Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2023 15:52
bantender

XXX.XXX.239.37

Zdravím,
máme doma 10 let fenku BO,je strašně hodná,nikdy člověku neublížila nic, je poslušná, zvyklá na naše kočky,koně prostě všechno v pohodě.
Až na jeden problém který dcera nechce pochopit,má svého psa 3 roky,je to kříženec pitbula,no a když si jej pořídila, tak jej u nás pustila na dvoře,i přes můj zákaz,a naše po něm hned vyjela,tehdy jsem jí řekla,že prostě takhle to nemuže dělat, naše fena je tu 10 let,a je to její teritorium. Venku jí ten dcery pes nevadí ale prostě doma ne.
Dcera na mne neustále tlačí,že si chce psa sebou vozit k nám ale já mám prostě strach,že mu ublíží,a za druhé její pes nemá rád kočky,takže když vyjede po naší kočce,náš pes bude kočku chranit. Na tohle mi dcera řekla,tak jim dáme koše a pustíme je spolu na dvoře,ale to mi nepříjde jako řešení,spíš jako trest pro naši fenku.
Už nevím jak jí to vysvětlit jelikož dcera pořád trdí,že je to v mé hlavě,a když to nezkusím,tak to nezjistím.
Samozřejmně,že mi je to líto ale mám strach aby mu neublížila,a taky už má svůj věk.
Díky

24.2.2023 16:09
impact

XXX.XXX.42.14

Váš dům, Váš pes, Vaše pravidla.

24.2.2023 16:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bantender napsal(a):
Zdravím,
máme doma 10 let fenku BO,je strašně hodná,nikdy člověku neublížila nic, je poslušná, zvyklá na naše kočky,koně prostě všechno v pohodě.
Až na jeden problém který dcera nechce pochopit,má svého psa 3 roky,je to kříženec pitbula,no a když si jej pořídila, tak jej u nás pustila na dvoře,i přes můj zákaz,a naše po něm hned vyjela,tehdy jsem jí řekla,že prostě takhle to nemuže dělat, naše fena je tu 10 let,a je to její teritorium. Venku jí ten dcery pes nevadí ale prostě doma ne.
Dcera na mne neustále tlačí,že si chce psa sebou vozit k nám ale já mám prostě strach,že mu ublíží,a za druhé její pes nemá rád kočky,takže když vyjede po naší kočce,náš pes bude kočku chranit. Na tohle mi dcera řekla,tak jim dáme koše a pustíme je spolu na dvoře,ale to mi nepříjde jako řešení,spíš jako trest pro naši fenku.
Už nevím jak jí to vysvětlit jelikož dcera pořád trdí,že je to v mé hlavě,a když to nezkusím,tak to nezjistím.
Samozřejmně,že mi je to líto ale mám strach aby mu neublížila,a taky už má svůj věk.
Díky

Spíš bych se bála, aby kříženec pitbulla neublížil vaší fence, až ho čuba bude chtít porovnat, protože ONA je tam doma a jemu hrkne v kuli a sejme ji (to se bohužel u bullů stává)
Trvejte na svém, protože to co vymýšlí dcera není dobré pro nikoho. Pokud ho chce vozit k vám, tak ať mu pořídí klec, ve které bude u vás bydlet, ale odděleně od vašich zvířat. Když si dcera pořizovala křížence pitbulla, tak musela počítat s tím, že na ně všichni všude nebudou zvědaví i s tím, že bude mít problematický vztah k jiným zvířatům.

24.2.2023 16:33
bantender

XXX.XXX.239.37

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Spíš bych se bála, aby kříženec pitbulla neublížil vaší fence, až ho čuba bude chtít porovnat, protože ONA je tam doma a jemu hrkne v kuli a sejme ji (to se bohužel u bullů stává)
Trvejte na svém, protože to co vymýšlí dcera není dobré pro nikoho. Pokud ho chce vozit k vám, tak ať mu pořídí klec, ve které bude u vás bydlet, ale odděleně od vašich zvířat. Když si dcera pořizovala křížence pitbulla, tak musela počítat s tím, že na ně všichni všude nebudou zvědaví i s tím, že bude mít problematický vztah k jiným zvířatům.

Dcery pes je kamarádský, hodný,ale problém je v tom, že naše fena ho prostě nesnese na dvoře,kde to je prakticky její. Proto to nechci. Naše se venku také snese s ostaními jen prostě doma je to její, a já nechci ab se něco stalo i tomu od dcery.

24.2.2023 16:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bantender napsal(a):
Dcery pes je kamarádský, hodný,ale problém je v tom, že naše fena ho prostě nesnese na dvoře,kde to je prakticky její. Proto to nechci. Naše se venku také snese s ostaními jen prostě doma je to její, a já nechci ab se něco stalo i tomu od dcery.

Chápu Vás a váš postoj je rozumný - neustupovala bych z něj. Umím si představit kompromis s klecí v době návštěvy, ale jiné ústupky bych nedělala.

24.2.2023 18:26
bantender

XXX.XXX.239.37

Chápu Vás a váš postoj je rozumný - neustupovala bych z něj. Umím si představit kompromis s klecí v době návštěvy, ale jiné ústupky bych nedělala.

Děkuji,
no opět jsme měli s dcerou dohady přes chat,ona to prostě nedokáže pochopit,já už nevím jak jí to vysvětlit. Když řeknu ne,že jedině s klecí,spustí na mě s tím,že nemáme radi jí ani jejího psa ale tak to není.
Náš pes nesnese doma žádného,né jen jejího psa. Napsala mi ať se poradím s kynologem,že tohle je prostě ve mě, pak zase,že náš pes není vychovaný proto se nesnese....no já už jsem z toho opravdu na mrtvici.
Není to ve mě,znám naši fenku dobře,je vychovaná,a poslušná venku problém nemá. Ona nechce jejího psa nechávat doma,že jí ho je líto ale já tím prostě nebudu omezovat naše zvířata,máme i kočku doma né jen venku. Ještě její pes je veliký.
No prostě všechno svádí na mě,že to nechci ani zkusit.
Napsala mi,že ho sem prostě jednou vezme aniž by jsme to věděli,a pustí je spolu.
Nechci prostě aby se něco stalo,když vím co bude.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2023 18:33

To se nechová moc hezky. Já taky nebrala psa k našim, protože jejich kočka se ho bála. Vždycky jsem si musela zařídit hlídání, když jsem k nim jela. To je holt omezení, které s sebou vlastnictví psa nese. Nenechte se manipulovat. Ani bych už nediskutovala, prostě ne a tečka.

24.2.2023 18:37
bantender

XXX.XXX.239.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se nechová moc hezky. Já taky nebrala psa k našim, protože jejich kočka se ho bála. Vždycky jsem si musela zařídit hlídání, když jsem k nim jela. To je holt omezení, které s sebou vlastnictví psa nese. Nenechte se manipulovat. Ani bych už nediskutovala, prostě ne a tečka.

Má velký kotec u mé mamky (její babičky)ve stejné vesnici jako bydlím já, tak když sem jede,může ho tam dát, ale ona na to řekne,že tam bude chudák sám.
Její pes je bohužel poděs,rozkouše co může,nebo hrabe díry,takže proto ten kotec jinak by ho tam babička bohužel nenechala.

24.2.2023 18:38
impact

XXX.XXX.42.14

"Napsala mi,že ho sem prostě jednou vezme aniž by jsme to věděli,a pustí je spolu."

To je dobrá kravka.. 🙄

Vyměnila bych zámky a poslala ji k čertu.

24.2.2023 18:38

bantender napsal(a):
Děkuji,
no opět jsme měli s dcerou dohady přes chat,ona to prostě nedokáže pochopit,já už nevím jak jí to vysvětlit. Když řeknu ne,že jedině s klecí,spustí na mě s tím,že nemáme radi jí ani jejího psa ale tak to není.
Náš pes nesnese doma žádného,né jen jejího psa. Napsala mi ať se poradím s kynologem,že tohle je prostě ve mě, pak zase,že náš pes není vychovaný proto se nesnese....no já už jsem z toho opravdu na mrtvici.
Není to ve mě,znám naši fenku dobře,je vychovaná,a poslušná venku problém nemá. Ona nechce jejího psa nechávat doma,že jí ho je líto ale já tím prostě nebudu omezovat naše zvířata,máme i kočku doma né jen venku. Ještě její pes je veliký.
Napsala mi,že ho sem prostě jednou vezme aniž by jsme to věděli,a pustí je spolu.

No, budete muset nastavit jasný pravidla a trvat si na nich. Možná sice dopadnete jako já se svojí dcerou, která se mnou před půlrokem přerušila veškerý kontakty, ale budete mít klid.

24.2.2023 18:40

No, budete muset nastavit jasný pravidla a trvat si na nich. Možná sice dopadnete jako já se svojí dcerou, která se mnou před půlrokem přerušila veškerý kontakty, ale budete mít klid.

Tak to je smutné.

Samozřejmě neznám pozadí, ale neumím si to představit. Ve vlastní rodině.

24.2.2023 18:43

bantender napsal(a):
Děkuji,

Máme kamarády, kteří dceři s jejím psem pořád ustupovali, ustupovali, ustupovali ..... a stejně to nikdy nebylo dost. Navíc u vás ještě hrozí riziko konfliktu.
Myslím, že tady platí přesně to, co psala impact: "Váš dům, Váš pes, Vaše pravidla"

24.2.2023 18:43
bantender

XXX.XXX.239.37

Tak to je smutné, ale s dcerou se dohaduji jen kvůli tomuhle,věčné téma její pes.
Nejhorší je,že s naší fenkou vyrůstala než se odstěhovala takže ví jaká je....a i tak si nedá říct.

24.2.2023 18:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.119

bantender napsal(a):
Děkuji,

Prostě ji řekněte, že NE a nenechte se citově vydírat!
U sebe doma, ať se postaví třeba na hlavu, ale Vaše zvířata nejsou její pokusní králíci.

Já mám doma 6 belgičáků a doma by vetřelce nesnesl ani jeden, přitom venku psy neřeší. To, co předvádí dcera se prostě nedělá a není žádný důvod k tomu, abyste ustupovali takovým hloupým nápadům.

25.2.2023 13:58
Fatia

XXX.XXX.205.210

já mám tedy jiný názor. Moje doma je moje doma a se mnou tu žije pes. Ale já rozhoduji, kdo smí na dvůr, do obýváku, na gauč, ne můj pes. Pokud já si pozvu návštěvu a návštěva má psa, který není rváč (což dcery pes není, dle zadavatelky), tak prostě já určuji pravidla. I kdyby měli být oba psi po dobu návštěvy pod povelem/na vodítku. Cílem je: Nemusíte spolu kamarádit, ale existovat vedle sebe prostě budete, protože já, velký šéf, to tak chci. Nenechám zvalchovat svého psa návštěvou, ale ani obráceně. Kdyby šlo o mou dceru, bylo by mi velmi líto, aby omezila návštěvy kvůli našim psům, kteří jsou oba v pohodě, jen ta moje reaguje přehnaně na MÉM dvoře. Samozřejmě, pokud dcera nechá svého psa například napadat moje kočky, tak její pes bude na vodítku a pod dohledem. Pobyt na návštěvě se psem na špagátu nepovažuji za týrání, pokud chci psa vylítat, vyvenčit, nejedu na návštěvu, ale do parku/lesa/na pole, na návštěvě klidně zvládne sedět 2 hodiny vedle mé židle a žádné ujímání z toho nemá.

25.2.2023 14:56

Je fakt velký trabl jít na to kafe k babce, kde je kotec, tudíž tam mohou být psi oba.

25.2.2023 15:05
bantender

XXX.XXX.239.37

Je fakt velký trabl jít na to kafe k babce, kde je kotec, tudíž tam mohou být psi oba.

Přečtěte si prosím pořádně příspěvek!!! Vůbec nejde o to,že je kotec u babičky.
Díky

25.2.2023 15:10

bantender napsal(a):
Přečtěte si prosím pořádně příspěvek!!! Vůbec nejde o to,že je kotec u babičky.
Díky

Jde o to, že je prostě ta holčička rozmazlená, no, ale jaký je problém tento kompromis? Žádný.
Lepší je trávit zbytek života hádáním se s vlastním dítětem.

25.2.2023 15:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.119

Jde o to, že je prostě ta holčička rozmazlená, no, ale jaký je problém tento kompromis? Žádný.

Dcera ale nechce žádný kompromis - ona chce, aby se svět točil podle ní.

25.2.2023 15:39

Dát psa na chvíli do kotce ve stejné vesnici mi přijde jako luxus. Vždyť ta dcera nemusí shánět pro psa ani hlídání, má ho kam dát a cestou zpět si ho zase vyzvedne.

25.2.2023 15:47

Já je tam posílám obě :-)

25.2.2023 15:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.119

Já je tam posílám obě :-)

Proč?

25.2.2023 16:09
Doron

XXX.XXX.162.50

Tak první pes bývá takovej osudovej, taky to pamatuju, člověk se od něj nechce odloučit...

Dcera má asi přání, abyste byli všichni hodně spolu a v souladu.

Já teda nevidím důvod, proč to nezkusit, klapnout by to mohlo, zvlášť když ten dcerky psík je ještě štěně.

Obvykle se to dělá tak, že se sejdete venku, jdete na dlouhou procházku a když jsou v pohodě tak společně přijdete domů.
Tam můžete psy dát na vodítko, " lehni, zůstaň" pijete kafe a dáváte pozor, aby se do sebe nepustili, případně je korigujete.

Naučit psy v rodině, aby se dobře snášeli je opravdu praktický, nikdy nemůžete vědět, kdy se to bude hodit ( něčí nemoc , oslavy, společné výlety a práce atd.).

25.2.2023 16:23
impact

XXX.XXX.42.14

Doron napsal(a):
Tak první pes bývá takovej osudovej, taky to pamatuju, člověk se od něj nechce odloučit...

Já teda nevidím důvod, proč to nezkusit, klapnout by to mohlo, zvlášť když ten dcerky psík je ještě štěně.

Obvykle se to dělá tak, že se sejdete venku, jdete na dlouhou procházku a když jsou v pohodě tak společně přijdete domů.
Tam můžete psy dát na vodítko, " lehni, zůstaň" pijete kafe a dáváte pozor, aby se do sebe nepustili, případně je korigujete.

Naučit psy v rodině, aby se dobře snášeli je opravdu praktický, nikdy nemůžete vědět, kdy se to bude hodit ( něčí nemoc , oslavy, společné výlety a práce atd.).

Ten kříženej bull má tři roky. To mi moc jako štěně nepřipadá.

