jLLRYRSZeVBWvz8opDnCWk

To bych se bála, že se tím zabiju, jsem hrozný nemehlo, navíc zapomnětlivý a ještě nerada něco tahám po kapsách, taky musím pořád trhat nějaký lupení, takže ruce plný.
A za čtyřku, ty jo. Tak ale kvalita holt něco stojí.
Já nevím, asi se budu muset nechat roztrhat no, mně se ty věci nějak nelíbí, nebo mám představu pořídit si nějakej opasek (něco jako mají sexy stavaři) a v tom mít teda vše potřebný.

17.4.2023 16:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

To bych se bála, že se tím zabiju, jsem hrozný nemehlo, navíc zapomnětlivý a ještě nerada něco tahám po kapsách, taky musím pořád trhat nějaký lupení, takže ruce plný.
Já nevím, asi se budu muset nechat roztrhat no, mně se ty věci nějak nelíbí, nebo mám představu pořídit si nějakej opasek (něco jako mají sexy stavaři) a v tom mít teda vše potřebný.

Jako kvalita asi jo, ale jak často běžnej pejskař potřebuje takovýhle paralyzér? Reálně s tím nepůjdete honit medvědy přece. A to říkám z pozice pejskaře, který ho už několikrát vážně použil.
Jednak bych si nekoupila kulatej - musíte to nosit někde, kde to máte hned po ruce a tyhle kulatý jsou fakt v tomhle na houby (měla jsem, vím)... a tři tisíce bych za něj fakt nedala, jednak i proto, že už se mi povedlo ho i ztratit a trojku jen tak vytratit v lese musí být radost... a proti velkýmu psovi je funkční i levnější. Já mám tenhle: https://www.paralyzery-vychytavky.cz/paralyzery/paralyzer-beast-defense-micro/ a na rozdíl od řady teoretiků jsem ho, jak píšu, už několikrát použila a nejdůležitější na paralyzéru je pro mě to, že ho máte v mžiku hned v ruce a že vám do té ruky padne. Hrabat někde tuhle kulatou hrůzu, která se nedá nosit normálně v kapse, to už někdy vyjde nastejno jako byste nic neměla.

Jako za mě lepší lacinej paralyzér než žádnej, protože i ten nejobyčejnější na většině psů udělá svoje.

17.4.2023 17:03
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Atheiro, díky.
Jasně no, uvědomuju si, že lepší něco než nic. Prostě musím přestat dělat ofrky. Šla bych do něčeho s poutkem, abych si to mohla připnout k batohu - postranní kapse nebo k poutku u kalhot??
Ztratila jsem při venčení telefon, takže do něčeho drahýho bych taky nešla.

17.4.2023 17:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Atheiro, díky.
Jasně no, uvědomuju si, že lepší něco než nic. Prostě musím přestat dělat ofrky. Šla bych do něčeho s poutkem, abych si to mohla připnout k batohu - postranní kapse nebo k poutku u kalhot??
Ztratila jsem při venčení telefon, takže do něčeho drahýho bych taky nešla.

Připínání kamkoli mi přijde taky extra nepraktické. Vemte si tu situaci. Potřebujete ho mít hned. Než ho odepnete, může být druhý pes zakousnutý v krku toho vašeho. Ideál je mu stihnout dát po čuni než si kousne. Když už si totiž kousne, tak po ráně paralyzérem nepustí, ale zůstane zakouslý, což nechcete. Kdežto když to stihnete včas, nemusíte mu nakonec dát ani takovou nálož.

17.4.2023 17:46
Trickyvoo

XXX.XXX.5.144

Tak nezabila bych se tím, ale určitě bych se aspoň jednou měsíčně nepěkně zranila. Mám i speciální rukavici na krájení a strouhání.

Jinak mě zaujalo, co psala dál Atheira. Jakože tohle hledat v kabelce... Na tom teda něco je, já obvykle v kabelce nemůžu najít to, co právě hledám, takže bych pak utratila tři tácy a ve finále bych mávala balzámem na rty nebo baterkou

17.4.2023 17:59
Caty

XXX.XXX.51.50

Atheira napsal(a):
Připínání kamkoli mi přijde taky extra nepraktické. Vemte si tu situaci. Potřebujete ho mít hned. Než ho odepnete, může být druhý pes zakousnutý v krku toho vašeho. Ideál je mu stihnout dát po čuni než si kousne. Když už si totiž kousne, tak po ráně paralyzérem nepustí, ale zůstane zakouslý, což nechcete. Kdežto když to stihnete včas, nemusíte mu nakonec dát ani takovou nálož.

Atheiro moc díky za zkušenosti. Já si to použití v praxi neumím představit, trochu se bojím, doufala jsem, že by útočícího psa odradil už ten výboj, ale to je asi hloupost. Jak to vlastně funguje, to má nějakou pojistku, aby si to člověk omylem nezmáčknul v kapse?

17.4.2023 18:04
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Atheira napsal(a):

No jo, já si to představuju jak Hurvínek válku, uvidím bezprizoráka, případně běžícího k nám, odepnu a čekám, co bude...tasím?, ale teď už v tý představě vidím, jak mi při odepínání spadne. Prostě ho koupím a zvyknu si na něj a zkouknu nějaký video. Díky

17.4.2023 18:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

No jo, já si to představuju jak Hurvínek válku, uvidím bezprizoráka, případně běžícího k nám, odepnu a čekám, co bude...tasím?, ale teď už v tý představě vidím, jak mi při odepínání spadne. Prostě ho koupím a zvyknu si na něj a zkouknu nějaký video. Díky

Popravdě mám tu zkušenost, že běžnou vysírku vidíte přibíhat a za ním někde ječí majitel nebojte, on je hodnej. Ale ty největší problémy se na vás vyvalí v sekundě - dírou v plotě, z křoví, zpoza rohu... Na odepínání nemáte moc čas.
Našemu starému psu (18, tak si asi dovedete představit, jakou pohyblivost a schopnost se bránit takový pes má), kterého jsme uspávali loni na podzim, ještě v létě zachránilo a ušetřilo ho fakt hnusný smrti právě to, že máte paralyzér v hned přístupné kapse, nikde nepřipnutý a dostatečně rychlé reflexy.

17.4.2023 18:31
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Atheiro 🌷
Jj, většinou nás otravujou bezprizoráci a ty se mi často dařilo zpomalit, vyřvat, chytit. Ale říkala jsem si, co kdyby jeden z nich byl ten, na kterýho to neplatí. Úplně jsem vytěsnila případy, co zmiňujete.

17.4.2023 18:42
Terven

XXX.XXX.103.178

Caty napsal(a):
Atheiro moc díky za zkušenosti. Já si to použití v praxi neumím představit, trochu se bojím, doufala jsem, že by útočícího psa odradil už ten výboj, ale to je asi hloupost. Jak to vlastně funguje, to má nějakou pojistku, aby si to člověk omylem nezmáčknul v kapse?

Jj, přesně tak, údajně 90% psů zastraší už ten zvuk. Samozřejmě je nutný vlastního psa na něj zvyknout.
Já mám na venčení brašnu s více kapsama, v té jedné postranní mám právě teď pepřák. Tak si představuju, že bych do ní dala paralyzér. Je to pěkně po ruce a už jsem si zvykla mimoděk tam šátrat, pokud se blíží bezprizorní pes.
Pokud bych měla paralyzér lovit zevnitŕ z kabely, kde mám brejle, mobil, kapesníky, stopovačku a hračky, tak nás zatím něco sežere.

17.4.2023 19:35

Tak u nás už se to konečně taky začíná zelenat, tak jsme včerejší neděli a dnešek věnovali i cvičení.

18.4.2023 00:26
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Teď jsme venčili spíše kratší trasy. Jelikož jsem byla docela nastydlá, ale Malina se kvůli dešti válela dva dny doma, tak jsem se prostě musela vykopnout a jít. Muž byl na tom hůř, ten má rýmičku.
Malina, jakoby veděla, že jsem jí tu ošklivě pomluvila, byla na těch procházkách hrozně hodná, což jsem moc nečekala. Spíš jsem čekala, že bude nadupaná energií a bude mě tahat jako zjednaná, ale šla moc pěkně, sama zastavovala a čekala, takže jsem musela být ve střehu, abych chválila. Byla i na volno a to přiběhla vždycky tak radostně na zavolání.
Dokonce byla i celkem hodná, když dcera jezdila na kole (zrovna se to naučila), což mi bylo jasné, že Malině stoupá párá i ušima... dítě, akce..., ale jakžtaž to dala.
Dneska jsem venčila kolem rybníků a už včera nás zaujala labuť jak pobíhá po silnici a zahání vše pryč. No a dneska jsem tím místem šla, labuť byla na rybníku a koukám, že má jen tak na břehu vejce.. Přišlo mi to divný, kde má druhou labuť a neměl by na tom vejci někdo sedět a nevím proč, měla jsem pocit, že je to nějak smutná labuť.

