Uživatel s deaktivovaným účtem

děkuji za tip
jen doufám, že to trefím a neotrávím se něčím podobným
napsal(a):
děkuji za tip
Splést se to dá jen podle květu, ten má podobný s bolehlavem, ale listy si nesplete, maximálně s děhelem lesním a tím se neotrávíte, navíc je větší a neroste tak moc v zahradách.
Bršlici si můžete ověřit rozšířeným, nafialovělým stonkem ve spodní části a chutná podobně jako petržel. Takhle už ji nejde zaměnit s ničím. 😁

napsal(a):
děkuji za tip
https://bylinkovyraj.net/brslice-kozi-noha
https://www.denik.cz/zdravy-zivot/brslice-kozi-noha.html
ve videu pěkný popis,jak si ji nesplést

Tak včera s fenkama stříhací seminář a dnes, aby to Dráčkovi nebylo líto, zajeli jsme si spolu na výlet na Anenský vrch. A stihli jsme i koupačku v rybníku.

fikovnice
napsal(a):
Jé, Ali, nádherné fotky!
Ta alej, foto s kostelíkem, a Dráček...se tu rozplývám!
Až přijedeš, můžeme si tam zajet. Z parkoviště na kopec je to asi jen 2 km pohodové procházky. My jsme to vzali jinudy oklikou a kolem rybníka, aby to bylo delší.

fikovnice
napsal(a):
Ráda, Ali...musíme pomalu začít plánovat.
Však Ty pak budeš časově vytížená...
Neboj, zvládnu. 😉

fikovnice
napsal(a):
...a Ty budeš řídit, jo?
Jasně. 👍

Dneska bylo nádherně…já teda bohužel celej den v práci, tak jsme večer alespoň skáli do parku..

my dneska obešli hezký okruh ve Švýcarsku. Tedy českém... Kalamita kůrovcová i následky ohně... ale jinak krása

By mě zajímalo, kolik z nás, po čtení Kelišových úžasných úspěchů, touží po motýlovi Já se hlásim

napsal(a):
By mě zajímalo, kolik z nás, po čtení Kelišových úžasných úspěchů, touží po motýlovi Já se hlásim
Jako já to navrhovala doma, ale manželovi se nechápu proč nelíbí. On navrhoval bostonka a to zas nedám já. Tak máme vořecha. Ale nestěžuju si!

napsal(a):
Já teda na malé psy nejsem....asi nehrozí, že bych si malého psa pořídila, ale pokud by k tomu mělo dojít, tak bych asi hodně váhala nad mým favoritem...šeltií...a právě motýlem.
Musím říct, že ho často uvádím jako příklad toho, že i s malým pejskem se dají dělat velké věci.

napsal(a):
Já do budoucna opravdu uvažuju. I když pořád plánuju, pořád si myslím, že s goldeny jen tak rychle neskončím. Ale je pravda, že ty svoje telátka už dávno neunesu a občas je to problém. Z malých plemen mně ten motýl přijde tak nejvíc normální.
napsal(a):
Já do budoucna opravdu uvažuju. I když pořád plánuju, pořád si myslím, že s goldeny jen tak rychle neskončím. Ale je pravda, že ty svoje telátka už dávno neunesu a občas je to problém. Z malých plemen mně ten motýl přijde tak nejvíc normální.
I v mých úvahách je...
Snad se "chameleonHugo" neurazí, ale zpočátku jsem motýly vizuálně vůbec nedávala. Ale asi právě Keliš mi změnil pohled na ně! No a výše zmíněná šeltička je také nádherná...neměla ji teď "Doron" na hlídání nebo jsem si to spletla...?
Ale zase Tebe si teda, Ali, s malým psíkem nějak neumím představit. K Tobě ti zlaťáci nějak patří!

napsal(a):
nemůžu říct, že toužím zrovna po motýlovi... ale hodně se mi hlavou honí, co po Yodovi. Doga je to asi naše poslední. Přeci jen roky nám přibývají - a nebudu lhát, že třeba nošení "štěňátka" po schodech, nakládka do auta... ale i brždění rozjetého puberťáka je doga od dogy těžší a těžší.
Ale co?? Krátkohubé plemeno nechci, bulla žádného taky nee, aktivistu aktivního tyu rasla či jiného teriéra už vůbec nee...
Asi pudl střeďák? Kolie dlouhosrstá? Netuším... Doufám, že mám ještě dost roků čas na rozmýšlení... Ale letí to neskutečně - za měsíc mu bude už rok a půl (čtvrtina průměrného věku)

fikovnice
napsal(a):
I v mých úvahách je...
Snad se "chameleonHugo" neurazí, ale zpočátku jsem motýly vizuálně vůbec nedávala. Ale asi právě Keliš mi změnil pohled na ně! No a výše zmíněná šeltička je také nádherná...neměla ji teď "Doron" na hlídání nebo jsem si to spletla...?
Ale zase Tebe si teda, Ali, s malým psíkem nějak neumím představit. K Tobě ti zlaťáci nějak patří!
No, jak to, že vizuálně vůbec nedávala? Mě se zase naopak motýl na vizáž mooc líbí už dávno, ještě jsem ani žádného Keliška neznala. Ale jedno moc velké ALE. Dlouhá srst. Uvažovala jsem o něm, když zemřela loni Ira, i když na dlouhosrstky nejsem, papilonka bych zkousla, manžel nechtěl ani slyšet. Dlouhá srst=bordel v bytě, prý nebude uklízet, když budu v práci atd. Takže nakonec to vyhrál ten pošus, co mám teď doma.
napsal(a):
No, jak to, že vizuálně vůbec nedávala? Mě se zase naopak motýl na vizáž mooc líbí už dávno, ještě jsem ani žádného Keliška neznala. Ale jedno moc velké ALE. Dlouhá srst. Uvažovala jsem o něm, když zemřela loni Ira, i když na dlouhosrstky nejsem, papilonka bych zkousla, manžel nechtěl ani slyšet. Dlouhá srst=bordel v bytě, prý nebude uklízet, když budu v práci atd. Takže nakonec to vyhrál ten pošus, co mám teď doma.
Nóó, já taky nejsem na dlouhosrstky a přišel mi takový...ušatec...srandovní.
Já jsem na ty krátkosrsté, univerzální, klapouché a přece jen o něco větší...
napsal(a):
Jako tenhle konkrétní je určitě prďáckej, ale do motýla bych nešla, ani kdyby uměl mluvit a chodit nakupovat. Ne kvůli velikosti, určitě bych si i mezi takhle malými psíky vybrala, ale papillon vůbec není můj typ. Si umím sebe představit třeba s miniaturním pinčem úplně v klidu, ale s tímhle nikdy.
Atheira
napsal(a):
Jako tenhle konkrétní je určitě prďáckej, ale do motýla bych nešla, ani kdyby uměl mluvit a chodit nakupovat. Ne kvůli velikosti, určitě bych si i mezi takhle malými psíky vybrala, ale papillon vůbec není můj typ. Si umím sebe představit třeba s miniaturním pinčem úplně v klidu, ale s tímhle nikdy.
Jo jo, tak to máme stejné preference.
Malej pinč je vzdáááleně podobnej malýmu Flokáčovi!
Opravdu ale vzdáááleně...
fikovnice
napsal(a):
Jo jo, tak to máme stejné preference.
Malej pinč je vzdáááleně podobnej malýmu Flokáčovi!
Opravdu ale vzdáááleně...
Jako kdyby mi někdo přede mě postavil pinče a řekl vyber a ber, tak sáhnu po německým, to je takovej můj ideální prototyp psa - ani ne malej, ani velkej, atlet, živej, ne vořezávátko, ale s miniaturou bych určitě úplně netrpěla.
Atheira
napsal(a):
Jako kdyby mi někdo přede mě postavil pinče a řekl vyber a ber, tak sáhnu po německým, to je takovej můj ideální prototyp psa - ani ne malej, ani velkej, atlet, živej, ne vořezávátko, ale s miniaturou bych určitě úplně netrpěla.
Můj také!
Dokonce sem chodila chovatelka německých pinčů, ještě zde občas někdo vytáhne vlákno, kde ona přispívala...a byla zde dost známá (my si psaly dlouho soukromě) a pak sem chodit přestala.
No a Floky vážil cca 16kg; kdybych nebyla vůůůbec ničím svázaná (zdraví, finance, čas atd.), tak bych šla do psa kolem 20 - 22kg. Ale asi bych spíš preferovala přece jen víc kliďase.