Otázka je, jestli chcete žít dcera v souladu a harmonii a nebo má prostě bIba psa, kterýho nemůže nechat doma, aniž by jí nezdemoloval barák. Jo a mimochodem, když takový bull chytne kočku, tak ju během pikosekundy rozškubne vejpůl.

Bohužel takoví psi bývají dost často neposlušný hovada a pokud je to tak třeba i v tomto případě, tak se vůbec nedivím, že takovou chodící pohromu doma nechtějí ani na návštěvu.

A maj na to svatý právo.

25.2.2023 16:29
Doron

XXX.XXX.162.50

Doron napsal(a):

Tak jsem si to špatně přečetla:(
Není to štěně a honí kočky ..
Tak to by ho to holt musela dcera odnaučit.
Vodítko a košík , žádné volné pobíhání.
Prostě by ty návštěvy musely zprvu být takové výcvikové.
Ale šanci bych tomu dala.

25.2.2023 16:31

Proč?

Protože když bude v kotci u babky, nebudou se psi rubat,
lidé budou pít kafe v altánku, čímžto pes nebude sám
a babka taky ne.
Ještě se dá kotec přestěhovat k matce.
Chápu, že je pak lépe, když se někde vypovídá.

K tomu tříletému psékovi, tím lépe, cca teď už by mohl být dospělý, akorát tam je ta kočka, kterou bych na kusy vidět nechtěla, ble, tak kotec... i kdyby rozdělit zahrádku clonou,
nevím, jakou dobu tam dcera tráví, celý víkend? Napapat, vyprat, výslužku a dom? Pár facek...

25.2.2023 17:15
Fatia

XXX.XXX.205.210

Já vlastně nechápu, v čem je problém. Jela jsem na návštěvu ke kamarádce na chalupu, mají tam kočky, takové polodomácí. Moje psice by je proháněla, dostala vodítko, my si pokecaly, vypili kafíčko, pohoda. Přijeli ke mně na návštěvu kamarádi a jejich pes se chval nevybíravě k mé feně, dostal vodítko, my si vypili kafíčko, snědli buchtu, pohoda. Přijeli ke mně kamarádi s dětmi, moje fena neměla ráda děti, dostala vodítko, pohoda. Jeli jsme společně s mnoha kamarády na nějakou akci, všichni psi pohoda, jen jeden vysíral, dostal vodítko, pohoda. Prostě pokud jedu na návštěvu nebo návštěva ke mně, ptám se, zda to lze se psem/hlásím, že mám psa. Pokud by se pes i přes domluvu stal rušivým elementem, pomocí vodítka ho odruším, aby se elementem nestal. Zakázat dceři jezdit k rodičům se psem na následující desetiletí... Proč? hledala bych způsob, jak by jezdit mohla i se psem, zvlášť když nejde o rvačky na život a na smrt, ale o to, že si fena vyhrazuje vlastnické právo na svou zahradu a pes je normální, zakladatelka píše přímo kamarádský, hodný. Kvůli kočkám by byl na vodítku, pokud by hrozilo ohrožení na životě...

25.2.2023 17:42

Fatia napsal(a):
Já vlastně nechápu, v čem je problém. Jela jsem na návštěvu ke kamarádce na chalupu, mají tam kočky, takové polodomácí. Moje psice by je proháněla, dostala vodítko, my si pokecaly, vypili kafíčko, pohoda. Přijeli ke mně na návštěvu kamarádi a jejich pes se chval nevybíravě k mé feně, dostal vodítko, my si vypili kafíčko, snědli buchtu, pohoda. Přijeli ke mně kamarádi s dětmi, moje fena neměla ráda děti, dostala vodítko, pohoda. Jeli jsme společně s mnoha kamarády na nějakou akci, všichni psi pohoda, jen jeden vysíral, dostal vodítko, pohoda. Prostě pokud jedu na návštěvu nebo návštěva ke mně, ptám se, zda to lze se psem/hlásím, že mám psa. Pokud by se pes i přes domluvu stal rušivým elementem, pomocí vodítka ho odruším, aby se elementem nestal. Zakázat dceři jezdit k rodičům se psem na následující desetiletí... Proč? hledala bych způsob, jak by jezdit mohla i se psem, zvlášť když nejde o rvačky na život a na smrt, ale o to, že si fena vyhrazuje vlastnické právo na svou zahradu a pes je normální, zakladatelka píše přímo kamarádský, hodný. Kvůli kočkám by byl na vodítku, pokud by hrozilo ohrožení na životě...

Zádrhel nastává, pokud je pes nezvladatelný i na vodítku :)

25.2.2023 17:44

1) domácí pes toho návštěvníka na svém pozemku nesnese
2) zadavatelka svého domácího psa nechce omezovat - samozřejmě, já su tu doma, vše ok
3) dcera nechce svého psa omezovat, ale hlavně nechce, aby byl někde sám
Tak běžte všici do kotce :-)

Možná dcera by nějaké cvičení dala, ale matka se bojí.
A tohle znám a leze mi to tak na nervy, že pak na lidi zařvu.
Ale na matku ne (protože to nemá cenu, akorát přijdu o hlas, jak do dubu...).

Neregistrovaný uživatel

25.2.2023 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.79

Fatia napsal(a):

Ale to že ty to chceš takhle neznamená že všichni okolo taky. K našim ex rotvikum vys dřív se psem nemohla neb ciziho psa na svem pozemku by zabili proste. A zas když bys prijela na celej den tak bych je měla mit zavřený jen proto ze ty si sebou musíš tahnout psa na kteryho neni nikdo zvědav?
Zadavatelka bydli ve svem. Nechce omezovat svoji fenu a riskovat. Má na to právo. Naopak dcera je sobecka pinda ktera musi cokla tahat vsude i kdyz o nej nestojej a evidentne neni schopna ani kompromisu. Navic vyhrozuje ze na mamu bude za jejima zadama hazet bobek. Ti prijde normální?? Ze bys prisla domu a tam na zahradě tvoje dospely dite nad tvoji mrtvou fenou na voditku zakrvacenej bull... I tohle je realny.

25.2.2023 19:29

"Napsala mi,že ho sem prostě jednou vezme aniž by jsme to věděli,a pustí je spolu."

tohle proste nezni jako nejaka dohoda, no ....

25.2.2023 20:04
Fatia

XXX.XXX.205.210

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ale to že ty to chceš takhle neznamená že všichni okolo taky. K našim ex rotvikum vys dřív se psem nemohla neb ciziho psa na svem pozemku by zabili proste. A zas když bys prijela na celej den tak bych je měla mit zavřený jen proto ze ty si sebou musíš tahnout psa na kteryho neni nikdo zvědav?
Zadavatelka bydli ve svem. Nechce omezovat svoji fenu a riskovat. Má na to právo. Naopak dcera je sobecka pinda ktera musi cokla tahat vsude i kdyz o nej nestojej a evidentne neni schopna ani kompromisu. Navic vyhrozuje ze na mamu bude za jejima zadama hazet bobek. Ti prijde normální?? Ze bys prisla domu a tam na zahradě tvoje dospely dite nad tvoji mrtvou fenou na voditku zakrvacenej bull... I tohle je realny.

nejela bych s fenou na návštěvě tam, kde vím či je mi řečeno, že mají psa, co žere jiné psy. Sama takové psy nemám, nechci mít. Moji kamarádi a příbuzní se psy to mají obdobně, chtějí, abychom se mohli vidět, někdy u mě, někdy u nich, někdy na společné dovolené... A psi se toho účastní, jsou vedeni k tomu, aby další psy zvládali. Většinou mají z psího kámoše radost.
Zadavatelka řeší ale svou dceru, mnš by stálo za to na feně zapracovat, aby s dceřiným psem vycházel. Jasně... výhrůžky, že holka přijede nepozvána a psy seznámí po svém, je naprosto mimo, ale pro mě je stejně mimo i situace, že rodinné psy neseznámím a budu jejich seznámení blokovat tvrzením, že moje hodná fena si brání svůj dvůr před taktéž hodným psem dcery. Jde přece o vztah rodiče, dcera! Ke kamarádce, co věnuje svou zahradu psovi a o tom, kdo tam smí či ne, rozhoduje její pes, jezdit nemusím a oplakávat to nebudu. Kdybych nemohla k rodičům, protože máma blokuje seznámení psů... To by mi líto bylo a hodně. Navíc jsem z příspěvku zakladatelky nepochopila, že by psi měli nějaký neřešitelný problém. Domácí fena zvalchovala kdysi prcka, od té doby on na návštěvu nesmí, dcera tlačí na jejich seznámení, i když popsaný způsob je dozajista nešťastný.
Jako máma bych se snažila najít způsob, aby k nám mohla dcera i se psem. Začala bych společnou procházkou, 100 metrů od domova psi na vodítko a dáme kafe. Až tohle budou oba psi zvládat, mohou dostat jeden či oba couračku, kočky mohou být po dobu návštěvy zavřené, nebo dcery pes může být na špagátu pořád, jestli je pesan vážně zabiják koček... Ale nesmířila bych se se situací, dcera k nám nebude jezdit. A to proto, že naše fena si brání svůj dvůr.

25.2.2023 20:11
Terven

XXX.XXX.103.178

Fatia napsal(a):
já mám tedy jiný názor. Moje doma je moje doma a se mnou tu žije pes. Ale já rozhoduji, kdo smí na dvůr, do obýváku, na gauč, ne můj pes. Pokud já si pozvu návštěvu a návštěva má psa, který není rváč (což dcery pes není, dle zadavatelky), tak prostě já určuji pravidla. I kdyby měli být oba psi po dobu návštěvy pod povelem/na vodítku. Cílem je: Nemusíte spolu kamarádit, ale existovat vedle sebe prostě budete, protože já, velký šéf, to tak chci. Nenechám zvalchovat svého psa návštěvou, ale ani obráceně. Kdyby šlo o mou dceru, bylo by mi velmi líto, aby omezila návštěvy kvůli našim psům, kteří jsou oba v pohodě, jen ta moje reaguje přehnaně na MÉM dvoře. Samozřejmě, pokud dcera nechá svého psa například napadat moje kočky, tak její pes bude na vodítku a pod dohledem. Pobyt na návštěvě se psem na špagátu nepovažuji za týrání, pokud chci psa vylítat, vyvenčit, nejedu na návštěvu, ale do parku/lesa/na pole, na návštěvě klidně zvládne sedět 2 hodiny vedle mé židle a žádné ujímání z toho nemá.

A třeba respektovat u feny v letech právo na klid v jejím vlastním teritoriu, v jejím domově? Kde jinde by ho měla mít?
Sice píšete, že dvůr je VÁŠ, ale to je takové trochu dětinské tvrzení. Zvíře, které tam žije, to místo právem považuje za svůj domov.
Osobně bych nedovolila ani dětem návštěv, aby otravovaly moje feny u nás doma, v MÝM bytě...natož psům.
Pokud by pes byl někde u nohy paničky, pod stolem nebo na vodítku, je to jiná.
Pokud fenu otravuje, napadá kočky, má fena plné právo se ohradit a její majitelka též.
V širší rodině máme malou kníračku seniorku. Z návštěvy mých fen byla nervózní, štěkala....přivázala jsem tedy svý feny k zahradním židlím, ačkoli jí vůbec neotravovaly. Jen prostě zvědavě šmejdily po její zahradě.
Majitelé ji pak zavřeli do domu, ale od té doby se navštěvujeme bez psů.
Já si prostě myslím, že kde jinde má mít pes nárok na klidný útočistě než doma.
Osobně si nemyslím, že by reakce feny zadavatelky byla přehnaná, spíš je úplně normální.
Ale já to taky nemám tak, že by moje zvířata byly u mě v bytě hosty, jsou tam doma stejně jako já.

25.2.2023 20:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Zadavatelka má 10 letou fenu malinoise - to je plemeno, které je víc než 100 let šlechtěné k tomu, aby nekompromisně hájilo své teritorium. Ta fena jen dělá to, k čemu byla vyšlechtěná a není důvod jí teď na sklonku převracet život naruby, kvůli nevychovanému psovi bezohledné dcery.

25.2.2023 20:26
Fatia

XXX.XXX.205.210

Když já v přspěvcích zadavatelky čtu asi něco jiného... Nečtu nic o nevychovaném psovi dcery. Ze je bezohledná, snaží se protlačit svou, to ano. O tom psovi píše jen to, že je kamarádský a hodný. Vážně nejde seznámit desetiletou malinoise fenu s hodným psem velmi blízké osoby? Jako máma bych se snažila najít řešení, které by zahrnovalo i seznámení psů.

25.2.2023 20:29

Fatia napsal(a):
Když já v přspěvcích zadavatelky čtu asi něco jiného... Nečtu nic o nevychovaném psovi dcery. Ze je bezohledná, snaží se protlačit svou, to ano. O tom psovi píše jen to, že je kamarádský a hodný. Vážně nejde seznámit desetiletou malinoise fenu s hodným psem velmi blízké osoby? Jako máma bych se snažila najít řešení, které by zahrnovalo i seznámení psů.

Tak některý plemena psů prostě neseznámíte takovým způsobem, jak si představujete, malinois není retrívr.

25.2.2023 20:43

Fatia napsal(a):

Nejsem pejskař, ale co jsem pochopila nejen v tomhle vlákně - kombinace malina a kříženec pitbula... Seznámení mi nepřijde jako dobrý nápad.

25.2.2023 20:51

Fatia napsal(a):

nekdy jde, nekdy to za to nestoji

Moje rodina - vetsina - psy nemusi. A je vlastne jedno proc. Jestli se boji nebo jen nechteji.
Kdyz jedu na navstevu, psy nechavam v aute na zahrade.
Ven jdou, az kdyz venku zustanou ti clenove rodiny, kterym psi nevadi.
Povazuju to za normalni.
A to se moji psi a domaci pes znaji a zboznuji presto nejsou pusteni, pokud to nekomu -i jen -vadi.

25.2.2023 20:52
Terven

XXX.XXX.103.178

Fatia napsal(a):

Moje fena by taky byla nepříjemná na pubertàlního psího samce.
Někde venku na neutrálním území jí to klidně zatrhnu. Doma, v jejím teritoriu by mi to přišlo nefér. Zvlášt v případě, že by pes nebyl někde "uklizen", ale volnè by lítal a přicházel by k ní na kontakt.

25.2.2023 20:59
Doron

XXX.XXX.162.50

Zadavatelka má 10 letou fenu malinoise - to je plemeno, které je víc než 100 let šlechtěné k tomu, aby nekompromisně hájilo své teritorium. Ta fena jen dělá to, k čemu byla vyšlechtěná a není důvod jí teď na sklonku převracet život naruby, kvůli nevychovanému psovi bezohledné dcery.