18.4.2023 08:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Caty napsal(a):

Omlouvám se, přehlídla jsem vás.
Tak právě ty obyč vysírky odradí ten výboj úplně krásně. Jako ne každou, občas je nějaký pes odvážnější, ale mám zkušenost, že ten, kterého to neodradí (párkrát už jsem musela na malé prásknout v jejich vlastním zájmu, protože se za námi hrnuli a majitelé vůbec neřešili, že jestli se přiblíží fakt na kontakt, tak je fena sežere), tak je to jednak veskrze statečný dobrák, co má místo mozku vánočku - že si jde prostě hrát a blbnout i za cenu vlastního života. No a toho nějak odstrkáte, prostě když se chce, tak se dá nějak manipulovat, aby ten váš pes toho druhého nesežral hned.
Většinu machříků, co se půjdou rvát jen tak pro tu příležitost, to odradí ten zvuk, ony to jsou často ty typy, co jsou doopravdy dost srabi totiž. Když je to ale fakt haj zl, co se jde cíleně rvát a vraždit psy, tak zvuk nezafungoval, začal fungovat až ve chvíli, kdy zjistil, co za tím zvukem je, tedy dostal po čuni. Od té doby reaguje i na zvuk. Pojistku to má, mně se nikdy nestalo, že by se mi odjistil omylem a že už mám třetí a fakt řadu let ještě před psem (původně jsem ho měla totiž na lidi - long story ). Ale moje máma ho má tak rok a už si s ním stihla omylem lupnout. Asi záleží na člověku. Ale nic závažnýho vám to samozřejmě neudělá. Zvlášť, když si dáte omylem a nedržíte to v řádu několika sekund.

18.4.2023 09:02

Atheira napsal(a):
Jako kvalita asi jo, ale jak často běžnej pejskař potřebuje takovýhle paralyzér? Reálně s tím nepůjdete honit medvědy přece. A to říkám z pozice pejskaře, který ho už několikrát vážně použil.
Jednak bych si nekoupila kulatej - musíte to nosit někde, kde to máte hned po ruce a tyhle kulatý jsou fakt v tomhle na houby (měla jsem, vím)... a tři tisíce bych za něj fakt nedala, jednak i proto, že už se mi povedlo ho i ztratit a trojku jen tak vytratit v lese musí být radost... a proti velkýmu psovi je funkční i levnější. Já mám tenhle: https://www.paralyzery-vychytavky.cz/paralyzery/paralyzer-beast-defense-micro/ a na rozdíl od řady teoretiků jsem ho, jak píšu, už několikrát použila a nejdůležitější na paralyzéru je pro mě to, že ho máte v mžiku hned v ruce a že vám do té ruky padne. Hrabat někde tuhle kulatou hrůzu, která se nedá nosit normálně v kapse, to už někdy vyjde nastejno jako byste nic neměla.

Jako za mě lepší lacinej paralyzér než žádnej, protože i ten nejobyčejnější na většině psů udělá svoje.

Oni ho ale nikde nemají.

18.4.2023 09:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Oni ho ale nikde nemají.

Tady něco je, ale ty nemají baterku (která často bývá dobrá na lidi, protože když proti vám ve tmě někdo vyběhne a vy mu tím, co bývá v těch paralyzérech, posvítíte do očí, tak rychle za vámi nepoběží, super je ten blikající mod, to je jak když po vás jdou mimozemšťani, zkoušeli jsme to v porovnání s klasickou baterkou a je tam rozdíl, ta v tom paralyzéru je taková dost oslňující, navzdory tomu, jak je to maličké ) https://www.securityeshop.cz/bez-peproveho-spreje
V tom příspěvku mi spíš šlo o to, že i obyč ne tak výkonnej paralyzér bez ostrých hrotů na většinu situací doopravdy stačí a není potřeba propočítávat, co má větší výkon a co víc kopne... reálně u velkého hodně huňatého psa stejně lepší mířit na čumák, u chlapa navlečenýho do bundy ideálně na krk. Ostrý hroty prostě nepotřebujete a nedovedu si představit situaci, kdy to spíš nepřidělá problémy vám.

18.4.2023 09:31
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já bych byla asi s paralyzerem nebezpečná sobě.
Dnes se mi zdál sen, že musím vstát a vyvenčit štěně, ale vůbec jsme se nemohla zvednout z postele, po probuzení jsme vylitla a chvíli mi trvalo, než mi došlo, že žádné štěně není.
Ji AK u nás kolem baráku je veselo, běhají tu nutrye, kachny a sousedky slepice, co nám lezou i na zahradu, letos je tu nějak moc zajíců, tolik jsme jich tady snad nikdy neviděla, srnek taky dost, dokonce jsme viděla už dva dny za sebou lišku.
Doufám, že v takové divočině to psovi rychle zevšední že na každém kroku potkáme zdráhající objekt. To bude asi fakt chtít na procházky kolem domu kšíry

18.4.2023 09:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás nedávné deště o víkendu vylily potok, Lara měla ohromnou radost, koupala se tam, kde běžně chodí po cestě. Bylo vidět, jak je z toho překvapená a nadšená, protože to při vstupu do lesa vůbec nečekala. Ji překvapí jakákoli odchylka od normálu.
Ale musela zůstat na šňůře, v potoce byl moc velký proud, tak by mi odplula. Dělala jsem to tak, že na šňůře tam vždycky hupsla a já si ji pak přitáhla. Evidentně si to užívala. Na další den už hladina klesla o dobrý metr a teď už je zase zpět na svém místě, i když proud pořád dost frčí.

18.4.2023 09:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
U nás nedávné deště o víkendu vylily potok, Lara měla ohromnou radost, koupala se tam, kde běžně chodí po cestě. Bylo vidět, jak je z toho překvapená a nadšená, protože to při vstupu do lesa vůbec nečekala. Ji překvapí jakákoli odchylka od normálu.
Ale musela zůstat na šňůře, v potoce byl moc velký proud, tak by mi odplula. Dělala jsem to tak, že na šňůře tam vždycky hupsla a já si ji pak přitáhla. Evidentně si to užívala. Na další den už hladina klesla o dobrý metr a teď už je zase zpět na svém místě, i když proud pořád dost frčí.

Týý jofka, Vy žijete v džungli!

18.4.2023 10:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Týý jofka, Vy žijete v džungli!

Jo, přes jaro a léto je tam takový džunglový vibe. Jak se to rozvodnilo, tak je to v některých místech ještě umocněné.

18.4.2023 10:50

......můj vnuk se vrátil po víkendu domů.....

18.4.2023 10:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Jo, přes jaro a léto je tam takový džunglový vibe. Jak se to rozvodnilo, tak je to v některých místech ještě umocněné.

Ty jo to je hukot, fakt jak mangrovy, když se spustí déšť. Na venčení asi na kulový, ale takhle to působí zajímace.

18.4.2023 11:13

Chyběl jim...🐾

18.4.2023 11:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je háský! Ještě, že jsou děti, který žijou normální život.

18.4.2023 11:38

Zrzavci napsal(a):
To je háský! Ještě, že jsou děti, který žijou normální život.

..jsem za to moc vděčná, akorát když k nim přijedeme, jsme od něj rozsáhlé poučení jak se ke zvěří chovat....nicméně vajíčka vybírá od slepic jak stará hospodyně, má i svůj košíček

18.4.2023 11:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..jsem za to moc vděčná, akorát když k nim přijedeme, jsme od něj rozsáhlé poučení jak se ke zvěří chovat....nicméně vajíčka vybírá od slepic jak stará hospodyně, má i svůj košíček

No a divíte se mu? Že Vás jako městskou osobu, neznalou života na venkově ,poučuje? Má na mysli jen dobro tý zvěře, že abyste jí neublížila. Já mu tiše závidím, bývala bych byla ráda taky měla svůj košíček na vajíčka, vofci a pséka. Nedovolili mi ani toho koně na balkon, co jsem si chtěla ukrást ze stájí . Ani Klérence mi nedovolili. Ani Rozárku, musela mi ji suplovat plyšová kachna, kterou jsem ubytovala v takovým tom prostoru za wc pro trubky. Když tam šla máma zavírat vodu, divila se, proč tam na ni po otevření dvířek čučí plyšová velká žlutá kachna s modrou hlavou

18.4.2023 13:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Ty jo to je hukot, fakt jak mangrovy, když se spustí déšť. Na venčení asi na kulový, ale takhle to působí zajímace.

Ono na tý druhý fotce, když nejsou takovýhle deště, vlastně na tom místě, odkud je to focené, jakoby stojíte a koukáte dolů ze srázu. Těžko představitelný, když je tam tohle.

