Import agresivních psů do České republiky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2015 23:18
kateausten

XXX.XXX.241.203

Z jedné FB "ochranářské" skupiny:

Příští týden dojedou další 4 psy z Ukrajiny! 2x jihorus a 2x sao! Psi okolo 5 let, používáni na hlídání objektu, tzv, supi! (oplocení kolem oplocení pozemku(koridor), psi nezvyklí na kontakt s lidmi, krmeni přes plot, od malička vedeni k velké agresivitě) pojmu pouze dva, další dva zatím nemám kam umístit!Pouze do zkušených rukou, tady končí všechna legrace ale utracení odmítám schválit.náš útulek na ukr, je nepřájme, tři lidé pokousáni u odchytu!najde se někdo, kdo toto zvládne?

Máme u nás málo agresivních, problematicky umistitelných psů v útulcích? Podle "ochranářek" ANO, a proto si je musíme dovézt ještě z Ukrajiny!

17.2.2015 23:22
kateausten

XXX.XXX.241.203

Bezprizorní agresivní koridorový jihorus zatím není v ČR ani jeden, táák si ho sem musíme naimportovat! My tady fakt musíme mít všechno!

17.2.2015 23:31
kateausten

XXX.XXX.241.203

Otázka PROČ sem vozíte psy z jiných zemí, když máme plné útulky je skutečně "hloupá"

18.2.2015 01:29
JankaDanka

XXX.XXX.33.0

Bavi ma, ako viete pracovat s textom :D
11 psov dovezenych za x rokov, to je naozaj pohroma!
Mam pocit, ze vzdy sa zarucene najde nieco, do coho sa moze rypat. Ten dovaza, ten vyvaza, ten zachranuje len take a onake plemeno, tamten kastruje... Ehm.
Konkretne tu, co je zle na tom, ze niekto ma slabost pre nejaky typ psa a je odhodlany presne takemu typu psov pomahat? Preco mate potrebu rozhodovat o tom, kto si akeho psa vezme domov a da ho dokopy?

18.2.2015 06:45
scylla

XXX.XXX.109.99

Ten text je autentický, opravdu ti nezodpovědní lidé "zachrání" ty agresivní psy z Ukrajiny a přivezou je sem. Že je nemají kam dát a že je krajně nezodpovědné sem takové psy vozit je jim naprosto jedno, oni přece zachránili. Co s těmi psy bude dál? Kdo z pejskařů ví, co je to jihorus a jak s agresivním obrovským psem? Máte lidi vůbec rozum?

Proč vy máte potřebu "zachránit" psy tím, že je sem přitáhnete a hodíte je někomu na krk a děj se vůle Boží? To je podle vás záchrana? To je nezodpovědnost.

18.2.2015 06:54
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Tře ba je svěří Desenskému, s čím už by si on neporadil...

18.2.2015 07:10
scylla

XXX.XXX.109.99

Třeba jo, ale oni jsou ti, kdo je "zachránili", ne? Nevím, jestli ti lidé mají aspoň malou představu o tom, co sem dovezou.

18.2.2015 07:23
samain

XXX.XXX.152.28

No pak to dopadne jako dopadli Barzoji z podhradí. Nadšeným amatérům psi zdrhnou do terénu, ovšem, zatímco barzoji tím zabijou maximálně tak sebe, nebo nějaká další zviřátka když se snaží pro obživu lovit, tady už může jít o lidské životy.

18.2.2015 07:26
kopek

XXX.XXX.236.191

Ja osobne mám rád "pána psa", aj agresívneho a pár takých som mal - od šteňaťa. Ale doviezť dospelých psov popisovaných pováh nepovažujem za dobrý nápad. Totiž každý, aj najagresívnejší pes by mal mať aspoň jedného PÁNA nad sebou, ktorý ho zvládne a dokáže s ním manipulovať. A ak zmení dospelý pes tejto povahjy prostredie, ako tak známych ľudí okolo seba, tak podľa mojich skúseností nie je šanca to zvládnuť. Ani metódami p. Desenského. Tiež si ale uvedomujem, že ak niekto tento šialený nápad bude považovať za svoju srdečnú záležitosť, zrejme nie je možné mu v tom zabrániť...

18.2.2015 07:33
pidla

XXX.XXX.106.11

kopek napsal(a):
Ja osobne mám rád "pána psa", aj agresívneho a pár takých som mal - od šteňaťa. Ale doviezť dospelých psov popisovaných pováh nepovažujem za dobrý nápad. Totiž každý, aj najagresívnejší pes by mal mať aspoň jedného PÁNA nad sebou, ktorý ho zvládne a dokáže s ním manipulovať. A ak zmení dospelý pes tejto povahjy prostredie, ako tak známych ľudí okolo seba, tak podľa mojich skúseností nie je šanca to zvládnuť. Ani metódami p. Desenského. Tiež si ale uvedomujem, že ak niekto tento šialený nápad bude považovať za svoju srdečnú záležitosť, zrejme nie je možné mu v tom zabrániť...

Srdeční záležitost je fajn věc, ale ať se tedy ti zachránci o psy postarají. Ale "zachránit" psy a pak teprve zoufale hledat, kam s nimi a kde sehnat někoho, kdo si s nimi poradí... no comment. Když chci zachraňovat, musím na to mít podmínky.

18.2.2015 07:39
kopek

XXX.XXX.236.191

pidla napsal(a):
Srdeční záležitost je fajn věc, ale ať se tedy ti zachránci o psy postarají. Ale "zachránit" psy a pak teprve zoufale hledat, kam s nimi a kde sehnat někoho, kdo si s nimi poradí... no comment. Když chci zachraňovat, musím na to mít podmínky.

K poslednej vete - záchrana je pekná vec, ale vytvoriť na týchto konkrétnych psov podmienky, to je jednoducho nemožné. Tam ten "PÁN" neexistuje a už nikdy existovať nebude. A zvládnuť dospelého juhorusa alebo SAO výlučne fyzickou silou je nemožné. Proste ten nápad záchrany je v tomto prípade hlúpy od začiatku do konca a nemal by sa realizovať.

18.2.2015 07:43
pidla

XXX.XXX.106.11

kopek napsal(a):
K poslednej vete - záchrana je pekná vec, ale vytvoriť na týchto konkrétnych psov podmienky, to je jednoducho nemožné. Tam ten "PÁN" neexistuje a už nikdy existovať nebude. A zvládnuť dospelého juhorusa alebo SAO výlučne fyzickou silou je nemožné. Proste ten nápad záchrany je v tomto prípade hlúpy od začiatku do konca a nemal by sa realizovať.

Tak pokud by někdo měl třeba hodně dobře oplocenou zahradu, kde by bylo možné krmit psa přes plot a postupně (roky) k němu získávat aspoň trošku vztah, tak by se to snad možná i dalo označit za vhodné podmínky. Ale dovézt je takhle na blind a nemít je ani kam dát je totální cypovina.

18.2.2015 08:11
kopek

XXX.XXX.236.191

pidla napsal(a):
Tak pokud by někdo měl třeba hodně dobře oplocenou zahradu, kde by bylo možné krmit psa přes plot a postupně (roky) k němu získávat aspoň trošku vztah, tak by se to snad možná i dalo označit za vhodné podmínky. Ale dovézt je takhle na blind a nemít je ani kam dát je totální cypovina.

Nie je možné vytvoriť vhodné podmienky na tento konkrétny prípad. Poznám tieto plemená dôverne a mám s nimi skúsenosti. Ale zobrať 5 ročného, extrémne agresívneho psa - nerobil by som to, teda pri zdravom rozume NIE. Kým by k takému psovi získal vzťah či kontakt na úrovni bazálnej ovádateľnosti (minimálne nutné !), tak pes bude po smrti "stářím".

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2015 08:35

..." Tiež si ale uvedomujem, že ak niekto tento šialený nápad bude považovať za svoju srdečnú záležitosť, zrejme nie je možné mu v tom zabrániť."...
V tom případě máme špatné zákony !

18.2.2015 08:45
kopek

XXX.XXX.236.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..." Tiež si ale uvedomujem, že ak niekto tento šialený nápad bude považovať za svoju srdečnú záležitosť, zrejme nie je možné mu v tom zabrániť."...
V tom případě máme špatné zákony !

Máte či máme. Ale čo s tým urobíme tu ?

18.2.2015 08:55
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Jak hloupý je dovoz těchto psů, taková by měla být následná reakce. Jedině utratit. Neexistuje bezpečnější řešení.

18.2.2015 08:58
samain

XXX.XXX.152.28

krasnapepina napsal(a):
Jak hloupý je dovoz těchto psů, taková by měla být následná reakce. Jedině utratit. Neexistuje bezpečnější řešení.

Naskýtá se otázka, zda by potom nebylo bumánnější, utratit je na místě kde jsou a ušetřit je tak stresu z přepravy.

18.2.2015 09:11
kateausten

XXX.XXX.241.203

ať žijou psi napsal(a):
Tře ba je svěří Desenskému, s čím už by si on neporadil...

Kdybyste to milá "ať žijou psi" četla pozorně ty sceeny, tak byste se dočetla, že Desenský tu slečnu "záchranářku" před dovozem těchto psů varuje

18.2.2015 09:13
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

kateausten napsal(a):
Kdybyste to milá "ať žijou psi" četla pozorně ty sceeny, tak byste se dočetla, že Desenský tu slečnu "záchranářku" před dovozem těchto psů varuje

Asi vás z vložených smajlíků nenapadlo, že to byl vtip? Desenskému psa? jedině plyšového

18.2.2015 09:16
kateausten

XXX.XXX.241.203

samain napsal(a):
Naskýtá se otázka, zda by potom nebylo bumánnější, utratit je na místě kde jsou a ušetřit je tak stresu z přepravy.

Utratit koho? :) protože mi vychází v tomto případě, že utratit jedině záchranáře s tak blbým nápadem (to je vtip, ačkoliv...)

podle mne je tady vyrýsováno chorobné ego některých záchranářů, extrém, prostě slečna má pravděpodobně málo vzrušení a toto shledala jako úžasnou příležitost si ho dodat.

18.2.2015 09:22
kopek

XXX.XXX.236.191

kateausten napsal(a):
Utratit koho? :) protože mi vychází v tomto případě, že utratit jedině záchranáře s tak blbým nápadem (to je vtip, ačkoliv...)

podle mne je tady vyrýsováno chorobné ego některých záchranářů, extrém, prostě slečna má pravděpodobně málo vzrušení a toto shledala jako úžasnou příležitost si ho dodat.

To s tým "záchranárom" vôbec nie je vtip...
skôr dobrý nápad.