Čistě teoreticky..
Kdybyste měla doma jednu desetiletou malinu a potřebovala byste z nějakého vážného důvodu přibrat domů takového psa, jako má dcera zadavatelky, myslíte, že byste to dokázala?
Dejme tomu, že by to byl třeba pes Vašeho přítele, kterého milujete a chcete s ním být..:))

Neregistrovaný uživatel

25.2.2023 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.79

Naše ex fena rtw by takovyho bulla s klidem zabila. Oba naši ex rtw by to měli ještě rychlejší. Cizí zvíře na svém území netolerovali. Tedy ano. Pokud jsme byli u toho a cizí zvíře se drželo u nás. Jinak smolik. Druhej konec pozemku už by byla konečná. Současná fenule rtw co má tatík ta je milius na všechno. Ale ta nebyla striktně cvicena na obranu a ostrahu objektu a lidí jako ti 3 před ní.

25.2.2023 21:10

"Začala bych společnou procházkou, 100 metrů od domova psi na vodítko a dáme kafe. Až tohle budou oba psi zvládat,"

"Když já v přspěvcích zadavatelky čtu asi něco jiného..."

asi jo, když zadavatelka hned v úvodu píše :
"Venku jí ten dcery pes nevadí "

zadavatelko, máme to hodně stejně
já mám 10ti letého pyrenejáka, poněkud reaktivního + 4 kočky (bylo jich více)
syn má mladého HW, impulzivní cholerik, z kočky je nepříčetný
na špacír můžeme jít v pohodě
u nás jsou psi odděleni, pyreneják je na svém, HW na zahradě s košíkem
domů může na vodítku do kuchyně
kočky holky jsou zavřeny doma, kocoury ven i pustím, když jim ukážu zlolajného psa, domů chodí cestou mimo zahradu
o pravidlech nediskutuji, syn to chápe a respektuje

25.2.2023 21:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Doron napsal(a):
Čistě teoreticky..
Kdybyste měla doma jednu desetiletou malinu a potřebovala byste z nějakého vážného důvodu přibrat domů takového psa, jako má dcera zadavatelky, myslíte, že byste to dokázala?
Dejme tomu, že by to byl třeba pes Vašeho přítele, kterého milujete a chcete s ním být..:))

Záleží na tom, jak by se pes choval, ale já mám doma pořád cizí psy na výcvik nebo hlídám své odchovy, takže se u nás různí psi pořád točí, ale cizí psi, co se u nás nenarodili do baráku k našim psům netahám - naší mají svoje teritorium a hierarchii a nenechám si to, co funguje rozdrbávat.

Zasmečkovat psa samozřejmě dokážu, ale křížence bull plemen bych v do baráku ke svým psům nepustila - to úplně na rovinu. On i je rozdíl, jestli psa postupně zasmečkujete, nebo je to jen návštěva, co přijde a odejde, ale nežije s vámi.

25.2.2023 22:02
Fatia

XXX.XXX.205.210

Hmn_ Jo, k něčemu podobnému bych se snažila v případě zakladatelky dopracovat. Základ je spolupráce dcery, ale i snaha matky.

Terven Taky jsem měla nerudnou seniorku, velmi jsem ji vycházela vstříc. Ale pokud přijela návštěva se psem, prostě byla chvíli na vodítku, a ochranu před případným dotěrným narušením soukromí (čichání k zadku apod) jsem dělala já, aby bába nemusela. Měla místo vedle mě, svůj pelech/místo na gauči, měla jediný úkol, nevšímat si nikoho, já pohlídala, aby nikdo nerušil ji. Ale že bych kvůli ní zrušila návštěvy, to teda ne. Nakonec se dožila skoro 16 let, to bych byla odříznutá od světa dlouho.

25.2.2023 22:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.119

Fatia napsal(a):
Hmn_ Jo, k něčemu podobnému bych se snažila v případě zakladatelky dopracovat. Základ je spolupráce dcery, ale i snaha matky.

Terven Taky jsem měla nerudnou seniorku, velmi jsem ji vycházela vstříc. Ale pokud přijela návštěva se psem, prostě byla chvíli na vodítku, a ochranu před případným dotěrným narušením soukromí (čichání k zadku apod) jsem dělala já, aby bába nemusela. Měla místo vedle mě, svůj pelech/místo na gauči, měla jediný úkol, nevšímat si nikoho, já pohlídala, aby nikdo nerušil ji. Ale že bych kvůli ní zrušila návštěvy, to teda ne. Nakonec se dožila skoro 16 let, to bych byla odříznutá od světa dlouho.

Ale návštěva ať si klidně přijde, i po tu dobu svoje psy zavřu, ale nevidím důvod, proč by ji musel tolerovat můj pes, který je tam doma a nemá důvod návštěvu vítat. Tím spíš, když se snaží zabít kočku, která patří do jeho "smečky"

25.2.2023 22:32
Doron

XXX.XXX.162.50

Záleží na tom, jak by se pes choval, ale já mám doma pořád cizí psy na výcvik nebo hlídám své odchovy, takže se u nás různí psi pořád točí, ale cizí psi, co se u nás nenarodili do baráku k našim psům netahám - naší mají svoje teritorium a hierarchii a nenechám si to, co funguje rozdrbávat.

Zasmečkovat psa samozřejmě dokážu, ale křížence bull plemen bych v do baráku ke svým psům nepustila - to úplně na rovinu. On i je rozdíl, jestli psa postupně zasmečkujete, nebo je to jen návštěva, co přijde a odejde, ale nežije s vámi.

To je skvělý slovo, zasmečkovat, to budu používat:))

Tak si říkám, jestli by nebylo dobrý tam se psem trávit naopak hodně času a zasmečkovat ho.
Vždyť jsou jedna rodina.

Moji psi mají úplně vyjimečnej vztah k mým dětem a vnoučatům, i když je nevídají úplně často, stejně tak ke psům našich kamarádů se kterýma chodíme na dlouhý výlety.
Berou to tak, že patří do rodiny.

A každej bull kříženec nemusí být nebezpečnej, jednoho takovýho mám, ještě je v něm kus maliny , skvělej, vyrovnanej a přátelskej pes.

Já bych se o to teda určitě pokusila, zasmečkovat ho:).
Ale asi opravdu pod dohledem nějakého kynologa respektive trenéra, jak navrhovala ta dcerka.
Rozhodně ne tak, že bych je vypustila společně na dvůr a ať se děje vůle boží!

25.2.2023 22:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jenomže zasmečkovat jde zvíře, které v té smečce bude dlouhodobě žít a fungovat, ne návštěva - to bude pro ni vždycky vetřelec.

Mimochodem pro tu fenu je tohle přibližně taková situace, jako kdyby si váš manžel dotáhl z flámu nezvaného vlezlého kámoše a oznámili vám, že si to s nimi máte dát do trojky ...

Hnusná představa , což ...?!

25.2.2023 22:48
Doron

XXX.XXX.162.50

Ale návštěva ať si klidně přijde, i po tu dobu svoje psy zavřu, ale nevidím důvod, proč by ji musel tolerovat můj pes, který je tam doma a nemá důvod návštěvu vítat. Tím spíš, když se snaží zabít kočku, která patří do jeho "smečky"

No kočku bych honit nedovolila, prostě mu to dcera nesmí dovolit, teda musí ho to odnaučit!
To snad není tak těžký.
A tohle není obyčejná návštěva, je to dcera, že jo, možná jediná..
Prostě by na tom měly obě zapracovat, podle mýho.

25.2.2023 23:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Doron napsal(a):
No kočku bych honit nedovolila, prostě mu to dcera nesmí dovolit, teda musí ho to odnaučit!
To snad není tak těžký.
A tohle není obyčejná návštěva, je to dcera, že jo, možná jediná..
Prostě by na tom měly obě zapracovat, podle mýho.

Ale oni spolu nežijí v jedné domácnosti, tak proč stresovat domácí zvířata tímto?
Po dobu návštěvy je jde oddělit a je pokoj. Ani ta kočka není žádný trenažér pro nevychovanýho psa nevychované dcery, jenom proto, že ona si usmyslila, že to tak bude ...

25.2.2023 23:10
Doron

XXX.XXX.162.50

Jenomže zasmečkovat jde zvíře, které v té smečce bude dlouhodobě žít a fungovat, ne návštěva - to bude pro ni vždycky vetřelec.

Mimochodem pro tu fenu je tohle přibližně taková situace, jako kdyby si váš manžel dotáhl z flámu nezvaného vlezlého kámoše a oznámili vám, že si to s nimi máte dát do trojky ...

Hnusná představa , což ...?!

Mno, trojku bych nechtěla, ale občas u nás nějakej kámoš přespal:)), to zas jo..:))
I vývar k snídani jsem jim pak, chlapcům, udělala:)).
Jsem taková smířlivá..

Nebudu se přít, myslím, že máte větší zkušenosti než já.

Je to ale asi taky otázka priority.
Být to moje dcera, o něco bych se pokusila, protože jsem s ní prostě ráda a chci s ní trávit čas.

25.2.2023 23:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Doron napsal(a):
Mno, trojku bych nechtěla, ale občas u nás nějakej kámoš přespal:)), to zas jo..:))
I vývar k snídani jsem jim pak, chlapcům, udělala:)).
Jsem taková smířlivá..

Nebudu se přít, myslím, že máte větší zkušenosti než já.

Je to ale asi taky otázka priority.
Být to moje dcera, o něco bych se pokusila, protože jsem s ní prostě ráda a chci s ní trávit čas.

Jenomže vy nejste pes, který PUDOVĚ hájí své teritorium.

26.2.2023 03:46
Dája6

XXX.XXX.69.143

Dobré nadráno😁,
stáváme haló 👀kdepak jste 👁️? Kecat se mi zachtělo a ejhle nikdo nikde😭. Tak aspoň vkládám smajlíky 🙋.

No k tématu, syn na chalupě měl Labradora Dynama. Jezdili jsme se dvěma pišišvorama. Dynamo byl klidný pes, ale naší se ho bály, byl to tank. Nevadí vždy si našli pišišvoři místo kam Dynamo nemohl.
Časem Dynamo zestárl a byl dost nemocný, přestaly jsme vozit pišišvory aby Dynyny měl klid a nikdo ho neotravoval.
Prostě jsme byli o to požádání a my vyhověli. Pokud jsme jeli na delší dobu, pišišvoři měly svoje vymezené, určené a přesto vlak nejel.
Dája

26.2.2023 05:13
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Je to strašně zvláštní tohle číst.

Stát se to mě (že by z jakéhokoli důvodu můj pes někoho jakkoli stresoval nebo si jeho přítomnost dotyčný z jakéhokoli důvodu nepřál), tak už bych ho tam prostě nebrala. A to chápu jako úplnou elementární lidskou slušnost a ohleduplnost k tomu, že prostě někdo má na svým nastavené pravidla jinak. Je tam doma. Já jsem POUZE návštěva. Z pozice návštěvy chod tý domácnosti nemusím chápat, nemusím se s tím systémem vnitřně ztotozňovat, ale to je tak všechno co s tím nadělám.
Pravidla respektuji, slušně poděkuju, a odejdu.

Fakt jsem asi byla vychovaná jinak...zkoušet na rodiče něco jako "když to nedovolíte, bez vaší přítomnosti uvidíte" , myslím že by se mnou vyrazili futra takovou rychlostí, že bych nestačila registrovat kde je sever a kde je jih.

26.2.2023 05:19
Ouško4

XXX.XXX.8.30

A stejně tak to platí i naopak.
Pohoršuje-li někoho chod a nastavení mého baráku, až tak, že by k tomu chtěl mít nějaké připomínky, ráda mu připomenu, kde jsou dveře. ❤️

26.2.2023 06:20

bantender napsal(a):
Zdravím,
Díky

Není to o tom, jak to dceři ještě vysvětlit. Vysvětlila jste dost.Je to primárně o hranicích, které si momentálně vymezujete, vy i vaše dcera. Postavte se k situaci podle svého cítění a nebojte se pak stát pevně a nekompromisně. Pochopí to. I když to třeba bude chvíli trvat. Bude tlačit, stále bude zkoušet, jestli to neprojde, pokud je třeba zvyklá, že jí nakonec vždy ustoupíte, ale pokud to vydržíte, naučí se vás respektovat, pokud máte dobrý vztah.
A pokud udělá něco přes váš zákaz, dejte jí pocítit, že překročila hranici. To, že vidí věci jinak neznamená, že nemusí ve vašem domě respektovat vaše pravidla.
Zvládnete to obě.

26.2.2023 06:30

Jako rodina hodně táhneme dohromady. A k nám prostě doga patří... ale ne každý člen širší rodiny je psomilný. Pokud jdu ke své sestře - jdeme bez psa. Mají krásné podlahy (nevěřím, že drápuodolné) a jsou bezzvířecí (proč k nim tahat chlupy a slinty)... Ale je to návštěva na chvíli, bydlí nedaleko - není problém psa nechat v klídku doma. Pokud jedeme ke švagrové k Berounu, je to složitější. Neb tam často bývá babička z "druhé strany" a tedy i bojový sebevražedný útočný mini jezevčík. To znamená, že doga je celý den na vodítku a "pod vlivem" a kupodivu i jezofík je na vodítku. Ale oba jsou na cizí půdě a je to podstatně jednodušší, než kdyby to byl jejich rajón.
Nejsložitější je vnučky králík. Zakrslý beran. Pokud přijedou z Prahy na den, je pochopitelně ušák doma. Pokud přijedou na více dní. pak nastanou bezpečnostní opatření. Pes nesmí do patra a zavírají se vrátka pod schody. Králík je vypuštěn do pokojíčku - ale přede dveřmi je ještě kovová ohrádka - kdyby náhodou vyběhl. Yodu zajímá - ne doga není vrahoun a toužil by si s králíkem jen hrát - ale ušatec se hodně bojí a proč ho stresovat. Omezen je pes i králík... A podobně je oddělujeme, pokud naopak my jedeme k nim. Do Prahy či na chalupu - je to jedno, jsou odděleni a pozor si musíme stejně dávat všichni. Protože králík se opravdu bojí.

Nechtěla bych svého psa stresovat, brát mu jeho přirozenost... nechtěla bych ale ani přijít o návštěvu blízkých. Předpokládám, že návštěva je delší, než pár hodin (jinak opravdu nechápu, proč by pitík nemohl počkat doma). Já bych volila návštěvníka zavřeného v "jeho" prostoru Uvnitř dcery pokojíček, případně na vodítku trvale u ní ve společných prostorech. Venku jen projít zahradou a venčit venku. Po dobu přechodu dvora holt bude belgičanka "pod vlivem" a nebo chvilku zavřená.
A pak je taky možnost chodit navštěvovat dceru k ní... a nebo se potkávat na neutrální půdě (třeba u babičky a belgičanku nechat v klidu doma). Hledala bych cestu...