18.4.2023 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Ono na tý druhý fotce, když nejsou takovýhle deště, vlastně na tom místě, odkud je to focené, jakoby stojíte a koukáte dolů ze srázu. Těžko představitelný, když je tam tohle.

Ze srázuuuuu????

18.4.2023 14:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Ze srázuuuuu????

Ono to tam je tak, že ta voda teče ve stroužce dole. Nevím, jestli mám nějakou starší fotku, zkusím se podívat.

18.4.2023 14:59

Ale nebojte, každá voda jednou steče dolů... (a Stázina se dostane Kubovi za ženu)

18.4.2023 15:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale nebojte, každá voda jednou steče dolů... (a Stázina se dostane Kubovi za ženu)

Efe??? vy už se připravujete na ten zákrok a požila jste? Nebo proč přišli Kuba se Stázinou? Taky trájit?

18.4.2023 15:09

Zrzavci napsal(a):
No a divíte se mu? Že Vás jako městskou osobu, neznalou života na venkově ,poučuje? Má na mysli jen dobro tý zvěře, že abyste jí neublížila. Já mu tiše závidím, bývala bych byla ráda taky měla svůj košíček na vajíčka, vofci a pséka. Nedovolili mi ani toho koně na balkon, co jsem si chtěla ukrást ze stájí . Ani Klérence mi nedovolili. Ani Rozárku, musela mi ji suplovat plyšová kachna, kterou jsem ubytovala v takovým tom prostoru za wc pro trubky. Když tam šla máma zavírat vodu, divila se, proč tam na ni po otevření dvířek čučí plyšová velká žlutá kachna s modrou hlavou

.....no to já jako dítě bych za tohle dětství mezi zvířaty ve.aždila.....ja zase měla kraličí pacičku, která byla tu morčetem, tu kočičkou nebo pejskem......když jsem pak dostala s velkou slávou morče, byla jsem nejšťastnější na světe, to morče bylo jako pes a tahala jsem ho naprosto všude....

18.4.2023 15:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Co se týče toho tvaru, to je asi fakt na osobní preferenci každýho. Mně by víc vyhovoval kulatej. Určitě bych ho nenosila v kapse. Jak už jsem psala, mám venčící tašku přes rameno, bez který nedám ani ránu a ta má dvě boční dlouhý kapsy - v jedný z nich teď mám pepřák, místo něj bych plánovala paralyzér. Že bych to omylem vytratila v lese, je nemožný, nikdy jsem z těch kapes nic nevytrousila.
Právě proto, že jsem zatím v tomhle teoretik, nechala jsem si poradit a tenhle konkrétně mi doporučila výcvikářka, ke které mám důvěru.
Jak často ho pejskař použije? To asi záleží, jakýho má psa a jak má pevný nervy. Pokud bych to používala na zastrašení úplně každýho bezprizora, kterej se k nám hrne, byl by v permanenci fakt několikrát denně. Úplně si nechci dělat nepřátele na každým kroku, i když zvuk samozřejmě neublíží...ale jde o princip...ono to není zrovna přátelský gesto, pokud proti něčímu mazlíkovi tasíte paralyzér.
Nechala bych si to na situace, který vyhodnotím, že fakt jde o průser - pár konkrétních fen, o kterých vím, že by ty moje zabily, cizí velký psy mimo vliv majitele apod.
Myslím, že paralyzér bych používala o fous ochotněji než pepřák. Pepřák jsem si zatím vždycky rozmyslela, i když ruku na něm občas mívám.
Hroty fakt nutně nepotřebuju, tohle je stejnej typ bez ostrých hrotů podle videa mi přijde ideální do ruky i na ovládání
https://www.paralyzery-vychytavky.cz/paralyzer-s-baterkou/paralyzer-zap-light-1-000-000-v-omracujici-baterka/
Pokud vám ten váš vyhovuje, jedině dobře, netvrdím o něm, že je to hrůza, protože jsem ho nikdy neměla a nevyzkoušela.

18.4.2023 15:34

Zrzavci napsal(a):
Efe??? vy už se připravujete na ten zákrok a požila jste? Nebo proč přišli Kuba se Stázinou? Taky trájit?

Jak napsala Atheira "...že ta voda steče...", tak mi to prostě naskočilo a nemohla sem si pomoct

18.4.2023 16:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jak napsala Atheira "...že ta voda steče...", tak mi to prostě naskočilo a nemohla sem si pomoct

Já psala, že teče, ne že steče

18.4.2023 16:29

Mám takovej menší taser kapesní. Zatím jsem ho naostro nemusela použít. Jednou jsem jím prskala před nosem feně výmara, když byla nepříjemná na mojí žížalu. Fenu to moc zajímalo a měla tendenci si k tomu prskání čuchnout. No nakonec jsem zvládla z té situace vycouvat, aniž bych jí musela dát. Zatím jsme se zaplaťbůh nedostali do situace, kdy bych musela nějakému psovi skutečně šlehnout.
Ale! Zjistila jsem jedno pozitivum na ty vysírky, které mají majitele/-lku kdesi na obzoru, a prsí se na nás. Jakmile vyndám taser, dosud flaksní majitel ožije a začne kmitat Často to stačí k mírovému vyřešení situace.

18.4.2023 18:17
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Já koukala na tenhle
https://www.colosus.cz/paralyzer-beast-defense-panther-2-vyhodny-set-x151350

+ ten Atheiry a vezmu oba😁
Jeden bude v batohu jeden v kapse. Znám se.

Trochu mi hrabe, u nás velký neštěstí....došly krabice a krabičky, prohrávám v kelímkovaný, vyčmuchá mě v každý skříni, probíhá mentální procvičování, ale mám psíšeru - narůstá mi spotřeba čokolády, musím prozkoumat nový tipy.

18.4.2023 22:07
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Měla bych na Vas takový trochu osob i dotaz, nevenčíte někdo v okolí Litomyšle? Já jen že se blíží příchod štěněte a já tu nikoho s pejskem neznám.Dekuju

Lilipsi

19.4.2023 10:14
Lilipsi

XXX.XXX.56.131

Rezzzy napsal(a):
Měla bych na Vas takový trochu osob i dotaz, nevenčíte někdo v okolí Litomyšle? Já jen že se blíží příchod štěněte a já tu nikoho s pejskem neznám.Dekuju

https://www.facebook.com/groups/1527745114133904/

19.4.2023 22:54
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska se nevenčilo. Prostě mě bolelo břicho, mužskej horečku. Malina rozkousala dítěti novou bačkoru. Naše vina, copak se může člověk na ní zlobit?
Včera jsem zase zkoušela novou trasu. Vylezla jsem na kopec a dívala se poprvé do té naší kotliny z tohoto směru. Stálo to za to. Malina byla 99% procent cesty vzorňas, ale pak u auta začala tahat...no byla tam kočka.

20.4.2023 06:24

U nás je jak v listopadu, maximální teplota +2 a šílené mlhy.

20.4.2023 07:37

u nás mlha velká (venčila jsem chvilku před šestou a opravdu jsem se bála, abych se s někým nesrazila) A byl šedivák, teplota na nule...
Nejvíc mě štve, že krásně má být v sobotu a já mám celé dopoledne dálkaře. A původně hezkou neděli zaměnili v předpovědi za trvalý déšť. A tak si asi volno za sobotu vyberu dopředu už zítra... Naštěstí máme velkou variabilitu pracovní doby a stačí říct, že zítra nebudu

20.4.2023 07:42

Jsem se musela pochválit, že jsem vyhodnotila počasí správně a zvolila zimní oblečení. Během procházky začalo sněžit.

20.4.2023 08:02

u nás mlha velká (venčila jsem chvilku před šestou a opravdu jsem se bála, abych se s někým nesrazila) A byl šedivák, teplota na nule...
Nejvíc mě štve, že krásně má být v sobotu a já mám celé dopoledne dálkaře. A původně hezkou neděli zaměnili v předpovědi za trvalý déšť. A tak si asi volno za sobotu vyberu dopředu už zítra... Naštěstí máme velkou variabilitu pracovní doby a stačí říct, že zítra nebudu

Taky zítra nebudu, jedu na výlet do Čech, v sobotu se vracím a v neděli ať si teda prší, co už. Snad se toho léta dočkáme.
Jen mě štve, že musím pořád topit, loni už jsem nemusela.

Vini

20.4.2023 11:13
Vini

XXX.XXX.109.194

U nás je docela hezky i vykukuje sluníčko. Ale jinak je pořád mokro a bláto takže chodíme z procházky jak prasátka.

20.4.2023 18:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás už dneska krásně, byly jsme koupat, posílám foto pro zrzavcovou, jak jsou ty strany potoka. Voda už klesla. Někde jsou ty strany vyšší, ale tam to nebylo díky tomu tak rozlité. Tady je to jedno z míst, kde to teklo všude.