18.2.2015 09:33
kateausten

XXX.XXX.241.203

kopek napsal(a):
Máte či máme. Ale čo s tým urobíme tu ?

Tak my tady s tím pochopitelně neuděláme nic. Zákon proti dovozu šílených agresivních psů z Ukrajiny u nás neexistuje :) tak si je slečna doveze a basta. Určitě jí v tom nezabrání nikdo a už vůbec ne diskuze na ifauně. Nicméně ale, kopek, Vaše názory a zkušenosti jsou cenné, aspoň pro mne, protože jsem přesvědčená, že to je přesně jak píšete (já nemám zkušenost s těmito plemeny)

Ale na dotyčné FB skupině se dokážou dámy dojmout nad těmito psy a nad tou akcí jak je to úžasný nápad, což mě děsí (kopíruju:

"ty psy sem tahají na tu potvoru, že jim hrozí smrt. Možná jsem pomýlená a spletla jsem si místo já nebo vy, ale tahle skupina je podle mého právě o záchraně psů. Kam jinam se má Petra obrátit? Já osobně jsem rozhodnuta se jet na psy podívat a pokusit se maximálně pomoci s nimi - už zkušenost se psem z koridoru mám. Sice tříletým NO, ale ty dva roky rozdílu už nic nemění. A plemena znám - mezi kaoši jsem vyrostla nepoškozená (újmu mi spíš působí lidé než jakýkoli pes) a dva jihorusy mám doma. Proto mám problém se těchto dospělců ujmout, ale něco společně s Petrou a Atillou vymyslíme. A pokud si vezmete jakéhokoli psa z útulku odkudkoli na světě, nikdy přesně nevíte, co to je za pes a co s ním."

18.2.2015 09:46
kopek

XXX.XXX.236.191

kateausten napsal(a):
Tak my tady s tím pochopitelně neuděláme nic. Zákon proti dovozu šílených agresivních psů z Ukrajiny u nás neexistuje :) tak si je slečna doveze a basta. Určitě jí v tom nezabrání nikdo a už vůbec ne diskuze na ifauně. Nicméně ale, kopek, Vaše názory a zkušenosti jsou cenné, aspoň pro mne, protože jsem přesvědčená, že to je přesně jak píšete (já nemám zkušenost s těmito plemeny)

Ale na dotyčné FB skupině se dokážou dámy dojmout nad těmito psy a nad tou akcí jak je to úžasný nápad, což mě děsí (kopíruju:

"ty psy sem tahají na tu potvoru, že jim hrozí smrt. Možná jsem pomýlená a spletla jsem si místo já nebo vy, ale tahle skupina je podle mého právě o záchraně psů. Kam jinam se má Petra obrátit? Já osobně jsem rozhodnuta se jet na psy podívat a pokusit se maximálně pomoci s nimi - už zkušenost se psem z koridoru mám. Sice tříletým NO, ale ty dva roky rozdílu už nic nemění. A plemena znám - mezi kaoši jsem vyrostla nepoškozená (újmu mi spíš působí lidé než jakýkoli pes) a dva jihorusy mám doma. Proto mám problém se těchto dospělců ujmout, ale něco společně s Petrou a Atillou vymyslíme. A pokud si vezmete jakéhokoli psa z útulku odkudkoli na světě, nikdy přesně nevíte, co to je za pes a co s ním."

Ďakujem za pochvalu. Len tak na okraj - so psami sa zaoberám cca 50 rokov, z toho viac ako 32 profesionálne (v uniforme). A mal som to šťastie prežiť cca 9 rokov v krajinách, ktoré sú kolískou psov typu SAO. Často môj život záležal na mojich psoch, ich práci...
Možno preto mám názory (kupírovanie, prešľachtenosť, prehnaná starostlivosť, výcvik atď.), ktoré nie sú väčšinové. Ale sú moje a nepoznám spôsob ako ich zmeniť, napr. cestou diskusie na iFaune... Určite však nebudem o sebe tvrdiť, že viem o psoch všetko alebo že som nejaký odborník. Snažím sa byť realista, nič viacej nič menej.

18.2.2015 09:48

Neznám zákony o dovozu psů, ale určitá omezení ( veterinární vyšetření, karanténa atd. ) určitě jsou. Ukrajina není EU, o to by to mělo být složitější. Navíc to nebude země vztekliny prostá. Budou mít ti psi vyšetření na protilátky vztekliny ?

18.2.2015 09:51
kopek

XXX.XXX.236.191

Neznám zákony o dovozu psů, ale určitá omezení ( veterinární vyšetření, karanténa atd. ) určitě jsou. Ukrajina není EU, o to by to mělo být složitější. Navíc to nebude země vztekliny prostá. Budou mít ti psi vyšetření na protilátky vztekliny ?

Ak sa niekto rozhodne tých psov doviezť, zrejme bude rátať s problémami a ktorých píšete. Tak to jednoducho obíde, možnosti sú... A kto mu prakticky toho psa skontroluje "doma", keď sa k nemu ani nepriblíži, nesiahne na neho ? A doklady o očkovaní sfalšovať nie je problém. BOHUŽIAĽ.

18.2.2015 10:42
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

JankaDanka napsal(a):
Mam pocit, ze vzdy sa zarucene najde nieco, do coho sa moze rypat. Ten dovaza, ten vyvaza, ten zachranuje len take a onake plemeno, tamten kastruje... Ehm.
Konkretne tu, co je zle na tom, ze niekto ma slabost pre nejaky typ psa a je odhodlany presne takemu typu psov pomahat? Preco mate potrebu rozhodovat o tom, kto si akeho psa vezme domov a da ho dokopy?

Puma si tu na tom založila živnost. Akorát se divím adminovi, že tu trpí takovou žumpu.

18.2.2015 10:49
kateausten

XXX.XXX.241.203

tyrana.zvirata napsal(a):
Puma si tu na tom založila živnost. Akorát se divím adminovi, že tu trpí takovou žumpu.

Puma by nic nezaložila, kdybyste vy v těch vašich "záchranářských" organizacích neměli takový binec - ve všem, i v hlavě (viz toto téma)

ale vám nejde o problém, o kterém se tady diskutuje, že ne, o dovoz agresivních nebezpečných nezladatelných psů pro rozmar jedné neukojené slečny. Vám jde o to, že "puma" tahá na světlo věci, které jste si doteď šušnily na FB pod pokličkou

18.2.2015 11:00
scylla

XXX.XXX.159.45

Nejlepší je pak takového psa vrátit tomu, kdo ho dovezl. Příště by si dal pozor.

18.2.2015 11:13
kopek

XXX.XXX.236.191

JankaDanka napsal(a):

Vážená, nikto neprejavil potrebu rozhodovať za vás. Ale viacerí tu vyslovili svoj názor - teda že to je chorý nápad - a vy máte možnosť zvážiť tie názory a rozhodnúť sa. Neskôr však budete mať povinnosť znášať následky svojho rozhodnutia alebo radfosť užívať si ich - podľa toho, ako to dopadne.

18.2.2015 11:29
JankaDanka

XXX.XXX.3.8

Drahy Kopek. Ja si sem ziadnych agresivnych psov nedovazam, len som si dovolila vyjadrit svoj nazor.
Slecna, ktora to ma na zodpovednost to evidentne nerobi prvykrat a robi to uspesne, takze nevidim dovod sa v tom zbytocne rypat.
Argument o chudakoch agresivnych psoch v CZ utulkoch je imho mimo misu, pretoze slecna pomaha nejakemu konkretnemu plemenu.

18.2.2015 11:43
kopek

XXX.XXX.236.191

JankaDanka napsal(a):
Drahy Kopek. Ja si sem ziadnych agresivnych psov nedovazam, len som si dovolila vyjadrit svoj nazor.
Slecna, ktora to ma na zodpovednost to evidentne nerobi prvykrat a robi to uspesne, takze nevidim dovod sa v tom zbytocne rypat.
Argument o chudakoch agresivnych psoch v CZ utulkoch je imho mimo misu, pretoze slecna pomaha nejakemu konkretnemu plemenu.

Vážená, ak ich nedovážate vy, tak ste sa zastali dotyčnej, ktorá má ozaj veľmi hlúpy nápad. Pochybujem, že na tom môže byť čosi úspešné, ak dovezie psa či psov, ktorých musí zavrieť do klietky hodnej leva a kŕmi ich lopatou cez plot. Z tohoto pohľadu je ľahostajné, že sa jedná o konkrétne plemeno. Ja mám rád psov a ak môžem - pomôžem. Ale aby som bol "krstný otec" všetkých trpiacich psov na svete to sa jednoducho nedá. Že ste sa dotyčnej zastali je váš problém, aj keď právo na názor vám nebudem brať.

18.2.2015 11:47
lev

XXX.XXX.253.186

Tihle pseudoochranáři nedaj pokoj, dokus se nestane generální malér. Psy z koridoru můžou tak max. nabídnout bachařům, jinde uz nás koridory nejsou. Možná by se měla i uvědomit SVS. Nebude to dlouho trvat a zavlečou se sem další nemoci, včetně vztekliny. Pak to odnesou všichni pejskaři.

18.2.2015 11:52
JankaDanka

XXX.XXX.3.8

Vy ste si vobec dali tu namahu a citali ste si tie screeny? Ja tu pani nepoznam, len viem pochopit co robi a preco to robi. Ak ten pes neskonci v utulku alebo na ulici, tak je vam vsetkym akurat prd do toho, kto si akeho psa a odkial vezme domov.
Pesnicka o zavleceni chorob je uz tiez pekne obohrata. Prechod zvierat cez ukrajinsku hranicu nie je vobec jednoduchy a ziadne zviera s neplatnym ockovanim a x vysetreniami sa sem proste nedostane.

18.2.2015 11:58
kopek

XXX.XXX.236.191

JankaDanka napsal(a):
Vy ste si vobec dali tu namahu a citali ste si tie screeny? Ja tu pani nepoznam, len viem pochopit co robi a preco to robi. Ak ten pes neskonci v utulku alebo na ulici, tak je vam vsetkym akurat prd do toho, kto si akeho psa a odkial vezme domov.
Pesnicka o zavleceni chorob je uz tiez pekne obohrata. Prechod zvierat cez ukrajinsku hranicu nie je vobec jednoduchy a ziadne zviera s neplatnym ockovanim a x vysetreniami sa sem proste nedostane.

1. Nie, nečítal som vôbec nič, len som si svoje reakcie vymyslel tak - z brucha...
2. Je nám do toho prd, tak ako aj vám. Ak však nastane problém, tak postihnutému to prd nebude !
3. Koľko a akých zvierat chcete doviezťcez ukrajinskú hranicu a to bez akéhokoľvek dokladu ?
Navrhujem vám zamyslieť sa nad tým čo píšete a týmto končím diskusiu s vami.