26.2.2023 08:10

Jako rodina hodně táhneme dohromady. A k nám prostě doga patří... ale ne každý člen širší rodiny je psomilný. Pokud jdu ke své sestře - jdeme bez psa. Mají krásné podlahy (nevěřím, že drápuodolné) a jsou bezzvířecí (proč k nim tahat chlupy a slinty)... Ale je to návštěva na chvíli, bydlí nedaleko - není problém psa nechat v klídku doma. Pokud jedeme ke švagrové k Berounu, je to složitější. Neb tam často bývá babička z "druhé strany" a tedy i bojový sebevražedný útočný mini jezevčík. To znamená, že doga je celý den na vodítku a "pod vlivem" a kupodivu i jezofík je na vodítku. Ale oba jsou na cizí půdě a je to podstatně jednodušší, než kdyby to byl jejich rajón.
Nejsložitější je vnučky králík. Zakrslý beran. Pokud přijedou z Prahy na den, je pochopitelně ušák doma. Pokud přijedou na více dní. pak nastanou bezpečnostní opatření. Pes nesmí do patra a zavírají se vrátka pod schody. Králík je vypuštěn do pokojíčku - ale přede dveřmi je ještě kovová ohrádka - kdyby náhodou vyběhl. Yodu zajímá - ne doga není vrahoun a toužil by si s králíkem jen hrát - ale ušatec se hodně bojí a proč ho stresovat. Omezen je pes i králík... A podobně je oddělujeme, pokud naopak my jedeme k nim. Do Prahy či na chalupu - je to jedno, jsou odděleni a pozor si musíme stejně dávat všichni. Protože králík se opravdu bojí.

Nechtěla bych svého psa stresovat, brát mu jeho přirozenost... nechtěla bych ale ani přijít o návštěvu blízkých. Předpokládám, že návštěva je delší, než pár hodin (jinak opravdu nechápu, proč by pitík nemohl počkat doma). Já bych volila návštěvníka zavřeného v "jeho" prostoru Uvnitř dcery pokojíček, případně na vodítku trvale u ní ve společných prostorech. Venku jen projít zahradou a venčit venku. Po dobu přechodu dvora holt bude belgičanka "pod vlivem" a nebo chvilku zavřená.
A pak je taky možnost chodit navštěvovat dceru k ní... a nebo se potkávat na neutrální půdě (třeba u babičky a belgičanku nechat v klidu doma). Hledala bych cestu...

Jezofík

I jinak hezky sepsáno.

26.2.2023 08:33

Hezky napsáno, já jen ... na hledání cesty musí být dva. A z příspěvků zadavatelky mi připadá, že dcera nechce ustoupit ani o píď.
Když si představím mojí žížalu, taky bych jí nechtěla nechávat někde zavřenou samotnou v kotci, protože je závislák a strašpytlík a těžce by to nesla. Ale hledala bych řešení především na své straně (já chci přijet někam s mým psem), v žádném případě bych jí nevypustila u mamky na dvoře a všichni dělejte co umíte, zachraň se kdo můžeš.

26.2.2023 08:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Dcera má asi zastydlou pubertu,
nic víc.
To se stává a bývá s ní těžké pořízení.
Všechno vědí nejlíp a musí ty blbí rodiče,
z roku raz dva, poučit a vysvětlit jim,
jak je to správně.

26.2.2023 09:42
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Tak mně přijde, že chybu udělaly hned na začátku obě majitelky.
Za mě je stopovačka nejen kouzelný slovo, ale za pár kaček dostávám skvělý nástroj.

Dceru a psa POZVU k sobě domů, je to tedy MÁ návštěva. Ale fenu v tu chvíli nechám rozhodovat, případně jí nechám otravovat jiným psem? Stopovačka, a hele vím o tom, řešit to budu já, nedovolím mu tě otravovat.

Jsem majitelka prdlýho křížence, miluju ho, chci, aby se mnou byl co nejvíc, aby si zvykal na to či ono. Ale nechám ho prohánět a strašit cizí kočky, případně skákat po hlavě každýmu, kdo je v zorným poli? Stopovačka a tady máš místo a budeš se chovat slušně?

Byl takovej problém celou tu situaci dopředu promyslet, aby nikdo nepřišel k újmě? Dohodnout se, že psi budou na šňůrách?

No a jestli teď tedy dcera vyhrožuje, tak třeba vyměnit zámky? Nebo jako je koza, co bude přehazovat psa přes plot? Nechá sežrat kočky, potrhat psy...tak asi není úplně ideální majitel, bych jí koupila nějakou knihu, nebo dala jako dárek nějakej webinerář, MET konferenci apod.

Pokud by přeci jen obě strany potoužily začít znovu, tak asi opravdu radši pod dohledem zkušeného, s takovým přístupem by fakt mohly nasekat víc škody než užitku.

26.2.2023 09:59
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Pardon, špatně jsem četla nebo se mi to vykouřilo při psaní z hlavy.Jako bych nic nenapsala.

26.2.2023 10:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Opravdu je nutné z 10 leté babči dělat pokusného králíka kvůli občasné zparchantělé návštěvě ...?!

Ti psi spolu nežijí, není k tomu žádný důvod zvát si zaříkávače do baráku - to ať si dělá dcera ve svém volném čase doma nebo tam, kde jsou na to zvědaví.

Co nějaká úcta ke starému psovi, který byl doteď zvyklý na svůj bezpečný domov a jistoty? Takto jí nalezou všichni do baráku (trenér, nevychovanej čokl, hloupá dcera) a budou jí tam na stará kolena drezírovat, takže vlastně ani návštěva dcery nesplní účel návštěvy - tzn. v klidu posedět, popovídat si, pomoct s něčím mamince ...

Proč?! Co to komu přinese? Kam se poděl zdravý rozum ...?!🙄

26.2.2023 10:49
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Opravdu je nutné z 10 leté babči dělat pokusného králíka kvůli občasné zparchantělé návštěvě ...?!

Ti psi spolu nežijí, není k tomu žádný důvod zvát si zaříkávače do baráku - to ať si dělá dcera ve svém volném čase doma nebo tam, kde jsou na to zvědaví.

Co nějaká úcta ke starému psovi, který byl doteď zvyklý na svůj bezpečný domov a jistoty? Takto jí nalezou všichni do baráku (trenér, nevychovanej čokl, hloupá dcera) a budou jí tam na stará kolena drezírovat, takže vlastně ani návštěva dcery nesplní účel návštěvy - tzn. v klidu posedět, popovídat si, pomoct s něčím mamince ...

Proč?! Co to komu přinese? Kam se poděl zdravý rozum ...?!🙄

Přesně tak.

Nechápu, pokud u té maminky nejsem nakvartýrovaná 7x v týdnu půl dne, proč by ten pes nemohl párkrát do měsíce (těch 20 minut na vypití kafe) vydržet někde jinde.

Zadavatelko, tím, že budete (a teď to myslím v obecné rovině, ne jen co se týče příbuzenstva, i když tam to platí asi dvojnásob), pořád všem ustupovat, ve všem se přizpůsobovat, všechno tolerovat a ve všem se sebou nechat manipulovat, jen "aby to nenarušilo dobré vztahy", je to cesta do pekel, protože tohle vám ty dobré vztahy nezajistí ani omylem. Jen se s vámi lidi naučí vytírat si zadky, a vaší dobroty zneužívat.

26.2.2023 11:22

Ona to nebude občasná návštěva, spíše každý víkend. Tak si to naučila.

26.2.2023 11:59
bantender

XXX.XXX.239.37

Prosím vás, samozřejmně že se s dcerou nechci hádat,ale chápete o co mi jde?
Mám strach pustit dcery psa s naší fenkou splečně u nás na dvoře,jelikož ho jako štěně už rafla.
O kotci jsem psala proto,že si jej tam dcera sama koupila aby jej tam mohla dávat,ale teď chce brát jejího psa k náma já se prostě bojím, a ještě ty kočky.
Venku spolu problém nemají,to jsem taky psala. Bohužel u nás doma jej naše fenka nesnese, a proč bych naši fenku měla tahat k babičce,když jde o to,že chce dcera psa brát k nám,né k babičce.
Tak co mám podle některých chytrých komentářů dělat když jsem tak hroná matka??? Mám je nechat aby jej naše fena napadla? Raději snad tomuhle předejdu.
Smutné jak to tu někdo nechápe.
A není to jen o návštěvách u nás,ale dcera jej sem třeba chce dát a jet s za kamarádkou. To snad právě není problém jej nechat v tom kotci,já nemám problém tam jít jejího psa vzít ven. Ale prostě ona jej chce mít u nás,a nedokáže pochopit,že naše fena ho tu prostě nesnese.

26.2.2023 12:10
bantender

XXX.XXX.239.37

Doron napsal(a):

Už ho kousla právě když byl štěně, a naše fenka je ráda že má svůj klid vždyť bude mít 10 let teď.

26.2.2023 12:20

No to asi budete muset říct té holce...

26.2.2023 12:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.117

bantender napsal(a):
Už ho kousla právě když byl štěně, a naše fenka je ráda že má svůj klid vždyť bude mít 10 let teď.

Tak ať si dcera vezme psa i ke kamarádce, když ho všude musí mít s sebou - nebo to už ho najednou tak nepotřebuje?

26.2.2023 12:27

bantender napsal(a):
Mám strach pustit dcery psa s naší fenkou splečně u nás na dvoře,jelikož ho jako štěně už rafla.
O kotci jsem psala proto,že si jej tam dcera sama koupila aby jej tam mohla dávat,ale teď chce brát jejího psa k náma já se prostě bojím, a ještě ty kočky.
Venku spolu problém nemají,to jsem taky psala. Bohužel u nás doma jej naše fenka nesnese, a proč bych naši fenku měla tahat k babičce,když jde o to,že chce dcera psa brát k nám,né k babičce.
Tak co mám podle některých chytrých komentářů dělat když jsem tak hroná matka??? Mám je nechat aby jej naše fena napadla? Raději snad tomuhle předejdu.
A není to jen o návštěvách u nás,ale dcera jej sem třeba chce dát a jet s za kamarádkou. To snad právě není problém jej nechat v tom kotci,já nemám problém tam jít jejího psa vzít ven. Ale prostě ona jej chce mít u nás,a nedokáže pochopit,že naše fena ho tu prostě nesnese.

A teď to nechápu já.

Všichni vám tady radí dceři neustupovat a vaši fenu neomezovat. Proč píšete o jejím tahání k babičce?

26.2.2023 12:31
bantender

XXX.XXX.239.37

Tak ať si dcera vezme psa i ke kamarádce, když ho všude musí mít s sebou - nebo to už ho najednou tak nepotřebuje?

Tam jej taky nemůže mít,kamarádka má svého psa doma. Já chápu,že na něm dcera lpí,je t její miláček tak jako naše fenka zase náš,a proto nechci aby si ublížili.
Jenže ona jej nechce nechat třeba přes noc v tom kotci,že by mu byla zima atd....
Pořídila si jej tehdy ještě s přítelem na domek,kde byl normálně venku,ale jak se odstěhovala má jej už dva roky na bytě.
Kolikrát když se nudí,tak něco zničí. Tak kdyby chtěla tady spá třeba cely víkend,chtěla by jej mít vevnitř,to by problém nebyl až na to,že máme i kočičku doma,proto je pro mě těžké najít nějaké řešení,když přes den jej chce mít u nás na dvoře,a na noc doma.
Já bohužel nemám jak a včem ustoupit,máme své zvířata.

26.2.2023 12:33
bantender

XXX.XXX.239.37

A teď to nechápu já.

Všichni vám tady radí dceři neustupovat a vaši fenu neomezovat. Proč píšete o jejím tahání k babičce?

Reagovala jsem na jeden příspěvek,kde mi bylo poraděné vzít oba k babičce.

26.2.2023 12:33

A nemůžete ten kotec přestěhovat k vám? Když máme na hlídání 11ti letého špice syna,který už také nestojí o otravování od našeho mlaďase,tak máme dvůr rozdělený na 3 části a psi jsou každý v jiné části.Nevím,jak vaše kočky,ale naše kočky k jinému psovi než našemu nejdou.Pes syna je sice nehoní,ale přesto, do části dvora kde je on ,nechodí.

26.2.2023 12:36

bantender napsal(a):
Reagovala jsem na jeden příspěvek,kde mi bylo poraděné vzít oba k babičce.

No jo, ale to nešlo poznat. Když nevložíte citaci.

A nerozumím, v čem chcete ustupovat? A proč? To jste nečetla předchozí příspěvky?

Můj dům, moje pravidla.

26.2.2023 12:38
bantender

XXX.XXX.239.37

A nemůžete ten kotec přestěhovat k vám? Když máme na hlídání 11ti letého špice syna,který už také nestojí o otravování od našeho mlaďase,tak máme dvůr rozdělený na 3 části a psi jsou každý v jiné části.Nevím,jak vaše kočky,ale naše kočky k jinému psovi než našemu nejdou.Pes syna je sice nehoní,ale přesto, do části dvora kde je on ,nechodí.

Ano to můžeme, kdyby bylo místo kam jej dát,je obrovský, má 4x6

26.2.2023 12:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bantender napsal(a):
Tam jej taky nemůže mít,kamarádka má svého psa doma. Já chápu,že na něm dcera lpí,je t její miláček tak jako naše fenka zase náš,a proto nechci aby si ublížili.
Jenže ona jej nechce nechat třeba přes noc v tom kotci,že by mu byla zima atd....
Pořídila si jej tehdy ještě s přítelem na domek,kde byl normálně venku,ale jak se odstěhovala má jej už dva roky na bytě.
Kolikrát když se nudí,tak něco zničí. Tak kdyby chtěla tady spá třeba cely víkend,chtěla by jej mít vevnitř,to by problém nebyl až na to,že máme i kočičku doma,proto je pro mě těžké najít nějaké řešení,když přes den jej chce mít u nás na dvoře,a na noc doma.
Já bohužel nemám jak a včem ustoupit,máme své zvířata.

Tak ať je u vás pes v kenelce a hotovo - to řešení je naprosto jednoduché.

A kamarádce nechce bezohledně nacpat psa domů ...? Nechce že?, Tam by si to nedovolila, protože by s ní byli hotoví raz-dva!

26.2.2023 12:43
bantender

XXX.XXX.239.37

Tak ať je u vás pes v kenelce a hotovo - to řešení je naprosto jednoduché.

A kamarádce nechce bezohledně nacpat psa domů ...? Nechce že?, Tam by si to nedovolila, protože by s ní byli hotoví raz-dva!

Máme tu jednu místnost volnou,něco jako letní kuchyň. Když jsem dceři řekla,že tam ho může dát ale v kleci protože on opravdu rozkouše co může,tak zase nechce protože tam bude kňučet sám.
Takže já už řešení nemám.

26.2.2023 12:45
Doron

XXX.XXX.162.50

bantender napsal(a):

Myslím, že Vás tady naopak skoro všichni podporují.
I já beru svůj nápad, že by se to dalo zkusit, zpátky.
Jestli má dcera psa od štěněte ( to jsem v příspěvku přehlédla), pořád se u Vás doma nesnesou, pes pořád honí kočky, už se nic nezmění.
Přestaňte si s tím dělat starosti a řekněte jasné NE.
Hádat se nemusíte, prostě klidně a rozhodně trvejte na svém.

26.2.2023 12:48

ony ty rady byly spíš na to, že je ona na návštěvě se svým psem. Ne že ho odloží a zmizí... Protože odložit někde psa je něco jiného, než být s ním na návštěvě. Prostě má psa - pak se holt musí starat. Já taky dogu nikde neodložím... (a to nic a nikoho nežere)

26.2.2023 12:49
bantender

XXX.XXX.239.37

Doron napsal(a):
Myslím, že Vás tady naopak skoro všichni podporují.
I já beru svůj nápad, že by se to dalo zkusit, zpátky.
Jestli má dcera psa od štěněte ( to jsem v příspěvku přehlédla), pořád se u Vás doma nesnesou, pes pořád honí kočky, už se nic nezmění.
Přestaňte si s tím dělat starosti a řekněte jasné NE.
Hádat se nemusíte, prostě klidně a rozhodně trvejte na svém.

Ano,a za to děkuji.
Jen jsem to napsala všechno do jednoho.

26.2.2023 12:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bantender napsal(a):
Máme tu jednu místnost volnou,něco jako letní kuchyň. Když jsem dceři řekla,že tam ho může dát ale v kleci protože on opravdu rozkouše co může,tak zase nechce protože tam bude kňučet sám.
Takže já už řešení nemám.

Pak je řešení, ať jde do háje!
Však můžete chodit na návštěvu Vy k ní a je to vyřešené 👍

26.2.2023 12:55

bych řešení viděla.....
mám zvěř - nejezdím na dovolené
mám nějakého psa s nějakým režimem - na návštěvu nejedu na celý den, a už vůbec ne na více dnů, jedu na pár hodin a na venčení se vracím
třeba tak se to dělá....

jinak mi to začíná připadat, jako by dcera chtěla toho svého psa u maminky odložit.....

26.2.2023 13:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jako, já nechci být špatným prorokem, ale celé to na mě působí tak, že si dcera dělá půdu pro to, aby vám toho svého nevychovaného zázraka nenápadně hodila na krk trvale🤔

26.2.2023 13:06
bantender

XXX.XXX.239.37

Jako, já nechci být špatným prorokem, ale celé to na mě působí tak, že si dcera dělá půdu pro to, aby vám toho svého nevychovaného zázraka nenápadně hodila na krk trvale🤔

Tak věřím tomu,až jednou naše fenka nebude,že ho tu bude chtít nechat. Teď snad ještě ne.
Já bych teda asi neměla nervy pořád něco opravovat,dělá to od malička.
Třeba křeslo nové co jsem jí dala,po týdnu dopadlo takto.

26.2.2023 13:09

bantender napsal(a):
Ano to můžeme, kdyby bylo místo kam jej dát,je obrovský, má 4x6

No jo,to je zase o prostoru.My máme veliký dvůr,tak tam by se ztratil.A co ho zmenšit,to by nešlo?

26.2.2023 13:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bantender napsal(a):
Tak věřím tomu,až jednou naše fenka nebude,že ho tu bude chtít nechat. Teď snad ještě ne.

Jen ať si pejska pěkně užije, když ho tak nutně potřebovala a zapomněla ho za 3 roky vychovat - tomu se říká zodpovědnost za své rozhodnutí.
Neustoupila bych jí ani o milimetr ani teď, ani v budoucnu.

26.2.2023 13:13
bantender

XXX.XXX.239.37

No jo,to je zase o prostoru.My máme veliký dvůr,tak tam by se ztratil.A co ho zmenšit,to by nešlo?

On tam má právě i boudu,tak nevím zda by se tam pohnul pak kdyby se prostor zmenšil.
A my máme dvorek nudličku :-(

26.2.2023 13:15

bantender napsal(a):

To je miláček!

26.2.2023 13:16

bantender napsal(a):

Teď snad ještě ne.. Takže pak si ho vezmete? A budete snášet jeho demoliční sklony?

26.2.2023 13:17
Terven

XXX.XXX.110.191

bantender napsal(a):

Proč mi připadá, že jste všechny ty příspěvky nad vámi nečetla?
Drtivá většina s vámi přece souhlasí, je na vaší straně a hájí práva vaší feny.
Pokud reagujete na nějakej konkrétní příspěvek, bylo by dobré jej citovat anebo aspoň označit, na koho konkrétně reagujete.
Protože když bez označení zahájíte řeč takto

mohou mít přispívající oprávněně pocit, že si tu plácali játra zbytečně.

26.2.2023 13:25
Doron

XXX.XXX.162.50

Terven napsal(a):
Proč mi připadá, že jste všechny ty příspěvky nad vámi nečetla?
Drtivá většina s vámi přece souhlasí, je na vaší straně a hájí práva vaší feny.
Pokud reagujete na nějakej konkrétní příspěvek, bylo by dobré jej citovat anebo aspoň označit, na koho konkrétně reagujete.
Protože když bez označení zahájíte řeč takto

mohou mít přispívající oprávněně pocit, že si tu plácali játra zbytečně.

To bylo na mě, paní už to vysvětlila.

26.2.2023 13:33
Doron

XXX.XXX.162.50

bantender napsal(a):

To je šílený 😱
Řekněte to už teď dopředu, že si ho NIKDY nevezmete.
To byste se zbláznila.
A Vy prý: pes je kamarádský a hravý 🤣🤣🤣

26.2.2023 13:37

Doron napsal(a):
To bylo na mě, paní už to vysvětlila.

Vysvětlila... Já mám taky pocit, že ty příspěvky nečetla. Nebo je nezpracovala nebo nevím.

26.2.2023 13:45

Doron napsal(a):
To je šílený 😱
To byste se zbláznila.

Kamarádky dcera si pořídila pomeraniana. Protože je přece stráášně roztomilej. Bohužel i nevychovaný. Když se kamarádku, byvší na návštěvě, pokusil označkovat, letěl elegantním obloukem přes celou místnost. A dcera se urazila. Ale kamarádka ho nemusí hlídat pro případ dovolené a jiných událostí.

Vím, pes za to nemůže. Ale proč se nechat omezovat? Byť vlastní dcerou.

Jo a kamarádka je vegetarián a milovník zvířat. I divokých. Měla už pár psů, i z útulku a všechny její slepice a kachny umírají stářím. Ale kakat na hlavu si nenechá.

26.2.2023 13:51
bantender

XXX.XXX.239.37

Vysvětlila... Já mám taky pocit, že ty příspěvky nečetla. Nebo je nezpracovala nebo nevím.

Já jsm reagovala právě celkově na příspěvky, ano vetšina se mnou souhlasí,což mne těší, ale byli tam i takové,že já nemám zájem to zkusit.
Omlouvám se napsala jsem všechno do jednoho.

26.2.2023 14:04

Doron napsal(a):
To je šílený 😱
To byste se zbláznila.

Spíš ať ho paní začne zvykat na kotec. Z kotce ho bude brát na procházky, třeba i pod dohledem domů, ale na noc a po dobu její nepřítomnosti - šup do kotce.

26.2.2023 14:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Spíš ať ho paní začne zvykat na kotec. Z kotce ho bude brát na procházky, třeba i pod dohledem domů, ale na noc a po dobu její nepřítomnosti - šup do kotce.

Na noc šup do kotce? Křížence bulla?

26.2.2023 14:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

jak u blbejch na dvorečku

váš byt - vaše pravidla

tak se už vzpamatujte

dcerka působí jako rozmazlenej fracek (já chci ... a chci ...a chci...)

psík se separační úzkostí, zřejmě celkově nezvládnutý a navíc "čalouník"

26.2.2023 14:33
Doron

XXX.XXX.162.50

No, spíš ať paní dcerku zvykne na myšlenku, že si psa nikdy nevezme.
Inspektorka dobře odhadla, že to má v plánu jí ho vrazit:(.
Musí to být šílený mít takovýho psa, vůbec si to neumím představit.

26.2.2023 14:34
Doron

XXX.XXX.162.50

lupus4 napsal(a):
jak u blbejch na dvorečku

váš byt - vaše pravidla

tak se už vzpamatujte

dcerka působí jako rozmazlenej fracek (já chci ... a chci ...a chci...)

psík se separační úzkostí, zřejmě celkově nezvládnutý a navíc "čalouník"

Čalouník 🤣🤣🤣

26.2.2023 14:38
Doron

XXX.XXX.162.50

Terven napsal(a):

Mám taky křížence Bulla.
Takovej empaťák.
V kotci by nic neničil, ale utrápil by se tam.
Když na týden odjedu , zhubne třeba dvě kila:(

26.2.2023 15:07
impact

XXX.XXX.56.151

Já spíš myslím, že nevrle reagovala na ty komentující, kteří komentují ve smyslu "aby se nepotento, však pejsánek určo na návštěvu může a domácí fena se uskrovní".. Taky mi v téhle debatě silně vadili, ale já na ně naštěstí reagovat nemusím.

Paní prostě toho psa doma nechce a to je většině naprosto jasné. Tak nechápu, proč tu někteří suplují dceru a zas ji přesvědčují, že to při troše snahy půjde. To nasere prostě.

Jinak teda vidím, že jsem to na nevychovaný bull hovado odhadla dobře a slečna dcera hlavně potřebuje někoho, kdo jí psa v případě potřeby pohlídá, protože doma ho evidentně nechat nemůže. Ta je dobře vychcaná.

26.2.2023 15:49
juhaj

XXX.XXX.164.121

No tak tipla bych si, že dcera která si pořídila psa k příteli z domkem, zjistila, že v bytě a sama na psa, to je docela silné omezení. A ještě když pes ničí věci a asi i o samotě kňučí, podle jednoho vyjádření zadavatelky, že ji dcera upozornila, že pes nemůže být zavřený sám v místnosti, že by byl smutný a kňučel.
Nedivím se zadavatelce, že psa nechce a na jejím místě bych neustupovala. Jenže dcera, která zjistila, že láska ke psu nestačí ke spokojenému zivotu s ním, asi bude dost neustupná. Rada tady asi bude těžká, pokud zadavatelka nakonec ustoupí, odnesou to její zvířata a její klid. Pokud neustoupí, je na obzoru konflikt s dcerou a ve finále to odnese ten pes, který se nakonec může odstnout v rubrice darují.
Popravdě nevím, jak bych se zachovala, kdyby na mě dcera takhle nastoupila. Ale asi bych uprednostnila svá zvířata.

26.2.2023 16:02
bantender

XXX.XXX.239.37

impact napsal(a):
Já spíš myslím, že nevrle reagovala na ty komentující, kteří komentují ve smyslu "aby se nepotento, však pejsánek určo na návštěvu může a domácí fena se uskrovní".. Taky mi v téhle debatě silně vadili, ale já na ně naštěstí reagovat nemusím.

Paní prostě toho psa doma nechce a to je většině naprosto jasné. Tak nechápu, proč tu někteří suplují dceru a zas ji přesvědčují, že to při troše snahy půjde. To nasere prostě.

Jinak teda vidím, že jsem to na nevychovaný bull hovado odhadla dobře a slečna dcera hlavně potřebuje někoho, kdo jí psa v případě potřeby pohlídá, protože doma ho evidentně nechat nemůže. Ta je dobře vychcaná.

Ano,přesně tak jak jste to pochopila. Jen jsem vše napsala do jednoho příspěvku.

26.2.2023 19:41

Terven napsal(a):

Měla jsem vždycky psy na noc u postele. Ale kdyby měl přes noc postel pode mnou rozebrat.......

26.2.2023 20:08

Měla jsem vždycky psy na noc u postele. Ale kdyby měl přes noc postel pode mnou rozebrat.......

A tak by to ve společnosti člověka asi nedělal. Nebo jo?

26.2.2023 21:07
bantender

XXX.XXX.239.37

A tak by to ve společnosti člověka asi nedělal. Nebo jo?

Tak já všem děkuji za kladné i negativní komentáře. Sice mne mrzelo číst jaká jsem hrozná matka ale jsem velice ráda,že spoustu z vás bylo na mé straně,určitě se pokusím situaci řešit ale rozhodně né v ústupku z mé strany,nechci aby bylo ublíženo naší fence, našim kočkám ani pejskovi mé dcery.
Moje dcera je bohužel tvrdohlavá,a můj nazor co jí napíši je špatný.
Děkuji všem moc

26.2.2023 21:09
bantender

XXX.XXX.239.37

Ať si jej má u postele ale u své...

26.2.2023 22:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

bantender napsal(a):

Přesně!👍

26.2.2023 22:50

bantender napsal(a):

Reagovala jsem na to, že připouštíte možnost, že pes skončí u vás, až vaše fenka nebude. A to ještě ve smyslu - zvykat na ten kotec.
Ano, v současné době ať má psa u postele své.

26.2.2023 23:34
fikovnice

XXX.XXX.61.130

Tak to je smutné.

Samozřejmě neznám pozadí, ale neumím si to představit. Ve vlastní rodině.

"Kometo", to je bohužel realita...
O Alence vím. A Vy o mé situaci možná také.
Momentálně jsem tu nějakou dobu nebyla, protože se událo něco hodně nedobrého...a kdybych tu doslova protekla k sousedům o patro níž, tak pseudofamílii to nebude zajímat.
No nic, karma je zdarma!

26.2.2023 23:37
molok

XXX.XXX.160.141

Tohle vlákno je spíše výlet do lidských vztahů a duší než těch psích. Nemůžu si zadavatelko pomoci, ale sama píšete v prvním příspěvku, že jste vysloveně zakázala seznámení už tenkrát, když ten pes byl štěňátko a ta Vaše měla 7 let (abysme furt neházeli tou psí důchodkyní). Je naprosto logické, že omezení psí přítomnosti omezuje i majiteli frekvenci návštěv, omezila jste už na začátku možnost, aby si to stěno vůbec zvyklo u někoho na kočky, rozhodla jste už na začátku, že se chcete dobrovolně stýkat s dcerou co nejméně. Mohli se velmi snadno na začátku frekventovaně seznamovat na neutrální půdě, zvlášť když se jedná o psa osoby, se kterou Vaše fena vyrůstala a která kdyby mohla místo štěkání mluvit, tak by třeba zkousla, že se bude častěji vídat se svou lidskou-dětskou ségrou i za cenu že u toho bude ten malý nový obšoustník.