21.4.2023 01:39
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska to bylo nějak špatný. Chtěla jsem Malině vynahradit včerejšek. Tak jsme šly do lesa a srnky se nám tam chodily vysmívat, tak z toho měla Malina mlhu na mozku. Trasu jsem zvolila delší, protože bylo vidět, jak jí ta včerejší hrozně chybí...no já měla problém dojít. Bylo teplo, nevzala jsem si žádnou vodu. Když jsme došly domů, tak jsme se obě svalily a musely odpočívat. Mě teda dost bolela hlava. Zítra nesmím zapomenout na vodu.

21.4.2023 09:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
U nás už dneska krásně, byly jsme koupat, posílám foto pro zrzavcovou, jak jsou ty strany potoka. Voda už klesla. Někde jsou ty strany vyšší, ale tam to nebylo díky tomu tak rozlité. Tady je to jedno z míst, kde to teklo všude.

Jéééééééééééé to je krásně jarní fotos. A ta čistá voděnka - nebo se tak teda tváří. A teda břehy jsou dost vysoký, takže vody bylo opravdu hodně. Což je teda moc dobře, já vím, že už je to pro většinu lidí asi dost otravný, taky mám protaženej gezicht, jak je všade bláto, ale - pokud bude zase suchý léto, bude mít z jara příroda aspoň něco málo nasyslíno. Páč když vezmeme, že ve spodních vodách chybí nějakých 5, 7 metrů vody..... tak, zaplať nadbůch za každou kapku.

Dneska ráno cestou do práce byl obrovský, ale obrovský kýč. U nás byla mlha, z ní vystupovaly místy vrcholky stromů a nad tím se povaloval ooooolbřímí rudej pumlíč, co vršek tý mlhy barvil do růžova. Fakt krás.

Vini

21.4.2023 09:38
Vini

XXX.XXX.109.194

Trickyvoo můžu se zeptat kolik tak chodíte kilometrů? Dneska u nás od rána sluníčko,tak vezmu pejska zase k řece, včera jsem měla jen krátký vodítko tak si moc nezaplaval a co se týče srnek byl taky mimo.A den předtím úplně nejhodnější pes.

21.4.2023 11:05

My konečně taky venčíme ❤️

21.4.2023 11:11

My konečně taky venčíme ❤️

Fotky "placek" s kocourem jsou prostě nej....už se zase uculuju jak blbeček..

21.4.2023 21:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Vini napsal(a):
Trickyvoo můžu se zeptat kolik tak chodíte kilometrů? Dneska u nás od rána sluníčko,tak vezmu pejska zase k řece, včera jsem měla jen krátký vodítko tak si moc nezaplaval a co se týče srnek byl taky mimo.A den předtím úplně nejhodnější pes.

Kratší je pod 7 km, obvykle chodíme mezi 7-8 km v kuse, delší je pak nad 8 výš, nejdelší byla asi 11km. Přijde mi, že těch 7-8 Malině celkem stačí. Když jdeme víc, nechce pak ráno ani krátkou procházku. Na únavě se neodráží jen to, jak dlouhá je trasa, ale i kudy vede a co na ní zažíjeme. Takže někdy mi padne vyřízená po 4 km po městě. Nová trasa jí utahá víc než známá. Záleží zda jí mohu pustit z vodítka a poběhat kolem mně. Nejšťastnější je, když může běhat po pořádně strmé stráni. V podstatě Malinu hodně sleduju a délky tras upravuju podle více okolností. Trasy hodně měníme, sice je vidět, že někdy je Malina ráda, že jde nějakou trasu, co zná, ale víc jí unaví ty nové.

Tu délku tras jsem začala měřit až letos, požádala mě o to příbuzná, byla zvědavá kolik chodíme. No a mě pak převkapilo, že trasa u nás městem, kterou jsem měla za dlouhou, má s bídou těch 5 km, ale Malina po ní obvykle padne jakože stačilo.

21.4.2023 21:48

My jsme dneska viděli bojovat srnce. :-) Jeden pak odběhl a “štěkal”. Můj pes je nyní přesvědčen, že vysoká = pejsci. 🤷‍♀️

Kikio

21.4.2023 23:09
Kikio

XXX.XXX.39.244

Tohle tady bylo vždycky, nebo to vidím poprvé? https://www.ifauna.cz/o-nas

22.4.2023 06:40

My jsme dneska viděli bojovat srnce. :-) Jeden pak odběhl a “štěkal”. Můj pes je nyní přesvědčen, že vysoká = pejsci. 🤷‍♀️

srnčí není vysoká to by mě tchán vynadal i ze záhrobí Jo - srnci umí štěkat ukázkově. Ale Yodu lákají ať štěkají nebo ne. Prostě šňůra to na některých místech jistí - na volno jen ve známých bezzvěřních místech (naštěstí za humny to většinou jde)

Vini

22.4.2023 07:09
Vini

XXX.XXX.109.194

Díky za odpověď.Chodíme tak nějak podobně ,jednu dlouhou procházku a večer kratší. Stejně přijdeme domů,já lezu po čtyřech a on dá sprint párkrát kolem zahrady..🙂

22.4.2023 07:42

srnčí není vysoká to by mě tchán vynadal i ze záhrobí Jo - srnci umí štěkat ukázkově. Ale Yodu lákají ať štěkají nebo ne. Prostě šňůra to na některých místech jistí - na volno jen ve známých bezzvěřních místech (naštěstí za humny to většinou jde)

No jo, napsala jsem to špatně, pardon. Ale prostě… všechny tyhle hnědé lesní kozy bere stejně, prý jsou to pejsci. Ale zase mě tak trochu bodlo u srdce, jak moc mu chybí psí kamarádi (u nás psy nikdo nevenčí, tak jsou ty vnitrodruhové interakce spíš výjimka) - jakmile toho srnce viděl a slyšel, zkusil na něj štěkat zpátky, zimitoval ho naprosto identicky. A teď to zkouší na každou srnu, kterou vidí.

22.4.2023 07:48

Jo, jednou jsem při houbaření vyplašila srnce. To bylo nadávek!

Jak jsem asi tak měla vědět, že si tam siestuje!

22.4.2023 08:15

Na nás tuhle naběhly koza s kůzletem, k ohradě, jako jestli pro ně něco máme. Pes od té doby zvažuje možnost, zda to jsou také psi, když si chtěly hrát :)

22.4.2023 18:03

Tak taky aspoň jednu z venčení, kluci vylínaní málem na saluky, ale spokojení, aspoň není tak vedro. Na focení museli na vodítko, jinak nepostojí, však mě to pak stálo sušenky jako omluvenku. A hurá, už je sluníčko i u nás 🤗

22.4.2023 18:32

u nás taky krásně. Dopoledne jsem měla dálkaře, takže Pepa uvařil, dojel pro mě a po obědě jsme vyrazili do Jizerek. A když už odpoledne, tak jsme to vzali v rámci výcviku po nejfrekventovanější trase. Kde jsou davy (Královka, Prezidentská, Nová louka), tak jde Yoda vzorně - ječící děti, odrážedla, davy, cyklisty, psy... nic neřeší. Mocmoc ho zajímaly žáby - ale tam jsem kontakt nedovolila. Jednak nechci slintajícího psa po kontaktu s ropuškou a jednak kdyby jí přišlápl... Migrujících žab bylo docela dost - ke konci výletu už je míjel v klidu. Celou cestu šel na špagátě - cyklisti jsou všude a díky elektrokolům jezdí rychle i do kopce a nechci riskovat, že zrovna nějaký Yodu zaujme. Ale byl vzorný. Bylo málo psů - a přitom ty potřebuji potrénovat. Bohužel, kde byly davy, tam je neřeší a kde davy nebyly, tam zase nebyl vhodný cvičný materiál. Fenku ovčáka odvedli stranou a netvářila se vůbec nadšeně... takže ke klidnému míjení vůbec nedošlo (byla daleko) a rasl ječel a vrčel jak pominutý... takže jsem raději Yodu přidržela nakrátko, aby taky nevylít. Ustál to v klidu... ale taky to nebyl plynulý průchod, který teď ladíme.
Střídali jsme hodně frekventované cesty s těmi, kde lidi nechodí. Takže si psík užil i vody, potoků, vodopádků, zaplavených příkopů i zbytků sněhu. Skoro 4 hodiny v horách - a nezvykle pro nás až poo - padnul a spinká