napsal(a):
nemůžu říct, že toužím zrovna po motýlovi... ale hodně se mi hlavou honí, co po Yodovi. Doga je to asi naše poslední. Přeci jen roky nám přibývají - a nebudu lhát, že třeba nošení "štěňátka" po schodech, nakládka do auta... ale i brždění rozjetého puberťáka je doga od dogy těžší a těžší.
Ale co?? Krátkohubé plemeno nechci, bulla žádného taky nee, aktivistu aktivního tyu rasla či jiného teriéra už vůbec nee...
Asi pudl střeďák? Kolie dlouhosrstá? Netuším... Doufám, že mám ještě dost roků čas na rozmýšlení... Ale letí to neskutečně - za měsíc mu bude už rok a půl (čtvrtina průměrného věku)
Malého pepřáka :-)
Atheira
napsal(a):
Mám to podobně. Nebo vlastně stejně. Keliše obdivuju pro jeho udatnost, ale papillon můj typ není. Obecně mýmu oku na psech nelahodí jakékoli nesouměrné proporce a tady mi vadí ty veliký uši. Plus hromada chlupů...ale ne proto, že bych byla maniak na úklid , vadí mi, že ty chlupy skryjou sportovní figuru.
Pinč je pastva pro moje oko mám úlet na štíhlý vyrýsovaný postavičky, líbí se mi i všichni kříženci v tomto typu. Plus teda u pinče mi naprosto vyhovuje i to ostatní - je to akčňák, sportovec a zároveň závislák na páníčkovi - pes typu "suchej zip".
Ideálně bych i v důchodu chtěla lítat po světě s pinčem. Ale jak se znám, budu ho zase muset objevit v útulku...mám to tak nastavený.
fikovnice
napsal(a):
Můj také!
Dokonce sem chodila chovatelka německých pinčů, ještě zde občas někdo vytáhne vlákno, kde ona přispívala...a byla zde dost známá (my si psaly dlouho soukromě) a pak sem chodit přestala.
No a Floky vážil cca 16kg; kdybych nebyla vůůůbec ničím svázaná (zdraví, finance, čas atd.), tak bych šla do psa kolem 20 - 22kg. Ale asi bych spíš preferovala přece jen víc kliďase.
Myslíte Conie? Jestli jo, tak ta měla i trpaslíky, taky jsem si s ní vyměnila pár zpráv.
Já bych nad 20 kg u psa nešla - ze dvou důvodů. Jednak 20 kg je asi maximum, co unesu, kdyby bylo nejhůř. A druhak kvůli délce dožití- já bych nemohla mít velký krátkověký plemeno. Vikině je sedm, přijde mi, že ji mám teprve chvíli a představa, že už by měla být senior? To bych nedala.
Máme kamaráda obra, kterej je s Vikinou stejně starej snad i na den a už je to starej pán. Běžně jsme se potkávali na jednom místě u lesa, teď už tam nedojde.
Pinčová je ještě o dva roky starší. Přesto je na tryskovej pohon i po dvou operacích. Máme ještě spoustu plánů. Beru to, že jsou v půlce.

Terven
napsal(a):
Myslíte Conie? Jestli jo, tak ta měla i trpaslíky, taky jsem si s ní vyměnila pár zpráv.
Já bych nad 20 kg u psa nešla - ze dvou důvodů. Jednak 20 kg je asi maximum, co unesu, kdyby bylo nejhůř. A druhak kvůli délce dožití- já bych nemohla mít velký krátkověký plemeno. Vikině je sedm, přijde mi, že ji mám teprve chvíli a představa, že už by měla být senior? To bych nedala.
Máme kamaráda obra, kterej je s Vikinou stejně starej snad i na den a už je to starej pán. Běžně jsme se potkávali na jednom místě u lesa, teď už tam nedojde.
Pinčová je ještě o dva roky starší. Přesto je na tryskovej pohon i po dvou operacích. Máme ještě spoustu plánů. Beru to, že jsou v půlce.
Tak ale s tím je většinou každej, kdo si pořizuje větší plemeno, srozuměnej. Moji se dožívají cca 13 - 15 let, prostě vím, že to tak je, i když samozřejmě letí to rychle a pes má naráz 6 let, ani nevíte jak. A já jsem zase na dlouhosrstý, česání a údržba mně nevadí, naopak mě to baví. Samozřejmě úklid je občas opruz, ale uklízet se musí po každým zvířeti, i po dětech a po těch někdy daleko víc. 😃 Po pravdě mně se z těch vašich víc líbí Vikinka, má nádhernej výraz a tyhlety neurčitý dlouhosrstý křížence mám zkrátka ráda. Jako klasický smetáky moc nemusím, hlavně teda kvůli povaze, ale to bude tím, co jsem poznala osobně.
Terven
napsal(a):
Mám to podobně. Nebo vlastně stejně. Keliše obdivuju pro jeho udatnost, ale papillon můj typ není. Obecně mýmu oku na psech nelahodí jakékoli nesouměrné proporce a tady mi vadí ty veliký uši. Plus hromada chlupů...ale ne proto, že bych byla maniak na úklid , vadí mi, že ty chlupy skryjou sportovní figuru.
Pinč je pastva pro moje oko mám úlet na štíhlý vyrýsovaný postavičky, líbí se mi i všichni kříženci v tomto typu. Plus teda u pinče mi naprosto vyhovuje i to ostatní - je to akčňák, sportovec a zároveň závislák na páníčkovi - pes typu "suchej zip".
Ideálně bych i v důchodu chtěla lítat po světě s pinčem. Ale jak se znám, budu ho zase muset objevit v útulku...mám to tak nastavený.
Mně na těch jejich uších vadí, jak jim z toho visí ty chlupy. Je to jak hodně velkej designerskej úlet. Jako jasně, já mám taky ušopleska, ale to už tolik nevnímám, protože jsem si na to zvykla, jak to mám denně na očích a je to jiná velikost psa a pak taky z profilu vypadá celkem seriozně.
Jako jediná chlupatá mini koule, kterou bych nikomu nedala, kdybych se k ní dostala a mazlila ji, až bych ji umazlila, je pomeranian. Ježiši, to je tvor... A ještě kdybych si ho vycvičila jako psa. Jóva. Jinak mám právě taky ráda kratší srst.
napsal(a):
Tak ale s tím je většinou každej, kdo si pořizuje větší plemeno, srozuměnej. Moji se dožívají cca 13 - 15 let, prostě vím, že to tak je, i když samozřejmě letí to rychle a pes má naráz 6 let, ani nevíte jak. A já jsem zase na dlouhosrstý, česání a údržba mně nevadí, naopak mě to baví. Samozřejmě úklid je občas opruz, ale uklízet se musí po každým zvířeti, i po dětech a po těch někdy daleko víc. 😃 Po pravdě mně se z těch vašich víc líbí Vikinka, má nádhernej výraz a tyhlety neurčitý dlouhosrstý křížence mám zkrátka ráda. Jako klasický smetáky moc nemusím, hlavně teda kvůli povaze, ale to bude tím, co jsem poznala osobně.
Jo, tak jak už jsem psala, mě chlupy nevadí kvůli úklidu...nejsem úklidem posedlá a jsem s ním věčně na štíru
Česat by mi nevadilo, ale Vikina to nesnáší, tak se realizuju na dlouhosrstým morčeti
Jen si potrpím na pěkný křivky, vyrýsovaný postavičky...a to ty chlupy někdy schovají.
Ale na některých dlouhosrsťácích taky můžu oči nechat - je to ladnost a elegance sama. Namátkou dlouhosrstý kolie, flati...vlastně jakejkoliv štíhlej retrívr. Moc se mi líbí labutěnky.
Ale tak nějak preferuju souměrnost a atletickou figuru.
Jo, jsem zvyklá, že lidem se víc líbí Vikina. Pinče mají lidi zaškatulkovaný v kategorii "uštěkanej kousavej ratlík".
Asi by se divili, ale u nás je to přesně naopak. Pinčová je z nich dvou ta tišší a méně konfliktní.

tak děvčata abych to tak shrnula....na plemeno motýl jsem přišla opravdu náhodou po smrti mě jorkširky, ktera byla nejen krásná, ale i velmi inteligentní a navic sportovního ducha, která mne přivedla k zooterapii ....diky ní jsem poznala, že i malý kašpar dokáže zahrát pravdu velké divadlo......celý život jsem měla velkého psa a nedokázala si představit cokoli malého doma, až přišla ona,...když jorksirka odešla, nechtěla jsem nejprve už nic, pak jsem zjistila že bez psa to prostě nedám a začala volba plemene....bocka byla na prvním místě, ale diky diskuzi zde jsem se jí vzdala, velkým favoritem i šeltinka, ale to zdraví a povahu už také není co bylo, špringl, bělouš a flet, těm už bych asi nestačila já a ani mé podmínky životní.....pudla mi nedoporucil tehdejší přítel, že si ho ke mně nedokáže představit.....no a pak jsem narazila na motýla, kterého jsem do té doby nikdy neviděla a neznala.....a zvítězilo nepatrné iínáni, mazlivost, bezkonfliktnost, neuštěkanost, přizpůsobivost jak k jakékoli činnosti, tak k válení se doma a jako bonus veselý pes vždy dobře naladěn a k tomu ten legračni vzhled.....cokoli jsem motýlovi nabídla, to dělal a dělá s plným nasazením....kdo ho potká, tomu vyloudí úsměv na tváři....mně přivedl po letech ke sportovní kynologii a je dnes maskotem cvičáku, kdy si nikdo do té doby nedokazal představit, že i tenhle malý kašpar je schopen v polušnosti konkurovat velkým plemenům ......
Terven
napsal(a):
Ano, ano - "Conie"!
Je škoda, že sem přestala chodit. Mám nějaký nejasný pocit, že to byla jedna z prvních přispěvatelek zde, která mi jako první soukromě napsala. Pak jsme si vzájemně sdělovaly právě i poměrně diskrétní věci a jen tak vágně napíšu, že vím, že řešila nějaké závažné problémy. Ale ráda bych ji tu zase viděla. Kromě pinčů měla hezkou řádku nějakých pastevců (pokud se nepletu).
Mmch stejně zmizela "Koňadra" a s tou jsem byla v hodně úzkém a častém kontaktu (a mám strach, co se stalo, ptž ta zase řešila nějaké závažné zdravotní problémy a já na ni nemám jediný kontakt ).
Jinak když jsem před pár roky přemýšlela, že si přece jen pořídím psa, tak pinč byl v úzkém výběru! Jsou úžasní! Ale já bych asi nedávala tu jejich akčnost... Vám pinčovou (přejícně) závidím.
Vini
napsal(a):
Bršlice je moc fajn na klouby.Používá se na čaj i jako obklady.Mám problém s klouby,tak sháním kde co.Pejsek mě vždycky rozhýbe🙂
Ano, správně bršlice kozí noha m říká se jí kozí noha protože dobře funguje na dnu,( na odvodnění i otoky, má mnoho bílkovin)
Pesto z bršlice je moc dobrý.
napsal(a):
tak děvčata abych to tak shrnula....na plemeno motýl jsem přišla opravdu náhodou po smrti mě jorkširky, ktera byla nejen krásná, ale i velmi inteligentní a navic sportovního ducha, která mne přivedla k zooterapii ....diky ní jsem poznala, že i malý kašpar dokáže zahrát pravdu velké divadlo......celý život jsem měla velkého psa a nedokázala si představit cokoli malého doma, až přišla ona,...když jorksirka odešla, nechtěla jsem nejprve už nic, pak jsem zjistila že bez psa to prostě nedám a začala volba plemene....bocka byla na prvním místě, ale diky diskuzi zde jsem se jí vzdala, velkým favoritem i šeltinka, ale to zdraví a povahu už také není co bylo, špringl, bělouš a flet, těm už bych asi nestačila já a ani mé podmínky životní.....pudla mi nedoporucil tehdejší přítel, že si ho ke mně nedokáže představit.....no a pak jsem narazila na motýla, kterého jsem do té doby nikdy neviděla a neznala.....a zvítězilo nepatrné iínáni, mazlivost, bezkonfliktnost, neuštěkanost, přizpůsobivost jak k jakékoli činnosti, tak k válení se doma a jako bonus veselý pes vždy dobře naladěn a k tomu ten legračni vzhled.....cokoli jsem motýlovi nabídla, to dělal a dělá s plným nasazením....kdo ho potká, tomu vyloudí úsměv na tváři....mně přivedl po letech ke sportovní kynologii a je dnes maskotem cvičáku, kdy si nikdo do té doby nedokazal představit, že i tenhle malý kašpar je schopen v polušnosti konkurovat velkým plemenům ......
Gratuluju převelice, nejen k tomu ocenění, ale k tomu, že jste se takhle skvěli potkali.

Zrzavci
napsal(a):
Gratuluju převelice, nejen k tomu ocenění, ale k tomu, že jste se takhle skvěli potkali.
děkuji, už jsem kdysi psala, že jsem si ho brala o pár týdnů staršího, protože ho nikdo nechtěl kvůli bílé v uchu, kvůli které nemůže na výstavy ani do chovu.....a narodil se večer toho dne, kdy jsem ráno musela nechat odejít svou fenku......
napsal(a):
děkuji, už jsem kdysi psala, že jsem si ho brala o pár týdnů staršího, protože ho nikdo nechtěl kvůli bílé v uchu, kvůli které nemůže na výstavy ani do chovu.....a narodil se večer toho dne, kdy jsem ráno musela nechat odejít svou fenku......
To zní dost osudově, jako by byl přímo pro Vás
napsal(a):
Označila Vám ho, abyste ho nepřehlídla.

Zrzavci
napsal(a):
😃 👏 je to tak! Zrzavci mají pravdu. 🌷
A Keliš je miláček 🐾
tak minulý týden jsem "něco" nápadného poletovat zahlédl z dálky, ale neurčil
až dneska "to" přilétlo blízko - a je to krásný samec Lejska bělokrkého
ještě nikdy jsem ho tu u Otavy neviděl (jen kdysi při dogtreku na již. Moravě )
foto z wiki
Jak je venku hezky, je Lara extra šťastná. Letní pes... A u babičky ještě dojela koprovku 👌

Kdo mě bije a proč?
https://youtu.be/3Fi7rtZN3Ek

Zrzavci
napsal(a):

napsal(a):
Kdo mě bije a proč?
https://youtu.be/3Fi7rtZN3Ek

Dnes jsme šli ne-lovit srnku, neb jsem měla víc času na všelijaké nacvičování. Tak hlavně že tu jedinou srnku, která byla i vidět a utíkala, pes nezaregistroval, i když jsem se mu ji snažila ukázat... Ale nevadí, nácvik byl i tak.
Nakonec jsem se opět pokusila vyfotit si psa v loveckým postoji, ale jakmile jsem vytáhla mobil a začala fotit, začal mě náhle stoprocentně vnímat a stále se ke mně vracet
Keriton - já to tak ráda čtu! Jsem moc ráda, že jste zase psí se vším co k tomu patří. Když zvěř zmizí, bez toho, že by ji pes zaregistroval, jdu s ním místo toho na teplou stopu, kterou tam to zvíře nechalo a učím ho, vnímat mě, na čerstvé stopičce, takže ani tak to nepřijde vniveč, ta zmařená šance.

napsal(a):
😃 👏 je to tak! Zrzavci mají pravdu. 🌷
A Keliš je miláček 🐾

Zrzavci
napsal(a):
Keriton - já to tak ráda čtu! Jsem moc ráda, že jste zase psí se vším co k tomu patří. Když zvěř zmizí, bez toho, že by ji pes zaregistroval, jdu s ním místo toho na teplou stopu, kterou tam to zvíře nechalo a učím ho, vnímat mě, na čerstvé stopičce, takže ani tak to nepřijde vniveč, ta zmařená šance.
Díky za tip, to je dobrý nápad :) Zatím mu k loveckýmu režimu bohatě stačí jít kamkoliv, kde se už někdy vyskytly srnky - ale čerstvá stopa je samozřejmě super.
Také stále kontroluje strom, kam před dvěma týdny vyhnal kočku. Je to chytrý pes
napsal(a):
Díky za tip, to je dobrý nápad :) Zatím mu k loveckýmu režimu bohatě stačí jít kamkoliv, kde se už někdy vyskytly srnky - ale čerstvá stopa je samozřejmě super.
Také stále kontroluje strom, kam před dvěma týdny vyhnal kočku. Je to chytrý pes
Ještě jedna rada, když mě pes poslechne a nevystartuje za zvěří, nechávám - pokud to není pochopitelně v době mlá´dat, jako odměnu pročmuchat to lože, kde zvíře bylo. A ještě - nevím, zda jste někdy četla Lovím, lovíš, lovíme - je dobrý využít při výcviku bažanty, ti totiž sedí do poslední chvíle a vy tak máte možnost lépe pracovat se psem.
Coural

XXX.XXX.45.134
Vini

XXX.XXX.109.194
Myslíte že se pes časem odnaučí nereagovat na zvěř?Tohle je náš velký problém. Někdy mě poslechne ,chválím ho.Jednou pejskovi vylítla srna těsně před čumákem a to je problém ho udržet. Jak nabere rychlost letím s ním😃😬
Vini
napsal(a):
Myslíte že se pes časem odnaučí nereagovat na zvěř?Tohle je náš velký problém. Někdy mě poslechne ,chválím ho.Jednou pejskovi vylítla srna těsně před čumákem a to je problém ho udržet. Jak nabere rychlost letím s ním😃😬
Mělo by to jít, stojí to hodně práce, úsilí, času, nervů. Ale když se Vám to podaří máte psa se kterým můžete jít s rukama v kapsách a bez vodítka. Musíte na tom poctivě pracovat každý den, kdy to jde, za zvěří cíleně chodit a psa učit, co má dělat. Co máte za plemeno?
Vini

XXX.XXX.109.194
Husky.S rukama v kapsách to asi nepůjde nikdy,ale díky za povzbuzení.Snažím se a budu ráda za každou radu.
Jo husky....... no tak to asi úplně s kapsama v rukách nepůjde nikdy, to máte pravdu. Chodila bych za zvěří opravdu cíleně a často a učila psa klid, klid, klid, chválila za cokoliv, co k tomu klidu a poslušnosti vede. Nosila bych s sebou extrémní odměny. (Ve vašem případku bych asi ale nenechávala jako odměnu dělat to, co jsem psala keriton- tedy prozkoumat to lože)
Kdybych měla možnost, jezdila bych i nejdřív hodně někam k nějaké oboře, abych měla psa i zvěř oddělené plotem, zvěř tam bývá na ruch zvyklá, takže nepanikaří a nežene se zběsile pryč a vy máte prostor psu ukázat, oč Vám jde.
Vini

XXX.XXX.109.194
Aha,to by šlo.V okolí je obora kde jsou daňci.Jinak kolem nás lítá všechno a nedávno se asi 5m od nás procházela volavka.Normálně provokace🙂
Vini
napsal(a):
Aha,to by šlo.V okolí je obora kde jsou daňci.Jinak kolem nás lítá všechno a nedávno se asi 5m od nás procházela volavka.Normálně provokace🙂
No supr, volavka se taky hodí, jakýkoliv spolupracující zvíře - vč. holubů třeba se prostě hodí k tomu, abyste psu ukázala, co po něm chcete a co oceníte. Potřebujete, aby si pes dostal pod kůži to správné chování, abyste se měla o co opřít. Chvalte klid, sezení , čučení.
Zná pes nějaký statický povel skutečně dobře?
Vini

XXX.XXX.109.194
Zná povel ke mě,sedni, stůj.Učim ho v pravo,v levo.A čučení je dobré k čemu.To dělá rád až mi je někdy trapně pokud sleduje lidi třeba na zahradě. Ale neposlechne na 100%.Pokud chce letět za zvěří používám povel sedni a chválím ho.
Tak používejte ono sedni, pokud ho má nejpevnější /sedni lepší než stůj, protože aby se mohl dát do pohybu, musí se v mezikroku zvednout/ a to upevňujte - nejdřív na krátkém vodítku a ve všech možných situacích, nejen u té zvěře, ale u lidí, psů, já nevím, kolistů atd. Pilovat, pilovat. Až bude zvládat stopro na krátkým vodítku a to i u zvěře a nebude s Vámi smýkat, ale vnímat Vás, prodlužte vodítko , resp. vyměňte třeba za pět, sedm metrů dlouhou stopku a zase pilovat, pilovat. Až vypilujete tuhle vzdálenost vodítka, přidejte nějaké metry a zase pilujte.
Čučení bylo primárně myšleno na tu zvěř, sedíš, čučíš, jsi pochválen odměněn. Zmítáš s sebou na vodítku, odcházíme pryč.
Vini

XXX.XXX.109.194
Moc díky za odpovědi.
Zrzavci
napsal(a):
Tak používejte ono sedni, pokud ho má nejpevnější /sedni lepší než stůj, protože aby se mohl dát do pohybu, musí se v mezikroku zvednout/ a to upevňujte - nejdřív na krátkém vodítku a ve všech možných situacích, nejen u té zvěře, ale u lidí, psů, já nevím, kolistů atd. Pilovat, pilovat. Až bude zvládat stopro na krátkým vodítku a to i u zvěře a nebude s Vámi smýkat, ale vnímat Vás, prodlužte vodítko , resp. vyměňte třeba za pět, sedm metrů dlouhou stopku a zase pilovat, pilovat. Až vypilujete tuhle vzdálenost vodítka, přidejte nějaké metry a zase pilujte.
Čučení bylo primárně myšleno na tu zvěř, sedíš, čučíš, jsi pochválen odměněn. Zmítáš s sebou na vodítku, odcházíme pryč.
Jejda, to nás čeká, tady zvěř kam se jen podívám. Zajíci, kachny a nutrie nám lezou až před dveře. Srnek taky mraky, občas zahlidnu i lišku. Oboru tu máme taky. Včera mi běžela, no spíš kráčela přes cestu kráva, to jsem byla teda hodně v šoku, ale byla tma, tak čert ví, co to bylo
Vini

XXX.XXX.109.194
Leda jelen velikostně,snad se neurazíte a přeji vám hodně trpělivosti a štěstí.
Vini
napsal(a):
Leda jelen velikostně,snad se neurazíte a přeji vám hodně trpělivosti a štěstí.
Klidně i ta kráva, nebo ještě líp bejk. Ten se teď - potuloval u nás v lesích, já se to dozvěděla až teď na čarodějnicích. Vzal to slušnou vzáleností z pastvin, kde byl, až do našich lesů. Jsem ráda, že jsme se nepotkali. A tak dva roky před tím zase zdrhla kráva s teletem a taky se zabydleli v lesích. Ty na rozdíl od toho bejka, kterej se naší pošmistrový zjevil na silnici v noci uprostřed lesa a nějak plachej nebyl, ešče si prej hrábnul nožénkou, tak ty byly plachý.
Vini

XXX.XXX.109.194
To už není legrace potkat býka,co dělá onen farmář když si neumí zajistit tak velký zvířata.Aby jste chodila s koltama u pasu.

Rezzzy
napsal(a):
Jejda, to nás čeká, tady zvěř kam se jen podívám. Zajíci, kachny a nutrie nám lezou až před dveře. Srnek taky mraky, občas zahlidnu i lišku. Oboru tu máme taky. Včera mi běžela, no spíš kráčela přes cestu kráva, to jsem byla teda hodně v šoku, ale byla tma, tak čert ví, co to bylo
Tady je toho taky dost, a to bydlíme v paneláku :) Je to supr na to, aby se pes zvěř naučil. Když chci cvičit zvěř, prostě jdu ráno do lesa. Zajíci jsou zase ráno i večer mezi paneláky. Kačeny všude. Potkávání psů také zajištěno.
Tento pes narozdíl od předchozího jeví zájem i o drobné živočichy, ptactvo. Celý svět je teď naše cvičící plocha Ale jako těším se, až jednou budou i procházky jen tak bez nacvičování

Zrzavci
napsal(a):
Ještě jedna rada, když mě pes poslechne a nevystartuje za zvěří, nechávám - pokud to není pochopitelně v době mlá´dat, jako odměnu pročmuchat to lože, kde zvíře bylo. A ještě - nevím, zda jste někdy četla Lovím, lovíš, lovíme - je dobrý využít při výcviku bažanty, ti totiž sedí do poslední chvíle a vy tak máte možnost lépe pracovat se psem.
Mrknu na to, ale bažanty tu teda nemáme :) Tento pes se dá i v tom loveckým rauši celkem dobře přesměrovat na cvičení s pamlsky. S ním mám půlku práce zadarmo.
napsal(a):
Mrknu na to, ale bažanty tu teda nemáme :) Tento pes se dá i v tom loveckým rauši celkem dobře přesměrovat na cvičení s pamlsky. S ním mám půlku práce zadarmo.
Skvělý! skvělý! Ono potom, to může být i dobré obzvláštnění procházek /jasně, ne v době mláďat a v zimě), kdy pokus pes v podstatě pracuje a spolupracuje, tak může hledat,najít, ukázat a posléze odejít.
Drží moc palce, cvičebního matroše máte evidentně dost.

ach jo - tak prý je ode dneška africký mor prasat "u Efe před vrátky"... takže nám asi zakáží další vstupy do lesa - nejen Frýdlantsko... ale i Hradčansko
napsal(a):
ach jo - tak prý je ode dneška africký mor prasat "u Efe před vrátky"... takže nám asi zakáží další vstupy do lesa - nejen Frýdlantsko... ale i Hradčansko
Hele,jsem na to zvědavá. Frýdlantsko je taková oblast sama pro sebe,ale tady je spousta lidí existenčně závislá na turistech,všude cyklostezky,to bude průšvih,jestli to fakt zavřou natvrdo (a to nemluvím fňuk o sobě, že tam mám domluvenej les na výcvik)

janaa
napsal(a):
Hele,jsem na to zvědavá. Frýdlantsko je taková oblast sama pro sebe,ale tady je spousta lidí existenčně závislá na turistech,všude cyklostezky,to bude průšvih,jestli to fakt zavřou natvrdo (a to nemluvím fňuk o sobě, že tam mám domluvenej les na výcvik)
cyklostezky asi nechají - přístup jen po značených cestách je snad i na Frýdlantsku... ale na houby a do lesa to asi zakážou... Lovečáci psi naopak hledají mrtvé kusy - tam nejde "schovat" výcvik??
napsal(a):
cyklostezky asi nechají - přístup jen po značených cestách je snad i na Frýdlantsku... ale na houby a do lesa to asi zakážou... Lovečáci psi naopak hledají mrtvé kusy - tam nejde "schovat" výcvik??
Hele,vzhledem k tomu,že je to tam všechno vojáků,tak kdo ví jak to bude...
To mě dneska Malina zdrhla do pole. Jdeme si tak po polní cestě a nejednou se Malina otočí a žene ke mně stylem "hele něco zajímavého" a pak propálila kolem mě a letěla polem až pomalu za horizont. Já koukala, co kde vidí, ale nikde nic nebylo a byla jsem tak v šoku, že jsem jí neřekla, ani stůj, nebo cokoliv. Pak se stejnou vervou přiletěla ke mně a pěnu u huby, dala jsem jí na vodítko, i když vlastně nemůžu říct, že by mě neposlechla, já totiž vlastně nic neřekla. Prostě jsem dneska selhala, nějak jsem tohle nečekala.

"i když vlastně nemůžu říct, že by mě neposlechla, já totiž vlastně nic neřekla."
takže jsi vlastně neselhala
hulákat nějaké povely, pokud by bylo hulákáno zbytečně = pes neslyší, pes slyší a nereaguje - by bylo selhání
že asi měla být Malina na šňůře je druhá věc, ale zas dle standardní poslušnosti

Trickyvoo
napsal(a):
To mě dneska Malina zdrhla do pole. Jdeme si tak po polní cestě a nejednou se Malina otočí a žene ke mně stylem "hele něco zajímavého" a pak propálila kolem mě a letěla polem až pomalu za horizont. Já koukala, co kde vidí, ale nikde nic nebylo a byla jsem tak v šoku, že jsem jí neřekla, ani stůj, nebo cokoliv. Pak se stejnou vervou přiletěla ke mně a pěnu u huby, dala jsem jí na vodítko, i když vlastně nemůžu říct, že by mě neposlechla, já totiž vlastně nic neřekla. Prostě jsem dneska selhala, nějak jsem tohle nečekala.
Asi chytla stopu. Ale super je, že přiběhla, já bych ji za to pochválila.

napsal(a):
Asi chytla stopu. Ale super je, že přiběhla, já bych ji za to pochválila.
já bych k tomu přibíhání přidala i to "ke mně" a pak ji za splnění povelu hezky odměnila
a dala si nějaké krátké cvičeníčko na místě
a intenzivní procvičování přivolání + sedni/stůj (ten hlavní zastavovací povel) v rámci procházky

dneska dělám resty administrativní z domova - takže jsme hned ráno (chviličku před šestou) vyrazili do Jizerek - paráda, krásně bylo, nikde nikdo... a od deváté už spokojeně sedím u noutbůčku, psisko má půlnoc a moc hezky se pracuje

U nás je konečně teplo, tak jsme včera stihli po práci rybník a dnes pojedeme zase, jupiiiiii.
Jenom k tomu, co se dá potkat v lese ;-)
Vloni kousek za Prahou, cca roční býček plemene Skotský skot náhorní a roční Piraňa.
Býček utekl při převozu z nedaleké farmy a vesele žil sám v lese. Při setkáních občas funěl a dupal nožkou. Ale honák je honák a býček byl vždy spolehlivě odejit mě z cesty bez újmy na zdraví všech zúčastněných.

Ťuťu... highlandeři jsou nejkrásnější, mají super účesy
bassrock
napsal(a):
Jenom k tomu, co se dá potkat v lese ;-)
Vloni kousek za Prahou, cca roční býček plemene Skotský skot náhorní a roční Piraňa.
Býček utekl při převozu z nedaleké farmy a vesele žil sám v lese. Při setkáních občas funěl a dupal nožkou. Ale honák je honák a býček byl vždy spolehlivě odejit mě z cesty bez újmy na zdraví všech zúčastněných.
No ty wogoooo, neci to potkat v leseee, neciii. A to souhlasím s Efe, že jsou ňuňu, mám jich za barákem habakůk a ty jejich roztomilý ofinky a čeníšky...... ale v lese nenenenene. Stačilo mi jednou při venčení, že měli na pastvině povolený dráty /asi nějakej přející šmejd/ a tak volám farmářce (vždycky, když něco zmerším, že je špatně, tak jí volávám/ a jedna kráva, takovej statnej kousíček se rozešla směrem k nám. V tom lese jsem skončila JÁ! a doufala, že tam za mnou nepůjde
Kde to bylo?
Srdíčko dobrý, plíce o hooodně lepšejší, dobereme meducíny, budeme dál sledovat, ale radost na všech frontách. Spadl mi kámen ze srdce.
Nádherný den, veterina spojena s výletem (kratkým sice), s obědem v restauraci, Chloupě šťastný, neb bylo pomazleno půlkou osazenstva, plus pak láska převeliká - a to jsem zírala, protože "votravy" už moc nemusí - štěně bultíka - jakože festovný, trdlo trdlový, museli jsme je krotit, hráli by si jako blázni. Bydlí skoro kousek od nás a uděláme si do jejich hájů někdy cestu...možná máme novýho kámoše.
A budky nám obsadili rehci zahradní, takže zase patos šílenej, jsem za ty truhlíky ráda...nebojí se, pozorují.
Dáme véču a jdeme spát.
Mějte se dobře a pozdravujte chlupáče :)

napsal(a):
Ťuťu... highlandeři jsou nejkrásnější, mají super účesy
To mně se víc líbí galowayky.

My jsme tento týden venčili v Terčině údolí u Nových Hradů a dnes jestlipak chameleonHugo pozná kde? Poslední 3 fotky

napsal(a):
My jsme tento týden venčili v Terčině údolí u Nových Hradů a dnes jestlipak chameleonHugo pozná kde? Poslední 3 fotky
.....že by u piskoven, ale máte mě ta poslední fotka....feňule tedy pěkně povyrostla, je nádherná.....

Z dnešní procházky, foceno mobilem. Psovi to zase přišlo hrozně divný, co tam jako u těch kytiček vymýšlím, až šel nakonec vyzkoušet, jestli náhodou celý to divadlo neznamená, že si má jít ke mně lehnout. Jelikož to bylo hrozně roztomilý, musela jsem mu dát odměnu. Jako fakt se snažím, abych cvičila spíš já psa, ale pak si říkám, které všechny situace jsou naopak....

já ráno s Yodou zmokla při první procházce kolem šesté ráno - vycházeli jsme za mírného jarního deštíku a vraceli se za lijáku... no a pak jsme šli i s páníkem obejít Žulák - ještě si Pepa fotil výhled na Liberec... a po chvilce přišel mrak a nejen že viditelnost se snížila, ale opět jsme totálně promokli... dneska se nám daří ale až tak to nevadí - voda je potřeba a nejsme z cukru...

napsal(a):
.....že by u piskoven, ale máte mě ta poslední fotka....feňule tedy pěkně povyrostla, je nádherná.....
No jo u piskoven, ta poslední fotka je u Vlkovské hospody, na lavičce před tou, na které jsme spolu seděli loni. Zašli jsme s manželem po prochajdě na kafíčko. Vedle rybník. Bylo tam dost lidí To není možné, že jsi to nepoznala

napsal(a):
No jo u piskoven, ta poslední fotka je u Vlkovské hospody, na lavičce před tou, na které jsme spolu seděli loni. Zašli jsme s manželem po prochajdě na kafíčko. Vedle rybník. Bylo tam dost lidí To není možné, že jsi to nepoznala
.....no zmatnul mě ten Víšek, teď už to poznávám...

napsal(a):
Terčino údolí... Tam jsem předloni viděla poprvé naživo skorce.

napsal(a):
.....no zmatnul mě ten Víšek, teď už to poznávám...
.co mi to tam ten mobil zase napsal.....měl to být výsek té poslední fotky, teď už to poznávám.....

napsal(a):
já bych k tomu přibíhání přidala i to "ke mně" a pak ji za splnění povelu hezky odměnila
a dala si nějaké krátké cvičeníčko na místě
a intenzivní procvičování přivolání + sedni/stůj (ten hlavní zastavovací povel) v rámci procházky
Sarah, Hmn: tak tuhle příležitost jsem nezužitkovala správně. Pochválila jsem jí sice, ale moc mi to nešlo přes pusu, tak nevím, jestli to ta Malina vůbec poznala.
Včera jsme byli na návštěvě na oslavě na zahradě a to musím Malinu pochválit. I když našla únikovou cestu ze zahrady, stejně tam byla s námi a využila jí jen když jsem šla k autu, aby mě doprovodila.
Na nikoho nepoštěkávala, jen na tetu, když vzala hostitelům dítě z deky a dala do trávy, na mě, aby mě upozornila, že odešlo moje dítě ze zahrady a šlo k řece.
Všechno hlídala, sledovala a upozorňovala na změny a nepřístojné chování.
Před týdnem jí hlídali tchýňový a měli návštěvu a návštěva usoudila, že mají ovčáckého nebo pasteveckého psa, protože pořád naháněla "stádo" dohromady.

.....děvčata mám velkou prosbu, někdo tady vkládal do nějakého vlákna proč psa nenechat aportovat míček.....nemohu to najít.....potřebovala bych to pro Kelišovu tetu, které jsem tuhle kratochvíli s Kelišem už před časem zakázala a ona to nese dost těžce....tak aby viděla...sice jsem našla nějaký článek na toto téma, ale ten příspěvek byl lepší....děkuji předem

napsal(a):
.....děvčata mám velkou prosbu, někdo tady vkládal do nějakého vlákna proč psa nenechat aportovat míček.....nemohu to najít.....potřebovala bych to pro Kelišovu tetu, které jsem tuhle kratochvíli s Kelišem už před časem zakázala a ona to nese dost těžce....tak aby viděla...sice jsem našla nějaký článek na toto téma, ale ten příspěvek byl lepší....děkuji předem
Hledejte “Radecha - psí suchej únor”. 🎾

napsal(a):
Hledejte “Radecha - psí suchej únor”. 🎾
..diky moc

Rronjabutterfly
napsal(a):
Nevím, jestli je to k něčemu, nedávno jsem řešila se známou...https://m.facebook.com/RadechaVycvikPoDobrem/photos/a.3020841024678378/3709169759178831/?type=3
.....diky

Začali jsme s intenzivním výcvikem, válení už bylo dost. Jen by teda fakt už mohlo být teplo.

S Alanem celou noc hlídáme a ona si počká na poledne.Čerstvý přírůstek.a můžu se jít vyspat.

napsal(a):
S Alanem celou noc hlídáme a ona si počká na poledne.Čerstvý přírůstek.a můžu se jít vyspat.
Přesně! My taky hlídali kobyly, nastavovali si budíka, abychom nezmeškali a furt jsme jim tam lezli... A ony to vyprdly v poledne, když odešli všichni na oběd. A měly konečně klid.
Dneska už jsou kamery. I na chytrých telefonech, tuším.

napsal(a):
Přesně! My taky hlídali kobyly, nastavovali si budíka, abychom nezmeškali a furt jsme jim tam lezli... A ony to vyprdly v poledne, když odešli všichni na oběd. A měly konečně klid.
Dneska už jsou kamery. I na chytrých telefonech, tuším.
To jo,ale my máme chlív u domu a probudit se stejně musím.

dnešní ráno jsme byli fotit narcisky na Jizerce. Mrazová kotlina nezklamala - byl tam šedivák a i říčka Jizerka měla u břehu ledovou krustičku. Narcisy kvetly (a ještě nějaký čas pokvetou - mají řadu nerozvitých poupat), kvetly i lýkovce, petrklíče, blatouchy, devětsily, mokrýše... jen úpolíny ještě nějaký ten den potřebují. Jeli jsme z hor, když začínaly najíždět davy...

napsal(a):
..to je nádhera, gratulace ......vnuk si ochočil co se jim narodil beránek, a má ho pomalu jako psa.....

napsal(a):
..to je nádhera, gratulace ......vnuk si ochočil co se jim narodil beránek, a má ho pomalu jako psa.....
To oni umí,kozy taky.Ty jsou na nás tak naučené,že by chtěly abychom s nimi seděli dokud neporodí.
Nejhorší je,že se to pak musí zabít.Tohle jsou také oba kozlíci.

napsal(a):
To jo,ale my máme chlív u domu a probudit se stejně musím.
To jo, ale vlezete do stáje až v případě potřeby. Ne, že tam "opruzujete" každou hodinu. Nebo dvě.
Kamarádi to takhle mají u krav a koní. Myslím kamery.
napsal(a):
dnešní ráno jsme byli fotit narcisky na Jizerce. Mrazová kotlina nezklamala - byl tam šedivák a i říčka Jizerka měla u břehu ledovou krustičku. Narcisy kvetly (a ještě nějaký čas pokvetou - mají řadu nerozvitých poupat), kvetly i lýkovce, petrklíče, blatouchy, devětsily, mokrýše... jen úpolíny ještě nějaký ten den potřebují. Jeli jsme z hor, když začínaly najíždět davy...
Tohle vám závidím, to odhodlání ráno vstanout a jít si užít i frekventovaná místa, než všichni přijedou. Já umím využít tak dobu oběda a nebo přijedeme, když už "ptáčata" odjíždí domů.
Včera jsme jeli na kolech v parku u Veltrus a tam ty davy prostě jsou.
Dneska s Malinou jsme využily dobu oběda a daly si Dvořákovu stezku.
Malina byla hodná, na vodítku netahala. Tak se nám šlo pěkně. Bylo i krásné počasí, sluníčko a přitom né vedro.

Na venčení máme teď u nás krásně. Tentokrát jsme se vydali do lužního lesa. Jen na focení není moc prostoru, puberťák je dost akční a při odložení se tváří jako hrozně týraný pes. Tak jen, když jde někdo další s námi nebo když vystavuje, je možné vytáhnout mobil.

Bonnie má období "všude vlezu, všechno očichám, ohmatám, vyslídím a co je smradlavé, zkusím sežrat".

PumaCZ
napsal(a):
Nezaprsi a nezaprsi! :D
a u nás opravdu neprší - už by to chtělo pořádně zalít...

U nás už bylo deště dost, tak aspoň týden by nemuselo.
Mne ten dest kupodivu vubec neva :)
Dostala jsem k Vanocum super vymazlenou psi bundu presne do tohoto pocasi, muz nainstaloval hadici (nejen) na myti psiho podvozku pred dum, ale hlavne k tomu vsemu mame hafterku z MushGO (neuveritelne sava psi uterka), ktera psa fakt vysusi, takze z nej v podstate neni zadny bordel :)) A az prijde pristi tyden novy domaci pomocnik (roboticky vysavac a mop), tak si klidne muze prset az do zimy :D

Atheira
napsal(a):
ta poslední je supr, sebevědomí z ní srší
Sebevědomí má až na půdu.

......u nás zatím bez dešťů, takže střídáme pobyt na cvičáku s dlouhými vycházkami....
Za mě tohle teď ideální počasí, ideální teploty, poněvadž pinčovou už nemusím oblíkat a Vikina ještě neumírá vedrem 😄 to je vzácné období a netrvá dlouho 😃
Z pinčový se po operacích stal turbopinč a i Vikina má taky elánu až až.

Terven
napsal(a):
Za mě tohle teď ideální počasí, ideální teploty, poněvadž pinčovou už nemusím oblíkat a Vikina ještě neumírá vedrem 😄 to je vzácné období a netrvá dlouho 😃
Přesně tak, pro psy ideální počasí, kdy ještě nemají jazyk na vestě. U nás včera 13 stupňů.

Terven
napsal(a):
......pinčová hází pózu jak profi modelína , ale Viky to také moc sluší
Ještě tak + - 5 týdnů a venčím taky 😂,jinak u nás je hnusně, vypadá to každou chvíli na déšť, do toho jsem nějaká nachcipana, tak byla jen krátká procházka a zahrada, už ať jdou do školky. Snad bude odpoledne líp, venku i mě. Manžel je výjimečně o víkendu v práci, tak to budeme muset zvládnout sami.

my dneska brzy dojeli až na Novou louku (drahé parkování, ale ušetřili jsme chůzi po asfaltu) a užili si překrásné ráno v Jizerkách. Šli jsme chvíli cestou necestou - hledali a našli jeden ze starých křížků hor (pytlák střílel po vrchnosti...)... pak šli po červené směr Holubník - a překvapivě ani noha. Ani v útulně na Sedle Holubníku nikdo nespal (a to jsme asi nikdy nezažili)... No a z pod Holubníku jsme to zase vzali průseky a málo známými cestami... moc krásně bylo... Asi 14 kiláčků se solidním převýšením. Pes občas na volno, občas na vodítku - poslouchal pěkně. Srnec, vyznavač adrenalinového žití (vyskočil z hustého lesa na silničku přímo před nás) měl kliku - Yoda byl na vodítku a pak jen pískal... že by spolu mohli poběhat...
Potoky tečou, mechy jsou čvachtavé, ptáci řvou, kukačka kukala... co víc si přát. Za tři a půl hodiny ani jedno auto, ani jeden cyklista a jediné dvě turistky jsme potkali na dohled od parkoviště.

byl to dost akční týden - v neděli u příbuzných na Berounsku, v pondělí (už vywebené) narcisy na Jizerce, pak něco za humny, ve čtvrtek bučiny na Viničné a u Šolcáku a dneska Jizerky poblíž Holubníku...

O víkendu jsme s Malinou šli a dcera jela na kole, tak Malina tahala už mnohem míň, ale pořád je co zlepšovat.
Dneska u nás pršelo. Já se trefila mezi dešti, ale pak se Malina zasekla, tlapky jí zarůstaly do země. To se už dlouho nestalo. Tak jsem jí nejdřív pobídla "Malí, co je, tak pojď", ale ona tam stála a jen zírala. Tak jsem šla k ní, čupla jsem si, začala jí hladit a povídala si s ní a na závěr "tak co půjdeme?" a ona šla. Ona by šla, i kdybych jí donutila, stalo se, že jsem měla být někde na určitý čas a já za to vodíkto prostě táhla, ať jde, pak se prostě vztekala, kousala do vodítka.
Nevím, proč se mi zasekla. Buď proto,že jsem jí nenechala hrabat myši a nebo jí vadilo, že je má mokré břicho...

napsal(a):
byl to dost akční týden - v neděli u příbuzných na Berounsku, v pondělí (už vywebené) narcisy na Jizerce, pak něco za humny, ve čtvrtek bučiny na Viničné a u Šolcáku a dneska Jizerky poblíž Holubníku...
pokud je foto č. 8 cesta z Nové louky a je to ta, co myslím, tak tam jsme kdysi sbírali obří hřiby, přímo na cestě, jakoby tam nikdo nechodil...

Zrzavci
napsal(a):
Efe???? co to jako je todle???? Aby vás mopsle po poli honila!
Klííííd teta! Na foto pěkný, ale nepoživatelný. Teda jooo, ale požili už červi

napsal(a):
pokud je foto č. 8 cesta z Nové louky a je to ta, co myslím, tak tam jsme kdysi sbírali obří hřiby, přímo na cestě, jakoby tam nikdo nechodil...
říkáme jí Plavuňová - neb na ní roste hodně plavuní (a hřibů taky, ale ještě si musíme počkat). Je to severovýchodní směr kousek od Nové louky - odbočuje napravo od Velblouda... teď koukám, že se ta hlavní přes Velblouda jmenuje Zámecká cesta... tak ta nepojmenovaná vpravo...
Máme Jizerky šláplé tak, abychom chodili co nejvíce po měkkém, vyhnuli se davům a cyklistům... a na straně druhé teď už se musí dávat bacha, abychom nelezli do hnízdišť tetřívků a jeřábů... Nejlepší je podzim... (jen je zase všude dost lovců, když chodíme brzy). Tentokrát jsme hledali Krop-Seffův kříž a šli se kouknout dál směrem k Holubníku
napsal(a):
Klííííd teta! Na foto pěkný, ale nepoživatelný. Teda jooo, ale požili už červi
Ale vypadají pevně. šécky! Oj, já se tak těším, až začne sezónka. U nás už tak za měsíc, bývají v bukovým chrámu první hřiboše. To bé zase kulajdy! Aj jajajaaaaj. neeetěšeim se . vůbec, ne.

napsal(a):
říkáme jí Plavuňová - neb na ní roste hodně plavuní (a hřibů taky, ale ještě si musíme počkat). Je to severovýchodní směr kousek od Nové louky - odbočuje napravo od Velblouda... teď koukám, že se ta hlavní přes Velblouda jmenuje Zámecká cesta... tak ta nepojmenovaná vpravo...
Máme Jizerky šláplé tak, abychom chodili co nejvíce po měkkém, vyhnuli se davům a cyklistům... a na straně druhé teď už se musí dávat bacha, abychom nelezli do hnízdišť tetřívků a jeřábů... Nejlepší je podzim... (jen je zase všude dost lovců, když chodíme brzy). Tentokrát jsme hledali Krop-Seffův kříž a šli se kouknout dál směrem k Holubníku
Jooo, tak to byla ta Zámecká cesta myslím!

Zrzavci
napsal(a):
Ale vypadají pevně. šécky! Oj, já se tak těším, až začne sezónka. U nás už tak za měsíc, bývají v bukovým chrámu první hřiboše. To bé zase kulajdy! Aj jajajaaaaj. neeetěšeim se . vůbec, ne.
A já doufám, že letos porostou lišky, vloni skoro nebyly.

napsal(a):
A já doufám, že letos porostou lišky, vloni skoro nebyly.
na lišky chodím na Pilzberk za humna (co se tak už nejmenuje... ale protože už moje babička na konci předminulého století se tady v Sudetech narodila... tak mi holt některé staré místní názvy zůstaly). Takže jsem chodila s rodiči a chodím stále na Darré a ne na Souš a taky na houby chodím na Pilzberk a ne na Milíř... S našima jsme na horách byli hodně často a co se člověk v mládí naučí...

napsal(a):
na lišky chodím na Pilzberk za humna (co se tak už nejmenuje... ale protože už moje babička na konci předminulého století se tady v Sudetech narodila... tak mi holt některé staré místní názvy zůstaly). Takže jsem chodila s rodiči a chodím stále na Darré a ne na Souš a taky na houby chodím na Pilzberk a ne na Milíř... S našima jsme na horách byli hodně často a co se člověk v mládí naučí...
Ony rostou běžně u nás podél pískových cest, ale vloni prostě ne...
Pilzberk je dobrej

napsal(a):
Ony rostou běžně u nás podél pískových cest, ale vloni prostě ne...
Pilzberk je dobrej
ve starých mapách (vychází postupně úžasné knížky o Jizerkách - první díl byl o mapách, kamení a vodě. Parádní inspirace na výlety) se tak jmenoval. Proč z něho udělali Milíř (když Milíře už v Jizerkách jsou) netuším. Houbový vrch asi nebyl dost dobrý... Ale zase název by seděl dokonale i dneska
hodně slušnej nosework
https://www.facebook.com/watch?v=947745113089487
lupus4
napsal(a):
hodně slušnej nosework
https://www.facebook.com/watch?v=947745113089487
Dlouhodobě sleduju...ten pes je neskutečnej machr. Ale lví podíl na tom má panička, co si budem...
Vídám ho naživo na zkouškách, nikdo by to na pohled do něj neřekl...miniaturka schovaná pod bundou...psí mág

Parádní čmuchací práce :)
Pes mi dnes zcela bez váhání přešel na psím hřišti kladinu, i když dřív říkal, že to je blbost a nebezpečný, že tohle radši nechá jiným psům. A to jsme to v podstatě ani netrénovali - jen jsme minulej tejden cvičili nějaké blbinky na koordinaci podle Kristýny Dostálkový. To jsem nečekala, že to takhle zafunguje :)
A vlastně je fajn, že nám tady vyrobili psí hřiště, většinou tam jdu, když tam nikdo není, aby si mohl pes hezky počmuchat po ostatních psech.
Terven
napsal(a):
Dlouhodobě sleduju...ten pes je neskutečnej machr. Ale lví podíl na tom má panička, co si budem...
Vídám ho naživo na zkouškách, nikdo by to na pohled do něj neřekl...miniaturka schovaná pod bundou...psí mág
Já jsem se do něj právě dneska zamilovala :-) . Vím o něm od Vás a zatím jsem neměla příležitost (nestíhám nic víc, než nejnutnější k přežití nás a psů :) ), ale to je opravdu pecka, jak nádherně pracuje - nejen s tou sedmikráskou, ale obecně. Je to krása a já bych každýmu malýmu čokloj přála, aby našel aspoň z poloviny takový páníčky, jako jste Vy a nebo právě jeho panička, ta je fakt úžasná.
napsal(a):
Parádní čmuchací práce :)
Pes mi dnes zcela bez váhání přešel na psím hřišti kladinu, i když dřív říkal, že to je blbost a nebezpečný, že tohle radši nechá jiným psům. A to jsme to v podstatě ani netrénovali - jen jsme minulej tejden cvičili nějaké blbinky na koordinaci podle Kristýny Dostálkový. To jsem nečekala, že to takhle zafunguje :)
A vlastně je fajn, že nám tady vyrobili psí hřiště, většinou tam jdu, když tam nikdo není, aby si mohl pes hezky počmuchat po ostatních psech.
Mocinky moc gratuluju Keriton. Jste oba šikovní.

tak jsme dneska vyrazili za hranice všedních dní... Hned po ranní výuce jsem naskočila do auta ke klukům a vyrazili jsme k Ďáblovu mostu do Kromlau. Protože kolem je největší rododendronovo - azalkový park ve střední Evropě... Parkoviště skoro plné, mezi keři spousta lidí s foťáky - mělo to jednu vadu - ještě skoro nic nekvetlo A tak jsme vyrazili mezi rybníčky na jih od areálu - a to byla paráda. Nebyly to rybníčky bahňáčky, byly to vytěžené pískovny s úžasnou čistou vodou a bílými břehy. Pláže taky občas byly - a nikde nikdo. Psík byl na cestách na vodítku (v parku dost lidí, dál už skoro nikdo, občas povoz s koňmi a vraceli jsme se kus podle úzkokolejky), vylítat jsem ho nechala právě na plážích u vody.
Cestou tam i zpátky německo-polským pomezím všude jeřábi, čápové, luňáci... občas srnčí. Krásně upravené vesnice - prostě Lužici mám ráda...

takže dnešní Lužice - Ďáblův most v Kromlau, okolní park (většinou ještě nekvetoucí) a okolní lesy a vody...

napsal(a):
takže dnešní Lužice - Ďáblův most v Kromlau, okolní park (většinou ještě nekvetoucí) a okolní lesy a vody...
No, nekvetoucí, ale teda ty barvy, krása. A určitě je tam tepleji.
U nás dnes 4 stupně. Zimní oblečení jsem dávno schovala, chyba.

Huskyjanina
napsal(a):
Teda, tam je to krásný. Ta barva vody, hned se mi vybavil poklad na Stříbrném jezeře a Plitvická jezera.
mně taky - jen ty vodopády tam chybí... Hned jsem si říkala, jak by se tam líbilo vodomilným psům. Yoda to neocenil V létě tam jsou jistě davy - ale dnes lidi končili na hraně parku a pak u stánku s občerstvením na parkovišti (zmrzlinu měli dobrou)

Opět nádhera! Já zrovna v pátek sjížděla Lužickou Nisu až ke staré továrně a zpět na Kristýnu na koloběžce.

napsal(a):
Opět nádhera! Já zrovna v pátek sjížděla Lužickou Nisu až ke staré továrně a zpět na Kristýnu na koloběžce.
to musí být hezkýýýý... kolem Kristýny taky rádi chodíme - ale většinou když je ošklivo, sněží a tak... aby tam nebyly davy. Dneska jsme tušili, že davy v Kromlau budou - ale chtěli jsme holt jednou vidět park v plném květu. Nějak nechápu, že když i u nás na zahradě kvetou azalky i roďáky, tak tam si ještě dávají načas... Možná je to tím, že je tam řada keřů obrovských a starých ???
Psina byla, že když na některém (třeba ne obvykle zbarveném) keři kvetl jeden jediný květ, tak tam stála fronta lidí s foťáky... Nebyli jsme jediní, co počítali s kvetoucím parkem. Ale jako jediní jsme ušlápli nějaký ten kilák navíc...

Kde je těch slibovaných 18? U nás stále 5.

napsal(a):
Kde je těch slibovaných 18? U nás stále 5.
u nás se sluníčko snaží - a už je 14 stupňů... Konečně

napsal(a):
PC mně hlásí nárůst teplot, tak jsem zvědavá.

napsal(a):
Byla jsem dopoledne v nemocnici a auto hlásilo 17!!
U nás taky bylo tak 15 stupňů a zítra má být teplo, tak super.
Dneska jsem vzala Malinu podlouhé době ke škole. Já tam s ní teď v zimě nechodila, protože na dceru někdy čekám dlouho a jdu pak třeba i do chodby, což bych s Malinou nemohla, musela bych mrznout venku.
Vzala jsem si i náhubek, kdyby byla příšíš nadšená a chtěla mi žužlat děti nebo vodítko. No a ona byla tak neskutečně vzorná. Na vodítku šla celkem spořádaně. S dcerou na mě vzorně čekali venku, když jsem šla do krámu. No a pak se po mě pořád otáčela, já jí chválila, když netahala, počkala, kdy měla, vzorňas největší. Trochu si teda myslím, že to bylo tím uzeným, co jsem měla v tašce, ale proč si kazit radost že?

Vini

XXX.XXX.109.194
Mlha se zvedne a bude určitě lepší 🙂 U nás svítí sluníčko a pes chrní po brzké ranní procházce. Taky se těším až bude tepleji, jsem pořád zmrzlá.

jojo - u nás taky ráno byla mlha jak mlíko a sedm stupňů... ale už se to trhá, sluníčko vylezlo a bude určitě hezky... Jsme už druhý den bez páníka - a tak jsem šla hned ráno na dlouhou procházku k Nise - bylo půl šesté, nikde nikdo, mlžná krása. Teď uklízím, chlapec mi asistuje, asi ho brzy odstřelím Večer se mu páník vrátí, tak zítra musíme někam do hor, abychom se pořádně protáhli...
My dneska přišly s Larou z procházky, je krásně, tak jsem ji nechala venku, dveře dokořán, prostě letní režim... Vařím a myju nádobí, kouknu z okna a vidím toto...

Atheira
napsal(a):
My dneska přišly s Larou z procházky, je krásně, tak jsem ji nechala venku, dveře dokořán, prostě letní režim... Vařím a myju nádobí, kouknu z okna a vidím toto...
já taky nechala otevřeno na zahradu... a pes mi leží pod stolem, nemám kam si dát nohy... Chrápe nahlas do řešení kolizí v rozvrhových akcích na další akademický rok... Dala jsem mu pod stůl protekčně pelech, ať neleží na dlažbě

Tak hlásím dnes ráno v 8 je tady 20 stupňů. Neskutečný. Dnes bude koupačka.

my vyrazili do lesa hned ráno - teď už je přes 22 stupňů. Psíček byl výrazně oflusán, naštěstí potoky tečou. Našla jsem mu parůžek, tak měl kořist... vyblbli jsme se s ním

a přišlo krupobití....psisko nevěřícně zírá, kam se mu podělo sluníčko a teplo...

Ráno cvičák. Dostaly jsme s kamarádkou pochvalu od další cvičící, jak to našim prťatům jde. A to paní v tu chvíli ještě nevěděla, že jde o osmi a sedmiměsíční štěňata. Potěšilo to.
Odpoledne jsme vzaly holky na procházku. Šly jsme okruh lesem a plánovaly zakončení v rybníku. Je tam jedno místo, kam se dá s prťaty vlézt, aniž by hned zahučela do hloubky. Ale bylo obsazeno. Fakt jsme se o místo nechtěly hádat. Viz video.
https://youtu.be/5au-hVfMeJ4
Tak jsme zapadly do potoka. Chlupatá piraňa je opravdu piraňa. Namočí se a stane se z ní neřízená střela
https://youtu.be/Id8MVfNJAUI

Musím se pochlubit, můj odchov dnes na klubovce v Humpolci V2, res. CAC v třídě mladých. 😊

napsal(a):
Musím se pochlubit, můj odchov dnes na klubovce v Humpolci V2, res. CAC v třídě mladých. 😊
Gratuluju.

napsal(a):
Paráda, gratuluji 👏 hrozně to letí. Takový uzlíčci to byli....

napsal(a):
...velká gratulace

napsal(a):
Moc krásný je.

napsal(a):
Moc krásný je.
Děkuju všem.
Jen jsem to trochu popletla, protože v tř. mladých se CAC nezadával, takže jen V2. Ale i tak je to obrovský úspěch ve třídě, ve které bylo 37 feneček.
V sobotu jsme byli s Malinou na akci v muzeum parních strojů. Byli jsme tam už loni a tam mě teda hodně překvapilo, jak celou akci v pohodě zvládla. Teď teda reagovala na hvizd mašiny a občas dávala najevo nejistotu, ale stačilo na ní promluvit, nebo pohladit a byla zas v pohodě. Sanažila jsem se tomu hvizdu vyhýbat, jak jen to šlo. Davy lidí jí nejspíš nevadí vůbec.
V neděli zaharádka a venčila tchýňová.
Dneska jsme byli jen na krátké procházce, asi jen 5 km. Chtěla jsem jít původně delší, ale Malina si to evidentně neužívala, tak jsem to zkrátila šla domů. Asi jí teď zas budeme brát spíš na kratší výpady kolem domu a na delší se budu snažit vybrat něco v lese, nebo v podvečer či řáno. Už přišlo období, kdy je pro Malinu na chcípnutí.
Ona je celkově jak vyměněná. Najednou je pryč to divoké nezkrotné štěně a je tu seriózní mladá slečna. Například u školy na dítě dneska čekala naprosto ukázkově.
Fotka je z Malininýho koutečku na zahradě. Když jsem viděla, jak si hoví Lara, říkám si, že by potřebovala Malina taky houpací síť, aby měla lepší přehled.

Vzala jsem psa prvně pořádně do vody. Doteď se k vodě choval rezervovaně, naučil se pojem "vodička" ( = jdi se napít, ať nezhyneš žízní), ale přišlo mi, že radši z kaluží, že velká voda je prý nebezpečná. Kolem rybníků a potoků chodíme furt.
Tak jsem ho dnes vlezla do rybníka, kde je pozvolný břeh, a pak jsme byli oba skutečně překvapeni. Pes z toho, co to má kolem tlapek, a já z toho, že vypadal, že to nikdy předtím nezažil. Fascinovaně chodil ve vodě sem a tam a zvažoval, jak na to zareagovat. Chvíli zkoušel lovit vlnky, trochu hrabal, a byl VELMI zaujatý. Hozené klacíky nejdřív nechápal, chápal, že to jsou klacíky, ale nechápal proč se to do té "země" noří. Musela jsem si to fascinovaně natočit. Přišlo mi to opravdu překvapivé, vždyť nějaké brouzdání v potoce nebo kaluži se i doteď občas vyskytlo, když se šel napít... a tady to vypadalo, že objevil zcela nový rozměr vesmíru :)
Zbytek procházky se ptal, jestli tam půjdeme znova. Pak zkoušel, jestli voda v potoce, kolem kterýho chodíme fakt snad každej den a ze kterýho se i někdy napije, je také tak fascinující. Byla.
Tak nám to tu zavřou, takže kam půjdeme? Bez reportáží z výletů mi bude smutno. Sice uživatel s deaktivovaným účtem, ale jasně poznávám Laru. Krásná ouška.
Ja jasné, že studení lidi nechápou vřelé diskuze.
Malina dneska zvládla nejen čekání u školy, ale i jako nevyběhaná návštěvu bistra. Byla tam zlatá. Jen u té školy štěkala na tatínka, co se mi u zvonku postavil za záda, ale zase to od ní bylo pozorné, že mi kryla záda.
No pak jsme šli celorodinně na poldr. Byla jsem tam jen v zimě a teď jsem teda zjistila, že jsem konečně nalezla louky jaké si pamatuji z dětství. Kopretiny, zvonečci a různá jiná kvítka... vždyť moje dcera to nezná a viděla to poprvé. Pár kvítek jsem si utrhla, jen nežně, snad se to smí. Nikde jsem nenašla, že nesmí. Proč tyhle louky zmizely? Protože se pořád seká tráva?

zimááááá - tři stupně nejsou mnoho - byť sluníčko vstává na zcela jasném nebi
Trickyvoo
napsal(a):
Tak nám to tu zavřou, takže kam půjdeme? Bez reportáží z výletů mi bude smutno. Sice uživatel s deaktivovaným účtem, ale jasně poznávám Laru. Krásná ouška.
Ja jasné, že studení lidi nechápou vřelé diskuze.
Malina dneska zvládla nejen čekání u školy, ale i jako nevyběhaná návštěvu bistra. Byla tam zlatá. Jen u té školy štěkala na tatínka, co se mi u zvonku postavil za záda, ale zase to od ní bylo pozorné, že mi kryla záda.
No pak jsme šli celorodinně na poldr. Byla jsem tam jen v zimě a teď jsem teda zjistila, že jsem konečně nalezla louky jaké si pamatuji z dětství. Kopretiny, zvonečci a různá jiná kvítka... vždyť moje dcera to nezná a viděla to poprvé. Pár kvítek jsem si utrhla, jen nežně, snad se to smí. Nikde jsem nenašla, že nesmí. Proč tyhle louky zmizely? Protože se pořád seká tráva?
Náhodou ne, je to její myslím o tři roky starší nebratr. 😂 I jsem se uživatelky ptala odkud ho má. Doopravdy jsem si myslela, že to je její brácha c.3, o kterém dlouhodobě nevím. S ostatními jsme v kontaktu. 😁
Mně tohle venčení bude taky chybět, ale na fb se mi nechce, nemám ho ráda. Já jsem že socek jen na ig (a ještě kam Twitter, ale tam taky nechodím), a to tady zas vede jen pár lidí, které už tam nějakou dobu mám.

Atheira
napsal(a):
Náhodou ne, je to její myslím o tři roky starší nebratr. 😂 I jsem se uživatelky ptala odkud ho má. Doopravdy jsem si myslela, že to je její brácha c.3, o kterém dlouhodobě nevím. S ostatními jsme v kontaktu. 😁
Mně tohle venčení bude taky chybět, ale na fb se mi nechce, nemám ho ráda. Já jsem že socek jen na ig (a ještě kam Twitter, ale tam taky nechodím), a to tady zas vede jen pár lidí, které už tam nějakou dobu mám.
Stačí, když budete chodit jen do iFauňácké skupiny. Mně by bylo moc líto, kdybyste tam nebyla, chyběla byste a to hodně.
Stejně tak Varaxi.
napsal(a):
Stačí, když budete chodit jen do iFauňácké skupiny. Mně by bylo moc líto, kdybyste tam nebyla, chyběla byste a to hodně.
Stejně tak Varaxi.
Ještě to promyslím, ale fakt nevím, k Facebooku mám velkou averzi 😅 Jak že se ta skupina jmenuje přesně? Abych případně věděla.

Tak poslední porochňání na ifauně a končíme. Škoda, škoda převeliká. Poslala jsem si žádost do skupiny na fb, ale nemám fb ráda, nebude to už ono.
Tak žížala se loučí a užívejte krásné jaro

napsal(a):
Tak poslední porochňání na ifauně a končíme. Škoda, škoda převeliká. Poslala jsem si žádost do skupiny na fb, ale nemám fb ráda, nebude to už ono.
Tak žížala se loučí a užívejte krásné jaro
Taky nemám FB ráda, za ty cca 4 roky, co tam existuju, jsem se musela naučit ho používat tak, aby to nebyl žrout času a abych neplýtvala energií na něco, co za to nestojí. Ale...jsem tam v kontaktu převážně s komunitou pejskařů-goldenářů, se kterýma psát si přes maily není možný, to bych nedělala nic jinýho a někdo do e-mailu vůbec nekouká, navíc co se týká psích akcí, dnes to všechno probíhá jen přes FB. Pak jsem tam v kontaktu s širší rodinou a s lidmi z rodné vesnice, které jsem tam úplnou náhodou našla. Víc nepotřebuju.

již tolik členů ... několik desítek....inu, FB silně zvažuju, ještě ho nemám...
Dnes odcházím z tohoto propadliště dějin, kterým se iFauna stala a štve mě to. . Deaktivuji účet sama!
Jsem přítomna vedle, kam se většina přesouvá a budu doufat, že když FB založím a požádám, vezmete mne do party. Nejsem tady moc roků. Aktivně 2 ročky, jinak víc.
Tak na shledání jinde milí diskutéři a děkuji za Vaše cenné chovatelské rady
Vahine a bělouš

Milí diskutující a všichni přispívatelé.Rozloučíme se s vámi já i pastevec Alan a jeho svěřenci.Za měsíc mu přibudou další kámoši,tak třeba se přihlásíme na jiném vebu.
Pokud mě děti naučí a přihlásí na fb a vezmete mě,tak třeba i tam.
Mějte se všichni krásně a vám i všem vašim svěřencům přejeme jen to nej,nej,nej...
Atheira
napsal(a):
Vážně nejsou z jedné rodiny? Třeba mají aktivního tatínka a všude po rebublice vyrábí sourozence Lary .

Zrzavci=Nizer už je podruhé bloklá, nechápu, vlastně nepochopím nikdy. Jak může mít někdo tak malé sebevědomí, že toto udělá.
Všechny vás zdraví a těší se na setkání, však víte kde😉

napsal(a):
Milí diskutující a všichni přispívatelé.Rozloučíme se s vámi já i pastevec Alan a jeho svěřenci.Za měsíc mu přibudou další kámoši,tak třeba se přihlásíme na jiném vebu.
Pokud mě děti naučí a přihlásí na fb a vezmete mě,tak třeba i tam.
Mějte se všichni krásně a vám i všem vašim svěřencům přejeme jen to nej,nej,nej...
Chudák naše pastevecká Ginuška....určitě by uvítala taky takové dvě kozénky a my žádnou zvěř nemáme, ale zase na druhou stranu, když teď na ní koukám, jak to zalomila na gauči, tak jí to možná nevadí..

napsal(a):
Zrzavci=Nizer už je podruhé bloklá, nechápu, vlastně nepochopím nikdy. Jak může mít někdo tak malé sebevědomí, že toto udělá.
Všechny vás zdraví a těší se na setkání, však víte kde😉
to je ale plodná ženská