Je naprosto běžné, že lidé nemají z nějakého důvodu super vztahy v rodinách, nechtějí se často vídat, baví se pouze ze společenské povinosti, že jsou nějak pokrevně spjati. Ale nesvádějme to prosím na psy. Pokud nebudete chtít vídat pak často vnuky, protože by Vás to otravovalo, řekněte to přístě dceři na rovinu a nepleťte do tohy třeba zase nervózní kočky. Vyjasníte si tím vztahy.

26.2.2023 23:38
fikovnice

XXX.XXX.61.130

Tak některý plemena psů prostě neseznámíte takovým způsobem, jak si představujete, malinois není retrívr.

A to ještě Ali i Tvůj Dráček by přece bránil své teritorium proti cizímu psu, ač je jinak velmi přátelský.

26.2.2023 23:43
fikovnice

XXX.XXX.61.130

Ouško4 napsal(a):
Přesně tak.

Nechápu, pokud u té maminky nejsem nakvartýrovaná 7x v týdnu půl dne, proč by ten pes nemohl párkrát do měsíce (těch 20 minut na vypití kafe) vydržet někde jinde.

Zadavatelko, tím, že budete (a teď to myslím v obecné rovině, ne jen co se týče příbuzenstva, i když tam to platí asi dvojnásob), pořád všem ustupovat, ve všem se přizpůsobovat, všechno tolerovat a ve všem se sebou nechat manipulovat, jen "aby to nenarušilo dobré vztahy", je to cesta do pekel, protože tohle vám ty dobré vztahy nezajistí ani omylem. Jen se s vámi lidi naučí vytírat si zadky, a vaší dobroty zneužívat.

Tak tak, do kamene tesat!

26.2.2023 23:45
fikovnice

XXX.XXX.61.130

molok napsal(a):
Tohle vlákno je spíše výlet do lidských vztahů a duší než těch psích. Nemůžu si zadavatelko pomoci, ale sama píšete v prvním příspěvku, že jste vysloveně zakázala seznámení už tenkrát, když ten pes byl štěňátko a ta Vaše měla 7 let (abysme furt neházeli tou psí důchodkyní). Je naprosto logické, že omezení psí přítomnosti omezuje i majiteli frekvenci návštěv, omezila jste už na začátku možnost, aby si to stěno vůbec zvyklo u někoho na kočky, rozhodla jste už na začátku, že se chcete dobrovolně stýkat s dcerou co nejméně. Mohli se velmi snadno na začátku frekventovaně seznamovat na neutrální půdě, zvlášť když se jedná o psa osoby, se kterou Vaše fena vyrůstala a která kdyby mohla místo štěkání mluvit, tak by třeba zkousla, že se bude častěji vídat se svou lidskou-dětskou ségrou i za cenu že u toho bude ten malý nový obšoustník.

Je naprosto běžné, že lidé nemají z nějakého důvodu super vztahy v rodinách, nechtějí se často vídat, baví se pouze ze společenské povinosti, že jsou nějak pokrevně spjati. Ale nesvádějme to prosím na psy. Pokud nebudete chtít vídat pak často vnuky, protože by Vás to otravovalo, řekněte to přístě dceři na rovinu a nepleťte do tohy třeba zase nervózní kočky. Vyjasníte si tím vztahy.

Popravdě, já to čtu po nějaké pauze zde postupně...
To, co píšete, je jistě pravda, ale...už se stalo. Těžko teď dohánět něco ze štěněcího věku bulloida.

26.2.2023 23:45
Doron

XXX.XXX.162.50

Fíkovnice, Vy jste byla nemocná?
Postrádala jsem Vás v P diskuzi:(...

26.2.2023 23:50
fikovnice

XXX.XXX.61.130

Doron napsal(a):
Fíkovnice, Vy jste byla nemocná?
Postrádala jsem Vás v P diskuzi:(...

Jéé, děkuji!
Já doufám, že zase začneme péčkovat!
Ne ne, nebyla jsem nemocná. "Jen" mi v práci provedli takovou křivárnu, že jsem ji neuměla rozdýchat...

26.2.2023 23:53
Doron

XXX.XXX.162.50

Pitomci pitomý 😬

26.2.2023 23:59
molok

XXX.XXX.160.141

fikovnice napsal(a):
To, co píšete, je jistě pravda, ale...už se stalo. Těžko teď dohánět něco ze štěněcího věku bulloida.

Ano, teď už je zřejmě pozdě, fenka se stala důchodkyní a pes nikdy nepoznal život s kočkama. Já jsem chtěl spíše poznamenat, že tí hlavní zabejčení buloidi jsou v tomto příběhu lidi a ne psi. Máme příběh pouze z jedné strany od mámy a i v tom na sebe práskla sama několik věcí, které prostě nevidím jako psí, ale lidský problém a to jsme ještě neslyšeli druhou stranu teda dceru. Zabejčené lidi prostě neodbejčíš, to u těch psů to jde kolikrát mnohem snadněji.

A doufám, že bude u Vás vše fajn Fíkovnice, já budu dávat výpověď z lehce podobného důvodu, tak s Vámi soucítím. Ale také si vždycky říkám, že jak nejde o život, jde o houno ...

27.2.2023 00:17
fikovnice

XXX.XXX.61.130

molok napsal(a):
Ano, teď už je zřejmě pozdě, fenka se stala důchodkyní a pes nikdy nepoznal život s kočkama. Já jsem chtěl spíše poznamenat, že tí hlavní zabejčení buloidi jsou v tomto příběhu lidi a ne psi. Máme příběh pouze z jedné strany od mámy a i v tom na sebe práskla sama několik věcí, které prostě nevidím jako psí, ale lidský problém a to jsme ještě neslyšeli druhou stranu teda dceru. Zabejčené lidi prostě neodbejčíš, to u těch psů to jde kolikrát mnohem snadněji.

A doufám, že bude u Vás vše fajn Fíkovnice, já budu dávat výpověď z lehce podobného důvodu, tak s Vámi soucítím. Ale také si vždycky říkám, že jak nejde o život, jde o houno ...

Já vím, máte pravdu "Moloku".
Přeji Vám jen vše dobré!
Se mnou to zamávalo tak, že mám pocit, že chodit do práce s permanentní nauzeou fakt není OK. Přesto chci ještě proti té sviňárně zabojovat! Nějak zmobilizovat síly a také ty, kteří mi chtějí pomoci...a nevzdát se. Přesto jsem už pokoukávala také po jiných místech... Je to smutné, po cca 26 letech na jednom pracovišti.

27.2.2023 04:38
impact

XXX.XXX.56.151

molok napsal(a):

No tak ona hlavně dcerunka měla první dva roky života psa přítele s barákem, kde pes byl normálně venku. Takže tak nějak pochybuju, že by v tu dobu ona sama měla snahu aktivně jezdit se psem k máti a přespávat tam celé víkendy, případně tam psa odkládat, když chtěla jet ke kámošce.

Možná zkuste lépe číst, než budete někomu lézt do hlavy a soudit ho

Hážete to tady na matku a přitom je dost pravděpodobné, že dceru ani psa pořádně dva roky neviděla. Najednou se podařené dcerunce hodí, protože nemá přítele, takže je věčně navekslovaná v mamahotelu a nemá barák, bydlí v bytě a má nevychovanýho bulla, kterýho nemá kde nechat, když chce vyrazit pařit s kámoškou.

27.2.2023 04:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.117

molok napsal(a):

Já bych zadavatelku zase neodsuzovala za to, že se pes dcery chová tak, jak se chová - to, že je pes i teď ve třech letech nevychovaný, ničí, neposlouchá není vina zadavatelky. Dcera je dospělá, jaksi ho zapomněla vychovat a teď jí ho chce hodit na krk, protože ji omezuje v rozletu ...

To, že někde udělala chybu ve výchově dcery je pravděpodobné, ale rozhodně bych jí nenasazovala psí hlavu za to, že má dcera nevychovaného psa nebo že ji nechce vídat.

Já k mé mamce domů své psy taky netahám (shodou okolností na teď taky 10 letou BOM) a nemá to žádný vliv na to, jestli jsou mí psi vychování, loví kočky nebo devastují domácnost. Dokonce ani to není známka toho, že bysme se s mamkou nechtěly vídat nebo měly špatné vztahy...

27.2.2023 09:40
bantender

XXX.XXX.239.37

fikovnice napsal(a):

Já jsem tehdy seznámení nezakázala,jen jsem chtěla je prvně seznámit na neutrální půdě,bohužel dcera si nedala říct,a pustila jej u nás na dvoře,ještě k tomu za tmy když odjížděla kde ho hned naše fena kousla.
Od té doby kdykoli dojela,přenesla jej dovnitř kde mohl být jelikož jsme tehdy doma kočku neměli,a jezdila s ním občas. Byla tu s ním pak i na zahradě,zavřeli jsme naší fenu,a právě nastal zase problém kočky co jsou venku,jak jí uviděl šel po ní,jenže naše kočky jsou zvyklé si kdekoli lehnout a vyhřívat se, když tu byl tak raději zůstali na střeše. Naše fenka kočky snese,a ony jsou prostě zvyklé.
Rozhodně to není o tom,že by nesnesla jen psa dcery ale nesnese doma žádného psa. Venku jí to je jedno.
Dcera bydlela s přítelem ve vedlejší vesnici, tak jak odrostl v klidu jej nechávala na dvoře,bohužel problém nastal až co je na bytě. Z toho důvodu si právě pořídila kotec k mé matce aby mohla jezdit,a vždy jej tam na chvíli dát, jenže opět nastal problém v tom,že mu bude zima,že tam bude kňučet atd...atd.. tak začala hrotit to aby jej brala sem.
Určitě to není o tom,že já bych nikdy snahu neměla,tak mě nesuďte.
Teď už bohužel nechci protože mám strach.

27.2.2023 09:45

"Nemůžu si zadavatelko pomoci, ale sama píšete v prvním příspěvku, že jste vysloveně zakázala seznámení už tenkrát, když ten pes byl štěňátko"

ne, tohle zadavatelka nepíše, píše toto :

"a když si jej pořídila, tak jej u nás pustila na dvoře,i přes můj zákaz,a naše po něm hned vyjela,tehdy jsem jí řekla,že prostě takhle to nemuže dělat"

a tak to je v pořádku
to, že vypuštění štěněte pod nos reaktivní maliňačce je cocotina

"Je naprosto logické, že omezení psí přítomnosti omezuje i majiteli frekvenci návštěv, omezila jste už na začátku možnost, aby si to stěno vůbec zvyklo u někoho na kočky, rozhodla jste už na začátku, že se chcete dobrovolně stýkat s dcerou co nejméně.,"
dobrá fabulace
a neomezila to dcera (pokud vůbec je omezeno) tím, že nechce dodržovat nějaká pravidla?

"Mohli se velmi snadno na začátku frekventovaně seznamovat na neutrální půdě"
zase, dobré je číst ty příspěvky
venku ti psi problém nemají!

"Je naprosto běžné, že lidé nemají z nějakého důvodu super vztahy v rodinách, nechtějí se často vídat, baví se pouze ze společenské povinosti, že jsou nějak pokrevně spjati. Ale nesvádějme to prosím na psy. Pokud nebudete chtít vídat pak často vnuky, protože by Vás to otravovalo, řekněte to přístě dceři na rovinu a nepleťte do tohy třeba zase nervózní kočky. Vyjasníte si tím vztahy."

tož to je "dobrá" psíchoanalýza.....

"To, že někde udělala chybu ve výchově dcery je pravděpodobné"
a proč?

27.2.2023 10:01
bantender

XXX.XXX.239.37

"Nemůžu si zadavatelko pomoci, ale sama píšete v prvním příspěvku, že jste vysloveně zakázala seznámení už tenkrát, když ten pes byl štěňátko"

ne, tohle zadavatelka nepíše, píše toto :

"a když si jej pořídila, tak jej u nás pustila na dvoře,i přes můj zákaz,a naše po něm hned vyjela,tehdy jsem jí řekla,že prostě takhle to nemuže dělat"

a tak to je v pořádku
to, že vypuštění štěněte pod nos reaktivní maliňačce je cocotina

"Je naprosto logické, že omezení psí přítomnosti omezuje i majiteli frekvenci návštěv, omezila jste už na začátku možnost, aby si to stěno vůbec zvyklo u někoho na kočky, rozhodla jste už na začátku, že se chcete dobrovolně stýkat s dcerou co nejméně.,"
dobrá fabulace
a neomezila to dcera (pokud vůbec je omezeno) tím, že nechce dodržovat nějaká pravidla?

"Mohli se velmi snadno na začátku frekventovaně seznamovat na neutrální půdě"
zase, dobré je číst ty příspěvky
venku ti psi problém nemají!

"Je naprosto běžné, že lidé nemají z nějakého důvodu super vztahy v rodinách, nechtějí se často vídat, baví se pouze ze společenské povinosti, že jsou nějak pokrevně spjati. Ale nesvádějme to prosím na psy. Pokud nebudete chtít vídat pak často vnuky, protože by Vás to otravovalo, řekněte to přístě dceři na rovinu a nepleťte do tohy třeba zase nervózní kočky. Vyjasníte si tím vztahy."

tož to je "dobrá" psíchoanalýza.....

"To, že někde udělala chybu ve výchově dcery je pravděpodobné"
a proč?

Prosím vás, s dcerou jsme velice za dobře. Jezdí k nám úplně normálně,jen začala poslední dobou řešit psa,ale i tak se bavíme v pohodě.
Mě jde pouze o to,že se jí snažím vysvětlit,že naše fena nesnese jejího psa.
Vztahy v rodině máme naprosto v pořádku.

27.2.2023 10:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Hmn,
chybou ve výchově jsem myslela to, že dcera nerespektuje pravidla - kdyby byla vždy pevně nastavená, tak jí to vyhrožování vypuštěním psa na dvůr zadavatelky v její nepřítomnosti ani nenapadne.

27.2.2023 10:59

bantender napsal(a):
Prosím vás, s dcerou jsme velice za dobře. Jezdí k nám úplně normálně,jen začala poslední dobou řešit psa,ale i tak se bavíme v pohodě.

bantender, však já tohle nijak nezpochybňuji
možná máš problém se čtením příspěvků.....