22.4.2023 19:31

u nás taky krásně. Dopoledne jsem měla dálkaře, takže Pepa uvařil, dojel pro mě a po obědě jsme vyrazili do Jizerek. A když už odpoledne, tak jsme to vzali v rámci výcviku po nejfrekventovanější trase. Kde jsou davy (Královka, Prezidentská, Nová louka), tak jde Yoda vzorně - ječící děti, odrážedla, davy, cyklisty, psy... nic neřeší. Mocmoc ho zajímaly žáby - ale tam jsem kontakt nedovolila. Jednak nechci slintajícího psa po kontaktu s ropuškou a jednak kdyby jí přišlápl... Migrujících žab bylo docela dost - ke konci výletu už je míjel v klidu. Celou cestu šel na špagátě - cyklisti jsou všude a díky elektrokolům jezdí rychle i do kopce a nechci riskovat, že zrovna nějaký Yodu zaujme. Ale byl vzorný. Bylo málo psů - a přitom ty potřebuji potrénovat. Bohužel, kde byly davy, tam je neřeší a kde davy nebyly, tam zase nebyl vhodný cvičný materiál. Fenku ovčáka odvedli stranou a netvářila se vůbec nadšeně... takže ke klidnému míjení vůbec nedošlo (byla daleko) a rasl ječel a vrčel jak pominutý... takže jsem raději Yodu přidržela nakrátko, aby taky nevylít. Ustál to v klidu... ale taky to nebyl plynulý průchod, který teď ladíme.
Střídali jsme hodně frekventované cesty s těmi, kde lidi nechodí. Takže si psík užil i vody, potoků, vodopádků, zaplavených příkopů i zbytků sněhu. Skoro 4 hodiny v horách - a nezvykle pro nás až poo - padnul a spinká

Škoda, že si nejsme blíž, kluci by byli nadšení ze stejně velkého nebo většího kámoše. A protože jsou hodní a smečkoví, krásně by si pokecali 😊

22.4.2023 19:43

Škoda, že si nejsme blíž, kluci by byli nadšení ze stejně velkého nebo většího kámoše. A protože jsou hodní a smečkoví, krásně by si pokecali 😊

bohužel v okolí máme hodně zvláštních "bullů" - a většinou jsou uvrčení a problematičtí (naštěstí již na vodítku - majitelé za některými dost vlají) a Yoda se naučil na větší psy vrčet. Ne vždy a ne na všechny - ale snažím se to odbourat a naučit míjení psů bez jakéhokoli zájmu.
Jasně že kámoši by se hodili... na stranu druhou, hodně psů, kteří jsou normálně přátelští, tak na mamuty vyjíždí. prostě se bojí

22.4.2023 20:18

My se dnes pěkně připekli na vycházce 17 km. Pískle (ano, také píská na znamení, že je týrán, stejně jako přechozí pes) bylo téměř docela hodný. Větší půlku cesty mohla být stopovačka na zemi. Několikrát jsme potkali srnky docela nablízko, tak to pak byl chvíli lovecký režim. Docela pěkně u zvěře vyvádí.
Nedávno jsem psa vezla v autě poprvé od té doby, co jsme jeli z útulku, a zjistila jsem, že teda rozhodně není tak blbý, aby dobrovolně lezl do přepravky (v útulku jsme ho do ní bez zeptání vložili). Tak jsem dnes ráno před krátkou jízdou asi dvě minuty trénovala chození do přepravky, a pak v autě už to dal s přehledem :)

22.4.2023 20:55

bohužel v okolí máme hodně zvláštních "bullů" - a většinou jsou uvrčení a problematičtí (naštěstí již na vodítku - majitelé za některými dost vlají) a Yoda se naučil na větší psy vrčet. Ne vždy a ne na všechny - ale snažím se to odbourat a naučit míjení psů bez jakéhokoli zájmu.
Jasně že kámoši by se hodili... na stranu druhou, hodně psů, kteří jsou normálně přátelští, tak na mamuty vyjíždí. prostě se bojí

Chápu, my máme výhodu nebo nevýhodu, že Kejný je dost přes 90cm vysoký, takže ač spíš kočka než pes tak svou velikostí taky děsí okolí 🙈.

22.4.2023 21:15

další týden - jsme si Jizerky proložili středečním Rájem

22.4.2023 22:13

Ratloraptorovi bylo tenhle týden sedm měsíců. Tak to oslavil prvním háráním. Fakt jsem na zítřejší absolventskou zkoušku psí školičky zvědavá. Puberta mlátí. V jednu chvíli obr dobrman, o vteřinu později nevinné štěňátko 😂Viz fotky 😁 A do toho hárání.

23.4.2023 12:00

Po dlouhém týdnu,kdy se psem chodil jen manžel okolo domu,dnes delší procházka.

23.4.2023 12:31

Po dlouhém týdnu,kdy se psem chodil jen manžel okolo domu,dnes delší procházka.

Moc hezké fotky, je vidět, že se těšil do krajiny na procházku nejen pes 😉
psisko je krásný ve všech pózách, stromy s květy, les, áále i ta pampeliška s včelkou je prostě nádherná 🌞

23.4.2023 12:36

Moc hezké fotky, je vidět, že se těšil do krajiny na procházku nejen pes 😉
psisko je krásný ve všech pózách, stromy s květy, les, áále i ta pampeliška s včelkou je prostě nádherná 🌞

Děkuji,ano po šesti 12kách v práci,to byl balzám na nervy.
Včera nám udělal velkou radost osmiletý vnouček,který chodí tancovat do ZUŠ a jejich skupina včera na soutězi obsadila 1.místo.

23.4.2023 20:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak za sebou máme super slunečný a úplně letní víkend a super čas strávený v přírodě. Snad už si to jaro dá konečně říct.

Druhé foto je krvelačný šakal, který si všimnul dole na cestě jdoucí ženské. Měla ji zaměřenou a ženština o nás chudák neměla ani páru.

23.4.2023 21:44

Tak dnešní zkouška ... noo... skončily jsme na konci. Asi takto:

"Bonnie, sedni!"
"Jako teď při hárání? No dobrá. A hele, umím ze sedu lehnout, vstát, otočit se! Jo tys chtěla, abych celou dobu seděla? Několik vteřin? No dobrá, tak si zase sednu. A hele, co ještě umím!"

Mrzí mě, že jsme skončily mezi posledními. Na druhou stranu jsem ráda, že i při hárání a při jiném režimu než jindy (prvně zavřená sama v autě, a to dlouho, prvně se nemohla přivítat s psími kamarády, vkráčela na cvičiště poslední a hned musela cvičit) malá dokázala poslouchat. Vlastně vždy poslechla hned. Jen si do toho hned vložila vlastní prvky Pytel blech.

Ale máme papír a můžeme pokračovat. Pokud zkousnu pocit studu

Jo, a ta huňatá malá kamarádka Lusy skončila první! Celkově, i mezi ovčáky a dalšími velkými psy!

23.4.2023 21:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My v neděli nevenčili, protože pršelo. Madam se nechtělo. V sobotu se moje dítě učilo na kole a s Malinou jsme jí doprovázeli pěšky. Malina byla na volno, takže lítala sem tam, skákala a i když celkově jsme ušli a ujeli asi jen 6 km, tak Malinu to úplně odrovnalo a doma padla a do večera jsem o ní nevěděla.

25.4.2023 00:57

Z dnešní procházky. Pauza kvůli covidu byla znát. Balu byl neskutečně snaživý a zároveň absolutně neschopný se soustředit. Dvakrát mi po povelu ke mně přistál až na hlavě. Pak téměř chytil krysu, která nějakým zázrakem přežila včerejší požár. Zídku nejdřív dvakrát přeskočil než pochopil, že má pózovat.
A k obědu byla limonáda z pečených limetek. To mám za to, že jsem minulý týden nechtěla být hamoun a otrhat je všechny.

25.4.2023 12:56
janaa

XXX.XXX.174.242

My venčíme jako vždy,tak to fakt nefotím,k tomu nám zorali půlku luk a pohnojili,tak je to občas balet mezi hovny
Po prásátkové hlavě naposled dovalila Cácora hlavu srnčí, trošku tekla
Ale pochlubím se fotkou naší veteránky, chodíme na fyzio,vanu,masáže,a dnes jsme začaly i s balančkama. Tak jsem si tu naší bláznivou 12 cvakla. Pořád atletka,to je radost

Vini

25.4.2023 16:37
Vini

XXX.XXX.109.194

Je krásná,mazlivka a jak drží.Náš pesan by paní oblízal a chtěl by si hrát.Na procházce jsme dneska pěkně zmokli a to pes ještě hrabal v zemi a lovil myši.

25.4.2023 18:43

janaa napsal(a):
My venčíme jako vždy,tak to fakt nefotím,k tomu nám zorali půlku luk a pohnojili,tak je to občas balet mezi hovny
Ale pochlubím se fotkou naší veteránky, chodíme na fyzio,vanu,masáže,a dnes jsme začaly i s balančkama. Tak jsem si tu naší bláznivou 12 cvakla. Pořád atletka,to je radost

To je super, krásná

25.4.2023 21:45
janaa

XXX.XXX.174.242

To je super, krásná

Díky

26.4.2023 09:39

janaa napsal(a):

To je postavička

26.4.2023 10:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

To je postavička

to je mj. i krmením !