18.2.2015 12:02
JankaDanka

XXX.XXX.3.8

To bola reakcia na hystericky vykrik o zavleceni vztekliny.
Dakujem za navrh, zamyslela som sa a nadalej trvam na tom, ze nikoho do toho nic nie je.

18.2.2015 12:43
lev

XXX.XXX.253.186

JankaDanka napsal(a):
To bola reakcia na hystericky vykrik o zavleceni vztekliny.
Dakujem za navrh, zamyslela som sa a nadalej trvam na tom, ze nikoho do toho nic nie je.

Hm, máte zvláštní reakce a myslíte, že existuje jen vzteklina ?

18.2.2015 13:00
Doctor

XXX.XXX.44.204

Dalsi silena akce sileny Hutnyk. Snad uz ji konecne nejakej ratafak zakousne.

18.2.2015 13:02
ainu

XXX.XXX.135.24

Z jaké je to Fb skupiny? Bohužel nemohu dohledat..

18.2.2015 13:40
imattree

XXX.XXX.109.4

Jen vás chci v dobrém upozornit, že na základě vašich screenů se mi asi za 2 minuty podařilo na FB najít 4 lidi, co tam reagovali, tak aby vám zase někdo nenadával, že odkrýváte něčí identitu

18.2.2015 14:01
kateausten

XXX.XXX.241.203

ainu napsal(a):
Z jaké je to Fb skupiny? Bohužel nemohu dohledat..

FB skupina "Občanská iniciativa ochránců na FCB aneb SOS pro PES". Momentálně je tam něco přes 2000 členů, ale vypadá to, že počet členů skupiny bude brzy zredukován na minimum

18.2.2015 14:33
scylla

XXX.XXX.203.100

Je obohratá, protože už se stalo, takoví tyrani jako například Československý kastrační program se o to už postaral.

18.2.2015 18:57
JankaDanka

XXX.XXX.33.0

Postaral sa o co? Zavliekol sem vzteklinu? To je novinka teda Ak sa chceme bavit o parve, v CR je jej dostatok nezavisle na tom, ci sa sem psy dovazaju, alebo nie. Staci sa pozriet na pribehy niektorych steniat od mnozitelov alebo utulky.
Ale to uz je uplne mimo temy.
Mna predovsetkym zaujalo toto:

Máme u nás málo agresivních, problematicky umistitelných psů v útulcích? Podle "ochranářek" ANO, a proto si je musíme dovézt ještě z Ukrajiny!

Ak kateausten vie o agresivnych neumiestnitelnych psoch v cz utulkoch a dokaze im pomoct, nech to spravi. Ak nie, nech k tomu nenuti ostatnych. To, kedy, akeho psa a odkial si k sebe domov vo svojom zachvate dobrocinnosti "ochranar" vezme, nie je nikoho ineho vec, preboha.

18.2.2015 19:02
pidla

XXX.XXX.106.11

JankaDanka napsal(a):
Postaral sa o co? Zavliekol sem vzteklinu? To je novinka teda Ak sa chceme bavit o parve, v CR je jej dostatok nezavisle na tom, ci sa sem psy dovazaju, alebo nie. Staci sa pozriet na pribehy niektorych steniat od mnozitelov alebo utulky.

Ak kateausten vie o agresivnych neumiestnitelnych psoch v cz utulkoch a dokaze im pomoct, nech to spravi. Ak nie, nech k tomu nenuti ostatnych. To, kedy, akeho psa a odkial si k sebe domov vo svojom zachvate dobrocinnosti "ochranar" vezme, nie je nikoho ineho vec, preboha.

To, jakého psa si "ochranář" vezme k sobě, je samozřejmě jen jeho věc. Ale ty dámy dovážejí psy, pro které umístění nemají, a žadoní, aby si je teda někdo laskavě vzal, když je "zachránily". O tom je celé tohle téma, jestli jste to ještě nepochopila.

18.2.2015 20:03
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

pidla napsal(a):
To, jakého psa si "ochranář" vezme k sobě, je samozřejmě jen jeho věc. Ale ty dámy dovážejí psy, pro které umístění nemají, a žadoní, aby si je teda někdo laskavě vzal, když je "zachránily". O tom je celé tohle téma, jestli jste to ještě nepochopila.

Jeho věc je to jen do okamžiku, než někoho napadne a pokouše.

18.2.2015 20:29
scylla

XXX.XXX.150.32

JankaDanka napsal(a):

Zmíněná organizace vezme v osadách štěňata, bez karantény a ohledu na věk naočkuje a za několik dnů po očkování, možná spíš za několik hodin, je rozváží po naivkách, kteří nabídnou dočasku. Hodně psů dočaskářů na to už doplatilo. Nejen, že porušují všechny zákony o karanténě, ale také předpisy o pohybu psů v Unii.

Záchvat dobročinnosti, to je to výstižné slovo - když si to vezme k sobě a takového psa uhlídá, aby mu neutekl, ať si nese odpovědnost sám a nechá se třeba sežrat. Když ten záchranář v záchvatu dobročinnosti sem tohle přiveze a někomu to nutí, je to nezodpovědnost. Nejlepší by bylo, kdyby si to ten záchranář nechal doma v obýváku. Pak by začal používat mozek a dával si pozor, co sem tahá.

18.2.2015 22:21
kateausten

XXX.XXX.241.203

JankaDanka, nene, to není jen věc toho dotyčného ochranáře a jeho dobročinného záchvatu, toto už je věc veřejná. A o to, že je teď právě celá záchranařina psů věc veřejná, o to se postarali v SOSfor pets svýma soustavnýma aférama, kterých je už velmi mnoho.

Je to věc veřejná a je to věc mezinárodní - slovem mezinárodní se nám SOS rádo ohání, takže jasně, že je.

A třetí důvod proč to je věc veřejná je ten, že slečna ten svůj úmysl řeší na de facto veřejné skupině - sice uzavřené, ale uzavřená skupina čítající 2 tisíce členů, to je dost už jakože skupina veřejná.

Kdyby to byla věc ryze soukromá, tak si ty psy ta slečna doveze potichu z té Ukrajiny, třeba neočkované, to už je fuk, a posadí si je u sebe doma v obýváku na gauč - jak už tady někdo napsal, a nebude vyzývat 2 tisíce lidí o pomoc

18.2.2015 23:21
kateausten

XXX.XXX.241.203

Vážení, tak přeci dneska ještě jedna nová zpráva. Paní Danuše za tuto a další paralelní diskuze, dostala od svých německýck kolegů odškodné 300 éček jak se pochlubila na FB. /a pro případné rýpaly - K tomuto daru samozřejmě gratulujeme a přejeme jí ho.

FB:

Danuše Herpe Jungmannová: Miláčkové, tak přeci dneska jedna dobrá zpráva, hurá...
Psala jsem našim kolegyním, co se rozpoutalo na fb a na iFauna a jak se snaží skupina lidí nás zlikvidovat.
Naši němečtí sympatizanti, kteří s námi bojují proti ileg. obchodu se štěndy a kterým není osud psů z CZ a SK lhostejný, nám posílají 300 €. Asi za 2 dny budou na běžném kontě.

19.2.2015 01:20
JankaDanka

XXX.XXX.33.0

Pokusala sa najst pomoc, no a co? Aj ja obcas hladam docasne opatery pre psov, to je ilegalne ci co?
Z celeho toho prispevku sa spustila neuveritelna hysteria po celom FB, vsetci svorne prehliadaju fakt, ze pani niekolkokrat napisala, ze psov si vezme k sebe, ak nic ine nenajde a nakoniec sa situacia vyvinula tak, ze pridu len dvaja a ti pojdu k nej.
To uz ale nezapada do modelu "dovazanie zahranicnych psov - plnenie ceskych utulkov", tak sa dalej pokracuje v uplne nezmyselnych diskusiach o tom, ako sa sem prevazaju psi pre ktorych nie je miesto...
Co s tym ma SOS for Pets, teda okrem toho ze to bolo zverejnene na ich (ne)tajnej skupine, to fakt neviem, ale skuste o nich zalozit este tak dvadsat tem, je tu toho malo

19.2.2015 05:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Mně konkrétně je SOS for Pets jedno. Paní si je vezme k sobě? Na jak dlouho, až zjistí, co si přivezla? Vy netušíte, co je takový pes zač a jak je těžké ho zajistit tak, aby se nemohlo stát neštěstí.

Mně štvou jiná OS, například Toulavé tlapky a další, kteří rejžují na psech peníze, zmíněný Kastrační program, který krutě týrá psy pod rouškou jejich záchrany.

Sama mám jednoho psa ze Slovenska a protože se v záchraně psů pár let angažuji, přiznám se, že jsem sem dovezla tři psy ze Slovenska, každého jednoho pro jednu konkrtétní rodinu a jednoho k sobě na převýchovu a léčbu těžkého zranění, domov našel po vyléčení. Další sem už vozit rozhodně ale nebudu.

19.2.2015 09:33
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

kateausten napsal(a):
Puma by nic nezaložila, kdybyste vy v těch vašich "záchranářských" organizacích neměli takový binec - ve všem, i v hlavě (viz toto téma)

ale vám nejde o problém, o kterém se tady diskutuje, že ne, o dovoz agresivních nebezpečných nezladatelných psů pro rozmar jedné neukojené slečny. Vám jde o to, že "puma" tahá na světlo věci, které jste si doteď šušnily na FB pod pokličkou

Mě přijde, že máte v hlavě binec Vy. Je to znát ze všech vláken, co jste si tu založila na téma SOS a spol. Šíříte tu lži a manipulujete. Těch pár pravd, které jste v těch vláknech asi náhodou měla, jsou, chudáčci, zcela ztraceny v balastu a nesmyslech, a tím pádem zpochybněny celkovou neseriozností vláken.
Jinak já osobně jsem v podstatě proti dovozu jakýchkoliv psů. Jestli je ten pes agresivní nebo jakýkoliv jiný v tom už roli moc nehraje.
Jenže ono je to opět s tím dovozem poněkud složitější, než jak to podáváte nebo co o té problematice víte. Ale s Vámi je zbytečná diskuze, jak jsem už zjistila, takže asi nemá smysl rozebírat ani tohle. Stejně byste to neráčila chtít pochopit a mlela byste si stále dokola totéž.
A ano, správně jste pochopila, že mi nyní nešlo o ten pseudoproblém čtyř psů. Vám ovšem taky nejde o zvířata čili o problém, ale o to si plivnout, takže jsme si v tuto chvíli kvit.

