Jak se vám dnes venčí 3

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2022 08:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
adventní venčení... hodně tmy (blbě se fotí), ale od nedělního Dračího kamene až po dnešní ráno kolem Mlynářova kříže jsme toho nachodili docela dost.

a dneska mu je přesně rok

Dodatečná gratulace ze Studánky. Jinak ta druhá fotka je nej... - psí oči mě vždycky dostanou (a všichni mí psi to dobře věděli )

4.12.2022 09:06
janaa

XXX.XXX.174.242

Teda já bych fakt v takový procházce měsíc po kastraci problém neviděla

4.12.2022 09:27
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Teda já bych fakt v takový procházce měsíc po kastraci problém neviděla

Mě spíš zarazila ta samá vzdálenost o 14 dní dřív. To, že zvenku na psu není nic vidět neznamená, že je komplet zhojenej. Ono to fakt trvá než se ty tkáně dají zase do kupy.
A pro organismus je hojení zátěž, s čímž múže souviset rychlejší únava.

4.12.2022 09:40

Velmi se mi nelíbí ten sexismus namířený vůči mužům. 👎🏻👎🏻👎🏻

Ale dík za zmínění přetočení - došlo mi totiž, že jsem si nevšimla, že se moje přetáčivé zvířátko nepřetočilo ani nepamatuju. Je to legrační, jak si člověk hned všimne nějakého obtěžujícího chování, ale vlastně si nevšimne opaku.

4.12.2022 10:24

Ale dík za zmínění přetočení - došlo mi totiž, že jsem si nevšimla, že se moje přetáčivé zvířátko nepřetočilo ani nepamatuju. Je to legrační, jak si člověk hned všimne nějakého obtěžujícího chování, ale vlastně si nevšimne opaku.

Jaký sexismus? S muži je svět mnohem zábavnější. Pro mě rozhodně.

Znáte? Chcete-li mít ráda muže, mějte pro něj trochu lásky a spoustu pochopení. Chcete-li mít rád ženu, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit ji pochopit.

Už nevím, kdo to řekl, ale měl pravdu.

4.12.2022 12:21
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Chlapům nemá smysl cokoli naznačovat nebo říkat opatrně...jak říká moje kamarádka 'pouštět balónky'.
Těm se to musí říct rázně a natvrdo a ideálně vícekrát, jinak to nevezmou na vědomí 😀

S tím souhlasím, tohle jsme si s mužem ujasnili hned na začátku a myslím, že nám to dost pomohlo v komunikaci. Když muž neudělá něco, jak jsem chtěla, tak mi obvykle říká, že byla jasná chyba v zadání.

Takže když jsem mu řekla "Přijď vyvenčit Malinu prosím, už mi tady tancuje po hlavě, nějak jí opatrně utahej, je po operaci". Tady je ta chyba naprosto jasná. Nenechal jí teda lítat na volno a šli 7 km na vodítku a měl za to, že to bylo, jak jsem to řekla. Páč, když se ptal " co to znamená", jelikož mi nebylo dobře, řekla jsem unaveně, nevím, nějak, jen jí nenechej lítat. Zmínit kolik km mě prostě nenapadlo.

4.12.2022 13:02
Terven

XXX.XXX.110.191

To není nic namířeného proti mužům, to je prostě jejich specifikum, způsob jejich fungování a oni se za něj nestydí.
Konkrétně tohle jsem slyšela přímo od nich.
Už i malé dítě ví, že táta reaguje a hraje si jinak než máma- na tom není nic špatného.

4.12.2022 13:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

psycho poradna

Ještě bych vás ženy chtěl upozornit, že když chlap slíbí, že něco udělá, tak to udělá a není třeba mu to každý měsíc připomínat...

Jinak Lůďa dnes překvapil - po označení prasečí tlupy se nepokoušel je pronásledovat, ale sám se přišel "schovat" - je fakt, že ty 3 co jsem stačil zahlédnout byli min 100 kg...

4.12.2022 14:29
janaa

XXX.XXX.174.242

Chlapský a ženský myšlení a uvažování,není za tím potřeba hledat žádný ismy jen to respektovat - proto když k nám jede někdo poprvé (nevede k nám silnice a některé navigace k nám nedovedou),tak cestu vysvětluju já, pokud je nově příchozí ženská, pokud je to chlap,cestu vysvětluje mužskej v opačném případě by daní jedinci bloudili dlouho - vyzkoušeno

4.12.2022 15:19
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Chlapský a ženský myšlení a uvažování,není za tím potřeba hledat žádný ismy jen to respektovat - proto když k nám jede někdo poprvé (nevede k nám silnice a některé navigace k nám nedovedou),tak cestu vysvětluju já, pokud je nově příchozí ženská, pokud je to chlap,cestu vysvětluje mužskej v opačném případě by daní jedinci bloudili dlouho - vyzkoušeno

Přesně tak...jenže ty ismy jsou holt teďka v módě
Jak píšete, je třeba to vzít na vědomí a já osobně nevidím ani nic špatnýho, pokud někdo na to téma zavtipkuje.
Chlapi to dělají taky a rádi...
Můj táta vždycky říkával "nojo, ženská logika..." a když máma třískla dveřma od embéčka, div se nevysypalo okýnko, chytal se za hlavu a říkal "panebože...něžný pohlaví"

...to bylo v dávných, genderově nevyvážených dobách, kdy se o těch ismech nevědělo

4.12.2022 17:01

lupus4 napsal(a):
psycho poradna

Ještě bych vás ženy chtěl upozornit, že když chlap slíbí, že něco udělá, tak to udělá a není třeba mu to každý měsíc připomínat...

Jinak Lůďa dnes překvapil - po označení prasečí tlupy se nepokoušel je pronásledovat, ale sám se přišel "schovat" - je fakt, že ty 3 co jsem stačil zahlédnout byli min 100 kg...

když chlap slíbí, že něco udělá, tak to udělá a není třeba mu to každý měsíc připomínat...

Jsou i vyjímky, co potvrzují pravidlo, obzvlášť pokud v tom hraje roli prokrastinace.
Ale i s tím se dá žít. Když jsem chtěla po chlapovi, aby dřevěnou desku, co jsme dali na komodu a mělo na ní stát akvárium, přivrtal i ke zdi, aby celou váhu akvárka nedržela ta komoda, tak to bylo...

Prosím tě, můžeš přivrtat tu desku??...No musíme koupit ty kovový vingly.....Ty jsem koupila....A nevím, jestli budu mít hmoždinky a šrouby a vruty....Ty jsem koupila taky...Nevím v jakým stavu bude vrták....Ty jsem pro jistotu koupila taky nový....

Pak už mu nezbylo nic jiného, než to přivrtat. Jak bych to nechala na něm, tak by to taky udělal, ale bylo by to nadýl a musela bych to neustále urgovat.

A musím říct, že mi vadí jeden zásadní rozdíl mezi ženskejma a chlapama a to, že chlap ihned nabízí řešení i pokud mu člověk něco řekl jen jako informaci a fakt nechce poslouchat, co měl a nebo má udělat.
Když budu vykládat kamarádce, jakej jsem měla den blbec a co se mi stalo, tak mě polituje, prostě je z ní empatická vrba. Zatímco chlap hned...a proč jsi to neudělala takhle a měla jsi to řešit tak a tak....no prostě místo úlevy pak ještě obhajuju moje řešení a vysvětluju, proč jsem to neřešila tak, jak říká on a jsem naštvaná ještě více.
Jako já vím, že chlapi jsou takhle naprogramovaní a že už bych mohla být ve svém věku poučená a nezkoušet neustále, jestli z chlapa přeci jen nebude vrba, u které se můžu jen vykecat, ale jsem nepoučitelná.

4.12.2022 17:08

když chlap slíbí, že něco udělá, tak to udělá a není třeba mu to každý měsíc připomínat...

Jsou i vyjímky, co potvrzují pravidlo, obzvlášť pokud v tom hraje roli prokrastinace.
Ale i s tím se dá žít. Když jsem chtěla po chlapovi, aby dřevěnou desku, co jsme dali na komodu a mělo na ní stát akvárium, přivrtal i ke zdi, aby celou váhu akvárka nedržela ta komoda, tak to bylo...

Prosím tě, můžeš přivrtat tu desku??...No musíme koupit ty kovový vingly.....Ty jsem koupila....A nevím, jestli budu mít hmoždinky a šrouby a vruty....Ty jsem koupila taky...Nevím v jakým stavu bude vrták....Ty jsem pro jistotu koupila taky nový....

Pak už mu nezbylo nic jiného, než to přivrtat. Jak bych to nechala na něm, tak by to taky udělal, ale bylo by to nadýl a musela bych to neustále urgovat.

A musím říct, že mi vadí jeden zásadní rozdíl mezi ženskejma a chlapama a to, že chlap ihned nabízí řešení i pokud mu člověk něco řekl jen jako informaci a fakt nechce poslouchat, co měl a nebo má udělat.
Když budu vykládat kamarádce, jakej jsem měla den blbec a co se mi stalo, tak mě polituje, prostě je z ní empatická vrba. Zatímco chlap hned...a proč jsi to neudělala takhle a měla jsi to řešit tak a tak....no prostě místo úlevy pak ještě obhajuju moje řešení a vysvětluju, proč jsem to neřešila tak, jak říká on a jsem naštvaná ještě více.
Jako já vím, že chlapi jsou takhle naprogramovaní a že už bych mohla být ve svém věku poučená a nezkoušet neustále, jestli z chlapa přeci jen nebude vrba, u které se můžu jen vykecat, ale jsem nepoučitelná.

To teda jste.

Kdysi dávno jsem četla, nevím, jestli skutečný příběh. Žena si taky stěžovala, že její manžel nemá pochopení pro to, když se chce jenom vypovídat a vyplakat. A když jednou píchla kolo a přišla domů s problémem, tak ji manžel vzal kolem ramen se slovy "to bude dobrý" a odešel.

Ale pak ho pochopitelně vyměnil.

4.12.2022 17:23
4.12.2022 17:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jo tak tohle jsme si s manželem už taky ujasnili a rovnou se ptá "no a mám to jako nějak řešit nebo mi to jen říkáš" a když se nechá unést a říká proč todle, tak většinou hned zareaguju, asi proto, že mě to v tu chvíli nenapadlo ne?

4.12.2022 17:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
psycho poradna

To jo, když muži řeknu, že to a to je potřeba, zeptá se jakou to má prioritu a zapíše si to do seznamu v mobilu a pak mi jen říká, že je to v pořadí. No a pak to jednou přijde a stane se to.

4.12.2022 19:47

To teda jste.

Kdysi dávno jsem četla, nevím, jestli skutečný příběh. Žena si taky stěžovala, že její manžel nemá pochopení pro to, když se chce jenom vypovídat a vyplakat. A když jednou píchla kolo a přišla domů s problémem, tak ji manžel vzal kolem ramen se slovy "to bude dobrý" a odešel.

Ale pak ho pochopitelně vyměnil.

Ale tak to není můj případ...píchnu kolo a telefonuji manželovi, že jsem píchla a kde stojím a že potřebuju, aby to vyřešil..

4.12.2022 20:22

Ale tak to není můj případ...píchnu kolo a telefonuji manželovi, že jsem píchla a kde stojím a že potřebuju, aby to vyřešil..

A teď si představte, že byste musela jít hledat telefonní budku :-))
Když jsem na cestě do práce skončila v poli, měla bych to zatraceně daleko.

4.12.2022 21:24

A teď si představte, že byste musela jít hledat telefonní budku :-))
Když jsem na cestě do práce skončila v poli, měla bych to zatraceně daleko.

Tak to si klidně představit můžu, taky jsem zažila éru předmobilovou. Tam šli spíš o štěstí, kde člověk píchnul. Většinou se vždycky našel chlap ochotný pomoci ženě v nesnázích...a teda přiznám se, že bych to kolo v případě krajní nouze asi vyměnila i sama.

5.12.2022 19:36
aluska

XXX.XXX.168.15

8.12.2022 18:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak dnes poprvé (na podzim) jsme viděli ledňáčka

8.12.2022 18:34

lupus4 napsal(a):
tak dnes poprvé (na podzim) jsme viděli ledňáčka

gratuluju - my ještě letos štěstí neměli...
Dneska jsme si užili báječnou zimní procházku - kluci mě naložili před školou přesně ve dvě a tak jsme stihli sněžnou dvouhodinovku za světla. Na zahradě poprašek bahnitý, ale jen pár výškových metrů směrem do hor zimní pohádka - 10 cm mokrého všeobalujícího sněhu...
Jen bojím se bojím - prasečí mor už máme kousek od venčících tras - a tak je možné, že brzy budeme mít s lesními výlety za humna konec...

8.12.2022 20:38

Dneska jsme si užili báječnou zimní procházku - kluci mě naložili před školou přesně ve dvě a tak jsme stihli sněžnou dvouhodinovku za světla. Na zahradě poprašek bahnitý, ale jen pár výškových metrů směrem do hor zimní pohádka - 10 cm mokrého všeobalujícího sněhu...
Jen bojím se bojím - prasečí mor už máme kousek od venčících tras - a tak je možné, že brzy budeme mít s lesními výlety za humna konec...

Myslivci zatím doufají, že nepřejdou přes Albrechťak a přes Jizerky. Hodně záleží na tom, jak budou obyvatelé výběžku ukáznění a strážci důslední a zlí.
Na Zlínsku se prý důslednými opatřeními povedlo ohnisko zlikvidovat. Zlínsko, není tu někdo odtamtud, že by poreferoval.

8.12.2022 20:51
Terven

XXX.XXX.110.191

My dneska přes dvě hoďky venku, zahřála se i zmrzlá pinčová. Vikina trochu potrénovala nosework- viz foto. Nějak se přihodilo, že vzoreček vyskočil z úkrytu , ale Vikina obvykle nehrabe ani se nedobejvá, tak jsem ho tam asi dala hala bala...je to moje vina

9.12.2022 03:14

Po delší době zdravíme.
Včera jsme byli na kontrolních odberech a naše cuvatko je údajně v pořádku, jen nabrat zpět ty kila. Nicméně za ty skoro 3 týdny má 3 kg nahoru, a je na něm znát každé deko.

9.12.2022 06:01

Po delší době zdravíme.
Včera jsme byli na kontrolních odberech a naše cuvatko je údajně v pořádku, jen nabrat zpět ty kila. Nicméně za ty skoro 3 týdny má 3 kg nahoru, a je na něm znát každé deko.

Výborná zpráva po ránu.

9.12.2022 10:39

mám dovolenou - a ráno bylo parádní - mráz, jasno, vstávající sluníčko, na druhé straně oblohy bílý velký měsíc... sníh, námraza na kopcích... užili jsme si procházku a jdu zadělat těsta na cukroví...

9.12.2022 11:15

Po delší době zdravíme.