26.4.2023 10:40

lupus4 napsal(a):
to je mj. i krmením !

No já většinou potkávám buď mladý psy..takové to samá ruka, samá noha a pak dospělce obtloustlé a nebo přímo obézní...oku lahodícího dospělého psa tohoto plemene jsem nepotkala ani nepamatuju....je to smutný...

26.4.2023 10:44
janaa

XXX.XXX.174.242

Zdravý základ, zdravé krmení, a celoživotní zátěž a makačka Z toho těží i teď, když už kvůli prasklé achilovce půl roku není ten pohyb,co býval. Balančky jsou super na udržení právě těch svalů, středu těla, plus se samozřejmě nemůžeme dočkat,až (jestli) bude teplo a bude se plavat

26.4.2023 10:58

... v LBC právě sněží...

26.4.2023 11:01

... v LBC právě sněží...

Už nechci, fakt néééé. U nás dnes za mraky probleskuje sluníčko.

26.4.2023 11:03
janaa

XXX.XXX.174.242

... v LBC právě sněží...

Sněžilo a od rána opravdu ledový vichr. Už mě to fakt nebavíííí

26.4.2023 11:06

... a já blbka zapomněla večer přikrýt kytky....

26.4.2023 11:13

... a já blbka zapomněla večer přikrýt kytky....

Mně už zmrzly ty dvě, které jsem dala ven. Asi už to nerozdejchají.
A včera jsem musela zatopit, v baráku bylo jen 19.

26.4.2023 14:24
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Dnes krásně svítilo sluníčko, trochu jsme to podcenila, vzala jsme děti na kopec, bez čepic, naštěstí jsou kapuci, ale mě teda v u hu píchá. Vítr jak blázen. Teď děti chrní a vypadá to na déšť. Já už chci teplo

řízek2

28.4.2023 08:59
řízek2

XXX.XXX.32.156

Rezzzy napsal(a):
Dnes krásně svítilo sluníčko, trochu jsme to podcenila, vzala jsme děti na kopec, bez čepic, naštěstí jsou kapuci, ale mě teda v u hu píchá. Vítr jak blázen. Teď děti chrní a vypadá to na déšť. Já už chci teplo

No přijde mi, že to vypadá to celkem bledě až do konce května. https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/ceska-republika/dlouhodoby-vyhled-pocasi

28.4.2023 09:17

U nás dnes -3, včera k večeru bych na procházku asi snesla i oteplovačky, hlavně na nohy mi byla zima. Nevím no, ty dvě hortenzie, co jsem dala ven, to asi mají za sebou, trávník vypadá jak po náletu krtků, i když tam žádný nemám. Stromy nekvetou, naštěstí, zatím pořád kvetou jen petrklíče, fialky a koniklece, rozrůstá se kopytník.

28.4.2023 09:29
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Holka je nemocná, s klukem šijou všichni čerti, asi nabalim holku, hodím do nosítka a půjdeme ven. Včera než přišel manžel z práce a vzal kluka ven, jsme se bála že z domečku nic nezbyde.

28.4.2023 21:14
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Mrzí mě, že jsem na večerní venčení nevzala foťák nebo telefon. Lidi, já zjistila, že je taky jaro a zjištění to bylo nádherný. U nás je to všelijaký, pár kvítků se sice prodralo, ale s tím nepěkným počasím mám pocit, že je možná tak březen. Vyrazili jsme do zámeckýho parku. Nikde ani noha, jen život, ptáci pěli jako diví, všude kvítí a inspirace pro zahradu a stromy mají krásný, zelený listy ( zblázněná Ronja). Přítel to zhodnotil tak, že jsem zfetovaná jarem.

Takovýho údivu, podívej na tohle a jé támhle a Chloupě naše chloupatý, jak bylo zase veselý a myši by to lovilo (ale to jsme dodržovali, jakože tady nemůžeme, že zámecká paní by byla smutná, kdyby měla vyhrabanou díru tady a tam, no a ještě tady).

Máme s Chloupětem trochu trápení, zdraví nás začalo zlobit. Jsme unavení, taky se trochu bojíme, ale tenhle večer...ta chvíle, to bylo tak osvobozující...pejskaři snad pochopí jiného pejskaře...

Mějte krásné procházky.

Promiňte ten patos.

Neregistrovaný uživatel

28.4.2023 23:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.168

Holky a kluci nedá mi to. Fb na mě dneska vypliv tuhle nádhernou kříženku. Shánět velkýho psa... Boží

29.4.2023 08:12

Mrzí mě, že jsem na večerní venčení nevzala foťák nebo telefon. Lidi, já zjistila, že je taky jaro a zjištění to bylo nádherný. U nás je to všelijaký, pár kvítků se sice prodralo, ale s tím nepěkným počasím mám pocit, že je možná tak březen. Vyrazili jsme do zámeckýho parku. Nikde ani noha, jen život, ptáci pěli jako diví, všude kvítí a inspirace pro zahradu a stromy mají krásný, zelený listy ( zblázněná Ronja). Přítel to zhodnotil tak, že jsem zfetovaná jarem.

Takovýho údivu, podívej na tohle a jé támhle a Chloupě naše chloupatý, jak bylo zase veselý a myši by to lovilo (ale to jsme dodržovali, jakože tady nemůžeme, že zámecká paní by byla smutná, kdyby měla vyhrabanou díru tady a tam, no a ještě tady).

Máme s Chloupětem trochu trápení, zdraví nás začalo zlobit. Jsme unavení, taky se trochu bojíme, ale tenhle večer...ta chvíle, to bylo tak osvobozující...pejskaři snad pochopí jiného pejskaře...

Mějte krásné procházky.

Promiňte ten patos.

Jak se projevuje u Chloupěte ten strach? Neznačí to spíš bolest nebo prostě, že je něco v těle jinak? Já taky, jako někteří zde, patřím mezi hysterické/opatrné paničky a už bych klusala na veterinu a nabírala krev, kontrola srdce, zubů.... Jsem poučená od minulého psa, že i drobné nuance v chování od normálu, můžou být ve skutečnosti překvapivé problémy. Jsem teď s běloušem preventista a snažím se zachycovat případné problémy v počátku a nebo ještě lépe jim předcházet. Už jsme byli 2x u kardiologa, za dobu, co je se mnou, tj.na podzim jsme spolu 4 ročky....tak jsem na Vás musela reagovat 🙈
Jinak jsem na tom tak, jako Vy s tím jarem, jsem unešená i jen z těch mladých lístků na stromech, vše krásně kvete, voní a bělouš, ten je nadšený ze sedmikrásek. Trávu vůbec a nikdy nežere, ale pár sedmikrásek, to je prý delikatesa 🌞 okoukal to od kamarádky jezevčice, která je zbožňuje.
Za mne je dnes ten déšť u nás v pořádku, uvnitř i navenek s počasím souzním, jedu na pohřeb 😒 a nebudu mít u sebe bělouše, aby mne rozesmál...

29.4.2023 09:48
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Vahine,
Váš bělouš je prostě malý, bílý štěstí :)

A děkuju za příspěvek. Strach máme my dvounožci, na veterině jsme momentálně pečení vaření a další kolečko nás čeká. A veti jsou skvělí, jsem jim za tu péči a přístup vděčná, ale nejúžasnější je Chloupě, je to skvělej pes, trpělivej, pomáhá...a pak po všem tom polohování a natáčení jde ještě všechny oblízat.
Nebudu to tu víc plevelit, měla jsem slabou chvilku.

Držte se, bělouš na Vás počká a utěší a rozesměje.

29.4.2023 10:41
tetrivek

XXX.XXX.235.150

Zdravím, zasílám pár fotek ze čtvrtečního venčení. Večer bylo krásně a tak jsme vyběhli jen za ves.

29.4.2023 10:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

tetrivek napsal(a):
Zdravím, zasílám pár fotek ze čtvrtečního venčení. Večer bylo krásně a tak jsme vyběhli jen za ves.

zdravím, OT co holubi PK ?

29.4.2023 10:51

U nás dnes prší,ráno jsme vyrazili,nepršelo, v polovině cesty začalo pršet a domů jsme přišli na kost.Tedy já,pes se oklepal,zalezl do stodoly na slámu ke kocourům a prý si mám trhnout.Ještě jsem krmila králíky a totálně mokrá přišla v 10 hodin a ono za chvíli přestalo.No neštvalo by to.
Tohle je z včerejšího " venčení" vnoučat,také pořád něco vymýšlí jako pes.Naštěstí si papulu nerozbili.