19.2.2015 09:49
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

Scylla:

"Mně štvou jiná OS, například Toulavé tlapky a další, kteří rejžují na psech peníze, zmíněný Kastrační program, který krutě týrá psy pod rouškou jejich záchrany."

O TT by se dalo psát hodně. Tam je těch problémů víc, než jen peníze.

Kastrační program naproti tomu, ač teda tu jejich Dianu opravdu hodně nemám ráda pro její arogantní chování, s těmi kastracemi zamezuje týrání štěňat, která by jinak vznikala stále dokola. Není to tak dávno, co jsem se s nimi chytla ohledně pooperační péče. Ale samotnou kastraci bych jim nezazlívala. Ta psiska jsou u těch cikánů v tak katastrofálních podmínkách, že tam není možné jakkoliv jinak zajistit, aby ty psy neměly mláďata. Ani jim stát ty psy nezabaví. Takže jediná jiná možnost je nechat to být tak, jak to je a vůbec se v tom jakkoliv neangažovat. Nechat je tam množit se a chcípat na nedostatek žrádla nebo umlácení.

19.2.2015 10:02
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Scylla:

"Mně štvou jiná OS, například Toulavé tlapky a další, kteří rejžují na psech peníze, zmíněný Kastrační program, který krutě týrá psy pod rouškou jejich záchrany."

O TT by se dalo psát hodně. Tam je těch problémů víc, než jen peníze.

Kastrační program naproti tomu, ač teda tu jejich Dianu opravdu hodně nemám ráda pro její arogantní chování, s těmi kastracemi zamezuje týrání štěňat, která by jinak vznikala stále dokola. Není to tak dávno, co jsem se s nimi chytla ohledně pooperační péče. Ale samotnou kastraci bych jim nezazlívala. Ta psiska jsou u těch cikánů v tak katastrofálních podmínkách, že tam není možné jakkoliv jinak zajistit, aby ty psy neměly mláďata. Ani jim stát ty psy nezabaví. Takže jediná jiná možnost je nechat to být tak, jak to je a vůbec se v tom jakkoliv neangažovat. Nechat je tam množit se a chcípat na nedostatek žrádla nebo umlácení.

Přesně, buď kastrace nebo nekončící utrpení zvířat i psů i koček.Já jdu ještě dál, takovou kastraci by zdarma měl nabízet ba vnucovat nějaký státní či obecní program, která by pak samozřejmě měl přesná pravidla a smluvní veterináře.

19.2.2015 10:25
scylla

XXX.XXX.10.13

Kastrační program utýral desítky, možná už stovky psů a velmi krutě utýral. Jeslti vám to nevadí, je to sice s podivem, ale je to vaše věc. Kdo souhlasí s kastracemi vyhublých a nemocných psů a jejich následné vrácení do romské osady v řádu hodin po zákroku, s živou operační ranou, je to podle mého názoru tyran.

19.2.2015 10:28
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

ať žijou psi napsal(a):
Přesně, buď kastrace nebo nekončící utrpení zvířat i psů i koček.Já jdu ještě dál, takovou kastraci by zdarma měl nabízet ba vnucovat nějaký státní či obecní program, která by pak samozřejmě měl přesná pravidla a smluvní veterináře.

Samozřejmě by toto měl zaštiťovat stát. Měla by být v jeho zájmu regulace a dodržování zákona proti týrání. Nicméně u nás je stav věci v tomto směru katastrofální, KVSky nekonají, případně je už přímo špatně nastavený zákon. A v SR je to ještě o hodně horší.

19.2.2015 10:31
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

scylla napsal(a):
Kastrační program utýral desítky, možná už stovky psů a velmi krutě utýral. Jeslti vám to nevadí, je to sice s podivem, ale je to vaše věc. Kdo souhlasí s kastracemi vyhublých a nemocných psů a jejich následné vrácení do romské osady v řádu hodin po zákroku, s živou operační ranou, je to podle mého názoru tyran.

Tak tohle je konstatování, které by chtělo doložit - ty desítky či stovky psů.
Pooperační péče - o té jsem psala, že se mi nelíbí.
No, a jaké je lepší řešení? Nechat ta zvířata svému osudu? Množit se nekontrolovaně a produkovat stále víc těch nemocných a vyhublých psů?

19.2.2015 10:51
kateausten

XXX.XXX.241.203

Co s tym ma SOS for Pets, teda okrem toho ze to bolo zverejnene na ich (ne)tajnej skupine, to fakt neviem, ale skuste o nich zalozit este tak dvadsat tem, je tu toho malo

SOS for pets je pouze vrchol ledovce v pyramidě těch mnoha sdružení na údajnou záchranů psů, která se u nás za poslední roky vyrojila.

Prosím vás, to je v pořádku, aby SOS for pets na jedné straně podporovala dovoz čtyř agresivních nepřevychovatelných psů a na straně druhé přepadne transport a bez mrknutí oka pošle 60 štěňat do útulku, kde trčí skoro rok a kde se neví vůbec, zda ten útulek budou mít šanci někdy opustit? Toto je zachranařina psů? Toto přece nemůže schválit ani ten, kdo Kateausten vidí rudě

19.2.2015 10:53
kateausten

XXX.XXX.241.203

scylla napsal(a):

Podle mého názoru taktéž.

19.2.2015 10:54
kateausten

XXX.XXX.241.203

A když už teda jsme odbočili od tématu tak, prosím, položte si otázku: Komu vlastně patří do ruky pes?

ne množákovi, který na něm bude třískat štěňata pro zisk, ne nezodpovědnému majiteli, který ho bude týrat anebo ho nezvládne a zkazí ho, ale taky:

NE nezodpovědnému amatérskému "ochranáři", kterému psi utíkají a končí někde v lese anebo pod koly aut
NE nezodpovědnému amatérskému "ochranáři", který neuhlídá fenu, aby nebyla v dočasce nakrytá
NE nezodpovědnému amatérskému "ochranáři", jehož psi znamenají ohrožení pro okolí

Ne Oesku, který psa blokuje pro zájemce vysokými adopčními poplatky jen pro svůj zisk

Ne Oesku, který nelegálně převáží psy v rámci EU, který neví ani kolik jich bylo přeprodáno do zahraničí, nevede si žádnou evidenci přeprodaných psů, jednou trvdí, že 250, jindy že 40, jindy že nula

Ne "ochranářům" kteří vyrvou psa ze špatných podmínek, zuboženého, aby na něm pak první co je napadne nechali udělat kastraci pro své pohodlí

... a takdále atakdále

tak prosím, odpovězte si, komu vlastně patří do ruky pes, když mne tady stále voláte k otázce, že mi vůbec nejde o psy.

19.2.2015 11:07
kateausten

XXX.XXX.241.203

Tak tohle je konstatování, které by chtělo doložit - ty desítky či stovky psů.
Pooperační péče - o té jsem psala, že se mi nelíbí.
No, a jaké je lepší řešení? Nechat ta zvířata svému osudu? Množit se nekontrolovaně a produkovat stále víc těch nemocných a vyhublých psů?

Prosím vás co furt chcete dokládat? Vždyť ta samotná ochranářská sdružení nejsou schopná doložit ani sami sobě kolik mají psů - tedy na konci.

začátek je vždy tak, že avizujou několik desítek až stovek psů k "záchraně", jsou informace, že odněkud vytáhnou desítky, stovky psů, ale kde jsou ti psi pak, v tom samém množství, to už nikdo neví. Na konci zaprezentují pár psů z té konkrétní kauzy. Ale nikdo neví co se stalo se všemi. Přesná evidence v těch sdruženích neexistuje, anebo možná existuje, ale není nikdy prezentována.

Já nevím jestli sama sebe tady opíjíte rohlíkem, ale takové hlášky jako "doložte mi to" jsou už fakt teď mimo...

19.2.2015 11:12
kateausten

XXX.XXX.241.203

Ale to jsme opravdu hodně odbočili. Toto všecko se probíralo vedle na diskuzi

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2878511/obchod-se-psy-pod-rouskou-dobrocinnosti#a2893381.

19.2.2015 11:46
scylla

XXX.XXX.10.13

To je doložené konkrétními fotkami a zjištěními už déle než rok, jen před tím lidé zavírají oči a dávají se oblbovat a solí jim na to ještě peníze.

19.2.2015 13:30
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

kateausten napsal(a):

SOS for pets je pouze vrchol ledovce v pyramidě těch mnoha sdružení na údajnou záchranů psů, která se u nás za poslední roky vyrojila.

Prosím vás, to je v pořádku, aby SOS for pets na jedné straně podporovala dovoz čtyř agresivních nepřevychovatelných psů a na straně druhé přepadne transport a bez mrknutí oka pošle 60 štěňat do útulku, kde trčí skoro rok a kde se neví vůbec, zda ten útulek budou mít šanci někdy opustit? Toto je zachranařina psů? Toto přece nemůže schválit ani ten, kdo Kateausten vidí rudě

Á, jádro pudla je zase mezí námi, překažený kšeft se štěňaty z množáren opravdu zabolel a pomsta je zde.

Je to v pořádku, že ty psy zabrali, stačí přece, aby se dovozce psů, známý svým kladným vztahem ke zvířatům svého nákladu vzdal a psi budou mít majitele v cuku letu, to on zdržuje jejich cestu do rodin tím, že si na ně dělá stále nárok.

19.2.2015 15:00
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Překažený kšeft ani tak nebolí, ale ta lidská blbost, to je síla. Ta fakt bolí.

Dovozce je do útulku nedostal. Jen lidská hloupost.

19.2.2015 15:14

Dovoz psů ze 3. zemí by měl být proveden na základě veterinárního certifikátu, který vydá ukrajinská strana. Volný pohyb zvířat je možný pouze v rámci EU, samozřejmě s podmínkou, že je zvíře čipované a vakcinované a má pas. Dále pro vstup do EU z Ukrajiny musí mít psi i kočky udělané serologické vyšetření na hladinu protilátek proti vzteklině. Předpokládám, že tito psi jsou převáženi bez dovozního povolení, čímž samozřejmě dotyčný porušuje platnou legislativu, nemluvě o nebezpečí zavlečení vztekliny!
Pokud máte někdo kontrétní důkazy a nebo znáte jména lidí, kteří chystají dovoz těchto psů, tak kontaktujte Státní veterinární správu.

19.2.2015 15:47
kateausten

XXX.XXX.241.203

Dovoz psů ze 3. zemí by měl být proveden na základě veterinárního certifikátu, který vydá ukrajinská strana. Volný pohyb zvířat je možný pouze v rámci EU, samozřejmě s podmínkou, že je zvíře čipované a vakcinované a má pas. Dále pro vstup do EU z Ukrajiny musí mít psi i kočky udělané serologické vyšetření na hladinu protilátek proti vzteklině. Předpokládám, že tito psi jsou převáženi bez dovozního povolení, čímž samozřejmě dotyčný porušuje platnou legislativu, nemluvě o nebezpečí zavlečení vztekliny!
Pokud máte někdo kontrétní důkazy a nebo znáte jména lidí, kteří chystají dovoz těchto psů, tak kontaktujte Státní veterinární správu.

19.2.2015 17:37
Vor

XXX.XXX.122.39

ať žijou psi napsal(a):
Á, jádro pudla je zase mezí námi, překažený kšeft se štěňaty z množáren opravdu zabolel a pomsta je zde.

Je to v pořádku, že ty psy zabrali, stačí přece, aby se dovozce psů, známý svým kladným vztahem ke zvířatům svého nákladu vzdal a psi budou mít majitele v cuku letu, to on zdržuje jejich cestu do rodin tím, že si na ně dělá stále nárok.

Á, jádro pudla ! Dovozce se vzdá svých psů, za které zaplatil. Stejně jako se má vzdát svých práv chovatelka barzojů, kterou jen ustájení psů stálo 300tis. Kč a pěkně všechny pejsky zadarmičko Gitě a Danuši a za 300Euro do frcu. A co takhle, kdybyste se milé dámy SOS for Pets vzdaly svých přemrštěných AP, když už ty pejsky na inzeráty dostáváte zadarmo? To by pejskové ještě rychleji v cuku letu do nových rodin.

20.2.2015 06:11
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Vor napsal(a):
Á, jádro pudla ! Dovozce se vzdá svých psů, za které zaplatil. Stejně jako se má vzdát svých práv chovatelka barzojů, kterou jen ustájení psů stálo 300tis. Kč a pěkně všechny pejsky zadarmičko Gitě a Danuši a za 300Euro do frcu. A co takhle, kdybyste se milé dámy SOS for Pets vzdaly svých přemrštěných AP, když už ty pejsky na inzeráty dostáváte zadarmo? To by pejskové ještě rychleji v cuku letu do nových rodin.

No ale pokud je převozce svým rozhodnutím, nevydat je, nadlouho nechal v útulku, není farizejské nad tímto osudem psů teď plakat?

navíc stejně už dospělé mladé psy neprodá za cenu, kterou předpokládal, i kdyby, a to nepředpokládám, se mu kdy vrátili, takže kdyby je nechal útulku, který by je jistě rychle umístil, mohl by pak, kdyby náhodou spor vyhrál. vymáhat náhradu škody.. Samozřejmě to by chtělo, aby měl rád psy ne jako lukrativní komoditu, ale jako živé tvory - a to patrně chybí

kdyby se útulky vzdaly adopčních poplatků, neměly by prostředky na přijetí, ošetření, uzdravení a umístění dalších psů, kteří to potřebují, takže jejich výběr je v pořádku.

20.2.2015 06:56
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

ať žijou psi napsal(a):

Ke kravinám, které píše kočka, už se mi nechce stále dokola vyjadřovat, takže už nereaguji. Ale tahle Vaše první věta, ta sedla jak zadnice na hrnec!

20.2.2015 07:04
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

kateausten napsal(a):
A když už teda jsme odbočili od tématu tak, prosím, položte si otázku: Komu vlastně patří do ruky pes?

ne množákovi, který na něm bude třískat štěňata pro zisk, ne nezodpovědnému majiteli, který ho bude týrat anebo ho nezvládne a zkazí ho, ale taky:

NE nezodpovědnému amatérskému "ochranáři", kterému psi utíkají a končí někde v lese anebo pod koly aut
NE nezodpovědnému amatérskému "ochranáři", který neuhlídá fenu, aby nebyla v dočasce nakrytá
NE nezodpovědnému amatérskému "ochranáři", jehož psi znamenají ohrožení pro okolí

Ne Oesku, který psa blokuje pro zájemce vysokými adopčními poplatky jen pro svůj zisk

Ne Oesku, který nelegálně převáží psy v rámci EU, který neví ani kolik jich bylo přeprodáno do zahraničí, nevede si žádnou evidenci přeprodaných psů, jednou trvdí, že 250, jindy že 40, jindy že nula

Ne "ochranářům" kteří vyrvou psa ze špatných podmínek, zuboženého, aby na něm pak první co je napadne nechali udělat kastraci pro své pohodlí

... a takdále atakdále

tak prosím, odpovězte si, komu vlastně patří do ruky pes, když mne tady stále voláte k otázce, že mi vůbec nejde o psy.

No, tak to tak nedělejte a nepodporujte ty, kteří to tak dělají. A nepodporujte kšeftaře, kteří od množáků vykupují, což jste tu aktuálně několikrát udělala.
Plácáte se v těch svých vyjádřeních ode zdi ke zdi, žádná logika, jen výkřiky. Žádné řešení, jen pomlouvání. Žádné důkazy, jen smyšlenky. Jste trapná.
Jste trapná hlavně tím, jak to zobecňujete. Všimla jsem si Vašich komentářů jinde ve vláknech a jsou opravdu zaujaté vůči ochranářům. Skoro bych řekla až extémní. Takže chápu, že když potom vyčíhnete u nějaké organizace to, co Vás upoutá, tak do ní jdete hlavanehlava. Protože nastartováno už máte dopředu.
Žádná objektivita, ani snaha se něco dozvědět. Jen úplně obludná touha kritizovat za všech okolností, i když zrovna třeba ani není co. Ono se něco vymyslí, překroutí nebo nalže, že jo?

20.2.2015 07:25
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

PS: případně se smíchá víc subjektů a víc osob dohromady a už to jede... A zajímavé je, že tu byly (možná v jiném z těch mnoha pomlouvacích pomstychtivých vláken) jmenovány organizace, které mají opravdu hodně másla na hlavě a opravdu viditelně. A těm tu nic nezakládáte. Pročpak? Že by to bylo tím, že nejdou proti množákům a kšeftařům (případně sami množí či množily)? To bude asi ono, jak naznačila "ať žijou psi".

20.2.2015 08:54
Vor

XXX.XXX.122.39

ať žijou psi napsal(a):
No ale pokud je převozce svým rozhodnutím, nevydat je, nadlouho nechal v útulku, není farizejské nad tímto osudem psů teď plakat?

navíc stejně už dospělé mladé psy neprodá za cenu, kterou předpokládal, i kdyby, a to nepředpokládám, se mu kdy vrátili, takže kdyby je nechal útulku, který by je jistě rychle umístil, mohl by pak, kdyby náhodou spor vyhrál. vymáhat náhradu škody.. Samozřejmě to by chtělo, aby měl rád psy ne jako lukrativní komoditu, ale jako živé tvory - a to patrně chybí

kdyby se útulky vzdaly adopčních poplatků, neměly by prostředky na přijetí, ošetření, uzdravení a umístění dalších psů, kteří to potřebují, takže jejich výběr je v pořádku.

Uvědomujete si vůbec, co jste napsala? Do útulku štěňata poslala jednoznačně organizace SOS for Pets svým udáním. A ta farizejsky ani nepláče, té je to prostě jedno. Jestli oprávněně nebo neoprávněně nerozhoduje ani televize ani tisk a dokonce ani vy! O tom rozhodne soud. A mezinárodní organizace už dopředu hlásá, že jestli to bylo neoprávněně, tak je to věcí německé policie a ony za nic nemohou a k náhradě vzniklé škody a osudu štěňat v útulku se nehlásí. A proč zevšeobecňujete? Kde je napsáno, aby se vzdaly AP útulky?

20.2.2015 09:42
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Vor napsal(a):
Uvědomujete si vůbec, co jste napsala? Do útulku štěňata poslala jednoznačně organizace SOS for Pets svým udáním. A ta farizejsky ani nepláče, té je to prostě jedno. Jestli oprávněně nebo neoprávněně nerozhoduje ani televize ani tisk a dokonce ani vy! O tom rozhodne soud. A mezinárodní organizace už dopředu hlásá, že jestli to bylo neoprávněně, tak je to věcí německé policie a ony za nic nemohou a k náhradě vzniklé škody a osudu štěňat v útulku se nehlásí. A proč zevšeobecňujete? Kde je napsáno, aby se vzdaly AP útulky?

Ano, uvědomuju, pokud by přepravce deklaroval, že v zájmu psů se jich vzdá, nicméně nevzdá se náhrady škody, pokud na ni bude mít nárok, psi by byli již doma u svých. Je to zcela jednoznačně jeho vina. Nebo podle vás je třeba podobným obskurním obchodníků, vše trpět, zejména pak podporu množáren, odkud především ta svá zvířata odebírají ?

Porušili zákon - dostali správně po tlapkách, pokud se ukáže, že neporušili, mohou žádat náhradu škody nevím, co na tom nechápeteˇ?

Udání bylo v pořádku, jestli existovalo podezření na týrání zvířat, díky za každé udání, díky, že si toho někdo všimne, je to jako s týráním dětí a seniorů, je třeba k tomu nemlčet - a to se tady stalo.

samozřejmě, že by bylo věcí policie, kdyby zasáhla neoprávněně, ale když ta zvířata zadržela a odebrala, dá se předpokládat,. že šlendrián objevila, kdyby otevřela kamion, a můžeme si o samotném kšeftaření se psy myslet cokoliv, kde by zdravá štěňátka v dostatečném prostoru s dostatečnou stravou a vodou, přiměřeně v klimatizovaném prostoru
s věrohodnými doklady cestovala, jistě by štěňata neodebrala. na podobné kšeftaře by měly kontroly dopadal tak často, jak to jen jde

kde podle vás získávají své pravidelné kamiony plné štěňat a koťat? mne napadá jediné - množárny a možná dokonce se jedná o hlavní odběratele množárenských štěňat a množárnami nemyslím, fenku, která má jednou za život jako jedináček u milujících lidí štěňata, ale klecové a stodolové odchovy, odchovy na fenkách, které jen rodí a o tom je celý jejich život.

takže, ano, tleskám tomu, kdo oznámil podmínky přepravy pejsků.
Pokud se AP týká, tedy podle vás všechny útulky smějí účtovat tento poplatek, ale ty, které označíte jej účtovat nesmějí?

20.2.2015 10:13
kateausten

XXX.XXX.241.203

Vor napsal(a):

20.2.2015 10:14
kateausten

XXX.XXX.241.203

Vor napsal(a):

20.2.2015 10:59
Vor

XXX.XXX.122.39

ať žijou psi napsal(a):
Ano, uvědomuju, pokud by přepravce deklaroval, že v zájmu psů se jich vzdá, nicméně nevzdá se náhrady škody, pokud na ni bude mít nárok, psi by byli již doma u svých. Je to zcela jednoznačně jeho vina. Nebo podle vás je třeba podobným obskurním obchodníků, vše trpět, zejména pak podporu množáren, odkud především ta svá zvířata odebírají ?

Porušili zákon - dostali správně po tlapkách, pokud se ukáže, že neporušili, mohou žádat náhradu škody nevím, co na tom nechápeteˇ?

Udání bylo v pořádku, jestli existovalo podezření na týrání zvířat, díky za každé udání, díky, že si toho někdo všimne, je to jako s týráním dětí a seniorů, je třeba k tomu nemlčet - a to se tady stalo.

samozřejmě, že by bylo věcí policie, kdyby zasáhla neoprávněně, ale když ta zvířata zadržela a odebrala, dá se předpokládat,. že šlendrián objevila, kdyby otevřela kamion, a můžeme si o samotném kšeftaření se psy myslet cokoliv, kde by zdravá štěňátka v dostatečném prostoru s dostatečnou stravou a vodou, přiměřeně v klimatizovaném prostoru
s věrohodnými doklady cestovala, jistě by štěňata neodebrala. na podobné kšeftaře by měly kontroly dopadal tak často, jak to jen jde

kde podle vás získávají své pravidelné kamiony plné štěňat a koťat? mne napadá jediné - množárny a možná dokonce se jedná o hlavní odběratele množárenských štěňat a množárnami nemyslím, fenku, která má jednou za život jako jedináček u milujících lidí štěňata, ale klecové a stodolové odchovy, odchovy na fenkách, které jen rodí a o tom je celý jejich život.

takže, ano, tleskám tomu, kdo oznámil podmínky přepravy pejsků.
Pokud se AP týká, tedy podle vás všechny útulky smějí účtovat tento poplatek, ale ty, které označíte jej účtovat nesmějí?

Proč se sem pořád snažíte zatáhnout útulky? Útulky odvádějí svojí užitečnou práci. Píšu Gita Pechová a SOS for Pets a jejich obvolávání kavalírů, čínských naháčů, labutěnky a dalších z inzerátů a barzojů z Podhradí za 300Éček. Jejich udání převozu štěňat a vaše apelace na obchodníka. Kde je apelace na udavače? O jaké jednoznačné vině to píšete? Vy znáte dopředu rozhodnutí německé justice? Co když jde o jednoznačnou chybu SOS for Pets? Jak to, že obchodník vozí štěňata dál a žádný další převoz už mezinárodní organizace neudala a nezastavila? Co sem mícháte děti se psy dohromady?
Nedá se, vážená paní, předpokládat vůbec nic. To jen vy tu dokola předpokládáte a spekulujete a vynášíte soudy. Kdo jste, že si osvojujerte soudit lidi? Americký soudce lynč?

20.2.2015 11:36
kateausten

XXX.XXX.241.203

Vor napsal(a):
Proč se sem pořád snažíte zatáhnout útulky? Útulky odvádějí svojí užitečnou práci. Píšu Gita Pechová a SOS for Pets a jejich obvolávání kavalírů, čínských naháčů, labutěnky a dalších z inzerátů a barzojů z Podhradí za 300Éček. Jejich udání převozu štěňat a vaše apelace na obchodníka. Kde je apelace na udavače? O jaké jednoznačné vině to píšete? Vy znáte dopředu rozhodnutí německé justice? Co když jde o jednoznačnou chybu SOS for Pets? Jak to, že obchodník vozí štěňata dál a žádný další převoz už mezinárodní organizace neudala a nezastavila? Co sem mícháte děti se psy dohromady?
Nedá se, vážená paní, předpokládat vůbec nic. To jen vy tu dokola předpokládáte a spekulujete a vynášíte soudy. Kdo jste, že si osvojujerte soudit lidi? Americký soudce lynč?

OT: diskutovat s ať žijou psi je naprosto zhoubné, ona je schopna zaspamovat každou diskuzi tady na ifauně blábolama a smícháním psů s dětmi, seniory, těhotnými ženami a Angelinou Jolie

vedle už byla trefně označena za trolla, tak abyste věděl, s kým máte tu čest

20.2.2015 12:34
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

kateausten napsal(a):

OT: diskutovat s ať žijou psi je naprosto zhoubné, ona je schopna zaspamovat každou diskuzi tady na ifauně blábolama a smícháním psů s dětmi, seniory, těhotnými ženami a Angelinou Jolie

vedle už byla trefně označena za trolla, tak abyste věděl, s kým máte tu čest

Tedy od vás je to vážně vtip za stovku

21.2.2015 09:43
kateausten

XXX.XXX.241.203

Vor napsal(a):

23.2.2015 08:52
petrawhite

XXX.XXX.0.214

Milí diskutující...vyjádřím se jen jednou (nebaví mě se dohadovat ve zmanipulované diskuzi)
Screeny jsou vytržené z kontextu, ve většině případů.Já nežádám o pomoc běžně, toto jsem udělala jako reakci, že bychom mohli najít milovníka plemene, co by tuto činost, co děláme několik let, chtěl dělat s námi smajlík Povedlo se, jeden se našel...tak uvidím co z toho bude.Psi mají kam jít, jedou ke mě 2 a 2 jedou ke kolegovi na slovensko.Nejsou to první koridoroví psi které jsem potkala.Tato zvířata jsem doma měla a našli nový domov.Netvrdím, že je změním ze dne na den na mírumilovné psíky, to je totiž hovadina.Psi hlídali na UA a hlídají dál, jen né v koridoru Jedná se o psy co hlídali vilu jednoho podnikatele, psi s pp, očkované pravidelně...nejsou to žádní nemocní chudáci ale psi ve velmi dobré kondici.Kdyby tomu tak nebylo, nemohli by pořádně plnit to, k čemu si je majitel vybral.Chápu že pár duševních mrzáků v čele s klaunem na mezku, má potřebu mě pranýřovat, nebudu psát proč, to sem nepatří jde o osobní averzi smajlík Banda těchto rýpalů, dokonce veřejně zesměšňuje mou práci se psem a samotného psa (fenu) týranou, která se u mě spravila a nedávno složila na výbornou dvojkové zkoušky.Její úspěch jsem zveřejnila, jako povzbuzení lidí, vzít si z útulku NO, jelikož je to pes, s kterým se dá pracovat v každém věku(jsou jich plné útulky a to je škoda) a mě chodili na toto téma otázky formou soukromých zpráv. To odporné chování si můžete dohledat v diskuzi tzv.trucskupiny:Občanská iniciativa SOS pro PES - bez cenzury, Tolik asi k tomu, jak se někteří snaží mě pošpinit a zesměšnit, jelikož jsem urazila jejich EGO.Jestli někdo čeká, že se hlupákovi omluvím za to, že je hlupák, no to se nestane, to mě radši dál pranýřujte...tolik mé vyjádření k těm lžím, poplašným zprávám, pomluvám a jiným nesmyslům tady.
Všem lidem dobré vůle přeji hezký zbytek dne.Pokud budete chtít něco vědět, kontaktujte mě ve zprávě na facebooku na mém profilu Petra White, který najdete tu ve screenech, tady s blázny, lháři a manipulátory odmítám diskutovat

23.2.2015 09:44
eninka

XXX.XXX.229.32

Naše Wella Pla-Ren dnes prospěla na výbornou v ZPU-2 (přivoláni, ovladatolnost psa bez vodítka, průchod skupinou osob, SLV, štěkání, ODLOŽENÍ ZA POCHODU V STOJE S PŘIVOLÁNÍM, APORT PŘES PŘEKÁŽKU, KLADINA NÍZKÁ, VYSÍLÁNÍ ( min. l5 m ), ODLOŽENÍ, OBRANA-PRŮZKUM TERÉNU, VYŠTĚKÁNÍ,. PŘEPAD PSOVODA Z ÚKRYTU, ZADRŽENÍ...Princezna moje
tož to je ta moje nuda...né každej má čas vysedávat 24h na netu a kydat nesmysly.My cvičíme a mělo to úspěch smajlíkMimochodem fenka s hodně stašidelných podmínek...a přece umí být, normální,
To se mi líbí
Přidat komentář
To se líbí 33 uživatelům.
Petra White
a tato dobrá zpráva se jisto jistě nikde šířit nebude TA SE TOTIŽ NEPOČÍTÁ
To se mi líbí · 1 · Další · před 10 h
Michaela Marešová
At jdou skodici do haje... vase holcicka je nadherna! Miluju naprosto vsechny pejsky, ale vlcaci jsou proste srdcovka...
To se mi líbí · 1 · Další · před 10 h
Petra White
tato slečinka je taky moje srdeční záležitost, byla, je a bude...když jsem si jí vzala, byla tak podvyživená, že když si sedla, tak přepadávala
Upraveno · To se mi líbí · Další · před 9 h
Saša Koňák
...chce to nepovolovat a blbce Czech Made ignorovat...to je taková přirozená vlastnost všech hlupáků...když sám nepomůžu, tak aspoň tomu druhému uškodím, nebo ho pomluvím...držím palce, fenka je nádherná
To se mi líbí · 2 · Další · před 6 h
Soňa Štěrbová
No nadherna je. Strasne mi pripomina Urtu co jsem mela moznost poznat z chs NO a pracovat s ni a s ostatnima.
To se mi líbí · Další · před 2 h
Veronika Křimská
Peti, gratulaci, jste sikulky =D>
To se mi líbí · Další · před 2 h
Ilona Fedorková
To se mi líbí · Další · Před 1 hodinou
Žofie Snížková
Je krásná.
Zdena Némethová
Gratuluji a je moc krásná
Kristýna Kraftová Saláková
Blahopřeji
To se mi líbí · 1 · Další · Před 57 minutami
Jitka Jitů
Nadherna Ovcanda, gratuluji
To se mi líbí · Další · Před 37 minutami
Jitka Jitů
To se mi líbí · Další · Před 37 minutami
Tiina Sukhbataar
Gratuluji
To se mi líbí · Další · Před 25 minutami
Petra Jarošová
Péti, gratulka. Si piš, že dobré zprávy se šířit nebudou, protože snaha někoho je tě zbochybnit a ne ukázat jak jsi dokonalá a že děláš něco a nesedíš doma u pc a nehledáš každý drb, aby tě tech pár fanynyek mohlo pochválit za to jaký jsi borec
Upraveno · To se mi líbí · 1 · Další · Před 22 minutami
Síma Simy
To se mi líbí · Další ·

To se mi líbí · · Sdílet

Zobrazeno uživateli (37)

-

Josef Sklenář...dokonalost... Má psa a věnuje se mu.. Je to bohyně..

21 hod · Už se mi to nelíbí · 6
..

Romana Rücker No asi se budeme muset posadit na zadek. Jinak pejskovi gratuluji.

21 hod · Už se mi to nelíbí · 4
..

Matýsek Udo Arny a tohle má s sosfp společného co?

21 hod · Už se mi to nelíbí · 4
..

Martina Marešová zřejmě měla na svůj úspěch málo ovací, tk potřebovala další...

18 hod · Už se mi to nelíbí · 2
..

-

zde máte zkopírované 4 reakce na příspěvek Petry White o její fence...sami posuďte, jestli tyto 4 reakce odpovídají tomu, co napsala o chování (odporném) na dle ní "trucskupině"
Dávám to sem proto, aby bylo zdejším přispěvovatelům zřejmé, o jakou lež se v jejím příspěvku jedná. Její fenku nikdo nezesměšňuje a ani nic jiného, však posuďte sami. Lze si všimnout, že už v jejím příspěvku na SOS (s cenzurou) podsouvá ostatním cosi, co v nich vyvolalo určitou "reakci", na 4 příspěvcích ze skupiny SOS (bez cenzury )- viz pod čarou, má být právě zmíněné popisované "chování"...tudíž absolutní výmysl. Nakonec si to lze ověřit na veřejné skupině "občanská iniciativa SOS pro PES - bez cenzury smajlík

23.2.2015 09:56
samain

XXX.XXX.141.1

Banda těchto rýpalů, dokonce veřejně zesměšňuje mou práci se psem a samotného psa (fenu) týranou,

Já tam vidím jednu gratulaci a jinak tam samotného psa nezesměšňuje vůbec nikdo.

23.2.2015 10:13
samain

XXX.XXX.141.1

...takže by mi mohl ten, kdo mi dal červenou tlapku, ocitovat to zesměšňování psa že?
Teda. že fakt nemusím AŽP, ale nedávám všemu co napíše červené tlapky jenom proto že je pod tím podepsaná

23.2.2015 10:20
kateausten

XXX.XXX.241.203

"petrawhite:... (nebaví mě se dohadovat ve zmanipulované diskuzi) Screeny jsou vytržené z kontextu, ve většině případů."

Screeny jsou nadělané přesně tak jak šla vaše diskuze. Dokonce jsem si dala tu práci, abych odmazala jména účastníků včetně vašeho. Takže nic není zmanipulované, nic v těch screenech není mnou jako zadavatelkou dopsané nebo přepsané. Je to autentické, slovo od slova (vašeho i ostatních)

Tady se vám k vašemu počinu vyjádřili chovatelé a lidi, kteří ta plemena znají a zhodnotili váš záměr negativně, jako hloupý nápad se všemi možnými důsledky. A vy je tady označujete za duševní mrzáky, blázny, lháře a manipulátory...?

a mimochodem, pokud ti psi jsou tak úžasní jak píšete, tak ať si je pan podnikatel na té Ukrajině nechá ve vile na hlídání dál, ne? proč je potřeba tyto psy "zachraňovat", když to nejsou žádní chudáci

a taky je dost divné, že nejdřív píšete, že "psi pokousali při odchytu tři lidi" a teď píšete něco ve smyslu, že psi jsou ok a hlídají dál. trochu si sama odporujete, že

23.2.2015 10:30
petrawhite

XXX.XXX.0.214

Sedíte si na očích?Hlídají ti, co byli dovezeni před tím, určitě né tito...nepřekrucujte to pořád... když už z někoho děláte vola, dělejte to pořádně
K ironickým komentářům ze skupiny která by se mohla jmenovat Hony paní Pernové a spol, se nebudu vyjadřovat, jen se tím diskuze sune zbytečně jiným směrem

23.2.2015 10:41
kateausten

XXX.XXX.241.203

petrawhite napsal(a):
Sedíte si na očích?Hlídají ti, co byli dovezeni před tím, určitě né tito...nepřekrucujte to pořád... když už z někoho děláte vola, dělejte to pořádně
K ironickým komentářům ze skupiny která by se mohla jmenovat Hony paní Pernové a spol, se nebudu vyjadřovat, jen se tím diskuze sune zbytečně jiným směrem

Ale to na věci vůbec nic nemění, jestli to jsou ti anebo tamti psi. Každopádně naše české útulky jsou plné podobných psů, kteří tam skončili, že je majitel nezvládl, tak soustře´dte svůj záchranářský um tam a ne že budete do čr importovat ještě větší problém (koridorové psy!). Ale když už vám to nevysvětlil desenský, tak já to vysvětlím jen velmi těžko

23.2.2015 10:42
kateausten

XXX.XXX.241.203

Svůj záchranářský um - pokud ho vůbec máte...

23.2.2015 11:21
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

samain napsal(a):
...takže by mi mohl ten, kdo mi dal červenou tlapku, ocitovat to zesměšňování psa že?
Teda. že fakt nemusím AŽP, ale nedávám všemu co napíše červené tlapky jenom proto že je pod tím podepsaná

Vážně ne ?

23.2.2015 13:16
samain

XXX.XXX.141.1

ať žijou psi napsal(a):
Vážně ne ?

Vážně ne. Zelené vám nedávám, natolik jste mi nesympatická. Ale když nemám důvod, nedám žádnou.

23.2.2015 13:39
tyrana.zvirata

XXX.XXX.196.98

Vor napsal(a):

Vážně útulky odvádějí užitečnou práci? Jste si jist? Jaké s tím máte zkušenosti?

5.3.2015 10:01
kateausten

XXX.XXX.241.203

Zdánlivě nesouvisející, ale pouze zdánlivě! - Téměř rok starý článek na idnesu o dovozu psů ze zahraničí, kde jsou popisovány nelegální praktiky českých aktivistů a zjevné porušování zákona.

V Česku vzteklina vymizela. Teď hrozí, že se vrátí kvůli rumunským psům
8. dubna 2014 15:31

Státní veterinární správa varuje, že se do Česka může vrátit vzteklina, která na území státu byla zaznamenána naposledy v roce 2002. Je to kvůli zdivočelým psům, které k nám přivážejí někteří ochránci zvířat z Rumunska. Tamní vláda je totiž od léta nechává ve velkém vybíjet. U hlavního bukurešťského bulváru, na dohled od vládních budov, se před nažloutlými paneláky povaluje smečka psů. Nikomu nepatří. Jen v rumunské metropoli je jich 65 tisíc. Když vloni v létě smečka toulavých šelem rozsápala v parku malého chlapce, tamní poslanci schválili zákon, který má jejich počet radikálně snížit. Začalo se zabíjet.

A tehdy se to začalo týkat i Česka. "Adoptujte pejska z Rumunska. Zachráníte mu život!" apelují na Čechy prostřednictvím sociálních sítí ochránci zvířat. "Aktivisté se vydávají na vlastní pěst na Balkán a opuštěné psy vozí k nám, kde se je snaží udat. Jenže v Rumunsku se rozmáhá vzteklina. Smrtelná nemoc i pro člověka. Je tedy značné riziko, že se rozšíří opět i u nás, " varuje mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

"Slýcháváme příběhy, jak krutým způsobem jsou psi v Rumunsku zabíjeni. Chápeme, že ti lidé, kteří je sem vozí, zvířata milují a chtějí jim pomoci, ale takovým způsobem to nejde. Máme signály, že jde o desítky případů, " vysvětluje ředitelka Nadace na ochranu zvířat Eva Hodek.

Cena za vzteklinu - Dvacet až třicet milionů korun ročně vydávalo Česko na potírání vztekliny od konce 80. let do předloňska. Od roku 2002 v zemi vzteklina není.

Jeden z nejkřiklavějších případů se odehrál nedávno na odpočívadle v Jihočeském kraji. "Tři auta sem přivezla zhruba dvacet psů. Nevím přesně, k čemu tam došlo, ale myslím, že jeden jim utekl a stíhala ho odchytovka. Tak se to dozvěděli jihočeští kolegové, " popisuje ředitel Městské veterinární správy v Praze Antonín Kozák.

Na místo dorazil inspektor, auta nafotil a veterinární správa po spolupráci s policií obeslala aktivisty, aby podali vysvětlení. Ani jeden se však k tomu nemá. "Všechno tam bylo načerno, " tvrdí ředitel jihočeské veterinární správy František Kouba. Víc říci nechce. Duben k tomu však uvádí, že obdrželi z Rumunska informaci, že šlo o nelegální převoz z nelegálního útulku a že pasy byly zfalšované. I zvířata totiž musí mít doklady a čip či tetování kvůli ověření totožnosti.

"To všechno rumunské orgány šetří a řeší. Dotyční psi jsou v karanténě, " tvrdí Duben a dodává, že už běží několik správních řízení s "dovozci" kvůli porušení veterinárního zákona.

Lidem, kteří do Česka ilegálně přivezou infikované zvíře, hrozí dokonce vězení. V případě, že se prokáže, že došlo k přenosu nákazy, může jít majitel zvířete až na rok do kriminálu. Aktivisté se hájí, že psy ještě v Rumunsku vakcinují, nicméně ani to nemusí pomoci.

"I u vakcinace krátce před převozem existuje nadále riziko vztekliny. Pes mohl být infikován již před půl rokem a vakcinace již s tím nic nenadělá, " vysvětluje Ľudmila Pospišilová z SOS Zvire. Proto by si lidé podle expertů neměli zvířata z Rumunska vůbec brát domů. Pokud tak již učinili, mají se obrátit na veterináře. "Ti psi navíc nemají sociální návyky. Pes vyrůstající na ulici v ústrcích bude těžko dobrým společníkem, " tvrdí Kozák.

Dovoz psů odkudkoliv navíc zhoršuje situaci přeplněných českých útulků. Ty pak hůře udávají své svěřence.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cesti-ochranci-prirody-privazeji-z-rumunska-toulave-psi-hrozi-vzteklina-1lw-/domaci.aspx?c=A140408_2054243_domaci_bva.

5.3.2015 10:31
kateausten

XXX.XXX.241.203

Již půl roku předtím, než vydali na idnesu tento článek, se SVS snažila varovat veřejnost před tímto jednáním aktivistů "ochranářů" (viz odkazy na články níže). Ale jak je zřejmé, tak naši "ochranáři" mají jakékoliv varování SVS a jakékoliv dodržování karantény, zákonů a čehokoliv úplně na párku. Jednak stále importujou psy z různých zemí sem do ČR a jednak stále podnikají nelegální vývozy psů z ČR do jiných zemí - jako třeba SOS for Pets stále nelegálně vozí psy sem tam po Evropě do adopcí do Německa, Rakouska, Itálie...

"Zachránit“ může být nebezpečné

5.11.2013
http://eagri.cz/public/web/svs/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2013_zachranit-muze-byt-nebezpecne.html

Už „vzteklého“ psa vakcinace neochrání

13.2.2014
http://eagri.cz/public/web/svs/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2014_uz-vztekleho-psa-vakcinace-neochrani.html

Státní veterinární správa vyzývá majitele psů

20.2.2014
http://eagri.cz/public/web/svs/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2014_statni-veterinarni-sprava-vyzyva.html.

5.3.2015 17:34
Animal policajt

XXX.XXX.233.183

Slova Danuše Jungmannové
Milí přátelé konečně byl spuštěn projek ANIMAL YEY, na kterém jsme se take podíleli a sbirali informace o množitelích a překupnících, abychom ty to materiàly předali nově vznikle Animal policii Animal Eye
Ano jsme moc rádi, že vnikla nová nezavislá policie i My jsme předali na sbírané informace o Sos for Pets a doufáme, že budou objektivně posouzen.Pokud máte info k případu prosím zašlete na Animal Eye.

6.3.2015 13:04
kateausten

XXX.XXX.241.203

Animal policajt napsal(a):
Slova Danuše Jungmannové
Milí přátelé konečně byl spuštěn projek ANIMAL YEY, na kterém jsme se take podíleli a sbirali informace o množitelích a překupnících, abychom ty to materiàly předali nově vznikle Animal policii Animal Eye
Ano jsme moc rádi, že vnikla nová nezavislá policie i My jsme předali na sbírané informace o Sos for Pets a doufáme, že budou objektivně posouzen.Pokud máte info k případu prosím zašlete na Animal Eye.

Vážení přátelé ANO, v ČR nám vznikla Animal policie, zřejmě ta, o které je řeč v paralelní, s tímto vláknem související, diskuzi https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2895153/animal-policie-cr#a2902812

Paní Danuše z SOS for Pets pořádá reklamu na tento nově vzniklý spolek křížem krážem fejsbukem (viz přiložený obr).

Nechápu jednu věc, proč si Animal Eye vzalo za propagátorku zrovna paní Danuši, když tato osoba má na triku dost podezřelých transakcí např kolem černých sbírek, případně i podezření z "podvodů a jiné protiprávní činnosti v oblasti prodeje a chovu zvířat", které tento "projekt" na svých stránkách hlásá, že bude potírat.

Další věc, která mne zaujala v článku od paní Danuše, je její interpretace o zavedení plošného čipování psů a centrálního registru. Podle toho co a jak paní Danuše tvrdí, může dojít k pochopení věci, že vše je již upečeno - projednáno, zákon je připraven, jen ho schválit. A to není pravda, viz dokument z kulatého stolu (výše) a zhodnocení p. Tiché, že vlastně čipování a registr zástupci státních organizací odmítli.

Nejzajímavější ovšem na celém článku od p. Danuše je v závěru výzva, žádost, prosba, žebrání opět o peníze a to (pro změnu) na TELEFONICKOU LINKU:

"Bohužel ale spuštění Telefonické linky pomoci není možné financovat z vlastních prostředků členů ANIMAL EYE. Proto Vás všechny prosím, přispějte alespoň na rozjezd, než se ANIMAL EYE stanou známějšími a seženou nějaké sponzory např. z řad výrobců krmiv. I menší částky pomohou... (i 20 Kč jsou peníze)"

Na co proboha telefonická linka? která navíc má dle animal eye údajů fungovat POUHÉ čtyři hodiny ve všední dny... na co v dnešní době emailů, fejsbukového sdílení a mimochodem ZDARMA sim karet pro příchozí hovory, dtto levných tarifů, potřebuje nějaký "opět spolek" žádát peníze po dárcích na provoz telefonické linky...?

6.3.2015 14:09
samain

XXX.XXX.152.174

Tak já si pořídila ( mimo hlavní telefon) simku od kaktusu, zdarma, s kreditem deset korun. Jednou za půl roku jí dobiju minimální částkou a FB je na ní zadarmo.
Tož asi tak.

6.3.2015 14:20
zdravýrozum

XXX.XXX.168.4

samain napsal(a):
Tak já si pořídila ( mimo hlavní telefon) simku od kaktusu, zdarma, s kreditem deset korun. Jednou za půl roku jí dobiju minimální částkou a FB je na ní zadarmo.
Tož asi tak.

6.3.2015 15:15
kateausten

XXX.XXX.241.203

samain napsal(a):
Tož asi tak.

Asi v řadách advokátů, manažérů a moderátorů rádií a televizí nemaj přehled o kaktusech, no

7.3.2015 10:35
samain

XXX.XXX.152.174

Tak teď už karta kaktusu zdarma není. Je za stovku. Ovšem - ta stovka je zároveň kredit.
https://www.mujkaktus.cz/kosik
No a levný, podotýkám NOVÝ telefon, lze koupit třebas zde.
https://www.alza.cz/samsung-e1200-black-red-d520236.htm

To máme investici 45O Kč. Takže, ohledně telefonu, na co se ještě žebrá?

7.3.2015 12:03
kateausten

XXX.XXX.241.203

samain napsal(a):
Tak teď už karta kaktusu zdarma není. Je za stovku. Ovšem - ta stovka je zároveň kredit.
https://www.mujkaktus.cz/kosik
No a levný, podotýkám NOVÝ telefon, lze koupit třebas zde.
https://www.alza.cz/samsung-e1200-black-red-d520236.htm

To máme investici 45O Kč. Takže, ohledně telefonu, na co se ještě žebrá?

Na všechno možné - psi jsou až na (před)posledním místě - viz obr

Ta animal policie (Animal EYE) byla imho založená na základě kauzy moderátory Smetany, který někde v praze koupil na parkovišti bo kde nemocné štěně čivavy od překupnice Kundrtové. Čivava pochopitelně do pár dnů uhynula. To je asi tak hloupé jako kupovat levně a výhodně zaručeně luxusní hodinky od přičmoudlého týpka na parkingu před tescem.

7.3.2015 14:36
samain

XXX.XXX.152.174

No, tu žebrací stránku mají hezky vyvedenou. S motýlkem.
O tom případu nemocné bez PP čivavy jsemslyšela a už tehdy jsem řekla, že pejskovi to nepřeju, ale šetřílkům co jí koupili ano. V TV rozhodně nemají minimální plat a můžou si dovolit koupit psa s PP.

Právě takoví šetřílci podporují množírny.

22.7.2015 21:53
PetraWhitee

XXX.XXX.0.214

Takže vážená/ý gaučový guru černá kočičko a jiní...Žádný můj pes ani dovezený pes co byl u mě v dočasu...nikdy neutekl, nikoho nepokousal, nezabil a nezmrzačil...poslali jste mi domů na toto i KVS no bohužel pro Vás se nic nedělo...moji psi maj v pořádku doklady, očkování, tetování koresponduje s papíry...volali jste starostce obce, (Že můj pes utekl a napadl vašeho psa...blbá střela, když ona ví, že mě pes nikdy neutekl :-D )nevím kdo) no zase nic...bo je to moje sousedka a kouká mi přímo do zahrady, tudíž ví nejlíp co se děje :-D Dále i můj veterinář potvrdil v můj prospěch, jak to je či není s mojimi zvířaty, hodný a čestný to člověk, narozdíl od některých tady :-D
Psy mám vždy kam dát, pouze jsem hledala lidi, co by chtěli pomoc, nadšence...a ozvali se, kupodivu :-D...o dočas jsem nikde neprosila jak tu píšete a tvrdíte, že je nemám kam dát :-D Kdo chce, ať dojede na návštěvu na moji, farmu, a o podmínkách se přesvědčí :-D Kdo chce jen lhát, spekulovat a vymýšlet konspirační teorie ať klidně pokračuje, mě to žíly netrhá ) Ti kdo se nepřesvědčí a tyto fámy o mě a mojich psech podporuje, tak ať si to taky užijí, jejich názor mě též nezajímá smajlík
Přeji hezký zbytek dne a kočička a x dalších jejich profilů může vesele pokračovat v kydání špíny...já tu zas nebudu několik měsíců :-D A nebo mi zase pošlete KVS že úmyslně šířím vzteklinu a že jsou moji psi pro okolí nebezpeční...ráda je uvidím, byli to milí lidé smajlík
S pozdravem Petra Hutnyk

22.7.2015 21:59

PetraWhitee napsal(a):
Takže vážená/ý gaučový guru černá kočičko a jiní...Žádný můj pes ani dovezený pes co byl u mě v dočasu...nikdy neutekl, nikoho nepokousal, nezabil a nezmrzačil...poslali jste mi domů na toto i KVS no bohužel pro Vás se nic nedělo...moji psi maj v pořádku doklady, očkování, tetování koresponduje s papíry...volali jste starostce obce, (Že můj pes utekl a napadl vašeho psa...blbá střela, když ona ví, že mě pes nikdy neutekl :-D )nevím kdo) no zase nic...bo je to moje sousedka a kouká mi přímo do zahrady, tudíž ví nejlíp co se děje :-D Dále i můj veterinář potvrdil v můj prospěch, jak to je či není s mojimi zvířaty, hodný a čestný to člověk, narozdíl od některých tady :-D
Psy mám vždy kam dát, pouze jsem hledala lidi, co by chtěli pomoc, nadšence...a ozvali se, kupodivu :-D...o dočas jsem nikde neprosila jak tu píšete a tvrdíte, že je nemám kam dát :-D Kdo chce, ať dojede na návštěvu na moji, farmu, a o podmínkách se přesvědčí :-D Kdo chce jen lhát, spekulovat a vymýšlet konspirační teorie ať klidně pokračuje, mě to žíly netrhá ) Ti kdo se nepřesvědčí a tyto fámy o mě a mojich psech podporuje, tak ať si to taky užijí, jejich názor mě též nezajímá smajlík
Přeji hezký zbytek dne a kočička a x dalších jejich profilů může vesele pokračovat v kydání špíny...já tu zas nebudu několik měsíců :-D A nebo mi zase pošlete KVS že úmyslně šířím vzteklinu a že jsou moji psi pro okolí nebezpeční...ráda je uvidím, byli to milí lidé smajlík
S pozdravem Petra Hutnyk

Ви що, вийшли за Українца?

Přidejte reakci

Přidat smajlík