"chybou ve výchově jsem myslela to, že dcera nerespektuje pravidla - kdyby byla vždy pevně nastavená, tak jí to vyhrožování vypuštěním psa na dvůr zadavatelky v její nepřítomnosti ani nenapadne."
tohle by bylo na zcela jinou debatu
takže jenom - ne, takhle jednoduše to nefunguje

27.2.2023 11:49
Doron

XXX.XXX.162.50

bantender napsal(a):

Ona Vaše dcera asi moc talentovaná kynoložka nebude, to už se prokázalo tím, že nedokázala svého psa vychovat.
Tím pádem na její nápady nemůžete brát zřetel. Neví, co činí..
Máme jednoho takového kamaráda s anglickým bulíkem.
Je to naprostá tragédie.
Kamarád nemá talent, předvídavost, postřeh , schopnost číst signály psa natož schopnost ho nějak usměrnit.
Jediné,co se naučil je , že psa neustále dokola odměňuje za povel "sedni'.
Psíkovi jsou dva roky, a už povel skoro umí:)), jinak se rve, neumí přivolání , prostě nula nula nic:(
Kámoše máme rádi, ale na návštěvu ho pozvat nemůžeme (máme psy, kočku a slepice), protože všude chodí s tím svým
nevychovancem, aby nebyl doma smutný😬

27.2.2023 11:56
Lily2

XXX.XXX.133.234

Doron napsal(a):
Ona Vaše dcera asi moc talentovaná kynoložka nebude, to už se prokázalo tím, že nedokázala svého psa vychovat.
Tím pádem na její nápady nemůžete brát zřetel. Neví, co činí..
Máme jednoho takového kamaráda s anglickým bulíkem.
Je to naprostá tragédie.
Kamarád nemá talent, předvídavost, postřeh , schopnost číst signály psa natož schopnost ho nějak usměrnit.
Jediné,co se naučil je , že psa neustále dokola odměňuje za povel "sedni'.
Psíkovi jsou dva roky, a už povel skoro umí:)), jinak se rve, neumí přivolání , prostě nula nula nic:(
Kámoše máme rádi, ale na návštěvu ho pozvat nemůžeme (máme psy, kočku a slepice), protože všude chodí s tím svým
nevychovancem, aby nebyl doma smutný😬

Jak je starý? :)

27.2.2023 12:04

Lily2 napsal(a):

ten kamarad?
o psovi to pise

27.2.2023 12:34
molok

XXX.XXX.160.141

@bantender (a částečně i pro hmm) a co jste tedy udělala, aby se psi seznámili v průběhu těch tří roků a zkusili to? Pokud jsou psi mimo dvorek v pohodě, tak jste ani jednou nezkusili jim dát po návratu z procházky náhubek a vejít na dvorek? Protože "Vyslovený zákaz?" Nemůžu si pomoci ale "Můj vyslovený zákaz", aby štěně bylo na mém dvorku, nepovažuji za pravidlo či řešení ale za ultimátum. A vztahy, kde jedna strana dává ultimáta a druhá vyhrožuje jejich porušením nebo je přímo porušuje nevypadají jako super vztahy ale jako nějaký vztah Ukrajiny s Ruskem. V životě funguje základní pravidlo tedy nedělej druhému to, co nechceš, aby dělal on tobě. Vaše řešení je aby byl pes v kotci u babičky, což chápu, že prostě není schůdné řešení pro Vaši dceru (mít třeba Bula v zimě v kotci) protože to způsobuje jeho nepodlí či klidně i zdravotní potíže následkem promrznutí, zatímco vy nechcete nepohodlí pro Vaši fenu a kočky. Děláte dceři to, co nechcete aby dělala ona Vám a nazpátek Vám chce dcera dělat to, co nechce, abyste jí dělala vy. A tomu říkám zabejčení.

A pokud to v minulosti fungovalo bez problémů, ale problém je až teď když chce dcera po Vás, abyste psa hlídala a vy už na to dnes nemáte řešení, protože jste na něm nikdy společně nepracovali, tak jste to měla napsat hned na začátku, protože jinak je to celé dost zmatené. A pochopte také, že když vidím vyjádření pouze jedné strany a chybí mi druhá strana skládačky, jsem většinou skeptický.

Pokud jste si sem přišla pro potvrzení, že děláte všechno dobře a Vaše dcera se asi zbláznila, tak jste ho dostala od drtivé většiny zdejších uživatelů a máte to uzavřené. Skeptické příspěvky, že jste se nikdy nepokusili o fungující řešení pro obě strany můžete s klidem přehlédnout.

27.2.2023 12:38
bantender

XXX.XXX.239.37

molok napsal(a):
@bantender (a částečně i pro hmm) a co jste tedy udělala, aby se psi seznámili v průběhu těch tří roků a zkusili to? Pokud jsou psi mimo dvorek v pohodě, tak jste ani jednou nezkusili jim dát po návratu z procházky náhubek a vejít na dvorek? Protože "Vyslovený zákaz?" Nemůžu si pomoci ale "Můj vyslovený zákaz", aby štěně bylo na mém dvorku, nepovažuji za pravidlo či řešení ale za ultimátum. A vztahy, kde jedna strana dává ultimáta a druhá vyhrožuje jejich porušením nebo je přímo porušuje nevypadají jako super vztahy ale jako nějaký vztah Ukrajiny s Ruskem. V životě funguje základní pravidlo tedy nedělej druhému to, co nechceš, aby dělal on tobě. Vaše řešení je aby byl pes v kotci u babičky, což chápu, že prostě není schůdné řešení pro Vaši dceru (mít třeba Bula v zimě v kotci) protože to způsobuje jeho nepodlí či klidně i zdravotní potíže následkem promrznutí, zatímco vy nechcete nepohodlí pro Vaši fenu a kočky. Děláte dceři to, co nechcete aby dělala ona Vám a nazpátek Vám chce dcera dělat to, co nechce, abyste jí dělala vy. A tomu říkám zabejčení.

A pokud to v minulosti fungovalo bez problémů, ale problém je až teď když chce dcera po Vás, abyste psa hlídala a vy už na to dnes nemáte řešení, protože jste na něm nikdy společně nepracovali, tak jste to měla napsat hned na začátku, protože jinak je to celé dost zmatené. A pochopte také, že když vidím vyjádření pouze jedné strany a chybí mi druhá strana skládačky, jsem většinou skeptický.

Pokud jste si sem přišla pro potvrzení, že děláte všechno dobře a Vaše dcera se asi zbláznila, tak jste ho dostala od drtivé většiny zdejších uživatelů a máte to uzavřené. Skeptické příspěvky, že jste se nikdy nepokusili o fungující řešení pro obě strany můžete s klidem přehlédnout.

No tehdy to ani dcera neřešila když bydlela u přítele,chodili jsme spolu ven ale nechtěla ho dávat sem,až teď co je na bytě. A to už mi dobré nepříjde právě.

27.2.2023 13:10

fikovnice napsal(a):
Já vím, máte pravdu "Moloku".
Přeji Vám jen vše dobré!
Se mnou to zamávalo tak, že mám pocit, že chodit do práce s permanentní nauzeou fakt není OK. Přesto chci ještě proti té sviňárně zabojovat! Nějak zmobilizovat síly a také ty, kteří mi chtějí pomoci...a nevzdát se. Přesto jsem už pokoukávala také po jiných místech... Je to smutné, po cca 26 letech na jednom pracovišti.

Pokoukávejte. Neumím si představit, chodit do práce s tak nepříjemným pocitem.

Zažila jsem u koní. Ale tam jsem mohla v poklidu složit funkci, protože mě to neživilo. I když jsem tím přišla o velmi levné ustájení. Ale ten pocit osvobození a úlevy stál za to.

27.2.2023 13:16
Lily2

XXX.XXX.133.234

ten kamarad?
o psovi to pise

Ups. :D Jsem to četla dvakrát a to info o věku jsem odignorovala nějak.

27.2.2023 14:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

bantender napsal(a):
No tehdy to ani dcera neřešila když bydlela u přítele,chodili jsme spolu ven ale nechtěla ho dávat sem,až teď co je na bytě. A to už mi dobré nepříjde právě.

Jo "na bytě".
Je to rozhodně náročnější než v domku.
Všechno si ale musí vyzkoušet.
Bude vyškolená, vyléčená ...

27.2.2023 15:14
Doron

XXX.XXX.162.50

Lily2 napsal(a):

Kamarád asi šedesát let a pes dva roky:))

27.2.2023 15:23
Doron

XXX.XXX.162.50

A ten pes zadavatelky tři roky;)

27.2.2023 17:59

Mám psy, mám dceru co má psa a upřímně si něco takového neumím představit.
Nebudu brát v potaz současné psy, protože s těma je to na pohodu, ale kdyby ta situace byla s předchozí fenou, se Sárou, tak tam bych tlačila na to, aby dcera se štěnětem jezdila co nejčastěji.
U ní bych naopak nevolila žádné seznamování na neutrální půdě, ale naopak bych si pro štěně došla ven a domů bych ho přinesla já sama...
Zároveń bych ale neměla problém omezit štěně a nebo svého psa po dobu návštěvy, kdyby byl problém. Zároveń vím, že dcera by respektovala moje pokyny a když by to nešlo, tak by jezdila na návštěvu sama bez psaa nebo by moji psi byli na zahradě a dcery pes na dvoře...třeba...

Prostě chci říct, že pokud bych dceru požádala, aby nejezdila se psem, tak by s ním nejezdila. Pokud by mělo dojít k pokusu o seznámení s jejím štěnětem, tak bychom scénář měly domluvený dopředu....

27.2.2023 22:04
fikovnice

XXX.XXX.63.101

bantender napsal(a):
Já jsem tehdy seznámení nezakázala,jen jsem chtěla je prvně seznámit na neutrální půdě,bohužel dcera si nedala říct,a pustila jej u nás na dvoře,ještě k tomu za tmy když odjížděla kde ho hned naše fena kousla.
Od té doby kdykoli dojela,přenesla jej dovnitř kde mohl být jelikož jsme tehdy doma kočku neměli,a jezdila s ním občas. Byla tu s ním pak i na zahradě,zavřeli jsme naší fenu,a právě nastal zase problém kočky co jsou venku,jak jí uviděl šel po ní,jenže naše kočky jsou zvyklé si kdekoli lehnout a vyhřívat se, když tu byl tak raději zůstali na střeše. Naše fenka kočky snese,a ony jsou prostě zvyklé.
Rozhodně to není o tom,že by nesnesla jen psa dcery ale nesnese doma žádného psa. Venku jí to je jedno.
Dcera bydlela s přítelem ve vedlejší vesnici, tak jak odrostl v klidu jej nechávala na dvoře,bohužel problém nastal až co je na bytě. Z toho důvodu si právě pořídila kotec k mé matce aby mohla jezdit,a vždy jej tam na chvíli dát, jenže opět nastal problém v tom,že mu bude zima,že tam bude kňučet atd...atd.. tak začala hrotit to aby jej brala sem.
Určitě to není o tom,že já bych nikdy snahu neměla,tak mě nesuďte.
Teď už bohužel nechci protože mám strach.

Zadavatelko, já v žádném případě nejdu proti Vám!
Já to včera jen prolítla...po pauze zde.
Tuším, že u Vás za to nedobré může dcerunka. Nemusíte se určitě obhajovat!

27.2.2023 22:08
fikovnice

XXX.XXX.63.101

Pokoukávejte. Neumím si představit, chodit do práce s tak nepříjemným pocitem.

Zažila jsem u koní. Ale tam jsem mohla v poklidu složit funkci, protože mě to neživilo. I když jsem tím přišla o velmi levné ustájení. Ale ten pocit osvobození a úlevy stál za to.

...no jo, jenže cca mě znáte: Věk, zdravotní problémy, úzká odborná specializace...
Pravdou je, že jsem např. zde nebyla asi 10 dní, ptž jsem prostě přestala úplně fungovat. A to je zlé...

A promiňte ostatní prosím OT.

27.2.2023 22:14
fikovnice

XXX.XXX.63.101

molok napsal(a):

Zdravím ještě jednou srdečně "moloku"!
Znám Vás odtud a prakticky vždy s Vámi souzním a souhlasím...
I dnes jsem toto dlouhé vlákno jen prolítla, nějak není čas a ani chuť.

Víte, i pokud třeba úplně na začátku udělala zadavatelka nějakou chybu, teď už nemá smysl cokoli "vyčítat" nebo se k tomu vracet. To, co jsem přečetla, mi spíš ukazuje na neúctu a nerespekt dcery vůči matce, potažmo jejímu psovi a kočce. Nejsem zdaleka taková odbornice na zvířecí vztahy, jako někteří jiní odtud, ale nějak tak mi to připadá. A nejvíc souzním s tím prvním příspěvkem "impact": Váš dům, Váš pes, Vaše pravidla.
Tedy zadavatelky...

28.2.2023 09:24
molok

XXX.XXX.160.141

fikovnice napsal(a):
Zdravím ještě jednou srdečně "moloku"!
Znám Vás odtud a prakticky vždy s Vámi souzním a souhlasím...
I dnes jsem toto dlouhé vlákno jen prolítla, nějak není čas a ani chuť.

Víte, i pokud třeba úplně na začátku udělala zadavatelka nějakou chybu, teď už nemá smysl cokoli "vyčítat" nebo se k tomu vracet. To, co jsem přečetla, mi spíš ukazuje na neúctu a nerespekt dcery vůči matce, potažmo jejímu psovi a kočce. Nejsem zdaleka taková odbornice na zvířecí vztahy, jako někteří jiní odtud, ale nějak tak mi to připadá. A nejvíc souzním s tím prvním příspěvkem "impact": Váš dům, Váš pes, Vaše pravidla.
Tedy zadavatelky...

Já Vám plně rozumím jak to myslíte, už sem moc nechodím (není času) a sranda je, že jsem to byl většinou v minulosti já kdo mírnil vždycky vášně vůči zadavatelům dotazu a teď jsem se nějak rozjel. Mne spíše popíchl i obecný narativ diskuze 'drzá dcera ať táhne i se psem' ignorující pokus o řešení vztahů mezi lidmi a možná jsem si to nespravedlivě obrátil vůči zadavatelce.

Tak se vrátím do své staré hodné ulity, tedy dle citátu z Pána Prstenů "Zmenším se a odejdu na západ"

28.2.2023 10:40

molok napsal(a):
Já Vám plně rozumím jak to myslíte, už sem moc nechodím (není času) a sranda je, že jsem to byl většinou v minulosti já kdo mírnil vždycky vášně vůči zadavatelům dotazu a teď jsem se nějak rozjel. Mne spíše popíchl i obecný narativ diskuze 'drzá dcera ať táhne i se psem' ignorující pokus o řešení vztahů mezi lidmi a možná jsem si to nespravedlivě obrátil vůči zadavatelce.

Tak se vrátím do své staré hodné ulity, tedy dle citátu z Pána Prstenů "Zmenším se a odejdu na západ"

Na západ nechoďte, mužskej prvek tu často chybí.