29.4.2023 11:12

Přestalo pršet,oblíbené místo,vyhrabaná díra od vnoučat,psa a slepic.

29.4.2023 13:10
tetrivek

XXX.XXX.235.150

lupus4 napsal(a):
zdravím, OT co holubi PK ?

O PK jsme přišli, měli jsme je na volno. A nikdy na ně nezapomeneme. Byli to nejchytřejší holuby co znám. Když jsem přijela domů vítali mne, reagovali na náš hlas, když jsme je šli krmit. Nejkrásnější bylo jak létaly nad pastvinou několik koleček a pak mi přistáli u nohou a vrkali. Jsme u lesa a před dravci neměli šanci. Tak jsme se smířili, že holuby mít už nebudeme. Ale syn se na podzim na výstavě zamiloval do kingů. A tak pětistovku od babičky na pouť investoval do páru. Výhoda je že jim nevadí být zavření ve voliéře. A tak máme tyhle, říkám jim holubi,, chodící".

29.4.2023 17:47

Taky jsem se taky nechala zlákat k obdivování jara, že pro jednou nebudu sledovat furt jen psa a stopovačku. Tak jsem vzala na procházku foťák. Pes se divil, že podnikám něco, co se ho netýká (focení jara). Myslím, že mu to dost prospělo.
No a samozřejmě jsem si nenechala ujít příležitost ukázat mu, co to znamená pořídit si člověka, kterej rád fotí hezký věci. Zpočátku tvrdil, že jsme se odložení určitě ještě neučili, ale po krátkém vysvětlení si vzpomněl.

29.4.2023 18:14

Taky jsem se taky nechala zlákat k obdivování jara, že pro jednou nebudu sledovat furt jen psa a stopovačku. Tak jsem vzala na procházku foťák. Pes se divil, že podnikám něco, co se ho netýká (focení jara). Myslím, že mu to dost prospělo.
No a samozřejmě jsem si nenechala ujít příležitost ukázat mu, co to znamená pořídit si člověka, kterej rád fotí hezký věci. Zpočátku tvrdil, že jsme se odložení určitě ještě neučili, ale po krátkém vysvětlení si vzpomněl.

ale ten jeho pohled je dost výmluvný...

29.4.2023 18:18

ale ten jeho pohled je dost výmluvný...

Má na to velký talent. Mohl by psát knihy. Většina by byla o tom "jak můžeš být tak zlá" a "vždyť já takový malý hezký roztomilý"

29.4.2023 18:27

Ale ten pohled!

29.4.2023 18:29

Tak ještě jedna s normálnějším výrazem

29.4.2023 18:31

Tak ještě jedna s normálnějším výrazem

No, nevím. Mně pořád přijde jako přísný pan profesor.

29.4.2023 18:34

No, nevím. Mně pořád přijde jako přísný pan profesor.

Však taky umí vše perfektně vysvětlit

29.4.2023 18:43

Keriton
Krásný živočich. Hned bych ho za fousky zatahala. Jaký má typ srsti, je to na trimovaní?

29.4.2023 18:52

Keriton
Krásný živočich. Hned bych ho za fousky zatahala. Jaký má typ srsti, je to na trimovaní?

Jejda, tak to by mě fakt taky zajímalo. Jak se to pozná, že to je na trimování? To bych asi měla nějak řešit, že?
Teďka zrovna líná. Srst je jemnější než u krátkosrstýho psa, je hustá, vhodná do hnusnýho počasí.
Jsem si dala vygooglit trimování a tam píšou "mají neustálou potřebu drbat svůj kožich o všechno možné". No tak to by sedělo, on se rád drbe o gauč...

29.4.2023 19:09

Jak to poznat? Ideálně nechat typ srsti posoudit někomu znalému. Nebo rychlá zkouška - zkusit jen prsty chytit pár starších chlupů a zatáhnout. Když chlupy pustí i s kořínkami, gratuluju. :D Ptala jsem se, protože v něm něco kníro-teriéřího vidím. Třeba to na trimování nebude, když má jemnou srst, a postačí důkladné pročesání furmíkem nebo hrabičkami. Krasec je to.

29.4.2023 19:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Však taky umí vše perfektně vysvětlit

Mně na obou fotkách taky přijde jako přísňák největší, že kterýho není radno si dělat srandu.

29.4.2023 19:58

tento týden jsme se venčili opravdu jen za humny. A psisko bylo vzorné, takže si užívalo řádění dle libosti...

29.4.2023 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Jejda, tak to by mě fakt taky zajímalo. Jak se to pozná, že to je na trimování? To bych asi měla nějak řešit, že?
Teďka zrovna líná. Srst je jemnější než u krátkosrstýho psa, je hustá, vhodná do hnusnýho počasí.
Jsem si dala vygooglit trimování a tam píšou "mají neustálou potřebu drbat svůj kožich o všechno možné". No tak to by sedělo, on se rád drbe o gauč...

Z fotek není úplně patrný, jestli je je to typ srsti, kterej bude potřebovat úpravu - tj. jestli dorůstá, jako třeba u knírače.
Pokud píšete, že líná, zřejmě tomu tak nebude...tipuju to na stejnej typ srsti, jako má třeba českej fousek.

29.4.2023 21:11

tetrivek napsal(a):
O PK jsme přišli, měli jsme je na volno. A nikdy na ně nezapomeneme. Byli to nejchytřejší holuby co znám. Když jsem přijela domů vítali mne, reagovali na náš hlas, když jsme je šli krmit. Nejkrásnější bylo jak létaly nad pastvinou několik koleček a pak mi přistáli u nohou a vrkali. Jsme u lesa a před dravci neměli šanci. Tak jsme se smířili, že holuby mít už nebudeme. Ale syn se na podzim na výstavě zamiloval do kingů. A tak pětistovku od babičky na pouť investoval do páru. Výhoda je že jim nevadí být zavření ve voliéře. A tak máme tyhle, říkám jim holubi,, chodící".

.nádherný holub

29.4.2023 21:49

Já dnes byla na semináři Úprava goldena, zítra pokračujeme úpravou vlastního psa. 😊

29.4.2023 22:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já dnes byla na semináři Úprava goldena, zítra pokračujeme úpravou vlastního psa. 😊

Tenhle pro změnu zas kouká, jak když na v plánu strojek sebrat a na oplátku vzít proužek u paní.

30.4.2023 11:02

Dnes za krásného počasí.Nejdříve jsme se stavili na hřibitově zapálit svíčku a pak krásný ranní park.

30.4.2023 17:44

.......tak Keliš dneska splněno IBGH2 a i když pouze za dobře, řekl rozhodčí, že pro něj to byla nejhezčí zkouška dneška, i když to tak prý bodově nevypadá (body byly sebrány především diky mým chybám z nervů)...nakonec byl při vyhlašování Keliš jmenován jak rozhodčím,tak vedoucím zkoušek za vítěte dnešního dne..tak jsem si opět trochu pobulela, ale jsem na Keliša velice hrdá....

30.4.2023 18:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Faboš někde vyštrachal dogtrek Fryšťák 2005 , v prvních 2min
je pěkná modrá doga , velkej knírač, pak zde několikrát zmiňovaná trenérka (tehdy ještě kikina) Wami Vlachová a pak i 68 letý "junior" Miloš Slaměník s Bojárkem...
pak 2 gordon setři...atd...atd
https://www.facebook.com/jaroslav.fabianek.1/videos/144231641815334?idorvanity=256280484558296
tehdá to bylo asi 90km

30.4.2023 18:33

.......tak Keliš dneska splněno IBGH2 a i když pouze za dobře, řekl rozhodčí, že pro něj to byla nejhezčí zkouška dneška, i když to tak prý bodově nevypadá (body byly sebrány především diky mým chybám z nervů)...nakonec byl při vyhlašování Keliš jmenován jak rozhodčím,tak vedoucím zkoušek za vítěte dnešního dne..tak jsem si opět trochu pobulela, ale jsem na Keliša velice hrdá....

Já bych byla HRDÁ už dávno. Keliš je prostě pan super pes.

30.4.2023 19:04

Dnes desátý den hárání. Na procházkách jsme za tu dobu potkaly jen dvě fenky (společně), dva psy a kastráta psa (jednotlivě). A fenky ze sousedství. A zjistila jsem, že sousedův zdrhač je vykastrovaný. Zatím se u nás ve vesnici neobjevil nápadník. A doufám, že u toho zůstane.

30.4.2023 19:17
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Dnes konečně krásně, ještě se plácáme na zahradě, jak byla holka nemocná, tak se nebylo pořádně venku a nechtějí domů.

30.4.2023 19:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska supr neděle, koupačka v rybníce, zmrzlina a taky mám zachycený Lary úsměv, který vždy nadšeně metá po každém, kdo se jí nějak výrazněji líbí.