No tak hurááá....a vykrmení mlaďocha, to už je to nejmenší.

9.12.2022 11:50

My na podzim a v zimě pravidelně jezdíváme na venčicí výlety na Frýdlantsko, protože tam bývá slunečno i tehdy, když u nás sedí nízká deka. Bývá tam nádherně, třebas trasy kolem Nových nebo Horních Pertoltic (arboretum), no tak teď jedině po cestách. A to se ještě nemůžu rozhodnout, zda je třeba polňačka "vyznačená cesta", protože se v extravilánu obcí zakazuje pohyb osob mimo vyznačené cesty.

9.12.2022 12:28

My na podzim a v zimě pravidelně jezdíváme na venčicí výlety na Frýdlantsko, protože tam bývá slunečno i tehdy, když u nás sedí nízká deka. Bývá tam nádherně, třebas trasy kolem Nových nebo Horních Pertoltic (arboretum), no tak teď jedině po cestách. A to se ještě nemůžu rozhodnout, zda je třeba polňačka "vyznačená cesta", protože se v extravilánu obcí zakazuje pohyb osob mimo vyznačené cesty.

no právě... my taky v časech, kdy v Jizerkách můžou všude jen běžkaři, trávíme čas na Frýdlantsku (nejen - i Český ráj či okolí Ralska a podhůří Lužek...) A pokud bude pohyb omezen, bude to smutné - i když důvod chápu... A přesně jsem přemýšlela, co je vyznačená cesta. V katastru?? Asi ne turistická?? Netuším

9.12.2022 21:36

no právě... my taky v časech, kdy v Jizerkách můžou všude jen běžkaři, trávíme čas na Frýdlantsku (nejen - i Český ráj či okolí Ralska a podhůří Lužek...) A pokud bude pohyb omezen, bude to smutné - i když důvod chápu... A přesně jsem přemýšlela, co je vyznačená cesta. V katastru?? Asi ne turistická?? Netuším

Mimořádná opatření platí pro území po celém obvodu státní hranice ve Frýdlantském výběžku a směrem dovnitř do Libereckého kraje na úroveň Raspenavy. Na jednu stranu od Raspenavy je území ohraničeno Dětřichovem, na druhou stranu Hejnicemi.

Zdroj: https://globe24.cz/domov/tabule-upozornuji-na-frydlantsku-na-omezeni-vstupu-do-lesu-kvuli-prasecimu-moru.14250678#utm_content=freshnews&utm_term=Mor%20prasat%20fr%C3%BDdlantsko&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Asi tam všude narazíte na cedule se zákazem vstupu a myslivce. Pustit psa v oblasti z vodítka, to asi neuhádáte. Jela bych radši od Lbc na východ, západ, jih. Severu bych se vyhnula.

10.12.2022 19:33

byl to opravdu zimní týden - jen neděle v Herrnhutu byla málosněžná (byli jsme se podívat na hvězdičky - tam jsou na každém domě, stromě, krmítku... protože tam se herrnhutské hvězdičky narodily a stále je tam vyrábí)

10.12.2022 19:44
janaa

XXX.XXX.174.242

Zimní pohádka. U nás taky (já teda o sníh nestojím), ale byli jsme dnes na honu za Jičínem a tam viz foto

10.12.2022 19:46

janaa napsal(a):
Zimní pohádka. U nás taky (já teda o sníh nestojím), ale byli jsme dnes na honu za Jičínem a tam viz foto

tak to bych nemusela... To raději umrzlý sníh. Jak vypadaly holky ?? To nafocené nemáš ??

10.12.2022 19:48
janaa

XXX.XXX.174.242

tak to bych nemusela... To raději umrzlý sníh. Jak vypadaly holky ?? To nafocené nemáš ??

Hele,docela to šlo, neválej se a jak je to jílový,tak se to lepí,ale necáká tak špinavý jen podvozek. Spíš je to hrozně náročný,tohle je ještě dobrý,ale 80% terénu hluboká orba a v tom lítají za bažantama

12.12.2022 13:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak dneska nádhera, zasněžený les nikde ani noha a ani chlup, jen opeřenci - střízlík, kosi, datel a na vodě březňačky, hoholove, pár labutí s 5ti mladými a bonbónek 3 volavky bílé

12.12.2022 14:00

tady je taky krásná zima - ráno procházka zasněženými uličkami ještě dřív, než vyrazili první chodci - občas jsme se brodili bílou plání jako prvochodci (bylo před šestou) a pak následovalo házení sněhu - Yoda měl zážitek a skákal na hrablo a tahal ho a řval na něj...
Pravda - cesta do práce a z práce už tak poetická nebyla - a teď jsem si dala další házení sněhu... Do lesa dneska nejdeme - je pondělní klídek (myslím, že psíček bude stejně z řádění ve sněhu mrtvý víc, než jindy)
Ptáci se cpou - a musím jim jít dosypat...

ještě dopíšu, že znám špačky na sněhu na přelomu února a března. Ale špačky v Liberci na krmítku v prosinci jsem ještě neviděla - až teď

12.12.2022 14:41

Náhodou ranní cesta do LBC na sedmou byla super, jen kdyby nezdržovali ostatní řidiči :D Mě tohle hrozně baví A odpoledne si to plánuju střihnout přes Ještěd, protože už tam není semafor

12.12.2022 14:48

Náhodou ranní cesta do LBC na sedmou byla super, jen kdyby nezdržovali ostatní řidiči :D Mě tohle hrozně baví A odpoledne si to plánuju střihnout přes Ještěd, protože už tam není semafor

Přes Ještěd už se jezdí, snad je to i uklizené, dopoledne projel i autobus.

12.12.2022 14:51

Přes Ještěd už se jezdí, snad je to i uklizené, dopoledne projel i autobus.

Ano jezdí, jela jsem už v pátek a nahoře to je prostě zasněžená pohádka (dneska teda i dole).

12.12.2022 14:51

lupus4 napsal(a):
tak dneska nádhera, zasněžený les nikde ani noha a ani chlup, jen opeřenci - střízlík, kosi, datel a na vodě březňačky, hoholove, pár labutí s 5ti mladými a bonbónek 3 volavky bílé

Volavky popelavé zimují i v Podještědí hodně let, bílou jsme viděli před týdnem u Osečné. Nevím, jestli byla ze severu a pohne se dál, nebo už u nás zůstane.

12.12.2022 14:52

Ano jezdí, jela jsem už v pátek a nahoře to je prostě zasněžená pohádka (dneska teda i dole).

Akorát, že z té pohádky bolí ruce.

12.12.2022 14:57

ještě dopíšu, že znám špačky na sněhu na přelomu února a března. Ale špačky v Liberci na krmítku v prosinci jsem ještě neviděla - až teď

Chudáci špačíci, ti snad slunečnici nelouskají. Ještě je na keřích ptačí zob a někde i jeřabiny, mám nasušené, půjdu je rozvěsit, kdyby přiletěli i k nám :-)). Brkoslavi lítaj na zmrzlá jabka ( když tedy přiletí ), to by asi mohli špačci taky.

12.12.2022 15:07

Hele řešíte u ptáčků taky nějakou možnost napájení? Jako pokud není mráz tak je to jednoduchý, jsou naučený pít ze sudu, co udržuju naplněnej po okraj, plus několik misek, ale jak přijde mráz, tak i poku jim něco dám, tak to samozřejmě během chvilky zmrzne. A když ani není sníh.....
Nebo mám zbytečnou starost?

12.12.2022 17:16

špačci byli na nadrobených lojových koulích a na jablkách (soused má prastaré vysoké jabloně a na špičkách stromů vždy nějaké to jablíčko zůstane)

Pes je na zabití - nechce být doma, chce řádit ve sněhu na zahradě. Ale už má dneska zaracha - začal odlehčovat pravou zadní (jen v klidu, v pohybu to poznat není) ... Achjo - snad jen skluzy a smyky a řádění ve sněhu posledních dní.

13.12.2022 01:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):

No jo, už pár týdnu brblu, že mi letos na krmítko lítají jen vrabci a sýkorky. Jak dneska napadl sníh, ukázal se brhlík, stehlíci, pěknavy a zvonci. Ještě očkávám drzouny čížky, ale ti se zatím neukázali a hýla.

13.12.2022 08:49

Trickyvoo napsal(a):
No jo, už pár týdnu brblu, že mi letos na krmítko lítají jen vrabci a sýkorky. Jak dneska napadl sníh, ukázal se brhlík, stehlíci, pěknavy a zvonci. Ještě očkávám drzouny čížky, ale ti se zatím neukázali a hýla.

Jo, čížky taky zatím postrádám.

13.12.2022 12:48

S pěnkavami se objevili i jíkavci - návštěva ze severu z tajgy.

13.12.2022 14:19
janaa

XXX.XXX.174.242

My tu teď máme všechno, nastěhovalo se k nám ptactvo z širého dalekého okolí, haštěří se, řvou, ornitolog by si tady smsnul, myslím,že jsou tady ty ptáčata v ráji. Stará jabloň z půlky obsypná zmrzlými jablky, na ní krmítko,denně doplňované, a držák na lojové koule. K tomu smečka psů,takže asi jediná zahrada v okolí,kam si netroufnou místní přemnožené kočky.

Jinak k původnímu tématu, jsem se teď pobavila, ráno procházka, a teď jsem ještě vytáhla nejmladší Cácoru na krátké cvičení s aportama. Cvičíme a najednou slyším někoho volat,to už k nám míří golden. Chodí tu každý den,pes je absolutně poslušný, a hlavně,když jeziny za plotem šílí a řvou,on je okatě ignoruje. Jenže Cácora hárá, což pes natáhl už na kopečku. Tak chytám čubu na vodítko, vítám Casanovu a volám na paní, že mám háravku. No a paní v mdlobách, zapomněla vodítko (ona ho fakt normálně na psa nepotřebuje), chtěla ho chytnout na šálu,pes samozřejmě v tranzu,takže to nešlo. Naštěstí Cácora ještě není v nejlepším,tak byla odepnuta, na vodítko lapen chudák bezmozek, paní se omlouvala, to už Cácora sebrala odložené aporty, a dělej,mámo, pinďour mě nezajímá,jde se makat. Pes byl odvlečen a já si zase ověřila, že má Cácora jako správný labrador místo mozku aport. Jak na ní nadávám,že ta poslušnost ještě pořád není podle mýho gusta, tak jak mám u sebe aport, kdyby šlo kolem stádo slonů, pečená husa nebo psí spěřežení,všechno jí bude jedno

13.12.2022 17:33

S pěnkavami se objevili i jíkavci - návštěva ze severu z tajgy.

já mám letos jíkavce na zahradě celý rok. Jinak většinou větší hejna jíkavců přiletěla až po Vánocích. Zatím mám jen ten pár, co tu zřejmě bydlel od jara

13.12.2022 18:36
Caty

XXX.XXX.51.50

janaa napsal(a):
My tu teď máme všechno, nastěhovalo se k nám ptactvo z širého dalekého okolí, haštěří se, řvou, ornitolog by si tady smsnul, myslím,že jsou tady ty ptáčata v ráji. Stará jabloň z půlky obsypná zmrzlými jablky, na ní krmítko,denně doplňované, a držák na lojové koule. K tomu smečka psů,takže asi jediná zahrada v okolí,kam si netroufnou místní přemnožené kočky.

Jinak k původnímu tématu, jsem se teď pobavila, ráno procházka, a teď jsem ještě vytáhla nejmladší Cácoru na krátké cvičení s aportama. Cvičíme a najednou slyším někoho volat,to už k nám míří golden. Chodí tu každý den,pes je absolutně poslušný, a hlavně,když jeziny za plotem šílí a řvou,on je okatě ignoruje. Jenže Cácora hárá, což pes natáhl už na kopečku. Tak chytám čubu na vodítko, vítám Casanovu a volám na paní, že mám háravku. No a paní v mdlobách, zapomněla vodítko (ona ho fakt normálně na psa nepotřebuje), chtěla ho chytnout na šálu,pes samozřejmě v tranzu,takže to nešlo. Naštěstí Cácora ještě není v nejlepším,tak byla odepnuta, na vodítko lapen chudák bezmozek, paní se omlouvala, to už Cácora sebrala odložené aporty, a dělej,mámo, pinďour mě nezajímá,jde se makat. Pes byl odvlečen a já si zase ověřila, že má Cácora jako správný labrador místo mozku aport. Jak na ní nadávám,že ta poslušnost ještě pořád není podle mýho gusta, tak jak mám u sebe aport, kdyby šlo kolem stádo slonů, pečená husa nebo psí spěřežení,všechno jí bude jedno

Ještě bych potřebovala, aby ti moji měli aport nejen místo mozku, ale i místo jiného orgánu, to by se přesně v téhle popisované situaci hodilo😀

13.12.2022 19:00
janaa

XXX.XXX.174.242

Caty napsal(a):
Ještě bych potřebovala, aby ti moji měli aport nejen místo mozku, ale i místo jiného orgánu, to by se přesně v téhle popisované situaci hodilo😀

No, Cácora ho zjevně má

13.12.2022 19:06
Caty

XXX.XXX.51.50

janaa napsal(a):
No, Cácora ho zjevně má

Cácorka nemá ten orgán, který jsem měla na mysli😀😀

13.12.2022 19:11
janaa

XXX.XXX.174.242

Caty napsal(a):
Cácorka nemá ten orgán, který jsem měla na mysli😀😀

Má jednu z částí jing a jang a v určitém období velmi aktivní

13.12.2022 20:14

já mám letos jíkavce na zahradě celý rok. Jinak většinou větší hejna jíkavců přiletěla až po Vánocích. Zatím mám jen ten pár, co tu zřejmě bydlel od jara

Tak to slyšim poprvé, vždycky jsem je viděla jen v zimě. Ta příroda se vůbec nechová ukázněně a dělá si, co chce

13.12.2022 20:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak to slyšim poprvé, vždycky jsem je viděla jen v zimě. Ta příroda se vůbec nechová ukázněně a dělá si, co chce

U nás se 0,0,2 jikavců objevili, ale jen asi 2 - 3 dny už v říjnu

14.12.2022 09:06
domi.t

XXX.XXX.193.61

Hlásim sa po dlhšej dobe a hneď rovno s takýmto vtípkom😉

15.12.2022 13:50
15.12.2022 14:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

U nás nádhera, nasadil jsem nesmeky a vyrazil "panenskou" kol Otavy, v noci trochu nasněžilo, tudíž jen čerstvé stopy...a hlavně žádné lidské
prasata, liška po břehu asi v noci hledala zaparkované kačeny...zase volavky šedé i bílé, hoholů asi 20....
stopy od nutrií i vyder, když už jsme se vraceli, tak Lůďa vyrušil vydru s čerstvě uloveným cejnem, kupodivu ho nechala ho na břehu, tož jsme cca 40m odtud čekali a čekali zda se pro něho vrátí a po cca 20 min nepřišla, tak byl cejn zabaven, Lůďa zbouchal hlavu a zbytek na 5 dílů je už v mrazáku a Jarmila (želva T.s.e.) má zase na měsíc co žrát

15.12.2022 14:47
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

Taky se přidám :-) Dnes u nás pohádkově :-)

15.12.2022 16:01

Dnes se venčí parádně

A heleme se, Matýsek je už docela velkej klučina 🧐 a fešák 💕 😃🐶 hezky spolu ladí, Ginuš umí hodit vilný pohled na kameru teda👍
Pojmenovala jsem ty Vaše miláčky dobře?

15.12.2022 16:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ginuš nemůže házet vilný pohledy, neb z ní byl vyroben "čubopes" ...

15.12.2022 16:23

vilný pohled je typický pastevecký, tedy minimálně typický pyrenejský
to člověk zjihne ať je co je
ale koukám, že Mates už je velký jako Gina!

15.12.2022 16:46

A heleme se, Matýsek je už docela velkej klučina 🧐 a fešák 💕 😃🐶 hezky spolu ladí, Ginuš umí hodit vilný pohled na kameru teda👍
Pojmenovala jsem ty Vaše miláčky dobře?

Jasně...,Ginuška a Matýsek. A ten vilný pohled? Vy jste to nepoznala? To je jsem řekla " Ginuš, koukni se na mě a usmívej se" a tohle je výsledek...
Ne ona takhle prostě kouká....jak píše hmm... její pohled se mění pouze ve chvíli, kdy jí něco zaujme a začne pohledem monitorovat široké daleké okolí a pak večer, když má lumpačivou a chce se " kousat", stahuje ze mně deku nebo jde za páníčkem, aby si šel hrát na honěnou....tak to má taky jiný výraz...šibalský.
Zbytek času má ten svůj standardní. A teda nevím s tím jihnutím....madam leží na gauči, kouká na mě, já jí něco říkám, dořeknu to a madam otočí hlavu jakože "no tak zase z tebe nevypadlo nic konstruktivního, ale byla jsem slušná a dělala jsem, že mě to zajímá".
Ale vlastně jo, ona má takovou zbraň, že se umí udělat intenzivně roztomilou...to pak člověk nemá šanci.

A Mates...jo už je vysokej jak Gina, ale ještě je to švec prťavec nemá ještě ty medvědoidní proporce.

15.12.2022 18:33

To je jsem řekla " Ginuš, koukni se na mě a usmívej se" a tohle je výsledek...

Taky bych se na šňůře neusmívala, když parťák si skotačí.
A úplně seriozní otázka : Proč na šnůře na poli?

15.12.2022 19:49

To je jsem řekla " Ginuš, koukni se na mě a usmívej se" a tohle je výsledek...

Taky bych se na šňůře neusmívala, když parťák si skotačí.
A úplně seriozní otázka : Proč na šnůře na poli?

Jí skotačení parťáka vůbec netankuje...spíš kouká, proč zase stojíme.
Na volno být nemůže protože prostě nemá spolehlivé přivolání a úplně v klidu odkluše do západu slunce prozkoumat křoví někde na obzoru, zaběhat si s běžkyní....
Ale zase bych jí tak nelitovala, i když měla relativně volnej težim a byla jištěná 20 -ti metrovou stopivačkou, tak s druhým psem..,ať už to byla Jessinka a nebo teď Mates, nelítala...naopak mi spíš přijde, že jí druhý pes spíš otravuje v její činnosti....a tou je čmuchání. Dokonce ani když byla štěně a ještě chodila na volno, tak nelítala, ale čmuchala.
Ona má venku defakto dva režimy...buď čmuchám a nebo se začnu rozhlížet a pokud v této monitorovací fázi zahlédne NĚCO, tak to je přesně ten okamžik, kdy už nereaguje a její jediný cíl je dostat se tam. Pokud je na stopce, tak dokonce nevyráží prvoplánově vpřed, ale naopak přijde až skoro ke mně, kdy ale nestihnu přitáhnout stopovačku a pak vyrazí...bohužel z tohoto důvodu už nepoužívám ani tu stopku, protože to je o zdraví....nechci nějak přeceňovat psí inteligenci, ale nebojím se říct, že vědomě odejde na celou délku stopovačky, tím jí natáhne, pak jakoby nic přiběhne skoro ke mně a vyrazí a jediné co zbývá je držet konec stopky a modlit se, abych to ve zdraví přežila,..s padesátikilovým psem žádná legrace...a to je schopná se otočit a manévr zopakovat.
Je to můj první pes, kterého nemůžu pustit nikdy, už z meritu věci neboť je to pastevec, sice z těch nejmírnějších, ale v určité situaci může být nebezpečná.

15.12.2022 19:55

Jí skotačení parťáka vůbec netankuje...spíš kouká, proč zase stojíme.
Na volno být nemůže protože prostě nemá spolehlivé přivolání a úplně v klidu odkluše do západu slunce prozkoumat křoví někde na obzoru, zaběhat si s běžkyní....
Ale zase bych jí tak nelitovala, i když měla relativně volnej težim a byla jištěná 20 -ti metrovou stopivačkou, tak s druhým psem..,ať už to byla Jessinka a nebo teď Mates, nelítala...naopak mi spíš přijde, že jí druhý pes spíš otravuje v její činnosti....a tou je čmuchání. Dokonce ani když byla štěně a ještě chodila na volno, tak nelítala, ale čmuchala.
Ona má venku defakto dva režimy...buď čmuchám a nebo se začnu rozhlížet a pokud v této monitorovací fázi zahlédne NĚCO, tak to je přesně ten okamžik, kdy už nereaguje a její jediný cíl je dostat se tam. Pokud je na stopce, tak dokonce nevyráží prvoplánově vpřed, ale naopak přijde až skoro ke mně, kdy ale nestihnu přitáhnout stopovačku a pak vyrazí...bohužel z tohoto důvodu už nepoužívám ani tu stopku, protože to je o zdraví....nechci nějak přeceňovat psí inteligenci, ale nebojím se říct, že vědomě odejde na celou délku stopovačky, tím jí natáhne, pak jakoby nic přiběhne skoro ke mně a vyrazí a jediné co zbývá je držet konec stopky a modlit se, abych to ve zdraví přežila,..s padesátikilovým psem žádná legrace...a to je schopná se otočit a manévr zopakovat.
Je to můj první pes, kterého nemůžu pustit nikdy, už z meritu věci neboť je to pastevec, sice z těch nejmírnějších, ale v určité situaci může být nebezpečná.

Dík za obsáhlé vysvětlení. Mně připadal terén na fotce tak rozlehlý a čitelný.......Ale jistota je jistota.

15.12.2022 20:03

"nechci nějak přeceňovat psí inteligenci, ale nebojím se říct, že vědomě odejde na celou délku stopovačky, tím jí natáhne, pak jakoby nic přiběhne skoro ke mně a vyrazí a jediné co zbývá je držet konec stopky "

opět musím technickou
tohle není o tom držet konec stopky, ale hezky si tu stopku s přibíhajícím zvířetem přiručkovat a držet jen tu délku (nebo navíjet, ale to při 20m asi nee), aby pes neměl x-metrovou vůli na rozběh

15.12.2022 20:19

tady bylo dneska taky krásně - ale tento týden nám žádné delší venčení nevychází - jednak máme oba nějak moc práce (teď jsem dopsala jeden výstup do projektu a opravila testy a vložila výsledky do systému), k tomu zubař a navíc Yodas po pondělním sněžném šílení lehce odlehčuje první dva kroky po klidu pravou zadní... a tak se snažím o klidovější režim. Marně - když ho nepustím na zahradu, začne přenášet pelech... případně si házet míčem...

15.12.2022 20:57

"nechci nějak přeceňovat psí inteligenci, ale nebojím se říct, že vědomě odejde na celou délku stopovačky, tím jí natáhne, pak jakoby nic přiběhne skoro ke mně a vyrazí a jediné co zbývá je držet konec stopky "

opět musím technickou
tohle není o tom držet konec stopky, ale hezky si tu stopku s přibíhajícím zvířetem přiručkovat a držet jen tu délku (nebo navíjet, ale to při 20m asi nee), aby pes neměl x-metrovou vůli na rozběh

Bohužel při tom jejím manévru tohle ne vždycky stihnu.....navíc, když se to uděje třeba jednou za měsíc, tak se přiznám, že ztrácím i ostražitost, když se dlouho nic neděje.

15.12.2022 23:05
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já teď zas moc nevenčila, měla jsem bolavá záda a nemocné dítě. Včera jsem si poprvé "zakřupala" trochu delší procházku a dneska jsem měla cestu kousek výš do Výprachtic a tam jsem si to s Malinou teda užila. U nás "dole" bylo pošmourno, ale tady bylo dokonale.

16.12.2022 09:03

Ozvou se Brňáci? Prý se tam dějí hrozné věci - padá sníh - v prosinci.

16.12.2022 10:26

Ozvou se Brňáci? Prý se tam dějí hrozné věci - padá sníh - v prosinci.

My jsme pod Brnem u hranic s Rakouskem a u nas takto (viz foto).

V Brne je to podobne

16.12.2022 11:27

My jsme pod Brnem u hranic s Rakouskem a u nas takto (viz foto).

V Brne je to podobne

Moc hezké, u nás normální, ale u vás asi ne moc časté. Nebo se pletu ?

16.12.2022 14:28

Moc hezké, u nás normální, ale u vás asi ne moc časté. Nebo se pletu ?

Máte pravdu, u nás pořádně nasněží tak 1-2x za zimu. Ale minulý rok sněžilo už v listopadu, letos to taky vypadá nadějně.

16.12.2022 15:30

Máte pravdu, u nás pořádně nasněží tak 1-2x za zimu. Ale minulý rok sněžilo už v listopadu, letos to taky vypadá nadějně.

Pěkně obalený chlupáč !

16.12.2022 15:49

Pěkně obalený chlupáč !

to naštěstí doguše neznají... Dneska poo jsme obešli malý lesní okruh - a hezky to všude smeká. A mimo cesty je zase sněhu na brodění ažaž a to taky nechci...

16.12.2022 16:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

to naštěstí doguše neznají... Dneska poo jsme obešli malý lesní okruh - a hezky to všude smeká. A mimo cesty je zase sněhu na brodění ažaž a to taky nechci...

pořiďte "nesmeky", mám a pohoda

16.12.2022 16:54

jsem dnes jeden nesmek utopila někde v té panenské vrstvě sněhu
u nás cca půl metru
a kde projel pluh, tak totální mejdlíčko

16.12.2022 17:23

lupus4 napsal(a):
pořiďte "nesmeky", mám a pohoda

mám, ale používám až když je opravdu ledovka (navíc mě kluci vyzvedávali ve škole a šla jsem v ne zrovna venčícím oděvu) - ale o nás nejde - jde mi o Yodu - co napadlo víc sněhu, tak se mi nezdá pohyb... Mezi svátky zajdu konzultovat na veterinu, už mám termín. Prostě nic moc viditelného - jen dva první kroky po klidu - ale stejně se mi to nelíbí. Blbý je, že je radioaktivní a když se nevyřádí venku, řádí jak tajfun doma.

16.12.2022 17:55

Tak takhle v kolektivu venčí moje dcera… tak ty psí kámoši jí můžu jen tiše závidět

16.12.2022 17:58

Tak takhle v kolektivu venčí moje dcera… tak ty psí kámoši jí můžu jen tiše závidět

To jich venčí docela dost :-)

16.12.2022 18:34

To jich venčí docela dost :-)

Všichni nejsou na fotkách najednou...celkem 6 kousků

OT....V nějaké diskuzi se probírala snášenlivost australáků...tak tady jsou zrovna přítomni dva a pohoda džes

16.12.2022 18:49

Všichni nejsou na fotkách najednou...celkem 6 kousků

OT....V nějaké diskuzi se probírala snášenlivost australáků...tak tady jsou zrovna přítomni dva a pohoda džes

a oba jsou dospeli?

16.12.2022 20:47

a oba jsou dospeli?

Náš mladej ještě ne… puberťák, ten druhý ano a s ostatními psy na pohodu.

16.12.2022 20:57

Náš mladej ještě ne… puberťák, ten druhý ano a s ostatními psy na pohodu.

Z mé zkušenosti : AUO je otevřený přátelský pes, dokud ho jiní psi párkrát nezradí.
A také je dost ( napsala bych silně ) teritoriální, takže "nezvané hosty nepřijímá".

17.12.2022 00:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Brácha mi dnes psal, že chce aktuální fotku na sněhu s Malinou. Já na to málem zapomněla, tak jsem fotila až ve městě.
Jinak z toho sněhu se mi prostě "přetočila". Trhala vodítko a odmítala jít domů.

17.12.2022 19:46

tak tedy fotky z týdne, kdy jsem vyhlásila klidovější režim... Ale jak tak na ty fotky koukám, tak jen vyhlásila...

17.12.2022 23:51
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

tak tedy fotky z týdne, kdy jsem vyhlásila klidovější režim... Ale jak tak na ty fotky koukám, tak jen vyhlásila...

Náhodou, na dvouch posledních vypadá velmi klidně

18.12.2022 08:12

Torpédo Yoda 😍👍

18.12.2022 08:14

Trickyvoo napsal(a):
Brácha mi dnes psal, že chce aktuální fotku na sněhu s Malinou. Já na to málem zapomněla, tak jsem fotila až ve městě.
Jinak z toho sněhu se mi prostě "přetočila". Trhala vodítko a odmítala jít domů.

Šmankote, jak to Malině náramně sluší na tom sněhu...👏😍 je to kráska!

18.12.2022 09:22

....včera ve sněhu a ledu poslední závod sezóny....ZZO1 za 90 bodů....

18.12.2022 09:50

Konečně po delší době jsme mohli vyrazit za světla a něco vyfotit ve sněhu.

18.12.2022 09:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Veliká gratulace
Ten pohár je větší než on...

18.12.2022 10:34

Terven napsal(a):
Veliká gratulace
Ten pohár je větší než on...

..děkuju....no trochu ano...největší radost mám že měl chůzí za plný počet bodů, s tou jsme bojovali neskutečně, někde se to tady i probiralo, bohužel největší problémem byl aport, který mu zapadnul do sněhu, a i když se snažil, tak se mu na něj nalepit sníh ještě víc a to už ho chudák neudržel a upustil....navic jak se občas brodill sněhem, tak byl samá ledová kulicka....dostal velkou pusu a pochvalu, je to můj bojovník....pak byl v klubovně vyfénován do sucha, učesán, prokrmen a uložen do pelíšku, kde spokojeně pospával do konce závodu....

18.12.2022 10:43

..děkuju....no trochu ano...největší radost mám že měl chůzí za plný počet bodů, s tou jsme bojovali neskutečně, někde se to tady i probiralo, bohužel největší problémem byl aport, který mu zapadnul do sněhu, a i když se snažil, tak se mu na něj nalepit sníh ještě víc a to už ho chudák neudržel a upustil....navic jak se občas brodill sněhem, tak byl samá ledová kulicka....dostal velkou pusu a pochvalu, je to můj bojovník....pak byl v klubovně vyfénován do sucha, učesán, prokrmen a uložen do pelíšku, kde spokojeně pospával do konce závodu....

Obdivuji toho všeho bojovníka,v tomhle sněhu,to se někdy nechce velkým.
Je super,že ukazujete co všechno se dá dělat i s malým pejskem.
Jen tak dál!!!

18.12.2022 10:50

tak jsme obešli Kristýnu (zatopený důl na Trojzemí u Hrádku nad Nisou). Kachny, kormoráni, volavky, lysky a taky něco malého potápkovitého... musím pohledat, vodní pipiny moc neznám...
Jinak na zahradě je nádherné jasno - jiskřivý sníh, zima mrazivá a sluníčko. A dole ve městě pod námi je inverzní šedo...

18.12.2022 10:53

tak jsme obešli Kristýnu (zatopený důl na Trojzemí u Hrádku nad Nisou). Kachny, kormoráni, volavky, lysky a taky něco malého potápkovitého... musím pohledat, vodní pipiny moc neznám...
Jinak na zahradě je nádherné jasno - jiskřivý sníh, zima mrazivá a sluníčko. A dole ve městě pod námi je inverzní šedo...

Vy se máte,sluníčko,to u nás nebylo vidět dlouho.Mráz,mlha,jinovatka,prostě vlezlo.

18.12.2022 10:55

Obdivuji toho všeho bojovníka,v tomhle sněhu,to se někdy nechce velkým.
Je super,že ukazujete co všechno se dá dělat i s malým pejskem.
Jen tak dál!!!

..děkuju moc....

18.12.2022 15:39
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tyhle vaše příspěvky jsou prostě parádní. Jak tam sedí NO a BŠO a vedle nich ten váš mrňousek a beztak je to nejobávanější soupeř .

18.12.2022 15:58

Trickyvoo napsal(a):
Tyhle vaše příspěvky jsou prostě parádní. Jak tam sedí NO a BŠO a vedle nich ten váš mrňousek a beztak je to nejobávanější soupeř .

..moc děkuji za poklonu tak spíš mi dělá radost, že mohu ukázat, že i malé plemeno může být v něčem srovnatelné s velkými plemeny...on ten BSO měl o bod a NO o čtyři více než ten záprdek na třetím místě....ja moic obdivuji malého krysaříka Gulivera, už tady o něm byla několikrát zmínka, který splnil nejnáročnější stopařskou zkoušku IGP FH, před tím já smekám....příští rok se chystáme na ZZO2 a IBGH2 tak bych strašně moc přála aby to motýlovi vyšlo....

18.12.2022 17:55

..moc děkuji za poklonu tak spíš mi dělá radost, že mohu ukázat, že i malé plemeno může být v něčem srovnatelné s velkými plemeny...on ten BSO měl o bod a NO o čtyři více než ten záprdek na třetím místě....ja moic obdivuji malého krysaříka Gulivera, už tady o něm byla několikrát zmínka, který splnil nejnáročnější stopařskou zkoušku IGP FH, před tím já smekám....příští rok se chystáme na ZZO2 a IBGH2 tak bych strašně moc přála aby to motýlovi vyšlo....

Budeme držet palce, jste moc šikovná.

18.12.2022 18:00

Budeme držet palce, jste moc šikovná.

..děkuju moc, kdepak já...to ten motýl

18.12.2022 18:02

..děkuju moc, kdepak já...to ten motýl

Jasně :-))

18.12.2022 18:40
aluska

XXX.XXX.168.15

Konečně jsem si vzala foťák, když už máme tolik sněhu a veverky ho milujou. Svetry maj proto, že měli minulej tejden všichni kašel, tak se z oblíknutí nevykecali. Akorát držkovali, že už mohli mít aspoň všichni stejnej vzor, takhle prej vypadají, jako když někomu ze zahrady zdrhla banda trpaslíků

18.12.2022 20:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Guliverek je náš velikej vzor. Je mi ctí, že jsem ho mohla poznat naživo.

18.12.2022 20:58

Terven napsal(a):
Guliverek je náš velikej vzor. Je mi ctí, že jsem ho mohla poznat naživo.

..to vám skoro závidím......musel to být zážitek vidět tohoto pejska při práci...

19.12.2022 02:30

aluska napsal(a):
Jedna fotka od syna z Mexika

Jestli se budou toulat poblíž Guadalajary, že je zvu na kafe, nebo na Tequilu.

19.12.2022 02:54

Jinak vám všem tak závidím ten sníh. My jsme se dneska potulovali u největšího jezera Mexika. Krásný den, až na to, že se mi v hospodě podařilo zapomenout zrcadlovku a vodítko. Naštěstí to tam mají schované, jen mám trochu logistický problém, jak to dopravit domů, plus mi na šest psů zbývají jen dvě vodítka. Si na ně musím dát větší pozor.

19.12.2022 07:14

Jinak vám všem tak závidím ten sníh. My jsme se dneska potulovali u největšího jezera Mexika. Krásný den, až na to, že se mi v hospodě podařilo zapomenout zrcadlovku a vodítko. Naštěstí to tam mají schované, jen mám trochu logistický problém, jak to dopravit domů, plus mi na šest psů zbývají jen dvě vodítka. Si na ně musím dát větší pozor.

ta poslední fotka nemá chybu - před přečtením popisky jsem ho fakt přehlídla

19.12.2022 07:25

Trochu toho tepla bych brala a teplou vodu na koupání ( jezero - vanu mám :-)) ) taky.

19.12.2022 08:51
aluska

XXX.XXX.168.15

Jestli se budou toulat poblíž Guadalajary, že je zvu na kafe, nebo na Tequilu.

Teď jsou v La Paz

19.12.2022 10:24

Asi bych si zvykla na zimy, při kterých nemusím řešit zamrzlá okna a vybitou baterku u auta.

Ale tenhle víkend byl nádherný.

20.12.2022 06:58

včera jsme lesní procházku stihli ještě bezledovou. Ale večerní sídlištní venčící jsme už celou probruslili... Nevěřila bych, že ocením rozsolenou břečku na vedlejších cestách v sídlišti - neb to byl jediný bezpečný povrch. Zvládli jsme to všichni tři bez větších potíží - a teď ráno jsem to s Yodou obešla znovu. Jen na zahradu se mi ho nechce pouštět (čistě proházené chodníčky a dvorek je jeden led) neboť si myslím, že by to nedopadlo dobře a těžko mu vysvětlím, že musí chodit jen hlubokým sněhem (a ten má navíc ledovou krustu)... Ptáčkům zamrzla i některá krmítka - tak jdu nasypat nově

20.12.2022 07:57

Jj, u nás taky čistý led. Ráno jsem jako obvykle otevřela žížale dveře z kuchyně na terasu a ona sebou chudinka hned práskla. Naštěstí vyskočila a v pořádku, kdybych sebou takhle práskla já, bylo by hůř Mám veliké okno z pracovny do zahrady a dnes skrz něj jen matně vidím, že se rozednívá. Komplet celé pokryté tlustou vrstvou ledu. Jedeme večer do Phy, tak doufám, že to zvládneme bez újmy...

20.12.2022 08:41

Jj, u nás taky čistý led. Ráno jsem jako obvykle otevřela žížale dveře z kuchyně na terasu a ona sebou chudinka hned práskla. Naštěstí vyskočila a v pořádku, kdybych sebou takhle práskla já, bylo by hůř Mám veliké okno z pracovny do zahrady a dnes skrz něj jen matně vidím, že se rozednívá. Komplet celé pokryté tlustou vrstvou ledu. Jedeme večer do Phy, tak doufám, že to zvládneme bez újmy...

tak silnice jsou poměrně bezpečné a hlavní tah do Prahy už snad bude zcela v pořádku. Pokud nezačne zase pršet.

20.12.2022 08:45
janaa

XXX.XXX.174.242

U nás taky jeden velký led, chtěla jsem jet na veterinu,ale obávám se,že nevyjedu od baráku,uvidím,co dopoledne. Bohužel pořád mrzne. A ani to dnes nevidím na procházku,na sněhu je taky obr vrstva ledu a jinudy nemám kudy

20.12.2022 09:08

tak silnice jsou poměrně bezpečné a hlavní tah do Prahy už snad bude zcela v pořádku. Pokud nezačne zase pršet.

V to doufám ....

20.12.2022 09:57

U nás je to to samý...začaío to včera po poledni. Led pesany mám doma a když už musí jít ven, tak se modlím, aby si nezlomili nohu.
Dvůr se změnil v ledové kluziště, ale vypadá to, že to trochu odtává.
Asi před třemi lety se stalo něco podobnýho....měla jsem nějakej písek, tak jsem dvůr posypala a byla to paráda...do té doby než led roztál...pak byla na dvoře supr písková břečka. Bylo to mokrý, takže to nešlo pořádně zamést. No dovedete si představit, kolik toho pesani natahali na pacinách domů.

20.12.2022 10:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Otázka - přijde vám normální, aby vám pes, kterého venčíte navolno, rajtoval lidem po brankách a vratech nebo po před plot vyndaných popelnicích? Jako ne výjimečně, ale s železnou pravidelností? Prostě aby tak existoval a nikdo ho ani nenapomenul?
Jakoby necháváte tohle psy dělat, pokud na tom konkrétním pozemku nemají vyloženě psího kamaráda, se kterým se zdraví?

20.12.2022 10:50

dotaz na Efe - - taky máte ledovku u vás pod Ralskem?? Přemýšlíme, kam se vypravit na chvilku se psem, aby bylo relativně bezpečno pod tlapátka... Protože dneska jsem doma, zatímco zítra učím až do odpoledne...

20.12.2022 10:52

Atheira napsal(a):
Otázka - přijde vám normální, aby vám pes, kterého venčíte navolno, rajtoval lidem po brankách a vratech nebo po před plot vyndaných popelnicích? Jako ne výjimečně, ale s železnou pravidelností? Prostě aby tak existoval a nikdo ho ani nenapomenul?
Jakoby necháváte tohle psy dělat, pokud na tom konkrétním pozemku nemají vyloženě psího kamaráda, se kterým se zdraví?

tak, jako nenechávám psa občůrávat auta a branky a vstupy do baráků, tak nemám ráda, když se příliš motá před vstupy a ploty... prostě není to naše, nelezu tam... Ale lidi jsou různí...

20.12.2022 11:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

tak, jako nenechávám psa občůrávat auta a branky a vstupy do baráků, tak nemám ráda, když se příliš motá před vstupy a ploty... prostě není to naše, nelezu tam... Ale lidi jsou různí...

Tady je taková fena, nekonfliktní, ale má místo mozku z bobku kostku.
Majitelé se hrozně diví, že pořád naráží na nevraživost ostatních - řidičů, cyklistů, kolemjdoucích nebo právě, že lidem vadí, že jim provokuje psy, že jim skáče na vrata... I nám to dělá, provokuje moji fenu. Dneska právě skákala po popelnici. Byla jsem připravená, že jestli ji překlopí, tak si chlapce chytím a nechám ho to tam holýma rukama posbírat nazpátek, protože jsme spolu o tom, že není úplně ok, aby tohle fena dělala, už mluvili. Oni často dělají, že to nevidí a jdou dál, ale pak se právě v obchodě mojí mámě pravidelně diví, že co si to lidi dovolují, že na ně třeba v noci zvoní někdo, že u nich byla jejich přiblblá fena nebo jim vynadá řidič, kterýho k smrti vyděsilo, jak mu vlítla do cesty atd. Ale nenapadne je, že to není ok, tak jsem si říkala, že do prčic, vždyť to úplně normální přece není tohle.

20.12.2022 11:21
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Atheira,
přijde mi to neslušný a neohleduplný.

Nenechávám psa dělat něco, co by mi vadilo u druhých.

Pokud se mu za plotem líbil nějaký pes a majitel byl venku, zeptala jsem se jestli mu nevadí seznámení.
Můžou běhat podél plotu, ale skákat ho nenechávám.
Když vím, že někomu vadí, že se psi sčuchnou, tak jen říkám, tak pozdravit a jdeme.

Za poslední 2 roky mám pocit, že s počtem psů vzrostl počet neohleduplných majitelů.
Jen o víkendu jsem narazila na 2 případy.
Byli jsme ve městě, chodníky ne zrovna upravený, blbě se mi šlo, naproti nám týpek se psem navolno, po třetím poceeem!!! byl schopen psa připnout, když nás míjeli, pes mi po mým vystartoval...takový hovado běhá po městě, u silnice navolno??
V parku jsem pak skočila po dorostenci nějakýho bull psa, co se k nám řítil a samozřejmě zaznělo, on si chce jen hrát, tak jsem pánovi vysvětlila, že ale můj pes ne. Nakonec se aspoň omluvil.

Připadá mi, že vodítko je nějaký nový sprostý slovo. Nerozumím myšlence, že pes na vodítku je chudák. Pokud není ovladatelnej, slušně vychovanej, správně socializovanej, tak má být přeci na vodítku. Vždyť je to pro jeho bezpečí a pro bezpečí jeho okolí.

20.12.2022 15:27

dotaz na Efe - - taky máte ledovku u vás pod Ralskem?? Přemýšlíme, kam se vypravit na chvilku se psem, aby bylo relativně bezpečno pod tlapátka... Protože dneska jsem doma, zatímco zítra učím až do odpoledne...

Máme, řekla bych, že horší, než v LBC. Ráno jsem byla v Lípě a tam to teda byl masakr. Silnice prosolené a ok, ale ty chodníky...

20.12.2022 16:00

Máme, řekla bych, že horší, než v LBC. Ráno jsem byla v Lípě a tam to teda byl masakr. Silnice prosolené a ok, ale ty chodníky...

dík za zprávu - holt musíme vydržet až do oblevy...

20.12.2022 16:04

dík za zprávu - holt musíme vydržet až do oblevy...

To už je zítra, u nás hlásí nad nulou.

21.12.2022 10:11
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak nevím,jak je to kde s oblevou, u nás stále minus sedm a do toho chčije už druhej den mají psi zaracha, mám úplně hysterii,že si urvou haksny. Dneska už se v tom teda bojí chodit i oni. Kde je to oteplení?

21.12.2022 10:16

janaa napsal(a):
Tak nevím,jak je to kde s oblevou, u nás stále minus sedm a do toho chčije už druhej den mají psi zaracha, mám úplně hysterii,že si urvou haksny. Dneska už se v tom teda bojí chodit i oni. Kde je to oteplení?

Zatím mají krásnou "valnou hromadu" 😀👍
Jinak jasně, hrozná situace, když nejde jít ven, aby si neublížili...😔

21.12.2022 10:22
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):

U nás už to oteplení je. Dneska ráno asi -1°C, zažila jsem asi nejstrašnější ledovku svýho života.
Už včera to stálo za to, ale dneska děs a hrůza.
Na některých úsecích prostě bylo nemyslitelný šlápnout na chodník. Zámková dlažba jako zrcadlo, chodit šlo jedině po trávníku.
Místy klouzaly i silnice v obytné zóně, viděla jsem jednoho nešťastníka, kterej naprosto neměl kontrolu nad autem.
Včera jsem venčila brzy ráno potmě a kousek od nás zbouralo klouzající auto betonovej sloupek a zůstalo na něm zaklíněný.
A sníh jde postupně dolů.

21.12.2022 10:29
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
U nás už to oteplení je. Dneska ráno asi -1°C, zažila jsem asi nejstrašnější ledovku svýho života.
Už včera to stálo za to, ale dneska děs a hrůza.
Na některých úsecích prostě bylo nemyslitelný šlápnout na chodník. Zámková dlažba jako zrcadlo, chodit šlo jedině po trávníku.
Místy klouzaly i silnice v obytné zóně, viděla jsem jednoho nešťastníka, kterej naprosto neměl kontrolu nad autem.
Včera jsem venčila brzy ráno potmě a kousek od nás zbouralo klouzající auto betonovej sloupek a zůstalo na něm zaklíněný.
A sníh jde postupně dolů.

Já včera poházela alespoň před barák štěrk a dneska je zalitej v ledu nedá se nic

21.12.2022 10:34

U nás dnes ráno po šesté taky už jen -1, ale ledovka ještě horší, než včera. Málem jsem ani nevyjela ze vrat, ještě že ten automat si s tim poradil. Mopsle bruslily i na trávě. Chlap včera hodil tlamu na verandě, rozbil flašu vína a rozsed vánoční dárek Ještě že jemu se nic nestalo.

21.12.2022 10:48
Caty

XXX.XXX.51.50

janaa napsal(a):
Já včera poházela alespoň před barák štěrk a dneska je zalitej v ledu nedá se nic

Přesně, co jsem včera posypala pilinami, je dnes pod ledem. Psi beru na zahradu po jednom, dcery byťák to docela zvládá, ale ten můj se bojí i zvednout nohu, jsem se bála, že ani nečůrá, dnes to zkusil na štěně. Dnes aspoň hodil bobek, jinak se na zahradě nikdy nevenčí( máme jen čtvrt ha). Hlavní je posolená, ale nepřišla jsem na to, jak k ní dojít. Prší a hned to namrzá, dnes další minimálně 2 cm ledu.

21.12.2022 13:23
janaa

XXX.XXX.174.242

Caty napsal(a):
Přesně, co jsem včera posypala pilinami, je dnes pod ledem. Psi beru na zahradu po jednom, dcery byťák to docela zvládá, ale ten můj se bojí i zvednout nohu, jsem se bála, že ani nečůrá, dnes to zkusil na štěně. Dnes aspoň hodil bobek, jinak se na zahradě nikdy nevenčí( máme jen čtvrt ha). Hlavní je posolená, ale nepřišla jsem na to, jak k ní dojít. Prší a hned to namrzá, dnes další minimálně 2 cm ledu.

A má to pokračovat. Asi nás ta obleva obchází. Už nám to vyhlásili i obecním rozhlasem,ať jsme doma na zadeli

21.12.2022 13:24

janaa napsal(a):

U nás. Už prší. A až to přes noc namrzne, tak bude teprve veselo.

21.12.2022 13:33

U nás. Už prší. A až to přes noc namrzne, tak bude teprve veselo.

Tak u nás už prší dva dny :
Když kapky deště buší na promrzlou zem, já toužím celou duší, dát nesmeky všem.
Už v knize knih je psáno, po ledu nejde jít, na každému je však dáno, v teplých krajích žít.

21.12.2022 13:36
janaa

XXX.XXX.174.242

Já ztrácím svoje jistoty,mrzne,tak má sněžit, a ne že mrzne, a prší

21.12.2022 14:22

právě jsem doučila a odmítám jít domů pěšky - zbaběle volám Pepovi, ať si pro mě dojede. Přeci jen autem to klouže míň...

22.12.2022 15:15

dneska už jsem doma - takže jsme vyrazili venčit mimo led - do Příšovic k pískovnám. Nevím, jestli není led lepší než bahno... Bohužel i na zahradě se bílá nádhera postupně mění v bahniště - sice ještě je bílá, ale už se dá bahýnko vyhrabat a na tlapátkách domů donést... Sbohem mé poctivě rejžákem vydrbané podlahy...
Peču vánočky - tři velké pro nás a tři maličké jako dárky... Yodas asistuje.

22.12.2022 15:19

Já stále v práci. Čekám, až mi napíšou, že mám k vyzvednutí poslední dva balíčky. Jestli to dnes nestihnou, tak sem do LBC budu muset ještě i zítra a to mi dělá fakt čáru přes rozpočet

22.12.2022 15:26
janaa

XXX.XXX.174.242

My jsme stále pod ledem,jako je to lepší,to,co padá,už nenamrzá,ale ta ledovka na zemi povolila jen trošku a odkryla jen další led. A stále mrzne chci bahno

22.12.2022 15:26

Já stále v práci. Čekám, až mi napíšou, že mám k vyzvednutí poslední dva balíčky. Jestli to dnes nestihnou, tak sem do LBC budu muset ještě i zítra a to mi dělá fakt čáru přes rozpočet

hmmm - to naštve. Tak držím palce, ať zásilka dorazí

22.12.2022 15:28

janaa napsal(a):
My jsme stále pod ledem,jako je to lepší,to,co padá,už nenamrzá,ale ta ledovka na zemi povolila jen trošku a odkryla jen další led. A stále mrzne chci bahno

to mi radost neděláš - já přemýšlela, kam vyrazit zítra a dumala jsem nad Besedicemi. To je moc blízko k vám - led nechci. Bruslící Yoda se mi nelíbí...

22.12.2022 15:29
janaa

XXX.XXX.174.242

to mi radost neděláš - já přemýšlela, kam vyrazit zítra a dumala jsem nad Besedicemi. To je moc blízko k vám - led nechci. Bruslící Yoda se mi nelíbí...

Tam to bude pod ledem,zvlášť v těch skalách. Já mám pocit,že se všude oteplilo,jen tady ne to chce někam níž k Troskám apod. Přidala bych se,ale jaksi se nedostanu stále z baráku na silnici

22.12.2022 15:49

janaa napsal(a):
Tam to bude pod ledem,zvlášť v těch skalách. Já mám pocit,že se všude oteplilo,jen tady ne to chce někam níž k Troskám apod. Přidala bych se,ale jaksi se nedostanu stále z baráku na silnici

před pár lety jsme s Nightem šli kolem Trosek (skály Apolenky) brzy z jara a bahno bylo děsné. Navíc se tam těžilo. Ach jo - v horách je spousta ušlapaného ledu s vrstvou vody, a kde není led a bahniště. Asi tedy nakonec přeci jen vyhraje nějaké pískoviště... a Besedice to nebudou

22.12.2022 15:52
janaa

XXX.XXX.174.242

v horách je spousta ušlapaného ledu s vrstvou vody
Jj,my taky nic jiného nemáme. Úplně na prd

23.12.2022 11:10

což o věc - procházka Českým rájem - Pelešany, Hlavatice, kalvárie a Valdštejn je krásná (a byla zcela mlžná a skoro bezledovatá), ale já měla cestou málem smrt z vyděšení...

Včera psisko jednou na srny v dálce a v klidu se pasoucí nereagovalo a nechalo se krásně přivolat a připnout... Na blízko běžící srny (proč jsou tak blbý, že běží rovnou na nás ?? ) byl na vodítku a zvládl to v klidu... a tak jsem ho chválila... a asi přechválila.

Dneska totiž nejprve krásně zvládal reagovat - řádil na začátku hodně, ale vracel se ihned, pro piškoty se průběžně zastavoval... a najednou rypák k zemi a úprk nahoru strání plnou pískovcových skal. Zvěř nevidět... Zvýšila jsem hlas (no zařvala jsem) a chlapec se otočil na fleku... ale hleděl na nás ze skály - poctivě pět metrů vysoko... A já se jen modlila, že to nevezme přímo k nám... Naštěstí na můj hysterický řev "stůj! ani se nehni" stál a já si pro něj došla... a zbytek procházky šel na vodítku. Jo a pak nám opět jedna srna (jen jedna - v zimě divný) přeběhla přes cestu těsně před námi... Bavili jsme se, vědět o nás musela... asi se nudila a posmívala se Yodovi na špagátku...

23.12.2022 22:23

což o věc - procházka Českým rájem - Pelešany, Hlavatice, kalvárie a Valdštejn je krásná (a byla zcela mlžná a skoro bezledovatá), ale já měla cestou málem smrt z vyděšení...

Včera psisko jednou na srny v dálce a v klidu se pasoucí nereagovalo a nechalo se krásně přivolat a připnout... Na blízko běžící srny (proč jsou tak blbý, že běží rovnou na nás ?? ) byl na vodítku a zvládl to v klidu... a tak jsem ho chválila... a asi přechválila.

Dneska totiž nejprve krásně zvládal reagovat - řádil na začátku hodně, ale vracel se ihned, pro piškoty se průběžně zastavoval... a najednou rypák k zemi a úprk nahoru strání plnou pískovcových skal. Zvěř nevidět... Zvýšila jsem hlas (no zařvala jsem) a chlapec se otočil na fleku... ale hleděl na nás ze skály - poctivě pět metrů vysoko... A já se jen modlila, že to nevezme přímo k nám... Naštěstí na můj hysterický řev "stůj! ani se nehni" stál a já si pro něj došla... a zbytek procházky šel na vodítku. Jo a pak nám opět jedna srna (jen jedna - v zimě divný) přeběhla přes cestu těsně před námi... Bavili jsme se, vědět o nás musela... asi se nudila a posmívala se Yodovi na špagátku...

Mne omývají jenom to čtu 🙈 ...Yodíku, dáváš teda Vašim zabrat 🐾

24.12.2022 07:12

Mne omývají jenom to čtu 🙈 ...Yodíku, dáváš teda Vašim zabrat 🐾

tam jsem chybu udělala já - nepočítala jsem s tím, jak svižně vyrazí a že se vzdálí o kus dál, než normálně (sice řádí, ale vždy blízko) a dál jsme pokračovali klesající cestou (on běžel nahoru do stráně) a po zařvání povelu to sice otočil, ale chtěl si to zkrátit... No a díky terénu mezi námi najednou byl pískovcový sráz...
Dobře to dopadlo - ale vyděsila jsem se hodně. No musím si uvědomit, že sice je na volno zvyklý, ale holt skalní města jsou terén specifický...
Dneska asi vyrazíme do Betléma (tedy do skalního města Betlémské skály). A půjde chlapec na vodítku... nervy mám jen jedny

24.12.2022 08:28
janaa

XXX.XXX.174.242

tam jsem chybu udělala já - nepočítala jsem s tím, jak svižně vyrazí a že se vzdálí o kus dál, než normálně (sice řádí, ale vždy blízko) a dál jsme pokračovali klesající cestou (on běžel nahoru do stráně) a po zařvání povelu to sice otočil, ale chtěl si to zkrátit... No a díky terénu mezi námi najednou byl pískovcový sráz...
Dobře to dopadlo - ale vyděsila jsem se hodně. No musím si uvědomit, že sice je na volno zvyklý, ale holt skalní města jsou terén specifický...
Dneska asi vyrazíme do Betléma (tedy do skalního města Betlémské skály). A půjde chlapec na vodítku... nervy mám jen jedny

Už můžeš všude,u nás už je taky bláto a teplo
A jinak skály jsou moje noční můra,a u nás jsou všude. Bertička je kvůli nim mrzák. Ale pořád dobrý,kamarád mi letos na honu říkal,že pár dní předtím přišel o fenku gordonsetra, jeden špatnej krok, kluzkej kámen,skála, a byl konec

24.12.2022 09:25
Caty

XXX.XXX.51.50

Celý život žiji mezi skalami, naši psi mezi nimi běžně běhali, jezevčíci honili. A nikdy mě nenapadlo, že by z těch skal mohli spadnout, až teď u toho posledního. Nevím proč, ale já tam ten pohyb a rozmysl vidím nějak jinak a fakt si nejsem jistá, že by neskočil či nevlezl na kraj. A když hlídám i dcery psa, raději je naložím do auta a popojedu někam na pole, s oběma se mezi skály bojím už úplně.

24.12.2022 10:51

Čím více spoléhá pes na vedení, tím je pro něj podobný terén nebezpečnější.
Loni nás doprovázel ve skalách kolem Příhraz psík, který se k nám ve vsi přidal. Suverénně zvládal všechny vyhlídky, jen já byla na mrtvici.

24.12.2022 12:24
janaa

XXX.XXX.174.242

Čím více spoléhá pes na vedení, tím je pro něj podobný terén nebezpečnější.
Loni nás doprovázel ve skalách kolem Příhraz psík, který se k nám ve vsi přidal. Suverénně zvládal všechny vyhlídky, jen já byla na mrtvici.

Jenže to platí do té doby,než psa zaujme tolik,že instinktivně vyrazí,nebo pokud není kluzké podloží naše holky jsou ve skalách taky od malička,říkám jim horský kozy,ale i přesto se stane...

24.12.2022 12:25

v Betlémkách bylo hezky - nejprve se psík stihl vyběhat navolno a pak holt do skal šel na špagátek. Ale mile překvapil - na Zdenčinu vyhlídku vede relativně úzká betonová lávka bez zábradlí - a je nad velmi hlubokou průrvou. Ani Beta ani Night ji nikdy nepřešli - a já je nenutila (to není místo na nějaké pokusy či násilné přetažení) a vždy čekali uvázáni, než se vrátíme. Yoda (jasně že na vodítku) jen trošku zapřemýšlel a opatrně vyrazil - tam i zpátky bez problémů.

24.12.2022 15:48

je sobota - takže venčení uplynulého týdne - od nedělního mrazu, přes oblevu, ledovku... až po dnešní skorojarní cestu do Betléma (tedy Betlémských skal)

24.12.2022 15:52
janaa

XXX.XXX.174.242

Ad písečáky - to se někdo má,že si může chodit k vodě bez rizika,že se pes bude koupat

24.12.2022 16:09

My máme na návštěvě dceru s pejskem, tak jsme dnes procházkovali společně a i počasí vyšlo pěkně. Jen to bláto na cestách bylo peklíčko klouzavý. Tam, kde to nešlo obejít po trávě to dost klouzalo.

24.12.2022 16:41

janaa napsal(a):
Ad písečáky - to se někdo má,že si může chodit k vodě bez rizika,že se pes bude koupat

znáš Yodův vztah k vodě... Ale ani Nighta (který plaval dobře a rád) studená voda nelákala. To jsem se spíš bála ledu - aby se chlapec neprobořil (jako loni), ale tady byl za vzorného účastníka procházky

25.12.2022 17:21

Mám psa autistu, vyžaduje chodit denně stále stejnou trasu, dnes jsem mu musela vysvětlit, že po tom bahně nahoru v holínkách to opravdu nedám.

26.12.2022 21:05
tetrivek

XXX.XXX.235.12

Dnešní procházka, cestou domů jsme trochu zmokli

26.12.2022 21:35
elisak

XXX.XXX.194.232

Efíkovi jsou dneska 2 roky a k narozeninám dostal po 10-ti dnech konečně pořádnou prochajdu.
No zas tak pořádná nebyla, jen něco přes hodinu, ale po 10ti dnech těch kratičkých venčících za ní byl fakt rád a já taky. Doma nás oba sejmul nějakej hnusnej chcíp. Úplně fit ještě nejsem, ale aspoň se mi nemotá hlava a nezvedá žaludek po tom, co jsem ve vertikální poloze déle než 10 minut.

27.12.2022 09:46

Ještě mám pár fotek z božíhodového venčení, včera tady pršelo a sníh už zůstává jen v nějakých zastíněných zákoutích.

29.12.2022 10:30
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já zatím venčím jen děti, teď byly na střídačku nemocný, samotnou mě procházky moc nebaví, tak jsem byla zavřená doma a musím říct, že ke konci už jsme byla protivná i sama sobě. Teď už je to dobrý, jen to bahno. Bydlíme v horní dolní a kolem domu máme pole, louky, lesy, potůčky, takže jsme stále jak prasata. Doufám, že k nám na jaře přibude pes a venčení bude o to lepší, a taky špinavější.Moc psů tady v okolí není, nebo jsou to psi zahradní, venku potkáváme psa tak jednou za týden, takže se asi budeme muset trochu zkulturnit a vyrážet víc do města.

31.12.2022 16:49

Jsem ráda, že se už můžu do venčící diskuze přidat. A přikládám fotky z dneška.

Přeju vám všem i vašim chlupatým mazlíkům v novém roce mnoho krásných společných chvil nejen na procházkách.

31.12.2022 17:10
janaa

XXX.XXX.174.242

No,to je pídě malinkatý

31.12.2022 17:37
fikovnice

XXX.XXX.20.198

My máme na návštěvě dceru s pejskem, tak jsme dnes procházkovali společně a i počasí vyšlo pěkně. Jen to bláto na cestách bylo peklíčko klouzavý. Tam, kde to nešlo obejít po trávě to dost klouzalo.

Jani, Gina je teda kus psa, pardon feny! Kolik váží?

31.12.2022 18:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Jsem ráda, že se už můžu do venčící diskuze přidat. A přikládám fotky z dneška.

Přeju vám všem i vašim chlupatým mazlíkům v novém roce mnoho krásných společných chvil nejen na procházkách.

Ááách 🥰....pinč

31.12.2022 18:58

fikovnice napsal(a):
Jani, Gina je teda kus psa, pardon feny! Kolik váží?

Váží 53 kilo, ale jak je nasrstěná na zimu, tak vypadá jako almara...záda jako stůl, zadek jako pivovarskej valach. Kdybych nevěděla, jak málo na svojí velikost jí, tak bych si myslela, že je tlustá.
Bohužel teď v tom luxusním kožichu v tomhle teplém počasí na procházce ....asi nic moc.

31.12.2022 19:42

Terven napsal(a):
Ááách 🥰....pinč

Terven, pokukovala jsem po trpajzličím pinčovi 6 let. A celou dobu si říkala, zda skutečně pinče nebo třeba nějakého teriéra, a hlavně jestli do koupě pesana vůbec jít, když to či ono, velká zodpovědnost, dvě kočky doma... Právě Vaše podělení se o zkušenost s pinčem u koní mi potvrdilo, že volba plemene je dobrá. Pomohla jste mi, ani jste to netušila. Děkuju Vám.

Pravda, pro koupi koně jsem se rozhodla mnohem rychleji 😂

31.12.2022 19:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Chtěla jsem se původně zeptat, jestli dcera nemá bundu ze 4dox, ale pak mi došlo, že dcera je asi ta v černým

31.12.2022 19:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven, pokukovala jsem po trpajzličím pinčovi 6 let. A celou dobu si říkala, zda skutečně pinče nebo třeba nějakého teriéra, a hlavně jestli do koupě pesana vůbec jít, když to či ono, velká zodpovědnost, dvě kočky doma... Právě Vaše podělení se o zkušenost s pinčem u koní mi potvrdilo, že volba plemene je dobrá. Pomohla jste mi, ani jste to netušila. Děkuju Vám.

Pravda, pro koupi koně jsem se rozhodla mnohem rychleji 😂

Ježíš...to mě těší...můžete mi, bábě sklerotický, napsat, co jsem psala o pinči u koní?

31.12.2022 20:17

Terven napsal(a):
Chtěla jsem se původně zeptat, jestli dcera nemá bundu ze 4dox, ale pak mi došlo, že dcera je asi ta v černým

Jj....přesně tak

31.12.2022 20:22

tak poslední venčení roku 2022... Od středeční návštěvy veteriny držíme vodítkový režim - Yoda je krajně nespokojen... Silvestrovský rachot neřeší, zatím je zcela v klidu

1.1.2023 09:02

ráno se venčilo moc hezky - ticho, nikde nikdo, ptáci zpívají, místo zimních teplot bylo 12 stupňů. Ani půlnoční šílenství Yodovi nevadilo - doufám, že mu ten silvestrovský klid vydrží co nejdéle (všechny naše dosavadní dogy byly v mládí bez reakce a s věkem se neklid stupňoval - začalo to většinou po třetím roce, Night až v šesti)

1.1.2023 10:26

Říká se, jak na Nový rok tak po celý rok,tak jsme ráno vyrazili na první procházku.

1.1.2023 13:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

U nás "nechutný horko". Ač jen v mikině bylo mi vedro. Potkali jsme choďáka a pak "jakopitbula ?" na řetězu, jinak klídek.

1.1.2023 14:17
Doron

XXX.XXX.162.30

U nás je pořád hodně svátečních venčitelů, už se těším, až bude po svátcích.
Dneska jsme potkali pitbulí holčičku,tak tříměsíční. Ta po mých psech tak razantně vyjela, že odskočili jak klokani snad tři metry a šli si po svejch, jsou to gentlemani:))

1.1.2023 14:45

My dnes vyjeli s celou smečkou na místní hurky, no tolik lidí jsme tam asi nepotkali za celý loňský rok.
Nicméně na to, že jsme měli všech 5 psů, to i přes davy proběhlo celkem v klidu, pejskari byli ukazneni, turisti v pohodě, až na jednoho pana, co mi vehementně tvrdil, že velcí psi jsou hodní, kdy jsem ho několikrát upozorňovala ať se nepriblizuje zbytečně blízko k napruzenemu tibetakovi, málem to skočila prvním letošním výpadem černého. Člověk je jisti košem, šňůrou, nápisem "pozor, kousu" a stejně se najde blb, který má pocit že je to mírumilovny medvídek...

Každopádně na můj vkus je zbytečně moc krásně. Kdyby bylo o 15 stupňů méně, trochu snehankovalo, byla mlha, tak nepotkáme ani zdaleka tolik lidí

Doufám, že jste všichni zvládli oslavy nového roku ve zdraví a přejeme se smečkou do nového roku jen to nejlepší

1.1.2023 14:48

novoroční procházka při +18ti stupních.....no proč ne

šťastný nový rok přejeme.....

cstmr, krásná a úctyhodná smečka

1.1.2023 15:42

Silvestr i Novy rok byl ve znameni vody -aneb vsechny vychazky byly kolem potoka.
Vše nej do noveho roku!

1.1.2023 17:06
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak já při venčení nepotkala ani nohu, dali jsme 2 hodinovou procházku. Ale na poli jsem viděla hafo labutí napočítáno cca 100, to jsem dost čučela.

1.1.2023 17:16

U nás tedy jen 9 stupňů, ale sluníčko tak pralo do oken, že jsem ještě nezatopila, v baráku pořád 22.

1.1.2023 17:26
aluska

XXX.XXX.168.15

Z dnešní novoroční procházky, dokud byli všichni pohromadě. Někdo nám tu v lesíku dělá krásný lavičky na pařezech

1.1.2023 17:28

elisak napsal(a):
Tak já při venčení nepotkala ani nohu, dali jsme 2 hodinovou procházku. Ale na poli jsem viděla hafo labutí napočítáno cca 100, to jsem dost čučela.

mě překvapilo, že včera na poli nad Žitavou bylo hodně jeřábů. Prostě neodlétají (i loni tady byli)... A pak že jeřábi táhnou...

1.1.2023 17:42
janaa

XXX.XXX.174.242

mě překvapilo, že včera na poli nad Žitavou bylo hodně jeřábů. Prostě neodlétají (i loni tady byli)... A pak že jeřábi táhnou...

Ano,část jeřábů už v Čechách opravdu zůstává, a protože potomci se migraci učí od rodičů, počty se zvyšují. Zůstávají a na jaře se přesunou na hnízdiště. V pátek na honu za Jičínem nás přelétalo takových 25 kusů,nádhera

2.1.2023 04:55
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My venčili nyní v Praze. Jeden den se nám podařilo najít trasu, kde jsme nepotkali žádné lidi. To bylo super. Dneska jsme se prošli po břehu Vltavy a tam naopak bylo lidí spousta a u toho jsem zjistila, že je asi Malina rasistka. Prošli jsme kolem takové spousty psů, které zajímala a ona kolem nich prošla jakoby tam ani nebyli a pak jsme narazili na černobílou border kólii a ona k ní hned vyrazila. Začali jsme to sledovat a běhěm procházky se zajímala jen o psy černé, bílé a černobílé, všechny ostatní barvy ignorovala .

3.1.2023 18:59

tak mám pocit, že je víc a víc "psích lidí", kterým nerozumím. Včera nejprve mladík postrkoval násilím bázlivou fenečku vižly (asi mladé, ale již plně dorostlé) k Yodovi, že se musí naučit hrát si se psy... Vysvětlila jsem mu, že Yodu nepustím (neb doporučený klidový režim)... a o žádný kontakt stejně jeho holka nestojí a mladík se tvářil (na rozdíl od fenky) krajně naštván. Vzápětí jakýsi cizojazyčně mluvící muž mi chtěl Yodu odepnout z vodítka !! že prý navolno si zařádí s jeho belgičákem... Zjistila jsem, že kdesi v hlubinách zasunuté znalosti ruštiny vůbec neobsahují věty, že pes musí být na vodítku a že má zdravotní omezení (pravda, na Yodovi nic vidět není a nadšené vítání belgičáka nebylo zrovna klidové, byť vodítkové) Ale nakonec snad pochopil... Dneska k nám běží vyprsený statný černý labrador, naježený, ocas nahoru (dokonce jsem si původně myslela, že na nás běží caník), špatně o holi jdoucí pán píská, volá... nakonec zabralo to, že já stopla Yodu a Pepa vyrazil proti psovi a zahnal ho zpátky... a pán na nás volá, že by byl rád, kdyby náš pes toho jeho zvalchoval, že by si alespoň nezačínal...
A to nemluvím o majitelích dvou pitů z domu poblíž, kde slečna psa neudrží a vždy ho pustí i s vodítkem a jen na něj řve a sprostě nadává a pán chodí zasněně s oběma psy na volno a vůbec neví, kde je má... Moc se těším, až je potkám napřímo - zatím mám kliku, že je vídám z bezpečí domova za bezpečným plotem...

3.1.2023 19:27
janaa

XXX.XXX.174.242

tak mám pocit, že je víc a víc "psích lidí", kterým nerozumím. Včera nejprve mladík postrkoval násilím bázlivou fenečku vižly (asi mladé, ale již plně dorostlé) k Yodovi, že se musí naučit hrát si se psy... Vysvětlila jsem mu, že Yodu nepustím (neb doporučený klidový režim)... a o žádný kontakt stejně jeho holka nestojí a mladík se tvářil (na rozdíl od fenky) krajně naštván. Vzápětí jakýsi cizojazyčně mluvící muž mi chtěl Yodu odepnout z vodítka !! že prý navolno si zařádí s jeho belgičákem... Zjistila jsem, že kdesi v hlubinách zasunuté znalosti ruštiny vůbec neobsahují věty, že pes musí být na vodítku a že má zdravotní omezení (pravda, na Yodovi nic vidět není a nadšené vítání belgičáka nebylo zrovna klidové, byť vodítkové) Ale nakonec snad pochopil... Dneska k nám běží vyprsený statný černý labrador, naježený, ocas nahoru (dokonce jsem si původně myslela, že na nás běží caník), špatně o holi jdoucí pán píská, volá... nakonec zabralo to, že já stopla Yodu a Pepa vyrazil proti psovi a zahnal ho zpátky... a pán na nás volá, že by byl rád, kdyby náš pes toho jeho zvalchoval, že by si alespoň nezačínal...
A to nemluvím o majitelích dvou pitů z domu poblíž, kde slečna psa neudrží a vždy ho pustí i s vodítkem a jen na něj řve a sprostě nadává a pán chodí zasněně s oběma psy na volno a vůbec neví, kde je má... Moc se těším, až je potkám napřímo - zatím mám kliku, že je vídám z bezpečí domova za bezpečným plotem...

Teda to je koncentrace, to fakt stojí za to
Jestli u vás chodí ty dva piti,tak bych pořídila paralyzér
A co je vůbec Yodovi?

3.1.2023 19:37

janaa napsal(a):
Teda to je koncentrace, to fakt stojí za to
Jestli u vás chodí ty dva piti,tak bych pořídila paralyzér
A co je vůbec Yodovi?

po zátěži ve sněhu začal lehce odlehčovat pravou zadní. Jen v klidu. V pohybu nic vidět není - kluše měkce, pružně zcela pravidelně... Vetka na první vyšetření žádnou hrůzu neodhalila, doporučila 14 dní vodítkového režimu... a třináctého ve třináct jdeme na rtg a další vyšetření. Uvidíme. Pořád doufám, že jen něco nataženého... a že ho neopouštějí vazy či se neozývají záda (ten ocas nahoru standardní rozhodně není a není to vůbec běžné)

3.1.2023 19:41

zcela vážně uvažuji o dlouhosrsté kolii
tak mi dochází další rozměr, že se z majitele psa, který má potenciál někomu ublížit, dostanu do pozice majitele psa, který musí přemýšlet nad jeho obranou......
co s tím fčil...

3.1.2023 20:01
janaa

XXX.XXX.174.242

po zátěži ve sněhu začal lehce odlehčovat pravou zadní. Jen v klidu. V pohybu nic vidět není - kluše měkce, pružně zcela pravidelně... Vetka na první vyšetření žádnou hrůzu neodhalila, doporučila 14 dní vodítkového režimu... a třináctého ve třináct jdeme na rtg a další vyšetření. Uvidíme. Pořád doufám, že jen něco nataženého... a že ho neopouštějí vazy či se neozývají záda (ten ocas nahoru standardní rozhodně není a není to vůbec běžné)

A odlehčuje pořád? Tak snad to nebude nic špatného. Btw tedy nevím,ale v pátek třináctého ve třináct, to tomu jdeš naproti bo co

3.1.2023 20:11

janaa napsal(a):
A odlehčuje pořád? Tak snad to nebude nic špatného. Btw tedy nevím,ale v pátek třináctého ve třináct, to tomu jdeš naproti bo co

já nad tím termínem moc neuvažovala - prostě příští pátek ve třináct... Došlo mi to až v kalendáři... Odlehčuje právě pořád. Po skoro třiceti letech s dogama to bude první narkóza.... My měli opravdu kliku - větší problém u všech našich dog byl až ten fatální... jinak byly zdravé

3.1.2023 20:11
janaa

XXX.XXX.174.242

já nad tím termínem moc neuvažovala - prostě příští pátek ve třináct... Došlo mi to až v kalendáři... Odlehčuje právě pořád. Po skoro třiceti letech s dogama to bude první narkóza.... My měli opravdu kliku - větší problém u všech našich dog byl až ten fatální... jinak byly zdravé

Ty nerentgenuješ?

3.1.2023 20:17

janaa napsal(a):
Ty nerentgenuješ?

dogy nemusí mít nic... a takové ty rtg při potížích (Arona kyčle, kolena a záda, Night oteklý prst a otok) všechny zvládaly bez nutnosti přispání. Ty kyčle u Arony tenkrát byly prý i k posouzení vhodné - (Petr - znáš dobře - si tu spolupráci s Aruškou moc pochvaloval) bylo jí víc než šest a byly úplně čisté - nakonec to byl osteosarkom...

3.1.2023 20:20
janaa

XXX.XXX.174.242

Já nemyslela do chovu, spíš,abys věděla,já to doporučuju i odchovům. A jasný, taky krom chovnosti holky na RTG uspávat nenechávám,kromě Belliny teda,to je jiná liga Tak aspoň ho zkoukne komplexně, ten najde i maličkost, kdyby tam byla. Budu moc držet palce,ať je kluk zdravý
Edit - dogy nemusí mít do chovu rentgeny??? Obr plemeno?

3.1.2023 20:25

janaa napsal(a):
Já nemyslela do chovu, spíš,abys věděla,já to doporučuju i odchovům. A jasný, taky krom chovnosti holky na RTG uspávat nenechávám,kromě Belliny teda,to je jiná liga Tak aspoň ho zkoukne komplexně, ten najde i maličkost, kdyby tam byla. Budu moc držet palce,ať je kluk zdravý
Edit - dogy nemusí mít do chovu rentgeny??? Obr plemeno?

nemusí - zlí jazykové tvrdí, že než začnou mít problémy s kloubama, tak už nežijí. Ale dneska už relativně dost chovatelů rentgenuje, byť nemusí. Je fakt, že jsem dog znala poměrně hodně a velké problémy s klouby nepamatuji ani u jedné. A byly to dogy, které se pohybu rozhodně nevyhýbaly - a to nemyslím jen ty naše

3.1.2023 22:05

4.1.2023 08:58

nemusí - zlí jazykové tvrdí, že než začnou mít problémy s kloubama, tak už nežijí. Ale dneska už relativně dost chovatelů rentgenuje, byť nemusí. Je fakt, že jsem dog znala poměrně hodně a velké problémy s klouby nepamatuji ani u jedné. A byly to dogy, které se pohybu rozhodně nevyhýbaly - a to nemyslím jen ty naše

"nemusí"

ty jo, taky to je teda pro me taky prekvapko.
nemala jsem o tomhle tuseni.
nejak jsem zila v deziluzi, ze vsechna velka plemena pod FCI maji to RTG povinne.

Jako chapu, ze u dog je to vysetreni, ktere je netrapi - ale stejne me to prekvapilo.

5.1.2023 14:15

V plánu byla "dlouhá" procházka, štěněti se ale nechtělo ze sousedního statku. Tak se "socializovalo".

5.1.2023 14:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

V plánu byla "dlouhá" procházka, štěněti se ale nechtělo ze sousedního statku. Tak se "socializovalo".

žiš ta poslední fotka je ftipnáááá!! Ty noženky skrčený v letu, jak podvozek letadla :D A na tý první chybí jen bublina nad hlavou s nápisem "Když nevidim já jeho, nevidí ani von mě, to je zákon optiky. Neni tu!"

5.1.2023 20:40

Zrzavci napsal(a):
žiš ta poslední fotka je ftipnáááá!! Ty noženky skrčený v letu, jak podvozek letadla :D A na tý první chybí jen bublina nad hlavou s nápisem "Když nevidim já jeho, nevidí ani von mě, to je zákon optiky. Neni tu!"

Podvozek letadla 😂

Díky za inspiraci.

5.1.2023 22:05
Zrzavci

XXX.XXX.33.33

Lupus

Šutřík - jo přesně takhle nějak. Má ten podvozek úplně zatahovací?

6.1.2023 09:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já mám úplně stejný pocit. Že se svět zbláznil, lidi zešíleli... trochu jiné, ale úplně stejně pošahané okolí je i tady a já si neustále říkám, co je sakra špatně. Zbláznila jsem se já, že mám najednou v okolí tolik lidí se psy, co jsou úplně bezohlední a mimo?

6.1.2023 11:08

já dneska dělám z domova - a tak jsem si "směnu" proložila hodinovou lesní procházkou. Sice deštivou a vodítkovou - ale stejně to byla taková pohodička. Mlžno, všude stopy vysoké, jedna veverucha, potoky řvou, je nezvyklé teplo... a hlavně nikde nikdo... Psisko si zvyká, že má omezený rádius a ani po zadních nechodilo a žádné alotrie na dlouhém vodítku nepáchalo...

6.1.2023 17:13

Zrzavci napsal(a):
Lupus

Šutřík - jo přesně takhle nějak. Má ten podvozek úplně zatahovací?

Tak tohle vím jistě. Podvozek má úplně zatahovací. Občas ho totiž zapomene vysunout a spadne přes parakotoul :-D

7.1.2023 09:45

tak jsme měli hodně bahnitou procházku - obešli jsme Velký příšovický písečák. Dva dny před vánoci tam nebylo vidět skoro ani pírko (na Malém nebyla fakt ani kačena) - nesmírně mě to překvapilo. Zato dneska by se ornitolog vyřádil - asi 50 kormoránů, 20 bílých volavek, popelavé ani nepočítám. Záplava kačen a lysek a potápek a taky hejna vran, kvíčal, maličkých cvrdlikavců v olších (asi čížkové, ale vidět nebyli) a straky a sojky a kosáci a sýkorky... prostě paráda. Yoda byl chhvíli vzorný a chvíli na zabití... Vodítkový režim nemá rád

7.1.2023 17:52

venčení v prvním týdnu roku 2023 - celý týden na vodítku... Dneska je to rok, co odešel Night. Touto dobou jsem ještě měla doma veselé zvíře, a v devět večer prázdno v pelíšku...

7.1.2023 18:43

Krása, roste jako z vody👍. A já na Nighta vzpomínám a to jsem ho znala jen přes vaše reporty. My dnes venčili takto, všichni 🤣

7.1.2023 18:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já teď pár dnů nevenčím, jsem zase nemocná. Jinak taky venčíme s vodítkem. Poslední venčení jsem byla z Maliny nadšená, jak byla hodná. Sama se ke mě vracela, čekala, téměř vůbec netahala. Tedy než jsme potkali kočku. To naopak tahala dost. Na tom musíme ještě zapracovat.
Celé svátky jsme strávili u tchýňových. Druhý večer doma byla Malina divná. Najednou vypadala hodně nešťastné a třásla se, byla hrozně studená, ale doma jsme neměli nějakou zimu, ale přetopený byt tchýňových to nebyl. Tak jsme jí poslali do pelíšku a přikryli. Za pár hodin už byla normální, ale vůbec nevím, co to bylo.
Jinak mi přijde, že si nenaučí nikdy normální hru. Přetahování skoro nepřipadá v úvahu, protože po chvíli začne lovit ruce a člověka, co přetahovadlo drží a kouše hodně bolestivě. Dítě před ní nesmí odvádět. Jinak se přetočí a pokouše radostně všechny, co jsou poblíž. Furt si říkám, že je už stará a nemuselo by jí to tak rozdivočet, ale asi to ještě nějakou dobu potrvá.

7.1.2023 19:08

Krása, roste jako z vody👍. A já na Nighta vzpomínám a to jsem ho znala jen přes vaše reporty. My dnes venčili takto, všichni 🤣

na výšku neroste už od devátého měsíce věku. Je to prcek - má 84 cm (možná 85) v kohoutku. To měla i Betka - a to byla fenka. Naštěstí zastavil i nárůst kil - od konce srpna nabral jen 2 kila. Na to, že byl jednoznačně nejmacatější a největší štěník... tak mamut z něj naštěstí nevyroste.

7.1.2023 19:50
janaa

XXX.XXX.174.242

Prej prcek ach,jak je všechno relativní Nightovi posílám vzpomínku za duhu,jak kdyby to bylo včera

10.1.2023 10:00

Tak vďaka všade prítomnému blatu sa aj my venčíme minimálne. Minulý rok sme si užívali zasnežené pláne a teraz blbneme na záhrade a trochu na priľahlej lúke. Našťastie tu bola vyše týždňa dcéra s jej "obludou", a to sa baby vyblbli spoločne. Ach jaj - pre tú našu netýkavku obludnú sa mi v podstate nepodarilo nájsť vhodného kamoša ... No a Xerxová - tak aj my sme zase asi na dlhšie obmedzili socializačné prechádzky do obchodu - normálne som začala zvažovať paralyzér. Náš pes na vodítku v pohode a odniekiaľ z ulice sa prihnal bezprízorný kríženec NO a bez ničoho zúrivo zaútočil zo zadu - ešteže som bola s polovičkou, ktorá bezprízoráka (iste od našich spoluobčanov) odtrhol a zahnal. A situácia sa ale o desať minút zopakovala - útok zo zadu - teraz som ale ziapala a dupala ja - ani neviem odkiaľ som vzala odvahu ale zahnala som ho A spoza rohu potom vyšla skrytá osoba a ešte na mňa že čo robím - a ako si volá na psíka tak volá - že poď už domov moja (moja ho mala teda úplne v paži). Neviem si predstaviť ako by to dopadlo keby som našu pustila. Od mala riešim reaktivitu a už som myslela, že je to celkom ok. No jedno takéto stretnutie a zas neviem na čom sme. Teda vyriešili sme to my ľudia - ale čo v tej psej hlave asi prebiehalo?

11.1.2023 10:51
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já se musím podělit. U nás ve městě má starší pár(cca 70+) CHS Kavkazaku. Já ty lidi normálně obdivuju. Lítají se psama po cvičákach, výstavách, různých akci. Teď jim zůstalo jedno krásné štěně, 4,5 měsíce, berou ho všude sebou, vodí ho na cvičák. A proč je obdivuju? Že to v jejich věku zvládají, dělají to s radostí a láskou. Opravdu bych si přála v jejich věku být alespoň z poloviny v takové kondici.

11.1.2023 20:55

Z procházek nové fotky nemám. Ale pochlubim se, dneska dorazil postroj. Snad malá do něj brzy doroste. Ještě pár měsíců a (prosím, prosím) budeme vyrážet na tůry s bivakovánim, já se tááák těším.

11.1.2023 21:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Z procházek nové fotky nemám. Ale pochlubim se, dneska dorazil postroj. Snad malá do něj brzy doroste. Ještě pár měsíců a (prosím, prosím) budeme vyrážet na tůry s bivakovánim, já se tááák těším.

A budete dávat fotky a já se budu kochat
Postroječek krásnej...to je Non- stop?

12.1.2023 01:12
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My si dali dneska delší procházku. Kousek popojeli od našeho města. Nikde jsme nikoho nepotkávali až pak ke konci jsem teda vyhmátla konvoj traktorů a pak magora na motorce. Jezdil po té cestě na zadním kole a jel takhle i kolem mě. On se cítil jako machr a já měla strach, že se mu to nepovede a zabije mě. Malina se raději věnovala myším a nevěnovala mu ani jeden pohled. Její klid mě prostě baví. Ještě by mohla být takhle flegmatická, když je poblíž srnka. Kousek procházky vedla lesem a najednou Malina začala hrozně kolem pobíhat a větřit. Já nikde nic neviděla, no ale nakonec vyběhla srnka malý kousek od nás. Mě ošálila, ale Malinu prostě ne.

12.1.2023 11:19

U nás je to s procházkami krizovka. Do naší top procházkové lokality vedou rozbahněný cesty, navíc do kopce a klouže to tam jak sviňa. Vůbec se tam nedá jít. Už aby trochu přimrzlo. Ani nemůžu nikam popojet, protože auto mám už měsíc v servisu. No tak chodíme mezi barákama.
Tak alespoň foto horskýho psa z domova. Jak si můžete všimnout, tak horskou vyhlídku supluje stoleček.

12.1.2023 13:41

Terven napsal(a):
A budete dávat fotky a já se budu kochat
Postroječek krásnej...to je Non- stop?

Postroj je Truelove.

12.1.2023 14:53

U nás je to s procházkami krizovka. Do naší top procházkové lokality vedou rozbahněný cesty, navíc do kopce a klouže to tam jak sviňa. Vůbec se tam nedá jít. Už aby trochu přimrzlo. Ani nemůžu nikam popojet, protože auto mám už měsíc v servisu. No tak chodíme mezi barákama.
Tak alespoň foto horskýho psa z domova. Jak si můžete všimnout, tak horskou vyhlídku supluje stoleček.

tak my tedy kloužeme bahno nebahno každý den. Jen mám ruce v posledních dnech jak orangutan - neb sice psík normálně hezky chodí na vodítku, ale už ho to prostě nebaví. A občas si střihne zcela nečekaný odpich směrem vzhůru (to je v pohodě, to mi jen občas nanese bahno na nos) či odpich vpřed... a jak je na kšandách a čtyřmetrové šňůře... tak ruce trpí.
Ale ustáli jsme v pohodě i pět srnek přes cestu... a to mi udělal radost, neb o nich věděl dřív než já a nezneužil výhody celé délky vodítka a klouzajícího bahna pod botama. Neodjela jsem v dál

12.1.2023 17:00

tak my tedy kloužeme bahno nebahno každý den. Jen mám ruce v posledních dnech jak orangutan - neb sice psík normálně hezky chodí na vodítku, ale už ho to prostě nebaví. A občas si střihne zcela nečekaný odpich směrem vzhůru (to je v pohodě, to mi jen občas nanese bahno na nos) či odpich vpřed... a jak je na kšandách a čtyřmetrové šňůře... tak ruce trpí.
Ale ustáli jsme v pohodě i pět srnek přes cestu... a to mi udělal radost, neb o nich věděl dřív než já a nezneužil výhody celé délky vodítka a klouzajícího bahna pod botama. Neodjela jsem v dál

Tak teda já se přiznám, že pro psy to bahno v poho, ale já mám teda óbr problém...přitom se nejedná o moc velkou vzdálenost a ten kopec taky není krpál, ale teda vyškrabkat se..... je s prominutím o hubu, jak nahoru a dolů, tak o tom raději nemluvím a to ani vůbec neuvažuju nad tím, že by Gina zatáhla a nemusela by ani moc...chytám balanc i když jde na prověšeným vodítku. Jdu jak "podesranej sax" (omlouvám se za takové výrazivo, ale nic výstižnějšího mě nenapadá) a do toho furt říkám "Ginuško, opatrně, netahat...nebo maminka upadne"...Mates jde naštěstí na volno, což je na jednu stranu výhoda, protože nehrozí riziko, že zatáhne na vodítku, na druhou stranu s jeho buldozérními sklony a manévrovací neschopností to taky není žádná výhra v hitparádě, takže tomu zase říkám "mazej, nechoď k mamince...utíkej hopí, hopí..."
No prostě legranda ohromná

13.1.2023 00:29
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak teda já se přiznám, že pro psy to bahno v poho, ale já mám teda óbr problém...přitom se nejedná o moc velkou vzdálenost a ten kopec taky není krpál, ale teda vyškrabkat se..... je s prominutím o hubu, jak nahoru a dolů, tak o tom raději nemluvím a to ani vůbec neuvažuju nad tím, že by Gina zatáhla a nemusela by ani moc...chytám balanc i když jde na prověšeným vodítku. Jdu jak "podesranej sax" (omlouvám se za takové výrazivo, ale nic výstižnějšího mě nenapadá) a do toho furt říkám "Ginuško, opatrně, netahat...nebo maminka upadne"...Mates jde naštěstí na volno, což je na jednu stranu výhoda, protože nehrozí riziko, že zatáhne na vodítku, na druhou stranu s jeho buldozérními sklony a manévrovací neschopností to taky není žádná výhra v hitparádě, takže tomu zase říkám "mazej, nechoď k mamince...utíkej hopí, hopí..."
No prostě legranda ohromná

Já chodím právě proto hlavně po asfaltu. Jenže po asfaltu, který vyrobili zemědělci, takže kolem jejich základny, je vrstva bahna i na té asfaltové cestě. Naštěstí se tomu dá trochu vyhnout travou a hlavně to byly zrovna rovinky. Kopcům se nyní raději vyhýbám. Jsme v kotlině, tak se to i dá.
Dneska jsem šla opět delší trasu a popojela kousek autem a Malina byla tak laskavá, že chvíli zapózovala. Na procházce byla vzorná. I na volno přiběhla na zavolání okamžitě, ale stejně jsem jí moc nevěřila a do vesnice jsem jí vedla na vodítku.

14.1.2023 18:51

venčení tohoto týdne - většinou v lesích za humny

15.1.2023 10:00

hmmm - tak celou noc lilo jako z konve a foukalo taky slušně. Tak jsme vyrazili jen ke Sloním kamenům u Jítravy, že klidová luční procházka... Voda všude. Stála na polích, tekla po cestách, bahno úžasně klouzalo... a ten psí dementík hrabal v kalužích, trýskal, smykoval... že do auta jsme po třičtvrtěhodině naložili bahenní kouli. Ještě že stačí otřít ručníkem, a je zase dobře... A já se jdu dát celá do pračky

15.1.2023 13:11

My byli včera na vyhlídce Zámecká hora u Vrbna. Bez psů, protože bahno, kam se podíváš. Dnes se tady čerti žení, déšť, sníh, vichr.

15.1.2023 18:08

neodolám a dál sem dnešní "suché" fotky. Bylo zajímavé počasí - na chvíli mezi deštěm se otevřel výhled do kraje... a navíc pes si užíval konec klidového režimu...

15.1.2023 20:55

Na prochajdy chodíme, dokud to jde. Až napadnou 3 cm sněhu, budeme zase omezené na vyjeté koleje na silnici 😂 Malá si řekne, když jí připadá počasí moc nevlídné. Před vraty se otočí domů. Dnes vítr a vodu ignorovala.

Vážně jsem se snažila udělat o víkendu pěknou fotku. Jak se ale snížím do úrovně malé, končí to obvykle takto...

Jo, a přihlásila jsem malou na cvičák, za měsíc začneme 😎

16.1.2023 07:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak zase je nemocné dítě a já taky, takže bude venčit muž. V pátek jsem s ní nejela na výlet, ale šla jen na procházku u nás ve městě. No rychle jsem si jí rozmazlila, byl problém jí dostat domů. Hlavně měla velkou touhu hrát si s pejsky, ale nenarazili jsme na vhodné.
Na fotce čumí na pejska. Odmítala se hnout a celou dobu, co jsme ho měli v dohledu, ho takhle sledovala.

16.1.2023 14:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak u nás nic mimořádného, jen hejno čížků na olších (cca 30 - 40 ks)
a u řeky kvetou JEHNĚDY

16.1.2023 15:34

lupus4 napsal(a):
a u řeky kvetou JEHNĚDY

Čížkové... Ty jsem tuhle zimu ještě nezahlídla. Loni jich bylo na krmítku nejvíc.

16.1.2023 20:19

Na prochajdy chodíme, dokud to jde. Až napadnou 3 cm sněhu, budeme zase omezené na vyjeté koleje na silnici 😂 Malá si řekne, když jí připadá počasí moc nevlídné. Před vraty se otočí domů. Dnes vítr a vodu ignorovala.

Vážně jsem se snažila udělat o víkendu pěknou fotku. Jak se ale snížím do úrovně malé, končí to obvykle takto...

Jo, a přihlásila jsem malou na cvičák, za měsíc začneme 😎

..doufám, že bude pravidelné zpravodajství...

16.1.2023 22:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
a u řeky kvetou JEHNĚDY

Pravda, já je taky neviděla na krmítku, ale na jedné procházce vylétli z houští. Hned jsem pomyslela, tak tady se schováváte.

17.1.2023 11:36

Tak my sa venčíme najnovšie u veta - naše stretnutie s bezprízorným psom nezostalo bez následkov ako sme predpokladali ... Napriek hrubej srsti a ľudskom zásahu predsa len ranka od zubu nad chvostom u našej bola - a nevšimli sme si ju (resp.nenašli) Ale cez víkend som išla psicu okúpať lebo som ju podozrievala, že sa vyváľala v ho... No a ona chudera sa nevyváľala, ale tak jej zhnisalo to hryznutie. Tak čistíme a pcháme do nej antibiotiká...

17.1.2023 11:40
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

U nás je krásně, sice zatím bez psa, ale chodíme skoro každý den, když neprší.Mam to tu ráda, jen nepotkávám skoro žádné pejskaře,a když už, žádného 2x. Tak budu muset pak jezdit víc do města

17.1.2023 12:37

tady je taky už druhý den krásně - včera jsme využili volné pracovní doby a vyrazili hned poo na rozhlednu Štěpánka - jasno, modro, námraza... ale taky všechny školní "lyžařské" kurzy, které lyžování vyměnili za výletění... Takže davy a davy a davy... Dneska bude mít chlapec městskou procházku - páník nás vysadí v centru a my vyrazíme domů - civilizací (i když hlavně různými parky)... A zítra už se má zatáhnout a nasněžit.

17.1.2023 12:39
janaa

XXX.XXX.174.242

Netýká se venčení,ale kam jinam to dát. Dneska jsem potkala na veterině 3měsíčního křížence beagla a jezevčíka. Dlouhý jak jezevčík,barva bígla a hlava jak hladkosrstý fox s dlouhejma ušima. Vtipný zvířátko

17.1.2023 12:48

janaa napsal(a):
Netýká se venčení,ale kam jinam to dát. Dneska jsem potkala na veterině 3měsíčního křížence beagla a jezevčíka. Dlouhý jak jezevčík,barva bígla a hlava jak hladkosrstý fox s dlouhejma ušima. Vtipný zvířátko

No, povaha musí být taky úžasná.

17.1.2023 12:51
janaa

XXX.XXX.174.242

No, povaha musí být taky úžasná.

Jo,já jsem paní říkala,že jí přeju hodně štěstí

17.1.2023 12:56
aluska

XXX.XXX.197.205

janaa napsal(a):

a nohy měl po kom ?

17.1.2023 13:00
janaa

XXX.XXX.174.242

aluska napsal(a):
a nohy měl po kom ?

Tak nějak mezi, zatím

17.1.2023 13:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak u nás taky ažuro, u řeky naštěstí liduprázdno , jen březňačky, zmizeli hoholové i volavky, zahlédl jsem zase ledňáčka, pak mě Lůďa upozornil na lišáka následujícího kmotru ve skalách nad řekou (tak už fakt začali kaňkovat)...

no nakonec něco nevídaného 17.ledna konipas horský , tak nevím jestli vůbec neodlétl, nebo už se vrátil

17.1.2023 13:12
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

janaa napsal(a):

Bojím se si toho pejska představit. Jsme si vzpomněla na Srstku a jeho hláška "asi kříženeček"

17.1.2023 13:16
janaa

XXX.XXX.174.242

lupus4 napsal(a):
Tak u nás taky ažuro, u řeky naštěstí liduprázdno , jen březňačky, zmizeli hoholové i volavky, zahlédl jsem zase ledňáčka, pak mě Lůďa upozornil na lišáka následujícího kmotru ve skalách nad řekou (tak už fakt začali kaňkovat)...

no nakonec něco nevídaného 17.ledna konipas horský , tak nevím jestli vůbec neodlétl, nebo už se vrátil

Zajímavé info,já jsem totiž přesvědčená,že je u nás taky mám. Od té doby,co jsem začala do krmení v krmítku míchat i sušené červíky, tak se mi (podle mě,ale bez záruky) na krmítku objevují. Ale teď jsem četla,že někteří jedinci u nemrznoucí vody tady opravdu zůstávají

17.1.2023 14:13

to je jak ti mí jíkavci celoročně nebo špačci v prosinci... prostě když netáhnou jeřábi i stále více čápů... tak proč by měli odlítat i ti prťavci, co byli spíš jen přelétaví, než tažní na velké vzdálenosti. A u konipasů horských ve wiki už je napsáno, že můžou být i celoročně...

Jinak když jsem vyplňovala sčítání ptáků (ráno jsme tehdy tu hodinu sčítali u pískoven v Příšovicích), tak mi systém nechtěl vzít 15 volavek bílých - že je to moc. A v jejich prokliku u obrázku bylo psáno, že zimuje až 70 jedinců v hejnu.

17.1.2023 14:23
aluska

XXX.XXX.197.205

U nás přes den sluníčko, v poledne jsem byla pustit pesánky na chvíli na zahradu

18.1.2023 06:18

Yoda je blbeček... Víme už dlouho, že ho nesmírně fascinují "prasátka" - ne ta v lese, ale ta, co za slunného dne hází na strop páníkova kytara nebo třeba hodinky... A když sluníčko osvítilo na parapetu ustrojený vánoční stromek a větřík kouličky rozhýbal... to byl panečku kolotoč odlesků a světýlek... a Yoda byl tím fascinován jako kočka laserovým ukazovátkem...

A dneska sněží. Nepadají vločky, ale obří vlokance a ve světle lamp jejich stíny běhají po čisté sněhové nadílce. Ten psí obří blbeček málem ani nečůral, jak se snažil ty stíny pozorovat, honil je čenichem, pak do sněhu usedl a jen kroutil hlavou, neb nevěděl, kam koukat dřív... Jak málo stačí k radosti

18.1.2023 06:25

U dnes ráno sněhová kalamita. Tak uvidíme, jak bude odpoledne.

18.1.2023 08:40

Yoda je blbeček... Víme už dlouho, že ho nesmírně fascinují "prasátka" - ne ta v lese, ale ta, co za slunného dne hází na strop páníkova kytara nebo třeba hodinky... A když sluníčko osvítilo na parapetu ustrojený vánoční stromek a větřík kouličky rozhýbal... to byl panečku kolotoč odlesků a světýlek... a Yoda byl tím fascinován jako kočka laserovým ukazovátkem...

A dneska sněží. Nepadají vločky, ale obří vlokance a ve světle lamp jejich stíny běhají po čisté sněhové nadílce. Ten psí obří blbeček málem ani nečůral, jak se snažil ty stíny pozorovat, honil je čenichem, pak do sněhu usedl a jen kroutil hlavou, neb nevěděl, kam koukat dřív... Jak málo stačí k radosti

Nenadávejte mu, vždyť je ještě maličký :-))

18.1.2023 09:14

Nenadávejte mu, vždyť je ještě maličký :-))

No já bych mu taky nenadávala, je to kluk...takže prostě trdlo makový Mám doma taky jedno trdýlko...tak co už...tak nějak jsme s tím počítali, že bude takovej. Mě by naopak překvapilo, kdyby zrovna jemu speciálně dávala chovatelka vtipnou kaši.

18.1.2023 10:19
elisak

XXX.XXX.194.232

Qui je taky úplně fascinován "prasátky". Stromeček jich házel taky dost, jinak je vždy odpoledne, když svítí sluníčko házim hodinkama. Lítá za tím jak magor a snaží se je pochytat.

A oba hrozně fascinujou mouchy, když někde na stropě lezou a poletujou, to oba sedí na gauči a čumí na ně.

U nás trošku sněží, ale je to jen poprašek a dost mokrý, půjde to dolu, jsou nějaký 2°C.

19.1.2023 12:26

včera nasněžilo - každá větvička, každé oko v plotu dostalo čistý bílý kabátek... a dneska ráno do té bílé krásy vylezlo sluníčko. Sice dodělávám projektové výkazy a tabulky a práce je víc než dost,... ale hodinová procházka po ještědském hřebeni se vešla - tabulky jdou dělat i večer... Psisko nadšené - uvidíme, jestli bude poznat po sněhovém trýskání nějaké větší odlehčování a nebo se nezmění nic (zatím už od soboty lítá na volno na zahradě i v lese a noha se tváří stále stejně)

Přidejte reakci

Přidat smajlík