Jinak máte pravdu, lidský vztahy jsou v poslední době dost špatný už i v rodinách. Jenže zájem to řešit musí mít obě strany. Pokud ta snaha není, tak nemůže jeden stále ustupovat, to nejde. Mladí dnes nejsou moc zvyklí dělat kompromisy, chtějí všechno hned a užívat života. A ještě finanční podporu.

28.2.2023 11:53

fikovnice napsal(a):
...no jo, jenže cca mě znáte: Věk, zdravotní problémy, úzká odborná specializace...
Pravdou je, že jsem např. zde nebyla asi 10 dní, ptž jsem prostě přestala úplně fungovat. A to je zlé...

Bohužel to znám. Jsem v podobné situaci, tedy asi podobně, vaše podrobnosti neznám. To ale není důležité. Důležité je, že v našem věku, a jak píšete, při poměrně úzké specializaci, je obtížné najít odpovídající zaměstnání. Brněnský rybníček není moc velký. A to pracujeme každá ve zcela jiné branži. Taky se dívám na nabídky...

28.2.2023 13:35

Ženské "nebulte". Jsou mnohem menší rybníčky.
Držím palce oběma.

28.2.2023 19:10

fikovnice napsal(a):

Rozumím. Proto děkuji, vstávaje lehaje, za práci, kterou teď mám. Protože kam jinam bych se vrtla? Ve svém věku. Taky úzká specializace.

Takže si s kolegyní (kolegyněmi) občas zahudráme, co že to vedení zase vymyslelo a nakonec se usneseme, že všude je něco. A mohlo by být i hůř.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2023 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

Rozumím. Proto děkuji, vstávaje lehaje, za práci, kterou teď mám. Protože kam jinam bych se vrtla? Ve svém věku. Taky úzká specializace.

Takže si s kolegyní (kolegyněmi) občas zahudráme, co že to vedení zase vymyslelo a nakonec se usneseme, že všude je něco. A mohlo by být i hůř.

Holky jak tak koukam tak i když sem pitomej dělník mám to jednodušší. Vždycky je jiná fabrika. Peníze ovšem asi oproti vám ne tak fajn.

28.2.2023 22:29
fikovnice

XXX.XXX.60.120

molok napsal(a):

Ne ne, neodcházejte, ráda čtu Vaše příspěvky...

28.2.2023 22:33
fikovnice

XXX.XXX.60.120

Bohužel to znám. Jsem v podobné situaci, tedy asi podobně, vaše podrobnosti neznám. To ale není důležité. Důležité je, že v našem věku, a jak píšete, při poměrně úzké specializaci, je obtížné najít odpovídající zaměstnání. Brněnský rybníček není moc velký. A to pracujeme každá ve zcela jiné branži. Taky se dívám na nabídky...

Přesně tak! To mě mrzí i za Vás "Balu". Já tedy zatím setrvávám...
Ale ta demotivující facka mě tentokrát fakt položila na lopatky. Pracuji tam asi 26 let, panebože, koho zkušenějšího by si mohli přát?! A omlouvám se za sebechválu , ale já opravdu vím, že nejde o profesní pochybení, nýbrž snahu mi ublížit na mém možná nejcitlivějším místě...

Ale já se prostě nedám!!! Alespoň zatím jsem tak rozhodnutá. Mám podporu studentů, přátel, zčásti i vedení (tedy nemám na mysli to nejužší vedení, ale někoho ještě nad ním).

Držím Vám pěsti! Ta frustrace je opravdu šílená...

28.2.2023 22:35
fikovnice

XXX.XXX.60.120

Holky jak tak koukam tak i když sem pitomej dělník mám to jednodušší. Vždycky je jiná fabrika. Peníze ovšem asi oproti vám ne tak fajn.

Jani, plat jsem tu zveřejňovala...nikdo tomu nechtěl věřit...
Jenže kam jít a co dělat... Navíc, když mě práce se studenty naplňuje...

Dnes jsem měla dvě cvika po sobě - 7h v kuse, a cítím se jak naspeedovaná! Oni jsou studenti fakt donoři energie.

28.2.2023 22:39
fikovnice

XXX.XXX.60.120

Ženské "nebulte". Jsou mnohem menší rybníčky.
Držím palce oběma.

Já vím "orionko". Neznám samozřejmě případ "balu". Ale když už jsem to zde OT otevřela, je snaha některých individuí u nás mi vzít to, na čem mi opravdu záleží (asi tušíte...). A je fakt, že teda čekala bych téměř vše, ale toto mě ani nenapadlo.
No nic, bude se bojovat! Když oni do mě, tak já do nich!!!

Neregistrovaný uživatel

28.2.2023 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

fikovnice napsal(a):
Já vím "orionko". Neznám samozřejmě případ "balu". Ale když už jsem to zde OT otevřela, je snaha některých individuí u nás mi vzít to, na čem mi opravdu záleží (asi tušíte...). A je fakt, že teda čekala bych téměř vše, ale toto mě ani nenapadlo.

Nedej se a koukej jim to nandat. Držíme ti tu všichni palce.

28.2.2023 22:55
Doron

XXX.XXX.5.11

Netuším, co Vám chtějí vzít Fíkovnice, ale taky Vám moc držím palce!
Ani nevím, co učíte ( neprozradíte?), ale jak jsem Vás tady poznala, určitě jste skvělá.
Já děkuju Bohu za to, že nepracuju v žádném kolektivu a nemám nadřízené.

28.2.2023 23:16

fikovnice napsal(a):

Jani moc drzime s Kelišem pěsti a packy, Ty to dáš....

1.3.2023 07:23

fikovnice napsal(a):
Přesně tak! To mě mrzí i za Vás "Balu". Já tedy zatím setrvávám...
Ale ta demotivující facka mě tentokrát fakt položila na lopatky. Pracuji tam asi 26 let, panebože, koho zkušenějšího by si mohli přát?! A omlouvám se za sebechválu , ale já opravdu vím, že nejde o profesní pochybení, nýbrž snahu mi ublížit na mém možná nejcitlivějším místě...

Ale já se prostě nedám!!! Alespoň zatím jsem tak rozhodnutá. Mám podporu studentů, přátel, zčásti i vedení (tedy nemám na mysli to nejužší vedení, ale někoho ještě nad ním).

Držím Vám pěsti! Ta frustrace je opravdu šílená...

Držím vám pěsti, nedejte se!

Taky setrvávám. Dokud to půjde. Nechce se mi měnit zaměstnání, protože jak psal někdo, všude je něco. Už jsem z toho unavená, utahaná, příliš často ve stresu. Snažím se si to nepřipouštět, snažím se, aby to zlé po mně jen sjelo, ale nejde to zcela. A ta nespokojenost se pak projevuje v dalších oblastech života...

1.3.2023 12:19
fikovnice

XXX.XXX.61.35

Nedej se a koukej jim to nandat. Držíme ti tu všichni palce.

Děkuju Jani!

1.3.2023 12:21
fikovnice

XXX.XXX.61.35

Doron napsal(a):
Netuším, co Vám chtějí vzít Fíkovnice, ale taky Vám moc držím palce!
Ani nevím, co učíte ( neprozradíte?), ale jak jsem Vás tady poznala, určitě jste skvělá.
Já děkuju Bohu za to, že nepracuju v žádném kolektivu a nemám nadřízené.

Noo, úplně to zveřejnit nechci...i když se to tu ví...
Klidně písnu do SZ.

A všem vám holky moc děkuju!!!

1.3.2023 12:23
fikovnice

XXX.XXX.61.35

Držím vám pěsti, nedejte se!

Taky setrvávám. Dokud to půjde. Nechce se mi měnit zaměstnání, protože jak psal někdo, všude je něco. Už jsem z toho unavená, utahaná, příliš často ve stresu. Snažím se si to nepřipouštět, snažím se, aby to zlé po mně jen sjelo, ale nejde to zcela. A ta nespokojenost se pak projevuje v dalších oblastech života...

Přesně!
Já tu nějakou dobu nebyla, ptž mě to úplně položilo. I teď, jak o tom píšu, tak nauzea, zle...
S těmito pocity chodím každý den do práce. Pokud to bude setrvávat, tak to tak nepůjde. Ničím si jen zdraví kvůli...zlým pipinám!

I já Vám držím pěsti a myslím, ať to ustojíte.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2023 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.26

fikovnice napsal(a):
Noo, úplně to zveřejnit nechci...i když se to tu ví...
Klidně písnu do SZ.

A všem vám holky moc děkuju!!!

Jani písni do sz když se ti bude chtít. Už jen proto že jsem v Brně nějakej ten patek studovala taky. Ale knihovnictví.

1.3.2023 17:20

fikovnice napsal(a):
Přesně!
Já tu nějakou dobu nebyla, ptž mě to úplně položilo. I teď, jak o tom píšu, tak nauzea, zle...
S těmito pocity chodím každý den do práce. Pokud to bude setrvávat, tak to tak nepůjde. Ničím si jen zdraví kvůli...zlým pipinám!

I já Vám držím pěsti a myslím, ať to ustojíte.

Pokud jste na tom takhle zle, tak bych s tím sekla. Každý špatný konec může být dobrým začátkem.
Třeba bych se s nimi zkusila nějak popasovat, ale přitom intenzívně myslela na odchod. A s vědomím, že jsem zvítězila, bych odešla. V Brně je několik vysokých škol, třeba byste se i s úzkou specializací chytla někde, kde by o vás opravdu stáli. A středních ještě víc. A platově byste na tom možná byla líp. A Holomóc je za rohem.

1.3.2023 17:24

Nevím, proč jsou ženské takové čarodejnice. A právě ve školství. Mám známou - učí velice ráda, dělá s dětmi navíc, děti ji mají rády a ředitelka a pár kolegyň po ní dupou s nesmysly.
A to už jiná známá z podobných důvodů ze školy odešla.
Tam, kde je převaha ženských, tam je zle.

1.3.2023 19:44

Nevím, proč jsou ženské takové čarodejnice. A právě ve školství. Mám známou - učí velice ráda, dělá s dětmi navíc, děti ji mají rády a ředitelka a pár kolegyň po ní dupou s nesmysly.

Myslíte, že je to hlavně ve školství?

Řekla bych, že ženský kolektiv obecně je v 99% problém.

1.3.2023 20:27

Přesně tak. Už několik let pracuju v čistě mužským kolektivu a nemůžu si to vynachválit.

1.3.2023 22:15
Doron

XXX.XXX.5.11

Přesně tak. Už několik let pracuju v čistě mužským kolektivu a nemůžu si to vynachválit.

Nepracuju v žádném kolektivu a taky si to nemůžu vynachválit :))

2.3.2023 02:01
fikovnice

XXX.XXX.62.80

Pokud jste na tom takhle zle, tak bych s tím sekla. Každý špatný konec může být dobrým začátkem.
Třeba bych se s nimi zkusila nějak popasovat, ale přitom intenzívně myslela na odchod. A s vědomím, že jsem zvítězila, bych odešla. V Brně je několik vysokých škol, třeba byste se i s úzkou specializací chytla někde, kde by o vás opravdu stáli. A středních ještě víc. A platově byste na tom možná byla líp. A Holomóc je za rohem.

Ano, "orionko", tak to dělám. Chci jim dokázat, že lhali. Ty důkazy už mám...
Mám za sebou i studenty, a to je fakt hodně. A zároveň jsem se už opravdu dívala i jinde. Týden mě nad vodou drželi přátelé, to byly telefonáty, návštěvy. Holt se v práci povedl opravdu zásah do mého nejcitlivějšího místa.
Snažím se věřit v karmu...

2.3.2023 02:05
fikovnice

XXX.XXX.62.80

Ano, po mně jede obzvlášť jedna...neskutečně ambiciózní, ale vím, že stran znalostí na tom úplně nejlépe není. Zato je to prvotřídní rektální alpinistka... Jenže to je i věc přednostky - že si nechává od ní nakukat nesmysly (navíc si i potykaly) a chce se dle nich řídit. Je slabá. Mrzí mě, že to píšu, měla jsem ji ráda, ale není to poprvé, co úplně ohnula hřbet.
Já o sobě vím, že jsem ještě snad nic v životě nevzdala bez boje. Tak se bude bojovat...a uvidí se!

A to jsem ještě před tím "přímým úderem" při personálním pohovoru od šéfové obdržela info, jak je nešťastná, jak strašný je u nás kolektiv. Každý si stěžuje na každého, ze špitálu prý to nezná... Já jsem nikdy o nikom jiném než o sobě na pohovoru nemluvila, ale ukázalo se, že dámy to pojaly po svém - pošpinit ty, které chtějí vyštípat do pryč.

2.3.2023 02:10
fikovnice

XXX.XXX.62.80

Btw, u té mé pseudorodiny už možná karma funguje. Ale funguje tak šíleně, že mě to až děsí...

2.3.2023 07:29

Nemyslím si, že je to jen ve školství. Bohužel, školství ženskými kolektivy vyniká. A základní školy - děs ( vím, že vás se ZŠ netýká). A nejhorší je ta, co dělá něco navíc a kterou děti milují. Fuj, co kdyby někdo to navíc chtěl i po těch ostatních.

2.3.2023 07:56

Doron napsal(a):

Tak já zas jsem ráda mezi lidma. Ale asi jako všichni mám s čistě ženským kolektivem špatný zkušenosti. Ženský dokážou být pěkný mrchy.

2.3.2023 08:15
assil

XXX.XXX.225.195

Tak já zas jsem ráda mezi lidma. Ale asi jako všichni mám s čistě ženským kolektivem špatný zkušenosti. Ženský dokážou být pěkný mrchy.

Ale nemůžou za to, za to může příroda a evoluce aneb evoluční biologie v praxi, co člověk nadělá.

2.3.2023 08:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rronjabutterfly napsal(a):
https://m.youtube.com/watch?v=SUmCRrKYwBQ

TO NAPROSTO MILUJU UŽ ASI STO LET!! pláču u toho pokaždý když to vidím a páč sem šikovná, mám taky svou box of nothing, je to skvělej vynález

2.3.2023 09:01

Doron napsal(a):

A to by zase nevyhovovalo mně. Ale my máme ve škole opravdu proma kolektiv, nejsme jenom kolegové, ale i přátelé. Dokonce se scházíme i o velkých prázdninách.

Ale fakt, že máme mezi sebou dost mužů. Naštěstí.

2.3.2023 10:11
Doron

XXX.XXX.5.11

Rronjabutterfly napsal(a):
https://m.youtube.com/watch?v=SUmCRrKYwBQ

To už jsem strašně dlouho neviděla 🤣👍🤣

Přidejte reakci

Přidat smajlík