30.4.2023 19:46

Já bych byla HRDÁ už dávno. Keliš je prostě pan super pes.

......děkuji

30.4.2023 19:50

Keliš na hrad 👍 Gratuluju moc. ♥️

30.4.2023 20:04

Keliš na hrad 👍 Gratuluju moc. ♥️

...to by bylo .....děkuji....

30.4.2023 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Gratuluju - Keliš a Guliverek z Fideláku jsou pro mě takové psí ikony a důkaz, že malý psy neradno podceňovat
Vikina včera měla noseworkovou intenzivku v nádherným koutu světa. Poprvé v životě zkusila vodu, nebyl to pro ni problém, jen to značení zalehnutím v potoce úplně neklaplo
Jinak potrénovala řady, ty jsou takovej náš kostlivec ve skříni, nemá ještě ani zetkovou zkoušku a květnu nás to čeká, plus jedničková příroda.
Dneska byl den jako malovanej, krása nesmírná. Prochajda se vyvedla, překvapivě jsme ani nebloudily a nemusela jsem se ptát náhodných běžců, kde jsme a kudy kam
Pinčová je šťastná, že skončil klidovej režim, lítá jako pták a jizva se ztrácí před očima - necelý tři neděle po totální mastektomii.
Jo, a konzumujeme teď všichni bršlici - nechápu, jak jsem takovej zázrak mohla tolik let přehlížet. Dopoledne morčata, k obědu já a večer ji dostanou psi

30.4.2023 20:28

Atheira napsal(a):
Dneska supr neděle, koupačka v rybníce, zmrzlina a taky mám zachycený Lary úsměv, který vždy nadšeně metá po každém, kdo se jí nějak výrazněji líbí.

Úžasná, jak z reklamy na zubní pastu 😁

30.4.2023 20:30

Atheira napsal(a):

To je fakt úsměv?

Koně umím číst očividně líp.

30.4.2023 20:40

Terven napsal(a):
Gratuluju - Keliš a Guliverek z Fideláku jsou pro mě takové psí ikony a důkaz, že malý psy neradno podceňovat
Vikina včera měla noseworkovou intenzivku v nádherným koutu světa. Poprvé v životě zkusila vodu, nebyl to pro ni problém, jen to značení zalehnutím v potoce úplně neklaplo
Jinak potrénovala řady, ty jsou takovej náš kostlivec ve skříni, nemá ještě ani zetkovou zkoušku a květnu nás to čeká, plus jedničková příroda.
Dneska byl den jako malovanej, krása nesmírná. Prochajda se vyvedla, překvapivě jsme ani nebloudily a nemusela jsem se ptát náhodných běžců, kde jsme a kudy kam
Pinčová je šťastná, že skončil klidovej režim, lítá jako pták a jizva se ztrácí před očima - necelý tři neděle po totální mastektomii.
Jo, a konzumujeme teď všichni bršlici - nechápu, jak jsem takovej zázrak mohla tolik let přehlížet. Dopoledne morčata, k obědu já a večer ji dostanou psi

..tak Guliverek je pro nás taková velká psí celebrita, tomu nesaháme ani po tlapky....ale Vy také v tom noseworku pěkně válíte, Keliš ač má vodu rád a ochotně z ní aportuje, tak lehat jako cvik v ní také nechtěl, ale on značil vzorky sednutím, s tím ve vodě problém neměl.....Pinčová regeneruje tedy zázračně bršlici jsem tedy v životě neochutnala, ale děkuji za tip......

30.4.2023 20:43
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Terven napsal(a):

Já jsem bršlici objevila nedávno, dnes jsem dětem ukazovala šťovík, chutnal jim

30.4.2023 20:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

To je fakt úsměv?

Koně umím číst očividně líp.

Buďte v klidu, za téměř sedm let to poznal jen jedinej chlap a určil jako úsměv, a to tak týden zpátky.

30.4.2023 20:49
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Ty jo, to moc gratuluju

30.4.2023 20:54

Atheira napsal(a):
Buďte v klidu, za téměř sedm let to poznal jen jedinej chlap a určil jako úsměv, a to tak týden zpátky.

Hned je mi líp.

Osobně bych k takovému psu nevlezla. Jako, že obecně psy za plotem a vůbec respektuji. A nehladím bez dotazu a souhlasu majitele.

Až na výjimky. Před měsícem přišla naše studentka se dvěma vlkodavy. To jsem neodolala. Hlavně jsem ocenila tu správnou výšku na podrbání za uchem.

30.4.2023 21:25

Rezzzy napsal(a):
Ty jo, to moc gratuluju

..děkuji moc

30.4.2023 21:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Rezzzy napsal(a):
Já jsem bršlici objevila nedávno, dnes jsem dětem ukazovala šťovík, chutnal jim

Jsou toho všude takový plantáže, je to zadarmo. Přijde mi najednou úplně ujetý kupovat praný salátky v hypermarketu.

30.4.2023 21:46
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Terven napsal(a):
Jsou toho všude takový plantáže, je to zadarmo. Přijde mi najednou úplně ujetý kupovat praný salátky v hypermarketu.

Ano, je to tak, nám roste i v jednom koutě na zahradě, tam sem udělila zákaz sekání, dnes se grilovalo a jak se hodila, jen jsme k ní přihodila rajčata, ale já to zvykám i jen tak, když jdu kolem. Holka do toho dala ještě sedmikrásky, . Měla jsme to vyfotit, vypadalo to pěkně

30.4.2023 21:53

Cvrčci bršlici ( po našem kerhart) baštit nechtěli, a to jim chutná ledacos - dostávají pampelišky a jetel atd, to prý jo

1.5.2023 07:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Hned je mi líp.

Osobně bych k takovému psu nevlezla. Jako, že obecně psy za plotem a vůbec respektuji. A nehladím bez dotazu a souhlasu majitele.

Až na výjimky. Před měsícem přišla naše studentka se dvěma vlkodavy. To jsem neodolala. Hlavně jsem ocenila tu správnou výšku na podrbání za uchem.

Je tam velký rozdíl v celkové řeči těla. Myslím, že většina zdejších by poznala, že nechce být zlá. Videa sem vkládat nejdou. Ale už jsme to tady kdysi probírali. 😁

1.5.2023 08:01

Atheira napsal(a):
Je tam velký rozdíl v celkové řeči těla. Myslím, že většina zdejších by poznala, že nechce být zlá. Videa sem vkládat nejdou. Ale už jsme to tady kdysi probírali. 😁

Nezpochybňuji.

Ale jak jsem psala, mám nakoukané koně (a kočky). Psy tolik ne. Přesněji řečeno, ty skoro vůbec.

1.5.2023 09:21

Dnes ráno jsme vyrazili okolo rybníka
Čtu diskusi okolo bršlice.Máme ji plný dvůr,ani kozy to moc nechtějí a ono je to léčivý.Tak to můžu chodit s kosou.

1.5.2023 09:44

Dnes ráno jsme vyrazili okolo rybníka
Čtu diskusi okolo bršlice.Máme ji plný dvůr,ani kozy to moc nechtějí a ono je to léčivý.Tak to můžu chodit s kosou.

Ono je skoro všechno léčivé. Akorát jsme na to zapomněli.

1.5.2023 09:50

Ono je skoro všechno léčivé. Akorát jsme na to zapomněli.

Spíš si člověk o všem nezjišťuje jestli je to léčivé či nikoliv.Zrovna kerhatr je dost úporný plevel.

1.5.2023 10:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Spíš si člověk o všem nezjišťuje jestli je to léčivé či nikoliv.Zrovna kerhatr je dost úporný plevel.

Neřekla bych léčivé, spíš je to prostě jedlé a zdravé.
Ke konzumaci bršlice mě přivedla morčecí skupina na fb - pár lidí se tam ptalo, jestli to mohou dát morčatům. A dostali odpověď, že nejenom morčatům
Receptů s bršlicí je fůra, já jsem ji použila na těstoviny a je fakt, že chuť má zajímavou.

Vini

1.5.2023 10:03
Vini

XXX.XXX.109.194

Bršlice je moc fajn na klouby.Používá se na čaj i jako obklady.Mám problém s klouby,tak sháním kde co.Pejsek mě vždycky rozhýbe🙂

1.5.2023 10:58

Terven napsal(a):
Neřekla bych léčivé, spíš je to prostě jedlé a zdravé.
Ke konzumaci bršlice mě přivedla morčecí skupina na fb - pár lidí se tam ptalo, jestli to mohou dát morčatům. A dostali odpověď, že nejenom morčatům
Receptů s bršlicí je fůra, já jsem ji použila na těstoviny a je fakt, že chuť má zajímavou.

Podívám se,dobrá rada se vždy hodí.
Nám takhle roste všude,kde se neposeká sekačkou a musí se kosou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík